-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/
ازدواج زنان ایرانی با مردان افغان از سال ۱۳۸۵ به اینسو از طرف دولت ایران پذیرفته نمیشود و به این خاطر زنان ایرانی که با شهروندان افغان ازدواج کنند مجبور میشوند برای ادامه زندگی با همسرانشان، در افغانستان بمانند.
بنابر قوانین ایران، هر زن ایرانی که با مردی افغان ازدواج کند تابعیت ایرانی خود را از دست میدهد و به دلیل ورود غیر قانونی مردان افغان به ایران، این ازدواجها ثبت محضری نمیشود و این موجب عدم اعطاء شناسنامه به کودکان آنها میشود.
دولت ایران همچنین از فرزندان این ازدواجها به عنوان «کودکان بیهویت و بیشناسنامه» یاد میکند. این کودکان حتی اگر در ایران متولد شده باشند از سوی ایران تنها به عنوان شهروند افغان شناخته میشوند و از اجازه تحصیل، بیمه درمانی و کار در ایران بیبهرهاند و پس از رفتن به افغانستان حق بازگشت به ایران را ندارند.
در مجلس هفتم بحث بر سر این مسأله با این استدلال ختم شد که «ازدواج زنان ایرانی با مردان بیگانه سبب ورود سیل جمعیت خارجی به ایران و در نتیجه گسترش جمعیت کشور میشود.»
محمود موسوی، مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری فارس نیز خردادماه ۸۵ تهدید کرده بود که «قانون برای اتباع خارجی و حتی اتباع ایرانی و خانواده اتباع ایرانی که بدون اجازه دولت نسبت به ازدواج اتباع ایرانی با اتباع بیگانه اقدام کرده باشند، مجازاتهایی پیشبینی کردهاست.»
مدیر کل اتباع خارجی استانداری تهران، مدتی پیش درباره تعداد «کودکان بیهویت» گفته: «۳۲ هزار کودک بدون هویت و شناسنامه که حاصل ازدواج دختران ایرانی با اتباع بیگانهاست در وضعیت نامعلومی به سر میبرند.»
ابراهیم اسماعیلی هریسی، از پژوهشگران حقوق و وکیل دعاوی در ایران، مردادماه امسال آمار تخمینی و غیررسمی ازدواجهای ثبت نشده زنان ایرانی با «مردهای بیگانه» را ۲۰۰ هزار مورد ذکر کرده و با «مهمان ناخوانده» خواندن اهالی افغانستان در ایران افزوده بنابر آمارهای رسمیتر، افغانها «با نزدیک به ۳۰ هزار زن ایرانی ازدواج کردهاند.»
کارشناسان اجتماعی ایران، تهیدستی و نیاز مالی را به عنوان یکی از انگیزههای ازدواج زنان ایرانی بهویژه در نواحی مرزی، با شهروندان افغان میدانند. مدیر کل اتباع و مهاجران خارجی استانداری سمنان «نبود آگاهی از قوانین و عواقب این ازدواجها، فقر اقتصادی در مناطق روستایی و بالا رفتن سن ازدواج دختران روستایی به واسطه مهاجرت پسران به شهرها را» از دلایل انجام این ازدواجها عنوان کرده است.
مشاور حقوقی اداره اتباع خارجی وزارت کشور نیز چندی پیش به نقل از کنسولگری ایران در هرات از «حدود ۶۰۰ زن ایرانی که در هرات زندگی میکنند و به دلیل رسمی نبودن ازدواجشان اجازه بازگشت به ایران را ندارند» سخن گفته است.
شهریورماه امسال هم مدیرکل اداره اتباع و مهاجران خارجی استانداری خراسان رضوی از فروش فرزندان، توسط این زنان در افغانستان برای امرار معاش خبر داده است.
در چنین شرایطی است که خبرهایی از افزایش تعداد خودسوزی زنان ایرانی ساکن افغانستان میرسد و روسپیگری و افسردگی از معضلات شایع در این گروه ذکر میشود.
در آستانه اجرای «قانون هدفمندکردن یارانهها» در ایران، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ از اجرای طرح امنیتی در «بیش از دو هزار نقطه» از پایتخت خبر داده است. حسین ساجدینیا میگوید که این طرح در بیش از دو هزار نقطه در محدوده ۳۷۵ محله شهر تهران اجرا میشود. گزارش بیبیسی را از این طرح میبینید.
ماهنامه پیام انقلاب، ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سخن محمود احمدینژاد را در مورد «در راس امور نبودن» مجلس، «تعرض» به رهبران فعلی و سابق جمهوری اسلامی ایران دانست.
چندیپیش محمود احمدینژاد در سخنانی با بیان اینکه «اكنون در قانون اساسي قوه مجريه بار اصلي اداره كشور را بر دوش دارد» گفته بود: «قوه مجریه قوه اول كشور است.»
ماهنامه «پیام انقلاب» در آخرین شماره خود، با یادآوری سخن بنیانگذار جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه «مجلس در راس امور است» نوشت: «تحلیل سطحی و کلمه ای و شکلی از فرمایشات گهربار امام امت و آن را به نحوی دگرگون ساختن که منافع عده ای قلیل را برای چند صباحی فراهم سازد، یک خطای جبران ناپذیر است.»
این ماهنامه که به صاحب امتیازی نمایندگی ولی فقیه در سپاه منتشر میشود، در ادامه پرسیده: «استنباطی چنین غلط و خطایی چنین آشکار برای چه صورت می گیرد؟ فقط برای آنکه سپری باشد در برابر نظارت و حساسیت های گاه به گاه مجلس اصولگرا در مقابل انحرافات دولتمردان؟»
ماهنامه پیام انقلاب در ادامه آورده است: «اگر به فرض محال گفته رئیس جمهوری درباره سخنان امام خمینی درست هم باشد - که نیست - طرح این مسائل چه سودی برای کشور دارد؟ آیا در صدر بودن دولت دلیلی می شود که دولت هر کاری که خود صلاح دانست انجام دهد و به قانون بی توجهی کند؟»
این نشریه تاکید کرده است: «اگر دولت در صدر هم باشد حق ندارد بی قانونی کند و در برابر خواست نمایندگان، که اختیار عزل رئیس دولت را هم دارند، بایستد.»
نشریه وابسته به دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه، هشدار داده: «مرجع تحلیل و تبیین اندیشه های تابناک امام خمینی ولی فقیه زمان است ... و تا کنون حضرت آیت الله خامنه ای ولی امر مسلمین، گفته امام امت را تفسیری این گونه نکرده اند.»
نشریه پیام انقلاب تاکید کرده که اظهاراتی از قبیل سخن احمدینژاد در مورد مجلس، این تلقی را در جامعه سیاسی ایجاد می کند که «انگار عده ای... از امام و سلوک و منش آن عزیز آگاهی مناسبی ندارند و گویا راه مناسب خدمت کردن به ملت را از یاد برده اند.»
در هفته های گذشته، تجلیل محمود احمدی نژاد از «منشور کورش» و دفاع وی از اظهارات اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر خود مبنی بر ارجحیت «مکتب ایرانی» بر «مکتب اسلامی»، مخالفت های جدیدی را در میان محافظه کاران برانگیخته است.
این مخالفت ها در حالی صورت می گیرد که بسیاری از مدافعان محمود احمدی نژاد و به ویژه شخص آیت الله خامنه ای، با وجود برخی گلایه ها، تاکنون برآیند کلی عملکرد دولت را مثبت ارزیابی کرده اند.
طاها طاهري قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر میگوید که بر اساس قانون جديد، حمل و توزيع روانگردانها و محركهاي صنعتي همپايه هروئين شناخته شده است.
بر اساس قوانین ایران حمل بيش از 30 گرم هروئين اعدام در پي دارد.
آقای طاهری در گفتگو با خبرگزاری فارس گفت افرادي كه در ترغيب و وادار كردن كودكان و نوجوانان به مصرف و توزيع مواد مخدر نقش دارند بر اساس قانون جديد جزء نفرات اصلي به حساب ميآيند. به گفتهی او این افراد پیش از این جزء «معاونان جرم» محسوب ميشدند.
طاهری افزود «افرادي كه مواد مخدر را وارد يا خارج كشور ميكردند يا در خارج دچار جرم مواد مخدر ميشدند بر اساس قانون جديد از تسهيلات اجتماعي محروم ميشوند و پاسپورت آنها تا 5 سال گرفته ميشود.»
ایران یکی از مسیرهای اصلی قاچاق مواد مخدر است و مسئولان جمهوری اسلامی عقیده دارند که در نظر گرفتن مجازات سنگینی چون اعدام برای قاچاقچیان، به کاهش میزان قاچاق و مصرف مواد مخدر کمک میکند.
بر اساس گزارشهای رسمی سالانه نزدیک به یک هزار تن مواد مخدر در ایران کشف میشود.
بر اساس گزارش «صداي يارا»، خطوط تلفنی کمک به کودکان و نوجوانان و خانواده ها، متعلق به انجمن حمایت از حقوق کودکان، 66درصد کودکان ارجاع شده به صدای یارا مورد تنبیه روانی واقع شدهاند. تنبیه روانی شامل تحقیر، دادزدن، سرزنش و محروم ساختن است.
بر اساس همین گزارش درباره کودکآزاری در یک ماه گذشته، 34درصد از کودکان تنبیه بدنی شدهاند.
در گزارش مهر ماه صدای یارا تاکید شده که بیشترین مسائل مطرح شده مربو ط به عدم آگاهی به شیوه فرزند پروری، بلوغ، تحصیل و اختلالات رفتاری مانند عدم اعتماد به نفس، پرخاشگری، تنبلی، زودرنجی وترس ازجدایی و ... بوده است.
همچنین بر اساس این گزارش 62درصد درصد موارد مطرح شده در مورد مسائل پسران و38درصد درصد در ارتباط با مسائل دختران بوده است.
غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائیه امروز در یک نشست خبری درباره آزادی علی شکوری راد، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت از زندان گفت: «در مورد این شخص یکی از علمای قم برای آزادیشان وساطت کرده و این وساطت مورد قبول واقع شده که اگر چنین وساطتی نبود، شاید آزاد نمی شد.»
روز یکشنبه وب سایت جرس نوشته بود که آیت الله موسی شبیری زنجانی، از مراجع تقلید ساکن قم، در دیداری که در جریان سفر علی خامنه ای به شهر قم با او داشته، برای آزادی علی شکوری راد وساطت کرده است.
محسنی اژه ای در ادامه با تکذیبخبر رفع پلمب دفتر حزب اعتمادملی گفت: «بر اساس پیگیری هایی که از دادستانی تهران داشتم، دفتر حزب اعتمادملی فک پلمپ نشده است. البته ممکن است دادخواستی برای در اختیار دادن ملک از سوی مالک ارائه شده باشد، اما این به معنای رفع پلمپ نیست.»
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده سعید مرتضوی، دادستان پیشین عمومی و انقلاب تهران، به عنوان متهم پرونده بازداشتگاه کهریزک گفت: «پرونده آقای مرتضوی همچنان در مرحله رسیدگی مقدماتی قرار دارد، ولی هنوز قرار مجرمیت برای او صادر نشده است. اما او هنوز هم تبرئه نشده است.»
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه درباره ادعای کمک یک میلیارد دلاری بعضی از کشورهای خارجی به سران جنبش سبز در ایران گفت: «تاکنون به صورت مورد مشخصی به دستگاه قضایی اعلام نشده و تاکنون بنده از آن اطلاعی ندارم.»
محسنی اژهای در مورد وضعیت سه تبعه آمریکایی که یکی از آنها (سارا شورد) چندی پیش از زندان آزاد شد، گفت: «امروز شنیدم که وقت دادگاه به تاخیر افتاده است. در این صورت باید تبعه آزاد شده نیز احضار شود و هر سه محاکمه شوند.»
آقای اژه ای تصریح کرد که بر خلاف اعلام قبلی، هنوز احضاریه ای برای سارا شورد، که با وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شده و هم اکنون در آمریکا به سر می برد، فرستاده نشده است.
حسین انتظامی نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات، خواستار برکناری محمد علی رامین، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد شد.
آقا انتظامی از محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرده که به دلیل نارضایتی مدیران مسئول مطبوعات از محمد علی رامین، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، او را تغییر دهد.
حسین انتظامی، مدیر مسئول نشریه «فارغالتحصیلان» که مدیر مسئولی روزنامه جام جم را هم در کارنامه دارد، دیروز در انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات، برای چهارمین بار متوالی به عنوان منتخب مدیران مسئول انتخاب شد.
در این انتخابات که در تالار وحدت و با حضور نزدیک به چهارصد مدیرمسئول نشریات کشور برگزار شد، حسین انتظامی که کاندیدای ائتلاف اصولگرایان منتقد و اصلاحطلبان بود، توانست با 280 رای در مقابل 162 رای سید نظامالدین موسوی، مدیرمسئول روزنامه جوان که کاندیدای مدیران مسئول طرفدار دولت بود به پیروزی برسد.
محمد علی رامین، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در دولت دهم است که در یک سال گذشته ضمن توقیف انتشار چند نشریه منتقد دولت، محدودیتهای زیادی را برای نشریات به وجود آورده است.
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی بهشتی با بیان اینکه چهار میلیون نفر در کشور مبتلا به دیابت هستند، گفت: «600 هزار نفر از این افراد در معرض ابتلا به پای دیابتی هستند.»
فریدون عزیزی در جشن فارغ التحصیلی 15 نفر از پرستاران دانش آموخته فلوشیپ مراقبت از پا با بیان این که «دو درصد از افراد مبتلا به دیابت در سال به ضایعه پا دچار می شوند» افزود: «25 درصد از مبتلایان به دیابت تا پایان عمرشان پای دیابتی را تجربه می کنند.»
وی با اشاره به این که «امکان پیشگیری در پای دیابتی وجود دارد» تصریح کرد: «در صورت عدم مراقبت بیمار و آموزش و مراقبت گروه پزشکی، ضایعه زخم به پای دیابتی تبدیل می شود.»
به گفته عزیزی یک درصد از پای دیابتی به قطع عضو منجر می شود در حالی که با آموزش و مراقبت صحیح می توان مانع از قطع پا شد.
وی همچنین مهمترین موضوع در زخم پای دیابتی را جلوگیری از عود دوباره آن است چون در افراد دیابتی با سابقه یک بار ابتلا به این ضایعه، 50 درصد خطر بازگشت وجود دارد. عزیزی با بیان اینکه برای نخستین بار در کشور 15 پرستار فلوشیپ مراقبت از پا تربیت شده گفت: «فلوشیپ مراقبت از پا در گروه پیراپزشکی الزامی است و تعداد 15 نفر نیروی آموزش دیده برای کشور کافی نیست.»
سارا شورد یکی از سه شهروند آمریکایی متهم به جاسوسی که چندی پیش به قید ضمانت از زندان اوین آزاد شدهاست در مصاحبهای با روزنامه نیویورک تایمز گفت که به خاطر علامت دادن یک مرزبان که دقیقاً نمیداند از نیروهای چه کشوری بودهاست از راه باریک و خاکی که در آن حرکت میکردند منحرف شده و به شکل غیرعمدی وارد قلمرو ایران شدهاند.
به نوشته نیویورک تایمز این مصاحبه خانم شورد درست چند روز پیش از انجام محاکمه جاش فتال و شین باوئر که قرار است روز شنبه برگزار شود منتشر میشود.
سارا شورد به نیویورک تایمز میگوید: «یک مأمور مرزبانی مسلح از دور ما را دید و سپس با دست به زمین اشاره کرد و گفت "ایران"، و پس از آن به مسیری که پیش از دست تکان دادن او در آن بودیم اشاره کرد و گفت "عراق".»
خانم شورد در ادامه گفت: «در اصل ما تا قبل از اشاره این مأمور مرزبانی وارد خاک ایران نشده بودیم. گیج شده بودیم و نگران بودیم و میخواستیم بازگردیم».
سارا شورد در پایان این مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز میگوید: «فکر میکنم بسیار بدشانسی آوردیم و اشتباه اصلیمان این بود که مسیر را بیش از اندازه ادامه دادیم. شاید به این خاطر که فکر نمیکردم که نزدیک به مرز چند صد نفر آدم هنوز در رفتوآمد باشند.»
چندی پیش گزارشی از وبسایت «ویکیلیکس» منتشر شد که بر اساس آن این وبسایت مدعی شده بود که نیروهای ایرانی سه کوهنورد آمریکائی را در «خاک عراق» دستگیر کردهاند.
شادی صدر هفته گذشته چندین دیدار با سفرای کشورهای اروپایی، سیاستگذاران در نهادهای مختلف اتحادیه اروپا و نمایندگان پارلمان اروپا در بروکسل، داشته و موضوع تمام ملاقاتها وضعیت حقوق بشر در ایران بوده و اینکه چه اقداماتی برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران موثر است و چه اقداماتی نیست. وی در وبلاگش گزارشی از این دیدارها ارائه کرده که گزارههای آن در پی آمده است:
× موضوع بحثهای من درباره برنامههای «عدالت برای ایران» بود: سازمان تازهای که در حال تاسیسش هستیم و هدف اصلیش مبارزه با «معافیت از مجازات» و تلاش برای پاسخگو کردن عاملان و آمران نقض حقوق بشر در ایران است.
× پیشنهاد اصلی من برقراری تحریمهای حقوق بشری علیه افرادی بود که در نقض فاحش حقوق بشر در ایران دست داشتهاند؛ تحریمهایی مانند ممنوعیت سفر به کشورهای اروپایی و همینطور بلوکه کردن داراییها و حسابهای بانکی این اشخاص در خارج از ایران.
× این تحریمها در سطح اتحادیه اروپا مورد بحث است اما به دلایل زیر، هنوز روی آن توافقی حاصل نشده است: دولت ایران، به شکل غیر منتظرهای به تازگی به اتحادیه اروپا اعلام کرده که آمادگی دارد مجددا دیالوگ حقوق بشر با اتحادیه اروپا را آغاز کند. دولتهای اروپایی میترسند که اگر به سمت ضمانت اجراهای شدیدتر در مورد حقوق بشر بروند، دولت ایران اعلام کند که دیگر حاضر به گفتگو نیست. علاقه مفرط بعضی کشورها به گفت و گو برای نشان دادن اینکه دارند کاری میکنند و منافع اقتصادی برخی دیگر در رابطه با ایران هم سهم بسیاری در این میان بازی میکند. بسیاری از آنها صریحا میگفتند که ما در تهران سفارتخانه داریم و نمیخواهیم مقامات ایرانی در مذاکره در مورد حقوق بشر را به روی سفرای ما ببندند.
× به طور خلاصه، عقیده عمومی در اتحادیه این است که در واقع تضادی میان دیالوگ و تحریم وجود دارد که انتخاب یکی، به معنای نفی دیگری است و سئوال این است که کدام میتوانند موثرتر باشند.
× اروپاییها باید از خودشان بپرسند آیا این ابراز تمایل به گفتگو برای این نیست که جمهوری اسلامی میخواهد مشروعیت ازدست رفته خود در عرصه بینالمللی در زمینه حقوق بشر را بازسازی کند؟ یا اینکه نگران اقدامات جدیتر جامعه جهانی و به خصوص اروپاییهاست و میخواهد از آنها پیشگیری کرده و وقت تلف کند؟
× یکی از شروط اساسی دیالوگ حقوق بشر بین اتحادیه اروپا و هر کشور دیگری، لزوم مشارکت سازمانهای غیردولتی و دانشگاهیان است. در شرایطی که بر اثر سرکوب دولتی، تقریبا چیزی از سازمانهای مستقل جامعه مدنی باقی نمانده و همین وضعیت در مورد دانشگاهیان مستقل نیز صدق میکند، نماینده کدام سازمانهای غیردولتی یا کدامیک از اساتید دانشگاه قرار است بر سر میز دیالوگ حقوق بشر بنشینند و با کدام احساس امنیتی در حضور مقامات حکومتی درباره وضعیت حقوق بشر صحبت کنند؟
× هرچند دور اول گفت و گوها باعث شد جمهوری اسلامی تحت فشار اتحادیه اروپا و به طور موقت، اجرای حکم سنگسار و اعدام نوجوانان را متوقف کند، اما در عمل هیچ تغییر پایداری در قوانین و سیاستها ایجاد نکرد. با تغییر دولت و قدرت یافتن بنیادگرایان در قوه قضاییه، هم اجرای حکم سنگسار دوباره شروع شد و هم اعدام نوجوانان. این اتحادیه چه استراتژی برای ایجاد تغییرات سیستماتیک و پایدار در وضعیت حقوق بشر در ایران دارد که بتواند به نجات نه یکی دو نفر شناخته شده بلکه بسیاری از قربانیان که حتی نامهایشان را نمیدانیم کمک کند؟
× مقایسه سیاستهای اروپایی در زمینه انرژی هستهای و حقوق بشر، همواره از این حکایت دارد که علیرغم شعارها، بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران، هنوز از اولویتی موازی با مساله هستهای برای اروپاییها برخوردار نیست.
× تا زمانی که ناقضان حقوق بشر در سایه میمانند و احساس امنیت میکنند، همچنان به نقض حقوق بشر ادامه میدهند بدون اینکه ترسی از عقوبت کار خود داشته باشند.
× جمهوری اسلامی، با محکوم کردن هر فعال مدنی به حبس طویلالمدت، تعداد بسیار زیادتری از فعالان را در خارج از زندان، با احساس ترس و ناامنی از دچار شدن به سرنوشتی همانند همتایشان در زندان، خنثی و منفعل میکند. درست به همین دلیل من از اتخاذ تدابیر شدید بینالمللی علیه کسانی که در نقض حقوق مردم دست دارند دفاع میکنم: بردن نامهای حتی ده نفر، ممنوع الورود کردنشان به تعداد هرچه بیشتری از کشورها، بلوکه کردن داراییهای آنها و…باعث میشود که تعداد بسیار بیشتری از ناقضان حقوق بشر احساس ترس و ناامنی را تجربه کنند و به این نتیجه برسند که تداوم نقض حقوق بشر دیر یا زود، بی مجازات باقی نخواهد ماند.
× تعداد قابل توجهی از ناقضان حقوق بشر، شخصا، به واسطه فرزندان یا شرکتهای تجاری که در آن سهم دارند، با کشورهای اروپایی و البته کشور کانادا که خارج از اتحادیه اروپاست، ارتباط مستمر دارند. دلایل شخصی مانند دیدار فرزندان و نیز معالجه و استفاده از امکانات پزشکی غربیها نیز بخش دیگری از روابط آنها را با این کشورها تشکیل میدهد که در صورت ممنوعیت ورود، از آن محروم خواهند شد.
× دولتهای اروپایی با وضع تحریمهای شخصی علیه ناقضان حقوق بشر، در دل قربانیان نقض حقوق بشر و خانوادههای آنها و همینطور کسانی که امروز در ایران برای دموکراسی و آزادی مبارزه میکنند این امید را به وجود میآورند که رنج آنها، به رسمیت شناخته و دیده شده است.
× تحریمها علیه ناقضان حقوق بشر، بازدارنده است و پیغام مستقیم و پرقدرت همبستگی را به سوی تک تک کسانی میفرستد که در دشوارترین شرایط سعی میکنند امید خود را به تغییر از دست ندهند.
× آیا کشورهای مدعی طرفداری از حقوق بشر، راهی را که درباره ناقضان حقوق بشر در رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی پیمودند، در مورد ناقضان ایرانی حقوق بشر نیز خواهند پیمود؟
«اولين باغچهبان» از بنيانگذاران اپراي تهران و از پيشگامان هنر آواز دسته جمعي گروه كُر و نوازنده پيانو روز گذشته، 9 آبان ماه، در استانبول از دنيا رفت.
اِولین باغچه بان سال ۱۳۰۷ در شهر مرسین ترکیه از مادری فرانسوی و پدری ترک به دنیا آمد. پانزده ساله بود که به کنسرواتوار دولتي آنکارا رفت و دوره پيانو و آواز را در آن جا با درجه ممتاز به پايان رساند.
اين هنرمند در کنسرتوار آنکارا با ثمين باغچهبان آهنگساز ايراني آشنا شد و با او ازدواج كرد.
اِولين همراه با ثمين باغچهبان به ايران آمد و در 22 سالگي نخستين کلاس تخصصي آواز را در هنرستان عالي موسيقي تهران بنيان گذاشت. نتيجه اين کلاسها پرورش خوانندگاني همچون حسين سرشار، محمد نوري، سودابه تاجبخش، پري ثمر، پري زنگنه، سودابه صفاييه و عنايت رضايي بود.
اِولين باغچهبان به همراه منيره وکيلي، حشمت سنجري، فاخره صبا و چند هنرمند ديگر از پايهگذاران اپراي ايران و تالار رودکي هستند.
او در دوران بازنشستگی ده کتاب درباره تکنیک های پیانو و آواز به زبان ترکی و فرانسوی نوشت. آخرین کتاب او نیز موسیقی برای کودکان، هنوز منتشر نشده است. اما مهمترین کتاب او برای ایرانیان، کتابی است به زبان فرانسه که درباره فعالیت ها، آثار هنری و هنرمندان قبل از انقلاب ایران نوشته شده است.
معاون ترافیك شهرداری تهران با بیان این كه «دیگر مشكل موتورسیكلت به بحران تبدیل شده، قانون شكنی در حد اعلای خودش توسط موتورسواران انجام میشود و هیچكس در تهران از دست موتورسواران مصونیت ندارد» گفت: «باید قوانین بسیار سختگیرانه و بازدارنده برای موتورسیكلتها تدوین شود و ناجا در كنار راهنمایی و رانندگی با شدت عمل با متخلفان برخورد كند.»
جعفر تشكری هاشمی از تدوین طرحی برای ساماندهی مورتورسیكلتها در شهر تهران خبر داد و گفت: «در حال حاضر دیگر مساله این نیست كه آیا مجوز طرح ترافیك دارند یا خیر؟ وقتی نمیتوانیم به یك موتور سیكلت سوار بگوییم پشت گذرگاه عابر پیاده بایست، در پیاده رو تردد نكن، خلاف جهت در اتوبان با سرعت مرگآور و بدون كلاه ایمنی حركت نكن، كاری كه اگر كسی حداقل عقلانیت را داشته باشد انجام نمیدهد، و وقتی بیش از نیمی از كشتهها و مجروحین شهر ما موتورسیكلتسواران هستند، صحبت راجع به محدودیت طرح ترافیك برای موتورسواران اشتباه است.»
وی با اشاره به این که «گاهی یك موتورسیكلت به اندازه یك وانت بار میزند و انواع مسافر را چندتركه سوار میكند» تصریح کرد: «عابر پیاده هیچ مصونیتی ندارد و حتی خودروهای سواری هم در مقابل موتورسیكلتها مصونیت ندارند و آنها به هر شكلی در سطح شهر رانندگی میكنند.»
تشكری هاشمی با تاكید بر اینكه باید با قاطعیت با موتورسواران متخلف برخورد شود، افزود: «وقتی هیچ هنجاری رعایت نمیشود دیگر با انیمیشن و كلیپ و پوستر نمیتوان موتورسیكلتسوار را متقاعد كرد كه در پیادهرو نرود، چراغ قرمز را رد نكند و خلاف جهت حركت نكند.»
وی با بیان این که «بارها و بارها مشاهده شده كه برخی از موتورسواران حتی به ماموران راهنمایی و رانندگی هم تعرض میكنند» پیش بینی کرد: «با طرح هدفمند كردن یارانهها موتورسیكلتی كه با روزی هزار تومان به فروش میرسد ممكن است بتواند به عنوان یك وسیله جایگزین برای افرادی باشد كه نمیتوانند با خودروی خود به دلیل افزایش نرخ سوخت در شهر تردد كنند و این اوضاع بدتر میشود.»
آیتالله علی خامنهای چند روز پس از پایان سفرش به قم:
1389/8/10
آیتالله علی خامنهای چند روز پس از بازگشت از سفر به قم که از سوی هوادارانش «غدیر قم» نامیده میشود، در درس خارج فقه خود از «سکوت و فراموشی» برخی اصحاب پیامبر اسلام در جریان غدیر خم انتقاد کرد.
آقای خامنهای امروز دوشنبه گفت که «پس از واقعه غدیر، عدهای خود را به فراموشی زده یا واقعه را فراموش» کردند.
رهبر جمهوری اسلامی از انس بن مالک به عنوان یکی از این افراد نام برده که به درخواست امام اول شیعیان مبنی بر دادن شهادت در مورد غدیر خم «سکوت» اختیار میکند.
آقای خامنهای «سکوت» برخی «آقایان» در شرایط کنونی را مانند سکوت انسبن مالک دانسته و افزوده است: «برخی آقایان بعضی جاها سکوت اختیار میکنند! انس هم گویا خود را به فراموشی زده بود.»
اشاره رهبر جمهوری اسلامی ظاهرا تاییدی بر تعبیر هواداران اوست که از مراسم استقبال قم از آقای خامنهای با عنوان «غدیر قم» یاد کرده بودند. روزنامه وطن امروز که از روزنامههای شاخص طرفدار دولت و مدیر آن مهرداد بذرپاش از نزدیکان احمدینژاد است تیتر اصلیاش را در گزارش از مراسم استقبال همین غدیر قم انتخاب کرده بود.
در همان روز بسیاری از روزنامهها نیز تصویری مشترک از مراسم استقبال از رهبر جمهوری اسلامی در قم را منتشر کردند که نشان از هماهنگی کامل آنها داشت.
برخی گزارشها حکایت از آن دارد که مسئولان امنیتی و برخی اعضای بیت رهبری به مدیران نشریات دستور داده بودند که از تصویر مورد نظر آنها در صفحه اول روزنامه استفاده کنند.
اشاره آقای خامنهای به سکوت «بعضی آقایان» در تایید غدیر، نارضایتی او را از میزان استقبال نخبگان سیاسی و دینی از مراسم تایید ولایت او در قم نشان میدهد.
علیرضا مرندى وزیر اسبق بهداشت و از نمایندگان محافظهکار مجلس از انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان یک «آبروریزى» یاد کرد و از واکنش تند مجلس به این تصمیم وزارت بهداشت خبر داد.
آقای مرندى با ابراز نگرانى و انتقاد شدید از انحلال دانشگاه علوم پزشکى ایران گفته است: «نمایندگان مجلس در مقابل این تصمیم موضعگیرى خواهند کرد تا نشان دهند تشریفاتى در بهارستان ننشستهاند.»
مرضیه وحیددستجردى وزیر بهداشت روز شنبه با اعلام انحلال دانشگاه علوم پزشکى ایران، اعلام کرده بود، تمامى واحدهاى آموزشى، پژوهشى و دانشجویى این دانشگاه به دانشگاه علوم پزشکى تهران و واحدهاى بهداشتى درمانى این مجموعه نیز به دانشگاه علوم پزشکى شهید بهشتى منتقل مىشود.
علیرضا مرندى با «عجیب و غریب» خواندن استدلال دولت مبنى بر این که چنین اقدامى در راستاى «کوچکسازى تهران» صورت گفته، اظهار داشته است: «اصلاً چه ربطى دارد؟ مگر بیمارستانهاى این دانشگاه را به خارج از تهران مىبرند؟ ساختمان را که نمىتوانند ببرند جاى دیگرى.»
مرندى همچنین با اعلام این که هیچ یک از نمایندگان مجلس و حتى اعضاى کمیسیون بهداشت هم از چنین تصمیمى اطلاع نداشتهاند، از این بابت ابراز نگرانى کرده که «وزارت بهداشت تحت تاثیر فشارهاى پشت پرده این تصمیم ناگهانى را گرفته باشد.»
وى همچنین افزوده است: «این براى مجلس، آبروریزى است که چنین دانشگاه و دستگاه بزرگى را منحل مىکنند، بدون آنکه اعضاى کمیسیون مربوطهاش بدانند این اتفاق افتاده.»
دانشگاه علوم پزشکى ایران که در سال ۱۳۵۲ با نام «مرکز پزشکى شاهنشاهى» بنیانگذارى شده بود، در زمان انحلال داراى بیش از شش هزار دانشجو و ۷۳۱ عضو هیات علمى بود.
میرحسین موسوی و مهدی کروبی اظهارات علی خامنهای در «میکروب» خواندن مردم را اقدامی «تفرقهافکنانه» و دور از «مصالح کشور» دانستند.
رهبر جمهوری اسلامی در سفر اخیر خود به قم، مردم معترض به نتیجه انتخابات را «میکروب» خوانده بود.
موسوی و کروبی روز گذشته (یکشنبه) در دیداری مشترک در واکنش به چنین اظهاراتی اعلام کردند: «به مصلحت کشور نیست که بین صفوف ملت تفرقه ایجاد کنیم و دهها میلیون نفر از معلمان و کارگران، دانشجویان و اساتید و زنان و مردم کشور را خس و خاشاک و گوساله یا میکروب و فتنهگر بنامیم.»
این دو رهبر جنبش سبز افزودهاند «دشمن» قلمداد کردن بخش زیادی از مردم و ایجاد رعب و وحشت «باعث از بین رفتن مشروعیت نظام میگردد و بدون مشروعیت هیچ نظامی دوام نمیآورد.»
آنها در این دیدار تاکید کردهاند: «همه ملت ایران، عزیز و دارای حقوق شهروندی {هستند} و همه آنها از کرامت ذاتی برخورد بوده و ذات انسان با میکروب و خس و خاشاک بیگانه است.»
در این دیدارهمچنین از تلاشها برای اسلامی کردن دروس دانشگاهی به عنوان «جنگ بیثمر با علوم انسانی» یاد شده و رهبران جنبش سبز به مقامهای جمهوری اسلامی توصیه کردند از متخصصین برجسته علوم انسانی استفاده کنند و کار را به دست کاردان بسپارند.
مسئله تحریمهای بینالمللی و آثار زیانبار آن بر زندگی مردم از دیگر محورهای این دیدار بود که رهبران جنبش سبز با بررسی این موضوع اعلام کردند: «فقر و نرخ بیکاری و تعطیلی مراکز تولیدی و واردات بیرویه تا جایی رسیده است که سنگ قبر هم از خارج وارد میشود.»
آنها همچنین گفتند: «کمکهای بلاعوض و وام به کشورهای خارجی و همسایه که معلوم نیست تا چه اندازه مجلس در جریان است اقتصاد کشور را به شدت ضعیف کرده است و ادامه این روند خطرناک میتواند به فروپاشی نظام تمام شود.»
این رهبران جنبش سبز پرسیدهاند: «آیا هزینه و فایده این ریخت و پاشها به نفع کشور است؟ و چرا مردم به صورت شفاف در جریان این ریخت و پاشها نیستند؟»
موسوی و کروبی در ادامه این دیدار از افزایش فشارها بر دانشجویان، فعالان سیاسی و مدنی انتقاد کرده و اعلام داشتند: «با تمام این اقدامات هر روز نیروهای جدید و با انگیزه به صحنه میآیند و رویش جنبش مردمی هر روز از روز دیگر بیشتر است.»
در ادامه این دیدار آقای موسوی به نبود تدبیر و عقل در اداره کشور اشاره کرد و گفت: «به طور کلی کسی با هدفمندکردن یارانهها مخالف نیست، اما حرف اصلی ما این است که نیرویی که بتواند این طرح را مدیریت کند، وجود ندارد و قسمت اعظم نیروهای کارشناس مشهور و توانمند کنار گذاشته شدهاند.»
به گفته موسوی «این هنر نیست که برای اجرای هدفمندکردن یارانهها در دو هزار منطقه تهران نیرو بچینیم یا فرمانده پلیس به یاری سپاه و بسیج جهت ترساندن مردم افتخار کند.»
وی افزوده است که «شیوه مدیریتی این آقایان بلایی بر سر کشور چه در اقتصاد و حوزههای دیگر آورده که امکان برگشت به وضعیت شش سال گذشته هم خیلی سخت شده است.»
در این دیدار، آقای کروبی هم از فضای دروغ و تهمت در کشور ابراز تاسف کرده و اظهار داشت که حاکمیت «علاوه بر ممنوعیت خبری از من و شما {کروبی و موسوی} در رسانهها، حتی از چاپ آگهی تسلیت {قربانبان اعتراضها} هم روزنامه ها را منع» کرده است.
این دیدار در شرایطی انجام گرفت که نیروهای امنیتی قصد جلوگیری از ورود مهدی کروبی به منزل موسوی را داشتند ولی این اقدام ناکام ماند.
صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه ایران گفته است ترویج اسلام ایرانی «انحرافی و ناسازگار با اعتقادات اسلامی» است و ممکن است در جهان اسلام ایجاد اختلاف کند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، آقای لاریجانی اظهار داشت: «اسلام ایرانی تعبیر نادرستی است که مخالف با تعبیر صریح قرآن و آیات و روایات و اعتقادات اسلامی است، چرا که اسلام دینی جهانی است که اختصاص به زمان و مکان خاصی ندارد.»
اشاره لاریجانی به اظهارات هفته پیش محمود احمدینژاد است که بار دیگر از «اسلام ایرانی» سخن گفت و آن را به «حقیقت» نزدیکتر دانست.
آقای احمدینژاد گفته که «پذیرفتن اسلام توسط ایرانیان به دلیل متمدنتر و پیشرفتهتر بودن این ملت از کسانی بود که اسلام را به آنها عرضه کردند»
اما صادق لاریجانی اظهار داشته که توصیف اسلام به ایرانی «خطای فاحش و مغلطه آمیزی» است، زیرا اصول این دین «حقایق متعالیه» است و به ملت و قوم خاصی محدود نمیشود.
این نخستین بار نیست که روحانیون و محافظهکاران حکومت ایران به اظهارات جنجالی احمدینژاد و رئیس دفترش، اسفندیار رحیم مشائی، واکنش نشان میدهند و آن را مغایر با اصول اسلامی میدانند.
برخی محافظهکاران نگرانند که احمدینژاد مثل ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه، رحیممشائی را واسطه کسب قدرت مجدد برای دو دوره دیگر کند.
محمدتقی کروبی ادعاها درباره «اخراجش» از مجمع تشخیص مصلحتنظام را «دروغپردازی و شایعهپراکنی» برخی رسانههای محافظهکار دانست.
برخی از رسانههای نزدیک به دولت احمدینژاد دو روز پیش ادعا کرده بودند که محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام دستور قطع همکاری تقی کروبی با این دبیرخانه را صادر کرده است.
فرزند مهدی کروبی در واکنش به این ادعاها با صدور اطلاعیهای اعلام کرد در بهمن ماه سال 1387 کمیته حقوق بینالملل را در کمیسیون قضایی مجمع راهاندازی کرده و پس از وقایع سال گذشته خواستار پایان همکاریاش شده بود که با این درخواست مخالفت شد.
تقی کروبی در ادامه نوشته که «بر خلاف تبلیغات کذب رسانههای وابسته به دولت باید با صراحت بگویم که عدم تداوم همکاری اینجانب بنا به ملاحظاتی از سوی خودم بوده نه مجمع و اساسا رابطه استخدامی میان اینجانب و مجمع از 6 ماه پیش تاکنون وجود نداشته که بخواهد مصداق اخراج پیدا کند. از اواخر شهریور ماه به اختیار خود حتی برای لحظهای به مجمع نرفتم.»
در ادامه اطلاعیه فرزند مهدی کروبی آمده است: «جهت اطلاع آن دسته از طالبان قدرت و ثروت که برای کسب و حفظ آن هر فعل غیرشرعی، قانونی و اخلاقی را مجاز میدانند عرض میکنم که اینجانب تنها یک رابطه استخدامی (عضو هیأت علمی) دارم که آنان میتوانند با حکم اخراج آن را به پایان رسانند.»
وی در در این اطلاعیه همچنین نوشته است: «روزگار این روزها دروغ و تهمت نقل محفل برخی از طالبان قدرت شده و نردبان ترقی و دست یازیدن بر اموال بیتالمال.»
محمدتقی کروبی از سال گذشته تاکنون با توقیق گذرنامهاش، ممنوعالخروج شده است.
شیرین عبادی نسبت به «ذبح علوم انسانی» و حقوق بشر در ایران هشدار داد و از کشورهای غربی خواست اقدامات موثرتری در قبال ناقضان حقوق بشر در جمهوری اسلامی انجام دهند.
خانم عبادی که در دانشگاه مریلند سخنرانی میکرد از تلاشها برای «اسلامی کردن» بسیاری از رشتههای دانشگاهی ابراز نگرانی کرده و از این اقدام به عنوان «ذبح علوم انسانی» یاد کرده است.
این برنده جایزه صلح نوبل همچنین از ممنوعیت ورود هشت ناقض حقوق بشر در ایران به آمریکا استقبال کرده و از کشورهای اروپایی و کانادا خواسته که برای این افراد در خاک اروپا موانعی ایجاد کرده و حتی آنها را دستگیر کنند.
وی در بخش دیگری از سخنرانی خود از نوع ادبیات مقامهای جمهوری اسلامی انتقاد کرد و گفت فشارها بر رهبران جنبش سبز در ایران افزایش یافته است.
عبادی گفت: «رئیس جمهوری مخالفان را خس و خاشاک مینامد و رهبر میکروب معرفی میکند، فرمانده سپاه حفظ نظام را از نماز هم مهمتر میخواند.»
این برنده جایزه صلح نوبل از کمکهای جمهوری اسلامی به سایر کشورها نیز انتقاد کرده و افزوده است این کمکها در شرایطی صورت میگیرد که «مردم بم و زاغهنشینان آرزو میکنند در لبنان به دنیا آمده بودند.»
عبادی سئوال کرده است: «چرا و به چه مجوزی کمکهای خارجی بلاعوض میکنند در حالیکه فقر در ایران در حال گسترش است، به بولیوی، نیکاراگوئه و دیگر کشورها.»
وی اظهار داشت که جمهوری اسلامی به خاطر اینکه قوه قضائیه استقلال خود را از دست داده، مخالفان خود را منتسب به سازمان مجاهدین میکند تا «اقدامات غیرقانونی خودش را توجیه کند.»
خانم عبادی همچنین به موضوع همکاری شرکتهای نوکیا، اریکسون و یوتلست با جمهوری اسلامی در سرکوب شهروندان ایرانی اشاره کرد و گفت که این شرکتها و بسیاری از شرکتهای دیگر باید از مردم عذرخواهی کنند و مردم نیز باید این شرکتها را تحریم کنند.
به گفته این فعال صلح «رعایت حقوق بشر فقط برای حکومتها نیست. برای شرکتها هم هست. آنها هم باید رعایت کنند. باید به شرکتهای کمک کننده به سانسور دولت، اعتراض کرد.»
عبادی در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش جمهوری اسلامی برای دستیابی به فنآوری هستهای اشاره کرده و گفته است: «انرژی هستهای حق مسلم ماست، اما حقوق مسلم دیگری داریم.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر