-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۲۳, چهارشنبه

Latest News from Koocheh for 09/14/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبر / رادیو کوچه

روز سه‌شنبه، 13 سپتامبر، نسرین ستوده وکیل پایه یک دادگستری از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر به شش سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شده است.

به گزارش هرانا، روز گذشته رای شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران به مینا جعفری یکی از وکلای نسرین ستوده ابلاغ شد.

بر اساس حکم صادره نسرین ستوده از سوی این شعبه به شش سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شده است.

نسرین ستوده پیشتر از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به یازده سال حبس و ۲۰ سال محرومیت از شغل وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود.

این حقوق‌دان اکنون در بند نسوان زندان اوین به سر می‌برد و به دلیل برخی برخوردها از سوی مسوولان و ماموران زندان در آخرین ملاقات کابینی از ملاقات‌های بعدی تا اصلاح وضعیت صرف‌نظر کرده است.

 بیشتر بخوانید:

«خود‌داری نسرین ستوده از ملاقات هم‌چنان ادامه دارد»


 


خبر / رادیو کوچه

دست‌گاه قضایی جمهوری اسلامی روز چهارشنبه، 14 سپتامبر، خبر آزادی دو کوه‌نورد آمریکایی محبوس در ایران را تکذیب کرده است.

بر اساس بیانیه‌ای که در خبرگزاری‌های دولتی منتشر شده است «دو تبعه آمریکایی متهم به جاسوسی آزاد نشدند و درخواست وکلای مدافع این دو متهم مبنی بر صدور قرار وثیقه و آزادی آنان در دست بررسی است.»

این در حالی است که پیش‌تر محمود احمدی‌نژاد رییس جمهوری اسلامی گفته بود دو شهروند آمریکایی که به اتهام ورود غیر‌قانونی به کشور و جاسوسی زندانی هستند، طی دور روز آینده آزاد خواهند شد.

به گزارس فارس، در همین حال مسعود شفیعی وکیل شین باور و جاش فتال اعلام کرد که شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر دادگاه انقلاب اسلامی با آزادی این دو تبعه آمریکایی با قرار وثیقه نیم میلیون دلاری موافقت کرد.

دست‌گاه قضایی اما اکنون در بیانیه خود تاکید کرده است که درخواست برای آزادی موقت آن‌ها در دست بررسی است.

در این بیانیه اعلام شد «هرگونه اطلاع‌رسانی در این زمینه از سوی قوه قضاییه انجام شده و اطلاع‌رسانی از ناحیه سایر افراد موجه نیست.»

شین بائر، جاش فاتال و ساراد شورد، سی و یکم ژوئیه 2009 در جریان یک کوه‌پیمایی در مرز ایران و عراق توسط مرزبانان ایرانی دستگیر و سپس از سوی مقامات جمهوری اسلامی به اتهام جاسوسی و ورود غیرقانونی به خاک ایران زندانی شدند. سارا شورد یک‌سال پس از بازداشت به قید 500 هزار دلار وثیقه از زندان آزاد و به کشورش بازگشت.

وکیل مدافع دو زندانی آمریکایی روز گذشته گفته بود شین بائر و جاش فتال پس از تودیع ودیعه مانند سارا شورد می‌توانند از ایران خارج شوند.

بیشتر بخوانید:

«آزادی دو کوه‌نورد آمریکایی متهم به جاسوسی با قرار وثیقه»


 


 شراره سعیدی/ رادیو کوچه

می‌دانیم که اگر حقوق بشر را نادیده بگیریم، ضعیف‌ترین بخش کارنامه جمهوری اسلامی و خطر مداومی که موجودیت آن‌را همواره تهدید می‌کند، اوضاع و احوال اقتصادی کشور است. اقتصاد که به زعم آقای خمینی به امری که شایستگی و ارزش پی‌گیری انقلابی ندارد تنزل مقام و اهمیت یافته بود و در قانون اساسی نیز «نه چون هدفی برای خود بلکه به عنوان وسیله‌ای برای نیل به مقصود نهایی» یعنی «حرکت به سوی خداوند» دانسته می‌شد، تفکری که به پاشنه آشیل حکومت مبدل شد.

گفتیم که در چند سال ابتدایی انقلاب حکومت بر پایه ملقمه‌ای از ایدئولوژی انقلابی و دینی کلیه صنایع مهم و کلیدی را از دست صاحبان و مدیران خصوصی گرفت. تمام بانک‌های خصوصی و شرکت‌های بیمه ملی شدند. هزاران واحد تجاری در بخش کشاورزی، صنایع کوچک، شرکت‌های بازرگانی و جهان‌گردی، که به اطرافیان و طرف‌داران شاه تعلق داشت مصادره و به تعدادی بنیادهای خیریه و فرادولتی واگذار شد. و در نتیجه کاهش فاجعه‌آمیز تولید و درآمد بود. دوره دوم که تقریبن با جنگ ایران و عراق مقارن شد، با دخالت گسترده دولت در امور اقتصادی، اعمال محدودیت‌های خاص زمان جنگ و تاکید بر خودکفایی هم‌راه شد. ویژگی اقتصادی این دوره نوسانات متناوب در افزایش و کاهش تولیدات و رشد سالانه با میانگینی راکد بود. دوره سوم که دوره سازندگی و توسعه پس از جنگ با عراق بود با توسل به الگوی تعدیل ساختار اقتصادی و با تاکید بر اصول و موازین بازار آزاد، آغاز شد. اما این الگو، یا به تعبیری همان سیاست سازندگی  آیت‌اله رفسنجانی، طبق انتظار به خاطر بروز پیامدهای اجتماعی از نظر سیاسی تحمل‌ناپذیر گشت و به بوته فراموشی سپرده شد.

هرچند که این دوره دست‌آورد به‌تری از دو دوره اول داشت ولی هنوز میزان رشد اقتصادی کشور پایین‌تر از میانگین هدف‌های برنامه‌ریزی شده بود. در این دوره، هم‌زمان با افزایش درآمدهای نفتی و دریافت وام‌های خارجی، دولت سیاست درهای باز اقتصادی را به اجرا در آورد. با اجرای این برنامه، حجم واردات به سرعت افزایش یافت. یکسان‌سازی نرخ ارز در فاصله کم‌تر از چند ماه به دلیل افزایش حجم نقدینگی، تورم، کاهش قیمت نفت و تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران متوقف شد و نخستین دور اصلاحات اقتصادی که دولت هاشمی‌رفسنجانی آن را آغاز کرده بود خیلی زود به بن‌بست رسید. اجرای این سیاست حجم بدهی‌های خارجی دولت را افزایش داد و تورم 49.3 درصدی را در تاریخ ایران ثبت کرد.

ا بحرانی شدن اوضاع اقتصادی، دولت هاشمی‌رفسنجانی که از بازپرداخت وام‌ها عاجز مانده بود با عقب‌نشینی از برنامه‌های اعلام شده خود، واردات را محدود کرد و سیاست تثبیت را در پیش گرفت

با بحرانی شدن اوضاع اقتصادی، دولت هاشمی‌رفسنجانی که از بازپرداخت وام‌ها عاجز مانده بود با عقب‌نشینی از برنامه‌های اعلام شده خود، واردات را محدود کرد و سیاست تثبیت را در پیش گرفت. برنامه‌هایی چون خصوصی‌سازی، راه‌اندازی موسسات مالی و اعتباری در قالب برنامه اول، توسعه و بازگشایی بازار بورس تهران از جمله برنامه‌هایی بود که در دوره هاشمی‌رفسنجانی به اجرا درآمد. تلاش دولت هاشمی‌رفسنجانی برای آزادسازی نظام ارزی به شکست منجر شد و نتیجه آن نرخ تورم حدود 50 درصد و بدهی بی‌سابقه خارجی ایران بود.

در دوران ریاست جمهوری خاتمی نیز دوره‌ای هم‌راه با رکود و رشد آهسته بود. پیروزی محمد خاتمی در انتخابات سال 76 با کاهش قیمت نفت هم‌راه بود و درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت ایران در آستانه دوران محمد خاتمی به صحنه سیاسی به شدت کاهش یافت. کسری بودجه ناشی از کاهش درآمدها با استقراض از بانک مرکزی تامین شد اما افزایش حجم نقدینگی سبب شد که نرخ تورم که به حدود 16 درصد کاهش یافته بود در سال 78 به بیش از 20 درصد برسد. بعد از آن تورم دوباره به کم‌تر از 13درصد کاهش یافت و دولت ساختار ارزی خود را اصلاح کرد و یک‌سان‌سازی نرخ ارز را به اجرا درآورد. تحقق رشد اقتصادی بالای شش درصد به مقامات اقتصادی ایران امکان آن را داد تا علاوه بر کنترل بدهی‌های خارجی بخش عمده‌ای از آن را بازپرداخت کنند. بر اساس آمارهای رسمی بدهی‌های خارجی دولت اندکی کاهش یافت. اقتصاد این دوره نیز با وجود مشکلات فزاینده‌اش دست‌خوش اختلاف نظر شدید بین دو جناح در دولت بود: یکی جناحی که به پیروی از اقتصاد زمان جنگ معتقد به کنترل و دخالت دولت در امور اقتصادی بود و جناح دیگر یعنی مجموع آن‌هایی که هنوز به نحوی از سیاست‌های اقتصادی دوره آقای رفسنجانی پشتیبانی می‌کردند.

در آن زمان هم اتفاق نظر درمیان ناظران داخلی و خارجی براین بود که اقتصاد ایران در وضع بدتری در قیاس با دوران پیش از انقلاب قرار داشت. بر مبنای آمار رسمی دولتی، تمام شاخص‌های سلامت اقتصادی نمایان‌گر نشانه‌های منفی بودند. درآمد سرانه یک سوم کم‌تر شده بود، شکاف درآمد میان خانوارها بیش‌تر گردیده، نرخ رشد اقتصادی پایین‌تر رفته، تورم افزایش یافته، بی‌کاری و کم‌کاری وسیع‌تر گشته، دولت در قرض بیش‌تری فرو رفته و میزان ذخایر ارزی و خارجی کاهش یافته بود. افزون بر این‌ها رشد آهسته اقتصاد، ضریب تورم دورقمی و کمبود مداوم بودجه با کمبود در زمینه‌هایی چون مسکن، مدرسه، آموزگار، مراکز درمانی و داروهای اساسی و نیز آلودگی چشم‌گیر محیط زیست، فرسایش قابل توجه زمین و جنگل‌زدایی نگران‌کننده هم‌راه بوده که دولت هم خود به آن معترف بود.

چنین اقتصاد ناامیدکننده‌ای پس از انتخابات 84 به آقای احمدی‌نژاد سپرده شد، آقای احمدی‌نژاد رییس‌ جمهوریست که می‌گوید: «خدا را سپاس‌گزارم که چیزی از اقتصاد نمی‌دانم.» البته شاید بنابر عرف عدم شناخت پیچیدگی‌های اقتصادی توسط رییس ‌جمهوری ایرادی چشم‌گیر نباشد زیرا تقسیم وظایف می‌تواند موجب آن شود که افرادی متخصص برای مدیریت این مهم برگزیده شوند، اما مشکل از آن‌جا آغاز می‌گردد که همین رییس‌ جمهوری پایه‌گذار سیستم‌های نوین و عجیبی شود که خبرگان فن آن را با تعجب خودکشی اقتصادی بدانند.

آقای احمدی‌نژاد برنامه‌های اقتصادی خود را بر اساس آن‌چه اقتصاد اسلامی و اقتصاد عدالت‌محور می‌خواند اجرا کرد. طرح بنگاه‌های زودبازده، واگذاری طرح‌ها بدون انجام مناقصه به شرکت‌های متعلق به سپاه پاسداران، ایجاد صندوق مهررضا، طرح مسکن مهر و انحلال شورای برنامه‌ریزی، از جمله اقدامات دولت او بود. تمامی این موارد در کنار حمایت بی‌دریغ آقای خامنه‌ای و سازمان‌های زیر نظر او در یک حاکمیت یک‌دست‌شده‌ای که شعارهای جالبی مانند «آوردن پول نفت بر سر سفره مردم» و «کاهش تورم در کنار افزایش تاریخی و بی‌سابقه درآمدهای نفتی» رویایی در میان توده برای برآورده شده نیازهای اقتصادی‌شان به وجود آورد.

در همین‌حال میان منتقدان برنامه‌های اقتصادی دولت و طرف‌داران این سیستم اختلافات گسترده‌ای آغاز شد.


 


 آرش حسینی‌پژوه/ رادیو کوچه

«کوشا» که در روز حادثه به شهادت شاهدان عینی در مقابل بیش از یک‌صد دوربین، با ضربات چاقو دختر مورد علاقه‌اش را کشته بود، این بار هم در مقابل مردم دوربین در دست، اعدام شد.

چهار صبح روز سه‌شنبه 22 شهریور ماه، محلی داربست زده و طناب داری به آن آویزان، که با پلاکاردی به عنوان «محل اجرای مراسم اعدام عامل جنایت پل مدیریت» مشخص شده بود، شاهد اجرای حکم اعدام جوانی بود که با ضربات چاقو دختر مورد علاقه خود را به قتل رسانده بود.

در آن صبح تاریک، جمعیت زیادی برای مشاهده صحنه اعدام کوشا به محل برگزاری اعدام آمده بودند، همان دوربین‌هایی که صحنه قتل دخترک را تصویر کرده بودند این بار برای ثبت اعدام کوشا دور هم جمع شده بودند.

اعدام و به‌طور ویژه اعدام در ملاعام، که از نشانه‌های خشونت عریان در جامعه ایرانی است، و مشخصن حامیان و مجریان این نوع احکام مروجان خشونت در جامعه ایرانی هستند، آن‌ها به گمان این‌که می‌توان با عریان کردن خشونت، جلوی ارتکاب جرم را بگیرند، خود در حال تزریق خشونت به جامعه هستند

ساعت ۶ و ۲۰ دقیقه صبح انتظار به پایان رسید، با حکم دادستانی، مردم دوربین در دست مرگ کوشا را ثبت کردند، قاتل جوان هشت دقیقه بر روی طناب دار رقصید تا مردم دوربین به دست به‌ترین صحنه‌ها را شکار کنند، پس از آن هشت دقیقه پزشکی قانونی مرگ کوشا را تایید کرد و پس از آن مردم با صدای رضایت‌بخش، آواز مرگ کوشا را خواندند.

اعدام چرا در ملا عام

پرونده این اعدام در ملاعام، در حالی بسته می‌شود که سال گذشته عامل جنایت میدان «کاج تهران» نیز در ملاعام اعدام شد و فروردین ماه همین سال سه نفر دیگر در میدان مرکزی شیراز در ملاعام اعدام شده بودند و سه نفر دیگر ماه پیش در کرمانشاه.

همه این احکام در حالی اجرا شده‌اند که به گفته‌ی «نعمت احمدی» اصلن «اعدام در ملا عام» در قوانین ایران وجود ندارد، وی در گفت‌وگو با دوییچه‌وله در این باره می‌گوید: «ما در قانون، اعدام در ملا‌ عام نداریم. وقتی در قانون نداریم، یک حالت سلیقه‏ای پیدا می‏کند و بستگی به نوع عملی دارد که صورت می‏گیرد و از باب تتمیم و تکمیل مجازات است. برابر ماده‏ی ۱۹ قانون آیین دادرسی کیفری، قضات این را در نظر می‏گیرند. ماده‏ی ۱۹ قانون آیین دادرسی کیفری به قاضی اجازه داده، علاوه بر مجازات اصلی‏، یک مجازات تبعی هم در نظر بگیرد و با تکیه بر این ماده‏ی قانونی، این مجازات را اعمال و اجرا می‏کنند.»

آقای احمدی می‌‌گوید: «قضات صادرکننده این احکام معتقدند که تماشای اجرای حکم اعدام می‌تواند حالت بازدارندگی نسبت به جرم ایجاد کند.»

و البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که این احکام در حالی صادر می‌شوند که «هاشمی شاهرودی» رییس پیشین قوه قضاییه در چهارچوب اقدامات اصلاحی خود اجرای حکم اعدام در ملا‌عام را ممنوع کرده بود.

استقبال مردم از اعدام در ملاعام

جدای از مبحث قانونی این اقدام و جدای از نقص‌های قانونی و عمل‌کردهای حاکمیت در باز تولید خشونت با اجرای حکم اعدام در ملاعام، استقبال مردم از مراسم اجرای این احکام نیز به خودی خود جالب توجه است.

در مراسم این اعدام‌ها مردمان زیادی به نظاره می‌آیند و تقریبن جمعیت زیادی با حاکمیت در این تزریق خشونت هم‌راهی می‌کنند، برخی دیدن این اعدام‌ها را عبرت‌آموز می‌دانند و برخی هم تنها به دلیل هیجان این مراسم به دیدن می‌آیند و برخی دیگر تجربه‌ای جدید در زندگی را طلب می‌کنند و برخی هم حس کنجکاوی‌شان آن‌ها را به این مراسم می‌کشاند.

حضور مردم در این‌گونه مراسم و استقبال آن‌ها از برگزاری اعدام در ملاعام، نشان دهنده چه چیزی در فرهنگ امروز ایرانیان است؟ مردمی که با صلوات‌های بلند خود و برخی با تشکر از برگزار کننده‌گان مراسم را مفید می‌خوانند، در این تایید و تشویق به دنبال چه چیزی هستند؟

با دیدن جنین صحنه‌هایی است که می‌توان پرسید، چه چیز باعث شده است تا از این مراسم استقبال شود، آیا فعالین مدنی که برای رفع حکم اعدام در ایران سال‌هاست تلاش کرده‌اند، به خوبی در این راه قدم برداشته‌اند؟ آیا می‌توان تنها قانون و حاکمان را مسبب این گونه رفتارها در جامعه ایرانی دانست؟

به نظر می‌رسد، اعدام و به‌طور ویژه اعدام در ملاعام، که از نشانه‌های خشونت عریان در جامعه ایرانی است، و مشخصن حامیان و مجریان این نوع احکام مروجان خشونت در جامعه ایرانی هستند، آن‌ها به گمان این‌که می‌توان با عریان کردن خشونت، جلوی ارتکاب جرم را بگیرند، خود در حال تزریق خشونت به جامعه هستند.

شاید هم‌راه با اصلاح قانون و هم‌راه با اصلاح روش‌های قضایی در ایران، مردم و نگرش فرهنگی به اعدام نیز نیاز به اصلاحات اساسی و ریشه‌ای داشته باشد، امری که فعالین ضد‌اعدام باید در راه آن بیش از این‌ها کوشش کنند.


 


خبر / رادیو کوچه

روز چهارشنبه، 14 سپتامبر، منابع مخالف حکومت سوریه گزارش کردند که در حمله نیروهای امنیتی به تظاهرکنندگان در نقاط مختلف سوریه در روز گذشته، دست‌کم نوزده تن از معترضان کشته شده‌اند و اکثر این تلفات در شهر حما‌، روی داده است.

هم‌زمان، رسانه‌های دولتی سوریه گفته‌اند که دو نظامی این کشور به دست شورشیان مسلح در نزدیکی شهر حمص کشته شده‌اند هر چند مخالفان حکومت معمولن کشته شدن نظامیان را با سرپیچی آنان از دستور تیراندازی به سوی مردم مرتبط می‌دانند.

خبر افزایش تلفات تظاهرات اعتراضی در سوریه در حالی انتشار می‌یابد که اتحادیه عرب از رییس جمهوری این کشور خواسته است به خواست معترضان برای اصلاحات واقعی پاسخ مثبت دهد و روز چهارشنبه نیز وزیر خارجه قطر اظهار داشت که حکومت سوریه باید «ماشین کشتار» خود را متوقف کند.

بیشتر بخوانید:

«مطالبات مردمی در سوریه نباید سرکوب شود»


 


«انتشار نشریه ویژه نمایش‌گاه ‌های ایران در افغانستان»

مدیر روابط عمومی نمایش‌گاه‌ بین‌المللی مشهد گفت: «آبان ماه سال جاری، اولین نمایش‌گاه‌ صنعت مبلمان ایران و پنجمین نمایش‌گاه اختصاصی ایران در افغانستان برگزار می‌شود که در ایام برگزاری این دو نمایش‌گاه ویژه نامه نمایش‌گاه‌های افغانستان  چاپ می‌شود.»

به گزارش پای‌گاه اطلاع‌رسانی و خبری نمایش‌گاه‌های ایران‌؛ سید‌جمال شوشتری اظهار داشت: «پای‌گاه اطلاع‌رسانی و خبری نمایش‌گاه‌های ایران و با هماهنگی امور نمایش‌گاه‌های خارجی نمایش‌گاه‌ بین‌المللی مشهد و نشریات تخصصی کشور افغانستان اقدام به تهیه و انتشار ویژه‌نامه اختصاصی معرفی شرکت‌های حاضر در این دوره از برگزاری نمایش‌گاه ‌نموده است.»

مدیر روابط عمومی نمایش‌گاه‌ بین‌المللی مشهد در ادامه گفت: «هدف از انتشار این ویژه‌نامه آشنایی هر چه بیش‌تر تجار‌، صنعت‌گران و مخاطبان افغانی با غرفه‌های نمونه و برتر ایرانی است تا بتوانند با جزییات بیش‌تری از توان‌مندی‌ها و تخصص شرکت‌کنندگان در نمایش‌گاه  آشنا شوند.»

وی افزود: «این نشریه از تاریخ 6 الی 13 آبان ماه سال جاری در تیراژ 10 هزار نسخه به صورت اختصاصی به صاحبان صنایع و تجار شهرهای هرات‌، کابل، قندهار و مزار شریف ارسال می‌شودتا از این طریق شرکت‌های حاضر در نخستین نمایش‌گاه  مبلمان و پنجمین نمایش‌گاه  اختصاصی کالاهای ایران و یا سایر شرکت‌های توان‌مند ایرانی فعالیت‌ها، توان‌مندی و برنامه‌های خود را در شهرهای مهم افغانستان اطلاع‌رسانی نمایند.»

……………………………………………….

برای نخستین‌بار:

«کتاب مدیریت نمایش‌گاه در ایران تالیف و منتشر شد»

برای نخستین‌بار در ایران کتاب مدیریت نمایش‌گاه توسط مهدی باقریان و هادی کمریی تالیف شد.

به گزارش پای‌گاه اطلاع‌رسانی و خبری نمایش‌گاه‌های ایران؛ مهدی باقریان، رییس موسسه کارگزار روابط عمومی، اظهار داشت: «این کتاب در هفت فصل تدوین شده و در آن خطوط کلی پیشینه، توسعه و پیشرفت صنعت نمایش‌گاه از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفته و به اهمیت، ماهیت، اثرات و مؤلفه‌های موثر بر رشد صنعت نمایش‌گاهی اشاره شده است».

باقریان افزود: «کتاب حاضر براساس نیاز به یک منبع جامع در حوزه‌ صنعت نمایش‌گاه و روابط عمومی به نگارش درآمده است و به طور قطع این کتاب عاملی خواهد بود تا روابط عمومی به عنوان یک موضوع مهم و اصلی در برنامه‌ریزی‌ها و مدیریت راه‌بردی روی‌دادها مورد توجه قرار گیرد.»

وی در ادامه گفت: «این کتاب برای دانش‌جویان لیسانس و دوره‌های تحصیلات تکمیلی روابط عمومی، ارتباطات، تبلیغات، بازاریابی و صنعت نمایش‌گاهی نوشته شده است.»

باقریان در خصوص مباحث ارایه شده در این کتاب اظهار داشت: «در فصل یک به معرفی نمایش‌گاه و صنعت نمایش‌گاهی پرداخته شده و در فصل دو برنامه‌ریزی و اجرای نمایش‌گاه مورد توجه قرار گرفته  و در فصل سوم نیز به غرفه‌آرایی، چگونگی آن و  نقش‌اش در جلب بازدید‌کننده پرداخته شده است.»

وی در ادامه افزود: «اهمیت و جای‌گاه تحقیقات در صنعت نمایش‌گاهی، اهمیت و جای‌گاه بازاریابی در صنعت نمایش‌گاهی و روابط عمومی، ابزاری حیاتی در صنعت نمایش‌گاهی  نیز از دیگر فصولی است که در این کتاب در خصوص آن‌ها بحث شده است.»

رییس موسسه کارگزار روابط عمومی گفت: «در فصل هفتم این کتاب نیز ره‌نمودهایی برای برگزاری نمایش‌گاه مطلوب ارایه شده است که امید است بتواند تغییری در کیفیت نمایش‌گاه‌های کشور ایجاد کند.»

وی برگزاری نمایش‌گاه در ایران را دارای نواقصی در حوزه‌های مختلف عنوان کرد و اظهار داشت: «نمایش‌گاه‌هایی که در کشور برگزار می‌شود‌، در حوزه‌های مختلف (اجرا، طراحی و فضای نمایش‌گاهی و نوع مدیریت) با مشکلات و نواقصی مواجه است که اگر از بخش‌های خصوصی در این حوزه‌ها استفاده شود و کار به صورت تخصصی دیده شود قطعا نارسایی‌های صنعت نمایش‌گاه کم‌تر خواهد شد.»

باقریان تاکید کرد: «با حضور بخش خصوصی در حوزه نمایش‌گاه، همه امور نمایش‌گاهی از جمله غرفه‌آرایی و بازاریابی به صورت تخصصی پی‌گیری می‌شود و همه این مسایل در موفقیت نمایش‌گاه تاثیر به‌سزایی دارد».

وی افزود: «برنامه ریزی، طراحی غرفه، اطلاع‌رسانی، مدیریت از فاکتورهای مهمی است که متاسفانه در برگزاری یک نمایش‌گاه مطلوب مورد توجه جدی قرار نمی‌گیرد و همین امر سبب می‌شود که هم برگزارکنندگان و هم نمایش‌دهنده‌ها به اهداف مورد نظر دست پیدا نکنند.»


 


خبر / رادیو کوچه

در رزوهای اخیر، علی‌اکبر محمد‌زاده، دبیر انجمن اسلامی دانش‌جویان دانش‌گاه صنعتی شریف، با صدور حکمی از سوی دادگاه انقلاب به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است.

به گزارش دانشجونیوز، این فعال دانش‌جویی در روز دوشنبه ٢۶ بهمن ٨٩ توسط ماموران امنیتی در میدان آزادی بازداشت شد.

جلسه دادگاه علی‌اکبر محمد‌زاده در سوم مرداد ماه سال جاری در شعبه ١۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. اتهامات وی، «تبانی و اجتماع علیه امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اختلال در نظم عمومی» عنوان شده است.

این فعال دانش‌جویی در حالی در بند ٣۵٠ زندان اوین به سر می‌برد که چندی پیش جمعی از فارغ‌التحصیلان و دانش‌جویان دانش‌گاه شریف در نامه‌ای بازداشت و حبس وی را محکوم و خواستار آزادی او شده بودند.


 


کیومرث سجادی / رادیو کوچه

در شرایطی که بسیاری از اطلاعات حساس و سرنوشت‌ساز ما از طریق سرویس‌های ایمیل تبادل می‌شوند‌، واجب است که توجهی ویژه به مباحث امنیتی داشته و به‌سادگی از کنار آن نگذریم. گوگل نیز برای حفظ امنیت کاربرانی که از سرویس ایمیل این شرکت استفاده می‌کنند توصیه‌هایی دارد که به‌تر است آن‌ها را پشت گوش نیاندازیم.

در ابتدای راه گوگل پیشنهاد می‌کند که قبل از هرکاری سیستم خود را امن کنیم. با این‌که نمی‌توانیم به‌صورت 100 درصد جلوی نفوذ ویروس‌های مختلف را به کامپیوتر شخصی‌مان بگیریم اما نصب یک آنتی‌ویروس مناسب کمک شایانی در جلوگیری از مشکلات احتمالی خواهد کرد. فایل‌ها و برنامه‌هایی را که آنتی‌ویروس شما به عنوان ویروس و یا برنامه‌های مخرب شناسایی می‌کند را از سیستم خود پاک کنید. سیستم‌های‌ عامل هر از چند گاهی بسته‌هایی را جهت بروزرسانی سیستم و حل مشکلات امنیتی خود ارایه می‌دهند. به‌تر است سیستم‌ عامل خود را طوری تنظیم کنید که این به روزرسانی‌ها به صورت خودکار انجام پذیرند. به روزرسانی برخی از نرم‌افزارها مانند Adobe Flash»،  Adobe Reader» و یا «جاوا» نیز از اهمیت کم‌تری نسبت به سیستم‌عامل برخوردار نیستند.

برای حفظ امنیت مرورگرتان سعی کنید آن ‌را به‌روز نگه ‌دارید. مراقب «پلاگین»ها (plug-ins) و «اکستنشن»‌هایی (Extensions) که قصد وصل شدن به جی‌میل شما را دارند، باشید. به‌عنوان مثال ممکن است شما پلاگینی را دانلود کرده باشید که صندوق ایمیل شما را جهت اعلام دریافت ایمیل‌های جدید چک کند. گوگل نمی‌تواند امنیت این‌جور برنامه‌ها را  تضمین کند و ممکن‌ است به‌راحتی رمز عبور شما را سرقت کنند.

در صورتی که مشکوک به این هستید که رمزعبور شما لو رفته باشد، در اولین فرصت رمز عبور خود را تغییر دهید. به صورت معمول نیز هر چند وقت یک‌بار این کار را انجام دهید. سعی کنید رمز عبور جدید خود را تکراری و از رمز عبورهایی که در سایت‌های دیگر و یا اکانت‌های دیگر استفاده کرده‌اید انتخاب نکنید. به جای استفاده از کلمات عمومی و قابل حدس، ترکیبی از حروف‌، ارقام و علایم را در ترکیب رمز عبور خود به کار برید. گزینه‌های بازیابی حساب کاربری خود را تنظیم کنید. با این تنظیمات می‌توانید در صورت فراموش کردن رمز عبور خود و یا دزدیده شدن حساب‌کاربری‌تان آن ‌را پس بگیرید. آدرس ایمیل دوم و اس‌ام‌اس (sms) دو راه‌کاری هستند که توصیه می‌شوند تا در صورت فراموش کردن رمز عبور امکان بازیابی حساب ایمیل کاربران جی‌میل فراهم شود. در صورت عدم استفاده از این دو گزینه امکان بازیابی از طریق سوال مخفی نیز چون گذشته فراهم است. ورود به جی‌میل را می‌توان دو مرحله‌ای نیز نمود تا علاوه بر رمز عبور کدی که به موبایل شما اس‌ام‌اس می‌شود را هم بخواهد. در ضمن از طریق تنظیمات گوگل می‌توانید لیست سایت‌ها و نرم‌افزارهایی که می‌توانند به حساب گوگل شما وصل شوند را کنترل کنید.

جی‌میل خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که همیشه از اتصال امن (HTTPS) استفاده نماید تا از دزدیده شدن اطلاعات شما در مکان‌های عمومی مانند کافه‌ها و اینترنت‌های وایرلس جلوگیری به‌عمل ‌آید. این امکان در جی‌میل فراهم است تا آخرین فعالیت‌ها و آی‌پی که با آن وارد حساب خود شده‌اید را چک کرده و در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مشکوکی اقدام لازم را جهت حفظ امنیت خود انجام دهید.

در پایان توصیه‌های زیر را نیز هنگام استفاده از جی‌میل جدی بگیرید:

  • گوگل هیچ‌وقت پیغامی جهت درخواست کلمه کاربری و رمز عبور شما نمی‌دهد. مراقب این‌گونه پیغام‌ها باشید
  • هیچ‌وقت رمز عبور خود را از طریق لینک‌هایی که به ظاهر به گوگل وصل می‌شوند نزنید و جهت ورود به حساب خود فقط از آدرسhttps://mail.google.com استفاده کنید.
  • هرگز از رمز عبور جی‌میل خود در سایت‌های دیگر استفاده نکنید.
  • رمز عبور خود را هرگز در اختیار فرد دیگری قرار ندهید.
  • گزینه Stay signed in را فقط در صورتی که از کامپیوتر شخصی خود استفاده می‌کنید به کار ببرید.
  • پس از پایان کار خود حتمن sign out کنید.
  • فراموش نکنید که گاهی عدم رعایت امنیت توسط شما نه فقط شما که دیگران را نیز به مخاطره می‌اندازد.

 


آرین / دفتر کابل / عکس / رادیو کوچه

بامداد چهارشنبه، 14 سپتامبر، منابع پلیس افغانستان اعلام کردند که ماموران مسلح توانسته‌اند آخرین پیکارجوی مسلحی را که از زمان آغاز عملیات شورشیان در کابل در روز گذشته، هم‌چنان به مقاومت در برابر نیروهای دولتی ادامه می‌داد از پای درآورند.

بیشتر بخوانید:

«پایان عملیات مسلحانه طالبان در کابل»

براساس آخرین گزارش‌ها، دست‌کم چهار مامور دولتی و یازده غیرنظامی نیز در این عملیات جان خود را از دست داده و شماری دیگر زخمی شده‌اند.

سرهنگ جیمی کامینز سخن‌گوی نیروهای خارجی در افغانستان تاکید کرد در میان غیرنظامیان 3 کودک نیز کشته و 19 تن دیگر زخمی شدند.


 


چهار‌شنبه  23 شهریور  90 / 14 سپتامبر 2011

اجرا:  اعظم

 استودیو: دامون

تقویم تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات چهارشنبه ایران

تمام رخ- «لب‌خند، زیر چوبه دار»- آرش حسینی‌پژوه

بخش اول خبرها

زخم- «تعطیلی پنچ‌شنبه‌ها به مدارس راهنمایی و دبیرستان‌ها هم کشیده شد»- افشان برزگر

مجله خبری تاجیکستان- «در شش ماه حدود ۴۰۰ تابوت مهاجران آورده شده است»- کیومرث

بخش دوم خبرها

مجله جاماندگان- «خدا را سپاس‌گزارم که چیزی از اقتصاد نمی‌دانم»- شراره سعیدی

تکنو کوچه- «چگونه جی‌میل امن‌تری داشته باشیم؟»- کیومرث سجادی

بخش سوم خبرها


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش رسیده به رادیو کوچه، در روزهای اخیر، چند تن از فعالان کارگری و دانش‌جویی شهر تبریز با صدور حکمی از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب این شهر در مجموع به ۲۲ سال و نیم حبس محکوم شده‌اند.

بر اساس این گزارش، شاهرخ زمانی، محمد جراحی، نیما پوریعقوب و ساسان واهبی‌وش متهم شناخته شده و نفر ردیف پنجم این پرونده از اتهامات وارده تبرئه شده است.

بر طبق حکم صادره، شاهرخ زمانی به ده سال حبس تعزیری به اتهام تشکیل گروه مخالف نظام و تحمل یک سال حبس تعزیری به دلیل فعالیت تبلیغی عیله نظام  و در محموع به یازده سال حبس تعزیری محکوم شده است.

مطابق این حکم، محمد جراحی به تحمل پنج سال حبس تعزیری به اتهام تشکیل گروه مخالف نظام محکوم شده است. هم‌چنین نیما پوریعقوب به تحمل پنج سال حبس تعزیری به اتهام تشکیل گروه مخالف نظام، و تحمل یک سال حبس تعزیری به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، و در مجموع شش سال حبس تعزیری محکوم شده است.

از راست به چپ: شاهرخ زمانی، ساسان وهابی‌وش، نیما پوریعقوب و محمد جراحی

ساسان واهبی‌وش نیز به تحمل نود و یک روز حبس تعزیری به دلیل عضویت در گروه مخالف نظام، و نود و یک روز حبس تعزیری به دلیل فعالیت تبلیغی علیه نظام، و در مجموع شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

اما بیوک سیدلر از اتهامات وارده تبرئه شده است.

دادگاه این فعالان کارگری و چپ در تاریخ بیست و هفت مرداد 90 در شعبه‌ی یک دادگاه انقلاب تبریز برگزار شده بود.

پیش از این، نیماپوریعقوب با وثیقه‌ صد میلیون تومان و‌ ساسان واهبی‌وش و بیوک سیدلر نیز با وثیقه سی میلیون تومان از زندان تبریز آزاد شده بودند.

بیشتر بخوانید:

«برگزاری دادگاه چهار فعال دانش‌جویی و چپ تبریزی»


 


افشان برزگر/ رادیو کوچه

این روزها سر خانواده‌هایی که به قول معروف «بچه مدرسه‌ای» دارند، شلوغ است و در تب و تاب آماده کردن مقدمات فرستادن فرزندان خود به مدرسه از اول مهر ماه هستند، در این راستا هفته گذشته، برنامه زخم برای هم‌راهی با این دسته از خانواده‌ها که بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، چند تا از مهم‌ترین اخبار حوزه آموزش و پرورش را اعلام کرد.

این هفته هم در خدمتان هستیم با چند خبر دیگر از مدرسه و کتاب و درس و مشق.

مدارس راهنمایی و دبیرستان‌ها هم پنج‌شنبه‌ها تعطیل هستند 

یکی از مهم‌‌ترین خبرهای سال تحصیلی آینده که جنجال‌برانگیز نیز شده است، تعطیلی روزهای پنج‌شنبه مدارس راهنمایی و متوسطه است.

«حمیدرضا حاجی بابایی»، وزیر آموزش و پرورش در این رابطه با بیان این‌که سال گذشته تحصیلی تعطیلی مدارس ابتدایی به‌طور کامل اجرا شده، اعلام کرده است که رییس‌ جمهوری دستور داده است که تعطیلی پنج‌شنبه‌ها برای مدارس به صورت قانون درآید، که بر این اساس مدارس راهنمایی و متوسطه نیز از مهر ماه امسال در روزهای پنج‌شنبه تعطیل خواهند بود.

وی گفته که وزارت آموزش و پرورش ایران به زودی گزارشی در مورد نتایج تعطیلی پنج‌شنبه‌ها منتشر می‌کند و نتایج مثبت این اقدام در آینده مشخص خواهد شد.

در این راستا «سحرخیز»، معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش هم عنوان کرده که لزومی ندارد دانش‌آموزان برای همه فعالیت‌های هفتگی در مدرسه حضور داشته باشند و باید توسعه گردش علمی و برنامه‌های آموزشی خارج از مدرسه هم مدنظر قرار گیرد.

این اظهارات مسوولان آموزش و پرورش در حال صورت می‌گیرد که برخی از نمایندگان مجلس مخالف این طرح دولت هستند، به‌طوری که «علی عباس‌پور»، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اعلام این‌که طرح مذکور عملن مدارس را به تعطیلی می‌کشاند، گفته که تعطیلی پنج‌شنبه‌ها در مقطع ابتدایی هم مورد قبول کمیسیون آموزش نبود که این مشکل در مقطع راهنمایی و دبیرستان بسیار حادتر است.

«حیدری»، عضو دیگر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس پا را فراتر گذاشته و اعلام کرده که اگر این طرح موجب کاهش کیفیت در آموزش و پرورش شود، مجلس با استفاده از اهرم‌های نظارتی و قانونی آن را لغو خواهد کرد.

—————————————————-

قیمت کتاب‌های درسی 10 تا 15 درصد گران شد

خبر بعدی درباره توزیع کتاب‌‌های درسی در کشور است، در این راستا «احمد حسینی»، مدیرکل چاپ و توزیع کتاب‌های درسی وزارت آموزش و پرورش، با اعلام آغاز توزیع کتاب‌های درسی همه مقاطع تحصیلی در تهران و شهرستان‌ها گفته که امسال 110 عنوان کتاب درسی با شمارگان 132 میلیون جلد منتشر شده است.

وی با بیان این‌که تک‌فروشی کتاب‌های درسی از 17 مهرماه آغاز می‌شود، درباره افزایش قیمت کتاب‌های درسی اعلام کرده که آموزش و پرورش یک ریال به قیمت کتاب‌ها اضافه نکرده است، چرا که به دنبال سود و منفعت نیست، اما با توجه به این که کتاب‌های درسی در بخش خصوصی چاپ می‌شود، باید هزینه کامل انرژی و حقوق کارگران این بخش تامین شود، بنابراین قیمت کتاب‌های درسی در سال تحصیلی جدید 10 تا 15 درصد افزایش یافته است.

حسینی هم‌چنین تاکیده کرده که فروش هرگونه لوازم‌التحریر هم‌راه کتاب‌های درسی در فروش‌گاه‌ها ممنوع است.

—————————————————-

شیر رایگان هم‌چنان در مدارس توزیع می‌شود

«علی‌رضا کریمیان»، دبیر کمیته ملی شیر مدارس کشور با اعلام این‌که شیر رایگان هم‌چون سنوات گذشته در مدارس کشور توزیع می‌شود گفته که در این زمینه منتظر تامین اعتبارات هستیم. هم‌چنین با حذف یارانه شیر و تغییر در قیمت‌ها هیچ‌گونه خللی در برنامه توزیع شیر رایگان مدارس به وجود نخواهد آمد.

وی خاطر نشان کرده است که توزیع بسته‌های تغذیه رایگان در مناطق کم‌برخوردار و محروم امسال نیز هم‌چون سال‌های گذشته ادامه خواهد داشت.

—————————————————-

دانش‌آموزان افغان و عراقی در کلاس‌های نهضت سوادآموزی درس می‌خوانند

«عباس بیات»، رییس گروه مبادلات بین‌الملل و اتباع خارجی آموزش و پرورش با اشاره به تحصیل بیش از 240 هزار دانش‌آموز افغان و بیش از 10 هزار دانش‌آموز عراقی در مدارس کشور، از نهایی شدن شیوه‌نامه سامان‌دهی و تحصیل اتباع غیرمجاز خبر داده و گفته که تحصیل کودکان اتباع غیرمجاز تنها به شرط داشتن برگه اقامت موقت امکان‌پذیر است و بر این اساس آن‌ها در کلاس‌های نهضت سوادآموزی و موسسات آموزش از راه‌دور تحصیل می‌کنند.

وی عنوان کرده که: «بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آموزش و پرورش موظف به ارایه آموزش عمومی یعنی دوره ابتدایی و راهنمایی به اتباع غیرمجاز است و مقطع متوسطه جزو مسوولیت این وزارت‌خانه نیست، لذا برنامه‌ای برای این مقطع نداریم.»

—————————————————-

مقطع پیش‌دانش‌گاهی سالی – واحدی شد

«ابراهیم سحرخیز»، معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اعلام خبر تغییر سیستم آموزشی دوره پیش‌دانش‌گاهی از ترمی واحدی به سالی واحدی از مهر ماه 90، گفته که با این تغییر از مهر یک کتاب واحد در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد و این دوره نیز همانند مقطع دبیرستان سالی واحدی اداره خواهد شد.

وی با بیان این‌که در ساختار جدید آموزش و پرورش دوره پیش‌دانش‌گاهی با دبیرستان تجمیع شده است، عنوان کرده که: «در اجرای این طرح همه دانش‌آموزان دوره پیش‌دانش‌گاهی موظف هستند از اول مهر تا آخر اردی‌بهشت در کلاس حضور داشته باشند و نظام ارزش‌یابی به گونه‌ای است که اگر دانش‌آموزان در کلاس شرکت نکنند، ضرر خواهند کرد.»

—————————————————-

طرح پیش‌گیری از استعمال دخانیات در برخی مدارس اجرا می‌شود

«مهدی نوید‌ادهم»، معاون وزیر آموزش و پرورش در مورد اجرای آزمایشی طرح پیش‌گیری از استعمال دخانیات معروف به «پاد» در برخی از مدارس تهران، گفته که در نخستین فرصت، طرح «پاد» را به وزیر آموزش و پرورش ارایه می‌دهیم و اگر عملیاتی کردن این طرح نیاز به قانون داشته باشد، مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش را می‌گیریم.

وی عنوان کرده که کلیت طرح پیش‌گیری از استعمال دخانیات را قبول داریم و از آن حمایت می‌کنیم، چرا که باید به پیش‌گیری و مصون‌سازی کودکان و نوجوانان در تمام حوزه‌ها بپردازیم و به آن‌ها مهارت «نه» گفتن را بیاموزیم.

—————————————————-

تعداد مدارس سمپاد به 350 مدرسه افزایش یافت

«مهری سویزی»، رییس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان، با اعلام افزایش تعداد مدارس سمپاد به 350 مدرسه در سال تحصیلی جدید، گفته این توسعه با فراهم‌سازی سه مولفه «دانش‌آموز مستعد و تیزهوش»، «نیروی انسانی متخصص» و «تجهیزات ساختاری و امکانی کالبدی و فیزیکی» امکان‌پذیر خواهد بود.

وی عنوان کرده که با توجه به برگزاری آزمون تکمیل ظرفیت مدارس سمپاد، تعداد این مدارس از برنامه پیش‌بینی شده نیز بیش‌تر می‌شود، به‌طوری که در حال حاضر در برخی استان‌ها بیش از 100 تا 150 درصد رشد در مراکز سمپاد و مدارس استعدادهای درخشان مشاهده شده است.

—————————————————-

کتاب فلسفه تعلیم و تربیت تدوین می‌شود

«حمیدرضا حاجی‌بابایی»، وزیر آموزش و پرورش از تدوین کتاب فلسفه رسمی تعلیم و تربیت خبر داده و گفته که تدوین این کتاب تا ماه‌های آینده به پایان می رسد و در اختیار عموم ملت قرار می‌گیرد.

وی این کتاب را نتیجه سال‌ها کار مطالعاتی دانسته و عنوان کرده که: «موضوع آن‌چه که بزرگان هم‌چون امام خمینی، رهبری، استاد مطهری و بزرگان حوزوی در رابطه با تعلیم و تربیت اعلام کرده‌اند‌، در این کتاب لحاظ شده است.»

وزیر آموزش و پرورش با بیان این‌که برای تدوین این کتاب هم‌کاری مطلوبی با حوزه‌ علمیه قم صورت گرفته است، گفته که: «آموزش و پرورشی می‌خواهیم که قدم به قدم در جهت آموزه‌های دینی که مبتنی بر ولایت و امامت باشد، گام بردارد.»


 


رادیو کوچه

1847 میلادی- واحدهای ارتش آمریکا به فرمان‌دهی ژنرال «وینفیلد اسکات» (Winfield Scott) «مکزیکو‌سیتی» پایتخت کشور مکزیک را به تصرف خود در آوردند. نزاع دو کشور از سال 1845 بر سر تکزاس آغاز شده بود که دولت واشینگتن آن را ضمیه قلمرو خود کرده بود. تکزاس در سال 1836 اعلام استقلال کرد.

1901 میلادی- در پی ترور «ویلیام مک کینلی»، «تئودور روزولت» از حزب جمهوری‌خواه به عنوان بیست‌و‌ششمین رییس جمهوری ایالات متحده انتخاب شد. ویلیام مک‌کینلی در ۶ سپتامبر ۱۹۰۱ با شلیک گلوله‌ای زخمی شد که در اثر قانقاریا که توسط جراحات حاصله ایجاد شده بود در چنین روزی در‌گذشت.

پس از ترور او، «تئودور روزولت» قدرت را در این کشور به دست گرفت. وی توانست اولین جایزه نوبل را برای آمریکایی‌ها به ارمغان آور‌د. وی اجازه تحریک شورش در پاناما را صادر کرد تا اعتراض‌ها و کارشکنی‌های کلمبیا پایان یابد. او هم‌چنین با میانجی‌گری در جنگ روسیه و ژاپن به حفظ توازن قدرت در شرق کمک کرد. همین موضوع باعث شد تا وی اولین آمریکایی باشد که جایزه نوبل را دریافت می‌کند .

1960 میلادی- منشور سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت موسوم به «اوپک»، در ابتدا در چهاردهم سپتامبر 1960 به امضای پنج کشور ایران، عربستان، عراق، کویت و ونزوئلا رسید.

اگرچه اوپک در ابتدا قدرت چندانی نداشت، اما به تدریج و پس از پیوستن الجزایر، لیبی، نیجریه، قطر، امارات متحده عربی، گابن، اندونزی و اکوادور به این سازمان، قدرت بیش‌تری یافت. نقش این سازمان در بازار جهانی نفت و تعیین بهای آن از دهه هفتاد به بعد، فراز و نشیب‏های بسیاری داشته است. در سال‏های اخیر، اکوادور و گابن از اوپک خارج شدند و سهم این سازمان در تولید جهانی نفت نسبت به گذشته کاهش یافت.

هدف اصلی این سازمان، در اساس‌نامه این‌گونه بیان شده: «هماهنگی و یکپارچه سازی سیاست‌های نفت کشورهای عضو و تعیین به‌ترین راه برای تامین منافع جمعی یا فردی آن‌ها، طراحی شیوه‌هایی برای تضمین ثبات قیمت نفت در بازار نفت بین‌المللی به منظور از بین بردن نوسانات مضر و غیر ضروری، توجه ویژه به کشورهای تولید کننده نفت و توجه خاص به ضرورت فراهم کردن درآمد ثابت برای کشورهای تولید کننده نفت، تامین نفت کشورهای مصرف کننده به صورت کارآمد، و بازده مناسب و منصفانه برای آن‌هایی که در صنعت نفت سرمایه‌‌گذاری می‌کنند.»

1982 میلادی- «گریس پاتریشیا کلی» (Grace Kelly) بازی‌گر مشهور سینمای آمریکا و برنده جایزه‌ی اسکار درگذشت. وی با شاه‌زاده موناکو  در سال ۱۹۵۶ ازدواج کرد و لقب «شاه‌زاده گریس» گرفت.

در دوازده سالگی در یکی از نقش‌های اصلی نمایش‌نامه‌ای ظاهر شد. تحصیلات خود را در آموزش‌گاه هنرهای دراماتیک نیویورک به پایان برد. مدتی به عنوان مدل مشغول کار شد. در سال ۱۹۴۷ به برادوی راه یافت و در نقش دختر «ریموند ماسی» (Raymond Massey) در نمایشی با نام «پدر» اثر عمویش «جرج کلی» به روی صحنه رفت و در چند نمایش تلویزیونی نیز بازی کرد.

موفقیت‌هایش در نمایش‌های تلویزیونی سبب شد تا در سال ۱۹۵۱ در فیلم‌ «چهارده ساعت» در نقش کوچکی ظاهر شود. سال بعد در فیلم وسترن «نیمروز» و در کنار «گری کوپر» حضوری برجسته یافت و به بازی‌گری محبوب تبدیل شد.

 در سال ۱۹۵۳ بازی در فیلم «موگامبو» (Mogambo) به کارگردانی «جان فورد» بر شهرت و محبوبیت او افزود. در سال ۱۹۵۴ در فیلم «ام را نشانه قتل بگیر» (Dial M For Murder) به کارگردانی «آلفرد هیچکاک» بازی کرد. بازی در این فیلم جایزه‌ی اسکار را برای او در پی داشت. هم‌چنین در سال ۱۹۵۵ نیز در یکی دیگر از فیلم‌های هیچکاک با نام «پنجره پشتی» (Rear Window) به ایفای نقش پرداخت.

با ازدواج با شاه‌زاده‌ی موناکو بازی در فیلم را کنار گذاشت. و در ۱۳ سپتامبر ۱۹۸۲ در حادثه‌ی اتومبیل به‌شدت مجروح شد. یک روز بعد در بیمارستانی که بعدها نام بیمارستان مرکزی «پرنسس گریس کلی» را بر آن نهادند، درگذشت.

1389 خورشیدی- «هانیبال الخاص» نقاش، منتقد و مدرس هنری، مترجم و نویسنده ایرانی در ایالت متحده درگذشت.

الخاص از نقاشان نوگرای معاصر ایران بود که بیش از سی و پنج سال از زندگیش را در آموزش سپری کرد. وی  آغازگر طراحی فیگوراتیو در نقاشی نوگراست و یکی از تاثیرگذارترین نقاشان و مدرسان هنری بر جریان هنر معاصر نقاشی ایران بود.

در چهارده‌سالگی برای اولین بار توسط جوانی به نام آلکسی گیورگیز که نقاشی را در روسیه فرا گرفته بود، با رنگ و روغن آشنا شد. بعدها او نقاشی را به صورت جدی نزد استاد «جعفر پتگر» (نقاش برجسته ایرانی)  دنبال کرد. وی دو سال و نیم در کلاس پتگر آموزش کلاسیک نقاشی دید و سپس به آمریکا رفت. در آن‌جا مشغول تحصیل در رشته‌ی طب شد، اما این رشته رها کرد و ابتدا فلسفه و سپس نقاشی خواند و در رشته تصویرسازی لیسانس و فوق لیسانس گرفت. در سال ۱۹۵۶ میلادی لیسانس هنرهای تجسمی و در سال ۱۹۵۸ فوق لیسانس همین رشته را از آموزش‌گاه هنر شیکاگو (ایلی نوی) گرفت. در سال ۱۳۶۴ به‌دنبال مشکلاتی که در دهه ۶۰ برای روشن‌فکران و هنرمندان به‌وجود آمده بود از ایران خارج شد و در آمریکا به زندگی خود ادامه داد.

یکی از مهم‌ترین آثار هانیبال تابلوی ۱۵ قطعه‌ای «آفرینش» است.

  ———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1829 میلادی- در پایان جنگ روسیه و عثمانی (ترکیه) که به شکست عثمانی انجامید، این دولت (عثمانی) با امضای معاهده‌ای از همه دعاوی خود در قفقاز جنوب‌غربی صرف‌نظر کرد. چون معاهده این دو دولت در شهر «آدریانوپل» (Adrianople) امضا شده بود به معاهده آدریانوپل معروف شده است.

1959 میلادی- دانش‌مندان شوروی نخستین ماهواره ساخت دست بشر به نام  Luna 2 را در کره ماه فرود آوردند. این ماهواره دو سال پس از قرار گرفتن نخستین انسان (یوری گاگارین)در مدار زمین، در ماه نشست.

1378 خورشیدی- «مرتضی راوندی» پژوهش‌گر و مورخ نامی معاصر درگذشت. «تاریخ اجتماعی ایران در 10 جلد، تفسیر قانون اساسی، اقتصاد بشری و سیر قانون و دادگستری در ایران» از آثار وی به‌شمار می‌آیند.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

نیویورک تایمز


 


خبر / رادیو کوچه

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص ارتباط اختلاس سه هزار میلیادی در سیستم بانکی ایران با عوامل آن‌چه وی «جریان انحرافی» می‌خواند روز چهارشنبه، 14 سپتامبر، اظهار داشت: «مراجع قضایی باید ارتباط این جریان را با اتفاق نامبارک سیستم بانکی کشور بررسی کنند.»

به گزارش مهر، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص ریشه‌های  اختلاس بانکی سه هزار میلیارد تومانی در ایران گفت: «سیستم بانکی ایران باید منضبط‌تر شود.»

وی افزود: «معتقدم بخش‌های نظارتی یک اصل در بازار پول و سرمایه است چرا که هر هنگام این مهم ضعیف شده است مشکلی در سیستم بانکی به وجود آمده است و لذا باید مکانیزم‌های نظارتی را در کشور کنترل کرد.»

وی در خصوص میزان ارتباط اختلاس میلیاردی اخیر در سیستم بانکی و «جریان انحرافی» اعلام کرد: «دادگاه باید ارتباط جریان انحرافی و این اتفاق نامبارک سیستم بانکی کشور را بررسی کند و تا این بررسی‌ها صورت نگیرد نمی‌توان نظر قطعی داد.»

روز گذشته برخی سایت‌ها با انتشار تصویر نامه‌ای از اسفندیار رحیم‌مشایی خطاب به وزرای اقتصاد و دارایی و راه و شهرسازی در مهر ماه 89 در خصوص واگذاری سهام شرکت فولاد خوزستان بدون برگزاری تشریفات قانونی مزایده به گروه امیر منصور آریا در قالب شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه راه آهن (‌تراورس) نقاط پنهانی را مطرح کرده بودند.

از سویی دیگر ابراهیم رزاقی، اقتصاددان، اعلام کرده بود: «دولت باید درباره اختلاس 3 هزارمیلیارد تومانی بانکی به مردم پاسخ‌گو باشد.»

وی درباره اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی بانکی اظهار داشت: «رییس کل بانک مرکزی، قوه قضاییه و مهم‌تر از همه دولت در این زمینه مسوول هستند.»

در هفته گذشته از طریق بانک صاردات و هفت بانک دولتی و خصوصی دیگر در ایران، حدود 3000 میلیارد تومان در سیستم بانکی این کشور اختلاس صورت گرفت.


 


نوارهای مصاحبه ژاکلین کندی (Jacqueline Kennedy) که تنها چند ماه پس از سوقصد به شوهرش، جان اف کندی رییس جمهوری وقت آمریکا در سال ۱۹۶۳ انجام شد، برای اولین بار منتشر شده است.

این مصاحبه با این شرط با یک تاریخ‌دان کاخ سفید انجام شد که سال‌ها پس از مرگ خانم کندی منتشر شود. او در این مصاحبه مارتین لوترکینگ، رهبر سیاهان و از فعالان مدنی آمریکا در دهه ۶۰ را مردی «هولناک» توصیف کرد. خانم کندی هم‌چنین گفت که شوهرش درباره تهدیدهای جانی و سوقصد به خود شوخی می‌کرده است.

به گفته او پس از حل موفقیت‌آمیز بحران اتمی کوبا، جان اف کندی گفت اگر کسی قرار است او را بکشد، بهترین زمان فراسیده است.

Click here to view the embedded video.


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

سفارت تاجیکستان در «مسکو» از مقامات روسیه تقاضا کرده است تا قتل شهروند ۲۴ ساله این کشور را تحقیق و گنه‌کاران را مجازات بکند. به قول منابع سفارت تاجیکستان «جانی بیک قاسم‌اف» یک ساکن شهر «پنجکینت»، شمال تاجیکستان، که در نزدیکی شهر «مسکو» به کارهای ساختمانی مشغول بود، یک هفته قبل از سوی ملت‌گراهای روس به قتل رسیده است.

خانواده او هم می‌گویند، ملت‌گراهای روس به بدن «جانی بیک قاسم‌اف» ۲۱ کارد زده و گلوی او را بریده‌اند. این برای دومین بار است، که سر بریده مهاجر تاجیک به وطن‌اش انتقال می‌یابد. در سال ۲۰۰۸ میلادی نیز ملت‌گراهای روس مهاجر تاجیک «صلاح‌الدین عزیز‌اف» را سر بریده بودند. در همین حال مقامات وزارت امور داخله تاجیکستان می‌گویند، در طول شش ماه اول سال جاری نزدیک ۴۰۰ تابوت مهاجران به وطن آورده شده است که بیش‌تر آن‌ها از سوی ملت‌گراها و هم به علت مریضی و گروهی نیز به هنگام کار در ساختمان‌های بزرگ فوت شده‌اند.

«مشکلی‌ که از گریبان تاجیکستان گرفته است»

مسوولان «وزارت اقتصاد و رشد تجارت تاجیکستان» می‌گویند در حال حاضر به جز از «روسیه» از کشورهای دیگر امکان وارد نمودن مواد نفتی را ندارند. این در حالی است که شرکت «گازپرم» روسیه که شرکت تامین کننده اصلی مواد نفتی در تاجیکستان گفته است، تا آخر ماه سپتامبر فروش بنزین نوع‌های ۹۲ و ۹۵ را محدود خواهد کرد. هم‌اکنون کم‌چینی بنزین نوع‌های ۹۲ و ۹۵ ساکنان تاجیکستان را گرفتار مشکل کرده است.

با این حال مقامات رسمی تاجیکستان می‌گویند حالا با کشورهای همسایه خود، از جمله «ترکمنستان» گفت‌وگو دارند، تا مشکل واردات بنزین را در آینده حل نمایند. به قول آن‌ها این‌چنین طرح ساختمان پالایش‌گاه‌های نفتی در مناطق «شهرنو»، «کولاب» و «قورغانتیپه» آماده شده و تا سال دیگر نهایی خواهند شد. گذشته از این «محمود احمدی‌نژاد» رییس جمهوری ایران در جریان سفرش به تاجیکستان در روز ۴ سپتامبر سال جاری میلادی گفته بود که کشورش آماده است به تاجیکستان نیازمند مواد نفتی و هم گاز بدهد. ولی‌ تا حال روشن نیست که این پیشنهاد صمیمی رهبر ایران بود یا تنها لطف دوستانه.


 


خبر / رادیو کوچه

بامداد چهارشنبه، 14 سپتامبر، منابع پلیس افغانستان اعلام کردند که ماموران مسلح توانسته‌اند آخرین پیکارجوی مسلحی را که از زمان آغاز عملیات شورشیان در کابل در روز گذشته، هم‌چنان به مقاومت در برابر نیروهای دولتی ادامه می‌داد از پای درآورند.

به این ترتیب، پس از حدود بیست ساعت در گیری، عملیات شورشیان طالبان علیه چند نقطه حساس در پایتخت افغانستان خاتمه یافته است.

در آخرین مرحله از این عملیات، ماموران امنیتی توانستند یک ساختمان در دست احداث را که شورشیان از آن به عنوان مرکز عملیاتی خود استفاده می‌کردند پاک‌سازی کنند و آن را به تصرف خود در آورند.

سخن‌گوی وزارت داخله افغانستان گفته است که در جریان درگیری بین مهاجمان مسلح و ماموران دولتی، هر شش مهاجم طالبان به دست ماموران از پای در آمده‌اند.

براساس آخرین گزارش‌ها، دست‌کم چهار مامور دولتی و یازده غیرنظامی نیز در این عملیات جان خود را از دست داده و شماری دیگر زخمی شده‌اند.

سرهنگ جیمی کامینز سخن‌گوی نیروهای خارجی در افغانستان تاکید کرد در میان غیرنظامیان 3 کودک نیز کشته و 19 تن دیگر زخمی شدند.

عملیات مهاجمان، که در یک ساختمان چند طبقه در دست احداث موضع گرفته بودند، در ساعات اولیه بعد از ظهر سه شنبه آغاز شد و در ساعات شب گذشته نیز هم‌چنان ادمه داشت.

در طول ساعات شب، ماموران دولتی با حمایت هلی‌کوپترهای نیروهای ناتو در افغانستان، به عملیات پاک‌سازی ساختمان محل استقرار مهاجمان، که در نزدیکی سفارت ایالات متحده و مقر ناتو قرار دارد، ادامه دادند.

 بیشتر بخوانید:

«درگیری و چند انفجار در مرکز شهر کابل»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

خراسان

1) درخواست رییس مجلس از رییس مجمع تشخیص برای تعیین تکلیف طرح رسیدگی به دارایی مسوولان

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=23&id=1073806

محمد دهقان، عضو هیت رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش مجلس برای تصویب طرح رسیدگی به اموال کارگزاران نظام گفت: «اگر چه ریاست مجلس به صورت شفاهی از آیت‌اله هاشمی رفسنجانی درخواست کرده که بررسی این طرح در اولویت قرار گیرد، این تقاضا کتبن نیز به مجمع ارسال خواهد شد.

2) فرمان‌ده سپاه: اقدامات سپاه در شمال‌غرب کشور، عملیات پیش‌گیرانه در قبال تهدیدهای آینده است

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=23&id=1073737

فرمان‌ده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: «اقدامات علمیاتی سپاه بر ضد اشرار و گروهک‌های ضد انقلاب در شمال غرب کشور، عملیات پیش‌گیرانه در مقابل تهدیدهای آینده است.»

کیهان

1) رسوایی پیاپی روسای جمهوری فرانسه، این باج‌گیرها درس دموکراسی می‌دهند

http://www.kayhannews.ir/900623/16.htm#other1610

دست‌یار سابق ژاک شیراک اعلام کرد، «نیکلا سارکوزی» رییس جمهوری فعلی فرانسه نیز از دیکتاتورهای آفریقایی باج گرفته است.

به دنبال افشاگری‌های دو روز گذشته «روبرت بورگی» سیاست‌مدار کهنه کار فرانسوی درباره دریافت میلیون‌ها فرانک از دیکتاتورهای پنج کشور آفریقایی، از سوی «شیراک» و «دومینیک دوویلپن»، نخست وزیر سابق فرانسه، دیروز دست‌یار سابق «شیراک» نیز صفحه تازه‌ای از این پرونده فساد را گشود.

2) نامه مشایی برای واگذاری شرکت فولاد خوزستان به گروه آریا

http://www.kayhannews.ir/900623/4.htm#other407

اسفندیار رحیم مشایی رییس دفتر رییس جمهوری در نامه‌ای به وزرای اقتصاد و راه خواستار تسریع در واگذاری سهام شرکت فولاد خوزستان به گروه امیرمنصور آریا عامل اصلی اختلاس 3هزار میلیارد تومانی می‌شود.

جام جم

1) لاریجانی: دخالت نظامی به دموکراسی کمک نمی‌کند

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100854065528

رییس مجلس شورای اسلامی در دیدار با نخست‌وزیر پاکستان، حرکت‌های مردمی در منطقه را طوفان دموکراسی دانست و گفت: «دخالت نظامی و ارسال سلاح نمی‌تواند به تثبیت دموکراسی در منطقه کمک کند.»

به گزارش فارس، علی لاریجانی در دیدار یوسف رضا گیلانی، نخست‌وزیر پاکستان در تهران، روابط دو کشور را مناسباتی بسیار صمیمانه، فراتر از مراودات دو همسایه و متکی به تعلق خاطر عمیق فرهنگی و دینی دو ملت دانست و اظهار کرد: «نگاه ایران به هم‌کاری با پاکستان، نگاهی درازمدت در حوزه‌های مختلف است و در این زمینه به نقش بسیار مهم هم‌کاری‌های پارلمانی فی‌مابین تاکید کرد.»

2) اسلام؛ منبع قانون‌گذاری در دوره جدید لیبی

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100854052797

مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای ملی انتقالی لیبی در اولین سخن‌رانی خود در طرابلس تاکید کرد اسلام منبع اصلی برای قانون‌گذاری در لیبی خواهد بود. اظهارات عبدالجلیل بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های مختلف جهان داشته است.

آفرینش

1) عبداله صالح عقب‌نشینی کرد

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15572#88656

رییس جمهوری یمن با صدور دستوری اختیارات قانونی لازم را برای امضای طرح شورای هم‌کاری خلیج فارس و آغاز مذاکره با مخالفان این کشور به معاون خود تفویض کرد. به گزارش روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، علی عبداله صالح‌، رییس جمهوری یمن اختیارات لازم را براساس قانون اساسی این کشور به عبدربه منصور هادی، معاون خود برای انجام مذاکره با مخالفان این کشور و توافق نظر برای اجرای طرح شورای هم‌کاری خلیج فارس تفویض کرد.

2) دو تبعه آمریکایی بازداشت شده در ایران، در 2 روزه آینده آزاد خواهند شد

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15572#88662

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، محمود احمدی‌نژاد رییس جمهوری ایران در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا در تهران گفت: «آمریکایی‌هایی که علیه آن‌ها به اتهام جاسوسی، حکم 8 زندان صادر شده است طی 2 روز آینده آزاد خواهند شد.»

رسالت

1) رییس کل بیمه مرکزی برکنار شد

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=75404

 پای‌گاه اطلاع‌رسانی دولت از جای‌گزینی سید محمد کریمى به جای جواد فرشباف ماهریان به عنوان رییس کل بیمه مرکزى ایران با مصوبه جدید دولت خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، هیت وزیران بنا به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد ماده (19) قانون تاسیس بیمه مرکزی و بیمه‌گری -مصوب 1350- سید محمد کریمى را به عنوان رییس کل بیمه مرکزى ایران تعیین کرد.

2) مجتبی واحدی: من عامل وزارت اطلاعات نیستم

http://www.resalat-news.com/Fa/Default.aspx?code=75391

مجتبی واحدی، مشاور پناهنده شده مهدی کروبی، اخباری را که از احتمال مدیریت او توسط وزارت اطلاعات ایران حکایت دارد، رد کرد. به گزارش جهان نیوز، وی در یادداشتی در سایت‌های اپوزیسیون با بیان این‌که برخی سایت‌ها نوشته‌اند پیشنهاد من می‌تواند «بازی جدید وزارت اطلاعات» پس از «پروژه مدحی» باشد، با رد این موضوع عنوان کرده است: «اگر پیشنهاد من در مورد کنگره ملی و تماس‌هایی که برای پیش‌برد این پروژه انجام می‌دهم پروژه وزارت اطلاعات بود، قاعدتن آن‌ها باید دست نگاه می‌داشتند تا عده زیادی در این دام بیفتند و سپس جشن دیگری هم‌چون « MADHI SHOW» به راه بیندازند.»

مجتبی واحدی در گفت‌وگویی با سایت دویچه وله هم با اشاره به یک گزارش سایت جهان نیوز که در آن به نقل از اپوزیسیون احتمال مدیریت واحدی توسط وزارت اطلاعات مطرح شده است، عنوان کرد: «اگر طرح من ایده وزارت اطلاعات است پس چرا جهان نیوز آن را این قدر زود افشا کرده است.»

دنیای اقتصاد

1) بانک مرکزی اعلام کرد: تاسیس صرافی‌های جدید ممنوع شد

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=269385

بانک مرکزی تاسیس صرافی‌های جدید و افزایش شعبه برای صرافان را ممنوع کرد. در همین حال در ادامه تلاش بانک مرکزی برای در اختیار گرفتن کامل زمام امور صرافان کشور، مدیر کل نظارت بانک مرکزی در واکنش به سخنان مسوولان اتحادیه طلا و جواهر، با تاکید بر این‌که جداسازی صرافان از اتحادیه طلا و جواهر مصوبه مجلس است، گفت: «مخالفان جداسازی، مقابل قانون و نظام می‌ایستند نه مقابل بانک مرکزی.»

2) حرکت دو بازار به سمت تعادل

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=269448

افت 30 هزار تومانی قیمت سکه در بازار دیروز و افزایش نرخ دلار پس از چند روز یکه‌تازی قیمت سکه از نگاه برخی فعالان حرکت به سوی همسان‌سازی قیمت‌ها توصیف می‌شود؛ در چند روز گذشته، قیمت سکه در حالی روند افزایشی را در پیش گرفته بود که قیمت جهانی طلا و نرخ ارز به عنوان دو مکانیزم تعیین کننده قیمت، مسیر نزولی را در پیش گرفته بودند. اما سکه بدون توجه به این متغیر‌ها بر روی نمودار حرکت صعودی را طی می‌کرد و در روزی که قیمت جهانی نزدیک به 30 دلار در مقایسه با روز قبل به وقت تهران سقوط کرد، بهای سکه در بازار داخلی با وجود کاهش نرخ ارز 30 هزار تومان بالا رفت.


 


خبر / رادیو کوچه

مقام‌های نیجر روز چهارشنبه، 14 سپتامبر، تایید کردند که ساعدی قذافی، یکی از پسران معمر قذافی رهبر متواری لیبی وارد نیامی، پایتخت این کشور شده است.

به گفته آن‌ها ساعدی قذافی آخر هفته گذشته از مرز لیبی به نیجر رفته و به او پناهندگی داده شده است.

وزارت خارجه آمریکا گفته است که او «در حصر خانگی» به سر می‌برد، اما مقام‌های نیجر این خبر را تایید نکرده‌اند.

از سویی دیگر تاکنون از محل پنهان شدن سرهنگ قذافی نیز گزارشی منتشر نشده است.

وی در آخرین پیام خود از تلویزیون الرای سوریه از ادامه مقاومت با مخالفان خبر داده بود.

بیشتر بخوانید:

«‌پایه‌گذاری یک لیبی دموکراتیک بر اساس اصول اسلام»

«ساعدی قذافی وارد نیجر شده است»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته