مجلس بهمزن نداشتند خبر دروغ اش را نوشتند:
احسان شریعتی معتقد است که دروغ پراکنی های فالس نیوزی برای خودشیرینی و اشتغال آفرینی است. واقعا این اشتغال آفرینی را خوب آمدی آقا احسان! بعد هم گفته است که دروغ اش شاخدار بود اما دروغگو سابقه دار بود. حقا که فرزند دکتر شریعتی هستی. زدی تو خال. من جای فالس نیوزی ها بودم در آن بنگاه معاملات خبری را می بستم و می رفتم یک کار شرافتمندانه برای خودم دست و پا می کردم:
به گزارش کلمه، در این متن که با عنوان “تکذیبیه و قدر دانی از دانشگاهیان اصفهان” در سایت احسان شریعتی منتشر شده، وی خاطرنشان کرده که در این جلسه به بحث درباره نظریهی “جهانِ چهارم” امام موسی صدر پرداخته و سخنانش نه ربطی به پرونده ناپدید شدن امام موسی صدر داشته و نه به مسائل سیاسی روز؛ و نیز با اشاره به یک بحث صورت گرفته پس از سخنرانی وی، تاکید کرده که: این نوع مجادلات رایج، به خلاف بزرگنماییهای رسانهای، موجب خلل در روند جلسه نشد و بحث به همان بخوبی که شروع شده بود، به پایان رسید.
به نظر میرسد اشاره احسان شریعتی به خبر خبرگزاری فارس درباره جلسه مذکور است که در آن ادعا شده: “در اواسط جلسه که سخنران با اعتراض دانشجویان ارزشی و ولایتمدار روبرو شد، برگزار کنندگان جلسه با هیاهو و ضرب و شتم، دانشجوی منتقد را از تالار بیرون کردند.”
متن کامل تکذیبیه احسان شریعتی را در ادامه میخوانید:
باسم الحق
إیّاکم و الکذب! … الصدق رأس الدین.
به عزمِ توضیحِ نظریهی “جهانِ چهارم” امام موسی صدر (که در سخنرانیِ ایشان در مراسمِ اربعینِ شهادتِ معلم شریعتی در بیروت، از جمله خطاب به همسر و فرزندان او عنوان شده بود)، به دعوت انجمن علمی گروه فلسفه دانشگاه اصفهان پاسخ مثبت گفته و با ایراد سخنانی کوتاه در این نشست تلاش کردم شاخصههای کلی چنین چشم اندازی را برشمرم (تا در بخش بعدی گفتگو و پرسش و پاسخ، به تشریح بیشتر دیدگاه خود بپردازم).
همچنین به دوستان توصیه کردم که برای آشنایی بیشتر با نظرات آقای صدر در آثار دیگرشان، به کارشناسان کارنامهی فکر و تلاش ایشان رجوع کنند. بحث من نه به پروندهی ناپدید شدن ایشان مربوط میشد و نه اشارهای به مسایل سیاسی روز داشت، زیرا اساساً در سطحی فراسوی چنین اموری عرضه شد (که نوار مضبوط آن هم موجود است و در دسترس عموم). این مراسم، صبح چهارشنبه در “تالار صائب” دانشکده ادبیات، همچون جلسهی گفت و گوی بعد از ظهر آنروز با اساتید دربارهی «شریعتی و اندیشه»، که با کیفیتی فوقالعاده و استقبالی پرشور برگزار شد، به واقع، نشانگر توفیق کامل آن بود و مستحقِ قدردانی از زحمات تمامی دانشجویان، اساتید و مسئولان محترم دانشگاه.
و اما متعاقبا خبر یافتیم که برخی از خبرگزاریها، در گزارشی سراپا خلاف واقع، اقوالی به اینجانب نسبت دادهاند که هرچند اعجاب آور، اما بیسابقه نبود و با نشر چنین اکاذیبی، این رسانهها بار دیگر میزان اعتبار خبر رسانی، سنخ ارزشهای اخلاقی و میزان صدق دعاوی دینی و عقیدتی خود را به نمایش گذاردهاند و مستندشان هم این که در حاشیهی مراسم، هنگامی که یکی از یاران امام موسی (مرتبط با خانواده و مؤسسهی صدر) به پرسشهای حاضران در مورد پیگیری پروندهی ربوده شدن ایشان (و نگرانیهای خانواده و دوستداران در لبنان و ایران) پاسخ میگفت، یکی از حضار به اعتراض برخاسته که منبع اطلاعات شما کیست؟ و بجای طرح روشن نظر خود (بشکل مکتوب یا از پشت تریبون)، در انتهای سالن به مجادله با حضار پرداخته است! حال آنکه، این نوع مجادلات رایج، به خلاف بزرگنماییهای رسانهای، موجب خلل در روند جلسه نشد و بحث به همان بخوبی که شروع شده بود، به پایان رسید.
در شرایطی که میهن و دانشگاه ما نیازمند آرامش روحی و تقویت فرهنگ گفتگو و فضای رایزنی برای یافتن راه-کارهای برون-رفت از بحرانها و معضلات مبتلابه است، استفاده از چنین شیوههای ناشیانهای، هرچند از باب خودشیرینی و اشتغال آفرینی یاشد، نیز نشانهی علاقهی وافر برخی به گسترش جوّ آشوب و شبهه پراکنی است، در برابر هوای آشتی و حقیقت جویی؛ و آنگاه که زمینه و بهانهی مناسب برای اعمال چنین اغراضی یافت می نشود، مصلحت حکم کند که از قوهی تخیل و دروغ استمداد جویند.
احسان شریعتی
اصفهان، ۶ آبان
از شهروندان روزنامه نگار:
میلاد احرامپوش در تازه ترین پست خود خبر از مدیریت سالار کمانگر در یوتیوب می دهد و به معرفی او می پردازد:
امروز در خبرها داشتیم که چاد هورلی یکی از بنیانگذاران سایت مشهور Youtube از کار کنارهگیری کرد. بعد از خرید Youtube توسط گوگل به قیمت ۱٫۶۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۶ وی همچنان مدیرعامل یوتیوب باقی مانده بود که سرانجام امروز از کار خود کناره گیری و ترجیح داد زین پس به عنوان مشاور در کنار این سایت باشد. اما جایگزین وی و مدیرعامل جدید Youtube یک ایرانی-آمریکایی مشهور به نام سالار کمانگر است. سالار کمانگر پیش از این معاون بخش برنامه های تحت وب گوگل (جیمیل، تقویم، بلاگر و …) بوده که در این پست به معرفی وی خواهیم پرداخت.
سالار کمانگر متولد سال ۱۹۷۷ یک ایرانی – آمریکایی و فارغالتحصیل در رشته بیولوژی از دانشگاه استفورد آمریکا است. وی در ۲۲ سالگی به گوگل پیوست و بعد از ۷ سال به یکی از کارمندان کلیدی و اصل این شرکت بزرگ تبدیل شد. یکی از مهم ترین موفقیت های وی ابداع سیستم تبلیغات گوگل یا همان Google Adwords است که سهم عمده ای در پیشرفت و موفقیت وی و همچنین توسعه گوگل داشت. کمانگر در مصاحبه ای که حدودا ۴ سال پیش با مجله معروف businessweek انجام داد درباره اینکه چه طور وی از علم پزشکی به فناوری اطلاعات روی آورده گفته:
اوایل که به مدرسه میرفتم، بسیار مشتاقانه خیال پزشک شدن را در سر میپروراندم، تا اینکه زمانی را به تماشای طبابت پزشکان اختصاص دادم. از آن به بعد بسیار مشتاق شدم که دانشمند شوم. ولی روز به روز بیشتر متوجه میشدم که این کار هیجانآور نیست. بعدها وقتی دو هفته به صورت پارهوقت در گوگل مشغول شدم ، فهمیدم که اعمالی که این کار من را با آنها درگیر میکند، به من انرژی میدهد. درسی که من آموختم این بود که تنها تصور و خیالی که از یک کار داریم کافی نیست و باید از اینکه یک حرفه به صورت روزانه هیجان و انگیزه لازم را فراهم میکند ، مطمئن شویم.
وی که پیش از این جوانترین مدیر گوگل بوده اکنون به سمت مدیرعاملی یکی از مهم ترین زیرمجموعه های گوگل یعنی Youtube رسیده است. سایتی که این روزها بی شک قوی ترین سایت برای به اشتراکگذاری ویدیو است که قطعا همه اهالی وب با آن آشنا هستند. کمانگر رمز موفقیت خود را شروع کار در سنین پایین و رسیدن به مرز تجربه کامل در جوانی و استخدام شدن در گوگل می داند. وی درباره گوگل می گوید:
گوگل جایی است که میتوانند در آن متفاوت شوید و همیشه مورد توجه قرار گیرید.
وی همچین به جوانان و کسانی که دوست دارند مثل وی شوند توصیه می کند که بعد از فارغ التحصیل شدن در رشته خود ؛ ذهنتان را مشغول بدست آوردن یک شغل و کار عالی نکنید. به سمت شغلی بروید که علاقه دارید و به آن جذب شوید و بعد از مدتی در آن شغل پیشرفت کرده و به مقام های بالای آن برسید. همانطور که وی برای این کار گوگل را برگزید و بعد از رسیدن به سمت معاون این شرکت اکنون در صدر یکی از مهم ترین زیرمجموعه های آن یعنی Youtube قرار دارد. اکنون کمانگر مدیریت پروژه Google TV که تحت زیرمجموعه Youtube قرار گرفته نیز است.
+ معرفی سالار کمانگر در سایت گوگل
+ ویکی پدیا سالار کمانگر
+ مصاحبه مجله businessweek با سالار کمانگر ( ترجمه مصاحبه از دکتر علیرضا مجیدی )
وبلاگهای دانشجویی: نگرانیم
گزارش خبری:
خبر غیرمنتظره انحلال دانشگاه علوم پزشكی ایران دیروز درحالی روی سایت وزارت بهداشت قرار گرفت و رسانهای شد كه این حكم هنوز به رئیس دانشگاه منحل شده علوم پزشكی ایران ابلاغ نشده است و رئیس كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم از این اتفاق اظهار بیاطلاعی كرده است.
مرضیه وحید دستجردی دیروز طی نامهای به روسای دانشگاههای شهید بهشتی و تهران دستور انتقال تمامی واحدهای بهداشتی و درمانی و نیز بیمارستانهای متعلق به دانشگاه علوم پزشكی ایران، اعم از شبكههای بهداشتی، درمانی و واحدهای مرتبط با آنها را به دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی صادر كرده است.
وحید دستجردی در نامه خود به رزاقی، رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر خروج دستگاههای اجرایی از استان تهران و تامین یكپارچگی در ارائه خدمات آموزشی، بهداشتی و درمانی استان تهران و نیز كاهش تصدیگری امور موازی آورده است: «پیرو ابلاغ مصوبه معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور، ضمن انتقال همه فعالیتهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشكی ایران واقع در استان البرز به دانشكده علوم پزشكی كرج، همه واحدهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشكی ایران نیز به دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی منتقل میشود.»
علی ابطحی رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایران میگوید: «هنوز ابلاغیه رسمی انحلال دانشگاه علوم پزشكی ایران را دریافت نكردهایم اما این موضوع از قدیم مطرح بوده و در حال حاضر كه دولت به دنبال كوچك كردن تصدی خود در تهران است این طرح اجرا میشود.»
با وجود اظهار بیاطلاعی وی، سایت این دانشگاه در تغییرات پیشتاز بود و در صفحه اول آن میآمد: «برای مشاهده صفحه اصلی سایت قبلی دانشگاه علوم پزشكی ایران (سابق) اینجا را كلیك كنید.» هم اکنون نیز مراجعان هنگام ورود به آدرس دانشگاه علوم پزشکی ایران (iums.ac.ir) خود به خود به نشانی دانشگاه علوم پزشکی تهران (tums.ac.ir) متقل میشوند.
ابطحی معتقد است این تغییرات برای بیمارستانها و مراكز بهداشتی تفاوتی نمیكند اما اتفاق بزرگ این است كه یك دانشگاه از تهران كم میشود و از طرفی دانشگاه علوم پزشكی كرج شلوغتر میشود و تعدادی از نیروها كه حاضر به سكونت در كرج باشند برایشان امكاناتی فراهم میشود.
وبلاگهای دانشجویی: نگرانیم
ساعاتی پس از اعلام این خبر اظهار نگرانی دانشجویان دانشگاه علوم پزشكی ایران در وبلاگهایشان اولین واكنش به خبر انحلال دانشگاه بود.
یكی از این دانشجویان میگوید: «من الان دیگر دانشگاه ندارم. یعنی دو سال دیگر كه در رزومه خود بنویسم دانشگاه ایران، خواهند گفت این دانشگاه اصلا وجود خارجی ندارد. یا اگر هم بوده چه دانشگاهی بوده كه در نهایت منحل شده است. دلیل مسئولان ظاهرا كوچك كردن تهران است. یعنی همین یه مثقال دانشگاه ایران، تهران رو بزرگ كرده بود تا الان؟ پدر من هم فارغ التحصیل همین دانشگاه است. سالهاست در رشتههای مختلف دانشجو میپذیرد و در حال حاضر هم ساختمان جدیدش در حال ساخت است.»
یكی دیگر از دانشجویان در وبلاگ خود نوشته كه از شنیدن خبر شوكه شده است. دانشجوی دیگری نیز نوشته: «منحل به معنای نابود شدناش نیست. تا جایی كه من میدانم قرار است این دانشگاه زیر نظر دانشگاه تهران قرار بگیرد. البته ظاهرا این طوری است نمیدانم پشت ماجرا چیست؟»
رییس دانشگاه میگوید:«دانشجویان نگران نباشند، این تصمیم آسیبی به روند تحصیل آنها نخواهند زد، فقط به دانشگاه علوم پزشكی تهران منتقل میشوند و در نهایت مدرك این دانشگاه را كسب خواهند كرد.»
حسن آقاجانی، مدیركل وزارتی وزارت بهداشت نیز میگوید: «به نظر میرسد كه این خبر بسیار خوشحال كنندهای برای دانشجویان دانشگاه علوم پزشكی ایران است چرا كه این دانشجویان از طریق كنكور در این دانشگاه پذیرفته شده بودند و اطلاع دارند كه نمره پذیرش در دانشگاه علوم پزشكی تهران بسیار بالاتر است. این دانشجویان در دانشگاه علوم پزشكی ایران پذیرفته شدند اما از دانشگاه علوم پزشكی تهران فارغ التحصیل میشوند.»
اما شهریار مشیری، عضو سابق كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس معتقد است این تجمیع و انحلال دانشگاه علوم پزشكی ایران به معنی محدود شدن این دانشگاه است و كمكی هم به طرح انتقال كارمندان از تهران نمیكند. او میگوید: «سالهای سال است كه دانشگاه علوم پزشكی ایران در حال توسعه در شهرهای دیگر است و به شكل مستقل نیز اداره میشده است با این تغییرات تنها اتفاقی كه میافتد این است كه امور به كندی انجام میشود.»
سال 1352 تاسیس شد، تا دیروز چهارمین دانشگاه علوم پزشکی کشور بود
دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی ایران سومین دانشگاه علوم پزشكی در ایران است كه در سال 1352 با عنوان مركز پزشكی شاهنشاهی تاسیس شد. پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی و انقلاب فرهنگی، با سپری شدن دوره كوتاه فترت و تصویب تاسیس دانشگاههای علوم پزشكی تحت پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در سال ۱۳۶۵ از ادغام چند دانشكده و موسسه آموزش عالی در مركز پزشكی رسما تحت عنوان دانشگاه علوم پزشكی ایران فعالیت خود را ادامه داد.
دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی ایران شامل دانشكدههای پزشكی، بهداشت، پیراپزشكی، علوم توانبخشی، پرستاری و مامایی، مدیریت واطلاعرسانی پزشكی، علوم پزشكی كرج و انستیتو روانپزشكی تهران بود و بیمارستانها و مراکز درمانی گوناگونی زیر مجموعه این دانشگاه بودند. روسای پیشین این دانشگاه علی ابطحی و عباس حسنی بودند. این دانشگاه تا دیروز چهارمین دانشگاه علوم پزشكی كشور از حیث رتبهبندی به حساب میآمد.
منبع: تهران امروز
رئيس قوه قضاييه در جلسه امروز مسئولان عالي قضايي گفته است که ترويج بحث اسلام ايراني كاملاً انحرافي و ناسازگار با اعتقادات عميق اسلامي است.
آيت الله لاريجاني با اشاره به تكرار پارهاي اظهارنظرها در خصوص اسلام ايراني و مكتب ايراني، با انتقاد از طرح چنين سخناني در محافل مختلف گفت: «اسلام ايراني تعبير نادرستي است كه مخالف با تعبير صريح قرآن و آيات و روايات و اعتقادات اسلامي است چرا كه اسلام ديني جهاني است كه اختصاص به زمان و مكان خاصي ندارد.»
وی در ادامه افزود: «اسلام، ايراني و غيرايراني ندارد و متعلق به كشور خاصی نيست و لذا توصيف اسلام به ايراني خطاي فاحش و مغلطهآميزي است.»
رئيس قوه قضاييه در پایان تأكيد كرد که «اگر منظور از اسلام ايراني، فهم اصيل ايرانيان در تبعيت از ولايت اهل بيت (عليهالسلام) و انتظار ظهور است چرا از عبارت اسلام اهل بيت استفاده نميكنيم تا اذهان متدينان و مخلصان ولايت را مشوش و نگران نكنيم.»
این اظهارات در واکنش به سخنان اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر احمدینژاد صورت میگیرد که در همایش ایرانیان خارج از کشور گفته بود: «ماموریت ما این است که به دنیا بگوییم اسلام ایرانیان متفاوت است» و مدعی شده بود بر معرفی «مکتب ایران» به دنیا «اصرار» دارد.
منبع: فارس
پیشینه:
مصباح یزدی: مروجان مکتب ایرانی خودی نیستند
فيروز آبادی: اظهارات مشايی جرم عليه امنيت ملی است
موسوی: جنگ «ایرانی-اسلامی» زرگریست؛ نه ایران اینها مورد قبول ماست نه اسلامشان
«انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر در ایران»:
«انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر در ایران» با انتشار بیانیهای سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی در سفر قم را سرآغاز یک توطئه سیاه و برنامهریزی شده در جهت سرکوب گروههای مختلف اجتماعی و بهخصوص پیروان اقلیتهای دینی توسط دولت و حکومت ایران دانست.
این بیانیه با اشاره به سخنان علی خامنهای در قم مبنی بر برخورد با «عرفانهای بدلی، عرفانهای کاذب و مسیحیت خانگی»، نطق علی لاریجانی با همین موضوع را نیز دلیل دیگری بر جدی بودن حمله حکومت به اقلیتهای اجتماعی و مذهبی عنوان کرده است.
«انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر در ایران» در بیانیه خود آورده، «کنفرانس مطبوعاتی حیدرمصلحی که در آن از تحقق تصمیم رهبر ایران در خصوص «برانداختن اصل احترام به شخصیتها و شخصیتگرایی» سخن گفته بود و همچنین هتک حرمت از طریق انتشار کتابها و فیلمهایِ غیرمستند و وبسایتهای متعلق به عناصر وزارت اطلاعات و سپاه نشاندهنده این است که که خصومت با تصوف وعرفان اسلامی وارد مرحله تخریب وسرکوب جدی شده است.»
این بیانه همچنین برپائی «نمایشگاه علیه شیطان پرستی» توسط وزارت ارشاد را که در آن معترضین به نتایج انتخابات دهم ریاست جمهوری، «شیطان پرست» خوانده شده بودند را بهانهجویی دولت و حکومت برای حمله به نیروهای مخالف دانسته است.
گفتنیست حملات نیروهای اطلاعاتی و دولتی به «دراویش نعمتاللهی گنابادی» پس از حمایت آنها از کاندیداتوری مهدی کروبی در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری افزایش یافته است. پیش از این و در دوره اول دولت آقای احمدی نژاد شاهد تخریب حسینیههای این دراویش توسط نیروهای دولتی بودیم.
منبع: مجذوبان نور و جرس
پیشینه:
دراویش گنابادی در نامه به خامنه ای: فرماندهی واحدی عملیات سرکوب دراویش را انجام داده است
به تبعیض شدید علیه جوامع قومی و اقلیت های مذهبی در ایران پایان دهید
جوانان گنابادی موی سر خود را تراشیدند
حسین مبارکی، مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی وزارت بهداشت در تازهترین اظهارنظر مسئولان و مدیران وزارت بهداشت، عنوان داشت که استخدام 23هزار پرستار سال آینده اجرایی میشود و این یعنی اینکه موضوع حداقل برای امسال منتفی است.
موضوع استخدام 23 هزار نیروی جدید پرستاری به دنبال تصویب قانون ارتقای بهرهوری نیروهای بالینی نظام سلامت و کاهش ساعت کار پرستاران مطرح شد و احمدی نژاد در روز پرستار امسال (31 فروردین) خطاب به وزیر بهداشت گفت که از همین فردا به دنبال آگهی استخدام پرستار باشد.
مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت نیز در هر فرصتی که با حضور خبرنگاران همراه میشد، از اجرایی شدن این وعده رئیس دولت خبر میداد و اصرار داشت که این موضوع امسال حتما اجرایی میشود.
موضوع استخدام پرستاران در کمیسیون تلفیق مجلس که نماینده دولت نیز در آن حاضر بود، رد شد اما وزیر بهداشت به هیچ وجه نمیخواست قبول کند استخدام پرستاران در سال جاری محقق نخواهد شد و 19 مهرماه در همایش بررسی مسائل پرستاری کشور بار دیگر تاکید کرد که «استخدام پرستاران قطعا انجام میشود و هیچ مقام دولتی نمیتواند در مقابل دستور رئیس جمهور ایستادگی کند.»
از سوی دیگر، نمایندگان مجلس هم به ویژه اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هیچ مشکلی را بابت استخدام پرستاران پیش روی دولت نمیدیدند و عنوان میداشتند که دست دولت برای استخدام باز است و میتواند با تامین بار مالی آن، این مصوبه را اجرایی کند.
با این حال انوشیروان محسنی بندپی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اجرا نشدن استخدام 23 هزار پرستار، با بیان این که «نظام سلامت کشور با استخدام نشدن پرستاران دچار نقصان و خسارات مادی و معنوی بسیاری میشود که این زیانها چند برابر بودجه و بار مالی ناشی از بکارگیری این نیروهاست» میگوید: «زمانی که نماینده دولت با آن مخالفت کرد نمایندگان کمیسیون تلفیق نتوانستند آن را به تصویب برسانند چرا که بار مالی زیادی داشت. اما ما معتقدیم زمانی که طرحی مصوب شد باید ساز و کارهای قانونی آن نیز در نظرگرفته و تامین شود.»
محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار نیز با تاکید بر اینکه عزم و ارادهای برای جذب 23 هزار پرستار وجود ندارد، میگوید: «به نظر میرسد موضوع استخدام پرستاران در سال جاری به بهانه مخالفت کمیسیون تلفیق مجلس منتفی شده است.»
وی با بیان اینکه دادن وعدههایی که محقق نمیشود باعث بی انگیزه شدن جامعه پرستاری شده است، تصریح میکند: «وزارت بهداشت میخواهد مجلس را مقصر جلوه دهد در صورتی که مجلس همواره از جامعه پرستاری حمایت کرده است.»
منبع: مهر
۱۴ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین که چندی پیش در بیانیه ای خواستار تشکیل کمیته حقیقتیاب برای کشف حقایق مربوط به انتخابات و حوادث پس از آن شدند در هفته های اخیر توسط بازجویان وزارت اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفتند.
این زندانیان پس از بازجویی های طولانی تهدید شدند که به زندان های دور از مرکز تبعید خواهند شد.
پیشتر گزارشهایی منتشر شده بود که این زندانیان توسط مسوولان زندان به دادسرا فراخوانده و از آنها خواسته شده تا امضاهای خود را تکذیب کنند و در غیر اینصورت سلول انفرادی و دیگر تنبیهها در انتظارشان خواهد بود.
وبسایت کلمه گزارش داده که زندانیان سیاسی تاکنون به خواستههای مسئولان تن نداده اند و اعلام کرده اند که روش های تطمیع و فشار بر آنها بی فایده است.
بهمن احمدی امویی، سید میلاد اسدی، محسن امین زاده، علی پرویز، علی تاجر نیا، محمد داوری، مجید دری، امیر خسرو دلیر ثانی، محمد فرید طاهری قزوینی، کیوان صمیمی،کوهیار گودرزی، علی ملیحی، عبدالله مومنی و محسن میردامادی از امضا کنندگان این بیانیه بودند که در هفته گذشته ساعت ها توسط بازجویان وزارت اطلاعات تحت بازجویی قرار گرفته اند.
منبع: کلمه
پیشینه:
زندانی سیاسی در واکنش به پیشنهاد احمدینژاد در سازمان ملل:
گروه حقیقت یاب ملی برای واکاوی دخالت نظامیان در انتخابات تشکیل شود
فشار تازه بر زندانیان سیاسی: بیانیههای خود را تکذیب کنید
محمد سیفزاده وکیل پایه یک دادگستری و عضو مؤسس کانون مدافعان حقوق بشر در ایران از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۹ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از شغل وکالت محکوم شده است. وی اعلام کرده به این حکم اعتراض خواهد کرد.
محمد سیفزاده که به همراه شیرین عبادی و شماری دیگر وکلای مدافع حقوق بشر از مؤسسان «کانون مدافعان حقوق بشر» در ایران است و همچنین سالها وکالت رایگان بسیاری از روزنامهنگاران، فعالان سیاسی و اجتماعی را بر عهده داشته، چندی پیش در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب محاکمه شد و به خاطر تأسیس کانون مدافعان حقوق بشر و بر عهده گرفتن وکالت فعالان بازداشت شده با اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی» مواجه شد.
از جمله دیگر اتهامات آقای سیفزاده عضویت در «شورای عالی نظارت کانون مدافعان حقوق بشر» و «دبیری کمیته انتخابات آزاد، سالم و عادلانه» این کانون عنوان شده، و دادگاه انقلاب این وکیل پایه یک دادگستری را به خاطر همین فعالیتهای حقوق بشری محاکمه کرده است.
سید محمد سیفزاده در سالهای گذشته نیز شش بار بازداشت و بازجویی شده و در خرداد ماه ۸۸ همزمان با بازداشتهای گسترده فعالان سیاسی و اجتماعی و نیز روزنامهنگاران از سوی شعبه امنیت دادستانی انقلاب تهران احضار و تهدید شد که «دیگر اجازه ادامه فعالیتهای حقوقی را نخواهد داشت.»
آقای سیفزاده نزدیک به ۲۰ سال است که ممنوعالخروج شده و در یک سال اخیر نهادهای امنیتی حتی اجازه سفر حج را نیز به وی ندادند.
منبع: رادیوفردا، +
دانشگاه علوم پزشكي ايران با ابلاغيه «معاونت انساني رياست جمهوري» منحل شده است كه اين اتفاق شوك بزرگي را به دانشجويان اين دانشگاه وارد كرده و موجب شده دانشجويان دانشكده پرستاري و مامايي در محوطه اين دانشگاه تجمع اعتراضی برپا کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، امروز 9 آبانماه نزدیک به 800 نفر از دانشجویان این دانشگاه با شعار «نه بهشتی نه تهران فقط دانشگاه ایران» به تصمیم دولت مبنی بر «انحلال دانشگاه ایران» اعتراض کردند.
فرارو نیز از استقرار نیروهای پلیس ضد شورش در اطراف ساختمان مرکزی دانشگاه منحل شدهی علوم پزشکی ایران واقع در بزرگراه همت خبر داده است.
این در حالیست که دانشكده پرستاري دانشگاه علوم پزشكي تهران نیز در حال حاضر اين دانشجويان را براي پذيرش قبول نكرده است.
در همین رابطه، علیرضا مرندی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس و وزیر اسبق بهداشت از جلسه اضطراری ظهر امروز این کمیسیون برای بررسی انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران خبر داده و گفته است: «هیچیک از نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون بهداشت از انحلال این دانشگاه خبر نداشته» و «همه نمایندگان از طریق روزنامهها» از این خبر مطلع شدند، او این تصمیم ناگهانی را «توهین به مجلس» دانست.
روز گذشته خبرگزاریهای رسمی ایران متن ابلاغیهای را انتشار دادند که بر اساس آن وزیر بهداشت برای اجرایی کردن تصمیم دولت جهت خلوت کردن پایتخت، حکم به انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران داده است.
منبع: ایلنا و آفتاب و مردمک
وبسایت سحامنیوز، پایگاه خبری حزب اعتماد ملی گزارش داده صبح امروز نیروهای امنیتی تلاش کردند تا از دیدار مهدی کروبی با میرحسین موسوی جلوگیری کنند ولی مهدی کروبی موفق شد با کمک میرحسین موسوی وارد منزل او شود.
بر اساس این گزارش تلاش برای جلوگیری از این دیدار توسط «نیروهای امنیتی منطقه پاستور» و «به دستور مقامات امنیتی و حفاظتی» صورت گرفت.
این گزارش میافزاید نیروهای امنیتی با آگاهی از حضور مهدی کروبی در نزدیکی منزل آقای موسوی از ورود وی و نیروهای حفاظت او جلوگیری کردند ولی «در پی این اقدام و اطلاع میرحسین موسوی از ماجرا، میرحسین موسوی در اقدامی انقلابی سوار بر ماشین شخصی خود شد و مهدی کروبی و فرزند ایشان را شخصاً به داخل مجموعه برد.»
هنوز گزارشی از محتوای گفت و گوی این دو رهبر جنبش سبز منتشر نشده است.
مأموران امنیتی و لباس شخصی ها در ماه های اخیر بر فشارهای خود بر مخالفان و رهبران آنها افزوده اند و با جلوگیری از دیدار چهرههای سرشناس منتقد دولت با مهدی کروبی و میرحسین موسوی، در برخی موارد به ضرب و شتم آنها نیز اقدام کرده اند.
منبع: سحام نیوز و رادیو فردا
در روند بررسی بندهای لایحه حمایت از خانواده در کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی، تعیین سقف مهریه از بند ۲۴ این لایحه حذف شد و بندهای مربوط به ازدواج موقت و ازدواج مجدد نیز با تغییرات اندکی به تصویب کمیسیون رسید.
فرهاد تجری، نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه در توضیح رأی کمیسیون در مورد بند ۲۴ لایحه حمایت از خانواده اعلام کرد: «اعضای کمیسیون قضائی موضوع مهریه متعارف و نامتعارف ماده ۲۴ را از لایحه حمایت از خانواده حذف کردند.»
در پیش نویس اولیه این لایحه، مهریه به دو شکل «متعارف و غیر متعارف» تعریف شده بود و برای آن سقفی در نظر گرفته شد. مهریههای بالاتر از حد متعارف مشمول مالیات شده بود.
تجری همچنین افزود که این کمیسیون، ماده ۲۲ لایحه حمایت از خانواده را بدون تغییر به تصویب رساند. مادهای که با برشمردن حق ازدواج موقت برای مردان، تاکید کرده بود که ثبت ازدواج موقت در صورت باردار شدن زوجه موقت الزامی است.
وی با اشاره به ایجاد تغییراتی جزئی در بند ۲۳ لایحه حمایت از خانواده که مربوط به ازدواج مجدد مردان است، افزود: «اگر زن با ازدواج دوم مرد دچار عسر و حرج شود، میتواند درخواست طلاق را به داگاه ارائه کند.»
منبع: رادیو فردا و جامجم آنلاین
یک استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران:
دکتر علی اصغر کشاورز، استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران با انتقاد از تصمیم انحلال این دانشگاه گفته است که مدیران ارشد دانشگاه و هیات رئیسه نیز تا لحظات آخر از تصمیم وحید دستجردی، وزیر بهداشت مطلع نبودند.
صبح روز هشتم آبان، خبرگزاریهای رسمی ایران متن ابلاغیهای را انتشار دادند که بر اساس آن وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستور داده بود واحدهای بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران به دانشگاه شهیدبهشتی و واحدهای آموزشی، پژوهشی و دانشجویی آن به دانشگاه علوم پزشکی تهران انتقال یابد.
وزیر بهداشت میگوید این دستور را جهت اجرایی کردن تصمیم دولت برای خلوت کردن پایتخت صادر کرده و به موجب آن، عملاً دانشگاه علوم پزشکی ایران منحل شده است.
دکتر علی اصغر کشاورز می گوید قرار بوده روز دوشنبه آینده در برنامه ای مدیریت پژوهش این دانشگاه از وی تقدیر کند که بلافاصله، موضوع انحلال را از طریق sms دریافته. چیزی که هنوز هم باور نمی کند.
این پزشک فوق تخصص گوش، حلق و بینی می گوید ماحصل این تصمیمات که بدون اطلاع دیگران گرفته می شود، تنها بی انگیزگی برای پرسنل درمانی و هیات علمی به همراه دارد و مشکلات اجرایی آن ممکن است به مردم نیز سرایت کند.
وی میگوید: «وقتی از استادان نظرخواهی نمی کنند، هیات رئیسه دانشگاه را نامحرم می دانند و در روز تعطیل این تصمیم می گیرند یک مجموعه بزرگ آموزشی درمانی را منحل کنند، هیچکس خوشحال نخواهد ماند. انگیزه ها کاملا کاهش پیدا کرده و با این کارهای ضرب الاجل، هیچ کس دیگر از فردای خود مطمئن نیست.»
به گفتهی آقای کشاورز رئیس دانشگاه تهران و سایر استادان نیز از این تصمیم راضی نیستند.
منبع: کلمه و مهر
یک عضو جامعه مدرسین حوزه اعلام کرد ۵۵ درصد مجموع حوزویان زیر ۳۰ سال و ۳۵ درصد آنها بین ۳۰ تا ۵۰ ساله هستند.
به گفته عباس کعبی در مجموع ۹۰ درصد حوزویان کمتر از ۵۰ سال دارند.
آقای کعبی اظهار امیدواری کرده که حوزههای علمیه در ۱۰ سال آینده یک و نیم میلیون طلبه پرورش بدهند.
وی در عین حال گفته که «افول فرهنگ بومی، افول فکری، رواج اندیشههای کپسولی، فروپاشی اخلاق و بحران هویت انسانی و شکلگیری خانوادههای اینترنتی و مجازی از ویژگیهای غرب آینده است.»
کعبی افزوده است: «آنچه طی ۱۵سال آینده در انتظار غرب است، ناامنی، فقر و فساد است و به راحتی میتوان فروپاشی غرب را پیشبینی کرد.»
منبع: مرکز خبر حوزه
گروهی از وکلای دادگستری با صدور بیانیهای خواستار آزادی بیقید و شرط نسرین ستوده از زندان شدند.
آنها در بیانیه خود آوردهاند: «گویا بازداشت و نگهداری وکلای آزاده و مستقل دادگستری سنتی شده افتخار آفرین برای برخی قضات.»
در این بیانیه آمده است: «ما جمعی از وکلای دادگستری ضمن اعتراض به بازداشت غیرقانونی نسرین ستوده و محرومیت ایشان از ملاقات با وکلای مدافع و خانواده خود خواهان آزادی سریع و بیقید و شرط ایشان هستیم.»
این وکلا اعلام کردهاند که بازداشت خانم ستوده و نگهداری وی سلول انفرادی «از مصادیق بازر شدت عمل بوده و غیرقانونی است.»
غلامحسین رئیسی، یحیی ریگانی، رزا قراچورلو، سعید دهقان، نسیم غنوی، سارا صباغیان، فریده غیرت، ژینوس شریف، مریم کیان ارثی و عبدالفتاح سلطانی از جمله امضا کنندگان این بیانیه هستند.
نسرین ستوده که وکالت شماری از فعالان سیاسی و مدنی را در ایران بر عهده دارد، روز سیزدهم شهریور ماه و پس از آن که برای پاسخ به احضاریه دادگاه به دادسرای اوین مراجعه کرد، بازداشت شد.
منبع: كمپين استقلال كانون وكلا
پیشینه
رهنورد: نسرین ستوده و سایر زندانیان سیاسی را آزاد کنید
سازمان عفو بینالملل خواستار آزادی نسرین ستوده شد
براساس گزارشهای بانک مرکزی:
روزنامه جهان صنعت در گزارشی اعلام کرد طی پنج سال گذشته نرخ محصولات لبنی ۹۴ درصد، برنج ۱۴۳، حبوبات ۱۴۶، میوه ۱۸۴، گوشت ۱۹۹، قند و شکر و روغن ۱۲۰ درصد افزایش داشته است.
گزارش این روزنامه متکی بر آمارهای هفتگی بانک مرکزی است که روند رشد قیمتها از مرداد ۸۴ تا مهر ۸۹ را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
براساس این گزارش طی پنج سال گذشته، در گروه لبینات، پنیر غیر پاستوریزه (باز) با ۱۶۴ درصد افزایش، بیشترین افزایش قیمت را داشته است.
در گروه حبوبات نیز به ترتیب لوبیا چیتی ۱۷۸، لوبیا سفید ۱۷۰، لوبیا چشم بلبلی ۱۶۵، لوبیا قرمز ۱۴۵، عدس ۱۳۵، لپه ۱۲۹ و نخود ۱۰۱ درصد افزایش قیمت داشته است.
در گروه میوههای تازه نیز به ترتیب، اقلام سیب گلاب ۳۱۰ درصد، هلو ۲۶۸، گلابی ۲۳۷، خربزه ۱۷۶، پرتقال ۱۰۶، انگور ۱۰۲ و هندوانه ۹۵ درصد افزایش قیمت داشتند.
در گروه سبزیجات نیز اقلام خیار ۲۵۹ درصد، کدو ۲۴۶، گوجه ۱۹۶، لوبیا سبز ۱۹۳، سیبزمینی و بادنجان ۱۵۱، پیاز ۱۳۲ و سبزیهای برگی ۱۳۰ درصد افزایش قیمت داشتند.
گوشت مرغ در هفته آخر مهرماه ۱۳۸۹ نسبت به هفته آخر مردادماه ۱۳۸۴ چیزی حدود ۹۶ درصد افزایش قیمت داشته است.
گوشت گوسفند با استخوان كه در آمار بانک مركزی در حال حاضر هر كیلو ۱۷ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام شده است، نسبت به مدت مشابه قبلی یعنی پنج هزار تومان چیزی حدود ۲۴۶ درصد افزایش قیمت داشته است.
در گروه روغن، حلب روغن پنج کیلویی در تابستان ۸۴ چهار هزار و ۳۰۰ تومان بوده که در حال حاضر ۱۰ هزار تومان شده و افزایش ۱۴۳ درصدی دارد.
روزنامه جهان صنعت در پایان گزارش خود نوشته که «این دیگر سیاهنمایی و… نیست، هرچه هست آمار بانک مرکزی جمهوری اسلامی است که اعلام شده است.»
منبع: روزنامه جهان صنعت
رسول منتجبنیا از فک پلمب دفتر حزب اعتماد ملی خبر داد و گفت به مسئولان این حزب گفته شده که میتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند.
آقای منتجبنیا که قائممقام حزب اعتماد ملی است افزوده: «در حال حاضر باید بررسی کنیم که چه نوع فعالیتی را در فضای کنونی میتوانیم داشته باشیم، اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهایم.»
وی در ادامه با ابراز این عقیده که در حال حاضر میان واقعیت و حقیقت فاصله افتاده است، اظهار داشت: «برخی فعالیت احزاب را بر نمیتابند و فعالیت و گسترش رسانهها و مطبوعات مستقل و آزاد را قبول ندارند.»
حزب اعتماد ملی توسط مهدی کروبی در سال ۱۳۸۴ و پس از کنارهگیری وی از مجمع روحانیون مبارز تأسیس شد.
این حزب در انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۳۸۸ از نامزدی مهدی کروبی حمایت کرد و در جریان اعتراضها به نتیجه انتخابات نیز فعالیتش توسط مقامهای قضائی متوقف شد.
منبع: ایسنا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر