-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آبان ۱۱, سه‌شنبه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 11/02/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



ایالات متحده و اروپا از زمانی که اوباما به سمت ریاست جمهوری رسید، سیاست مشترکی را درباره ایران به مرحلهء اجرا در آورده اند، اما شاید در این بین شکاف کوچکی به واسطه تحریم ها آغاز شده باشد؛ تحریم هایی که شروع به فشار آوردن به مردم عادی ایران کرده اند.

اتحادیه اروپا در این هفته در ادامه راه حل تصویب شده شورای امنیت سازمان ملل در ماه ژوئن مبنی بر طرح محدودیت های شدید و دشوار در زمینه فروش تجهیزات و تکنولوژی به صنعت نفت و گاز ایران و سرمایه گذاری در این بخش ها، مقرراتی را به تصویب رساند. اما این مقررات برخلاف قانون های وضع شده از سوی کنگره ایالات متحده، صادرات و واردات نفت و گاز به جمهوری اسلامی را مجاز می داند.

یک مقام دولتی اروپایی که متخصص سیاست های تحریم است، با این شرط که نامش به دلیل حساسیت موضوع ذکر نشود، گفت: «اروپا مشکلی ندارد اگر شما بخواهید یک تانکر بنزین تصفیه شده به ایران بفرستید و اگر شما ثابت کرده اید که در حال حمل هیچ کدام از دیگر موادی که ما آنها را غیرقانونی فرض می کنیم، نیستید».« ما هیچ تاثیر منفی و یا محروم شدن از انرژی را برای مردم ایران نمی خواهیم. به همین دلیل از مقررات ایالات متحده که فراتر از تحریم های سازمان ملل است، پیروی نمی کنیم».

اتحادیه اروپا همچنین اجازه می دهد تا معاملات اقتصادی لازم برای واردات نفت و گاز به ایران صورت گیرد. اما ایالات متحده برعکس، کمپانی ها را در صورت فروش بنزین به ایران جریمه می کند و همچنین فشار بر کمپانی های بین المللی نفت و پالایشگاه ها را افزایش داده است تا قراردادهای خود با این کشور را لغو کنند.

تاثیر عملی این اقدام اتحادیه اروپا می تواند خیلی کم باشد چون شاید هنوز غول های نفتی اروپا به دلیل هراس از این که خنثی کننده تحریم های ایالات متحده به نظر برسند، از تامین سوخت ایران امتناع کنند.

مقامات دولتی ایالات متحده روز چهارشنبه گفتند که در سطح وسیعی از مقررات و قانون های اروپا که می تواند صنعت نفت و گاز ایران را ویران کند، خشنود هستند. یک مدیر ارشد دولت که هماهنگی و مدیریت اسناد مربوط به ایران را برعهده دارد، گفت: «ما منابع و تدارکات (نفت و گاز ایران) را هدف می گیریم، در حالی که آنها (اروپا) به صورت جدی از ما حمایت می کنند». «ما نوعی از همکاری و هماهنگی با اروپایی ها داشته ایم که بی سابقه بوده است».

رئیس جمهور ایالات متحده گفت که از طرف اروپایی خود، هیچ چیزی درباره افزایش نگرانی ها از تاثیر تحریم ها بر مردم عادی ایران نشنیده است. او گفت: «مقررات و قانون تا حدودی سخت از کار درآمده اند». « در هر مرحله، وقتی که آنها (ایران) با انتخاب بین سنگین شدن و یا ضعیف شدن (تحریم ها) مواجه شده اند، آنها (تحریم ها) سنگین شده اند».

مقامات دولتی ایالات متحده پیش از این گفته اند که اگر افزایش فشارها در حال آسیب و صدمه رساندن به مردم عادی ایران است، آنها باید رهبران شان را بخاطر افزایش انزوای جمهوری اسلامی مقصر بدانند.

اما مقامات ایالات متحده روز چهارشنبه گفتند که مخصوصا اجازه فروش سوخت را داده اند تا این هزینه سربار را برای ایرانی های متوسط سبک کنند.

مطابق آمارهای ماه ژوئن، ایران به دلیل پایین بودن ظرفیت پالایش، به واردات روزانه 4.7 میلیون گالن بنزین تصفیه شده نیاز دارد. بعد از اجرای تحریم های آمریکا در ماه جولای، رهبران ایران اعلام کردند که یک طرح اورژانسی را برای افزایش تولید داخلی از راه ترکیب نفت با تولیدات دارای اکتان زیاد(همانند بنزین سوپر) آغاز کرده اند.

نمایندگان کمپانی های بزرگ نفتی در چندین فرودگاه اروپایی از ارائه خدمات سوخت گیری مجدد به هواپیماهای متعلق به ایران ایر، هواپیمایی ملی ایران، امتناع کرده اند. مطابق اتحادیه اروپا، مبنای قانونی برای امتناع از ارائه خدمات هواپیمایی وجود ندارد.

ایران ایر بعد از قرارداد 30سپتامبر بین دولت آمریکا و شرکت های نفت توتال فرانسه، استات ایل نروژ، انی ایتالیا و رویال داچ شل بریتانیا و هلند، فقط قادر به سوختگیری مجدد درسه فرودگاه اروپایی است. این شرکت ها متعهد شده اند تا به سرمایه گذاری هایشان در ایران خاتمه دهند و از فعالیت جدید در بخش انرژی این کشور خودداری کنند. در عوض، مقامات دولتی آمریکا گفتند که این کمپانی ها در مقابل جریمه های احتمالی ایالات متحده برای انجام تجارت با ایران مورد حمایت قرار می گیرند.

یک مقام رسمی اروپایی گفت:« ما با ایالات متحده شکایت خود درباره تاثیرات برون مرزی اقدامات آنها بر کمپانی های اروپایی را مطرح کرده ایم».« اگر این کمپانی ها از خواسته های ایالات متحده تمکین کنند، این تصمیم خودشان است ولی ما مخالف این سیاست ها هستیم. این موضوع مهمی برای ما است».

آنها شکایت هایی به پارلمان اروپا درباره فشارهای ایالات متحده بر کمپانی های اروپایی درخصوص ایران داشته اند. ماریت اسچاک، عضو بانفوذ پارلمان که نماینده یک حزب لیبرال است، می گوید:« اگر اروپا مداخله ایالات متحده را از طریق فشار بر تجارت و معاملاتش بپذیرد، این یعنی در حال واگذاری استقلالش است». «تاثیر مداخله ایالات متحده فراتر از تحریم های خود ما، به اعتبار اروپا به عنوان یک بازیگر جهانی لطمه وارد می کند».

از: توماس اردبرینک و گلن کسلر در:واشنگتن پست


 


بیروت- به نظر می رسد پایان سفر بی سابقهء ده روزهء رهبر ایران در روز جمعه به شهرستان حوزه علمیه قم نشان تلاش بی سابقهء وی برای جلب پشتیبانی رهبران مذهبی باشد؛ تلاشی محافظه کارانه که با بی تفاوتی برخی علما و با دشمنی برخی دیگر روبرو شد.

در شماری از جلسات آیت الله علی خامنه ای، رهبر به روحانیون معمم و مسلمان شیعه هشدار داد که شیفتهء ساختارشکنی، اصلاح طلبی و اندیشه های غربی نشوند و پشت دولت رییس جمهور احمدی نژاد را خالی نکنند، زیرا مدت زیادی است که چنین بدگمانی در میان روحانیون محافظه کار معتبر وجود دارد.

خامنه ای روز چهارشنبه در میان انبوه پوشش رسانه ها خطاب به حامیان خود گفت: «دشمن تصمیم گرفته از این جا برای مبارزه با انقلاب استفاده کند و قم را به بستر ضدانقلابیون تبدیل نماید.» وی گفت: «آنان تلاش کرده اند که بر روی افکار و احساسات مردم قم تاثیر بگذارند. گمان می کنند که می توانند بارقه احساسات را در میان مردم سرکوب کنند و یا آن را خفه نمایند.»

خامنه ای، بلند ترین مقام روحانی و سیاسی ایران و فرمانده کل قوا، مدت زیادی است که با برخی علمای عالی رتبه قم که مدارسشان طی چند دهه گریزی به اندیشه های لیبرال (آزادی خواهانه) زده است روابط سردی دارد.

به خامنه ای، رییس جمهور پیشین با وجود فقدان مدارج دینی و شایستگی های مذهبی ترفیع داده شد تا بر خلاف رهبر پیشین و بنیانگذار جمهوری اسلامی آیت اله روح اله خمینی (که دارای این مدارج بود) در سال 1989 (برابر 1368) به قدرت رهبری دست یابد.

اکنون در یک حرکت پیچیده شبیه دسیسه های دوران کلیسای سیاسی قرون وسطی و حکومت پاپ، خامنه ای با وادار کردن شکاکیون روحانی به فرمان برداری از عزم و ارادهء رهبری، به دنبال تقویت پایه های اقتدار خویش است.

یک تحلیلگر در تهران که به دلیل حساسیت موضوع مصاحبه، چون دیگر مصاحبه شوندگان، نخواست نامش فاش شود می گوید: «او به قم رفته تا بگوید اگر یک جمهوری اسلامی می خواهید باید مرا پشتیبانی کنید.»

از زمان به قدرت رسیدن خامنه ای، ایده های نافذ ولی رسماً محدود اصلاح طلبانه نزدیک به آموزه های جناح مذهبی مرحوم آیت الله حسین علی منتظری به وجود آمده است؛ اندیشه هایی نو که به رابطه اسلام با دموکراسی و حقوق بشر باور دارد.

از جمله کسانی که چهارچوب استاندارد سیاسی جنبش را تشکیل می داده اند، نخست وزیر سابق میر حسین موسوی و رئیس مجلس سابق مجلس مهدی کروبی بوده اند. کروبی روحانی است با رتبه بندی متوسط (حجت الاسلام -م)؛ و هر دو در انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری سال گذشته میدان را به احمدی نژاد واگذار کرده اند.

تندروهای نزدیک به سپاه پاسداران، که با سرکوب خشونت بار (مردم) بعد از انتخابات، چنگک خود را به نهاد قدرت محکم کرده اند و اصلاح طلبان را از دایره قدرت بیرون رانده اند. خامنه ای در یکی از سخنرانی های پر شمار خود در قم در رویارویی با تظاهرات پس از انتخابات قم گفت که باید ایران را واکسینه کرد تا از شر میکروب های سیاسی و اجتماعی خلاص شود؛ توصیفی که بسیاری از پشتیبانان اپوزیسیون آن را توهین آمیز می دانند.

اندیشه های اصلاح طلبانه در قم باقی مانده اند. جایی که از مخالفانی چون آیت الله یوسف صانعی یار چندین سالهء منتظری فقید با وجود حمله های حامیان احمدی نژاد هنوز در میان دانشجویان با احترام یاد می شود.

علاوه بر این، گروه بزرگی از روحانیون "اهل سکوت"، که به طور کلی دخالت در سیاست اصول گرا را احمقانه و ضد اسلام می دانند، با موضعی محکم از تایید احمدی نژاد و پذیرش جملات فصیحانهء خامنه ای دربارهء تظاهرات انتخابات خودداری می کنند. رهبر از آنان با عنوان «فتنهء» پشتیبانی شده از سوی غرب یاد می کند که تلاش می کنند انقلاب اسلامی سال 1979 (1357) را سرنگون کنند.

روحانیون غیر سیاسی، و دسته ای از روحانیون به اصطلاح سنتی که آیت اله علی هاشمی رفسنجانی در شمار آن هاست، به نگرش احمدی نژاد و دستهء طرفدارش نسبت به اسلام به دیدهء انتقاد می نگرند و به «انتظار ظهور نسخه اسلام» آنان روی خوش نشان نداده اند. (منظور نگرش انجمن حجتیه است-م)

خامنه ای در حضور روحانیون اعلام کرد که اگر علمای سنتی و روحانیون اهل سکوت وی را پشتیبانی نکنند تمام دستگاه حکومت ممکن است از هم بپاشد.

وی هفته پیش خطاب به روحانیون گفت: «برخی می گویند که اگر مدارس دینی در سیاست و مسائل چالش برانگیز دخالت نمی کردند این چنین دشمن تراشی هم نمی شد و روحانیون از احترامی بیش از امروز برخوردار بودند. چنین استدلالی نادرست است. هیچ گاه گروه، انجمن یا بنیادی با انزوا و کناره گیری از دیگران و اتخاذ مواضع بی طرفانه به احترام عمومی دست نخواهد یافت.

وی افزود: «(اگر) نظام اسلامى اندك لطمه‌اى ببيند، خسارت آن براى روحانيت و علماى دين از همۀ‌ آحاد مردم بيشتر خواهد بود.» تحلیلگران می گویند: کنون به نظر نمی رسد که تلاش های خامنه ای مورد همسویی و همراهی قرار گرفته باشد. هر چند وی درمیان بیش از ده ها هزار نفر از طرفدارانش وارد قم شد و روحانیون وی را به گرمی پذیرفتند، نشانه ای گویای تغییرات سیاسی ناشی از این دیدار دیده نمی شود.

ولی بیش از آن، کشمکش اصلی در قم میان روحانیون اصلاح طلب و محافظه کار نیست، بلکه ستیزه در میان خود تودهء محافظه کار و بین حامیان احمدی نژاد و رقبای وی به وجود آمده است.

خامنه ای در طول سفر خود به قم، افزایش اعتبار فراوانی که صرف مدارس و حوزه های علمیه قم می شود را به روحانیون یادآوری کرد. یک دانشمند سیاستمدار گفت: «خامنه ای از طریق احمدی نژاد چنان اعتباری به حوزه های علمیه تزریق می کند که آنان نمی توانند به راستی ادعای استقلال کنند.» ولی به یاری این اعتبارات، شهر خمار زدهء دیروز، شهر یکی از مقابر مقدس شیعیان، به شهری جهانی با بیش از یک میلیون جمعیت و محل تجلی ایده ها و رویارویی تاثیرات تبدیل شده است. روحانیون و طلاب شهرهای نجف و کربلای عراق که گاه به مراتب مهم تر شمرده می شدند اکنون غالباً از مباحثات پیشرفتهء فلسفی و علمی مدارس قم دچار شگفتی می شوند. ولی دولت ایران در همسویی با فشار خامنه ای در برابر تفکر لیبرال (آزادی خواهی) به تازگی اعلام کرد که در 12 رشته آموزش علوم انسانی در سطح دانشگاه بازنگری صورت خواهد گرفت و در بخشی از رشته ها موادی حذف و یا شاید کل رشته نیز منحل اعلام شود. فلسفه و حقوق در شمار این مواد و رشته ها هستند.

خامنه ای روز سه شنبه در جمع طلاب قم گفت: «لیبرالیسم (آزادی خواهی) بر اساس جهان بینی اومانیسم (انسان گرایی) و دیگر چیزهای شبیه این ساخته شده است. هدف این نگرش ها و جهام بینی ها و مروجین آن ها برقراری و ایجاد آرامش و رفاه برای انسان بوده است. هرچند که در عمل، نتیجهء این نگرش ها در مقایسه با اهداف اولیهء آن ها در تضاد است. بدترین جنگ ها و کشته کشتارها در طول این دوره اتفاق افتاد و بشر به وحشتناک ترین شیوه در برابر همنوع خود رفتار کرد.» خامنه ای، روحانی به احتمال زیاد 71 ساله، در جست و جوی آن است که مقام خود را بلندتر و میراث خود را پایدار نماید. سرسخت ترین هوادارانش، وی را به تازگی «امام خامنه ای» می خوانند، لقبی که یادآور نام «امام خمینی»، رهبر پیشین است که از این ماجرا سرچشمه می گیرد که اغلب و به باور حامیانش چون چهره ای مقدس از او یاد می شد. هواداران خامنه ای به تازگی شجره نامهء وی را منتشر کردند که (به واسطهء چهل نسل-م) به محمد پیامبر می رسد.

یک تحلیلگر در تهران گفت: «او تاکنون در سایهء خمینی می زیسته است. رهبر اکنون خود را قدیس اعلام کرده است.»


عکس- تصویر منتشر شده در وب سایت آیت الله علی خامنه ای او را در قم نشان می دهد، جایی که به رهبران شیعی مسلمان می گوید که اگر دست از پشتیبانی دولت تندرو بردارید، جمهوری اسلامی می تواند به ورطه نابودی بیفتد.

از: برزو درگاهی در :لوس آنجلس تایمز


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته