آیت الله خامنه ای امروز در جمع بسیجیان استان کرمانشاه در بخشی از سخنان خود به طور مستقیم تهدید به حذف کسانی کرد که می خواهند در حرکت انقلاب انحراف ایجاد کنند ایشان در این بخش چنین گفتند که:
روحیه بسیجی در عرصه های دفاعی، انتظامی، دولتی و دیپلماسی، این پیروزی را سرعت خواهد بخشید.
آیت الله خامنه ای دفاع از اصول تغییر ناپذیر اسلامی را از مهمترین وظایف بسیج دانستند و تأکید کردند: بسیج نسبت به حرکت عمومی انقلاب و نظام اسلامی یک نقش فرادوره ای دارد و اگر انحرافی در حرکت مستقیم انقلاب و نظام دیده شود، بسیج در مقابل آن خواهد ایستاد.
ایشان پایبندی به قوانین و ضوابط را از لوازم بسیج و روحیه بسیجی برشمردند و تأکید کردند: همانگونه که بسیج و بسیجی باید قوانین را رعایت کند، از طرف دیگر، اگر قوانین و ضوابط دست و پاگیری مقابل بسیج و گسترش روحیه بسیجی وجود داشته باشد، باید کسانی که تغییر قوانین به عهده آنان است، این موانع را برطرف کنند.
جناب آقای دکتر علی لاریجانی ریاست محترم مجلس شورای اسلامی با اهداء سلام، همان طور که مستحضر هستید نامه سؤال از رئیس جمهور با امضای صد تن از نمایندگان محترم در تاریخ 5/4/90 - پس از یک انتظار طولانی برای فرا رسیدن وقت مناسب از نظر رعایت شرایط کشور- به رئیس وقت جلسه علنی مجلس جناب آقای مهندس باهنر تحویل داده شد و ایشان نیز در بالای آن اعلام وصول نمودند.
اما روز بعد، در جلسه هیئت رئیسه، یکی از اعضا مأمور شد که امضاها را پس بگیرد و عضو دیگر نیز مأمور شد که طی مصاحبهای مخالفت هیئت رئیسه مجلس با سؤال از احمدی نژاد را در رسانهها اعلام کند. یعنی به جای آنکه هیات رئیسه محترم پس از دریافت نامه سؤال، طبق قانون آییننامه داخلی مجلس بلافاصله آن را به جریان اندازد و سؤالات را به کمیسیونهای مربوط ارسال کند، درصدد انهدام طرح سؤال برآمد.
البته پس از نامه محرمانه اینجانب به جناب عالی- که رونوشت آن به سایر اعضای هیئت رئیسه تقدیم شد- و تهدید به استعفا در صورت ادامه این روند، این عملیات ویژه متوقف شد.
با اقدامات هیات رئیسه 14 نفر از امضاکنندگان امضای خود را پس گرفتند و غالبا افرادی بودند که از ابتدا هم محکم نبودند. البته برخی از همان افراد اکنون می گویند ما آن زمان را مناسب نمی دانستیم و امروز را مناسب می دانیم و در واقع امضای خود را پس نگرفته ایم.
به هر حال، پس از مذاکره با هیئت رئیسه بنا شد این سؤال در فرصت مناسب به جریان افتد اما مدتی گذشت و خبری نشد. کمکم بهانههایی مطرح شد که مثلا آقای احمدینژاد اکنون زخم خورده است و ممکن است در صحن علنی پروژهای مانند مناظرات انتخاباتی را پیاده کند و شاید رهبر انقلاب نیز به خاطر همین ملاحظات مخالف باشند.
برای رفع این نگرانیها تعدادی از امضاکنندگان پیشنهاد دادیم که هیئت رئیسه سؤالات را به کمیسیونها ارجاع نماید تا طبق آییننامه، نماینده احمدی نژاد در حضور نماینده سؤالکنندگان پاسخ گوید.
اگر همچنان 72 نفر از امضاکنندگان قانع نشدند و قرار بر حضور احمدی نژاد در صحن علنی شد، آنگاه میتوان برای رفع آن نگرانیها به درخواست چندتن از امضاکنندگان و تصویب مجلس، رئیس جمهور در جلسه غیرعلنی حضور یابد.
این پیشنهاد را تقدیم جناب عالی کردم و شما تلقی به قبول نمودید و قول دادید که اقدام نمایید. تا این که از چند روز پیش زمزمههایی از سوی برخی اعضای هیئت رئیسه در رسانهها به گوش میرسد که تعداد امضاها از حد نصاب کمتر است و هرگاه به حد نصاب برسد مطرح میشود.
در حالی که اساسا امضاکنندگان به فکر پس گرفتن امضا نبودهاند و اگر امضای جدیدی پس گرفته شده باز با طراحی هیئت رئیسه بوده است که به جای اجرای آییننامه درصدد انهدام طرح سؤال برآمده است.
همچنین گفتند بسیاری از امضاها در زمان خانه نشینی احمدی نژاد جمع شده و بعد از آن، امضاکنندگان منصرف شده اند، در حالی که تنها دوازده امضا از صد امضا در آن روزها گرفته شد.
اکنون عرض میکنم که ما حاضریم حتی یک سؤال از آن ده سؤال به کمیسیون مربوط ارجاع شود و اگر منجر به حضور احمدی نژاد در صحن علنی گردید و آن نگرانیها وجود داشت باز حاضریم درخواست جلسه غیرعلنی بدهیم. آیا بیش از این میتوان کوتاه آمد؟!
در مقابل احمدی نژادی که علنا میگوید فلان قانون را اجرا نمیکنم، آیا ما حق یک سؤال نداریم؟! آن هم سئوالی که رای گیری برای قانع شدن یا نشدن مجلس ندارد. آیا امضای صد نماینده ارزش توجه ندارد؟! تحقق سئوال از احمدی نژاد در هر شرایطی، نشانه استحکام نظام جمهوری اسلامی و وجود دموکراسی واقعی در این نظام است.
اصلاح امور تنها با استقلال و اقتدار مجلس تحقق می یابد. مجلس قوی به نفع کل نظام است. این که برخی سخن از مخالفت رهبر انقلاب به میان می آورند، مخالفت ایشان برای من قطعی نیست و بعید است که ایشان برای امضای صد نماینده ارزشی قائل نباشند.
فرضا مخالف باشند، باید نظر ایشان با توجه به سهلگیری فوقالذکر ما معلوم شود و البته دخالت دادن رهبر انقلاب در این گونه مسائل را به صلاح کشور نمیدانم.
در عین حال برای دفع بهانه این گونه افراد، اینجانب نامهای را حدود یک ماه پیش برای معظمله ارسال داشتم و از ایشان تقاضا کردم که دست مجلس را در موضوع سئوال از احمدی نژاد باز بگذارند. تا کنون پاسخی نیامده و سکوت ایشان را دلیل رضایت و لااقل بی نظری میدانم.
اصولا اگر رهبر انقلاب در چنین موضوعاتی نظر مخالف داشته باشند در نطق عمومی خود اعلام می نمایند و همه از طریق صداوسیما و سایر رسانه ها با خبر می شویم. ایشان مسئله ای پنهان از مردم ندارند و اگر نظری در چنین اموری داشته باشند مانند امام خمینی(ره) مسئولیت انجام یا عدم انجام امر مورد نظر را به عهده می گیرند.
علاوه بر این که اساسا اجرای طرح سؤال از احمدی نژاد موجب تفاهم بیشتر دولت و مجلس خواهد شد و حتی بیشتر به نفع رئیس جمهور است که فرصتی مییابد تا سوء تفاهمات وکدورتها را برطرف نماید. قبلا گفتهام دو گروه با طرح سؤال از احمدی نژاد مخالفند، یکی دوستان نادان رئیس جمهور و دولت و دیگر دشمنان دانای آنها.
به هرحال با توجه به این که هیئت رئیسه محترم بر خلاف قانون آئین نامه داخلی مجلس همچنان درصدد منتفی کردن طرح سؤال است و مجلس قادر به استفاده از اختیارات قانونی خود در انجام کارهای اساسی نیست، بدین وسیله استعفای خود را از نمایندگی مردم تهران، شهرری، اسلامشهر و شمیرانات - که قادر به استیفای حقوق آنها نیستم - اعلام مینمایم. مستدعی است اقدام قانونی انجام گردد.
با تقدیم احترام
20/7/90
علی مطهری
مردمک:پیشبینی میشود آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشستی که یک ماه دیگر دارد، شواهد و مدارک «بدون ابهام» درباره ماهیت نظامی برنامه هستهای ایران را فاش کند. شتابگرفتن برنامه تسلیحاتی ایران و همچنین تغییرات سیاسی سال آینده در قدرتهای جهان، احتمالا علت انتشار چنین گزارشی است.
روزنامه فرانسوی فیگارو به نقل از منابع معرفینشده نوشته است که این باید شدیدترین و کاملترین گزارشی باشد که آژانس انرژی اتمی تا به حال در مورد وضعیت پیشرفت برنامه اتمی ایران نوشته است.
در جلسه آینده شورای حکام این نهاد بینالمللی که ۱۷ نوامبر در وین اتریش برگزار میشود، شواهد و مدارکی درباره برنامه ایران برای دستیابی به بمب اتمی بر ملا کند.
یک متخصص نزدیک به پرونده به فیگارو گفته است که «این یکی از مهمترین گزارشها در مورد این موضوع خواهد بود».
به نوشته فیگارو، به مدد عکسهای ماهوارهای، گزارشهای متخصصان، و اظهارات مخالفان در پاریس و دیگر پایتختهای اروپایی که نگران گسترش سلاحهای اتمی هستند، مدتی طولانی است که ماهیت نظامی برنامه اتمی ایران از اسرار به شمار نمیرود. اما آژانس انرژی هستهای، با وجود ابراز نگرانی عمومی از فعالیتهای غنیسازی ایران، هرگز به این شکل که آماده میشود تا در ماه آینده انجام دهد، چنین ماهیتی را تایید نکرده بود.
انتظار آمریکا از آژانس
در همین حال دیروز پنجشنبه گلین دیویس، نماینده آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی هستهای، به رویترز گفته است: ایالات متحده امیدوار است در نشست ماه آینده این نهاد، بازرس آژانس هستهای جزئیات بیشتری درباره نگرانیها از تولید پنهانی موشکهای اتمی ارائه دهد.
آقای دیویس در عین حال تاکید کرده است که هنوز معلوم نیست این گزارش پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل میفرستد یا نه.
نماینده آمریکا گفته است: ما از آژانس انتظار داریم درباره موضوع آنچه ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران خوانده میشود، صریحتر و روشنتر باشد.
به گفته گلین دیویس، آمریکا امیدوار است آژانس انرژی هستهای تکلیف پرونده ایران را روشن کند.
در دهه گذشته، فعالیتهای هستهای ایران از مهمترین چالشهای بینالمللی قدرتهای جهان با این کشور بوده است. دولتهای غربی درباره ماهیت صلحآمیز ابراز تردید کردهاند و چین و روسیه نیز خواستار همکاری بیشتر ایران در این زمینه بودهاند.
در پی نگرانی این کشورها درباره برنامه هستهای ایران، تاکنون چهار قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران تصویب شده و تحریمهای صنعتی و تجاری عمدهای علیه این کشور وضع شده است.
چرا حالا؟
این روزنامه فرانسوی نوشته است که آژانس در این مقطع زمانی چنین موضعی میگیرد چون از یک سو ایران در دستیابی به بمب هستهای، سرعت گرفته است و همچنین در سال آینده سران روسیه، آمریکا، فرانسه و چین انتخابات برگزار میشود که توجه این قدرتهای جهانی را از پرونده هستهای ایران بر میدارد.
فیگارو نوشته است: آژانس انرژی اتمی میتوانست و میبایست بسیار زودتر از این مشت بر میز بکوبد، اما رفتن برادعی از این نهاد بینالمللی باعث شده که کارشناسان آژانس آزادانهتر سخن بگویند و گروههای متخصص تازه و حرفهایتری از راه برسند.
ایران در روزهای گذشته با خبر اتهام آمریکا به این کشور درباره طرح ترور سفیر عربستان در واشنگتن بار دیگر به صدر خبرها بازگشته است و پس از آن شماری از سیاستمداران آمریکایی بار دیگر درباره خطر دستیابی ایران به تسلیحات هستهای هشدار دادهاند.
به نوشته این روزنامه عمده فرانسوی، در حقیقت رئیس مصری آژانس مدتی طولانی مظنون به «کوچکشمردن» فعالیتهای اتمی ایران بوده است.
تغییرات سیاسی در غرب و شرق
فیگارو یادآوری کرده است که تغییرات سیاسی و ژئوئلیتیک تغییر لحن آژانس بینالمللی انرژی اتمی را توضیح میدهند.
دولتهای اروپایی متقاعد شدهاند که میباید تا پیش از سال آینده میلادی، سال انتخاباتهای مهم، در مورد پرونده هستهای ایران اقدام کنند.
در مسکو، بازگشت از پیش اعلام شده پوتین به عنوان رئیسجمهور میتواند به سختتر شدن موضع روسیه در مقابل کشورهای غربی بیانجامد. در حالیک ه تنشها پیش از برگزاری سران ناتو در شیکاگو در حال افزایش است، دیپلماتهای غربی فکر میکنند که روسها ممکن است در صدد استفاده از کارت ایران برای حفظ موقعیت خود برآیند.
در واشینگتن، مشکلات اوباما ممکن است رئیس جمهور آمریکا را موقتا از تعدادی از پروندههای بینالمللی به سوی سیاست داخلی سوق دهد.
در پاریس، احتمال شکست نیکولا سرکوزی که پرونده اتمی ایران را یکی از اولویتهای بینالمللی خود قرار داده بود، ممکن است اراده فرانسه را در مقابل ایران تضعیف کند.
همچنین در پکن، جایی که بهقدرترسیدن نسل پنجم اعضای کمونیست چین با انتخابات مجلس و ریاست جمهوری در تایوان همراه شده، میتواند به خارجشدن پرونده اتمی ایران از موضوع کار بیانجامد.
مسابقه با زمان
روزنامه فرانسوی فیگارو نوشته است که پرونده هستهای ایران همچون مسابقه با زمان است.
ماههاست کشورهای غربی در تلاشاند تا پیش از اینکه خیلی دیر شود و تا جایی که شرایط ژئوپولیتیک اجازه میدهد، در مورد برنامه اتمی جمهوری اسلامی اقدام کنند.
برای رسیدن به این هدف، دولتهای غربی اسناد بسیاری در رابطه به برنامه اتمی ایران به آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه کردهاند. آنها همچنین به تحریمهای جدیدی با هدف آسانسازی فروپاشی احتمالی حکومت ایران روی آوردهاند. چرا که هرچند بعضی از کارشناسان معتقدند که شاید برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتمی دیر شده باشد، اما آنها بیش از هر چیز نگرانند که اتمیشدن ایران تحت حکومت کنونی صورت بگیرد.
آنها هم چنین میخواهند اسراییل را از «حمله پیشگیرانه» به تاسیسات هستهای ایران باز دارند، چون بر این باورند که چنین حملاتی نتایج سنگینی برای منطقه به دنبال خواهد داشت.
سناتور جان مککین از سیاست باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران و اعتراضها در این کشور انتقاد کرده و گفته که اوباما با حمایتنکردن از معترضان ایرانی، اشتباه کرده است.
این رقیب جمهوریخواه اوباما در انتخابات ریاست جمهوری گذشته آمریکا، معتقد است که این کوتاهی دولت اوباما به خاطر نگرانی او از به خطر افتادن تلاش برای برقراری رابطه با جمهوری اسلامی بوده است.
جان مککین صبح امروز در گفتوگو با تلویزیون آمریکایی CBS گفته است که اگر از معترضان ایرانی حمایت شده بود، میتوانست باعث ایجاد تغییراتی عمده در حکومت ایران بشود.
او گفته است: میتوانستیم از آنها حمایت کنیم و آنوقت آنها هم میتوانستند حکومت را بر میانداختند.
آقای مککین در عین حال تاکید کرده که این فرصت از دست رفته است.
مککین معتقد است که کوتاهی دولت اوباما به خاطر نگرانی از به هم خوردن تلاش برای برقراری رابطه با ایران بوده است.
این سناتور جمهوریخواه افزود: «ما میتوانستیم از آنها [معترضان به نتیجه انتخابات] حمایت کنیم و آنها در آن زمان میتوانستند حکومتشان را ساقط کنند».
مککین در باره طرح ترور سفیر عربستان گفته است: آنها [جمهوری اسلامی] کارهای خیلی بد زیاد کردهاند؛ و دستیابیشان به سلاح هستهای به این معنی است که این رفتار گستاخانهای که تاکنون نشان دادهاند، میتواند به شکل خطری بسیار جدی در بیاید.
کلمه:دادگاه رسیدگی به شکایات اشخاص و نهادها و سازمان های مختلف از روزنامه اعتماد ملی ساعت ۹ صبح روز یکشنبه ۲۴ مهر ماه در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران به صورت علنی برگزار می گردد.
بنابر گزارش رسیده به کلمه بعد از احضاریه کتبی که هفته گذشته به دست محمد جواد حق شناس مدیر مسئول روزنامه توقیف شده اعتماد ملی رسید با حضور نامبرده به دادگاه زمان برگزاری رسیدگی به شکایات مختلف از این روزنامه ۲۴ مهر ماه اعلام گردید. قابل ذکر است که نزدیک به ۴۰ شکایت از این روزنامه صورت گرفته است که بیشترین حجم شکایت مربوط به مدعی العموم با حدود نه شکایت می باشد. از دیگر شاکیان روزنامه اعتماد ملی می توان از علی آبادی، بقایی ،بذرپاش، سازمان بسیج دانشجویی، بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس ، دانشگاه علوم پزشکی ایران، فرماندار اسبق اسلام شهر، وزارت کار و امور اجتماعی ، سازمان نظام دامپزشکی، سازمان سنجش و اموزش کشور، بانک توسعه نام برد.
روزنامه اعتماد ملی پس از شروع کار خود در بهمن ۱۳۸۴ با انتشار نزدیک به هزار شماره در ۲۸ مرداد ۸۸ با حکم شعبه ۱۳ بازپرسی کارکنان دولت توقیف موقت گردید. بسیاری از فعالین مطبوعاتی امیدوارند که برگزاری دادگاه این روزنامه و با توجه به نزدیک شدن به انتخابات آتی این روزنامه رفع توقیف شود.
کلمه:عیسی سحرخیز، روزنامه نگار زندانی و از اعضای ستاد انتخاباتی مهدی کروبی در انتخابات ۸۸؛ به اعتصاب غذای خود پایان داد.
به گزارش سحام، مهدی سحرخیز با اعلام این خبر گفته است:" پدرم پس از اعزام به بیمارستان، معاینه و سریعا به زندان بازگردانده شد و هم اکنون منتظر دریافت نتیجه از سوی پزشک هستیم و به همین دلیل به اعتصاب غذای خود پایان داده است."
عیسی سحرخیز درپی بی اعتنایی مسئولان قضایی و زندان به وضعیت جسمی وی دست به اعتصاب غذا زده بود.
عیسی سحرخیز، عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات و مدیرمسئول روزنامهٔ توقیف شدهٔ "اخبار اقتصاد" و ماهنامهٔ توقیف شده "آفتاب" است. وی در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی مدتی به عنوان مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت داشت .
سحرخیز تیرماه ۸۸ و در پی بازداشت های گسترده پس از انتخابات ریاست جمهوری دستگیر، و سپس توسط قاضی صلواتی، رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به اتهام "توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام" به سه سال حبس محکوم شد.
سحرخیز در تمام دو سال و سه ماه گذشته، در زندان بسر برده و با وجود تاکید پزشکان و بهداری زندان، امکان ادامه معالجات و درمان در خارج از زندان را نداشته و حتی از یک روز مرخصی نیز محروم بوده است.
جرس: قائم مقام حزب موتلفه اسلامی معتقد با ادعای اینکه اصلاح طلب ها موسوی را20 سال در آب نمک خوابانده بودند تا در انتخابات ریاست جمهوری مطرح کنند، افزود: موسوی از نخست وزیر تحمیلی به امام و رهبری تبدیل به نخست وزیر امام شد و مشاورانش هم از هر ترفندی اعم از رقص و روضه استفاده کردند.
به گزارش خبرآنلاین، اسدالله بادامچیان در نشست افتتاحیه دفتر جامعه جوانان متحد اسلامی خراسان رضوی به تشریح جریان های فعال در انتخابات مجلس نهم پرداخت ومدعی شد: جبهه اول استکبار است که برای این انتخابات از هم اکنون در حال برنامه ریزی است.
بادامچیان با اشاره به رویدادهای سال 78 ادعا کرد: معاندان در سال 78 با صرف هزینه های بسیار فتنه 78 را راه اندازی کردند ولی چون به اهداف خود نرسیدند با صرف 400 میلیون دلار، فتنه 88 را زمینه سازی کردند.
وی با ادعای اینکه اصلاح طلب ها موسوی را20 سال در آب نمک خوابانده بودند تا در انتخابات ریاست جمهوری مطرح کنند، ادعا کرد: موسوی از نخست وزیر تحمیلی به امام و رهبری تبدیل به نخست وزیر امام شد و مشاورانش هم از هر ترفندی اعم از رقص و روضه استفاده کردند. ولی در نهایت وی رای نیاورد از روز انتخابات بازی دوم را شروع کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بدون اشاره به سرکوب گسترده اعتراضات مردمی مدعی شد: جریان فتنه در مدت یک سال و هشت ماه شکست خورد، اما دست اندرکاران فتنه الان هم بیکار نیستند.
وی با ادعای اینکه دشمنان همواره و از جمله در آستانه انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی در صددند اصلاح طلبان را باز هم برای نیل به اهداف خصمانه شان ابزار فتنه قرار دهند، تصریح کرد: کوشش معاندان در انتخابات مجلس شورای اسلامی همچنین مطرح کردن چهره های جدید اصلاح طلب است. ما باید در جامعه اطلاع رسانی کنیم و حتی به اصلاح طلب ها بگوییم که آن دفعه شما ابزار فتنه شدید و این دفعه اگر شما می گویید که کشور و نظام و قانون اساسی را قبول دارید، ابزار برای فتنه نشوید.
بادامچیان جریان انحرافی را جبهه دوم حاضر در انتخابات دانست و آن را در خط استکبار خواند و گفت: البته ممکن است عناصری در این گروه باشند و ندانند که ابزار جریان انحرافی هستند. بنابراین ما در انتخابات جاری با دو ابزار جبهه استکبار مواجه هستیم.
نماینده تهران با اشاره به اظهارات چهره های منسوب به این جریان برای تصاحب 150 کرسی مجلس، گفت: این جریان از الان مشغول فعالیت است و اگر برای هر نامزد منتسب به خود هم یک میلیارد خرج کند، اصلا نگرانی ندارد. چرا که آنها به دنبال این هستند که بعد از حضور در مجلس، ولی فقیه را در موضع انفعالی قرار دهند.
بادامچیان جبهه سوم حاضر در انتخابات را نیروهای خط انقلاب معرفی و اظهار نظر کرد: این وسط کسانی در اصولگرایی دعوا می کنند و شرط می گذارند. در حالی که یک مجموعه ای شکل گرفته تا ما با هم یکی بشیوم اما اگر نمی خواهید همراه باشید با بقیه دعوا نکنید و حرفهای تردید آمیز نزنید.
وی راهبرد اصولگرایان در انتخابات جاری را تلاش برای رای آوری جریان اصولگرا و از طرفی رقابت در میان گروه های سیاسی دانست و اظهار داشت: روی کار آمدن چهره هایی با ویژگی های دلسوز بودن، متخصص و زیرک بودن، در این شرایط مهم است تا اگر افرادی می خواهند انتخاب شوند، رجایی نما نباشند.
عضو حزب موتلفه اسلامی تلاش دشمن در برهه فعلی را تعمیق اختلافات و پدید آمدن درگیری های بی منطق دانست و اظهار داشت: باید تلاش کرد تا در دام این درگیری ها نیفتیم و انشاء الله ملت هم در نهایت رای خود را خواهند داد.
بادامچیان با اشاره به برخی اقدامات تخریبی، افزود: گروهی در این شرایط دست به تخریب و لجن پراکنی می زنند، به گونه ای که نمی شود از یک شخصیت نظام اسم برد. یا اینکه برای اینکه سوءاستفاده کنند، بیش از دیگران دم از ولایت مداری و ولی فقیه حرف می زنند.
نماینده مردم تهران در مجلس هشتم تضعیف شورای نگهبان و وزارت کشور و خدشه در آرا مردم را دیگر راهبرد برای اختلاف افکنی در جامعه دانست و ادعا کرد: مسئولان وزارت کشور اهل خیانت به آراء مردم نیستند. هم شخص وزیر و هم رئیس ستاد انتخابات کشور افراد متدینی هستند.
وی با اشاره به اینکه برخی عنوان می کنند باید انتخابات سالم برگزار شود، گفت: مگر انتخابات تاکنون در کشور ناسالم بوده؟ از این سند آشکارتر که در دولت آقای هاشمی رفسنجانی و وزارت کشوری آقای بشارتی، ناطق نوری رای نیاورد و خاتمی موفق به کسب رای بیشتر برای ریاست جمهوری می شود؟ همچنین در دولت آقای خاتمی، موسوی لاری وزیر کشور است و آقای هاشمی رفسنجانی رای نیاورد و احمدی نژاد رای آورد؟ اینها نشان می دهد که کسی نمی تواند رای را جابجا کند. مجلس سوم و ششم هم در دست گروه اصلاح طلب بود و نمایندگان این گروه با تایید شورای نگهبان به مجلس راه یافتند.
وی تلاش جریان اصلاح طلب را ورود افراد خاکستری به مجلس دانست و گفت: این راهبرد به آن جهت است که آنها از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند تا یک شیرزاد مثل مجلس ششم انتخاب شود.
جرس: یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، معتقد است "با توجه به تاکید پیاپی رهبری بر «بیداری اسلامی» خواندن انقلابهای منطقه، احمدی نژاد مداوم از لفظ «بیداری انسانی» استفاده میکند و این نشان می دهد که وی از خط رهبری فاصله گرفته است .
وی می افزاید: اگرچه ظاهرا خود را معتقد به ولی فقیه معرفی میکند، اما عملا حاضر به پذیرش نظرات ایشان نیست، پس وی برای اینکه ثابت کند از خط امام و رهبری منحرف نشده است، باید در این زمینه ادبیاتش را اصلاح کند و بپذیرد که انقلابهای منطقه برآمده از «بیداری اسلامی» است نه «بیداری انسانی»."
این نماینده اصولگرای مجلس، در پاسخ به اینکه اگر احمدی نژاد رفتار خود را اصلاح نکند، مجلس چه خواهد کرد؟، گفت: "مجلس هم صلاحی جز گریه ندارد! کما اینکه حضرت علی هم در دعای کمیل فرمودند که چارهای جز عجز و لابه به درگاه خدا نیست. امیدواریم که ایشان به راه راستین و امام برگردند."
به گزارش خبرآنلاین، عضو حیدرپور، نماینده شهرضا و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هشتم، در خصوص اتهامات تروریستی وارده از سوی آمریکا علیه جمهوری اسلامی، آنرا "یک موضوع چند فاکتوره دانست" و گفت: "بعد از خیزشهای منطقه، رهبری آنها را بیداری اسلامی و در نتیجه صدور انقلاب اسلامی دانسته که برای مواجهه با بیداری اسلامی، صحنه حج امسال موقعیتی برای دشمنان است. ایشان هشدار دادند که مراقب باشید تا آنها نتوانند بیدرای اسلامی را مصادره کنند.
نماینده اصولگرای مجلس در پاسخ به سوال دیگری، با بیان اینکه تفاوت میان «بیداری انسانی» و «بیداری اسلامی»، به مثابه فاصله بین اسلام تا ماتریالیسم است، گفت: "بیداری اسلامی در تبعیت از قرآن، احکام اسلام و پذیرش رسالت و امامت ریشه دارد اما بیداری انسانی برآمده از نگرشهای مادی، مادیگرایی، ماتریالیسم و تفکرات مارکسیستی است."
وی در پاسخ به اینکه چرا علیرغم تاکید پیاپی رهبری بر «بیداری اسلامی» خواندن انقلابهای منطقه، احمدی نژاد مداوم از لفظ «بیداری انسانی» استفاده میکند، اظهار داشت: "به نظرم احمدینژاد، از خط رهبری فاصله گرفته است و اگرچه ظاهرا خود را معتقد به ولی فقیه معرفی میکند اما عملا حاضر به پذیرش نظرات ایشان نیست. رئیس جمهور برای اینکه ثابت کند از خط امام و رهبری منحرف نشده است، باید در این زمینه ادبیاتش را اصلاح کند و بپذیرد که انقلابهای منطقه برآمده از «بیداری اسلامی» است نه «بیداری انسانی»."
علت اصرار احمدی نژاد بر بیداری انسانی خواندن تحولات منطقه، سوالی بود که حیدرپور در پاسخ به آن گفت: به اعتقاد احمدینژاد تحولاتی که در منطقه به وقوع پیوسته در راستای قلب و فطرت انسانهاست. اصرار وی بر این مساله به منزله پافشاری بر انحراف وسیعی است که بخشی از دولت از خط امام و رهبری و شهدا یافته است. از این رو وی اگر اظهاراتشان را اصلاح نکند، معلوم میشود که خودشان نیز به این تفکر انحرافی نزدیک شدهاست."
این عضو فراکسیون اصولگرایان به تغییر موضع احمدینژاد در قبال رابطه با آمریکا در نیویورک اشاره کرد و گفت: "وی حتی در نشست خبری تلویزیونیش نیز اعلام کرد که ما هم در مواضعمان در کلام و گفتار اصلاحاتی در آمریکا داشتیم! لابد منظورش اصلاح نسبت به آرمانهای نظام و انقلاب بوده است. در حالیکه این آرمانها و ارزشهای انقلاب و نظام قابل معامله نیست و نمیتوان در قبال آن کوتاه آمد.
حیدرپور با تاکید بر اینکه اعلام تعدیل مواضع در قبال آمریکا از سوی رئیس جمهور، متذکر شد که امام و رهبری هرگز مواضعشان را در قبال آمریکا تعدیل نکردهاند."
عضو کمییسون امنیتملی در پاسخ به اینکه منظورش از نزدیک شدن رئیس دولت به جریان انحرافی چیست؟، اظهار داشت: وقتی می گوییم جریان انحرافی، منظورمان یک شخصۀ مثلا رئیس جمهور یا مسئول دفتر ایشان نیست. بلکه منظور مجموعهای از افراد است که در کارشان ایراداتی هست و میخواهند رفتارهای سیاسی را تعدیل کنند. نتیجهاش هم اختلاس 3 هزار میلیاردی و انتصابات شبهه دار است.
به گفته وی، خلط مسائل و موضوعات از سوی جریانات انحرافی عمدتا اشکالات عقیدتی آفریده است و از آنجا که این موارد از سوی اعضای منتصب به دولت صورت گرفته، کل مجموعه دولت در آن سهیم است و باید نسبت به آن پاسخگو باشد.
نماینده اصولگرای مجلس با بیان اینکه از دولت انتظار میرود جلوی این جریان انحرافی را بگیرد، در پاسخ به اینکه چه نسبتی میان رئیس جمهور و این جریان انحرافی وجود دارد؟، گفت: وقتی احمدی نژاد اعلام میکند که کابینه خط قرمزش است و در دفاع از برخی اعضای دولتش تا مرز استعفا پیش میرود، نشان از همین موضوع دارد. رئیس جمهور هم باید در قبال اقدامات این جریان انحرافی پاسخگو باشد و هم اینکه دست از حمایت از برخی افراد بردارد تا قوه قضاییه به اتهامات آنها رسیدگی کند. به این ترتیب میتوان امیدوار بود که عزم ایشان برای اصلاح جدی است.
حیدرپور در پاسخ به اینکه اگر احمدی نژاد چنین نکند، مجلس چه خواهد کرد؟، گفت: "مجلس هم صلاحی جز گریه ندارد! کما اینکه حضرت علی هم در دعای کمیل فرمودند که چارهای جز عجز و لابه به درگاه خدا نیست. امیدواریم که ایشان به راه راستین و امام برگردند."
جرس: در پی درج مطلبی در خصوص سفر رهبری به کرمانشاه در وبسایت خبررسانی "سیدعلی"، مهدی خزعلی خواستار فیلتر کردن این سایت شد. وب سایت اطلاعرسانی سفر آقای خامنهای به کرمانشاه، که همزمان با سفر وی به کرمانشاه راه اندازی شده با نگارش یادداشت کوتاهی از احتمال «وقوع زلزله» در تهران در غیاب رهبری ابراز نگرانی کرده است.
فرزبد ابوالقاسم خزعلی با انتقاد از انتشار چنین مطلبی نوشته است: دوستی برایم این لینک را ارسال کرد، اول تصور کردم که سایت مخالف رهبری است و دارد دست می اندازد و این ها طنز است، بعد دیدم خیر، این خرافات و مزخرفات را دارند به خورد مردم می دهند! دارند رهبری را یک ضد زلزله معرفی می کنند، دیگر نیازی نیست خانه هایتان را ضد زلزله کنید! کافی است ایشان در شهر شما باشند یا عکسی بر دیوار خانه تان بزنید، از زلزله مصونید!
مطلب این سایت و حکایتی مشابه از وکیل الرعایا کریم خان زند را در پی می آورم، امیدوارم کسی در بیت رهبری پیدا شود و این شیادان را به سزای عملشان برساند، این ها با دین و باورهای مردم بازی می کنند،این ها قصد دین مردم کرده اند، رهبری یکی مثل من و شماست، جایزالخطاست، او نه تنها از ما دفع بلا نمی کند، که اگر مشیت الهی نباشد از خود پشه ای را دور نمی تواند بنماید. آنچه جامعه ای را حفظ می کند، عدالت و رضایت مردم است، اگر این را از دست دادیم زلزله ای رخ خواهد داد که اول از همه حاکمان را نابود خواهد کرد، این دعای خیر مردم است که می تواند اساس ملک را از زلزله حفظ نماید و آه دل آنهاست که پایه ها را می لرزاند!
من اگر جای آقایان بودم، به جای سایت باران سایت سید علی را فیلتر می کردم!
ایلنا: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در واکنش به اظهارات اخیر وزیر اقتصاد در خصوص پرداخت یارانههای نقدی به ایرانیان خارج از کشور گفت: آقای وزیر اگر منابعی در اختیار دارند که ما از آن بیخبریم میتوانند از سر نوع دوستی به همه نیازمندان جهان هم یارانه بدهند.
موسی الرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا به کسری بودجه ۱۶ هزار میلیارد تومانی دولت در پرداخت یارانهها اشاره کرد وافزود: کسری بودجه در پرداخت یارانهها موجب شده تا دولت خواسته و یا ناخواسته تخلفات محرزی را انجام دهد.
وی ادامه داد: برداشت ۵ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی و عدم واریز ۵ هزار میلیارد تومان دیگر از بودجه نفتی به خزانه نمونه بارز تخلفات دولت برای جبران کسری بودجه جهت پرداخت یارانههای نقدی است.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه به فرمایشات مقام رهبری در این راستا اشاره کرد و افزود: رهبری نیز بر اجرای صحیح و کامل قانون هدفمندی یارانهها اشاره کردند. اجرای کامل قانون در بخش تولید، تامین اجتماعی، بهداشت و درمان و... از مباحثی بود که ایشان به آنها تاکید کردند ولی متاسفانه هیچ یک اجرایی نشد.
ثروتی با بیان اینکه دولت از اجرای مصوبات مجلس سر باز میزند، تصریح کرد: ستاد هدفمندسازی یارانهها تاکنون هیچ گزارشی به مجلس ارائه نداده است به نظر میرسد شفاف عمل نکردن دولت بعضی شبهات را دامن میزند.
نماینده مردم بجنورد در مجلس هشتم به وعده سه برابر کردن یارانهها توسط احمدی نژاد نیز اشاره کرد و افزود: تحریک نیازهای مردم و عدم تطابق وعدهها با واقعیت حکومتی مورد انتقاد مقام رهبری نیز بوده است و برهمین اساس سه برابر کردن یارانهها وعدهای غیر عملی است که دولت بر نشر آن اصرار دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه به عملکرد خانه ملت در مقابل تخلفات دولت نیز انتقاد کرد و گفت: متاسفانه مجلس تنها کار سیاسی انجام میدهد و با دولت مماشات میکند. اگر مجلس وظایف خود را به درستی انجام دهد برخی اتفاقهای ناگوار رخ نخواهد دادوباید توجه داشت که دولت تخلفات فراوانی دارد که متاسفانه مجلس از ان چشم پوشی میکند و این به ضرر مملکت است.
وی به برخی توجیهات در خصوص مماشات مجلس با دولت اشاره کرد و گفت: برخیها بر این باورند که چون نظر مقام رهبری بر حمایت از دولت است پس نباید هیچ سوالی مطرح شود. یعنی بار این مسائل را به دوش رهبری میاندازند در حالی که این جفایی آشکار است.
وي ادامه داد: مجلس باید وظیفه خود را به درستی انجام دهد بدون شک هر جا که رهبری مصلحت دیدند به مجلس پیام خواهند داد ولی این امر نباید دستاویزی برای کوتاهی و سهل انگاری در انجام وظایف قانونی وکلای ملت باشد.
ثروتی تاکید کرد: عدم اعمال قانون و نیز نظارت ضعیف مجلس در نهایت چرخهای مملکت را از کار میاندازد.
«احمدینژاد» بهتر از هر کسی میداند که قانونگذار، توهین به ریسجمهور را، به عنوان جرم عمومی طبقه بندی و تعریف نموده؛ بنابراین نیازی هم به شکایت شخص ریسجمهور ندارد و مدعیالعموم وظیفه دارد راسا نسبت به پیگری، تعقیب و مجازات متهم اقدام نماید. دقیقا به همین دلیل کمتر از یکماه پیش وکیل ریسدفتر ریسجمهور در گفتکو با خبرگزاری فارس اعلام کرد: «... آقای ارضی در شب قدر در مسجد ارک عبارات موهنی نسبت به رئیسجمهور و رئیس دفتر ایشان به کار برد که جرم عمومی تلقی میشود و انتظار میرفت مدعیالعموم بر اساس وظیفه خود در پیشگیری از جرم به این مسأله رسیدگی میکرد.» (+) اما برغم آلودن شدن تریبونهای مقدس منبر و محراب و مدح ائمه، به الفاظ زشت و خارج از نزاکت و ادبیات سخیف لاتها به بهانه دفاع از دین، متاسفانه نه تنها مسئولین قضایی کمترین واکنشی از خود نشان ندادند، که متولیان امامزاده نیز نسبت به حفظ حرمت جایگاه حساس نشده و ماجرا را به سکوت و رضایت برگزار نمودند. همین افراد و تریبونها در زمان ریاست جمهوری «خاتمی» نیز با همراهی بعضی از رسانههای رسمی حکومتی، از آزادیعمل کامل برخوردار بوده و هرگونه توهین و بیاحترامی را نسبت به ریس جمهور مرتکب میشدند. حتی گاهی تصاویر جعلی و مونتاژ شده بر علیه وی تهیه و در تیراژ وسیع تکثیر و در حاشیه نمازجمعههای سراسر کشور توزیع میشد، اما هیچگاه اراده مسئولین قضایی٫ و مدعیالعموم به پیگیری، تعقیب و مجازات متخلفین و بانیان توهینهای آشکار تعلق نگرفت. اما نامه یک دانشجوی نخبه و محروم از تحصیل دانشگاه به ریسجمهور،(+) در حکم توهین تلقی و مجازات شلاق را برای او بهدنبال داشت. اکنون پس از گذشت نزدیک به یک ماه از اجرای حکم بانو «توحیدلو»
(+) و اندکی پس از انتشار تصاویر رقتانگیز زخمهای بر جای مانده بر بدن «پیمانعارف» که به جرم توهین به ریسجمهور صورت گرفته، آقای «احمدینژاد» به حکم نوشداروی بعد از مرگ، اعلام نموده است که «... از سوی رییسجمهور و مجموعه دولت هیچگونه شکایتی در این خصوص انجام نشده است»
(+) بدیهی است که پیگیری، تعقیب و مجازات توهینکنندگان به ریسجمهور، ابتدا به ساکن نیازی به شکایت ریسجمهور ندارد، اما چنانچه قصوری مشاهده شد، ریسجمهور یا وکیل ایشان میتوانند درخواست پیگیری و تعقیب داشته باشند. با اینحال به نظر میرسد، همان قانونی که توهین به ریسجمهور را به عنوان جرم عمومی تعریف، و مدعیالعموم را مامور و موظف به پیگیری و تعقیب مجرمین نموده، آن اندازه از اعتبار را هم برای ریسجمهور قائل شده است، که در هر مرحله از سیر قضایی پرونده دخالت و تقاضای بخشش یا تخفیف مجازات مجرمین را داشته باشد و تقاضای او مورد اعتنای دستگاه قضایی باشد. آقای «احمدینژاد» اگر حقیقتا چنانکه پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری به نقل از ایشان اعلام نموده «.. طی سالهای گذشته بهطور مکرر صراحتاً تاکید نمودهاند که با برخوردهای قهرآمیز مشابه مورد مذکور به شدت مخالف بوده و این شیوه را نامناسب میدانند» (+) میتوانست برای اثبات صداقت خود، قبل از مجازات نامبردگان از دستگاه قضا برای آنان تقاضای بخشش و یا دستکم تخفیف مجازات نماید. اما انتشار بیانیه و اعتراض پس از اتمام مجازات، ضمن بیتوجهی به قانون، از دروغگویی آشکار ریسجمهور حکایت میکند.
همان طور که پیش از این پیش بینی میشد صحنه سوریه به سرعت در حال تغییر است و این متغیرات، موارد بسیار مهم و سرنوشت سازی برای حکومت و مخالفان سوری بوده است. در ادامه سعی خواهد شد به مهم ترین موارد تغییرات در سوریه در روزهای اخیر اشاره شود.
اولین تغییر تشکیل مجلس ملی است که از طرف اغلب مخالفان مورد قبول واقع شده است و از نظر بین المللی نیز طرف تعامل قرار گرفته است. هم چنین راهپیمایی جمعه گذشته در تمام نقاط سوریه در تایید این مجلس صورت گرفت. معارضین و مخالفان حکومت سوریه توانسه اند به اختلافهای خود پایان دهند و مجلس ملی را تشکیل دهند. البته هنوز اختلاف نظرهایی در مورد هیئت رئیسه وجود دارد اما بنا بوده در جلساتی که دیروز و امروز در مصر برگزار شود، در مورد نقش هر کدام از جریانات اعم از اخوان المسلمین یا لاییکها یا دیگر افراد تصمیم گیری شود. هنوز انتخابات هیئت رئیسه برگزار نشده اما به نظر میرسد اختلافات در این زمینه چندان عمیق نیست.
تغییر دوم این است که فرار از ارتش سوریه شدت بیشتری پیدا کرده و فراریهای از ارتش و کسانی که از دستور گلوله باران مردم تمرد کرده اند، تشکل بیشتری پیدا کرده اند. مهم ترین عنصری که در این مورد نقش سرنوشت سازی بازی میکند ، پناه دادن ترکیه به این افراد است. این افراد درخواست کرده اند که در منطقه ای از سوریه حضور پیدا کرده و در آن جا حمایت شوند. این مسئله در روزهای آینده عملی میشود. اما عملی شدن این ایده بستگی به این دارد که ترکیه تا چه حد در مخالفت خود با سوریه پیش روی کند و امنیت را در بخشی از سوریه برای ارتشیان فراری تامین کند.
تغییر سوم را میتوان در روابط اقتصادی سوریه جست و جو کرد. سوریه در روابط اقتصادی خود با ترکیه و مصر که به محلی برای مخالفان و به قول خودشان آزادی خواهان تبدیل شده، تجدید نظر کرده و این باعث اشکالاتی در اتحادیه عرب شده است. این اشکالات به گونه ای است که مصر در مورد سخت گیریهای اقتصادی انجام گرفته توسط سوریه به اتحادیه عرب شکایت کرده است. ترکیه هم روابط اقتصادی با سوریه را مورد تجدید نظر قرار داده و بحث محاصره اقتصادی این کشور را مطرح میکند. به نحوی که اردوغان از افریقای جنوبی اعلام کرده است که وتوی کشورهای دیگر سبب نخواهد شد که ما در تحریم حکومت سوریه عقب نشینی کنیم. گفته میشود روز گذشته هم یکی از نقاط مرزی مهم میان سوریه و ترکیه توسط سوریه بسته شده است.
موضوع چهارم، موضوع ترور مخالفین است. این مسئله ابعاد بسیار مهمی پیدا کرده است. چه مخالفین و چه حکومت یک دیگر را متهم میکنند که دست به ترور طرف مقابل زده است. این مسئله با ترور یکی از مخالفین کرد به نام مشعل تمو در روزهای گذشته شدت گرفته است. اما راه پیمایی مردم و وجدان عمومی مردم با توجه به جمعیتی که در شهر حسکه و قامشلی وجود دارد نشان میدهد که افکار عمومی حکومت سوریه را در این ترور مقصر میداند.
تغییر پنجمیکه انجام شده است روی آوردن مخالفان به سمت مسلح شدن بیشتر و عملیات مسلحانه علیه وابستگان حکومت است. علی رغم این که راهپیماییها در سوریه هنوز مسلحانه نیست و علنا سلاح حمل نمیشود اما با توجه به این که فشارها چه از نظر کشتن و شکنجه دادن و اهانت کردن به مخالفان زندانی افزایش یافته است، به نظر میرسد حرکت مسلحانه قوی تر شود و ترور از هر دو طرف صورت بگیرد. این کار هم در روزهای اخیر شدت بیشتری پیدا کرده است. به نظر میرسد این مسئله از نظر وضعیت آینده سوریه اهمیت زیادی داشته باشد. خارجیها و دیگران توجیه کرده اند که تحت تاثیر فشارها این طبیعی است که مردم از خود دفاع کنند و به سلاح روی آورند اما هنوز عموم مردم درخواست دارند که حرکت مسلحانه نباشد و درخواستی که از جامعه بین المللی دارند این است که آنها را از طریق فرستادن مراقبان و ناظران بین المللی برای برگزاری راهپیماییها و تظاهرات آزاد حمایت کنند. البته هنوز حکومت سوریه به این مسئله تن نداده است.
تغییر ششم این است که کشورهای غربی و امریکا قطعنامه ای پیشنهاد داده و آن را در شورای امنیت به رای گذاشته اند. این مسئله چین و روسیه را مجبور کرد که از حق وتوی خود استفاده کرده و آن را وتو کنند. غربیها و امریکاییها از این موضوع برای بسیج افکار عمومی علیه روسیه و چین و سوریه استفاده کرده اند. هم چنان که سابقه به کار گرفتن حق وتو در دورههای قبل هم وجود داشته است. در مسئله صربستان هم روسیه از حق وتو استفاده کرد. هدف روسیه از به کار گیری این حق وتو جلوگیری از دخالت غربیها در صربستان و کشورهای تازه استقلال یافته شوروی سابق بود اما تاریخ نشان داده است وتوی روسیه مانع از دخالت غرب در این کشورها نشده است. بنابراین نباید انتظار داشت وتوی روسیه و چین مسائل را در مورد سوریه حل کند. بلکه حرکت ادامه دارد. الان هم تلاش اصلی معارضان سوری در مصر این است که به سمت کشورهای عربی حرکت کنند تا هم بتوانند مجلس ملی را به رسمیت بشناسانند و اعتراف بگیرند و هم بتوانند عضویت سوریه را در اتحادیه عرب مانند حکومت لیبی معلق کنند. اما باید منتظر ماند و دید که آیا این تلاش به نتیجه خواهد رسید یا خیر.
جدا از این تغییرات برای تحلیل بهتر شرایط حاکم بر تحولات سوریه باید شرایط دولت و حکومت را نیز بررسی کرد. باید گفت دولت سوریه کماکان استحکام دارد. هنوز عناصر اصلی ارتش از هم نپاشیده اند. فراریها رتبههای پایین ارتش بوده اند. تنها تحول در این زمینه این بود که برخی عناصر امنیتی حاضر در دستگاههای امنیتی نیز فرار کرده اند. ولی هنوز ساختار حکومت چه از نظر عناصر دیپلماتیک در خارج کشور و چه عوامل درونی پابرجاست و نشانه ای از فروپاشی دیده نمیشود. دولت سعی کرده است مشکلات اقتصادی را با کنترل خرجهای ارزی و هم چنین راه حلهای کنترلی علی رغم بالارفتن قیمتها، تا حدودی تحت کنترل است.
وتوی چین و روسیه نیز باعث شده است روابط سوریه با این کشورها قوت بیشتری بگیرد. گرچه روسیه اعلام کرده که اگر دولت سوریه اصلاحات انجام ندهد باید برود، اما در عین حال هنوز روابط مستحکم است و توانسته اند مقاومت نشان دهند. هم چنین دمشق و حلب را کنترل کنند تا در این شهرها تظاهراتی صورت نگیرد. ولی معلوم نیست این کنترل هم از نظر اقتصادی و هم از نظر امنیتی و نظامیتا کجا دوام بیاورد.
مسئله دیگری که در رابطه با شرایط فعلی دولت سوریه قابل توجه است این است که دولت سوریه توانسته است با استفاده از تلههای اطلاعاتی افرادی را که مخالفان اعلام کرده اند که ترور شده اند، در تلویزیون نشان دهند و با آنها مصاحبه کنند. البته معلوم نیست این اقدام در انتها به نفع حکومت سوریه تمام میشود یا به نفع مخالفان.
در همین حال دولت سوریه تلاش کرده است که جامعه بین المللی را قانع کند که در حال انجام اصلاحات است. این در حالی است که مخالفان معتقدند با توجه کشتاری که هرروز در سوریه انجام میگیرد و روزانه به طور متوسط ده تا بیست نفر کشته میشوند، به نظر نمیرسد عملا اصلاحاتی در حال انجام باشد. همین آمار باعث شده است که دولت برای قانع کردن مخالفان و افکار عمومی با مشکل مواجه شود.
* رایزن پیشین فرهنگی ایران در سوریه و مشاور سید محمد خاتمی
منبع: دیپلماسی ایرانی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر