-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مهر ۹, جمعه

Latest News from Koocheh for 10/01/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



نجیب امیری / دفتر کابل / رادیو کوچه

در پی انتقادات نامزدان و نهادهای ناظر از دست داشتن کارمندان کمیسیون برگزاری انتخابات افغانستان در تقلب، این کمیسیون نیز این موضوع را پذیرفت. در انتخابات مجلس نمایندگان افغانستان که دو هفته پیش برگزار شد، گفته می‌شود که شماری از کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات به نفع نامزدان مشخص تقلب کرده‌اند.

فضل احمد معنوی رییس کمیسیون مستقل برگزاری انتخابات افغانستان اعلام کرد به زودی آن عده از کارمندانش را که در تقلب دست دارند به کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی و نهادهای عدلی و قضایی معرفی خواهند کرد.

وی افزود از هیچ تقلب کاری حمایت نخواهد شد، آنانی که در آرای مردم دست‌برد زده‌اند باید مورد پی‌گرد قرار بگیرد.

آقای معنوی گفت: «برای برگزاری این انتخابات پول هنگفتی مصرف شده، صدها تن در راه برگزاری انتخابات جان‌های‌شان را قربان کرده و ده‌ها فامیل در ماتم نشسته‌اند، نباید از کنار این مسایل به سادگی گذشت و چند نفر به خاطر پول این روند ملی را بی اعتبار بسازند.»

هم‌چنان وی از باطل‌شدن آرای ۳۹ مرکز رای دهی به‌دلیل تقلب خبر داده گفت که آرای ۳۸ مرکز دیگر نیز قرار است دوباره بازشماری شود.

در این حال کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی افغانستان نیز سرگرم رسیدگی به شکایت‌هایی است که از تخطی و تقلب در روز انتخابات نزد این کمیسیون ثبت شده است.

این کمیسیون سه عضو افغانی و دو عضو خارجی دارد و آنان مسوولیت دارند به تمام شکایات با دقت رسیدگی کند و بر اساس قانون صلاحیت آن‌را نیز دارد تا بر مبنای شکایات رسیده حتا شماری از آرا را باطل اعلام کند.

احمد ضیا رفعت عضو و سخنگوی این کمیسیون اعلام کرد که بیش از ۳۰۰۰ مورد شکایت از تقلب و تخطی نزد آنان ثبت شده و حدود ۱۶۰۰ مورد آن شکایت‌های جدی است که می‌تواند بر نتیجه آرا تاثیر بگذارد.

وی افزود به تمام شکایات با دقت رسیدگی خواهد شد و در حال حاضر آنان سرگرم تحقیق و رسیدگی به شکایت‌هایی‌اند که می‌تواند بر نتیجه آرا تاثیر بگذارد.

شماری از نامزدان و نهادهای ناظر بر انتخابات افغانستان از مداخله زورمندان و حکومت بر کمیسیون شکایات انتخاباتی ابراز نگرانی می‌کنند.

عبدالرضا رضایی یک نامزد مجلس نمایندگان افغانستان گفت نگران است که اگر حکومت و زورمندان در کار کمیسیون شکایات انتخاباتی مداخله کند فیصله‌های آن عادلانه نخواهد بود.

اما آقای رفعت به این نامزدان اطمینان داد که مطابق قانون به شکایات رسیدگی می‌کنند و تحت تاثیر هیچ زورمند و حکومت نخواهند رفت.

وی افزوود بخشی از شکایت‌های رسیده از یک نامزد علیه دیگر نامزد است، برخی از شکایات از یک نامزد علیه کمیسیون انتخابات است و بخشی دیگر این شکایت‌ها علیه نهادها و سازمان‌های مختلف است.

با وجود بروز تقلب و تخطی در دومین انتخابات مجلس نمایندگان افغانستان بعد از سقوط حکومت طالبان، نهادهای بین‌المللی ناظر در افغانستان این انتخابات را نسبت به انتخابات گذشته بهتر می‌دانند.

بر اساس آمارهای تخمینی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان از ۱۱٫۴ میلیون نفر واجد شرایط رای دهی، در این انتخابات حدود ۴٫۳ میلیون نفر شرکت کردند.

در حال حاضر کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان در حال شمارش آرا و ثبت آن در بانگاه اطلاعات می باشد و فیصدی شمارش برخی از آرا را نیز اعلام کرده است.

قرار است نتایج نهایی انتخابات افغانستان تا یک‌ماه دیگر پس از رسیدگی به شکایات اعلام شود.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌ها از منابع تایید نشده، ابراهیم یزدی دبیر نهضت آزادی به هم‌راه عضو دیگر این گروه در اصفهان بازداشت شده‌اند.

بر اساس این گزارش، ابراهیم یزدی دبیرکل گروه نهضت آزادی بعد‌از‌ظهر روز جمعه به هم‌راه هاشم صباغیان نفر دوم این گروه در اصفهان بازداشت شده است.

یزدی و صباغیان به هم‌راه چند عضو دیگر این گروه به هنگام دستگیری، در نماز جمعه‌ای که غیرقانونی اعلام شده در اصفهان شرکت کرده بودند.

برخی از اعضا از جمله ابراهیم یزدی‌، در جریان حرمت نا‌آرامی‌های روز عاشورای سال گذشته بازداشت شده بودند و یزدی با قرار وثیقه و سپردن تعهد مبنی بر عدم فعالیت این نهضت آزاد شده بود.

اما تا کنون از جزییات اتهامات گزارشی ارایه نشده است.


 


منبع: ایلنا

خسرو ناقد در جدیدترین کتاب خود با مجموعه‌ای از گفتارهای گوناگون به ستایش از فرهنگ گفت‌وگو برخاسته است. کتاب تازه ناقد با عنوان «در ستایش گفت‌وگو» که به‌ تازگی توسط انتشارات جهان کتاب منتشر شده است، دربرگیرنده یک پیش‌گفتار و نوزده گفتار است که در سه بخش فرهنگ، ادبیات و جامعه تنظیم شده است.

به گزارش ایلنا، کتاب با پیش‌گفتاری با عنوان «در ستایش فرهنگ گفت‌وگو» آغاز می‌شود و نویسنده در همان آغاز تاکید می‌کند که «هیچ اصلی بالاتر از آمادگی انسان‌ها برای گفت‌وگو نیست، گفت‌‌وگو با «دیگری» به‌ عنوان موجودی تاریخی. با پذیرش گفت‌وگو، خواه‌ناخواه، پذیرفته‌ایم که تمام حقیقت در نزد ما نیست، بلکه دیگری نیز بخشی از حقیقت را می‌تواند در اختیار داشته باشد. حقیقت ملک طلق ما نیست و ما یگانه‌ خزانه‌دار حقیقت نیستیم. بنابراین با آغاز گفت‌وگو، اصل مطلق‌گرایی درهم می‌شکند و آن همانا شک به اعتقاد مسلم به حقانیت خود است.»

با آن که گفتارهای این مجموعه هرکدام موضوع و ساختاری مستقل دارند، ولی از انسجام درونی و نگرش یگانه‌ای برخورداند که آن‌ها را به‌هم پیوند داده است. موزاییک‌هایی رنگارنگ که همه درکنار هم، تابلو ستایش‌آمیز فرهنگ گفت‌وگو را شکل می‌دهند.‌

ناقد در پیش‌گفتار کتاب می‌نویسد: «گفتارهایی را که در این دفتر فراهم آورده‌ام، حاصل دیدار سال‌های دور‌ و‌ نزدیک من با «دیگری» است، حاصل گفت‌وگو و نشست‌و‌برخاست با مردمان سرزمین‌هایی است که من بیش از سه‌دهه است در میانشان روزگار می‌گذرانم، با فرهنگ و ادبیات آنان آشنایم و گذشته و امروزشان را می‌شناسم و از جامعه و آداب و رسومشان شناخت دارم.»

در نخستین گفتار کتاب با عنوان «سفر رویایی گوته به مشرق‌زمین» دارد، از سفر معنوی «یوهان ولفگانگ گوته»، شاعر و نویسنده نام‌دار آلمانی به مشرق‌زمین سخن رفته است. گوته در «دیوان شرقی-غربی» خود که خسرو ناقد آن را محل تلاقی فرهنگ و ادبیات شرق و غرب، و دیدار و گفت‌وگوی آن‌ها می‌داند، به ستایش از شاعران و نویسندگان بزرگ فارسی‌زبان پرداخته است.

«صندلی‌های سنگی شهر وایمار» عنوان یکی از گفتارهای کتاب است. این صندلی‌های سنگی که در سال ۲۰۰۰ میلادی در پشتیبانی از طرح «گفت‌وگوی تمدن‌ها» و در مخالفت با نظریه ستیزه‌جویانه «برخورد تمدن‌ها» توسط هنرمند تندیس‌ساز آلمانی ساخته و در شهر وایمار آلمان پرده‌برداری شد، نمادی است از گفت‌و‌گوی فرهنگ‌های شرق و غرب‌. دو صندلی تراشیده از سنگ خارا و بر فرشی سنگی که همگان را به نشستن و گفت‌وشنود دعوت می‌کند.

در متن پشت جلد کتاب می‌خوانیم:

«اگر روزی روزگاری گذارتان به ‌آلمان افتاد، حتمن سری هم به‌شهر وایمار در شرق این کشور بزنید. از شهرهای بسیار زیبا و تاریخی اروپا است. البته نه به ‌بزرگی و عظمت ابرشهرهایی چون برلین، پاریس یا لندن، اما فرهنگ‌شهر آلمان است. حتا چند سال پیش از این، یونسکو این شهر را به‌عنوان «نخستین فرهنگ‌شهر اروپا» برگزید. وایمار شهر کلاسیک‌های آلمان است، شهر ولفگانگ گوته و فریدریش شیلر، شهر فرانتس لیست است، آن‌جا که «نیچه» جان سپرد و جمهوری وایمار پا گرفت.

در وایمار سراغ پارک شهر را بگیرید. از پارک شهر تا «میدان بتهوون» راه چندانی نیست. یکی از میدان‌های زیبای شهر است. در گوشه میدان بتهوون دو صندلی سنگی بزرگ به ‌چشم می‌خورد که روبه‌روی هم قرار گرفته‌اند. یکی رو به ‌شرق دارد و یکی رو به ‌غرب. هر دو صندلی را از یک قطعه سنگ خارا تراشیده‌اند، از یک جنس با رگه‌هایی از بلور نیل‌گون. جلوتر بروید، صندلی‌ها خالی است و شما را به ‌نشستن و نظاره‌کردن دعوت می‌کند. نگاه کنید، درست در میان فرش خارا، میان دو صندلی، غزلی از حافظ نقش بسته است، با خط زیبای نستعلیق، و در دو سوی فرش دو قطعه شعر از گوته به ‌چشم می‌خورد به ‌زبان آلمانی. گویی که این دو بزرگ، دور از اغیار در این گوشه از جهان به ‌گفت‌وگو نشسته‌اند. میزبان گوته است که در وایمار ساکن است و میهمان حافظ.»

نویسنده در یکی از گفتارها با عنوان «اقبال شیمل» از دل‌بستگی آنه‌ماری شیمل، اسلام‌شناس فقید آلمانی، به آرا و افکار «اقبال لاهوری» سخن می‌گوید و در مقاله‌ای پژوهشی با عنوان «شاه‌نامه در آلمان» از ترجمه‌های گوناگون شاه‌نامه فردوسی به زبان آلمانی می‌نویسد. مبحثی نیز به جنبه‌های گوناگون مطالعات ایران‌شناسی در سرزمین‌های آلمانی‌زبان اختصاص یافته است.

ناقد در گفتارهای دیگر کتاب، با طرح آرا و افکار و شرح گوشه‌هایی از زندگی شخصیت‌هایی اجتماعی و فرهنگی از کشورهای شرقی و غربی، بحث گفت‌وگو میان فرهنگ‌ها را گسترش داده و از دریافت‌های گوناگون اندیشه‌مندان معاصر از دیانت اسلام می‌گوید. گفتار «ترجمه‌ای شاعرانه از قرآن» از دیگر مطالب کتاب است. نویسنده، افزون بر این‌ها، در گفتاری به نقد و بررسی ترجمه‌هایی که از شعر شاعران معاصر ایران به زبان آلمانی انجام شده است می‌پردازد.

در آخرین گفتار کتاب، نویسنده با طرح این پرسش که آیا برخورد خشونت‌آمیز تمدن‌ها تنها راهی است که پیش‌روی‌ جهان‌متکثر امروز قرار دارد و آیا این راه سرانجام به جنگ و ستیز منتهی می‌شود؟ به نقد گرایش‌های خشونت‌گرایانه در دنیای امروز پرداخته است. ناقد بر این باور است که اگر گسترش «فرهنگ گفت‌وگو» و ایجاد زمینه مناسب برای رفع تمام اختلاف‌های ملی و بین‌المللی از راه گفت‌وگو ممکن نشود، قرن بیست‌و‌یکم نیز همانند قرن پیشین که با دو جنگ جهانی و ده‌ها جنگ خون‌بار و صدها درگیری خشونت‌آمیز پایان گرفت، با خطر جنگ و ستیز و برخوردهای خشونت‌بار در عرصه‌های داخلی و خارجی روبه‌رو خواهد شد. او بر گسترش «فرهنگ گفت‌و‌گو» به مثابه «پادزهر» خشونت‌گرایی در عرصه ملی و بین‌المللی تاکید می‌کند.

از خسرو ناقد پیش از این، کتاب‌‌های «زندگی به رغم تاریخ»، گزیده‌ای از گفتارها و گفت‌وگوهای «لشک کولاکوفسکی»، فیلسوف نام‌آشنای لهستانی، منتشر شده است. هم‌چنین کتاب «ناکجاآباد و خشونت»، گفتارها و گفت‌وگوهای «کارل پوپر»، از ترجمه‌های دیگر او است. هر دو این کتاب‌ها که به تازگی به چاپ دوم رسیده توسط همین ناشر منتشر شده‌اند.


 


خبر / رادیو کوچه

فرمانده سپاه محمد رسول‌اله روز جمعه در گفت‌وگویی با یکی از رسانه‌های منسوب به دولت جمهوری اسلامی در اظهار نظری عنوان کرد ارزش‌ها خط قرمز سپاه در حمایت یا عدم حمایت از دولت‌ها است.

حسین همدانی، فرمانده سپاه محمد رسول‌اله در گفت‌و‌گو با خبرآنلاین درباره انتقادات سپاه نسبت به دولت با اشاره به منشور کورش و این‌که مهم نیست از این چه کسی دفاع می‌کند و هرکس می‌خواهد از آن بگوید تصریح کرد: «ما هر جا احساس کنیم لازم است اعتراض کنیم اعتراض می‌کنیم. ما با منشور کوروش به شدت مخالفیم و این را مخالف سیره امام و آقا (آیت‌اله خامنه‌ای) می‌دانیم.»

وی در ادامه افزود: «اما در عین حال ما نباید وقتی دولت‌مردی یک جایی اشتباه کرد همه بر علیه او بسیج شویم. دستور دینی ما می‌گوید که به طور جمعی  نصیحت کنیم. اما آن‌چه مهم است این است که ما الان در معرض یک تهدید نظامی جدی قرار گرفتیم. لذا امروز عقل سلیم حکم می‌کند ولو این‌که شما مطالبه از دولت دارید به خاطر آن خطر از این موضوع‌ها عبور کنیم.»

حسین همدانی در انتها تصریح کرد: «اگر به جای آقای احمدی‌نژاد بنی صدر هم بود حکم می‌کرد که ما شرایط را بررسی کنیم و به نفع منافع ملی و مردم فعلن درگیری داخلی خود را متوقف کنیم. لذا می‌بینید که بعد از حوادث سال گذشته ما تنش داخلی نداریم.»


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌ها، پس از بازداشت داریوش ممبینی، عضو شورای شهر اهواز، وی در اعتراض به این امر دست به اعتصاب غذا زده است.

لازم به اشاره است داریوش ممبینی عضو شورای شهر اهواز، دوم مهرماه، پیش از کنفرانس مطبوعاتی خود – که قصد داشت تخلفات مقامات دولتی را افشا کند- بازداشت شده است.

گفتنی است خواهر داریوش ممبینی عضو شورای شهر اهواز نیز، به دلیل اعتراض به وضعیت نامشخص برادر خود، روز پنجم مهر ماه بازداشت شد.

لازم به یادآوری است پیش از این نیز حمید حسن‌زاده، رییس شورای شهر اهواز دهم شهریور ماه دستگیر شده بود.

این در حالی است که آقایان حسن‌زاده، منجزی،‌ حمادی و ممبینی و خانم بابادی و اعضای شورای اسلامی شهر اهواز، شهریور‌ماه از سوی وزارت کشور سلب عضویت شدند.

بیشتر بخوانید:

«بازداشت یکی از اعضای شورای شهراهواز»


 


منبع: سایت آگاهی

نهم مهرماه برابر با اول اکتبر، روز جهانی سالمندان است. به همین مناسبت، سایت آگاهی، اقدام به برگزاری یک هم‌اندیشی اینترنتی در این‌باره کرده است. این هم اندیشی که در تالارهای گفت‌وگوی سایت آگاهی انجام می‌شود، شامل موضوعاتی نظیر: سالمند کیست؟ روزجهانی سالمندان در رسانه‌ها، نمونه هایی از نقض حقوق سالمندان، بررسی مجازات سالمند آزاری در نظام حقوق ایران و موضوعاتی از این دست می‌شود. مدیریت سایت آگاهی با تنظیم فرخوانی که نسخه‌ای از آن به رسانه‌ها ارسال شده است از تمامی دوستان، هم‌راهان، فعالان و مروجان حقوق بشر، برای شرکت در این گفت‌وگوها دعوت کرده است. متن دعوت‌نامه سایت آگاهی به شرح زیر است:

دوستان، هم‌راهان، فعالان و مروجان حقوق بشر

از شما دعوت می‌کنیم که در هم‌اندیشی حقوق سالمندان که به مناسبت روز بین‌المللی سالمندان (اول اکتبر – نهم مهر ماه) در تالارهای گفت‌وگوی سایت آگاهی تشکیل می‌گردد شرکت فرمایید .

آدرس فوروم سایت آگاهی چنین است:

فروم سایت آگاهی

هم اندیشی حقوق سالمندان

به منظور ایجاد فرصت هرچه بیش‌تر برای تعمق و گفت‌وگو در این هم‌اندیشی، بازه زمانی ده روزه، از نهم تا بیستم مهرماه به این هدف تخصیص داده شده است.

از همه علاقه‌مندان دعوت می‌کنیم که در این هم‌اندیشی حضور یافته و با طرح دیدگاه‌های خود، به ایجاد تصویری غنی و همه جانبه از وضعیت کنونی سالمندان فارسی زبان کمک نموده و در مورد طرق بهبود شرایط آنان از طریق خدمات داوطلبانه، به شور پردازند.

در انتظار دیدار شما در تالارهای گفتگوی سایت هستیم .

فروم سایت آگاهی

هم‌چنین هرگونه نظر و یا پیشنهاد و یا مشکل خود را می‌توانید مستقیمن با ایمیل سایت آگاهی به آدرس ذیل مطرح فرمایید:

با تقدیم احترام


 


آن‌چه در این بخش می‌آید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

منبع : ملی مذهبی

دکتر احمد صدرحاج‌سیدجوادی، در نامه‌ای خطاب به چهره‌های سرشناس بین‌المللی خواستار موضع‌گیری ایشان علیه ظلم به زندانیان سیاسی ایران و پی‌گرد حقوقی عاملان و آمران فجایع بعد از انتخابات شد.

به‌نام خداوند جان و خرد                                           کزین برتر اندیشه بر نگذرد

دبیر کل محترم سازمان ملل متحد

جناب پاپ محترم، بندیکت شانزدهم

رییس محترم اتحادیه اروپا

با سلام و احترام؛

علت آن‌که این‌جانب خود را محق دانستم تا مراتبی را خدمت آن بزرگواران متذکر شوم، سابقه‌ی حدود هفتاد ساله‌ای است که به‌عنوان دادستان، قاضی دادگستری، وکیل دعاوی، وزیر دادگستری، عضویت در شورای انقلاب و هم‌چنین عضو موسس و فعال در جمعیت ایرانی دفاع از آزادی و حقوق بشر پیش از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ و پس از آن به‌عنوان فعال سیاسی و حقوق بشر در ایران داشته‌ام. لازم به یادآوری است که جمعیت یاد شده عضو وابسته به اتحادیه‌ی بین‌المللی حقوق بشر و از جمله توابع سازمان ملل متحد محسوب می‌شود. در آن روزگار نیز نویسنده‌ی این متن به اتفاق جمعی از دوستان در چند نوبت، از طریق نماینده‌ی این جمعیت در آمریکا – آقای دکتر ابراهیم یزدی – گزارشات مفصلی از نقض حقوق بشر در ایران و فشارهای مادی و روانی بر ملت که از ناحیه‌ی دولت وقت تحمیل می‌شد به سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی حقوق بشری ارسال می‌داشت که در مواردی نیز پیگیری مقامات، شخصیت‌ها و نهادهای بین‌المللی از شدت فشارها کاسته و به بهبود شرایط زندانی کمک می‌کرد. از جمله اقدامات صورت گرفته،ارسال شکواییه‌ی زندانیان سیاسی و خانواده‌های آنان بود که به طور ویژه می‌توان به شکواییه‌ی آیت‌اله سیدعلی خامنه‌ای رهبر کنونی نظام جمهوری اسلامی ایران از تبعیدگاه ایران‌شهر اشاره داشت.

اگرچه سازمان‌های تحت امر آن مقامات محترم متشکل از نمایندگان دولت‌هاست اما بر هیچ کس پوشیده نیست که فلسفه و شان اصلی ایجاد نهادهای حقوقی بین‌المللی، طرح مطالبات ملت‌ها و تاثیرگذاری بر اقدامات یک سویه‌ی دولت‌ها بوده و در همین راستا، ارتقای فرآیند دمکراسی و حقوق بشر در اولویت دستور بحث‌های همیشگی قرار داشته است. بر همین اساس و دلایل بوده است که اعلامیه‌‌ی جهانی حقوق بشر از جمله نخستین اسناد بین‌المللی است که در نخستین فرصت پیش آمده‌ی پس از جنگ جهانی دوم و سقوط دیکتاتوری فاشیستی و نظامی هیتلر، مجمع عمومی سازمان ملل متحد آن را تصویب نمود. نیاز به فضایی که فریاد ملت‌های ستم‌دیده و گرفتار به بندهای استبداد در آن‌جا شنیده شود و محدود ساختن حق حاکمیت دولت‌ها به قواعد حقوقی یکسان که پایه‌های اخلاق عمومی جهان محسوب می‌شود، تنها دلیلی بود که مردم جهان را به اندیشه‌ی تاسیس نهادهای فراملی وادشت. امکان طرح دادخواهی از اقدامات دولت‌هایی که حقوق طبیعی ملت‌ها را نادیده می‌گیرند نیز از جمله اصول مسلمی است که در اعلامیه جهانی حقوق بشر وجود داشته و کسی نمی تواند آن را انکار کند. دبیر کل پیشین سازمان ملل متحد در سخن‌رانی خود به مناسبت دریافت جایزه‌ی صلح نوبل، خطاب به اعضای سازمان ملل که به بهانه‌ی حق حاکمیت ملی، منشور سازمان و معاهدات جهانی حقوق بشر را زیر پا می‌گذارند، از ضرورت و نیاز به ایجاد یک نهاد بین‌المللی به منظور رصد کردن وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف و بازخواست از دولت‌های ناقض حقوق بشر سخن گفت. این ضرورت موجب پیدایش شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و نیز دادگاه بین‌المللی کیفری شد.

خانم شیوا نظرآهاری خبرنگار و گزارش‌گر حقوق بشر به شش سال حبس در تبعید در منطقه‌ای بد آب و هوا و دور از خانه‌ی خود محکوم شده است. آقای عیسا سحرخیز، خبرنگار شهیر بین‌المللی در اثر فشارهای داخل زندان و فقدان امکانات پزشکی نیمه فلج شده و هیچ امدادی نسبت به وی صورت نمی‌گیرد و آقای مهندس محسن صفایی‌فراهانی از مدیران برجسته و متخصص با عارضه‌ی شدید قلبی محبوس زندان است و گزارش‌ها حکایت از آن دارند که ماموران امنیتی زندان اوین، وی را مورد ضرب و شتم قرار داده و با غل و زنجیر بر دست و پا برای معاینات پزشکی به بیمارستان برده‌اند

تجربه‌ی سده‌‌‌‌‌‌‌‌ی اخیر و ظهور دیوانه‌ها و دیکتاتورهایی که امنیت جهان را به مخاطره افکندند: هیتلر، موسولینی، صدام حسین، فرانکو، پینوشه، بن‌لادن و بسیاری دیگر مانند ایشان، گواه این حقیقت است که فقدان دمکراسی و نقض اصول مندرج در اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر، مقدمه‌ای لازم و حتمی برای وقوع فجایع انسانی در سطحی فراتر از یک کشور و سرزمین خواهد بود و از همین رو شکی نیست که بی‌توجهی به وقایعی از این دست، می‌تواند امنیت جهانی را تهدید کند.

وقایعی که پس از دهمین انتخابات ریاست جمهوری در ایران رخ داد از جمله حوادثی بود که متاسفانه با اقدام شایسته جهانی روبه‌رو نشد و بیم آن می‌رود که بار دیگر هزینه‌های مادی و معنوی سنگینی به مردم جهان تحمیل شود که در صورت ابراز واکنش‌های به‌موقع، قابل احتراز می‌بود. تقلب گسترده در آرای مردم و روی کار آوردن شخصی که به هیچ‌وجه مورد تایید اکثریت ملت ایران قرار نداشت، فردی که نه تنها در عرصه‌ی سیاست‌ورزی منافع ملت ایران را در نظر ندارد که در حوزه‌ی کلام نیز هرگز در شان مقام رسمی خود رفتار نکرده و با به کارگرفتن ادبیاتی که همواره از آن بوی تهدید و خودکامگی به گوش می‌رسد و با طرح مباحث بی‌فایده و فاقد مبانی تاریخی و حتا دینی مانند انکار کلی هولوکاست و یا مدیریت جهانی، صرفن در پی طرح نام و چهره‌‌ی خود در افکار عمومی جهان می‌باشد، موضوعاتی که افزون بر نادرست بودن، عزت و شان ملتی با تاریخ هفت‌هزار ساله را نادیده می‌گیرد.

پرسش بنیادین آن است که انگیزه‌‌ی رییس دولت دهم در ایران از طرح چنین مسایلی چه می‌تواند باشد؟

پاسخ آن است که اعتراضاتی که از ابتدا نسبت به تصمیم‌سازی‌های سیاسی و اقتصادی دولت نهم و سپس دهم از سوی فعالان سیاسی، مطبوعاتی، دانش‌جویی، حقوق بشر، کارگری و هم‌چنین جنبش زنان ایران مطرح می‌شد و در نتیجه‌ی اعتراض فراگیر ملت به تقلب صورت گرفته در انتخابات گذشته ایران و روی کار آمدن دولت کودتا به اوج خود رسید، به گونه‌ای بود که جهان را به اندیشه و اعتراض واداشت و وجهه‌ای نو از خواسته‌های مترقی ملت ایران را به نمایش گذاشت. از همی‌ رو آقای احمدی‌نژاد، حامیان و هم‌راهانش به منظور تداوم حاکمیت خود، بر آن شدند که تا حد ممکن، با فروکاستن از موقعیت نوین پیش آمده برای ملت، جنبش ملی سبز ایران را از تعاملات بین‌المللی و هم‌راهی سایر ملت‌ها دور کنند و از همین رو بر طبل مسایلی کوفتند که وجهه‌ی ایرانیان معترض و حتا تمامی ملت ایران را مخدوش سازند. متاسفانه در این راستا هم‌سویی عجیبی میان مواضع و منافع دولت ایران با منافع سایر دولت‌های ناقض حقوق بشر و حتا جنایت‌کار علیه بشریت مانند صهیونیست‌ها به چشم می‌خورد و به همین دلیل، هر دو طرف مانند تیغه‌های قیچی که اگرچه در ظاهر به نظر می‌رسد در خلاف یک‌دیگر قرار دارند اما در عمل منافع مشترکی را دنبال کردند.

از یک سو اصرار مقامات حاکم بر اجرای حکم سنگ‌سار زنی که ابعاد پرونده‌ی قضایی‌اش در ابهام کامل قرار دارد با نفوذ فوق‌ تصوری که امروزه قوه مجریه در دادگاه‌های دادگستری ایران به دست آورده‌ و از اصول تفکیک قوا و استقلال نهادهای قضایی در ایران، افسانه‌ای بیش بر جای نگذاشته‌ و از سوی دیگر، تبلیغات گسترده‌ی سازمان‌های بین‌المللی‌ و شخصیت‌های معتبر جهانی بر سر این امر، در حالی که روزانه ده‌ها مورد مشابه آن در ایران وجود دارد، هیچ حاصلی جز انحراف افکار عمومی جهان از مطالبات اصلی ملت ایران و تنزل جایگاه و شان ایرانیان ندارد و حال آن که فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی هرگز تناسبی با چنین اعمال موحشی نداشته و ندارد.

در این‌جا، روی سخنم با جناب پاپ، رهبر  کلیسای کاتولیک جهان است، با کمال ادب به آن مقام روحانی عرض می‌کنم که حکم سنگ‌سار نه در قرآن مجید وجود دارد و نه سابقه‌ای در سنت و روش‌های اعلام شده از سوی پیامبر اسلام (ص) داشته و بلکه حتا شرایط سختی که به عنوان ادله اثباتی گناه کبیره زنا یاد شده است، حکایت از عدم تمایل بزرگان دین اسلام به اثبات و طرح عمومی چنین عمل شنیعی دارد.  حال این سوال مطرح است که جنابعالی که امروز نماد دیانت و پیامبری هستید که بشارت رحمت، مهر و صلح محسوب می‌شود از چه رو نسبت به فجایع انسانی بی‌مانندی که این روزها در ایران و غزه جریان دارد، سکوت پیشه کرده‌اید؟ ممانعت مقامات اسراییلی از رسیدن آذوقه و کمک‌های دارویی به غزه و جان دادن تدریجی هزاران زن و کودک فلسطینی و کشتار و حبس ده‌ها ایرانی به جرم اعتراض به سیاست های دولت آقای احمدی‌نژاد و درخواست انتخابات آزاد، سالم و عادلانه با کدام وجهه از تعالیم حضرت عیسامسیح (ع) تطابق دارد؟

مقامات محترم که مورد خطاب این نامه قرار گرفته‌اید.

علت آن‌که شما عالی‌جنابان را مورد خطاب قرار دادم، از باب مواضع انسانی و مشفقانه‌ای بود که در خصوص حکم سنگ‌سار خانم سکینه آشتیانی ابراز داشته و البته موجبات تقدیر و سپاس‌گذاری اکثریت قاطع ملت ایران را فراهم آورده بودید،اما باید خدمتتان عرض کنم که طی یک سال و نیم گذشته، افراد زیادی در نتیجه‌ی سرکوب دولت و در فضای امنیتی پس از انتخابات گذشته احکام کیفری سنگینی دریافت داشته‌اند. تحمیل اتهام محاربه و صدور چندین مورد حکم اعدام در خصوص کسانی که از حقوق دفاعی ضروری حتا بر اساس قوانین اساسی و عادی جمهوری اسلامی ایران محروم بوده‌اند، نیاز به فضای هم‌دردی گسترده‌تر از سوی جهانیان و اقدامات موثر‌تری را از سوی دولت‌ها ضروری می‌سازد. تا کنون بارها و بارها مقامات محترم مورد خطاب این نامه در مواردی مانند اعدام افرادی که در نوجوانی مرتکب قتل عمد شده‌اند و یا سایر مرتکبان جرایم عمومی که احکام سنگینی دریافت داشته‌اند، بیانیه‌های رسمی اعتراضی صادر کرده و یا به اعمال فشارهای سیاسی و حقوقی به دولت ایران متوسل شده‌اند اما متاسفانه در خصوص متهمان سیاسی به ویژه یک سال اخیر چنین امری به چشم نمی‌خورد. شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و دادگاه بین‌المللی کیفری ( I.C.C )، امروزه مسوولیت غبرقابل انکاری در بهبود شرایط و پی‌گرد کیفری عاملان و آمران فجایع پیش آمده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی پس از انتخابات ایران دارند.

امروزه صدها نفر از مردم این کشور با احکام سنگین کیفری روبرو بوده و از محدویت‌های فراوان در رنج و تعب هستند. از آن‌جا که باوری به ماندگاری دولت آقای احمدی‌نژاد وجود ندارد، امید است که این احکام توسط اعتراضات فراگیر داخلی ملت ایران سرانجامی دیگر یابند، اما در خصوص محکومان به اعدام و یا برخی زندانیان سیاسی که سلامت جسمانی ایشان در معرض تهدید جدی قرار دارد، وضع به گونه‌ای دیگر است و به جهت غیرقابل جبران بودن و برگشت‌ناپذیری پیامدهای اجرای چنین احکامی، اقدامات فوری و موثرتر، بیش از پیش ضروری و ایجاب می‌نماید.

قرآن مجید مقرر می‌دارد که کشته شدن ناحق حتا یک انسان اعم از زن و مرد، فارغ از دین، مذهب و نژاد به منزله‌ی نابودی تمامی بشریت است و چه عملی ناحق‌تر از کشتن و سلب آزادی فردی که در اثر اعتراض به سیاست‌های دولت و در نتیجه‌‌ی فشارهای غیرقابل تحمل مجبور به اقرار علیه خود شده است

آقای عبدالرضا قنبری فاقد هرگونه عضویت در احزاب سیاسی بوده لیکن، از جمله افرادی است که حکم اعدام دریافت داشته و این حکم به تایید دادگاه تجدید نظر نیز رسیده است و بنا بر اطلاعاتی که به این‌جانب رسیده است، ایشان هرگز حتا بر اساس قوانین جاری ایران نمی‌بایست چنین حکمی دریافت می‌کرد. این فرد دبیر نمونه‌ی وزارت آموزش و پرورش ایران است و جز خبررسانی محدود در حد چند دقیقه از تظاهرات روز عاشورا هیچ جرم دیگری نداشته و در اثر فشار بازجویی‌ها حاضر شده مواردی را علیه خود اقرار کند که البته آن موارد نیز هرگز واقعیتی نداشته و مبنایی برای صدور حکم اعدام نیست.

خانم شیوا نظرآهاری خبرنگار و گزارش‌گر حقوق بشر به شش سال حبس در تبعید در منطقه‌ای بد آب و هوا و دور از خانه‌ی خود محکوم شده است. آقای عیسا سحرخیز، خبرنگار شهیر بین‌المللی در اثر فشارهای داخل زندان و فقدان امکانات پزشکی نیمه فلج شده و هیچ امدادی نسبت به وی صورت نمی‌گیرد و آقای مهندس محسن صفایی‌فراهانی از مدیران برجسته و متخصص با عارضه‌ی شدید قلبی محبوس زندان است و گزارش‌ها حکایت از آن دارند که ماموران امنیتی زندان اوین، وی را مورد ضرب و شتم قرار داده و با غل و زنجیر بر دست و پا برای معاینات پزشکی به بیمارستان برده‌اند. خانم هنگامه شهیدی نیز از جمله روزنامه‌نگارانی است که به شش سال حبس محکوم شده و خانم بهاره هدایت از فعالان دانش‌جویی به نه و نیم سال حبس در حالی محکوم شده است که چند پرونده‌ی کیفری مطروح نیز در حال رسیدگی دارد و آقای عبدالرضا تاجیک، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر نیز در حالی برای سومین بار بازداشت موقت شده است که شکایتی علیه مسوولان زندان و ماموران امنیتی طرح کرده و به همین جهت در وضعیتی نامعلوم و تحت فشار مضاعف به‌سر می‌برد. آقای مهندس عماد بهاور ریس شاخه جوانان نهضت آزادی ایران نیز یکی دیگر از جوانان اندیشمندی است که به جرم اعتراض به مشی سیاسی دولت و به‌رغم مخالفت اولیه‌ی بازپرس پرونده، بنا بر اصرار صریح مقامات امنیتی وزارت اطلاعات، چهار بار ظرف یک‌سال بازداشت شده و در حال حاضر نیز بدون صدور حکم قضایی محبوس است. به نظر عالی‌جنابان این افراد و ده‌ها فرهیخته‌ی دیگری که این روزها محبوس زندان‌های وزارت اطلاعات دولت احمدی‌ن‍‍‍‍ژاد هستند، سزاوار هم‌دردی‌ نیستند؟ اعطای تابعیت افتخاری کشور فرانسه به‌عنوان مهد دمکراسی و حقوق بشر و ابراز حمایت‌های جهانی سزاوار چه کسانی است. مجرمان عادی یا معترضان سیاسی؟ سکوت در برابر چنین فجایعی چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ من اگر بخواهم اسامی تمامی زندانیان سیاسی و زندانی‌های وجدان را بیاورم، مثنوی هفتاد من خواهد شد.

اما به پیوست گزارشی حاوی نام و مشخصات بیش از ۲۰۰ نفر از آن‌ها را که به صدها سال زندان محکوم شهداند و یا بلاتکلیف در زندان محبوسند ارسال می‌نمایم

مقامات محترم

قرآن مجید مقرر می‌دارد که کشته شدن ناحق حتا یک انسان اعم از زن و مرد، فارغ از دین، مذهب و نژاد به منزله‌ی نابودی تمامی بشریت است و چه عملی ناحق‌تر از کشتن و سلب آزادی فردی که در اثر اعتراض به سیاست‌های دولت و در نتیجه‌‌ی فشارهای غیرقابل تحمل مجبور به اقرار علیه خود شده است. نامه‌های سرگشاده‌ی آقایان عبداله مومنی و حمزه کرمی از فعالان دانش‌جویی و سیاسی ایران که امروز گرفتار و دربند هستند، حکایت از درستی این ادعا و عمق فجایعی دارد که امروزه در دستگاه‌های قضایی و زندان‌های ایران جاری است. بنابراین خواهش‌مند است تا با استفاده از تمامی امکانات خود از یک سو در جهت توقف فوری و جلوگیری از اجرای احکام ناعادلانه‌ی صادره در خصوص فعالان سیاسی ایران، به‌ویژه محکومان به اعدام و از سوی دیگر با ارسال گزارش به نهادهای حقوقی بین‌المللی، نسبت به پی‌گرد کیفری و محکومیت اشخاص و نهادهای شبه‌ نظامی / امنیتی و در راس آنان شخص رییس دولت ایران اقدام لازم مبذول فرمایید. در غیر این صورت اقدامات و اعلام مواضع بشردوستانه‌ آن مقامات در خصوص سایر متهمان جرایم عمومی توجیه مناسبی نزد افکار عمومی جهان نخواهد داشت و چه بسا به گونه دیگری تعبیر شود.

به امید تحقق آزادی و عدالت برای تمامی بشریت

احمد صدر‌حاج‌سیدجوادی

حقوق‌دان و وزیر اسبق دادگستری


 


دکتر آویده مطمئن‌فر / رادیو کوچه

avideh@avideh.net

سیگار کشیدن به بدن انسان بسیار آسیب‌ می‌رساند؛ هر چند که این آسیب تدریجی و نامحسوس باشد. سیستمی‌ که در بدن، بیش‌تر از همه‌ی بخش‌ها، بر اثر سیگار کشیدن آسیب می‌بیند، سیستم قلبی و عروقی، متشکل از قلب، ریه‌ها و سیستم گردش خون است. سیگار حاوی چهار هزار ماده‌ی شیمیایی مختلف است. مونو‌اکسیدکربن، آمونیاک، هیدروژن‌سیانید و سرب، تنها بخشی ناچیزی از این مواد هستند که ترکیب آن‌ها می‌تواند به‌طور جدی، به بدن صدمه بزند و حتا تاثیرات کشنده داشته باشد. شایع‌ترین بیماری‌ مرتبط با سیگار کشیدن، سرطان ریه است، ولی‌ امکان ابتلا به سرطان‌های لب‌، غدد بزاقی، دهان، حنجره، مری، حلق، مثانه، کلیه، رحم و لوزالمعده نیز با مصرف سیگار بیش‌تر می‌شود. همه‌ی این سرطان‌ها غیرقابل برگشت هستند و منجر به ‌مرگی دردناک و تدریجی می‌شوند. سیگار علت عمده‌ی مرگ در کشور کانادا است.

۵۰ درصد افراد سیگاری از عادت سیگار کشیدن جان می‌‌سپرند و مرگ نیمی از این افراد در میان‌سالی رخ می‌دهد. مخلوطی از نیکوتین و منواکسیدکربن، به‌طور موقت، باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون شده و جریان خون را کند می‌کند و باعث فشار به قلب و رگ‌های خونی می‌شود. قطران سیگار یا تار، درست مثل دود در دودکش، در ریه‌ها رسوب می‌کند. کشیدن ۲۰ سیگار در روز، معادل با تنفس ۲۱۰ گرم تار در سال است. باید توجه داشته باشیم که ماده‌ی اصلی موجود در سیگار که عامل سرطان ریه است، چیزی جز تار نیست.

مردم دنیا بیش‌تر از هر بیماری، جان خود را به سیگار می‌بازند

سیگار کشیدن انفعالی یا دود غیر ارادی و دست دوم، زمانی‌ اتفاق می‌افتد که بازدم دود سیگار یک فرد در محیط، توسط افراد دیگر استنشاق شود. افراد غیر سیگاری در معرض دود دست دوم، در معرض خطر بزرگ‌تری نسبت به کسانی هستند که خود به‌طور مستقیم سیگار می‌کشند. دود سیگار، در مراحل اتمام یک نخ سیگار، برای افراد غیر سیگاری، به مراتب مضرتر از دود استنشاق شده توسط خود شخص سیگاری است؛ به‌این دلیل که ذرات کوچک‌تر هستند و عمیق‌تر در ریه‌ها نفوذ می‌کنند و می‌توانند اثرات به مراتب مخرب‌تری داشته باشند.

درسال ۱۹۹۲، مجله‌ی انجمن پزشکی‌ آمریکا، درباره‌ی بررسی‌ شواهد موجود در مطالعات اپیدمیولوژیک و دیگر مطالعات مرتبط با سیگارکشیدن مقاله‌ای منتشر کرد که به رابطه‌ای که می‌تواند بین دود دست دوم و بیماری‌های قلبی وجود داشته باشد می‌پرداخت. در این مقاله تخمین زده شده بود که سیگار کشیدن انفعالی، در سال‌های دهه‌ی ۸۰ میلادی، هر سال عامل ۳۵ تا ۴۰ هزار مرگ در ایالات متحده بوده است. سازمان حفاظت محیط زیست ایالات متحده (Environmental protection Agency)، گزارشی در سال ۱۹۹۳ منتشر کرد که بنا بر آن، در هر سال، سه هزار سرطان ریه، ناشی‌ از سیگار کشیدن انفعالی است. البته سوداگران دخانیات و پژوهش‌گرانی که دانش خود را در راستای اهداف صنعت سیگار سازی قرار داده بودند، محققان سازمان حفاظت محیط زیست (EPA) را به شدت مورد حمله قرار دادند و مطالعه‌ی آن‌ها را زباله‌ی علمی‌ خواندند، ولی‌ یکی از مطالعات اخیر در مجله‌ی پزشکی‌ بریتانیا نیز نشان داده است که افراد غیر سیگاری که در معرض دود دست دوم قرار دارند، ۶۰ درصد بیش‌تر در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند.

اعتیاد به نیکوتین می‌تواند توجیه قابل قبولی برای این باشد که چرا مردم هم‌چنان به سیگار کشیدن ادامه می‌دهند، هرچند که هر سال، صد‌ها هزار نفر در سراسر جهان از بیماری‌های ناشی‌ از سیگار کشیدن جان می‌‌بازند. نیکوتین یکی‌ از اعتیاد آور‌ترین مواد شناخته شده توسط انسان است. وقتی‌ که کسی سیگار می‌کشد، خون غنی شده از نیکوتین، در زمانی معادل هفت ثانیه از ریه‌ها عبور می‌کند و به مغز می‌رسد. در همین زمان، بلافاصله، ترشح انتقال دهنده‌های شیمیایی عصبی و بسیاری از هورمون‌ها مثل «استیل‌کولین» (Acetylcholine)، «نوراپی‌نفرین» ‌(NorEpinephrine)، «اپی‌نفرین» (Epinephrine)، «وزوپرسین» ‌(Vasopressine)، «آرژنین» ‌(Argenine)، «دوپامین» ‌(Dopamine)، عوامل «آتوکرین» (Autocrine agents)  و «بتا اندورفین» (Beta Endorphine) آغاز می‌شود. نیکوتین، به‌دلیل افزایش سطح استیل‌کولین، باعث بالارفتن تمرکز و تقویت حافظه می‌‌شود. هوشیاری نیز به علت افزایش استیل‌کولین و نوراپی‌نفرین افزایش می‌یابد. درد با افزایش استیل‌کولین (Acetylcholine) و بتا اندرفین (Beta Endorphine) کاهش می‌یابد و اضطراب نیز با افزایش بتا اندرفین کاهش می‌یابد. بیش‌تر سیگار‌ها شامل یک تا سه میلی‌گرم نیکوتین هستند.

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردم، سیگار حاوی چهار هزار ماده شیمیایی است که حداقل ۵۰ تا از این مواد سرطان‌زا هستند و بسیاری از آن‌ها نیز اثرات مسموم کننده دارند. «بنزن»  (Benzene)، یک ماده شناخته شده سرطان‌زا و مرتبط به سرطان خون (Leukaemia) است. «فرمالدید» (Formaldehyde) یک ماده بی‌‌رنگ و بسیار سمی است که معمولن برای حفاظت از اجساد بی‌جان استفاده می‌شود. «آمونیاک»‌ (Ammoniac)، «استون» ‌(Acetone)، «قطران یا تار» (Tar) و «نیکوتین» (Nicotine)  یک حشره‌کش شناخته شده و ماده مخدر اعتیاد‌آور هستند. مونواکسیدکربن، گازی سمی، آرسنیک (Arsenik) همان مرگ‌موش معروف است و «هیدروژن‌سینید» (Hydrogen Cianid) گاز سمی اتاق گازهای مشهور نازی‌ها در جنگ جهانی دوم است. البته این فهرست جامعی از همه‌ی مواد شیمیایی موجود در سیگار نیست، اما شاید با مرور آن‌ها، از شدت سمی و مضر بودن سیگار آگاه شویم.

سیگار کشیدن انفعالی یا دود غیر ارادی و دست دوم زمانی‌ اتفاق می‌افتد که بازدم دود سیگار یک فرد در محیط، توسط افراد دیگر استنشاق شود. افراد غیرسیگاری در معرض دود دست دوم، در معرض خطر بزرگ‌تری نسبت به کسانی هستند که خود به طور مستقیم سیگار می‌کشند

فواید ترک سیگار، قطعن از مزیت‌های اصلی ترک سیگار است. خوش‌بختانه، هنگامی که افراد سیگار را ترک می‌کنند، فرایند درمان نیز آغاز می‌شود و در فاصله‌ی ۲۰ دقیقه پس از ترک سیگار، نبض و فشار خون به حالت عادی برمی‌‌گردد. پس از هشت ساعت، سطح اکسیژن به حالت اولیه و طبیعی برمی‌گردد و میزان نیکوتین و مونواکسیدکربن در خون به نصف کاهش می‌‌یابد و فقط بعد از ۱۲ ساعت، سطح مونواکسیدکربن به حالت طبیعی بازگشت می‌کند. البته ۲۴ ساعت لازم است تا مونواکسیدکربن به‌طور کامل از بدن بیرون برود و ریه‌ها، فرایند تخلیه‌ی بقایای مخاط  سیگار کشیدن را آغاز کنند. پس از ۴۸ ساعت، دیگر نیکوتین در خون وجود ندارد و توانایی بویایی و چشیدن مزه تا حد زیادی بهبود می‌یابد. ۷۲ ساعت بعد تنفس آسان‌تر می‌شود و برنش‌ها استراحت می‌کنند و انرژی افزایش می‌یابد. با این حال، ۱۲ هفته لازم خواهد بود تا عمل‌کرد ریه‌ها و گردش خون روند رو به بهبود را طی کند.

مردم دنیا بیش‌تر از هر بیماری، جان خود را به سیگار می‌بازند. به گفته‌ی سازمان بهداشت جهانی‌، بیماری‌های قلبی، عروقی و سرطان ریه از علل عمده‌ی مرگ، در همه‌ی کشور‌های جهان با در‌آمد بالا، متوسط و پایین است. این میزان مرگ‎ و میر، تقریبن ۱۷ درصد به بیماری‌های قلبی و عروقی و ۱۰ درصد به سرطان برمی‌گردد. بنابراین، من فکر می‌کنم که برای انسان عاقل، این حرف کافی‌ باشد: سیگار نکش!


 


Dr. Avideh Motmaen-Far, Osteopath D.O./ Radio Koocheh

avideh@avideh.net

Cigarette smoking damages the body slowly but certainly. The cardiovascular system, composed of heart, lungs, and circulatory system is the most affected by smoking.  Cigarettes contains 4000 different chemicals. Some of them are Carbon Monoxide, Ammonia, Hydrogen Cyanide, and Lead, just to name a few. These substances combined can seriously damage the body and even be fatal.  The most common disease associated with smoking is lung cancer but also lips, tongue, salivary glands, mouth, larynx, esophagus, middle and lower pharynx,  bladder, renal pelvis, uterine cervix and pancreas cancer are caused by smoking as well.  All of these cancers are irreversible and lead to a long, painful death.  Smoking is the leading cause of death in Canada. One in two lifetime smokers die from this habit, and half of them occurs in middle age.

The mixture of nicotine and carbon monoxide increase the heart rate and blood pressure temporarily, slows your blood flow by straining the heart and blood vessels. Tar coats the lungs like soot in a chimney. Smoking 20 cigarettes a day means breathing in 210 g of tar in a year. Lung cancer is specially caused by the tar.

Smoking cigarettes kills more people than any other disease

Passive smoking, environmental tobacco smoke (ETS), involuntary smoking or second hand smoke occurs when the exhaled and ambient smoke from one person’s cigarette is inhaled by other people. Non-smokers exposed to second hand smoke are at great risk for many of the health problems associated with direct smoking. The smoke at the end of a burning cigarette is more harmful to the non-smoker than the smoke inhaled by the smoker because the particles are smaller and can go deeper into the lung and can be more damaging. In 1992, the Journal of the American Medical Association published a review of the evidence available from epidemiological and other studies regarding the relationship between second hand smoke and heart disease and estimated that passive smoking was responsible for 35,000 to 40,000 deaths per year in the United States in the early 1980s. The United States Environmental Protection Agency(EPA) issued a report in 1993 estimating that 3000 lung cancer were caused by passive smoking every year. Of course Tobacco industry lobbyists  and industry-funded researchers aggressively attacked the EPA study as junk science. One recent study in the British Medical Journal has found that non-smokers exposed to second hand smoke have the risk of heart disease increased by 60 percent.

Nicotine addiction can explain why people continue to smoke even though every year hundreds of thousands of people around the world die from diseases caused by smoking cigarettes. Nicotine is one of the most addictive substances known to man. When a cigarette is smoked, nicotine-rich blood passes from the lungs to the brain within seven seconds and immediately stimulates the release of many chemical neurotransmitters and hormones such as acetylcholine, norepinephrine, epinephrine, vasopressin, arginine, dopamine, autocrine agents and beta-endorphin. Nicotine enhances concentration and memory due to the increase level of acetylcholine. It also appears to enhance alertness due to the increases of acetylcholine and norepinephrine. Pain is reduced by the increases of acetylcholine and beta-endorphin.  Anxiety is reduced by the increase of beta-endorphin. Most cigarettes (in the smoke inhaled) contain 1 to 3 milligrams of nicotine.

As I mentioned before, cigarettes contain 4000 chemicals. At least 50 are known carcinogens  and many are poisonous. I would like to name a few of them here. Benzene, known carcinogen associated with Leukaemia, formaldehyde, a colourless liquid highly poisonous used usually to conserve dead bodies, ammonia, acetone, tar, nicotine, an insecticide and addictive drug, carbon monoxide, poisonous gas, Arsenic known as rat poison and Hydrogen Cyanide (gas chamber poison). This is not an exhaustive list of chemicals contained in a cigarette but it gives examples that many people will be able to recognize and relate to.

The health benefits of quitting smoking are definitely the main advantages of quitting smoking. Fortunately enough, when you quit smoking, the healing process starts within just 20 minutes of giving up smoking and the pulse and blood pressure returns to normal. After 8 hours, the oxygen levels return to normal and the nicotine and carbon monoxide levels in blood reduce by half and by 12 hours carbon monoxide levels in blood drop to normal, although 24 hours are necessary for the carbon monoxide to completely be eliminated from the body and lungs start to clear out mucous and other smoking debris. After 48 hours, there would be no nicotine left in the body and the ability to taste and smell is greatly improved. 72 hours later breathing becomes easier and bronchial tubes begin to relax and energy level increases. Nonetheless, 12 weeks will be necessary for the lung function and circulation to mark an improvement.

Passive smoking, environmental tobacco smoke (ETS), involuntary smoking or second hand smoke occurs when the exhaled and ambient smoke from one person’s cigarette is inhaled by other people Non-smokers exposed to second hand smoke are at great risk for many of the health problems associated with direct smoking

Smoking cigarettes kills more people than any other disease. According to World Health Organization, the coronary heart disease and lung cancers are the leading causes of death with almost 17 and 10 percent of deaths in all countries with high, middle and low income. So I think that a word to the wise is enough!


 


خبر / رادیو کوچه

علی مطهری نماینده اصول‌گرای مجلس شورای اسلامی روز گذشته پنج‌شنبه در نامه‌ای به رییس قوه قضاییه ضمن استقبال از اظهارات اخیر وی‌، بر محاکمه عادلانه و هر چه سریع‌تر کلیه افراد و عوامل موثر در بروز آن‌چه فتنه سال ۸۸ می‌خوانند، تاکید و یادآور شد بدین ترتیب استقلال دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران نیز به اثبات خواهد رسید.

متن کامل نامه علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس خطاب به رییس قوه قضاییه به این شرح است:

آیت اله صادق لاریجانی دامت برکاته

ریاست محترم قوه قضاییه

با اهدا‌ سلام و تحیت، سخنان جناب عالی در جمع ائمه جمعه کشور بارقه امید به تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی را در دل‌ها پدید آورد. بر اجرای عدالت تاکید فرمودید و در این راستا به پیش‌رفت پرونده بیمه و صدور کیفرخواست برای پنجاه نفر علی‌رغم مقاومت مقاماتی که شعار عدالت‌خواهی می‌دهند‌، اشاره کردید. امیدوارم متهمان اصلی این پرونده به ملاحظه رتبه بالای اجرایی شان و با مصلحت‌اندیشی‌های بی‌جا مورد غفلت واقع نشوند که هیچ مصلحتی بالاتر از اجرای عدالت نیست.

بر برخورد جدی با مفاسد اجتماعی مانند سرقت، تجاوز به عنف و بی‌حجابی و این‌که کار فرهنگی رافع این برخورد نظام اسلامی نیست، تاکید نموده و اهمیت امر به معروف و نهی از منکر و لزوم تاسیس نهادی برای این فریضه را یادآور شدید، که موجب تشکر است و این نگاه قوه قضاییه به مفاسد اجتماعی و مسایل فرهنگی با توجه به نگاه خاص فرهنگی دولت، بسی مغتنم است.

همچ‌نین از رسیدگی دقیق به جرایم فتنه‌گران و از جمله جرم ادعای تقلب سخن راندید که نشان می‌دهد سیاست مدیران بحران اخیر از دق مرگ کردن سران معترضان به محاکمه آن‌ها تغییر یافته که امری مبارک است. همان‌طور که مستحضرید تاکنون سیاست مدیران این بحران چنین بوده است که به جای محاکمه این افراد، کاری کنند که آن‌ها از سوی مردم طرد شوند و نتوانند به طور طبیعی در مجامع عمومی ظاهر شوند و زندگی عادی بر آن‌ها سخت گردد. در حالی که این سیاست درست به نظر نمی‌رسد، زیرا افراد یا مجرمند یا مبرا از جرم، در حالت اول باید محاکمه شوند و به مجازات عمل خود برسند و در غیر این‌صورت تا زمانی که جرم آن‌ها در دادگاه صالح اثبات نشده است از همه حقوق شهروندی برخوردارند.

اما اکنون که تصمیم به این امر مهم گرفته‌اید، از باب تذکر عرض می‌کنم که اجرای عدالت در این موضوع منوط به این است که اتهامات همه اطراف این بحران مورد رسیدگی قرار گیرد، هم کسانی که ادعای تقلب را مطرح کردند و مردم را به حضور در خیابان‌ها تشویق نمودند و هم کسانی که با اتهام‌زنی‌های خود در مناظرات و سخنان و رفتارشان در جشن  پیروزی، بخشی از زمینه این فتنه را فراهم کردند، اگرچه اتهام دسته دوم بسیار سبک‌تر از اتهام دسته اول است. تنها در این صورت است که ریشه این بحران خشک می‌شود و مردم احساس می‌کنند که واقعا عدالت اجرا شده است و وجدان‌ها آرام می‌گیرد، زیرا به فرموده امام علی علیه السلام تنها عدالت است که آحاد جامعه را راضی نگه می‌دارد، و طبعا تنها این رفتار است که شما را در محضر عدل الهی رو سفید خواهد کرد و بدین ترتیب استقلال دستگاه قضا نیز به اثبات خواهد رسید.

این کار باید درهمان ماه‌های اول این بحران انجام می‌شد، اما ملاحظات بی‌جا و رودربایستی‌ها و به تعبیر امیرالمومنین «مصانعه» باعث شد که امر خدا اقامه نشود و این فتنه به طول انجامد. برای شما توفیق بیش‌تر از خدای متعال مسئلت می‌کنم.


 


سیمین / رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

در این برنامه هم در ادامه برنامه‌های پیشین، به نکات دیگری در ارتباط با آداب معاشرت اشاره می‌کنم.

بسیاری از اوقات خودمان یا افرادی که با آن‌ها روبه‌رو هستیم  تصور می‌کنیم که به قول معروف بسیار با پرستیز هستیم و گاهی از این که دیگران قضاوت دیگری در مورد ما می‌کنند ناخرسند می‌شویم. اما به واقع باید رفتارها را بیش‌تر مورد توجه قرار داد تا به راز با شخصیت نشان دادن در یک محفل اجتماعی پی‌برد.

برای حضور در یک نشست اجتماعی، علاوه بر موردهای یاد شده در برنامه‌های قبلی،  نکات دیگری نیز ضروری است. نشست‌های اجتماعی بخش مهمی از زندگی هر فرد را تشکیل می‌دهند و در آن علاوه بر آن که می‌توان از حضور در کنار دوستان لذت برد، می‌توان زمینه‌های جدیدی برای فعالیت‌های اجتماعی یا پروژه‌های کاری نیز فراهم آورد. و چنان‌چه در این نشست‌ها افراد به نکات ظریف در ارتباط‌های اجتماعی توجه نکنند، خود آن را تبدیل به محفلی برای ارایه چهره‌ای نه چندان پیروز از خود می‌کنند.

چند نکته ضروری

رعایت حد آسودگی

یکی از مهم‌ترین نکات همان‌گونه که پیش از این نیز اشاره شده  بیش از حد نزدیک ایستادن است. هر یک از ما برای خود یک «حد آسودگی» داریم (که درافراد مختلف، متفاوت است) و دوست نداریم دیگران بدون اجازه به این فضای شخصی تجاوز کنند. اگر هم کسی این‌کار را بکند سعی داریم از او دوری کنیم و از متجاوز به خاطر نزدیکی بیش از حد بی‌زار می‌شویم.

بی توجهی

توجه به فرد مقابل یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های آداب معاشرت، و برقراری ارتباط موثر است. روی برگرداندن از شخصی که در حال صحبت با شماست، نشانه بی‌ادبی است . باید بدانید که توجه بهترین ستایش از طرف مقابل است و برای این که نتیجه بهتری بگیرید، می توانید با حالت‌های مختلف صورت و بدن حرکات بدن نشان دهید که به بحث علاقه‌مند هستید.

پشت کردن به دیگری

از طرفی از آن‌جا که زبان بدن شما می‌تواند شخصیتتان را نشان دهد اگر به خوبی با طرف مقابل خود برخورد نکنید و در حین صحبت به او پشت کنید، در واقع اعلام کرده‌اید که هیچ علاقه‌ای به صحبت با او ندارید و این کار به نوعی توهین است و می‌تواند منجر به ایجاد احساسات و تفکرات منفی دیگران نسبت به شما شود.

سیگار کشیدن

(و اما با پوزش فراوان از تمامی اهالی دنیای سیگار و دخانیات) باید گفت که امروزه، در شرایطی که در اغلب مکان‌های عمومی در جهان، سیگار کشیدن ممنوع است و به طور معمول از سیگار کشیدن به شدت اجتناب می‌شود، اگر فردی از این قانون پیروی نکند نه تنها فردی مبادی آداب به‌شمار نمی‌رود بلکه چه غیر سیگاری‌ها و چه سیگاری‌های مطیع قانون از او بی‌زار می‌شوند.

محققان معتقدند مهارت‌های انسانی بیش از مهار‌ت‌های فنی و دانش در پیش‌رفت کاری افراد تاثیر دارد

حتا در محفل‌های شخصی‌تر نیز باید از سایر افراد حاضر در جمع اجازه خواست یا بسیار متمدنانه‌تر این است که سیگار کشیدن در فضایی به دور از جمع صورت گیرد.

بلند صحبت کردن

در جمع با صدای بلند صحبت نکنید. این کار شما را مغرور و از خود راضی جلوه می‌دهد. هنگامی که با صدای بلند صحبت می‌کنید ، بـاعث بالا رفتن سطح استرس میان اطرافیان خود می‌گردید. بـلند صحبت کردن بیان‌گر آن است که شما قادر به بحث منطقی با دیگران نـیستید و می‌خـواهیـد حرف خودتان را به زور به کرسی بنشانید. صدایتان باید آرام و یکنواخت باشد و لحنتان باید با زمان و موقعیت حاضر در آن هماهنگ باشد.

خود کنترلی

تلاش کنید در یک ارتباط یا گفت‌وگو کنترل خود را از دست ندهید چراکه در این صورت به همه نشان می‌دهید قادر به کنترل احساسات و هیجانات خود نیستید و وقتی چنین باشد به طور طبیعی از پس کنترل چیزهای دیگرکمی باهم برنمی‌آیید. حفظ خونسردی همواره یکی از بزرگ‌ترین امتیازهای افراد پیروز است.

و نکته دیگر این که هیچ‌گاه دشنام ندهید. این کار نشان می‌دهد که شما قادر نیستید برای بـیـان عقاید خودتان از واژه‌ها و لغات مناسب‌تری بهره بگیریـد.

پریدن وسط حرف دیگران

اگر قصد دارید که وقتی شخص دیگری صحبت می‌کند، به او اهانت کنید یکی از بهترین روش‌ها این است که وسط حرف او بپرید! پیش از آن که اظهار عقیده ای بکنید، اجـازه دهـیـد صـحـبت دیگـران بـه پایان برسد. میان صحبت کسی پریدن، نشانه بی نزاکتی و عدم برخورداری از مـهـارت های اجـتـمـاعـی فرد است. اگر نمی خواهید خودبین و از خود راضی به نظر آیید، هیچ‌گاه صحبت کسی را قطع نکنید و هرگاه ناچار بـه انـجـام ایـن کـار شـدیـد، گـفـتـن جـمله «معذرت می‌خواهم» را از یاد نبرید. مـؤدب بـودن بـه مـفـهـوم آن اسـت کـه بـرای موقعیت، عقاید و احساسات دیگران احترام قایل شویم. علاوه بر آن‌که راز سخنور خوب شدن، خوب گوش کردن است.

تعارف صادقانه

حتمن همه اصطلاح تعارف شاه عبدالعظیمی را شنیدید. بهتر است هنگام تعارف به دیگران، صادقانه رفتار کنید و هنگام پذیرش تعارف دیگران با قدرشناسی سپاس بگویید.

به دیگران خیره نشوید

زل زدن به دیگران نوعی تعرض به دیگران محسوب می‌شود و دیگران را از شما فراری می‌کند.

حفظ احترام بزرگ‌ترها

و یکی از مهم‌ترین نکات قابل توجه در رعایت آداب معاشرت این است که حرمت بزرگ‌ترها را نگاه دارید.

هر فرد باید همان‌گونه که دوست دارد مورد احترام دیگران باشد، به دیگران احترام بگذارد. این رعایت احترام درواقع نوعی پاس داشت تجربه و دانش بزرگ‌ترها نیز هست.

خندیدن به اشتباهات دیگران

و آخرین نکته این‌که به اشتباهات دیگران نخندید. همان‌طور که خودتان زمانی که دچار یک اشتباه می‌شوید انتظار دارید دیگران از آن چشم پوشی کنند و به رویتان نیاورند و شما را مورد تمسخر قرار ندهند شما نیز باید از این قانون پیروی کنید.


 


خبر / رادیو کوچه

پنج دانش‌جوی دانشگاه یزدان‌پناه سنندج که متهم به برگزاری مراسم برای اعدامیان ۱۹ اردی‌بهشت هستند روز پنج‌شنبه، با صدور حکمی از سوی دادگاه انقلاب، هر یک به دو سال حبس تعلیقی محکوم شده‌اند.

بنا به اطلاع گزارش‌گران هرانا، پنج دانش‌جوی کرد کامیارانی که به اتهام شرکت در تجمع اعتراضی دانشکده یزدان پناه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند و سپس با تودیع وثیقه آزاد شده بودند هریک به دو سال حبس تعلیقی به مدت ۵ سال محکوم شده‌اند.

گفتنی است آزاد کمان‌گر دیگر دانشجوی این دانشگاه نیز هم اکنون در بازداشت وزارت اطلاعات قرار دارد و در قرنطینه زندان مرکزی سنندج نگهداری می‌شود.


 


خبر / رادیو کوچه

آزاد کمان‌گر دانش‌جوی دانشگاه یزدان‌پناه سنندج روز سه‌شنبه از بازداشت‌گاه اداره اطلاعات سنندج به قرنطینه زندان سنندج منتقل شده است.

به گزارش پرسپکتیو، آزاد کمان‌گر خواهرزاده فرزاد کمان‌گر که در روز شنبه  مورخه ۱۳ شهریورماه در جلوی درب دانشکده فنی یزدان‌پناه سنندج از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، روز سه‌شنبه هفته جاری به قرنطینه زندان مرکزی سنندج منتقل شده است.

آقای امینی، بازپرس شعبه چهار دادگاه عمومی و انقلاب سنندج برای وی قرار صد میلیون تومانی صادر کرده است.

شایان ذکر است که آزاد کمان‌گر خواهرزاده معلم اعدامی کرد فرزاد کمان‌گر است که به اتهام شرکت در تجمع اعتراضی به اعدام ۵ فعال سیاسی در ۱۹ اردیبهشت امسال چند ماهی تحت تعقیب نیروهای امنیتی سنندج بود. بعد از تماس دانشگاه با خانواده وی این دانش‌جوی کرد جهت برگزاری کمیته انضباتی به دانشکده یزدان‌پناه مراجعه، که به محض ورود به دانشگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت می‌شود.

بیشتر بخوانید:

«بازداشت آزاد کمانگر، خواهر‌زاده فرزاد کمانگر»


 


خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه با صدور پنجمین حکم کمیته انضباطی دانشجویی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد، فعالان دانشجویی این دانشگاه برای چندمین بار به شهرهای مختلف تبعید شده‌اند.

به گزارش هرانا، بر طبق احکام صادره جدید محمد شوراب پس از گذارندن دو ترم محرومیت از تحصیل و پس از تبعید به اهواز و سپس رودهن سرانجام به واحد بندر انزلی، حسین معصومی پس از گذراندن دو ترم محرومیت از تحصیل و پس از تبعید به بیرجند، تاکستان و سپس شهر مجلسی سرانجام به واحد ساوه، آرمین شریفی پس از گذراندن یک ترم محرومیت از تحصیل و تبعید به مرودشت و سپس اسلامشهر سرانجام به واحد زنجان، فرزاد اسلامی پس از گذراندن یک ترم محرومیت از تحصیل و تبعید به آزادشهر، اسلام شهر و سپس الیگودرز سرانجام به واحد قم، حسام نصیری پس از گذراندن یک ترم محرومیت از تحصیل و تبعید به واحد پرند و سپس آمل سرانجام به واحد چالوس تبعید شدند.

این در حالی‌ است که اگر حکمی قطعی شود دیگر غیر‌قابل تجدید نظر خواهد بود ولی مسوولان دانشگاه در روندی و بر‌خلاف آیین‌نامه‌های مصوب خود دانشگاه چندین بار دانشجویان را به واحد‌های مختلف تبعید کرده که موجب سر‌در‌گمی دانشجویان شد.

گفته می‌شود دانشجویان واحدهای مختلف دانشگاه آزاد از جمله تهران مرکز، تهران جنوب، علوم تحقیقات، کرج، قزوین، مشهد، دزفول، شهرکرد، نجف آباد، سال گذشته تجمعات اعتراضی متعددی را در روز‌های سه‌شنبه هر هفته برگزار کردند. این تجمعات در واحدهای تهران مرکز و مشهد از سوی نیروهای امنیتی و بسیج و حراست به خشونت کشیده شد که در نتیجه آن تعدادی از دانشجویان نیز زخمی شدند.


 


گزارش تصویری / شماره ۱۳/ رادیو کوچه

Click here to view the embedded video.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌ها، روز پنج‌شنبه هشتم مهرماه امیر شیبانی، از فعالان سیاسی- مدنی مشهد، به‌دلایل نامعلومی بازداشت شده است.

به گزارش جرس، ارگان بازداشت‌کننده این فعال سیاسی هنوز مشخص نشده است، اما وی هم اکنون در زندان وکیل آباد مشهد به سر می‌برد.

نزدیکان امیر شیبانی، از وضعیت جسمی و روحی وی در بازداشت‌گاه، اعلام بی‌خبری و نگرانی کرده‌اند.


 


رادیو کوچه

تونی کرتیس، بازیگر نام‌آشنای هالیوود شب چهارشنبه در منزل مسکونی خود در ایالت نوادای آمریکا و در سن ۸۵ سالگی درگذشته است.

تونی کرتیس، که با فیلم‌های «بعضی‌ها داغشو دوست دارن» و «اسپارتاکوس» و هم‌چنین سریال «کاوش‌گران» در ایران شناخته شده است، نیمه شب چهارشنبه، ۷ مهر، بر اثر نارسایی ریوی درگذشت.

برنارد شوارتز که بعدها با نام هنری تونی کرتیس شناخته شد در سال ۱۹۲۵ میلادی در نیویورک و در خانواده‌ای یهودی به دنیا آمد.

کرتیس که اصلیتش مجارستانی بود فعالیت هنری خود را در سال ۱۹۴۹ در تئاتر آغاز کرد و پس از آن به سینما روی آورد.

وی در چندین ده فعالیت هنری خود تنها یک‌بار و در سال ۱۹۵۸ برای ایفای نقش در فیلم «ستیزه‌جویان» نامزد دریافت اسکار بهترین بازیگر مرد شد.

تونی کرتیس در سال ۲۰۰۶ برای فیلم مستندش به نام «جیل و تونی کرتیس» که در مورد زندگی خود و ششمین همسرش جیل وندنبرگ است، جایزه افتخاری جشنواره مونترئال را دریافت کرد و در سال ۲۰۰۸ نیز کتاب خاطرات خود را با نام «شاهزاده آمریکایی» منتشر کرد.


 


خبر / رادیو کوچه

برخی منابع اطلاع‌رسانی، از سلب تمام مسوولیت‌های امنیت داخلی جمهوری اسلامی از وزارت اطلاعات و واگذاری آن به سپاه پاسداران ایران توسط شورای امنیت ملی این کشور خبر داده‌اند.

شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی که ریاست آن را رییس جمهوری اسلامی این کشور بر عهده دارد، عالی‌ترین نهاد امنیتی ایران است.

به گزارش جرس، واگذاری مسوولیت کامل امنیت داخلی ایران به این نهاد در حالی صورت می‌گیرد که اصلاح‌طلبان و معترضان به ویژه در یک سال اخیر پس از انتخابات جنجال‌برانگیر ریاست جمهوری سال گذشته ایران، نسبت به افزایش روز‌به‌روز قدرت و نفوذ این نهاد نظامی در حاکمیت اعتراض کرده‌اند.

برخی منابع مطلع گزارش داده‌اند که بر اساس مصوبه جدید شورای عالی امنیت ملی ایران وظیفه وزارت اطلاعات منحصر به امنیت خارجی، جاسوسی و ضدجاسوسی شده و سرکوب تظاهرات، کنترل احزاب، فشار بر فعالان سیاسی، درهم شکستن اعتصاب‌های کارگری و دانش‌جویی، مقابله با جنبش‌های قومی، جنسیتی، مذهبی و صنفی، کنترل زندان‌ها، بازجویی و گرفتن اطلاعات از متهمان به شکل متمرکز به سپاه واگذار شده است.

لازم به ذکر است سپاه پاسداران تحت نظارت هیچ یک از نهادهای منتخب در ایران قرار ندارد و مسوولیت انتخاب فرمانده این نهاد نظامی و نظارت بر آن، تنها بر عهده رهبر جمهوری اسلامی است. در قانون اساسی جمهوری اسلامی، ورود نظامیان به سیاست، ممنوع اعلام شده است.


 


جمعه  ۹ مهرماه ۱۳۸۹- ۱ اکتبر ۲۰۱۰

شروع پخش زنده از ساعت ۴/۰۰ بعداز ظهر – به وقت تهران

note3اجرا: دامون

note3استودیو: دامون

note3 تقویم تاریخ – محبوبه

note3مهارت‌های زندگی – «من با شخصیت هستم…» - سیمین

note3 بخش اول اخبار

note3روزنگاشت – «سالمندی فرایندی طبیعی» - محبوبه

note3 گزارش هفتگی رادیو کوچه

note3کوچه سلامتی – «تونل مرگ» - آویده مطمئن‌فر

note3رادیو لیچار – «گزیده هفته» -  فرورتیش

note3بخش دوم اخبار

note3کتاب هفته – «در ستایش گفت‌وگو» – خسرو ناقد

note3 مجله‌ی خبری کابل – نجیب  امیری

note3ملودی کوچه – «الن جکسون و موسیقی کانتری» - ثمر سعیدی

note3بخش سوم اخبار


 


خبر / رادیو کوچه

صبح روز جمعه، مهاجمان مسلح در پاکستان چند تانکرحامل سوخت برای نیروهای خارجی مستقر در افغانستان را منهدم کرده‌اند.

به گزارش الجزیره، پلیس پاکستان گفته است که در ساعات اولیه بام‌داد جمعه، ۱ اکتبر، افراد مظنون به عضویت در گروه‌های تندرو اسلام‌گرا به دست‌کم بیست‌و‌هفت تانکر حامل سوخت برای نیروهای آمریکا و پیمان ناتو مستقر در خاک افغانستان حمله کردند و آن‌ها را به آتش کشیدند.

براساس این گزارش، این عملیات کوتاه مدتی پس از نیمه شب آغاز شد و که حدود ده فرد مسلح در آن شرکت داشتند.

این حمله هنگامی صورت گرفت که رانندگان تانکرها در نقطه‌ای در حوالی شهر شکارپور، در نزدیکی مرز ایالت سند با ایالت بلوچستان پاکستان، توقف کرده بودند که با شروع تیراندازی مهاجمان، از محل گریختند.

از تعداد کشته‌شدگان و مجروحان گزارشی ارایه نشده است.

مقامات محلی گفته اند که تانکرها پس از بارگیری در شهر بندری کراچی، در جنوب پاکستان، در مسیر خود به سوی مرز افغانستان، عازم شهر کویته، در ایالت بلوچستان، بودند که هدف حمله قرار گرفتند.


 


معرفی کتاب نفیسه مطلق

Click here to view the embedded video.


 


رادیو کوچه

مرحله نیمه‌نهایی مسابقات فوتبال قهرمانی غرب آسیا روز جمعه، در اردن برگزار می‌شود و تیم ملی فوتبال ایران از ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه رودرروی تیم ملی عراق قرار می‌گیرد.

این دو تیم در مرحله مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۱ هم دریک گروه جای گرفته و تنها تیم‌هایی هستند که قهرمانی در غرب آسیا را تجربه کرده‌اند. تیم ملی فوتبال ایران در ۱۹ دیدار قبلی خود مقابل عراق‌‌، ۱۱ برد‌، ۴ باخت و ۴ تساوی به دست آورده است.

تیم ایران در مرحله مقدماتی غرب آسیا‌، به ترتیب مقابل بحرین با سه گل پیروز شد و برابر عمان به تساوی ۲ – ۲ رسید. در دیگر دیدار مرحله نیمه نهایی، امشب تیم‌های کویت و یمن مقابل هم قرار می‌گیرند.


 


آن‌چه در این بخش می‌آید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

منبع : سحام نیوز

روز گذشته در جلسه رسیدگی به اتهامات آریا آرام‌نژاد، وی با قرائت متن دفاعیات خود به شرح آن‌چه در دوران بازداشت در زندان بر وی گذشته اشاره کرد و بخشی از شکنجه‌های روحی و جسمی که از سوی بازجویان و ماموران زندان بر او وارد شده را عنوان کرد. به گزارش تحول سبز، تهدید به اعدام، دو ماه بازداشت انفرادی در سلول سه متری، اجبار به عبور پابرهنه از روی خون یک مبتلا به ایدز در سلول مجاور، اخبار دروغ درباره همسر، فحاشی و درآوردن لباس‌ها بخشی از برخوردهای ماموران اطلاعات و زندان متی‌کلای مازندران در مورد او بوده است. آرام‌نژاد آهنگ‌ساز جوان بابلی ۲۶ بهمن‌ماه سال گذشته و پس از خواندن آهنگ «علی برخیز» در شهرستان بابل دستگیر شد. او دو ماه از دوران بازداشت خود را در سلول انفرادی بوده است.

متن کامل دفاعیه آریا آرام‌نژاد به شرح زیر است:

بنام داور بر حق

ریاست محترم دادگاه

امروز در این دادگاه حضور یافته‌ام تا خداوند بزرگ شاهد و ناظر باشد میان ما و شما‌. شاهد و ناظر باشد به آن‌چه امروز بر ایران نازنین و فرزندان دلاورش می‌گذرد تا در روز موعود آن‌گاه که ما و شما در پیش‌گاهش به پاسخ‌گویی اعمالمان حاضر می‌شویم٬ سربلند و سرشکسته‌مان بیاد داشته باشد که این است عاقبت. جزا و پاداش همیشگی فقط از جانب خداست . . . اگر امروز ملاک بر‌خوردهایتان فرامین حق می‌بود به جای ما می‌بایست آنانی در این دادگاه حضور می‌یافتند که آبروی ایران و اسلام را به حراج گذاشته‌اند . همانانی که ایران را برای سرمایه‌هایش و اسلام را برای سرپوش نهادن بر چپاول‌گری و خودکامگی‌شان می‌خواهند‌.

بنده در ۲۶ بهمن‌ماه با هجوم ماموران اداره اطلاعات به خانه‌ام دستگیر شدم‌. ایجاد رعب و وحشت و برهم زدن اسباب و اثاثیه خانه را چاشنی کارشان کردند و حتا بر اطاق خوابمان نیز رحم نکردند‌. این‌ها به خاطر اجرای آهنگی بود که گویا به عقیده آقایان امنیت ملی را به خطر انداخته است. پس از آن مدت ۴۴ روز را در سلول افرادی زیر شکنجه روحی و روانی و جسمی گذرانده‌ام که شرح اندکی از آن را برای قضاوت در مورد انسانی بودن اعمال ماموران به عرض می‌رسانم :

۱- توهین و خرد کردن شخصیت به وسیله فحش و ناسزا و حتا مسخره کردن چهره و ظاهرم‌.

۲- ایجاد هراس و تهدید در مورد بازداشت همسرم که هیچ‌گونه فعالیت سیاسی و دخلی در فعالیت‌های من نداشته است.

۳- توهین به برادر جانبازم و تهدید به بازداشتش در صورت هم‌کاری نکردن من‌.

۴- تهدید به مرگ توسط نگهبان اداره اطلاعات (ایشان می‌گفت: من مامور اطلاعاتم بیرون از این‌جا به راحتی با یک گلوله ترا می‌کشم‌٬ کسی هم نمی‌تواند مرا بازخواست کند.)

۵- تهدید به اعدام از سوی مقامات بازداشت‌گاه متی‌کلا‌.

۶- نگه‌داری در سلول ۵/۱ در ۲ متر بدون کوچک‌ترین امکانات بهداشتی به شکلی که پس از مدتی سراسر بدنم آکنده از جوش‌های عفونی شده بود‌.

۷- سهل انگاری عمدی در دادن داروهای مربوط به بیماری قلبی‌ام‌.

۸- هم‌جواری در کنار سلول کسی که مبتلا به بیماری ایدز بود و وادار نمودن برای عبور پابرهنه از روی خون‌های که به واسطه خود‌زنی آن شخص در کف سلول ریخته بود‌.

۹-دادن اطلاعات توهین‌آمیز و غلط و انحرافی و القایی درباره همسرم‌.

۱۰- عریان کردن بدن به بهانه بازرسی در حالی‌که ماموری در دستش دوربین عکاسی بود٬ وی در جواب اعتراض مکرر و امتنای من وقیحانه و با خنده می‌گفت: می‌ترسی.

۱۱- ضرب و شتم بسیار شدید و غیر انسانی توسط مامور زندان متی‌کلا در جواب درخواست ملاقاتم با پزشک به گونه‌ای که تا مدت‌ها آثارش روی بدنم قابل مشاهده بود‌.

۱۲- بستن دست و پایم با زنجیر به هم برای مدت طولانی در زندان متی‌کلا.

این‌ها نمونه‌های کوچکی بود از آن‌چه که در مدت بازداشت بر من گذشت.

و اما بنده پس از حوادث عاشورا که منجر به کشته شدن تعدادی از هم‌وطنان عزیزمان گردید و پس از دیدن تصاویر تکان دهنده و جانسوزش‌٬ احساس وظیفه کردم که ضمن محکوم کردن این عمل غیر انسانی ـ رسالت هنری‌ام را به جای آور ٬ لذا دست به انتشار ترانه و آهنگی زدم که به علی برخیز معروف گردید. محتوای این آهنگ اشاره دارد به سو استفاده عده‌ای دغل‌باز از نام خدا و قرآن و ائمه برای رسیدن به مقاصدی شیطانی و استمداد خواستم از ائمه برای برچیدن و خشکاندن ریشه‌های دروغ و نیرنگ و ریا. عجبا که امروز گوبا توسل به دین و ایمان نیز در کشور ما جرم محسوب می‌شود.  امام حسین برای احیای امر به معروف و نهی از منکر شهید شد. آن‌گاه توقع از ما شیعیان و پیروانش چیست؟ این‌که بیاییم و فقط بر سر و سینه بزنیم؟ و یا در برابر ظلم و ستم اعلام انزجار کنیم. من رییس‌جمهور را به رسمیت نمی‌شناسم. آیا مسلمان نیستم؟ بنده در روز عاشورا فریاد اله‌اکبر سر دادم و به خاطر فریاد زدن نام خدا بزرگ به خود می‌بالم‌. قطعن کافر و لا‌مذهب خواهد بود کسی که مرا به جرم فریاد زدن نام خدا به زندان بیاندازد.

آنانی که امروز دم از مسلمانی می‌زنند خود ساده‌ترین دستورات دین را زیر پا می‌گذارند و به سادگی به یک جامعه هفتاد میلیونی دروغ می‌گویند و هر روز با وعده‌های دورغین و پوشالیشان – با حرکت‌های مزدورانه و سرشار از ریا در خیال خامشان به اسلام و ایران عظمت می‌دهند در این‌جا باید اعلام کنم که اسلام و ایران بسیار عظیم‌تر از آنند که نیاز به مدافعان این‌چنینی داشته باشد.

باید روشن شود که نقش قانون اساسی ما چیست؟ قانون به من اجازه انتقاد می‌دهد‌. قانون به من اجازه تجمع بدون حمل سلاح می‌دهد‌. قانون به من آزادی بیان و عقیده می‌دهد و من به بواسطه همین قانون که پدران ما به آن رای داده‌اند آزادم که نسبت به سرنوشت کشورم و ملتم بی‌تفاوت نباشم‌. جالب است که امروز به جای آن‌که مدال شجاعت و افتخار بگیرم باید در دادگاه حاضر شوم

ریاست محترم دادگاه

متاسفانه در گزارش اداره اطلاعات به جناب‌عالی آمده است که شعری بسیار توهین‌آمیز خطاب به معاویه در وبلاگ قرار داده ام  آیا وزارت اطلاعات تبدیل به وکیل مدافع یزید و معاویه گردیده است؟ در بخش دیگری آمده است: بنده این آهنگ را در تقابل با نظام و ولی فقیه ساخته ام که البته مضحک‌ترین بخش این گزارش نیز بوده است خطاب آهنگ کاملن روشن است خطاب آن به کسانی است که به هتک حرمت برادران مسلمان پرداخته‌اند. اما گویا اداره اطلاعات سعی وافری دارد که همه اعتراضات را به مفام دیگری حواله دهد که این جز پاک کردن صورت مسئله نیست .

این توهم خود بزرگ‌بینی که مانند افیون به جان صاحبان دو روزه قدرت افتاده است‌٬ این سیاست‌های سرکوب فله‌ای و ایجاد رعب از کدام اقتدار ابدی صادر می‌شود که سکوت را رضایت تعبیر می‌کند و در کنار سهمیه بندی خیابان و اکسیژن‌٬ وقیحانه ـ نه ـ حتا بی‌اجازه به حریم خانه ـ نه – بلکه به زور به خلوت باورها تجاوز می‌کنند و هیچ‌گونه اظهار نظر انتقادی را بر نمی‌تابند‌. این دایه‌گان منفعت طلب مهربان تر از مادر  که خود را نه تنها حافظ بلکه صاحب این خاک و این نظام می‌دانند٬ هرگونه تفاوت را دشمنی دانسته و به خواست خود زیر پا گذاشتن قانون و حقوق شهروندان را مجاز می‌شمارند کسانی‌که با سنجاق کردن بی‌هویتی خود به جمهوری اسلامی و اعمال خفت بارشان تیشه‌های زهر‌آگین که ریشه های این نظام می‌زنند‌. کمی به خود آمدن کمی چشم بصیرت داشتن و غره نشدن به میزها را برادرانه توصیه می‌کنم که فرداها برای جبران اشتباهات امروزها بسیار دیر است.

ریاست محترم دادگاه

نگرانی بنده امروز از قضاوت شماست. زیرا بازجوهایم قاطعانه گفتند که شما مهره آن‌ها می‌باشید و هر آن‌چه آن‌ها بخواهند شما اجرا می‌کنید. امیدوارم که خداوند به شما حقیقت را آشکار نماید تا خدایی ناکرده در دنیای دیگر مجبور به پاسخ‌گویی آن‌چه دیگران از شما خواسته‌اند نباشید.

در پایان ضمن رد تمامی اتهامات وارده و غیر قابل قبول دانستن آن‌ها از دادگاه محترم تقاضای اعلام حکم برائت دارم.


 


خبر / رادیو کوچه

اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران، روز چهارشنبه هفتم مهردر نشست مطبوعاتی که به مناسبت هفته پلیس در ایران برگزار شد، گفت: «در پلیس آگاهی سخت‌گیری کرده‌ایم که از روش‌های فنی برای اعتراف متهمان استفاده کنند و روش‌های فیزیکی کاملن حل شود.»

به گزارش بی‌بی‌سی، کشف جرم و پیش‌گیری از وقوع جرم، از ماموریت‌های اصلی ادا شده اداره پلیس آگاهی در ایران است و روش‌های بازجویی و اعتراف‌گیری در این بخش از پلیس، برای سال‌ها مورد مناقشه طرف‌داران حقوق بشر و کارشناسان امور امنیتی بوده است.

فرمانده پلیس ایران، هم‌چنین خبر داد که تا پایان سال جاری تعداد بازداشت‌گاه‌های نیروی انتظامی به حداقل خواهد رسید.

او با اشاره به پرونده بازداشتگاه کهریزک گفت: «آن حوادث تلخ باعث شد که استاندارد‌سازی بازداشت‌گاه‌ها را به طور جدی دنبال کنیم.»

در تیر ماه ۱۳۸۸ و در جریان اعتراضات خیابانی به نتایج انتخابات دور دهم ریاست جمهوری، موضوع انتقال تعدادی از دستگیر‌شدگان به بازداشت‌گاه کهریزک و بدرفتاری و ضرب و جرح منجر به قتل دست کم سه نفر از آن‌ها، به واقعه‌ای جنجالی تبدیل شد که به محاکمه چند نفر از ماموران و درجه‌داران نیروی انتظامی و تعلیق چند قاضی مرتبط با پرونده این بازداشتگاه انجامید.


 


رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه نشست خبری نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال، در جمع خبرنگاران از از مواضع اخیر جواد شمقدری معاون امور سینمایی در بیانیه وی دفاع کرده است.

به گزارش فارس،‌ سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست در پاسخ به پرسشی درباره لغو پروانه ساخت فیلم جدید اصغر فرهادی و مسایل مطرح شده در شب چهاردهمین جشن سینما با انتقاد از برخی رفتارهای سیاسی، اظهار داشت: «این که بعد از گذشت یک سال و خرده‌ای از داستان انتخابات یکی بیاید و با دست‌بند سبز برود بالای سن درست نیست. سال گذشته که این اتفاقات در مورد بعضی از هنرمندان افتاد، گفتیم این‌ها به هر حال روح لطیفی دارند و شاید به طور عمیق وارد مباحث سیاسی نشده‌اند اما الان دیگر اگر کسی بخواهد جنبش مرده سبز را زنده کند، معنی ندارد‌.»

آقای حسینی در ادامه افزود: «البته خود آقای فرهادی هم متوجه شده که حرف‌هایش در جشن خانه سینما نامناسب بوده است.»

وزیر ارشاد گفت: «این که کسی آرزو کند که فردی ضد‌انقلاب مثل محسن مخملباف و خانواده‌اش برگردد به ایران و انتظار هم داشته باشد که ما برایش فرش قرمز پهن کنیم، نشان می‌دهد که مسئله دیگر صنفی و سینمایی نیست. همین‌طور این که عده‌ای هم بیایند در آن فضا برای این حرف‌ها سوت و کف بزنند از نظر ما محکوم است و قابل قبول نیست و به جد انتظار داریم که این روند را اصلاح کنند. البته ما کاری به سابقه افراد نداریم. بعضی از کسانی که سر سفره این نظام نشسته‌اند، حالا ادعا می‌کنند که ما الان در یک محاصره اقتصادی هستیم. ما فعلن سکوت کرده‌ایم اما اگر لازم باشد تمام موارد و مستندات را در این زمینه بیان می‌کنیم».

لازم به ذکر است آقای حسینی هم‌چنین در خصوص حبیب محبیان که به تازگی از آمریکا به ایران بازگشته است گفت: «خواننده‌ای که در خارج از کشور هر چیزی علیه نظام خواسته، گفته است الان آمده می‌خواهد از تلویزیون مجوز بگیرد که برنامه‌اش پخش شود. این چه معنی دارد؟»

بیشتر بخوانید:

«پاسخ خانه سینما به معاونت سینمایی وزرات ارشاد»


 


محبوبه / رادیوکوچه

mahboobeh@koochehmail.com

یکم اکتبر برابر با نهم مهر و مصادف با «روز جهانی سالمندان» است. در سال ۱۹۹۰ این روز از سوی سازمان ملل نامیده شده است. کشور ایران از جمله کشورهایی است که روند رشد جمعیت سالمندی در آن بسیار سریع در حال رخ دادن است. گفته شده در سال ۱۳۹۰ نزدیک به ۱۰ درصد جمعیت ایران را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل خواهند داد.

انسان در آغاز موجودی بس ناتوان است که با شگفتی دوره‌های رشد را پی‌درپی می‌پیماید. در جوانی به کمال توانایی جسمی و در میان سالی به پختگی روحی می‌رسد. آن‌گاه سیر نزولی را پیش می‌گیرد و به جایی برمی‌گردد که بوده است.

پیری یک فرآیند طبیعی از تغییرات مربوط به زمان است که با تولد شروع شده و در سراسر زندگی ادامه می‌یابد. سن پیری مرحله نهایی زندگی است. این دوران، زمانی است که افراد به مراقبت‌های ویژه سلامت نیازمندند.

گرچه بیش‌تر سالمندان تصور می‌کنند از سلامت برخوردارند، اما از هر پنج سالمند حداقل چهار نفر مبتلا به بیماری‌های مزمن هستند. این در حالی است که با کنترل منظم فشارخون و وزن، استفاده از آب آشامیدنی سالم، رژیم‌غذایی مناسب و مشاوره با پزشک می‌توان از بروز بسیاری از این بیماری‌ها جلوگیری کرد.

روز اول اکتبر سال ۱۹۹۰ برابر با نهم مهرماه از سوی سازمان ملل به عنوان «روز جهانی سالمندان» نامیده شده است. در این‌روز توجه جهانیان به موضوع سالمندی و پیر شدن جمعیت معطوف و جلب می‌شود. کشور ما از جمله کشورهایی است که روند پیر‌شدن و به تعبیر دیگر رشد جمعیت سالمندی در آن بسیار سریع در حال رخ دادن است.

سالمندی بنابر تعریف سازمان بهداشت جهانی عبور از مرز شصت سالگی است و برای تمام افرادی که از حوادث و اتفاقات زندگی جان سالم به‌در برده‌اند و جوانی و میان‌سالی را پشت سر گذاشته‌اند، این دوران تحقق پیدا می‌کند.

امروزه افزایش امید به زندگی وکاهش سطح باروری وزاد ولد، موجب بالا رفتن شمار سالمندان نسبت به جمعیت کل شده است و این رشد فزاینده افراد مسن هم‌چنان ادامه دارد. به‌طوری ‌که بر اساس پیش بینی کارشناسان، در آینده نه چندان دور، در جهان از هر پنج نفر، یک نفر سالمند خواهد بود. با افزایش تعداد سالمندان مسئله بهداشت، سلامت و تامین آسایش و رفاه آنان در جامعه هر روز ابعاد تازه و گسترده‌ای پیدا می‌کند.

یکی از نتایج مستقیم پیش‌رفت علوم، بخصوص علم پزشکی، افزوده شدن بر عمر انسان‌ها است. گفته شده طبق آمار در ایران، تا سال ۱۳۹۰، ده درصد جمعیت را افراد سالمند بالای شصت سال تشکیل می‌دهد و در آلمان نیز تا سال ۲۰۵۰ از هر سه نفر یک نفر بیش‌تر از ۶۰ سال از عمرش گذشته است.

این امر سازمان‌های زیادی را به فکرکردن در این زمینه وادار ساخته است. اهداف تعیین شده در نخستین نشست جهانی سالمندان که در سال ۱۹۸۲ در «وین» پایتخت «اتریش» برگزار شد، راه را برای در نظر گرفتن مشکلات سالمندان و توجه دادن جهانیان به آن باز کرد. تا این‌که بالاخره در نشست سال ۲۰۰۲ در مادرید، دولت‌ها قول دادند تا نه‌تنها برای تامین امنیت سالمندان کوشا باشند، بلکه آنان را در شرکت جستن در امور سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جوامع خود یاری رسانند.

«بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل متحد، با انتشار بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی سالمندان بار دیگر بر اهداف اجلاس مادرید تاکید کرد و نوشت: «از آن‌جایی که امسال شصتمین سال انتشار بیانیه حقوق بشر است، اجازه بدهید ‌روز جهانی سالمندان را امسال تحت عنوان «حقوق سالمندان» برگزار کنیم.»

او در ادامه نوشت: «یکی از ستون‌های اصلی برنامه مادرید به رسمیت شناختن نقش اصلی سالمندان در جامعه است. در نخستین بررسی همه جانبه‌ای که از این برنامه به‌عمل آمده، این‌گونه مشخص شد که در سطح کشورها تلاش‌های بیشتری برای حمایت از سالمندان باید صورت گیرد. سالمندان باید به لحاظ مالی، اجتماعی، بهداشتی و پزشکی تامین شوند و امنیت داشته باشند. چنین اهدافی باید جایی در سیاست داخلی کشورها داشته باشد.»

در همین حال دبیر سازمان ملل، از وضعیت سالمندان در بسیاری از کشورهای جهان به انتقاد پرداخت و نوشت: «علیرغم تعهدی که وجود دارد، حقوق سالمندان در بسیاری از نقاط جهان هرروز نقض می‌شود. افراد مسن بخاطر سن و سالشان به‌هنگام کار مورد تبعض واقع می‌شوند و در جوامع محل زندگی‌شان مورد بی‌حرمتی و بی‌احترامی واقع می‌شوند. در بسیاری از مناطق جهان، سالمندان مورد سواستفاده قرار می‌گیرند، در موردشان خشونت صورت می‌گیرد و یا به حال خود رها شده‌اند و از آن‌ها مراقبت کافی نمی‌شود.»

دبیر کل سازمان‌ملل، در پایان بیانه‌ای که به مناسبت روز جهانی سالمندان منتشر کرد، ازهمه جهانیان خواست تا با افزودن بر تلاش‌های خود، جامعه ای را به‌وجود بیاورند تا همه گروه‌های سنی در آن جایگاه مناسبی داشته باشند.

بهترین تفریحات پیشنهادی برای سالمندان‌ با توجه به سواد و روحیات خاص هر فرد شامل مطالعه کتاب و روزنامه، گشت‌و‌گذار در فضای سبز، معاشرت و گفتگو با دوستان، تماشای فیلم، خرید از بوفه، نشستن روی نیمکت و تماشای خیابان و عبور و مرور مردم، و به‌خصوص تماشای کودکان هنگام بازی و شنیدن موسیقی می‌باشد.

اما در آخر لازم به ذکر است، گرچه در تقویم این روز را به منظور یادآوری احترام به پدر و مادر قرار داده‌اند ولی نباید فراموش کرد که احسان در حق والدین نه روز خاصی می‌شناسد و نه زمان خاصی، و چه خوب است به بهانه این روز سری به خانه سالمندان هم بزنیم و کمی به درد دل‌هایشان گوش کنیم. سالمندی برای همه ما در راه است.

منبع‌ها:

مرکز بهداشت شیراز

توان‌بخشی ایران


 


خبر / رادیو کوچه

سخن‌گوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه در واکنشی به اقدام اخیر دولت آمریکا مبنی بر ایجاد محدویت سفر و انسداد دارایی‌های هشت نفر از مقامات این کشور اظهار داشت این اقدام در راستای دخالت‌های ۳۰ سال گذشته آمریکا در امور داخلی ایران است.

به گزارش اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت خارجه رامین مهمانپرست افزود‌: «این اقدام ثابت می‌کند که آمریکا از قانون‌شکنی‌ها و ناآرامی‌ها در داخل کشور حمایت کرده و باعث تهییج و تحریک این‌گونه اعمال می‌شود.»

آقای مهمانپرست افزود: «حرکت اخیر آمریکا این بار به‌صورت آشکار، بی‌پرده و گستاخانه صورت گرفته است و هدف مغرضانه آن تاثیر‌گذاری بر محیط داخلی ایران و ایجاد تفرقه بین مسوولان و مردم کشور می‌باشد.»

لازم به ذکر است در این راستا وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، سفیر سوییس در این کشور را احضار کرده است.

بیشتر بخوانید:

«اعتراض ایران به تحریم هشت مقام دولتی از سوی آمریکا»


 


نزدیک به نه روز است که گروهی از پناه‌جویان ایرانی در خاک اقلیم کردستان در برابر دفتر سازمان ملل متحد دست به اعتصاب غذا زده‌اند. در واقع شروع این اعتراض توسط یکی از پناه‌جویان ایرانی به‌نام «محمد قمری طبسی» بوده. او به هم‌راه خانواده‌اش در برابر ساختمان سازمان ملل متحد در اربیل در اعتراض به سه سال و نیم بلاتکلیفی خود دست به اعتراض زده است.

پس از آغاز این اعتراض تاکنون چندین خانواده دیگر پناه‌جو به نشانه هم‌بستگی به این خانواده اعتصاب‌کننده پیوسته‌اند.

این در حالی است که سازمان ملل به درخواست وی هیچ پاسخی نداده است. از سال‌ها پیش تعداد زیادی از پناه‌جویان ایرانی وارد خاک عراق و به‌طور مشخص «اقلیم کردستان» که به نوعی دولتی مستقل به رهبر نچیروان بارزانی دارد، شده‌اند اما عموم این افراد در پرسه‌ای نفس‌گیر مجبور به انتظار هستند.

اینک عدم توجه به وضیعت این پناه‌جویان از سوی سازمان ملل متحد، روشن نبودن روند انتقال به کشوری سوم برای اسکان، نبود امکانات حمایتی و از سویی عدم توجه و رسیدگی دولت اقلیم به شرایط این پناه‌جویان اعتراض آن‌ها را بر‌انگیخته است. اگرچه که در سال دوهزار و چهار نیز نزدیک به دویست نفر از پناه‌جویان در این اقلیم دست به اعتراضی چند ماه زدند که نتیجه‌ای در‌بر نداشت.

پزشکان بدون مرز در حال معاینه این پناه‌جویان ایرانی هستند.

بیشتر بخوانید:

«اعتصاب غذای خانواده‌های پناه‌جوی ایرانی در اربیل»


 


خبر / رادیو کوچه

کاخ سفید با صدور بیانیه‌ای روز پنج‌شنبه، از دیدار باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا با سارا شورد که به تازگی از ایران آزاد شد و به آمریکا بازگشته‌ خبر داده است.

آقای اوباما در دیداری با سارا شورد و مادران سه آمریکایی که بیش از یک سال قبل در منطقه مرزی ایران و عراق بازداشت شدند گفت که این لحظه‌ای تلخ و شیرین است.

در بیانیه کاخ سفید آمده است که آقای اوباما در این دیدار تاکید کرد که دولت آمریکا هر چه در توان دارد برای آزادی دو نفر دیگر به کار خواهد گرفت.

پیش‌تر یک هیت نمایندگی از عمان به ایران رفت که گفته شد برای آزادی این دو آمریکایی در تلاش است.

این در حالی است که آمریکا عنوان کرده از علت سفر این گروه بی‌خبر است. مقام‌های عمانی در این باره اظهار‌نظری نکرده‌اند.

جمهوری اسلامی، سارا شورد را دو هفته پیش آزاد کرد اما جاش فتال و شین بائر هم‌راهان او هم‌چنان در بازداشت به‌سر می‌برند.

لازم به یادآوری است سارا شورد، جاشوا فتال و شین بائر بیش از ۱۳ ماه قبل در منطقه مرزی ایران و عراق توسط نیروهای ایرانی که آن‌ها را به عبور غیرقانونی از مرز متهم کرده بودند، بازداشت شدند.

مقام‌های جمهوری اسلامی این سه نفر را به جاسوسی متهم کردند، اتهامی که از سوی خانواده‌های آن‌ها و مقام‌های آمریکایی رد شده است.


 


محبوبه / رادیوکوچه

mahboobeh@koochehmail.com

  • 1312 خورشیدی – سال‌روز درگذشت «عبدالحسین تیمورتاش» با لقب‌های سردار معززالملک و سردار معظم خراسانی، تیمور تاش دولت‌مرد ایرانی دوره‌های قاجار و پهلوی بود و نخستین وزیر دربار دودمان پهلوی میان سال‌های ۱۹۲۵ تا ۱۹۳۲ بود. وی پسر «کریم دادنردینی‌بجنوردی» از زمین‌داران بزرگ خراسان بود و در بجنورد در سال ۱۲۶۰ زاده‌ شد. در روی‌داد قرارداد ۱۹۱۹ از مخالفان سرسخت آن پیمان بود. او از کسانی بود که در برانداختن قاجارها و برآوردن پهلوی‌ها کوشش بسیار کرد و به رضاشاه بسیار نزدیک شد و پس از پادشاهی نخستین شاه پهلوی در ۲۵ آذر۱۳۰۴ وزیر دربار شد.
  • ۳۲۲ سال پیش از میلاد – سال‌روز درگذشت «ارسطو» دانش‌مند شهیر و بلندآوازه یونان باستان، ارسطو یکی از بزرگ‌ترین متفکران جهان است. در سراسر تاریخ فلسفه، گذشته از «افلاطون» و «کانت»، شاید هیچ‌کس ژرفا و پهنای اندیشه ارسطو را نداشته باشد، از آثار مهم او این است که از بیست و چهار قرن پیش تاکنون تاثیر او در فیلسوفان و دانش‌مندان بیرون از حد و حساب و بسا بی‌مانند بوده است.
  • ۱۳۸۶ خورشیدی – سال‌روز درگذشت «حمید قنبری‌زاده» صداپیشه، پیش‌کسوت تاتر و سینما بود. قنبری هم‌واره از کار دوبله به‌عنوان یکی از جالب‌ترین فعالیت‌هایش یاد کرده و مهم‌ترین کارش در این حوزه را دوبله صدای «جری لوییس» می‌دانست. او که متولد سال ۱۳۰۳ بود به‌خاطر عوارض ناشی از کهولت سن، هفت‌سال آخر حیاتش خانه‌نشین شده بود در فعالیت‌های هنری و اجتماعی حضوری نداشت. وی پدر شهیار قنبری شاعر، ترانه‌سرا و خواننده ایرانی است.
  • ۱۹۹۰ میلادی – اعلام «روز جهانی سالمندان»، تاقبل از قرن بیست و یکم میلادی میانگین عمر، بسیار پایین بود. اما بهبود وضع تغذیه و پیش‌رفت‏های چشم‏گیر پزشکی و ارتقای سطح بهداشت، سبب افزایش میانگین عمر شده است. وجود شمار روز افزون سال‌مندان در اکثر کشورها موجب شده که مقامات دولتی و برنامه‏ریزان اجتماعی، توجه بیش‌تری به این مسئله ابراز کنند و به وضع مقررات تامین اجتماعی مطلوب‏تر آنان همت گمارند و به همین منظور امروز را برای حمایت از سال‌مندان «روز جهانی سالمندان» نامیدند.
  • ۱۳۶۹ خورشیدی – «سراج منیر» از دانش‌مندان و اندیش‌مندان سرشناس پاکستانی سی‌و‌هشت سالگی درگذشت. او با نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لاهور پاکستان هم‌کاری گسترده‌ای داشت و در راه نشر زبان فارسی و معرفی شخصیت‌های ادبی، فرهنگی و فلسفی ایران خدمات ارزنده‌ای ارایه داد. ازجمله اقدامات موثر سراج منیر چاپ کتاب ارزش‌مندی چون «سخنوران ایران» در موسسه مطالعات فرهنگی اسلامی پاکستان بود. وی هم‌چنین ازموسسان انجمن فارسی در پاکستان به‌شمار می‌رود.
  • ۱۳۷۵ خورشیدی – سال‌روز درگذشت «محمد مقدم» مدرس و ایران‌شناس معاصر بر اثر سانحه تصادف، مقدم پس از اخذ درجه دکترای زبان‌شناسی از آمریکا مدتی تدریس تمدن ایران باستان را در دانشگاه به‌عهده داشت و بعد از بازگشت به ایران گروه زبان‌شناسی همگانی را در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران بنیاد گذاشت و چهار سال مدیریت آن را برعهده داشت. ازجمله فعالیت‌های وی ابداع واژه‌های مورد نیاز پارسی و سامان بخشیدن به آن‌ها به شیوه علمی زبان‌شناسی بود. «بازگشت به الموت، جستار درباره مهروناهید، راز نیمه شب و رستم و سهراب از شاه‌نامه» از آثار اوست.

 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته