Iran says its elite Revolutionary Guards corps dismantled a Kurdish rebel camp near its border with Iraq.
The fighting between troops and the Party for Free Life of Kurdistan (PJAK) rebels took place Sunday in the city of Sardasht, state-run Press TV said. Sardasht is about 470 kilometers (290 miles) west of the Iranian capital of Tehran.
“A large number” of rebels died in the clashes, Delavar Ranjbarzadeh – a Guards commander – told the state-run IRNA news agency.
The clashes between Iranian forces and PJAK fighters lasted for hours Sunday, said Ahmed Deniz, a spokesman for the Kurdistan Workers Party. Deniz said Iranian forces entered into Iraqi territory, but Jabbar Yawer, a spokesman for the Kurdish Regional Security Forces, said Iranian troops did not cross the border.
Yawer said Sunday’s attacks were the latest in a string of Iranian artillery offensives that began Thursday in several border villages in northern Iraq thought to be bases for Kurdish rebels.
Iran has deployed 5,000 troops to its border with Iraq to fight the rebels who, it says, “regularly engage” in armed clashes with its forces, Press TV said. The Kurdish region is a contiguous area that spreads across Iraq, Iran, Syria and Turkey and the Kurdish rebels in those regions are fighting for an independent Kurdish state.
source: CNN
Marzieh Vafamehr, the Iranian filmmaker and actress, has been detained by Iranian authorities for over two weeks.
The Kaleme opposition website reports that, according to her family and relatives, the authorities' point of contention is Vafamehr's leading role in a 2009 film by Iranian exiled director/poet Geranaz Moussavi entitled "My Tehran for Sale."
The film, in which Vafamehr portrays an artist living independently in Tehran, delves into current social problems and malaise in Iran. The title character meets a young man at a party, which opens new doors to her and eventually leads her to decide to leave the country.
Vafamehr appears in some parts of the film with a shaved head and without any head scarves to cover her head.
Kaleme reports that authorities have also summoned and questioned several other people who worked on the film.
Iran's House of Cinema has been trying to secure Vafamehr's release but so far has been unsuccessful, Kaleme reports.
source: Radio Zamaneh
در حالی یک هفته از بازداشت پگاه آهنگرانی٬ بازیگر٬ و بیش از ۲۰ روز از دستگیری مهناز محمدی٬ مستندساز٬ میگذرد اکنون گزارشها حاکی از دستگیری مرضیه وفامهر٬ بازیگر نقش اول فیلم زیرزمینی «تهران من٬ حراج» است.
به گزارش دویچهوله، گفته میشود که مرضیه وفامهر٬ همسر ناصر تقوایی و بازیگر فیلم سینمایی «تهران من٬ حراج»٬ بیش از دو هفته است که در بازداشت بهسر میبرد. به گزارش وبسایت جرس٬ تا کنون دلیل این بازداشت به خانواده وی اعلام نشده است.
وفامهر بازیگر نقش اول فیلم سینمایی «تهران من٬ حراج» به کارگردانی گراناز موسوی٬ کارگردان ایرانی ساکن استرالیاست. «تهران من٬ حراج» اولین فیلم بعد از انقلاب است که بدون مجوز وزارت ارشاد تولید و در یوتیوب و در سطح شهر توزیع شد.
دوازده روز پیش و ظاهراً همزمان با دستگیری بازیگر نقش اول فیلم «تهران من٬ حراج» معاونت سینمایی وزارت ارشاد صدور مجوز تولید برای این فیلم را به صورت رسمی تکذیب کرده بود.
به گزارش فارس٬ روابط عمومی معاونت سینمایی وزارت ارشاد٬ در اطلاعیهای اعلام کرده بود که «هیچ سابقهای برای دریافت مجوز توسط عوامل فیلم در اداره کل نظارت و ارزشیابی بر سینمای حرفهای وجود ندارد.»
فیلم «تهران من٬ حراج» محصول مشترک ایران و استرالیا و برنده جایزه بهترین فیلم مستقل سال ۲۰۰۹ در استرالیا (Inside Film Awards) است. این فیلم همچنین تحسینشدهی جشنوارههای بسیاری نظیر جشنواره فیلم تورنتو٬ پوسان و … است.
مرضیه وفامهر٬ در این فیلم نقش یک زن بازیگر جوان تئاتر را بازی میکند که ساکن تهران است. او از خانوادهی سنتی خود طرد شده و به تنهایی زندگی میکن؛ سپس با یک مرد ایرانی تبعه استرالیا آشنا میشود و رابطهای بینشان شکل میگیرد که به شکست میانجامد. در نهایت مرضیه در جستجوی اقامت پناهندگی راهی کشور ترکیه میشود. کارگردان «تهران من٬ حراج» گراناز موسوی٬ شاعر و دانشآموختهی دکترای سینما در استرالیا است.
یک هفته پیش نیز پگاه آهنگرانی٬ بازیگر و مستندساز در این تهران دستگیر شد و همچنان بازداشت به سر میبرد. او قرار بود برای سفری به آلمان بیاید و برای دویچه وله فارسی از جام جهانی فوتبال زنان وبلاگ بنویسد. آهنگرانی پیش از این مستندی درباره مسعود دهنمکی٬ کارگردان اصولگرای ایران و از اعضای فعال گروه موسوم به «انصار الحزبالله» ساخته بود.
مهناز محمدی٬ مستندساز دیگریست که هماینک در زندان به سر میبرد. گزارشهایی نیز وجود دارد که خبر از حبس رامین پرچمی٬ دیگر بازیگر سینمای ایران میدهد.
احکام حبس و ممنوعیت کاری جعفر پناهی٬ کارگردان شناخته شده ایرانی٬ و همچنین محمد رسولاف دیگر کارگردان ایرانی در یک سال گذشته توجه جوامع بینالمللی را بیش از هر زمانی به برخوردهای امنیتی با دستاندرکاران سینمای ایران جلب کرد.
محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی رقم بدهی نفتی هند به ایران را ۵ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت که ایران «به همین نسبت مطالباتی هم از کشورهای دیگر دارد.» پیش از این مدیر امور بینالمللی شرکت ملی نفت میزان بدهکاری نفتی هند به ایران را دو میلیارد دلار اعلام کرده بود.
به گزارش رادیو فردا، آقای بهمنی در مورد ماهیت و جزئیات میزان مطالبات ایران از دیگر کشورها توضیح بیشتری نداد.
رییس بانک مرکزی روز دوشنبه در نشستی خبری با حضور وزیر اقتصاد، درخصوص بدهکاری نفتی هند به ایران به مسئله تحریمها اشاره کرد و گفت «که در حال مبارزه با تحریمهایی که علیه ایران وجود دارد هستیم.»
در ماههای اخیر، بر اثر تحریمهای آمریکا بر نقل و انتقالات مالی جمهوری اسلامی، وزارت نفت ایران در زمینه دریافت پول فروش نفت به هند دچار مشکل شدهاست و در عین حال عربستان سعودی مذاکراتی را با طرفهای هندی برای در دست گرفتن بازار صادرات نفت ایران به هند آغاز کردهاست.
اعلام رقم ۵ میلیارد دلار بدهی نفتی هند به ایران از سوی رییس کل بانک مرکزی در حالی است که محسن قمصری، مدیر امور بینالمللی شرکت ملی نفت ایران، اواسط خرداد ماه گذشته میزان بدهکاری نفتی هند به ایران را دو میلیارد دلار ذکر کردهبود.
در این میان خبرگزاری مهر نیز پیش از این در گزارش خود در باره میزان بدهیهای پالایشگاههای هندی به ایران نوشت: «از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون به طور متوسط قیمت هر بشکه نفت خام صادراتی ایران به پالایشگاههای هند حدود یکصد دلار بوده است و مطابق با گزارش شرکت ملی نفت در شرایط فعلی میزان بدهیهای نفتی هند به ایران حدود ۹ میلیارد دلار برآورد میشود.»
در همین حال منابع هندی ازجمله «کی باسو»، مدیرعامل شرکت پالایشگاهی مانگلور هند، رقم طلب نفتی ایران از هند را یک میلیارد دلار عنوان میکنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، رییس کل بانک مرکزی ایران روز دوشنبه همچنین اظهار داشت که مشکلات بدهی نفتی هند به ایران «مربوط به سیستم بانکی نیست.»
وی افزود: «این مسائل سیاسی است و مسائل سیاسی را نباید با مسائل اقتصادی و بانکی در هم بیامیزیم و این گونه موضوعات را به گردن سیستم بانکی بیاندازیم زیرا این امر صحیح نیست.»
بانک مرکزی هند در اقدامی که به گفته رسانههای هند با فشارهای ایالات متحده برای تحریم بیشتر ایران مرتبط است، از ششم دیماه سال گذشته، انجام داد و ستد با ایران از طریق «اتحادیه پایاپای آسیایی» که واسطه معاملاتی بین ایران و هند است را برای شرکتهای هندی ممنوع اعلام کرد.
خبرگزاری مهر پیش از این گزارش دادهبود که با وجود افزایش بدهیهای نفتی هند به ایران، مسئولان شرکت ملی نفت ایران بر ادامه صادرات رایگان نفت به این کشور آسیایی تاکید میکنند، «به طوری که مسئولان بانک مرکزی و شرکت ملی نفت زیر بار مسئولیت دریافت پول نفت از هند نمیروند.»
اواسط ماه جاری میلادی، تنها چند روز پس از انتشار گزارشی درباره ارسال یک نامه اخطارآمیز از سوی شرکت ملی نفت ایران به پالایشگاههای هندی و تهدید به قطع صادرات نفت، احمد قلعهبانی، مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، با تکذیب ارسال این نامه، گفت که صادرات نفت به هند همچنان ادامه مییابد و مذاکره برای پرداخت بدهیهای پالایشگاههای هندی به ایران ادامه دارد.
محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی ایران، اخیرادرخصوص این صادرات رایگان گفتهاست که «نگه داشتن نفت در روی آب بهتر از فروش آن به صورت مجانی است.»
پیشتر در ابتدای سال جاری میلادی دولت آلمان به هند اجازه داد که پول نفت ایران را از طریق بانک تجاری ایران و اروپا در شهر هامبورگ به تهران پرداخت کند اما این بانک نیز به تازگی در فهرست جدید ۱۰۰ شرکت ایرانی مورد تحریم از سوی اتحادیه اروپا قرار گرفته است.
ترکی الفیصل، شاهزاده سعودی، اخیراً اظهار داشتهاست که عربستان آمادهاست از ظرفیت مازاد بر تولید استفاده کند تا جای ایران را در بازار کشورهای نیازمند به نفت پر کند.
علی مطهری نماینده تهران در مجلس هشتم گفت که شورای نگهبان نباید به جز میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دیگر اصلاح طلبان را در ارتباط با حوادث بعد از انتخابات رد صلاحیت کند.
به گزارش بیبیسی، آقای مطهری در اظهاراتی که دوشنبه ۲۷ تیر (۲۸ ژوییه) در سایت خبرآنلاین منتشر شد گفت: “عضویت در ستاد آقای موسوی که جرم نیست که بخواهند به بهانه آن کسی را رد صلاحیت کنند… همین طور اعتراض به نتیجه یک انتخابات حق قانونی هر شهروندی است، مگر این که در تخریب اماکن و آسیب رساندن به اموال عمومی دست داشته باشد.”
همزمان با انتشار اظهارات این نماینده تهران، محمد نبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در مصاحبه با ایسنا از فعالیت انتخاباتی اصلاح طلبانی که به “نظام جمهوری اسلامی به خصوص موضوع ولایت فقیه و فصلالخطاب بودن ولی فقیه و قانون اساسی” اعتقاد داشته باشند استقبال کرد.
وی در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفت که “هیچ مخالفتی با وجود چنین اصلاحطلبانی ندارد” و وجود آنها را به عنوان رقیب مفید می داند.
در هفته های اخیر، برخی از چهره های جناح محافظه کار به بیان اظهاراتی در استقبال از حضور بخش هایی از اصلاح طلبان در انتخابات مجلس نهم پرداخته اند که مورد توجه رسانه های ایران قرار گرفته است.
علی مطهری در بخش دیگری از سخنان خود، در ارتباط با شرط های عنوان شده از سوی محمد خاتمی برای شرکت اصلاح طلبان در انتخابات آینده گفت: “معتقدم که آقای خاتمی حرفهای درستی زده است ولی نه به عنوان شرط.”.
محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران، چندی پیش آزادی زندانیان سیاسی، مطبوعات، احزاب و انتخابات را “شرایط حداقلی” اصلاح طلبان برای مشارکت در انتخابات مجلس دانسته بود.
آقای مطهری اظهار داشت: “من خواسته های آنها را قبول دارم و منطقی میدانم ولی شرط گذاشتن برای نظام را درست نمیدانم؛ چون نظام معمولا در این موارد ایستادگی می کند و زیر بار این شرط ها نمیرود .”
وی در ارتباط با خود محمد خاتمی هم تاکید کرد که وی را جزو “سران فتنه” نمیداند.
این نماینده مجلس مدعی شد که آقای خاتمی در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ به وی گفته است: “اگر احساس کنیم شما اصولگراها واقعا از آقای (علی اکبر) ولایتی حمایت میکنید، نه من میآیم و نه آقای موسوی کاندیدا میشود و ما هم از آقای ولایتی حمایت میکنیم.”
علی مطهری افزود: “آنها می خواستند که آقای احمدینژاد رای نیاورد و نوع مدیریت ایشان را مضر به حال کشور می دانستند. از این رو شخصا قبول ندارم که ماهها قبل از انتخابات برنامه ریزی برای براندازی شده بود و آقای خاتمی هم از سران فتنه است.”
آقای مطهری در اشاره ای دیگر به انتخابات ریاست جمهوری دهم، به “حمایت بعضی از اعضای شورای نگهبان از یکی از نامزدها” اشاره کرده و این حمایت را زمینه ساز “مشکلاتی” دانسته که بعدا ایجاد شده است.
در همین ارتباط، دو هفته پیش حمیدرضا فولادگر، نماینده اصفهان در مجلس ایران گفته بود که “یکی – دو مورد دخالت” برخی اعضای شورای نگهبان در این انتخابات “منجر به تذکراتی به آنها شده است”.
در اظهاراتی دیگر در مورد نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری گذشته، هفته پیش عماد افروغ از نمایندگان اصولگرای مجلس هفتم، تاکید کرده بود که در بروز “تخلف مستقیم یا غیرمستقیم” در انتخابات ریاست جمهوری گذشته “هیچ شکی ندارد” و “از نزدیک شاهد دخالت قوه مجریه در فرآیند انتخابات بوده است”.
در اوایل خرداد ماه گذشته، نمایندگان مجلس ایران نیز خواستار تحقیق و تفحص در مورد اتهام “توزیع غیر قانونی پول در میان ۹ میلیون نفر از شهروندان” توسط دولت محمود احمدی نژاد در آستانه دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شده بودند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر