-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آبان ۲۸, جمعه

Latest News from 30Mail for 11/19/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



شکایت محمد نوری‌زاد از وزارت اطلاعات:
1389/8/28

محمد نوری‌زاد در نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه، از ماموران وزارت اطلاعات شکایت کرد.

در این نامه که در سایت رسمی نوری زاد منتشر شده، آمده است: «در کشور اسلامی ما، اتفاقاتی رخ داده و می‌دهد که حظ بهره‌مندی از آن را نمی‌چشید، مگر این‌که در متن آن قرار گیرید؛ نمی‌دانم آیا کسی سر عزیزانتان را در چاه مستراح فرو کرده است یا خیر؟ که اگر فرو کرده بود و شما و عزیزتان طعم ناگزیر تنفس و فرو بردن ماکولات موجود در کاسه‌ی مستراح را چشیده بودید، ذره‌ای از مراتب آیت‌اللهی خود را متوجه این‌سوی سرزمین قضایی کشورتان می‌فرمودید.»

وی همچنین خطاب به صادق لاریجانی نوشته است: «پیشنهاد می‌کنم هروقت جلوی آینه، به زلف مبارکتان شانه زدید و بر خود عطر افشاندید، به سرهای فروشده‌ی عده‌ای از زندانیان سیاسی کشورتان در مستراح سلولشان بیندیشید. نمی‌دانم آیا کسی به زیر گوش حضرت شما سیلی پی در پی نواخته است؟ و با کفش به سینه و پشت نازنین شما کوفته است؟ و با پا به صورت شما لگد زده است؟ و به میان ابروان و چشمان شما تف کرده است؟»

نوری‌زاد می‌افزاید: «پیشنهاد می‌کنم نه نامه‌ی افشاگرانه‌ی حمزه کرمی، و نه نامه‌ی دردمندانه‌ی عبدالله مومنی، که نامه ی حجت‌الاسلام دکتر منتظرقائم را به رهبرمان، مطالعه بفرمائید تا بدانید در فراسوی دستگاه پوک قضایی ما و شما، ماموران وزارت اطلاعات، با چه شیوه‌ها و با چه الفاظی، لباس پیامبر را معنا می‌کنند، و حق مسلمانی و خانواده شهدا را به‌جا می‌آورند، و کرامت انسانی را فهم می‌کنند.»

«پیشنهاد می‌کنم از این پس، هرگاه اراده فرمودید به زندان ابوغریب و گوانتانامو و رفتار خشن پلیس انگلستان بپردازید تا در سایه‌ی این توسل طنز، بر جنایات جاری خود سرپوش گذارید، نگاهی به صورت خود در آینه، و نگاهی به صورت همسر و دختران و مادر و خواهران خود بیندازید تا بدانید پرتاب یک سخن سست به آن‌سوی مرزها، هرگز بساط لرزان حاکمیت ما را ترمیم نخواهد کرد.»

محمد نوری‌زاد در پایان می‌نویسد: «بدینوسیله، من، محمد نوری‌زاد، زندانی شما در زندان اوین، نه به حوزه‌ی رفتار هیولاگون عده‌ای از ماموران وزارت اطلاعات، که به ربودن نام سربازی امام زمان توسط اینان، اعتراض و شکایت دارم. اینان مرا زده‌اند. و به ناموسم ناسزا گفته‌اند. و این‌همه را من در متن پاسخ به پرسش‌های یاوه‌ی بازجویان خود، آورده و ثبت و ضبط کرده‌ام. اگر ذره‌ای انصاف در قله‌ی بلند آیت‌اللهی خود سراغ دارید، به شکایت من، و به شکایت قربانیان خاموش وزارت اطلاعات رسیدگی فرمایید.»

منبع: سایت محمد نوری‌زاد


 


1389/8/26

ناتور شهر

چند روزیست که تصمیم جدید سایت بالاترین و پیامدها و گفتگو های انجام شده بر این تصمیم جنجالی را با دقت پی گیری کرده ام. روز اول فکر کردم در اعتراض به مخدوش شدن آزادی بیان در بالاترین فعالیتم را در آنجا تعطیل و پس ورد اکانتم را لینک کنم تا هر که زود تر پس ورد را عوض کرد صاحب جدید هویت ناتور شود. تصمیم جنجالی و دل خنک کننده ای بود. اما طبق یک منش دیرین تصمیم گرفتم تا خوابیدن گرد و خاک هیچ کاری نکنم. امروز نسبت به آنچه در بالاترین می گذرد دید تازه ای پیدا کرده ام و بر همین مبنی این چند خط را می نویسم شاید که دوستان اندک عنایتی کنند.

در نظر من دعوای بین گروهی از اعضای سایت و مدیریت سایت دعوای بین حقیقت و واقعیت است. حقیقت این است که تقدس زدایی و نقد هر اندیشه ای حق مسلم و طبیعی آدمی است که حتی نباید به اندازه نقطه ای مخدوش شود. واقعیت اما این است که اصرار مداوم برخی به احقاق این حق، بالاترین و کاربران و مخاطبان آن را با چالش روبرو کرده است. مدیریت بالاترین سعی کرده با تاکید بر وجود این حقیقت رفتاری متمایل به واقعیت نشان دهد تا سایت ویژگی مرجعیت خود را از دست ندهد.

این دعوا در تاریخ معاصر ایران خالی از سابقه نیست. در دعوای مصدق با شرکت بریتیش پترولیم بر سر ملی شدن نفت ایران مصدق چیزی نمی گفت جز حقیقت ناب, که این نفت ملک کسانیست که در زیر پایشان جاریست و باید ملی شود. واقعیت را اما شاید قوام نمایندگی می کرد که تند می رویم و نمی گذارند. مصدق بر سر حق ملت ایران ایستاد و نفت را ملی کرد و انگلیس از سر غیظ با این ملت آن کرد که بعد از گذشت 60 سال از ملی شدن نفتش هنوز خیر آن را ندیده است.

تعارض دیگر شاید در دل خود انقلاب 57 نهفته بود. ملت ایران حق داشت که برای پس گرفتن حق آزادی، حق استقلال، حق انتخابات آزاد، حق آزادی بیان انقلاب کند اما واقعیت این بود که از رحم انقلاب دموکراسی و حقوق بشر زاده نمی شود. استدلال پوپر علیه مارکوزه هم نه در نفی حقانیت انقلاب بلکه بر بنیاد این واقعیت بود که همه انقلابیون وعده بهشت داده اند اما جهنم ساخته اند. استدلالی که به اندازهای قدر می نماید که نطفه انقلاب را دست کم در ذهن نخبگان سیاسی خشکانده است.

با کمی لغزش قصد آن دارم حقیقت را امر فلسفی و واقعیت را امر اجتماعی بنامم و سپس سخنانم را جمع بندی کنم. امر اجتماعی جامعه امروز ما نه خود دین که استبداد به نام دین است. واقعیت اجتماع این است که از نماز مادر بزرگ ها و روزه دوستان شری متوجه جامعه ایران نشده و نمی شود. بخش عمده ای از مبارزان با استبداد دینی هم کسانی هستند که خود قرائت دموکراتیک و حقوق بشری از دین دارند. اصرار بر استیفاء حق تقدس زدایی با شیوه های خشن (به لحاظ بصری) اگر چه حق (امر فلسفی) گروهی از کاربران بالاترین است، اما باعث به حاشیه رفتن امر اجتماعی (واقعیت) مبارزه با استبدادی که رخت دین پوشیده خواهد شد. اضافه بر آن هراس از دین ستیزی باعث خواهد شد تا افرادی که قرائت دموکراتیک از دین دارند به دامان استبداد دینی رانده یا در بهترین حالت بی کنش شوند.

این نکته را هم فراموش نکنید که جامعه کشوری مثل انگلستان با تجربه 400 ساله رنسانس و دموکراسی و مدرنیته و جامعه کشوری مثل آمریکا که بر مبنای سکولاریزم بن فکنی شده است هنوز تا حد بسیار زیادی دینی است. در چنین شرایطی جامعه ایران با پیوند های گوناگون و ویژه ای که با مناسک دینی دارد نسبت به مطالب ضد دینی واکنش های غیر قابل پیش بینی از خود نشان خواهد داد.

تجربه تاریخی ایران نشان داده که آوانگارد بودن بیش از حد بدون در نظر گرفتن ظرف زمان و مکان تنها به حرکات دفعی و پسروی منجر شده است. بنابراین در این مورد خاص تصمیم شخصی من این است که پوپری بیاندیشم و واقعیت یا همان امر اجتماعی را بر حقیقت یا امر فلسفی مقدم قرار دهم و بر همین مبنا از تصمیم بالاترین حمایت کنم. شما اما حق دارید که صلاح خویش کنید.


 


1389/8/27

قائم مقام سازمان نظام پزشکی ایران اعلام کرده كه سالانه بالغ بر 80 هزار نفر به تعداد بیماران سرطانی در ایران افزوده می‌شود که نیمی از این تعداد به علت پیشرفت بیماری ممکن است به درمان‌ پاسخ لازم را نداده و دچار مرگ زودرس شوند.

علیرضا زالی با اشاره به ضرورت ایجاد پروتکل‌های‌ ملی برای پیشگیری از سرطان و تعمیق درمان‌های نوین، افزود: «وجود 61 قطب سرطانی در کشور باعث شده که پوشش یارانه‌‌ای بیماران سرطانی پاسخگوی نیاز این بیماران نباشد.»

وی که در همایش سالانه سرطان ایران در مرکز همایش‌های رازی سخن میگفت، خارج شدن داروسازی از مصادیق رسته‌‌های درمانی را بسیار خطرناک، غیر علمی و غیر مستند دانست و گفت: «با این تصمیم گیری داروسازی از مصادیق رسته‌های درمانی خارج شده در حالی که 12 هزار دانشجوی داروسازی در سراسر کشور مشغول به تحصیل هستند که این تصمیم باعث دلزدگی و یاس داروسازان و دانشجویان شده است.»

معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی ایران در ادامه افزود: «براساس تحلیلی که در سازمان نظام پزشکی انجام دادیم با اجرائی شدن برنامه پنجم توسعه در حوزه سلامت، بالغ بر 71 هزار و 500 پزشک از اجرای این قانون آسیب می‌بینند.»

وی در پایان به تصریح بحث تعرفه‌ها پرداخت و خاطرنشان کرد «با سلب اختیار تعیین تعرفه‌ها از سازمان نظام پزشکی به سمت اغتشاش تعرفه‌ای و افزایش دریافت زیرمیزی پیش می‌رویم.»

بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از 90 درصد مردم به دلیل مشکلات مالی نمی‌توانند هزینه‌های درمان بیماریهای سخت را تامین کنند؛ از سوئی پزشکان نیز برای تامین هزینه‌های زندگی خود مستقیما به سمت ایجاد رابطه مالی با بیمار میروند و این آغاز شیوه‌ای است که در نظام سلامت با نام «زیرمیزی» عرف شده است.

این در حالیست که بر اساس قانون اساسی کشور تامین هزینه‌های درمان بیماری‌ها و ارائه خدمات مطلوب به آحاد مختلف مردم از وظایف اولیه دولت قلمداد شده که باید به نحو احسن اجرا شود؛ امری که با کسری بودجه در پایان هر سال و نارضایتی پزشکان و بیماران در سطح وسیع به پدیده‌هایی همچون «قاچاق دارو» و «زیرمیزی» دامن می‌زند.

منبع: ایلنا

پیشینه:

سن شیوع سرطان سينه در ایران، ده سال زودتر از دیگر کشورهاست

آلاینده‌های سرطان‌زا در تهران، ۲۶ برابر استانداردهای جهانی است

بنزین تولیدی ایران آلوده به مواد سرطان زا ست


 


جمعی از دانشجویان خارج کشور:
1389/8/27

جمعی از دانشجویان و فعالان دانشجویی مقیم خارج از کشور در آستانه فرا رسیدن روز دانشجو، طی فراخوانی از دانشجویان ایرانی سراسر جهان خواستار گرامیداشت این روز در یک اقدام مشترک شده‌اند.

این تشکل‌ها همچنین از دانشجویان ایرانی خارج از کشور خواسته‌اند پژواک فریاد حق‌طلبانه دانشجویان داخل کشور در عرصه بین‌المللی شده و فعالیت‌های گسترده‌ای را برای دفاع از مطالبات جنبش دانشجویی ایران سازماندهی کنند.

جمعی از دانشجویان خارج کشور نوشته‌اند «در حالی به استقبال روز دانشجو می‌رویم که دانشگاه همچنان سنگر زنده مقاومت در برابر استبداد و اقتدارگرایی است و منازعه بین مدافعان آزادی و سرسپردگان قدرت خودکامه ، محور اصلی تکاپوهای دانشجویی را تشکیل می دهد.»

این بیانیه با اشاره به هفت دهه کوشش مستمر و خستگی ناپذیر جنبش دانشجوئی در راه اعتلای میهن و به‌روزی ملت و تداوم سنت روشنگری دانشگاه افزوده است: «این جنبش اکنون با تنگناهای مختلفی دست و پنجه نرم می کند؛ به گونه‌ای که در خانه خود محروم از حق برگزاری مراسم و بزرگداشت روزی شده، که به نام آینده‌سازان کشور مزین است.»

این دانشجویان تصریح کرده‌اند، به باور ما اینک رسالت سنگینی بر دوش دانشجویان ایرانی برون مرزی قرار دارد تا با استفاده از ظرفیت‌های موجود و بسیج دانشگاه‌های خارج از کشور به یاری جنبش دانشجویی ایران برخیزند و مکمل فعالیت‌های دانشجویان داخل کشور باشند.

آزادی بی قید و شرط دانشجویان زندانی، الغاء احکام کمیته‌های انضباطی، رعایت آزادی های آکادمیک، دفاع از استقلال دانشگاه، توقف بومی گزینی و حمایت از تحریم مقامات دولتی و حکومتی ناقض حقوق بشر از مجموعه محورهای این بیانیه هستند که بر سازماندهی حول آنها در این روز تاکید شده است.

این بیانیه به امضای تشکل‌هائی از قبیل ایرانیان دمکرات دانشگاه جورج واشنگتن، مجمع دانشجويان سبز مقیم لبنان، دانشجویان ایرانی رم، فعالان حقوق بشر دانشگاه یورک کانادا و انجمن فرهنگی ایرانیان دانشگاه جورج تاون رسیده است.

منبع: جرس


 


لاریجانی در نامه‌ای خطاب به احمدی نژاد:
1389/8/27

رئیس مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به احمدی نژاد، مصوبه هیات دولت در خصوص تعیین ضرایب حقوق سال 1389 را مغایر قوانین کشور اعلام کرد.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، دو ایراد وارده از سوی «هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین» در خصوص مصوبه تعیین ضرایب حقوق سال 1389 را جهت انجام اقدامات لازم و رفع ایرادات، به محمود احمدی نژاد ابلاغ کرد.

لاریجانی در نامه خود به استناد بندهائی از قانون اساسی جمهوری اسلامی نوشته است: «بدیهی است پس از انقضای یك هفته مهلت مقرّر در قانون، آن بخش از مصوّبه كه مورد ایراد قرار گرفته است ملغی‌الاثر خواهد بود.»

وی بند 11 مصوبه دولت را مغایر با قانون دانسته و به وی یادآور شده است «مصوبات‏ دولت‏ نباید با اصول‏ و احكام‏ مذهب‏ رسمی‏ كشور و یا قانون‏ اساسی‏ مغایرت‏ داشته‏ باشد.»

لاریجانی در پایان نامه خود تصریح کرده است «هر یك‏ از وزیران در حدود وظایف‏ خویش‏ و مصوبات‏ هیأت‏وزیران‏ حق‏ وضع آیین‏نامه‏ و صدور بخشنامه‏ را دارد ولی‏ مفاد این‏ مقررات‏ نباید با متن‏ و روح‏ قوانین‏ مخالف‏ باشد.»

علی لاریجانی پیش از این نیز در واکنش به عدم اجرای مصوبات نهاد زیر نظر خود توسط دولت محمود احمدی‌نژاد در نامه‌ای به قوه قضاییه تخلف دولت دهم در اجرای یکی از قوانین مجلس را به این قوه ابلاغ کرده بود.

تا کنون علاوه بر نمایندگان مجلس، «علی لاریجانی» و «احمد توکلی» نیز بارها احمدی‌نژاد را به «قانون‌شکنی»، «تخلف از قانون اساسی» و «رفتار سرکشانه» متهم کرده و تهدید کرده‌اند که از اختیارات قانونی خود در برابر او بهره خواهند گرفت.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی

پیشینه:

لاریجانی نسبت به «تخلفات دولت احمدی نژاد» به قوه قضائیه شکایت کرد

مجلس احمدی‌نژاد را از ریاست مجمع عمومی بانک مرکزی برکنار کرد

احمدی‌نژاد: مصوبات مجلس را قانونی نمی‌دانیم و آن را اجرا نمی‌کنیم


 


1389/8/27

رئيس آكادمي جراحان اعصاب و استخوان آمريكا با بيان اينكه داروي معيني كه به صورت قطعی بیماری ام.‏اس MS‌ را معالجه كند، موجود نیست گفت: «متأسفانه آلودگي هوا در ايران زياد است و اين مي‌تواند از علت‌هاي بزرگ ايجاد ام‏اس MS باشد.»

كاظم فتحي افزود: «هنوز علت اصلي بروز بيماري ام‏اس MS‌ مشخص نيست اما بايد مواظب باشيم كه مردم به ويژه جوانان در هواي آلوده نباشند تا دچار زكام‌هاي متعدد نشوند.»

به گفته این اين استاد و جراح متخصص، برخي دانشمندان معتقدند كه این بیماری بر اثر يک سري ويروس‌هاي كم ‏رشد كه اكثر آنها از خانواده ويروس‌هاي سرماخوردگي و زكام هستند ايجاد مي‌شود.

وی همچنین در ادامه خاطرنشان کرد که متأسفانه بیماری ام.‏اس در‌ سنين 20 تا 40 سالگي به ميزان زيادي بروز مي‌كند و بيشتر در مناطق سردسير شيوع دارد اما در ايران با اينكه گرمسير است مقدار زيادي مبتلا به ام.‏اس MS داريم.

پیش از این سعید شاه ‌بیگی، عضو «کمیته علمی انجمن ام.اس ایران» با ابراز نگرانی در این خصوص نیز گفته بود: «بر خلاف تصور سابق، در دهه گذشته مشاهده شده که ام. اس در ایران شیوع بالایی دارد و پیش بینی می شود حدود 40 هزار نفر در ایران به این بیماری مبتلا باشند.»

این در حالیست که قیمت بالای داروهای بیماری «ام.اس» که در ایران با خدمات بیمه‌ای ارائه نمیشوند موجب شده که تنها تعداد کمی از بیماران توان خرید «آمپول‌های پنج میلیون تومانی» را داشته باشند.

منبع: فارس

پیشینه:

قیمت هر آمپول بیماری ام.اس در ایران: «پنج میلیون تومان»

سالانه پنج هزار ايراني قرباني آلودگي هوا مي‌شوند

آلودگي هواي تهران در شرايط «اضطرار» هم مديريت نمي‌شود

تحقیقات جدید در مورد مرگ و میر بر اثر آلودگی هوا


 


1389/8/27

مناطق جنگلی شهرستان مینودشت از دیروز در آتش میسوزد و علیرغم تلاش برای مهار آن، دامنه‌های آتش هم اکنون به منطقه جنگلی جمشید آباد سرایت کرده است.

فرماندار مینودشت با اعلام این خبر، گفت: «حدود 300 نفر از نیروهای بسیج، هلال احمر و منابع طبیعی در تلاش برای مهار آتش هستند.»

محمد عجم از خشکی هوا، وزش باد و سخت‌گذر بودن منطقه به عنوان عواملی یاد کرد که مهار آتش سوزی در جنگل‌های شهرستان مینودشت را با دشواریهائی روبرو کرده است.

به گفته وی براثر این آتش سوزی بیش از 40 هکتار از عرصه‌های جنگلی این منطقه از بین رفته و علت بروز این آتش‌سوزی در دست بررسی است.

پیش از این تقی ایراوانی، فرمانده یگان حفاظت جنگل‌های کشور از افزایش صد درصدی آتش سوزی در جنگل‌های زاگرس خبر داده و گفته بود امسال شرایط جنگل‌ها بحرانی بوده و حریق در سطح و در تعداد دفعات به نسبت سال گذشته صد در صد رشد داشته است.

در حالی شاهد افزایش این آتش سوزی‌ها و نارسائی‌ در مهار بحران در بخش‌هائی از جنگل‌های ارزشمند کشور هستیم که رحمت الله شیشه‌گر، قائم مقام سازمان مدیریت بحران کشور پیش از این وعده داده بود که «به زودی تمامی جنگلهای کشور دارای سنسور اطفاء حریق می شوند و در صورت مشاهده هر گونه حرارت بالا با همکاری وزارت دفاع هواپیماهای فوق سبک با کپسول‌های آتش نشانی حریق را خاموش می کنند.»

منبع: واحد مرکزی خبر

پیشینه:

نجات زیستگاه‌ها و جنگل‌های زاگرس یک «ضرورت ملی» شده است

جنگل‌ها و مراتع کردستان طعمه آتش سوزی‌های عمدی و طبیعی

30 هکتار از جنگل‌ها و مراتع بویراحمد در آتش سوخت

گرمای 56 درجه در کرمان؛ جنگلهای خوزستان در آتش 


 


پنجمین جشنواره کتاب برتر در حوزه کودک و نوجوان پایان یافت
1389/8/27

پنجمین جشنواره کتاب برتر در حوزه کودک و نوجوان با معرفی سه کتاب برگزیده و ۱۲ کتاب شایسته تقدیر در حالی به پایان رسید که در میان آنها نام آثار برخی از داوران جشنواره هم دیده می‌شود.

از میان کتاب‌های منتشر شده در حوزه کودک و نوجوان در سال ۱۳۸۸، حدود دو هزار کتاب به دفتر این جشنواره ارسال شده بود و داوری این آثار زیر نظر کاظم طلایی، تصویرگر و ناشر کتاب‌های کودک و نوجوان صورت گرفت.

دو کتاب از نشر طلایی که کاظم طلایی مدیر مسئول آن است در میان کتاب‌های برتر و تقدیری این جشنواره قرار دارد.

از «صد قصه» هانس کریستین اندرسن ترجمه محمدرضا شمس و نیز مجموعه شعر «یک نفر رد شد از کنار دلم» سروده اسدالله شعبانی که هر دو سرگروه داوران بخش‌های داستان و شعر بودند نیز تقدیر شد.

از مجموعه شعر «چشم‌های زمستانی» ترجمه و بازآفرینی افسانه شعبان‌نژاد هم به عنوان کتاب برتر این جشنواره معرفی شد. خانم شعبان‌نژاد یکی از سه داور بخش شعر این جشنواره بود.

جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوانان از سوی انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان و با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

منبع: بی‌بی‌سی


 


با مجوز مراجع تقلید:
1389/8/27

مدیرعامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری مشهد گفت: «از تیرماه سال جاری تاکنون، ۳۰۰ گربه ولگرد در مشهد عقیم شد.»

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، علی نجفی افزود: «گربه‌های ولگرد یکی از معضلات شهری است که این حیوان با استفاده از تله‌های مخصوص زنده‌گیری و توسط دامپزشک متخصص جراحی و عقیم می‌شود.»

وی ادامه داد: «بعد از عملیات عقیم‌سازی، از گوش سمت راست حیوان نر و از گوش سمت چپ حیوان ماده، تکه‌ای بریده می‌شود تا شناسه حیوان عقیم شده باشد.»

آقای نجفی همچنین از جمع‌آوری ۶۹۷ قلاده سگ ولگرد در سطح شهر مشهد خبر داد.

وی افزود: «جمع‌آوری سگ‌ها به روش زنده‌گیری است که بعد از انجام آزمایشات متعدد در صورت بیمار بودن، حیوان بعد از بیهوش شدن، از راه تزریق سم کشته می‌شود.»

آقای نجفی پیش‌تر اعلام کرده بود که اجرای طرح عقیم‌سازی گربه‌ها در این شهر با مجوز شرعی برخی مراجع تقلید صورت می‌گیرد.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد

پیشینه
گربه‌های شهر مشهد با مجوز شرعی مراجع تقلید عقیم می‌شوند
۵۰۰ هزار تومان هزینه عقیم کردن هر گربه در مشهد


 


منصور ارضی:
1389/8/27

منصور ارضی مداح مشهور تهران رهبران جنبش سبز را متهم به تلاش برای «ایجاد تفرقه و نفاق» در هیات‌های مذهبی کرد و گفت این هیاتی‌ها بودند که اعتراض‌های سال گذشته را سرکوب کردند.

منصو ارضی گفته که «سران فتنه نقشه کشیده‌اند که هیاتی‌ها را بر هم بزنند و نفاق و دشمنی را در بین هیاتی‌ها بوجود بیاورند.»

به گفته این مداح «این هیاتی‌ها بودند که در مقابل فتنه‌گران ایستادند و آنها را در هم کوبیدند، لذا نقشه کشیدند از کانال هیات وارد شوند و متاسفانه در این میان یک عده هم گول خوردند.»

وی در واکنش به بخشنامه مرکز امور مساجد مبنی بر جلوگیری از برهنه شدن در مساجد برای عزاداری گفت : «ما پیگیر شدیم و ثابت شد که این مسئولی که آن بخشنامه را تنظیم کرده اصلا حوزه نرفته است.»

این مداح همچنین افزوده که «عزیزان بدانید هنوز آتش فتنه خاموش نشده است و سران فتنه هنوز آزاد هستند.»

به گفته وی «امور مساجد در دوران فتنه تا به حال یک اطلاعیه بر علیه فتنه گران صادر نکرده است که اعلام کند ما مخالف سران فتنه هستیم.»

منبع: وب‌سایت مشرق


 


یک هنرمند شیروانی:
1389/8/27

یکی از هنرمندان موسیقی شهر شیروان می‌گوید که چون از موسیقی در شهرستان‌ها حمایت نمی‌شود، بیشتر هنرمندان به دنبال کارگری یا کارهای دیگری برای کسب درآمد می‌روند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، موسی‌الرضا ولی‌نژاد گفته که در سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۰ حدود ۱۵ گروه موسیقی محلی در شیروان فعال بودند، اما حالا فقط سه گروه موسیقی محلی وجود دارد.

این هنرمند یادآور شد: «تا پیش از سال ۸۳ در سال دو یا سه جشنواره در شیروان برگزار می‌شد ولی از آن سال به بعد دیگر هیچ جشنواره‌ای در شیروان برگزار نشده است و این باعث بیکاری گروه‌های موسیقی شده است.»

ششم آبان ماه نیز عزت‌الله انتظامی پیشکسوت تئاتر و سینما با حضور در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها از بیکاری هنرمندان و نبود امکانات برای فعالیت دانشجویان ابراز نارضایتی کرده بود.

انتظامی گفته بود: «بسیاری از فارغ‌التحصیلان هنری کشور به دلیل نبود امکانات و شرایط برای کار و تعداد اندک سالن‌های نمایش به جای کار هنری کارهای آزاد می‌کنند.»

منبع: ایسنا


 


دادستان مشهد:
1389/8/27

معاون دادستان مشهد در امور اجتماعی و پیشگیری از جرم از اجرای دومین مرحله قطع دست سارقان و زورگیرها بنابر دستور دادستان مشهد خبر داد.

امیر مرتضوی اعلام کرده که «دستگاه قضایی مصمم است برای ایجاد نظم، آسایش و آرامش در جامعه اقدامات امنیتی را در اولویت امور قرار دهد.»

نوزدهم آبان ماه نیز محمد ذوقی، دادستان شهر مشهد، از قطع دست یک زندانی متهم به سرقت در زندان این شهر و در مقابل چشمان تعدادی از دیگر زندانیان متهم به سرقت خبر داده و گفته بود در آینده نیز چنین احکامی اجرا خواهد شد.

در تیر ماه سال جاری نیز حکم قطع دست پنج متهم به سرقت در همدان اجرا شده بود.

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده که «مجازات‌هایی ‌چون قطع عضو و تازیانه زدن، کیفرهایی بی‌رحمانه، غیرانسانی و مصداق شکنجه است و شکنجه بر اساس موازین بین‌المللی حقوق بشر ممنوع است.»

این در حالی است که ابراهیم رئیسی معاون اول قوه قضائیه از اجرای حکم قطع دست یک سارق در یزد دفاع کرده و گفته در آینده نیز در صورت تشخیص قاضی چنین احکامی صادر و اجرا خواهد شد.

منبع: وب‌سایت پلیس

پیشینه
حکم قطع دست یک سارق در یزد اجرا شد
قطع دست سارق حد الهی است، اجرای حد الهی افتخار است
قطع دست یک نفر در مشهد به جرم سرقت


 


1389/8/27

«ارتش سایبری جمهوری اسلامی»، سایت رسمی تلویزیون «فارسی 1» را هک کرد.

بر اساس این گزارش، کاربران سایت رسمی فارسی 1، روز چهارشنبه 26 آبان، با پیام «رابرت مرداک، شرکت موبی و خانواده محسنی، شریکان صهیونیست‌ها بدانند آرزوی تخریب خانواده‌ها در ایران را به گور می‌برند» در صفحه نخست این سایت روبه‌رو شدند.

ارتش سایبری جمهوری اسلامی که گفته می‌شود متعلق به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی است، پیش‌تر پایگاه‌های اینترنتی حامیان جنبش سبز از جمله موج سبز آزادی و جرس و سایت‌های دیگری نظیر وب‌سایت رسمی محسن سازگارا، رادیو زمانه، توییتر و خبرنامه امیرکبیر را هک کرده بود.

شبکه تلویزیونی فارسی1 که با سرمایه‌گذاری مشترک «گروه رسانه‌ای موبی» و «کمپانی نیوز کورپوریشن» راه‌اندازی شده است، از مرداد ماه 1388 از امارات برنامه‌های خود را به روی آنتن فرستاد.

این شبکه در یک سال گذشته بینندگان فراوانی در ایران پیدا کرده است.

منبع: مردمک


 


وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالانه:
1389/8/27

وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود ایران را از جمله کشورهایی معرفی کرده که آزادی های دینی اقلیت ها در آنها به طور جدی نقض می شود.

در بخشی از گزارش وزارت امورخارجه که روز ۱۷ نوامبر منتشر شد، آمده است: «در دوره زمانی تهيه اين گزارش رويکرد دولت (ايران) در قبال احترام به آزادی مذهبی در کشور همچنان رو به وخامت نهاده  است.»

در گزارش وزارت امورخارجه آمريکا آمده است که دولت ایران که با اقدامات خود برای همه گروهای مذهبی غير شيعه به ويژه اقليت های مذهبی، بهائیان، دراويش، مسيحيان و يهوديان «فضای تهديدآميز» ايجاد می کند.

وزارت امور خارجه آمريکا همچنين می گويد گزارش ها حاکی از آن است که زندانی کردن، آزار، ارعاب و تبعيض مبتنی بر عقايد مذهبی در ايران در دوره زمانی تهيه اين گزارش ادامه داشته است.

در این گزارش آمده است که مقام های ایران از طریق اعمال کنترل شدید بر گروه های مسیحی از ترویج دین آنها جلوگیری کرده، برخی مراکز مذهبی آنها را بسته و شماری از کسانی که به مسیحیت گرویده اند را دستگیر کرده اند.

منبع: رادیو فردا و بی‌بی‌سی


 


1389/8/27

سامان رسول پور
روز آنلاین

تصویر اول: جلال طالبانی هفتاد و چند ساله، حاضر نیست حکم اعدام طارق عزیز را امضا کند. می گوید: "من يک سوسياليست و جامعه گرا هستم و نسبت به طارق عزيز احساس دلسوزی دارم چرا که يک مسيحی عراقی است". و او زنده می ماند.

‎تصویر دوم : نظام دیکتاتوری در برمه، بعد از ۱۵ سال، بالاخره آنگ سان سوچی، رهبر جنبش مدنی  برمه را آزادی می کند .از حبس خانگی. نماد امید و صلح مردم برمه باز هم از صلح می گوید. از وحدت.

‎  تصویر سوم: اینجا ایران است. احمد جنتی ۸۴ ساله که عاشق اعدام است، ناراضی است. می گوید  کم بازداشت کرده اید. می پرسد: چرا به سیاسی ها مرخصی می دهید؟ و حکم صادر می کند: بیشتر و بیشتر بگیرید.

اینجا تهران است. آرش صادقی، دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه که مادرش در پی حمله نیروهای امنیتی به منزلشان، فوت کرده، می گوید: " زندگی برایم جهنم شده. منتظر بازگشت به زندانم."  و اینبار او برای نظام حکم صادر می کند: "اینها نه از دین نه از انسانیت و نه از هیچ چیزی بو نبرده اند" .

‎ ایوب قنبرپوریان، که تنها ۲۰ سال سن دارد و  از اهالی روستاهای کوه دشت لرستان است، در زندان اوین سخت مریض است . هم جسمی، هم روحی . او پنج سال حکم دارد . او پدر ندارد . سرپرست خانواده ای است که به دلیل مشکلات مالی نمی توانند به تهران بروند . نمی توانند ملاقاتش کنند.

اینجا ایران است  و خواهر محمد رضا تاجیک به یک سال و نیم زندان محکوم شده. تنها و تنها به جرم گفتن این یک جمله: " برادرم در زندان هتک حرمت شده!" . یک سال و نیم برای یک جمله .

تعجب نکنید . از یک طرف داریوش و پروانه فروهر را کشتند ، از طرف دیگر حتی اجازه نمی دهند برایشان سالگرد بگیرند . حتی تلفن پرستو فروهر، فرزند فروهر ها را هم قطع کرده اند ، پاسپورتش را ضبط.

آبان کم کم تمام می شود. نسرین ستوده دادگاهی می شود. پنج وکیل دادگستری بازداشت می شوند. عفو بین الملل خواستار آزادی بی درنگ همه آنها می شود. آمریکا هم می گوید فعالان حقوق بشر زندانی را آزاد کنید.

لباس شخصی ها تا دیروز با ایرانی ها رفتار خشونت آمیز می کردند، از امروز با خارجی ها. آنها با کارکنان سفارت فرانسه در تهران بدرفتاری و مهمانان سفیر را دستگیر کرده اند.

تا دیروز ایرانی ها در زندان اعتراف می کردند، از امروز به بعد، خارجی ها. دو خبرنگار آلمانی بازداشت شده، جلو دوربین رفتند. به جاسوسی متهم شدند. علیه خودشان اعتراف کردند. ایران گفت جاسوس اند. خبرنگار نیستند. گزارشگران بدون مرز هم جواب داد: "اطلاع رسانی، جاسوسی نیست."

چین ابررایانه اش را می سازد. ایران هم رتبه جدیدی بدست می آورد. رتبه ۱۴۴ سرعت اینترنت از میان ۱۵۲ کشور جهان. وضعیتی بدتر از پاکستان و نیجریه.

آخر هفته است. دادستان مشهد از مرحله جدیدی خبر می دهد: دومین مرحله قطع ید سارقان و زورگیرها! دیوان عالی کشور هم دستور اعدام حسین خضری را صادر کرده. قطع دست. اعدام. مرگ...

هفته تمام می شود. هنگامه شهیدی به زندان بازمی گردد. زندانیان سیاسی زن به حدی آمارشان بالا رفته که بعد از ۲۰ سال، بند سیاسی زنان در اوین ایجاد می شود.

باری، نظامیان برمه، فعال مدنی را آزاد می کنند. دولت ایران دانشجوها را در دادگاه نظامی محاکمه می کند. حبس خانگی آنگ سانگ سو چی تمام می شود. حبس خانگی موسوی و کروبی تازه تشدید می شود.

کسی جواب این سئوال را می داند؟ چند سال دیگر حاکمان ایران به همان نتیجه ای می رسند که دیکتاتورهای نظامی برمه امروز رسیدند؟

 طارق عزیز زنده می ماند. ایران برمه شده. حسین خضری هنوز کابوس مرگ می بیند.


 


تفسیر یک دقیقه ای:
1389/8/27

 

واکنشهای ما، تا حدود زیادی نشانگر طرز فکر و شیوه‌ی عمل ما هستند. مثلاً تأثّر در برابر شنیدن خبر مرگ یک آشنا کمابیش طبیعی است ولی بی‌تفاوتی نشانگر آن است که علاقه‌ای به آن فرد نداشته‌ایم. دادن خبر آشکار شدن یک رویداد که فاعل آن معلوم نیست به یک فرد اگر باعث برافروختگی و انفعال وی شود، ما را به این فکر می‌اندازد که نکند خودش هم در آن دست داشته است.

چندی پیش بحثی در گرفت درباره‌ی تقلّب در انتخابات؛ دوستانی به درستی اشاره کردند که حوادث یک سال و نیم اخیر به تنهایی برای زیر سؤال بردن حاکمیّت کفایت می‌کند، واکنشها در برابر اعتراضات به ادّعای تقلب بسی بیش از خود تقلّب چهره‌ی واقعی بعضی افراد را آشکار کرد. مثلاً به خبر ناموثّق ترانه موسوی دقّت کنید. عقلای سبز آنرا جدّی نگرفتند ولی وقتی مصاحبه‌ای زورکی آن هم زیر نظر حسین طائب ترتیب داده شد به علاوه‌ی ادّعای خنده‌دار اینکه فقط دو نفر با این نام در ایران هستند- یعنی چیزی که با یک جستجوی ساده بطلانش آشکار می‌شد- همه از خود پرسیدند که دلیل این واکنش عصبی، نادرست و شتابزده به آن خبر چیست؟ اگر آن را به حال خود وامی‌گذاشتند از آنجا که –فعلاً- دلیلی بر آن ادّعا نبود آرام آرام فراموش می‌شد. ولی حالا همه از هم پرسیدند، اگر کاسه‌ای زیر نیم کاسه نیست، این همه تلاش برای لاپوشانی چرا؟ بعدها هم وقتی ادّعا شد که منبع خبر معلوم نیست و نام خبرنگاری که این خبر را فاش کرد،  آشکار شد، بلافاصله ایمیلش هک و معلوم شد که حسّاسیّت مقامات اطّلاعاتی هنوز به قوّت خود باقیست. ضمن اینکه این واکنش نشان می‌دهد که دلیلی ندارد فقط برای ترانه موسوی باشد، بلکه درباره‌ی همه بود و نامهایی که به عنوان مقتول یا شکنجه‌دیده می‌شناسیم، فقط بخشی از فهرستی است که آنان موفّق به مخفی نگاه داشتن آن نشده‌اند و بسیاری هنوز گمنام باقی مانده‌اند.

انگیزه‌ی نوشتن این یادداشت کوتاه خبر جلوگیری از برگزاری مراسم ختم فروهرها بود. این خبر تکراریست ولی جای یک سؤال همیشگی را باقی می‌گذارد. مگر نه اینکه برادر سعید (امامی) بلافاصله از دید برادر حسین (شریعتمداری) بیگانه انگاشته و سفرهایش به اسرائیل به یاد همه آورده شد؟ مگر نه اینکه رهبر نظام گفت آنها گرچه مخالف ما بودند ولی آدمهای آرام و منصفی بودند و داشتند زندگی خودشان را می‌کردند؟ معنای سخن همدلانه‌ی رهبر این است که قتل آنها را محکوم می‌کند و از آن ناراضیست. تلاش بیهوده‌ی بازماندگان برای شناخت قاتلان آنان به کنار، قاعدتاً حاکمیّت ایران با اجازه دادن به برگزاری مراسم می‌توانست بی‌طرفی بلکه جانبداری خویش از مقتولان را نشان دهد. بنا به ادّعای حاکمیّت فروهرها و دیگر مقتولان قتلهای زنجیره‌ای مانند کسانی که در خاوران دفن شده‌اند، حاصل کار خود نظام نیستند؛ چرا با این وجود هر سال جلو برگزاری مراسم آنان گرفته می‌شود؟

ایمایان

*تیتر از سی میل


 


عفو بین‌الملل در نامه‌ای به صادق لاریجانی:
1389/8/26

سازمان عفو بین‌الملل در نامه‌ای به صادق لاریجانی، با ابراز نگرانی از برخورد با فعالان حقوق بشر در ایران، خواستار آزادی «فوری و بدون قید و شرط» پنج وکیل بازداشت شده در روزهای اخیر در ایران شده است.

این سازمان در نامه خود به رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواستار اعلام دلیل بازداشت این پنج وکیل و نیز اطمینان دادن نسبت به عدم شکنجه و بدرفتاری با آنها در طول مدت بازداشت‌شان شده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «سازمان عفو بین‌الملل از این بابت نگران است که سرکوب فجیع دگراندیشان که به دنبال انتخابات ریاست جمهور مناقشه‌برانگیز سال گذشته آغاز شده، همچنان ادامه یابد و به دنبال برخورد روزافزون با وکلای مدافع و فعالان حقوق بشر در قالب بازداشت خودسرانه و تهدید آنها، روند سرکوب دگراندیشان تشدید شود.»

سه وکیل ایرانی به نام‌های سارا صباغیان، مریم کیان‌ارثی و مریم کرباسی در روز شنبه و هنگام بازگشت به ایران در فرودگاه امام خمینی بازداشت شدند.

یک روز پس از بازداشت این سه تن که از ترکیه به ایران باز می‌گشتند،‌ عباس جعفری‌دولت‌آبادی، دادستان تهران با تایید بازداشت این وکلا اعلام کرد که‌ دو وکیل دیگر نیز که «مرتبط با افراد یاد شده» بودند،‌ از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شده‌اند.

منبع: رادیو فردا

پیشینه:
بازداشت سه وکیل دادگستری در فرودگاه امام خمینی


 


1389/8/26

بخش‌هایی از خانه تاریخی نواب صفوی اصفهان توسط برخی از اهالی محل تخریب شد. خبرگزاری میراث فرهنگی گفته در هنگام تخریب برخی مسئولان متولی میراث فرهنگی از جمله یگان حفاظت آثار تاریخی هم در محل حضور داشتند اما در نهایت اهالی محل بخشی از این اثر ملی را با خاک یکسان کرده و آوار به‌جای مانده را نیز با لودر جابجا کردند.

این خانه دقیقاً در دهانه ورودی کوچه مسجد آقانور دارای ساباط (کوچه و رهگذر مسقف) نه چندان عریضی در قسمت فوقانی بود که بدنه آن چند سال پیش توسط سازمان میراث فرهنگی مرمت شده بود اما به گفته اهالی محل دهانه تنگ ساباط مذکور باعث کندی در رفت و آمد و تصادفات و حوادث بی‌شمار شده بود.

از دیگر عوامل نارضایتی اهالی محل، متروک ماندن این خانه تاریخی است که این محل را به فضایی برای جمع شدن اراذل و اوباش در آن محدوده تبدیل کرده است.

خانه تاریخی نواب صفوی در محدوده بافت تاریخی مرکز شهر اصفهان واقع شده و با قدمتی صفوی ـ قاجاری در سال 1384 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان این که «به جز چند اثر شاخص در اصفهان اکثر بناهای تاریخی در حال تخریب است» گفت: «سال گذشته از مجموع هزار خانه تاریخی موجود در اصفهان تنها پنج خانه احیا شد و کارها و اقدامات در خور توجهی در این حوزه صورت نگرفته است.»

اسفندیار حیدری پور با اعلام این که «با برگزاری هر مراسم در میدان امام بخشی از این مجموعه تاریخی تخریب می‌شود» یادآور شد: «با نصب بلندگو و پرواز چرخ بال در فضای میدان نقش جهان بسیاری از دیوارها و کاشیهای آن آسیب دیده و باید هرچه سریع تر تکلیف مصلی اصفهان معلوم شود.»

وی در ادامه با اشاره به برج جهان نما و اینکه هنوز در ثبت میدان نقش جهان شک وشبهه وجود دارد، گفت: «با وجود اینکه بازار اصفهان دارای قدمتی دیرینه است و تپه اشرف به زمان اشکانیان بازمی گردد اما هنوز به ثبت جهانی نرسیده است.»

منبع: خبرگزاری میراث فرهنگی
 


 


1389/8/26

در ششمین روز از شانزدهمين دوره بازی‌های آسيايی ۲۰۱۰ که در گوانگژوی چین برگزار می شود، رزمی کاران ایران موفق شدند پنج مدال زرين را نصيب ايران کنند و به این ترتیب ايران در جهشی چشمگير از رده پانزدهم جدول، با ۱۰ پله صعود به جمع تيم های صدر جدول پیوست و با پنج طلا، چهار نقره و هشت برنز در رده پنجم جدول رده بندی مدال‌ها قرار گرفت.

نصر آزادانی در وزن 74 کیلوگرم تکواندو، در فينال بر نماينده ازبکستان با نتيجه‌ ۱۱ - ۲ غلبه کرد. یوسف کرمی نیز در وزن 87 کیلوگرم تکواندو در ديداری نزدیک، ۴ - ۳ حريف خود را از پيش رو برداشت و دومين مدال طلای کاروان ورزش ايران را به دست آورد.

خدیجه آزادپور، بانوی سانداکار ۶۰ کيلويی ايران، سومين مدال طلای کاروان ايران را با پیروزی بر رقیبی از هندوستان به گردن آويخت. آزادپور پس از کسب مدال طلا گفت: «اين مدال حاصل ۹ ماه تلاش شبانه ‌روزی من بود. هر کس من را می‌ديد می گفت طلا می ‌گيری.»

محسن محمدسيفی، نماینده 60 کیلوی ساندای ایران نیز با نتيجه ۲-۰ مقابل سانداکار کره جنوبی به برتری رسيد و روی سکوی نخست قرار گرفت. او به خبرنگاران گفت: «هفت ماه تمام را با فکر طلا می‌خوابيدم. اما اگر زحمات حسين اوجاقی سرمربی تيم نبود، هيچ وقت طلا نمی‌گرفتم.»

در وزن 75 کیلوگرم ساندا نیز حميدرضا قلی پور در ديدار فينال به مصاف نماينده‌ پاکستان رفت و ۲-۰ پيروز شد تا پنجمين مدال طلای کاروان ايران را به گردن بياويزد.

منبع: رادیو فردا
 


 


1389/8/26

حدود صد نفر از روحانیون، کسبه، نمایندگان هیأت‌های مذهبی و اصناف و سایر اقشار این شهرستان در اعتراض به آنچه تخلفات مالی علی‌اصغر حسنی نماینده لارستان و خنج در خانه ملت خواندند، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

تجمع كنندگان می‌گويند حسنی با تاسیس شرکتی هرمی به نام شرکت «برگ سبز مطهر» میلیاردها تومان به سپرده گذاران بدهکار است.

ابتدا وی رییس هیأت مدیره شرکت مزبور بوده که پس از انتخاب شدن به عنوان نماینده مجلس از ریاست آن کناره‌گیری کرده اما خانواده این نماینده کماکان نقش اصلی را در اداره این شرکت عهده دار هستند.

براساس اظهارات تجمع کنندگان پرونده ای در شعبه ویژه بازپرسی دادسرای عمومی لار برای رسیدگی به تخلفات این شرکت و این نماینده تشکیل شده است.

منبع: آتی نیوز
 


 


سازمان گزارشگران بدون مرز:
1389/8/26

در پی پخش تلویزیونی «اعترافات» دو روزنامه نگار آلمانی بازداشتی در ایران،‌ سازمان گزارشگران بدون مرز با اعلام اینکه «اعتراف تلویزیونی، تبلیغاتی ریاکارانه است» خواستار آزادی دو شهروند آلمانی شد.

این سازمان «نمايش اعترافات» روزنامه‌نگاران آلمانی در تلويزيون جمهوری اسلامی را «اقدامی در چارچوب پروپاگاند دولتی» دانست و خاطرنشان کرد «این اقدام تلویزیونی در حالیست که تا امروز هيچ اطلاعی از برگزاری دادگاه اين دو روزنامه‌نگار آلمانی منتشر نشده است و زمان و چگونگی تهيه اين مصاحبه ويدئويی نيز مشخص نيست.»

ژان فرانسوا ژولیار، دبیرکل سازمان گزارشگران بدون مرز در همین باره گفت که دو روزنامه‌نگار آلمانی از حق انسانی خود برای آزادی مطبوعات استفاده کرده‌اند و اطلاع‌رسانی جاسوسی نیست.

به گفته دبیرکل سازمان گزارشگران بدون مرز، این دو روزنامه‌نگار آلمانی به وظیفه‌ خود برای گزارش‌دهی از کشوری عمل کرده‌اند که در آن، دولت اجازه‌ گزارش‌دهی آزادانه را نمی‌دهد.

روز شنبه تلویزیون جمهوری اسلامی برنامه ای را پخش کرد که در آن سکینه محمدی، پسر و وکیل مدافع جدید او و دو شهروند بازداشتی آلمانی همگی به «جرایم و اشتباهات» خود اعتراف کردند.

منبع: جرس و مردمک

پیشینه:
سکینه محمدی، پسرش و دو آلمانی؛ همگی در تلویزیون «اعتراف» کردند


 


خانواده ابراهیم یزدی خطاب به مسلمانان جهان:
1389/8/26

در پی تداوم بازداشت ابراهیم یزدی، دبیرکل نهضت آزادی ایران، و وضعیت وخیم جسمانی این فعال ملی- مذهبی، خانواده وی طی نامه ای خطاب به مسلمانان جهان، خواستار تلاش برای آزادی این کنشگر و فعال سیاسی- مذهبی شدند.

خانواده ابراهیم یزدی در این نامه نوشته‌اند که دکتر ابراهیم یزدی 79 ساله، مسن‌ترین زندانی «زندان بدنام اوین» است و بار سومی است که در یک سال اخیر زندانی می‌شود.

در این نامه همچنین آمده است که حکومت جمهوری اسلامی «برای منحل کردن یکی از قدیمی‌ترین جناح‌های سیاسی (نهضت آزادی ایران)، آقای یزدی را تحت فشار مضاعف قرار داده تا وی دست از مخالفت در برابر سیاست‌های سرکوبگر حاکم بردارد».

به نوشته خانواده دبیر کل نهضت آزادی ایران «ابراهیم یزدی در تمام طول زندگی‌اش به وظایف و باورهای دین عمل کرده و در صدد احقاق حقوق کسانی بر آمده است که قدرت مداران از پایمال کردن این حقوق واهمه‌ای ندارند. وی با کردار و گفتار خویش به سکوت تن نداده است، چرا که نقض حقوق بشر و کرامت انسانی به بدنامی دین می‌انجامد.»

خانواده ابراهیم یزدی تاکید کرده‌اند که او «صدای استوار مطالبه حقوق اقلیت‌های قومی و نژادی، و اقلیت‌های مذهبی چون پیروان تصوف و اهل تسنن بوده است».

ابراهیم یزدی در یک سال گذشته برای بار سوم، اول اکتبر 2010 (نهم مهر) در جریان برپایی نماز جماعت به همراه شماری از اعضای تشکل ملی- مذهبی در اصفهان، دستگیر شد و همچنان در بازداشت به سر می‌برد.

منبع: کلمه و مردمک

پیشینه:
ابراهیم یزدی به همراه تعدادی از اعضای نهضت آزادی بازداشت شدند

 


 


پرستو فروهر:
1389/8/26

پرستو فروهر، دختر داریوش و پروانه فروهر که در جریان قتل‌های زنجیره‌ای کشته شدند، اعلام کرده که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی به او و برادرش اجازه برگزاری مراسم سالگرد قتل پدر و مادرشان را نمی‌دهند.

خانم فروهر که ساکن آلمان است و به روال هر سال، این بار نیز برای برگزاری مراسم دوازدهمین سالگرد قتل پدر و مادر خود در اول آذرماه به تهران رفته است، روز چهارشنبه به رادیو فردا گفت که مسئولان امنیتی اجازه برگزاری این مراسم را در خانه فروهرها در تهران نمی‌دهند.

فروهر گفته که خط تلفن ثابتش نیز از سوی مسئولان امنیتی قطع شده و مقامات امنیتی وی را احضار و به او اطلاع دادند که برگزاری هر گونه مراسم برای بزرگداشت داریوش و پروانه فروهر ممنوع است.

خانم فروهر افزوده که «به هر صورت همچنان که اعتراض داشتم، اعتراض خواهم داشت. این روند ناعادلانه است. همچنان که قتل پدر و مادر من فاجعه‌ای بود.»

به گفته وی «آن‌چه که دستگاه قضایی روی پرونده قتل انجام داد، در واقع بی‌عدالتی مضاعفی بود در حق قربانیان این قتل‌ها.»

به گفته خانم فروهر، پاسپورت وی در بدو ورود به ایران از سوی مقامات امنیتی ضبط شده و این در حالی است که مقامات هیچ توضیحی در مورد این توقیف نداده‌اند.

داریوش فروهر، رهبر حزب ملت ایران، و همسرش پروانه اسکندری، اول آذرماه سال ۱۳۷۷ در منزلشان در تهران به وسیله ضربات چاقو به قتل رسیدند.

قتل آن‌ها سرآغاز قتل شماری از روشنفکران و دگراندیشان ایرانی بود که به قتل‌های زنجیره‌ای معروف شد.

منبع: رادیو فردا


 


آیت‌الله مکارم شیرازی:
1389/8/26

آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید با انتقاد از افزایش قیمت کالا و خدمات در ایران گفت که «مسئله اقتصادی برای مردم ایجاد دردسر کرده است.»

آقای مکارم شیرازی امروز چهارشنبه در خطبه‌های نماز عید قربان در قم گفته است: «دولت اعلام کرده است که چند قلم کالا را کنترل می‌کند اما مابقی کالاها بدون کنترل به زندگی مردم فشار می‌آورد.»

این مرجع تقلید افزوده که «طبقات ضعیف در زحمت‌اند و اگر مسائل اقتصادی و اخلاقی حل شود، مردم در این صورت همواره کنار دولت خواهند بود.»

به گفته وی «مردم امروز از دو چیز ناراحتند؛ مفاسد فرهنگی و مفاسد اخلاقی.»

مکارم شیرازی اظهار داشت: «آمار طلاق رو به افزایش است و مواد مخدر در مسیر جوانان زیاد شده است و آنان را تهدید می‌کند.»

منبع: ایسنا


 


سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد:
1389/8/26

بر اساس آخرین آمار رسمی سازمان ثبت احوال در شش ماه گذشته روزانه به طور متوسط ۳۵۲ طلاق به ثبت رسیده است.

به گزارش خبرگزاری مهر میزان طلاق در شش ماه نخست سال جاری ۶۵ هزار و ۵۰۵ مورد بوده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۶.۲ درصد افزایش یافته است.

از سوی دیگر، میزان ازدواج در شش ماه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته ۳.۲ درصد افزاش داشته و به ۴۸۱ هزار و ۱۴۸ مورد رسیده است.

بر اساس این گزارش، بیشترین میزان طلاق به مناطق شهری اختصاص دارد و در این میان استان تهران با ۱۸ هزار مورد طلاق به ثبت رسیده، صدرنشین این جدول است.

پس از استان تهران، استان خراسان رضوی با شش هزار و ۶۸۵ مورد و اصفهان با سه هزار و ۹۰۷ مورد طلاق به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.

پیش از این نیز آمار رسمی ثبت احوال کشور نشان داده بود که شمار موارد طلاق در ایران نسبت به سال گذشته بیش از هشت درصد افزایش داشته و هر ساعت به طور متوسط ۱۴ مورد طلاق ثبت می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

پیشینه
طلاق توافقی 47 درصد افزایش یافت
ایران رتبه چهارم طلاق در دنیا را دارد
ساعتی ۱۴ طلاق در ایران ثبت می‌شود


 


وزیر دفاع آمریکا:
1389/8/26

رابرت گیتس‌ وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا‌ از «اختلاف روزافزون» میان محمود احمدی‌نژاد و آیت‌الله علی خامنه‌ای بر سر کارایی تحریم‌ها خبر داده است.

گیتس گفته که شواهدی در دست است که نشان می‌دهد‌ آیت الله خامنه‌ای به تدریج در این‌باره دچار تردید شده که احمدی‌نژاد «درباره تاثیر تحریم‌ها بر اقتصاد ایران» به وی راست می‌گوید.

به گزارش رویترز، وزیر دفاع آمریکا روز سه‌شنبه در سخنانی در نشست سالانه وال ‌استریت ‌ژورنال برای «مدیران اجرایی» گفته است تحریم‌های اعمال شده علیه ایران «بیش از آن که تصور می‌شود،‌ تاثیرگذار بوده‌اند.»

گیتس این اظهارات را در دفاع از سیاست دولت اوباما در مورد برنامه هسته‌ای ایران بیان کرد که مبتنی بر افزایش فشار اقتصادی برای متقاعد کردن تهران به تجدید نظر در سیاست‌های خود است.

اظهارات رابرت گیتس یک هفته بعد از آن منتشر می‌شود که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را شکست خورده دانسته بود.

منبع: رویترز، رادیو فردا و بی‌بی‌سی

پیشینه
کوندالیزا رایس: تحریم‌های ایران تاثیرگذار است، باید صبور بود


 


اتحادیه خبرنگاران آلمان:
1389/8/26

اتحادیه خبرنگاران آلمان با صدور بیانیه‌ای هرگونه اتهام جاسوسی به دو خبرنگار آلمانی که در ایران بازداشت شده‌اند را رد کرد.

این اتحادیه روز سه‌شنبه در بیانیه خود به پخش اعترافات یکی از این دو خبرنگار از سوی تلویزیون رسمی ایران اعتراض کرده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، اتحادیه خبرنگاران آلمان همچنین خواستار آزادی بدون قید و شرط و فوری این دو خبرنگار شده است.

پیش‌تر وزیرخارجه آلمان هم خواستار آزادی این دو خبرنگار شده بود.

اولریک کایزر معاون رییس اتحادیه خبرنگاران آلمان در واکنش به اتهام جاسوسی که برای این دو خبرنگار مطرح شده، گفته که «پوشش اخبار نقض حقوق بشر را نمی‌توان جاسوسی نامید چون فقط بحث خبر مهم است.»

مقام‌های قضائی ایران روز دوشنبه این دو خبرنگار را به «جاسوسی» متهم کرده‌اند. آنها در حالی که مشغول مصاحبه با پسر سکینه محمدی آشتیانی بودند، دستگیر شدند.

منبع: آسوشیتدپرس و رادیو فردا

پیشینه
سکینه محمدی، پسرش و دو آلمانی؛ همگی در تلویزیون «اعتراف» کردند
«جرم جاسوسی دو تبعه آلمانی ثابت شده است»


 


گزاره‌های گفتگو با پروین تاجیک:
1389/8/26

پروین تاجیک در گفتگو با وب‌سایت جرس گفته است که در یک دادگاه بدون اعلام قبلی و بدون وکیل به دلیل دادخواهی از عبدالرضا تاجیک، روزنامه‌نگار زندانی، حکم یک سال و نیم حبس برای او صادر کرده‌اند.

گزاره‌های گفتگوی خانم تاجیک با وب‌سایت جرس را می‌خوانید:

* من اصلا نمی دانستم دادگاهی قرار است برای من برگزار شود، یعنی به من نگفتند که قرار است دادگاه  برگزار کنند، فقط زنگ زدند و گفتند فردا بیایید شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، من هم فکر کردم قرار است بروم تا روز دادگاه را به من اعلام کنند، برای همین بدون هیچ آمادگی و بدون اطلاع وکیل رفتم.

* شاید درست نباشد خودم این را بگویم که دادگاه من به قدری مظلومانه برگزار شد که دلم برای خودم سوخت چون  احساس کردم آنجا خیلی بدون حامی و بدون پشتیبان بودم،  چهار تا سوال و جواب کردند،  برگه هایی که دم دست شان بود را ورق زدند و بعد هم که داشتم دادگاه را ترک می کردم یک نفر دنبالم دوید و گفت، کجا؟ حکم شما دارد تایپ می شود

* به قاضی گفتم که به همه جا نامه دادم و در قوه قضاییه پیگیر کار برادرم شدم اما جوابی نگرفتم. قاضی مدام به من می گفت دروغگو و این برایم خیلی رنج آور بود، چون من معلمی هستم که تمام عمرم به دانش آموزانم یاد دادم جز راستی نگویند، اما حالا در دادگاه کشورم مدام به من می گفتند دروغ می گویی.

* من به خاطر شکایت خود آقای فراهانی که به من خبر داده بود برادرم را عریان کرده بودند، محکوم شده ام. آقای فراهانی آن زمان خیلی برادرانه و انسان دوستانه به من توضیح داد که با برادرم چه کرده اند و من هم خیلی از این کارش به نیکی یاد کردم اما نمی دانم چه اتفاقی افتاد که الان آقای فراهانی ظاهرا  برای دفاع از خودش از من شکایت کرد.

* به جرم دفاع از برادرم عبدالرضا تاجیک به یک سال و نیم زندان محکوم شده ام و حالا به خانواده ام وصیت کرده ام که اگر مرا به زندان بردند، نه همسرم، نه پسرانم و نه اعضای دیگر خانواده و فامیلم، پیگیر کارم نباشند و از من دفاع نکنند، ظاهرا در کشور ما دفاع از خانواده جرم است و من طاقت اینکه یکی دیگر از اعضای خانواده ام را به جرم دفاع از من زندانی کنند ندارم.

* ظاهرا خانواده زندانی بودن جرم است در حالی که من  برای برادرم،  هم خواهر بودم و هم مادر چون عبدالرضا وقتی ده ساله بود ما مادرمان را از دست داده ایم و این وظیفه انسانی و خانوادگی من بود که پیگیر کار برادرم باشم،  هیچ حرف سیاسی و یا خلاف نظام هم نگفته ام؛ تنها به جرم دفاع از برادر محکوم ام.

منبع: جرس


 


1389/8/26

فیلیپ کراولی،‌ سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز «نگرانی عمیق»‌ خود نسبت به «تهدید و بازداشت» فعالان حقوق بشر در ایران،‌ از رهبران جمهوری اسلامی خواسته است،‌ «بی‌درنگ» همه زندانیان سیاسی و به ویژه وکلایی که اخیرا بازداشت شدند را آزاد کنند.

بیانیه سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این باره تنها یک روز پس از آن منتشر شده است که عباس جعفری‌دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، با تأیید خبر بازداشت پنج وکیل دادگستری در ایران، اتهام آنها را «ارتکاب جرایم امنیتی» اعلام کرده بود.

در این بیانیه همچنین به محاکمه نسرین ستوده اشاره شده و روند محاکمه وی غیرشفاف و برخلاف موازین حقوقی ایران ارزیابی شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه خود رهبران ایران را به تلاش برای «ساکت کردن کسانی که به دفاع از حقوق همنوعان خود برخاسته‌اند» متهم کرده و آورده است: «ما یک بار دیگر همراه با جامعه جهانی خواستار آزادی فوری زندانیان سیاسی، و کسانی هستیم که از زندانیان دفاع کرده و نسبت به نقض حقوق بشر اعتراض کرده‌اند.»

وی همچنین از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته است،‌ برای شهروندان ایرانی نیز حقوقی را که به گفته وی جنبه جهانی دارد، قائل شوند.

منبع: رادیو فردا و بی‌بی‌سی

 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته