-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آبان ۱۳, پنجشنبه

Latest news from Jaras for 11/04/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



جرس: در حالیکه مشکل مسکن و اشتغال، به بزرگترین معضلات جامعۀ جوان کشور تبدیل شده، معاون اول و سخنگوی دولت ادعا می کند "داشتن مسكن به آرزویی دست نیافتنی برای عده‌ای تبدیل شده بود كه در دولت احمدی‌نژاد ‌جوانان به سادگی می‌توانند صاحب خانه شوند."


به گزارش دفتر امور رسانه‌های ریاست جمهوری، محمد‌رضا رحیمی ‌بعد از ظهر چهارشنبه ۱٢ آبان ماه، در مراسم بهره‌برداری از واحدهای مسكونی در استان خراسان شمالی ضمن تقدیر از وزیر مسكن و دیگر دست‌اندركاران این وزارتخانه گفت: هم اكنون تحول و انقلاب بزرگی در بخش مسكن به وجود آمده است كه سقوط قیمت ها و جلوگیری از سوداگری در بخش مسكن مهم‌ترین آن بوده است.


وی اظهار داشت: پس از جلوگیری از سوءاستفاده گران در بخش مسكن به دستور رئیس جمهور قیمت زمین از مسكن جدا شد و امروز شاهد ساخت و ساز ساختمان‌های فراوان در تمامی استان‌های كشور هستیم.


معاون اول رئیس دولت افزود: پیش از این داشتن مسكن به آرزویی دست نیافتنی برای عده‌ای تبدیل شده بود كه در دولت احمدی‌نژاد و با همت تلاشگران وزارت مسكن، جوانان به سادگی می‌توانند صاحب خانه شوند.


رحیمی خاطر‌نشان كرد: دولت در برخی از مناطق از نیاز مردم پیشی گرفته است كه نمونه بارز آن در استان قم بود.


وی ادامه داد: در استان قم ٢۱ هزار متقاضی برای مسكن ثبت نام كردند و این در حالی است كه وزارت مسكن در حال آماده‌سازی بیش از ٣۱ هزار واحد مسكونی در این استان است.


معاون اول رئیس دولت در بخش دیگری از سخنان خود به طرح هدفمند‌سازی یارانه‌ها اشاره كرد و گفت: این طرح كه در جهت رفاه و آسایش همه مردم كشور است، به زودی اجرا خواهد شد.


رحیمی اضافه كرد: تاكنون بخش زیادی از درآمدهای كشور صرف پرداخت یارانه‌ها می‌شد و افراد پرمصرف بهره بیشتری از یارانه‌های دولت می‌بردند، اما با اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها، یارانه‌ها به شكل عادلانه در میان اقشار مختلف جامعه تقسیم خواهد شد كه این امر موجب رفاه همگانی، ایجاد رقابت میان تولید كنندگان و بهبود كیفیت كالاها خواهد شد.


وی ادعا کرد: با هدفمند‌سازی یارانه‌ها درآمدهای كشور به شكل عادلانه و برای عمران و آبادانی شهرها و روستاها هزینه خواهد شد.


 طی سالهای اخیر، وعده های زیادی در ارتباط با مسکن داده شده است؛ اما بدلیل نبود برنامه ریزی منظم و ساختاری در این زمینه، نه تنها وعده های متعدد و پروژه هایی همچون مسکن مهر، نتیج پیش بینی شده را محقق نکرده، بلکه سبب رکود معاملات و ساخت وساز، نگرانی و بیکاری در مشاغل نیز شده است.

 



 


جرس: تاج زاده با اشاره به شعار اخیر اصولگرایان مبنی بر عدم بهره مندی منتقدان رهبری از حقوق مدنی تصریح کرد: در واقع شعارچهارگانه اقتدارگرایان (اسلام، انقلاب، امام و رهبر) که آن را محور وحدت می خوانند، و در این میان مردم و قانون هیچ جایی ندارند و کاملا حذف شده اند و حتی به ظاهر هم مورد اعتنا واقع نشده و نمی شوند، ما را به یاد شعار (خدا شاه میهن)قبل از انقلاب می اندازد.  در نقد این شعار باید بگویم فصل الخطاب، قانون اساسی است که خون بهای شهیدان و میثاق ملی ما ست.

 

سید مصطفی تاجزاده در ملاقات کابینی این هفته خود با همسرش در ارتباط با مسائل روز مطالبی را  بیان و همچنین از انتشار روزنامه کلمه ابراز خوشحالی کرد. معاون سیاسی وزارت کشور دولت آقای خاتمی  در سخنانش با گرامی داشتن رسیدن سالروز ۱۳آبان گفت: ”  این روز را در حالی گرامی می داریم که  دکتر محسن میردامادی از رهبران جنبش دانشجویی آن زمان، هم چنان در زندان است و امکان گفتگوی مستقیم با دانشجویان و مردم را ندارد و آیة الله موسوی خوئینی ها و دوستانش تحت فشارها و تضییقات زیادی هستند. بسیار متأسفم که آقایان با توسل به شیوه های استالینیستی در صدد جعل تاریخ انقلاب برآمده اند آن هم متناسب با حال و هوای انسدادی و اختناقی امروز.”

 

به گزارش کلمه متن سخنان مصطفی تاجزاده به شرح زیر است:

اگراین ملت رشید نبودتابه حال دربرابراستبداد دینی تسلیم شده بودیم

معنای اخراج نیروهای طرفدار احزاب سیاسی از مدارس و آموزش و پرورش، تداوم ایجاد تک صدایی در جامعه و حکومت است و تداوم کودتاست و این که می خواهند نیروهای سبز و هواداران این جنبش را تحت فشار قرار دهند و با تجربه ای که من دارم عرض می کنم وقتی چنین تصمیمات سراسری می گیرند نشانه رشد جریان سبز د رسراسر ایران است و کسانی که فکر می کنند جنبش سبز خاتمه یافته به خصوص جناح حاکم خوب است اجازه دهند اجتماعی در هر روز هفته و در هر نقطه تهران برگزار شود تا معلوم شود اجتماعی عظیم تر از ۲۵ خرداد ۸۸ شکل می گیرد. من به آگاهی این مردم ایمان دارم و دلیلم این است که اگر این ملت رشید نبود تا به حال در برابر استبداد دینی تسلیم شده بود و این طور همه جانبه مقاومت نمی کرد.

امیدوارم  توزیع روزنامه کلمه سراسری شود

در عین حال از شنیدن توزیع روزنامه کلمه در مدارس، بسیار خوشحال شدم و از این بابت به سهم خود از همه عزیزان تهیه کننده و توزیع کننده این  ندای سبز مردم ایران تشکر می کنم. و امیدوارم این کار به زودی سراسری شود. تاجزاده هم چنین از دیدار رهبران جنبش سبز با یکدیگر ابراز خوشوقتی کرد و اثرات این گونه ملاقات ها و گفتگو و تشریک مساعی را بسیار سودمند دانست.

روز ۱۳ ابان امسال نیز چون سال گذشته دانشجویان پیرو خط امام در زندانند

وی در ارتباط با مناسبت ۱۳ آبان نیز گفت: این روز را در حالی گرامی می داریم که  دکتر محسن میردامادی از رهبران جنبش دانشجویی آن زمان، هم چنان در زندان است و امکان گفتگوی مستقیم با دانشجویان و مردم را ندارد و آیة الله موسوی خوئینی ها و دوستانش تحت فشارها و تضییقات زیادی هستند. بسیار متأسفم که آقایان با توسل به شیوه های استالینیستی در صدد جعل تاریخ انقلاب برآمده اند آن هم متناسب با حال و هوای انسدادی و اختناقی امروز.

دوره شعار خدا شاه میهن سپری شده و امروز فصل الخطاب قانون اساسی است

این زندانی شاکی از کودتاگران نظامی در ادامه گفت: اخیرا شنیده می شود که می گویند اگر فرد یا تشکلی اعتقاد به شخص رهبر نداشته باشد و ایشان را فصل الخطاب نداند، حق بهره مندی از حقوق مدنی و سیاسی را نخواهد داشت. در واقع شعارچهارگانه اقتدارگرایان (اسلام، انقلاب، امام و رهبر) که آن را محور وحدت می خوانند، و در این میان مردم و قانون هیچ جایی ندارند و کاملا حذف شده اند و حتی به ظاهر هم مورد اعتنا واقع نشده و نمی شوند، ما را به یاد شعار (خدا شاه میهن)قبل از انقلاب می اندازد.و در نقد این شعار باید بگویم فصل الخطاب، قانون اساسی است که خون بهای شهیدان و میثاق ملی ما است. در این قانون در هر بخش مشخص شده که فصل الخطاب کیست. برای مثال طبق قانون، فصا الخطاب در تهیه قوانین مجلس است و در بخش رسیدگی به شکایات و دعاوی فصل الخطاب حکم قاضی است، به همین دلیل حتی رهبر نیز نمی تواند نه مجلس را منحل کند و نه در حکم قاضی دخالت کند. اگرچه در عمل متاسفانه همه امور ما میلی شده اند و به جای مصلحت ملت میل یکنفر و میل جناح حاکم، مبنای کار قرار می گیرد ولی به لحاظ نظری «قانون» همچنان فصل الخطاب است و هرکس بپذیرد در چارچوب قانون کار کند، حق بهره مندی از همه حقوق قانونی را دارد و این یک بدعت است که اعتقاد به یک شخص را را مبنای تامین و رعایت حقوق شهروندان اعلام می کند. چنین نگاهی متعلق به یک صد سال پیش، یعنی قبل از دوران مشروطه است در زمانیکه سخن و اراده شاه حکم قانون را داشت و وفاداری به شخص مبنای شرکت در حکومت بود و البته هر پستی امتیازی بود که شاه به نوکران خود می داد اما پس از انقلاب مشروطه و تدوین قانون اساسی مبنای بهره مندی از حقوق، تعهد به این قانون است.

هم پاسخ گویی به ملت هم پوزش از دولت اصلاحات

تاجزاده در بخش دیگری از سخنانش در ارتباط با حذف یارانه ها گفت: از مجموعه رفتار و گفتار مقامات چنین بر می آید که خودشان خوب می دانند این طرح با شکست و یا دستکم نارضایتی گسترده مردم مواجه خواهد شد و به همین جهت از هم اکنون در پی این هستند که تقصیرهارا به گردن یکدیگر بی اندازند در صورت شکست این طرح جناح حاکم علاوه بر پاسخگویی در این زمینه باید یک عذرخواهی بزرگ  نیز به دلیل کارشکنی در کار دولت اصلاحات داشته باشد که این طرح را عاقلانه و تدریجی اجرا می کرد و اقتدارگراها با شعار تثبیت قیمت ها مانع اجرای آن شدند و مشکلات زیادی را ایجاد کردند.


 


نتیجه بررسی ادیان بدون حضور افراد مطلع و بی غرض، بی معنا ست

جــرس: در پی برگزاری نشستی تحت عنوان نقد دین زرتشتی در کنار فرقه های انحرافی که بدون دعوت از یک اندیشمند یا پژوهشگر زرتشتی، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج انجام شد، نماینده ایرانیان زرتشتی در مجلس، در نامه ای کتبی اعتراض خود را به رئیس این دانشگاه اعلام نمود.


به گزارش تارنمای خبری- تحلیلی زرتشتیان ایران، اسفندیار اختیاری در نامه خود به تذکرهایی اشاره نموده که برای اصلاح این رویه و پیش از برگزاری برنامه عنوان شده و می نویسد قرار گرفتن ادیان الهی مورد تایید قانون اساسی در کنار فرقه های انحرافی، ایراد ماهیتی دارد و توهینی است به این ادیان.

وی همچنین تجزیه و تحلیل ادیان بدون حضور افراد مطلع و بی غرض را بی معنا خوانده و نتیجه آن را مشخص می داند.


اختیاری در ادامه می نویسد: اکنون و بعد از برگزاری همایش می بینیم که نتیجه ای جز تفرقه بین ادیان الهی به دست نیامده است.

وی به ماجرای هتک حرمت به قران کریم و همراهی ادیان الهی اشاره می کند و می گوید تعرض به این منش در کشوری با فرهنگ و تمدن ایران انتظار نمی رود.

وی همچنین حفظ احترام و منزلت ادیان الهی را مورد تاکید رهبری می داند و از سوی خود و دیگر همکارانش به این رویه که چشم اندازی جز دوری ادیان الهی را دربر ندارد اعتراض می کند.


متن کامل نامه اسفندیار اختیاری به ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر رامین حاجی خانی
ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
در رابطه با برگزاری همایشی تحت عنوان "شناخت ادیان الهی و بررسی فرقه های انحرافی" در تاریخ چهارم آبان ماه ٨٩ در آن دانشگاه، همانگونه که بارها قبل از اجرای آن تذکر داده شد، قرار گرفتن ادیان الهی در کنار فرقه های انحرافی، ایراد ماهیتی دارد و توهینی است به ادیان مورد تایید قانون اساسی. ضمناً تاکید گردید که اینگونه تجزیه و تحلیل بدون حضور افراد مطلع و بی غرض، بی معنا و از قبل نتیجه آن مشخص است. ولی جنابعالی در مذاکرات مکرر اشاره کردید که هدف در این نشست، تایید ادیان الهی توسط سخنرانان می باشد.


به نظر می رسد حال که این همایش برگزار گردیده است، نتیجه ای جز تفرقه بین ادیان الهی و هر آنچه که از قبل پیش بینی می شد، در بر نداشته است. همانگونه که در ماجرای هتک حرمت به کتاب آسمانی مسلمانان انتظار همراهی ادیان الهی وجود داشت، که بر اساس باورهای دینی و مذهبی اینگونه نیز انجام شد. انتظار آن است در کشوری که در طول تاریخ، با توجه به بستر فرهنگی و تمدن کهن آن، جایگاه امن ادیان بوده است، این منش توسط افرادی با اهداف خاص مورد تعرض قرار نگیرد. این نکته مهم را نیز می توان بارها در سخنان رهبر کبیر انقلاب و دیگر مسئولین و مدیران نظام مشاهده کرد که تاکید گردیده، احترام و منزلت ادیان الهی باید حفظ گردد و آن را نشانه وحدت می دانستند.
لذا اینجانب ضمن محفوظ نگهداشتن حق پیگیری اتفاقات پیش آمده در مراجع معتبر، انتقاد شدید خود و دیگر همکاران را از این روند پیش گرفته شده که چشم اندازی به غیر از دوری ادیان الهی ندارد، اعلام می نمایم.
اسفندیار اختیاری

رونوشت: ریاست دانشگاه آزاد اسلامی جهت آگاهی و دستور پیگیری لازم


 برگزاری نشست بررسی ادیان الهی زرتشتی، مسیحی و کلیمی در کنار فرقه های انحرافی در حالی رخ داد، که پیش از برگزاری این نشست، اسفندیار اختیاری با رئیس دانشگاه آزاد کرج چند بار به گفتگو پرداخت و همچنین نهاد رهبری دانشگاه آزاد کرج در تماس تلفنی خبرنگار تارنمای زرتشتیان، از عدم برگزاری این برنامه خبر داد، که با این وجود نشست برگزار می شود و حجه الاسلام حیدری در ابتدای سخنانش خطاب به زرتشتیان می گوید: شما بیایید و بنشینید و اگر من صحبتی کردم آن موقع شما مرا مورد خطاب قرار دهید.


وی دین زرتشت را یک دین الهی می داند و بدون اشاره به گاتها کتاب آسمانی زرتشتیان را اوستا می خواند و در ادامه به قوانینی از وندیداد اشاره می کند، از توهین زرتشتیان به ائمه می گوید: این چه گفتار نیکی است؟ کدام منطقی این را می گوید؟ پیامبر زرتشت این را گفته که به پیامبر ما اهانت شود؟

حیدری در ادامه به ترویج فروهر و نامهایی چون اوستا و زرتشت و کورش سخن به میان می آورد و سخنانش را اینگونه به پایان می رساند که اگر امروز برخی قوانین دین زرتشتی اجرا نمی شود به دلیل تاثیرپذیری از جمعیت غالب مسلمانان است.


وی در جواب به پاسخ پرسشها، زرتشتیان را نزدیک به سلطنت طلبها عنوان می کند و می گوید ما همه را به مناظره دعوت می کنیم با ببینید اسلام حق است یا ادیان دیگر.


 


جــرس: در آستانه ١٣ آبـان و روز دانش آموز در ایران، کانون صنفی معلمان ایران بیانیه ای صادر کرده و ضمن تبریک به دانش آموزان کشور، این روز را "یاد آور پایداری نونهالان این مرز و بوم در مقابل سموم خودکامگی و خودباختگی" ذکر کرده و آرزوی پویایی و بالیدن برای آنان نمود.


به گزارش وبلاگ شیرزاد عبداللهی، عضو این تشکل مدنی، متن بیانیۀ کانون صنفی معلمان به مناسبت روز دانش آموز به شرح زیر است :

باز سیزده آبان دیگری از راه رسید و ما باغبانان گلشن آموزش و پرورش به رغم کاستی دست افزار و دست رنجمان و گاه خلیدن خاری در دستمان، همچنان محو شکفتن غنچه های این باغیم . رویش رستاک ها بر تنه کهن درختان این باغ را به نظاره نشسته ایم به امید روزگاری که بتوانید راست و سترگ، نماد پیشینه غنی فرهنگی مان و احیا گر برتری علمی و هنری مان باشید. این روز را که یاد آور پایداری نونهالان این مرز و بوم در مقابل سموم خودکامگی و خودباختگی است به تو نونهال گرامی که ریشه در ارزش های ملی و دینی سرزمین خود داری شادباش می گوییم و آرزوی بالیدن و سایه گستراندنتان بر پهنه این خاک را داریم. همواره این باغبانان رنجور اما امیدوار را در کنار خود بدانید.


 همزمان رسول بداغی، عضو زندانیِ این تشکل صنفی، طی نامه ای از زندان گوهردشت کرج خطاب به دانش آموزان خود، ضمن شرح دلیل زندانی بودن خویش و آرمان هایی که برای رسیدن به آنها در حبس به سر می برد، روز دانش آموز را به آنها تبریک گفته و خاطرنشان کرد "... اینک که این نامه را می نویسم، دلم لبریز از عشق و مهربانی شماست؛ اندیشه ام سرشار از امید به آینده شماست... من و همکارانم در کانون صنفی معلمان ایران سال هاست که برای بهبود کیفیت اموزشی و افزایش امکانات مدارس کشور تا رسیدن به استاندارد های جهانی تلاش می کنیم..."


 


چ. آرامش

 

عکسی مشابه و تیترهایی جهت دار: غدیر قم، قم روزی برای تاریخ، فتنه ۸۸ و واکسینه شدن کشور و ...

 

۱۲ روزنامه در یک روز عکسی مشابه را انتشار می دهند که نشان از هماهنگی استثنایی در تاریخ مطبوعاتی کشور دارد. بسیار اتفاق افتاده است که موضوعی در روزنامه ها به شکلی هماهنگ کار شده  است و حتی تیتر اول شود و اما این شاید اولین بار باشد که یک عکس و تنها با اندک تغییری در زاویه عکس، آنهم در یک روز در در این تعداد روزنامه تیتر اول شود.

 

 رسالت، قدس، دنیای اقتصاد، ایران، ، مردم سالاری، سیاست روز، تهران امروز  ،حمایت ، ابتکار، کیهان ، وطن امروز، جوان...

 

موضوع اجبار، اختیار و یا تصادفی بودن انتشار عکسی مشابه در این روزنامه ها نیست.

 

موضوع حتی استفاده ابزاری از امکانات دولتی و مردمی برای انتشار خبر و یا خبرهای خاص نیست.

 

موضوع هزینه هایی که در کشورمان برای چنین حرکتها و سفرهایی از جیب مالیات دهندگان می شود و در جایی که باید خرج نمی شود و در جایی که نباید خرج می شود، نیست

 

موضوع آن چیزی نیست که بصورت هماهنگ، یک شکل و کلیشه ای بواسطه عکس و فیلم و رسانه ها به شکلی دستوری انجام می شود...

 

موضوع نمایشی از قدرت و منیت است که باب نقدها و اعتراض هایی بود که فرد اول رژیم گذشته را نشانه می رفت

 

موضوع تنها تغییر در شکل است و عدم تغییر ماهوی مسایل. زیاد شنیده ایم این روزها از تشابه این سفرها و مانورها با آن جشنها. شکلش تغییر کرده است و خرجها همان خرجهاست و کلیشه ها همان کلیشه ها.

 

انتشار این عکس تصادفی نیست. این عکس از جایی است که متن و تیتر و عکس خبر را تعیین می کند برای آنچه نه صلاح نظام و نه صلاح مردم، که صلاح افراد و مشروعیتها می داند. شاید اگر عکسی هماهنگ منتشر نمی شد و تیترها همراه با عکسهایی از مردم و کوچه و خیابان ها بود و البته متفاوت، نه شایبه دستوری بودن این روز از تاریخ یعنی ۲۸ مهرماه ۸۹ در مطبوعات کشور را به ذهن ها متبادر می ساخت و نه نمایانگر اصرار آمرین آن بر القای آن چیزی که تصورش را داشتند و همان که مبنا و منشا تفکرات در شکل گیری این سفر اخیر و مانورهایی از این دست، می باشد.

 

این عکس شالوده و نشانه ای است از افکار و اندیشه هایی که چنین برنامه هایی را طرح ریزی می کنند

 

این عکس شاید همان عینکی است که سعی دارند برای دیدن امور به همان صورتیکه خود به آنها تمایل دارند و می بینند، بر چشم مردم زنند.

 

عکس می گوید اینگونه ببینید و اینگونه است.

 

 

 

  *نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست.


 


جــرس: یکی از روزنامه نگاران و فعالان سیاسی اصلاح طلبِ کرمان، روز یکشنبه ۱۶ آبان ماه ٨٩ محاکمه می شود.


به گزارش سامانه خبری- تحلیلی «گفتارنو»، محمدرضا نژادحیدری مدیرمسئول سایت «کرمان‌نما»، ارگان اصلاح طلبان استان کرمان، صبح روز یکشنبه ۱۶ آبان‌ماه در شعبه اول دادگاه کیفری استان کرمان، به اتهام "نشراکاذیب محاکمه خواهد شد.


این گزارش خاطرنشان کرد نژادحیدری آذرماه سال گذشته به شعبه اول دادسرای عمومی و انقلاب کرمان احضار شد و پس از طی مراحل بازپرسی با قرار کفالت آزاد شد.


پیش از این قرار بود دادگاه وی ۱۵ تیرماه امسال برگزار شود؛ اما دادگاه در تاریخ مذکور تشکیل جلسه نداد.


سایت کرمان‌نما شهریور ماه سال گذشته با دستور دادستان کرمان فیلتر شد.


محمدرضا نژادحیدری در انتخابات ریاست جمهوری گذشته مسئول کمیته تبليغات و اطلاع رسانی ستاد میرحسین موسوی در استان کرمان بود. انتشار نامه مجمع نمایندگان ادوار مجلس به آیت الله هاشمی رفسنجانی دلیل این شکایت عنوان شده است.



 


جــرس: بنا به گزارش منابع خبری جرس، طی چند روز گذشته دهها نفر از کارگران ساختمان نصب پالایشگاه آبادان و همچنین کارگران سازمان فضای سبز شهرداری آبادان، در اعتراض به ماهها حقوق معوقه خود، دست به اعتصاب و تجمع زدند که در نتیجه گروهی از آنها اخراج شدند.


به گزارش رسیده به جرس، دهها نفر از کارگران ساختمان نصب پالایشگاه آبادان، در اعتراض به چندین ماه حقوق عقب افتاده خود و عدم پاسخگویی مسئولین، دست به اعتراض زده و شیشه های محل کار خود را شکستند؛ که در پی این حرکت اعتراضی ، حدود سی نفر از آنها از کار اخراج شدند و فقط یک ماه از حقوق کارگران به آنها پرداخت شد.


این گزارش افزود در چند روز گذشته موج بیکاری و اخراج کارگران رو به افزایش بوده؛ در صورتیکه مسئولان مربوطه از حقوق و پاداش های بالایی برخوردار هستند، اما کارگران زحمتکش باید ماهها بدون حقوق و مزایا، زندگی و شرایط سخت را بگذرانند .


این منبع خبری از آبادان همچنین گزارش داد "دهها نفر از کارگران سازمان فضای سبز شهرداری آبادان، در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق و بیمه خود در مقابل شهرداری مرکزی آبادان تجمع کردند."


کارگران معترض گفته‌اند، عدم دریافت ماهها حقوق، سبب بروز مشکلاتی برای آنها در تامین امرار معاش، پرداخت قبوض، تحصیل فرزندان و غیره شده است.


سرپرست شهرداری آبادان، دلیل تاخیر در پرداخت حقوق و بیمه کارگران را مسدود بودن حساب این سازمان از سوی سازمان مالیات ارزش افزوده عنوان کرده است.


 


سیدعطاالله مهاجرانی

 

مولوی عبدالحمید بدون شک شاخص ترین عالم دینی اهل سنت در کشور ماست. اسلام شناس و فقیهی دانشمند، اهل نظر و حکیم. سال های طولانی است که با ایشان آشنا هستم. هر گاه توفیق سفر به زاهدان پیدا می کردم و یا ایشان به تهران می آمدند. دیداری صورت می گرفت. همیشه این خاطره در ذهنم می ماند ، مولوی عبدالحمید برای هر موضوعی به خوبی می اندیشد و با تانی و حکمت سخن می گوید.

 

 در دوران مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد به زاهدان رفتم. ظهر جمعه قرار بود در نماز جمعه رسمی به امامت نماینده محترم رهبری در مسجد جامع صحبت کنم. شب هم پس از نماز مغرب در مسجدمکی.. به نظرم رسید که جمعیت مردم، اهل سنت ، به ویژه جوانان با پیراهن های سپید ده ها برابر جمعیت نماز گزاران مسجد جامع بود. ضمن این که تعداد قابل توجهی از نمازگزاران مسجد جامع سربازان وظیفه بودند. برخی نیز پرسنل نیروی انتظامی به نظر می آمدند.

 

 به گمانم این که درخواست منطقی و موجه مولوی عبدالحمید و اهل سنت ایران برای ساختن مسجدی در تهران متوقف مانده است حکایت از تدبیری است که در درون ترسی  در آن پنهان شده است. اگر اهل سنت ایران در تهران مسجدی داشته باشند، نماز جمعه و یا عید آنان بسیار پر جمعیت و با شکوه خواهد بود به عبارت دیگر نماز جمعه رسمی و حکومتی از رونقش کاسته می شود. و گرنه چگونه می شود شیعیان مدینه برای خودشان در کنار مسجد نبوی مسجدی داشته باشند،آنگاه گاه اهل سنت ایران از داشتن مسجدی در تهران و مشهد و ... محروم بمانند هفته وحدت و تقریب بین مذاهب و سمینار ها و کنفرانس های بسیاری که در تهران برگزار می شود و بودجه های هنگفتی که صرف می شود تنها با یک آزمون سنجیده می شود. وقتی اهل سنت اجازه اداره مسجدی را در تهران ندارند. وقتی از شرکت شخصیت های شاخص اهل سنت مثل مولوی عبدالحمید در کنفرانس های بین المللی ممانعت می شود از کدام وحدت و تقریب سخن می گویند؟

 

 تردیدی نیست اهل سنت که اکثریت مسلمانان جهان را تشکیل می دهند در دو کشور ایران و سوریه با مظلومیت به سر می برند. یک وقتی مولوی عبدالحمید با تبسم می گفت: در پادگان ها هم مزاحم نماز خواندن جوانان اهل سنت می شوند. به آن ها می گویند، مگر شما چقدر نماز می خوانید!

 

 دوم: نکته بسیار مهمی در مصاحبه مولوی عبدالحمید ذکر شده است: نقش مردم و سران قبایل و علمای مورد وثوق مردم در امنیت مرزهای شرقی کشور.. بدون توجه و اخترام و حفظ حقوق کامل هموطنان اهل سنت نمی توان شاهد امنیت پایدار در شرق کشور بود. همواره بایست بر استفاده از نیروی نظامی و راهبرد های امنیتی تاکید کرد. خط مشی نارسایی که غیر از فقر و عقب ماندگی برای مردم و منطقه حاصلی نخواهد داشت. آیا برای سخنان مولوی عبدالحمید گوش شنوایی پیدا می شود؟

 

 پیامبر اسلام گوش شنوای امت بود، حتی مشرکان برایش مضمون درست کرده بودند که بیش از حد به سخنان گوش می کند و به اصطلاح گوشی است:

 ُ الَّذِينَ يُؤْذُونَ النَّبِيَّ وَيَقُولُونَ هُوَ أُذُنٌ قُلْ أُذُنُ خَيْرٍ لَّكُم

سوره توبه آیه۶۱

 

  *نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست.


 


نیلوفر زارع
جرس: رسانه های حکومتی ایران امروز خبرهای کلیشه ای تجمع سازماندهی شده مقابل سفارت سابق آمریکا را روی خروجی های خود قرار خواهند داد و مدعی حضور پرشکوه مردم و کوبیدن مشتی بر دهان استکبار جهانی خواهند شد. تصاویر بسیجیان با سربندهای "لبیک یا خامنه ای" که پرچم های آمریکا و اسراییل را آتش می زنند و با مشت های گره کرده شعار می دهند نیز چاشنی گزارش ها خواهد بود . در پایان هم قطعنانه ای صادر خواهد شد که در آن از سازش ناپذیری جمهوری اسلامی با قدرت های جهانی سخن به میان می آید. این قصه سی و یک ساله تجمع حکومتی سیزدهم آبان است. تجمعی که در ابتدا نمادی از غرب ستیزی حاکم بر ایدئولوژی جمهوری اسلامی بود و در طول زمان به سوژه ای برای بهره برداری ها و تسویه حساب های داخلی و همچنین دستاویزی برای تداوم سیاست های ماجراجویانه در محیط بین المللی تبدیل شد.

 

انگیزه های پیدا و پنهان

 

بالا رفتن از دیوارهای سفارت ایالات متحده توسط گروهی دانشجو که عنوان " پیرو خط امام " را برای خود برگزیده بودند همچون زلزله ای سیاسی بنای تازه تاسیس جمهوری اسلامی را در آبان 58 تکان داد و کمترین پیامد آن سقوط دولت میانه رو برآمده از انقلاب بود. درباره انگیزه های دانشجویان حمله ور به سفارت ایالات متحده تاکنون ده ها کتاب و صدها مقاله نوشته شده است اما هنوز همه ابعاد این ماجرا شکافته نشده و دستیابی به همه جزییات آن مقدور نیست. معمولا از عواملی چون بغض درازمدت ایرانیان نسبت به دخالت آمریکا در سرنوشت کشورشان پیش از انقلاب و نگرانی از تکرار این اتفاق پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان انگیزه های اصلی تسخیر سفارت نام برده می شود اما عواملی همچون نارضایتی دانشجویان پیرو خط امام ازسیاست های میانه روانه دولت "مهدی بازرگان" و تلاش برای پایین کشیدن این دولت نیز به عنوان انگیزه های در سایه مطرح می شود.

 

دستاویزی برای حذف رقیبان

 

 در سیستم تازه استقرار یافته جهموری اسلامی که سودای برچیدن تمام مناسبات پیشین را در سر داشت، پا گذاشتن روی پروتکل های بین المللی درباره مصونیت سفارت خانه های خارجی امر چندانی دشواری نبود. دانشجویانی که نبض فضای جدید را در دست داشتند در اتمسفر سیاسی آن روز از شناور بودن اوضاع نهایت بهره را بردند. آنان هر چند نامطمئن به نتیجه ولی با اعتماد به نفس، درهای سفارت را شکستند، دیپلمات ها و کارکنان آن را به اسارت خود درآوردند و یکی از بنیادی ترین اتفاق های ممکن در روند تکوین انقلاب اسلامی را رقم زنند. چمعی از تحلیل گران می گویند که بسط قدرت محافظه کاران در بدنه جمهوری اسلامی، جنگ میان ایران و عراق، بسیج کشورهای منطقه علیه ایران ،اعمال تحریم های بین المللی و مسلط شدن گفتمان غرب ستیزی همگی تا حدی متاثر از پیامدهای تسخیر سفارت بوده اند. مسلط شدن گفتمان غرب ستیزی تقریبا تمام منادیان آشتی جویی در محیط بین المللی را مطرود و حاشیه نشین کرد و هر کس از برقراری رابطه با آمریکا یا حتی مذاکره با آن کشور سخن می گفت بی درنگ با انگ وطن فروشی و خیانت و سازشکاری مواجه شد. این تابو در طول زمان نه تنها فروکش نکرد و از اهمیت اش کاسته نشد بلکه آرایش صحنه به شکلی درآمد که کوچکترین مخالفتی با شیوه حکومت داری در جمهوری اسلامی، اتهام غرب گرایی و بهانه دادن به دشمن را به همراه آورد.

 

امیدهای برباد رفته

 

 استراتژی دشمن سازی، علاوه بر قدرت دادن به محافظه کاران برای حذف گروه های رقیب فواید دیگری نیز برای آنها داشت. محافظه کاران تا مدتها توانستند با خرج کردن از کیسه آمریکا ستیزی برای خود در نزد توده ها محبوبیت کسب کنند و در انتخابات های مختلف با اتکا به شعارهای ضدآمریکایی به کرسی های قدرت تکیه زنند. مکانیزم دشمن تراشی در طول سی و یک سالی که از تسخیر سفارت می گذرد هیچگاه متوقف نشد. ابتدا گروه های لیبرال و ملی گرا با اتهام همدستی با دشمن از صحنه کنار گذاشته شدند و این چرخه حذف در تداوم خود تا جایی پیش رفت که سرانجام نوبت به دانشجویان سابق خط امام رسید.

 

آنها که روزی درهای سفارت آمریکا را به زور باز کرده و از دیوارها بالا رفته بودند روبروی خود دیواری بلند دیدند. دیواری بلند از اتهام که در راس آن وابستگی به غرب قرار داشت. از نگاه ناظران این طنز تلخ داستان بود. انقلابیون دیروز که پس از کسب تجربه در ساخت سیاسی به اصلاحات و میانه روی و تنش زدایی با جهان خارج اعتقاد پیدا کرده بودند برای پیشبرد اعتقاد خود دست به عمل سیاسی زدند. آنها حزب ساختند و در انتخابات مختلف شرکت کردند. نخستین نمود مبارزه آنها برای اصلاح در دولت "هاشمی رفسنجانی" مشاهده شد و بعدها در دولت محمد خاتمی امتداد یافت. این اما پایان داستان نبود. روی کار آمدن دولت "محمود احمدی نژاد" نه تنها امیدهای موجود به اصلاح ساخت سیاسی و استمرار پروژه تنش زدایی در روابط بین المللی نقش بر آب ساخت بلکه منادیان اصلاح را هم حاشیه نشین کرد. در دور اول ریاست جمهوری احمدی نژاد، اصلاح طلبان از امکانات حداقلی موجود برای فعالیت حزبی و رسانه ای منتقدانه بهره بردند تا بلکه در خرداد 88 با تسلط بر قوه مجریه بتوانند ماشین دشمن سازی در داخل و دشمن تراشی در خارج را متوقف کنند اما مهندسی انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته همین امیدها را هم برباد داد. در فردای این انتخابات سران اصلاح طلب که در میان آنها برخی از دانشجویان پیرو خط امام نیز حضور داشتند به اتهام همدستی با ایالات متحده و تلاش برای براندازی جمهوری اسلامی روانه زندان شدند. "محسن میردامادی" دبیرکل جبهه مشارکت ایران اسلامی و "محسن امین زاده" عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت از زمره این افراد بودند. هم زمان با حاشیه نشینی اجباری اصلاح طلبان در سال گذشته جنبشی اعتراضی و بی سابقه در ایران نضج گرفت که آرمانهای از دست رفته سی سال پیش را دنبال می کرد اما از تجربه تاریخ هم درس گرفته بود. جوانان این نسل تئوری تسخیر سفارت را تجویز نمی کردند، منادی ستیز و دشمنی نبودند بلکه هوادار اعتراض مسالمت آمیز و اصلاح طلبی با روش های مدنی بودند. دانشجویان و رهبران انقلابی سابق نیز آنان را در این راه تشویق کردند. "میرحسین موسوی"  از رهبران جنبش سبز سال گذشته در آستانه سیزدهم آبان با انتشار بیانیه ای ضمن رد اقدام های انقلابی برای تغییر نظم موجود خطاب به جوانان نسل جدید گفت: در شرایطی که اصول متعدد قانون اساسی بتوانند بی‌محابا معطل بمانند حقیقت آن است که فرقی میان قانون خوب و بد وجود ندارد. ساختار سیاسی کشور اگر بهترین نظم ممکن باشد به چه کار می‌آید اگر زندگی‌های ما به آن اعتبار نبخشد، یعنی معنی برایش تدارک نبیند، آن را تنفیذ نکند و اجرای بدون تنازل آن را مطالبه ننماید؟" در همین برهه مرجع فقید  آیت الله العظمی منتظری  که در زمان حیاتش رهبر معنوی هواداران جنبش سبز به شمار می رفت نیز در پاسخ به سوالی پیرامون ماجرای گروگان گیری سفارت آمریکا، این اقدام را نادرست خواند و گفت "اصولا سفارت يک کشور به منزله جزئی از آن کشور است ، و کشوری که‏ ‏درحال جنگ رسمی با ما نبود اشغال سفارت آن به منزله اعلان جنگ با آن‏ ‏کشور است و کارصحيحی نمی باشد."

 

دشمن خارجی، دشمن وطنی

 

 جوانان هوادار تغییر با پشتیبانی رهبرانی که خود از عبرت های تاریخ آبدیده شده بودند سال گذشته در سی سالگی تسخیر سفارت آمریکا به خیابان ها آمدند اما این بار از دیواری بالا نرفتند و دری را به زور بازنکردند. با این حال اعتراض مسالمت آنان خشونت و سرکوب تمام عیار نیروهایی را در پی داشت که نمی خواستند تصویر کلیشه ای تظاهرات های هر ساله مقابل ساختمان آجری خیابان طالقانی تهران شکسته شود. گذشت یکسال از تظاهرات هواداران جنبش سبز در سالروز تسخیر سفارت آمریکا برخی باورهای جنبش معترضان را نهادینه کرده است. سبزها بیش از گذشته بر نفی خشونت  تاکید دارند و ماجراجویی در محیط بین المللی را تقبیح می کنند. دیدار اخیر رهبران جنبش و برخی بیانیه های گروه های هوادار تغییر موید همین مساله است. "مهدی کروبی" و میرحسین موسوی در دیدار خود با اشاره به سالگرد تسخیر سفارت آمریکا از این که " سیاست های ماجرا جویانه خارجی باعث شده است در فاصله کوتاهی چندین قطع نامه از سازمان های بین المللی بر علیه کشور ما صادر شود و اثرات منفی خود را بر وضع معیشتی مردم نشان دهد."، اظهار تاسف کرده اند.  شاخه جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی هم با انتشار بیانیه ای از حاکمان خواسته اند که با عبرت از 13 آبان از بیراهه استبداد و خودکامگی بازگردند. در بیانیه آنان آمده است:" یادگار 13 آبان برای ما حفظ استقلال و اقتدار جمهوری اسلامی ایران در سطح جهان بود. چیزی که امروز از آن جز شعارها و ژست هایی ماجراجویانه و عوام فریبانه باقی نمانده است. کشور روز به روز منزوی تر شده و موقعیت ها و نقش هایی را که ثمره سالها اقتدار سیاسی و نظامی ایران در منطقه بوده است را یکی پس از دیگری به کشورهای کوچک و تازه به دوران رسیده منطقه می سپارد. تحریم ها بر صنعت و اقتصاد کشور آثاری ویران کننده داشته و کشور در معرض تهدیدهای قوی نظامی و اقتصادی است. در این میان اما متولیان امور مردم را نامحرمان و رقبای سیاسی را دشمنان خود می بینند."

 

این عبارات نمایانگر تفکری است که الزاما دشمن خارجی را عامل فساد و ناکارآمدی کشور معرفی نمی کند. بلکه انگشت اشاره را به سمت حاکمان مستبد و سیستم معیوب اداره کشور گرفته و راه چاره را در مستقر ساختن سازوکاری دموکراتیک و صلح و آشتی با جهان خارج می بیند. این شاید همان عبرت تاریخ است.


 

شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به jaras-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به jaras@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته