نزدیک به سه هفته است که جنگل های استان سرسبز گلستان می سوزند و این آتش سوزی همچنان ادامه دارد. دیروز هم خبر رسید که آتش، 30 هکتار از جنگل های "ابر" در شاهرود را دربر گرفته و آن طور که دفتر استانداری سمنان اعلام کرده، وضعیت جوی و وزش باد بر میزان نگرانی ها افزوده و بیم آن می رود که آتش، پهنه بیشتری از جنگل های گلستان و سمنان را دربر می گیرد.
به گزارش عصرایران ، متاسفانه مسوولان مربوطه در استان های مذکور نیز اطلاع رسانی درستی در این زمینه نداشته و حتی بعضا شاهد آن بوده ایم که کوشیده اند موضوع را به نوعی کم اهمیت جلوه دهند، کمااینکه صبح روز چهارشنبه، یکی از مقامات استانداری گلستان در گفت و گوی رادیویی، مدعی شد که فقط برگ ها و شاخه های خشک در حال سوختن هستند و درختان آسیبی ندیده اند. وی همچنین گفت که آتش مهار ولی دوباره احیا شده است!
آتش سوزی در جنگل های گلستان و سمنان نشان داد که مدیریت بحران و نگهداری از جنگل ها و منابع طبیعی در کشور تا چه اندازه فشل و ناکارآمد است والا حجم اولیه آتش آنچنان وسیع و عمیق نبود که نتوان از عهده اش برآمد. کمبود وسایل هوایی اطفای حریق، با توجه به جنگلی و بعضا مرتفع بودن منطقه را شاید از عمده ترین دلایل ناکامی بزرگ اخیر دانست.
در حالی که در کشور ما، حجم عظیمی از بودجه ها، صرف مسایل غیرضرور مانند برگزاری همایش ها و بریز و بپاش ها می شود، برای حفظ و نگهداری از "جنگل های رو به زوال کشور"، بودجه چندانی در نظر گرفته نمی شود به گونه ای که امکانات هوایی اطفای حریق در همان حد و حدود قدیمی و مستهلک باقی مانده اند و نتیجه اش هم همین می شود که می بینیم: سوختن سرمایه های ملی جلوی چشمان بهت زده ملت؛ همین!
با همه این اوصاف و ناتوانی موجود در اطفای حریق ، به نظر می رسد راهکار فوری برای نجات جنگل های در حال سوختن درخواست کمک از کشور روسیه باشد.
چندی پیش، بخش های وسیعی از جنگل های شمال فلسطین اشغالی طعمه حریق شد. آتش نشانان اسراییلی، برغم تلاش های بی وقفه خود، نتوانستند از عهده حریق برآیند و آتش، تنها هنگامی مهار شد که هواپیماهای غول پیکر روسی که در هر سورتی پرواز 80 هزار لیتر آب و مواد خاموش کننده حمل می کنند، به کمک شان رفتند و در کنار یک فروند هواپیمای مشابه آمریکایی، توانستند آتش را به طور کامل مهار نمایند.
برای اینکه تفاوت هواپیماهای روسی با امکانات پروازی ایران مقایسه شود کافی است بدانیم که هر هلی کوپتر اطفای حریق در هر پرواز خود، تنها 3 هزار لیتر آب حمل می کند که حدود 27 برابر کمتر از هواپیمای روسی است، حال بماند سرعت و دقت عمل پرنده های پهن پیکر روس.
فراموش نکنیم که هر هزینه ای هم که برای اطفای حریق متحمل شویم، قطعا کمتر از هزینه آتش سوزی جنگل هایمان خواهد بود چه آنکه سالهای سال طول می کشد به جای درختی که امروز می سوزد، درختی مشابه قد علم کند.
مروری بر سخنان مسوولان دولتی، نمایندگان مجلس، ائمه جمعه، رسانه ها و ... طی یک ماه گذشته نشان می دهد که درباره مسایل غیرضروری کشور، مانند دعوای دو شخص سیاسی یا فلان جمله یک مقام مسوول، هزاران بار سخن گفته شده ، موضعگیری های آتشین شده و بگو و مگو برپا گردیده اما برای جنگل هایی که دارند می سوزند و از بین می روند، سکوتی مرگبار با چاشنی چند عکس و تیتر برپا شده است.
این همان موضوعی است که چندی پیش با عنوان "توزیع نامتناسب حساسیت ها" از آن یاد کردیم، آفتی که ایران امروز گرفتار آن است و حساسیت های جامعه بر روی مسایل دست چندم متمرکز است و موضوعات اصلی همچنان در بوته فراموش اند.
عصر ایران (کوتاه شده)
در پیامی تصویری به مراسم روز دانشجو در مالزی
عزتالله سحابی در پیامی تصویری به مراسم روز دانشجو در مالزی از دانشجویان ایرانی سراسر دنیا خواست که «پرچم رهایی میهن را زمین نگذارند، چرا که چشم ملت مظلوم و محروم در وطن به تلاش آنان دوخته شده است.»
سحابی با بیان این که در همه جنبشهای فراگیر، نسل جوان و به ویژه دانشجویان موتور محرکه جنبش بودهاند، گفت: «در سالهای اخیر نیروی اصلی و پایدار جنبش و بیشترین جمعیت زندانی استبداد دینی، دانشجویان هستند. در مقطع تیر ماه 78 بغض و کینه اصحاب استبداد و خشونت و انحصار و تعصب بر سر دانشجویان کوی دانشگاه ترکید و در تیر ماه 88 ده سال بعد، باز همان بغض و کینه بر سر دانشجویان فرود آمد.»
تقی رحمانی نیز که تصویر و صدای ضبط شدهاش پخش میشد، عنوان بحث کوتاهش را نقد جنبش دانشجویی و نه نقد دانشجو نهاده بود و در این باره گفت: «دانشجو در دانشگاه نباید در پی ژنرال شدن باشد بلکه او در این دوره سربازی است که باید بیاموزد چگونه زندگی شخصی و صنفی خود را با سیاست پیوند بزند و در آن تاثیر بگذارد.»
وی تاکید کرد: «اگر نتوانیم نهادهای صنفی و زیست شخصی را در ایران بنا کنیم و جامعه مدنی را قدرتمند کنیم به دموکراسی نخواهیم رسید.»
در بخش بعدی مراسم وحید پوراسماعیلی و صادق شجاعی درباره ستاره دار شدن و تجربیاتشان از برخوردهای امنیتی و ممنوعیت تحصیلشان سخن گفتند.
شجاعی در سخنانش برخوردهای حذفی با دانشجویان سیاسی و منتقد را زمینهای دانست که «حکومت برای آیندهای هولناک تدارک میبیند. آیندهای که در آن تمام نیروهای متخصص تابع محض قدرت باشند.»
سخنران دیگر مراسم نیز خانم عابدینی از اعضای سابق شورای سیاست گذاری ادوار تحکیم بود که درباره نقش زنان در جنبش دانشجویی و پیشرفت جنبش سبز سخن گفت و تاکید کرد که شمار بسیاری از بازداشت شدگان و محکومان به حبسهای طولانی زنان هستند و این زنان و مادران و همسران زندانیان هستند که صدای فرزندان و همسرانشان را به همه میرسانند.
شرکت کنندگان در مراسم گرامیداشت 16 آذر در کوالامپور مالزی که به همت گروه رسام – راه سبز ایرانیان مالزی - برگزار شد عکسهای دانشجویان در بند را در دست داشتند.
در این مراسم کلیپهایی از حمایت دانشجویان ایرانی از سراسر دنیا به نمایش گذاشته شد و مراسم با مشارکت حاضران در تکمیل پازل عکسهای دانشجویان کشته شده و زندانی ایران و همخوانی سرودهای جنبش سبز پایان یافت.
منبع: جرس
علی تاجرنیا عضو برجسته جبهه مشارکت ایران اسلامی و از اعضای ستاد میرحسین موسوی در انتخابات دهم ریاست جمهوری، پس از گذراندن یک سال حبس از زندان اوین آزاد شد.
به گزارش تحول سبز، وی که به فاصله چند روز بعد از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در خرداد ماه سال 88 به همراه عده زیادی از فعالان سیاسی و دانشجوئی دستگیر شده بود، مدتی در بند امنیتی 209 و 240 نگهداری شد و نزدیک به 100 روز را در سلول انفرادی و تحت بازجویی های مکرر و طولانی مدت سپری کرد.
تاجرنیا جوان ترین نماینده مجلس ششم و عضو کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و از اعضای فعال فراکسیون مشارکت در مجلس ششم بود که عضویت در چندین کمیته تحقیق و تفحص و همراهی در ارائه طرح هایی چون اصلاح قانون مطبوعات، جرم سیاسی و حقوق شهروندی از جمله فعالیتهای وی بوده است.
او به همراه 13 تن دیگر از زندانیان سیاسی بند 350 اوین در مهر ماه سال جاری با امضای نامه ای در واکنش به اظهارات محمود احمدی نژاد در سازمان ملل، خواستار تشکیل کمیته حقیقت یاب جهت پیگیری نحوه برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و حوادث پس از آن شده بودند.
منبع: کلمه
پیشینه:
درخواست لغو حکم تاجرنیا از سوی 100 پزشک
رییس اجرایی شبکه فارسی وان:
زید محسنی، رییس اجرایی شبکه فارسی وان در واکنش به ادعاهای دادستان تهران مبنی بر تعطیلی مرکز دوبله این تلویزیون، گفت: «ما هرگز هیچ قراردادی برای دوبله در تهران یا کارمند و یا تولیدی که در ایران صورت گیرد، نداشته ایم.»
پیش از این دادستان تهران با اعلام خبر پلمب مرکز دوبله فیلمهای این شبکه و دستگیری 5 نفر در این رابطه، مدعی شده بود: «این مرکز با هدف کمک به جریان ضدانقلاب وظیفه دوبله فیلم های شبکه فارسی وان را در دفتری واقع در مرکز شهر تهران بر عهده داشت.»
این در حالیست که رییس اجرایی شبکه فارسی وان به رویترز گفته است «این تلویزیون حتی هیچ قرارداد پروژه ای در ایران نداشته و اگر قراردادی خارج از شرکت داشتهایم و بعد کار به فردی در تهران واگذار شده است، هیچ اطلاعی در این زمینه نداریم.»
شبکه تلویزیونی فارسی وان که بیشتر سريال های تلويزيونی تولید آمریکا، آمریکای لاتین و شرق آسیا را پخش می کند، اعلام کرده که قصد دارد حدود 100 ميليون مخاطب فارسی زبان در ايران، افغانستان و تاجيکستان را جذب کند.
مقام های تندرو جمهوری اسلامی این تلویزیون را متهم کردهاند که با نمایش «عریان گرایی» و «روابط غیر اخلاقی» میان زن و مرد در صدد فروپاشی نهاد خانواده در ایران و «گسترش فساد» است.
منبع: رادیو فردا
پیشینه:
فارسی وان
شبکه «فارسی وان» از آغاز تا کنون
نصب دیش ماهواره و تماشای فارسیوان از قرآن سوزی بدتر است
رئیس مجلس شورای اسلامی نگرانی اصلی مجلس در کارگروه حل اختلاف میان دولت و مجلس را تخلفات دولت از قانون عنوان کرد و گفت: «مجلسی که برای صیانت از قانون و کشور تشکیل شده مطمئنا در راس امور قرار دارد.»
علی لاریجانی ارجاع مشکلات میان مجلس و دولت به شورای نگهبان را دارای سابقه عنوان کرد و گفت: «قوه مجریه در مورد برخی اصول قانون اساسی برداشتهایی را مطرح میکند که نظر مجلس به عنوان قوه مقننه کشور با این برداشتها متفاوت است و از سوی دیگر مجلس در مورد تخلفات دولت از قانون دغدغههایی دارد که این دغدغهها اصلیترین نگرانی مجلس در کارگروه حل اختلاف دولت و مجلس است.»
رئیس مجلس با انتقاد از نحوه بیان سخنگوی شورای نگهبان در مورد نتیجه کارگروه حل اختلاف میان دولت و مجلس، افزود: «ما از رسیدگی به اختلافات دولت و مجلس در شورای نگهبان استقبال میکنیم، اما ایرادی که در چند روز اخیر نوساناتی را در مجلس بهوجود آورد به نحوه بیان سخنگوی شورای نگهبان بر میگردد؛ چراکه وی نتیجهای را اعلام کرد و گفت این نتیجه کارگروه حل اختلاف است در صورتیکه سخنان و برداشت وی نتیجه کارگروه حل اختلاف نبود.»
رئیس فراکسیون اصولگرایان نفی سخن آقای خمینی مبنیبر «در راس امور بودن مجلس» را در تضاد با ساختار نظام جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: «آیتالله جنتی یا آقای کدخدایی میتوانستند بگویند ما نظرمان، این است و این هیچ اشکالی نداشت ما هم مستدل و با مدرک جوابشان را میدادیم. »
منبع: خانه ملت
عضو پیشین تیم ملی جودوی ایران پس از این تقاضای پناهندگی از کشور آلمان، تاکید کرده که دیگر به ایران برنمیگردد و از این پس برای تیم ملی آلمان به میدان خواهد رفت.
وحید سرلک پیش از این برای تمرین و حضور در تمرینات یک تیم باشگاهی در آلمان راهی این کشور شد و پس از گذشت سه ماه به تهران و تمرینات تیم ملی بازگشته بود.
وی که از زمان رقابتهای جهانی 2009 رتردام پیشنهاد حضور در تیم ملی آلمان را داشت، نهایتا به این پیشنهاد پاسخ مثبت داد و با ارائه درخواست پناهندگی به آلمانها مقدمات حضور خود در تیم ملی این کشور را نیز فراهم آورد.
این عضو پیشین تیم ملی جودو ایران ضمن تایید خبر پناهندگی اش به آلمان گفت: «سالها برای رسیدن به تیم ملی زحمت کشیدم، درآمد دیگری جز ورزش و تیم ملی نداشتم و زمانی که به نفر اول وزن خود در تیم ملی تبدیل شدم خیلی راحت زحمات من نادیده گرفته شد.»
وی افزود: «من سال 2005 با وعده مسئولان فدراسیون مصلحتی به نماینده آذربایجان باختم تا دور بعد به نماینده اسرائیل برخورد نکنم چرا که اگر من با اسرائیلی بازی نمیکردم فدراسیون محروم میشد. در همان مسابقه میتوانستم به مدال برنز برسم ولی با این تدبیر موفق به این کار نشدم و وقتی هم به ایران برگشتم همه قولهای خانه و ماشین فراموش شد.»
سرلک در بخش دیگری با بیان اینکه «سرمربی تیم ملی برای دعوت بازیکنان و حمایت در تیم ملی از جودوکاران پول میگیرد»، تصریح کرد: «یک ایرانی هستم و به ایرانی بودن خود افتخار میکنم ولی از این سیاستهای غلط خسته شده و میخواهم آینده ورزشی خود را با تیم ملی آلمان که فقط مرا برای خودم میخواهد نه چاپلوسی مبارزه کنم.»
این ملیپوش سابق جودو در پایان افزود: «احسان رجبی هم که به آمریکا رفته همین وضعیت را دارد و به زودی برای تیم ملی آمریکا مبارزه خواهد کرد.»
منبع: مهر
پیشینه:
شمشیرباز تیم ملی ایران از فرانسه بازنگشت
سه فروند از از بزرگترین کشتیهای ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی با نامهای سهند، سبلان و توچال در کشور سنگاپور و با حکم دادگاه این کشور توقیف شدهاند. علت اصلی این توقیف، بدهی کشتیرانی جمهوری اسلامی به بانکهای خارجی اعلام شده است.
کشتیرانی جمهوری اسلامی مبالغ مورد نظر را تهیه کرده اما بانکهای مزبور به دلیل عدم امکان رد و بدل پول بر اساس تحریمهای آمریکا، با دریافت این مبالغ مخالفت کردهاند و به نظر میرسد به زودی کشتیهای توقیفی به حراج گذاشته خواهد شد.
کشتیرانی جمهوری اسلامی طی دو سال گذشته بیش از ٨۰ فروند کشتی با استفاده از تسهیلات بانکهای خارجی خریداری کرده که ماهیانه مبالغ هنگفتی بابت آنها قسط پرداخت میکند.
طی ماههای اخیر آمریکا سعی در تحریم هرچه بیشتر کشتیرانی جمهوری اسلامی و شرکتهای تابعه آن در سراسر جهان کرده و بسیاری از داراییهای این شرکت را توقیف کرده است.
منبع: جرس
آیتالله صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه اعلام کرد نیروهای امنیتی حق ورود به پروندههای قضایی را ندارند. وی گفته که «مگر دستگاه امنیتی، قاضی است که به تخلفات فرد یا افرادی رسیدگی کند؟»
آقای لاریجانی امروز چهارشنبه در یک سخنرانی اظهار داشت: «متاسفانه اعتماد نسبت به دستگاه قضایی کمی کمرنگ شده است که بخشی از آن تبلیغات و بخشی از آن حقیقت است.»
وی در سخنان خود به طور تلویحی از سخنان آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان انتقاد کرد که در نماز جمعه تهران گفته بود: «قوه قضائیه دستگاه امنیتی را کنار گذاشته و خودش اقدامات را انجام میدهد.»
آقای لاریجانی افزوده که «مگر دستگاه امنیتی، قاضی است که به تخلفات فرد یا افرادی رسیدگی کند؟ اطلاعات ما را دستگاه امنیتی به ما میدهد ولی کار با دستگاه قضایی است.»
وی تاکید کرده که «نیروهای امنیتی حق ورود به پروندهها را ندارند و پای این حرف هم ایستادهایم.»
اظهارات صادق لاریجانی در شرایطی ایراد میشود که قوه قضائیه به گفته بسیاری از فعالان سیاسی در یک سال گذشته به نهادی تحت کنترل نیروهای امنیتی و اطلاعاتی تبدیل شده است.
اعمال نفوذ در رای قضات و مخالفت وزارت اطلاعات با آزادی یا اعطای مرخصی به زندانیان سیاسی نمونههایی از عملکرد و عدم استقلال دستگاه قضایی جمهوری اسلامی است.
قوه قضائیه در جریان رسیدگی به حوادث سال گذشته اقدام به برگزاری دادگاههای دسته جمعی و با یک کیفرخواست مشترک کرد که حقوقدانان، این رویه را مغایر دادرسی عادلانه و قوانین جزایی میدانند.
منبع: ایسنا و رادیو فردا
محمود احمدینژاد پس از سالها انتقاد از عملکرد دولت وی در تحمیل هزینههای هنگفت به خزانه کشور عاقبت اعتراف کرد که همه مشکلات را نمیتوان با پول حل و فصل کرد.
آقای احمدینژاد در جمع مدیران اجرایی شهر اراک گفته که «همه چیز با پول درست نمیشود و اگر پول با هماهنگی بهتر و برنامهریزی دقیقتر هزینه شود، میزان بهرهوری افزایش پیدا میکند.»
رئیس دولت دهم افزوده که «امروز هرچه پول خرج میکنیم باز هم در کشور بیکاری است به این دلیل که به الگوهای بومی خود توجه نکردهایم.»
این برای نخستینبار است که احمدینژاد از شکست یکی از سیاستهای دولتش با وجود صرف هزینههای هنگفت خبر میدهد.
احمدینژاد در عین حال علت شکست طرح اشتغالزایی دولتش را بیتوجهی به «الگوی بومی» اعلام کرده است.
محمود احمدینژاد از زمان به قدرت رسیدن در ایران، میلیاردها دلار از درآمدهای نفتی را صرف برنامههای کوتاهمدتی کرده که گزارش دقیقی از آثار این طرحها در دست نیست.
میرحسین موسوی از رهبران جنبش سبز در جریان رقابتهای انتخاباتی سال گذشته بارها از شکست برنامههای دولت نهم خبر داده و گفته بود که احمدینژاد در ارائه آمارهای دولتی به دروغ متوسل میشود.
منبع: ایسنا
مدیرکل هواشناسی استان تهران:
مدیرکل هواشناسی استان تهران میگوید که آبپاشی شهر تهران به وسیله هواپیما «هیچ پایه علمی» ندارد و سازمان هواشناسی این طرح را به هیچ وجه از نظر علمی تایید نمیکند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، جباری گفته که آبپاشی تهران توسط هواپیما تاثیری در کاهش آلودگی هوا ندارد.
به گفته مدیرکل هواشناسی استان تهران «اجرای این طرح تنها موجب ترکیب آب با آلایندههای جوی و ریزش آن بر سطح زمین و آلودگی آب و خاک و بارشهای اسیدی میشود.»
مرحله نخست عملیات آبپاشی شهر تهران روز گذشته با پنج فروند هواپیمای سبک آغاز شد و قرار است امروز این عملیات با 10 فروند هواپیما ادامه یابد.
هر هواپیمای سبک در هر سورتی از پرواز 12 تا 15 هزار مترمربع را آبپاشی میکند.
این در حالی است که مدیرکل هواشناسی استان تهران گفته که از امروز چهارشنبه سامانهای در غرب و شمال غرب کشور مستقر خواهد شد که بر روی کاهش غلظت آلایندههای تهران تاثیر میگذارد و «اگر شاهد کاهش روند آلایندهها از روز چهارشنبه بودیم به حساب آبپاشی نگذارید.»
منبع: ایسنا
پیشینه
تهرانیها سم خالص نفس میکشند
شورای همکاری خلیج فارس ضمن استقبال از مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵ از جمهوری اسلامی خواست در مذاکرات هستهای با قدرتهای جهانی، رویکرد مثبتی را در پیش بگیرد و به قوانین بینالمللی احترام بگذارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شورای همکاری خلیج فارس روز گذشته (سهشنبه) در بیانیهای در پایان جلسه خود در ابوظبی اعلام کرد: «ما با تقدیر از تلاشهای جهانی امیدواریم ایران به این تلاشها واکنش مثبت نشان دهد.»
شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس، بحرین، عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، قطر و عمان همچنین از ایران خواستهاند در نقش «یک همسایه خوب» ظاهر شود.
آنها از ایران خواستهاند به قوانین و اصول مشروع بینالمللی احترام گذاشته و در جهت خاورمیانهای عاری از سلاحهای کشتار جمعی قدم بردارد.
این در حالی است که برپایه اسناد ویکیلیکس، شماری از سران و مقامهای بلندپایه این کشورها و از جمله کویت و عربستان به صراحت از ایالات متحده خواستهاند به ایران حمله کند یا حمله نظامی را اجتنابناپذیر دانستهاند.
منبع: خبرگزاری فرانسه و رادیو فردا
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد تهران درخواست آلمان برای آزادی موقت دو روزنامه نگار این کشور را بررسی میکند.
این دو روزنامهنگار 18 مهر ماه هنگامی که سعی داشتند با پسر سکینه آشتیانی محمدی زنی که که به سنگسار محکوم شده است مصاحبه کنند، دستگیر شدند.
رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه روز سهشنبه در یک کنفرانس خبری گفت ممکن است روزنامهنگاران بتوانند در تعطیلات کریسمس به خانوادههایشان بپیوندند.
یکی از این خبرنگاران چند روز قبل در برنامهای در تلویزیون جمهوری اسلامی علیه خود «اعتراف» کرد و گفت که به وسیله مینا احدی، فعال حقوق بشر در آلمان «فریب» خورده است.
پخش این «اعترافات» با اعتراضات بسیاری، از جمله اعتراض سازمان گزارشگران بدون مرز مواجه شده است.
چندی پیش نیز چهار رئیس جمهوری سابق آلمان از مقامهای ایران خواسته بودند که این دو روزنامهنگار را آزاد کنند.
منبع: دویچهوله
پیشینه
اعزام نماینده ویژه آلمان به ایران برای گفت و گو درباره دو خبرنگار بازداشتی
آلمان خواهان آزادی دو خبرنگار خود در ایران شد
رئیس کمیسیون انرژی مجلس نسبت به کندی عملیات اجرایی توسعه میدان گازی پارس جنوبی ابراز نگرانی کرده و گفته که در ۹ ماه گذشته این پروژه به جای ۲۵ درصد تنها نیم درصد پیشرفت داشته است.
آقای کاتوزیان به خبرگزاری مهر گفته که مجلس نگران است شرکتهای پیمانکاری که در ساخت و توسعه میدان گازی پارس جنوبی مشارکت دارند، علیرغم دریافت مبالغ زیاد در موعد مقرر ۳۵ ماه این پروژه را به پایان نرسانند.
اواخر بهار امسال دولت ایران بخشهای مهم شش فاز از بزرگترین میدان گازی این کشور در پارس جنوبی را به ارزش ۲۱ میلیارد دلار به قرارگاه خاتمالانبیاء واگذار کرد.
از زمان امضای قرارداد پارس جنوبی تاکنون قرارگاه خاتمالانبیاء بخشی از اجرای پروژه پارس جنوبی را نیمه کاره رها کرده و توضیحی نداده است.
این در حالی است که آقای کاتوزیان میگوید تا پایان آذر که ۹ ماه از آغاز پروژهها میگذرد، هزینه مالی آن به صورت منظم پرداخت شده است.
پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی ایران است که نیمی از گاز این کشور را در خود جای داده است.
منبع: آفتاب و بیبیسی
سر به هوا
غوغای ستارگان
چند روز پیش ضمن خواندن کتاب جهل، ظلم و برزخیان زمین نوشته محمد قائدبه اشاره او به ماجرای عهدنامه ترکمانچای و ماجرای قتل گریبایدوف برخوردم و شباهتی عجیب بین این ماجرا و فضای جامعه کنونی دیدم.
برای آنهایی که درس تاریخشان را خوب نمی خواندند یا فکر می کردند تاریخ جزو درسهای مزخرفی است که باید از سیستم درسی حذف شود یادآوری می کنم که بعد از عهدنامه ترکمانچای ایران قسمتهایی از خاک خود را به روسیه واگذار کرد و متعهد به پرداخت غرامت شد. الکساندر گریبایدوف به عنوان وزیر مختار یا سفیر روسیه به ایران آمد تا بر اجرای مفاد عهدنامه نظارت داشته باشد. نقل است که تکبر زیادی داشت و تا می توانست به تحقیر ایرانیان می پرداخت (اینجا و اینجا و اینجا ) و در کنار همه اینها سران ارتش اشغالگر روس را تحریک کرد تا کتابخانه ی ارزشمند بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی را به نام امانت به روسیه منتقل کنند که دوستان روسی هنوز که هنوز است آنرا باز پس نداده اند. اما هیچ یک از اینها حتی توهین به عباس میرزا ولیعهد و زدن از نان سفره و پرداخت غرامت به روسیه و رفتارهای ناشایست و غیر دیپلماتیک و پر نخوت روسها خشم ایرانیان را چنان بر نیانگیخت که اقدامی کنند و اتفاقاً باعث شد روز به روز بیشتر از مواضع خود کوتاه بیایند و برای هر اعتراضی از درگاه دولت روس طلب بخشش کنند. تا جایی که گریبایدوف به بند شش قطع نامه رسید که استرداد اسرای دو طرف بود. در جریان جنگ تعدادی از دختران و زنان گرجی و ارمنی به اسارت ارتش ایران در آمده بودند و سران حکومتی هم هر کدام چندتا ازاین غنایم جنگی را به حکم کنیز در حرم داشتند . یکی از این افراد هم آصف آلدوله شاهزاده قاجاری و وزیر امور خارجه وقت بود که اتفاقاً یکی از نمایندگان ایران در تنظیم عهدنامه ترکمانچای بود.
به خواسته گریبایدوف دو زن گرجی ارمنی که در حرم آصف الدوله بودند به سفارت روسیه پناهنده شدند تا به سرزمینشان برگردند. آصف الدوله هم برای بازگرداندن کنیزان که آنها را ملک طلق خود می دانست دست به دامن میرزا مسیح امام جمعه وقت تهران شد که وا اسلاما...چه نشسته اید که دولت روس ناموس اسلام را به یغما برد! آن وقت بود که مردم به فتوای میرزا مسیح برای نجات ناموس اسلام کفن پوشیدند و به سفارت روس حمله کردند و همه را از دم تیغ گذراندند و سر گریبایدوف هم از تنش جدا شد. از آنجا که حمله به سفارت یک کشور و قتل سفیر حتی در آن زمان هم امری غیر دیپلماتیک محسوب می شد ایران مجبور به عذرخواهی و دادن باجهای بیشتر به روسیه شد ، یکی از مسببین به حکم قرعه بخت برای خنک شدن دل روسیه در ملاُ عام اعدام شد و میرزا مسیح هم به عراق تبعید شد و ملت هم خشنود از نجات ناموس اسلام به خانه های خود برگشتند و کل ماجرا هم شد افتخاری برای روحانیت و نشانه غیرت ملت و و وحدت با روحانیون.
حالا حکایت ماست. تاراج مال و احترام و اعتبار و سرمایه ملی و حقوق ارضی مملکت به چشم نمی آید و این وسط مساله ملی می شود مبارزه با سایتهای مستهجن که شاید مخاطبانش ۵ درصد از کل جمعیت ایران هم نباشد. مهم نیست که مقصر اصلی کیست همین که یک نفر را الابختکی نشان کنیم که خونش ریخته شود بقیه خیالشان راحت می شود که غائله ختم شد. ناموس فقط مسایل پایین تنه است که باید حفظ شود ...
روی سخنم با آنهایی است که ندیده و نشناخته فریاد وا سلاما و وااخلاقا سر می دهند و جای خدا می نشینند و برای سعید مظلوم و بیگناه مرگ می خواهند. اگر نفتمان را به مفت ببرند و بدترین تحقیرهای بین المللی هم ببینیم باکی نیست... ناموس اسلام را نجات داده ایم...
اگر هنوز در بیگناهی سعید شک دارید این نوشته را که یکی از همبندیهایش نوشته است بخوانید.
سعید آزادی نمی خواهد فقط تقاضای دادگاهی عادلانه با حضور متخصصین کامپیوتر دارد تا بیگناهیش را ثابت کند. به هر مرام و مسلک و دینی که ایمان داشته باشید لابد می پذیریدکه خواستن دادگاهی عادلانه و حق دفاع از خود برای هر کسی محترم است. سعید فقط همین را خواسته است.
روی سخنم با شما کفن پوشانی است که چشمانتان را به روی انواع عهدنامه های ترکمانچای که این روزها بسته می شود و باجهای بیجایی که از سرمایه های ملی به این و آن داده می شود و بی آبرویی و ذلت بین المللی و انواع نا عدالتیها در کشور بسته اید و مغزتان چیزی بیشتر از صحنه های مستهجن نمی بیند. سعید را به قربانگاه می برید بی آنکه جرمش بر شما اثبات شده باشد . با چه رویی در پیشگاه خداوند حاضر خواهید شد اگر واقعاً خرده ایمانی هنوز در وجودتان هست؟
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر