-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۲۷, یکشنبه

Posts from Khodnevis for 09/18/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



عکسی از درون زندان...
 


شهروندان لیبی یا «نفت» شهروندان لیبی؟

 

قدیمی‌ها ضرب‌المثلی داشتند به نقل از وینستون چرچیل که می‌گفت: «سیاست پدرو مادر ندارد.» این ضرب‌المثل از آن مثل‌هاست که همیشه کاربرد دارد به خصوص درباره حوادث اخیر لیبی که قدرت‌های جهانی به حوادثی که درایران پس از انتخابات و سوریه درحال حاضر اتفاق افتاد چشم فرو بستند و پایشان را دریک کفش کردند که سرهنگ قذافی باید برود.

 

برخلاف کشورهای دیگر عرب که با اعتراضات مسالمت آمیز به نتیجه رسیدند درمورد لیبی نه تنها اعتراضات مسالمت آمیز تبدیل به حرکت مسلحانه شورشیان لیبی شد بلکه ناتو هم با حمایت کامل به بمباران قذافی پرداخت تا قذافی و سایر دیکتاتورها بفهمند رییس کیست و ارباب چه می‌خواهد. توجیه ناتو حمایت از شهروندان لیبی بود ولی مگر شهروندان سوریه و دوسال قبل شهروندان ایرانی خون دررگ‌های‌شان نبود که بی‌رحمانه سرکوب شدند و آب از آب هم تکان نخورد؟

 

خدا می‌داند درپس پرده چه قرارهایی گذاشته شده است. شاید قذافی درست مانند محمدرضا شاه در ۳۳ سال قبل با قدرت‌های بزرگ درافتاده بود و حاضر نبود نفت ارزان به آنها بدهد که زیر آبش زده شد. محمدرضا شاه هم اگر به قدرت‌های بزرگ درنیفتاده بود و مانند سلف‌اش جمهوری اسلامی به چین وروسیه واروپا به طور شبانه روزی باج می‌داد شاید تا انتها برسر قدرت باقی می‌ماند و کسی سراغ خمینی، آیت الله صفر کیلومتر نمی‌رفت و درنوفل لوشاتو به وی پناه نمی داد تا شاهنشاه قدرقدرت با ۶۲ میلیون دلار ثروت به گفته فرزندش درهیچ کجا از این کره خاکی جایی نداشته باشد تا شب را به صبح برساند. محمدرضا شاه بالاخره فهمید سیاست پدرومادر ندارد فقط کمی دیر فهمید. بازهم گلی به جمال انور سادات که به پادشاه پناه داد تا آخرین روزهای تبعید را به خاطر عدم فرمان‌برداری از اربابان درقاهره به سرکند.

 

با گذشت زمان وروی کار آمدن دولت دست نشانده جدید لیبی که عملا با حمایت فرانسه و بریتانیا برسرکارآمده است به آرامی سرو کله شرکت‌های نفتی هم برای بالا کشیدن نفت ارزان لیبی پیدا خواهد شد. دولت انتقالی هم نمی‌تواند مقاومتی بکند. چون اگر بمب‌های ناتو نبودند هنوز مانند سال ۲۰۰۴ برچسب «تروریسم » برپیشانی شان می‌ماند و سیا هنوز هم با قذافی همکاری می‌کرد. دراین وسط مشاهده دهان باز حامیان «مبارزات مسالمت آمیز» و کپی‌کاران گاندی و ماندلا جالب بود که از فرط تعجب نمی‌توانستند دریابند که سیاست پدرو مادر ندارد. یک‌زمان از راه مسالمت آمیز وارد می‌شود ولی اگر منافعش درخطر باشد با توپ وتانک و بمب و موشک. البته این بار با لعاب آزادی و دموکراسی. مگر همین آمریکا که ندای آزادی خواهی و دموکراسی پرستی‌اش برای جهانیان گوش فلک را کر می‌کند دردهه‌های پیشین از دیکتاتورهای بی‌رحم حمایت نمی‌کرد؟ اگر همین آمریکا منافعش ایجاب کند دکان دموکراسی و آزادی‌خواهی را تعطیل می‌کند و دوباره از دیکتاتورها و سرکوب‌های خونین حمایت خواهد کرد تا منافعش به خطر نیافتد.

 

زمانی قدرت‌های بزرگ با ورود مستقیم به کشورها جهان سوم را غارت می‌کردند ولی حالا درهزاره سوم به نام «آزادی و دموکراسی» آنهم مدل آمریکایی‌اش می‌خواهند ملت‌هارا تاراج کنند. لیبی بهترین نمونه بود. کشوری که نفت شهروندانش از خود شهروندانش بسیار باارزش‌تر بودند و هستند. به‌راستی برای قدرت‌های بزرگ شهروندان لیبی مهم‌تر بود یا «نفت » شهروندان لیبی؟

 


-------------

مطالب بلاگستان و کلیه مطالب رسیده از اعضا، معرف دیدگاه شخصی نویسندگان است نه سایت خودنویس.

 


 


کشف جدید شمقدری: دلیل انقلاب مصر و تونس، سریال «یوسف پیامبر» بود

 

به گزارش مهر، شمقدری که در یاسوج با خبرنگاران سخن می‌گفت، اظهار داشت: «تجربه سریال یوسف تجربه گرانب‌هایی بود و به رغم اینکه ایران به دلایل سیاسی از سوی برخی کشورها مورد تحریم نانوشته است اما این سریال راه خود را پیدا کرد.»

 

وی ادامه داد: «شاید به تعبیر من یکی از جرقه هایی که باعث رخ دادن بهارعربی در برخی کشورهای عربی شد، مخالفت کشور مصر و تونس با پخش این سریال بود.»

 

شمقدری با بیان اینکه این سریال قرار بود از تلویزیون این دو کشور پخش شود اما حاکمان پخش این سریال را ممنوع کردند، اظهار داشت: «وقتی مردم این کشورها از طریق شبکه الکوثر و شبکه های عراقی این سریال را دیدند، متوجه فضا و فرهنگ جدیدی شدند و عقده ای هم نسبت به حاکمانشان که اجازه پخش این سریال را ندادند، پیدا کردند. شاید این هم یکی از انگیزه های آخری بود که صبر مردم این کشورها را لبریز کرد.»

 

سریال «یوسف پیامبر» توسط  «فرج الله سلحشور» از کارگردانان نزدیک به حکومت و از حامیان سرسخت رهبر ایران ساخته شده است.


 


نیویورک تایمز: گرایش تظاهرکنندگان سوریه از اعتراضات مسالمت آمیز به خشونت

 

به گزارش نیویورک تایمز و به نقل از دیپلمات‌ها و فعالان سیاسی از شش‌ماه گذشته تاکنون با ادامه سرکوب‌ها روند تظاهرات مسالمت‌آمیز درسوریه به طرز قابل توجهی به خشونت کشیده شده است.

 

گزارش‌ها حاکی از درگیری‌های شدید درحمص، حومه دمشق پایتخت سوریه و درمنطقه جنوبی حوران می‌باشد. حداقل سه تهاجم نظامی درحمص گزارش شده است. فعالان سیاسی از درگیری بین معترضان و نیروهای نظامی درمناطق مختلف سوریه خبر می‌دهند. اگرچه میزان دقیق خشونت به کار رفته مشخص نیست ولی تغییر روند اوضاع در بن‌بست سیاسی سوریه به خوبی واضح و نمایان است. به نظر می‌رسد هرچقدر بشار اسد بیشتر درقدرت بماند خشونت نیز افزایش خواهد یافت.هیچ کس نمی‌داند درصورت برکناری اسد از قدرت چه روی خواهد داد. احتمالا گرایش معترضان به خشونت باعث خشنودی دولت سوریه نیز خواهد شد چون برای سرکوب معترضان بهانه موجه تری خواهد داشت. دولت سوریه معترضان را ستیزه جویان مسلح اسلام‌گرا می خواند که از خارج حمایت می‌شوند. به گفته یک تحلیل‌گر به نام پیتر هارلینگ، افزایش خشونت یک دام برای معترضان است که به آسانی ممکن است گرفتار آن بشوند.

 

جمعه‌های گذشته شاهد افزایش ناگهانی خشونت و اعتراضات و سرکوب عظیم تظاهرکنندگان بوده است. حداقل ۴۴ نفر کشته شده‌اند و براساس آمار سازمان ملل تعداد کشته شدگان این اعتراضات تاکنون حدود ۲۶۰۰ نفر بوده است. به دلیل محدودیت برای خبرنگاران ارسال گزارش از خاک سوریه بسیار دشوار است ولی به گفته برخی منابع درگیری‌های خشونت‌آمیز میان ارتش و معترضان درنقاط مختلف سوریه گزارش شده است.

یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود گفت ستیزه جویان مسلح درشمالغرب کشور با ارتش درگیر شده‌اند. تعداد دقیق معترضانی که اسلحه به دست گرفته‌اند مشخص نیست ولی به گفته برخی منابع تمایل به خشونت درمیان معترضان درروزهای اخیر افزایش یافته است.

 


 


در اجلاس «بیداری اسلامی» اسمی از سوریه آورده نشد؛ حمله خامنه‌ای به اظهارات اردوغان

در حالی‌که سران کشورهای غربی و همچنین ترکیه با سفر به جهان عرب، دیپلماسی فعالی را دربرابر موضوع «بهار عربی» در پیش گرفته‌اند، مقامات جمهوری اسلامی اجلاسی را با نام «اجلاس بیداری اسلامی» در تهران برگزار کردند.

این اجلاس در حالی برگزار شد که چهره شاخصی از جهان عرب در آن حضور نداشت.

رهبر جمهوری اسلامی با سخنرانی در این اجلاس، مواضع جمهوری اسلامی درباره تحولات کشورهای عربی را تکرار کرد.

خامنه‌ای خطاب به مردم کشورهای عربی گفت:‌ «هرگز به آمريكا و ناتو و به رژيمهاى جنايتكارى چون انگليس و فرانسه و ايتاليا كه زمانى دراز سرزمين شما را ميان خود تقسيم و غارت كردند، اعتماد نكنيد؛ به آنها سوء ظن داشته باشيد و لبخند آنها را باور نكنيد؛ پشت اين لبخندها و وعده‌ها، توطئه و خيانت نهفته است. راه حل خود را خود با بهره‌گيرى از سرچشمه‌ى فياض اسلام به دست آوريد و نسخه‌هاى بيگانه را به خودشان پس دهيد.»

وی بدون نام بردن از اردوغان به اظهارات نخست وزیر ترکیه در مصر اشاره کرد و گفت: «نظام‌سازى كار بزرگ و اصلى شما است. اين كارى پيچيده و دشوار است. نگذاريد الگوهاى لائيك يا ليبراليسم غربى، يا ناسيوناليسم افراطى، يا گرايش‌هاى چپ ماركسيستى، خود را بر شما تحميل كند.»

رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی طولانی خود به تحولات کشورهای تونس، مصر، لیبی، یمن، بحرین، فلسطین، و کشورهای بالکان اشاره کرد، اما هیچ نامی از سوریه و کشتار مردم توسط حکومت بشار اسد به میان نیاورد.

جامعه جهانی، از جمله ترکیه، جمهوری اسلامی را به دست داشتن در سرکوب مردم سوریه متهم کرده است.

 


 


یک سایت افغان: جمهوری اسلامی به تنش‌های مذهبی در افغانستان دامن می‌زند

یک سایت افغان به نام «۸ صبح» در گزارشی نوشته چند روز است که تنش‌های مذهبی در شهر هرات بالا گرفته. این سایت جمهوری اسلامی را در بروز این تنش‌ها متهم کرده است.

ماجرا از آنجا آغاز شد که در یکی از مدرسه‌های هرات سی‌دی‌هایی توزیع شد که به عقیده علمای سنی افغانستان، در این سی‌دی‌ها به خلفای راشدین توهین شده است.

توزیع این سی‌دی‌ها سر و صدای زیادی را در شهر هرات به پا کرده است.

مقامات امنیتی افغان، دست‌های خارجی از جمله ایران را در این‌گونه تنش‌ها دخیل می‌دانند.

به نوشته سایت ۸ صبح، کشور پاکستان نیز در این زمینه متهم است. اما این سی‌دی‌ها بیشتر در ایران تولید می‌شود.

یکی از خونین‌ترین اختلافات میان سنی‌ها و شیعیان شهر هرات مربوط به عاشورای سال ۱۳۸۴ است که درگیری‌های وحشتناک میان پیروان این دو مذهب با توزیع سی‌دی‌هایی که از ایران آمده بود به وجود آمد.

 


 


باز هم جمعه خونین در سوریه و هشدار ترکیه به جمهوری اسلامی

دیروز، جمعه، نیز تظاهرات مردم معترض در شهرهای مختلف سوریه ادامه داشت و حملات نیروهای حکومتی به مردم ۲۲ کشته را بر جای گذاشت.

به گزارش منابع خبری، کشته‌شدگان در شهرهای درعا، اِدلِب، حَما، حُمص و دمشق به دنبال تیراندازی ماموران امنیتی و نیروهای ارتش به سوی معترضان جان خود را از دست داده‌اند.

شاعدان عینی از شهر حلفایا در نزدیکی حمص گزارش داده‌اند که سربازان ارتش و نیروهای امنیتی سوریه پس از برگزاری نماز جمعه، با تیراندازی به سوی مردم سعی داشتند تا مانع از شکل گیری تجمع و راهپیمایی اعتراضی علیه حکومت اسد شوند.

همچنین ارتش لبنان اعلام کرده است که نیروهای امنیتی سوریه روز گذشته با تعقیب گروهی از معترضان سوری، با گذشتن از مرز در حدود ۲۰۰ متر وارد خاک لبنان شدند و به سوی این گروه شلیک کردند.


 هشدار اردوغان به ایران

به گزارش روزنامه حریت چاپ استانبول، اردوغان نخست‌وزیر ترکیه به ایران نسبت به ادامه حمایت از بشار اسد هشدار داده است.

به نوشته این روزنامه، رجب طیب اردوغان گفته ‌است: «نمی‌شود گفت با ایران تنش داشته‌ایم، اما به آنها هشدار دادیم که دولت بشار اسد دارد با تشویق‌های شما بدعادت می‌شود.»

به نوشته روزنامه حریت، رجب طیب اردوغان همچنین گفته ‌است که قصد دارد «هاکان فیدان»، رئیس سازمان اطلاعات ترکیه، را برای بحث در مورد وضعیت سوریه به تهران بفرستد.

روزنامه «العربیه» چاپ دبی نیز گزارش داده‌ است که نخست‌وزیر ترکیه قرار است در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل که هفته آینده در نیویورک برگزار می‌شود با محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران، دیدار کند.


اظهارات اردوغان در لیبی علیه بشار اسد

در همین حال روز جمعه رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه در جریان سفر به لیبی گفت که حکومت بشار اسد به دلیل ریختن خون شهروندان خود سقوط خواهد کرد.

ناظران می گویند این سخنان آقای اردوغان که در طرابلس، پایتخت لیبی بیان شده است، می تواند سوریه را در موضعی به مراتب منزوی‌تر نسبت به گذشته قرار دهد.


آمريکا خواهان خروج شهروندانش از سوريه شد

همچنین وزارت خارجه آمريکا از شهروندان اين کشور خواسته تا «فوراً» خاک سوريه را به دليل افزايش «بحران» در اين کشور ترک کنند.

بيانيه وزارت خارجه آمريکا همچنين از شهروندان ايالات متحده خواسته تا از سفر غيرلازم به سوريه خودداری کنند.


 بیانیه اتحادیه اروپا علیه سوریه

همچنین روز پنجشنبه، پارلمان اروپا از رییس جمهور بشار اسد خواست تا «سریعاً از قدرت کنار برود».

در این قطعنامه آمده است: «رژیم سوریه با اتخاذ راه سرکوب به جای عمل به وعده‌های خود در مورد اصلاحات گسترده، مشروعیت خود را به زیر سوال می‌برد.»

پارلمان اروپا همچنین خواستار «انجام تحقیقات مستقل، شفاف و کارآمد در مورد کشتارها، دستگیری‌ها، بازداشت‌های خودسرانه و ناپدید شدن اجباری افراد بنا بر ادعا و موارد شکنجه شده است.»

 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به khodnevis-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به khodnevis@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته