جمعی از فعالان اصلاح طلب جامعۀ مدنی، در بیانیه ای ضمن محکوم کردن هر گونه رفتارهای خشن و غیرقانونی، خواستار رسیدگی هر چه سریعتر به وضعیت فخرالسادات محتشمی پور و دیگر دستگیرشدگان شده و خاطر نشان ساخته اند که مسئولیت جان ایشان با حاکمیت می باشد.
فخرالسادات محتشمی پور، عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی و فعال حوزه زنان که دهم اسفند ماه دستگیر و به بند دوالف منتقل شده بود، در ملاقات چند روز گذشته با خانواده از اعتصاب غذای خود خبر داده بود.
وی همچنین تهدید کرده است که اگر به خواسته های قانونی و انسانی اش یعنی ملاقات با همسر و پیگیری وضعیت حقوقی وی نرسد دوباره به اعتصاب غذا دست خواهد زد.
متن کامل این بیانیه که در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:
به نام خدای حق و آزادی
آزادی بیان و اندیشه، نه تنها از شعارها و خواسته های اساسی و اولیۀ عموم مردم ایران از ابتدای انقلاب اسلامی بوده بلکه از حقوق مسلم شهروندی در قانون اساسی و فقه و شریعت الهی است که هیچکس حق سلب آن را نداشته و حاکمیت نیز موظف به تأمین این مهم برای همگان می باشد.
بر اساس اخبار منتشره، خانم محتشمی پور که از ۱۰ اسفند بدون هیچ حکم قانونی دستگیر شده و در بازداشتگاهی غیر قانونی به نام ۲-الف و در انفرادی نگهداری می شود، به منظور اعتراض به برخوردها و رفتارهای غیر قانونی و دور از انسانیت، دست به اعتصاب غذا زده و پس از وخامت حالشان با انتقال به درمانگاه و تزریق سرم و دارو ناچار به شکستن اعتصاب گشته اما به علت عدم توجه مسئولین مربوطه به خواسته های قانونی خویش مصمم است بار دیگر از امروز اعتصاب را آغاز کرده و تا حصول نتیجه ادامه دهد.
ما جمعی از فعالان اصلاح طلب جامعۀ مدنی، ضمن محکوم کردن هر گونه رفتارهای خشن و غیرقانونی، خواستار رسیدگی هر چه سریعتر به وضعیت فخرالسادات محتشمی پور و دیگر دستگیرشدگان بوده و خاطر نشان می سازیم که مسئولیت جان ایشان با حاکمیت می باشد.
گروهی از فعالان ملی مذهبی استان خوزستان در پیامی خطاب به میرحسین موسوی، درگذشت پدر وی را تسلیت گفته و ابراز داشته اند: ما باور داریم که “حکومت به کفر می ماند اما به ظلم نه”. به امید روزهایی سبز برای همه ایرانیان و عزت و عظمت ایران.
به گزارش جرس، متن این پیام به شرح زیر است:
جناب آقای مهندس موسوی
درگذشت حاج سید اسماعیل موسوی را خدمت جنابعالی و خانواده محترمتان تسلیت عرض نموده، از خداوند متعال برای همه بازماندگان در این شرایط دشوار صبر و اجر مسالت داریم.
در شرایطی که شما و خانواده محترم تان در راه احقاق حقوق ملت ایران همه خطرات را به جان خریده اید و در وضعیت دشواری قرار دارید، ما را در این ضایعه شریک بدانید.
در همین حال بر مسوولان امر و خصوصا دلسوزان کشور فرض است که در جهت رفع حصر و جلوگیری از تداوم ظلم و ستمی که این روزها بر شما و همسرتان و همچنین مهدی کروبی و فاطمه کروبی می رود اقدامات عاجلی را صورت دهند.
ما باور داریم که “حکومت به کفر می ماند اما به ظلم نه”. به امید روزهایی سبز برای همه ایرانیان و عزت و عظمت ایران.
روز شنبه سیزدهم فروردین ماه، گروهی از مردم ارومیه، در اعتراض به سیاستهای غلط دولت و افزایش روند خشک شدن دریاچه اورمیه، دست به تجمعات اعتراضی زدند، که با برخورد خشن ماموران انتظامی روبرو و گروهی در این زمینه بازداشت شدند.
به گزارش وبگاه گزارش آذربایجان، و به نقل از شاهدان عینی صدها تظاهر کننده درحال شروع حرکت اعتراضی در ارومیه بودند که با برخورد شدید نیروهای امنیتی مواجه شدند.
بر اساس این گزارش، ماموران نیروی انتظامی و اطلاعاتی اورمیه، با حضور در صحنه اقدام به شناسایی معترضین نموده و این افراد را مورد تهدید قرار داده بودند.
این گزارش همچنین از جمعیتی چندین هزار نفره در تجمع ارومیه خبر داد، که در محوطه پارک «ائللر باغی» در تجمع آرام و بدون شعار، مراتب اعتراض خود را نشان دادند.
تعدادی از معترضین نیز با در دست داشتن پارچه نوشته هایی، اعتراض خود به سیاست های غلط دولت اعلام کردند و تعدادی نیز با هوا کردن بالن اقدام به حرکت های اعتراضی کردند که در مدت کوتاهی با مقابله مامورین مواجه شدند.
همزمان و به گزارش جنبش دانشجویی آذربایجان، روز شنبه سیزده بدر، در جریان تجمعات اعتراضی مردم تبریز در اطراف میدان آذربایجان آن شهر، گروهی دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل گردیده اند.
گزارش های تایید شده از ضرب و شتم گسترده حاضرین در میدان آذربایجان و به خصوص زنان خبر داده و نوشته اند “ماشینهای آبپاش در اکثر لحظات تجمعات صورت گرفته را با پاشیدن آب متفرق نموده اند.”
به گزارش رهسا نیوز، همچنین خبرها حاکی از آن است که در پی تجمع فعالین مدنی آذربایجان، در عصر سیزدهم فرودین ماه، بیش از ۷۰ نفر در تبریز بازداشت شدند.
فعالین مدنی و محیط زیست آذربایجان در اعتراض به سیاستهای غلط دولت و افزایش خشکی دریاچه اورمیه مقرر کرده بودند که عصر شنبه، همزمان با روز طبیعت، در ارومیه و تبریز دست به تجمع بزنند.
علی طبرزدی گفت که یکی از هم بندی های پدرش که اتهام غیر سیاسی دارد، به جرم داشتن تلفن خانواده برخی زندانیان سیاسی با لغو مرخصی عید روبرو شده و توسط مامورین به وسیله باتوم برقی کتک خورده است.
پسر حشمت الله طبرزدی، فعال سیاسی و دبیر جبهه دموکراتیک ایران به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: یکی از هم بندی های سابق پدرم که اتهام غیر سیاسی دارد و به اصطلاح زندانی عادی است به جرم داشتن شماره تلفن های منزل پدرم و آقای عیسی سحر خیز در جیبش، مرخصی عیدش لغو می شود و او را کتک می زنند.
وی در ادامه تصریح کرد: کامیار ده پهلوان، مدتی هم بندی پدرم بوده و طبعا بین زندانیان سیاسی با دیگر زندانیان هم بند دوستی ایجاد می شود. پدرم و آقای ده پهلوان هم با هم دوست می شوند، بعد از مدتی پدرم به بند دیگری منتقل می شود. حالا شنیدیم که وقتی آقای ده پهلوان برای تفتیش بدنی می روند تا پس از آن از زندان خارج شده و مرخصی عیدشان را شروع کنند، به جرم داشتن شماره تلفن های منزل پدرم و آقای عیسی سحرخیز او را با باتوم برقی شکنجه می کنند و بعد هم مرخصیش را لغو می کنند.
علی طبرزدی، پسر حشمت الله طبرزدی ادامه داد: آقای ده پهلوان حالشان خوب نیست و شب ها به سختی می خوابند، چون با باتوم به سرش ضربه وارد کرده اند.
محمد امین هادوی آخر اسفند آزاد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محمد امین هادوی، فرزند مهدی هادوی، اولین دادستان انقلاب روز جمعه ۲۳ مهر از سوی ماموران امنیتی در حالی که به یکی از سفرهای کاریش می رفت در فرودگاه امام خمینی تهران بازداشت شده بود، در آستانه سال جدید از زندان آزاد شد.
وی فعال اقتصادی بخش خصوصی و دارنده چند مقاله در مباحث اقتصادی است.
محمدامین هادوی فرماندهی جنگهای نامنظم تحت امر شهید دکتر مصطفی چمران در فتح سوسنگرد و عضویت در اتاق بازرگانی تهران را در پرونده خود دارد.
فرزند وی شفیق نیز که به فاصله کوتاهی بعد از وی بازداشت شده بود قبل از وی آزاد شده است.
علی خرم استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاست خارجی ایران در یادداشتی با عنوان “دلایل و عواقب گزارش نقض قطعنامه به شورای امنیت” در سایت دیپلماسی ایرانی نوشت:
قطعنامههایی که در فصل هفتم منشور سازمان ملل صادر میشود برای همه کشورهای جهان اعم از عضو و غیرعضو سازمان ملل لازم الاجرا است و کشورها بایستی این قطعنامهها را مو به مو اجرا کنند. قطعنامههای تحریم ایران نیز در ذیل فصل چهارم منشور سازمان ملل صادر شده است. قطعنامه ۱۹۲۹ نیز که خرداد ماه سال گذشته به تصویب شورای امنیت رسید در ذیل فصل هفتم منشور بوده و در آن از همه کشورها خواسته شده که نسبت به تعاملات تسلیحاتی ایران هوشیاری نشان داده و در موقع لزوم بازرسی انجام دهند.
روز گذشته خبرگزاریها گزارش دادند که ترکیه در سندی موضوع توقیف محموله غیرقانونی یک هواپیمای ایرانی به مقصد سوریه را به اطلاع کمیته تحریمهای ایران در شورای امنیت سازمان ملل رسانده است. در آبان ماه سال گذشته نیز دولت نیجریه هم کشف و ضبط یک محموله اسلحه را که گفته میشد محل بارگیری آن در ایران بوده است به شورای امنیت گزارش کرد.
کشورها ممکن است به دلایل مختلف به گزارش موارد نقض قطعنامههای سازمان ملل اقدام کنند. در مواردی ممکن است به کشوری اطلاع داده شود که یک محموله تسلیحاتی که نقض قطعنامه شورای امنیت است از آن کشور در حال عبور است. در این شرایط چنانچه آن کشور به توقیف آن محموله اقدام نکند ممکن است مورد مواخذه قرار گیرد و اقدامات تنبیهی شورای امنیت در مورد این کشور محتمل است.
لذا ترکیه ممکن است روابط دوستانه ای با ایران داشته باشد و بخواهد طوری رفتار کند که مثلا در جریان این موضوع نیست ولی اگر به آن کشور اطلاع داده شده باشد که چنین محموله ای در این زمان از این مسیر در حال عبور است، اگر آن را بازرسی، توقیف و گزارش نکند مورد مواخذه شورای امنیت قرار میگیرد.
گاه کشورها ممکن است به بی توجهی به قطعنامههای سازمان ملل وعدم اجرای آنها متهم شوند که در این شرایط یک کشور ممکن است با توقیف یک محموله، بخواهد به سازمان ملل و شورای امنیت نشان دهد که به قطعنامههای شورای امنیت پایبندی دارد و آنها را اجرا میکند. میتوان گفت در مورد ترکیه چنین موضوعی وجود داشته است و ترکیه در ماههای اخیر از سوی کشورهای غربی به بی توجهی و عدم اجرای قطعنامههای تحریم ایران متهم شده بود. شاید ترکیه قصد داشته با این کار علامت مثبتی به غرب نشان دهد که از اتهام نقض تحریمهای سازمان ملل در مورد ایران مبری شود.
حالت سوم این است که کشوری اساسا روابط مثبتی با ایران ندارد و یا به ایران به چشم خصم نگاه میکند نظیر اسرائیل. که در این حالت آن کشور تلاش میکند با کشف و گزارش این محمولهها ایران را تحت فشار قرار دهد و به فضاسازی علیه ایران اقدام کند.
به هر حال ثبت این گزارشها در کمیته تحریم ایران که از سوی شورای امنیت بر روند اجرای قطعنامههای تحریم ایران نظارت میکند، میتواند بیتوجهی یا بیاحترامی ایران به قطعنامههای شورای امنیت را نشان دهد و کمیته تحریم را تحریک کند که که اقدامات سختگیرانهتری در مورد ایران انجام دهد و یا این که برای تصویب قطعنامه دیگری در مورد تحریم ایران اقدام کند تا به این وسیله منافذ را بر ایران ببندد.
بنابراین کشف، توقیف و گزارش محمولههای تسلیحاتی که نقض قطعنامههای شورای امنیت محسوب میشوند میتواند عواقب ناگواری به دنبال داشته باشد. یکی از مهمترین این عواقب این است که این گزارشها میتواند زمینه ساز قطعنامه دیگری علیه ایران شود. هر چند معمولا برای تصویب یک قطعنامه دلایل متعددی باید موجود باشد ولی این گزارشها میتواند کاتالیزوری برای تصویب این قطعنامه محسوب شود. به هر حال در این زمینه هوشیاری بیشتری باید صورت گیرد تا از عواقب احتمالی آن جلوگیری شود.
جمعی از نمایندگان ادوار مجلس در خارج از کشور در پیامی خطاب به میرحسین موسوی، در گذشت پدر وی را تسلیت گفته و ابراز داشته اند: امروز جنبش مدنی سبز ایران، که شما خود را فروتنانه همراه آن دانسته اید، به وجود پربرکت شما مباهات می کند و همگان در انتظار آزادی شما و همسرتان و دیگر یاران جنبش هستند.
به گزارش جرس متن این پیام بشرح زیر است:
بسمه تعالی
جناب آقای مهندس میر حسین موسوی
درگذشت زنده یاد میر اسماعیل موسوی پدر بزرگوارتان موجب تألم و تأسف گردید. عمر دراز و حیات معنوی و زیست اخلاقی و انسانی آن مرحوم، که یکسره به خدمت خلق و عبودیت خالق گذشت، مایه مباهات جامعه دینی و به ویژه خاندان بزرگ شماست.
از برکات و حسنات این انسان خدوم، تربیت فرزندان با ایمان و خدوم به کشور و جامعه است که شخصیت بارز شما نمونه اعلای آن است. دریغ که در این شرایط سخت و دشوار حاکمیت و حاکمان خودکامه شما را به بند کرده و حتی از حضور شما در مراسم آیینی تشییع و ختم پدرتان محروم کردند.
اما امروز جنبش مدنی سبز ایران، که شما خود را فروتنانه همراه آن دانسته اید، به وجود پربرکت شما مباهات می کند و همگان در انتظار آزادی شما و همسرتان و دیگر یاران جنبش هستند.
درگذشت پدر ارجمندتان را به حضرتعالی و دیگر بازماندگان تسلیت می گوییم و برای آن زنده یاد رحمت و غفران الهی و برای شما سرفرازی بیشتر و خدمت به خلق و رهایی از اسارت آرزو می کنیم.
جمعی از نمایندگان ادوار مجلس در خارج از کشور: نورالدین پیر مؤذن، فاطمه حقیقت جو، رجبعلی مزروعی، علی اکبر موسوی (خوئینی) و حسن یوسفی اشکوری
کلمه:منصور اسانلو، رییس سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران بارها و بارها بازداشت و زندانی شده است. او هم اکنون در زندان رجایی شهر کرج به سر می برد، در حالی که به دلیل ناراحتی قلبی به شدت بیمار است .این زندانی سیاسی این روزها صبر و استقامتش زبانزد همه شده است .او از آن نوع زندانی هاست که انگار همه فشارها را تاب می آورد اما از خواسته های قانونی اش پا عقب نمی گذارد .شاید به همین خاطر بود که بعد از خروج از کشور و با وجود آنکه می دانست دوباره به زندان خواهد رفت، باز هم ترجیح داد به وطنش بازگردد .او حتی وقتی همسرش حالش را می پرسد هرگز لب به گلایه نمی گشاید به قول پروانه اسانلو همسر وی ، او هرگز از منصور نشنیده که یک بار هم بگوید حالش بد است. اما او این روزها به شدت بیمار است تا جایی که همه پزشکان زندان رای به جراحی قلب او داده اند. اما با این وجود دادستان تهران با مرخصی پزشکی برای این زندانی سیاسی مخالفت می کند. پروانه همسر منصور درباره آخرین وضعیت منصور اسانلو برای خبرنگار کلمه می گوید، او از همه می خواهد که هرگز زندانیان سیاسی را از یاد نبرند و هر کس هر چه در توان دارد برای آزادی این عزیزان به کار بگیرد .
آخرین باری که آقای اسانلو را ملاقات کردید چه زمانی بود؟
آخرین بار یک هفته پیش از عید بود که ملاقات کابینی داشتیم. وضعیت روحی شان کماکان خوب بود، اما واقعا به لحاظ جسمی حالشان مساعد نیست . همسرم مشکل قلبی دارد ، البته وقتی حالش را پرسیدم، طبق روال همیشه گفت خوب است در حالی که اصلا وضعیت مناسبی نداشت و تنها به خاطر ما و اینکه روحیه مان خراب نشود این طور گفت. منصور هیچ وقت نمی گوید حالم بد است.
نظر پزشکان زندان در مورد وضعیت سلامتی ایشان چیست ؟
پزشکان زندان یک نظر دارند. آن نظر هم این است که ایشان خیلی زود باید تحت عمل جراحی قلب قرار بگیرند .
آیا مسوولان با این نظر پزشکان موافقت کرده اند ؟در این زمینه شما چه اقدام قانونی انجام داده اید ؟
ما به دادستانی برای درخواست مرخصی پزشکی نامه نوشتیم تا اجازه بدهند ما خودمان برای درمان آقای اسانلو و عمل جراحی ایشان اقدام کنیم. اما وقتی برای گرفتن جواب نامه تماس گرفتیم، مسوول دفتر ایشان گفتند آقای دادستان با درخواست شما موافقت نکرده است.
از طریق زندان پیگیری کردیم که جواب آنها این بود که ما نیز از دادستانی استعلام می گیریم اگر اجازه صادر شد خودمان اقدام می کنیم.
پس دادستان تهران با مرخصی پزشکی همسرتان موافقت نکرد ؟می خواهم بدانم علت عدم موافقت دادستان چیست آیا در این باره پی گیری خاصی انجام داده اید ؟
خیر.وقتی برای پیگیری پرونده تماس تلفنی داشتم فقط همین جمله را عنوان کردند و گفتند آقای دادستان موافقت نکرده اند. همین.
البته من هم مثل همیشه پرسیدم چرا ؟ مگر منصور چه کرده است که در حقش این همه سخت گیری می شود حتی در برابر سلامتی اش. من گفتم این همه وقت در زندان بوده، بس نیست؟ الان هم تنها درخواست ما مهلت و فرصتی برای درمان اش است آیا این در خواست بزرگی است ؟ اما آنها هرگز جواب این سوالهای ما را نمی دهند .
واقعا فکر می کنید علت این همه سخت گیری درباره آقای اسانلو چیست ؟
به نظر من کاملا بی دلیل است. اگر خودشان هم به زندگی، گذشته و حال آقای اسانلو ، به خواسته ها و گفته هایش با انصاف نگاه کنند می بینند هیچ خواسته ای جز خیر برای این مردم و کشور نداشته اند .
خانم اسانلو! مردم با شما به عنوان همسر یک زندانی سیاسی چطور رفتار می کنند ؟
نام فامیل من هم اسانلو است گاهی مردم ازمن سئوال می کنند که چه نسبتی با آقای منصور اسانلو دارم و تا متوجه می شوند ابراز همدردی و ارادت می کنند و برای همسرم هم دعا و آرزوی آزادی اش را می کنند . من همیشه با دیدن این رفتارها و برخوردها شرمنده می شوم .
چند نوروز است که آقای اسانلو در کنارشما و سایر اعضای خانواده تان نیستند؟
از آخرین بازداشت شان تا کنون سه بهار است که بدون مرخصی بوده اند. البته مجموعا چهارسال و نیم است که در زندانند.
در نبود ایشان سال نو را چگونه گذراندید ؟
من دوفرزند پسر دارم . آنها همیشه سعی می کنند تنهایم نگذارند اما به هرحال هیچوقت نتوانسته اند جای پدرشان را در زندگی من پر کنند. خودم هم همیشه اصرار می کنم که به زندگی خود شان توجه کنند و نگران من نباشند. اما آنها هم به نوعی اسیر زندگی من شده اند و نمی توانند زندگی مستقل خودشان را داشته باشند و دلشان طاقت نمی آورد من را تنها بگذراند . با نبود همسرم زندگی طبیعی ما مختل شده و نوروز هم مثل همه روزهای دیگر برای ما با یک حس خاص همراه است ، می دانید در کل یک احساس های درونی وجود دارد که نمی توانم آن را بیان کنم.
اگر لحظه تحویل سال نو آقای اسانلو در کنار شما بودند به او چه می گفتید؟
ابراز خوشحالی زیادی می کردم و می گفتم خوشحالم که بالاخره آمدی پیش ما. البته آروز می کردم که هیچ وقت روزهای رفته تکرار نشود و دیگر هیچ روزی را پشت میله های زندان نباشد .
لحظه تحویل سال ، اما بدون حضور همسرتان گذشت در این لحظه چه احساسی داشتید و از خداوند چه خواستید ؟
اول از همه آزادی همه زندانیانی که به خاطر عقیده و باورشان در زندان هستند، از جمله همسرم را از خداوند تمنا کردم و بعد دعا کردم که خدایا امسال دیگر منصور به خانه برگردد.با توجه به اینکه منصور سه چهارم حکم اش را در زندان گذرانده ما واقعا امسال منتظر بازگشتش بودیم. من شخصا انتظار داشتم مقامات قضایی این چند ماه باقیمانده را چشم پوشی کنند یا حداقل به همسرم مرخصی بدهند اما باز هم چشم به راه ماندیم .
اگر نکته ای مانده، بفرمایید ؟
فقط درخواست می کنم هر کسی به طریقی که می تواند به آزادی زندانیان سیاسی کمک کند، دریغ نکند. همسر من بیمار است و با این شرایط زندان را فقط به خاطر مردم و آرمانهایش تحمل می کند. این عزیزان را از یاد نبریم .
انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران در پیامی درگذشت میر اسماعیل موسوی را به فرزند ارشد او، میر حسین موسوی، تسلیت گفتند.
در بخشی از این پیام آمده است: در گذشت پدر ارجمندتان حاج میر اسماعیل موسوی که عمر پر برکتش را صرف خدمت به مردم و اسلام کرد را به شما که یار با وفای امام امت و خدمتگزار ملت در دوران سخت جنگ تحمیلی بوده و اکنون امید ملت برای بازگرداندن کشور بر دایره اسلامیت، جمهوریت و نیز حاکمیت اخلاق هستید، تسلیت عرض می کنیم.
به گزارش ندای سبز آزادی، متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای مهندس میر حسین موسوی
در گذشت پدر ارجمندتان حاج میر اسماعیل موسوی که عمر پر برکتش را صرف خدمت به مردم و اسلام کرد را به شما که یار با وفای امام امت و خدمتگزار ملت در دوران سخت جنگ تحمیلی بوده و اکنون امید ملت برای بازگرداندن کشور بر دایره اسلامیت، جمهوریت و نیز حاکمیت اخلاق هستید، تسلیت عرض می کنیم ما به عنوان بخشی از ملت خود را وامدار آن پدر ارجمند که فرزندانی چون شما تربیت و تقدیم ملت کرده است، دانسته و در کنار شما و خانواده گرامیتان عزادار فقدان او هستیم. خدایش بیامرزد و در جنت نعیم در جوار رحمت خویش قرارش دهد.
خداوند به شما و همسر گرامیتان که اکنون در حبس خانگی بسر می برید و از امکان بودن در کنار عزیزانتان که علاوه بر فقدان پدر رنج مصائب واقع در مراسم تشییع و تدفین را تحمل نموده اند و نهایتاً اجازه نیافته اند مجلس ترحیمی نیز برگزار نمایند، صبر و اجر عنایت بفرماید.
انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران
سحام نیوز از قول یکی از فرزندان مهدی کروبی، از بی خبری مطلق از وضعیت مهدی کروبی و فاطمه کروبی خبر داد.
این عضو خانواده کروبی در مصاحبه با سحام نیوز گفت: آخرین اطلاع ما از وضعیت پدر و مادرمان به ۱۵ روز قبل باز می گردد و طی این مدت هیچ گونه اطلاعی از وضعیت ایشان نداریم.
وی افزود: برادرمان علی در روز ۲۹ اسفند با پدر و مادر دیدار داشته اند و از آن روز تا به حال نهادهای امنیتی هیچ گونه اجازه ای برای دیدار با والدینمان را نداده اند. اکنون ما بیش از گذشته نگران وضعیت ایشان هستیم.
فرزند مهدی کروبی در خصوص وضعیت جسمی و روحی والدین خود طی هشداری به حاکمیت، افزود: مسئولیت سلامتی مهدی و فاطمه کروبی بر عهده حاکمان کشور بوده و طبعات بروز هرگونه صدمات روحی و جسمی برای والدینمان بر عهده حاکمیت است.
لازم به توضیح است، علی کروبی به همراه همسرش در شب ۲۹ اسفند سال گذشته توانست در حضور ماموران امنیتی با مهدی و فاطمه کروبی دیدار داشته باشد.
منابع خبری از حضور انبوه نیروهای امنیتی و انتظامی در میدان فاطمی تهران و فضای سنگین امنیتی در خیابانهای اطراف آن خبر میدهند.
به گزارش کلمه، شاهدان عینی از حضور صدها مامور پلیس و لباس شخصی با انواع وسایل نقلیه و تجهیزات کامل در اطراف میدان فاطمی در ساعات عصر امروز – یکشنبه ۱۴ فروردین – خبر میدهند و خاطرنشان میکنند که بهرغم بسته بودن در مسجد نور، واقع در میدان فاطمی، تردد شهروندان در این محدوده تحت کنترل شدید ماموران قرار داشته است.
به نظر میرسد علت حضور پرتعداد نیروهای امنیتی و لباسشخصیها در اطراف مسجد نور در عصر روز یکشنبه، اعلام اولیهی این مکان و زمان از سوی خانوادهی موسوی برای مراسم ختم میر اسماعیل موسوی بوده باشد؛ حال آنکه از روز قبل، خانوادهی موسوی لغو این مراسم را اعلام کرده بودند و مشخص نیست دلیل نگرانی و اضطراب نیروهای رسمی و لباسشخصی حکومتی چه بوده که اینگونه برای حضور پرشمار در میدان فاطمی و محلههای اطراف آن تدارک دیدهاند.
بسیاری از کتابهای ممنوع دوران حسنی مبارک، دیکتاتور سابق مصر، در نمایشگاه کتابی که در میدان تحریر قاهره برگزار شد، به مخاطبان و علاقهمندان عرضه شده است.
به گزارش کلمه به نقل از خبرگزاریهای بینالمللی، نمایشگاه کتابی که از چهار روز پیش تا امروز در میدان تحریر قاهره در حال برگزاری بود، شاهد حضور پرتعداد ناشرانی از مصر، دیگر کشورهای عربزبان و چند کشور دیگر بود که از شرکت در نمایشگاه بینالمللی کتاب قاهره بازمانده بودند.
نمایشگاه بینالمللی کتاب قاهره عملا تحتالشعاع اعتراضات ضد استبدادی در مصر قرار گرفت و از این رو در چهار روز اخیر، نمایشگاهی به طور نسبتا خودجوش در میدان تحریر قاهره برگزار شد که علاوه بر کتابهای مختلفی که در سالهای پیشین در شهر قاهره در معرض دید مصرفکنندگان فرهنگی در مصر بود، کتابهایی که دولت حسنی مبارک از عرضهی آنها جلوگیری میکرد نیز در نمایشگاه اخیر عرضه شد.
گزارش شده که در نمایشگاه میدان تحریر، برخی ناشران عرب به عرضهی آثاری پرداختند که در دوره دیکتاتوری مبارک، اجازهی توزیع و فروش آنها در کتابفروشیها را نداشتند. نمایشگاه مطبوعات و نشریات الکترونیک و برگزاری جلسات نقد و گفتوگوی فرهنگی نیز از دیگر اتفاقات نمایشگاه میدان تحریر بود که برای اولین بار در فضای بعد از استبداد، تجربه میشد.
نمایشگاه کتاب میدان تحریر، از روز ۳۱ مارس فعالیت خود را در میدان تحریر قاهره آغاز کرد و شخصیتهای فرهنگی و دانشگاهی و علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی در این کشور نیز استقبال پرشوری از آن نشان دادند. این نمایشگاه، عصر امروز به کار خود پایان داد.
سفیر دولت احمدی نژاد در سوریه، اعتراضات اخیر مردمی در این کشور را «فتنه» نامید و با شرکت در همایشی تحت عنوان «بررسی بیداری اسلامی و مبارزه با فتنه» در سوریه، ادعا کرد که تظاهرات اخیر در سوریه «نسخه دوم فتنه ۸۸ ایران» است و از سوی «دشمنان» طراحی شده است!
به گزارش کلمه، احمد موسوی سفیر ایران در دمشق، در سخنانی که در خبرگزاری فارس وابسته به جریان حامی دولت منتشر شده، حوادث جاری در سوریه را ساخته و پرداخته دشمن و نسخه دوم فتنه سال ۱۳۸۸ ایران دانسته و گفته است: «دشمن امنیت و آرامش سوریه را هدف قرار داده است.دشمن در فتنه سال ۸۸ در ایران شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران را سر داد و اکنون در حوادث “درعا ” شعار نه حزب الله و نه ایران سر دادند و این امر نشان میدهد که منبع این شعارها یکی است. کسانی که شعار “نه حزب الله و نه ایران در درعا سر دادند مزدوران خارجی بوده که از دشمن و از صهیونیستها خط میگیرند.»
او در عین حال در بخش دیگری از سخنان خود که اتفاقا در خبرگزاری فارس هم منتشر شده، در موضعی صراحتا دوگانه، از اینکه یک عالم سنی درباره اعتراضات مردمی در بحرین، موضعی دوگانه و مغایر با موضع پیشیناش در قبال مصر و لیبی اتخاذ کرده و ناآرامیهای بحرین را «فتنه» نامیده، انتقاد کرد!
موسوی گفت: «یکی از علمای اسلام که همگی وی را میشناسید مردم را به تظاهرات علیه رژیم سابق مصر تشویق میکرد وقتی نوبت لیبی رسید برای قتل قذافی فتوا صادر میکند ولی هنگامی که این اعتراضات به بحرین رسید آنرا فتنه مذهبی میخواند.»
سفیر دولت احمدینژاد البته توضیح نداد که چرا خودش همین موضع دوگانه را در قبال سوریه و ایران روا میداند، اما موضعگیری دوگانهی عالم سنی – که ظاهرا منظورش قرضاوی است – را مورد انتقاد قرار میدهد.
او البته برای اینکه سوریها را به مقاومت در برابر خواست مردم تحریک کند، موضعی دوگانه – اما این بار از سمت دیگر – را نیز مطرح کرد و با ادعای اینکه «دشمن» به دنبال تجزیه کشورهای اسلامی است، افزود: «دشمن پس از تجزیه سودان و ایجاد اسرائیل دوم در جنوب این کشور، در حال حاضر در راستای تجزیه یمن و لیبی تلاش میکند. همچنین توطئههایی برای تجزیه سوریه دارند.»
نایبرئیس دوم مجلس شورای اسلامی با بیان این که طبق قانون باید ۱۰ درصد از درآمد هدفمند شدن یارانهها به حوزه سلامت اختصاص مییافت، تاکید کرد: دولت درآمد ۵۶ هزار میلیارد تومانی از اجرای قانون هدفمند شدن یارانهها در سال ۸۹ داشت؛ ۱۰ درصد این رقم ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان میشود که این مبلغ در بودجه حوزه سلامت سال ۹۰ در نظر گرفته نشده است.
به گزارش تحول سبز، نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر با بیان این که رشد بودجه سال ۹۰ نسبت به سال قبل دربخش عمرانی ۵۲درصد و در بخش بودجه جاری ۱۱٫۷ درصد بوده است، گفت: مجموعه بودجه در حوزه سلامت حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان است و آنچه درخصوص بودجه حوزه سلامت مورد مناقشه است مربوط به مصوبات برنامه پنجم میشود که طبق آنچه در صحن علنی مجلس مصوب شد، باید ۱۰درصد درآمد حاصل از قانون هدفمند شدن یارانهها به حوزه سلامت اختصاص یابد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اعلام درآمد ۵۶ هزار میلیارد تومانی دولت از اجرای قانون هدفمندشدن یارانهها در سال ۸۹، تصریح کرد: ۱۰ درصد این رقم ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان میشود که این مبلغ در بودجه حوزه سلامت در نظر گرفته نشده است.
صدر افزود: در نسخه دیگری از بودجه که به مجلس آمده، ۲ هزار میلیارد تومان نوشته شده است که آن نیز در سرجمع اعتبارات دیده نمیشود و این مسأله محل اشکال است.
نایبرئیس دوم مجلس تاکید کرد: با توجه به اینکه برنامه پنجم بهتازگی تصویب شده، ۱۰ درصد حاصل از سود اجرای قانون هدفمند شدن یارانهها باید در بودجه سال ۹۰ به حوزه سلامت اختصاص یابد، اگراین ۱۰ درصد اختصاص نیابد همین وضعی که در حوزه سلامت وجود داد، یعنی کسری اعتبارات در حوزه سلامت و بدهکاری به بیمارستانها، بدهکاری به شرکتهای دارویی و پرداخت نشدن دستمزد پزشکان و کادرشان ادامه خواهد داشت.
صدر ادامه داد: در بخش بیمههای سلامت به بیمارستانهای دولتی به پزشکان به داروخانهها و مراکز رادیولوژی بدهکاری دارند و اگر آن ۱۰ درصد یعنی ۵ هزارو ۶۰۰ میلیارد تومان بر اساس قانون برنامه اضافه شود، این باعث میشود اعتبارات حوزه سلامت تقویت و کسری اعتباراتی که دارند برطرف شود.
عضو فراکیسون اصولگرایان مجلس با بیان این که بیمارستانهای ما توانایی پاسخگویی به مردم در حوزه سلامت را ندارند، گفت: به دلیل مشکلات فعلی مردم مجبور هستند در مراجعات خود به بیمارستانها چه دولتی و چه خصوصی بیش از ۶۰ درصد هزینههای درمانی را از جیب خود پرداخت کنند.
صدر ادامه داد: این در حالی است که در ابلاغ سیاستهای کلی نظام از سوی رهبری آمده است که باید تا پایان برنامه ۵ ساله هزینههای حوزه سلامت برای مردم به کمتر از ۳۰ درصد کاهش یابد که اگر بخواهد این اتفاق بیافتد، باید هزینههای درمان سالی ۶ درصد کاهش یابد تا ۶۰ درصدی که مردم میپردازند به ۳۰ درصد برسد.
این نماینده مجلس اظهار کرد: اگر این بودجه با همین وضعیت از مجلس خارج شود و اعتبارات حوزه سلامت اصلاح نشود، مشکلاتی که وجود دارد ادامه پیدا میکند و باعث میشود نه تنها سهم مردم از پرداخت هزینههای حوزه سلامت کاهش نیابد، بلکه به دلیل یکسری مطالبات و بدهکاریهای قدیمی افزایش پیدا میکند.
وی تاکید کرد: باید کاری کرد تا به عنوان یک اقدام قانونی ۱۰درصد از درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمند شدن یارانهها در بودجه اختصاص یابد تا وضعیت اعتبارات حوزه سلامت اصلاح شود. البته حوزه سلامت تنها مشکل اعتباری ندارد بلکه مشکلات ساختاری نیز دارد که باید اصلاح شود.
سیدمحمد خاتمی، رییس دولت اصلاحات، صبح امروز در دفتر کار خود پذیرای مهمانان نوروزیاش بود.
به گزارش کلمه، جمعی از وزرا و اعضای هیات دولت اصلاحات از جمله حبیبالله بیطرف، محمدحسین عادلی، محمد ستاریفر، محمود حجتی و … امروز به دیدار خاتمی رفتند.
جمعی از دفتر امام خمینی(ره) و فعالان سیاسی نیز امروز میهمانان رییس جمهور سابق کشورمان بودند.
برخی از نمایندگان ادوار مجلس و روزنامه نگاران اصلاح طلب نیز در این دیدار نوروزی حضور داشته و با سید محمد خاتمی گپ و گفتهای کوتاهی داشتند.
حضور جوانان احزاب سیاسی، سازمان های غیردولتی اجتماعی و محیط زیستی و همچنین رسانه ای در ملاقات نوروزی چشمگیر بود که ضمن تبریک سال نو در سال آگاهی تا رهایی آرزوی ایرانی آباد و آزاد داشتند.
این دیدار تا ظهر امروز ادامه داشت و فردا نیز برگزار خواهد شد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس ضمن انتقاد از عملکرد مسئولان دولتی صنعت نفت، هشدار داد که: کشورهای عربی با همکاری شرکتهای خارجی میدانهای مشترک خود را با شتاب توسعه میدهند و مسئولان صنعت نفت ایران بر این باورند که آنها وطن و منابع خود را میفروشند؛ اما حقیقت این است که آنها افزونبر فروش وطن و منابع خود، منابع نفتی ایران را هم میفروشند.
حمیدرضا کاتوزیان در گفتوگو با خانه ملت افزود: با توجه به اعمال تحریم کشورهای غربی علیه ایران، مشارکت شرکتهای آفریقایی، اروپای شرقی و کشورهای شرق آسیا در صنعت نفت ایران به ویژه چین رو به افزایش است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان این که متأسفانه صنعت نفت ایران منوپل شرکتهای چینی شده است، اظهار کرد: کمیسیون انرژی مجلس با انحصاری و منوپل شدن صنعت نفت ایران از سوی چینیها مخالف است و در باره این موضوع بیتفاوت نیست و این مورد را با جدیت پیگیری میکند.
وی ادامه داد: باید این پروژهها به همه شرکتهای توانمند داخلی و خارجی واگذار شود؛ البته باید در نظر داشت که به علت وجود شرایط تحریمی، شرکتهای نفتی غربی که صاحب دانش، تکنولوژی و سرمایه روز هستند، امکان فعالیت در صنعت نفت ایران را ندارند؛ با این حال باید از ایجاد انحصار در این حوزه جلوگیری کرد؛ زیرا به طور طبیعی چنین شرایطی انتظار شرکت خارجی در قراردادها را بالا می برد و شرایطی را برای سوء استفاده فراهم میکند.
شرایط انحصاری، توقع چینیها را بالا میبرد
کاتوزیان با تأکید بر این که طرحهای نفتی کشور باید به شرکتهای مختلف داخلی و خارجی واگذار شود، گفت: به علت اعمال تحریمهای ناعادلانه کشورهای غربی علیه ایران، بسیاری از شرکتهای معتبر بینالمللی مشتاق فعالیت و سرمایهگذاری در صنعت نفت ایران، امکان مشارکت ندارد؛ در این شرایط بیشتر طرحهای نفتی که اجرای آن از سوی شرکتهای ایرانی میسر نیست، به شرکتهای چینی واگذار شده است.
وی با بیان این که صنعت نفت ایران عملا به علت کمبود منابع مالی و تکنولوژی و همچنین اعمال تحریم غربیها به همکاری با شرکتهای چینی تن داده است، ادامه داد: با توجه به بی رقیب بودن شرکتهای چینی برای مشارکت در پروژه های صنعت نفت ایران، طبیعت یک بازار انحصاری هم همین است که توقع آنها در انعقاد قراردادهای نفتی با ایران بالا برود.
وزارت نفت از ایجاد انحصار در قراردادهای نفتی جلوگیری کند
این نماینده مردم تهران در مجلس تأکید کرد: وزارت نفت باید با سازماندهی و برنامهریزی مناسب بسترها را طوری فراهم کند که شرکتهای مختلف داخلی و خارجی در اجرای طرحهای نفتی ایران مشارکت کنند؛ متأسفانه در شرایط انحصاری در عقد قراردادها، شرکت خارجی، فشارهای زیادی را تحمیل و تلاش میکند تا امتیاز بگیرد.
وی تصریح کرد: البته باید توجه داشت که منظور عدم همکاری با شرکتهای خارجی نیست؛ مهم این است که فضا به گونهای مدیریت شود که صنعت نفت منوپل شرکت یا کشور خاصی نشود.
کاتوزیان در باره نظر بعضی از کارشناسان حوزه انرژی مبنی بر این که برای اجرای طرح توسعه میدان نفتی آزادگان به انعقاد قرارداد با خارجیها نیاز نداشت، توضیح داد: کسانی که مدعی هستند که میتوان بدون کمک گرفتن از شرکتهای خارجی، آزادگان یا میدانهای مشابه آن را توسعه داد و نفت برداشت کرد، در اشتباه هستند؛ همین افراد موجب شدهاند تا ایران از این میدان مشترک، برداشت چشمگیر و شایستهای نداشته باشد.
ایران بازنده مسابقه برداشت نفت و گاز از میدانهای مشترک
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس با بیان این که صنعت نفت ایران در توسعه بیشتر میدانهای مشترک خود به کشورهای عربی شریک در این میدان ها باخته است، تصریح کرد: کشورهای عربی همچون عربستان، امارات، قطر و عراق با همکاری شرکتهای خارجی با شتاب چشمگیری میدانهای مشترک نفتی خود را توسعه میدهند.
کاتوزیان ادامه داد: این در حالی است که مسئولان نفتی ایران بر این باور هستند که این کشورها وطن و منابع خود را به کشورهای دیگر میفروشند؛ اما حقیقت این است که این کشورهای افزون بر فروش وطن و منابع خود، منابع نفتی ایران را هم میفروشند.
وی تأکید کرد: صنعت نفت ایران اگر با مشارکت و سرمایه گذاری خارجی در میدانهای مشترک نفتی و گازی خود با کشورهای همسایه بهره می گرفت، بهطور قطع وضعیت توسعه میدان های مشترک ما بهتر از شرایط کنونی و به سود منافع ملی بود.
وقتکشی در توسعه میادین مشترک ممنوع
رئیس کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: با ادامه این شرایط، زمانی که صنعت نفت ایران بتواند یک قرارداد خوب برای توسعه میدانهای مشترک نفتی و گازی خود با شرکتهای خارجی امضا کند، این میدانها به نیمه دوم عمر خود رسیدهاند.
وی ادامه داد: این در حالی است که کشورهای رقیب – یا به عبارتی شریک – در میدانهای مشترک، توسعه را بدون توجه به مسائل ما، با شتاب دنبال و میدان را تخلیه می کنند، این موضوع صنعت نفت ایران و منافع ملی ما را با مشکل روبهرو میکند.
توسعه میادین مشترک؛ از حرف تا عمل
وی با انتقاد از وضعیت توسعه میدانهای مشترک نفتی و گازی افزود: تا کنون با وزیر نفت مذاکره هایی داشته ایم؛ دکتر میرکاظمی هم معتقد است که باید به فرآیند توسعه میدانهای مشترک شتاب داد؛ اما کمیسیون انرژی افزون بر همسویی دیدگاه ها و نظرها، به کار عملیاتی پرشتاب در این بخش معتقد است.
به گفته وی، متأسفانه وضعیت توسعه میدان های مشترک نفتی و گازی ایران با کشورهای همسایه به گونهای است که می توان اظهار کرد که حتی اگر این میدانها در چارچوب قراردادهای «مشارکت در تولید» توسعه مییافت هم بسیار بیش از این، منافع ملی کشور را تأمین میکرد تا این که هیچ کاری نکنیم؛ البته انعقاد قراردادهای مشارکت در تولید بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مجاز نیست و این تنها نظریهای برای نشان دادن اهمیت توسعه میدان های مشترک بود.
شرکتهای آمریکایی مانع همکاری ایران و عراق در توسعه میادین مرزی
کاتوزیان با بیان این که عراق با بهرهگیری از شرکتهای آمریکایی به سرعت در حال توسعه میدانهای مرزی خود با ایران است، تصریح کرد: عراق آمادگی خود برای همکاری مشترک با صنعت نفت ایران اعلام کرده است و مقامهای نفتی دو کشور تا کنون نشستهای مشترک متعددی برگزار کردهاند، اما شرکتهای خارجی طرف قرارداد با وزارت نفت عراق همکاری با ایران را قبول نمیپذیرند.
وی با تأکید بر لزوم بکارگیری دیپلماسی انرژی توانمند و همه جانبه ایران در ارتباط با عراق یادآور شد: این مشکل را باید وزارت نفت ایران و وزارت نفت عراق برطرف کنند؛ باید یک مکانیزم حقوقی و یک ادبیات مفاهمه مشترک میان دو کشور در حوزه انرژی تعریف شود.
برخورد غیرفعال وزارت نفت در ارائه اطلاعات به کمیسیون انرژی
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با تأکید بر این که متاسفانه وزارت نفت ایران در زمینه ارائه گزارش و اطلاعات به کمیسیون انرژی فعال عمل نمیکند، تصریح کرد: هم اکنون در بعضی از مسائل میدانهای مشترک ایران با کشورهای همسایه همچون میدان نفتی آرش ابهامهایی وجود دارد که وزارت نفت و وزارت امور خارجه باید با جدیت بیشتری برای برطرف کردن این ابهامها دست به کار شوند.
نیروهای امنیتی و نظامی عبدالله صالح رییس جمهور یمن با حمله به تظاهرات کنندگان یمنی در شهر “تعز ” دهها نفر را قتل عام کردند که برخی خبرها از کشته و زخمی شدن ۲۵۰ نفر در این حمله حکایت دارد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، نیروهای امنیتی و نظامی رژیم علی عبد الله صالح ساعاتی پیش با حمله به تظاهرکنندگان یمنی در شهر “تعز ” در جنوب این کشور که شعار سرنگونی رژیم صالح را سرمیداند، دهها نفر را کشته و مجروح کردند.
شاهدان عینی و یک منبع پارلمانی در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه تاکید کردند، در حملات امروز بیش از ۲۵۰ نفر کشته و زخمی شدند.
این شاهدان در ادامه افزودند: حمله به تظاهرکنندگان یمنی زمانی آغاز شد که نیروهای امنیتی و نظامی درصدد متفرق کردن تظاهرات کنندگان از مقابل دفتر استانداری این شهر با استفاده از گاز اشکآور و شلیک گلوله بودند.
از اواسط فوریه تاکنون هزاران اعتصاب کننده یمنی در مرکز شهر تعز اعتصاب نموده و خواستار کنارهگیری عبد الله صالح از قدرت هستند.
دو هفته پس از آغاز سال جدید، بانک مرکزی نرخ تورم آخرین ماه سال گذشته را اعلام کرد؛ که از ادامه افزایش قیمتها و شیب صعودی تورم تا آخرین روزهای سال ۱۳۸۹ خبر میدهد.
به گزارش کلمه، گزارش رسمی بانک مرکزی نشان میدهد که متوسط قیمت کالاها از اسفند ۸۸ تا اسفند ۸۹ نزدیک به ۲۰ درصد افزایش یافته است. این گزارش همچنین نرخ تورم دوازده ماه منتهی به اسفند ۸۹ را نسبت به دوازده ماه قبل از آن، ۱۲٫۴ درصد اعلام کرده است.
این رقم در سال ۸۹ و در دوازده ماه منتهی به فروردینماه ۱۰٫۴ درصد، در اردیبهشت ماه ۹٫۹ درصد، در خردادماه ۹٫۴ درصد، در تیرماه ۹٫۱ درصد، در مردادماه ۸٫۸ درصد، در شهریورماه ۸٫۹ درصد، در مهرماه ۹٫۲ درصد، در آبانماه امسال ۹٫۷ درصد، در آذرماه ۱۰٫۱ درصد، در دیماه ۱۰٫۸ و در بهمنماه ۱۱٫۶ درصد گزارش شده بود.
بدین ترتیب بانک مرکزی به عنوان نهاد رسمی اعلام شاخصهای اقتصادی، اعتراف کرده که متوسط قیمت کالاها و خدمات در کشور، از هفت ماه قبل تا امروز همچنان رو به افزایش است؛ و این در حالی است که دولت بارها ادعا کرده که تورم و گرانی را کنترل کرده است.
بانک مرکزی در حالی تورم سال ۸۹ را ۱۲٫۴ درصد اعلام کرده که پیش از این تورم سال ۸۸ را ۱۰٫۸ درصد اعلام کرده بود.
در گزارش بانک مرکزی همچنین اشاره شده که شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در اسفند ماه ۱۳۸۹ نسبت به ماه قبل (بهمن ۸۹) ۳٫۴ درصد افزایش یافته و در مقایسه با ماه مشابه سال قبل (اسفند ۸۸) شاخص مذکور ۱۹٫۹ درصد رشد داشته است.
جمعی از دانشجویان سبز اندیش دانشگاه ملایر با ارسال پیامی، درگذشت پدر مهندس میرحسین موسوی را به او تسلیت گفتند. متن این پیام که برای کلمه ارسال شده، بدین شرح است:
به نام خدای آزادی
انا لله و انا الیه راجعون
جناب آقای مهندس میرحسین موسوی
درگذشت پدر گرامیتان را به شما,خانواده ی محترم و ملت ایران تسلیت عرض نموده واز خداوند منان برای آن مرحوم علو درجات و برای بازماندگان صبر عجیل را خواستاریم
به امید فردایی بهتر
جمعی از دانشجویان سبز اندیش دانشگاه ملایر
سایت خبری آفتاب در یادداشتی نسبت به انحطاط اخلاقی جامعه و تبعات فرهنگی و سیاسی آن هشدار داد و با تاکید بر اینکه چنانچه جامعهای به بحران اخلاقی دچار شود، به تدریج و آرام آرام به صورت خزنده و موریانهوار پایههای نظام اجتماعی و به تبع آن، اصول اساسی ساختار سیاسی جامعه را از درون تهی و تخریب خواهد کرد؛ نوشت:
معنای لغوی انحطاط، فرود آمدن، پست شدن، به پستی گراییدن است. هرگاه فرد یا جامعهای به انحطاط اخلاقی دچار شود، برخلاف میل خود به کارهای پست و پلید دست میزند و در جهت سقوط اخلاقی و تهی شدن از ارزشهای معنوی و الهی حرکت میکند. انحطاط اخلاقی، خطرناکترین پدیدهای است که به آرامی و به تدریج، ریشههای فضایل اخلاقی جامعه را میخشکاند و مانند موریانه، ستونهای بر پا دارنده اجتماع را از درون تهی کرده و باعث فروپاشی آن میشود. خطر انحطاط اخلاقی برای کشور از هر خطری سهمگینتر است و بیتوجهی به این امر مهم، گناهی نابخشودنی است. در شرایطی که به اذعان صاحبنظران برخی وقایع در سطوح مختلف بیم بروز بحران اخلاقی در جامعه ایران را بهوجود آوردهاست؛ تامل جدی درباره این مهم، آن هم در آغاز سالی جدید، ضروری بهنظر میرسد.
انحطاط اخلاقی به شیوهها و شکلهای مختلفی در جامعه بروز میکند و براساس شواهد تاریخی، ابتدا از ناحیه سرآمدان و نخبگان فکری و سیاسی سر بر میآورد و در نهایت به افراد جامعه سرایت مینماید و با عمومیت یافتن آن، موجبات نابودی و هلاکت جمعی فراهم و جامعه را دچار بحران اخلاقی و اجتماعی خواهد کرد. آثار و شواهد بحران اخلاقی زمانی آشکار میشود که به هشدارها و علائمی که حکایت از انحطاط اخلاقی داشته باشند بیاعتنا باشیم و آنها را جدی نگرفته و درصدد حل و فصل آنها برنیاییم.
این یک امر بدیهی است که تمام آسیبهای اجتماعی، ریشه در بحران اخلاقی و ضعف اخلاق در جامعه دارند. مفاهیمی چون مشارکت، وفاق، همبستگی ملی، اخلاق اجتماعی و فضیلتهای سنتی روزبهروز از معنای واقعی خود دورتر میشوند. در چنین اوضاع و احوالی، تلاش برای تحقق آرمانهای بشری، دستیابی به امنیت، سعادت، استقرار عدالت و سایر ارزشهای انسانی و اجتماعی عقیم میماند و به جای آنها، تضاد و تعارض، خشونت، خصومت، جنگ و گرایش به ضد ارزشها و رذیلتهای اخلاقی گسترش مییابد و به عبارتی، ارزشهای اخلاقی، رنگ میبازند.
در گذشته بیشتر اخلاق فردی حاکم بود و هرکس برحسب تربیت خانوادگی، معتقدات مذهبی و رعایت ارزشهای قابل قبول تا اندازهای حد خود را نگه میداشت، ولی در دوران جدید، معیارهای گذشته دگرگون شده و تراکم جمعیت در شهرها، همه را نسبت به همدیگر ناشناس کرده و بر نیازها و برخوردها افزوده است. پس ناگزیر باید نوعی اخلاق اجتماعی که از ادب قرار دادن و قانون ناشی میشود جانشین آن شود. این اخلاق اجتماعی جزء ضرورت روزمره شده است که رعایت آن، زندگی تلخ و ناممکن خواهد شد.
هنگامی که بحران اخلاقی و بحران اعتماد و مشروعیت بر فضای سیاست سایه انداخت، دفاع از هنجارها، اصول و ارزشهای والای اخلاقی، انسانی و اجتماعی، جای خود را به ریاکاری و مالاندوزی میدهد و زبان و قلم و سایر ابزارهای فرهنگی و شیوههای تبلیغی، وسیلهای برای توجیه سیاستهای غلط، نارساییها، خطاها و غفلتها میشود. از آنجا که سرمایه اخلاقی هر ملت، آن را از آسیبپذیری مصون میدارد، لذا برای رهایی از این بحران، چارهای جز گام نهادن در مسیر بازیابی ارزشها و احیای اخلاق در درون فرد فرد اعضای جامعه نیست و تنها یک انقلاب درونی در سایه گسترش آگاهی فردی و جمعی میتواند جامعه را نجات دهد.
در وضعیت بحران اخلاقی و مخدوش شدن اخلاقیات، مجالی برای منطق ارتباط و عمل ارتباطی باقی نمیماند و نتیجه آن ازهمگسیختگی و ازخودبیگانگی در مقیاس وسیع و عمیق است. در چنین وضعیتی، در واقع زندگی اجتماعی مشترک غیرممکن خواهد شد و به عبارت سادهتر، زندگی اجتماعی موجب نوعی تنگخلقی میشود که میتوان نامش را بیماری «بیزاری از همنوع» گذاشت و در چنین وضعیتی هرکسی چنین میپندارد که همشهریاش زندگی را بر او تنگ کرده است. اختلافاتی که در مراکز تجمع پیش میآید، یکی از نمونههای این بحران و زندگی بدون فرهنگ و اخلاق است. بیتردید چنانچه فرهنگ و اخلاق در کار نباشد، نمیتوان جلوی اجحاف و سوءاستفاده از مقام و موقعیت را گرفت. آنچه مشخص است اینکه اگر عنصر فرهنگ به حال خود رها شود، هنجارهای بازدارنده اخلاقی، توان مقابله با فشارها و اختلافات ناشی از پدیدههای نو را نداشته باشند، طبیعی است که نظام سیاسی جامعه از تعادل و توازن خارج و وحدت و امنیت به مخاطره میافتد. بر این اساس روشنفکران و نخبگان جامعه، باید برای ریشهیابی تهدیدها و مسائل اجتماعی با دیدی آسیبشناسانه به پدیدههای نو بنگرند.
چنانچه جامعهای به بحران اخلاقی دچار شود، به تدریج و آرام آرام به صورت خزنده و موریانهوار پایههای نظام اجتماعی و به تبع آن، اصول اساسی ساختار سیاسی جامعه را از درون تهی و تخریب خواهد کرد. لذا ضرورت دارد برای رویارویی با این پدیده ویرانگر، از تمام استعدادها و توانمندیهای فکری و فرهنگی با شیوههای معقول، منطقی و مؤثر بهرهبرداری کرد. غفلت و بیتوجهی نسبت به آن، خسارات جبرانناپذیری را به وجود خواهد آورد و تعادل و توازن جامعه را به هم خواهد ریخت و در نهایت ثبات و امنیت آن را به چالش خواهد کشید.
وقتی مردم، خدا را فراموش کنند، به ارزشهای اخلاقی و معنوی پشت پا بزنند، در توزیع امکانات رفاهی و ثروت، راه را بر دیگران بسته و انحصارطلبی کنند، باید انتظار چنین روزی را بکشند. وقتی عدهای اندک به چپاول سرمایههای کلان پرداخته و جمع مال و ثروت را وجهه همت خویش قرار دهند و برای رسیدن به هدف از هر وسیلهای استفاده کنند و از انجام هر کار خلاف اخلاقی کوتاهی نکرده و ظلم و ستم را پیشه خود سازند، باید به چنین آشفتگی و بحرانی مبتلا شوند؛ چرا که «الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم». اگر روابط انسانی بر مدار زر و زور و تزویر بچرخد، هر کسی به سه ضلع این مثلث دسترسی داشته باشد قطعاً میخواهد دیگران را تحت سیطره خود در آورد. انسانیت، معنویت، اخلاق و عدالت اجتماعی در نزد این افراد مطرح نبوده و اهمیتی برای آنها قائل نیستند.
بحران اخلاقی، فراگیرترین بحرانی است که تمام بحرانها و آسیبهای اجتماعی را در بر خواهد گرفت و تمام جنبههای زندگی انسانها را تحتالشعاع خود قرار خواهد داد. بحران فرهنگی، بحران هویت، بحران مشروعیت و سایر بحرانهای اجتماعی محصول و زاییده ضعف و یا اضمحلال فضایل اخلاقی در جامعه هستند و چنانچه جامعهای به زیور اخلاق آراسته باشد و معیارهای اخلاقی راهنما و نقشه راه آحاد آن جامعه قرار گیرند، از طریق مستقیم منحرف نشده و به آسیبهای گوناگون اجتماعی مبتلا نخواهند شد. لذا بر عهده متولیان امر و دست اندر کاران اداره حکومت است که با بهرهگیری از تمام ابزارهای کارآمد فرهنگی، در نهادینه کردن ارزشهای متعالی اخلاقی در جامعه بکوشند؛ چرا که «الناس علی دین ملوکهم»؛ یعنی مردم راه و رسم دولتمردان خود را در پیش گرفته و براساس شیوه رفتاری آنها عمل مینمایند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر