-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آذر ۱۷, چهارشنبه

Latest News from Koocheh for 12/08/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



سیمین/رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

امروز با شما پرسه‌ای در کوچه سلامتی می‌زنم. راستش در این دوره زمانه‌ی فن‌آوری مدرن که اغلب زمان ما پشت دستگاه‌های رایانه و لپ‌تاپ می‌گذرد کم‌کم در کنار موهبت‌های زندگی دیجیتالی، ناخوشی‌های دیجیتالی هم به سراغمان می‌آید.

افراد بسیاری را دیدم که از درد گردن و ستون مهره‌ها و دست‌ها می‌نالند و دلیلش را هم نشستن ساعت‌های طولانی پشت رایانه می‌دانند. نشستن‌های ممتد و بدون تحرک که تنها کسالت و درد را برای ما به ارمغان می‌آورد.

در این برنامه به سراغ  دکتر «آویده مطمئن‌فر» رفتم تا با او گفت‌و گویی راجع به این گونه بیماری‌ها به ویژه گردن درد، داشته باشم:

از نظر شما، آیا این دردی که به طور معمول در ناحیه گردن احساس می‌کنیم واقعن مربوط به نشستن‌های طولانی مدت پشت دستگاه است یا علت دیگری دارد؟

به طورکلی‌ از نقطه نظر استئوپتیک، گردن درد دلایل زیادی می‌‌تواند داشته باشد چون سر، آخرین مرحله کمپانسسیون‌هایی هست که بدن در مقابل وجود یک مشکل یا دیسفونکسیون در بدن انجام می‌دهد و اصولن به غیر از یک ترماتیزم مستقیم بر روی مهره‌های ستون فقرات، درد در‌هر نقطه از ستون فقرات علت دیگری دارد.

اکثر اوقات ما برای گردن درد دلایل ویسرال پیدا می‌کنیم یعنی‌ دلایلی که از دیسفونکسیون یا اختلال از ارگان‌هایی‌ مثل قلب، معده، شش‌ها، کبد، روده‌ها و کلیه‌ها و غیره شروع می‌‌شوند یا به علت کمبود گردش خون کافی‌ در بدن که البته این دلایل موجب اختلال در مکانیسم حرکتی‌ و انحناهایی ستون فقرات می‌‌شوند.

بنابر این در جواب به این سوال باید گفت که نشستن طولانی مدت در پشت میز کار و جلوی کامپیوتر علت گردن درد نیست ولی‌ حتمن افزون می‌شود به علت اصلی‌ که این مشکل را در بدن ایجاد کرده.

ما نباید یک چیز مهم را فراموش کنیم و آن این است که ستون فقرات ما از چهار پایان به ارث برده شده و ما برای دو پا بودن به طور مداوم در حال مبارزه به نیرو جاذبه زمین هستیم بنابر این ستون فقرات ما مجبور به یک سری ادپتاسیون (تطبیق) شده که نتیجه‌اش به وجود آمدن انحنا‌هایی‌ است که در ستون فقرات ما وجود دارد و کمبود فعالیت‌هایی بدنی و تنفس درست دیافراگماتیک باعث از بین رفتن و حتا بر عکس شدن این انحنا‌ها در ستون فقرات می‌شود که بدن این را دوست ندارد و این صورت حساب سنگین را ماهیچه ‌ها باید بپردازند.

- آیا تعداد زیادی افراد میتلا به این درد هستند؟

بله مشکل گردن درد و گرفتگی ماهیچه‌های گردن و پشت و عوامل جانبی این مشکلات بسیار رایج هست و من به جرات می‌‌توانم بگم که ۹۰ در صد از مشکلاتی هست که ما روزانه در پرکتیسم به آن‌ها برخورد می‌کنم.

- به هرحال برای ما گریزی از استفاده از کامپیوتر و لپ‌تاپ نیست، چه باید کرد که دچار این درد نشد؟

برای پاسخ دادن به این سوال من فکر می‌‌کنم که لازم باشد توضیح دهم که چرا این اختلال در تنفس دیافراگماتیک باعث به وجود آمدن گردن درد می‌شود و به این ترتیب هم زمان روشن خواهد شد که چه کاری می‌‌توان کرد برای مبارزه با بوجود آمدن این گونه اختلالات.

در واقع استرس همراه با نشستن و بی‌‌حرکتی‌ طولانی‌ در طی‌ روز باعث می‌شود که ما از ماهیچه اصلی تنفس که در واقع ماهیچه بزرگی‌ است به نام دیافراگم که بدن ما را به دو قسمت تقسیم می‌‌کند یعنی‌ شکم و قفسه سینه استفاده نکنیم و از قفسه سینه خود بیشتر استفاده کنیم. این کار باعث می‌شود که اولن جریان خون در شکم کاهش پیدا کند چرا که دیافراگم با هر نفسی که ما می‌‌کشیم مثل یک پمپ عمل می‌‌کند بر روی ارگان‌ها و رگ‌های خونی بزرگ که در شکم وجود دارند و باعث افزایش گردش خون می‌‌شود و از طرف دیگر وقتی‌ ما با قفسه سینه تنفس می‌‌کنیم یعنی‌ برای به حرکت در آوردن دنده‌ها به ماهیچه‌های کوچک بین دنده‌ها نیاز داریم، که به این ترتیب باعث ورود و خروج هوا در شش‌ها می‌شوند و مخصوصن به ماهیچه‌های گردن نیازمندیم برای به حرکت درآوردن سه دنده اول قفسه سینه.

به این دلیل است که تنفس نادرست و بدون استفاده از ماهیچه دیافراگم باعث اختلال در مکانیک حرکتی‌ تمام ستون فقرات به‌خصوص گردن خواهدبود. بنابر این تمریناتی که باعث به کار بردن اصولی و درست دیافراگم می‌‌شوند یعنی‌ جلو آمدن شکم هنگامی که نفس می‌‌کشیم و عقب رفتن شکم وقتی‌ که نفس را بیرون می‌‌دهیم به صورت سیستماتیک به گردش خون در تمام بدن و به استراحت ماهیچه‌هایی‌ که نباید به طور مداوم در قفسه سینه کار کنند، خواهد شد و گردن درد و گرفتگی ماهیچه‌ها کاهش پیدا می‌‌کند و اصولن هرگونه فعالیت بدنی مخصوصن پیاده‌روی ما را مجبور به استفاده از ماهیچه دیافراگم خواهد کرد.

اگر مجبور هستید که در شغلتان به طور روزمره به کامپیوتر کار کنید و یا مدت طولانی‌ در نشست‌های بی‌‌پایان حضور داشته باشید باید سعی‌ کنید که حد اقل هر ۵۰ دقیقه یک بار از سر جای خود بلند شوید و کمی‌ راه بروید، شیوه‌ی تنفس کردن خود را کنترل کنید

اگر مجبور هستید که در شغلتان به طور روزمره به کامپیوتر کار کنید و یا مدت طولانی‌ در نشست‌های بی‌‌پایان حضور داشته باشید باید سعی‌ کنید که حد اقل هر ۵۰ دقیقه یک بار از سر جای خود بلند شوید و کمی‌ راه بروید، شیوه‌ی تنفس کردن خود را کنترل کنید  و در هر حال و هر جایی‌ که باشید و در هر حالتی این کار امکان‌پذیر است. سعی‌ کنید که روی صندلی‌ خود طوری بنشینید که گودی طبیعی کمرتان حفظ شود که به این صورت بقیه انحنا‌های نرمال ستون فقرات حفظ خواهد شد و تنفس با شکم راحت‌تر خواهد بود. اگر شما درصندلی‌ خود فرو بروید و گودی کمر یعنی‌ انحنای «لردوز» کمر صاف به شود انحنای تمام ستون فقرات تبدیل به یک «سیفز» می‌‌شود و در واقع مثل این‌که بدن از وسط  تا شده باشد این وضعیت اگر طولانی‌ شود و هر روز ادامه داشته باشد منجر به فشار خیلی‌ زیاد روی مهره‌های ستون فقرات مخصوصن گردن خواهد بود چرا که ما همیشه باید سر خود را با لا نگاه داریم و نگاه ما روی افق باشد بنابر این همیشه در حال جنگ با این وضعیت هستیم که منجر به درد و گرفتگی ماهیچه‌های پشت و گردن می‌‌شود.


 


علی انجیدنی / رادیو کوچه

من و حوری از جا پریدیم و با هم گفتیم: «چی شده‌؟ اتفاقی افتاده‌؟» پری گفت‌: «من نمی‌دونم فقط دستور فوری رسیده که شما تا نیم ساعت دیگه باید از این دیار خارج شده باشید.»

من گفتم‌: «می‌شه بگید مقصد بعدی‌مون کدوم دیار است آبجی؟» گفت‌: «من اطلاعی ندارم ولی مقصد بعدی برای شما حتمن دیار عاشقان است چون زیاد از حد دنبال عشق و عاشقی هستید دکی جون.» حوری گفت‌: «علی، اگه می‌خوای خصوصی با پری جونت خداحافظی کنی من برم بیرون؟» فوری جواب دادم‌: «من‌!؟ من هیچ‌کار خصوصی با این خواهرمون ندارم‌.» بعد رو به پری در حالی‌که چشمکی بهش می‌زدم گفتم‌: «از آشنایی و دیدن‌تون بسیار خوش‌حال شدیم پروانه خانم. انشا‌اله قسمت بشه شما رو در دیار‌های دیگر هم زیارت کنیم.» پری برای این‌که من رو ضایع کنه گفت‌: «در دیار‌های دیگه هم تب شما زود عرق می‌کنه آقای دکتر؟ اولی که من رو دیدید جور دیگه‌ای صحبت می‌کردین.» من در حالی‌که به حوری می‌گفتم حوری جون بریم دیر شد چشم غره‌ای به پری رفتم و گفتم‌: «التماس دعا داریم.»

نیم ساعت بعد تونستم چشم‌بند رو از روی چشمانم بر دارم. خیابان زیبایی که ساختمان معاونت اجرایی بهشت در آن بود رو شناختم و خوش‌حال از این‌که بالاخره به بهشت برگشتم رو به حوری گفتم‌: «اول کجا می‌ریم عزیزم‌؟ خونه شما‌؟» راننده گفت‌: «شما مستقیمن به دفتر معاون محترم اجرایی برده می‌شوید با شما کار فوری دارند.»

چند دقیقه بعد در دفتر نازنین روبه‌روی او نشسته بودیم و او بدون مقدمه شروع به صحبت کرد و گفت که از دست من حسابی دل‌خور شده و می‌خواد از همه کارهای اجرایی استعفا بده و بره در دیار خلسه و یک مدتی رو استراحت کنه. من مثل برق گرفته‌ها گفتم‌: «پس من چی‌؟ کی از من پشتیبانی کنه؟ کی هوای من رو داشته باشه؟» ‌گفت‌: «دیگه از این به بعد خودت باید مراقب کارهات باشی. هر بلایی که سرت بیاد نتیجه مستقیم کارهای خودته. من صحبت کرده‌ام و تمام گناهان و مسایل قبلی‌ات پاک شده است‌. تو اجازه اقامت دایم در بهشت رو داری‌. مواظب خودت باش.»

احساس خلا می‌کردم‌. از این‌که همه گناهانم پاک شده احساس خوبی داشتم ولی از شانس خودم مطمئن نبودم و می‌ترسیدم بدشانسی بیاورم و یا خواسته یا ناخواسته درگیر مسایلی بشم که ازشون دردسر می‌باره.

با نازنین خداحافظی کردیم و با حوری به محل اقامت دایمی که برای من در نظر گرفته بودند در یکی از خیابان‌های حاشیه‌ای بهشت رفتیم. به حوری گفتم‌: «می‌خواهم یک زندگی آرام و بدون دردسر را شروع کنم و دیگر آواره این دیار و آن دیار نباشم.» نازنین هم گفت که برای کار می‌تونم از فردا مجددن در بیمارستان مشغول شوم. تو کمکم می‌کنی که با خیالی راحت در بهشت بمونم؟ حوری گفت‌: «من کمکت می‌کنم ولی مطمئنم که خودت کاری می‌کنی که باعث دردسرت بشه.»

رفتیم داخل خونه و یک غذای حسابی خوردیم. بعد از غذا گفتم‌: «بیا چند ساعتی کنار هم استراحت کنیم شاید این حوادث از ذهن‌مان برود. و شاید هم گوش شیطان کر و چشمش کور امروز من بتوانم برای اولین‌بار در جهان آخرت یک غلطی هم بکنم‌. اصلن مطمئن شم ببینم سیستم‌های خودم این‌جا کار می‌کنه؟ تو هم که انشا‌اله سیستم‌هایت وصل شده و حاضری؟» حوری گفت‌: «آره، من مشکلی ندارم‌. از طرف تو هم مطمئن هستم که در این یک زمینه هیچ‌وقت دچار مشکل نمی‌شی.» رفتیم داخل اتاق خواب و کنار هم روی تخت‌خواب دراز کشیدیم‌. دل‌شوره عجیبی داشتم‌. گفتم‌: «الان یا تخت می‌شکنه یا سقف می‌آد پایین و یا یکی می‌آد تو و یه اتفاقی می‌افته تا من نتونم به وصال تو برسم.» حوری گفت‌: «اه، چرا این‌قدر وول می‌زنی‌؟ چرا این‌قدر بی‌تابی‌؟ با این استرس که هیچ غلطی نمی‌تونی بکنی‌.» گفتم: «به خدا دست خودم نیست‌. این‌قدر حوادث جورواجور برایم اتفاق افتاده که این موقعیت مثل خواب و رویا می‌مونه و هر لحظه منتظرم یه چیزی من رو از این خواب بیدار کنه.» حوری با عشوه گفت‌: «نه علی جون‌، همه چی آرومه. غصه‌ها خوابیدن، تو به من دل بستی، این چه‌قدر خوبه که تو کنارم هستی،» ‌هنوز جمله در دهان حوری بود که صدای مهیبی آمد و کل شیشه‌های خونه پایین اومد. گفتم‌: «دیدی‌؟ نگفتم الان یه اتفاقی می‌افته، فکر کنم برق کل جهان آخرت رو وصل کرده‌اند به سیستم جنسی من و به محض این‌که می‌خواد راه بی‌افته تمام عالم اتصالی می‌کنه.» چند لحظه بعد چند نفر ریختن داخل خونه و یکی‌شون گفت‌: «شما این‌جا چه‌کار می‌کنید؟ ما گفته بودیم کسی برای اقامت در خونه‌های این محله نفرستن، آخه قراره این منطقه از بهشت تبدیل به دیار جدیدی بشه و ما باید همه خونه‌ها رو خراب کنیم. زودتر خارج بشین الان خونه کلن خراب می‌شه.»

تا اسم دیار جدید رو شنیدم بدون این‌که ببینم حوری کجاست و چی شد دو تا پا داشتم و چهار تا قرض کردم و شروع به فرار کردم. تا ده دقیقه یک‌سره می‌دویدم تا این‌که به نزدیک بیمارستان رسیدم. با خودم گفتم‌: «می‌رم از مهمان‌سرای بیمارستان یه اتاق می‌گیرم و اون‌جا زندگی می‌کنم‌. اون‌جا امن‌تره.» خواستم وارد بیمارستان بشم که نگه‌بان جلویم را گرفت و گفت‌: «کجا داداش‌؟ این‌جا بیمارستانه، تیمارستان دو تا خیابون پایین‌تره.» اومدم فحش خواهر و مادر نگه‌بان رو بدم چشمم به سر و وضع خودم اوفتاد دیدم بنده خدا حق داره من با شورت کت پوشیده بودم و می‌خواستم برم تو بیمارستان. به نگه‌بان گفتم‌: «داداش من نوکرتم، یه رازی رو می‌گم پیش خودمون بمونه لطفن. من یکی از دکتر‌های همین بیمارستانم‌. متاسفانه تا حالا شما رو زیارت نکرده‌ام‌. الان هم ‌یه اتفاق برام افتاد و من مجبور شدم فرار کنم تا نمی‌رم. یه زحمت بکش یه لباس برام جور کن تا بتونم برم داخل. جبران می‌کنم به خدا.» نگه‌بان در حالی‌که سر و وضع من رو ورانداز می‌کرد گفت‌: «اگه راست می‌گی بگو ببینم داروی ریتوکسماب را برای چه بیماری استفاده می‌کنن؟» گفتم‌: «جان، از این سوال سخت‌تر نبود بپرسی؟ نکنه خودت هم دکتر داروسازی اضافه کاری اومدی نگه‌بانی؟»

گفت‌: «اگه دکتری باید این رو بلد باشی.» گفتم‌: «تو از 100 تا پزشک بپرسی 10 تاشون این رو بلدن‌. البته من چون با بیماران سرطانی کار می‌کنم می‌دونم این دارو یکی از داروهای ضد سرطانه.» با اعتماد به نفس خاصی گفت‌: «زرشک. ‌گند زدی داداش، تو سپور هم نیستی. فکر کردی من هالو‌ام بخوای من رو رنگ کنی این دارو را در بیماران آی‌تی‌پی استفاده می‌کنن.» گفتم‌: «ای ول. عجب گرفتاری شدم، حالا مگه این‌جا کلاس درسه که برای تو دلیل بیارم که این برای اون بیماری که تو هم می‌گی استفاده می‌شه. بی‌خیال داداش بیا و آقایی کن و یه کمکی به من بکن.» گفت‌: «یه شرط داره.» گفتم: «چه شرطی‌؟ هر‌چی باشه قبوله.» گفت‌: «اگه یه درصد حرف‌هایت درست بود و تو دکتر این‌جا بودی برای من یک‌ماه استعلاجی بده می‌خوام برم صفا.» گفتم‌: «حالا چرا یک‌ماه؟ نمی‌شه با سه چهار روز صفات رو تکمیل کنی؟» گفت‌: «نه می‌خوام با یه حوری برم جزیره و یه ماه کامل رو باهاش باشم و روی امکان پریود آن‌ها مطالعه داشته باشم. آخه می‌گن حوری‌ها پریود نمی‌شن.» گفتم‌: «داداش فکر کنم حق تو رو خوردن. تو برو داخل پزشکی کن من این‌جا جات نگه‌بانی می‌دم.»….( ادامه دارد)


 


جمعی از دانش‌جویان و فعالان دانش‌جویی مقیم خارج از کشور در آستانه فرا رسیدن 16 آذر‌ و گرامی‌داشت روز دانش‌جو در ایران، در دانش‌گاه جرج واشنگتن ایالات متحده،  روز شنبه چهارم دسامبر  مراسم بزرگ‌داشتی را برپا کردند.

در این بزرگ‌داشت جمع زیادی از فعالان دانش‌جویی و فعالان حقوق بشر که به دنبال پژواک فریاد حق‌طلبانه دانش‌جویان داخل کشور در عرصه بین‌المللی هستند و بر‌آنند تا  فعالیت‌های گستردهای را برای دفاع از مطالبات جنبش دانش‌جویی ایران سازماندهی کنند به سخن‌رانی پرداختند ..

علی افشاری دبیر انجمن دانش‌جویان دموکراسی‌خواه دانش‌گاه جورج واشنگتن  و یکی از بانیان بر‌پایی این نشست در یک سخن‌رانی‌ با تقسیم‌بندی مزیت‌های جنبش دانش‌جویی‌ به عوامل ساختاری  و محیطی و عوامل ماهیتی اشاره کرد و گفت‌: «فقدان توسعه سیاسی‌، ضعف جامعه مدنی و نیز مرجعیت اجتماعی‌، جامعه محوری و عدم کارکرد حزبی از وجوه این مزایا است‌«.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به  عوامل تشکیل‌دهنده دوره  جدید جنبش دانش‌جویی و افزایش نقش کنش‌گری آن‌ افزود‌: «فروکش کردن جنبش سبز و ظهور خیابانی آن ،نزدیک شدن  آستانه تحمل حکومت به صفر و نیز متلاشی کردن همه گرو‌ه‌های سازمان یافته اعم از مدنی و سیاسی از عوامل شکل دهنده شرایط جدید ‌جنبش دانش‌جویی  است که مجددن دانش‌گاه‌ها را به بستر اصلی مقاومت و مبارزه با خودکامگی تبدیل می‌سازد  .

این فعال دانش‌جویی ادامه داد‌: «برقراری رابطه اندام‌وار با دیگر جنبش‌های اجتماعی‌، تلاش برای افزایش آگاهی بخشی و تعامل با روشن‌فکران و نیروهای سیاسی دموکراسی‌ نکاتی هستند که می‌توانند  تداوم بخش پیش‌تازی‌ جنبش دانش‌جویی باشند .

عضو انجمن دانش‌جویان دموکراسی‌خواه دانش‌گاه جورج واشنگتن هم‌چنین اطلاعات و آمار‌های زیادی را در سخن‌رانی خود مبنی بر تعداد دانش‌جویان و ساختار پراکندگی آن‌ها و نیز بر تفکیک دانش‌جویان دولتی و آزاد ارایه داد و از نقش جنبش دانش‌جویی برون مرزی این‌گونه گفت‌: «انعکاس خواست جنبش دانش‌جویی ایران‌، ایفای کارکرد حمایتی، تلاش به وادار کردن حکومت به رعایت آزادی‌های آکادمیک‌، جلب هم‌بستگی دانش‌جویان خارجی با خواست دانش‌جویان ایرانی  بخشی از نقش  جنبش دانش‌جویی برون مرزی است که باید به خوبی آن را ایفا کند .

جنبش دانش‌جویی فراگیر بود

هم‌چنین در بخشس دیگری از این نشست ژاله بهروزی از فعالان کنفدراسیون محصلان و دانش‌جویان ایرانی بین سال‌های 1978-1968 و یکی از بنیان‌گزاران گروه بیداری زنان که در دوران انقلاب اولین تظاهرات گسترده زنان را در مقابله با آغاز ستیزه‌گری جمهری اسلامی بر ضد زنان سازمان داد در سه بخش به سخن‌رانی پرداخت .

وی در بخش اول این سخن‌رانی به مشخصات اساسی که عامل موفقیت کنفدراسیون دانش‌جویان بود پرداخت و ارزش‌های دموکراتیک را اصلی‌ترین عامل این موفقیت نامید .

بهروزی مهم‌ترین تبلور دموکراتیک را قبول ارزش‌، تحمل دگر‌اندیشی و پذیرش نظر‌های مختلف و حفظ تفاوت‌های سیاسی خواند و ادامه داد‌‌: «تبلور دیگر این کنفدراسیون دفاع بی‌قید و شرط از زندانیان سیاسی و همه اقشار جامعه بود‌».

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این که کنفدراسیون بر اصل اتکا بر خود پایبند بود افزود‌: «این در حالی بود که ما به غیر از فعالیت‌های سیاسی به مباحث اجتماعی و حقوق بشر هم‌چون کمک به سیل‌زندگان و یا کمک به زندانیان سیاسی را نیز در دستور کار داشتیم‌».

وی با اشاره به این که مشخصه دیگر جنبش دانش‌جویی خارج از کشور سراسری بودن و فراگیری آن است ادامه داد: «دانش‌جویان درگذشته آینده خود را در باز گشت به ایران می‌دیدند در حالی که این روزها دانش‌جویان کنونی فرزندان همان دانش‌جویان قبل هستند و از این رو شاید دلیل چندانی برای دانش‌جویان برای بازگشت به ایران و جود نداشته باشد.»

وی در برسی اجمالی در روند مهاجرت گفت‌: «آشنایی با تکنولوژی‌، تسهیل در امر مهاجرت و مباحث دیگر سبب شده که دانش‌جویان غربت‌زدگی کم‌تری را متحمل شوند.»

وی در بخش پایانی سخنان خود با طرح این سوال که آیا کنفدراسیون تاثیری در جنبش‌های قبل و بعد از انقلاب داشته است یا نه افزود‌: «در طی بیست سال 25 تا 30 هزار نفر در سطوح مختلف در فعالیت‌های کنفدراسیون درگیر بوده‌اند که به ایران بازگشته و خدمت کرده‌اند.»

ما شکست خوردیم

هم‌چنین مهدی فتاح پور از رهبران دانش‌جویی سال‌های 1347 تا 1352 و یکی از نمایندگان دانش‌جویان  در این نشست با تاکید بر این دفتر ادوار تحکیم وحدت می‌توان حلقه واسطی باشد بین دانش‌جویان گذشته و جدید گفت‌: «از این رو برخورد خشونت‌آمیز حکومت با اعضای این گروه را می‌توان نقش آن‌ها در این عرصه و جنبش دانش‌جویی عنوان کرد.»

وی به اشاره به سرفصل‌های مشترک بین جنبش‌های دانش‌جویی 60 سال گذشته پرداخت و افزود: «نکته عمومی این است که وقتی صحبت از حرکت دانش‌جویی می‌شود منظور حرکت وسیع و گسترده‌ای است که با حمایت وسیع دانش‌جویی هم‌راه است.»

عضو هیت مسوولان و مسوول هیت سیاسی اجرایی اتحاد جمهوری‌خواهان با تاکید بر این که تا زمانی که امیدی وجود نداشته باشد نمی‌توان منتظر ظهور جنبش و حرکتی باشیم  اظهار داشت‌: «برای همین هدف است که حتا سرکوب هم مانع آن‌ها نمی‌شود آن‌ها هزینه می‌دهند و متقائد شده‌اند که هدف‌مند هستند و به سوی آن پیش می‌روند.»

فتاح‌پور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره بر این که جامعه ایران به دانش‌جویان اعتماد به نفس می‌دهد افزود‌: «این اعتماد به نفس حرکت به وجود می‌آورد آن‌ها با این اعتماد به نفس در خودشان می‌بینند که توان فکری و نظری دارند و می‌توانند جامعه را تغییر دهند و تاریخ نشان داده که هر زمان جنبش آن‌ها افت کرده نسل آینده پرچم‌دار آن شده است‌.»

عضو هیت رهبری سازمان فدایی خلق‌ (‌اکثریت) ‌گفت‌: «خصوصیت دیگر جنبش دانش‌جویی ایران درخواست‌های است که آن‌ها با آن درگیر هستند دانش‌جویان می‌خواهند آزادی حرکت داشته باشند و خواست صنفی آن‌ها با سیاست گره می‌خورد‌.»

وی با اشاره به این که مهم‌ترین تمایز امروز و قبل از انقلاب روحیه و روان‌شناسی دانش‌جویان است ادامه داد‌: «دانش‌جویان آن زمان روحیه رمانتیک داشتند و می‌خواستند دنیا را تغییر دهند و دچار یک رمانیسم دانش‌جویی بودند ولی این روزها دانش‌جویان این روحیه را ندارند آن‌ها به دنبال هدف مشترک می‌گردند.»

فتاح‌پور ادامه داد: «آن زمان روحیه مطلق جمع‌گرایی بود ولی این روزها فردگرایی یکی از وجوه و خواسته‌های جوانان است‌. که این روحیه در نوع مبارزات تاثیر می‌گذارد‌».

مسوول سازمان دانش‌جویان پیش‌گام افزود: «آن زمان ما شکست خوردیم خواسته‌های ما قابل تامل نبود و دانش‌جویان نتوانستند هدف به‌وجود بیاورند‌.»

فتاح‌پور ادامه داد‌: «در این سال‌ها جنبش دانش‌جویی افت شدید نداشته است هر چند که سرکوب‌ها شدید‌تر شده و هم رادیکال‌تر ولی جنبش گسترده‌تر شده و فراگیر‌تر.»

به نام دانش‌جویان زندانی

ابولفضل (پویا) جهاندار‌ زندانی سیاسی و عضو شورای هم‌بستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران با حضور در این نشست با اشاره به اسامی دوستان در بندش به خاطراتی از دوران حبس خود پرداخت .

این بلاگر و فارغ‌التحصیل کارشناسی مدیریت بیمه دانش‌گاه علامه با ذکر نام‌هایی هم‌چون بهاره هدایت‌، مجید توکلی به عنوان شرف دانش‌جویی وعبداله مومنی و دیگر دوستانش به شرح شکنجه‌ها بازجویی‌ها و اتفاقاتی پرداخت که در طول دو سال زندان در ایران داشته است.

و نیز در این نشست مریم سطوت عضو اتحادیه جمهوری‌خواهان و از فعالان سابق دانش‌جویی به ترانه‌خوانی پرداخت و نیما سلحشور نوازنده تار سه تار و تا سل به هنرنمایی در نواختن تار پرداخت .

هم‌چنین بیانیه‌های مختلف و پیغام‌های زیادی از دانش‌جویان در بند خوانده شد .

آنجلا نوبهار دانش‌جوی محروم از تحصیل بهایی به خواندن پیام  بهاره هدایت و مجید توکلی دو عضو  عضو دربند دفتر تحکیم وحدت و انجمن اسلامی دانش‌جویان دانش‌گاه امیرکبیر  پرداخت .

آن‌ها در  در پیام‌شان ضمن تاکید بر ادامه ایستادگی در برابر مستبدان گفته است: «ساییده شدیم و نشکستیم و سر خم نکردیم. هم‌چنان ایستاده‌ایم، اگر چه با دل‌های تنگ و بی‌قرار‌، نظاره‌گر تلاش مستبدان برای تاراج گلدانی هستیم که ما و گذشتگانمان برای پروردنش، خون دل به سینه فرو خورده‌ایم.»

زیاد نمی‌گذرد از واپسین خدانگهدار. از آن همه شور و فریاد مستانه که روزگاری با هم سر دادیم که برهانیم خود را از سیاهی. می‌خواستیم برداریم آن خیز بلند را تا کناره‌های آفتاب و عشق. می‌پنداشتیم که آخر، دوران محنت و رنج را نهایتی است و زود است که دست مردم این سرزمین باشد و دامان آزادی. تیر یک‌دلی بر کمان اتحاد کشیدیم و در میدان نابرابر دس‌های خالی را به نبرد استبداد بردیم. نه تنها در خیابان، که حتا به دل لشگر سکوت کشیدیم و با هر بی‌مهری بغضی بر اندوهی انباشتیم. تا روزی که از هر نفسی گل یاسی بروید یا که داوودی. دانش‌گاه را نه زندان، که گلستانی می‌خواستیم پر از تاق‌های خوش‌نگار عطرآگین، تا نسیم علم و آگاهی‌اش از مرزهای هر شهر و آبادی بگذرد. در رویای‌مان، هیچ سیم خارداری و آهنی دانش‌جویی را علامت ممنوع‌الورودی نمی‌داد. نامه محرمانه ممنوعیت از تحصیل به دست کسی نمی‌رسید، سایه وحشت از آسمان دانش‌گاه پر می‌کشید و استاد به زور چماق خانه نشین نمی‌شد. هم‌کلاسی برای ارایه پاره‌ای توضیحات نمی‌رفت و «یار دبستانی» دیگر بوی حسرت نمی‌داد.

آذرماه بار دیگر آمده که به زمستانی دیگر پیوند خورد. آذری که ماه ما بود تا به قلب زمستان بزنیم. آذری که همیشه ماه ماست. دیوارهای سرد و سنگ زندان اوین، روزها و شب‌های بی‌پایانی است که بیهوده می‌کوشند میان من و شما جدایی بیفکنند. ولی این سینه هم‌چنان تنگ ١۶ آذرهایی که با هم گذراندیم و بی‌قرار تمام روزهای سبز و آفتابی پیش روست. میانمان حصار افکنده‌اند، اما در این سر هنوز هوای آن همه یار دبستانی است که دست در دست هم خواندیم و یاد مشت‌های گره کرده و فریادهاست که از گلو برکشیدیم که عشق میان ما را هیچ خشت و آهن و سنگی دیوار نمی‌تواند بود. آن روز نزدیک است. باور کنیم و آگاه و پر امید ایستاده بمانیم هم‌چنان.

زنده باد جنبش دانش‌جویی

هم‌چنین حشمت‌اله طبرزدی در پیامی اختصاصی برای این نشست  از زندان رجایی‌شهر چنین نوشت‌: جنبش دانش‌جویی ایران باید نگاهی دقیق به تاریخ پر افتخار خود داشته باشد .

در این پیام که توسط کوروش صحتی زندانی سیاسی و فعال دانش‌جویی قرایت شد آمده است‌: «درگذشته حاکمان بر جنبش عدالت‌خواهی و آزادی‌خواهی بود و امروز دموکراسی خواهی و دفاع از حقوق بشر بدون قید و بند و مرزی نیز به آن افزوده شده است .دانش‌جویان ایرانی آگاه‌تر شده‌اند و این گامی به جلو است‌.»

در بخش دیگری از این پیام با تاکید بر این که مهم‌تر از خود مطالبات چگونگی و راه رسیدن به آن‌هاست‌، که اهمیت ویژه‌ای دارد آورده است‌: «با توجه به این‌که امروز طیف‌های مختلف براساس مطالبات مشترک خود در جنبش سبز شرکت دارند و هم‌بستگی خوبی میان نیروهای مختلف سیاسی و اجتماعی در ایران بوجود آمده‌ و این تکثر دید و طیف در جنبش پذیرفته شده است‌، جنبش دانش‌جویی می‌باید نقش خود را پررنگ‌تر در میان طیف‌های حاضر در جنبش سبز نشان دهد.»

چرا که همیشه این دانش‌جویان بوده‌اند که نسبت به اقشار دیگر جامعه در رسیدگی به مطالبات سیاسی جامعه پیش‌گام بوده‌اند و امید‌ها را به جامعه برگردانده‌اند.

هم‌چنین جمعی از تشکل‌های دانش‌جویی و مدنی ایرانیان خارج از کشور در بزرگ‌داشت روز دانش‌جوی ایرانی شانزدهم آذر بیانیه‌ای و قطع‌نامه‌ای صادر کردند که توسط احمد باطبی فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی در این نشت خوانده شد .

متن کامل این قطع‌نامه از این قرار است‌. پنجاه و هفت سال است که شانزدهم آذر برای ما روز پیوند خونین دانش و آزادگی است. روزی که گلوله‌های مستبدان زمان سه آذر اهورایی را بر زمین افکند، نه تنها شعله مقاومت دانش‌جویان ایرانی خاموش نشد، که این روز به نمادی جاودانه برای ایستادگی روشن‌گرانه دانش‌گاه در برابر خودکامگان مبدل گشت. سال‌هاست که هرگاه فزون‌خواهی عمله استبداد بالا می‌گیرد، یورش به دانش‌گاه اولین دسیسه‌ای است که بر ذهن استبداد سایه می‌افکند. روزی دولت کودتا دانش‌جویان را در میهمانی خوش‌آمدگویی استبداد به استثمار قربانی می‌کند؛ چند صباحی دانش‌گاه را به نام انقلاب فرهنگی تعطیل می‌کنند؛ شبان‌گاهی دانش‌جویان مدافع آزادی بیان را از بلندی خواب‌گاهشان به خیابان پرتاب می‌کنند و کلبه درویشی‌شان را آتش می‌زنند، روزگاری نیز برای تثبیت کودتای انتخاباتی‌شان، خواستاران صیانت از آرای مردم را فتنه‌گر خوانده و حرامیان را برای سرکوبشان به کوی دانش‌گاه می‌فرستند و در خیابان‌ها دانش‌جویان فرهیخته‌ای هم‌چون کیانوش آسا را به هم‌راه ده‌ها زن‌ومرد بی‌گناه به قتل می‌رسانند، و امروز درپی افتضاحات پیاپیشان در تمامی جوانب اداره کشور، از یک سو دانش‌جویان آزاده و برومند کشور را تعلیق، اخراج، تبعید و زندانی می‌سازند و از سوی دیگر مانع تحقیق و تدریس علوم انسانی می‌شوند. چرا که آنان که جوینده علم و دانشاند و عقلانیت جمعی را چراغ راه خویش می‌دانند، هرگز پذیرای تسلط نظام ناکارآمدی نخواهند بود که فرمان‌برداری از منویات یک فرد را معیار بصیرت می‌شمارد.

نقض مکرر حقوق اولیه انسانی، مدنی و صنفی دانش‌جویان به رویه مرسوم حاکمیت ایران مبدل گشته است. زندانی‌کردن بیش از هفتاد دانش‌جو، محکومیت بسیاری از این عزیزان به حبس و تبعید طویل‌المدت و محرومیت موقت و دایمی بسیاری از دانش‌جویان از امکانات تحصیلی و رفاهی از سوی کمیته‌های انضباطی در حالی ادامه دارد که پس از گذشت یک سال و نیم هنوز رسیدگی به یورش شبانه به کوی دانش‌گاه تهران در مراحل ابتدایی، آن‌هم در مورد عوامل جزیی این تهاجم وحشیانه، قرار دارد. هرچند دستگاه قضایی بیگانگی خود با عدالت و مهیا ساختن امکان تکرار جنایت را در خلاصه کردن پرونده یورش وحشیانه نیروهای نظامی به کوی دانش‌گاه در تیرماه ۱۳۷۸، با محکومیت سربازی وظیفه‌ای، آن‌هم به جرم دزدیدن ریش‌تراشی، ثابت کرده است.

فشارهای امنیتی بر دانش‌گاه تا آن‌جا پیش رفته که تشکل‌های دانش‌جویی حتا برای برگزاری انتخابات داخلی نیز با تهدید بازداشت امنیتی روبه‌رو هستند. نقض آشکار حقوق بشر به حدی از رسوایی رسیده که جامعه بین‌المللی به اتفاق آرا‌ نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرده و در مواردی ناقضین حقوق بشر و نیروهای امنیتی‌ای را که در سرکوب مردم نقش فرماندهی داشته‌اند، مورد تحریم‌های دیپلماتیک قرار داده است.

در سال‌های اخیر انبوهی از جوانان ایرانی به قصد ادامه تحصیل در مدارج عالی و گاه به دلیل فشارهای امنیتی حاکمیت در اقصی نقاط جهان سکنی گزیده‌اند. ارتباط بلاواسطه این گروه با بدنه دانش‌جویی و دانش‌گاهی داخل کشور از یک سو، و حضور در مراکز دانش‌گاهی و تحقیقاتی معتبر جهان از سوی دیگر، موقعیت یگان‌های را فراهم ساخته است. جا دارد تا ضمن افزایش آگاهی افکار عمومی نسبت به وضعیت نقض حقوق دانش‌جویان در ایران و انعکاس صدای اعتراض دانش‌جویان و مردم ایران نسبت به استبداد حاکمیت، با تعمیق هماهنگی و هم‌کاری بین خود، به یاری نهادهای مدنی و دانش‌گاهی داخل ایران دربرابر تهاجم همه‌جانبه استبداد بشتابند.

ما به عنوان جمعی از تشکل‌های دانش‌گاهی و مدنی ایرانیان خارج از کشور، با تبریک فرا رسیدن روز دانش‌جو به تمامی دانش‌جویان ایرانی و برگزاری مراسم هماهنگ در بزرگ‌داشت این روز پرافتخار، می‌کوشیم تا با افزایش هم‌گرایی تشکل‌های دانش‌جویی ایرانی در سرتاسر جهان به حرکت آزادی‌خواهانه ایرانیان یاری رسانیم. ما مصرانه خواهان آزادی فوری و غیر مشروط دانش‌جویان دربند، لغو احکام ناعادلانه کمیته‌های انضباطی در مورد تعلیق فعالان دانش‌جویی و رفع محدودیت فعالیت تشکل‌های دانش‌جویی مستقل هستیم. خواهان احترام به استقلال دانش‌گاه وعدم حاکمیت در مدیریت دانشگاه‌ها به خصوص فرآیند استخدام و بازنشستگی استادان دانش‌گاه‌ها می‌باشیم. در انتها ضمن محکومیت ترور استادان دانش‌گاه در یک سال گذشته و بی‌کفایتی حاکمیت در برقراری امنیت جانی ایشان، یادآور می‌شویم که جامعه دانش‌گاهی سرمایه ملی کشور است و در صورت تداوم مداخلات مستبدانه و برخوردهای امنیتی با آن‌، فرجام حاکمیت فعلی متفاوت از سرنوشت حکومت پهلوی نخواهد بود

این برنامه به همت چند تشکل دانش‌جویی ایرانیان مقیم خارج از کشور و حول پنج محور «آزادی فوری و بدون قید و شرط دانش‌جویان زندانی»، «دفاع از آزادی‌های آکادمیک و استقلال دانش‌گاه»، «اعتراض به سرکوب و فضای پلیسی در دانش‌گاه‌ها»، «مخالفت با دخالت دولت و برخورد ایدئولوژیک در تدریس علوم انسانی» و ‌«هم‌چنین ضرورت توسعه فعالبت جنبش دانش‌جویی برون مرزی» برگزار  شد.

تشکل‌های برگزار کننده این مراسم، «انجمن دانش‌جویان دموکراسی‌خواه دانش‌گاه جورج واشنگتن»،  و جمعی از دانش‌جویان دانش‌گاه‌های جورج میسون امریکن یونیورستی و کالج نوا بودند.

هم‌چنین این برنامه توسط سازمان‌های «عفو بین‌الملل»، «بنیاد برومند»، «کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران»، «اتحاد برای ایران»، «دیده‌بان حقوق بشر»، «کمیته هم‌بستگی با خواست‌های دموکراتیک مردم ایران (‌منطقه واشنگتن دی سی)» ، «زنان برنده جایزه نوبل» و فدراسیون جهانی جامعه‌های دفاع از حقوق بشر مورد حمایت و پشتیبانی واقع شد.

زمان برگزاری این مراسم روز شنبه چهارم دسامبر (۱٣ آذر) و از ساعت سه و نیم تا شش بعد از ظهر و مکان آن، دانش‌گاه جورج واشنگتن، مدرسه الیوت بود.


 


پویا / رادیو کوچه

برنامه‌ی این هفته به بررسی فیلم «شبکه اجتماعی» ساخته‌ی «دیوید فینچر» می‌پردازد. دیوید فینچر کارگردانی است که نیازی به معرفی ندارد، تنها حضور یکی از فیلم‌هایی مثل «هفت»، «بازی»، «ماجرای غریب بنجامین باتون»، «باش‌گاه نبرد» و «زودیاک» در کارنامه‌ی هر کارگردانی کافی ‌است تا او را به‌عنوان کارگردانی بزرگ مطرح سازد. فیلم شبکه‌ی اجتماعی با فیلم‌نامه‌ای نوشته‌ی «آرون سورکین» (‌Aron‌ Sorkin‌) بر اساس کتاب «میلیاردر تصادفی» به نمایش نحوه‌ی پیدایش شبکه‌ی اجتماعی فیس‌بوک و زندگی موسسان می‌پردازد.

دلیل این‌که چرا باید در مورد موسس یک وب‌سایت اینترنتی فیلم ساخته شود چندان مشخص نیست، فیس‌بوک تا‌کنون بیش از آن‌چه که قابل پیش‌بینی بوده، موفق عمل کرده ولی آیا فیس‌بوک در طی سال‌های آتی نیز همین جای‌گاه را حفظ خواهد کرد؟ سایت‌های اینترنتی دیگری نیز وجود دارند که به‌طور روزانه با آن‌ها سرو کار داریم، ولی چرا در این میان فیس‌بوک برگزیده شده است؟ آیا کاری که مارک زوکربرگ انجام داده، قابل قیاس است با دانش‌مندان و یا مخترع‌هایی که اثر کشف‌شان در زندگی ما نقش مهمی را بازی کرده ولیکن هرگز اثری از آن‌ها در فیلمی دیده نشده‌است؟ این‌ها سوالاتی هستند که در حال حاضر پاسخ آن‌ها مشخص نیست و شاید هیچ‌وقت نتوانیم دلیل انتخاب این موضوع را توسط دیوید فینچر و سورکین بیابیم. شاید محتمل‌ترین پاسخ این باشد که فیس‌بوک با بیش از 500 میلیون کاربر در حال حاضر بخشی از زندگی روزمره‌ی ماست و به‌طور مستمر با مسایلی نظیر حریم خصوصی مرتبط است.

فیلم در یک بار آغاز می‌شود، جایی که مارک زوکربرگ با دوست دختر خود مشغول صحبت است، صحبتی که در انتهای آن دختر با کسالت بار خواندن مارک زوکربرگ، دوستی را پایان می‌دهد. مکالمه اگرچه در ظاهر خنده‌دار است، ولی در واقع نشان‌دهنده‌ی ضعف شدید مارک در برقراری ارتباط با دیگران است. ضعفی که در ادامه‌ی فیلم نیز بارها نمایان می‌شود. مارک سرخورده از این اتفاق به خواب‌گاه بر می‌گردد و برای مشغول کردن خود یادداشتی در وبلاگ خود راجع به دوست دختر پیشین‌اش می‌نویسد، نوشته‌ای ناخوش‌آیند که تا ذکر سایز سینه‌بند دختر پیش می‌رود. پس از آن ایده‌ای به ذهن مارک می‌آید که نه تنها برای انتقام گرفتن از دوست دخترش بلکه تمام دختران دانش‌گاه کافی است. او تصمیم می‌گیرد تا وب‌سایتی به راه اندازد که در آن کاربران بتوانند از بین دو گزینه‌ی ارایه شده، دختر جذاب‌تر را انتخاب کنند. ایده ساده است اما مارک به عکس دانش‌جویان دست‌‌رسی ندارد. او برای به‌دست آوردن عکس دانش‌جویان‌ دیتابیس دانش‌گاه را هک می‌کند. ایده‌ای که «Facemesh» نام گرفت، به همین سادگی یک شبه در خواب‌گاه دانش‌گاه هاروارد، توسط یک دانش‌جوی سال دومی پدید آمد. موفقیت facemesh آن‌قدر زیاد بود که یک شبه سرورهای دانش‌گاه را با مشکل روبه‌رو کرد.

پس از این اتفاق و شهرتی که مارک کسب کرده، او مورد توجه برادران «وینکلوس» (Winklevoss) ‌‌قرار می‌گیرد و به او پیش‌نهاد هم‌کاری برای راه‌اندازی شبکه‌ای اجتماعی را می‌دهند، و تا آخر فیلم هم مشخص نیست آیا واقعن فیس‌بوک بر اساس ایده‌ای که مارک از این برادران دوقلو ربود، شکل گرفته یا خیر. مارک پس از صحبت اولیه با برادران دو قلو، به کمک دوست خود ادواردو کار برای راه‌اندازی فیس‌بوک را شروع می‌کند. سرمایه‌ی اولیه را ادواردو فراهم می‌کند، ادواردو دوست و هم‌اتاقی مارک است. مارک در زمانی که به دنبال جذب سرمایه‌ی بیش‌تر برای فیس‌بوک است، با شاون موسس وب سایت «نپستر»  (napster)آشنا می‌شود. شاون فردی است که ذهن مارک را تسخیر کرده و به او کمک می‌کند تا پروژه‌ی بزرگ خود را آن‌طور که آرزو دارد اجرا کند. پس از این است که مارک درس را رها کرده و با توسعه‌ی فیس‌بوک پله‌های ترقی را در می‌نوردد تا به جوان‌ترین میلیاردر جهان تبدیل شود.

مارک زوکربرگ در شبکه‌ی اجتماعی فردی درون‌گرا است، از برقراری ارتباط با سایرین ناتوان است و همه‌ی وقتش پشت کامپیوتر می‌گذرد، زمانی که دیگران در مهمانی هستند مارک را پشت کامپیوتر می‌بینیم. او به آن‌چه که در اطرافش روی می‌دهد توجهی ندارد و کدهایی که می‌نویسد همه‌ی زندگیش هستند. حتا زمانی که ثروت‌مند شده است، نیز او هم‌چنان پشت کامپیوترش است و با هم‌کاران‌اش به میهمانی‌ها نمی‌رود. نفرت او نیز از دخترها پایانی ندارد، زمانی که مدیرعامل فیس‌بوک می‌شود روی بیزنس کارت خود می‌نویسد (I am the CEO bitch) اگرچه این شخصیت مارک از زوکربرگ واقعی و پر انرژی که در ویدیوهای فیس‌بوک می‌بینیم بسیار متفاوت به‌نظر می‌‌رسد، اما بازی «جسی آیزنبرگ» در ارایه‌‌ی تصویر از نابغه‌‌ای جوان و در عین حال افسرده، درخشان است.

ادورادو، دوست مارک که فیلم‌‌نامه به‌طور غیرمستقیم از دیدگاه او روایت می‌‌شود انسان شریفی است. فیلم‌نامه برگرفته از کتابی است که داستان آن از دیدگاه ادواردو روایت می‌‌شود. او فردی است که در ابتدا دست هم‌کاری مارک را فشرد و سرمایه‌‌ی اولیه را در اختیار مارک قرار داد. حتی پس از این که مارک شاون را به‌عنوان مدیر مالی جای‌گزین ادواردو کرد، در زمانی که دعوی حقوقی خود را مطرح کرده بود، باز سعی داشت حریم و جای‌گاه دوستی را نگه دارد. ادواردو به‌خاطر اعتماد بیش از اندازه به مارک در جای‌گاهی قرار گرفت که تقریبن از فیس‌بوک دیگر سهمی نداشت.

شبکه‌‌ی اجتماعی مملو از فلش‌‌بک است و گفت‌وگوهای سریع و فروان که بسیاری از اطلاعات در خلال همین گفت‌وگوها به بیننده منتقل می‌‌شود. فینچر با هنرمندی توانسته صحنه‌‌های جلسه‌‌ی ‌دعوی حقوقی برادران دوقلو را با جلسه‌‌ی دعوی ادواردو بی‌آمیزد که در ابتدا تشخیص جدا بودن آن‌ها ممکن نیست. در جلسه‌‌ی اول ادواردو به‌عنوان شاهد حاضر است و در جلسه‌‌ی دوم به‌عنوان شاکی. این تلفیق و فلاش‌بک‌‌ها، روایت فیلم را جذاب‌‌تر کرده است. در این فیلم کارگردان با مشکل لو رفتن پلات داستان روبه‌رو نیست، چرا که اغلب تماشاگران از قبل از پایان ماجرا با خبر هستند، از این‌رو تکیه بر شخصیت‌پردازی صحیح و استفاده از روایت غیرخطی بر جذابیت فیلم افزوده است. شبکه‌‌ی اجتماعی فیلمی مستند نیست، فیلمی است که با بهره گرفتن از تکنیک‌‌های سینمایی، سعی دارد به واقعیت نیز وفادار بماند.

ساختن فیلم در مورد شبکه‌‌ای که بیش از 500 میلیون کاربر دارد، معامله‌‌ای نیست که ریسک چندانی داشته باشد، و تا حد زیادی موفقیت‌شما از قبل تضمین شده است. با نگاهی به نتایج نظرسنجی‌‌ها در تارنمای IMDB در می‌‌یابیم، که فینچر کاملن موفق بوده است. کسب امتیاز 8.3 از 10 گواه این مدعا است.

Click here to view the embedded video.

منابع

http://www.imdb.com/title/tt1285016/

http://rogerebert.suntimes.com/

http://www.salon.com/

http://www.sfgate.com/


 


افشان برزگر/ رادیو کوچه

براساس آمارها در حال حاضر 500 میلیون معلول در جهان وجود دارد که نزدیک به 80 درصد آن‌ها در کشورهای جهان سوم زندگی می‌کنند، به‌طوری که در هر هشت دقیقه، یک کودک معلول در جهان به دنیا می‌آید. در بیش‌تر کشورها حداقل از هر 10 نفر یک نفر دارای معلولیت فیزیکی، روانی یا اختلالات حسی است و یک چهارم از جمعیت جهان به‌طور مستقیم تحت تاثیر معلولیت به عنوان مددکار یا اعضای خانواده معلول قرار دارند.

سازمان جهانی بهداشت معلولیت را ایجاد اختلال در رابطه بین فرد و محیط تعریف کرده است، به عبارت دیگر معلولیت مجموعه‌ای از عوامل جسمی، ذهنی، اجتماعی و یا ترکیبی از آن‌هاست که به نحوی در زندگی فرد اثر سو‌ بر جای می‌گذارد و مانع ادامه زندگی مستقل او به‌صورت طبیعی می‌شود.

بر اساس آمارهای جهانی که 10 تا 12 درصد جمعیت هر کشور را معلول می‌داند، در ایران باید حداقل هفت میلیون نفر دارای معلولیت شدید، متوسط و خفیف باشند، اما سازمان‌های متولی معلولان در ایران این آمار را بین دو میلیون و 500 هزار نفر تا سه میلیون نفر اعلام می‌کنند، اما آن‌چه به عمق فاجعه در ایران می‌افزاید این است که روزانه 110 نفر و به عبارتی سالانه 40 هزار نفر به جمعیت معلول کشور اضافه می‌شود.

عکس از ایسنا

آمار جالب و تاسف‌بار دیگری نیز در رابطه با معلولیت در ایران به چشم می‌خورد و آن، مربوط به عمده دلیل بروز معلولیت در افراد است، به‌طوری که بنا بر اعلام مسوولان حدود 50 درصد از معلولیت‌ها در ایران، ریشه ژنتیکی دارد که دلیل آن نیز فراوانی ازدواج‌های فامیلی در کشور است.

هم‌چنین حدود 14 درصد از معلولیت‌ها نیز در زمان جنینی و تولد کودک، هم‌چون مصرف داروهای مضر توسط مادر، عفونت، زایما‌های زودرس و یا دیرهنگام و غیربهداشتی و یا بر اثر عوامل ارثی به‌وجود می‌آید. البته در کنار این عوامل نباید نقش تصادف و حوادث حین کار را در ایجاد معلولیت در افراد از یاد برد.

از دلایل ایجاد معلولیت که بگذریم، معلولان در اکثر کشورهای جهان به‌خصوص کشورهای جهان سوم هم‌چون ایران با مشکلات متعددی مواجه هستند، مسایلی هم‌چون وضعیت معیشتی، اشتغال، هزینه‌های درمان، رفت‌و‌آمد، ایجاد ارتباط به سایر افراد جامعه و صدها مشکل دیگر زندگی عادی و روزمره آن‌ها را به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در ایران قانونی به‌نام «قانون جامع دفاع از حقوق معلولان» وجود دارد که اجرای کامل آن متضمن تامین نیازهای معلولان است، اما از آن‌جا که قوانین در ایران بیش‌تر کاغذها و کتاب‌هایی هستند که در کشوی میزها و کتاب‌خانه‌ها خاک می‌خورند، این قانون نیز به سرنوشت سایر قانون‌ها گرفتار شده و معلولان که نیازمند حمایت‌های بیش‌تر از سوی دولت و جامعه هستند در تنگنا قرار گرفته‌اند.

البته در این میان معلولانی هم هستند که به موفقیت‌های مورد نظر خود دست یافته‌اند، اما کسب این موفقیت‌ها بیش‌تر بر پایه تلاش‌های فردی و پشتیبانی خانواده‌هایشان صورت گرفته است.

هنگامی که قانون جامع حمایت از حقوق معلولان با شعار «امکان ایجاد فرصت برابر و دست‌رسی برای معلولان همانند سایر شهروندان» در ایران به تصویب رسید، جامعه هدف این قانون فکر می‌کردند که با تصویب آن، مشکلاتشان به حداقل خواهد رسید و از ضایع شدن حقوق معلولان در کشور در آینده‌ای نه چندان دور جلوگیری خواهد شد، اما با گذشت بیش از شش سال از تصویب این قانون به نظر می‌رسد که این تنها مسکنی برای این قشر از جامعه بوده است.

در این قانون ماده‌ای، به نام ماده 16 وجود دارد که اجرای قانون را منوط به «تامین اعتبار» کرده است و به اعتقاد کارشناسان امر، همین ماده به پاشنه آشیل این قانون تبدیل شده و از آن‌جا که تامین اعتبار در ایران یکی از مشکلات همیشگی قلمداد می شود، به نظر می‌رسد که به این بهانه اجرای کل قانون به فراموشی سپرده شده و تنها در مناسبت‌های مرتبط با معلولان، گاهی سخن از اجرای قانون به میان می‌آید.

در این قانون تصریح شده‌است که معابر شهری، ادارات دولتی و اماکن عمومی در کشور باید برای رفت‌وآمد معلولان مناسب‌سازی شود و مسوولیت اجرای این قانون به سازمان بهزیستی سپرده شده که بنا بر اظهار نظر مسوولان سازمان بهزیستی، سایر دست‌گاه‌ها در این ارتباط حرف‌شنوی از این سازمان ندارند و بودجه لازم را به این امر اختصاص نمی‌دهند.

حتا دیگر جلسات صوری مناسب‌سازی اماکن و معابر عمومی و شهری بیش از یک سال است که برگزار نمی‌شود و تاکنون حتا یک گزارش از اجرای این بند قانون که قرار بوده هر ساله به دولت ارایه شود، پس از شش سال به دولت ارسال نشده است.

البته سرپرست سازمان بهزیستی قول داده که گزارش مناسب‌سازی معابر و اماکن دولتی به زودی به دولت ارایه شود که بر اساس این گزارش، میزان دست‌رسی افراد معلول به ساختمان‌ها و اماکن عمومی در سراسر کشور 27 درصد بوده است.

احمد اسفندیاری عنوان کرده که استان چهارمحال‌ و بختیاری با 11 درصد، کم‌ترین میزان و استان آذربایجان‌شرقی با 39 درصد، بیش‌ترین میزان مناسب‌سازی را انجام داده‌اند.‌ بیش‌ترین میزان مناسب‌سازی در دست‌گاه‌های دولتی و اماکن عمومی نیز مربوط به مراکز بهداشتی- درمانی و کم‌ترین میزان مربوط  به مناسب‌سازی اماکن و معابر شهری بوده است.

بر اساس همان سرشماری که نرخ بی‌کاری در کشور را 14 درصد نشان داده، نرخ بی‌کاری در بین معلولان 48 درصد است

از دیگر مشکلاتی که معلولان با آن دست به گریبان هستند، مشکل بی‌کاری است. هرچند این مشکل در ایران فراگیر است، اما بر اساس همان سرشماری که نرخ بی‌کاری در کشور را 14 درصد نشان داده، نرخ بی‌کاری در بین معلولان 48 درصد است.

این در حالی‌ست که بر اساس قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، دست‌گاه‌های دولتی موظفند سه درصد از کارکنان خود را از بین معلولان استخدام کنند، در حالی که به نظر می‌رسد مسوولان دولتی ایران اعتقادی به توان‌مندی‌های معلولان در انجام امور ندارند، به‌طوری که در آخرین نمونه آن، وزیر آموزش و پرورش گفته که چگونه یک فرد دارای معلولیت می‌تواند فیزیک تدریس کند؟ که نتیجه این اظهار نظر نیز آن شده که دست‌کم 270 نفر از معلولان پذیرفته شده در آزمون کتبی استخدامی آموزش و پرورش در مرحله مصاحبه رد شوند که البته وزیر رفاه و امور اجتماعی در این رابطه نامه‌ای به رییس جمهوری و وزیر آموزش و پرورش ارسال کرده است.

در این میان نیز سرپرست سازمان بهزیستی، دست‌گاه‌هایی که قانون سه درصدی استخدام معلولان را رعایت نکرده‌اند، تهدید کرده و گفته که دست‌گاه‌های متخلف به دفتر ریاست جمهوری معرفی می‌شوند، البته وی نگفته که کم‌کاری سازمان بهزیستی در این‌باره نیز گزارش خواهد شد یا خیر، چراکه به گفته فعالان حقوق معلولان در ایران، سازمان بهزیستی که متولی اصلی امور این قشر در کشور است، در سال‌های اخیر نتوانسته حتا برای دو هزار معلول اشتغال ایجاد کند و کم‌تر از 10 درصد از وام‌های خوداشتغالی بهزیستی ثمربخش بوده است.

هزینه‌های درمان و توان‌بخشی هم از دیگر مشکلاتی است که این قشر از جامعه با آن روبه‌رو هستند، به‌طوری که هزینه نگه‌داری، درمان و تغذیه برخی معلولان 10 برابر هزینه یک فرد سالم است.

در حال حاضر از دو میلیون و 700 هزار معلولی که در ایران زندگی می‌کنند، 550 هزار نفر تحت پوشش بهزیستی هستند که از این تعداد نیز تنها 125 هزار نفر مستمری بین 32 تا حداکثر 60 هزار تومان در ماه دریافت می‌کنند که این امر ضرورت بیمه معلولان را خاطر نشان می‌کند.

با وجود این که قانون، برای بیمه تکمیلی معلولان پیش بینی‌های لازم را انجام داده است، اما بر اساس اعلام سازمان بهزیستی ایران، در حال حاضر تنها 350 هزار نفر از معلولان تحت پوشش این بیمه قرار دارند.

البته باز هم در این میان سازمان بهزیستی اعلام کرده که به دلیل تعدد وظایف این سازمان، وزارت رفاه و تامین اجتماعی باید پاسخ‌گوی این مطالبه معلولان باشد که در جواب نیز وزارت رفاه اعلام می‌کند که وی مسوول تامین اجتماعی افراد شاغل بیمه‌پرداز و یا افراد سالمی است که در حوادث کاری، معلول می‌شوند، بنابراین قرار دادن معلولان تحت پوشش بیمه تکمیلی، وظیفه سازمان بهزیستی است.

البته وزارت رفاه اعلام نکرده که چرا هنوز طرح بیمه اجتماعی معلولیت که قرار بود برای کسانی که از بدو تولد معلول به‌دنیا آمده‌اند، پس از گذشت بیش از یک سال هنوز اجرایی نشده و مشکلات اداری این طرح قرار است، چه موقع برطرف شود.

هرچند معلولان در ایران هم‌چون سایر افراد جامعه با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند، اما تا خود، معلول نبوده و یا در کنار یک معلول زندگی نکنید، هیچ‌گاه نمی‌توانید مصایب ریز و درشت این قشر از جامعه را لمس کنید.

وقتی 50 درصد از معلولیت‌ها در کشور ریشه در مسایل ژنتیکی داشته و به معنای دیگر قابل پیش‌گیری و درمان است، پس چرا قدمی در این زمینه برداشته نمی‌شود؟ چرا فرهنگ‌سازی لازم در زمینه کاهش ازدواج‌های فامیلی، مشاوره ژنتیکی قبل و بعد ازدواج و آزمایش‌های حین بارداری اجباری نمی‌شود؟

حال این سوال مطرح می‌شود که وقتی 50 درصد از معلولیت‌ها در کشور ریشه در مسایل ژنتیکی داشته و به معنای دیگر قابل پیش‌گیری و درمان است، پس چرا قدمی در این زمینه برداشته نمی‌شود؟ چرا فرهنگ‌سازی لازم در زمینه کاهش ازدواج‌های فامیلی، مشاوره ژنتیکی قبل و بعد ازدواج و آزمایش‌های حین بارداری اجباری نمی‌شود؟

سال‌های گذشته بحث‌هایی برای اجباری شدن مشاوره ژنتیک برای زوج‌های متقاضی ازدواج مطرح شد، اما به نظر می‌رسد سازمان بهزیستی کشور که متولی امر پیش‌گیری از معلولیت در کشور است، به دلیل این که هنوز نتواسته مراکز کافی برای فراگیر کردن این امر را راه‌اندازی کند، چندان روی اجباری شدن این موضوع  پافشاری نمی‌کند.

در پایان باید گفت معلولان نیازمند ترحم و دل‌سوزی مسوولان و جامعه نیستند، آن‌ها تنها به دنبال احصای حقوق قانونی خود در جامعه هستند، چراکه به گفته معلولان اگر قوانین موجود در کشور به‌ویژه قانون جامع حمایت از حقوق معلولان اجرا شود، آن‌ها هم می‌توانند در شرایط برابر به رقابت با هم‌نوعان سالم خود بپردازند و سهم خود را در زندگی و جامعه ایفا کنند، در حالی که به نظر می‌رسد نگاه مسوولان به این افراد هنوز در حد شهروندان درجه دو است که سرمایه‌گذاری کردن بر روی آن‌ها منافعی را به دنبال ندارد.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس اخبار رسیده به رادیو کوچه،‌ روز سه‌شنبه ماموران امنیتی و انتظامی بدون ارایه حکم با مراجعه به منزل اشکان ذهابیان قصد بازدشت این فعال دانش‌جویی در مازندران را داشته‌اند.

به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر، مامورانی که قصد بازداشت اشکان ذهابیان را داشتند به خانواده وی اعلام کرده که تا فردا او باید خود را به مقر فرماندهی انتظامی شهرستان بابل معرفی کند.

اشکان ذهابیان عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت و فعال دانش‌جویی مازندران در حوادث پس از انتخابات در ۲۶ خرداد ۸۸ پس از ضرب و شتم نیروهای موسوم  به «انصار» دستگیر شد و مدت یک ماهه بازداشت خود را در زندان اداره اطلاعات ساری و متی‌کلای بابل در بند انفرادی سپری کرد.

لازم به ذکر است این فعال دانش‌جویی برای دومین بار به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به واسطه تشکیل اتحادیه انجمن‌های اسلامی شمال کشور دستگیر و راهی زندان شد.


 


محمدرضا / رادیوکوچه

mohamadreza@koochehmail.com

بنا بر پیشنهاد «افشین قطبی» سرمربی تیم ملی و تایید کمیته فنی فدراسیون فوتبال، «کریم باقری» به عنوان نماینده کمیته فنی در تیم ملی انتخاب شد.

به گزارش سایت رسمی فدراسیون فوتبال، در جریان جلسه کمیته فنی فدراسیون فوتبال که صبح دیروز برگزار شد، افشین قطبی با بیان این مطلب که کریم باقری در تیم ملی بزرگ‌سالان می‌تواند به لحاظ اخلاقی‌، فنی و مقبولیت نقش بسیار موثری داشته باشد، درخواست کرد او به کادر فنی اضافه شود. این موضوع با موافقت حاضرین مواجه شد و کمیته فنی تایید کرد کریم باقری به عنوان نماینده کمیته فنی در تیم ملی بزرگ‌سالان،با قطبی تا پایان جام ملت‌های آسیا هم‌راهی کند.

این تصمیم در حالی اتخاذ شد که کریم باقری به دلیل نیمکت‌نشینی در بازی‌های اخیر پرسپولیس، از این تیم کناره‌گیری کرده و به‌زودی یک بازی خداحافظی برای او برگزار خواهد شد. خود باقری بعد از این جلسه به خبرنگاران حاضر در فدراسیون فوتبال گفت: «من همان‌طور که اعلام کرده‌ام علاقه‌ای به مربی‌گری ندارم، به همین دلیل در تیم ملی هم روی نیمکت نمی‌نشینم و خواهشم این است که رسانه‌ها با عنوان مربی تیم ملی از من یاد نکنند. قطبی به من گفت که کنارش باشم و من هم پذیرفتم به عنوان مشاور در کنار تیم باشم.»

باقری در پاسخ به این سوال که می‌گویند به خاطر نیمکت‌نشینی از پرسپولیس رفته‌اید، گفت: «طبیعی است که دوست داشتم برای پرسپولیس بازی کنم تا جایی که صلاح دیدند از من استفاده کردند و من هم برای تیم بازی کردم ولی وقتی دیدم نمی‌توانم به پرسپولیس کمک کنم از این تیم جدا شدم.»

افشین قطبی در زمانی که مربی پرسپولیس بود رابطه خوبی با کریم باقری داشت. در آن مقطع بزرگ‌ترین حامی قطبی در میان بازی‌کنان،کریم باقری بود که در برخی مواقع مقابل جنجال‌سازی بازی‌کنانی نظیر «شیث رضایی» و «نیکبخت واحدی» نیز می‌ایستاد. بی‌تردید این موضوع نمی‌تواند به تصمیم اخیر قطبی بی‌ارتباط باشد. از طرفی رابطه قطبی با «علی دایی» و «حبیب کاشانی» به‌خاطر انتقادات تند آن‌ها از او خیلی خوب نیست و در شرایطی که باقری نیز از این دو نفر جدا شده، اقدام قطبی می‌تواند نوعی تسویه‌حساب با آن‌ها تلقی شود.

خود او البته در مورد این تصمیمش گفت: «خیلی خوش‌حالم اعلام کنم که کریم باقری در جام ملت‌ها در کنار ما خواهد بود و او سمت مشاور فنی کادر فنی را بر عهده خواهد داشت. او با توجه به تجربه و شخصیتی که دارد مورد احترام همه مردم ایران است و می‌تواند در جام ملت‌های آسیا به من و تیم ملی کمک کند. او در بازی با برزیل هم از فوتبال خداحافظی کرد و ما باید شخصیت چنین افرادی را همواره بزرگ نگه داریم. از فدراسیون فوتبال هم بسیار متشکرم که این گزینه را پذیرفت و قبول کرد که کریم مشاور فنی ما باشد.»

قطبی: باقری با توجه به تجربه و شخصیتی که دارد مورد احترام همه مردم ایران است و می‌تواند در جام ملت‌های آسیا به من و تیم ملی کمک کند

وی با بیان این که باقری در تمرین‌ها حضور خواهد داشت و بازی‌های تیم ملی را از بالا تماشا خواهد کرد، گفت: «او در تمرینات کنار ما خواهد بود و پس از تماشای بازی‌های تیم ملی نکات مورد نظرش را به من و اعضای کادر فنی ارایه خواهد کرد. به هر حال ما باید در کنار این‌که می‌خواهیم در جام ملت‌ها نتیجه بگیریم، از این مسابقه‌ها به عنوان فرصتی مناسب برای بالارفتن تجربه و توان‌مندی‌های فوتبال ایران استفاده کنیم و حضور برخی از اعضای کمیته فنی در این مسابقه‌ها می‌تواند در آینده به فوتبال ایران کمک کند. خوش‌بختانه کفاشیان این پیشنهاد را پذیرفت و قرار شد که شرایط فراهم شود.»

در ادامه جلسه «علی کفاشیان» ضمن ابراز خرسندی از این تصمیم اعلام کرد که فدراسیون فوتبال آمادگی تهیه شرایط برای حضور نمایندگان دیگر کمیته فنی در جام ملت‌های آسیا و ارایه مشاوره به افشین قطبی را دارد و این‌که امیدوار است «امیر قلعه‌نویی»‌، «منصور ابراهیم‌زاده» و «غلام‌حسین پیروانی» در زمینه تیم ملی بزرگ‌سالان به افشین قطبی مشاوره داده و زمینه ساز موفقیت این تیم در جام ملت‌های آسیا شوند.

پیش از این در جام جهانی 2010 در آفریقای جنوبی، «فابیو کاپلو»، سرمربی تیم ملی انگلیس از «دیوید بکام» که هنوز کفش‌هایش را آویزان نکرده بود، خواست به عنوان مشاور کنار دست او بنشیند. کریم باقری می‌گوید روی نیمکت تیم ملی ایران نخواهد نشست با این حال به نظر می‌رسد نقشی که قطبی برای او در نظر گرفته همان نقشی است که کاپلو به بکام داده بود.


 


خبر / رادیو کوچه

روز چهارشنبه، آیت‌اله لاریجانی، رییس قوه قضاییه از اعلام اسامی مفسدان اقتصادی در سایت قسط خبر داد و اظهار داشت: «به پرونده سارقان و متجاوزان در کم‌تر از یک‌ماه رسیدگی و تمام آنان اعدام می‌شوند.»

به گزارش مهر، رییس قوه قضاییه صبح چهارشنبه در همایش ارتقا‌‌ سلامت اداری با بیان این‌که دستگاه قضایی مبارزه با هر گونه فساد را براساس تاکید رهبر جمهوری اسلامی در دستور کار خود قرار داده گفت: «متاسفانه مردم شاهد رسیدگی به برخی تخلفات کوچک در دادگاه هستند در حالی که متخلفین بزرگ از چنگال قانون فرار می‌کنند.»

این در حالی است که تاکنون این اسامی  در روزنامه‌ها و نشریات منتشر نشده است.

هم‌چنین آیت‌اله لاریجانی اظهار داشت: «تمامی متجاوزین به عنف و سارقان مسلح بدانند این اقدامات از نظر قانون محاربه تشخیص داده شده و قوه قضاییه در کم‌تر از یک‌ماه به پرونده آن‌ها را رسیدگی می‌کند و بدون شک حکمشان اعدام است.»

لازم به ذکر است رییس قوه قضاییه در مورد اظهارات اخیر آیت‌اله جنتی در نماز جمعه مبنی بر این که دست‌گاه‌های قضایی در بسیاری از پرونده‌ها تکروی کرده و با نیروهای امنیتی هم‌کاری نمی‌کند  عنوان کرد: «دست‌گاه امنیتی که قاضی نیست و همیشه کار قضاوت با دستگاه قضایی بوده است و این جای تاسف دارد که برخی از بزرگان ما اظهارات خود را بر مبنای نوشته‌های روزنامه‌ها بیان می‌کنند.»


 


خبر / رادیو کوچه

دادگاه ابراهیم یزدی، دبیر کل نهضت آزادی ایران که پیش‌تر قرار بود روز سه‌شنبه 16 آذر، در شعبه 15 دادگاه انقلاب برگزار شود، به علت عدم انتقال از زندان به دادگاه این محاکمه به تعویق افتاده است.

این در حالی است که مقامات قضایی از پاسخ‌گویی در این زمنیه خودداری کرده‌اند.

لازم به اشاره است ابراهیم یزدی نهم مهر ماه در اصفهان به اتهام اقامه‌ی نماز بازداشت و به بند 209 زندان اوین منتقل شده است.

بیشتر بخوانید:

«شانزده آذر زمان دادگاه یزدی، دبیر کل نهضت آزادی ایران»


 


خبر / رادیو کوچه

انستیتوی نوبل در خبری عنوان کرد چهل و چهار کشور، دعوت شرکت در مراسم اعطای جایزه صلح نوبل امسال را پذیرفته‌اند.

این جایزه به لیو شیائوبو، معترض سیاسی چینی که در حال حاضر در بازداشت به‌سر می‌برد تعلق گرفته است.

به گزارش بی‌بی‌سی، انستیتوی نوبل اظهار داشت کشورهای سریلانکا و الجزایر هنوز به این دعوت پاسخ نداده‌اند ولی 19 کشور از جمله ایران، روسیه، چین، عراق، پاکستان، کوبا، افغانستان و عربستان سعودی گفته‌اند در این مراسم حضور نخواهند یافت.

از ناوی پیلای، بلندپایه‌ترین مقام سازمان ملل متحد در مسایل حقوق بشر که عنوان کرد در مراسم شرکت نخواهد کرد انتقاد شده است.

بر اساس روال همیشگی تمام کشورهایی که در نروژ سفارت‌خانه دارند به این مراسم دعوت می‌شوند.

پیش‌تر، وزارت خارجه چین گفته بود اکثر کشورها در مراسم اعطای جایزه صلح نوبل شرکت نخواهند کرد.

جیانگ یو، سخن‌گوی وزارت خارجه چین گفت چین با مداخله چند دلقک تغییر نخواهد کرد.

بنا بر گزارش‌ها مقامات چین مانع از این می‌شوند که طرف‌داران لیو شیائوبو برای شرکت در این مراسم از کشور خارج شوند.

لازم به ذکر است مراسم اهدای جایزه صلح نوبل، جمعه هفته جاری برگزار خواهد شد.


 


منبع: کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران امروز گفت دیوان عالی کشور باید محکومیت به ارتداد و حکم اعدام کشیش مسیحی، یوسف ندرخانی را فورن لغو کند و وی را از زندان آزاد نماید.  قوه‌ قضاییه هم‌چنین باید یک کشیش دیگر به نام بهروز صادق خان‌جانی را که با اتهامات مشابهی روبه‌روست آزاد نماید.

ندرخانی، کشیش 32 ساله، در 19 سالگی به مسیحیت گرویده است و عضو کلیسای ایران می‌باشد و کشیش جماعتی حدودن 400 نفره در رشت می‌باشد. علی‌رغم صدور حکم اعدام به جرم ارتداد، در هیچ یک از قوانین ایران به جرم ارتداد اشاره نشده است.

آرون رودز، سخن‌گوی کمپین گفت: «صدور حکم اعدام خارج از چارچوب قوانین توسط قوه‌‌قضاییه‌ هر کشوری، قطعن نقطه‌ حضیض آن سیستم قضایی محسوب می‌شود.»  وی افزود: ‌«اعدام فردی به دلیل انتخاب مذهبی که وی ممکن است بخواهد یا نخواهد از آن پیروی کند بدترین نوع تبعیض مذهبی است و بیان‌گر بی‌توجهی کامل به آزادی عقیده و باورهای افراد است.»

در تاریخ 31 شهریور 1389، شعبه‌ یازدهم دادگاه تجدید نظر استان گیلان حکم اعدام و محکومیت آقای یوسف خانجانی به ارتداد را تنفیذ کرد.

بر اساس قانون مجازات اسلامی، ارتداد، یا عمل انکار مذهب خویش، یک جرم نیست.  به جای استناد به مواد حقوقی، قاضی پرونده‌ ندرخانی تصمیم خود را مبتنی بر برداشت خویش از نوشته‌های برخی روحانیون انشا‌ کرده است. (رجوع کنید به رای دادگاه تجدید‌نظر)

بر اساس رای دادگاه، یوسف ندرخانی، 32 ساله، از پدر و مادری مسلمان به دنیا آمده، اما در 19 سالگی به مسیحیت گرویده است.‌ حکم دادگاه اعلام می‌کند که در طول بازجویی‌ها، ندرخانی کتبن به ترک اسلام برای گرویدن به مسیحیت اعتراف می‌کند.  اما ندرخانی در محاکمه‌اش گفته است که بازجویانش وی را تحت فشار وادار به چنین بیاناتی کرده‌اند.

ندرخانی در محاکمه‌اش گفت:  «اتهام ارتداد را قبول ندارد، چون پس از رسیدن به سن بلوغ تا 19 سالگی دین خاصی را قبول نکرده است‌.‌»  پس از سوالات متعدد، ندرخانی گفت: «بازپرس به‌ من القا‌ کرد کسی که از پدر و مادر مسلمان متولد می‌شود و پس از رسیدن به سن بلوغ دینی‌ (15 سال برای مردان)‌ جز دین اسلام را قبول نکند مسلمان است.»

روز یک‌شنبه، 14 آذر 1389، وکیل ندرخانی رسمن نسبت به حکم موکلش به دیوان عالی کشور اعتراض کرد.

اصول 13 و 26 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مذهب مسیحیت را به رسمیت می‌شناسند و به مسیحیان حق نیایش و تشکیل انجمن‌های مذهبی را می‌دهند.  اصل 14 دولت ایران را متعهد به برقراری عدالت و حقوق بشربرای مسیحیان می‌کند.

در خصوص پرونده‌ کیفری ندرخانی، قاضی رای خود را بر اساس مقررات قانون اساسی و آیین دادرسی دادگاه‌های انقلاب و مدنی‌ بنیاد کرده است که در آن به قضات تاکید می‌شود تا هر گاه هیچ قانون مدونی در خصوص موضوعی وجود نداشته باشد، با منابع مذهبی مشورت کنند.  قاضی هم‌چنین به مقرراتی در قانون کیفری اشاره کرده که به قضات اجازه می‌دهد در زمان تصمیم‌گیری به علم خویش استناد کنند.

آقای رودز گفت: «قوه‌ قضاییه‌ ایران، هر روز بیش‌تر و بیش‌تر از آیین‌های دادرسی شناخته شده فاصله می‌گیرد و بر مبنای قوانین مبهم و بی‌نظم تصمیم‌های قضایی خودسرانه اتخاذ می‌کند.»

یک کشیش مسیحی دیگر در شیراز، بهروز صادق خانجانی، 35 ساله، با کیفرخواست ارتداد روبه‌روست.

برادر بهروز صادق خانجانی، فیروز صادق خانجانی که عضوشورای اجرایی کلیسای ایران است، در خصوص پرونده‌های ندرخانی و خانجانی به کمپین گفت: «این جزیی از یک روند بزرگ‌تر برای آزار مسیحیان است.»

فیروز خانجانی به کمپین گفت: «برادر من در خرداد امسال دستگیر شد.  هشت عضو گروه او، شامل همسرش، دو روز بعد دستگیر شدند، اما بالاخره آزاد شدند.»  وی افزود:  «او چند ماه در حبس انفرادی بود، ما هیچ خبری از او نداشتیم و او با وکیلش هیج تماسی نداشت.  او [به زندان] منتقل شده، اما ما نگران هستیم که او در حبس انفرادی ممکن است با چه نوع فشارهایی روبه‌رو باشد.»

بعد از آزادی از حبس انفرادی، بهروز صادق خانجانی و وکیلش محمود طراوتروی در یک جلسه‌ تحقیق در دادسرا حضور یافتند که در آن، دادستان تلاش کرد کیفرخواست ارتداد و اتهامات دیگری مانند «اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و توهین به مقامات» را صادر کند.

طراوتروی به کمپین گفت:‌ «ما به شدت نگران اتهام ارتداد هستیم.‌ در آماده‌سازی دفاع موکلم، بیش‌ترین میزان انرژی من صرف این مسئله شده است، تا او را از مرگ نجات بدهم.»

بنا به گفته‌ برادرش، آقای صادق خانجانی در یک خانواده‌ مسیحی به‌دنیا آمده و هرگز مسلمان نبوده است.‌ مادر بهروز صادق خانجانی یک مسیحی مهاجر از کشور کنگو می‌باشد و پدرش قبل از این‌که وی به دنیا بیاید به مسیحیت گرویده است.

آقای طراوتروی گفت:‌ «از لحاظ فنی، دادگاه باید این پرونده را رد کند، اما قاضی باید اول اتهامات را بررسی کند.»

آقای طراوتروی به کمپین گفت: «ما از چند روحانی عالی‌رتبه خواسته‌ایم تا نظرات خود را در خصوص ارتداد در اسلام بیان کنند.  چهار آیت‌اله (شامل آیت‌اله حسین‌علی منتظری) گفت‌ که تغییر مذهب از اسلام  به یکی از مذاهب ابراهیمی (شامل مسیحیت)، به عنوان ارتداد شناخته نمی‌شود و (کسی که دین خود را عوض می‌کند) می‌بایست مورد همان‌گونه رفتاری قرار بگیرد که اعضا‌ آن مذاهب دیگر باید قرار بگیرند.»

بعد از این‌که بهروز صادق خانجانی در پاسخ به احضاریه‌ دادگاه انقلاب شیراز در تاریخ 16 خرداد سال جاری به محل دادگاه مراجعه کرد، مقامات قضایی وی را تحت بازداشت موقت قرار دادند.  در آن زمان وی با حکم وثیقه که پس از بازداشت  آذرماه 1388 برای وی صادر شده بود، آزاد بود.  آقای طراوتروی به کمپین گفت که دستور بازداشت موقت صادق خانجانی در تاریخ 26 مهرماه سال جاری منقضی شده است.  وی گفت: «از لحاظ فنی، زندانی بودن او در حال حاضر غیر‌قانونی محسوب می‌شود.»

کمپین خواستار آزادی فوری ندرخانی و صادق خانجانی، و پایان دادن به محاکمات بر مبنای اتهام «ارتداد» که در هیچ‌یک از قوانین ایران وجود ندارد و ناقض تعهدات حقوق بشری ایران است، شد.


 


خبر / رادیو کوچه

روز چهارشنبه، بر اثر انفجار معدن زغال سنگ در مرکز چین 26 کارگر این معدن جان خود را از دست داده‌اند.

به نقل از روزنامه مالایی میل، این کارگران به رغم دستور برای توقیف تولیدات در معدن زغال سنگی در حومه «میانچی» استان «حنان»  به کار مشغول بودند.

لازم به اشاره است انفجار معدن زغال سنگ در چین از مشکلات بزرگ این صنعت محسوب می‌شود.

گفتنی است که کم‌تر از یک ماه پیش نیز 29 نفر بر اثر انفجار معدن دیگری در این کشور جان خود را از دست دادند.


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

یک فرمانده طالبان در افغانستان با 9 تن از افراد تحت فرمانش امروز به دولت پیوست.

جنرال محمد داوود فرمانده پلیس در شمال افغانستان گفت این فرمانده طالبان مولوی‌محمد‌نبی نام دارد و امروز در ولایت کندز به برنامه صلح پیوسته است.

وی افزود این فرمانده طالبان شماری از سلاح سبک و سنگین‌شان را نیز به پلیس تسلیم کرده است.

روز گذشته نیز یک فرمانده دیگر طالبان به نام قاری عزیز با 7 تن از هم‌دستانش به پلیس تسلیم شده بود.

دولت افغانستان از ماه پیش شورایی را برای جلب مخالفان دولت ایجاد کرد و این شورا حالا در برخی از ولایات نیز عملن به کار آغاز کرده است.

هرچند طالبان به گونه رسمی از پیشنهاد صلح انکار می‌کنند، اما برخی از فرماندهان کوچک آنان به دولت می‌پیوندند.


 


این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمی‌کند. هم‌چنین به دلیل استفاده از کلماتی که با ادبیات رادیو کوچه مغایر بوده، بازنویسی صورت گرفته است.

برخی افراد پس از مشاهده برنامه‌های بخش فارسی بی‌بی‌سی، که به گفته‌ آن‌ها پوشش مناسبی در خصوص 16 آذر، روز دانش‌جو در ایران نداده است، اقدام به ارسال نظرات خود کرده که در این بخش منتشر می‌شود.

من به موسوی اعتمادی ندارم

من به موسوی اعتماد ندارم چون جرات ریسک‌پذیری ندارد انسانی ترسو ا‌ست و در سریال‌های مختلف سعی کرد نشان دهد رهبر خوب جنبش است. اما سریال 22 خرداد او مضحک و خنده‌دار بود علی‌رغم این‌که ما رفتیم اما بی‌بی‌سی فارسی نشان نداد‌. چون به مبارزین  اعتقادی نداشت‌. بابا دندان طمع این بی‌بی‌سی را بکنید. بسیاری شان یک مشت نان به نرخ روزخور هستند که می‌خواهند قورمه سبزی و چلوکباب مامان پخت را در ایران بخورند و در لندن هم کار کنند. بی‌بی‌سی فارسی یک رسانه‌ی مستقل نیست و افرادی را هم که برای کار انتخاب می‌کنند از هزار صافی می‌گذرانند که کاملن پاستوریزه و استریلیزه باشند و عقاید اپوزیسیونی نداشته باشند. خوب وضع همین می‌شود که می‌بینید. بخش مرکزی آن رسانه هم چیزی فراتر از این از بخش فارسی نمی‌خواهد و توقع ندارد. دست‌کم این‌طور به نظر می‌رسد. شاهین بوستانی اخیرن نقدهایی اساسی به این رسانه نوشت که در اینترنت هستند. بخوانید تا بخشی از حقیقت این رسانه را پیدا کنید. نظر شخصی من این است که جمهوری اسلامی در بی‌بی‌سی آدم و نفوذی دارد

شبکه BBC فارسی خائن یا دوست ملت

دیروز در حالی که هم‌وطنان ما توی خیابان‌ها رفته بودند از هر شهری تا مخالفت خود را با ظلم و نا‌عدالتی اعلام کنند شبکه بی‌بی‌سی فارسی دم از فضای آروم ایران و شهر تهران می‌زد و حتا موضوع بحث نوبت شما جنبش سبز پس از یک‌سال بود جالب بود که هر بینده‌ای زنگ می‌زد که تو بحث شرکت کند مجری پونه قدوسی برنامه را در جهت آرامش اجرا می‌کرد هر بیننده‌ای که می‌خواست از بحث خارج بشه و اشاره‌ای به نا آرامی‌ها کند یا مودبانه قطع می‌شد و یا از طرف مجری موضوع عوض می‌شد‌. این در حالی بود که خبرها آن‌جوری که بی‌بی‌سی فارسی می‌گفت هم نبود و شهر تهران نا‌آرام بود‌،‌ و شهرهای دیگر ایران این موضوع را می‌شد باز کردن چند سایت معتبر به راحتی مطلع شد‌. اما هر بیننده‌ای با دیدن شبکه بی‌بی‌سی فارسی ذهنش پر از اما و اگر می‌شد‌. که چرا با وجود آرام خواندن فضای سیاسی ایران آن‌قدر اوضاع نا آرام هست‌. اما چیزی که قابل انکار نسیت صدای اله‌‌ اکبر مردم روی پشت بام‌ها هست که هر شب ساعت 10 شنیده می‌شود.

بخش فارسی بی‌بی‌سی بلندگوی رسمی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی

بی‌بی‌سی، بی‌آب‌روتر از آن است که بتوان آن را «رسانه» نامید، این سایت در راستای چاکریش به جمهوری اسلامی آن‌قدر خود را به تنور وقاحت چسبانده که بیماری «ذوب در ولایت» آن قابل علاج نیست.

در روزهای اخیر چند نمونه‌ی دیگر از این سرسپردگی به ولی فقیه را می‌توان درسایت فارسی بی‌بی‌سی دید.

نمونه‌ی اول در مصاحبه‌ی این سایت با خانم مری اپیک است که در لس آنجلس صورت گرفته است‌. سربازگمنام «بی‌بی‌سی  فارسی زبان، که نام و عنوانش در این مصاحبه برای خوانندگان معلوم نیست به طرز عریانی به دستمال کشیدن بر روی رفتارهای جمهوری اسلامی بر علیه زنان میهن اشتغال دارد. به این سوال‌ها توجه بفرمایید:

«ولی الان در داخل ایران هم اگر نگاه کنید خانم‌ها توی تمام زمینه‌ها هستند، حالا ممکن است وزیر زن نباشد ولی الان مثلن تعداد دانش‌جویان دختر یا تعداد خانم‌هایی که در اداراتند یا خانم‌های حرفه‌ای، پزشک، مهندس حتا این‌ها زیادتر شده برای این‌که میزان تحصیلات خانم‌ها الان بیش‌تر از میزان تحصیلات زنان در زمان گذشته است برای این‌که آن‌هایی هم که از خانواده‌های سنتی‌اند و چادر و حجاب دارند می‌توانند راحت از خانه بیرون بروند دانش‌گاه و درس بخوانند. و یا مخالفت شما این است که چرا اصلن سنگ‌سار توی قانون هست یا این‌که چرا اجرا می‌شود؟ چون در قانون اسلام سنگ‌سار هست ولی قوه قضاییه دستور داده است که این حکم اجرا نشود و گویا تنها موردی که اخیرن و پس از چند سال توقف سنگ‌سار از ایران گزارش شد، بر خلاف خواست مقامات قضایی بوده و قاضی‌ای هم که این حکم را اجرا کرده مورد بازخواست قرار گرفته است. اعتراض شما پس به این است که چرا اصلن هم‌چنین قانونی هست؟»

اما حکم خدا و تاریخ و حکم مردم ایران در نفی تمامیت این بارگاه جهل و جنایت و فساد بسا محکم‌تر، عمیق‌تر و قاطع‌تر از این است که بتوان به این لودگی‌ها در مقابلش سد کشید و از آن جلوگیری کرد.

جمهوری اسلامی، در آستانه‌ی قرار گرفتن در معرض جدی‌ترین تحریم‌های بین‌المللی‌، در منتهای انقباض درونی‌اش که تیغ آن حتا به وزیران کابینه‌ رسیده و با بلند شدن زمزمه‌ی گنجانیدن ساختار اصلی سرکوب در ایران سپاه در لیست آمریکا، در مقابل امواج خروشان تغییر و تلاش جوانان ایران برای رسیدن به آزادی‌، بسیار شکننده است.

دوران امدادهای غیبی و جنت مکانی هم‌زمان به سرآمده و ما به ازای دشمنی با مجاهدین بایستی به حمایت صریح ازچوبه‌های دار، شکنجه‌های خیابانی، سنگ‌سارها و سرکوب عمومی پرداخت. این کاری است که بی‌بی‌سی به آن مشغول است.


 


چهار‌شنبه 17 آذر 89 / 8 دسامبر  2010

note3اجرا: زهره‌

note3استودیو: مارال

note3تقویم تاریخ – مریم

note3سوت –  «شلیک غیرمستقیم قطبی به کاشانی و دایی» – محمد‌رضا

note3روزنگاشت – «تکامل شاه کار اسپنسر» – محبوبه

note3بخش اول خبرها

note3زخم – «معلولان، شهروندان درجه دو» – افشان برزگر

note3تماشاخانه کوچه – «فیسبوک بر پرده‌ی سینما» – پویا

note3بخش دوم خبرها

note3طنز در پزشکی- (سی‌ام ) – علی انجیدنی

note3پرسه – « گردن درد» – سیمین

note3مجله خبری کابل – آرین

note3گفت‌و‌گوی روز – گفت‌و‌گو با «وحید سرلک» – اردوان روزبه

note3بخش سوم خبرها


 


محبوبه‌شعاع / رادیوکوچه

mahboobeh@koochehmail.com

هشتم سپتامبر برابر با سال‌روز درگذشت «هربرت اسپنسر»، که یکی از بزرگ‌ترین فیلسوفان سده نوزدهم به شمار می‌رود، است. او در سال ۱۸۶۰ میلادی شاه‌کار زندگی خود را به نام «تکامل» آغاز کرد و اعتقاد داشت که تکوین اجسام به اهتمام اجزای متشکل در درون خود صورت می‌گیرد. او در سال 1903 در چنین روزی درگذشت.

«اشخاصی که نمی‌توانند دیگران را ببخشند، پل‌هایی را که باید از آن عبور کنند خراب می‌نمایند.»

«هربرت اسپنسر» در بیست و هفتم آوریل سال ۱۸۲۰ در شهر صنعتی «داربی، انگلستان» زاده شد. پدر و جدش آموزگار بودند و خود او نیز هنگام تحصیل به ریاضیات و علوم فنی علاقمند بود. پس از تحصیل مهندسی راه و ساختمان به استخدام شرکت راه‌آهن در آمد.

او در اوقات بی‌کاری به نگارش و خودآموزی می‌پرداخت و بر اساس همین استعداد به سفارش عمویش «توماس اسپنسر»، در نشریه «اکونومیست» به کار مشغول شد. مرگ عموی ثروت‌مند هربرت در سال ۱۸۵۱ و ارثیه‌ای که برای او به جا گذاشت، به آرزوی او جامه عمل پوشاند.

هربرت مشاغل خود را رها کرد و به عنوان نویسنده و محققی آزاد به پژوهش و تحقیق در زمینه علوم رایج زمان همت گماشت. او با شیفتگی و درایت خویش به آموختن مطالب و دست‌آوردهای دانش‌مندان زیست‌شناس مانند «لامارک» و «کارپنتر» پرداخت و دریافت‌های خود را در زمینه جامعه‌شناسی به کار گرفت.

مهم‌ترین علاقه اسپنسر تحقیق درباره دگرگونی در ساختارهای اجتماعی است. از نظر او تکامل از یک وضعیت نامعین، نامنسجم و یک‌دست به وضعیت منسجم، نا هم‌گون و چنددست (متکثر) حرکت می‌کند. هرچه تمایز بیش‌تر باشد انسجام بیش‌تر خواهد شد و وابستگی تقویت می‌شود.

او از آغاز عمر به بحث درباره مسایل سیاسی، دینی و فلسفی علاقه داشت و از طریق مطالعه و تحقیق در علوم طبیعی به نظریاتی متحول و پیش‌رو دست یافت. در این مقصود رنج برد و ضعف پیری مانع کارش نگردید. وقتی که به این کار همت گماشت کتاب معروف «داروین» هنوز نوشته نشده بود و چون این کتاب منتشر شد اسپنسر در فلسفه و عقیده خود استوارتر شد و از تحقیقات داروین نیز استفاده کرد.

هربرت مانند «سن سیمون»، «آگوست کنت» و «کارل مارکس» به دنبال تفسیر جامعه و تغییر آن کوشش داشت و در سال ۱۸۶۰ میلادی شاه‌کار زندگی خود را به نام «تکامل» آغاز کرد. اسپنسر اعتقاد داشت که تکوین اجسام به اهتمام اجزای متشکل در درون خود صورت می‌گیرد.

مبدا چنین تفکری که: تکامل به طور مستقل و خارج از مشیت الهی یا قدرت دیگری انجام می‌گیرد، در عهد خود فرضیه‌ای انقلابی بود. اسپنسر علاوه ‌بر زیست‌شناسی، به قلم‌رو جامعه‌شناسی و سپس «اخلاق» که احتمالن در آن دوره به عنوان درجات مرتبط در نظم پدیده‌ها محسوب می‌شد، روی آورد.

وی موفق شد با ارایه اصولی که از فرضیه تکامل برگرفته بود، فلسفه عمومی را بارور سازد. او معتقد بود که: کهکشان به صورت مجموعه‌ای عظیم حرکت می‌کند و پیوسته در جهت کسب ویژه‌گی‌ها و تفکیک و تنظیم عناصر، تکمیل می‌‌شود و در این مسیر به هم‌آهنگی بیشتر بین عناصر تشکیل‌دهنده می‌پردازد. در مجموعه رساله‌های زیست‌شناسی (۶۷-۱۸۶۴)، اسپنسر از نظرات «چارلز داروین» و «آلفرد راسل» درباره تقسیم کار بین سازواره‌ها سود جسته ‌است.

آثار اسپنسر شامل: آمار اجتماعی، فرضیه جمعیت، آموزش و پرورش، اصول زیست‌شناسی، اصول روان‌شناسی، بررسی جامعه‌شناسی، اصول علوم اجتماعی، اصول اخلاق، انسان علیه دولت  و زندگی‌نامه شخصی است.

گفته شده: هربرت اسپنسر مردی جدی، منطقی و از اوهام شاعرانه به کلی دور بود. او فاقد ذوق و شور و عشق و زیبایی‌های زندگی بود و تا پایان عمر ازدواج نکرد و به ثروت نیز اعتنایی نداشت. وی هشتاد و سه‌سال زندگی کرد و سرانجام در هشتم دسامبر ۱۹۰۳ میلادی در «برایتون» درگذشت.

منبع‌ها:

ویکی پدیا

گوگل

ویکی‌گفتآورد


 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر‌های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته‌های این بخش دارید می‌توانید برای ما ارسال کنید.

منبع: معمای مردان رقصان

به نظرم آدم تا جایی که راه داره نباید برای آرمانش خود رو به کشتن بده، چون روزی می‌رسه که دشمنانش به اسم او با آرمانش ازدواج می‌کنند و بچه‌هاش رو اون طوری که خودشون می‌خواهند بار می‌آورند.

اگر روزی هم کشته شد، بهتره که خاکستری هم از پیکرش باقی نمونه تا هم جایی را اشغال نکرده باشه و هم از مدفنش مقبره و دکانی درست نشه.

نمی‌دونم افلاطون بود یا سقراط که متنی نمی‌نوشت، چون اعتقاد داشت کلمات مرده‌اند و امکان انتقال جان سخنانش را ندارند و تا زنده بود سخن‌رانی را بر نوشتن ترجیح می‌داد پس بهتره آدم اگه برای آرمانی نیز کشته شد وصیتی هم نکنه.

زارعی مدیر کل حراست و خواجه سروی معاون وزارت علوم و اعضا‌ تشکل‌های دانش‌جویی ساخته جمهوری اسلامی در گرامی‌داشت کشته‌شدگان ۱۶ آذر، کامران دانش‌جو نیز به دلیل حضور در تور استانی هیت دولت در اراک از شرکت در مراسم باز‌ماند.

امروز یاد و خاطره احمد قندچی، مصطفا بزرگ‌نیا و آذر شریعت‌رضوی از سوی وزارت علوم و تشکل‌های دانش‌جویی ساخته جمهوری اسلامی بر سر آرام‌گاه‌شان گرامی داشته شد و بر سر مزارشان سنگ‌های قبر نوساخته‌ای را با نمادهایی از این صالحین پرده‌برداری کردند.

جنبش دانش‌جویان جهان اسلام‌، بسیج دانش‌جویی دانش‌گاه پیام نور‌، جامعه اسلامی دانش‌جویان، جنبش عدالت‌خواه ‌دانش‌جویی، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌جویان مستقل یاد آنان را دست مایه بصیرت خویش کردند و مراتب ارادت‌شان را فریاد زدند، از استعمار گفتند و استبداد را وانهادند.

آنان یاد سه دانش‌جوی جان‌باخته‌ای را گرامی داشتند که دو تن‌شان هوادار حزب توده ایران بودند و آن دیگری هوادار جبهه ملی.


 


خبر / رادیو کوچه

روز سه‌شنبه، یک قاضی بریتانیایی با آزادی موقت جولیان آسانژ، مدیر وب‌سایت ویکی‌لیکس به قید وثیقه مخالفت کرده است.

به گزارش دویچه‌وله، جولیان آسانژ، بنیان‌گذار و مدیر ویکی‌لیکس صبح روز گذشته، با قرار قبلی، خود را به پلیس لندن معرفی کرد و بازداشت شد.

بازداشت آقای آسانژ به درخواست مقام‌های قضایی سوئد و به اتهام آزار جنسی صورت گرفته است، اما او این اتهام را رد می‌کند.

سایت ویکی‌لیکس در روزهای اخیر هزاران سند محرمانه وزارت خارجه آمریکا را منتشر کرد.

بیشتر بخوانید:

«بازداشت مدیر وب‌سایت افشاگر ویکی‌لیکس»


 


رادیو کوچه

طی تماس برگزار کننده این مراسم، با ذکر برخی مشکلات، کلیه عکس‌های این برنامه حذف شده است.

در ادامه لازم است از سوی رادیو کوچه به دلیل این حرکت از کلیه بازدید‌کنندگان سایت پوزش بطلبیم و امیدواریم این برای اولین و آخرین بار در این رسانه باشد.



 


مریم / رادیو کوچه

maryam.m@koochehmail.com

534 پیش از میلاد – تاریخ‌نویسان اروپایی در صدر روی‌دادهای هشتم دسامبر دستور «کوروش» (هخامنشی) به ایجاد یک پادگان مرزبانی در کنار «سیردریا» به منظور جلوگیری از عبور طایفه «ماساگاتا» از سیردریا (رود سیحون ـ آراکزس) و هجوم به منطقه ایرانی «فرارود» را درج کرده و نوشته‌اند که محل این پادگان که بعدها شهر «خجند» در کنار آن ساخته شد «کوروش‌کده» نامیده می‌شد.

1306 میلادی – 85 سال پس آغاز حمله «چنگیزخان مغول» به ایران، گیلان هم هشتم دسامبر به دست ایلخان وقت (حاکم‌ران مغول بر ایران) افتاد و آسیب فراوان دید. مغولان هم به‌مانند عرب‌ها قادر به عبور از کوه‌های البرز و حمله به گیلان و مازندران پوشیده از جنگل نبودند که مردمی وفادار به ایران داشته‌اند.

1903 میلادی – سال‌روز درگذشت «هربرت اسپنسر» فیلسوف و جامعه‌شناس انگلیسی قرن 19 در 83 سالگی درگذشت. وی که متمایل به فرضیه «اولوسیون» بود در یک کتاب ده جلدی باتوجه به این فرضیه، پدیده‌های فلسفی را دوباره‌نویسی کرد.

1953 میلادی – ژنرال «آیزنهاور» رییس‌جمهوری وقت آمریکا در نطقی در مجمع عمومی سازمان ملل برنامه خود «اتم برای صلح» را اعلام داشت و برای سایر ملل این حق را قایل شد که برنامه استفاده از انرژی اتمی برای مصارف صلح‌جویانه از قبیل نیروگاه داشته باشند و رشته فیزیک اتمی در دانش‌گاه‌های خود دایر کنند و قول داد که رآکتور آموزشی در اختیار بگذارد. ایران و پاکستان نخستین کشورهای خارجی بودند که این وسایل ازجمله رآکتور آموزشی از آمریکا دریافت کردند.

۱۹۸۵ میلادی – اتحادیه هم‌کاری‌های منطقه‌ای جنوب آسیا با حضور هند، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا، نپال، مالدیو و بوتان تاسیس شد.

1318 خورشیدی – «داریوش مهرجویی» کارگردان، نویسنده و مترجم ایرانی به‌دنیا آمد. مهرجویی با ساخت فیلم گاو در سال ۱۳۴۸ نگاه‌ها را متوجه سینمای ایران کرد و به موج نوی سینمای ایران شکل داد. آخرین فیلم بلند او سنتوری توقیف شده ‌است.

1381 خورشیدی – پس از آن‌که سال‏ها از پایان هشت سال جنگ بین ایران و عراق گذشته و سازمان ملل، عراق را به‌عنوان آغازگر جنگ معرفی کرده بود، مقامات بلندپایه عراقی با اعتراف به استفاده بغداد از سلاح‏های شیمایی در جریان جنگ با ایران ادعا کردند که عراق مجبور به استفاده و به کارگیری این نوع تسلیحات شده است. این در حالی است که ایران در طی جنگ بارها از حملات شیمیایی عراق به مردم ایران خبر داده و خواستار رسیدگی به آن بود ولی با سکوت مجامع بین‏المللی مواجه می‏شد.

1914 میلادی – نبرد دریایی فالکلند در اطراف جزایری به همین نام درجنوب آمریکای جنوبی میان انگلیس و آلمان به وقوع پیوست. در این نبرد رزم‌ناوهای آلمانی از ناوگان انگلیس شکست خوردند و این جزایر بار دیگر به تصرف انگلیسی‌ها درآمد. این جزایر در اواخر قرن 16 میلادی کشف شد و تا استقرار قوای فرانسه درسال 1764 میلادی به حال خود رها شده بود. اما به‌علت وجود منابع غنی نفتی در جزایر فالکلند این منطقه مورد توجه انگلیسی ها قرار گرفت و بلافاصله آن‌جا را تحت اشغال خود درآوردند.


 


رادیو کوچه

با توجه به فراخوان انجمن هم‌بستگی فعالان تبعیدی ترکیه درخصوص برگزاری تجمع اعتراضی روز شانزدهم آذر در مقابل سفارت ایران در آنکارا و اخذ مجوز، این تجمع از ساعت 2 بعد از ظهر تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد.

تجمع ابتدا از پارک مجاور سفارت ایران آغاز به حرکت کرده و معترضان با خواندن سرود یار دبستانی به صورت یک‌پارچه به سمت سفارت رفتند و در مقابل ماموران امنیتی ترکیه این تجمع ادامه یافت.

در ادامه معترضان با سر دادن شعارهاییمراتب اعتراض شدید خود را نسبت به زندانی شدن هم‌وطنانشان ابراز کردند.

ماموران سفارت ایران سعی داشتند با فیلم‌برداری مستقیم و چهره به چهره و همین‌طور از  طریق دوربین‌های متحرک سفارت جهت شناسایی و ایجاد مشکل برای تجمع‌کنندگان اقدام کنند، این درحالی بود که معترضان اهمیتی به این اقدام آنان نداده و در دفاع از زندانیان تصاویر آنان از جمله «ضیا نبوی‌، مجید دری‌، مهدی خدایی‌، علی ملیحی‌، احمد زیدآبادی، امیرخسرو دلیرثانی، عبداله مومنی، حامد روحی‌نژاد، بهمن احمدی‌امویی، میلاد اسدی و ….» را بالا بردند.

در ادامه «رحیم همتی» یکی از اعضای هیت موسس انجمن، متنی اعتراضی را قرایت کرد که هم‌زمان در مقابل دوربین‌های رسانه‌های مختلف به زبان ترکی نیز ترجمه شد. در این متن با اشاره به تاریخ مبارزات جنبش دانش‌جویی ایران قبل و بعد از انقلاب، روش جمهوری اسلامی در به زندان کشیدن دانش‌جویان و آزادی‌خوان محکوم شد، رحیم همتی در پایان اعلام کرد: «ما در راه آزادی همه زندانیان تا آخر ایستاده‌ایم.»

لازم به ذکر است که انجمن هم‌بستگی فعالان تبعیدی حدودن از ده روز پیش جهت اخذ مجوز لازم اقدام کردند ولی به دلایل نامشخص این مجوز در آخرین ساعات ادارای روز پانزدهم آذر صادر شد. این در شرایطی است که هم‌زمان با این قضیه پلیس امنیت شهرهای پناه‌جو‌پذیر به بهانه جلوگیری از ایجاد تحصن در مقابل دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، از یک هفته قبل اجازه خروج هیچ پناه‌جویی را از شهر صادر نمی‌کردند. ولی با وجود این شرایط جمعیت قابل توجهی در سال‌روز شانزدهم آذر مقابل سفارت ایران در آنکارا حضور به هم رساندند.


 


خبر / رادیو کوچه

روز سه‌شنبه، مذاکرات ایران و گروه 1+5 در ژنو پایان یافت و دو طرف توافق کردند که دور بعدی مذاکرات را در اواخر ماه آینده میلادی در استانبول برگزار کنند، هرچند در مورد دستور کار این دور از مذاکرات سخنان متفاوتی گفته شده است.

به گزارش رویترز، کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران اظهار داشت که نمایندگان قدرت‌های جهانی با ایران به توافق رسیده‌اند که در استانبول در مورد پیشنهادات عملی و راه‌های هم‌کاری برای یافتن راه حلی برای نگرانی اصلی ما در مورد مسایل هسته‌ای گفت‌و‌گو کنند.

اما سعید جلیلی، مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی در یک کنفرانس خبری عنوان کرد که برای مذاکره در مورد هم‌کاری حول نقاط مشترک توافق کرده است، نه گفت‌و‌گو در مورد برنامه اتمی ایران.

وی در ادامه افزود که گفت‌وگو در چارچوب راه‌برد دو مسیره را نمی‌پذیرد.

به گفته آقای جلیلی، اکنون روشن شده است که این مذاکرات هیچ پیش‌رفتی نداشته و طرفین نتوانسته‌اند مواضع خود را به هم نزدیک کنند.

از سویی دیگر فیلیپ کراولی سخن‌گوی وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه در یک کنفرانس خبری در واشنگتن گفت: «حدود 75 درصد مباحثات در ملاقات‌های ژنو در مورد مسئله اتمی بود. این چیزی است که در میان نگرانی‌های اصلی ما قرار دارد.»

این در حالی است که مسوولان جمهوری اسلامی عنوان کرده‌اند که مذاکراتش با قدرت‌های جهانی به شرطی موفقیت‌آمیز خواهد بود که تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران لغو شود.

بیشتر بخوانید:

«انتقاد صریح ایران از غرب»


 


این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمی‌کند.

طرح آب‌پاشی (باران مصنوعی) با هواپیماهای سم‌پاشی متعلق به وزارت جهاد کشاورزی که شب گذشته توسط مسوولان ایران مطرح شد، از جزییات جالبی برخوردار است.

بنا بر این گزارش، ایجاد باران مصنوعی در تهران قرار است با هواپیماهای تک موتوره سمپاشی صورت گیرد که اکنون پنج فروند دیگر نیز قرار است به آن‌ها افزوده شود. گنجایش مخزن این هواپیماها 2000 لیتر است که برابر است با دو متر مکعب.

با این اوصاف، اگر بخواهیم به میزان یک میلی‌متر باران مصنوعی بر تهران ببارد، نیاز به 105×16 متر مکعب آب است که این هواپیماهای تک‌موتوره سمپاشی باید آن را حمل کنند.

با توجه به ظرفیت مخزن هواپیما برای باریدن یک میلی‌متر باران در تهران نیاز به 640000 بار پرواز هواپیمای تک‌موتوره است که در صورت ده فرونده شدن هواپیماها، باید 64 هزار بار این پروازها انجام شود تا به میزان یک میلی‌متر شهر تهران آبپاشی شود.

البته با تخمین زدن زمان یک ساعت برای بارگیری، پرواز و فرود هواپیما، چندین هفته و ماه و سال طول خواهد کشید تا آلودگی هوای تهران رفع گردد.

البته قائم‌مقام سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با واحد مرکزی خبر از ابتکاری بودن این طرح آب‌پاشی خبر داده و اعلام کرده است که این طرح تا کنون در هیچ جای دنیا انجام و آزمایش نشده است.

وی با بیان این‌که عملیات آب‌گیری هواپیماهای مورد نظر امروز به اتمام رسیده است، ابراز امیدواری کرد: «این طرح که پیش‌تر در هیچ یک از شهرهای آلوده کشورهای جهان اجرا نشده است با موفقیت انجام شود و در بهبود نسبی هوا تاثیر گذار باشد.»

درباره بحث آب‌پاشی تهران، رییس مراکز معاینه فنی خودرو شهرداری تهران در وبلاگش، زمانی حدود 5 سال را برای آب‌پاشی دو میلی‌متری در تهران تخمین زده است آن هم اگر خدای نکرده اتفاقی نامترقبه روی ندهد: «با ۱۰تا هواپیمای تک موتوره سم‌پاشی وزارت جهاد کشاورزی که هر کدام طرفیت حمل ۲ متر مکعب (۲۰۰۰ لیتر ) آب را دارند می‌خواهید آلودگی هوای تهران را رفع کنید؟ اصلن می‌دانید اگر برای مساحت حدود ۱۰۰۰ کیلومتری تهران بزرگ بارندگی به مقیاس ۲ میلی‌متر بخواهیم ایجاد کنیم چقدر آب نیاز داریم؟ چند سورتی پرواز ۱۰ تا هواپیمای تک موتوره باید داشته باشند که این حجم از آب را وارد جو کنند؟ اصلا لایه‌های اتمسفر را می‌شناسید؟ آقایان بدانند حدود ۲ میلیون متر مکعب آب نیاز داریم تا یک بارندگی به مقیاس ۲ میلی‌متر در شهر ایجاد شود. این ۱۰ هواپیما حدود یک میلیون سورتی پرواز بدون توقف هم داشته باشند و سقوط نکنند و بلایی هم سر خودشان نیاورند می‌توانند این کار را انجام دهند.»

هر سورتی پرواز برای هر هواپیما با احتساب نشست و برخاست و آب‌گیری و آب پاشی (با چه حجمی؟ با چه ارتفاعی؟) اگر فقط نیم ساعت زمان ببرد حدود ۵۰  هزار ساعت به عبارتی حدود ۲۰۰۰ روز و به عبارتی حدود بیش از ۵ سال زمان می‌برد که به اندازه بارندگی به میزان ۲ میلی‌متر بارش طبیعی آب در سطح جو رها شود. اصلن می‌دانید این آب اتمایز می‌شود و تاثیر آن در کاهش آلودگی در شرایط فعلی در حد طنز است؟ نکنید این کارها را…چرا ملت ایران را در دنیا این‌گونه جلوه می‌کنیم؟ … در شرایط فعلی تا باد نیاید و لطف خدا شامل حالمان نشود، تا 50 روز دیگر هم‌کاری از دستمان برنمی‌آید، الان شرایط اضطرار است».

هم‌چنین مجید عباسپور متخصص محیط‌زیست و رییس دانش‌کده محیط‌زیست و انرژی دانش‌گاه علوم تحقیقات تهران در مورد راه‌کارهایی مانند ایجاد باد و باران مصنوعی برای کاهش بار آلودگی هوای تهران گفت: «هفته گذشته، رییس سازمان حفاظت محیط‌ زیست بحثی را تحت عنوان ایجاد باران مصنوعی مطرح کرد، اما چگونه هنگامی که ابری وجود ندارد می‌خواهیم ابرها را بارور کنیم تا باران بیاید؟»

او ادامه داد: «چندین پارامتر آلایندگی هوا را تشکیل می‌دهند، بخشی از آن ذرات معلق است که در هوا وجود دارد، و بعضی دیگر مانند Nox، Sox ، که ممکن است در اثر ایجاد باران مصنوعی و گرمای هوا، باران اسیدی را موجب شود و درجای خود مشکلات خاصی را به دنبال دارد،البته آن هم اگر حجم بسیار بالایی از پاشش صورت گیرد.»

این استاد دانش‌گاه تصریح کرد: «باید گفت این‌ها به عنوان یک راه‌حل اساسی که بتواند مشکل آلودگی را رفع کند موثر نیست. راه‌حل آلودگی‌ هوا، برخورد با آن پس از وقوع این پدیده‌ در وضعیت هشدار و اضطرار نیست. او تصریح کرد: «هواپیمایی که در اختیار جهاد کشاورزی است، هواپیماهای کوچک سم‌پاشی است که برای سم‌پاشی یک مزرعه 12 – 10 هکتاری و نهایتن 100 هکتار کاربرد دارد. عباسپور تاکید کرد: «من بعید می‌دانم با توجه به شرایط فعلی آلودگی هوای تهران،این اقدامات، بتواند تاثیر ثمربخشی را در رابطه با بحث آلودگی هوا داشته باشد.»

اودرپاسخ به این سوال که آیا این اقدامات جنبه علمی دارد افزود: «اقداماتی مانند ایجاد باد مصنوعی و یا پاشش آب بیش‌تر جنبه تخیل دارد تا علم.»


 


محمدرضا / رادیو کوچه

mohamadreza@koochehmail.com

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

همشهری

1) انتشار خبر دادگاه‌ها باید در چارچوب مقررات باشد

http://www.hamshahrionline.ir/news-122630.aspx

دادستان تهران با اشاره به دادگاه مدیرمسول روزنامه‌ ایران گفت: «رسانه‌هایی که متن لایحه‌ دفاعیه‌ متهم را به‌طور کامل منتشر کرد‌ه‌اند، مورد پی‌گرد قانونی قرار خواهند گرفت. او در عین حال تاکید کرد که این موضوع به معنای دفاع از مهدی هاشمی نیست.»

2) رییس‌جمهوری: «قطع‌نامه‌ها بر ما اثری نداشت»

http://www.hamshahrionline.ir/news-122568.aspx

رییس‌جمهوری ایران در جمع مردم اراک با توجه به صدور قطع‌نامه‌هایی علیه ایران گفت که این قطع‌نامه‌ها بر ما اثری ندارد.

جام جم

1)بیانیه اشتون با محتوای توافقات منطبق نیست

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100893018453

دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که مذاکرات آتی ایران با 1+5 بر مبنای هم‌کاری حول نقاط مشترک خواهد بود تاکید کرد که بیانیه کاترین اشتون درباره محوریت موضوع هسته‌ای در مذاکرات با محتوای مذاکرات منطبق نیست.

2) ویکی ‌لیکس فاش کرد: «طرح دفاعی ناتو برای کشورهای بالتیک»

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100893021474

ظاهرن ناتو نقشه‌هایی دفاعی برای محافظت از کشورهای بالتیک در برابر تهدید روسیه طراحی کرده است. این موضوع در اسناد دیپلماتیک آمریکا آمده که به تازگی توسط پای‌گاه اینترنتی ویکی‌لیکس منتشر شده است.

کیهان

1) تدابیر امنیتی ویژه ماه محرم در سراسر پاکستان

http://www.kayhannews.ir/890917/16.htm#other1603

دولت پاکستان برای جلوگیری از حملات تروریستی در ایام محرم، تدابیر امنیتی ویژه‌ای را در سراسر این کشور به اجرا درآورد.

2) جلیلی: «شرط ادامه مذاکرات توقف فشارهاست»

http://www.kayhannews.ir/890917/2.htm#other203

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در آخرین دور مذاکرات نشست ژنو 3 تاکید کرد ایران هیچ‌گونه گفت‌وگویی را در فضای فشار و تحریم نمی‌پذیرد. به گزارش منابع خبری، دکتر جلیلی در پایان دور سوم مذاکرات ژنو که صبح دیروز برگزار شد، گفت: «نتیجه گفت‌وگوها این شد که گفت‌وگو برای هم‌کاری حول نقاط مشترک ادامه پیدا کند.»

رسالت

1) رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی: «رهبری و مراجع خرافات عاشورا را مهار کردند»

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=47718

رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی گفت: «قمه‌زنی، موسیقی، غلو در عاشورا به سمتی می‌رفت تا ما را از مسیر اصلی خارج کند، اما با هوشیاری مراجع و مقام معظم رهبری مهار شد.»

2) دکتر علی لاریجانی: «اشتباهات شریعتی به ارتباط جنبش دانش‌جویی با روحانیت صدمه زد»

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=47723

رییس مجلس مبارزه دانش‌جویان با ناراستی‌ها را که یکی از مظاهر آن دفع فتنه و توطئه‌های سال گذشته بود، از صحنه‌های حضور این قشر پس از انقلاب دانست و گفت: «دانش‌جویان در فتنه سال گذشته با بصیرت در صحنه حاضر و وظیفه دینی و ملی خود را محقق ساختند.»

آفرینش

1) رییس کمیسیون انرژی مجلس: «مجلس نگران پروژه پارس جنوبی است»

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=74171

رییس کمیسیون انرژی مجلس، اعلام کرد: «مجلس نگران است که شرکت‌های دخیل در پروژه پارس جنوبی علی‌رغم دریافت مبالغ زیاد مالی در موعد مقرر 35 ماه این پروژه‌ها را به پایان نرسانند.

2) تکرار ادعای امارات از سوی امیر کویت

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=74176

امیر کویت ضمن تکرار ادعاهای امارات درباره جزایر سه‌گانه ایرانی، حل مسالمت‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران را خواستار شد.

خراسان

1) توافق ایران و 1+5 برای ادامه گفت‌وگو در ترکیه: «اختلاف نظر درباره موضوع مذاکره»

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=9&day=17&id=152187

مذاکرات ۲ روزه ایران و گروه 1+5 در ژنو روز گذشته با توافق درباره زمان و مکان دور بعدی گفت‌وگوها پایان یافت. طبق توافق اعلام شده، دور بعدی گفت‌وگوها در ماه ژانویه (بهمن ماه) و در استانبول ترکیه برگزار خواهد شد.

2) دادستان تهران: «اعضای تیم تروریستی دستگیر شده قصد ترور چهره‌های دیگری را در داخل کشور داشتند»

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=9&day=17&id=152104

دادستان تهران از دستگیری تیم مظنون ترورهای اخیر خبر داد و گفت: «این تیم توسط حفاظت اطلاعات شناسایی و به دادستانی معرفی شدند که در بازجویی‌های اولیه مشخص شد این تیم آموزش‌های نظامی و عملیاتی را در خارج از کشور برای ترور دو استاد دانش‌گاه دیده بودند.

دنیای اقتصاد

1) بخش‌نامه آماده‌باش یارانه‌ای

نامه مهم بانک‌مرکزی به بانک‌ها: «آماده اعلام برداشت یارانه نقدی باشید»

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=235266

محمدرضا رحیمی، معاون اول رییس‌جمهوری که چند روز پیش به هم‌راه شمس‌الدین حسینی سخن‌گوی اقتصادی دولت از اصلاح قریب‌الوقوع قیمت‌ها خبر داده بود، اکنون با امضای بخش‌نامه‌ای خطاب به تمام نهادهای دولتی برای اجرایی شدن آزاد سازی قیمت‌ها آماده‌باش داده است. هم‌زمان، بانک مرکزی هم با صدور بخش‌نامه جداگانه‌ای به بانک‌های عامل ضمن تاکید بر نزدیک شدن به موعد اعلام امکان برداشت یارانه‌ها توسط مردم به آن‌ها آماده‌باش کامل داد.

2) رکورد جدید بازار جهانی طلا

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=235239

کاهش ارزش دلار آمریکا در مقابل سایر ارزهای عمده، بهای طلا را به رکورد جدید 1432.50 دلار رساند. روز گذشته در جریان معاملات طلا در بازار‌های جهانی قیمت هر اونس طلا برای تحویل فوری با افزایش تقریبن 19.5 دلاری نسبت به نرخ غروب روز قبل، تا مرز 1433 دلار افزایش یافت که البته ساعاتی بعد به زیر 1430 دلار بازگشت. کسب رکورد جدید قیمت برای طلا در بازارهای بین‌المللی، سکه بهار آزادی را با 2 الی 4 هزار تومان افزایش قیمت تا 351 هزار تومان و در برخی مراکز تا 353 هزار تومان افزایش داد.


 


خبر / رادیو کوچه

در روزهای اخیر، پدر همسر عایشه دختر ۱۸ ساله افغان که بینی و گوش‌هایش در پی گریز از خانه همسرش بریده شده بود توسط پلیس بازداشت شده و اکنون تحت بازجویی قرار دارد.

حاجی سلیمان هفته گذشته در ناحیه چورا در مرکز ولایت ارزگان دستگیر شد.

لازم به یادآوری است عکس عایشه در ماه جولای گذشته روی جلد مجله تایم چاپ شد و پس از آن او در آمریکا تحت معالجه قرار گرفت و صاحب یک بینی مصنوعی شد. او هم‌چنان برای ادامه معالجه در کالیفرنیا به سر می‌برد.

به گزارش بی‌بی‌سی، این دختر 18 ساله که در ماه آگوست به آمریکا سفر کرده بود اظهار داشت که به خاطر گریز از خانه شوهری مجازات شده بود.

پیش‌تر گزارش شده بود که حکم بریدن گوش و بینی عایشه توسط یک دادگاه طالبان صادر شده و توسط شوهرش اجرا شده بود.

گفتنی است خشونت علیه زنان در افغانستان یکی از مشکلات جدی اجتماعی در این کشور است.


 


رادیو کوچه

شام‌گاه سه‌شنبه، آخرین دور مرحله گروهی لیگ قهرمانان فوتبال اروپا در 4 گروه ابتدایی این رقابت‌ها برگزار و تکلیف هشت تیم صعود کننده به دور حذفی مشخص شده است.

در گروه A، اینتر با نتیجه 0-3 مغلوب وردربرمن آلمان شد و دو تیم تاتنهام و توئنته به تساوی 3-3 رسیدند تا تاتنهام و اینتر به عنوان تیم‌های اول و دوم راهی دور بعد شوند.

در گروه B، شالکه 2-1 بنفیکا را شکست داد و المپیک لیون با هاپوئل تل‌آویو 2-2 مساوی کرد تا به ترتیب شالکه و لیون بالا بروند.

منچستر یونایتد و والنسیا بعد از تساوی 1-1 هر دو از گروه C صعود کردند که البته منچستر سرگروه بود و از گروه D بارسلونا و کپنهاگن بعد از پیروزی در بازی‌های شب گذشته به دور بعد رفتند. بارسا تیم اول و تیم دانمارکی در این گروه جای دوم ایستاد.

روبین کازان، توئنته، بنفیکا و گلاسکو رنجرز نیز در گروه‌های خود سوم شدند و مجوز حضور در رقابت‌های لیگ اروپا را کسب کردند.

در این دیدارها این نتایج به‌دست آمد: بورساسپور1- گلاسکو رنجرز 1، منچستریونایتد 1– والنسیا1، بارسلونا2 – روبین کازان0 و کپنهاگن 3– پاناتینایکوس 1.

شام‌گاه چهارشنبه این بازی‌ها در 4 گروه‌های باقی‌مانده دنبال خواهد شد.


 


حرکت اعتراضی محمد قمری و خانواده‌اش بیش از دو ماه خود را در حالی پشت سر گذاشته که دفتر سازمان ملل هم‌چنان پاسخی را به خواسته آن‌ها نداده است.

Click here to view the embedded video.

Click here to view the embedded video.


 


مهم‌ترین عنوان‌های رسانه‌های امروز مالزی:

خبرگزاری برناما

  • نجیب: «جهت رفع اسلام‌گریزی، مسلمانان باید از رسانه‌ها استفاده کنند.»
  • پیمان هم‌کاری‌های بین هند و اروپا تا مارس سال آینده آماده می‌شود.
  • رییس جمهوری کره جنوبی پنج‌شنبه به مالزی می‌آید.
  • انفجار در وراناسی هند موجب کشته‌شدن یک کودک و زخمی شدن 20 تن دیگر شد.
  • وزارت‌خانه افراد بومی را برای آموختن تخصص‌های مورد نیاز به خارج اعزام می‌کند.
  • اولویت برای مردم  معیاری مهم در انتخاب کاندیدا‌ها است.
  • هواپیمایی عربستان خط پروازی جدیدی بین کاتماندو و KLIA ایجاد می‌کند.
  • شرکت خودرو‌سازی پرودا صادرات خود را افزایش می‌دهد.
  • اتحادیه اقتصادی غرب آفریقا به انتخابات ساحل عاج اعتراض کرد.
  • صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد: «بدهی کره جنوبی در سال‌های آتی بیش‌تر خواهد شد.»
  • ویکی‌لیکس: «ناتو برنامه‌ای مخفیانه برای محافظت از دریای بالتیک دارد.»
  • آمریکا دیگر به دنبال توقف شهرک‌سازی‌ها در اسراییل نیست.

روزنامه استار

  • دکتر لینگ، وزیر سابق راه مالزی، در دادگاه ادعای بی‌گناهی نمود.
  • نجیب: «ما برای ساختن موفقیت و ابداعات باید به راه خود ادامه دهیم.»
  • ریاست بانک مرکزی مالزی تن سری دکتر زیت اختر عزیز اولین زنی است که از پادشاه مالزی جایزه «توکوه معال هجره» را دریافت کرد.
  • شورای حکام مالزی حق دخالت در امور سلطنتی کاخ کلانتان را ندارد.
  • سلطان پرک: «حقوق مالزی را زیر سوال نبرید.»
  • متخصصان اعلام کردند که باید از جزایر مرجانی بیش‌تر مراقبت کرد.
  • دور زدن اشتباه در اتوبان باعث کشته‌شدن سه نفر در پتلینگ جایا شد.
  • پیشنهاد وزیر ارشد در ایپاه: «برای جلوگیری از پرداخت رشوه، باید جریمه‌های رانندگی کاهش یابند.»
  • چهار مالزیایی به جرم قاچاق 27.5 کیلو گرم مواد مخدر در چنی هند بازداشت شدند.
  • زنی که در یک رابطه 4 ساله با یک گیتاریست راک بود از سوی وی مورد آزار قرار گرفت.
  • انتقاد چین از آمریکا و کره جنوبی و تاکید بر حل مسئله کره شمالی از راه گفت‌و‌گو.
  • کمک کنسولی استرالیا به پایه‌گذار ویکی‌لیکس.
  • پس از اعلام پرداخت پول به ترک‌کنندگان سیگار از سوی دولت ماساچوست، نه تنها مردم این عادت را ترک کردند بلکه از میزان حملات قلبی آن‌ها نیز کاسته شد.

روزنامه نیو استریت تایمز

  • ازدواج یک دختر 14 ساله باعث دوباره به جریان افتادن بحث‌های و راه‌حل‌های مربوط به ازدواج شد.
  • واحد ایریشیا در فیلیپین در سه ماه اول سال آینده به راه خواهد افتاد.

روزنامه مالایی میل

  • مالزی یک قایق متعلق به اندونزی که در آب‌های جوهور دچار حادثه شده بود را نجات داد.
  • پلیس سر نخ 50 سرقت موتور سیکلت در 3 ایالت را به دست آورد.
  • نتایج یک تحقیق: «مردان ازدواج کرده دل‌پسند‌تر‌اند و رفتار مناسب‌تری از خود نشان می‌دهند.»

 


آن‌چه در این بخش می‌آیدانتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است

کنت تیمرمن / فرهنگ ایران

در حالی که آمریکا و دیگر قدرت‌های جهانی خود را برای مذاکرات اتمی با حکومت ایران در ژنو آماده می‌کنند، بخش فارسی صدای آمریکا یک بار دیگر به یاری رژیم اسلامی شتافت.

در تاریخ 29 نوامبر 2010 در برنامه صدای آمریکا که سیاوش سعادتیان، مجری آن بود، دو کارشناس ایرانی میهمان برنامه، اسرائیل و سازمان مجاهدین خلق را متهم به ترور یک دانشمند اتمی ایران ( مجید شهریاری) کردند که به تازگی در تهران کشته شده است.

رضا تقی زاده، که گفته می‌شود « کارشناس» در امور اقتصادی و سیاسی می‌باشد اسرائیل را متهم به ترور دانشمند ایرانی کرد و گفت « به نظر من » اسرائیل پشت ماجرای ترور می‌باشد. دومین «کارشناس» روزنامه‌نگار سایت اینترنتی روزآنلاین، سایت نزدیک به خاندان هاشمی رفسنجانی، مجاهدین خلق را متهم به این ترور کرد. هیچ یک از این دو کارشناس مدرکی مبنی بر ادعاهای خود ارائه نکردند.

سال گذشته در یک مورد مشابه مسعود علی محمدی محقق اتمی در تهران ترور شد. صدای آمریکا در این باره سفارش یک تحقیق را داد، در این گزارش مشخص شد که علی محمدی روابط نزدیکی با جنبش سبز داشته و حکومت اسلامی می‌تواند مسوول قتل او باشد. بسیار محتمل است که این کشتارهای اخیر دلایل دیگری داشته باشند، یا رژیم ایران ترجیح داده برای جلوگیری از درز اطلاعات اتمی به بیرون، دانشمندان خود را ترور کند.

بنابراین چرا بخش فارسی صدای آمریکا به سرعت تقصیر را به گردن اسرائیل و مجاهدین خلق انداخت بدون آن که فرضیه  دست داشتن حکومت اسلامی را در این قتل در نظر بگیرد.

ششم دسامبر 2010

کنت تیمر من، رئیس و بنیانگذار بنیاد دموکراسی برای ایران

برگردان از فرهنگ ایران


 


خبر / رادیو کوچه

روز سه‌شنبه، احمد غلامی دبیر تحریریه و کیوان مهرگان دبیر سرویس سیاسی و فرزانه روستای دبیر سرویس بین‌الملل و علی خدابخش، سرمایه‌گذار روزنامه شرق توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند.

به گزارش رادیو فردا، نیروهای امنیتی با مراجعه به روزنامه شرق و در برابر اعتراض سایر خبرنگاران این سه نفر را دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.

لازم به اشاره است روزنامه شرق روز سه‌شنبه با عنوان اصلی «جنبش دانش‌جویی ایران زنده است»، منتشر شده بود.

این در حالی است که تاکنون از علت بازداشت این افراد و حضور نیروهای امنیتی در دفتر این روزنامه گزارشی ارایه نشده است.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته