-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آبان ۲۷, پنجشنبه

Latest news from Jaras for 11/18/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



جرس: در پی بازداشت ناگهانی پنج وکیل مدافع در تهران، سازمان عفو بین‌الملل در نامه‌ای به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، با ابراز نگرانی از برخورد با فعالان حقوق بشر در ایران، خواستار آزادی "فوری و بدون قید و شرط" وکلای اخیرا بازداشت شده گردید.


طی روزهای اخیر، هاجر( سارا) صباغیان، مریم کرباسی، مریم کیان ارثی، رزا قراچورلو و محمد حسین نیری توسط مقامات امنیتی دستگیر و به بازداشتگاه اوین منتقل شدند. عباس جعفری‌دولت‌آبادی، دادستان تهران با تایید بازداشت این وکلا اتهامات وارده به آنان را "امنیتی" و "انجام اعمال خلاف شئونات جمهوری اسلامی در خارج از کشور" اعلام کرده بود.


به گزارش تارنمای رسمی سازمان عفو بین‌الملل، این سازمان روز سه‌شنبه ٢۵ آبان ماه ٨٩، طی نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، از رهبران ایران خواسته است، پنج وکیل بازداشت شده در ایران را بی‌درنگ آزاد کرده و به بازداشت و زندانی‌ کردن وکلای داگستری پایان دهند.


گفتنی است بازداشت‌ها خیر چند روز پس از آن صورت گرفت که صادق لاریجانی،‌ رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی از مصاحبه وکلا با رسانه‌های بیگانه انتقاد کرده و با بیان این که "مصاحبه‌ با رسانه‌های بیگانه موجب وهن جامعه وکالت است"، گفته بود: "وکالت شغل شریفی است که امیدواریم شأن و منزلت آن از سوی وکلا به خوبی حفظ شود."


این در حالی است که بر اساس گزارش‌های منتشر شده،‌ وکلای بازداشت شده در ایران از جمله وکالت فعالان حقوق بشر و نیز بازداشت‌شدگان رویدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران و نیز یک زن محکوم به سنگسار را بر عهده داشته‌اند.


در این میان سازمان عفو بین‌الملل در نامه خود به رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، خواستار اعلام دلیل بازداشت این پنج وکیل و نیز اطمینان دادن نسبت به عدم شکنجه و بدرفتاری با آنها در طول مدت بازداشت‌شان شده است.


در بخشی نامه عفو بین الملل به رئیس دستگاه قضایی جمهوری اسلامی آمده است: "سازمان عفو بین‌الملل از این بابت نگران است که سرکوب فجیع دگراندیشان که به دنبال انتخابات ریاست جمهور مناقشه‌برانگیز سال گذشته آغاز شده، همچنان ادامه یابد و به دنبال برخورد روزافزون با وکلای مدافع و فعالان حقوق بشر در قالب بازداشت خودسرانه و تهدید آنها، روند سرکوب دگراندیشان تشدید شود."


 همزمان ایالات متحده آمریکا نیز، با ابراز نگرانی عمیق‌ خود نسبت به تهدید و بازداشت فعالان حقوق بشر در ایران،‌ از رهبران جمهوری اسلامی خواسته بود،‌ بی‌درنگ همه زندانیان سیاسی و به ویژه وکلای بازداشت شده را آزاد کنند.


طی روزهای اخیر، کمیته بین المللی وکلای مدافع حقوق بشر نیز، در واکنش به دستگیری پنج تن از وکلای دادگستری نیز، این اقدامات را "مغایر موازین و استانداردهای بین المللی و حتی قوانین جمهوری اسلامی" دانسته و ضمن محکومیت بازداشت های جمعی و غیر قانونی این وکلا، خواستار اقدامی جهانی در جهت آزادی بدون قید و شرط تمامی آنها شده بود.


هم اکنون وکلای مدافعی دیگر نیز چون نسرین ستوده، محمد اولیایی فر و ... در بازداشت و حبس به سر می برند.




 


 جرس:  عضو شوراي مركزي حزب موتلفه‌ اسلامي در جمع گروه‌هاي ديداركننده خانواده شهداي حزب موتلفه اسلامي استان تهران با اشاره به مراحل شكل‌گيري انقلاب اسلامي بيان كرد: اسلامي كردن ايران، اسلامي شدن كشورهاي اسلامي و جهاني شدن اسلام هدف انقلاب اسلامي بوده است و در شرايط روز بسيار اميدوار به ظهور حضرت حجت (عج) هستيم.


به گزارش ایسنا، دبيركل جبهه پيروان خط امام و رهبري در بخش ديگري از سخنان خود گفت: اساس فكر ما در ارتباط با مرجعيت اين است كه بايد به مجتهد جامع‌الشرايط رجوع كنيم.

وي افزود: زماني كه مجتهدي حكم و يا فتوا مي‌دهد همان حكم خداست و بر مقلدينش واجب است عمل كنند.

عسگراولادي تاكيد كرد: مقام معظم رهبري به دنبال وحدت ملي هستند و ما بايد تمام تلاش خود را در اين زمينه انجام دهيم.

وي در پايان اظهار كرد: در حال حاضر بهترين كارشناس در زمينه دين كه جامع‌الشرايط است مقام معظم رهبري است.

 

 


 


 جرس: آیت الله جوادی آملی نسبت به انصراف سازمان جهانی یونسکو از همایش روز جهانی فلسفه واکنش نشان داد و گفت: متاسفانه یونسکو خود را از حضور در این همایش محروم کرده است و نمی گذارد معارف والای انسان ساز به جهان منتقل شود.


به گزارش خبرگزاری رسا،  آیت الله عبدالله جوادی آملی از اساتید  حوزه علمیه قم عصر چهارشنبه در دیدار با هیاتی از کشور آلمان که به منظور دیدار با این استاد فلسفه حوزه علمیه به شهر قم سفر کرده بودند، در سخنانی نسبت به انصراف و کناره گیری یونسکو از حضور در همایش روز جهانی فلسفه واکنش نشان داد.
 

این استاد حوزه علمیه قم در این باره ابراز داشت: بنده ضمن قدردانی از حضور شما مهمانان مطلبی را لازم است متذکر شوم که البته ارتباط مستقیمی به این محفل ندارد اما به اصل کلام مرتبط است و آن اینکه روزی در طی سال به نام روز جهانی فلسفه مطرح است و هر سال در یکی از کشورها در آن روز همایش فلسفی برگزار می شود.
 

وی گفت: در این همایش اندیشمندان فلسفی یا صاحب مقال هستند و یا صاحب مقاله، یا سخنرانی می کنند و یا مقاله ای را ارائه می کنند.

 

آیت الله جوادی آملی ابراز داشت: امسال این محفل جهانی در جمهوری اسلامی ایران تشکیل می شود و بسیاری از اندیشمندان ایرانی و غیر ایرانی نیز در آن شرکت می کنند، یونسکو که بخش فرهنگی سازمان ملل است نیز بنا بود در این همایش حضور پیدا و از آن حمایت کند.


این محقق با اشاره به انصراف یونسکو از حضور در این همایش مهم گفت: متاسفانه یونسکو خود را محروم کرده است و نمی گذارد این معارف والای انسان‌ساز به جهان منتقل شود.


 آیت الله جوادی آملی تاکید کرد: ما از اینجا این نصیحت را به عنوان یک گوشزد فرهنگی فلسفی به مسؤولان یونسکو اعلام می کنیم که خود را از این فیض محروم نکنند. 


 


گزارش سالیانه وزارت خارجه آمریکا

جرس: وزارت امور خارجه ایالات متحده آمريکا، در گزارش سالانه خود در مورد آزادی‌های مذهبی در جهان در سال ۲۰۱۰، که روز روز چهارشنبه ٢۶ آبان ماه ٨٩ (١٧ نوامبر ٢٠١٠) منتشر گردید، از برخوردهای دولت جمهوری اسلامی با اقليت های مذهبی آن کشور انتقاد کرد.


به گزارش تارنمای رسمی وزارت خارجه آمریکا، در بخشی از این گزارش آمده است: "در دوره زمانی تهيه اين گزارش رويکرد دولت (ايران) در قبال احترام به آزادی مذهبی در کشور همچنان رو به وخامت نهاده است."


در گزارش وزارت امورخارجه آمريکا دولت ايران متهم شده است که با اقدامات خود برای همه گروهای مذهبی غير شيعه به ويژه اقليت های مذهبی، بهائیان، دراويش، مسيحيان و يهوديان "فضای تهديدآميز" ايجاد می کند.


وزارت امور خارجه آمريکا همچنين می گويد گزارش ها حاکی از آن است که زندانی کردن، آزار، ارعاب و تبعيض مبتنی بر عقايد مذهبی در ايران در دوره زمانی تهيه اين گزارش ادامه داشته است.


وزارت امورخارجه آمريکا می گويد: همه اقليت های مذهبی غير شيعه در ايران به طور رسمی با درجاتی از تبعيض به ويژه در خصوص دستيابی به کار، آموزش و مسکن رو به رو هستند.


اين گزارش تصريح کرده است که به رغم اين که اديان مسيحی، يهودی و زرتشتی به عنوان اقليت دينی در ايران پذيرفته شده اند، در عمل همه غير شيعيان با تبعيض اجتماعی رو به رو هستند.


وزارت خارجه آمريکا تصريح کرده است : از سال ۱۹۹۹ دولت ايران به دليل نقض آزادی های اقليت های مذهبی در فهرست "کشور با نگرانی ويژه" قرار داده شده است.


دولت آمريکا همچنين در اين گزارش "اعتراض جدی خود به رويکرد خشن و رفتار سرکوبگرانه حکومت نسبت به اقليت های مذهبی" اعلام کرده است.


وزارت امورخارجه آمريکا در گزارش سال گذشته خود در مورد آزادی های مذهبی که در آبان ماه سال ۱۳۸۸ منتشر شد، از وخامت آزادی های مذهبی در ايران انتقاد کرده بود.


در بخشی از آن گزارش، پس از اشاره به نقش و موقعيت آقای خامنه ای، به عنوان رهبر جمهوری اسلامی که بر سه قوه قانونگذاری، اجرائی و قضائی حاکم است، آمده بود که دولت اسلامی، حق شهروندانی را که از اسلام به آئين ديگری بگروند، به رسميت نمی شناسد و طبق قانونی که در فوریۀ سال ۲۰۰۸ ميلادی در مجلس شورای اسلامی تصويب شد، مجازات ارتداد مرگ خواهد بود.


 طی ماهها و سالهای اخیر، بسیاری از رهبران روحانی اهل سنت، دراویش، نوکیشان مسیحی و همچنین شهروندان بهایی، مشمول ممنوع الخروجی، ممنوع التحصیلی، بازداشت، صدور احکام حبس و تبعید و شلاق، و همچنین محرومیت از حقوق شهروندی شده اند.


 


انتقاد حداد عادل از رواج تدریس زبان انگلیسی در دانشگاهها

جرس: وزیر ارشاد در همایشی در تهران با انتقاد شدید از اینکه "برخی از اصناف فرهنگی وارد فضای نادرست می‌شوند"، هشدار داد "این اصناف باید اهداف گروه خود را پیگیری کنند و متوجه باشند که سیاسی نیستند."


همزمان رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از "آثار مخرب هجمه زبان انگلیسی در ایران"، تحقیر زبان فارسی را تحقیر ایرانیان خواند و تاکید کرد تا با سوق دادن تمامی کلاس‌ها در دانشگاه‌ها و لزوم تدریس و فراگیری زبان انگلیسی، زبان فارسی را تحقیر نکنیم.


به گزارش خبرآنلاین، سید محمد حسینی، در کنفرانسی تحت عنوان "همایش ملی نشر"، که در سالن کنفرانس کتابخانه ملی برگزار شد، با اشاره به اینکه برخی از اصناف فرهنگی وارد فضای نادرست می‌شوند، گفت: اصناف باید اهداف گروه خود را پیگیری کنند و باید بدانند اصناف سیاسی نیستند.


سیدمحمد حسینی، به اصناف فرهنگی مورد بحث خود و مصادیق این هشدار اشاره ای نکرد، اما اظهارات هشدارآمیز وی درحالی ایراد می شود که برخوردهای صورت گرفته با اصناف فرهنگی کشور طی چند سال اخیر، تماما از جنس سیاسی بوده و مقاماتی چون معاونت فرهنگی، معاونت مطبوعاتی و همچنین معاونت سینمایی آن وزارتخانه، با نگرشی حذفی و خشک، بسیاری از اصناف فرهنگی کشور را به نارضایتی و بعضا انفعال کشانده اند.


وزیر ارشاد با انتقاد از اینکه ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی فروغ کمی دارد، گفت: تقویت بنیه اقتصادی ناشران در جهت حضور در صحنه‌ای بین‌المللی در دستور کار ما قرار گرفته و به آن خواهیم پرداخت. ناشران باید فعالیت‌شان گسترش دهند و این وزارتخانه حمایت از مولفان را در دستور کار خود قرار دهد.


حسینی با تاکید بر اینکه ما صرفاً نباید کتابهای خارجی را ترجمه کنیم، گفت: با توجه به این که تبلیغ علیه ایران فراوان است باید بتوانیم کتابهایی را به زبانهای دیگر منتشر کنیم و در اختیار علاقه‌مندان غربی قرار دهیم.


وزیر ارشاد معتقد است: گوشهای شنوایی در دنیا وجود دارد که می‌خواهد افکار ما را بشناسد از این رو باید کتابهای فاخری از ایران‌شناسی و اسلام شناسی تهیه شود تا بتوانیم آن را در اختیار کسانی که با موضوع ایران نا آشنا هستند، قرار دهیم.


حسینی بدون اشاره به عدم توانایی بسیاری از علاقه مندان برای خرید کتاب، خاطرنشان کرد "با برنامه ریزی صحیح افراد و خانواده‌ها خرید کتاب را در سبد خانوارهایشان قرار دهند ... از تجملات کم کنند و به فرهنگ روی بیاورند تا نسل بعد دچار چالش نشود."


گفتنی است همزمان در این همایش، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از "آثار مخرب هجمه زبان انگلیسی در ایران"، تحقیر زبان فارسی را تحقیر ایرانیان خواند و تاکید کرد تا با سوق دادن تمامی کلاس‌ها در دانشگاه‌ها و لزوم تدریس و فراگیری زبان انگلیسی، زبان فارسی را تحقیر نکنیم.


غلامعلی حداد افزود "زبان فارسی زبان بقال و نشستن یک عده دور هم و نالیدن شعرگونه نیست. زبان فارسی زبان دوم جهان اسلام است و این زبان برای زبان علم شدن هیچ چیز کم ندارد. این شعار نیست چرا که با نگاهی به تاریخ به این مسئله پی می بریم. این زبان اگر وارد حوزه علم نشود درب و داغان می‌شود."


همایش ملی نشر صبح سه شنبه ٢۵ آبان ماه با حضور محمد حسینی وزیر ارشاد، علی اکبر اشعری مشاور رئیس دولت و رئیس کتابخانه ملی، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی زارعی نجف دری دبیر کل اجلاس بین‌المللی ناشران جهان اسلام و برخی چهره‌های دیگر در سالن کنفرانس کتابخانه ملی برگزار شد.


 


 جرس: دو تن از دانشجویان بازداشتی دفتر تحکیم وحدت، علی قلی زاده و علیرضا کیانی از زندان اوین با خانواده های شان تماس گرفتند.


به گزارش دانشجو نیوز، این دو دانشجوی بازداشت شده با بیان اینکه در بند ۲۰۹ زندان اوین و در سلول انفرادی به سر می برند، از اتهامات انتسابی به خود و مربوط به دفتر تحکیم وحدت خبر دادند. علی قلی زاده در این تماس تلفنی و در گفتگو با مادرش با بیان اینکه اتهامم مربوط به فعالیت در دفتر تحکیم وحدت است، از "حال بد خود" در زندان مشهد خبر داده است. علی قلی زاده که ۱۲ روز پیش در مشهد بازداشت شده بود خبر داد که " در بازداشتگاه مشهد دو بار حالم بد شد که مجبور به انتقالم به بهداری زندان شدند."

 قلیزاده شرایط جسمی بدش در زندان مشهد را بی ارتباط با "بیماری معده اش" عنوان کرد و گفت در زندان اوین شرایطش "مساعد" است.


علیرضا کیانی نیز در گفتگو با مادرش با تایید نگهداری اش در بند ۲۰۹ زندان اوین از سلامت خود خبر داد و به خانواده اش اطمینان داد که در اوین بر عکس بازداشتگاه اطلاعات مازندران قرص های اعصابش را به طور مرتب در اختیارش قرار می دهند.

با وجود تاکید این دو نفر به خانواده های شان اعلام کرده اند که بنا به گفته بازجویان هر هفته می توانند با مادران خود تماس بگیرند، اما هنوز محسن برزگر و محمد حیدرزاده دو دانشجوی دیگری که ۲ هفته قبل بازداشت شدند، تماسی با خانواده های شان نداشته اند.


 


نگاهی به وضعیت زندانیان سیاسی زن در بند عمومی
جرس: بنا به گزارش منابع خبری، اقدام مقامات زندان در جداسازی زنان سیاسی از سایر زندانیان و محبوس کردن آنان در یک سالن دربسته، نشان از این دارد که مقامات امنیتی در صدد ساختن ” بند سیاسی زنان” هستند.

 


به گزارش سامانه خبری- تحلیلی کلمه، از سال‌های ابتدایی دهه ۷۰ تاکنون، از آنجا که شمار زندانیان سیاسی زن کم تعداد بوده است، این زندانیان همواره در بندهای عمومی زندان اوین تحمل کیفر می‌کرده‌اند. پیش از آن فقط در سال‌های دهه ۶۰ و همچنین سال‌های پیش از انقلاب به دلیل کثرت تعداد زندانیان سیاسی زن، مقامات زندان ناچار شدند، بند جداگانه‌ای را به آنان اختصاص دهند.


پس از گذشت نزدیک به ۲۰ سال، باردیگر در نظام جمهوری اسلامی، تعداد زندانیان سیاسی زن آنقدر زیاد شده که نیاز به ایجاد یک بند با عنوان ” بند سیاسی” به ضرورتی برای مقامات زندان تبدیل شده است و این نشانگر آن است که برخلاف ادعاهای قضایی و رویه سال‌های گذشته‌ی دادگاه‌های انقلاب و مسئولان امنیتی مبنی بر زندانی نکردن فعالان سیاسی زن، اکنون زنان نیز در کنار مردان می بایست هزینه سنگینی برای اعتراض شان بپردازند.


هم اکنون حدود ۱۸ زن سیاسی در بند عمومی زندان اوین به سر می‌برند که در مجموع بیش از ۷۰سال حکم زندان دریافت کرده‌اند. این در حالی است که بسیاری از فعالان سیاسی، روزنامه‌نگاران و زنان بازداشت‌شده در اعتراضات پس از انتخابات، با دریافت احکام حبس تعزیری از سوی دادگاه انقلاب، در انتظار اجرای حکم خود به سر می‌برند و به نظر می‌رسد در ماه‌های آینده شاهد افزایش شمار زنان در بند سیاسی زندان اوین باشیم.


وجود بند سیاسی برای زنان، در ابتدای امر، اتفاق خوشایندی است. بحث تفکیک جرایم یکی از مهمترین مسائل و مشکلاتی بوده که در این مدت مورد اعتراض زندانیان قرار گرفته است. با این وجود، اقدام مقامات زندان برای جداسازی زنان سیاسی از زندانیان عادی، نه در جهت ایجاد شرایطی مطلوبتر برای آنان که در جهت اعمال فشار و کنترل‌های امنیتی بیشتر صورت گرفته است.


زنان در دو هفته گذشته از تمامی حقوق خود به عنوان یک زندانی محروم شده‌اند. تمام روز آنان در یک سالن دربسته می‌گذرد و از شرکت در کلیه کلاس‌های فرهنگی زندان که بخشی از وقت زندانیان در آانجا می‌گذرد، منع شده‌اند.
منع استفاده از کتابخانه و هواخوری از جمله محدودیت‌های دیگری است که زنان سیاسی این روزها تجربه می‌کنند.

 

اما بزرگترین مشکل زنان زندانی، قطع تماس‌های تلفنی آنان با خارج از زندان است. در حالی که پیش از این مسئولان زندان تمامی تماس‌های تلفنی بند سیاسی مردان را قطع کرده بودند، هم‌اکنون این وضعیت در مورد زنان نیز به اجرا در آمده است. قطع تماس‌های تلفنی به همراه شرایط نامطلوب زندگی روزمره‌ی زندانیان، شرایط نامساعدی را برای زنان بوجود آورده است.


خانواده زنان زندانی که در طی هفته در بی‌خبری مطلق از وضعیت عزیزان خود به سر می‌برند، تنها به مدت ۲۰ دقیقه در هفته حق ملاقات با زندانیان را دارند. این در حالی است که برخی از زنان از جمله بهاره هدایت، ماه‌هاست که از داشتن ملاقات حضوری با خانواده خود محروم بوده‌اند.


هفته‌ی گذشته یکی از مقامات مسئول در زندان به خانواده‌های نگران زنان زندانی، قول داده بود که مشکلات آنان به زودی برطرف شده و شرایط بهتری را داشته باشند. با این وجود، پس از گذشت دو هفته، زنان سیاسی همچنان در “بند متادون” نگه‌داری می‌شوند .


هم‌چنین از وضعیت عالیه اقدام دوست، فعال حقوق زنان، که پس از اعتراض به این شرایط، به سلول انفرادی منتقل شده بود، اطلاعی در دست نیست.


به نظر می رسد پس از سال‌ها، “اولین بند سیاسی زنان” در زندان اوین در حال راه‌اندازی است . بندی که بدون شک خاطرات مبارزات زنان را در خود ثبت خواهد کرد.


اسامی زندانیان زن و احکامشان:
۱- بهاره هدایت( ۹ سال و نیم حبس قطعی)
۲- مهدیه گلرو( ۲ سال حبس قطعی)
۳- عاطفه نبوی( ۳ سال حبس قطعی)
۴-صهبا رضوانی( ۳ سال حبس قطعی)
۵- منیژه نصراللهی( ۳ سال و ۴ ماه حبس قطعی)
۶- سوسن تبیانیان( یک سال و نیم حبس قطعی)
۷-فرح واضحان( اعدام و دو سال حبس تعزیری)
۸- معصومه یاوری( ۷ سال حبس قطعی)
۹- نازیلا دشتی( ۳ سال حبس قطعی)
۱۰- عالیه اقدام دوست( ۳ سال حبس قطعی)
۱۱-زهرا جباری( ۴ سال حبس قطعی)
۱۲- کفایت ملک محمدی( ۵ سال حبس قطعی)
۱۳- ریحانه حاج ابراهیم دباغ( ۱۵ سال حبس قطعی)
۱۴-عذراسادات قاضی میرسعید (۲ سال حبس قطعی)
۱۵- پروین جواد زاده( ۲ سال و ۲ ماه حبس قطعی)
۱۶- فاطمه خرم جو( ۵ سال حبس تعزیری)
۱۷- هنگامه شهیدی ( ۶ سال حبس قطعی)
۱۸- مهسا رحمتی ( ۴ ماه حبس قطعی)



 


جرس: در آستانه یکم آذر ماه و سالگرد شهادت داریوش و پروانه فروهر، رهبران حزب ملت ایران در جریان قتل های زنجیره ای، گروهی از فعالان ایرانی مقیم ترکیه، قصد برگزاری مراسمی به همین مناسبت در شهر آنکارا دارند.

به گزارش منابع خبری جرس، ستاد برگزاری این مراسم، جهت حفظ امنیت شرکت کنندگان، از علاقه مندان خواسته است با آدرس پست الکترونیکی (امیــل)، anjoman.v@gmail.com تماس گرفته، تا آدرس، زمان و مشخصات دقیق در اختیار آنان قرار گیرد.


امسال دوازدهمین سالگرد قتل داریوش و پروانه فروهر، محمد جعفر پوینده، محمد مختاری، ابراهیم زال زاده، محمود تفضلی، پیروز دوانی و گروهی از روشنفکران، فعالان سیاسی، نویسندگان و کنشگران حقوق بشر است، که توسط تعدادی از ماموران وزارت اطلاعات به قتل رسیده و پرونده ای ملی تحت عنوان "قتل های زنجیره ای" را وارد جامعه کرد.


 همه ساله برگزاری مراسم یادبود و گرامیداشت جانباختگان قتل های زنجیره ای در داخل کشور دچار محدودیت و ممنوعیت های ویژه ای می باشد، و این درحالیست که متهمین اصلی و آمرین و عاملین این قتل ها، هرگز به افکار عمومی معرفی نشده و مورد مجازات قرار نگرفتند.
 


 


فاطمه کشاورز

 

بخاطرتان هست که ماه گذشته همزمان با سفر آیت الله علی خامنه ای به قم برای مهر کردن مشروعیت رهبری از طرف مراجع، رسانه های دولت حاکم در جستجوی دلائل خود برای اثبات این مشروعیت، رکوردهای جدیدی از توهین به شعور مردم ایران آفریدند؟ ازآن جمله بود مقایسۀ شخصیت آقای علی خامنه ای با حضرت مسیح بوسیلۀ ولادیمیرپوتین نخست وزیر روسیه و عضو سابق سازمان اطلاعاتی ک. جی. بی. و افتخار به اینکه آقای نوری الملکی رئیس جمهور عراق روابط دوکشوررا از نظر استراتژیکی (یعنی مصلحت سیاسی) رابطه ای لازم می داند. معلوم نیست که چرا و چگونه یک دیکتاتوربی دین مسیح شناس شده واحساس دولت همسایه که مصلحتش ایجاب می کند با ما رابطه داشته باشد،باید نشانۀ افتخاری برای ایران باشد؟

 

 اما از آن بدتر، هنوز چند هفته ای ازین ماجرا نگذشته بود که دریک سخنرانی جدید و باچرخشی قابل ملاحظه، آقای احمدی نژاد  تصویرجدیدی از دولت روسیه که البته آقای پوتین درراس آن است، ارائه داد و آنان را شاگردان شیطان خطاب کرد. در واکنش به فسخ قرارداد ارسال سامانه های موشکی اس 300 روسیه به ایران و همچنین دستوررئیس جمهور مسیح شناس آن کشور مبنی برممنوعیت فروش تجهیزات نظامی به جمهوری اسلامی، آقای احمدی نژاد اعلام کرد: "قرارداد دفاعی ما با کشوری که فریب آمریکا را خورده، معتبر می باشد و زیان های ناشی از آن را دریافت خواهیم کرد و اگرچند موشک را به ایران ندهند، تسلیم نشده و قدرتی تولید می کنیم که آنها را درکاخ های خودشان منکوب کند."

 

اکنون بحث درین نیست که آقای پوتین مسیح شناس است یا شاگرد شیطان؛ بلکه سئوال اینجاست که پس از آنهمه دویدن درراستای ساختن خود و جامعه و فرهنگ خود، با آنهمه رهبران به ظاهر مسیح گونه، و با آنکه خود را مالک بی رقیب حقیقت می شماریم، چگونه هنوز عاجزانه نیازمند تائید دیگرانیم؟ آنهم کسانی که حتی از دید خودمان در میان قداست و خباثت در نوسانند.

 

هم نسلان این نگارنده که زمان محمد رضا شاه را بخاطر دارند، با فرهنگی که به بزرگنمائی حاکمان عادت دارد آشنایند. جالب اینکه هم درگذشته وهم امروز روی دیگر این سکۀ خود بزرگ بینی،  نیازشدید به تائید خارجیان وجود داشته و دارد! درحکومت پیشین، ما – ملت ایران – سازندگان پایه های تمامی دستاوردهای تمدن درجهان شمرده می شدیم؛ اما درعین حال برای اثبات مدعای خود حرف خودمان را قبول نداشتیم و می بایست به گوتۀ آلمانی که عاشق حافظ بود، هانری کربن که سهروردی را می ستود، و ادوارد جونز انگلیسی که بزرگیمان را تائید کرده بود استناد کنیم.

 

بنظر می رسد که پس از سی سال، اکنون به یمن بینش دولت حاکم، درین زمینه به پیشرفت قابل ذکری دست یافته ایم؛ هنوز تائید دیگران را می طلبیم اما چون متاسفانه دیگر محققین، شاعران و متفکرین رفتارهایمان را تآئید نمی کنند، برای مشروعیت رهبرانمان باید دست بدامن رئیس سابق "ک.جی.بی" و دوست "سی.آی.ا." و جورج  بوش بزنیم! عجبا که صدا و سیما  سرانجام کی وچگونه شعور بینندگان هموطن را شناسائی خواهد کرد؟

 

   *نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست.


 


جرس: به مناسبت عید قربان، جمعی از فعالان دانشجویی، اعضای ادوار تحکیم وحدت و جبهه مشارکت مشهد، به دیدار خانواده علی قلی زاده، فعال دانشجویی بازداشتی - که هم اکنون در بند ٢٠٩ زندان اوین به سر می برد - رفتند و از این خانواده دلجویی نمودند.


به گزارش منابع خبری جرس، در این دیدار که حدود دو ساعت به طول انجامید، خانواده علی قلی زاده ضمن ابراز بی اطلاعی از اتهامات فرزندشان، از اینکه حتی وکیل قلی زاده هنوز موفق به دیدار وی نشده و به پرونده دسترسی نداشته، انتقاد کردند.


در این جلسه حاضرین همراه با خانواده قلی زاده برای آزادی وی و تمامی زندانیان عقیدتی و سیاسی دعا نموده و خواستار رهایی هرچه سریع تر آنان شدند.


خانواده قلی زاده در این دیدار بر بی گناهی فرزند خود تاکید داشته و از دستگاه قضایی خواستار رسیدگی هر چه سریعتر به پرونده فرزندشان و آزادی او شدند.


گفتنی است علی قلی زاده، دانشجوی ستاره دار و محروم از تحصیل، که روز ١۴ آبان ماه امسال بازداشت گردیده، پس از فارغ التحصیلی در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه شاهرود، با شرکت در آزمون کارشناسی ارشد موفق به کسب رتبه ٢٣ شده بود که با وجود قبولی در دانشگاه تهران، از ادامه تحصیل محروم و ستاره دار شده بود.


طی هفته های اخیر، چهار فعال دانشجویی، بنامهای علی قلی زاده، محسن برزگر، علیرضا کیانی و محمد حیدرزاده، توسط ماموران امنیتی دستگیر و به بازداشتگاههای اداره اطلاعات شهرهای مختلف منتقل شده بودند، که روز دوشنبه ١٧ آبان ماه، به زندان اوین منتقل گردیدند.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به jaras-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به jaras@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته