-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آبان ۱۲, چهارشنبه

Lastest News from Shahrgon for 11/03/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



اين جلسه در راس ساعت 5 بعد از ظهر با نواختن سرود ملی کانادا و سرود ای ايران آغاز شد. در ابتدای برنامه آقای ماشاا... عبّاس زاده مسئول انجمن سکولار‌های سبز ونکوور ضمن برشمردن اهمیت همگرایی بیش از پیش میان کوشندگان سیاسی جهت پیشبرد اهداف دموکراسی خواهانه ایران، در چگونگی‌ تشکیل انجمن سکولار‌های سبز ونکوور گفت: تشکیل گروه‌های هم اندیش در راستای نهاد سازی دموکراتیک بوده است که زیر لایه‌های جنبش سبز ملی‌ ایرانیان در انتظار آن می‌باشد. عباس زاده که خود از تحول خواهان پیشین در دوران اصلاحات در ایران بود، لزوم جدایی نهاد دین و دولت را از مطالبات بنیادین غالب مردم ایران دانست و گفت: مسیر سبز تغییر در ایران از همان دوم خرداد هفتاد و شش رویکردی سکولار داشت و در این راه حتا در دوران اصلاحات نیز بعضا شاهد هزینه پردازی کوشندگان سیاسی - مدنی درون ساختار بودیم .266web

عباس زاده مسئول نهاد نو پای مدنی سیاسی انجمن سکولار‌های سبز ونکوور، آقای نوری علاء را از پایه گزاران اصلی‌ عرصه سکولاریسم نو دانست و گفت: روشنفکران غیر دینی همچون دکتر نوری علاء بالاترین میزان تاثیر را در فراگیری آگاهی‌ ایرانیان در راستای آشنایی اهمیت مقوله جدایی نهاد دین و دولت به مثابه راهکار برون رفت از وضعیت فعلی‌ و نهادینه سازی و گسترش آموزه سکولاریسم دانست و گفت: شبکه سکولار‌های سبز ایران عملاً میوه‌های به بار نشسته درخت روشنفکری کوشندگان سکولار می‌باشد.

عباس زاده پیش از آغاز سخنرانی رسمی‌ دکتر نوری علاء، با گرامیداشت یاد همه جان باختگان راه آزادی کشور به ویژه جانباخته گان جنبش سبز، گفت: موج فزاینده سکولار هراسی از سوی حاکمیت گواه روشنی است که تظاهرات و تجمعات مستمر شهروندان ایرانی از وفاق و همگرایی نزدیکی‌ برخوردار بوده است و صدور حکم‌های حبس ناباور برای پیشگامان سکولار خواهی‌ داخل ایران همچون مهندس طبرزدی و این روز‌ها پاکسازی اساتید سکولار اندیش از دانشگاه‌ها مصداق آشکاری است از خیزش نسل نو ایرانی جهت تغییر ساختاری نظام دینی حاکم بر پایه سکولاریسم.

پس از آن دکتر اسماعیل نوری علاء شاعر، نویسنده و از کوشندگان صاحب نام سیاسی سخنانش را با عنوان " جامعه بی‌تبعیض در ایران سکولار" آغاز نمود.

نوری علاء سخن خود را با ذکر اهميت داشتن يک «گفتمان سياسی» برای براه انداختن يک جنبش اجتماعی آغاز کرد و با آوردن نمونه‌هائی از جنبش مشروطه و نهضت ملی و سپس انقلاب سال 57 نشان داد که هر کدام از اين جنبش‌ها دارای يک «گفتمان» معين بوده اند که جمع بندی خواسته های گوناگون مردم در يک فرمول فشرده محسوب می شده‌اند.

او سپس به فقدان يک گفتمان کارساز در سی و دو سال اخير، که بتواند در مقابل گفتمان حکومت اسلامی بايستد و مردم را به دور محور خود گرد آورد، اشاره کرد و اظهار داشت که بنظر می رسد در طی پنج ساله‌ی اخير رفته رفاه شاهد شکل گيری يک گفتمان جديد بوده‌ايم که چيزی نيست جز خواستاری يک حکومت فرامذهبی يا غيرمذهبی که همه‌ی آحاد جامعه ايران در مالکيت آن شريک باشند و حکومت نتواند بر هيچ قشر و گروهی از جامعه تبعيض روا دارد. او گفت که اين گفتمان در عبارت «حکومت سکولار» خلاصه می شود.

نوری علاء سپس به اين اشاره کرد که تعين و اجرائی شدن يک گفتمان سياسی می تواند بصورت شکل گيری يک نهاد سياسی عملی شود تا اين امکان را فراهم آورد که در برابر حاکمان، «وضع موجود» بديلی مستقل و متضاد با آنان را شکل داده است. تاريخ نشان داده است که بدون وجود يک بديل توانا و صاحب گفتمانی جذاب، حاکمان نشسته بر قدرت همچنان بر جای خود می مانند.

سخنران سپس توضيح داد که چگونگی پيدايش بديل يا آلترناتيو با نوع حکومتی که مورد مخالفت است فرق می کند. در يک نظام دموکراتيک برنامه ها و گفتمان‌های متضاد و متخالف در قالب احزاب سياسی مطرح می شوند و جابجائی قدرت از طريق رأی مردم با مسالمت انجام می گيرد. اما در حکومت های ديکتاتوری چنين کاری ممکن نيست و هرچه ضرورت وجود آلترناتيو محسوس تر می شود ميزان مقاومت و سرکوب رژيم هم بالاتر می رود. و تاريخ نشان داده است که در اغلب حکومت های ديکتاتوری مخالفان مجبور شده اند آلترناتيو را در خارج از مرزها و دسترسی حکومت ايجاد کنند.

ناطق سپس به اين اشاره کرد که اکنون نيز ما با يک انسداد قطعی سياسی در داخل کشور روبرو هستيم و شخصيت های سکولار به ما پيام می دهند که ديگر از دست ما کاری ساخته نيست و شما بايد در اين راه پيشقدم شويد تا با اشتراک هم بتوانيم اين آلترناتيو را در برابر حکومت اسلامی بسازيم.

دکتر نوری علاء در بخش پايانی سخن خود به اين نکته پرداخت که شبکه سکولارهای سبز، که بشدت در حال گسترش است، بر اساس اين باور ساخته شده که جنبش سبز در گوهر خود يک جنبش سکولار است و ما می خواهيم اين واقعيت را به جهان ثابت کنيم و بگوئيم که در برابر دو نيروی اسلامی بنيادگرا و اصلاح طلب، يک نيروی سوم سکولار هم وجود دارد که می تواند جانشين حکومت اسلامی را بسازد و معرفی کند. اين شبکه، در راستای همکاری با ديگر گروه های سياسی برای ساختن يک آلترناتيو سکولار، خود را آماده می کند.

دکتر نوری علاء سخن خود را با دعوت از ايرانيان ونکوور به پيوستن به انجمن نوپای سکولارهای سبز ونکوور به پايان برد. سپس بخش پرسش و پاسخ آغاز شد و حاضران نيز نظرات خود را دربارهء مسائل مطرح شده از جانب سخنران بيان داشتند.

پایان بخش مراسم، رونمایی از دو کتاب تازه انتشار یافته به نام‌های مبانی سکولاریسم نو و سکولاریسم برای ایران بود که از سوی انتشارات شبکه جهانی‌ سکولار‌های سبز ایران،انتشار یافته بود و مورد استقبال مشتاقانه و کم نظیر حضار واقع شد. از کتاب‌های مذکور تنها به تعدادی معدود، موجود است که علاقمندان جهت تهیه آن میتوانند با شماره 7783187256 با آقای عباس زاده تماس حاصل نمایند.

انجمن سکولار‌های سبز ونکوور


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به shahrgon-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به shahrgon@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته