-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مهر ۲۱, پنجشنبه

Latest News from Emrooz for 10/12/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



جرس: رییس قوه قضاییه به ادعای دیروز احمدی نژاد در مورد حکم شلاق پیمان عارف واکنش نشان داد و گفت: قوه قضاییه بر حسب قانون با توهین‌كنندگان به مسئولان نظام به عنوان یك جرم دارای جنبه عمومی برخورد خواهد كرد و به نظر می‌رسد نیازی به شكایت مسئولان نظام از اشخاص توهین‌كننده نیست. به گزارش ایسنا، صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان دستگاه قضایی جمهوری اسلامی همچنین گفت: گاهی اوقات نیز كه برخوردهای دستگاه قضایی باب طبع عده‌ای نیست، انتقادها آغاز می‌شود و حتی گاهی حركت و برخورد قانونی قوه قضاییه در مقام مدعی‌العموم زیر سئوال می‌رود كه منصفانه نیست.

رییس قوه قضاییه سپس به اتهام اخیر واشنگتن به ایران در مورد طراحی نقشه بمب‌گذاری و ترور سفیر سعودی در آمریكا اشاره كرد وگفت: در حالی كه كشور آمریكا به شدت درگیر اعتراض‌های مردمی است و در مقابل دیدگان جهانیان شاهد خشن‌ترین برخوردهای پلیسی با معترضان هستیم، رسانه‌های این كشور برای منحرف كردن اذهان، جنجال رسانه‌ای جدیدی به راه انداخته‌اند ولی بدانند این ترفندها دیگر كهنه و قدیمی شده است.

آملی لاریجانی با «خنده‌دار توصیف كردن ادعای رسانه‌های آمریكایی» گفت: انقلاب اسلامی ایران نیازی به ترور ندارد. برای ما روشن است كه این‌گونه خبرسازی‌ها از ناحیه آمریكا برای منحرف كردن افكار داخلی مردم خودشان و مردم جهان و دور كردن از مشكلات داخلی آمریكا و اروپاست كه رسانه‌ای می‌شود.
وی تاكید كرد: كاملا روشن است كه جمهوری اسلامی ایران با حضور و تاثیر همه‌جانبه افكار و ایده‌هایش، در قلوب مسلمانان و جهانیان جای دارد و صدور انقلاب نیازی به ترور ندارد. بیداری اسلامی در جهان اسلام، صدها و میلیون‌ها بار از این ترورها قوی‌تر عمل كرده است و این اخبار و ادعاهای خنده‌دار نشان از وحشت دنیای استعمار و دست‌نشاندگان آنان از گسترش بیداری اسلامی در سایر كشورهای اسلامی است.
رییس قوه قضاییه همچنین با اشاره به در پیش بودن حج تصریح كرد:چه بسا با چنین خبرسازی‌ها و طرح این اتهامات واهی می‌خواهند این فریضه عظیم را هم تحت شعاع قرار بدهند و اتحاد مسلمانان را زیر سوال ببرند اما ما مطمئنیم كه این حیله‌ها و ترفندها برای همه آشكار شده و همه جهانیان می‌دانند كه پشت پرده این حوادث چه مسایلی است و مسلمانان جهان بیدارتر از آن هستند كه فریب این توطئه‌ها را بخورند.

رییس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود به پرونده اختلاس اخیر پرداخت، و گفت: این پرونده جوانب بسیار زیادی پیدا كرده و علاوه بر اینكه افراد زیادتری به عنوان متهم احضار شده و برخی نیز بازداشت شده‌اند، زوایای جدیدی نیز در حال نمایان شدن است كه به مرور و مطابق قانون، اطلاع‌رسانی خواهد شد.
آملی لاریجانی فرار مالیاتی گسترده و دریافت وام‌های زیاد و بدون پشتوانه و فقدان وثیقه‌های معتبر و كافی را از جمله موارد كشف شده در این پرونده برشمرد و اظهار كرد: حسب گزارش‌های اولیه، فرار مالیاتی قابل توجهی در این پرونده رخ داده كه قوه قضاییه در حال پیگیری‌ آن است و ان‌شاالله با سرعت و دقت این پرونده را به سرانجام خواهد رساند.


صادق آملی لاریجانی همچنین با اشاره به حوادث جهان غرب به ویژه آمریكا تصریح كرد: گر چه این روزها شاهد اعتراضات گسترده مردم آمریكا هستیم اما بحث آشفتگی بازار اقتصادی‌ آمریكا از مدت‌ها پیش مطرح بوده و اكنون ورشكست شدن پی در پی بانك‌ها، اخراج كارمندان از ادارات، اخراج كارگران از كارخانه‌ها و تنزل ارزش سهام در بازارهای بورس كشورهای غربی را شاهد هستیم كه سبب آشفتگی اقتصادی در مغرب زمین شده است.
وی ادامه داد: مساله نارضایتی‌هایی كه این روزها در دنیای لیبرال دموكراسی غرب به وجود آمده و به‌ویژه جنبش معروف به وال استریت كه در آمریكا در جریان است، پدیده قابل توجهی است كه هم از بعد نظری و هم از بعد عملی باید بررسی شود تا مبانی لیبرال دمكراسی غرب چه از لحاظ نظری و چه از جهت امكان پیاده شدن در جوامع، نمایان شود.
رییس دستگاه قضایی با طرح این پرسش كه «آیا این جنبش‌ها سرآغاز پایانی برای لیبرال دمكراسی گره خورده با سرمایه‌داری در كشورهای غرب نیست؟»، افزود: بررسی این جنبش‌ها نشان می‌دهد كه لیبرال دمكراسی در درون خود دچار تعارضات جدی و به لحاظ گره خوردن با سرمایه‌داری افسارگسیخته بر خلاف فطرت انسانی است.
آملی لاریجانی «برملا شدن ادعاهای واهی حقوق بشری غرب» را یكی از نتایج این جنبش‌های اعتراضی توصیف و اظهار كرد: در این اعتراض‌ها خصوصا در بعد حقوق بشری همه دیدند كه چه برخوردهایی با معترضان می‌شود و جریانی كه یك اعتراض مدنی و طبیعی است، آن هم در كشوری كه خودش را مقتدرترین كشور دنیا می‌داند، پلیس چه برخوردی با معترضان می‌كند و چگونه افراد معترض دستگیر می‌شوند.
وی خاطرنشان كرد: چگونه كشورهای غربی وقتی حادثه‌ای به مراتب كوچك‌تر از آن در یكی از كشورهای اسلامی پدید می‌آید، سر و صداها و غائله‌های فراوانی در باب دفاع از حقوق بشر راه می‌اندازند ولی حال كه خود گرفتار شده‌اند، بدترین رفتارها را با مردم می‌كنند؟ همه اینها نشان می‌دهد كشورهای غربی، حقوق بشر را فقط برای دیگران می‌خواهند و اگر در كشور خودشان اعتراضی بشود بدترین برخوردها را می‌كنند و حتی معترضان را در مجامع رسمی و در مجلس خود اشرار معرفی می‌كنند.


 


همگان باید در مقابل برخورد خصمانه با ایران بایستند تعدادی از دلسوزان و مسؤولان سابق و صاحب نظر در امور سیاسی، امنیتی و اطلاعاتی با سید محمد خاتمی دیدار کردند. در این دیدار نسبت به موضع گیریهای جدید غرب و بخصوص آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی شد. در پی ارائه دیدگاهها و نظرات کارشناسی امنیتی - سیاسی درخصوص رفتار منسجم و تدبیر شده سیاسی - تبلیغاتی علیه ایران و ارزیابی این رویکرد غیرمنتظره، سید محمد خاتمی اظهار داشت: من نیز مانند شما نگرانم! به نظر می رسد که بهانه گیری ها علیه ما روز به روز بیشتر و در این اواخر تشدید شده است و چه بسا که مصارف انتخاباتی برای بعضی جریان ها در غرب و آمریکا داشته باشد. اولاً برای کسانی که به اصل انقلاب، مصالح ملی، حقوق مردم و سربلندی ایران می اندیشند به هیچ وجه قابل قبول و تحمل نیست که قدرت ها و کسانی درصدد ضربه زدن به ایران مصالح و منافع باشند و هرگونه برخورد خشن و خصمانه با ایران مطرود است و زیان آن بیش و پیش از هر کس و هرجا متوجه مردم بزرگوار ایران خواهد بود و اقدامی است علیه کل ملت و کشور که همگان باید در مقابل آن بایستند. ثانیاً لازم است هوشیاری خود را در برابر توطئه ها و بدخواهی ها افزایش دهیم. ثالثا مسائل و بحث و گفت و گوها و نقد و انتقادهایی که در درون ما هست امری است داخلی و نمی تواند و نباید دست آویز توجیه دخالت بیگانگان در امور داخلی شود. رابعاً مواضع و رفتارها و گفتارها بخصوص از سوی مسؤولان نیز باید به گونه ای باشد که بهانه ای به دست قدرت ها و جریانات بیرونی که مصالح ملی و امنیت و تمامیت ارضی ما را هدف قرار داده اند ندهد.

 


مدرسه عرصه سوم -

انجمن پژوهشگران ايران امسال و در خرداد ۱۳۹۰ نيز بر روال همه ساله خود به بررسی ديدگاه های مردم ايران نسبت به مهمترين مسائل روز اقدام نموده است
هدف اين نظر سنجی آگاهی و ارزيابی ديدگاه ايرانيان به جنبش‌های آزاديخواهی اخير در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا بوده است و در اين زمينه تلاش شده است که شناسائی شود ايرانيان با توجه به عملکرد جامعه بين المللی در رابطه با تحولات اخير و با در نظر گرفتن موارد فوق چه نگاه و خواستی به آينده ايران داشته اند و خواست های آنان برای آينده ايران چيست.
دستاوردهای اصلی نظر سنجی ۱۳۹۰ که به «جنبش های منطقه و تاثير آن بر تحولات ايران» اختصاص پيدا کرده است را می توان به ترتيب زير بيان داشت:

حمايت از تغييرات دموکراتيک در منطقه
تاکيد براهميت روش های بدون خشونت برای ايجاد تغيير
مخالفت با هر گونه حمله و دخالت نظامی و به هر دليلی در ايران
عدم اعتماد به انگيزه حضور قدرت های بين المللی و باور بر اينکه منافع اقتصادی مهمترين هدف حضور در منطقه می باشد
با اين وجود نياز به حمايت بين المللی برای ايجاد تغييرات در ايران
ممنوع کردن سفرهای خارجی سران حکومت ، تحريم سياسی برای مُنزوی کردن از زمره بيشترين و بالاترين خواست پاسخگويان بوده است
گزينه سوم فراهم کردن امکانات اينترنتی امن اختصاص پيدا کرد
در زمره نکات پايه ای و مهمی که می تواند چارچوب محکمتری را برای شناختی بيشتر فراهم آورد انجام بررسی هائی مشابه است که نياز بدان هر روز بيشتر احساس می گردد. واقعيت اينست که اگر نتوانيم شناخت کاملی از شرايط زندگی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سياسی جامعه امان در اختيار داشته باشيم هر آنچه هم که تلاشی بی وقفه داشته باشيم قادر به برداشتن کوچکترين گامی در جهت آينده ای بهتر برای مردممان نخواهيم بود.
اميد ما بر اينست که نتايج اين بررسی نيز به مانند ديگر بررسی ها، فعاليت ها و تلاش های انجمن پژوهشگران ايران که هدف نهائی "منافع ملی ايران" را بالاترين خواستگاه خود می داند بتواند برای تمامی کسانيکه علاقمند به آينده مثبت و روشن برای ايران هستند بصورت ابزار با ارزشی برای گفتگو و برنامه ريزی مورد استفاده قرار گيرد.

متن گزارش اولیه به فارسی


 


دکتر "معصومه ابتکار"، عضو شورای اسلامی شهر تهران و معاون سید محمد خاتمی در زمان ریاست جمهوری یکی از دلایل کاهش حضور زنان در سال های اخیر را رویکرد جدید به بحث زنان، پس از دوران اصلاحات عنوان کرد و افزود:« در دولت نهم خیلی روی حضور زنان تأکید نمی شود و بالعکس تأکید روی مشاغل خانگی زنان و تربیت فرزند است. از همان زمان هم بحث تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها شروع شد و علیرغم صبحت هایی که بیشتر جنبه انتخاباتی داشت، اکنون عملا هم اجرایی شده است. کلا نوع نگاه به قشر زنان، نگاه مثبتی نبوده است و خیلی با دوره اصلاحات تفاوت دارد. سایت خبری آتی نیوز گفت و گویی را در باره میزان مشارکت زنان در مجلس نهم با "معصومه ابتکار" انجام داده است که پیش روی شماست:

روند حضور زنان در مجلس از دوره اول تا کنون بسیار پرفراز و نشیب بوده و اغلب از کلان شهرها شاهد حضور زنان بوده ایم. نظر شما درخصوص انتخابات آینده چیست؟

اگر فضا به همین منوال باشد، ما درصد زیادی از حضور خانم ها نخواهیم داشت چون اصلاح طلبان هنوز تصمیم به حضور نگرفته اند و اگر شرایط به همین شیوه ادامه پیدا کند و اصلاح طلبان هم حاضر نشوند، رقابت جدی صورت نخواهد گرفت و فضای انتخاباتی پرشوری با حضور جوانان، دانشجویان و قشر تحصیلکرده نخواهیم داشت. به هرحال با این شرایط که اصلاح طلبان اصلا برنامه ای برای شرکت در انتخابات ندارند و همینطور با توجه به هزینه های زیادی که بانوان سیاسی اصلاح طلب و فعالان سیاسی متحمل شدند و بهای سنگینی که در دو سه سال اخیر پرداختند، حدس و گمان من این است که حضور زنان چه در بحث کاندیداتوری و چه بحث مشارکت در انتخابات بسیار کم خواهد بود.

تحلیل شما از کاهش مشارکت سیاسی زنان در دوران اخیر چیست؟

همانطورکه گفتید در یک دورانی با افزایش تعداد زنان نماینده روبرو بودیم اما در دوران اخیر کاهشی رخ داد که دلایلی دارد. یک دلیل آن رویکرد جدید پس از دوره اصلاحات به بحث زنان بوده است که جلوه های مختلفی نیز داشته است. مثلا در دولت نهم خیلی روی حضور زنان تأکید نمی شود و بالعکس تأکید روی مشاغل خانگی زنان و تربیت فرزند است. از همان زمان هم بحث تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها شروع شد و علیرغم صبحت هایی که بیشتر جنبه انتخاباتی داشت، اکنون عملا هم اجرایی شده است. کلا نوع نگاه به قشر زنان، نگاه مثبتی نبوده است و خیلی با دوره اصلاحات تفاوت دارد.

مسئله دوم، غلبه فضاهای سیاسی است. یعنی اگر در یک فضای انتخاباتی رقابت بیشتر جناح های سیاسی را داشته باشیم و اگر یک طیف احساس کند شأنی برای حضور ندارند، باعث می شود بحث زنان به حاشیه کشیده شود و اولویت دوم شود. بحث رد صلاحیت کردن خانم ها هم هست که آنها در این زمینه آسیب پذیری بالایی دارند. مسئله دیگر مکنت مالی است. خیلی از خانم ها واقعاً توان مالی آقایان را ندارند و به دلیل ناشناس بودن (مخصوصاً در شهرستان ها) فرصت رقابت از آنها گرفته می شود.

شما تأکید کردید که اصلاح طلبان برنامه ای برای شرکت در انتخابات ندارند اما بحث مجلس، بحث یکی دو ماه مسئولیت نیست، این مسئولیت ها برای چهارسال است که سرنوشت کشور را رقم خواهد زد. با حضور نیافتن یک جبهه مخالف اصولگرایان در مجلس، چه اتفاقی برای روند قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین و به تبع آن حوزه زنان، خواهد افتاد؟

به نظر من این مسئله همان چیزی است که مطلوب یک طیف خاصی از اصولگرایی بوده و محدودیت کامل اصلاح طلبان هدفی بوده است که جریانی از اصولگرایان آن را دنبال می کردند. بدین گونه که احزاب، روزنامه ها و تریبون هایشان تعطیل شود و افراد سیاسی آن محدود شوند. آنها بارها «مرگ جریان اصلاح طلب» را عنوان کرده اند. به هرحال تحلیل آنها این گونه بود، حتی اگر بسیاری از آنها به اشتباه خود پی برده باشند، تا وقتی که بسیاری از خسارات وارده به اصلاح طلبان جبران نشود و آزادی بسیاری از فعالان ما رقم نخورد، عملاً جریان اصلاحات نیز حضوری در روند انتخابات نخواهد داشت.

از دید شما، افکار عمومی اغلب به چه سمتی گرایش دارد؟

طبق آمار موجود، نفوذ چهره های اصلاح طلب در میان قشر جوان، تحصیلکرده، زنان، دانشجویان و تکنوکرات های جامعه بسیار بالاست. دلیل آن هم واضح است. همیشه آن طیفی که در قدرت است به دلیل آن که عملکردش نقض شده و اشکالات آن عیان شده است، بیشتر در معرض نقد است و افکار عمومی سمت جریانی می رود که از قدرت دور بوده است و جریان نقدکننده است.

این طبیعی است که افکار عمومی به آن سمت برود که تمایل بیشتر داشته باشد. این بخشی از فرایند انتقال سالم قدرت بین طیف های مختلف سیاسی است. یکی از دلایلی که کارشناسان علوم سیاسی به آن معتقدند و ما نیز به جهت تعالیم دینی و اصول اخلاقی به آن معتقدیم، اگر نظارت بر جریانی چه به لحاظ درونی و بیرونی صورت نگیرد و از نظر زمانی بر آن قدرت محدودیت نباشد و ملزوم به پاسخگویی نباشد، قطعاً به انحراف کشیده شده و دچار فساد می شود

از نظر قانونی این روند چگونه تعریف شده است و مسئولان چگونه می توانند نظام سیاسی سالمی در دولت داشته باشند؟

قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی به گونه ای تعبیه شده است که اگر به طور کامل و یکپارچه آن را ببینیم، مسئولیت ها، نظارت ها، پاسخگویی ها را ببینیم، قدرت، کامل تحت محدودیت زمانی قرار گرفته و نظارت بر آن صورت می گیرد و قدرت حاضر نباید تصور کند باید تا ابد روی کار بماند. بلکه باید جریان قدرت سیال باشد و بداند برای سلامت نفس خود جریان و احزاب سیاسی کشور لازم است که تغییر و تحولات دائمی اتفاق بیفتد. به نظر من مهم است که طیف اصولگرا این واقعیت را بپذیرد که جریان های سیاسی باید سیال باشند و در قدرت ماندن، همیشه مزیت نیست.

با این اوصاف فکر نمی کنید تحریم انتخابات از اساس اشتباه باشد؟

البته بهتر است از واژه تحریم استفاده نکنیم زیرا ما فقط برنامه ای برای حضور در انتخابات نداریم. مسلما اتفاق خوبی برای بحث زنان یا بحث های کلان دیگر مثل بحث اقتصادی که بحث زنان را تحت تأثیر قرار می دهد، نخواهد افتاد. اگر ما همین روند افزایش تورم و نرخ بیکاری را داشته باشیم، اولین کسی که در خانواده آسیب می بیند زن است. ما دائماً در مورد حفظ کیان خانواده صحبت می کنیم ولی در خانواده ای که فقر، بیکاری و اعتیاد باشد، تقدس و کیانی برایش باقی نمی ماند و در این بین بالاترین آسیب متوجه زنان است.

به نظر شما عدم حضور اصلاح طلبان در مجلس آینده چه تبعاتی برای حوزه زنان در بر خواهد داشت؟

به نظر من عدم استفاده از اصلاح طلبان یعنی عدم استفاده از یک تجربه مدیریتی و سیاسی که بخش قابل توجهی از نظام و تاریخ سیاسی ما را در برگرفته است. اگر همه آنها را که در گذشته بوده اند، نفی کنیم، افرادی روی کار می آیند که تجربه و پشتوانه مدیریتی درستی ندارند. نظام آسیب خواهد دید و بحث زنان نیز یکی از بحث هایی است که ناخودآگاه دچار آسیب می شود.

فرضیه ای موجود است که جریان انحرافی به عنوان شاخه ای از اصولگرایی، قصد دارد روی حوزه زنان و جوانان برای انتخابات آتی سرمایه گذاری کند. از آنجایی که این جریان یک موج انحرافی است، ارزیابی شما از نظارت دولت بر این جریان و جلوگیری از پیشرفت آن چیست؟

درخصوص جریان انحرافی یک سری صحبت ها و تحلیل ها مطرح شد و اقداماتی شد. به نظر من این اقدامات به هیچ عنوان متناسب با آن اتهامات و ادعاها نبود. بنابراین جوری دوگانگی و تضاد در طرز برخورد با جریان انحرافی و جریان اصلاح طلبی دیده می شود. بسیاری از خیراندیشی ها، کارآمدی ها و خدمات ارزنده در دوره اصلاحات نادیده گرفته می شود و متأسفانه محدودیت های فراوانی برای شخصیت های اصلاح طلب وجود دارد. ولی چنین برخوردهایی با جریان انحرافی نمی شود و آقایان به طور جد نگران این جریان نیستند. این مسئله این گونه می نماید که از قبل هماهنگی هایی صورت گرفته باشد و بسیاری از عناصر انحرافات به صورت علنی و غیرعلنی فعال هستند و مسلماً از این جریان آسیب می بینیم.

به نظر شما، نتیجه این بی توجهی ها نسبت به عملکرد دولت درخصوص جریان انحرافی چیست؟

در سال های اخیر لطمه بزرگی از بی اخلاقی و افول اخلاق در سیاست خوردیم. این موضوع سؤالات بسیاری را در ذهن جوانان مطرح می کند که تداعی آن در قرآن نیز هست: «لماتقولون ما لاتفعلون» یعنی چرا شما چیزی را می گویید که به آن عمل نمی کنید. چرا شعارهایی می دهید که می دانید به آن عمل نخواهید کرد. حالا یکبار حرفی می زنند که به آن عمل نمی کنند، یکبار آمار خلاف واقع می دهند. اینها فرقی ندارد با این گونه رفتارها و اعلام اطلاعات نادرست نمی توانند یک حریم امن برای موقعیت مسئولین به وجود بیاورند.


 


ایلنا: منيرالدين بيروتي معتقد است، صحبت كردن درمورد جامعه‌اي كه هيچ چيزش به صورت صحيح رشد نكرده؛ كار دشواري‌ست. او مي‌گويد: نويسندگي در ايران به يك كسب و كار تعريف شده نمي‌ماند. در شرايط كنوني هم اين رويكرد به ادبيات داستاني و ذائقه‌ي مخاطبان ضربه زده است.

بيروتي در گفتگو با خبرنگار ايلنا‏، درمورد معوق ماندن انتشار آثارش گفت: همچنان در انتظار صدور مجوز براي مجموعه داستان «خشاب خالي» هستم كه از سال گذشته در اداره‌ي كتاب مانده و هيچ توضيحي دال بر انتشار يا عدم انتشار آن به ما نداده‌اند. اخيرا، چند باري وضعيت «خشاب خالي» را از ناشرم پرس و جو كردم كه گفتند همچنان اداره‌ي كتاب جواب روشني به آن‌ها نداده ‌است.

وي ضمن بيان اين مطلب كه گويا جامعه ديگر به ادبيات و نويسنده نيازي ندارد، افزود: ارشاد هيچ مسووليتي در قبال وضعيت نويسندگان ندارد. انگار مي‌خواهد برخي از نويسندگان چون من را از ادامه‌ي فعاليت دل‌سرد كند و احتمالا آن‌ها را مجاب كند كه به دنبال شغل‌هاي ديگري مثل دلالي و سيگار فروشي روي بياوريم. بعيد هم نيست كه با پيگيري و استمرار اين وضعيت، عطاي نويسندگي را به لقايش ببخشيم.

اين نويسنده ادامه داد: البته اين رويكرد ارشاد تنها در قبال بخش خاصي از نويسندگان مصداق پيدا مي‌كند. آثار من و امثال من در شرايطي روي ميز اداره‌ي كتاب خاك مي‌خورد كه آثار بسياري از نويسندگان، به راحتي و در اسرع وقت مجوز گرفته و ازسوي ناشرانشان منتشر و به بازار مي‌آيند.

بيروتي در پاسخ به اين سوال كه آيا از عدم وجود مطالبات مردمي نسبت به چاپ كتاب‌هاي با كيفيت گله داريد يا خير، گفت: به طور كلي احساس مي‌كنم ديگر جامعه‌ي ما و مردمانش به ادبيات نيازي ندارند. آن‌ها بي‌خيال ادبيات و مطالعه شده‌اند‎ آنچنانكه در گرايش‌هاي ديگر علوم انساني نيز اين بي‌تفاوتي‌هاي به وضوح ديده مي‌ِود. گويا مردم آنقدر كار‌ها و دغدغه‌هاي مهمتر دارند كه فكر كردن به ادبيات برايشان بي‌معنا شده است.

وي ضمن بيان اين مطلب كه نوشتن و خواندن درحال فراموشي‌ست، افزود: هيچ رشدي در جامعه‌ي كتاب‌خوان مملكت ايجاد نشده است. سي‌سال است كه تيراژ كتاب در ايران، از رقم 2000 نسخه تجاوز نمي‌كند. اين نشان مي‌دهد هيچ دغدغه و ضرورتي نسبت به مطالعه در طول اين سال‌ها بوجود نيامده. تنها آب باريكه‌اي باقي‌ست كه هميشه بوده كه قطع يقين نمي‌توان از آن انتظار داشت كه نمود و انعكاس چشمگيري بر جامعه داشته باشد و مردم را به سوي ادبيات ترغيب كند.

اين نويسنده با اشاره به كتاب‌خوان‌هاي ديروز و كتب‌خوان‌هاي امروز گفت: در طول دهه‌هاي اخير، هيچگاه استقبال خاصي را ازسوي مردم نسبت به ادبيات داستاني شاهد نبوده‌ايم. هميشه عده‌اي خاص بوده‌اند كه مطالبه‌ي كتاب داشته‌اند كه تعدادشان محدود است. اين‌ها خود يا نويسنده‌اند و يا علاقه‌مند به موضوعات فرهنگي و ادبي! بررسي و مقايسه‌ي اين آمار در دوره‌هاي مختلف نشان‌مي‌دهد كه ما هيچ رشدي در جامعه‌ي خود نداشته‌ايم.

وي درمورد برخي از نويسنده‌ها كه همواره مخاطبان خاص خود را داشته‌اند، اظهار داشت: يك سري از نويسندگان - كه تعدادشان هم محدود است- همچون محمود دولت‌آبادي در طول 20-30 سال اخير مخاطبان خود را پيدا كرده‌اند و همچنان اين مخاطبان آثارش را دنبال مي‌كنند. اما اين به معناي اين نيست كه رشد كتاب‌خواني در ايران مثبت و موثر بوده است.

بيروتي در پاسخ به اين سوال كه آيا مولفان در اين جريان بي‌تقصير بوده‌اند يا خير، گفت: قطعا خير! خيلي از رويكردهاي مولفان در طول اين‌ سال‌ها باعث شده است كه مردم از كنار ميز ادبيات داستاني دورتر و دورتر شوند. متاسفانه در طول اين‌سال‌ها نويسندگي هم به يك حرفه و يك كسب و كار‎؛ مثل مشاغل ديگر تبديل شده است و مردم احساس مي‌كنند كه نويسندگان نيز تنها با رويكرد كسب معيشت كار مي‌كنند. اين درحالي است كه پيش‌از اين مردم احساس مي‌كردند نويسنده يك نوع حكمت دارد و رويكردش رويكردي ماورايي‌ است. اما اين رويكرد‌ها ديگر از بين رفته و متاسفانه بسياري از نويسندگان در سال‌هاي اخير به اين مساله دامن زده‌اند.

وي درمورد رويكرد شخصي خود در كار نوشتن توضيح داد: من هيچ وقت نويسنده‌ي حرفه‌اي نبوده‌ام و احساس مي‌كنم هميشه درحال تمرين كردن براي حرفه‌اي شدن بوده‌ام. اما واقعيت اين است كه حرفه‌اي شدن در زمانه‌ي ما حكم تبديل شدن به يك شمشير دو لبه را دارد كه اگرچه مي‌تواند مطالبات يك نويسنده را برآورده كند اما مضرات بسياري نيز به همراه خواهد داشت.

بيروتي ادامه داد: تا وقتي كه به نويسنده‌اي حرفه‌اي بدل نشده‌ايم، همچنان بر مواضع خود پافشاري مي‌كنيم و نسبت به مخاطبان هرچند محدود خود راضي هستيم. اما به محض اينكه يك نويسنده در زمانه‌ي ما حرفه‌اي مي‌شود‎؛ از آنجايي كه نوشتن برايش حكم شغلي را پيدا مي‌كند كه مجبور است از آن راه معيشت خود را بگذراند، ممكن است از تاكيد بر اعتقادات خود كوتاه بيايد و به كارهايي روي آورد كه اعتقادي به آن‌ها ندارد. از طرف ديگر مخاطبان نيز رفته رفته اعتقاد خود را نسبت به ادبيات و آثار نويسندگان حرفه‌اي شده ازدست مي‌دهند.

وي درباره شرايط متفاوتي كه در برخي از كشور‌هاي ديگر وجود دارد، گفت: بحران حرفه‌اي شدن، يك بحران جهاني نيست و نويسندگاني كه در ديگر نقاط جهان به صورت حرفه‌اي كار مي‌كنند، دچار مخاطب‌زدگي و ضعف كيفي نمي‌شوند. من راجع به جامعه‌ي خودمان صحبت مي‌كنم كه در آن هيچ چيز سر جاي خودش و به درستي رشد نكرده است و نويسندگي مدرن هم مانند مقوله‌هاي ديگر، با وارد شدن به ايران به يك غده تبديل شده و اين غده رشدي ناهمگون و غيرطبيعي داشته است.

اين نويسنده درمورد رمان «مثله» خود توضيح داد: نگارش اين كتاب به يك‌سال و نيم پيش برمي‌گردد و هنوز مشغول بازنويسي آن هستم. هرچند كه بعيد مي‌دانم در شرايط حاضر، بعداز اتمام كار آن را به ناشري بسپارم. پيش خودم نگه‌اش مي‌دارم زيرا حداقل ديگر دلواپس وضعيت آن نخواهم بود.


 


بی بی سی فارسی:رسانه های ایران می گویند که میثم نیلی، مدیر وبسایت رجانیوز با شکایت علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران بازداشت شده است.
سردبیر این وبسایت به خبرگزاری فارس گفته است که آقای نیلی یک روز پیش به دادسرا احضار و برای او قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی صادر شد.
به گفته سردبیر وبسایت رجا نیوز، مقامات قضایی "به بهانه اینکه چرا وثیقه یک روز پیش به دادسرا ارائه نشده، آقای نیلی را بازداشت کردند."
وبسایت رجانیوز از رسانه های هوادارا محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران است.


 


خبرگزاری هرانا - بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور روزانه پنج نفر در ايران در پی حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش ايلنا، محمود خدادوست، رئيس مرکز تحقيقات سازمان پزشکی قانونی کشور در رابطه با آمار مرگ و میر کارگران در حین کار گفت: "در پنج ماه امسال ۶۳۹ نفر به‌دنبال حوادث ناشی از کار به کام مرگ رفته‌اند."

اين آمار نشان می‌دهد که روزانه بيش از ۴ نفر در نتيجه حوادث ناشی از کار در ایران جان خود را از دست می‌دهند.

به گفته خدادوست ۲۶۴ نفر در پنج ماه نخست امسال به‌دليل سقوط از بلندی جان خود را از دست داده‌اند.

اين آمار در مقايسه با مدت مشابه در سال گذشته نشان‌دهنده افزايش ۳۴ و هفت دهم درصدی مرگ‌ومير ناشی از سقوط از بلندی است.

خدادوست هم چنین اعلام کرد: "بعد از سقوط از بلندی، برخورد جسم سخت، برق‌گرفتگی، سوختگی، چاه‌گرفتگی و ساير موارد، دلايل ديگری بودند که جان ۳۷۵ نفر را گرفتند. برخورد با جسم سخت هم با ۱۲ و ۹ دهم درصد رشد از ۱۵۵ نفر در پنج ماه نخست سال گذشته به ۱۷۵ نفر در همين بازه زمانی در سال جاری رسيد."

وی گفت که در ميان کشته‌شدگان ناشی از حوادث کار ۶۳۳ مرد و شش زن ديده می‌شوند و بر همین اساس مردان ۹۹ و يک دهم درصد تلفات ناشی از حوادث کار را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش هفته‌نامه بازار کار، حوادث ناشی از کار دومين عامل مرگ‌ومير در ايران به‌شمار می‌آيد. اين نشريه تخصصی اشتغال در ايران به نقل از دفتر آمار محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمين ‌اجتماعی اعلام کرده است که در سال گذشته ۲۲ هزار و ۵۵۹ بيمه‌شده تأمين‌اجتماعی دچار حادثه ناشی از کار شدند که اين حوادث منجر به فوت ۱۰۹ نفر شد.

اين گزارش می‌افزايد،افزون بر مرگ ۱۰۹ بيمه‌شده در سال گذشته بر اثر حوادث ناشی از کار ، ۲۴۲ نفر از کار افتاده کلی و ۳۵۲ نفر نيز از کار افتاده جزئی شده‌اند. همچنين ۱۰۴۱ نفر نيز از سازمان تأمين ‌اجتماعی غرامت نقص عضو را دريافت کرده‌اند.

همچنين به گفته خداقلی ميرزائی، سرپرست اداره کل تأمين اجتماعی غرب تهران بزرگ، در هر روز کاری پنج نفر، در طول هر ماه ۱۳۶ نفر و در طول سال گذشته يک هزار و ۶۳۶ نفر از بيمه‌شدگان صندوق تأمين اجتماعی در سطح شعبه‌های غرب تهران بزرگ دچار حادثه ناشی از کار شده‌اند.

سرپرست اداره کل تأمين اجتماعی غرب تهران بزرگ، عمده‌ترين عامل اين حوادث را سقوط کردن و لغزيدن ۱۱۴ مورد، ضرب‌خوردگی ۲۸۷ مورد، بريدگی و قطع اعضای بدن ۱۲۹ مورد و کمترين آن را دو مورد سوختگی اعلام کرده است.

اين آمارها در شرايطی منتشر می‌شود که بسياری از آسيب‌ديدگان ناشی از حوادث کار، کارگران روزمزد و بدون پوشش تأمين اجتماعی هستند که در آمارهای سازمان‌های دولتی به ثبت نرسيده‌اند.


 


کلمه:در حالیکه نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه و طراح اصلی طرح استیضاح وزیر اقتصاد گفت که استیضاح‌کنندگان جلسه‌ای که منجر به توافق با وزیر اقتصاد شود، نداشته‌اند و استیضاح وزیر منتفی نشده است، کاظم دلخوش ، نماینده حامی دولت می گوید: در کشور ۷۰ میلیونی اتفاق اختلاس طبیعی است ؛ اگر قرار باشد همه خوب باشند که بدی معنی ندارد .

به گزارش سامانه خبری اعتدال این عضو فراکسیون انقلاب اسلامی افزود: مهم این است که با پیش آمدن این اتفاق قوه قضاییه ؛دستگاه های نظارتی و اطلاعاتی کار خود را به درستی انجام دهند؛ استیضاح وزیر اقتصاد عملی نیست ، مجلس وظایف بانک مرکزی را به دولت سپرده است و استیضاح وزیر چاره حل مشکل نیست.

از سویی ، حسن نوروزی نماینده رباط کریم نیز گفته است: اتفاق بزرگی در کشور افتاده است، با این اختلاس صورت گرفته وزیر اقتصاد باید خودش استعفا دهد و اگر این کار انجام ندهد ، وظیفه شرعی و ملی ما ، استیضاح ایشان است.

وی افزود: این اتفاق ضربه هولناکی به اعتماد ملی بوده است، ایشان باید دقت بیشتری می کردند؛ از ابتدا انتخاب آقای خاوری اشتباه بوده است با وجود اینهمه افراد حزب الهی و متدین انتصاب خاوری و برخی از مدیران بانک ها نادرست بوده است و ایشان باید باسخگو باشند.

وی تاکید کرد: استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس ۱۰۰ در ۱۰۰ عملی است.


 


کلمه:جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود نوشت: گفتن و نوشتن و فغان از گرانی دیگر ملال آور شده است به همان اندازه که خود این پدیده تلخ و دشوار است؛ اما چه می‌شود کرد غیر از همین گفتن‌ها و نوشتن‌ها؟ گرچه تنها چیزی که در هر بار تکرار این قصه پرغصه تغییر می‌کند، قیمت‌هایی هستند که دیگر این اواخر روزانه بالا می‌روند و گاه ساعتی! ولی ریشه‌ها و علت‌ها همان‌هایی هستند که همیشه بوده‌اند و اتفاقاً چاره و علاج هم همانی است که کارشناسان و ناظران و دلسوزان بارها و بارها گفته‌اند اما دریغ از گوش شنوا.

داستان گرانی‌های چند ماه گذشته به نظر می‌رسد اکنون سمت و سوی دیگری پیدا کرده است و اگر تا پیش از این در برابر انتقاد افکار عمومی و رسانه‌ها از افزایش قیمت‌ها، مسئولان امر از راه حل‌های کوتاه مدت و برنامه ریزی‌های ضربتی برای مهار موج گرانی سخن می‌گفتند چند سالی است که اساساً این انتقادات پاسخی از جنس انکار دریافت می‌کنند و اگر در معدود مواردی هم گرانی از بیخ و بن انکار نمی‌شود، علت العلل آن احاله به غیب و دستهای پشت پرده و دسیسه‌های دانه درشت‌ها می‌شود و آدرسی می‌یابد از جنس ناکجاآباد جغرافیای تاریخ!

در این میان، مردمی می‌مانند مبهوت و مستأصل که با افزایش هفته به هفته قیمت‌ها چه کنند؟ عده‌ای که در ابتدای توزیع یارانه‌های نقدی دل به این ۴۵ هزار تومان خوش کرده بودند امروز با گوشت و پوست و استخوانشان معنای انذارهای کارشناسانی را درک می‌کنند که قدرت خرید این مبلغ ناچیز را رو به افول پیش‌بینی می‌کردند و هشدار می‌دادند که در آینده‌ای نه چندان دور این ۴۵ هزار تومان به مبلغی بسیار کمتر کاهش می‌یابد البته نه در ظاهر بلکه از لحاظ قدرت خرید.

حال امروز همان موعد است چرا که با انتشار آمارهای رسمی از تورم که این شاخص را برای نیمه نخست سال حدود ۱۸ و سه دهم درصد اعلام کرده اند، به راحتی می‌توان محاسبه کرد که قدرت خرید ۴۵ هزار تومان یارانه نقدی در شهریور سال ۹۰ نسبت به شهریور سال ۸۹ حدود ۱۸ درصد کمتر شده است. به عبارت دیگر با ۴۵ هزار تومان ۱۸ درصد کمتر از سال قبل می‌توان خرید کرد

این محاسبه سرانگشتی بدون در نظر گرفتن برخی اخبار نیمه رسمی است که تورم شهریور ماه امسال را نسبت به مرداد ماه همین سال بالغ بر ۲۸ درصد محاسبه و اعلام می‌کنند.

موضوع نگران کننده‌تر در این محاسبات این است که براساس شواهد و قرائن و مستندات موجود، بار اصلی این تورم نیز بر دوش کالاها و خدمات پرمصرف جامعه مانند پوشاک، لوازم التحریر، مواد خوراکی و... است؛ مواردی که به تنهایی سهمی حدود ۳۰ درصدی در محاسبه شاخص تورم دارند.

این درحالی است که به گفته مسئولان، مسکن و هزینه تأمین آن طی ماه‌های اخیر، افزایش چشمگیری نداشته است تا بتوان نرخ فزاینده تورم را ناشی از آن دانست، گرچه شاخص اجاره بهای مسکن از افزایشی سرسام آور برخوردار بوده است.

علیرغم همه‌ی این گلایه‌ها و انتقادات، باید به فکر چاره بود. تکرار این مکررات بی‌تردید سودی برای دولت و ملت ندارد چرا که هردو به عمق مشکلات واقفند.

از این رو به نظر می‌رسد باید تمهیداتی کوتاه مدت و عاجل اندیشید تا حداقل اگر فشار اقتصادی موجود کاسته نمی‌شود، افزایش نیابد.

اقداماتی از قبیل مدیریت نقدینگی سرگردان در جامعه، که با هجوم به بازارهای مختلف ضمن ایجاد التهاب در آنها زمینه دلالی و فعالیت‌های غیرمولد را فراهم می‌آورد، یکی از راهکارهای مفید خواهد بود.

تأمل و توقف در اجرای گام‌های بعدی اصلاح قیمت در روند هدفمندسازی یارانه‌ها یکی دیگر از اقدامات ضروری است چرا که به اذعان تمامی کارشناسان و ناظران آگاه، جامعه و اقتصاد ایران به هیچ وجه تاب تحمل، جهش‌های قیمتی بیشتر را ندارد و امکان مدیریت فرایندهای اقتصادی در این صورت از بین می‌رود.

اقدام دیگری که باید صورت گیرد، پرهیز مسئولان از انکار مشکلات اقتصادی و فرافکنی است چرا که این قبیل رفتارها افکار عمومی را دچار یأس و سرخوردگی و طبیعتاً سرمایه‌های اجتماعی را دچار خزان می‌کند. گوش مردم از این قبیل مطالب پر است و تکرار چنین سخنانی فقط می‌تواند تولید بی‌اعتمادی کند. برای دولتمردان، به ویژه در یک نظام دینی، هیچ سرمایه‌ای بالاتر و کارآمدتر از صداقت نیست. فقط با صداقت و اعتراف به قصورها و تقصیرها و پذیرش واقعیت هاست که می‌توان اعتماد مردم را جلب کرد. از این مهم‌تر اینست که افرادی که از اداره صحیح کشور عاجزند، با اعتراف به عدم کارائی، مسئولیت‌ها را به افراد توانمند بسپارند و به فرمان الهی "ان‌الله یأمرکم ان تؤدواالأمانات الی اهلها" عمل نمایند.


 


روزنامه جهان صنعت در سرمقاله امروز خود به قلم خاطره وطن خواه نوشت: آمارهایی که طی ماه‌های اخیر به نقل از رییس مرکز آمار و مسوولان بانک مرکزی درباره وضعیت اقتصادی کشور مطرح می‌شود که مهم‌ترین شاخصه آن هم نرخ تورم است، نشان از صعود رکود اقتصادی با شیب بالا در اقتصاد کشور دارد.

تا آنجایی که اطلاعات و اخبار آشکار نشان می‌دهد ظاهرا دولت برای برون‌رفت از این وضعیت منتظر اجرای فازهای بعدی اجرای قانون یارانه‌هاست، از همین رو است که شاید مدیران و متولیان اقتصادی کشور چه دولتی و چه خصوصی موضوع فوق را به عنوان مساله‌ای اولویت‌دار و حساس در دستور کار سال خود قرار نداده‌اند.

از سوی دیگر خبر می‌رسد که دولت به شدت تمام به دنبال تزریق درآمد‌های نفتی کشور به صورت نقدی به جامعه است و تلاش‌ها حاکی است که این برنامه برای پرکردن خلاء‌های موجود رکود و بیکاری با چاشنی یارانه نقدی است.

اگرچه ممکن است این اقدام به صورت مسکن و موقتی تب احتمالی مشکلات اقتصادی را پایین بیاورد یا در نقطه‌های بحرانی به صورت موردی مشکلات جدی را سرپوش بگذارد اما بی تردید اگر برنامه‌ای جدی برای حل کارشناسی و سیستماتیک این معضل دنبال نشود قطعا تورم ۲۵ درصدی سال ۸۶ چندان دور نیست کما اینکه رییس مرکز آمار گفته است که در خردادماه ما با ثبت ۱۹ درصد تورم تا آستانه نرخ ۸۶ پیش رفته‌ایم.

کارشناسان هشدار می‌دهند این رکود اقتصادی که برای چهارمین سال متوالی گریبان اقتصاد ایران را گرفته است، تبدیل به طولانی‌ترین رکود اقتصادی در تاریخ ایران می‌شود به عبارت دیگر در کنار رکود اقتصادی سال‌های ۱۳۳۷ تا ۱۳۴۱ ما شاهد طولانی‌ترین رکود در اقتصاد ایران خواهیم بود. اگرچه بخش مسکن تحرکات بسیار اولیه‌ای از خود نشان می‌دهد و بر همین اساس ممکن است ما دچار رونق مختصری در بخش مسکن شویم، اما دیگر بخش‌های اقتصادی حتما راکد خواهند بود و صنعت رشد کندی را پشت سر می‌گذارد که این نشانه بیماری در اقتصاد ایران است و نیاز به علاج فوری و زمانبر دارد.


 


کلمه:سایت آینده در تحلیلی به سخنان حداد عادل استناد کرده و نوشته است:

« نباید دوباره مجلسی مثل مجلس ششم سر کار بیاید » ، « ما اگر بخواهیم با هم تسویه حساب کنیم هیچ‌وقت به نتیجه نمی‌رسیم» ؛ «اگر بخواهیم گله‌مندی‌های قبلی‌مان را به زبان بیاوریم به اتحاد نمی‌رسیم » ؛ « در شرایط امروز بهتر است ما پرونده های یکدیگر را رو نکنیم، چون این چیزی است که آن ها می خواهند » ؛ « باید به شدت مراقب باشیم که دچار اختلاف و جنگ لفظی بین خودمان نشویم، این همان چیزی است که مخالفان اصولگرایان دنبال آن هستند ».

این جملات - بخوانید هشدارهای - غلامعلی حداد عادل است که این روزها زیاد شنیده می شود . حداد عادل که از وقتی از کرسی ریاست مجلس هفتم پایین آمد،‌ تا اندازه ای احتیاط و عزلت را برگزید و حتی در صحن علنی مجلس نیز نطق خاصی نکرد. اما این روزها حداد عادل لب به سخن گشوده و این طور که از فحوای کلامش پیداست ، حداد عادل نگران است . اما نگران چه ،‌ مشخص نیست .

وی در برنامه پارک ملت شبکه اول حضور یافت و به برخی شبهات از جمله رانت به دخترش برای تحصیل در خارج، تعلق برجهایی در شیراز به وی و نیز بالارفتن جایگاه سیاسی او بعد از نسبت خانوادگی با رهبر انقلاب پاسخ داد و همه آنها را رد کرد و بعضا ناشی از اقدامات رقبا دانست.

با این حال وقتی به دسته بندی های سیاسی موجود کشور نگاه کنیم می بینیم که نگرانی های حداد منطقی به نظر نمی رسد . رئیس پیشین مجلس ایران، به اصولگرایان هشدار داده ممکن است سرنوشتی مانند سرنوشت اصلاح‌طلبان در دومین دوره انتخابات شوراها در انتظار آنان باشد.

وی در تازه ترین اظهاراتش در گفت و گو با ارگان مطبوعاتی حزب موتلفه تصریح کرده :« اگر گروه های اصلی جناح اصولگرا نتوانند در مورد ارائه یک فهرست واحد انتخاباتی به توافق برسند، ممکن است در انتخابات آینده مجلس، از اصلاح طلبان شکست بخورند » .

این اظهارات حداد عادل یادآور داستان شبهای برره یکی از سریالهای طنز است که چند سال قبل پخش می شد . در یکی از داستانهایش اهالی آنجا روزی مانور نظامی داشتند . ‫غروب که شد همه آش و لاش برگشتند و زخمی و اسیر هم دادند. از آنها پرسیدند، چه شده ؟ که جواب شنیدند : در جریان مانور از دشمن فرضی به شدت شکست خوردیم. حداد عادل می گوید معتقد است انتخابات پیش رو تک قطبی نخواهد بود و با اطمینان می گوید « اصلاح طلبان شرکت می کنند و ما یک انتخابات جدی خواهیم داشت » ، اما مجموعه اظهار نظر سران جریان اصلاح طلب تاکنون نشان می دهد که چنین اراده ای در اردوگاه آنان دیده نمی شود و آنها کماکان بر فراهم آمدن شرایط اصلاح طلبان تاکید دارند؛ امری که از سوی برخی چهره های سیاسی جایگزین «توبه از فتنه» شده و لذا پذیرفته نیست .

از سوی دیگر وقتی اظهارات آیت الله جنتی مبنی بر اینکه « اساسا نیازی به حضور اصلاح طلبان در انتخابات نیست » را به یاد بیاوریم که در پاسخ به شروط انتخاباتی سیدمحمد خاتمی گفته شد، نشان می دهد رییس کمیسیون فرهنگی مجلس تحلیلش از فضای انتخاباتی کشور ، بیشتر از آنکه منطبق بر واقعیت باشد، بر ایده‌آلها و آرزوهایش سوار است؛ همان آرزوهایی که در سال ۸۴ در قالب دود سفید هرگز از دودکش اصولگرایان بیرون نیامد و اصولگرایان نتوانستند بر سر یک کاندیدا به توافق برسند و صندلی ریاست جمهوری به فردی رسید که اینک نیز بار دیگر اسباب چند دستگی آنان شده است .

البته وقتی خبرنگار واقع بین هفته نامه موتلفه از حداد پرسید "زمزمه‌هایی که در بسیاری از محافل زمزمه‌هائی شنیده می‌شود که ماحصل اصول‌گرایی، دولتی شد که ۳۰۰۰ میلیارد اختلاس کرد."، وی چندان به این موضوع توجه نکرد و وضعیت اصولگرایان را کاملا متفاوت با احمدی نژاد و بسیار خوب توصیف کرد.

حدادعادل عضو کمیته ۷ نفره داوری است و خوب به آنچه در گروه ۸+۷ می گذرد آگاه است . اختلاف دیدگاه اعضای همین گروه درخصوص لزوم پیوستن یا نپیوستن جبهه پایداری ، دیگر از حد اختلاف نظر گذشته و این روزها آخرین هشدارها به سران جبهه پایداری برای عدم تک روی داده می شود .

حدادعادل هم که تا چندی قبل در حمایت از اصولگرا بودن جبهه پایداری سخن می گفت ، این روزها لحنش علیه آنان تندتر شده و بعید نیست او که روزگاری می گفت : «عده‌ای برای خدا نباید در انتخابات شرکت کنند» تا چند وقت دیگر این جمله را خطاب به دوستانش بگوید . دوستانی که عده ای دیگر از اصولگرایان معتقدند عملا در زمین جریان بازی می کنند . در عین حال همچنان به آنان نرمش نشان می دهد و می گوید ممکن است با آمدن آنها ۸+۷ حتی ۸+۹ شود.

در حال حاضر همفکران حداد عادل هرچند فعلا صراحتا بر زبان نمی آورند، اما مشخص است که دل از پیوستن جبهه پایداری های به گروه ۸+۷ کنده اند و نگرانی شان نه بابت حضور اصلاح طلبها، بلکه از طیف نزدیک به مشایی در انتخابات مجلس نهم است. آنان به خوبی این را دریافته اند که جبهه پایداری رقیب اصولگرایان خواهد بود . حداد نیز بعید است متوجه این موضوع نشده باشد و برای همین نگران بازی خوردن اصولگراها در جبهه خودی است و نه حضور اصلاح طلبان. اما وی این را به زبان نمی آورد زیرا شاید نقش های دیگری را برای خود متصور است ؛ نقشهایی فراتر از رییس کمیسیون فرهنگی مجلس و حتی ریاست مجلس . لازمه رسیدن به آن جایگاه نیز سکوت کردن است یا لااقل کمتر سخن گفتن و در نهایت محافظه کارانه حرکت کردن.

یکی از سوالت مجری برنامه شبکه اول از حداد این بود که برخی می گفتند بعد از نسبت خانوادگی با رهبری، جایگاه سیاسی شما تقویت شده که حداد پاسخ داد: البته این طور که نشد.


 


کلمه:همزمان با برگزاری نمایشگاه یک روزه "زاینده رود، مادر مدنیت اصفهان" طومار یک کیلومتری درخواست حق آبه زاینده رود و گاوخونی توسط شهروندان اصفهانی امضا خواهد شد.

به گزارش مهر، در این نمایشگاه یک روزه که از ساعت ۹ الی ۲۱ روز جمعه ۲۲ مهرماه برگزار می شود، مجموعه‌ای از عکس، پوستر، کاریکاتور، شهر، خط و ... همراه با پخش فیلم، شب شعر و اجرای موسیقی زنده نمایش داده شده و اجرا می شود.

این نمایشگاه به همت جمعی از سازمانهای مردم نهاد پارک ملت اصفهان(روبروی هتل کوثر،از سی و سه پل تا باغ نور) برگزار و از علاقه مندان دعوت می شود جهت بازدید از این نمایشگاه و امضای طومار یک کیلومتری درخواست حق آبه زاینده رود و گاوخونی حضور بهم رسانند.


 


جـــرس: در پی اجرای حکم شلاق برای پیمان عارف، دانشجوی ارشد ستاره دار و زندانی سیاسی در زندان اوین، گروهی از فعالان دانشجویی و حقوق بشری زندانی، ضمن محکوم نمودن این اقدام حاکمیت، از افکار عمومی انتظار خواستند در مقابل این رخداد سکوت نکرده، فعالانه حاکمیت را به نقد کشیده و زشتی عملکرد حکومتگران را فریاد بزنند.

امضا کنندگان این نامه، همچنین شلاق بر گرده پیمان را "شلاقی دیگربار بر گرده جنبش دانشجویی" ذکر کرده و خواستار باز شدن فضای دانشگاهی و آزادی زندانیان سیاسی و بویژه آزادی دانشجویان زندانی و بازگشت ایشان بر سرکلاس درس و نیز اعاده حق تحصیل دانشجویان ستاره دار و تعلیقی، بعنوان بخشی از "ضروری ترین خواسته های جنبش فراگیر و دموکراسی خواه سبز" ذکر کردند.

متن این بیانیه که نسخه ای از آن در اختیار جرس قرار گرفت، به شرح زیر است:

یکشنبه با چشمانی گریان از غم دوری وشادمان از بازگشت پیمان نزد خانواده و بازیابی آزادیش، در آغوشش گرفتیم و بوسه بر صورتش زدیم و بر دوستی اش بالیدیم و رهسپارش ساختیم. اما شادیمان دیری نپایید و ساعاتی بعد در ملاقات از رنجی شنیدیم که ناجوانمردانه بر تن خسته و بیمار این فعال باسابقه دانشجویی روا داشته اند.
رنج پیمان رنجورمان ساخت و سربلندی و استقامتش مغرورمان.

ما لازم می دانیم ضمن ابراز همدردی با پیمان عارف عزیز، چند نکته را به عرض ملت ایران برسانیم:

۱- پیمان عارف به دلیل نگارش نامه سرگشاده به محمود احمدی نژاد درباره سرکوب نهاد دانشگاه و خواست اعاده آزادیهای آکادمیک و بویژه مطالبه حق تحصیل به عنوان مبنایی ترین حق صنفی جامعه دانشگاهی به این مجازات ننگین دچار آمد.
ما فکر می کنیم که کماکان تمامی مسائل و مطالباتی که پیمان عزیز در نامه سرگشاده اش به محمود احمدی نژاد مطرح ساخته بود مبتلا به فضای دانشگاهی ایران بوده و آن مطالبات بروز و قابل طرح می باشد و در طی این دو سال و نیم نیز نه تنها شرایط بهبود نیافته و آن مطالبات محقق نشده بلکه بر سرکوب دانشگاه و انباشت مطالبت محقق نشده افزوده گردیده است.

٢- اجرای حکم شلاق تعزیری به صورت حدی و به دور از موازین شرعی و قانونی را عملی وحشیان می دانیم و از افکار عمومی انتظار داریم در مقابل این رخداد سکوت نکرده فعالانه حاکمیت را به تیغ نقد کشیده زشتی عملکردش را آنچنان فریاد کند که دیگر احدی از مقامات قوه قضائیه جسارت نکند برخلاف موازین قانونی با زندانیان سیاسی چنان کند که با پیمان سرافرازمان کردند.

۳- شلاق بر گرده پیمان را شلاقی دیگربار بر گرده جنبش دانشجویی می دانیم و تاکید مجدد بر باز شدن فضای دانشگاهی و آزادی زندانیان سیاسی و بویژه آزادی دانشجویان زندانی و بازگشت ایشان بر سرکلاس درس و نیز اعاده حق تحصیل دانشجویان ستاره دار و تعلیقی را از ضروری ترین خواسته های جنبش فراگیر و دموکراسی خواه سبز می انگاریم.

دکتر سید محمد سیف زاده عضو موسس کانون مدافعان حقوق بشر و وکیل دادگستری
سما نورانی دانشجوی اخراجی بهایی و فعال حق تحصیل
مصطفی نیلی فعال دانشجویی سابق دانشگاه امام خمینی قزوین
جواد علیخانی فعال دانشجویی دانشگاه چمران اهواز
آرش صادقی فعال دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی
احمد شاهرضایی فعال دانشجویی دانشگاه یزد
مهدی خدایی فعال دانشجویی و حقوق بشر دانشگاه آزاد
ضیاء نبوی فعال دانشجویی محروم از تحصیل دانشگاه مازندران و سخنگوی شورای دفاع از حق تحصیل
سعید جلالی فر فعال دانشجویی محروم از تحصیل دانشگاه زنجان
مجید دری فعال دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی

گفتنی است، پیمان عارف، فعال دانشجویی محروم از تحصیل و روزنامه نگار، بعد از ماهها حبس، روز هفدهم مهرماه در حال آزاد شد، که مورد اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق قرار گرفت.
در حکم نهایی این فعال دانشجویی وی به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت مادام‌العمر از حرفه روزنامه‌نگاری و عضویت و فعالیت در احزاب سیاسی محکوم شده بود.

روز گذشته، دانشجویان و دانش‌آموختگان لیبرال دانشگاه‌های ایران نیز، با انتشار بیانیه ای، ضمن محکومیت اجرای این حکم، خواهان ائتلاف نیروی سیاسی مخالف، جهت تغییر وضع موجود شده بودند.


 


جـــرس: معاونت فرماندهی کل سپاه پاسداران، جریان انحرافی (طیف دولتی ها و حامیان محمود احمدی نژاد) را "شبیه ترین گروه به هاشمی رفسنجانی" دانست و در بیان خصوصیات این جریان انحرافی گفت: "بزرگترین گناه گروه انحرافی بازی کردن با آبروی نظام بود، چرا که طی دو سال اخیر، فساد سازمان یافته در دستگاهها توسط این گروه سازمان دهی شده و تبدیل به باند شده است ."

به گزارش تارنمای «هم اندیشی»، محمدحسین صفار هرندی، در نشست به «مخاطرات امروز و فردا»، با اشاره به سخنان اخیر رهبری، گفت: "انحراف در جایی رخ می دهد که به بهانه بعضی از امور، از کارهای دیگر غفلت شود مثلا به بهانه عقلانیت از معنویت و شریعت غفلت شود."

وی در معرفی مصداق های خود، از سازمان مجاهدین خلق و انجمن حجتیه نام برد و در ادامه گفت: "انجمن حجتیه نوعی از سکولاریسم است که اعتقاد دارد با جمع دین و سیاست دین تباه می شود و در مقابل گروهی هستند که معتقد هستند با دخالت دین در سیاست، سیاست دچار مشکل می شود."

وی در خاتمه به بررسی جریان موسوم به "انحرافی" پرداخت و در خصوصیات آن اظهار داشت: "جریان انحرافی چون نقشی در هدایت مردم ندارد و در این زمینه مشروعیتی ندارد با روحانیت که متولی این امر هستند درگیر شده است... جریان انحرافی نیز شبیه ترین گروه به هاشمی رفسنجانی است... بیشترین انحراف این گروه انحراف عملی است که به مقتضای گسترش قدرت خود هر عملی را انجام می دهند از اظهار معنویت گرفته تا عکس گرفتن با هنر پیشه های کذایی."

هرندی در خاتمه بزرگترین گناه گروه انحرافی (دولتی ها) را "بازی کردن با آبروی نظام" دانست و بدون اشاره به فساد عمق یافته در ارگان نظام گفت: "در دوسال اخیر فساد سازمان یافته در دستگاهها مختلف که صدای بسیاری از دلسوزان را در اورده است توسط این گروه سازمان دهی شده و تبدیل به باند شده است "


 


جـــرس: در واکنش به ملاقات اخیر محمد خاتمی و عبدالله نوری و صدور بیانیه در خصوص لزوم تامین شرایط انتخابات آزاد در کشور، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی مدعی شد: "کسی که دلسوز نظام باشد، برای حضور در انتخابات شرط نمی‌گذارد."

به گزارش مهر، محمد نبی حبیبی که در پایان نشست دبیران حزب موتلفه اسلامی سخن می‌گفت، بدون اشاره به عدم برقراری شرایط انتخابات آزاد و منصفانه و عادلانه، ادعا کرد: "شرط و شروط حضور در انتخابات را قانون معین کرده است. اگر کسی به قانون ملتزم باشد، قبل از انتخابات به آن شرط و شروط و بعد از انتخابات هم به رای ملت که میزان التزام عملی است، التزام خود را نشان می‌دهد."

حبیبی با اشاره به ملاقات خاتمی و عبدالله نوری و صدور بیانیه توسط این دو فعال اصلاح طلب در مورد شرایط حداقلی اصلاح طلبان برای شرکت احتمالی در انتخابات، مدعی شد: "آقایان برای حضور در انتخابات بحث تغییر قانون اساسی و نیز آزادی مجرمانی که محکومیت‌های امنیتی دارند را مطرح می کنند، آنها باید بدانند اساسا مشروعیت سیاسی آنها پس از حضور در پادگان نبرد نرم آمریکا علیه ملت ایران در سال 88 و سربازی در گروهان دشمن در نزد مردم از بین رفته است."

وی تظاهرات حکومتی نهم دی را "رفراندوم سراسری 9 دی" خواند و مدعی شد: آقایان بعد از این رفراندم از نگاه ملت مشروعیتی ندارند تا در انتخابات شرکت کنند. آنها خود را از یک مخالف قانونی به یک مخالف غیرقانونی فرو کاهیدند، لذا باید تلاش خود را در جهت کسب مشروعیت سیاسی متمرکز کنند، نه شرط و شروط گذاشتن و شاخ و شانه کشیدن برای نظام و مردم."

دبیرکل حزب محافظه کار موتلفه، بدون رویکرد به قانون، عرف و اخلاق سیاسی، با حمله به اصلح طلبان افزود: چطور ممکن است نماینده‌ای که قرار است در مجلس سوگند یاد کند، پاسدار حریم اسلام و نگهبان جمهوری اسلامی باشد و از قانون اساسی دفاع کند ، قبل از انتخابات شرط بگذارد که می‌خواهد قانون اساسی را تغییر دهد. چطور ممکن است نماینده‌ای که قرار است به نمایندگی از دوم خردادی‌ها در مجلس سوگند یاد کند، هر روز که رادیو بی‌بی‌سی صدای پیر استعمار در جهان را باز می‌کنیم، شروع می‌کند به مداحی از جریان دوم خرداد و عناصری که این جریان را رهبری می‌کنند."

حبیبی ادعا کرد: "ما معتقدیم هنوز هم دیر نشده است، یک ضلع رقابت که بنای بی‌مهری با مردم و نظام را گذاشتند، می‌توانند از این راه غیر صحیح برگردند و با مردم همراه شوند تا بتوانند به عنوان یک ضلع مشروع در انتخابات حضور پیدا کنند."

دبیر کل حزب موتلفه با اشاره به دیدار اخیر چند عضو آن تشکل با سید حسن خمینی، گفت: "ما مطرح کردیم مردم مایل‌اند بیت امام متعلق به مردم باشد و در یک جناح محصور نشود، مردم مایلند یادگار امام مواضع فراجناحی داشته باشد و سیدحسن خمینی ‌موافق این دیدگاه بود."

حبیبی در بخش دیگری از این گفت‌وگو اظهار عقیده کرد: "ما باید همواره آماده باشیم. چون در وسط معرکه نبرد نرم آمریکا قرار داریم و لذا بصیرت سیاسی را نباید فراموش کنیم، ما باید حواس خود را جمع کنیم. فاصله‌ای ولو اندک از خیمه اردوگاه ولایت فقیه ما را وارد خیمه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی دشمنان نظام می‌کند، متاسفانه کسانی که در امتحان الهی سال 88 از ولایت فقیه فاصله گرفتند. طعمه گرگ‌های درنده طراحان نبرد نرم آمریکا شدند و آنها موفق شدند این جماعت را پاره پاره کنند."


 



دولت آمریکا سپاه قدس ایران را متهم به برنامه‌ریزی برای ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن و بمب‌گذاری سفارت‌خانه‌های عربستان سعودی و اسرائیل در این شهر کرده است. در همین ارتباط فردی به نام منصور ارباب سیار در آمریکا دستگیر شده و علیه ایرانی دیگری به نام غلام شکوری که در ایران به سر می‌برد کیفرخواست صادر کرده است.

۲۰ مهر - ۱۴:۳۳وزیر خارجه ایران: آمریکا مجبور به عذرخواهی می‌شود
وزیرخارجه ایران در واکنش به این اتهام، آن را «سناریوی ضد ایرانی جدید آمریکا» و «ناشیانه» خوانده است که واشنگتن را «مجبور به عذرخواهی» خواهد کرد.

علی اکبر صالحی در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفته است: آمریکایی‌ها با طرح این گونه سناریو‌ها قصد فرافکنی دارند چرا که کشورشان مشکلات داخلی زیادی دارد و این روز‌ها شاهد موج تظاهرات مردمی علیه سیاست‌های دولت آمریکا و افزایش فقر و سیر نزولی منحنی اقتصاد در آمریکا هستیم.

او گفته است: ما با عربستان سعودی روابط دو جانبه خوبی داریم و اگر اختلاف نظرهایی هم بین ما هست مربوط به مسایل بین‌المللی است و نه مسایل دو جانبه.

وزیر خارجه ایران همچنین گفته است: ما هرگز از مقابله استقبال نمی‌کنیم اما اگر بخواهند علیه ما از سیاست مقابله استفاده کنند، ما هم قدرت مقابله داریم.

به گفته او، در صورت استفاده از سیاست مقابله علیه ایران، چنان سیلی محکمی خواهند خورد که عواقب آن برای آن‌ها به‌شدت وخیم خواهد بود.

۲۰ مهر - ۱۴:۳۳وزیر خارجه ایران: آمریکا محبور به عذرخواهی می‌شود
وزیرخارجه ایران در واکنش به این اتهام، آن را «سناریوی ضد ایرانی جدید آمریکا» و «ناشیانه» خوانده است که واشنگتن را «مجبور به عذرخواهی» خواهد کرد.

علی اکبر صالحی در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفته است: آمریکایی‌ها با طرح این گونه سناریو‌ها قصد فرافکنی دارند چرا که کشورشان مشکلات داخلی زیادی دارد و این روز‌ها شاهد موج تظاهرات مردمی علیه سیاست‌های دولت آمریکا و افزایش فقر و سیر نزولی منحنی اقتصاد در آمریکا هستیم.

او گفته است: ما با عربستان سعودی روابط دو جانبه خوبی داریم و اگر اختلاف نظرهایی هم بین ما هست مربوط به مسایل بین‌المللی است و نه مسایل دو جانبه.

وزیر خارجه ایران همچنین گفته است: ما هرگز از مقابله استقبال نمی‌کنیم اما اگر بخواهند علیه ما از سیاست مقابله استفاده کنند، ما هم قدرت مقابله داریم.

به گفته او، در صورت استفاده از سیاست مقابله علیه ایران، چنان سیلی محکمی خواهند خورد که عواقب آن برای آن‌ها به‌شدت وخیم خواهد بود.

۲۰ مهر - ۱۴:۱۴احضار کاردار سوئیس به وزارت خارجه ایران
با احضار کاردار سوئیس در تهران، به‌شدت به اتهامات اخیر آمریکا اعتراض کرده است.

امروز چهارشنبه کاردار سوئیس در غیاب سفیر آن کشور، به وزارت خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی به این اتهامات به وی ابلاغ شده است.

طبق این گزارش، رئیس اداره آمریکای شمالی وزارت خارجه در این دیدار ضمن محکوم‌کردن ادعای دولت آمریکا، آن را «شانتاژ سیاسی» خوانده است.

۲۰ مهر - ۱۴:۰۱یادداشت آتلانتیک: تردیدها درباره اتهام آمریکا به ایران
وب‌سایت ماهنامه معتبر «آتلانتیک» در یادداشتی درباره اتهام اخیر، نوشته است که این ماجرا بیشتر به «داستان تخیلی جاسوسی» شباهت دارد و تاکید کرده که تصور چنین طرحی شبیه به آن چه که دادستان کل آمریکا ادعا کرده، «بسیار دشوار» است.

مس فیشر در این یادداشت یادآوری می‌کند که جمهوری اسلامی در حمایت از تروریسم سابقه‌ای طولانی دارد و رقابت ایران و عربستان به حالتی شبیه به جنگ سرد منطقه خاورمیانه بدل شده است. اما با وجود تمام انگیزه‌هایی که ایران می‌تواند برای اجرای این طرح داشته باشد مشخص نیست که دستاورد یک چنین اقدامی برای ایران واقعا چه خواهد بود.

این یادداشت می‌گوید: ایران هیچ گاه حمایت خود را از تروریسم پنهان نکرده ولی فقط در موارد و شرایطی که یا به نفع حکومت جمهوری اسلامی بوده یا واقعا چنین تصور می‌شده است.

تحلیل‌گر مجله آمریکایی «آتلانتیک» سپس سوال‌هایی در این باره پرسیده است:

- اگر ایران تا این حد به خود دردسر بدهد که یک بمب‌گذاری را برای اجرا در خاک آمریکا طراحی کند چرا یک مقام نه چندان مهم را هدف قرار دهد؟

- اگر ایران قرار است در خاک آمریکا حمله‌ای را سازمان‌دهی کند، چرا این کار را در سال‌های پس از حملات یازده سپتامبر و به عنوان مثال در اوج جنگ عراق انجام نداد؟

- چرا یک چنین حمله‌ای را درست چندی پس از آزادی دو کوهنورد آمریکایی انجام دهد که در نوع خود نوعی مصالحه‌طلبی در برخورد با آمریکا بود.

چرا آن طور که دادستان کل آمریکا ادعا می‌کند ایران برای انجام این طرح لازم است با باندهای قاچاق مواد مخدر مکزیک همکاری کند؟

- آیا ارسال پول به آمریکا یا صحبت در مورد این توطئه در مکالمات تلفنی واقعا می‌تواند روش مرسوم دستگاه اطلاعاتی کشوری مثل ایران باشد؟

این یادداشت در عین حال نوشته است: حوادث عجیب‌تر از این نیز قبلا اتفاق افتاده و شاید ایران یک اشتباه بزرگ و ابلهانه مرتکب شده باشد.

احتمال دیگری که نویسنده وبسایت آتلانتیک مطرح کرده، این است که شاید این دو ایرانی که اسم آن‌ها در این پرونده عنوان شده واقعا قصد انجام یک چنین بمب‌گذاری را داشته‌اند، ولی عضو سپاه پاسداران یا نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی نیستند و اگر هم بوده‌اند شاید خودسرانه این کار را کرده‌اند.

۲۰ مهر - ۱۳:۵۵رئیس مجلس: در حدی نمی‌دانم که به آن پرداخته شود
رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس طرح این اتهام را «شیطنت احمقانه» نامیده و گفته است که آمریکایی‌ها می‌خواهند با «حرف‌های سبک و پوشش خبری مفصل، مشکلات داخلی خود را سرپوش بگذارند».

علی لاریجانی با تاکید بر این‌که «ایران با عربستان سعودی روابط متعارف دارد»، گفته است که مقام‌های آمریکایی نمی‌توانند با این «رفتار لجن» در مقابل موج بیداری اسلامی در منطقه سد ایجاد کنند.

آقای لاریجانی در عین حال گفته است: من این مسئله را در حدی نمی‌دانم که به آن پرداخته شود.

۲۰ مهر - ۱۳:۴۶«ابراز انزجار» نماینده ایران در سازمان ملل
نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به‌بان کی مون، دبیرکل آن، «انزجار» خود از اتهام‎ آمریکا به ایران را ابراز کرده و این اتهام‌ها را «به شدت و با قاطعیت» رد کرده و نوشته که ایجاد این «داستان‌های ساختگی» روشی خطرناک در روابط بین کشور‌ها است.

محمد خزاعی نوشته است که ایران خود قربانی تروریسم است و متقابلا مقام‌های اسرائیلی را به ترور دانشمندان هسته‌ای ایران در سال‌های گذشته و آمریکا را به حمایت از آن ترور‌ها متهم کرد.

۲۰ مهر - ۱۳:۳۳رهبر جمهوری اسلامی واکنشی نشان نداد
بر اساس گزارش‌هایی که تاکنون منتشر شده است آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در سخنرانی خود در شهر کرمانشاه در غرب ایران، هیچ واکنشی به اتهام آمریکا درباره تلاش ایران برای ترور بمب‌گذاری در واشنگتن نشان نداد و اشاره‌ای به آن نکرد.

۲۰ مهر - ۰۹:۵۰چه کسانی از شلیک به عربستان سود می‌برند
آرش غفوری،‌ روزنامه نگار سیاسی، عقیده دار که ماجرای سوقصد به جان سفیر عربستان در واشنگتن و ایجاد تنش بین روابط ایران و آمریکا به نفع موجودیت محمود احمدی‌نژاد است.

وی می‌نویسد: هرگونه بحران در روابط خارجی ایران، به خصوص وقتی پای اسرائیل و آمریکا در میان باشد نوشدارویی است که قبل از مرگ سهراب - احمدی‌نژاد - به دست او می‌رسد و چه خوب که این نوشدارو را رستم -آیت الله خامنه ای-، به دست او برساند. فراموش نکنیم که متهم اصلی، سپاه قدس است. نیروی فرامرزی ایران که در سلسله مراتب نظامی هم به فرماندهی کل سپاه پاسخگو نیست و مستقیماً به رهبر جواب می‌دهد.

ادامه مطلب را بخوانید.

۲۰ مهر - ۰۸:۱۰خانه محل زندگی یکی از ایرانیان متهم
این تصویری است که آسوشیتدپرس از خانه محل زندگی منصور ارباب سیار در تگزاس منتشر کرده است. آقای سیار متهم است که در طرح توطئه ترور سفیر عربستان در آمریکا که از سوی ایران برنامه ریزی و هدایت شده، دست داشته، اتهامی که مقامات جمهوری اسلامی آن را رد کرده‌اند.


۲۰ مهر - ۰۷:۵۱مهدی خلجی: ایران از به رسمیت شناخته شدن ناامید شده است
مهدی خلجی، پژوهشگر ارشد موسسه تحقیقات خاورمیانه واشنگتن، در یادداشتی که برای مردمک نوشته می‌گوید به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی نومید است از این‌که آمریکا و اروپا آن را به مثابهٔ یک دولت به رسمیت بشناسند و با او به شکلی برابر رفتار کنند و بدان اعتماد نمایند. در نتیجه شاید گمان می‌کند چرا از امتیازات یک گروه یا مافیا بودن به جای یک دولت بودن استفاده نکند؟ جمهوری اسلامی به بهبود روابط‌اش با اروپا امیدی ندارد چه رسد به عادی شدن مناسبات با آمریکا. در نتیجه، شاید می‌اندیشد وقتی امید دوستی نیست، بهتر است دشمنی تمام عیار باشد.

به نوشته آقای خلجی نشانه‌های بسیاری گواهی می‌کنند ایران می‌خواهد شبح جنگ سرد را دوباره بر فراز جهان سرگردان کند. ایران آرزو دارد بتواند نقش شوروی را بازی کند و در ارعاب‌آفرینی جای آن را پر نماید. توانایی و برتری ایران نه در قدرت نرم‌اش بل‌که در میزان ویران‌گری و ترس‌آفرینی‌اش است. هرچه متحدان غرب در منطقه و خود آمریکا بیشتر از ایران بترسند، ایران امکان حفظ منافع ایدئولوژیک‌اش را بیشتر می‌بیند. جمهوری اسلامی نگران است اگر نترساند دوام نیاورد. ترور سفیر سعودی در واشنگتن - اگر موفقیت‌آمیز می‌بود - همهٔ معادلات منطقه را دگرگون می‌کرد. آن‌چه در بحرین، یمن و سوریه می‌گذرد مطلوب جمهوری اسلامی نیست. اما عربستان در رویدادهای جاری در این کشور‌ها دست بالا را دارد.

آقای خلجی می‌نویسد که میرحسین موسوی در یکی از بیانیه‌های خود نوشت بخشی از سپاه پاسداران در پی تحریک آمریکا برای حملهٔ نظامی به ایران است. ترور سفیر سعودی در واشنگتن مخصوصا اگر به کشته شدن چند سناتور آمریکایی هم می‌انجامید، بهانه‌ای به دست دولت آمریکا برای انتقام‌گیری می‌داد. این ترور اگر انجام می‌شد در حکم اعلام جنگ با ایالات متحده بود. شاید کسانی که چنین تروری را طراحی کردند، امید به واکنش نظامی و سخت آمریکا داشتند تا بتوانند بحران داخلی در ایران را به شکلی قاطعانه حل کنند؛ تسویه حسابی خونین با مخالفان خود در درون حاکمیت انجام دهند و مردم را نیز تحت حکومتی نظامی سرکوب نمایند.

این تحلیلگر مسائل ایران می‌نویسد انگیزهٔ جمهوری اسلامی از طراحی این ترور هرچه باشد، احتمال آن‌که در آیندهٔ نزدیک رهبران ایران بحرانی تازه بیافرینند تا هزینهٔ این رسوایی بین المللی را جبران کنند بسیار زیاد است. بمبی که در واشنگتن منفجر نشد، ممکن است جای دیگری منفجر شود، لبنان، عراق، افغانستان یا جایی که گمان کمتر کسی بدان می‌رسد.

۲۰ مهر - ۰۵:۴۷سابقه «عملیات تروریستی» منسوب به ایران در خاک آمریکا
گرچه این نخستین بار است که دولت آمریکا، دولت جمهوری اسلامی را رسما به تلاش برای انجام عملیات تروریستی در ایالات متحده متهم می‌‌‌کند اما پیش از این هم نام جمهوری اسلامی در ارتباط با یک پرونده ترور دیگر در رسانه‌های آمریکایی مطرح شده است.

علی اکبر طباطبایی یکی از شهروندان ایرانی است که در ۳۱ تیر ۱۳۵۹ در خانه اش در ایالت مریلند آمریکا به ضرب گلوله کشته شد. مرکز اسناد حقوق بشر ایران مینویسد که آقای طباطبایی یک چهره شناخته شده در محافل سیاسی بوده و پیش از انقلاب به عنوان وابسته مطبوعاتی سفارت ایران در واشنگتن کار می‌کرده است. بر اساس گزارش این مرکز آقای طباطبایی موسس و رئیس بنیاد آزادی ایران، یک سازمان مخالف جمهوری اسلامی و از منتقدان بی پروای آیت الله خمینی بود که چندین بار در رسانه‌های ایالات متحده ظاهر شده بود.

بر اساس گزارش روزنامه واشنگتن پست قاتل آقای طباطبایی فردی بود به اسم دیوید یلفیلد، یک آمریکایی آفریقایی تبار بود که مسلمان شده بود و نام خود را به داوود صلاح الدین تغیبر داده بود و پس از انجام این عملیات تروریستی به تهران فرار کرده و با «استقبال گرم» روبرو شد.

بر اساس این گزارش داوود صلاح الدین در آذر ۵۸ به عنوان گارد محافظ سفارت ایران استخدام شد و پس از آن که روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا قطع شد، صلاح الدین مسئول حفاظت دفتر حفظ منافع ایران در سفارت الجزایر شد. گزارش مرکز اسناد حقوق بشر ایران حکایت از آن دارد که صلاح الدین در خرداد ۱۳۵۹ در ازای دریافت پنج هزار دلار، به توصیه یکی از دانشجویان ایرانی که در دفتر حفظ منافع ایران در سفارت الجزایر کار می‌کرد، در عملیات آتش زدن یک انتشاراتی در خیابان ویسکانسین همکاری کرد که دولت آیت الله خمینی را به فساد متهم کرده بود. سپس از او خواسته شد تا به خاطر دولت ایران آدم بکشد.

این گزارش مدعی است همان فرد به صلاح الدین پنج هفته فرصت، پنج هزار داد و فهرستی از پنج نفر از کسانی را که مخالف دولت ایران بودند سپرد. علی اکبر طباطبایی در صدر این فهرست بود. بر اساس این گزارش صلاح الدین در مصاحبه‌ای با برنامه خبری تلویزیون آمریکا در پاسخ به این سوال که این تصمیم کجا گرفته شد، گفت که این تصمیم را در ایران در تهران گرفتند. من این طور فکر می‌کنم. صلاح الدین می‌گوید به او قول داده شده بود که اگر این قتل‌ها را انجام دهد دولت ایران تمام مخارج او را خواهد پرداخت تا در هنگ کنگ طب سنتی و ورزش‌های رزمی بیاموزد. صلاح الدین در پوشش یک مامور پست به در خانه آقای طباطبایی رفت. آن طور که خودش در فیلم مستندی با عنوان «فراری آمریکایی» ادعا میکند: هنگامی که [طباطبایی] برای امضا دم در آمد من به او شلیک کردم. به همین سادگی.

او سپس از فرودگاهی در مونترال عازم پاریس شد. در راه در روزنامه هرالد تریبون خبر دست داشتن خود را در این قتل خواند. او چهل و هشت ساعت پس از ترک مونترال به سفارت ایران در ژنو پناه برد. در سفارت ایران در ژنو برای او ویزای ایران صادر شد و یک هفته بعد صلاح الدین وارد فرودگاه تهران شد. مرکز اسناد حقوق بشر ایران می‌نویسد که او پس از ورود مورد استقبال مخصوص از جانب دیپلمات‌ها و چند فرد مهم در سپاه پاسداران قرار گرفت و در یک خانه امن سپاه ساکن شد. این سایت می‌نویسد که صلاح الدین ادعا می‌کند که در تهران با وزیر خارجه وقت صادق قطب زاده دیدار کرده و یک دیدار خصوصی سی و پنج دقیقه‌ای هم با آیت الله خمینی داشته است. صلاح الدین هنوز یک فراری بین المللی است و اگر چه محاکمه نشده است اما در مصاحبه‌هایی که انجام داده به تیراندازی به طباطبایی اعتراف کرده است.

۲۰ مهر - ۰۵:۳۰مایکل رابین: رابطه دو سر نفرت ایران و عربستان
مایکل رابین محقق موسسه «اینترپرایز» در یادداشتی که در وبلاگ سی.ان.ان منتشر شده مینویسد که سرکشیایران نسبت به ایالات متحده و اسرائیل چیز جدیدی نیست، اما طرح ایران برای ترور سفیر عربستان در واشنگتنبسیاری از مردم را شگفت زده کرده است. اما دشمنی ایران با عربستان کسی را متعجب نکرده است. او می‌نویسد تنها خیلج فارس نیست که بین این دو کشور فاصله انداخته است بلکه شکاف‌های عمیق فرقه‌ای میان شیعه و سنی و عرب و فارس پیشینه چند قرنی دارد.
قبل از انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ در آمریکا بین ایران و عربستان رابطه عشق و نفرت برقرار بود. از سویی تفاوت‌های مذهبی و قومی دو قدرت منطقه را گرفتار کرده بود و از سوی دیگر دو پادشاهی سنتی خود را در جنگ سرد در یک جبهه و در مقابل کمونیسم و افراطیون می‌دیدند که وضع موجود را تهدید می‌کردند.
آقای رابین به موضوع جنگ هشت ساله بین ایران و عراق اشاره میکند که در جریان آن نزدیک به یک میلیون نفر جان خود را از دست دادند. او مینویسد چیزی که ایرانیان فراموش نمی‌کنند کمک های بزرگ اقتصادی عربستان سعودی به عراق در جریان جنگ هشت ساله است.
سپس بهار عربی پیش آمد. بحرین یک کشور عربی است با اکثریت شهروندان شیعه مذهب که مورد حمایت ایران هستند و عربستان برای کمک به خاموش کردن اعتراض‌ها نیروهایش را به بحرین فرستاد.
مایکل رابین می‌نویسد خلیج فارس همیشه داغ است اما افشاگری‌‌های این روزها آن را از همیشه داغ‌تر کرده است.

۲۰ مهر - ۰۴:۵۲عادل همان است که از آمریکا خواسته بود «سر مار» را بزند
روزنامه کریستین ساینس مونیتور، می‌نویسد که عبدالجبیر عادل همان کسی است که بر اساس اسناد ویکی لیکس از آمریکا خواسته بود سر مار را بزند. در یکی از این اسناد که ویکی لیکس ادعا کرده به وزارت امور خارجه آمریکا مربوط است آمده در دیدار پادشاه عربستان با دو مقام آمریکایی، ملک عبدالله خواستار حمله آمریکا به ایران شده است.

عبدالله در دیدار ماه آوریل 2008 خود با رایان کروکر سفیر آمریکا در عراق و ژنرال پترائوس فرمانده وقت نیروهای آمریکا در عراق این خواسته را مطرح کرده است.بر اساس ادعای ویکی لیکس، سفیر عربستان در واشنگتن به سفیر آمریکا در ریاض گفته است که پادشاه از آمریکا می خواهد که «سر این مار را قطع کند.»
در بخش زیادی از این اسناد که مربوط به وزارت امور خارجه آمریکا و سفارت خانه های این کشور در ترکیه، عراق، ژاپن و ده ها کشور دیگر هستند، رهبران برخی کشورهای منطقه خاورمیانه از جمله اسرائیل، عربستان، امارات متحده عربی و اردن از آمریکا خواسته اند که «شر ایران» را کم کند. آنها نگران برنامه اتمی ایران و نفوذش در عراق و نزدیکی اش به حزب الله لبنان و گروه فلسطینی حماس بوده اند.

۲۰ مهر - ۰۲:۴۰واکنش کاربران سایت‌های رسانه‌های عربی
کاربران عرب اینترنت واکنش‌های مختلفی به خبر«کشف توطئه ترور» سفیر عربستان سعودی در آمریکا، از سوی ایران نشان داده‌اند. یک کاربر عراقی در پای این خبر در سایت العربیه نوشته است از صمیم قلب امیدوار است عربستان به ایران حمله کند. کاربری به اسم ولید محمد می‌نویسد که این بهانه‌ای برای حمله به ایران است. کاربری به اسم عثمان الوعل می‌نویسد هر حرکت سیاسی و امنیتی باید دلیل معقولی داشته باشد. ایران از کشتن سفیر عربستان آن هم در آمریکا چه سودی می‌برد؟ کاربری به اسم الفیفی می‌گوید علاقه‌ای به دخالت ایران در امور داخلی کشورهای منطقه ندارد اما به سناریوهایی که باعث می‌شود کشورهای عربی با اسرائیل در یک جبهه قرار بگیرند علاقه‌ای ندارد. یک کاربر سعودی این سایت نوشته است که ایران از زمان ساسانیان از اعراب متنفر است. این نه اولین بار است و نه آخرین بار که حکومت آخوندی صفوی ایران سعی میکند به شیوهای بزدلانه دست به جای استدلال دست به ترور بزند. یک کاربر سعودی دیگر می‌گوید غرب و در راس آنها آمریکا میخواهند اسلام سیاسی را محو کنند و از اسرائیل حمایت کنند. اما ایران لباس دین پوشیده و این خطرناک تر است. ایران از درون و آمریکا از بیرون میخواهند اسلام را نابود کنند. کاربری به اسم مد امین نوشته است که اصلا به نفع ایران نیست که عملیات بزرگی مثل بمب گذاری در سفارت عربستان در واشنگتن را انجام بدهد .ایران نه احمق است و نه اهل چنین کاری. کاربری به اسم علاوی اللبنانی مینویسد حکومت ایران یک حکومت بی پروا و متکبر و مغرور است و بر کشورهای عربی واجب است که با حکومت ایران مبارزه کنند . ایران از نتیجه جنگ هشت ساله با عراق عصبانی است. من برای جنگیدن با ایران آماده‌ام. کاربری به اسم عبدالرحمن الحربی مینویسد همه چیز برای ایران مجازی است. ایران دولت احمقی دارد که نظیرش در جهان مدرن دیده نمیشود. مردمش از فقر میمیرند و نفتش صرف کینه توزی میشود. شیعیان اقلیتی هستند که اصحاب پیامبر را لعنت می‌کنند. آنها برای امت صلاح الدین (صلاح الدین ایوبی، فرمانده جنگهای صلیبی که به سرکوب شیعیان معروف است) خطرناک هستند.

یک کاربر سایت الجزیره از کانادا نوشته است این یک دروغ بزرگ و کار آمریکایی‌هاست که می‌خواهند ناکامی در جنگ عراق و افغانستان و دشواری‌های اقتصادی شان را چنین پنهان کنند. بعد از ایران نوبت کشور اسلامی دیگری است. کاربری به اسم مراقب در سایت الجزیره نوشته است که نمیتوان به آمریکا اعتماد کرد. این کشور میخواهد آتش فتنه میان ایران و عربستان را روشن کند. کاربری به اسم ناضل جهاد از مصر در سایت الجزیره می‌نویسد که این بازی جدیدی از اسرائیل با کمک آمریکا و عربستان است که قربانیان آن اسلام و ملت‌های اسلامی خواهند بود. کاربری به اسم عبدالرحمن زکارنه از فلسطین مینویسد ای عرب‌ها و ای مسلمانان چرا همیشه آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها را تایید می‌کنید و خودتان را تکذیب می‌کنید. من معتقدم که این فقط تلاش برای روشن کردن آتش فتنه بین مسلمانان است و برکت آن به صهیونیست‌ها می‌رسد. کاربری به اسم یزید بشار از اردن می‌نویسد که به خدا که ای ایران! آمریکا و اسرائیل و عربستان علیه‌ات متحد می‌شوند و از روی زمین محوت می‌کنند و این نتیجه حماقت خودت است.
کاربری به اسم خیدار از آلمان مینویسد خیلی خنده دار است که ایران بخواهد سفیر عربستان را آن هم در آمریکا بکشد. چرا در آمریکا و نه در پاکستان یا بنگلادش و تاجیکستان که آسانتر است. این دروغ آمریکاییهاست. آنها در مورد وجود سلاح های هستهای در عراق دروغ گفتند. نباید به اسرائیل فرصت بدهیم که بین ما تفرقه بیندازد.

۲۰ مهر - ۰۲:۰۶بیانیه سفارت عربستان در واشنگتن
سفارت عربستان سعودی در واشنگتن در بیانیه‌ای از واکنش سازمان‌های امنیتی مسئول آمریکا برای جلوگیری از عملیات مجرمانه علیه سفیر این کشور قدردانی کرده است. این سفارتخانه در بیانیه خود آورده است که این توطئه نقض آشکار هنجارها، استانداردها و کنوانسیون‌های بین المللی و در تضاد با اصول انسانی است.

۲۰ مهر - ۰۱:۴۴تحلیل‌گر فارین پالیسی: بالا گرفتن جنگ سرد میان ایران و عربستان
سیمون هندرسون یک محقق «موسسه تحقیقات خاورمیانه واشنگتن» در یادداشتی که برای وبلاگ فارین پالیسی نوشته می‌گوید بعد از انتشار جزيیات حیرت آور دست داشتن ایران در توطئه ترور سفیر عربستان در ایران این سوال ایجاد می‌شود که چرا باید ایران چنین بدنامی‌ای برای خود فراهم کند که دست کم بر سیاستهای آمریکا در مقابل ایران تاثیر می‌گذارد.

او می‌نویسد اگر چنین توطئه‌ای عملی میشد صد تا صد و پنجاه نفر شامل چندین سناتور کشته می‌شدند و فشار زیادی بر کاخ سفید وارد می‌شد تا واکنش نظامی در مقابل ایران نشان دهد. او به سخنان رامین مهمان پرست اشاره می‌کند که این اتهام را یک «نمایش مضحک» می‌داند اما می‌گوید آیا این نشانه‌ای از سیاست تهاجمی تازه جمهوری اسلامی است؟

سیمون هندرسون می‌نویسد: واکنش عربستان سعودی چه خواهد بود در شرایطی که هفته گذشته وزیر کشور عربستان شاهزاده نایف به شیعیان این کشور هشدار داده بود که از «کشورهای خارجی» دستور نگیرند و منظورش دولت ایران بود. او گفته بود که عربستان در مقابل شورشیان ناراضی که ثبات ملی مملکت پادشاهی را به خطر بیندازند با مشت آهنین برخورد خواهد کرد.

ملک عبدالله و عادل الجبیر سفیر عربستان در واشنگتن، روز اول اکتبر با مشاور عالی امنیت ملی آمریکا، تام دانیلون دیدار کردند تا در مورد «شماری از موضوعات مشترک مورد علاقه» گفتگو کنند. اکنون می‌دانیم یکی از آنها چه بوده است.

آقای هندرسون می‌نویسد موضوعی که اهالی واشنگتن را هم در کنار سیاستمداران تحت تاثیر قرار می‌دهد این است که توطئه قرار بوده در رستورانی در محله جورج تاون واشنگتن اتفاق بیفتد جایی که الجبیر هفته‌ای دو بار آنجا غذا می‌خورد. شرط می‌بندم آنجا کافه میلانو در جورج تاون است جایی که یکی از رستوران های مورد علاقه الجبیر بود.

۲۰ مهر - ۰۰:۵۸اتهام تروریستی در خاک آمریکا: اولین بار
بررسی سریع مردمک نشان می‌دهد که این اولین‌بار است که دولت ایران به صورت رسمی در یک دادخواست قضایی متهم به اقدام تروریستی در خاک آمریکا شده است. همچنین از یازده سپتامبر تاکنون هیچ دولت خارجی متهم به اقدام تروریستی در داخل خاک آمریکا نشده است.

۲۰ مهر - ۰۰:۵۱واکنش کلینتون: احتمال انزوای بیشتر ایران
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه گفت که توطئه مرتبط با دولت ایران برای ترور سفیر عربستان باعث منزوی شدن بیشتر تهران خواهد شد. به گزارش رویترز خانم کلینتون به خبرنگاران گفت که ما با دوستان و شرکای خود مشورت خواهیم کرد که چگونه پیامی قاطع بفرستیم. به گفته وزیر امور خارجه آمریکا این عمل مغایر با ضوابط بین المللی است و باید به آن پایان داده شود. او گفت وقت آن است که پیغامی قاطع به ایران بفرستیم و این کشور با انزوای بیشتری در جامعه بین المللی روبرو خواهد شد.

۲۰ مهر - ۰۰:۲۹واکنش معاون وزیر خارجه ایران
معاون وزیر خارجه ایران مشارکت ایران در طرح ترور سفیر عربستان در ایران را «تبلیغ آمریکا برای انحراف افکار عمومی ازبحران در این کشور و انزوای رژیم صهیونیستی» ارزیابی کرد.

حسن قشقاوی، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در گفت‌و‌گو با شبکه خبر، انتشار خبر دستگیری یک ایرانی به جرم شرکت در طرح ترور سفیر عربستان در آمریکا را «ابهام آمیز»، «نخ نما» و «طرحی در راستای سیاست‌های خصمانه آمریکایی-صهیونیستی» دانست.

آقای قشقاوی هم مانند علاءالدین بروجردی اتهام زنی به ایران در جریان یک پرونده تروریستی را با اعتراض‌های چند روز گذشته در نیویورک و دیگر شهرهای آمریکا پیوند زده و گفته است: رسانه‌های غرب و مقامات کشورهای استکباری به خصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش دارند تا با این جنجال‌های بی‌اساس افکار عمومی را از بحران اخیر آمریکا و نیز سرنوشت رو به افول رژیم صهیونیستی در منطقه منحرف کنند.

معاون وزیر خارجه بر وجود اختلاف دیدگاه میان ایران و عربستان، تاکید کرد که رابطه این دو کشور بر «احترام متقابل میان مسلمانان» استوار است و این خبر تاثیری بر رابطه ایران و عربستان نخواهد داشت.

۲۰ مهر - ۰۰:۲۷واکنش عربستان؛ احتمال فراخواندن سفیر
عبدالله الشمشیری یک مقام دولتی در ریاض امروز گفته است که پس از کشف تلاش دولت ایران برای انجام یک عملیات تروریستی علیه سفیر این کشور، مردم عربستان از دولت انتظار دارند که دست به یک «اقدام جدی» بزند.

به گزارش الاهرام ، آقای شمشیری گفته است که کمترین انتظار آن است که عربستان سفیر خود را از ایران فرابخواند.

۲۰ مهر - ۰۰:۲۵کیرک: اقدام ایران در حد «اعلام جنگ» علیه آمریکاست
سانتور آمریکایی، مارک کیرک، در یک گفت‌وگوی رادیویی، اقدام ایران در حد «اعلام جنگ» علیه ایالات متحده است.

این سناتور آمریکایی از دولت آمریکا خواسته تا از طریق تحریم بانک مرکزی ایران باعث سقوط این بانک و تحت‌الشعاع قرار دادن پول ملی ایران شود.

۲۰ مهر - ۰۰:۰۵جلسه دادگاه: سوم آبان
سی ان ان گزارش کرده که اولین جلسه دادگاه سوم آبان ماه برگزار خواهد شد.

۱۹ مهر - ۲۳:۴۴واکنش رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به اتهام تروریستی
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، مطرح شدن پرونده دخالت ایران در ترور سفیر عربستان در آمریکا را «تلاش برای انحراف افکار عمومی از قیام مردمی وال استریت» دانست.

علاءالدین بروجردی، در گفت و گو با خبرگزاری فارس این پرونده را «توطئه جدید آمریکایی - صهیونیستی» خواند تا اوباما از بحران اقتصادی و سیاسی‌‌ رها شود.

او گفت که ایران یکی از قربانیان تروریسم است و به همین دلیل اتهام‌هایی اینچنین تنها می‌تواند «یک دروغ بزرگ» باشد.

۱۹ مهر - ۲۳:۴۲اصرار خبرگزاری فارس بر دستگیری دو متهم
در حالی که مقام‌های آمریکایی اعلام کرده‌اند که در جریان طرح ترور سفیر عربستان در واشنگتن تنها یک نفر دستگیر شده و متهم دیگر در ایران به سر می‌برد، خبرگزاری فارس اصرار دارد که آمریکا دو ایرانی را در جریان این پرونده دستگیر کرده است.

این رسانه نزدیک به سپاه پاسداران در خبر کوتاه و گزارش تشریحی خود درباره نشست رسانه‌ای وزیر دادگستری آمریکا به نقل از «خبرگزاری‌های غربی» نوشته است: «دو ایرانی به اتهام دست داشتن در توطئه بمب‌گذاری در آمریکا بازداشت شده‌اند.»

در تازه‌ترین گزارش خبرگزاری فارس آمده است: وزیر دادگستری آمریکا و رئیس اف‌بی‌آی این کشور اعلام کرده‌اند که ‌این دو ایرانی دستگیر شده «غلام شکوری» و «منصور ارباب سیار» نام داشته و تلاش داشتند، ‌ سفیر عربستان در آمریکا ترور کنند.

در کیفرخواست انتشار یافته از سوی دادگستری آمریکا آمده است: غلام شکوری، فرد دومی است که در این پرونده متهم شده است. این فرد در ایران بسر می‌برد و دارای مقام مهمی در سپاه قدس ایران است.

۱۹ مهر - ۲۳:۴۱واریز ۱۰۰ هزار دلار به حساب اف بی آی
یکی از بخش‌های جالب کیفرخواست شیوه پرداخت پول به اف بی آی توسط ارباب سیار را توضیح می‌دهد. در کیفرخواست آمده است که مامور اف بی آی که خود را به جای فروشنده مواد مخدر در مکزیک جا زده بوده از ارباب سیار خواسته که مبلغ صد هزار دلار به حساب وی در نیویورک برای شروع عملیات واریز شود.

ارباب سیار نیز در دو نوبت مبلغ ۵۰ هزار دلار به شماره حسابی که اف بی آی برای این منظور ایجاد کرده بوده، واریز می‌کند به تصور اینکه حساب بانکی مربوط به کارتل‌های مواد مخدر در مکزیک است.

۱۹ مهر - ۲۳:۴۰عکس منصور ارباب‌سیار منتشر شد
کلانتری نیوسس کانتی در ایالت تگزاس آمریکا، این عکس از منصور ارباب‌سیار را منتشر کرده است.

وبسایت تلویزیون خبری abc آمریکا، در شرح آن نوشته که این عکس در سال 2001 و پس از بازداشت آقای ارباب سیار به اتهام دزدی گرفته شده است.

۱۹ مهر - ۲۳:۳۹سپاه قدس چیست؟
سپاه قدس، نیروی ویژه و زیرشاخه‌ای از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که در کنار ستاد مشترک، نیروی زمینی، نیروی هوایی و نیروی دریایی واحدهای پنج گانه این نهاد نظامی را تشکیل می‌دهد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نخستین ماه‌های پیروزی انقلاب سال ۱۳۵۷ در ایران شکل گرفت و نیروی نظامی شهری به شمار می‌آمد که قرار بود با انضباط را در شهر‌ها و روستا‌ها برقرار و از تحریک و توطئه و خرابکاری در موسسه‌های دولتی، ملی، مراکز عمومی و سفارتخانه‌ها جلوگیری کند.

با شدت یافتن جنگ ایران عراق و نیاز به اعزام نیرو، شاخه‌ای در سپاه تاسیس شد که نیروی قدس نام گرفت که در واقع نیروی مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.

فعالیت این بخش از سپاه با حمایت از کردهای ایران در مقابله با صدام پررنگ شد. سپاه قدس در جریان جنگ شوروی و افغانستان از احمدشاه مسعود حمایت کرد.

فعالیت برون مرزی سپاه قدس از زمان حمله آمریکا به افغانستان و سپس عراق پررنگ‌تر شد. حرف و حدیث‌ها درباره این نیروی نظامی ایران بسیار است و عده‌ای این گروه را به دخالت در اوضاع سیاسی منطقه، به ویژه دامن زدن به تفرقه قومی و مذهبی در عراق از طریق اجرای عملیات تروریستی و انتقال اسلحه به مخالفان محلی متهم می‌کنند.

در ماه‌های گذشته و با گسترده شدن ناآرامی‌ها در شهرهای مختلف سوریه علیه بشار اسد، اتحادیه اروپا شاخه برون مرزی سپاه پاسداران را به کمک و پشتیبانی از حکومت بشار اسد و دخالت در سرکوب معترضان متهم کرد.

۲۹ اردیبهشت امسال وزارت خزانه‌داری‌ آمریکا، قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و محسن چیذری یکی دیگر از فرماندهان ارشد سپاه قدس را به اتهام دخالت در سرکوب معترضان سوری تحریم کرد.

علاوه بر این دوم شهریور ۱۳۹۰، ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای سپاه قدس را تحریم کردند.

حضور سپاه قدس در جریان حمله اسرائیل به لبنان و حمایت از بازماندگان جریان امل، مشارکت در جنگ بوسنی و هرزگوین و حضور فعال در سرکوب اعتراض‌های مردمی پس از انتخابات مناقشه برانگیز سال ۱۳۸۸ از جمله فعالیت‌های علنی این بخش از سپاه پاسداران است.

۱۹ مهر - ۲۳:۳۸متن کامل اطلاعیه وزارت دادگستری
وزارت دادگستری آمریکا اطلاعیه درباره اتفاقات امروز منتشر کرده که حاوی بخش عمده ای از کیفرخواست منتشر شده علیه دو متهم اصلی پرونده است. متن پی دی اف این اطلاعیه به زبان انگلیسی را در زیر ببینید:

اطلاعیه وزارت دادگستری


۱۹ مهر - ۲۳:۲۲عربستان سعودی واکنش نشان داد
نیویورک تایمز جدیدترین واکنش مقامات عربستان سعودی را منتشر کرده است.

عبدالله الشمری، یک مقام سعودی در ریاض، پیش‌بینی کرده است که اتفاقات امروز باعث خواهد شد که روابط ایران و عربستان به «پایین‌تر سطح خود» تا امروز برسد. این مقام عربستانی گفت با وجود اینکه هنوز دولت عربستان اقدامی صورت نداده، اما پیش‌بینی که رویارویی دیپلماتیک غیرقابل اجتناب خواهد بود.

«ما انتظار واکنشی جدید و سخت از سوی دولتمان داریم که حامل این پیام به ایران است که دیگر بس است. اگر ما روابط دیپلماتیکمان با ایرانی‌ها را حفظ کنیم، آنها تصور خواهند کرد که ما ضعیف هستیم و همچنان تلاش می‌کنند تا به ما حمله کنند.»

۱۹ مهر - ۲۳:۰۹ارباب سیار امروز در دادگاه حاضر می‌شود
با وجود اینکه تنها چند ساعت به پایان وقت اداری در آمریکا باقی نمانده است، خبرگزاری‌ها گزارش داده‌اند که آقای ارباب‌سیار قرار است امروز (سه‌شنبه) برای تفهیم اتهام در دادگاه حاضر شود.

۱۹ مهر - ۲۲:۵۷آمریکا چهار نفر از اعضای سپاه قدس را تحریم کرد
دولت آمریکا اسامی چهار نفر از اعضای سپاه قدس را امروز در لیست تحریم‌های خود قرار داد. این چهار نفر عبارتند از:

۱- قاسم سلیمانی - فرمانده سپاه قدس
۲- حامد عبداللهی
۳- عبدالرضا شهلایی - جانشین فرمانده سپاه قدس
۴- علی غلام شکوری - یکی از متهمان پرونده و عضو سپاه قدس

دولت آمریکا پیش از این سپاه قدس را تحریم کرده بود.

۱۹ مهر - ۲۲:۵۴ماجرا چگونه لو رفت؟
براساس کیفرخواست منتشر شده، دولت آمریکا مدعیست که ارباب سیار مامور مخفی اف بی آی را با قاچاقیان مواد مخدر اشتباه گرفته بوده و تصور کرده بوده می‌تواند با پرداخت پول عملیات بمب‌گذاری و ترور در واشنگتن را اجرا کند. آقای ارباب سیار تا لحظه بازداشت اطلاع از هویت واقعی رابط خود در مکزیک اطلاع نداشته است.

۱۹ مهر - ۲۲:۴۷چرا سفیر عربستان؟
رابرت جوردن، سفیر سابق آمریکا در عربستان سعودی معتقد است دولت ایران سفیر عربستان در آمریکا را هدف گرفته به دلیل اینکه سفیر عربستان یک نیروی مثبت و سازنده میان ایالات متحده و عربستان سعودی است.

«بسیار مهم است که توجه داشته باشیم که سعودی‌ها و ایرانی‌ها مشغول یک جنگ جدی برای سلطه در خاورمیانه هستند. سعودی‌ها به ایران به عنوان یک تهدید علیه هژمونی خود در جهان عرب نگاه می‌کنند و ایران خود را وارد بسیاری از اتفاقات خاورمیانه کرده که بر خلاف منافع ملی سعودی‌هاست.» - رابرت جوردن

۱۹ مهر - ۲۲:۴۲واکنش وزارت امورخارجه ایران به اتهام ترور سفیر عربستان
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران خبر دست داشتن ایران در ترور سفیر عربستان در واشنگتن را «ادعای کذب» و «عاری از صحت» دانست و آن را تکذیب کرد.

رامین مهمان پرست، هرگونه عملیات تروریستی را محکوم کرده و طرح ادعای واشنگتن علیه ایران را «رفتاری نخ نما مبتنی بر سیاست‌های خصمانه آمریکایی-صهیونیستی» خوانده است.

آقای مهمان پرست گفته است که آمریکا و اسرائیل با طرح این ادعا می‌خواهند میان کشورهای مسلمان منطقه تفرقه بیندازند و اسرائیل را از انزوا خارج کنند.

۱۹ مهر - ۲۲:۳۸نزدیک به دو هفته در بازداشت
طبق کیفرخواست منتشر شده، آقای ارباب سیار در تاریخ ۲۸ سپتامبر برابر با ششم مهرماه در هنگام ورود به نیویورک دستگیر شده و بیشتر از ده روز است که در بازداشت به سر می‌برد. آقای ارباب سیار در تاریخ ۲۸ سپتامبر عازم مکزیک بوده، اما با هماهنگی دولت آمریکا و مکزیک از ورودش به خاک مکزیک گرفته شده و از آنجا با پرواز دیگری به نیویورک فرستاده شده است.

۱۹ مهر - ۲۲:۳۷سفیر عربستان در آمریکا کیست؟


عادل الجبیر در سال ۲۰۰۷ به عنوان سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده آمریکا منصوب شد. آقای جبیر ۴۹ سال دارد و از نزدیکان ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی محسوب می‌شود. آقای جبیر به خاطر نقش رسانه‌ای که بعد از یازده سپتامبر ۲۰۰۱ ایفا کرد، یک شخصیت شناخته شده در واشنگتن دی.سی است. وی اولین بار در سال ۱۹۸۷ به عنوان دیپلمات به آمریکا آمد و سال‌ها بعد به عنوان مشاور امور بین‌الملل ملک‌ عبدالله ایفای نقش کرد.

آقای جبیر از دانشگاه شمال تکزاس (North Texas University) لیسانس علوم سیاسی دارد و تحصیلات فوق لیسانس خود را در روابط بین‌الملل در سال ۱۹۸۴ در دانشگاه جورج واشنگتن به پایان رسانده است.

۱۹ مهر - ۲۲:۳۱واکنش خبرگزاری فارس به اتهام ترور سفیر عربستان
همزمان با برگزاری نشست رسانه‌ای وزیر دادگستری آمریکا و تشریح اقدام ایران برای ترور سفیر عربستان در این کشور، خبرگزاری فارس به نقل از رویترز نوشت: «پلیس آمریکا دو ایرانی را به اتهام دست داشتن در توطئه بمب گذاری در این کشور بازداشت کرده است».

اریک هولدر، وزیر دادگستری آمریکا در نشست رسانه‌ای خود اعلام کرده بود که یک ایرانی به اتهام مشارکت در طرح ترور بازداشت شده و یک ایرانی دیگر هم شناسایی شده که در ایران به سر می‌برد.

خبرگزاری فارس نوشته است: وزیر دادگستری آمریکا و رئیس اف‌بی‌آی این کشور ادعا می‌کنند، ‌ این دو ایرانی دستگیر شده «غلام شکوری» و «منصور ارباب سیار» نام داشته و تلاش داشتند، ‌ سفیر عربستان در آمریکا ترور کنند.

۱۹ مهر - ۲۲:۱۴غلام شکوری کیست؟
غلام شکوری فرد دومیست که در این پرونده متهم شده است. براساس کیفرخواست، این فرد در ایران بسر می‌برد و دارای مقام مهمی در سپاه قدس ایران است. سپاه قدس یکی از زیرمجموعه‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. آقای شکوری با آقای ارباب سیار نسبت خانوادگی دارد.

۱۹ مهر - ۲۲:۰۷منصور ارباب سیار کیست؟
تا این لحظه مشخص شده که منصور ارباب سیار ۵۴ ساله است و تابعیت ایرانی و آمریکایی دارد. آقای ارباب سیار تابعیت آمریکا را از طریق طی پروسه قانونی کسب کرده است. وی هم‌اکنون در بازداشت به سر می‌برد و در روزهای آینده در دادگاهی در نیویورک حاضر خواهد شد.


 


همزمان با افزایش قیمت تخم مرغ و پس از واردات این ماده غذایی گران قیمت از مبادی قانونی و مرزهای شمال غربی، مردم شرق هرمزگان شاهد عرضه تخم‌ مرغ‌های وارداتی قاچاقی هستند که تولید کشور عربستان است.

به گزارش فارس از میناب در شرق هرمزگان، مردم در روزهای اخیر با افزایش قابل توجه قیمت تخم‌مرغ مواجه هستند. علت اصلی این افزایش که متاثر از قیمت کشوری این کالا نیز است شیوع بیماری در مرغداری‌ها عنوان شده است.
مقرر شده بود با افزایش واردات، این سیر صعودی قیمت متوقف شود، اما به نظر می‌آید این اقدام‌ها آنچنان که باید تاثیری در قیمت نداشته و تنظیم بازار تخم‌مرغ با واردات نیز محقق نشده است.
با رشد قابل توجه قیمت تخم‌مرغ در جدیدترین خبر، نرخ این محصول به ازا هر شانه تخم مرغ در بازار میناب بالغ بر ۸ هزار تومان است که به دست مشتری می‌رسد.
اکثر مسئولان مرتبط با موضوع در میناب عمده دلیل این گرانی را پایین بودن تولید نسبت به میزان تقاضا اعلام کرده‌اند و گفته‌اند این موضوع قیمت‌ها را به میزان چشمگیری افزایش داده است.
اخبار منتشر شده در جراید و رسانه‌ها مبین این است که مسئولان، کاهش تولید در کنار افزایش تقاضا را عامل اصلی افزایش قیمت تخم مرغ اعلام کرده‌اند.

*جزئیات قیمت و فروش تخم مرغ در اسکله‌های شرقی
این امر باعث شده تا عده‌ای در شرق کشور و شهرستان‌هایی همانند سیریک و میناب با سوء استفاده‌ از شرایط، دست به وارد کردن تخم‌مرغ به صورت قاچاق از کشورهای همسایه و به‌طور مصداقی از بندر خصب در امارات متحده بزنند.
تحقیقات و جستجو در شهر میناب بیانگر این است، عده‌ای که بازار فروش تخم‌مرغ و به دنبال آن تقاضای مردم را مناسب دیده‌اند اقدام به وارد کردن تخم مرغ قاچاق از بندر خصب کرده‌اند.
اکنون تخم‌مرغی که از خصب به‌صورت قاچاق وارد بازار میناب می‌شود با قیمت هر کارتن ۴۱ هزار تومان به دست مغازه‌داران و با قیمت تخم‌مرغ معمولی بازار به دست مشتری در این شهر می‌رسد.
تحقیق‌ها نشان دهنده آن است که واردکنندگان تخم‌مرغ از بندر خصب بابت هر کارتن تخم‌مرغ در این بندر ۳۶ هزار تومان پرداخت می‌کنند.
مسیر قاچاق این محصول پس از بارگیری در بندر خصب از بنادر تیاب، کلاهی، کرگان و بندزرک به شهر میناب است و معمولا قاچاقچیان با قایق مسیر از این مناطق تا بندر خصب و بلعکس را شش ساعته طی می‌کنند.
قایق‌ها معمولا برای قاچاق کالا از بندر خصب در هوای طوفانی حرکت می‌کنند ولی برای آوردن تخم‌مرغ به لحاظ جلوگیری از شکسته شدن آن، هوای تقریبا ملایم را ترجیح می‌دهند.
هر قایق به طور میانگین ۶۰ کارتن تخم مرغ را از بندر خصب به مناطق یادشده وارد می‌کند.
گفته‌های برخی از افراد مطلع حاکی از آن است که تخم‌مرغ‌های قاچاق بخشی از عربستان به خصب و از آنجا از مسیر مذکور وارد ایران و میناب می‌شود.
برخی از کسانی که این محصول قاچاق را مصرف کرده‌اند از کیفیت و مزه آن ناراضی هستند که این خود احتمال این که تخم مرغ‌ها به جهت دوری از سیستم نظارتی بهداشت، از نظر بهداشتی دارای مشکل بوده و موجب به خطر افتادن سلامتی مردم شود نیز به وجود آورده است.
آنچه خبرنگار فارس در تحقیقات میدانی خود مشاهده کرده نقش تاریخ تولید و انقضا با جوهر سبز رنگ روی تخم‌مرغ‌های قاچاق تنها مشخصه و تفاوت ظاهری آن نسبت با سایر تخم مرغ‌های موجود در بازار است.
بندر خصب در کشور امارات قرار دارد و کالاهایی نظیر لاستیک خودرو، تلویزیون و وسایل برقی، آبمیوه، لوازم آرایشی، پتو، لامپ، سیگار و مشروبات الکلی از آن به بنادر میناب و سیریک قاچاق می‌شود.


 


سرویس مجلس "تابناک"- علي مطهري گفت كه صبح چهارشنبه استعفايش را تقديم هيات رييسه مجلس كرده است.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس گفت: در اعتراض به در دستور قرار نگرفتن نامه‌ي سوال از احمدی نژاد كه حدود 3 ماه و نيم قبل تقديم هيات رييسه مجلس شده است استعفا‌نامه‌ خود را تقديم هيات رييسه كردم.

مطهري گفت: اگر نامه‌ي سوال از احمدی نژاد در دستور كار مجلس قرار نگيرد هم‌چنان بر استعفاي اعتراضي خود پافشاري خواهم كرد.

نماينده‌ي مردم تهران در مجلس يادآور شد: بر اساس آيين‌نامه‌ي داخلي مجلس، پس از تقديم نامه سوال از احمدی نژاد مي‌بايست موضوع سوال در اولين جلسه‌ي علني مجلس اعلام وصول ‌شود؛ طبق آيين‌نامه يك هفته بعد از اين مرحله، موضوع نامه در صحن علني مطرح و سوال شونده نيم ساعت فرصت اظهار نظر دارد و بعد از آن نيز مخالفان سوال نيز نيم ساعت فرصت خواهند داشت تا به بيان ديدگاه‌هايشان درباره‌ي موضوع بپردازند و بعد از آن هم مجلس راي‌گيري خواهد كرد.

مطهري تاكيد كرد: با مسكوت ماندن نامه‌ي سوال از احمدی نژاد به اين نتيجه رسيدم كه استعفاي خود را تقديم هيات رييسه كنم چرا كه بنده به اين روش آقايان اعتراض دارم.


 


ایلنا: رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر کواکبیان درخصوص سکوت لاریجانی درباره خبر رسانه‌های غربی مبنی بر برنامه‌ریزی ایران در ترور سفیر عربستان در آمریکا و بمب گذاری در سفارت اسرائیل، گفت: این مسئله شیطنت احمقانه‌ای است، آن‌ها می‌خواهند با سروصدای مفصلی که راه انداختند و با حرف‌های سبک و پوشش خبری مفصل، مشکلات داخلی خود را سرپوش بگذارند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، علی لاریجانی خاطرنشان کرد: این‌ها بازی کودکانه‌ای را آغاز کردند، چرا که مسئله سازی بین کشورهای منطقه نمی‌تواند راهکار مناسبی باشد و باید گفت که ما با کشورهای هسمایه روابط متعارفی داریم.

وی افزود: آن‌ها بسیار ناشیانه عمل کردند چرا که ما حوادث را رصد می‌کنیم و همسایگان ما هم شرایط را می‌دانند از طرفی باید گفت که این‌ها نمی‌توانند با این رفتار لجن در مقابل موج بیداری اسلامی در منطقه سد ایجاد کنند.

علی لاریجانی خطاب به مصطفی کواکبیان که طی تذکر شفاهی خواستار صحبت علی لاریجانی در این خصوص شده بود، گفت: من این مسئله را در حدی ندیدم که بخواهم به آن اشاره کنم اما چون شما گفتید مطالبی را عنوان کردم.

گفتنی است مصطفی کواکبیان نماینده سمنان طی تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس و با استناد به ماده ۱۰۷ آیین نامه داخلی مجلس خواستار موضع‌گیری علی لاریجانی در خصوص اخبار منتشر شده مبنی بر دخالت ایران در ترور سفیر عربستان و همچنین بمب گذاری در سفارت اسرائیل در کشور آمریکا شد.


 


ایلنا: مدير نگارخانه‌ي گلستان معتقد است؛ همچنان الگوهاي روشني در قانون مواجهه با گرايش‌هاي هنري وجود ندارد و در هر دوره‌اي، عده‌اي از مسوولان با رويكردي شخصي با فعالان هنري برخورد مي‌كنند.

ليلي گلستان در گفتگو با خبرنگار ايلنا، با اشاره به اتفاقاتي كه در حوزه‌ي تحقيقات فقهي بر گرايش‌هاي هنري درحال وقوع است، گفت: من اطلاع دقيقي از نتايج اين تحقيقات و اينكه چه تاثيراتي و در چه سطوحي بر قوانين موجود دارد، ندارم و نيز نمي‌دانم مسئولان چه برخوردي با نتايج اين تحقيقات در مواجهه با موضوعات هنري خواهند داشت، ولي آنچه مسلم است اين تحقيقات تنها در شرايطي مي‌تواند نتيجه‌ي مثبتي به همراه داشته باشد كه در بعدي وسيع و گسترده صورت گيرد.

گلستان ادامه داد: اظهارنظر و صدور حكم نهايي درمورد يك مقوله‌ي هنري، نيازمند ديدي باز و پيگيري همه‌جانبه‌ي نيازها و مطالبات جامعه است. آنچنانكه به نظر من؛ چنين تحقيقاتي نمي‌تواند تنها ازسوي 5 يا 6 نفر دنبال شود بلكه بايد محققان بسياري در حوزه‌هاي مختلف؛ ازجمله رشته‌هاي هنري، جامعه‌شناسان و نظريه‌پردازان و علما و محققان ديني روي اين مساله كار كنند تا نهايتا به يك راي قابل قبول دست پيدا كنند.

اين مترجم اظهار داشت: متاسفانه در زمانه‌ي ما؛ موانع متعددي پيش پاي هنرمندان وجود دارد؛ بنابراين اگر چنين تحقيقاتي با درنظر گرفتن روحيات هنرمندان و مخاطبان هنر سعي در باز كردن گرفتگي‌ها و محدوديت‌ها داشته باشد، قطعا اقدام شايسته‌اي خواهد بود. اما اگر قرار باشد همان محدوديت‌هايي كه سال‌هاست وجود داشته را دوباره تاييد كنند و يا حتي بر آن بيافزايند، اصلا ضرورت پرداختن به آن بي‌معناست.

وي خاطرنشان كرد: طبيعتا در اين مسير، مي‌بايست اشخاصي شركت داده شوند و با آن‌ها مشورت شود كه سال‌ها عمر خود را در راه هنر صرف كرده‌اند. اما مساله‌ي ديگر اين است كه گردانندگان اين تحقيقات بايد رويكرد و شناخت مناسبي نسبت به گرايش‌هاي هنري و فعالان اصلي آن‌ها داشته باشند تا بتوانند اطلاعات مورد نياز را از آن‌ها دريافت كنند زيرا به اعتقاد من؛ تنها با بررسي احكام و فتواهاي پيشين نمي‌توان به نتيجه‌ي مثبتي رسيد.

گلستان با اشاره به وضعيت گرايش‌هاي هنري و موانعي كه سر راه دارند، گفت: دوره‌ي بسيار بدي‌ست. همه‌ي گرايش‌ها با نابساماني‌هايي مشابه يكديگر مواجه هستند. رويكرد مسوولان در مقابل هنر و آثار هنري، رويكردي دفعي‌ست و مميزي‌ها و سانسور‌ها به مراتب بيشتر از دوره‌هاي قبل است.

وي ادامه داد: شخصا بنابر ارتباطاتي كه دارم، از وضعيت چهار گرايش ادبيات، هنرهاي تجسمي، تئاتر و سينما آگاه هستم. در زمانه‌ي ما فعالان اين گروه‌هاي هنري، دچار موانع و فشارهاي نظارتي زيادي هستند. همانطور كه اداره‌ي كتاب، جمله‌هايي كه مطابق ميل و سليقه‌ي بررسان‌اش نيست را از كتاب‌ها حذف مي‌كند، هر تابلويي كه خوش‌آيندشان نباشد را از روي ديوار‌ برمي‌دارند و اجرا و اكران نمايش‌ها و فيلم‌ها را متوقف مي‌كنند. من واقعا متاسفم كه هيچ كس به فكر بحران‌هايي كه با اين رويكردها ايجاد مي‌شود، نيست.

اين نويسنده افزود: در دوره‌هاي قبل، تا حدودي اوضاع بهتر بود. مي‌شد به وزارت ارشاد رفت و با توضيحات مدلل خود، مسوولان را توجيه كرد و درنهايت راي درست را از آن‌ها گرفت. اما در شرايط كنوني، وظيفه‌ي پاسخگويي در ميان مسوولان فرهنگي از بين رفته. آن‌ها به هيچ وجه نيازي نمي‌بينند كه به توضيحات هنرمندان و اهالي هنر گوش بدهند و تنها راي خود را قاطعانه اعمال مي‌كنند.

گلستان در پاسخ به اين سوال كه چرا همچنان مسوولان نمي‌توانند به هنرمند اعتماد كنند، گفت: دليل اصلي‌اش اين است كه هنرمند داراي شعور و دقت نظر است و هر آن امكان دارد به مسائلي توجه كند كه احيانا مواضع برخي از گروه‌ها را به خطر بياندازد. بنابراين نگاه غالب دولت‌ها اين است كه به هيچ نهاد يا شخصي خارج از حيطه‌ي سياست، حق دخالت و اظهارنظر داده نشود. اين رويكرد، رويكرد اشتباهي‌ست زيرا هنرمند؛ اصولا انسان متعهدي‌ست كه دلسوز جامعه است.

وي اضافه كرد: ذات هنر، هنجارناپذير است و نمي‌توان «بايد» و «نبايد»‌ برايش تعريف كرد زيرا هنري كه با تبعيت از اين هنجارها خلق شود، ديگر هنر نيست. البته جريان‌ها هنري كار خودشان را انجام مي‌دهند اما مساله اين است كه يك سري از آن‌ها ديده مي‌شوند و به بخش ديگري از آن‌ها اجازه‌ي نمود و بروز نمي‌دهند.


 


ایلنا: نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی گفت: آیا زمان آن نرسیده براساس اصل ۱۷۷ با نگاه به چالش‌های گذشته به بازنگری قانون اساسی بپردازیم و حصر‌ها را بشکنیم و باب سبز آشتی ملی را فرا روی این ملت سلحشور بگشاییم و با طرحی نو شور و نشاطی دیگر در اندازیم و نظام متین اسلامیمان را حیاتی تازه‌تر و جاودانه بخشیم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، محسن نریمان نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور امروز خود در صحن علنی مجلس، اظهار داشت: یکی از اصلی‌ترین اهداف سند فرادستی چشم انداز بیست ساله دستیابی ایران به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه آسیای جنوب غربی است.

اين نماينده مجلس، تصريح كرد:بر اساس این هدف با تلاش و اهتمام و برنامه ریزی و اعمال مدیریت باید زمینه رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی را هموار نماییم و با تولید دانش، ارتقای نسبی سطح درآمد سرانه، کنترل تورم و کاهش موثر نرخ بیکاری به جایگاه اول اقتصادی منطقه در افق ۱۴۰۴ دست یابیم.

وي افزود: لذا ضرورت دارد وضعیت فعلی خود را بررسی و نقشه راه را ارزیابی کنیم و شاخص‌های مهم و موثر اقتصادی چون نرخ تورم، رشد اقتصادی و نرخ بیکاری که سنگ محکمی کارآمد برای سنجش حال و روز اقتصادی ماست به صورت مطلق و در قیاس با کشورهای منطقه مورد تحلیل قرار دهیم و اگر براساس آخرین گزارشهای واصله در بین کشورهای هدف منطقه -شامل قفقاز، آسیای میانه، خاورمیانه کوچک و کشورهای همسایه- در شاخص رشد اقتصادی رتبه 2۰، در نرخ تورم رتبه ۲۱، در نرخ بیکاری رتبه ۱۲ قرار داریم به خود آییم و با اصلاح روش‌ها و بازسازی مجدد اندیشه‌ها و نهاد‌ها و تدوین برنامه‌های تکمیلی پنج ساله آتی با شرط پرهیز از انحراف عملکرد‌ها با هدفهای برنامه، حصول به هدف سند چشم انداز را دست یافتنی سازیم.

نريمان ادامه داد: چرا که این استعداد بالقوه در ایران پهناور با ذخائر معدنی، نیروی ارزان کار، موقعیت ویژه جغرافیایی در تلاقی با سه قاره و همسایگی با قریب ۱۵ کشور، و نیروی انسانی توانمند و کارآمد وجود دارد اما در کمال تاسف تعداد زیادی از این نیروهای خدوم و کارآمد به خاطر رای دادن به رقیب از گردونه بهره وری خارج می‌شوند و تاسف بار‌تر اینکه دامنه این برخورد حذفی به خاطر تنگ نظری‌ها و ظرفیت محدود انتقاد پذیری دامن نیروهای خودی و هم جناحی‌ها را هم گرفته است.

اين نماينده مجلس با اشاره به اينكه کشورهای پیشرفته جهان چشم طمع به شکار منابع انسانی کارآمد ما دوخته‌اند و زمینه فرار مغز‌ها و سرمایه‌ها را توطئه گرانه فراهم می‌کنند، تصريح كرد: باید با هم باشیم و نگذاریم با اعمال این شیوه‌ها آب به آسیاب دشمن ریخته شود، اما در خصوص نرخ بیکاری و برنامه اعلام شده دولت برای ایجاد ۵/۲ میلیون فرصت شغلی در سال جدید باید برنامه وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جد مورد بررسی قرار گیرد.

وي افزود: ایشان معتقدند اختصاص ۱۳۰ میلیارد تومان در کنار ۳۰ هزار میلیارد تومان منابع صندوق توسعه ملی،اصلاح قانون کار، تفاهم با استانداری‌ها،۹۰ هزار میلیارد تومان منابع بانکی و ۲۸ هزار میلیارد تومان باقیمانده منابع زودبازده در کنار تحقق ۴۵ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی و ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی می‌تواند زمینه ایجاد ۵/۲ میلیون فرصت شغلی را فراهم کند.

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به گزارش مركز پژوهش‌هاي مجلس در مورد وضعيت اقتصادي كشور،گفت: نرخ رشد اقتصادی و بسیاری از اطلاعات پایه‌ای به موقع گزارش نمی‌شود، نرخ بیکاری کنترل نمی‌شود، تورم مهارم نمی‌‌شود،گرانی افزایش می‌یابد، آیا طرح این سوال منطقی نیست که با این درآمد رویایی نفت در سالهای اخیر چگونه نتوانستیم شاخص‌های اقتصادی را با رشد پرشتاب و مستمر روبرو سازیم. آیا با طی این روند به جایگاه اول اقتصادی منطقه می‌رسیم؟ یا جایگاه فعلی خود را هم از دست می‌دهیم؟

وي افزود: اینجاست که اگر دلسوز انقلاب و نظام هستیم باید از ابراز نظارتی و ظرفیت‌های چون اصل ۸۹ و بند ۱۰ اصل ۱۱۰ قانون اساسی استفاده کنیم و پاسخ تخلف‌ها، قانون گریزی‌ها ایجاد تردید جدی در اعتماد جامعه، به هیچ انگاشتن افتخارات مدیریت‌های پیشین، هتک حرمت‌های مستقیم و رسمی محترمین، تورم‌ها، بیکاری‌ها، وضعیت بد اقتصادی و گرانی‌ها و اختلاس‌ها را با عملیاتی نمودن اصول مذکور داد.

نريماني در ادامه به بند ۱۰ اصل ۱۱۰ قانون اساسی اشاره كرد و گفت: بر اساس اين بند مي‌شود رئیس جمهور را با در نظر گرفتن مصالح کشور پس از حکم دیوان عالی کشور به تخلف وی از وظایف قانونی، عزل كرد. ولی باز هم به امید اصلاح‌ها به مصلحت‌های نظام تمکین می‌کنیم و حول محور اسلام، رهبری و میثاق میراث گرانسنگ ملی‌مان (قانون اساسی) جمع می‌شویم و منتظر می‌مانیم. با امید به آنکه دیر نشود، و فرصت‌ها از دست نرود.

وي در پايان خاطرنشان كرد: آیا زمان آن نرسیده براساس اصل ۱۷۷ با نگاه به چالش‌های گذشته به بازنگری قانون اساسی بپردازیم و حصر‌ها را بشکنیم و باب سبز آشتی ملی را فرا روی این ملت سلحشور بگشاییم و با طرحی نو شور و نشاطی دیگر در اندازیم و نظام متین اسلامیمان را حیاتی تازه‌تر و جاودانه بخشیم.


 


ايلنا: شهردار تهران در مراسم روز جهاني كاهش اثرات بلاياي طبيعي گفت:« امروز جمع شده‌ايم تا به بحث ايمني در شهر تهران بپردازيم و اين نبايد دغدغه‌اي براي شهروندان ايجاد و آن‌ها را مضطرب كند، بلكه بايد اين واقعيت را پذيرفت كه شهر و كشور مان زلزله خيز است و بايد براي آن تدبيري چاره كنيم.»

به گزارش خبرنگار ايلنا، در مراسم مانوربزرگ دواميان (داوطلب واكنش اضطراري محله) "محمد باقر قاليباف" با بيان اينكه مهمترين موضوع ودغدغه فعلي شهرتهران زلزله است افزود: «درزندگي براي همه انسان ‌‌ها موضوع امنيت واميني جزو مهمترين دغدغه‌هاي زندگي است.»

وي ادامه داد: «هر جامعه و شهري كه امنيت در آن برقرار نباشد ساير ابعاد آن نيز دچار مشكل مي‌شود.»

شهردار تهران افزود:«در طول عمرم سه زلزله را از نزديك مشاهده كرده و در تمام آن‌ها تجربياتي به دست‌ آوردم، اين كه مقاوم سازي، توجه به بافت‌هاي فرسوده و اصلاح ساختار‌‌ها از يك طرف و آموزش شهروندان براي امداد از ساعات‌هاي اوليه زلزله از سوي ديگر در اين گونه حوادث بسيار حايز اهميت است.»

قاليباف ادامه داد:« اگر زلزله‌اي حادث شود و بتوانيم در همان ساعات اوليه كمك‌هاي اصولي و جدي انجام دهيم، منفعتش از همه كارهاي بعدي بيشتر است.»

وي در اين زمينه توضيح داد:« معمولا در ساعات اوليه بروز زلزله جز خود آسيب ديدگان و كساني كه در محله قرارگرفتند، كسي ديگر نمي‌تواند كمك كند.»

شهردار تهران تصريح كرد:‌ «امروز اگر آموزش اوليه در اين مورد ارايه و تجهيزاتي متناسب با اين شرايط مستقر مي‌‌شود، براي اين است كه اگر روزي خداي نكرده زلزله‌اي رخ داد جزو كساني باشيم كه به خانواده خودمان و هم محلي هايمان در ساعات اوليه كمك‌هاي ضروري را برسانيم.»

قاليباف با بيان خاطره‌اي از يك شهيد در دوران دفاع مقدس گفت:« آن شهيد بزرگوار روزهاي پيش از عمليات تلاش مي‌كرد يك كانال مخفي براي رزمندگان حفر كند و 24 ساعت شبانه روز بدون كمترين استراحت آن را حفر مي‌كرد؛ وقتي به وي گفتم چرا مدتي استراحت نمي‌كني، گفت پيش از عمليات هر چه بيشتر عرق بريزم در عمليات خون كمتري ريخته مي‌شود.»

وي تصريح كرد: «مطمئن باشيد هر چه بيشتر آموزش ببينيد و بيشتر آمادگي داشته باشيد، هنگام بروز حادثه،تلفاتي كمتر خواهيم داشت.»

شهردار تهران با بيان نقش پررنگ خانواده‌‌ها به ويژه مادران در فرهنگ‌سازي مقابله با بلاياي طبيعي تصريح كرد: «آموزش توسط مادران موجب مي‌شود هنگام بروز حادثه مجروح و تلفات كمتري داشته باشيم و به ديگران كمك رساني كنيم.»

قاليباف تاكيد كرد: «تلاش امروز ما يعني نجات جان انسان‌‌ها در فرداي حادثه بدون اينكه بخواهيم امروز استرسي به شهروندان بدهيم؛ تنها مي‌خواهيم اين آمادگي را داشته باشيم كه هنگام وقوع زلزله عكس العمل لازم را ازخود نشان دهيم.»

به گفته وي تا پايان امسال هر محله شهر تهران صاحب يك گروه داوطلب واكنش اضطراري محله مي‌شود.

شهردار تهران درپايان تصريح كرد: «حضور پرشور مردم در مراسم امروز حجت را بر ما تمام كرد كه اين آمادگي براي مردم وجوددارد كه در برابر حوادث آموزش ببينند و از اقدامات ما استقبال مي‌كنند.»

مراسم مانوربزرگ دواميان به مناسبت 20 مهر، روز جهاني كاهش اثرات بلاياي طبيعي امروز(چهارشنبه 20 مهر 90) برگزار شد.

اين برنامه باشعار "شهر من بادوام باش مستدام باش" در ورزشگاه 12 هزار نفري آزادي و توسط سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهرداري تهران به اجرا درآمد.


 


به نقل از "بی بی سی"، وکیل "منصور ارباب سیار" که به اتهام توطئه برای ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن دستگیر شده است، اعلام کرد: ارباب سیار هنگامی که رسما علیه وی در دادگاه اعلام جرم شود، خود را بی گناه معرفی خواهد کرد. شبکه بی بی سی، تنها همین یک جمله را از وکیل ارباب سیار نقل کرد و به جزئیات بیشتر از سخنان وی در این رابطه نپرداخت و حتی نام وی را نیز اعلام نکرد.

 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته