-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آبان ۲۷, پنجشنبه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 11/18/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



دولت ایران به دو روزنامه نگار بازداشتیِ آلمانی اتهام جاسوسی زده است. به گزارش خبرگزاری نیمه رسمی فارس رئیس دادگستری آذربایجان شرقی مالک اژدر شریفی روز سه شنبه گفت: «اتهام محرز شده است.»

این روزنامه نگاران می خواستند در ایران با خانوادۀ سکینۀ آشتیانی مصاحبه کنند که بعلت زنای محصنه به سنگسار محکوم شده است. بعد از انتقادهای بین المللی اجرای حکمِ سنگسار متوقف شد. وزارت خارجۀ آلمان هنوز موضعی نگرفته است. رئیس دادگستری آذربایجان شرقی گفت: «آلمانی ها با روادید مسافرتی به ایران آمدند اما فعالیت آنها در اینجا نشان داد هدفشان جاسوسی و انتقال اطلاعات بوده و این مطلب محرز شده است.» تاکنون رسماٌ اعلام جرم نشده است.

دوشنبه شب این دو آلمانی بازداشتی را در تلویزیون ایران نشان دادند. البته صدای گویندۀ تلویزیون صدای آنها را کاملاٌ پوشانده بود. طبق حرف های گوینده آنها اعتراف کرده اند که مرتکب «اشتباه» شده اند و یک زن فعال حقوق بشر ایرانی را که در آلمان زندگی می کند متهم کردند از آنها سواستفاده کرده است.

اظهارات «زیر فشار» انجام شده است

دو روزنامه نگار را در تلویزیون جدا از هم و با تصویر بزرگ نشان دادند. گویندۀ تلویزیون سخنگوی کمیتۀ مبارزه با سنگسار مینا احدی را که در آلمان زندگی می کند مسئول بازداشت این دو خواند.

اعلام شد که یکی از دو آلمانی می گوید: «من اطلاعاتی دربارۀ ماجرا نداشتم اما خانم احدی می دانست و مرا به ایران فرستاد زیرا با بازداشت من قرار بود وی به شهرت برسد.» صدای گوینده روی حرف های دومین آلمانی گفت: «اعتراف می کنم که اشتباه کرده ام زیرا من اطلاعاتی دربارۀ این ماجرا نداشتم و مورد سوء استفادۀ خانم احدی قرار گرفتم.»

احدی اتهام ها را رد کرد. وی به خبرگزاری ای اف پی در تلفن گفت: «من روزنامه نگاران را به ایران نفرستاده ام، من فقط با آنها دربارۀ خطرات صحبت و به آنها کمک کردم تماس برقرار کنند.» به گفتۀ وی این اظهارات «زیر فشار» انجام شده اند. احدی اضافه کرد «این برنامه های تلویزیونی معروف هستند که افراد بعد از ماه ها بازداشت در آنها اعتراف می کنند.» وی گفت: «من از هر دو دفاع می کنم. آنچه گفته اند اصلاٌ به من برنخورده است.»

دولت آلمان تلاش می کند که از راه های سیاسی آزادی دو روزنامه نگار را به دست آورد. وزارت خارجۀ ایران روز سه شنبه در پاسخ به خبرگزاری ای پی اف اطلاع داد پرونده همچنان در اختیار دادگستری است. ظاهراٌ پسر و وکیل سکینۀ آشتیانی هم با دو روزنامه نگار آلمانی بازداشت شده اند.

* در: فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ


 


در آوریل ۲۰۱۰، دولت ایالات متحده راهبرد هسته ای تازه ای را به اجرا نهاد؛ تصمیمی که مبنایش بر این فرض استوار بود که سیستم های دفاع موشکی فعلی خواهند توانست در شرایط فوق العاده و در مبارزه با تندروهایی که جنگ افزار هسته ای در اختیار دارند می توان از قاره امریکا محافظت کرد. اکنون پژوهشی که در بولتن سِیج (مخفف عبارت پژوهش محیط های نیمه اتمی) منتشر شده است نشان می دهد که این سیستم های دفاعی در شرایط واقعی خطر امتحان نشده اند و شاید در میدان واقعی جنگ کارایی نداشته باشند.

راهبرد ماه آوریل ۲۰۱۰ بر این فرض متکی است که موشک های دفاع زمینی جی ام دی امریکا و موشک استاندارد اس ام ۳ ، سیستم های قابل اعتمادی در مبارزات هسته ای خواهند بود. بر اساس این راهکار ادعا می شود که حفاظت از قاره امریکا در برابر حملات احتمالی از سوی کشورهایی چون ایران و کره شمالی به وسیله سیستم جی ام دی به وسیله موشک های دوربرد قاره پیما مجهز به سلاح اتمی انجام خواهد شد. در این گزارش آمده است که آزمایش های اخیر موشکی قاره پیمای ایران نشان می دهد که این کشور در حال گسترش توانایی های خود در بی اثر کردن ضدحمله و شکستن دفاع موشکی امریکاست. نویسندگان گزارش نتیجه می گیرند که استراتژی هسته ای جدید ایالات متحده بر مبنای هشدار «اسطوره فنی» جی ام دی و اس ام ۳ تنظیم شده است.

جرج لوییس و تئودور پوستول در مقاله خود درباره چگونگی دفاع راهبردی (استراتژیک) و ضد موشکی ایالات متحده اعلام می کنند که ایالات متحده باید سیستم ناکارامد و امتحان نشده جی ام دی را با سیستم دفاعی جایگزین کند که بتواند بردِ موشک های قاره پیمای ایران و کره شمالی را پیش از رسیدن به ایالات متحده، شمال و غرب اروپا و شمال روسیه بشکند؛ سیستمی که بتوان به این تواناییش اطمینان داشت. این دفاع جایگزین باید با برخوداری از سیستم کنترل از راه دور و سیستم برد شکن بتواند برای شکست برد موشک های قاره پیمای اتمی در اوج توان پروازی و پیش از واکنش آن ها اقدام کند.

با توجه به این که تعداد نسبتا کمی از هواپیماهای بدون سرنشین دارای سیستم بازدارنده اند، استفاده از آن ها تهدیدی برای نیروهای راهبرد هسته ای روسیه به شمار نخواهند آمد که بخواهد موجب نگرانی سیاسی این کشور شود یا بخواهد سیاست جدیدی بر مبنای پیمان نامه های کنونی یا پیمان نامه های آینده منع گسترش جنگ افزار اتمی اتخاذ کند. پیمان نامه کنونی منع گسترش جنگ افزار اتمی امسال میان باراک لوباما و رییس جمهور روسیه دیمیتری مدودف به امضا رسید. ولی هر دو کشور اجازه دارند موشک هایی مجهز تولید شده دوربرد ۱۵۵۰ مجهز به جنگ افزار هسته ای به اضافه بخش های دیگر این گونه جنگ افزار ها را در زرادخانه های خود داشته باشند.

فناوری به کار گرفته شده در هر دو سیستم فعلی جی ام دی و اس ام ۳ بر اساس قوانین فیزیک معایب اساسی دارد. ایراد اصلی آن ها عدم توانایی در محاسبه و تعیین هدف برای موشک هاست. موشک های بدون دنباله و کلاهک پیوسته به بدنه که به تازه گی در ایران گسترش یافته شبیه ضد موشک هایی است که موشک های پاتریوت در جنگ ۱۹۹۱ خلیج فارس دفع کرد؛ در صحنه نبرد، این گونه سیستم ضد موشک ایران به سادگی موشک های جداکننده را از میان بر می دارند، پیش از آن که فرصت رهگیری، مانور و برخورد به کلاهک اتمی را پیدا کنند. سیستم رادارگریز موشک که در فضای نزدیک به موشک رها می شود نیز حتا به سادگی می تواند سیستم تدافعی را به اشتباه بیندازد (با توجه به تعقیب حرارتی ضد موشک -م). این گونه سیستم ضد رادار (از موشک جدا می شود و سپس) به همراه کلاهک حرکت می کند زیرا در شرایط نزدیک به خلا از موشک جدا می شود و در واقع مقاومت هوا وجود ندارد تا سبب پایین آمدن سرعت سیستم ضد رادار شود. از آن جایی که سیستم دفاعی قادر به تشخیص (حرارت) کلاهک با سیستم ض درادار نیست، نمی تواند کلاهک واقعی را مورد هدف قرار دهد.

راهبرد وزارت دفاع بر این سیستم دفاع هسته ای متکی است و بسیار کمال گرایانه است، حتی زمانی که با پیچیدگی و عدم اطمینان از شرایط واقعی مبارزه در برابر موشک های قاره پیمای مجهز به سلاح اتمی روبروست.

نویسندگان گزارش نگرانند زیرا وزارت دفاع هیچ مدرکی بر مبنای آزمایش در اختیار ندارد که نشان دهنده کارایی این سیستم های دفاعی در مبارزه باشد. ولی وزارت دفاع با این حال ادعا می کند که قاره امریکا در حال حاضر در برابر حمله موشکی امنیت دارد، و اعلام می کند که این سیستم ها می توانند سبب انحراف کلاهک های اتمی و دفع حملات موشکی شوند.

لِویس می گوید: «این ادعاها خیالی، بی پروا و خطرناکند.»

نویسنده به عنوان پیشنهاد جایگزین می گوید، با در نظر گرفتن هواپیماهای کنترل از راه دور بدون سرنشین، فن آوری های جدید و یا دانش مورد نیاز نیست. چنین گزینه ای تنها به خاطر مورد هدف قرار دادن تهدید موشک های دوربرد طراحی می شود تا جایگزین سیستم های دفاعی اس ام ۳ و جی ام دی شود. لِویس می گوید: «وضعیت اضطراری است، به ویژه که ایران اکنون در حال آزمایش اقدامات متقابل در پروازهای آزمایشی است که هر دو گونه ضد موشک های نوع جی ام دی و اس ام را ناکارآمد می کند.

«اگر ما به عنوان یک ملت، حاضر به روبرو با این واقعیت نباشیم که سیستم دفاع انتخابی ما قابل اعتماد نیست ، و اگر موفق به ساخت یک سیستم قوی و قابل اعتماد جایگزین با استفاده از فناوری های موجود نشویم، سرزنش تنها متوجه خود ماست. اگر قاره امریکا از فاجعه ای رنج ببرد که از نتیجه هدفگیری موفقیت آمیز یک سلاح هسته ای و دفاع ناکارامد موشک های دور برد قاره پیما به وجود آمده باشد تنها خودمان مقصر خواهیم بود.»

* این مقاله سردبیران اخبار و کارکنان مجله هفتگی «چاینا ویکلی» بر مبنای گزارش دیگری تهیه کرده اند.

در: چاینا ویکلی نیوز


 


احمدی نژاد اکنون برای اولین بار بعد از به قدرت رسیدن با انتقاد تند سپاه پاسداران هم روبروست. این سازمان که نه فقط از نظر نظامی بلکه از نظر سیاسی و اقتصادی هم مهمترین قدرت کشور است تاکنون مهمترین تکیه گاه رئیسی جمهوری بوده است که مورد پذیرش همۀ مردم نیست.

سپاه پاسداران اکنون از احمدی نژاد انتقاد می کند که به جای مشیِ «اسلامی» بیشتر دنبال مشیِ «ایرانی» است که به ملت باوریِ دین جدا خواه نزدیک می شود. پاسداران در ماهنامۀ خود می نویسند: «مطرح کردن چنین طرز تفکری سودی ندارد، بلکه باعث شکاف در جبهۀ انقلاب اسلامی می شود و مواضع اساسی را زیر سؤال می برد.»

موضوع های ملت ایران یا اسلام و همچنین نقش روحانیت در حکوت اسلامی ماههاست که در مطبوعات ایران خبرسازند. موجبِ این کار اظهارات مکرر احمدی نژاد و اطرافیانش بوده که غیرمستقیم به امکانِ کشوری اسلامی بدون روحانیت اشاره می کنند. ناخرسندیِ اولیه از این اظهارات بویژه در میان روحانیتِ محافظه کار اکنون به انتقاد علنی تبدیل شده است.

سرشناس ترین منتقد، رئیس جمهور اسبق رفسنجانی است که دولت احمدی نژاد را متهم به «دشمنی با روحانیت» کرده است. رفسنجانی نوشت دولت احمدی نژاد می کوشد به مردم بقبولاند که «روحانیت توانایی ادارۀ کشور را ندارد.»

بحت های گسترده، رهبرانقلاب علی خامنه ای را بر آن داشت بعد از سال ها بار دیگر به شهر مقدس قم برود که در آن مهمترین شخصیت های مذهبی یعنی مراجع تقلید اقامت دارند. این دیدار از این جهت ضروری تر شده بود که تعدادی از آیت الله های سرشناس بعد از انتخابات ریاست جمهوری در ژوئن ۲۰۰۹9 یا علنی از دولت انتقاد کرده یا از آن فاصله گرفته بودند.

خامنه ای در جریان اقامت سه روزه اش (احتمالاٌ اشتباه نگارشی است زیرا این دیدار ده روز طول کشید – م) بارها استدلال کرد که کشوری اسلامی بدون روحانیت دچار تضاد در خود است.

رهبر انقلاب از روحانیت خواست فعال تر از اکنون، نه فقط در شکل دهی سیاست بلکه در شکل دهیِ مسائل فرهنگی هم مشارکت کنند.

با به حاشیه راندنِ روز افزون روحانیت و «ایرانی کردنِ» سیاست، دولت احمدی نژاد دنبال نزدیکی با بخش هایی از مردم است که مدتهاست امید به لیبرال کردن حکومت اسلامی را از دست داده اند. بازی خطرناکی است. زیرا بازگشت به فرهنگ ایرانِ باستان دشمنی بین ایرانی ها و اعراب را هم که اسلام را بر ایران تحمیل کرده اند از نو احیا می کند.

حرف احمدی نژاد مبنی بر اینکه ایرانی ها از نظر فرهنگی بالاتر از کسانی بوده اند که اسلام را به ایران آورده اند احتمالاً در کشورهای عربی هم مخالفت ایجاد می کند. رئیس جمهور در ادامه گفت اسلام بعد از ورود به ایران بر اساس فرهنگ ایرانی رشد و تکامل یافته است: «از این رو ما باید اسلام ایرانی را گسترش دهیم.»

رئیس قوۀ قضایی صادق لاریجانی به شدت با این حرف به مخالفت پرداخت: به گفتۀ وی مفهوم اسلام ایرانی در تضاد با اصول اسلام است. لاریجانی اسلام را دینی جهانی خواند. به گفتۀ او این دین محدود به زمان و مکان خاصی نیست: «این گونه حرف ها در بارۀ اسلام ایرانی نه تنها پیامدهای داخلی و خارجی دارد بلکه به تمام دشمنان ما بهانۀ خوبی می دهد که مایلند بین ملت و دین تضاد ایجاد کنند.»

* از: بهمن نیرومند / در: دی تاگِس تسایتونگ


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته