-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مهر ۹, شنبه

Latest News from Kaleme for 10/01/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



نیروهای شورای ملی انتقالی لیبی عملیات خود علیه افراد وفادار به معمر قذافی در شهر سرت را شدت بخشیده، و شامگاه جمعه توانسته‌اند کنترل فرودگاه شهر سرت را به دست بگیرند. این نیروها مدعی شده‌اند که موسی ابراهیم، سخنگوی معمر قذافی را در لباس مبدل زنانه و در زمان خروج از شهرسرت دستگیر کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، نیروهای نظامی وابسته به شورای ملی انتقالی روز پنجشنبه (۲۹ سپتامبر/۷ مهر) اعلام کردند کنترل فرودگاه شهر سرت را به دست گرفته‌اند. این نیرو‌ها دو هفته پیش نیز توانسته بودند این فرودگاه را تصرف کنند، اما پس از مدت زمان کوتاهی، نیروهای نظامی وفادار به معمر قذافی بار دیگر بر این محل مسلط شدند.

هواداران سرهنگ قدافی تا عصر جمعه در شهر سرت در برابر نیروهای شورای ملی انتقالی مقاومت می کردند، اما از غروب همزمان با تشدید عملیات نیروهای دولت انتقالی لیبی برای پاکسازی سرت از افراد مسلح وفادار به قذافی، وزنه به سمت انقلابیون سنگین تر شده است.

در رخدادی دیگر منابع خبری از بازداشت سخنگوی رهبر پیشین لیبی خبر دادند. شبکه خبری «العربیه» به نقل از منابع نزدیک به شورای انتقالی مدعی شد که موسی ابراهیم، سخنگوی قذافی در حالی که با تغییر چهره و لباس زنانه تلاش داشت از شهر سرت خارج شود، بازداشت شده است.

بنا بر این گزارش موسی ابراهیم سعی کرده است که در میان غیرنظامیان شهر سرت را ترک کند که شناسایی و دستگیر می‌شود. نیروهای وابسته به شورای ملی انتقالی ابراهیم را به شهر مصراته منتقل کرده‌اند.

گزارش های دیگر از شهر بنی ولید، یکی دیگر از شهرهایی که هنوز از نیروهای وفادار به معمر قذافی پاکسازی نشده نیز از ادامه درگیری بین دو طرف حکایت دارد.

پلیس بین الملل در تعقیب سعدی قذافی

در حالی که حکم بازداشت ویژه برای معمر و سیف الاسلام قذافی صادر شده، پلیس بین‌الملل روز پنج‌شنبه حکم بازداشت سعدی قذافی، یکی دیگر از فرزندان دیکتاتور سابق لیبی را نیز بر اساس درخواست شورای انتقالی لیبی صادر کرد.

به گزارش شبکه الجزیره، در اطلاعیه‌ی پلیس‌بین‌الملل با اشاره به اینکه که بر اساس آخرین اطلاعات، سعدی قذافی، آخرین بار در «نیجر» دیده شده از ۱۸۸ کشور عضو این سازمان خواسته شده که برای یافتن سعدی همکاری کنند.

همچنین به کشورهای همسایه لیبی و خصوصا «نیجر» خواسته شده که در مورد شناسایی مخفیگاه سعدی قذافی و بازداشت وی همکاری موثر داشته باشند.

این گزارش اضافه می‌کند که سعدی در زمان ریاست بر فدراسیون فوتبال لیبی، اقدام به تصرف املاک و دارایی‌های برخی شهروندان‌ با استفاده از زور و ایجاد رعب و وحشت کرده است.

او که ۳۸ سال سن دارد متهم است که فرماندهی برخی گردان‌های نظامی را در دست داشته که مسئول کشتار غیرنظامیان لیبی در جریان اعتراضات چند ماه اخیر هستند.

پلیس بین‌الملل (اینترپل) پیش از این در سپتامبر، هشدارهای بین‌المللی برای بازداشت معمر قذافی و همچنین سیف‌الاسلام پسر او و رییس پیشین اطلاعات لیبی صادر کرده بود.

چندمین سفر سناتورهای آمریکایی به لیبی

در این میان چهار نماینده آمریکایی از جمله سناتور جان مک کین روز پنجشنبه به لیبی رفتند تا با رهبران شورای ملی انتقالی دیدار کنند. این چندمین بار پس از سقوط معمر قذافی است که دیدارهایی از این دست صورت می‌گیرد.

به گزارش رویترز سناتور جان مک کین از رهبران شورای انتقالی خواسته است که برای قرار دادن همه گروه‌های مسلح تحت نظر دولت مرکزی تلاش کنند. وی همچنین آن‌ها را ترغیب کرده که موافق کنند که معمر قذافی، اعضای خانواده‌اش و سران سابق حکومت برای محاکمه به دادگاه‌های بین‌المللی سپرده شوند.

این نمایندگان به شورای انتقالی لیبی وعده داده‌اند که برای آزاد کردن دارایی‌های لیبی در آمریکا تلاش خواهند کرد.


 


مدیرعامل بانک ملی که از متهمان پرونده اختلاس بزرگ است، از کشور خارج شده و هنوز بازنگشته است. با این وصف برخی تلاش می‌کنند دولت را از بدنامی پرونده موسوم به اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی رها کنند و ادعای استعفای شجاعانه! مدیر بزرگترین بانک دولتی را به میان بکشند. تصویری که امروز در صفحه اول سایت بانک ملی دیده می‌شد، نمادی از تلاش است؛ تصویر رئیس مستعفی بانک ملی با چفیه در کنار عکسی از رهبری و با خرج کردن از ادعای دینداری و تکلیف‌گرایی و …


 


خبرگزاری ایسنا که در دو ماه گذشته، گزارش‌های کاملا یکسویه و بعضا توهین‌آمیزی را درباره اعتصاب پارچه‌فروشان بازار تهران منتشر می‌کرد، امروز در گزارشی غیر منتظره فاش کرد که مسئولان دولتی و دیگر افراد طرف مذاکره با پارچه‌فروشان، آنها را با وعده‌هایی فریب داده‌اند تا مشکل با معافیت مالیاتی این صنف، پایان نیابد. ایسنا نوشت:

صنف پارچه‌فروشان همچنان بر ادامه‌ تعطیلی مغازه‌های خود اصرار می‌ورزند و معتقدند که پس از ۴۵ روز بستن بازار، با وعده‌های داده شده فریب خوردند و یک هفته مغازه‌ها را باز کردند، اما این کار تکرار نمی‌شود!

اعضای اتحادیه‌ بنکداران پارچه تهران که شامل بنکداران و طاقه‌فروشان پارچه می‌شوند از نخستین روز ماه مبارک رمضان تا بیست و دوم شهریورماه سال جاری در اعتراض به نحوه‌ اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده به مدت ۴۵ روز مغازه‌های خود را بستند و در نهایت با وعده‌های داده شده قرار شد به مدت یک هفته مغازه‌های خود را باز کنند و در صورت به نتیجه‌نرسیدن در این هفت روز دوباره مغازه‌ها را ببندند.

بر این اساس پارچه‌فروشان پس از یک هفته دوباره مغازه‌ها را بستند و حال معتقدند که وعده‌دهندگان آنها را فریب دادند، چرا که بنا به تفکر بازاریان اگر دو ماه پی‌درپی مغازه‌ها تعطیل باشند، فروشندگان از پرداخت مالیات سالیانه معاف می‌شوند.

پارچه‌فروشان در بازار نمی‌توانند پیش‌بینی کنند که مغازه‌ها را تا چه وقت بسته نگاه می‌دارند، اما هم‌چنان مصمم هستند که اعتراض خود را نسبت به اجرای مالیات بر ارزش افزوده با تعطیلی بازار اظهار کنند.

چند تن از پارچه‌فروشان در صحبت‌های خود تاکید می‌کنند که کاری برای آنها نشده و با وعده‌های داده شده، برای باز‌کردن مغازه‌ها نه تنها بر سر آنها کلاه گذاشته شده، بلکه طبق شنیده‌ها بیان شده که وعده‌دهنده گفته هدف من شکستن اعتصاب بود.


 


کلمه: این روزها خبر صدور حکم اعدام برای یک جوان گرویده به مسیحیت، خبرساز شده است. موجی از اعتراضات بین‌المللی، مسئولان جمهوری اسلامی را به خاطر صدور این حکم هدف گرفته‌اند و تنها واکنش غیر رسمی نظام، این بود که خبرگزاری فارس امروز خبری را منتشر کند و بدون ذکر منبع و مدرک، ادعا کند که اتهام یوسف ندرخانی، انجام جرایم خشن، تجاوز و اخاذی‌های متعدد بوده و نه ارتداد. این در حالی است که محمدعلی دادخواه، وکیل وی، در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی تاکید کرده است که ندرخانی به خاطر ارتداد به اعدام محکوم شده، و ابراز امیدواری کرده که این حکم با توجه به ایرادات قانونی متعدد آن، نقض شود. بی‌بی‌سی یوسف ندرخانی را «یک مسیحی تبشیری غیرتثلیثی» معرفی کرده که از دو سال پیش در رشت زندانی است و در جریان محاکمه، حاضر نشده است که از دین خود برگردد.

وارد شدن اتهام ارتداد به این فرد و بازتاب‌های آن، فرصت خوبی را برای بازخوانی موضوع ارتداد در فقه اسلامی فراهم کرده است. به خصوص فقهای نوگرا به این موضوع، که در سالهای اخیر یکی از چالش‌های مهم اسلام سنتی با مقتضیات دنیای مدرن و مبانی حقوق بشر بوده، توجه خاصی داشته‌اند. ماده هجدهم اعلامیه جهانى حقوق بشر تصریح دارد که هر کس حق دارد از آزادى فکر، وجدان و مذهب بهره مند شود. این حق متضمن آزادى تغییر مذهب یا عقیده و همچنین متضمن آزادى اظهار عقیده و ایمان است. واضح است که برداشت رسمی فقهی از حکم ارتداد، با این اصل سازگار نیست.

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم که یکی از تشکل‌های روحانی اصلاح طلب و متشکل از فقها و علمایی با گرایش نواندیشی و معتقد به اجتهاد پویا است، چندی پیش نتایج تفصیلی تحقیقات گروه فقهی خود را در پاسخ به پرسش‌هایی درباره موضوع ارتداد در فقه اسلامی منتشر کرد. این تحقیق نشان می‌دهد که تعریف ارتداد از نظر فقیهانِ مسلمان یکسان نیست.

اکراه بر عقیده جایز است، یا عقیده اکراه بردار نیست؟ کلمه ارتداد در چه ملابسات و ظرف تاریخی بکارگرفته شده است؟ اسلام از مردم چه نوع دینداری را می خواهد که با فرض کیفر می تواند صادق باشد یا نباشد؟ آیا مجازات و ترس از کیفر، اکراه به حساب می آید؟ آیا می توان گفت اکراه بر عقیده در حدوث جایز نیست، ولی در بقا صحیح است، یا در حدوث و بقا فرقی نمی کند؟ آیا کیفر دادن به مرتد مجازاتی اعتقادی است، یا مجازات بر عمل اجتماعی است؟ آیا برفرض که ارتداد جرم اجتماعی شناخته شد، آیا حکم اعدام تناسب با چنین جرمی دارد؟ نسبت میان بیان قرآن که مجازاتی دنیایی برای ارتداد بکار نگرفته با سنت چیست، آیا تشریع حکم جدید است، تفصیل حکم است، یا حکم حکومتی است؟ فهم فقهای پیشین را بویژه در بحث ارتداد و حکم آن، تا چه مقدار می توان مبنای فتوا قرار داد و اگر فقیهی برخلاف اجماع فقها فتوایی داده، این مخالفت با اجماع چگونه است؟

اینها ۹ سوالی است که در پژوهش مذکور، مبنای تحقیقی فقهی درباره ارتداد قرار گرفته‌اند. این گروه فقهی، سپس آیات و روایات مورد استناد در بحث ارتداد رو به تفصیل مورد بررسی قرار داده و نتایج آن را مطرح کرده است. از جمله نتایج مطرح شده، این است که در قرآن، ارتداد به معنای مطلق برگشتن از دین نیست، بلکه به معنای توطئه آگاهانه علیه حق است، و کفر را نیز نباید با ارتداد یکی گرفت. همچنین در آیات قرآن تنها به عقوبت اخروی ارتداد و اثرات منفی معنوی آن در دنیا اشاره شده و حکمی برای آن ذکر نشده است. نتیجه‌ی این گروه فقهی نیز این بوده که بر مبنای قرآن نمی‌توان صرف تغییر عقیده را به معنای ارتداد دانست.

این تحقیق فقهی همچنین یادآور شده که در قرآن بارها به ارتداد منافقان یا کافر شدن برخی افراد اشاره شده، اما در تاریخ ذکر نشده که پیامبر آنها را به مجازات ارتداد محکوم کرده باشد. در این تحقیق به اجرای حکم ارتداد پس از درگذشت پیامبر اسلام و در دوره خلفا اشاره شده و همچنین خاطرنشان شده که روایات موجود از اهل بیت درباره ارتداد نیز حاوی ابهامات متعددی است که در این تحقیق به آنها اشاره شده، و همچنین لزوم تفسیر آنها با توجه به آیاتی که بر اجباری نبودن دین و آزادی عقیده تاکید دارند، یادآوری شده است.

در بخشی از این تحقیق آمده است: در دین آیا تظاهر به دین مطلوب است و اگر کسی عقیده نداشت، چه ارزشی دارد که تظاهر کند و دورویی نشان دهد. ایمان وقتی مطلوب است که قلبی و خواسته ارادی باشد، و اگر در جایی ترس از مجازات او را به تظاهر به دین و بیان نکردن شبهات و اشکالات وادار می سازد، چه ارزش معنوی و اخلاقی و تربیت روحی دارد؟ پیامبران برای ساختن و باوراندن و به جا گذاشتن آثار ایمان آمده اند و نه ایجاد ترس و وحشت. از این رو نمی توان به ظاهر خبر واحدی استناد کرد و حکم کلی استنباط کرد. فهم کامل نیازمند توجه به مجموعه احادیث و فضای آنها است، نوعی بستر شناسی تاریخی شکل گیری دسته ای از موضوعات را نشان می دهد.

گروه فقهی مجمع مدرسین تاکید کرده است: در نظر مشهور از فقها، حکم مرتد از حدود الهى یعنى از احکام معین و غیر قابل تغییر تلقى نشده است و بحث ارتداد را در بخش تعزیرات یا عقوبات گنجانیده اند، زیرا حدود الله احکامى است که کیفیت آن دقیقاً از سوى خدا معلوم شده و غیر قابل تغییر است، هرچند حدود هم بر اساس مصلحت اسلام و مسلمین قابل تغییر و در شرایطی می تواند غیر قابل اجرا باشد.

در نتیجه‌گیری این پژوهش نیز تصریح شده است: با توجه به آیات فراوان از معارف اسلام فهمیده می شود که از مردم دینداری همراه با رضایت قلب و طیب خاطر و شوق و انگیزه و باور و ایمان می خواهد و نه از روی ترس و وحشت و تهدید قتل و ارعاب، زیرا دینداری که به این اوصاف باشد، ارزش معنوی و اخلاقی ندارد و پیامبران برای چنین دینداری مبعوث نشده اند. و طبعاً اگر برای صرف تغییر عقیده مجازات و یا ترس از کیفر، باشد، خودش نوعی اکراه به حساب می آید. بنابراین کیفر دادن به مرتد با بررسی که از آیات و روایات انجام گرفت و گفته شد، در آن عصر با نگاه تاریخمندی آن مجازاتی اعتقادی نبوده و ناظر به رفتارها و برخوردهای متهمان در عمل اجتماعی بوده است. و این حکم برفرض که ارتداد با همه خصوصیاتش جرم اجتماعی شناخته شد، الزاماً به معنای حکم اعدام نیست و امروز با توجه به شرایط همان طور که در سایر جرم هایی مانند سرقت با تناسب به جرم و مجرم از زندان و جریمه تعیین می گردد، در باره مرتد نیز چنین خواهد بود و اگر در آن عصر که تشدید مجازات امری طبیعی بوده تناسب با آن عصر داشته و مصالح اجتماعی و احتیاط در دماء امروز اقتضای دیگری خواهد داشت.

مشروح این تحقیق را در اینجا بخوانید.


 


زویا حسنی عضو شاخه جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی و از فعالان ستاد ۸۸ به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش ندای سبز آزادی، بر اساس رای دادگاه، این حکم قابل تبدیل به سه میلون تومان جریمه نقدی است. دادگاه رسیدگی به اتهامات این فعال سیاسی سرانجام پس از سه بار قرار رسیدگی، ۱۷ شهریور ماه سال جاری در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد.

زویا حسنی در جریان سرکوب های پس از انتخابات سه بار بازداشت شد و مجموعاً مدت ۶۰ روز را در بند ۲۰۹ زندان اوین گذراند.

در ماه های اخیر، محسن بیگلربیگی، رحمت عزیزی، هیلا صدیقی و جاوید فخریان از دیگر اعضای ستاد ۸۸ نیز محکوم شدند و به نظر می رسد فشار قوه قضاییه و نهادهای امنیتی بر جوانان اصلاح طلب در حال تشدید است.


 


یادگار امام گفت: یکی از آفات شرایط فعلی، بداخلاقی و به خصوص کینه‌ورزی است.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی صبح پنجشنبه در جمع گروهی از آزادگان جنگ تحمیلی، با یادآوری رشادت‌ها و زحمات ایثارگران بخصوص آزادگان، اظهار کرد: خداوند به ازای موقعیتی که به افراد می‌دهد، از آن‌ها طلب مسوولیت می‌کند. اسارت سختی‌ها زیادی دارد. اما در برابر آن، حوزه نفوذ فراوانی هم نصیب آزادگان می‌کند. کسانی که دارای سوابق اسارت هستند، مورد احترام اکثریت جامعه هستند و حوزه نفوذ وسیعی دارند حداقل سخن آن‌ها حمل بر مخالفت با اصل نظام نمی‌شود. این حوزه نفوذ وسیع، مسوولیت آزادگان را دوچندان می‌کند.

یادگار امام با بیان این‌که «حادثه انقلاب، بسیار مبارک و میمون بود» گفت: انسان‌های بسیار ارزشمندی، زندگی و جوانی خود را صرف انقلاب کرده‌اند. عده‌ای رفته‌اند و برخی مانده‌اند. این‌ها که مانده‌اند، مسوولیت‌های بسیاری دارند باید از تحریف جلوگیری کنند و اگر نمی‌توانند بطور کامل جلوی تحریف‌ها را بگیرند، حداقل حقایق آن دوران را بیان کنند تا برخی نتوانند آدرس غلط بدهند.

سیدحسن خمینی در ادامه با بیان این‌که «یکی از آفات شرایط فعلی، بداخلاقی و بخصوص کینه‌ورزی است» گفت: عده‌ای هستند که نانشان در عصبانیت و کینه‌ورزی است. سرمایه این‌ها فحاشی است، دوست ندارند شرایط عادی شود چون در شرایط عادی دیگر کاره‌ای نیستند.

وی با بیان این‌که «همه باید از سرمایه آزادگان استفاده کنند» اظهار کرد: حیف است که بسیاری از نیروهای انقلاب پراکنده باشند. بزرگترین سرمایه کشور، نیروهای سال‌های انقلاب است که هنوز هم خیلی‌ها به اسم آن‌ها فعالیت می‌کنند. باید نیروهای ارزشمند با تشکیل گروه‌ها و جمع‌های مختلف، دور هم جمع شوند و با عقلانیت و اخلاق فعالیت کنند.

یادگار امام با بیان این‌که «هدف اصلی باید معرفی و ترویج آرمان‌های امام باشد» گفت: امام به ما احتیاج ندارد ما به امام به عنوان نماد دینداری، آزادی، استقلال و توانمندی ملی نیاز داریم. باید اندیشه امام را تبلیغ کرد. آنچه ما را به سعادت می‌رساند، تبلیغ این اندیشه است.

وی با تصریح این نکته که «مسوولیت حفط ارزش‌های انقلاب متوجه همگان است» اضافه کرد: نباید بگذاریم امام و ارزش‌هایی که آزادگان بخاطر آن‌ها اسارت سختی را تحمل کرده‌اند، مظلوم واقع شود و خدای ناکرده چنین نباشد که عده‌ای در این میان، سکوت کنند و عده‌ای هم نابخردانه در این مسیر گام بردارند.

سیدحسن خمینی در پایان ضمن تقدیر از نقش نیروهای سه گانه زمینی، دریایی و هوایی سپاه و ارتش در دوران دفاع مقدس، با بیان این‌که «پتانسیل آزادگان بسیار بالا و توانمند است» گفت، نباید به گونه‌ای عمل کرد که کینه مضاعفی تولید کرد. هدف این است که کینه‌ها کم شود. باید مظلومیت را با محبت از بین برد. انتقام و کینه به نهایت نمی‌رسد.

در این دیدار تعدادی از آزادگان جنگ تحمیلی، در سخنانی جداگانه، به ذکر خاطرات دوران اسارت و نیز، شرح دیدگاه‌های خود درباره مسائل جاری کشور پرداختند.

همچنین پانصد نفر ار مدیران و کارکنان سازمان اتش نشانی تهران پنجشبه‌شب با حضور در حرم مطهر امام راحل، ضمن تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر کبیر انقلاب اسلامی، با حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی دیدار کردند.

در این دیدار که به مناسبت ۷ مهر روز آتش نشانی انجام شد، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی با تجلیل از زحمات آتش‌نشانان اظهار کرد: بنابر روایتی از پیامبر اکرم(ص)، خدمت یک مومن به یک مومن دیگر، چنان جایگاه و ارزش والایی دارد که جز با مقابله به مثل، جبران نمی‌شود. خدمت رسانی به مومنین در هر حالتی ثواب دارد، اما هر چه این عمل در شرایطی باشد که طرف مقابل خودش به تنهایی توانایی حل مشکل خود را نداشته باشد، اهمیت و ارزش بیشتری پیدا می‌کند.

وی افزود: خدمت به انسانی که مستاصل است و چنان دچار مشکل است که اگر کمک نشود، از بین می‌رود، اجر مضاعفی دارد. کار آتش نشان‌ها از این حیث که به افراد مستاصل کمک می‌کنند، اهمیت فراوانی دارد.

سیدحسن خمینی اظهار کرد: لحظه‌ای که یک مسلمان مستاصل می‌شود، دعایش به استجابت نزدیک‌تر می‌شود، وقتی کسی در این لحظه به داد او می‌رسد و او را از دل یک فاجعه نجات می‌دهد، در حقیقت بزرگترین دعا را برای خود می‌خرد. اگر آن فرد یک کلمه برای عافیت فرد کمک کننده بگوید، ممکن است او را تا چندین نسل از عنایت خاص خدا، بهره مند کند.

یادگار امام در پایان خطاب به آتش نشان‌ها گفت: این کار را قدر بدانید و از این‌که در این جایگاه قرار گرفته‌اید، خداوند را شاکر باشید. امید است مسوولان شهرداری نیز، برای حل مشکلات آتش نشان‌ها بیشتر از قبل، تلاش نمایند.

در این مراسم که با نثار تاج گل و اقامه نماز جماعت مغرب و عشا همراه بود، دکتر خوش ذات، مدیر سازمان آتش نشانی تهران، در سخنانی گزارشی از عملکرد این سازمان را ارائه کرد.


 


اعلام آلودگی شهر‌های اهواز و سنندج در فهرست اخیر سازمان بهداشت جهانی بار دیگر نگاه‌ها را متوجه آلودگی در استان‌های غربی و جنوب غربی کشور کرد و نمایندگان مجلس را به اظهارنظر واداشت هر چند معاون بهداشتی وزارت بهداشت از این خبر ابراز بی‌خبری کرده است.

به گزارش اعتماد، نمایندگان استان خوزستان دیروز با انتقاد به اجرایی نشدن مصوبه سفر دوم هیات دولت (مالچ پاشی ۲۰۰هزار هکتار از زمین‌های استان خوزستان) نسبت به خطر جانی برای مردم این شهر‌ها هشدار دادند.

سایت سازمان بهداشت جهانی در گزارش مفصلی به معرفی شهر‌های آلوده در نقاط مختلف جهان پرداخته که در این لیست شهر‌های اهواز و سنندج نیز در شمار خطرناک‌ترین زیستگاه‌ها قرار گرفته‌اند. این سازمان با اشاره به تاثیر این آلودگی‌ها بر مرگ زودرس بر کاهش آلودگی هوا تاکید دارد. این گزارش مبتنی بر داده‌های گزارش شده توسط کشورها در چند سال اخیر در رابطه با ذرات معلق کوچک‌تر از ۱۰میکرومتر در ۱۱۰۰ شهر است، در سال‌های گذشته وجود ریزگردها در آسمان استان خوزستان و استان‌های غربی زندگی را برای ساکنان شهر‌های این منطقه سخت کرده است.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی اهواز با داشتن بالاترین میزان ذرات معلق در هوا به اندازه‌یی کوچک‌تر از ۱۰میکرومتر با اختلاف زیادی بالاتر از شهرهای دیگر قرار دارد. سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده که این حد نهایی این ذرات ۲۰ میکروگرم در هر PM10 است که می‌تواند باعث ایجاد مشکلات تنفسی زیاد در انسان شود.

این ذرات اکثرا دی اکسید سولفور و دی اکسید نیتروژن هستند که از نیروگاه‌ها و کارخانه‌ها ایجاد می‌شوند. میزان سالانه این آلودگی در اهواز ۳۷۲ میکروگرم در هر متر مکعب بوده است. صنایع سنگین و کیفیت پایین سوخت دو علت مهم آلودگی در این شهر ۳/۱ میلیون نفری هستند.

گزارش سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه برگزار شده است اما معاون بهداشتی وزارت بهداشت از انتشار چنین گزارشی بی‌خبر است. علیرضا مصداقی‌نیا با اعلام بی‌خبری به علت سفر به فارس گفت: به هر حال ریزگردها پدیده نسبتا جدیدی در شهرهای ما هستند که می‌توانند آسیب‌های اقتصادی و سلامتی مردم بزنند و پدیده بسیار ناخوشایندی است و کار کردن روی آن بسیار مشکل است و چیزی نیست که با یک تصمیم جلوی آن گرفته شود.

زمانی ریزگردها بدتر می‌شوند که با آلودگی‌های شیمیایی و گازهای هوا ترکیب شوند و در نهایت چیز خیلی بدی می‌شود.او درباره احتمال سرطان‌زا بودن ریزگردها پاسخ داد: بنده راجع به سرطان?زا بودن این ریزگردها نمی‌توانم به چیزی اشاره کنم اما مسلما هر چیز غیرطبیعی که در هوا باشد و ما تنفس کنیم آسیب رسان است.

نماینده مردم اهواز در مجلس نیز دیروز با هشدار نسبت به خطر جانی برای مردم اهواز گفت: «امروز اهواز به جای اینکه رتبه اول علمی را داشته باشد رتبه اول آلوده‌ترین شهرهای جهان را به خود اختصاص داده است.» سیدشریف حسینی با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی گفت: «آلودگی هوا با ?? میکروگرم در متر مکعب اشکالات تنفسی ایجاد می‌کند. در حال حاضر آلودگی هوا در اهواز ??? میکروگرم در متر مکعب است.

باید قبل از اینکه سازمان بهداشت جهانی به این مساله ورود کند و قبل از اینکه در رتبه اول جهان قرار بگیریم و این سازمان کشور جمهوری اسلامی را زیر سوال ببرد، مشکل آلودگی هوا را حل می‌کردیم.»حسینی با بیان اینکه مردم اهواز در هشت سال جنگ تحمیلی خوزستان را ترک نکردند، در جمع خبرنگاران گفت: اما امروز شرایط به گونه‌یی شده است که کارمندان و بسیاری از مردم دیگر درخواست انتقال به شهرهای دیگر را دارند و بسیاری از پزشکان و نخبگان ما مهاجرت کردند. نماینده مردم آبادان نیز از جمله کسانی بود که دیروز در این‌باره سخن گفت: مردم آبادان از تشنگی فریاد عطش سر داده‌اند.

آیا شعار دولت مبنی بر عدالت این است که مردم خوزستان از نعمت آب محروم باشند؟ عبدالله کعبی ادامه داد: امروز کسانی خود را میراث‌دار دفاع مقدس می‌دانند که برخلاف نص صریح بنیانگذار انقلاب با حضور در گلوگاه‌های اقتصادی کشور به جایگاه متولیان دفاع مقدس آسیب‌ رسانده‌اند. در آبادان پیش از جنگ اسکله‌ها، فرودگاه‌ها و جاده‌ها و کشاورزی بسیار چشمگیر بود بطوری که همسایگان حوزه خلیج‌فارس حسرت زندگی مردم این شهرستان را داشتند.

من در برابر این مسائل به مردم پاسخی جز سرافکندگی ندارم.»مساله آلودگی پایتخت هم بار دیگر دیروز در فراکسیون محیط زیست مجلس مطرح شد. انوشیروان محسنی‌بندپی عضو این فراکسیون معتقد است یکی از متهمان اصلی آلودگی هوای تهران وسایل نقلیه‌یی هستند که به علت کیفیت پایین، سهم قابل توجهی در افزایش آلاینده‌های موجود در هوای شهر داشته و محیط‌زیست پایتخت را مورد تهدید قرار داده‌اند.


 


آیت‌الله جوادی آملی تصریح کرد: چله گیری به معنای جدا شدن از جامعه نیست و به معنای جدا شدن از دنیا است و عالم باید از دنیا فاصله بگیرد نه از خلق خدا.

به گزارش خبرگزاری رسا، همزمان با میلاد پر برکت حضرت معصومه (س) جمعی از طلاب، امروز به دست آیت الله جوادی آملی معمم شدند. وی در این مراسم ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت معصومه (س) در سخنانی پس از معمم شدن طلاب گفت: همه ما تشنه معرفت هستیم و آب زلالی که نیازمند آن هستیم باید از درون دل ما بجوشد.

آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: دانشمند وارسته اهل چله گرفتن و اربعین گرفتن است ، موسی کلیم در همین ایام در فاصله اول ذیقعده تا دهم ذیحجه چله می گرفتند و وحی الهی در نهایت نصیب ایشان شد.

وی ادامه داد: چله گیری به معنای جدا شدن از جامعه نیست و به معنای جدا شدن از دنیا است و عالم باید از دنیا فاصله بگیرد نه از خلق خدا. رعایت تقوا یکی از مهم ترین ویژگی های عالمان وارسته بوده است و علم از دل این چنین انسان وارسته ای خواهد جوشید.

مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم تصریح کرد: اگر عالم وارسته و با تقوا باشد و علم از درون دل او بجوشد هنگامی که سخن از بیداری امت اسلامی است خود او بیدار تر است و هنگامی که می خواهد جامعه و نظام را حفظ کند یا امر به معروف و نهی از منکر کند آن عالم بهتر از همه به این وظایف عمل خواهد کرد. انسان وارسته و بیدار دل در همه امور خیر از دیگران موفق تر خواهد بود.

وی ادامه داد: بیدار دلی و جوشش علم از درون انسان های وارسته مختص حوزه های علمیه نیست و این امر می تواند توسط دانشمندان و دانشگاهیان نیز بوجود آید.


 


صدور حکم اعدام و زندان طولانی‌مدت برای تعدادی از معترضان بحرینی واکنش‌های شدید بین‌الملل را به دنبال داشت.

به گزارش ایلنا به نقل از الجزیره، «مارک تونر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «واشنگتن از صدور حکم زندان برای ۲۰ پزشک بحرینی به شدت متاثر شده است.»

تونر افزود: «ما از دولت بحرین می‌خواهیم که به صدور احکام قضایی شفاف و محاکمه عادلانه پایبند باشد، به وکلای مدافع متهمان فرصت دفاع دهد و نیز احکامی صادر کند که بر اساس شواهد و مدارک مطمئن باشد.»

دولت انگلیس نیز نسبت به صدور احکام زندان برای پزشکان بحرینی اظهار نگرانی کرده و «ویلیام هیگ» وزیر خارجه این کشور گفت: «این احکام با اتهامات وارده تناسبی ندارند.»

هیگ افزود: «این گونه اقدامات نگران‌کننده است و فعالیت‌های حکومت بحرین برای گفت‌وگو و اصلاحات را در طولانی‌مدت تضعیف می‌کند.»

سازمان عفو بین‌الملل نیز احکام صادره برای زندانیان سیاسی بحرینی را به شدت محکوم کرد و آن را «چهره ساختگی عدالت» قلمداد کرد.

این سازمان در بیانیه‌ای اتهام به شهروندان بحرینی را «تمسخرآمیز» توصیف کرد و محاکمه غیرنظامیان از جمله پزشکان و حقوقدانان را در دادگاه‌های نظامی به شدت محکوم کرد.

دادگاه نظامی در بحرین روز پنجشنبه احکام تعدادی از بازداشت‌شدگان تظاهرات‌های اخیر در این کشور را صادر کرد. این دادگاه، یک نفر را به اتهام قتل به اعدام و یک نفر دیگر را به اتهام اخلال در نظم عمومی و تحریک برای تجمع به حبس ابد محکوم کرد.

همچنین برای ۲۰ پزشک زن و مرد احکامی بین پنح تا ۱۵ سال زندان صادر شده است.


 


رئیس هیئت اسکواش استان لرستان از قتل مربی اسکواش خرم آبادی در یک نزاع خیابانی به وسیله چاقو خبر داد.

به گزارش مهر، محمود داودی‌نژاد اظهار داشت: سید میثم حمزه‌فر مربی اسکواش لرستان شب گذشته در یک درگیری خیابانی مجروح و پس از انتقال به بیمارستان جان باخت.

وی با بیان اینکه قتل در نزدیکی محله ۲۴ متری خرم آباد به وقوع پیوسته است، تصریح کرد: اسکواش باز لرستانی شامگاه گذشته پس از چندین بار عمل جراحی ساعت حدود ۱۲ شب جان خود را از دست داد.

رئیس هیئت اسکواش استان لرستان با اشاره به اینکه «سید میثم حمزه‌فر» ۲۷ سال سن داشته است، عنوان کرد: وی علاوه بر مربیگری تیم اسکواش لرستان، سابقه مربیگری در تیم ملی نوجوانان کشورمان را نیز در پرونده دارد.

داودی‌نژاد عنوان کرد: مراسم تشییع جنازه اسکواش باز لرستانی امروز پنج شنبه راس ساعت ۹ برگزار می‌شود.

فرمانده نیروی انتظامی شهرستان خرم آباد نیز ضمن تایید قتل «میثم حمزه‌فر» عنوان کرد: تحقیقات در این زمینه در حال انجام است و نتیجه آن به زودی اعلام خواهد شد.

سرهنگ بهمن پاکزاد با اشاره به انجام تحقیقات اولیه و ارجاع پرونده به پلیس آگاهی استان، یادآور شد: قاتل پس از انجام قتل از صحنه متواری شده و پیگیری جدی ماموران برای دستگیری وی ادامه دارد.

وی علت قتل را درگیری و نزاع خیابانی دانست و ارائه اطلاعات بیشتر در این زمینه را منوط به تکمیل پرونده کرد.


 


حمید موذنی، روزنامه نگار، فعال سیاسی و عضو شعبه بوشهر سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی (ادوار تحکیم وحدت) روز سه شنبه توسط ماموران اداره اطلاعات این استان بازداشت شد.

به گزارش خبرنگار کلمه، علی رغم گذشت بیست و چهار ساعت از بازداشت این عضو ادوار تحکیم وحدت تا کنون هیچ خبری از محل نگهداری وی در دست نیست.

از سویی دلیل بازداشت وی نیز همچنان در هاله ای از ابهام است. نزدیکان آقای موذنی گفته‏ اند که ماموران اداره اطلاعات بوشهر ساعتی پس از بازداشت حمید موذنی منزل او را نیز مورد تفتیش قرار داده ‏اند.

حمید موذنی پیشتر به دستور مقامات امنیتی از ادامه تحصیل در دانشگاه منع شده بود. از وی کتابهایی همچون «تاریخ سینما در بوشهر » و « بازنگری انتقادی» به چاپ رسیده است و آثاری دیگر همچون تاریخ عکاسی، توتالیتاریسم ایرانی، سینما و فوتبال، چشم آشیل و پاشنه اسفندیار مدرنیته، کاریکاتور در بوشهر، بیا گوش ماهی جمع کنیم» (شعرهای علی باباچاهی و عکس های موذنی) و «تاریخ فوتبال در بوشهر» را در دست چاپ دارد. وی همچنین از اعضای فعلی شورای صنفی خانه مطبوعات مستقل محلی است.


 


محمد علی ولایتی بازنشسته وزارت کشور و از فعالین ستاد مهندس میر حسین موسوی به دو سال زندان محکوم شد.

به گزارش کلمه، ولایتی معاونت امور استانهای ستاد مردمی مهندس میر حسین موسوی را در انتخابات ۱۳۸۸ بر عهده داشت. او در تاریخ ۸/۱۱/۸۹ یعنی پیش از ۲۲ بهمن دستگیر و دربند ۲۴۰ به مدت ۱۸ روز زندانی گردید و در تاریخ ۳/۱۲ /۸۹ با قید کفالت آزاد گردید.

ولایتی در تاریخ ۱۴/۶/۹۰ به دادگاه انقلاب شعبه ۲۸ به ریاست مقیسه احضار گردید و اتهام تبانی و اجتماع علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه جمهوری اسلامی به وی تفهیم شد و نهایتا پس از دفاعیات وی را به دو سال حبس محکوم نموده که ۲۰ روز فرصت دارد اعتراض نماید.

قابل ذکر است ولایتی به مدت سی سال در پست های حساس از جمله بخشداری فیروزکوه، معاونت اداری و مالی دانشکده وزارت اطلاعات، و دبیر پشتیبانی دانشگاه شاهد،، معاونت بازرسی وزارت کشور در ۸ سال دولت اصلاحات فعالیت داشت در حال حاضر دبیر اجرایی خانه احزاب و بازرسی آن می باشد.


 


مسعود بابا پور فعال دانشجویی در آستانه سال تحصیلی جدید توسط دادگاه عمومی به نه ماه حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش خبرنگار کلمه، مسعود باباپور دانشجوی رشته مهندسی صنایع دانشگاه ایوانکی از فعالین دانشجویی در آستانه روز دانشجو و به منظور پیشگیری از فعالیت های آنان در روز دانشجو در تاریخ ۱۲ اذر ۱۳۸۸ توسط تیم عملیات وزارت اطلاعات هنگام خروج از دانشگاه بازداشت و پس از بازرسی منزل وی در نیمه ی شب روانه بند ۲۰۹ زندان اوین شد. وی پس از پشت سر گذاشتن بازجویی های طولانی مدت و محبوس بودن در سلول های انفرادی پس از ۷ ماه بلاتکلیفی توسط قاضی مقیسه (شعبه ۲۸) به دو سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم نیز عینا توسط شعبه ۵۴ تجدید نظر تایید شد.

وی با وجود مشکلات جسمانی و دور بودن از درس و دانشگاه مدت یکسال بدون مرخصی در زندان بوده و سرانجام در تاریخ ۴ اذر ۱۳۸۹ آزاد شد.

بر اساس این گزارش مسعود باباپور پیش از آن نیز سابقه بازداشتی در ۳ مرداد ۸۸ داشته که پس از یک هفته بازداشت با قرار کفالت ازاد میشود و در پی آن و دو ماه پس از آزادی وی از زندان، وی چندین بار به دادگاه انقلاب ( به صورت کتبی و تلفنی) احضار شد. و پس از مراجعه وی به دادگاه، تاریخ دادگاهی به اتهامات (تبلیغ علیه نظام- اخلال در نظم عمومی کشور- تمرد از دستور پلیس-اجتماع و تبانی) برای وی تعیین شد.

دادگاه وی در تیر ماه امسال بدون حضور نماینده دادستان و وکیل مدافع وی برگزار شد و طی آن این فعال دانشجویی به ۶ ماه حبس تعزیری دیگر بابت تبلیغ علیه نظام محکوم شد. که این حکم در پی اعتراض مسعود باباپور و اریه لایحه توسط وی در شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر به مبلغ ۸۰۰ هزار تومان جریمه نقدی تبدیل شد.

در ادامه همین پرونده و در پی رسیدگی به اتهام اخلال در نظم و تمرد از دستور پلیس در دادگاه عمومی (مجتمع قضایی شهید صدوقی- یکی از شعبه های دادگاه عمومی تو خ مطهری) این فعال دانشجویی به ۹ ماه حبس محکوم شد که این حکم با اعتراض مسعود باباپور به دادگاه تجدید نظر ارسال شده و همچنان در حال بررسی می باشد.

وی عضو ستاد انتخاباتی مهندس میر حسین موسوی و همچنین عضو کمیته پیگیری قانون بومی گزینی در سال ۸۷ بود که در نهایت پیگیری های این کمیته موجب افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه های مادر به میزان ده درصد شد. این قانون در سال ۸۷ طرح و تصویب شد که در پی آن بسیاری از داوطلبان با رتبه های ممتاز از ورود به دانشگاه بازماندند.

 


 


با تلاش تیم فنی کلمه، مشکل ایجاد شده برای سامانه‌ی خبرخوان سایت خبری تحلیلی کلمه برطرف شده است.

پیش از این به اطلاع مخاطبان کلمه رسیده بود که برخی مشکلات فنی ایجاد شده در سرورهای وب‌سایت، به‌روز‌رسانی، ثبت نظرات مخاطبان، جست‌و‌جوی اینترنتی و مشاهده خبرها توسط کاربران را با مشکل روبه‌رو کرده است.

اکنون تیم فنی اعلام کرده که در ادامه‌ی تلاش‌ها برای رفع ایراد از بخش‌های مختلف از جمله به‌روز رسانی منظم و سیستم نظردهی (کامنتینگ)، مشکلات موجود در سامانه‌ی خبرخوان (فید) کلمه نیز به طور کامل برطرف شده است.

بر اساس اعلام تیم فنی، فید سایت کلمه از دو آدرس زیر قابل استفاده است:

http://www.kaleme.com/feed/rss/

http://feeds.feedburner.com/kaleme/rss/

کاربران محترم می‌توانند با افزودن هر یک از آنها به گوگل‌ریدر و دیگر سایت‌ها و نرم‌افزارهای خبرخوان، محدودیت‌های ایجاد شده از طریق فیلترینگ و … را دور بزنند و حتی بدون نیاز به مراجعه به آدرس سایت، از خلاصه خبر یا متن کامل تمام خبرهای منتشر شده استفاده کنند.

همچنین صفحه کلمه در سایت فیس‌بوک نیز در این آدرس قابل دسترسی است و کاربران این شبکه اجتماعی می‌توانند با عضویت در این صفحه، به طور لحظه‌ای از آخرین افزوده‌های سایت مطلع شوند.

http://www.facebook.com/kaleme

همچنین بر اساس اعلام تیم فنی کلمه، بخش عمده مشکلات موجود در بخش ثبت نظرات نیز برطرف شده و کاربران می‌توانند مانند گذشته، نظرات خود را در زیر هر خبر، اعلام کنند. این نظرات پس از بازبینی، در صورتی که حاوی توهین به کسی نباشد، منتشر خواهد شد.

تیم فنی کلمه در حال رفع سایر مشکلاتی است که در روزهای گذشته به اطلاع مخاطبان رسیده بود، و وعده داده است که دیگر مشکلات جزئی باقی‌مانده نیز به زودی برطرف خواهد شد.


 


آیت‌الله‌العظمی سید علی‌محمد دستغیب در نامه‌هایی به آیت‌الله مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان، به شدت از قانون‌شکنی‌های حاکمیت در دو سال اخیر انتقاد کرد و خواستار تشکیل یک کمیته‌ی حقیقت‌یاب مورد رضایت طرفین برای بررسی تخلفات صورت گرفته از شرع و قانون و نیز بررسی علت دخالت سپاه و نیروهای امنیتی در نهادهای مختلف اجتماعی و زندگی مردم شد.

به گزارش کلمه، آیت‌الله دستغیب که نماینده مردم استان فارس در مجلس خبرگان رهبری است، در دو نامه که قبل و بعد از اجلاس اخیر مجلس خبرگان برای رئیس این مجلس ارسال کرده و در حال حاضر برای انتشار در اختیار کلمه قرار گرفته، موارد متعددی از تخلفات مسئولان نظام از قرآن و سنت و قانون اساسی به ویژه در دو سال اخیر را برشمرده و تاکید کرده است: اگر این مسیر ادامه پیدا کند و تغییری در وضع مملکت صورت نگیرد و زندانیان آزاد نگردند و مطبوعات آزاد نگردند و قانون اساسی اجراء نگردد، آنگاه تنها خبری که از این خبرگان برداشت می‌شود این است که اعضاء آن اختیار و اجتهادی ندارند، و این همه خلاف شرعها را مجبورند تأیید کنند.

ایشان در نامه اول خود که در ۲۷ ماه مبارک ۱۴۳۲ (۵ شهریور ۱۳۹۰) نگاشته شده، با اشاره به اینکه امنیتی برای خود جهت حضور در جلسه مجلس خبرگان نمی‌بیند و لذا مطالب خود را به وسیله بیانیه به اطلاع مردم می‌رساند، به سوء استفاده انتخاباتی از بیت‌المال و حمله به مسجد قبا توسط «نمایندگان اصل یکصدوده» قانون اساسی اشاره کرده و پرسیده است: آیا شما آنچه را در این مملکت به خصوص طول این دو سال بر ملت گذشته موافق با قرآن و سنت رسول‌الله (ص) می‌دانید؟ تاریخ گواهی می‌دهد که در حیات خبرگان خلاف شرع‌های بسیاری صورت گرفته، اما خبرگان عکس‌العملی نسبت به آن نشان نداده بلکه تأیید هم کرده‌اند، و اگر کسی بخواهد مطلب حق و منطقی و عقلی بیان کند شامل تمام اتهامات می‌شود.

در نامه دوم نیز که به تاریخ ۱۶ شهریور (همزمان با آخرین روز اجلاس دهم خبرگان دوره‌ی چهارم) ارسال شده و آیت‌الله دستغیب ابراز امیدواری کرده که این نامه به دست آیت‌الله مهدوی کنی برسد و او هم به وظیفه‌ی شرعی و قانونی خود عمل کند، با اشاره به سوابق آقایان هاشمی و کروبی و خاتمی و موسوی، و اتهاماتی که به آنها وارد می‌شود، آمده است: عجیب است مثل اینکه حفظ اسلام در یک شخص تجلّی کرده که اگر او حفظ نشود اسلام از بین رفته و اگر او باشد اسلام هم هست، هر چند چیزی از احکام اسلام نماند و حتّی عقاید مردم سست شود، و همه بی‌تفاوت شوند و بازگشت به قبل کنند!

آیت‌الله دستغیب در این نامه همچنین در واکنش به اظهارات آیت‌الله مهدوی کنی که خواستار آن شده بود که مردم مدافع نظام باشند، پرسیده است: جنابعالی از چه نظامی دفاع می‌کنید، و مردم مدافع کدام نظام باید باشند، می‌فرمائید از نظام اسلامی، حال ببینید با این تخلّفات از قرآن و سنّت باز هم نظام اسلامی است؟ آیا آبروی مؤمن بخصوص مراجع، محترم نیست، و صحیح است که بعضی از آنها مورد هتک واقع شوند؟ آیا نه این است که در محاکمات و پیش از اجراء حکم باید هر دو طرف دعوی حضور داشته باشند و اتّهام معلوم باشد؟ از جمله آبروی آقایان هاشمی و کروبی و خاتمی و موسوی برده می‌شود با اتّهام‌های واهی و بدون محاکمه، این است اجرای احکام اسلام؟ و این است رضایت امام زمان (علیه‌السلام)؟

این مرجع تقلید مقیم شیراز در این نامه همچنین به حمایت از خاتمی، کروبی و موسوی پرداخته و درباره‌ی آنها نوشته است: آقای خاتمی با آن همه محبوبیّت در زمان ریاست جمهوری و کشف آن همه خلاف قانون و خلاف شرع و قدرت انتقام‌جوئی، اما جز محبّت و حفظ نظام و رهبری راهی نرفت. چهره مهر و محبّت اسلامی را در نظر مردم دنیا نشان داد. عزّت و سربلندی مردم مسلمان ایران را در تمام کشورها افزایش داد. مراجع عظام و روحانیّون والامقام را در دنیا رفعت بخشید. البته همه از برکات تربیّت امام عزیز بوده. آقای کروبی به برکت امام راحل (رحمت‌الله) نگذاشت مجلس از استقلال و رأس امور بودن خارج شود و با شهامت تخلّفات از قانون و شرع را تذکّر داد. آقای میرحسین موسوی که به عنوان نخست‌وزیر زمان امام (رحمت‌الله) مشهور شد جز امانت‌داری در انجام قانون و بیت‌المال مسلمین کاری نکرد، که بی‌جهت محبوب امام (رحمت‌الله) واقع نگردید.

ایشان یادآور شده است: جنابعالی به خاطر دارید که مردم ایران در ابتداء انقلاب سال پنجاه و هفت به تبعیّت از مراجع و علماء به حق، فریاد می‌زدند «استقلال آزادی جمهوری اسلامی» که هر سه برگرفته از قرآن و سنّت و تکیه کلام مرحوم امام خمینی بود. متأسفانه وضعی پیش آمده که از آنچه می‌خواستند و فریاد می‌زدند و مدّتی میوه شیرین آن را یافتند، جز شبحی نمی‌بینند، و خود را جدا از آن می‌یابند.

نماینده استان فارس در مجلس خبرگان، در پایان نامه‌ی اخیر خود نیز پیشنهاد داده است که «برای رضایت صاحب شرع و حفظ سه پایه‌ی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» هیئتی از افراد مطمئن و مورد نظر هر دو گروه تشکیل شود تا تخلفات صورت گرفته از قانون و خلاف شرع را بررسی کند و رضایت مراجع و علما و فضلا جلب و از آنها اعاده حیثیت شود. ایشان همچنین تاکید کرده است که این هیئت باید بررسی کند «به چه وجه شرعی و قانونی و عرفی، سپاه و نیروهای امنیّتی در تمام شؤون زندگی مادّی و معنوی مردم وارد شده، و چرا و به چه جهت بیوت مراجع و دفاتر ایشان و وسائل تبلیغاتی آنان به شدّت تحت نظارت آنها است مساجد، حسینیّه‌ها و مراکز اجتماعات دینی اضافه بر ادارات و دانشگاهها در اختیار تام ایشان است. حوزه‌ها و مراکز علمی و فقهی که لازم است مستقل باشد و فقیه مستقل تحویل جامعه دهد در محدودیّت و کنترل شدید سپاه و نیروهای امنیّتی ظاهر و پنهان است. و هر کس پا را از خواسته‌های آنها فراتر گذاشت به احکام غلاظ و شداد که در قرآن و سنّت نیست محکوم می‌شود؟»

به گزارش کلمه، متن کامل دو نامه‌ی آیت‌الله دستغیب به رئیس مجلس خبرگان در ادامه می‌آید:

 

بسم‌الله الرحمن الرحیم

وَالعَصرِ اِنّ الاِنسانَ لَفی خُسرٍ اِلّا الّذینَ ءامَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ وَ تَواصَوا بِالحقِّ وَ تَواصَوا بالصَّبرِ

 

حضور محترم حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری
سلام علیکم

عبادت شما در این ماه مبارک رمضان «۱۳۹۰» هجری شمسی مطابق «۱۴۳۲» هجری قمری قبول باشد. به خداوند جلیل و غفار امیدواریم که ما را از خواب غفلت و از خسران که دامن‌گیر همه می‌باشد «وَالعَصرِ اِنَّ الاِنسانَ لَفی خُسرٍ» خارج نموده و از بندگان صالح قرار دهد «اِلّا الّذینَ ءامَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ». اما برای خارج شدن از خسران احتیاج به همت و حرکت است در غیر این صورت «لَفی خُسر» خواهد بود.

شما را به عنوان نماینده و رئیس مجلس خبرگان «مجتهدین» انتخاب کرده‌اند، وظیفه دارید که نسبت به مسائل جاری در مملکت و تطابق آنها با احکام اسلام رسیدگی کنید، به خصوص از شخص حضرتعالی که در شبهای ماه مبارک رمضان مردم را به خداوند و پیغمبر (ص) و ائمه اطهار (ع) دعوت کرده و می‌کنید، تا گفتار و کردار مطابق باشد، شما در مقام ریاست مجلس خبرگان هستید باید اجتهادتان ظاهر شود و الا مسأله تقلید پیش می‌آید که با سابقه حوزویت جنابعالی و تدریس و تدرس فقه و اصول سازگار نیست.

مطالبی را به عنوان نمونه نسبت به خلاف شرع‌ها و خلاف ادب های صورت گرفته در مملکت از زبان یکی از اعضاء مجلس خبرگان جهت جبران و خروج از وضع موجود می‌شنوید: جناب آقای مهدوی‌کنی آیا شما آنچه را در این مملکت به خصوص طول این دو سال بر ملت گذشته موافق با قرآن و سنت رسول‌الله (ص) می‌دانید؟ تاریخ گواهی می‌دهد که در حیات خبرگان خلاف شرع‌های بسیاری صورت گرفته، اما خبرگان عکس‌العملی نسبت به آن نشان نداده بلکه تأیید هم کرده‌اند، و اگر کسی بخواهد مطلب حق و منطقی و عقلی بیان کند شامل تمام اتهامات می‌شود که خود حضرتعالی به خوبی آگاه هستید.

جناب آقای مهدوی‌کنی، آیا شما نسبت به ریاست جمهوری نهم ملاحظه کردید، و تشکیل این جمعیت مورد نظر عده‌ای از خبرگان و مجلس شورای اسلامی و در رأس شورای نگهبان، شاهد بودید. حتماً شما هم این مسأله را به خوبی مطلع هستید که قرار بر این بود تا آنها که متصل به امام امت (رحمت‌الله) بوده و هستند از سر راه برداشته شوند! اینها مسأله مقدس مآبی نیست، آنچه اتفاق افتاده را نمی‌توان منکر شد.

خدا را در نظر بیاورید اینها تماماً فردای قیامت جلوی چشم ما است و باید جوابگو باشیم. شما از افراد صاحب نفوذ و اثر هستید و نمی‌توانید بگوئید از من کاری ساخته نیست.

انصاف دهیم در هنگام نامزدی آقای هاشمی‌رفسنجانی یعنی ریاست جمهوری نهم چه بر سر آقای هاشمی آوردند. یعنی در حقیقت بر سر امام امت(رحمت‌الله) تخریب آقای هاشمی از ناحیه چه کسی بود، آیا غیر از سپاه و اطلاعات و نیروهای امنیتی انجام گرفت. تخریب ایشان یعنی تخریب روحانیت. این را با چه منطقی می‌توان تطبیق داده و توجیه کرد! آیا برای بیرون کردن رقیب باید از بیت‌المال توسط نمایندگان اصل یکصدوده سرمایه‌گذاری شود تا آقای هاشمی رئیس‌جمهور نشود؟ اگر می‌گوئید اینطور نیست، پس بگذارید پرده‌ها کنار رود پیش از اینکه «یوم تبلی السرائر» گردد، خود جناب آقای هاشمی نسبت به تخلفات صورت گرفته در ریاست جمهوری نهم بیان کنند. شما نمی‌توانید بگوئید مطالب گذشته است، آبروی مؤمن در تمام زمانها باید ملاحظه شود. و از همه مهم تر تأیید مجلس خبرگان نسبت به ریاست جمهوری آن شخص، که انسان چه بگوید آن هنگام که اجتهاد جای خود را با تقلید عوض کرده.

آیا اگر این مطالب در زمان خودش رسیدگی می‌شد این اتفاقات دو سال گذشته پیش می‌آمد؟ آیا شما نسبت به مناظره تلویزیونی هشتاد و هشت آقایان موسوی و کروبی که هر دو مؤمن و مورد نظر امام امت (رحمت‌الله) بودند، و اتهاماتی که به جناب آقای هاشمی‌رفسنجانی و ناطق نوری زده شد بدون حق دفاع، هیچ مسئولیتی ندارید؟ آیا آبروی اسلام از بین برود، آبروی مؤمن از بین برود و مجلس خبرگان مهر تأیید بر آن بزند. این نیست جز اینکه اجتهاد از وضع خود خارج شده و معنای تقلید ظاهر گردیده.

آیا مسأله ریاست جمهوری دهم سال هشتاد و هشت همان برنامه مهندسی شده سال هشتاد و چهار نمی‌باشد، که بنا است افرادی که تابع نظر امام امت (رحمت‌الله) هستند از صحنه خارج شوند. اقوی دلیل وقوع شیء است.

شاید گفته شود اینها موافق نظر اصل یکصدوده نمی‌باشد. گفته می‌شود اصل یکصد و ده نباید تابع قانون اساسی باشد، هنگامی که قانون چنین اشخاصی را تأیید کرده، آیا صحیح است از پول بیت‌المال جهت تخریب آنها خرج کرد، و اینگونه رقیب را از صحنه خارج نمود، و تمام آراء و بندهای قانون را زیر پا گذاشت؟

آیا صحیح است که مجلس خبرگان تمام مخالفت‌های با قانون اساسی را بی‌ربط بداند و بدون نظر به شأن مجلس خبرگان که حافظ قانون اساسی است، مهر تأیید بر اوضاع زده و در مقام مداحی به تخریب افراد دامن بزند؟ آیا این اشخاص نمایندگان ملت هستند یا تابعین شورای نگهبان، چون اینها به خوبی مطلع از خلاف شرع ها و خلاف قانون‌های صورت گرفته در مملکت هستند.

آیا وقایع اتفاق افتاده هشتاد و هشت به بعد مورد تأیید شما است؟ آیا افرادی که به ظاهر مهر «فتنه» بر آنها زده می‌شود از شیعیان علی بن ابیطالب(ع) نیستند؟ آنها به امام امت و قانون اساسی پای بند نیستند؟ آیا مسأله انتخابات هشتاد و هشت ریاست جمهوری منطقی و قانونی بود؟ آیا خواست مردم تأمین شد؟ آیا نباید آراء مردمی که به دستور امام امت به صحنه آمدند و رأی دادند حفظ شود، و قابل شمارش باشد؟

چرا مردم را قانع نکردند و تاکنون از ناحیه سپاه و دیگر ارگانهای نظامی مردم سرکوب گردیده‌اند و هیچ‌کس جوابگو نمی‌باشد؟

جناب آقای مهدوی‌کنی با همه این اوضاع وضع موجود را تأیید می‌کنید؟ آیا نه این است که قوام مجلس خبرگان، مراجع و علماء هستند، آیا آنها وضع موجود را تأیید می‌کنند؟ آیا اینها خارجی هستند، اینها وابسته به خارج می‌باشند؟ جناب آیت‌الله وحید خراسانی وابسته به بیگانه است؟ سایر مراجع منتقد وابسته به خارج هستند؟

اینجانب که فقط حرف حق آن هم در بیانیه‌ها و مجالس وعظ و بر طبق گزارشهای متواتر و بعضاً (کالعیان) بیان می‌کنم، باید مورد گفتارها و حرکات خلاف شرع و خلاف قانون و عقل و منطق قرار گیرم، آیا جواب حرف حق حمله به بیت که زن و فرزند در آن هستند و حمله به حوزه علمیه و مسجد قبا و حمله به شاگردان و طلاب اینجانب می‌باشد؟ آن هم از ناحیه فرماندهان سپاه و نماینده اصل یکصد و ده؟ و از همه اینها عجیب‌تر، هنگامی که به مقامات رجوع می‌شود به قوه قضائیه رجوع می‌شود که به مسجد و بیت حمله شده، در عوض رسیدگی، طلاب و مؤمنین نمازگزار را متهم کرده و می‌گویند چرا دفاع کردید، چرا مقاومت کردید! هیچ ارگانی حق رسیدگی ندارد، این از ناحیه سپاه و بسیج و . . . می‌باشد!

شما ملاحظه بفرمائید که سپاه و بسیج چگونه به سرنوشت مردم مسلط شده که هیچ کس حق سخن گفتن ندارد. طلاب حقیر که در اکثر مساجد و ادارات به اقامه نماز و ارشاد مشغول بوده‌اند، بیرون رانده‌اند، به اتهام اینکه اینها ضد ولایت فقیه هستند.

آیا این همه خلاف شرع ها که در زندان و امور مردم و تخلفات دیگر که بنا نیست همه آنها بیان شود صورت می‌گیرد، از ناحیه شورای نگهبان نیست؟ اگر شورای نگهبان به وظیفه اصلی خود که حفظ رأی مردم و رسیدگی به شکایات آنها، و حذف نظارت استصوابی، و دخالت نکردن در انتخابات بود عمل می‌کرد، این مطالب صورت نمی‌گرفت.

اگر شورای نگهبان گذاشته بود که مجلسین از افرادی باشند که مردم قبول دارند، می‌توانست در مقابل خلاف شرع ها و خلاف قانون ها بایستد.

اگر شورای نگهبان حافظ رأی مردم بود، آنها رئیس جمهوری انتخاب می‌کردند که متقی و صاحب رأی و دارای جایگاه علمی و مطلع از قرآن و سنت، و مطلع از مسائل سیاسی و مطلع از مسائل جبهه و جنگ بوده باشد، و این همه گرفتاری برای ملت به بار نمی‌آوردند. مثل اینکه فردی را می‌طلبند که تابع نظر آنها باشد که این هم مساعد نگردید!

پس تخلف از ناحیه شورای نگهبان می‌باشد که خبرگان موظف به تذکر می‌باشند، و الا همان تقلید است که بر اجتهاد مقدم شده. همان تسلط نیروهای نظامی و امنیتی بر حوزه‌های علمیه است که بنا دارند اجتهاد برچیده شود.

جناب آقای مهدوی‌کنی، آیا جرم افراد زندانی سیاسی چیست؟ چرا محکمه عادلانه بر حسب شرع و قانون صورت نمی‌گیرد؟ چرا اینها از حقوق اولیه خودشان بی‌بهره‌اند؟ آیا مخالفت با عقیده شخص مخالفت با قرآن و سنت است؟

اگر این مسیر ادامه پیدا کند و تغییری در وضع مملکت صورت نگیرد و زندانیان آزاد نگردند و مطبوعات آزاد نگردند و قانون اساسی اجراء نگردد، آنگاه تنها خبری که از این خبرگان برداشت می‌شود این است که اعضاء آن اختیار و اجتهادی ندارند، و این همه خلاف شرعها را مجبورند تأیید کنند.

جناب آقای مهدوی‌کنی، این معنی بر کسی پوشیده نیست که جنابعالی بارها نسبت به جناب آقای هاشمی‌رفسنجانی اعتراف داشتید که از ناحیه تقوی و علم و سیاست و در نهایت اداره خبرگان بر شما اولی است، آیا انتخاب شما از ناحیه اجتهاد بود یا تقلید؟

مردم ایران فهیم هستند، صبور هستند، قانع هستند، عالم و محترم هستند، اما تا چه حد باید این خلاف قانون‌ها را تحمل کنند، تا دیر نشده مردم را نسبت به جمهوری اسلامی آشتی دهید و کدورتها را بردارید که خداوند ارحم الراحمین است.

در خاتمه عرض شود که اینجانب هیچ امنیتی برای خود نمی‌بینم چون به بیت حمله شد، به حوزه و مسجد حمله شد، و سایت هایشان نسبت‌های خلاف واقع به حقیر دادند، عده‌ای از خبرگان هم که بنا دارند سکوت رعایت شود، به قوه قضائیه هم که شکایت شود که آن هم اختیاری ندارد، اختیارات در قوه قهریه سپاه جمع شده. بنابراین تکلیفی در حضور به مجلس خبرگان نمی‌بینم، و مطالب حق را به وسیله بیانیه به سمع مردم شریف می‌رسانم، انشاءالله. والسلام علیکم و رحمت‌الله و برکاته.

سید علی محمد دستغیب
بیست و هفتم رمضان المبارک ۱۴۳۲

بسم‌الله الرحمن الرحیم

 

محضر مبارک حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری
سلام علیکم

غرض از تصدیع تذکر به مطالبی است که یادآوری آنها خوب است. جنابعالی در سن پختگی و تدبیر و خارج کردن حبّ دنیا هستند که از این جهت شایسته تبریک است.

حضرتعالی که مشهور به تقوا و تعهّد هستید به خوبی می‌دانید که دفاع از حق در هر زمان و مکان بر مؤمن به خصوص مجتهد لازم است بلکه از وظائف مجتهد است که «و ما علی الرسول الّا البلاغ» حق همان قرآن و سنّت است و عامل به آن دو و مدافع آنها حق و متّقی است، و غیر آن بیراهه است.

جنابعالی به خاطر دارید که مردم ایران در ابتداء انقلاب سال پنجاه و هفت به تبعیّت از مراجع و علماء به حق، فریاد می‌زدند «استقلال آزادی جمهوری اسلامی» که هر سه برگرفته از قرآن و سنّت و تکیه کلام مرحوم امام خمینی بود. متأسفانه وضعی پیش آمده که از آنچه می‌خواستند و فریاد می‌زدند و مدّتی میوه شیرین آن را یافتند، جز شبحی نمی‌بینند، و خود را جدا از آن می‌یابند.

حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی شما وظیفه سنگینی را به عهده گرفتید، و مسئولیت خطیری به عهده شما است، و آن سعی و کوشش در پیاده شدن احکام الهی است که تخلف از آن مسؤول عندالله می‌باشید. جنابعالی از چه نظامی دفاع می‌کنید، و مردم مدافع کدام نظام باید باشند، می‌فرمائید از نظام اسلامی، حال ببینید با این تخلّفات از قرآن و سنّت باز هم نظام اسلامی است؟ آیا آبروی مؤمن بخصوص مراجع، محترم نیست، و صحیح است که بعضی از آنها مورد هتک واقع شوند؟ آیا نه این است که در محاکمات و پیش از اجراء حکم باید هر دو طرف دعوی حضور داشته باشند و اتّهام معلوم باشد؟

که از جمله آبروی آقایان هاشمی و کروبی و خاتمی و موسوی برده می‌شود با اتّهام‌های واهی و بدون محاکمه، این است اجرای احکام اسلام؟ و این است رضایت امام زمان (علیه‌السلام)؟

جرم آقایان هاشمی و کروبی و خاتمی و موسوی در چیست؟ آیا دفاع نکردن از خلاف قانون و خلاف شرع جرم است؟ شما خوب می‌دانید که آقای هاشمی معرّف رهبر بود و تا حال حاضر نیز مدافع ایشان است، و ناچار است خطرات را متذّکر شود.

آقای خاتمی با آن همه محبوبیّت در زمان ریاست جمهوری و کشف آن همه خلاف قانون و خلاف شرع و قدرت انتقام‌جوئی، اما جز محبّت و حفظ نظام و رهبری راهی نرفت. چهره مهر و محبّت اسلامی را در نظر مردم دنیا نشان داد. عزّت و سربلندی مردم مسلمان ایران را در تمام کشورها افزایش داد. مراجع عظام و روحانیّون والامقام را در دنیا رفعت بخشید. البته همه از برکات تربیّت امام عزیز بوده.

آقای کروبی به برکت امام راحل (رحمت‌الله) نگذاشت مجلس از استقلال و رأس امور بودن خارج شود و با شهامت تخلّفات از قانون و شرع را تذکّر داد.

آقای میرحسین موسوی که به عنوان نخست‌وزیر زمان امام (رحمت‌الله) مشهور شد جز امانت‌داری در انجام قانون و بیت‌المال مسلمین کاری نکرد، که بی‌جهت محبوب امام (رحمت‌الله) واقع نگردید.

می‌گویند حال فعلی ایشان تغییر کرده، ایشان در صدد براندازی نظام و یا تحریف آن و حذف رهبری هستند! می‌گویند قرائن و مدارک موجود است! خوب عقل و شرع و عرف حکم می‌کند که آنها را حاضر کند و آنها را با حفظ شخصیّت و اختیار حاضر کنید و ارائه دهید تا بتوانند آنچه که واقع است بگویند و حق روشن شود.

عجیب است مثل اینکه حفظ اسلام در یک شخص تجلّی کرده که اگر او حفظ نشود اسلام از بین رفته و اگر او باشد اسلام هم هست، هر چند چیزی از احکام اسلام نماند و حتّی عقاید مردم سست شود، و همه بی‌تفاوت شوند و بازگشت به قبل کنند!

حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی ریاست محترم مجلس خبرگان رهبری، پیشنهاد می‌شود که برای رضایت صاحب شرع و حفظ سه پایه، استقلال آزادی جمهوری اسلامی هیئتی تشکیل شود از افراد مطمئن و مورد نظر هر دو گروه و مسأله تخلّفات از قانون و خلاف شرع بررسی گردد. و رضایت مراجع عظام و علماء و فضلاء عدول فراهم گردد و اعاده حیثیّت از آنان بشود و بررسی شود به چه وجه شرعی و قانونی و عرفی، سپاه و نیروهای امنیّتی در تمام شؤون زندگی مادّی و معنوی مردم وارد شده، و چرا و به چه جهت بیوت مراجع و دفاتر ایشان و وسائل تبلیغاتی آنان به شدّت تحت نظارت آنها است مساجد، حسینیّه‌ها و مراکز اجتماعات دینی اضافه بر ادارات و دانشگاهها در اختیار تام ایشان است.

حوزه‌ها و مراکز علمی و فقهی که لازم است مستقل باشد و فقیه مستقل تحویل جامعه دهد در محدودیّت و کنترل شدید سپاه و نیروهای امنیّتی ظاهر و پنهان است. و هر کس پا را از خواسته‌های آنها فراتر گذاشت به احکام غلاظ و شداد که در قرآن و سنّت نیست محکوم می‌شود؟

امید است این نامه به دست شما برسد و به وظیفه شرعی و قانونی خویش عمل کنید.

سید علی محمد دستغیب
۱۶/۶/۹۰


 


یک نماینده مجلس با بیان اینکه به دست آمدن اسناد جدیدی در ارتباط با دستور مساعدت در واگذاری شرکت فولاد اهواز موجب مصمم شدن نمایندگان به استیضاح وزیر اقتصاد شد، گفت: علی‌رغم تاکید وزیر بر عدم دستور برای واگذاری شرکت فولاد اهواز اسناد جدیدی در این ارتباط به دست آمده است.

به گزارش فارس، موسی‌الرضا ثروتی درخصوص طرح استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: برکناری و استعفای سه تن از مدیران عامل بانک بر نظر نمایندگان تأثیرگذار خواهد بود، اما طبق علاوه بر این سه بانک، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد با این ماجرا مرتبط هستند.

وی یکی از دلایل مطرح شدن استیضاح وزیر را به برخی اسناد عنوان کرد و افزود: آقای حسینی وقتی در مجلس حاضر شد تاکید کرد که هیچ دستوری برای واگذاری مجموعه فولاد اهواز به گروه امیر منصور آریا نداده اما اسنادی به دست نمایندگان رسید که حاکی از دستور وزیر برای مساعدت در واگذاری شرکت فولاد اهواز به این گروه است و زمانی که این سند به مجلس آمد نمایندگان مصمم شدند موضوع استیضاح را دنبال کنند.

ثروتی خاطرنشان کرد: این مسأله مدتی قبل در برخی رسانه در این ارتباط منتشر شده بود اما سندی مبنی بر دستور وزیر اقتصاد برای مساعدت در این واگذاری وجود نداشت.

وی ضمن مثبت ارزیابی کردن تغییر رؤسای برخی بانک‌ها، گفت: با توجه به اینکه اتفاق اخیر بزرگترین اختلاس کشور است لازم است که دولت توجه بیشتری به این پرونده داشته باشد زیرا عملکرد دولت در مواجه به این مسئله در تاریخ ثبت خواهد شد.

ثروتی افزود: آقای رئیس‌جمهور در یک سخنرانی پای مجلس را در این ماجرا به میان کشید و به همین دلیل نمایندگان مصمم شدند که استیضاح را پیگیری کنند، مگر اینکه رئیس‌جمهور عذرخواهی کند زیرا این اظهارات اثرات منفی در جامعه دارد.

وی ادامه داد: همچنین گفته شده فرزندان نمایندگان هم در این اختلاس درگیر هستند که این ربطی به مجلس ندارد و این فرافکنی‌ها به کل نظام آسیب می‌زند.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه تأکید کرد: اگر نمایندگان در ماجرا مقصر هستند رئیس‌جمهور نام آن‌ها را اعلام کند اما اگر نماینده‌ای با این موضوع مرتبط نیست نمی‌توان به مجلس این اتهام را وارد کرد.

به گفته وی یکی از دلایل اصلی استیضاح وزیر اقتصاد همین موضوع است و احمدی‌نژاد باید در جلسه استیضاح وزیر توضیح دهد که چه کسانی از مجلس در این اختلاس دخالت داشتند.

ثروتی تصریح کرد: قوه قضائیه خواستار همکاری دولت در بررسی و پیگیری این پرونده شده که نشان می‌دهد دولت قصد همکاری ندارد و به باید در جلسه استیضاح روشن شود که علت عدم همکاری چیست.

این نماینده مجلس با اشاره به اتهام به یکی از مدیران دولت و وجود پرونده وی در قوه قضائیه گفت: ظاهرا در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی عضوی از دولت، درست یا غلط متهم بوده و قوه قضائیه خواستار همکاری شده اما دولت مقاومت کرده است؛ ممکن است دولت نقاط ضعفی از قوه قضائیه دارد و به همان دلایل بحث‌هایی در این بین وجود دارد.

این نماینده مجلس در خصوص اقدامات نظارتی مجلس بر سیستم بانکی بیان کرد: مقرر شد کمیسیون برنامه و بودجه طرح تحقیق و تفحص از سیستم بانکی را ارائه و نمایندگان این طرح را امضا‌کنند.


 


حجت الاسلام والمسلمین سید علی خمینی نوه حضرت امام شب گذشته در همایش عالمان حماسه ساز که در شهر گرگان برگزار شد سخنرانی کرد.

به گزارش ایلنا، نوه حضرت امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه محکمات کلام و راه امام همیشگی و ماندگار است، گفت: با موج انقلاب‌های منطقه اوج نفرت مسلمانان از اسرائیل و هم پیمانانش نمایان شده است.

حجت الاسلام خمینی به مسئله پیشنهاد کشور مستقل فلسطینی اشاره و تصریح کرد: تشکیل کشور مستقل فلسطینی تنها با محو اسرائیل ممکن است در غیر این صورت با وجود اسرائیل هیچ استقلالی فراهم نخواهد شد.

وی روح انقلاب‌های منطقه را‌‌ همان روح انقلاب اسلامی ملت اسلامی ایران دانست و افزود: این موج عظیم نشان داد که شعارهای انقلاب اسلامی هنوز هم جذاب تاثیر گذار و خواستنی است.

او گفت: در طول مسیر انقلاب هر‌گاه به آرمان‌های امام نزدیک‌تر شدیم هم وحدت بیشتری داشتیم و هم عزت بیشتر و هر قدر از احکام اسلام فاصله گرفتیم هم به اختلافات افتادیم و هم عزت‌مان کاسته شده است.

نوه امام راحل، خاطرنشان کرد: آرمانهای امام برخواسته مکتب تشییع و اسلام ناب محمدی است و دقیقا به همین علت است که هراس دشمنان از افراد نیست بلکه از اسلام و روح آزادگی و ظلم ستیزگی اسلام هراس دارد.

وی در تشریح علاقه مردم به آرمان‌های اسلامی گفت: احکام اسلام برخواسته از فطرت انسانی است و به همین دلیل همیشگی و خواستنی است.

حجت الاسلام والمسلمین سید علی خمینی سپس با اشاره به جملاتی از حضرت امام افزود: اگر اسلام حاکم باشد ظلم بر جا نمی‌ماند اگر اسلام حاکم باشد از انحرافات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در جامعه خبری به گوش نمی‌رسد.

وی افزود: اگر اسلام حاکم باشد حق مظلوم پایمال نمی‌شود و آزادی متعالی هیچ انسانی محدود نمی‌شود.

فرزند یادگار امام با بیان اینکه وظیفه حکومت دینی حرکت به سمت تحقق احکام اسلام است اظهار داشت: اگر در این مسیر قدم برداریم آن وقت به وضوح می‌بینیم که آمریکا نمی‌تواند هیچ غلطی بکند. اما اگر از مسیر اسلام راستین فاصله بگیریم دشمنان را امیدوار و خود را آسیب پذیر کرده‌ایم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش روحانیت در تحولات تاریخی اشاره و خاطرنشان کرد: روحانیت شیعه مرجع مردم در علوم دینی و منشا تحولات تاریخی مردم بوده است.

وی قیامهای چند سده اخیر را در ایران متذکر شد و افزود: در طول تاریخ و خصوصا چند سده اخیر می‌توان نشان روحانیت را در تمامی قیام‌های مردمی مشاهده کرد که روشن‌ترین و بارز‌ترین آن انقلاب شکوه‌مند اسلامی در سال ۵۷ است که در راس آن می‌توان رهبری بی‌نظیر و مرجع تقلیدی را مشاهده کرد که دین را لمس کرده و اثرات معنوی آن را چشیده است.

نوه امام راحل بار دیگر به نقش بی‌بدیل روحانیت و رهبری جامعه اشاره و تاکید کرد: هر جا یک روحانی انقلابی مستقل وجود داشته حرکت انقلابی سریع‌تر و طرفداری مردم از انقلاب عمیق‌تر بوده است و هر جا این پتانسیل بزرگ کمتر بوده رنگ حرکت‌های انقلابی مردم کمتر شده است.

نوه حضرت امام آنگاه به نقش پررنگ آیت الله نور مفیدی امام جمعه گرگان و نماینده ولی فقیه در استان گلستان در رهبری دینی و اجتماعی مردم استان گلستان و شهر گرگان اشاره کرد و گفت: نقش بارز و آشکار آیت الله نور مفیدی در پیوند شیعه و سنی رهبری دینی و اجتماعی مردم این استان شهید پرور را می‌توان بر ۸ سال دفاع مقدس دید. کسی که این را فقط در نماز و روزه تفسیر نمی‌کند و شهادت را پایان زندگی نمی‌بیند بلکه آغاز زندگی شرافتمندانه الهی می‌داند و به آن ارزش می‌دهد.

وی نگاه امام را بر همین اساس دانست و توضیح داد: امام براساس همین نگاه بود که حرکت خود را آغاز کرد و خطاب اولش هم نسبت به روحانیون و روحانیت بود و دغدغه ایشان همچنان که اصلاح مردم بود اصلاح روحانیت هم بود و اعتقاد داشتند روحانی نباید گوشه نشین باشد بلکه می‌بایست به فراخور زمان خود را به دانش علم روز مجهز کند.

سید علی خمینی با بیان اینکه حضور روحانیون در بطن جامعه نباید به عوام زدگی آنان منجر شود، اظهار داشت: نگاه اسلام به روحانیون این است که گوشه گیر نباشند و بین مردم باشند و البته عوام زده هم نباشند بر همین اساس است که مشاهده می‌شود دشمنان به روحانی که گوشه گیر و به دور از جامعه است کاری ندارند بلکه تهمت‌ها و دشمنی‌های خود را به سمت روحانی نشانه می‌روند که در دل مردم و همراه آنان است.


 


دبیرکل فراکسیون اصلاحات مجلس هشتم می گوید “مجلس در وضعیتی است که نمی‌تواند وظایف و تکالیف قانونی که بر عهده‌اش قرار گرفته انجام دهد.”

به گزراش فرارو، محمد رضا تابش در خصوص اظهارات علی اکبر جوانفکر – مشاور رئیس دولت و مسئول خبرگزاری ایرنا و روزنامه ایران- مبنی بر مسئولیت مجلس و قوه قضائیه در باب اختلاس بزرگ (سه هزار میلیارد تومانی) و جوابیه رئیس قوه قضائیه به این عضو ارشد دولت گفت: “خواهش می‌کنم ما را در دعوای بزرگان و اصولگرایان وارد نکنید. ما خود مسائل و تنگناهای زیادی داریم و وارد این مباحث بشویم که دیگر هیچ.”

تابش در خصوص عوامل اختلاس بزرگ، گفت: “در مورد این قضیه هم قوه مجریه قصور کرده است و در وهله بعدی قوه قضاییه هم مقصر است چون طبق قانون پیشگیری از جرم به عهده قوه قضاییه می‌باشد.”

وی ادامه داد: “در هر صورت رئیس سازمان بازرسی گزارش‌هایی داده و پیگیری‌هایی کرده‌ ولی اگر قوه قضاییه موثر‌تر وارد شده بود و این منفذ و مفرهایی که به فساد های مالی منجر می‌شود را گرفته و هشدارهای لازم را داده بود این اتفاق نمی‌افتاد.”

این نماینده مجلس افزود: “با این حال بار اصلی بر دوش قوه مجریه است. در هر صورت، سیستم بانکی تحت نظر و نظارت وزارت اقتصاد و امور دارایی و بانک مرکزی است و خود رئیس جمهور نسبت به هر دوی این نهاد‌ها اشراف کامل و مسئولیت دارند.”

نماینده یزد با اشاره به حجم اختلاسی که صورت گرفته، گفت: “اگر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی کارکردهای تخصصی و فنی خود را اعمال کرده بودند، نباید این اختلاس به وقوع می‌پیوست… حالا الان هم که این اتفاق افتاده است فرافکنی لازم نیست، باید هر کسی به سهم مسئولیتی که داشته است بیاید و از مردم پوزش خواسته، عذرخواهی کند و راهکارهایی را اتخاذ کنند که دیگر شاهد تکرار این جریانات نباشیم.”

عضو برجسته فراکسیون اصلاح‌طلب افزود: «اگر زمان فاضل خداد که آن سوء استفاده اتفاق افتاد، همه نظام عزمش را جزم کرده بود، دیگر قضیه شهرام جزایری اتفاق نمی‌افتاد. باز اگر زمان شهرام جزایری ریشه‌یابی کرده بودند و این مفر‌ها و به اصطلاح روزنه‌ها را بسته بودند، امروز دیگر این اختلاس بزرگ را شاهد نبودیم.”

این نماینده منتقد دولت با بیان اینکه اگر نظام امروز عزم خود را جزم کند فردا مسائل حاد‌تر و بزرگ‌تر اتفاق نخواهد افتاد گفت: ولی اگر امروز به تعارف و فرافکنی بگذرد و با انداختن مقصر و تقصیر به گردن این و آن بگذرد اعتماد از دست رفته مردم ترمیم نشده و بر نمی‌گردد که هیچ، بلکه شاهد جریانات وسیع‌تر، خراب‌تر و بد‌تر از این خواهیم بود”

وی تاکید کرد “مجلس در وضعیتی قرار گرفته است که نمی‌تواند وظایف و تکالیف قانونی که بر عهده‌اش قرار گرفته انجام دهد. من نمونه می‌آورم، ما راجع به توزیع سهام عدالت بعد از انتخابات ریاست جمهوری یک سوالی را طرح کردیم که باید طبیعتا می‌آمدند و جوابگو می‌شدند.”

نماینده اصلاح‌طلب مجلس با بیان اینکه مگر تحقیق و تفحص چقدر زمان لازم دارد، گفت: “چهار ماه طول کشید تا هیئت تحقیق و تفحص تصویب شود و هنوز هیئت تحقیق و تفحص شاکله‌اش و مسئولش و پیگیری کننده‌اش مشخص نشده است و متاسفانه نقش مجلس فروکاسته شده است.”

وی ادامه داد: “فروکاسته شدن نقش مجلس دو علت دارد، یکی مشکل داخلی است که نمایندگان به نقشی که دارند اشراف ندارند. باید نمایندگان شان و قدر خود را بدانند و اعتماد مردم را نسبت به خود حفظ نمایند تا مجلس بتواند نقش خود را ایفا کند.دیگر مانع مجلس در انجام وظایفی که دارد، مانع بیرونی است. باید سایر قوا مسئولین و دست اندرکاران امر این نقش را برای مجلس قائل باشند و نسبت به قانون تمکین کرده و قانون را محترم بدانند.» .”

تابش در پایان گفت: “البته در هر صورت مجلس هم در اختلاس بزرگ نقش دارد، نظارت بر عملکرد بانک‌ها جز وظایف کمیسیون اقتصادی مجلس است، نمایندگان بیایند و گزارش بدهند که در این رابطه چه کاری کرده‌اند، اگر این نظارت‌ها بهتر اعمال می‌شد، ممکن بود این اتفاق نیافتد و مجلس هم باید به سهم خود نقش نظارتی خود را بهتر اعمال می‌کرد.”


 


معترضان یمنی باردیگر در اعتراض به بازگشت «علی عبدالله صالح» رئیس‌جمهوری این کشور به خیابان آمدند که به شدت سرکوب شدند.

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، در حالی که اعتراض‌ها در یمن شدت می‌گیرد، نیروهای وابسته به علی عبدالله صالح مناطق مسکونی در شهر «تعز» یمن را هدف حمله قرار دادند.

در همین حال، علی عبدالله صالح اعلام کرد که اگر متحدان سابقش که هم اکنون به رقبای او تبدیل شده‌اند، اجازه پیدا کنند در انتخابات نامزد شوند، از قدرت کناره‌گیری نخواهد کرد.

صالح در گفت‌وگو با چندین روزنامه آمریکایی گفت که طرح انتقال قدرت در یمن که توسط شورای همکاری خلیج‌فارس تهیه شده، خواهان رفع «همه عناصر» عامل تنش در یمن است.

وی هشدار داد: «در صورتی‌که این اتفاق نیافتد، جنگ داخلی به وقوع خواهد پیوست.»

طبق این گزارش، منظور رئیس‌جمهوری یمن از رقبایش، قبیله قدرتمند «احمر» و «علی محسن الاحمر» ژنرال مخالف است که به قیام مردم این کشور ضد رژیم صالح پیوسته است.

صالح در پاسخ به این پرسش که آیا در صورتی‌که ژنرال الاحمر و قبیله احمر همچنان نفوذ داشته باشند، قدرت را واگذار خواهد کرد یا خیر، گفت: «اینکار را انجام نمی‌دهم»

وی در نخستین مصاحبه خود از زمان بازگشت روز جمعه از عربستان به یمن، اعلام کرد: «اگر ما قدرت را واگذار کنیم و آنها آنجا باشند، این بدین معناست که ما تسلیم کودتا شده‌ایم.»

صالح افزود: «اگر ما قدرت را واگذار کنیم و آنها در سمت‌های خود باشند و همچنان تصمیم‌گیر باشند، این بسیار خطرناک خواهد بود.»

از سوی دیگر، طبق گزارش‌های منتشر شده، نشانه‌هایی از توافق نظام حاکم و مخالفان در یمن بر سر طرح شورای همکاری خلیج فارس برای حل بحران سیاسی وجود دارد.

به گفته منابعی که خواستند نامشان فاش نشود، با نزدیک شدن دو طرف به توافق برای امضای طرح کشورهای خلیج فارس، «جمال بن عمر» فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن ماموریت خود را در این کشور تمدید کرد.

«عبد ربه منصور هادی» معاون رئیس‌جمهوری نیز از «عبداللطیف زیانی» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواست تا برای حضور در جلسه امضای طرح مذکور و راهکارهای اجرای آن، طی دو هفته آینده به یمن سفر کند.

این منابع با اشاره به اینکه هنوز اختلاف‌های کوچکی درباره طرح کشورهای خلیج‌فارس وجود دارد، افزودند. اگر این اختلاف‌ها حل نشود شاید زمان امضای طرح به تاخیر بیفتد.


 


علی عجمی فعال دانشجویی در حالی در حال گذراندن روزهای پایانی دوران محکومیت خود است که طی این مدت از حقوق اولیه یک زندانی سیاسی از جمله تلفن و مرخصی محروم بوده است. این در حالی است که والدین پیر وی توانایی تحمل مسافت طولانی سبزوار تا کرج را نداشته و ماهها در بی خبری از وضعیت فرزندشان بسر برده اند و چهار ماهی یکبار می توانند به ملاقات علی بروند.

جواد عجمی برادر علی در خصوص آخرین وضعیت او به جرس می گوید: “از بیست روز پیش که برادرم را ملاقات کردم دیگر اطلاعی از وضعیت او ندارم. ما در شهرستان سبزوار زندگی می کنیم و باید از سبزوار تا زندان رجایی شهر کرج برای بیست دقیقه ملاقات این مسیر طولانی را طی کنیم و بخاطر همین مسافت راه طولانی نمی توانیم هر هفته به ملاقات علی برویم. علاوه بر اینکه پدر و مادرم هم مسن هستند و نمی توانند برای ملاقات فرزندشان این سختی را از نظر جسمانی تحمل کنند. الان پدر و مادرم سه ماه پیش توانستند بیایند فرزندشان را ملاقات کنند و نمی توانند این مسافت طولانی را تحمل کنند. خود مسئولین باید وضعیت یک پدر و مادر پیر را درک کنند که در چه شرایط دشوار و دلتنگی بسر می برند و چقدر از دوری علی در رنج بسر می برند…”

علی‌اکبر عجمی دانشجوی رشته حقوق دانشگاه تهران و فعال دانشجویی طیف چپ و سردبیر نشریه دانشجویی دنیای بهتر در آن دانشگاه است و از جمله دانشجویانی بود که در یورش به خوابگاه دانشگاه تهران در سال ۸۸ دچار آسیب شد. عجمی در تاریخ ۲۱ بهمن ماه ۱۳۸۸ در محل زندگیش، روستایی از توابع سبزوار در شرق ایران توسط نیرو‌های امنیتی بازداشت شده بود. وی چند روز را رد بازداشتگاهی در سبزوار گذراند و سپس به زندان اوین تهران و سلول های انفرادی بند ۲۰۹ آن منتقل شد و نزدیک به ۱۰۰ روز را در بند ۲۰۹ زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی به سر برد. این فعال دانشجویی در روز ششم بهمن ماه به زندان رجایی شهر کرج منتقل و تاکنون در شرایط دشوار این زندان دوران محکومیت خود را سپری می‌کند و کمتر از سه ماه به پایان دوران محکومیتش باقی نمانده است.

وی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی محاکمه و به اتهام تبلیغ علیه نظام و تبانی علیه نظام به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ۲ سال زندان کاهش پیدا کرد.

جواد عجمی با ابراز ناراحتی از وضعیت برادرش ادامه می دهد: “علی رشته حقوق می خواند و فقط سه ماه از پایان درسش مانده بود که او را در سبزوار دستگیر کردند و بعد از انتقال به زندان مشهد به اوین منتقل شد بعد هم که حکم زندان برایش صادر کردند. ابتدا برای علی به اتهام تبلیغ علیه نظام چهار سال حکم صادر کردند که این حکم در دادگاه تجدید نظر شکست و به دو سال کاهش پیدا کرد. الان یکسال و هشت ماه است که علی در زندان است و هشت ماه است که به زندان رجایی شهر منتقل شده است. بخدا اینقدر این شرایط “دردناک” است که اصلا نمی دانم چه بگویم و از کدام درد بگویم؟”

روز گذشته خانواده‌های زندانیان سیاسی زندان رجایی‌شهر از اعمال محدودیت‌های جدید برای این زندانیان خبر دادند. خانواده‌ها می‌گویند این روزها ضرب و شتم زندانیان سیاسی در زندان رجایی‌شهر متداول شده و نگهبانان و مسئولان زندان، زندانیان و به ویژه زندانیان سیاسی را به هر بهانه‌ای مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند. پیش از این مسعود باستانی، روزنامه‌نگار، مقابل چشمان مادر و همسرش مورد ضرب و شتم ماموران زندان رجایی‌شهر قرار گرفته بود. هفته گذشته نیز علی عجمی و جعفر اقدامی، هنگامی که به بهداری این زندان منتقل می‌شدند، مورد ضرب و شتم ماموران زندان قرار گرفتند و پس از اعتراض به این شرایط به سلول انفرادی فرستاده شدند.

برادر علی عجمی با اشاره به شرایط اسفبار زندان رجایی شهر می افزاید: “شرایط زندان رجایی شهر “بسیار” نامناسب است. علی از زمانیکه به آنجا منتقل شده بسیار ناراحت و تحت فشار است، زیرا با زندانیان جرایم دیگر هم نگهداری می شوند و سیاسی ها جدا نیستند. از زمان انتقالش به زندان رجایی شهر وضعیت جسمانی اش بد شده و رسیدگی هم نمی شود. باز زندان اوین بود کمی شرایطش نسبت به الان بهتر بود. در این آخرین ملاقاتی هم که با علی داشتم خیلی حالش بد بود ورم داشت و از نظر روحی هم خوب نبود این در حالی است که علی قبل از زندان بسیار حالش خوب بود و هیچ ناراحتی جسمی نداشت.”

جواد عجمی با تاکید بر محرومیت برادرش از حقوق اولیه یک زندانی سیاسی ادامه می دهد: “در این مدت هم علی از حق مرخصی محروم بوده و هر چه خودش و ما برای مرخصی اقدام کردیم هیچ پاسخی نگرفتیم. به دادستانی نامه نوشتیم اما نه جواب دادند و نه مرخصی و واقعا نمی دانیم چه باید کرد و به کجا برای حقوق اولیه عزیزانمان مراجعه کنیم؟ علی از حقوق اولیه و ابتدایی “تلفن”، “ملاقات حضوری” و مرخصی محروم است فقط در این مدت یکبار به ما ملاقات حضوری دادند.”

برادر این فعال حقوق بشری در پایان خطاب به مسئولین می گوید: “اگر کسی صدای این پدر و مادر پیر را می شنوند و درد آنها را می فهمد، یک مرخصی به فرزندشان بدهد یا حداقل یک ملاقات حضوری دیگر بدهند تا کمی از درد و رنج این پدر و مادر پیر کاسته شود و با دیدن و در آغوش کشیدن فرزندشان دل آنها شاد شود.”

قابل ذکر است، در خصوص وضعیت و شرایط زندان رجایی شهر جمعی از زندانیان سیاسی این زندان در نامه ای به رییس قوه قضاییه با اشاره به توهین، تنبیه بدنی و هتک حرمت و حیثیت زندانیان توسط ماموران زندان، خواستار اعزام هیاتی ویژه برای تحقیق و گفتگو با زندانیان جهت کشف حقایق شده اند.

در بخشی از این نامه آمده است: “تنها طی شش ماه گذشته هشت تن از زندانیان سیاسی-امنیتی مستقر در سالن دوازده به شیوه های گوناگون با توهین، تنبیه بدنی و هتک حرمت و حیثیت مواجه شده اند که متاسفانه هر گاه احدی از ایشان درصدد تظلم خواهی برآمده است با شیوه های بسیار حرفه ای و فرار به جلو از جمله ایراد تهمت و گزارشهای غیر واقعی و پرونده سازی آنانرا مجبور به عقب نشینی کرده و یا از ترس افزوده شدن برقرار محکومیت جدید، آنانرا از طرح و پیگیری شکایت بازداشته اند.”


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به kaleme-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به kaleme@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته