-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مهر ۹, جمعه

Latest New from Green Correspondents for 10/01/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

موي سپيد را فلكم رايگان نداد    اين نسيه را به نقد جوانى خريده‌ام

                                                                                                                                
  هان ، کجاست ؟
        پايتخت اين بي آزرم و بى آيين قرن
کاندران بي گونه اى مهلت 
هر شکوفه ى تازه رو بازيچه ى باد است 
همچنان که حرمت پيران ميوه ى خويش بخشيده 
عرصه ى انکار و وهن و غدر و بيداد است 
پايتخت اينچنين قرنى کو؟
بر کدامين بى نشان قله ست 
در کدامين سو ؟


پیرمردی صبح زود از خانه‌اش خارج شد. در راه با یک ماشین تصادف کرد و آسیب دید. عابرانی که رد می‌شدند به سرعت او را به اولین درمانگاه رساندند. پرستاران ابتدا زخمهای پیرمرد را پانسمان کردند سپس به او گفتند: باید ازتو عکسبرداری شود تا جایی از بدنت آسیب ندیده باشد. پیرمرد غمگین شد و گفت عجله دارد و نیازی به عکسبرداری نیست. پرستاران از او دلیلش را پرسیدند.

پیرمرد گفت....
زنم در خانه سالمندان است. هر صبح آنجا می‌روم و صبحانه را با او می‌خورم. نمی‌خواهم دیر شود!پرستاری به او گفت: خودمان به او خبر می‌دهیم. پیرمرد با اندوه گفت: خیلی متأسفم. او آلزایمر دارد. چیزی را متوجه نخواهد شد! حتی مرا هم نمی‌شناسد!
پرستار با حیرت گفت: وقتی که نمی داند شما چه کسی هستید، چرا هر روز صبح برای صرف صبحانه پیش او می‌روید؟ پیرمرد با صدایی گرفته، به آرامی گفت: اما من که می‌دانم او چه کسی است...!





 
 

 در اواخر ماه رمضان نيروهای اطلاعات سپاه پاسداران يک سرباز وظيفه که در تهران مشغول خدمت سربازی بوده است را به همراه چهار دختر در شهر اروميه بازداشت و پس از گذشت ۵ روز جسد وی را به خانواده وی تحويل دادند. 
خبرنگاران سبز/ حقوق بشر:
هرانا گزارش می‌دهد که در دو روز پايانی ماه رمضان پنج تن از هموطنان اهل سلماس توسط نيروهای امنيتی اطلاعات سپاه به دليل نامعلوم بازداشت نموده و پس از گذشته پنج روز جسد يکی از بازداشت شدگان به نام ناصر عيسی زاده را از طريق اداره آگاهی به خانواده وی تحويل دادند.

ماموران آگاهی علت مرگ اين زندانی را خودکشی در بازداشت گاه اين اداره اعلام کرده‌اند، اين در حالی است که شاهدان عينی از بازداشت وی به همراه چهار دختر توسط اطلاعات سپاه گواهی می دهند.

گفتنی است اطلاعات سپاه پاسداران از برگزاری مراسم دفن برای اين جوان ممانعت به عمل آورده و با دفن وی تنها با حضور خانواده صورت گرفته است.

علت بازداشت وی از سوی برخی از نزديکان وی اقدام عليه امنيت ملی، اقدام به خروج غيرقانونی از مرز و فرار از خدمت سربازی اعلام کردند.

پدر اين سرباز وظيفه که در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و در تهران خدمت می‌کرد در گفتگو با گزارش‌گر هرانا اعلام کرد که جسد فرزندش دارای آثار شکنجه و سوختگی بوده است و خودکشی وی را تکذيب کرد.

وی تصريح کرد که از جسد فرزندش از ناحيه کمر و پا دچار شکستگی استخوان بوده و آثار سوختگی شديد در گردن وی کاملا مشهود بوده است.

دو تن از دختران همراه وی پس از بازجويی به زندان مرکزی اروميه منتقل شده و از سرنوشت دو تن ديگر با گذشت هفته ها اطلاعی در دست نيست.

 
 

گرچه مردم اکنون خود بهتر می‌دانند که اخبار رسانه‌های وابسته به کودتا را چگونه بخوانند و تفسیر کنند ولی در همین خبرهم رجانیوز هیچ توضیحی نمی‌دهد که اگر این فرد مسلح بوده چرا به جای شلیک به تعقیب کنندگانش به خودش شلیک کرده است. آنچه مسلم است این است که مردم دیگر فرق خودکشی کردن و خودکشی شدن را به خوبی می‌دانند. 
خبرنگاران سبز/ نقد و نظر/ عرفان خیراندیش:
پس از آنکه سعید امامی در زندان داروی نظافت خورانده شد تا مجرمان و آمران اصلی و رده بالای نظام پایشان به پرونده قتل‌های زنجیره‌ای نرسد، برای مقابله با فرهنگ دروغ‌پرور حکومت اسلامی مردم ترکیب تازه‌ای آفریدند و به جای خودکشی کردن، «خود کشی شدن» را باب کردند تا به حکومت بفهمانند که نادان تصور کردن آن‌ها کاری بیهوده و توهین آمیز است.

ساعتی پیش رجانیوز که پیشتاز خبرسازی‌های دولتی است به نقل از روابط عمومی فرمانداری گیلانغرب اعلام کرد که بهمن کریمی 58 ساله فرزند صیدمراد (سید مراد؟) اهل شهرستان اسلام‌آباد غرب در ارتفاعات در حالی که در محاصره نیروی انتظامی بوده است با شلیک چند گلوله به زندگی خود پایان داده است.

به نظر می‌رسد بعد از اینکه مشخص شد قتل دکتر سودبخش به احتمال فراوان به این دلیل بوده که وی از پزشکان مطلع در باره پرونده کهریزک بوده است اکنون حکومت سخت در کوشش است تا تمام آثار زنجیره‌ای خود را محو کند تا بلکه خود را از مهلکه‌ای جدید نجات دهد.

در خبر رجانیوز می‌خوانیم:
«نيروی انتظامی دردهستان حيدريه اين شهرستان به يک دستگاه خودرو پيکان که به ايست توجه نکرده بود، مشکوک شده و به تعقيب وی می‌پردازد.

راننده در حوالی روستای "سوخورشهبازشيری" خودرو را رها کرده و به ارتفاعات فرار می‌کند، اما زمانی که خود را در محاصره نيروی انتظامی می‌بيند با شليک چند گلوله به زندگی خود پايان می‌دهد.

با بررسی هويتی وی مشخص شد که اين فرد بهمن کريمی ۵۸ ساله فرزند صيد مراد اهل شهرستان اسلام آباد غرب بوده که با همدستی فرزندش (سجاد کريمی) و دامادش چند روز پيش دکتر سرابی از پزشکان جراح را در تهران به قتل رسانده بودند.

سجاد کريمی فرزند نامبرده نيز هم اکنون تحت تعقيب است.»

گرچه مردم اکنون خود بهتر می‌دانند که اخبار رسانه‌های وابسته به کودتا را چگونه بخوانند و تفسیر کنند ولی در همین خبرهم رجانیوز هیچ توضیحی نمی‌دهد که اگر این فرد مسلح بوده چرا به جای شلیک به تعقیب کنندگانش به خودش شلیک کرده است. آنچه مسلم است این است که مردم دیگر فرق خودکشی کردن و خودکشی شدن را به خوبی می‌دانند. 

 
 

چون این مجموعه هنوز به پایان نرسیده است نمی‌توان قضاوت قطعی‌یی در باره آن کرد ولی به نظر می‌رسد صحنه‌های اعتراف‌گیری از سیامک انصاری که در نقش یک مورخ ظاهر می‌شود در تصمیم گیری مسئولان حراست صدا و سیما در سال  ۸۸ (سالی که تلویزیون سراسر انباشته از شوهای نمایشی اعترافات ساختگی از معترضان به کودتای انتخاباتی و تقلب بود) نقش عمده‌ای بازی کرده باشد. 
خبرنگاران سبز/ جامعه/ عرفان خیراندیش:
در هفته اخیر گردهم‌آیی ائمه جمعه تبدیل شده‌ است به جایی تا مسئولان میزان تند بودن خودشان را به رخ ائمه بکشند تا بلکه تایید آن‌ها را از دست ندهند. امروز نوبت ضرغامی بود تا در برابر استقبال گسترده مردم از پخش خصوصی مجموعه «قهوه تلخ» به کارگردانی مهران مدیری از این مجموعه اعلام برائت کند و بگوید: «این سریال را ما نساخته‌ایم و انگار مجوزش را از وزارت ارشاد گرفته است و مورد تایید ما نیز نیست».

آنچه که البته رییس صدا و سیما طرفدار تقلب و کودتا نگفت این است که طبق اعلام‌ قبلی هاشم رضایت، قائم مقام مدیر شبکه سه، زمان پخش این مجموعه را بعد از ماه محرم اعلام کرده بود تا اینکه در اسفندماه سال گذشته فرارو در خبری اعلام کرد که سریال مهران مدیری در بن‌بست حراست صدا و سیما گیر کرده است. در این خبر کوتاه گفته شد: « يک منبع اعلام کرد بدليل صحبتی که از طرف مسئولين حراست سازمان صدا و سيما با تهيه کنندگان اين سريال بعمل آمده اين سريال بدليل برخی مسائل روی آنتن نخواهد رفت.»

البته این برخی مسایل هیچگاه مشخص نشد و چون این مجموعه هنوز به پایان نرسیده است نمی‌توان قضاوت قطعی‌یی در باره آن کرد ولی به نظر می‌رسد صحنه‌های اعتراف‌گیری از سیامک انصاری که در نقش یک مورخ ظاهر می‌شود در تصمیم گیری مسئولان حراست صدا و سیما در سال  ۸۸ (سالی که تلویزیون سراسر انباشته از شوهای نمایشی اعترافات ساختگی از معترضان به کودتای انتخاباتی و تقلب بود) نقش عمده‌ای بازی کرده باشد.

باری، گرچه حتما ضرغامی این حرف‌ها را برای این گفته که خود را از اتهامات احتمالی در باره این مجموعه نجات دهد و بتواند به گونه‌ای جلوی محبوبیت آن را بگیرد واقعیت اجتماعی-سیاسی چند سال اخیر در باره صدا و سیما این است که هرگاه سیما خود را طرفدار چیزی نشان بدهد مردم یقین پیدا می‌کنند که این طرفداری بوی سیاسی و غیرحرفه‌ای دارد و به همین دلیل از آن فاصله می‌گیرند و هرگاه صدا و سیما از اثری دوری کند (حتی از اثری به محبوبیت و گستردگی ربنای استاد محمد شجریان) مردم باز هم می‌دانند که این خود نشانه‌ای سیاسی و غیرحرفه‌ای است.

اکنون نیز، به نظر می‌رسد که با اعلام برائت صدا و سیما از «قهوه تلخ»، مردم دیگر با خیال راحت بلکه با تشنگی بیشتر «قهوه تلخ» را بنوشند و در اوقات فراغت خویش از آن لذت ببرند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
خبرنگاران سبز آمادگی دارد نوشته شما در موافقت یا مخالفت با نوشته بالا را منتشر کند.

 
 

او معتقد است که سياست های حکومت ايران در جهت منافع مردم نيست و به نظر می رسد که پيام او به مردم ايران اين است که اگر می خواهيد در جهان موفق باشيد بايد به حکومت خود فشار وارد کنيد تا تغيير رفتار بدهد.
خبرنگاران سبز/ سیاست/ از وبلاگ‌ها:
صادق صبا، رییس خوش‌مشرب و شناخته شده بخش فارسی بی‌بی‌سی، در نوشته‌ای در قسمت وبلاگ سردبیران بی‌بی‌سی به شرح آنچه پشت صحنه گفت‌وگو تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی با باراک اوباما گذشت می‌پردازد. معمولا مصاحبه کننده‌ها در جریان گفت‌وگوها یا اتفاقات خارج از صحنه به اخباری دست می‌یابند و یا استنباط‌هایی دارند که در قسمت پخش‌شده و رسمی گفت‌وگو غایب است. نوع رفتار و گفتار خارج از مصاحبه فرد مصاحبه شونده و همراهان او و نیز سخن‌ها و یا اشاره‌هایی که مصاحبه‌شونده در حاشیه مصاحبه می‌گوید و یا احتمالا می‌خواهد که از متن مصاحبه حذف شود یا در مصاحبه از او در آن باره مثلا پرسیده نشود همه به تیم گفت‌وگو کننده کمک می‌کند تا به برداشتی از جریان گفت‌وگو برسند که شاید با آنچه در برابر مخاطبان قرار می‌گیرد کمی یا بسیار متفاوت باشد.

صادق صبا در باره استنباطش از جریانات قبل و بعد و حین گفت‌وگو می‌گوید: « از گفت و گوهايم با آقای اوباما و مشاوران او دريافتم که آنها واقعا می خواهند که مساله ايران را از طريق مسالمت آميز حل کنند. پيام اصلی آقای اوباما اين بود که آمريکا برای مردم ايران و تاريخ و فرهنگ قديمی اين کشور احترام قائل است و می خواهد که ايران جايگاه واقعی خود را در جامعه جهانی پيدا کند و مردم اين کشور از پيشرفت اقتصادی و آزادی برخوردار شوند. او معتقد است که سياست های حکومت ايران در جهت منافع مردم نيست و به نظر می رسد که پيام او به مردم ايران اين است که اگر می خواهيد در جهان موفق باشيد بايد به حکومت خود فشار وارد کنيد تا تغيير رفتار بدهد.»

متن کامل این نوشته را در زیر بخوانید.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 بيش از يک سال بود که می خواستيم با رئيس جمهوری آمريکا مصاحبه کنيم. درخواست مصاحبه را رسما به کاخ سفيد ارائه کرده بوديم و منتظر پاسخ بوديم. معمولا در رسانه های جهان رسم بر اين است که برای مصاحبه با شخصيت های مهم درخواست رسمی فرستاده می شود و آنها بررسی می کنند و جواب می دهند.

جواب اوليه کاخ سفيد اين بود که آنها با اصل درخواست موافق هستند و بايد منتظر فرصت مناسب باشيم.

در اين مدت چند بار هم به اين خواسته نزديک شديم، ولی هر بار به دلايلی مصاحبه صورت نگرفت. برای مثال چند ماه پيش در موقع تصويب آخرين دور تحريم ها عليه ايران، از طرف کاخ سفيد اطلاع دادند که ممکن است مصاحبه صورت بگيرد، ولی نهايتا به دليل گرفتاری های آقای اوباما در جريان نشت نفت در خليج مکزيک اين کار انجام نشد.

برای ما اين مصاحبه از اين جهت اهميت داشت که می خواستيم مخاطبان ما از زبان رئيس جمهوری آمريکا مستقيما بشنوند که سياست هايش در باره ايران و افغانستان چيست.

تا اينکه در روز چهارشنبه ۲۲ سپتامبر (۳۱ شهريور) از کاخ سفيد به دفتر بی بی سی در واشنگتن اطلاع داده شد که آقای اوباما حاضر است در روز جمعه ۲۴ سپتامبر (دوم مهر) در شهر نيويورک با تلويزيون فارسی بی بی سی مصاحبه کند.

رئيس دفتر بی بی سی در واشنگتن مرا در جريان گذاشت و من بلافاصله پروازم را رزرو کردم و صبح روز پنجشنبه عازم نيويورک شدم تا از نزديک بر جريان مصاحبه نظارت داشته باشم و مطمئن شوم که همه چيز به خوبی پيش می رود.

موقعی که حدود ساعت چهار بعد از ظهر به نيويورک رسيدم متوجه شدم که کاخ سفيد رسما اعلام کرده که مصاحبه در ساعت ده صبح به وقت محلی انجام خواهد شد.

بنابراين بايد در فرصت کمی که داشتيم مقدمات کار را فراهم می کرديم. از همکارم بهمن کلباسی که خبرنگار بخش فارسی بی بی سی در نيويورک است خواهش کردم که اين کار مهم را او بر عهده بگيرد. از بخش انگليسی بی بی سی هم خواستيم که کارهای فنی (فيلمبرداری و جز اينها) را انجام دهد.

قرار شد که مصاحبه در هتل "والدورف آستوريا" در نيويورک انجام گيرد که آقای اوباما برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در آنجا اقامت داشت.

به ما گفته شد که رياست جمهوری آمريکا پانزده دقيقه به ما وقت می دهد. با بهمن در باره چهارچوب مصاحبه مفصلا صحبت کرديم تا از اين وقت کم به خوبی استفاده شود و بهمن بتواند پرسش هايی را که به خصوص در روابط ايران و آمريکا وجود دارد با آقای اوباما مطرح کند.

چهار ساعت قبل از وقت مصاحبه، يعنی ساعت شش صبح با گروه فيلمبرداری در هتل حاضر شديم تا دقيقا درباره همه جزئيات کار برنامه ريزی کنيم.

مصاحبه با رئيس جمهوری آمريکا شايد يکی از بزرگ ترين اتفاقاتی باشد که ممکن است در حيات هر رسانه معتبری در جهان رخ دهد و ما می خواستيم ثابت کنيم که تلويزيون فارسی به چنان حدی از بلوغ رسيده که بتواند چنين مصاحبه مهمی را به نحو احسن انجام دهد.

از حدود ساعت هشت صبح مقامات کاخ سفيد کم کم وارد شدند تا آنها هم مطمئن شوند که همه چيز به خوبی پيش می رود.

حدود يک ساعت قبل از ورود آقای اوباما به اتاق مصاحبه، ماموران امنيتی از همه خواستند آنجا را ترک کنند تا آنها بازرسی امنيتی انجام دهند. دوباره به اتاق برگشتيم و در گفت و گويی با يکی از مشاوران ارشد آقای اوباما گفتيم که ما می خواهيم در باره سه موضوع اصلی - روابط ايران و آمريکا، سياست های آمريکا در باره افغانستان و مساله صلح خاورميانه - مصاحبه کنيم و گفتيم که ممکن است پانزده دقيقه کافی نباشد.

او گفت که اگر مصاحبه سر ساعت انجام بگيرد ممکن است که چند دقيقه بيشتر وقت داشته باشيم.

حدود ساعت نه و نيم صبح، همکاران ارشد آقای اوباما و از جمله آقای گيبز، سخنگوی کاخ سفيد، و خانم والری جارت، مشاور ارشد او وارد شدند.

در گفت و گو با خانم جارت متوجه شدم که او متولد شيراز است. پدر و مادر آمريکايی او قبل از انقلاب در بيمارستانی در اين شهر کار می کردند و او تا نه سالگی در اين شهر بود و خود را شيرازی می داند و شديدا به ايران علاقه مند است.

آقای اوباما حدود پنج دقيقه قبل از وقت مقرر به محل مصاحبه آمد. ابتدا در اتاق ديگری آرايشگر مخصوص کاخ سفيد طبق رسمی که در همه مصاحبه های تلويزيونی رايج است کمی صورت او را پودر زد. همان آرايشگر دقايقی قبل صورت بهمن را هم آماده کرده بود.

درست در ساعت ده صبح آقای اوباما وارد اتاق مصاحبه شد. بهمن به استقبال او رفت و با هم دست دادند و بعد روی صندلی نشستند. آنها قبل از شروع مصاحبه و در حالی که ميکروفون ها به آنها وصل می شد کمی با هم گپ زدند و بهمن از جمله به آقای اوباما گفت که در روز پيروزی انقلاب ايران متولد شده است که برای آقای اوباما جالب بود و او بعدا در مصاحبه به اين موضوع اشاره کرد. در طول مصاحبه من هم در کنار آنها و خارج از کادر دوربين نشسته بودم.

مصاحبه آن قدر به خوبی پيش رفت که عوض پانزده دقيقه، بيست و چهار دقيقه طول کشيد. خبرنگاران دوست دارند که هميشه در باره يک موضوع روز و به مناسبت يک اتفاق با سياستمداران مصاحبه کنند. به عبارت ديگر مصاحبه بايد ارزش خبری روز يا به اصطلاح انگليسی "پگ" داشته باشد.

موقعی که ما قرار مصاحبه را در روز چهارشنبه گذاشته بوديم موضوع روز داغی وجود نداشت. ولی اظهارات روز پنجشنبه محمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری ايران، که گفته بود دولت آمريکا ممکن است در وقايع يازده سپتامبر دست داشته باشد ناگهان همه چيز را عوض کرد و برای بهمن مسجل شد که بايد مصاحبه را با واکنش آقای اوباما به اين اظهارات آغاز کند.

واکنش شديد آقای اوباما باعث شد که مصاحبه به خبر اول رسانه های مهم آمريکا و جهان تبديل شود.

بعد از پايان مصاحبه چند دقيقه ای با آقای اوباما صحبت کردم و از او تشکر کردم که قبول کرد با تلويزيون فارسی بی بی سی مصاحبه کند.

معلوم بود که او تحت تاثير مصاحبه کاملا حرفه ای بهمن قرار گرفته است. سئوالات بهمن دقيق، محترمانه و درعين حال چالشی بود. آقای اوباما به من گفت که بهمن مصاحبه گر خوبی است.

از گفت و گوهايم با آقای اوباما و مشاوران او دريافتم که آنها واقعا می خواهند که مساله ايران را از طريق مسالمت آميز حل کنند. پيام اصلی آقای اوباما اين بود که آمريکا برای مردم ايران و تاريخ و فرهنگ قديمی اين کشور احترام قائل است و می خواهد که ايران جايگاه واقعی خود را در جامعه جهانی پيدا کند و مردم اين کشور از پيشرفت اقتصادی و آزادی برخوردار شوند. او معتقد است که سياست های حکومت ايران در جهت منافع مردم نيست و به نظر می رسد که پيام او به مردم ايران اين است که اگر می خواهيد در جهان موفق باشيد بايد به حکومت خود فشار وارد کنيد تا تغيير رفتار بدهد.

در پايان با آقای اوباما چند عکس يادگاری گرفتيم و او حدود ساعت ده و نيم اتاق مصاحبه را ترک کرد و ما هم به سرعت به طرف دفتر بی بی سی در کنار مقر سازمان ملل رفتيم تا مصاحبه را آماده پخش کنيم.

 
 

ورود بانک های اماراتی به جرگه تحريم کنندگان دولت ايران در حال حاضرباعث بحران شديد فعاليت های مالی و تجاری ايران در داخل و خارج کشورشده و حلقه تحريم‌ها ، فشار شديدی را به گردن اقتصاد سپاهی شده ايران وارد ساخته و آشفتگی و بی ثباتی نظام سياسی و اقتصادی و سوء مديريت حاکم بر کشور هر روز عريان‌تر از گذشته ديده می‌شود.
خبرنگاران سبز/کارشناسان ایران سبز:
 فاز تکميل تحريم های جهانی عليه نهادهای حکومتی و امنيتی ايران با هماهنگی امارات متحده عربی از اين هفته به اجرا درآمده است. بلافاصله پس از اجرای اين طرح توسط اتحاديه اروپا و خزانه داری آمريکا ، روابط اقتصادی ايران و امارات به حالت نيمه تعطيل درآمد و تنش های فراوانی به فضای اقتصادی داخل و خارج ايران واردشد. به گزارش کارشناسان اقتصادی ايران سبز از ۵ روز پيش انتقال پول از ايران به امارات ، انتقال ارز از حسابهای ايرانی در امارات به خارج از اين کشور ، افتتاح اعتبارات بازرگانی و نيز گشايش اعتبار اسنادی صادرات و واردات ممنوع شده است. بعلاوه ۲۳ بانک اماراتی و ۲۸ بانک خارجی مستقر در اين کشور موظف شده اند گزارش عملکرد مالی خود با اشخاص ، نهادها و شرکت های ايرانی را به بانک مرکزی امارات ارائه و درباره آن توضيح دهند.

به گزارش کارشناسان ايران سبز در پی اعلام تحريم حکومت ايران از سوی سازمان ملل و کشورهای غربی فعاليت های تجاری و ارزی بين ايران و امارات به شدت افزايش يافته بود و تعداد زيادی از شرکتها و افراد وايسته به حکومت ايران دفاتر اروپايی خود را به امارات منتقل کرده و نقل و انتقالات ارزی کلان خود را از طريق بانک های دوبی و ابوظبی انجام می دادند. از اين رهگذر علاوه بر تسهيل فعاليت شرکت های ايرانی ، منافع سرشاری هم نصيب بانک های اماراتی می شد و کار تا آنجا پيش رفت که دولت ايران تصميم گرفت بخشی از درآمدهای ارزی خود را به درهم امارات تبديل کند.

در همين راستا بانکهای ملی و صادرات هم که پس از تعطيلی شعبه های اروپايی خود دچار رکود فعاليت خارجی شده بودند به دامنه فعاليت های خود در امارات افزودند تا آنجا که بيش از ۴۰ درصد تراز تجارت خارجی ايران از طريق امارات متحده عربی صورت می گرفت و عمده فعاليت های ارزی و ارسال حواله های بانکی بين ايران و ديگر کشورهای جهان هم از امارات عبور می کرد.

به گزارش کارشناسان ايران سبز هشدار اخير مقامهای مالی بين المللی به امارات مبنی بر رعايت محدوديت های تحريم باعث گرديد تا شوک قابل انتظاری به مناسبات تجاری/ مالی بين ايران و امارات وارد آيد. بر اساس تصميم اخير، تمامی صاحبان حسابهای ايرانی در امارات که گردش مالی آنان سالانه بيش از ۳ ميليون دلار است بايد برای تداوم فعاليت های خود به بانکهای اين کشور مراجعه و فرم های مشخصی را تکميل نمايند که نوع فعاليت اقتصادی آنها را آشکار می سازد. اين فرمها پس از تکميل ، از سوی اتحاديه اروپا و نيز خزانه داری آمريکا مورد بررسی قرار می گيرند و در صورت عدم مغايرت فعاليت اين حسابها با چارچوب تحريم ها مجوز ادامه نقل و انتقالات مالی و ديگر فعاليت های ارزی آنان صادر می شود. جالب توجه آنکه تاکنون صاحبان ۶۳ حساب بانکی ايرانی در امارات فرم های مورد نظر را تکميل کرده اند که پس از بررسی توسط مراجع بانکی در اروپا و آمريکا فعاليت تمامی آنها غير قانونی تشخيص داده شد و ازادامه فعاليت آنان جلوگيری بعمل آمد.

دولت امارات که از يک سو با بحران شديد مالی مواجه است و از سوی ديگر تلاش فراوان دارد در مناسبات اقتصاد جهانی نقش موثری ايفا کند ، پس ازاخطار دولت های غربی آمادگی کامل خود را برای رعايت مقررات تحريم اعلام کرده و حتا حاضر شده است نماينده تام الاختيار بانک مرکزی اروپا برای نظارت بر اجرای اين روند در بانک مرکزی امارات متحده مستقر شود. در الزام دولت امارات برای ورود به فضای تحريم عليه حکومت ايران ذکر اين نکته لازم است که بانکهای اماراتی بيش از ۸۰ ميليارد دلار ذخيره ارزی در اتحاديه اروپا دارند که چنانچه شائبه پول شويی موسسات وابسته به حکومت ايران از طريق بانک های اماراتی تقويت می شد می توانست امنيت سپرده های ارزی امارات در اروپا را هم با خطر مواجه کند.

ورود بانک های اماراتی به جرگه تحريم کنندگان دولت ايران در حال حاضرباعث بحران شديد فعاليت های مالی و تجاری ايران در داخل و خارج کشورشده و حلقه تحريم‌ها ، فشار شديدی را به گردن اقتصاد سپاهی شده ايران وارد ساخته و آشفتگی و بی ثباتی نظام سياسی و اقتصادی و سوء مديريت حاکم بر کشور هر روز عريان‌تر از گذشته ديده می‌شود.

 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به greencorrespondents-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به greencorrespondents@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته