-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آبان ۴, سه‌شنبه

Latest news from Jaras for 10/26/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



مدیریت جمعی زمینه ساز شکوفایی است

جرس: آیت‌الله واعظ طبسی با انتقاد از شعارها و وعده‌های بیجای برخی مسئولان، گفت: باید به جای دادن شعار و برخی وعده‌های بیجا و امیدوار کردن بیهوده مردم، واقعیت‌ها را دید و بر اساس آن‌ها برنامه‌ریزی کرد. 


به گزارش ایسنا، وی با بیان این مطلب، افزود: هر مدیری باید بداند سرگرم کردن مردم به شعارها، خیانت به آن‌ها و مصالح ملی است؛ باید مردم در جریان مسائل و مشکلات کشور قرار گرفته، پیوندشان با انقلاب اسلامی را با استدلال و منطق تقویت کنند. 


آیت‌الله واعظ طبسی که نماینده مقام معظم رهبری در استان خراسان است، همچنین خاطرنشان کرد: کارها باید اصولی باشد؛ پرداخت یک مبلغ نقدی به چند خانوار ممکن است مرهم کوتاهی بر مشکل آن‌ها باشد، اما چاره کار نیست و باید آینده‌ای را دید که نفت نداریم. 


وی که در جمع دانشجویان دانشگاه امام رضا(ع) در مشهد سخن می‌گفت، با بیان این‌که «باید ابزار علمی روز دنیا را در اختیار داشت» ادامه داد: اگرچه در ۳۲ سال گذشته از انقلاب اسلامی شاهد پیشرفت‌های علمی بسیاری بوده‌ایم، اما توجه داشته باشیم که رشد علمی دنیا نیز از سرعت زیادی برخوردار است.

تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنانش نیز گفت: ما بودجه دولتی نداریم و این‌که عده‌ای فکر می‌کنند آستان قدس رضوی اقیانوس طلا و نقره است، این‌طورها نیست؛ بلکه مدیریتی که در برابر نظام و مصالح ملی کشور متعهد است، آن مدیریت جمعی است که زمینه این شکوفایی را فراهم آورده و بحمدلله در سایه هدایت و نصرت الهی و عنایت خاص ائمه معصومین(ع) امروز آستان قدس رضوی به عنوان کانونی برخوردار از عشق و عاطفه بشری مطرح است. 


وی ادامه داد: جامعه اسلامی به وسیله اسلام، کتاب و ائمه اطهار(ع) به فراگیری علم و دانش دعوت شده‌اند تا جایی که ریشه و پایه این دین بر استدلال و منطق بنا شده و همین حقیقت بس است که ما اسلام را به عنوان یک آیین و مکتب فکری مسلط بر جامعه بشری ببینیم و بپذیریم.

 

 


محسن نریمان، نماینده بابل

جرس: عضو فراکسیون اقلیت مجلس، زیاده‌خواهی، سلطه‌گری و عدم پذیرش مخالفان را از عوامل حذف زودهنگام افراد از صحنه سیاست برشمرد و تصریح کرد: ما نیازمند آن هستیم که ظرفیت نقدپذیری مسوولان، جناح‌ها و گروه‌ها بالا رود. 


محسن نریمان با بیان این مطلب، افزود: هیچ‌کس نمی‌تواند حق صحبت و اظهارنظر را ازیک شخصیت سیاسی به بهانه کهولت سن سلب کند، در عین حال باید این امر را برای افراد باورپذیر کنیم که تنها برای مدت محدودی در این جایگاه هستند و بعد باید جایشان را به دیگر بدهند.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به ضرورت بالا بردن روحیه نقدپذیری مسئولان، تصریح کرد: در این صورت می‌توانیم از پیشنهادات دلسوزان و ریش‌سفیدان این عرصه نهایت استفاده را ببریم. چون در فرهنگ ایرانی، ریش‌سفیدان جایگاه ویژه‌ی دارند و همیشه افرادی خیرخواه و دلسوز با سابقه درخشان هستند که اظهارنظرهایشان مورد توجه و فصل‌الخطاب بوده است. 


این نماینده اصلاح طلب با تاکید بر اینکه بسیاری از افراد می‌توانند با حفظ روحیه انقلابی و سیاسی خود همواره در صحنه سیاسی حضور مفید داشته باشند، افزود: طبق قانون هیچ‌کس نمی‌تواند فرد دیگری را ازنقد کردن و اظهارنظربازدارد. 


نماینده بابل در مجلس، بازنشستگی از فضای سیاسی را منوط به خلقیات و رفتار افراد نیز دانست و هرگونه تلاش برای تصویب قانون در این زمینه را خلاف اصول کلی قانون اساسی عنوان کرد. وی اظهار داشت: اگر چنین قانونی هم در مراحل اولیه به تصویب برسد، درمراحل ثانویه به دلیل مغایرت با قانون اساسی و شرع نقض می‌شود.

نریمان در ادامه زیاده‌خواهی، سلطه‌گری و عدم پذیرش مخالفان را از عوامل حذف زودهنگام افراد از صحنه سیاست برشمرد و تصریح کرد: ما نیازمند آن هستیم که ظرفیت نقدپذیری مسوولان، جناح‌ها و گروه‌ها بالا رود.


 


جرس: وزیر نیرو با تكذیب قیمتهای 40 و 43 تومانی برق گفت: بزودی قیمت واقعی برق برای 5 ماه باقیمانده سال در طرح هدفمندی یارانه‌ها اعلام خواهد شد. 


به گزارش فارس، مجید نامجو در پاسخ به این سؤال كه امروز شنیده شد دو قیمت 43 تومان و 40 تومان برای هر كیلو وات ساعت برق پس از هدفمندی یارانه‌ها نهایی شد، آیا این قیمت‌ها را تائید می‌كنید، گفت: این خبرها را تكذیب كنید. 


این در حالی است که خبرگزاری مهر اعلام کرده بود:  قیمت برق به ازای هر کیلووات ساعت برای مشترکان، حدود 430 ریال تعیین شده که البته این رقم، با احتساب قیمت سوخت نهایی شده است.

که از این رقم حدود 30 تومان به وزارت نیرو و حدود 13 تومان به صندوق هدفمندی یارانه ها واریز شود.


وی گفت: قیمت‌های نهایی برق تعیین شده اما قرار شده كه این قیمت‌ها فعلاً اعلام نشود و هنوز رئیس‌جمهور اجازه اعلام قیمت‌ها را نداده است. 

نامجو خاطرنشان كرد: خبر دقیق هر كیلووات ساعت برق به‌زودی توسط كارگروه طرح تحول اقتصادی اعلام خواهد شد. 


وی درباره دلایل عدم اعلام قیمت نهایی برق گفت: حتماً رئیس‌جمهور مصلحتی دانسته است كه گفته است این را اعلام نكنید من خودم از افرادی هستم كه به رئیس‌جمهور گفتم قیمت برق را اعلام كنیم اما حتما رئیس‌جمهور مصلحتی دیده كه كسی بدون هماهنگی با كار گروه تحول اقتصادی این كار را انجام ندهد. 

نامجو  تاكید كرد: قیمت‌های اعلام شده از سوی برخی رسانه‌ها را تكذیب می‌كنم و بزودی قیمت واقعی برق برای هدفمندی یارانه‌ در 5 ماه باقیمانده سال جاری اعلام خواهد شد.


مجید نامجو وزیر نیرو همچنین گفته است: افزایش قیمت برق کمتر از حد انتظار بسیاری از مردم خواهد بود.


 


جرس: مدیر عامل شرکت مترو تهران وحومه با بیان این که ۳ ایستگاه جدید متروی تهران در خط ۴ آماده بهره‌برداری است، گفت: مترو امروز نیازمند تأمین اعتبارات مصوب است. 


به گزارش فارس، محسن هاشمی افزود: عملیات اجرایی سه ایستگاه چهارراه ولیعصر(عج)، نبرد و توحید از خط ۴ مترو تهران به اتمام رسیده و این ایستگاه‌ها آماده بهره‌برداری هستند. 


وی ادامه داد: برای بهره‌برداری از ایستگاه‌های جدید، نیازمند افزایش تعداد قطارهای موجود در ناوگان هستیم که امید است بتوانیم با ورود واگن‌های جدید به زودی ضمن بهره‌برداری از ایستگاه‌های جدید خدمات‌رسانی مناسبی در ایستگاه‌های تازه به بهره‌برداری رسیده داشته باشیم و سرفاصله حرکت قطارها در این ایستگاه‌ها به حال معمول و مانند سایر ایستگاه‌ها شود. 


مدیر عامل شرکت مترو تهران در ادامه با بیان اینکه در ردیف‌های بودجه سال ۸۹، دولت باید حدود ۴۵۰ میلیارد تومان برای توسعه و ساخت مترو پرداخت کند، گفت: با وجود گذشت بیش از ۷ ماه از سال ، باید نیم بیشتر این اعتبارات پرداخت می شد اما تاکنون مقدار کمی از این اعتبارات محقق شده است و مترو تهران همچنان برای تحقق اعتبار یک میلیارد دلاری خود از صندوق ذخیره ارزی هم چشم به راه و منتظر است. 


وی تأکید کرد: امروز مترو تهران بیش از هر وقت دیگری تنها نیازمند تأمین اعتبارات مصوب و دریافت حق قانونی خود است، چنانچه اگر منابع مالی به موقع تامین شود شرکت‌های واگن‌سازی‌ داخلی نیز می‌توانند بسیارسریع واگن‌ها را ساخته و آماده کنند ومشکل کمبود واگن نیز در مترو حل شود.


مساله بودجه مترو از جمله موارد اختلاف دولت و مجلس است. دولت از تامین بودجه مترو سر بار می زند. 
 

چندی پیش عضو كمیسیون عمران مجلس اعلام كرده بود که توسعه مترو و احداث خطوط جدید بیانگر این عملكرد است كه هزینه‌كرد اعتبارات داده شده در مترو درست مصرف شده است. چرا دولت تنها در مورد مترو موضع‌گیری می‌كند؟ به نظر می‌رسد دولت بهانه‌گیری می‌كند.


معصومه ابتکار عضو شورای شهر تهران نیز با انتقاد از عملکرد دولت در خصوص مترو گفته بود: بر اساس گزارش مديرعامل متروي تهران در شوراي شهر و كميسيون تخصصي و نيز عملياتي نشدن تعهدات دولت در زمينه مصوبات مجلس و مجمع تشخيص مصلحت نظام در مورد برداشت از ذخيره ارزي براي متروي تهران لازم است كه مجدد به دولت پيشنهاد و تذكر دهيم كه همتاي شهرداري تهران براي كمك به مترو اقدام كند.


 


جـــرس: با گذشت هفته ها تاخیر در سوخت گذاری رآکتور اتمی بوشهر، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد "روز سه شنبه چهارم آبان ماه، سوخت گذاری در راکتور نیروگاه اتمی بوشهر انجام خواهد شد."


به گزارش فارس، علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نشست مشترك كمیسیون امنیت ملی مجلس با سفرای كشورهای آفریقایی، در این زمینه خاطرنشان کرد "سوخت گذاری در قلب نیروگاه اتمی بوشهر، با وجود تحریم های اقتصادی اتحادیه اروپا و آمریکا انجام می شود."


خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) نیز همزمان گزارش داد که سوخت گذاری در نیروگاه اتمی بوشهر با برگزاری مراسمی، جشن گرفته خواهد شد.


مقامات جمهوری اسلامی گفته اند نیروگاه اتمی ۱۰۰۰ مگاواتی بوشهر ساخت روسیه، در اوایل ۲۰۱۱ میلادی، تولید انرژی را آغاز می کند و این اقدام، اشتباه غرب را نشان خواهد داد که می گوید ایران به دنبال ساخت سلاح اتمی است.


به گزارش رویترز، کارشناسان اتمی بین المللی معتقدند بهره برداری از نیروگاه اتمی یک میلیارد دلاری بوشهر، ایران را به ساخت سلاح هسته ای نزدیک تر نخواهد کرد؛ چرا که به گفته کارشناسان اتمی، دلیل این امر آن است که روسیه، اورانیوم غنی شده مورد نیاز این نیروگاه را تامین خواهد کرد و آن را پس از مصرف که قابلیت استفاده در تولید بمب پلوتونیومی دارد، پس گرفته و به روسیه منتقل خواهد کرد.


ایران امردادماه امسال، اقدام به سوخت گیری نیروگاه بوشهر کرد و مقامات جمهوری اسلامی خاطرنشان کرده بودند که این نیروگاه در مهرماه سوخت گذاری و در اوایل سال ۲۰۱۱ میلادی برق تولید خواهد کرد.

نهایتا وجود برخی اشکالات جدی مانع از راه اندازی به موقع نیروگاه بوشهر برخلاف اعلام قبلی مقامات جمهوری اسلامی شد.

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، مهرماه خبر از مشاهده یک نقص مشکوک در نیروگاه بوشهر را داده و گفته بود "در فرایند شستشوی قلب راکتور متوجه نشت كوچكی در استخر جنب راكتورشدیم و بلافاصله دست به کار شدیم تا ایراد را برطرف کنیم."

کشورهای غربی کماکان به برنامه اتمی ایران مظنونند و نگرانند که تهران درصدد تولید بمب اتمی باشد، اما جمهوری اسلامی می گوید هدف از برنامه اتمی اش، تولید برق است.


 


در پی انتقادات مکرر از رئیس دولت

جـــرس: در پی انتقادات مشاور رسانه ای محمود احمدی نژاد از برخی اقدامات رئیس دولت، وی بلافاصله از عضویت در شورای نظارت بر صداو سیما برکنار و حسین مظفر جایگزین وی به عنوان نماینده دولت در آن شورا شد.


به گزارش سامانه خبری فردانیوز، روز یکشنبه محمود احمدی نژاد با صدور حکمی و با تشکر از زحمات مهدی کلهر، حسین مظفر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر آموزش و پرورش در دولت اصلاحات را به عنوان نماینده دولت در شورای نظارت بر صداو سیما منصوب کرد.


حسین مظفر پیش از این هم سابقه عضویت در این شورای نظارتی را داشته و به نمایندگی از قوه قضائیه بر عملکرد سازمان صدا و سیما نظارت می کرده که کمتر از یک ماه پیش و با معرفی نمایندگان جدید از طرف رئیس قوه قضائیه وی نیز از عضویت در این شورا کنار گذاشته شد.


در تاریخ پنجم مهر ماه صادق لاریجانی، طی حکمی ابراهیم رییسی و محمد جواد لاریجانی را به عنوان نمایندگان قوه قضاییه در شورای نظارت بر صدا و سیما منصوب کرد. این دو جایگزین ایزدپناه و حسین مظفر شدند که از سوی هاشمی شاهرودی به عضویت در این شورا منصوب شده بودند.


مظفر حال در شرایطی دوباره به شورای نظارت بر صداو سیما باز گشته، که بعد از سعید مرتضوی دادستان سابق تهران دومین چهره ای است که از دستگاه قضایی به جمع دولتی ها پیوسته است.


سعید مرتضوی دادستان سابق تهران، در ابتدای دولت دهم و روزهای آغازین ریاست صادق لاریجانی بر قوه قضائیه بر کنار شد و علیرغم وجود مستندات و گزارش هایی پیرامون نقش وی در وقایع بازداشتگاه کهریزک، از طرف محمود احمدی نژاد به ریاست ستاد مبارزه با قاچاق ارز و کالا منصوب شد.


 مهدی کلهر از جمله چهره های فرهنگی و مشاوران احمدی نژاد بوده که در طول چند سال گذشته در کنارش حضور داشته و البته از چندی پیش او نیز انتقادات صریحی به برخی سیاست های دولت همچون مسکن مهر و طرح سبک سازی تهران داشته است.

در آخرین نمونه از این انتقادات او چند روز پیش در گفتگویی اعلام کرده بود که با برخی سیاست های دولت همچون سانسور، ممنوعیت ماهواره، پرداخت یارانه به سینما و مطبوعات، نحوه مصرف بودجه دولتی مخالف است. او همچنین مصاحبه احمدی نژاد با کریستین امان پور خبرنگار سی. ان. ان در نیویورک را اشتباه خوانده بود.

کلهر در همین مصاحبه و در پاسخ به این سوال که مواضعش چقدر مورد قبول رئیس جمهور است مدعی شد:"پارسال خود ایشان بعد از نماز به من گفتند نظرشان به من خیلی نزدیک است".


 


در مورد وضعیت حقوق بشر در ایالات متحده آمریکا حساسیت داریم

جـــرس: دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه جمهوری اسلامی، در واکنش به تحریم هشت مقام امنیتی - نظامی ایران توسط ایالات متحده، این اقدام را "دنباله سیاست قبلی آمریكا در سوء استفاده سیاسی از مكانیسم‌های حقوق بشر" دانست و اظهار عقیده کرد "آمریكا برای اینكه بر روی تخلفات خود مانند نادیده گرفتن حقوق افراد در بازداشت‌ها و به كارگیری شكنجه‌های وسیع و دفاع از تروریسم پوشش بگذارد، این مسئله را مطرح كرده، لذا این یك كار صرفا تبلیغاتی برای پوشش گذاشتن بر روی نقص‌ها و تخلفات آن كشور است. "


این دیپلمات سابق جمهوری اسلامی همچنین از اقدامات جمهوری اسلامی در پیگیری "بررسی وضعیت حقوق بشر در آمریكا" و ارزیابی تخلفات حقوق شهروندی در داخل آمریکا خبر داد.


به گزارش فارس، محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه در حاشیه نشست "بررسی وضعیت حقوق بشر در آمریكا" که در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه برگزار شد، با بیان اینكه "حقوق بشر یك اهرم سیاسی نیست"، تأكید كرد: حقوق بشر بلندگوی تبلیغ فكر سكولار و لیبرال نیست بلكه میدان تعامل فرهنگی همه ملت‌های دنیا ست.


در مورد بررسی وضعیت حقوق بشر در ایالات متحده آمریکا حساسیت داریم
لاریجانی با اشاره به نشست UPR (بررسی وضعیت حقوق بشر در ایالات متحده آمریکا) كه قرار است در آینده‌ای نزدیك برگزار شود، گفت: در مورد این نشست ما حساسیت خاصی داریم چرا كه آمریكا بزرگترین ناقض حقوق بشر و دستش به جنایت‌های بسیار زیادی هم در داخل آمریكا و هم در سایر كشورها آلوده است.


وی تصریح كرد: علاوه بر این آمریكا در تضعیف مكانیسم حقوق بشری اقدامات زیادی داشت و طبیعتاً ما در این مباحث كه مربوط به ارزیابی وضعیت حقوق بشر آمریكا است با فعالیت شركت می‌كنیم و این بحث را بسیار امر مباركی می‌دانیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینكه آمریكایی‌ها معتقد بودند كه بنچ مارك ‍[معیار] حقوق بشر هستند و كسی نباید حقوق بشر آنها را ارزیابی كند، گفت: به نظر آمریكایی‌ها آنها هستند كه حقوق بشر دنیا را باید ارزیابی كنند بنابراین این برای اولین بار است كه در یك مكانیسم معقول بین المللی آمریكا هم مثل سایر كشورها باید ركود حقوق بشری‌اش مورد ارزیابی قرار گیرد.


آمریكا و برخی دول غربی خود را معیار و شاخص حقوق بشر می‌دانند
محمدجواد لاریجانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینكه آیا تحریم هشت نفر از مسئولان ایرانی با حقوق بشر مطابقت دارد؟ گفت كه این اقدام دنباله سیاست قبلی آمریكا در سوء استفاده سیاسی از مكانیسم‌های حقوق بشری است.


وی افزود: آمریكا برای اینكه بر روی تخلفات خود كه شامل نادیده گرفتن حقوق افراد در بازداشت‌ها و به كارگیری شكنجه‌های وسیع و دفاع از تروریسم است، پوشش بگذارد این مسئله را مطرح كرده، لذا این یك كار صرفا تبلیغاتی برای پوشش گذاشتن بر روی نقص‌ها و تخلفات این كشور است.


لازم به ذکر است آمریکا، در چهارچوب اجرای تحریم های فراگیر علیه جمهوری اسلامی ۷ مهر (۲۹ سپتامبر) امسال هشت مقام دولتی، نظامی و امنیتی ایران را به فهرست تحریم های ایالات متحده اضافه کرد. هشت مقامی که به دست داشتن در "نقض جدی حقوق بشر و آزار مردم ایران" در جریان وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۱۳۸۸ متهم شده اند، محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران، صادق محصولی وزیر کشور وقت، غلامحسین محسنی اژه ای وزیر وقت اطلاعات، سعید مرتضوی دادستان وقت تهران، حیدرمصلحی وزیر اطلاعات کنونی، مصطفی نجار وزیر کنونی کشور، احمدرضا رادان معاونت فرماندهی کل نیروی انتظامی، حسین طائب فرمانده وقت بسیج و رییس کنونی سازمان اطلاعات سپاه می باشند.


ستاد حقوق بشر یك نهاد حكومتی است
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینكه آیا ستاد حقوق بشر قوه قضائیه برای تهیه مدارك مسجل درباره نقض حقوق بشر در دیگر كشورها با وزارت خارجه همكاری می‌كند؟ گفت: ستاد حقوق بشر یك نهاد حكومتی است كه وظیفه آن هماهنگ كردن تمام نهادهای فعال در همه قوا است. بنابراین این ستاد به وزارت خارجه و سایر نهادها و حتی نهادهای غیردولتی كمك می‌كند تا فعالیت‌های خودشان را پیش ببرند و ایده‌های جمهوری اسلامی را با توجه به مسئله حقوق بشر در بعد و پایه فرهنگی و همچنین تفكرات اسلامی بتوانند در سطح بین‌المللی به پیش ببرند.


وی اظهار داشت: آمریكا و دول غربی به مسئله حقوق بشر به عنوان یك ابزار سیاسی نگاه می‌كنند و حملات، تهاجمات‌ و انبوهی از اتهامات را با انگیزه‌های سیاسی متوجه نظام جمهوری اسلامی می‌كنند. طبیعتا ما در مقابل این تهاجمات، روش معقول و همچنین پرده برداری از ماهیت این اتهام را پیش می‌بریم.


ما بزرگترین دموکراسی خاورمیانه هستیم
لاریجانی گفت: ستاد حقوق بشر نظارت می‌كند كه همه نهادها بتوانند اهداف نظام را در دفاع از این نظام مقدس كه بزرگترین دموكراسی خاورمیانه است و بر اساس فكر اسلامی تاسیس شده را در سطح جهانی پیش ببرد.
خبرنگاری از وی در خصوص راهكارهای جمهوری اسلامی برای مقابله با استانداردهای دوگانه حقوق بشر سؤال كرد كه لاریجانی پاسخ داد: دو اشكال در اسناد بین‌المللی و همچنین عملكرد كشورهای غربی وجود دارد. اول اینكه همین اسناد موجود با استانداردهای دوگانه یعنی با نفاق به كار گرفته می‌شوند و در این راستا برخی‌ها حقوق بشر‌شان هیچ وقت خراب نمی‌شود و برخی‌ها هم مادرزاد حقوق بشرشان اشكال دارد.


به گفته وی جمهوری اسلامی از بدو تاسیس تاكنون مورد تهاجم غرب تحت عنوان حقوق بشر قرار گرفته است.


دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اشكال دوم را مربوط به اسناد و استانداردها دانست و اظهار داشت: این اسناد بر اساس عقلانیت، فرهنگ و ارزش‌های سكولار و لیبرال غربی نوشته شده و هیچ توجهی به فرهنگ اسلامی و سایر فرهنگ‌ها ندارد. بنابراین سیاست ما این است كه اسناد موجود در سازمان ملل باید با روش عادلانه نسبت به همه به كار رود و از سوء استفاده‌های سیاسی جلوگیری شود.


آمریكا به حقوق بشر صدمه می‌زند
لاریجانی در خصوص برنامه‌های ایران در نشست بررسی حقوق بشر در آمریکا نیز گفت: توصیه‌هایی توسط خانم الهیان به عنوان رئیس هیئت در جلسه UPR به طور رسمی اعلام خواهد شد. اما چارچوب كار مربوط به زمینه‌هایی است كه آمریكا به حقوق بشر صدمه می‌زند مثل نفاق و دورویی، تهاجمات كاملا سیاسی همچون به كارگیری و سوء استفاده از حقوق بشر به عنوان اهرم سیاسی، تخلفات وسیع در زمینه نقض حقوق بشر شهروندان، اسلام ستیزی كه به نحوه بسیار زشتی در آمریكا و كشورهای غربی رایج شده و تبعیض كه مرض بسیار مهلك در جامعه آمریكا و غرب است.


وی افزود: طبیعتا هیئت ایرانی در تمامی این زمینه‌ها توصیه‌های بسیار مهمی را به دولت آمریكا خواهد داد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر اینكه آیا نقض حقوق بشر در آمریكا و اروپا ناشی از خود برتربینی تاریخی نیست؟ گفت: آمریكا و برخی از دول غربی خودشان را معیار و شاخص حقوق بشر می‌دانند و بقیه را به حساب نمی‌آورند كه این یك خطای بزرگ است.


لاریجانی افزود: خوشبختانه مكانیسم بررسی وضعیت حقوق بشر در آمریكا و تشكیل شورای حقوق بشر این امكان را به وجود آورد كه شرایط نامعقول تغییر یابد، ما در ابتدای كار هستیم و به هیچ وجه این را قبول نداریم كه كشوری خودش را شاخص حقوق بشر بداند.


اگر مانند گذشته باشد، قهوه ای می خورند و جلسه تمام است
جواد لاریجانی در خصوص مذاكره اتمی میان کاترین اشتون (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) و سعید جلیلی (دبیر شورای امنیت ملی ایران) گفت: تقاضای مذاكره اشتون یعنی احیای مذاكرات و به نظر من كار درستی است كه آنها به این نتیجه رسیده‌اند كه ایران با تحریم و سیاست بسیار غلط و مفتضح چماق شكسته و هویج پوسیده به جایی نمی‌رسد.
وی با بیان اینكه جمهوری اسلامی یك كشور قدرتمند منطقه است افزود: ایران از توانمندی علمی و فنی برخوردار است و لذا مذاكره با ایران تنها راه است. از طرفی اساس مذاكره هم باید بر اساس NPT و نه فراتر از آن باشد و حقوق كشور ما و كشورهای دنیا علی السویه است.


این دیپلمات سابق جمهوری اسلامی ادامه داد: درباره اینكه آنها هیچ اشاره‌ای به سؤالات ایران نكردند دو برداشت وجود دارد یكی اینكه سؤالات را قبول ندارند و دیگر اینكه كلیات آن را قبول دارند، برداشت من این است كه اگر اینها شروط و سؤالات ایران را قبول نداشتند نمی‌بایست تقاضای مذاكره كنند بنابراین كلیات این سؤالات را قبول دارند كه تقاضای مذاكره كردند. این هم در واقع تصحیح مسیر درستی است لذا من این نظر مثبت را نسبت به تقاضای مذاكره دارم و امیدوار هستم كه ایران مثل همیشه در مذاكرات با توانمندی از حقوق ملت ما دفاع كند و موفق باشد.

 

اشاره لاریجانی، نامه تیرماه امسال سعید جلیلی به سخنگوی گروه ١+۵ و تکرار شروط سه گانه محمود احمدی نژاد برای آغاز مذاکرات اتمی بود، که دبیر شورای امنیت ملی ایران، در پاسخ به تقاضای کاترین اشتون برای آغاز گفتگوها پرسیده بود ١- هدف از گفتگوها برای تعامل و همکاری است یا ادامه روند دشمنی و تقابل با حقوق ملت ایران؟ ٢- آیا به منطق گفتگو که لازمه آن اجتناب از هرگونه تهدید به فشار است، التزام خواهید داشت؟ ٣- برای روشن شدن مبانی مشترک گفتگو ، نظر روشن و صریح شما درباره سلاح هسته ای اسراییل چیست؟


جواد لاریجانی همچنین با بیان اینكه اگر مبنای مذاكره آمریكا و دول اروپایی با ایران همان حرف‌های سابق یعنی محروم كردن ایران از توانمندی اتمی باشد راه به جایی نمی‌برد، گفت: در مورد رآكتور تهران ما می‌توانیم یك توافق بسیار خوبی داشته باشیم، در هر صورت ایران مقداری اورانیوم 20 درصد می‌خواهد كه حق ایران است كه آن را بخرد، تولید و یا سوآپ كند كه به نظر من باب همه اینها برای مذاكره باز است.

وی با بیان اینكه مسائل جالبی حتی در حوزه همكاری‌های اتمی ایران و غرب وجود دارد، گفت: اگر آنها دوست دارند مسائل با مذاكره حل شود اگر نه مثل بقیه مذاكرات است فایده‌ای نخواهد داشت و احتمالاً با هم قهوه‌ای می‌‌خورند و جلسه ختم می‌شود.


اسناد ویکی لیکس غلط انداز است
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در خصوص انتشار اسنادی توسط سایت ویكی لیكس (در مورد جنگ عراق و پیش تر در مورد جنگ افغانستان) نیز گفت: مجموعه اسنادی كه توسط ویكی لیكس در مورد افغانستان و فعلا در مورد عراق در حجم وسیعی منتشر شده اسناد كریهی است. منتهی سؤال این است كه این اسناد چگونه منتشر می‌شوند.


لاریجانی اضافه كرد: برداشت من از این اسناد این است كه این كار با نظر خود آمریكا صورت گرفته چون پیام این اسناد عمدتا این است كه مردم عراق توسط نیروهای امنیتی عراق شكنجه و كشته شدند و تقصیر آمریكایی‌ها فقط این است كه شاهد این قضیه بودند و چیزی نگفتند. در حالی كه حقیقتا آمریكایی‌ها در شكنجه، قتل و بازداشت وارد بودند؛ بنابراین این اسناد، اسنادی غلط انداز است.

وی خاطرنشان كرد: در هر صورت من این بدبینی را نسبت به انتشار این اسناد دارم. اما این یك موضع حكومتی نیست و من به عنوان فردی كه در این زمینه‌ها تحقیق می‌كنم این نظر را دارم.


 


مژگان مدرس علوم
جرس: دکتر همایون کاتوزیان معتقد است: " وقتی نقد علمی وجود نداشته باشد، وقتی که یک حرفه علمی در تاریخ بر آنچه به نام تاریخ می گویند و می نویسند ناظر نباشد، و وقتی از نظر خوانندگان فقط آنچه احساسات، عواطف و تعصبات امروزشان را ( که در جامعه کلنگی غالبا از این ستون به آن ستون تغییر می کند ) بازتاب می دهد، محبوب و پذیرفتنی است ، آنچه شما " منطق تاریخی " می خوانید محلی از اعراب نخواهد داشت."

 

 دکتر همایون کاتوزیان اقتصاددان، تاریخ‌نگار، و دانشمند علوم سیاسی و منتقد ادبی است که زمینه تحقیق مورد علاقه‌اش مسائل مربوط به ایران می‌باشد. تحصیلات رسمی دانشگاهی کاتوزیان در اقتصاد و جامعه شناسی است و وی به طور همزمان مطالعاتش را در زمینه تاریخ و ادبیات ایران تا سطح پیشرفته آکادمیک ادامه داده‌است.

 

برخی از تالیفات دکتر کاتوزیان عبارتند از:  "ایرانیان، تاریخ ایران باستان، میانه و مدرن"، "تضاد دولت و ملت، نظریه تاریخ و سیاست در ایران"، " دولت و جامعه در ایران، انقراض قاجار و استقرار پهلوی" ، "سعدی شاعر عشق و زندگی"، "صادق هدایت از افسانه تا واقعیت" ، "اقتصاد  سیاسی ایران" ، "ایدئولوژی و روش در اقتصاد". 

 

به همین مناسبت "جرس" در خصوص جایگاه تاریخ به عنوان زیرمجموعه ای از علوم انسانی و موانع سر راه این رشته با وی به گفتگو پرداخته است که در پی می آید:

 

تاریخ علمی است تا انسان به کمک آن  بتواند وقایع حال و گذشته را باهم بسنجد و با تعمق و تحلیل در آنها به شناخت وضع موجود نائل آید و با بازنگری و نقد منصفانه برای آینده ای عاری از تکرار خطا و نابخردی های تاریخی گام بردارد. بر همین اساس تاریخ نگاری یکی از مهمترین رشته ها در گستره علوم انسانی است که متاسفانه در ایران مورد غفلت قرار گرفته است. برای ورود به این حوزه لطفا در ابتدا بفرمایید چگونه انسان تاریخ یک دوره را بررسی می کند و چه روش هایی بکار می برد؟( روشهای تاریخ نگاری)

 

"تاریخ چیست؟ " نزدیک به دو قرن است که مورد بحث، گفتگو و اختلاف نظر در میان مورخان، تاریخ نگاران، جامعه شناسان و فلاسفه غربی بوده است. شاید بدانید که ای. اچ. کار، مورخ نامدار قرن بیستم در دانشگاه کمبریج که رشته اش به ویژه تاریخ شوروی بود  کتابی به این عنوان دارد که به فارسی ترجمه شده است . این کتاب پاسخگونه ای به نقد آیزایا برلین ( فیلسوف نامدار و معاصر او در دانشگاه آکسفورد ) از نظریات مبتنی بر جبر تاریخ در مقاله ای به عنوان "الزام تاریخی" و کتابش به عنوان جوجه تیغی و روباه  (نقد بینش تاریخی لئون تولستوی) ارائه شده است. تازه اینها نمونه هایی از تحلیل ها و اختلاف نظرهای علمی و حکیمانه در مورد این موضوع خاص ( موضوعی که در آن زمانها خیلی داغ و حساس بود ) است وگرنه در همین یک موضوع میلیونها ورق کاغذ به جنگ و دعوا – و حتی فحش و ناسزا و تهمت و افتراء – سیاه شده است.

 

 این گونه اختلافات فلسفی ، جامعه شناختی و روش شناختی حتی در نفس اینکه اصلا تاریخ چیست هنوز هم ادامه دارد اما خوشبختانه تا اندازه  زیادی مبانی ایدئولوژیکی آنها فروکشیده و صرف بحث و استدلال علمی  دست بالا را یافته است.

 

باری این رشته سر دراز دارد و می توان در باره آن، نه یک سینه که صد سینه سخن گفت و جایش در اینجا و این حدود نیست . فقط یک نکته مهم و اساسی را بگویم و بگذرم.

 

از اوایل قرن نوزدهم ، بیشتر از طریق عقاید هگل، بین جمع بزرگی از نظریه پردازان و فعالان اجتماعی، تاریخ جانشین خدا شد . یعنی نه فقط "جبر تاریخ"، ویژگیهای جامعه و حرکت آن را در هر دوره از زمان تعیین می کرد ( به طوری که – از نظر اصحاب این طرز اندیشه- براساس آن تئوریها می شد تا روز قیامت را پیش بینی کرد) بلکه – خیلی مهم تر از آن – "تاریخ" قاضی القضات و داور نهایی خیرو شر و نیک و بد و درستی و نادرستی و حقانیت و عدم حقانیت و اعمال و رفتار افراد و جماعات بشر بود . نمونه های این را حتی در جملات و عباراتی مانند "تاریخ نشان خواهد داد" ، "تاریخ قضاوت خواهد کرد" ، "تاریخ تبرئه خواهد کرد" می توان مشاهده کرد.

 

این تاریخ یا بهتر بگوییم  "خداتاریخ" البته مفهومی کاملا مجرد و انتزاعی بود نه آنچه در کتابهای تاریخ می توان خواند، که در هرحال همه شان یک حرف را نمی گویند . این استنباط  تاریخ خدایانه را بهتر از هر عبارت دیگر می توان در عبارات " پیشگاه تاریخ" و " در پیشگاه تاریخ" یافت

 

بگذریم . تاریخ، خدا نیست، جبار نیست و به هیچ معنای دقیق، وسیع و مسلمی نیز نمی توان آنرا پیش بینی کرد . "داوری" آن نیز الزاما ثابت و تغییر ناپذیر نیست ، چنان که از زمانی به زمان دیگر و از جایی به جای دیگر داوری های گوناگونی درباره پدیده های تاریخی وجود دارند ، و این داوری نیز داوری ها  هیچ " تاریخ خدا" ی نادیده و ناشناخته ای نیست، بلکه نظرات مورخان و جامعه شناسان و سیاست اندیشان و دست آخر روشنفکران و فعالان سیاسی و عموم مردم است.

 

باری تاریخ خدا نیست، بلکه چنانکه شما اشاره کردید یکی از رشته های مهم علوم انسانی است. و چون از زمره علوم طبیعی نیست پژوهش در قلمرو آن کار مشکل تری است و نتایج حاصل از آن به نسبت کمتر قابل اتکاء است و نیاز بیشتری به بازجویی، بازخوانی و تجدید نظر دارد. اما با این وصف تاریخ یک علم است یعنی می توان روش های تحقیق، تشریح و تحلیل علمی را – بطور متناسب با موضوع – در آن به کار برد و از آن نتیجه های علمی گرفت، ولی نتایجی – که شاید بیشتر از علوم طبیعی باید با کشف شیوه ها و تکنیک ها و شواهد جدید بازنگری شوند.

 

پژوهش تاریخی کاری به تمام معنای کلمه علمی است و در نتیجه کار هر آدم صاحب ذوقی که کم و بیش بر قلمش استوار باشد نیست. در جوامعی مانند ایران تاریخ نگاری در خیلی (اما نه همه) موارد ارائه بی نظم و ترتیب مقداری اطلاعات از اینجا و آنجا دست چین شده ای است که به هم چسبانده شده اند. یکی از ابتدایی ترین ملزومات تاریخ نگاری رعایت حداقلی از نظم و ترتیب در ارائه مطالب است که غالبا در تاریخ نگاری ایرانی رعایت نمی شود. یعنی مثلا چون نویسنده از یک نکته کوچک در ارتباط با موضوع اطلاعات نسبتا زیادی دارد در آن مورد داد سخن می دهد و صفحه پشت صفحه را سیاه می کند. اما در موضوع مهمی که اطلاعاتش کم است و دسترسی به آن وقت و زحمت می برد به همان چند جمله ای که می داند قناعت می کند و می گذرد.

 

این یک نکته تقریبا بدیهی برای شرح و تحلیل یک موضوع تاریخی است. "روده درازی" از سویی و غفلت یا شرح کوتاه و سرسری وجوه مهم نگارش درباره یک موضوع تاریخی، هنوز یکی از ابتدایی ترین مسائل تاریخ نگاری ( البته در بیشتر موارد، نه همه موارد) در ایران است. این گونه موارد غالبا ناشی از تنبلی و سهل انگاری "تاریخ نگار" و بویژه آن دسته" تاریخ نگارانی" است که در واقع تاریخ نگار نیستند و تفننی می نویسند. اما در بعضی موارد نیز ممکن است ناشی از تعصبات نویسنده باشد که می خواهد یک موضوع کم اهمیت را بزرگ و یک نکته مهم را کوچک وانمود کند.

 

"روش" یا در واقع "روش های" تاریخ نگاری چنان نیست که در مجال یک مصاحبه کوتاه بتوان حق آنرا ادا کرد. من در پاسخ به پرسش های بعدی شما خواهم کوشید که سر خط نکات اصلی را بیان کنم.

 

مسئله عینیت در تاریخ یکی از مهمترین چالش های پیش روی تاریخ نگار است. نظر شما در این خصوص چیست آیا یک مورخ باید به طور محض به احیای گذشته و بازنمایی کامل آن بپردازد یا با کنشی فکری در رخدادهای عینی به توصيف وتحليل آنها مي پردازد؟

 

موضوع "عینیت"، بی تعصبی یا  به زبان دیگر عدم تعهد در تحقیق تاریخی است. " تعهد" در شاعری، نویسندگی و فعالیت سیاسی مقولاتی دیگرند، زیرا این کارها علمی نیست و شاعر اگر بخواهد می تواند به دین، یا کمونیسم یا آزادیخواهی یا هر ایدئولوژی و برنامه فکری و اجتماعی دیگری متعهد باشد. اما " تعهد" در تاریخ نگاری دست آخر نتیجه اش این خواهد بود که مورخ، تاریخ را آنچنان که با آراء و عقاید و سلایق شخصی و گروهی اش می خواند ارائه کند. این در واقع نوعی تبلیغات سیاسی است و اگر به همین عنوان عرضه گردد هیچ مانعی ندارد. اما تاریخ علم چیستی، چگونگی و چرایی رویدادهای گذشته است که – اگر دقیق و صادقانه دنبال شودمی تواند به درک درست تری از شرایط جاری کمک کند و از این طریق بر تکوین حوادث آینده تاثیر گذارد.

 

گفتم "چیستی و چگونگی و چرایی"، یعنی اگر چه شرح دقیق و بی تعصب حوادث گذشته به خودی خود مفید است، اما تحلیل آنها نقش عمده ای در درک چگونگی پیشامدها و اسباب و علل آن خواهد داشت، و این کار اگر درست و عالمانه و غیرمغرضانه انجام شود در آموختن دروس مفیدی از تاریخ موثر خواهد بود.

 

هر اندازه هم که موضوع تحقیق جزیی و کوچک باشد، تاریخ نگار ناچار با پیش فرض هایی کارش را شروع می کند، و این در مورد همه علوم اعم از علوم طبیعی و اجتماعی و انسانی صادق است. اما کار تاریخ نگاری به شیوه علمی این نیست که فقط به دنبال دلایل و شواهدی برای اثبات آن پیش فرض ها بگردد بلکه باید بویژه در پی آن بود که  با کاربرد دلایل و مدارک و شواهدی که کل موضوع را در برمی گیرد در آن پیش فرض ها تجدید نظر یا به کلی آنها را ابطال کرد و به فرضیات و نظریات و اطلاعات تازه ای رسید. منظور این نیست که باید الزاما اطلاعات و فرضیات موجود را ابطال کرد بلکه این است که نباید الزاما در اثبات آنها کوشید.

 

البته این موضوع، صرف نظر از وجه فردی آن دارای وجوه اجتماعی و جامعه شناختی نیز هست. یعنی ممکن است تاریخ نگار (یا عالم به هر علم دیگری) شخصا به باورهای موجود متعصب و متعهد نباشد ولی حاضر نباشد که به خاطر بیان حقیقت بر سرش بتازند، به او تهمت و افترا بزنند، شغلش را از او بگیرند و از ترفیعش جلوگیری کنند. متاسفانه اینها نکاتی است که نه فقط در جوامعی مانند ایران بلکه حتی در جوامع از نظر علمی پیشرفته نیز – البته به اشکال و درجات متفاوت می تواند مانع کشف حقیقت و پیشرفت علمی باشد.

 

اسناد تاریخی بعنوان مستندات و مکتوبات وقایع گذشته شرط عمدۀ کار مؤرخ است که با کمک آن به بازسازی تاریخ بپردازد. حال به نظر جنابعالی یک پژوهشگر و مورخ چگونه می تواند از صحت و معتبر بودن اسناد و مدارک تاریخی اطمینان یابد؟

 

اسناد و مدارک تاریخی – تا آنجایی که در حوزه تحقیق درباره یک موضوع خاص، موجود و در دسترس است یکی از منابع عمده تاریخ نگاری علمی است. اما باید توجه داشت که سند تاریخی چیزی نیست که هر کس که آن را بخواند بتواند معنا و ارزش و اهمیت نسبی آن را درک کند، بلکه هم در دست آدم بی اطلاع و هم در دست تاریخ نگار متعصب و متعهد می تواند به حربه ای ضد علمی – مثلا برای پیشبرد یک ایدئولوژی خاص سیاسی بدل گردد.

 

ارزش و اهمیت محتوای یک یا چند سند را می توان فقط با ایقان به صحت آن و در ارتباط با اسناد و مدارک و شواهد و اقوال مربوط به آن تعیین کرد، و این کار فقط از دست تاریخ نگار بی تعصب – یعنی آدم بی تعصبی که شیوه های تاریخ نگاری را به کار می برد ساخته است. و گرنه دیده ایم که – از سویی کسانی که اطلاعی از تاریخ نگاری علمی ندارند سند یا اسنادی را – غالبا به عنوان "اسناد انکار ناپذیر" برای اثبات تعصبات خود ارائه می دهند، یا – از سویی دیگر یک تاریخ نگار حرفه ای با کنار گذاشتن اسناد یا شواهد و مدارک دیگری که نظرش را تایید نمی کنند، و یا حتی نادیده انگاشتن بخش یا بخش هایی از سند یا اسنادی که به کار می برد، و آن بخش ها خلاف نظر او را می رسانند، به نام تاریخ، اغراض و تبلیغات خود را عرضه می کنند.

 

با توجه به اینکه یک تفکر و رویداد را با مطالعه تاریخ آن بهتر می توان درک کرد، حال به نظر شما مطالعات تاریخی تا چه حد می تواند در گسترش افق های فکری انسانها تاثیر داشته باشد؟

 

پاسخ به این سوال در پاسخ های بالا تقریبا پوشیده شده است. اگر تحقیق تاریخی، درست و دقیق و منصفانه و غیر مغرضانه باشد بی شک هم بازتاب نسبتا قابل اعتمادی از گذشته خواهد بود و هم –به همان دلیل ما را به درک درستی از آنچه در زمان ما می گذرد، و آنچه – با دخالت عالمانه خود ما می تواند در آینده پیش آید، نزدیک می سازد.

 

یکی از مشکلات تاریخ نگاری در ایران این است که این حوزه از غرض ها و تعصب ورزی، گرایش های فردی و پیش داوری ها در امان نمانده است. اساسا تحریف تاریخ چگونه صورت می پذیرد و چگونه می توان منطق تاریخی را جایگزین تعصب ورزی نمود؟

 

علاوه بر توضیحات داده شده در بالا باید بیافزایم که وقتی نقد علمی وجود نداشته باشد، وقتی که یک حرفه علمی در تاریخ بر آنچه به نام تاریخ می گویند و می نویسند ناظر نباشد، و وقتی از نظر خوانندگان فقط آنچه احساسات، عواطف و تعصبات امروزشان را ( که در جامعه کلنگی غالبا از این ستون به آن ستون تغییر می کند ) بازتاب می دهد، محبوب و پذیرفتنی است ، آنچه شما " منطق تاریخی " می خوانید محلی از اعراب نخواهد داشت.

 

بنده بارها ، در ارتباط با تاریخ ، سیاست ، ادبیات و علوم انسانی و اجتماعی گفته و نوشته ام که یکی از بزرگترین موانع پیشرفت فرهنگی و اجتماعی در بعضی از جوامع که از آنها نام نمی برم همان عدم نقد ، یعنی نبود ارزیابی و ارزش یابی دقیق ، منصفانه و علمی است.

 

با تشکر از فرصتی که در اختیار جرس قرار دادید.


 


جـــرس: یکی از استادان دانشگاه آزاد اصفهان، پس از بازداشت و اِعمال شکنجه های جسمی و روحی توسط ماموران، جهت انجام محاکمه به صورت موقت از زندان آزاد شد.


بنا به گزارش منابع خبری ارگان فعالان حقوق بشر در ایران، این استاد دانشگاه آزاد در پی ابلاغ حکم تعلیق و اعتراض وی به تصمیم دانشگاه، دستگیر و در بازداشتگاه نامعلومی مورد ضرب و شتم و شکنجه جسمی و روحی قرار گرفت.


این گزارش افزود وی پس از تودیع وثیقه ای ١۵۰ میلیون تومانی، تا برگزاری دادگاه به صورت موقت آزاد گردید.


برخی اتهامات وارده به این عضو هیئت علمی - که نامش برده نشد- "اقدام علیه امنیت ملی"، "تشویش اذهان عمومی و بر هم زدن نظم دانشگاه" و "همکاری با عوامل بیگانه" ذکر شده است.


 


جـــرس: بنا به گزارش منابع خبری، عباس عبدی از روزنامه‌نگاران جنبش اصلاحات، به جای محمد قوچانی سردبیری روزنامه هم میهن را در دوره جدید عهده‌دار خواهد بود.


به گزارش سامانه خبری آینده نیوز، روزنامه "هم میهن" بزودی به مدیر مسئولی غلامحسین كرباسچی و سردبیری عباس عبدی منتشر خواهد شد.


هم میهن كه در آستانه انتخابات مجلس ششم با صاحب امتیازی غلامحسین كرباسچی شروع به انتشار كرده و در ١٢ تیر ماه سال ٨۶ توقیف شده بود، بعد از رفع توقیف قرار است به زودی منتشر شود.


روزنامه هم ميهن،  درسال ٨۶ هفت سال پس از آنکه به حکم دادگاه وقت مطبوعات توقيف شد، انتشار خود را در پی حکم دادگاه به رفع توقيف نشريه و تبرئه مديرمسئول آن از اغلب اتهاماتی که به وی وارد شده بود، از سرگرفت و تنها پس از انتشار 42 شماره در دوره تازه خود به حکم دادگاه از انتشار باز ایستاد.

روزنامه هم‌میهن، در جریان آزادی‌های نسبی مطبوعاتی بعد از دوم خرداد و در آستانه انتخابات مجلس ششم فعالیت خود را به مدیر مسئولی غلامحسین کرباسچی ، شهردار اسبق تهران آغاز کرد.


 این روزنامه نیز در کنار نوزده روزنامه دیگر، سال ٧٩، پس از سخنرانی رهبری مبنی بر اینکه "مطبوعات به پایگاه دشمن تبدیل شده اند"، توقیف موقت شد. تعداد بیشتری از نشریات نیز طی روزهای بعد به این جرگه پیوستند. دادگاه نشریات توقیف شده پس از ۷سال برگزار شد و از میان تمام روزنامه‌های توقیف شده تنها روزنامه هم میهن رفع توقیف گردید.


 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به jaras-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به jaras@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته