-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مهر ۲۴, یکشنبه

Latest News from Koocheh for 10/16/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



 بیست‌و‌سه مهرماه 1390  به دنبال انتشار گزارش مقطعی گزارش‌گر ویژه سازمان ملل، احمد شهید، کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت که دولت ایران باید فورن با ماموریت وی هم‌کاری و سفر وی را به ایران میسر کند.

گزارش مقطعی احمدشهید ابعاد گوناگون بحران حقوق بشر در ایران را مستند می‌کند. در این گزارش جزییات آزار و اذیت و سرکوب فعالان حقوق بشر و جامعه مدنی از جمله فعالان سیاسی، روزنامه نگاران، دانش‌جویان، هنرمندان، وکلا، فعالان محیط زیست و هم‌چنین سرکوب متداوم آزادی‌های اجتماعات، آزادی بیان، حقوق زنان، حقوق اقلیت‌های مذهبی و قومی و اعدام‌های گسترده در ایران مستند شده‌اند.

با وجود آن‌که دولت ایران تا کنون به آقای شهید اجازه سفر به ایران را نداده است، وی این گزارش را بر مبنای شواهد دست اولی که از طریق مصاحبه‌ها با افرادی که حقوق‌شان نقض شده و فعالان حقوق بشر و جامعه مدنی ایرانی در خارج از کشور انجام شده، تنظیم کرده است. قابل ذکر است که ماموریت رسمی آقای شهید از اول اگوست ۲۰۱۱ شروع و اطلاعات درج شده در این گزارش تا اواخر ماه اگوست جاری به روز است.

هادی قائمی سخن‌گوی کمپین گفت: «این گزارش نشان می‌دهد که حکومت و دولت ایران اگر از حقایق فرار می‌کنند ولی نمی‌توانند در قبال وضعیت وخیم حقوق بشر مسوولیت خود را پنهان کنند. عمق و جزییات این بحران که در گزارش مستند شده است، اعضای سازمان ملل را موظف می‌کند که از تمامی اهرم‌های دیپلماتیک برای آن‌که ایران به تعهدات بین‌المللی خود عمل کند، استفاده کنند.»

دراین گزارش احمد شهید به درخواست‌های متعدد از دولت ایران برای هم‌کاری با ماموریت خود و سفر به ایران اشاره می‌کند و این‌که تمامی درخواست‌های وی بدون جواب مانده‌اند. در روز چهارشنبه ۲۷ مهر جاری آقای شهید در مورد محتوای گزارش خود در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک سخن‌رانی خواهد کرد و به سوالات اعضای مجمع عمومی پاسخ خواهد داد.

گزارش شهید به دنبال گزارش سالانه دبیرکل سازمان ملل، بان کی مون، در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران منتشر می‌شود که گزارش دبیر کل هم ادامه وخامت بحران حقوق بشر در ایران را مستند کرده است.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران بر این باور است که اعضای سازمان ملل بایستی در اقدامی متحد و منسجم به این گزارشات واکنش نشان داده و دولت ایران را در قبال آن مسوول شناخته و خواستار هم‌کاری آن با گزارش‌گر ویژه باشند. گزارش‌گر آقای شهید به پرونده‌های اشخاص متعددی می‌پردازد منجمله حصر خانگی فرقانونی رهبران مخالف میرحسین موسوی و مهدی کروبی.

هم‌چنین در این گزارش آمده است «این شواهد نمایان‌گر نقض سیستماتیک  اصول بنیادین مطرح شده حقوق بشر است. از این جهت، و بدون تعصب درخصوص ارتباطات بعدی، فوری‌ترین مسائلی که مورد توجه گزارش‌گر ویژه قرار گرفته اند شامل کمبودهای چندگانه در رابطه با قوه قضاییه است که در این موارد قابل بررسی است:  برخی از شیوه‌های خاص که به مثابه شکنجه است، رفتارهای بی‌رحمانه یا طرز برخورد تحقیرآمیز با بازداشت شده، صدور حکم اعدام در نبود تضمین‌های قضایی متناسب، وضعیت زنان، آزار واذیت اقلیت‌های قومی،  سلب حقوق مدنی و سیاسی، به خصوص آزار و اذیت و ارعاب مدافعان حقوق بشر.»

هم‌چنین این گزارش به اعدام‌های گسترده در پی دادگاه‌های غیرعادلانه، به ویژه اعدام‌های جمعی و مخفیانه در زندان وکیل ‌آباد مشهد می‌پردازد و از 300 نمونه اعدام مخفی در سال ۲۰۱۰ و ۱۴۶ اعدام مخفی در سال ۲۰۱۱ در این زندان خبر می‌دهد. مقامات ایرانی تا کنون در قبال این اعدام‌های جمعی و مخفی سکوت کردند.

با وجود آن‌که گزارش‌گر ویژه با محدودیت‌های زمانی برای تهیه گزارش خود روبه‌رو بوده است ولیکن گزارش به تعداد کثیری از پرونده‌های افرادی که به دلیل بیان مسالمت‌آمیز عقاید سیاسی خود و یا فعالیت‌های مدنی و حقوق بشری محاکمه و زندانی شده‌اند می‌پردازند.

گزارش آقای شهید هم‌چنین به نامه‌های زندانیان در خصوص بدرفتاری، شکنجه و شرایط غیرانسانی زندان می‌پردازد از جمله نامه‌های عبداله مومنی، احمدقابل و امیدکوکبی که این موارد مستند کرده‌اند.

هادی قائمی گفت: «ما از این گزارش که بخشی از مهم‌ترین و عاجل‌ترین مواد نقض فاحش حقوق بشر در ایران را مستند می‌کند استقبال می‌کنیم.»

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران خاطر نشان می‌کند که ادامه هم‌کاری نکردن دولت ایران با ماموریت آقای شهید و اجازه ندادن برای سفر به ایران نمایان‌گر عزم حکومت و دولت ایران است که هیچ قدم مثبتی برای به‌بودی وضعیت وخیم حقوق بشر برندارد.

ترجمه کامل گزارش آقای شهید به فارسی به زودی بر روی سایت کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران منتشر خواهد شد.


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

اگر‌چه آیت‌اله‌ خمینی به عنوان رهبر انقلاب 57 دارای توانایی آشکاری برای جلب و اقناع توده بود اما در حد توان سعی در مصالحه با هم‌صنفان‌اش داشت، به همین علت با فوت او، بزرگان قم نقش مهمی در تثبیت حاکمان جدید مستقر در تهران ایفا کردند و راه برای آغاز دورانی به نام سازندگی در کشور جنگ‌زده مهیا شد. در کنار مسایل روزمره کشور، در درون تشکیلات روحانیت نیز پس از عزل بنی‌صدر اتفاقات مهمی رقم خورد. آیت‌اله‌ احمد آذری قمی سخن‌گوی جامعه مدرسین در سال 60 پس از پایان جلسه این تشکل با استادان و فضلای حوزه علمیه قم به خبرنگار خبرگزاری جمهوری‌اسلامی گفت که در پی اوامر خمینی، کمیته‌ای به نام «کمیته ویژه اداره و اصلاح حوزه‌های علمیه سراسر کشور» در جامعه مدرسین تشکیل شده تا با هماهنگی مراجع عظام، طرحی جامع برای تشکیلات حوزه تدوین کنند. آذری قمی هم‌چنین از طرح این نهاد برای تعامل بیش‌تر حوزه و دانش‌گاه و لزوم بهره‌گیری دانش‌گاه از حوزویان خبر داد. طرح اصلاح حوزه که از دهه بیست خورشیدی آرمان آیت‌اله خمینی و شاگردان او بود، با حمایت مراجع تقلید قم و مدیریت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم پی‌گیری و منجر به تغییرات جدی و اساسی در ساختار روحانیت شد. با این حال دغدغه دیرینه «استقلال حوزه‌های علمیه از حکومت و دولت» در پس ذهن بزرگان قم خودنمایی می‌کرد و حتا بارها در نهان و آشکارا به زبان نیز جاری شد. از جمله آیت‌اله‌ گلپایگانی که عملن از سال 58 تا 72 زعامت حوزه را بر دوش می‌کشید در آخرین ماه‌های حیات خود در پاسخ به نامه آیت‌اله‌ محمد فاضل لنکرانی رییس وقت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره نصب اعضای شورای عالی حوزه علمیه قم چنین نوشت: «یکی از مفاخر بزرگ روحانیت شیعه استقلال حوزه‌های علمیه است که به هیچ‌کس و هیچ مقامی غیر از ناحیه مقدسه حضرت صاحب الامر عجل الله تعالی فرجه الشریف وابسته نیست که بحمداله این حوزه‌ها تا امروز علی‌رغم فشارها و توطئه‌های گوناگون در شرایط بسیار سخت و اختناق‌های شدید حکومت‌های طاغوتی با تحمل انواع مرارت‌ها و مصائب، استقلال خود را حفظ کرده و تحت تاثیر و نفوذ هیچ عامل خارج از حوزه قرار نگرفته‌اند و هم‌چنان تا عصر حاضر مدیریت آن با علما و فقها و مراجع تقلید باقی مانده است. این شخصیت حوزه‌ها امانتی است که اسلاف صالحین به ما سپرده‌اند و ما باید به حفظ این استقلال بسیار اهمیت بدهیم. برای حقیر در وضع فعلی و کهولت سن، این مسئله هیچ جنبه شخصی نمی‌تواند داشته باشد، اما برای بقای حوزه و حفظ موضع معنوی آن در قلوب و نفوذ آن در جامعه مسلمان بر این مسئله تاکید بسیار دارم و عواقب سو‌ تضعیف آن را بسیار شکننده می‌دانم. صلاح اسلام و انقلاب و دولت و ملت و همه این است که حوزه در وظایف خود مستقل عمل کند. البته مقصود از این‌که می‌گوییم نباید مداخله‌ای در امور حوزه پذیرفته شود این نیست که کسی حق ندارد پیشنهاد یا تذکر بدهد یا این‌که به پیشنهادها و نظرات و حتا نقد و انتقادها توجه نشود. هر مسلمانی حق دارد و باید نسبت به مسلمان دیگر تا چه برسد به نهاد عظیمی مانند حوزه، خیرخواهی و نصیحت نماید. باید از پیشنهادها و تذکراتی که داده می‌شود استقبال نماییم. این مواضع نه تنها مداخله در امور حوزه محسوب نمی‌شود بلکه یاری و معاضدت حوزه است.»

با مرگ آیت‌اله‌ اراکی و به صحنه آمدن نسل تازه مراجع شیعه در سال 73، دولت هاشمی نقش مهمی در هم‌گرایی روحانیت و دولت ایفا کرد و با وجود همه تضادها و اختلافات نظری و عملی، هیچ تقابل آشکاری میان این دو نهاد به چشم نمی‌خورد. حتا با وجود آن‌که اقدامات تابوشکنانه دختر رییس‌ جمهوری «فائزه هاشمی» در مقوله ورزش زنان با مخالفت‌های جدی روحانیون و مراجع  روبه‌رو بود، اما این اختلافات هیچ‌گاه به آوردگاه ناسازگاری‌های میان دولت و حوزه بدل نشد. فی‌الواقع دوران هشت ساله دولت سازندگی، دوران سازندگی ساختاری حوزه‌های علمیه نیز محسوب می‌شد و از همین رو دو طرف به دلیل همین دغدغه مشترک، به هم‌گرایی بیش‌تر می‌اندیشیدند.

با روی کارآمدن محمد خاتمی در دوم خرداد 76، بی‌گمان فضل تازه‌ای از روابط روحانیت و دولت گشوده شد که تفاوت‌های آشکار و محسوسی با گذشته داشت. خاتمی در حالی پا به عرصه گذاشت که جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جامعه روحانیت مبارز تهران و بسیاری از ائمه جمعه و جماعات کشور خواهان پیروزی او نبودند. او اگرچه حمایت مجمع روحانیون مبارز و علمایی چون آیت‌اله‌ باقر سلطانی طباطبایی، آیت‌اله‌ موسوی اردبیلی و آیت‌اله‌ یوسف صانعی را پشت سر خود داشت، اما به خوبی می‌دانست که هنوز راه درازی تا جلب نظر روحانیون متنفذ و اثرگذار حوزه دارد.

سخن‌رانی جنجالی آیت‌اله‌ منتظری در آبان 76 نخستین تجربه دولت خاتمی در تقابل با روحانیون منتقد بود که با هم‌گرایی نسبی هر دو جناح به حصر خانگی 5 ساله آقای منتظری انجامید

در جریان انتخابات سال 76 مراجع تقلید بزرگ با وجود همه فشارهایی که از طرفین وارد می‌شد موضع بی‌طرفانه‌ای داشتند و همین موضع را در همه دوران پر تنش اصلاحات حفظ کردند. اما آشکار بود که روی کار آمدن خاتمی و یاران‌اش به چالش‌ها و بلکه بحران‌های بزرگی در طیف سنتی جامعه خواهد انجامید. سخن‌رانی جنجالی آیت‌اله‌ منتظری در آبان 76 نخستین تجربه دولت خاتمی در تقابل با روحانیون منتقد بود که با هم‌گرایی نسبی هر دو جناح به حصر خانگی 5 ساله آقای منتظری انجامید. خاتمی دریافته بود که در مسیر اصلاحات مورد نظرش، با مخالفت‌های جدی در حوزه علمیه مواجه خواهد شد. از همین رو با تعیین دو روحانی خوش‌نام به عنوان مشاورین خود در امور روحانیت موفق شد بخشی از این مخالفت‌ها را مدیریت و مهار کند. آیت‌اله‌ توسلی و حجت‌الاسلام امام جمارانی که از نزدیکان و معتمدین آیت‌اله خمینی و بسیاری از مراجع تقلید بودند توانستند در بحرانی‌ترین روزها به ترمیم شکاف‌های ایجاد شده میان مرجعیت و دولت بپردازند. جریان منتقد خاتمی در حوزه با سازمان‌دهی تحصن جمعی از طلاب و روحانیون حوزه علمیه قم در بهمن 78 موفق شد بخشی از علمای حوزه را به میدان آورد تا سیاست‌های فرهنگی دولت اصلاحات را به چالش بکشد. این تحصن که به بهانه کاریکاتور «نیک‌آهنگ کوثر» علیه مصباح یزدی در روزنامه مناطق آزاد شکل گرفته بود، مهم‌ترین اقدام عملی مخالفان خاتمی در قم بود که با حضور تاییدآمیز کسانی چون نوری همدانی، جوادی آملی، جعفر سبحانی، مشکینی، احمدی میانجی، سید مهدی روحانی، محمد یزدی و حجت‌الاسلام علی دوانی و حتا چهره‌ای دانش‌گاهی چون حجت‌الاسلام دکتر احمد احمدی توانست تا مدتی به یکی از چالش‌های مهم فرهنگی و مدیریتی دولت خاتمی بدل شود. اگرچه خاتمی حاضر به پذیرش خواسته‌های اصلی متحصنین از جمله برکناری مهاجرانی از وزارت ارشاد نشد و دو مشاور وی در امور روحانیت نیز اعتنای چندانی به درخواست‌های نمایندگان متحصنین نکرده و دست رد بر سینه آنان زدند. ناکامی تحصن در ذائقه مخالفان حوزوی خاتمی ماند و هیچ‌گاه فراموش نشد. آن‌ها گاه و بی‌گاه به مخالفت با عمل‌کرد فرهنگی و سیاسی خاتمی می‌پرداختند و توفیق‌هایی نیز به دست آوردند. مهاجرانی یک‌سال پس از تحصن قم مجبور به استعفا شد و حتا نتوانست دولت اول خاتمی را در ماه‌های پایانی‌اش هم‌راهی کند. ماجرای نشریه دانش‌جویی موج در شهریور 78، کاریکاتور روزنامه حیات‌نو در پاییز 81 و موضوع الحاق ایران به کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان در تابستان 81 از دیگر جلوه‌ها و دلایل تقابل حوزویان مخالف خاتمی با دولت اصلاحات بود. بدین ترتیب پدیده اصلاحات و ضداصلاحات به دغدغه اصلی اصلاح‌‌طلبان و محافظه‌کاران در آن 8 سال بدل شد و هر یک به تعریفی خاص از این دو پدیده اصرار می‌ورزیدند. در میانه نزاع میان این دو جریان، گروهی با چراغ خاموش در رویای تسخیر قوه مجریه گام برداشت و موفق شد در میان بهت و حیرت تحلیل‌گران داخلی و خارجی برنده انتخابات جنجالی ریاست جمهوری در سال 84 شود.


 


اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه

 چند روز است که جمهوری ‌اسلامی به طراحی ترور سفیر «عربستان ‌سعودی» در آمریکا متهم شده است. این نوشته سعی دارد تمامی احتمالات ممکن را درباره‌ی این پرونده به دور از هر‌گونه موضع‌‌گیری ویژه و جانب‌دارانه‌ای مورد کنکاش قرار دهد.

نخستین چیزی که از همان ابتدا شک همگان را در دست داشتن مستقیم حکومت ایران در این ترور برانگیخت، قاعده‌ی سود و زیان بود. جمهوری ‌اسلامی در شرایط سخت کنونی‌اش چه سودی از این ماجرا خواهد برد؟ شرایط سخت داخلی از وضعیت وخیم اقتصادی گرفته تا شکاف بین نیروهای وفادار به نظام و ده‌ها مشکل و مصیبت دیگر چنان گریبان جمهوری ‌اسلامی را گرفته که وارد شدن به یک درگیری خارجی وسیع، حماقت محض و حرکت به سمت فروپاشی است. کشیدن پای دولت «عربستان» که تا همین چند روز پیش بر اثر مسئله‌ی «فلسطین» روابطش با «آمریکا» شکرآب شده بود نیز یک منطق ساده‌لوحانه می‌خواست که از مسوولان نظام بعید است. پس با توجه به بی‌فایده‌بودن همه جانبه‌ی این ترور برای نظام، طراحی آن عملی کاملن غیرعقلانی به نظر می‌رسد. البته در مقابل جمع بسیاری هم هستند که ادعا می‌کنند جمهوری ‌اسلامی سابقه‌ی انجام اعمال غیرمنطقی و غیرعقلانی را دارد و چرا نباید یک‌بار دیگر به آن دست بزند. در جواب این دسته از دوستان باید گفت که در سی و دو سال اخیر، حکومت همواره این حرکات برون مرزی را بر علیه نیروهای مخالف خود و در واقع اپوزیسیون ایرانی خارج از کشور انجام می‌داده است و حتا یک بار دست به اقدامی بر علیه شهروندان و سیاست‌مداران دیگر کشورها نزده است.

گزینه‌ی دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، طراحی ترور از سوی نیروهای خودسر در «سپاه‌ پاسداران» و «وزارت‌ اطلاعات» است. این نیروها می‌توانند با رسیدن به یک درک شخصی و به سبب آن‌که این عمل را حرکتی مثبت برای گسترش ناامنی در خاورمیانه و به نوعی پیش‌دستی برای حمله به غرب می‌دانند، با طراحی آن و سپس به عمد لو دادنش، منطقه را درگیر یک جنگ تازه کرده و با تضعیف نیروهای طرف‌دار غرب در منطقه، از سویی مخالفان نظام را در درون سرکوب  کرده و از سویی دیگر به نوعی به اتحاد نیروهای وفادار به نظام در برابر دشمن خارجی برسند.

احتمال دیگری که بعید به نظر نمی‌رسد، انجام و طراحی این عمل از سوی پشتیبانان نظامی «احمدی‌نژاد» در «سپاه»، «بسیج» و «وزارت‌ اطلاعات» است. از تفکری که برای ظهور «مهدی» موعود حساب ویژه‌ای در بانک باز و درون آن را با سرمایه‌های مملکت پر کرده و خود را آماده‌ی حضور او می‌کند، بعید نیست که دست به چنین تحرکاتی بزند تا با ایجاد جنگی جهانی به گمان خود زمینه‌ی ظهور را فراهم کند. «احمدی‌نژاد» هم می‌تواند با این‌ کار و در واقع با به رخ کشیدن میزان توانایی‌هایش، به رهبر زهر چشمی نشان بدهد تا پس از این مانعی بر سر راه او و نیروهایش ایجاد نکند.

حال بیایید تا طرف دیگر ماجرا را در نظر بگیریم و این موضوع را یک سره کار خود «آمریکایی‌ها» بدانیم. با این کار چه چیزی عاید آنان خواهد شد. نخست آن‌که این موضوع حداقل به لحاظ رسانه‌ای می‌تواند توجهات جهانی را از جنبش «وال‌استریت» که دیگر اکنون به سمت جهانی شدن پیش می‌رود اندکی منحرف کند. یادمان نرود دو کشور غربی که به سرعت از اتهام آمریکا حمایت کردند یعنی «فرانسه» و «انگلیس» خود درگیر مشکلات و اعتراضات مشابه داخلی هستند. مسئله‌ی دیگر بحث تشکیل کشور مستقل «فلسطینی» است که خود تبدیل به یک گره وانشدنی برای «آمریکا» شده است. با ایجاد بحرانی جدید، مشکل «فلسطین» حداقل تا مدت‌ها از اولویت خارج شده و به غربی‌ها فرصت می‌دهد تا برای آن چاره‌ای تازه بیاندیشند. «آمریکا» و «اسراییل» با دخالت دادن «عربستان» در این بازی می‌توانند در صورت حمله‌ی نظامی به ایران، هزینه‌های سرسام‌آور آن را از کیسه‌ی اعراب بپردازند و تا اندازه‌ای از سرعت حرکت رو به جلوی اقتصاد کشورهای حاشیه‌ی خلیج‌فارس بکاهند.

طرح این اتهام برای «آمریکا» این سود دیگر را هم دارد که در بدبینانه‌ترین وضعیت می‌تواند با کشاندن پای ایرانیان به میز مذاکره امتیازات فراوانی از آن‌ها گرفته و آن‌ها را در موضع ضعف قرار دهد. هم‌زمانی گزارش آژانس انرژی اتمی و دیده‌بان حقوق‌بشر سازمان‌ ملل ‌متحد درباره‌ی ایران، می‌تواند به جو و فضای ضدایرانی موجود در غرب دامن زده و اتهامات آمریکا را باورپذیرتر نماید. تحویل متمهان پرونده در شرایط فعلی گره‌ای را برای ایران باز نخواهد کرد چون با سابقه‌ای که از جمهوری‌ اسلامی سراغ داریم، اظهارات این افراد در داخل و خارج از کشور بسیار متفاوت خواهد بود و ممکن است سخنانی از طرف آن‌ها در دادگاه‌های بین‌المللی گفته شود که به صلاح نظام نیست. البته شق دیگر ماجرا می‌تواند کشته‌شدن این افراد در سانحه و یا حادثه‌ای در آینده‌ی نزدیک باشد.


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

پس از عدم تصویب قانون بررسی پرونده‌های پناه‌جویان در خارج از کشور توسط پارلمان استرالیا، دولت آن کشور هنوز برنامه مشخصی را در این مورد ارایه نکرده است.

پس از این که دادگاه عالی استرالیا قرارداد فرستادن پناه جویان به مالزی را غیرقانونی خواند جولیا گیلارد نخست وزیر این کشور در آخر ماه اگست تغییرات در قانون مهاجرت را به پارلمان این کشور پیش‌نهاد کرده بود.

به اساس تفاهم نامه مالزی، کانبرا 800 پناه جوی جدید را که توسط قایق به استرالیا می‌آیند به مالزی خواهد فرستاد و در عوض 4000 پناهنده سازمان ملل متحد را در طول چهار سال خواهد پذیرفت.

دولت استرالیا قرار بود تغییرات در قانون مهاجرت این کشور را به مجلس معرفی نماید اما پس از دست دادن آرا طی جلسه اضطراری، هیات دولت آن را به بعد واگذار نموده است.

تونی کروک سیاست‌مدار کلیدی که دولت استرالیا به خاطر تغییرات در قانون مهاجرت به رای وی ضرورت داشت گفته است نظرش را تغیرداده و دولت را هم‌کاری نخواهد کرد.

وی گفته است تغییرات جدید در قانون مهاجرت این کشور که از سوی دولت پیش‌نهاد گردیده می‌تواند ورود پناه جویان توسط قایق به استرالیا را متوقف سازد ولی از فرستادن پناه جویان به ویژه کودکان به مالزی نگران است زیرا مالزی کنوانسیون حقوق مهاجرت سازمان ملل متحد را تا اکنون امضا نکرده است.

تقریبا تمام سیاست‌مداران استرالیا از رسیدگی به پرونده پناه‌جویان در خارج از کشور پشتیبانی می‌کنند و پیش‌نهاد می‌کنند دولت و اپزوسیون باید تصمیم بگرد پناه جویان که توسط قایق به استرالیا می آینده به کدام کشور فرستاده شوند.

آقای کروک گفته است :«به شمول من 148 تن از اعضای مجلس از سیاست پردازش ساحلی یا خارج از مرز پناه جویان پشتیبانی می کنند و تنها دو تن مخالف این پروسه می باشد، بنابرین سیاست پردازش ساحلی یا خارج از مرز از موقعیت قوی در پارلمان برخوردار می باشد، فقط ضرورت دارد میان دو حزب اصلی تفاهم صورت گیرد.»

خانم گیلارد گفته است دولت استرالیا متعهد به ادامه تفاهم نامه مالزی بوده و پیش‌نهاد دولت مبنی بر تغییر قانون مهاجرت در اجندای پارلمان تا وقتی باقی خواهد ماند که اپوزسیون این کشور به پشتیبانی از دولت آماده گردد.

بیشتر بخوانید:

«وضعیت کودکان پناه‌جو در بازداشت‌گاه‌ها نگران‌کننده است»


 


خبر/ رادیو کوچه

در دومین روز از گسترش اعتراض‌های جهانی به تبعیض‌های مالی و نظام سرمایه‌داری، پلیس 74 تن از تظاهرکنندگان و اعضای «جنبش وال استریت» را بازداشت کرده است. این در حالی است که با افزایش تعداد معترضان در نیویورک این افراد در میدان تایمز این شهر که یک نقطه گردش‌گری نیز به شمار می‌رود، به تجمع خود ادامه داده‌اند.

دامنه‌ی این اعتراض‌ها به سایر شهرهای امریکا نیز کشیده شده و در لس‌آنجلس نیز نزدیک به 5 هزار نفر در این تظاهرات شرکت کردند.

بنا بر گزارش‌های رسیده در ادامه آغاز اعتراض‌ها در بسیاری از شهرهای بزرگ جهان از روز شنبه، امروز نیز شهرهای لندن، تورنتو، رم،کوالالامپور، فرانکفورت، آتن و اوکلند شاهد تظاهرات اعتراض‌آمیز حامیان جنبش وال استریت بود.

این تظاهرکنندگان خواهان توجه بیشتر سیاستمداران به سودجویی‌های بنگاه‌های اقتصادی هستند.

گفتنی است که این تظاهرات روز گذشته در رم به خشونت کشیده شد و واکنش نخست وزیر ایتالیا را برانگیخت.

جنبش وال استریت جهانی می شود


 


یک‌شنبه  24 مهر 90 / 16 اکتبر 2011

اجرا: اعظم

استودیو: دامون

تقویم تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات یک‌شنبه ایران

پس‌نشینی تند- «شلیک ناتمام»- اکبر ترشیزاد

بخش اول خبر‌ها

دایره‌ی شکسته- «چشمان کور عدالت»- مه‌شب تاجیک

روز‌نگاشت- «موسیقی اصیل سمفونیک حنانه»- محبوبه شعاع

مجله خبری کابل‌- آرین

مجله جاماندگان-«آغاز روند هم‌گرایی»- شراره سعیدی

بخش دوم خبرها


 


خبر/ رادیو کوچه

    رئیس ستاد تبلیغات دفاعی ایران، قرارگرفتن نامش در لیست تحریم اتحادیه اروپا را یک کار بچگانه و مضحک خواند و خواستار موضع گیری جدی و سریع وزارت امورخارجه در برابر این‌گونه اقدامات شد.

به گزارش مهر، سردار سرتیپ پاسدار سید مسعود جزایری، در واکنش به قرار گرفتن نامش در فهرست تحریم اتحادیه اروپا، اظهار داشت: «اقدام اتحادیه اروپا نقض دموکراسی و حقوق بشر مورد ادعای غربی‌هاست و از این حیث این‌گونه تحرکات این اتحادیه محکوم است.»

وی گفته است که هم‌اکنون وقت آن رسیده است که با سفارت انگلیس در تهران به عنوان یک مرکز توطئه و جاسوسی برخورد لازم صورت گیرد.

این واکنش در حالی صورت گرفته که سایت سفارت انگلیس در ایران با اشاره به تحریم 29 تن از مقامات ایرانی از سوی اتحادیه اروپا به بهانه نقض حقوق بشر، اسامی و تصاویر آن‌ها را منتشر کرده است.

گفتنی است اتحادیه اروپا نام این 29 نفر را به لیست اولیه 32 نفره در آوریل 2010 اضافه کرده است. بنا به این اعلام دارایی این افراد در اروپا مصادره شده و از این پس اجازه ورود به اتحادیه اروپا را ندارند.


 


مهشب تاجیک/ رادیو کوچه

چندی پیش محیط‌بانی به نام «اسعد تقی‌زاده» متهم به قتل عمد و محکوم به قصاص شد. همان محیط‌بان جوان منطقه‌ی حفاظت شده‌ی دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد که در شهریور ۱۳۸۶ در درگیری با شکارچی‌ها یکی از آن‌ها را از پای درآورد. ابتدا اخبار منتشره حکایت از تایید حکم اعدامش توسط دیوان عالی کشور داشت و مانند همیشه کمپین‌ها و بیانیه‌ها و امضاها به راه افتاد. یعنی تنها کاری که از دست مردمی برمی‌آید که با این قانون سراسر ایراد مشکل دارند ولی کار زیادی نمی‌توانند از پیش ببرند. البته به این دلیل که محیط‌بان جوان به وظیفه‌ی خود عمل کرده بود با استفاده از بعضی اختیارات مجلس به طور موقت جلوی اجرای این حکم گرفته شده است تا انسان دیگری به بالای چوبه‌ی دار کشیده نشود. شاید در این میان تعدادی از مردم برنجند که نتوانستند ساعت پنج صبح خود را به تماشای اجرای حکم اعدام برسانند. متاسفانه به نظر می‌رسد صدور چنین احکام تامل‌برانگیزی ریشه در ضعف قانون و عدم برخورداری سازمان حفاظت محیط زیست از وزن و جای‌گاه سزاوار در تبیین قوانین و هم‌چنین قوانین مربوط به محیط زیست دارد.

واقعیت این است که به هر حال این محیط‌بان ماموری بوده است که در حین ایفای وظیفه قانونی خود با خطای تیرانداری که رخ داده است، جان انسانی که قانون‌شکن بوده و به محیط زیست تعدی کرده است را گرفته و متاسفانه این درگیری به مرگ شکارچی منتهی شده است‌. محیط‌بان جوان حق تیر داشته است و تیر شلیک شده اما نکته این‌جاست که آیا هرگونه قتلی که صورت بگیرد که از طرف قوانین قتل عمد محسوب می‌شود، باید مجازات سنگین اعدام را دربر داشته باشد؟ اگر چنین اتفاقی بیفتد و محیط‌بان اعدام شود دیگر چه کسی حاضر است جلوی صدمات و آسیب‌هایی را که به محیط زیست وارد می‌شود، بگیرد؟ محیط‌بانان حق تیر دارند…ولی گاهی در شرایطی خیلی خاص و درگیری‌ها آن‌ها نمی‌توانند برنامه‌ریزی کنند که تیر شلیک شده لزومن به پای مهاجم برخورد کند، هرچند محیط‌بان نیروی مسلح برای حفاظت از محیط زیست هستند و باید شرایط استفاده از اسلحه را بداند. مثلن بدانند که قبل از تیراندازی باید حتمن تا سه بار ایست دهند. بعد هم اگر مجبور به تیراندازی شدند، به پای شکارچی بزنند. این مسئله برای تمام نیروهای نظامی لازم الاجراست. ولی با تمام این اوصاف چنین اتفاقاتی ممکن است پیش بیاید که اگر امروز با این مسایل این‌گونه سهل‌انگارانه برخورد شود، چه‌بسا که فرداها اتفاقاتی مانند آن‌چه برای خرس ماده و توله‌هایش در سمیرم افتاد روبه افزایش خواهد بگذارد.

در این زمینه و علی‌الخصوص این مسئله‌ی خاص به نظر می‌رسد زمان و مکان برای مطرح کردنش لازم نباشد. باید هرجا که شد، پشت هر تریبونی این مسئله مطرح شود که اگر امروز با این محیط‌بانان این‌گونه برخورد شود، چه از طبیعت سرزمین ما می‌ماند که با سواستفاده و تخریب و بی‌توجهی به خودی خود رو به نابودی است؟ چه کسی حاضر است پا پیش بگذارد تا از طبیعت این سرزمین نگه‌داری، حفاظت و حمایت کند آن هم در کشوری که سواستفاده‌ی شیوه‌ی زندگی برخی فرصت‌طلبان است.

وضعیت این افراد در واقع وضعیت اسف‌ناکی است. زیرا قانون نه پیش از مرگ از آن‌ها دفاع می‌کند و نه پس از مرگ. همین مسئله باعث شده تا محیط‌بانان در زمان دفاع به حال خود رها شوند. شکارچیان هم با خیال راحت به مناطق حفاظت شده وارد می‌شوند و جان خود و محیط‌بانان را به خطر می‌اندازند. شکارچی خوب می‌داند که محیط‌بانی، نیرویی است که نمی‌تواند از ا‌سلحه استفاده کند. همین مسئله هم به تهدیدی دیگر برای محیط‌بان منجر می‌شود. از سوی دیگر همین موضوع هم باعث شانه خالی کردن نهاد و سازمان‌ها از زیر بار مسوولیت یک محیط‌بان حتا پس از مرگ آن‌ها شده است. گاهی اگر آن‌ها در حین عملیات کشته می‌شوند، لفظ شهید به آن‌ها اعطا شده و با لوح‌های تقدیر به دل‌جویی از خانواده‌اش می‌پردازند، گاهی حتا ممکن است عوامل آن به سزای اعمال خود نرسند.

پس جای سوال است که آیا فردی که به هر دلیلی که یکی از محکم‌ترین دلایل علاقه‌مندی به طبیعت است، زیرا امکانات ارایه شده به آنان مسئله‌ای نیست که کسی برای گرفتن این شغل سرو دست بشکند، باید خود را مرده به حساب آورد؟ زیرا اگر از خود و منطقه دفاع کند و در این میان به کسی آسیب برسد که او را می‌کشند، اگر هم نه که شکارچیان این وظیفه‌ی قانون را برای آن‌ها انجام می‌دهند. و سوال این است آیا به‌تر نیست به جای تفنگ واقعی، که در بسیاری موارد آموزشی هم داده نمی‌شود، تفنگ آب‌پاش داشته باشند تا به هر حال پس از مرگ، از خانواده‌اشان دل‌جویی شود نه این‌که به پاس خدمت‌شان در یک صبح دردناک از طناب دار بالا کشیده شوند. اسعد تقی‌زاده حتا اگر اعدام هم نشود، سه سال است که عمر خود را در زندان‌ها می‌گذراند. قوانین بسیار جای بررسی و تامل دارد.


 


محبوبه شعاع / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

 بیست‌و‌چهارم مهر برابر با سال‌روز درگذشت «مرتضی حنانه»، موسیقی‌دان و آهنگ‌ساز ایرانی است. وی بعد ازگذراندن دوره‌های موسیقی با گروهی از هنرمندان، ارکسترسمفونیک تهران را پایه‌گذاری کرد. گفته شده که حنانه نخستین کسی بوده که در ایران به ساخت موسیقی فیلم اقدام کرده است وی زاده سال 1301 خورشیدی بود و در سال 1368 در سن شصت‌و‌هفت سالگی درگذشت. از آثار او قطعاتی هم‌چون «صبر و ظفر» و «بزرگ‌داشت فردوسی» را می‎توان برشمرد.

  «مرتضی حنانه» در یازدهم اسفند سال 1301 خورشیدی زاده شد. به گفته خودش از همان کودکی علاقه زیادی نسبت به موسیقی داشته و ابزارهایی می‌ساخته که از خود تولید صداهایی مختلف و گوناگون ایجاد کنند. حنانه خود دراین‌باره گفته است: «شاید در آن زمان توانایی من در این حد که آلات ساده و مبتدی موسیقی را بسازم نبوده، ولی به هر حال چیزهایی می‌ساختم که صداهایی همانند: صدای باد، زوزه، صدای حیوانات و صدای عجیب و غریب تولید کنند.»

وی پس از پایان دوره  دبستان به سبب علاقه‌اش به موسیقی در هنرستان موسیقی مشغول به تحصیل شد. در آن زمان، هنرستان موسیقی ده نفر از موسیقی‌دانان چکسلواکی را برای آموزش به هنرآموزان هنرستان استخدام کرده بود که مرتضی حنانه آموختن «هورن» را زیر نظر یکی از این موسیقی‌دانان آغاز کرد و بعدها به عنوان «هورنیست» اول ارکستر سمفونیک تهران شناخته شد.

با شروع جنگ جهانی دوم و کشیده شدن آن به ایران، هنرستان موسیقی تعطیل شد. اما حنانه با کمک علاقه‌مندان دیگر نظیر «غلام‌حسین غریب»، «حسن شیروانی» و «فریدون فرزانه» کنسرت‌هایی به طور آزاد در سالن‌های انجمن‌های فرهنگی و هنری برپا کردند و پس از چندی با پیوستن «پرویز محمود» به این جمع پایه ارکستر سمفونیک تهران گذاشته شد.

در سال ۱۳۳۲ هم‌زمان با برگزاری جشن هزاره بوعلی سینا، حنانه توانست آثار خودش را در حضور شرق شناسانی که برای شرکت در جشن دعوت شده بودند با هم‌سرایی ارکستر سمفونیک اجرا کند و این اجرا چنان مورد توجه حضار قرار گرفت که «چرولی» سفیر وقت ایتالیا، بورس هنری آن کشور را در اختیار وی قرار داد و حنانه برای تکمیل تحصیلات و مطالعات خود در رشته‌های مختلف هنری، به خصوص موسیقی به آن کشور عزیمت کرد و در مرکز عالی موسیقی واتیکان به تحصیل پرداخت و در خصوص موسیقی مذهبی مقدس ایتالیا تحقیق کرد.

در همان زمان بود که موسیقی متن فیلم «عروس دجله» ساخته «نصرت‌اله محتشم» را ساخت. او در زمان تحصیل در رم به هم‌راه «حسین سرشار» و «پروین زرین‌پور» به کار دوبله فیلم‌های ایتالیایی به زبان فارسی پرداخت و پس از بازگشت به ایران در سال ۱۳۴۲، علاوه بر تدریس ارکستراسیون و اداره کلاس هورن در هنرستان عالی موسیقی، به عضویت شورای عالی موسیقی رادیو ایران در آمد و توانست ارکستر سمفونیک رادیو ایران را به نام ارکستر فارابی پایه گذاری کند که این ارکستر در طول هفت سال فعالیت خود نزدیک به هشتاد قطعه آهنگ از آهنگ‌سازان ایران را در رادیو به ضبط و اجرا درآورد.

مرتضی حنانه در سال‌های 1348 و 1349 سرپرستی و اجرای سلسله برنامه‌های آموزشی تئوریک موسیقی ایرانی در تلویزیون را تحت عنوان «شناسایی موسیقی اصیل ایرانی» به هم‌راه «فرهنگ شریف»، «مرتضی نی‌داوود» و «حسین قوامی» را به عهده گرفت.

وی در سال 1354 از طرف رادیوی ایران و بنا به دعوت یونسکو، به تریبون انترناسیونال آهنگ‌سازان رادیو و تلویزیون اعزام شد و در آن‌جا قطعاتی از «اوراتوریو» اثر خود را اجرا کرد که از رادیوی ایرلند و سوییس پخش شد. پس از افتتاح تلویزیون ایران، حنانه در سمت مشاور سرپرستی اقدام به تاسیس کلاس‌هایی برای تعلیم فنی خوانندگان کرد و ارکستر سازهای ایرانی را تشکیل داد.

حنانه در جشن‌واره شیراز قطعه «کاکوتی» را با ارکستر مجلسی تلویزیون اجرا کرد که موفق به دریافت جایزه شد. در جشن‌واره دوم نیز، قطعه «کاپریس برای پیانو و ارکستر» او، به رهبری «فرهاد مشکوة» اجرا شد و سال ۱۳۵۰ موفق به اخذ جایزه به‌ترین آهنگ‌ساز برای فیلم «فرار از تله» به کارگردانی «جلال مقدم» شد.

اثر «کاپریس برای پیانو و ارکستر» مهم‌ترین اثر استاد مرتضی حنانه است که در طول سی سال و بر مبنای آخرین دست‌آوردهای وی روی پلی فونی موسیقی ایران نوشته شده است. این اثر با ارکستر سمفونیک تهران و به رهبری «فریدون ناصری» در سال ۱۳۶۹ و ارکستر مجلسی تلویزیون ملی ایران در سال ۱۳۴۷، اجرا شد اما ضبط نشد.

موسیقی مرتضی حنانه را به‌طور کلی می‌توان «موسیقی اصیل سنفونیک» نامید. حنانه نسبت به موسیقی سنتی بی‌اعتنا بود و هرگز در ارکستر از سازهای اصیل استفاده نکرد. وی پس از انقلاب اسلامی در در ایران  اوقات خود را بیش از پیش به پژوهش درباره  موسیقی قدیم ایران اختصاص داد و در زمینه  موسیقی فیلم که خود از پایه گذاران آن در ایران بود، فعالیت خود را ادامه داد و اما سرانجام وی در سن شصت‌و‌هفت سالگی در بیست‌و‌چهارم مهرماه سال 1368 بر اثر بیماری سرطان درگذشت و در مزار امام زاده طاهر کرج به خاک سپرده شد.

مرتضی حنانه ساخت موسیقی فیلم را نیز از سال ۱۳۲۷ با فیلم «ایران سرزمین طلای سیاه» که محصول اداره کل هنرهای زیبای وزارت فرهنگ و هنر بود آغاز کرد، گفته شده که وی نخستین کسی بوده که در ایران به ساخت موسیقی فیلم اقدام کرده است و در ادامه این کار  موسیقی متن این فیلم‌های را ساخته است: عروس دجله، بهلول، ساحل انتظار، لذت گناه، عروس دریا، الماس ۳۳، پل، کاکو، پهلوان مفرد، سه قاب، فرار از تله، بابا شمل، راز درخت سنجد، قصاص، صمد و فولاد زره دیو، جهنم به اضافه من، قلندر، خونبارش، سند زنده، تشریفات، مردی که موش شد، تیرباران، جعفر‌خان از فرنگ برگشته، سریال هزاردستان و هم‌چنین موسیقی برخی از فیلم‌های مستند مانند «تپه‌های مارلیک» ساخته «ابراهیم گلستان».

از نوشته‌ها و آثار وی می‌توان: کاپریس برای پیانو و ارکستر سمفونیک، دعا برای کر و سلوها و ارکستر سمفونیک،صبر و ظفر، بزرگ‌داشت فردوسی، لالایی، مهرگان، اوراتوریوی بزرگ La Persia (ایران) در دوازده قسمت برای ارکستر سمفونیک و کر، که اجرا نشده است. او هم‌چنین ارکستراسیون شارل کوکلن را در پنج جلد ترجمه کرده است و چگونه ملودی بسازیم، دروازه‌های متروک، تئوری آرمونی زوج، مقاصدالالحان عبدالقادر مراغه‌ای از جمله قطعات و تصانیف و آهنگ‌های متعددی است که او برای ارکستر تنظیم کرده است.

منبع‌ها:

ویکی‌پدیا

مرتضی حنانه بیوگرافی و زندگی‌نامه

انجمن ادبی شفیقی


 


رادیو کوچه

  آنجلینا جولی ستاره سینما و نماینده سازمان ملل برای امور انسانی به هدف تشویق کمک های انساندوستانه و اعلام همبستگی با انقلابیون لیبی به شهر مصراته سفر کرد.

به گزارش العربیه،  وی هدف خود از دیدار با اعضای شورای انتقالی را آشنایی با مشکلات مردم که در جنگ زیان های زیادی متحمل شدند ، اعلام کرد.

او با ستودن اتحاد و هماهنگی مردم برای انقلاب خود، تاکید کرد انقلابیون برای سرنگونی نظام معمرقذافی معجزه آفریدند و لیبی را به کشور قانون تبدیل کردند.

بنا به این گزارش، او گفته است: «افرادی را دیدم که تاچندی پیش به عنوان فرمانده یا مقام بلندپایه در نظام پیشین خدمت می‌کردند ولی همه آن‌ها در حال حاضر وظایف مختلفی برای خدمت به دولت جدید برعهده گرفته‌اند.»

آنجلینا در پایان دیدارش از مصراته با برخی از اعضای شورای انتقالی لیبی نیز دیدار و گفت وگو کرد.

گفتنی است این روزها سفر آنجلینا جولی به ایران نیز به یکی از خبرهای جنجالی در رسانه‌ها تبدیل شده است.

روز گذشته فرج الله سلحشور، کارگردان فیلم‌های مذهبی در ایران او را یک فاحشه خواند و به نوعی از دعوت او به ایران انتقاد کرد.


 


رادیو کوچه

1368 خورشیدی- «مرتضی حنانه»، موسیقی‌دان و آهنگ‌ساز ایرانی درگذشت. با شروع جنگ جهانی دوم، وی با تلاش خود و دوستانش، پایه ارکستر سمفونیک تهران را بنا گذاشت. او بعدها برای تکمیل تحصیلات خود در موسیقی به ایتالیا رفت در زمان تحصیل در رم به هم‌راه «حسین سرشار» و «پروین زرین‌پور» به کار دوبله فیلم‌های ایتالیایی به زبان فارسی مشغول شد و پس از بازگشت به ایران به تدریس موسیقی پرداخت. حنانه پس از مدتی ارکستر سمفونیک رادیو ایران را با نام «فارابی» تاسیس کرد. برخی معتقدند وی اولین کسی است که در ایران به ساخت موسیقی فیلم اقدام کرده است. پس از افتتاح تلویزیون ایران، حنانه در سمت مشاور سرپرستی اقدام به تاسیس کلاس‌هایی برای تعلیم فنی خوانندگان کرد و ارکستر سازهای ایرانی را تشکیل داد. وی ساخت موسیقی فیلم را از سال ۱۳۲۷ با فیلم «ایران سرزمین طلای سیاه» آغاز کرد.

«گام‏های گم‌شده» و «دروازه‏های متروک» از جمله آثار این هنرمند هستند. لازم به اشاره است مرتضی حنانه ساخت موسیقی متن سریال «هزار دستان» و فیلم «عروس دجله» و چندین فیلم دیگر را بر عهده داشته است.

1946 میلادی- چند نفر از مقامات آلمان نازی که در دادگاه نورنبرگ به مرگ محکوم شده بودند، اعدام شدند. پس از پایان جنگ جهانی دوم، دادگاهی بین‏المللی برای محاکمه جنایت‏کاران جنگی این نبرد، در شهر نورنبرگ آلمان برگزار شد که اعضای هیت قضاوت، از مقامات عالی‌رتبه آمریکا، انگلیس، شوروی و فرانسه تعیین شده بودند.

رسیدگی به جرایم رهبران نازی، بیش از ده ماه به طول انجامید تا این‏که دادگاه در روز اول اکتبر سال 1946، نظر خود را درباره 22 نفر از متهمان اعلام کرد. بر این اساس، 12 نفر از مقامات برجسته، محکوم به اعدام، 7 نفر به ده سال زندان تا حبس ابد و سه نفر نیز تبرئه شدند و در چنین روزی حکم اعدام به اجرا درآمد. «هرمان گورینگ»، شب پیش از اعدام خودکشی کرده بود.

1964 میلادی- چینی‌ها اولین بمب هسته‌ای خود را آزمایش کردند. سه سال پس از آن نیز اولین بمب هیدروژنی خود را هم آزمایش کردند. دولت جمهوری توده‌ای چین در این روز ضمن اعلام آزمایش نخستین بمب اتمی خود تاکید کرد که نخستین کشوری نخواهد بود که به استفاده از سلاح اتمی دست بزند. در این اعلامیه آمده بود که دولت چین تنها به منظور دفاع از چینیان در برابر هرگونه حمله خارجی اقدام به ساختن بمب اتمی کرد. به اظهار مقام‌های چینی، لازم بود که این سلاح از انحصار خارج شود.

گفته می‌شود چین از دهه هشتاد کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد.

1978 میلادی- کاردینال لهستانی «کارول جوزف وجتیا» (Karol Józef Wojtyła)، با نام «پاپ ژان پل دوم» به عنوان نخستین پاپ غیر‌ایتالیایی کلیسای کاتولیک روم از زمان قرن ۱۶ میلادی، انتخاب شد. پاپ ژان پل دوم در سال ۱۹۲۰ در لهستان به دنیا آمد. وی در چنین روزی به رهبری کلیسای کاتولیک و حاکم واتیکان برگزیده شد و تا زمان مرگش در  آوریل سال ۲۰۰۵ در این سمت بود. او اولین و تنها پاپ اسلاو و لهستانی و اولین پاپ غیر ایتالیایی بعد از پاپ آدریان ششم هلندی در ۱۵۲۲ میلادی بود.

ژان پل دوم به عنوان یکی از پرنفوذترین رهبران سده بیستم میلادی شناخته می‌شود. این باور گسترده وجود دارد که او هم‌چنین نقش مهمی در پایان کمونیسم در کشور خود لهستان و به تدریج در اروپا داشته است.      ———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1793 میلادی- «ماری آنتوانت»  (Marie Antoinette)همسر «لویی شانزدهم» پادشاه سابق فرانسه و خواهر امپراتور اتریش که به‌عنوان شریک جرایم شوهرش و خیانت به فرانسویان با درخواست لشکرکشی به فرانسه، در دادگاه انقلاب این کشور به اعدام محکوم شده بود، در ملا عام در میدانی در پاریس با گیوتین گردن زده شد.

1888 میلادی- «اوجین گلادستون»  (Eugene Gladstone O’Neill) نمایش‌نامه‌نویس برجسته‌ی آمریکایی زاده شد. گلادستون که پدر زن چارلی‌چاپلین هنرمند تاتر و سینما هم بود با نمایش‌نامه‌های خود تاتر و سینما را به زندگی روزمره مردم نزدیک کرد و به هنر نمایش به‌عنوان یک وسیله انتقال وضعیت و ایده مفهوم واقعی داد و حرفه نمایش را، با طرح مسایل سیاسی و اجتماعی در قالب داستان زندگانی، به‌صورت یک رسانه تمام‌عیار درآورد.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

نیویورک تایمز

Iranian history


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

خراسان

1) وزیر خارجه: سعودی‌ها با احتیاط به موضوع اتهام آمریکا علیه ایران بپردازند

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=7&day=24&id=1134165

با وجود مواضعی که سعودالفیصل، وزیر خارجه عربستان در تایید سناریوی جدید آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران بیان کرده است، علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه در تازه‌ترین اظهارات خود، با بیان این‌که سعودی‌ها عاقل‌تر از آن هستند که وارد این بازی سیاسی شوند تصریح کرد: «امیدواریم سعودی‌ها با رعایت تمامی جوانب احتیاط به این موضوع بپردازند.» هم‌زمان خبرگزاری‌ها از تحرکات آمریکا و متحدان غربی‌اش برای تصویب قطع‌نامه تحریم علیه ایران در شورای امنیت خبر دادند.

2) 1400شهر در 82 کشور جهان برای اعتراض به نظام سرمایه‌داری آماده می‌شود

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=7&day=24&id=1134130

در حالی که تنها ۳۰روز از آغاز اعتراضات مردم آمریکا به نظام سرمایه‌داری می‌گذرد، سایت خبری بی‌بی‌سی به نقل از خبرنگاران آسوشیتدپرس نوشت: معترضان به نظام سرمایه‌داری در بیش از ۱۴۰۰شهر جهان از جمله در آفریقا، کانادا و اروپا خود را برای فراگیرکردن این اعتراضات آماده می‌کنند. گزارش‌ها حکایت از سامان‌دهی تظاهرات مشابه «وال استریت» در شهرهای کشورهای آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی دارد. جنبش «۱۵ مه» اسپانیا نیز اعلام کرد: سراسر اسپانیا در اعتراضاتی مشابه جنبش «وال استریت را اشغال کنید»، به زودی شاهد اولین اعتراض اتحادیه‌های کارگری علیه نظام سرمایه‌داری خواهد بود.

جام جم

1) پوتین رسمن نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100856816129

حزب «روسیه واحد» ولادیمیر پوتین را رسمن به عنوان نامزد پست ریاست‌ جمهوری معرفی کرد و از مردم روسیه خواست از او حمایت کنند. به گزارش فارس، این حزب در بیانیه‌ای خطاب به شهروندان روسی تاکید کرد:‌ «ما معتقدیم معرفی نامزد ریاست جمهوری یک موضوع بسیار مهم و حیاتی برای توسعه کشور، کارایی قدرت حاکمه و تحقق راه‌کار مورد نظر ماست. از این رو حزب روسیه واحد برای سمت ریاست‌ جمهوری روسیه ولادیمیر پوتین رهبر این حزب را معرفی می‌کند.»

2) واکنش نمایندگان به گزارش ضد ایرانی احمد شهید

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100856825181

دکتر عوض حیدرپور نماینده شهرضا و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «جام‌جم» با اشاره به سناریوهای متعدد آمریکا علیه ایران، طرح مباحث حقوق بشری را یک داستان قدیمی دانست و گفت: «سازمان ملل نیز هم‌داستان با آمریکایی‌ها در جهت رسیدن به اهداف این کشور، قصد دارد پازل‌های سناریوی آمریکا را تکمیل کند.»

محمد کرمی‌راد نماینده کرمانشاه نیز بحث حقوق بشر را یکی از سناریوهای آمریکا علیه ایران دانست و گفت: «آمریکا در مورد ایران دستور کارهای مهمی را دنبال می‌کند و به این منظور اهداف خاصی را طراحی کرده است. گزارش این گزارش‌گر مستند نیست و محلی از اعراب ندارد و این اقدام آن‌ها نیز مانند موارد مشابه مانند آب در هاون کوبیدن است.»

کیهان

1) کمیته اصلاح قانون اساسی سوریه به دستور بشار اسد تشکیل شد

http://www.kayhannews.ir/900724/16.htm#other1604

به گزارش فارس، منابع خبری سوریه اعلام کردند «بشار اسد» طبق وعده قبلی خود، دستور تشکیل کمیته اصلاح قانون اساسی را صادر کرد.

2) ارزیابی حقوق‌دانان از سناریو اخیر آمریکا علیه ایران اتهامات واشینگتن جای‌گاه حقوقی ندارد

http://www.kayhannews.ir/900724/2.htm#other206

کارشناسان حقوقی در ارزیابی اتهامات واشینگتن علیه کشورمان مبنی بر دست داشتن ایران در طرح ترور سفیر عربستان در آمریکا تاکید کردند که این ادعاها پوچ و بی‌اساس بوده و مبنای حقوقی ندارد.

اعتماد

1) دیدار منهتن در ابهام

http://www.etemaad.ir/Released/90-07-24/204.htm

مرغ سعودی‌ها یک پا دارد و به هیچ‌وجه زیر بار پاسخ‌های ایران نسبت به عدم دخالت در غایله ترور سفیر عربستان نمی‌رود.

با وجود آن‌که مقامات جمهوری اسلامی به صراحت اعلام کرده‌اند که از توطئه ترور «احمد الجبیر» اطلاعی ندارند اما دفتر نمایندگی عربستان سعودی در سازمان ملل متحد در نامه‌ای از شورای امنیت خواست موضوع ادعای دخالت ایران در طرح ترور سفیر سعودی را بررسی کند.

در این میان مقامات کاخ سفید تلاش می‌کنند تا با ادعای دیدار مقامات ایرانی و امریکایی از این آب گل آلود ماهی بگیرند. این افراد می‌گویند که «سوزان رایس»، سفیر آمریکا در سازمان ملل با «محمد خزاعی»، هم‌تای ایرانی‌اش دیدار کرده است و محور این دیدار نیز موضوع ترور سفیر عربستان بوده است. البته پس از انتشار این خبر مقامات ایران هر‌گونه دیدار میان مقامات ایران با مقامات آمریکایی را رد و آن را تکذیب کردند اما «ویکتوریا نولاند»، سخن‌گوی کاخ سفید، بار دیگر بر انجام این دیدار تاکید و تکذیب ایران از این دیدار را رد کرد.

2) نتانیاهو قدس شرقی را جدا می‌کند

http://www.etemaad.ir/Released/90-07-24/144.htm

پس از ضربه‌ای که رییس تشکیلات خودگردان فلسطین- با تمام کاستی‌هایش- به رژیم عبری وارد آورد، ضربه تبادل اسرا به اندازه‌ای برای این رژیم سنگین بود که تصمیمات انتحاری وی را باعث شده باشد. تصمیم به ساخت واحدهای جدید در بیت‌المقدس که به گفته کارشناسان فلسطینی این شهر را به صورت کامل از کرانه باختری رود اردن جدا خواهد کرد، به نظر می‌رسد برای تلافی شکست در مبادله اسرا با جنبش حماس صورت گرفته باشد.

آفرینش

1) ارایه شکایت‌نامه آمریکا علیه ایران به شورای امنیت

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15838#90162

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری‌ها، آمریکا شکایت‌نامه‌ای را علیه ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارایه کرد. در این شکایت‌نامه، ایران به طراحی، برنامه‌ریزی و تلاش برای اجرای طرح ترور سفیر سعودی در واشینگتن متهم شده است. این شکایت‌نامه به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد ارایه شد تا از این طریق در اختیار تمامی اعضای دایم و غیردایم شورای امنیت قرار بگیرد.

2) صالحی در دیدار سفیر روسیه: ایران می‌تواند دوست مطمئنی برای روسیه باشد

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15838#90173

الکساندر سادونیکف سفیر فدراسیون روسیه در تهران در پایان ماموریت دیپلماتیکش در تهران با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر علی‌اکبر صالحی در این دیدار ضمن طبیعی خواندن افت و خیزهایی که در روابط بین دو کشور در این سال‌ها رخ داده است، افزود: «دو کشور در موضوعات مختلف اشتراک نظر دارند. دو کشور باید تلاش کنند روی نکات مشترک سرمایه‌گذاری کنند، ضمن این‌که اراده خوبی بین مسوولان دو کشور برای استفاده از فرصت‌ها جهت توسعه روابط وجود دارد و ایران می‌تواند دوست مطمئنی برای روسیه باشد.»

دنیای اقتصاد

1) اظهارات متهم پرونده فساد بانکی بزرگ در زندان

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=273784

سایت خبری جهان نیوز نوشت: امیرمنصور آریا در زندان اعتماد به نفس خاصی دارد و اخیرن هم مدعی شده است که اگر 3 ماه به وی فرصت داده شود همه پول‌ها را برگردانده و مسئله را ختم به خیر می‌کند. یک منبع آگاه با اعلام این خبر به جهان گفت: «امیر منصور آریا اخیرن در زندان گفته است که دارایی‌اش به مراتب بیش از عدد سو‌استفاده بانکی اخیر است و اگر آزاد شود به سرعت می‌تواند این سو‌‌استفاده مالی را جبران کند». به گفته این منبع آگاه وی هم‌چنین با اشاره به مشکلات نظام بانکی گفته است: «سیستم بانکی کشور فاسد است؛ چراکه سرمایه‌گذاران برای کارهای کلان مجبورند قانون را دور بزنند، زیرا در غیر این صورت کاری از پیش نمی‌رود.»

2) افزایش قیمت سکه با وجود افت قیمت دلار

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=273772

دیروز قیمت دلار آمریکا در بازار با 3 تومان افت نسبت به روز پنج‌شنبه به 1227 تومان رسید. در همین حال قیمت سکه با 3000 تومان افزایش تا 565 هزار تومان بالا رفت.


 


خبر/ رادیو کوچه

    اعضای هیات مدیره کانون وکلای مالزی از نخست وزیر این کشور خواسته‌اند تا به عنوان بخشی از برنامه تغییراتی کشور، اجرای حکم اعدام در مالزی را متوقف کند.

به گزارش کاغذ اخبار، رییس این کانون «لیم چی وی» در یک کنفرانس مطبوعاتی گفته است: «برخی شخصیت‌های سیاسی فکر می‌کنند برای انجام هر کاری ابتدا باید نظر مردم را جلب کرد. برخی بر همه پرسی تاکید دارند ولی من فکر می‌کنم نخست وزیر باید این قدرت و شجاعت را داشته باشد که نقش تعیین کننده را در این خصوص ایفا کند.»

این در حالی است که  وزیر دفتر نخست وزیری مالزی، خواستار مراجعه به آرای عمومی در این باره شده و اعلام کرده است که پیرامون این موضوع در کابینه بحث‌هایی صورت گرفته است و اگر تصمیمی در این خصوص گرفته شود همانند برچیده شدن قانون امنیت داخلی به اطلاع مردم خواهد رسید. او تاکید کرده است که نظر مردم برای دولت مهم است.

مخالفان اعدام چند اندونزیایی در مالزی

از سوی دیگر، ریاست کانون وکلای مالزی در سخنان خود با اشاره به این که اجرای اعدام باعث کم شدن جرم و جنایت نشده گفته است که دولت‌های خارجی هم در گذشته بدون اجرای همه‌پرسی، قانون اعدام را منسوخ کرده‌اند و نخست وزیر نباید تسلیم افکارعمومی در این زمینه بشود.

او گفته است که اجرای قانون اعدام برای مردم نفعی ندارد و این کار تنها به خاطر دلایل احساسی و برانگیختگی به اجرا در می‌آید. هنوز مردم مالزی به آمارها توجه نکرده‌اند که با وجود حکم قطعی اعدام برای متهمین به قاچاق مواد مخدر، این عمل نه تنها کاهش نیافته بلکه تعداد قاچاق‌چیان رو به افزایش نیز گذارده است. «لیم» در این زمینه خواستار دادن آگاهی بیش‌تر به مردم شده است.

بنا به اعلام وزارت کشور مالزی، از سال ۱۹۶۰ ، ۴۴۰ نفر به اتهام‌های مختلف در مالزی اعدام شده‌اند و اکنون هم ۶۹۶ نفر منتظر اجرای اعدامشان هستند.


 


 رادیو کوچه

نمایندگی دایم  عربستان در سازمان ملل متحد روز شنبه به طور رسمی از دبیرکل سازمان ملل متحد خواست تا شورای امنیت را در جریان توطئه ترور سفیر عربستان در ایالات متحده آمریکا، بگذارد.

به گزارش فردا به نقل از خبرگزاری دولتی سعودی، نمایندگی عربستان در سازمان ملل، در بیانیه خود این «توطئه» را «نقض قوانین بین‌المللی، قطع‌نامه‌های سازمان ملل متحد و همه کنوانسیون‌ها و معیارهای انسانی» دانسته است و خطاب به بان کی مون تصریح کرده است: «همه کسانی که در این اقدام شنیع دست داشته‌اند باید محاکمه شوند.»

این در حالی است که ایران اتهامات وارد شده از سوی ایالات متحده مبنی بر قصد ترور سفیر عربستان در واشنگتن  توسط دو تبعه ایران را رد کرده است.

گفتنی است «عادل الجبیر» سفیر عربستان که یک چهره لیبرال عربستان برای دنیای غرب محسوب می‌شود، در دهه نود وارد وزارت امور خارجه عربستان شد. در جریان حملات 11 سپتامبر او به عنوان دیپلمات عربستان فعالیت‌های بسیاری انجام ‌داد. او فارغ‌التحصیل دانشگاه جورج تاون است و در سفارت عربستان در امریکا به عنوان مشاور و مسوول رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی سفارت عربستان فعالیت می‌کرد. انگلیسی بی‌عیب او باعث شد تا پس از حوادث 11 سپتامبر بتواند بسیاری از کاستی‌ها را کنترل کرده و از آسیب‌های بیشتر جلوگیری کند.

به گزارش نیویورک تایمز، او در سال 2007 وارد  سفارت عربستان در واشنگتن شد در حالی که در آن زمان با 44 سال سن جوان‌ترین سفیر عربستان محسوب می‌شد. گفته می‌شود که در مورد او همه بر یک نکته تاکید دارند که هر کسی که به جبیر که اکنون به مشاور مورد اعتماد ملک عبدالله تبدیل شده، حمله کند، بدین معنا است که به شخص پادشاه حمله کرده است.


 


دانش/ رادیو کوچه

   هندی‌ها موفق به تولید لپ‌تاپی شدند که فقط 135 دلار قیمت دارد. می‌توان این لپ‌تاپ را ارزان‌ترین لپ‌تاپ موجود در جهان دانست که تا به حال تولید شده‌است.

به گزارش تهران امروز، طراحان این لپ‌تاپ 135 دلاری گفته‌اند که این لپ‌تاپ کمبود خاصی در مقایسه با دیگر لپ‌تاپ‌های مشهور موجود در بازار جهان ندارد و می‌تواند بسیاری از کاربری‌های دیگر لپ‌تاپ‌ها را ارایه دهد. بیشتر قطعات این لپ‌تاپ را هم خود هندی‌ها ساخته‌اند و همین موضوع باعث ارزان‌قیمت بودن این لپ‌تاپ است. البته باید توجه داشت که قدرت این لپ‌تاپ هنوز توانایی ارایه کاربری‌های حرفه‌ای را ندارد و بیشتر برای آشنا کردن عموم مردم هند، با دنیای لپ‌تاپ صورت گرفته‌است.

هندی‌ها ساخت لوازم دیجیتالی ارزان‌قیمت را از چند سال پیش به منظور همه‌گیر کردن اینترنت در هند شروع کردند و تا به حال هم موفقیت‌های بسیاری را در این زمینه به دست آورده‌اند.

گفتنی‌است که باوجود آن که هند در حال حاضر یکی از پیش‌رفته‌ترین کشورهای دنیا در حوزه فن‌آوری اطلاعات به حساب می‌آید اما تعداد زیادی از هندی‌ها از فقر مالی رنج می‌برند و با وجود علاقه‌ی زیاد به دیجیتالی شدن، توان خرید دستگاه‌های دیجیتالی، از قبیل تب‌لت و لپ‌تاپ را نداشتند. اما بنا به پیش‌بینی کارشناسان اگر هند بتواند هم‌چنان اقدام به ساخت و تولید دستگاه‌های دیجیتال ارزان‌قیمت کند تا 5 سال دیگر می‌تواند یکی از قطب‌های فن‌آوری اطلاعات جهان باشد.


 


رادیو کوچه

امروز صدها تن از معترضان سیاست‌های سرمایه‌داری در تعدادی از شهرهای جهان در حمایت از جنبش‌ «اشغال وال استریت» به خیابان‌ها آمدند.

بنا به گزارش آسوشیتدپرس، معترضان در کشورهایی از جمله نیوزیلند با در دست داشتن پلاکاردهایی بر ضد سرمایه‌داری به خیابان‌ها آمدند و در بسیاری از مناطق پلیس این کشور به معترضان حمله کرده است.

هم‌چنین امروز در شهرهای سیدنی، توکیو و هنگ‌کنک تظاهراتی برگزار شد و دامنه‌ی آن به فرانکفورت، آتن، مادرید ، برلین و لندن هم رسید.

در فرانکفورت معترضان در مقابل ساختمان بانک مرکزی اروپا اجتماع کردند و در رم تظاهرات به خشونت کشیده شد.

این در حالی است که در نیویورک نیز عده‌ای از اعضای اتحادیه‌های کارگری،‌ در اعتراض به اخراج‌ها و کم شدن فرصت‌های شغلی دست به راهپیمایی می‌زنند.

شعار برگزارکنندگان این تظاهرات جهانی «آغاز تغییری جهانی که ما خواهان آن هستیم» عنوان شده است.

این تظاهرات قرار است روز یکشنبه نیز در بسیاری از کشورها در اعتراض به سرمایه‌داری ادامه یابد.


 


خبر/رادیو کوچه

روز شنبه 15 اکتبر، آیت‌اله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در سفر به کرمانشاه، در اولین واکنش مستقیم خود به اتهام توطئه ایران برای ترور سفیر عربستان در آمریکا، این اتهام را «تهمت مهمل و بی‌معنا» خواند.

به گزارش خبرگزاری فارس، آیت‌اله علی خامنه‌ای که در سفر خود به استان کرمانشاه روز شنبه در گیلان‌غرب گفت: «دشمن برای گسترش ایران‌هراسی یقه می‌دراند و جان می‌کند، اما همانند گذشته جز نفرت بی‌پایان ملت‌ها از رژیم آمریکا و افزایش علاقه مردم به شعارهای پرافتخار ملت ایران هیچ نتیجه‌ای به دست نمی‌آورد.»

وی در ادامه اظهار داشت: «آنها با نسبت دادن یک تهمت مهمل و بی‌معنا به چند ایرانی تلاش کردند بهانه‌ای به دست آورند و جمهوری اسلامی ایران را به عنوان مدافع تروریسم مورد هجوم تبلیغاتی سیاسی قرار دهند، اما این توطئه نیز نگرفت و نخواهد گرفت.»

 هم‌چنین، علی‌اکبر رفسنجانی نیز در نشست مجمع تشخیص مصلحت نظام در روز شنبه 15 اکتبر، «توطئه جدید آمریکا» علیه جمهوری اسلامی را محکوم کرد. وی گفت: «تبلیغات سوء استکبار جهانی هماهنگ با اظهارات منفی مدیرکل آژانس هسته‌ای و گزارش گزارش‌گر شورای حقوق بشر، ضرورت هوشیاری مردم، دیپلماسی فعال و ارزیابی عمیق از توطئه جدید را در مراکز دیصلاح و شورایعالی امنیت ملی کشور دو چندان می‌سازد.»

بیشتر بخوانید:

«مقام‌های آمریکایی و ایرانی با هم دیدار کرده‌اند»

«آمریکا و عربستان در پی پاسخ‌گویی به طرح ترور ایران»

 

 

 

 


 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر‌های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته‌های این بخش دارید می‌توانید برای ما ارسال کنید.

منبع: وبلاگستان

دسترسی آزاد به دنیای اطلاعات، یکی از حقوق بنیادین بشر امروزی به‌شمار می‌آید. در این می‌ان، اینترنت و به تبع آن، فضای وبلاگ‌های شخصی مسیری روشن به سوی تحقق این حق حیاتی و گسترش آزادی بیان گشوده است. حکومت‌های خودکامه علاوه بر محدود کردن همه­ی رسانه‌ها و ابزارهای خبررسانی مستقل، دستگیری و شکنجه­ی خبرنگاران و نویسندگان، به سرکوب، سانسور و فیلترینگ در فضای اینترنت نیز پرداخته‌اند و فعالان این عرصه من‌جمله وبلاگ نویسان را با مشکلات جدی مواجه ساخته‌اند. در چنین شرایطی، مسئولیت انسانی ما حکم می‌کند که از آزادی بیان در فضای حقیقی و مجازی و حق دسترسی افراد و ملت‌ها به دنیای آزاد اینترنت دفاع نموده و از وبلاگ‌نویسانی که قربانی سیاست‌های سرکوبگرانه­ی دولت‌های خودکامه شده‌اند بصورت جدی حمایت نماییم.

از این‌رو، جمعی از وبلاگ‌نویسان ایرانی از تمامی وبلاگ‌نویسان، کنشگران مدنی و نهادهای حقوق بشری، روزنامه‌نگاران و اهالی رسانه، دعوت می‌نمایند تا پویشی فعالانه در جهت حمایت از وبلاگ‌نویسان در بند شکل دهند و همبستگی و همراهی خود را با آن‌ها اعلام نمایند. وبلاگ نویسان ایرانی از این جهت آغازگر این دعوت شده‌اند که هم اکنون با شرایط بسیار دشواری مواجه هستند و تعداد زیادی از وبلاگ نویسان ایرانی از جمله کوهیار گودرزی، حسین رونقی ملکی، محمدصدیق کبودوند و سخی ریگی و بسیاری دیگر در زندان‌های حکومت جمهوری اسلامی ایران و تحت سخت‌ترین شکنجه‌ها به سر می‌برند. یادآوری می‌کنیم که سایر وبلاگ‌نویسان نیز همواره در معرض تهدیدهای نهادهای امنیتی و نظامی قرار دارند. این سرکوب البته محدود به ایران نمی‌شود و در برخی دیگر از کشورهای دنیا که گرفتار حکومت‌های دیکتاتوری هستند نیز وضعیتی مشابه حاکم است. علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، کشورهایی همچون برمه، چین، کوبا، کره شمالی، ویتنام، عربستان سعودی، سوریه، ترکمنستان و ازبکستان نیز از دشمنان آزادی دسترسی به اطلاعات و آزادی بیان در اینترنت به شمار می‌روند و از طریق سرکوب و زندانی کردن فعالان فضای مجازی، گسترش سانسور در اینترنت و ایجاد اختلال و کندی در آن، محیط اینترنت را به شدت کنترل می‌کند.

امید رضا میر صیافی، وبلاگ نویس بازداشت شده توسط نهادهای امنیتی رژیم جمهوری اسلامی ایران، در سال ۲۰۰۹ میلادی در زندان گوهردشت بر اثر فشار روانی و عدم دریافت کمک‌های پزشکی به قتل رسیده است و جهان هنوز قتل محمد نبوس در لیبی و زکریا راشد حسن العشیری در بحرین را در زندان‌های کشورهای متبوعشان در جریان جنبش آزادی‌خواه کشورهای عربی فراموش نکرده است. بی‌تردید کنشگران وب و وبلاگنویسان بسیاری هم بدون این‌ که نامی از آن‌ها آورده شود، ناشناخته و گمنام، تهدید، زندانی، شکنجه و کشته شده‌اند.

لذا ما پیشنهاد می‌کنیم روز۱۶ نوامبر به عنوان روز جهانی همبستگی با وبلاگ‌نویسان زندانی نامگذاری شده، از ابزار‌های و ظرفیت‌های ممکن برای خبررسانی دربارهٔ اوضاع وبلاگ نویسان زندانی در ایران و سراسر دنیا حداکثر بهره برداری و از اهرم‌های موجود برای آزادی آن‌ها استفاده شود.

همچنین از بلاگر‌ها، فعالین حقوق بشری و مدنی و سازمان‌ها و انجمن‌ها و وب سایت‌ها می‌خواهیم به این حرکت و فراخوان بپیوندند و برای نشر آن، هر گونه که مایلند، از طریق ترجمهٔ این اطلاعیه و سایر اخبار مربوط، ساختن کلیپ یا انعکاس آن در رسانه‌های نوشتاری، دیداری و شنیداری به پیشبرد اهداف این برنامه کمک نمایند. همچنین چنانچه اطلاعاتی از وبلاگ‌نویسان زندانی در هر گوشه‌ای از جهان دارند، در اختیار سازمان دهندگان این برنامه قرار دهند و خود نیز نسبت به اطلاع‌رسانی درباره نقض این حقوق اولیهٔ انسانی اقدام نمایند.

امیدواریم که همبستگی جهانی با وبلاگ نویسان زندانی، بتواند نسبت به اطلاع رسانی درباره وضعیت آن‌ها موثر واقع‌شود و نهایتا فشار افکار عمومی و نهادهای بین المللی منجر به آزادی و یا حداقل بهبود وضعیت آن‌ها شود.

کمیته همبستگی جهانی با وبلاگ نویسان زندانی

برای پیوستن به امضاکنندگان می‌توانید فرم زیر را پر کنید:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDUtR3NINGJ4WmNmRzc4OXZPUDlRMkE6MQ

برای ارائه ‌ی پیشنهادات و ارتباط با کمیته هماهنگی، می‌توانید با ما تماس بگیرید:

e-mail : Solidaritywitharrestedbloggers@gmail.com

Blog: http://www.Solidaritywitharrestedbloggers.wordpress.com

Facebook: http://www.facebook.com/pages/Solidarity-with-arrested-bloggers/125766367526538


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته