-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مهر ۹, جمعه

Latest news from Jaras for 10/01/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



تقاضای تعلیق فوری قاضی صلواتی از مسئولیت قضایی

جـــرس: در واکنش به صدور نوزده سال و نیم زندان برای حسین درخشان، وبلاگ نویس و کنشگر محیط مجازی، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز اعلام کرد که محکومیت و حکم ۱۹٫۵ سال زندان برای وبلاگ نویس ایرانی-کانادایی حسین درخشان شامل روابط دانشگاهی وی بوده است و می باید توسط دادگاه تجدید نظر نقض شود.


درخشان بلاگر و نویسنده ای حامی دولت بود که دو سال پیش، هنگام بازگشت از کانادا، بدلیل سفری که سالها قبل به اسراییل داشت و همچنین فعالیت های دیگرش در محیط مجازی، ماهها در زندان به سر برد، تا اینکه اخیرا محاکمه و به ۱۹٫۵ سال زندان محکوم شد.


کمپین همچنین خواستار تعلیق فوری قاضی این پرونده ابوالقاسم صلواتی که حکم حسین درخشان را صادر کرده، به دلیل خروج از رویه های قضایی در این مورد و در موارد متعدد دیگرشد. یک منبع آگاه به کمپین گفت که وکیل مدافع درخشان دسترسی کامل به پروندهء او نداشته و قادر به بررسی کامل آن نبوده است.


هادی قائمی، سخنگوی کمپین اظهار داشت: "چنین محکومیت ها و احکام مشابه باعث مضحکهء دستگاه قضایی ایران در جهان شده است."


وی گفت: "ما از قوهء قضاییهء ایران درخواست می کنیم تا به این رویه غیر عادلانه پایان دهد و قاضی صلواتی را که باعث بی عدالتی های متعدد مشابهی شده است را از مسئولیت قضایی خویش تعلیق نماید."


منابع نزدیک به خانوادهء درخشان به کمپین گفتند که بخشی از شواهد مورد استناد برای اتهامات حسین درخشان یک معرفی نامهء دانشگاهی از گری سیک، یک استاد دانشگاه کلمبیا است که مقامات اطلاعاتی ایران ادعا می کنند نمایانگر روابط وی با یک دولت متخاصم است. مطالب وبلاگ درخشان که در خارج از ایران نوشته میشد ادلهء دیگری برای حکم بسیار شدید وی می باشد.


در طول بازجویی، از درخشان در خصوص عضویتش در یک لیست الکترونیکی که توسط آقای سیک اداره می شود بازجویی شده است. لیست الکترونیکی فوق الذکر بیش از ۱۵۰۰ عضو در سراسر جهان از میان دانشگاهیان، دیپلمات ها، و متخصصین دارد و محل تبادل اندیشه بین متخصصین امور خاور میانه محسوب می شود.


هادی قائمی گفت: "تصوراینکه نوشتن توصیه نامهء دانشگاهی که یک اقدام بسیار معمول وپیش پاافتاده از سوی دانشگاهیان برای متفاضایان ورود به دانشگاه هست برای فردی اتهام باشد یک فاجعه برای دستگاه قضایی به شمار می رودکه از فرط آلودگی به سیاست برای قربانی کردن افراد به احکامی متوسل می شوند که هیچ قاضی شریفی پای آن را امضا نمی کند."


منبع یاد شده به کمپین گفت که پس از دستگیری حسین درخشان وی برای ارائه اعترافات اجباری جلوی دوربین های تلویزیونی برای تخریب افراد وجریان های سیاسی تحت فشار قرارگرفته است. همچنین به درخشان گفته شده بود که اگر همکاری نکند، پدر و مادرش دستگیر خواهند شد.


کمپین همچنین مطلع شده است که خانواده حسین درخشان به شدت تحت فشار هستند تا مبادا با رسانه های مستقل و سازمان های حقوق بشری صحبت کنند. به گفته یک منبع مطلع تلفن های منزل و حتی ارتباطات اینترنتی افراد منزل وی نیز کنترل می شوند.


افرادی که برای نشان دادن همدردی و حمایت خویش از حسین درخشان به ملاقات خانوادهء وی رفته اند از مقامات سپاه پیامک های تهدید آمیزی دریافت کرده اند.


هراس دستگاه قضایی از برگزاری دادگاه عمومی برای حسین درخشان و حضور هیات منصفه برای وی و اعلام حکم از طریق وب سایت های غیررسمی به جای اطلاع دادن به خانواده ووکیل وی نیز بخش دیگری از ابعادسیاسی بودن حکم درخشان را نشان می دهد. منابع متعددی به کمپین گفتند که پروندهء درخشان در دست سازمان اطلاعات سپاه پاسداران است. حسین درخشان دایما به اتهاماتی که نسبت به او طرح شده است در دادگاه اعتراض کرده است.


کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران پیشتر نام قاضی صلواتی را در زمره مردان خشونت ، مجریان وآمران خشونت های بعد از انتخابات آورده است. در طول محاکمات نمایشی پس از انتخابات در ایران، قاضی صلواتی یکی از سه قاضی مسئول پرونده های دستگیر شدگان بود. وی بیش از صد زندانی سیاسی، فعال حقوق بشری، و تظاهرکنندگان صلح طلب را به حبس های طولانی مدت و صدور حد اقل نه حکم اعدام محکوم کرده است و به عنوان “قاضی مرگ” ملقب شده است.
حسین درخشان در تاریخ ۱۰ آبان ۱۳۸۷ در منزل خود دستگیر شد. یک منبع نزدیک به خانوادهء درخشان به کمپین گفت که وی در حدود ده ماه را در سلول انفرادی، در انزوای کامل از جهان خارج گذراند و در طول این مدت برای اعترافات دروغین در خصوص ارتباط با سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) و سازمانهای اطلاعاتی اسراییل تحت فشار و ضرب و جرح بوده است . در سال ۱۳۸۸ یکی از اقوام حسین درخشان به کمپین گفت که وی بعضی از اعترافات اجباری اش را در حضور قاضی دادگاه و وکیل مدافعش پس گرفته است اما مقامات بدون اینکه کوچکترین اطلاعی از وضعیت وی و اتهاماتش به خانوادهء وی بدهند، ظرف دوسال گذشته از آزاد کردن وی خودداری نموده اند. ظرف سال اول حبس حسین درخشان، خانوادهء او فقط توانستند دوبار به ملاقات وی بروند. هفتهء گذشته شایعهء تقاضای اعدام برای وی از طرف دادستان تهران منتشر شد. اتهامات حسین درخشان “تبلیغ علیه نظام،” “همکاری با کشورهای متخاصم،” و “راه اندازی تارنماهای مستهجن” می باشد. به اعضای خانوادهء درخشان اجازهء شرکت در جلسات محاکمهء وی داده نشد.


کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، خواستار رسیدگی منصفانهء پروندهء حسین درخشان توسط یک دادگاه تجدید نظراست، دادگاهی که در آن حسین درخشان بتواند امکان دفاع از خود در برابر اتهامات بشدت سیاسی روبروی خویش را داشته باشد.کمپین همچنین خواستار تعلیق فوری قاضی صلواتی از کلیهء مسئولیت های قضایی اش و تحقیق و تفحص نسبت به عملکردش در کلیهء محاکماتی است که تا کنون در شعبهء ۱۵ صورت گرفته است.



 


جـــرس: منابع خبری روز پنجشنبه هشتم مهرماه گزارش دادند که امیر شیبانی، از فعالان سیاسی- مدنی مشهد، بدلایل نامعلومی بازداشت شده است.


به گزارش منابع خبری جرس، ارگان بازداشت کننده این فعال سیاسی هنوز مشخص نشده است، اما وی هم اکنون در زندان وکیل آباد مشهد به سر می برد.


این منبع خبری، از وضعیت جسمی و روحی امیر شیبانی در بازداشتگاه، اعلام بیخبری و نگرانی کرده است.


 


حمایت کمپین از تحریم ناقضین حقوق انسانی

جـــرس: در واکنش به اقدام دولت ایالات متحده آمریکا در تحریم بیسابقه هشت تن از مقامات جمهوری اسلامی بعنوان "ناقضان حقوق بشر"، شیرین عبادی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، آنرا "نقطه عطفی در تاریخ حقوق بشر در جهان" ذکرکرد و همزمان کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران تمامی کشورهای جهان را ترغيب به تحريم مقامات جمهوری اسلامی که مسئول نقض فاحش حقوق بشر می باشند کرد.


رییس جمهور ایالات متحده، طی دستوری که روز چهارشنبه هفتم مهر (٢۹ سپتامبر) صادر کرد، تحریم هایی را در مورد برخی مقامات جمهوری اسلامی - که آنها را در نقض حقوق بشر مسئول دانسته بود- اتخاذ نمود. این هشت تن به دلیل مسئولیت هایی که در جریان خشونت های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته داشته اند، در لیست ناقضان حقوق بشر و تحریم ها قرار گرفته اند.
این افراد شامل محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران، صادق محصولی وزیر کشور وقت، غلامحسین محسنی اژه ای وزیر وقت اطلاعات، سعید مرتضوی دادستان وقت تهران، حیدرمصلحی وزیر اطلاعات کنونی، مصطفی نجار وزیر کنونی کشور، احمدرضا رادان معاونت فرماندهی کل نیروی انتظامی، حسین طائب فرمانده وقت بسیج و رییس کنونی سازمان اطلاعات سپاه می شوند.


نقطه عطفی در جهان
به گزارش دویچه وله، شیرین عبادی در پاسخ به اینکه "تا به‌حال تمام تحریم‌ها متوجه مسأله‌ی اتمی بوده و این اولین بار است که یک تحریم سیاسی علیه ایران به جریان می‌افتد. آیا این را می‌شود یک نقطه عطف به‌حساب آورد؟"، گفته است "این را می‌شود یک نقطه عطف در تاریخ حقوق بشر در جهان دانست. این مسأله بین‌المللی است و همه‌ کشورها باید نسبت به آن حساس باشند. بله، نقطه‌ی عطف است. نه فقط برای ایران، بلکه در تاریخ حقوق بشر."


سمبلیک است اما...
شیرین عبادی با بیان اینکه این اقدام "عملاً جنبه‌ سمبولیک دارد"، خاطرنشان کرد "ولیکن امیدواریم که سایر کشورها تأسی کنند و مخصوصاً کشورهای اروپایی و کانادا هم به این تحریم بپیوندند تا افرادی که خودشان را بالاتر از قانون می‌دانند و هیچ قانونی به این‌ها کارگر نیستند، متوجه شوند که دنیا به ایران ختم نمی‌شود و تاریخ هم منحصر به امروز نیست. جهان باید برای ناقضان حقوق بشر، چه در ایران چه در هرجای دنیا، تنگ شود."



در مورد آقای خامنه ای و احمدی نژاد...
شیرین عبادی در پاسخ به اینکه "مقام‌های آمریکایی معتقدند که ناقضان حقوق بشر در ایران فقط به این هشت نفر محدود نمی‌شوند و مشخصاً انگشت گذاشته‌اند روی شخص آقای خامنه‌ای و محمود احمدی‌نژاد . آیا تحریم این دو نفر به لحاظ حقوقی امکان‌پذیراست؟"، گفت:
"در سیستم حقوق بشر، دادگاه بین‌المللی یعنی آی سی سی تشکیل شده، که مقرش در لاهه است و می‌تواند علاوه بر اعمال دولت‌ها، افراد حقیقی را هم مورد محاکمه قرار دهد. چنانچه ما شاهد محاکمه‌ی رئیس جمهوری فعلی سودان هستیم. برای این که محاکمه‌ای صورت گیرد، دو حالت باید پیش آید: یا کشوری عضو آی سی سی شده باشد که دولت ایران هنوز عضو نشده است، زیرا می‌داند که در آن صورت باید خیلی‌ها را جلوی دادگاه بفرستد. و حالت دوم حالتی است که شورای امنیت رأی می‌دهد که پرونده‌ی کشوری در آی سی سی مطرح شود، مثل حالتی که برای سودان پیش آمده است. در چنین حالتی هر شخصی را در هر مقام و در هر کشوری که باشد، می‌توان پای میز محاکمه کشید... و البته در مورد ایران، مجموعه عوامل و رفتارهای مختلفی نیز، می‌تواند اگر موازنات سیاسی به‌هم خورد، پرونده‌ جمهوری اسلامی را به آی‌سی سی ارسال کند."


جهان وارد عمل شود
همزمان کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، ضمن استقبال از این اقدام آمریکا، با بیان اینکه "جهانیان با شناسايی جهانی اين افراد و نقش آنان در بحران عميق حقوق بشر در ايران، اموال مالی آنان را مسدود و از سفرشان به کشورها جلوگيری کنند"، از کانادا، اتحاديه اروپا، امارات متحده عربی، مالزی و تايلند (کشورهايی که احتمال وجود دارايی اين مقامات ايرانی در آنجا مي باشد) مصرانه خواست که در اين زمينه فورا اقدام کنند.


کمپين از اعلام اولين ليست سياه ناقضين حقوق بشر روز گذشته از سوی دولت آمريکا استقبال مي کند. در اين ليست هشت مقام ايرانی شامل انسداد اموال و دارايی و ممنوعيت سفر به اين کشور شدند. اين ليست سياه هر شش ماه تکميل خواهد شد و اسامی ديگر ناقضين حقوق بشر به آن اضافه خواهد شد.


سخنگوی کمپين، هادی قائمی در اين زمينه گفت: "اعضا جامعه جهانی بايد بدين وسيله کسانی را که در سرکوب و نقض حقوق مردم ايران نقش دارند هدف قرار دهد. اين پيامی صريح به مقامات جمهوری اسلامی است که اگر درون کشور از مصونيت نامحدود در قبال جنايات خود برخوردارند اما در سطح بين المللی جنايات آنان شناسايی شده است و افرادی منفور به شمار می روند."


اسامی پیشنهادی برای تحریم های جهانی
گفتنی است خرداد امسال، کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران با انتشار گزارش "مردان خشونت: مجريان و مروجان سرکوب بعد از انتخابات" پانزده نفر از مقامات جمهوری اسلامی را با جزييات نقش آنان نام برده و خواستار تحريم های مالی و ممنوعيت سفر آنان شده بود.


کمپين همچنين خواستار قرار گرفتن مقامات زير درليست سياه در سطح بين المللی شده است:
اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده کل نیروی انتظامی
ابوالقاسم صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادکاه انقلاب تهران
سيد حسن فيروزآبادی، رييس ستاد کل نيروهای مسلح
محمد مقيسه، قاضی شعبه ۲۸ دادکاه انقلاب تهران
احمد جنتی، دبير شورای نگهبان
محمد تقی مصباح يزدی، عضو مجلس خبرگان
یدالله جوانی، رييس اداره سياسی سپاه پاسداران
روح الله حسينيان، نماينده مجلس
علی سعيدی، نماينده رهبر درسپاه پاسداران
حسين شريعتمداری، مديرمسوول روزنامه کيهان
عزت الله ضرغامی، رييس صدا و سيما
محمد رضا نقدی، فرمانده بسيج


از سوی دیگر به گزارش واحد مرکزی خبر صدا و سیمای ایران، مدیرکل آمریکای شمالی وزارت امور خارجه به سفیر سوئیس گفته است: "اقدام دولت آمریکا دخالت آشکار در امور داخلی ایران و نقض صریح بند اول بیانیه الجزایر است."



 


جـــرس: در راستای تحریم های فراگیر ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی، این کشور شرکت نفتی «نفتیران» را که در سوئیس مستقر و از موسسات اقماری شرکت نفت ایران است، تحریم کرده و چهار شرکت اروپایی را به دلیل توقف سرمایه گذاری در ایران، از مجازات معاف کرده است.


این کشور همزمان اعلام کرد چهار شرکت بزرگ نفتی توتال، شل، استات اویل و انی قول داده‌اند که فعالیت و سرمایه‌گذاری‌‌های خود در ایران را پایان بخشند.


این درحالیست که شرکت نفتی اینپکس ژاپن نیز- که بخشی از سهام آن دولتی است- امروزاعلام کرد که جهت جلوگیری از قرار گرفتن در فهرست تحریم های ایالات متحده، از پروژه توسعه میدان نفتی آزادگان در خوزستان کناره گیری خواهد کرد.


به گزارش رویترز، جیمز استاینبرگ، یکی از معاونان وزیر خارجه آمریکا، پنجشنبه هشتم مهرماه ( سپتامبر)٣۰ با اعلام این خبر، از همکاری شرکت های نفتی اروپا علیه صنایع انرژی ایران ابراز خرسندی کرد و گفت "این اقدامات، هزینه عدم همکاری جمهوری اسلامی با جامعه جهانی را بالا می برد."
وی خاطرنشان کرد "شرکت نفتیران صدها میلیون دلار هزینه پروژه های توسعه صنایع نفتی ایران را تامین می کند."


در ادامه گزارش رویترز آمده است استاینبرگ گفت که آمریکا چهار شرکت اروپایی را به دلیل تعهد آنها به توقف سرمایه گذاری در ایران، از مجازات معاف کرده است. این شرکت ها عبارتند از: شرکت فرانسوی توتال، شرکت نروژی استات اویل، شرکت ایتالیایی انی و شرکت هلندی-بریتانیایی رویال داچ شل.


در عین حال دولت آمریکا خاطرنشان کرد که فشار بر شرکت نفتیران که فعالیتی در آمریکا ندارد، ممکن است تبعات سریعی به همراه نداشته باشد، اما افزود این تحریم ها مانع از همکاری کمپانی های خارجی با این شرکت خواهد شد.


این مقام آمریکایی در عین حال افزود "چهار شرکت اروپایی یاد شده اگر به تعهد خود عمل کنند و در ایران فعالیت نکنند، تحت تحریم های آمریکا قرار نخواهند گرفت.


قوانین آمریکا در مورد تحریم یکجانبه ایران مشخصا سرمایه گذاری شهروندان و شرکت های آمریکایی در بخش انرژی ایران را ممنوع و برای چنین اقداماتی مجازات هایی را تعیین کرده است؛ شرکت های خارجی نیز در صورت نادیده گرفتن این قانون، با محدودیت هایی در دسترسی به بازارها و امکانات مالی ایالات متحده روبرو می شوند.
با ادامه خروج شرکت های خارجی، دولت ایران اخیرا اعلام کرد که طرح های اکتشاف و بهره برداری از منابع نفت و گاز را در اختیار شرکت های داخلی (احتمالا سپاه) قرار می دهد، اما مشخص نیست که آیا این شرکت ها توانایی مالی و فنی اجرای موفقیت آمیز چنین طرح هایی را داشته باشند.


برخی گزارش ها حاکی از آن است که تعدادی از شرکت های مورد نظر دولت ایران برای جایگزینی شرکت های خارجی، در واقع به نهادهای نظامی و امنیتی مرتبط با دولت تعلق دارند و یا صرفا به منظور بر عهده گرفتن این طرح ها و برخورداری از منابع مالی مورد نظر، توسط این نهادها تاسیس شده اند.


روز سه‌شنبه این هفته، دو سناتور آمریکایی از وزیر خارجه ایالات متحده ‌خواسته بودند ترتیبی دهد که شرکت‌های چینی و ترکیه‌ای که گفته می‌شود فرآورده‌های نفتی در اختیار ایران می‌گذراند، به مجازات برسند.


این اقدامات تنبیهی در حالی صورت می‌گیرد که یک روز پیش از این، باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده، هشت نفر از مقام‌های کنونی و گذشته ایرانی را به دلیل "نقض حقوق بشر" در رویدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته مورد تحریم قرار داد.

این افراد شامل محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران، صادق محصولی وزیر کشور وقت، غلامحسین محسنی اژه ای وزیر وقت اطلاعات، سعید مرتضوی دادستان وقت تهران، حیدرمصلحی وزیر اطلاعات کنونی، مصطفی نجار وزیر کنونی کشور، احمدرضا رادان معاونت فرماندهی کل نیروی انتظامی، حسین طائب فرمانده وقت بسیج و رییس کنونی سازمان اطلاعات سپاه می شدند.


به گفته هیلاری کلینتون این برای نخستین بار است که ایالات متحده برای "نقض حقوق بشر" مقام‌های ایران را مورد تحریم قرار می‌دهد.


ایالات متحده، که توقف برنامه اتمی ایران را در دستور کار خود قرار داده است، به همراه اتحادیه اروپا، کانادا، استرالیا و چند کشور دیگر افزون بر تحریم‌های شورای امنیت، تحریم‌های یکجانبه‌ای را علیه ایران وضع کرده‌اند که از جمله سرمایه‌گذاری در بخش انرژی ایران را هدف قرار داده است.


آمریکا و متحدانش، مقامات جمهوری اسلامی را به داشتن برنامه مخفیانه سلاح اتمی متهم کرده اند و تحریم های شدیدی را نیز، فراتر از قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل به اجرا گذاشته اند.
این درحالیست که مقامات ایران این اتهام ها را رد کرده و می گویند که تحریم های جهانی تاثیری در روند برنامه "صلح آمیز" هسته ای اش نخواهد داشت.


 


واکنش سازمان مجاهدین انقلاب به سخنان محسنی اژه ای
جرس:در واکنش به اظهارات اخیر سخنگوی قوه قضاییه مبنی بر اتخاذ تصمیم دادگاه نسبت به انحلال سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران و جبهه مشارکت ایران اسلامی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران با صدور اطلاعیه ای ضمن غیرحقوقی دانستن این اظهارات، بر ادامه فعالیت قانونی خود تأکید کرد.

 

سازمان مجاهدین انقلاب در بیانیه خود آورد ه است: اظهارات اخیر سخنگوی قوه قضائیه که دارای ابهامات اساسی حقوقی و قانونی است، می تواند نشانگر نفوذ و تلاش باندهای غیرقانونی و آزادی ستیزی داشته باشد که از اساس مخالف اصل قانونی تحزب بوده و رویای استحاله نظام جمهوری اسلامی و ایجاد نظامی تک حزبی را می بینند. ما امیدواریم که مسئولین محترم دستگاه قضایی کشور، با تصحیح اظهارات اخیر که احتمالاً از سر عدم اطلاع کامل و براساس اطلاعات ناصحیح ارائه شده صورت گرفته است، ابهامات موجود را برطرف کنند و بیش از این اجازه ندهند تا حقوق مصرح قانونی افراد و نهادها پایمال شود.


در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است:  در هر صورت، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران که در طول دو دهه گذشته بر مبنای احترام به قانون و بهره بردن از حقوق قانونی خود به عنوان یک تشکل سیاسی رسمی و ثبت شده، با هدف دفاع از آرمان ها و ارزش های متعالی انقلاب اسلامی و طریق نورانی رهبر کبیر انقلاب، امام خمینی (س) و همچنین تحقق کامل نظام جمهوری اسلامی فعالیت نموده است، همچنان ادامه فعالیت را حق قانونی خود دانسته، امیدوار است صعه صدر و قدرت تحمل نظرات مخالف از جانب مسئولین کنونی کشور به گونه ای کاهش نیافته باشد که تصمیم گرفته باشند برای دفاع از منافع شخصی و گروهی، با فراهم ساختن اسباب شبهه قانونی ممنوعیت فعالیت سیاسی گروهی از وفادارترین یاران انقلاب و امام، چهره آزادی خواهانه انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن را مخدوش کنند.


متن کامل این اطلاعیه به نقل از سایت امروز به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

ملت شریف ایران!

دادستان کل کشور در نخستین نشست خبری خود در مقام سخنگوی دستگاه قضای کشور اعلام کرد که «در مورد حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نیز کمیسیون ماده ۱۰ احزاب پروانه فعالیت آنها را توقیف و از دادگاه درخواست انحلال این دو حزب را کرده بود که دادگاه نیز تصمیم به انحلال این دو حزب گرفته است و در حال حاضر این دو حزب حق فعالیت سیاسی دیگری ندارند.» وی در عین حال هیچ اشاره ای به جزئیات تشریفات قضایی این موضوع و چگونگی سیر دادرسی آن نکرد.
 

در این ارتباط می بایست به اطلاع شما ملت آگاه برساند که پس از تصمیم سیاسی کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب در فروردین ماه سال جاری که بدون ایجاد هیچگونه امکان دفاع و توضیح برای دو تشکل اصلاح طلب کشور، پروانه آنها را توقیف کرد و درخواست انحلال آنها را به دادستانی تهران ارجاع کرد، علی رغم آنکه دادستان تهران در خردادماه سال جاری خبر از ارجاع پرونده به یکی از شعب دادگاه انقلاب اسلامی تهران داده بود، تاکنون هیچگونه احضاریه ای از سوی شعبه مذکور برای این سازمان ارسال نشده و حتی هیچگونه اطلاعی از اینکه کدام شعبه مسئول رسیدگی به این پرونده شده است نیز در دست نیست.
 

حال این ابهام وجود دارد که کدام شعبه دادگاه انقلاب تهران و بر مبنای کدام قانون آئین دادرسی این چنین «تصمیم» گرفته است؟ اساساً حتی در جرائم عادی، آیا دادگاهی می تواند در بی اطلاعی مطلق متهم حاضر و آشکار، بدون انجام تحقیق از وی و اخذ توضیحاتش و همچنین ایجاد امکان حضور متهم یا نماینده حقوقی وی در جلسه دادگاه و ارائه دفاعیه، مخفیانه تشکیل جلسه داده و غیاباً اقدام به صدور حکم نموده باشد؟ خاصه اینکه در این مورد، علاوه بر لزوم رعایت تشریفات قانونی سایر محاکم عادی، به استناد قانون اساسی و قانون احزاب، دادگاه صالح برای رسیدگی، محکمه ای است که با حضور هیأت منصفه تشکیل شده باشد. آیا مسئولین قضایی کشور می توانند نتایج سهل انگاری ۳۰ ساله خود از اجرایی کردن این بخش از قانون اساسی و همچنین حکم ماده آخر قانون احزاب در زمینه تعریف جرم سیاسی را بر شهروندان و احزاب سیاسی کشور بار نمایند و به بهانه فقدان قانون، صراحت قانونی دیگر و حقی اساسی را نادیده گرفته و زیر پا بگذارند؟
 

همچنین به فرض بعید تشکیل قانونی دادگاه، طبق کدام قانون، بدون ابلاغ رأی دادگاه بدوی و به سر آمدن فرصت قانونی تجدیدنظرخواهی، بدواً امکان صدور رأی قطعی وجود دارد که براساس آن، سخنگوی محترم، اظهار می دارد که این دو حزب حق فعالیت سیاسی ندارند؟
همچنین سوال اساسی دیگری که در این زمینه وجود دارد آن است که چرا مسئولین اداری دستگاه قضا که در این زمینه فاقد صلاحیت قانونی هستند، اصرار دارند صرف نظر از سیر تشریفات عادی قضایی و آیین دادرسی، اقدام به اظهارنظر نمایند؟ آیا این اقدامات نمی تواند زمینه ساز اعمال فشار و قرار دادن دادگاه مربوط در برابر عمل انجام شده تلقی شود؟ آیا تصمیم گیرندگان اصلی در این زمینه عزم آن دارند تا با زیر پا گذاردن حتی پوسته و ظاهر قوانین کشور، دو تشکل باسابقه اصلاح طلب کشور را منحل نمایند در حالی که حتی امکان دفاع ظاهری و استفاده از شرایط تشریفات آئین دادرسی را برای آنان به رسمیت نشناسند؟
 

پیش از این نیز یک مرتبه در خردادماه سال جاری، در میان بهت و حیرت مطلعین حقوقی، دادستان محترم تهران بدون هیچگونه مبنای قانونی، صرفاً به استناد «رد درخواست وکلای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و جبهه مشارکت ایران اسلامی مبنی بر دستور موقت جلوگیری از اجرای تصمیم کمیسیون ماده ۱۰، از سوی یکی از شعب دادگاه عمومی حقوقی تهران»¬، ادامه¬ فعالیت این احزاب را دارای منع قانونی دانسته بود. این در حالی بود که علاوه بر بلاوجه بودن این استناد، این سازمان اساساً چنین درخواستی را نیز ارائه نکرده بود که مورد رد یا قبول واقع شود. در آن ماجرا تعجیل دادستان محترم تهران به اتخاذ موضعی غیرحقوقی، در موضوعی که اشرافی بر آن ندارد و احیاناً می تواند وجود اجبار و فشار سیاسی بر وی را به ذهن متبادر نماید، باعث چنین اشتباه عجیب و فاحشی شد که موجب گشت، تنها چند ساعت بعد، بخشی از اظهارات مذکور توسط دادستانی تصحیح شود. اینک نیز اظهارات اخیر سخنگوی قوه قضائیه که دارای ابهامات اساسی حقوقی و قانونی است، می تواند نشانگر نفوذ و تلاش باندهای غیرقانونی و آزادی ستیزی داشته باشد که از اساس مخالف اصل قانونی تحزب بوده و رویای استحاله نظام جمهوری اسلامی و ایجاد نظامی تک حزبی را می بینند. ما امیدواریم که مسئولین محترم دستگاه قضایی کشور، با تصحیح اظهارات اخیر که احتمالاً از سر عدم اطلاع کامل و براساس اطلاعات ناصحیح ارائه شده صورت گرفته است، ابهامات موجود را برطرف کنند و بیش از این اجازه ندهند تا حقوق مصرح قانونی افراد و نهادها پایمال شود.
 

در هر صورت، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران که در طول دو دهه گذشته بر مبنای احترام به قانون و بهره بردن از حقوق قانونی خود به عنوان یک تشکل سیاسی رسمی و ثبت شده، با هدف دفاع از آرمان ها و ارزش های متعالی انقلاب اسلامی و طریق نورانی رهبر کبیر انقلاب، امام خمینی (س) و همچنین تحقق کامل نظام جمهوری اسلامی فعالیت نموده است، همچنان ادامه فعالیت را حق قانونی خود دانسته، امیدوار است سعه صدر و قدرت تحمل نظرات مخالف از جانب مسئولین کنونی کشور به گونه ای کاهش نیافته باشد که تصمیم گرفته باشند برای دفاع از منافع شخصی و گروهی، با فراهم ساختن اسباب شبهه قانونی ممنوعیت فعالیت سیاسی گروهی از وفادارترین یاران انقلاب و امام، چهره آزادی خواهانه انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن را مخدوش کنند. بر مسند تصمیم گیری نشستگان امروز بدانند چنین تصمیمات و اقداماتی، به فرض رسیدن به موفقیت ظاهری نیز، گرهی از کار فرو بسته امروز آنان نخواهد گشود. برای رفع مشکلات کنونی کشور یگانه راهی که ما می شناسیم، بازگشت به قانون و توقف اعمال غیرقانونی، تلاش برای جبران اقدامات زیانبار گذشته، رعایت حقوق فردی و اجتماعی و جاری ساختن امور در مسیر اجرای بدون تنازل قانون اساسی است.
 

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران
 


 


جرس: در پی اعتراض پدر یک شهید به سخنان سردار جعفری در مراسم یادواره دفاع مقدس، محافضان فرمانده سپاه پاسدارن به این پدر شهید حمله کرده و با توهین و بی حرمتی وی را از سالن خارج نمودند.
 

به گزارش خبرنگار تحول سبز از کرج ، امروز درکرج  مراسم یادواره دفاع مقدس که با حضور صدها نفر از خانواده‌های شهدا و سرداران جنگ تحمیلی برگزار گردید.
 

بنا به این گزارش، سردار جعفری ، فرمانده سپاه پاسداران که در حال سخنرانی و دفاع از احمدی نژاد ، عمل‌کرد دولت و حمایت از رهبری بود و اینکه وضعیت کشور در بهترین شرایط است، در این هنگام پدر یکی از شهدای جنگ تحمیلی از میان جمعیت برخاسته و به نشانه اعتراض به سخنان وی خطاب به سردار جعفری میگوید : این اراجیف چیست که میگوئید ؟ شما ها پا روی خون شهدا گذاشته اید! جواب نامه همسر شهید باکری را بدهید اگر راست میگوئید ! شما ها اگر راست می گوئید اجازه دهید همین افراد نیز در همین جلسه از مشکلات خود و خواسته‌های خود صحبت کنند .
 

پس از صحبت‌های اعتراضی این پدر شهید و ملتهب شدن فضای این مراسم ، محافضان سردار جعفری به سوی این پدر شهید حمله کرده و ایشان را از مراسم بیرون نمودند.
 

 بعد از این حادثه و سخنان اعتراضی این پدر شهید ، وضعیت مراسم ملتهب شد و بر خلاف برنامه پیش‌بینی شده برای این مراسم ، به اتمام رسید.
 

همسر شهید باکری دو هفته پیش در نامه‌ای سرگشاده به فرمانده سپاه پاسداران، با یادآوری سابقه روابط او با شهید باکری و آشنایی و رفت و آمد دو خانواده، به سردار جعفری هشدار داد که رویه فعلی، خیانت در امانت و از دست دادن سرمایه‌های نظام است.

فاطمه امیرانی، در این نامه نوشته بود: شهیدان باکری خونشان را برای ایجاد تفکری دادند که پیامبرش رحمه للعالمین و هدف بعثتش اکمال اخلاقیات بود. سردار! آیا خیانت در امانت نیست که فرزند شهیدی را چند ساعت دستگیر کنند و به بدترین صورت توهین و فحاشی و شکنجه و در نهایت تهدید به….. کنند؟ همان که سران نظام همواره منکر انجام آن بوده اند! وقتی فرزند شهید به این مزخرفات تهدید شود، بر سر دیگر جوانان چه آمده است؟!

وی در بخش دیگری از این نامه، با انتقاد از سرکوب خشن اعتراضات مردمی پس از انتخابات، خاطرنشان کرده بود: از اولین ساعات پس از اعلام نتایج با روشی غیرمنطقی و غیرانسانی با مردم برخورد کردید. واقعا پاسخ سوال خانواده های باکری و همت در مورد ابهامات برگزاری انتخابات باید باتوم فرود آمده بر فرق مصطفی همت می بود یا شوکری که به نا حق بر گردن احسان باکری نشست؟ و یا باتومی که به کمر جراحی شده خانم همت در ۲۳ خرداد خورد؟


 


جرس: جانشین سازمان بسیج مستضعفین گفت: هرچند که در گوشه و کناری فتنه گران دست به فعالیت ها و صحبت های برای آشوب کردن اذهان مردم به راه می اندازند اما دیگر فایده ای ندارد چراکه مردم ما آگاه تر از این بحث ها بوده و تابع منویات رهبری خواهند ماند.

 

به گزارش «شبکه خبر دانشجو»، سردارعلی فضلی در مراسم تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس در بندرعباس، طی سخنانی پایمردی، صبر و مقاومت را از ویژگی های رزمندگان در طول هشت سال دفاع 
عنوان کرد.

جانشین سازمان بسیج مستضعفین در ادامه به تشریح عملیات مختلف هشت سال دفاع مقدس و جانفشانی رزمندگان و ایثارگران در هشت سال دفاع مقدس پرداخت و افزود: با در اختیار داشتن سندهای معتبر وقایع دفاع مقدس و انتشار آن، فرهنگ ایثار و شهادت دربین مردم  نهادینه می شود.

به گفته فضلی؛ امسال در هفته دفاع  به هر استان ماموریتی ویژه در نظر گرفته شد که  استان هرمزگان نیز توفیق بازسازی از عملیات ها و  پشتیبانی از جنگ را به خوبی به تصویر کشید اما این فعالیت ها برای نهادینه شدن فرهنگ ایثار و شهادت در بین عموم مردم و نسل آینده این کشور باید بهتر از این باشد. 

وی با بیان اینکه هرچند تمامی مسئولان اعم از استانداران، امامان جماعت، رزمندگان و بسیجیان در طول این هفته با انرژی تمام کار می کنند بازهم نواقصی هایی به چشم می خورد. 
 

جانشین سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: همه باید هوشیار و آگاه باشید تا دشمنان این ملت نتوانند شکافی را برای نابود کردن اتحاد و همدلی این ملت به وجود آورند. 

جانشین سازمان بسیج مستضعفین، حوادث و فتنه های انتخابات دهم را عمیق بیان کرد و افزود: با بی بصیرتی که دشمن از خود نشان داده بود و با فاجعه ای که از سوی عناصر موثر فتنه گر  شکل گرفت، نقش مردم و بسیجیان در خنثی سازی توطئه ها با لبیک گفتن به ندای رهبری بسیار ارزنده بود.


 


نکاتی پیرامون تناقضات اخبار و اظهارات مسئولین

جـــرس: اظهارنظرهای مختلف پیرامون بازداشت، فرار و خودکشی ضاربین غلامرضا سرابی، پزشکی که هفته گذشته مورد سوء قصد قرار گرفت، و همچنین دستپاچگی نیروهای امنیتی در سرپوش گذاشتن بر پرونده ترور وی، باعث شده است تا این موضوع زوایای تازه ای به خود بگیرد.


دكتر غلامرضا سرابی - متخصص قلب و عروق،  غروب چهارشنبه ٣١ شهریور ماه در مقابل مطب خود در حوالی نارمك از سوی مهاجمان موتورسوار از ناحیه پهلو چپ مورد اصابت گلوله قرار گرفت و مجروح شد.
وی پس از این سوء قصد با کمک مردم و اورژانس تهران به بیمارستان امام حسین منتقل گردید و توسط یک تیم جراحی مورد عمل قرار گرفت؛ اما پس از چند روز درگذشت.


به گزارش منابع خبری جرس، بازپرس محمد شهریاری قاضی ویژه قتل تهران بعد از ظهر روز یكشنبه چهارم مهر، در یک گفتگوی اختصاصی با جام جم اشاره نموده بود كه با تحقیقات انجام شده مشخص گردید چند نفر دكتر سرابی را تهدید به قتل كرده بودند كه با بدست آمدن این سرنخ، جستجو برای شناسایی و دستگیری عاملین تهدید آغاز شد.
روز جمعه دو نفر از این افراد در خارج از تهران شناسایی و دستگیر شدند كه با انتقال به پلیس آگاهی ظهر همان روز به قتل دكتر سرابی اعتراف كردند.

قاضی ویژه قتل انگیزه شخصی ( عدم درمان مادر متهمین از سوی دکتر سرابی ) را عامل اصلی ترور اعلام نموده بود.


اما چند روز پس از آن، روابط عمومی فرمانداری گیلانغرب گزارش داد که نیروی انتظامی در روستای حیدریه به یک دستگاه خودرو پیکان که به ایست آنها توجه نکرده بود مشکوک می شوند و به تعقیب آن می پردازند و راننده در حوالی روستای سوخور شهباز شیری از خودرو پیاده می شود و به سمت ارتفاعات متواری می گردد و پس از آن که خود را در محاصره می بیند با شلیک چند گلوله خودکشی می کند.


روابط عمومی فرمانداری گیلانغرب این شخص را بهمن کریمی ۵۸ ساله معرفی می نماید و عنوان می کند که با بررسی هویت وی مشخص گردیده که نامبرده به همراه فرزندش( سجاد کریمی ) و دامادش(هویت نامعلوم؟) چند روز پیش اقدام به ترور دکتر سرابی نموده بودند.


نقاط مبهم گزارش روابط عمومی فرمانداری گیلانغرب و تناقضات آن با اظهارات قاضی ویژه قتل تهران
١- روابط عمومی فرمانداری گیلانغرب در گزارش خود علیرغم اعلام اینکه داماد نامبرده با وی و فرزندش در قتل مشارکت داشته اند از اعلام هویت او خودداری نموده و حتی با اینکه در پایان گزارش خود مدعی شده که سجادکریمی در حال حاضر تحت تعقیب قرار دارد از اعلام هرگونه خبری مبنی بر وضعیت فعلی داماد آنها خودداری می نماید.


٢- در گزارش مذکور از اعلام هر گونه اطلاعاتی مبنی بر اینکه چه اسنادی با این سرعت (از زمان وقوع حادثه تا اعلام خبر از سوی فرمانداری) در محل حادثه کشف شده است که ارتباط نامبردگان با ترور دکتر سرابی را اثبات می نماید خودداری شده است.


٣- در گزارش منتشره از سوی روابط عمومی فرمانداری گیلان غرب عنوان شده است که نامبرده با شلیک چند گلوله خودکشی نموده، اما مشخص نیست که چگونه یک فرد توانسته به خود چندین گلوله شلیک نماید .اگر فرد می خواسته خود را بکشد شلیک یک گلوله به یکی از نقاط حساس یا نیمه حساس از آن فاصله نزدیک جهت مرگش کافی بوده است ،همینطور اینکه فرد با شلیک گلوله اول به خود قدرت شلیک گلوله های بعدی را از دست می دهد لذا این ابهام نیز به ابهامات دیگر گزارش مذکور می افزاید.


۴- علیرغم اینکه از سوی قاضی ویژه قتل تهران روز یکشنبه اعلام شده بود که متهمان ترور روز جمعه دستگیر شده اند و با صراحت به انگیزه و نحوه ترور دکتر سرابی اعتراف نموده اند اما مشخص نیست پس از چند روز چگونه چند متهم دیگر مرتبط با این پرونده از سوی نیروی انتظامی گیلانغرب تحت تعقیب قرار می گیرند و یکی از آنها با شلیک چند گلوله خودکشی می نماید و دو نفر دیگر نیز تحت تعقیب قرار می گیرند.


البته در همان خبر ابتدایی نیز بازپرس شهریاری از اعلام نام بازداشت شدگان مرتبط با پرونده خودداری نموده بود و در گزارش روابط عمومی فرمانداری گیلانغرب نیز نام داماد بهمن کریمی را اعلام ننموده اند تا در صورت لزوم بتوانند افراد دیگری را مرتبط با این پرونده بازداشت نمایند.


ابهامات و گزارش های متعدد در ارتباط با این پرونده را از طرفی می توان نشانگر اوج دستپاچگی نیروهای امنیتی از وضع موجود دانست و از سویی دیگر تاکتیکی برای گسترده نمودن پرونده و بازشدن دست نیروهای امنیتی برای پیشبرد پروژه های دیگر خود قلمداد نمود. گویا با دامن زدن به ابهامات و گسترده نمودن دایره پرونده ترور سرابی همچنان باید منتظر قربانی های دیگری مرتبط با این پرونده باشیم.


گفتنی است پرونده ترور دکتر علی محمدی، استاد فیزیک و دکتر سودبخش، پزشک کهریزک و کارشناس پزشکی قانونی، تا کنون به نتیجه ای مشخص نرسیده است.


 


جـــرس: در آخرین روز از هفته دفاع مقدس، با حضور احمد وحیدی وزیر دفاع و علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، سه اسكادران قایق پرنده موسوم به « باور٢» به نیروی دریایی سپاه تحویل داده شد.


به گزارش ایسنا، سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی در مراسم بهره‌برداری از قایق‌های پرنده « باور٢»، طی سخنانی در تشریح ویژگی‌های این محصول مهم گفت: این قایق ها طراحی و ساخت مشترك سازمان‌های صنایع دریایی و هوایی و دانشگاه صنعتی مالك اشتر وزارت دفاع، یك پرنده اثر سطحی است كه مأموریت گشت‌زنی و شناسایی بر روی دریا را انجام می‌دهد.


وزیر دفاع جمهوری اسلامی، مسلح شدن به تیربار، دوربین‌های دید در شب و دید در روز، ضبط و ارسال تصاویر و اطلاعات مورد نظر را از ویژگی این قایق ذكر كرد.


وحیدی با بیان این‌كه جمهوری اسلامی ایران جزء معدود كشورهایی است كه در مدت نسبتاً كوتاهی كار طراحی، ساخت و بهره‌برداری قایق‌های پرنده را به انجام رسانده است، گفت: با این تلاش، در حال حاضر ایران جزء باشگاه طراحان و تولیدكنندگان پرنده‌های اثر سطحی می‌باشد.


وزیر دفاع ایران گفت: تحویل این حجم قایق پرنده نشان از پویایی، بالندگی و هم‌افزایی صنایع دفاعی وزارت دفاع است.
وحیدی، حفظ امنیت و حراست از مرزهای آبی و مناطق استراتژیك دریایی كشور را از راهبردهای اصلی نیروهای مسلح اعلام كرد و گفت: تجهیز نیروهای دریایی ارتش و سپاه و نیروهای مسلح كشورمان به امكانات و تسلیحات پیشرفته و روزآمد ضمن تحكیم ثبات و ارتقاء امنیت پایدار منطقه در افزایش قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی نقش موثری دارد.


وحیدی در پایان، از دستور کار تولید نسل بعدی قایق پرنده باور٢ خبر داد.


گفتنی است برخی منابع خبری طی روزهای اخیر خاطرنشان کرده بودند "قایق های پرندۀ مورد ادعای ایران، دقیقا چند سال پیش توسط شوروی سابق و سپس روسیه تولید و صادر شده بود.


 


جـــرس: در حالیکه مقامات دولت و شرکت نفت، طی روزهای اخیر از "بی نیازی" کشور به بنزین وارداتی و "صادرات بنزین ایران به خارج از کشور" خبر داده بودند، همزمان منابع خبری گزارش دادند که محموله های گسترده ای از بنزین، طی روزهای اخیر از شمال غربی وارد کشور شده است.


به گزارش منابع خبری جرس، بامداد پنجشنبه هشتم مهرماه (٣۰ سپتامبر)، تعداد پانزده دستگاه کانتینر بنزین که  وارد ایران شده بودند، بعد از عبور از جاده آستارا، وارد بندر انزلی شده و قصد تخلیه و همچنین عبور از آن منطقه را دارند.


این منبع خبری همچنین به اظهارات روزهای اخیر مقامات دولت پیرامون "خودکفایی" کشور از واردات بنزین و صادرات قریب الوقوع بنزین "با کیفیت" ایران اشاره کرد؛ که البته مقصد آنها و جزئیات آن نیز اعلام نگردید.


طی روزهای اخیر مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران از صادرات نخسیتن محموله بنزین خبر داده و گفته بود: با تولید از برخی مجتمع‌های پتروشیمی، ایران در تولید بنزین به خودکفایی رسیده و به زودی صادرات دیگر محموله‌های بنزین انجام می‌شود.


گفتنی است هفته گذشته محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس دولت، در حاشیه همایشی در تهران گفته بود "هنگامی كه بحث تحریم بنزین را مطرح كردند، بعد از دو ماه ما در تولید بنزین خودكفا شدیم و می‌خواهیم در آینده‌ای نزدیك دو یا سه كشتی بنزین به سایر كشورها صادر كنیم."


مسعود میرکاظمی، وزیر نفت ایران نیز، روز سه‌شنبه ۱۶ شهريورماه، از خودکفایی در تولید بنزین خبر داده و گفته بود "ایران از واردات بنزین بی‌نیاز شده است."
اما با گذشت کمتر از یک هفته از ادعای وی، آمارهای رسمی گمرک ایران از واقعيت‌های ديگری در این زمینه خبر داده و نشان داد که در پنج ماهه نخست سال جاری، بيش از سه ميليون تن بنزين وارد اين کشور شده بود.


محمود احمدی‌نژاد نیز، سوم امردادماه سال جاری،با اشاره به تحریم بنزین گفته بود "می‌گویند که بنزین را تحریم می‌کنیم. این از آرزوهای من است که بنزین تحریم شود. ظرف دو روز ۱۷ میلیون لیتر جایگزین می‌کنیم. همه‌ کارها را انجام داده‌ایم و کلیدش آماده و در دست ما است."


در حال حاضر پنج طرح بنزین سازی در پالایشگاه‌های تهران، بندرعباس، تبریز، آبادان و اصفهان در حال اجرا است؛ و با وجود اینکه ایران چهارمین کشور بزرگ دارای ذخایر نفتی جهان می باشد، اما به دلیل پایین بودن ظرفیت پالایشگاه های فوق الذکر، حدود ۴۰ درصد از بنزین مورد نیاز خود را از مجبور است از خارج وارد ‌کند.


در راستای تحریم های فراگیر علیه جمهوری اسلامی، بالغ بر ده شرکت بزرگ نفتی، از جمله کنسرن‌های توتال فرانسه، ریلانس هند، ویتول، کلینگور، ترافیگورا، شل، بریتیش پترولیوم، پتروناس (مالزی)، لوک اویل (روسیه) و گروه نفتی ایندیپندنت کویت، از توقف فروش، عدم تمدید قرارداد و همچنین جلوگیری از صادرات بنزین به ایران خبر داده بودند.

 

 




 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به jaras-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به jaras@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته