فرورتیش / رادیو کوچه
lichar@koochehmail.com
وقتی مامانت از صبح تا شب فارسی وان تماشا میکند و تلویزیون را در اختیار خودش گرفته و فراموش کرده که فرزند دارد و پدرت هم برایت کتاب نمیخرد و نمیگذارد به مدرسه بروی و هر روز هم حسابی کتکت میزند، چطور بایداز آنها انقام بگیری؟ من بهت یاد میدهم.
این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمیکند.
منبع :خبرگزاری فارس
انعکاس بخشی از اظهارات رییس جمهوری اسلامی در سفر به نیویورک در خبرگزاری «فرانس ۲۴ » حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون «کامنت» بهدنبال داشته است.
به گزارش فارس، محمود احمدینژاد رییس جمهوری صبح روز یکشنبه به همراه مرتضی تمدن استاندار تهران و علی نیکزاد وزیر مسکن و شهرسازی به ساوجبلاغ رفت و پس از افتتاح هزار و دو واحد مسکن مهر در شهر جدید هشتگرد در آیین افتتاح این واحدهای مسکونی سخنرانی کرد.
فرزاد جمشیدی که اجرای این مراسم را به عهده داشت، هنگام دعوت از محمود احمدینژاد برای سخنرانی، سفر رییس جمهوری به نیویورک و سخنرانی وی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد را یادآور شد و با اشاره به انعکاس مواضع احمدینژاد در نیویورک در خبرگزاری «فرانس ۲۴» گفت که برای بخشی از اظهارات رییس جمهور کشورمان در سفر به نیویورک که در این خبرگزاری منتشر شده، حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون «کامنت» درج شده است.
به گزارش فارس، سفر اخیر محمود احمدینژاد رییس جمهوری اسلامی به نیویورک، سخنرانی وی در شصت و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل متحدد، گفتوگوهای وی با رسانههای بینالمللی و دیدارها و ملاقاتهای احمدینژاد با گروهها، اقشار مختلف و شخصیتها و مقامات سیاسی بازتاب گستردهای در رسانهها و محافل خبری جهانی داشته است.
خبر / رادیو کوچه
بر اساس برخی گزارشها، با صدور حکمی در دادگاه انقلاب تهران، حشمتاله طبرزدی فعال سیاسی به ۹ سال حبس محکوم شده است.
به گزارش هرانا، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی پیر عباسی، حشمت اله طبرزدی، دبیر کل جبهه دموکراتیک ایران و فعال سیاسی را به ۹ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده است.
بر پایه این گزارش، این دادگاه موارد اتهامی حشمتاله طبرزدی را اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرایم بر ضد امنیت داخلی ایران و اهانت به آیتاله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی عنوان کرده است.
لازم به ذکر است حشمتاله طبرزدی از تاریخ ۷ دی ماه ۱۳۸۸ و پس از حوادث روز عاشورا بازداشت و به سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود. وی در اردیبهشت ماه با اعتراض به اعدام پنج زندانی سیاسی که از جمله آنهای فرزاد کمانگر معلم کرد بود، به زندان رجاییشهر کرج منتقل شد.
گفتنی است اولین جلسه دادگاه حشمتاله طبرزدی در ۱۹ خرداد ماه برگزار شده است.
خبر / رادیو کوچه
صبح روز یکشنبه، دادگاه عماد بهاور، رییس شاخه جوانان نهضت آزادی ایران در شعبهی ۱۵ دادگاه انقلاب برگزار شده است.
به گزارش میزان خبر، اولین دادگاه عماد بهاور ، پس از سه بار تعویق زمان دادگاه، در شعبهی ۱۵ دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی صلواتی و نماینده دادستان امروز برگزار شد.
اتهامهای وارده به رییس شاخه جوانان نهضت آزادی ایران «اقدام علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام» و «شرکت در اجتماعات بعد از انتخابات» عنوان شده است.
از تاریخ دادگاه بعدی این زندانی سیاسی گزارشی ارایه نشده است.
گفتنی است عماد بهاور از اسفند ماه سال گذشته در بازداشت موقت به سر میبرد و هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین است
سیروس ملکوتی / رادیو کوچه
سلطه سیاسی مانع انکشاف سیاسی شده اما قادر است توسعه اقتصادی را برنامهریزی کند و بر این باور است که با مسدودکردن آزادیهای سیاسی میتوان ثبات سیاسی را در امر مدیریت اقتصادی–سیاسی جامعه پدید آورد، این تفکر شاید میتوانست در دهههای پیشین با اعمال قهر سیاسی ثباتی را برای چرخش سرمایه برای مدت زمانی فراهم آورد اما تجارب جوامع انسانی پس از جنگ جهانی بهویژه در عصر گلوبالیزاسیون در دهههای اخیر نشان میدهند که ثبات سیاسی تنها از طریق آزادیهای سیاسی محتمل میشوند. زیرا این آزادی و دمکراسی است که موانع اساسی در تولید ذهنیت ساختارشکنانه در کلیت سیستم میشوند.
طی دهههای گذشته توسعه اقتصادی در ایران با ثبات سیاسی برآمده از آزادی و دمکراسی هرگز همراه نبوده است
توجه به این نکته امکان ثبات سیاسی را فراهم میآورد و ثبات سیاسی ضامنی است برای برنامهریزیهای درازمدت اقتصادی و سرمایهگذاریهای بخش خصوصی. این یک واقعیت تجربیست که هیچ سیاستی و سیستم سیاسی نتوانسته با اقتصاد دولتی توسعه اقتصادی پایدار و درازمدت را تامین کند. پارامتر بیثباتی سیاسی و اقتصادی خود مسبب پدیداری عواملی نظیر کاهش سرمایهگذاری، سقوط ارزش پول، تورم و رکود اقتصاد خواهد شد. در همین رابطه آسیبهای اجتماعی و اقتصادی جبرانناپذیری چون ازبین رفتن منابع اقتصادی و فرار سرمایه را نیز باید بدان افزود.
طی دهههای گذشته توسعه اقتصادی در ایران با ثبات سیاسی برآمده از آزادی و دمکراسی هرگز همراه نبوده است. به همین علت در برآمد بحرانهای بزرگ اجتماعی تنها انگیزه سازمانپذیر بهدلیل فقدان رقابتهای سیاسی آزاد پدیده جانشینی ساختارشکنانه بوده و همواره خواهد بود. همین امر کافیست که سرمایهگذاری خصوصی حاضر به مشارکت در یک برنامهریزی اقتصاد درازمدت و پایدار نباشد.
در چنین نظامهای متمرکز سیاسی امکان بررسی و بازبینی به موقع از اشتباهات به ندرت امکانپذیر بوده و کلیت وجود خود را در برابر داوریهای تاریخی قرار میدهد، بنابراین آنچه را که سیاست تمرکز قدرت سیاسی میخواهد بهنام ثبات سیاسی از طریق اعمال قهر نام نهد خود عامل شکنندگی و همچنین فروپاشی میشود. مانند عصر پهلوی با همه تحولات اقتصادی خود.
همین امر در نظام جمهوریاسلامی اما با شدت و انحصار بسیار گستردهتری صورت میپذیرد و این تمرکز و انحصار قدرت توام با بیبرنامه بودن در عرصه اقتصاد درازمدت موجب بحران و نازایی انکشاف سرمایه و ثبات آن میشود. تا آنجایی که نرخ بیکاری به چندین برابر خود افزایش یافته، نرخ رشد اقتصادی کاهشی تا معادل شیش تا ده برابر نموده، درآمد سرانه نیز در سراشیبی بینظیری فراتر از ۵۰% خود را نشان میدهد.
در این اقتصاد ناپایدار و بیثبات بیشک آنچه افزایش مییابند رشد روزافزون رانتخواری و فساد اقتصادی در همه پیکره دستگاه دولتی و حکومتی است. آنهم در کشوری با منابع عظیم اقتصادی که میتواند آنرا در زمره ثروتمندترین کشورهای جهان قرار دهد. دقیقن بهدلیل فقدان سه رکن اساسی همچون آزادی سیاسی، ثبات سیاسی و ثبات سیاستهای اقتصادیست که رژیم جمهوریاسلامی را به ورشکستگی تاریخی خود میکشاند. عواملی که در جهان امروز ما رابطه دموکراسی و توسعه اقتصادی را مشخص میکنند.
با بیثباتی روزافزون سیاسی در جمهوریاسلامی چرخه اقتصاد میرود که متوقف شود
عدم مدیریت و برنامهریزی درازمدت که از نبود درک و عدم تامین به ماندگاری سیاسی حادث میشود همواره گزینههای انحرافی و اشتباه را پیش روی قرار میدهد، مانند سیاست برنامهریزی افزایش جمعیت در ایران. رشد جمعیت مستلزم برنامهریزی دقیق اقتصادی و اجتماعیست و رابطه مستقیم با سیاستهای توسعه اقتصادی پایدار دارد، اگر این تناسب درک و برنامهریزی نشود انتقال ثروت و منابع یک اقتصاد ملی از گردش تولید به مصرف کشانیده میشود. زایش بحران، تورم مالی، افزایش بیکاری و انکشاف آسیبهای اجتماعی عوامل طبیعی چنین فرایند هستند. در چنین نظامی فرار سرمایه، تزلزل اقتصاد بانکی از طریق عدم اطمینان به پسانداز و افزایش نقدینگی، افزایش بیماری اجتماعی زندگی و اقتصاد معیشتی و مصرفی و خارج کردن سرمایه از چرخه تولید یک امر محتمل و طبیعی خواهد بود.
امروز موسسات تولیدی ایران قادر به سودآوری نیستند و تنها از طریق یارانهها قادرند به بقایی نامطمئن ادامه دهند. با بیثباتی روزافزون سیاسی در جمهوریاسلامی چرخه اقتصاد میرود که متوقف شود. ما قادریم از تجربیات تلخ تاریخ معاصر خود و جهان درسهایی برای فردای ایرانمان بیاموزیم. مدیریت سیاسی در آینده ایران نمیتواند توسعه اقتصادی را با تمرکز سیاسی و عدم آزادیهای سیاسی ممکن سازد.
ایران میتواند به یک قدرت اقتصادی دستیابد اگر تحولات آینده سیاسی قادر شود ثبات سیاسی و اقتصادی را با برقراری آزادی سیاسی و اقتصادی ممکن گرداند.
آرش و آوا / دفتر آمریکا / رادیو کوچه
arash.ava@koochehmail.com
«مرضیه» نام هنری «اشرفالسادات مرتضایی» خواننده ایرانی است. او در سال ۱۳۰۴ در تهران بهدنیا آمد. پدر و مادرش از یک خانواده هنردوست بودند و هنرمندانی از قبیل مجسمهساز، نقاش و مینیاتوریست و موسیقیدان در فامیلش زیاد بودند. مادرش بود که بهطور خاص او را تشویق به خواندن کرد و در همه دوران زندگیاش از او پشتیبانی میکرد.
وی در مصاحبهای درباره خود گفته است:
«درزمانی که خانوادههای ایرانی به ندرت فرزندان دخترشان را برای تحصیل علم میفرستادند پدر من با وجودی که یک فرد روحانی بود مرا تشویق به آموزش تحصیلات مرسوم زمان کرد. وقتی که من آغاز به خواندن کردم خواننده شدن برای زنان خیلی غیرعادی بود و درعین حال یک خواننده در آن زمان باید هم دانش مدرسهای میداشت و هم دانش کلاسیک موسیقی و همچنین یک صدای خوب. در ضمن استادان موسیقی زیادی باید صدای او را تایید میکردند و همچنین تئوری موسیقی را باید بهخوبی میدانست. من سالهای زیادی را به آموختن در زیر نظر استادان بزرگ موسیقی ایرانی گذراندم پیش از اینکه شروع به خواندن کنم.»
بخش اول:
بخش دوم :
مرضیه در سال ۱۹۴۲ (۱۳۲۲ خورشیدی) به جهان هنر موسیقی وارد شد. نخستینبار در یک تاتر که نمایشنامه «شیرین و فرهاد» را اجرا میکرد (تاتر باربد) در نقش «شیرین» بازی کرد. این نمایش ۳۷ شب روی صحنه بود که برای او یک موفقیت بزرگ و سریع بهبار آورد و با استقبال زیاد مردم مواجه شد.
مرضیه به سرعت نظر استادان موسیقی را به خود جلب کرد و نخستین زنی بود که توانست در برنامه «گلها» آواز بخواند. مرضیه در حدود ۱۰۰۰ آواز در دوران شکوفایی هنریش خواند که در ارتقای موسیقی ایرانی بسیار اثرگذار بود.
مرضیه در سال ۱۳۷۳ از ایران به خارج کشور رفته و در فرانسه به تشویق دوستانش «مریم» و «هدایتاله متین» پناهندگی گرفت. او در آنجا به شورای ملی مقاومت ایران اعلام پیوستگی کرد و در سفرهای گوناگون به کشورهای مختلف کنسرتهای زیادی داد. در این دوران او با هنرمندان معروف و شاعران و آهنگسازان و نوازندگان مشهوری چون «محمد شمس»، «شاپور باستانسیر»، «عماد رام»، «محمدعلی اصفهانی»، «اسماعیل وفا یغمایی»، «راس پاپل»، «حمیدرضا طاهرزاده» کارهای متعددی ارایه کرده است.
از آثار معروف او در این دوره اپرای «مثل مهتاب» با شعر «محمدعلی اصفهانی» و سرودهای زن «کاوه میهن» و سرود «ارتش آزادی» با شعرهای شاعر معروف تبعیدی «اسماعیل وفا» است که سالها عضو مجاهدین و عضو شورای مقاومت بود ولی بعدها از هر دو خارج شد. محمدعلی اصفهانی هم مانند یغمایی عضو شورای ملی بود که او هم به دلایلی از آن استعفا داد. مرضیه هماینک در آلمان زندگی میکند و از هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران است.
منبع: ویکیپدیا
آنچه در این بخش میآید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانهها است.
منبع : سحام نیوز
یک مقام آگاه در اصفهان به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا گفته است: «ابراهیم یزدی و هاشم صباغیان به دلیل داشتن پرونده با حکم قضایی به تهران انتقال یافتند و مابقی افراد دستگیر شده نیز هم اکنون در بازداشت بهسر میبرند.» ابراهیم یزدی و هاشم صباغیان روز جمعه به همراه علیاصغر غروی مسوول شاخه اصفهان، غفار فرزدی مسوول شاخه آذربایجان، احد رضایی مسوول شاخه زنجان، رسول ورپایی و عباس مصلحی از اعضای شاخه اصفهان نهضت آزادی و احمد میرمحمد رضایی از زنجان توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.
این مقام آگاه که هویت وی مشخص نشده است همچنین به خبرگزاری ایرنا گفته است: «ابراهیم یزدی که به خاطر ابتلا به بیماری پروستات و قلبی بهصورت موقت از زندان آزاد شده بود بدون هماهنگی، به اصفهان سفر کرده بود.» این مقام آگاه در اصفهان همچنین گفته است که ابراهیم یزدی با شرکت در آنچه که وی «نماز جمعه محفلی» خوانده قصد برگزاری جلسه خصوصی با سایر اعضای نهضت آزادی در اصفهان را داشته است. محمدعلی دادخواه، وکیل ابراهیم یزدی، روز جمعه در گفتوگو با رادیو فردا گفته بود که ابراهیم یزدی و همراهان برای شرکت در مراسم ترحیم فرزند آقای مسکین به اصفهان سفر کرده بودند.
میزان خبر نیز نوشته بود که نیروهای امنیتی به هنگام بازداشت برخی از این افراد، آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادهاند. در همین زمینه، برخی گزارشهای دیگر نیز حاکی است که «ماموران لباس شخصی» بدون ارائه کارت شناسایی و حکم، این افراد را دستگیر کردهاند.
«میزان خبر» نیز نوشته است: «ماموران لباس شخصی که بدون ارایه حکم قضایی وارد محل شده و خود را نیروهای امنیتی و اعضا بسیج معرفی کردند با این توجیه که دکتر سیدعلی اصغر غروی در این محل به صورت غیر قانونی نماز جمعه اقامه کرده است، پس از بازداشت این چند تن نسبت به ارعاب و تهدید سایر حاضرین و فیلمبرداری و ثبت مشخصات آنها اقدام و سپس محل حادثه را ترک کردند».
ابراهیم یزدی، دبیرکل نهضت آزادی ایران روز هفتم دیماه در پی بازداشتهای گروهی و گسترده در ایران، دستگیر و روانه زندان شد، اما پس از مدتی به دلیل بیماری از زندان آزاد شد. ابراهیم یزدی نزدیک به هشتاد سال سن دارد و در دولت موقت مهدی بازرگان در ماههای نخستین پس از انقلاب وزیر امور خارجه بود.
مهشب تاجیک / رادیو کوچه
«ایل» واژهای است مغولی و ترکی به معنای «دوست»، «یار»، «همراه» و «همقبیله» و «عشیره» که مترادف با ایل استفاده شده در عربی است به معنای «نزدیکان پدری» که جمع آن عشایر و عشیرات است. «عشیره» اسم فارسی برگرفته شده از زبان عربی به معنای «خویشان»، «نزدیکان»، «تبار»، «اهلخانه» و «طایفه» است. واژه ایلات «جمع ایل» برای نخستینبار در زبان فارسی در زمان ایلخانیان بهکار رفته که منظور از آن طوایف صحرانشین و نیمهصحرانشین است. در ایران جمعیتی را عشایری به حساب آوردهاند که دارای وابستگی ایلی بوده و دارای زندگی کوچروی با معیشت غالب شبانی هستند. این جمعیت را به سه گروه عمده تقسیم کردهاند. کوچ نشینان، نیمهکوچنشینان و رمهگردانان. کوچ نشینان شامل افرادی هستند که در ییلاق سرپناه ثابتی ندارند، وابستگی آنان به زمین زراعی بسیار اندک، کشت و کارشان دیم و قلمرو زیستی آنان در اراضی حاشیهای یکجانشینان است.
نیمهکوچنشینان جمعیتی عشایریاند که بهطور عمده قشلاق را در ساختمان و یا در آبادیهای قشلاقی و ییلاق را در چادر بهسر میبرند، این گروه نسبت به کوچنشینان وابستگی بیشتری به زمین دارند به خصوص در قلمرو قشلاقی خود دارای آب و زمین زراعی بوده و در قشلاق در آبادیها ساکناند و مانند روستاییان زارع و باغدار هستند. رمهگردانان از مراتع طبیعی ییلاق استفاده میکنند و به پرورش دام با بردن رمهها به مراتع بدون همراهی اعضا خانواده اشتغال دارند، در این شیوه دامها همراه چوپان یا بعضی از اعضای خانوار به مراتع برده میشوند. پس از پایان دوره بهرهبرداری از مراتع دامها به آبادیهای قشلاقی مراجعه و در دوره قشلاقی، در طویله و از طریق تغذیه دستی اداره میشوند. با تعریفی دیگر و بهطور کلی میتوان گفت عشایر قشری است که از طریق قرارداشتن در یک شجرهنامه قومی، ایل، طایفه و تیره خود را معرفی کرده و بهطور عمده در یک فعالیت تولیدی که بیشتر دامداری است شاغل هستند. در بعضی موارد کشاورزی نیز به عنوان شغل فرعی آنها مطرح است. آنچه مسلم است عشایر روزی همگی متحرک بوده و به مرور زمان که از سوی رژیمهای حاکم و حوادث طبیعی در تنگنا قرار گرفتهاند در شهرها یا روستاها مسکن گزیدند.
در گذشته، میان دو اصطلاح ایل و عشایر تمایزی قایل نبودند و این دو را مترادف با یکدیگر و برای معرفی گروهی از مردم کوچندهی شبانکارهی چادرنشین بهکار میبردند، اما امروزه در مردمشناسی و جامعهشناسی، ایل و عشایر، با دو مفهوم متفاوت بهکار میروند. در برخی از متنهای تاریخی ایران، ایل به مفهوم «جامعه اسکان نیافته و چادرنشین»، شناسانده شده است. بعدها مردمشناسان دو اصطلاح ایل و طایفه را از یکدیگر متمایز کردند و ایل را به مردمی که در تمام سال در بیابانها، در چادرهای سیاه زندگانی میکنند و از مناطق گرمسیری به سردسیری جابهجا میشوند، اطلاق میکند و طایفه را برای مردمی که کوچ نمیکنند و از تیرههای ایلات نیستند و در سیاه چادر یا در دهات زندگی میکنند بهکار میبرند.
جامعههای ایلی ایران از قومهای گوناگون، با فرهنگها و زبانهای متفاوت برآمده، و در سازمانهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی منسجمی سامان یافتهاند. هر یک از جامعههای ایلی دارای ویژگیهای قومی و فرهنگی و زبانی مخصوص به خود است. در اسناد تاریخی و رسمی، و در برخی از نوشتههای تحقیقی و قومنگاریهای اخیر، گروههای ایلی عشایری ایران بر مبنای خاستگاه قومی زبانی طبقهبندی شدهاند. قدیمیترین طبقهبندی از ایلات را در دورهی صفوی فهرستی از آمار مالی و نظامی ایران به دست داده است. بنابراین طبقهبندی، ایلات به دو گروه بزرگ ایرانی و غیرایرانی تقسیم شده، و فهرست ایلات و طایفههای وابسته به هر یک از این دو گروه، بنابر توزیع جغرافیایی آنها، نام برده شده است.
این فهرست گروه «ایرانیالاصل» را که با طایفههای دیگر نیامیخته بودند، در ۶ فرقه یا طایفه «صحرانشین» طبقهبندی کرده، و نوشته است که این گروه در کوهها، و بزرگانشان گاه در شهرها زندگی میکنند. این شش فرقه شامل این گروهها هستند، لرها که در چهار طایفه بزرگ «فیلی»، «لکوزند»، «بختیاری» و «ممیسنی» (ممسنی) با یکدیگر در آمیختهاند. دوم، «گروس»، «کلهر» و «مکری». سوم، کردهای خراسان که طوایف بزرگ «زعفرانلو»، «سعدانلو»، «کوانلو» و همچنین «قوانلو» و «دوانلو» رادر برمیگیرد. چهارم، «جلایر» خراسان. پنجم، «قرایی» و ششم، «جلایی». در ضمن گروههای «ایلات بیرونی» یا «غیرایرانی» را که از سرزمینهای دیگر به ایران آمده بودند، به دو فرقه «عرب» و «ترک» تقسیم کرده است. طبقهبندی دیگری نیز از ایلات بر حسب اقوام و بر اساس وضع کنونی آنها صورت گرفته، و از خاستگاه تاریخی آنها که محل طبقهبندی مورد نظر بوده، صرف نظر شده است.
ایلات را همچنین بر مبنای زبان رایج میان آنها تقسیم کردهاند و ایلات و عشایر وابسته به هر یک از این گروههای قومی- زبانی را در حوزههای جغرافیایی مختلف سرزمین ایران نام بردهاند. همچنین ایلات را بر پایه پیشینه تاریخی و پارهای ویژگیهای قومی-زبانی و فرهنگی-اجتماعی را در پنج گروه بزرگ آوردهاند. کمیسیون ملی یونسکو در ایران، بهصورت پراکندهای جغرافیای ایلها و طایفههای ایران را برحسب استان در جدولهایی در کتاب ایرانشهر آورده است. در این جدولها در برابر نام هر ایل، نام طایفههای آن، کیفیت زندگی، محل ییلاق و قشلاق، وضع گلهداری، صنایع، و اعتقادات مردم آنها آمده است. طبقهبندی ایلات و عشایر بر بنیاد ویژگیهای قومی و زبانی را نمیتوان یک طبقهبندی دقیق علمی در مطالعات مردم شناسی دانست.
شیوهای تازه در طبقهبندی جامعههای ایلی و عشایری در پژوهشهای قومنگاری نیز بهوجود آمده است. این طبقهبندی بر اساس همبستگی یا ساختار اجتماعی-سیاسی ایلات است. بنابراین طبقهبندی، یک دسته اتحادهای ایلی و یا بزرگ ایلهایی بودند که ساختاری متمرکز و پرقدرت داشتند و دودمانهای متعلق به سران، آنها را رهبری میکردند. قدیمترین این دسته ایلها، «آققویونلوها» و «قرهقویونلوها» در سده نهم هجری قمری، سپس «قزلباش» و نیز ایلهای بزرگ دیگری بودند که از سده ده تا دوازده قمری دودمانهایی را بنیان نهادند که با حکمرانان وقت مبارزه میکردند. اتحادهای ایلی «بختیاری» و «قشقایی» نمونههای دیگری از این دسته گروههای ایلی در سدههای سیزده و چهارده قمری بودند. سران این ایلها، صاحب قدرت و ثروت از جمله دام، زمین کشاورزی و خانههایی در شهرهای مهم تجاری بودند. افزون بر آن، از محل جمعآوری کمکهای دولت و دیگران، و برخی از آنها، مانند سران بختیاری، از راه حق امتیاز نفت در آغاز سده بیست میلادی درآمدهایی داشتند.
دسته دوم ایلهایی بودند که ساختار متمرکز محلی با رهبری با قدرتتر داشتند، مانند «شاهبونها» و «قرهداغهای» آذربایجان، کردهای غرب ایران و خراسان، بویراحمد، ممسنی و لرهای زاگرس مرکزی، ایلات خمسه فارسی و گروههای ایلی بلوچ در جنوب شرقی ایران. این دسته ایلها بهطور معمول با دولتها، فقط در سطح منطقه تماس داشتند و گهگاه به لحاظ سیاسی در کنار اتحادهای ایلی قرار میگرفتند و بر آنهای تهدیدی بزرگ بهشمار میرفتند. دسته سوم، ایلیهایی که ساختار سیاسی متمرکز نداشتند و بهصورت پراکنده و بدون رهبری برجسته و مشخص، سازمانیافته بودند. معروفترین ایلها از این گروه، ترکهای «یموت» گرگان بودند که از چند طایفه نیرومند تشکیل میشدند. این گروههای ایلی به سبب پراکندهبودن و داشتن سازمان سیاسی غیرمتمرکز بیش از ایلهای دیگر میتوانستند در برابر حکومتها ایستادگی کنند. گروههای ایلی کوچکتر و ضعیفتری نیز بودند که بهطور معمول از برابر دید حکومتهای مرکزی و تاریخنگاران دور مانده بودند. «سنگسریهای» کوهستانی البرز، «کماچیها» و طایفههای دیگر کرمان نمونهای از این دسته ایلها بهشمار میرفتند.
هماکنون اقتصاد ایلها و طایفههای کوچنده فصلی مبتنی بر اقتصاد گلهداری آمیخته با اقتصاد کمرنگ و ضعیف کشاورزی است. گروه بزرگی از طایفهها و تیرههای ایلات ایران، مانند ایلهای بختیاری در خوزستان و چهارمحال، قشقایی در فارس، و «ایلسون» (شاهسون) در آذربایجان، به شیوه کوچنشینی فصلی زندگی میگذرانند.
امروزه مشکلات بسیاری ایلات ایران را تحت فشار قرار داده است. عوامل متعددی از جمله پدیدهی خشکسالی، تورم، گرانی علوفه و جو، تغییر الگوی زندگی عشایر، هزینه بالای زندگی، کاهش درآمدها و عدم موفقیت طرح ساماندهی و کمبودن اعتبارات عرصه را بر زندگی عشایر تنگ کرده است. بیشتر عشایر آنچنانکه عدالت اجتماعی ایجاب میکند از خدمات اجتماعی، رفاهی، بهداشتی و آموزش بهرهمند نیستند و در رنج هستند. شبکه بهداشت و درمان به دلیل مشکلات و ویژگیهای خاص جامعه عشایری نمیتواند وظیفهی محول شده را به خوبی انجام دهد و به همین علت بیماریهای واگیر در بین عشایر کنترل نمیشود. به هر حال و با وجود تمامی مشکلات بر شمرده شده عشایر هنوز زنده هستند و به عنوان بخشی از جامعهی متنوع ایرانی به حیات خود ادامه میدهند. شاید اگر بتوان سرزمین ایران را از بالا نظاره کرد بشود این کشور را به یک قالی تشبیه کرد، طرحی از نقش و رنگ که اقوام آن تاروپودی درهمتنیده هستند که با هم و در کنار هم این قالی زیبا را بهوجود میآورند و بدون هر تاری و پودی این قالی زیبا شکافته میشود، تلاش کنیم این پیوندهای زیبا از هم گسسته نگردند.
منابع
پییر ابرلینگ، کوچنشینان قشقایی فارس، ترجمه فرهاد طیبیپور، تهران: شیرازه، چاپ اول، ۱۳۸۳
دکتر سکندر امانالهی بهاروند، کتاب کوچنشینی در ایران، پژوهشی دربارهی عشایر و ایلات سال ۱۳۶۰
جن.راف.گارثویت، بختیاری در آیینهی تاریخ، مترجم مهراب امیری، نشر سهند و آنزان. تهران.۱۳۷۵٫
خبر / رادیو کوچه
روز شنبه، با حکم صادر شده توسط فرهاد رهبر، رییس دانشگاه تهران، عباس کاظمی عضو هیت علمی گروه ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران از این دانشگاه اخراج شده است.
تاکنون از دلیل یا دلایل اخراج این عضو هیت علمی دانشگاه تهران گزارشی ارایه نشده است.
به گزارش جرس، پیش از این نیز عبدالرضا سیف، رییس دفتر فرهاد رهبر، خبر بازنشسته شده تنی چند از اساتید دانشگاه تهران را اعلام کرده بود.
لازم به ذکر است تاکنون بسیاری از اعضای هیت علمی و اساتید دانشگاهها با عنوانهای مختلف از جمله بالا بودن سن، خاتمه قرارداد آموزشی و رکود علمی با اخراج یا بازنشستگی پیش از موعد روبهرو شدهاند.
خبر / رادیو کوچه
دادستان کل جمهوری اسلامی، با اعلام هشدار به میرحسین موسوى و مهدى کروبى، رهبران مخالفان دولت اظهار داشت که اگر توبه نکرده و کارهاى گذشته خود را جبران نکنند، با آنان برخورد خواهد شد.
به گزارش فارس، آقاى محسنى اژهاى با اشاره به پرونده قضایى که علیه میرحسین موسوى و مهدى کروبى گشوده شده و در جریان است، گفت: «بسیارى از افرادى که در جریان فتنه سال گذشته اقدام به برهم زدن نظم و امنیت اجتماعى کردند، بازداشت شدهاند و حکم تعدادى از آنان صادر شده و تعدادى نیز براى گذراندن حکم روانه زندان شدند.»
دادستان کل کشور با «فتنهگر» خواندن معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهورى سال ۸۸ گفته است: «فتنهگران اگر توبه کنند با آنان یک نوع برخورد مىشود و اگر توبه نکنند به نحو دیگرى با آنان برخورد خواهد شد.»
لازم به ذکر است رهبران مخالفان دولت که از نامزدهاى رقیب محمود احمدىنژاد در این انتخابات بوده، نتیجه انتخابات را به رسمیت نمىشناسند.
خبر / رادیو کوچه
روز یکشنبه، یکی از نمایندگان مجلس در اعتراض به اعطای اختیارات متمادی به دولت جمهوری اسلامی، این مسئله را به منزله نادیده گرفتن اختیارات مجلس دانسته است.
به گزارش خبرآنلاین، نادر قاضیپور نماینده ارومیه در قالب بررسی طرح جامع انرژی در مجلس در واکنش به تدوین چندین آییننامه و تشکیل کارگروههایی به دولت واگذار شده بود، اظهار داشت: «چرا همه چیز را به دولت واگذار میکنید؟ چرا تکلیف این موارد را در خود مجلس تعیین نمیکنید که بعدها در اجرا هم کمتر مشکل ایجاد شود؟»
وی با بیان اینکه مجلس به این ترتیب بخشی از اختیار قانونگذاری خود را به دولت واگذار میکند، ادامه داد: «خب یکباره بیایید مجلس را تعطیل کنید دیگر، چرا این همه به هیت وزیران اختیار میدهید؟»
به گفته وی، مشکل اصلی ایجاد کارگروهها و شوراهای پیاپیای است که بهطور معمول با حضور وزرا باید تشکیل شود ولی به دلیل مشغله زیاد آنها تشکیل نمیشود و کارها روی زمین میماند.
لازم به ذکر است در هفتههای اخیر تنش بین مجلس و دولت جمهوری اسلامی پس از سخنرانی محمود احمدینژاد در خصوص اینکه دیگر مجلس در راس امور نیست افزایش یافته و نمایندگان اصولگرای مجلس به انتقاد آشکار از دولت و محمود احمدینژاد پرداختهاند.
خبر / رادیو کوچه
رییسجمهوری روسیه پس از تحریم ایران در خصوص فروش سلاحهای سنگین از جمله سیستم اس-۳۰۰، در دستوری جدید، جمهوری اسلامی را از سرمایهگذاری در هر نوع فعالیت تجاری مرتبط با استخراج اورانیوم، تولید یا استفاده از مواد و فنآوریهای هستهای در خاک روسیه منع کرده است.
به گزارش خبرگزاری ریانووستی، این تصمیم دمیتری مدودف در پایگاه اینترنتی کرملین منتشر و در آن تصریح شده است که این مسئله به سرمایهگذاری در زمینه غنیسازی اورانیوم، فرآوری مجدد سوخت هستهای مصرف شده و تمام کارهای مربوط به آب سنگین یا فنآوری مرتبط با موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای مربوط است.
مسکو مدعی است فرمان رییسجمهوری روسیه به دنبال تدابیر مربوط به اجرای قطعنامه شماره ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل مصوب ۹ ژوئن سال ۲۰۱۰ صادر شده است.
لازم به یادآوری است پیشتر رییسجمهوری روسیه روز چهارشنبه ۳۱ شهریور در فرمانی تحویل سیستمهای اس ـ ۳۰۰، تسلیحات زرهی و هواپیما، هلیکوپتر و ناوهای جنگی به ایران را ممنوع کرد.
بیشتر بخوانید:
«شورای امنیت فروش اس-۳۰۰ را ممنوع کرده است»
یکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۸۹- ۳ اکتبر ۲۰۱۰
شروع پخش زنده از ساعت ۴/۰۰ بعداز ظهر – به وقت تهران
اجرا: اعظم
استودیو: دامون
تقویم تاریخ – مریم
گزیده اخبار مطبوعات یکشنبه ایران
دایرهی شکسته – «همچون باد در سفر» - مهشب تاجیک
بخش اول اخبار
نغمههای ایرانی – «بانوی آواز و گنجینهای از خاطرات» - ( بخش اول) – آرش و آوا
روزنگاشت – «سورآلیستی مجنون الزا» - محبوبه
مجلهی خبری کابل – آرین
ثبات سیاسی و برنامهریزیهای اقتصادی - «سلطه سیاسی و موانع امنیت سرمایه» – سیروس ملکوتی
رادیو لیچار- – (قسمت۹۳)- فرورتیش
بخش دوم اخبار
نغمههای ایرانی – «بانوی آواز و گنجینهای از خاطرات» - ( بخش دوم) – آرش و آوا
پسنشینی تند – «ما مسافر نبودهایم» - اکبر ترشیزاد
بخش سوم اخبار
علی خردپیر / عکسها / رادیو کوچه
دوم اکتبر ۲۰۱۰ در شهر لیون فرانسه تظاهراتی بود که عکسهایی از آن را در پایین میبینید. همانطور که میدانید اروپا مدتی است که در اعتراض و تظاهرات پیدرپی بهسر میبرد. کاهش حقوق و مزایای کارمندان دولت و نیز افزایش سن بازنشستگی دلایل عمده این تظاهرات در اروپا به ویژه فرانسه است.
مطلبهایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر میشود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که میتواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته های این بخش دارید می توانید برای ما ارسال کنید.
منبع : مدرسه فمینیستی
جودیت لاربر / ترجمه نریمان رحیمی
صحبت دربارهی جنسیت برای بیشتر مردم مانند آن است که آدم از روشنی آفتاب بگوید. جنسیت آنقدر عادی و در زندگی روزمره جا افتاده است که طرح پرسش دربارهی فرضیات و پیشفرضهای بدیهی آن مانند این است که برآمدن خورشید را مورد سوال قرار داده باشیم. جنسیت آنقدر در روند زندگی همگانی جریان دارد که اجتماع تصور میکند این پدیده یک چیز ذاتی در ژنهای ماست. برای بیشتر مردم، باور به این موضوع که جنسیت مرتبن توسط مناسبات انسانی در زندگی اجتماعی تولید و بازتولید میشود و الگو و نظم اجتماعی را میسازد، دشوار است. با این حال جنسیت، مانند فرهنگ، محصولی انسانی است و وابسته به عمل مداوم و پیوسته یک یک افراد جامعه به جنسیت است. هر آدمی به جنسیت «عمل میکند» بدون اینکه دربارهی آن بیاندیشد. امروز در مترو، مرد شیکپوشی را دیدم که بچهی یکسالهای را در کالسکه حمل میکرد. دیروز هم در اتوبوس به مردی برخوردم که کودک لاغرش را در بغل گرفته بود. دیدن چنین مردانی که مراقبت از بچههای کوچکشان را بهعهده گرفتهاند در فضای عمومی، حداقل در شهر نیویورک، هر روز بیشتر از گذشته امری عادی تلقی میشود. با این حال کاملن مشخص بود که مردم به این دو مرد خیره شدهاند و یا به آنها لبخندی از روی تحسین تحویل میدادند. همه مشغول عمل کردن به جنسیت بودند: آن دو مرد که نقش معمول جنسیتی پدر را تغییر داده بودند و همینطور مسافران که بی سر و صدا آن دو را تشویق میکردند.
با این حال اما صورتهای دیگری هم در عمل کردن به جنسیت در جریان بود که کمتر به آن توجه میشد. بچهی کوچک یک کلاه سفید بافتنی بر سر داشت و لباسش هم سفید بود. نمیشد بگویی که او پسر است یا دختر. آن بچهای هم که در کالسکه توسط پدرش حمل میشد، یک پیراهن آبی و شلوار تیره به تن داشت. وقتی که میخواستند از مترو پیاده شوند پدر یک کلاه بیسبال روی سر بچه گذاشت. ابتدا فکر کردم که بچه حتمن باید پسر باشد ولی چند ثانیه بعد، برق گوشوارههای بچه را دیدم و کفشهای گلدار و جورابهای توردارش را. پس پسر نبود. به نقش جنسیتی عمل شده بود.
جنسیت، بخشی کاملن آشنا و عجین شده با زندگی روزمرهی ماست تا حدی که اگر بخواهیم به این مسئله توجه کنیم که مردان و زنان چطور به نقشهای جنسیتیشان عمل میکنند، انتظاراتمان دچار اختلال عمدی میشود. نشانههای جنسیتی آنقدر فراگیرند و حضور دارند که اغلب مورد توجه ما قرار نمیگیرند، مگر وقتی که حضور نداشته باشند یا حضورشان مبهم باشد. در این صورت ما احساس راحتی نمیکنیم تا موقعی که بتوانیم شخص مقابل را در جایگاه جنسیتی خودش قرار بدهیم. در غیر این صورت احساس میکنیم که از نظر اجتماعی در جای خود قرار ندارد. در اجتماعی که در آن زندگی میکنیم این جایگاه جنسیتی علاوه بر مرد یا زن بودن، میتواند مبدلپوشی جنسی (فردی که لباس جنس مخالف خود را به تن میکند) هم باشد و همینطور ترانسکشوال (فردی که عمل جراحی تغییر جنسی انجام داده). مبدل پوشهای جنسی و ترانسکشوالها بهطور دقیقی جایگاه جنسیتی خودشان را از راه پوشش، طرز حرف زدن، راه رفتن و حرکات معین میکنند. حرکاتی که زنان یا مردان (همان جنسی که میخواهند آن باشند) به طور «نرمال و عادی» بهآن عمل میکنند.
برای هر فرد، برساخته شدن جنسیت با انتقال به یک کاتگوری یا مقولهی جنسی بر اساس دستگاه تناسلیاش هنگام تولد، آغاز می شود. به بچهها از همان دوران نوزادی آن طور لباس میپوشند و سر و رویشان را میآرایند تا جنسیتشان مشخص باشد. چون والدین آنها نمیخواهند بهطور مداوم مورد این پرسش قرار بگیرند که آیا بچه دختر است یا پسر؟ یک مقوله و کاتگوری جنسی از راه نامگذاری، لباس و دیگر علامتهای جنسیتی، به یک جایگاه جنسیتی تبدیل میشود. آنگاه که جنسیت یک بچه تثبیت شد، رفتار دیگران با او بستگی به آن جایگاه جنسیتیاش دارد، و بچهها به این رفتار متفاوت دیگران با احساساتی متفاوت و رفتاری متفاوت همگون با آن کاتگوری جنسیتی پاسخ میدهند. همین که بچهها قادر به حرف زدن میشوند، آغاز به ارجاع دادن به عضویت در جایگاه جنسیتیشان میکنند. جایگاه جنسی، دیگر تا هنگام بلوغ نقشی بازی نمیکند ولی هنگامی که دوران بلوغ فرا میرسد احساسات و تمایلات و اعمال جنسی توسط نرمها و انتظارات جنسیتی شکل میگیرند. پسران و دختران بالغ در یک رقص موزون جنسی که از نظر جنسیتی به طرز استادانه ای ساخته و پرداخته شده به هم نزدیک و یا از هم دور میشوند. تربیت فرزند یک امر جنسیتی است، با انتظارات متفاوتی از مادران و پدران. همچنین افراد با جنسیتهای گوناگون در مشاغل متفاوتی به کار مشغول می شوند. کاری که افراد بالغ به عنوان مادر یا پدر انجام میدهند، و یا بهعنوان کارگران سطح پایین یا روسای سطح بالا، اینها تجربیات زنان و مردان را شکل میدهند و اینها، احساسات متفاوت، آگاهیهای متفاوت، روابط متفاوت، مهارتهای متفاوت و بهطور کلی بودن متفاوتی را بوجود میآورند، بودنی که آن را زنانه (feminine) و یا مردانه (masculine) مینامیم. همهی این روندها برساخته شدن اجتماعی جنسیت را تشکیل میدهند.
نقشهای جنسیتی تغییر مییابند ــ امروزه پدران از بچههای کوچک مراقبت میکنند، دختران و پسران لباسهای مشابه هم میپوشند و مواد تحصیلی یکسانی دارند، مردان و زنان در محلهای کار با هم کار میکنند. با اینکه بسیاری از گروههای اجتماعی سنتی بر حفظ تفاوتهای جنسیتی اصرار می ورزند، در دیگر گروه های اجتماعی مرز میان این تفاوتهای جنسیتی کمرنگتر میشود. پس چرا هنوز گوشواره در گوش دختربچهی یکساله است؟ چرا هنوز نشانههای دختر یا پسر بودن یک کودک این قدر مهم است؟ مبادا که دختری به عنوان پسر یا پسری به عنوان دختر در اجتماعی ظاهر شود؟ چه اتفاقی میافتاد که به معنی واقعی کلمه، جای این دو در اجتماع با هم عوض می شد؟
برای توضیح این که فعلیت یافتن جنسیت از همان آغاز تولد به طور مداوم و توسط همهی افراد شروع می شود، ما نباید فقط به راههایی که افراد از طریق آنها، جنسیت را تجربه میکنند توجه کنیم بلکه باید به جنسیت بهعنوان یک نهاد اجتماعی نگاه کنیم. جنسیت، بهعنوان یک نهاد اجتماعی یکی از راههای اصلی برای آن است که بر طبق آن انسآنها زندگی خودشان را سازمان میدهند. اجتماع انسانی وابسته است به یک تقسیم قابل پیشبینی نیروی کار، به تعیین میزان برخورداری از کالاها و امکاناتی که در دسترس همه نیستند. وابسته است به تعیین مسوولیت سرپرستی کودکان و آنهایی که نمی توانند از خودشان مراقبت کنند. وابسته است به ارزشهای مشترک و انتقال مداوم آن ارزشها به اعضای جدید اجتماع. وابسته است به یک رهبری دارای مشروعیت. وابسته است به موسیقی، هنر، داستان ها، بازی ها و دیگر تولیدات سمبولیک. یک راه انتخاب افراد برای به عهده گرفتن وظایف مختلف، استعدادها، انگیزهها و تخصصهای آنهاست، که بر اساس دستآوردهای شان سنجیده میشوند. راه دیگر اما عبارت است از واگذاری وظایف بر اساس جنسیت، نژاد و قومیت، یعنی بر اساس منتسب بودن به یک گروه و مقولهای از گروههای انسانی. با این که جوامع مختلف از نظر میزانی که در آنها یکی از این دو راه برای تقسیم کار و تعیین وظایف و مسوولیتها مورد استفاده قرار میگیرد دارای تفاوت هستند، هر جامعهای از جنسیت و سطوح سنی استفاده می کند.
هر جامعهای مردم را تقسیم میکند به: کودکان دختر و پسر، دختران و پسرانی که وقت ازدواجشان است و زنان و مردان کاملن بالغ. بدینوسیله میان آنها وجوه تشابه و تفاوت میآفریند و برای آنها نقشها و مسوولیتهای متفاوتی تعیین میکند. خصوصیات فردی، احساسات، انگیزهها، آرزوها و اهداف از درون این تجربیات متفاوت جاری میشوند، بصورتی که اعضای گروههای متفاوت، به افرادی متفاوت بدل میشوند. روند فعلیت یافتن جنسیت و نتایج آن بوسیلهی دین، قانون، علم و دانش و تمامی ارزشهای اجتماعی، مشروعیت مییابد.
ارزشهای جامعهی غربی با این ادعا که منشا تمامی تفاوتها از فیزیولوژی زنانه و مردانه سرچشمه میگیرد، به مشروعیت فعلیت یافتن جنسیت میپردازد. ولی جنسیت و جنس (sex) یکسان نیستند و جنسیت بهعنوان یک برساختهی اجتماعی بطور اتوماتیک از نوع آلت تناسلی، یعنی مهمترین تفاوت جسمی زنانه و مردانه، ناشی نمیشود. در ساخته شدن انتساب به جایگاههای گوناگون اجتماعی، تفاوتهای جسمی مانند جنس، میزان رشد، رنگ پوست و اندازهی بدن، نشانههای خام و ناپختهای هستند. این نشانهها، منشا جایگاه اجتماعی جنسیت، میزان سن و نژاد نیستند. جایگاههای اجتماعی بهطور دقیق توسط روندهای دستوری آموزشی، رقابتی و اجباری برساخته میشوند. هرآنچه که بوسیلهی آن، ژنها، هورمونها و تکامل بیولوژیک در نهادهای اجتماعی مشارکت میکنند، آن چیز هم از نظر مادی و هم از نظر کیفی توسط عملکردهای اجتماعی تغییر تحول پیدا میکند. هر نهاد اجتماعی دارای یک پایهی مادی است، ولی فرهنگ و عملکردهای اجتماعی آن پایه را به چیزی با الگوهای کیفیتن متفاوت متحول میکنند. اقتصاد، چیزی بسیار بیشتر از تولید غذا و کالا و توزیع آنها به مصرف کنندگان است. خانواده و خویشاوندی مساوی با همخوابگی و تولید مثل نیست. اخلاقیات و باورهای دینی را نمیتوان با ترسها و تهییج شدگی مغز برابر دانست. زبان بسیار فراتر از اصواتی است که توسط زبان و تارهای صوتی تولید میشوند. هیچ کس پول یا اعتبار را بهعنوان غذا نمیخورد. مفهوم خدا و فرشتگان مواد مطروحهی علم دینشناسی (theology) هستند. نه فقط واژهها بلکه اشیا مانند پرچم، چیزهایی هستند که با شهروندان یک کشور حرف می زنند.
به همین ترتیب، جنسیت را نمیتوان با تفاوتهای بیولوژیک و جسمی میان انسآنهای نر و ماده یکی دانست. آجرهای سازندهی جنسیت، جایگاههای برساخته شدهی اجتماعی هستند. جوامع غربی دارای تنها دو نوع جنسیت هستند: مرد و زن. برخی جوامع دیگر دارای سه نوع جنسیت هستند: مردان، زنان و خنیثها. خنیثها مردانی (از نظر بیولوژیک) هستند که از نظر لباس پوشیدن، طرز رفتار و کار بعنوان زن تلقی میشوند. آنها نه مرد و نه زن، بلکه به زبان ما آنها زنان مردصفت (male women) هستند. جوامعی در آفریقا و در میان بومیان آمریکا هستند که در آنها جنیستی وجود دارد به نام زنان دارای دل مردانه، زنانی که مانند مردان کار و ازدواج میکنند و مسوولیت تربیت فرزندان را مانند مردان برعهده دارند. جایگاه اجتماعی آنها مردان مادینه است. آنها لازم نیست که مانند مردان رفتار کنند یا لباس بپوشند تا مسوولیتی را که شوهران و پدران دارند بر عهدهشان باشد. آنچه به آنها جایگاه مرد میبخشد رفاه کافی برای خریدن یک زن (همسر) است.
مبدل پوشهای جنسی و ترانسکشوالها در جوامع مدرن غربی نزدیکترین گروهها به این جنسیتهای ادغام شده هستند ولی آنها بهعنوان یک جنسیت سوم نهادینه نشدهاند. ترانسکشوالها مردان و زنان بیولوژیکی هستند که مورد عمل جراحی تغییر جنسیت در اندامهای جنسیشان قرار گرفتهاند. آنها برای به نظم درآوردن آناتومی بدنشان نسبت به راه زندگی و هویت جنسیتی خود، این نوع جراحی را انجام میدهند. آنها به یک جنسیت سوم بدل نمیشوند بلکه فقط جنسیتشان را تغییر میدهند. مبدل پوشهای جنسی مردانی هستند که مانند زنان زندگی میکنند یا بر عکس، ولی نمیخواهند برای تغییر جنسیت مورد جراحی قرار بگیرند. لباس اینها، طرز رفتار و آدابشان همانگونه است که در افراد جنسیت مخالف مورد انتظار است. اینها نیز جنسیت شان را تغییر میدهند، گاه بصورت موقت و گاه برای بیشتر عمرشان. زنان مبدلپوش جنسی – تا همین قرن نوزدهم- به همراه مردان در جنگها رزمیده اند. بعضی از اینها زنان شوهردار بودهاند و بعضی دیگر پس از جنگ بازگشته و با مردی ازدواج کردهاند. برخی از این زنان موقع درمان زخمهای بدنشان افشا شدهاند، برخی دیگر فقط پس از مرگ، زن بودنشان آشکار شده است.
بیلی تیپتون که یک زن بود برای کار کردن بهعنوان یک موزیسین جاز، یک حرفهی مردانه، بیشتر عمرش را مثل یک مرد زندگی کرد. او در همین سالها (۱۹۸۹) در هفتاد و چهار سالگی درگذشت و پس از خودش یک همسر زن و سه پسرخوانده از زنی که او نقش شوهرش را بازی میکرد، بر جای گذاشت. برای دوستان موزیسیناش که به همراه آنها کار و سفر کرده بود بیلی یکی از پسرهای گروه بود. موارد فراوانی وجود دارند از اینگونه زنان که برای دستیابی به پرستیز یا کارهای جالب مردانه، خودشان را به صورت مرد در میآورند.
بنابراین جنسیتها، بسته به یک پایه و زمینهی بیولوژیکی نیستند. مرزهای جنسیتی پاک شدنی هستند و تغییر سازماندهی شدهی فردی و اجتماعی از یک جنسیت به جنسیت دیگر موجب عدم توافق فرهنگی، اجتماعی یا زیبایی شناسانه (aesthetic) میگردد. این جنسیت غریب، انحرافی یا جنسیت سوم، به ما آنچه را خیلی بدیهی می دانیم نشان میدهد ــ این که مردم باید یاد بگیرند که زن یا مرد باشند. مردانی که لباس جنسیت دیگری را برای کار یا لذت بردن به تن میکنند اغلب از مجلات زنانه میآموزند که چگونه بهطرز قانع کنندهای زنانه عمل کنند. از آنجا که مبدلپوشی جنسی گواه روشنی است بر آنکه جنسیت چگونه برساخته میشود، ماریوری گاربر (Marjorie Garber) بر آن است که این پدیده دارای قدرتی خارقالعاده برای درهم شکستن، به زیر سوال بردن و به چالش کشیدن هر مفهومی بهنام هویت ماندگار و اصیل است.
پانوشت:
این نوشته ترجمهی بخشی از فصل اول کتاب جودیت لاربر (Judith Lorber) است بهنام تناقضات جنسیت (Paradoxes of Gender) از انتشارات دانشگاه ییل (۱۹۹۴).
رادیو کوچه
نوزدهمین دوره بازیهای کشورهای مشترکالمنافع از روز یکشنبه و در میان تدابیر شدید امنیتی آغاز در دهلی آغاز میشود.
به گزارش بیبیسی، حدود صد هزار نیروی پلیس و امنیتی از سراسر هند به پایتخت این کشور اعزام و تمام فروشگاههای دهلی برای روز افتتاحیه تعطیل شدهاند.
قرار است پرنس چارلز، ولیعهد بریتانیا در مراسم افتتاحیه این مسابقات که در ورزشگاه جواهر لعل نهرو برگزار میشود، سخنرانی کند.
به گفته مقامهای هندی برای مقابله با حمله احتمالی شورشیان جنوب آسیا به محل برگزاری بازیها، ۸۰ هزار پلیس به همراه ۱۷ هزار نیروی پارلمانی امنیت بازیها را بر عهده دارند.
حدود هفت هزار ورزشکار از ۷۱ کشور طی یازده روز در این مسابقات به رقابت میپردازند. این دوره که بزرگترین دوره تاریخ این بازیهاست،بزرگترین رخداد ورزشی در تاریخ هند نیز محسوب میشود.
این در حالی است که در هفتههای اخیر در خصوص آماده سازی و برنامهریزی این بازیها دولت هند مورد انتقادهای فراوانی قرار گرفته است.
از سویی دیگر، عدهای از ورزشکاران به دلیل آنچه ناامن بودن محل اقامت ورزشکاران در دهکده بازیها عنوان شده از حضور در مسابقات صرفنظر کردهاند.
لازم به ذکر است بازیها دهلی تاکنون حدود ۱۰ میلیارد دلار هزینه داشته و عنوان پرخرجترین دوره تاریخ این بازیها را نیز به دست آورده است.
خبر / رادیو کوچه
بر اساس برخی گزارشها، طی روزهای گذشته «میثم حاجیخضری»، شهروند کرد پس از یکماه بازداشت با قرار وثیقه پنجاه میلیونی آزاد شده است.
به گزارش روانیوز، این شهروند کرد روز نهم شهریور ماه توسط نیروهای امنیتی در شهر نقده دستگیر شده بود.
گفته میشود اتهام وی همکاری با احزاب کرد مخالف جمهوری اسلامی، اعلام شده است.
پیشتر این زندانی کرد پس از چند روز انفرادی به زندانی عمومی شهر نقده منتقل شده بود.
همزمان با بازداشت وی چند نفر دیگر از شهروندان کرد نیز به اتهام همکاری با احزاب کرد دستگیر و روانه زندان نقده شدند.
رادیو کوچه
شامگاه روز یکشنبه و در فینال ششمین دوره جام غرب آسیا تیمهای ملی ایران و کویت در ورزشگاه ملک عبداله امان به مصاف هم میروند.
ایران و کویت برای سیوپنجمین بار در طول تاریخ به مصاف هم میروند. اولین دیدار دو تیم در سال ۵۱ و در چارچوب مقدماتی المپیک ۱۹۷۲ بود که ایران دو بر صفر پیروز شد.
در ۳۴ بازی قبلی، ایران ۱۶ بار و کویت نیز ۷ بار پیروز شدهاند و ۱۱ بازی نیز به تساوی انجامیده است. ایران ۴۲ گل زده و کویت نیز ۲۹ بار دروازه ایران را باز کرده است.
بیشتر بخوانید:
«تیم فوتبال ایران با شکست عراق به فینال رسید»
محبوبه / رادیوکوچه
mahboobeh@koochehmail.com
سوم اکتبر برابر با زادروز «لویی آراگون» رماننویس و شاعر «سورآلیست» فرانسوی است. او متولد سال ۱۸۹۷ میلادی بود و به همراه «آندره برتون» از بنیانگذاران مکتب سورآلیسم ادبی در فرانسه بودند و سرانجام در سال ۱۹۸۲ درگذشت. اشعار و آثار او، بر پنجاه سال ترانهسرایی فرانسه سایه افکنده است.
«لویی آندریو»، معروف به «لویی آراگون»، در سوم اکتبر ۱۸۹۷ در «پاریس» متولد شد. پدرش که از صاحب منصبان عالیرتبه جمهوری سوم فرانسه بود، پسر خود را به فرزندی نپذیرفت و او به سرپرستی مادر و مادربزرگش بزرگ شد.
لویی در سال ۱۹۱۶ به دانشکده پزشکی رفت، اما سه سال بعد به سربازی فراخوانده شد و همانجا بود که آشناییاش با دانشجوی دیگری بهنام «آندره برتون» مقدمهای شد تا بعدها نهضت «سورآلیسم» را پایهگذاری کنند.
او در سال ۱۹۳۰ به کنگره نویسندگان انقلابی مسکو رفت. در روسیه سورآلیسم محکوم شد و آراگون هم هیچ مخالفتی با این محکومیت نکرد. این رفتار او رنجش برتون را بهدنبال داشت و موجب اختلاف آن دو شد. از این زمان به بعد، درون مایههای سیاسی و انقلاب ، کارگری در اشعار او ظاهر شد و تا اواسط دهه پنجاه ادامه پیدا کرد.
از طرف دیگر، آشنایی و سپس ازدواج او با یک شاعر روستبار، به نام «الزا تریوله» که خواهر همسر «مایاکوفسکی» بود، زندگی عاطفیاش را دگرگون کرد و از این زمان به بعد، تقریبن تمام اشعار او درباره همسرش سروده شده است. آراگون در ۱۹۳۱ بهطور رسمی پیوند خود را با سورآلیسم قطع کرد و به فعالیتهای سیاسی و اجتماعی پرداخت.
تاثیر گرفتن شاعر سورآلیستی چون لویی آراگون از ادبیات ایران بسیار شگرف و قابل توجه است. او از مطالعه و بررسی تاریخ ادبی شرق به ویژه ادبیات ایران بسیار بهره گرفته است.
وی با الهام از ذوق و شعر ایرانی، معروفترین اثر خود به نام «دیوانه الزا» را منتشر کرد، که به نوعی «مجنون الزا» نامیده میشود که بسیار تاثیر گرفته از لیلی و مجنون «جامی» است و «لیلی و مجنون قرن بیستم» لقب گرفته است که تاثیر ادبیات ایران بر ادبیات فرانسه را به خوبی نشان میدهد.
جامی با لیلی و مجنون خود بذری را در شعر و ادب پارسی کاشت که پانصد سال بعد شاعر عاشقی چون آراگون مجدد این داستان عاشقانه و عارفانه را منبع الهام خود قرار داد و با استفاده از این عشق شرقی، طبع و ذوق هنری خود را آزمود و باعث شد تا این بذر دوباره در یکی از صنعتیترین کشورهای جهان به وسیله زبان آهنین و زیبای فرانسه به گل نشیند.
همچنین عطر «گلستان سعدی» چنان لویی را سرمست میکند که با شعری بلند بهنام «تمثیلی به شیوه سعدی» با سعدی به همسرایی برمیخیزد.
و سرانجام لویی آراگون در بیستو سوم دسامبر ۱۹۸۲ در سن ۸۵ سالگی، دیده از جهان فروبست. او در تاریخ ادبیات معاصر فرانسه نویسنده و شاعری توانا شناخته میشود که از یک سو بهدلیل اشعار عاشقانه و از سوی دیگر به خاطر جبههگیری و عقاید سیاسیاش، پیوسته مورد توجه محافل ادبی، مردم و جریانهای چپ سیاسی قرار داشته است. آثار او، بر پنجاه سال ترانهسرایی فرانسه سایه افکنده است.
«ماجراهای تلماک» (۱۹۲۲)، «زارع پاریس» (۱۹۲۶)، «مسافران سلطنتی» (۱۹۴۲)، «هانری ماتیس» (۱۹۷۱) و «ماجراهای ژان فوتر لابیت» (۱۹۸۶) از نمونه آثار او هستند.
منبعها:
خبرگزاری کتاب ایران
ویکیپدیا
خبرگزاری فارس
رادیو کوچه
رضا خندان، بازیگر پیشکسوت ایرانی در سینما، تلویزیون و تاتر شامگاه روز شنبه، بر اثر شدت گرفتن بیماری کلیوی در سن ۵۷ سالگی درگذشته است.
به گزارش فرارو، آخرین حضور خندان در تلویزیون در نقش «سنانبنانس» در سریال «مختارنامه» بوده است.
این بازیگر همچنین در فیلمهایی مثل «رایباز»، «رویای جوانی»، «شور عشق» و «دو زن» ایفای نقش کرده است.
رضا خندان متولد سال ۱۳۳۲ در شوشتر و فارغالتحصیل هنرهای نمایشی از دانشکدهی هنرهای دراماتیک دانشگاه تهران بود، فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۴۸ آغاز کرد و سال ۱۳۶۶ به عنوان اولین تجربهی سینماییاش در فیلم «گمشدگان» به کارگردانی محمدعلی سجادی به ایفای نقش پرداخت.
خبر / رادیو کوچه
پس از انتشار نامه علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی به رییس قوه قضاییه، صادق لاریجانی، یکی از اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی به انتقاد از دیدگاههای وی پرداخته است.
به گزارش ایرنا، سیدمحمدجواد ابطحی خطاب به علی مطهری گفت: «علی مطهری که به واسطه نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی و انتساب به بیت شهید معظم، مطهری، مورد توجه محافل سیاسی و رسانهای قرار میگیرد، با انتشار نامه اخیر خود به رییس قوه قضاییه نشان داد که قصد ندارد دیدگاههای اشتباه خود را در خصوص انتخابات و حوادث بعد از آن اصلاح کند.»
آقای ابطحی در ادامه افزوده است: «وی که در یکسال گذشته در جریان حوادث بعد از انتخابات بارها از طریق مصاحبه با رسانهها و یا انتشار یادداشت و البته نامهنگاری با برخی مسوولان همواره سعی کرده با طرح خود، دیدگاهش را به جامعه القا کند، این بار نیز در نامهای سرگشاده خطاب به آیتاله صادق آملی لاریجانی بر مواضع سابق خود اصرار ورزید.»
وی اظهار داشت: «مطهری برای چندمین بار و در یک همسویی با عوامل و سران فتنه سال گذشته، رییس جمهوری را متهم کرد که اظهاراتش در مناظرههای تلویزیونی و نیز سخنرانی وی در جشن پیروزی بخشی از زمینه فتنه را فراهم کرده است.»
از سویی دیگر نماینده اصولگرای شازند، محمود احمدیبیغش نیز اضافه کرد: «به نظر من علی مطهری در موضعگیریهای اخیر خود یک مقدار مشکل روحی دارد و رفتار وی در مجلس نیز نشان میدهد که نمیخواهد واقعیت را قبول کند و علاقهمند است افرادی که به استکبار ستیزی معروف هستند را بکوبد.»
این در حالی است که علی مطهری در نامه اخیر خود از رییس قوه قضاییه محاکمه سریع رهبران آنچه آنها فتنه میخوانند درخواست کرده است.
بیشتر بخوانید:
«محاکمه عوامل در فتنه ۸۸ را به تاخیر نیندازید»
مانور اقتدار یگان ویژه نیروی انتظامی عصر روز شنبه دهم مهرماه ۱۳۸۹ در ستاد فرماندهی یگان ویژه برگزار شده است. در عکسهای زیر تصاویری از بازسازی تجمعهای خیابانی را مشاهده میکنید.
مریم / رادیوکوچه
maryam.m@koochehmail.com
- 500 میلادی – برپایه محاسبات تقویمی در اکتبر (مهرماه) ایرانیها موفق شدند که پولاد (آهن آبدیده) بسازند که اختراع آن بهنام ایران در تاریخ عمومی صنعت ثبت شده است. فولاد قابلیت چکشخواری ندارد. ایرانیها از آن پس، جنگافزارهای خود را از آهن آبدیده (پولاد) تهیه کردند و تا انتقال این اختراع به میان سایر ملل برتری تسلیحاتی داشتند. البته استفاده از آهن سابقه طولانیتری دارد.
- ۱۴۶۹ میلادی – «مارچیلیو فی چینو» در شهر فلورانس ایتالیا ترجمه نوشتههای افلاطون فیلسوف یونان باستان را به پایان رسانید که با انتشار آنها، اروپا وارد عصر روشنگری شد. این آثار و آثار سایر متفکران عهد باستان یونان که ابتدا به زبان لاتین و سپس فرانسه، انگلیسی و آلمانی ترجمه شد افق تازهای را به روی اروپاییان باز کرد. این آثار که در قسطنطنیه (استانبول) نگهداری میشد پس از تصرف این شهر به دست عثمانیها در سال ۱۴۵۳، با دانشمندان فراری به ایتالیا برده شد.
- ۱۳۳۷ خورشیدی – با راهاندازی و بهرهبرداری از نخستین فرستنده تلویزیونی ایران در یازدهم مهرماه، تلویزیون ایران پخش برنامههای خود را آغاز کرد. تلویزیون ایران در ابتدا به صورت یک بخش کاملن خصوصی اداره میشد که ابتدا در هر روز چهار ساعت برنامه پخش میکرد. این تلویزیون برای گسترش مناطق تحت پوشش خود، در سال ۱۳۴۰ فرستنده دیگری در آبادان و یک فرستنده تقویتی در اهواز تاسیس کرد.
- ۱۹۳۹ میلادی – کنفرانس تاریخی «پاناما» در پاناما در آمریکای مرکزی تشکیل شد. در این کنفرانس نمایندگان ۲۱ کشور جمهوری آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی شرکت داشتند. هدف از تشکیل این کنفرانس ایجاد منطقه بیطرفی بهطول ۳۰۰ تا ۶۰۰ میل در اطراف کشورهای آمریکای محصور در دریا و نیز ممنوعیت عملیات نظامی در این مناطق بود.
- ۱۹۴۲ میلادی – «ورنر فونبراون» یکی از کارشناسان موشکهای فضایى آلمان بود که در ابتدا درباره ساختن وسیلهای برای دستیابی به فضا و بهویژه ماه تحقیق میکرد. با آغاز جنگ جهانی دوم، ارتش آلمان او را به خدمت گرفت و امکانات لازم برای ساخت موشک را در اختیار او قرار داد. پس از آن تصمیم گرفته شد اراضی مناسب برای آزمایشهای نخستین موشک ارتش آلمان مهیا شود تا اینکه یک جزیره دور افتاده در دریای بالتیک انتخاب شد. این جزیره مدتی بعد، در سال ۱۹۳۵، به صورت نخستین پایگاه موشکی آلمان درآمد که ۱۵ هزار دانشمند آلمانی، روز و شب در آنجا ساخت و تکمیل موشک را دنبال میکردند. در نهایت در تاریخ سوم اکتبر ۱۹۴۲ موشکی به طول ۱۴ متر، مرکب از ۵۰ هزار قطعه دقیق و محاسبه شده به وزن تقریبی سیزده تن، با سرعت فوق صوت دو هزار متر در ثانیه، در میان شعلههای آتش و با صدایى مهیب، آسمان را شکافت. نقطه اوج این موشک، ۹۰ کیلومتر بود و فاصله ۱۸۰ کیلومتر را تا فراز دریای بالتیک با موفقیت پیمود و سپس به زمین سقوط کرد. این موشک که از همان تاریخ تحت عنوان ۰۴- A معروف شد، محصول کار ورنر فونبراون بود.
- ۱۸۲۵ میلادی – کشور «بولیوی» استقلال خود را از اسپانیا بازپس گرفت.
خبر / رادیو کوچه
شامگاه روز شنبه، فیروزه صابر اولین محقق ایرانی در زمینه کارآفرینی زنان هنگام عزیمت به بوستون در فرودگاه امام خمینی بدون هیچگونه توضیحی از سفر منع و پاسپورتش ضبط شده است.
به گزارش پارلماننیوز، فیروزه صابر که جهت شرکت در کارگاه آموزش رهبری زنان در دانشگاه ماساچوست و متعاقب آن شرکت در نشست (PGN) شبکه زنان فارسی زبان در دانشگاه شیکاگو که با همکاری بانک جهانی (در ماه اکتبر) راهی بوستون شده، در فرودگاه امام خمینی از خروج وی جلوگیری به عمل آمده است.
لازم به ذکر است وی تجربه چندین سفر علمی و شرکت در کارگاههای آموزشی پژوهشی و ارایه مقالات و ایراد سخنرانیهای متعدد پیرامون معرفی زنان کارآفرین ایران و حوزههای کسب و کار و موفقیتهای آنها به همراه ارایه مستندات و مطالعات موردی را در کشورهای مختلف داشته است که همگی تاثیر مثبتی از فعالیتهای کارآفرینانه زنان در صحنههای اقتصادی و اجتماعی به جای گذاشته است.
مرتضا خسروی (هیچ) / رادیو کوچه
خبر / رادیو کوچه
روز شنبه، در بیانیهای، محمود عباسزاده مشکینی دبیرکمیسیون ماده ۱۰ احزاب وابسته به وزارت کشور جمهوری اسلامی اعلام کرد فعالیت «خانه احزاب ایران» قانونی نیست.
خانه احزاب ایران نهادی است که در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی در ایران تشکیل شده است. این ارگان با حضور نمایندگان احزاب دارای مجوز تشکیل میشود و هیت مدیره آن از راه انتخاباتی که نمایندگان این احزاب در یک مجمع عمومی برگزار میکنند، انتخاب میشوند.
به گزارش ایسنا، عباسزاده مشکینی در پاسخ به این سوال که آیا خانه احزاب تعامل جدیدی درباره تمدید پروانه این تشکل با کمیسیون داشته است یا خیر، گفت: «نمایندگان خانه احزاب حدود سه ماه پیش با ما جلسهای داشتند و قرار شد شرایط کمیسیون را تامین کنند و رفتار دموکراتیکی از خود نشان دهند؛ اما چنین کاری تاکنون صورت نگرفته است؛ بنابراین فعالیت اعضای این تشکل به اسم خانه احزاب موضوعیت ندارد و قانونی نیست.»
لازم به ذکر است از بدو تشکیل خانه احزاب تاکنون مدیریت آن در اختیار اصلاحطلبان بوده است. در انتخابات سال گذشته مجمع عمومی خانه احزاب، حسین کاشفی عضو شواری مرکزی حزب اصلاحطلب جبهه مشارکت را به عنوان رییس این نهاد انتخاب کرد.
محمدرضا / رادیو کوچه
mohamadreza@koochehmail.com
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
ایران
http://www.iran-newspaper.com/
1) اهدای نشان عالی جمهوری اسلامی ایران به بشار اسد.
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری سوریه برای تعمیق و تحکیم روابط و مناسبات دوجانبه دو سند و تفاهمنامه همکاری را امضا کردند. تفاهمنامه همکاری صنعتی و سند برقراری تجارت آزاد در حضور روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری سوریه امضا شد. همچنین نشان عالی درجه یک جمهوری اسلامی ایران توسط «دکتر محمود احمدینژاد» به «بشار اسد»، رییسجمهوری سوریه اعطا شد.
۲) یارانه نقدی از هفته آینده واریز میشود.
«حسینی» عنوان کرد: «یارانه نقدی از نیمه دوم مهرماه به حسابهای بانکی واریز میشود و پس از اعلام اصلاح قیمتها قابل برداشت خواهد بود. همچنین احتمال میرود بنزین به قیمت ۴۰۰ تومان عرضه شود.»
جام جم
۱) روند خوب همکاریهای دو کشور، باید پرشتابتر از گذشته ادامه پیدا کند.
http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100887315201
«آیتاله خامنهای» رهبر انقلاب اسلامی در دیدار آقای بشار اسد رییس جمهوری سوریه، روابط جمهوری اسلامی ایران و سوریه را از لحاظ استحکام و استمرار در طول ۳۰ سال گذشته، بینظیر دانستند و ضمن گرامیداشت یاد مرحوم «حافظ اسد» تاکید کردند: «روند خوب همکاریهای دو کشور ، باید پرشتاب تر از گذشته ادامه پیدا کند.»
۲) رژیم صهیونیستی رسوا شده است.
http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100887294770
رییسجمهوری اسلامی ایران در دیدار همتای سوری خود با اشاره به اینکه چهره آمریکا در هم شکسته و رژیم صهیونیستی رسوا شده است، اظهار داشت: «شرایط کنونی منطقه در مسیر منافع ملتهای منطقه در حال تغییر است».
کیهان
۱) وزیر اطلاعات: «تعدادی جاسوس هستهای بازداشت شدهاند.»
http://www.kayhannews.ir/890711/2.htm#other204
وزیر اطلاعات از اشراف کامل مجموعه اطلاعاتی کشور بر شبکه اینترنتی و فضای مجازی خبر داد و اعلام کرد که تعدادی جاسوس هستهای در ایران بازداشت شدهاند. «حجت الاسلام حیدرمصلحی» در گفتوگو با مهر، درباره برخی اقدامات مخرب اینترنتی از جمله طراحی «کرمهای الکترونیکی» و ارسال آنها در شبکه مجازی برای تخریب و تاثیر بر فعالیتهای هستهای ایران گفت: «تمامی اقدامات مخرب استکبار در فضای مجازی توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) به سرعت کشف و راهکارهای مقابله با آن طراحی و به اجرا گذاشته میشود.»
۲) تظاهرات گسترده ضد دولتی در شهرهای فرانسه، ایتالیا و ایسلند.
http://www.kayhannews.ir/890711/16.htm#other1606
میلیونها تن از مردم سه کشور اروپایی ایسلند، ایتالیا و فرانسه با برگزاری تظاهرات سراسری به طرح «ریاضت اقتصادی» دولتهای خود اعتراض کردند. میلیونها فرانسوی به دعوت اتحادیههای مختلف کارگری و کارمندی این کشور روز گذشته برای سومین بار پـیاپی دریک ماه اخیر به خیابانها ریخته و شعارهای ضد دولتی سردادند.
تهران امروز
۱) آغوش انقلاب و مردم برای بازگشت برخی سیاستمداران باز است.
http://tehrooz.com/1389/7/11/TehranEmrooz/387/Page/2/
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه جبهه پیروان خط امام و رهبری به تلاشهای خود در مسیر وحدت اصولگرایان و وحدت قوای کشور ادامه میدهد، گفت: «استراتژی ما در ارتقای وحدت ملی، جذب حداکثری و دفع حداقلی است. کسانی که بههر دلیل از مسیر مردم جدا شدند باید بدانند آغوش مردم و انقلاب همیشه برای بازگشت گشوده است.»
۲) واکنش سردار رادان به لیست تحریم آمریکا.
http://tehrooz.com/1389/7/11/TehranEmrooz/387/Page/6/
سردار «احمدرضا رادان»، جانشین فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به انتشار لیست تحریم هشت مقام ایرانی توسط دولت آمریکا که نام وی را نیز در برداشت، گفت: «لطفا کمک کنید پولی را که رییسجمهوری آمریکا میگوید از آنها پس بگیریم زیرا کندن یک مو هم از آنان غنیمت است. این موضوع بیشتر شبیه لطیفهای است که میتوانم آن را برای دیگران تعریف کنم.» به گزارش مهر، سردار رادان ادامه داد: «انتظار میرود زمانی که اوباما خود وارد این حوزه شد و اطلاعیه قرائت کرد به من هم اعلام میکرد موجودی حسابم چقدر است تا پس از بستهشدن پیگیری کنم.» جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت: «برای همه روشن است که رییسجمهوری آمریکا هیچ نقشی در تصمیمگیریها ندارد و یک فرد بیاراده است.»
آفرینش
۱) ادامه فعالیت سه شرکت نفتی بزرگ درایران.
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=12803#70527
بهرغم اینکه آمریکا اعلام کرده بود که چهار شرکت بزرگ نفتی بینالمللی به فعالیت خود در ایران پایان خواهند داد، سه شرکت نفتی بزرگ اروپایی تاکید کردند که به قراردادهای جاری خود با ایران ادامه خواهند کرد.
۲) تصمیم ضدایرانی دیگر از سوی مدودف.
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=12803#70522
رییسجمهوری روسیه در همسویی با آمریکا و در ادامه تصمیمات ضدایرانی خود ایران را از سرمایهگذاری در هر نوع فعالیت تجاری مرتبط با استخراج اورانیوم، تولید یا استفاده از مواد و فنآوریهای هستهای در خاک روسیه منع کرد.
خراسان
۱) توتال: «خرید نفت از ایران هیچ مغایرتی با تحریمهای شورای امنیت ندارد.»
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=7&day=11&id=412531
پایگاه اینترنتی عصر ایران گزارش داد: «شرکت نفتی اروپایی اعلام کردند که با وجود فشارها و تهدیدهای ایالات متحده آمریکا به همکاری نفتی خود با ایران ادامه خواهند داد.»
۲) افشای آزمایش میکروبی آمریکا بر روی مردم گواتمالا.
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=7&day=11&id=412602
رییس جمهوری گواتمالا در واکنش به انتشار خبر جنایت پزشکی آمریکا در این کشور عنوان داشت که آزمایشهای مخفی پزشکی آمریکا در گواتمالا در دهه چهل میلادی که طی آنها صدها شهروند این کشور عمدن به بیماریهای مقاربتی «سوزاک و سیفلیس» مبتلا شدند، جنایت علیه بشریت و نقض آشکار حقوق بشر است.
دنیای اقتصاد
۱) بازگشت دلار به زیر ۱۱۰۰ تومان.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=226321
تزریق گسترده دلار آمریکا از طریق صرافی بانک ملی و سایر بانکها به بازار، دیروز قیمت دلار را به نرخ ۱۰۹۰ تومان رساند. نرخ دلار در بازار ارز در حالی با افت ۵۰ تومانی خود تا ۱۰۹۰ تومان در صرافیهای دارای مجوز سقوط کرده که روز گذشته بانک مرکزی قیمت مرجع دلار آمریکا را با ۵۰۱ ریال افزایش تا ۱۰۶۹۹ ریال بالا برد.
۲) تجارت خارجی در نیمه اول ۸۹٫
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=226340
تجارت خارجی کشور در نیمه نخست سال جاری نشان میدهد که طی این مدت میزان واردات با ۲۴ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال ۸۸ به بیش از ۲۹ میلیارد دلار افزایش یافته است. عمده کالاهای وارداتی از کشورهای امارات، چین، آلمان، جمهوری کره و ترکیه وارد شده است. سهم این پنج کشور به لحاظ وزن کالاهای وارداتی به ترتیب ۷۸/۳۷ درصد، ۶۲/۵ درصد، ۳۵/۴ درصد، ۵۵/۵ درصد و ۷۴/۳ درصد بوده است. همچنین بیشترین سهم ارزشی واردات مربوط به بنزین با دو میلیارد و ۳۴۷ میلیون دلار و سهم ارزشی ۹۴/۷ درصد برآورد شده است.
رادیو کوچه
روز شنبه، حنا مخملباف، برنده جایزه بهترین کارگردان جشنواره بینالمللی فیلم مستند حقوق بشر در قرقیزستان برای فیلم «روزهای سبز»، پس از دریافت این جایزه، آن را به محمد نوریزاد، روزنامهنگار و مستندسازی زندانی در ایران تقدیم کرده است.
به گزارش تارنمای محسن مخملباف، حنا مخملباف که برای ساخت فیلم «روزهای سبز» درباره تحولات پیش و پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران، برنده جایزه بهترین کارگردانی از جشنواره بینالمللی فیلم مستند حقوق بشر در بشکیک شده است، پس از دریافت این جایزه، آن را به محمد نوریزاد تقدیم کرده است.
وی در این باره گفته است: «این جایزه را تقدیم میکنم به هنرمند و کارگردان در بند کشورم، محمد نوریزاد، که با نوشتن نامههایی دردمندانه، صادقانه، شجاعانه و صریح خطاب به رهبری (کارگردان اصلی سرکوب مردم ایران)، از منافع و مصالح شخصی خود به خاطر مردممان وطنمان، ایرانمان گذشت. او به ما آموخت که نمیتوان کنار رودخانه ایستاد و شاهد بود که سیل مردم را میبرد و گفت من هنرمندم و کارم تنها ستایش از زیباییهای رودخانه است».
مهمترین عنوانهای رسانههای امروز مالزی:
خبرگزاری برناما
- صندوق بینالمللی پول وام ۷۴۱ میلیون دلاری به عراق میدهد.
- نیجریه پنجاهمین سالروز استقلال خود را در آرامش و اطمینان برگزار کرد.
- قطار برقی کوالالامپور به ایپاه قابل دسترس برای مسافران خواهد بود.
- قرآن با حرف بریل برای نابینایان در کشور منتشر شد.
- کرهجنوبی و آفریقایجنوبی برای ساخت نیروگاهاتمی توافق کردند.
- مالزی خواستار بازگردانده شدن موتور هواپیما از اروگوئه شد.
- جناح راست آماده حمله به مخالفان.
- در ادامه بحران در حزب دموکرات، مصاحبههای مطبوعاتی به حال تعلیق درآمد.
- تانگو رزالقی خواستار رقابت بیشتر حزب پیشرو در انتخابات گالاس شد.
- غافلگیری شرکت لوتوس با ارایه ۵ مدل خودروی جدید در نمایشگاه پاریس.
- مالیات بر صنایع کوچک و متوسط کاهش مییابد.
- برنامه داشتن چندین خلبان در هواپیماهای بوئینگ در حال گرفتن موافقتهای لازم است.
- وزیر خارجه ایتالیا از عضویت کامل ترکیه در اتحادیه اروپا پشتیبانی کرد.
- بیش از ۱۰۰ تن برای جرایم اینترنتی در آمریکا دستگیر شدند.
- پلیس اندونزی همچنان در پی یافتن علتها در حادثه برخورد دو قطار.
روزنامه استار
- دشمنی و کینه در حزب دموکرات پرک.
- قیمت سیگار از فردا به میران ۷۰ سن گرانتر میشود.
- تون ماهاتیر برای عمل ریه به استرالیا رفت.
- درخواست از سامی ولو برای باقی ماندن بهعنوان مشاور انجمن هندیتباران.
- نخستوزیر از ورزشکاران رزمی تمجید کرد.
- کلیه افراد بومی مالزی در مدل جدید اقتصادی مالزی لحاظ شدهاند.
- پیدا شدن ۱۰ سکه نقره چینی قدیمی در سیبو.
- مردم بیشتری از پنانگ کمکهای نقدی دولتی را به خاطر مشخص نبودن منبع پولی، پس دادند.
- درجهبندی معلمان مدارس قوت بیشتری میگیرد.
- یک پناهنده مالزی به هند، مورد اتهام قتل قرار گرفت.
- هشدار آمریکا به اتباع خود برای سفر به اروپا.
- رهبران فلسطینی: «با توقف شهرک سازیها مذاکراتی صورت نخواهد گرفت.»
- مسیر پر پیچ و خم عراق برای رسیدن به دموکراسی.
- برخورد دو قطار در مرز میان نروژ و سوئد ۴۰ زخمی بر جای گذاشت.
روزنامه نیو استریت تایمز
- ۸۴۴ ورزشکار برای مسابقات سه گانه با جایزه ۳۰،۰۰۰ رینگیتی رقابت میکنند.
- مالزی همچنان مقصدی جالب برای گردشگران آمریکایی است.
روزنامه مالایی میل
- وزیر ارشد سلانگور از اعضای حزب مردم خواست با به پروسه دموکراسی احترام بگذارند.
- جاده میان بر سرمبان مورد استقبال مردم قرار گرفته است.
- قوانین محافظت از رودخانهها در طرح دهم مالزی سختتر میشود.
آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه
نخستوزیر استرالیا در یک سفر غیر مترقبه به افغانستان سفر کرد و با حامدکرزی رییسجمهوری این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
جولیا گلارد نخست وزیر استرالیا پیش از دیدار با حامد کرزی با سربازان استرالیایی در استان ارزگان افغانستان نیز دیدار دو ساعته داشت.
استرالیا در چوکات ناتو در افغانستان ۱۵۵۰ سرباز دارد که بیشتر آن آموزگاران نظامی میباشند.
نخست وزیر استرالیا در دیداری که شام گذشته با حامد کرزی رییسجمهوری افغانستان در کابل داشت، به تعهدات کشورش در بخشهای نظامی، اقتصادی و بازسازی یکبار دیگر تاکید کرد.
حامدکرزی رییسجمهوری افغانستان نیز از همکاری دولت استرالیا در افغانستان سپاسگذاری کرده افزود: «استرالیا یکی از کشورهایی است که به گونه واقعی به مردم افغانستان به خصوص ساکنان ارزگان در بخشهای بازسازی و نظامی همکاری کرده است.»
این نخستین سفر خارجی جولیا گلارد نخستوزیر استرالیا پس از انتخاب وی به صفت نخستوزیر استرالیا بود که افغانستان را انتخاب کرد.
جولا گلارد نخستین زنی است که در تاریخ استرالیا در پی استعفای ناگهانی کوینراد نخستوزیر پشین آن کشور به حیث نخستوزیر به قدرت رسید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر