-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آذر ۱۸, پنجشنبه

Roundup of Dailly News from Radio Farda for 12/09/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی نگرانی اصلی مجلس در کارگروه حل اختلاف میان دولت و مجلس را «تخلفات دولت از قانون» عنوان کرده و گفته است و مجلس استدلال کافی برای مسائل مطرح شده دارد و به شورای نگهبان نیز ارائه کرده است.علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی نگرانی اصلی مجلس در کارگروه حل اختلاف میان دولت و مجلس را «تخلفات دولت از قانون» عنوان کرده و گفته است و مجلس استدلال کافی برای مسائل مطرح شده دارد و به شورای نگهبان نیز ارائه کرده است. به گزارش وبسایت خانه ملت، علی لاریجانی گفت: «قوه مجریه در مورد برخی اصول قانون اساسی برداشت‌هایی را مطرح می‌کند که نظر مجلس به عنوان قوه مقننه کشور با این برداشت‌ها متفاوت است و از سوی دیگر مجلس در مورد تخلفات دولت از قانون دغدغه‌‌هایی دارد که این دغدغه‌ها اصلی ترین نگرانی مجلس در کارگروه حل اختلاف دولت و مجلس است.» آقای لاریجانی همچنین از سخنگوی شورای نگهبان انتقاد کرده و گفته است: « ما از رسیدگی به اختلافات دولت و مجلس در شورای نگهبان استقبال می‌کنیم، اما ایرادی که در چند روز اخیر نوساناتی را در مجلس بوجود آورد به نحوه بیان سخنگوی شورای نگهبان بر می‌گردد چراکه وی نتیجه‌ای را اعلام کرد و گفت این نتیجه کارگروه حل اختلاف است در صورتی که سخنان و برداشت وی نتیجه کارگروه حل اختلاف نبود.»    بیشتر بخوانید: پیشنهاد کارگروه شورای نگهبان به رهبر درباره کاهش اختیارات مجلس باهنر در واکنش به احمدی‌نژاد، تخلفات دولت از قانون را «مفصل» دانست اعتراض عضو کارگروه حل اختلاف مجلس و دولت به اظهارات کدخدایی در جریان تشکیل کارگروه مجلس و شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان به نتایج و محورهایی اشاره کرد که با واکنش نمایندگان مجلس روبرو شد و به آن اعتراض کردند. سخنگوی شورای نگهبان، شماری از «پیشنهاد»های این کارگروه را برشمرده بود که از اختیارات قانونگذاری و نظارتی مجلس خواهد کاست. عباسعلی کدخدایی همچنین گفته بود نتایج بررسی کارگروه حل اختلاف مجلس و دولت برای رهبر جمهوری اسلامی فرستاده شده تا «هرچه ایشان تصمیم گرفته و اعلام نمایند در دستور کار» قرار بگیرد. از جمله نکاتی که عباسعلی کدخدایی، از آن به عنوان پیشنهاد کارگروه یاد کرده بود، شرایط فرستادن مصوبه‌های مورد اختلاف مجلس و شورای نگهبان، به مجمع تشخیص مصلحت نظام است. به گفته سخنگوی شورای نگهبان بر اساس این پیشنهاد در صورتی که مجلس و شورای نگهبان در مورد مصوبه‌ای به تفاهم نرسند، هیات رئیسه نمی‌تواند به طور خودکار آن را به مجمع تشخیص مصلحت بفرستد و لازمه فرستادن این مصوبه به مجمع تشخیص، رای‌گیری مجدد در صحن مجلس است. علی لاریجانی در واکنش به این گفته ها به سایت خانه ملت گفته است: « آیت الله جنتی (دبیر شورای نگهبان) یا آقای کدخدایی می‌توانستند بگویند ما نظرمان، این است و این هیچ اشکالی نداشت ما هم مستدل و با مدرک جوابشان را می دادیم.» نگرانی از تخلفات دولت جدی است علی لاریجانی گفته که نظر مجلس در مورد برخی تخلفات قانونی مستدل است و نگرانی هایی که از این ناحیه وجود دارد «جدی» است. رییس مجلس گفته است: «ما در برخی موارد مطرح شده در کارگروه حل اختلاف که آقایان (دولت و شورای نگهبان) نظر خودشان را مطرح کرده‌اند، بصورت جدی نظر داریم و معتقدیم اصول قانون اساسی چنین برداشت‌هایی را اجازه نمی‌دهد.»
 


بنا بر گزارش ها، مصطفی تاج زاده، عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی و جبهه مشارکت، و محمد نوری زاد، روزنامه نگار و فيلم ساز، که در قرنطينه زندان اوين به سر می برند، ممنوع الملاقات شده اند.بنا بر گزارش ها، مصطفی تاج زاده، عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی و جبهه مشارکت، و محمد نوری زاد، روزنامه نگار و فيلم ساز، که در قرنطينه زندان اوين به سر می برند، ممنوع الملاقات شده اند. بیشتر بخوانید: نوری‌زاد به صادق لاریجانی: آیا کسی سر عزیزانتان را در چاه مستراح فرو کرده است به گزارش «کلمه» ماموران به خانواده های مصطفی تاج زاده و محمد نوری زاد گفته اند که آنها ممنوع الملاقات شده اند. طبق اين گزارش، اين دو زندانی دو هفته اخير «به بهانه آلودگی هوا» اجازه نيافتند تا با خانواده های خود ملاقات کنند. مصطفی تاج زاده، پس از انتخابات رياست جمهوری سال گذشته بازداشت و به شش سال زندان و ۱۰ سال محروميت از حقوق اجتماعی و سياسی محکوم شد. مصطفی تاج زاده در مردادماه سال جاری پس از چند ماه مرخصی به زندان بازگردانده شد. محمد نوری‌زاد در جريان حوادث پس از انتخابات در نامه هايی خطاب به آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی وی را مسئول سرکوب های پس از انتخابات دانسته بود. محمد نوری زاد در آذر ماه سال گذشته به اتهام «توهين به مسئولين و تبليغ عليه نظام جمهوری اسلامی» بازداشت شد و بيش از هفت ماه را در زندان و از جمله در سلول انفرادی گذراند. وی که در سوم تير ماه سال جاری با قرار وثيقه ۳۰۰ ميليون تومانی آزاد شده بود، پس از آن که در اواخر مرداد ماه بار ديگر نامه‌ای خطاب به رهبر جمهوری اسلامی نوشت، به زندان بازگردانده شد. مصطفی تاج زاده و محمد نوری زاد، بعد از آن که اواخر مرداد ماه ۱۳۸۹ بعد از چند ماه مرخصی دوباره به زندان اوين باز گردانده شدند، در بند قرنطينه و در سلول مشترکی زندانی هستند. نامه همسر نوری زاد در همين حال، فاطمه ملکی، همسر محمد نوری زاد، در نامه ای به شرح آنچه که در جريان حوادث پس از انتخابات بر همسرش رفته، پرداخته است. به گزارش «کلمه» در اين نامه همسر نوری زاد با اشاره به گذشت حدود ۱۱۰ روز از احضار مجدد همسرش نوشته است:« در اين فاصله، همسرم چهار نامه جهت مرخصی نوشته اند که متاسفانه پاسخ ايشان را با شکايت جديدی از سوی مامورين وزارت اطلاعات داده اند! من هم در تاريخ ۱۵ آبان نامه ای به دادستان نوشته ام مبنی بر درخواست مرخصی فوری ايشان و ملاقات حضوری که تاکنون نداشته ايم، و هنوز هيچ پاسخی دريافت نکرده ايم.» محمد نوری زاد در دادگاه بدوی به سه سال زندان و ۵۰ ضربه شلاق محکوم شده است.
 


در آستانه روز جهانی حقوق بشر، ناوی پیلای، کمیسیر حقوق بشر سازمان ملل خواستار آزادی همه فعالان دمکراسی شد. روز جمعه ، دهم دسامبر، روز جهانی حقوق بشر است و به همین مناسبت مراسمی در دفاتر سازمان ملل در ژنو و نیویورک برگزار می شود. این مراسم مصادف است با اعطای جایزه صلح نوبل از سوی کمیته نروژی صلح نوبل در اسلو به لیو شیائوبائو، منتقد زندانی چینی در غیاب او. خانم پیلای صریحا به ناراضی چینی اشاره ای نکرده، اما گفته است که انتقاد کردن و مبارزه مسالمت آمیز برای برقراری اصول بنیادی حقوق بشر جرم نیست.
 


مدیر شبکه تلویزیونی ماهواره ای فارسی وان، ادعای عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران درباره بستن دفتر این شبکه در تهران و بازداشت پنج تن از دبلورهای آن را، بی اساس خواند. زاید محسنی، مدیر این شبکه در دبی به خبرگزاری رویترز گفته است که این شبکه، اصولا دفتری در تهران نداشته و هیچ کس نیز به عنوان کارمند دائم یا موقت برای آن کار نمی کرده است. دادستان تهران روز سه شنبه با اعلام این خبر گفته بود که این عده به اتهام «همکاری با ضد انقلاب» بازداشت شده اند.
 


عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، به خبرگزاری ایسنا گفته است که «چهار عضو هيات تحريريه روزنامه شرق همراه يك فرد مرتبط با امور مالی و پشتيبانی اين روزنامه روز سه‌شنبه به دليل ارتكاب جرايم امنيتی بازداشت شده‌اند.» سایت های اصلاح طلبان، روز سه شنبه از بازداشت کیوان مهرگان، فرزانه روستایی و احمد غلامی ، سه تن از اعضای هیات تحریریه و علی خدابخش، سرمایه گذار این روزنامه خبرداده بودند. روزنامه شرق روز سه شنبه، همزمان با 16 آذر، روز دانشجو، با عنوان اصلی «جنبش دانشجویی ایران زنده است»، منتشر شده بود. دادستان تهران همچنین از بازداشت فردی با نام «بنیامین» به اتهام ارتکاب جرائم امنیتی خبر داده است.
 


سایت جرس، نزدیک به اصلاح طلبان به نقل از خانوادهای مصطفی تاج زاده و محمد نوری زاد، دو تن از زندانیان سیاسی در زندان اوین می گویند که این دو نفر ممنوع الملاقات شده اند. برپایه این گزارش، خانواده های این دو تن روز چهارشنبه، بعد از دو هفته تعطیلی اجباری (به دلیل آلودگی هوا)، برای ملاقات به زندان مراجعه کردند، اما به آنها گفته شد که این زندانیان ممنوع الملاقات هستند. آقایان تاج زاده و نوری زاد چهارماه گذشته را خارج از بند عمومی و در قرنطنیه گذرانده اند.
 


سازمان های مبارزه با قاچاق مواد مخدرِ روسیه، افغانستان، پاکستان و تاجیکستان موافقت کرده اند برای مقابله بیشتر با قاچاق مواد مخدر از مرزهای افغانستان، همکاری کنند. به گفته مقام های روسیه، در این توافق نامه آموزش پرسنل، مبادله اطلاعات و تدابیرعملیاتی مشترک در نظر گرفته شده است. این توافق نامه پس از عملیات مشترک بی سابقه آمریکا، روسیه و افغانستان در مرز پاکستان در ماه اکتبر گذشته، امضاء شده است. روشن نیست که چرا ایران از امضاء کنندگان این توافق نامه نیست.
 


اتحادیه اروپا از تصمیم صربستان برای عدم شرکت در مراسم اهدای جایزه صلح نوبل به یک منتقد دولت چین انتقاد کرد. صربستان یکی از 19 کشوری است که اعلام کرده در مراسم اهدای جایزه به لیو شیائوبائو، فعال سیاسی زندانی در چین، شرکت نخواهد کرد. این مراسم در اسلو، پایتخت نروژ روز جمعه دهم دسامبر برگزار می شود. گفته می شود صربستان برای قدرانی از مخالفت چین با به رسمیت شناختن استقلال کوسوو از صربستان، این تصمیم را گرفته است.
 


رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا در کنفرانسی خبری در افغانستان گفت که استراتژی این کشور در جنگ با طالبان نتیجه بخش بوده است. آقای گیتس در پایگاه نظامی آمریکا در ولایت هلمند، افزود که پیشرفت در جنگ با طالبان، حتی در همین چند ماهی که از افزایش شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان می گذرد، بدور از انتظار بوده است . با این حال، وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد که نیروهای طالبان هنوز بطور کامل شکست نخورد ه اند. وزیر دفاع آمریکا در آستانه ارزیابی استراتژی جدید این کشور، به افغانستان رفته است.
 


جمعی از خانواده های زندانيان سياسی در فراخوانی خواستار حضورعموم بر سر مزار آيت الله منتظری در روز پنج شنبه، سوم محرم، در قم شدند. اين فراخوان به مناسبت سالگرد درگذشت آيت الله منتظری در هجدهم آذر، انتشار يافته است. خانواده آيت الله منتظری گفته اند که به علت ادامه فشارهای امنيتی، مراسمی در قم برگزار نخواهند کرد، اما در مراسمی که اهالی نجف آباد برگزار می کنند، شرکت خواهند کرد.
 


گروهی از سناتورهای آمریکایی از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات، از باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا خواسته اند در جریان مذاکرات اتمی با ایران، فشارها را بر این کشور را افزایش دهد.گروهی از سناتورهای آمریکایی از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات، از باراک اوباما خواسته اند در جریان مذاکرات اتمی، فشارها را بر ایران افزایش دهد. پنج کشور عضو دائم شورای امنیت به همراه آلمان، موسوم به گروه پنج به علاوه یک روزهای دوشنبه و سه شنبه این هفته در ژنو مذاکرات اتمی با ایران داشتند و این گفت وگوها قرار است ماه آینده میلادی در استانبول دنبال شود. شش سناتور آمریکایی، سه تن از حزب جمهوریخواه و سه تن از حزب دموکرات از رییس جمهوری آمریکا خواسته اند به ایران نشان دهد «تحریم هایی که تاکنون وضع شده به درستی به اجرا درخواهد آمد و فشارهای تازه ای در کار خواهد بود.» این نامه به امضای «کریستن جیلی برند»، دموکرات از نیویورک، «جو لیبرمن»، نماینده مستقل (پیشتر دموکرات) از کانکتیکات، «باب کیسی» دموکرات از پنسیلوانیا، «جان کایل» جمهوریخواه از آریزونا، «مارک کرک»، جمهوریخواه از ایلینوی و «جان مک کین» جمهوریخواه از آریزونا رسیده است. سناتورهای یاد شده از باراک اوباما خواسته اند زیر بار هیچ گونه معامله ای در مورد ادامه غنی سازی از سوی ایران نرود. این در حالی است که «ایلینا راس لتینن»، نماینده جمهوریخواه که از ماه آینده میلادی ریاست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا را عهده دار خواهد شد، روز چهارشنبه اعلام کرد تمامی تلاش خود را خواهد کرد تا «دشمنان آمریکا را تضعیف و متحدان آمریکا را تقویت» کند. خانم لتینن که در کوبا به دنیا آمده و نماینده ایالت فلوریدا است، گفته با «دولت های متخاصم» مانند ایران و کره شمالی، باید به شیوه خودشان و «به تندی» با آنها برخورد شود. سعید جلیلی، سرپرست هیئت مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران گفته که قدرت‌های غربی در نشست جدید ژنو «تغییری جدی داشته‌اند» و میان ایران و گروه ۱+۵ بر سر ادامه گفت‌وگوها با محور «همکاری حول نقاط مشترک» توافق صورت گرفته ‌است. سعید جلیلی روز چهارشنبه در مصاحبه با رادیو و تلویزیون دولتی ایران در ژنو گفت: «در پایان دو روز مذاکرات، جمع‌بندی که ارائه شد این بود که در استانبول گفت‌وگو برای همکاری حول نقاط مشترک باشد.» وی افزود: «آنها با دیدگاه خود وارد مذاکره شدند اما ایران گفت تداوم گفت‌وگوها باید بر طبق شروط ایران باشد، بنابراین با توجه به مباحثی که گفته شد آنها تغییری جدی داشته‌اند.» با وجود تأکید مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران بر اینکه بر پایه توافق‌ها، محور مذاکرات، «گفت‌وگو برای همکاری حول نقاط مشترک» خواهد بود، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که نمایندگی کشورهای گروه ۵+۱ در مذاکره با ایران را برعهده دارد، روز سه‌شنبه، گفت‌وگو درباره «ایده‌های عملی» و همچنین یافتن «راه‌های همکاری برای حل نگرانی‌های اصلی درباره مسائل هسته‌ای» را محور مذاکرات بعدی در استانبول عنوان کرد. آمریکا و غرب به برنامه هسته ای ایران مشکوک هستند و آن را تلاشی برای دستیابی به بمب اتمی می دانند. جمهوری اسلامی می گوید برنامه اتمی را برای تولید برق دنبال می کند. شورای امنیت سازمان ملل تاکنون شش قطعنامه، چهار قطعنامه تحریمی، صادر کرده و از ایران خواسته صحت صلح آمیز بودن فعالیت های اتمی خود را به آژانس بین المللی انرژی اتمی ثابت کند. پس از تصویب چهارمین قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران، آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم های جداگانه ای تصویب کرده و به اجرا گذاشتند.
 


پس از درخواست دادستان تهران از رسانه‌ها برای منتشر نکردن دفاعیات مدیر مسئول روزنامه ایران در دادگاه، وزیر ارشاد اظهارات دادستان تهران را به منزله دفاع از پسر آیت‌الله رفسنجانی دانسته است.پس از آن که عباس جعفری‌دولت‌آبادی، دادستان تهران، از رسانه‌های خبری خواسته بود، از انتشار دفاعیات مدیر مسئول روزنامه ایران در دادگاه رسیدگی کننده به شکایت مهدی هاشمی از وی خودداری کنند، محمد حسینی، وزیر ارشاد دولت محمود احمدی‌نژاد، با «اشتباه» ارزیابی کردن اظهارات دادستان تهران، سخنان وی را به منزله دفاع از پسر آیت‌الله رفسنجانی دانسته است. به گزارش خبرگزاری مهر محمد حسینی، وزیر ارشاد دولت محمود احمدی‌نژاد، روز چهارشنبه از دادستان تهران به دلیل جلوگیری وی از انتشار متن دفاعیات مدیر مسئول روزنامه دولتی ایران در رسانه‌ها انتقاد کرده است. بیشتر بخوانید: قوه قضائیه: مهدی هاشمی در صورت بازگشت دستگیر و زندانی می‌شود مهدی هاشمی: هدف، پدر مظلومم است وی در واکنش به سخنان عباس جعفری‌دولت‌آبادی، دادستان تهران، در این باره گفته است: «شاید انتقاداتی به انتشار این مطلب وارد باشد، اما مانع تراشی برای این مسئله اشتباه است.» وزیر ارشاد جمهوری اسلامی همچنین افزوده است: «مهدی هاشمی یک فراری است و این موضع‌گیری از سوی دستگاه‌ها و افراد حمایت تلقی ‌شده و اشتباه است. او موارد متعددی از تخلفات را دارد و حکم دستگیری‌اش صادر شده است.» عباس جعفری‌دولت‌آبادی،‌ دادستان تهران روز سه‌شنبه از رسانه‌های خبری در ایران خواسته بود،‌ از انتشار دفاعیات مدیر مسئول روزنامه ایران در دادگاه رسیدگی به شکایات مهدی هاشمی از وی خودداری کنند. دادستان تهران در این باره اظهار داشته بود: «انتشار لایحه دفاعیه مدیرمسئول روزنامه ایران از چند جهت اشکال قانونی دارد. اول اینکه به برخی از افراد اهانت شده و دوم اینکه قبل از رای دادگاه منتشر شده است.» وی همچنین بدون نام بردن از فرد مشخصی افزوده بود: «پس از انتشار متن دفاعیه مدیرمسئول روزنامه ایران در رسانه‌ها، برخی از سران فتنه دفاعیه‌ای علیه این اظهارات صادر کرده‌اند که دادستانی این افراد را تحت تعقیب قرار داده است.» پیشتر نیز دادستانی تهران با انتشار بیانیه‌ای، انتشار دفاعيات مدیر مسئول روزنامه ایران را ممنوع اعلام کرده و متخلفان را تهديد به پيگيری قانونی کرده بود. با این حال روزنامه دولتی ایران در شماره روز دوشنبه خود متن کامل اظهارات کاوه اشتهاردی را در دادگاه منتشر کرده بود. کاوه اشتهاردی که پس از روی کار آمدن دولت محمود احمدی‌نژاد به عنوان مدیر مسئول روزنامه دولتی ایران منصوب شده بود، روز یکشنبه در دفاعیات خود اتهام‌های دیگری علیه مهدی هاشمی، پسر رئیس مجلس خبرگان رهبری مطرح کرده و از جمله وی را متهم به «ارتباط با سفارت انگلستان در تهران از سال‌های پیش» متهم کرده بود. وی در دفاعیات خود همچنین با رد شکايت مهدی هاشمی او را متهم به انجام مواردی چون اخذ مدارک دانشگاهی با اعمال رابطه، دريافت کارت پايان خدمت بدون طی کردن زمان لازم، پرداخت هزينه‌های شخصی از محل حساب دانشگاه آزاد و موارد متعددی از اختلاس کرده بود. مدير مسول روزنامه ايران از مهدی هاشمی با عنوان «نماد فتنه ۸۸» نام برده و جرايم امنيتی جديدی از جمله ارتباط مخفيانه با سفارت عربستان در تهران، خروج اسناد و مدارک سری نظام از دفتر هيئت امنای دانشگاه آزاد فردای روز انتخابات و ارتباط با سرويس‌های امنيتی خارجی را متوجه مهدی هاشمی رفسنجانی کرده بود. آقای مهدی هاشمی که از سوی حامیان دولت به عنوان یکی از «طراحان فتنه» معرفی می‌شود، هم اکنون در بریتانیا به سر می‌برد و چندی پیش ابراهیم رئیسی، معاون اول رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی اعلام کرده بود، حکم بازداشت وی صادر شده و پسر رئیس مجلس خبرگان رهبری در صورت بازگشت به ایران بازداشت خواهد شد. با این همه پیشتر مهدی هاشمی در نامه‌ای خطاب به غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی، آمادگی خود را برای بازگشت به ایران و حضور در «دادگاهی عادل» اعلام کرده بود. در ماه‌های اخیر حامیان دولت در ایران، از جمله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، حملات گسترده‌ای علیه مهدی هاشمی آغاز کرده و بارها خواستار دستگیری و مجازات وی شده‌اند.
 


محمد داجمر، مديرعامل شرکت کشتيرانی جمهوری اسلامی ايران، روز چهارشنبه با تاييد توقيف سه کشتی ايرانی در سنگاپور، گفته است به دنبال اين هستيم تا نگذاريم این سه کشتی «حراج» شوند. مديرعامل شرکت کشتيرانی ايران زمان دقيق توقيف اين سه کشتی را اعلام نکرده است.محمد داجمر، مديرعامل شرکت کشتيرانی جمهوری اسلامی ايران، روز چهارشنبه با تاييد توقيف سه کشتی ايرانی در سنگاپور، گفته است که به دنبال اين هستيم تا نگذاريم این سه کشتی «حراج» شوند. بیشتر بخوانید: دولت آمریکا ۱۰ شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد خبرگزاري دانشجويان ايران، ايسنا، از مدير عامل شرکت کشتيرانی جمهوری اسلامی ايران نقل و قول کرده که گفته است: توقيف اين سه کشتی به دليل «بدهی نبود» و بانک فرانسوی به دليل «تحريم ها» عليه جمهوری اسلامی‌ اين اقدام را انجام داده است. در همین زمینه، استوارت لوی، معاون وزير امور خزانه داری آمريکا در امور مقابله با تروريسم مالی، هفته گذشته گفته بود: چند ماه پيش بانک فرانسوی سرمايه گذاری و مشارکت اعتباری «اگريکول» سه کشتی ايرانی را به دليل اينکه ايران نتوانسته برای آنها بيمه بخرد و قرارداد وام ۲۳۵ ميليون دلاری را نقض کرده است، در سنگاپور توقيف شده اند. اين در حالی است که مدير عامل شرکت کشتيرانی جمهوری اسلامی ايران بدون اشاره به دليل «به حال» کردن وام سه کشتی سهند، سبلان و توچال، فقط به اين نکته بسنده کرده است که بانک فرانسوی به دليل تحريم اين اقدام را انجام داده است. محمد داجمر می گوید: «ما وام داشتيم که اين‌ها به دليل تحريم‌ آن وام «دين» را به «حال» کردند. به عبارتی کار خلاف انجام دادند. چرا که قراردادهای وام برای قبل از تحريم بوده که اين‌ها خلاف کردند و اين هم از کارهايی خلافی است که غربی‌ها می‌کنند.» مديرعامل شرکت کشتيرانی جمهوری اسلامی ايران زمان دقيق توقيف اين سه کشتی ايرانی در سنگاپور را اعلام نکرده است. تخلیه سه کشتی آقای داجمر هچنين گفته است که بارهای اين سه کشتی در سنگاپور تخليه شده و «اکنون محموله‌ای در کشتی‌ها نيست.» وی در خصوص احتمال حراج اين سه کشتی در سنگاپور گفته است: «به دنبال اين هستيم که نگذاريم حراج شوند.» مدير عامل شرکت کشتيرانی جمهوری اسلامی ايران درباره اختيار بانک فرانسوی برای توقيف اين سه کشتی گفته است: «آن‌ها يک ادعاهايی کرده‌اند که چون اين کشتی‌ها در رهن آن‌ها بوده اين گونه شده است. چون وقتی کشتی در رهن کسی باشد، مثل آن است که کشتی برای خود آن طرف است که می تواند به دادگاه برود و از دادگاه حکم بگيرد که می‌خواهد دين خود را حال کند و پول می‌خواهد. » محمد داجمر همچنين از تلاش ايران برای تسويه حساب اين کشتی ها در گفت وگو با اين بانک فرانسوی خبر داده و گفته است: «داريم صحبت می‌کنيم تا پول آن‌ها را خودمان بدهيم و مشکل را حل و تسويه کنيم.» به دنبال تصویب چهارمین قطعنامه تحریمی شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران در خردادماه سال جاری، آمریکا و اتحادیه اروپا نیز تحریم های یک جانبه ای را علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کردند. تشدید این محدودیت ها باعث شده است تا بسیاری از شرکت های بیمه به دلیل نگرانی از تحریم ها با ایران همکاری نکنند. ایالات متحده آمریکا از سال ۲۰۰۸ شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده و همچنین بر اساس اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا تاکنون نزدیک به ۷۰ «شرکت صوری» مرتبط با کشتیرانی ایران، هدف تحریم‌های آمریکا قرار گرفته‌اند. قرار گرفتن شرکت‌های خارجی در فهرست سیاه تحریم‌های آمریکا بدین معنا است که این شرکت‌ها دیگر اجازه فعالیت در آمریکا را نخواهند داشت و شرکت‌های آمریکایی نیز نمی‌توانند با این شرکت‌ها تماس برقرار کنند.
 


سيد مسعود مير کاظمی ، وزير نفت جمهوری اسلامی ، از افزايش ۱۰ ميليون ليتری توليد روزانه بنزين در پالايشگاههای کشورتا پايان سال جاری خبر داده است .سيد مسعود مير کاظمی ، وزير نفت جمهوری اسلامی ، از افزايش ۱۰ ميليون ليتری توليد روزانه بنزين در پالايشگاههای کشورتا پايان سال جاری خبر داده است . وی همچنين گفته است هم اکنون در حد نياز در مجتمع های پتروشيمی کشور بنزين توليد و عرضه ميشود و به دليل ذخاير بالای اين فرآورده نياز به توليد بنزين دراين مجتمع ها کم شده است. اين درحاليست که تا چندی پيش به گفته وزير نفت ، ايران روزانه بيش از ۲۰ ميليون ليتر بنزين از خارج وارد مي کرد. مصرف روزانه بنزين در ايران بيش ۶۲ ميليون ليتر در روز است . مقامات جمهوری اسلامی در مرداد ماه سال جاری اعلام کردند که توليد بنزين در مجتمع های پتروشيمی آغاز شده است. روز گذشته هم وزير نفت گفت که در شهريور ماه امسال واردات بنزين تقريبا به صفر رسيد و ايران از واردات بنزين بی نياز شد. تا کنون هيچ يک از منابع مستقل صنعت نفت قطع کامل واردات نفت ايران را تائيد نکرده اند. از سوی ديگر قيمت بنزين توليد شده در مجتمع های پتروشيمی هم به گفته برخی از کارشناسان صنعت نفت حدود ۱۵ برابر بيشتر ازهزينه توليد اين فر آورده نفتی در پالايشگاههای عادی است . به گفته اين دسته از کارشناسان اگر هزينه عدم توليد ديگر فرآورده های نفتی در مجتمع های پتروشيمی هم در نظر گرفته شود هزينه توليد بنزين در اين مجتمع ها ۴۰ برابر قيمت بنزين تمام شده در پالايشگاههای ديگر کشور است. وزير نفت جمهوری اسلامی در بخش ديگری از سخنان خود به کيفيت بالای بنزين توليد شده در ايران اشاره کرده و گفته است بنزينی که در مجتمع های پتروشيمی توليد ميشود با اوکتان ۹۸ تا ۱۰۰ است و کيفيت آن از بنزين وارداتی بهتر است. اين درحاليست که شماری از کارشناسان و دست اند کاران صنعت نفت اين سخنان وزير نفت را که از زبان ديگر مسئولات دولتی نيز تکرار شده است نادرست ميدانند . چند روز پيش عسگر جلاليان ، عضو کميسون انرژی مجلس شورای اسلامی ، به مسئولين هشدار داد و گفت " بنزينی که در پالايشگاهها به شکل غير استاندار د توليد ميشود سرطانزا ست و اگر اين بنزين سرطان زا در اختيار مردم قرار بگيرد ، مردم را به صورت حاد تری درگير مي کند و هزينه تمام شده ان نيز برای کشور بالاتر است " پايان نقل قول آقای جلاليان افزوده است : « تماس فيزيکی و استشمام اين بنزين غير استاندارد موجب بيماری مي شود». شماری از کارشناسان نيز يکی از دلايل آلودگی هوای تهران در روزهای اخير را کيفيت پائين بنزين توليدی در مجتمع های پتروشيمی ذکر کرده اند . اين درحالي است که وزير نفت جمهوری اسلامی روز سه شنبه گفت: «ريشه شايعه تشديد آلودگی هوای تهران به دليل توليد و عرضه بنزين غير استاندارد در خارج از مرزهای کشور است.» وی افزود: «غرب در بازی تحريم بنزين به ايران باخته است و اين خبر کذب نيز آخرين حلقه از سناريوهای نسنجيده تحريم است.»
 


به گزارش خبرگزاری های ایران به نقل از مدیر عامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی، ۳ کشتی ایرانی در روزهای گذشته، در سنگاپور توقیف شده اند. بنا بر این گزارش ها کشتی های سهند، سبلان و توچال؛ از چند روز پیش در توقیف هستند و محموله ی آنها نیز خالی شده است. بنا بر اعلام شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ادعاها مبنی بر بدهی ایران به بانک فرانسوی ای که این کشتی ها در رهن آن بوده صحیح نیست و دلیل توقیف ، تحریم های بین المللی علیه تهران است. بنا بر اعلام این مقام ایرانی، قرار داد رهن این کشتی ها پیش از اعمال تحریم ها امضا شده بود، اما پس از تحریم ایران، مشکلاتی در این زمینه به وجود آمده که در صدد رفع آنها هستند. وی همچنین افزوده که محموله ی این کشتی كانتينر بوده كه داخل آنها هر چيزی مي‌تواند باشد و بارهاي متفرقه است كه اين بارها خالي شده است.
 


گروهی از هکرها ، وبسایت کارت های اعتباری "مسترکارت" و بانک سوییس را هک کرده اند. این گروه نسبت به عدم سرویس دهی "مستر کارت" به ویکی لیکس اعتراض دارند. بانک سوییسی نیز در روزهای گذشته و پس از انتشار اسناد محرمانه ی دیپلماتیک توسط این سایت، حساب ویکی لیکس را مسدود کرد. همچنین برخی از گزارش ها حاکی از حمله ی شبانه ی هکرها به وبسایت دفتر دادستانی سوئد بود.
 


سی سال پس از کشته شدن جان لنون، خواننده ی بریتانیایی ِ گروه بیتلز، آخرین مصاحبه ی او به طور کامل منتشر شد. این مصاحبه با مجله ی رولینگ استون و تنها سه روز پیش از کشته شدن لنون در سال ۱۹۸۰ انجام شده است. وی در این مصاحبه از منتقدانش انتقاد کرده و گفته بود که آنها فقط قهرمانان مرده را می پسندند و وی همچنان زمان زیادی برای دستیابی به همه ی اهداف زندگی اش دارد. جان لنون در ۸ دسامبر ۱۹۸۰ به ضرب گلوله ی یکی از هواداران افراطی اش در نیویورک کشته شد. وی در زمان مرگ ۴۰ سال داشت.
 


کوین راد وزیر خارجه استرالیا، در واکنش به خبر بازداشت جولیان آسانژ، مدیر وبسایت ویکی لیکس گفت که به نظر وی آمریکا مسئول افشای هزاران سند محرمانه دیپلماتیک است نه مدیر ویکی لیکس. وزیر خارجه استرالیا افزوده است که این کشور خواستار اعلام بیگناهی آسانژ است و از وی همانند هر تبعه ی استرالیا که در خارج از این کشور بازداشت شود، حمایت می کند. جولیان آسانژ روز سه شنبه، با قرار قبلی، خود را به پلیس لندن معرفی کرد و بازداشت شد. بازداشت وی به درخواست مقام‌های قضایی سوئد و به اتهام آزار جنسی صورت گرفته است؛ اما جولین آسانژ این اتهام را رد می‌کند. همچنین آمریکا تحقیقاتی را در زمینه ی افشای اسناد توسط ویکی لیکس آغاز کرده و می گوید که با همه ی کسانی که در این رخداد نقش داشته اند برخورد قضایی خواهد کرد.
 


رییس اجرایی فارسی وان در واکنش به ادعاهای دادستان تهران مبنی بر تعطیلی مرکز دوبله این تلویزیون گفت که هیچ قراردادی برای دوبله و یا تولید فیلم در تهران نداشته ایم. این شبکه به زبان فارسی سریال پخش می کند.رییس اجرایی شبکه فارسی وان که سریال های تلویزیونی به زبان فارسی پخش می کند در واکنش به ادعاهای دادستان تهران مبنی بر تعطیلی مرکز دوبله این تلویزیون گفت که هیچ قراردادی برای دوبله در تهران نداشته ایم. زید محسنی در گفت و گو با خبرگزاری رویترز گفت: «ما هرگز هیچ قراردادی برای دوبله در تهران یا کارمند و یا تولیدی که در ایران صورت گیرد، نداشته ایم.» بیشتر بخوانید: پدیده‌ای به نام «فارسی وان» جلب بیننده و افزایش تهدیدهای بیشتر برای شبکه «فارسی وان» شبکه تلویزیونی فارسی وان که برنامه های خود را به صورت رایگان از ماهواره پخش می کند توسط شرکت های نیوزکورپ و گروه موبی افغانستان تاسیس شده است. روز سه شنبه، عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، با بیان اینکه مرکز دوبله فیلم های شبکه فارسی وان در تهران پلمب شده است گفت: «این مرکز با هدف کمک به جریان ضدانقلاب وظیفه دوبله فیلم های شبکه فارسی وان را در دفتری واقع در مرکز شهر تهران بر عهده داشت.» وی با اعلام اینکه در این رابطه پنج نفر بازداشت شده اند، افزود: «در داخل این مرکز دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته ‌ای وجود داشته است که برای دادستانی جای سئوال دارد چگونه این تجهیزات پیشرفته وارد کشور شده و در این مرکز نصب شده است.» این اظهارات در حالی بیان می شود که رییس اجرایی شبکه فارسی وان می گوید این تلویزیون حتی هیچ قرارداد پروژه ای در ایران نداشته است. آقای محسنی گفت: «اگر قراردادی خارج از شرکت داشته ایم و بعد کار به فردی در تهران واگذار شده است، هیچ اطلاعی در این زمینه نداریم.» شبکه تلویزیونی فارسی وان از تابستان سال ۲۰۰۹، راه اندازی شده و بیشتر، سريال های تلويزيونی تولید آمریکا، آمریکای لاتین و شرق آسیا را پخش می کند. اين شبکه اعلام کرده که قصد دارد حدود ۱۰۰ ميليون مخاطب فارسی زبان در ايران، افغانستان و تاجيکستان را جذب کند. در حال حاضر هیچ شبکه تلویزیوی خصوصی در ایران فعالیت ندارد و انحصار تولید و پخش برنامه های تلویزیونی در اختیار صدا و سیمای جمهوری اسلامی است. مقام های تندرو جمهوری اسلامی ایران بارها آمریکا و سایر کشورهای غربی را متهم کرده اند که قصد دارند از طریق «جنگ نرم» و «انقلاب مخملی» با کمک به روشنفکران، سایت های اینترنتی و شبکه های ماهواره ای، نظام اسلامی را ساقط کنند. این تلویزیون همچنین متهم شده که با نمایش «عریان گرایی» و «روابط غیر اخلاقی» میان زن و مرد در صدد فروپاشی نهاد خانواده در ایران و «گسترش فساد» است. شبکه فارسی وان از یکسال پیش به شدت از سوی رسانه های هوادار دولت جمهوری اسلامی و نمایندگان مجلس مورد حمله قرار گرفته و به دلیل ارسال پارازیت های وسیع بر روی فرکانس های آن، پخش برنامه هایش از ماهواره هاتبرد به یوتل ست منتقل شده است.
 


به گزارش وبسایت های نزدیک به اصلاح طلبان، دادگاه رسیدگی به اتهامات ابراهیم یزدی دبیر کل نهضت آزادی، که قرار بود روز ۱۶ آذر برگزار شود، انجام نشده است. این گزارش ها حاکی از آنست که این دادگاه به دلیل عدم انتقال این فعال سیاسی از زندان به دادگاه ، برگزار نشده و مقام های قضایی نیز هنوز در اینباره توضیحی نداده اند. ابراهیم یزدی، که نزدیک به ۸۰ سال دارد، در تاریخ ۹ مهرماه، زمانی که برای شرکت در مراسم ختم فرزند یکی از اعضای نهضت آزادی به همراه برخی از همفکرانش به اصفهان رفته بود، برای سومین بار پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
 


به گزارش خبرگزاری رویترز، آتش سوزی در زندانی در پایتخت شیلی به کشته شدن ِ ۸۱ نفر انجامیده است. این گزارش ها می افزاید که ۱۹ نفر نیز در این حادثه مجروح شده اند. گزارش های تلویزیون دولتی شیلی تصاویری از این آتش سوزی در سانتیاگو را نشان داده اما هنوز دلیل وقوع آن اعلام نشده است. همچنین هنوز مشخص نیست که آیا همه ی کشته شدگان از میان زندانیان بوده اند یا خیر.
 


مقام های تشکیلات خودگردان فلسطینی می گویند از اعلام شکست آمریکا در توقف شهرک سازی های اسراییل در شرق بیت المقدس، ناراضی هستند. آمریکا امروز سه شنبه اعلام کرد که فشارهایش بر اسراییل، برای متوقف کردن شهرک سازی در شرق بیت المقدس به جایی نرسیده و در نتیجه به تلاش های خود در این زمینه فعلا پایان می دهد. با تلاش آمریکا، مذاکرات مستقیم بین مقام های اسراییلی و فلسطینی در ماه سپتامبر گذشته بار دیگر آغاز شد اما به دلیل اصرار اسراییل بر ادامه شهرک سازی ها، متوقف شد. فیلیپ کراولی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: مقامات فلسطینی و اسراییلی،هفته آینده در واشنگتن، بطور جداگانه با مقامات آمریکایی ملاقات خواهند کرد تا مذاکرات صلح بکلی متوقف نشود.
 


بعد از دو دهه تعلل پاکستان و هند برای خرید گاز ایران از طریق احداث خط لوله موسوم به «صلح»، نهایتا ترکمنستان با حمایت مالی بانک توسعه آسیا و حمایت سیاسی آمریکا در شهریورماه امسال توانست با کنار زدن ایران، قرارداد اولیه احداث خط لوله ترکمنستان-افغانستان-پاکستان- هند را به امضای رؤسای جمهور هر چهار کشور در این پروژه برساند.بعد از دو دهه تعلل پاکستان و هند برای خرید گاز ایران از طریق احداث خط لوله موسوم به «صلح»، نهایتا ترکمنستان با حمایت مالی بانک توسعه آسیا و حمایت سیاسی آمریکا در شهریورماه امسال توانست با کنار زدن ایران، قرارداد اولیه احداث خط لوله ترکمنستان-افغانستان-پاکستان- هند را به امضای رؤسای جمهور هر چهار کشور در این پروژه برساند. سران چهار کشور بار دیگر در ۱۰ و ۱۱ دسامبر (۱۹ و ۲۰ آذر) برای پیشبرد این پروژه دوباره در عشق‌آباد، پایتخت ترکمنستان، حضور خواهند یافت. به گزارش پایگاه اینترنتی اکونومیک تایمز هند، آصف‌علی زرداری و حامد کرزی، روسای جمهور پاکستان و افغانستان، به همراه مورلی دئورا، وزیر نفت هند، به نیابت از نخست وزیر این کشور در اجلاس ترکمنستان حضور خواهند یافت و انتظار می‌رود در پایان این نشست دو توافق‌نامه امضا شود: «توافق‌نامه میان‌دولتی» و «توافق‌نامه ترانزیت گاز به وسیله خط لوله» که راه را برای اجرایی شدن خط لوله گازی ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند موسوم به «تاپی» هموارتر خواهد ساخت. ظرفیت انتقال گاز خط لوله یک‌هزار و ۶۸۰ کیلومتری تاپی ۳۰ میلیارد متر مکعب در سال است که از میدان گازی دولت‌آباد ترکمنستان آغاز می‌شود و موازی با بزرگراه هرات، از افغانستان به قندهار می‌رسد و پس از آن در پاکستان از شهر کویته به مولتان هند امتداد می‌یابد. جالب است که ایران در میدان رقابت بازار گاز پاکستان و هند عرصه را به رقیبی باخته است که شرایط فروشش به مراتب سخت‌گیرانه‌تر از ایران است. ترکمنستان که می‌خواهد برای قیمت گاز صادراتی‌اش از طریق خط لوله تاپی با هر یک از کشورهای عضو این پروژه جداگانه مذاکره کند و قیمت‌های متفاوتی برای هر یک در نظر گرفته است، اعلام داشته که هیچ تعهدی بعد از واگذاری گاز در مرزهای خود، اعم از مشارکت در احداث خط لوله، یا تعهد در قبال امنیت آن بر عهده نخواهد گرفت. دولت عشق‌آباد با چنین شرایط سختی گوی رقابت را از ایران که به خاطر انزوای بین‌المللی‌اش قدرت چانه‌زنی چندانی نیز ندارد ربوده است. ایران علاوه بر انزوای بین‌المللی، به‌رغم این که دومین دارنده ذخایر گازی جهان بعد از روسیه است، به خاطر رکود در پروژه‌های تولید گاز عملا قادر به تامین نیازهای داخلی خود نیز نیست و در حال حاضر جزء کشورهای واردکننده گاز محسوب می‌شود. به عبارت دیگر، ایران اکنون دارای تراز گاز منفی است. عمل‌گرایی ترکمنستان در کسب اعتماد بین‌المللی دولت لائیک ترکمنستان به رهبری قربانقلی بردی محمداف که برخلاف ایران به‌شدت از سیاست‌زدگی و برخورد ایدئولوژیک با جامعه جهانی دوری می‌کند با تمرکز بر پروژه‌های انرژی خود توانسته است جایگاه ویژه‌ای در بازارهای جهانی از چین تا اروپا و از روسیه تا ایران برای خود کسب کند. هم‌اکنون ظرفیت تولید گاز این کشور تا ۷۵ میلیارد متر مکعب در سال است که ۳۰ میلیارد آن برای صادرات است و بر اساس برنامه توسعه صنایع نفت و گاز ترکمنستان، قرار است میزان استخراج سالانه گاز طبیعی این کشور تا سال ۲۰۱۵ به صد میلیارد و تا ۲۰۳۰ تا ۲۵۰ میلیارد متر مکعب افزایش یابد. طبق آمار دولت این کشور، طی ده ماه اول سال جاری، تولید گاز طبیعی در ترکمنستان بیش از ۱۰۷ درصد و صادرات آن بیش از ۱۱۰ درصد رشد داشته است. اخیراً اعلام شد که ذخایر پیش‌بینی‌شده گاز طبیعی این کشور تنها در یک میدان گازی "یولاتان جنوبی- عثمان" در شرق ترکمنستان تا ۲۱ تریلیون متر مکعب است. بایمراد خوجا محمداف، معاون نخست وزیر ترکمنستان، در ۲۸ آبان‌ماه، در نشست «نفت و گاز ترکمنستان-۲۰۱۰» در عشق‌آباد گفت که ترکمنستان می‌تواند حدود ۴۰ میلیارد متر مکعب گاز به اروپا صادر کند. به گفته وی، ترکمنستان در حال ساخت خط لوله داخلی "شرق- غرب" با ظرفیت ۳۰ میلیارد متر مکعب جهت صادرات گاز به اروپاست.
 


وحيد سرلک، عضو تيم ملی جودو ایران با تایید خبر پناهندگی اش به آلمان گفت: «احسان رجبی ملی پوش سنگين وزن جودو نيز همين وضعيت را دارد و به زودی برای تيم ملی آمريکا مبارزه خواهد کرد.»وحيد سرلک، عضو تيم ملی جودو ایران با تایید خبر پناهندگی اش به آلمان گفت: «احسان رجبی ملی پوش سنگين وزن جودو نيز همين وضعيت را دارد و به زودی برای تيم ملی آمريکا مبارزه خواهد کرد.» وحيد سرلک، ملی پوش سبک وزن جودوی ايران، در مسابقات جهانی ۲۰۰۹ هلند که همه اعضای تيم ايران از دور مسابقات حذف شدند، رتبه پنجم را نصيب خود کرد تا موفق ترين عضو تيم باشد. در تعطيلات نوروزی سال ۱۳۸۹، فدراسيون جودو اعلام کرد با توجه به نمايش عالی سرلک در هلند، او با انعقاد قرارداد به باشگاه المپيک روتردام پيوسته است. در آن مقطع گفته شد که سرلک به اتفاق ون تيچلت قهرمان بلژيکی جهان، اين تيم را در فصل جاری يوروليگ همراهی خواهند کرد. سرلک مدتی بعد به ايران برگشت تا مجدداً برای حضور در ليگ هلند، به اين کشور برگردد اما اين بار، رواديد هلند برای او صادر نشد. مدتی بعد، سرلک به آلمان رفت. اما اين بار، ديگر بازگشتی در کار نبود. فدراسيون جودو اعلام کرد او مثل يک سرباز، هميشه در خدمت تيم ملی است و هرگاه به او نياز داشته باشيم به ايران خواهد آمد. ارديبهشت ماه سال جاری، مسابقات گزينشی المپيک در تونس برگزار می شد اما سرلک به ايران نيامد. در ماه خرداد، برای مسابقات گزينشی المپيک در اسپانيا از او دعوت شد اما وی باز هم از بازگشت به ايران خود داری کرد. تيرماه در مسابقات جايزه بزرگ روسيه نيز اين جودوکا، دعوت مربيان تيم ملی را بدون پاسخ گذاشت. از سياست های غلط فدراسيون خسته شدم و ديگر به ايران بازنخواهم گشت. درخواست پناهندگی خود را داده ام از اين پس برای تيم ملی آلمان بازی خواهم کرد. يک ايرانی هستم و به ايرانی بودن خود افتخار می کنم ولی آلمان مرا برای خودم می خواهد نه چاپلوسی. وحید سرلک در گفت و گو با خبرگزاری مهر شهريورماه نيز در اردوی تيم ملی در فرانسه و سپس مسابقات جهانی در توکيو، باز هم جای خالی سرلک در تيم ملی محسوس بود. این در حالی بود که در پی هر غيبت این جودوکار ایرانی، فدراسيون اعلام می کرد او در مسابقات بعدی به ايران برمی گردد و تيم ملی را همراهی می کند. رییس فدراسيون نيز تاکيد کرد که در بازی های آسيايی گوانگجو، سرلک عضو تيم همواره ناموفق جودوی ايران خواهد بود. اما در گوانگجو نيز سرلک حاضر نبود تا از ناکامی های جودوی ايران بکاهد. اظهارات سرلک پس از پناهندگی خبرگزاری مهر، گفت و گويی با وحيد سرلک انجام داده است. او می گويد: «سال ۲۰۰۵ با وعده مسئولان فدراسيون، برای جلوگيری از محروميت فدراسيون جودو، مصلحتی باختم تا دور بعد به نماينده اسرائيل برخورد نکنم. چرا که اگر من با اسرائيلی بازی نمی کردم فدراسيون محروم می شد. در حالی که می توانستم به مدال برنز برسم. اما وقتی به ايران برگشتم همه قول های خانه و ماشين فراموش شد.» سرلک در ادامه گفته است: «زمانی که تيم ملی نتيجه می گرفت نمی دانم چه اتفاقی می افتاد که فقط وضع مالی رییس فدراسيون و سرمربی تيم بهتر می شد. ما چند ماه به چند ماه حقوق نمی گرفتيم ولی سرمربی تيم ملی، ماشين مدل بالا و جديد می خريد.» او همچنين مدعی شد که سرمربی تيم ملی جودو برای دعوت بازيکنان و حمايت در تيم ملی از آن ها پول می گيرد. جودوکای پناهنده شده به آلمان می گويد: «از سياست های غلط فدراسيون خسته شدم و ديگر به ايران بازنخواهم گشت. درخواست پناهندگی خود را داده ام از اين پس برای تيم ملی آلمان بازی خواهم کرد. يک ايرانی هستم و به ايرانی بودن خود افتخار می کنم ولی آلمان مرا برای خودم می خواهد نه چاپلوسی.»
 


در حالی که سعید جلیلی می‌گوید قدرت‌های غربی در نشست جدید ژنو «تغییری جدی داشته‌اند»، محمود احمدی‌ نژاد شرط ادامه مذاکرات هسته‌ای را «به‌رسمیت شناختن حقوق ملت ایران از سوی ۱+۵» عنوان کرده‌است.در حالی که سعید جلیلی، سرپرست هیئت مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران می‌گوید که قدرت‌های غربی در نشست جدید ژنو «تغییری جدی داشته‌اند» و میان ایران و گروه ۱+۵ بر سر ادامه گفت‌وگوها با محور «همکاری حول نقاط مشترک» توافق صورت گرفته، محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران شرط ادامه مذاکرات هسته‌ای را «به‌رسمیت شناختن حقوق ملت ایران از سوی ۱+۵» عنوان کرده‌است. سعید جلیلی روز چهارشنبه در مصاحبه با رادیو و تلویزیون دولتی ایران در ژنو گفت: «در پایان دو روز مذاکرات، جمع‌بندی که ارائه شد این بود که در استانبول گفت‌وگو برای همکاری حول نقاط مشترک باشد.» وی افزود: «آنها با دیدگاه خود وارد مذاکره شدند اما ایران گفت تداوم گفت‌وگوها باید بر طبق شروط ایران باشد، بنابراین با توجه به مباحثی که گفته شد آنها تغییری جدی داشته‌اند.» با وجود تأکید مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران بر اینکه بر پایه توافق‌ها، محور مذاکرات، «گفت‌وگو برای همکاری حول نقاط مشترک» خواهد بود، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که نمایندگی کشورهای گروه ۵+۱ در مذاکره با ایران را برعهده دارد، روز سه‌شنبه، گفت‌وگو درباره «ایده‌های عملی» و همچنین یافتن «راه‌های همکاری برای حل نگرانی‌های اصلی درباره مسائل هسته‌ای» را محور مذاکرات بعدی در استانبول عنوان کرد . در صورتی که کاترین اشتون همچنان بر بیانیه خلاف واقع خود اصرار بورزد، فایل صوتی مذاکرات از جانب طرف ایرانی منتشر خواهد شد. «منبع آگاه» ایرانی در گفت و گو با فارس با وجود این، سعید جلیلی روز چهارشنبه بار دیگر گفت: «به صراحت ما سوال کردیم گفت‌وگو باید برای همکاری باشد و آنها قبول کردند. اگر به این توافق پایان جلسه، پایبند باشند، گفت‌وگوها موفق بوده‌است.» از سوی دیگر خبرگزاری فارس روز چهارشنبه از قول «یک منبع آگاه» در ایران اعلام کرد: «در صورتی که کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنان بر بیانیه خلاف واقع خود اصرار بورزد، فایل صوتی مذاکرات از جانب طرف ایرانی منتشر خواهد شد.» این «منبع آگاه» تأکید سعید جلیلی بر اینکه گفت‌وگو بر مبنای «همکاری حول نقاط مشترک» خواهد بود را نشان‌دهنده این دانست که «اظهارات کاترین اشتون درباره محوریت موضوع هسته‌ای در مذاکرات با محتوای مذاکرات منطبق نیست.» «پیشنهاد تشکیل گروه ۱+۶» در همین حال، محمود احمدی‌نژاد روز چهارشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه ‌های استان مرکزی با بیان اینکه «ملت ایران ذره‌ای از حقوق هسته‌ای خود عقب‎نشینی نمی‌کند و مسیری که ابرقدرت‌ها پیش گرفته‌اند راه بن‎بست است» افزود: «اکنون که گروه ۱+۵ برای مذاکره به سوی ما آمده اگر حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسند و محفوظ بدانند ما برای گفت‌وگو مشکلی نداریم.» رییس جمهور ایران یک روز پیش از آغاز دور جدید گفت‌وگوهای ایران با پنج عضو دائم شورای امنیت به‌علاوه آلمان، موسوم به گروه ۱+۵، گفته بود در هر موضوعی که ایران با قدرت‌های بزرگ مذاکره کند «آن چیزی که بر کرسی می‌نشیند حرف ملت ایران است.» به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، آقای احمدی‌نژاد در جمع دانشجویان استان مرکزی افزود: «ایران با گروه ۱+۵ آماده تولید مواد هسته‌ای، تبادل همکاری‌های هسته‌ای و همچنین اصلاح مشکلات جهان است تا گروه جدیدی تحت عنوان گروه ۱+۶ ایجاد شود.» وی توضیح بیشتری در مورد گروه پیشنهادی ۱+۶ نداد ولی به نظر می رسد جمهوری اسلامی ایران خواستار اضافه شدن ترکیه به این گروه است. کشورهای غربی پیشتر با حضور برزیل و ترکیه در مذاکرات هسته ای با ایران مخالفت کرده بودند. مقام‌های آمریکایی، تعليق غنی‌سازی اورانيوم در ایران را که با چند قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل الزامی شده‌است به عنوان موضع گروه ۱+۵ عنوان کرده‌اند. اين در حالی است که سعيد جليلی تاکيد کرده است «تعليق غنی‌سازی» در دستور کار مذاکرات ماه آينده در استانبول قرار ندارد. شورای امنیت سازمان ملل متحد طی چهار قطعنامه تحریمی از ایران خواسته‌است تا فعالیت‌های مربوط به غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند. ایران با رد این درخواست برنامه غنی‌سازی خود را توسعه داده است.
 


اسرائيل و ايالات متحده آمريکا با اعلام پايان مذاکرات خود بر سر «بسته مشوق های آمريکا به اسرائيل» برای توقف سه ماهه شهرک سازی در کرانه باختری، از شکست روند صلح خاورمیانه خبر دادند.اسرائيل و ايالات متحده آمريکا با اعلام پايان مذاکرات خود بر سر «بسته مشوق های آمريکا به اسرائيل» برای توقف سه ماهه شهرک سازی در کرانه باختری، از شکست روند صلح خاورمیانه خبر دادند. دو کشور اعلام کرده اند که تماس های چند هفته ای آنها جهت تنظيم توافقی کتبی که اسرائيل در برابر دريافت «مشوق» هايی از آمريکا، خانه سازی در کرانه باختری را برای يک دوره زمانی سه ماهه ديگر متوقف کند تا روند صلح با پيشرفت روبرو شود، ناکام شده است. يک ديپلمات ارشد آمريکايی روز سه شنبه در واشينگتن تاکيد کرد دولت اوباما به اين تصميم رسيد که ادامه کوشش هايش برای رسيدن به توافق با اسرائيل کارساز نخواهد بود و لذا اين تلاش ها را متوقف کرد و از ادامه آن انصراف داد. بر اساس گزارش رسانه های اسرائيلی و منابع دولتی اسرائيل، دولت آمريکا به اسرائيل و فلسطينی ها خبر داده است که به اين نتيجه گيری رسيد تعليق دوباره خانه سازی های اسرائيلی در کرانه باختری نيز نمی توانست موجب جهش جدی در روند صلح اسرائيلی- فلسطينی در سه ماه شود و بستر لازم برای پيشبرد کوشش های صلح در اين دوره کوتاه فراهم نمی شد. ماه گذشته در پايان ديدار هفت ساعته بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل، با هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا در نيويورک، آقای نتانياهو در بازگشت به اسرائيل از رسيدن به تفاهمی با دولت باراک اوباما خبر داد که بر اساس آن، دولت اسرائيل می بايست برای ۹۰ روز ديگر خانه سازی در کرانه باختری را متوقف می کرد و در برابر آن، امتيازات مهمی از آمريکا می گرفت. برخی از اين امتيازهای آمريکايی؛ فروش بيست فروند جنگنده پيشرفته اف- ۳۵ به نيروی هوايی اسرائيل و دادن این تضمين به اسرائيل بود که در طول يکسالی که مذاکرات اسرائيلی – فلسطينی در جريان باشد، آمريکا با استفاده از «حق وتو» نگذارد که فلسطينی ها از طريق مراجعه به شورای امنيت، اعلام استقلال کشور فلسطين را درخواست کنند. بنيامين نتانياهو از هفت وزير پست های حساس سياسی- امنيتی خود (کابينه سياسی-امنيتی) خواسته بود که توافق او با خانم کلينتون را مورد حمايت قرار دهند. اما حزب مذهبی «شاس» که هم پيمان دولت است، خواهان آن شد که دولت آمريکا سند مکتوب اين تفاهم را به اسرائيل بدهد. حزب «شاس» تاکيد می کرد که در اين توافق بايد صريحا گفته شود که تعليق دوباره خانه سازی های يهودی تنها بايد شامل کرانه باختری باشد تا يهوديان بتوانند در اين مدت همچنان آشکارا و رسمی به خانه سازی در شرق بيت المقدس ادامه دهند. گفت و گوها ميان ديپلمات های دفتر نخست وزيری اسرائيل با مقامات آمريکا در واشينگتن در طول حدود چند هفته ناکام شده بود و اين ديپلمات ها بدون توافق کتبی، به اسرائيل بازگشته بودند. الی ييشای، دبير کل سياسی حزب «شاس» که با اين ديپلمات ها ديدار کرد، از چند روز پيش فاش کرده بود که دولت باراک اوباما حاضر نيست سند کتبی تفاهم شفاهی خانم کلينتون با آقای نتانياهو را به اسرائيل بدهد. ایهود باراک، وزير دفاع اسرائيل نيز سه شنبه اين هفته در نشست کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی کنست گفته بود که تماس های دولت های اسرائيل و آمريکا متوقف شده، زيرا به گفته او، دولت اوباما «سخت مشغول خنثی کردن عواقب انتشار سندها و مکاتبات محرمانه وزارت خارجه آمريکا و نيز رسيدگی به بحران شبه جزيره کره است.» مقامات فلسطينی شنبه اين هفته خبر داده بودند که دولت آمريکا به محمود عباس، رييس تشکيلات خودگردان فلسطینی اطلاع داده که در متقاعد کردن اسرائيل به قطع خانه سازی ها در شرق بيت المقدس ناکام شده است؛ اما در آن روز دولت اسرائيل اين اظهارات سران فلسطينی را رد کرده و آن را زود هنگام توصيف کرده بود. آقای عباس و تشکيلات فلسطينی بارها گفته بودند که تا تعليق خانه سازی های يهوديان شرق بيت المقدس، پايتخت کشور آتی فلسطين را در بر نگيرد، آنها به ميز مذاکرات با اسرائيل باز نمی گردند. به گزارش رسانه های اسرائيل، در همين حال، دولت آمريکا به اسرائيل گفته است که عليرغم اين بن بست، در روزهای آينده مقامات ارشد اسرائيلی و فلسطينی را به واشينگتن دعوت می کند تا راهکارهای ديگری را با آنها بررسی کند. به گزارش رسانه های اسرائيلی، قرار است که خانم کلينتون روز جمعه، دهم دسامبر، در نطقی استراتژی آتی آمريکا در قبال تلاش های صلح اسرائيلی- فلسطينی را اعلام کند. انگشت اتهام به سوی طرف مقابل در اين ميان، اسرائيل و فلسطينی ها هر يک مسووليت ناکامی تماس های سياسی را متوجه طرف مقابل کردند. دفتر نخست وزيری اسرائيل مدعی شد که تشکيلات خودگردان فلسطينی امکان پيشرفت صلح را سلب کرده است، و سران حکومت فلسطينی با کشيدن انگشت اتهام به سوی دولت اسرائيل، تاکيد کردند که اکنون راه برای مراجعه فلسطينی ها به نهادهای بين المللی جهت اعلام استقلال کشور فلسطين فراهم شده است. بلند پايگان و سخنگويان تشکيلات خودگردان فلسطينی گفتند که گزينه های ديگری را که برای خود در نظر گرفته بودند، عملی می کنند. گزينه های فلسطينی های ميانه رو اکنون، از جمله، درخواست از آمريکا برای موافقت با اعلام استقلال کشور فلسطين از طريق رای گيری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و يا صدور قطعنامه شورای امنيت است. همزمان با اين گزينه ها، محمود عباس و نيز مقام ارشد ديگر فلسطينی، نبيل شعث، تاکيد کرده اند که تشکيلات خود گردان و جبنش فتح از «خيزش مردمی فلسطينی» اما به دور از خشونت عليه اسرائيل نيز حمايت می کنند اما آن گونه که خالد مشعل، رييس دفتر سياسی حماس خواسته است، فتح حاضر به بازگشت به خشونت مسلحانه نيست. در روزهای اخير سه کشور برزيل، آرژانتين و اروگوئه اعلام کردند که کشور مستقل فلسطين، با پايتختی شرق بيت المقدس در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسميت می شناسند، و خبرگزاری های فلسطينی «وفا» و «معان» ارزيابی کرده اند که به زودی کشورهای بيشتری در سراسر آمريکای لاتين بيانيه به رسميت شناختن کشور مستقل فلسطين را طبق طرح اعلام شده دو سال پيش دولت فلسطينی صادر خواهند کرد. همزمان، جنبش حماس و ساير تشکل های فلسطينی عضو «جبهه مقاومت» در واکنش های خود نسبت به ناکام شدن روند تماس های آمريکا واسرائيل در دستيابی به نسخه ای که از سرگيری روند صلح را امکان پذير کند، گفتند که اين امر بيش از هرچيز ديگر ثابت می کند که راه سازش و گفت و گوی ابو مازن با «دشمن صهيونيستی» اشتباه بوده و فلسطينی ها بايد به ساز و کار «مقاومت» عليه اسرائيل باز گردند و دوباره مسير «جهاد» را درپيش گيرند. برخی ناظران می گويند که اذعان آمريکا، اسرائيل و فلسطينی ها به ناکامی تلاش های صلح، نه تنها جايگاه بين المللی به شدت لرزان دولت بنيامين نتانياهو را با بی ثباتی بيشتری روبرو خواهد کرد و فشار جامعه جهانی را بر اين دولت افزايش خواهد داد، بلکه موجب بی ثباتی در صحنه سياست داخلی اسرائيل نيز خواهد شد. به گفته تحلیلگران، احزابی مانند حزب ميانه روی «کارگر» به رهبری ایهود باراک، ديگر دليلی برای ادامه حضور خود در چنين دولتی نخواهند داشت و از هم اينک نيز فشار بر باراک، رهبر اين حزب برای کناره گيری از هم پيمانی با نتانياهو تشديد شده است. همزمان، ناکامی روند صلح می تواند موجب از سرگيری رخدادهای خشونت بار بين اسرائيلی ها و فلسطينی ها شود و سازمان های مسلح فلسطينی، پس از حدود دو سال آرامش نسبی، برای از سر گيری عمليات مسلحانه، انگيزه و نيز بهانه لازم را داشته باشند.
 


روسیه رای شورای امنیت سازمان ملل متحد را درباره انتخابات ریاست جمهوری ساحل عاج، وتو کرد. بر مبنای قطعنامه ای که شورای امنیت در صدد تصویب آن بود، آلاسان اوآتارا، به عنوان برندۀ انتخابات ساحل عاج به رسمیت شناخته می شد. بسیاری از کشورها و همچنین دبیرکل سازمان ملل، اوآتارا را به عنوان رییس جمهور ساحل عاج به رسمیت شناخته اند. دیپلمات های روسی در سازمان ملل دربارۀ دلیل مخالفت خود با این قطعنامه اعلام کردند که باید با مقام های روسی در مسکو مشورت کنند. ساحل عاج، با سوگند یاد کردن دو نامزد ریاست جمهوری در یک زمان، با بحران سیاسی روبرو شده است.
 


گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد که درآمد کشورهای عضو سازمان اوپک از جمله ایران، با استفاده از تداوم رونق در بازار نفت، رو به افزایش می‌رود. رادیوفردا: آخرین گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا درباره بازار نفت از جمله دریافت‌های صادراتی کشورهای عضو اوپک بامداد چهارشنبه منتشر شد. در این گزارش، چه نکات تازه‌ای دیده می‌شود در مورد درآمد ارزی این کشورها، به ویژه ایران، از محل صدور نفت؟ فریدون خاوند: گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد که درآمد کشورهای عضو سازمان اوپک از جمله ایران، با استفاده از تداوم رونق در بازار نفت، رو به افزایش می‌رود. درآمد ارزی دوازده کشور عضو این سازمان که سال گذشته ۵۷۱ میلیارد دلار بوده، امسال به پیش‌بینی اداره اطلاعات انرژی آمریکا با ۱۷۹ میلیارد دلار افزایش می‌رسد به ۷۵۰ میلیارد دلار و این افزایش، در سال ۲۰۱۱ هم ادامه پیدا خواهد کرد تا سطح ۸۴۷ میلیارد دلار. طی یازده ماه سال جاری میلادی، از اول ژانویه تا آخر نوامبر، درآمد ارزی ایران، از محل صدور نفت خام، رسیده است به ۶۴ میلیارد دلار. به بیان دیگر طی این یازده ماه، درآمد ایران نسبت به کل درآمد کشور از محل نفت خام در دوازده ماه سال ۲۰۰۹، یازده میلیارد دلار بیشتر بوده و با توجه به رونق فعلی بازار نفت و افزایش باز هم بیشتر بهای این کالا، می‌توان انتظار داشت که کل درآمد ارزی ایران از این محل تا پایان سال ۲۰۱۰ از مرز هفتاد میلیارد دلار بگذرد و هفده تا بیست میلیارد دلار بیشتر باشد از سال گذشته میلادی. از رونق فعلی بازار نفت صحبت کردید. این رونق از چه عواملی ناشی می‌شود؟ روز سه‌شنبه در بازار نیویورک، بهای نفت برای اولین بار در دو سال گذشته از مرز هر بشکه ۹۰ دلار گذشت. احتمالا چند عامل، به صورت همزمان، به اوج‌گیری قیمت نفت دامن زده‌اند، از جمله رونق نسبی چند روز گذشته در بازار سهام و همین طور سرمای شدید در بسیاری از مناطق صنعتی از جمله اروپا و تا اندازه‌ای هم ضعف دو روز اول هفته دلار در برابر یورو و این که در بسیاری موارد وقتی دلار ضعیف می‌شود، قیمت نفت هم بالا می‌رود. البته رابطه بین نرخ دلار و قیمت نفت به عوامل مختلف بستگی دارد. ولی به نظر می‌رسد که در بسیاری موارد (و نه همیشه) با تضعیف دلار، سرمایه‌گذاران و گمانه‌زن‌ها برای حفظ دارایی و منافع خود به بازارهای مواد اولیه به ویژه نفت روی می‌آورند. به علاوه بخش بسیار مهمی از دادوستد نفت با دلار انجام می‌گیرد و با ضعیف شدن اسکناس سبز آمریکا، فروشندگان طلای سیاه برای جبران زیان ناشی از ضعف دلار بهای نفت را بالا می‌برند. در حال حاضر دلار و یورو با نوسان‌های نسبتا مهم روبه‌رو هستند که عامل اصلی آن، تکان‌های موجود در اتحادیه پولی اروپاست. این تکان‌ها به صورت غیرمستقیم بر بازار جهانی نفت هم تاثیر می‌گذارند. علاوه بر این عوامل مقطعی، رشد اقتصادی چشمگیر در قدرت‌های نوظهور به‌خصوص در آسیا، یکی از عوامل اساسی در تداوم رونق بازار جهانی نفت است. دولت جمهوری اسلامی طبعا از رونق بازار نفت خیلی خوشحال است و امید زیادی دارد که قیمت این کالا از سطح کنونی آن هم بالاتر برود. رسانه‌های تهران روز سه‌شنبه به نقل از محمدعلی خطیبی، نماینده ایران در اوپک، گزارش دادند که شمارش معکوس شروع شده است برای پیشروی به سوی نفت بشکه‌ای صد دلار. آیا خبر تازه‌ای در دست است از جای درآمدهای نفتی در بودجه سال آینده خورشیدی؟ خبرگزاری مهر روز سه‌شنبه به نقل از رحیم ممبینی، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری، گزارش داد که قیمت نفت در لایحه بودجه ۱۳۹۰ قرار است هر بشکه ۶۵ دلار در نظر گرفته بشود و قیمت هر دلار هم، باز به گفته همان منبع، ۹۸۵ تومان باشد. البته این خبر را باید با احتیاط در نظر گرفت، چون گویا لایحه بودجه قرار است پانزدهم دی‌ماه به مجلس تقدیم بشود (با یک ماه تاخیر نسبت به زمان قانونی آن)، و تا آن موقع خیلی چیزها ممکن است تغییر کند. اگر قیمت نفت در بودجه ۱۳۹۰ هر بشکه ۶۵ دلار در نظر گرفته بشود، این ارزیابی واقع‌بینانه به نظر می‌رسد با توجه به وضعیت فعلی بازار نفت و چشم‌انداز مثبت آن. به هر حال رونق بازار نفت مهم‌ترین و شاید هم تنها تکیه‌گاه اقتصادی محمود احمدی‌نژاد است برای مقابله با دشواری‌های کشور، آن هم در شرایطی که نرخ رشد اقتصادی ایران همچنان در سطح بسیار پایینی است و این مسئله طبعا بر تامین درآمد بودجه از منابعی به جز نفت تاثیر می‌گذارد.
 


Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} جولیان آسانژ بنیانگذار و مدیر وبسایت ویکی لیکس، که روز سه شنبه در بریتانیا بازداشت شد، در سرمقاله ای که امروز در یک روزنامه ی استرالیایی چاپ شده، از فعالیت های ویکی لیکس دفاع کرد. وی در این سرمقاله نوشت:دمکراسی ها با داشتن رسانه های قوی می توانند دولت های درستکار و صادق داشته باشند و ویکی لیکس در این زمینه نقش داشته است. وی همچنین اتهام در خطر قرار دادن جان مردم را به دلیل افشای اسناد محرمانه رد کرد. پیشتر یک قاضی بریتانیایی با آزادی موقت آسانژ به قید وثیقه مخالفت کرد . جولیان آسانژ،بامداد سه شنبه، با قرار قبلی، خود را به پلیس لندن معرفی کرد و بازداشت شد . بازداشت آقای آسانژ به درخواست مقام‌های قضایی سوئد و به اتهام آزار جنسی صورت گرفته است؛ اما جولین آسانژ این اتهام را رد می‌کند .
 


چین اعلام کرد که قرار است روز پنجشنبه، یک روز پیش از اهدای جایزه نوبل صلح، مراسم اهدای جایزه ی صلحی را در خود آن کشور برگزار کند. این جایزه، جایزۀ صلح کنفوسیوس نام دارد و چین در نظر دارد که روز پنجشنبه آنرا به لیِِن چان چند معاون سابق رییس جمهور تایوان اهدا کند. دلیل اهدای این جایزۀ ۱۵ هزار دلاری ، تلاش وی برای بهبود روابط چین و تایوان عنوان شده است. این مراسم در حالی برگزار خواهد شد که لیو جیابائو، منتقد حکومت چین و برندۀ امسال جایزۀ صلح نوبل، در زندان به سر می برد.همسر وی نیز در حصر خانگی است. چین، که از اهدای جایزه صلح نوبل به لیا جیابائو خشمگین شده است، کشورهای جهان را زیر فشار گذاشته تا در مراسم اهدای جایزه صلح نوبل شرکت نکنند. کمیته صلح نوبل اعلام کرده است که ۱۹ کشور دعوت برای شرکت در مراسم جایزه صلح نوبل را رد کرده اند.
 


انفجار بمب در بازاری در شمالغرب پاکستان دستکم ۱۵ کشته بر جای گذاشت. در این انفجار نزدیک به ۲۵ نفر نیز مجروح شده اند. این انفجار در منطقه ی کوهات در ۷۰ کیلومتری پیشاور رخ داد.
 


آمریکا اعلام کرد که فشارهایش بر اسراییل، برای متوقف کردن شهرک سازی در شرق بیت المقدس به جایی نرسیده و در نتیجه به تلاش های خود در این زمینه فعلا پایان می دهد. با تلاش آمریکا، مذاکرات مستقیم بین مقام های اسراییلی و فلسطینی در ماه سپتامبر گذشته بار دیگر آغاز شد اما به دلیل اصرار اسراییل بر ادامه شهرک سازی ها، متوقف شد. فیلیپ کراولی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: مقامات فلسطینی و اسراییلی،هفته آینده در واشنگتن، بطور جداگانه با مقامات آمریکایی ملاقات خواهند کرد تا مذاکرات صلح بکلی متوقف نشود.
 


با اضمحلال استقلال دو قوه‌ قضاییه و مقننه و تمرکز قدرت در قوه‌ مجریه از یک سو و بسط قدرت نظامیان و امنیتی‌ها در بیت رهبری و دولت از سوی دیگر می‌توان شاهد همان زلزله‌ سیاسی بعد از انتخابات در عرصه‌ حقوقی کشور بود، به این معنا که نیروهای نظامی و امنیتی نهادهایی مثل مجمع تشخیص مصلحت، مجلس و قوه‌ ‌قضاییه و در مرحله‌ بعد شورای نگهبان را با ایجاد روال‌های سیاسی تازه از دور تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری در کشور خارج کنند.پس از قوه‌ قضاییه که به طور کامل به حیات خلوت بیت رهبری و دولت احمدی‌نژاد تبدیل شد، اکنون نوبت مجلس و مجمع تشخیص مصلحت است که از همه جهت و به طور رسمی از حیّز انتفاع ساقط شوند. با اضمحلال استقلال دو قوه‌ قضاییه و مقننه و تمرکز قدرت در قوه‌ مجریه از یک سو و بسط قدرت نظامیان و امنیتی‌ها در بیت رهبری و دولت از سوی دیگر می‌توان شاهد همان زلزله‌ سیاسی بعد از انتخابات - امنیتی و نظامی شدن حکومت در صحنه‌ واقعی سیاسی- در عرصه‌ حقوقی کشور بود، به این معنا که نیروهای نظامی و امنیتی نهادهایی مثل مجمع تشخیص مصلحت، مجلس و قوه‌ ‌قضاییه و در مرحله‌ بعد شورای نگهبان را با ایجاد روال‌های سیاسی تازه از دور تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری در کشور خارج کنند. تسخیر این نهادها توسط نظامیان و امنیتی‌ها در دهه‌ ۱۳۸۰ پروژه‌ای بود که به‌تدریج محقق شد و اکنون زمان ناکارآمد و بی‌خاصیت‌سازی آنها در ساختار حقوقی است. بعد از نامه‌ احمدی‌نژاد خطاب به خامنه‌ای و وارد کردن اشکالاتی بر مجلس و متقابلا نامه‌ رئيس مجلس و وارد کردن اشکالاتی به رئيس دولت، خامنه‌ای موضوع را به احمد جنتی، دبير شورای نگهبان، ارجاع داد و قرار شد وی یک حلقه کارشناسی متشکل از کارشناسان دولت و مجلس تشکيل دهد. این حلقه که به کارگروه حل اختلاف میان دولت و مجلس مشهور شده است نتایج کار خود را عرضه کرده است. با توجه به نتایج عرضه شده و عکس‌العمل‌ها، دستاورد تشکیل این گروه برای اختلافات موجود میان مجلس و دولت چه خواهد بود؟ این تنازعات چه تاثیری بر دینامیسم روابط قدرت میان نهادها و قوای حکومت جمهوری اسلامی خواهد داشت؟ پیامدهای این نزاع برای ساختار حقوقی جمهوری اسلامی چه خواهد بود؟ تصویری که از میان این تنازعات برای آینده‌ جمهوری اسلامی شکل می‌گیرد چگونه است؟ ترکیب و نتایج کارگروه این کارگروه متشکل بوده است از چهارده عضو یعنی محمدحسن ابوترابی‌فرد، محمدرضا باهنر، محمد دهقانی و احمد توکلی به نمايندگی از مجلس، الهام، عزيزی، ميرتاج‌الدينی و بداغی از دولت، مهرپور، مدنی و افتخار جهرمی، از اساتيد دانشگاه با سابقه‌ حقوقی و عضويت در شورای نگهبان، و عليزاده، عباسعلی کدخدايی و جنتی از شورای نگهبان. پس از هجده جلسه، کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، و نمایندگان مجلس برداشت خود را از این جلسات عرضه کرده‌اند. روایت مجلس در یک گزارش بیست صفحه‌ای در پایگاه اینترنتی مجلس منتشر شد که عموما تخلفات قانونی دولت و امتناع از انجام وظایف را فهرست می‌کند: عدم ارسال مصوبات هیئت دولت به مجلس، استنکاف از ابلاغ و اجرای مصوبات مجلس، از میان بردن امکان بررسی بودجه با تاخیر در ارسال، ایجاد ابهام در تخصیص بودجه، واردات سوخت بدون مجوز مجلس، استنکاف از وضع آیین‌نامه اجرایی برای مصوبات مجلس، خودداری از تخصیص بودجه بر اساس مصوبات مجلس و تصمیم‌گیری در حوزه‌هایی که فراتر از اختیار دولت است. بنا به روایت کدخدایی (جام جم، ۲۹ آبان ۱۳۸۹)، گروه تشکیل شده در چهار حوزه به محدود کردن اختیارات مجلس پرداخته است: ۱- حوزه‌هایی که مجلس اصولا نباید به آنها وارد شود، مثل نظارت استصوابی شورای نگهبان، شمول اختیارات رهبری، اختیارات مجلس خبرگان، وظایف و اختیارات مجمع تشخیص مصلحت نظام و مواردی كه محل بار مالی آن تعیین نشده است، و در صورت ورود و رد شورای نگهبان، مجلس حق ارجاع به مجمع تشخیص مصلحت نظام را ندارد و در صورت ارجاع، مجمع حق بررسی و اظهار نظر ندارد (برخلاف اصل ۷۱ قانون اساسی) ۲- دادن حق تذکر به مجلس به رئیس دولت (برخلاف اصل ۱۱۳ قانون اساسی) ۳- اجازه وضع مقررات و آیین‌نامه‌ها به دولت بدون نیاز به بررسی مجلس (برخلاف اصل ۱۳۸ قانون اساسی)، و ۴- محدود کردن کمیسیون‌های مجلس در بررسی سوال نمایندگان از وزرا. بدین ترتیب دستاورد این کارگروه، رسمیت و شفافیت یافتن کاهش اختیارات مجلس و فراقانون و غیر پاسخ‌گوتر شدن قوه‌ مجریه خواهد بود. تغییر دینامیسم روابط قدرت در گزارش چهار نماينده مجلس عضو کارگروه حل اختلاف اعلام شد که با توجه به اوامر رهبر جمهوری اسلامی در مورد تعامل با دولت و نيز شرايط سياسی، تاکنون از سوال و استيضاح رئيس جمهور‌ صرف نظر شده است. ‌چرا مجلس از حقوق قانونی خود برای سوال از رئیس دولت و استیضاح وی استفاده نمی‌کند؟ اقتدارگرایان نظامی‌گرا که دولت نهم را در دست داشتند و بنا به روایت رسمی حکومت با بیست و چند میلیون رای دولت را به دست آورده‌اند دروغ‌های خود را باور کرده و خود را بیش از همه‌ گروه‌های سیاسی و نهادهای رسمی نماینده‌ مردم معرفی می‌کنند تا نهادهای دیگر را تحت کنترل خود قرار دهند. در اختیار داشتن قوه‌ قاهره برهان قاطع دولت است. و در این میان مجلس که مانع اصلی در پیشبرد اهداف دولت تلقی شده باید به نقش فرعی خود قانع شود. هنگامی که محمد خاتمی در سال ۱۳۷۶ با بیش از بیست میلیون رای به ریاست جمهوری انتخاب شد اصلاح‌طلبان در برابر مجلسی که اکثریت آن را در اختیار نداشتند (مجلس پنجم) چنین مدعایی را مطرح نکردند که بیش از قوای دیگر مردم را نمایندگی می‌کنند، چون بنای آنها این نبود که روابط قدرت را تغییر دهند. اما نظامی‌گرایان با اشتهایی که برای قدرت سیاسی و منافع ناشی از آن دارند در هیچ نقطه‌ای متوقف نخواهند شد. به همین لحاظ باید به انتظار وضع حمل دیگری در نظام جمهوری اسلامی نشست. در صورت مقاومت نیروهای توسعه‌گرا و سنت‌گرای اقتدارگرا در برابر نظامی‌گرایان این وضع حمل با تنش همراه خواهد شد، همچنان که وضع حمل سال ۱۳۸۸ با یک بحران گسترده همراه شد. ساختار حقوقی ساختار حقوقی نظام‌های سیاسی حتی اگر در دوره‌هایی با ساختار واقعی قدرت متناسب نباشد در طول زمان با آن تناسب پیدا می‌کند. در حکومت نظامیان و امنیتی‌ها در ایران امروز قانون اساسی موجود کاملا ناهمسازی به نظر می‌آید. از همین جهت نهادهایی مثل مجلس یا مجمع تشخیص شان نزول خود را از دست داده‌اند و به‌تدریج در حوزه‌ قانونی نیز مابه‌ازای این تحول واقعی رخ خواهد نمود. دولت خود در مقام تشخیص مصلحت قرار دارد و مجمع در پنج سال گذشته عملا نقش و تاثیری نداشته است. مجلس نیز پس از واگذاری حق نظارت و قانون‌گذاری خود در نهادهای تحت نظر رهبری باید از حق نظارت و قانون‌گذاری در حوزه‌ قوه‌ مجریه نیز بگذرد. در این حال غیر از نام چیزی برای مجلس باقی نخواهد ماند. با آن روز فاصله‌ زیادی نداریم. نقش مجلس تا آن حد کاهش یافته که گاه مجلس به خاطر فقدان دستور جلسه تعطیل می‌شود. (تعطیلی مجلس به خاطر نداشتن دستور کار، الف، ۱۶ آذر ۱۳۸۹) چشم‌انداز آینده با فرض تداوم روندهای موجود، در ساختار حقوقی متناسب با ساختار واقعی و موجود قدرت تنها نامی از نهادهای انتخابی (مجلس) و مبتنی بر عقل جمعی (مجمع تشخیص) خواهد ماند. ولی فقیه و معاون اجرایی وی (رئیس جمهور) که در انتخابات مهندسی‌شده منصوب خواهد شد با اتکا به قوای قهریه حکم خواهند راند و شورای نگهبان تنها به صورت ابزار برای بیت رهبری و دولت عمل خواهد کرد. شورای نگهبان نهادی مورد نیاز در ساختار حقوقی تازه خواهد بود، اما ترکیب آن به نفع روحانیون و غیرروحانیون امنیتی و نظامی تغییر خواهد کرد. مجلس به شورای مشورتی رهبری تغییر کارکرد خواهد یافت و نقش نظارتی و قانون‌گذاری مستقل آن حذف خواهد شد. مجمع تشخیص مصلحت نیز به سمت انحلال خواهد رفت، چون دستگاه رهبری اصولا نیازی به آن نخواهد داشت و اصولا اختلافی میان شورای نگهبان و مجلس پیش نخواهد آمد (مثل دوران مجلس هشتم و نهم) تا نیازی به مجمع باشد. تشکیل سمینار شخصی و اختصاصی «الگوی ایرانی- اسلامی پیشرفت» در بارِ عام رهبری و بعد از آن تاسیس مرکز تدوین الگوی اسلامی- ایرانی در ریاست جمهوری برای جانشینی این الگو به جای «سند چشم‌انداز» گامی است از سوی خامنه‌ای و دولت احمدی‌نژاد برای آن که مجمع تشخیص مصلحت را بی‌اعتبار و بی‌استفاده کنند. با شکل‌گیری این مرکز در دولت، وظيفه تعيين سياست‌های کلی کشور و نيز تدوين چارچوب برای اسناد چشم‌انداز و برنامه‌های پنج‌ساله که قبلا به عهده مجمع تشخيص مصلحت نظام بود به نهادی محول می‌شود که نخستين گردهمايی آن در دهم آذرماه ۱۳۸۹ در دفتر رهبری تشکيل شد. این سمینار اختصاصی و سخنان خامنه‌ای در آن نمایانگر این نکته است که خامنه‌ای بیش از دو دهه بر نظامی حکومت می‌کرده که سررشته‌اش را کاملا به دست نداشته و اکنون خود را قدرت مطلقه‌ آن احساس می‌کند. ----------------------------------------- نظرات مطرح در این‌جا لزوما دیدگاه رادیوفردا نیست.
 


به گفته مقامات دولت ایران، در هفته‌های اخیر آلودگی هوای شهر تهران به حد بی‌سابقه‌ای رسیده و رکورد آلودگی را در سطح جهان شکسته است. دولت به مدت چند روز برخی از ادارات را تعطیل کرده، تعداد زیادی از مدارس و دانشگاه‌ها طی هفته‌های اخیر حداقل شش روز تعطیل بوده‌اند و بیمارستان‌ها از افزایش مراجعه بیماران و سالمندان خبر می‌دهند.به گفته مقامات دولت ایران، در هفته‌های اخیر آلودگی هوای شهر تهران به حد بی‌سابقه‌ای رسیده و رکورد آلودگی را در سطح جهان شکسته است. دولت به مدت چند روز برخی از ادارات را تعطیل کرده، تعداد زیادی از مدارس و دانشگاه‌ها طی هفته‌های اخیر حداقل شش روز تعطیل بوده‌اند و بیمارستان‌ها از افزایش مراجعه بیماران و سالمندان خبر می‌دهند. خبرنگار واشینگتن پست از تهران می‌نویسد که هوای شهر تهران که در دامنه رشته کوه‌های البرز قرار گرفته و حدود چهار میلیون خودرو در آن رفت و آمد دارند در سال‌های اخیر همیشه آلودگی شدیدی داشته است. اما میزان این آلودگی در سال جاری در تهران و شهرهای بزرگ دیگر مثل اصفهان به حد بی‌سابقه‌ای بالا رفته و بسیاری دلیل این افزایش را مصرف بنزین محصول داخل می‌دانند که در ماه‌های اخیر تولید و عرضه شده است. این بنزین محصول یک برنامه اضطراری تولید سوخت مصرفی در داخل ایران برای مقابله با تحریم‌های بین‌المللی بوده است. پس از تصویب تحریم صادرات بنزین به ایران توسط دولت آمریکا، بسیاری از شرکت‌های بزرگ نفتی فروش بنزین به ایران را متوقف کردند. وزارت نفت ایران برای جبران کمبود بنزین در بازار داخلی در مراکز پتروشیمی خود تولید این محصول با کیفیت بسیار نازل را آغاز کرد، چون ایران از امکانات پالایشگاهی لازم برای تولید بنزین برخوردار نیست. به نوشته واشینگتن پست، وب‌سایت خبری «آینده» که نسبت به دولت موضع انتقادی دارد چند روز پیش نوشت: «این سوخت جدید ممکن است یک برگ برنده سیاسی باشد، ولی کیفیت آن بسیار نامرغوب و آلوده‌کننده است.» محمدهادی حیدرزاده، از مسئولان شهرداری تهران، روز یک‌شنبه به روزنامه شرق گفت که تهران برای ۲۵ روز مداوم در حالت هشدار جدی بوده و این حد از آلودگی ممتد در سطح حهان رکوردی بی‌سابقه است. برخی از گزارشات رسانه‌های دولتی از قول مقامات مسئول می‌گویند که وجود بیش از سه و نیم میلیون خودرو در سطح شهر تهران عامل تولید ۸۰ درصد از آلودگی هوای این شهر است. خبرنگار واشینگتن پست از تهران می‌نویسد که از دو هفته پیش با رسیدن توده‌های گسترده هوای خشک منطقه اقیانوس هند به آسمان تهران عملا امکان ریزش باران یا برف منتفی شده و به همین خاطر تشدید آلودگی تداوم یافته است. به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، قرار بود روز دوشنبه هواپیماهای حامل آب در آسمان شهر تهران آب پخش کنند تا به این وسیله در لایه‌های سنگین غبار آلوده شکافی ایجاد شده و بخشی از آلودگی به حرکت درآید و از آسمان شهر فاصله بگیرد. یک طرح دیگر دولت محمود احمدی‌نژاد نصب دستگاه‌های تصفیه هوا در نقاط بسیار آلوده شهر است. اما کارشناسان می‌گویند که این دستگاه‌ها فقط در محیط‌های دربسته کارایی دارند و پرواز هواپیماهای کوچک به خاطر دود شدیدی که تولید می‌کنند بر میزان آلودگی هوای تهران خواهد افزود. با وجود مشکل جدی آلودگی هوای تهران که حدس زده می‌شود دلیل تشدید آن بنزین تولید داخل باشد حکومت ایران در تبلیغات خود مدعی است که تولید این محصول به مرحله‌ای رسیده که قرار است به‌زودی به خارج صادر شود. اگر مذاکرات اخیر ایران با کشورهای ۵+۱ به نتیجه نرسد آمریکا و متحدانش تحریم‌های شدیدتری علیه ایران به اجرا خواهند گذاشت و این می‌تواند مشکل بنزین و در نتیجه آلودگی هوا را تشدید کند.
 


آيت الله لاريجانی، رييس قوه قضاييه ايران می گويد نيروهای امنيتی حق ورود به پرونده ها را ندارند و افزود که به پرونده سارقان مسلح و متجاوزان به عنف در کمتر از يک ماه رسيدگی و تمام آنها اعدام می شوند.آيت الله صادق لاريجانی، رييس قوه قضاييه جمهوری اسلامی ايران می گويد که نيروهای امنيتی حق ورود به پرونده ها را ندارند و افزود که به پرونده سارقان مسلح و متجاوزان به عنف در کمتر از يک ماه رسيدگی و تمام آنها اعدام می شوند. عالی ترين مقام قضايی ايران روز چهارشنبه در همايش «همت مضاعف، کار مضاعف، ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد» با بيان اينکه ايجاد فضای امن در جامعه بايد برای همه دستگاه ها يک اصل باشد تاکيد کرد که «متاسفانه اعتماد نسبت به دستگاه قضايی کمی کمرنگ شده است که بخشی از آن تبليغات و بخشی از آن حقيقت است.» بیشتر بخوانید: نوری‌زاد به صادق لاریجانی: آیا کسی سر عزیزانتان را در چاه مستراح فرو کرده است رهنورد: ایران به زندانی بزرگ با محیط سراسر پلیسی تبدیل شده است آيت الله لاريجانی به طور تلويحی از سخنان آيت الله احمد جنتی، دبير شورای نگهبان، انتقاد کرد که در نمازجمعه تهران گفته بود: «قوه قضاييه دستگاه امنيتی را کنار گذاشته و خودش اقدامات را انجام می دهد.» وی با اشاره به خطيب نماز جمعه تهران گفته است: «خدا حفظ کند ايشان را، اما اين چه حرفی است که ايشان می‌زنند و می‌گويند دستگاه قضايی در رسيدگی به فلان پرونده فلان آقا دستگاه‌های امنيتی را کنار گذاشته يک‎تنه می‌خواهد به پرونده رسيدگی کند.» «مگر دستگاه امنيتی، قاضی است که به تخلفات فرد يا افرادی رسيدگی کند؟ اطلاعات ما را دستگاه امنيتی به ما می دهد ولی کار با دستگاه قضايی است.» رييس قوه قضاييه ايران می گويد که «نيروهای امنيتی حق ورود به پرونده ها را ندارند و پای اين حرف هم ايستاده ايم.» استقلال قضايی يکی از مناقشه برانگيزترين بحث ها در ايران است و مخالفان و موافقان زیادی دارد. در حالی که منتقدان جمهوری اسلامی دستگاه قضایی ایران را به داشتن عملکرد جناحی و يکسويه متهم و از آن انتقاد می کنند مسئولان اين قوه همواره بر استقلال اين نهاد از جريان های سياسی تاکيد کرده اند. منتقدان از پرونده سازی وزارت اطلاعات و دستگاه های امنيتی برای فعالان سياسی و مدنی، اعتراف گيری با استفاده از ابزار شکنجه و تنظيم کيفرخواست بر اساس اين اظهارات، اعمال نفوذ در رای قضات و مخالفت وزارت اطلاعات با آزادی يا اعطای مرخصی به زندانيان سياسی به عنوان نمونه هايی از عملکرد و عدم استقلال دستگاه قضايی جمهوری اسلامی ياد می کنند. اوايل آذرماه، زهرا رهنورد، از مخالفان برجسته دولت احمدی نژاد در بيانيه ای اعلام کرد که بازجويان و ماموران امنيتی جمهوری اسلامی بسياری از زنان زندانی پس از انتخابات را با داروهای روانگردان وادار به اعتراف کرده‌اند. يکی ديگر از مهمترين انتقادها به قوه قضاييه ايران به عملکرد آن در رسيدگی به پرونده های معترضان در جريان نا آرامی های سال گذشته باز می گردد. در جريان این اعتراض ها هزاران نفر بازداشت و ماه ها بدون تشکیل دادگاه در زندان به سر بردند. قوه قضاييه در جريان رسيدگی به حوادث سال گذشته اقدام به برگزاری دادگاه های دسته جمعی و با يک کيفرخواست مشترک کرد که حقوقدانان، اين رويه را مغاير دادرسی عادلانه و قوانين جزايی می دانند. اعدام تمام «سارقان مسلح و متجاوزين به عنف» رييس قوه قضاييه ايران در بخش ديگری از سخنان خود اعلام کرد که «تمامی متجاوزين به عنف و سارقان مسلح بدانند اين اقدامات از نظر قانون محاربه تشخيص داده شده و قوه قضاييه در کمتر از يک ماه به پرونده آنها رسيدگی می کند و بدون شک حکمشان اعدام است.» آیت الله لاریجانی اظهار داشت: «سارقان مسلح بدانند که بر اساس قانون و شرع حتی اگر يک سارق مسلح موفق به سرقت هم نشود حکمش اعدام است و همين‌جا به اين سارقان هم می‌گويم که مطمئن باشيد اعدام می‌شويد. » بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، وی اذعان کرد که «مردم شاهد رسيدگی به برخی تخلفات کوچک در دادگاه ها هستند در حالی که متخلفين بزرگ از چنگال قانون فرار می کنند.» آيت الله لاريجانی وعده داد که «مردم می توانند اسامی مفسدان اقتصادی را در سايت قسط مشاهده کنند اما هنوز اين اسامی در روزنامه ها و نشريات منتشر نشده است.» سايت «قسط» که وابسته به پايگاه اطلاع رسانی مجمتع قضايی امور اقتصادی است از شهريور ماه گذشته هنوز به روز نشده است. آخرين خبر اين سايت در زمينه رسيدگی به «مفاسد اقتصادی» مربوط به صدور حکم برای معاون سابق استاندار تهران است. به گزارش اين سايت، اسماعيل مسعودی به اتهام اختلاس مبلغ ۵۷۶ ميليون تومان، به چهار سال حبس تعزيری و يک ميليارد و ۱۵۳ ميليون تومان جريمه محکوم شده است.
 


دور اول دیدار هیئت اعزامی جمهوری اسلامی به ژنو با نمایندگان شورای امنیت، به طرح شکواییه دبیر شورای امنیت ملی ایران علیه گروه ۵+۱ و اعتراض به سکوت در قبال ترور فریدون عباسی دوانی و مجید شهریاری، کارشناسان هسته‌ای ایران، اختصاص یافت. و مذاکرات روز دوم تلاشی بود در جهت نزدیک کردن خواسته‌های متقابل.دور اول دیدار هیئت اعزامی جمهوری اسلامی به ژنو با نمایندگان شورای امنیت، به طرح شکواییه دبیر شورای امنیت ملی ایران علیه گروه ۵+۱ و اعتراض به سکوت در قبال ترور فریدون عباسی دوانی و مجید شهریاری، کارشناسان هسته‌ای ایران، اختصاص یافت. و مذاکرات روز دوم تلاشی بود در جهت نزدیک کردن خواسته‌های متقابل. بازگشت ایران به میز مذاکرات، ۱۴ ماه پس از گفت‌وگوهای بی‌نتیجه در اکتبر سال قبل، نشان داد که ایران علی‌رغم دشواری‌های داخلی و خارجی، همچنان علاقه‌مند به یافتن راهی برای رسیدن به توافق منطقی با غرب و خارج شدن از وضعیت دشوار کنونی است. چنانچه صحنه سیاست داخلی ایران در قبال مذاکره با غرب هماهنگ بود، شاید مذاکرات سال قبل در ژنو نیز می‌توانست به نتایج معقولی در جهت خروج تدریجی پرونده اتمی ایران از بن‌بست کنونی دست یابد. عدم هماهنگی داخلی شکست مذاکرات سال قبل، دو هفته پس از اعلام توافق‌های اولیه، نشان داد که دولت کنونی ایران در اجرای سیاست‌های خارجی و به‌خصوص هدایت دیپلماسی اتمی و همچنین انجام مذاکره با آمریکا دارای آزادی عمل‌ محدودی است. به نظر می‌رسد مذاکرات جاری در ژنو نیز به دلیل دادن ماموریت محدود به هیئت نمایندگی اعزامی جمهوری اسلامی و تقسیم ترکیب آن بین نمایندگان دولت و رهبری نظام، تنها به اعلام نقطه نظرهای دو طرف و حداکثر یافتن دستور مذاکرات بعدی ختم شود. در ترکیب هیئت اعزامی ایران، ایفای نقش رسمی به سعید جلیلی، دبیر شورای امنیت ملی، و نقش هدایت‌کننده مذاکرات به علی باقری، معاون سیاست خارجی شورای امنیت ملی و فرد نزدیک به رهبری جمهوری اسلامی، واگذار شده است. در ترکیب هیئت اعزامی ایران حمیدرضا عسگری، مشاور حقوقی سازمان انرژی اتمی، و علی آهنین، معاون اروپایی وزارت خارجه، نیز قرار داده شده‌اند. به این ترتیب نمایندگان هر چهار مرکز تاثیرگذار در تدوین یا اجرای دیپلماسی اتمی ایران در مذاکرات ژنو حضور دارند. ترور پیش از گفت‌وگو پیش از داخل شدن به مذاکرات ژنو، ترور دو کارشناس اتمی ایران در تهران، مواضع دولت را در داخل تا حدودی ضعیف ساخت و بضاعت‌های آن را در حفظ امنیت داخلی زیر سوال برد. در شرایطی این‌چنین، هر کشور دیگری شاید از داخل شدن به مذاکرات اتمی خودداری می‌کرد، ولی جمهوری اسلامی تنها به اعلام اعتراض نسبت به این گونه اقدامات بسنده کرد و در مذاکرات شرکت جست. با انتشار عجولانه خبر ارسال اولین محموله کیک زرد تولیدی در بندرعباس، به کارخانه فرایند اورانیوم (یو سی اف) در اصفهان، دولت جمهوری اسلامی همچنین تلاش کرد ضمن تاکید بر تکمیل چرخه سوخت اتمی، ادامه گردش کار این چرخه را علی‌رغم اعمال تحریم‌ها، مورد تاکید قرار داده و تا حد ممکن با دست پرتر در مذاکرات ژنو ظاهر شود. انتظارات غرب در جبهه مقابل ایران، نمایندگان گروه ۵+۱ نیز پیش از ورود به مذاکرات، ضمن ابراز رضایت از برگزاری و امید به توفیق آن، به نتیجه رسیدن احتمالی مذاکرات را در گرو جدی بودن و انعطاف‌پذیری جمهوری اسلامی قرار دادند. من‌جمله مایک همر، یکی از سخنگویان شورای امنیت سازمان ملل، پیش از آغاز مذاکرات تاکید کرد: «ایالات متحده و هم‌پیمانان آن انتظار دارند ایران با قصد جدی سازش که شرط ابتدایی رسیدن به توافق احتمالی است به مذاکرات داخل شود.» انتظار اصلی شورای امنیت و غرب از ایران واگذاری بخش عمده‌ای از مجموع سه هزار کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده خود به خارج از کشور است. برای تولید یک بمب اتمی و بعد از افزایش غلظت، تا حدود ۵۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غلظت ۳.۵ درصد کافی است. در زمان اعلام فرمول وین در سال گذشته ایران کمتر از دو هزار کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده در اختیار داشت و تلویحا با خروج دوسوم آن موافقت کرده بود. متعاقباً در نیمه سال جاری مسیحی ایران موافقت مشروط خود را با ارسال ۱۲۰۰ کیلوگرم اورانیوم به خارج اعلام داشت، ولی این بار آمریکا با رد «بیانیه تهران» آن را ناکافی خواند. هدف مذاکرات ژنو انتظار می‌رفت طی مذاکرات ۶ و ۷ دسامبر در ژنو به گونه‌ای موضوع ارسال حجم بیشتری از اورانیوم غنی‌شده ایران به خارج مطرح شود، ولی پذیرفتن مشروط و و احتمالی این پیشنهاد از سوی نمایندگان جمهوری اسلامی موکول به قانونی شمردن حق غنی‌سازی اورانیوم و حفظ چرخه سوخت اتمی خواهد شد، شرطی که حتی در صورت ساکت گذاشتن آن در مذاکرات جاری، در میان‌مدت مورد قبول شورای امنیت قرار نخواهد گرفت. دو روز پیش از برگزاری مذاکرات جاری در ژنو، و اندکی پس از انتشار خبر ارسال اولین محموله کیک زرد تولیدی ایران در بندرعباس به اصفهان، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موضوع ایجاد بانک سوخت اتمی را مطرح ساخت. طرح چنین فکری و تلاش برای اجرایی ساختن آن، به‌نوبه خود اقدامی است در جهت پیشگیری از مبادرت کشورهایی مانند ایران به ایجاد چرخه سوخت اتمی. از این لحاظ تفکر جامعه جهانی، آژانس انرژی اتمی و شورای امنیت در قبال ادامه غنی‌سازی اورانیوم توسط دولتی مانند دولت کنونی ایران همچنان بی‌تغییر مانده و این گزینه از جمله موارد احتمالی توافق در ژنو نخواهد بود.
 


روزنامه‌های چهارشنبه ایران به دنبال بازداشت چهار تن از اعضای روزنامه شرق همزمان با چاپ ویژه‌نامه این روزنامه به مناسبت روز ۱۶ آذر، اغلب از انتشار اخبار روز دانشجو امتناع کرده یا اخباری درباره برنامه‌های بسیج دانشجویی در این روز منتشر کرده‌اند.روزنامه‌های چهارشنبه ایران به دنبال بازداشت چهار تن از اعضای روزنامه شرق همزمان با چاپ ویژه‌نامه این روزنامه به مناسبت روز ۱۶ آذر، اغلب از انتشار اخبار روز دانشجو امتناع کرده یا اخباری درباره برنامه‌های بسیج دانشجویی در این روز منتشر کرده‌اند. بسیاری از روزنامه‌ها نیز گزارش‌هایی انتقادی از «آب‌پاشی با پنج هواپیمای سم‌پاش بر فراز تهران» را در شماره ۱۷ آذرماه خود منتشر کرده‌اند. «سکوت مدعی‌العموم در قبال گران‌فروشی ميلياردی شرکت مخابرات» و نیز تاکید قائم مقام وزیر آموزش و پرورش بر این که «پست‌های كلیدی كشور باید در دست فرزندان شهدا باشد» از جمله عنوان‌های خبری روزنامه‌های روز ۱۷ آذرماه است. عدم انتشار اخبار روز دانشجو در روزنامه‌ها روزنامه‌های ایران در شماره چهارشنبه خود اغلب از پوشش اخبار مراسم روز دانشجو که در بسیاری از دانشگاه‌ها با اعتراضات گسترده دانشجویان همراه بود امتناع کرده‌اند. روزنامه‌های کیهان و رسالت که در شمار روزنامه‌های حامی دولت قرار دارند اخباری در خصوص برگزاری «مراسم روز ۱۶ آذر عاشورایی از سوی بسيج دانشجویی» از جمله در دانشگاه تهران و با سخنرانی محمدحسین صفار هرندی، مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه پاسداران، منتشر کرده‌اند. روزنامه تهران امروز نیز پیام علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، به مناسبت روز دانشجو را منتشر کرده که محتوای آن اشاره‌ای به وقایع ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ و نیز اعتراضات دانشجویی در دوره حکومت پهلوی دارد. روزنامه خراسان اشاره‌ای کوتاه به برگزاری مراسم بزرگداشت روز دانشجو با عنوان «اميد، رساترين اعتراض» کرده و نوشته است که این مراسم عصر روز دوشنبه در دانشگاه تهران از طرف انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران و با سخنرانی چهره‌های اصلاح‌طلبی چون مجيد انصاری، علی شکوری راد، الهه کولایی، و محسن رهامی برگزار شده است. عدم انتشار اخبار روز دانشجو در روزنامه‌های ۱۷ آذر در حالی صورت می‌گیرد که روز سه‌شنبه ساعاتی پس از انتشار ویژه‌نامه‌ای به مناسبت ۱۶ آذر و روز دانشجو در روزنامه شرق، ماموران امنیتی با مراجعه به دفتر این روزنامه احمد غلامی، سردبیر، کیوان مهرگان، دبیر گروه سیاسی، فرزانه روستایی، دبیر گروه بین‌الملل، و نیز علی خدابخش، سرمایه‌گذار و ناشر این روزنامه، را بازداشت کردند. بازتاب آب‌پاشی با پنج هواپیمای سم‌پاش بر فراز تهران روزنامه‌های جام جم، تهران امروز، جمهوری اسلامی، و جهان صنعت در شماره چهارشنبه خود مطالبی انتقادی درباره «آب‌پاشی برفراز تهران با هواپیمای سم‌پاش» منتشر کرده‌اند. روزنامه جام جم از قول مديرعامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران درباره آب‌پاشی با هواپیما برای کاهش آلودگی هوای تهران نوشته است که «اگر باران مستمر داشته باشيم تا حدودی می‌‌توانيم ذرات معلق هوا را كاهش دهيم، اما همين باران مستمر حتی در كاهش منواكسيدكربن تاثيری ندارد، چرا كه اين آلاينده در آب حل نمی‌‌شود». يوسف رشيدی اقدام مقامات دولتی برای آب‌پاشی با هواپیما را اقدامی غیرعلمی توصیف کرده و با اشاره به این که «هواپيماهای سم‌پاش در سطح چند ده متری زمين پرواز كرده و اقدام به سم‌پاشی می‌كنند» گفته است که «اگر قرار باشد هواپيماهای سم‌پاش در ارتفاع بالا اقدام به ريزش آب كنند پيش از آن ‌كه آب به سطح زمين برسد كلا تبخير می‌‌شود». مديرعامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران همچنین تاکید کرده است که «توليد آلودگي هوا به صورت پيوسته است و با يک لحظه آب‌پاشي نمي‌توان به هيچ عنوان مشكل را حل كرد» و از مسئولان خواسته است تا «به جای پيشنهاد چنين طرح‌هایی نسبت به كنترل منابع توليد آلاينده و استانداردسازی خودروها و سوخت توزيعی اقدام كنند». روزنامه جام جم همچنین از قول انوشيروان محسني‌بندپی، نايب رئیس فراكسيون محيط زيست مجلس شورای اسلامی، نوشته است که «به لحاظ علمی در هيچ مرجع معتبری اين اقدامات به عنوان راه‌حل علمی پيشنهاد نشده است كه با پاشيدن آب از بالا، آلودگی هوا را كاهش دهيم». روزنامه جمهوری اسلامی نیز در صفحه نخست خود با تاکید بر این که «آب‌پاشی تهران هم فايده نداشت» نوشته است که «علي‌رغم آغاز عمليات آب‌پاشی ميزان آلاينده‌های هوای تهران باز هم افزايش يافت و شاخص كيفيت هوا به "نيمه شرايط هشدار" رسید». روزنامه تهران امروز در تیتر نخست خود از «جنگ نابرابر در آسمان تهران» گزارش داده و نوشته است که «هواپيماهایی با دو هزار ليتر آب عليه هزاران ‌تن آلودگی هوا بر فراز تهران پرواز كردند». این روزنامه با تاکید بر این که «هواپيماهای سم‌پاش كه در روز اول از مجموع ۷۵۰ كیلومتر مربع مساحت تهران بزرگ، ۸۰ متر مربع را آب‌پاشی كردند» نوشته است که «آب‌پاشی تهران به ‌وسيله هواپيماهای آب‌پاش هيچ پايه علمی ندارد». تهران امروز همچنین نوشته است: «كارشناسان شهری تنها كليد نجات تهرانی‌‌ها و ساير كلان‌شهرهای ديگر را درتوسعه مترو و حمل و نقل شهری می‌دانند، آن ‌هم در شرايطی كه به اعتراف رئيس پليس تهران با اجرای طرح زوج و فرد خودرو‌ها در سراسر تهران ۴۰ درصد ترافیک كاهش يافته است». روزنامه جهان صنعت از «معرفی بخاری گازی به عنوان‌عامل اصلی آلودگی هوا» خبر داده است. به نوشته این روزنامه، محمد رویانیان، رئیس ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت کشور، در پاسخ به این پرسش که «از بنزین تولیدی صنایع پتروشیمی به عنوان متهم ردیف اول آلودگی هوای کلا‌ن‌شهرهای ایران نام برده می‌شود» گفته است که «بنزین تولیدی صنایع پتروشیمی‌ آلوده نیست، بخاری و آب‌گرم‌کن‌های گازی عامل اصلی افزایش آلودگی هوا در کلا‌ن‌شهرها هستند». روزنامه جهان صنعت در سرمقاله چهارشنبه خود با عنوان «یک کلا‌ف هوایی پر از آلودگی» آب‌پاشی را «تیری در تاریکی آلودگی هوای تهران» و «اقدام عجیب و نادر در جهان» توصیف کرده و از مقامات دولتی پرسیده است که «مگر میزان آبی که پنج فروند هواپیما می‌توانند در آسمان رها کنند چه میزان است که بتواند آلودگی هوا را کمتر کند؟» «گران‌فروشی ميلياردی مخابرات و سکوت مدعی‌العموم» روزنامه خراسان گزارش داده است که شرکت مخابرات در طول يک سال از زمان ابلاغ پروانه در ۲۹ تيرماه سال ۸۷ تا ۱۸ آبان ۸۸، بالغ بر ۱۲۰ هزار سيم‌کارت دائمی را به جای ۱۲۰ هزار تومان به قيمت ۲۸۸ هزار تومان فروخته است. این روزنامه نوشته است که «طبق برآورد تقريبی طی دو سال گذشته هر مشترک مبلغ ۱۶۸ هزار تومان برای خريد سيم‌کارت اضافه پرداخت کرده و شرکت مخابرات با فروش ۱۲۰ هزار سيم‌کارت تنها طی مدت يک سال ۲۰ ميليارد و ۱۶۰ ميليون تومان» درآمد از طریق گران‌فروشی کسب کرده است. به نوشته روزنامه خراسان، خبر گران‌فروشی سیم‌کارت تلفن همراه اول را «معاون سازمان نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظيم مقررات رادیویی» اعلام و تاکید کرده است که «تخلف همراه اول در فروش سيم‌کارت با قيمت بيشتر از مصوب همچنان ادامه دارد». حسن رضوانی همچنین گفته است که «اکنون در حال گرفتن آمار سيم‌کارت‌های فروخته شده پس از خصوصی‌سازی مخابرات در ۱۸ آبان ۸۸ هستيم». روزنامه خراسان با انتقاد از گران‌فروشی سیم‌کارت همراه اول نوشته است که «با توجه به اظهارات معاون نظارت سازمان تنظيم مقررات و بی‌اعتنایی مسئولان مخابرات به اين تذکرات مکرر، آيا زمان آن فرا نرسيده است که دادستان به عنوان مدعی‌العموم برای احقاق حقوق مشترکان سکوت خود را شکسته و وارد عمل شود؟» این روزنامه در عین حال گزارش داده است که معاون بازاريابی و امور مشترکان همراه اول پیشتر «با رد لزوم فروش سيم‌کارت به قيمت ۱۲۰ هزار تومان گفته است که اين اظهارات مبنای قانونی ندارد». اما حسن رضوانی، معاون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات رادیویی، تاکيد کرده است که «تلفن وديعه‌ای در پروانه شرکت مخابرات نداريم و براساس پروانه قيمت سيم‌کارت‌های دایمی همراه اول ۱۲۰ هزار تومان است که به عنوان هزينه اتصال از مشترک دريافت می‌شود، و هر تغييری در اين قيمت بايد به تصويب کميسيون تنظيم مقررات برسد». «پست‌های كلیدی كشور باید در دست فرزندان شهدا باشد» روزنامه آرمان خبر داده است که جلال رحیمی، قائم مقام وزیر آموزش و پرورش، در جریان «همایش یادگاران آسمان در استان فارس» گفته است که از این پس «پست‌های كلیدی كشور باید در دست فرزندان شهدا باشد». به نوشته این روزنامه، قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در این باره با تاکید بر این که «فرزندان شهدا ادامه‌‌دهنده راه ‌پدران خود هستند و باید پست‌های كلیدی كشور به آنها داده شود» گفته است که «فرزندان شهدا صاحبان اصلی نظام اسلامی هستند» و به همین دلیل «فرزندان شهدا باید برای حفظ نظام و بالا بردن سطح علمی مدارج عالیه تحصیلی خود را بالا برده تا بتوانند سكان‌دار نظام اسلامی شوند».
 


یک قاضی بریتانیایی با آزادی موقت مدیر وبسایت ویکی‌لیکس به قید وثیقه مخالفت کرد. جولیان آسانژ، بنیانگذار و مدیر ویکی‌لیکس دیروز صبح، با قرار قبلی، خود را به پلیس لندن معرفی کرد و بازداشت شد. بازداشت آقای آسانژ به درخواست مقام‌های قضایی سوئد و به اتهام آزار جنسی صورت گرفته است؛ اما جولین آسانژ این اتهام را رد می‌کند. سایت ویکی‌لیکس در روزهای اخیر هزاران سند محرمانه وزارت خارجه آمریکا را منتشر کرد.
 


آمریکا به تلاش‌هایش برای قانع کردن اسرائیل به توقف شهرک‌سازی در کرانه باختری پایان می‌دهد و گفت‌وگوهای مستقیم میان مقام‌های اسرائیلی و فلسطینی، بدون نتیجه، پایان می‌یابد. مقام‌های فلسطینی پیش از این هشدار داده بودند که در صورتی که اسرائیل ساخت و ساز شهرک‌های یهودی‌نشین در کرانه باختری را متوقف نکند، از مذاکرات مستقیم کنار خواهند رفت. آخرین دور مذاکرات مستقیم، که به ابتکار باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، صورت می‌گرفت، حدود دو ماه پیش برگزار شد. با این حال فیلیپ کرولی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفته است که ایالات متحده برگزاری گفت‌وگوهای غیرمستقیم مقام‌های اسرائیلی و فلسطینی را در دست بررسی دارد.
 


در پی شکایت شماری از شهروندان کره جنوبی علیه حملات اخیر کشور همسایه، دادگاه لاهه اعلام کرد تحقیقاتی را در باره ارتکاب جنایات جنگی توسط کره شمالی صورت می‌دهد. دادستان دادگاه بین‌المللی کیفری روز سه‌شنبه ضمن اعلام این خبر، تصمیم‌گیری در این باره و همچنین در مورد غرق شدن ناو جنگی کره جنوبی را به آینده موکول کرد. کره شمالی روز ۲۳ نوامبر (حدود دو هفته قبل) جزیره یونگ پیونگ متعلق به کره جنوبی را گلوله باران کرد.
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به radiofarda-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به radiofarda@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته