-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۲۴, پنجشنبه

Latest News from Koocheh for 09/15/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، 15 سپتامبر، علیاصغر ناصری، سفیر جمهوری اسلامی در لیبی که به دنبال درگیری‌ها در این کشور به تهران فراخوانده شده بود، به لیبی بازگشت.

به گزارش واحد مرکزی خبر، اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ابراز امیدواری کرده که با حضور سفیر این کشور در لیبی و گسترش فعالیت سفارت، «روند توسعه و تعمیق هم‌کاری‌های دوجانبه ایران و لیبی در راستای منافع و مصالح دو کشور بیش‌تر شود.»

پیش‌تر علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در گفت‌و‌گویی تلفنی با مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای انتقالی لیبی بر توسعه روابط بین تهران و طرابلس تاکید کرده بود.

بیشتر بخوانید:

«دولت انتقالی لیبی خواهان دریافت تسلیحات شد»


 


 شراره سعیدی/ رادیو کوچه

تنها دزدان نیستند که خانه را غارت می‌کنند بلکه گاهی دیوانه‌ای خانه‌زاد داروندار را به آتش فنا می‌سپارد، حال تصور کنید خانه‌ای را که دیوانه و دزد با هم دارد، خانه ما در دوران «پاک‌ترین دولت تاریخ» این‌گونه است.

آمارهای عجیب «پاک‌ترین دولت تاریخ» در تمامی عرصه‌های اقتصادی یکی از شوخی‌های عادت‌شده آقای احمدی‌نژاد است، مطمئنن لازم نیست کارشناس اقتصادی بود تا هرج‌ و مرج بی‌سابقه را در کلیه امور اقتصادی دریافت. از سال‌های ابتدایی ریاست‌ جمهوری آقای احمدی‌نژاد، اقتصاددانان بسیاری بودند که آشکار و نهان پی‌در‌پی هشدار برای آینده‌ای تاریک می‌دادند، اما وزیر معزول کابینه دوره اول ریاست‌ جمهوری نکاتی را به عنوان سرفصل‌هایی از ضعف‌های عمده این دولت ارایه داد که با نگاهی بی‌غرض و پس از گذشت زمان می‌توان در میان آن‌ها علت آشفتگی بی‌سابقه شرایط فعلی را دریافت، او 3 سال پیش که شرایط به‌تری نسبت به امروز حاکم بود از دیوانگان و دزدان گفته بود.

آقای «دانش جعفری» در مراسم تودیع‌اش انتقاداتی از سیاست‌های اقتصادی آقای احمدی‌نژاد انجام داد که اکنون معنای واضح‌تری دارد، او گفت که در سیاست‌های آقای احمدی‌نژاد، بسیاری از مفاهیم پذیرفته شده علم اقتصاد در دنیای امروز از قبیل تاثیر نقدینگی در تورم یا چگونگی تقسیم کار مطلوب بین دولت و مردم زیر سوال بود، به برنامه چهارم توسعه اقتصادی کشور به عنوان سندی که پیروی از آن لازم باشد نگاه نمی‌شد و در عین حال هیچ تلاشی هم برای تغییر این برنامه و منطبق ساختن آن با سیاست‌های دولت نمی‌شد. مسایل جنبی دست چندم کشور که اصولن اهمیت نداشتند را به مسئله دست اول کشور تبدیل می‌کرده و به عنوان نمونه، به اختلاف مجلس و دولت بر سر تعیین ساعت کار بانک‌ها اشاره کرد که به گفته وی، ماه‌ها وزارت دارایی را به خود مشغول کرد.

وزیر پیشین اقتصاد و دارایی، از حضور گروه‌های فشار در مسایل جاری و اجرایی دست‌گاه‌های وابسته به وزارت‌خانه‌اش سخن گفت که به گفته وی سعی می‌کردند با اطلاع‌رسانی غلط، حرکت امور را در جهت موردنظر خود تغییر دهند، آقای دانش جعفری در این زمینه گفت که قبل از آن‌که حکمی به دست او برسد، پیامک‌های تلفنی به صورت دسته‌جمعی درباره آن دریافت می‌شد و این قبیل اقدامات در موارد زیادی به اقتصاد کشور آسیب می‌رساندند.

انتقاد دیگر وی از دولت محمود احمدی‌نژاد این بود که این دولت به دلیل مشکلات‌اش با مجلس، مجمع تشخیص مصلحت، اشخاص خاص، صدا و سیما، روزنامه‌ها، نامزدهای رقیب در انتخابات قبلی ریاست جمهوری، افرادی که احتمال دارد نامزد دور بعدی ریاست جمهوری شوند و هم‌چنین ده‌ها مسئله دیگر که قابل ذکر نیست، با دیگر نهادهای حکومتی دچار مسئله می‌شد و در نتیجه فضای سنگینی بر کار دست‌گاه‌هایی مثل وزارت امور اقتصادی و دارایی سایه می‌افکند و باعث می‌شد این وزارت‌خانه از حرکت تند و سریع و پرشتاب باز بماند.

آقای دانش جعفری انتقاد دیگر را معطوف تندروهای مذهبی اصول‌گرا دانسته و گفت: «داستان تعیین دقیق نرخ سودبانکی در اقتصاد فرایند علمی دارد و سلیقه‌ای نیست، بعضی‌ها متاسفانه آن را با مسایل شرعی مرتبط کردند، می‌گفتند وقتی سود بالا می‌رود یعنی شبهه ربوی دارد … سال گذشته که بحث سود بانکی داغ بود یکی از مراجع عظام قم پیامی از طریق نماینده خود برای من ارسال نمودند، سوال ایشان این بود که با توجه به شناخت مثبتی که از من وجود دارد، چرا من با کاهش نرخ سود در جلسه شورا پول و اعتبار مخالفت کرده‌ام.»

بخش دیگری از مسایلی که به گفته آقای داوود دانش جعفری، در زمان وزارت او برای بانک‌های ایران به وجود آمده نیز از نظر او به ارتباط سیاسی بعضی از مدیران با بعضی از اشخاص بانفوذ، معوق شدن بازپرداخت‌ها، دادن تسهیلات به اشخاص خاص و ندادن تسهیلات کافی به طرح‌های مورد نظر دولت مربوط می‌شده است.

در مورد بیمه هم، داوود دانش جعفری گفته کسانی به تضعیف نظام بیمه پرداختند که حتا یک روز هم سابقه فعالیت در نظام بانکی و بیمه‌ای کشور نداشتند و صرفن با برداشت‌های غیراجرایی خود عمل‌کرد این مجموعه‌ها را نظاره می‌کردند.

دستور محمود احمدی‌نژاد برای انحلال سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی که در نوع خود اقدامی بی‌سابقه و جنجال‌برانگیز بود نیز، از دید داوود دانش جعفری، اقدامی حساب شده نبوده و جز ایجاد سرخوردگی و یاس برای کارکنان این سازمان اثر دیگری نداشته است.

داوود دانش جعفری دوره ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد را دوره‌ای هیجانی توصیف کرد که در آن، هر کس به خود اجازه می‌داد در مسایل کلان اقتصادی کشور دخالت کند.

آقای دانش جعفری در این بخش از سخن‌رانی خداحافظی‌اش گفت: «در قسمت بازرسی رییس ‌جمهوری افرادی نفوذ کرده بودند که جزو ناراضی‌های دست‌گاه‌ها بودند، عده‌ای هم بودند که صلاحیت پذیرش شغل را نداشتند، به‌طور مثال معاون اقتصادی بازرسی یک دام‌پزشک بود … این افراد با دست‌رسی محدودی که داشتند به خوداجازه می‌دادند در مسایل پیچیده گزارش تهیه کنند و با دست‌رسی آسانی که به مقام بالا داشتند، ذهنیت کارشناسی نشده خود را منتقل کنند، این‌ها مدیران بالای دست‌گاه‌های اجرایی، حتا وزرا را نیز که منتخب رییس‌ جمهوری بودند و از مجلس رای اعتماد گرفته بودند به راحتی زیر سوال می‌بردند و در موارد بسیاری باعث شکل‌گیری مدیریت دوگانه یا موازی در دست‌گاه شدند.»

وی نمونه‌ای را هم در این زمینه ذکر کرد: «یک بار نامه آوردند که کلیه مدیران شعب خارجی بانک‌ها به دلیل این‌که بازنشسته‌اند باید برکنار شوند، کی؟ موقعی که تحریم بانکی شروع شده بود. یک بار نامه آوردند که گروهی از مدیران سطح میانی بانک‌ها به دلیل حرف گوش نکردن باید برکنار شوند … ولی من همه این‌ها را علیه منافع ملی می‌دانستم و لذا هم‌کاری نکردم.»

وزیر پیشین دارایی به سخن‌رانی محمود احمدی‌نژاد در شهر قم اشاره کرد که وی در آن از وجود مافیای اقتصادی و اعمال نفوذ برخی اشخاص و نهادها برای ایجاد مانع در قبال سیاست‌های اقتصادی‌اش سخن گفت، به گفته آقای دانش جعفری، این قبیل اظهارات آقای احمدی‌نژاد برپایه گزارش‌های غیرکارشناسی بوده که بدون بررسی صحت آن‌ها به رییس جمهوری رسیده است.

وی در مورد نادرست بودن پایه و اساس اظهارات محمود احمدی‌نژاد در سخن‌رانی‌های‌اش افزایش شدید قیمت‌ها در بازار مسکن را به یکی از بانک‌های خصوصی نسبت داده بود. اما داوود دانش جعفری در رد نظر وی، بالارفتن بهای مسکن را به سیاست دولت در تزریق نقدینگی نسبت داد که باعث می‌شود قدرت خرید بالا برود اما وقتی به اندازه کافی کالا برای خرید وجود نداشته باشد، افزایش نقدینگی به افزایش بهای کالا می‌انجامد، از سوی دیگر مردم برای سرمایه‌گذاری پول نقد بیش‌تری که در دسترس‌شان قرار گرفته به بازار مسکن روی آورده‌اند که بنابر گزارش بانک مرکزی، سودآوری بسیار بیش‌تری نسبت به دیگر سرمایه‌گذاری‌ها داشته، خیلی از سرمایه‌گذاری‌های سنتی مردم عادی هم‌چون خرید خودرو و تلفن هم‌راه نیز جاذبه و سودآوری پیشین را ندارد.

با توجه به این‌که داوود دانش جعفری به عنوان وزیر دارایی مسوولیت مستقیم در بالارفتن رشد نقدینگی داشته، وی در دفاع از خود گفت: «ریشه اصلی رشد نقدیندگی فزاینده در اقتصاد ما را باید در بودجه دولت، در کسری بودجه‌های آشکار و پنهان یا در اضافه خرج‌های آشکار و پنهان آن جست‌وجو کرد، آیا می‌شود انتظار داشت که برای انجام تکالیف بودجه سال 87 نزدیک به شصت میلیارد دلار نفتی توسط بانک مرکزی تبدیل به ریال شود ولی نقدینگی بالا نرود؟ هر‌کس بلد است بفرماید انجام دهد، یا اگر نقدینگی بالا رفت، کاری کنیم که تورم بالا نرود؟ هر‌کس می‌تواند بفرماید انجام دهد، تورم نتیجه محتوم این سیاست است و نمی‌شود از واقعیت فرار کرد.»

این سخنان وزیری است که توسط شخص آقای رییس‌ جمهوری انتخاب و سپس عزل شد، او از اپوزیسیون نبود و مسلمن انتقادات‌اش با توجه به مسوولیت‌اش یکی از ملایم‌ترین انتقادات آن زمان است، تنها با توجه به همین سخنان می‌توان علت شرایط آشفته فعلی را دریافت.


 


خبر / رادیو کوچه

دولت اسراییل روز پنج‌شنبه، 15 سپتامبر، اعلام کرد سفیر خود را ازعمان پایتخت اردن فراخوانده است.

درپی فراخوان جوانان اردن از طریق شبکه اجتماعی فیس‌بوک جهت برگزاری تظاهرات گسترده در مقابل سفارت اسراییل در عمان اسراییل برای مصون ماندن از پیامدها این تظاهرات سفیر خود را ازعمان به تل‌آویو فراخواند.

رادیو اسراییل در این زمینه گفته است دولت این کشور برای جلوگیری از تکرار حادثه سفارت اسراییل در مصراقدام به فراخوانی سفیر خود از اردن کرده است.

در جریان تظاهرات هفته گذشته در مقابل سفارت اسراییل در قاهره تظاهر‌کنندگان پس از به آتش کشیدن پرچم اسرائییل سفارت این کشور را اشغال کردند.

فراخواندن سفیر اسراییل از اردن به دستور بنیامین نتنیاهو نخست وزیر و لیبرمان وزیر خارجه این کشور صورت گرفته است و تنها یک نفر از کارکنان سفارت باقی خواهند ماند.

 بیشتر بخوانید:

«کمک به مصر و رابطه با اسراییل را تشریح می‌کنم»


 


خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، 15 سپتامبر، ریاض مالکی‌، سخن‌گوی فلسطینیان اعلام کرد آن‌ها هفته آینده در‌خواست عضویت کامل در سازمان ملل متحد را ارایه خواهند کرد.

بر اساس گزارش‌ها قرار است محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی روز ۲۳ سپتامبر در خواست عضویت به سازمان ملل را ارایه دهد.

در همین حال بینامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل گفته است در جریان نطقش در نشست سالیانه مجمع سازمان ملل درباره مخالفت‌های اسراییل در این مورد، سخن‌رانی خواهد کرد.

آخرین دور گفت‌وگوهای صلح بین اسراییل و فلسطینیان یک سال پیش با شکست مواجه شد.

ز آن زمان فلسطینیان تلاش‌هایی را برای پیوستن به سازمان ملل به عنوان یکی از اعضای این سازمان که به‌طور رسمی مورد شناسایی قرار گرفته و مرزهای آن شامل مرزهای تعیین شده در سال ۱۹۶۷ می‌شود و پایتخت آن بیت‌المقدس شرقی است‌، آغاز کرده‌اند.

اما اسراییل و آمریکا می‌گویند ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی تنها از راه مذاکره مستقیم ممکن است.

ریاض مالکی، سخنگوی فلسطینیان گفته است: «ما به سازمان ملل می‌رویم؛ تنها به این دلیل که می‌خواهیم شانس از سرگیری مذاکرات را بیش‌تر کنیم. ما سعی خواهیم کرد تا پیشنهادات ارایه شده را به دقت بررسی کنیم.»

آقای مالکی می افزاید چنان‌چه پیشنهاد خوبی دریافت نکنیم، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی روز ۲۳ سپتامبر ساعت ۱۲:۳۰ درخواست عضویت به سازمان ملل را ارایه خواهد کرد.

گزارش ها حاکی است دیپلمات های ارشد آمریکایی و اروپایی برای متوقف کردن تلاش‌های صورت گرفته برای عضویت کشور مستقل فلسطینی در سازمان ملل متحد، راهی خاورمیانه شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«شناسایی کشور فلسطین یک وظیفه است»

«رد طرح صلح مورد‌نظر آمریکا از سوی اسراییل»


 


بهنام / رادیو کوچه

behnam@koochehmail.com

«لیدی گاگا و جاستین بیبر، بیش‌ترین جست‌وجو‌شونده»

گوگل در این هفته بیش‌ترین سرچ شوندگان از میان هنرمندان آمریکایی در یک روز اعلام کرد.

به گزارش دیلی‌میل، در این آمار «لیدی گاگا»، خواننده پاپ با 578 میلیون جست‌وجو در مکان نخست قرار گرفت.

در مکان دوم هم «جاستین بیبر» با 496 میلیون جست‌وجو حضور داشت. «ریحانا» با 384 میلیون و «شر» با 340 میلیون بار جست‌وجو در مکان سوم و چهارم قرار گرفتند.

نفراتی دیگری نیز در این فهرست 50 نفره حضور داشتند.

«بریتنی اسپیرز» در مکان ششم، شکیرا در مکان هشتم، «کیم کارداشیان» در مکان نهم و «مدونا» در مکان دهم این جدول قرار داشتند.

«جنیفر لوپز»، «بیانسه» و «آنجلینا جولی» با تنزل مواجه شده بودند که به ترتیب در مکان‌های یازدهم و سیزدهم و بیستم حضور داشتند.

…………………………………………………..

«لیلی لوپز، دختر شایسته جهان در سال 2011»

«لیلی لوپز» دختر 25 ساله از کشور آفریقایی آنگولا پس از آن‌که داوران را مبهوت زیبایی وشخصیت خود کرد به مقام اول ملکه زیبایی جهان در سال 2011 دست یافت.

مسابقات زیباترین زن جهان در سال 2011 در شهر سائوپولو برزیل برگزار شد و 89 زن از سراسر جهان به رقابت پرداختند.

شصتمین دوره این رقابت‌ها در3 رشته لباس شنا‌، لباس مجلسی و مصاحبه برگزار شد.

هیت داوران در فینال این مسابقه‌ها از لوپز پرسید که در صورت پیروزی در این رقابت آیا عمل زیبایی انجام خواهد داد؟ و او در پاسخ گفت: «من به زیبایی خودم قانع هستم.»

وی به تیم داوران و تماشاگران حاضر گفت‌: «من از زیبایی درونی خود لذت می‌برم واز خانواده‌ام ارزش‌های اخلاقی زیادی یاد گرفتم و قصد دارم در زندگی به آن ارزش‌ها عمل کنم.»

در پایان این رقابت‌ها تاج دختر زیباترین زن جهان در سال 2011 توسط «خیمنا ناوارت» ملکه زیبایی سال گذشته، بر سر لیلی لوپز برنده این مقام در سال جاری قرار گرفت.

رقابت‌های زیباترین زن جهان همه ساله در یکی از کشورهای جهان برگزار می‌شود و میلیون‌ها نفر از طریق تلویزیون این رقابت‌ها را به شکل زنده مشاهده می‌کنند.

…………………………………………………..

«کامرون دیاز و الکس رودریگز، جدایی در 28 دقیقه»

«کامرون دیاز» و «الکس رودریگز»، هنرمند و بازیکن بیسبال آمریکایی اعلام کردند که دیگر رابطه‌ای با یک‌دیگر ندارند.

الکس در مصاحبه‌ای اعلام کرد که «ما از هم جدا شدیم و دیگر کاری به کار هم نداریم.»

سرعت جدا شدن این دو که نزدیک به دوسال با یک‌دیگر ارتباط داشتند ظرف مدن 48 ساعت صورت گرفت که رکورد سریع‌ترین جدایی را میان افراد مشهور به‌دست آوردند.

الکس علت این جدایی را مشغله کاری کامرون اعلام کرد.

یک منبع به پاپاراتزی گفت: «این دو هم‌چنان با هم دوست هستند اما هیچ‌گونه رابطه عشقی ندارند. هردو آن‌ها حرفه‌ای هستند و شرایط یک‌دیگر را درک کرده‌اند.»

…………………………………………………..

«لیدی گاگای شیطون یا شیطونی لیدی گاگا»

«لیدی گاگا» باز هم همه را متعجب کرد. وی در هفته جاری با پوشیدن یک لباس تمام قرمز و استایل شیطان باز هم طرف‌داران و منتقدان خود را متعجب کرد.

لیدی گاگا هنگام خروج از استودیویی در نیویورک با لباسی تمام قرمز از آن‌جا خارج شد اما نکته‌ دیگر که نگاه همه را به خود جلب کرد پوشیدن کفش‌هایی با ارتفاع بیش از 25 سانت بود.

…………………………………………………..

«جنیفر لوپز با بردلی کوپر، قرار شام یا قرار کاری؟»

«جنیفر لوپز» و «بردلی کوپر» برای یک قرار کاری به یک رستوران رفته و شام خوردند.

جنیفر لوپز که به‌تازگی از مارک آنتونی جدا شده این هفته با بردلی کوپر، بازی‌گر فیلم (The Hangover) قرار کاری در یک رستوران در نیویورک گذاشته و به صرف شام پرداختند.

بردلی هم به تازگی رابطه خود را با رنی زل وگر بازی‌گر به هم زده است.

این در حالی است که «مارک آنتونی» این هفته با دشمن خودش «ویل اسمیت» به بازی دلفین‌ها در میامی رفته است.

…………………………………………………..

«دی‌جی مهدی دیگر نمی‌نوازد»

«دی‌جی مهدی» فرانسوی نیز در این هفته پس از سقوط از پشت‌بام درگذشت.

این دی‌جی جوان فرانسوی در سن 34 سالگی درگذشت.

وی به ‌عنوان یکی از موفق‌ترین هنرمندان و تولیدکنندگان موزیک هیپ‌هاپ و الکترونیک به شمار می‌رفت.

…………………………………………………..

«جاستین بیبر عاشق تشکیل خانواده»

«جاستین بیبر» و «سلنا گومز» ممکن است به زودی ازدواج رسمی خود را اعلام کنند.

جاستین روز سه‌شنبه اعلام کرد ممکن است بخواهد با سلنا در سن 25 سالگی ازدواج و یک‌سال پس از آن بچه دار شود.

وی اظهار داشته که دوست دارد خیلی زود پدر شود.

…………………………………………………..

«دوست‌دختر کلونی: فیلم فقط فیلم‌های جورج»

«استیسی کیبلر» و «جورج کلونی» رابطه خود را علنی کردند.


آن‌ها در جشن‌واره فیلم «تورنتو» که شرکت کردند زمان نمایش فیلم جورج به نام (Ides of March) دست‌های هم را گرفته و به هم ابراز احساسات کردند.

هم‌چنین زمانی که از استیسی در خصوص فیلم جورج سوال شد، وی اعلام کرد: «از تمام فیلم به خصوص بازی جورج لذت بردم.»

…………………………………………………..

 


 


رادیو کوچه

در این بخش می‌توانید برنامه‌هایی که از ابتدای کار رادیو کوچه تولید و به پایان رسده است را بیابید.

…………………………………………………

 «راهی تا بیست و پنجم نمانده است»

…………………………………………………

 «آسیب شناسی جریان بعد از انتخابات» - اردوان روزبه

…………………………………………………

 «آهسته با قصه» - پیام یزدیان

…………………………………………………

 «داستان‌های سبز ماندگار» - عباس معروفی

…………………………………………………

 «ملودی کوچه» - ثمر سعیدی

…………………………………………………

 «میکروفن» - شکوفه

…………………………………………………

 «شبانه‌ها» - علی منافی

…………………………………………………

 «رادیو لیچار» - فرورتیش رضوانیه

…………………………………………………

 «سه‌شنبه‌ها با حوری» - علی انجیدنی

…………………………………………………

 «جدیدترین گجت‌ها را از آقای گجت بشنوید» - دامون روزبه

…………………………………………………

 «سوت» - محمدرضا

…………………………………………………

 «گزارش روز» - اختر قاسمی

…………………………………………………

 «جی ۲۰» - مهدی حویزی

…………………………………………………

 «زیر باران» - مارال

…………………………………………………

 «کل‌، کاذب است» - تقی رحمانی

…………………………………………………

 «فرهنگستان» - حمید جعفری

…………………………………………………

 «رادیو پس کوچه» - پارسا

…………………………………………………

 «هم‌نفس با ویناله» - اردوان طاهری

«English»

…………………………………………………

 «نام‌آوران نام‌دار» - رضا افتخاری

…………………………………………………

 «اوراق زرین» - رضا افتخاری

…………………………………………………

 «روشنان» - یسنا یاوری

…………………………………………………

 «روزگفته‌های یک مسافر شهری»  - یسنا یاوری

…………………………………………………

 «دختر خلف آب» - ساناز زارع ثانی

…………………………………………………

 «گشتی پیرامون شاه‌نامه» - علی منافی

…………………………………………………

 «کوچه‌ی رندان» - مهسا

…………………………………………………

 «خرنامه» - رضا افتخاری

…………………………………………………

 «تماشاخانه‌ی کوچه» - پویا

…………………………………………………

 «شادی راز بزرگ زندگی»- محمدعلی دادخواه

…………………………………………………

 «هشت کوچه» - مهرداد

…………………………………………………

 «کافه قصه» - مهرداد

…………………………………………………

 


 


اردوان روزبه / رادیو کوچه

ardavan@koochehmail.com

از روز دوشنبه دوازدهم سپتامبر هجدهمین اجلاس شورای حقوق بشر کار خود را در ژنو ‌- مقر اروپایی سازمان ملل- آغاز کرد. این اجلاس که سه هفته به طول خواهد کشید به موارد مختلف در مناطق مختلف جهان در خصوص حقوق بشر خواهد پرداخت.

‫در نخستین روز این اجلاس خانم «پیلای» گزارش خود را به شورا ارایه داد و اعضای شورا نظر خود را نسبت به آن ابراز کردند. هم‌چنین در روز دوشنبه پنلی در مورد شرکت کودکان در مناقشات مسلحانه برگزار شد.

در روز دوم گزارش‌گر ویژه هم‌بستگی بین‌المللی و مسوول گروه کار مربوط به استخدام مزدوران گزارش خود را به شورا ارایه داد.

‫در بعد‌از‌ظهر پنلی با عنوان «گسترش و حفاظت از حقوق بشر در ارتباط با تظاهرات مسالمت‌آمیز» برگزار شد که از جمله معاون کمیساریای عالی حقوق بشر و نماینده فدراسیون جوامع حقوق بشر به اجتماعات پس از انتخابات هشتاد‌‌و‌هشت در ایران اشاره کردند. برای اطلاع بیش‌تر شنوده‌گان و خوانندگان رادیو کوچه از آخرین رخ‌داد‌های این اجلاس با «حسن نایب هاشم» فعال حقوق بشر و یکی از حاضران در مقر سازمان ملل در ژنو گفت‌و‌گو کردم و از او خواستم از آخرین رخ‌داد‌های هجدهمین اجلاس شورای حقوق بشر بگوید.

 

 


 


اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه

این هفته در ابتدا به چند خبر مهم پرداخته و پس از آن بیش‌تر برنامه را به بازی «دربی» پایتخت و حواشی‌اش اختصاص می‌دهیم. تیم‌های «ذوب‌آهن» و «سپاهان» دو نماینده‌ی اصفهان در مسابقات جام باش‌گاه‌های آسیا به نتایج خوبی دست یافتند. «سپاهان» در خانه «السد» را با یک گل شکست داد و «ذوب‌آهن» در کره، برابر «سامسونگ» به یک تساوی ارزش‌مند دست یافت. هر چند که گمان می‌رود هنوز کام «اصفهانی‌ها» از این پیروزی شیرین نشده، قرار است با شکایت «قطری‌ها» و به سبب بازی بازی‌کن دو اخطاره‌ی سپاهان «رحمان‌احمدی» در این بازی، نتیجه‌ی مسابقه سه بر صفر به نفع السد رقم بخورد، چشم مدیران فدراسیون روشن.

————————————————–

در حرکتی دیگر تیم‌ملی کشتی فرنگی با وجود حذف تاسف‌بار دو کشتی‌گیر تیم به علت دلایل احمقانه‌ی سیاسی، بازهم توانست تا به مقام ارزش‌مند سومی جهان برسد. کاسه‌ی داغ‌تر از آش و از «پاپ» کاتولیک‌تر به این می‌گویند، بازی‌کنان تیم‌های ملی خود «فلسطین» در برابر «اسراییلی‌ها» مسابقه می‌دهند و ما نه. البته باید دید در آینده‌ی نزدیک که فقط معاینات پزشکی و اثبات بیماری دلیل موجه کناره‌گیری از مسابقه خواهد بود، دیگر چه بهانه‌ای جور می‌کنیم، از مسوولان انقلابی ورزش بعید نیست تا بزنند دست و پای جوانان ایرانی را بشکنند تا در برابر حاضر نشدن مقابل اسراییلی‌ها توجیه منطقی داشته باشیم.

————————————————–

تیم فوتبال «بارسلون» در مسابقات «لالیگا» و لیگ‌ باش‌گاه‌های اروپا شروع محکمی نداشت و در دو بازی چهار امتیاز حساس را از دست داد. آن‌ها در «نیوکمپ» بازی برده برابر «میلان» را در دقایق پایانی با تساوی عوض کردند تا آن‌هایی که در کمین «گواردیولا» و پرافتخارترین تیم تاریخ «کاتالونیا» نشسته‌اند دل‌شان خنک شود، آیا آبی و اناری‌پوشان بدخواهان را پشیمان می‌کنند؟ شاید.

————————————————–

فردا (جمعه) 71 امین «دربی» پایتخت برگزار خواهد شد. از چند روز پیش کری‌های معمول بین هواداران، بازی‌کنان و مسوولان دوتیم شروع شده است و به جاهای حساس نزدیک می‌شود. «پرسپولیسی‌ها» شش گل سال 1352 خود را به رخ آبی‌های پایتخت می‌کشند و «استقلالی‌ها» آمار نتایج به‌تر خود در مسابقات رودر رو را. «آندرانیک‌ تیموریان» گفته است که تیم دوازدهم جدول که کری خواندن نمی‌خواهد و قرمزها فقط «علی‌کریمی» را دارند که او را هم خودش مهار خواهد کرد. البته تجربه نشان داده که تیمی که قبل از دربی نتایج به‌تری گرفته است، به‌طور معمول بازنده‌ی میدان بوده است. در سوی مقابل اما «علی‌ کریمی» باتجربه‌تر عمل کرده و این دو تیم را نه دشمنان که رقیبانی دانسته که باید در این بازی ویژه آبروداری کنند چرا که دربی پایتخت بییندگان بسیاری از کشورهای عربی نیز خواهد داشت. «کریمی» گفته که قابلیت‌ها را باید در زمین نشان داد و کری خواندن قبل از مسابقه چیز بی‌فایده‌ای است.

در حالی‌که «ترکی» به‌طور رسمی داور «دربی» اعلام شده است، از هم اکنون حاشیه‌های داوری شروع شده است. مسوولان باش‌گاه «استقلال» در پی پخش اخباری مبنی بر تمرین پنالتی‌زنی بازی‌کنان «پرسپولیس» گفته‌اند قرمزها از کجا این‌قدر مطمئن هستند که داور برای آن‌ها پنالتی خواهد گرفت و «پرسپولیسی»‌ها هم در جواب گفته‌اند که آبی‌ها می‌خواهند از هم اکنون برای تصمیمات داور در دربی حاشیه درست کنند. فدراسیون فوتبال در اقدامی ارزشی برای بازی‌کنان با‌اخلاق «دربی» جایزه‌ی اعزام به «حج‌ عمره» را معین فرموده است. البته با شناختی که ما از بازی‌کنان دو تیم داریم فکر کنیم اگر این جایزه به سفر به سواحل «آنتالیا» و یا «پوکت‌تایلند» تغییر پیدا کند انگیزه‌ی بیش‌تری برای جوانمردی در بین آن‌ها ایجاد خواهد کرد. «نیروی‌ انتظامی» هم اعلام کرده است که: «در راستای حفظ امنیت در ورزش‌گاه آزادی، در میان جای‌گاه‌های تماشاگران دوربین‌های مداربسته‌ی فراوانی نصب خواهد کرد. البته این دوربین‌ها از اقدامات ناپسند دیگری هم‌چون شعار در حمایت از مواضع شجاعانه‌ی سیاسی «علی ‌کریمی»، تلاش برای حفظ دریاچه‌ی «ارومیه» و یا شعارهایی بر علیه مسوولان نظام مقدس نیز جلوگیری به عمل خواهد آورد.»

«علی ‌دایی» که این روزها به جهت عدم تحمل‌اش در برابر نقدها، در صدر اخبار است، در واکنشی عجیب اعلام کرده است که دعا می‌کند «پرسپولیس» برنده‌ی بازی «دربی» باشد. اما از آن‌جایی که همه از دل ناخوش «دایی» از «کاشانی» و رقیبش «استیلی» خبر دارند باید گفت که خدا از دلت بشنود آقای «دایی». و دسته آخر آن‌که این «دربی» نخستین بازی دو تیم بدون حضور اسطوره‌ی فوتبال ایران «ناصر حجازی» است، ای کاش در این بازی یادی هم از این بزرگ‌مرد بشود.


 


آرین/ دفتر کابل/ رادیو کوچه

najib@koochehmail.com

در پی حمله مهاجمان مسلح از یک ساختمان نا‌تمام بر سفارت آمریکا، فرمان‌دهی آیساف و برخی نهادهای دولتی افغانستان، شماری از نمایندگان مجلس افغانستان خواهان توقف ساخت بلند منزل‌ها شدند.

این نمایندگان مجلس می‌گویند در سال‌‌های اخیر شماری از بلندمنزل‌ها در نقاطی اعمار شده که نهادهای امنیتی و دولتی را تهدید می‌کنند.

شهروندان کابل نیز می‌گویند برخی از بلندمنزل‌ها حتا در محلات اعمار شده‌اند که ریاست جمهوری و وزارت های کلیدی را در شهر کابل تحت شعاع قرار داده‌اند.

در حمله اخیر مهاجمان در کابل به دلیل موقعیت حساس بلند منزل دوازده طبقه‌ی که آنان در آن سنگر گرفته بودند می‌توانستند به آسانی اهدافی مهمی را مورد شلیک قرار بدهند.

 به همین دلیل نیروهای امنیتی افغان و بین‌المللی پس از حدود 20 ساعت جنگ توانستند مهاجمان را از پا در آورند.

نمایندگان مجلس افغانستان از اعمار روز افزون بلندمنزل‌ها در شهر کابل ابراز نگرانی کرده و خواهان جلوگیری و توقف ساخت و ساز آن شدند.

«حمیرا ایوبی» یک نماینده مجلس گفت، باید کار اعمار بلند منزل‌های که سبب تهدید امنیتی می‌شود گرفته شود.

وی تقاضا کرد تا شهردار کابل و سرپرست وزارت انکشاف شهری برای پاسخ‌گوی در این مورد به مجلس فراخوانده شود.

در این حال «عبدالاحد واحد» معین ساختمانی شهرداری کابل گفت، آنان به بلندمنزل‌های که در نقاط تهدید‌آمیز است اجازه نداده‌اند و از تهدید آن نیز به ریاست جمهوری و مقامات امنیتی نیز اطلاع داده‌اند.

برخی از مقامات شهرداری که نمی‌خواهند نام‌شان در گزارش ذکر شود می‌گویند، مالک برخی از این ساختمان‌ها زمانی که اجازه کار از شهرداری را دریافت نمی‌توانند از مقامات بلند‌پایه دولتی فرمان می‌آورند و آنان ناگزیر‌اند اجازه اعمار بلند‌منزل را بدهند.

«غلام صدیق صدیقی» سخن‌گوی وزارت داخله می‌گوید تعمیر نیمه‌کاره که مهاجمان از آن استفاده کردند سال‌هاست که همین‌گونه باقی مانده و احتمالن مهاجمان با استفاده از روی سری زنانه وارد شده‌اند.

وی افزود که مقصر این قضیه مالک این تعمیر می‌باشد که غیر مسوولانه آن را نیمه‌کار گذاشته و سبب بروز روی‌داد شده است.

آقای صدیقی گفت نظارت و دادن اجازه اعمار بلند‌منزل در کابل مانعی ندارد، اما پلیس وظیفه دارد نگذارد مخالفان دولت از بلند منزل‌ها سواستفاده کنند.

به گفته وی پس از این پلیس در تامین امنیت این گونه بلند‌منزل‌ها تلاش بیش‌تر خواهد کرد.

این در حالی‌ست که در حال حاضر ده‌ها بلند‌منزل در شهر کابل اعمار شده اگر امنیت آن گرفته نشود مخالفان دولت می‌توانند از آن برای هدف قرار دادن نهادهای دولتی و غیر‌دولتی استفاده کنند.


 


خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، 15 سپتامبر، رییس دست‌گاه قضایی جمهوری اسلامی طی حکمی دادستان کل کشور را مسوول نظارت بر رسیدگی به پرونده اختلاس مالی 3000 میلیارد تومانی کرده است.

به گزارش مهر، صادق لاریجانی، رییس دست‌گاه قضایی طی حکمی غلامحسین محسنی اژه‌ای دادستان کل کشور را به عنوان مسوول نظارت بر رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی ایران انتخاب کرده است.

در ابلاغ رییس دست‌گاه قضا آمده است: «به جناب‌عالی که چهره‌ای شناخته شده و مورد اعتماد دست‌گاه قضایی و نظام هستید ماموریت داده می‌شود با نظارت دقیق و همه‌جانبه به کلیه مراحل رسیدگی به این پرونده تا حصول نتیجه نهایی اقدام و گزارش کار به‌صورت مستمر به این‌جانب منعکس شود.»

لازم به اشاره است در هفته گذشته از طریق بانک صاردات و هفت بانک دولتی و خصوصی دیگر در ایران، حدود 3000 میلیارد تومان در سیستم بانکی این کشور اختلاس صورت گرفت.

بیشتر بخوانید:

 «اتهام ارتباط با اختلاس بانکی را به‌شدت رد می‌کنیم»


 


مصطفا خلجی/ رادیو کوچه

mostafa.k@koochehmail.com

هفته‌ای که گذشت، از نظر ادبی، طبق معمول چند سال گذشته، چندان خوب و خوش نبود. آن‌چه در خبرها منتشر شد، نشان از محدودیت بیش‌تر برای ادبیات و کتاب بود و آن‌چه از زبان مسوولان نیز شنیده شد علیه نویسندگان بود.

تعیین‌تکلیف وزارت ارشاد برای کتاب‌خوانان

در روزهای گذشته، وزارت ارشاد اعلام کرد که «برای اطمینان خاطر خانواده‌ها» کتاب‌های مناسب را به آن‌ها معرفی می‌کند.

مشخص نیست که خانواده‌ها کی و چگونه عدم اطمینان خاطر خود را در این زمینه به مسوولان وزارت ارشاد ابلاغ کرده‌اند.

«بهمن دری»، معاون فرهنگی وزیر ارشاد، خواستار بسیج عمومی در تمام زیرمجموعه معاونت متبوعش به منظور عملیاتی شدن طرح معرفی کتاب‌های شاخص در گونه‌های مختلف شده و گفته است: «قطعن معرفی کتاب از سوی وزارت ارشاد به نوعی در خانواده‌ها برای تهیه کتاب اطمینان ایجاد می‌کند، که این خود در نهایت به افزایش مطالعه در بلندمدت خواهد انجامید.»

او اضافه کرد: «این طرح برای نخستین‌بار و با تاسی از ره‌نمودهای مقام معظم رهبری برای گسترش و ترویج کتاب‌خوانی در جامعه و ترغیب مردم به خرید و مطالعه کتاب‌های ارزش‌مند و مفید به اجرا درخواهد آمد.»

وی ادامه داد: «در نظر داریم با کارشناسی دقیق توسط مرکز مطالعات معاونت و با هم‌کاری موسسه خانه کتاب، ماهانه 10 عنوان کتاب مفید از سوی این معاونت برای مطالعه اقشار مختلف جامعه و مخاطبان عمومی معرفی کنیم.»

گفته شده در این طرح وزارت ارشاد شاخصه معرفی کتاب بر مبنای «هویت دینی و ملی» پی‌ریزی خواهد شد.

در این اوضاعی که هر روز انتقادها به عمل‌کرد وزارت ارشاد و سانسور آثار ادبی در این وزارت‌خانه بیش‌تر می‌شود، این اقدام وزارت ارشاد نشان‌دهنده اوج اعتماد به نفس مسوولان آن است.

سال‌هاست که وزارت ارشاد می‌خواهد به نوعی مانع از توزیع کتاب‌های مورد نظر قشر کتاب‌خوان و جای‌گزینی کتاب‌های مورد نظر خود با آن‌ها شود.

به نظر می‌رسد این طرح در همین راستاست و به نوعی در جهت سانسور بیش‌تر کتاب است.

آن‌چه سبب ترس جمهوری اسلامی در حوزه کتاب شده است، استقبال مردم از کتاب‌هایی است که مقامات جمهوری اسلامی آن‌ها را «ضاله» می‌دانند؛ نظیر آثار «پائولو کوئیلو» یا آثار نویسندگان روشن‌فکر. و در این میان هر‌چه تلاش می‌کند کتاب‌های مورد حمایتش، علی‌رغم تبلیغات گسترده مورد توجه مردم نیست.

این موضوع نه تنها وزارت ارشاد را به سانسور بیش‌تر کتاب‌ها ترغیب می‌کند، بلکه باعث ایجاد کینه در «نویسندگان متعهد» که نزدیک به حکومت هستند، می‌شود.

اظهارنظر دو نویسنده حکومتی علیه روشن‌فکران

در هفته گذشته، دو نویسنده نزدیک به دولت علیه نویسندگان روشن‌فکر سخنانی را گفتند که نشان از کینه دیرین آن‌ها نسبت به ادبیات مستقل ایران دارد.

یکی از این نویسندگان، «محسن مومنی شریف» بود، که خود رییس یکی از نهادهای حکومتی در حوزه فرهنگ، به نام «حوزه هنری» است.

این نویسنده حکومتی، کینه خود را از نویسندگان مستقل، به بهانه دفاع از «انقلاب» و «جنگ» مطرح می‌سازد. اما آن‌چه پشت این بهانه نهفته است، کینه‌ای است که این نویسندگان از اقبال مردم به آثار نویسندگان روشن‌فکر و غیرحکومتی دارند.

آن‌چه سبب نادیده گرفتن تلاش نویسندگان حکومتی است، صرفن آثاری که آنان پدید می‌آورند نیست، گرچه آثار آنان با معیارهای ادبیات فاصله‌ بسیار دارد. در واقع علت اصلی جدایی نویسندگان مستقل از نویسندگان حکومتی، کمکی است که نویسندگان حکومتی به سانسور ادبیات در ایران می‌کنند.

محسن مومنی شریف با اریه تعریفی از ادبیات غرب که در هیچ کتابی موجود نیست، گفته است که «غربی‌ها در ادبیات‌شان به دنبال ناامید کردن ما و تاریک نشان دادن تاریخ و آینده هستند» این ادعای مومنی ناشی از توجه همیشگی قشر کتاب‌خوان ایرانی به ادبیات جهان به ویژه ادبیات غرب است؛ ادبیاتی که در اصالت آن هیچ شکی نیست.

اما مومنی این استقبال را «ترس و رعب» می‌داند و گفته است که «ادبیات غربی جوانان را مرعوب می‌کند». اما در واقع این حکومت ایران است که از ادبیات مستقل چه ادبیات غربی و چه شرقی و چه داخلی می‌هراسد.

مومنی هم‌چنین گفته است: «بعضی‌ها در این فکر هستند که از گلشیری یا براهنی چیزی نقل کنند یا مانند آن‌ها بنویسند. اما وظیفه ما در حوزه هنری این نیست که به گفته‌های چنین افرادی رجوع کنیم. صادق هدایت چه چیزی می‌تواند برای گفتن به ما داشته باشد؟»

امثال مومنی و دیگر نویسندگان حکومتی گمان می‌کنند، دست‌هایی در کار بوده تا نویسندگانی نظیر صادق هدایت را بزرگ جلوه دهند.

یکی دیگر از این نویسندگان حکومتی که تلقی‌اش از ادبیات مثل مومنی است، «احمد شاکری» است.

احمد شاکری که با عنوان «نویسنده، منتقد و داور جوایز ادبی» با رسانه‌های داخل ایران گفت‌وگو می‌کند، به تازگی گفته است که «منتقدان روشن‌فکر، ادبیات متعهد بعد از انقلاب را هیچ می‌انگارند». همین جمله کافی است که کینه نویسندگان انقلابی را از نویسندگان روشن‌فکر نشان دهد.

شاکری در یادداشتی که آن را در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده، نوشته است که ادبیات روشن‌فکران دچار «کبر ذاتی» است.

شاکری گفته است: «کبر خصیصه ذاتی جریان روشن‌فکری وابسته در ایران است، زیرا روشن‌فکران خود را از دیگران بالاتر دانسته و خطوط روشنی بین خود و دیگران – که همان فرهنگ و اندیشه بومی است- می‌کشند.»

وی ادامه داده که «روشن‌فکران به دلیل عقب ماندن از مردم در انقلاب و دفاع مقدس، همواره به این دو اتفاق در آثار داستانی‌شان با نوعی حقارت نگاه کرده یا آن را آن گونه که خود می‌خواسته‌اند تحریف کرده‌اند.»

شاکری سپس به حسن میرعابدینی حمله کرده و نوشته است که «نمونه این جانب‌داری از ادبیات روشن‌فکری و بی‌توجهی به ادبیات متعهد را می‌توان در کتاب صد سال داستان‌نویسی ایران نوشته آقای میرعابدینی یافت. این محقق، در دوره‌بندی ادبیات داستانی انقلاب، از بسیاری از نویسندگان متعهد نام نبرده یا بر خلاف رویه ثابت این تحقیق، از بررسی آثار و میزان تاثیرگذاری‌شان بر ادبیات صرف‌نظر کرده است.»

شاکری گلایه کرده است که چرا روشن‌فکران به هوشنگ گلشیری، صادق هدایت، صادق چوبک، احمد محمود، غلامحسین ساعدی و جواد مجابی، توجه می‌کنند و در مقابل به نویسندگان حکومتی مثل محمدرضا سرشار، محمدرضا فعله‌گری، ابراهیم حسن‌بیگی، سمیرا اصلان‌پور و شهریار زرشناس بی‌محلی می‌کنند.

اما به راستی چه چیزی باعث شده که نه تنها نویسنده مستقل بلکه خواننده مستقل ادبیات نیز به نویسندگان حکومتی بی‌اعتنایی کند؟

آن‌چه سبب نادیده گرفتن تلاش نویسندگان حکومتی است، صرفن آثاری که آنان پدید می‌آورند نیست، گرچه آثار آنان با معیارهای ادبیات فاصله‌ بسیار دارد. در واقع علت اصلی جدایی نویسندگان مستقل از نویسندگان حکومتی، کمکی است که نویسندگان حکومتی به سانسور ادبیات در ایران می‌کنند.

بسیاری از کتاب‌های نویسندگان مستقل توسط همین نویسندگان به اصطلاح متعهد خوانده می‌شود و ممیزی می‌شود و گاهی از انتشار باز می‌ماند. طبیعی است که این قدرت یک‌طرفه باعث فساد نویسندگان دولتی شود و تازه در آخر کار نیز به جای پاسخ‌گویی، طلب‌کار باشند که چرا کسی به ما محل نمی‌گذارد؟


 


پنج‌شنبه 24 شهریور 90‌/ 15 سپتامبر 2011

اجرا: اعظم

استودیو: سیاوش

تقویم ‌تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات پنج‌شنبه ایران

مجله جاماندگان- «خانه ما هم دزد دارد هم دیوانه»- شراره سعیدی

بخش اول خبر‌ها

این‌جا آسیا است- «بازار مالزی در تسخیر چشم بادامی‌ها»- سحر بیاتی

شاد و تندرست- «حاشیه‌هایی مهم‌تر از متن»- اکبر ترشیزاد

پاپاراتزی- «جنیفر لوپز با بردلی کوپر، قرار شام یا قرار کاری؟»- بهنام

گزارش روز کابل- «جلو اعمار بلندمنزل در شهر کابل گرفته شود»- آرین

تمام رخ- «دولت دزدگیر متهم به دزدی»- آرش حسینی‌پژوه

بخش دوم خبرها

گفت‌وگوی روز- «گزارش احمد شهید در مورد ایران در دور بعدی شورا»- اردوان روزبه

دایره‌ی شکسته- «چشم و چراغ خاموش طبیعت»- مه‌شب تاجیک

خلاصه مطبوعات تاجیکستان- «فارسی و تاجیکی یک زبان است»- کیومرث

گزارش ادبی- «کینه نویسندگان حکومتی از بی‌اعتنایی روشن‌فکران»- مصطفا خلجی

بخش سوم خبرها


 


خبر / رادیو کوچه

طی ابلاغیه‌ای که صبح روز چهارشنبه، 14 سپتامبر، برای محمد ملکی، نخستین رییس دانش‌گاه تهران پس از انقلاب که به تازگی دوباره به دادگاه احضار شده بود، صادر شده است، وی طی این ابلاغیه ممنوع الخروج از کشور شد.

به گزارش دانشجونیوز، در برگه‌ای با تاریخ ثبت ١٩ شهریور، که با سربرگ قوه قضاییه و از طرف شعبه دوم دادیاری دادسرای تهران ارسال شده، حکم ممنوع‌الخروجی محمد ملکی صادر شده است. به‌نظر می‌رسد این حکم ارتباطی با پرونده زندان و محاکمه اخیر وی نداشته و مستقل از آن است.

محمد ملکی در تاریخ ١٧ شهریور نامه‌ای را خطاب به آقای احمد شهید گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران منتشر کرد و در این نامه، «از فشارها و شکنجه‌هایی که در دوران‌های مختلف زندان در ٣٢ سال گذشته بر وی رفته بود»، شرح مختصری ارایه داد.

وی هم‌چنین اعلام کرد که حاضر است با آقای احمد شهید دیدار کند و درباره مشاهدات خود از زندان‌های جمهوری اسلامی شهادت دهد.

بیشتر بخوانید:

«به ۳۲ سال جنایت شهادت می‌دهم»


 


مهشب تاجیک/ رادیو کوچه

یونگ می‌گوید، تنها چیزی که در این سیاره باید از آن هراس داشت انسان است. امروز مردم ایران را چگونه باید تعریف کرد؟ هر روز که می‌گذرد به مسخ نزدیک و نزدی‌کتر می‌شویم. در دنیای مجازی ویدئویی به اشتراک گذاشته شد که در آن مردانی، ماده خرسی را کشته‌اند و توله خرس‌های کوچک را شکم دریده‌اند و فاجعه‌بارتر این‌که با دوربین‌های خود در میان زوزه‌ی تولگان شکم دریده به نظاره نشسته‌اند و مزه‌پرانی هم می‌کنند. ‌درد و فاجعه از سر و روی این رفتار می‌بارد و غم‌انگیز این‌که در قدیم، برای شکار هم حرمت حیوان ماده که فرزند دارد حفظ می‌شد و ترس و حس غریبی داشت برای شکارچی، کشتن مادری، امروز که همین اکنون ماست، بدون هیچ حافظه‌ی تاریخی، ما به کدام سو می‌رویم؟

امروزه دانش‌مندان بدون هیچ تردیدی اطمینان پیدا کرده‌اند که حیات وحش در معرض خطر قرار گرفته است و در صورتی که اقدامی صورت نگیرد، هزاران گونه ممکن است بسیار سریع به مرز انقراض برسند.  وظیفه‌ای که پیش روی جهان قرار گرفته است، محافظت از حیات وحش به منظور تضمین آینده طولانی آن‌ها می‌باشد. راه حل‌های بسیاری ارایه می‌شود ولی مهم‌تر از همه این است که ما به این باور عمومی برسیم که جهان امروز و اکنون ما نیست، جهان در حرکت به سوی آینده‌ای است که ما نیستیم و وظیفه‌ی ماست که آن را به گونه‌ای هدایت و اداره کنیم که اصولی به آن آینده‌ای که تعریف ذهنی ماست برسد. جدا از این‌که فراموش نکنیم هر حیوان زنده‌ای حق حیاتش محفوظ است و یک سگ ول‌گرد، به انتخاب خود ول‌گرد نشده است که ما بتوانیم به راحتی حق حیات او را بگیریم.

زنگ خطر برای همه‌ی مردم دنیا و رهبران آن به صدا درآمده است. بازار پرسود شکار و قاچاق حیوانات وحشی جهت مصارف درمانی، باغ وحش‌ها یا نگه‌داری در منازل، فقدان قوانین بازدارنده و ضعف اداره کنندگان، و در نهایت درآمد زیاد این کار باعث شده است که ما شاهد بروز فجایع بسیاری در طبیعت باشیم. رهبران کشورهای در حال توسعه برای دریافت مشتی دلار، به راه‌اندازی تورهای شکار برای شکارچیان ثروت‌مند دست می‌زنند. اگر به همین منوال به سمت جلو برویم، شاید انسان تنها گونه‌ی منقرض نشده باشد که در کره زمین به جای خواهد ماند. تجارت زیرزمینی گونه‌های حیوانی به خصوص آن‌هایی که در معرض انقراض و نابودی هستند، تبدیل به یک تجارت جهانی شده است و موافقت‌هایی و تلاش‌هایی نظیر کنوانسیون‌ها، کمپین‌های بین‌المللی و معاهده‌های حفظ حیات وحش موفقیت‌های اندکی داشته‌اند. علاقه‌مندان به منابع طبیعی در مورد قاچاق حیوانات به خصوص پستان‌داران می‌گویند که این روابط هر روز پیچیده‌تر می‌شود، زیرا به دلیل پر سود بودن این تجارت دست‌های بسیار قدرت‌مندی در این زمینه فعالیت می‌کنند.

ایران جزو ١٠ کشور اول جهان است که دارای متنوع‌ترین محیط طبیعی و گونه‌های گیاهی و جانوری است، اما این امتیاز در سال‌های اخیر به دلیل بی‌توجهی‌ها در حال از دست رفتن است و هراز گاهی اخباری از انقراض یک گونه‌ی جانوری یا در معرض خطر بودن گونه‌ای دیگر به گوش می‌رسد. از بین رفتن یک گونه، تنوع زیستی جهان را کاهش می‌دهد و در کل چرخه حیات اثر منفی دارد و علاوه بر آن بر سایر چرخه‌های طبیعی اعم از گیاهی و جانوری اثر می‌گذارد و در کل موجب صدمه دیدن توالی دی.ان.ای جانوری می‌شود. بنابراین حفظ گونه‌های جانوری به معنای حفظ محیط زیست و محیط زندگی خود بشر هم هست.

متاسفانه در ایران مشاهده می‌شود که جاده‌های پرتردد از میان مناطق حفاظت شده عبور می‌کند و همواره حریم حیات وحش مورد تعرض قرار می‌گیرد که این کار منافی طرح حفاظت از محیط زیست جانوری است. مضاف بر آن که سازمان‌های حفظ محیط زیست با عمل‌کرد ضعیف خود به از بین رفتن گونه‌های جانوری دامن می‌زنند، مانند چندی پیش که دو توله‌ی یوزپلنگ در جاده با ماشینی تصادف کردند و انجمن‌های حمایت از حیوانات این تذکر را دادند که مادر آن‌ها حتمن رد آن‌ها را در جاده دنبال خواهد نمود و با سهل‌انگاری فراوان مادر نیز به همان سرنوشت غم‌انگیز تصادف دچار شد، گونه‌ای از یوزپلنگ‌ها که در حال انقراض هستند. مانند ببر مازندران که سال‌ها پیش با سهل‌ا‌نگاری برای همیشه از بین رفت.

همه ساله با انتشار لیست حیوانات و گیاهان منقرض شده یک گام به سوی نابودی تنوع زیستی کره‌ی زمین نزدیک می‌شویم. حفظ محیط زیست کاری بسیار پیچیده است، ولی با راه‌حل‌هایی آسان می‌توان گروه‌های فعال را در پیش‌برد این هدف یاری کرد. احیای زیست‌گاه‌ها، جمع‌آوری سلاح‌های غیر‌مجاز، و مهم‌تر از همه با ارتقای آگاهی مردم و فرهنگ‌سازی و جلوگیری از انقراض حیات وحش می‌توان برای پیش‌برد حفاظت محیط زیست گام برداشت.


 


خبر / رادیو کوچه

حکم زندان مهدی قلی‌زاده‌اقدم، عضو شاخه جوانان نهضت آزادی ایران در دادگاه تجدید نظر دادگاه انقلاب تایید شده است.

به گزارش میزان خبر، قلی‌زاده در دادگاه بدوی به حکم قاضی پیر‌عباسی و به اتهام عضویت در نهضت آزادی، تلاش برای بی‌آبرو کردن نظام جمهوری اسلامی، حضور در تظاهرات روز عاشورا و بی‌حرمتی به مقدسات، اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی به شش سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

این فعال سیاسی پیش از این عضو انجمن اسلامی دانش‌گاه شهید‌بهشتی تهران بوده است و هم اکنون با سپردن وثیقه در دانش‌گاهی در سوئد مشغول به تحصیل کار‌شناسی ارشد است.

گفتنی است محسن محققی، امیر خرم، فرید طاهری و عماد بهاور از اعضای نهضت آزادی در زندان اوین مشغول سپری کردن احکام قطعی زندان خود هستند.


 


رادیو کوچه

اشاره:

یکی از مواردی که همراه مورد توجه سازمان های حقوق بشری در خصوص نقض حقوق انسانی در ایران بوده است مساله مشکلات اقلیت های دینی است. به خصوص افرادی که از اسلام به سایر ادیان گرویده اند.

بر اساس نگاه فقهی در شیعه این افراد در مواردی محدور الدم شناخته می شوند. تصور محدور الدم بودن اگر چه در بسیاری از موارد در کشور اعمال نمی شود اما فرصتی است برای برخی افراد که گاه فراتر از قانون رفتار کرده و موجب آزار افرادی می گردند که تغییر دین داده اند.

به دلیل عدم احساس امنیت این قبیل افراد اینک تعدادی از آن ها در حالی که با خطر دست گیری مواجه می شوند از کشور خارج شده و بنابر توجه به عدم امکان اظهار دین خود در ایران با خروج از کشور در یکی از کشورهای هم جوار تقاضای پناهندگی می دهند.

مهناز یکی از این افراد است که به دلیل فشارهای فراقانونی برخی افراد که به گفته خودش حتا در حین دست گیری فرزندش به دلیل ضرب و شتم فرزند اش را از دست داده است. او اینک در کشور ترکیه در انتظار برای پناهندگی به کشور سوم است. او در ایران مسیحیت را تبلیغ می کرده است. آن چه در زیر می آید گفت و گویی با این پناه جو است:

ممکن است خودتان را معرفی کنید و بگویید چرا مجبور به ترک ایران شدید؟

من مهناز هستم و مدت 5 سال است که به مسیح ایمان آورده ام و به همین دلیل مجبور به ترک ایران شدم.

چرا مسیحیت را انتخاب کردید؟

به دلیل عدم تناسب نگاه دینی من با قوانین و مقرارات اسلام که موجب مشکلات زیادی برای من در خصوص ازدواجم، حق حضانت فرزندم و سایر موارد شد. پس از آشنایی با این دین تغییر دین دادم. که این موضوع باعث مشکلاتی برای من شد.

اشاره به مشکلات کردید، می توانید بیشتر توضیح بدهید؟

من بعد اشنایی خودم با مسیحیت سعی کردم دیگران را نیز دعوت به مسحیت کنم. به همراه دیگر دوستان و خواهرزاده هایم شروع به فعالیت های مذهبی کردیم و افراد را به کلیسا دعوت می کردیم و کتاب ها و فیلم های مسیحیت را در اختیارشان قرار می دادیم و پس از مدتی فعالیتهای مان را در قالب کلیسای خانگی ادامه دادیم که همین مساله منجر به تهدیدات امنیتی از سوی دولت ایران، بر ما شد و در نهایت پسرم «پیمان» در حین دستگیری توسط نیرو های امنیتی و انتظامی کشته شد.

این فشار ها به چه صورت بود و چگونه از فعالیت های شما مطلع شدند؟

همین مساله که مجبور بودیم تمام فعالیتهای مان را بصورت مخفیانه انجام بدهیم و بخشی از انرژی مان را صرف پنهان نگه داشتن روابط مان کنیم فشار زیادی بر ما وارد می کرد و همیشه باید مواظب اطرافیان و افراد تازه وارد که کمتر می شناختیم می بودیم، از همین مساله به ما ضربه زدند. و خواهرزاده هایم را دستگیر کردند و پسرم پیمان را که هنگام دست گیری ضرب و شتم کردند که قبل از رسیدن به بازداشت گاه کشته شد. به همه ی این فشار ها می شود فشار های روحی را هم اضافه کرد که پس از کشته شدن پسرم چه ضربه ی روانی شدیدی بر من وارد شد.

پس شما در زمینه ترویج مسیحیت فعالیت می کردید؟

من خودم در کرج زندگی می کردم و منزلی که در کرمانشاه داشتم را به عنوان کلیسا استفاده می کردیم، پسرم پیمان مسوول آن بود و در همان جا هم زندگی می کرد، ما افراد علاقمند را دعوت می کردیم. من سی دی هایی را که در تهران و کرج تهیه می شد را در زمان هایی که می خواستم به کرمانشاه بروم با خودم از کرج می آوردم، گاهی اوقات خواهرم سی دی ها را در صندوق های پست منازل می انداخت، ما یک وب سایت هم راه اندازی کرده بودیم تا اطلاعات مربوط به مسیحیت را در اختیار علاقمندان قرار دهیم.

پس شما فعالیت گسترده ای داشته اید و نتیجه کار چه بود؟

پس از آن ماجرا که برای پسرم و خواهرزاده هایم اتفاق افتاد، من و خواهرم مجبور شدیم ایران را ترک کنیم و به ترکیه آمدیم، این که خانه و خانواده مان را رها کنیم و در کشور دیگری که از هیچ گونه حقوق قانونی برخوردار نیستیم برای مان دشوار است، حتیا ما اجازه ی کار کردن هم نداریم و غیر از مشکلات مالی مشکلات روانی و بلاتکلیفی برای مان آزار دهنده است.

با این همه در همین جا هم فعالیتهای مان را چه از طریق اینترنت و شرکت در کلاسه ای مجازی و نوشتن مطلب در وب سایت خودمان و چه از طریق شرکت در جلسات کلیسا و سمینار ها ادامه می دهیم.

آیا مشخص هست تا چه زمانی باید در این وضعیت بمانید؟

مدت زیادی است که در ترکیه هستیم و هیچ مشخص نیست تا کی باید در اینجا بمانیم، در کل وضعیت همه ایرانیان به همین ترتیب است. اما زنان بی سرپرست مانند ما وضعیت خاصی دارند که متاسفانه هیچ حمایتی نمی شوند.


 


خبر / رادیو کوچه

هفته گذشته پنج تن از شهروندان مسیحی علارغم تبرئه در دادگاه بدوی، با اعتراض دادستانی در مجموع به پنج سال حبس تعزیری محکوم شدند.

به گزارش هرانا، بهروز صادق‌ خانجانی، محمد بلیاد، نازلی کماریان، پرویز خلج و مهدی فروتن از جمله افرادی هستند که از سوی دادگاه تجدید نظر استان فارس هر کدام به یک‌سال حبس محکوم شدند.

ماتیاس حق‌نژاد که بتازگی با وثیقه ۳۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شده است ضمن تایید خبر محکومیت این افراد اظهار داشت: «علاوه بر این‌که شخصن در انتظار محاکمه هستم، مهرداد قارونی از دیگر شهروندان مسیحی به مدت ۲ ماه است که در بازداشت اداره اطلاعات اصفهان به‌سر می‌برد و برادر یوسف ندرخانی نیز روز سوم مهر ماه در شعبه ۱۱ دادگاه انقلاب گیلان محاکمه خواهد شد.»

به‌دنبال تایید محکومیت این پنج تن احضاریه جهت معرفی به زندان نیز برای این افراد صادر شده است.

روز چهارشنبه، 14 سپتامبر، رییس حزب دموکرات مسیحی آلمان در نامه‌ای به سفارت جمهوری اسلامی خواستار آزادی فوری یوسف ندرخانی، کشیش محکوم به اعدام شده و نسبت به حکم او به شدت اعتراض کرده است.

بیشتر بخوانید:

«تایید حکم اعدام ندرخانی به اتهام ارتداد»


 


سحر بیاتی/ رادیو کوچه

کوله‌بار جست‌وجوگری را هم‌چنان به دوش می‌کشم به دنبال مهاجرانی از شرق و غرب، در جست‌وجوی معنای صلح و مدارا، هر چند زمان زیادی از این جست‌وجو نگذشته، کوله بار هر روز سنگین و سنگین‌تر می‌شود. این‌بار فاتحان بازارهای جهانی نظرم را به خود جلب کرده‌اند.‌

اولین تجربه آشنایی با چینی‌ها به ایران بازمی‌گردد و تاسوعای سه سال پیش، «لی شاون» از یک خبرگزاری چینی چند ماهی مقیم ایران بود. فارسی را خیلی به‌تر از من صحبت می‌کرد. «لی» از دانش‌گاه «شانگهای» لیسانس زبان فارسی داشت. حالا لی در مالزی ساکن شده به دانش‌جویان زبان چینی می‌آموزد. مسخ فارسی حرف زدن لی می‌شوم. کتابی و زیبا صحبت می‌کند. ‌کلماتی را به کار می‌برد که شاید سال‌هاست از یاد ما ایرانی‌ها به خصوص پایتخت‌نشینان رفته است.

«لی» مالزی را بیش‌تر از ایران دوست دارد، هر چند عاشق فارسی حرف زدن است و زندگی در ایران را به‌ترین تجربه‌اش می‌داند اما می‌گوید‌: «شما در ایران تنوع غذایی ندارید. صبح تا شب جوجه می‌خورید ما همه چیز می‌خوریم‌.» شاید بی‌راه هم نگفته باشد ما با شنیدن نام قورباغه و هشت‌پا هم دل‌پیچه می‌گیرم و این دخترک ریز نقش عادت به خوردن همه این‌ها دارد.

جالب‌ترین قسمت دیدار من و «لی» سوال‌های عجیب و غریب اوست. مثلن می‌خواهد فرق ضریح و حرم را بداند و من چاره‌ای ندارم جز متوسل شدن به نقاشی و توضیحات مفصل برای تشریح فرق ضریح با حرم.

چینی‌ها نه تنها بازار مالزی که بازار همه دنیا را در دست گرفته‌اند نسبت به سایر ملیت‌های ساکن در مالزی سرعت بیش‌تری دارند. تند و ریز راه می‌روند، تند و سریع  غذا می‌خورند و بلند بلند حرف می‌زنند.  چشم‌های پف کرده، صورت‌های سفید و اندام‌های ظریف متعلق به چینی‌هاست.

«لی» از سنت‌های چینی می‌گوید، از رسوم ازدواج که خیلی نزدیک به رسوم ایرانی است. مادر شوهر و عروس‌های چینی کم از مادرشوهر و عروس‌های ایرانی ماجرا و چالش ندارند و این برای هر دوی ما هیجان‌انگیز است.

در چین هنوز هم مادر‌شوهرها اصرار دارند پسر، عروس را به خانه مادرش بیاورد و عروس‌ها از زندگی با مادر‌شوهر زیر یک سقف استقبال نمی‌کنند لی ضرب‌المثل چینی را روایت می‌کند: «به یک مرد چینی می‌گویند اگر مادر و همسرت در رودخانه در حال غرق شدن باشند کدام را نجات می‌‌دهی‌؟ مرد پاسخ می‌دهد‌: هیچ‌کدام را‌، خودم را هم از دست هر دو به آب می‌اندازم.» و صدای خنده هر دوی ما به آسمان کوالالامپور می‌رسد.

«لی» مهاجری موقت است که از زندگی دایم در مالزی اطلاعات زیادی ندارد‌، هر‌چند از غذا و نحوه زندگی رضایت کامل دارد اما برای دانستن بیش‌تر باید چینی‌های دیگری را ملاقات می‌کردم.

«جالان آلور» و غذاهای چینی

«جالان آلور» نام خیابانی است در انتهای «بوکیت بینتانگ» که ایرانی‌ها نام آن را «جالان درتی» یا «خیابان کثیف» نهاده‌اند بوی تند غذاهای مالایی، تایلندی و چینی فضا را پر کرده است؛ رستوران‌های نزدیک به هم صندلی‌های‌شان را در پیاده‌رو گذاشته‌اند و عابران پیاده هم از وسط خیابان عبور می‌کنند زندگی از شب تا صبح در این خیابان جریان دارد .


با دوستان به یک رستوران چینی می‌رویم‌، صاحب رستوران «کیم» نام دارد،  فربه اما هم‌چون سایر هم‌وطنانش فرز و سریع‌، به خوبی انگلیسی صحبت می‌کند‌. «کیم» چینی – مالایی است پدر بزرگش اهل چین است و او هرگز سرزمین اجدادیش را ندیده است. او می‌خواهد برای ما قورباغه کباب کند اما چهره چروکیده ما را که می‌بیند قورباغه پوست کنده شده را به ظرف بر‌می‌گرداند و به کباب کردن ماهی رضایت می‌دهد. ماهی کبابی را که سرو می‌کند فرصت خوبی است برای گپ‌ زدن، او از زندگی در مالزی هم‌چون سایر ملیت‌ها ابراز رضایت می‌کند. به گفته «کیم» اکثر قوانین و امکانات برای آن‌ها با یک مالایی اصیل برابر است مدرسه رایگان، خرید خانه و ماشین قسطی و استفاده از بیمارستان‌های دولتی.

تنها نکته‌ای که «کیم» به آن اشاره می‌کند قوانین ازدواج یک غیر‌مالایی با مالایی‌هاست او می‌گوید: «برای ازدواج با یک مالایی باید حتمن دین خود را تغییر دهید چه با یک دختر مالایی ازدواج کنید‌، چه با یک پسر مالایی.»  خواهر شوهرش با یک مرد مالایی ازدواج کرده و مسلمان شده است و این به نظر «کیم» موضوع ازدواج را کمی سخت می‌کند.

مالزی خانه اصلی او است و دل‌بستگی چندانی به سرزمین اجدادی‌اش ندارد. شوهر «کیم» که گویا سرآشپز رستوران است او را صدا می‌زند، او با هیکل فربه خود فرز و تند به سه شماره در آشپزخانه است.

تاریخ‌چه حضور چشم بادامی‌ها در مالزی

چینی‌ها 30 درصد جمعیت کل این کشور را تشکیل می‌دهند اما حضور و کنترل آن‌ها بر صنایع عمده چون کائوچو ، قلع و بخش تجاری، تعداد آن‌ها را بیش از این در ذهن تداعی می‌کند.

 آن‌ها را در همه مراکز تجاری از شهر «کوالالامپور» گرفته تا فروش‌گاهی کوچک در منطقه «ساراواک» می‌توان مشاهده کرد. سخت‌کوشی یکی از مشخصه‌های بارز این دسته از ساکنان مالزی است به‌طوری که «فرانسیس لایت»، بانی شهر «جرج تاون» در «پینانگ» در سال 1794 این خصوصیت آن‌ها را مورد ستایش قرار داده و آن را مایه افزایش درآمد و پیش‌رفت برای دولت استعماری می‌دانسته است.

چینی‌ها در ابتدا برای یافتن فرصت‌های به‌تر و ماجراجویی به دریاهای جنوب چین سرازیر شدند و از قرن سیزدهم به بعد شروع به تجارت با اندونزیایی‌ها و مجمع‌الجزایر مالایی کردند. اما گروه‌های عمده مهاجران چینی در قرن نوزدهم یعنی در طی دوران حکم‌رانی خاندان «منچو» در چین که با مشکلات فراوان در زندگی مردم آن‌جا هم‌راه بود به سمت جنوب و مالزی حرکت کردند.

در همین دوران طی فرمانی، مسافرت چینی‌ها به خارج از کشور ممنوع اعلام شد، اما بسیاری از مردم جان خود را به خطر انداخته و این فرمان را نادیده می‌گرفتند. این دسته از مهاجران پس از اقامت در مالزی به مشاغلی سخت در معادن قلع، جاده‌‌سازی و کار در خطوط راه‌آهن روی می آوردند و تحت انجمن‌های طایفه و اجتماعات مخفی سازمان‌دهی می‌شدند.

سرگرمی محبوب آن‌ها مصرف تریاک و قمار بود. امروزه جامعه چینی‌ها در مالزی به جای ذوب شدن در فرهنگ مالایی، نشان و مظاهر سنتی خود را در کشور اعمال کرده‌اند. آموختن زبان مالایی برای چینی‌ها الزامی است اما در خانه صحبت کردن به زبان و لهجه‌های محلی چینی  رایج‌تر است، با این وجود نسل جوان چینی بیش‌تر از شیوه‌های نوین زندگی به سبک غربی الگو‌پذیر است. شاید مجموعه دیدنی «گنتیگ» و «چاینا تاون» به‌ترین مکان مالزی برای کشف اسرار چینی‌های مهاجر باشد. سفر ادامه دارد به پرسش‌های بسیار و قصه‌های تازه از جنوب شرق آسیا.


 


خبر / رادیو کوچه

مرکز ارتباطات دفتر رییس جمهوری اسلامی، انتشار نامه اسفندیار رحیم‌مشایی، رییس این دفتر، در حمایت از فعالیت اقتصادی متهم اصلی پرونده اختلاس بانکی به عنوان دلیل ارتباط آقای مشایی با این ماجرا را به شدت رد کرده و سایت‌های مخالف دولت را به دروغ‌گویی متهم ساخته است.

به گزارش ایرنا، در اطلاعیه این دفتر آمده است که «سایت مشرق با انتشار نامه‌ای از دفتر ریاست جمهوری کوشید رییس این دفتر را به ارتباط با اختلاس بانکی متهم کند و با «هم‌دستی برخی روزنامه‌ها و سایت‌های زنجیره‌ای» وانمود کنند که «گویی سندی مخفی را کشف و افشا کرده‌اند.»

این اطلاعیه می‌افزاید که نامه مورد نظر بدون طبقه‌بندی و به طور عادی نوشته شده و بین موضوع نامه و ماجرای اختلاس بانکی، «هیچ سنخیتی وجود ندارد.»

اشاره این اطلاعیه به نامه آقای رحیم‌مشایی به وزیران دارایی و راه حاوی درخواست تسریع در روند واگذاری سهام شرکت فولاد خوزستان به گروه متعلق به متهم اصلی اختلاس سه هزار میلیارد تومانی است.

بیشتر بخوانید:

«بین اختلاس ۳هزار میلیاردی با جریان انحرافی ارتباط هست»


 


آرش حسینی‌پژوه/ رادیو کوچه

رسانه‌ها «بزرگ‌ترین پرونده اختلاس بانکی در کشور» می‌خوانند‌اش، پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در بانک صادرات، امروز از جنجالی‌ترین خبرهای ایران است، که جزییاتی از آن از طریق روزنامه‌ها منتشر شده است، اما تاکنون قوه قضاییه به صورت رسمی درباره جزییات، چگونگی ابعاد مالی و سیاسی این اختلاس بزرگ اظهار نظری نکرده است.

روزنامه «تهران امروز» روز دوشنبه، هفتم شهریور ماه، در گزارشی خبر داد که این اختلاس از طریق واگذاری تسهیلاتی از سوی بانک صادرات به شرکت سرمایه‌گذاری «امیر منصور» و شرکت «مه آفرید» که متعلق به فردی با نام «ا.خ» است صورت گرفته، و قرار بوده با این وجه بیستمین بانک خصوصی کشور به دست فردی به نام «آ» تاسیس شود.

بر اساس گزارش همین روزنامه، این تسهیلات در تاریخ بانک‌داری ایران بی‌سابقه بوده است، تهران امروز در گزارش خود تاکید داشت که متهم اول این پرونده اختلاس با یکی از مقامات ارشد اجرایی ارتباط نزدیک داشته است، این روزنامه به نقش «محمد جهرمی» وزیر کار پیشین دولت محمود احمدی‌نژاد و مدیر عامل فعلی بانک صادرات در این پرونده اشاره کرده و نوشته است: «مشخص است که تسهیلاتی به این ارزش و مبلغ، قطعن بدون آگاهی مدیران ارشد بانک صادرات میسر نبوده است» و «مسوولان ارشد بانک صادرات، باید درباره این تسهیلات و مشکلات پدید آمده» پاسخ‌گو باشند.

پای رحیم‌مشایی در میان است

به موازات انتشار خبر اختلاس بزرگ، حدس و گمان‌ها و ایراد اتهامات نسبت به متهم این پرونده نیز آغاز شده است، جریان انحرافی در راس اتهامات بوده و گمانه‌زنی‌ها نزدیکان دولت را در این اختلاس بزرگ مقصر می‌دانند.

در همین رابطه خبرگزاری‌ها سه‌شنبه بیست‌و‌‌دوم شهریور متن نامه اسفندیار رحیم‌مشایی را منتشر کردند تا نقاط پنهان دیگری از این ماجرا را روشن کنند، رحیم‌مشایی این نامه را هفتم مهر ماه سال هشتاد و نه به وزرای اقتصاد و راه نوشته و از آن‌ها خواسته در واگذاری سهام شرکت فولاد خوزستان به «گروه امیر منصور‌ آریا» که تا کنون عامل اصلی این اختلاس معرفی شده، سرعت ببخشند.

خبرگزاری‌ها مدعی شده‌اند که بر اساس این نامه، سهام فولاد خوزستان بدون برگزاری تشریفات قانونی مزایده، به گروه امیر منصور آریا واگذار شده است.

نکته قابل توجه، این است که اختلاس از روزهای ابتدایی دولتی آغاز شده است که در دو دوره انتخابات نهم و دهم، مبارزه با فساد اقتصادی و افشای نام مفسدان اقتصادی را شعار خود قرار داده بوده است.

در رابطه با همین خبر، «پرویز سروری» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، خواستار صدور حکم اعدام برای اسفندیار رحیم‌مشایی به اتهام دست داشتن در اختلاس سه هزار میلیارد تومانی شد. وی گفته است: «کسی که اقتصاد ملی را مورد حمله قرار داده، باید حکم سنگینی در حد اعدام برای وی صادر کرد»

در ادامه واکنش‌ها به امکان نقش داشتن رحیم‌مشایی در این اختلاس، رییس موسسه تمدن و توسعه اسلامی هم از مقامات امنیتی و قضایی خواسته تا مراقب باشند «لیدر جریان انحرافی» یعنی اسفندیار رحیم‌مشایی از کشور متواری نشود.

دزدی از روز اول دولت دزد‌گیر

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، اختلاس از بانک صادرات در زمان دولت محمود احمدی‌نژاد و از سال هشتاد و شش شروع شده است، جهرمی مدیر عامل بانک صادرات و وزیر کار دولت اول احمدی‌نژاد گفته است که: رقم این اختلاس در سال هشتاد و هشت کم‌تر از هشتاد میلیارد تومان بوده، در سال هشتاد و نه به هشت‌صد میلیارد تومان و در سال جاری به دوهزار و هشت‌صد میلیارد تومان رسیده است.

نکته قابل توجه، این است که  اختلاس از روزهای ابتدایی دولتی آغاز شده است که در دو دوره انتخابات نهم و دهم، مبارزه با فساد اقتصادی و افشای نام مفسدان اقتصادی را شعار خود قرار داده بوده است.

آن‌چه که مشخص است ابعاد پنهان بسیاری از این پرونده هم‌چنان باقی مانده است که رسانه‌ها به دنبال انتشار آن هستند، مشخصن این اختلاس، جنجال بزرگی را در عرصه اقتصاد و سیاست ایران در پی خواهد داشت و باید هم‌چنان منتظر بود و دید که در انتها چه کسانی نام‌شان هم‌راه با نام بزرگ‌ترین اختلاس کشور برده خواهد شد.


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

«نگاه»

این هفته‌نامه گفت‌وگوی «سیروس علی‌نژاد» خبرنگار معروف ایرانی با آکادمیسین تاجیک «باباجان غفوراف» را که هنوز در سال ۱۹۷۴ میلادی اتفاق افتاده است، بازنشر نموده است. نشریه می‌نویسد، این گفت‌وگو در یکی از هتل‌های شهر «تهران» انجام شده، در مجله «پیام امروز» به چاپ رسیده بود. «نگاه» می‌گوید، به آن خاطر این صحبت هنوز ۳۷ سال پیش را بازنشر نموده است، که این گفت‌وگوی تاریخی برای امروزیان و آیندگان تاجیک دست‌رس بشود و باقی بماند. «باباجان غفوراف» قهرمان ملی تاجیکستان که در تاجیکستان شوروی رهبری «پژوهش‌گاه خاورشناسی» را به دوش داشت، در این صحبت خود به سرنوشت زبان فارسی توجه کرده است. وی فارسی و تاجیکی را یک زبان خوانده و گفته است، «زبان ما یکی است، ولی‌ تلفظ متفاوت است.» او هم‌چنین گفته است، «در هند و پاکستان شمار آن‌هایی که با زبان فارسی حرف می‌زنند، روز به روز کم می‌شود، که این خطر بزرگ است.»

«فرژز»

صاحب‌نظران تاجیک پرسیده است که تقویت هم‌کاری‌های نظامی تاجیکستان و ایران به نفع و به ضرر کیست؟ معاون وزیر پیشین امنیت تاجیکستان گفته است، با توجه به این‌که ایران و تاجیکستان و افغانستان یک زبان و فرهنگ مشترک دارند، باید خیلی‌ بروقت هم‌کاری‌های نظامی خود را هم تقویت می‌بخشیدند. «عبداله حکیم رهنما» کارشناس امور امنیتی گفته است: «اگر دو جانب به این نتیجه رسیده باشند، که باید هم‌کاری‌های نظامی را توسعه ببخشند، این پدیده مثبت است.» اما در مورد این‌که تقویت هم‌کاری‌های نظامی تاجیکستان و ایران بر زیان کیست، «پرویز ملاجان‌اف» تحلیل‌گر امور سیاسی گفته که هنوز این هم‌کاری‌ها به حدی نرسیده‌اند که آمریکا و یا هر کشور دیگر از آن خطر احساس بکنند. این در حالی‌ است که ازبکستان مخالفت خود را برای اشتراک نیروهای ارتش ایران در رژه نظامی در پایتخت تاجیکستان در یک هفته پیش بیان کرده بود.

«آسیا پلیوس»

 پیش‌بینی معاون وزیر دفاع روسیه را که احتمال تکرار «بهار عربی» در کشورهای آسیای مرکزی و از آن جمله تاجیکستان را امکان‌پذیر خوانده است، به بحث کشیده است. ولی‌ سیاست‌مداران تاجیک این همه ادعای نظامی بلندپایه روسیه را بی‌پایه دانسته‌اند. آن‌ها گفته‌اند جنگ شهروندی در تاجیکستان که هنوز در آغاز دهه نود قرن گذشته اتفاق افتاد و جان ۱۵۰ هزار تاجیک را گرفت، نمی‌گذارد که مردم به این زودی و به این آسانی به میدان‌ها بریزند. در همین حال «سازمان پیمان امنیت دسته‌جمعی» که کشورهای آسیای مرکزی و روسیه شامل آنند، تصمیم گرفته است، تا شبکه‌های اجتماعی را نیز تحت نظرات شدید خود بگیرد. مقام‌های این پیمان گفته‌اند هدف از این تصمیم محدود کردن آزادی بیان نیست، بلکه آن‌ها می‌خواهند از وقوع بی‌نظمی‌ها در کشورهای عضو این سازمان جلوگری نمایند.


 


رادیو کوچه

1821 میلادی- پنج کشور واقع در آمریکای مرکزی «کاستاریکا»، «گواتمالا»، «هندوراس»، «نیکاراگوئه»، و «السالوادور» که قبلن مهاجرنشین و مستعمره اسپانیا بودند اعلام استقلال کردند. قرار بود این سرزمین‌ها به دلیل داشتن زبان و فرهنگ واحد، یک فدراسیون تشکیل دهند که عملی نشد.

آن‌ها از اوایل قرن شانزدهم، تحت استعمار اسپانیا واقع شدند. از آغاز قرن نوزدهم، این مناطق خواستار استقلال‏ شدند که با به هم ریختن اوضاع داخلی اسپانیا و ضعف حکومت مرکزی، مناطق مستعمره به سمت استقلال به پیش رفتند. همگی به جز «السالوادور» که تا آن زمان یکی از ایالات گواتمالا بود، پس از استقلال به امپراتوری مکزیک پیوستند. در سال 1823، این کشورها از امپراتوری مکزیک جدا شده و هم‌راه با کشورهای منطقه، اتحادیه دیگری را به نام «فدراسیون ایالات آمریکای مرکزی تشکیل دادند». این اتحادیه در سال 1839 از بین رفت و هر‌یک از کشورها حکومتی مرکزی تشکیل دادند.

1890 میلادی- «آگاتا مری کلاریسا» (Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan) مشهور به «آگاتا کریستی» (Dame Agatha Christie) در انگلستان زاده شد. او نویسنده داستان‌های جنایی و ادبیات کارآگاهی بود. او با نام مستعار «ماری وستماکوت» (Mary Westmacott) داستان‌های عاشقانه و رومانتیک نیز نوشته ‌است. آن دسته از داستان‌های آگاتا کریستی که در‌باره ماجراهای کارآگاه «هرکول پوآرو» و یا «خانم مارپل» هستند، لقب «ملکه جنایت» را برای او به ارمغان آوردند.

این نویسنده در کتاب رکوردهای «گینس» مقام اول در میان پرفروش‌ترین نویسندگان کتاب در تمام دوران‌ها و مقام دوم (بعد از ویلیام شکسپیر) در میان پرفروش‌ترین نویسندگان در هر زمینه‌ای را به خود اختصاص داده ‌است.

«تله موش» یکی از آثار معروف او است که برای اولین بار در ۱۹۵۲ در لندن به روی صحنه رفت و از آن تاریخ تا زمان حاضر بر روی صحنه بوده‌ است. در سال ۱۹۵۵ نمایش‌نامه او به نام «شاهد پرونده» به‌عنوان به‌ترین نمایش‌نامه برنده‌ی جایزه «ادگار»  (Edgar Award) شد. بیش‌تر کتاب‌ها و داستان‌های کوتاه او به فیلم درآمده‌اند که از آن میان می‌توان به‌طور مثال به فیلم‌های «قتل در قطار سریع‌السیر شرق» و «مرگ در رودخانه نیل» اشاره کرد.

1894 میلادی- ژاپن در جنگ «پیونگ یانگ»  (Battle of Pyongyang) چین را شکست داد. علت شکست چین وجود فساد در دست‌گاه اداری و ضعف تدارکاتی، تسلیحاتی و آموزشی ارتش این کشور عنوان شد. هدف ژاپن از این جنگ، کوتاه کردن دست چین از شبه جزیره کره، تصرف تایوان و جزایر «پسکادور» (Pescadores) و گرفتن امتیازهای تجاری بیش‌تری بود.

1916 میلادی- برای نخستین بار در تاریخ، از «تانک» در جنگ استفاده شد. گفته شده نیروهای انگلیسی نخستین تانک‌ها را که توسط «ارنست سویتون» (Ernest Swinton) طراحی شده بودند در فرانسه بر ضد آلمانی‌ها به کار بردند. ارتش انگلستان نخستین تانک را در سپتامیر 1915 آزمایش کرده بود و یک سال طول کشیده بود تا 49 دست‌گاه از آن را بسازد که 11 دست‌گاه از این تانک‌ها چنین روزی وارد عملیات شده بودند. طولی نکشید که وسیله دفع این جنگ‌افزار (بازوکا) ساخته شد.

1935 میلادی- دولت حزب ناسیونال سوسیالیست آلمان (نازی) یهودیان این کشور را از تابعیت آلمان محروم کرد و «سواستیکا» (Swastika) علامت فرخندگی، شانس خوب و نماد نژاد آریایی را که از هزاران سال پیش در هند در مراسم و جشن‌ها به کار برده می‌شود، بر پرچم آلمان نقش کردند. این نماد در تاریخ کهن اروپا و هم‌چنین آثار کشف شده از فرهنگ‌های هند و اروپایی مانند هند و‌ آریایی‌٬ ایرانی‌٬ هیتی‌ها‌٬ سلتی‌ها و یونانی‌ها به چشم می‌خورد. آرین‌ها این نماد را (خطوط متقاطع شکسته که مخالفان هیتلر آن را به صلیب شکسته تعبیر کرده‌اند) هنگام مهاجرت به اروپا با خود حمل می‌کردند که یک نمونه از آن در خرابه‌های شهر «تروا» به دست آمده است.

سواستیکا یک واژه سانسکریت (هندی) به معنای «شانس‌آور» است. در پی رسمیت یافتن سواستیکا به عنوان پرچم آلمان بود که غیر آریایی‌ها در آن کشور از داشتن نشریه و پرداختن به امور حساس و به مقام مهم دولتی رسیدن محروم شدند.

  ———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1378 خورشیدی- «عبدالحسین زرین‌کوب» ادیب، تاریخ‌نگار و منتقد ادبی برجسته ایران درگذشت. آثار او به‌عنوان مرجع عمده در مطالعات تصوف و مولوی‌شناسی شناخته می‌شود. «پله پله تا ملاقات خدا»، «بحر در کوزه»، «از کوچه‌ی زندان» و «با کاروان حله» برخی از آثار او هستند.

1361 خورشیدی- «صادق قطب‌زاده» در تهران اعدام شد. جرم او توطئه بر ضد نظام جمهوری اسلامی و قصد براندازی آن اعلام شده بود. وی یک دوره وزیر امورخارجه و پیش از آن هم یک دوره مدیر عامل سازمان رادیو – تلویزیون ملی ایران بود.

1812 میلادی- «ناپلئون بناپارت» پس از تصرف مسکو سوخته، 15 سپتامبر از «کرملین» دیدن کرد و گفت که تنها، ساختمان زرادخانه آن ویران شود و به عمارات دیگر که هویت ملی روس‌ها را منعکس می‌کند آسیب وارد نیاید.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

نیویورک تایمز

Iranian history


 


خبر / رادیو کوچه

روز چهارشنبه، 14 سپتامبر، مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای ملی انتقالی لیبی خواهان دریافت تسلیحات برای شکست نظامیان وفادار به معمر قذافی، رهبر متواری این کشور شده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، آقای عبدالجلیل در مصاحبه‌ای اظهار داشت: «سرهنگ قذافی در مناطق بیابانی جنوب لیبی مستقر شده و در حال طراحی حملات انتقام‌جویانه است.»

آقای عبدالجلیل پیش‌تر با جفری فلتمن، دستیار وزیر خارجه آمریکا دیدار کرد.

در این دیدار، آقای فلتمن از عزم آمریکا برای بازگشایی سفارت خود در طرابلس خبر داد.

هم‌چنین روز پنج‌شنبه، 14 سپتامبر، شماری از رهبران و مقامات ارشد کشورهای عضو پیمان اتلانتیک شمالی‌- ناتو‌- از جمله نیکلا سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه و دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا برای ملاقات با رهبران شورای ملی انتقالی لیبی به آن کشور سفر می‌کنند.

آقای عبدالجلیل ابراز اطمینان کرده است دیدار آقای سارکوزی در امنیت کامل انجام خواهد شد.

او گفت: «به رهبرانی که فردا به طرابلس می‌آیند می‌گوییم آن‌ها در امنیت خواهند بود.»

آقای عبدالجلیل به نام دیگر رهبرانی که ممکن است آقای سارکوزی را هم‌راهی کنند، اشاره نکرد.

به گفته مصطفی عبدالجلیل، بسیاری از نظامیان هوادار سرهنگ قذافی در شهر جنوبی سبها موضع گرفته‌اند.

آقای عبدالجلیل در سخنان خود خواهان دریافت تسلیحات مورد نیاز برای تصرف سبها، سرت و بنی‌ولید شد.

به گفته او سرهنگ قذافی «همه طلای» لیبی را در اختیار دارد و در حال برنامه‌ریزی برای حمله به شهرها، میادین نفتی و نیروگاه‌های برق است.

این در حالی است که در روزهای گذشته و پس از آن‌که کنترل طرابلس به دست شورای ملی انتقالی لیبی افتاد، دست‌کم ۳۶ نفر از نزدیکان و اعضای خانواده آقای قذافی به الجزایر و نیجر گریخته‌اند.

هم‌زمان، بریتانیا پیش نویس قطع‌نامه‌ای را در میان اعضای شورای امنیت سازمان ملل توزیع کرده که در آن خواسته شده است تحریم‌های بین‌المللی علیه لیبی که در اعتراض اقدام حکومت معمر قذافی در سرکوب اعتراضات مردمی وضع شده بود، با به قدرت رسیدن شورای ملی انتقالی، لغو شود.

بیشتر بخوانید:

«پسر قذافی در پایتخت نیجر است»


 


خبر / رادیو کوچه

حکم پنجاه شلاق سمیه توحیدلو، از فعالان ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی، از نامزدهای ریاست جمهوری در سال 88، روز چهارشنبه، 14 سپتامبر، به اجرا درآمده است.

به گزارش جرس، سمیه توحیدلو متولد ۱۳۵۷ و دانش‌جوی دکترای جامعه‌شناسی دانش‌گاه تهران، روز گذشته برای اجرای حکم شلاق راهی اوین شد و این حکم به اجرا درآمد.

وی به اتهام «توهین به رییس جمهوری اسلامی» از سوی دادگاه انقلاب به پنجاه ضربه شلاق محکوم شده بود.

سمیه توحیدلو از فعالان ستاد موسوی بود که پس از این‌که با قید وثیقه از زندان آزاد شد، به یک سال زندان و پنجاه ضربه شلاق محکوم شد. حکم یک سال زندان وی بخشیده شد اما حکم شلاق این دانش‌جوی دکترای جامعه‌شناسی در اوین انجام شد.

او عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانش‌کده فنی سال‌های ۷۶ تا ۸۰، عضور شورای مرکزی انجمن اسلامی دانش‌گاه تهران، دانش‌جوی دکتری جامعه‌شناسی دانش‌گاه تهران و وبلاگ‌نویس است.


 


خبر / رادیو کوچه

ایالات متحده، روز چهارشنبه، 14 سپتامبر، با رد پیشنهاد تازه جمهوری اسلامی برای از سرگیری گفت‌و‌گوهای هسته‌ای با گروه 1+5، آن را مانور تبلیغاتی دانست و این کشور را به بی‌توجهی به تعهدات بین‌المللی خود متهم کرده است.

گلین دیویس، رییس هیت نمایندگی آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد پیشنهاد تازه ایران فاقد هرگونه نشانه‌ای است که بیان‌گر تعهد این کشور برای پاسخ‌گویی به نگرانی‌های بین‌المللی باشد.

آقای دیویس گفت: «خودداری از پاسخ‌گویی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نادیده گرفتن قطع‌نامه‌های شورای امنیت و راه‌اندازی تازه‌ترین مانور تبلیغاتی این کشور بیان‌گر حسن نیت آن برای برطرف کردن نگرانی‌ها نیست.»

سعید جلیلی، مذاکره‌کننده ارشد اتمی جمهوری اسلامی و دبیر شورای عالی امنیت ملی این کشور، ششم سپتامبر در نامه‌ای خطاب به کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا آمادگی کشورش را برای سرگیری گفت‌و‌گوهای هسته‌ای با اعضای گروه 1+5 علام کرده بود.

او در این نامه به جزییات موضوع‌های مورد علاقه ایران برای گفت‌و‌گو اشاره نکرده است.

این در حالی است که سفیر چین در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهان افزایش تحرکات دیپلماتیک برای پایان دادن به مناقشه اتمی ایران شده است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش تازه خود برای نخستین بار از وجود اطلاعات مفصل و جامع درباره ادامه برنامه نظامی محرمانه اتمی ایران ابراز نگرانی کرد.

به گفته یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، این سازمان اطلاعات زیادی را در این رابطه از منابع مختلف دریافت کرده است.

بیشتر بخوانید:

«شفافیتی که ایران نشان داده کافی نبوده است»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

خراسان

1) احمدی‌نژاد: دست‌گاه قضا افراد دخیل در اختلاس اخیر را درهر قوه‌ای که هستند مجازات کند

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=24&id=1076588

دکتر محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری که روز گذشته در نخستین سفر از دور چهارم سفرهای استانی مورد استقبال پرشور و باشکوه مردم اردبیل قرار گرفت، در ورزش‌گاه تختی این شهر تصریح کرد: «از قوه قضاییه می‌خواهم با استفاده از عناصرامین و آشنا به کارموضوع اختلاس اخیر را پی‌گیری و هر‌کس در هر لباسی چه در دولت، چه درقوه قضاییه و چه در مجلس و یا تحت هر عنوان باشد را دستگیر و مجازات کرده و به مردم معرفی کند.»

2) قوه قضاییه: درخواست وکلای 2 تبعه آمریکایی برای صدور قرار وثیقه هنوزدر دست بررسی است

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=24&id=1076663

قوه قضاییه اعلام کرد: «۲ تبعه آمریکایی متهم به جاسوسی آزاد نشدند و درخواست وکلا مبنی بر صدور قرار وثیقه و آزاد شدن آن‌ها در دست بررسی است.» به گزارش فارس، اداره کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه در رابطه با آزادی ۲ آمریکایی متهم به جاسوسی اطلاعیه‌ای صادر کرد. در این اطلاعیه آمده است: «ضمن تکذیب خبر برخی رسانه‌ها درباره آزادی ۲ آمریکایی متهم به جاسوسی اداره کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه اعلام می‌دارد درخواست وکلای مدافع ۲ متهم در رابطه با صدور قرار وثیقه و آزادی آنان از سوی قاضی پرونده در دست بررسی است و اطلاع‌رسانی در این زمینه از سوی قوه قضاییه صورت خواهد گرفت.»

کیهان

1) پیشنهاد تشکیل حکومت لاییک از سوی اردوغان خشم مردم مصر را برانگیخت

http://www.kayhannews.ir/900624/16.htm#other1613

به گزارش ایرنا به نقل از شبکه خبری «العربیه» جماعت اخوان‌المسلمین، درخواست نخست وزیر ترکیه از مصری‌ها برای تشکیل حکومتی سکولار را دخالت در امور مصر دانست.

براساس این گزارش، اظهارات «رجب طیب اردوغان» نخست وزیر ترکیه درباره تشویق مصری‌ها به تشکیل نظام حکومتی لاییک، خشم مردم و گروه اخوان‌المسلمین را برانگیخته است.

2) روسیه اعلام کرد با قرارداد موشکی واشینگتن – بخارست مقابله به مثل می‌کند

http://www.kayhannews.ir/900624/16.htm#other1612

«مسکو» در واکنش به امضای قرارداد موشکی واشینگتن – بخارست اعلام کرد: مقابله به مثل می‌کند.

به دنبال انتشار خبر امضای توافق نامه موشکی بین آمریکا و رومانی و اظهارات «هیلاری کلینتون»، وزیرخارجه آمریکا مبنی بر «استقرار موشک‌های شکاری در خاک رومانی طی چهار سال آینده» مقامات روسیه به شدت واکنش نشان دادند.

نماینده روسیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در این باره گفت: «مسکو به استقرار سامانه موشکی ناتو در اروپا، پاسخ مناسب فنی – نظامی خواهد داد.»

جام جم

1) آصف شوکت، معاون وزیر دفاع سوریه

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100854137743

رییس ‌جمهوری سوریه، معاون رییس ستاد مشترک ارتش این کشور را برای معاونت وزارت دفاع تعیین کرد. بشار اسد رییس‌ جمهوری سوریه آصف شوکت (شوهر خواهر خود) را به منصب معاونت وزیر دفاع این کشور ارتقا داد.

2) احمدی‌نژاد دیداری با رییس دانش‌گاه جنجالی ندارد

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100854152352

به گزارش ایسنا، روابط عمومی نمایندگی دایم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک، در واکنش به خبر برگزاری ضیافت شام خصوصی احمدی‌نژاد با رییس دانش‌گاه کلمبیا و تعدادی از دانش‌جویان این دانش‌گاه طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «هیچ‌گونه برنامه ویژه‌ای برای دانش‌گاه کلمبیا درنظر گرفته نشده است و خبر برگزاری جلسه شام رییس محترم جمهوری با رییس دانش‌گاه کلمبیا، چه در محل این دانش‌گاه و چه محل دیگری کذب محض است.

آفرینش

1) رییس مجلس: هم‌کاری منطقه‌ای ایران و عراق به نفع کشورهای اسلامی است

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15582#88718

رییس مجلس شورای اسلامی، تحولات جاری در منطقه را حادثه‌ای بزرگ‌، عمیق و فرصتی تاریخی برای ملت‌های مسلمان خواند و خاطرنشان کرد: «صحنه کنونی مصاف جدی میان خواست ملل مسلمان برای آزادی و پیش‌رفت و تلاش قدرت‌های بین‌المللی و دیکتاتوری‌های هم‌پیمان‌شان است.»

2) آیت‌اله هاشمی‌رفسنجانی: تحمیل عقیده در دانش‌گاه از همه‌جا مخرب‌تر است

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15582#88719

رییس هیت موسس دانش‌گاه آزاد اسلامی تصریح کرد: «متاسفانه برخی که خود علاقه‌مندند از امکانات عمومی کشور به نفع حزب، جناح و گروه خود استفاده کنند، وضع دانش‌گاه آزاد را هم به همین‌گونه می‌بینند در صورتی که هیچ‌کس از بالاترین تا پایین‌ترین رده‌های مدیریتی دانش‌گاه آزاد اسلامی ذره‌ای نفع و سهم شخصی و جناحی ندارند.»

هاشمی‌رفسنجانی در بخش دیگری از سخنانش آزاداندیشی در محیط‌های علمی را اصلی اساسی برای پیش‌رفت و نشاط جامعه دانش‌گاهی خواند و تصریح کرد: «در هیچ محیطی تحمیل کارساز نیست و در دانش‌گاه تحمیل عقیده از همه‌جا مخرب‌تر است.»

رسالت

1) حجت‌الاسلام سلیمی‌: ابقای مصلحی در وزارت اطلاعات به افشای اختلاس اخیر منجر شد

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=75514

عضو فراکسیون اصول‌گرایان مجلس با اشاره به هوش‌مندی وزارت اطلاعات در رابطه با اختلاس اخیر و تلاش گذشته جریان انحرافی برای کنار زدن مصلحی، گفت: «ابقای مصلحی در وزارت اطلاعات به افشای اختلاس اخیر منجرشد.»

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، در گفت‌وگو با فارس با بیان این‌که از دولت پاک‌دستی برخوردار هستیم، به اختلاس 3هزار میلیاردی اشاره کرد و اظهار داشت: «سلامت جریان انحرافی که در دولت رسوخ کرده جای سوال و شبهه دارد و متاسفانه رفتار این جریان آسیب‌های جدی را متوجه دولت کرده است.»

2) نمایش‌گاه تجارت اسلحه در انگلیس بار دیگر مردم را به خیابان‌ها کشاند

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=75529

در حالی که هنوز چیزی از ناآرامی‌های اخیر انگلیس نمی گذرد، برگزاری نمایش‌گاه تجارت اسلحه در لندن با وجود ممنوعیت چنین اقدامی، بار دیگر مردم را به خیابان‌ها کشاند. روزنامه ایندیپندنت در این باره گزارش داد، معترضین تجارت اسلحه حد فاصل وست مینستر تا مرکز اکسل در شرق لندن یعنی جایی که نمایش‌گاه بین‌المللی صنایع دفاعی و امنیتی در آن قرار دارد را راهپیمایی کردند. آن‌ها شعارهای ضدجنگ سردادند و از سیاست‌های نظامی انگلیس ابراز انزجار کردند.

دنیای اقتصاد

1) تداوم حرکت سکه و ارز به سمت تعادل

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=269618

قیمت سکه در ادامه روند کاهشی خود 10 هزار تومان دیگر ارزان شد و به 600 هزار تومان رسید. نزولی شدن قیمت سکه هم‌زمان با افت قیمت طلا در بازارهای جهانی تا سطح 1818 دلار اتفاق افتاده است. نکته قابل‌توجه اینکه قیمت در شرایطی رو به کاهش نهاده که قیمت دلار هم در بانک مرکزی و هم در بازار آزاد رو به افزایش داشته و به 1255 تومان رسیده است.

2) شکایت شخصی مشایی از مداح معروف

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=269561

وکیل مشایی خطاب به دادستان: منصور ارضی مرتکب جرم تهدید به قتل موضوع ماده «669» قانون مجازات اسلامی شده است. وکیل اسفندیار رحیم مشایی در نامه‌ای به دادستان تهران خواستار تعقیب کیفری و مجازات حاج منصور ارضی مداح شناخته شده تهران شده است.

 به این ترتیب، این دومین شکایت دفتر رییس جمهوری علیه مداحی است که در جریان مراسم‌های مذهبی خود در مسجد ارگ علیه مشایی و جریان انحرافی سخن گفته بود. معاونت حقوقی ریاست جمهوری اولین بار خبر شکایت از منصور ارضی را اعلام کرد. روز گذشته هم خبر شکایت شخصی مشایی از این مداح معروف تهرانی بر خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت.


 


خبر / رادیو کوچه

دور رفت از مرحله یک چهارم نهایی مسابقات فوتبال لیگ قهرمانان باش‌گاه‌های آسیا با برتری سپاهان ایران مقابل السد قطر پیگیری شده است.

به گزارش مهر، در ادامه دور رفت از مرحله یک چهارم نهایی مسابقات فوتبال لیگ قهرمانان باش‌گاه‌های آسیا از ساعت 19:30 روز چهارشنبه تیم‌های سپاهان ایران و السد قطر در ورزش‌گاه فولادشهر اصفهان به مصاف هم رفتند که جدال آن‌ها در پایان به برتری یک بر صفر نماینده ایران انجامید.

این در حالی است که بر اساس برخی گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های داخلی ایران، رحمان احمدی دروازه بان فصل جاری تیم فوتبال سپاهان اصفهان در فصل گذشته برای تیم پرسپولیس بازی می‌کرد. این دروازه‌بان در فصل 2011 لیگ قهرمانان آسیا که دور رفت از مرحله یک چهارم نهایی آن چهارشنبه شب به اتمام رسید در بازی رفت مقابل الاتحاد عربستان و هر دو دیدار رفت و برگشت مقابل الوحده امارات برای سرخپوشان به میدان رفت.

این دروازه‌بان باتجربه براساس آن‌چه در آرشیو سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا درج شده در دیدار رفت مقابل الاتحاد عربستان در دقیقه 47 از داور مالزیایی مسابقه کارت زرد گرفته و در دقیقه 66 دیدار برگشت مقابل الوحده امارات که آخرین بازی پرسپولیس در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا بود نیز دومین کارت زرد خود را این بار از داور عمانی دریافت کرده است.

با این شرایط رحمان احمدی دواخطاره بوده و اجازه هم‌راهی تیمش را در دیدار مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا نداشته است. با توجه به حذف تیم فوتبال پرسپولیس از مسابقات فوتبال لیگ قهرمانان باشگاه‌های آسیا طبیعتن این بازیکن فرصت حضور در مرحله یک هشتم نهایی را نداشته و با انتقال به تیم سپاهان اصفهان در نخستین دیدار این تیم در مرحله یک چهارم نهایی به میدان رفته است.

با‌شگاه السد قطر بلافاصله پس از برگزاری دیدار مقابل سپاهان ایران به دلیل استفاده تیم اصفهانی از یک بازیکن محروم به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرده و خواهان تغییر نتیجه این بازی شده است.

هم‌چنین تیم فوتبال ذوب آهن ایران دیدار مقابل سوون سامسونگ کره جنوبی در دور رفت از مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا را با نتیجه تساوی پشت سر گذاشت.

این بازی که در ورزش‌گاه جام جهانی سوون برگزار شد در پایان به نتیجه تساوی یک بریک انجامید تا نمایندگان ایران امیدوارانه خود را برای بازی برگشت دو تیم که دو هفته دیگر در ورزش‌گاه فولادشهر اصفهان برگزار می‌شود، آماده کند.

بیشتر بخوانید:

«دو تیم اصفهانی در جمع ۸ تیم نهایی آسیا»


 


خبر / رادیو کوچه

شام‌گاه چهارشنبه، 14 سپتامبر، تیم فوتبال اینتر‌میلان فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا را با شکست مقابل تیم ترابوزان اسپور ترکیه آغاز کرد.

ترابوزان اسپور پس از محرومیت فنرباغچه از حضور در این رقابت‌ها به خاطر تبانی، جای‌گزین این تیم شد و در اولین بازی توانست قهرمان دو فصل پیش لیگ قهرمانان را در خانه‌اش ۱ بر ۰ شکست دهد.

دروازه اینتر در دقیقه ۷۶ باز شد و ترابوزان با یک پیروزی فراموش‌نشدنی در ورزشگاه سن‌ سیرو با سه امتیاز در صدر گروه B ایستاد.

در دیگر بازی این گروه، زسکا مسکو با تساوی ۲-۲ در زمین لیل فرانسه یک امتیاز گرفت.

در گروه C، منچستر یونایتد، نایب قهرمان فصل گذشته در زمین بنفیکای پرتغال ۱-۱ مساوی کرد.

در این گروه، بازل سوئیس با برتری ۲-۱ مقابل اتلول گالاتی از رومانی سه امتیازی شد.

در گروه A که گروه مرگ نامیده می‌شود، بایرن مونیخ گام اول را محکم برداشت و با دو گل دقایق ۷ و ۷۶ تونی کروس و رافینیا در خانه ویارئال اسپانیا پیروز شد.

اما منچستر سیتی در ورزش‌گاه اتحاد مقابل ناپولی ایتالیا ۱-۱ متوقف شد و امتیاز بازی را با مهمانش تقسیم کرد.

در گروه D، رئال مادرید در شرایطی که خوزه مورینیو، سرمربی خود را به دلیل محرومیت روی نیمکت نداشت، در زمین دینامو زاگرب کرواسی به برتری ۱ بر ۰ رسید.

در این گروه، دیدار آژاکس آمستردام با لیون فرانسه بدون گل تمام شد و هر دو تیم یک امتیازی شدند.

اما سه‌شنبه شب در جذاب‌ترین بازی تیم میلان توانست بارسلونا، مدافع عنوان قهرمانی را در لحظات پایانی ۲-۲ متوقف کند.

این دیدار در گروه H انجام شد. میلان در شرایطی که هنوز یک دقیقه هم از شروع مسابقه نگذشته بود، توسط الکساندر پاتو، مهاجم برزیلی در ورزش‌گاه نیوکمپ از میزبان پیش افتاد.

در بازی دیگر این گروه، ویکتوریا پلژن جمهوری چک در خانه با باته بوریسوف از بلاروس ۱-۱ مساوی کرد.

در گروه E، تیم چلسی انگلستان میزبان بایرلورکوزن آلمان بود و ۲ بر ۰ پیروز شد.

در دیگر دیدار این گروه، والنسیای اسپانیا در زمین راسینگ گنک بلژیک به تساوی بدون گل رسید.

در گروه F، دیدار تیم‌های بوروسیا دورتموند آلمان با آرسنال انگلستان ۱-۱ مساوی شد.

در این گروه، تیم المپیک مارسی فرانسه با یک گل در خانه المپیاکوس یونان به برتری رسید.

در گروه G پورتوی پرتغال، قهرمان فصل پیش لیگ اروپا مهمان خود، شاختار دونتسک اوکراین را ۲ بر ۱ شکست داد.

تیم آپوئل نیکوزیای قبرس نیز در زمین خود ۲-۱ زنیت سن پترزبورگ روسیه را پشت سر گذاشت.

بیشتر بخوانید:

«هم‌گروهی بارسلونا و میلان در لیگ اروپا»


 


خبر / رادیو کوچه

آژانس فضایی آمریکا ناسا از طرح موشکی که قرار است انسان را به سیارک‌ها، مریخ و ورای آن‌ها ببرد پرده‌برداری کرده است.

این پروژه بلندپروازانه پس از چند ماه کشمکش میان ناسا و قانون‌گذاران آمریکایی و هم‌چنین بحث‌های داخلی در کاخ سفید در مورد هزینه آن اعلام می‌شود.

ناسا قصد دارد در نهایت کپسولی به نام اورایون که محفظه فضانوردان خواهد بود را بر این موشک سوار کند.

این کپسول که اسم کامل آن وسیله نقلیه چندکاربردی اورایون است به همان کپسول‌هایی که چند دهه قبل انسان را به ماه برد شباهت دارد.

ناسا می‌گوید که اولین پرواز سیستم پرتاب فضایی تازه یا «اس.ال.اس» اواخر سال ۲۰۱۷ انجام خواهد شد.

این پرتاب بدون سرنشین و آزمایشی خواهد بود. تخمین زده می‌شود که تا آن زمان ۱۸ میلیارد دلار صرف این پروژه شده باشد.

در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما برنامه‌های فضایی آمریکا دست‌خوش تحولاتی شده است.

آقای اوباما برخی از طرح‌های دوره جورج بوش برای جای‌گزینی شاتل را کنار گذاشته و در عوض برای انتقال فضانوردان به نقاط دورتر از مدار زمین سرمایه‌گذاری کرده است.

دولت اوباما علت این تصمیم را هزینه بیش از حد و عقب بودن از برنامه اعلام کرده است.

در اس‌.ال‌.اس از بسیاری از فناوری‌هایی که در شاتل به کار می‌رفت استفاده خواهد شد که از جمله موتور اصلی شاتل است اما به تعداد بیش‌تر.

ناوگان شاتل‌های ناسا در ماه ژوئیه بازنشسته شد.

شاتل ها برای ماموریت ها به مدار زمین به کار می‌رفتند اما قابلیت بازگشت به زمین را داشتند، تنها فضاپیمایی که قادر به این کار بود.

آمریکا اکنون برای انتقال فضانوردان به فضا به موشک های روسی سویوز تکیه می‌کند.

این سازمان از بخش خصوصی دعوت کرده است خدمات حمل و نقل به ایست‌گاه فضایی ارایه کنند.

بیشتر بخوانید:

«پایان سلطه آمریکا در فضا»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته