-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۲۲, سه‌شنبه

Latest News from Koocheh for 09/13/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبر / رادیو کوچه

روز سه‌شنبه، 13 سپتامبر، رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه که به مصر سفر کرده، در سخنانی خطاب به وزرای خارجه اتحادیه عرب گفت: «شناسایی کشور مستقل فلسطین نه یک گزینه، بلکه یک وظیفه است.»

آقای اردوغان در این سخنان با تکرار انتقادهای شدید خود از اسراییل گفت که این کشور مانعی در برابر برقراری صلح در خاور میانه است و «حتا شهروندان خود را نیز در حصر قرار داده است.»

آقای اردوغان در آغاز سفر دوره‌ای خود به مصر، تونس و لیبی که رهبران آن‌ها در جریان قیام‌های اخیر از قدرت خلع شدند، دوشنبه شب وارد قاهره شد.

او امروز در سخنان خود خطاب به نمایندگان کشورهای عربی گفت: «تا پایان امسال ما شاهد حضور کشور فلسطین در سازمان ملل متحد و در موقعیتی بسیار متفاوت با الان خواهیم بود … زمان آن فرا رسیده تا پرچم فلسطین در سازمان ملل متحد به اهتزاز درآید.»

فلسطینی‌ها در حال آماده شدن برای ارایه درخواست رسمی خود به سازمان ملل متحد برای تشکیل یک کشور مستقل و شناسایی به عنوان صد و نود و چهارمین عضو این سازمان هستند.

تا‌کنون ۱۲۷ کشور موجودیت کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند و مقام‌های دولت خودگردان فلسطینی امیدوارند بتوانند در هنگام بررسی درخواست تشکیل کشور فلسطین، بیش از ۱۶۰ رای در مجمع عمومی سازمان ملل متحد کسب کنند.

اتحادیه عرب اواخر ماه جاری میلادی برای بررسی چونگی کمک به فلسطینی‌ها برای پی‌گیری درخواست تشکیل کشور مستقل فلسطینی در سازمان ملل متحد تشکیل جلسه می‌دهد.

نخست وزیر ترکیه در سخنان امروز خود نیز تاکید کرده است که تنش‌ها در روابط ترکیه با اسراییل تنها در صورت عذرخواهی دولت اسراییل کاهش خواهد یافت.

روابط این دو کشور یک سال پس از حمله به ناوگان امدادی غزه با تنش‌های شدید هم‌راه شده است.

بیشتر بخوانید:

«کمک به مصر و رابطه با اسراییل را تشریح می‌کنم»

«آمادگی برای برقراری آتش‌بس میان اسراییل و حماس»

«تاکید نتانیاهو بر حفظ قرارداد صلح با مصر»


 


خبر / رادیو کوچه

روز سه‌شنبه، 13 سپتامبر، دولت ترکیه از احتمال انجام حمله زمینی به مواضع شبه‌نظامیان کرد در شمال عراق خبر داده است.

ادریس نعیم شاهین، وزیر کشور ترکیه اظهار داشت چنین حمله‌ای با در نظر گرفتن گفت‌وگوها در این باره با دولت عراق، در هر زمانی قابل انجام است.

آخرین حمله گسترده ارتش ترکیه به مواضع نیروهای حزب کارگران کردستان ترکیه (پ‌ک‌ک) در خاک عراق به اوایل سال ۲۰۰۸ میلادی برمی‌گردد.

نیروی هوایی ترکیه در واکنش به افزایش حملات نیروهای حزب کارگران کردستان ترکیه (پ‌ک‌ک)، ماه گذشته میلادی بارها مواضع این گروه در شمال عراق را بمباران کرد.

بنا بر اعلام ارتش ترکیه، در بمباران هوایی و توپ‌خانه‌ای مواضع نیروهای پ‌ک‌ک در شمال اقلیم کردستان عراق، در ماه اوت ۱۴۵ تا ۱۶۰ نفر از اعضای این گروه کشته شده‌اند.

بنا بر گزارش خبرگزاری‌های بین‌المللی، اخیرن یکی از مقام‌های بلندپایه ترکیه برای دیدار با مقام‌های عراقی و جلب حمایت آن‌ها در مبارزه با شبه‌نظامیان کرد فعال در خاک عراق به بغداد سفر کرده است.

ترکیه، پ‌ک‌ک را متهم می‌کند که از پای‌گاه‌هایشان در شمال عراق برای انجام حملات خود در ترکیه استفاده می‌کند.

این در حالی است که دولت ترکیه از مذاکره با حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک) امتناع می‌کند.

لازم به اشاره است سپاه پاسداران جمهوری اسلامی نیز از اواخر تیر ماه سال جاری با اجرای عملیات گسترده‌ای در شمال غرب این کشور، مواضع گروه پژاک (حزب حیات آزاد کردستان) را هدف قرار داده است.

این درگیری مسلحانه باعث بروز تلفاتی در هر دو جبهه شده و پیشنهاد آتش‌بس پژاک نیز که حدود ده روز پیش مطرح شد، هنوز از سوی ایران پذیرفته نشده است.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر به تازگی در اعلامیه‌ای دو کشور ایران و ترکیه را متهم کرد که اقدامات لازم برای به حداقل رساندن تلفات غیرنظامیان در حملات خود به نیروهای کرد را انجام نداده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«انتقاد از حملات ایران و ترکیه به غیر‌نظامیان کرد در عراق»

«جانشین فرمانده کل پژاک کشته شد»


 


خبر / رادیو کوچه

عمر سلیمان یکی از مردان قدرت‌مند مصر در دوران ریاست جمهوری حسنی مبارک روز سه‌شنبه، 13 سپتامبر، در دادگاه آقای مبارک در قاهره شهادت می‌دهد. آقای سلیمان رییس اطلاعات و سخنگو آقای مبارک در زمان ریاست جمهوری او بوده است.

عمر سلیمان قرار است که در دادگاه و پشت درهای بسته شهادت دهد.

رسانه‌های مصر درمورد این‌که او در دادگاه چه خواهد گفت گزارش‌های متناقضی منتشر کرده‌اند.

برخی معتقدند که آقای سلیمان اعلام می‌کند که حسنی مبارک از تیراندازی به معترضان آگاه بوده است و گروه دیگری نیز معتقدند که آقای سلیمان چنین موضوعی را مطرح نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

«عدم حضور رییس شورای عالی نظامی مصر در دادگاه مبارک»


 


 شراره سعیدی/ رادیو کوچه

رده‌های مشخص فساد اقتصادی- بازار سیاه، دزدسالاری، رشوه‌خواری و پول‌شویی است که در کشور ما تمامی آن‌ها قابل مشاهده است، در کشوری که نرخ سکه توسط خود دولت به سوی بازار سیاه سوق می‌یابد یا وزرای‌اش عضویت و یا حتا ریاست بزرگ‌ترین باندهای اختلاس و ارتشا را برعهده دارند و بزرگ‌ترین و قدرت‌مندترین سازمان نظامی‌اش در حال جابه‌جایی و انجام عظیم‌ترین معاملات غیرمجاز در عرصه بین‌المللی بوده و نیازمند پول‌شویی است، شنیدن خبرهایی از وضعیت تاسف‌آور اختلاس‌های کلان و در عین‌حال افزایش توان‌فرسای تورم اتفاقی عجیب نیست، اما با تمامی این توصیف‌ها چند سوال اساسی و گریزناپذیر است که باید بی‌غرض به آن پاسخ گفت: آیا هیچ‌گاه شرایط اقتصادی ایران روند بهبودی مستمر و قاعده‌مندی را طی نموده است؟ آیا دولت ناکارآمد فعلی تنها حاکم بی‌لیاقتی است که تاریخ ما به خود دیده؟ آیا بی‌نظمی اقتصادی فعلی تنها حاصل رفتار بی‌منطق رییس ‌جمهوری و تیم حاکم فعلی‌ست؟

می‌توان با عداوتی که بی‌دلیل نیز نیست، تمامی ویرانی‌های موجود را برگردن احمدی‌نژاد قرار داد، مردی که استعداد تحقیرشدن را بالقوه با خود دارد اما سیری سریع در تاریخ معاصر نشان‌گر آن‌ست که این گره کور اقتصادی در طی دهه‌ها روزبه‌روز محکم‌تر شده و رییس‌ جمهوری فعلی تنها کمی – تنها کمی بی‌کفایت‌تر است.

ما می‌دانیم که اقتصاد ایران در سراسر دوران، همواره با الگوی بسیار نامتعادل از توزیع ثروت و درآمد مواجه بوده ‌است و تقریبن همیشه قشر وسیع جمعیت کشور در فقر و محرومیت به سر برده و تنها طبقات محدودی در رفاه و آسایش مالی زیسته‌اند.

در زمان «پهلوی» انقلاب سفید یا انقلاب شاه و مردم نام یک زنجیره اصلاحات اقتصادی و اجتماعی بود. در سال 1338 «محمدرضا پهلوی» در اثر فشار دولت آمریکا و بحران‌های داخلی کشور متقاعد شد که دست به اصلاحات اجتماعی- اقتصادی بزند بر این اساس از «منوچهر اقبال» نخست‌ وزیر وقت خواست که پیش‌نویس لایحه اصلاحات ارضی را برای ارایه به مجلس آماده کند. طبیعتن تصویب چنین قانونی با مخالفت مالکان رو‌به‌رو می‌شد اما از آن‌جا که حکومت مجلس را تحت کنترل داشت، تنها راه نجات مالکان تجدیدنظر در لایحه و تغییر آن به ترتیبی بود که اجرای‌اش را ناممکن سازد. در اوایل سال 1339 نسخه اصلاح شده اصلاحات ارضی از تصویب مجلس  که اکثریت آن را مالکان تشکیل می‌دادند، گذشت. به همین جهت قانون مزبور منافع مالکان را تامین کرد. بنابر این قانون، هر مالک می‌توانست تا 400 هکتار زمین آبی یا 800 هکتار زمین دیم را برای خود نگاه دارد. در مجموع، مجلس راه‌هایی را پیش‌بینی کرد که در حد امکان مانع از تحقق واقعی اصلاحات ارضی شد و به جانب‌داری از منافع مالکان پرداخت. اما ما در دوران پهلوی دورانی کوتاه از شکوفایی اقتصادی تکرار نشدنی را تجربه کردیم، با سه برابر شدن درآمدهای نفتی در سال 53، حکومت سابق ایران یک سیاست اقتصادی مبنتی بر رشد سریع را در پیش گرفت و به این منظور، بودجه سالانه را به دو برابر افزایش داد، وام‌های سررسید نشده خارجی را پرداخت و اعلام کرد آماده ‌است مبالغی را از طریق موسسات مالی بین‌المللی در اختیار کشورهایی قرار دهد که با مشکل کسری موازنه پرداخت‌ها رو‌به‌رو هستند. با اتکای به اعتبار مالی قوی در سطح بین‌المللی، ایران گاه حتا به عنوان تضمین‌کننده اعتبارات برای نهادهای خارجی نیز عمل کرد. در فاصله یک سال، واردات 6 میلیارد دلاری ایران با 86 درصد افزایش به بیش از 11 میلیارد دلار رسید و سه سال بعد، حجم واردت یک بار دیگر دو برابر شد و در سال پیش از انقلاب به 25میلیارد دلار رسید که بیش‌ترین حجم واردات در سال‌های پیش از انقلاب بود. نرخ بی‌کاری نیز در سال 55 به 2.9 درصد تنزل کرد پایین‌ترین رقم در تاریخ ایران بود. اما به علت سیاست‌های انبساطی، نرخ تورم به شدت افزایش یافت و به 24.9 درصد رسید که بالاترین رقم در سال‌های پیش از انقلاب بود. رشد سریع اقتصادی و بهبود چشم‌گیر موقعیت بین‌المللی ایران در سال‌های قبل از انقلاب با تورم نیز هم‌راه بود.

کاتوزیان درباره توسعه اقتصادی این زمان می‌گوید: «آن‌چه در ایران رخ داد نه پیش‌رفت اجتماعی و اقتصادی بود و نه مدرنیسم، بلکه شبه‌مدرنیسمی بوده که عواید نفت آن را تسریع کرد. به همین شکل تغییرات ساختاری اقتصاد نیز نه به علت شهرنشینی که به واسطه شهرزدگی بود. هنگامی که کشور در آستانه دروازه‌های تمدن بزرگ قرار داشت سهم کل تولیدات صنعتی (‌شامل تولیدات دستی و روستایی و سنتی) ‌در تولید ناخالص داخلی غیر نفتی 20 درصد بود. در حالی که سهم خدمات 56 درصد بود. با این همه حمل و نقل شهری در همه‌جا به ویژه تهران به قدری خراب بود که غیرقابل توصیف است وضع مسکونی جز برای وابستگان دولت و جامعه تجار وحشتناک بود و یا مشکلی هولناک. اغلب شهرهای کوچک و بزرگ از جمله تهران فاقد سیستم فاضلاب کار آمد بودند،‌ خدمات درمانی و بهداشتی برای اغنیا بسیار گران و نامطمئن بود و برای فقرا گران و خطرناک.»

با شدت گرفتن ناآرامی‌ها در سال‌های 56 و 57 و تغییر حکومت، فضای اقتصادی ایران نیز دیگرگون شد. انقلابیونی که با تمسک به استقرار عدالت اجتماعی و رفع هر گونه تبعیض، حکومت را در اختیار گرفته بودند، به مصادره و ملی کردن کارخانجات، شرکت‌ها و دارایی‌های بخش خصوصی روی آورند. شش ماه پس از انقلاب، 28 بانک خصوصی و صنایع خودروسازی و تولید فلزات اساسی هم‌چون مس، فولاد و آلومینیوم، و دارایی‌های 51 سرمایه‌دار صاحب صنعت ایرانی و بستگان درجه اول آنان ملی اعلام شد. اموال ملی شده در اختیار دولت قرار گرفت و اموال مصادره شده از سوی دادگاه‌های انقلاب در به بنیاد مستضعفان منتقل شد تا مطابق اهداف اولیه انقلاب برای بالا بردن سطح زندگی محرومانی هزینه شود که هم‌راهی آن‌ها سقوط سلطنت را امکان‌پذیر کرده بود. اقدامات انقلابیون تازه کار، اگر چه شاخص‌های توزیع درآمد را برای مدتی اندکی بهبود بخشید، اما سرمایه‌گذاری را به شدت کاهش داد و باعث افزایش نرخ تورم و رکود اقتصادی طولانی مدت شد. تصمیم دولت به کاهش تولید نفت، که از محدودیت فنی و کمبود کارشناس در استخراج آن ناشی می‌شد و دولت نیز برای جلوگیری از وابستگی به درآمدهای نفتی آن را تایید می‌کرد و اشغال سفارت آمریکا که قطع هم‌کاری با شرکت‌های آمریکایی و انزوای ایران در جهان را در پی داشت، منجر به افزایش کوتاه مدت قیمت نفت به 32 دلار در بازارهای جهانی شد و درآمدهای ایران با وجود کاهش تولید نفت برای مدتی کوتاه افزایش یافت و به بیش از 24 میلیارد دلار رسید. اقدامات دولت انقلابی باعث بهبود موقت در شاخص توزیع درآمد شد اما کاهش سرمایه‌گذاری و رکود و بی‌کاری بلند مدت را در پی آورد.


 


رامین ملک‌جانی / مقاله وارده

افزایش پیوسته بهای سکه طی روزهای اخیر و رکورد شکنی‌های پی‌در‌پی قیمت با وجود اقدامات بانک مرکزی سیر تحولات بازار را ملتهب ساخته و نگرانی‌های را از بابت تداوم وضعیت موجود در کشور ایجاد کرده است.

گروهی اندکی از کارشناسان داخلی اقدامات بانک مرکزی در کنترل بازار سکه را در موازات با افزایش بهای جهانی طلا می‌بینند اما سایرین معتقدند بانک مرکزی در پیش‌برد اهداف مورد نظر جهت کنترل بازار سکه کشور موفقیت چندانی نداشته که در نتیجه منجر به ایجاد حباب در اثر مابه‌التفاوت بین قیمت به‌دست آمده از قیمت واقعی طلا به منظور ضرب سکه و بهای حال حاضر آن در بازار کشور شده است.

بهمنی رییس کل بانک مرکزی ایران معتقد است نرخ کنونی سکه متعادل بوده و تعیین بهای آن توسط بانک مرکزی متناسب با افزایش ادامه دار قیمت جهانی طلا می‌باشد که با تداوم تحولات جهانی احتمال رشد بهای طلا بسیار زیاد خواهد بود و متعاقب آن قیمت فعلی سکه نیز با رشد سریع‌تری روبه‌رو خواهد شد.

گفته‌های بهمنی در حالی با وجود التهابات قیمت سکه در کشور بیان شده می‌شود که وی اعتقادی به وجود حباب در بازار نداشته و شرایط کنونی را منحصرن به افزایش قیمت جهانی طلا نسبت می‌دهد.

چنان‌چه گفته‌های بهمنی در مورد متعادل بودن بازار سکه و هم‌چنین عدم وجود حباب را با فرمول محاسبه هر سکه بهار آزادی مورد بررسی قرار دهیم، متوجه می‌شویم قیمت تمام شده هر سکه بهار آزادی که براساس پارامترهای وزن، عیار، قیمت طلای جهانی، قیمت دلار در بازار آزاد و هم‌چنین حق ضرب هر سکه تعیین می‌شود حدود 548 هزار تومان خواهد شد و با رقم کنونی هر سکه بهار آزادی طرح جدید در بازار که حدود 622 هزار تومان می‌باشد اختلافی 74 هزار تومانی خواهد داشت؛ حال چنان‌چه این اختلاف را در کم‌ترین حد خود که در اثر توزیع و فروش سکه از طریق بانک مرکزی در بانک‌ها به رقم 54 هزار تومان تقلیل پیدا می‌کند در نظر گیریم هم‌چنان تفاوتی چشم‌گیر محسوب می‌شود؛ لازم به ذکر است که محاسبه فرمول فوق در مورد سکه بهار آزادی طرح قدیم نشان‌گر حباب 87 هزار تومانی می‌باشد.

تحلیل‌گران اقتصادی تاثیر افزایش بهای سکه در بازار داخلی را نگران کننده می‌دانند و معتقدند سیر افزایش کنونی بهای سکه در بازار منجر به افزایش مجدد تورم در کشور خواهد شد؛ فرهاد دلقپوش عضو کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است 2 درصد از نرخ تورم حال حاضر کشور در نتیجه فعل و انفعالات بازار سکه داخلی بوده که در نهایت منجر به افزایش نرخ تورم به حدود 19 درصد در مقایسه با تورم 17.3 درصدی ماه مرداد خواهد شد.

بررسی معاملات بورس کالا نیز نشان‌دهنده افزایش بهای سکه تحویلی اسفندماه می‌باشد؛ به نحوی که قیمت هر سکه تحویل اسفند 90 در معاملات روز گذشته تا 700 هزار تومان بالا رفته که حدود 50 هزار تومان نسبت به قیمت کنونی اختلاف بها ایجاد کرده است.

کارشناسان اقدام بانک مرکزی در توزیع سکه بین بانک‌ها را اقدامی تامل برانگیز می‌دانند و این عمل را در نهایت منجر به ایجاد میل کاذب بین مردم جهت خرید سکه عنوان کرده‌اند که با توجه به سهمیه‌بندی‌های موجود در نهایت منجر به افزایش تقاضای خریداران، افزایش ادامه دار قیمت و رونق بازار سیاه دلالی‌ها خواهد شد.

تحلیل‌گران افزایش 400 تا 500 دلاری بهای طلای جهانی را توجه به سیر تحولات بین‌المللی تا پایان سال جاری میلادی پیش‌بینی می‌کنند و معتقدند در بازار داخلی نیز شاهد رشد بهای سکه در ماه‌های آذر و دی تا 750 هزار تومان خواهیم بود.

آخرین اقدام بانک مرکزی به منظور کنترل و کاهش التهابات بازار سکه از امروز آغاز شده است که براساس آن انواع سکه در بانک کارگشایی در ایام هفته به جز پنج‌شنبه و جمعه جهت تامین نیاز خریداران به فروش خواهد رسید که با توجه به سیل نیاز خریداران جهت تهیه سکه به نظر نمی‌آید تأثیر محسوسی در کنترل التهاب بازار داشته باشد و تنها برنامه‌ای هدف‌دار از سوی بانک مرکزی جهت جذب پول مردم و بازپس دادن آن تحت عنوان یارانه‌های نقدی می‌باشد.


 


اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه

این پرسش شمار فراوانی از کنش‌گران و مردم است که چرا اعتصابات گسترده و بی‌سابقه‌ی بازاریان در یکی دوسال اخیر، با حمایت و جانب‌داری توده‌های مردم روبرو نشده است. پاسخ به این موضوع البته مجال بسیاری می‌طلبد اما شاید در یک جمله بتوان عدم هم‌راهی بازاریان‌سنتی با مطالبات عموم جامعه و نگاه سودجویانه به مسایل و پیش‌آمدهای سیاسی اجتماعی را از عوامل اصلی بی‌تفاوتی مردم دانست.

پس از حکومت پهلوی اول، بازاریان به طور تقریبی در جریان هیچ یک از پیش‌آمدها و جنبش‌های سیاسی-اجتماعی ایران و در طرف‌داری و یا بر علیه یک جریان یا گروه خاص، موضع مشخص و تند و تیزی اتخاذ نکردند. آن‌ها حتا در جریان نهضت ملی‌شدن صنعت‌نفت و کودتای 28 مرداد، بازهم سعی کردند خود را از مرکز اتفاقات پیش‌آمده دور نگاه دارند. این نوع موضع‌گیری‌های بازارسنتی برآمده از نگاه کاملن سودجویانه و منفعت‌طلبانه‌ی این قشر بوده است که در تمامی شرایط فقط و فقط به ثبات وضعیت خود و تجارت‌شان می‌اندیشیدند. این خط مشی پس از طرح و اجرای اصلاحات ارضی در دوره‌ی پهلوی دوم، و گذار جامعه و اقتصاد از وضعیت بورژوازی تجاری به مرحله‌ای از صورت‌بندی اجتماعی با برتری طبقه سرمایه‌داری مالی و صنعتی دست‌خوش تغییر شد. به عبارت دیگر به سبب نوسازی صنعتی و دگرگونی اجتماعی، ساختار طبقاتی تا اندازه‌ی فراوانی متحول شد. نیروها و لایه‌های اجتماعی فعال در بازار با اصلاحات اقتصادی و حمایت دولت از بخش صنعتی و تولیدی، با تنگناها و محدودیت‌های بسیاری روبه‌رو شدند. دولت از یک طرف تمام امکانات سرمایه‌گذاری بزرگ صنعتی را فراهم می‌کرد و از سوی دیگر بازاریان را از لحاظ وام، میزان بهره و اجازه کار و قوانین اجرایی تحت فشار قرار می‌داد و با تعیین قیمت کالاها، هر کاسب‌کار و مغازه‌دار و پیشه‌ور و تولیدکننده را که از نرخ مصوب تخطی می‌نمود، جریمه می‌کرد. ایجاد بانک‌ها و مراکز جدید خرید کالا، گسترش سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای «کوروش» از دیگر عوامل نارضایتی بازاریان از دولت بود. با مهاجرت خیل گسترده روستاییان به شهرها، تعداد بسیاری از آنان به مثابه رقیب به صنف مغازه‌داران پیوستند.

تمامی این مسایل باعث شد که بازاریان به صف مخالفان و منتقدان حکومت شاه بپیوندند. بازاریان که همواره و بازهم به سبب نگاه سودجویانه‌ی خود و آگاهی از نفوذ حوزه‌های علمیه در بین توده‌های مردم، رابطه‌ی خوبی با قشر روحانییون سنتی داشتند، کم‌کم راه مخالفت با سیستم را در پیش گرفتند، چون به درستی پی برده بودند که در یک سیستم سالم اقتصادی جایی برای فعالیت‌های پنهانی و مافیاگونه‌ی آنان باقی نخواهد ماند. پس از انقلاب و تقریبن در تمامی دولت‌های حاکم، همواره روابط تنگاتنگ و نزدیک حاکمان جمهوری ‌اسلامی با بازاریان سنتی حفظ شده بود و آن‌ها خود را بخشی از حکومت می‌دانستند. شاید به همین روی بوده است که بازاریان همواره خود را از مدافعان سرسخت شرایط موجود دانسته و در برابر هر تغییری مقاومت می‌کردند. این قشر در تمامی دعواهای پیش آمده‌ی میان اصلاح‌طلبان و محافظه‌کاران بدون هیچ تردیدی طرف جناح سنتی را گرفتند و چشم خود را بر روی جنایات و پیش‌آمدهای سیاسی اجتماعی هم‌چون «کوی ‌دانش‌گاه» بسته نگاه داشتند.

با شروع دوره‌ی دوم ریاست جمهوری «احمدی‌نژاد» خیلی چیزها رو به تغییر بود. «جنبش‌سبز» مردم ایران شکل گرفته بود و اعتراضات مردمی بالا، اما بازهم چیزی برای بازاریان عوض نشده بود و به قول معروف در این دیگ نه تنها چیزی برای بازاریان نمی‌جوشید بلکه ترس از بالاگرفتن آشوب‌ها و التهاب فضای جامعه و خدای ناکرده کم شدن مشتریان بازار و در پی آن نزول سود عزیزان، به ضرر آنان هم بود. این بود که مثل همیشه بی‌تفاوت به مطالبات مردم گوشه‌ای نشستند و به تجارت خود مشغول. اما دولت «احمدی‌نژاد» به سراغ آنان هم آمد. در اثر اتخاذ سیاست تهاجمی در زمینه روابط بین‌الملل، ریسک سیاسی ایران به شدت افزایش یافته و بر هزینه فعالیت‌های اقتصادی نیز به شکل بی‌سابقه‌ای افزوده شد. از سوی دیگر بر میزان مالیات‌ها اضافه شد و بازاری‌ها، که به مالیات‌گریزی عادت داشتند، مالیات‌های بالاتر را تجاوز به امور خود می‌دانستند. افزایش فشارهای تعزیراتی و بازگشایی بی‌سابقه هزاران پرونده گران‌فروشی در سازمان تعزیرات حکومتی، در صد سال گذشته، هیچ‌گاه مورد قبول بازار قرار نگرفته و کم‌ترین نتیجه‌ای که در بر داشته، اعتصاب و پایین کشیدن کرکره‌ها بوده است. اما گویا این‌بار این تو بمیری از آن تو بمیری‌ها نبود. دولت در برابر بازار کوتاه نیامد و با وجود آن‌که یکی دوبار با ریش سفیدی و رضایت نسبی طرفین ماجرا حل شد، فشارهای جدید بر بازار ادامه یافت و در نهایت یقه‌ی بازار را گرفت.

اعتصابات محدود در میان بازاریان گسترش نسبی یافت اما به هیچ موفقیتی چشم‌گیری دست نیافته است. نخست به سبب نگاه سودجویانه و منفعت‌طلبانه خود بازاریان است که سبب می‌شود صنف‌های دیگر مشکلات مثلن صنف پارچه‌فروشان و طلافروشان را نادیده بگیرند و این موضوع جلوی همگانی شدن این اعتراض‌ها را بگیرد و دوم و مهم‌تر آن‌که بی‌تفاوتی مردمی که سال‌ها همین رفتار مشابه را از بازاریان دیده‌اند، سبب عدم موفقیت آن‌ها می‌شود. مردم به درستی به این خواسته‌های بازاریان مشکوک بوده و از خود می‌پرسند اگر که آن‌ها را برای رسیدن به اهداف‌شان یاری کنند، چه تضمینی وجود دارد که این قشر با رسیدن و دست‌یابی به مطالبات‌شان بار دیگر مردم را در حوادث پیش‌رو تنها نگذارند. بازاریان باید بدانند که شرایط اجتماعی و سیاسی ایران به نسبت سه دهه‌ و حتا ده سال پیش به کلی تغییر کرده و نه تنها حساب باز کردن بر روی قشر مذهبی، سنتی و وابستگی به روحانیت برای آن‌ها مفید نخواهد بود بلکه سبب فاصله هر چه بیش‌تر مردم از آن‌ها خواهد شد. شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران ‌امروز بی‌شباهت به یک کشتی نیست که سوراخ شدن هر قسمت آن به غرق‌شدن تمامی سرنشینانش منجر خواهد شد. به همین روی جداکردن مطالبات اقتصادی و سیاسی-اجتماعی و یا رنگ و بوی قومی و منطقه‌ای دادن به آن‌ها و بی‌تفاوتی به مشکلات یک قشر دیگر، کار را برای تمامی ایرانیان دشوار خواهد کرد. بازاریان‌سنتی ایران باید بپذیرند که مردم نسبت به آن‌ها و عمل‌کردشان بدبینند و تا این ذهنیت تغییر نکند توده‌های جامعه آنان را هم‌راهی نخواهند کرد. اکنون گوی در زمین بازاریان است، باید منتظر واکنش‌های آینده‌ی آنان بود.


 


مهشب تاجیک/ رادیو کوچه

منشا خلاقیت چیست؟ آیا می‌توان خلاقیت را به توانایی‌های ویژه‌ی افراد نسبت داد یا خصوصیات فردی آن‌ها؟ و چه چیز دیگری در این فرایند نقش بازی می‌کند تا یک شخص دست به خلاقیت زده و یا خلاق خوانده شود؟ کلمه‌ای به نام خلاقیت، کلمه‌ی مبهمی است که تعریف دقیقی از آن ارایه کردن کار دشواری است. بیش‌تر محققان آن را جزو خصوصیات افراد می‌شمارند. اما در واقع خلاقیت یک فرایند ذهنی است که به‌طور حتم باید دو مسئله‌ را در بگیرد. اول ابتکار و دوم انعطاف‌پذیری. انطباق‌پذیری و تحقق هم از خصوصیات بارز آن به شمار می‌آیند و می‌تواند جواب‌گوی بسیاری از مشکلات باشد. خلاقیت اما تعاریف متفاوتی می‌تواند داشته باشد، یعنی در شرایط زمانی و مکانی خاص خلاقیت به شکل‌های مختلف بروز می‌کند و گاهی می‌تواند پدیده‌ای به‌طور کامل مجزا از هوش تعریف شود. بیش‌تر انسان‌ها دارای بهره‌ی هوشی متوسط هستند، ولی تعداد بسیاری از آن‌ها با پدیده‌ای به نام خلاقیت، شرایط را برای خود، سهل‌تر از دیگران می‌کنند. بسیاری از افراد خلاق به دست‌آوردهایی دست پیدا نمودند که شاید سال‌ها بعد از حیات آن‌ها میزان اهمیت آن درک شد و یا از آن استفاده شد.

خلاقیت در درجه‌ی اول باید متضمن مفهومی نو باشد، گاهی احتمال وقوع آن بسیار کم است اما باید توجه داشت که نو بودن و اصالت با آن‌که شرط لازم خلاقیت است اما کافی نیست. زمانی خلاقیت  بخشی از یک فرایند به شمار می‌رود که تا اندازه‌ای با واقعیت مطابقت داشته یا در اصل واقعی باشد. خلاقیت باید گره‌ای را بگشاید یا با وضعیتی تناسب داشته و یا مقصود معینی را برآورد. خلاقیت واقعی مشروط به دوام آن بینش ابتکاری، ارزیابی و تفسیر و رشد آن باشد. در جمله‌ای کوتاه می‌توان این‌گونه بیان کرد‌، خیلی‌ها ایده‌های خوب دارند اما عده‌ی کمی آن‌ها را عملی می‌کنند». بسیاری از دانش‌مندان و محققان بر این عقیده هستند که عوامل اجتماعی و محیطی نقش برجسته‌ای در به ظهور رسیدن قوه‌ی خلاقیت افراد دارند و تا حد زیادی محیط اجتماعی یا حداقل برخی از جنبه‌های محیطی در ظهور این امر نقش دارند.

گاهی ممکن است در اثر ترکیبات و تغییراتی در زندگی یک شخص، ایده‌هایی بسیار خلاقانه، برجسته و عالی ظهور کند و گاهی هم یک ایده‌ی ساده، خوب و عملی. در هر حال هر دو گزینه می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی در زندگی شخص یا حتا اشخاص دیگری بر جای بگذارد.  مسئله‌‌ی بسیار مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که خلاق بودن به سن و سال ربطی ندارد. همه‌ی کودکان، نوجوانان و بزرگ‌سالان از این توانایی و قابلیت برخوردارند و با توجه به نیروهای درونی خود که شامل مجموعه‌ی باورها، احساس‌ها، تربیت‌ها، باورهای متافیزیکی و پرورش آن‌هاست می‌توانند خلاقیت را در خود بروز بدهند.

انسانی که برای اولین بار با ترکیب چند ماده‌ی خوراکی توانسته غذایی خوش‌مزه تهیه کند، بدون شک خلاقیت بالایی داشته است. افراد خلاق به سختی و با پشتکار فراوان تلاش می‌کنند تا ایده‌ای را در ذهن خود پرورش دهند و سپس به آفرینش راه‌حل‌های نو و سودمند در جهت عملی کردن آن ایده می‌پردازند. «لئوناردو داوینچی» مخترع و نقاش بزرگ با این‌که نابغه‌ای بالفطره بود، اما دایم در تلاش بود که با بهره‌گیری از هوش و خلاقیت خود، زندگی را برای اطرافیانش در انجام امور سهل‌تر کند. او حتا در زمینه‌ی آش‌پزی نیز دست به نوآوری‌های زیادی زده است و همه‌ی تلاشش این بوده است که با اختراع و کشف غذاهای آن زمان را به سمت سالم‌تر و هم‌چنین لذیذ بودن ببرد.

یکی از مسایلی که به‌طور عمومی بازدارنده‌ی مسئله‌ خلاقیت در افراد است، این مسئله‌ می‌باشد که از آن‌جا که ایده‌های خلاقانه اغلب جدیدند،‌ برای آن‌هایی که بر روش‌های آزموده‌شده تکیه کرده‌اند،‌ احساس عدم اطمینان و حتا ناراحتی ایجاد می‌کند. در نتیجه افراد برای کاهش این احساس عدم اطمینان، ناهشیارانه ایده‌های خلاقانه را رد می‌کنند. در واقع،‌ رد کردن چنین ایده‌ای از پذیرفتن آن ساده‌تر است. بنابراین برای به ظهور رساندن یک ایده علاوه بر تمام صفات شمرده شده پای‌داری و شجاعت هم لازم است. روان‌شناسان معتقدند که خلق ایده در یک شخص به فعالیت‌های او بستگی دارد و این تفکر را تفکر «همبسته» می‌نامند. این وابستگی به صورت مداوم و خطی نیست بلکه پرشی است. با به وجود آوردن ارتباط بین افکار و ایده‌های مختلف برای یک لحظه هم که شده باید نسبت به وضعیت موجود در خود شک و تردید ایجاد کنید. محدودیت برای خلاقیت کشنده است که به جای این‌که به جواب برسد باعث خفه شدن نطفه تفکر خلاق می‌شود. در پروسه یک تفکر خلاق همه مراحل ارزیابی میزان تردید، غلبه بر آن و بها دادن به آن برای خلق یک ایده بزرگ بسیار مهم هستند.

برای شکوفا شدن خلاقیت در یک فرد راه‌های بسیار ساده‌ای وجود دارد. گاهی در افرادی عشق شدیدی به یک موضوع وجود دارد، ممکن است افراد دیگر یا جامعه بنا به دلایلی این شوق را پس بزنند، نهراسیدن و پی‌گیری و مقاومت منجر به بروز خلاقیت‌ در این زمینه می‌شود که گاهی تمام افراد را وادار به کرنش در برابر آن می‌کند. قیدها و بندهای تعریف شده همیشه می‌خواهند که به همان صورت ادامه پیدا کنند، رها شدن و شکستن بسیاری از آن‌ها به بروز خلاقیت کمک خواهد کرد. و به‌ترین راه حل برای رسیدن به این امکان شناخت خود است. این‌که به چه مسئله‌‌ای عشق می‌ورزید. تلف کردن بیهوده‌ی انرژی‌ها تنها عمر را هدر می‌دهند، در صورتی‌که با شناخت خود و علایق به‌طور حتم می‌توانید به به‌ترین نحو خلاقیت خود را بروز دهید.


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های مخالف دولت جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، 12 سپتامبر، رامین پرچمی، هنرمند ایرانی محبوس در زندان اوین، برای گذراندن دوران باقی‌مانده حبسش از این زندان به زندان لاهیجان منتقل شده است.

این در حالی است که پیش‌تر برخی از رسانه‌ها خبر از آزادی رامین پرچمی در روزهای اخیر داده بودند.

به گزارش کلمه، وی روز گذشته برای گذراندن باقی مانده‌ی دوران حبسش از بند ۳۵۰ زندان اوین به زندان لاهیجان منتقل شده است.

رامین پرچمی، هنرپیشه و کارگردان سینما، از روز ۲۵ بهمن سال ۸۹ در زندان به سر می‌برد. او در روز تجمع اعتراضی مردم تهران به دعوت میرحسین موسوی و مهدی کروبی رهبران معترضان در ایران جهت هم‌بستگی با مردم کشورهای مصر و تونس، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

ماموران امنیتی اتهام این هنرمند را فیلم‌برداری از معترضان در خیابان در این روز اعلام کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«زندان اوین و قرچک را باید خانه هنرمندان بنامیم»

«آزادی رامین پرچمی هنرمند ایرانی در هاله‌ای از ابهام»


 


این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمی‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

در حالی این روزها زلزله در نظام بانکی با اختلاس تاریخی در اقتصاد ایران آغاز شده است که نامه مهرماه سال 89 اسفندیار رحیم مشایی بیانگر نقاط پنهان دیگری از ماجراهای اخیر است.

 به گزارش خبرگزاری مهر، در نامه مورخ هفتم مهرماه سال ۱۳۸۹ اسفندیار رحیم مشایی خطاب به دو وزیر کابینه چنین آمده است:

«جناب آقای حسینی، وزیر محترم امور اقتصاد و دارایی جناب آقای بهبهانی، وزیر محترم راه و ترابری

سلام علیکم

به پیوست تصویر نامه شماره ۱۰۲۰۵/ص۲۰ مورخ ۲/۷/۱۳۸۹ شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه‌آهن در خصوص آمادگی خرید ۵/۵۰٪ از سهام شرکت فولاد خوزستان ارسال می‌شود. حسب موافقت ریاست محترم جمهوری خواهش‌مند است دستور فرمایید ضمن تسریع اقدام مساعد را به عمل آورند.»

اسفندیار رحیم مشایی

به گزارش مشرق، متن اسکن شده نامه مشایی به شرح ذیل است:

 براساس این نامه، سهام شرکت فولاد خوزستان بدون برگزاری تشریفات قانونی مزایده به گروه امیر منصور آریا در قالب شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه راه آهن( تراورس) واگذار می‌شود. وی در جریان واگذاری‌های سازمان خصوصی سازی و در حرکتی کامل مشکوک توانست شرکت تراورس که از مهم‌ترین شرکت‌های پیمان‌کار در عرصه راه آهن کشور است را خریداری کند.


 


خبر / رادیو کوچه

رامین مهمانپرست سخن‌گوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه، 13 سپتامبر، در پاسخ به سوالی در مورد تحولات سوریه گفت‌: «اگر مطالبات مردمی به صورت مسالمت‌آمیز بیان شد، نباید با خشونت و سرکوب با آن برخورد کرد.»

به گزارش مهر، مهمانپرست در گفت‌گو با خبرنگاران هم‌چنین از «دخالت کشورهای خارجی وبیگانه» در بحران سوریه انتقاد کرد و آن را عامل بی‌ثباتی در این کشور خواند.

او گفت‌: «آن‌چه باعث بی‌ثباتی در سوریه می‌شود و جریان آمریکایی-صهیونیستی تلاش می‌‌کنند در منطقه به آن دامن بزنند دخالت سایر کشورها در مسایل داخلی سوریه و بی‌ثبات کردن این کشور به منظور ایجاد راه فراری برای رژیم صهیونیستی است.»

وی افزود: «این‌که کشورهای خارجی و بیگانه نباید در امور داخلی کشورهای منطقه دخالت کنند‌، اصلی است که همیشه به آن تاکید کرده‌ایم.»

مهمانپرست گفت‌: «فضاسازی کشورهای غربی به منظور تامین منافع خود و تامین امنیت رژیم صهیونیستی است.»

وی هم‌چنین اظهار داشت: «برای غربی‌ها حفاظت از جان مردم و توجه به خواسته‌های آنان اهمیت ندارد بلکه آن‌چه آن‌ها به دنبالش هستند انعقاد قراردادهای نفتی و اقتصادی و پیگیری منافع خودشان است.»

پیش از این علی‌اکبر صالی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی از بشار اسد خواست به «خواسته‌های مشروع مردم» پاسخ دهد.

لازم به اشاره است روز گذشته مشاور رییس جمهوری سوریه، بثینه شعبان از مواضع جمهوری اسلامی برابر تحولات سوریه قدردانی کرده است.

بیشتر بخوانید:

«مواضع ایران برابر تحولات سوریه ستودنی است»


 


خبر / رادیو کوچه

روز سه‌شنبه، 13 سپتامبر، چندین انفجار و حملات راکتی، مرکز شهر کابل را به لرزه درآورده است. این حملات عمدتن در مناطق نزدیک سفارت آمریکا در کابل صورت گرفته است.

تا حالا دست‌کم پنج انفجار در اطراف سفارت آمریکا و محله وزیر اکبر‌خان به گوش رسیده و درگیری مسلحانه میان نیروهای امنیتی و مهاجمان مسلح جریان دارد.

هنوز از تلفات احتمالی ناشی از این خشونت‌ها گزارشی در دست نیست.

گزارش شده است که مردان مسلح، در یک ساختمان نیمه‌کاره در نزدیکی سفارت آمریکا در کابل جابه‌جا شده و از آن‌جا دست به شلیک راکت می‌زنند.

گفته می‌شود که یکی از اهداف مهاجمان، مرکز نیروهای ناتو بوده است که در نزدیکی سفارت آمریکا موقعیت دارد. اما ناتو تا حالا این گزارش را تایید نکرده است.

هم‌زمان با این حملات، از وقوع حداقل یک انفجار در نزدیکی مکتب حبیبیه، در منطقه «کارته سه» کابل نیز گزارش شده است.

یک اتوبوس مربوط به یکی از مکاتب خصوصی هدف قرار گرفته و تمامی شیشه‌های آن شکسته است.

طالبان مسوولیت این حملات را برعهده گرفته‌اند.

این حملات به‌دنبال حمله ماه گذشته بمب‌گذاران انتحاری به یک مرکز فرهنگی بریتانیا در شهر کابل صورت می‌گیرد که دست‌کم دوازده کشته برجا گذاشت.

بیشتر بخوانید:

«القاعده در صدد حمله به آمریکا است»

«انفجار انتحاری در دفاتر شورای فرهنگی بریتانیا در کابل»


 


آرین/ دفتر کابل/ رادیو کوچه

najib@koochehmail.com

وزارت داخله افغانستان گزارش دیده‌بان حقوق بشر را که پلیس محلی این کشور را به نقض حقوق بشر متهم کرده است، بررسی می‌کند.

در گزارش دیده‌بان حقوق بشر پلیس محلی افغان به قتل، تجاوز جنسی، بازداشت‌های خودسرانه، آدم‌ربایی و غصب زمین متهم شده‌اند.

«غلام صدیق صدیقی» سخن‌گوی وزارت داخله افغانستان امروز در یک نشست خبری گفت: «کمیسیون تشکیل شده تا این گزارش را بررسی کند.»

وی گفت: «با تمام بخش‌های این گزارش موافق نیستند، اما برخی مشکلات در پلیس وجود دارد که در این گزارش نیز به آن اشاره شده است.»

به گفته او اگر پس از بررسی‌های آنان اتهام علیه افرادی پلیس ثابت شود مطابق قانون مجازات خواهند شد.

آقای صدیقی افزود: «به دلیل این‌که پلیس افغانستان در حال بازسازی و آموزش قرار دارند، مشکلات وجود دارد و سال گذشته حدود دو هزار سرباز پلیس به اتهام قاچاق مواد مخدر، سرقت و آزار و اذیت مردم بازداشت شده‌اند.»

سخن‌گوی وزارت داخله افغانستان گفت: «مقامات این وزارت جدی‌اند و در آینده نزدیک افراد استفاده جو از صفوف پلیس اخراج خواهند شد.»

به گفته وی پلان آنان در مورد ایجاد و گسترش تشکیل پلیس محلی جریان دارد، زیرا بررسی‌های آنان از فعالیت این سربازان در تامین امنیت مفید بوده است.

هم‌چنان سخن‌گوی وزارت داخله افغانستان گفت: «برای اولین بار یک مرد پسر نوجوانش را که در یک مدرسه پاکستانی آموزش دیده و توسط تروریستان به حمله انتحاری تشویق شده بود به پلیس تسلیم کرده است.»

به گفته آقای صدیقی این نشان‌دهنده روحیه اسلامی و وطن‌دوستی است.

در ماه‌های اخیر ده‌ها نوجوان که قصد داشتند به دستور مخالفان دولت افغانستان حملات انتحاری را راه‌اندازی کنند از سوی نیروهای امنیتی افغانستان بازداشت شده‌اند.

هم‌چنان رییس جمهوری افغانستان حامدکرزی در روز عید پنج تن از کودکانی را که به اتهام حملات انتحاری بازداشت شده بودند رها نموده و به خانواده‌های‌شان تسلیم کرد.


 


خبر / رادیو کوچه

روز سه‌شنبه، 13 سپتامبر، شعبه 36 تجدیدنظر دادگاه انقلاب با آزادی دو کوه‌نورد آمریکایی متهم به جاسوسی با قرار وثیقه موافقت کره استد.

به گزارش فارس، مسعود شفیعی وکیل شین بائر و جاش فتال اظهار داشت که شعبه 36 تجدیدنظر دادگاه انقلاب اسلامی با آزادی این دو کوه‌نورد آمریکایی با قرار وثیقه نیم میلیون دلاری موافقت کرد.

وی تصریح کرد: «این موضوع امروز به اطلاع خانواده این دو آمریکایی و سفارت سوییس به عنوان حافظ منافع آمریکا در تهران رسیده و بائر و فتال می‌توانند مانند سارا شورد با تودیع وثیقه 500 میلیون تومانی از کشور خارج شوند».

لازم به یادآوری است، چندی پیش شین بائر و جاش فتال از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب به اتهام ورود غیرقانونی به ایران و جاسوسی هر کدام به 8 سال حبس محکوم شده بودند.

محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهوری نیز امروز در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه NBC ‌از آزادی دو آمریکایی تا چند روز آینده خبر داد.

بیشتر بخوانید:

«هشت‌سال حبس محکومیت دو آمریکایی زندانی در ایران»


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های مخالف دولت جمهوری اسلامی، اکبر امینی، که در جریان تظاهرات ۲۵ بهمن ماه سال گذشته در تهران به علامت حمایت از جنبش اعتراضی ایران، هم‌راه با نوار سبز رنگ از یک جرثقیل بالا رفته بود، از همه اتهامات تبرئه شده است.

به گزارش کلمه، تظاهرات روز ۲۵ بهمن به دعوت میرحسین موسوی و مهدی کروبی برای ابراز هم‌بستگی با اعتراضات مردم مصر و تونس برگزار شده بود و تصویر اکبر امینی بر فراز جرثقیل به عنوان نماد فراخوان مردم به شرکت در اعتراضات مسالمت‌آمیز به طور گسترده در داخل و خارج از ایران انتشار یافت.

براساس این گزارش، اکبر امینی در جریان اعتراضات بعد از انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری نیز بازداشت شد و مدتی را زندانی بود.


 


سه‌شنبه  22شهریور 90/ 13سپتامبر 2011

اجرا: اعظم

استودیو: سیاوش

تقویم‌ تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات سه‌شنبه ایران

تمام رخ- «خواهشی برای به میدان آمدن رقیب»- آرش حسینی‌پژوه

بخش اول خبرها

گزارش روز کابل- «با تمام موارد این گزارش موافق نیستیم»- آرین

مجله جاماندگان- «دولت فعلی تنها حاکم بی‌لیاقت نیست»- شراره سعیدی

بخش دوم خبرها

پس نشینی تند- «این دیگ برای که می‌جوشد؟»- اکبر ترشیزاد

دایره‌ی شکسته- «درها را نبندیم»- مه‌شب تاجیک

بخش سوم خبرها


 


خبر / رادیو کوچه

عفو بین‌الملل، از سازمان‌های غیردولتی مدافع حقوق بشر از دولت انتقالی لیبی خواسته است مانع از نقض حقوق بشر به وسیله مخالفان مسلح سرهنگ قذافی شود.

این سازمان در گزارشی اعلام کرد بیش‌تر موارد نقض حقوق بشر در لیبی به وسیله هواداران سرهنگ قذافی صورت گرفته است ولی مخالفان رهبر سابق لیبی را نیز به شکنجه و کشتار دشمنان خود متهم کرده است.

این گزارش با نخستین سخن‌رانی عمومی مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای ملی انتقالی لیبی در طرابلس هم‌زمان بود.

آقای عبدالجلیل در این سخن‌رانی خواهان پایه‌گذاری یک لیبی دموکراتیک جدید بر اساس اصول اسلام شد.

او تاکید کرد حکومت تازه با افکار افراطی مقابله خواهد کرد و زنان نقش فعالی در دولت جدید خواهند داشت.

عفو بین‌الملل در گزارش خود هواداران سرهنگ قذافی را به ارتکاب اعمالی متهم کرده است که می‌توان آن را به عنوان جنایت جنگی تلقی کرد.

این سازمان هم‌چنین بعضی از مخالفان سرهنگ قذافی را به کشتار مزدوران آفریقایی حکومت قذافی و کشتار انتقام‌جویانه و شکنجه بعضی از نظامیان هوادار قذافی متهم کرده‌اند.

عفو بین‌الملل اعلام کرد از شورای انتقالی ملی خواسته است مانع از بعضی از رفتار هوادارانش شود و درباره اتهام‌های نژادپرستی و بیگانه‌ستیزی آن‌ها تحقیق کند.

محمد العلاقی، وزیر دادگستری دولت موقت لیبی از جنایت جنگی دانستن رفتار مخالفان مسلح سرهنگ قذافی انتقاد کرد.

به گفته او این افراد نظامی نیستند و شهروندان عادی هستند.

بیشتر بخوانید:

«حمله نیروهای قذافی به پالایش‌گاه نفت»


 


آرش حسینی‌پژوه/ رادیو کوچه

روزنامه «اعتماد» روز دوشنبه خبری مبنی بر دیدار «علی‌اکبر ناطق‌نوری» و سید «محمد خاتمی» منتشر کرد، در این خبر آمده بود: «خیابان یاسر در شمالی‌ترین نقطه تهران طی روزهای گذشته شاهد دیدار دو رقیب انتخاباتی بود. شیخ علی‌اکبر ناطق‌نوری که روزگاری در مقام کاندیدای ریاست ‌جمهوری عرصه رقابت را به سید محمد خاتمی واگذار کرد به دیدار او رفت تا بعد از آزادی برخی زندانیان سیاسی از حال‌و‌هوای این روزهای اصلاح‌طلبان و موضع انتخاباتی آن‌ها مطلع شود.»

در ادامه این خبر روزنامه اعتماد نوشت: «ناطق‌نوری که به مانند گذشته در عرصه سیاست ایران فعال نیست و از خاست‌گاه حزبی خود یعنی جامعه روحانیت مبارز هم دل کنده و در حالت قهر به سر می‌برد بیش از آن‌که نحوه شرکت اصول‌گرایان در انتخابات پیش رو برایش اهمیت داشته باشد روی‌کرد انتخاباتی اصلاح‌طلبان برای او از درجه اهمیت بیش‌تری برخوردار است، برای همین دیدار با خاتمی را غنیمت شمرد تا از زبان وی برنامه‌های جریان رقیب اصول‌گرایان برای انتخابات مجلس را بشنود چه آن‌که چندی پیش خاتمی خواسته‌هایی را مطرح کرد که در صورت تحقق آن‌ها نگاه اصلاح‌طلبان به انتخابات حداکثری خواهد بود؛ خواسته‌هایی هم‌چون برگزاری انتخابات سالم، آزادی زندانیان و برچیده شدن شرایط امنیتی.»

اما تنها چند ساعت پس از انتشار این خبر از سوی روزنامه اعتماد، وبسایت «سفیر» به نقل از یک منبع موثق اقدام به تکذیب این خبر کرد، سفیر خبر این دیدار را کذب خواند و نوشت: «در پی انتشار خبری مبنی بر دیدار حجت‌الاسلام علی‌اکبر ناطق‌نوری و سید محمد خاتمی با یک‌دیگر، یک منبع نزدیک به دفتر رییس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری این خبر را از اساس دروغ خواند. وی در گفت‌وگو با خبرنگار پای‌گاه خبری سفیر، با ابراز تاسف از انتشار چنین خبری گفت: «خبر دیدار حجت‌الاسلام و المسلمین ناطق‌نوری با حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی از اساس دروغ است و این رسانه‌ها با انتشار چنین اخباری اعتبار حرفه‌ای خود را زیر سوال می‌برند.»

پس از انتشار این خبر «محمد‌رضا تابش» نیز، این خبر را تکذیب کرد و گفت: «این آقایان در چند ماه اخیر دیداری نداشتند و این خبر تکذیب می‌شود.»

نرفت، رفت

اگر به روال عمل‌کرد نزدیکان حاکمیت در جمهوری اسلامی نگاه کنیم، در اکثر مواقع تکذیب یک خبر در ایران نشان دهنده صحت آن خبر بوده است، یکی از اهالی رسانه در این‌باره می‌گوید: «برخلاف تمام دنیا تکذیب خبر در ایران بیش از آن‌که صحت خبر را زیر سوال ببرد بر اعتبارش افزون می‌کند.»

اگر از این رسم همیشگی در ایران نیز بگذریم، طبیعتن خبری که در این ابعاد منتشر می‌شود، اگر کذب باشد، عمومن از سوی دفاتر یکی از طرفین، خبر تکذیب می‌شود این در حالی‌ست که خبر دیدار ناطق‌نوری و سید محمد خاتمی، به صورت رسمی و از سوی دفترشان تکذیب نشده است.

توجیه دیگری که می‌توان بر تایید این خبر آورد، منبع منتشر کننده خبر است، وقتی خبری آن هم در آن ابعاد در روزنامه اعتماد منتشر می‌شود، کم‌تر مخاطبی به ذهنش می‌رسد که ممکن است این خبر کذب باشد.

دیداری که بود

روزنامه اعتماد در متن گزارشی که خبر از دیدار دو رقیب قدیمی داده است، اگر چه به محتوای عنوان شده در این دیدار اشاره نکرده، اما نیم‌نگاهی به آن داشته است، اعتماد در این باره نوشته است: «ناطق‌نوری بیش از آن‌که نحوه شرکت اصول‌گرایان در انتخابات پیش رو برایش اهمیت داشته باشد روی‌کرد انتخاباتی اصلاح‌طلبان برای او از درجه اهمیت بیش‌تری برخوردار است، برای همین دیدار با خاتمی را غنیمت شمرد تا از زبان وی برنامه‌های جریان رقیب اصول‌گرایان برای انتخابات مجلس را بشنود، این‌که خاتمی در این دیدار به ناطق چه گفت و آیا این دیدارها ادامه خواهد داشت هنوز مشخص نشده است ولی گویا رییس ‌جمهوری سابق هم‌چنان بر خواسته‌های خود در این دیدار تاکید کرده است.»

صرف‌نظر از تکذیب‌های بی‌اعتباری که پس از انتشار این خبر آمد، می‌توان گفت این دیدار از اهمیت ویژه‌ای در شرایط کنونی کشور برخوردار است، البته تکذیب‌هایی که در پی این خبر آمده است به نظر می‌رسد نشان دهنده این است که توافقی در پس این دیدار شکل نگرفته است که اگر این دیدار برای جناح نزدیک به ناطق‌نوری سود‌بخش بود، مطمئنن تکذیبیه‌ای برای این خبر منتشر نمی‌شد.

به نظر می‌رسد پس از آزادی و عفو یک‌صد تن از زندانیان سیاسی، نزدیکان فکری ناطق‌نوری گمان می‌کرده‌اند که به شروط مطرح شده از سوی خاتمی نزدیک شده‌اند و بر همین اساس شاید قصد داشتند باب گفت‌وگو را پیرامون انتخابات پیش رو باز کنند.

آن‌چه که مشخص است، عقلای اصول‌گرایان خود به‌تر می‌دانند که انتخاباتی بدون حضور اصلاح‌طلبان، نمی‌تواند انتخاباتی پر‌شور باشد، و اصول‌گرایان نیز که این روزها درگیر اختلاف‌های سنگین درون جناحی هستند، شاید به این نتیجه رسیده باشند که در غیاب یک انتخابات آزاد سخت بتوانند از سد مشایی و جریانی که این روزها «انحرافی» می‌خواندنش عبور کنند.


 


خبر / رادیو کوچه

یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آغاز نشست شورای حکام این سازمان گفته است که «شفافیت بیش‌تری» که ایران ماه گذشته هنگام حضور بازرسان آژانس در این کشور نشان داده برای رفع نگرانی‌های غرب نسبت به احتمال نظامی بودن برنامه هسته‌ای این کشور کافی نبوده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در این نشست پنج روزه قرار است یک گزارش تازه و حساس درباره فعالیت‌های اتمی ایران ارایه شود.

آقای آمانو افزود که آژانس تحت نظر او «بیش از پیش نگران… فعالیت‌های مرتبط با توسعه محموله اتمی برای یک موشک» است، برنامه‌ای که به گفته او آژانس هم‌چنان اطلاعات تازه‌ای درباره آن دریافت می‌کند.

آقای آمانو ده روز پیش گفته بود که نگران آن است که ایران مخفیانه در حال کار بر روی اجزای یک برنامه سلاح اتمی باشد.

او روز دوم سپتامبر در گزارشی هم‌چنین نوشته بود که ایران در حال مستقر کردن تجهیزات غنی‌سازی اورانیوم در یک پناه‌گاه زیرزمینی است که با استفاده از آن می‌تواند اورانیوم را تا درجات بالاتری غنی کند.

اما علی‌اصغر سلطانیه، نماینده جمهوری اسلامی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، این گزارش را دارای نکات مثبتی دانست که به گفته او در گزارش‌های قبلی منعکس نشده بود.

بیشتر بخوانید:

«تهران باید به تعهدهای بین‌المللی خود عمل کند»

«مراسم راه‌اندازی نیروگاه بوشهر با ۴۰ درصد توان»


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

نخست وزیر استرالیا سیاست جدید مهاجرت این کشور را اعلام کرده و گفته است با ایجاد تغییرات در قانون مهاجرت این کشور می‌خواهد قرار داد فرستادن پناه‌جویان به کشور مالزی را ادامه بدهد.

وی گفته است: «ما تصمیم گرفته‌ایم تفاهم‌نامه‌ی را که با دولت مالزی بسته‌ایم دنبال کنیم.»

اخیرن دادگاه عالی استرالیا قرار داد فرستادن 800 پناه‌جو را به مالزی رد نموده و آن را غیر‌قانونی خواند.

در حال حاضر دولت استرالیا می‌خواهد قانون مهاجرت این کشور را تغییر دهد تا بتواند بدون دخالت دادگاه عالی پناه‌جویان را به یک کشور دیگر‌ بفرستد و در آن‌جا در خواست پناهنده‌گی آن‌ها را بررسی نماید.

این تغییرات در قانون مهاجرت این کشور به خاطر تصویب هفته آینده به پارلمان استرالیا فرستاده خواهد شد و نیاز به پشتبانی اپزوسیون محافظه‌کار دارد.

‌حزب مخالف دولت وعده هم‌کاری نموده ولی از قرار‌داد فرستادن پناه‌جویان به مالزی انتقاده نموده و به جای آن خواهان بازگشایی بازداشت‌گاه جزیره نارو در اقیانوس آرام گردیده است.

این در حالی است که خانم گیلارد از رهبر اپوزسیون تونی ابووت خواسته است اجازه بدهد تفاهم‌نامه فرستادن پناه‌جویان به مالزی عملی گردد.

خانم گیلارد هم‌چنان گفته است دولت استرالیا تصمیم دارد تا بازداشت‌گاه جزیره مانس در پاپوا یا گینه جدید را بازگشایی نماید.

 بیشتر بخوانید:

«پناه‌جویان نباید به مالزی فرستاده شوند»


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های مخالف دولت جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، 12 سپتامبر، جمعی از هنرمندان و نویسندگان در اعتراض به برخوردهای امنیتی با برخی از فعالان عرصه هنر بیانیه‌ای را منتشر کرده‌اند.

به گزارش جرس، در بخشی از این بیانیه آمده است: «امروز به جاست که اگر اوین و قرچک را خانه هنرمندان بنامیم که هوایش به نفس کسانی چون مرضیه وفامهر و رامین پرچمی آغشته است و از لابه‌لای دیوارهایش عطر حضور جعفر پناهی، محمد رسول‌اف، مهناز محمدی، مریم مجد، پگاه آهنگرانی و هیلا صدیقی و بسیاری دیگر به مشام می‌رسد.»

هنرمندان امضا کننده این بیانیه با ابراز نگرانی «نسبت به برخوردهای امنیتی و پلیسی با فعالان این عرصه خواستار آزادی هنرمندان در بند و تجدید نظر در حکم‌های صادره شده‌‌اند.»

بیشتر بخوانید:

«حکم حبس برای هیلا صدیقی، فعال فرهنگی»

«آزادی پگاه آهنگرانی و مهناز محمدی با قرار وثیقه»

«فیلم رسول‌اف برنده جایزه بخش نوعی نگاه جشن‌واره کن»

«ممنوع‌الخروجی میرتهماسب مستندساز ایرانی»

«آزادی رامین پرچمی هنرمند ایرانی در هاله‌ای از ابهام»

«در مورد پرونده وفامهر منتظر گزارش‌گر ویژه حقوق بشر هستیم»

«آزادی مریم مجد عکاس تخصصی حوزه ورزشی ایران»


 


رادیو کوچه

1759 میلادی- در جریان «جنگ هفت ساله» فرانسویان و انگلیسی‌ها در آمریکای شمالی که در این جنگ‌ها بومیان (سرخ‌پوستان) متحد فرانسه بودند، نیروهای مشترک فرانسه و سرخ‌پوستان در منطقه «کبک» (کانادا) از انگلیسی‌ها شکست خوردند.

نیروهای انگلیسی به شهر کبک‌، مرکز مهاجرنشین فرانسوی که تحت محاصره انگلیسی‌ها بود، حمله کردند. در این جنگ فرمان‌دهان دو طرف کشته شدند. فرانسوی‌ها تلاش کردند نیروهای خود را دوباره متمرکز کنند اما شهر کبک که محاصره شده بود در روز 18 سپتامبر تسلیم انگلیسی‌ها شد.

چند ماه بعد‌، سربازان انگلیسی شهر مونترال را محاصره کردند. سرانجام براساس پیمان «پاریس» در 10 فوریه سال 1763 میلادی «لویی پانزدهم» پادشاه فرانسه منطقه مهاجرنشین در کانادا را به انگلستان واگذار کرد.

سه سال پیش از تصرف شهر کبک‌، جنگ خونین معروف به «جنگ هفت ساله» در اروپا درگرفت. در این جنگ فرانسه و اتریش با اتحادیه‌ای شامل انگلستان‌، پروس و پادشاهی هانوور درگیر شدند.

1874 میلادی- «آرنولد شونبرگ» (Arnold Schönberg) آهنگ‌ساز و نظریه‌پرداز اتریشی‌ در وین به دنیا آمد.

آرنولد شونبرگ آهنگ‌ساز، موسیقی‌دان و نظریه‌پرداز خود آموخته، بنیان‌گذار مکتب دوم موسیقی وین به هم‌راه دو تن از شاگردانش «آنتون وبرن» (Anton Webern) و «آلبان برگ» (Alban Johannes Berg) است. او در سراسر زندگی خود به آموزش موسیقی پرداخت.

وی آهنگ‌سازان پیش از خود چون باخ، موتسارت، بتهوون، برامس و واگنر را ستایش می‌کرد. پس از یک سری تجزیه و تحلیل‌های شخصی که از موسیقی رمانتیک و روند دگرگونی‌ها در هارمونی در تاریخ موسیقی و به ویژه پایان دوره روماتیک انجام داد، به روش جدیدی دست یافت که آن را روش «دوازده نتی» نامید. به تدریج آثاری نوشت که هر‌چه بیش‌تر از روش «تونال» فاصله می‌گرفت و یافتن روشی که جای‌گزین روش تونال شود تمام اندیشه او را به خود مشغول کرده بود. به گسترش نظریه‌ای که در آن آواز و سخن گفتن بسیار به هم نزدیک می‌شوند پرداخت.

1916 میلادی- امروز هم‌چنین زادروز «رولد دال» (Roald Dahl) داستان‌نویس و فیلم‌نامه‌نویس اهل ویلز بریتانیا است. اوج شکوفایی او به عنوان نویسنده برای کودکان و بزرگ‌سالان در دهه ۱۹۴۰ بود.

مهم‌ترین آثار این نویسنده «چارلی و کارخانه شکلات‌سازی»، «جیمز و هلوی غول پیکر»، «ماتیلدا» و «داستان‌های چشم‌نداشتنی» است که بیش‌تر آثار او به فیلم در‌آمده‌ است.

در جنگ جهانی دوم به نیروی هوایی انگلستان در نایروبی پیوست. مدتی در یونان و سوریه خلبان جنگی بود. در ۱۹۴۲ به واشینگتن رفت و نویسندگی را شروع کرد. اولین داستان‌هایش را بر اساس تجربه‌هایش در جنگ در نشریات آمریکایی به چاپ رساند. به نوشتن برای کودکان نیز گرایش یافت. لازم به اشاره است او در سال ۱۹۸۳ برنده‌ی جایزه‌ی «ویت برد» شد.

«داروی معجزه‌گر»، «جادوگران» و «دنی قهرمان جهان» نام دیگر آثار او از کتاب‌های کودکان هستند.

1943 میلادی- «چیانگ کای شک» (Chiang Kai-shek) رهبر سیاسی و نظامی چین شد. پس از فوت «سون یات سن» (Sun Yat-sen) در ۱۹۲۵ مدعی رهبری «کومینتانگ» (Kuomintang) شد و این رهبری را در اختیار گرفت.

او «کوچ شمال» را رهبری و چین را علیه رهبران جنگی متحد کرد و در سال ۱۹۲۸ با پیروزی به عنوان رهبر جمهوری چین شناخته شد. چیانگ در جنگ دوم چین و ژاپن هدایت نیروهای چینی را برعهده داشت. در این جنگ موقعیت بین‌المللی او بهبود یافت. در طول جنگ داخلی چین از ۱۹۲۶ تا ۱۹۴۹ چیانگ سعی در شکست دادن حزب کمونیست چین به رهبری «مائو تسه دون» (Mao Zedong) داشت اما موفق به این کار نشد و خود شکست خورد و رهبری سیاسی چین به دست حزب کمونیست این کشور افتاد‌. در نتیجه جمهوری خلق چین در سرزمین اصلی تاسیس شد و چیانگ و یارانش مجبور به عقب‌نشینی به تایوان شدند‌. در آن‌جا او تا پایان عمر به عنوان رییس جمهوری جمهوری چین و فرمان‌ده‌ی کومینتانگ فعالیت کرد.

  ———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1993 میلادی- پس از یک دوره مذاکرات سری در نروژ، رهبر سازمان آزادی‌بخش فلسطین «یاسر عرفات» و نخست‌وزیر اسراییل «اسحاق رابین» رسمن پیمان صلح «اسلو» را امضا کردند.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

نیویورک تایمز


 


خبر / رادیو کوچه

مقام‌های عراقی روز سه‌شنبه، 13 سپتامبر، اعلام کردند تعدادی از افراد شبه‌نظامی مسلح در این کشور پس از متوقف کردن اتوبوسی از زائران شیعه در بعدازظهر روز گذشته دست‌کم ۲۲ تن از آن‌ها در غرب عراق کشته‌اند.

به گزارش الجزیره، به گفته این مقام‌ها، قربانیان دوشنبه بعدازظهر با اتوبوس راهی سوریه بودند، که به وسیله افراد مسلح در یک منطقه بیابانی در غرب متوقف و کشته شدند. این در حالی است که اجساد آن‌ها شام‌گاه دوشنبه کشف شده است.

این حادثه در حالی روی داده است که چند فرد مسلح  با ایجاد یک ایست بازرسی تقلبی این اتوبوس را متوقف کرده است.

در این حادثه که یک زن در آن به شدت مجروح شده است اتفاقات را برای پلیس محلی بازگو کرد. وی تعداد افراد مسلح را 4 تن اعلام کرد. در این حادثه، افراد مسلح، زنان را از اتوبوس خارج کردند.

پس از خارج شدن زنان از اتوبوس، افراد مسلح آن را به منطقه‌ای در مرز عراق و سوریه برده و بقیه سرنشینان را هدف گلوله قرار دادند.

میزان خشونت در عراق نسبت به سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ کاهش یافته است ولی تندرویان به طور روزانه حملاتی را انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید:

«ده‌ها کشته به‌هم‌راه یک عضو پارلمان در عراق»


 


خبر / رادیو کوچه

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه که به مصر سفر کرده است، روز سه‌شنبه، 13 سپتامبر، در اجلاس اتحادیه عرب در قاهره سخن‌رانی می‌کند و انتظار می‌رود جزییات کمک مورد نظر ترکیه به مصر را شرح دهد.

وی هم‌چنین با محمدحسین طنطاوی، رییس شورای عالی مصر که پس از برکناری حسنی مبارک، رییس جمهوری پشین این کشور، اداره امور مصر را برعهده دارد، دیدار می‌کند.

هم‌چنین، ناظران انتظار دارند آقای اردوغان نظر خود را نسبت به روابط با اسراییل، که اخیرن بر سر ماجرای حمله کماندوهای اسراییلی به یک کشتی امدادرسانی متعلق به ترکیه به تیرگی گراییده، ابراز کند.

به گفته ناظران، موضع چالش‌جویانه طیب اردوغان در قبال اسراییل باعث محبوبیت او در میان بسیاری از اعراب شده است.

قرار است رجب طیب اردوغان و هیت هم‌راه او، متشکل از حدود دویست تن از مقامات دولتی و بازرگانان ترکیه، از قاهره به تونس و از آن‌جا به لیبی سفر کنند.

بیشتر بخوانید:

«حمله معترضان مصری به سفارت اسراییل»

«ترکیه، اسراییل را به دیوان بین‌المللی دادگستری می‌برد»

«تاکید نتانیاهو بر حفظ قرارداد صلح با مصر»


 


خبر / رادیو کوچه

مقامات فرانسوی می‌گویند که انفجار در یک کوره در سایت هسته‌ای مارکول در جنوب فرانسه موجب کشته شدن یک تن شده و خطر نشت رادیو اکتیو وجود دارد.

بر اساس گزارش‌ها دست‌کم چهار نفر دیگر در این انفجار زخمی شدند و حال یکی از مجروحان وخیم گزارش شده است.

 این انفجار در یکی از مراکز نگه‌داری زباله‌های هسته‌ای صورت گرفته است.

به نوشته روزنامه فیگارو، سخن‌گوی کمیسیون انرژی اتمی می‌گوید تاکنون هیچ اثری از نشت رادیواکتیو وجود ندارد.

 سایت هسته‌ای مارکول در جنوب فرانسه و در نزدیکی دریای مدیترانه و شهر نیم قرار دارد.

در این سایت هسته‌ای، تریتیوم تولید می‌شده که بیش‌تر برای ساخت موادی که از خود نور منتشر می‌کنند به کار برده می‌شود.

لازم به اشاره است در جریان زلزله و سونامی شدیدی که ۲۰ اسفندماه در شمال شرقی ژاپن رخ داد، نیروگاه اتمی فوکوشیما داییچی که بیش از سی سال از عمر آن می‌گذرد، با آسیب‌های جدی مواجه شد به‌طوری که از آن به عنوان بدترین حادثه هسته‌ای پس از فاجعه چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ میلادی یاد می‌شود.

به دنبال این حادثه و انتشار تشعشعات رادیو اکتیو، حدود ۸۰ هزار نفر که در شعاع ۲۰ کیلومتری این نیروگاه قرار داشتند مجبور به ترک خانه‌های خود شدند و صنعت کشاورزی این مناطق نیز با رکود شدید مواجه شد.

بیشتر بخوانید:

«تعطیلی یک نیروگاه هسته‌ای در ژاپن»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

خراسان

1) جزییات تخلفات دولت در اجرای قانون هدف‌مندی یارانه‌ها و واریز نکردن 12.1 میلیارد دلار درآمد نفتی به خزانه

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=22&id=1073105

رییس دیوان محاسبات در نشست خبری به تشریح چندین مورد تخلفات دولت از قوانین بودجه پرداخت که مهم‌ترین موارد آن تخلفات دولت از اجرای قانون در موضوعات هدف‌مندی یارانه‌ها و درآمدهای نفتی است، به گونه‌ای که بر اساس اظهارات رحمانی فضلی 50 درصد منابع هدف‌مندی یارانه‌ها از محل‌هایی به جز افزایش قیمت حامل‌های انرژی تامین شده و سهم 30 درصدی بخش تولید از هدف‌مندی یارانه‌ها تا 31 مرداد پرداخت نشده است.

‌به گفته وی واریز نشدن 12.1 میلیارد دلار درآمد صادرات نفت به حساب ذخیره ارزی و معاوضه غیرقانونی 54 میلیون بشکه نفت خام به ارزش 4.5 میلیارد دلار نیز از مهم‌ترین تخلفات نفتی دولت در سال 89 محسوب می‌شود.

2) قطار شهری: یارانه دولت نرسد، قیمت بلیت قطار 100درصد افزایش می‌یابد

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=22&id=1073221

در حالی که ۶ ماه از سال می‌گذرد از یارانه بلیت که قرار بود برای قطار شهری مشهد پرداخت شود خبری نیست. در این شرایط وقتی با معاون مالی و اداری قطار شهری مشهد که شاید بیش از هر فردی با بودجه‌های قطار شهری در ارتباط است، گفت‌و‌گو می‌کنیم او از اتفاقی غیرمنتظره برای قطار شهری خبر می‌دهد، اتفاقی که شاید چند کلمه بیش‌تر نباشد: «افزایش قیمت بلیت قطار شهری در حال بررسی است.» این جمله «جواد صاحب کار» در حقیقت اولین تهدید قطار شهری دومین کلان شهر ایران برای افزایش قیمت بلیت است، تهدیدی که پیش از این در پایتخت برای متروی این کلان شهر شاهد بودیم، تهدیدی که از نرسیدن یارانه بلیت نشات می‌گیرد.

کیهان

1) ایستادگی ایران نتیجه داد، برق اتمی بوشهر در شبکه سراسری

http://www.kayhannews.ir/900622/2.htm#other201

نیروگاه بوشهر با حدود نیمی از ظرفیت اسمی خود به شبکه برق سراسری وصل شد. پس از 36 سال، نیروگاه اتمی بوشهر دیروز با حضور سرگی اشماتکوف وزیر انرژی روسیه، سرگی کرینکو رییس روس اتم، فریدون عباسی رییس سازمان انرژی اتمی ایران، و وزرای خارجه و نیروی ایران در بوشهر افتتاح شد.

2) افشای فساد ژاک شیراک، او از سران آفریقا باج می‌گرفت

http://www.kayhannews.ir/900622/16.htm#other1605

مشاور سابق ژاک شیراک از فسادهای گسترده مالی وی پرده برداشت.

به گزارش خبرگزاری ها، «روبرت بورگی»، مشاور سابق «ژاک شیراک»، رییس جمهوری پیشین فرانسه در گفت‌وگو با هفته نامه فرانسوی «ژورنال دودیمانش»، از فسادهای گسترده وی پرده برداشت.

این افشاگری‌ها که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های فرانسوی داشت نشان می‌دهد «شیراک» از رهبران برخی کشورهای آفریقایی به خصوص کشورهایی که زمانی جزو مستعمرات فرانسه بودند «چمدان‌های پر از پول» دریافت و آن را صرف مبارزات انتخاباتی‌اش کرده است. این مشاور هم‌چنین تاکید کرده در چند مورد خود شخصن شاهد رد و بدل شدن این پول‌ها بوده است.

جام جم

1) مذاکرات نخست وزیر پاکستان با مقامات ایران

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100853976502

معاون اول رییس‌ جمهوری و نخست‌وزیر پاکستان در مذاکرات خصوصی مهم‌ترین مسایل منطقه‌ای، بین‌المللی و توسعه مناسبات دوجانبه را مورد بحث و تبادل‌نظر قرار دادند.

2) سفر جنجالی اردوغان به 3 کشور عربی

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100853964138

روز گذشته رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه پس از 15 سال در میان جنجال‌های رسانه‌ای و تبلیغاتی وارد قاهره شد. وی قرار است به کشورهای تونس و لیبی نیز سفر کند؛ یعنی 3 کشوری که اخیرن و در پی خیزش‌های موسوم به بهار عربی توانستند رژیم‌های دیکتاتوری را سرنگون و دوران جدیدی را آغاز کنند.

آفرینش

1) متهمین اختلاس از بیمه ایران، تبرئه شدند

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15561#88607

رییس کل دیوان محاسبات کشور در مورد تکلیف نهایی پرونده اختلاس بیمه ایران گفت: «چند سال گذشته رییس‌ جمهوری در اخبار با مطرح کردن موضوع اختلاس اعضای هیت مدیره وقت بیمه ایران به میزان 600 میلیارد تومان، آن‌ها را عزل کرد. در همان دوران کمیسیون اصل 90 گزارشی را تهیه نمود که باید قرائت می‌شد اما دیوان به این گزارش ایراد گرفت و خود متولی این امر شد. بر این اساس دیوان تلاش کرد این پرونده را به دور از پرداختن به مسایل سیاسی از مجاری خود پی‌گیری کند.

این پرونده با 12 بند در هیت مستشاری مورد پی‌گیری قرار گرفت و در این هیت توضیحات و مستندات کافی از متخلفین جمع شد که در همان زمان مشخص شد که آن‌ها تخلفی در مورد اختلاف 600 میلیارد تومانی ندارند.»

رییس کل دیوان محاسبات کشور در ادامه تاکید کرد: «بر این اساس بنده امروز اعلام می‌کنم که طبق رسیدگی‌های دیوان در مراحل مختلف و با رای نهایی متهمین اختلاس 600 میلیارد تومانی از بیمه ایران تبرئه شدند.»

2) روسیه نسبت به فشارهای بیش ازحد به دمشق هشدار داد

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15561#88611

رییس جمهوری روسیه با بیان این‌که نیازی به افزایش تحریم‌ها علیه سوریه نیست، به غربی‌ها به ویژه انگلیس درباره فشارهای بیش از حد به دمشق هشدار داد. به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، دیمیتری مدوف به دیوید کامرون گفته است که فشار بیش‌تر بر بشار اسد در سوریه برای جلوگیری از سرکوب مخالفان، اشتباه خواهد بود.

رسالت

1) ولی اسماعیلی‌: از انکار جنگ فرهنگی لطمه سنگینی می‌خوریم

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=75276

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از انکار جنگ فرهنگی توسط برخی مسوولان ارشد اجرایی کشور انتقاد کرد. ولی اسماعیلی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: «دولت با پشتیبانی از نخبگان حوزوی و دانش‌گاهی باید به دنبال صدور الگوی انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی به کشورهای انقلابی عربی باشد و از اتخاذ کردن مواضع غیر‌کارشناسانه در بحث بیداری اسلامی و جنگ فرهنگی بپرهیزد.»

2) صالحی‌مرام‌: رییس ‌جمهوری شخصن به نیویورک می‌رود

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=75271

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری با رد برخی شایعات مبنی بر حضور صالحی وزیر خارجه به جای رییس‌ جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل، گفت: «آقای احمدی‌نژاد شخصن به نیویورک خواهند رفت.»

دنیای اقتصاد

1) بازگشت پارچه فروشان به بازار

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=269254

روز گذشته خبرگزاری «ایرنا» از گشایش بازار پارچه فروشان تهران پس از برگزاری جلسه‌ای با اسداله بادامچیان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خبر داد. به نظر می‌رسد تهدید رییس سازمان امور مالیاتی در کنار رایزنی نمایندگان پارچه فروشان و پذیرش درخواست چند تن از نمایندگان مجلس، منجر به تجدید نظر اعتصاب‌کنندگان بازار در شیوه اعتراضی آن‌ها شده است. علی عسگری اعتراض پارچه فروشان را «بهانه‌گیری» نامیده و به آن‌ها هشدار داده بود که در صورتی که تا پایان شهریورماه جاری اظهارنامه مالیاتی خود را ارایه ندهند تا 2.5 برابر جریمه خواهند شد.

2) پرواز سکه در مسیر معکوس بازار جهانی

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=269240

بعدازظهر دوشنبه قیمت جهانی طلا با 30 دلار کاهش به محدوده 1830 دلار رسید، در همین زمان سکه بهار آزادی با بیش از 20 هزار تومان افزایش به مرز 640 هزار تومان رسید تا در روزی که قیمت طلا در بازارهای جهانی روزهای افت را سپری می‌کند سکه مسیر صعود را در پیش گیرد. در عین حال، پس از این «اضافه پرش» در بازار طلا، قیمت سکه اندکی عقب‌نشینی کرد و به حول‌وحوش 635 هزار تومان بازگشت.

همشهری

1) چالش بر سر دخالت جریان‌های سیاسی در اختلاس

http://www.hamshahrionline.ir/news-145470.aspx

روند افشاسازی با نخستین واکنش سخن‌گوی اقتصادی دولت و اظهارنظر رییس‌کل بانک مرکزی و مدیرعامل بانک صادرات وارد فاز جدیدی شد. آ‌ن‌هم در شرایطی که هم شمس‌الدین حسینی و هم محمود بهمنی محور اصلی اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی را به بانک صادرات نسبت می‌دهند و مدیرعامل این بانک را مسوول معرفی می‌کنند، اما محمد جهرمی در اظهارنظری تازه از دخالت جریان‌های سیاسی دولتی در پرونده اختلاس پرده برداشت. اگرچه رییس‌کل بانک مرکزی می‌گوید که پرونده را سیاسی نکنید.

 2) وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد: دیگر هیچ کالا برگی اعلام نمی‌شود

http://www.hamshahrionline.ir/news-145481.aspx

 به گزارش پای‌گاه اطلاع‌رسانی دولت، مهدی غضنفری با بیان این‌که پس از اجرای قانون هدف‌مند شدن یارانه‌ها باید با سیستم کالا‌برگی خداحافظی کنیم، گفت: «نظام کالا برگ برای زمان خاصی طراحی شده و موقت بود و اکنون آن دوران سپری شده است.»


 


خبر / رادیو کوچه

بثینه شعبان، مشاور رییس جمهوری سوریه، که در مسکو به سر می‌برد روز دوشنبه، 12 سپتامبر، مواضع مقام‌های جمهوری اسلامی در قبال تحولات سوریه را ستوده است و آن‌را ‏«بسیارعالی و ارزش‌مند» ‏توصیف کرد.

مخالفان بشار اسد بر این باورند که ایران در سرکوب معترضان سوری مشارکت دارد ودر شهرهای نا آرام سوریه از جمله درعا تک‌تیرانداز مستقر کرده است.

روز جمعه گذشته یک سرباز جدا شده از ارتش سوریه اعلام کرد نیروهای ایرانی در عملیات سرکوب معترضان شرکت دارند و تاکید کرد که چندین تک تیرانداز ایرانی را در هنگام سرکوب دیده است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، مشاور رییس جمهوری سوریه درباره موضع تهران نسبت به تحولات منطقه از جمله سوریه گفت‏: «ایران با در نظر گرفتن تمامی جوانب و ابعاد تحولات جاری منطقه‌ای گام‌های موزون و سنگینی بر می‌دارد.»

وی افزود: «خوش‌بختانه ایران از روی‌کردهای اصلاحی بشار اسد رییس جمهوری سوریه در قبال تحولات ‏این کشور حمایت می‌کند و همین امر می‌تواند به تسریع در اجرایی شدن اصلاحات مورد نظر دولت سوریه ‏بینجامد.»

بثینه شعبان روز دوشنبه برای مذاکره با مقام‌های روسیه وارد مسکو شد وبا الیاس اوماخانوف رییس شورای فدراسیون روسیه دیدار و گفت‌وگو کرد.

شعبان پس از این دیدار در گفت‌وگو با خبرنگاران خارجی از حمایت روسیه در قبال تحولات سوریه قدردانی کرد.

روسیه‌، چین و ایران از رژیم بشار اسد با وجود سرکوب‌های شدید معترضان حمایت می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

«درخواست اتحادیه عرب برای پایان بحران در سوریه»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته