-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آذر ۱۷, چهارشنبه

Latest news from Jaras for 12/08/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


عبدالعلي بازرگان

 

وقتي "جرج اورول" نويسنده نامدار انگليسي در ۱۹۴۵ كتاب "مزرعه (يا قلعه) حيوانات" ((Animal Farm  را با ديدگاهي "آرمانشهري"، براي به تصوير كشيدن استحاله يك نظام ِ مدعي عدالت ومساوات، به نظامي مستبد و سركوبگر به رشته تحرير در آورد، استفاده هنرمندانه اش ازعالم حيوانات و خصلت هاي جانوران، براي نمايش نفاق و رياكاري، سلطه گري و سركوب، قساوت و قدرت مداري در نظام سياسي جانشيني كه ادعا شده بود برادري، برابري و آزادي را به ارمغان مي آورد، به سرعت اين نوشته را در رده پر فروش ترين كتاب ها قرار داد و ترجمه فارسي آن براي ملتي كه طعم تماميت طلبي را درتاريخ خود پيوسته چشيده بود، بازاري پر رونق يافت.
 

اگر غربي ها در اين قرن به اين صرافت ها افتاده و با اين ظرافت ها آشناشده اند، در مشرق زمين، يعني مهد استبداد آسيائي، كه جز به زبان استعاره و تمثيل، امكان انتقاد واعتراضي نبوده، هزاره هاست كه از اين مشابهت ها، حكيمان و اديبان هنرمند، ميراث هاي گرانسنگي به يادگارگذاشته اند. "كليله دمنه" را، كه شايد اولين پندنامه تاريخي از اين دست باشد، ايرانيان در دوران ساساني از زبان سانسكريت هندي به فارسي ميانه ترجمه كردند و هموطنان زبردستي مثل ابن مقفع ها با ترجمه اش به زبان عربي، كه زبان علمي آن روزگار محسوب مي شد، ابدي اش كردند. 
 

از ميان حيوانات، گويا گرگ تمثيل مناسب تري براي تشبيه درنده خوئي و ددمنشي سلاطين سفاك بوده و جايگاه مناسب تري را در قصه هاي پرغصه گرگ و ميش پيدا كرده است. نمونه معروفش همان قصه " گل آلود شدن آب سرچشمه توسط گرگ و گلايه مودبانه بره در پائين چشمه" به جنايت ِجناب ايشان است كه در نظام گرگ سالاري همين به سئوال كشيدن متواضعانه بالا دست در گل آلود كردن آبشخورهاي فرهنگ و اقتصاد جامعه، جسارت و جرم محسوب مي شود! 
 

دراين گونه موارد متوسل شدن به اين استدلال كه: "آب از بالا آلوده مي شود نه از پائين"، و "ماهي از سر گَنده گردد نِي زِ دُم" ! فضولي و زبان درازي و بهانه بزرگي براي قرباني شدن محسوب مي شود كه در دستگاه غذائي!! گرگ گستري كافي است.
 

يكي از همين گرگ ها در روز عاشورا، با بازي كردن در نقش شمرذي الجوشن! با اتومبيل جوشن دار نيروي انتظامي! جواني را كه مي خواسته به پيام "هل من ناصر ينصرني" امام حسين پاسخي در خورزمانه خود بدهد، زير گرفته و دو بار هم ازروي پيكرش عبور كرده است! صدها نفر اين صحنه را ديده و فيلم برداري كرده اند و "ليلا"ئي كه به جاي "لَيْتَ و لَعلّ كردن"! و عافيت طلبي ،خواسته نقش زينب(س) را در پيام رساني شهدا در آن عاشوراي خونين ايفا كند، اين صحنه را با تلفنش شجاعانه اطلاع رساني كرده است.
 

 آن كه به دستور قرآن، شهامت را بركتمان شهادت گزيده و شهادتي جهاني داده، شناسائي و محكوم گشته وآن كه جنايت كرده در پوشش قرار گرفته است! اينك گرگ سُر و مُر و گنده !! سرجايش نشسته و احتمالا ترفيع درجه گرگي هم گرفته! و "ليلا"ي يكماهه عروس، براي دو سال به زندان اوين فرستاده مي شود تا ماه عسلش را با مهرورزي نظام مطلقه فقيه تجربه كند!!
 

ليلا چهارمين عضو خانواده اي است كه پس از انتخابات به پنجه گرگ گرفتار شده اند؛ پدرش مهندس محمد توسلي ، اولين شهردار تهران پس از انقلاب، پنجمين زندان پس از انقلابش را در همين ايام تجربه كرد، خواهرش دكتر سارا توسلي به جرم شركت در مراسم عاشورا، سردادن شعار "الله اكبر" در پشت بام و رفتن به منزل خواهر مهندس موسوي براي تسليت ترورفرزند شهيدش، به پنج سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محكوم شد و فريد طاهري همسر او از يكسال پيش بدون هيچ مرخصي در زندان اوين به سر ميبرد تا دوران سه ساله اش به سرآيد!
 

 امروز ۱۶ آذرماه، روز دانشجو و سالروزشهادت دانشجويان دردوران ستمشاهي، روز محاكمه دائي ليلا توسلي، يعني دكترابراهيم يزدي است! اگر گرگ سالاري تضمين كننده دوام دولت ها بود، اربابان آن درنده خوياني كه با سرنيزه هاي خود بدن چهاراهورائي را دريدند، اينك برجاي مانده بودند! اما افسوس كه ديده عبرت بيني نيست.
 

از جمله توصيه هاي امام علي(ع) در منشور حكومتي اش به مالك اشترو همه زمامداران،  پرهيز از گرگ منشي و درنده خوئي است. اين فرازي است كه در آن عهدنامه فراوان شنيده ايد: "مبادا چون حيواني درنده، خوردن ِمردم را غنيمت بشماري؛ آنها از دو حال خارج نيستند؛ يا برادر ديني تواند و يا همنوع تو".

 
بار ديگر در وصف چنين گرگ سالاري ها و سلطه گري هاي مطلقه فرمود:چون چنين روزگاري فراز آيد، فرزند موجب خشم پدرگردد(گسستن روابط خانوادگي)، باران (به جاي رحمت) زحمت وسوزش زايد، فرومايگان سربردارند و شايستگان سر درلاك سكوت فرو برند. مردم اين روزگار چون گرگان اند، حاكمانشان چون درندگان ، طبقه متوسط طعمه آنان و فقيران مرده و نابود. راستگوئي در اين زمانه بي مقدار و دروغ شايع مي شود. دوستي ها به زبان! اما مشاجره ها به دل است. قانون شكني و پرده دري افتخار محسوب مي شود و پاكدامني سبب شگفتي و تعجب! و اسلام، همچون پوستين وارونه پوشيده مي شود. (نهج البلاغه خطبه ۱۰۷).
 

به سنديت سوگندهاي ابتداي سوره فجر، وقتي ليل ِ"ليلا"ها، با سير "سارا"ها در ظلمت ظلم ها (والليل اذايسر)، به فجر"فريد"ها(والفجرو ليال عشر) برسد، صبح صادق رخ مي نمايد و خورشيد تابان آزادي و امنيت پرده شب را بر مي چيند. آيا صبح نزديك نيست !؟(اليس الصبح بقريب). آيا دراين پيام، پندي نيست براي خردمندان (هل في ذلك قسم لذي حجر)! ؟ به سرنوشت فرعون ها و طغيان گري هاي مطلقه عاد و ثمود و سايرمستبدين نگاه كنيد. همان ها كه براي ملت هاي مظلومشان ابدي تصور مي شدند، اما به زباله دان تاريخ افتادند ، چرا كه دنيا حساب و كتاب دارد و رب و رهبرش در كمين ستمكاران است (وان ربك لبالمرصاد).
 

اي دريده پوستين يوسفان                   گرگ برخيزي از اين خواب گران گشته گرگان يك به يك خوهاي تو         مي دَرانند از غضب اعضاي تو چون نَخُسبد بعدِ مرگت اين قصاص      تو مگو كه مُردم و يابم خلاص   ۱۶ آذرماه ا۱۳۸۹ مطابق هفتم دسامبر۲۰۱۰


نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست


 


حمیدرضا ظریفی نیا
 جرس: با وجود تهدیدات صورت گرفته از سوی نهادها و ارگانهای امنیتی - حکومتی مستقر در دانشگاهها جهت عدم برگزاری مراسم بزرگداشت ۱۶ آذر و روز دانشجو، فعالان دانشجویی و دانشجویان دانشگاههای مختلف کشور، دست به برپایی تجمعات و مراسم اعتراضی زده و در چندین مورد مورد هجوم و ضرب وشتم توسط شبه نظامیان بسیج و بازداشت توسط لباس شخصی ها قرار گرفتند.


بر اساس گزارش منابع خبری و دانشجویی، دانشگاههای شیراز و آزاد شیراز، صنعتی خواجه نصیر، علم و صنعت، آزاد و بین المللی قزوین، گیلان، صنعتی امیر کبیر(پلی تکنیک تهران)، آزاد تهران شرق، سیستان و بلوچستان، هنر تهران و بوعلی همدان، شاهد برگزاری مراسم بزرگداشت روز دانشجو بود و در تعدادی از دانشگاهها، دخالت ماموران وزارت اطلاعات و لباس شخصی ها، مانع برگزاری تحصن آرام دانشجویان در روز دانشجو شد.

  دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) درگیری و بازداشت دانشجویان

دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)، امسال نیز با وجود بازداشت و محرومیت از تحصیل بسیاری از فعالان دانشجویی آن دانشگاه، و همچنین حاکمیت جو امنیتی و پلیسی حاکم بر دانشگاه، از پیشتازان و فعال ترین برگزار کنندگان مراسم ۱۶ آذر و روز دانشجو بودند. طبق گزارش های رسیده از شاهدان و منابع خبری، بعد از شکل گیری تجمع آرام دانشجویان، بسیجیان مستقر در دانشگاه، ضمن طبل‌زنی و سینه زنی، تحت عنوان استقبال از ماه محرم در مقابل مسجد دانشگاه جمع شده بودند، با در دست گرفتن پرچم های سیاه و نوشته‌هایی با شعار مرگ بر آمریکا و…، به سمت دانشجویان حمله بردند که معترضین شروع به سر دادن شعارهایی چون “یا حسین، میر حسین” کردند.

 

   

بر اثر درگیری ها و خشونت های ایجاد شده، گروهی از دانشجویان بازداشت شدند که یکی از آنان شراره بابایی اعلام شد.

 

منابع خبری و دانشجویی همچنین گزارش دادند که دانشجویان متحصن زمانی که قصد نمایش تصویر بزرگ مجید توکلی (دانشجوی زندانیِ آن دانشگاه) را داشتند، مورد حمله بسیجیان واقع شدند.

 

دیگر گزارش ها همزمان از قطعی اینترنت و ارتباط دانشگاه با محیط بیرون و کنترل شدید ترددها توسط نیروهای لباس شخصی حکایت می کرد.

 

دانشگاه آزاد قزوین

تجمع گسترده، شعارهای آزادی

دانشگاه آزاد قزوین، امسال نیز همانند سال قبل، در اندوه اشکان سهرابی و امیرجوادی فر( دو دانشجوی آن دانشگاه که در جریان حوادث بعد از انتخابات به شهادت رسیدند) بود و مراسم شانزدهم آذر و روز دانشجو، با حضور بیش از یک هزار نفر از بامداد در میدان قلم آن دانشگاه با شعار یا حسین میرحسین آغاز شد. گزارش منابع دانشجویی حاکیست، تجمع دانشجویان بلافاصله منجر به محاصره محل توسط نیروهای امنیتی و بسیج گردید و لباس شخصی ها نیز اقدام به تهدید و فیلمبرداری از دانشجویان می نمودند. 

   

دانشجویان متحصن همچنین با خواندن سرودهای حماسی چون یار دبستانی و شعارهای جنبش و همچنین "دانشجوی زندانی آزاد باید گردد"، یاد و خاطره دانشجویان شهید را نیز گرامی داشتند و نسبت به عدم محاکمه آمرین و عاملین کشتار و سرکوب دانشجویان اعتراض کردند.

 

دانشگاه بین المللی قزوین

تجمع آرام، احضار دانشجویان به وزارت اطلاعات

دانشجویان دانشگاه بین المللی قزوین نیز، طبق گزارش دانشجو نیزو، همگام با دیگر دانشگاه های کشور مراسم روز ۱۶ آذر را علی رغم وجود جو بی سابقه امنیتی برگزار نمودند .بر اساس این گزارش، در حالی که از هفته گذشته  و روزهای پیش از ۱۶ آذر  شرایطی کاملا امنیتی در دانشگاه بین المللی قزوین حاکم بود و فعالین این دانشگاه زیر ذره بین نیرو های  امنیتی قرار داشتند، دانشجویان سبز این دانشگاه با پخش هزاران نسخه از نشریات " کلمه " و " دانشجو " و نیز صدور بیانیه ای در فراخوان برگزاری تجمع در روز ۱۶ آذر و سر دادن شعار های اعتراضی در خوابگاه های این دانشگاه به استقبال روز دانشجو رفته بودند. گزارش ها حاکی از آن است که در عصر ۱۵آذر سه تن از دانشجویان این دانشگاه در داخل شهر قزوین توسط نیروهای امنیتی برای مدت کوتاه بازداشت شده و مورد بازجویی و تهدید قرار گرفته اند .همچنین در صبح ۱۶ آذر ستاد خبری وزارت اطلاعات به صورت تلفنی حداقل سه تن از دانشجویان این دانشگاه را احضار نموده و این دانشجویان خود را به این نهاد امنیتی معرفی نموده که تا همینک اطلاعی از وضعیت آنان در دست نیست .

  دانشگاه آزاد تهران شرق تجمع آرام، حملات بسیج، بازداشت

گروهی از فعالان دانشجویی و صدها تن از دانشجویان دانشگاه آزاد تهران شرق، طبق بیانیه های قبلی خود، ظهر روز سه شنبه ۱۶ آذر در مقابل بوفه دانشگاه تجمع كردند.

طبق گزارش های دانشجویی و شاهدان، بعد از شکل گیری این تجمع آرام و درحالیکه دانشجویان با شعارهایی از دانشجویان زندانی حمایت می کردند، گروهی از لباس شخصی ها که از صبح در دانشگاه مستقر شده بودند، با همكاری بسیج به شدت با دانشجویان برخورد كردند و زد و خوردی میان دو طرف درگرفت، که در این میان چندین نفر از دانشجویان بازداشت شدند كه اطلاعاتی از آنها منتشر نشده است.

  دانشگاه گیلان تجمع اعتراضی

صدها تن از دانشجویان دانشگاه گیلان نیز، روز ۱۶ آذر با تجمعی اعتراضی در محل آن دانشگاه، نسبت به شرایط موجود در کشور و فضای خفقان و سرکوب دست به اعتراض زدند و با حضور در محوطه دانشگاه، به سر دادن شعارهایی از قبیل ”دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد” و همخوانی” یار دبستانی” پرداختند و این در حالی بود که حضور نیروهای حراست و لباس شخصی در اطراف این تجمع چشمگیر بود.

 

دانشگاه علم و صنعت

تحصن و گرامیداشت کیانوش آسا

دانشجویان دانشگاه علم و صنعت تهران، امسال نیز همچون سال گذشته، تحت تدابیر و فشارهای امنیتی، با تجمع در پارک محوطۀ داخلی دانشگاه که به یاد دانشجوی شهید بعد از انتخابات شهید کیانوش آسا نام گرفته، با پوشیدن لباس سیاه، یاد و خاطره این دانشجوی شهید را گرامی داشته و ضمن سکوت، برای او فاتحه خواندند.

 

به گزارش منابع دانشجویی، در حاشیه تجمع دانشجویی دانشگاه علم و صنعت، که با حضور پرتعداد ماموران وزارت اطلاعات و حراست و لباس شخصی توام بود، تعدادی از فعالان مراسم به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار شدند و تعداد دیگری نیز ساعاتی مورد بازداشت و بازجویی واقع شدند.

 

گفتنی است از ساعات اولیه بامداد، نیروهای گارد یگان ویژه پاسداران دور تا دور دانشگاه علم و صنعت را محاصره کرده بودند و ورود و خروج دانشجویان و افراد نیز توسط حراست شدیدا کنترل می شد.

 

همچنین گزارش هایی حاکیست که برخی لباس شخصی ها و شبه نظامیان بسیج، که سال گذشته بعد از وقایع عاشورا، دانشجویان آن دانشگاه را مورد ضرب و شتم و حمله با اسلحه سرد قرار داده بودند، امروز با حضور در محل و تصویربرداری و گشت زنی، به ایجاد رعب و وحشت و ضبط کارت های دانشجویی برخی از متحصنین و بازداشت آنان مبادرت کردند، که این تعداد از دانشجویان، پس از بازجویی و ضبط مدارک شخصی شان، آزاد شدند. اما از نکات قابل ذکر اینکه قبل و بعد از مراسم روز دانشجو در دانشگاه علم و صنعت، تعدادی از دانشجویان به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات (خیابان صبا) احضار شدند که از وضعیت و سرنوشت آنها خبری در دست نیست.

 

همزمان با بزرگداشت کیانوش آسا در دانشگاه علم و صنعت تهران، گروهی دیگر از فعالان و همشاگردی های آن دانشجوی شهید، همراه با جمعی از مردم كرمانشاه بر مزار وی حضور یافته و نثار گل و ادای احترام، یاد و خاطره آن شهید جنبش سبز را گرامی داشتند.

 


كیانوش آسا دانشجوی ترم آخر فوق لیسانس مهندسی پتروشیمی دانشگاه علم و صنعت ایران بود كه ٢۵ خرداد ٨٨ در جریان تظاهرات مسالمت آمیز و میلیونی مردم، در میدان آزادی تهران مورد اصابت گلوله قرار گرفت و سپس ناپدید شد و سوم تیرجسد او درپزشكی قانونی تهران توسط خانواده اش شناسایی گردید.

 

دانشگاه سیستان و بلوچستان

تحصن و گرامیداشت شهدای راه آزادی
در دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشجویان دست به تجمع اعتراضی آرام در مقابل سلف غذا خوری آن دانشگاه زدند و در این تجمع که با سکوت برگزار شد، دانشجویان با روشن کردن شمع، یاد و خاطره دانشجویان شهید راه آزادی و همچنین دانشجویان در زندان را گرامی داشته اند.

 

دانشگاه بوعلی همدان

تجمع و خواندن سرودهای حماسی

به مناسبت روز دانشجو، دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا همدان نیز، با وجود فشارها و تهدیدات فراوان، دست به تجمعی آرام شده، و همزمان نیروهای حراست و لباس شخصی ها نیز، ضمن تصویربرداری از دانشجویان، سعی در ایجاد رعب و وحشت در دانشجویان را داشتند و همزمان با بستن دربهای ورودی دانشگاه و ایجاد حائل، مانع پیوستن دانشجویان بیشتر به تجمع کنندگان شدند. همچنین گزارش شد که دانشجویان در مقابل دربهای بسته شده تجمع کرده و به خواندن سرودهای “یار دبستانی” و “به لاله در خون خفته” پرداختند.

  دانشگاه هنــر

تجمع آرام و سرود
همچنین صدها نفر از دانشجویان دانشگاه هنر تهران (چهارراه ولی عصر) نیز، دست به تجمعی اعتراضی زده و با وجود فضای امنیتی بسیار شدید حاکم بر دانشگاه، دانشجویان به نشان همبستگی با دانشجویان زندانی، سرود “یار دبستانی” سر داده و پس از ساعتی، بدون خشونت به تجمع خود پایان دادند.

 

دانشگاه صنعتی خواجه نصیر

تحصن، سرودهای حماسی، شعارهای آزادی
در دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تهران، دانشجویان در روز دانشجو با برپایی تجمع اعتراضی و پخش پوسترهایی از میرحسین موسوی و میلاد اسدی (دانشجوی زندانیِ آن دانشگاه)، ۱۶ آذر را گرامی داشتند.

تجمع کنندگان در تجمع خود مقابل دانشکده مکانیک، با سر دادن شعارهای مرگ بر دیکتاتور و خواندن سرود یار دبستانی، پوستر های میرحسین موسوی را پخش کردند.

بر اساس گزارش های دانشجویی، جو آن دانشگاه طی روزهای اخیر (به علت تحصن برای سالروز بازداشت میلاد اسدی) به شدت امنیتی بوده و نیروهای حراست از ورود برخی دانشجویان به دانشگاه جلوگیری کردند.

 

دانشگاه شیراز

مناظرۀ اساتید

مراسم روز دانشجو در دانشگاه شیراز نیز، با مناظره ای تحت عنوان "آینده، دانشگاه و نقش دانشجو" میان دکتر صادق زیبا کلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و ابراهیم فیاض استاد علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش ایسنا زیباکلام در این مراسم ابتدا گفت: برگزاری این مناظره در حالی که مراسم‏های ۱۶ آذر با محدودیت‌هایی مواجه است، جای تقدیر دارد که مدیریت دانشگاه خوب دل و جراتی داشته تا این برنامه را برگزار کند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر این‌که "جنبش دانشجویی اجتناب‌ناپذیر است" از ممانعت در تاسیس رشته‏های جدید علوم انسانی انتقاد کرد و گفت: تغییر در علوم انسانی یکبار در دهه ۶۰ تجربه شد، ولی جوابگو نبود و باز هم این نکته را باید گفت، همین دانشکده حقوق و علوم سیاسی چند ده شهید در سال‏های دفاع مقدس داشت و همین شهدا خروجی دانشگاه محمدرضا پهلوی بودند و همه نشان می‏دهد که استاد و محتوای درس نمی‏تواند جلوگیر آرمان‏های فرد باشد.
فیاض نیز با اشاره به تحولات جهانی، افزود: تحولات جهانی در حال رخ دادن بوده و هر کشوری نیز به دنبال سهم خود است و چه خوب اگر تاریخ ادوار گذشته را درک می‏کردیم و دانشجویان نقش خود را بهتر پیدا می‏کردند وضعیت بهتری داشتیم، اما متاسفانه در خواب غفلت هستیم.

دانشگاه آزاد شیراز تجلیل از استاد تحت فشار

در استان فارس، بدلیل حاکمیت فضای خفقان و تهدیدات صورت گرفته در دانشگاهها، گروهی از فعالان دانشجویی دانشگاه آزاد شیراز، ضمن دیدار با دکتر سپهر، استاد اصلاح طلب آن دانشگاه و از مسئولان ارشد ستاد میرحسین موسوی در استان، که طی ماههای اخیر از سوی مقامات انتصابی دانشگاه تحت فشار و محدودیت قرار داشته است، از زحمات وی تقدیر کرده و این استاد علوم سیاسی نیز طی سخنانی برای دانشجویان خاطرنشان کرد "اساس فعالیت دانشجویی آزادی است ... امروز عده ای قصد دارند که دانشجویان را به چیزهای حقیر و پست مشغول نگه دارند و آگاهی را از او بگیرند اما همانطور که میبینید موفق نشده اند."

 

  دانشگاه اصفهان تعطیلی کلاسها، ممانعت مقامات و بر هم خوردن تحصن

به گزارش جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، نیروهای حراست دانشکده هنر و دانشگاه صنعتی اصفهان، روز سه شنبه ۱۶ آذر ماه، با برخورد و تهدید مانع از برگزاری مراسم یادبود و تحصن در این دو دانشگاه شدند.

 

همچنین گزارش شد که تمام کلاس های دانشگاه هنر اصفهان تعصیل گردیده و مراسمی از طرف دانشگاه در حال برگزاری بوده که با دخالت نیروهای حراست دانشگاه، این مراسم نیمه تمام باقی ماند.

 

در دانشگاه صنعتی اصفهان نیز، با وجود برنامه ریزی قبلی دانشجویان برای تحصن، به علت دخالت و اقدامات نیروهای حراست دانشگاه، این تحصن صورت نگرفت.

 

دانشگاه مازندران

احضار و تهدید دانشجویان

بنا به گزارش دانشجو نیوز، علی رغم فراخوان گسترده فعالین دانشجویی در این دانشگاه از طریق توزیع شبنامه و شعارنویسی، به دلیل فضای به شدت امنیتی شده در این روز و حضور چشمگیر نیروهای امنیتی و لباس شخصی تجمع وعده داده شده صورت نپذیرفت. همچنین منابع آگاه دانشجویی از احضار و تهدید بی سابقه فعالین دانشجویی دانشگاه مازندران و اخراج چند تن دیگر از محوطه ی پردیس این دانشگاه خبر می دهند.

احضار و تهدید فعالین و خانواده های ایشان که از صبح روز دوشنبه  ۱۵ آذر به صورت سیستماتیک آغاز شده بود تا ظهر روز ۱۶ آذر ادامه یافت و طی آن بیش از ۲۷ نفر از دانشجویان دانشگاه مازندران از حضور در این دانشگاه منع شدند. بیش از ۲۰ تن از فعالین دانشجویی دانشگاه مازندران از جمله محسن حسینی، عبدالله بابلی نیا، آرش دادور و توحید علیزاده پیش از آغاز روز شانزدهم آذر ماه از طریق احضار به حراست دانشگاه، تماس تلفنی مستقیم یا ارعاب خانواده هایشان از حضور در دانشگاه در روز ۱۶  آذر منع شدند.

  دانشگاه تهران

حاکمیت جو پلیسی و امنیتی در داخل و خارج دانشگاه

بر اساس همین گزارش و همچنین شاهدان، تا بعد از ظهر روز سه شنبه(۱۶ آذر)، با وجود آنکه به دلیل فضای ارعاب و پلیسی حاکم بر دانشگاه، تحصن و تظاهراتی شکل نگرفت، اما خیابان های انقلاب، بلوار کشاورز، قدس، ۱۶ آذر و تمامی خیابان های نزدیک و منتهی به دانشگاه تهران، مملو از ماموران یگان ویژه و لباس شخصی ها بود و در خیابان ۱۶ آذر نیز، اجازه پارک و توقف به هیچ اتومبیلی داده نمی شد.

 

گزارش جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی از بازداشت و وضعیت نامعلوم چند تن از دانشجویان خبر داد.

 

گفتنی است روز گذشته دانشگاه تهران شاهد اعتراضات دانشجویانی بود، که در جلسۀ سخنرانی چهره های اصلاح طلب، انصاری، دکتر الهه کولایی، دکتر محسن رهامی و غلامرضا ظریفیان در تالار چمران دانشکده فنی حضور داشتند و تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد.

   

در جریان برگزاری این مراسم، محیط دانشگاه تحت تدابیر شدید امنیتی قرار داشت و نگهبانان با کنترل ورود و خروج دانشجویان و چک کردن کارتهای دانشجویی از ورود برخی از فعالین دانشجویی به محیط دانشگاه جلوگیری کردند.

 

شاهدان عینی گزارش دادند هنگام برگزاری مراسم، نگهبانان دانشگاه حتی مانع از ورود افرادی می شدند که کارت دانشجویی همراه خود داشتند.

 

انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی که برگزارکننده‌ این برنامه بود، از هفته ها قبل خواستار سخنرانی محمد خاتمی در جمع دانشجویان در مراسم ۱۶ آذر بود که با مخالفت مسئولان انتصابی دانشگاه تهران روبه‌رو گردید.

 

گزارش منبع فوق همچنین خاطرنشان کرد "هم زمان با تجمع در داخل دانشکده فنی، چند نفر از گارد حراست دانشگاه با ورود به کتابخانه دانشکده حقوق، نسبت به بازداشت پیمان عارف فعال دانشجویی و انتقال وی به ساختمان حراست دانشگاه اقدام کردند. این درحالی بود که پیمان عارف، دانشجوی ستاره دار که پس از پنج سال اجازه دفاع از رساله کارشناسی ارشد و بازگشت مشروط به تحصیل را یافته، در حال نگارش رساله اش بود. وی پس از چند ساعت بازجویی توسط فردی از وزارت اطلاعات، با شرط خروج فوری از دانشگاه، آزاد گردید.

 

گفتنی است مراسم روز دوشنبۀ دانشگاه تهران، با تجمع دانشجویان در محوطه دانشکده فنی و سر دادن شعارهای "مرگ بر دیکتاتور"، "دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد" به پایان رسید.

 

حاکمیت فضای پلیسی، رعب و جو نیمه نظامی، از ماهها قبل در بیشتر دانشگاههای کشور مستولی شده است.

   

 


 

 

درگیری بین جمعیت

 

 

 

با حسین میرحسین

 


 


جرس: همزمان با اولین روز ماه محرم و همزمان با ایام سالگرد رحلت فقیه آیت الله العظمی منتظری، آیت الله بیات زنجانی با حضور در بیت شریف آن فقیه فقید، یاد و خاطرۀ ایشان را گرامی داشت.
 

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله بیات، در این دیدار وی ضمن تجلیل از جایگاه علمی، اخلاقی و مبارزاتی آن فقیه فقید، اولین سالگرد درگذشت آن بزرگوار را به اعضای بیت ایشان بالخصوص فرزند آن مرجع فقید احمد منتظری تسلیت گفت.


گفتنی است بیت آیت الله العظمی منتظری در سالگرد ارتحال ایشان اطلاعیه ای منتشر کرد و ضمن تقدیر و تشکر از تمامی عزیزان و انسانهای آزاده ای که برای تجدید عهد و با اشتیاق خواهان شرکت در مراسم سالگرد آن عزیز سفر کرده می باشند، اعلام کرد:" با عرض معذرت به دلیل در اختیار نداشتن مکان مناسب جهت برگزاری مراسم و به منظور جلوگیری از تکرار حوادث سال گذشته و دستگیری ها و ضرب و شتم ها، از برگزاری مراسم سالگرد خودداری نموده و سوگمندانه و با قلبی داغدار و محزون شکایت به درگاه احدیّت می بریم. "


با این حال، گروهی علاقه مندان و شاگردان آن مرجع مردمی، تصمیم گرفته اند روز پنج شنبه مورخ ۱٨ آذر ماه در شهر نجف آباد و در دو نوبت صبح (در مسجد بازار) و بعد از ظهر (درحسینیه اعظم) گرد هم آمده و یاد آن مرحوم را گرامی بدارند."


 


مهرداد نصرتی

 

پهلوون ما رفته بجنگه .... رفته بجنگه

    شمشیرش فولاد ، دلش از سنگه ... دلش از سنگه

 

 ...    اولین باری بود که عباس نصرتی را روی صحنه تئاتر می دیدم . فکر کنم سال  58 بود. درست یه سال بعد از پیروزی انقلاب.اسم نمایشنامه "پهلوان شهر  خیال " بود  و اجرا در تئاتر شهر.درست یادم نیست کدوم سالن...

 

  بچه تر که بودم نمی دونستم کتابهایی را که هربار که میومد پیش ما بهم  هدیه می داد با همه پول توی جیبیش می خرید . اون کسی بود که منو با  موجودی به نام کتاب آشنا کرد.اونقدر کتاب بهم هدیه داد که دیگه چاره ای  نداشتم جز اینکه بخونمشون. و بالخره اون پیروز شد .من و کتاب آنچنان به  هم دل بستیم که جدا کردنمون فقط با مرگ ممکنه.

 

    عباس نصرتی بعد از نمایشنامه "پهلوان شهر خیال " رفت تلویزیون و اونجا  مشغول به کار شد.با دوستای مهربونش همکاری می کرد . گاهی بازیگر بود  .گاهی مدیر تولید .گاهی مسولیت های دیگه.....خلاصه آچار فرانسه برنامه  هاش بود.

 

    اگه بخوام یکی از کارهاش را که خوب می شناسید نام ببرم "جنگ شب" گزینه  خوبیه .بعضی به اون برنامه می گفتند : " سریال آقا نیکی ".مدیر تولید اون  بود و یه کم هم توی اون برنامه بازیگری کرد.

 

    عباس نصرتی اساسا خیلی جلوی دوربین بودن را دوست نداشت .بیبشتر ترجیح می  داد پشت صحنه باشه .بچه های پشت صحنه آدمای عجیبی هستند.زحمت ها مال  اوناست و معروف شدن ها و ..... مال دیگران. ولی بچه های پشت صحنه از ته  قلب به این معامله راضی هستند .البته بازیگرهای قدرشناس هم خوب می دونند  اگه عوامل پشت صحنه نباشند اونا هم نیستند.بچه های پشت صحنه تابلوی از  خودگذشتگی هستند.

 

    راستش همه خیال می کردند "عباس نصرتی" بعنوان یه مدیر تولید وضع مالیش  عالیه .همه خیال می کردن تنها علت اینکه عباس نصرتی تاکسی داره فقط اینه  که بتونه از " محدوده های ممنوعه" ترافیک عبور کنه .اما این رازی نبود که  عباس نصرتی بعنوان یه پسر عمو – پسر خاله از من پنهون کنه. تاکسی کمک  خرجش بود.

 

    شاید پیش خودت بگی : ای بابا ! مگه میشه؟! ... اصلا بشه ... ولی خب برای  یه مدیر تولید و یه بازیگر تئاتر و تلویزیون بده که بخواد توی آژانس هم  کار کنه ! ولی کار برای کسی که اغلب پشت صحنه را می گردونه عار نیست .در عوض می  تونم قول بدم یه دونه یک ریالی پول مردم توی همه زندگی امثال عباس نصرتی  پیدا نمی شه.

 

    این روزا که صدا و سیما شده میدون ترکتازی آدمای سفارشی، هرچی چشم دوختم  که توی اخبار بشنوم : "عباس نصرتی ، هنرمند تلویزیون و تئاتر سه شنبه  شانزدهم آذر هشتاد و نه در اثر حمله قلبی دار فانی را وداع گفت " خبری  نشد. پیکر خسته  از تلاش های بیدریغ عباس نصرتی امشب را در سردخانه  بیمارستان لولاگر تهران می گذرونه تا فردا ، با بدرقه من و تو راهی اجرای  آخرین صحنه بشه : صحنه وداع!

 

*نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست.


 



 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


جرس: دانشجویان دانشگاه تهران در اقدامی ابتکاری همزمان با روز دانشجو هدایایی تأمل‌برانگیز را به دفتر فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه تهران، ارسال کردند.
 

به گزارش کلمه، این هدایا شامل تابلویی از عکسهای حمله به دانشگاه تهران و کوی دانشگاه در خرداد ۱۳۸۸ و تجمع های دانشجویی در ایام پس از انتخابات است.

دانشجویان همچنین در ذیل این عکس ها از معاون اسبق وزارت اطلاعات و رئیس فعلی دانشگاه تهران پرسیده‌اند: “جناب آقای رهبر! در برابر حرمت‌شکنی کوی و دانشگاه چه کردید؟”

تصاویری از این هدایای ویژه‌ی دانشجویی را در زیر می‌بینید:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به jaras-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به jaras@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته