-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مهر ۱۰, شنبه

Posts from Khodnevis for 10/02/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



بازداشت ابراهیم یزدی

بنا بر گزارش‌های، دریافتی اعضای ارشد نهضت آزادی ایران جهت شرکت در مراسم ختمی به شهر اصفهان سفر کرده بودند و پس از آن قصد شرکت در نماز جمعه دکتر غروی داشتند که توسط نهادهای امنیتی بازداشت شدند پیش از این نیز، ۱۲ مرداد ماه، ماموران وزارت اطلاعات به محل برگزاری نماز جمعه دکتر سید علی اصغر غروی، از اعضاء نهضت آزادی ایران در اصفهان یورش بردند و آقای عباس مصلحی خطیب جمعه و عضو نهضت آزادی ایران را بازداشت نمودند.


به گزارش میزان خبر، دستگیری این اعضای بلند پایه نهضت آزادی ایران در پی آن رخ داد که تعدادی از اعضاء و علاقمندان نهضت آزادی پس از شرکت در مراسم ختمی در این شهر برای اقامه نماز گردهم آمده بودند. در این حادثه ماموران لباس شخصی بدون ارایه هیچگونه حکم قضایی و با استفاده از زور و ضرب و شتم وارد منزل شخصی محل اقامه نماز شده و دکتر ابراهیم یزدی دبیرکل، مهندس هاشم صباغیان عضو شورای مرکزی، دکتر سیدعلی اصغر غروی، مسئول شاخه اصفهان، دکتر غفار فرزدی، مسئول شاخه آذربایجان، احد رضایی، مسئول شاخه زنجان نهضت آزادی ایران را به همراه تعدادی از حاضران از جمله مصلحی و ورپایی را دستگیر کردند.


ماموران لباس شخصی که بدون ارایه حکم قضایی وارد محل شده و خود را نیروهای امنیتی و اعضاء بسیج معرفی کردند، با این توجیه که دکتر سید علی اصغر غروی در این محل بصورت غیر قانونی نماز جمعه اقامه نموده است، پس از بازداشت این چند تن نسبت به ارعاب و تهدید سایر حاضرین و فیلمبرداری و ثبت مشخصات آنها اقدام نموده و سپس محل حادثه را ترک کردند.


این نمازجمعه با سابقه‌یی بیش از هفتاد سال در زمان حیات حاج رحیم ارباب و آیت الله سید محمد جواد غروی تا اواخر دهه هفتاد  اقامه می‌شد. از  اوائل دهه هفتاد دکتر سید علی اصغر غروی مسئولیت برگزاری این نمازجمعه و جلسات تفسیر قرآن را برعهده گرفت. این نمازجمعه بارها پیش از انقلاب توسط ساواک (در سالهای ۵۰، ۵۳، ۵۶، ۵۷) تعطیل شد. پس از انقلاب نیز سه بار در حیات آیت الله غروی (۱۳۶۰، ۱۳۷۷ و ۱۳۸۴) تعطیل گردید. از محل نگهداری اعضای نهضت آزادی ایران خبری در دست نیست.


 


در باره «اصغر»

نسل نو سینمای ایران دو خاست‌گاه دارد؛ اول میدان جنگ و  دوم سینمای جنگ. اگر نسل اول با ساختن فیلم های مستند وارد سینما شدند، نسل دوم با دیدن همان مستند‌ها و فیلم بعدی آنان به سینما علاقمند شدند. به همین دلیل ساختار ذهنی چندان متفاوتی ندارند.  بیشتر دغدغه‌های اجتماعی را پیگیری می‌کنند و این که چرا آرمان‌های سال ۵۷  ثمر نداد و چرا جامعه و ویژه نسل جوان غرق در بحران است. حتی چرا جنگ تمام شد؟ چرا سرداران فراموش شدند؟  بحران زده‌هایی که پدران و مادران خود را به نادانی متهم می‌کنند اما در نهایت خود نیز در جستجوی درمان به سراغ سیاست می‌روند. شاید شاخص‌ترین نماینده نسل جبهه «حاتمی‌کیا» باشد و نماینده نسل دوم اصغر فرهادی است. این دو بر حسب تصادف دغدغه مشترک هم پیدا کردند. وقتی حاتمی‌کیا خواست از ماجرای ربودن خانوادگی یک هواپیمای مسافربری بوسیله یک خانواده  جنگ‌زده فیلم بسازد، اصغر فرهادی فیلمنامه را نوشت. «ارتفاع  پست». ماجرایی واقعی است که با بازسازی هنری فرهادی و جسارت حاتمی‌کیا، خانواده‌ای را از مرگ نجات داد، نفس‌گیر و پر از حادثه. هواپیمایی بدون سرنشین نامدار.


فرهادی اما سرانجام پشت دوربین قرار گرفت تا فیلم خود را بسازد. و ساخت . تلخ تر و گزنده تر. دور از شعار که ویژگی سینمای جنگ بود. «رقص در غبار» از جنس جنگ است اما جنگ با فقر. او ادامه داد پرونده‌هایی را شکافت که کمتر کسی جرات می‌کرد سری به آنها بزند. «شهر زیبا» زشت‌ترین و اما پرامیدترین شهر جهان. فقر و مرگ زندان و جوانی و عشق و خط راه آهن که همیشه حرکت را با درجا زدن و ماندن  به رخت می‌کشد. جامعه‌ای که خشونت در اعماق وجودش تنیده. پدری داغدار. کودکی فلج و مادری در جستجوی درمان. دوستی سرگشته که دوستش را نجات نداده خودش در راه مانده. و پایانی که نمی‌دانی چه کسی حق دارد. وقتی بخشیدن گناه باشد چرا عاشق شدن جرم نباشد. همه  گدایی عشق می‌کنند. ذره‌ای ترحم. لحظه ای درنگ. اما همه اسیر زندان شده‌اند. یکی در ندامت‌گاه، در آستانه مرگ و همه ما در ندامت‌گاه نادانی و فقر تاریخی. از رنجی که می‌بریم. اما «در باره الی» در سینمای ایران  حادثه شد. نه به این دلیل که فرهادی به ساختاری جدید دست یافته بود. بلکه الی همانی بود که او در پی خلق‌اش بود. گمشده بزرگ ما. دوست دیر یافته. زود آشنا. کم حرف. کم خبر. دودل و حادثه. آغاز و انجامی که هنوز می‌پرسی یعنی خودش بود؟ و بعد زندگی ادامه پیدا می‌کند. «الی» زمانی کشف می‌شود که همه می‌خواهند بدانند او چه کسی بود؟ از کجا آمده بود؟ حتی نام خانوادگی‌اش را نمی‌دانند؟  «خاله الی» که هویت نیست؟ اما شده. برای جامعه‌ای سترون که جامعه مدنی به شدت لاغر اندام  است و  بد اخلاقی دینی و سنتی مانع رشد آن شده، چگونه مسافری مثل الی می‌توان پیدا کرد؟ او به سرعت می‌شود اسطوره‌ای که همه ما نیاز داریم. نیاز به ستایش یک قهرمان.


اما وقتی برادر می‌شود نامزد، اسطوره ذهن ساخته ما می‌فروپاشد. همه می‌شویم مدافع اخلاق. برای پاک کردن دست‌های خود از حادثه‌ای شکل گرفته همه بی‌گناه و بی‌خبر می‌شویم. حتی بی‌خبر از الی. که در میان توفان است. همه حادثه اما در یک سفر شکل گرفته. سفری نه به شمال بلکه سفری به درون فرهنگ ایرانی. فرهنگ وابسته به اسطوره‌ها و قهرمان‌ها که خودش می‌سازد و خودش ویران می‌کند. اکنون اصغر فرهادی خودش به سفری رفته نظیر الی. سفر در منطقه ممنوعه. نام بردن از کسانی ممنوع و آرزوی زندگی بهتر که ممنوع است. مثل الی. همه اما این بار «در باره اصغر» می‌گویند. هنرمندی که یک شبه کشف شده. کارش را از دست داده. هر چه می‌گوید او فقط آرزو کرده کسی باور نمی‌کند.


من نمی‌دانم چرا اصغر فرهادی نمی‌داند که آرزو گناه است؟ مگر وقتی الی ناپدید شد. همه از سپیده- گلشیفته فراهانی- انتظار نداشتند که تنها آرزوی خوشبختی نیست که مسافر شوی؟ اصغر فرهادی خودش  شیرینی طعم انتقام را به تلخی در شهر زیبا تصویر کرده بود؟ چرا انتظار دارد همان ساه‌پوشان او را ببخشند. به نظر من اصغر فرهادی مثل بسیاری از هنرمندان می‌داند که در کجای تاریخ ایستاده است. بنابراین اگر درخواست عفو نکند شاید از آتش خشم در امان بماند. در غیر این صورت او را باید پس از توفان یافت.


 


فرمانده سپاه: معترضان از اقشار مرفه بودند

 

وی با اعلام این که «جنگ نرم به مراتب خطرناک‌تر است زیرا ایمان و باور افراد را زیر سوال می‌برد.» گفت:«تحمل نکردن حق سبب شد عده‌ای كه از مسئولان این نظام بودند به كشور لطمه بزنند.كسانی كه مدعی ارتباط با امام بودند در عمل معنی ولایت فقیه را نفهمیدند و فصل‌الخطاب بودن ولی‌فقیه را نقض كردند.»

فرمانده سپاه پاسداران اضافه کرد: «در جنگ سخت آرمان‌ها لطمه نمي‌ديد بلكه تقويت مي‌شد و پيكر سه شهيد براي به غيرت آوردن مردم يك شهر كافي بود.»

به گزارش «سپاه‌نیوز»،سردار جعفری در این مراسم همچنین اضافه کرد:«كساني كه گذشته خويش را در جبهه‌هاي حق عليه باطل صرف كرده‌اند، امروز نيز وظيفه دارند حافظ ارزش‌هاي انقلاب باشند، ما كه جهاد اصغر و حضور در جبهه‌هاي دفاع مقدس را تجربه كرده‌ايم اميدواريم توفيق حضور در جهاد اكبر و خط مقدم دفاع از ارزش‌هاي انقلاب اسلامي را نيز بدست آوريم.»

وی با اشاره به برخی از مقامات حکومتی، چنین گفت: «اهداف دنيايي، ارتباط خالصانه برخي را با خدا قطع كرد و آنان را به ورطه زر و زور و تزوير انداخت، عواملي كه سبب شد نتوانند به مسير گذشته خويش ادامه دهند.»


 


دولت به حسین درخشان کمک نکرده است

 

این در حالی است که محمود احمدی‌نژاد،  در اوايل سال ۱۳۸۸، در نامه‌ای به دادستان وقت تهران، خواستار رعايت حقوق قانونی رکسانا صابری – خبرنگار آمریکایی- ایرانی بازداشت شده به اتهام جاسوسی، و حسین درخشان شده بود.

 

آن‌گونه که مهدوی، وکیل درخشان به «هرانا» گفته است، «هيچ همکاری از سوی دفتر رياست جمهوری در راستای تسهيل شرايط و روند پرونده حسين انجام نشده است». این در حالی است که گفته می‌شود بازگشت حسین درخشان به ایران، با وعده‌های اسفندیار رحیم‌مشایی، رییس دفتر احمدی‌نژاد صورت گرفته است. اما پس از بازگشت و بازداشت حسین درخشان، وی هیچ‌گونه کمکی به این وبلاگ‌نویس نکرده است.

 

در آن زمان حتی اعلام شده بود که درخشان قرار است درشبکه تلویزیونی انگلیسی‌زبان «پرس تی‌وی» مشغول به کار شود.

 

هفته گذشته برخی منابع خبری اعلام کردند که حکم حسین درخشان توسط شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی صادر شده است. بر این اساس، به اتهام «همکاری با دولت های متخاصم»، «تبليغ عليه نظام»، «تبليغ به نفع گروه های ضد انقلاب»، «توهين به مقدسات» و «راه اندازی و مديريت سايت های مبتذل» به تحمل ۱۹ سال و نيم زندان و پرداخت ۳۰ هزار و ۷۵۰ يورو، دوهزار و ۹۰۰ دلار و ۲۰۰  پوند انگليس محکوم شد. وکیل درخشان با تایید این حکم، گفته است:« شخصا به دادگاه انقلاب مراجعه کردم و موفق شدم رای دادگاه که حدود ۱۵ صفحه بود را ببينم و بنا شد فتوکپی آن را در اختيار من بگذارند اما اين حکم تا کنون به شکل رسمی‌ به من ابلاغ نشده است.»

 

وی درباره جزییات این حکم گفت: «اين حکم به خاطر اتهامات متعدد صادر شده است. يکی از اين اتهامات همکاری با دول متخاصم عنوان شده است، اما عنوان همکاری با سازمان سيا و موساد در پرونده قيد نشده بود. سفر حسين درخشان به اسرائيل و انجام مصاحبه، از نظر دادگاه و دادستان مفهوم همکاری دارد. از نظر من به عنوان يک وکيل چنين چيزی صحيح نيست اما آقايان اين‌گونه فکر نمی‌کنند.»

 

 


 


مموتی ما چطور کار می‌کند
 


حتما ببینید حضرت آیت الله ابوالقاسم خزعلی

 

 


 


قطع همکاری چهار شرکت نفتی با ایران

یکی از معاونان وزارت امورخارجه آمریکا، با اعلام این مطلب، گفته است:« «با خشنودی باید گفت که چهار شرکت بین‌المللی انرژی تضمین کرده‌اند که به سرمایه‌گذاری‌های خود در ایران خاتمه دهند و از هرگونه فعالیت جدید در بخش انرژی ایران خودداری کنند.»


 جمیز استین‌برگ، با اعلام این‌که چنین تصمیمی موجب در امان ماندن این شرکت‌ها، از تحریم آمریکا خواهد شد، افزوده است:« ما از نقش رهبری این شرکت‌ها در این تصمیم استقبال می‌کنیم و از همکاری سازنده آنها با دولت آمریکا بسیار خشنودیم.»


وی با اشاره به این که، چنین اقداماتی باعث افزایش هزینه جمهوری‌اسلامی، به دلیل سرباز زدن از همکاری با جامعه جهانی می‌شود، افزود:« حجم معاملات کنسرن‌های بین‌المللی انرژی با ‌آمریکا بسیار کلان بوده و هیچ شرکت مهم نفتی در جهان حاضر نیست به خاطر ایران از بازار آمریکا چشم‌پوشی کند.»


از سوی دیگر، وزارت امور خارجه آمریکا گزارش داد که برخی از شرکت‌های جهانی انرژی همکاری خود با ایران را قطع کرده‌اند. شرکت توپراس از ترکیه قرارداد فروش بنزین به ایران را لغو کرده است. شرکت هندی «ریلاینس» و شرکت کویتی «ایندیپندنت پترولیوم» نیز فروش محصولات نفتی به ایران را متوقف کرده‌اند. پیش از این شرکت روسی «لوک اویل» نیز صدور بنزین به ایران را متوقف کرده بود، شرکت بزرگ «اینپکس» از ژاپن نیز خواهان پایان دادن به همکاری‌های خود با جمهوری اسلامی است. این شرکت ژاپنی در اکتشاف و توسعه میدان نفتی آزادگان مایل به همکاری بوده و قصد داشته که در ایران دست به سرمایه‌گذاری بزند.


همچنین  وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد، شرکت نفتیران در سوئیس را نیز به فهرست تحریم‌های خود افزوده است. شرکت نفتیران که از زیرمجموعه‌های شرکت ملی نفت ایران به شمار می‌آید، در سوئیس مستقر بوده و مسئول بسیاری از معاملات نفتی ایران در خارج است.


 استین‌برگ تصریح کرد، شرکت نفتیران یکی از کانال‌های عقد معاملات و تهیه صدها میلیون دلار پول برای شرکت ملی نفت ایران است. معاون وزیر امور خارجه آمریکا خاطر نشان کرد: «گرچه شرکت نفتیران در آمریکا فعالیت ندارد، اما تحریم این شرکت مانع از همکاری کنسرن‌های خارجی با نفتیران خواهد شد.»


 


وزیر ارشاد: جنبش سبز، مرده است

وی که در نشست خبری چهارمین نمایشگاه بین‌المللی رسانه‌های دیجیتال، سخن می‌فت، با اشاره به اتفاقات رخ داده در جشن خانه سینما و سخنان اصغر فرهادی، گفت:«امیدوارم فرهادی سخنان خود را جبران کند.»


اشاره وزیر ارشاد به آن بخش از سخنان اصغر فرهادی بود که گفته بود: «ای کاش سال آینده ایران، مثل امروز نباشد، ای کاش سال آینده ایران شرایطی داشته باشد که «گلشیفته فراهانی»، «امیر نادری» و «محسن مخملباف» به راحتی به وطن بازگردند، ای کاش سال آینده «جعفر پناهی» بتواند فیلم بسازد و ای کاش سال آینده هیچ‌چیز مثل این سال‌ها نباشد.»


به دنبال سخنان فرهادی، علی‌رضا سجادپور، مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی وزارت ارشاد گفت که مجوز ساخت فيلم سينمايی «جدايی نادر از سيمين»، به کارگردانی اصغر فرهادی لغو شده است. جواد شمقدری، معاون سینمایی وزارت ارشاد، اعلام کرد که لغو پروانه‌ ساخت فیلم اصغر فرهادی، به دلیل سخنانی است که او در مراسم جشن خانه‌ سینما گفته بود.


حسینی درباره حاشیه‌های جشن خانه سینما و بیانیه شمقدری، معاون سینمایی نیز گفت: «تاکنون اختلافات با سعه‌صدر ارشاد مواجه شده و این همکاری بر همگان ثابت شده، به‌طوری که برخی از فیلم‌های توقیف شده، رفع توقیف شده‌اند.»


وزیر ارشاد افزود: «برخی حرکات که در آن مراسم انجام شد، مثل بالا بردن مچ‌بند سبز ، در حالیکه این حرکات بعد از گذشت یک سال‌و سه ماه از جریان انتخابات و این که همه فهمیدند جنبش سبز به سلطنت‌طلب‌ها، کومله‌ و سایر بیگانگان پیوسته است، قابل پذیرش نیست.»


وی گفت: «اگر کسی بخواهد جنبش مرده را زنده کند و فردی ضدانقلاب را برگرداند و ما برای او فرش قرمز بیندازیم غیرقابل قبول است. فردی که خواهان برگرداندن او هستند، از نظر اخلاقی و حرفه‌ای نزول کرده است و اگر کسی خواهان بازگشت او باشد، موضوعی صنفی و سینمایی را مطرح نکرده‌ است.»


وی گفت: «با فرهادی و هیچ‌کس دیگر بحثی نداریم. مقصر در این مورد صحنه‌گردانان هستند که فضا را برای مطرح کردن چنین جملاتی باز می‌کنند. امیدواریم فرهادی جبران کند.»


 


گنجی کجاست؟
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به khodnevis-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به khodnevis@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته