-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آذر ۱۸, پنجشنبه

Latest News from AzadCyber for 12/09/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



دامون لاهیجی

«درگاه خدمات الکترونیک» وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که هنوز لوگوی تبریک دهه فجر را بر پیشانی دارد و اداره کل امور مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی را در دسته سینمایی تقسیم‌بندی کرده، هنوز بخشی برای ارسال خبر خبرنگاران ندارد، اما مدیر کل مطبوعات وزارت ارشاد می‌گوید: «خبرنگاران موظف‌اند ماهانه چندین نمونه از تولیدات خود را در وبسایت وزارت ارشاد ثبت کنند.»

وب‌سایتی که احسان قاضی‌زاده از آن صحبت می‌کند «بانک اطلاعات تحت وب خبرنگاران» نام گرفته و قرار است از طریق آن، خبرنگاران و روزنامه‌نگاران نام خود را در بانک اطلاعات این وزارتخانه ثبت کنند.

اما هدف از راه‌اندازی این سامانه، از زبان آقای قاضی‌زاده: «خبرنگاران موظف هستند به منظور آگاهی اداره کل مطبوعات داخلی از فعال بودن یا نبودن آنها، چندین نمونه از تولیدات خود را به صورت ماهانه در این وب سایت به ثبت برسانند که درباره این تولیدات نیز استعلام می‌شود.»

این آخرین دستورالعمل از سری بایدها و نبایدهای وزارت ارشاد دولت احمدی‌نژاد است که البته همواره هدف آن‌ها، «حمایت از خبرنگاران» اعلام شده است. پیش از این هم وزارت ارشاد تلاش فراوانی داشت تا کارت خبرنگاری واحدی را برای تمام خبرنگاران درنظر بگیرد و از این طریق آنان را مورد ارزشیابی حرفه‌ای نیز قرار دهد.

“رامین در بازدیدهایش از مطبوعات در سال گذشته گفته بود که می‌دانیم سایت‌های معاند فارسی زبان را همین خبرنگارانِ سکوت پیشه کرده و زبان به کام گرفته تغذیه می کنند، به همین خاطر کار نظارت و جمع‌آوری اطلاعات از خبرنگاران، جدی‌تر از پیش پیگیری شد”

یک سال پس از ناآرامی‌های پی‌آمد انتخابات ریاست‌جمهوری بود که باوجود قلع و قمع مطبوعات و دستگیری تعداد زیادی از روزنامه‌نگاران و کوچ عده‌ای دیگر از آنان به خارج کشور، دولت قصد داشت دل خبرنگاران را به دست بیاورد؛ آن هم با خبر خوشی که وزیر ارشاد وعده می‌داد و طبق معمول صحبت از پاداش مالی و این بار وام مسکن بود.

اما این دست و دلبازی هنوز در حد وعده مانده و سایر تسهیلات هم منوط به ثبت‌نام در بانک اطلاعاتی وزارت ارشاد شد تا روشن شود بیش از هرچیز گسترش سیطره اطلاعاتی بر خبرنگاران برای این وزارتخانه اهمیت دارد. قاضی‌زاده همان زمان گفته بود: «اطلاعات حدود ۸۳۰۰ نفر از خبرنگاران تمام رسانه‌ها در این بانک اطلاعاتی ثبت شده است و تنها خبرنگارانی که اطلاعات آن‌ها در بانک اطلاعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده باشد، شامل تسهیلاتی چون بیمه تکمیلی، سهام عدالت و هدایای مختلف می‌شوند.»

این وعده‌های توهین‌آمیز که یادآور سیاست باج‌دهی احمدی‌نژاد در سفرهای استانی است، به چه کار خیل خبرنگاران بیکار و ممنوع‌الکار اصلاح‌طلب می‌آید؟ سیاست حذف مطبوعات اصلاح‌طلب به سردمداری محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، سویه دیگری هم دارد و آن کوچ روزنامه‌نگاران به خارج کشور، خانه نشینی و یا کار از سر ناچاری در رسانه‌های اصولگراست.

تکلیف کوچ‌کرده‌ها و تبعیدی‌ها که مشخص است، اما شخص رامین در بازدیدهایش از مطبوعات در سال گذشته گفته بود که می‌دانیم سایت‌های معاند فارسی زبان را همین خبرنگارانِ سکوت پیشه کرده و زبان به کام گرفته تغذیه می کنند. پس کار نظارت و جمع‌آوری اطلاعات از خبرنگاران، جدی‌تر از پیش پیگیری شد و سعی شد پوشش حمایتی به آن داده شود.

به موازات همین رویکرد، کار «خبرنگارسازی» نیز با جدیت بیشتر و در ابعادی گسترده‌تر دنبال شد و رشد قارچ‌گونه خبرنگاران ایدئولوژیک در رسانه‌هایی نظیر فارس و ایرنا و ده‌ها وب‌سایت مداح حاکمیت و دولت، و پر و بال دادن به تشکل‌هایی مثل انجمن صنفی روزنامه‌نگاران مسلمان در دستور کار قرار گرفت.

اما تاکنون نه این طرح‌ها به سرانجامی رسیده و نه رسانه‌های آزاد اینترنتی در غیاب مطبوعات آزاد از رونق افتاده‌اند. سابقه اختناق و سانسور مطبوعاتی در دهه های ۲۰ و ۴۰ شمسی نشان داده است روزنامه نگاران آزاده و جریان اخبار آزاد، سرانجام راه خود را خواهند یافت. امروز تحقق این هدف، با ابزارهای فراگیر و نظارت‌گریز تحت‌وب، حتی بسیار ساده‌تر از گذشته است، حتی در کشوری که «بزرگ‌ترین زندان روزنامه‌نگاران جهان» است.


 


کمپانی گوگل، غول جستجوهای آنلاین و از ثروتمندترین کمپانی‌های تکنولوژیک دنیا، نخستین سیستم‌عامل کامپیوتری خود موسوم به «گوگل کروم» را روز گذشته (۱۶ آذر، ۷ دسامبر) در سن‌فرانسیسکو رونمایی کرد. نخستین بار ۱۶ ماه پیش، گوگل از طرح‌ریزی برای طراحی و عرضه این سیستم‌عامل خبر داده بود.

این سیستم‌عامل هم‌نام مرورگر خوش‌نام گوگل است که اکنون بر اساس آخرین آمار ارائه شده بیش از ۱۲۰ میلیون کاربر دارد و با سرعت فزاینده‌ای رو به گسترش است. اما این چندان عجیب نیست، چون کروم بنا به تعریف گوگل، سیستم‌عاملی مبتنی بر مرورگر است. این شعار آنهاست: « وب، و دیگر هیچ» (Nothing but the Web).

همه برنامه‌های این سیستم عامل تحت‌وب هستند و به همین خاطر استفاده از آن بدون اینترنت پرسرعت چندان لطفی نخواهد داشت. کروم، سیستم‌عامل کسانی است که «آنلاین زندگی می‌کنند.» شاید بتوان گوگل کروم را «سیستم عامل آینده» دانست.

بازار سیستم‌های عامل بسیار برای کمپانی‌های برجسته این حوزه، از جمله مایکروسافت و اپل که در همه عرصه‌های تکنولوژیک رقیب گوگل محسوب می‌شوند، بازاری پول‌ساز و بسیار پراهمیت است. مایکروسافت هم‌چنان با سیستم‌عامل ویندوز، بیشترین سهم از این کیک را دارد و گوگل نخستین گام را برای رقابت در این حوزه مهم و پول‌ساز برداشته است. مک (تولید اپل) و لینوکس در رده‌های بعدی قرار دارند.

گوگل در تبلیغات آنلاین، در دنیا پیش‌تاز است و بیش از ۹۰ درصد درآمد این کمپانی از این طریق به دست می‌آید، اما در عرصه گوشی‌های هوشمند با طراحی سیستم‌عامل اندروید، و در عرصه تلویزیون‌های اینترنتی با عرضه وب‌ تی‌وی، قصد دارد با اپل و مایکروسافت وارد رقابتی جدی شود. طراحی سیستم‌عامل رایگان و متن‌باز گوگل کروم، از مهم‌ترین اقداماتی است که برای تحقق این هدف انجام شده است.

گوگل کروم، آن‌طور که ساندار پیچای، مدیر توسعه این پروژه در مراسم رسمی معرفی آن گفت، نسبت به دیگر سیستم‌های عامل، مزیت‌های چشم‌گیری دارد. زمان بسیار کم مورد نیاز برای بوت، افزایش سرعت عملکرد دستگاه با آپدیت‌های به موقع، و امنیت بالاتر آن، از مزایای ذکرشده برای این سیستم‌عامل است.

ساندار پیچای، مدیر توسعه این پروژه در هنگام تشریح مزایای آن، با اشاره به ضعف همیشگی سیستم‌های عامل رایج، در کاهش چشمگیر سرعت‌ عملکردشان به مرور زمان، گفت لپ‌تاپ‌های مبتنی بر کروم، به مرور زمان به‌گونه‌ای آپدیت می‌شوند که سرعت عملکردشان نه‌تنها افت نمی‌کند، که بالاتر خواهد رفت.

سامسونگ و ایسر که شرکای سخت‌افزاری گوگل در این پروژه‌اند، نوت‌بوک‌های مبتنی بر سیستم‌عامل کروم را تولید و اواسط سال ۲۰۱۱ روانه بازار خواهند کرد. این لپ‌تاپ‌ها به صورت پیش‌فرض علاوه بر WiFi از 3G هم پشتیبانی می‌کنند و کمپانی Verizon نیز قرار است سرویس ویژه اینترنت این لپ‌تاپ‌ها را ارائه کند. کمپانی اینتل پردازشگرهای این لپ‌تاپ را تولید خواهد کرد.

غیر از کارمندان رسمی کمپانی گوگل، شرکت‌کنندگان در این کنفرانس از نخستین کسانی خواهند بود که می‌توانند قابلیت‌های سیستم‌عامل کروم را امتحان کنند. در میانه مراسم، ساندار پیچای، مدیر توسعه این پروژه اعلام کرد که به همه حاضران در سالن یک نوت‌بوک مبتنی بر کروم اهدا خواهد شد.

گوگل همچنین روز گذشته فروشگاه اینترنتی«کروم» را راه‌اندازی کرد؛ در این فروشگاه اپلیکیشن‌هایی ارائه خواهد شد که مختص سیستم‌عامل و مرورگر کروم است. نسخه جدیدی از مرورگر کروم نیز روز گذشته توسط گوگل ارائه شد (نسخه 9.0.597.10 مرورگر کروم را از اینجا دانلود کنید).


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به azadcyber-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به azadcyber@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته