-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آبان ۱۲, چهارشنبه

Latest News from Emrooz for 11/03/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



وزارت نفت جمهوری اسلامی جهت توسعه میادین مشترک نفت و گاز، به پنج شرکت هندی به منظور تعیین تکلیف مشارکتشان در بزرگترین فاز پارس جنوبی و توسعه میدان فرزادبی اولتیماتوم داد.


به گزارش مهر، سیدمسعود میرکاظمی وزیر نفت اخیرا با تدوین برنامه ای خواستار آغاز طرح توسعه نزدیک به ۱۵میدان مشترک نفت و گاز ایران تا پایان سالجاری شده است.


پس از پایان مذاکرات گازی با شرکتهای شل، رپسول اسپانیا، گازپروم روسیه و برخی از شرکتهای ترکیه و تعیین تکلیف وضعیت توسعه تمامی فازهای پارس جنوبی، مذاکره با طرفهای داخلی و خارجی برای نهایی کردن وضعیت توسعه سایر میادین مشترک شتاب گرفته است.


با گذشت بیش از سه سال مذاکره با شرکتهای ONGC و هندوجای هند برای واگذاری چهل درصد از سهام طرح توسعه بزرگترین فاز پارس جنوبی، مهلتی سه ماه برای این دو شرکت برای حضور و سرمایه گذاری در این پروژه در نظر گرفته شده است.

مسئولان شرکت ملی نفت ایران پیش بینی می کنند تا ژانویه سال ٢۰۱۱ میلادی وضعیت مشارکت این دو شرکت هندی در فاز ۱٢ پارس جنوبی مشخص شود که در غیر این صورت، پرونده مشارکت گازی هند در این میدان مشترک بسته خواهد شد.

این اولتیماتوم در حالی برای مشارکت هند در بزرگترین میدان مشترک گازی جهان تعیین شده است که آذرماه سال گذشته مذاکراتی بین مسئولان شرکت ملی نفت ایران و این کنسرسیوم هندی در دهلی انجام شده بود.

در نشست سال گذشته دهلی دو طرف توافق کرده بودند که تا فروردین ماه سالجاری وضعیت حضور هند برای مشارکت در فاز ۱٢ پارس جنوبی مشخص شود، ضمن آنکه مذاکراتی برای فروش شش میلیون تن LNG هم با این شرکتها انجام شده بود.


همزمان با انجام مذاکرات با شرکتهای هندی، در سفر اخیر هوگو چاوز رئیس جمهور ونزوئلا به تهران، مذاکراتی با شرکت ملی نفت آن کشور برای سرمایه گذاری ده درصدی به ارزش تقریبی ٧٨٠ میلیون دلار در فاز ۱٢ پارس جنوبی انجام شده است.

در حال حاضر طرح توسعه فاز ۱٢ پارس جنوبی در بخشهای خشکی و فراساحل نزدیک به چهل درصد پیشرفت اجرایی دارد که پیش بینی می شود تولید زودهنگام در این مگا پروژه گازی تا سال آینده آغاز شود.

در شرایط فعلی، ٨٠ درصد سرمایه گذاری در این پروژه مشترک گازی توسط نیکوی ایران و ٢٠ درصد هم توسط شرکت نفت آنگولا (سونانگول) در حال انجام است.

هدف از اجرای طرح توسعه فاز ۱٢ پارس جنوبی تولید ٧٨ میلیون مترمکعب گاز برای تزریق به خط لوله ششم سراسری، ۱۱٠ هزار بشکه میعانات گازی و ٧۵٠ تن گوگرد در روز است.


آخرین وضعیت مشارکت سه شرکت هندی در میدان فرزادبی
به گزارش مهر، بلوک فارسی حوزه‌ای هیدروکربنی در خلیج فارس شامل میدان نفتی بینالود و میدان گازی فرزاد بی است که پس از کشف ذخایر هیدروکربنی در این منطقه، قرارداد توسعه این میدان با کنسرسیومی متشکل از سه شرکت دولتی هند امضا شد.


در همین حال، موسسه اکونومیک تایمز شهریور ماه امسال با انتشار گزارشی به نقل از مقامات دولت دهلی، اعلام کرده بود: کنسرسیوم سه شرکت هندی برای حضور در پروژه گازی ایران کاملا آزادی عمل دارد و به آنها پیشنهاد کردیم که مطابق موازین قانونی این پروژه را پیش برده و به منافع اقتصادی خود توجه کنند.

این در حالی است که با وجود انجام مذاکرات چندین ساله با شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم هندی، هنوز قرارداد طرح توسعه این میدان گازی امضا نشده است.


بخش عظیمی از سرمایه گذاران خارجی میادین نفت و گاز ایران، طی ماههای اخیر - بدلیل تحریم های بین المللی - از ادامه کار در ایران منصرف شده اند.


 


رئیس فراكسیون روحانیون مجلس معتقد است كه وضعیت فعلی حجاب به مراتب بدتر از وضعیت حجاب در دولت اصلاحات بوده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، محمد تقی رهبر نماینده اصفهان در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در جمع خبرنگاران پارلمانی به جلسه هفته گذشته فراكسیون روحانیون مجلس با وزیر ارشاد اشاره كرد و گفت: در این جلسه مسائل مربوط به حجاب و انتقاد به حجاب در تئاتر و سینما مطرح شد و همة اعضا معتقد بودند كه وضعیت با ارزش‌های انقلاب مطابقت ندارد.

وی ادامه داد: به وزیر ارشاد اعلام كردم فكر نكنید با پایان تابستان فراكسیون روحانیون از مسئله حجاب كوتاه می‌آید و این فراكسیون در زمستان نیز به مسئله حجاب رسیدگی خواهد كرد و تا زمانیكه حجاب در ایران اسلامی نشود كوتاه نمی‌آید. این نماینده مجلس در ادامه خاطر‌نشان كرد: در دوران اصلاحات نسبت به وضعیت بی‌حجابی به سید محمد خاتمی رئیس جمهور وقت هشدار دادم، اما در حال‌حاضر متاسفانه باید بگویم كه وضعیت حجاب در دولت اصولگرا به مراتب بدتر از دولت اصلاحات است.
رئیس فراكسیون روحانیون مجلس از استمرار جلسات این فراكسیون با وزارت ارشاد و رئیس سازمان صدا و‌سیما نیز خبر داد.


 


یک کارشناس اقتصاد بین‌الملل اعتقاد دارد، پایین نگاه داشتن نرخ ارز همان کاری است که در بازار به آن آتش زدن به مال خود می‌گویند. به اعتقاد وی نباید آمار اقتصادی ما توسط صندوق بین‌المللی پول اعلام شود و توسط مسئولان با ایما و اشاره مورد تایید قرار گیرد.

به گزارش فرارو؛ پس از نوسانات اخیر نرخ ارز در کشور و افزایش خارج از عرف ارزهای خارجی، ضرورت و توجه به حساسیت های مربوط به کنترل نرخ ارز قدری اهمیت بیشتری پیدا کرده است. نرخ ارز و برابری آن با سایر واحدهای پولی، آثار و تبعاتی دارد که برنامه‌های اقتصادی کشور ما را در بازارهای بین‌المللی پولی و بانکی به چالش می‌کشد. این چالش‌ها علاوه بر متاثر نمودن بازار داخل، فرصت و فاصله ای را ایجاد می‌نماید تا بازارهای خارجی نیز از این وانفسای آشفتگی بی‌بهره نباشند. در این خصوص فرصتی ایجاد گردید تا با دکتر سید حسین قاسمی تحلیل گر اقتصاد بین‌الملل به گفتگوی کوتاهی بنشینیم و در خصوص مسائل ارزی چند هفته اخیر اطلاعات بیشتری کسب نماییم. 

در ابتدا مایلم در خصوص شرایط به وجود آمده و علل افزایش نرخ ارز سخن بگویید تا بستر و زمینه ذکر شده بیشتر مشخص گردد. 
در خصوص نوسانات نرخ ارز در هفته های اخیر چند عامل مهم موثر بود که عمدتاً متاثر از نحوه مدیریت پولی وبانکی کشور بود. پیامدهای ناخواسته از طرح موضوع تغییرات مدیران بانکها، به هم خوردن توازن ارزش ارزهای خارجی با ریال و طلا، افزایش غیر قابل انتظار طلا در بازارهای داخلی که بخشی از آن متاثر از قیمتهای جهانی بود و التهابات ناشی از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها از جمله عواملی هستند که موجب تنش در بازار ارز شد.
 
عدم پیش بینی لازم در شرایط بحران پولی که تا حدودی عامل انفعال دولت در این بخش نیز گردید موجب شد تا نرخ ارز آن هم در زمانی که برخی از هموطنان عازم مناسک حج بودند با تقاضای کاذب بیش از حد در بازار مواجه شود. خوشبختانه با تمهیدات دولت هم اکنون بازار دارای ثبات لازم شده که این موضوع می تواند هشداری باشد برای بحران‌های پولی و یا بحران‌های شبه پولی که اصولا می تواند در مدل سازی و ایجاد الگوها و تهیه برنامه های پیشگیری یک مانور اقتصادی تلقی گردد.

اساساً افزایش و یا کاهش نرخ ارز چه تاثیری در نظام اقتصادی کشور دارد؟
ارزش نرخ ارز مانند بازار بورس آینه‌ای از ثبات و پایداری نظام اقتصادی،  میزان امنیت اقتصادی کشور و ایجادکننده حس اعتماد است. اگر ارز هر کشوری دارای نوسان باشد، آثار آن در تولید نمایان خواهد شد و بازار تولید نیز ‌بی‌ثبات خواهد شد.  به همین ترتیب در سایر شاخص های اقتصادی شما شاهد ناپایداری خواهید بود . 

البته نوسانات نرخ ارز در کشوری چون ما عمدتاً اثرات سوء بر اقتصاد داخلی دارد لذا لزوم و ضرورت ثبات در نرخ ارز از امور بسیار قابل توجه در نظام پولی کشور ما است. آسیب دیدن بازار پولی کشور ما در بخش ارزی سبب خواهد شد تا پیش از تهدیدات خارجی، نقدینگی موجود بازار و بازارهای پولی در سایه که در کمین بهره مندی از فرصت‌های بیشتر نشسته اند، اقتصاد کشور را تهدید نمایند.
 
باتوجه باینکه اخیراً بحثهائی در خصوص ثبات و یا کاهش نرخ ارز در کشور شده این امر را چگونه ارزیابی مینمائید؟
کنترل نرخ ارز همواره همچون کفه یک ترازوست که در کفه دیگر آن بازار تقاضا در مورد کالاهای تولیدی و واردات قرار گرفته است. پس طبیعی است اگر ارزش نرخ ارز یک کشور کاهش یابد و یا تثبیت گردد تولیدکنندگان و صادر کنندگان بیشتر از دیگران آسیب خواهند دید و امکان رقابت را نیز در بازارهای داخلی و بین المللی از دست خواهند داد. 

در ضمن به سبب ایجاد شکاف در قیمت‌ها زمینه افزایش تورم نیز به وجود می آید. به عنوان مثال اگر ما در خرید های خارجی دو واحد پول برای خرید یک واحد کالا بپردازیم در صورت کاهش ارزش پول داخلی برای خرید همان کالا باید سه و یا بیشتر واحد پول پرداخت نماییم و برای فروش نیز باید هزینه بیشتری برای یک واحد تولید بپردازیم در حالی که برای فروش آن همان قیمت قبل را دریافت می نماییم.

مصداق بارز این امر در جنگ ارزی اخیر است که از آن به جایگزین جنگ سرد تعبیر می‌کنند. فشار سیاسی و اقتصادی کشور آمریکا بر کشور چین که ظرف دو سال اخیر شدت یافته است برای کاهش و یا خروج از ثبات و پایداری نرخ یوآن است زیرا در صورت این اتفاق کشور چین برای کالاهای صادراتی خود باید پول کمتری دریافت نموده و برای واردات نیز پول بیشتری پرداخت نماید. این کشور تا کنون در مقابل این خواسته مقاومت کرده است.

باید توجه داشت کشوری چون چین که نرخ رشد اقتصادی 10% را کسب کرده در صورت تن دادن به خواسته آمریکا ریسک کاهش نرخ رشد اقتصادی تا مرز یک تا 5/1 % را باید بپذیرد. این میزان کاهش به منزله از دست دادن چند میلیون فرصت شغلی می باشد. 

به همین جهت ثبات و کاهش پول ملی از مسائل بسیار حساس و پرخطر می‌باشد که مستلزم کار کارشناسی زیادی است . البته در کشورهای در حال توسعه با ایجاد صندوق‌های ضمانت صادرات و کاهش تعرفه های گمرکی و نرخ مالیات فرصت‌هایی را برای تولیدکنندگان ایجاد می‌نمایند که این امر در صورت استمرار ایجاد وابستگی صنایع را در پی خواهد داشت. در کشور ما پایین نگه داشتن نرخ ارز و ایجاد ثبات در بازار پولی میتواند عامل مهمی در بازدارندگی صادرات باشد. در کشوری که 80% منابع مالی آن از محل صادرات اعم از صادرات نفتی و کالاهای غیر نفتی می باشد بیشتر زیان خواهیم دید زیرا پول کمتری دریافت می نماییم و در مقابل که واردات ما سه برابر می شود باید پول بیشتری پرداخت نماییم که این امر در بازار به معنای آتش زدن به مال است. 

پیشنهاد شما در خصوص ایجاد ثبات در بازار پولی کشور چیست؟ 
لازم است به این نکته اشاره نمایم که به دلیل وجود حساسیت در نظام پولی کشور ما و عدم ثبات واقعی در نظام پولی -نه در ارزش پول- که علت عمده آن از دو یا چند نرخی بودن ارز نشات می‌گیرد ما ناگزیر هستیم یکبار و برای همیشه وضعیت ارز را در کشور حل نماییم و قیمت واحد ارزی و شفاف را جایگزین شیوه فعلی نماییم. 

اگر قیمت ارز در کشور تک نرخی شود قطعاً در آینده نزدیکی نظام هدفمند سازی یارانه ها خواه ناخواه به این سوی کشیده می شود ، پس بسیار مطلوب بود قبل از اجرای این طرح نظام پولی کشور اصلاح میگردید که اگر این اتفاق می افتاد اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها با تبعات کمتر و با سرعت بیشتری به وقوع می پیوست و نظام پولی کشور نیز تثبیت می گردید. 

خوشبختانه به مدد قیمت نفت و کاهش وابستگی هزینه‌های سربار و اداری نظام اجرایی به درآمدهای نفتی (به دلیل افزایش درآمدهای مالیاتی) و افزایش صادرات کالاهای صنعتی که به حسب شرائط کشورهای همسایه مقدار آن می تواند بیشتر هم گردد، فرصت مناسبی ایجاد شده است. باید از این فرصت ایجاد شده بیشترین بهره‍برداری را نمود و هر چه سریع‌تر به سمت تک نرخی کردن ارز پیش رویم. اگر این اتفاق صورت پذیرد یکی از اثرات سیاسی و پولی آن قرار گرفتن نرخ تسعیر ریال در تمامی نهادها ، بانک ها ، صرافی‌ها و فرودگاه‌های بین المللی است که اکنون با بهانه چند نرخی بودن تنها ریال کشور ما در بردهای نرخ تسعیر وجود ندارد.
 
در واقع حضور ریال در بازارهای بین المللی تثبیت می‌گردد اما از جهت ارزشی تابع نظام پولی کشور خواهد بود . اثرات دیگر آن ثبات قیمت کالاها، ایجاد امنیت در بازار مصرف و از همه مهمتر ایجاد امنیت در بازار سرمایه گذاری است که افزایش فرصتهای شغلی از جمله مزیت های فراوان آن است. یکی از مشکلات عمده تولید کنندگان ما وجود کالاهای قاچاق است که با سیاست تک نرخی شدن عملاً بازار قاچاق از نفس خواهد افتاد. 

نمی‌دانم چرا اکنون که بضاعت ثبات ارزش نرخ ارزهای خارجی فراهم شده است این موضوع مغفول واقع شده است، بسیاری از بانک‌های ما در حال حاضر محروم از خدمات مالی، پولی و بانکی بین المللی هستند در حالی که این بخش از خدمات ارزش افزوده قابل ملاحظه ای دارد و قابلیت جذب سریع بسیاری نیز فرصت شغلی را دارد در حالی که بالا رفتن حاشیه امنیت سرمایه گذاری در کشور هم تابعی از تک نرخی شدن ارز در کشور است که این امر ثبات پولی را بطور منطقی در کشور ایجاد خواهد نمود . 

به عنوان آخرین سئوال تصور نمی کنید که اجرای این موضوع تبعاتی نیز به همراه خواهد داشت؟ 
قطعاً در کوتاه مدت همینطور است اما اثرات آن بسیار کمتر از طرح‌هایی است که در حال حاضر بابت آن هزینه‌های زیادی نیز صورت می گیرد. تا قیمت یک کالا و یا مواد اولیه در کشور از ثبات برخوردار نگردد برای اجرای بسیاری از طرح ها که پیش نیاز آن مسائل پولی و ارزی است شما قادر نخواهید بود قیمت مواد اولیه و یا کالا را مستمراً در جریان و فرآیند عرضه و تقاضا با ثبات قابل توجه حفظ نمائید.
 
میانگین افزایش نرخ دلار در این چند سال 2.5% بوده است در حالی که کالاها و مواد اولیه خریداری شده با همین ارز در پاره‌ای از موارد تا 50% گران‌تر در بازار به فروش رسیده است. پس اولا تک نرخی شدن ارز اهمیت دارد، ثانیاً کاهش و یا ایجاد ارز تابعی از بازار است و باید در بازار این اتفاق صورت بگیرد نه در بانک مرکزی. 

ممکن است شما برداشت خاصی از تک نرخی شدن ارز داشته باشید اما آنچه که در تک نرخی شدن اتفاق می افتد در کوتاه مدت شناور شدن و پس از آن ورود به مرحله ثبات است، فراموش نکنیم اساسا هر اصلاح ساختاری در نظام اقتصادی با مشکلات روبه رو است اما آنچه اهمیت دارد برخورد شفاف نظام اجرایی کشور است.
 
زیبا نیست آمارهای پولی ما توسط صندوق بین المللی ارائه شود و مسئولین مربوطه با ایما و اشاره آن را تلویحاً تائید نمایند در حالی که بسیاری از آمارهای این صندوق واقعی نیستند و برخی از آن نیز آمیخته به خواسته های سیاسی کشورهای زورمدار است. به امید روزی که در امور مسائل اقتصادی همه را امین بدانیم و از طرفی با ارائه اطلاعات شفاف قبل از اعلام مراجع خارجی فرصتهای مطالعه و امکان برنامه ریزی را با این آمارها فراهم آوریم.
 


فواد سجودی فريمانی دانشجوی دانشگاه امیرکبیر از ۴۵ روز پیش بازداشت شده و هیچ گونه اطلاعی از وضعیت وی در دسترس نیست.

به گزارش دانشجونیوز، علیرغم آنکه فواد سجودی فريمانی در اواخر شهریورماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است، از وضعیت سلامتی و چگونگی برخورد با وی هیچگونه اطلاعی در دسترس نیست. تنها خبری كه پس از يك ماه و نيم از وی به دست آمده آن است كه اين دانشجو توسط نيروهاي سپاه پاسداران بازداشت شده و طی ۴۵ روز گذشته در سلول انفرادی بند ۲-الف سپاه پاسداران در زندان اوين محبوس است.


عدم پاسخگویی مسئولین نسبت به وضعیت سلامت و وضعیت بازداشت این دانشجو، باعث نگرانی شدید خانواده وی و دوستان این دانشجو شده است.

فواد سجودی فریمانی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پلی تکنیک و از فعالین صنفی این دانشگاه است که دوران کارشناسی خود را از دانشگاه شریف گذرانده است.


۴۵ روز بی‌خبری از این دانشجوی زندانی و نگهداری وی در بند ۲-الف زندان اوین که در اختیار ماموران مركز جرائم سازمان يافته سپاه پاسداران قرار دارد، نگرانی‌ها را در مورد وضعیت سلامت این دانشجو افزایش داده است.

پیش از این موارد بسیاری از شکنجه و فشار بر زندانیان در این بند زندان اوین گزارش شده است.


 


روزنامه ایران به نقل از یک منبع آگاه امنیتی نوشت که پرونده‌های مفاسد متعددی در رابطه با مهدی هاشمی وجود دارد كه برخی از این پرونده‌ها بنا به مصالح خاصی تاكنون برای قوه قضائیه ارسال نشده است.

براساس این گزارش، این منبع آگاه افزود: «با بازگشت مهدی هاشمی، زمینه رسیدگی به این پرونده‌ها كه سال‌ها در انتظار تعیین تكلیف هستند، ایجاد خواهد شد و قطعاً پای افراد دیگری نیز به میان خواهد آمد.»

ایران در ادامه به نقل از همان منبع نوشت: «دستگاه‌های امنیتی كشور نیز مانند خانواده مهدی هاشمی بی‌صبرانه در انتظار استقبال از او هستند تا زمینه پاسخگویی او به بسیاری از مسائل و رمزگشایی از پرونده‌های فساد ایجاد شود.»

بنا به نوشته ارگان رسانه‌ای دولت؛ وی گفت: «بدون تردید، حجم قابل توجه پرونده‌های مستند موجود در دستگاه‌های اطلاعاتی كه با ورود مهدی هاشمی عملیاتی خواهند شد، در كنار مطالبه بحق همه مردم برای برخورد با این سمبل ویژه‌خواری، مانع از اعمال نفوذ مجدد در پرونده او خواهد شد.»


 


حجت‌الاسلام موسي قرباني عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، با اشاره به اتمام بررسي طرح نظارت بر رفتار و عملكرد قضات در كميسيون متبوعش اظهار داشت: اين طرح براي بررسي در صحن علني مجلس در دستور كار قرار گرفته است.

وي همچنين به آخرين تغييرات اين طرح اشاره كرد و گفت: بنا شد كه غير از دادگاه عالي انتظامي قضات، دادگاه ديگري هم تشكيل شود تا صلاحيت قضات را رسيدگي كند.

وي در اين رابطه افزود: البته چنين دادگاهي در حال حاضر هم وجود دارد ولي باز هم به اين موضوع در اين طرح تاكيد شده است.

قرباني در پايان اظهار داشت: به طور مثال اگر يك قاضي نماز نمي‌خواند يا اينكه بنا بر مسائلي يك قاضي فاقد صلاحيت براي قضاوت است اين دادگاه در خصوص آن شخص تصميم‌گيري خواهد كرد.


 


محمدرضا باهنر در جریان مخالفت با یکی از پیشنهادات اصلاحی لایحه برنامه پنجم، فهرست طلبکاران کلان دولت را افشا کرد. او از رقم نجومی بدهی ۲۰ هزار میلیاردی دولت به بیمه تامین اجتماعی خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، علی عباسپور رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات در خلال بررسی ماده ۲۳ لایحه برنامه پنجم، پیشنهاد کرده بود که صندوق فرهنگیان با مشارکت ۵درصدی از درآمد فرهنگیان و ۵ درصد از منابع مالی دولت در این بخش به فعالیت اقتصادی خود ادامه دهد اما دولت با ارائه لایحه اساسنامه این صندوق به مجلس در سال اول اجرای برنامه پنجم، امکان نظارت مجلس بر عملکرد این صندوق را فراهم آورد.

این پیشنهاد ابتدا با مخالفت شکلی احمد توکلی مواجه شد و بعد محمد رضا باهنر رئیس کمیسیون تلفیق با محتوای آن مخالفت کرد.

وی با اشاره به اینکه دولت در برنامه چهارم نیز مکلف به ارائه چندین لایحه به مجلس (حدود ۱۰۰ مورد) شده بود، اما این اتفاق نیفتاد و بسیاری از تکالیف برنامه اجرایی نشد، اظهار داشت: اینکه ادامه فعالیت صندوق فرهنگیان به ارائه لایحه اساسنامه‌ای از سوی دولت منوط شود، سرنوشت و آینده این صندوق را دچار مشکل می‎کند.

باهنر با بیان اینکه در حال حاضر هم دولت با بدهی‎های تلنبار شده زیادی روبروست که باید برای آنها در طول برنامه پنجم تعیین تکلیف کرد، فهرستی از طلبکاران کلان دولت را اعلام کرد. مثلا صندوق بیمه تامین اجتماعی که ۲۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است، صندوق فرهنگیان، بنیاد شهید، وزارت نیرو و پیمانکاران آن.

به گفته وی، در حال حاضر دولت توان بازپرداخت این بدهی‎های خود را هم ندارد و از این رو نمی‎توان تکلیف دیگری را برای دولت ایجاد کرد و خواستار پرداخت ماهانه ۵ درصد از بودجه فرهنگی کشور به صندوق فرهنگیان شد.

باهنر در نهایت از تفاهم دولت و مجلس در زمینه عدم ایجاد تکالیف مالی منجر به افزایش بدهی دولت هم خبر داد. با توضیحات وی بود که این پیشنهاد رای لازم را کسب نکرد.


 


دبیر‌کل جمعیت زنان مسلمان نو‌اندیش با مثبت ارزیابی کردن تعامل اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان معتدل و معقول، تاکید کرد: جلوگیری از حرکت‌های فراقانونی و حذف گروه‌های اقتدار‌گرا خواست هر دو طرف است.

به گزارش ایلنا، فاطمه راکعی در تحلیل خبری که از تصمیم گروه اقلیت مجلس برای ایجاد تشکلی با هدف جذب اصول‌گرایان منتقد منتشر شده است، گفت: اینکه فرد یا گروهی بخواهد برای تامین و ترویج افکار اجتماعی، ‌سیاسی و فرهنگی که به آن معتقد است به صلاح کشور می‌باشد تلاش کند، اقلیت مجلس فرصت بهتری از سایرین دارند و آن به لحاظ اختیارات وظایف نمایندگی آنها ست. انتظار می‌رود که این تلاش‌هایی با جو سیاسی و اجتماعی روز کشور و با توجه به اینکه مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید دارند، محقق شود.


وی افزود: در واقع هر مدیریت سالم و اصولی باید به دنبال این زمینه باشد، زیرا از این مسیر می‌توان به وحدت حداکثری رسید.


راکعی تصریح کرد: بسیار راحت است که اصلاح‌طلبان اصیل یعنی همان‌هایی که از جریان طبیعی انقلاب سال 57 نشات گرفتند و خواستار اصلاحات واقعی با قانون گرایی بوده‌اند، با اصول‌گرایان معقول به توافق و نتیجه برسند چراکه جلوگیری از حرکت‌های فراقانونی و حذف گروه‌های اقتدار‌گرا خواست هر دو طرف است.


وی ایجاد چنین تشکلی را سنجیده و بسیار خوب برای کشور و مردم دانست و گفت: ممکن است تصور شود که در خصوص مبنای فکری دو جریان اصلاح طبی و اصول‌گرایی تفاوت وجود دارد ولی اگر از بالا به موضوع نگاه کنیم به نظر می‌رسد که همه گروه‌ها در ایران خواهان حرکت در چارچوب قانون هستند، این یک اصل در میان اصولی‌ترین احزاب تا اصلاح‌طلبان واقعی و حتی سکولارها می‌باشد.


راکعی با بیان اینکه چرا برخی از اصول‌گرایان منتقد می‌شوند، گفت: برخورد حذفی، روش‌های غیراسلامی از جمله وسیله را با هدف توجیه کردن، توهین، حرکت فراقانونی و اقتدارگرایی از جمله وجوه مشترک اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان منتقد است.


راکعی وجه اشتراک دیگر برای اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان منتقد را اعتقاد به قرآن، اسلام، موازین و فرهنگ اسلامی دانست.

وی افزود: اینکه نباید به کسی تهمت زد، نباید شخصیت‌ها را تخریب کرد، نباید به رقبای سیاسی ناسزا گفت، مورد اشتراک و توافق همه فعالان سیاسی است.


 


هشدارهای پی در پی مدیران وزارت بهداشت در خصوص شیوع "ایدز" از طریق رفتارهای جنسی در کشور نشان از این واقعیت تلخ دارد که وضعیت چندان مناسبی در این زمینه نداریم و می بایست نگران افزایش موارد ابتلا به این بیماری به خصوص از طریق رفتارهای جنسی پرخطر و کنترل نشده بود.

به دنبال اظهارنظر وزیر بهداشت از وضعیت ایدز در کشور و تشبیه آن به کوه آتشفشان، این بار رئیس اداره ایدز این وزارتخانه از افزایش شیوع ابتلا به ایدز از طریق رفتارهای جنسی در بین زنان ابراز نگرانی کرده است.

بروز چنین نگرانیهایی از سوی مدیران ارشد حوزه بهداشت و درمان کشور که متولی سلامت جامعه است، می تواند حاوی پیامهای مختلفی به جامعه و مسئولان باشد که می بایست بیش از پیش متوجه پیامدهای ناگوار شیوع ایدز در کشور باشند.


 


آیت الله هاشمی رفسنجانی در خاطرات 11 آبان 1363 خود نوشته است:

... عصر آقایان‌ [سیدمحمد] خاتمی‌[وزیر ارشاد اسلامی‌]، [محمد]عبائی‌ [خراسانی‌]، [اسدالله‌]بیات‌، جعفری‌ لنگرودی‌، هادی‌خامنه‌ای‌، [مهدی‌]کروبی‌، [محمدعلی‌]هادی‌ [نجف‌آبادی‌] آمدند. نگران‌ پیشرفت‌ خط محافظه‌کاربه‌ تعبیر آنها از طریق‌ جامعه‌ مدرسین‌ [حوزه‌ علمیه‌ قم‌] و حزب‌ [جمهوری‌ اسلامی‌] و[جامعه‌]روحانیت‌ مبارز [تهران‌] و انزوای‌ آقای‌ منتظری‌ بودند و در این‌ باره‌ چاره‌جوئی‌ می‌کردند.

گفتم‌ باید حزب‌ [جمهوری‌ اسلامی‌] و [جامعه‌] روحانیت‌ مبارز [تهران‌] تعدیل‌ شود و تأکیدکردم‌ که‌ رابطه‌ خود را با آقای‌ خامنه‌ای‌ [رئیس‌ جمهور] بیشتر کنند و آنها را از برخوردهای‌ حذفی‌ وطرد دیگران‌ تحذیر نمودم‌ و استفاده‌ تعبیراتی‌ مثل‌ راست‌ و محافظه‌کار مرتجع‌ را نادرست‌ خواندم‌.


 


سایت روزنامه جوان نوشت که مهدی کروبی«شیخ تغییر» مدتی است که به خیابان‌گردی روی آورده است. اخبار رسیده حکایت از آن دارد مدتی است که وی به همراه یکی از نمایندگان مجلس و اعضای مجمع روحانیون مبارز بعد از ظهرها را مشغول گشت و گذار در خیابان ها با اتومبیل می باشد.

به گزارش این روزنامه؛ وی روز گذشته پس از مشاهده تعدادی از پرسنل نیروی انتظامی که در راستای اجرای طرح «امنیت محله محور» مشغول فعالیت بوده اند، در اظهاراتی گفته است، این ها از الان آماده اجرای طرح هدفمند شدن یارانه ها و به میدان آمدن سبزها شده اند!


 


حافظ اسماعیل داماد مولوی عبدالحمید امام جمعه مسجد مکی زاهدان بازداشت شد. او
دومین داماد چهره سرشناس اهل سنت ایران است که در روزهای اخیر بازداشت می‌شود.

به گزارش آفتاب به نقل از آتی‌نیوز، حافظ اسماعیل دیروز در یکی از خیابان‌های
زاهدان در داخل خودروی شخصی‌اش، توسط ماموران امنیتی استان و به اتهام ارتکاب
جرائم ضد امنیتی، بازداشت شد.

حافظ اسماعیل فرزند مولوی اسلام بود که چندی قبل توسط افراد ناشناس در زاهدان
مورد ضرب و شتم قرار گرفت و کشته شد.

چندی پیش عبدالرحیم شه‌بخش داماد دیگر مولوی عبدالحمید هم به اتهام آنچه
ارتباطات خاص با بیگانگان و سوءاستفاده از اموال عمومی توصیف می‌شد، بازداشت
شده بود.

مولوی عبدالحمید در ماه گذشته انتقاداتی را در خصوص جلوگیری ماموران از برگزاری
نماز عید فطر توسط اهل سنت در تهران مطرح کرده بود.

حافظ اسماعیل داماد مولوی عبدالحمید امام جمعه مسجد مکی زاهدان بازداشت
شد. او دومین داماد چهره سرشناس اهل سنت ایران است که در روزهای اخیر
بازداشت می‌شود.


به گزارش آفتاب به نقل از آتی‌نیوز، حافظ اسماعیل دیروز در یکی از
خیابان‌های زاهدان در داخل خودروی شخصی‌اش، توسط ماموران امنیتی استان و به
اتهام ارتکاب جرائم ضد امنیتی، بازداشت شد.


حافظ اسماعیل فرزند مولوی اسلام بود که چندی قبل توسط افراد ناشناس در زاهدان مورد ضرب و شتم قرار گرفت و کشته شد.


چندی پیش عبدالرحیم شه‌بخش داماد دیگر مولوی عبدالحمید هم به اتهام آنچه
ارتباطات خاص با بیگانگان و سوءاستفاده از اموال عمومی توصیف می‌شد،
بازداشت شده بود.


مولوی عبدالحمید در ماه گذشته انتقاداتی را در خصوص جلوگیری ماموران از برگزاری نماز عید فطر توسط اهل سنت در تهران مطرح کرده بود.



 



 


محمود احمدی‌نژاد رییس‌ دولت مستقر در آغاز "همایش ملی جنگ نرم" ، كه طی روزهای سوم و چهارم آبان ماه در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد ،گفت :" یك نكته را بگویم گرچه تلخ است ولی باید بپذیریم كه در طراز آن وارد میدان شویم. امروز تقریبا تمام دانشگاه‌ها و مراكز علمی مدیران و برنامه‌ریزان چیزی را مصرف می‌كنند كه در آنجا تولید شده است و هنوز غرب مركز تولید اندیشه است و حتی در كشور ما بسیاری از تولیدات آنها مصرف می‌شود باید یك جابجایی و تحولی رخ دهد و البته من امیدوار و مطمئن هستم كه این اتفاق می‌افتد."
وی افزود: "بیش از پنجاه سال در كشور ما برنامه‌ریزی توسعه داشتیم. چندین سال قبل از انقلاب و همچنین بعد از انقلاب و اكنون در آستانه برنامه پنجم هستیم، ولی در هیچ یك از بخش‌های اجتماعی به نقطه‌ حداقلی آرامش نرسیدیم و هرگز نخواهیم رسید به خاطر اینكه این برنامه‌ها مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی از یك سو نبوده و از سوی دیگر اقتباسی بوده است. "
دولت احمدی نژاد از سال 84 که بر روی کار آمد و سال آغاز اجرای قانون برنامه چهارم توسعه بود با همین نگرش و نگاه از پایبندی به اجرای قانون برنامه چهارم توسعه سرباز زد و با انواع بهانه ها بدان بی اعتنایی کرد و درعمل نیز نسبت به تعهدات و پیش بینی های کمی این قانون به رغم هزینه بیش از سه برابر منابع پیش بینی شده درآن ، 75 درصد از خود انحراف برجای گذاشت ویکی از ضعیف ترین عملکردها را در کارنامه چهار برنامه توسعه اجرا شده بنام خود ثبت کرد . حال با این نوع نگرش و نگاه و کارنامه در پی آن است که لایحه تنظیمی اش به نام برنامه توسعه پنجم را از مجلس هشتم همسو عبور دهد.
البته این لایحه ای که دیر هنگام به صحن علنی رسیده است به لحاظ محتوا بار تکلیفی چندانی برای دولت ندارد و دست دولت را با عبارت هایی چون "دولت میتواند"و"دولت مجوز مجاز است که..." کاملا باز گذاشته است. و در روزهای آینده به رغم اختلاف برسر محتوای این لایحه بین دولت ومجلس ، لایحه با تغییراتی اندک و به دلخواه دولت مستقر تصویب خواهد شد اما مرور داستانی که تا اینجا این لایحه پیموده است خود نشانی دیگر از نگاه و نگرش این دولت به امربرنامه ریزی و اداره کشور بر پایه برنامه است .
داستان برنامه توسعه پنجم از 20دی ماه 87شروع شد؛ آنجا که رهبری سیاست های کلی برنامه پنجم توسعه را به رییس دولت در 45بند ابلاغ کرد.برپایه تکلیف قانون برنامه چهارم دولت باید پش از ابلاغ این سیاست ها لایحه برنامه را تهیه و تدوین و به مجلس ارسال می کرد تا درنیمه اول سال آخر اجرای ای برنامه (سال 88 ) تصویب می شد . از اینروست که پس از ابلاغ این سیاست ها محسن رضایی در برنامه گفت گوی ویژه خبری سیما در تمجید تهیه این برنامه گفت:«این برنامه نسبت به اهداف سند چشم‌انداز بیست ساله دقیق‌تر تنظیم شده چون برنامه چهارم توسعه کشور زمانی تنظیم شد که سند چشم‌انداز نیز به تازگی تدوین شده بود. اما گذشت چندین سال از تدوین سند چشم‌انداز و تجربه برنامه چهارم باعث شده برنامه پنجم هماهنگ‌تر و منطبق‌تر با سند چشم‌انداز باشد»
رضایی همچنین در آن برنامه تلویزیونی بر تنظیم سریع‌تر برنامه پنجم توسط دولت تأکید کرد و گفت که از آنجا که لایحه بودجه سال 89 (سال شروع برنامه پنجم) باید تا شهریور سال 88 تدوین شود، دولت باید زودتر برنامه پنجم را تدوین کند و از تصویب مجلس بگذراند.اما دولت که در نظر و عمل چندان باوری به داشتن برنامه برای اداره کشور نداشت ، چنین نکرد و یکسال از ابلاغ رهبری و توصیه محسن رضایی گذشت تا در دی ماه 88 بالاخره تحت فشار مجلس و بحث های رسانه ای لایحه برنامه را به مجلس ارائه کرد ، درست در بزنگاه بررسی لایحه بودجه 89. مجلس هم ناچارشد رسیدگی به این لایحه عقب اندازد و در اسفند 88 مجبور شد برای بی برنامه نماندن کشور ،یکسال دیگر اجرای قانون برنامه چهارم را تایید کند . با انتشار محتوای لایحه در فروردین ماه 89 دانش جعفری اولین وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت احمدی نژاد و همکار مجمع تشحیص مصلحت نظام از منظری کارشناسی مغایرت مفاد برنامه ارائه شده با سیاست های کلی رهبری را مطرح کرد و به بحث هایی در این زمینه دامن زد . بالاخره در خرداد ماه 89 کمیسیون تلفیق برای بررسی این لایحه در مجلس شکل گرفت ومحمد رضا باهنر به طور معنا داری رییس کمیسیون شد.بررسی های کمیسیون بی صدا تا پایان شهریور ماه ادامه داشت تا اینکه در 14 شهریور خبر آمد که دولت خواهان استرداد لایحه است .رییس دولت در این مورد نامه ای به مجلس نوشت . و در پی این نامه اختلاف بین دولت و مجلس بر سر این موضوع بالا گرفت . در هفته بعد رهبری وارد میدان شد وجلسه ای با حضور سران قوا در بیت رهبری شکل گرفت . در این جلسه رهبری با تاکید بر اینکه کشور را نمی‎توان بدون برنامه اداره کرد خواستار توجه مجلس به خواسته‎های دولت شد.فردای آن روز دولت تقاضای استردادش را پس گرفت وطبق پیش بینی های معمول مجلس باز به انفعال افتاد و راه تعامل مصلحتی با دولت را در پیش گرفت تا اینجا که حالا رسیدگی به لایحه برنامه پنجم توسعه به صحن مجلس رسیده و در حال تصویب می باشد .
اما از نکات جالب و بس قابل تامل در بررسی لایحه برنامه پنجم این است که دولت احمدی نژاد درماده اول این لایحه آورده است :"معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور که در این قانون به اختصار "معاونت" نامیده می شود با همکاری دستگاه های ذی ربط «الگوی اسلامی- ایرانی توسعه» را تا پایان سال دوم برنامه تدوین و شاخص ها و معیارهای منبعث از الگوی فوق را به کلیه دستگاه های اجرایی برای اجرا ابلاغ می نماید. " ، با عطف توجه مجدد به جملات ابتدایی این نوشتار که احمدی نژاد در همایش جنگ نرم بیان داشتند و با توجه به اینکه این دولت از بدو روی کارآمدن با همین نوع نگرش و نگاه به نقد و حتی نفی قانون برنامه چهارم توسعه بدلیل تاثیرپذیری از اندیشه ها و الگوی غربی دائم وعده تهیه و ارائه برنامه ای برپایه «الگوی اسلامی- ایرانی توسعه» را می داد و انتظار می رفت حداقل پس از 5 سال مسئولیت و در اختیار داشتن همه امکانات مالی و کارشناسی کشور و همسویی و یکدستی کامل حاکمیت به این وعده وفا می کرد اما حال درابتدای رسیدگی به این لایحه باز هم به تکرار همین فرمایشات پرداخته و مشاهده می شود که نه تنها دولت به این مدعای خود نتوانسته عمل کند بلکه درخواست دوسال مهلت دیگر هم کرده است ! و این یعنی تعلیق موضوع به آینده و سال پایانی کار دولت . به واقع نوعی حوالت تاریخی ، و البته براهل نظر آشکار است که این دولت در عمل به وعده های فراوانش تاکنون چه کرده است که در آینده بخواهد بکند ؟ شاعر شیرین سخن گفته هزاران وعده خوبان یکی وفا نکند ، حال اگر این شاعر زنده بود در مورد این دولت چه می گفت نمی دانیم اما گذشت زمان این موضوع را بخوبی آشکار کرده که مدعای ارائه برنامه ای برپایه «الگوی اسلامی- ایرانی توسعه» توسط احمدی نژاد وعده و شعاری توخالی ای بیش نبوده و این جنگ نرمی که حاکمیت خود ساخته و با آن سرگرم شده است هرچند برای بسیاری از افراد حاکم نان خوبی دارد اما برای شهروندان ایرانی آب و آبادانی در پی ندارد .


 


خانواده شهید محرم چگینی از شهدای جنبش سبز چند روز پیش پذیرای زهرا رهنورد، نویسنده و استاد دانشگاه و جمعی از زنان اصلاح طلب بودند.
 

به گزارش کلمه،  زهرا رهنورد و همراهان او در این دیدار به خانواده شهید چگینی گفتند هرگز یاد و خاطره شهدای جنبش سبز از جمله محرم چگینی را از یاد نخواهند برد و همیشه به آنها خواهند اندیشید.  شهید محرم چگینی ۲۵ خرداد ماه سال گذشته و در تظاهرات میلیونی مردم از میدان امام حسین به میدان آزادی مورد اصابت گلوله قرار گرفت و جان سپرد.
 

وی از کسانی است که در مقابل پایگاه بسیج میدان آزادى در حالی که تنها به سمت پشت بام پایگاه بسیج نگاه می کرده با ضرب گلوله به شهادت رسید. فیلم تیر خوردن، به زمین افتادن و بلند کردن پیکراین شهید از زمین توسط دوربین های شاهدان به ثبت رسیده است. اما با این همه پیکر این شهید بی گناه یک هفته بعد در جاده شهریار پیدا می شود.
 

در آن زمان خانواده محرم نگران و بی خبر از هر جا با تماسی تلفنی روبه رو می شوند که به آنها خبر می دهد جنازه محرم در جاده شهریار پیدا شده و خانواده باید جنازه را شناسایی کنند .آنها هنوز این سوال را هر روز از خود می پرسند. چرا پیکر بی گناه عزیزشان بعد از اصابت گلوله در میدان آزادی یک هفته بعد در جاده ای دور افتاده در شهریار پیدا شده است ؟ چه کسانی مسول این جنایت هستند ؟
 

خانواده چگینی می گویند: تا آخرین لحظه زندگی شان شکایت شان را پی گیری می کنند و می خواهند بدانند قاتل محرم کیست و چرا باید جنازه او در خیابان های فاز چهار اندیشه و دور از تهران پیدا شود . پیکر این شهید جنبش سبز در قطعه ۲۵۶ بهشت زهرا به خاک سپرده شد ه است.
 

زهرا رهنورد در این دیدار با توجه به شهادت مظلومانه این شهید راه آزادی روبه خانواده اش گفت : «مطمئن باشید راه آزادی  ادامه خواهد داشت و به زودی به مقصد خواهیم رسید و خون شهدا و آرمان های آنان نیز نورافکنی برای این راه است »
 

وی با اشاره به غم از دست دادن فرزند و سختی مصائب آن برای خانواده و به خصوص مادر و همسر جوان او تاکید کرد: تحمل این شرایط بسیار دشوار است . همه این شهدا بی گناه بوده و به ناحق به شهادت رسیده اند و خداوند حق این جوانان را خواهد گرفت . این جوانان پاک تنها برای احقاق حقوق خود آن هم به صورت مسالمت آمیز و به دور از خشونت اعتراض کردند و مسلما خون بیگناه آنان هیچگاه پایمال نمی شود . 
 


 


مجید دری ، دانشجوی محروم از تحصیل چند روزی است که از زندان اوین به زندان بهبهان تبعید شده است. زندانی که از محل زندگی خانواده اش هزار کیلومتر فاصله دارد . مجید پنج سال باقیمانده از حبس اش را به عنوان یک دانشجوی ستاره دار باید اینجا بگذراند .اما مجید از فاصله هزار کیلومتری نامه می نویسد و به مادر و پدرش و همه می گوید که تنها نیست. این که در میان استقبال گرم بهبهانی هایی که از دیدن یک زندانی حق طلب خوشحال شده اند و به دیدنش می آیند ،دیگر احساس تنهایی نمی کند . او کیلومترها را درنوردیده و فریاد می زند :« غریب نبودم و غریبه نبودند و از اینجا، از پشت دیوارهای ستبر زندان بهبهان به همه سلام می کنم و می گویم :من یک بهبهانی ام!مردم بهبهان!مرا بپذیرید.»

به گزارش کلمه، متن کامل نامه مجید دری به این شرح است:

چه کسی می خواهد

من و تو ما نشویم؟!

خانه اش ویران باد...

به نام آزادی که آن زمان که غریوش زدم از تحصیل محرومم کردند؛آن زمان که فریادش برآوردم در زندانم افکندند و آن زمان که به نامش خواندم،تبعیدم کردند .

به نام آزادی که چون زنّار می توانی هم سلکان و هم پیمانانت را بشناسی و به تاجی که به گمانشان از خارست و بر سرت نهاده اند،افتخار کنی که دلق مرقّع،به زِ ریش مرصّع!

به نام آزادی که هرگاه گلویی یک بار طعمش را چشید،حبس و تبعید و اعدام و زنجیر برایش بی اثر می شود.

سلام بر آزادی!سلام بر خونهای پاکی که به پایت ریختند و سرهای والایی که به راهت رفتند و عمرهایی که در آبیاری درختت سپری گشت.

چندی پیش یعنی صبح روز شنبه از اوین به زندان بهبهان آوردندم.حکمم محارب بود و در بی دادگاه قاضی پیرعباسی نامی که حتی اجازه دفاع به من و وکلایم را نداد محکوم شدم .

مصادیق حکم محاربه ام تن هر انسانی را می لرزاند!محارب شدم از آنرو که نخواستم ونتوانستم حیوانی زندگی کنم .اگر دفاع از حق تحصیل که حق مسلم و غیر قابل انکار هر فردی حرب است،من محاربم!اگر کمک به زندانیان سیاسی و تفقد و دلجویی از خانواده هایشان حرب است،من یک محاربم و اگر جمع آوری اسامی کشته شدگان و بازداشت شدگان و گرفتن وکیل برای کسانی که معلوم نیست توسط چه کسی،کجا و چرا دستگیر شده اند حرب است،من یک محاربم.باری!من یک محاربم و در هر زمان و هر مکان به محارب بودن خود می بالم و افتخار میکنم که این جنگ آیا شرف ندارد به صد صلح؟!

به گمان تان اگر کسی بشنود از خانواده زندانیان دلجویی کردم و به یک زندانی غریب کمک کرده ام و اسامی کشته شدگان و اسیرشدگان راجمع می کردم،بر من می شورند و تحقیرم میکنند؟آیا تصور می کنید با حبس و تبعید می توانید جلوی انسانیت بایستید؟!

آنانکه با تقلب و دروغ و انکار آمدند و با سرکوب و تهدید و ارعاب به گمان شان تثبیت شدند برای ادامه از چه کارها که استفاده نمی کنند !آنان که هر عمل انسانی را شیطانی و هر تفکر منتقد را محارب و هر اندیشه نوگرا را مخرب معرفی می کنند،چاره ای جز استفاده از این دست ابزارهای بی حد و حصر سرکوبگر ندارند.

باشد که طلوعی دیگر رخ بنماید و سیاهی را در سیاه چال تاریخ دفن کند وعاملان و آمرانش به سزای انسان ستیزیشان برسند و در این میان بدا به حال آنان که فردا باید پاسخگوی اعمال غیر انسانی شان در پیشگاه مردم باشند.کاش دست کم به شعارهایی که برای دیگران می دهند و به قانونی که از آن دم میزنند پای بند باشند و دست کم نسخه ای را رعایت کنند که برای دیگران می پیچند و قانونی میخوانندشان .

اکنون به زندانی منتقل شده ام که تفکیک جرائم در آن صورت نپذیرفته است.زندانی که از کمترین امکانات بهداشتی و فرهنگی محروم است.زندان بهبهان.زندانی در جنوب کشور.آنگاه که وارد شده بودم وهنوز گرد غربت را از تن نزدوده بودم،هیچ تصوری از ادامه نداشتم؛ادامه تحمل زندان،بدون تفکیک جرایم.در کنار زندانیانی که هیچ یک سیاسی نبودند با جرایمی مثل قتل و مواد و سرقت...تنها و غریب...

اما صدای گرم و آشنای بهبهانی ها چنان گرمایی داشت که خون منجمد شده در رگهایم را به جریان انداخت.آنگاه که در روز ملاقات پشت در زندان آمدند و خواستار ملاقات با من شدند و نگذاشتند فاصله هزار کیلومتری خانواده ام در نظرم جلوه کند،انگار به عیان دیدم زنّار را بر کمرهایشان و تاج خار را بر سرهایشان که می درخشید...

دیگر غریب نبودم و غریبه نبودند و حال از اینجا، از پشت این دیوارهای ستبر به یکایکشان عرض سلام و ادب و احترام می کنم و به پدر و مادرم می گویم:

پدر!مادر!اینجا من تنها نیستم.پدر،مادر،خواهر و برادران بهبهانی ام حس غریب غربتم را شکستند و می توانم فریاد کنم:من یک بهبهانی ام!مردم بهبهان!مرا بپذیرید .درود بر شرفتان!

به امید روزی که با زجر و تلاش،من و تو ما بشویم....

به امید آن روز....

خاکسارتان

مجید دری

آبانماه ۸۹/ زندان بهبهان


 


رئیس اداره سیاسی سپــاه، با بیان اینکه "امروز اولویت اصلی کشور مقابله با جنگ نرم است"، رسانه ها را "یکی از مولفه های امنیت ملی" به شمار آورد و با بیان اینکه عمده تجهیزات ما در جنگ نرم رسانه ها هستند، گفت: محتوای رسانه ها باید به گونه ای باشد تا بتوانیم در این جبهه موفق شویم.


به گزارش جرس، یدالله جوانی رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران، در جریان بازدید از هفدهمین جشنواره بین المللی مطبوعات و رسانه ها، در خصوص جایگاه رسانه ها در مقابله با جنگ نرم دشمنان گفت: جنگ نرم جنگی است که در بستر اجتماع و در عرصه فرهنگ انجام می گیرد.


وی با بیان اینکه عمده تجهیزات ما در جنگ نرم رسانه ها هستند، گفت: البته محتوای رسانه ها نیز باید متحوایی سازنده و مثبت باشد تا بتوانیم در این جبهه نیز موفق شویم.


وی با اشاره به اینکه امروز رسانه ها به دلیل جهت دهی افکار عمومی با امنیت ملی ما هم گره خورده اند، گفت: دشمن در جنگ نرم به دنبال تغییر در باورها، اعتقادات و ارزش های مردم است که اگر رسانه ها به هوش باشند و به موقع وارد صحنه شوند می توانند در برابر آن موفق شوند و جلوی شبهاتی که می تواند به افکار عمومی ما خدشه وارد کند و یا آنها را در مسیر ناصحیحی قرار دهد بگیرند.


وی مهمترین کار رسانه را بصیرت افزایی دانست و افزود: امروز نظام سلطه با همه توانمندی ها و امکاناتی که در اختیار داشته وارد میدان شده است و اذعان می کند که با مانع سختی به نام انقلاب اسلامی مواجه شده است پس دشمن می خواهد این مانع را از سر راه خود بردارد که ما در این زمینه به وسیله رسانه ها همه کشور را علیه این جنگ نرم دشمن بسیج کنیم.


جوانی خاطر نشان کرد البته از سویی دیگر دشمن هم اکنون در جنگ نرم انفعالی و تدافعی عمل می کند و این به سبب آن است که انقلاب اسلامی ما یک جنگ نرم علیه لیبرالیسم حاکم بر جهان بود و هم اکنون توفیقات بسیار خوبی را از جمله افزایش اسلام گرایی در جهان را به دست آورده است.


رئیس اداره سیاسی سپاه گفت: گرایش مردم در مغرب زمین به اسلام نیز نشان دهنده موفقیت انقلاب اسلامی بوده است.


وی در ادامه در رابطه با حمایت دولت از رسانه ها در مواجهه با جنگ نرم گفت: خوشبختانه روند حمایت دولت از رسانه ها تا کنون روندی رو به رشد بوده است زیرا اگر رسانه های امروز را با رسانه های سالها قبل مقایسه کنیم خواهیم دید که سطح کمی و کیفی این رسانه ها افزایش پیدا کرده است و این موضوع نشان دهنده حمایت هایی است که در سیستم نسبت به رسانه ها وجود دارد.


جوانی در عین حال تصریح کرد: البته به نظر می رسد که باید رسانه ها سطح خواسته ها و مطالبات خود را از دولت بالا ببرند چرا که باید کشور را علیه جنگ نرم دشمن بسیج کرد.


رئیس اداره سیاسی سپاه در ادامه با یادآوری بخشی از سخنان رهبری در سال گذشته که گفت امروز اولویت اصلی کشور مقابله با جنگ نرم است، گفت: از وقتی که رهبری چنین نظری دارد، یعنی باید همه امکانات خود را علیه جنگ نرم دشمن در کشور بسیج کنیم.


وی با تاکید مجدد بر لزوم حمایت دولت از رسانه ها عنوان کرد: در حقیقت ما با موفق شدن در جنگ نرم می توانیم از هویت و امنیت ملی کشور خود دفاع کنیم چرا که جنگ نرم با حیات و ممات یک کشور سروکار دارد و نباید ساده انگارانه از کنار آن گذشت.


این مقام ارشد سپاه، چندی پیش با تأكید بر اینكه نبرد در زمان كنونی دشوارتر جنگ تحمیلی است، مدعی شده بود "در گذشته جبهه دشمنان مقابل ما كاملاً آشكار و مشخص بود؛ اما امروز دشمنان جنگ نرمی را كه از تمام دوران ها پیچیده تر است به راه انداخته اند.


 


ارگان سپاه پاسداران در انتقاد از اظهارات احمدی نژاد نوشت که " تحليل سطحي و كلمه اي و شكلي كردن " سخنان بنیانگذار جمهوری اسلامی و " دگرگون ساختن آن برای " منافع عده اي قليل " يك خطاي جبران ناپذير است.


در ادامه واکنش ها نسبت به ادعاهای چندی پیش محمود احمدی نژاد پیرامون "ارجح بودن دولت بر مجلس" و "در راس امور نبودن" آن، اینک ارگان سپاه پاسداران و نشریۀ وابسته به نمایندگی ولی فقیه در آن نهاد نظامی، اظهارات رئیس دولت را "تعریض" به سخنان مقامات و رهبران قبلی و فعلی نظام ذکر کرد.


به گزارش تابناک، ماهنامه *«پیام انقلاب» طی مطلبی در آخرین شماره خود، با یادآوری اظهارات رهبر فقید جمهوری اسلامی، مبنی بر اینکه "مجلس در راس امور است " خطاب به احمدی نژاد نوشت: این روش غلطی است که اگر نتوانستیم با منویات خمینی کبیر هماهنگ و هم راستا شویم به تحریف و تحلیل نادرست سخنان آن مراد شهدا دست بزنیم.


ماهنامه پیام انقلاب، به صاحب امتیازی نمایندگی ولی فقیه در سپاه، در ادامه با مطرح کردن این موضوع که "استنباطی چنین غلط و خطایی چنین آشکار برای چه صورت می گیرد؟ فقط برای آنکه سپری باشد در برابر نظارت و حساسیت های گاه به گاه مجلس اصولگرا در مقابل انحرافات دولتمردان؟ آورده است: "تحلیل سطحی و کلمه ای و شکلی از فرمایشات گهربار امام امت و آن را به نحوی دگرگون ساختن که منافع عده ای قلیل را برای چند صباحی فراهم سازد، یک خطای جبران ناپذیر است."


این نشریه در ادامه آورده است: "اگر به فرض محال گفته رئیس جمهوری درباره سخنان امام خمینی درست هم باشد - که نیست - طرح این مسائل چه سودی برای کشور دارد؟ آیا در صدر بودن دولت دلیلی می شود که دولت هر کاری که خود صلاح دانست انجام دهد و به قانون بی توجهی کند؟"


ماهنامه پیام انقلاب تاکید کرده است: "اگر دولت در صدر هم باشد حق ندارد بی قانونی کند و در برابر خواست نمایندگان، که اختیار عزل رئیس دولت را هم دارند، بایستد."


نشریه وابسته به دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه، هشدار داده است: "مرجع تحلیل و تبیین اندیشه های تابناک امام خمینی ولی فقیه زمان است ... و تا کنون ولی امر مسلمین، گفته امام امت را تفسیری این گونه نکرده اند."


نشریه پیام انقلاب تاکید کرده که اظهاراتی از قبیل سخن رئیس جمهوری در مورد مجلس، این تلقی را در جامعه سیاسی ایجاد می کند که "انگار عده ای... از امام و سلوک و منش آن عزیز آگاهی مناسبی ندارند و گویا راه مناسب خدمت کردن به ملت را از یاد برده اند".


این ماهنامه افزوده است: "این مسایل، موضوعات انحرافی است و طرح آنها نه تنها سودی برای کشور و ملت ندارد، بلکه به زیان مردم است؛ زیرا مسئولین به جای آنکه به رفع مشکلات آنان بپردازند همواره در معرکه مجادلات بی سرانجام و پر از اشتباهی غرق می شوند که گره ای از کار فروبسته کشور نمی گشاید."


خاطر نشان می شود محمود احمدی نژاد شهریور ماه امسال، قبل از عزیمت به سفر اخیر خود به نیویورک، طی مصاحبه با روزنامه دولتی ایران گفته بود که سخن آیت الله خمینی مبنی بر اینکه مجلس در راس امور است، مربوط به زمانی بوده که کشور را نخست وزیر منتخب نمایندگان اداره می کرده، اما اکنون قوه مجریه در راس قرار دارد و این سخن جایگاه و مناسبتی ندارد.


این اظهارات با واکنش شدید برخی نمایندگان مجلس روبرو شده بود؛ اما با ماجرای سفر وی به آمریکا، پیگیری و ادامه اعتراضات، به مُحاق رفت.

* ماهنامه پیام انقلاب، شماره ۴٠، (آبان ماه ٨٩) ص۱۱


 


یاسر معصومی مسئول فنی سایتهای برخی از نشریات اصلاح طلب، که اسفندماه گذشته دستگیر و به مدت بیش از دو ماه در زندان اوین در بازداشت به سر برد، هفته گذشته حکم دادگاه بدوی خود را دریافت کرد.

به گزارش جرس، قاضی صلواتی، رئیس شعبه ١۵ دادگاه انقلاب تهران و چهره مشهور دادگاههای تلویزیونی سال گذشته، معصومی را بدون اعلام اتهامات مشخص، به حکم سنگین پنج سال حبس تعزیری به همراه محرومیت از عضویت در احزاب و کار در نشریات محکوم کرده است. اما معصومی نسبت به حکم صادره معترض بوده و درخواست تجدیدنظر خود را ارائه داده است.

گفتنی است معصومی، سابقه فعالیت و عضویت در احزاب سیاسی را نداشته است و فقط در بخش فنی برخی از نشریات مشغول به کار بوده است. وی زمستان گذشته در پی احضار به دفتر پی گیری وزارت اطلاعات بازداشت شده و بدون تفهیم اتهام، مدتها در زندان اوین نگهداری شده و آخر اردیبهشت ماه امسال با قرار وثیقه - تا زمان دادگاه - آزاد شده بود.

در گزارش جرس خاطرنشان شده که وی مسئول فنی سایت روزنامه شرق و چند روزنامه دیگر بوده، و از سوی ستاد سایبری سپاه بازداشت شده است. شایان ذکراست پدر یاسر معصومی، عضو شورای فعالان ملی مذهبی اراک بوده؛ اما خود وی هیچ فعالیت سیاسی نداشته است.


 


مهدی کروبی در دیدار با خانواده مهدی خزعلی، خواستار پایان اعتصاب غذای این زندانی سیاسی شد.

به گزارش سایت سحام، در این دیدار خانواده مهدی خزعلی به شرح مختصری از شرایط و وضعیت این زندانی سیاسی پرداختند. در این دیدار همسر مهدی خزعلی ضمن ابراز خوشحالی از حضور مهدی کروبی؛ نگرانی خود را از شرایط جسمی همسرش در پی اعتصاب غذای چند روزه، ابراز داشت.


در این دیدار کروبی نیز ضمن توصیه به صبر و استقامت؛ در سفارشی به خانواده ایشان، از مهدی خزعلی خواست تا به اعتصاب غذای خود پایان دهد.


مهدی خزعلی از روز دوشنبه هفته گذشته در اعتراض به "بازداشت غیر قانونی" خود دست به اعتصاب غذا زده است.


روز گذشته برای اولین بار، خانواده خزعلی موفق به ملاقات با این زندانی سیاسی شدند.

در ۲۱ مهر ۱۳۸۹ خزعلی توسط پلیس امنیت تهدید و سپس برای بازجویی به اوین منتقل شده و در نهایت بازداشت شد. اتهام وی اقدام بر علیه امنیت ملی و تشویش اذهان عمومی اعلام شد.


مهدی خزعلی در سایت شخصی خود و سخنرانی‌ها و مواضع صریح خود را در انتقاد به بی عدالتی‌های موجود در کشور ابراز داشته بود.


سال گذشته در پی انتقادهای صریح علیه دولت، پدرش نسبت به پسر اعلام برائت کرد و پسر نیز ضمن احترام به پدر، اعلام کرد که "برای ادای تکلیف نیاز به اجازه پدر نیست."


 


دادستان تهران بر این باور است که "ابتدای زمان تصدی سمت دادستانی تهران متاسفانه وقت عمده دادستان و پلیس معطوف به برخورد با جریان فتنه در كشور شد، اما امروزه كه خوشبختانه با تدابیر مقام معظم رهبری و نیز حضور آگاهانه مردم در صحنه، این فتنه فروكش كرده است، لازم است كه دادستانی و پلیس به وظیفه اصلی خود یعنی مهار بزه‌كاری بپردازند."


به گزارش ایسنا، عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران در نخستین جلسه ستاد پیشگیری و مبارزه با جرایم خاص با بیان مطلب فوق اضافه کرد: گفت: برخورد با جرائمی كه امنیت عمومی را به خطر اندازد و باعث سلب آسایش و آرامش عمومی در حوزه اموال و نوامیس مردم می‌شود، نیازمند عزم و اراده ملی است.


دادستان تهران اظهار عقیده کرد:" امروزه مردم و متدینین جامعه ما به حق خواستار آن هستند كه خدمتگزاران آنان در دستگاه قضایی و نیز پلیس برخورد قاطعی با مجرمین جرایم مهم نظیر سرقت، موادمخدر و مسایل خلاف اخلاق عمومی داشته باشند و وظیفه ماست كه در این زمینه اقدامات لازم را به انجام برسانیم."


وی با اشاره به اینکه ناجا و در صدر آن پلیس تهران بزرگ در این زمینه اقدامات خوبی به انجام داده اند، گفت:ا "لازم است كه همكاری‌های بین قضات دادسرا و پلیس بیش از گذشته تقویت شود و برگزاری جلسات منظم ستاد پیشگیری و مبارزه با جرایم خاص در این جهت می‌تواند راهگشا باشد."


جعفری دولت آبادی "برخی جرایم مهم كه امنیت جامعه را به خطر می‌اندازد و باعث سلب آسایش و آرامش عمومی در حوزه اموال و نوامیس مردم می‌شود"، را نیازمند عزم جدی دانست و اظهار کرد:"لازم است كه از همه ظرفیت‌های كشور برای مقابله با آن استفاده شود و این موضوع مختص دستگاه قضایی و پلیس نیست. هر چند كه وظیفه اصلی آنها به شمار می‌رود."


دادستان تهران همچنین به تجربیات مشابه دیگر كشورها در مهار جرم و جنایت اشاره كرد وگفت:"لازم است كه با برنامه‌ریزی‌های دقیق و اجرای طرح های مناسب كارشناسی شده، اقدامات پلیس در زمینه تشدید مقابله با بزه‌كاران جرایم مهم تقویت شود و دادستان و قضات دادسرای تهران هم از این اقدامات حمایت می‌كنند."


جعفری از فرماندهان نیروی انتظامی تهران بزرگ خواست كه در بحث برخورد با جرایم مهم اقدامات خود را روی باندهای خلافكار متمركز كنند، زیرا در این صورت است كه خیلی از جرایم در زمینه سرقت، موادمخدر و جرایم خلاف عفت عمومی در جامعه ریشه‌كن خواهد شد.

در ادامه این نشست سردار ساجدی‌نیا، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ و جمعی از فرماندهان این نیرو نیز گزارشی از آخرین اقدامات انجام شده برای تامین امنیت شهر تهران و نیز طرح‌های اجرایی برای برخورد با مجرمان حرفه‌ای ارایه كردند.


در این گزارش‌ها تاكید شد كه نیروی انتظامی تلاش می‌كند با استفاده از تمامی توان خود امنیت شهر تهران را ارتقاء بخشد و طرح‌های انجام شده به خصوص در مقابله با مجرمان حرفه‌ای و باندهای بزه‌كار از جمله اقدامات مهمی است كه تا حدود زیادی در این زمینه موفقیت آمیز بوده است و بدیهی است این موفقیت‌ها مرهون همكاری دستگاه قضایی بخصوص قضات محترم دادگاه‌ها و دادسراها می‌باشد.


 


عضو سابق شورای نگهبان و مشاور حقوقی رییس‌ دولت معتقد است همانند پیام نوروزی سال ۵٩ امام در خصوص مسایل كلیدی دانشگاه ها که نظر داد باید انقلاب فرهنگی صورت گیرد و چنین شد، در انتخابات نیز رهبری به كسی نمی‌گوید به چه كسی رای دهید اما باید معیارهای رهبری كه امر مهمی است در نظر گرفته شود."


غلامحسین الهام با بیان اینکه "دفاع از ولایت اگر چه تعبیر ساده‌ایست اما ادعای بزرگی است"، اظهار عقیده كرد: برای مدافع ولایت بودن باید تلاش بسیاری كرد برخی ادعای این امر را داشته اما دستورات رهبری را تعبیر به منافع خود می‌كنند.


برخی از درک ولایت عاجزند
به گزارش ایرنا، این فعال حامی دولت افزود "شناخت این افراد سخت نیست، بعضی‌ها نیز از درك ولایت در مجموعه گفتار و جهت دهی‌هایشان عاجز هستند و همچنین برخی هستند كه جلوتر از این مسایل، هم فرامین صریح، هم خواست و مطلوب رهبر را درك می‌كنند حتی از ناگفته‌ها، بی آن‌كه تحریف كنند و خواست خود را تحمیل كنند."


وی  افزود:  امام بیش از همه ضد امپریالیسم بود، خط امام با حزب توده تفاوت‌هایی دارد و مرزبندی بین آن‌ها وجود دارد و باید گفت پیرو واقعی امام، رهبر و امام را می‌فهمد و می‌داند كه در هر مقطعی چه ماموریتی دارد این فرد دارای درك از مبانی، حب و محبت ولایی و امامی است.


دیروز نظر امام برای انقلاب فرهنگی بود و امروز رهبری معیارهایی برای انتخابات دارد
الهام با اشاره به پیام نوروزی سال ۵٩ رهبر فقید جمهوری اسلامی در خصوص مسایل كلیدی دانشگاه ها، گفت: این پیام متمركز بود كه باید انقلاب فرهنگی صورت گیرد و چنین شد، در انتخابات نیز رهبری به كسی نمی‌گوید به چه كسی رای دهید اما باید معیارهای رهبری كه امر مهمی است در نظر گرفته شود.


گفتنی است چندی پیش یکی از مقامات ارشد کشور از مدیریت و مهندسی رهبر جمهوری اسلامی در انتخابات ریاست جمهوری دهم خبر داده بود.


وی تصریح كرد: آمیختگی و فهم اشارت‌ها بدان معناست كه باید مسوولیت اعمال خود را بپذیریم اما برعكس عده‌ای با بهانه جویی خود را از تكلیف مسوولیت باز داشته و عدم فعالیت خود را منصوب به رهبری می‌كنند، بنابراین می‌توان دریافت كه بصیرت عمیق و درك از مبانی و شناخت از نظام، ولایت، امامت و رهبری ادعای بزرگی است كه برخی تنها مدعی آن هستند.

الهام با تاكید بر این‌كه باید به نقطه‌ای برسیم كه رفتار ما منطبق با دستورات امام و رهبری باشد، افزود: اگر به آن حد از شناخت برسیم نعمت بزرگی است.

وی معیار مدافعان ولایت را انسجام دانست و گفت: این امر منجر به توفیق دولت اسلامی است و هرگز نباید تردید كنیم، و آنان كه پیرو واقعی ولایت هستند به خوبی می‌فهمند كه وحدت بر چه پایه‌ای استوار است نباید این گونه باشد كه خلاف كاری‌های عده‌ای كه در عرصه فتنه نقش حساس ایفا كردند را نادیده بگیریم و مسوولیت آنها را فراموش كنیم.


اگر چه برخی به ظاهر از راه خود برگشتند اما با شناخت كافی می‌توان پی برد كه این برگشت واقعی نیست، ما به عنوان پیرو خط رهبری در این حافظه تاریخی، جریان فتنه را پاك می‌كنیم و دوباره این فرصت جدید را با مرزبندی‌های لازم حفظ می‌كنیم.


جریان انقلاب خلوص جدید یافته است
وی گفت: بنابراین كسانی كه خط را اشتباه رفته‌اند باید توبه كنند ملاك ما جریان حق است، انقلاب ما چهره‌های زیادی به خود دیده است و خوشبختانه مرتب تصفیه شده و جریان انقلاب خلوص جدید یافته است.


الهام افزود: امام در وصیتنامه می‌فرماید كه عده‌ای از این‌كه در جمهوری اسلامی خلافی می‌شود داد و بیداد راه می‌اندازند، ما هم ناراحتیم اما در هر حكومتی خلاف صورت می‌گیرد، زمانی كه اصل نظام فاسد بود احساس مسوولیت نمی‌كردند در جمهوری اسلامی خلاف هست، اما آیا در زمان امیرالمومنین خلاف نشد؟ مهم این است كه امیرالمومنین و نظام اسلامی با هیچ كس تعارف ندارد و بی ملاحظه با فساد برخورد می‌كند.


این مصیبت بزرگ است كه این اقلیت برای ما تصمیم ساز باشند
وی گفت: دولت اصولگرا باید بر پایه اصول ناب انقلاب شكل گرفته باشد، این فرصت بزرگی است برای پیروان ولایت. حال در این شرایط سخت، وقت انسجام و وحدت است نباید رفتار ما بر اساس آفت‌های همكاری باشد كه مانع وحدت و همگرایی شود.


مشاور حقوقی رییس‌ دولت گفت: در هیچ دوره‌ای اقلیت این‌قدر تاثیرگذار نبوده كه در دوره مجلس هشتم بوده، اقلیت تعیین كننده بوده و هنوز هم هست ما باید به گونه‌ای عمل كنیم كه رفتار بین اصولگرایان موجب تقویت جریان مخالف نگردد، این مصیبت بزرگ است كه این اقلیت برای ما تصمیم ساز باشند تعامل غلط فرصت سوزی را منجر می‌شود، تشكل امر مهم و نیاز ضروری كشور است اما تهذب با ولایت همخوانی ندارد این بدان معناست كه در یك جسم دو قلب جا ندارد.


با این سیستم مجلس هر جا بخواهد می‌تواند دولت را متوقف كند
وی ریشه این آفت‌ها را در رفتارها دانست و گفت: ساختار قانون اساسی و نظام حقوقی به گونه‌ایست كه شرط موفقیت تعامل بسیار بالای قواست (مجلس و قوه قضاییه )چون نگرانی قانون اساسی از ابتدا این بوده كه مدیریت را پخش كرده، انسجام و مدیریت واحد كار سختی است در غیر این صورت با این سیستم مجلس هر جا بخواهد می‌تواند دولت را متوقف كند.


وی با ادعای اینکه احمدی‌ن‍ژاد در اولین جلسه دولت امر اشتغال و ازدواج جوانان را در حرم امام رضا با نام صندوق مهر امام رضا مصوب كرد تا شرایط سهل‌تری برای جوانان ایجاد كند، گفت: این امر نیاز به حمایت داشت ولی مجلس رد كرد اما دولت از پای ننشست و از راه‌های دیگری این مصوبه را اجرایی كرد.


دولت، نام دولت دارد اما برخی تصمیمات ما در قوه دیگری گرفته می‌شود
الهام گفت: دولت، نام دولت دارد اما برخی تصمیمات ما در قوه دیگری گرفته می‌شود كه حتی با ساختار ما همخوانی ندارد، با تعامل و فهم دقیق اصول می‌توانیم جلوی فاصله‌ها را بگیریم و نتیجه اینكه اگر مجلس و دولت همگرا نباشند و به وحدت نرسیده باشند با مشكل مواجه خواهند شد.


بخشی از جریان اصولگرایی در ولایی بودن می‌لنگد
مشاور حقوقی رییس‌ دولت با ادعای این‌كه بخشی از جریان اصولگرایی در ولایی بودن می‌لنگد، گفت: ریشه آن رقابت‌های حزبی است و باید بدانیم كه دوره رقابت‌ها تمام شد و احمدی‌نژاد رییس‌جمهور برگزیده شد، وی ظرفیت ایجاد كرد، جامعه جهانی متوجه انقلاب اسلامی و روح ابتكار ستیزش شد، در بحث هسته‌ای تا قضیه كشور هسته‌ای پیش رفتیم، تهدیدها و تحریم‌ها در كشورمان منجر به رشد گردید و قدرت سیاسی همه جا شكوفا شد و انسجام صورت گرفت و روح مبارزه با اشرافیت بالا گرفت، اما عده‌ای در روزهای فتنه اگر پشت این امر نمی‌ایستادند این‌قدر مشكلات بالا نمی‌گرفت، فرصت‌ها سوخت شد و جریان فرصت طلب در جبهه خودی نفوذ و بقایای سبز در این بدنه راه پیدا كرد.


وی ادامه داد: رییس جمهوری كه با اقتدار ملی و خرسندی رهبری بر سركار آمد می‌بایست همه وی را پشتیبانی می‌كردند اگر چه ضعف‌ها را قبول دارم اما نمی‌بایست اجازه رخنه طیف دیگر را می‌دادیم كه در حال حاضر گرفتار فتنه شده و دچار تفرقه شویم.


وی گفت: این چه فتنه‌ایست كه برخی برای استیضاح رییس‌جمهور رای جمع می‌كنند، ما از خودی‌ها می‌خوریم باید بیشتر حواسمان را جمع كرده و مراقب نفوذ دشمن باشیم و روح امید را ایجاد كنیم.


اشاره وی به تلاش احمد توکلی در مجلس شورای اسلامی برای جمع آوری امضا جهت پرسش از رئیس دولت بود.


الهام در پایان خاطرنشان كرد: اصولگرایی وقتی است كه اصول روشنی داشته باشیم، اصولگرایی حزب نیست روشن‌گرایی است باید جلوی شكنندگی در این ساختار را بگیریم و بدانیم در نهایت آن‌كه مشكلات ساختاری را رفع و روابط را تنظیم می‌كند، رهبری است.


 


هجده نماینده اصولگرا و اصلاح طلب تهران در مجلس در تذکری به وزیر بهداشت، خواستار تجدیدنظر در تصمیم انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران شدند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان در این تذکر کتبی با اشاره به آنچه که آن را "تصمیم غیرکارشناسی و نادرست انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران می‌خواندند"، درخواست کردند، از توزیع ماموریت و امکانات دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیش از سه دهه قدمت بین دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی اجتناب شود.

این نمایندگان در شرح این تذکر یادآوری کرده‌اند: برابر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهانه فراهم کردن زمینه خروج عده‌ای از کارکنان دولت از تهران، تصمیم به انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران و ادغام آن در دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی گرفته شده است. به دلیل غیرکارشناسی بودن این تصمیم و عدم خروج احدی از این بابت از تهران و ایجاد عوارض اجتماعی، علمی و خدماتی (بهداشتی - درمانی) برای جامعه پزشکی و مردم عزیزمان، تجدیدنظر در تصمیم انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران را خواستاریم زیرا:

۱-در شرایطی که کشور در حال توسعه خدمات پزشکی و ارتقاء سطح علمی و گسترش فارغ‌التحصیلان رشته‌های وابسته است، انحلال دانشگاهی با قدمت بیش از سه دهه و دارای اعتبار علمی و خدمات شایسته امری نادرست می‌باشد.

۲-اضافه نمودن مسوولیت‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران به وظایف دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی که خود مسوولیت‌های متعددی در ارایه خدمات آموزشی، پژوهشی، درمانی و بهداشتی در حوزه ماموریت خود دارند (با اذعان به زحمات کشیده‌ شده در این دو دانشگاه و شایستگی‌های آنها) امری خلاف مصلحت و غیرکارشناسی است.

۳-علی‌القاعده باید برای انحلال دانشگاهی که در حال خدمت‌رسانی است و بیش از ۷۰۰ عضو هیات علمی،‌ هزاران دانشجو و صدها کارشناس و مدیر داشته و بیمارستان‌ها و واحدهای مختلف آموزشی و خدماتی تحت مدیریت او است، دلایل قوی کارشناسی وجود داشته باشد، متاسفانه تا امروز مسوولان وزارتخانه دلیل روشنی برای این تصمیم اعلام شده ابراز نداشته‌اند.

نام نمایندگان امضاءکننده این تذکر به شرح ذیل است: علیرضا محجوب/حسین فدایی/حسین نجابت/مهدی کوچک‌زاده/بیژن نوباوه وطن/زهره الهیان/ فاطمه رهبر/ پرویز سروری/ سیدعلیرضا مرندی/ طیفه صفایی/ علی‌اصغر زارعی/ الیاس نادران/ اسماعیل کوثری/ اسدالله بادامچیان/ علیرضا زاکانی/ علی مطهری (تهران)/ علی عباسپور تهرانی‌فرد/ احمد توکلی


 


دكتر سید علی ابطحی، رئیس سابق دانشگاه علوم پزشكی ایران می گوید مردادماه، نهاد رئیس جمهوری نامه ای را به وزارت بهداشت داده بوده و تكلیف كرده كه دانشگاه ایران ادغام شود.

خبرنوشت: توپ انحلال دانشگاه علوم پزشكی ایران به زمین رئیس جمهور افتاد. چنان كه دكتر سید علی ابطحی، رئیس سابق دانشگاه علوم پزشكی ایران می گوید مردادماه، نهاد رئیس جمهوری نامه ای را به وزارت بهداشت داده بوده و تكلیف كرده كه دانشگاه ایران ادغام شود. هر چند به گفته دكتر ابطحی، در دستور كتبی، حرفی از "انحلال" نبوده، ولی به خاطر تصمیماتی كه وی می گوید در چند و چون آن نیست، ابلاغیه تحویل كلیه امكانات چهارمین دانشگاه بزرگ علوم پزشكی كشور به دانشگاه های تهران، شهید بهشتی و كرج شامگاه جمعه صادر شده و وی تنها، آن دستور را اجرا می كند. ابطحی با وجودی كه این روزها بسیار "پركار" است و باید حوزه مدیریت خود را به دانشگاه علوم پزشكی تهران، تحویل دهد، پذیرفت در نیمروز دوشنبه، با "خبرآنلاین" به گفتگو بنشیند تا ابعاد تازه ای از برنامه انحلال دانشگاه ایران را بازگو كند.

 

انحلالی كه گفته می شود تصمیم آن مجلس را شوكه كرده وباعث آبروریزی كمیسیون بهداشت شده و هیچ كس به جز چند تن از نزدیكان وزیر بهداشت تا آخرین دقایق ابلاغ، از آن خبر نداشته است. شاید این روزها فشارهای سیاسی وارد شده به دكتر ابطحی و مجموعه وزارت بهداشت، آنها را واداشته تا از نامه ای خبر دهند كه 4 ماه پیش از سوی ریاست جمهوری صادر شده و تا امروز، از آن خبری نبوده است. اكنون با اعلام این نامه، مناسبات در حوزه بهداشت و درمان، رنگ و بوی سیاسی تری می گیرد. در ادامه گفتگوی اختصاصی "خبرآنلاین" با این رئیس معزول را می خوانید:

 

 آقای دكتر ابطحی، گفته می شود دستور انحلال دانشگاه ایران به دلیل برخی ملاحظات سیاسی، صادر شده، آیا شما این موضوع را تایید می كنید؟

 روز شنبه گذشته به من ابلاغیه ای را نشان دادند كه در روز 18 مردادماه از ریاست جمهوری صادر شده بود و دستور داده بودند با توجه به تشكیل استان البرز، دانشگاه علوم پزشكی ایران، امكانات بهداشتی و درمانی خود را كه در حیطه این استان قرار می گرفت به دانشگاه علوم پزشكی كرج تحویل دهد. الان هم ما در دانشگاه، مشغول این كار و انجام سایر امور هستیم.

  یعنی تصمیم برای انحلال دانشگاه ایران توسط نهاد ریاست جمهوری گرفته شده؟

زیر نامه ای كه به من نشان دادند، امضای آقای فروزنده معاونت محترم نیروی انسانی رئیس جمهور بود. در این نامه، حرفی از انحلال برده نشده بود. دستور داده بودند قصدشان كوچك كردن تهران و خروج نیروها از تهران است. این كار هم اكنون در حال انجام است. با ایجاد دانشگاه علوم پزشكی البرز، امكانات درمانی ما كه در نظرآباد، كرج و سایر شهرهای همجوار بود به آنجا منتقل می شود. بسیاری از نیروهای ما هم كه شاغل آن استان بودند، می توانند از مشوقهایی كه در نظر گرفته شده، استفاده كنند و به استان البرز بروند.
 

 با این وجود، شما نزدیك به 14 هزار نیرو دارید كه طبق اعلام وزیر بهداشت تنها 1800 نفر آنها در حوزه استان البرز قرار دارند. چطور این تصمیم به كوچك سازی تهران، كمك می كند؟

وقتی بیمارستانهای ما در خارج از تهران به علوم پزشكی البرز منتقل شود، طبعا تعداد زیادی از نیروهای ستادی ما نیز كاری در تهران نخواهند داشت و در اینجا مازاد اعلام می شوند. آنها نیز می توانند به اختیار خود از تشویقهای مالی و اداری كه در نظر گرفته شده، استفاده كنند و به كرج بروند. ما نیز سعی می كنیم تسهیلات حضور آنها را در كرج فراهم كنیم.
 

 می فرمایید در نامه ریاست جمهوری حرفی از انحلال دانشگاه علوم پزشكی ایران نبوده و تنها دستور كتبی داده بودند برای واگذاری واحدهای استان البرز. آیا دستور انحلال و واگذاری سایر تشكیلات و بیمارستانهای واقع در تهران، به صورت شفاهی داده شده؟

ببینید، من نمی توانم بگویم به صورت شفاهی چه گفته اند. در ثانی اصلا موضوع دانشگاه ایران، انحلال نیست. بلكه "ادغام" است. هیچ چیزی منحل نشده، بلكه دانشگاه علوم پزشكی ما در دانشگاه های تهران و شهید بهشتی ادغام شده اند.
 

 ولی قبول دارید كاری كه انجام شده، بسیار فراتر از دستور كتبی بوده است؟

من به این فكر نمی كتم. نمی دانم، شاید این طور باشد. وقتی كه این تصمیم را گرفتند، به ما كه اطلاع ندادند. شخصا در این تصمیم نه نقش داشتم نه اطلاعی از كم و كیف تصمیم گیریها دارم. امروز معاونت محترم بهداشت و درمان وزارتخانه در بیمارستان حضرت رسول، توضیح كافی در این مورد برای مدیران ما دادند و گفتند كه چه تصمیمی گرفته شده و ما باید چه كار بكنیم.
 

 آقای فروزنده كه می فرمایید نامه انحلال دانشگاه ایران را امضا كرده، دلایل دیگری را هم برای خلوت سازی تهران مطرح كرده. آیا به نظر شما موضعگیری دانشگاهیان دانشگاه شما در سال گذشته، دلیل انحلال است؟

 

ببینید! یك دستوری از ریاست جمهوری آمده و بعد از 3 ماه كه برخی از مدیران قبول نمی كردند، اجرایی شده. همین دیروز مقام عالی وزارت، خانم دكتر دستجردی به من گفت برخی از مدیران، مدتها زیر بار انجام این كار نمی رفتند. بالاخره، جمعه تصمیم گرفتند این كار را بكنند و ما هم دستورات را اجرا كردیم.

 

 ولی به هر حال چهارمین دانشگاه علوم پزشكی كشور با یك نامه منحل شد و كمیسیون بهداشت مجلس هم می گوید شوكه شده و برای همین جلسه اضطراری تشكیل داده. چطور می توان این تصمیم را توجیه كرد؟

 صمیمانه خدمتتان بگویم اگر در یك جلسه دوستانه امكان آن باشد كه خدمت بزرگواران باشم، حاضرم به عنوان یك كارشناس كار كرده مشكلات مختلف سیستم سلامت را بگویم، ولی در این تصمیم گیریها كه عرض كردم، اینجانب هیچ نقشی نداشته ام و چیزی نمی دانم. در حقیقت ما سالها مشكل در دانشگاه علوم پزشكی ایران داشتیم، از جمله درباره مسایل نظارتی، اماكن، آموزش، بهداشت محیط و بسیاری از امور دیگر. یك جایی كار انجام می شد و جای دیگر نمی شد. واقعا این خیابان با آن خیابان، تفاوت خدمت رسانی زیادی داشت.
 صحبت درباره تفاوت سطح خدمت در اینسو و آنسوی خیابان را وزیر بهداشت هم گفته اند، ولی آیا این انحلال باعث می شود  خدمات شما، یكسان شود؟
 

در جلسه ای كه امروز در خدمت معاون محترم وزیر بودیم، ایشان بارها مطرح كردند كه این ادغام، باعث هم افزایی است. حقیقتا اگر این مطلب اتفاق بیفتد و دانشگاه ها از نیروهای علمی یكدیگر استفاده كنند، می توان نقشه جامعه علمی و چشم انداز 20 ساله را اجرا كرد. در دراز مدت هم این هم افزایی بسیار موثر است. البته شما فكر نكنید من می خواهم كاری را كه شده، توجیه كنم.

  برخی از دانشكده های دانشگاه تهران، گفته اند دانشجویان شما را پذیرش نمی كنند. تكلیف این دانشجوها چه می شود؟
 

كسی قرار نیست به دانشگاه تهران برود. دانشجویان اینجا، خوابگاه و بیمارستان دارند. آنها برداشت غیر صحیحی كرده اند كه باعث مسایل روزهای گذشته در بین دانشجویان شد. هیچ كس قرار نیست از اینجا برود. تنها نام دانشگاه و رئیس آن عوض شده. اتفاقات روزهای گذشته هم تمام شد و دانشجویان آرام شدند.

   آقای دكتر ابطحی، نظر شخصی شما را می خواهم بدانم: از انحلال دانشگاهتان راضی هستید؟
 

ما گرفتاری زیادی داریم. ادغام دانشگاهی به این بزرگی و تحویل دادن آن به واحدهای دیگر، كار بسیار سختی است. راه طولانی است و كار مشكل.


 


سخنگوی قوءقضائیه از وساطت یكی از علمای قم برای آزادی علی شكوری راد خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا حجه‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در نشست خبری امروز بعدازظهر در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینكه با توجه به اینكه دادستان تهران اتهام علی شكوری راد را اقدام علیه امنیت ملی عنوان كرده بود ، چرا وی پس از چند روز آزاد شد گفت : یكی از علمای قم برای آزادی وی وساطت كرد و این موضوع مورد قبول قرار گرفت و اگر این كار صورت نمی گفت وی آزاد نمی‌شد.

وی در مورد آخرین وضعیت پرونده سعید مرتضوی دادستان سابق تهران گفت‌:برای این پرونده هنوز كیفر‌خواست صادر‌نشده است و در مرحله رسیدگی مقدماتی است.

سخنگوی قوءقضائیه تاكید كرد : این پرونده هنوز منجر به صدور كیفرخواست یا تبرئه وی نشده است.

وی در پاسخ به این پرسش كه آیا این پرونده مربوط به شكایت‌هائی است كه از مرتضوی در زمان دادستانی تهران تشكیل شده یا پرونده كهریزك، گفت : در این پرونده مسائل مربوط به بازداشگاه كهریزك در حال رسیدگی است.

محسنی‌اژه‌ای در مورد خبر رفع پلمپ حزب اعتماد ملی نیز گفت : از دادستان تهران این مسئله را جویا شدم كه اعلام كرد كه دفتر حزب اعتماد ملی رفع پلمپ نشده است.

وی افزود : ممكن است صاحب ملك تقاضای دراختیار داشتن ملك خود را داشته باشد كه در همین جهت دادخواستی به دادگاه ارائه می‌دهد كه پس از بررسی و موافقت این ملك تحویل صاحب ملك می‌شود.


 


پیام فضلی‌نژاد وبلاگ نویس سابق كه پس از دستگیری تواب شده وبا كیهان به همكاری می پردازد رتبه نخست جنگ نرم نمایشگاه مطبوعات را بدست آورد.

به گزارش آینده، پیام فضلی‌نژاد كه در هفدهمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها توانست رتبه اول بخش جنگ نرم این جشنواره را از آن خود كند، پس از فرا گرفتن بر روی سن و دریافت جایزه خود از دست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با قرار گرفتن در پشت تریبون اظهار داشت: من تمام ارزش مادی و معنوی جایزه خود را به شهید محمد گلدوی تقدیم می‌كنم كه او در مسجد به دنیا آمد و در مسجد نیز به شهادت رسید.

وی ادامه داد: شهید محمد گلدوی در 24 تیر 89 توسط گروه تروریستی ریگی در مسجد زاهدان به شهادت رسید و او با در آغوش گرفتن فردی كه قصد انجام عملیات تروریستی داشت جان 150 نمازگزار نجات داد و خود به شهادت رسید.

در پایان اظهارات پیام فضلی‌نژاد كه جایزه خود را تقدیم شهید گلدوی كرد تمامی حضار در سالن به صورت متوالی و برای چند دقیقه با تشویق خود از این اقدام شایسته فضلی‌نژاد تقدیر كردند.


 


تلويزيون لبناني'الجديد' ساعت 8:15 يكشبه شب براي اولين بار گزارشي جامع را در خصوص چگونگي ترور'رفيق حريري' نخست وزير اسبق لبنان منتشر كرد كه بر اساس آن تئوري انجام اين عمليات توسط گروههاي سلفي از شمال لبنان تقويت مي شود.

به گزارش ايرنا از بيروت، قبل از پخش اين گزارش، در بخشي به نام هشدار به بينندگان اعلام شد اين تحقيق تلويزيوني مبتني بر اطلاعات امنيتي - سياسي بين المللي و داخلي است .

اين شبكه مستقل تلويزيوني اعلام كرد: پس از بررسي دقيق در تماس هاي گوشي تلفن همراه همزمان با حادثه ترور رفيق حريري، وجود تماس هايي از ميدان نجمه، فينيسيا، زقاق البلاط و باشوره(نزديك به محل ترور) كشف شد و بعد از دقت در شماره هاي تلفن مشخص شد تمامي اين شماره ها براي افرادي در شمال لبنان است كه آخرين تماس چند دقيقه قبل از انفجار انجام شده و بعد از وقوع انفجار نيز اين شماره براي هميشه قطع شده است.

اين تلويزيون لبناني تأكيد كرد: تحقيقات نشان مي دهد كه برغم پيگيري هاي فراوان و وجود ظن قوي، بخش اطلاعات ارتش لبنان نتوانسته 'عبد الهادي عبدالله' كه قبلا به جرم فرار از خدمت سربازي بازداشت شده و 'زياد عبيد' كه به همراه 4 شخص ديگر يك ساعت پس از انجام ترور به استراليا سفر كرده اند را به اتهام دست داشتن در ترور حريري دستگير كند و احتمال دخالت اين دو فرد در اين ترور زياد است.

الجديد در ادامه اعلام كرد: همچنين تحقيقات نشان مي دهد 2 دقيقه و 12 ثانيه قبل از انجام انفجار يك ماشين ميتسوبيشي با 4 سرنشين وارد محل ترور شده و در حالي كه موتور آن روشن بوده، 3 نفر از آن پياده شده و به سمت هتل 'مونرو' رفتند. از اين سه نفر در حال حاضر تنها ' خ.م.ط ' يك نفر كه عربستاني الاصل است زنده مي باشد و 'م.ت.ع ' در سال 2006 ميلادي كشته شد و 'م .ر.م' نيز در سال 2005 ميلادي در عراق به قتل رسيد.

الجديد همچنين افزود: در فاصله 120 متري از محل ترور مقابل هتل 'مونرو' اين گروه كه انفجار ماشين را كنترل مي كردند، بر روي مسير 'بي ال' به سمت خيابان 'السان جورج' و خط موازي با هتل فينيسيا به سمت السان جورج و مكان وجود ماشين ميتسوبيشي متمركز شدند و پس از آنكه رفيق حريري از مجلس خارج شد، در اماكن مختلف مراقب راهي بودند كه ماشين حريري بايستي از آن عبور مي كرد. ماشين حريري به سمت خيابان 'الأحدب' حركت كرد ولي ناگهان تغيير مسير داد و وارد خيابان 'فوش' شد و سر چهارراه ايستاد اما ماشين شماره 6 همراه حريري با تاخير به ساير خودروها رسيد و بعدها مدعي شد كه يك ماشين سبز رنگ 'اپل' آنها را تعقيب مي كرده ولي بعد از بررسي مشخص شد كسي آنها را تعقيب نمي كند؛ همين اين امر مورد جلب توجه گروه تحقيق دادگاه حريري شد و از آن تحقيقات ميداني به عمل آمد. برخي براين باورند كه ممكن است كسي تغيير مسير خودرو حريري را به تروريست ها خبر داده باشد، چرا كه خودرو ميتسوبيشي با تغيير جهت خود را به محل انفجار رساند.

الجديد ادامه داد: ماشين هاي همراه حريري بالاخره وارد خط قرمز انفجار شد؛ ماشين اول و دوم سالم عبور كردند اما با ورود ماشين سوم كه حريري داخل آن بود به منطقه، ماشين ميتسوبيشي به ميزان 70 درجه تغيير جهت داد و جلوي آن متوقف و توسط گروه انفجار نزديك هتل مونرو منفجر شد.

الجديد ادامه داد: گروه انفجار كه متشكل از 3 نفر بود بلافاصله بعد از انفجار سوار بر ماشيني كه نزديك هتل مونرو منتظر آنها بود در حالي كه دستگاه انفجار از راه دور را داخل كيفي در دست داشتند به سمت هتلي كه از ذكر آن خودداري مي كنيم رفتند و بعد از مكثي كوتاه ساعت 2:28 عصر به سمت فرودگاه حركت كردند.

گفتني است رفيق حريري نخست وزير اسبق لبنان در سال 2005 ميلادي طي يك حادثه انتحاري كشته شد و تاكنون با تشكيل كميته تحقيق و دادگاه ويژه هنوز عاملان اين ترور مشخص نشدند.


 


مهدی خزعلی، نویسنده و وبلاگ نویس برای اولین بار پس از بازداشت ، در زندان اوین با همسر و فرزندانش به صورت حضوری ملاقات کرد.


به گزارش جرس، مهدی خزعلی دیروز با وکلایش نیز دیدار و گفت و گو کرد.


محمد حسین آقاسی، وکیل دادگستری در این باره به جرس گفت: اهانت به آیت‌الله جنتی، اهانت به رییس جمهوری، تبلیغ علیه نظام از جمله جرایم این فعال سیاسی عنوان شده است.


وی گفت: امیدواریم که مسئولان هر چه سریعتر خزعلی را آزاد کنند.


گفتنی است، مهدی خزعلی، از روز بیست یکم مهر ماه در بازداشت به سر می برد، که از روز دوشنبه هفته گذشته در اعتراض به "بازداشت غیر قانونی" خود دست به اعتصاب غذا زده است.


مهدی خزعلی در سایت شخصی خود و سخنرانی‌ها و مواضع صریح خود را در انتقاد به بی عدالتی‌های موجود در کشور ابراز داشته بود.


سال گذشته در پی انتقادهای صریح علیه دولت، پدرش نسبت به پسر اعلام برائت کرد و پسر نیز ضمن احترام به پدر، اعلام کرد که "برای ادای تکلیف نیاز به اجازه پدر نیست."


 


جلسه علني صبح امروز قوه مقننه براي بررسي جزييات لايحه سرنوشت‌ساز برنامه پنجم توسعه در 240 دقيقه، 30 بار از رسميت افتاد.

به گزارش فارس سومين جلسه علني بررسي جزييات لايحه برنامه پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران (1394-1390) با 195 نماينده حاضر و 95 صندلي خالي وكلاي ملت آغاز شد.

رياست بخش ابتدايي اين جلسه را علي لاريجاني و رياست بخش پاياني جلسه را حجت‌الاسلام ابوترابي‌فرد بر عهده داشتند.

علي‌رغم تذكرات پي در پي رؤساي جلسه امروز مجلس مبني بر عدم خروج نمايندگان در صحن علني و حفظ رسميت جلسه علني تعداد نمايندگان حاضر در صحن بين اعداد 195، 194 ، 193 و 192 درنوسان بود.

بر اين اساس طي جلسه 4 ساعته (معادل 240 دقيقه) امروز قوه مقننه براي بررسي لايحه سرنوشت‌ساز پنجم توسعه مجلس و طبق اعداد به نمايش گذاشته شده در تابلوي الكترونيكي، مجلس حدود 30 بار از رسميت افتاد.

باتوجه به اهميت موضوع لايحه كه بر اساس ان سياست‌هاي پنج سال آينده كشور تعيين مي‌شود بررسي آن مشاركت بالاي نمايندگان براي حضور در صحن علني و رأي گيري‌هاي صورت گرفته را مي‌طلبد.


 


در بحرین نیز مقرر شده که بزرگترین پالایشگاه گاز طبیعی جهان را احداث کنند تا ضمن رقابت با قطر، بتوانند بخش قابل توجهی از بازار گاز جهان را در اختیار بگیرند. تولید این پالایشگاه 400 میلیون فوت مکعب در روز خواهد بود که در نوع خود رکورد بی نظیری بشمار می رود.

روزنامه های عربی منطقه از امضای قراردادهای نفتی کشورهای عربی برای تولید نفت و گاز در سال های منتهی به 2010 و 2015 خبر دادند.

به گزارش «تابناک»، روزنامه های عربی منطقه با بررسی وضعیت توسعه بهره برداری انرژی از منابع زیرزمینی در منطقه خاورمیانه و به ویژه حوزه خلیج فارس نوشتند: «عربستان سعودی با امضای یک قرارداد با شرکت آمریکایی - عربستانی «آرامکو» در حال سرمایه گذاری 20.3 میلیارد دلاری در بخش نفت است. احداث پالایشگاه های نفت و بنزین و تولید محصولات پتروشیمی پرمصرف و گازصنعتی بخشی از این قرارداد است.»

این قرارداد موجب خواهد شد که برداشت از مخازن نفت و گاز در عربستان با شتاب دو برابری همراه شود.

در ادامه این گزارش آمده است: در امارات شرکت «GS» کره جنوبی، موفق به امضای قرارداد احداث خط لوله 910 کیلومتری در این کشور شده است هرچند، تا کنون مسیر این خط لوله مشخص نشده و در اطلاعات طبقه بندی امارات عنوان شده است.

در کویت نیز، شرکت ملی نفت این کشور، در حال توسعه بندر «الاحمدی» و «العبدالله» بر اساس استانداردهای «یورو 4» است تا صادرات گوگرد و محصولات پتروشیمی را سریع تر صادر کند.

بر پایه این گزارش، در بحرین نیز مقرر شده که بزرگترین پالایشگاه گاز طبیعی جهان را احداث کنند تا ضمن رقابت با قطر، بتوانند بخش قابل توجهی از بازار گاز جهان را در اختیار بگیرند. تولید این پالایشگاه 400 میلیون فوت مکعب در روز خواهد بود که در نوع خود رکورد بی نظیری بشمار می رود.

در گزارش های منتشره، حداقل ارزش این قراردادها حدود 100 میلیارد دلار برآورد شده است.

گفتنی است هرچند بسیاری از این حوزه های انرژی با ایران مشترک نیست اما توسعه سرمایه گذاری کشورهای عربی در بخش نفت و گاز زنگ خطری برای ایران خواهد بود، زیرا توسعه شتابان بخش انرژی کشورهای منطقه احتمال به خطر افتادن موقعیت ایران در بازار جهانی انرژی را در پی خواهد داشت.


 


در آستانه آغاز فاز عملی هدفمند کردن ایرانه ها و همزمان با هشدار و تاکید مقامات ارشد امنیتی و انتظامی پیرامون برخورد قاطع با هرگونه اعتراض، وزیر کشور طرح هدفمند کردن یارانه ها را "یک طرح مردمی" خواند و گفت: "این طرح نیازی به تدابیر امنیتی ندارد."


این مقام نظامی دولت نهم و وزیر کشور فعلی در عین حال مدعی شد "اگر احیانا عده قلیلی بخواهند در مقابل مردم بایستند و کاری بکنند با آنها برخورد قانونی و قاطع می شود."


به گزارش مهر، مصطفی محمد نجار در خصوص" تدابیر وزارت کشور برای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها" مدعی شد:" ما برای این کار تدابیر امنیتی نداریم چون یک طرح مردمی است و به حمدالله کار کارشناسی خیلی خوبی در این باره صورت گرفته و همه آماده هستند به کمک مردم این طرح را پیاده کنند."


وی با بیان اینکه مسئولان محاسبات خوبی در رابطه با اجرای این طرح داشته اند، ابراز عقیده کرد: "این طرح به نفع همه است و هم در سطح ملی حتی کسانی که نیازی به یارانه ندارند این طرح را به نفع منافع ملی می دانند."


وزیر کشور با بیان اینکه طرح هفدمند کردن یارانه ها به خوبی در حال اجرا و پیش رفتن است ، اظهارکرد: "مانعی در سر راه هدفمند کردن یارانه ها نداریم."


وزیر دفاع دولت نهم در عین حال گفت:" اگر احیانا عده قلیلی بخواهند در مقابل مردم بایستند و کاری بکنند با آنها برخورد قانونی و قاطع می شود."


اظهارات وزیر کشور در حالیست که فرمانده انتظامی تهران بزرگ، از اجرای طرح موسوم به "امنیت محله محور" در بیش از دو هزار نقطه پایتخت از بامداد شنبه هشتم آبان ماه ٨٩ خبر داده و گفته بود "طرح امنیت محله ‌محور از شنبه در بیش از دو هزار نقطه در محدوده ٣٧۵ محله شهر تهران اجرا خواهد شد" و این طرح با حاکمیت جو پلیسی در نقاط مختلف پایتخت، عملا کلید خورد و هم اکنون در حال اجرا می باشد.


هفته گذشته همچنین فرمانده کل نیروی انتظامی نیز، در راستای پلیسی کردن فضا کشور گفته بود "سپاه پاسداران در عرصه امنیتی وظیفه کمک به نیروی انتظامی را دارد بطوری که در مواردی که پلیس دچار نقص است به همراه بسیج به کمک پلیس می‌آید."
سردار پاسدار اسماعیل احمدی مقدم در زمینه اعتراضات در برابراجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها گفته بود: "پلیس آمادگی در برابر فتنه اقتصادی را دارد و دارای اشراف اطلاعاتی در این باره است. "


احمدی نژاد نیز در گفت و گوی تلویزیونی خود خواسته بود افرادی که در اعتراض به این طرح فضاسازی می کنند، تنبیه شوند.


 


از محل بازداشت محمدرضا (حسین) فرزین از سرداران سابق سپاه، معاون سابق شهردار مشهد و کارگردان تلویریون که ۲۲ مهر ماه با حمله 9 نفر از نیروهای اطلاعات سپاه مشهد به منزل‌اش دستگیر شد، همچنان اطلاعی در دست نیست.


به گزارش رسیده به جرس، ماموران در زمان بازداشت، مجموعه اسناد و مدارک، عکس‌ها و سی‌دی‌های کاری و خانوادگی وی را ضبط و او را به مکان نامعلومی در یکی پادگان های سپاه مشهد منتقل کردند.


وی بعد از دستگیری طی تماس‌های کوتاهی که با خانواده داشته است از مکان دقیق بازداشت خود اظهار بی‌اطلاعی کرده و فقط عنوان کرده که در بازداشت نیروهای سپاه است.


این گزارش می افزاید: گرچه همچنان از محل بازداشت وی اطلاعی در دست نیست اما از درخواست برای وسایل ابتدایی که زندان در اختیاری زندانیان قرار می‌دهد به نظر می‌رسد که در بازداشتگاه رسمی به سر نمی‌برد.


همچنین بازجوهای اطلاعات سپاه با ارعاب و تهدید همسر وی مبنی بر اینکه "هر گونه مصاحبه و اطلاع‌رسانی عواقب بدی برایتان خواهد داشت"، فشار را بر محمدرضا فرزین و خانواده اش بیشتر کرده اند تا رسانه‌ای شدن این اعمال سپاه علیه یکی از فرزندان انقلاب و جنگ افشا نشود.


خانه فرزین طی چند سال گذشته به محلی برای جلسات اصلاح طلبان و دانشجویان مشهد تبدیل شده بود و در پی اعلام برگزای جلسات شب‌های قدر در منزلش که از سوی نیروهای امنیتی لغو شد، وی تهدید به بازداشت شده بود.


 


خبرگزاری ایلنا گزارش داد با وجود آنکه نام «ایران» را در حضور هزاران دانشجو از سر در دانشگاه پایین کشیدند، تحصن‌ها در دانشگاه ایران همچنان ادامه دارد.

به گزارش این خبرگزاری، صبح امروز با روپوش‌های سفید برای امضای بیانیه اعتراض خود به انحلال دانشگاه ایران و نشان دادن این اعتراض در این دانشگاه تجمع کردند. در این تجمع که دانشجویان با روپوش‌های سفید حضور داشتند، جمعیت دانشجویان معترض بیش از دیروز بود.

یکی از دانشجویان این دانشگاه گفت: روز گذشته در آخرین لحظات تحصن کلمه «ایران» را از سر در این دانشگاه برداشتند. این عمل که با اعتراض شدید دانشجویان همراه شد، نه تنها جلو آقایان را نگرفت بلکه آنها کلمه «Iran» (نام لاتین سردر) را هم از سر در این دانشگاه حذف کردند.

این دانشجو همچنین از تجمعی در دانشکده پرستاری دانشگاه ایران خبر داد که در آن «رئیس دانشگاه پرستاری دانشگاه تهران» به عنوان رئیس دانشکده پرستاری دانشگاه ایران حضور داشته اما نتوانسته است پاسخی به دانشجویان این دانشکده بدهد.

به گفته این دانشجو در این تجمع که دیروز در دانشکده پزشکی صورت گرفته است، رئیس دانشکده پرستاری دانشگاه تهران تنها به این بسنده کرده است که بگوید: «دانشگاه ایران به دلایلی که خودشان می‌دانند منحل شده است.»

او در پاسخ به دانشجویان مبنی بر اینکه با این اتفاق که اکنون دانشجویان دو دانشکده پرستاری، دو دانشکده مدیریت و امثال اینها را دارند باید چه کنند و برای انجام امورات خود به کجا مراجعه کنند، گفته است: هنوز تصمیماتی در این باب گرفته نشده است.

این دانشجو همچنین گفت: مسئولان در واقع حرفی برای گفتن ندارند و هیچ کدام از سئوالات ما راه به جایی نمی‌برد.

او می‌گوید: بدون اینکه دانشجویان بدانند رئیس دانشگاه را عوض کرده‌اند و حق امضا را از او گرفته‌اند، همچنین ریاست باقی دانشکده‌ها را تغییر داده‌اند.


 


سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر از برگزاری هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در این کشور با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیئتی ۱۶۰نفره خبر داد.

به گزارش سایت خبری عبور، عبدالله سهرابی با اشاره به اینکه پس از سال ها وقفه قرار است هفته فرهنگی ایران در قطر از روز پنجشنبه این هفته برپا شود تصریح کرد: امسال دوحه پایتخت فرهنگی جهان عرب است و در همین راستا هفته فرهنگی در این کشور برپا خواهد بود که علاوه بر کشورهای عربی ۳ کشور ایران، ونزوئلا و ترکیه نیز مراسمی در این کشور برپا می کنند.

وی با اشاره به حضور محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: در این مراسم هیئتی ۱۶۰ نفره از چهره های فرهنگی و شخصیت ها وزیر ارشاد را همراهی می کنند که از آن جمله می توان به حضور ارکستر سمفونیک ایران اشاره کرد.

سفیر ایران همچنین از پخش ۵ فیلم سینمایی ایرانی به زبان عربی در طول برگزاری مراسم هفته فرهنگی ایران خبر داد و تصریح کرد: مراسمی نیز با حضور ورزشکاران و باستانی کاران ایرانی برگزار می شود.

اجرای تئاتر به زبان عربی توسط هنرمندان ایرانی از دیگر برنامه های ایران در هفته فرهنگی قطر است. سهرابی افزود: همچنین احتمالا به نشانه دوستی دو ملت تمبری با پرچم ایران و قطر در این برنامه ابطال خواهد شد.

به گفته سفیر ایران در این مراسم ۳جلد کتاب عربی نیز توسط ایران در نمایشگاه رونمایی می شود. سفیر ایران خاطرنشان کرد: وزیر ارشاد در جریان سفر به دوحه علاوه بر دیدار با همتای قطری توافقنامه ای نیز برای همکاری دوکشور در بخش فرهنگی امضا می کند.


 


در حالی که مسئولان استان خراسان رضوی به دنبال صرف ۲۰ میلیارد ریال برای تکمیل یادمان شهدای این استان هستند برخی کارشناسان معتقدند جانمایی این یادمان در مکان مناسبی قرار ندارد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از خراسان،فرمانده سپاه امام رضا(ع) با اشاره به قول استاندار خراسان رضوی مبنی بر کمک ۲۰ میلیارد ریالی به مجتمع آیه ها، اظهار داشت: این مبلغ صرف تکمیل دیوار یادمان و تصاویر ۲۳ هزار شهید استان های خراسان می شود.

این درحالی است که براساس نظر بعضی کارشناسان جانمایی این دیوار که قرار است هزینه های میلیاردی برای آن انجام شود، مناسب نیست و در مکان مناسبی قرار ندارد.

سردار غلام رضا احمدی در گفت وگو با خراسان درباره مجتمع آیه ها نیز افزود: اقدامات خوبی هم چون بازسازی منطقه عملیات کربلای ۵ و نیز نمایشگاه از هبوط تا ظهور در این مجموعه انجام شده که باید مورد استفاده جوانان و دانش آموزان قرار گیرد.

وی هم چنین از احداث موزه دفاع مقدس استان در مجموعه آیه ها خبر داد و در پاسخ به سوال خراسان که علت این که احداث موزه دفاع مقدس ۱۱ سال است که در انتظار واگذاری زمین از سوی سپاه است، اظهار داشت: من که این حرف را نشنیدم؛ البته من ۱۱ سال در استان نیستم؛ حدود یک سال و اندی در استان حضور دارم و نمی دانم. این موضوع را نه تایید و نه رد می کنم.

فرمانده سپاه امام رضا(ع) افزود: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان درباره واگذاری زمین برای موزه دفاع مقدس مکاتبه ای با بنده داشته اند.سردار احمدی اضافه کرد: بنده هم به مهندسی سپاه استان دستور دادم که حتما زمین را واگذار کنند و فکر نمی کنم که در این زمینه مانعی وجود داشته باشد.

وی درباره میزان زمین واگذاری، گفت: هرچقدر که زمین برای موزه دارای طرح توجیهی باشد، واگذار می شود.


 


ژیلا بنی‌یعقوب روزنامه‌نگاری که به تازگی حکم یک سال حبس قطعی و ۳۰ سال محرومیت از روزنامه نگاری‌اش در شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران تایید شده است با نگارش نامه‌ای به دادستان تهران از عملکرد دادستانی گلایه کرده است.


وی که همسرش هم اکنون در زندان به سر می‌برد، با انتشار این نامه در وبلاگ شخصی‌اش از دادستان تهران خواسته که گاهی نیز دادستان روزنامه نگاران مستقل و شهروندان معترض باشد.

متن کامل این نامه به شرح زیر است :

آقای جعفری دولت آبادی، دادستان تهران

من مثل شما دانش آموخته ی رشته حقوق نیستم، اما در حد اطلاعات عمومی هر شهروندی می دانم وظیفه دادستان تنها کشاندن روزنامه نگاران و یا دیگر شهروندان معترض به دادگاه نیست که وظیفه ستاندن داد روزنامه نگاران و شهروندان معترض را در مقابل دولت و حکومت نیز دارد.

آقای دادستان! می دانم که این روزها اغلب با کسانی در تماس هستید که شما، رفتار و عملکردتان را تایید می کنند و در چنین شرایطی شاید انتقادهای روزنامه نگار منتقدی مثل من چندان اثرگذار نباشد.بدون اینکه امید زیادی به تاثیر گذاشتن و نتیجه گرفتن داشته باشم تنها به این خاطر برای شما نامه می نویسم که بگویم:

آقای دادستان ! گاهی نیز دادستان ما باشید.

چند سالی است که به صورت عملی همکاران محترم شما در دولت و قوه قضاییه، ما روزنامه نگاران مستقل را از اشتغال در حرفه روزنامه نگاری محروم کرده اند و این اتفاق برای من فرصت مضاعفی را برای مطالعه بویژه مطالعه تاریخ معاصر ایران فراهم آورده است.این روزها خاطرات خودنوشت زندانیان سیاسی دوران شاه را می خوانم و شگفت انگیزتر از هرچیز دیگر در این خاطرات برای من این است که حتی رفتار نگهبان ها و زندانبان های رده پایین نیز ثبت شده است .زندانیان پس از چند دهه رفتار نیک یک نگهبان را در یک زندان دور افتاده ستایش می کنند و یا رفتار ناپسند یک زندانبان را در زندان قصر و اوین در مقابل چشمان نسل آینده که ما باشیم قرارمی دهند.بنابراین بعید است که تاریخ رفتار دادستان تهران را ثبت نکند.

در چند ماه گذشته، چندین بار با شما ملاقات داشتم و هربار شما با حسن رفتار برخورد کردید و با صبوری کامل حرفهای من را شنیدید و هر بار تاکید کردید که سی سال محرومیت از حرفه روزنامه نگاری که توسط قاضی پیرعباسی برای من صادر شده، حکم عجیبی است که با موازین حقوقی همخوانی ندارد و وعده دادید که این حکم در دادگاه تجدیدنظر حتما شکسته خواهد شد.

من نیازی نمی بینم به عنوان یک روزنامه نگار برای شما که دانش آموخته رشته حقوق در مقطع دکترا هستید توضیح بدهم که در سراسر نظام کیفری ایران، حکم به محرومیت دائمی یا طولانی مدت، حتا اگر تنها یکی از "حقوق اجتماعی "را در بربگیرد در مقام مجازات امکان پذیر نیست. من نیازی نمی بینم که استدلال بیاورم صدور چنین حکمی با موازین حقوقی خود جمهوری اسلامی نیز هم خوانی ندارد چرا که اطمینان دارم شما بهتر از من می دانید.شاید این جمله من برای بسیاری از همکاران شما قابل درک نباشد اماشاید برای شما قابل درک باشد :

«من با روزنامه نگاری زندگی می کنم نه با روزنامه ها »

هرچه هست، من نگران آینده حرفه ای خودم نیستم که خوب می دانم قاضی محترمی که چنین حکمی را صادر کرده هیچ شناختی از حرفه روزنامه نگاری درگذشته و حال ندارد و تصوری از تحولات روزنامه نگاری در آینده نیز ندارد و مهم تر از همه، نمی داند که در دنیای امروز هیچ کس نمی تواند برای پنج سال یا ده سال یا سی سال آینده ی حرفه ای یک انسان تصمیم بگیرد. اصلا این طور قاضی ها چه می دانند روزنامه نگاری پنج سال یا دهسال یا بیست سال آینده چگونه است؟شاید قاضی هایی که چنین احکامی را صادر می کنند، حتی به یاد نیاورند که کسانی در همین دو-سه دهه قبل قانونی را در ایران تصویب کردند که شهروندان برای خریداری دستگاه فاکس و ارسال نمابر نیازمند دریافت مجوز بودند و داشتن یک دستگاه ویدیو آرزویی دست نیافتنی برای شهروندان این کشور بود و هرگز تصویب کنندگان و مجریان این قوانین روزی را تصور نمی کردند که شهروندان در خانه های خود به جای استفاده از فاکس به راحتی خواهند توانست به هرجای دنیا ایمیل بفرستند و به راحتی امواج صدها رسانه ی دنیا را از طریق گیرنده های کوچک ماهواره و کامیپوترشان دریافت کنند و ارتش سایبری با میلیاردها تومان بودجه برای ارسال پارازیت و ایجاد فیلتر، از کودکان و نوجوانانی که هر روز با فیلترشکنی جدید به جنگ شان می روند شکست بخورند.

بنابراین آقای دادستان! اگر چند سال بعد من بودم و شما نیز بودید ، به یادتان خواهم آورد که همچنان که برخی از قاضی ها و دولتمردان ده سال قبل تصوری درست از امواج رسانه های ماهواره ای یا دنیای نت نداشتند، هیچ تصوری نیز از روزنامه نگاری آینده ندارند.

تنها برای ثبت در تاریخ است که حکم صادره از سوی قاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب را برای شما مرور می کنم تا اگر روزی یک دانشجوی حقوق یا تاریخ در باره دوران دادستانی شما تحقیق می کرد، ببیند احکام در این دوره چقدر حقوقی نوشته می شدند!

قاضی پیر عباس در بند اول حکم صادره اش ، به قول خودش برای اینکه ثابت کند کار من روزنامه نگاری نبوده بلکه تخریب به تمام معنا بوده چنین نوشته است:

«آیا توجه دول غربی و اعطای بورس تحصیلی و دعوت از وی(ژیلا بنی یعقوب) برای مسافرت به آن کشورها جهت حرفه روزنامه نگاری است، آیا فقط متهم پرونده مشغول حرفه روزنامه نگاری است؟ آیا دنیای استعمار گر غرب بدون هدف هزینه می کند؟ آن هدفی که دنیای غرب برای آن هزینه می کند چیست؟ و از کجا تشخیص داده که خانم بنی یعقوب غرب را به آن هدف نزدیک می کند.»

من از لحن حقوقی ! این حکم می گذارم و فقط به محتوایش می پردازم : یکی از مصادیق اتهامی اعطای بورس به من از سوی دانشگاه های غربی ذکر شده است. گرچه اعطای بورس از سوی دانشگاه های دنیا جرم تلقی نمی شود و همه ساله تعدادی از دانشجویان ،متخصصان و استادان دانشگاه و حتی وابستگان دولت ایران از بورس های تحصیلی دانشگاههای غربی استفاده می کنند، با این همه اما من هیچ بورسی را از هیچ دانشگاهی نپذیرفته و در بازجویی ها نیز بارها این موضوع را اعلام کرده ام .منظور قاضی از این جملات تنها این است که یکی -دو دانشگاه اروپایی به من پیشنهاد بورس داده و البته من نپذیرفته ام.حالا این شد جرم؟

یکی دیگر از مصادیق مجرمانه، دعوت کشورهای غربی از من برای سفر به آن کشورها بوده است .من از سوی وزارت خارجه ژاپن و وزارت خارجه فرانسه به این کشورها دعوت شده بودم که حاصل آن نوشتن مقالاتی در باره زندگی مردم آن کشورها بویژه زنان در این کشورها در روزنامه یاس نو بوده است و هیچ کدام از این سفرها اهداف سیاسی نداشته و هیچ گونه فعالیت سیاسی در طول سفر نداشته ام .

وزارت خارجه فرانسه هرساله از روزنامه نگاران سراسر دنیا از جمله ایران برای یک سفر کوتاه به فرانسه دعوت می کند و جالب این است که نه فقط در ایران از روزنامه نگاران اصلاح طلب که بارها از روزنامه نگاران روزنامه های دولتی و حتی اصولگرا نیز دعوت کرده و این روزنامه نگاران نیز به این دعوت پاسخ مثبت گفته اند.

وزارت خارجه ژاپن نیز چند سال پیش در قالب پروتکلی از من برای سفر به این کشور دعوت کرد. پروتکلی که بر اساس آن دولت جمهوری اسلامی ازشش زن ژاپنی و دولت ژاپن نیز از شش زن ایرانی برای سفر به کشورهای متبوع شان دعوت کردند .من یکی از آنها بودم و پنج نفر دیگر یک زن کارگردان ،یک زن عکاس ،یک زن مجسمه ساز و یک زن بازیگر و یک زن موسیقیدان بودند.کجای سفر شش زن فعال ایرانی در جهت اهداف استکبار است ؟همچنان که درمطالبی که تحت عنوان سفر به ژاپن در روزنامه یاس نو نوشتم زنان ژاپنی بارها به ما گفتند" ما باور نمی کردیم زنان ایرانی با وجود حجاب می توانند کار و پیشرفت کنند." در واقع این زنان در حد توان خود به عنوان سفیران فرهنگی ایران دیدگاههای کلیشه ای رایج را درباره زنان ایرانی شکستند.علاوه براین چنین سفرهایی در روابط فرهنگی بین ملل رایج است .

آقای دادستان !

گرچه سفر به کشورهای غریی و تهیه گزارش از غرب برخلاف قانون نیست اما بیشترین سفرهای من نه به کشورهای غربی که به کشورهای خاورمیانه و منطقه از جمله عراق، افغانستان و لبنان در دوران جنگ در این کشورها بوده است و صدها گزارش در باره مصائب مردم افغانستان و عراق در دوران جنگ و اشغال نوشته ام که در روزنامه های نوروز ،یاس نو ،همشهری ، وقایع اتفاقیه و سرمایه و ... به چاپ رسیده است و با یک جستجوی ساده در اینترنت قابل دسترسی برای قضات یا کارشناسان وزارت اطلاعات است .

اگر سفر به کشورهای غربی از نظربازجویان و قاضی های جمهوری اسلامی در جهت شغل روزنامه نگاری تلقی نمی شود .شاید سفر به لبنان در این چارچوب تلقی شود! اما معلوم نیست چرا قاضی محترم پرونده از این موضوع در پرونده می گذرد ؟من از نخستین روزنامه نگاران ایرانی هستم که از اردوگاههای فلسطینی صبرا و شتیلا گزارش تهیه کرده ام .این گزارش ها در روزنامه های نوروز و یاس نو به چاپ رسیده است .

جناب قاضی پیرعباسی در بند دوم حکم صادره علیه من که منجر به صدور یکسال زندان قطعی و سی سال محرومیت از حرفه روزنامه نگاری شده، نوشته است:

«آیا همکاری وی (ژیلا بنی یعقوب) با روزنامه های تعطیل شده توسط محاکم قضایی حکایت از انجام وظیفه حرفه روزنامه نگاری دارد. بله در دیدگاهی که راه صواب را تقابل با حکومت اسلامی می داند چنین است؟»

دوباره از لحن حقوقی این بند از حکم قضایی می گذرم و فقط به این نکته بسنده می کنم من زمانی در روزنامه های اصلاح طلب فعالیت می کردم که با مجوز دولت منتشر می شدند و اساسا همکاری با روزنامه های تعطیل شده غیرممکن است. اما آیا باید قصاص قبل از جنایت می کردم؟ و در زمانی که این روزنامه ها با مجوز دولت منتشر می شدند با پیش بینی تعطیلی شان از همکاری با آنها خودداری می کردم.اگر چنین است چرا از ابتدا دولت اقدام به صدور مجوز برای این نشریات می کند ؟

توجه شما را به بند دیگری از حکم تاریخی قاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب جلب می کنم:

«آیا تهیه مقاله با عنوان مجلس حرم سراها و حرم سرانشین ها و اعلام این خبر کذب که ۵۰ درصد نمایندگان مجلس هشتم دارای دو زن می باشند ! جزو وظایف روزنامه نگاری است ؟ اولا طبق قوانین کشور تعدد ازدواج مجاز است ثانیا در آن مقاله پیش گویی هایی تا گرفتن زن چهلم شده و این جزء تخریب چهره مجلس در اذهان عمومی چیز دیگری نمی باشد.»

آقای دادستان جالب است بدانید که این مقاله ی" مجلس حرم سراها و حرم سرانشین ها " اساسا نوشته من نیست و در بازجویی بارها این موضوع را توضیح داده ام .کارشناس پرونده مقاله ای را به عنوان مدرک جرم علیه این جانب به عنوان مستند اتهامی ارائه کرده که اصلا نوشته من نیست . حتی در سایت من نیز منتشر نشده است . بلکه این مقاله نوشته خانم شکوه میرزازادگی است که در آن اسمی از من آورده است.من در بازجویی ها بارها گفته ام که این مقاله توسط من نوشته نشده و من نمی توانم مانع از این بشوم که دیگران هیچ اسمی از من در مقاله شان نیاورند. اما بازجو بدون توجه و بدون ارائه هیچ دلیلی و صرفا به خاطر سنگین کردن پرونده، مقاله ای را که نه نویسنده اش من هستم و نه در سایت من منتشر شده ، به عنوان مقاله ی من ارائه کرده است و قاضی پرونده نیز بر همین اساس حکم صادر کرده است.ظاهرا دلیل راه یافتن این مقاله به پرونده این است که کارشناس اسم من را در یک موتور جستجو سرچ زده است و هرجا که نام من آمده ،با خوشحالی از آن پرینت گرفته و داخل پرونده گذاشته است .چون فکر کرده هرجا اسم من هست یعنی من در تهیه آن نقشی داشته ام.کاش که بازجوها کمی بیشتر با علوم امروزی از جمله نت آشنایی داشتند .

آقای دادستان! شما فقط تکلیف همین یک نکته را روشن کنید که چرا مقاله ای که نوشته من نیست به عنوان یکی از دلایل صدور حکم برای اینجانب قرار گرفته است؟

اشاره دیگر قاضی پیرعباسی نیز نه به مقاله من که به مقاله خانم فخرالسادات محشتمی پور است که من به نقل از وبلاگ شخصی ایشان در وبلاگم منتشر کرده بودم . خبری که در آن گفته شده بود ۵۰ نماینده مجلس هشتم دو زن دارند و نه ۵۰ درصد و این موضوع را من بارها برای بازجوی محترم توضیح دادم اما نمی دانم آیا متوجه نمی شدند که ۵۰ نفر با ۵۰ درصد فرق دارد یا نمی خواستند که متوجه بشوند؟

حکم قاضی پیرعباسی بندهای دیگری نیز داردکه مبتنی بر گزارش هایی است که من از تجمع و متینگ های هواداران کاندیداهای رقیب احمدی نژاد از جمله زنجیره سبز انسانی از میدان راه آهن تا میدان تجریش و همین طور گزارش هایی است که از چمد تجمع اعتراضی مردم در روزهای پس از انتخابات پر مناقشه خرداد ۸۸ تهیه کرده بودم.قاضی این گزارش ها را مصداق توهین به رییس جهور تلقی کرده و بر اساس آن حکم صادر کرده است و از سوی دیگر همین مقالات در پرونده ای جداگانه برای دادگاه مطبوعات ارسال شد تا در آنجا نیز به اتهام توهین به رییس جمهوری دوباره مورد محاکمه قرار بگیرم.

مایلم دوباره بگویم که آقای دادستان!گاهی دادستان ما نیز باشید .خودتان به این حکم ناعادلانه قاضی اعتراض کنید.به قول نخستین دادستان انقلاب « این مناصب غنیمت نیست، آزمون آخرت است .»اجازه بدهبد!سالها بعد شما را دادستانی توصیف کنند که گاهی دادستان مردم نیز بوده اید،دادستان روزنامه نگاران مستقل و شهروندان معترض

پیش از شما / به سان شما / بیشمارها /

با تار عنکبوت / نوشتند روی باد /

کین دولت خجسته ی جاوید زنده باد! /*

با تشکر

ژیلا بنی یعقوب -نهم آبان ماه ۱۳۸۹

*شعری از استاد شفیعی کدکنی


 


عضو شورای هماهنگی نیروهای حزب الله و از فرماندهان سابق گروههای موسوم به "لباس شخصی ها"، معتقد است "معتقدین به استفاده از زور چهره‌هایی مثل هادی غفاری، اكبر گنجی و محسن مخملباف در اوایل انقلاب بودند و ما که از جبهه‌ها برگشتیم، معتقد به دستیابی به خواسته‌هایمان از طریق اعتراضات مدنی بودیم."


به گزارش ایسنا، در جریان مناظره ای که یکشنبه نهم آبان ماه در دانشگاه صنعتی شریف میان صادق زیباكلام و حسین الله‌كرم تحت عنوان "نگرش صحیح به مسأله آمریكا"، رخ داد، الله کرم اظهار داشت "دو جریان حزب‌اللهی در كشور وجود داشته و دارد كه یكی معتقد به استفاده از زور برای پیشبرد اهداف خود و دیگری اعتقاد دارد می‌تواند خواسته‌های خود را از طریق اعتراضات مدنی دنبال كند."


حسین الله‌كرم در این مناظره با اشاره به اخبار برخی نشریات درباره بازگشت نیروهای حزب‌الله و حركت آنارشیستی توضیح داد: دو جریان حزب‌اللهی در كشور وجود داشته و دارد كه یكی معتقد به استفاده از زور برای پیشبرد اهداف خود و دیگری اعتقاد دارد می‌تواند خواسته‌های خود را از طریق اعتراضات مدنی دنبال كند.


وی با بیان اینكه "گروه معتقد به استفاده از زور چهره‌هایی مثل هادی غفاری، اكبر گنجی، مخملباف كه پیرو موسوی بودند، در اوایل انقلاب هستند" اظهار كرد: "اكبر گنجی معروف به اكبر پونز بود كه روسری‌ها را جلو می‌كشید و پونز می‌زد و اقداماتی از جمله رنگ كردن دست‌ها و كارهایی از این دست توسط این گروه انجام می‌شد. "


الله‌كرم بدون اشاره به حرکات خشن گروههای لباس شخصی تحت امر خود در حمله به مردم، تصریح كرد: در دهه دوم انقلاب یعنی اوایل سال هفتاد ما از جبهه‌ها برگشتیم كه معتقد به دستیابی به خواسته‌ها از طریق اعتراضات مدنی بودیم و در حال حاضر اعتقاد دارم اگر دولت فضای لازم برای حضور مردم در انجام امر به معروف و نهی از منكر را مهیا نكند شاهد خواهیم بود كه این دو جریان حزب‌اللهی به اقداماتی شبیه دوره انقلاب دست خواهند زد و البته گروه دوم كه در دوره انقلاب من اداره آن را بر عهده داشتم شاید در حال حاضر بتواند حركت‌های اجتماعی را در چارچوب قانون ادامه دهد. "


وی چند روز پیش نیز تهدید کرده بود که "اگر امر به معروف و نهی از منکر از طرف مردم تعطیل شود و یا مسئولان ساز و کار لازم را برای ظهور و بروز آن به وجود نیاورند، ما به زودی شاهد یک حرکت آنارشیستی ( هرج و مرج طلبی) مجدد از سوی جریان های حزب اللهی خواهیم بود."


زیباکلام: برخی آمریکایی ها موحد ترند
صادق زیباكلام در پاسخ به سوالی درباره روابط با آمریكا گفت: اطلاعات عمومی من می‌گوید كه ما با كشورهای دیگری كه رسما سیاست‌شان با ما همخوانی ندارد، رابطه داریم و آنها روی تخم چشم ما جا دارند. اگر باید با حكومت‌های الهی رابطه داشته باشیم، پس روابط ما با كره‌شمالی، هوگو چاوز و برادرم حافظ اسد چه می‌شود. در كدام كشور آدم‌ها موحد هستند؟ حسب اطلاعات عمومی من، برخی آمریكایی‌ها خیلی موحدترند.

الله کرم: سیاست اسلامی ما مشخص می کند با چه کشورهایی رابطه داشته باشیم
در ادامه این مناظره الله‌كرم اظهار كرد: درباره اینكه ما با چه كشورهایی باید رابطه داشته باشیم، سیاست اسلامی آن را مشخص كرده است. اینكه ما با هر كشوری كه بخواهیم رابطه داشته باشیم و بر ما سلطه داشته باشد این مورد سوال است. اخیرا كشور ما قرار است كه با اروپایی‌ها و ١+۵ مذاكره كند، اما این بسته به این است كه آیا حرف آنها این است كه اسرائیلی‌ها می‌خواهند بمب اتم داشته باشند؟!


وی در بخش دیگری از این نشست گفت: اما در رابطه با اینكه چرا با روسیه مخالفت نمی‌كنیم، باید بگویم ما سیاست نه شرقی، نه غربی را دنبال می‌كنیم و این بدین خاطر بود كه در آن زمان شوروی و آمریكا دو قطب بودند، اما امروز جهان تک قطبی است و روسیه به اندازه آمریكا قدرت ندارد. القاعده هم در مقابل اسلام سیاسی و انقلاب شكل گرفته و چالش انقلاب اسلامی است.


رابطه استبداد و استعمار نوعی هم‌پوشانی دارد
الله‌كرم در ادامه به دلایل تصرف لانه جاسوسی اشاره كرد و این‌كه یكی از شهدای این دانشگاه از دانشجویانی بوده است كه در اقدام تصرف لانه جاسوسی حضور داشته است و گفت: از جمله دلایل تصرف لانه جاسوسی جلوگیری از بازتولید استبداد است؛ چراكه رابطه استبداد و استعمار نوعی هم‌پوشانی دارد و اگر به مقابله به استعمار برنخیزیم با بازتولید استبداد مواجه خواهیم شد. پس امروز اشغال لانه جاسوسی درسی داده است كه دیگر موجب بازتولید استبداد نشود.

وی از جمله دیگر دلایل تصرف لانه جاسوسی را جلوگیری از سازماندهی ارتش برای كودتا توسط وابستگان آمریكایی دانست و گفت: همچنین جلوگیری از سازماندهی ملی با رهبری بختیار، جلوگیری از تداوم واگرایی در مرزها و جلوگیری از خط نفوذ نهضت آزادی از دیگر دلایل تصرف لانه جاسوسی بود. پس می‌توان گفت برای حفظ انقلاب اسلامی باید لانه جاسوسی تصرف و برخورد جدی با آمریكا انجام می‌شد.


ماركسیسم در ایران در پوشش دینی خود را بازتولید می‌كند
در ادامه این جلسه صادق زیباكلام با بیان این‌كه "به دو نحو می‌توان در مورد آمریكا صحبت كرد" گفت: می‌توانیم در بحث آمریكا وارد جزییات شویم یعنی این‌كه اگر من از دوستان بپرسم آمریكا كی افغانستان را اشغال كرد و آن‌ها در پاسخ بگویند از ١١ سپتامبر و من این سوال را مطرح كنم پس قبل از این اتفاق ما با آمریكا مشكل نداشتیم؟ آن‌ها می‌گویند كه آمریكا از طالبان حمایت كرده است كه از اواسط دهه ٧۰ روی كار آمد و باز من بپرسم كه آیا قبل از روی كار آمدن طالبان ما با آمریكا مشكلی نداشتیم؟ آن‌ها خواهند گفت كه آمریكا در جنگ از عراق حمایت كرد. و اگر من این سوال را بارها تكرار كنم پاسخ‌های دیگری خواهیم شنید. پس می‌پرسم مشكل ما با آمریكا چیست؟ آیا در موضوع هسته‌ ی است كه این موضوع از سال 83 مطرح شد و قبل از آن مشكل ما با آمریكا چه بوده است؟ بنابراین به صورت مداوم ما با آمریكا مشكل داشته‌ایم و اگر یكی یكی برای آن‌ها پاسخ بدهیم مشكلات دیگری مطرح می‌شود.


وی با اعتقاد به آن‌چه "آمریكا ستیزی" خواند، تاكید كرد كه "باید نگاه جامعه شناسی، روانشناختی و تاریخی داشته باشیم" و یادآور شد: البته این موضوع تنها مختص ایران نبود و در كشورهای عربی، اروپایی و آمریكای لاتین نیز وجود داشت.
زیباكلام با اشاره به دیدگاه ماركسیست‌ها و بیان این‌ اعتقاد كه "تفكرات نهضت آزادی، روحانیت مبارز، ‌علی شریعتی و غیره؛ هر كدام را خراش می‌دادیم به ریشه‌هایی از ماركسیست می‌رسیدیم" خاطرنشان كرد: تفكر دینی در كشور ما زنده و قوی بود و باعث شد تا ماركسیست را پس بزند اما به طور كامل ریشه‌كن نشد.


وی معتقد است: ماركسیسم در ایران در پوشش دینی خود را بازتولید می‌كند و عقب‌ماندگی‌های علمی به خصوص در حوزه‌های علوم انسانی به این امر دامن می‌زند.


وی با انتقاد از مباحثی كه از سوی اصولگرایان مطرح می‌شود، در بخشی از سخنانش اظهار كرد: این‌كه گفته شود پرچمدار گروه كشورهای ظالم آمریكاست و پرچمدار كشورهای آزاده و مستقل جهان، جمهوری اسلامی ایران است؛ پس تضادی بین این دو گروه وجود دارد و اگر بحث انرژی هسته‌یی هم مطرح نبود و القاعده، ١١ سپتامبر، عراق و افغانستان وجود نداشت ما باز هم با آمریكا تضاد داشتیم.


زیباكلام با بیان این‌كه "بارها مسوولان گفته‌اند چشم امید مردم آزاده جهان به ایران است" ابراز عقیده كرد: برخی مسوولان ما اعتقاد دارند اگر ما با آمریكا سازش كنیم تمام دنیا به هم می‌ریزد و تمام مردمی كه علیه استكبار مبارزه می‌كنند ناامید می‌شوند؛ بنابراین ما نوعی رسالت تاریخی اسلامی برای خود قائل هستیم كه باید با این غول یعنی استكبار دربیفتیم.


در ادامه الله‌كرم گفت: هنوز كه هنوز است حتی رده‌های دانشجویی ما تحت تاثیر دیدگاه‌های پوپولیستی قرار می‌گیرد در صورتی كه وجه سیاسی در روابط بین‌الملل جمهوری اسلامی بر هیچ كس پوشیده نیست و آن سیاست نه شرقی نه غربی می‌باشد؛ بنابراین جای تعجب است برخی سیاست نه شرقی را نمی‌بینند و با بافته‌های فكری خود كشور را فقط مخالف غرب می‌دانند در حالی كه اولین ضربه انقلاب اسلامی به جریان ماتریالیسم بود كه دین را افیون ملت‌ها می‌دانست و آن‌ها كشوری را در كنار خود داشتند كه انقلاب دینی در آن به پیروزی رسیده بود و این موضوع ضربه محكمی به پیكر ماركسیست می‌زد.


وجه غالب امروز در كشور لیبرالیسم است
وی با بیان این‌كه "گفته می‌شود وجه قالب دیروز در كشور ما ماركسیست بوده است"، گفت: وجه غالب امروز در كشور لیبرالیسم است و هركس خود را لیبرال نداند روشنفكر نیست و آیا شما دانشجویان از ما می‌خواهید كه وجه قالب امروز را به شكل پوپولیستی با شما همراه كنیم.


الله‌كرم گفت: باید دید فردا به كجا می‌رسیم؛ چراكه غرب امروزه به مرحله سوم راه یافته است یعنی در مرحله اول علیه دین، در مرحله دوم علیه استبداد و سلطه پادشاهان و در مرحله سوم در مخالفت با احزاب حركت كرده است و می‌بینیم كه امروز احزاب در غرب جایگاه خود را از دست داده‌اند در حالی كه در كشور ما رفتن به سمت احزاب تبلیغ می‌شود.
وی گفت: این‌كه به ماركسیسم انگ دینی زده شده است، به هیچ وجه قابل قبول نیست؛ چراكه پایه اندیشه ماركسیسم جدایی دین از سیاست است .


زیباكلام در پاسخ به سوالی در رابطه با هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایران توسط آمریكایی‌ها گفت: من نمی‌گوییم كه آمریكایی‌ها هواپیمای ایرباس ایران را نزدند، بلكه می‌گویم اولا تعمدا این كار را كردند تا بگویند پایان جنگ را بپذیرید و مدال هم شاید به این خاطر بود وگرنه از نظر نظامی یک كور هم می‌تواند ایرباس با آن جسته بزرگ و سرعت كمی كه هواپیماهای مسافربری دارد، را بزند.

الله‌كرم هم گفت: آمریكایی‌ها اگر این كار را برای پایان دادن به جنگ كردند در ناكازاكی و هیروشیما هم این كار را كردند یعنی آنها عده‌ زیادی انسان را می‌كشند تا اینكه جنگ را پایان دهند! درباره دفاع ایران از حزب‌الله و حماس هم باید بگویم اینها از سرزمین‌شان دفاع می‌كنند، حالا اگر به اینها تروریست می‌گویند به خاطر تعریف‌هایی است كه برخی‌ها از این جریان دارند.
وی در ادامه این مناظره گفت: كودتای ٢٨ مرداد و عملكرد آمریكا بعد از انقلاب برای هر ایرانی كافی است تا ماهیت استبدادی آمریكا را روشن كند و اینكه زیباكلام تئوری توطئه را مطرح می‌كند این موضوع اساسا جایگاه علمی ندارد و من فكر می‌كنم توهم دشمنی با آمریكا نمی‌تواند جایگاه علمی داشته باشد.


من دو دکترا دارم و استاد دانشگاه هستم
در جریان این جلسه زمانی که الله به معرفی خود پرداخت و ادعا کرد دارای "دكترای مدیریت استراتژیك" است و همزمان با حضور در تشكل‌هایی مثل انصار حزب‌الله و دانشجویان حزب‌الله و غیره، "دكترای علوم سیاسی" گرفته و اکنون نیز "استاد دانشگاه" می باشد، دانشجویی خطاب به وی گفت: "من و جنبش دانشجویی از دست دوستان شما كتك خوردیم و از این سابقه علمی كه گفتید تعجب می‌كنم. "


الله‌كرم در پاسخ وی گفت "اگر كتك خوردید من عذرخواهی می‌كنم و حاضرم در جلوی همین جمع شما مرا بزنید، ولی همان‌طور كه قبلا گفتم در جریان‌های حزبی‌اللهی دو دیدگاه وجود دارد؛ یكی معتقد به رعب و وحشت است كه سابقه‌شان را از اكبر گنجی، مخملباف و غفاری نام بردم و البته هنوز هم این دیدگاه ادامه دارد و من این را انكار نمی‌كنم. اما دیدگاه دوم معتقد به حضور است یعنی این‌كه اگر شهروندان مورد حمله قرار بگیرند و حقوق‌شان ضایع شود، این‌ها می‌توانند اعتراض مدنی داشته باشند. "


  این عضو شورای هماهنگی نیروهای حزب الله، هفته گذشته در خصوص اجرای طرح موسوم به "عفاف و حجاب" در جامعه، مدعی شد "ما با لایه های مختلفی از پدیده بدحجابی در داخل کشور روبرو هستیم که یکی از این لایه ها لایه ای است که از سوی دشمن خارجی در قالب گروه ها و مانکن ها فرهنگ مبتذل غربی را در جامعه ترویج می کنند که باید نیروهای اطلاعاتی و انتظامی با آنها برخورد شدید و قاطع کنند."


حسین الله کرم در زمان ریاست جمهوری سید محمد خاتمی یکی از فعال‌ترین چهره‌های حزب‌الله بود. مسئولین وزارت کشور اصلاحات از الله کرم و دار و دسته‌اش با عنوان "گروه فشار" و "لباس شخصی" یاد می‌کردند.


 


تلفن های وزارت کشور در زمان انتخابات ریاست جمهوری توسط برخی از کارشناسان وزارت اطلاعات شنود میشد.

به گزارش ندای سبز آزادی طبق اطلاعات موثق برخی از کارشناسان وزارت اطلاعات بدون هماهنگی با مسئولین وزارت اطلاعات و افراد مافوق خود اقدام به شنود تلفن های وزیر کشور در زمان انتخابات ریاست جمهوری می نمایند ، این تلفن ها شامل تلفن های مستقیم دفتر وزیر(صادق محصولی) و تلفن های مستقیم معاون وزیر(دانشجو)و تعداد 35 تلفن همراه که به طور مخفیانه و محرمانه خریداری شده بود و وزیر کشور از آنها به همراه اطرافیان خود به شکل محرمانه استفاده می نمودند، میشود.

این کارشناسان اطلاعات با شنود تمام تلفن های مستقیم و کشف شماره تلفن های همراه خریداری شده و شنود آنها به اطلاعات بسیار مهم و ذیقیمتی دست یافته اند که کشف این اطلاعات منجر به برخورد احمدی نژاد با وزیر وقت اطلاعات و معاونین وزارت خانه و عزل آنها تحت عنوان بی عرضه گی و عدم اشراف و کنترل کارکنان و کارشناسان خود شد.در این تلفن های ضبط و شنود شده وزیر کشور(صادق محصولی)آمار آرای هر استان را برای استانداران می خواند،به طوری که بعضی از استانداران می گویند ما هنوز صندوق را دریافت و جمع آوری نکرده ایم،اما محصولی اعلام می کند آراء شما همین است که من قرائت می کنم.امروز تا اوایل شب آراء استان شما را تلویزیون اعلام می کند،شما هم داشته باشید و در مصاحبه ها همین را بگوئید.

بعضی از استانداران سوال می کنند آیا (آقا) خامنه ای در جریان هستند که محصولی اعلام می کند بله با هماهنگی کامل است.

محصولی با استانداران استانهای ترک زبان آذری صحبت میکند به طوری که در ابتدا در احوال پرسی به آنها می گوید تهران که مال موسوی است و رای موسوی بیشتر است.آن استان چه طور است؟ استانداران استانهای آذری زبان باالاتفاق در پاسخ می گویند در استان ما هم رای موسوی از همه بالاتر است که محصولی در توجیح تک تک آنها اعلام می کند دیگر این حرف را نزنید فقط بگوئید موسوی در تهران رای بالا را دارد ، در همه استانها رای احمدی نژاد بالاتر است،و سپس رای هر استان را برای آنها قرائت می کند و به آنها می گوید پس از اعلام رادیو تلویزیون آمار را رسما طی مصاحبه ای و اطلاعیه ای اعلام نمایند.

شنود تلفن های محرمانه وزیر کشور توسط کارشناسان زیرک وزارت اطلاعات،اطلاعات کاملا موثق و بسیار ذیقیمتی را در اختیار آن اداره اطلاعاتی قرار می دهد که قابل انتظار و پیش بینی نبود به طوری که تا روزها کسانی که کار شنود و پیاده کردن این نوارها را برعهده داشتند نگران نتایج و حوادث پس از این اقدام بودند، به طوری که پس از افشای درون سازمانی این اقدام ،احمدی نژاد در آنجا به مدت یک هفته مستقر شد و معاونین وزیر،مدیران کلان مربوطه را تماما بازخواست،عزل،اخراج و کارشناسان در اختیار کارگزینی قرار گرفتند و از طرف حفاظت اداره تهدید جانی شدند که چنانچه انعکاس بیرونی صورت گیرد برخورد قاطع با آنها خواهد شد.

این کارشناسان همگی بلاتکلیف و آواره و در اختیار کارگزینی هستند و از جان خود بیمناک می باشند.

گفتنی است یکی دیگر از دلایل عصبانیت احمدی نژاد از وزارت اطلاعات این بود که یکی از معاونین وزیر اطلاعات با جمع آوری نظرات استانها با فرم نظرسنجی که پر شده بود و دریافت نظرات مردمی در جمع بندی گزارش اعلام کرده بودند که طبق نظرسنجی عمومی انجام شده توسط کلیه استانها میرحسین موسوی رئیس جمهور خواهد بود و رای قطعی را خواهد آورد که این نیز یکی از دلایل عصبانیت احمدی نژاد از وزارت اطلاعات و مدیران و کارشناسان وزرات شده بود.


 


تبلور اسلاميت در ولايت است و تبلور جمهوريت نيز درتحزب است.اگر تحزب با ولايت منافات داشت؛ قانون‌گذار نامي از آن در قانون اساسي نمي‌برد.

رييس شوراي‌ هماهنگي جبهه اصلاحات معتقد است: «اگر تحزب با مسئله ولايت منافات داشت،قطعا قانون‌گذار نامي از آن در قانون اساسي نمي‌برد.»

احمد حكيمي‌پور در گفت‌وگو با ايلنا، در خصوص انتشار خبري مبني بر تشكيل تشكل جديد از سوي نمايندگان اقليت مجلس كه در آن بدنبال جذب اصولگرايان منتقد هستند،گفت: «در شوراي هماهنگي اصلا‌ح‌طلبان چنين موضوعي تاكنون مطرح نشده است، اما في النفسه تعامل ميان جريان‌هاي سياسي خوب است.»

رييس دوره‌اي شوراي هماهنگي جبهه اصلا‌ح‌طلبان با بيان اينكه اين جريان همواره بدنبال تعامل با گروه‌هاي حامي دولت و منتقد دولت است،اظهارداشت: «اصلا‌ح‌طلبان معتقدند كه براي رفع معضلات و مشكلات كشور، بايد از طريق گفت‌وگو اقدام شود، به همين علت ما از مذاكره و گفت‌وگو با جريان‌ مقابل استقبال مي‌كنيم.»

اين فعال سياسي اصلا‌ح‌طلب ادامه داد: «با توجه به اينكه اصلا‌ح‌طلبان و‌اصولگرايان در برخي مباني با يكديگر اختلافات ريشه‌اي دارند، تداوم چنين تشكلي با مشكل مواجه خواهد شد، اما اگر بر روي برخي مسائل مشترك و يافتن راه‌حل براي برخي مشكلات دورهم جمع شوند، چنين امري عملي، اما مقطعي خواهد بود.»

حكيمي‌پور در خصوص مواضع برخي حاميان دولت مبني براينكه تحزب با ولايت همخواني ندارد،گفت: «اگر تحزب با مسئله ولايت منافات داشت،قطعا قانون‌گذار نامي از آن در قانون اساسي نمي‌برد.»

رييس دوره‌اي شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات بيان چنين مطالبي را ناشي از نگاه افراطي‌گرايانه گويندگان آن دانست وگفت: «درجمهوري اسلامي،اسلاميت و جمهوريت دوبال اساسي نظام هستند كه بايد در كنار هم باشند تا نظام جمهوري اسلامي شكل بگيرد و همانطور كه تبلور اسلاميت در ولايت است،تبلور جمهوريت نيز در تحزب است.»

وي در پايان تاكيد كرد: «طرح چنين مباحثي برخلاف اصول قانون اساسي است و طبيعتا هر كس كه خلاف قانون اساسي عمل كند،ضد نظام جمهوري اسلامي است.»


 


وزیر سابق بهداشت با تاکید بر این نکته طبق ماده 49 قانون استقلال دانشگاهها، دولت نمی تواند در دانشگاه دخالت کند گفت: «مصوبات هیئت امنا همانند مصوبات مجلس است اما مشخص نیست هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی ایران در زمان انحلال چه وضعیتی داشته است.»
 
دکتر مسعود پزشکیان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: «کمیسیون بهداشت مجلس موضوع انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران را بررسی کرد و قرار شد وزیر بهداشت در کمیسیون بهداشت مجلس حضور یابد تا این موضوع توضیح داده شود که بر اساس کدام مصوبه قانونی این دانشگاه منحل شده است.»

هر گونه توسعه یا ادغامی در دانشگاه باید از سوی هیئت امنا مصوب شود
وی اضافه کرد: «این طور که ما اطلاع داریم دانشگاه از نظر قانونی هیئت امنا دارد و هر هیئت امنایی بر اساس حکم رئیس جمهور برای چهار سال انتخاب می شود و هر گونه توسعه یا ادغامی در دانشگاه باید از سوی هیئت امنا مصوب شود. هم اکنون در یک دانشگاه اگر بخواهند یک ساختمان ساده را واگذار کنند باید هیئت امنا تصمیم گیرد حال اینکه بر اساس کدام قانون یک دانشگاه منحل شده است سئوالی است که اعضای کمیسیون بهداشت برای آن جوابی نداشتند.»

نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: «دلایلی که این انحلال بر اساس آن صورت گرفته باید مشخص باشد. طبق ماده 49 قانون استقلال دانشگاهها دولت نمی تواند در دانشگاه دخالت کند و مصوبات هیئت امنا همانند مصوبات مجلس است یعنی دولت هم نمی تواند از نظر قانونی در مصوبات هیئت امنا دخالت کند.»

وی اضافه کرد: «از همین رو مقرر شد از اداره قوانین مجلس سئوال شود که آیا این انحلال قانونی بوده است یا خیر.»

پزشکیان با بیان این مطلب که همه از انحلال یک دانشگاه شوکه شده اند، گفت: «این اتفاق جای بحث دارد. اینکه چگونه این کار انجام شده است، هیئت امنا را چگونه منحل کرده اند، آیا هیئت امنا در این زمینه کاره ای بوده است یا خیر و همه مسائلی هستند که چراهای بزرگی وجود دارد که وزارت بهداشت باید به آن پاسخ دهد.»

وی با اشاره به واگذاری بخشهای مختلف دانشگاه علوم پزشکی ایران به دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهیدبهشتی اظهار داشت: «موضوع واگذاری این بخشها به تهران و شهیدبهشتی خود جای بحث دارد. اگر بحث انحلال به منظور کوچک کردن این حوزه است کل دانشگاهها را جمع کنند اما اینکه بیایند یک دانشگاه دیگر را گسترده تر کنند آیا از نظر مدیریتی کار درستی است نیز باید مشخص شود که بر اساس چه شاخصی انجام شده است.»

استدلال وزارت بهداشت کافی نباشد کمیسیون بهداشت وظیفه قانونی خود را انجام می دهد
وزیر اسبق بهداشت یادآور شد: «در صورتی که دلایل وزارت بهداشت قانع کننده نباشد کمیسیون بهداشت نیز وظایف قانونی خود را انجام می دهد چرا که دولت نباید خلاف قانون و مقررات عمل کند.»

وی گفت: «سئوالات متعددی در این زمینه وجود دارد، اینکه مستندات قانونی انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران چیست، هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی ایران در این تصمیم گیری دخالت داشته یا خیر، آیا هیئت امنا در جریان این مصوبه بوده است و اینکه چگونه هیئت امنای دانشگاه را دور زده اند که باید پاسخ داده شود.»

به گزارش مهر، دانشگاه علوم پزشکی ایران از روز شنبه 8 آبان ماه 89 بر اساس ابلاغ مصوبه شماره 677/110 معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور منحل شده است. کلیه فعالیتهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران واقع در استان البرز به دانشکده علوم پزشکی کرج، کلیه واحدهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و کلیه واحدهای آموزشی و پژوهشی و دانشجویی به دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل شد.
 


محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی دیروز به مانند همیشه با چهره‌ای خندان و آرام در گردهمایی سراسری نقش نظام بانکی در مسیر توسعه و تحول کشور حاضر شد و از اوضاع و احوال حوزه تحت امرش سخن راند. 

البته این تنها ویژگی بهمنی نسیت. او تقریبا از زمان آمدنش به ساختمان شیشه‌ای میرداماد همواره خبرهای خوشی را برای اصحاب رسانه به همراه داشته است. گردهمایی دیروز نیز پر بود از خبرهای خوش. 

بهمنی گزارشی مملو از آمار و ارقام برای ارائه به حاضران آماده کرده بود. رییس کل همچنین سال پایه این گزارش را سال 84 برگزیده بود تا شاید بتواند از فشار هجمه‌هایی که علیه برنامه‌هاي اقتصادي شكل گرفته است تا حدودی بکاهد. 

اخبار خوشایند
بر اساس گزارش بهمنی ما برای 10 سال آینده نیازی به واردات طلا نداریم. موجودی حساب ذخیره ارزی نیز به 100 میلیارد دلار رسیده است و بر این اساس ایران می‌تواند به عنوان هفدهمین قدرت اقتصادی دنیا بر اساس GDP عرض اندام کند. 

سپرده‌های ارزی ایران در سایر کشورها نیز که امکان بلوکه شدنش وجود داشت را به داخل انتقال داده‌ایم که به واسطه آن 75 میلیارد دلار از پروژه‌های داخلی تامین مالی شده است. 

به جز اینها، بهمنی خبرهای خوشی نیز به طور ویژه از نظام بانکی داشت. برای نمونه او گفت: «تسهیلات بانکی در سال 84 حدود 98.4 هزار میلیارد تومان بوده که در حال حاضر به 244.9 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. سپرده‌های بانکی نیز در سال 84 حدود 86.6 هزار میلیارد تومان بوده که آن هم در حال حاضر به 246.5 میلیارد تومان رسیده است. تسهیلات قرض الحسنه نیز که در اغلب موارد در جهت قرض الحسنه صرف نمی‌شد در حال حاضر در محل اصلی خود صرف می‌شود. در سال 84 حدود 39درصد منابع قرض الحسنه به تسهیلات قرض الحسنه اختصاص می‌یافت که این نسبت بهبود یافته و به 72.7 درصد افزایش یافته است». 

از خبرهای خوش دیگر این که تورم کاهش یافت است و از دید بهمنی هیچ نگرانی برای اجرای هدفمندی یارانه‌ها وجود ندارد. همچنین قرار است بانک مرکزی در آینده نزدیک اوراق مشارکت منتشر کند. اوراق گواهی سپرده نیز که پیشتر منتشر شده بود منجر به جمع آوری نقدینگی به میزان 40 هزار میلیارد ریال شد که آن نیز در اختیار بانک مرکزی است تا به بخش‌های مختلف اقتصادی هدایت شود. 

خبرهای ناخوشایند
اما در كنار اين اخبار، خبرهای ناخوشایندی از نظام بانکی به گوش مي‌رسد که تاکنون پاسخی برای آنها ارايه نشده است. مثلا صادرکنندگان و صاحبان واحدهای تولید و صنعتی همواره اعلام کرده‌اند با آن که نرخ سود تسهیلات بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار 12درصد است اما آنها تسهیلات را با نرخ سود بیش از 20درصد دریافت می‌کنند. 

حتی در این زمینه سید عباس موسویان، عضو کارگروه بانکداری بدون ربا نیز بارها در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرد بانک‌ها قوانین را دور می‌زنند و با عقد قرارداد مبادله‌ای سودی مشابه تسهیلات براساس عقود مشارکتی که عموما بالای 20 درصد است از مشتریان دریافت می کنند.
 
داد شرکت‌های لیزینگ نیز از نرخ سود دریافتی بانک‌ها درآمده است. این شرکت‌ها که برای لیزینگ کردن کالاها و خودروها شدیدا به منابع بانکی وابسته هستند مدت‌هاست کار را تعطیل کرده‌اند و تنها برای بودن در صحنه تلاش می‌کنند. برخی از آنها نیز اگر فعالیتی می‌کنند وابسته به شرکت‌های خودروساز و یا بانک‌ها هستند. 

عمده فعالیت شرکت‌های لیزینگی که در شرایط فعلی هنوز هم به فعالیت ادامه می‌دهند وصول مطالبات معوق است. به گفته فعالان صنعت لیزینگ، بانک‌ها در شرایطی حاضرند به شرکت‌های لیزینگ تسهیلات دهند که نرخ سود آنها حدود 22 تا 23 درصد باشد. در حالی که نرخ سود تعیین شده برای لیزینگ‌ها 17درصد است. بنابراین پر واضح است که چنین روندی ممکن نیست مگر با افزایش حاشیه سود لیزینگ‌ها که آن نیز به طور مستقیم مصرف کننده را تحت فشار قرار می‌دهد. 

البته هستند بانک‌هایی که با دریافت خطوط اعتباری از بانک مرکزی و در اختیار داشتن سپرده این نهاد قانونگذار به منابع ارزان قیمتی با نرخ سود 5 تا 7 درصد و گاها 9 درصد دست می‌یابند که نرخ سود 12درصدی تسهیلات را برای آنها به صرفه می‌کند اما اغلب بانک‌ها از پرداخت تسهیلات با نرخ سود 12درصد خودداری می‌کنند

بهمنی نیز به این امر واقف است، چرا که در دو نشست خبری اخیر خود اعلام کرد مانده تسهیلات پرداخت شده در بخش عقود مشارکتی حدود 40درصد است که نسبت به سال‌های قبل افزایش یافته است. 

شاید اگر وی به جای اعلام رقم مانده تسهیلات پرداخت شده در قالب عقود مشارکتی به رقم پرداختی در دو سه سال اخیر اشاره می‌کرد آن وقت عمق فاجعه نمایان می‌شد که تا چه اندازه بانک‌ها به سمت عقود مشارکتی گرایش داشته‌اند.
 
وعده برخورد
با این حال تنها واکنش بهمنی به این اقدام و اقدامات نظیر این تخلف بودن این قبیل اقدامات در شبکه بانکی است. حتی وی از برخورد با بانک‌های متخلف هم خبر می‌دهد اما تاکنون در این زمینه برخورد خاصی با متخلفان در شبکه بانکی نه دیده شده و نه شنیده شده است. 

مزایای دور زدن قوانین
با پرداخت تسهیلات بر اساس عقود مشارکتی و نرخ سود بالای 20درصد روشن است که بانک‌ها نه تنها قادر خواهند بود زیان حاصل از شکاف بین نرخ سود تسهیلات (12 درصد در تسهیلات کمتر از دو سال و 14 درصد در تسهیلات بیش از دو سال) و سپرده ها (17 درصد سقف سود) را جبران کنند بلکه می‌توانند در پایان سال پس از کسر مالیات و هزینه‌ها به سود خالص قابل توجهی دست یابند. 

بنابراین بهمنی کاملا حق دارد که با لبخندی بر لب و چهره ای آرام از خبرهای خوش بانکی بگوید چرا که بانک‌ها با این گونه اقدامات سودآوری گذشته خود را باز می‌یابند. 

چرایی رشد سپرده‌ها
در یکسال گذشته شاید یکی از خبرهای خوشی که باز هم حرکت را در نظام بانکی جاری کرد رشد سپرده‌ها بود که پس از کاهش نرخ سود آنها از 19 به 17درصد آن هم بدون توجه به نرخ تورم بالای 25 درصد سیر نزولی به خود گرفته بود. 

بازخوانی مجدد گزارش بهمنی، رییس کل بانک مرکزی در گردهمایی دیروز در بردارنده چرایی رشد سپرده‌های بانکی است. او در بخشی از گزارش خود گفت: «از دید مردم بهترین بازار برای سرمایه‌گذاری و پس انداز منابع در سال‌های اخیر، شبکه بانکی و بازار سرمایه بوده است». 

سخن بهمنی از دید کارشناسان اقتصادی کاملا صحیح است. رکود که منجر به ایستایی بخش مسکن و تعطیلی واحدهای تولیدی شده است چاره‌ای برای فعالان اقتصادی نمی‌گذارد که وجوه بلاتکلیف خود را در شبکه بانکی سپرده‌گذاری کنند زیرا اگرچه سود قابل توجهی ندارد اما بدون ریسک است. 

نقدینگی مازاد و مخرب
اما عدم جذابیت نرخ سود بانکی برخی را بر آن داشته تا منابع مالی خود را در جاهای دیگری به غیر از بانک‌ها سرمایه‌گذاری کنند هر چند برای مدت کوتاهی. 

شاهین شایان آرانی در گفت‌وگو با ایلنا از نقدینگی مازادی می‌گوید که سرگردان است و شبکه بانکی نیز نتوانسته آنها را جذب کند. 

او می‌گوید: «در حال حاضر نقدينگي زيادي در كشور وجود دارد. به ويژه پس از محدوديت‌هاي تحميلي بين‌المللي ايجاد شده براي ايران، منابع مالی زیادی از خارج به داخل بازگشته است. نقدينگي زياد، چندان خوب نيست به ويژه زماني كه نداني چگونه آن را خرج كني». 

فضاي اقتصاد فعلي نيز به گونه‌اي است كه افراد چندان راغب به سرمايه‌گذاري بلندمدت نيستند زيرا دورنماي فضاي اقتصادي مثبت نيست و افراد به دنبال اين هستند كه وجوه‌شان به مدت طولاني در جايي پارك نشود و همچنين قابليت نقدشوندگي بالايي نيز داشته باشد. بهترين گزينه در این زمینه بورس است. 

يادتان هست كه شاخص بورس در پنج يا شش ماه گذشته به شدت افزايش يافت و همگان معتقد بودند كه اين حباب است. واقعا هم همين گونه بود. زيرا اتفاق ويژه‌اي در اقتصاد ما نيفتاده بود كه ناگهان شاخص بورس تا اين ميزان بالا رود. شاخص بورس درجه‌سنج اقتصاد است و بايد معرف يك واقعيت عيني در اقتصاد باشد. 

تمام شواهد نشان از اين داشت كه شاخص به جاي صعود بايد سقوط مي‌كرد اما با اين حال عدد شاخص افزايش يافت. دليل اين افزايش به ميزان زيادي به نقدينگي مازاد در كشور بازمي‌گشت كه در بورس ريزش كرد. افرادي كه وجوه خود را در بورس سرمايه‌گذاري كرده بودند هدفشان براي دراز مدت نبود. 

اينها همان موج سوارها بودند كه براي مدت زمان كوتاهي سهام مي‌خريدند و سپس مي‌فروختند. اين پديده، خوب نيست. در تمام بورس‌ها تلاش مي‌كنند اين پديده را به حداقل برسانند اما به طور كامل مانع آن نمي‌شوند زيرا اين عامل تا حدودي بازار را گرم نگه مي‌دارد اما اگر ميزان آن زياد شود بسيار خطرناك است و نوسانات بازار را افزايش مي‌دهد. 

پس از بورس نقدينگي مازاد در بازار سكه ريزش كرد و مشاهده كرديد كه چگونه قيمت سكه در چند ماه گذشته افزايش يافت. بازار سكه نيز مانند بازار ارز تحت نظارت و كنترل بانك مركزي است. اين بانك با حراج روزانه سكه بازار را كنترل و قيمت سكه را همسو با بازارهاي جهاني كرد زيرا نمي‌تواند قيمت سكه را بي‌توجه به مكانيزهاي بين‌المللي كاهش دهد. اين مسئله موجب رانت مي‌شود و خروج طلا از كشور را به صرفه مي‌كند. 

نقدینگی مازاد پس از متلاطم کردن بازار طلا از بازار ارز سر درآورد. اگر چه دلیل اصلی آن شیطنت بانک‌های اماراتی بود اما ادامه دار شدن تلاطم‌های بازار ارز به دلیل نقدینگی سرگردان در دست افراد بود که به گفته شایانی به بازار ارز راه یافت تا سودی بیش از سود بانک‌ها و در کوتاه مدت نصیب صاحبان آن کند. 

اگر چه ناگفته‌ها در خصوص خبرهای ناخوشایند در حوزه بانک زیاد است و آن گونه که بهمنی می‌گوید همه خبرهای بانکی خوشایند نیستند اما همین که به میزان زیادی از نقدینگی مازاد در جامعه بی هیچ تلاشی از سوی بانک‌ها راهی شبکه بانکی شده است خبری خوش می‌تواند باشد چرا که از شکل‌گیری تلاطم‌های بیشتر و شاید طولانی‌تر در اقتصاد کشور جلوگیری کرده است.
 


دبير كل جامعه زينب(س) معتقد است تغييرات ايجاد شده در مواد جنجال برانگيز لايحه حمايت از خانواده مناسب است و تنها مساله‌اي كه بايد به آن توجه شود بحث مربوط به ضمانت اجراي ماده 23 است كه براي آن هم تصميم‌گيري شده و قرار است در قانون مجازات اسلامي براي مردي كه بدون دليل موجه همسر دوم اختيار مي‌كند مجازات حبس 6 تا يك سال در نظر گرفته شود.

مريم بهروزي در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا گفت: «خوشبختانه پيشنهاداتي كه از جانب احزاب و گروه‌هاي زنان اصولگرا، ائتلاف اسلامي زنان و گروه‌هاي فرهنگي، حقوقي و اجتماعي زنان در رابطه با لايحه حمايت از خانواده به كميسيون حقوقي و قضايي ارجاع شده بود تا حد زيادي مورد توجه نمايندگان اين كميسيون قرار گرفت و اعمال شد و از اين جهت ما از اعضاي كميسيون حقوقي و قضايي مجلس شوراي اسلامي تشكر مي‌كنيم.»

او ادامه داد: «مادة 22 لايحه حمايت از خانواده كه به صورت مناسبي تغيير كرد و ثبت ازدواج موقت را در صورت باردار شدن زوجين توافق طرفين و يا شرط ضمن عقد الزامي كرد.»

دبير كل جامعه زينب (س) تصريح كرد: «مادة 24 لايحه حمايت از خانواده نيز به طور كامل حذف شد و در مادة 23 نيز تغييراتي ايجاد شد كه به نفع زنان است.»

او ادامه داد: «آنچه ما با آن مخالف بوديم ماده 23 بود كه دولت به لايحه حمايت از خانواده اضافه كرده بود يعني هماني كه معتقد بود مرد در صورت تمكن مالي و تعهد اجراي عدالت بتواند بدون رضايت همسر قبلي و با اجازه دادگاه ازدواج مجدد داشته باشد. اما آنچه در حال حاضر به عنوان ماده 23 مطرح است براي ما قابل قبول است و آنگاه ترويج تعدد زوجات نمي‌دانيم. بلكه آنگاه سيستمي براي ساماندهي خانواده به حساب مي‌آوريم.»

بهروزي توضيح داد: «براساس ماده 23 لايحه حمايت از خانواده در صورتي كه زن بيماري داشته باشد قادر به انجام وظايف زناشويي نباشد يا زندگي را ترك كند و يا شرايط ديگري كه عملاً در آن مرد بدون همسر مي‌ماند اجازه ازدواج مجدد با اجازه دادگاه به مرد داده مي‌شود و اين اصلاً ترويج تعدد زوجات نيست بلكه رفع آسيب‌هاي وارد شده به خانواده است.»

او ادامه داد: «شكل كنوني ماده 23 لايحه حمايت از خانواده از ماده 16 لايحه حمايت از خانواده سال 53 نيز كامل‌تر و جامع‌تر است و از چگونگي ماده 23 راضي هستيم.»

دبيركل جامعه زينب (س) گفت: «تنها مسئله‌اي كه در حال حاضر در رابطه با لايحه حمايت از خانواده وجود دارد اين است كه ظاهراً ضمانت اجرايي براي مجازات مردي كه بدون اين شروط ازدواج مجدد داشته باشد در نظر گرفته نشده اما با پيشنهادي كه به كميسيون حقوقي و قضايي ارائه شد قرار است مردي كه از قانون تمرد كند و بدون هيچ دليل موجهي ازدواج مجدد داشته باشد به 6 ماه تا 1 سال زندان محكوم شود.»

او ادامه داد: «اين پيشنهادي بوده كه من به كميسيون حقوقي و قضايي ارائه كردم و قرار است در قانون مجازات اسلامي اين بند آورده شود.»


 


معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اعلام خبر اعمال ضرایب قیمتی متناسب با کیفیت در بسته قیمتی آب هدفمندسازی یارانه ها گفت: «ضرایب قیمتی آب برای هر منطقه از کشور متفاوت خواهد بود.»

محمدرضا عطارزاده در گفتگو با مهر گفت: «بسته آب در قانون هدفمند کردن یارانه ها بر قیمت متمرکز شده که البته کنار آن، موارد دیگری نیز پیش بینی شده است. در این میان، قرار بر این است که ضرایب قیمتی برای هر منطقه از کشور بسته به کیفیت آب آن منطقه، اعمال شود.»

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا افزود: «هم اکنون کارگروه طرح تحول اقتصادی با مشارکت وزارت نیرو، در حال تعیین این ضرایب در بسته قیمتی آب قانون هدفمند کردن یارانه ها است.»

وی تصریح کرد: «این ضرایب به گونه ای تعیین خواهند شد که نوع و کیفیت تامین آب در آن دخیل باشد، چراکه آب در مناطق مختلف، کیفیتهای مختلفی دارد و نمی توان همان قیمتی را برای آب در مناطقی اعمال کرد که کیفیت آنها اندکی کمتر از کیفیت آب برخی شهرها است.»

به گفته عطارزاده، البته متوسط قیمت تمام شده آب در کشور تعیین خواهد شد و براساس آن، تغییراتی صورت می گیرد؛ اما قانون به وزارت نیرو اجازه داده است که در نقاطی که کیفیت آب بالا یا پایین تر است، ضرایبی را بر روی قیمت اعمال کند.


 


يك فعال سياسي اصلاح طلب در مورد امكان اتحاد استراتژيك ميان اصلاح طلبان و اصولگرايان منتقد دولت با استقبال از اين اتفاق نهايتا آن را اتحادي پايدار نمي‌داند و معتقد است اصلاح طلبان بايد منتظر باشند تا تذكرات آنها در مورد اوضاع موجود تعبير شود .


به گزارش ایلنا، مصطفي درايتي، درباره احتمال اتحاد استراتژيك اصولگرايان منتقد و اصلاح‌طلبان درون حاكميت، اظهار داشت: اگر اين دو گروه هدف مشتركي براي خود تعريف كرده باشند كه بتواند فضاي كشور را از فضاي ايجاد شده بعد از انتخابات جدا كنند، اين اتفاق مي‌تواند به فضاي سياسي‌كشور كمك كند.


اين فعال سياسي اصلاح‌طلب اضافه كرد: جريان اصولگرا بايد براي خودش تعيين تكليف كند و مرزكشي ميان طيف‌هاي مختلف خود را مشخص كند.


مشاور دولت اصلاحات با بيان اينكه نهايتاً چنين اتحادي را پايدار نمي‌داند، تصريح كرد: زماني‌كه جريان‌هاي اصولگرايي اين امكان را داشتند كه در برابر اصولگرايان تندرو موضع‌گيري كنند بنا به مصلحت‌هايي سكوت كردند، اما اكنون كه جريان تندرو اصولگرا اصلاح‌طلبان را به حاشيه فرستاده و در حال به حاشيه راندن برخي از جريان‌هاي اصولگرا نيز هست اين اقدامات كمي دير به نظر مي‌رسد.


درايتي ادامه داد: موضع‌گيري‌هاي اصولگرايان تندرو باعث ايجاد مرافعات فراواني در ميان طيف‌هاي اصولگرا شده است.


وي درباره مواضع اصلاح طلبان تاكيد كرد: براي اصلاح‌طلبان هم مهم است كه پس از آسيب‌شناسي جريان‌هاي داخلي خود منتظر باشند تا همه متوجه شوند حذف اصلاح‌طلبان از جريان قدرت چه تبعاتي مي‌تواند براي گروه‌هاي سياسي حتي اصولگرايان داشته باشد.


 


قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء(ص) موفق به كسب لوح تقدير و تنديس برترين پيمانكار در ششمين نمايشگاه بين‌المللي صنعت آب و تأسيسات آب و فاضلاب ايران شد.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي سپاه، در ششمين نمايشگاه بين‌المللي صنعت آب و تأسيسات آب و فاضلاب ايران كه در محل دائمي نمايشگاه‌هاي تهران برگزار شد، لوح تقدير و تنديس برترين پيمانكار از سوي مجيد نامجو وزير نيرو به قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء(ص) اهدا شد.

همچنين وزير نيرو با حضور در غرفه اين قرارگاه در نمايشگاه بين‌المللي صنعت آب و تأسيسات آب و فاضلاب ايران، پيشرفت كارهاي اجرايي و پروژه‌‌هاي عمراني قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء(ص) را مورد بازديد قرار داد.

ششمين نمايشگاه بين المللي صنعت آب و تاسيسات آب و فاضلاب ايران از پنجم تا هشتم آبان‌ماه در محل دائمي نمايشگاه بين المللي تهران برگزار شد و قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء(ص) با حضور در اين نمايشگاه دستاوردها و توانمندي‌هاي خود را در زمينه‌هاي عمراني در معرض بازديد دست اندركاران و متخصصان اين صنعت قرار داد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته