-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ اردیبهشت ۱۳, دوشنبه

Latest News from Koocheh for 05/03/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



سام شریف / رادیو کوچه

sam@koochehmail.com

معلمان ایران در حالی به استقبال روز معلم رفتند که بسیاری از مطالبات آنان بی‌پاسخ مانده بود و تعدادی از فعالان صنفی‌شان دست‌گیر و بازداشت شدند.

در بیانیه‌ای که چند روز پیش از سوی «دبیرخانه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران» منتشر شد بار دیگر از خواست‌های معوقه جامعه معلمان کشور سخن به میان آمد و از معلمان خواسته شد که در روز معلم امسال دست به اعتصاب غذا بزنند.

در این بیانیه آمده است: «جامعه‌ی عظیم فرهنگیان کشور به هیچ روی تحمل احکام صادر شده برای فعالان صنفی معلمان را ندارد و شکی نیست که اجرای چنین احکامی جامعه و آموزش وپرورش را بیش از پیش ملتهب کرده و روی هرگونه آرامشی را از عرصه فرهنگ خواهد گرفت.»

هم‌چنین در این بیانیه در هفت محور خواست معلمان کشور شرح داده شده که می‌توان از آن میان به «رفع فضای امنیتی از مدارس و ادارات آموزش وپرورش و تامین امنیت شغلی فرهنگیان» و هم‌چنین  «آزادی سریع و بی‌قید و شرط همه‌ی فرهنگیان در بند و صدور منع تعقیب قضایی و لغو کلیه‌ی احکام اداری و قضایی صادره برای فرهنگیان منتقد» اشاره کرد.

تامین امنیت شغلی

بودجه‌ی آموزش و پرورش در سال ۱۳۸۸ معادل ۱۰۲۴۴۷ میلیارد ریال و بودجه‌ی امور استانی ۸۷۸۵ میلیارد ریال لایحه شده است تا مجلس آن را تصویب کند. بودجه‌ی آموزش و پرورش معادل ۱/۵ درصد کل هزینه‌های بودجه‌ی این سال است. این بودجه در حدود ۱۰ ال ۱۵ درصد کم‌تر از بودجهی نظامی مستقیم (منهای بودجه‌ی شرکت‌هایی است که به فعالیت نظامی و تولید مربوط به آن دخالت دارند.)

۶۵ درصد از این بودجه یعنی ۶۶۵۸۰ میلیارد ریال به حقوق و مزایای مستمری در حدود ۱/۲ میلیون نفر کارکنان بخش آموزش و پرورش اختصاص دارد. نه بودجه سال ۸۷ و نه بودجه‌ی سال۸۸ نشانه‌ای از رشد جدی در دریافتی حقوق و مزایای کارکنان آموزش و پرورش ندارد. در سال ۱۳۸۷ تورم رسمی حداقل ۲۷ درصد بوده است. کم‌ترین برآورد برای سال ۱۳۸۸ معادل ۲۰درصد است. به این ترتیب در دو سال حداقل ۵۰درصد بر شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری افزوده شده است و برای مناطق روستایی رقمی در حدود ۴۲ درصد گزارش می‌شود. ارقام واقعی با توجه به کالاهای پرمصرف لایحه‌ی اجتماعی که کارکنان آموزش و پرورش جزیی از آنان به شمار می‌آید بالاتر از این رقم بوده است. اما:

_افزایش حقوق و مزایای رسمی کارکنان آموزش و پرورش کم‌تر از ۳۰ تا ۳۵درصد رشد کرده است. تا این‌جای قضیه به طور متوسط کارکنان آموزش و پرورش در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد پس رفته‌اند.

_توزیع حقوق و مزایای در میان کارکنان این بخش ناموزون است.

وزارت آموزش و پرورش، بزرگ‌ترین وزارت خانه کشور با جای دادن حدود ۴۰ درصد کارکنان دولت، ۱۴ میلیون دانش‌آموز در دل خود و مخاطب قرار دادن بیش از ۹۰ درصد خانواده‌های ایرانی‌،سهم به نسبت کمی از بودجه سالیانه دولت می‌برد. به نحوی که هر سال با کسری بودجه مواجه  است. در بهمن ۸۸ «علی عباس‌پور»، رییس کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی،گفت: «بودجه وزارت آموزش و پرورش برای سال آینده حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده که در مقایسه با بودجه سال جاری افزایش چندانی ندارد.»

دکتر علی‌ عباس‌پورتهرانی‌فرد، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران گفت: «بودجه مصوب آموزش و پرورش در سال ۸۸ حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان بود که حدود ۲ هزار میلیارد تومان این بودجه کسر شد و حدود هشت هزار میلیارد تومان به آموزش و پرورش اختصاص یافت، اما در اصلاحیه دوم بودجه به خاطر کسری‌های آموزش و پرورش که بیشتر ناشی از بازنشستگی پیش از موعد مقرر معلمان و افزایش دست‌مزدها بود، ۲ هزار و هفتصد میلیارد تومان دیگر به آموزش و پرورش تخصیص یافت.»

نماینده تهران ادمه داد: «دولت در بودجه سال ۸۹ سهم بودجه آموزش و پرورش را حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی کرده است که در حقیقت می‌توان گفت بودجه آموزش و پرورش عملن نسبت به سال جاری افزایشی ندارد، اما عنوان می‌شود دو هزار و هفتصد میلیارد تومانی که برای بازنشستگی پیش از موعد بود و یک‌بار در سال ۸۸ اتفاق افتاد می‌تواند به عنوان افزایش بودجه محسوب شود، به هرحال بودجه آموزش و پرورش در سال ۸۹ حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان دیده شده که در مقایسه با بودجه سال ۸۸ و مقادیری که در لایحه بودجه به آموزش و پرورش اختصاص یافت تقریبن افزایش چندانی ندارد.»

این تنها بخشی از مشکلات وزارت‌خانه آموزش و پرورش در امر بودجه است. حال آن‌که بسیاری از معلمان برای تامین معیشتی خود مجبورند به شغل‌های دوم و گاه کاذب روی بیاورند. شاید با یک مقایسه بتوان به میزان مشکلات معیشتی معلمان پی برد.

در میان کشورهای جهان، آلمان، ژاپن و کره جنوبی بیشترین حقوق را برای معلمانشان در نظر گرفته‌اند. برای قیاس میان دست‌مزد‌ها می‌توان مقدار مطلق آن‌ها را در نظر گرفت که متناسب با تفاوت‌ها در قدرت خرید در کشورها است، به این ترتیب نام ایالات متحده در میان یک سوم ابتدایی کشورهای سازمان هم‌کاری‌های اقتصادی و توسعه دیده می‌شود. در سال ۲۰۰۳ میلادی حقوق متوسطی در این کشور برای معلمان مشغول به خدمت در مقطع راهنمایی، ۴۳۹۹۹ دلار بوده است. که تنها کشورهای لوکزامبورگ با ۸۰۵۲۰ دلار،سوییس با ۵۸۵۲۰ دلار،‌آلمان با ۴۸۸۰۴ دلار،کره با ۴۶۵۱۶ دلار و ‍ژاپن با ۴۵۵۱۵ دلار را در پیش داشته است. هم‌چنین در میان ده کشور اول این مقیاس مطلق کشورهای اسکاتلند، هلند، استرالیا و انگلیس هم در رده‌های بعدی قرار دارند. در حالی که در ایران یک معلم در عالی‌ترین شرایط تنها ۱۰۰۰ دلار دریافت می‌کند. هرچند بخش عمده‌ای از آن‌ها بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ دلار دریافت می‌کنند.

فشارهای سیاسی بر معلمان

در آستانه‌ی روز معلم، چهار فعال جامعه معلمان کشور، در همدان احضار و بازداشت شدند و هم‌زمان گزارش‌ها از وضعیت نگران‌کننده و نامعلوم دو معلم زندانی کشور خبر می‌دهند. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان نیز هشدار داده است که در اعتراض به صدور احکام سنگین حبس و اعدام برای معلمان زندانی، از ۱۲ تا ۱۸ اردیبهشت به اعتصاب غذا دست خواهد زد.

به گزارش سامانه خبری کلمه، اداره اطلاعات همدان، از «جلال نادری»، «علی نجفی» و «محمد خانی» و «سعید جهان آرا»، چهار معلم و فعال مدنی آن استان، طی تماس‌های تلفنی به صورت جداگانه خواسته بود که خود را ساعت ۸ صبح روز شنبه به اداره اطلاعات معرفی کنند.

بر اساس این گزارش، نام‌بردگان با حضور در اداره اطلاعات همدان با بازجویی‌های طولانی مواجه شدند و در نهایت به بازداشتگاه‌های انفرادی اداره اطلاعات منتقل شدند.

آخرین اخبار حاکی است دوشنبه ششم اردیبهشت، علی نجفی و سعید جهان آرا و اصغر محمد خانی پس از تفهیم اتهام «تبلیغ و فعالیت به نفع گروه‌های مخالف نظام از طریق صدور بیانیه»، با قرار التزام تا زمان حضور در دادگاه آزاد شدند.

هم‌زمان «هاشم خواستار» معلم بازنشسته‌ی مشهدی و رییس کانون صنفی معلمان مشهد علی‌رغم بیماری قلبی، پس از گذشت ۸ ماه از مرخصی محروم مانده است.

بر اساس گزارش هرانا، «رسول بداقی» معلم زندانی و معترض، در آستانه روز معلم جهت محاکمه به دادگاه انقلاب منتقل شد؛ اما به دلیل عدم حضور وکیل در جلسه دادگاه شرکت نکرد و برگزاری دادگاه وی به زمان دیگری موکول شد. بداقی فعال صنفی معلمان و فعال حقوق بشر است که در تاریخ ۱۱ شهریور ماه گذشته، توسط نیروی های امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. وی در اعتراض به وضعیت بلاتکلیف خود تاکنون دوبار دست به اعتصاب غذا زده و هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین نگه‌داری می‌شود و بیش از شش ماه است که به صورت بلاتکلیف و در بازداشت موقت به‌سر می‌برد.

در آستانه‌ی ۱۲ اردیبهشت (روز معلم)، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان نیز اعلام کرده است که در اعتراض به صدور احکام سنگین حبس و اعدام برای معلمان زندانی، از ۱۲ تا ۱۸ اردیبهشت به اعتصاب غذا دست می‌زند.

«علی‌رضا هاشمی» دبیرکل سازمان معلمان از تمام فرهنگیان دعوت کرد در این حرکت اعتراضی شرکت کنند و نیز از سایر اقشار مردم دعوت کرد تا در روز ۱۲ اردیبهشت، در تهران بر سر مزار «ابوالحسن خانعلی» معلم شهید شده در حکومت پهلوی، در گورستان «ابن‌بابویه» شهر «ری» و در قم بر سر مزار شهید «مرتضا مطهری» حاضر شوند.

هم اکنون تعدادی از معلمان کشور مانند «فرزاد کمان‌گر» و «عبدالرضا قنبری» محکوم به اعدام و تعداد دیگری همانند «محمد داوری»، «هاشم خواستار»، «رسول بداقی» و «عبداله مومنی»، گرفتار حبس و ادامه بازداشت هستند.

رفع فضای امنیتی در مدارس

بسیاری از کارشناسان معتقدند که نظام آموزشی ایران کهنه و فرسوده است و اصول و نحوه‌ی آموزش آن باید مورد بازنگری قرار گیرد. نبود امکانات پیشرفته آموزشی و تکیه بر روش تدریس سنتی، خلاقیت را از کودکان و دانش‌آموزان ایرانی گرفته است. در این میان وجود فضای امنیتی در مدارس و نداشتن آزادی بیان معلمان نیز مزید بر علت شده تا بزرگ‌ترین وزارتخانه کشور هر چه سنگین‌تر حرکت کند. به گونه‌ای که بسیاری از معلمان معتقدند در حال حاضر با ۲۰ درصد پتانسیل خود کار می‌کنند.


 


امیر و کاملیا / رادیوکوچه

داریوش بزرگ را می‌توان به جرات یکی از نوابغ هوش‌مند و شایسته برای قدرت و زمام‌داری کشو‌ر بزرگ و پرافتخار ایران زمین نامید. در این‌جا بر این هستیم تا گوشه‌ای از اقدامات شگفت‌انگیز این فرزند پاک ایران و شاهنشاه ۲۸ کشو‌ر آسیا را بررسی کنیم و هم‌چنین با اندیشه‌های پاک این ابر مرد میهن‌دوست و با اراده تاریخ ایران و جهان که بدون تردید ادامه دهنده راه کورش بزرگ نیز بوده است، آشنایی بیشتری داشته باشیم.

وی در سال ۵۲۲ پیش از میلاد بر اریکه شاهنشاهی نیمی از آسیا نشست و در سال ۴۸۶ پیش از میلاد چشم از جهان فرو بست و ایرانی را برای ما به ارث گذاشت که درجهان بی‌سابقه بود. به امید روزی که باردیگر ادیان، عقیدها و باورهای همه مردمان جهان به دیده احترام و نیکی نگریسته شود. امری که داریوش بزرگ به پیروی از کوروش بزرگ هخامنشی گسترش داد. و به امید روزی که منش و کردار نیک وی به نسل‌های آینده منتقل شود تا آیندگان با شخصیت بزرگ وی آشنا شوند.

داریوش پو‌ر (پسر) «گشتاسب»، پور «ارشام»، پو‌ر «آریارمن» بود و نیاکانش در سه نسل به کورش بزرگ بازمی‌گشت. او یکی از سرداران نامی ارتش «کمبوجیه» فرزند کورش بزرگ بود. پس از درگذشت کمبوجیه داریوش بزرگ بر ضد بردیای دروغین که خود را فرزند کورش معرفی کرده بود قیام کرد و سلطنت را از وی بازستاند.

از اقدامات داریو‌ش بزرگ قراردادن مصر به عنوان یکی از ولایات ایران بود. وی قلمرو امپراتوری ایران را به ۳۰ ایالت تقسیم کرد و هر ایالت را «ساتراپی» (واژه‌ای مادی است) نامید و دستو ‌‌‌ر داد که با تاسیس پست‌خانه ارتباط مردم، این ایالت‌ها با هم تامین شود و داد و‌ستد با پول انجام شود. (سکه‌هایی که ضرب کرده بود) مصر یکی از ساتراپی‌های ایران آن زمان بود که داریو‌ش تو‌‌جه خاصی به آن داشت. کتیبه داریو‌ش بزرگ نیز امروزه در مصر موجود است.

ساخت راه شاهی با زیرسازی اصو‌لی و مستحکم به طول ۲۷۰۰ کیلومتر یکی از شگفت‌انگیزترین کارهای وی در ۲۵۰۰ سال پیش به حساب می‌آید. این راه از شوش به سارد در نزدیکی مدیترانه بود. زیرسازی مستحکم این راه بسیار شبیه به آسفالت‌های امروزی است.

آباد‌سازی مصر از دیگر اقدامات وی بود. امری که دیگر شاهان جهان پس از تصرف کشوری دیگر، بنای ویران کردن و کشتار مردم آن منطقه را می‌گذارند. وی هیچ‌گاه معابد آنان را ویران نکرد و به آنان آزادی در گزینش دین داد. سپس به نزد معابد آنان رفت و به خدای مصریان احترام گذاشت و معبد خدای بزرگ مصر (آمون) را به کلی بازسازی کرد.

‌داریوش مدرسه «طب مصر» را که مدت‌ها بسته بود و استادانش از کار بی‌کار شده بودن را دوباره گشود و سپس استادان و افراد برجسته علمی جهان را به آن‌جا دعو‌ت کرد تا در آن‌جا یک مرکز بین المللی طب راه اندازی کند.

داریو‌ش بزرگ طرح تعلمیات عمومی و سوادآموزی را اجباری و به صورت کاملن رایگان بنیان گذاشت که به موجب آن همه مردم می‌بایست خواندن و نوشتن بداند. این اقدام وی نیز در تاریخ بی‌سابقه بود .

هنر هخامنشی در زمان داریوش بزرگ به منتهی عظمت خود رسید و داریوش شاه تمام هنرهای آسیا را برای شاهنشاهی ایران استفاده کرد. مورخین یونانی نوشته‌اند وی هنری را در پارسه اجرا کرد که دیگر بالاتر از آن ممکن نبود و عالی‌ترین شکل ممکن را وی پیاده کرد. داریوش بزرگ برای آن‌که نام خود را برای آیندگان جاودانه بگذارد، دست به بنا نهادن کاخ‌های پرسپو‌لیس زد.

داریوش بزرگ در پاییز و زمستان ۵۱۸ – ۵۱۹ قبل از میلاد نقشه ساخت بنا‌های شگفت‌انگیز شهر پارسه (تخت جمشید یا پرسپولیس) را طراحی کرد و با الهام گرفتن از اهرام مصر و دیگر هنرهای آسیایی که همگی زیر مجموعه‌ای از ایران بودند نقشه آن را با کمک چندین تن از معماران مصری به روی کاغذ آ‌‌ورد و یادگاری خارق العاده در جهان به نام «کاخ‌های پارسه» به جای گذاشت.

نکته مهم این ساختمان‌های بزرگ رعایت حقوق انسانی کارگران و معماران است که داریو‌ش شاه تمام مزایا و حقوق روزانه آنان را بر کتیبه‌ها نوشته است. داریو‌ش بزرگ در هر سال برای ساخت کاخ به کارگران بیش از نیم میلیون طلا مزد می‌داده است که به گفته مورخان گران‌ترین کاخ دنیا محسو‌ب می‌شده است. ساخت این بنا ۶۵ سال به طول انجامید.

از دیگر اقدامات او برای این‌که نیروی نظامی به‌قدر کفایت و با سرعت به جاهای لازم برسد، داریو‌ش یک لشگری ترتیب داده بود که موسوم به لشگر «جاویدان» بود، زیرا هیچ‌گاه از تعداد آن‌ها نمی‌کاست و فورن جاهای خالی را پر می‌کرد. تعداد این لشکر ده هزار نفر بود.

ضمیمه کردن سند و پنجاب در سال ۵۱۲ پیش از میلاد از دیگر کارهای او بود، داریوش پس از برقرار کردن امنیت در ممالک تابعه، چند ولایت نیز به ایران ضمیمه کرد، یکی از آن‌ها «پنجاب» و دیگری «سند» است که هر دو در هند واقع هستند. نام هند البته در کتیبه‌ی بیستون در شمار ایالت‌های تابعه نیست و این‌که در کتیبه‌ی پرسپو‌لیس است، نشان می‌دهد که این ولایات جنوب شرقی بعد ا‌ز جنگ‌های مربو‌ط به دفع شورش‌ها می‌بایست به قلمرو داریو‌ش درآمده باشد.

یک‌سان کردن واحد پول و واحد اندازه‌گیری از دیگر اقدامات داریو‌ش بزرگ است. ارتباط اقتصادی دایم، بین تمام ولایات، یک دست‌گاه واحد پو‌ل و یک نظام اوزان و مقادیر قابل تبدیل را، در سراسرکشور الزامی می‌کرد. سکه‌های طلایی که در این دوران، در تمام ایران رواج پیدا کرد، به سکه «دریک» موسوم بود. در تاریخ جهان، نخستین مملکتی بود که سکه در آن‌جا زده شد ولی در تاریخ ایران، در زمان داریو‌ش بود که نخستین سکه‌ی متعلق به ایران به‌وجود آمد.

داریوش بزرگ پادگان و نظام وظیفه را در ایران پایه‌گذاری کرد و به مناسبت آن تمام جوانان چه فرزند شاه و چه فرزند و‌‌‌زیر باید به خدمت بروند و تعلیمات نظامی ببینند تا بتوانند از سرزمین پارس دفاع کنند.

داریوش بزرگ برای اولین‌بار در ایران وزارت راه، وزارت آب، سازمان املاک، سازمان پست و تلگراف (چاپارخانه) را بنیان نهاد که این اقدام وی، نخستین وزارت پست سریع جهانی شناخته شده است. علاقه به آبادی  رونق کشاورزی و سرسبزی از دیگر خصوصیات برجسته داریوش بزرگ بود. وی‌ شهربان ساتراپ ایالت‌های خود را موظف به کاشت درختان و رونق کشاورزی می‌کرد.

داریوش برای جلوگیری از قحطی آب در هندوستان که جزوی از ایران بوده سدی عظیم به روی رود سند بنا نهاد و مردمان آن‌جا را از خود خشنود کرد و جلوی قحطی را نیز گرفت.

در طول سلطنت داریوش بزرگ ۲۴۲ حکمرانان بر علیه او شورش کرده بودند و او پادشاهی بوده که با ۲۴۲ مورد شورش مقابله کرد و همه را بر جای خود نشاند و مانع از تجزیه ایران توسط حکمرانان خائن شد و عدالت و یک‌پارچگی ایرانی را در سرتاسر کشور بسط داد.

از دیگر اقدامات داریوش بزرگ دادن پناهندگی سیاسی به «فیثاغورث» بود. او  به دلایل مذهبی از کشور خود گریخته بود و به ایران پناه آورده بوده است و سپس توسط داریوش بزرگ دارای یک زندگی خوب همراه با مستمری دایم شده بود.

معبدی که داریو‌ش در مصر ساخت، هنوز تقریبن به طور کامل درمنطقه «واحه» موجود است‌. وی به ادیان مصر احترام گذاشت و هیچ‌گاه دین «مزدیسنای ایرانی» (زرتشت) را در آن‌جا تبلیغ نکرد.

از دیگر یادگارهای داریو‌ش بزرگ ستایش مصریان ا‌ز وی بود. زیرا داریوش شاه  مردمان و کارگران و بردگان مصر را رهایی بخشید و خود در راس فرعون‌های مصر، شاه آن‌جا شد. کتیبه‌‌ای از کاهنان مصری باقی است.

با تمامی این اقدامات شگفت‌انگیز و قدرت جهانی داریوش بزرگ او هیچ‌گاه خود را در کتیبه‌هایش خدا یا فرزند خدا نخواند و در سنگ نبشته‌هایش همیشه این قدرت جهانی ایران را مدیون خداوند (اهورامزدا) دانسته است. در حالی که شاهان سامی آن روزگار یا فرعون‌های مصر و شاهان بابل، با جلو‌س بر تخت بدون وقفه‌ای خود را فرزند خدایان می‌خواندند. نمونه بارز این مهم «اسکندر مقدو‌نی» است که به گفته مورخین یونانی پس از تصرف ایران وی خود را خدا نامید و فرزند پدر بودنش را رد کرد و گفت که خدایان با مادر من هم‌بستر شدند و من زاییده شدم و همگی باید مرا ستایش و پرستش کنید .

یکی دیگر از لشگر‌کشی‌های وطن‌پرستانه داریوش عظیمت به سرزمین «سکاها» بود. سکاها به گفته «هردوت» پدر تاریخ جهان، یکی از خون‌خوارین اقوام بشریت بودند. آنان در جنگ‌ها خون دشمن را جمع آوری می‌کردند و می‌خوردند و در نمونه‌های دیگر سر افراد شکست خورده را از بدن جدا می‌کردند و داخل جمجعه را خالی می‌کردند و به عنوان تقدس نگه‌داری می‌کردند. زن در بین این اقوام مشترک بود. سکاها از پیش از به قدرت رسیدن کورش بزرگ همه ساله به ایران تجاوز می‌کردند و سرمایه‌های ایران را به یغما می‌بردند. ولی کورش توانست تا مقدار زیادی دست آنان را از ایران کوتاه کند. داریوش در ادامه سرکوب وحشی‌گری‌های آنان و انتقام از سکاها لشگری به گفته هردوت ۷۰۰ هزار نفر با ۴۰۰ کشتی جنگی راهی اروپا مرکز سکاها کرد‌. داریوش پلی عظیم بین قاره آسیا و اروپا بنا کرد و در کنار آن پل کتیبه‌ای نوشت به این مضمون: «داریوش  شاه ایرانیان و آسیایی‌ها این پل را بنا کرد‌. رودی بسیار زیبا و بزرگ ولی با این لشگر بزرگ به دلیل موقعیت سوق‌الجیشی سرزمین سکاها ارتش داریوش نتوانست مستیقم با آنان روبه‌رو شود و در نهایت به کشورش بازگشت.»

از دیگر کارهای او ایجاد کانالی بود که اکنون همگان به عنوان کانال «سوئز» می‌شناسند. این کانال اولین‌بار داریوش بزرگ شاهنشاه ایران در سال‌های ۵۲۱ – ۴۸۶ قبل از میلاد تکمیل این کار را دستور داد و انجام گرفت. داریوش برای سهولت رفت و آمد میان ایران و ایالت مصر دستور داد که میان دریای سرخ و رود نیل آب‌راهی (کانال سوئز کنونی) بسازند که آثار آن و کتیبه مربوط به اتمام این آب‌راه که صدها سال دایر بود و بر اثر توفان شن پر شده است، به دست آمده و موجود است.

در طول این کانال تخته سنگ‌های تراشیده شده به دست آمده که در آن‌ها تاریخ اتمام هر قطعه از آب‌راه حک شده است و این سنگ‌ها در دست است. در یک سنگ نبشته آمده است که روز افتتاح آب‌راه، ۲۶ کشتی از آن عبور کردند و این نوشته به چهار زبان و دو خط است (میخی و هیروگلیف). از همین دوران اثری به دست آمده که عبارت است از مخلوطی از علامت ایران (بال‌های باز شده مرغ با سرانسان و کلاه پارسی) و علایم قدیم مصر علیا و مصر سفلا که نشانه وحدت مصر و‌احد با امپراتوری ایران است. لوح داریوش به مناسبت پایان آب‌راه «دریای سرخ، نیل» در قرن ۲۰ به دست آمده است.

دعای داریوش بزرگ: «خداوند این کشو‌ر را از گزند دشمن، دروغ و خشک‌سالی به دور نگه‌ دارد.»

منابع:

تاریخ هرودوت – اوانس – ترجمه وحید مازندرانی

ایران از آغاز تا اسلام – پرفسور گیریشمن

سرزمین جاوید – پرفسور هرتزفلد – ماریژان موله

آرمان‌های شهریاران ایران باستان – دلفگانگ گنادت – ترجمه سیف‌الدین دولت‌شاه

ایران باستان – استاد پیرنیا

کتاب سرزمین جاوید- ترجمه زنده یاد ذبیح اله منصوری

آرشام پارسی


 


شکوفه / دفتر ترکیه / رادیو کوچه

shokufeh@koochehmail.com

بچه‌دار شدن  در یک کشور غریب و جایی که حتا به زبانشان آشنا نیستی، آن هم در مدت اقامت پناهندگی، امری مشکل به نظر می‌رسد. حتا  باردار شدن می‌تواند علتی باشد که زمان پرواز به کشور مقصد و خروج از پناهندگی هم به تعویق بیفتد.

گفت‌وگوی امروز در مورد مسایل، مشکلات و تابعیت نوزادانی است که در کشور ترکیه، از والدین پناهنده  به دنیا می‌آیند.

با توجه به این‌که فرزند اول شما یک سال و نیم پیش در ایران به دنیا آمد و فرزند دومتان به تازگی و  در ترکیه، چه تفاوت خاصی بین بیمارستان‌های این‌جا و ایران دیدید؟

تفاوت بیماستان‌های ایران و ترکیه فقط  این هست که ایران هزینه را اول می‌خواهد، و تا موقع تصفیه حساب ترخیص نمی‌کنند.  این‌جا اول عمل می‌کنند و بعد هم ترخیص می‌کنند و می‌توانی به صورت قسطی هزینه‌ها را پرداخت کنی.

هزینه‌ی کدام بالاتر بود؟

مسلمن ایران، یک سال و نیم قبل برای بچه‌ی اولمان حدود ۱۰۰۰ دلار در ایران هزینه کردیم. اما این‌جا با کل هزینه‌ها ۴۰۰ دلار شد.  یعنی نصف، اگر هم یک سال اقامت در خاک ترکیه را داشته باشیم می ‌توانیم از بیمه استفاده کنیم.

پس این‌جا می‌شود قسطی حساب کرد؟

بله، اگر قسطی حساب کنند مقداری هزینه‌ی بیشتر می‌گیرند و تا هر زمان که بتوانی می‌شود پرداخت کنی. البته  زمانی که بخواهیم برویم کشور مقصد و خروج از این‌جا، ‌باید کامل تصفیه کنیم.

از نظر پرستار و نگه‌داری مریض مشکلی را حس کردید؟

نه مشکلی نداشتیم، خدا را شکر همه سعی خودشان را می‌کردند که به افراد بفهمانند چه چیزی می‌خواهند بگویند. حتا کتابچه‌های راهنما داشتند که می‌گشتند و کلمات مشابه را پیدا می کردند و برایمان توضیح می‌دادند. بازهم اگر نشد، نشانمان می‌دادند که چه کاری می ‌خواهند بکنند. این‌جا با این‌که  زبانشان را نمی‌فهمیم باز مشکلی نداشتیم.

از نظر هزینه‌ی بچه‌ها چه‌طور؟

از نظر لباس که با ایران مشابه است و تفاوت آن‌چنانی ندارد.  اما مثلن پوشک از دانه‌ای ۱۱ کروش است. (هر ۱۰۰ کروش ۷۰۰ تومان هست.) دانه‌ی ۷۰ تومن تا ۷۰۰ تومان. ولی ایران مارک‌های خودش از ۵۰۰ تومان شروع می‌شود تا ۱۰۰۰ تومان. فقط در این مورد است که تفاوت خودش را نشان می‌دهد.

تابعیت فرزندتان چه می‌شود؟ این‌جا شناسنامه برای او گرفته‌اید؟

طبق قانون ترکیه، تابعیت پدر را می‌گیرد که ایرانی می‌شود. اما شناسنامه نگرفتیم فقط یو ان به عنوان یک پناهنده با گواهی ولادت او را قبول کرده است.

اگر شناسنامه می‌گرفتید چه می‌شد؟

ایرانی یا ترک؟

ترک

چون دختر است، تا ۱۸ سالگی باید در این‌جا می‌ماند و اجازه‌ی خروج نداشت. اگر هم پسر بود تا بعد از این‌که دوره‌ی سربازی‌اش را می‌گذراند، اجازه‌ی خروج از کشور را نداشت.

پس به نفع بود که برایش شناسنامه نگیرید؟

بله. بعد در هر کشوری برویم، بچه تابعیت آن‌جا را می گیرد. الان بچه در اصل تابعیتی ندارد.

اگر در این مدت بچه مریض بشود هزینه‌ها چه‌طور است؟

تا سه ماه اول که رایگان بود. اگر هم برگه‌ی یک ساله‌ی اقامت داشته باشیم و کیملیک آبی، در آن صورت تا ۵ ماه معاینه و بیماستان و پزشک رایگان می‌شود.


 


محمدرضا / رادیوکوچه

mohamadreza@koochehmail.com

سپاهان با تساوی دو بر دو مقابل ابومسلم در مشهد، قهرمانی‌اش را در لیگ برتر قطعی کرد.

سپاهان تنها درصورتی قهرمان نخواهد شد که در دو بازی باقی‌مانده ببازد و در مقابل ذوب‌آهن، علاوه بر گرفتن ۶ امتیاز باقی‌مانده، تفاضلش را ۲۰ گل ارتقا دهد.

صدرنشین لیگ هرچند در دقیقه ششم عقب افتاد ولی با گل‌های عماد رضا و حاج صفی پیش افتاد و گل عسگری تنها توانست مانع شکست ابومسلم شود.

سپاهان با این تساوی ۶۳ امتیازی شد. اما ابومسلم با این تساوی به ‌دسته اول سقوط کرد. ذوب‌آهن، تیم دوم جدول هم توانست مقاومت را با ۲ گل شکست بدهد تا با ۵۷ امتیاز هم‌چنان مدعی اصلی نایب قهرمانی باشد.

اما در ادامه رقابت‌های لیگ برتر شاهد بازی سردی در ورزش‌گاه آزادی بودیم. بازی پرسپولیس و استیل‌آذین که به‌خاطر رویارویی پرسپولیسی‌‌ها حساسیت زیادی داشت و به‌نظر می‌رسید که با حضور بازیکنان بزرگی مانند علی کریمی و مهدوی‌کیا در یک طرف میدان و هم‌چنین حضور تیم فینالیست جام‌حذفی در سوی دیگر‌، تماشاگران شاهد دیداری مهیج باشند، با تساوی بدون گل به پایان رسید و انتظار تماشاگرانی که زیر باران شدید شاهد این بازی بودند، به‌هیچ‌وجه برآورده نشد. در این میان تیم ناکام، استیل‌آذین بود که با وجود تغییر کادر فنی‌‌اش نتوانست به پیروزی برسد و در رده پنجم باقی ماند تا شانس کسب سهمیه آسیایی‌اش به حداقل برسد.

انتظار می‌رفت که استیل‌آذین برای پیروزی در این بازی به آب و آتش بزند ولی این تیم پرسپولیس بود که در غیاب باقری توانست موقعیت‌های بیشتری به‌وجود آورد. در دقایق۷۴ و‌ ۷۵، علی عسگر و کلاه‌کج، دو بازیکن تعویضی دایی بهترین فرصت‌های بازی را هدر دادند. با این نتیجه امید پرسپولیس برای رسیدن به رتبه سوم هم کمتر از قبل شد.

این بازی حاشیه‌هایی هم داشت، ازجمله این‌که مهدی مهدوی‌کیا، حسین کعبی، احمدرضا عابدزاده و سایر بازیکنان استیل‌آذین به سمت نیمکت پرسپولیس رفتند و با دایی خوش و بش کردند. اما علی کریمی تنها بازیکن استیل‌آذین بود که به سمت نیمکت پرسپولیس نرفت و مستقیم از رخت‌کن وارد میدان شد. هم‌چنین لیدرهای پرسپولیس به تماشاگران این تیم اجازه نمی‌دادند پرسپولیسی‌های سابق از جمله علی کریمی و مهدوی‌کیا را تشویق کنند و پارچه نوشته‌ای با مضمون «پرسپولیس شعبه دیگری ندارد» در بخشی از ورزش‌گاه نصب کرده بودند.

در ادامه رقابت‌های لیگ‌برتر تیم استقلال تهران توانست با نتیجه یک بر صفر تیم شاهین بوشهر را شکست دهد.

و به‌این ترتیب، استقلال در خانه حریف یک پیروزی ارزش‌مند را به‌دست آورد و ۵۵ امتیازی شد. استقلال هر چند در رده سوم باقی ماند ولی اختلافش با پرسپولیس را به ۳ امتیاز افزایش داد تا برای گرفتن سهمیه آسیایی شرایط بهتری داشته باشد.

هم‌چنین تساوی چهار بر چهار استقلال اهواز با سایپا موجب شد این تیم هم مانند ابومسلم به دسته اول سقوط کند. تیم اهوازی تا دقیقه ۸۹ پیش بود و امید کمی برای بقا داشت ولی گل تساوی سایپا سقوط این تیم را قطعی کرد.

‌پس از این دو تیم، مقاومت که در فولادشهر شکست خورد، مدعی سوم سقوط است. تیم شیرازی قبل از این بازی در رده چهاردهم قرار داشت ولی با پیروزی مس و راه‌آهن به رده شانزدهم سقوط کرد. پس از مقاومت، پاس همدان هم که مانند این تیم ۳۶ امتیازی است با یک گل مغلوب ملوان شد و نگرانی زیادی بابت سقوط دارد. شاهین هم که ۳۶ امتیاز دارد، به‌دلیل تفاضل گل بهتر در رده چهاردهم است.

اما به فاصله ۲ هفته مانده به پایان لیگ، برخی خبرها حاکی از قطع همکاری امیر قلعه‌نویی با باشگاه سپاهان است. قرارداد سرمربی سپاهان بعد از لیگ نهم به‌پایان می‌ر‌سد و احتمال این‌که قلعه‌نویی یک فصل دیگر در این تیم بماند، بسیار کم است.

به‌ظاهر همه چیز بعد از حذف سپاهان از لیگ قهرمانان آسیا اتفاق افتاد. هنگامی‌که این تیم در بازی آخر مقدماتی لیگ قهرمانان جلوی العین شکست خورد و نتوانست به مرحله بعدی این مسابقات راه یابد.

در عین حال، امیر قلعه‌نویی هم برای ماندن مبلغ بالایی را به باشگاه سپاهان پیشنهاد داده‌ و در ضمن از مسوولان این باشگاه خواسته است که چند تن از ستاره‌های لیگ نهم را برای لیگ دهم به‌خدمت بگیرند،  شرایطی که نشان می‌دهد این مربی هم تمایلی به‌ادامه همکاری ندارد و البته برخی خبرها از مذاکره این باشگاه با مربیانی چون منصور ابراهیم‌زاده و لوکا بوناچیچ حکایت می‌کند.


 


مهم‌ترین عنوان‌های رسانه‌های امروز مالزی:

خبرگزاری برناما

  • دستور تشکیل یک دانشگاه در سیبو از سوی نجیب تا سال ۲۰۱۲ داده شد.
  • رایس می‌گوید: «هنر و فرهنگ به پرورش روابط در جامعه کمک می‌کند.»
  • دولت باید به رسانه‌ها اختیارات بیشتری بدهد.
  • پلیس جلوی یک مرد که می‌خواست به قضیه جسد همسرش خاتمه دهد را گرفت.
  • نجیب از نماینده درگذشته سیبو ستایش کرد.
  • پک لاه می‌گوید که درگیری‌ها در جناح راست تمام شدنی نیست.
  • نجیب می‌گوید که به انتخابات میان دوره‌ای سیبو به چشم یک رقابت نگاه خواهد کرد.
  • حزب مترقی مردم‌ خواهان گرفتن پستی در کابینه در صورت ترمیم آن شد.
  • حشام‌الدین از هیت مبارزه با فساد مالزی خواست ارتباط حزبی انجمن‌های چینی را مشخص سازد.
  • شرکت بوروموبیل خواستار فروش بیشتر محصول آئودی خود در مالزی شد.
  • گروه TNT اعلام کرد که به سرمایه‌گذاری خود در مالزی ادامه می‌دهد.
  • شرکت BAE systems روابط خود را با شرکای مالزیایی بهبود می‌بخشد.
  • پلیس بمب‌گذاری در میدان تایم نیویورک را خنثی کرد.
  • هزاران نفر در تظاهرات روز کارگر در اروپا راه‌پیمایی کردند.
  • وضعیت تایلند ممکن است تبدیل به یک جنگ داخلی شود.

روزنامه استار

  • در تیر اندازی به یک نوجوان باید حقایق آشکار شود.
  • بازخورد ضعیفی نسبت به واکسینه کردن کارمندان در برابر H1N1 شده است.
  • نخست وزیر خواستار شد؛ موشکافی جمعی درباره کشته شدن یک نوجوان.
  • مالزی هم‌چنان مذاکرات خود را در مورد بلوک‌های نفتی با برونئی ادامه می‌دهد.
  • رسماه از قشر زنان خواست تا از کاندیدای حزب پیش‌رو حمایت کنند.
  • وزیر ارشد کلاتنان از بی‌هراسی خود درباره کشته شدنش گفت.
  • اتحادیه روزنامه‌نگاران کشور در مورد مسایل کلیدی خود با وزیر کشور سخن می‌گوید.
  • افزایش حقوق نگهبانان از هفته آینده اعمال می‌شود.
  • یک پدر و دختر در ۵ ژوئن در ایپاه نمایش خودرو خیابانی راه می‌اندازند.
  • امکان شرکت در کنفرانس‌های اکسفورد برای افراد انگلیسی زبان دوباره مهیا شده است.
  • یک میلیونر مجبور شد تا به همسر سابقش ۹۵ میلیون رینگیت بپردازد.
  • لک نفتی به سواحل امریکا رسید.
  • طالبان پاکستان اجرای عملیات بمب‌گذاری در نیویورک را به عهده گرفت.
  • ایران می‌گوید که موشک‌های کوتاه‌ برد بیشتری را ساخته است.
  • رهبر فلسطینیان گفت که در واشنگتن به دیدار اوباما می‌رود.

روزنامه نیو استریت تایمز

  • نجیب: «مردم خواستار روشن‌سازی و تحقیق در مورد قتل یک نوجوان هستند.»
  • انجمن پنجابی‌های مالزی صاحب یک رییس زن شد.
  • اتحادیه چینی‌تباران باید ثابت کند که می‌تواند پشتیبانی چینی‌ها را بدست آورد.

روزنامه سان

  • وحشت ترور‌، میدان تایم نیویورک را فرا گرفت.
  • نجیب از کارگران سیبو خواست تا برای داشتن آینده‌ای بهتر به حزب پیش‌رو رای دهند.

روزنامه مالایی میل

  • نجیب از گفتگو‌ها با برونئی اطمینان دارد.
  • ۴۷،۸۰۰ لیتر سوخت یارانه‌ای قاچاق از سوی پلیس کشف شد.

 


گزارش‌ها از تهران حاکی است که صبح امروز (دوشنبه) وزیر ارتباطات دولت محمد خاتمی در دانشگاه امیرکبیر تهران مورد سو‌قصد قرار گرفته است.

احمد معتمدی وزیر ارتباطات دولت محمد خاتمی و از اساتید دانشگاه پلی تکنیک تهران (صنعتی امیرکبیر)، صبح روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه، توسط فرد ناشناسی مورد حمله با قمه قرار گرفت و مجروح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر فرد مذکور که حدود ۴۳ سال داشت صبح امروز در طبقه هفتم دانشگاه با قمه به آقای معتمدی حمله کرد و وی را مجروح ساخت.

تارنمای تحول سبز  گزارش داد که ضارب به هیچ وجه قصد فرار و یا گریز را نداشت  و در حالی که به راحتی توانسته بود با یک قمه بزرگ به طبقات بالایی دانشگاه وارد شود با غلاف کردن سلاح سرد خود بشکل کاملن آرام قصد خروج از دانشگاه را داشت که با واکنش تند اساتید، نگهبانان جلوی خروج وی را گرفتند .

گفته می‌شود که علت حمله این فرد مسلح و انگیزه وی مشخص نیست اما تارنمای جرس گزارش داد که ضارب «به کسانی که دست‌گیرش کرده‌اند، گفته که به حسابتان خواهم رسید.»

آخرین خبرها حاکی از آن است که  آقای معتمدی جهت انجام عمل جراحی به بیمارستان منتقل شد و انتظامات دانشگاه در حال راضی کردن اساتید و دانشجویان می‌باشد تا بگوید این حمله سیاسی نبوده است و از تحصن و اعتراضات احتمالی جلوگیری کنند.

لازم به ذکر است فرزندان دکتر معتمدی در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شده بودند.


 


سرقت مجسمه شهریار از مقابل تاتر شهر در تهران

سرقت مجسمه شهریار از مقابل تاتر شهر در تهران


 


دو‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه – ۳ می

شروع پخش زنده از ساعت ۴/۰۰ بعداز ظهر – به وقت تهران

note3اجرا :  اعظم

note3استودیو: مارال

note3 تقویم تاریخ – مریم

note3گزیده اخبار مطبوعات ایران

note3روزنگاشت – «متهم خبرنگار، اتهام نوشتن»  -  روز جهانی  «آزادی مطبوعات» – محبوبه

note3بخش – اول اخبار

note3سوت – «قهرمانی زودهنگام سپاهان» – محمدرضا

note3گفت‌وگوی روز – «پناهندگان کوچک در ترکیه» – شکوفه

note3گزارش روز – «معلمان، غمگین به استقبال روز معلم رفتند» – سام

note3 بخش دوم اخبار

note3آقای گجت – دامون

note3پارس نامه – «داریوش بزرگ، سرلوحه میهن‌پرستی و کشورداری» – امیر و کاملیا




 


میرحسین موسوی از رهبران مخالف دولت ایران در دیدار با جمعی از اصلاح‌طلبان آذربایجانی تاکید کرد که در شرایط فعلی فضای مجازی مناسب‌ترین امکان برای تبادل اخبار و کسب اطلاعات است.

به گزارش تارنمای کلمه – وابسته به میرحسین موسوی- روز گذشته جمعی از اصلاح‌طلبان آذربایجان شرقی در دیدار با میرحسین موسوی بر مواردی از قبیل: «وضعیت رسانه‌ای جنبش سبز، راه‌کارهای جدید برای ارتباط بدنه جنبش با رهبران، تعامل احزاب اصلاح‌طلب با مردم، مسایل ویژه منطقه‌ای، نقش دین و اخلاق در مباحث مربوط به جنبش سبز و …» به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در این دیدار آقای موسوی با توجه به وضعیت رسانه‌ای جنبش سبز با اشاره به محدودیت‌های موجود، فضای مجازی را در شرایط فعلی مناسب‌ترین امکان برای تبادل اخبار و کسب اطلاعات دانست و افزود: «در وضعیت حاضر به گشایش فضای رسانه‌های آزاد خوش‌بین نیستم.»

وی افزود: «ما در یک چارچوب اخلاقی حرکت می‌کنیم و بدین سبب جنبش سبز در هر حادثه‌ای به دور از تعصب، به خوب‌، خوب گفته است و بد را بد دیده است و به همین خاطر حتا هر حرکت مثبتی حتا از ناحیه‌ی بخش‌هایی از حاکمیت که تاکنون در مقابل رای و نظر مردم ایستادگی کرده‌اند، با روی‌کردی مثبت مورد ارزیابی قرار می‌دهد.»

این رهبر اصلاح‌طلب اجرای بدون تنازل قانون اساسی و عدم اجتهاد در مقابل نص صریح قانون اساسی را تنها راه برای وحدت ملی و استیفای حقوق همه اقوام دانست و تصریح کرد: «تک تک اصول مغفول و یا کنار گذاشته شده قانون اساسی باید اجرا شود و اگر مشکلی در این بین باشد به نظر‌خواهی عمومی گذاشته شود.»

به گفته‌ی آقای موسوی حتا با یک شاخص مشترک می‌توان با هم و برای رسیدن به اهداف مشترک حرکت کرد.

نخست وزیر سابق ایران با اشاره به تاریخ معاصر آذربایجان، این خطه را سرزمینی دانست که باید هم‌واره مسایل آن مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد و با اشاره به مکتب تبریز در حوزه مسایل سیاسی، اجتماعی و فکری به اهمیت زبان‌های ملی و محلی تاکید کرد و افزود: «زبان‌ها و فرهنگ‌های متنوع از ذخایر این سرزمین است. زبان و به ویژه زبان اوجی و شعر قابل ترجمه نیست و هر زبان ظرفیت‌هایی دارد که جزو سرمایه‌ها و ذخایر ملی محسوب می‌شوند و اهمیت این ذخایر فرهنگی در کشور کمتر از ذخایر مادی نیست. زبان مسئله‌ای نیست که با آن بشود آمرانه و بخش‌نامه‌ای برخورد کرد. رضاخان این کارها را با فرهنگ‌ها و اقوام کرد و شکست خورد و یکی از دلایل نفرت ملی از آن دوره به همین سیاست‌ها بر می‌گردد.»

وی در پایان با اشاره به این که مسایل هویتی فقط با حفظ منافع ملی ممکن است خاطرنشان کرد: «در هیچ جای ایران تجزیه‌طلبان با اراده معطوف به وحدت‌طلبی در سطح ملی اهمیت و جای‌گاهی ندارند.»


 


دبیر کل بنیاد فردوسی اعلام کرد که ایران با ارسال درخواستی به یونسکو خواستار ثبت جهانی هنر نقالی شده است.

به گزارش فارس، «یاسر موحدفرد» در آستانه روز بزر‌گ‌داشت فردوسی در سال ثبت هزاره شاه‌نامه، اظهار داشت: «با توجه به ثبت هزاره شاه‌نامه در یونسکو ما پرونده هنر نقالی را هم برای ثبت در این سازمان جهانی ارسال کردیم.»

وی افزود: «برای ثبت هنر نقالی در یونسکو با هم‌کاری پژوهش‌کده هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی و گردش‌گری اقدام کردیم.‌»

به گفته‌ی آقای موحد‌فرد پرونده ثبت هنر نقالی در مرکز منطقه‌ای یونسکو در ایران مستقر در میراث معنوی آسیای جنوب غرب و آسیای میانه ثبت شده و مدارک لازم برای یونسکو ارسال شده که قرار است این سازمان چندی دیگر پاسخ دهد.

سازمان جهانی یونسکو سال ۲۰۱۰-۲۰۱۱ را به عنوان سال جهانی هزاره پایان سرایش شاه‌نامه فردوسی ثبت کرد.


 


احسان مهرابی خبرنگار روزنامه فرهیختگان روز گذشته (یک‌شنبه) با سپردن وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

احسان مهرابی که روز ۱۸ بهمن ماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی دست‌گیر شده بود پس از طی سه ماه حبس در زندان اوین روز گذشته آزاد شد.

گفتنی است آقای مهرابی علی‌رغم آن‌که پنجم اسفند ماه سال گذشته محاکمه و وثیقه ۳۰ میلیون تومانی برای او تعیین و بلافاصله توسط خانواده‌ او تهیه شده بود تاکنون در بازداشت به سر می‌برده است.


 


مازیار خسروی، سردبیر سایت هم‌میهن نیوز، روز گذشته (یک‌شنبه) توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روانه زندان شد.

به گزارش هرانا مازیار خسروی، سردبیر سایت هم میهن که بر اساس شکایت معاونت حقوقی دانشگاه تهران در رابطه با انتشار گزارشی در مورد حمله خرداد ماه سال گذشته به کوی دانشگاه تهران به «نشر اکاذیب» متهم شده بود ظهر روز یک‌شنبه ۱۲ اردی بهشت ماه به زندان اوین منتقل شد.

مازیار خسروی سردبیر سابق سایت آفتاب و دبیر گروه دیپلماسی روزنامه‌های مردم‌سالاری و بهار بوده و با بسیاری از روزنامه‌های اصلاح‌طلب هم‌کاری نزدیک داشته است.

گفتنی است سایت هم میهن از رسانه‌های اصلاح‌طلب حامی میرحسین موسوی است.


 


سازمان عفو بین‌الملل‌ با انتشار گزارشی نسبت به دست‌گیری و زندانی‌کردن روزنامه‌نگاران توسط جمهوری اسلامی  اعتراض کرد و خواستار آزادی همه روزنامه‌نگاران زندانی شد.

عفو بین‌المللی در گزارش خود با عنوان «روزنامه‌نگاران تحت محاصره» در ایران، با اشاره به ۷۰ روزنامه‌نگار که اکنون در زندان‌های ایران هستند، نوشت: «روزنامه‌نگاران و بلاگرهای ایرانی دریکی از بزرگ‌ترین حملات به صداهای مستقل و مخالف در تاریخ مدرن ایران به‌طرز فزاینده‌ای تحت محاصره هستند».

در گزارش عفو بین‌المللی که روز جمعه منتشر شد، به افزایش سرکوب روزنامه‌نگاران در تجمعات  سراسری مردم ایران اشاره شده و آمده است: «از زمان انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته، که میلیون‌ها معترض را به خیابان‌ها آورد، مقامات سرکوب دراز‌مدت رسانه‌های خبری اصیل ایران و نیز تعداد فزاینده «روزنامه‌نگاران بومی»را که از تکنولوژی جدید برای افشای نقض حقوق بشر استفاده می‌کنند را افزایش داده‌اند».

عفو بین‌الملل به نقل  از اظهارات برخی خبرنگاران و وبلاگ‌نویسان که بازداشت شده بودند، افزود: «وبلاگ‌نویسی، که زمانی شیوه موثری برای دور‌زدن سانسور شدید مطبوعات در ایران بود، اکنون کار خطرناکی است. بلاگ‌نویسی که زمانی بسیار پر موفقیت بود اکنون هدف حمله است، و کسانی که در آن درگیر شوند خودسرانه دست‌گیر می‌شوند یا مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند. تعدادی به‌خاطر امنیت جانی مجبور به فرار از کشور شده‌اند.»

گفتنی است در پایان گزارش این سازمان ضمن ابراز نگرانی از وضعیت بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات ایران نسبت به نقض گسترده حقوق بشر در ایران هشدار داده شده است.


 


در خبرها آمده بود بازداشتگاه کهریزک که به دلیل نداشتن شرایط استاندارد به دستور آیت‌اله خامنه‌ای تعطیل اعلام شده بود توسط  آیت‌اله صادق لاریجانی رییس قوه قضاییه دوباره بازگشایی شده است، البته این بار با نام جدید «سروش ۱۱۱». در همین رابطه مهدی خزعلی نامه‌ای را به صادق لاریجانی نوشته که در ادامه متن آن آمده است.

بسم اله‌الرحمن‌الرحیم

حضرت آیت‌اله حاج شیخ صادق لاریجانی ریاست محترم قوه قضاییه

با سلام و عرض تسلیت شهادت ام‌ابیها فاطمه‌الزهرا سلام‌اله علیها، از آن‌جا که سازمان زندان‌ها زیر نظر قوه قضاییه قرار دارد و هر نوع حبس و بازداشتی بایستی فقط و فقط توسط ضابطین قضایی و با دستور مقام قضایی صورت گیرد، بر خود فرض دانستم که این مطلب را به استحضار برسانم، اخیرن به نقل از منبعی موثق (‌یکی از مسوولین عالی‌رتبه قضایی) شنیدم که بازداشتگاه کهریزک – که به دستور رهبری بسته شده بود – با نام «سروش ۱۱۱» بازگشایی شده است، بازداشتگاهی که از استانداردهای حداقلی محروم بوده است وجوانان ما در آن جان باختند، چرا باید با نامی جدید افتتاح شود؟ مگر مشکل ما نام بازداشتگاه بود؟ یادش بخیر، شعار دوران انقلاب: «ما می‌گیم خر نمی‌خوام، پالون خر عوض می‌شه»  در واقع خر همان خر است، پالونش عوض شده است.

جناب آقای لاریجانی، هنوز پرونده متهمان جنایت کهریزک مفتوح و بلاتکلیف است، عجیب است حکم اعدام نوجوانی سنگ به دست چه زود صادر می‌شود و پرونده قاتلین کهریزک چه دیر بررسی می‌شود.  هنوز خاطر مردم از جنایت کهریزک آزرده است، هنوز سوال نمایندگان مردم بی‌پاسخ است، امید است رسیدگی حضرت‌عالی به این موضوع موجب اصلاح و تسکین آلام مردم باشد.

والسلام علیکم و رحمه‌اله و برکاته

مهدی خزعلی

۱۳۸۹/۲/۱۱

منبع


 


این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمی‌کند.

پارسا پیروزفر، بازیگر سریال «در چشم باد» پس از پایان فیلمبرداری سکانس‌های این سریال، در آمریکا ماندگار شد.

به گزارش جهان نیوز، «پارسا پیروزفر» که در فیلم‌های سینمایی چون «مهمان مامان» ساخته داریوش مهرجویی و «اشک سرما» ساخته عزیزاله حمیدنژاد بازی‌های ماندگاری را از خود به جای گذاشته بود، به‌دنبال بازی در سریال «در چشم باد»دوران کم‌کاری را در چند سال اخیر در سینما پشت سر گذاشته بود.

بر پایه این گزارش هر چند بانی فیلم علت این سفر را ادامه تحصیلات دانشگاهی عنوان کرده است، اما احتمال ادامه فعالیت بازیگری پیروزفر در سینمای خارج از ایران دور از انتظار نیست.

گفتنی است پس از حضور  گلشیفته فراهانی در هالیوود و حضور «میترا حجار» در یکی از فیلم‌های هالیوودی و روی فرش قرمز، این سومین بازیگری است که در آمریکا ماندگار می‌شود.


 


تیم فوتبال سپاهان اصفهان در مشهد برابر ابومسلم این شهر به نتیجه تساوی رضایت داد و قهرمان نهمین دوره لیگ برتر شد.

تیم‌های فوتبال ابومسلم مشهد و سپاهان اصفهان از ساعت ۱۸ روز یک‌شنبه در چارچوب هفته سی و دوم مسابقات لیگ برتر باشگاه‌های ایران در ورزشگاه ثامن الائمه  مشهد به مصاف هم رفتند.

این دو تیم که یکی برای قهرمانی و دیگری برای فرار از سقوط چشم به ۳ امتیازی بازی داشتند در پایان به نتیجه تساوی ۲ بر ۲ رضایت دادند. با این نتیجه سپاهان ۶۳ امتیازی شد و در فاصله ۲ هفته مانده به پایان نهمین دوره مسابقات لیگ برتر جشن قهرمانی را برپا کرد و تیم ابومسلم نیز سقوطش به لیگ دسته اول قطعی شد.

در دیگر دیدارهای این هفته لیگ برتر ایران در تهران تیم‌های پرسپولیس و استیل‌آذین به تساوی بدون گل رضایت دادند. استقلال در بوشهر با یک گل از سد شاهین بوشهر گذشت و ذوب‌آهن نیز با دو گل مقاومت سپاسی شیراز را شکست داد و دیدار تیم‌های سایپا و استقلال اهواز با نتیجه مساوی ۴ بر ۴ خاتمه یافت.

هم‌اکنون در جدول رده‌بندی تیم سپاهان با ۶۳ امتیاز قهرمانی خود را دو هفته قبل از پایان لیگ مسجل کرده است. ذوب‌آهن با ۵۸ امتیاز در مکان دوم قرار دارد و استقلال تهران نیز با ۵۵ امتیاز به عنون تیم سوم در جدول جای دارد.


 


دانشمند‌ان در یک پژوهش جدید دریافته‌اند که رفتارهای مربوط به کوچ‌کردن روی اندازه مغز پرندگان تاثیرگذار است.

به گزارش ایسنا، محققان مرکز تحقیقات اکولوژی دانشگاه بارسلونا به اطلاعات جدیدی درباره تکامل اندازه مغز پرندگان دست یافته‌اند.

دانشمند‌ان پیش از این دریافته بودند که پرندگان مهاجر نسبت به هم‌نوعان خود که در یک منطقه ساکن دایمی هستند، مغزهای کوچک‌تری دارند.

اکنون در یک تحقیق جدید آن‌ها دلایل این تفاوت را بررسی کرده و به این نتیجه رسیدند که خود رفتار کوچ کردن باعث کاهش اندازه مغز این پرندگان می‌شود.

محققان به این واقعیت اشاره کردند که علت این تغییر می‌تواند به دلیل نیاز به کاهش هزینه‌های انرژی، متابولیکی و ذهنی باشد.

محققان با بازسازی تاریخچه تکاملی برخی از پرندگان مهاجر به این نتیجه دست یافتند و ترتیب تغییرات تکاملی را مشخص کردند که به احتمال زیاد به شرایط کنونی انجامیده‌اند.


 


شماری از ساکنان کابل در اعتراض به آن‌چه که بدرفتاری دولت ایران با پناه‌جویان افغان در این کشور می‌خوانند، در برابر ساختمان سفارت ایران در کابل تظاهرات کردند.

به گزارش بی‌بی‌سی روز یک‌شنبه بیش از دویست تن از ساکنان پایتخت افغانستان با حضور در برابر سفارت ایران در کابل نسبت به اعدام برخی از پناه‌جویان افغان در ایران دست به تظاهرات زدند.

این افراد با محکوم کردن اعدام چند افغان در ایران، از حکومت افغانستان خواستند تا این مسئله را با جدیت دنبال کند.

تظاهرکنندگان‌ هم‌چنین خواستار تجدید‌نظر ایران در برخورد با پناه‌جویان افغان شدند.

گفتنی است برخی از نمایندگان پارلمان افغانستان شمار اعدام‌شدگان در ایران را ده‌ها تن اعلام کردند. این در حالی است که وزارت امور خارجه افغانستان و دولت ایران‌ می‌گویند که تنها شش افغان در ایران اعدام شده‌اند.

در ایران بیش از دو میلیون مهاجر افغان سکونت دارند.


 


گروهی از طنزپردازان‌، دوستان‌، علاقه‌مندان و اعضای خانواده «گل آقا» با حضور در قطعه هنرمندان بهشت زهرا سال‌روز درگذشت او را گرامی داشتند.

«کیومرث صابری فومنی» معروف به گل آقا‌ سال ۱۳۲۰ در صومعه‌سرا متولد شد و پس از طی تحصیلات متوسطه به تهران آمد و تحصیلات خود را در مقاطع کارشناسی علوم سیاسی و فوق کارشناسی ادبیات تطبیقی ادامه داد. از سال ۱۳۴۰ هم‌کاری خود را با نشریه توفیق آغاز کرد که این همک‌اری تا زمان توقیف این نشریه در سال ۱۳۵۰ ادامه یافت. با پیروزی انقلاب اسلامی مسوولیت‌های متعددی هم‌چون مدیرکلی دفتر آموزشی وزارت آموزش و پرورش‌، مسوولیت مجله رشد ادب فارسی و مشاورت فرهنگی شهید رجایی و آیت‌اله خامنه‌ای را به عهده داشت.

از سال ۱۳۶۲ از کلیه مناصب سیاسی خود کناره‌گیری کرد و یک‌سال بعد نگارش ستون «دوکلمه حرف حساب» را در روزنامه اطلاعات آغاز کرد که سرآغازی بر طنز سیاسی بعد از انقلاب بود. در آبان‌ماه ۱۳۶۹ هفته‌نامه گل آقا را منتشر کرد که در آن برای اولین‌بار کاریکاتور چهره مسوولان نظام به چاپ رسید و با استقبال مردم مواجه شد. او به تدریج نشریات ماه‌نامه‌، سال‌نامه‌، بچه‌ها گل آقا و کتاب‌های طنز و کاریکاتور را هم به مجموعه فعالیت‌های موسسه گل آقا افزود. سال ۱۳۸۱ هم‌زمان با سیزدهمین سال‌گرد انتشار هفته‌نامه گل آقا انتشار آن را متوقف کرد و هیچ‌گاه دلایل آن را بازگو نکرد. کمتر از دو سال پس از آن در ۱۱ اردیبهشت ماه اهالی طنز را تنها گذاشت و به جوار حق شتافت اما دوست‌داران طنز هم‌زمان با روز معلم در تشییعی صمیمانه و با شکوه او را تا آرام‌گاه ابدی‌اش بدرقه کردند.

اینک ۶ سال پس از درگذشتش و در زمانی که جای خالی او بیشتر از هروقت دیگر در فضای مطبوعاتی و سیاسی کشور احساس می‌شود‌، علاقه‌مندانش با حضور بر مزارش به تجلیل از مردی پرداختند که لقبش گل آقای مردم ایران بود و آرزویش نشاندن گل لبخند برلبان هم‌وطنانش و تلاشش تغییر نگاه مسوولان به طنز سیاسی از «‌تمسخر خصم‌آلود و جاده صاف‌کن بی‌گانه‌»به «نقد دل‌سوزانه و اصلاح‌طلبانه مطایبه‌آمیز».

گرچه جای او در میان اهالی طنز خالیست اما موسسه‌ای که از خود به یادگار گذاشته است با فعالیت‌های مختلف فرهنگی چون چاپ نشریه بچه‌ها گل آقا‌، کتاب‌های طنز و کاریکاتور و ساخت انیمیشن هم‌چنان در نشاندن گل لبخند بر لبان هم‌وطنان سهیم هستند و یاد‌آوری نام او هنوز برلبان ایرانیان لبخند مهر می‌نشاند.

برخی از آثار منتشره کیومرث صابری عبارتند از‌: گزیده دو کلمه حرف حساب ( جلد ۱ تا ۴) – برداشتی از فرمان حضرت علی (ع) به مالک اشتر- عصر ضحاک- مکاتبات شهید رجایی و بنی صدر- اولین استیضاح در جمهوری اسلامی ایران- دیدار از شوروی. هم‌چنین درباره گل آقا تاکنون کتاب‌های زیر منتشر شده است: کیومرث صابری فومنی (‌جلد ۵ از مجموعه طنزپرداران معاصرانتشارت گل آقا)- کیومرث صابری ( از مجموعه چهره‌های درخشان انتشارات مدرسه)-خاطرات کیومرث صابری فومنی (‌از مجموعه یادها انتشارات آثار امام‌)- زندگی‌نامه و خدمات علمی فرهنگی کیومرث صابری (از مجموعه انتشارات انجمن آثار و مفاخر فرهنگی)- گلخند (از انتشارات یازدهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان)- یادنامه کیومرث صابری فومنی (از انتشارات حوزه هنری)

نمونه‌ای از دو کلمه حرف حساب گل آقا را که در سال ۱۳۶۵ در روزنامه اطلاعات منتشر شده است تقدیم علاقه‌مندان می‌کنیم:

تعریف آزادی،

*آزادی یعنی این‌که گل آقا حرف حساب بزند‌، ما هم گوش بدهیم.

شاغلام

*آزادی یعنی این‌که گل آقا حرف حساب بزند‌، ما هم صمم بکم باشیم.

غضنفر

*آزادی یعنی این‌که گل آقا حرف حساب بزند‌، ما‌، هم گوش بدهیم هم صمم بکم باشیم.

مش رجب

*… شاغلام مزخرف می‌گوید‌، غضنفر لاطایلات می‌گوید، مش‌رجب خزعبلات‌. این سه نفر آزادی را با خفقان اشتباه گرفته‌اند، آزادی یعنی این‌که وقتی من دوکلمه حرف حساب می‌زنم‌، این سه نفر-چشمشان چهارتا- همه را به رضا و رغبت بخوانند و پس از خواندن به صدای بلند بگویند‌: صحیح، ولی اگر نگفتند‌، معلوم می‌شود که خفقان گرفته‌اند.

البته بنده در باب آزادی نظریات دیگری هم دارم‌، اگر از روزنامه کیهان آمدند و با من مصاحبه کردند که مفصلن عرض خواهم کرد و اگر نیامدند و مصاحبه نکردند که هیچی.

گل آقا


 


در این روزها، وبلاگ‌نویسان فارسی‌زبان را به مشارکت در انتخاب «محبوب‌ترین کتاب داستانی وبلاگ‌نویسان» فرامی‌خوانیم.

این فقط  یک مسابقه‌ی ادبی نیست، گونه‌ای هم‌گرایی و گفت‌وگو ست در فضای وب، برای دمیدن روحی تازه در بخشی از این فضا، نزدیک‌تر شدن دل‌ها به هم و نیز عرصه‌ای برای شناسایی و معرفی آثاری از نویسندگان مستقل ایران که «محبوب‌تر» و به هر دلیل «خوش‌اقبال‌تر» بوده‌اند. مشارکت در این برنامه که نخستین بار است در وبلاگستان فارسی برگزار می‌شود، آیینی بسیار ساده دارد. این آیین را بادقت بخوانید و قدمی پیش بگذارید تا همه در یک ردیف، یک گام جلوتر از آن‌هایی باشیم که توقف‌مان را می‌خواهند.

آیین برنامه

۱) هر وبلاگ‌نویس باید حداکثر سه کتاب برگزیده‌ی داستانی خود را از میان آثاری که برای اولین بار در سال ۱۳۸۷ چاپ شده، به ترتیب از یکم تا سوم، در یک پست جداگانه اعلام کند و متن پست را هم‌راه با آدرس مستقل مطلب در وبلاگ، نام وبلاگ (و در صورت تمایل نام خود) حداکثر تا تاریخ پنجم خردادماه ۱۳۸۸ به ایمیل shokrollahi@khabgard.com بفرستد.

توجه کنید که برای پرهیز از تغییرات احتمالی در متن وبلاگ، باید اسامی برگزیدگان خود را نیز حتمن در متن ایمیل بیاورید. در غیر این صورت، کتاب‌هایی که در نخستین مراجعه به وبلاگ دیده شوند، در لیست نهایی ثبت خواهند شد.

۲) کتاب یکم سه امتیاز، دوم دو امتیاز و سوم یک امتیاز خواهد گرفت، و در نهایت جمع امتیازها، سه برنده‌ی نهایی را مشخص خواهد کرد.

۳) قرار نیست آثار محبوب خود را به تفکیک مجموعه‌داستان و زمان اعلام کنید. این برنامه فقط برای انتخاب سه کتاب داستانی برتر از دیگاه وبلاگ‌نویسان است. بنابراین اگر وبلاگ‌نویسی سه کتاب برگزیده‌ی خود را به تفکیک مجموعه و زمان یا بدون اولویت ذکر کند، فقط کتاب‌های یکم تا سوم موجود در متن او (به ترتیب) در امتیازگیری شرکت داده خواهد شد.

۴) در ادامه‌ی این فراخوان، فهرستِ کمکی آثار داستانی سال ۱۳۸۷ و فهرستی از برندگان جوایز ادبی غیردولتی آمده است. مجبور نیستید لزومن از میان این فهرست کمکی کتابی را برگزینید، قرار هم نیست همه‌ی آثار سال ۸۷ را خوانده باشید. فقط کافی ست کتاب محبوب‌تان (حتا اگر یکی باشد)، داستانی ایرانی در حوزه‌ی بزرگ‌سال باشد که برای نخستین بار در سال ۱۳۸۷ منتشر شده  باشد.

منبع


 


کمیسیون سیاست داخلی و امور شوراهای مجلس شورای اسلامی  افزایش طول دوره سوم شوراها و برگزاری انتخابات دوره چهارم آن را با یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصویب کرد.

ولی اسماعیلی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با اعلام این خبر افزود: «با توجه به مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر تجمیع انتخابات و برگزاری آن به صورت دو سال یک‌بار، دوره چهارم شوراها کوتاه و حدود ۲۶ ماه می‌شود.»

وی تصریح کرد: «از آن‌جا که تغییر در قانون انتخابات باید حداقل ۶ ماه قبل از برگزاری انتخابات تبدیل به قانون شود، این طرح حداکثر باید تا پایان خرداد ماه امسال در مجلس تصویب نهایی شود.»

به گفته‌ی آقای اسماعیلی در جریان رسیدگی به جزییات این طرح، پیشنهادات متعددی مطرح شد اما در نهایت تجمیع انتخابات دوره چهارم شوراها با دوره یازدهم ریاست جمهوری با اکثریت آرا به تصویب کمیسیون شوراها رسید.

گفتنی است طرح تجمیع انتخابات در حالی تصویب می‌شود که پس از یک‌سال از برگزاری آخرین انتخابات در ایران شمار زیادی از مردم به نتایج اعلام شده اعتراض دارند و بیش از هزاران نفر از معترضین در زندان هستند.


 


آیت‌اله لاریجانی با اشاره به «افزایش فشار‌ها بر قوه قضاییه در خصوص برخورد با مفاسد اقتصادی» تصریح کرد: «عده‌ای قصد دارند دستگاه قضایی را در راه مبارزه با مفاسد اقتصادی تحت تاثیر تبلیغات سو قرار دهند.»

به گزارش ایلنا رییس قوه قضاییه روز یک‌شنبه در جمع مسوولان عالی قضایی تاکید کرد: «قوه قضاییه خواب را بر چشمان مفسدان اقتصادی و متجاوزان به حقوق مردم حرام خواهد کرد.»

وی افزود: «از بدو تصدی، و با تحول جدی در امر مبارزه با مفاسد اقتصادی شاهد زمزمه‌ها و مخالفت‌هایی از جانب برخی افراد هستیم که متاسفانه به طور ناشیانه‌ای رسانه‌ای هم شده است که قصد دارند دستگاه قضایی را تحت تاثیر تبلیغات سو قرار دهند.»

به گفته‌ی آیت‌اله لاریجانی دستگاه قضایی هرگز اجازه نخواهد داد عده‌ای با جعل و سندسازی اموال عمومی و بیت‌المال را به نفع خود و فرزندانشان تصاحب کنند.

این مقام ارشد قضایی یادآورشد: «دستگاه قضایی با صلابت و قدرت وفق قانون در برابر متجاوزان به حقوق مردم و بیت‌المال خواهد ایستاد و این اظهارات در عزم جدی ما خللی ایجاد نخواهد کرد.»

اظهارات رییس قوه قضاییه در حالی بیان می‌شود که از چندی پیش برخی از نمایندگان مجلس اظهاراتی را در خصوص فساد اقتصادی برخی از مقام های دولتی عنوان کرده بودند.


 


مریم / رادیو کوچه

maryam.m@koochehmail.com

  • 1952 میلادی – روزنامه‌های تهران به‌ استثنای جراید محافظه‌کار به‌نام دفاع از میهن، جنگ با «نیویورک‌تایمز» را که دو روز پیش از آن در مقاله‌ای «ملی شدن نفت ایران» را یک اشتباه ایرانیان خوانده بود، آغاز کرده و ضمن حملات متقابل، به تاریخچه و مدیریت این روزنامه پرداخته بودند. نیویورک‌تایمز نوشته بود: ایرانیان بر پایه دو تصور نادرست دست به ملی‌کردن صنعت نفت خود زدند. یکی این‌که گمان می‌کردند از لحاظ فنی می‌توانند بی‌نیاز از کارشناسان خارجی باشند و دیگری این‌که خیال می‌کردند که غرب نیاز مبرم به نفت ایران دارد و بدون توجه به مخالفت انگلستان، به خرید نفت از ایران ادامه خواهد داد. حال آن‌که انگلیسی‌ها سریعن تولید نفت عراق را افزایش دادند و از کمبود نفت در بازار بین المللی جلوگیری کردند.
  • ۱۱۸۶ خورشیدی – انعقاد قرارداد «فین‌کن‌اشتاین» بین ایران و فرانسه در زمان «فتحعلی شاه قاجار». به‌دنبال حملات پی‏درپی قوای روسیه به مناطق شمالی ایران، دولت ایران برای دفع این حملات، ابتدا از انگلستان تقاضای کمک کرد. لیکن انگلیسی‏ها به‌علت اتحاد با روسیه برضد فرانسه، حاضر به‌همکاری با ایران نشدند. ناچار دولت ایران به «ناپلئون بناپارت» امپراتور فرانسه توسل جست و ناپلئون نیز که برای مقابله با انگلستان به‌یک متحد در منطقه نیاز داشت درخواست ایران را پذیرفت. از این‌رو بین طرفین، عهدنامه‏ای به نام فین‌کن‌اشتاین منعقد شد. به موجب این قرارداد، فرانسه تعهد کرد که با ارسال اسلحه و کارشناس نظامی، ایران را در باز پس‏گیری گرجستان و دیگر متصرفات روسیه در خاک ایران یاری کند. در برابر، ایران تعهد سپرد که تمامی روابط سیاسی و تجاری خود را با انگلستان قطع و به این کشور اعلان جنگ دهد و در جنگ فرانسه با انگلیس و روس، متحد فرانسه باشد. هم‌چنین اگر ناپلئون بخواهد از ایران به هند که مستعمره انگلیس بود، لشکرکشی کند، ایران امکانات خود را برای عبور سپاهیان فرانسه در اختیار آن‌ها قرار دهد. پس از انعقاد این پیمان، گروهی از مستشاران نظامی به فرماندهی «ژنرال گاردان» به ایران آمدند تا لشکریان ایران را رسم جنگ‏های اروپایی بیاموزند. این معاهده دیری نپایید و ناپلئون برخلاف قرار خود، پس از مدتی با روسیه طرح دوستی ریخت و مستشاران فرانسوی، ایران را ترک کردند.
  • ۱۴۶۹ میلادی – زادروز «نیکلو ماکیاولی» متفکر، سیاست‌مدار و نویسنده دوران رنسانس ایتالیاست که در فلورانس به دنیا آمد و ۵۸ سال عمر کرد. وی که نخست از هواداران مردم‌سالاری و محدودبودن قدرت رییس کشور بود و به‌همین سبب هم به دستگاه حکومت راه یافته بود بعدن طرفدار قدرت مطلقه رییس کشور شد و عقاید خود را در این زمینه در کتاب «شاهزاده» شرح داده است که کار تالیف آن در سال ۱۵۱۳ پایان یافت.
  • ۱۵۱۵ میلادی – نیروی دریایی پرتغال در جزیره هرمز مستقر شدند.
  • ۱۸۵۱ میلادی – «سانفرانسیسکو» در آتش سوخت. در طی این حادثه ۳۰ نفر کشته شدند.
  • ۱۹۵۲ میلادی – برای اولین بار از هواپیمای جت جهت حمل بار و مسافر استفاده شد.
  • ۱۹۷۹ میلادی – «مارگارت تاچر» از حزب محافظه‌کار انگلستان، با پیروزی در انتخابات، اولین نخست‌وزیرِ زن این کشور شد.
  • ۱۴۹۴ میلادی – جزیره «جاماییکا» در سومین سفر اکتشافی «کریستف کلمب» کشف و ضمیمه اسپانیا شد. دو قرن بعد این جزیره تحت سلطه انگلستان درآمد و پارلمان این کشور حکومت پادشاهی دست‌نشانده خود را در جاماییکا بر سر کار آورد.

 


سینا / رادیو کوچه

«پیشنهاد‌های ایران به اجلاس نیویورک‌» تیتر اول روزنامه‌ اطلاعات است و خبرمهم‌ دیگر این روزنامه به نقل از رییس مرکز آمار ایران دربارهی کاهش قیمت مسکن و افزایش اجاره‌بها است.‌

روزنامه‌ کیهان نیز از سقف زمانی برای خلع سلاح پیشنهاد ایران به اجلاس بازنگری (ان،پی،تی) خبر داد.

«اعتراض گستردهی گروه‌های فلسطینی به تصمیم اتحاد برای از سر‌گیری مذاکرات سازش با صهیونیست‌ها‌» مهم‌ترین موضوعی است که روزنامه ‌جمهوری اسلامی به آن اشاره کرده است. عنوان دیگر این روزنامه که درخصوص اعتراض به تهدید اتمی اروپا بود این‌گونه منتشر شده است، «در اعتراض به تهدید اتمی اروپا دانشگاهیان دانشگاه‌های ایران مقابل دفتر سازمان ملل تهران تجمع می‌کنند».

مهم‌ترین عنوان روزنامه‌ همشهری نیز درباره‌ی ۵ مصوبه‌ی مهم مجلس برای حفاظت از محیط‌زیست است و «معلمان با سابقه‌ی ۲۰ سال به تهران منتقل می‌شوند» عنوان دیگر این روزنامه است که به نقل از وزیر آموزش و پروش آورده شده است.‌

روزنامه جام جم از لغو مناقصه‌ی ۴۹۲ میلیارد تومانی‌ دولتی خبر داد.

«برای خانوارهای جامانده از ثبت نام سال ۸۷ اعلام شد»، زمان‌بندی تکمیل فرم اطلاعات یارانه‌ی نقدی»  روزنامه ایران این خبر را  در صدر اخبار خود آورده است.‌

روزنامه دنیای اقتصاد نیز که این روزها بیشترین تمرکز خود را روی بازار طلا گذاشته است این‌گونه نوشت: «مسیر آینده‌ی بازار جهانی طلا».

روزنامه وطن امروز نیز با اشاره به تسهیلات ساخت مسکن تیتر اول خود را به این صورت نوشت‌: «نیک‌زاد از ارایه‌ی تسهیلات بی‌سابقه‌ی ساخت مسکن خبر داد‌: خانه‌ی ۳ میلیونی».

و در پایان روزنامه شرق نوشت‌: «در دیدار هاشمی‌رفسنجانی با فراکسیون دانشگاهیان مجلس درخواست شد‌: بازگشت به نماز جمعه،. تقوی: در این مورد اظهار‌نظر نمی‌کنم».

و از دیگر عنوان‌های مهم این روزنامه می‌توان به «انصراف حداد عادل از کاندیداتوری ریاست مجلس» اشاره کرد.


 



 


محبوبه / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

مجمع عمومی سازمان ملل ضمن تصویت یک قطع‌نامه در سال ۱۹۹۳، سوم ماه می برابر با سیزدهم اردیبهشت را در هر سال «روز جهانی آزادی مطبوعات» اعلام کرد. مجمع عمومی سازمان ملل به مناسبت تصویب این قطع‌نامه در اعلامیه‌ای چنین آورده بود: «هدف مجمع از رسمیت دادن جهانی به روز آزادی مطبوعات، عمدتن این بوده است که در این روز ضمن برگزاری مراسم و انتشار مقالات، اهمیت آزادی مطبوعات و نقش آن در تکامل و پیش‌رفت هر جامعه بشری یادآوری شود تا مقام‌های مربوط یا همان دولت‌ها خود را مکلف به رعایت آن بدانند».

«هر انسان حق آزادی عقیده، بیان و ابراز نظر دارد، و این «حق» شامل داشتن و نگه‌داشتن عقاید بدون هرگونه مداخله از سوی دیگران، و نیز جست‌وجو کردن، دریافت، بهره‌گیری و بهره‌رسانی یا انتشار اطلاعات و عقاید از طریق رسانه‌ها، صرف‌نظر از مرزهای جغرافیایی است.» اصل ۱۹

مجمع عمومی سازمان ملل به خواست روزنامه نگاران قاره آفریقا و با توجه به قطع‌نامه‌ای که این روزنامه‌نگاران در نشست خود در سال ۱۹۹۱ در پایتخت «نامیبیا» صادر کرده بودند این قطع‌نامه را تصویب کرد. و از سوم می سال ۱۹۹۳ این روز «روز جهانی آزادی مطبوعات» نام‌گذاری شد. در پی اعلام این مصوبه، اتحادیه‌های صنفی مطبوعات تصمیم گرفتند که به احترام اقدام تاریخی فرانسه و نیز مصوبه مجمع عمومی سازمان ملل، کشورها را آزاد بگذارند که در طول نخستین هفته اول ماه مه، در فرصت مناسب مراسم روز آزادی مطبوعات را برگزار کنند.

آزادی مطبوعات در چارچوب وظایف «یونسکو» قرارگرفته و از سال ۱۹۹۷ جایزه‌ای برای مدافعان آزادی مطبوعات مشخص شد که تعیین برنده و یا برندگان آن به یک هیت حرفه‌ای ۱۴ نفره واگذار شده است. این جایزه مهم به نام «گیرمو کانو عیسازا» روزنامه‌نگار کلمبیایی اسم‌گذاری شده است زیرا که «کانو» که یک گزارش تحقیقی و دنباله‌دار درباره کارتل‌های مواد مخدر می‌نوشت، در سال ۱۹۸۶ به دست عوامل آن‌ها کشته شد.

آزادی مطبوعات تنها شامل انتشار «بدون سانسور» خبر و نظر نیست، بلکه آزادی انتشار نشریه توسط هر فردی است که مایل به آن باشد، و این فرد باید ضمن کار انتشار، قوانین، ضوابط و اخلاقیات را رعایت کند.

در دهه نخست قرن ۲۱، پوشش ندادن عمده‌ی برخی از رویدادها و نفرستادن خبرنگار به برخی صحنه‌ها و نادیده گرفتن وضعیت برخی از افراد نیز سانسور تلقی شده است.

نزدیک به دو قرن است که مطبوعات به عنوان قوه چهارم دمکراسی پذیرفته شده‌اند. بنابراین، در یک دمکراسی، این قوه (رکن چهارم ـ مطبوعات) نمی‌تواند در دست و یا کنترل سه قوه دیگر حکومتی و یا یکی از آن‌ها باشد. به عبارت دیگر، دولت‌ها نباید به انتشار روزنامه عمومی دست بزنند زیرا که مداخله در قوه دیگر دمکراسی تلقی خواهد شد و شایسته یک دمکراسی نیست که وارد کسب و کار روزنامه شود یعنی نباید روزنامه‌اش تک‌فروشی داشته باشد، یا آگهی تجاری بگیرد و برای افزایش تیراژ مطلب جنجالی و جنایی و مطلب بدآموز منتشر کند.

به باور اصحاب نظر، جمع آوری و انتشار آگهی تجاری از سوی یک نشریه دولتی و توزیع آن به‌مانند نشریات مستقل (فروش عمومی) دو عمل مغایر وظایف دولت هستند. رسم بر این است که نشریه دولتی برای توزیع رایگان در موسسات عمومی مربوط، و رساندن اطلاعات دولتی به کارمندان ایجاد شود، و نباید با انتشار آگهی تجاری و مطالب خارج از تخصص خود، وارد حرفه روزنامه‌نگاری شود و با روزنامه‌های مستقل (ناوابسته و حرفه‌ای) رقابت کند که این کار، نهایتن ژورنالیسم یک کشور را تضعیف خواهد کرد و دودش به چشم مردم خواهد رفت.

«ژان فرانسوا ژولیارد»، دبیر اول سازمان گزارش‌گران بدون مرز‌ سال ۲۰۰۹ در مورد ایران گفت: «در رده‌های پایین جدول ما به‌ویژه نگران وضعیت ایران هستیم. این کشور به شکلی خطرناک در سقوط خود به سه کشور جهمنی برای آزادی مطبوعات، یعنی ترکمنستان، کره‌شمالی و اریتره که سال‌هاست آخرین رده جدول را به خود اختصاص داده‌اند، نزدیک شده است.»

در آبان ماه سال ۱۳۸۸ در هشتمین رده‌بندی جهانی آزادی مطبوعات که از سوی سازمان گزارش‌گران بدون مرز منتشر شده، در میان ۱۷۵ کشور، به ایران رتبه‌‌ی ۱۷۲ داده‌اند.

به گزارش سازمان گزارش‌گران بدون مرز، در سال ٢٠٠٩ وضعیت آزادی مطبوعات در ایران به شکلی جدی رو به وخامت گذاشته است. این سازمان در بیانیه‌ی مطبوعاتی خود به مرگ وبلاگ‌نویس جوان، امید‌رضا میرصیافی در زندان اوین اشاره می‌کند. این سازمان در بخش‌هایی از بیانیه‌ی مطبوعاتی خود یادآور می‌شود، «امسال روزنامه‌نگاران ایران بیشتر از هر وقت دیگری آزار دیدند. با استقرار نیروهای امنیتی در چاپ‌خانه‌ها و تحریریه‌های روزنامه‌ها، سانسور پیش از انتشار مطالب اعمال شده، بازداشت و بدرفتاری گسترده با روزنامه‌نگاران، بسیاری از آن‌ها را مجبور به ترک کشور کرد.

به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات در ۳ می ۲۰۱۰ میلادی برابر با ۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۹خورشیدی «ایرینا بوکووا»، مدیرکل یونسکو          پیامی داده است، در این پیام وی گفته است.

روز جهانی آزادی مطبوعات  در سال ۲۰۱۰ با موضوع: «آزادی اطلاعات، فرصتی است تا اهمیت حق خود را برای دست‌رسی به اطلاعات به خاطر آوریم.»

آزادی اطلاعات به این معناست که سازمان‌ها و دولت‌ها وظیفه دارند با توجه به حق مردم برای دانستن، اطلاعاتی را که در اختیار دارند به آگاهی دیگران برسانند و یا امکان دسترسی به آن اطلاعات را برای عموم فراهم آورند.

حق دانستن، زیربنای برخورداری از سایر حقوق انسانی است، عامل شفاف‌سازی و توسعه می‌باشد، به ترویج عدالت کمک می‌کند و به هم‌راه حق آزادی بیان، زیربنای مردم‌سالاری را تشکیل می‌دهد.

شاید آگاهانه از حق خود برای دانستن استفاده نکنیم. اما هر بار که روزنامه‌ای را ورق می‌زنیم، به اخبار تلویزیون یا رادیو گوش می‌کنیم و یا از اینترنت استفاده می‌کنیم کیفیت آن‌چه که می‌بینیم و یا می‌شنویم به دست‌رسی رسانه‌های یادشده به اطلاعات صحیح و روزآمد بستگی دارد.

موانع متعددی حق ما را به دانستن محدود می‌کند. از جمله کمبود منابع، زیرساخت‌های نامناسب و ایجاد عمدی موانع.

تعداد خبرنگارانی که در فضاهایی فعالیت می‌کنند که در آن‌جا محدود‌کردن اطلاع‌رسانی یک هنجار است، کم نیست. مکان‌هایی که کارکردن در آنجا با فشار، سو‌استفاده، ارعاب و حتا برخوردهای فیزیکی هم‌راه است.

سال گذشته، یونسکو کشته شدن ۷۷ خبرنگار را محکوم کرد. جنگ، عامل کشته‌شدن اکثر آن‌ها نبود. این خبرنگاران، گزارش‌گرهای محلی‌ای بودند که در حال تهیه گزارش‌های خبری جان خود را از دست داده بودند.

من از همه افرادی که روز جهانی آزادی مطبوعات را گرامی می‌دارند می‌خواهم به یاد و خاطره آنان که دیگر کمک به ایشان امکان‌پذیر نیست یک دقیقه سکوت کنند. از همه می‌خواهم برای احترام به خبرنگارانی که جان خود را از دست دادند تا ما به حق خود برای دانستن دست یابیم، این کار را انجام دهند.

اما بیایید در این روز پیش‌رفت‌های چشم‌گیر به‌عمل آمده را نیز در نظر بگیریم.

هرروز بر تعداد کشورهایی که آزادی اطلاعات را به شکل قانونی تصویب می‌کنند، افزوده می‌شود. این امر، بررسی اقدام‌های دولت‌ها را آسان‌تر می‌کند و مسوولیت‌پذیری را در بین عموم افزایش می‌دهد.

در عین‌حال، فن‌آوری‌‌های پرسرعت و ساده‌تر هم امکان آن را فراهم آورده ‌است که تعداد بیشتری از افراد بتوانند در خارج از محیط سکونت خود به اطلاعات دست یابند.

اکنون وقت آن رسیده که از پیش‌رفت‌های حاصل شده به نفع خود استفاده کنیم و این کار را می‌توان از طریق تقویت موسسات مرتبط، ارایه آموزش‌های لازم به آنان که به طور حرفه‌ای در امر اطلاع‌رسانی فعالند، حمایت از سعه صدر بیشتر در بخش‌های خصوصی و آگاه‌سازی هرچه بیشتر عموم، انجام داد.

از دولت‌ها، جامعه مدنی، رسانه‌های خبری و همه افراد در تمام نقاط جهان می‌خواهم با یونسکو برای ترویج آزادی اطلاعات در دور و نزدیک جهان، هم‌پیمان شوند.

منبع‌ها:

کمسیون ملی یونسکو، ایران

دویچه وله

آزادی مطبوعات ویکی‌پدیا

مدیا نیوز

تقویم تاریخ


 


آنتونی لیک ماموریت خود را به عنوان مدیر اجرایی یونیسف آغاز می‌کند.

«آنتونی لیک» با بیش از ۴۵ سال سابقه خدمت عمومی‌و بین‌المللی، امروز ماموریت خود را به عنوان مدیر اجرایی یونیسف اغاز می‌کند. او در اولین روز کاری خود می‌گوید: «ا ز ملحق شدن به صندوق کودکان سازمان ملل بسیارهیجان‌زده هستم و مشتاقانه در انتظار همکاری با کارمندان استثنایی یونیسف و شرکای کاری این سازمان برای پیش‌برد حقوق کودکان در سراسر دنیا هستم.»

آنتونی لیک توسط بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد در پی مشورت با هیت اجرایی یونیسف به این سمت منصوب شد. دبیر کل سازمان ملل ضمن اعلام این این خبر در روز ۲۵ اسفند ۱۳۸۸، یادآوری کرد که آقای لیک با فعالیت طولانی مدت و قابل توجه در دولت ایالات متحده آمریکا تجربیات فراوانی را با خود به هم‌راه می‌آورد.

آقای لیک با رهبران و سیاست‌گذاران زیادی در سراسر جهان کار کرده است. او بین سالهای ۱۹۹۷-۱۹۹۳ به عنوان مشاور امنیت ملی در دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون و  بین سال‌های ۱۹۸۱- ۱۹۷۷ به عنوان مدیر بخش سیاست و برنامه‌ریزی دولت کارتر، اموری چون سیاست خارجی، امنیت ملی، توسعه و  فعالیت‌های انسان‌دوستانه را مدیریت کرده است. وی در سال‌های ۲۰۰۸ – ۲۰۰۷ به عنوان مشاور ارشد سیاست خارجی در کمپین ریاست جمهوری باراک اوباما خدمت کرده است

تعهد او به صلح و امنیت از خصوصیات حرفه‌ای او به شمار می‌آیند. وی بعد از ترک دولت در سال ۱۹۹۷ به عنوان نماینده مخصوص رییس جمهور وقت آمریکا در هاییتی، اتیوپی و اریتره مشغول به کار شد. در سال ۲۰۰۰، بخاطر تلاش‌هایش که منجر به امضای توافق‌نامه الجزایر و پایان جنگ میان اتیوپی و اریتره شده بود، وی جایزه ساموئل نلسون درو کاخ سفید را دریافت کرد. او هم‌چنین نقش کلیدی در شکل‌گیری سیاست‌هایی که منجر به صلح در بوسنی و هرزه گوین و ایرلند شمالی بودند داشت.

آقای لیک می‌گوید: «صلح و امنیت، بنیان جهانی شایسته کودکان است. جنگ‌ها نه تنها منجر به کشته شدن کودکان می‌شوند بلکه عامل انتقال بیماری و  ویرانی امیدهای اقتصادی می‌شوند و در نهایت، صلح واقعی در روی کاغذ به دست نمی‌آید، بلکه آن را در زندگی‌های سالم و امن دختران و پسران می‌توان پیدا کرد. اگر ما امروز زندگی آنان را بهبود بخشیم، آن‌ها وارث فردایی بهتر خواهند بود.»

آنتونی لیک،  تجربه فراوانی در زمینه توسعه بین‌المللی و حقوق کودکان دارد که آن را  از طریق هم‌کاری با سازمان‌های غیر‌دولتی در چهار دهه به دست آورده است. در طول این مدت، مدیریت خدمات داوطلبانه بین‌المللی را به عهده داشته، مشاور بین‌المللی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و عضو هیت مدیره سازمان غیر‌دولتی «نجات کودکان» و شورای توسعه خارجی بوده است.

وی یکی از حامیان قوی بیانیه هزاره و اهداف توسعه هزاره است. آقای لیک می‌گوید: «اهداف توسعه هزاره می‌خواهند به آسیب‌پذیرترین کودکان جهان امکانات بهتری برای رسیدن به حداکثر توانایی‌های بالقوه خود بدهند- چه در جهت ارتقا سلامت کودک و مادر و چه برای افزایش برابری جنسیتی در آموزش یا از بین بردن گرسنگی. در این راستا کارهای ضروری بسیاری تا سال ۲۰۱۵ و بعد از آن برای به انجام رساندن پیش رو داریم. من معتقدم که ما می‌توانیم با تعهدات سیاسی، راه‌کارهای درست، سرمایه‌گذاری مناسب و با تعهد به جامعه جهانی آن‌ها را به انجام رسانیم».

رابطه آقای لیک با یونیسف بسیار طولانی است. او به مدت ۹ سال در هیت مدیره صندوق ایالات متحده برای یونیسف، به عنوان رییس این هیت بین سال‌های ۲۰۰۷-۲۰۰۴  خدمت کرده است. در طول دوران ریاست او  بودجه این صندوق افزایش قابل توجهی پیدا کرد و تحولی در پرسنل و ماموریت آن صورت گرفت.

آقای لیک فارغ التحصیل کالج هاروارد و دانشگاه پرینستون است. وی دکترای امور بین‌الملل خود را از دانشگاه وودرا ویلسون گرفته است و پیش از پیوستن به یونیسف، به عنوان یکی از معروف‌ترین اساتید دیپلماسی دانشگاه جورج‌تان در واشینگتن دی‌سی مشغول به کار بوده است. تعهد او به آموزش زمانی‌که عضو هیت علمی‌چندین دانشگاه در ایالات متحده آمریکا از جمله دانشگاه مونت هال یوک قابل مشاهده است.

او متاهل و دارای سه فرزند و پنج نوه است.

درباره یونیسف

یونیسف در بیش از ۱۵۰ کشور و منطقه از جهان برای کمک به رشد و بقای کودکان از اوان خردسالی تا نوجوانی فعالیت می‌کند. یونیسف که بزرگ‌ترین ارایه‌کننده واکسن در کشورهای در حال توسعه است ، برای سلامت، تغذیه، آب سالم ،بهداشت و آموزش پایه برای دختران و پسران وحمایت از کودکان در برابر خشونت، بهره کشی و ایدز برنامه‌هایی دارد. هزینه برنامه‌های یونیسف کاملن از طریق مشارکت داوطلبانه افراد، شرکت‌ها، سازمان‌ها و دولت‌ها تامین می‌شود.

نیویورک، ۱۱ اردیبهشت

منبع



 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته