-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ اردیبهشت ۱۲, یکشنبه

Latest News from Norooz for 05/02/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



نوروز: جبهه مشارکت ایران اسلامی به مناسبت دوازدهم اردیبهشت ماه سالروز شهادت آیت الله مطهری و بزرگداشت مقام معلم بیانیه ای صادر کرده است.
به گزارش نوروز متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
روز 12 اردیبهشت ماه ، که روز شهادت اندیشمند بزرگ آیت الله مطهری در سال 58 است ، در جمهوری اسلامی ایران بنام « روز معلم » نامگذاری شده است . در اینروز از مقام همه آنانی که همچون پیامبران الهی به تعلیم و تعلم و تزکیه خلق اشتغال دارند و راه کمال و زندگی بهتر را بروی انسانها هموار می کنند ، تجلیل و قدردانی می شود ، و طبعا در این میان از مقام این استاد شهید که عمر خویش را در راه اندیشه ورزی و نظریه پردازی دینی مصروف کرد نیز قدردانی و یاد می شود .
معلمان پایه های علم و اخلاق و فضلیت را در هرجامعه ای بنیان و استوار می سازند و نظام آموزشی اصلی ترین نقش را در ساختن هرکشور و آینده آن دارد . روشن است که ایفای نقش معلمی در گرو وجود شرایط مقتضی و رفع موانعی است که فقدان آنها دست و پای معلمان را می بندد و آنها را از انجام بهینه وظیفه شان باز می دارد و متاسفانه باید گفت در شرایط امروز ایران نظام آموزشی ما اینگونه شده است . امروز شغل معلمی بجز برخوردای از منزلت اجتماعی ، که ناشی از نگرش و باور عامه مردم است و برپایه نظرسنجی ملی معلمان را در صدر گروههای مرجع قرار می دهد ، بگونه ای شده که نه تنها هیچگونه رجحان و مزیتی بر دیگر شغل ها را به نمایش نمی گذارد بلکه به لحاظ محیط کار و معیشت دلخوشی چندانی برای این قشر وسیع و تاثیرگذار جامعه باقی نگذاشته است .
از یکسو نظام گزینش سخت گیرانه و تنگ نظرانه و سلیقه ای راه ورود بسیاری از افراد اندیشمند و واجد صلاحیت علمی را به نظام آموزشی موجود بسته است و روز بروز برتضعیف علمی این نهاد دامن می زند ، و از دیگر سو با گسترش و سیطره فضای امنیتی بر مکان های آموزشی امکان هرگونه آزاداندیشی را از معلمان سلب کرده است ، و در سایه چنین وضعیتی هرگونه تلاش از سوی معلمان برای تشکل یابی و بازگویی مسائل و مشکلاتشان با تهدید و تحدید و داغ و درفش از سوی حاکمیت پاسخ یافته است. حاصل آنکه نظام آموزش و پرورش ما که روزی دولتمرد می ساخت و دولتمردان افتخارشان معلمی بود به روزگاری افتاده است که قادر به تولید وزیر از درون خود نیست و باید دولتمردی ردای معلمی به تن کند و درجایگاه وزیری بنشیند که باید بیش از یک میلیون نفر معلم و میلیونها دانش آموز را بدون داشتن تجربه معلمی مدیریت کند و از اینروست که نظام آموزشی ما به رغم همه حرفها و شعارهایی که شبانه و روز در این باره داده می شود رو به نازایی و ابتر بودن نهاده و بر مسائل و مشکلاتش افزوده شده است . تا زمانی که فضای آزاد اندیشی ، همانگونه که استاد شهید مطهری آرزوی آنرا داشت ، برنظام آموزشی ما غالب نشود و معلمان به مفهوم واقعی از طریق تشکل یابی آزادانه در نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری مشارکت داده نشوند امید به اصلاح و بهبود در نظام آموزشی موجود ممتنع می نماید .
بزرگترین و ارزشمند ترین تجلیل و قدردانی از معلمان گشودن اینراه بروی آنان است . جبهه مشارکت با تبریک اینروزبه همه معلمان و تجلیل و قدردانی از زحمات طاقت فرسای آنان ، در سایه نگاهی که آمد ، براین نظر است که حل مسائل و مشکلات مرتبط با نظام آموزشی و معلمان ما در گرو حل مسائل و مشکلات ملی ای است که امروزه در قالب جنبش سبز تعریف و دنبال می شود و پیوند وثیق معلمان با این جنبش می تواند راه بسوی آینده ای بهتر و نطام آموزشی بالنده و مولد را هموار نماید و معلمان را در جایگاه شایسته و بایسته خود بنشاند .
اما یادبود و پاسداشت مقام شهید اندیشه و علامه بزرگوار مطهری که حضرت امام خمینی در سوگ ایشان پیام داد :"تسلیت در شهادت شخصیتی که عمر شریف و ارزنده خود را در راه اهداف مقدس اسلام صرف کرد و با کج رویها و انحرافات مبارزه سرسختانه کرد، تسلیت در شهادت مردی که در اسلام شناسی و فنون مختلفه اسلام و قرآن کریم کم نظیر بود ... مطهری که در طهارت روح و قوت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود، رفت و به ملاء اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود ... من به دانشجویان و طبقه روشنفکران متعهد توصیه می کنم که کتاب های این استاد عزیز را نگذارند با دسیسه های غیر اسلامی فراموش شود. " اقتضای بحث مبسوطی را می کند که در حوصله این بیانیه نیست .
از نظرما ارزشمندترین تجلیل و قدردانی از این اندیشمند و نظریه پرداز کم نظیر اسلامی بازخوانی آثار قلمی و میراث ماندگار فکری اوست ، و اینکه چقدر نظریات او در عرصه عمل اجتماعی و تجربه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک نظام سیاسی به منصه ظهور رسیده است ؟ به ضرس قاطع می توان گقت قرائتی از اسلام که امروز از سوی جریان حاکم اقتدارگرا ارائه و در سیاست های اجرایی اعمال می شود هیچگونه قرابتی با اندیشه و نظریات استاد شهید مطهری به عنوان نظریه پرداز انقلاب اسلامی ندارد و برای اثبات این موضوع فقط کافی است سه کتاب استاد با عناوین « پیرامون انقلاب اسلامی » ، « پیرامون جمهوری اسلامی » و « علل گرایش به مادیگری » مطالعه و در آنها غور شود .
آنچه تحت عنوان " شاخصه های مهم نظام جمهوری اسلامی از دیدگاه استاد شهید آیت الله مطهری " توسط " مجمع روحانیون مبارز " در پایگاه اطلاع رسانی این نهاد انتشار یافته است بخوبی تفاوت آنچه را امروز بنام اسلام در جامعه ما جریان دارد با آنچه استاد مطهری بیان و ترسیم می کرد ، نشان می دهد و فقط به مقتضای « روز معلم » به بازخوانی فرازی از نگاه این شهید راه اندیشه در باره آزادی و آزاد اندیشی می پردازیم :
« هر مکتبی که به ایدئولوژی خود ایمان و اعتقاد و اعتماد داشته باشد، ناچار باید طرفدار آزادی اندیشه و آزادی تفکر باشد. و به عکس هر مکتبی که ایمان و اعتمادی به خود ندارد جلوی آزادی اندیشه و آزادی تفکر را می گیرد. اینگونه مکاتب ناچارند مردم را در یک محدوده خاص فکری نگه دارند و از رشد افکارشان جلوگیری کنند. این همان وضعی است که ما امروز در کشورهای کمونیستی می بینیم. در این کشورها، به دلیل وحشتی که از آسیب پذیر بودن ایدئولوژی رسمی وجود دارد، حتی رادیو ها طوری ساخته می شود که مردم نتوانند صدای کشورهای دیگر را بشنوند و در نتیجه یک بعدی و قالبی، آنچنان که زمامداران می خواهند، بار بیایند. من اعلام می کنم که در رژیم جمهوری اسلامی هیچ محدودیتی برای افکار وجود ندارد و از باصطلاح کانالیزه کردن اندیشه ها خبر و اثر نخواهد بود. همه باید آزاد باشند که حاصل تفکرات و اندیشه های اصیلشان را عرضه کنند. البته تذکر می دهم که این امر سوای توطئه و ریاکاری است. توطئه ممنوع است اما عرضه اندیشه اصیل آزاد.... همانطور که رهبر و امام ما مکرر گفته اند در حکومت اسلامی احزاب آزادند، هر حزبی اگر عقیده غیر اسلامی هم دارد، آزاد است. اما اجازه توطئه و فریب کاری نمی دهیم. احزاب و افراد در حدی که عقیده خودشان را صریحاً می گویند و با منطق خود به جنگ منطق ما می آیند، آنها را می پذیریم. اما اگر بخواهند در زیر لوای اسلام، افکار و عقاید خودشان را بگویند ما حق داریم که از اسلام خودمان دفاع کنیم و بگوییم که اسلام چنیین چیزی را نمی گوید. حق داریم بگوییم بنام اسلام اینکار را نکنید.همچنین آزادی بحث و گفتگویی را گمان نمی کنم در جایی دیگر نظیری بتوان برایش پیدا کرد.» (پیرامون انقلاب اسلامی، صص 11- 17)
جبهه مشارکت ایران اسلامی با پاسداشت مقام این شهید والامقام و اعلام وفاداری به اندیشه های او همه علاقمندان به انقلاب اسلامی را به بازخوانی و غور در آثار و میراث فکری اش در انطباق با اوضاع و احوال امروز دعوت می کند ، و اینکه ارج نهادن به مقام آن استاد اقتضا می کند که درعمل به اندیشه ها و نظریات او ارج نهیم و بها دهیم و به اصلاح انحرافات حادث بپردازیم . و این همان راهی است که جنبش سبز در پیش گرفته است و همگان و به ویژه حاکمیت را به بازگشت به آرمان های اصلی انقلاب اسلامی و اجرای بدون تنازل قانون اساسی دعوت می کند و باید امیدوار بود که بازخوانی و کالبد شکافی دوباره اندیشه ها و نظریات شهید مطهری بمناسبت سالگرد شهادتش همه ما را بخود آورد و راه را بروی اصلاح امور و پاسداری درست از جمهوری اسلامی بگشاید .
جبهه مشارکت ایران اسلامی
11/2/89


 


سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران به مناسبت روز کارگر با انتشار بیانیه ای ضمن گرامیداشت روز کارگر و حمایت از مشارکت مؤثر و نهادینه کارگران در فرایندهای تصمیم سازی و تصمیم گیری اقتصادی از طریق تشکیل و فعالیت قانونمند تشکل های کارگری مصرانه خواهان آزادی بی قید و شرط فعالان و نمایندگان جامعه کارگری است.

به گزارش جرس متن کامل این بیانیه بدین شرح است:

فرارسیدن روز کارگر را به همه کارگران سخت کوش و زحمت کش کشورمان تبریک می گوییم. هرساله روز کارگر فرصتی مغتنم است تا در سطحی گسترده تر به بررسی مشکلات و مطالبات و راه های ارتقاء امنیت شغلی، امور معیشتی و منزلت اجتماعی کارگران پرداخته شود.

امسال در حالی روز کارگر را گرامی می داریم که جامعه کارگری ایران عزیز از مشکلات فراوان و نگران کننده ای رنج می برد. مشکلاتی که متأسفانه به علت بی توجهی و پنهان کاری و نفی و انکار ناشی از رویکرد به شدت سیاست زده جریان حاکم نه تنها رو به سوی حل ندارد بلکه روز به روز دامنه وعمق بیشتری می یابد.

واقعیت این است که از دهه ۴۰ به این سو و در پی افزایش سهم نفت در اقتصاد ملی، و در نتیجه دولتی تر شدن اقتصاد، دولت رفته رفته در جهت تبدیل به کارفرمایی بزرگ گام برداشته و متقابلاًبخش خصوصی به عنوان زائده بخش دولتی و به مثابه بخش وابسته ای درآمده است که برای ادامه حیات نیازمند به تغذیه از دولت است. از این رو به موازات گسترده شدن اقتصاد دولتی، دولت به تدریج از موضع حامی و مرجع رسیدگی کننده به مطالبات جامعه کارگری به عنوان بخشی از شهروندان کشور، به موضع کارفرمایی که مخاطب و طرف مطالبات کارگری است نزدیک تر شده است.

واگذاری بنگاه های اقتصادی و تولیدی بزرگ کشور به نهادهای شبه دولتی و نظامی تحت عنوان اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی طی سال های اخیر و در نتیجه افزایش و گستردگی چشمگیر اقتصاد شبه دولتی، روند تبدیل دولت به کارفرمای بزرگ را تکمیل و موجب شده است که دولت بیش از پیش خود را هدف و ثقل اعتراضات کارگری ببیند.

این همه در حالی است که جامعه ایران یکی از نامطلوب ترین شرایط اقتصادی خود طی دوران پس از انقلاب را تجربه می کند. تصمیمات اقتصادی ناصواب و غیرکارشناسانه، سیاست های پولی خسارت بار، قطع همکاری های اقتصادی کشورهای توسعه یافته و دارای تکنولوژی پیش رفته با ایران ،عدم توفیق در جذب سرمایه های خارجی و اتخاذ سیاست یافتن حامی از طریق اعطای امتیازات چشمگیر اقتصادی و بازرگانی به عنوان نتایج محتوم سیاست خارجی غلط و ستیزه جویانه، موجب توقف پروژه های ملی، تعطیلی کارخانجات و یا فعالیت کمتر از ظرفیت در بسیاری از واحد های تولیدی، افزایش بی رویه واردات و نهایتاً افزایش نرخ بیکاری و جمعیت زیر خط فقر و … شده است.

این نحوه مدیریت و اداره کشور موجب شده ست تا درآمد افسانه ای و بادآورده ناشی از افزایش قیمت نفت طی سال های اخیر به جای آن که در خدمت اجرای طرح های عمرانی و تولیدی و افزایش ظرفیت و توان تولیدی و ایجاد اشتغال به کار گرفته شده رشد و رونق اقتصادی را برای کشور به همراه آورد، از طریق افزایش بی رویه واردات طی چهارسال اخیر به خارج از کشور انتقال یافته و درخدمت ایجاد اشتغال و ممانعت از ورشکستگی واحدهای تولیدی و رونق اقتصادی دیگر کشورها قرار گرفته است.

علاوه بر سه عامل ساختار اقتصادی بیمار، سیاست ها و تصمیمات غلط اقتصادی و ناکارآمدی و ناتوانی دولت کنونی در اداره امور کشور و حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی، آن چه بر تشدید معضلات کارگری موجود می افزاید حاکمیت دیدگاه های اقتدارگرایانه و آزادی ستیز و رویکردهای امنیتی در مواجهه با مطالبات قانونی و در نتیجه کم تحملی و نابردباری این کارفرمای بزرگ در برابر اعتراضات کارگری است.

مجموعه عوامل و زمینه های فوق به وضعیتی کم سابقه در مواجهه با اقشار و طبقات ضعیفی انجامیده است که در شرایط نامساعد اقتصادی موجود فشار و آسیب بیشتری را متحمل می شوند.

حاکمان جدید در برابر اعتراضات کارگری نسبت به بیکاری و ماه ها عدم دریافت حقوق، بهترین و ساده ترین راه را در پاک کردن صورت مسئله می بیند و در استفاده از روش های سخت گیرانه امنیتی و انتظامی برای خاموش کردن این اعتراضات درنگ به خود راه نمی دهند. بازداشت ها و اخراج ها و محکومیت های طولانی مدت نمایندگان و فعالان صنف کارگر، تحت فشار قرار دادن و انحلال نهادهای صنفی کارگری مستقل و همزمان تلاش برای تشکیل نهادهای صنفی کارگری وابسته به دولت از جمله راه کارهای ناصواب در مواجهه با مطالبات و اعتراضات جامعه کارگری است.

به گمان ما معضلات اقتصادی کشور که به اجمال بدان اشاره شد عظیم تر و گسترده تر از آن است که حتی یک دولت توانمند و مدبر و دارای هدف گذاری های صحیح قادر به حل آن ها باشد. حل معضلات مذکور و دستکم کاهش آن ها علاوه بر توانمندی و تدبیر و جهت گیری صحیح که متأسفانه درحال حاضر کشور فاقد آن است، در گرو استفاده از تجارب، نظرات کارشناسانه و ظرفیت های عظیمی است که در بدنه جامعه کارگری و نیز در بخش کارآفرینان کشور وجود دارد. استفاده بهینه و مؤثر از این تجارب و ظرفیت ها جز از طریق شکل گیری نهادها و تشکل های صنفی اقشار مذکور و به رسمیت شناختن و مشارکت دادن آن ها در تصمیمات امکان پذیر نیست.

متأسفانه باید گفت حاکمیت دیدگاه های اقتدارگرا و تنگ نظر و رویکردهای امنیتی درکشور چنین امکانی را اساساً منتفی ساخته است. تضعیف و از بین بردن نهادهای مدنی و صنفی طی سال های اخیر ظرفیت و توان فراوان اقشار مختلف به ویژه کارگران را در کنش مشارکت جویانه برای حل مشکلات کشور از بین برده است.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران ضمن گرامی داشت روز کارگر و حمایت از مشارکت مؤثر و نهادینه کارگران در فرایندهای تصمیم سازی و تصمیم گیری اقتصادی از طریق تشکیل و فعالیت قانونمند تشکل های کارگری مصرانه خواهان آزادی بی قید و شرط فعالان و نمایندگان جامعه کارگری است.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران

۱۰/۲/۱۳۸۸


 


امروز روز جهانی کارگر است؛ روزی که کارگران بر سر حقوق اجتماعی، سیاسی و اقتصادی خود یکبار دیگر به میثاق می‌رسند. از همین منظر کارگران ایرانی نیز امروز گرداگرد یکدیگر خواهان به رسمیت شناخته شدن حقوق اولیه خود شدند.

به گزارش ایلنا متن کامل بیانیه کارگران به این شرح است:

۱۱ اردیبهشت در ایران مصادف با اول ماه مه در جهان روز جهانی کارگر است این روز یادآور تلاش کارگرانی است که در جدال برای به دست آوردن حداقل معیشت و ساعت کار عادلانه رو در روی سرمایه‌داری و حامیان دولتی آنها ایستادند و با نثار خون خود تاریخ را ورقی دیگر زدند تا حقانیت کارگران را به اثبات برسانند از آن تاریخ به بعد شرایط کار برای کارگران تحت تاثیر رشد صنعت و تغییر شکل جریان سرمایه‌داری، تغییرات اساسی کرد و لزوم فعالیت کارگران و تشکل‌های آنها برای مقابله با استثمار نوین نیروی کار،‌ شکل تازه‌ای به خود گرفت امروز ده‌ها سال از این واقعه می‌گذرد و جریان سرمایه‌داری از حد وحدود مرزهای جغرافیایی کشور عبور کرده و جهانی شده است.

منافع سرمایه‌داری در هم تنیده شده و سرمایه‌داری جهانی با این‌که فرهنگ‌ها زبان‌ها و ملیت‌های متفاوت دارند ولی هیچ‌گاه منافع مشترک‌شان را فراموش نمی‌کنند و خود را یک خانواده بزرگ می‌دانند به همین جهت است که سازمان جهانی تجارت درست می‌کنند تا بتوانند منافع جهانی خود را تضمین کنند تا سرمایه‌داران منابع خود را در مقابل هم نبینند. امروز ما شاهدیم که جریان حرکت سرمایه آزادی کامل دارد و برای تضمین و تامین سود آن مسیران را ضمانت کرده و اصل و فرع آن را بیمه می‌کنند و حتی اگر لازم باشد حقوق کارگران را در پای آن قربانی می‌کنند.

به طور مثال قوانین حمایتی کار و تامین اجتماعی را تغییر می‌دهند حق اخراج را آزادانه در اختیار کارفرمایان قرار می‌دهند معافیت‌های مالیاتی طولانی مدت وضع می‌کنند و در مجموع همه نوع رانتی به سرمایه‌داران می‌دهند تا آنها تشریف فرما شوند.

ولی در شرایط برابر،‌ کارگران حق جا به جایی ندارند تحت شرایطی دولت‌ها در جهت تضعیف حقوقشان قوانین وضع می‌کنند و آنها برای دفاع از حداقل حقوقشان باید مبارزه کنند.

مبارزاتی که بعضا باخشونت نیروهای نظامی و امنیتی کشورشان مواجه می‌شود همچنین در جریان بحران‌های اقتصادی، کارگران اولین گروه آسیب پذیر هستند که باید تاوان بلند پروازی و منفعت طلبی سرمایه‌داری را بدهند. با توجه به وضعیت اقتصادی و شرایط کشورها مشکلات جامعه کارگری می‌تواند شرایط متفاوتی داشته باشد. به کارگیری کودکان، تبعیض جنسیتی در خصوص حقوق برابر، عدم رعایت اصول ایمنی و بهداشت محیط کار، عدم رعایت ساعت کار، مقاومت در ایجاد و شکل گیری تشکل های صنفی کارگران و مانع تراشی در جهت فعالیت تشکل های مذکور و از همه مهمتر کاهش حمایت‌های اجتماعی و سخت‌گیری در این زمینه از سوی دولت‌ها از مواردی است که معمولا به طور گسترده در این کشورها اتفاق می‌افتاد همین نابرابری‌ها کافی است که کارگران را معترض کند و آنها را برای تامین حداقل‌های حقوق خود به خیابان‌ها بیاورد.

روز جهانی کارگر روزی‌است که باید با همه این ویژگی‌هایش گرامی‌اش بداریم این روز بر همه کارگران آزاده ایران و جهان مبارک باد. در عین حال فراموش نمی‌کنیم که اکنون کارگران بسیاری از شرکت‌ها ماه‌هاست حقوق دریافت نکرده‌اند اما برای پیگیری حقوق خود هیچ ابزار مشخصی ندارند. در کشور ما قراردادهای سفید امضای بدون تاریخ با اخذ ضمانت از کارگران همچنان گرفته می‌شود و تا زمانی که حقوق خود را مطالبه می‌کنند آنها را اخراج می‌کنند و از آن بدتر این‌که کارگران رامتهم به کم کاری و بی انضباطی و سایر اتهامات نیز می‌کنند.

۱- حمایت قلبی و عملی خود را از انقلاب شکوهمند اسلامی و رهبری عظیم الشان آن حضرت آیت الله خامنه‌ای (مد ظله العالی) ابراز نموده و بار دیگر اعلام می‌نماییم که در صورت هرنوع تعرض به ارگان نظام مقدس تا پای جهان ایستادگی خواهیم نمود.

۲- ما از دولت می‌خواهیم هر چه سریعتر نسبت به تدوین تصویب واجرای آیین نامه قانون بیمه کارگران ساختمانی که مدت‌هاست معطل مانده حسب درخواست‌های نمایندگان و موافقت وزیران مرتبط و دستور ریاست محترم جمهوری اقدام نمایند.

۳- ما خواهان اعلام و محاسبه سابقه بیمه‌ای کارگران ساختمانی از زمان تصویب قانون یعنی اسفند ۸۷ می‌باشیم.

۴- ما خواهان رسیدگی کامل به حقوق کار کارگران صنفی نظیر کارگران ساختمانی، کارگران خباز و حرف و مشاغل آزاد که غالب آنها فاقد ساعت مشخص کار و دیگر حمایت‌های قانون کار و تامین اجتماعی می‌باشند، هستیم.

۵- ما از دولت می‌خواهیم هر چه سریعتر نسبت به برچیدن شرکت‌های تامین نیروی انسانی که عمدتا طرف قرارداد شرکت‌های دولتی هستند و فقط برای بهره‌کشی از نیروی کار به وجود آمده‌اند اقدام کند.

۶- جامعه کارگری ایران خواستار تقویت مذاکرات و امضای پیمان‌های جمعی فی مابین کارگران و کارفرمایان برای حل مشکلات پیش رو و پذیرش آن از سوی دولت به عنوان قوانین روابط کار می‌باشد.

۷- سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیر دولتی است که باید با مشارکت کارگران کارفرمایان و حضور حاکمیتی دولت تشکیل شود.

ما خواهان ترکیب سه جانبه در ارگان این نهاد و همچنین استقلال کامل اداری و مالی آن می‌باشیم. هرگونه اقدامی در خصوص دولتی کردن این نهاد و ارگان این سازمان از نظر ما غیر متعارف و محکوم است.

۸- تعهدات سازمان تامین اجتماعی از جمله پرداخت مستمری به بیش از ۱،۴۰۰،۰۰۰نفر تحت پوشش این سازمان از محل پرداخت‌های کارفرما، کارگر و دولت به دلیل عدم پرداخت نزدیک به ۲۱ هزار میلیارد تومان بدهی از سوی دولت امکان پذیر نیست.

متاسفانه این سازمان بامشکل جدی منابع رو برو شده و بیم آن می‌رود که تعهدات آن در آینده دچار اختلال شود که خود یک معضل جدی اجتماعی به شمار می‌رود لذا ما خواستار پرداخت تدریجی بدهی دولت در یک برنامه زمان بندی شده کوتاه مدت می‌باشیم.

۹- قانون هدفمندکردن یارانه‌ها هنوز اجرایی نشده، قیمت بسیاری کالاها و خدمات با تایید دولت افزایش یافته است. یقینا اجرای این قانون به طور قابل توجهی به بار تورمی آن خواهد افزود لذا ما خواستار تزریق به موقع منابع کافی به حساب کارگران شاغل و صندوق تامین اجتماعی جهت تقویت قدرت خرید مستمری بگیران و بیکاران تحت پوشش می‌باشیم. اشتباه احتمالی یقینا هزینه‌ای اجتماعی غیر قابل بازگشت از خود بر جای خواهد گذاشت.

۱۰- الحاق صندوق‌های بازنشستگی و همچنین اقشار مختلف جامعه به سازمان تامین اجتماعی که منابع مورد نیاز آن از سوی دولت پرداخت نمی‌شود مورد اعتراض جامعه کارگری است و ما از دولت و مجلس می‌خواهیم از تحمیل چنین تعهدی به سازمان تامین اجتماعی جدا خودداری کنند.


 


تنی چند از هنرمندان سرشناس سينما در هاليوود ضمن انتشار بيانيه ای، خواستار آزادی سريع و بی قيد و شرط جعفر پناهی شدند.

به گزارش دانشجو نيوز، اين هنرمندان ضمن انتقاد شديد از سرکوب هنرمندان توسط دولت ايران در ابتدای بيانيه خود آورده اند: " ما با همکار فيلم سازمان اظهار همبستگی کرده و ضمن محکوم کردن اين بازداشت، قويا از دولت ايران درخواست داريم تا آقای پناهی را آزاد کند".

همچنين در بخشی ديگر از بيانيه آمده است:" فيلم سازان ايرانی چون تمامی هنرمندان در اقصی نقاط دنيا می بايست گرامی داشته شوند نه آنکه مورد سانسور و سرکوب و بازداشت قرارگيرند".

گفتنی است در ميان امضا کنندگان اين بيانيه اسامی چون استيون اسپيلبرگ، مارتين اسکورسيزی، فرانسيس کاپولا، پائول اندرسون، برادران کوهن، جاناتان دم، رابرت دنيرو، کريس هانسن، جيم جارموش، مايکل مور، استيون سودربرگ، اليور استون وجود دارد.



 


تحقیق و تفحص از وضعیت بازداشتگاه‏های کشور، بررسی عملکرد سازمان تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی و میزان حضور و سهم تاثیر ایران در سازمان ها و مجامع بین المللی در دستور کار این هفته مجلس قرار دارد.

در این هفته وزرای امور اقتصادی و دارایی و وزیر جهادکشاورزی با حضور در صحن علنی مجلس، پاسخگوی سوالات نمایندگان خواهند بود.

همچنین در این هفته نمایندگان مجلس طرح حمایت از بازسازی بافتهای فرسوده، لایحه پیش فروش ساختمان ها را مورد بررسی قرار می دهند. در ادامه نمایندگان مجلس به بررسی لایحه نحوه رسیدگی به تخلفات و اخذ جریمه های مربوط به امور حمل و نقل و عبور و مرور وسایل نقلیه خواهند پرداخت.

از دیگر برنامه های این هفته مجلس می توان به طرح اصلاح ماده ۷۷ قانون شهرداری ها مصوب ۱۳۴۴، لایحه استفساریه تبصره ۲ درخصوص قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشو و انتخاب شهرداران و طرح اصلاح مواد قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی و انتخابات شهرداران اشاره کرد.

در جلسه علنی این هفته، طرح اصلاح قانون احداث تونل مشترک شهری مصوب ۱۳۷۲، لایحه مستثنی شدن شهرداری های کشور در واگذاری قسمتی از پارکها و میادین و اموال عمومی اعم از عرصه و اعیان از شمول قوانین مربوط به مالک و مستاجر و طرح الحاق یک تبصره به ماده ۹۴۶ قانون مدنی مصوب ۱۳۸۷ و لایحه تسری حکم ماده ۱۹۱ قانون مالیات های مستقیم مورد بررسی قرار می گیرد.

نمایندگان مجلس سپس گزارش کمیسیون اجتماعی درخصوص چگونگی اجرای بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی را به بحث می گذارند.

این هفته تقاضای عده ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص رسیدگی به لایحه امور گمرکی طبق اصل ۸۵ قانون مورد بررسی قرار می گیرد.

در ادامه لایحه الحاق یک تبصره به قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه و اجرای اصل ۴۴، لایحه چگونگی حفاظت دریا و رودخانه های مرزی از آلودگی به مواد نفتی، لایحه حمایت از شرکت های دانش بینان و تجاری سازی نوآوری و اختراعات و لایحه آیین دادرسی دیوان عدالت اداری به بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

نمایندگان مجلس این هفته همچنین لایحه موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مصاعف و تبادل اطلاعات در مورد مالیات های بر درآمد و سرمایه بین دولت ایران و یمن را به رای قرار خواهند داد.

سپس لایحه الحاق ایران به مقاوله نامه کار دریایی مصوب سازمان بین المللی کار و لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بین المللی درباره مسئولیت مدنی برای خسارت آلودگی نفت سوخت کشتی و همچنین لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بازنگری کننده کنوانسیون مدارک شناسایی دریانوردان نیز بررسی می شود.

در این هفته مجلس طرح افزایش بهره وری بخش کشاورزی و طرح الحاق یک تبصره به قانون راجع به منع توقیف اموال منقول و غیرمنقول شهرداران مصوب ۱۳۶۱ و لایحه الحاقی ایران به کنوانسیون بین المللی نایروبی درباره انتقال لاشه کشتی ها را به رای خواهد گذاشت.

نمایندگان لایحه موافقتنامه بین ایران و مونته نگرو و ایران، صربستان درخصوص اجتناب از اخذ مالیات مضاعف در مورد مالیات بر درآمد و … را مورد بررسی قرار می دهند.

در ادامه لایحه انصراف دولت ایران از عضویت در قرارداد بین المللی مربوط به خط شاهین کشتی ها مصوب ۱۹۳۰ میلادی و لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بین المللی کنترل سامانه های سیستم های مضر ضد خزه بر روی کشتی ها مصوب سال ۲۰۰۱ میلادی بررسی می شود.


 


در حالیکه طبق فراخوانِ اعلام شده، قرار است مراسم روز جهانی کارگر، راس ساعت ۱۷ امروز توسط کارگران و برخی حامیانِ سبزِ آنها - همزمان با تهران- در مقابل ادارات کار در شهرستانها صورت پذیرد، صبح امروز تعدادی از کارگران تجمع اولیه و اعتراضِ خود را در مقابل استانداری فارس در خیابان آزادی شیراز آغاز کردند.
به گزارش اخبار واصله از شیراز، هسته اولیۀ تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی تاکید کرده بودند که اخراج کارگران، آن ها را به "سرنوشت سیاه" دچار می کند. همچنین در پلاکارد دیگری نوشته شده بود:"کارگر،روز بیکاریت مبارک، تا حق خود را نگیریم از پا نمی نشینیم".
یکی از کارگران حاضر در این تجمع خاطرنشان کرده است حدود چند ماه است از مجتمع صنعتی گوشت فارس اخراج شده و هفت ماه است که حقوق نگرفته است.
گزارش مذکور که از طرف یکی از خبرنگاران مستقل استان ارسال شده همچنین می افزاید "این کارگر که نام خود را اعلام نکرد، تاکید کرد بیش از دو ماه است که مجتمع صنعتی گوشت فارس به دلیل خصوصی سازی تعطیل شده و نزدیک به ۱۲۰۰ کارگر این واحد صنعتی از کار بیکار شده اند."
لازم به ذکر است کارگران این واحد صنعتی و همچنین کارگران صنایع مخابراتی راه دور ایران، دی ماه سال گذشته و به هنگام سفر محمود احمدی نژاد به شیراز، با حضور در محل سخنرانی رئیس دولت دهم (مقابل ورزشگاه حافظیه)، خواستار توجه هیأت دولت به مشکلات واحدهای صنعتی شده بودند.


 


محمد اولیایی‌فرد حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری صبح امروز بازداشت شد.

به گزارش رسانه ها، وکیل دادگستری كه امروز صبح جهت ملاقات با ریاست دادگاه انقلاب به اين مكان مراجعه كرده بود،توسط "ستاری" مدیر دفتر شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران به بخش اجرای احکام دفتر شعبه 26 به اجرای احکام معرفی و بازداشت شد.

گفتنی است، این وکیل پایه یک دادگستری در پی اعدام بهنود شجاعی در مصاحبه ای اجرای حکم موکلش را به دلیل صغر سنی وی غیرقانونی خوانده بود، ابتدا به دادسرای کارکنان دولت احضار و پس از تشکیل پرونده در شعبه 26 دادگاه انقلاب به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال مجازات محکوم شد


 


دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان از مخالف مسئولان این دانشگاه با سخنرانی حجت الاسلام قدرت الله علیخانی در دانشگاه گرگان خبر داد.

به گزارش «پارلمان‌نیوز»، این عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه قرار بود در مورد سیاست‌های داخلی دولت نهم و دهم به سخنرانی بپردازد که هیات نظارت دانشگاه تاکید کرد که چون این سخنرانی به صورت مناظره نیست امکان برگزاری آن وجود ندارد.

این انجمن اسلامی همچنین تلاش کرد تا مناظره‌ای را با حضور غلامحسین امیری قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین و نصرالله ترابی عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس برگزار کند که این برنامه نیز به دلیل انصراف و حاضر نشدن امیری در مناظره اجرایی نشد.

بر اساس اعلام دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با توجه به عدم حضور امیری و به دلیل اینکه مجوز برنامه به صورت مناظره بود، امکان سخنرانی ترابی نیز در این دانشگاه فراهم نشد.

در همین راستا انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه اطلاعیه‌ای بدین شرح صادر کرد:

دانشجویان محترم دانشگاه

با سلام

احتراماً؛ به استحضار می‌رساند انجمن اسلامی دانشجویان در نظر داشت مناظره‌ای با موضوع" بررسی عملکرد فرهنگی دولت نهم ودهم" درمورخ ۱۱/۲/۱۳۸۹ و با حضور جناب آقای مهندس غلامحسن امیری قائم مقام محترم جامعه اسلامی مهندسین و جناب آقای مهندس نصراله ترابی نماینده محترم مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی برگزار نماید که عدم حضور جناب آقای مهندس امیری سرانجام موجب عدم برگزاری مراسم گردید.

لازم به ذکر است که تمامی مراحل هماهنگی از قبیل ارسال دعوتنامه به شماره الف/د/۴۸۸ مورخ ۲۸/۱/۱۳۸۹ و بلیط رفت و برگشت به گرگان به شماره ۰۰۰۴۲۰۴۰۷۳۶۵۴۴ مورخ ۹/۲/۱۳۸۹ به دفتر جناب آقای مهندس امیری ارسال گشت اما متاسفانه در روز برگزاری مراسم ایشان با امتناع از پرواز به سوی گرگان، دلیل عدم حضورشان را شرکت در جلسه‌ای مهم بیان داشتند و ساعت پرواز را مقارن با آن جلسه عنوان کردند، سرانجام این تشکل برای خرید بلیط در ساعتی دیگر اقدام نمود که باز هم ایشان از آمدن خودداری نمودند، لذا این سوالات در ذهن دانشجویان تداعی می‌شود که آیا زمان جلسه هماهنگ نشده بود؟ آیا جلسه مذکور از پول بیت المال هدر رفته برای برگزاری این مراسم مهم‌تر است؟ آیا این جلسه از وقت هدر رفته صدها دانشجوی مدعو مهم‌تر است؟ و آیا های دیگری که شاید این بهانه‌ها را برنتابند.

انجمن اسلامی دانشجویان لازم می‌داند این عمل را که همانا خلف وعده است تقبیح نموده و از جناب آقای مهندس ترابی که تا آخرین لحظه در فرودگاه تشریف داشتند تشکر و عذر خواهی نماید.

امیدواریم این جلسه مهم، که جناب آقای مهندس امیری بدان اشاره نمودند برای برداشتن گامی در راستای اعتلای هر چه بیشتر جمهوری اسلامی ایران بوده باشد.


 


بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، در جریان مراسم گرامیداشت روز جانی کارگر تعدادی از عابرین و شرکت کنندگان دستگیر وبه نقطه نامعلومی منتقل شدند.

روز شنبه 11 اردیبهشت ماه تعداد از عابرین و شرکت کنندگان در مراسم روز جهانی کارگر در نقاط مختلف تهران دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل شدند. دستگیریها توسط نیروی سرکوبگر انتظامی صورت گرفت . حوالی ساعت 17:30 دو تن از بانوان عابر در خیابان آزادی مورد یورش نیروهای حکومتی قرار گرفتن که دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل شدند.
اسامی دو بانوی دستگیر شده به قرار زیر می باشد:خانم میترا 40 ساله و خانم فرزانه 37 ساله می باشند.این 2 بانو در حالی که در خیابان آزادی عبور می کردند دستگیر و توسط یک خودروی نیروی انتظامی به محل نامعلومی انتقال یافتند.
هنوز از اسامی و آمار دقیق دستگیر شدگان امروز رقمی در دست نیست.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران یورش به عابرین و شرکت کنندگان بی گناه در خیابان و دستگیری خودسرانه آنها را در روز جهانی کارگر را که برای ایجاد رعب و وحشت در بین مردم است را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد و سازمانهای حقوق بشری خواستار اقدامات عملی برای آزادی فوری و بی قید و شرط بازداشت شدگان امروز است.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به norooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به norooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته