-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آذر ۱۷, چهارشنبه

Latest News from Iran Green Voice for 12/08/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



روح الله شهسوار

یکی از روایتهایی که در مورد 16 آذر که بین مردم مشهد رایج است، دلباختگی دکتر علی شریعتی است. بنا بر آنچه که مردم تعریف می کنند، در این روز، علیِ جوان که در آن روزها سرآغاز سنین شور نشاط را از می گذرانده است، هنگامی که با دوستان خود در حال گذر از محله شان بوده است، متوجه همهمه ای می شود. در اثنای کند و کاو برای ارضای حس کنج کاوی جوانانۀ خویش، دُرشکه ای از روبرویش می گذرد. «علی» در درشکه دختری را می بیند که اشک در چشمانش حلقه زده و مردم راه به راه به او تسلیت می گویند. علی از دوستانش هویت دختر را جویا می شود:
- کیست این دختر؟
- دختر آقای شریعت رضوی است. پوران.

- اشکهایش برای چیست؟ چرا مردم به او تسلیت می گویند!؟

- می گویند «آذر» برادرِ پوران، به ضرب گلولۀ نیروهای نظامی در دانشگاه فنی تهران کشته شده است.

شواهد نشان می دهد که تأثیر آن روز از ذهن علی پاک نشده بوده است. زیرا پوران اولین برخورد جدی خود با علی را اینگونه توضیح می دهد: يک روز دکتر غلامحسين يوسفي که يکي از استادان ما بود، براي من کتاب مسعود سعدسلمان را به عنوان موضوع تحقيق تعيين کرد. پرسيدم اين کتاب را از کجا مي توانم پيدا کنم. از پشت سر من علي شريعتي آرام گفت؛ «من اين کتاب را دارم، برايتان مي آورم.»

در باورِ مردم مشهد، شانزدهم آذر ماه، سالروز افشانده شدن تخم مهر و محبتِ «پوران» در دل «علی» است. آری! در سالهایی نه چندان دور، این دو جوان آغوش عاشقی را بر یکدیگر می گشایند و سالهای سال غمخوار یکدیگر می شوند و زیر سقف هایی بسیار اما از یک جنس باهم زندگی می کنند. سقفی از جنس آگاهیِ عاشقانه. حاصل زندگی پوران و علی، سه فرزند می شود. احسان، سارا و سوسن. که هرکدام شاید وجهه ای از شخصیت دکتر علی شریعتی باشند.
«علی» که پدرش از همراهانِ شناخته شدۀ نهضت ملی بود، به خوبی می دانست که در آن روز _ ۱۶ آذر ۱۳۳۲_ «آذر شریعت رضوی» در دانشگاه چه می کرده است و چرا کشته شده است. شاید اولین جرقه های تئوری پردازی دربارۀ مفاهیمی همچون ، عدالت، آزادی، ظلم ستیزی، شهادت و... از همین جا در ذهن علیِ جوان که خود متولد آذر ماه بود شکل گرفته باشد.
هرچند که نزدیکان دکتر شریعتی کم و بیش این روایت را تایید می کنند، ولی در مورد درستیِ این روایت که در بین مردم جاری است مدرک مستدلی در دست نیست. اما چه حاجت به مردک! که مردم آن روایتی که می خواسته اند را ساخته اند و سینه به سینه نقل کرده اند. آزادی خواهی آن سه شهید و یا به قول دکتر علی شریعتی: «آن سه آذر اهورایی» در باورِ مردمی، به عشقی پایدار گره خورده است. از این رو که همۀ مردم _ که کم و بیش طعم آسمانی عشق را چشیده اند_، پوران، علی، آذر و 16 آذر را نیز آسمانی کرده اند.
یاد «آذر» و «علی» گرامی و زندگی «پوران» پایدار باد.

 


 


ندای سبز آزادی: صبح امروز، همزمان با دیگر دانشگاههای سراسر کشور، در دانشگاه علم و صنعت نیز جمعی از دانشجویان سبز با تجمع در پارک شهید کیانوش آسا در محوطه ی این دانشگاه، یاد و خاطره ی این دانشجوی شهید دانشگاه علم و صنعت را گرامی داشتند و برای او فاتحه خواندند. در حاشیه این مراسم که با حضور پرتعداد ماموران حراست و افراد لباس شخصی همراه بود، و همچنین پس از آن، تعدادی از دانشجویان به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار شدند و تعداد دیگری نیز برای چند ساعت بازداشت و بازجویی شدند.
به گزارش کلمه، ظهر امروز سه شنبه ۱۶ آذرماه، در روزی که به پیشنهاد برادر شهید کیانوش آسا “روز عزای عمومی علم و صنعت” نامیده شده بود و در پارکی در محوطه ی دانشگاه که از سوی دانشجویان به نام این شهید نامگذاری شده، جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت با پوشیدن لباس مشکی گرد هم آمدند تا با سکوت خود، خاطره ها و آرمان های یار دبستانی خود را فریاد بزنند.
حدود ۲۰۰ نفر از دانشجویان سبز دانشگاه علم و صنعت ساعت ۱۲ ظهر امروز سه شنبه ۱۶ آذر به مناسبت بزرگداشت روز دانشجو، تحت شدیدترین تدابیر امنیتی و به رغم حضور گسترده ی نیروهای حراست، بسیج و لباس شخصی ها، در پارک شهید آسا گرد هم آمدند و یاد و خاطره ی شهید سبز دانشگاه علم و صنعت، مهندس کیانوش آسا را به عنوان نماد جنبش دانشجویی این دانشگاه گرامی داشتند.
بر اساس این گزارش، از اولین ساعات صبح امروز نیروهای یگان ویژه ی نیروی انتظامی در اطراف دانشگاه علم و صنعت مستقر شده بودند و ورود و خروج دانشجویان به دانشگاه نیز به شدت کنترل می شد. همچنین از صبح امروز ده ها نفر از نیروهای لباس شخصی و امنیتی که از بیرون دانشگاه برای کنترل و سرکوب دانشجویان آمده بودند، با گشت زنی های پیاپی در دانشگاه به خصوص در محدوده پارک شهید آسا و حد فاصل دانشکده های مهندسی شیمی و راه آهن، فضای پلیسی سنگینی را به وجود آورده بودند. رفتارهای این افراد نشان می داد که برنامه ی منسجمی برای ایجاد اغتشاش و درگیری با دانشجویان دارند، اما با هوشیاری و برخورد شایسته ی دانشجویان از رسیدن به هدف خود، ناکام ماندند.
گزارش کلمه حاکی است، طبق وعده ی قبلی و با نزدیک شدن به ساعت ۱۲ دانشجویان در دسته های چند نفری در پارک شهید آسا حضور پیدا کرده بودند و در حالی که ده ها نفر از نیروها لباس شخصی و حراست در محل حضور داشتند، رفته رفته به جمعیت دانشجویان افزوده شد و دانشجویان با حلقه زدن در پارک و سکوت، به نشانه ی پایبندی به مبارزه ی مسالمت آمیز، تا ساعت ۱۲:۴۵ بعد از ظهر به تجمع خود ادامه دادند.
این در حالی بود که برخی نیروهای افراطی و اعضای بسیج دانشگاه علم و صنعت که سابقه ی ضرب و شتم دانشجویان در ۸ دی ۸۸ با چاقو و باتون را داشتند، با حضور گسترده به همراه ده ها تن از نیروهای حراست، با فیلم برداری و عکس برداری از چهره ی دانشجویان، قصد تحریک آن ها و ایجاد درگیری را داشتند.
همچنین در اواخر تجمع که یکی از دانشجویان سخنانی را در گرامی‌داشت شهید کیانوش آسا و جنبش دانشجویی بیان کرد، تعدادی از نیروهای بسیج و حراست وی را دور کرده و با صدای بلند شروع به اهانت به شهید کیانوش آسا کردند تا بتواند تجمع کنندگان را به واکنش وادارند، اما واکنش قاطبه دانشجویان به توهین کنندگان، دعوت به سکوت و آرامش بود و در خاتمه نیز دانشجویان با ذکر صلوات و فاتحه برای روح پاک شهید کیانوش آسا و تمامی شهدای راه آزادی، به تجمع خود پایان دادند.
لازم به ذکر است که پس از اتمام مراسم و متفرق شدن دانشجویان، نیروهای حراست و ماموران لباس شخصی با رفتارهایی توهین آمیز با دانشجویان برخورد کرده و اقدام به ضبط کارت های دانشجویی آن ها کردند و در چند مورد در اماکن خلوت داخل و بیرون دانشگاه، به تعقیب دانشجویان پرداخته و تعدادی را موقتا دستگیر کرده و مورد بازجویی قرار دادند. با این حال طبق آخرین اخبار رسیده، این دانشجویان پس از ساعاتی بازجویی و ضبط مدارک شخصی شان، آزاد شده اند.
همچنین شایان ذکر است که پیش از آغاز مراسم و پس از برگزاری آن، تعدادی از دانشجویان به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار شده اند که از سرنوشت آن ها خبری در دست نیست.

 


 


ندای سبز آزادی: همزمان با 16آذر 1389 و روز دانشجوجمعي از مردم كرمانشاه با حضور بر مزار مهندس كيانوش آسا ياد و خاطره اين شهيد سرفراز جنبش دانشجويي را گرامي داشتند.

در اين مراسم كه تعدادي از همكلاسيهاي آن شهيد نيز حضور داشتند حاضرين با نثار گل بر مزار كيانوش آسا نسبت به مقام والای او اداي احترام كردند.

كيانوش آسا از كردهاي اهل حق كرمانشاه و دانشجوي ترم آخر فوق ليسانس مهندسي پتروشيمي دانشگاه علم و صنعت ايران بود كه روز 25 خرداد 88 سه روز پس از انتخابات در جریان تظاهرات مسالمت آمیز و میلیونی مردم ميدان آزادي تهران مورد اصابت گلوله قرار گرفت و سپس ناپديد شدو سوم تيرجسداو درپزشكي قانوني تهران توسط خانواده اش شناسايي گرديد.

 


 


ندای سبز آزادی: ساعتی پیش سه تن از اعضای تحریریه روزنامه شرق توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند..
به گزارش منابع خبری، احمد غلامی، دبیر تحریریه، کیوان مهرگان، دبیر سرویس سیاسی و فرزانه روستایی، دبیر سرویس بین الملل روزنامه شرق، ساعتی پیش توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدند.
بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی با مراجعه به روزنامه شرق و با وجود اعتراض سایر خبرنگاران، این سه نفر را دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

 


 


ندای سبز آزادی: جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، در روز دانشجو با حضور در استاق دکتر سپهر از استادان اصلاح طلب این دانشگاه، از تلاش‌های وی برای رشد آگاهی دانشجویان تقدیر کردند.
به گزارش کلمه، صبح امروز، شانزدهم آذرماه، دانشجویان دانشگاه آزاد شیراز با حضور در اتاق دکتر سپهر، استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد، که اخیرا جلسات سخنرانی‌های علمی وی در دانشگاه آزاد بدون اطلاع قبلی لغو شده است، با تقدیم گل از تلاش‌های او در جهت رشد اندیشه و ارتقای آگاهی در دانشگاه قدردانی کردند.
دکتر سپهر، از چهره‌های شاخص اصلاح طلبان استان فارس و مسئول شاخه استان فارس سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی است که در انتخابات دهم ریاست جمهوری، از مسئولان ارشد ستاد میرحسین موسوی در این استان بوده است.
بر اساس این گزارش، در این دیدار یکی از دانشجویان به نمایندگی از سایر ایشان دانشجویان، دلیل برگزاری این برنامه در روز دانشجو را ادای دین دانشجویان در آموختن دانش و بینش صحیح به دکتر سپهر بیان کرد.
نماینده دانشجویان، سخنان خود را با این جمله به پایان برد که اگر برخی از افراد در دانشگاه و نهادهای دیگر به دنبال حذف سخنرانی‌ها، جلسات و صدای شما در دانشگاه هستند، اما علاقه به شما و منش و اندیشه‌های شما، از ذهن دانشجویان حذف‌شدنی نیست.
در ادامه، دکتر سپهر نیز با تشکر از حساسیت دانشجویان در قبال مسائل جامعه و دانشگاه، اظهار داشت: من خوشحالم که چراغ جنبش دانشجویی همچنان در دانشگاه روشن است.
وی ادامه داد: مهمترین ضرورت برای علم‌آموزی و یافتن دانش، آزادی بیان است و اساس دانشجویی، بر آزادی است.
این استاد دانشگاه همچنین در پایان متذکر شد که عده‌ای قصد دارند دانشجویان را به چیزهای حقیر و پست مشغول نگه دارند و آگاهی را از او بگیرند، اما همانطور که می‌بینید، موفق نشده‌اند.
این گردهمایی در نهایت با عکس یادگاری دانشجویان با استاد سپهر پایان پذیرفت.

 


 


ندای سبز آزادی: دانشگاه آزاد تبریز، امروز شانزدهم آذر شاهد امنیتی ترین وضعیت در طول حیات خود بود. اما دو تشکل دانشجویی انجمن اسلامی و کانون وحدت دانشجویان به صدور بیانیه‌های جداگانه، به شرایط خفقان حاکم بر کشور و بخصوص دانشگاه ها و عدم صدور مجوز برای بزرگداشت روز دانشجو توسط تشکل های مستقل و منتخب دانشجویی اعتراض کردند.
بر اساس گزارش رسیده به کلمه، جو امنیتی امروز که از چند روز پیش با گسیل نیروهای حراستی و انتظامی به دانشکده های این دانشگاه بخصوص دانشکده فنی و بازرسی و کنترل دانشجویان در دربهای ورودی دانشگاه آغاز شده بود ، صبح امروز به اوج خود رسید ، بنحوی که تعداد زیادی از نیروهای اطلاعاتی – امنیتی با حضور در محوطه دانشگاه و همچنین دفاتر تشکل های مستقل دانشجویی اقدام به ارعاب و تهدید علنی دانشجویان می کردند.
اما علیرغم این جو شدید امنیتی و تهدیدهای صورت گرفته دو تشکل دانشجویی «کانون وحدت دانشجویان» و «انجمن اسلامی دانشجویان» امروز بیانیه هایی جداگانه در گرامیداشت روز دانشجو و در اعتراض به شرایط خفقان حاکم بر کشور و بخصوص دانشگاه ها و عدم صدور مجوز برای بزرگداشت روز دانشجو توسط تشکل های مستقل و منتخب دانشجویی منتشر و در سطح دانشگاه بصورت وسیعی توزیع کردند که البته در مواردی باعث درگیری نیروهای امنیتی با اعضای این تشکل ها شد..
پیش از این نیز فعالان دانشجویی دانشگاه آزاد تبریز بهمراه فعالان دانشجویی دیگر دانشگاه های تبریز با صدور بیانیه ای نسبت به جو خفقان حاکم بر دانشگاه های کشور اعتراض کرده بودند. پیشتر نیز هیئت نظارت بر تشکل های دانشجویی این دانشگاه مانع از برگزاری مراسم بزرگداشت روز دانشجو توسط تشکل های دانشجویی این دانشگاه شده و «نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه» را مسئول برگزاری مراسم بزرگداشت روز دانشجو اعلام کرده بود.
بیانیه‌ی کانون وحدت دانشجویان دانشگاه آزاد تبریز
کانون وحدت دانشجویان دانشگاه آزاد تبریز به مناسبت شانزدهم آذر، روز دانشجو، بیانیه ای را صادر و اقدام به پخش آن در سطح دانشگاه کردند. متن کامل این بیانیه بدین شرح است:
شانزده آذر روز دانشجو است و تاریخی مشخص پشت این نامیدن قرار دارد، از ۱۶ آذر ۱۳۳۲ تا ۱۶ آذر ۱۳۸۹ که همین امروز است. این روز نمادی است برای مقاومت نهادی مدرن به نام دانشگاه که همواره از تن دادن به استبداد گریخته است. روز دانشجو نشانی است برای مقاومت دانشجویانی که در طی این سال‌ها خواب از سر استبداد ربوده‌اند و فصلی از تاریخ مبارزه برای آزادی و برابری را رقم زده‌اند. از خون‌هایی که در سال ۳۲ بر در دانشکده‌ی فنی دانشگاه تهران ریخت، از دانشجویانی که در جنبش چریکی دهه‌ی پنجاه جان خود را برای مبارزه فدا کردند، از سرهایی که در ۱۸ و ۲۰ تیر ۷۸ در تهران و تبریز شکست، از سرکوب گسترده‌ای که دانشگاه در سال ۸۶ از سر گذراند، و از تداوم مبارزه در سال‌های اخیر تا آن‌هایی که همینک در زندان هستند، همه تاریخ جنبش دانشجویی را شکل داده‌اند.
جنبش دانشجویی در طی این سال‌ها نشان داده است که همچون خاری بر چشم استبداد، مستقل مانده و تمامی تلاش‌ها برای در اختیار گرفتن دانشگاه و یکدست کردن آن با سایر نهادهای رسمی ناممکن شده است. دانشگاه سنگری ویژه برای مبارزه بوده است و صدای اعتراض و مبارزه‌ی مهمترین جریان‌های اجتماعی همیشه از درون جنبش دانشجویی به گوش می‌رسد. دانشگاه بارِ تمامی فشار سنگین موجود در جامعه را به دوش کشیده‌ و مکانی بوده است که صدای مبارزات اجتماعی سرکوب شده از درون آن بر می‌خیزد. بدین ترتیب جنبش دانشجویی جنبشی جدا از مبارزات اجتماعی نیست بلکه قالبی است که مبارزات اجتماعی حضور خود را در آن اعلام می‌کنند. تا وقتی جنبش دانشجویی زنده است، یعنی مبارزه ادامه دارد و این مبارزه، پیکاری است معطوف به خارج از نرده‌های دانشگاه. روز دانشجو سمبلِ مبارزاتِ دانشجویی است و روزی است که می‌باید هر سال از نو آنرا آغازید و به کل پروسه‌ی مبارزه برای آزادی وفادار ماند. از همین روست که تمام تلاش‌ها را می‌کنند تا این روز را در انحصار خود بگیرند و نگذارند ماهیتِ ضدِ استبدادی این روز به متن جامعه کشیده شود. این تلاش‌ها تا به امروز بی‌نتیجه بوده و بی نتیجه خواهد ماند و جنبش دانشجویی حتی پس از بدترین سرکوب‌ها دوباره برخاسته و پرچمدار مبارزه باقی مانده است و خواهد ماند. جنبش دانشجویی چند وجهی و سیال است و در درون خود یکدست نیست. این عدم یکدستی البته به عقبه‌ی اجتماعی و به تبع آن به رویکردهایی بر می‌گردد که هر بخش از جنبش دانشجویی می‌تواند نمایندگی کند. فضای بسته‌ی جامعه می‌تواند بر این مسئله دامن زند که کلِ جنبش دانشجویی در حول مبارزه برای رهایی از این فضای بسته محوریت یابد، اما تاکید ما بر این است که باید از این مسئله فراتر رفت و دست بر روی وضعیت‌های خاص گذاشت تا مبارزات اجتماعی در قالب جنبش دانشجویی پایه‌ای عینی‌تر داشته باشد، حتی اگر این تاکید بر چند دستگی جنبش دانشجویی دامن بزند.
ما در یک لحظه‌ی تاریخی خاص قرار داریم. پس از آنچه که در یک و نیم سال اخیر اتفاق افتاد فصلی نوین در تاریخ ما گشوده شده است. همه دیدند که چگونه و با چه اقتدار میلیتاریستی نظم قدرت به هم ریخت و فصلی نوین مبتنی بر انحصارِ کاملِ یک جریان، بواسطه‌ی سرکوبِ مردمی صورت گرفت که به خیابان آمده بودند. و اینک همه چیز به سمتی می‌رود تا هدف از پیش تعیین شده‌ای را در یکدستی کامل به سرانجام برساند. جنبش دانشجویی در این برهه‌ی خاص باید بر این مسئله تمرکز کند، طرحی موسوم به «هدفمند کردن یارانه‌ها» که نام درست‌تر آن البته «حذف یارانه‌ها» است. این طرح که تمامی مقدمات برای اجرای آن فراهم شده است در اصل ادامه‌ی همان روندی است که از سال‌ها پیش با خصوصی‌سازی بهداشت و درمان، خصوصی سازی آموزش و… کلید زده شد و اکنون دارد به نقطه‌ی اصلیش می‌رسد. طرحی که سراسر در جهت فقیرتر کردن فقرا و غنی‌تر کردن اغنیا است و تریبون‌های رسمی هم به کار افتاده‌اند تا دقیقا مسئله را معکوس نشان دهند و با ترفند‌های خاصِ فقیر‌پروری همچون صحبت از دادن پول به مردم، اصل ماجرا را پوشیده نگه دارند. بی‌‌جهت نیست آن سرمایه‌دارانی که اینک از چرخه‌ی قدرت و تسلط بر منابع اصلی اقتصادی بیرون رانده شده‌اند هم با نفسِ این طرح موافقند و «صرفا» مجریان طرح را ناتوان از این کار می‌دانند. این طرح در اصل می‌خواهد بار تامین اجتماعی را از دوش دولت سرمایه‌دار بردارد و دولتی غیرپاسخگو بدون هرگونه کارویژه‌های تامین اجتماعی به دست دهد و دولتی باشد که تماما حافظ منافع چرخه‌ی سرمایه‌داریِ حاکم است، و نیرویِ کاری که فاقد هرگونه حمایت اجتماعی است ارزان‌تر از قبل وارد بازار کار شود. تصمیم هم بر «یک شبه» و اجرای ضربتی آن است تا هرگونه مقاومت مردمی را بتوان با همان ضربت خاموش کرد. اما برای اجرای ضربتیِ آن مقدمه‌ای آهسته و معنادار اتخاذ شده است. جنبش دانشجویی اگر بخواهد بر رسالت تاریخی خود وفادار بماند باید این مسئله را در دستور کار خود قرار دهد و این برهه‌ای است که می توان تکلیف را با کل پروسه‌ی مبارزه برای آزادی و برابری مشخص کرد و نشان داد که اتخاذ چه رویکردی در جنبش دانشجویی با منافع مردم به عنوان نیروی کار همسو است و چه رویکردی در جهت عکس آن است، حتی اگر این مسئله به آسانی قابل تشخیص نباشد. صحبت از ابعاد مختلف این مسئله نیاز به بحث‌های بسیار دارد اما همین اعلام هم فرصتی است برای تاکید بر اهمیت بسیارِ آن.(در بیانیه‌ای تحلیلی مفصلا به این موضوع خواهیم پرداخت)
جنبش دانشجویی زیر شدیدترین فشارهاست. از بستنِ درِ تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها تا زندانی کردن دانشجویان و احکام محرومیت از تحصیل. سهم ما هم از این فشارها، به عنوان بخشی از بدنه‌ی جنبش دانشجویی، صدور احکام تعلیق تحصیلی در سال گذشته، سنگ‌اندازی و جلوگیری از برگزاری مراسم ۱۶ آذر امسال، و در اقدامی ناشایست سواستفاده از نام تشکل‌های دانشگاه برای برگزاری یک برنامه‌ی «فرمایشی» برای روز دانشجو بوده‌است. ما اما کماکان ایستاده‌ایم و قدمی به پس نخواهیم گذاشت و در برابر این فشارها تسلیم نخواهیم شد و صدایی هستیم در دل کل جنبش دانشجویی. که جنبش دانشجویی در مقابل همه‌ی این فشارها خواهد ایستاد و خاری خواهد بود در چشم تمامی آن‌هایی که از وحشتِ دانشگاه خواب از سرشان پریده‌است.
به سانِ رود
که در نشیب دره سر به سنگ می‌زند،
رونده باش
امیدِ هیچ معجزه‌ای ز مرده نیست
زنده باش.
کانون وحدت دانشجویان دانشگاه آزاد تبریز

 


 


ندای سبز آزادی: همزمان با دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور، در سه دانشگاه گیلان، خواجه نصیر تهران و هنر تهران نیز تجمعاتی در روز ۱۶ آذر برگزار شد که سایت دانشجونیوز گزارش‌هایی از آنها را منتشر کرده است.
بر اساس این گزارش، دانشجویان دانشگاه گیلان، امروز با تشکیل تجمع اعتراضی در محل این دانشگاه نسبت به شرایط موجود در کشور و فضای خفقان و سرکوب اعتراض کردند. بیش از ۳۰۰ نفر از دانشجویان با حضور در محوطه دانشگاه، به سر دادن شعارهایی از قبیل ”دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد” و همخوانی” یار دبستانی” پرداختند و این در حالی بود که حضور نیروهای حراست و لباس شخصی در اطراف این تجمع چشمگیر بود.
دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز در روز ۱۶ آذر دست به تجمع اعتراضی آرام در مقابل سلف غذا خوری این دانشگاه زده اند. دانشجویان در این تجمع که با سکوت برگزار شده، با در دست داشتن شمع یاد و خاطره دانشجویان شهید راه آزادی و همچنین دانشجویان در زندان را گرامی داشته اند.
دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا همدان نیز علی رغم محدودیت های فراوان که پیش رویشان بود، گرد هم آمدند و به تکریم روز دانشجو پرداختند. در حالی که نیروهای حراستی هم با دوربین های در دستشان سعی در ایجاد رعب و وحشت در دانشجویان داشتند و با بستن درهای ورودی دانشکده علوم این دانشگاه مانع پیوستن دانشجویان داخل دانشکده و بیرون دانشکده شدند؛ با این حال دانشجویان در جلوی درهای بسته شده به سردادن “یار دبستانی” و نیز سرود “به لاله در خون خفته” پرداختند.
در دانشگاه امیرکبیر تهران هم تجمع روز ۱۶ آذر دانشجویان در پی حضور همزمان اعضای بسیج دانشجویی در محل، به درگیری کشیده شد و گزارش‌هایی مبنی بر بازداشت چند تن از دانشجویان منتشر شده است.
دانشجو نیوز گزارش داده که در تجمع امروز در دانشگاه امیرکبیر دانشجویان قصد نمایش دادن عکس مجید توکلی را داشتند که با حمله نیروهای بسیجی همراه شد. به نوشته این سایت، درهای دانشگاه توسط نیروهای امنیتی و پلیس محاصره شده و رفت و آمد دانشجویان توسط این نیروها نیز کنترل می شد. همچنین برای قطع ارتباط فعالین دانشجویی با خارج از دانشگاه، اینترنت دانشگاه هم کاملا قطع شده بود.
سایت آینده هم گزارش داده که همزمان تجمع سکوت دانشجویان معترض در محوطه پارک مقابل دانشکده پلیمر، بسیج دانشجویی این دانشگاه نیز با برنامه دمامه‌زنی (طبل‌زنی جنوبی) تحت عنوان استقبال از ماه محرم، از ساعت ۱۱ صبح شماری از دانشجویان مقابل مسجد دانشگاه جمع شده و با مرثیه‌سرایی و سینه‌زنی و نیز در دست گرفتن پرچم و تراکت‌ها و نوشته‌هایی با شعار مرگ بر آمریکا و… به سمت تجمع‌کنندگان مزبور به راه افتادند. بر اساس این گزارش، طیف معترضین شروع به سر دادن شعارهایی چون “یا حسین، میر حسین” دادند و در مقابل دانشجویان بسیجی شعار “لبیک یا حسین” دادند.
همچنین صدها نفر از دانشجویان دانشگاه هنر تهران نیز امروز تجمع اعتراضی برپا کردند. علی رغم فضای امنیتی بسیار شدید حاکم بر دانشگاه ها، در حدود ۳۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه هنر تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. این دانشجویان در تجمعات خود به نشان همبستگی با دانشجویان زندانی سرود “یار دبستانی” سر دادند. تجمع این دانشجویان معترض پس از یک ساعت بدون خشونت به پایان رسید.
دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر هم با برپایی تجمع اعتراضی و پخش پوسترهایی از میرحسین موسوی و میلاد اسدی، روز دانشجو را پاس داشتتند. دانشجویان این دانشگاه امروز حدود ساعت ۱۴ در دانشکده مکانیک دست به تحصن و تجمع اعتراضی زدند در این تحصن که با سر دادن فریاد مرگ بر دیکتاتور همراه بود دانشجویان ضمن خواندن سرود یار دبستانی پوستر های میرحسین موسوی را پخش میکردند. این در حالی است که جو دانشگاه خواجه نصیر از روز ۹ آذر به شدت امنیتی شده است (به دلیل تحصن برای سالروز میلاد اسدی) و نیروهای حراست امروز از ورود برخی دانشجویان به دانشگاه جلوگیری کردند. نیروهای حراست و لباس شخصی از تجمع حتی گروه های ۲ نفره دانشجویان در صحن دانشکده برق جلوگیری می کردند. همچنین حضور افراد لباس شخصی نیز در کل دانشکده های این دانشگاه به ویژه دانشکده برق مشهود بود.
در دانشگاه شیراز هم مراسم بزرگداشت ۱۶ آذر روز دانشجو با عنوان «آینده، دانشگاه و نقش دانشجو» و با مناظره صادق زیبا کلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و ابراهیم فیاض استاد علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش ایسنا صادق زیباکلام در این مراسم با اشاره به موضوع این مناظره گفت: برگزاری این مناظره در حالی که مراسم‏های ۱۶ آذر با محدودیت‌هایی مواجه است، جای تقدیر دارد و باید گفت مدیریت دانشگاه خوب دل و جراتی داشته تا این برنامه را برگزار کند.
وی با اشاره به نقش دانشجو و دانشگاه و نحوه تاسیس دانشگاه در ایران، تصریح کرد: از سال ۱۳۱۳ که دانشگاه توسط رضاشاه در ایران تاسیس می‏شود تا سال ۱۳۲۰ جنبش دانشجویی به آن معنایی که باید وجود داشته باشد وجود ندارد؛ زیرا رضاشاه معتقد است هر کاری که انجام می‏دهم صحیح بوده و هرکس انتقاد هم کند به بیگانگان وابسته است.
وی ادامه داد: پس از به سلطنت رسیدن محمدرضا شاه او که ابهت پدر را نداشت فضا خود به خود باز شد و آن زمان حزب توده ایران، آثار اسلام مدرن و جنبش دانشجویی شکل گرفت و این در حالی بود که ادبیات حزب توده بعد از گذشت چندین سال هنوز بین برخی تندروها رایج است و به آن اعتقاد دارند.
این استاد دانشگاه افزود: جنبش دانشجویی به عنوان یک جنبش سیاسی و اجتماعی نیز همچون روشنفکران، هنرمندان، نویسندگان و روزنامه‏نگاران دهه ۲۰ تحت تاثیر حزب توده به ادبیات مارکسیستی رو آوردند و این ادبیات تا کودتای ۲۸ مرداد رایج بود. بعد از کودتای ۲۸ مرداد فضای بسته خفقان در کشور ترویج یافت و شاه همه جا را به جز دانشگاه و حوزه علمیه توانست متعلق به خود کند، اما از اواسط دهه ۴۰ شمسی به این نتیجه رسید که از طریق اعتراضات مدنی نمی‏توان به پیروزی رسید و به سمت مبارزه مسلحانه پیش رفت و سرکوب ۱۵ خرداد مهمترین عامل بود که جنبش دانشجویی را به مبارزه مسلحانه هل داد.
وی ادامه داد: در جریان مبارزه مسلحانه جنبش دانشجویی دو تکه شد که یکی مارکسیستی و چریک‏های فدائی خلق نام گرفت و دیگری نیز قسمت اسلامی جنبش بود که سازمان مجاهدین خلق ایران نامگذاری شد و این دو بعضا با هم همکاری می‏کردند و رژیم هم غافلگیر شده بود که مبارزه مسلحانه علیه او شکل گرفته باشد، زیرا مخالفان رژیم بعضا این روحانی و آن روشنفکر بود و به شدت این جنبش مسلحانه را سرکوب کرد. جنبش دانشجویی نتوانست در مبارزه مسلحانه علیه شاه به جایی برسد و نهایتا مبارزه از جایی دیگر آغاز شد و به پیروزی رسید.
وی گفت: ادبیاتی که توسط حزب توده وارد جامعه ایران شد، مبانی اسلامی را مورد خطاب خود قرار نمی‏داد و بیشتر راجع به اقتصاد، عدالت و مبازه با امپریالسیم صحبت ‏کرد و این ادبیات میان مبارزان مسلمان نیز متدوال شده بود و در بین سازمان مجاهدین خلق نیز آموزش‏های مارکسیستی از همان سال ۴۴ جزو آموزش‏های سازمان بود. اما چیزی که کسی فکر آن را نمی‏کرد تمایل شماری از فعالان سازمان مجاهدین که بچه مسلمان بودند به سمت مارکسیست بود و نهایتا آن‌قدر مارکسیست رشد کرد که آن‌ها اعلام کردند مارکسیست شده‏ایم.
زیباکلام معتقد است: جنبش دانشجویی پس از انقلاب آرام آرام به دو دسته تقسیم شد که گروهی ابتدا با انتقاد و سپس کاملا مقابل انقلاب ایستاد و گروهی هم در انقلاب حل شد و پست‏های اجرایی دهه ۶۰ را در دست گرفت و عملا جنبش دانشجویی ناپدید شد. در دوره اول ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی نطفه‏های اولیه جنبش دانشجویی باز شکل گرفت و بخشی از جنبش دانشجویی پیشین خود را مقابل سیاست‏هایی از جمله سیاست اقتصاد باز می‏دید و به ناچار آن‌ها را از قطار مدیریتی پیاده کردند، اما سرکوب نکردند و به همه آن‌ها یک شغل دادند تا در نهادهای دیگر مشغول به کار باشند.
وی با اشاره به وضعیت جنبش دانشجویی در دوران ریاست جمهوری خاتمی نیز تصریح کرد: جنبش دانشجویی ابتدا خود را حامی بی‌چون و چرای خاتمی می‏دانست اما اتفاقات ۱۸ تیر ۷۸ سیلی بود به جنبش دانشجویی تا از خواب بپرد و این سوال پیش بیاید که باید از خاتمی همچنان حمایت کرد و کتک خورد یا منتقدانه با دولتش برخورد کرد.
وی ادامه داد: در دوره دوم ریاست جمهوری خاتمی جنبش دانشجویی به یک سردی رسید که کار سیاسی را در احزاب دنبال کند و دیگر شاید دغدغه‏ای نباشد که جنبش بخواهد برای آن تلاش کند، اما پس از تیر ۸۴ به نظر می‏رسد که باز داریم برمی‌گردیم به جای اول و جنبش دانشجویی دوباره در حال شکل‌گیری است.
این استاد دانشگاه با تاکید بر این‌که «جنبش دانشجویی اجتناب‌ناپذیر است» از ممانعت در تاسیس رشته‏های جدید علوم انسانی انتقاد کرد و گفت: تغییر در علوم انسانی یکبار در دهه ۶۰ تجربه شد، ولی جوابگو نبود و باز هم این نکته را باید گفت، همین دانشکده حقوق و علوم سیاسی چند ده شهید در سال‏های دفاع مقدس داشت و همین شهدا خروجی دانشگاه محمدرضا پهلوی بودند و همه نشان می‏دهد که استاد و محتوای درس نمی‏تواند جلوگیر آرمان‏های فرد باشد.
ابراهیم فیاض نیز با اشاره به تحولات جهانی، افزود: تحولات جهانی در حال رخ دادن بوده و هر کشوری نیز به دنبال سهم خود است و چه خوب اگر تاریخ ادوار گذشته را درک می‏کردیم و دانشجویان نقش خود را بهتر پیدا می‏کردند وضعیت بهتری داشتیم، اما متاسفانه در خواب غفلت هستیم.
وی خاطرنشان کرد: شیرازی‏ها دو دوره حکومتی داشتند که یکی در زمان هخامنشیان و دیگری در زمان زندیه بود و هر دوی این حکومت دموکرات بوده و ای کاش دانشگاه شیراز این دوره‏ها را بازتولید می‏کرد و به این نتیجه می‏رسید که دلایل این نوع حکومت‏ها چیست در حالی که در دوره قبل از انقلاب دانشگاه شیراز بازتولید فرهنگی بالایی داشت و حال باید پرسید که بازتولید فرهنگی او چقدر است و آیا می‌تواند نیازهای فرهنگی خاورمیانه و حوزه خلیج فارس که روزی قرار بوده مرتفع کند را برآورده سازد؟
وی افزود: ابتدا باید بیاییم برای خود مشخص کنیم آیا به جنبش دانشجویی نیاز داریم یا خیر؟ یا به طور مثال وقتی از دکتر شریعتی در این مراسم سخن به میان می‏آید باید این نکته را بررسی کرد که آیا شریعتی سخنش تنها به آن دوره‏ای که زندگی می‏کرده و شرایط خاصی وجود داشته باز می‏گردد یا امروز هم می‏توان از آن استفاده کرد و به نظر من دانشجو ابتدا باید خواسته خود را مشخص کند بعد ببیند با این چیزهایی که در دست دارد می‏تواند کاری انجام دهد یا خیر؟
این استاد دانشگاه با بیان این‌که «دانشگاه در ایران نیز همچون دانشگاه در کشورهای دیگر با پشتیبانی فلسفه شکل گرفت» گفت: فیلسوفان نیاز فکری دانشگاه را تامین می‌کردند، اما جنبش دانشجویی از همان ابتدا مخالفت با نهاد دانشگاه را در برنامه خود قرار داد و جریان چپ دانشگاه به صورت روشن در مخالفت جریان فلسفه‏ای شاهنشاهی و سازمان دانشگاه قرار گرفت.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بارها از مجاهدین خلق شنیدم که اگر فدائیان اسلام نبودند چنین جریان‏هایی به وجود نمی‏آمد و فدائیان اسلام نهضت را شروع کردند و پس از آن نیز جریان‏های مبارزاتی کشور رادیکال‌تر شد و انقلاب را پیش بردند.
وی با بیان این‌که «متاسفانه از لحاظ تئوری با مشکل روبرو هستیم» تاکید کرد: اگر دانشجو بخواهد جنبش داشته باشد باید نقش خود را به خوبی بفهمد و بداند که به دنبال چه چیزی خواهد بود.

 


 


ندای سبز آزادی: معصومه ابتکار، عضو شورای شهر تهران، در نشست بزرگداشت روز دانشجو که به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور برگزار شده بود، در پاسخ به گلایه نائب دبیراین انجمن اسلامی که گفته بود “رییس دانشگاه بدون هیچ هماهنگی با ما، میهمان نشست را به دفتر خود بردند”، گفت: “شاید آنها نگران ارزش ها و چهارچوب ها بودند.”
به گزارش پارلمان نیوز، معاون رییس جمهوری در دولت سید محمد خاتمی با ابراز تاسف از لغو برنامه ی مناظره ی خود با نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور افزود: باید این امید باشد که همه ی تشکلها چه بسیج و چه انجمن اسلامی بتوانند فعالیت کنند و فعالیت خود را در راستای عقایدشان بیان کنند.
وی ادامه داد: با اینکه این فرصت از بسیاری دانشگاه ها گرفته شده، در این دانشگاه وجود داشت. در دانشگاه های دیگر از طرف بسیج از بنده دعوت می کردند و من می پرسیدم که آیا تشکل دیگری هم هست؟
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: خود دانشجویان بسیجی هم با این امر مخالفند که تشکل دیگری جز آنها در دانشگاهها فعالیت نداشته باشد. دانشگاه کانونی برای تعالی و توسعه ی انسانی و اجتماعی است و ما موظفیم فضا را به گونه ای فراهم کنیم که سوالات دانشجویان طرح شود و فضای بیان دیدگاه ها باشد.
ابتکار که خود از دانشجویان پیرو خط امام بوده است، افزود: ۱۶ آذر به عنوان نقطه ی عطف جریان دانشجویی است و اگر بخواهیم تحلیل تاریخی داشته باشیم، باید بگویم که بعد از کودتای ۲۸ مرداد فضا بسیار تیره و غبار آلود بود در آن دوران که امکان طرح دیدگاه نبود مخالفت با سیاست های دولت شاه ممنوع بود و در همان موقع نیکسون وارد ایران می شود و دانشجویان تصمیم به مخالفت می گیرند که در یک اعتراض ساده ۳ دانشجو شهید می شوند که قلب تپنده ی جنبش دانشجویی است.
ابتکار افزود: این دو مولفه در تمام سیر تاریخ و انقلاب ۵۷ هم وجود دارد و درسال ۵۶ اوج اعتصابات و فعالیت های دانشجویی بود. در بسیاری از فرازهای تاریخ ما جنبش دانشجویی اثر گذار بوده مثل انقلاب ۵۷٫انقلاب از داخل داتشگاه شروع شد.جریان دانشجویی با صبغه ی دینی توسط دکتر شریعتی توانسته اثر گذار باشد.
وی با اشاره به محوری ترین بخش مبارزه دانشجویان در پیش از انقلاب گفت: محوری که در مبارزه دانشجویان در آن سالها اثر داشت مبارزه با خرافات بود و دین را برای مقابله با ظلم و استبداد و برای آگاهی می دانست.
ابتکار افزود: از فرازهای دیگر جنبش دانشجویی ایران، حادثه ۱۳ آبان بود که از وقوع یک کودتا جلوگیری کرد و بر این نکته تاکید گذاشت که دانشجو باید در امور کشور دخالت کند.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد که روند عامدانه ای وجود دارد برای اینکه تاریخ تحریف شود و جالب تر اینکه عده ای از تحریف تاریخ بهره می برند. یکی از این تلاش ها در زمینه ی ۱۳ آبان است.
وی افزود: بسیاری از چهره هایی که ۱۳ آبان را خلق کردند، مثل میردامادی و امین زاده، متاسفانه در زندان هستند و به اتهاماتی مثل ارتباط با بیگانگان متهم شده اند. این افراد که یک حرکت ضد امپرالیستی را رهبری می کردند حالا چطور ممکن است بشوند وابسته به بیگانه؟ این همان تحریف تاریخ است.
معاون رییس جمهور پیشین کشورمان پرسید: چرا اکنون باید چنین افرادی به اتهام مبارزه علیه نظام در زندان باشند؟ در صورتی که افرادی که با آنها آن زمان مخالفت می کردند اکنون در راس قدرتند. کسی مثل آیت الله موسوی خوئینی ها چرا باید زیر سوال برود که در آن زمان رابط امام خمینی بودند؟
ابتکار در ادامه گفت: دو دیدگاه اصلی که به دو گروه اصلاح طلب و اصولگرا تفکیک شدند از همان موقع ۱۳ آبان از هم جدا شدند؛ گروهی فکر می کردند که گرفتن سفارت تنها راه است و گروهی مثل احمدی نژاد مخالف با این کار بودند و از جنبش دانشجویی جدا شدند و با مبارزین مخالفت کردند و این موضوع باعث شکاف بین دانشجویان مسلمان شد.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه دیدگاهی که امروز در راس قدرتند بنا دارند تا به ذن خود از بنیاد دانشگاه را عوض و اسلامی کنند، ادامه داد: افرادی که حماسه سازان ۱۳ آبان بودند، پس از جریان دوم خرداد روی کار آمدند تا حرکتی عظیم برای دفاع از هویت ملی و تمامیت ارضی کشور را رقم زنند.
وی افزود: دوران اصلاحات به دلیل تحولات بسیاری که رخ داد، فرازی بود که در آن شخص اول اجرایی کشور اعتقاد به گفتمان منطقی و آزادی بیان داشت و می گفت باید حقوق فردی افراد را محترم بشماریم اما وقایع ۱۸ تیر سال ۷۸ که هیچ وقت آنطور که باید و شاید به آن رسیدگی نشد، به عنوان زخمی در بدنه ی جنبش دانشجویی ماند و همه هم آن را نقد کردند و رهبر فرمودند که یک جنایت رخ داده و یک تعرض به آستان مقدس علم رخ داده است. اما با وجود استعفای وزیر علوم، دستگاه هایی که در این زمینه مسئولیت داشتند رسیدگی کافی انجام ندادند.
ابتکار افزود: بعد از دوره ی اصلاحات، در طی سالهای دولت نهم و بعد از آن، شاهد یک تغییر رویکرد جدی بودیم. منطقا دولت باید مسیری را طی می کرد که دنباله ی مسیرهای قبلی بود که چشم انداز ۲۰ ساله چنین اقتضایی داشت ولی متاسفانه انقطاعی پیش آمد که آثارش بر دانشگاه ،اساتید و دانشجویان وارد شد.
وی گفت: اوج این فشارها و فضای امنیتی بر دانشجویان در دوره اخیر پیش آمد اما با همه ی فشار هایی که از هر طرف وارد می شود قلب تپنده ی ۱۶ آذر باز هم می تپد. ماهیت جنبش، ضد استبدادی و آزادی خواهانه است. دانشجو چیزی را از دست نمی دهد و فقط خواهان عزت و سر افرازی کشور و در نهایت مسیری است که جامعه را به سمت پیشرفت می برد .
دکتر ابتکار خاطرنشان ساخت: این جنبش یک بستر دینی دارد که دین مداری با فهم و شجاعت در مقابل خرافات است و اینکه امروز ما می بینیم بیشتر حرف از ظاهر دین است ولی در عمل فاصله ی بسیار زیادی با آن وجود دارد، نگرانی را برای همه ی پایبندان به انقلاب و جنبش دانشجویی که صداقت را می خواهند، ایجاد می کند.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: مهم این است که در این شرایط امید را از دست ندهیم و یقین داشته باشیم که خون هایی که در ۱۶ آذر و چه در سال های قبل ریخته شد، باعث می شود که با ایمانی راسخ به سمت آینده پیش برویم و این آسیب ها باعث تحکیم جنبش دانشجویی می شود.
وی افزود: وقتی از عدالت صحبت می کنیم، صرفا” پخش پول بین فقرا نیست. بلکه دسترسی به آموزش و آموزش عالی به صورت حق است. اما متاسفانه بعضی ها به علت اعتقاداتشان در تحصیلات خود دچار مشکل می شوند و شاهد آنیم که دانشجویان به خاطر فعالیت ها ستاره دار می شوند و از آن سو مزیت هایی برای دیگران پیش می آید که شاید شایسته ی آن نبوده اند.
ابتکار گفت: نوع برخورد و نوع نگاه به دانشجو در حال حاضر نیازمند بازنگری است. امسال شانزده آذر با محرم تقارن پیدا کرده است. امام حسین (ع) می گوید من جز اصلاح چیزی نمی خواهم. بنابراین کسانی که اصلاحات را صرفا” با تحلیل های غربی مقارن می دانند و آن را با انقلاب مخملی نسبت می دهند بدانند که نگاه اصلاح طلبانه جایگاه ویژه ای در شیعه دارد. امام حسین قیام کردند تا جلوی انحرافات را بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه شعار امام حسین (ع) هیهات من الذله بود، افزود: سیدالشهدا ملاک اصلی انسانیت را در آزادگی و عزت می دانند و این آزادگی و عزت به حق طلبی ست. و بر این مبنا چنانچه حق را ببینند و آن را نفی کنند، ابتدا عزت و سپس شرافت خود را زیر پا گذاشته اند. اگر ابن زیاد با میثم تمار و مسلم بن عقیل آن کارها را کرد، آن زمان پایدار نماند. و اکنون نام نیک از آن امام و یارانش است.
در ادامه این نشست، ویدیوکلیپی با موضوع شهدای جنبش سبز، از سوی انجمن اسلامی پخش شد و سپس نشست وارد پرسش و پاسخ شد.
اولین دانشجو پرسید: پس از خیر مقدم و تبریک روز دانشجو و گرامی داشت یاد دانشجویان شهید و دوستان دربندمان و به امید این که ۱۶ آذر سال آینده همه در کنار هم باشیم ، همان طور که مستحضرید جامعه ی ما با حضور افرادی مواجه است که به لباس شخصی یا گروه فشار موسوم اند. مقام معظم رهبری آنها را نیروهای خودسر نامیده و جامعه آنها را با شعبان بی مخ و لباس قهوه ای های آلمان نازی مقایسه می کند. نیروهای امنیتی و انتظامی جلوی آنها را نمی گیرند. به همین دلیل خیلی ها معتقدند که شاید این افراد به حکومت وابستگی دارند. کسانی که حریم دانشگاه را می شکنند و حوادثی مانند کوی دانشگاه سال ۷۸ و حمله به مجتمع های مسکونی و حمله به حسینیه جماران را پدید می آورند. شما و همکارانتان در شورای شهر در این مورد چه پیگیری هایی انجام داده و از مسئولان چه توضیحی خواسته اید؟
دکتر ابتکار در پاسخ گفت: مسئله ی نیروهای خودسر سالهاست که گریبانگیر ماست. جوامع دیگر نیز چنین پدیده هایی را دارند. ولی در آنها این نیرو ها بوسیله ی قانون در چارچوب قرار می گیرند و یا عضوی از نیروهای رسمی می شوند. حتی پیش از انقلاب، گروه هایی مانند فدائیان اسلام و نواب صفوی سعی داشتند تا از امام برای فعالیت های خود فتوا بگیرند. اما امام با کارهای خشونت آمیز موافقت نکردند و با اعلام اینکه جامعه ی ما جامعه ای فرهنگی است، تاکید کردند که خشونت ما را به سرانجام نمی رساند و یقینا” با دین نیز سازگار نیست.
عضو شورای شهر ادامه داد: امام علی هم که نماد حاکم اسلامی است در زمان حکومت خود نیروهای خودسر نداشت. و اینهاست که باید الگوهای ما قرار بگیرد. در حال حاضر حتی اصولگرایان هم معتقدند که این گروه یک معضل است. در جنبش دانشجویی و طیف تحصیل کرده تلاش برای خردورزی و سیاست ورزی بدون خشونت یک الگوی موثر است که بسیار راه گشا بود و ما نیز باید با صبوری و تحمل رنج ها و جراحت ها فضا را به خشونت نکشیم.
ابتکار افزود: این افراد که کارهای خلاف شرع انجام داده و اخلاق آنها امنیت را سلب می کنند روزی باید پاسخگو باشند. اقدامات ما در شورای شهر ابتدا رسیدگی به آسیب دیدگان پس از انتخابات و دوم درخواست گزارش از فرمانده ی نیروی انتظامی بود که هنوز استجابت نکرده اند.
عضو شورای شهر تشریح کرد: در مورد حمله به خانه ی آقای کروبی پیشنهاد کردیم که بیایند گزارش بدهند و دعوت کردیم، ولی نیامدند. ولی حیطه ی اختیارات ما در یک چهارچوب هایی است. امیدواریم که نیروی انتظامی گزارش را به ما بدهند. در مورد زندان ها هم چند کار کردیم یکی از آنها در مورد بخش زنان بوده که خواستیم امکاناتی در اختیارشان قرار دهند. و دعوت کردیم از رئیس سازمان زندان ها ی تهران. سازمان زندان ها گزارش را برای ما فرستاده و درخواست ما رعایت شرایط ابتدائی که حق هر زندانی است می باشد.
دانشجوی دیگری پرسید: شما در مصاحبه ای گفته اید که از تسخیر سفارت پشیمان نیستید. آیا می شود هزینه های آن را برشمرید؟ نظرتان در مورد جنبش سبز و میرحسین چیست؟
دکتر ابتکار پاسخ داد: نه من و نه هیچ کسی دیگر در قالب فضای آن موقع پشیمان نیستیم. در فضای انقلاب، کشور از نظر امنیتی آشفته است و تحلیل این است که تغییری دارد رخ می دهد و دانشجویان احتمال کودتا را می دهند و اگر الان گامی جدی برداشته نشود و اقدامی برای کنترل فضا انجام نگیرد ممکن است انقلاب شکست بخورد. مثل انقلاب شیلی که شکست خورد.
وی پرسید: آیا رخداد۱۳ آبان باعث ایزوله شدن ایران شد؟ اینها همه جای نقد دارد. دکتر محسن میردامادی از دانشجویان فعال در تسخیر لانه جاسوسی پارسال برای ۱۳ آبان بیانیه دادند و اصلا پشیمان نبودند ولی ابراز تاسف شدید کردند از اینکه اینقدر از اهداف دور شده ایم. وی در بخشی از بیانیه شان گفت که آزادی انسانها را به بهانه ی بحث انقلاب از مردم ایران گرفتند.
ابتکار همچنین گفت: من ترجیح می دهم که در بحث انتخابات در این جلسه وارد نشویم با وجود اینکه همه با من آشنایید ولی بگذارید بحث را باز نکنیم.
دانشجوی دیگری گفت: نقش و جایگاه دانشجو در مسیر تحولات کشور است و بحث اصلی حرمت دانشجو است که سالها می بینیم که با امنیتی کردن فضا در آستانه ی ۱۶ آذر شکسته می شود. حدود ۵ نفر از کاندیداهای دفتر تحکیم را دستگیر کرده اند، که انجمن اسلامی حاضر نشد در مورد این بحث کند و آن را بر روی بورد بزند. بحث در مورد عواقب این اتفاقات است که اگر انجمن بخواهد با این شرایط پیش برود به مشکل می خورد. خانم مددزاده پارسال در اسفند دستگیر شد و ایشان به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین ۶ سال حبس خورد و دانشجویان تربیت مدرس حاضر نشدند از ایشان طرفداری کنند. شما که در حوزه اجتماعی دم از حمایت می زنید چرا حمایت نکردید؟ انجمن اسلامی بیانیه را در ۱۵ آذر داد که باید زودتر می داد. شما در کتابتان به نام “تسخیر” اشاره کردید در مورد آزادی گروگانها بعد از چند ماه. شما آنجا گلایه می کنید که از ما نظر نخواستند که این حرکت شروع شد و اخرین روز بود که بهزاد نبوی شما را جمع می کند که نظرتان را بگویید وقتی شما از این موضوع ناراحت می شوید که تحکیم وحدتی که در سال ۷۶ از شما حمایت کرد و آقای افشاری که رئیس امور دانشجویی شما بود شما در سال ۷۸ از ایشان به راحتی گذشتید. شما از عزت ابراهیم نژاد حمایت نکردید. بیایید فکر کنیم اگر اصلاحات به فرض محال دوباره به روی کار بیاید، آیا شما حاضرید از جنبش دانشجویی حمایت کنید یا نه؟
معصومه ابتکار در پاسخ به این پرسش گفت: این نقدها خیلی ارزشمند است. ما هم از همه ی فشارهایی که وارد می شود ناراحتیم، حتی بسیاری افراد در طیف رقیب هم ناراحتند و این شرایط را شرایط مطلوبی نمی دانند. خیلی از دانشجویان در زندان اند نه فقط تحکیمی ها. سعی می کنیم همدلی و فعالیت های مشترکمان را تقویت کنیم. در این مدت ۲۶-۲۷ تا از دانشجویان را آزاد کردند. ولی خیلی ها را نیز گرفتند. آقای خاتمی تندترین نقدهای دانشجویی را داشتند اما اعتقاد به “زنده باد مخالف من” داشتند. علی رغم اینکه خیلی ها با ایشان موافق نبودند، اما ایشان تلاششان را برای بسط این نگاه و منش کردند.
در ادامه یک دانشجوی بسیجی نیز پرسید: از تحریف تاریخ صحبت کردید و گفتید که کسانی که قبلا افتخاراتی داشته اند الان به عنوان ضد نظام اند و این تحریف بوده. فقط ۱۰ -۱۲ نفر از تسخیر کنندگان در دولت اصلاحات کار داشتند. تحریف اینست که ۹۰% از افراد را حذف کنیم و ۱۰% را ازشون بپرسیم که انقلاب چه بود! مثلا به دروغ می گویند مصباح جزء یاران امام نبوده! (ابتکار: نبوده) مصباح از شاگردان امام بود. در مجلس ششم آقایان گفتند تقلب شده که همین را هم درسال ۸۸ دیدیم. کسی که حداقل ۲۰-۳۰ سال ادعای نخست وزیری دارد نمی شود از او انتظار داشت که بگوید یا من یا تقلب! نمی شود مثل آقای شکوری راد بگویند ما جنگیده ایم پس انتقاد نکنید! اگر اینطور باشد فرماندهان سپاه را اصلا نباید ازشان انتقاد کرد. همه جنگیده اند! اگر نظام بد بوده، ۲۵ سال در دست شما بوده. حالا ۵ سالش دست ما بد بود، بقیه چی؟ آیا امید دارید که کار به دست اصلاح طلبان بیفتد؟ چه نگرشی به آینده دارید؟
دکتر ابتکار پاسخ داد: بله امید همیشه هست و من در این مورد شکی ندارم. دوره ی سختی است در جامعه ی ایران همه باید با هم زندگی کنیم. اصلاحات جریان قابل حذفی نیست و با همه ی این محدودیت ها روز به روز قوی تر جلوه می کند. بعید می دانم که الان (اصلاحات) بیاید در سیاست قرار بگیرد با این جراحاتی که به آن وارد شده. حتی چند بندی که آقای هاشمی در نماز جمعه گفت هنوز محقق نشده. ما به آینده امیدواریم و مطمئنیم که در دل هر ایرانی حقیقت جویی امیدی به آینده و امید به گذار از این شرایط است.
این دانشجو مجددا پرسید: هنوز قائل به اصلاحاتید؟
ابتکار پاسخ داد: هزینه ی انقلاب بسیار بالاست. ما یا انقلاب داریم یا اصلاح. ما به اصلاح سیستم قضایی علاقه داریم و حداقل حقوقی که در قانون اساسی است باید اجرا شود. من نگران مقاومتی هستم که در مقابل اصلاحات وجود دارد.
ابتکار افزود: احمدی نژاد ۱۶ سال گذشته را زیر سوال برد. این تفکر کشور را به این سمت می برد که امکان پاسخگویی و اصلاح نیست و وقتی به اینجا برسیم، دغدغه پیدا می کنیم. باید به اصلاحات تن بدهیم. ما باید به نقطه ای برسیم که اصلاحات انجام شود. شاید هم خیلی بنیادین و اساسی باشد و این مفهومش این نیست که اصلاحات نداریم، باید داشته باشیم.
دانشجویی پرسید: درود می فرستیم بر کسانی که برای آزادی تلاش کردند از طالقانی تا صانعی، از امیر کبیر تا میرحسین. امروز به ناچار در کنار اصلاح طلبان حکومتی قرار گرفتیم. احمدی نژاد در سال ۷۴ گفت سیاست های هاشمی خیلی خوب است و این عباس عبدی بود که اعتراض کرد. از آن روزی یاد کنیم که گفتند زنده باد مخالف من. در ماجرای سندیکای شرکت واحد و ۱۸ تیر و … حق کسی است که از حق خودش دفاع کند. در زمان خاتمی کیهان بسته نشده بود، ولی امروز ما روزنامه نداریم. آن موقع به اصول گرایان خیلی حق ها دادند که حقششان نبود. در مورد مجلس ششم. آن کسانی که با میلگرد امام جمعه را زدند، آن کسانی که انگشت وزیر را شکستند، خجالت می کشیدند اعتراض کنند! شما در گفته هایتان تعریف هایی کردید از جنبش دانشجویی. لطفا بگذارید ما خودمان جنبش خودمان را ترسیم کنیم. بگویید چه برنامه ای برای مجلس آینده دارید، اگر می تونید برگردید چه می کنید و اگر نمی توانید چه کاری می خواهید انجام دهید؟
ابتکار پاسخ داد: من برای جنبش جریانی تعریف و پیشنهاد نمی کنم. آینده متعلق به شماست. در اردوگاه اصلاح طلبان هیچ خبری نیست. اتاق فکری هم نداریم. اصلاح طلبان در زندان اند. چه کسی برنامه ریزی کند؟ اگر دیگران می خواهند اصلاح طلبان بیایند، باید اقدام کنند. باید برای اصلاح طلبان فضای اعتدالی باشد تا بتوانند فعالیت کنند. در شورای شهر رئیس شورا به ما اجازه حرف زدن نمی دهد. تا فضای دولت عوض نشود نمی توان کار کرد. آقای هاشمی یک شرایط حداقلی را بیان کرد تا به یک نقطه ی صفر برسیم. ما تلاش می کنیم تا به آن نقطه برسیم و یقین داریم که می رسیم. هنوز آن فضا نیست. باید با صبر و تلاش و استقامت و آگاهی رسانی کار کنیم. جریان اصلاحات از غرب گرفته نشده، در ویکی لیکس هم نبود! این فضای ناامن فضایی نیست که ما کار کنیم. فضا باید مهیا شود که اصلاح طلبان کار کنند.
دانشجویی پرسید: دغدغه های شورای شهر برای زندان را گفتید، وضعیت آب زندان و اماکن ورزشی چیز مهمی نبود. آیا مشکل اصلی بد رفتاری با زندانیان سیاسی نیست. شما و دوستانتان اصلا هیچ سوالی مطرح نکردید؟ این باعث تاسف است که شما هیچ کاری نمی کنید. چطور به شرایط هموار و متعادل می رسیم؟
ابتکار گفت: ما تقاضای بررسی شرایط زندان را داریم که ربطی به شورای شهر نداشته است. و این اولین اقدامی بوده که انجام شده است. شورای شهر در حدّ مقررات خودش تلاش می کند، ما هم دعوت کردیم از رئیس سازمان زندانها که این غیر متعارف است. حد اختیارات شورای شهر این است.
وی افزود: دو بار مصوبه ی ما برای رسیدگی به آسیب دیدگان حوادث پس از انتخابات توسط فرمانداری رد شد. در این شورا فقط سه نفر اصلاح طلب است. در آنجا وقت صحبت به ما داده نمی شود و کاری بیش از این از دستمان بر نمی آید. اگر گزارشی به ما بدهند ما بررسی می کنیم. در محدوده ی اختیارات و توانمان از ما انتظار داشته باشید.
این گزارش حاکی است در انتهای این برنامه، دانشجویان در سالن آمفی تئاتر یار دبستانی را خواندند.

 


 


ندای سبز آزادی: رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: مجلس نگران است که شرکت های دخیل در پروژه پارس جنوبی علی رغم دریافت مبالغ زیاد مالی در موعد مقرر ۳۵ ماه این پروژه ها را به پایان نرسانند.
به گزارش مهر، حمیدرضا کاتوزیان، رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به پروژه پارس جنوبی اظهارداشت: در این پروژه وعده داده شد که طی ۳۵ ماه پروژه پارس جنوبی به اتمام برسد.
وی افزود: پروژه پارس جنوبی از ابتدای امسال آغاز شده است و مجلس به دلیل نگرانی هایی که نسبت به انجام شدن پروژه در زمان تعیین شده دارد، بطور دائم روند اجرای کارها را رصد می کند.
نماینده مردم تهران دلیل نگرانی مجلس نسبت به اتمام زمان این پروژه را هزینه های مالی بالایی که برای این پروژه ها به شرکت های مجری پرداخت می شود عنوان کرد و یادآورشد: مجلس نگران است این هزینه ها پرداخت شود اما در پایان ۳۵ ماه شرکت ها به وعده های خود عمل نکنند و پروژها تنها به نصف رسیده باشد.
کاتوزیان با اعلام اینکه متاسفانه تا پایان آذر ۹ ماه از آغاز این پروژه ها می گذرد و هزینه مالی نیز به صورت منظم پرداخت شده است، اما پیشرفت کار در برخی پروژه ها متاسفانه تنها نیم درصد بوده است، گفت: درحالی که باید این میزان پیشرفت ۲۵ درصد می بود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: مجلس روند اجرایی این کار را پیشگیری می کند چرا که شرکت های مجری پول زیادی در این مسیر هزینه می کنند و گزارشات خود را به مردم و هیئت رئیسه مجلس اعلام می کند.
وی در گفت وگو با مهر،با بیان اینکه وزیر نفت خوش نیز این پروژه ها را برای اتمام به موقع دنبال می کند، گفت: اما برداشت مجلس این است که این پروژه ها در پایان ۳۵ ماه به پایان نمی رسد و از طرفی پولی که باید هزینه شود نیز پرداخت می شود.
کاتوزیان تاکید کرد: مجلس نگران این پول است به همین دلیل به طور دائم این پروژه ها را رصد می کند.

 


 


ندای سبز آزادی: دانشجویان دانشگاه بین المللی قزوین همگام با دیگر دانشگاه های کشور مراسم روز ۱۶ آذر را علی رغم وجود جو بی سابقه ی امنیتی برگزار نمودند .
به گزارش دانشجو نیوز، در حالی که از هفته گذشته و روزهای پیش از ۱۶ آذر شرایطی کاملا امنیتی در دانشگاه بین المللی قزوین حاکم بود و فعالین این دانشگاه زیر ذره بین نیرو های امنیتی قرار داشتند، دانشجویان سبز این دانشگاه با پخش هزاران نسخه از نشریات ” کلمه ” و ” دانشجو ” و نیز صدور بیانیه ای در فراخوان برگزاری تجمع در روز ۱۶ آذر و سر دادن شعار های اعتراضی در خوابگاه های این دانشگاه به استقبال روز دانشجو رفتند .
گزارش ها حاکی از آن است که در روز ۱۵ آذر و صبح ۱۶ آذر شرایط بی سابقه ی امنیتی در دانشگاه حاکم بوده است و نیرو های لباس شخصی در درب اصلی دانشگاه و صحن اصلی آن حضوری پر رنگ داشتند . در عصر روز ۱۵ آذر سه تن از دانشجویان این دانشگاه در داخل شهر قزوین توسط نیروهای امنیتی برای مدت کوتاه بازداشت شده و مورد بازجویی و تهدید قرار گرفته اند . همچنین در صبح ۱۶ آذر ستاد خبری وزارت اطلاعات به صورت تلفنی حداقل سه تن از دانشجویان این دانشگاه را احضار نموده و این دانشجویان خود را به این نهاد امنیتی معرفی نموده که تا همینک اطلاعی از وضعیت آنان در دست نیست . با این وجود، گزارش های رسیده گویای آن است که فشار های موجود بر دانشجویان کوچکترین تاثیری نداشته، چرا که در صبح ۱۶ آذر چند صد تن از دانشجویان معترض این دانشگاه طبق فراخوانی که در روزهای گذشته منتشر شده بود با تجمع آرام در صحن اصلی دانشگاه و با همراه داشتن نماد های سبز اعتراض خویش را به روند حاکم نشان دادند و خواستار ملغی شدن احکام اخراج و تعلیق ۱۵ تن از دانشجویان این دانشگاه شدند .
بر اساس بیانیه دانشجویان این دانشگاه ، پیام جحیدر قزوینی، حامد هنر خواه، فرهاد فتحی، سعید سکاکیان، نگین آرامش ، زینب رحیمی، ملیکا امین توکلی، مریم شفیع پور، فرهاد کیاشمشکی، فرزام معینی، مرجان کاظمی، فرشید آذر نیوش ، محمدرضا آقایاری و دانیال کرانیان دانشجویان اخراج و تعلیق شده این دانشگاه هستند و ارسلان ابدی دانشجوی زندانی این دانشگاه است که از عاشورای گذشته در بند ۳۵۰ زندان اوین زندانی است و محکومیت ۶ ساله ی خویش را می گذراند .
در صورت کسب اطلاعی از وضعیت سه تن دانشجوی احضار شده به ستاد خبری وزارت اطلاعات گزارش های تکمیلی متعاقبا اعلام می گردد.

 


 


ندای سبز آزادی: تجمع اعتراضی شانزدهم آذر، امروز در دانشگاه آزاد قزوین با حضور بیش از یک هزار نفر از ساعت ۱۰ و از میدان قلم این دانشگاه آغاز شد. این حضور اعتراضی با شعار “یاحسین میرحسین” دانشجویان آغاز و در حالی بود که حضور نیروهای امنیتی و بسیج هر لحظه گسترده تر میشد و آنها اقدام به تهدید و فیلمبرداری از دانشجویان نمودند.
به گزارش دانشجو نیوز، دانشجویان با خواندن سرود “یار دبستانی” و دادن شعارهای “اشکان ما نمرده” و “امیر ما نمرده” یاد و خاطره این دو شهید را گرامی داشتند و نسبت به عدم محاکمه آمرین و عاملین این جنایت اعتراض کردند.
از صبح امروز نیروهای امنیتی و بسیج سعی داشتند با تهدید جلوی شکل گیری این تجمع را بگیرند که در نهایت دانشجویان با تعطیل کردن کلاس های نوبت دوم وبا سر دادن شعارِ ” این آزاد ِ قزوینه، ذلت نمیپذیره” به این تهدیدات جواب ِ درخوری دادند.
پس از شروع تجمع از کنار دانشکده صنایع و مکانیک در هنگام عبور از دانشکده های برق و کامپیوتر دانشجویان این دانشکده نیز به جمع دانشحویان معترض پیوستند و این روند در هنگام عبور از دانشکده های عمران و معماری و همینطور دانشکده مدیریت ادامه یافت. دانشجویان معترض با شعار “دانشجوی باغیرت، حمایت، حمایت” همکلاسی های خود را به حضور دعوت میکردند. در ادامه دانشجویان با شعار”دانشجوی زندانی، آزاد باید گردد” خواستار آزادی دانشجویان و همکلاسی های دربند خود شدند.
پیش از این نیز پس انتخابات ۲۲ خرداد ۸۸ و در پی به شهادت رسیدن دو تن از دانشجویان این دانشگاه “اشکان سهرابی” و “امیرجوادیفر” تجمعات اعتراضی گسترده و باشکوهی در دانشگاه آزاد قزوین برگزار شده بود و این دانشگاه از دانشگاه های پیشرو در تجمعات اعتراضی بوده است.

 


 


ندای سبز آزادی: انجمن اسلامی دانشگاه علوم و فنون بابل به مناسبت ۱۶ آذر بیانیه ای صادر کرده است. در بخشی از بیانیه آمده است: ” دولت کودتا با ایجاد فضای به شدت امنیتی در دانشگاه های کشور که محل بحث و اندیشه و تفکر است، خود در صدد اعلان این مطلب است که قشر تحصیل کرده و مترقی جامعه، مجموعه ی حاکم را به رسمیت نمی شناسد و عوام فریبی مسئولین را تزویری تکراری در تاریخ می داند. بیش از پیش ضعف دستگاه حاکم زمانی مشخص می گردد که متفکرین و اندیشمندان و دانشجویان نخبه ای که هدفی جز بهبود وضعیت اجتماع ندارند را محروم از تحصیل و تدریس، کاملا تحت نظر و یا در زندان و انفرادی می بینیم و از آن سو در سطح شهر شاهد ترور اساتید، قتل و حتی مضحکه ی دزدی مجسمه ها از میادین شهر بوده ایم ، مشخص است کسانی که به نام امنیت حقوق می گیرند هزینه های کلان خویش را در جایی صرف می کنند که صدای معترضین به وضع موجود را خفه کنند.”
به گزارش دانشجونیوز، متن این بیانیه به شرح زیر است:

سیصد گل سرخ یک گل نصرانی ما را زسر بریده میترسانی !؟
۵۷ سال از۱۶ آذر سال ۳۲ , روزی که سه دانشجوی دانشگاه تهران خون خویش رادر راه مبارزه آزادیخواهانه ملت ایران در برابر استبداد نثار کرده اند می گذرد و همچنان ۱۶ آذر مظهر و نماد دانشجویان ایرانی در برابر استبداد وخودکامگی و جباریت خودکامگان می باشد. دانشجویان ایرانی که قبل از انقلاب اسلامی با حرکت حق طلبانه و با ایثار و ازخودگذشتگی در برابر استبداد شاهنشاهی ایستادگی کردند، در سالهای اخیر و بالاخص بعد از کودتای انتخاباتی سال ۸۸ با از خودگذشتی دانشجویان سبزقامتی همچون کیانوش آسا مصطفی غنیان محسن روح الامینی و… به ایستادگی دربرابر استبداد دینی پرداخته و با وجود سرکوب شدید حاکمیت تمامیت خواه و دریافت احکام سنگین انضباطی برای صدها نفر و نیز احکام سنگین حبس برای بیش از۸۰ نفر ازستاره های جنبش دانشجویی مانند مجید توکلی، عماد بهاور، سید ضیا نبوی، مهدیه گلرو، شیوا نظر آهاری، محمد پور عبدالله، آرش صادقی، نیما نحوی، محسن برزگر و علیرضا کیانی و اخراج دانشجویان مبارزی چون اشکان ذهابیان، ایمان صدیقی، کاوه دانشور و… یک لحظه نیز از تلاش برای احقاق حقوق از دست رفته ملت خویش پا پس نکشیده و هر روز که می گذرد با عزم راسخ در آن راه قدم بر می دارند. دراین میان برخی مسئولین منفعت طلب دانشگاه علوم وفنون مازندران نیز باصدور احکام سنگین انضباطی برای تعدادی از فعالین دانشجویی دانشگاه، انحلال انجمن اسلامی منتخب دانشجویان، تعلیق فعالیت های تشکل های فرهنگی واجتماعی چون ایکار ، رویش و… و لغو اردوهای دانشجویی درصدد برقراری فضای حکومتی در دانشگاه بر آمده اند. رفت و آمدهای اشخاص وابسته به سپاه طی چند روز اخیر ,حاکی از آن است که دانشگاه علوم فنون مازندران بدلیل فشارهای دستگاه های اطلاعاتی و بسیج قصد برگزاری نمایشی مضحک از روز دانشجو بوسیله تشکل حکومتی بسیج و با حمایت نیروهای امنیتی دارند تا احتمالا با این کرنش وتعظیم در برابر حاکمیت حمایت مالی و مساعدت دولت کودتا را برای حفظ مقام و منصب خویش بدست آورده و روزی رابیشتر برصندلی مدیریت دانشگاه تکیه بزنند و آن طور که مشاهده می شود موقعیت مالی خود و خانواده ی خود را بهبود بخشند. مشابه این مراسم ساختگی و حکومتی را در کل دانشگاه های کشور نیز شاهد خواهیم بود. جالب آنجاست که اصلاح طلبانی چون دکتر صفاریان عضو ارشد ستاد مهدی کروبی از اعضای هیأت موءسس و مهندس نریمان نماینده ی اصلاح طلب بابل و مصطفی حاجی وزیر دوره ی خاتمی نیز از اعضای هیأت امنای این دانشگاه می باشند.
دولت کودتا با ایجاد فضای به شدت امنیتی در دانشگاه های کشور که محل بحث و اندیشه و تفکر است، خود در صدد اعلان این مطلب است که قشر تحصیل کرده و مترقی جامعه، مجموعه ی حاکم را به رسمیت نمی شناسد و عوام فریبی مسئولین را تزویری تکراری در تاریخ می داند. بیش از پیش ضعف دستگاه حاکم زمانی مشخص می گردد که متفکرین و اندیشمندان و دانشجویان نخبه ای که هدفی جز بهبود وضعیت اجتماع ندارند را محروم از تحصیل و تدریس، کاملا تحت نظر و یا در زندان و انفرادی می بینیم و از آن سو در سطح شهر شاهد ترور اساتید، قتل و حتی مضحکه ی دزدی مجسمه ها از میادین شهر بوده ایم ، مشخص است کسانی که به نام امنیت حقوق می گیرند هزینه های کلان خویش را در جایی صرف می کنند که صدای معترضین به وضع موجود را خفه کنند. هزینه هایی که از جیب همین مردم نه به نفع بلکه بر ضدشان مصرف می شود، درست بر خلاف همان عقاید دینی که به اعتبار آن خود را محق می دانند. اما منفعت طلبان بدانند که دانشجویان علوم و فنون مازندران مانند دیگر دانشجویان ایرانی دیگر هرگز اجازه ی مصادره ی روز دانشجو و تحقیر و تهدید دانشجو را نخواهد داد و در برابر این فشارها و سرکوب به طرق مختلف حتی به قیمت تبدیل زندانها به دانشگاه ها خواهندایستاد.
“انجمن اسلامی دانشجویان علوم وفنون مازندران”
احکام انضباطی فعالین دانشجویی که توسط کمیته انضباطی دانشگاه به ریاست عبدالرضا شیخ الاسلام ( ریاست دانشگاه دانشگاه) و معاونت علی تاجدین (معاونت دانشگاه) در شهریور امسال صادر شده به شرح زیر می باشد:
سارا عدنانی، آرمان نجاتی ،معین غمین ، صبا مطمئن (یک ترم تعلیق بااحتساب سنوات)
محمد حاج بابایی، مصطفی حسین زاده، امیر رمضانی، موسی جلالی خواه، هادی قریشی (یک ترم تعلیق معلق)
سهند غلامی، معین مقدسی، مهدی هاشمی، زاوش محمدی، یاسمن محمودی، نیلوفر کلانتری (توبیخ کتبی)

 


 


ندای سبز آزادی: دانشگاه آزاد اراک در روز دانشجو، از سوی مسئولان این دانشگاه بدون اطلاع قبلی دانشجویان تعطیل شد.
به گزارش جرس، دانشگاه آزاد اراک در ایام پس از انتخابات شاهد چندین تجمع بزرگ بود، امروز همزمان با روز دانشجو به دلیل سفر احمدی نژاد به این شهر، تعطیل شد.
تعداد زیادی از دانشجویان این دانشگاه امروز با درهای بسته دانشگاه مواجه شدند و در اعتراض به این مسئله در جلوی در دانشگاه تجمعی ترتیب دادند که با برخورد نیروهای امنیتی مواجه شد.

 


 


ندای سبز آزادی: مسعود لواسانی، روزنامه‌نگار بازداشت شده در حوادث پس از انتخابات که در پی عارضه قلبی از تاریخ هشتم تیر ماه به مرخصی آمده بود، امروز (سه شنبه ) به زندان اوین بازگردانده شد.
به گزارش کلمه لواسانی به چهار سال و نیم حبس تعزیری در دادگاه تجدید نظر محکوم شده است که برای ادامه گذراندن حکم خود، زندان اوین رفت . این روزنامه نگار و وبلاگ نویس که با وثیقه ۵۰۰ میلون تومانی به مرخصی آمده بود در تاریخ چهارم مهرماه سال گذشته در منزل مسکونی خود بازداشت شده بود.
وی در دادگاه بدوی به هشت سال و نیم زندان از سوی شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب محکوم شده بود.

 


 


ندای سبز آزادی: دکتر انوشیروان محسنی بندپی درباره اقدامات اخیر برای کاهش آلودگی هوای تهران نظیر آب‌پاشی با هواپیماهای آب‌پاش تصریح کرد: به لحاظ علمی در هیچ رفرنس معتبری این اقدامات به عنوان راه‌حل علمی پیشنهاد نشده است که با پاشیدن آب از بالا، آلودگی هوا را کاهش دهیم.
به گزارش ایسنا، نماینده مردم نوشهر و چالوس در خانه ملت ادامه داد: مگر مساحت کوچک است که این‌گونه اقدامات جواب دهد، در تهران با این فضای بسیار گسترده بعید است چنین اقداماتی موثر باشد، ضمن این‌که تاکنون هیچ محقق بررسی آلودگی هوا این اقدام را توصیه نکرده و به هیچ عنوان به عنوان یک روش علمی مطرح نیست.
وی درباره نصب دستگاه‌های تهویه هوا هم گفت: این دستگاه‌ها کجا قرار است نصب شود، در آسمان! متاسفانه هنوز نتوانسته‌اند در تونل‌های تهران دستگاه تهویه هوا نصب کنند، چطور و با چه مکانیزمی می‌خواهند دستگاه‌های تهویه هوا را برای کاهش آلودگی هوای تهران بکار گیرند.
نایب رییس کمیسیون بهداشت با تاکید بر این‌که کاهش آلودگی هوا نیاز به یک راهکار علمی دارد، خاطرنشان کرد: علم برای حل معضل کاهش آلودگی هوا راهکارهایی نظیر انتقال ترافیک از روی زمین به زیر زمین، سرعت بخشیدن به احداث مترو، موظف کردن وزارت نفت به تهیه سوخت استاندارد، مکلف کردن خودروسازان برای افزایش کیفیت خودروها و خروج خودروهای فرسوده از ناوگان حمل و نقل کشور نشان داده است.
محسنی‌بندپی هم‌چنین در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد: وزارت نفت موظف و مکلف بود که سوخت استاندارد تهیه کند، شرکت‌های خودروساز به هیچ عنوان روی ارتقای کیفیت خودرو کار نمی‌کنند، به نحوی که متاسفانه هنوز خودروهایی با موتور و تکنولوژی بیست سال پیش تحویل مردم می‌دهند.
به گفته وی، توجه به این موارد از جمله راهکارهای علمی‌ محسوب می‌شود که در بسیاری از کشورهای دنیا جواب داده است به نحوی که میزان خودروهای موجود در این کشورها بسیار بیشتر از کشور ماست اما با توجه و کار توامان در این راهکارهای علمی توانسته‌اند در کاهش آلودگی هوا موفقیت‌های بسزایی کسب کنند.
نایب رییس فراکسیون محیط زیست تاکید کرد: اگر همین امروز راهکارهای مذکور را مورد توجه قرار دهیم تا ده سال دیگر می‌توانیم آلودگی هوا را کاهش دهیم، آلودگی هوای تهران به عنوان یک وصله ناچسب در تمام مدت سال در زندگی ما وارد شده است، لذا باید در یک برنامه‌ریزی ۵ یا ۱۰ ساله همه راهکارهای علمی را به کار گیریم تا آن را برطرف کنیم.
وی اقدامات اخیر در خصوص پاشیدن آب برای کاهش آلودگی هوا را موثر ندانست و تاکید کرد: این‌که عنوان می‌شود با پاشیدن آب اکسیدهای ازت به اسید نیتریک و مونوکسیدها به هیدروکسیدهای کربن تبدیل می‌شوند و آلودگی هوا از بین می‌رود به لحاظ علمی قابل قبول نیست، ضمن این‌که با توجه به خشک شدن سدها آب مورد نیاز برای پاشیدن از کجا قرار است تامین شود.
محسنی بندپی در ادامه تاکید کرد: آلودگی هوا نوعی آلودگی سمی است که در درازمدت خطرات سوئی برای سلامتی افراد دارد، زمانی که آلودگی آب به میکروب و باکتری مطرح می‌شود نهایتا با یک اسهال و استفراغ به پایان می‌رسد یا آلودگی به نیترات که برای کودکان زیر ۶ ماه و یکسال خطر دارد، اما هوایی که هم‌اکنون استنشاق می‌کنیم هوایی آلوده به سم است که ذرات معلق آن با ورود به ریه سبب تشدید بیماری‌های ریوی، قلبی، عروقی و خفگی می‌شود.
نایب رییس کمیسیون بهداشت ایجاد برخی سرطان‌ها در آینده را ره‌آورد آلودگی هوا دانست و اظهار کرد: آلودگی هوا در ایجاد بیماری‌های صعب‌العلاجی نظیر سرطان‌ها بسیار موثر است، اگرچه تاکنون بررسی اپیدمیولوژیکی نکردیم تا ببینیم واقعا چقدر از تلفات جانی مستقیما با آلودگی هوا مرتبط است، اما بدون شک آلودگی هوا هم صدمات جبران‌ناپذیری به سلامت انسان‌ها وارد می‌کند و در تشدید بیماری‌ها موثر است و هم ضرر و زیان اقتصادی بسزایی برای کشور به دنبال دارد.
به گفته وی، بانک جهانی بدون مدرک نمی‌گوید که خسارت مالی ناشی از آلودگی هوا در کشور جمهوری اسلامی ایران تا سال ۲۰۱۶ به بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار یعنی معادل بودجه عمرانی کشور می‌رسد.
نایب رییس فراکسیون محیط زیست اعمال محدودیت‌های ترافیکی را بر تعطیل کردن‌ مقدم دانست و گفت: انتقال آلاینده‌ها بیشتر از طریق وسایل نقلیه صورت می‌گیرد، لذا باید واقعیت‌ها را با مردم در میان بگذاریم و از آنها کمک بگیریم، باید از مردم برای عدم اختصاص اعتبار مترو و تهیه سوخت استاندارد عذرخواهی کنیم، علی‌رغم این‌که قانون‌گذار تکلیف کرد اتومبیل‌های فرسوده از رده خارج شوند بی توجهی کردیم و هم‌اکنون دچار این پدیده شوم و خطرناک و اضطرار آلودگی هوا شدیم.
محسنی بندپی با تاکید بر این‌که باید برای برون رفت از این وضعیت از مردم کمک بخواهیم، افزود: باید از آنها درخواست کنیم حتی در صورت ادامه طرح زوج و فرد در صورت امکان از خودروی شخصی استفاده نکنند، اگر مردم ببینند ما در اقدامات و استفاده از راهکارهای علمی فقط حرف نمی‌زنیم و به دنبال عمل هستیم، به ما کمک می‌کنند.
نایب رییس کمیسیون بهداشت در خاتمه مجددا تاکید کرد: باید از مردم کمک بگیریم تا عوارض ناشی از آلودگی هوا که تاثیرات بلندمدت سوء بر سلامت افراد دارد کاهش یابد که خدای نکرده شاهد اپیدمی که در سال ۱۹۵۲ در لندن به واسطه آلودگی هوا ایجاد شد و در یک روز ۴ هزار نفر را به کام مرگ کشاند، نباشیم.

 


 


ندای سبز آزادی: نایب رئیس شورای شهر تهران خواستار پیگیری علت اصلی معضل آلودگی هوای تهران شد.
به گزارش ایلنا، حسن بیادی در سیصد و سی و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران در ادامه اعتراض اعضای شورای‌شهر نسبت به ادامه‌دار شدن معضل آلودگی هوای تهران خاطرنشان کرد: طی مدتی که تهران با معضل آلودگی هوا مواجهه بود تنها تعریفی از این معضل به مردم ارائه می‌شد. درحالی که هیچکس پاسخگوی علت اصلی وقوع این معضل نبود.
او با اشاره به طرح جامع کاهش آلودگی هوای تهران تصریح کرد: آغاز این طرح مربوط به ۱۰ سال گذشته بوده اما آمار و ارقام‌های مربوط به آلودگی هوا در دهمین سال این طرح فاجعه بارتر از اولین سال اجرای طرح است.
نایب رئیس شورای شهر تهران گفت: در حال حاضر تنها یک طرح داریم که به آن عمل نمی‌شود با این وجود تنها در حال دروغ گفتن به مردم هستیم چرا که به جای پیشگری از معضل آلودگی هوا، دائم پسگیری کرده و تعریفی از آلودگی هوا به مردم ارائه می‌دهیم و هنوز هیچ پارامتری وجود ندارد که بر این اساس اعلام کنیم آلودگی هوای تهران حل شده است و در این زمینه حرفی برای گفتن به مردم نداریم.
بیادی در ادامه افزود: دادستان کل کشور به عنوان مدعی‌العموم وارد ماجرا شده و در مورد علت اصلی آلودگی هوا و در خطر بودن سلامت مردم پیگیری کند.

 


 


ندای سبز آزادی: دانشجویان دانشگاه اصفهان به دعوت مدیریت دانشگاه و بسیج دانشجویی برای شرکت در مراسم فرمایشی روز دانشجو در این دانشگاه بی‌اعتنایی کردند.
بر اساس گزارش رسیده به کلمه، امروز (۱۶ آذر) قرار بود طبق فراخوان مدیریت دانشگاه و بسیج، استادان و دانشجویان دانشگاه اصفهان در ساعت ۱۱ و پانزده دقیقه در مراسمی فرمایشی در صحن دانشگاه اجتماع برگزار کنند. اما تا یک ساعت پس از زمان مقرر هم هیچ کس در مکان تعیین شده حاضر نشد.
بر اساس این گزارش، پس از مشخص شدن بی‌اعتنایی دانشجویان به فراخوان مراسم فرمایشی روز دانشجو، انتظامات دانشگاه ناچار شد بعد از ساعت ۱۲ و به رغم تعطیل کلاسها، با بستن مسیر خروج دانشجویان، برای مدت چند دقیقه جمعیت محدودی را در صحن دانشگاه متوقف سازد تا شکست فراخوان مدیریت و بسیج دانشگاه را بپوشاند.
لازم به ذکر است که در سالهای اخیر در این دانشگاه، برای جلوگیری از حرکات خودجوش دانشجویی در روز ۱۶ آذر، مدیریت دانشگاه و نهادهایی که از بیرون دانشگاه هدایت می‌شوند، اقدام به چاپ پوستر و برگزاری مراسم غیر دانشجویی و دولتی می‌کنند.

 


 


ندای سبز آزادی: زهرا رهنورد، نویسنده و استاددانشگاه تهران در پی بازگشت لیلاتوسلی، شاهد عاشورای تهران یادداشتی در این باره نوشته و تاکید کرده که «همه لیلا توسلی هستیم و شهادت می دهیم که شما ظالمان بی مقدار در روز عاشورا مردمانی را، جوانانی را از خیل عظیم عزاداران یا حسین گو زیر ماشین له کردید و به شهادت رساندید.»
لیلا توسلی، شاعد عینی حوادث عاشورای سال گذشته در میدان ولیعصر که به دلیل اعلام شهادت در مورد زیرگرفته شدن یکی از شهروندان معترض(شهرام فرجی زاده ) توسط خودروی نیروی انتظامی به دو سال زندان محکوم شده بود، به زندان بازگردانده شد.
به گزارش کلمه، متن کامل یادداشت زهرا رهنورد به شرح زیر است :
ما همه لیلا توسلی هستیم و شهادت می دهیم که در روز عاشورا مردم بیگناه و عزاداران حسینی را به شهادت رسانده اید .اما راه دور و زمان دیری نیست . کمی به تاریخ بنگرید شما که هستید ؟ و در کجای تاریخ ظلم و ستم ایستاده اید؟
ما لیلا توسلی ها شهادت می دهیم که شما ظالمان بی مقدار در روز عاشورا مردمانی را، جوانانی را از خیل عظیم عزاداران یا حسین گو زیر ماشین له کردید و به شهادت رساندید. شهید امیرارجمند تاجمیر، عباس فرجی زاده ، شاهرخ رحمانی و شبنم مادر زحمتکش و کسانی که به احتمال ، بنا به محذوریت های امنیتی نام عزیز پرپر شده خویش را پنهان کرده اند در زیر چرخهای ماشین شهید کردید .
ما لیلا توسلی ها شهادت می دهیم که شما آمران و عاملان در روز عاشورای حسینی استخوان و دنده و قلب مادر نگین کوچک یعنی خانم شبنم سهرابی را زیر ماشین له کردید و به شهادتش رساندید .
ما لیلا توسلی ها شهادت می دهیم که در روز عاشورای حسینی شما قلب پاک و خدا جوی سید علی موسوی را نشانه گرفتید و او را ظهر عاشورا تشنه لب و یا حسین گویان به خاک و خون غلتاندید و به شهادت رساندید که مضروبان خونین بدن چون علی و مصطفی کریم بیگی و راسخ نیا و … در آن روز بازهم بوده اند .
ما لیلا توسلی ها شهادت می دهیم که شما ستم پیشگان در روز عاشورا بیگناهان معترض را از پل پرت کرده اید و به شهادت رساندید .
اما به زودی آتش زیر خاکستر گواهی خواهد داد و همه می دانند و بیش و پیش ازهر چه در عرصه بازخواست الهی که درقرآن آمده است خارج از اراده شما دست و پاهایتان شهادت خواهد داد به این ظلم و تباهی.
کیست که نداند که زندانها را از پاکان و نیکان و اندیشمندان و دانشجویان و فرهیختگان انباشته اید و قاتلان و زورگویان و دیکتاتوری طلبان را آزاد گذاشته اید.
آنها که دستشان به خون فرزندان ملت آغشته است.
آنها که کودکان را به تیغ جفا یتیم کرده اند.
آنها که دل مادران را داغدار کرده اند.
آنها که زنان جوان را بیوه زن و کانون خانواده هارا ویران ،
آنها که نو عروسان را پشت میله ها اسیر کرده اند .
آنها که دلهای پرتپش عاشق را به تیر و تفنگ از هم جدا کرده اند؟
آنها که زنان جوان را شکنجه کرده و بزرگترها را نیز به بند و درد و توهین کشیده اند.
آنها که بیگناهان را به جرم آزادی خواهی به زندان و تبعید و یا زندان در تبعید مجازات کرده اند .
و
آنها که عقده های برتری طلب یشان را نسبت به زنان با آزار و شکنجه و اجبار و دخالت در زندگی شخصی و هتاکی و حرفها و تهمتهای زشت و پلید تشفی می بخشند .
ما لیلا توسلی ها شهادت می دهیم شما قلدران نوعروس شاهد جنایت را زندان کرده اید و قاتل را آزاد گذاشته اید اما بدانید نه تنها ما ، لیلا توسلی ها ، شاهد جنایت شما هستیم ؛ بلکه تاریخ نیز شاهد است و گواهی می دهد که امثال شما پایدار نبوده اند و این وعده الهیست که باطل رفتنی است.
وسیعلم الذین ظلمواای منقلب ینقلبون
زهرا رهنورد

 


 


ندای سبز آزادی: اولین شماره روزنامه اینترنتی قلم سبز منتشر شد.

گفتنیست قلم سبز از شانزده آذر، روز دانشجو هر روزه در اختیار خوانندگان قرار می گیرد.
بر اساس اطلاعیه تحریریه این روزنامه، در راستای هم افزایی اجتماعی و اطلاع رسانی بیشتر، فعالین جنبش سبز بر آن شدند که با الهام گیری از سنت حسنه روزنامه کلمه و به منظور گسترش و تنوع اطلاع رسانی، روزنامه قلم سبز را به صورت روزانه منتشر و در معرض افکار عمومی‌ قرار دهند.
در این اطلاعیه ابراز امیدواری شده است که همه فعالان و مخاطبین با اقدامی مستمر و در قالب شبکه‌های اجتماعی، این نشریه را در بین توده‌ها و آحاد مردم و بویژه اقشار و صنوف مختلف و شهرهای کوچک و روستاها منتشر و فرایند آگاهی‌ بخشی را تسریع و تعمیق نمایند و به یاری خدا بار دیگر ثابت کنند که ما بیشماریم

برای دانلود اولین شماره قلم سبز اینجا کلیک کنید

 


 


ندای سبز آزادی: رضا شهابی، عضو زندانی هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران، در اعتراض به نامشخص بودن وضعیتش از روز شنبه در زندان اوین دست به اعتصاب غذای خشک زده است.
به گزارش ندای سبز آزادی آقای شهابی روز 19 تیر ماه سال جاری توسط ماموران امنیتی دولت کودتا در محل کارش بازداشت شد و از آن زمان در بازداشت به سر می برد.
پیش از این قرار بود او با پرداخت وثیقه ای 60 میلیون تومانی آزاد شود، اما پس از تهیه این مبلغ از سوی خانواده اش در آبان ماه، مسئولان از آزادی اش جلوگیری کردند.
تاکنون اتهام های رضا شهابی اعلام نشده است، اما گزارش ها حاکیست که ماموران امنیتی و بازجوهایش، شرط آزادی این فعال کارگری را همکاری با آنها ذکر کرده اند.
در عین حال، گزارش هایی نیز در مورد شکنجه های جسمی و روحی او انتشار یافته است.
از سوی دیگر، گزارش های رسیده به ندای سبز آزادی درباره چند تن دیگر از اعضای این سندیکا که در هفته های گذشته بازداشت شدند، حاکیست که غلامرضا غلام حسینی از بازداشتگاه اداره اطلاعات رجایی شهر کرج به اندرزگاه شماره چهار زندان رجایی شهر انتقال یافته است.
همچنین مرتضی کمساری در بند 350 زندان اوین و علی اکبر نظری در زندان قزل حصار کرج زندانی هستند.
تاکنون اتهام های این سه عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران نیز اعلام نشده است.
در سالیان قبل، منصور اسانلو و ابراهیم مددی، رئیس و نایب رئیس هیئت مدیره این سندیکا، به اتهام های امنیتی بازداشت و زندانی شده اند.
این دو فعال شناخته شده کارگری هم اکنون در زندان رجایی شهر کرج زندانی اند.

 


 


ندای سبز آزادی: در آستانه 16 آذر و روز دانشجو اولین شماره نشریه صبح صادق منتشر شد.
گفتنیست این دوهفته نامه قرار است با رویکردی تحلیلی خبری از وقایع جریان اصلاح طلب ایران هر دو هفته یک بار بطور همزمان در مالزی ، انگلیس ، فرانسه و برخی کشورهای دیگر منتشر شود .
بنا به این گزارش نشریه صبح صادق رایگان بوده و هزینه آن از محل کمکهای مردی تامین خواهد گردید
در اطلاعیه این نشریه ضمن اشاره به عدم وابستگی به هیچ جریان و ارگان سیاسی – اجتماعی خاص آمده است: «صبح صادق تلاش خواهد کرد نه تنها گام‌های مفیدی را در جهت رشد آگاهی‌ مردم بردارد، بلکه با زبان نرم و امید بخش سخن گفته و نگاه عمیق تری به رخدادهای سیاسی و اجتماعی داشته باشد… هرچند صبح صادق دارای خط و ربط مشخصی‌ است، اما باور ما این است که این نشریه متعلق به تمام ایرانیان آزادی خواه و عدالت طلب است و همه کسانی‌ که سخن یا اندیشه دارند می توانند آن را در چهار چوب موازین مشخص در صبح صادق منتشر کنند.»

 


 


ندای سبز آزادی: جمعی از فعالان دانشجویی و خانواده دانشجویان دربند، به مناسب روز دانشجوبا مهدی کروبی دیدار کردند.

به گزارش تحول سبز، در ابتدای این دیدار اعضای خانواده دانشجویان سیاسی دربند به شرح مصائب خود و عزیزانشان پرداختند و فعالان دانشجویی از فضای حاکم بر دانشگاه ها و چگونگی و نحوه ادامه حیات دانشجو به معنای واقعی کلمه در شرایط خفقان سخن گفتند.

حجت الاسلام مهدی کروبی نیز در این دیدار با تبریک شانزدهم آذرماه به دانشجویان، به شرح تاریخی و قیاس فعالیت های دانشگاهیان در ادوار گذشته پرداخت و گفت: شانزدهم آذرماه برای همه ما یادآور حرکت مقدس و انقلابی دانشجویان در شرایط بسیار سخت پس از کوتای ۲۸ مردادماه است؛ در چنین شرایطی در آذر سال ۳۲ که وضعیت سرکوب به شدت خفقان آور بود، تنها مکانی که نفس می کشید و فریاد آزادی خواهی از آن به گوش می رسید “دانشگاه” بود؛ اولین جایی که در راه آزادی خواهی ۳ شهید داد.

پس از کودتای مرداد این سرآغاز حرکتی عظیم بود که تا به امروز ادامه دارد و در هیچ مقطعی از برهه زمانی جنبش دانشجویی سکوت نکرده و همواره در جریان اتفاقات جامعه جاری و ساری بوده است. در آن سال ها اساتید گرانقدر طیف محروم همچون مهندس بازرگان، آیت الله طالقانی به دوره های حبس ۱۰ ساله محکوم شدند و آقای شیبانی به ۶ سال و سایرین نیز به همین ترتیب به زندان محکوم شدند.

از حدود سال ۴۰ به بعد فضای دانشگاه تئوریزه شد، پیروزی و شکست منعطف به یک مقطع نیست و اتفاقات گوناگون در طول زمان رخ داد تا در نهایت انقلاب عظیم و مردمی ۵۷ حادث شد.

از همان ابتدا جنگ و ترور آغاز شد. باید بنشینیم و بررسی کنیم اکنون چرا بیشترین تعداد زندانیان سیاسی را داریم، چرا باید بیشترین فعال دانشجویی دربند را داشته باشیم، چرا اکنون شاهد بیشترین تعداد دانشجویان محروم از تحصیل و همچنین پناه جو هستیم؟ برای انقلاب و جمهوری اسلامی نتیجه بسیار غم انگیز بزرگی است. باید همواره روی ریل و مسیر درست حرکت کنیم.

توفان سهمگین در کمین، هیچ کس را بهره مند و سودمند نمی کند و قطعا در پی حادث شدن آن با توجه به مساحت و شرایط کشورمان وضع ما به مراتب از افغانستان و عراق اسفناک تر خواهد شد.

کروبی تصریح کرد: ما اکنون باید در حفظ نظام بکوشیم و در جهت اصلاح آن نهایت تلاش خود را به کار گیریم و از روی تدبیر و دوراندیشی شرایط جذب حداکثری و دفع حداقلی را فراهم آوریم.

وی در ادامه افزود فضای اقتصادی ما و همچنین دنیا ملتهب است، امروز همه نیروها باید به سمت تحصیل علم و دانش بروند و بودجه های مملکت صرف این اهداف عالی و پیشرفت ایران و ایرانی شود و نه اینکه به صورت کلان در بحث اطلاعاتی در راه نابه جا هزینه شود در حالی که ترور برخی از اساتید و پزشکان نه تنها انجام شده بلکه تا کنون موفق به کشف و معرفی عامرین این فاجعات نشده اند.

وی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان در باب نزدیک بودن به سالگرد فوت آیت الله العظمی منتظری و بیانیه اخیر خانواده ایشان افزود: همواره برای مراجع و آیات اعظام ارزش و احترام قائل بوده اند حتی پیش از انقلاب اسلامی، هر ساله به حرمت آیت الله بروجردی در سالروز فوت در فروردین ماه مراسم داریم و این حرکت ۴۰ سال است که انجام می شود، برای تمام آیات اعظام سفر کرده بدین گونه بوده وهست، حال می‌آیند و اوضاع را به سمتی می برند که بیت داغدار آیت الله العظمی منتظری مظلوم خود طی بیانیه اعلام می کند در اولین سالگرد فوت این مرجع گرانقدر برنامه عمومی برگزار نخواهند کرد، قطعا آنان دلچرکین هستند از این بابت و برای جلوگیری از تکرار حوادث تلخ سال گذشته این تصمیم را اتخاذ کرده اند برای اینکه به مردم مجددا آسیب وارد نشود.

مهدی کروبی در تایید صحبت یکی از خانواده های حاضر در باب تشدید بی سابقه برخورد با منتقدین و دانشگاهیان افزود: در دوران مبارزات ما علیه رژیم فاسد طاغوت این اقدامات بی سابقه بوده است. بنده و همچنین سایر دوستان در طی دوران دانشجویی بارها به زندان افتاده ایم و پس از اتمام دوران محکومیت دوباره به دانشگاه و زندگی عادی خود بازگشته ایم و حتی سهمیه تحصیلی بسیاری از فعالین در خارج از کشور نیز قطع نمی شد، صدور چنین احکام سنگین و ظالمانه ای در مورد منتقدین و فعالین دانشجویی به ویژه زنان در حالی که هیچ یک اسلحه به دست نگرفته و حرکت خلاف امنیتی انجام نداده اند بحث برانگیز و باعث تاسف است،یکسری جریانات خاص با تنگ نظری هایی امروز سر کار آمده اند که کوچکترین انتقادات را تاب ندارند.

مهدی کروبی در پایان صحبت خود از حاضرین، تمامی دانشجویان و خانواده دانشجویان دربند خواست یاس و تردید به خود راه ندهند، این دوران گذراست و همه چیز به زودی به نحو احسن اصلاح خواهد شد.

در پایان، جمع حاضر به نیابت از فعالان دانشجویی ب ویژه زندانیان و خانواده آنها از تلاشها و پیگیری های شیخ مهدی کروبی چه قبل و چه پس از ۲۲ خردادماه ۸۸ و همچنین در زمان ریاست مجلس ششم و پیش از آن تقدیر اظهار کردند، فعالیت خیرخواهانه و تلاش های بشردوستانه مهدی کروبی به خصوص در مورد زندانیان سیاسی و خانواده آنها هرگز از تاریخ این سرزمین پاک نخواهد شد و رادمردی و مجاهدت های شجاعانه و صادقانه وی در راه احقاق حقوق مظلومین همواره در ذهن و قلب ایرانیان ثبت خواهد شد.

در پایان مراسم شیخ کروبی هدایایی به رسم یادبود و شادباش روز دانشجو به حضار تقدیم کرد.

 


 


ندای سبز آزادی: “حسینعلی شهریاری” نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با هفته‌نامه مندیل اشتغال را یکی از اساسی‌ترین چالش‌ها در کشور دانست.
به گزارش خانه ملت، در استان سیستان ‌و بلوچستان که از شاخص‌های توسعه فاصله‌های زیادی با سایر مناطق دارد از حساسیت بالایی برخوردار است. اشتغال مسأله ساده‌ای نیست. تمام عوامل اقتصادی، اجتماعی که بر توسعه تأثیرگذارند یا از آن تأثیر می‌پذیرند بر اشتغال مؤثرند و ساختار اجتماعی- اقتصادی توسعه‌نیافته سیستان‌وبلوچستان زمینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری و ایجاد فرصت‌های شغلی فراهم نیاورده است. از طرف دیگر بالا بردن شاخص‌های توسعه به‌خصوص توسعه انسانی بسته به ایجاد فرصت‌های شغلی است بنابراین ایجاد اشتغال در این استان نه تنها به تولید و درآمد در منطقه رونق می‌بخشد بلکه به رفع فقر و محرومیت کمک بزرگی خواهد کرد.
متأسفانه هنگامی که رشد، توسعه و صنعت به بسیاری از استان‌های ما رسید، سیستان‌وبلوچستان شاید به دلیل نبود زیرساخت‌ها و دوری از مرکز و دلایل بسیاری نتوانست میزبان، رشد و توسعه و صنعت باشد و امروز با وجود اصل ۴۴ موانعی برای سرمایه‌گذاری‌های کلان دولت در این استان وجود دارد و سرمایه‌گذار خصوصی با ورود مسائل متعددی که در استان وجود دارد ریسک سرمایه‌گذاری به خود نمی‌دهد. اما برای استانی که با فقر، قاچاق و بسیاری مسائل دیگر درگیر است چه چاره‌ای می‌توان اندیشید. براساس آمارهای رسمی نرخ بیکاری در سال گذشته در سیستان‌وبلوچستان ۸/۱۳ اعلام شد.
نماینده زاهدان که ریاست کمیسیون بهداشت مجلس را نیز عهده‌دار است این رقم را صحیح نمی‌داند. وی می‌گوید: نرخ بیکاری در سیستان‌وبلوچستان حداقل ۳۰ درصد است و آمارهای اعلام شده اشتباه است. بیکاری مشکلات بسیاری را در استان به‌وجود آورده است و دولت باید در ایجاد اشتغال در استان مشارکت کند.

 


 


ندای سبز آزادی: “نصرالله ترابی قهفرخی”دریادداشتی در هفته نامه مندیل درخصوص آمادگی برای آغازهدفمند‌سازی یارانه‌ها آورده است در آستانه اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، مردم ما تقریباً آمادگی پذیرش این طرح را دارند، اما همچنان ابهامات زیادی وجود دارد. افراد عمدتا از ما می‌پرسند پس چه وقت این طرح اجرا می‌شود و قیمت‌ها چطور می‌شود و ما هم اطلاعاتی بیشتر از ایشان در اختیار نداریم و سؤالات بسیاری برای خود ما مطرح است.
به گزارش سایت خانه ملت، وی در این یادداشت تاکید کرده است: مردم می‌خواهند بدانند چرا اجرای این طرح به طول انجامیده، ایشان منتظر اطلاعات بیشتر هستند و باید شفاف‌سازی در اجرای این قانون صورت بگیرد. این کار دیگر دارد به طور فرسایشی انجام می‌شود، قرار بود از اول سال این قانون اجرا شود و الان دیگر دو سه ماه بیشتر به پایان سال نمانده است. این در حالی است که قانون دولت را موظف کرده بود که در سال اول اجرای این طرح، مبلغ ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند، حال اگر قرار باشد این رقم ظرف دو سه ماه باقیمانده از سال حاصل شود، مردم ضربه شدیدی خواهند خورد. از سویی معلوم نیست که دولت می‌خواهد در شب عید این طرح را اجرا کند یا آن را به سال بعد موکول می‌کند. اگر چنین شود، یعنی به جای هر سال ۲۰ درصد، هر سال ۲۵ درصد درآمد کسب می‌کند و فشار بر مردم بیشتر می‌شود.
ترابی همچنان خاطر نشان کرده: مجموع این مسائل، باعث شده سردرگمی بین مردم ایجاد شود و افراد بسیاری از برنامه‌های خود را به اجرای این طرح موکول کنند. تصمیم‌گیری‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله ساخت و ساز، حمل و نقل، بازار و. . . معوق مانده تا تأثیرات این طرح بر اقتصاد جامعه مشاهده شود. در همین حال، هیچ اطلاعات جدیدی به مردم ارائه نمی‌شود و صرفاً کلیات اجرای قانون گفته می‌شود. بنابراین به طول انجامیدن آن به صلاح نیست.

 


 


ندای سبز آزادی: احسان شریعتی در گفتگو با ایلنا، از انتشار مجموعه آثار علی شریعتی خبر داد. وی با اشاره به اینکه این اقدام در چهار شکل صورت خواهد گرفت، افزود: در شکل نخست، متون گزینش شده‌ی علی شریعتی، به صورت جدا از هم منتشر خواهد شد. این سری کتاب‌ها در انتشارات گام نو منتشر می‌شوند و تاکنون ۸ جلد از این سری منتشر شده است.
احسان شریعتی ادامه داد: همچنین، یک لوح فشرده از آثار شریعتی که تمامی آثار این متفکر را دربرمی‌گیرد در دست تهیه است. به این لوح فشرده، دست نوشته‌ها و عکس‌ها و صدای شریعتی اضافه خواهد شد.
فرزند علی شریعتی همچنین، از انتشار گزیده‌ی آثار شریعتی که انتخابی از میان ۳۶ جلد تالیف وی است، خبر داد. وی گفت: این گزیده سه تقسیم بندی کلی اسلامیات و اجتماعیات و کویریات را دربرخواهد گرفت. گفتنی است هم لوح فشرده و هم این گزیده آثار در انتشارات گام نو منتشر خواهد شد.
احسان شریعتی در ادامه گفت: درعین حال، یک مجموعه از آثار ویراستاری شده‌ی علی شریعتی برای کتابخانه‌ها به صورت یک مرجع تهیه شده است اما هنوز این کار به ناشر سپرده نشده است.
ترجمه‌ی فارسی رساله‌ی دکترای احسان شریعتی که به زبان فرانسه نوشته شده است، کتاب دیگری است که این متفکر به ناشر سپرده است. احسان شریعتی در ارتباط با این کتاب گفت: این رساله درباره‌ی تبعات فلسفه‌ی هستی شناسی بنیادی هایدگر و نحوه‌ی قرائت ایرانی این فلسفه نزد احمد فردید است.
وی در توضیح بیشتر گفت: هایدگر ازنظر فلسفی و دینی و سیاسی پرونده‌ای مهم در قرن بیستم بوده است. در ایران هم ورود و قرائت هایدگر توسط فردید صورت گرفته است.
شریعتی تاکید کرد: نحوه قرائت من از خوانش فردید از هایدگر صرفا انتقادی نبوده است چراکه نقاط قوت این خوانش را هم مورد تامل قرار داده‌ام. این رساله که در انتشارات گام نو منتشر خواهد شد؛ ترجمه‌ی امیر رضایی است از متن اصلی که توسط احسان شریعتی به زبان فرانسه نوشته شده است. این ترجمه، البته زیرنظر احسان شریعتی انجام شده است.

 


 


ندای سبز آزادی: گروهی از دانشجویان سبز دانشگاه آزاد واحد بهبهان، ۱۴ آذر و در آستانه روز دانشجو و همچنین به یاد مجید درّی، دانشجوی زندانی تبعید شده به بهبهان، اقدام به تکثیر و توزیع دهها حلقه سی دی و تراکت اعتراضی “سبز” در سطح دانشگاه نمودند.
به گزارش تحول سبز، این لوح های فشرده حاوی نماهنگ های جنبش سبز، تصاویر “شعارنویسی های اعتراضی بهبهان” و تعدادی از نماهنگ های دیگری بود، که ماههای بعد از انتخابات و به مناسبت های گوناگون توسط جنبش سبز در سراسر کشور ساخته شده بود ، می باشد .
تراکت اعتراضی پخش شده به همراه سی دی ها نیز، حاوی مطالبی گوناگون بود از جمله جملاتی از میر حسین موسوی و مرحوم آیت الله منتظری و تکلمه هایی پیرامون “آزادی ، برابری ، صلح ، صداقت”، “حقوق اقلیت ها ، حقوق زنان ، نفی خشونت سیاست اخلاقی” .
شگفتنی است جمله ای در بالای تراکت ها در جهت گرامیداشت روز دانشجو و همچنین مبارزات و ایستادگی های شجاعانه مجید دری نوشته شده بود : “به یاد مجید دری، دانشجوی محروم از تحصیل زندانی تبعیدی به بهبهان”.
همزمان نسخه های زیادی از نامه ای که سبزهای بهبهان، اخیرا به مجید دری نوشته بودند در سطح شهر پخش شد .این گزارش خاطرنشان کرد نامه مذکور پاسخی بود به نامه مهر ماه این دانشجوی در بند که در مورد محبت مردم بهبهان نگاشته و به خانواده اش گفته بود “من دیگر در این شهر تنها نیستم” و همچنین اظهار همدردی با او و خانواده اش.

 


 


ندای سبز آزادی: به دنبال طرح ادعاهایی از سوی کاوه اشتهاردی، علیه مجتبی ناطق نوری، وی از مدیر مسنول روزنامه ایران شکایت کرد.
به گزارش پایگاه خبری سفیر، روز یکشنبه اشتهاردی در دفاعیه خود در دادگاهی که در پی شکایت مهدی هاشمی از او تشکیل شده بود، با نام بردن از مجتبی ناطق نوری اتهاماتی را متوجه او ساخت. به دنبال طرح این ادعا، مجتبی ناطق نوری صبح دیروز با حضور در دادستانی تهران، از کاوه اشتهاردی به دلیل نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و تهمت و افترا شکایت کرد.

 


 


ندای سبز آزادی: بهاره هدایت و مجید توکلی، دو دانشجوی آزاده دربند، اخیرا پیامی را از داخل زندان برای کمپین ۱۶ آذرارسال کرده اند. آنها در این پیام تلاشهای دانشجویان ایرانی خارج از کشور را ستوده اند و آنرا فرصت مناسبی برای حفظ و اعتلای جنبش دانشجویی دانسته اند. در بخشی از پیام بهاره هدایت و مجید توکلی خطاب به دانشجویان خارج از کشور آمده است: “همان گونه که تجربه مبارزات و تلاش های در خور توجه و تاثیرگذار دانشجویان پیش از انقلاب در خارج از کشور نشان داد، تلاش برای رسیدن به دموکراسی و آزادی در سرزمین مان، ایران، حد و مرز جغرافیایی نمی شناسد و می تواند در هر گوشه ای از جهان، متناسب با امکانات و فضای موجود، پیگیری شود. از همین رو تلاش های صورت گرفته در این زمینه و در سالیان اخیر قابل تقدیر است و لازم است که دانشجویان و فعالین دانشجویی حاضر در خارج از کشور که از فراغ بال و آزادی بیشتری برخوردار هستند قدر نیرو و امکانات خود را بدانند و بیش از این تلاش نمایند تا به مبارزات آزادی خواهانه ملت، که امروز با سرکوب های شدیدی در داخل مواجه است، حداکثر کمک و یاری را برسانند.”
به گزارش تغییر متن این پیام به شرح زیر است:
دوستان عزیز و یاران شفیق؛
فعالین عرصه دانشجویی در خارج از کشور
ما، دو تن از فعالین دانشجویی داخل ایران، تنها به جرم فریاد کردن در برابر استبداد و خودکامگی، به علت آزادیخواهی و تلاش برای نیل به دموکراسی و به خاطر پاسداشت حقوق ملت مظلوم در مقابل حاکمیت اقتدارگرا چندی است که توسط سربازان همین حاکمیت که نام پاسداران امنیت کشور بر خود نهاده اند، به عنوان عاملین ناامنی در کنج نمور زندان ها محبوس گشته ایم. ما از درون زندان های سرد ظلم و جور سلام های پرمهر و گرم از آتش آزادیخواهی خود را صمیمانه به شما تقدیم می داریم. اگر چه تن مان زخمی زخمه استبداد است، اما دلمان لبریز از مهر و شعله فروزان امید و سرمان سرخوش از تداوم راه پرافتخار آزادی خواهی است که بارش بر دوش ملت ایران در جای جای این گیتی است.
با خبر شدیم، یاران دبستانی مان در خارج از مرزهای جغرافیایی ایران، همراهان و همرزمان خود را در داخل و همچنین تداوم روند مبارزات آزادیخواهانه را فراموش نکرده اند و در آستانه روز دانشجو قرار است مراسمی به پاسداشت این روز برگزار کنند. از این رو بر آن شدیم تا چند کلمه ای با شما سخن گوییم.
دانشگاه، به عنوان نهادی مستقل از قدرت که همواره در تمام دنیا محل پرسشگری و نقادی است، پیوندی فراتر از مرزهای جغرافیایی دارد و فضای باز و آزاد موجود در دانشگاه های خارج از ایران این امکان را به فعالین دانشجویی حاضر در این دانشگاه ها می دهد تا با استفاده از امکان و فضای این دانشگاه ها پیوندهای دانشجویی و دانشگاهی را با دانشجویان و دانشگاهیان ایران مستحکم تر کنند. جنبش دانشجویی ایران در داخل کشور وظایفی دارد و متناسب با آن امکاناتی در اختیار دارد که می تواند در جهت فعالیت های مدنی خود از آن استفاده نماید. فعالین دانشجویی ایرانی خارج از کشور نیز امکانات و فضایی دیگر برای کمک و یاری به فعالیت های داخل در اختیار دارند و این تلاش ها می تواند مکمل یکدیگر در این روند باشد.
همان گونه که تجربه مبارزات و تلاش های در خور توجه و تاثیرگذار دانشجویان پیش از انقلاب در خارج از کشور نشان داد، تلاش برای رسیدن به دموکراسی و آزادی در سرزمین مان، ایران، حد و مرز جغرافیایی نمی شناسد و می تواند در هر گوشه ای از جهان، متناسب با امکانات و فضای موجود، پیگیری شود. از همین رو تلاش های صورت گرفته در این زمینه و در سالیان اخیر قابل تقدیر است و لازم است که دانشجویان و فعالین دانشجویی حاضر در خارج از کشور که از فراغ بال و آزادی بیشتری برخوردار هستند قدر نیرو و امکانات خود را بدانند و بیش از این تلاش نمایند تا به مبارزات آزادی خواهانه ملت، که امروز با سرکوب های شدیدی در داخل مواجه است، حداکثر کمک و یاری را برسانند.
در حالی که فضای پلیسی شدیدی، خصوصا در ارتباط با دانشجویان و دانشگاهیان، بر فضای ایران حاکم شده است، بر فعالین دانشجویی حاضر در خارج از ایران است که زبان گویا و بیانگر مطالبات دانشجویان در داخل باشند و صداها و دیدگاه های دانشجویان را در رسانه های جمعی و در سطح افکار عمومی بین المللی بازتاب دهند. در حالی که اقتدارگرایان از هیچ تلاشی برای خاموش کردن صدای منتقدین و مخالفین فروگذار نمی کنند و فعالین سیاسی و مدنی را به شدت تحت فشار قرار داده اند، آنان که دلشان با ایران و مردم ایران است و دستشان می رسد باید تلاش نمایند تا حساسیت جامعه جهانی را نسبت به نقض مداوم حقوق بشر و به خصوص نقض آزادی های آکادمیک در دانشگاه های ایران و در مضیقه قرار دادن اساتید و دانشجویان مستقل برانگیزند. تا با حساسیت بین المللی و فشار افکار عمومی قدری از شدت سرکوب در داخل کاسته شود. در این میان هدف قرار دادن سردمداران سرکوب دانشجویان و جنبش دانشجویی و حامیان تک صدایی در دانشگاه ها از اهیمت مصاعفی برخوردار است.
یکی از بزرگترین دستاوردها و مزیت های جنبش دانشجویی در دو دهه اخیر رونق بخشی به فضای تضارب آرا و نقادی دیدگاه های گوناگون در عرصه عمومی ایران با حضور صاحبنظران از دیدگاه های مختلف بوده است. اینک که تداوم این امر فرخنده توسط دولت پادگانی غیرممکن شده است، جنبش دانشجویی برون مرزی به ممد استفاده از فناوری های جدید ارتباطی و قابلیت های دنیای مجازی می تواند این خلاء را پر کند و کرسی های حقیقی گفتگو، آزاد اندیشی و برخورد آراء متنوع را بر پا دارد. قطعا فضای آزاد خارج از کشور فرصت مناسبی است تا با گفتگو و تبادل نظر بتوان به بحث و نقادی طرح هایی پرداخت که در زمینه حفظ و اعتلای جنبش دانشجویی مطرح شده اند. بدین ترتیب تمهیدات ساختار سلطه برای توقف پویایی فکر و اندیشه و تلاش های موازی جهت ایجاد آگاهی کاذب با شکست مواجه می گردد.
بار دیگر درودهای خود را بر تلاش های خالصانه ای که توسط دانشجویان فعال در خارج از کشور صورت می گیرد می فرستیم. ما عمیقا باور داریم که روزی دست در دست یکدیگر کبوترهای صلح و آزادی را در میهن مان پرواز خواهیم داد و اوج گیری شان را در آسمان آبی ایران به نظاره خواهیم نشست. به امید آن روز که چندان هم دور نیست….
بهاره هدایت، مجید توکلی

 


 


ندای سبز آزادی: در حالی که یکی از امامان جمعه موقت تهران که از حامیان سرسخت دولت است و به تندروی هم شهرت دارد، خواستار استفاده ابزاری و جناحی از محرم و ربط دادن انتقادات سیاسی از حاکمیت فعلی به “فتنه یزید” شده است، مراجع تقلید به صراحت علیه اینگونه سوء استفاده ها موضع گیری کرده اند و در جدیدترین نمونه، آیت الله مکارم خواستار آن شده است که خطبا و مداحان از طرح مسائل جناحی و سیاسی در ایام عزاداری بپرهیزند و این مراسم ها را به جای حلقه وحدت، به وسیله شکاف و اختلاف تبدیل نکنند.
آیت الله مکارم شیرازی، از مراجع تقلید، با صدور پیامی به مناسبت آغاز ماه محرم، ضمن تاکید بر جایگاه مذهبی و وحدت آفرین این ماه حسینی، سفارش کرده است که مبادا عظمت و شکوه این ماه، دستاویز مسائل جناحی و سیاسی قرار گیرد. در فرازی از این پیام آمده است:
“تمام عاشقان این مذهب اعم از برادران و خواهران به خصوص جوانان عزیز نظم لازم را رعایت فرمایند که در سایه نظم هر گونه کاری باشکوه تر و با عظمت تر است، در ضمن از طرح مسائل جناحی و سیاسی همه عزیزان به خصوص خطبا و مداحان محترم بپرهیزند که این مراسم حلقه وحدت است نه وسیله شکاف و اختلاف.”
این مرجع تقلید، در این پیام، هم چنین با اظهار تاسف در خصوص عملکرد برخی از رسانه ها و نهادهای دولتی، با یادآوری استقلال سیاسی جامعه یادآوری کرده است:
” جامعه و کشور به حمدالله از نظر سیاسی کاملاٌ مستقل می باشد؛ ولی متأسفانه اخیراً آثار وابستگی فرهنگی در برخی رسانه ها و پاره ای از روابط و آداب اجتماعی و برخی از نهاد‌های دولتی دیده شده که به هنجار شکنی‌های اسلامی منتهی می‌گردد.”
آیت الله بیات زنجانی هم در پیام مشابهی خواستار آن شده بود که آموزه های اصیل دینی از پیرایه های اقتداگرایی زدوده شود و خواستار آن شده بود که در ماه محرم، “محدثان، وعّاظ و گویندگان، خطوط مشی ساده و در عین حال پرمغز دینی را برای مردم بازگو کنند و غل و زنجیرهای منیّت‌ها و برخی قدرت‌طلبی‌های سیاسی و باندی را از پای دین بگشایند.”
اما برخلاف موضع گیری صریح این دو مرجع تقلید، یکی از خطیبان جمعه ی تهران، به تازگی در سخنانی، مداحان را به استفاده ابزاری و جناحی از ایام محرم توصیه کرده و خواستار سیاسی شدن مداحی ها شده و بلکه این انحراف آشکار را که مورد هشدار آیت الله مکارم نیز قرار گرفته، نوعی هنر مداحی خوانده است. احمد خاتمی در یک سخنرانی گفته است: “گره دادن دیروز و امروز هنر بزرگ مداحی است و – مداحان باید- فتنه یزیدی را با فتنه اخیر گره بزنند؛ مداحان باید احساس تعهد و وظیفه کرده و گره دادن دیروز و امروز هنر است.”
این فرد که متاسفانه عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم هست، در سخنرانی اش کوشیده تا به زعم خود – و البته در مغالطه ای آشکار – از سیاسی بودن قیام امام حسین، لزوم سیاسی بودن نوحه خوانی را نتیجه بگیرد و سپس مقصود و مراد جناحی خود را به نام خواسته های مذهبی و دینی مطرح سازد.
اگرچه بهره برداری یکسویه، ضد مردمی و به نفع قدرت از دین و مناسبت های دینی در نزد این طایفه بی سابقه نیست، و شاید حتی سابقه آن به دوران ابن زیاد هم برسد، اما به نظر می رسد با وجود علما و مراجعی مستقل که به جای منافع گروهی و سیاسی، دغدغه ی دین و جامعه دارند، خواسته های کسانی چون احمد خاتمی توسط جامعه ی مذهبی و دلسوختگانِ امام حسین اعتباری نخواهد یافت و تنها دولتمردان و تریبون هایی که مراد خود را در این دست بدعت گذاری های مذهبی می یابند، این گونه سفارش ها را جدی خواهند گرفت.

 منبع: گروه سیاسی کلمه


 


ندای سبز آزادی: در حالی که دست و پنجه نرم کردن مردم تهران و شهرهای بزرگ کشور با آلودگی هوا وارد دومین هفته شده است، دولت همچنان به دنبال اجرای طرحهایی است که مورد تمسخر کارشناسان قرار گرفته است، اما دو نماینده مجلس فاش کردند که یکی از مهمترین عوامل آلودگی اخیر و کم‌سابقه هوای تهران، تولید و عرضه بنزین غیر استاندارد بوده است.
به گزارش کلمه، چندی پیش که دولت احمدی نژاد ادعای خودکفایی در تولید بنزین را مطرح کرد، بسیاری از کارشناسان، و به تبع آنها افکار عمومی، این ادعا را مورد تمسخر قرار دادند و پیامک‌های جوک درباره آن بین مردم دست به دست شد. اما چیزی نگذشت که اظهارات گوشه و کنار برخی نمایندگان و کارشناسان نشان داد در پشت این ظاهر کمیک و خنده‌دار، واقعیت تراژیک و اسف‌باری به نام بنزین سرطان‌زا وجود دارد که در هیاهوی تبلیغات دولت برای مقابله ادعایی با تحریم‌های بین‌المللی، پنهان می‌شود.
در آن زمان، فاش شد که بنزین تولید داخل که مقامات دولتی پیش از بلند شدن صدای منتقدان و افشای پشت پرده آن، ادعای خود را تا صادرات این بنزین تولیدی هم پیش برده بودند، در واقع نه تنها به بهای تعطیلی صنایع پتروشیمی و عوارض آن تمام می‌شود، بلکه محصول آن هم بیماری‌زا و خطرناک است و تولید سرطان می‌کند.
اما اکنون مشخص شده که ماجرای آلودگی هوای تهران و دیگر شهرهای بزرگ نیز همانند ماجرای تولید بنزین، ظاهری خنده‌دار دارد اما واقعیتی تکان‌دهنده در پس آن نهفته است. این واقعیت چیزی نیست جز نقش آنچه دولت و نمایندگان متحدش، «مایه افتخار ملی» می‌نامیدند در آلودگی هوای تهران که ظاهری‌ترین پیامدهای آن را می‌توان در بالا رفتن آمار مرگ و میر و پر شدن تخت‌ها در بخش‌های سی‌سی‌یو بیمارستان‌ها دید.
بنزین غیر استانداردی که دولت احمدی نژاد برای مصرف تبلیغاتی و مقابله ادعایی در داخل کشور تولید کرده، علاوه بر سرطان‌زا بودن، عامل اصلی آلودگی هوای تهران هم معرفی شده است.
محسن نریمان، نماینده بابل، در گفت‌وگو با خانه ملت در این باره فاش می‌کند که: “آلودگی هوای تهران به صورت یه روال غیر عادی در حال افزایش است و بنزین های غیر استانداردی که در تهران استفاده می شود موجب افزایش این آلودگی هوا شده است.” او همچنین به پرداخت نشدن بودجه دو میلیارد دلاری مترو توسط دولت به خاطر اهداف سیاسی اشاره و تاکید می‌کند که: “منشا بخش زیادی از این آلودگی های به وجود آمده در هوا دولت است.”
انوشیروان محسنی بندپی، نماینده نوشهر و چالوس، هم به خانه ملت می‌گوید: “در سال ۷۴ قانونگذار قانون مبارزه با آلودگی هوا را تصویب کرد، در برنامه چهارم توسعه نیز بر این موضوع تاکید شد و دولت و وزارت نفت مکلف به ارائه سوخت استاندارد شدند، اما متاسفانه وزارت نفت تاکنون نتوانسته است سوخت استاندار را تحویل دهد و وزیر نفت اعلام کرده است که تا سال ۹۱ نمی تواند یک سوخت استاندارد را تولید کند.” وی همچنین با لحنی تمسخرآمیز می‌افزاید: “عجز و ناتوانی دولت برای مبارزه با آلودگی هوا در شان مردم ما نیست، کشوری که به دنبال دست‌یابی به دانش هسته‌ای است چگونه نمی‌تواند تضمین کننده سلامت مردم خود باشد؟”
این دو نماینده در حالی به صراحت به نقش سیاستهای غلط دولت احمدی نژاد و به طور مشخص، بنزین غیر استاندارد تولید داخل در آلودگی هوای تهران اشاره می‌کنند که مسئولان دولتی به دنبال طرح های عجیب و ابداعی برای کاهش آلودگی هوای تهران هستند؛ طرح هایی که به زعم کارشناسان، تخیلی و غیر علمی به نظر می‌رسند.
مقامات دولتی یکشنبه شب در جلسه اضطراری که برای موضوع آلودگی هوا تشکیل دادند، از تعطیل کردن دوباره مدارس و ادارات صرف نظر کردند و در عوض، دو طرح عجیب را مطرح و اعلام کردند: استقرار چند دستگاه جت فن برای ایجاد باد مصنوعی در تهران، و پاشیدن آب بر آسمان تهران با هواپیمای آبپاش!
اما این طرحها مایه تمسخر کارشناسان و صاحبنظران شد؛ به طوری که مجید عباسپور رئیس دانشکده محیط‌ زیست دانشگاه علوم تحقیقات تهران، این طرحها را دارای جنبه تخیلی و غیر علمی توصیف کرد و گفت: “هواپیمایی که در اختیار جهاد کشاورزی است، هواپیماهای کوچک سمپاشی است که برای سمپاشی یک مزرعه ۱۲ – ۱۰ هکتاری و نهایتاً ۱۰۰ هکتار کاربرد دارد. برای ایجاد باد مصنوعی همکه بتواند هوای شهری مانند تهران را جا به جا کند به چنان قدرت عظیمی نیاز است، که عملاً اجرایی نیست.”
علاوه بر این کارشناسان محیط زیست، یوسف رشیدی مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نیز به مهر گفت: “کسی که چنین طرحی را پیشنهاد داده چیزی از انتقال جرم و مکانیک سیالات نمی داند.”
این در حالی است که شاعری قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست کشور، از آماده‌باش هلیکوپترها در پادگان قلعه مرغی و آبگیری پنج هلیکوپتر برای پاشیدن آب بر مناطق به شدت آلوده تهران خبر داده است!
اما شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، هم با بیان اینکه “این راهکارها جواب نمی‌دهد”، به تمسخرکنندگان طرحهای تخیلی دولت می‌پردازد و می‌گوید: “البته راهکاری مثل باران مصنوعی می تواند موثر باشد، در یک نوبت هم اجرا شد ولی متاسفانه باران مصنوعی سر از ارمنستان در آورد و یک نوبت هم در کویر باریدن گرفت!”
بدین ترتیب دولت در حالی مشغول اینگونه طرحهای خیالی و بی‌اثر است که منتقدان هشدار می‌دهند این آلودگی اخیر، به خاطر طرحهای تبلیغاتی قبلی است و مشخص نیست طرحهای تبلیغاتی جدید که تخیلی‌تر از قبلی‌ها نیز هستند، چه نتایجی را در آینده به بار خواهند آورد.

 


 


درس عاشورا، از میان برداشتن حکومت فاسد و بیدادگر، و اگر نشد افشای ماهیت آن است

ندای سبز آزادی: مجمع روحانیون مبارز به مناسبت فرارسیدن ماه محرم بیانیه ای صادر کرد. در این بیانیه با اشاره به اینکه عاشورای خونین امام حسین(ع) در بردارنده درس های فراوانی نه تنها برای انسان مسلمان بلکه هر انسان حقیقت جو و آزادی است، تاکید شده است: حرکت ابا عبدالله یک حرکت اصلاحی است و بزرگترین اصلاح از میان برداشتن حکومت فاسد و بیدادگر و فضیلت سوز است اگر نشد دست کم افشاء ماهیت آن و بیدار کردن وجدان مردم در بند تا خود بدانند و بپا خیزند یعنی آنگاه که شمشیر از دست حق طلبان گرفته شود و به دست اراذل و اوباش و جاهلان متعصب و منفعت طلبان دنیا پرست قرار گیرد یا انسان حق طلب کشیدن شمشیر را به صلاح نداند رسالت او بیدارگری و آگاهی بخشی و بکار گیری وجدان بشری علیه ستمکاران و نظام های منحط ولو با ظاهری آراسته و مدعی اسلام و انقلاب نبوی است.
این بیانیه همچنین می افزاید: با الهام از عاشورا باید ظلم وستم و استیلا طلبی و خود خواهی و مردم ستیزی در هر شکل و نحوه آن محکوم شود. باید در برابر ستمی که بر بندگان خدا در هر نقطه ای از زمین می رود ایستاد و فریاد زد و با آن مبارزه کرد حتی اگر به قیمت فدا کردن جان باشد.
متن کامل بیانیه به نقل از پارلمان نیوز، به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
در نیمروز سوزان عاشورا شصت و یکم هجری که از آسمان آتش می بارید و از زمین خون می جوشید، خورشید عشق، ایمان و هدایت و پاکی غروب کرد تا آفتاب عرفان و عزت انسان از افق تاریخ بتابد و جان فسرده ستمدیدگان و آزادگان را تابناک کند و حرکت همیشگی حق علیه باطل و داد علیه بیداد و ایمان علیه بد کیشی را شتاب بخشد.
و اینک بار دیگر محرم و عاشورا دلدادگان پیشوای آزادگان و سرور جوانان اهل بهشت امام حسین(ع) در تاریخی که همیشه اش عاشورا و در جغرافیایش که همه جایش کربلا است، یاد بزرگترین حماسه تاریخ بشر را پاس دارند و با امامی پیمانی دوباره به بندند که نه برای استیلای بر انسان و به بند کشیدن او بلکه برای تداوم رسالت جدش و برداشتن زنجیرهای اسارت و فرومایگی از پای و جان بندگان خدا به پا خاسته بود.
گرچه همیشه عاشورا و همه جا کربلا است اما جلوه کربلا در ایران و شکوه عاشورا در عصر انقلاب اسلامی درخشان تر از همیشه و همه جا است.
عاشورای خونین امام حسین(ع) در بردارنده درس های فراوانی نه تنها برای انسان مسلمان بلکه هر انسان حقیقت جو و آزادی است که به فراخور مجال به پاره ای از آنها اشاره می شود:
۱- لزوم پای بندی به پیمان ولو اینکه با افراد بد آیین باشد و اهتمام به این اصل والای اخلاقی که در شیوه و منش پیامبر و امیرالمومنین آنرا مشاهده می کنیم و اباعبدالله نیز با همه اعتراضی که به امپراطور اموی که بنام خلافت اسلامی بر جامعه تحمیل شده بود با شکیبایی قهرمانانه ای بر عهدی که سبط زمانش و امام زمانش با معاویه بسته بود تا پایان وفادار ماند و طبعاً انجام رسالت بزرگ خود را به زمانی موکول کرد که شرایط برای رسوایی منحرفان بهتر و بیشتر فراهم شود.
۲- مقابله با حکومت جور و عدم پذیرش آن بعنوان مصداق بزرگ امر به معروف و نهی از منکر.
۳- اعلام اینکه اسلام دین رهایی بخش و آزاد کننده مردم و آباد کننده زندگی است و این همه، در سایه حکومت عدل و مردمی و شایسته تحقق خواهد یافت. امام حسین در جریان قیام شکوهمند خود چهره انسانی را نشان می دهد که مستحق برخورداری از فرمانروایی و حکومتی است مؤمن و دادگر و خدمتگذار و اعلام این اصل که اگر جهل و جور و جنایت بر جامعه اسلامی حاکم شد بزرگترین زیانکار در این صحنه اسلام خواهد بود و فرموده علی الاسلام السلام إذ قد بلیت الأمّة براع مثل یزید.
۴- حرکت ابا عبدالله یک حرکت اصلاحی است و بزرگترین اصلاح از میان برداشتن حکومت فاسد و بیدادگر و فضیلت سوز است اگر نشد دست کم افشاء ماهیت آن و بیدار کردن وجدان مردم در بند تا خود بدانند و بپا خیزند یعنی آنگاه که شمشیر از دست حق طلبان گرفته شود و به دست اراذل و اوباش و جاهلان متعصب و منفعت طلبان دنیا پرست قرار گیرد یا انسان حق طلب کشیدن شمشیر را به صلاح نداند رسالت او بیدارگری و آگاهی بخشی و بکار گیری وجدان بشری علیه ستمکاران و نظام های منحط ولو با ظاهری آراسته و مدعی اسلام و انقلاب نبوی است.
۵- اهمیت بندگی خدا و تسلیم و رضایت در برابر خواست و مشیت او و ذکر و یاد خدا در همه مراحل و اتکال به حضرت حق و به خصوص پاس داشت «نماز» به عنوان عالیترین و در عین حال آسان ترین راه اتصال به مبدء هستی و اقامه آن حتی در بحرانی ترین لحظات درگیری و دشواری.
۶- پاس داشت عزت و کرامت ذاتی انسان و تسلیم نشدن در برابر ستم و زورگویی و چپاولگری ولو به قیمت دست کشیدن از جان خود و عزیزان دلبند خویش و نشان دادن ویژگی ممتاز ولی خدا و خاندان پیامبر اکرم که ذلت ناپذیری است چنانکه فریاد امام حسین که «هیهات منا الذله» همیشه در گوش تاریخ طنین انداز خواهد بود.
اینها از جمله درس های بزرگی است که در حماسه عاشورا نهفته است و بزرگداشت محرم و عاشورا در واقع اشاعه آن درس ها و رساندن پیام آن به همه نسل ها و عصرها چنانکه امام سجاد(ع) و حضرت زینب و دیگر کاروانیان اسارت کردند و چه زیبا و هنرمندانه است این سخن که آنها که رفتند کاری حسینی کردند و آنها که ماندند باید کاری زینبی کنند .
مجمع روحاینون مبارز ضمن ادای احترام به پیشگاه حضرت اباعبدالله و همه پاک باختگان عرصه عشق و جهاد عاشورا تذکر چند را مهم می داند:
۱- بعثت و غدیر مبدء و منتهای حرکت تکاملی انسان آخرالزمان است آنگونه که باید باشد و خدا و پیامبر او خواسته اند و عاشورا آهنگ این حرکت و راز و رمز باقی ماندن در خط مستقیم خدایی را مشخص می کند و ملاکهای روش را برای شکوفایی جان انسان و نیز تشخیص اسلام حقیقی از اسلامی که چون پوستینی وارانه در دست خداوندگاران زر و زور و تزویر در آمده است به دست می دهد. بر توحید ناب هم در اعتقاد و هم در عمل و هم در زندگی فردی و هم عرصه اجتماعی پا می فشارد و بزرگداشت محرم و عاشورا در واقع تجدید پیمان با پیامبر و اولیاء بزرگوار اسلام برای پیمودن این راه است.
«محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است» و زنده نگاه داشتن محرم یعنی عرض ارادت آگاهانه و مخلصانه به روان پاک اباعبدالله و پاس داشت حرمت اصحاب بزرگوار و خاندان صبور و روشنگر او و پرهیز از خرافات و شناخت و شناساندن مکتب عالی امام حسین(ع) است.
۲- با الهام از عاشورا باید ظلم وستم و استیلا طلبی و خود خواهی و مردم ستیزی در هر شکل و نحوه آن محکوم شود. باید در برابر ستمی که بر بندگان خدا در هر نقطه ای از زمین می رود ایستاد و فریاد زد و با آن مبارزه کرد حتی اگر به قیمت فدا کردن جان باشد.
پاس داشت عاشورا که الهام بخش انقلاب بزرگ اسلامی بود، طرفداری از مظلوم است در هر کس که باشد و مخالفت و حتی معارضه با ظالم در هر مقام، عنوان و لباسی که باشد.
۳- هوشیاری در برابر انحراف هایی که به نام دین بوجود می آید چه به صورت تحریف حقایق دینی و وارانه جلوه دادن آن و چه به صورت رفتارهای ناشایستی که صورت می گیرد.
۴- انقلاب ما که به نام خدا و برای حاکمیت انسان بر سرنوشت خود با رهبری ممتاز امام تحقق یافت و پیروز شد نیز در معرض تهدید و آسیب است.
از یکسو دشمنان قسم خورده اسلام و ایران که نوعاً سلطه طلبان فزون خواهند انقلاب رهایی بخش ما و عزت و آزادی ملت شریف و پیشرفت کشور ما را نمی خواهند و با حمله نظامی، ترور، تحریم و فشارهای گوناگون در صدد مقابله با نظام و انقلاب و مردم ما بوده و هستند.
از سوی دیگر هستند کسانی که به نام انقلاب و اسلام چهره نظام و حتی شخصیت والای امام را زشت جلوه می دهند و آشکارا به تحریف حقایق و ترویج دروغ و تهمت به نام دفاع از اسلام و انقلاب می پردازند و با رفتارهایی که نه با موازین اسلامی و نه با معیارهای قانون اساسی سازگار است مسبب پایمالی حقوق مسلم مردم و دادن بهانه به دست کسانی می شوند که می خواهند با هزینه کمتر نظام ما را از میان بردارند.
باید در برابر توطئه ها بیدار بود برای دفاع از حقیقت نظام، که جوهر آن آزادی و کرامت انسان و حاکمیت ارزش های الهی بر جامعه است لحظه ای به خود تردید راه نداد.
۵- مجالس و محافلی که بر پا می شود در عین حال که باید با ذکر مصائب امام حسین(ع) و عاشوراییان و خاندان پاک پیامبر(ص) معطر و سرشار شود و حماسه کربلا در وجدان ها و عواطف زنده نگهدارد باید بصورت کلاس درس برای ترویج اعتقادات و تربیت انسان ها برای خداپرستی و برخورداری از اخلاق نیکو در آید و ظلم ستیزی، دروغ، دغل و پایمال کردن حقوق انسان ها و تجاوز از معیارهای اسلامی و قانون اساسی را محکوم کند و مردم را نسبت به حق و حرمتی که دارند آگاه سازد. و از نصیحت نمودن و تنبه دادن آنان که از مسیر حق و قانون و عدالت خارج شوند دریغ ننماید.
۶- صلاح خواهی و اصلاح طلبی در عرصه های فردی و اجتماعی به خصوص اصلاح امور در جریان مدیریت جامعه و رهبران کشور در مسیر صحیح و جلوگیری از سوء استفاده از قدرت و امکاناتی که متعلق به همه مردم است و باید در خدمت آنان و در خدمت عزت و اعتلای کشور باشد، امری است که باید همچنان تداوم یابد.
ایران اسلامی از آغاز تاکنون بزرگترین پایگاه عرض ارادت به پیشگاه اباعبدالله بوده و هست و در این امر نه تنها شیعیان که همه ایرانیان اعم از مسلمان و غیر مسلمان شریکند و همین دلبستگی بوده است که ایران عزیز را از همه طوفان ها سهمگین پیروز بیرون آورده است و در دوران معاصر نیز حرکت آزادیبخش ملت ما برای رفع و دفع استبداد و استعمار و حاکمیت بر سرنوشت خود با الهام از عاشورا و با عشق به سرور آزادگان با شکوه ادامه داشته و خواهد داشت و اینک بیش از هر زمان دیگر نیازمند توسل به دامن پر مهر حسین(ع) و درس آموزی از او و دور کردن غبار یأس از دلهاست و چه مناسب بود و هست که همگان عاشورا را سرمایه نزدیکی دلها و احترام به یکدیگر و رعایت حقوق همگان و پرهیز از کینه توزی و پای بندی به موازین اخلاقی کنیم و چنین باد!
مجمع روحانیون مبارز
۱۵ آذر ماه ۱۳۸۹


 


ندای سبز آزادی: جمعی از دانشجویان سبز دانشگاه بوعلی سینا همدان در اقدامی جالب عکس پس زمینه تمام کامپیوترهای سایت دانشکده مهندسی این دانشگاه را بطور همزمان و مکرر به عکس هایی در ارتباط با ۱۶ آذر و آزادی سیاوش حاتم (دانشجوی زندانی این دانشگاه ) تغییر دادند.
به گزارش دانشجو نیوز، در روزهای ۱۴ و ۱۵ آذر ماه، کامپیوترهای سایت دانشکده مهندسی برای مدتی فیلم انتقادی با موضوع ۱۶ آذر را به صورت مکرر پخش می کرد که این اقدام مورد استقبال سایر دانشجویان و استفاده کنندگان از کامپیوتر ها قرار گرفت و با تشویق های مکرر خود از این حرکت استقبال کردند.
لازم به ذکر است با توجه به این اقدام دانشجویان در روز ۱۴ آذر ماه، حراست دانشکده مهندسی که شدیدا نگران شده بود دانشکده را کاملا زیر نظر داشت.

 


 


ندای سبز آزادی: نسرین ستوده، دیروز در تماس تلفنی با خانواده ش اعلام کرد که در اعتراض به ادامه بازداشت خود و دیگر زندانیان که با احکام ناعادلانه در زندان به سر می‌برند، دوباره از امروز(سه شنبه، شانزدهم آذرماه) دست به اعتصاب غذای خشک می زند و تا تحقق خواسته هایش دست از اعتصاب برنخواهد داشت.
به گزارش کلمه، براساس گفته های رضاخندان( همسرستوده) مهم ترین دلایل اعتصاب غذای مجدد ستوده به این شرح است:
- ادامه بازداشت موقت به مدت ۹۵ روز با وجود داشتن دو فرزند خردسال. در حالی که هیچ موردی برای جلوگیری از فک قرار بازداشت وجود ندارد و جلسه محاکمه ۹ روز پیش تمام شده است.
- وعده‌های چندین مسئول امنیتی و قضایی مبنی بر تبدیل قرار بازداشت و آزادی و عدم اجرای آنها.
- برگزاری جلسه دادگاه با تخلفات و موضع‌گیری‌های جانبدارانه قاضی رسیدگی کننده در حضور وکلا و روسای کانون وکلا و اتحادیه سراسر کانون‌های وکلا و دیگر همکاران و خارج شدن ایشان از دایره بی‌طرفی و در واقع اعلام عملی مجرم بودن نسرین ستوده قبل از اتمام رسیدگی و ختم جلسه دادگاه.
- ناپدید شدن ۱۲ فقره نامه و لایحه ارائه شده توسط ستوده که در پرونده موجود نیست.
- تهدید وکلا در جلسه دادگاه.
- اعلام سنگین‌تر شدن جرم استوده به دلیل انتخاب وکلایی که به زعم ایشان مورد قبول یا اعتماد دادگاه نیستند.
- نگهداری و اعمال فشار از طریق شرایط طاقت فرسای انفرادی ۲۰۹ اطلاعات از زمان بازداشت تاکنون به مدت ۹۵ روز .
- جلوگیری از ملاقات حضوری فرزندان خردسال که امکان ملاقات کابینی را ندارند. (به غیر از یک مورد در طول ۹۵ روز که آن هم به دلیل درگیری مامورین با خانواده موجب آزار بیشتر آنها شد.)
- اعمال محدودیت‌های مختلف از جمله عدم تحویل قلم و کاغذ.
- عدم اعلام به موقع فوت پدرنسرین ستوده به وی و جلوگیری از اعطای مرخصی به وی برای حضور در مراسم خاکسپاری.حق قانونی هر زندانی است که بتواند در این گونه موارد از مرخصی استفاده کند.
ستوده که از جمله به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از روز ۱۳ شهریور بازداشت شده، تا کنون چندین بار در اعتراض به وضعیت رسیدگی به پرونده اش دست به اعتصاب غذا زده است.

 


 


ندای سبز آزادی: شورای دفاع از حق تحصیل، با انتشار بیانیه ای به مناسبت روز دانشجو، ۱۶ آذر را نقطه عطفی در پرده بر افکندن از همدستی استبداد داخلی و سلطه خارجی توصیف کرد و آن را نماد مبارزات آزادی خواهانه جنبش دانشجویی سرفراز ایران و سمبل انقیادناپذیری دانشگاه ایرانی و کوشش خستگی ناپذیر برای نیل به دموکراسی دانست.
به گزارش کلمه، در بیانیه این تشکل دانشجویی، تصریح شده است: تجربیات نزدیک به ۶۰ سال مبارزات دانشجویی این نکته را بر ما روشن کرده است که ریشه های آنچه کاخ ستم را بازتولید می کند تنها در درون مرزهای ایران نیست. امروز بر ما آشکار است که حاکمان بیدادگر، در پناه سکوت معنادار و یا حتی پشتیبانی برخی دولت های قدرتمند، دست به سرکوب گسترده و نظاممند آزادی خواهان می زنند.
متن این بیانیه که نسخه‌ای از آن برای کلمه ارسال شده، در ادامه می‌آید:
بر آستانه ی ۱۶ آذر دیگری هستیم. روزی که در تاریخ معاصر ما نقطه ی عطفی شد در پرده بر افکندن از همدستی استبداد داخلی و سلطه خارجی. روزی که سه آذر اهورایی به بهای خون خود، بر در هم تنیدگی مبارزه برای آزادی و مبارزه با نظام سلطه گواهی دادند. روزی که نماد مبارزات آزادی خواهانه جنبش دانشجویی سرفراز ایران و سمبل انقیادناپذیری دانشگاه ایرانی و کوشش خستگی ناپذیر برای نیل به دموکراسی محسوب می شود.
اکنون بیش از۳۰ سال از چنگ زدن حاکمیت به ابزار حذف دانشجویان منتقد با به اصطلاح انقلاب فرهنگی برای وادار کردن دانشگاه به اطاعت و انقیاد می گذرد. اما آیا این کوشش ۳۰ ساله برای بدست آوردن “دانشگاه مطیع” دستاوردی جز “انباشت اعتراض و انتقاد” علیه خودکامگی به بار آورده است؟
باز در آستانه ی ۱۶ آذری دیگریم که همچون پنجاه و هشت ۱۶ آذر گذشته توام با زندان و شکنجه برای دانشجویان و درد و عذاب برای نزدیکانشان بوده است. یاران ستاره دار ما ضیاء نبوی، شیوا نظرآهاری، مجید دری و مهدیه گلرو و دیگران تنها به جرم پرده بر افکندن از حذف سازمان یافته دانشجویان منتقد از دانشگاه ها -به پشتوانه ی مصوبات مخالف قانون اساسی شورای عالی انقلاب فرهنگی- به زندانهای طولانی مدت محکوم شده اند و گاه افزون بر آن شاهد صدور احکام بی سابقۀ حبس در تبعید و آوارگی در زندانهایی دور از زادگاه و خانواده های خود بوده اند. و چه پر افتخارند در این میانه خانواده های ستاره های فروزنده ی در بند این شب رو به انتها که در تحمل هزینه ی آزادی خواهی فرزندانشان در کنار آنها ایستاده اند.
دانشجویان با همه ی سختی ها در طول این سالها دست از مبارزه نشسته اند و همراه با سایر جنبش های اجتماعی برای زندگی در جامعه ای آزادتر و عادلانه تر مبارزه کرده اند و هرگز فراموش نکرده اند که خودکامگی تنها با حرکت جامعه از پا در می آید.
تجربیات نزدیک به ۶۰ سال مبارزات دانشجویی این نکته را بر ما روشن کرده است که ریشه های آنچه کاخ ستم را بازتولید می کند تنها در درون مرزهای ایران نیست. امروز بر ما آشکار است که حاکمان بیدادگر، در پناه سکوت معنادار و یا حتی پشتیبانی برخی دولت های قدرتمند، دست به سرکوب گسترده و نظام‌مند آزادی خواهان می زنند.
ما دانشجویان محروم از تحصیل از تمام دانشگاهیان و مردم آزادیخواه و متمدن سراسر دنیا می خواهیم که بر عملکرد غیرمسئولانۀ دولت هایشان بیشتر نظارت کنند تا بیش از این نابرابری، بنیادگرایی و ارتجاع چهره ی جوامع انسانی را مخدوش نکند.
ما بر این باوریم که اگر انسان ها بیش از پیش مسئولانه تر عمل کنند، دنیا جای بهتری خواهد بود. در آستانه ی ۱۶ آذری دیگر، ما ستاره داران محروم از تحصیل، نه توقف می کنیم و نه سر فرو می آوریم، چرا که به دنیایی انسانی و ایرانی آباد چشم داریم.
شورای دفاع از حق تحصیل- ۱۶ آذر ۱۳۸۹


 


ندای سبز آزادی: مقامات قضایی با مرخصی نادر کریمی جونی، روزنامه نگار زندانی مخالفت می کنند .
به گزارش کلمه، وی که از آذر ماه سال ۸۷ بازداشت شده است هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می برد . این روزنامه نگار زندانی دو سال تمام بدون استفاده از حق مرخصی در زندان به سر برده است . مراجعه های مکرر خانواده این روزنامه نگار برای گرفتن مرخصی برای او بی نتیجه مانده است .
خانواده این روزنامه نگار هم مانند دیگر زندانیان بند ۳۵۰ تنها می توانند در روزهای دوشنبه به ملاقات وی بروند و در طول هفته به دلیل قطع تماسهای تلفنی هیچ اطلاعی از او ندارند .
محمدنادر کریمی جونی، دبیر سیاسی روزنامه های جهان صنعت و سیاست روز بود .او همچنین با نشریه ها و روزنامه های شرق، گزارش و فکر هم همکاری می کرد . وی به اتهام “اقدام علیه امنیت کشور” در دادگاه بدوی به ده سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به پنج سال کاهش یافت.

 


 


ندای سبز آزادی: مراسم روز دانشجو در دانشگاه تهران، یک روز قبل از روز دانشجوی در پانزدهم آذرماه و با عنوان «امید رساترین اعتراض» برگزار شد. این مراسم به همت انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، با حضور تعدادی از دانشجویان و با سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین مجید انصاری دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، الهه کولایی استاد دانشگاه، حجت‌الاسلام و المسلمین محسن رهامی عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها و حمیدرضا جلایی‌پور استاد دانشگاه در سالن شهید چمران دانشکده فنی این دانشگاه برگزار شد.
کلمه پیش از این گزارشی اجمالی از این مراسم را منتشر کرده بود و اکنون گزارش دو سایت خبری که دارای نکات تازه‌ای هستند و نیز پس از آن، گزارش تفصیلی خبرگزاری ایسنا که حاوی مشروح سخنان سخنرانان این مراسم است، به مخاطبان علاقه‌مند تقدیم می‌شود.
گزارش سایت بامداد خبر

دانشگاه تهران، امروز دوشنبه پانزدهم آذرماه، یک سال و نیم پس از کودتای انتخاباتی، بار دیگر سبز شد تا تمامی ادعاهای کودتاگران مبنی بر سرکوب معترضان رنگ ببازد.
بیش از سه هزار نفر از دانشجویان دانشگاه تهران، با وجود کنترل شدید ورود و خروج به این دانشگاه توسط نیروهای امنیتی و حراست دانشگاه، در تالار شهید چمران دانشکده‌ی فنی و در صحن این دانشکده جمع شدند و با سر دادن شعارهای «مرگ بر دیکتاتور»، «یاحسین میرحسین»، «زندانی سیاسی آزاد باید گردد»، «دانشجو می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد»، «نصر من الله و فتح قریب، ننگ بر این دولت مردم‌فریب»، «الله‌اکبر»، و در دست گرفتن پارچه و نمادهای سبز رنگ، یک بار دیگر اعتراض شدید خود را نسبت به کودتاگران نشان دادند.
با این وجود در گردهمایی امروز دانشجویان که به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و در فضای به شدت امنیتی و در محاصره کامل دانشگاه تهران توسط نیروهای گارد ویژه و ضد شورش صورت گرفت، از ورود دانشجویان به محوطه دانشگاه جلوگیری به عمل آمد.
گزارش دانشجو نیوز

امروز ۱۵ آذر، یک روز مانده به “روز دانشجو” دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. مراسم انجمن اسلامی دانشگاه تهران ظهر امروز در تالار “شهید چمران” دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد و دانشجویان با سر دادن شعار هایی همچون “نصر من الله و فتح قریب ، مرگ بر این دولت مردم فریب” ، “دانشجو میمیرد ذلت نمی پذیرد” ، “یا حسین میرحسین” ، “مرگ بر دیکتاتور” و “الله اکبر” دست به اعتراض زدند. در این مراسم دانشجویان همچنین سرود “یار دبستانی” را نیز بارها خواندند.
گفتنی است که این مراسم و تجمع در حالی برگزار شد که نیروهای امنیتی و پلیس حضور چشمگیری در اطراف دانشگاه داشتند. همچین نیروهای حراست از حضور فعالین دانشجویی به داخل دانشگاه جلوگری می کردند. تجمع و مراسم اعتراضی امروز دانشجویان دانشگاه تهران در پی فعالیت ها و اقدامات روزهای گذشته دانشجویان برگزار شد. دانشجویان دانشگاه تهران طی ٢ هفته گذشته به اقداماتی همچون شعارنویسی بر روی دیوارها و همچنین پخش “نشریه دانشجو” در سطح دانشگاه دست زدند.
گزارش تفصیلی ایسنا از سخنرانی‌های این مراسم

وجود موانع نباید کمترین خللی در اراده دانشجویان به وجود بیاورد

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین مجید انصاری در این مراسم روز دانشجو و تقارن این روز با شب اول محرم را گرامی داشت و گفت: اگر در یک جمله بخواهیم حرکت سیدالشهدا(ع) را تعریف کنیم، باید بگوییم این حرکت، حرکتی اصلاح‌طلبانه درون جامعه اسلامی علیه پلیدی‌ها، پلشتی‌ها و انحرافاتی بود که حکومت استبداد اموی ایجاد کرد.
وی با اشاره به شرایط جامعه به خصوص جامعه دانشگاهی و بالاخص قشر دانشجو و هم‌چنین با اشاره به بیانیه قرائت شده از سوی انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد که همه این شرایط «وظیفه ما را البته توام با امید به آینده‌ای روشن صدچندان می‌کند.»
وی گفت: وجود موانع نباید کمترین خللی در اراده اصلاح‌گری و تلاش و کوشش ارزشمند در میان دانشجویان به وجود بیاورد.
انصاری با اشاره به در پیش بودن ماه محرم به شرایطی که امام حسین(ع) در آن شرایط دست به قیام زدند، اظهار کرد: به عقیده من قبل از این‌که شمشیر بیرون کشیده از غلاف جهل و دنیاپرستی شمر، حسین(ع) را به مسلخ ببرد زبان زهراگین مبلغین اموی و دروغ‌پردازان تهمت‌افکن دستگاه بنی‌امیه حسین بن علی را به مسلخ برد.
این عضو مجمع روحانیون مبارز خطاب به دانشجویان گفت: امروز شما دانشجویان عزیز در آستانه محرم، کاری حسینی کردید و باید بدانید این محفل، محفل حسینی است؛ چراکه کل ارض کربلا و کل یوم عاشورا.
وی با اشاره به عنوان این همایش؛ «امید رساترین اعتراض» گفت: این جمله واقعا درست است؛ چراکه به هر ترتیب دشمنان پیشرفت، آزادی و دانشجویان و مخالفان شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی به دنبال این هستند که روح امید را در جامعه خاموش کنند و هر رفتاری که از خود نشان می‌دهند برای این است که همه را در مسیر راهی که خود طراحی کرده‌اند ببرند و امیدهای اصلاح‌طلبانه را از میان بردارند.
وی با بیان این‌که «هر جلوه‌ای از بیداری، پویایی و زنده بودن، گامی در جهت انقلاب اسلامی، آرمان‌های امام(ره) و حسین بن علی (ع) است» افزود: در طول یک سال گذشته حرف‌های زیادی مطرح شد و برخی بی‌امان تشکل‌ها و شخصیت‌هایی که برای آزادی این ملت جانفشانی کرده‌اند را متهم به بدترین اتهامات کردند. همچنین مراکزی از افراد افراطی شبانه‌روز کارشان دروغ‌پردازی، تهمت‌افکنی و تخریب سرمایه‌های ملی است.
انصاری همچنین در بخشی از سخنان خود به رخداد ۱۳ آبان و تسخیر لانه جاسوسی اشاره و اظهار کرد: قهرمانان آن حادثه و نماینده حضرت امام آیت‌الله موسوی خوینی‌ها از سوی برخی به موضوعاتی متهم می‌شوند که در آن زمان دستگاه‌های جاسوسی آمریکا آن اتهامات را وارد می‌کردند.
انصاری با بیان این‌که «ما با صراحت اعلام می‌کنیم جنبش اجتماعی ملت ایران و اصلاحات، جنبشی زنده است و زنده خواهد ماند» تصریح کرد: من به عنوان دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز بر این نکته تاکید می‌کنم امروز حرف‌هایی که از قول برخی فرصت‌طلبان که امروز دایه مهربان‌تر از مادر شده‌اند و از خارج از مجمع علیه مجمع روحانیون مبارز، شخصیت‌های مجمع مطرح می‌شود و صحبت از وجود اختلاف در مجمع می‌کنند مثل هزاران هزار دروغ دیگر که علیه سایر تشکل‌ها گفته می‌شود، بی‌اساس است.
وی با اشاره به بخشی از بیانات حضرت امام(ره) مبنی بر این‌که «حفظ نظام از اوجب واجبات است» خاطرنشان کرد: نظام مجموعه‌ای از خواست‌های اساسی و ارزش‌های انسانی است که در شعارهای مردم متبلور شد و آزادی و کرامت انسانی را مورد توجه قرار داد.
وی هم‌چنین با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درباره ضرورت داشتن بصیرت مخاطب اول این بیانات را صداوسیما دانست و خواستار توجه این رسانه به بیانیه قرائت شده از سوی انجمن اسلامی انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران شد.
دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از شرایط اقتصادی اعلام کرد: حاضرم راجع به بحث‌های مربوط به مدیریت، اقتصاد، سیاست داخلی مناظره کنم.
وی همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی را نیز خطاب قرار داد و با اشاره به سوگند نمایندگی‌شان از آن‌ها پرسید: چرا از اختیاری که مجلس به شما داده استفاده نمی‌کنید؟
وی همچنین به بیاناتی از بنیانگذار انقلاب اسلامی مبنی بر این‌که «من در میان شما باشم یا نباشم، نگذارید انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد» اشاره کرد و گفت: باید برای شناخت نااهل و اهل، شاخص‌سازی واقعی شود.
انصاری همچنین توجه به فرمان هشت ماده‌ای امام خمینی(ره) را یک ضرورت خواند و گفت: دانشجویان باید این پیام را مورد توجه قرار دهند.
شکستن حرمت دانشگاه، شکستن حریم علم است

حجت‌الاسلام و المسلمین محسن رهامی نیز در این مراسم با گرامیداشت روز دانشجو، یاد دکتر شهریاری و دکتر علی‌محمدی را نیز پاس داشت و با تاکید بر این‌که « ۱۶ آذر به عنوان روز دانشجو هیچ‌گاه در دل ما خاموش نمی‌شود» گفت: ما چه زمانی که دانشجو بودیم و چه در حال حاضر، این پیمان را تجدید می‌کنیم و به همه عزیزان در این مسیر خسته نباشید، می‌گوییم.
این عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها افزود: ما در روز دانشجو دور هم جمع می‌شویم تا یک بار دیگر مبارزه دانشجویان و دانشگاهیان با استبداد و استعمار و نقش خودمان را در این مبارزه، همچنین خواسته‌های‌مان را تبیین کنیم.
وی در ادامه با بیان این‌که «مسیر آزادی، مسیری پرسنگلاخ و پرخار، سخت و طولانی است» گفت: از این‌که هر سال یک سال از مسیر طولانی، پرافتخار و پرعظمت آزادی، سربلندی و دموکراسی را طی می‌کنیم، به همه عزیزان خدا قوت می‌گوییم و امیدواریم که مسیر آینده را نیز با قوت بیشتر ادامه دهیم. آن‌چه ما برای رسیدن به اهداف خود به دست آورده‌ایم بیشتر از آن چیزی است که از دست داده‌ایم.
وی کسب آگاهی، دانش و علم را مهمترین نیازها در حال حاضر برشمرد و اظهار کرد: در این مسیر خسته نباشید گفتن به همدیگر و به دیگران و سر زدن به کسانی که آسیب دیده‌اند نیز نباید از یاد رود. ر این راستا مطالعه نقطه ضعف‌هایی که در سال گذشته داشته‌ایم نیز باید مورد توجه قرار گیرد. اگر افق و چشم‌اندازی را برای خود در نظر بگیریم این نور به ما گرمی می‌بخشد.
رهامی همچنین به حادثه کوی دانشگاه اشاره و خاطرنشان کرد: ما پیش از این اعلام کرده‌ایم که شکستن حرمت دانشگاه، دانشجو و خوابگاه، شکستن حریم علم است و اگر نیروی انسانی کشور امنیت داشته باشد کشور با سربلندی حفظ می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که «بالاخره زمینه‌های انتخابات بعدی فراهم می‌شود و ما باید کاندیدا داشته باشیم و ستاد بزنیم» گفت: خواسته‌های ما حتی در یک مورد خواسته‌های خارج از چارچوب قانون اساسی نبوده است. ما بر تمام اصول قانون اساسی پافشاری می‌کنیم.
وی همچنین جلوگیری از مهاجرت نخبگان را یک ضرورت خواند و خاطرنشان کرد: ما نمی‌خواهیم به مملکت‌مان کوچکترین آسیبی برسد و راهی خارج از قانون اساسی طی شود، باید فکر و مغز را همین جا تولید کرد.
دانشگاه تهران، نماد مبارزه با ظلم و ستم در کشور

الهه کولایی نیز با گرامیداشت روز دانشجو و تقارن این روز با اول محرم گفت: دانشگاه تهران از زمان تاسیس‌اش تاکنون همواره مظهر تقابل با نمادهای ظلم و ستم در کشور و حتی جهان بوده است و چه قبل و چه بعد از انقلاب اسلامی دانشجویان در روند تحولات کشور همواره اثرگذار بوده‌اند.
این استاد دانشگاه افزود: در این راستا پرسش اساسی مدرنیته را در جامعه‌ ایرانی با به دست آوردن مهارت‌های روز باید پاسخ دهیم ولی همواره دانشگاه‌ها در این راستا با تعارض و دوگانگی مواجه بودند، تعارضی که ریشه در تحولات ما داشته است و ریشه این تحول نوع مواجهه با دگرگون شدن بر اساس دستاوردهای جامعه‌ بشری است.
وی با اشاره به شرایط جامعه گفت: می‌توان گفت که دانشگاه این ظرفیت را دارد که بتواند جامعه را به تعادل برساند؛ الزامات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر پایه یک نظام دموکراتیک که مردم ما به خوبی نشان داده‌اند شایستگی آن را دارند.
وی بازخوانی تاریخ معاصر و تحولات پیرامونی آن را یک ضرورت خواند و خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم این موضوع را مورد توجه قرار دهیم به شرایطی که ما را به یک بازیگر حاشیه‌ای تبدیل می‌کند، دور خواهیم شد و البته با توجه به چنین موضوعی بر عهده ما تکلیفی سنگینی می‌کند. امیدواریم دانشگاه‌های ما بتوانند نقش سازنده خود را در این مسیر ایفا کنند.
جنبش دانشجویی ایران، مدنی‌تر از جنبش دانشجویی فرانسه

حمیدرضا جلایی‌پور نیز در این مراسم اظهار کرد: با توجه به مطالعاتی که بنده انجام داده‌ام، به نتایجی از جمله این نتایج رسیدم که مهمترین چیزی که در عرصه دانشگاه می‌توان از آن دفاع کرد، دفاع از عرصه عمومی نقد و بررسی است. ‌باید دانست حتی اگر دموکراسی پارلمانی هم وجود داشته باشد اما عرصه عمومی نقد مورد توجه قرار نگیرد، دموکراسی تنها یک پوسته است که روحی ندارد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: عرصه عمومی نقد و بررسی جایی است که از قدرت سیاسی، آکادمیک و اقتصادی مستقل است و در آن راحت می‌توان در مورد مسائل جامعه حرف زد.
وی با بیان این‌که «وجود چنین عرصه‌ای به جامعه حیات می‌دهد» گفت: در این راستا نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که جنبش دانشجویی هیچ‌گاه مبلغ گفتمان ناسیونالیست تبلیغاتی عظمت‌طلب تفرقه‌افکن، بنیادگرایی فرقه‌ای، لیبرالیسم افسارگیسخته، نهلیسم و …. نبوده، بلکه مبلغ مردم‌سالاری بوده است.
وی به روز بودن جنبش دانشجویی را از ویژگی‌های مهم این جنبش عنوان و اظهار کرد: جنبش دانشجویی همواره از ارزش‌هایی چون احترام به غریبه‌ها و به دیگری دفاع کرده و مردم‌سالاری را استحکام بخشیده است.
جلایی‌پور تاکید کرد: علی‌رغم این‌که گفته می‌شود جنبش‌های دانشجویی در کشوری چون فرانسه مدنی بوده‌اند اما من می‌خواهم بگویم که جنبش دانشجویی در ایران مدنی تر بوده است.

 


 


ندای سبز آزادی: بیانیه انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی به مناسبت فرارسیدن روز دانشجو، در مراسم “امید رساترین اعتراض” که به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو در تالار شهید چمران دانشکده فنی برگزار گردید، قرائت شد. این بیانیه در چند بخش تهیه شده است و به مسایلی چون سختی ها و رنج هایی چون زندان، تبعید، تعلیق از تحصیل و… که دانشجویان در طی این سالها خصوصا یک سال و نیم اخیر کشیده اند پرداخته است. همچنین در بخش های دیگر این بیانیه انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی از دولت نهم و دولت پس از آن و مجلس شورای اسلامی انتقاد کرده و مصادیق واقعی فتنه را بر شمرده است. در بخشی از این بیانیه آمده: “شانزدهم آذر هر سال، روایتگر مجاهدت سه آذر اهورایی است که با ریخته شدن خونشان بر خاکِ پاکِ عرصه خردورزی، بیداری و آگاهی، آغازگر رشادتها و مجاهدت های دانشجو و دانشگاهی شدند، و سرخی خون این سه یار دبستانی گلگون کفن است که هر ساله و در این هنگام خونی تازه در رگهایمان جاری می سازد تا عهد ازلی با حضرت پروردگار را به یاد آوریم و در مسیر حق و حقیقت طلبی، با عزمی راسخ و ایمانی استوار و امیدی حیات بخش، پویاتر از همیشه گام های بلند و استوار برداریم.”
به گزارش وب سایت انجمن اسلامی دانشگاه تهران متن این بیانیه به شرح زیر است:
بسم رب الراجین (به نام پروردگار امیدواران)
“ولا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاء عندربهم یرزقون فرحین بما اتهم الله من فضله و یستبشرون بالذین لم یلحقوا بهم من خلفهم لا خوف علیهم و لاهم یحزنون”
“وکسانی که در راه خدا کشته شده اند مرده مپندار، بلکه آنان زنده اند و نزد پروردگارشان از نعمت های بهشت به آنان روزی می دهند. به آنچه خدا از فضل خود به آنان داده است شادمانند، و برای آن مومنان راستینی که پس از آنانند و هنوز به ایشان نپیوسته اند مسرورند که ترسی آنان را فرا نمی گیرد و اندوهگین نمی شوند.”
شانزدهم آذر هر سال، روایتگر مجاهدت سه آذر اهورایی است که با ریخته شدن خونشان بر خاکِ پاکِ عرصه خردورزی، بیداری و آگاهی، آغازگر رشادتها و مجاهدت های دانشجو و دانشگاهی شدند، و سرخی خون این سه یار دبستانی گلگون کفن است که هر ساله و در این هنگام خونی تازه در رگهایمان جاری می سازد تا عهد ازلی با حضرت پروردگار را به یاد آوریم و در مسیر حق و حقیقت طلبی، با عزمی راسخ و ایمانی استوار و امیدی حیات بخش، پویاتر از همیشه گام های بلند و استوار برداریم.
واینک نیز در آستانه ۱۶ آذر ۸۹ با تنی رنج کشیده و قلبی مالامال از اندوه و با سینه ای داغدار، علیرغم همه ظلم هایی که بر پیکره نحیف دانشگاه وارد شده است، بر محور آرمان هایی گرد آمده ایم تا ره توشه برداریم و با شمشیر اهورایی اندیشه، بر اهریمن استبداد و استعمار، استکبار و استحمار و در یک کلمه “استضعاف” بتازیم و پرچم خردورزی و آگاهی بخشی را بر سپهر نیلگون میهن به اهتزاز درآوریم.
امسال ۱۶ آذرماه، مصادف است با اول محرم و یادآور نیمه تمام گذاشتن حج توسط امام حسین (ع) برای اصلاح امت اسلام و مبارزه با ظلم، تا حسین (ع) نشان دهد، هر مناسکی و هر عمل مذهبی اگر در جهت عدالت و مبارزه با ظلم نباشد، هیچ ارزشی ندارد. جمله مولا حسین (ع) بر تارک تاریخ، جاودان خواهد ماند، آنگاه که در پایان حج نیمه تمام خود فرمود:”انی لا اری الموت الی السعاده و الحیاه مع الظالمین الا برما” (من مرگ را چیزی جز سعادت و حیات در کنار ظالمان را جز خسران نمی دانم)
و مگر نه اینکه سه آذر اهورایی در اعتراض به ظلم آشکار استبداد داخلی در پیوند با استعمار و در دفاع از دولت مردمی و قانونی دکتر محمد مصدق شهید شدند؟ و امروز براستی چه کسی سزاوارتر از دانشجویان و اساتید مستقل و آزادیخواه برای به دوش کشیدن بار آزادیخواهی و عدالت طلبی است؟ دانشجویان و دانشگاهیانی که با تکیه بر طبیعت دوگانه شان که از طرفی نگاه به گذشته دارند و از سویی بر اساس امید و آرمان ها به آینده چشم دوخته اند.
در این میان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به عنوان قدیمی ترین و اثرگذارترین مجموعه دانشجویی کشور با عمری قریب هفتاد سال بر خود فرض می داند تا در سالگرد طلیعه بیداری دانشجو در ۱۵ آذر ۸۹، بنابر وظیفه انسانی الهی خویش و در راستای عمل به رسالت دانشجویی و شرعی خود در جهت حفظ و پاسداری از میراث سترگ امام خمینی(ره) رهبر جاویدان انقلاب، که همانا جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد است، پیرامون مسائل جاری کشور به نکاتی چند اشاره کند. پر واضح است عمل به این فریضه در فضای کنونی که جریان های منتقد وضع موجود، دانشگاهی و غیر دانشگاهی، به عناوین مختلف مورد عتاب قرار گرفته اند و انواع محدودیت ها را متحمل شده اند، عملی است با ثوابی دو چندان. در حالی که تحت تبلیغات وسیع رسانه ای که با حمایت کامل رسانه ملی و رسانه های زنجیره ای منتسب به یک جریان تندرو و خاص صورت می پذیرد، هر گونه انتقاد از دولت، قوه قضائیه، شورای نگهبان و … تخریب و سیاه نمایی معرفی می شود و منتقدان با برچسب هایی چون ضد نظام، ضد ولایت فقیه، سیاه نما، عامل بیگانه، مخل وحدت، منافق، فتنه گر و بی بصیرت روبرو می شوند. با وجود اینکه در کلام بنیانگذار جمهوری اسلامی بارها درباره نقش اصیل مردم در نظام و لزوم بهادادن به نظارت عمومی به شیوه عمل کارگزاران حکومت تاکید شده است.
۱٫ دانشگاه
الف) از ۱۶ آذر ۱۳۳۲ تا ۱۸ تیر ۱۳۷۸ و از ۱۸ تیر ۱۳۷۸ تا ۲۵ خرداد ۱۳۸۸ و ۱۶ و ۱۷ آذر ۱۳۸۸ دانشگاه همواره مورد تهاجم استبداد قرار داشته است. واقعه اسفناک و غم بار ۱۸ تیر ۷۸ و یادگار آن، خونِ رنگینِ شهید عزت ابراهیم نژاد که می رفت با نجابت و بزرگی اهالی دانشگاه التیام یابد، در ایام بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ کهنه تر و عمیق تر گردید. اگر برای آن همه فاجعه در ۱۸ تیر، تنها یک سرباز وظیفه به پرداخت نقدی یک ریش تراش ساده محکوم نشده بود، بی شک در سال ۸۸ این واقعه یا رخ نمی داد یا در این سطح از فاجعه حادث نمی شد. مگر می توان حملات متنوع و متعدد را در روزهای بعد از انتخابات ۸۸ از یاد برد؟ وآرایش نیروهای انتظامی در مقابل سردر دانشگاه تهران و شلیک گاز اشک آور و بازداشت گسترده دانشجویان بی گناه را فراموش نمود.
تصویر شکستن درب های دانشگاه و حمله و هجوم نیروهای خودسر و مسلح به آزمایشگاه های دانشکده فنی و کلاس های دیگر دانشکده ها هنوز در برابر دیدگان ما قرار دارد. در سحرگاه ۲۵ خرداد ۸۸ جاهلان قداره کش به کوی دانشگاه تهران یورش بردند و عربده کشی کردند، درهای اتاق ها را با تبر شکستند، کتابخانه کوی را تخریب کردند، وحشیانه کوی را تبدیل به ویرانه کردند و ضرب و شتم و توهین و تحقیر را به اعلا درجه رساندند و از همه مهمتر همه اینها را کینه توزانه در جهت در هم کوفتن روح سرافراز و بلند و آزاد دانشجو به کار بستند.
بر طبق مستندات کمیته حقیقت یاب دانشگاه تهران و نه بر اساس شنیده ها، از انتقال دانشجویان به طبقه منفی ۴ ساختمان مرکزی وزارت کشور دولت نهم باخبر شدیم. جایی که جنایت در کوی دانشگاه را تکمیل نمود. امروز، ۱۸ ماه پس از جنایت کوی دانشگاه، با کمال تاسف برای چندمین بار فریاد می کنیم “جای متهم و شاکی در پروند کوی” عوض شده است. در حالی که رئیس دستگاه قضا سخن از “عدم همکاری نیروهای امنیتی” در پرونده کوی دانشگاه می کند، سوال اینجا است که در تمام طول ۱۸ ماه گذشته چه کسانی دانشجویان را بازداشت کردند، پرونده ساختند، محاکمه کردند و به اتهام “مشارکت در اغتشاشات کوی دانشگاه تهران” روانه زندان ساختند. دادگاه کوی که امروز سخن از برگزاری آن است در تمام طول ۱۸ ماه گذشته برای دانشجویان در حال برگزاری بوده و نیروهای امنیتی در بازداشت و محاکمه و زندانی کردن دانشجویان کمال همکاری را انجام دادند.
امروز ما متاسفیم از اینکه باید اعلام کنیم در همین دادگاه های کنونی کوی دانشگاه، دانشجویان در حال محاکمه اند و هیچ خبری از محاکمه عاملان انتقال دانشجویان به منفی ۴ وزارت کشور نیست. چرا؟ چون در محاکمه عاملان حمله، استثنائا نیروهای امنیتی همکاری نمی کنند!
آقای دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه تهران نیز که در میان فریاد استعفا استعفای دانشجویان، ادعا می کرد می ایستد تا از حقوق دانشجویان دفاع کند هیچ گاه نتوانست مانع از محاکمه و زندانی شدن دانشجویان شود و کمیته انضباطی دانشگاه را نیز در راستای برخورد افسارگسیخته با دانشجویان فعال نمود.
در ۱۶ و ۱۷ آذر ماه سال گذشته نیز، حضور گسترده لباس شخصی ها و ضرب وشتم دانشجویان و فتح دانشگاه توسط آنها را دید، اما هیچ نگفت تا بار دیگر دانشگاه به تازیانه مستبدان و خشونت طلبان نواخته شود و قربانی عدالتخواهی و آزادی طلبی اش گردد.
ب) در طول ۱۸ ماه گذشته در همین دانشگاه تهران و دانشگاه های دیگر تعداد قابل توجهی از اساتید به بهانه های مختلف به بیرون از دانشگاه رانده شده اند تا به اصطلاح دانشگاه از “غیر خودی ها” خالی شود. تعداد دیگری از یاران دبستانی مان در بند اند و یا در حال محاکمه و تبعید. فضای امنیتی و بسته بیش از هر زمان دیگر بر گرده دانشجویان تازیانه می زند و تنها می توانیم همچون مولایمان حسین فریاد کنیم: اگر در دنیایتان دین ندارید، لااقل آزاده باشید… ما فریاد می کنیم: یاران دبستانی ما را آزاد کنید.
ما هشدار می دهیم با روندهای امنیتی و پلیسی، با اقدامات حذفی، نفی آزادی بیان و پژوهش، از بین بردن علوم انسانی موجود، جلوگیری از رشد علوم انسانی و اقداماتی از این قبیل، هیچ پیشرفتی رخ نمی دهد، هیچگونه علمی – اسلامی و غیر اسلامی – تولید نمی شود و تنها نام “اسلام” قربانی زیاده خواهی نیروهای تنگ نظر و امنیتی خواهد شد.
ج) وزیر علوم نیز باید بداند با ادبیات جنگی، بازنشسته کردن اساتید، احضار دانشجویان به کمیته های انضباطی، ستاره دار کردن و محروم از تحصیل کردن دانشجویان، نابودی آزادی بیان در دانشگاه، جلوگیری از سیاسی بودن و سیاسی ماندن دانشگاه، تنها نام اسلام و نظام را با دیکتاتوری پیوند می دهد و بر هر کسی واضح است که کار علم با دیکتاتوری پیش نمی رود.
امروز دانشگاه در حافظه تاریخی خود شاهد چند ۱۶ آذر است، ۱۸ تیر ۷۸، ۲۵ خرداد ۸۸ و ۱۶ و ۱۷ آذر ۸۸ … و همه اینها گواهی می دهد که دانشگاه زنده است و استبداد را نخواهد پذیرفت.
۲٫ دولت
کارنامه دولت نهم و دولت پس از آن امروز برای همه فرهیختگان و آزادیخواهان روشن و واضح است.
- عدم شفافیت و برنامه ریزی در سیاستها و اجرای آن که بارزترین آن را در همین داستان هدفمند کردن یارانه ها شاهد هستیم
- نادیده گرفتن توجه و پیگیری حقوق اولیه ملت و اجرا نکردن بی کم و کاست قانون اساسی
- شائبه مفاسد اقتصادی گسترده در بدنه دولت و نزدیکان رئیس جمهور که امروز صدای چپ و راست را با هم در آورده است
- خدشه دار کردن وحدت و انسجام ملی در اثر سیاستهای نادرست و شکاف انداختن میان نیروهای مختلف در بدنه اجتماع
- قراردادن کشور در معرض تهدیدها و تحریمهای گسترده
هر چند ملت ایران همواره نشان داده که هرگز استعمار خارجی را در هیچ گونه و صورتش نخواهد پذیرفت و حقوق ملت ها و آزادی و عدالتخواهی را به چارچوبهای جغرافیایی و قراردادی محدود نخواهد کرد و بر همین اساس دفاع از ملت های ستمدیده جهان همچون مردم فلسطین و به خصوص حصرشدگان در نوار غزه را رسالت خود می داند، اما نباید چشم خود را بر عواملی که با عملکردهای نادرست خود برخی از مردم را به عملکردهای واکنشی وا می دارند ببندیم.
ما از این دولت توقع اصلاح طلبی یا حتی اصولگرایی نداریم. تنها توقع داریم لااقل در این دوسال و اندی باقی مانده از دوران تصدی اش کمی به نظرات نخبگان و دانشگاهیان به خصوص در عرصه های اقتصادی توجه کند.
دست از نادیده گرفتن مکرر قوانین بر دارد و به اجرای بدون تنازل همه بندهای قانون بپردازد. دست از محدود کردن مخالفان خود بر دارد و آزادی بیان و اجازه تجمعات مسالمت آمیز و آزاد را صادر کند و با پیگیری حقوق مردم و زندانیان از وارد آوردن صدمات بیش از این بر پیکره مردم، فرهیختگان، دانشجویان و اساتید دانشگاه بپرهیزد.
۳٫ دستگاه قضا
مهمترین شاخص عملی اسلامی بودن حکومت پایبندی آن به اجرای عدالت است. آنچنانکه در روایات ما آمده است: “العدل اساس الملک”
متاسفانه آنچه از عملکرد دستگاه قضا در زمینه های سیاسی و اقتصادی در گذشته دور و نزدیک شاهدیم، نشان می دهد که دستگاه قضا هرگز نتوانسته است عدالت را در طرازهای راستین اسلامی خود محقق کند.
- امروز انبوهی از فرزندان شایسته و فرهیخته وطن، برخلاف اصول مصرح قانونی محاکمه و زندانی شده اند و از حقوق اولیه خود مانند دسترسی به وکیل، ملاقات حضوری، مرخصی، محاکمه عادلانه، شرایط مطلوب زندان، وارد نیامدن فشارهای روانی و فیزیکی و غیره، محروم اند و بسیاری دیگر در راهروهای دادگاه ها، سرگردان و منتظر صدور احکام بدوی و تجدید نظر اند. احزاب سیاسی به تعطیلی کشانده شده اند و مطبوعات و رسانه های مجازی یکی پس از دیگری تعطیل و فیلتر می شوند.
اکنون سوال اینجا است چه کسانی اصرار دارند چهر نظام را چهره ای مستبد و دیکتاتور عرضه کنند؟
انبوه زندانیان سیاسی و احکام طویل المدت و شلاق و تبعید چه چیزی را می خواهد ثابت کند؟
- در مسائل اقتصادی نیز تاکنون علیرغم ادعاهای دولت و دستگاه قضا و با وجود علنی شدن ابهامات جدی در فعالیتهای برخی نزدیکان رئیس جمهور، باز حقایق قربانی مصلح می شوند و قوه قضاییه نتوانسته با شبکه گسترده فساد اقتصادی برخورد کند. بر کسی پوشیده نیست که در کشوری که تقریبا تمامی مجاری قدرت در انحصار دولت است، فساد نمی تواند جز در پیوند با قدرت دولتی شکل بگیرد.
- دستگاه قضا باید دست از دیکتاتور جلوه دادن چهره نظام اسلامی بردارد، بی گناهان دربند را آزد کند، دست از توقیف و فیلترینگ مطبوعات و رسانه های مجازی و تعطیلی احزاب بر دارد و به جای آن عاملان کشته شدن فرزندان مردم در خیابانها و همچنین مسببان اصلی جنایات کهریزک و کوی دانشگاه و انتقال دانشجویان به وزارت کشور را محاکمه کند و نیروهای امنیتی را که در راه به پاداری عدالت “همکاری نمی کنند” و “انگیزه ای ندارند” مواخذه نماید.
۴- مجلس
مجلس شورای اسلامی که روزی امام راحلمان آن را در راس امور می خواست، امروز کارش به جایی کشیده که “در راس امور بودنش” صراحتا مورد خدشه قرار می گیرد و نمی تواند دولت را به تمکین در برابر قانون واردارد.
بی شک ضعف کنونی مجلس محصول خدشه های جدی است که توسط شورای نگهبان با برخوردهای تنگ نظرانه در روند انتخابات ها به وجود آمده و سبب شده تا مجلس ما به هیچ روی نماد خواست واقعی همه ملت ایران نباشد.
عدم ترتیب اثر و جدی گرفته نشدن گزارش مجلس در قضایای کهریزک که سبب شد مجلس از تصمیم خواندن گزارش کوی دانشگاه هم صرف نظر نماید، را بی شک باید اینچنین ریشه یابی کرد.
ما از مجلس می خواهیم به رسالت خود در حفظ و حراست از حقوق ملت عمل کند، جلوی بی قانونیهای دولت بایستد و مظالم گسترده در حق فرهیختگان بی گناه را برنتابد.
قطعا قرائت گزارش مجلس در باب حوادث کوی می تواند اولین گام در راستای خروج مجلس از رخوت و بی تفاوتی باشد.
و اما در پایان
اساتید گرانقدر! دانشجویان گرامی!
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به عنوان حامل ۷۰ سال تجربه مبارزه مدنی در راه عدالت و آزادی، یک بار دیگر وفاداری خود را به تمام اصول نظام جمهوری اسلامی ایران اعلام می کند و خود را مطالبه گر و رهرو صدیق راه خمینی کبیر می داند.
خود را پیرو صدیق راه امیر مومنان می داند که تا زمانی که “فتنه گران خوارج” در مرکز خلافت او دست به اسلحه نبردند، نه زندانی شان کرد، نه حقوقشان را از بیت المال را قطع نمود و نه آنان را به خاطر نام “فتنه گری” بازخواست نمود.
آنان که می خواهند هر منتقد وضع فعلی را “فتنه گر” بنامند و به این نام راه را برای اختناق و دیکتاتوری بگشایند بدانند
فتنه گر کسانی هستند که قانون اساسی را زیر پا می گذارند
فتنه گر کسانی هستند که عدالت را نابود می کنند
فتنه گر کسانی هستند که حقوق اولیه مردم را پایمال می کنند
فتنه گر کسانی هستند که مجلس را در راس امور نمی خواهند
فتنه گر کسانی هستند که “دروغ” را وسیله رسیدن به اهداف خود و قربانی نمودن اخلاق در پای منافع قدرت نموده اند. برخلاف صریح فرموده پیامبر اسلام “انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق”
فتنه گر کسانی هستند که حمله به بیوت مراجع عظام تقلید و خشونت با مراجع عزیزی چون آیت الله العظمی صانعی، بیات زنجانی، دستغیب شیرازی، طاهری اصفهانی و منتظری را بر خلاف همه آموزه های سنتی و دینی و انسانی جایز می دانند.
فتنه گر کسانی هستند که می خواهد فرزند برومند خمینی کبیر، حجه الاسلام والمسلمین حسن خمینی را به تیغ دروغ و تهمت و جفا بنوازند و حرمت “خمینی” را بشکنند.
فتنه گر آن کسانی هستند که آنان را که می خواهند حسین وار زندگی کنند و حسین وار بایستند و ظلم را بر نتابند، “فتنه گر” بدانند.
در نهایت اعلام می کنیم دانشجو و دانشگاه با همه مصائب زنده است، امیدوار به آینده و معترض به وضع موجود و “امید رساترین اعتراض او است”
“ان الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکه ان لاتخافوا و لا تحزنوا وابشروا بالجنه التی کنتم توعدون”
“آنان که گفتند پروردگار ما خداست، سپس بر این حقیقت استقامت ورزیدند، ملائکه بر آنها بشارت می دهند که نترسید و غمگین مباشید و بهشت وعده داده شده بر شما بشارت باد …”
در راه عاشقی گریز نیست ز سوز و ساز استاده ام چو شمع مترسان ز آتشم
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
۱۵ آذر ۱۳۸۹

 


 


ندای سبز آزادی: دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه با شعار «مرگ بر دیکتاتور» به حضور صفارهرندی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد در این دانشگاه اعتراض کردند.
به گزارش دانشجونیوز گرچه قرار بود امروز محمد حسین صفارهرندی در مناظره‌ای با محمدرضا خاتمی در دانشگاه شهیدعباسپور شرکت کند، اما وی برای سخنرانی در دانشگاه کرمانشاه حضور یافت.
صفارهرندی و هیات همراهش با شعارهایی همچون «مرگ بر دیکتاتور» در دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه غافلگیر شدند. پس از این شعارها جمع کثیری از دانشجویان شروع به دست زدن های متمادی در حمایت از شعار دهندگان نمودند که تا مدت طولانی ادامه داشت و مجری مراسم با در خواست های مکرر خود سعی در آرام نگهداشتن جو آمفی تئاتر نمود اما با بی توجهی دانشجویان همراه شد.
پس از این شعارها جمع کثیری از دانشجویان شروع به دست زدن های متمادی در حمایت از شعار دهندگان نمودند که تا مدت طولانی ادامه داشت و مجری مراسم با در خواست های مکرر خود سعی در آرام نگهداشتن جو آمفی تئاتر نمود اما با بی توجهی دانشجویان همراه شد.
لازم به ذکر است بسیج دانشگاه رازی، طی چند روز اخیر با ثبت نام از دانشجویان و صدور دعوت نامه برای آنچه که آنرا مراسم جشن ١۶ آذر می نامید، تمام تلاش خود را کرده بود تا صندلی ها اکثراً در اختیار افراد بسیج قرار بگیرد. این نهاد شبه نظامی به هیات همراه صفار هرندی اطمینان داده بود که حضور وی در دانشگاه رازی کرمانشاه هیچ گونه اعتراضی در برنخواهد داشت.
همچنین دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه با پخش اعلامیه و تراکت هایی خواهان آزادی مجید دری و دیگر دانشجویان دربند شدند که این اقدام با حمله، درگیری و رفتار زننده افرادی که خود را “ارزشی” می خواندند، مواجه شد.
در ادامه و به هنگامی که نوبت به سخنرانی صفار هرندی رسید، جمعی از دانشجویان سر دادن شعار از سالن خارج شدند و بسیجیان شروع به فرستادن صلوات نمودند.
صفار هرندی پس از خروج بسیاری از دانشجویان صحبت های بریده بریده ی خود را در جمع ماموران حراست و افراد باقی مانده اکثراً بسیجی، اینگونه آغاز کرد: “ما هم با دیکتاتوری مخالفیم و شعار مرگ بر دیکتاتور بسیار شعار پسندیده ای است و ما با دیکتاتورهایی که دانشمندان هسته ای ما را ترور می کنند مخالفیم ما به طور مفهومی با دیکتاتوری مخالفیم فقط بر سر مصداق ها با هم تفاوت داریم و عده ای هم که هنوز در رابطه با شایعه تقلب در انتخابات سال گذشته مسئله دارند با گفتگو می توان آن را حل کرد و خروج از سالن راه حل نیست.”
گرچه صفارهرندی و هیات همراه و بسیج دانشگاه رازی کرمانشاه سعی کردند که نمایشی از گفتگو و تسامح را نشان دهند، اما در خارج از سالن و در هنگام خروج تعدادی از دانشجویان از درب های خروجی دانشگاه، دو تن از دانشجویانی که در مراسم شرکت کرده بودند توسط افراد لباس شخصی و با هماهنگی حراست دانشگاه بازداشت شدند.
هنوز از وضعیت بازداشت و محل نگهداری این دانشجویان اطلاعی در دسترس نیست.
همچنین در چند روز اخیر اعلامیه های بسیاری در سطح دانشگاه رازی کرمانشاه مبنی بر برگزاری تجمع فراگیر دانشجویی در ساعت ١١.٣٠ دقیقه روز سه شنبه ١۶ آذر ماه در مقابل صحن اصلی دانشکده فنی پخش شده است.

 


 


ندای سبز آزادی: جمعی از زندانیان سیاسی اوین با ارسال پیامی به خارج از زندان ضمن تبریک شانزدهم آذرماه، روز دانشجو، اظهار امیدواری کرده اند که این فصل از تاریخ نقطه ی پایانی باشد بر تکرار مکرر داستان زندان و حبس دانشجو به دلیل ابزار انتقاد و بیان عقاید.
به گزارش کلمه، متن کامل این پیام به این شرح است:
نهاد دانشگاه به مثابه منبع و مبدا تولید فکر آزادی خواهی و پیگیری آرمان های ملی و جنبش دانشجویی به عنوان یکی از ارکان همیشه پویای جبهه دموکراسی خواهی ایران طی چندین دهه در مواجهه ای تاریخی با مظاهر استبداد، خودکامگی و وابستگی بوده اند.
۱۶ آذر ماه هر سال – روز دانشجو – نماد و نشانه ای است از مبارزات بی وقفه نسل های متمادی از دانشجویان که شعار کرامت و آزادی هر ایرانی را در فصول گوناگون تاریخ، پیشاپیش سایر طیف ها و گروههای اجتماعی سر داده اند.
۱۶ آذر ماه فرصتی است تا یکبار دیگر به یاد آوریم و مرور کنیم مطالبات و آرمانهای جنبش دانشجویی را: دموکراسی و حقوق بشر برای تک تک شهروندان و تضمین و استقلال و بسط آزادیهای آکادمیک در نهاد دانشگاه.
این حق خواهی اما همواره با مقاومت و اعمال سرکوب قدرت طلبانی مواجه شده که علوم را در خدمت ایدئولوژی حاکم می خواهند و مطالبه آنان از دانشگاه نه فقط سکوت در برابر آمریت بلکه همنوایی و همصدایی با منویات اصحاب قدرت بوده است؛ هزینه هایی از شلیک گلوله در آذر ۳۲ و تیرماه ۷۸ گرفته تا روند بدون توقف بازداشت و محاکمه مخالفان دانشجویی و در حبس انداختن آنان و یا اخراج و محرومیت استاد و دانشجو از تدریس و تحصیل.
با این همه و در میان رفت و آمد مستبدان و سرکوبگران واقعیتی روشن و امید بخش اینک فرا روی ما قرار دارد:« دانشگاه زنده است.»
ما تعدادی از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهها که طی ادوار مختلف در جنبش دانشجویی ایران سهمی هرچند کوچک داشته ایم، صمیمانه ترین و گرمترین تبریک خود را به مناسبت فرارسیدن ۱۶ آذرماه – روز دانشجو – از پس دیوارهای این زندان به تمامی دانشجویان ایرانی اعلام کرده و امیدواریم که این فصل از تاریخ نقطه ی پایانی باشد بر تکرار مکرر داستان زندان و حبس دانشجو به دلیل ابزار انتقاد و بیان عقاید.
جمعی از زندانیان سیاسی اوین

 


 


ندای سبز آزادی: سید محمد خاتمی در پیامی به همایش دانشجویی “امید، رساترین اعتراض” که امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، خطاب به دانشجویان تاکید کرد: باید امیدوار بود، باید تلاش کرد و از دادن هزینه ها نهراسید و البته همواره روشی که عرضه شده است و روشی که دانشجویان ما به آن پایبند هستند و اصلاحات ما به آن پایبند است، پیروی از روش های مدنی و پرهیز از خشونت و نفی خشونت از طرف هرکس که می خواهد باشد. چه از طرف کسانی که قدرت را در دست دارند و چه از طرف کسانی که به هر حال ممکن است مسایل و اعتراضاتی داشته باشند. راه ما راه آرام جنبش مدنی است و پایبندی به معیارها و موازینی که ملت ما داشته است و از جمله در انقلاب بزرگش تجلی داشته است.
به گزارش کلمه، رئیس‌جمهور سابق اصلاح طلب در این پیام که به صورت تصویری برای دانشجویان ارسال شده بود و امروز در سالن شهید چمران دانشکده فنی دانشگاه تهران پخش شد، همچنین گفت: فضایی که امروز متاسفانه کم و بیش شاهد هستیم که نیست. فشارهایی که روی بسیاری از اساتید و دانشجویان می آید، درخور و در شان دانشگاه نظام جمهوری اسلامی نیست.
متن کامل این پیام بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
بازهم شانزده آذر دیگر و بازهم بزرگداشت واقعه مهم، نه فقظ برای دانشگاه و دانشگاهیان که برای ملت شریف و بزرگوار ایران، واقعه ای که در تاریخ معاصر ما، نقش ممتازی داشته است و نشان دهنده پیشتازی و پیشگامی جامعه دانشگاهی ما در مسیر بلندی که ملت ما برای استقلال و آزادی و سربلندی داشته است و نیز امسال شانزده آذر مقارن است با اول محرم الحرام و هنگامی که مردم بزرگوار ما یاد و خاطره عاشورا و حضرت امام حسین (ع) را گرامی می دارند. این تقارن می تواند نماد پیوندی باشد که میان حرکت آزادی خواهانه و استقلال طلبانه و سرفرازی طلب ملت ما با پیام عاشورا و قیام عاشورا دارد. ملت ما برای آزادی، برای استقلال، برای رهایی از مدار عقب ماندگی تلاش می کند و برای این تلاش خود هزینه های فراوانی هم پرداخته است.
بدون تردید ملت ما از محرم درس های بزرگی آموخته است. بزرگترین درس، زنده نگه داشتن روح امید برای حرکت دوران ساز خویش است. یعنی عاشورا به ما آموخت که در سخت ترین شرایط و با وجود کمبود امکانات و بودن همه عوامل علیه یک جریان، می توان با نشاط به آینده امید داشت، اقدام و حرکت کرد و ملت ما با همین الهام و درس آموزی از این محرم بوده است که در مبارزه خود با استبداد، با استعمار، با سرکوبی و برای رسیدن به آزادی و حاکمیت بر سرنوشت خود، بدون اینکه یاسی به خود راه بدهد و با وجود هزینه های فراوان راه را ادامه داده است و الحق که این ملت شایستگی های بزرگ خود را در مراحل و مقاطع مختلف تاریخ نشان داده است. از جمله در انقلاب مشروطیت، در نهضت مقاومت ملی و به خصوص در انقلاب بزرگ اسلامی حاصل کار و تلاش و حرکت این ملت و جنبش این ملت به سوی سرافرازی و استقلال و آزادی بوده است و در همه این لحظات راز و رمز پیروزی یعنی شکیبایی و صبر را و مقاومت و پایداری را در جان خود افزایش داده است.
شانزده آذر حادثه بزرگی بود که در سرمای استخوانسوز حاکمیت استبداد و استیلای جهانخواران رخ داد و مردم ما با پیشتازی دانشگاه ما و دانشجویان ما در مقابل کودتای آمریکایی و انگلیسی ایستادند و ابراز وجود کردند. کودتایی که به دست عوامل آمریکا و انگلیس، علیه دولت ملی دکترمصدق رخ داد. و ملت ما اعتراض خود را به این جریانی که ایجاد شده بود نشان داد و دانشگاه و دانشگاهیان ما هم در این امر پیشتاز بودند؛ خون سه شهید بزرگواری که در ۱۶ آذر به زمین ریخته شد آفتابی شد برای زندگی ملت ما و نشان داد که جنبش دانشجویی با ملت ما و خواست های او همراه است بلکه در عرصه های حساس و تعیین کننده نقش پیشتازی را دارد و پرچم دار حرکت کارهایی است که تا رسیدن به آزادی و استقلال و حاکمیت بر سرنوشت خود آرام نخواهد گرفت حرکتی که تداوم یافت و در انقلاب کبیر اسلامی تجلی ویژه‏ای داشت.
جنبش دانشجویی ما زنده بود و زنده است و زنده خواهد ماند. رسالت بزرگ دانشجو چون گذشته عبارت است از بیداری و بیداری گری، و روشن بینی و روشنگری، و امید برای آینده و تلاش برای جلوگیری از ضعف و فتور در حرکتی که به هر حال برای رسیدن به آرمان ها و اهدافش باید هزینه هایی بپردازد و این حرکت به سوی آزادی معنوی و مادی است و نیز رسالت دانشجو عبارت است از سیاست ورزی نه سیاست زدگی و استقلال نه تحت تاثیر جریان های خاصی که از بیرون بخواهند روی دانشگاه و دانشجویان اثر بگذارند. امروز نیازهای فراوان داریم که از جمله می توان مواردی را ذکر کرد:
یک: پرهیز از یاس و ناامیدی بخصوص با درس گرفتن از عاشورا و تقویت نشاط برای حرکت و درس گرفتن از قیام ابا عبدالله (ع) که در سخت ترین شرایط و با وجود کمترین امکانات می توان به آینده نگریست و آرمانخواهی و آزادی خواهی و جهت حرکت را تکاملی را رها نکرد. چه عنوان خوبی برای این نشست انتخاب شده است. امید، رساترین اعتراض، که اگر امید بود آینده هم تعیین کننده خواهد بود، برای مردمی که آرمانخواه هستند.
دوم: هوشیاری در برابر توطئه های درونی و بیرونی. کشور ما، ملت ما و انقلاب ما با مشکلات و توطئه های بزرگی روبه روست و در معرض آسیب هایی است. توطئه هایی که برای نابودی حرکت ملت ایران، برای سرنگونی نظامی که برآمده از خواست و اراده مردم است، یعنی جمهوری اسلامی و برای لطمه زدن به ایران، ایرانی و منافع ایران. ما نمونه های آن را در جنگ هشت ساله دیدیم. در رواج امواج سهمگین تروریسم، در این مملکت دیدیم. در تحریم ها و فشارهای سیاسی و تبلیغاتی علیه خودمان آزمودیم و هم اکنون هم این توطئه ها وجود دارد که نمونه های آن ترورها و کشتارهایی است که مسلما دست عوامل بیگانه را در آن نمی توان نادیده گرفت. از جمله طی یکی دو سال گذشته با هدف گرفتن شخصیت های علمی و استادان برجسته، در واقع تلاش می کنند تا ملت را از بازوهای توانمندی که برای پیشرفت و عظمت و عزت و آزادی دارند محروم کنند. این توطئه ها وجود داشته و وجود دارند و بیداری و روشن بینی حکم می کند که در مقابل این توطئه ها هوشیار باشیم. از طرف دیگر در درون هم، ما شاهد بعضی روشهای نادرست و سیاست های غلط هستیم که می تواند لااقل در مسیر توطئه های دشمن علیه مردم و کشورمان باشد. آن سیاست ها و روش هایی که می کوشد چهره نظام را، آگاهانه یا ناآگاهانه زشت جلوه دهد و جمهوری اسلامی را، جمهوری ای که با حقوق بشر، با ضوابط و معیارهای انسانی و اسلامی ناسازگار است و حتی قوانین مورد نظر و مورد تصویب خود را رعایت نمی کند، نشان دهد و با تبلیغات وسیع این چهره را زشت نشان دهند تا بتواند ضربه نهایی خود را بر این کشور وارد نمایند و همین رفتارها می تواند بهانه به دست دشمنانی بدهد که اصل ملت ایران؛ اصل انقلاب و اصل نظام ما را نمی خواهند. باید در مقابل همه توطئه ها، توطئه های درونی و بیرونی هشیار بود و جنبش دانشجویی ما، دانشگاهیان ما، نسل فرهیخته ما، اولی و احق هستند برای داشتن این هوشیاری و نیز سرایت دادن این هوشیاری به میان جامعه و آگاه کردن جامعه در همه جهات.
سوم: دانشگاه کانون بینش و دانش است و نقش بزرگی در انقلاب داشته است. شهدای بزرگ دانشجوی ما کم نیستند که در جنگ تحمیلی و در دفاع از تمامیت ارضی و ارزش های انقلاب ما فداکاری کردند و در عرصه های دیگر، در مبارزه با ترفندهای استعمار، در حرکت ها و جریاناتی که ضد آزادی و آبادانی کشور بود، جنبش دانشجویی ما نقش داشته و نقش خواهد داشت. این نشانه همان بینش درستی است که در دانشگاه های ما وجود دارد و امروز هم باید وجود داشته باشد؛ و امروز مهمترین وظیفه او برافراشته نگه داشتن پرچم آزادی خواهی، اخلاق مداری و پیشرفت جویی در جامعه است و نیز اهتمام به حقوق ملت و نیز دست آورد بزرگی که انقلاب اسلامی ما داشته، یعنی حاکمیت انسان بر سرنوشت خود و لوازم آن، یعنی آزادی های اساسی که از جمله در قانون اساسی ما مشخص شده است و به خصوص نسل دانشگاهی ما باید به همه قانون اساسی و بالاخص به فصل سوم قانون اساسی که بیان کننده حقوق ملت است اهتمام بکند و آگاهی خود را بالا ببرد و این آگاهی را در جامعه افزایش دهد.
و چهارمین نکته اینکه، انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، این با سابقه ترین جریان آزادی خواه و مومن و متعهدی که در عین وفاداری به آرمان های انقلاب و امام به چارچوب های اساسی نظام همواره از حقوق ملت دفاع کرده است و از فضای امن و آزاد در جامعه دفاع کرده و خواستار فضایی شده است که همگان بتوانند، همه کسانی که به قانون اساسی در عمل پایبند هستند حضور فعال داشته باشند و حقوقشان تامین بشود و به خصوص دانشگاه ها در فضای باز و آزاد باشد. فضایی که امروز متاسفانه کم و بیش شاهد هستیم که نیست.
فشارهایی که روی بسیاری از اساتید و دانشجویان می آید، درخور و در شان دانشگاه نظام جمهوری اسلامی نیست و انجمن اسلامی دانشجویان در عین پایبندی به دین، پایبندی به ارزش های انقلاب، پایبندی به چارچوب های نظام و قانون اساسی همواره تلاش کرده است که با آرامش و اعتدال و منطق این مسیر را ادامه دهد و در واقع رسالت ادامه راه جنبش آزادی خواهانه و استقلال طلبانه و عزت مدارانه جنبش دانشجویی را ادامه دهد. انشاءالله در آینده هم ادامه خواهد داد.
امروز نقش مهم روشنگری، ایجاد تفاهم، اصلاح طلبی، عدالت خواهی، آزادی جویی و… مسایلی است که بر عهده همه دانشجویان به خصوص دانشجویان مسلمانی است که دلبسته به این انقلاب و نظام هستند و از روش هایی که می توانند در درجه اول لطمه به خود نظام بزنند، ناراحت اند و انکار می کنند. امیدوارم که ما همواره شاهد پیشرفت و اعتلا باشیم و امیدوار باشیم که آینده ای بهتر از امروز داشته باشیم و بتوانیم به آرمانهایی که اماممان داشت، آرمانهایی که در انقلاب ما بود، خواسته هایی که ملت ما داشت و از جمله در قانون اساسی ما منعکس هست برسیم و با یاری خداوند می رسیم .
باید امیدوار بود، باید تلاش کرد و از دادن هزینه ها نهراسید و البته همواره روشی که عرضه شده است و روشی که دانشجویان ما به آن پایبند هستند و اصلاحات ما به آن پایبند است، پیروی از روش های مدنی و پرهیز از خشونت و نفی خشونت از طرف هرکس که می خواهد باشد. چه از طرف کسانی که قدرت را در دست دارند و چه از طرف کسانی که به هر حال ممکن است مسایل و اعتراضاتی داشته باشند.
راه ما راه آرام جنبش مدنیست و پایبندی به معیارها و موازینی که ملت ما داشته است و از جمله در انقلاب بزرگش تجلی داشته است. امیدوارم که شاهد موفقیت همه اقشار جامعه در همه عرصه ها باشیم و آینده درخشان ملت را همگی مورد توجه قرار دهیم و با امید به آن سو حرکت کنیم. پیروز و شاد و سرافراز باشید.

 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته