-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۲۵, جمعه

Latest News from Koocheh for 09/16/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



سیمین/ رادیو کوچه

 simin@koochehmail.com

 امروز به بهانه روز جهانی «حفاظت از لایه ازن» که هر ساله از سال 1994 گرامی داشته می‌شود قصد دارم به مهارت‌هایی زیست محیطی بپردازم. اگر شما هم از طرف‌داران حفظ محیط زیست هستید و تلاش می‌کنید همیشه سبز زندگی کنید با برنامه امروز من همراه باشید.

با رشد صنعت و ماشینی شدن جوامع به تدریج آسیب‌های جبران‌ناپذیری به طبیعت زمین جایی که بشر را در دل خود با مهربانانه‌ترین شکل خود جای داده، وارد کرده است.

تغییرات آب و هوایی و از بین بردن بخشی از لایه ازن از آشکارترین و با اهمیت‌ترین این آسیب‌هاست و این وظیفه هر انسانی بر روی این کره خاکی است که از آن محافظت کند. این نگاه‌داری و توجه از راه‌های بسیار ساده آغاز می‌شود تا همراهی در طرح‌های ملی یا جهانی.

این توجه می‌تواند به سادگی در بسیاری از رفتارهای ما نمود یابد. از بهره بردن کم‌تر از کیسه‌های پلاستیکی، جلوگیری از هدر دادن کاغذ که در نتیجه وجود درختان بیشتری را منجر می‌شود تا کم‌تر یا هرگز استفاه نکردن از افشانه‌ها (اسپری‌ها) که در شعار روز جهانی حفاظت از لایه ازن امسال نیز بر آن تاکید شده است.

به هر روی توجه به محیط زیست تمامی عناصر موجود در طبیعت را در بر می‌گیرد، آب، خاک، گیاهان، هوا و در نهایت هر موجود زنده‌ای بر روی زمین…

در این برنامه به مهارت‌هایی از زبان دکتر مائو ، این پزشک چینی متخصص طب طول عمر اشاره می‌کنم که سبب می‌شود تا از آب در این سیاره سبز مراقبت بیشتری شود در عین حال که سلامت بیشتر انسان را نیز سبب می‌شود.

   هرچند که به نظر می‌رسد منابع آب بر روی سیاره ما بی پایان است اما حقیقت این است که توان‌مندی تامین آب آشامیدنی تازه در سراسر جهان رو به کاهش است. بیابان‌ها در بسیاری از کشورها حال گسترش است، رودخانه‌ها که زمانی به دریا سرازیر می‌شدند در حال حاضر برای رسیدن به آن‌جا باید مبارزه کنند و  بدنه آبی سیاره ما آکنده از آلاینده‌ها و بقایای پلاستیکی شده است.

شما ممکن است با خودتان فکر کنید که من به تنهایی فقط کمی می‌توانم به حل مشکلات زیست محیطی جهان کمک کنم اما این طور نیست بهتر است برای خودتان ارزش بیشتری قایل شوید. در این جا به 5 راه ساده برای حفاظت از آب و پاک نگاه داشتن آن اشاره می‌کنم:

در خانه از آب کم‌تری استفاده کنید  

در طول انجام فعالیت‌های روزمره به طور معمول با استفاه از آب سر و کار دارید اما آیا به واقع نیاز روزانه شما این همه استفاده از آب را می‌طلبد؟

حتا اگر در منطقه‌ای زندگی کنید که با خشک سالی روبرو نباشد باید در نظر داشته باشید که استفاده از آب مستلزم مصرف انرژی فراوانی است. از انرژی که آب را به خانه‌های شما می‌فرستد تا مراقبت‌هایی که برای تصفیه آن لازم است حتا انرژی که برای گرم کردن آب برای حمام یا برای شستن ظرف مصرف می‌شود.

حال برای جلوگیری از مصرف بی رویه و هدررفتن آب چه باید کرد؟

- ابتدا باید تمامی نشتی‌ها را یافت و مانع از هدر رفتن آب شد و از تبدیل آب به زباله جلوگیری کرد. گفته می‌شود به ازای هر نفر 9.5 گالن آب در روز به هدر می‌رود.

-  هنگام مسواک زدن شیرآب را ببندید

-  مدت زمان دوش گرفتن تان را کوتاه‌تر کنید.

-  از سردوش‌های تنظیم کننده فشار آب استفاده کنید

- روزانه درصد زیادی آب خانگی و تصفیه شده برای آب دادن گل‌ها و گیاهان استفاده می‌شود. به جای آن، آب باران را جمع آوری کرده و از آن استفاده کنید.

از بطری‌های پلاستیکی آب استفاده نکنید  

هر چند که آب برای سلامتی ضروری است و هر کسی باید عادت نوشیدن آن را حفظ کند اما بهتر است عادت نوشیدن آب‌ داخل بطری‌های پلاستیکی را ترک کنید.

گفته می‌شود که تنها حدود 13 درصد از بطری‌های پلاستیکی بازیافت می‌شوند و بقیه در محل‌های دفن زباله‌های شهری و یا حتا بدتر، به عنوان زباله در اقیانوس‌ها، رودخانه‌ها، و دریاچه‌ها باقی می‌مانند. بطری‌های پلاستیکی صدها سال زمان لازم دارند تا پوسیده شوند بنابراین می‌بینید که ماندگاری آن‌ها در طبیعت بسیار زیاد است. ضمن آن که آب این بطری‌ها شاید چندان هم سلامت‌تر از آب لوله کشی نباشد.

آب را در بطری‌های پلاستیکی نخرید. به جای آن از یک لیوان یا فلاسک استفاده کنید و آن را از آب فیلتر شده منزل پرکنید. با این کار هم مقداری پول صرفه‌جویی می‌کنید هم به نجات سیاره کمک می‌کنید

برای جلوگیری از این کار می‌توان آب را در بطری‌های پلاستیکی نخرید. به جای آن از یک لیوان یا فلاسک استفاده کنید و آن را از آب فیلتر شده منزل پرکنید. با این کار هم مقداری پول صرفه‌جویی می‌کنید هم به نجات سیاره کمک می‌کنید.

با حفاظت از ذخایر آب، از خود محافظت کنید

این آب درواقع تمامی آن چیزی است که شما می‌نوشید بنابراین مراقبت کنید تا آلوده نشود. گفته می‌شود بیشترین آلاینده‌های آب ناشی از صنایع، کشاورزی و آلودگی ناشی از آب‌های روان در سطح شهر است.

به این منظور توصیه می‌شود از پاک‌کننده‌هایی استفاده کنید که طبیعی است و آسیب بیشتری به ذخایر آب نمی‌افزاید.

یا در سازمان‌های محلی که با هم در ارتباط هستند ایده‌های مبتنی بر طبیعت را به اشتراک بگذارید و برای مثال در پی راه‌هایی برای داشتن باغ‌ها و مزرعه‌هایی سلامت بدون بهره بردن از آفت‌کش باشید.

یا کیفیت آب مصرفی خود را با استفاده از سیستم تصفیه آب بر مبنای استفاده از فیلترهای مبتنی بر کربن حفظ کنید.

 آب هدیه بدهید

به طور تقریبی یک پنجم جمعیت جهان یعنی چیزی در حدود یک میلیارد نفر به آب نوشیدنی سالم دسترسی ندارند. بیایید با شرکت در خیریه‌ها و کمک به آن‌ها هر چند کم و ناچیز سلامتی و شادی را به تک تک افرادی که سیاره‌مان را با آن‌هاشریک هستیم هدیه کنیم.

 سواحل را پاک نگاه دارید

   بیایید بخشی از راه حل باشید، «جهانی بیاندیشید و محلی عمل کنید». از اطراف خود آغاز کنید و یک گروه کوچک برای حفاظت از آب تشکیل دهید و شروع کنید به پاک‌سازی ساحل‌ها و محیط اطراف از زباله و جلوگیری از ریختن آن‌ها به رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و یا تالاب‌ها.


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

دادگاهی در پایتخت تاجیکستان، شهر «دوشنبه»، سه مامور بازداشت‌گاه موققت «وزارت ادلیه این کشور را که در شکنجه و قتل یک محبوس متهم می‌شوند، برای ۸ سال روانه زندان کرد. این سه مامور بازداشت‌گاه برای خارج شدن از حد وکالت خدمتی و هم شکنجه «اسماعیل بچه جان اف» که با مرگ او انجام شده است، گنه‌کار دانسته می‌شوند.

 این دومین مورد شکنجه زندانیان از سی ماموران انتظامی ‌تاجیکستان است که رسانه ای می‌شود. قبل از این دو مامور پلیس ناهیه «سنا» شهر دوشنبه برای بدرفتاری و شکنجه «سفر علی سنگ اف» یک ساکن پایتخت تاجیکستان نیز به دادگاه احضار شدند. خانواده سفر علی که پس از بازداشت از سوی ماموران پلیس درگذشته است، باور دارند که فرزند آن‌ها را ماموران پلیس شکنجه و از قبت دوم بنای اداره پلیس به زیر افکنده‌اند.

 اما وزارت امور داخله تاجیکستان می‌گوید، ماموران پلیس در مرگ «سفر علی سنگ اف» مقصر نیستند و او با عیب خود از قبت دوم بنا سرازیر شده و جان داده است. با وجود آن که بحث دادگاهی خانواده سفر علی و دو مامور پلیس حدود پنج ماه باز ادامه دارد، ولی‌ دادگاه قرار خود را هنوز صادر نکرده است. با توجه به این دو حادثه شش ماه آخر حامیان حقوق بشر می‌گویند، که شکنجه در زندان و بازداشتگاه‌های تاجیکستان به یک امر معمولی تبدیل شده است. به قول آن‌ها ماموران انتظامی ‌این کشور برای واداشتن مظنونان به اقرار بردروغ از شکنجه و زور به طور گسترده استفاده می‌کنند.

 اداره حقوق بشر تاجیکستان نیز در گزارش سالانه خود گفته است، گرسنه نگاه داشتن، در سقف آویزان کردن لت و کوب و تجاوز به ناموس از رایج‌ترین انواع شکنجه در بازداشت‌گاه‌های تاجیکستان است. دادستان کل تاجیکستان «شیرخان سلیم زاده» در صحبت با خبرنگاران گفت، در سال گذشته ۲۰۱۰ میلادی از ۴۸ شکایت‌نامه ساکنان در باره موارد شکنجه ۱۳ مورد آن اثبات خودرا یافته است. دادستان کل تاجیکستان می‌گوید با نیت جلوگری از شکنجه در حجره‌های کار و بازپرسی ماموران پلیس دوربین‌های نظارتی نصب خواهند کرد.

 مقامات رسمی ‌تاجیکستان که پیوسته وجود شکنجه در زندان‌های تاجیکستان را رد می‌کردند، اخرن به نمایندگان سازمان «هلال احمر» نیز اجازه دادند، که از زندان و بازداشتگاه‌های این کشور بازدید انجام بدهند. تا هنوز این اقدام مورد اجرا قرار نگرفته است، ولی‌ پس از ده سال تلاش‌ها این برای نخستین بار بود که دولت تاجیکستان برای بازدید نمایندگان این سازمان از زندان‌هایش اجازه داد. اما همان طوری سخن‌گوی وزارت امور خارجه تاجیکستان گفت، نمیاندگان «صلیب سرخ» باید از قبل زمان و آن بازداشت‌گاه و زندانی که باید از آن بازدید انجام بدهند، به مقامات بگویند.

 با اشاره به این، کارشناسان تاجیک باور دارند که مقامات از قبل زندان و بازداشت‌گاه‌هارا برای نمایندگان سازمان «صلیب سرخ» آماده خواهند کرد تا نشانی‌ از بدرفتاری آن‌ها باقی نماند. آن‌ها می‌گویند، شاید صلیب سرخ بتواند راجع به شرایط زندگی‌ زندانیان آگاهی پیدا بکند و در این زمینه یاری خودرا برساند، ولی‌ آن‌ها نیز نخواهند توانست که به ادامه شکنجه زندانیان تاجیک نقته بگذارند.


 


خبر/ رادیو کوچه

دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد امروز جمعه در جریان سرکوب مردم این کشور در نقاط مختلف، ١٠ تن کشته شدند و درعین حال این نهاد مدافع حقوق بشر از کشف ٨ جسد نیز در سوریه خبر داد.

به گزارش دیده بان حقوق بشر سوریه در شهر «حلفایا» در ١٧ کیلومتری حما، چهار تن از معترضان کشته و١١ تن زخمی شدند. وضع ٣ تن از زخمی ها وخیم اعلام شده است.

افزون بر این در ده‌کده ای به نام «خطاب» در استان حما یک نفر در اثر تیراندازی نیروهای امنیتی جان خود را از دست داد.

در شهر حما، ماموران امنیتی یک مسجد را به محاصره خود درآوردند تا مانع تظاهرات نمازگزاران پس از نماز جمعه شوند. به گفته شاهدان عینی، جنگنده‌های نیروی هوایی بر فراز شهر به پرواز درآمده اند.

لازم به یادآوری است که حافظ اسد، پدر بشار اسد، در سال ١٩٨٢ ، شورش مردم این شهر را با استفاده از نیروی هوایی و بمباران شهر و بالاخره به بار آوردن بین بیست تا سی هزار کشته سرکوب کرد.

تلویزیون دولتی سوریه نیز به نوبه خود از کشته شدن یکی از اعضای نیروهای امنیتی و زخمی شدن چهار تن از آنان خبر داد. این تلویزیون روز گذشته نیز با پخش تصاویری از حسین هرموش اولین افسر جدا شده ازارتش این کشور، اعلام کرده بود که اعترافات کامل وی را پخش خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

«‌تشکیل شورای ملی سوریه»


 


خبر/ رادیو کوچه

بازیکنان تیم فوتبال استقلال تهران با ارایه یک بازی هوش‌مندانه رقیب دیرینه خود را شکست داد و با شایستگی به صدر جدول رده بندی لیگ برتر باشگاه های ایران گام گذاشت.

 در این دیدار که در حضور ۱۰۰ هزار تماشاگر ورزش‌گاه آزادی تهران برگزار شد، ‌تیم استقلال با دو گل پرسپولیس را پشت سر گذاشت و به صدر جدول رده بندی صعود کرد.

 فرهاد مجیدی در دقیقه ۱۵ و مجتبی جباری در دقیقه ۸۲ برای استقلال گلزنی کردند.

 هفتاد و یکمین شهرآورد پایتخت با تفکرات تهاجمی بازیکنان پرسپولیس آغاز شد اما حرکات انفرادی علی کریمی کاپیتان سرخپوشان نتوانست خطر جدی را بر روی دروازه استقلال ایجاد کند.

  درمجموع،استقلالی‌ها جنگ هافبک‌ها را در این دیدار حساس از آن خود کردند و با ارایه یک بازی منطقی حریف سنتی خود را با شکست پشت سر گذاشتند.

 اما اشتباهات فاحش حمید استیلی سرمربی جوان پرسپولیس در چیدمان تیم باعث شد تا بازیکنان این تیم نتوانند عمل‌کرد قابل قبولی را در این دیدار به نمایش بگذارند.


 


 شراره سعیدی/ رادیو کوچه

با آن­که دولت جمهوری اسلامی مدت نسبتن طولانی است که اقدام به ترورهای خارج از کشور ننموده است اما برای آن­که پرونده حکومت روحانیون کامل گردد نمی­توان از این ترورها چشم­پوشی نمود.

آمران و عاملان این ترورها اگرچه کم­تر با نام رسمی شناخته و یا محاکمه شدند اما نام جمهوری اسلامی را به عنوان دولتی که اقدام به ترور شهروندان­اش می­کند، ثبت نمودند. گروه حقوق بشر پارلمان انگلیس در ماه مارس 1994 گزارشی درباره  ترورهای جمهوری اسلامی در خارج از کشور منتشر کرد.

در مقدمه ‏این گزارش آمده است که :  قرن­ها یکی از اصول حقوق بین­المللی حمایت ‏از قربانیانی بود که برای فرار از سرکوب در کشورهای دیگر پناه می­جستند. ‏در قرن بیستم، قربانیان هیتلر، استالین، موسولینی… همگی در پناهندگی از امنیت ‏برخوردار شدند. برای اولین بار در تاریخ، یک کشور برای کشتن مخالفان خود ‏که در تبعید هستند در سراسر جهان اقدام می­کند. این گزارش مجموعه­ای ‏است که اعضای پارلمان و علاقمندان را در جریان جزییات اقدام­های دولت ‏ایران قرار می­دهد. گزارش به قطع­نامه سوم کمیسیون حمایت از حقوق ‏اقلیت ها مورخ 17 اوت 1993 اشاره می­کند و به اقدام­ها و تحقیقات ‏پروفسور گالیندوپل، گزارش­گر ویژه سازمان ملل متحد، می­پردازد و سپس ‏سازماندهی دست‌گاه ترور ایران را معرفی می­کند و به ترتیب در مورد پرونده ‏آدم­ربایی مهندس مجتهدزاده، قتل دکتر عبدالرحمن قاسملو، بهمن جوادی، ‏حسین کشاورز، ترور ناموفق حسین میرعابدینی، ترور دکتر کاظم رجوی، ‏سیروس الهی، عبدالرحمن برومند، دکتر شاهپور بختیار، علی­اکبر قربانی، ‏صادق شرفکندی و دوستان­اش، محمد حسین نقدی، محمد حسن ارباب، طه ‏کرمانج به تفصیل و با استناد حدود صد و پانزده گزارش و سند گوناگون ‏بحث می­کند. در جمع بندی با ذکر این که «سال 93 با تسلیم دو تروریست ‏مظنون به قتل دکتر کاظم رجوی به ایران خاتمه یافت»، مداخله شورای ‏امنیت ملل متحد را برای تسلیم آمران و عاملان این آدم­کشی­ها به ‏دادگاه­های صالحه درخواست می­کند… ‏

می­توان گفت ترور و کشتار درخارج از کشور با برقراری حکومت اسلامی آغاز شد، با ‏برقراری حکومتی  که به علت سبک رفتاری­اش میلیون­ها ایرانی به ‏ناگزیر ترک وطن کردند.‏

در آغاز تعداد زیادی از وابستگان رژیم شاهنشاهی، نظامیان، ماموران ‏امنیتی، سرمایه­داران بزرگ و اهالی فرهنگ و هنر درباری از ایران گریختند، اینان بیش ازهر جای  دیگردر امریکا سکنی گزیدند. بزرگ­ترین موج ‏مهاجرت اما از سال 1360 آغاز شد، سالی که سرکوب احزاب و سازمان­های سیاسی و تشکل­های صنفی و دموکراتیک شدت کم­سابقه­ای یافت. ‏این بار اعضا و هوداران سازمان مجاهدین، طیف گسترده­ای از نیروهای چپ ‏و نیروهای ملی و چهره­ها و شخصیت­های  مستقل سیاسی و فرهنگی و ‏اقلیت­های مذهبی تن به تبعید سپردند. اکثریت این بخش از مهاجرین  در ‏اروپا ساکن شدند. موج سومی هم از تبعید و مهاجرت بعد از شکست ‏‏«جنبش دوم خرداد» اتفاق افتاده است، که بخشی از «اصلاح طلبان ‏حکومتی» ایران را ترک کردند.‏

 ترور و کشتار دگراندیشان و مخالفان حکومت اسلامی در خارج از کشور ‏‏ از آغاز برقراری این حکومت در دستور کار حکومتی­یان قرار ‏گرفت و سالیان متمادی ادامه یافت. در طول نزدیک به سی و سه سالی که از عمر ‏این حکومت می­گذرد ده­ها نفر از تبعیدیان دگراندیش و مخالف حکومت ‏اسلامی به دست «سربازان امام زمان» در خارج از کشور به ‏قتل رسیدند. در اکثر این جنایات، با اتکا به اسناد و مدارکی که از سوی ‏مسوولین کشورهایی که کشتارها در آن کشورها  انجام شد، رهبران و ‏روحانیون طراز اول حکومتی و کارمندان دولت جمهوری اسلامی آمرین و ‏عاملین جنایات معرفی شدند. در برخی موارد نیز عاملین دست­گیر شده­اند. ‏اما  اکثر قاتلین، که مقرشان  سفارت­خانه­های  حکومت اسلامی  بود، به ‏یاری امکانات حکومتی از چنگ عدالت گریخته­اند.‏

برخی از آمرین ترورها آشکارا فرمان کشتار صادر کردند و درباره­اش ‏سخن گفتند: ‏

«آیت­اله خلخالی، حاکم شرع و رییس دادگاه انقلاب اسلامی تهران، به ‏سال 1358در یک مصاحبه مطبوعاتی در جمع خبرنگاران  داخلی و خارجی ‏‏……ضمن تاکید حقانیت احکام صادره از سوی دادگاه­های انقلابی اعلام داشت ‏‏: شاه مخلوع، فرح، فریده دیبا( مادر فرح)، غلام­رضا پهلوی، اشرف، شاپور ‏بختیار، ارتشبد ازهاری، شریف امامی، ارتشبد اویسی، سپهبد پالیزبان، ‏هوشنگ نهاوندی، اردشیر زاهدی و شعبان بی­مخ، که از نظر ملت ایران ‏مجرم شناخته شده­اند، محکوم به مرگ­اند و هر ایرانی که یکی از این افراد ‏را در کشورهای خارجی  اعدام کند، عامل اجرای حکم دادگاه محسوب ‏خواهد شد.»

فلاحیان، وزیر اطلاعات و امنیت کشور، در 30 اگوست 1992 در یک ‏مصاحبه تلویزیونی گفت : ‏

«ما ردپای آن­ها (مخالفین رژیم) را در خارج نیز تعقیب می­کنیم. ما ‏آن­ها را تحت نظر داریم و سال گذشته موفق شدیم که ضربه­های سنگینی به ‏اعضای برجسته آن­ها بزنیم.»

فلاحیان درباره کشتار مخالفان حکومت اسلامی در برلین گفت، این «نتیجه منطقی اقدامات متقابل علیه مخالفان رژیم ایران، به ویژه حزب ‏دموکرات کردستان ایران است.»

روح­اله حسینیان، رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، در دفاع از سعید ‏امامی، طراح و مجری  برخی از کشتارها در داخل و خارج کشور، ‏در مدرسه حقانی گفت :‏

«شاید صدها عملیات برون مرزی ….خیلی عملیات داشت و اعتقادش ‏همین بود…»

نخستین  قربانیان کشتارها در خارج از کشور شهریار شفیق و علی ­اکبر طباطبایی بودند. طباطبایی در تابستان سال 1980 (1358) به دست ‏یک سیاه­پوست مسلمان در واشنگتن­دی­سی به قتل رسید، گفته شد ‏طباطبایی از کارمندان «ساواک» بود. قاتل به ایران گریخت و بعدها در ‏نقش پزشکی انسان­دوست در فیلمی از محسن مخملباف هنرپیشگی کرد! ‏

در ادامه­ی قتل­های فوق، زنجیره­ی کشتارها با قتل ارتشبد غلام­علی ‏اویسی، فرماندار نظامی تهران در پیش از انقلاب و برادرش حسین اویسی در ‏یکی از خیابان­های پاریس  ادامه یافت. «سال 1984 – روز شنبه 18 بهمن ‏سال 1362» . حمید رضا چیت­گر «بهمنی» «عضو کمیته مرکزی و دفتر ‏سیاسی حزب کار ایران» در سال 1987 در وین به قتل رسید. عبدالرحمن ‏قاسملو  رهبر حزب دموکرات کردستان در ماه جولای سال 1989  هم­راه با ‏عبداله قادری و فاضل رسول در حین مذاکره با فرستادگان رییس­جمهور ‏ایران، هاشمی رفسنجانی، در وین به قتل رسیدند. فرستادگان رییس­جمهور ‏ایران، عاملین این جنایت، محمدجعفری صحرارودی، حاجی مصطفوی ‏لاجوردی  و امیر منصور بزرگیان بودند.


 


دکتر آویده مطمئن فر / رادیو کوچه

avideh@koochehmail.com

من شخصن فقط یکی از مریض هایم را با خودکشی از دست داده‌ام، ولی با افراد زیادی که با چنین تراژدی در زندگی دست و پنجه نرم کرده‌اند سر وکار داشته‌ام و از آنجایی که خودکشی مریض من روی من تاثیر زیادی گذاشت، قادرم درک کنم تا چه حد این تجربه می‌تواند ویران گر باشد. درد همراه با احساس گناه، خشم و تاسف، مزه تلخی به جای می گزارد که تا چندین ماه و حتا سال‌ها حس می‌شود.

 خودکشی روند پایان دادن عمدی به زندگی خود است. دیدگاه جوامع به خودکشی به طور گسترده ای با توجه به فرهنگ و مذهب متفاوت است. به عنوان مثال، برای بسیاری از فرهنگ‌های غربی و هم چنین یهودیت، اسلام و مسیحیت تمایل به  قتل خود امری کاملا منفی است. یک اسطوره در مورد خودکشی این است که خودکشی همیشه ناشی از یک بیماری روانی است. برخی از جوامع نیز اقدام به خودکشی را یک جنایت حساب می‌کنند. با این حال، خودکشی گاهی اوقات، در بعضی شرایط قابل فهم و یا حتی محترم است، از جمله در اعتراض به آزار و اذیت. برای مثال، اعتصاب غذا، به عنوان بخشی از نبرد و یا مقاومت و یا خودکشی به عنوان راهی برای حفظ افتخار، و یا ایمنی اعضای خانواده.

 نزدیک به یک میلیون نفر، هر سال در سراسر جهان، با موفقیت به زندگی خود پایان می‌دهند و ۱۰ تا ۲۰ میلیون نفر در سال اقدام به خودکشی می‌کنند. خودکشی هشتمین علت عمده مرگ در مردان و شانزدهمین علت عمده مرگ در زنان است. فرکانس بالاتری از خودکشی در مردان نسبت به زنان در سراسر طول عمر وجود دارد. نوجوانان گی، لزبین، و دیگر اقلیت‌های جنسی در معرض خطر بیشتری برای اقدام به خودکشی نسبت به نوجوانان علاقمند به جنس مخالف هستند.

سایر عوامل خطر برای گرفتن زندگی شخص، شامل وضعیت تاهل، بیکاری، فقر، بیماری‌های روانی، سابقه مورد آزار قرار گرفتن از نظر جسمی یا جنسی، مسوول و یا حتا شاهد خشونت بودن، سابقه شخصی از داشتن افکار تهدید یا رفتار خودکشی، و یا سابقه خانوادگی از اقدام به خودکشی

خودکشی سومین علت عمده مرگ برای افراد بین ۱۰ تا ۲۴ سال است. آمار خودکشی نوجوانان ۱۵ تا ۱۹ سال نشان می‌دهد که از ۱۹۵۰ تا ۱۹۹۰، فرکانس خودکشی ۳۰۰ درصد افزایش یافته و از۱۹۹۰ تا ۲۰۰۳ ، حدود ۳۵ درصد کاهش یافته است. ولی از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ خودکشی به تدریج  در هر دو گروه‌های سنی ۱۰ تا ۲۴ سال و ۲۵ تا ۶۴ سال افزایش یافته است. در حالی که در صد خودکشی که به مرگ می‌انجامد یک هزارم در صد باقی می‌ماند، ولی با ویرانی که ایجاد می‌کند یک مشکل سلامت عمومی به حساب می‌آید.

 میزان خودکشی با زمان روز و فصل سال متفاوت است. به عنوان مثال، تعداد خودکشی با قطار پس از غروب آفتاب و  حتا ۱۰ ساعت قبل اوج می‌گیرد. تصور می‌شود که حرفه‌ هایی مانند افسران پلیس و دندانپزشکان در مقایسه با دیگران بیش تر در معرض خطر خودکشی هستند ولی نقص‌های مهمی در این فرضیه و در پژوهشی که در آن این مطالعه انجام گرفته وجود دارد.

 اثرات اقدام خودکشی یا خودکشی تکمیل شده بر روی اعضای خانواده و دوستان اغلب ویران‌گر است. افرادی که یک دوست یا عضوی از خانواده خود را با خودکشی از دست داده‌اند، در معرض خطر بیش تری برای درگیرشدن با  احساس سرزنش برای یافتن دلیل خودکشی آن‌ها، و اینکه آیا می‌توانستند آن را پیش‌بینی کنند و یا از وقوع آن پیش‌گیری کنند هستند، در حالی که مایل به انکار و یا پنهان کردن علت مرگ آن‌ها هستند. بازماندگان ممکن است محدوده بزرگی از احساسات متناقض در مورد شخصی که خودکشی کرده است را تجربه کنند. از احساس درد و ناراحتی عاطفی شدید در مورد از دست دادن، درمانده از ناتوانایی در جلوگیری از آن، دل تنگی، خشم و حتا تسکین اگر خودکشی پس از سال‌ها بیماری جسمی یا روحی فرد باشد. این احساسات کاملن قابل فهم است با توجه به این که فرد در عین حال قربانی و مجرم عمل کشنده است.

 با وجود این که دلایل خودکشی چند وجهی و پیچیده است، شرایط قبل از اینکه شخص اقدام به خودکشی کند معمولن مدت زمان حداقل یک هفته پس از ترخیص از یک بیمارستان روانی یا یک تغییر ناگهانی در فرد است. نمونه‌هایی از تحریک کننده های احتمالی خودکشی، زیان واقعی یا فرضی، مانند فروپاشی یک رابطه عاشقانه، انتقال از یک مکان به مکانی دیگر، از دست دادن یک دوست به‌خصوص با خودکشی، از دست دادن آزادی، و یا از دست دادن امتیازات دیگر هستند.

 سایر عوامل خطر برای گرفتن زندگی شخص، شامل وضعیت تاهل، بیکاری، فقر، بیماری‌های روانی، سابقه مورد آزار قرار گرفتن از نظر جسمی یا جنسی، مسوول و یا حتا شاهد خشونت بودن، سابقه شخصی از داشتن افکار تهدید یا رفتار خودکشی، و یا سابقه خانوادگی از اقدام به خودکشی.

 اطلاعات مربوط به بیماری‌های روانی نشان می‌دهد که افسردگی، افسردگی دو قطبی، جنون، اسکیزوفرنی، سو مصرف مواد مخدر، اختلالات خوردن، و اضطراب شدید احتمال اقدام به خودکشی و خودکشی کامل را افزایش می‌دهد.  نه نفر از هر ۱۰ نفر که اقدام به خودکشی می‌کنند، مشکل سلامت روانی قابل تشخیص و سه نفر از چهار نفر که زندگی خود را به پایان می رسانند، به یک بیماری جسمی دچار بوده‌اند. خشونت علیه خود، نقص قسمتی از بدن خود مانند مچ دست و یا سایر نقاط بدن، و یا سوزاندن خود، رفتارهایی هستند که با اقدام به خودکشی و تکمیل آن مرتبط هستند .

 جنس مذکر، دسترسی به سلاح گرم، جدایی یا طلاق، افسردگی، و سو مصرف مواد مخدر، عوامل خطر برای بزرگ سالانی که مرتکب خودکشی می‌شوند هستند. در کودکان و نوجوانان، قلدری کردن و یا قربانی قلدری بودن به نظر می‌رسد که با افزایش خطر ابتلا به رفتارهای خودکشی همراه باشد. به طور خاص در مورد نوجوانان جنس مذکر که در نهایت مرتکب قتل و خودکشی در تیرباران های مدرسه ای می‌شوند، قربانی قلدری بودن ممکن است نقش مهمی را در قرار دادن آن‌ها در معرض چنین نتیجه‌ای بازی کند. یکی دیگر از عوامل خطر که کودکان و نوجوانان را در معرض خطر بیش تری برای خودکشی در مقایسه با بزرگ سالان قرار می‌دهد، شناختن شخصی است که خودکشی کرده است. این پدیده سرایت و یا شکل گیری خوشه ای نام دارد.

 نزدیک به یک میلیون نفر، هر سال در سراسر جهان، با موفقیت به زندگی خود پایان می‌دهند و ۱۰ تا ۲۰ میلیون نفر در سال اقدام به خودکشی می‌کنند

 به طور کلی، عدم وجود بیماری‌های روانی و سو مصرف مواد مخدر، و هم چنین وجود یک سیستم قوی حمایت اجتماعی، احتمال اینکه یک فرد دست به خودکشی بزند را کاهش می‌دهد. داشتن فرزند کمتر از ۱۸ سال نیز یک عامل محافظت در برابر خودکشی مادران است.

نوشتن ناگهانی یک وصیت‌نامه، نظم دادن در امور خود، ملاقات ناگهانی دوستان یا اعضای خانواده برای آخرین بار، خرید ابزار خودکشی مانند تفنگ، شلنگ، طناب، قرص یا داروهای دیگر، کاهش یا بهبود ناگهانی و قابل توجه خلق و خوی، یا نوشتن یک یادداشت خودکشی، علایم هشدار دهنده قبل از اینکه فرد خودکشی را برنامه‌ریزی کند به حساب می‌روند. بر خلاف باورعموم، بسیاری از مردمی که خودکشی کامل می‌کنند، به دکتر یا تراپیست خود از قصد کشتن خود چیزی نمی‌گویند. اگر آن‌ها با کسی از برنامه خود صحبت کنند، به احتمال زیاد با کسی خواهد بود که با آن‌ها  شخصا نزدیک است، مانند یک دوست و یا یک عضو خانواده.

 افرادی که به زندگی خود پایان می‌دهند، از اضطراب و یا افسردگی شدید رنج می‌برند که نشانه‌های آن ممکن است شامل سومصرف الکل، بی خوابی، بی قراری شدید، از دست دادن علاقه به فعالیت‌هایی که از آن‌ها لذت می برده‌اند، ناامیدی، و افکار مداوم در مورد احتمال وقوع یک اتفاق بد است. از آن‌جا که رفتار خودکشی اغلب کاملا ضرب الاجلی است، از بین بردن اسلحه، داروها، چاقو، و ابزارهای دیگر از محیط فوری فرد، به او زمان فکر کردن با وضوح بیشتری  و شاید یافتن راه منطقی تری برای مقابله با درد خود می‌دهد.

سلاح گرم شایع ترین روشی است که توسط آن مردم به زندگی خود پایان می‌دهند. افراد مسن‌تر در مقایسه با افراد جوان تر بیش‌تر احتمال دارد از اسلحه گرم برای کشتن خود استفاده کنند. یکی دیگر از روش‌های خودکشی که به  «خودکشی توسط پلیس» موسوم است، از سوی برخی از افراد،  تهدید ماموران پلیس، گاهی اوقات حتی با تفنگ یا سلاح جعلی است. اگر چه سلاح گرم رایج ترین راه خودکشی کامل است، ولی تلاش برای اووردوز با دارو معمول ترین  وسیله‌ای است که توسط آن مردم اقدام به خودکشی می‌کنند.

کشورهای بلوک شرق سابق در حال حاضر، دارای بالاترین سطح خودکشی در سراسر جهان هستند، در حالی که کشورهای آمریکای جنوبی پایین‌ترین سطح را دارند. اکثریت خودکشی ها در فصل بهار صورت می‌گیرد. در بیش تر  کشورها، تعداد زنانی که اقدام به خودکشی می‌کنند بیش تر است، اما تعداد خودکشی تکمیل شده در مردان بیش‌تر  است. با وجود این که فرکانس خودکشی بزرگ سالان جوان در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده است، مردان مسن از نژاد قفقازی هم چنان بالاترین میزان خودکشی را دارند.

زخمی که خودکشی در زندگی دیگران باقی می گزارد اغلب عمیق است. بی معنایی آشکاری که اغلب بازماندگان از عمل خودکشی دیگران احساس می‌کنند بزرگ‌ترین دردی است که بازماندگان احساس می‌کنند. همه ما فکر می‌کنیم بتوانیم بهتر با تراژدی کنار بیاییم زمانی که پایه‌های آن را درک کنیم. به همین دلیل، من در این برنامه امیدوارم بودم که کسانی که در زندگی خود چنین تراژدی را تجربه کرده‌اند قادر به پیدا کردن یک راه برای حرکت به سوی آینده باشند، احساس گناه و خشم خود را رها کرده و این صفحه از زندگی خود را ورق بزنند. با وجود این‌که این افراد احساس می‌کنند که به طور ناگهانی مجبور به قبول این تراژدی شده‌اند، احساس گناه و خشم نباید فقط تنها دو احساسی باشند که در ارتباط با شخصی که مرتکب خودکشی شده است داشت.


 


سایه کوثری / رادیو کوچه

 نزدیک به دو ماه از اعتصاب پارچه‌فروشان تهرانی می‌گذرد اما هنوز بازار پارچه تهران علیرغم وعده و قول‌های مسوولان و اهالی صنف پارچه نیمه تعطیل است.

با این‌که شورای اصناف کشور چند بار خبر از باز شدن قریب‌الوقوع بازار پارچه و حجره‌های بنکداران داده است اما انگار این صنف هنوز تصمیم قطعی برای حل مشکل خود با اداره مالیات نگرفته است آن‌چنان که سازمان امور مالیاتی ناگزیر از دادن مهلت ده روزه تا پایان شهریور ماه برای باز کردن مغازه‌های پارچه‌فروشان و ثبت‌نام آن‌ها برای پرداخت مالیات شده است.

با اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده از سال 1387 در ایران برای برخی از اصناف به اجرا درآمده است اما تاکنون با مخالفت‌هایی جدی از سوی اصناف مختلف روبرو شده است. سال گذشته طلافروشان تهران و برخی شهرهای بزرگ ایران دو بار در اعتراض به اجرای این قانون دست به اعتصاب زدند و در نهایت با این‌که با دولت به توافق رسیدند اما اعلام کردند سه درصد مالیاتی که باید از مشتری بگیرند و به دولت تحویل بدهند قابل اجرا نبوده و نشدنی‌ست.

بعد از طلافروشان امسال نوبت به پارچه فروشان رسیده است که هنوز در اعتصاب به سر می‌برند. آن‌ها هم نسبت به اجرای این قانون و پرداخت چهاردرصد مالیات بر ارزش افزوده خود اعتراض دارند و مذاکرات مختلف اتحادیه این صنف با نمایندگان مجلس و دولت هنوز به جایی نرسیده است و پارچه‌فروشان همچنان کرکره‌ مغازه‌های خود را پایین نگه‌داشته‌اند.

خیلی‌ها می‌گویند پارچه‌فروشان می‌خواهند از پرداخت مالیات فرار کنند، عده‌ای آن را به دلایل بزرگ‌تری چون فساد اقتصادی موجود در بازار منتسب کردند که سبب فرار پارچه‌فروشان از پرداخت مالیات شده است. برخی می‌گویند قانون مالیات بر ارزش افزوده به صنف بازایان فشار مضاعفی وارد می‌کند در حالی که دولت معتقد است این مالیات پس از دریافت سود از مشتری پرداخت می‌شود و هیچ فشاری به بازاریان وارد نمی‌کند. همچنان که  سال گذشته دولت آمار پرداخت مالیات از سوی طلافروشان را منتشر کرد که نشان می‌داد این صنف اغلب مالیات چندانی نمی‌پردازد.

مالیات بر ارزش افزوده اکنون چهار درصد است ولی پارچه فروشان می‌گویند که وضع اقتصادی‌شان خوب نیست و نمی‌توانند مالیات بر ارزش افزوده را بپردازند و دولت باید اجرای این قانون را در باره آن‌ها به تاخیر بیندازد.

اعتراض پارچه فروشان از سال گذشته کمابیش ادامه داشته است اما از اوایل مرداد پارچه فروشان اعتراض خود را علنی کرده و حاضر نشدند مغازه های خود را باز کنند.

پارچه فروشان می‌گویند که آموزش لازم را برای این کار ندیده‌اند و رییس سازمان مالیاتی می‌گوید که آنها گفته بودند که به همین دلیل نمی‌توانند قانون را اجرا کنند ولی به تازگی مدعی شده اند که باید اجرای قانون پنج سال به تعویق بیفتد.

اعضای این صنف در روزهای اخیر در اعتراض به فشار دولت، به مجلس نامه نوشته و از آن‌ها درخواست کمک کرده اند اما گزارش‌ها نشان می دهد که مذاکرات مجلس و سازمان مالیاتی و پارچه فروشان بی نتیجه بوده است.

اکنون رییس کل سازمان امور مالیاتی می‌گوید که پارچه فروشان هیچ کدام از توافقات را اجرا نکرده اند و اجرای قانون حتمی است.

اما گفته‌های عضو هیات رییسه مجمع امور صنفی تهران هم جالب توجه است.

گروهی از صنف بنکداران پارچه خواستار بازگشایی بازار و ادامه فعالیت خود بودند اما گروهی با تحریک و تحدید مانع باز شدن این بازار می‌شوند

وی که روز سه‌شنبه بیست و دوم شهریور ماه با خبرگزاری ایلنا گفت‌وگو می‌کرد چنین گفت: «گروهی از صنف بنکداران پارچه خواستار بازگشایی بازار و ادامه فعالیت خود بودند اما گروهی با تحریک و تحدید مانع باز شدن این بازار می‌شوند.»

محمد آزاد در خصوص ادامه اعتراض صنف بنکداران پارچه به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده و عدم توافق در این زمینه افزود: «توافقی که انجام می‌شود بستگی به نوع خواسته طرفین دارد، نمی‌توان در مورد هر خواسته‌ای به توافق رسید. صنف بنکداران پارچه خواستار توقف اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در حوزه فعالیت خود هستند.»

وی با اشاره به این‌که این صنف در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده سال ۸۸ و ۸۹ نیز تاخیر داشتند، اعلام کرد: «در راستای توافق با صنف بنکداران، مذاکراتی با سازمان امور مالیاتی صورت گرفت که براساس آن مقرر شد جرایم دو سال گذشته این صنف اعمال نشود به شرطی که این گروه برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده سال ۹۰ثبت نام کرده و مالیات سال جاری را بپردازند.»

هنوز ماجراهای بازار پارچه فروشان به پایان نرسیده که  حدود ده روز پیش از بازار طلای تهران اخباری درهم صدایی صنفی دیگر با پارچه فروشان منتشر شد.

طلا فروشان بازار تهران یک ماه  پس از اعتصاب پارچه فروشان به آن‌ها ملحق شدند.  طلافروشان در حوادث اعتصابات سه سال قبل بازار پیش رو بودند ولی بیست روز قبل هنگامی که پارچه فروشان بانگ اعتراض سردادند، طلافروشان تهرانی اعلام کردند هنوز قصدی برای  گلایه از سازمان امور مالیاتی ندارند.

آنان دل به توافق سال قبل بسته بودند. براساس توافق سال گذشته طلافروشان شرایطی برای گذر یک ساله باز بحران مالیاتی پیدا کرده بودند. اما سازمان امور مالیاتی در سال نود سیاست گذاری‌های تازه ای پیش گرفته است. سازمان به صورت ناگهانی به طلافروشان خبر داده تا مالیات برارزش افزوده باید در سال جاری به محاسبات طلافروشان افزوده شود. همین جریان مقدمات را برای اعتراض جدید بازار مهیا کرد. برخورد سازمان امور مالیاتی با طلافروشان در شرابطی رخ  داد که پیش تر رییس شورای اصناف کشور پارچه فروشان را تهدید به برخورد کرده بود.

رییس شورای اصناف به صراحت اعلام کرده بود: «تا زمانی که اعتراض ها ادامه یابد، خبری از توافق نخواهد بود.»

اما با همه این تهدیدها پارچه‌فروشان تهرانی انگار هنوز تصمیم به بازکردن کامل بازار نگرفته‌اند. باید دید تا پایان مهلت تعیین‌شده از سوی شورای اصناف چه‌خواهند کرد؟


 


خبر/ رادیو کوچه

نیروهای ناتو اعلام کرده اند که دو نفر را به اتهام سازماندهی حمله به سفارت آمریکا و مقر فرماندهی ناتو در کابل، بازداشت کرده اند.

در این حمله شش مهاجم انتحاری بعد از ظهر روز سه شنبه، ۲۲ شهریور با تصرف یک ساختمان در دست ساخت در میدان عبدالحق، اقدام به تیراندازی به سوی سفارت آمریکا، مرکز فرماندهی ناتو و برخی اهداف دیگر کردند.

بر اثر این حمله حدود ۱۵ تن کشته و بیش از ۳۰ نفر دیگر و از جمله شش عضو نیروی ناتو و چهار کارمند افغان سفارت آمریکا در کابل زخمی شدند.

نیروهای ناتو روز امروز با صدور اعلامیه‌ای گفته‌اند که یکی از مسوولان سازماندهی این حمله در شهرستان «زرمت» ولایت پکتیا و فرد دومی را در ولایت خوست در جنوب شرق افغانستان بازداشت شده اند.

ناتو گفته است که این مردان و دستیاران آن‌ها مسوول چندین حمله دیگر به شهر کابل نیز بوده‌اند. این دو فرد همچنین متهم به طراحی چندین بمب‌گذاری شده اند.


 


جمعه 25 شهریور 90 /  16 سپتامبر 2011

اجرا: دامون

استودیو: دامون

تقویم تاریخ – سال‌‌روز واقعه کشتار صبرا و شتیلا، زاد روز «آلبرت سنت‌گیورگی» و «رایلی بی. کینگ»، اهدا نشان افتخار یونسکو به نهضت سواد‌آموزی، درگذشت «سیدابوالقاسم انجوی شیرازی» معروف به «نجوا»، استعفای رضا شاه و آغاز سلطنت محمدرضا پهلوی برخی از وقایع چنین روزی هستند.

کوچه سلامتی- آویده مطمئن‌فر – ۱۰ سپتامبر روز جهانی پیشگیری از خودکشی بود ، من هم به این موضوع پرداختم، به دلایل، به نشانه ها و احساسات بازماندگان

مجله جاماندگان- شراره سعیدی سایه‌ای هراسان در شبستان عتیق (قسمت206 )

بخش اول خبرها

پس کوچه تماشا -«رشد و بالندگی در سینمای ایران انجام نشده» -مجید بهشتی

گزارش اقتصادی هفته – سایه کوثری – نزدیک به دو ماه از اعتصاب پارچه‌فروشان تهرانی می‌گذرد اما هنوز بازار پارچه تهران علیرغم وعده و قول‌های مسوولان و اهالی صنف پارچه نیمه تعطیل است.

گزارش روز تاجیکستان-  «شکنجه در تاجیکستان امری معمولی است؟»-کیومرث

بخش دوم خبرها

گزارش اجتماعی- «مشروبات الکلی، مصرف و اما و اگرهای بسیار آن در ایران»- ترانه رسولی / در ارتباط با شراب و انواع نوشیدنی های الکلی،  مضرات و فواید آنها از دیدگاه پزشکی و توصیه های ابوعلی سینا برای شرب شراب

مهارت‌های زندگی- «به سبزی آب …»- سیمین

بخش سوم خبرها


 


مجید بهشتی/ رادیو کوچه

majid.b@koochehmail.com

هیات انتخاب نماینده سینمای ایران در اسکار معرفی شد

اسامی هیات انتخاب فیلم ایرانی برای معرفی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی (اسکار 2012) از سوی امیر اسفندیاری سخنگوی این هیات معرفی شدند.

به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، اسفندیاری اعلام کرد: «به منظور انتخاب نماینده سینمای ایران برای معرفی به مراسم اسکار، هیاتی متشکل از رویا تیموریان و پوران درخشنده، محمد بزرگ‌نیا، شهرام جعفری‌‌نژاد، محمد داودی، علیرضا شجاع‌نوری، مهدی صباغ‌زاده، رسول صدرعاملی و امیر اسفندیاری بررسی‌های لازم درباره فیلم‌های واجد شرایط را طبق مقررات این رویداد سینمایی انجام داده‌اند.»

بر پایه این گزارش، این هیات انتخاب در نخستین جلسه خود امیر اسفندیاری را به عنوان سخن‌گو برگزیده‌اند.

اسفندیاری گفت: «با توجه به مقررات موجود خانم پوران درخشنده و آقای رسول صدرعاملی اعضای این هیات به درخواست خود فیلم‌های اکران شده خواب‌های دنباله‌‌دار و زندگی با چشمان بسته را از جریان بررسی‌ها خارج کرده‌اند.»

سخنگوی هیات انتخاب فیلم ایرانی اسکار تاکید کرد که تمامی خبرهایی که از مجاری دیگر منتشر شده و یا می‌شود، هیچ‌گونه سندیتی ندارند.

هیات انتخاب چهل‌ویکمین جشن‌واره فیلم رشد آغاز به‌کار کرد

به نقل از ستاد خبری جشن‌واره فیلم رشد، با پایان مهلت دریافت اثر از سوی دبیرخانه چهل‌ویکمین جشن‌واره بین‌المللی فیلم رشد، اعضای هیات انتخاب با احکامی از سوی دبیر جشن‌واره معرفی شده و از شنبه گذشته کار ارزشیابی آثار رسیده را شروع کردند.

مهدی مختاری، محرم زینال‌زاده، امیرمحمد دهستانی، داریوش نوروزی، جواد طوسی، علی درخشی، علی زرافشان و محمدرضا وطن‌دوست اعضای هیات انتخاب چهل‌ویکمین دوره جشن‌واره بین‌المللی فیلم رشد هستند.

به گفته «مهدی مختاری» مسوول هیات انتخاب جشن‌واره، این هیات قرار است طی روزهای آینده، انتخاب اولیه برای راه‌یابی آثار رسیده به بخش‌های مختلف جشن‌واره را انجام دهد.

جشن‌واره فیلم رشد با 46 سال سابقه و 40 دوره برگزاری، قدیمی‌ترین رویداد سینمایی ایران است که هر سال توسط وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌شود.

 

غلام رضایی: «کارگردان‌سالاری در سینمای ایران دیگر معنا ندارد»

ناصر غلام رضایی با اشاره به انتقاد از شرایط موجود سینمای کشور گفت: «برخلاف دهه اول سینمای پس از انقلاب، کارگردان‌سالاری معنا و مفهوم خود را از دست داده است.»

 «ناصر غلامرضایی» ده سال از آخرین ساخته من می‌گذرد، متاسفانه سی سال است که مدیران فرهنگی کشور درباره سینمای ملی صحبت می‌کنند اما برای رشد و بالندگی این سینما تلاشی صورت نگرفته است.

وی اظهار داشت: «مشکل اصلی من با مدیران فرهنگی کشور است سال‌ها از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد اما متاسفانه هنوز شرایط برای ساخت آثار فرهنگی مهیا نیست.

مشکل اصلی ما با مدیران سینمایی در سال‌های اخیر این است که نمی‌توانیم با هم دیالوگ برقرار کنیم؛ اگر هم گاهی گفت و گویی صورت گیرد دو طرفه نیست.»

وی ادامه داد:  «مدیران فرهنگی ممکن است انسان‌های خوب، خوش قلب و با حسن نیت باشند اما آیا رزومه فرهنگی وکارنامه تالیفی نیز دارند؟ ممکن است مردان بزرگی در عرصه سیاست داشته باشیم اما در حوزه  فرهنگ و هنر کم‌تر افرادی با سبقه و کارنامه تالیفی وجود دارد که بتوان به آن‌ها تکیه کرد و به حرف‌های ما توجه کنند که این، بزرگ‌ترین نقصان در سالهای اخیر است.»

وی در ادامه افزود: «من از صحت و سلامت کامل جسمانی برخوردارم اما متاسفانه به دلیل شرایط پیش آمده حیات هنری‌ ندارم. شرایط متاسفانه به گونه‌ای نیست که فیلم خودمان را بسازیم و حرف دل‌مان را بزنیم.»

کارگردان فیلم سینمایی «خون بس» و «نامزدی» در ادامه گفت: «ما نباید مرعوب موفقیت تعداد محدودی  از کارها در خارج از کشور باشیم. من در دوره‌های مختلف با چنگ و دندان فیلم ساختم اما متاسفانه  سوء مدیریت مدیران فرهنگی باعث شده است تا سینمای حرفه‌ای کشور لجام گسیخته شود و یکی از تبعات آن بازخوردهای فرهنگی و خانه‌نشینی من و برخی از هم‌کاران من در این حوزه است.

غلامرضایی در ادامه گفت: «حضور در جشن‌واره‌های جهانی و اکران فیلم‌ها در تعدادی از سالن‌ سینماهای خارج از کشور موقعیت مناسبی است اما با یک یا دو گل بهار نمی‌شود تلاش و همت فیلمسازان باعث می‌شود تا آثاری در خور توجه و موثر در این فضا ساخته شود، چنان چه اصغر فرهادی ادامه دهنده نسل ما فیلم‌سازان سینمای آزاد و سینمای جوان است که بعد از انقلاب در سینمای جوان و سینمای مستند رشد و بالندگی یافتند.»

وی در خاتمه افزود: «در دهه 80 و به خصوص در سال‌های اخیر مدیران فرهنگی به گونه‌ای مدیریت کردند که دیگر کارگردان‌سالاری معنا و مفهوم خود را از دست داده است.»

«هیو هادسون» رییس هیات داوران جشن‌واره فیلم بمبئی شد

به نقل از سایت سینمایی اسکرین دیلی، برگزارکنندگان سیزدهمین جشن‌واره بین‌المللی فیلم بمبئی، «هیو هادسون» را به عنوان ییس هیات داوران بخش مسابقه این دوره از رقابت‌ها انتخاب کردند.

به گزارش اسکرین دیلی، «راجر اسپوتیس‌وود»، «جرزی اسکولیموفسکی»، کارگردان لهستانی و همچنین «نا هونگ-جین»، فیلم‌ساز کره‌ای نیز در ترکیب هیات داوران این جشن‌واره با هادسون هم‌کاری خواهند کرد.

سیزدهمین جشن‌واره بین‌المللی فیلم بمبئی 13 الی 20 اکتبر در هند برگزار می‌شود.

 «اندی ویت فیلد» در 39 سالگی درگذشت

 به نقل از خبرگزاری رویترز، «اندی ویتفیلد»، بازیگر استرالیایی که با بازی در سریال‌ تلویزیونی «اسپارتاکوس: خون و ماسه» به شهرت رسید، روز یک‌شنبه در سن 39 سالگی در سیدنی درگذشت.

به گفته «وشتی»، همسر «ویتفیلد»، او پس از یک سال و نیم مبارزه با بیماری سرطان غدد لنفی درگذشته است.

« ویتفیلد » اخیرن به خاطر ضعف ناشی از بیماری دیگر قادر به بازی در ادامه سریال اسپارتاکوس نبود، بنابراین از این پروژه استعفاء داد.

یادبودی از «جک اسمیت» سینماگر آمریکایی در لندن

جک اسمیت طی 30 سال فعالیت سینمایی‌اش، با اندیشه‌ها و آثارش، قواعد و ارزش‌های متعارف و پذیرفته شده فیلمسازی را نادیده گرفت و زیبایی‌شناسی و زبان تازه‌ای را برای سینما پیشنهاد کرد که هر چند نمی‌توانست مورد قبول سینماگران و تهیه‌کنندگان جریان رسمی سینمای آمریکا قرار گیرد، اما نه تنها در میان سینماگران آوانگارد و تجربی آمریکایی، مقبولیت بسیار یافت، بلکه مورد توجه عکاسان و هنرمندان تئاتر تجربی آمریکا قرار گرفت.

بنابراعلام مووی وب، برنامه بزرگ‌داشت جک اسمیت، از هفتم تا هجدهم سپتامبر برگزار می‌شود، و شامل نمایش مهم‌ترین فیلم‌های این سینماگر پیش‌رو و آوانگارد سینمای آمریکاست. کسی که با فیلم‌های تجربی و رادیکال خود، تحولی در سینمای تجربه گرایانه جهان و هنر پاپ و موسیقی راک (پانک راک) به‌وجود آورد و الهام بخش فیلم‌سازان و هنرمندان مختلف در زمینه های گوناگون – از سینما گرفته تا تئاتر، موسیقی و عکاسی – از جمله اندی وارهول، جوناس مکاس، جان واترز، دیوید لینچ، ریچارد فورمن، رابرت ویلسن، سیدنی شرمن، دیوید بایرن، جان کیل، لی بروئر و جان زورن شد.

جک اسمیت در 1932 در ایالت اوهایو آمریکا به دنیا آمد، در تگزاس بزرگ شد و در سال 1989 در 56 سالگی بر اثر بیماری ایدز در نیویورک درگذشت.

در برنامه بزرگداشت جک اسمیت، علاوه بر نمایش فیلم های او، سمیناری نیز درباره این سینماگر برگزار خواهد شد و درباره دستاوردها و میراث سینمایی و هنری این کارگردان جنجالی آمریکایی بحث خواهد شد.

جک اسمیت، در فیلم «مخلوقین شعله‌ور»، برای نخستین بار رویکرد آزادانه‌ای به موضع جنسی و مواد مخدر و نمایش آن بر پرده سینما نشان داد. وی خود این فیلم را یک «قطعه کمدی که در یک استودیوی موسیقی جن‌زده اجرا می شود»، توصیف کرده است.

این فیلم که در یک روز آفتابی بر روی پشت بام سینمای ویندزور در نیویورک فیلمبرداری شد، فیلمی بی زمان و بی مکان بود که با فیلم های «ریورسال» سیاه و سفید که تاریخ مصرفشان گذشته بود ساخته شد.

جوناس مکاس درباره این فیلم در فیلم کالچر نوشت: «در مخلوقین شعله‌ور، جک اسمیت با قدرت گرافیکی و موزون خود، آزادی آنارشیستی سینمای جدید آمریکا را که هم‌تراز بهترین آثار رسمی سینماست، ارج نهاده است. او برای نخستین بار در سینما به سطحی عالی از هنر رسید که قبلن وجود نداشت و نوعی از موضوعات جنسی را به نمایش گذاشت که بیان‌گر خویشتن داری سینماگران پیش از او در مواجهه با این مقوله بود.


 


خبر/ رادیو کوچه

هیات انتخاب فیلم ایرانی اسکار در سال جاری، فیلم سینمایی «جدایی نادر از سیمین» ساخته اصغر فرهادی را به اتفاق آرا به عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی کرد.

امیر اسفندیاری، سخنگوی هیات انتخاب فیلم ایرانی اسکار در سال جاری، ضمن اشاره به پایان مذاکرات اعضای این هیات و انجام تمامی بررسی‌ها براساس ساز و کارهای موجود که فیلم‌های واجد شرایط را با توجه به کلیه جوانب از ابعاد صنعتی، فرهنگی، انتقادی، موفقیت های بین‌المللی، پخش جهانی بر مبنای مدارک و اسناد گردآوری شده ارزیابی می‌کند، بیانیه نهایی هیات مزبور را جهت اطلاع رسانی در اختیار رسانه‌ها قرار داد.

این هیات گفته است که این هیات با بررسی فیلم های واجد شرایط، ضمن تقدیر از سازندگان فیلم‌های آلزایمر، اینجا بدون من، مرهم و ورود آقایان ممنوع، سرانجام فیلم جدایی نادر از سیمین ساخته اصغر فرهادی را «در مقام نماینده سینمای ایران در رقابت بهترین فیلم خارجی زبان در هشتاد و چهارمین مراسم اسکار (۲۰۱۲) معرفی می نماید.»


 


ترانه رسولی/ رادیو کوچه

شراب سازی از گذشته‌های دور در بسیاری از مناطق جهان رواج داشته ‌است اما نقل شده است که شراب برای اولین بار حدود شش هزار سال پیش در ایران کشف شد و ایرانیان نخستین مردمانی بودند که آن را نوشیدند.

شیخ الرئیس ابوعلی سینا در کتاب «قانون» می‌گوید:

«شراب را چه گنه گر که ابلهی نوشد       گهی به تیغ برد دست و گهی به سوی نجق

چو بوعلی می ناب ار خوری حکیمانه        به حق حق که وجودت به حق شود ملحق

حلال گشت به فتوای عقل بر دانا           حرام گشت به فتوای شرع بر نادان»

اگرچه به لحاظ دینی و شرعی در اسلام خوردن مشروبان الکلی حرام است و برای خورنده آن مجازاتی وضع شده است اما واقعیت‌ها حاکی از آن است که هم اکنون مصرف مشروبات الکلی در  ایران اسلامی بسیار رونق دارد.

آیات و احادیث زیادی در خصوص مذمت شراب و می خواری وجود دارد، در حدیثی از «امام هشتم شیعیان» نقل شده است: «خدای عزوجل شراب را حرام کرد زیرا شراب تباهی می‌آورد، عقل شراب‌خواران را دگرگون می‌سازد و آنان را به انکار خداوند عزوجل و دروغ و تهمت بستن به او و پیامبرش وا می‌دارد و دیگر اعمالی چون تبه‌کاری و قتل که از شراب‌خواران سر می زند.»

پس از پیروزی انقلاب اسلامی شرب خمر و  نوشیدن مشروبات الکلی در ایران ممنوع شد اما به رغم  تلاش‌های حکومت اسلامی جمهوری اسلامی ایران جهت مبارزه با مصرف مشروبات الکلی تولید و توزیع این گونه نوشیدنی‌ها هم‌چنان ادامه دارد و هر ساله صدها هزار لیتر مشروبات الکلی تولید داخل و خارج توسط نیروی انتظامی کشف و معدوم می‌شود.

به گفته مسوولان «سالانه بین 60 تا 80 میلیون لیتر انواع مشروبات الکلی به ایران وارد می‌شود و  حداکثر پنج‌ درصد از این کالاها توسط نیروی انتظامی کشف و ضبط می‌شوند.»

در حال حاضر به جزء شراب و عرق  دست ساز ساخت داخل، مشروبات الکلی مانند «ودکا»  از جمهوری آذربایجان و ارمنستان، «ویسکی»، آب‌جو و انواع شراب های خارجی از ترکیه و کردستان عراق به طور قاچاق وارد ایران می‌شوند.

سالانه بین 60 تا 80 میلیون لیتر انواع مشروبات الکلی به ایران وارد می‌شود و  حداکثر پنج‌ درصد از این کالاها توسط نیروی انتظامی کشف و ضبط می‌شوند

به گفته مسوولان انتظامی ایران، «در حال حاضر قریب به 80 درصد مشروبات الکلی از کردستان عراق وارد ایران می شوند. »

این در حالی است که برخی از ایرانی‌ها از الکل طبی (اتانول) به رغم وجود مقدار زیاد ماده‌ی تلخ «دناتونیوم بنزوات» که در داروخانه‌ها توزیع می‌شود به عنوان یک مشروب الکلی استفاده می‌کنند.

تنها 200 هزار نفر در ایران معتاد به الکل هستند!

تحقیقات گسترده‌ای پیرامون مصرف الکل در ایران وجود ندارد اما بر اساس بررسی‌های موجود، متوسط سن مصرف الکل در ایران به 20 سال رسیده و 27 درصد از جوانانی که به مصرف الکل روی آورده‌اند، سابقه مصرف این گونه مشروبات را در خانواده خود داشته ‌اند.

هم‌چنین نتایج تحقیقی که بر روی بیش از پنج هزار دانش‌جو در 21 دانشگاه کشور صورت گرفته است، نشان می دهد که 48 درصد از دانش‌جویان عنوان کرده اند که به میزان زیاد مشروبات الکلی را به صورت تفریحی مصرف می‌کنند.

فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران معتقد است: «حداکثر تعداد افراد معتاد به الکل در کشور حدود 200 هزار نفر است در حالی که در سایر کشورها با وضعیت متفاوتی مواجه ایم یعنی کل معتادان به مواد مخدر در دنیا 25 میلیون نفر است اما در مقابل 250 میلیون نفر از جمعیت جهان اعتیاد به الکل دارند.»

شراب و انواع نوشیدنی‌های الکلی

نوشیدنی‌های الکلی که حاوی «اتانول» هستند به سه دسته «آبجو، نوشیدنی‌های تخمیری و نوشیدنی‌های تقطیری» تقسیم می‌شوند.

شراب یا نوشیدنی‌های تخمیری از انواع میوه های شیرین مانند «انگور، گیلاس، خرما، انجیر و سیب» ساخته می‌شود و نوشیدنی‌های تقطیری که غلظت الکل در آنها بالاتر است شامل «عرق، ودکا، ویسکی، تکیلا و براندی» می‌باشند.

اگرچه از انواع میوه‌ها و تقریبن از تمامی رستنی‌ها  شراب ساخته می‌شود ولی واژه‌ی شراب بدون ذکر نام میوه تقریبن همیشه به معنی شراب انگور است و شراب‌های دیگر را با نام آن‌ها می‌آوریم مانند شراب سیب.

شراب از تخمیر انگور له شده به وسیله‌ی انواع مخمر که شکر موجود در انگور را به الکل تبدیل می‌کند بدست می‌آید، برای بدست آوردن انواع شراب از انواع مختلف انگور با مخمرهای گوناگون استفاده می‌شود.

خاصیت شیمیایی طبیعی انگور به‌ گونه‌ای است که می‌تواند بدون افزودن مواد «شکر، اسید، آنزیم» یا دیگر افزودنی‌ها تخمیر شود.

معمولن شراب‌هایی که از دیگر رستنی‌ها مانند برنج، گندم، رازک و غیره به دست می‌آیند برای استفاده به عنوان شراب در نظر گرفته نمی‌شوند بلکه فرایندهای دیگری بر روی آن‌ها انجام می‌شود تا نوشیدنی‌های دیگری از جمله آب‌جو یا ویسکی به دست آیند.

 در حال حاضر کشورهای فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، ایالات متحده آمریکا، آرژانتین، استرالیا، چین، آفریقای جنوبی، شیلی، آلمان و مراکش در تولید و فروش شراب شهرت دارند.

مضرات و فواید شراب از دیدگاه پزشکی

درحال حاضر برخی پزشکان مصرف اندک الکل را برای کمک به حفظ سلامت قلب توصیه می‌کنند.

اما دکتر «راد جکسون» از دانش‌گاه «آکلند» معتقد است: «فواید مصرف مقادیر اندک الکل بر عروق کرونر قلب بسیار اندک است و احتمال نمی‌رود از ضررهای آن بیش‌تر باشد.»

و در همین راستا دانش‌مندان نیوزلندی معتقدند: «شواهد بیشتری نشان می‌دهد افراد الکلی سرخرگ‌های نسبتن سالم‌تری دارند و بیشترین فواید الکل برای قلب در این افراد دیده می‌شود اما زیاده روی در مصرف الکل نیز ضررهای دیگری در بر دارد. »

این در حالی است که تحقیقات  دهه های  ۱۹۷۰و ‪۱۹۸۰ نشان می‌دهد که مصرف مقادیر اندک الکل برای قلب مفید است و بر این اساس ۲۰ تا ‪ ۲۵ درصد کاهش خطر بیماری قلبی با مصرف اندک الکل مرتبط است.

«بلیندا لیندن» رییس اطلاعات پزشکی بنیاد قلب انگلیس می‌گوید: «نباید مردم را به مصرف مشروبات الکلی برای محافظت از قلب ترغیب کرد چراکه راه های بسیار سالم تری هم برای این کار وجود دارد. »

وی می‌گوید: «درحالی که مصرف اندک الکل حفاظت کمی در برابر بیماری کرونر قلب فراهم می‌کند، اما ضررهای الکل از فواید آن بیش‌تر است. »

یه گفته وی «توصیه ما هم‌واره این بوده است که بهترین راه برای حفظ سلامت قلب ترک سیگار، افزایش فعالیت بدنی و تغذیه سالم و متعادل است.»

تحقیقات دیگری نشان داده اند افرادی که در زندگی شان فعالیت بدنی و ورزش به اندازه کافی دارند،کم‌تر در معرض بیماری‌های قلبی و عروقی هستند و اگر کمی هم الکل بنوشند باز هم ریسک بیماری قلبی در آنها کم‌تر است.

بر اساس این تحقیق افرادی که ورزش و فعالیت مناسب داشتند ولی الکل نمی‌نوشیدند حدود 33 درصد کم تر از سایر افراد بیماری قلبی داشتند از سوی دیگر  خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در کسانی که ورزش می کردند و هفته ای یکبار هم مقداری  الکل می‌نوشیدند نیز  50 درصد کم‌تر بوده است.

هم‌چنین مطالعات مرکز تحقیقات سرطان «سیاتل» نشان داده است که نوشیدن شراب قرمز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد و هم‌چنین الکل باعث کاهش التهاب عروق می‌گردد.

از سوی دیگر پزشکان نسبت به مسمومیت با الکل و مصرف زیاد مشروبات الکلی هشدار می‌دهند، عوارض کبدی، کلیوی، بینایی و سرطان زایی از جمله مضرات مصرف الکل بر شمرده شده است.

توصیه‌های ابوعلی سینا برای شراب

ابوعلی سینا در کتاب «قانون» در طب آورده است: «کسی که مغزش نیرومند است و با شرب شراب به آسانی مست نمی‌شود و مغز وی بخارهای بالا رو و نا پسندیده را پذیرا نیست و از شراب بجز گرمای مناسب مزاج را نمی‌پذیرد، از تاثیر شراب چنان صفای ذهنی بر او دست می‌دهد که ذهن های دیگر به آن نمی رسد، در اشخاصی که حالت مغز بر عکس آن است، کنش های شراب نیز برعکس می باشد»

«شراب به‌ترین غذا رسان به تمام بخش‌های بدن است، شراب بلغم را می‌گدازد، صفرا را از ادرار و مشابه آن بیرون می‌راند، سودا را می‌لغزاند و آسان بیرون می‌کند و بازگشت آن مانع می‌شود؛ هر بند آمده ای را بدون اینکه گرمی بیگانه را زیاد بکار برد آب می‌سازد و می‌گدازد. »

«شراب کهنه را باید در رده داروها قرار داد نه رده غذاها، شراب نو رسیده برای کبد خوب نیست و کبد را بر اثر باد کردن و اسهال دادن به شورش می‌اندازد، بهترین شراب‌ها آن است که نه کهنه و نه بسیار تازه است بلکه در میانه قرار دارد، صاف است و سفیدی اش به سرخی می‌زند، خوش بوست و طعم آن بین ترش و شیرین یعنی میخوش است. »

ابوعلی سینا معتقد است: «شراب خوردن خردسال بدان می‌ماند که چوب نازک سوزان را در آتش بیاندازند، پیران تا می‌توانند بنوشند، جوانان باید اندازه نگه‌دارند که اندازه نکوست، شراب مناسب برای جوانان، شراب کهنه و آمیخته با آب انار یا آب سرد و این مانع می‌شود که آسیب ببینند و مزاجشان بسوزد.»


 


خبر / رادیو کوچه

روز جمعه، 16 سپتامبر، مقام‌های دولت موقت لیبی می‌گویند انقلابیون وارد شهر ساحلی سرت، یکی از آخرین پای‌گاه‌های معمر قذافی رهبر متواری این کشور شده‌اند.

یک سخن‌گوی شورای انتقالی گفت که نیروهای مخالف خطوط دفاعی شهر سرت را در هم شکسته‌اند اما هم‌چنان با مقاومت سنگینی روبه‌رو هستند.

یک سخن‌گوی شورای انتقالی گفته است که نیروهای آن‌ها خطوط دفاعی جنوب و غرب سرت را شکسته‌اند و در ۸ تا ۱۰ کیلومتری مرکز شهر هستند.

وی افزود مقاومت شدید طرف‌داران سرهنگ قذافی در بعضی مناطق آن‌ها را مجبور به چند کیلومتر عقب‌نشینی کرده است.

در همین حال، دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا و نیکلا سارکوزی رییس جمهور فرانسه در میان استقبال وسیع مردم وارد لیبی شده‌اند.

این دو نخستین رهبران خارجی هستند که پس از سقوط معمر قذافی از لیبی دیدار می‌کنند.

رهبران بریتانیا و فرانسه در بنغازی قول دادند که به استقرار صلح و ثبات در لیبی کمک کنند. آن‌ها متعهد شدند میلیاردها دلار سرمایه‌های مسدود شده لیبی را آزاد کنند و کمک‌هایی نیز برای پاک‌سازی مناطق مین‌گذاری شده ارایه کنند.

آقای کامرون و آقای سارکوزی پیش از بنغازی به طرابلس رفتند و در یک کنفرانس خبری گفتند ناتو کار خود را تا شکست نیروهای طرفدار قذافی ادامه دهد.

قرار است سران بریتانیا و فرانسه پس از ملاقات با مقامات شورای ملی انتقالی، به بنغازی مرکز اصلی اعتراضات علیه معمرقذافی بروند و در میدان آزادی این شهر سخن‌رانی کنند.

بیشتر بخوانید:

«سفیر ایران به لیبی بازگشت»


 


خبر / رادیو کوچه

محسن بیگلربیگی و رحمت عزیزی، دو تن از فعالان جنبش مردمی ایران موسوم به جنبش سبز در مازندران، به اتهام «اقدام علیه امنیت داخلی کشور از طریق فعالیت در فضای مجازی و راه‌اندازی وبلاگ‌های متعدد و بر قراری ارتباط با سایت‌های ممنوعه»، به یک سال حبس و جریمه نقدی محکوم شده‌اند.

به گزارش جرس، محسن بیگلربیگی، عضو شاخه جوانان جبهه مشارکت در دفاعیه خود گفته است: «بازجو با اتهامات واهی و منصوب نمودن وبلاگ‌های دیگر که اصلن به این‌جانب مربوط نبوده سعی در گرفتن اعتراف دروغی از بنده را داشت. بار‌ها قسم یاد کرد که مرا در حادثه عاشورای سال ۸۸ در تهران دستگیر نموده‌اند که این اتهام کذب محض بود و جالب‌تر این‌که فردایش اذعان داشت در روز عاشورا در شهرستان بهشهر چه می‌کردی؟»

این فعال در ادامه گفته بود: «امروز واقعن متاسفم که گروهی در نهادهای امنیتی که وظیفه حفاظت از جان و مال و حیثیت ملت را بر عهده دارند با پرونده‌سازی برای منزوی و حصر جوانانی همانند من کمر همت بسته‌اند. متهم ساختن به ساخت بمب و با ایمیل‌های ساختگی که معلوم نیست از کجا ارسال شده است سعی در اثبات این سخنان دارند.»

وی افزود: «در روز آخر، بازجوی پرونده بار‌ها از بنده خواست تا به میر حسین موسوی و مهدی کروبی توهین نمایم و از آنان تبری بجویم تا ایشان به بنده لطف نماید و در حکمم تجدید نظر نماید. بار‌ها حکم بنده را که در ابتدا هفت سال بود و تا ۲ سال کاهش یافت توسط بازجو به عنوان قاضی صادر می‌شد. آیا توهین به خادمان مردم و یاران امام دردی از ما چاره می‌کند و می‌تواند بالفرض مجرمی را تبرئه نماید واقعن به کجا می‌رویم؟»

محسن بیگلربیگی به ریاست دادگاه گفته بود: «بازجوی پرونده بنده را متهم به ارتباط با سران ضد انقلاب و حمایت از ایشان متهم نمود که بعد از اصرار این‌جانب اسامی را بر زبان آورد که سبب حیرت آدمی می‌گردد. اگر فرزندان شهید مظلوم بهشتی؛ بیت امام، فرزندان و همسران شهیدان همت و باکری و سید مصطفی تاجزاده و بهزاد نبوی و طیف گسترده‌ای از فرزندان و دل‌سوزان انقلاب؛ ضد انقلاب هستند بنده با افتخار می‌گویم که خاک پای این عزیزان بزرگوار هستم.»

وی اعلام کرد: «بعد از بازداشت به زندان بهشهر منتقل شدم که کوچک‌ترین حقوق انسانی در آن رعایت نمی‌شود. در جایی به نام قرنطینه با معتادین به کراک و متجاوزین به عنف هم سلول بودم و آن‌قدر فضایش تاسف بار است که جایی تمیزی برای خواندن نماز پیدا نمی‌شود و زمانی در آن‌جا بودیم در یک باغ وحش انسانی به سر بردیم…. ریاست محترم دادگاه، محبوس نمودن خیل عظیم عاشقان این خاک ظلمی بس عظیم است و باید روزی در دادگاه عدل الهی پاسخگوی این عمل بود.»

رحمت عزیزی، دبیر ستاد ۸۸ شهرستان بهشهر نیز در دفاعیه خود آورده بود «ظلمی از این بالا‌تر که چهره‌های شاخص و شخصیت‌های تاثیر گذار انقلاب که اسوه و الگوی جامعه هستند تهدید شوند آیا این‌‌ همان صَدٌّ عَنْ سَبیلِ اللّهِ نیست؟ و عدالت یکی از اصول دین ما به نام عدالت به سخره گرفته شود.»

انتظار نداشته باشید که ما یاران صدیق امام و انقلاب را واگذاریم و افرادی که بی‌هیچ هزینه‌ای بر مسند قدرت تکیه زده‌اند را پذیرا باشیم…. اقدام علیه امنیت ملی پر کردن زندان‌های از دانش‌جویان و فعالان سیاسی است…»


 


خبر/ رادیو کوچه

مریم بهرمن فعال اجتماعی، فعال حقوق زنان، وبلاگ‌نویس، روز پنج شنبه – ۲۴ شهریورماه پس از یک‌صد و بیست و شش روز بازداشت با قید وثیقه به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان از بند زنان زندان شیراز آزاد شد.

به گزارش سهام نیوز، وی در روز یک‌شبنه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۰، بازداشت شده بود. ساعت هفت و نیم صبح چند تن از ماموران امنیتی با در دست داشتن حکم بازداشت به منزل این فعال اجتماعی مراجعه کرده و بعد از سه ساعت بازرسی منزل (اتاق شخصی) و ضبط بعضی از اموال،‌ از جمله تلفن هم‌راه، چند جلد کتاب، لپ‌تاپ و… او را به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» بازداشت کرده‌‌اند.

 پس از نزدیک به دو هفته، در روز سوم خردادماه خانواده بهرمن موفق به ملاقات وی در بازداشت‌گاه پلاک صد، ازبازداشت‌گاه‌های متعلق به وزارت اطلاعات شدند. او پس از ۵۵ روز در سلول انفرادی به کانون اصلاح و تربیت میانرود که بند زنان زندان شیراز است، منتقل شد.

مریم بهرمن در تماس تلفنی با خانواده از انتقال خود به شهر تهران و بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات خبر داده بود.

 وی ابتدادر بازداشت‌گاه مرکزی اطلاعات مستقر شده و پس از ده روز به زندان اوین منتقل گردیده بود. اکنون مریم بهرمن پس از انتقال به شیراز به قید وثیقه آزاد شده است.


 


آن‌چه در این بخش می‌آید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

منبع: رادیو فردا

شیرین عبادی، حقوق‌دان و برنده ایرانی جایزه صلح نوبل و بنیان‌گذار کانون مدافعان حقوق بشر در نامه‌ای به احمد شهید، گزارش‌گر ویژه حقوق بشر در امور ایران، با تشریح برخوردهای دست‌گاه قضایی و امنیتی ایران با فعالان و مدافعان حقوق بشر، تصریح کرده است که در ایران مدافعان و فعالان حقوق بشر امنیت شغلی و جانی ندارند.

 خانم عبادی در این نامه که روز چهارشنبه ۲۴ شهریور ماه تنظیم و ارسال شده است، با مرور نحوه‌ی بازداشت عبدالفتاح سلطانی و نیز حکم صادره برای محمد سیف‌زاده، هر دو از اعضای موسس کانون مدافعان حقوق بشر به تشریح مواردی پرداخته در در یکی دو سال اخیر، منجر به برخورد قضایی با هم‌کاران کانون مدافعان حقوق بشر و صدور احکام سنگین برای آن‌ها شده است.

برنده ایرانی جایزه صلح نوبل در این نامه تصریح کرده است که «دادگاه‌های انقلاب در ایران طبق برخی احکام صادره، صراحتن فعالیت‌های حقوق بشری را در ردیف جرایم سنگین تلقی نموده و مدافعان حقوق بشر را مورد مجازات قرار داده‌اند.»

 این روی‌کرد قضایی از سوی بنیان‌گذار کانون مدافعان حقوق بشر «عدم امنیت جانی و شغلی مدافعان حقوق بشر در ایران» توصیف شده و از این رو خانم عبادی از گزارش‌گر ویژه حقوق بشر در امور ایران خواسته است تا از هر طریق ممکن نسبت به نقض حقوق بشر در ایران اعتراض کرده و توجه دولت جمهوری اسلامی را به رعایت و تضمین حقوق شهروندان خود جلب نموده و از کلیه امکانات بین‌المللی برای اصلاح وضعیت موجود استفاده نماید.»

 خانم عبادی در این زمینه نیز گفته است که «آقای احمد شهید وظیفه دارند که موارد نقض حقوق بشر در ایران را رصد کرده و گزارش دقیقی در این زمینه تهیه و به مجمع عمومی سازمان ملل و شورای حقوق بشر ارایه کنند. آن‌چه من از ایشان خواسته‌ام این است که به وظایف قانونی خود عمل کنند زیرا این گزارش‌ها نهایتن می‌تواند به سنگین شدن پرونده ایران در زمینه نقض حقوق بشر منجر شود.»

تخلف بارز در بازداشت عبدالفتاح سلطانی

 بنیان‌گذار کانون مدافعان حقوق بشر در نامه خود به احمد شهید یادآور شده است که بر اساس متن احضاریه «جلب و معرفی آقای سلطانی به شعبه سوم بازپرسی بر عهده مامورین امنیتی گذاشته شده است.» شیوه‌ای که به گفته خانم عبادی، «بر خلاف قوانین ایران» است.

 شیرین عبادی در این زمینه گفته است که «آقای سلطانی، وکیل دادگستری و عضو موسس کانون مدافعان حقوق بشر است که پس از انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۸۸ یک نوبت بازداشت شده بود و دو ماه در زندان سپری کرد و حکم تبرئه وی صادر شد و معلوم شد که ایشان را دو ماه بدون دلیل بازداشت کرده و در انفرادی نگاه داشته بودند. اما متاسفانه کار خاتمه نیافت.

 وی که این روند را در نامه به احمد شهید نیز تشریح کرده، ادامه داده است که «چند روز قبل هنگامی که آقای سلطانی برای مطالعه پرونده یکی از موکلانش به دادگاه انقلاب مراجعه کرده بود، در ساختمان دادگاه انقلاب به وسیله ماموران امنیتی دستگیر می‌شوند و جالب‌تر اینکه قاضی پرونده کتبن نوشته بود که ایشان در معیت ماموران امنیتی باید دستگیر و به زندان منتقل شوند.»

 خانم عبادی می‌گوید که «این برای اولین بار است که یک قاضی مرتکب چنین تخلف بارز و آشکاری می‌شود و صراحتن اجازه می‌دهد یک مامور امنیتی به جای ضابط قضایی اقدام به دستگیری کند.»

وضعیت دیگر هم‌کاران کانون مدافعان حقوق بشر

 خانم عبادی هم‌چنین در نامه به احمدشهید به موضوع بازداشت و حکم زندان محمد سیف‌زاده، دیگر عضو موسس کانون مدافعان حقوق بشر نیز پرداخته است.

 وی در این زمینه می‌گوید: «آقای سیف‌زاده نیز از موسسان کانون مدافعان حقوق بشر هستند که به اتهام شرکت در تاسیس کانون و نشر اکاذیب و اقدام علیه امنیت ملی به ده سال حبس محکوم شده بودند که این میزان در مرحله تجدید نظر به دو سال تقلیل داده شد و ایشان متاسفانه در زندان هستند.»

 خانم عبادی تصریح می‌کند که «کلیه فعالیت‌های آقای سیف‌زاده در راستای اقدامات قانونی جهت حفظ حقوق موکلانشان و در راه اشاعه حقوق بشر در ایران بوده است.»

 وی ادامه می‌دهد که «کلیه افرادی که چه در تاسیس و چه در مشارکت در سایر فعالیت‌ها از جمله شرکت در سخنرانی‌ها و شرکت در کمیته‌های امداد و کمک رسانی به خانواده زندانیان سیاسی و یا نوشته مقاله، به نحوی با کانون مدافعان حقوق بشر همکاری داشته یا به هر کیفیتی در ارتباط با کانون مدافعان حقوق بشر بوده‌اند، متاسفانه گرفتار دادگاه انقلاب شده‌اند و برای آن‌ها پرونده کیفری صادر شده است.»

  رییس کانون مدافعان حقوق بشر اشاره می‌کند که «برخی از هم‌کاران کانون مانند نسرین ستوده در زندان هستند، برخی مانند نرگس محمدی و محمدعلی دادخواه منتظر قطعیت دادنامه و اجرای حکم هستند و برخی دیگر از همکاران کانون نیز در مرحله تفهیم اتهام قرار دارند.»

 خانم عبادی در نامه خود به گزارش‌گر ویژه حقوق بشر همچنین از «مهناز پراکند، عبدالرضا تاجیک، هادی اسماعیل‌زاده و مجید ‌پوراستاد و هم‌چنین بهاره هدایت و شیوا نظرآهاری نام برده است.»

 خانم عبادی می‌گوید که «اعتراض من این است که در حالتی که دولت ایران به کنوانسیون‌های حقوق بشر پیوسته و متعهد آن شده، و در حالتی که طبق قطعنامه سال ۱۹۹۸ مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دولت‌ها وظیفه دارند از مدافعان حقوق بشر حمایت و آنها را در انجام وظایف‌شان یاری کنند، چگونه است که کلیه افرادی که با کانون مدافعان حقوق بشر به نوعی در ارتباط بوده‌اند، و یا به نحوی کارهای حقوق بشری می‌کرده‌اند، همه دچار مشکل شده‌اند.»

 شورای حقوق بشر سازمان ملل بهار امسال در یکی از نشست‌های خود موضوع انتصاب گزارش‌گر ویژه در امور ایران را تصویب کرد و با پذیرش شرایط سه‌گانه ایران در مورد «مرد بودن، مسلمان بودن، و غیر عرب بودن» گزارش‌گر انتصابی، احمد شهید، وزیر خارجه پیشین مالدیو را به عنوان گزارش‌گر ویژه ایران انتخاب کرد.

 مقام‌های ایران اما تا کنون اعلام کرده‌اند که موضوع انتصاب گزارش‌گر ویژه حقوق بشر را نمی‌پذیرند و به احمد شهید اجازه ورود به ایران نخواهند داد.


 


خبر / رادیو کوچه

حدود ۱۴۰ نفر از فعالان و شخصیت‌های سیاسی سوریه، پنج‌شنبه، 15 سپتامبر، در نشست خود در استانبول تشکیل «شورای ملی سوریه» را اعلام کرده‌اند.

مخالفان اسد اظهار داشتند ده‌ها نفر از اعضای این شورا داخل سوریه فعال هستند و به دلایل امنیتی نام فقط ۷۲ نفر از اعضای این شورا اعلام شده است.

 به گزارش الجزیره، مخالفان دولت سوریه هدف این شورا را کمک به سرنگونی حکومت بشار اسد در شش ماه آینده و تشکیل یک دولت موقت اعلام کردند.

احمد رمضان، یکی از اعضای این شورا گفت به‌زودی کانال تلویزیون برای مردم سوریه راه‌اندازی می‌شود.

 این شورا تاکنون رییس برای خود انتخاب نکرده است. اعضای این شورا گفتند که به‌زودی با نمایندگان کشورهای غربی، عربی،ترکیه و سازمان‌های بین‌المللی دیدار خواهند کرد.

جلسات گروه بزرگی از مخالفان بشار اسد برای تشکیل یک ائتلاف فراگیر دو ماه پیش در استانبول آغاز شد.

در همین حال بان‌کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه از بشار اسد خواست به سرکوب پایان دهد.

دبیر کل سازمان ملل گفت بشار اسد به وعده هایش پایبند نبوده و شورای امنیت و اعضای سازمان ملل باید در مورد وضعیت سوریه تصمیم بگیرند.

به گزارش رویترز،در روز چهارشنبه نیروهای امنیتی و نظامی سوریه راهی ادلب شده و در شهر حمص به سرکوب گسترده مردم پرداختند. به گفته شاهدان عینی، تانک‌های نظامی با هم‌راهی نیروهای نظامی به میان معترضان می‌رفت و مردم را هدف قرار می‌داد.

به گفته فعالان حقوق بشر سوریه، روز چهارشنبه یک تن در حمص و دو تن دیگر در حما‌ به دست نیروهای نظامی سوریه کشته شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

 «کشته شدن ۱۹ معترض در سوریه»


 


خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، 15 سپتامبر، هیلاری کلینتون و لئون پانه‌تا وزرای خارجه و دفاع آمریکا ابراز خوش‌بینی کرده‌اند دو شهروند محبوس در ایران با وجود تاخیری که پیش آمده، به‌زودی آزاد شوند.

محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اسلامی اخیرن اعلام کرد که جاشوا فتال و شان باوئر، دو جوان آمریکایی که بیش از دو سال پیش به اتهام ورود غیرقانونی به خاک ایران در منطقه مرزی با کردستان عراق بازداشت شده بودند، احتمالن به زودی با سپردن وثیقه از زندان آزاد خواهند شد.

اما مقام‌های قضایی ایران بلافاصله آن را رد کردند.

خانم کلینتون گفت که پیش‌تر نیز تاخیرهایی از این قبیل پس از اعلام تصمیم مقام‌های جمهوری اسلامی پیش آمده است و در حال حاضر نگرانی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:

 «آزادی دوکوه‌‌نورد آمریکایی در دست بررسی است»


 


رادیو کوچه

1982 میلادی: کشتار صبرا و شتیلا. این کشتار به وقایعی که در از تاریخ شانزدهم سپتامبر تا هجدهم سپتامبر و در طول جنگ داخلی لبنان در اردوگاه پناهندگان فلسطینی در لبنان به وقوع پیوست، اطلاق می‌شود. که در آن شبه‌نظامیان فالانژ لبنانی به انتقام ترور «بشیر جمیل»، رییس جمهور لبنان و رهبر حزب فالانژ (معروف به کتائب) از فلسطینی‌ها، به دو اردوگاه صبرا و شتیلا در بیروت غربی وارد شدند و بین ۷۰۰ تا ۳۵۰۰ نفر از فلسطینی‌‌ها را به قتل رساندند.

نیروهای فالانژ لبنانی تحت رهبری «ایلی حبیقه» که بعدها در دهه ۱۹۹۰ میلادی به عضویت مجلس لبنان درآمد و بعدها وزیر کابینه شد، انجام گرفت. این کشتار در محدوده تحت کنترل نیروهای دفاعی اسرائیل به وقوع پیوست. دولت اسرائیل با محکوم کردن حادثه کشتار، دستور تشکیل کمیته تحقیقاتی کاهان را در فوریه ۱۹۸۲ میلادی صادر کرد. این کمیته مستقل در نتایج تحقیقاتش «آریل شارون» را که فرمانده محلی نیروهای دفاعی اسرائیل در منطقه بود، به دلیل سهل‌انگاری و دست کم گرفتن واکنش فالانژهای لبنان، مقصر اعلام کرد.

 1893 میلادی: زاد روز «آلبرت سنت‌گیورگی» کاراندام ‌شناس اهل مجارستان و برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی سال ۱۹۳۷ است. اعتبار او به دلیل کشف «ویتامین ث» و اجزا و واکنش‌های چرخه اسید سیتریک است. هم‌چنین او در گروه مقاومت مجارستان در دوره جنگ جهانی دوم نیز فعال بود. وی پس از جنگ به جرگه سیاست‌مداران مجارستان پیوست و سرانجام در بیست‌و‌دوم  اکتبر سال 1986 درگذشت.

 1378 خورشیدی: اهدا نشان افتخار یونسکو به نهضت سواد‌آموزی. جایزه «مالکوم آدیشه شیا» در چنین روزی در سال 1378  برای نخستین بار از سوی سازمان یونسکو به جمهوری اسلامی ایران به دلیل طرح خدمات مکاتبه‌ای سازمان نهضت‌سوادآموزی اعطاء شد. این جایزه به خاطر نوآوری در برنامه پس از سوادآموزی و آموزش مداوم بزرگ سالان به خصوص از طریق آموزش از راه دور اعطاء شد.

 سازمان نهضت سوادآموزی ایران یک سازمان دولتی ایرانی است که در سال ۱۳۵۸ خورشیدی به منظور آموزش خواندن و نوشتن به بزرگ‌سالان و نیز کودکانی که به مدرسه دست‌رسی ندارند تشکیل شده است و تاکید این طرح بر زنان و دخترانی که دارای آموزش پایه بوده و قادر به ادامه تحصیلات نمی‌باشند، بوده است.

1925 میلادی: زادروز «رایلی بی. کینگ» (Riley B. King) معروف به «بی.بی. کینگ» (B.B. King)، نوازنده مشهور گیتار الکتریک در سبک بلوز است او  زاده می‌سی‌سی‌پی است. نشریه «رولینگ استون» وی  را در رتبه سوم در میان گیتاریست‌های برتر جهان در تاریخ نامیده ‌است. کینگ برنده پانزده جایزه گرمی است و از بیماری دیابت رنج می‌برد.

1372 خورشیدی: سال‌روز درگذشت «سیدابوالقاسم انجوی شیرازی» معروف به «نجوا» از پژوهش‌گران ادبی ایران است. وی زاده سال 1300 در شیراز بود و پس از پایان تحصیلات به فعالیت‏های سیاسی روی آورد. بعدها با دولت مصدق هم‌کاری کرد و پس از کودتای 28 مرداد 1332، هم‌راه با رییس دولت زندانی شد.

استاد انجوی شیرازی از سال 1327 به روزنامه‏نگاری روی آورد و بر اثر نگارش مقالات انتقادی دست‌گیر و تبعید شد. وی از چهل سالگی به گردآوری اسناد و میراث فرهنگی مردم پرداخت و از آن پس وارد رادیو شد و «فرهنگ مردم» را در برنامه‏های رادیویی پی‏گیری کرد که حاصل این برنامه‏ها، چاپ ده جلد از این مجموعه است. هم‌چنین «تمثیل و مثل»، «بازی‏های نمایشی» و «سفینه غزل» از جمله آثار اوست. استاد انجوی شیرازی سرانجام در چنین روزی در سن در 72 سالگی درگذشت.

 

برخی از روی‌دادهای دیگر

____________________________________

1320 خورشیدی: استعفای رضا شاه و آغاز سلطنت محمدرضا پهلوی. پس از تهاجم ارتش سرخ شوروی از شمال و ارتش انگلیس از غرب و جنوب به ایران و اشغال نظامی کشور در جریان جنگ جهانی دوم، رضاخان در چنین روزی پس از شانزده سال حکومت مجبور به استعفا شد و فرزندش محمدرضا پهلوی جانشین وی شد.

1357 خورشیدی: در جنوب خراسان به مرکزیت طبس زمین لرزه‌ای به شدت هفت‌و‌هفت‌دهم در مقیاس ریشتر روی داد که تلفات تقریبی آن‌را بیست‌و پنج  هزار تن گزارش کرده بودند. این زمین‌لرزه در جریان انقلاب ایران روی داد.

1908 میلادی: شرکت خودروسازی جنرال موتورز توسط «ویلیام سی. دورانت» و با ادغام دو شرکت بیوک و اولدزموبیل، تاسیس شد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته