-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آبان ۹, دوشنبه

Latest News from Koocheh for 10/31/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



سیمین/ رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

 در حالی که جهان با بحران‌های مالی روبروست و بسیاری از کشورها در پی یافتن راه حلی برای خروج از این بحران‌ها هستند، دغدغه‌های مردم در زمینه کسب درآمد از طریق سرمایه‌گذاری تغییر یافته است.

زمانی افراد بر روی ملک و زمین و طلا سرمایه‌گذاری می‌کردند. دوره‌ای ارز خارجی خریداری می‌شد و زمانی هم بازار خرید سکه‌های طلا داغ بود اما با وجود رکود اقتصادی و افت ارزش زمین و خانه در بسیاری از کشورها هم‌چنین متغیر بودن نرخ‌ها این سال‌ها زمینه دیگری نیز برای سرمایه‌گذاری مورد توجه علاقه‌مندان قرار گرفته است: آثار هنری.

این سال‌ها بر تعداد مجموعه داران آثار هنری افزوده شده و بسیاری از موسسه‌ها و سازمان‌ها اقدام به خرید و جمع آوری آثار هنری می کنند.

در زمینه سرمایه‌گذاری بر روی آثار هنری گفت و گویی دارم با دوتن از دست اندرکاران این حوزه که در نمایشگاه و بازار بین‌المللی  هنر مالزی حاضر بودند. گفت وگویی که حاوی دانسته‌هایی است برای آنان که قصد دارند تا زمینه سرمایه‌گذاری خود را تغییر دهند.

دکتر «ماندانا برکشی» استاد دانشگاه و مدیر موسسه «هنر و هویت» است که چند سالی است در زمینه معرفی و ارایه آثار هنرمندان ایرانی در کشور مالزی فعالیت دارد، بحران مالی را عاملی می‌داند برای آن که بسیار یا از کشورها که توان خرید دارند و می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند به خاطر ریسکی که در خرید طلا یا ملک وجود دارد بر روی آثار هنری سرمایه گذاری می‌کند.

یکی از این کشورها هند است که جوانان به دلیل افزایش توانمندی مالی در سال‌های اخیر رو آوردند به خرید آثار هنری.

وی با اشاره به وجود حراجی های بزرگی هم چون کریستی و ساتیبی می‌گوید اکنون این بازارها بسیار مورد توجه قرار گرفته و بسیاری از سرمایه گذاران از این طریق به خرید آثار هنری اقدام می کنند.

وی با بیان این که اکنون بهای برخی از آثار هنرمندان ایرانی از چهار یا پنج سال پیس چند برابر شده در حالی که اگر سرمایه‌گذاری در زمینه‌های دیگر بود این مقدار افزایش ارزش پیدا نمی کرد، می گوید: «به هر حال این یک حرکتی است  که در بسیاری کشورها ایجاد شده و در ایران هم شاهدش هستیم.  هم‌چنان که در این آرت اکسپو هم شاهد این هستیم که بسیاری از سرمایه‌گذاران عده‌ای را می‌فرستند برای شناسایی آثار هنری و انتخاب آثاری که می‌تواند با سرمایه‌گذاری بر روی آن تا چند سال آینده برایشان سوددهی داشته باشد.»

آقای «جان رید»، بنیان‌گزار گروه آینده هنر که در زمینه سر مایه‌گذاری بر روی هنر شرق آسیا فعالیت می‌کند نیز معتقد است این سال‌ها سلیقه سرمایه‌گذاران تغییر کرده و به سمت آثار هنری متمایل شده است و این قبیل موسسه‌ها به ارایه مشاوره و اطلاعات لازم در این زمینه به مشتریان علاقه مند می‌پردازند تا انتخاب بهتری داشته باشند.

او با اشاره به این که خود این قبیل موسسات نیز بر روی آثار هنری سرمایه‌گذاری می‌کنند تا در بهترین زمان ممکن آن‌ها را بفروشند، می‌گوید: «با سرمایه‌گذاری بر بروی هنر فرد خود می‌تواند مدیریت سرمایه و اموالش را بر عهده گیرد بدون نیاز به فرد دیگری. ضمن این که زمینه بروز خلاقیت نیز افزایش می‌یابد.»

به هر روی با تغییراتی که در جهان کنونی پیش آمده چندان هم دور از انتظار نیست جهان آینده بنا به نظر این دست‌اندرکاران به سوی سرمایه‌گذاری گسترده‌تری بر روی آثار هنری، طلا و حتا شراب پیش برود!


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های مخالف دولت جمهوری اسلامی، پیمان عارف، عسل اسماعیل‌زاده و شرر کنور‌تبریزی، از فعالان سیاسی و مدنی که ظهر روز یک‌شنبه، در بهشت زهرای تهران توسط نیروهای امنیتی در شهر ری بازداشت شده بودند، آزاد شدند.

به گزارش دانشجونیوز، سه تن از فعالان سیاسی و دانش‌جویی به‌نام‌های پیمان عارف، عسل اسماعیل‌زاده و شرر کنور تبریزی که در پی حضور در محل دفن ندا آقا‌سلطان‌، از جان‌باختگان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری 88، از سوی پلیس امنیت منطقه شهر ری بازداشت شده بودند، امروز آزاد شده‌اند.

هنوز از دلیل و اتهام بازداشت این فعالان هیچ گزارشی منتشر نشده است و مسوولین از ذکر اتهامات آنان خودداری کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«بازداشت عارف،‌ اسماعیل‌زاده‌ و کنور‌تبریزی سه فعال مدنی»


 


خبر / رادیو کوچه

مقام‌های تهران به‌طور رسمی از آمریکا خواستند به دلیل اتهامی که به جمهوری اسلامی در خصوص دست داشتن این کشور در توطئه ترور سفیر عربستان در واشینگتن زده، عذر‌خواهی کرده و غرامت پرداخت کند.

باراک اوباما رییس جمهوری ایالات متحده، مقام‌های جمهوری اسلامی را متهم به دست داشتن در این طرح کرده است. پس از آن مقام‌های آمریکایی، سپاه قدس را به طور مشخص متهم به دست داشتن در این طرح کردند.

به گزارش آسوشیتدپرس، یک‌شنبه 30 اکتبر، به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که گفته است ایالات متحده روز جمعه یادداشتی دیپلماتیک از ایران دریافت کرده که در آن از اتهاماتی که اوایل ماه جاری به دولت جمهوری اسلامی زده شده ابراز نارضایتی شده‌ است.

برپایه این گزارش این دیپلمات آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود، افزوده است که ایران در این نامه تاکید کرده که اتهامات آمریکا «بر پایه دروغ» استوار است. ایران هم‌چنین تاکتیک‌های دیپلماتیک ایالات متحده را «نقض قوانین و مقررات بین‌المللی» نامیده است.

مقام‌های آمریکایی یک شهروند ایرانی- آمریکایی به نام منصور ارباب‌سیار را به اتهام دست داشتن در طرح ترور سفیر سعودی بازداشت کرده‌اند. دیگر شخص متهم نام غلام شکوری است که پیش از دستگیری خاک آمریکا را ترک کرد.

درنامه ایران به آمریکا آمده است: «ایالات متحده باید برای اتهام طرح ترور سفیر عربستان، از ایران معذرت‌خواهی کند و به خاطر آسیب‌های مادی و اخلاقی که این اتهامات وارد آورده غرامت بپردازد.»

پیش از این آیت‌اله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، متهم شدن ایران به تلاش برای ترور سفیر سعودی در واشینگتن را «مهمل و بی‌معنا» خوانده بود.

این در حالی است که پیش‌تر بان‌کی‌مون دبیر کل سازمان ملل کرده بود که پرونده ایران در خصوص توطئه برای ترور سفیر سعودی در آمریکا را به شورای امنیت فرستاده است.

بیشتر بخوانید:

«وزیر خارجه جمهوری اسلامی از قطر به عراق رفت»


 


خبر / رادیو کوچه

حکم محکومیت، احمد‌رضا احمد‌پور روحانی منتقد دولت جمهوری اسلامی، عضو حزب جبهه‌ی مشارکت شاخه‌ی قم‌، وبلاگ‌نویس (پژواک خاموش‌) و پژوهش‌گر حوزه که در 27 تیرماه توسط ماموران اطلاعات قم دستگیر شده بود پس از گذشت حدود 4 ماه تایید شد.

این حکم از دادگاه تجدید‌نظر ویژه روحانیت قم صادر شده است.

احمد‌پور که در مهر ماه به سه سال حبس در زندان اهواز و ده سال تبعید به شهر ایذه محکوم شده بود در دادگاه تجدید‌نظر نیز این حکم عینن تایید شد.

اتهام احمد‌پور به دلیل نوشتن نامه به سازمان ملل بود که در پیرو این نامه به اتهامات «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ، تبلیغ علیه نظام و هتک حیثیت روحانیت» متهم شد.

لازم به اشاره است آقای احمد‌پو‌ر در سال 88 نیز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام و هتک حیثیت روحانیت به یک‌سال حبس محکوم شده بود که دوران حبس خود را در سال گذشته به پایان رسانده بود.

 بیشتر بخوانید:

«بازداشت احمدپور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب»


 


اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه

چند روزی است که سخنانی از «علی‌ خامنه‌ای»، در نقل قولی از «عبدالکریم‌ موسوی ‌اردبیلی» پخش شده است که رهبر جمهوری‌ اسلامی در آن‌ها رفتار و برخورد خودش با مخالفان را با «روح‌اله‌ خمینی» مقایسه می‌کند و خودش را به نسبت بنیان‌گذار جمهوری ‌اسلامی انسان معتدل‌تری می‌خواند. از شواهد ماجرا پیداست که اگر «علی‌ خامنه‌ای» و یارانش خود دست به انتشار این سخنان نزده باشند از گسترش آن خشنودند.

سنجیدن رفتار رهبر فعلی جمهوری‌ اسلامی با بنیان‌گذار آن، از دو سو برای «علی‌ خامنه‌ای» مهم است. یکی آن‌که او به مخالفانی که از اساس جمهوری‌ اسلامی را قبول ندارند نشان می‌دهد که نوع برخورد او با منتقدان نظام شایسته‌ی این همه سرزنش از سوی آنان نیست چرا که «روح‌اله» خمینی به مراتب شدیدتر و خشونت‌آمیزتر از او با آن‌ها برخورد می‌کرده است. «خامنه‌ای» به طور غیرمستقیم به آن‌ها پیام می‌دهد که زندگی‌شان را مدیون مدارای او هستند. پیام دیگر این قیاس، به جناحی است که نام «خط‌امام» را بر خود نهاده و از دوران رهبری «روح‌اله ‌خمینی» به عنوان «دوران‌طلایی» حضرت‌امام یاد می‌کنند. «علی ‌خامنه‌ای» با ارایه‌ی تصویری از «خمینی» که خیلی هم دور از واقعیت نیست، به نوعی می‌خواهد به آن‌ها نشان دهد که ریاکارند و رفتار خشن و تند و برخورد حذفی مخالفان را از سوی «روح‌اله‌ خمینی» به عمد نادیده می‌گیرند. «خامنه‌ای» می‌خواهد تلویحن به مخالفانش بگوید که «دوران‌طلایی» امام، یک شایعه‌ و تصویر رویایی بیش نیست که آن‌ها از «خمینی» و شخصیتش در جهت تخریب او ساخته‌اند.

این پیش‌آمد برای «جنبش‌ ‌سبز» و آزادی‌خواهانه‌ی مردم ایران نیز اتفاق میمونی است، به این دلیل که طرف‌داران نظریه‌ی «دوران‌طلایی» امام را مجبور به پاسخ‌گویی به سخنان «علی‌ خامنه‌ای» می‌کند. آن‌ها که تاکنون و با گذشت چند روز از این ماجرا هم‌چنان سکوت کرده‌اند دو راه بیش‌تر ندارند، یا این‌که بپذیرند که این توصیفات از «خمینی» واقعی بوده است و یا این‌که در برابر سخنان «علی‌ خامنه‌ای» موضع بگیرند و آن‌ها را انکار کنند. که در صورت برگزیدن راه دوم باید برای بسیاری از پرسش‌های بی‌پاسخ در تاریخ انقلاب ‌اسلامی هم‌چون کشتار سال 67، اعدام‌های اول انقلاب، ادامه‌ی بی‌دلیل جنگ با عراق و بسیاری دیگر از بی‌مدیریتی‌ها آن دوره جواب‌های تازه‌ای بیابند. اگر طرف‌داران «روح‌اله خمینی» واقعیات پیش‌آمده در دوران او را بپذیرند و «خمینی» را مسوول آن‌ها بدانند این اتفاق برای اصلاح‌طلبان موقعیت دشوارتری را پیش خواهد آورد چرا که اولن موقعیت، محبوبیت و اعتبار آن‌ها را در میان مردم ضعیف‌تر خواهد کرد و دیگر این‌که آن‌ها را وادار می‌کند به نوعی به تمامی فرامین رهبری گردن بنهند و از او اطاعت کنند، چرا که مهر تایید گذاردن بر رافت «علی ‌خامنه‌ای» نسبت به مخالفان، چهره‌ی او را در نزد طرف‌داران نظام تطهیر خواهد کرد.

به قول معروف شترسواری دولا دولا نمی‌شود. به هر روی این اتفاق یک روز دیر یا زود باید پیش می‌آمد تا شماری وضعیت، رفتار و موضع متناقض خود را با دوره‌ی زمام‌داری آیت‌اله «خمینی» مشخص کنند و یک‌بار برای همیشه میان طرف‌داری از حقوق‌بشر، آزادی‌های سیاسی و اجتماعی و دموکراسی و «روح‌اله ‌خمینی» یکی را برگزینند.


 


خبر / رادیو کوچه

اعضای سازمان‌ تربیتی،‌ علمی ‌و ‌فرهنگی ‌ملل ‌متحد، یونسکو، روز دوشنبه، 31 اکتبر، در نشست خود در پاریس به عضویت تشکیلات خودگردان فلسطینی به عنوان عضو کامل این نهاد وابسته به سازمان ملل رای مثبت دادند.

در رای‌گیری امروز، ۱۰۷ کشور به نفع عضویت فلسطینی‌ها، ۱۴ کشور رای منفی و ۵۲ کشور هم رای ممتنع دادند.

تقریبن تمام کشورهای عربی، آمریکای لاتین، آفریقایی و آسیایی به عضویت فلسطینی‌ها رای مثبت دادند. فرانسه بر خلاف آن که قبلن در مورد این اقدام فلسطینی‌ها ابراز تردید کرده بود، رای مثبت به عضویت فلسطینی‌ها داد.

بریتانیا و ژاپن در این رای‌گیری، رای ممتنع دادند.

اسراییل، آمریکا، استرالیا، کانادا و آلمان هم از جمله کشورهایی هستند که رای منفی دادند.

فلسطینیان خواهان عضویت در یونسکو به عنوان یک عضو کامل بودند و این بخشی از فعالیت‌های دیپلماتیک آن‌ها برای به رسمیت شناخته شدن به عنوان کشور مستقل فلسطینی است.

اسراییل با این اقدام به شدت مخالفت کرده و نمایندگی آمریکا نیز این حرکت فلسطینی‌ها را غیرسازنده خوانده بود.

ایالات متحده بر خلاف شورای امنیت سازمان ملل، در یونسکو دارای حق وتو نیست. ۱۹۳ کشور در این نهاد عضویت دارند اما در رای‌گیری امروز ۱۷۳ کشور حضور داشتند.

با تصویب عضویت فلسطینی‌ها در یونسکو، این احتمال وجود دارد که آمریکا از تامین بودجه این نهاد خودداری کند.

پیش از این هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، تصمیم هیت اجرایی یونسکو برای مطرح کردن درخواست عضویت فلسطینی‌ها را «توجیه‌ناپذیر» خوانده بود.

آمریکا سالانه نزدیک به هفتاد میلیون دلار بودجه یونسکو را تامین می‌کند که بیش از یک پنجم بودجه سالانه این نهاد است.

محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان، به‌طور رسمی تقاضای تشکیلات خودگردان فلسطینی برای عضویت کامل در سازمان ملل را اعلام کرده بود.

بیشتر بخوانید:

«اقدام فلسطین برای حضور رسمی در سازمان ملل شجاعانه است»


 


خبر / رادیو کوچه

در روزهای اخیر، دولت آمریکا اعلام کرده است با خروج نیروهایش از عراق، حضور نظامی خود در خلیج پارس را تقویت کند. این جابه‌جایی و استقرار نیرو در کویت به منظور جلوگیری از فروپاشی امنیتی در عراق و احتمالن مقابله‌ی نظامی با ایران صورت می‌گیرد.

به گزارش روزنامه‌ی نیویورک تایمز، پس از آن‌که باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا به طور رسمی خروج کامل نیروهای نظامی آمریکایی از عراق را تا پایان دسامبر سال جاری اعلام کرد، طرح تقویت نیروی نظامی آمریکا در منطقه‌ی خلیج پارس اهمیت بیش‌تری یافت. مقام‌های آمریکایی ماه‌هاست که مشغول بحث و بررسی این طرح بوده و هستند.

پایان دادن به جنگ هشت ساله در عراق، یکی از وعده‌های باراک اوباما در کارزار انتخاباتی‌اش بود، اما دیپلمات‌ها و افسران ارشد آمریکایی، و نیز بسیاری مقام‌های کشورهای منطقه، نگران هستند که عقب‌نشینی آمریکا به بی‌ثباتی در این منطقه دامن زند.

پس از آنکه مذاکرات طولانی میان مقام‌های آمریکایی و عراقی بر سر مجوز ادامه‌ی حضور حدود ۲۰ هزار سرباز آمریکایی در عراق به شکست انجامید، حال وزارت دفاع آمریکا بر روی طرحی بدیل و جای‌گزین کار می‌کند.

علاوه بر این‌که مذاکرات درباره‌ی ادامه‌ی حضور نیروهای رزمی زمینی در کویت ادامه دارد، دولت آمریکا در فکر آن است که ناوهای جنگی بیش‌تری را روانه‌ی آب‌های بین‌المللی منطقه کند.

در حالی که ایالات متحده با هر یک از این کشورها روابط دوجانبه‌ی نظامی نزدیکی دارد، با این حال دولت و ارتش آمریکا می‌کوشند «معماری امنیتی» جدیدی را برای خلیج پارس طراحی کنند که گشت هوایی و دریایی و موشک‌های پدافندی را نیز دربرگیرد.

هم‌اکنون یکی از موضوع‌های مذاکره میان مقام‌های آمریکایی و کویتی، شمار نیروهای رزمی مستقر در این کشور است، و گفته می‌شود طی روزهای آتی تکلیف این مسئله روشن خواهد شد.

باراک اوباما و مشاوران ارشد وی در امور امنیت ملی می‌کوشند از یک سو به نگرانی متحدان خود در منطقه و از سوی دیگر به انتقاد جناح اپوزیسیون جمهوری‌خواه پاسخ گویند. دولت آمریکا تاکید می‌ورزد که بر سر تعهدات خود در خلیج پارس خواهد ایستاد. این امر در مورد خروج نیروها از افغانستان تا پایان سال ۲۰۱۴ نیز صدق می‌کند.

در دوره‌ی پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق، مشارکت هر چه بیش‌تر نظامیان کشورهای عربی عضو «شورای هم‌کاری خلیج پارس» در عملیات‌های بین‌المللی به چشم می‌خورد. این نظامیان به طور عمده توسط نیروهای عربستان سعودی هدایت می‌شوند که می‌کوشد بر حضور دیپلماتیک و نظامی خود در منطقه بیافزاید.

از نمونه‌های دیگر این هم‌کاری آن است که قطر و امارات متحده عربی در عملیات لیبی، جنگنده‌های خود را در اختیار فرماندهی ناتو قرار داده و بحرین و امارات نیز هر یک نیروی نظامی به افغانستان اعزام کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«یازده کشته و زخمی نظامی آمریکایی در عراق»


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

 انتظار می‌رود این هفته دادگاه شهر «قورغان‌تپه» در جنوب تاجیکستان حکم دو خلبان از «روسیه» و «استونی» را صادر نماید. بحث دادگاهی «ولادیمیر سداونیچی» و «آلکسی رودینکا» که هم اکنون در بازداشت قرار دارند، هنوز دو ماه قبل آغاز یافته بود. مطبوعات روسیه زمانی‌ که دادستان برای هر کدام از این خلبان‌ها ۱۳ سال زندان خواست، با این قضیه توجه کرد و مطالب زیادی هم به چاپ رساند. از جمله روزنامه «کومرسانت» که از جمله نشریه‌های سیرخواننده روسیه است، در یک مطلب از این دو خلبان به عنوان «خلبان‌های فراموش شده» یاد کرد.

نشریه نوشت، با وجود آن‌که قضیه جدی است، سفارت روسیه در تاجیکستان آن را جدی نپنداشته و نیز به خلبان روس آقای «سداونیچی» کمک نکرده است. مقامات تاجیکستان «سداونیچی» و «رودینکا» خلبانان از روسیه و استونی را که هر دو ۵۳ سال سن دارند و در شرکت موسوم به «رلکان اینوستمنت» کار می کردند، با جرم عبور غیر قانونی مرز، قاچاق و هم‌چنین نقض معیارهای بین‌المللی هواپیمایی متهم می‌شمارند. به قول آن‌ها ماه مارس سال جاری میلادی این دو خلبان بدون اجازه با هواپیمای «آن-۷۲» از افغانستان در فرودگاه شهر «قرغان‌تپه» تاجیکستان فرود آمده‌اند. خلبان‌ها گفته‌اند، آن‌ها از روی ناچاری در «قورغان‌تپه» فرود آمده‌اند و در قاچاق چیزی دست ندارند.

 آن‌ها گفته‌اند به علت کم باقی ماندن سوزشواری هواپیما مقامات هوانوردی تاجیکستان را آگاه کرده، در فرودگاه «قورغان‌تپه» به عنوان نزدیک‌ترین فرودگاه پایین آمده‌اند. اگرچه مقام‌های مرزبانی و گمرک تاجیکستان گفته‌اند که از داخل هواپیماها مواد مخدر و یا اسلحه پیدا نکرده‌اند، ولی‌ از داخل آن‌ها موتور هواپیما دریافت شده است که قیمت آن برابر به ۲۳۰ هزار دلار آمریکایی است. مقامات انتظامی تاجیکستان این موتور را کالای تجارتی خوانده خلبان‌ها را در قاچاق آن متهم می‌دانند. خلبان‌ها در دادگاه گفته‌اند برای موتور و فعالیت آن‌ها باید شرکت «رلکان اینوستمنت» باید پاسخ بگوید نه این خلبان‌ها که با شرکت قرارداد کاری بسته‌اند.

 وزارت امور خارجه روسیه هم به این قضیه خلبان‌ها دخل کرده و در یک اظهارات خود شرکت «رلکان اینوستمنت» را مقصر خوانده است. وزارت خارجه روسیه گفته است این شرکت در بسیار مورد خودسرانه و بدون موافقه با مقامات به حمل‌ و نقل کالا به افغانستان مشغول بود. شرکت «رلکان اینوستمنت» در منطقه آفشار «ویرجینیا» نام نویس شده، مالک اصلی آن معلوم نیست. این شرکت در چند سال اخیر در افغانستان به حمل و نقل مواد غذای منصوب به نیروهای بین‌المللی مشغول بوده است.

این در حالی است که بنا به اطلاع این وزارت مسوول شرکت «رلکان اینوستمنت» تا به حال نتوانسته است سند ثبت نام این دو هواپیمای «آن-۷۲» و مجوز برای پرواز این دو هواپیما را به وزارت خارجه روسیه یا سفارت روسیه در تاجیکستان پیشنهاد بکند. یعنی‌ تا حال هویت این دو هواپیما به وزارت خارجه روسیه نیز روشن نیست.

وزارت امور خارجه «استونی» نیز گفته است که به سرنوشت خلبان بازداشت‌شده‌اش در تاجیکستان رسیدگی می‌کند. در یک مراجعت خود وزارت خارجه «استونی» از سفارت آلمان در «دوشنبه» خواسته است تا هرچه زود با خلبان بازداشت‌شده «استونی» در شهر «قورغان‌تپه» تاجیکستان ملاقات کرده و او را با وکیل مدافع تامین نمایند. متخصصان صاحب تجربه در امور هوانوردی می‌گویند هواپیمای نوع «آن-۷۲» در زمان شوروی پیشین حدود صد فروند تولید شده بود. پس از فروپاشی شوروی اکثر این هواپیماها در قلمرو «اکراین» باقی مانده و در اختیار شرکت‌های مختلف قرار دارند. ولی‌ دو فروند از این هواپیماها نام نویس نشده و دقیق نیست که آن‌ها در کجا هستند و در دست چی کسی.


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

یک قایق تازه پناه‌جویان در حالی به استرالیا رسید که این کشور شماری زیادی از درخواست‌های پناهندگی را رد کرده است.

این قایق در ساحل غربی استرالیا از سوی پلیس مرزی آن کشور متوقف شده و سپس به جزیره کرسمس ارسال گردید.

برندن اوکانر وزیر کشور استرالیا گفته است بررسی‌های نخستین تعداد مسافرین در این قایق را 57 تن نشان می‌دهد.

این قایق پناه‌جویان در حال به استرالیا می‌رسد که دولت این کشور تلاش می‌کند تا با تعداد رو به افزایش پناه‌جویان ایرانی که از طرف اداره مهاجرت آن کشور، پناهنده‌گان واقعی شناخته نمی‌شوند، مبارزه کند.

بر بنیاد گزارش رسانه‌های استرالیایی از هرسه پناه جوی ایرانی پرونده‌های دو تن آن‌ها از سوی اداره مهاجرت استرالیا رد می‌گردد.  این پناه‌جویان با خطرات مختلفی برای سال‌های متمادی در بازداشت‌گاه مهاجرت این کشور مواجه هستند زیرا دولت استرالیا نمی‌تواند آن‌ها را با استفاده از زور به ایران بر‌گرداند.

وزیر مهاجرت استرالیا کریس بوون به سیدنی تیلگراف گفت: «دولت ایران بارها در خواست دولت استرالیا مبنی به تسهیل پناه‌جویان ایرانی که دوباره بازگردانده می‌شوند را رد کرده است.»

دولت استرالیا در حال حاضر تنها انتخابی که دارد این است تا این پناه‌جویان ایرانی را برای یک مدت نا معین در بازداشت‌گاه نگه‌دارد یا آن‌ها را در جامعه رها کند.

 بیشتر بخوانید:

«مرگ یک پناه‌جو سریلانکایی در بیمارستان‌ استرالیا»


 


امیر و کاملیا‌/ رادیو کوچه

سنگ بزرگی که تا امروز زیر انبوهی از علف‌ها و اندکی خاک پنهان مانده بود توسط کشاروزان کشف شد. به اعتقاد باستان‌شناسان این متعلق به بنایی است که امروز به آن آرام‌گاه «کمبوجیه» یا زندان می‌گویند. فعالیت‌های کشاورزی در 100 متری تل تخت در پاسارگاد منجر به شناسایی و کشف سنگ بزرگی شد. پژوهش‌های باستان‌شناسی اثبات می‌کند این سنگ متعلق به آرام‌گاه کمبوجیه بوده و شواهد حاکی از آن است که آرام‌گاه کمبوجیه نیایش‌گاهی از دوره کوروش بزرگ است.

  50سال پیش مرحوم سامی،‌ باستان‌شناسی که روی دوره هخامنشی کار می‌کرد، قطعه سنگ دیگری را که شباهت زیادی به قطعه سنگ کشف شده دارد در «تل تخت» کشف می‌کند. در همان زمان «استروناخ»، باستان‌شناس آمریکایی این قطعه سنگ را متعلق به بنای منسوب به مقبره کمبوجیه یا به قول محلی‌ها بنای زندان می‌داند و طرحی را به عنوان ورودی این بنای نیمه ویران روی کاغذ پیاده می‌کند. بر اساس طرح استروناخ در ورودی مقبره کمبوجیه، از دو لنگه در سنگی که هر لنگه 6 قاب مستطیل شکل دارد تشکیل شده است. هم‌‌چنین در بالا و پایین هر 6 قاب، 3 عدد گل 12 پر کار شده است. همان‌طور که استروناخ نیز در زمان طراحی در آن را مشکوک دانسته بود، باید گفت که با کشف در سنگی جدید نظریه استروناخ اشتباه بوده است.

با توجه به این نمونه، ورودی آن‌چه مقبره کمبوجیه خوانده می‌شود از دو لنگه در سنگی که هر لنگه دو قاب مستطیل شکل به اندازه‌های 35 در 59 سانتی‌متر که در بالا و پایین 3 عدد گل 12 پر دارد، تشکیل شده است. در قسمت بالای این سنگ که ورودی بنا را تشکیل می‌دهد، یک حاشیه تزیینی وجود دارد که عناصر آن برای نخستین بار در هنر پاسارگاد دیده می‌شود. این عناصر شامل یک ردیف تزیین معروف به دوک و مهره است و در بالا ردیف دیگری به نام تزیین تخم مرغی شکل دارد.  به گفته یزدانی، ویژگی‌های بازسازی ارایه شده توسط هیت باستان‌شناسی پارسه، پاسارگاد بیان‌گر آن است که ارتفاع هر لنگه در 175 سانتی‌متر بوده است.

آثار تزیینی از جمله ویژگی‌های هنر پاسارگاد است که در هنر تخت‌جمشیده دیده نمی‌شود و به خوبی بیان‌گر ارتباط هنر پاسارگاد با مناطق غربی امپراطوری هخامنشی است. این بازسازی نشان می‌دهد قطعه سنگ تازه یافت شده با توجه به شیوه ساخت، یک ورودی جای‌گزین به جای ورودی در اصلی است. با توجه به آثار موجود روی بنای مقبره کمبوجیه و ارتفاع بازسازی شده، در بالا و پایین در فضاهایی به بلندی 4 سانتی‌متر به صورت خالی وجود داشته است که امکان تهویه هوای اطاق بنا را به وجود می‌آورده است.

هم‌چنین در بالای گوشه قطعات به دست‌آمده برشی دیده می‌شود که به اعتقاد هیت باستان‌شناسی در بهبود تهویه هوای اطاق مثمر ثمر بوده است.  در نوشته‌های بیستون آمده است پس‌ از مرگ کمبوجیه، «گئومات» با نامیدن نام «بردیا»، فرزند کوروش، قدرت دولت هخامنشی را به دست‌ می‌گیرد و اقدام به تخریب نیایش‌گاه‌ها هخامنشی می‌کند. داریوش به صراحت در کتیبه بیستون بیان می‌کند که پس‌ از کشته شدن گئومات دروغی به دست وی اقدام به بازسازی نیایش‌گاه‌های تخریب شده می‌کند.

«یزدانی» باستان‌شناس می‌افزاید: «شواهد موجود در سنگ به خوبی تایید کننده بازسازی ورودی بنا در زمانی پس از کوروش و تاریخ اولیه حکومت داریوش بزرگ است.» او به میراث خبر گفت: «از میان سه گزینه مطرح شده برای کاربری این بنا یعنی آرام‌گاه کمبوجیه، محل نگه‌داری اسناد دودمانی و آتش‌کده، با توجه به یافته‌های اخیر این بنا نیایش‌گاهی از دوره کوروش است.»

 یزدانی اعلام کرد: «به زودی این نظریه که اکنون برای هیت باستان‌شناسی پاسارگاد به اثبات رسیده به صورت مقاله‌ای به چاپ می‌رسد.» اثری منحصر به فرد محسوب می‌شود که با نام «بنای زندان» در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است. این بنا در مجموعه پاسارگاد و در مسیر کاخ‌های اختصاصی و  تل تخت واقع شده است.

آن‌چه از این بنا باقی مانده دیواری بلند به ارتفاع حدود ۱۴ و طول تقریبی ۷٫۵ متر است. این بنا به بنای کعبه زرتشت در نقش رستم شباهت دارد در حالی که از نظر قدمت، قدیمی‌تر و از نظر استحکام و فن ساخت نمایان‌گر اجرایی قوی‌تر از بنای کعبه زرتشت است. مسوولان پای‌گاه پژوهشی قصد دارند به منظور مشخص شدن پلان واقعی مقبره کمبوجیه در پاسارگاد، این بنای باستانی را مشابه کعبه زرتشت در نقش رستم بازسازی مجازی کنند. مقبره کمبوجیه اثری بی‌نظیر در پاسارگاد است که تنها یک ضلع دیوار آن باقی مانده است. این بنای باستانی کمی آ‌ن‌سوتر از بارعام کوروش قرار گرفته است.

کاربری مقبره کمبوجیه در زمان هخامنشیان در هاله‌ای از ابهام فرو رفته است. برخی معتقدند که این بنا در گذشته زندان بوده است و عده دیگری نیز معتقدند که یا مقبره کمبوجیه است یا کتاب‌خانه سلطنتی که هم‌چنان این موضوع در ابهام باقی مانده است. کیال با اشاره به این موضوعات گفت: «از میان گمان‌های بی‌شماری که وجود دارد می توان روی سه عقیده یعنی، آتش‌کده، کتاب‌خانه یا محل نگه‌داری الواح مقدس و یا مقبره کمبوجیه بیش از بقیه حساب کرد اما نمی‌توان به طور کامل در مورد آن‌ها اظهار نظر کرد» از آن‌جا که تمامی بخش‌های بنا مشخص شده است حفاری‌های باستان‌شناسی نیز نمی‌تواند به حل این معما کمک کند.

هم اکنون تنها دیوار به جای مانده از مقبره کمبوجیه توسط داربست‌هایی که گروه ایزمئو در سال 1349 و 50 ساخته‌اند، ایستا باقی مانده است و مشکل خاصی که آن را فرو ریزد وجود ندارد.

منبع‌ها:

رضایی، دکتر عبدالعظیم، تاریخ ده هزار ساله ایران،

http://en.wikipedia.org/wiki/Cambyses_I_of_Anshan

میراث خبر


 


دوشنبه 9 آبان 90‌/ 31 اکتبر 2011

اجرا: اعظم

استودیو: سیاوش

تقویم‌ تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات دوشنبه ایران

پس‌نشینی تند- «سایه‌ی سنگین «خمینی»- اکبر ترشیزاد

بخش اول خبر‌ها

پارس‌نامه- «نیایش‌گاهی از دوره کوروش بزرگ»- امیر و کاملیا

مجله خبری کابل- آرین

دریا پر از کروکودیل است- (قسمت سوم)- مازیار مهدوی‌فر

بخش دوم خبرها

گزارش روز تاجیکستان- «قضیه بازداشت و دادگاه دو خلبان خارجی»- کیومرث

پرسه- سیمین

بخش سوم خبرها


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های منسوبه به تشکل‌های کارگری، در روزهای اخیر، کوروش بخشنده، فعال کارگری از سوی دادگاه انقلاب و طی یک محاکمه غیرحضوری با صدور حکمی به یک سال حبس تعلیقی محکوم شده است.

به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، کوروش بخشنده که پنجم شهریور ماه سال جاری در منزل خود بازداشت شده و در روز ۲۹ شهریور با قرار وثیقه ۷۵ میلیونی از زندان آزاد شد، طی دادگاهی که بدون حضور وی برگزار شد به یک سال حبس که در طول ۵ سال تعلیق شده، محکوم شد.

نام‌برده به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در تشکل غیر‌قانونی کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری و اقدامات تبلیغی علیه نظام از طریق ارتباط با گروه‌های مخالف نظام» به حبس محکوم شد.

گفته می‌شود روز دوشنبه دوم آبان ماه از طریق پیام کوتاه به ضامن وی اطلاع داده شد که به دلیل عدم حضور نام‌برده در جلسه دادگاهی، حکم وی صادر شده که در پی مراجعه و اعتراض آقای بخشنده به قاضی مربوطه، به وی اعلام شد که «احضاریه برای شما ارسال شده اما مامورین آدرس شما را پیدا نکرده‌اند» این مهم در حالی است که وی را در تاریخ ۵ شهریور در‌‌ همان منزل بازداشت کرده بودند.

هم‌چنین طی احضاریه‌ای دیگر که در تاریخ ۵ مهر به وی ابلاغ شده بود، زمان دادگاهی وی را ۲۰ مهرماه ۹۰ اعلام کرده بودند که پس از مدتی و به‌دلایل نا‌معلوم جلسه دادگاه وی را به روز ۲۰ آذر ۹۰ تغییر دادند.


 


مازیار مهدویفر / رادیو کوچه

دوست پدرم از ما خداحافظی کرد و رفت. شوکت، مرد پاکستانی دست‌هایش را بالا برد و به ما علامت داد دنبالش برویم. کامیونش توی پارکینگ پر از گرد و خاکی پارک بود که با نرده‌های فلزی محاصره شده بود. پشت حیاط پر بود از تیرک‌های چوبی. جلوتر که رفتم و خوب نگاه انداختم دیدم تیرک چراغ ‌برقند.

- چرا تیرک‌های چوبی را جابه‌جا می‌کنید؟

شوکت، مرد پاکستانی جواب نداد.

اما من بعدن دلیلش را فهمیدم. آدم‌ها برای دزدی از پاکستان می‌آمدند افغانستان. هرچیزی که می‌شد را می‌دزدیدند. هرچند چیز زیادی برای دزدی نبود. تیرک چراغ برق یکی‌شان بود. آن‌ها با کامیون‌های خودشان می‌آمدند، تیرک‌ها را می‌کندند و راه می‌افتادند سمت مرز. یا خودشان استفاده می‌کردند یا می‌فروختندشان. اما آن لحظه چیزی که برای ما مهم بود یک وسیله خوب برای سفر بود. شاید هم بیش‌تر از خوب، یک وسیله عالی. چون در مرز افغانستان و پاکستان، کامیون‌های پاکستانی را کامل بازرسی نمی‌کردند.

سفر بسیار طولانی بود. ساعت‌ها و ساعت‌ها در مسیر کوه‌ها و دست‌اندازها بالا و پایین می‌رفتیم. از صخره‌ها و چادرها و مغاز‌ه‌های بین راه می‌گذشتیم. بعضی جاها وقتی هوا تاریک می‌شد، شوکت ماشین را برای خوردن غذا، جایی نگه می‌داشت. فقط هم خودش از کامیون پیاده می‌شد. به‌تر بود ما از کامیون خارج نشویم. شوکت، قدری گوشت و ته‌مانده غذا برای‌مان می‌آورد و بعد راه می‌افتادیم. هم‌راه بادی که زوزه‌کشان از شیشه پنجره می‌آمد تو. شیشه‌ای که به اندازه یک شکاف کوچک پایین کشیده‌ شده بود تا کمی هوای تازه به ما برسد. اما فقط گرد و غبار بود که وارد می‌شد.

وقتی به زمین‌هایی که از آن‌ها رد می‌شدیم نگاه می‌کردم یاد پدرم می‌افتادم. آخر او هم زمان زیادی راننده کامیون بود.‌ قضیه‌اش اما در کل فرق داشت. او مجبور شده بود به این کار.

هرچند حالا دیگر زنده نیست. اما داستان زندگیش را حتمن برایت تعریف می‌کنم. همان داستانی که خودش برایم تعریف کرده بود. اگرچه نمی‌توانم قسم بخورم کاملن درست باشد.

ماجرا این بود که پشتون‌ها بیش‌تر هزاره‌های منطقه ما را مجبور می‌کردند تا با کامیون بروند ایران و برگردند تا محصولات‌شان را آن‌جا برای‌شان بفروشند. پتو، پارچه و یک جور اسفنج که نمی‌دانم به چه دردی می‌خورد؟ مردم ایران شیعه هستند، مثل ما هزاره‌ها. اما پشتون‌ها شیعه نیستند. طبیعی‌ست که هم‌مذهب‌ها با هم به‌تر کنار می‌آیند. تازه پشتون‌ها فارسی هم بلد نیستند اما ما فارسی می‌فهمیم.

برای این‌که پدرم را مجبور به این کار کنند به او گفتند اگر برای فروش محصولات‌مان نروی ایران، خانواده‌ات را می‌کشیم. اگر با جنس‌های ما فرار کنی، خانواده‌ات را می‌کشیم. وقتی برمی‌گردی اگر یکی از جنس‌ها گم یا خراب شده‌ باشد، خانواده‌ات را می‌کشیم. اگر کسی سرت را کلاه گذاشت، خانواده‌ات را می‌کشیم. خلاصه این‌که با کوچک‌ترین اشتباهی، خانواده‌ات خواهند مرد.

وقتی پدرم مرد فکر می‌کنم شش سالم بود. یک گروه راه‌زن توی کوه‌ها به کامیونش حمله کردند و او را کشتند. وقتی پشتون‌ها فهمیدند به کامیون پدرم حمله شده و جنس‌ها را برده‌اند آمدند سراغ ما و از ما خواستند پول جنس‌هاشان را بدهیم. اول از همه رفتند سراغ عمویم. به او گفتند مسوولیت گردن اوست و باید جبران خسارت کند. عمو تلاش کرد راه حلی پیدا کند. مثلن زمینش را بفروشد اما نتوانست. تا این‌که یک روز جلوشان ایستاد و گفت دیگر به او مربوط نیست و نمی‌تواند از پسش بربیاید. گفت خودش خانواده و هزار بدبختی دیگر دارد.

یک روز غروب پشتون‌ها آمدند سراغ مادرم و گفتند اگر پول‌شان را جور نکند، من و برادرم را به عنوان برده با خودشان می‌برند تا برای‌شان کار کنیم. کاری که در همه جای دنیا حتا خود افغانستان هم ممنوع بود

عمویم را به خاطر حرف‌هایش سرزنش نمی‌کنم. چون حرف‌هایش عین واقعیت بود و چاره دیگری نداشت.

یک روز غروب پشتون‌ها آمدند سراغ مادرم و گفتند اگر پول‌شان را جور نکند، من و برادرم را به عنوان برده با خودشان می‌برند تا برای‌شان کار کنیم. کاری که در همه جای دنیا حتا خود افغانستان هم ممنوع بود. از آن روز دیگر مادرم خواب آرام نداشت و می‌ترسید. از من و برادرم می‌خواست همیشه بیرون از خانه باشیم و بین بچه‌های دیگر. این‌جوری وقتی غروب می‌شد و پشتون‌ها می‌آمدند خانه‌مان، من و برادرم توی خانه نبودیم تا قیافه‌مان را ببینند و بشناسندمان. این شد که من و برادرم همیشه بیرون خانه بین دوستان‌مان می‌پلکیدیم و پشتون‌ها هم همیشه از کنارمان رد می‌شدند. نه ما به آن‌ها نگاه می‌کردیم و نه آن‌ها به ما.

اما شب که می‌شد دیگر وضع فرق می‌کرد. هر وقت صدایی می‌آمد، فوری می‌دویدیم و توی چاله‌ای که پشت سیب‌زمینی‌ها کنده بودیم قایم می‌شدیم. من خیلی به این روش اعتماد نداشتم. به مادرم هم می‌گفتم که اگر بخواهند دنبال‌مان بیایند که نه در می‌زنند و نه سروصدا می‌کنند.

اوضاع چند وقتی به همین منوال گذشت تا این‌که مادرم تصمیم گرفت من را از افغانستان بیرون ببرد. آخر من دیگر ده سالم شده بود و هیکلم آن‌قدر بزرگ شده بود که دیگر توی آن یک وجب سوراخ جا نمی‌شدم. تازه ممکن بود برادر کوچکم را هم له کنم.

ترک کردن «نوا» انتخاب شخصی من نبود. روستای من جای خیلی خوبی بود. هرچند از نظر تکنولوژی جای پیش‌رفته‌ای نبود و حتا برای روشنایی از چراغ‌های نفتی استفاده می‌کردیم. اما در عوض پر بود از درخت‌های سیب. من خودم شاهد شکوفه زدن میوه‌ها بودم. گل‌ها جلوی من باز می‌شدند و تبدیل می‌شدند به میوه. می‌دانم این‌جا هم شکوفه‌ها تبدیل می‌شوند به میوه. اما شما خودتان هیچ‌وقت آن‌جوری شاهدش نیستید. ستاره‌ها و ماه را هم که دیگر نگو. یادم می‌آید وقتی می‌خواستیم کم‌تر نفت بسوزانیم، شب‌ها چراغ نفتی را خاموش می‌کردیم و می‌رفتیم توی هوای آزاد زیر نور ماه، شام می‌خوردیم.

خانه ما یک اتاق بزرگ داشت که همه آن‌جا می‌خوابیدیم. به‌علاوه، یک اتاق که مال مهمان‌ها بود. گوشه‌ای هم برای روشن کردن آتش و پخت و پز که زیر طبقه اول بود. زمستان‌ها، لوله‌هایی، گرما را از آتش می‌گرفتند و به سرتاسر خانه انتقال می‌دادند. طبقه دوم یک اتاق انباری بود که غذای حیوانات را آن‌جا انبار می‌کردیم. توی حیاط، آشپزخانه‌ی دیگری بود که تابستان‌ها از آن استفاده می‌شد تا هوای داخل خانه گرم‌تر از آن‌چه بود نشود.

حیاط‌مان بزرگ بود و پر از درختان سیب، گیلاس، انار، هلو، زرد آلو و حتا شاتوت. دیوار پوشیده شده بود از یک لایه ضخیم گل که ضخامتش به بیش‌تر از یک متر هم می‌رسید. ما ماست دست‌ساز خانگی می‌خوردیم. چیزی شبیه ماست یونانی. اما خیلی خوش‌مزه‌تر از آن. دو تا گاو و یک گوسفند هم داشتیم و زمین‌هایی که رویش ذرت می‌کاشتیم. ذرت‌هایی که بعد، آن‌ها را می‌بردیم کارخانه برای آسیاب کردن. این بود نوا. جایی که هرگز خودم تصمیمی برای ترک کردنش نگرفتم. حتا وقتی طالبان مدرسه‌مان را تعطیل کرد.

- فابیو، می‌خواهی در مورد زمانی که طالبان آمدند مدرسه‌مان برایت صحبت کنم؟ حوصله‌ات سر نمی‌رود؟

- البته که دوست دارم. من به هر چیزی که تو تعریف کنی علاقه‌مندم عنایت جان.

آن روز توجه زیادی به حرف‌های معلم نداشتم. یک گوشم به حرف‌های او بود و و گوش دیگرم داشت به مسابقات بوزول بازی فکر می‌کرد که برای آن روز غروب تدارک دیده بودیم.

بوزول بازی، بازی است که با استخوان پای گوسفند انجام می‌شود. چیزی شبیه تاس، البته بزرگ‌تر و ناصاف. بازی هم چیزی شبیه تاس بازی یا تیله بازی است. بوزول بازی را تقریبن هر چهار فصل سال انجام می‌دادیم. در حالی‌که بادبادک‌بازی معمولن مال بهار و پاییز است و قایم‌باشک بازی مال زمستان. توی سرمای زمستان قایم شدن لای گونی‌های ذرت یا وسط کپه‌ی پتوها یا پشت سنگ‌های بزرگ خیلی لذت بخش است.

معلم داشت به ما ضرب و تقسیم یاد می‌داد که صدای نزدیک شدن موتورسیکلت‌ها را شنیدیم. نگاه همه‌مان خیره شد به در کلاس. سخت نبود حدس بزنم چه اتفاقی در حال رخ دادن است. صدای خاموش شدن موتور‌ها را شنیدیم و ناگهان مرد طالبان بزرگ جثه‌ای در آستانه در ظاهر شد.


 


خبر / رادیو کوچه

محمد‌باقر قالیباف، شهردار تهران، دستور داده است «پرونده تخلفات» سفارت بریتانیا در باغ این سفارت‌خانه در قلهک به قوه قضاییه ارسال شود و دولت بریتانیا را متهم کرده است که از زمان تاسیس جمهوری اسلامی در ایران، «در تلاش برای ضربه زدن به وحدت ملی، تمامیت ارزی و فتنه‌گری‌های گوناگون» بوده است.

در مورد طرح دعوای حقوقی، آقای قالیباف با اظهار این نظر که «سالیان متمادی باغ قلهک را به تصرف خود درآورده» گفته است که «در ایام اخیر، براساس گزارش‌های موثق، عوامل سفارت انگلیس مبادرت به خشک کردن، قطع و آتش زدن درختان باغ قلهک کرده‌اند.»

آقای قالیباف گفت که تا‌کنون بیش از سی‌صد اصله درخت قدیمی در باغ قلهک از میان رفته و تاکید کرد که شهرداری تهران برای احقاق حق شهروندان، این دعوای حقوقی را تا پایان پی‌گیری می‌کند.

سفارت بریتانیا در تهران تاکنون در مورد اتهامات آقای قالیباف اظهار نظری نکرده است.


 


خبر / رادیو کوچه

عملیات هوایی ناتو در لیبی پس از هفت ماه در نیمه شب دوشنبه، 31 اکتبر، به پایان می‌رسد. شورای امنیت سازمان ملل متحد هفته گذشته به رغم درخواست دولت جدید لیبی برای ادامه عملیات ناتو به توقف آن رای داد.

شورای موقت انتقالی در لیبی خواهان ادامه عملیات ناتو است تا وضع امنیتی را در این کشور ارزیابی کند.

دیپلمات‌های غربی می‌گویند با رفع تهدید حکومت معمر قذافی علیه غیرنظامیان در لیبی، دیگر به عملیات ناتو نیازی نیست و اگر دولت تازه این کشور خواهان ادامه فعالیت این سازمان است باید به طور جداگانه با آن به توافق برسد.

شورای امنیت در ماه مارس با هدف حفاظت از شهروندان غیرنظامی لیبی در برابر حملات نیروهای امنیتی با صدور قطعنامه ای زمینه عملیات ناتو در این کشور را فراهم کرد.

این قطع‌نامه پس از آن صادر شد که سرهنگ معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی برای سرکوب مخالفان از ارتش این کشور استفاده کرد.

نخستین پروازهای عملیاتی ناتو در لیبی در ۱۹ مارس و هم‌زمان با هجوم یگان‌های ارتش لیبی به شهر بنغازی، مقر اصلی مخالفان آغاز شد.

بیشتر بخوانید:

«خانوادەی قذافی در نظر دارند از ناتو شکایت کنند»


 


رادیو کوچه

1887 میلادی- «چیانگ کای شک»  (Chiang Kai-shek) رهبر سیاسی و نظامی چین زاده شد. پس از مرگ «سون یات سن» بنیان‌گذار انقلاب 1911، در پی یک کودتای نظامی قدرت را در چین به دست گرفت. وی در اقدامی جنجالی که به «ترور سفید» موسوم شد، به پاکسازی وسیعی در احزاب چپ پرداخت که زمینه‌ساز جنگ داخلی چین شد.

چیانگ در جنگ دوم چین و ژاپن نیروهای چینی را رهبری کرد. در این جنگ موقعیت بین‌المللی او بهبود یافت اما موقعیت داخلی‌اش بدتر شد‌. در طول جنگ داخلی چین سعی در شکست دادن حزب کمونیست این کشور به رهبری «مائو تسه دون» داشت اما موفق به این کار نشد و نهایتن خود به سختی شکست خورد و رهبری سیاسی چین به دست حزب کمونیست چین افتاد‌. در نتیجه جمهوری خلق چین تاسیس شد و چیانگ و یارانش مجبور به عقب‌نشینی به تایوان شدند‌. در آن‌جا او تا پایان عمر به عنوان فرمان‌ده‌ی «کومینتانگ» فعالیت کرد.

1961 میلادی- یک روز پس از این‌که کنگره حزب کمونیست شوروی به خواست «خروشچف» به اتفاق آرا تصویب کرد که جسد مومیایی شده «استالین» از آرام‌گاه «لنین» در میدان سرخ مسکو به جای دیگری انتقال یابد و دفن شود، این تصمیم به اجرا‌ درآمد و جسد در پای دیوار کرملین در میان دیگران مدفون شد.

2003 میلادی- «ماهاتیر بن محمد» از سمت خود کناره‌گیری کرد. او از 1981 تا 2003 چهارمین نخست وزیر مالزی بود.

او مورد تحسین‌ها و انتقادهای بسیاری واقع است و از شخصیت‌های جنجالی سیاست جهان است.

برای مثال بسیاری او را به علت نقشش در مدرن‌سازی سریع مالزی و رشد رفاه در این کشور تحسین می‌کنند. دولت مالزی مدعی است که فقر در زمان ماهاتیر کاهش یافته است. از طرف دیگر بسیاری او را محکوم می‌کنند که در زمان نخست وزیری شخصی تمامیت‌خواه بوده و انتصاب بستگان و دوستان در مناصب بالا در دولتش رواج داشته است.

او در دسامبر 1926، به دنیا آمد. وی هم‏زمان با تحصیل در رشته پزشکی وارد فعالیت‏های سیاسی شد و پس از پیوستن به انجمن ملی مالایى‏های متحد، توانست با به دست آوردن بالاترین رای، به عنوان اولین نماینده مجلس مالزی انتخاب شود. سپس به معاونت نخست وزیری مالزی برگزیده شد و در عین حال، به مراتب بالای حزبی دست یافت. در  ژوئیه 1981، به عنوان چهارمین نخست وزیر مالزی پس از استقلال، زمام امور این کشور را به دست گرفت.

در چنین روزی به صورت داوطلب از قدرت کناره‏گیری کرد و جای خود را به معاونش، «عبداله احمد بداوی» سپرد.

1304 خورشیدی- مجلس شورای ملی طرح نمایندگان را مبنی بر خلع قاجاریه تصویب کرد. نمایندگان سردار سپه، «ژنرال رضاخان پهلوی»، را با لقب «والاحضرت اقدس» به عنوان رییس موقت کشور تعیین کردند و کار اصلاح قانون اساسی و تعیین تکلیف قطعی ریاست کشور را برعهده مجلس موسسان قرار دادند.

تغییر حکومت قاجار و جای‌گزینی پهلوی، از سال‏های قبل مد نظر رضاخان میرپنج بود تا این‌که به دنبال مسافرت طولانی احمدشاه به اروپا، با حمایت هواداران رضاخان در مجلس، احمدشاه از فرمان‌دهی کل قوا عزل و این مقام به رضاخان سردار سپه واگذار شد. پس از مدتی در مجلس شورای ملی، در جلسه نهم آبان 1304، ماده واحده مبنی بر خلع قدرت و انقراض سلسله قاجار به تصویب رسید. در پی این جلسه، حکومت خاندان قاجاریه پس از یک‌صد‌و‌پنجاه سال سلطنت، به اتمام رسید و حکومت پهلوی آغاز شد.

احمد شاه قاجار در پاریس طی یک مصاحبه مطبوعاتی و صدور اعلامیه، عزل خود را از سلطنت، غیرقانونی خواند. رضاخان سرانجام در  آذرماه 1304 به سلطنت دایمی دست یافت و در چهارم اردی‌بهشت سال بعد تاج‌گذاری کرد.

      ———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1517 میلادی- «مارتین لوتر» کشیش آلمانی و تحصیل‌کرده رشته الهیات 95 مورد اعتراض خود به روش پاپ‌ها و کلیسای کاتولیک را روی کاغذ نوشت و آن‌را بر در ورودی کلیسای «کسل» در آلمان چسبانید و با این عمل سنگ بنای «پروتستانیسم» گذارده شد.

1339 خورشیدی- شاه‌زاده «رضا پهلوی» اولین فرزند آخرین پادشاه ایران، «محمدرضا شاه» پهلوی و «فرح» پهلوی زاده شد. او تا پیش از انقلاب ایران ولیعهد ایران بود.

1984 میلادی- «ایندیرا گاندی» نخست‌وزیر هند ترور شد. بانو گاندی دختر نهرو چهار بار نخست‌وزیر هند بود. وی به دست دو تن از افراد گارد محافظ خود که از ناسیونالیست‌های پنجابی بودند هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

راسخون

نیویورک تایمز

Iranian history


 


خبر / رادیو کوچه

بر اثر بمب‌گذاری انتحاری روز دوشنبه، 31 اکتبر، در محلی در نزدیکی ساختمان آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد و دفتر امداد و توسعه بین‌المللی در قندهار، در جنوب افغانستان، یک فرمانده پلیس و سه غیرنظامی افغان کشته و دو نفر دیگر زخمی شده‌اند.

به گفته پلیس محلی دو مهاجم مسلح هم‌چنان در اطراف محل انفجار موضع گرفته‌اند و تبادل آتش بین آنان و ماموران امنیتی ادامه دارد.

شبه‌نظامیان طالبان مسوولیت این انفجار را برعهده گرفته‌اند.

دفتر والی قندهار تایید کرد که این حمله به قصد تخریب ساختمان‌های سازمان ملل صورت گرفته است.

این انفجار در نزدیکی یک ایست بازرسی در نزدیکی ساختمان‌های مربوط به سازمان ملل در قندهار روی داد.

روز شنبه این هفته، انفجار یک اتومبیل بمب‌گذاری شده در کابل به کشته شدن سیزده عضو نیروهای ناتو مستقر در افغانستان و تعدادی شهروند افغان منجر شد.

بیشتر بخوانید:

«افزایش تعداد کشته‌های خارجی در حمله انتحاری در افغانستان»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

خراسان

1) گزارش کمیسیون اصل 90 از نقش چند مقام ارشد وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در فساد بزرگ مالی

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=8&day=9&id=1167401

سرانجام گزارش بسیار مهم کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از فساد بزرگ بانکی پس از قرائت با رای ۱۶۸ نماینده به قوه قضاییه ارجاع شد تا ضمن اشاره به جزییات جدیدی از شکل گیری و فعالیت گروه آریا، تخلفات گسترده بانک‌های صادرات‌، ملی و سامان در هم‌کاری با گروه آریا، نادیده گرفتن و سهل‌انگاری در قبال هشدارهای نهادهای نظارتی از سوی وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و بانک‌های عامل و آسیب شناسی مشکلات نظام بانکی در اعتبارسنجی مشتریان، پیشنهاداتی را ارایه دهد که مهم‌ترین آن‌ها استعفا یا برکناری معاون امور بانک وزیر اقتصاد و قائم‌مقام بانک مرکزی است.

 این گزارش هم‌چنین به موضوعات مهم دیگری از جمله جلسات قائم‌مقام بانک مرکزی با رییس دفتر رییس جمهوری و برخی مدیران بانک‌های دولتی و خصوصی اشاره دارد که صورت جلسات آن از سوی قائم‌مقام بانک مرکزی به کمیسیون اصل ۹۰ ارایه نشده است. هم‌چنین اطلاع وزیر اقتصاد از تخلفات گروه آریا و حمایت وزیر وقت بازرگانی (غضنفری) در سال ۸۹ برای پرداخت تسهیلات به این گروه با وجود اطلاع از پربودن سقف تسهیلات از جمله مطالب مهم این گزارش است.

2) طرح سوال از رییس جمهوری با افزایش 5 امضا به حدنصاب رسید

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=8&day=9&id=1167386

حسین سبحانی‌نیا، دبیر هیت رییسه مجلس شورای اسلامی روز گذشته در گفت‌وگو با خراسان از به جریان افتادن دوباره طرح سوال از رییس جمهوری خبر داد. به گفته عضو هیت رییسه، طراحان این طرح پس از تکمیل امضاهای آن و رسیدن به حد نصاب ۷۴ امضا، طرح مورد اشاره را تقدیم هیت رییسه کردند. سبحانی‌نیا افزود: «پس از بررسی شدن محتوای سوال‌ها، هیت رییسه سوال‌ها را به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع می‌دهد.»

کیهان

1) ولی امر مسلمین در دیدار مسعود بارزانی‌: همه در عراق به آمریکا «نه» گفتند شیعه و سنی‌، کرد و عرب

http://www.kayhannews.ir/900809/3.htm#other302

به گزارش پای‌گاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌اله خامنه ای رهبرمعظم انقلاب اسلامی صبح روز یک‌شنبه در دیدار مسعود بارزانی رییس اقلیم کردستان عراق با اشاره به استقرار و استقلال کنونی عراق، تاکید کردند: «ایستادگی یکپارچه همه اقوام و مذاهب عراق در برابر فشارهای آمریکا و مخالفت با مصونیت قضایی نظامیان اشغال‌گر و در نهایت مجبور شدن آمریکا به خروج از عراق، یک صفحه زرین در تاریخ این کشور است.»

ایشان افزودند: «با وجود حضور نظامی و سیاسی آمریکا در عراق و فشارهای این کشور، اما همه عراق اعم از کرد و عرب و شیعه و سنی، به آمریکا «نه» گفتند که این موضوع بسیار مهمی است.»

2) هشدار شدیداللحن بشار اسد به غربی‌ها شلیک کنید کل خاورمیانه نابود می‌شود

http://www.kayhannews.ir/900809/16.htm#other1610

رییس جمهوری سوریه به غربی‌ها هشدار داد که هر اقدام نظامی علیه سوریه خاورمیانه را به آتش می‌کشد و زلزله ایجاد می‌کند.

وی خطاب به کشورهای غربی گفت، سوریه در حال حاضر محور منطقه است این کشور مثل گسل می‌ماند که اگر به حرکت درآید زلزله‌ای بزرگ به وجود خواهد آورد.

اعتماد

1) «اگر جریان اصلاحات در انتخابات شرکت نکند، راضی کردن مردم بسیار سخت می‌شود»

http://www.etemaad.ir/Released/90-08-09/204.htm

سیداحمد هاشمی‌نژاد از روحانیان اصلاح‌طلب و برادر شهید هاشمی‌نژاد، این تحلیل را در تشریح لوازم حضور گسترده مردم در انتخابات ارایه کرد. وی با بیان این‌که جوسازی‌ها، شانتاژهای تبلیغاتی و اهانت‌های صورت گرفته به جریان اصلاحات تاثیر معکوس بر محبوبیت این جریان داشته است، افزود که اگر مسوولان نظام تصمیم به حضور جریان اصلاحات در انتخابات مجلس نهم گرفته‌اند، چه به‌تر است که زمینه حضور این جریان را نیز فراهم کنند.

2) خانم نارنجی متهم به قتل شد

http://www.etemaad.ir/Released/90-08-09/144.htm

«یولیانو تیموشنکو»، نخست‌وزیر سابق اوکراین چند صباحی است که روی دور بدبیاری افتاده است. هنوز از صدور حکم هفت سال حبس به اتهام سو‌استفاده از قدرت در انعقاد قرارداد انتقال گاز به روسیه برای او نمی‌گذرد که خبر رسیده قرار است برای او پرونده جدیدی به اتهام مشارکت در قتل گشوده شود.

به گزارش رویترز، پرونده جدید در مورد قتل «یوهن شربان»، نماینده پارلمان اوکراین است که در سال 1996 میلادی به دنبال تیراندازی در فرودگاه کشته شد.

جام جم

1) پایان ‌انتخابات ریاست‌ جمهوری قرقیزستان

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100858116466

کمیسیون مرکزی انتخابات قرقیزستان، شام‌گاه یک‌شنبه از پایان رای‌‌گیری انتخابات ریاست جمهوری این کشور خبر داد.

2) لاریجانی: دیپلماسی لوازم آرایش خانم کلینتون نیست

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100858122508

علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی با بی‌اساس دانستن سخنان اخیر وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «خانم کلینتون دیپلماسی را با اسباب‌بازی اشتباه گرفته، دیپلماسی امری واقعی است و لوازم آرایش خانم کلینتون نیست که برای بزک کردن از آن استفاده شود.» به گزارش «جام‌جم»، لاریجانی روز گذشته در پاسخ به تذکر جواد جهانگیرزاده، نماینده ارومیه که خواستار موضع‌گیری رییس مجلس در قبال سخنان اخیر وزیر امور خارجه آمریکا بود، افزود: «اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریکا آن‌قدر سست بود که نیازی به موضع‌گیری ما نسبت به این سخنان نبود.»

همشهری

1) علا‌الدین بروجردی: من و پسرانم نقشی در فساد مالی اخیر نداریم

http://www.hamshahrionline.ir/news-149848.aspx

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر این که من و فرزندانم هیچ نقشی در فساد مالی اخیر نداریم، گفت: «معتقدیم مقصر اصلی این حادثه را باید اعدام کنند، مجلس هم از تمام ظرفیت‌های خود برای جلوگیری از سو‌استفاده‌های مشابه استفاده می‌کند.»

2) صالحی قطر را به مقصد عراق ترک کرد

http://www.hamshahrionline.ir/news-149868.aspx

به گزارش خبرنگار اعزامی فارس، علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان در پایان سفر چند ساعته خود به قطر، دوحه را به مقصد عراق ترک کرد.

صالحی قرار است در جریان سفر به عراق، ضمن دیدار با مقامات این کشور درباره مسایل دوجانبه، تحولات منطقه‌ای و مسایل بین‌المللی با آن‌ها به گفت‌وگو و تبادل‌نظر بپردازد.

دنیای اقتصاد

1) شهرداری تهران بررسی کرد، هزینه زندگی در پایتخت

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=275838

 نتایج بررسی‌های شهرداری ‌تهران درباره کیفیت زندگی در پایتخت و هم‌چنین شاخص‌های اقتصادی در این کلان‌شهر حاکی است: «خانوارهای ساکن تهران در ماه به‌طور متوسط حداقل یک میلیون و 216 هزار تومان هزینه دارند که از این رقم فقط 216 هزار تومان بابت اقلام خوراکی صرف می‌شود. در گزارشی که با عنوان اطلس کلان‌شهر تهران تهیه شده، ضمن تشریح آمارهایی درباره میزان دست‌رسی ساکنان پایتخت به مسکن اعلام شده است: خریداران و اجاره‌نشین‌ها اغلب به سکونت در آپارتمان‌های با متراژ حداقل 50 و حداکثر 70 مترمربع گرایش پیدا کرده‌اند.»

2) دلار از 1300 تومان عبور کرد

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=275887

بررسی قیمت ارز و سکه در بازار روز گذشته نشان از تداوم سیر صعودی قیمت‌ها در بازار داخلی دارد. دیروز قیمت سکه 7000 تومان افزایش یافت و به 595 هزار تومان رسید. هم‌چنین قیمت دلار آمریکا با افزایش قیمت 5 تومانی تا 1305 تومان بالا رفت.


 


 خبر / رادیو کوچه

بزرگ‌ترین شرکت هوایی استرالیا، «کوانتاس» روز دوشنبه، 31 اکتبر اعلام کرد که پروازهای خود را که از دو روز پیش به دلیل اعتصابات کارگری متوقف کرده بود از سر خواهد گرفت. روز شنبه مقام‌های کوانتاس از پرواز نزدیک به 110 هواپیمای این شرکت جلوگیری کردند.

به گزارش الجزیره، امنیت پروازهای استرالیا اعلام کرد که پس از پایان بحران دو روزه و اعتصابات کارگری و هماهنگی لازم با مقام‌های مسوول از روز دوشنبه، ساعت 15:30 دقیقه، به وقت محلی اجازه نخستین پرواز کوانتاس داده خواهد شد.

اجازه مجدد از سرگیری پروازهای کوانتاس پس از توافقات مقام‌های کوانتاس و اتحادیه‌های کارگری در این کشور صورت می‌گیرد. این توافقات پس از 21 روز مذاکره به دست آمده است.

پیش‌تر جان آلن، مدیرعامل کوانتاس، در یک کنفرانس خبری در سیدنی گفته بود که لغو پروازها تا زمانی که با اتحادیه کارگری توافق حاصل نشود، ادامه خواهد یافت.

بیشتر بخوانید:

«توقف تمام پروازهای شرکت هواپیمایی استرالیایی»


 


خبر / رادیو کوچه

رمان «زوال کلنل» نوشته محمود دولت‌آبادی، نویسنده سرشناس ایرانی، نامزد دریافت جایزه ادبی آسیایی «من» بریتانیا شد.

امسال دوازده رمان از ژاپن، ایران، چین، هند، پاکستان، کره جنوبی و بنگلادش از بین ۹۰ اثر در فهرست اولیه دریافت جایزه ادبی آسیایی «من» بریتانیا قرار گرفته‌اند.

از جمله نویسندگان فهرست اولیه هاروکی موراکامی، نویسنده ژاپنی و آرونداتی روی نویسنده هندی هستند.

هیت داوران امسال این جایزه ادبی چانگ را- لی، برنده جایزه ادبی پولیتزر و ویکاس سواروپ نویسنده کتابی هستند که فیلم «میلیونر زاغه‌نشین» از آن اقتباس شد.

محمود دولت‌آبادی از نامزدهای دریافت این جایزه، رمان زوال کلنل را در سال‌های ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۴ به نگارش در آورده و سپس در سال‌های بعد بارها در آن بازنگری کرده است.

این کتاب نخستین اثر آقای دولت‌آبادی است که پیش از نشر فارسی، توسط ناشری سوییسی و به زبان آلمانی منتشر شده است. رمان زوال کلنل را بهمن نیرومند، نویسنده‌ی ایرانی مقیم برلین به آلمانی ترجمه کرده است.

رمان زوال کلنل سرگذشت افسری از «ارتش شاهنشاهی ایران» است که زندگی او و خانواده‌اش در مقطع انقلاب ضدسلطنتی سال ۱۳۵۷ مرور می‌شود. به نظر منتقدان ادبی این رمان از روایت زندگی کلنل و خانواده‌اش فراتر می‌رود و به نقد تضادهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی حاکم بر جامعه ایران می‌پردازد.

جایزه ادبی آسیایی «من» در سال ۲۰۰۷ با هدف معرفی برترین آثار ادبی قاره آسیا پایه‌گذاری شد و هرساله به بهترین اثر ادبی که از نویسندگان کشورهای آسیایی به زبان انگلیسی نیز منتشر شده باشد، تعلق می‌گیرد.


 


خبر / رادیو کوچه

دور دوم مذاکرات اتحادیه عرب و دولت سوریه برای بررسی بحران جاری در این کشور روز یک‌شنبه، 30 اکتبر، در دوحه پایتخت قطر از سرگرفته شد.

در این دیدار هیتی به ریاست ولید المعلم وزیر خارجه سوریه با کمیته اتحادیه عرب به ریاست حمد بن‌جاسم آل‌ثانی گفت‌وگو کردند.

هم‌زمان فعالان سوری از اتحادیه عرب خواستند عضویت حکومت سوریه را تعلیق کند.

در تظاهراتی که در شهرهای مختلف سوریه در انتقاد از گفت‌وگو بین دو طرف برگذار شد دست‌کم 10 تن به دست نیروهای امنیتی کشته شدند.

نمایندگان اتحادیه عرب روز چهارشنبه گذشته با بشار اسد دیدار و گفت‌و‌گو کردند اما دو روز بعد 45 تن از مخالفان به دست نیروهای دولتی کشته شدند.

اتحادیه عرب از ادامه سرکوب وکشتار معترضین ابراز نگرانی کرده و خواستار توقف فوری کشتار مردم شده بود.

از سوی دیگر ولید المعلم وزیر امور خارجه سوریه از نامه انتقاد آمیز کمیته ویژه اتحادیه عرب برای پی‌گیری اوضاع سوریه به بشار اسد انتقاد کرد.

وی اظهار داشت که «گزارش ویژه اتحادیه عرب تحت تاثیر دروغ‌پردازی‌های رسانه‌ها نوشته شده است.»

عمارالقربی رییس سازمان حقوق بشر سوریه در مورد واکنش سوریه به پیشنهاد اتحادیه عرب می‌گوید: «رژیم بشار اسد از ابتدا سیاست وقت‌کشی را در پیش گرفته بود این رژیم فکر می‌کند شاید با وقت‌کشی و کشتار مردم بتواند انقلاب مردم سوریه را متوقف کند.»

از سوی دیگر سایمون کولیس سفیر بریتانیا در سوریه در وبلاگ خود به روی‌دادهای جاری در سوریه پرداخته و نوشت‌: «رژیم سوریه نمی‌خواهد جهان از توهین و قتل تظاهرکنندگان و غیر‌نظامی توسط «اوباش و اراذل» و نیروهای امنیتی این رژیم آگاه شود.»

وی می افزاید: «بیش از 6 ماه است که مردم سوریه شدیدترین سرکوب‌ها را فقط به دلیل برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز علیه رژیم متحمل می‌شوند.»

هم‌چنین روز گذشته بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، ابراز امیدواری کرد که حمایت روسیه از حکومتش ادامه یابد.

او در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی روسیه گفت: «ما اول و بیش از همه روی روسیه اتکا می‌کنیم، کشوری که از منظر تاریخی، با آن روابطی مستحکم داریم.»

در بخشی از این مصاحبه که در اختیار رسانه‌های جهان قرار گرفته، آقای اسد می‌گوید: «نقش روسیه فوق‌العاده مهم است.»

رییس جمهوری سوریه در این مصاحبه اعتراض جاری مخالفان سیاسی خود را «بحران» خوانده و گفته است: «از روزهای نخست این بحران، ما با دولت روسیه در تماس مستمر بودیم. ما شرح مفصلی از تازه‌ترین تحولات را در اختیار دوستان روس خود می‌گذاشتیم.»

آقای اسد در این مصاحبه هم‌چنین اقدام روسیه را برای وتو کردن قطع‌نامه شورای امنیت سازمان ملل علیه سوریه در اوایل ماه جاری میلادی را ستود.

بیشتر بخوانید:

«مداخله در سوریه منطقه را به خطر می‌اندازد»


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های حقوق بشری، روز یک‌شنبه، 30 اکتبر، پیمان عارف فعال دانش‌جویی و از اعضای جبهه ملی ایران، عسل اسماعیل‌زاده، فعال مدنی و شرر کنورتبریزی از فعالان سیاسی پس از حضور در محل دفن ندا آقا‌سلطان (از جان‌باختگان پس از انتخابات 88) بازداشت شدند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، این سه فعال سیاسی روز گذشته هشتم آبان ماه، و در پی حضور در محل دفن ندا آقا‌سلطان از جان‌باختگان وقایع پس از انتخابات بحث‌برانگیز ریاست جمهوری در سال 88، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

این در حالی است که از اتهامات احتمالی و دلایل بازداشت تاکنون گزارشی ارایه نشده است.

لازم به یادآوری است که پیمان عارف، روزنامه‌نگار و فعال دانش‌جویی در هفدهم مهرماه سال جاری و پس از سپری کردن محکومیت یک ساله خود از زندان آزاد شده بود. وی که از بهمن ماه سال گذشته در بازداشت به‌سر می‌برد هفدهم مهرماه و با اتمام دوران محکومیت خود، پس از اجرای حکم 74 ضربه شلاق از زندان آزاد شد.

بیشتر بخوانید:

«فقط می‌توانم به اظهارات احمدی‌نژاد بخندم»


 


خبر / رادیو کوچه

روز دوم از هفته دوازدهم لیگ برتر باش‌گاه‌های ایران روز یک‌شنبه، 30 اکتبر، در حالی به پایان رسید که تیم‌های استقلال تهران، سپاهان اصفهان و صبای قم برابر حریفان خود به پیروزی رسیدند و ذوب‌آهن اصفهان با تساوی به کار خود پایان داد.

هفته دوازدهم با دیدار تیم‌های سپاهان اصفهان و ملوان بندرانزلی آغاز شد که در پایان تیم اصفهانی با نتیجه 3 بر 2 به پیروزی دست یافت و با  21 امتیاز در رتبه پنجم باقی ماند.

ملوان بندرانزلی هم با تحمل این شکست با 10 امتیاز ‌در رتبه پانزدهم جدول قرار گرفت.

دیدار بعدی این روز بین تیم‌های شهرداری تبریز و ذوب آهن اصفهان در ورزش‌گاه یادگار امام تبریز پی‌گیری شد که دو تیم در پایان نود دقیقه به تساوی بدون گل رضایت دادند.

با نتیجه‌ای که در این بازی رقم خورد تیم ذوب آهن 18 امتیازی شد و هم‌چنان در رده ششم جدول باقی ماند و شهرداری تبریز نیز با 15 امتیاز به رده دهم جدول صعود کرد.

در دیگر دیدار سایپای البرز هم برابر فولاد خوزستان به نتیجه‌ای بهتر از تساوی صفر-صفر دست نیافتند.

این دو تیم‌ با امتیازی برابر 13 رتبه‌های دوازدهم و سیزدهم جدول را در اختیار دارند.

هم‌زمان صبای قم هم سه بر دو برابر صنعت‌نفت آبادان به پیروزی رسید تا با این برد با 25 امتیاز به رده دوم جدول رده بندی لیگ برتر صعود کند و صنعت نفت آبادان نیز با 14 امتیاز در رتبه یازدهم جدول قرار گیرد.

اما در آخرین دیدار روز یک‌شنبه، تیم فوتبال استقلال با برتری مقابل مس سرچشمه در چارچوب هفته دوازدهم مسابقات فوتبال لیگ برتر باش‌گاه‌های ایران بازگشتی دوباره به صدر جدول رده‌بندی این رقابت‌ها داشت.

این دیدار که در ورزش‌گاه آزادی برگزار شد، در پایان به پیروزی یک بر صفر تیم استقلال انجامید تا آبی‌پوشان مجدد به صدر جدول بازگردند.

نارنجی پوشان کرمانی نیز با این شکست هفت امتیاز در قعر جدول باقی ماند.

هفته دوازدهم با برگزاری دیدار مس کرمان و راه آهن شهرری به اتمام می‌رسد.

بیشتر بخوانید:

«تیم فوتبال پرسپولیس با یک پیروزی هفتم شد»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

گفتار روزانه دوشنبه 9 آبان ۹۰:فایل صوتی

سلام
لطفآ برای تماس با محسن سازگارا و فرستادن پیشنهادهای خود 
به آدرس زیر ایمیل بزنید:

فایل صوتی زیر به این ایمیل اتچ شده 
Mohsen_Sazegara_20111031_Audio.wma 
این فایل را می توانید از ایمیل باکس خودتان به کامپیوتر خود دانلود کنید و هم 
می توانید به دیگران فوروارد کنید 
  
منابع دیگر: 
وب سایت محسن سازگارا
فیس بوک:
یوتیوب: 


بایگانی فایل ها در 
4shared




--
__________ اگر پس از اشتراک ایمیل های گروه را دریافت نکردید __________
لطفآ اگر پس از اشتراک ایمیل های گروه را دریافت نکردید پوشه اسپم را نگاه کنید
واگر ایمیل های گروه آنجا بود ایمیل ها را از اسپم در بیاورید
Select the box to the left of the emails and
click "Not spam" button on the top.
کار دیگری هم که می توانید بکنید درست کردن فیلتر و استفاده از
Label
برای پیدا کردن ایمیل های گروه است
_______________________ اشتراک _______________________
برای مشترک شدن در این گروه آدرس زیر را درست همینطور که هست کپی کنید
واز ایمیل باکس خود به این آدرس ایمیل بفرستید
mohsen_sazegara+subscribe@googlegroups.com
پس از فرستادن ایمیل به آدرس بالا، برای تأیید اشتراک ایمیلی از طرف گروه
دریافت می کنید که باید لینکی را که در آن ایمیل هست کلیک کنید
____________________ لغو اشتراک _______________________
برای خارج کردن ایمیل خود از گروه از میل باکس خود به آدرس زیر ایمیل بزنید
mohsen_sazegara+unsubscribe@googlegroups.com

متن پیاده شده روز شنبه 7 آبان ماه 1390

 

سلام

شنبه 7 آبان 90، 29 اکتبر 2011 میلادی

امروز در مورد 10 موضوع صحبت می کنیم.

 

دستگیری 70 طراح لباس در تهران

هفتاد طراح لباس در تهران دستگیر شدند. اتهام آنان این است که با آموزش غرب 200 دختر را برای مانکن شدن آموزش می دادند و این بخشی از جنگ نرم دشمنان است. این هم از نظامی که از مد لباس مردم می ترسد.

 

جایزه ی شجاعت برای پریسا حافظی

خانم پریسا حافظی که به دلیل پوشش دادن حوادث بعد از انتخابات تهدید و زندانی شده بود به همراه دو روزنامه نگار دیگر از کشورهای مکزیک و تایلند، برنده ی جایزه ی بین المللی شجاعت از سوی بنیاد رسانه ی بین المللی زنان شد.  

 

خیانت کمپانی بزرگ چینی به مردم ایران

گزارش وال استریت ژورنال در گزارشی خیانت کمپانی هواویی چینی، که دومین کمپانی بزرگ سازنده ی تجهیزات مخابراتی در چین است، را افشا کرده. این گزارش می گوید که بعد از افشاگری که در مورد کمپانی های نوکیا، زیمنس و اریکسون در ایران صورت گرفت، این شرکت چینی از خلاء به وجود آمده استفاده کرده و تجهیزات شنود، رهگیری موبایل به ایران داده و حتی به غیر از تجهیزات پرسنل هم به ایران فرستاده و با شنود مکالمات مردم به سرکوب کمک کرده است.

 

انفجار در تاسیسات نفتی

دیروز دو انفجار در تاسیاست نفتی ایران رخ داد که در انفجار دوم دستکم یک تن کشته و سه نفر زخمی شدند.

 

دستکاری گزارش کمیسیون اصل 90

بولتن نیوز، نزدیک به محافل امنیتی، خبر داده است که کمیسیون اصل نود مجلس اسامی سه نماینده را که در گزارش 80 صفحه ای کمیسیون بوده بیرون آورده و گزارش دومی را درست کرده است و گزارشی که در صحن علنی مجلس گذاشته اند یک گزارش 18 صفحه ای بی اثر است. همینطور در خبرها آمده است که احتمالا آقای بهمنی، رییس کل بانک مرکزی و حسینی وزیر اقتصاد و دارایی احتمالا برکنار خواهند شد.

 

تنش میان جناح های حکومتی

آقای احمد جنتی، امام جمعه ی تهران، گفت که پول های مناطق آزاد و پول های مشکوک دیگر را خرج انتخابات می کنند و شورای نگهبان در مقابل این جریان خواهد ایستاد. احمد صالح، عضو روحانیت مبارز، هم گفته است که بودجه ی طرح های عمرانی نیمه تمام را دولت صرف هزینه های انتخابای می کند. در هر صورت وحشت از پولی که در دست جناح دولتی است کاملا دیده می شود و آنچه که می توان پیش بینی کرد این است که اگر به خصوص در شهرهای کوچک دولت با خرج پول یک عده ای را جلو بیاندازد و شورای نگهبان آنها را رد صلاحیت کند آنگاه درگیری های قومی و خانوادگی رخ خواهد داد و باعث درگیری میان جناح های حکومتی نیز خواهیم بود.

 

جمعه ی پرواز ممنوع در سوریه

دیروز جمعه در سوریه تظاهرات گسترده صورت گرفت و مجموعا 42 نفر کشته شدند. در منطقه ی حماء مردم خواستار وضع منطقه ی پرواز ممنوع بودند که می خواستند از سوی شورای امنیت سازمان مللی تصویب شود.

 

نیروهای ناتو لیبی را ترک می کنند

دبیر کل ناتو رسما اعلام کرد که نیروهای ناتو به خواست سازمان ملل از روز 31 اکتبر به ماموریت خود در لیبی خاتمه خواهند داد و نیروهای این سازمان تا آن زمان تنها مراقب خواهد بود که مردم غیرنظامی کشته نشوند و سپس لیبی را ترک خواهند کرد. قابل توجه آقای احمدی نژاد و برخی مفسیرینی که حوادث امروز دنیا را با مترهای استعمار قدیم و قرن نوزدهمی تفسیر می کنند.

اعلام شده است که دادستان دادگاه بین المللی کیفری با آقای سیف الاسلام قذافی تماس هایی داشته اند و خواسته اند که خود را به آن دادگاه تسلیم کند.

 

اسلامگرایان تونس به دنبال مدل ترکیه

آقای راشد الغنوشی دبیر کل حزب النهضه ی تونس که چهل درصد کرسی های مجلس، یعنی 90 صندلی را به دست آورده، اعلام کرده است که در فردای تونس حجاب اجباری نخواهد بود. 42 زن از مجموع 49 زن مجلس تونس از این حزب وارد پارلمان شده اند. وی اعلام کرده است که با آمریکا و اروپا رابطه ی خوبی خواهند داشت و نشان می دهد که پیشتر می خواهد مدلی همچون ترکیه را در پیش روی خود داشته باشد تا مدل ایران.

 

توضیح درباره ی عدم حضورم در برنامه ی تفسیر خبر

به دلیل سوالاتی که بابت عدم حضورم در برنامه ی دیروز تفسیر خبر شده بود باید بگویم که صبح روز جمعه همچون سایر جمعه ها با مجری برنامه، آقای جوانمردی، و تهیه کننده ی برنامه تماس گرفتم تا ببینم موضوعات برنامه چیست که به من گفتند از سوی آقای رامین عسگرد، رییس بخش فارسی صدای آمریکا، گفته شده است که من در برنامه ی تفسیر خبر دیروز نباشم. بعد از آن آقای عسگرد با من صحبت کرده و از من خواهش کردند که روز دوشنبه ساعت 11 با من دیدار داشته باشند و راجع به برنامه با هم صحبت کنیم. هر زمان که اطلاعات بیشتری به دست بیاورم و بدانم که موضوع چیست، وظیفه ی خود می دانم که به شما اطلاع دهم چرا که این برنامه 45 درصد بیننده داشته، یعنی از حدود 46.5 میلیون بیننده ی ماهواره در ایران دستکم 20 میلیون آن مخاطب این برنامه بودند. حتی اگر این برنامه یک بیننده هم داشت باز هم خود را موظف می دانستم که عدم حضورم را برای آن یک مخاطب هم توضیح دهم.

 

اندکی صبر سحر نزدیک است

تا فردا شاد، پیروز، موفق و سرافراز باشید

به امید پیروزی ایران و ایرانی

 



--
__________ اگر پس از اشتراک ایمیل های گروه را دریافت نکردید __________
لطفآ اگر پس از اشتراک ایمیل های گروه را دریافت نکردید پوشه اسپم را نگاه کنید
واگر ایمیل های گروه آنجا بود ایمیل ها را از اسپم در بیاورید
Select the box to the left of the emails and
click "Not spam" button on the top.
کار دیگری هم که می توانید بکنید درست کردن فیلتر و استفاده از
Label
برای پیدا کردن ایمیل های گروه است
_______________________ اشتراک _______________________
برای مشترک شدن در این گروه آدرس زیر را درست همینطور که هست کپی کنید
واز ایمیل باکس خود به این آدرس ایمیل بفرستید
mohsen_sazegara+subscribe@googlegroups.com
پس از فرستادن ایمیل به آدرس بالا، برای تأیید اشتراک ایمیلی از طرف گروه
دریافت می کنید که باید لینکی را که در آن ایمیل هست کلیک کنید
____________________ لغو اشتراک _______________________
برای خارج کردن ایمیل خود از گروه از میل باکس خود به آدرس زیر ایمیل بزنید
mohsen_sazegara+unsubscribe@googlegroups.com

Latest News from Iran Green Voice for 10/31/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



روزنامه اینترنتی "میهن" به نقل از یک منبع آگاه در تهران خبر داد که روز سوم مارس (۱۳ اسفند سال گذشته)، درست یک روز پس از آنکه جنگنده‌های قذافی، به بمباران مواضع مخالفانش در شرق لیبی روی آورد و شورای ملی لیبی را وادار کرد که خواستار ایجاد حریم “ممنوعیت پرواز” در سازمان ملل ‌شود، پیامی غیر رسمی از سوی آیت الله خامنه ای برای معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی ارسال شد.

در این پیام که قرار است محتوای بیشتری از آن برای آقای «احمد شهید» گزارشگر ویژه سازمان ملل در بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران ارسال شود، رهبر جمهوری اسلامی بر یک نکته تأکید کرده و آن اینکه «هدف آمریکا و غرب در حمایت از اعتراضات مردمی، تسلط بر منابع و ذخائر کشورهای عربی است و اگر در لیبی مهار نشود به سوریه و سایر کشورهای مستقل هم می رسد؛ در نتیجه باید تلاش شود تا به هر صورت، پروژه غرب در همین جا شکست بخورد». اما شورای امنیت سازمان ملل متحد ایجاد حریم “ممنوعیت پرواز” را تصویب کرد و قذافی مخالفان را به راه‌انداختن حمام خون تهدید کرد.

محمد جواد اکبرین تحلیلگر این روزنامه نوشته است، ارسال این گزارش برای «احمد شهید» از این نظر اهمیت دارد که پیام ارسالی آیت الله خامنه ای به معمر قذافی، از منظر حقوقی، شراکت در نقض حقوق بشر و جنایت علیه بشریت محسوب می شود.

شادی ناشی از سقوط دو دیکتاتور در تونس و مصر و همزمانی آغاز جنبش اعتراضی در لیبی با فراخوان رهبران جنبش سبز در ایران (٢۵ بهمن ٨٩) از عوامل اصلی ارسال این پیام ارزیابی شد و دستگاه سیاست خارجی اجازه نیافت تا در کنار مردم لیبی بایستد تا آنجا که قیام علیه دیکتاتور لیبی ٢۶ بهمن آغاز و شورای ملی لیبی ٨ اسفند ماه ٨٩ اعلام موجودیت کرد و مدتی بعد توانست سازمان ملل را با خود همراه کند، اما جمهوری اسلامی با توجه به سیاست تعیین شده توسط رهبری، تا هفت ماه بعد نیز این شورا را به رسمیت نشناخت.

سرانجام روز ٢٧ شهریور ماه جاری، آقای عبداللهیان، معاون عربی و آفریقایی وزیر خارجه، در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور یافت و به نمایندگان خبر داد که شورای انتقالی لیبی از سوی ایران به رسمیت شناخته شده است؛ وی البته تاکید کرد که «جمهوری اسلامی تحفظات خود مبنی بر خروج ناتو، برگزاری انتخابات و حاکمیت آراء مردم را به شورای انتقالی لیبی اعلام کرده است».

پس از این نشست، کاظم جلالی نماینده شاهرود و عضو کمیسیون یاد شده، در حضور خبرنگاران ادعا کرد که «علت اتخاذ گزینه نظامی از سوی ناتو در قبال لیبی حضور طولانی مدت در این کشور است و بر اساس اطلاعات موثق تاکنون نیروهای ناتو برای یافتن قذافی هیچ اقدامی انجام نداده اند»؛ اما مدتی بعد از این «اطلاعات موثق»، مخالفان قذافی به کمک ناتو توانستند شهر بنی ولید را تصرف‌ کنند و قذافی و هوادارانش را در بخش باقیمانده از شهر سرت، زادگاه دیکتاتور لیبی، محاصره کنند.

با شکست تجربه قذافی در سرکوب مخالفان و ناتوانی او در مقاومت در برابر ناتو، جمهوری اسلامی جهت گیری خود را تغییر داد و به بشار اسد دیکتاتور سوریه نیز هشدار داد که باید راه دیگری را در پیش بگیرد. روزنامه الزّمان، چاپ عراق، هشتم سپتامبر (۱۷ شهریور) خبر داد که أسد در سفری غیر رسمی و پنهانی به تهران رفته و با آیت الله خامنه ای دیدار کرده است اما توصیه رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر توجه به تجربه قذافی و ضرورت تغییر روش در مهار اعتراضات را نپذیرفته است.

پیش از شکست تجربه قذافی، سرتیپ پاسدار علی زاهدی به پیشنهاد سرلشکر قاسم سلیمانی و موافقت رهبر جمهوری اسلامی به سوریه اعزام شده بود تا در سرکوب اعتراضات مردمی به بشار اسد کمک کند. سرتیپ زاهدی از فرماندهان ارشد دوران جنگ ایران و عراق است که در جریان جنگ ۸ ساله با عراق فرماندهی لشکر را برعهده داشت. وی پس از پایان جنگ در نیروی زمینی فعال بود و سپس فرمانده نیروی زمینی سپاه بوده است. پس از شروع نا آرامی های سوریه و اعتراضات مردمی علیه بشار اسد، نیروهای ستادی تحت امر سرتیپ زاهدی با اعزام نیروهای ویژه ضد شورش تقویت شده و برخی دیگر از فرماندهان بسیج و سپاه نیز که در سرکوب های تهران تجارب عملیاتی و میدانی و فرماندهی دارند برای کمک به حکومت بشار اسد در سرکوب مردم راهی ستاد سپاه سوریه شدند.

اما سرانجام آیت الله خامنه ای، ترجیح داد سایر کشورهای عربی را نیز به تجربه لیبی هشدار دهد؛ وی در افتتاحیه اجلاس بیداری اسلامی که ۲۶ شهریور ماه در تهران برگزار شد از حمله ناتو به لیبی که به سرنگونی قذافی انجامید به شدت انتقاد کرد و آن را «ضایعه ای بی جبران» برای لیبی خواند. وی گفت که نگران زیرساخت های اقتصادی لیبی است که در این حملات نابود شده اند.

رهبر جمهوری اسلامی افزود که “اگر دخالت نظامی ناتو و آمریکا نبود، ممکن بود مردم اندکی دیرتر پیروز شوند ولی در عوض این همه زیرساخت نابود نمی شد این همه نفوس بی گناه از زنان و کودکان کشته نمی شدند و دشمنانی که خود سالها همراه و همدست قذافی بوده اند، مدعی حق دخالت در این کشور مظلوم و جنگ زده نمی شدند.”

رهبر جمهوری اسلامی به مردم لیبی در مورد انحراف از اهداف اسلامی نیز هشدار داد و گفت که غرب به دنبال آن است تا عناصر وابسته به خود را دوباره در کشورهای منطقه سر کار بیاورد و “اصل سیستم و اهرم های اصلی قدرت را حفظ کند و سر دیگری را بر روی این بدن بگذارد.”


 


رئیس سازمان پدافند غیر عامل جمهوری اسلامی با اعلام اینکه دستور تشکیل قرارگاه دفاع سایبری در کشور به صورت رسمی امروز به وی ابلاغ شد، گفته است« مأموریت دفاع سایبری رصد تهدیدات سایبری علیه زیرساخت های امنیت ملی کشور است.»

به گفته سردار جلالی از دیگر وظایف قرارگاه دفاع سایبری کشور اعلام هشدارهای ملی در برابر تهدیدات امنیتی کشور، ایمن سازی زیرساخت های کشور نسبت به تهدیدات سایبری و ایجاد توان بازدارندگی در حوزه سایبری است.

آقای جلالی اما در سخنان خود اشاره دقیقی به گسترده فعالیت این قرار  است مشمول چه رده ای از فناوریهای اینترنتی باشد.

برخی از مقامات جمهوری اسلامی معتقدند که این حکومت در برابر جبهه ای از دشمنان " نرم " خود قرار دارد که می خواهند از طریق فضای مجازی اقدام به براندازی این رژیم نمایند.

در سالهای گذشته بودجه های کلانی از سوی دولت احمدی نژاد برای مقابله با " جنگ نرم " به رسانه ها و حامیان رسانه ای دولت پرداخت شده است.

با بالا گرفتن اصولگرایان حامی دولت و اصولگرایان حامی آیت الله خامنه ای اما به نظر می رسد که بودجه های کلان خرج شده در این راه بیشتر صرف جنگ اطلاعاتی طرفین علیه یکدیگر و افشا گریی های دامنه دار هر دو طرف با تاکید بر تخلفات گسترده اقتصادی و مفاسد اخلاقی هر یک از دو طرف منازعه قدرت می شود.


 


حکم سیزده سال محکومیت احمدرضا احمدپور، روحانی منتقد در دادگاه تجدید نظر تایید شد 

احمد رضا احمد پور روحانی منتقد و زندانی سابق ، عضو حزب جبهه ی مشارکت شاخه ی قم ، وبلاگ نویس (پژواک خاموش ) و پژوهشگر حوزه علمیه است که در تاریخ ۹۰/۰۴/۲۷ توسط مامورین اطلاعات قم دستگیر شده بود.

او سرانجام بعد از گذشت حدود ۴ ماه حکم محکومیت خود را از دادگاه تجدید نظر ویژه روحانیت قم دریافت کرد .
احمد پور که در مهر ماه به سه سال حبس در زندان اهواز و ده سال تبعید به شهر ایذه محکوم شد. آقای احمدپور به این حکم اعتراض کرد. اما در دادگاه تجدید نظر نیز این حکم تایید شد .
پس از آنکه احمد پور نامه ای به سازمان ملل ارسال کرد به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام و هتک حیثیت روحانیت متهم شد .
به عبارت دیگر در این پرونده، نامه نگاری به سازمان ملل که ایران هم عضو آن است و حق عضویت پرداخت می کند و رئیس جمهور آن هر ساله پشت تریبون آن قرار میگیرد جرم تلقی شده است .
دادگاه ویژه روحانیت ، سازمان ملل را دشمن معرفی و نامه نگاری به آن را پناه بردن به دشمن خوانده است که نفع منافقین و گروه های ضد انقلاب را دنبال می کند .
نکته دیگر آنکه شاکی این پرونده نیز دادگاه ویژه روحانیت است که خود مرجع رسیدگی به شکایت خودش شده است .
این روحانی منتقد در تمامی مراحل رسیدگی به اتهاماتش از داشتن وکیل قانونی محروم بوده و دادگاه بر خلاف قانون غیر علنی برگزار شده است .

 


 


از ایالات متحده خبر می رسد که مقامات دولتی این کشور موضوع تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی را با همتایان خود در اتحادیه اروپا در میان گذاشته و اقدام به رایزنی با همپیمانان غربی خود در قاره اروپا در این باره، کرده اند.

به گزارش العربيه ، عدم تمايل باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا به اقدام نظامی عليه ايران موجب شده است اين کشور در حال حاضر مساله تحريم بانک مرکزی ايران را در دستور کار قرار دهد.

در عين حال آمريکا نمی خواهد ايران را تحريم نفتی کند زيرا به گفته کارشناسان در صورت اجرای چنين تحريمی اقتصاد کشورهای اروپايی و آمريکايی پيش از ايران ضرر خواهد ديد.

اريک فراری کارشناس امور بانکداری و تحريم های بين المللی آمريکا درباره آثار تحريم احتمالی بانک مرکزی بر اين باور است که اولين پيامد اين تحريم سقوط ارزش ريال در برابر ديگر واحدهای پول جهان است.

وی بر اين باور است که عواقب اين تحريم بيش از تحريم های پيشين خواهد بود و چه بسا جمهوری اسلامی را مجبور خواهد کرد در کنار واحد پول ملی يعنی ريال واحد پول ديگری که احتمالا دلار يا يورو خواهد بود در معاملات روزمره خود به کار گيرند و در نهايت ارزش پول ايران به شدت سقوط خواهد کرد.

عملی کردن طرح تحريم بانک مرکزی و تشديد تحريم ها بر ضد ايران به رهبری آمريکا وکشورهای اروپايی آسان نخواهد بود وشايد مخالفانی خواهد داشت.

اين تحريم در صورت عملی شدن علاوه بر پيآمدهای اقتصادی ، پيآمدهای سياسی و اجتماعی زيادی خواهد داشت وچه بسا نظام ايران را سرنگون خواهد کرد.

طرح توطئه ترور سفير سعودی در واشينگتن که بنا به گفته مقامات قضايی آمريکا توسط ايران طراحی شده بود يک بار ديگر نظرها را به سوی ايران جلب کرد.

همچنين گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی که قرار است در دو هفته آينده ارائه شود نقطه عطف ديگری در تشديد تحريم های بين المللی بر ضد ايران خواهد بود.


 


دبیر انجمن روانپزشکان ایران، با هشدار نسبت به شیوع مصرف شیشه (متامفتامین) در ایران گفته است که مصرف این ماده روانگردان نسبت به مواد مخدر سنتی در کشور بیشتر شده است.

به گزارش رادیو فردا، پرویز مظاهری، دبیر همایش سالانه انجمن روانپزشکان ایران در این باره گفت: «مصرف شیشه در ایران نسبت به تریاک و حشیش پیشی گرفته است و جوانان با تصور اینکه این ماده شوم اعتیادآور نیست به دام آن میفتند.»

در سال‌های اخیر، کارشناسان و مسئولان مختلف نسبت به شیوع  این ماده روانگردان بارها هشدار داده‌اند.

بهای ارزان، دسترسی و استفاده آسان، ایجاد نشاط گذرا و کاهش وزن از جمله عوامل شیوع روی آوردن جوانان به متامفتامین یا شیشه ذکر شده است.

اکنون پرویز مظاهری، دبیر انجمن روانپزشکان ایران با اشاره به شیوع مصرف شیشه می‌گوید: «طبق آمار فرمانده نیروی انتظامی مصرف شیشه در ایران در حال حاضر نسبت به مصرف تریاک، حشیش و هروئین پیشی گرفته است.»

به گفته دبیر انجمن روانپزشکان، مصرف شیشه سرعت عملکرد را زیاد، خواب را کم و فرد را «خوشحال و شاد» می‌کند و این «توهم» را در فرد ایجاد می‌کند که دیگران مانند «موم» در دستش هستند اما بسیار راحت به اعتیاد دچار می‌شوند.

به گزارش فارس، این روانشناس همچنین گفت در حالت «بدبینی»  فردِ مصرف‌کننده گمان می‌کند که علیه او توطئه می‌شود و بدون عامل خارجی، چیزهایی را حس می‌کند که در عالم واقع وجود ندارند.

دبیر انجمن روانپزشکان ایران درباره دسترسی آسان به این ماده گفت که در حال حاضر «مواد مخدر صنعتی مثل شیشه در بسیاری از محلات، پارک‌ها و حتی در مواردی سوپر‌مارکت‌ها توزیع می‌شود.»

هفته گذشته، اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، گفته بود وقتی که تولید مواد مخدر در افغانستان کاهش و بهای آن افزایش یافت، تولید داخلی شیشه جایگزینی برای معتادان کشور بوده است.

در همین زمینه، آذرنوش بختیاری، یک متخصص درمان اعتیاد، به خبرگزاری مهر گفته است بزرگترین ریسک و مخاطره مصرف این ماده، «اقدام به برقراری روابط جنسی بدون اراده و بدون در نظر گرفتن مسایل ایمنی و پوششی و خطر ابتلا به ایدز است.»

به گفته این کارشناس «گزارش‌های متعددی» درباره افزایش شمار مبتلایان جدید به ایدز که پیش از تماس جنسی، کریستال یا شیشه استفاده کرده‌اند، اعلام شده است.

افزایش حرارت بدن، فشار خون و ضربان قلب هنگام استعمال شیشه، تسریع در تنفس، توهم،‌ افسردگی، روان پریشی و افزایش رفتارهای خشونت‌آمیز، احتمال رفتن به کما، افسردگی، تضعیف حافظه کوتاه‌مدت و  آسیب به سیستم ایمنی بدن از دیگر عوارض شیشه است که این کارشناس  به آنها اشاره کرده است.

از سوی دیگر حمیدرضا حسین آبادی رئیس پلیس سابق مواد مخدر، با بیان اینکه طبق قانون هر فردی که بیش از ۳۰ گرم شیشه به همراه داشته باشد به اعدام محکوم می‌شود، اظهار داشت که ایران نه تنها به تولیدکننده شیشه  بلکه از به صادرکننده این به ماده به  جنوب شرقی آسیا نیز  تبدیل شده است.

به گفته حسین‌آبادی هم‌اکنون ده‌ها ایرانی در مالزی، اندونزی و تایلند به جرم حمل شیشه در زندان هستند و با توجه به قانون این کشورها «شمارش معکوس برای اعدام آنها آغاز شده است.» 


 


جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد، خواستار استعفای علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس هشتم شد و فاش کرد که او با استفاده از سربرگ کمیسیون برای متهمان اختلاس سه هزار میلیارد تومانی توصیه‌نامه نوشته است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی که با پایگاه خبری قانون گفت‌وگو می‌کرد، تصریح کرد که اگر آقای بروجردی از سمتش استعفا ندهد، اعضای این کمیسیون با رای گیری مجدد او را از این سمت برکنار خواهند کرد.

او همچنین خبر داد که قاضی پرونده اختلاس بزرگ ایران، در روزهای گذشته علاء‌الدین بروجردی، رئیس این کمیسیون، را فراخوانده و از او درباره کارهایی که انجام داده بود، بازجویی کرده است؛ اما از مدت زمان این بازجویی اظهار بی‌اطلاعی کرد.

پیش از این گزارش هایی از بازداشت موقت بروجردی و پسرانش در رابطه با این پرونده منتشر شد و گفته شد که او با وساطت علی لاریجانی رییس مجلس آزاد شده است. اما او با تکذیب اخبار دستگیری خود و دو پسرش، خواستار اعدام «مقصر اصلی» این اختلاس شد.


 


معصوم فردیس، معاون پیشین وزیر مخابرات در وضعیت جسمانی نامناسبی در زندان اوین بسر می برد و نیاز به مرخصی استعلاجی جهت درمان دارد.

معصوم فردیس، در زمان نخستین بازداشت خود در نوروز سال 85 عهده‌دار پست معاونت وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و همچنین رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده است. وی که قبل از انتصاب به سمتهای فوق، مسئولیت پروژه اپراتور دوم تلفن همراه را برعهده داشته، قائم‌مقامی رئیس مرکز تحقیقات مخابرات را نیز در سوابق مدیریتی‌اش دارد.

او پس از مخالفت با ورود مافیای سپاه به مخابرات با پرونده سازی وزارت اطلاعات و سپاه مواجه شد و به زندان افتاد.

پیش از این دکتر فردیس زندانی سیاسی ۵۷ ساله، به علت نوسانات شدید فشار خون به بهداری زندان اوین منتقل شده بود، پس از وخامت حالش از بهداری زندان به بیمارستان امام خمینی تهران منتقل شد و پس از انجام معاینات پزشکی و ام آر آی بدون اتمام دوران معالجه و تشخیص پزشکان به زندان بازگردانده شد.

همسر دکتر فردیس در خصوص آخرین وضعیت همسرش به "جرس" می گوید: " ام آر آی گرفته اند و دکترها گفته اند در بیمارستان بستری شود تا تحت درمان قرار گیرند زیرا علت ناراحتی های جسمانی اشان هنوز مشخص نیست و ما امیدواریم با انتقال ایشان به بیمارستان موافقت کنند. البته ایشان قبل از اینکه زندانی شوند مشکل و ناراحتی نداشتند و انشالله الان با مرخصی استعلاجی ایشان موافقت کنند."

معصوم فردیس که از دست اندرکاران پروژه "ترک سل" بوده است به اتهام جاسوسی بازداشت و پس از تایید حکم محکومیت وی از سوی شعبه تجدیدنظر دادگاه انقلاب اسلامی، به بند 350 زندان اوین منتقل شد این در حالی است که این حکم در دیوان عالی کشور نقض و دکتر فردیس تبرئه گردید. اما پیگیری های خانواده دکتر فردیس برای دریافتن علت نگهداری اوعلی رغم تبرئه اش به نتیجه ای نرسیده است.

خانم فردیس با اشاره به عدم اطلاع از دلیل تداوم نگهداری همسرش در زندان با وجود تبرئه او ادامه می دهد: "هنوز دلیل نگهداری ایشان را به ما نگفته اند و پاسخ روشنی نمی دهند. آقای فردیس در دادگاه بدوی به اتهام جاسوسی به شش سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر تایید گردید اما در دیوان عالی کشور از این اتهام تبرئه شد و ما حالا منتظر آزادی ایشان هستیم و انشالله که هر چه زودتر آزاد شود."

او همچنین می افزاید: "در پیگیری ها خود دادستان را که نتوانسته ایم ملاقات کنیم و چند نامه نوشته ایم اما هنوز پاسخی نداده اند."

 

 

 


 


خروج یکی دیگر از متهمان اصلی بی سابقه ترین رسوایی مالی در تمام تاریخ ایران، از کشور، ماجرای اختلاس سه هزار میلیارد تومانی وارد مرحله تازه ای شده است.

خروج شریک

خبر خروج " مهرگان امیر خسروی " برادر و شریک " مه آفرید امیر خسروی " مدیرعامل و مالک گروه صنعتی " امیر منصور آریا " در حالی در رسانه های مخالف حکومت منتشر می شود که گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در خصوص این رسوایی تاریخی در نظام بانکی ایران امروز به قوه قضائیه ارائه شد.

گزارشی که به عقیده بسیاری از صاحب نظران با ملاحظات سیاسی فراوانی روبروست.

بر اساس اخبار منتشر آقای امیر خسروی از دولت کانادا درخواست اقامت کرده است.

ظاهرااً "مهرگان امیر خسروی " در زمان دستگیری برادرش در کشور ترکیه به سر می برده و با شنیدن خبر به کانادا گریخت تا به همسر و فرزندان خود که از سال قبل در مونترال کانادا بودند بپیوندد.

گزارشها همچنین حاکی از آن است که " طوبی عبداله زاده " همسر آقای مهرگان امیر خسروی که یکی دیگر از اعضای اصلی "شرکت توسعه سرمایه گذاری امیر منصور آریا" بوده است موفق شده به همراه همسر خود هفته گذشته به اداره مهاجرت استان کبک در شهر مونتریال برود تا رسما درخواست اقامت خود را تسلیم این اداره کند.

گزارش مجلس

در رخدادی دیگر از همین ماجرا صبح امروز بالاخره گزارش کمیسیون اصل ۹۰ درباره اختلاس سه هزار میلیاردی بانکی توسط اسدالله زارعی دبیر اول کمیسیون اصل ۹۰ در صحن علنی مجلس قرائت شد.

کمیسیون اصل ۹۰ خواستار استعفا یا برکناری حمید پورمحمدی قائم‌مقام بانک مرکزی و نیز ابوالحسنی معاون امور بانکی وزیر اموراقتصادی و دارایی شده است.‌

این گزارش در شرایطی منتشر شد که صاحب نظران را انتظار جامعه بسیار فراتر از سطح این گزارش دانسته اند.

در این گزارش هیچ اشاره ای به دیگر عناصر درگیر و اصلی که هم اینک در سایه قرار دارند نشده است. کمیسیون اصل ۹۰ بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ صفحه اسناد و مدارک را در ۳۶۰۰ نفر ساعت بررسی کرده است.

در بخش پایانی این گزارش عنوان شد که قائم مقام بانک مرکزی جلساتی را با حضور مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی و رئیس دفترآقای احمدی نژاد تشکیل داد که علیرغم اظهارات وی مبنی بر تنظیم صورتجلسات، وی حاضر به ارسال کامل آن به کمیسیون نگردید لذا پیشنهاد می‌شود که قائم مقام بانک مرکزی از مقام خود استعفا داده و یا عزل شود.

اختلاس سه هزار میلیاردی، بزرگ ترین اختلاس تاریخ کشور است که در آن نام افرادی از معتمدان و نزدیکان آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی و نیز اشخاصی از دولت احمدی نژاد میان متهمان وجود دارد.

با این حال ابعاد این پرونده و وجود نام افرادی از معتمدان و نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی میان متهمان باعث شده که امید زیادی به پیگیری موضوع در نهادهای حکومتی نباشد. رهبر جمهوری اسلامی یک هفته پس از افشای جزییات این اختلاس، از رسانه ها خواست تا موضوع را «کش ندهند».

یک اختلاس تاریخی دیگر

همزمان با قرائت این گزارش در مجلس رسانه های اصولگرای حامی آیت الله خامنه ای از دستگیری عوامل یک اختلاس دیگر که ارزش آن به بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان می رسد، خبر دادند.

بنا به نوشته این رسانه « عوامل اصلی این فساد ۱۰۰۰میلیارد تومانی هم اکنون در بازداشت به سر می برند. »

ظاهراً متهم اصلی این پرونده در ساعات اولیه دستگیری، « اعترافات قابل توجهی داشته است. »


 


منابع حقوق بشری گزارش داده اند، روز یکشنبه سه تن از فعالین سیاسی و مدنی در بهشت زهرای تهران توسط نیروهای امنیتی در شهر ری بازداشت شدند.

به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پیمان عارف، عسل اسماعیل‌زاده و شرر کنور تبریزی سه فعالی هستند که در پی حضور بر مزار ندا آقا سلطان از سوی پلیس امنیت منطقه شهر ری بازداشت شدند.

بر اساس این گزارش، علی رغم پایان وقت اداری افراد یاد شده همچنان در بازداشت پلیس امنیت بسر می‌برند و اتهام و وضعیت و سرنوشت آنها نامعلوم است.

طی دو سال اخیر، گروه زیادی از فعالین سیاسی و مدنی و همچنین مردم حامی جنبش سبز، به دلیل حضور بر مزار شهدا و جانباختگان جنبش، مورد ضرب و شتم و تعقیب و بازداشت و احضار قرار گرفتند.


 


دادگاه سعید نعیمی، عضو سازمان ادوار تحکیم، در شعبه یک دادگاه انقلاب تبریز با ریاست قاضی یوسفی برگزار شد و سعید نعیمی عضو ادوار تحکیم وحدت به اتهامات وارده پاسخ گفت.

به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پیش‌تر زمان دادگاه سعید نعیمی ۲/۸/۱۳۹۰ اعلام شده بود ولی به دلیل اینکه قاضی و رئیس اصلی شعبه یک دادگاه انقلاب تبریز رحیم جلبر به دلیل عمل جراحی دیسک کمردر مرخصی بوده است، برگزاری دادگاه ۲ روز به تعویق افتاد.

سعید نعیمی اکنون حدود ۶ ماه است که بلاتکلیف در زندان مرکزی تبریز به سر می‌برد.

چندی پیش، در حالیکه خانواده این فعال سابق دانشجویی، از وضعیت سلامتی او به شدت ابراز نگرانی می کردند، درخواست تبدیل قرار بازداشت نعیمی به قرار وثیقه که توسط وکیل وی، به دادسرای تبریز ارائه شده بود، به دلیل آنچه «امنیتی بودن» پرونده خوانده شده بود، رد گردید.

سعید نعیمی، عضو شورای سیاستگذاری سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) که در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ با یورش ماموران اطلاعات و تفتیش منزل و محل کار دستگیر شد، کماکان در وضعیت نامعلوم به سر می برد.

برگزاری دادگاه تجدید‌نظر وکلای دراویش در بندرعباس

در تحولی دیگر، جلسه تجدید نظر خواهی محکومیت ۶ ماه حبس امیر اسلامی و فرشید یداللهی، از وکلای دراویش گنابادی، در شعبه اول دادگاه تجدید نظر خواهی بندرعباس برگزار شد.

به گزارش سایت مجذوبان نور٬ در این جلسه تجدید نظرخواهی که بدون حضور امیر اسلامی و فرشید یداللهی برگزار شد ٬ حکم ۶ ماه حبس ایشان به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان مورد بررسی دوباره قرار گرفت ٬ که با حضور وکلای دادگستری آقایان فریبرز یداللهی٬ حسن اژدری و داوود منتظری و ارائه دفاعیات ایشان به پایان رسید.

یادآور می شود در اسفندماه سال گذشته ۳۸۸ تن از وکلای دادگستری در نامه ای به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، محکومیت وکلای دراویش گنابادی به تحمل زندان و لغو پروانه وکالت دو تن از آنها را محکوم کرده و ضمن ابراز نگرانی از تداوم این وضعیت، خواستار رفع موانع در مسیر دفاع شرافتمندانه و آزادانه از شهروندان کشور، اجتناب از حذف وکلای شریف از عرصه های مختلف و رسیدگی عادلانه و قانونی فارغ از جهت گیریهای سیاسی به پرونده های محکومیتی وکلا شده بودند.

در دو ماه گذشته فشار بر دراویش گنابادی به خصوص وکلای ایشان و اعضای سایت مجذوبان نور شدت گرفته است، به نحوی که تا کنون ۱۱ تن از همکاران این سایت و ۵ تن از وکلای دراویش بازداشت شده اند؛ که از این میان آقایان امیر اسلامی ٬ امید بهروزی ٬ فرشید یداللهی ٬ حمید مرادی ٬ افشین کرم پور ٬ مصطفی دانشجو و رضا انتصاری در بند امنیتی زندان اوین به سر می برند.

محکومیت پرویز شهپر به یک سال حبس تعزیری

همچنین پرویز شهپر رئیس ستاد مهدی کروبی در استان خراسان رضوی نیز توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.

به گزارش کلمه، محکومیت پرویز شهپر در حالی صورت گرفت که به دلیل عدم پذیرفتن اتهامات از سوی وی و نبود ادله کافی در پرونده، قاضی مقیسه درخواست حضور نماینده وزارت اطلاعات را در جلسه نمود که با وجود ۴ نوبت تکرار دادگاه نماینده وزارت اطلاعات در هیچ کدام از جلسات حضور نیافت.

قاضی مقیسه نیز علی رغم عدم حضور نماینده وزارت اطلاعات در هیچ کدام از جلسات در نهایت جلسه را بدون حضور این نماینده برگزار و شهپر را به اشد مجازات برای اتهام مربوطه محکوم کرد.

این در حالی است که عدم حضور دلیلی بر عدم اثبات جرم متهم بوده است.

 

 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

خبرهاي گذشته