فرماندهی ارتش اسرائيل میگويد هنوز نتيجهی تحريمهای جديد اقتصادی عليه ايران روشن نيست و مشخص نشده که آيا اين تحريمها می تواند تهران را به توقف برنامهی هستهایاش مجاب کند يا نه. سرتيپ گبی اشکِنازی، روز چهارشنبه پس از ملاقات با همتای آمريکايیاش درياسالار مايک مولن در مقر پنتاگون، وزارت دفاع آمريکا به خبرنگاران گفت: کشورش از رويکرد آمريکا و متحدانش در تحريمها عليه ايران حمايت میکند و در انتظار نتايج آن میماند.
ايران نسبت به اخلال کشورهای خارجی در روابط تهران و مسکو ابراز نگرانی کرده و در مورد دخالت در اين روابط هشدار داده است. رامين مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجهی جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه در مصاحبه با راشا تودی، شبکهی تلويزيونی انگليسی زبان روسيه، اظهار داشت تهران اجازه نمیدهد کشورهای دور از اين منطقه جلوی همکاریهای ايران را بگيرند و در مشارکتهای راهبردی اختلال ايجاد کنند. اين سخنان در حالی بيان میشود که رؤسای جمهوری ايران و روسيه قرار است پنجشنبه در حاشيهی اجلاس کشورهای حاشيهی دريای خزر با يکديگر ديدار کنند. روابط مسکو و تهران در ماههای اخير و در پی لغو فروش سيستم دفاع هوايی اس ۳۰۰ از طرف روسيه، رو به سردی گراييده است.
ايالات متحده از تصميم اسرائيل برای عقب نشستن نيروهايش از روستای غجر واقع در منطقهی مرزی لبنان استقبال کرد. فيليپ کرولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، روز چهارشنبه در بيانيهای اعلام کرد «آمريکا از اين اقدام استقبال کرده و از اسرائيل و سازمان ملل متحد میخواهد تا هر چه سريع تر جزئيات فنی مربوط به اجرايی کردن اين تصميم را تنظيم کنند». کابينهی امنيتی اسرائيل، روز چهارشنبه اعلام کرد عقب نشينی از منطقهی شمال روستای غجر را تصويب کرده است. قسمت شمالی روستای غجر به حکم سازمان ملل در قلمرو سرزمينی لبنان واقع شده و بخش جنوبی آن در منطقهی بلندیهای جولان قرار دارد که اسرائيل در جنگ ۱۹۶۷به خاک خود ضميمه کرده است.
یک مقام روسی گفته است، دمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه قصد دارد، در دیدار روز پنجشنبه خود با محمود احمدینژاد، ایران را به از سرگیری گفت و گو بر سر برنامه هستهای این کشور ترغیب کند.در حالی که یک مقام روسی گفته است، دمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه قصد دارد، در دیدار روز پنجشنبه خود با محمود احمدینژاد، ایران را به از سرگیری گفت و گو بر سر برنامه هستهای این کشور ترغیب کند، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی به «کشورهای دیگر» نسبت به تلاش برای «جلوگیری از همکاری استراتژیک» میان دو کشور هشدار داده است. به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام عالیرتبه روسی روز چهارشنبه اعلام کرد، دمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه قصد دارد، در دیدار روز پنجشنبه خود با محمود احمدینژاد، رهبران جمهوری اسلامی را به از سرگیری گفت و گوهای هستهای ترغیب کند. بیشتر بخوانید: پیشنهاد اشتون برای برگزاری گفتوگوهای هستهای در اتریش یا سوئیس گیتس: رهبر ایران نسبت به اظهارات احمدی نژاد درباره تاثیر تحریم ها دچار تردید شده است هر چند انتظار میرود، دور تازه گفت و گوهای هستهای میان ایران و کشورهای عضو گروه پنج بعلاوه یک، پس از بیش از یک سال وقفه در آن، در روز چهاردهم آذر ماه برگزار شود، اما تاکنون محل انجام این گفت و گوها تعیین نشده است. کشورهای غربی و به ویژه ایالات متحده آمریکا بر این باورند که جمهوری اسلامی در پوشش برنامه هستهای خود به دنبال دستیابی به قابلیت ساخت جنگافزارهای هستهای است و از این رو از تهران میخواهند فعالیت های حساس هستهای خود را متوقف سازد. در این میان رئیس جمهور روسیه که کشورش به عنوان یکی از اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد، از کشورهای طرف گفت و گوی هستهای با ایران به شمار میآید، قصد دارد، در دیدار خود با محمود احمدینژاد از نگرانیهای طرف ایرانی در باره گفت و گوهای هستهای نیز مطلع شود. مقام عالیرتبه روسی در این باره گفته است: «ما بر این باوریم که باید با وی (احمدینژاد) گفت و گو کنیم. ما باید وی را به بازگشت به مذاکرات ترغیب کرده و احیاناً به سخنانش فرا دهیم.» دمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه قرار است روز پنجشنبه در حاشیه نشست سران کشورهای ساحلی دریای خزر در باکو با همتای ایرانی خود دیدار کند. روابط میان ایران و روسیه در ماههای اخیر و به ویژه پس از اعلام انصراف رسمی مسکو از فروش سامانه پدافند هوایی اس ۳۰۰ به جمهوری اسلامی و نیز حمایت روسها از آخرین قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران رو به سردی نهاده است. ایالات متحده آمریکا و اسرائیل با فروش این سامانه موشکی پیشرفته به ایران مخالف بوده و به ویژه مقامهای اسرائیلی بارها از رهبران روسیه خواسته بودند، از ارسال این موشکها به ایران خودداری کنند. در این میان رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، در آستانه دیدار سران ایران و روسیه در باکو به قدرتهای خارجی نسبت به «تلاش برای جلوگیری از همکاری میان تهران و مسکو» هشدار داده است. وی در گفت و گویی با یک شبکه تلویزیونی روسیه در این باره گفته است: «ما نمیتوانیم به کشورهای دور دست اجازه دهیم، مانع همکاری و مشارکت راهبردی ما شوند.» وی همچنین افزوده است: «ما روابطی دیرینه با روسیه داریم و امیدواریم با این کشور به صورت بلند مدت همکاری کنیم. کشورهای ما از ظرفیت بالایی برای همکاریهای سیاسی، اقتصادی و فنی برخوردارند.»
وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود در مورد آزادیهای دینی در جهان ، وضعیت اقلیتهای مذهبی در ایران را رو به وخامت توصیف کرده است. در این گزارش، دولت ایران به ایجاد فضای تهدید آمیز برای همه گروههای مذهبی غیر شیعه به ویژه اقلیت های مذهبی بهائیان، دراویش ، طرفداران کلیسای انجیلی و یهودیان متهم شده است. وزارت خارجه آمریکا همچنین گفته است در سال گذشته حبس ، آزار و اذیت ، ارعاب و تبعیض مبتنی بر عقاید مذهبی در ایران ادامه داشته است. دراین گزارش به شدت یافتن تبلیغات منفی رسانه های دولتی علیه اقلیتهای مذهبی بویژه بهائیان نیز اشاره شده است. از سال ۱۹۹۹ ، در گزارشهای سالانه وزارت خارجه آمریکا در مورد آزادیهای دینی و مذهبی ، ایران در فهرست کشورهای با "نگرانی ویژه" قرار گرفته است.
يک مقام نظامی ارشد اسرائيلی گفت که هنوز مشخص نيست تاثير تحريم ها بر ايران چقدر است و معلوم نيست که اين تحريم ها و فشارهای اقتصادی، بتواند سياست های اتمی جمهوری اسلامی را تغيير دهد.يک مقام نظامی ارشد اسرائيلی گفت که هنوز مشخص نيست تاثير تحريم ها بر ايران چقدر است و معلوم نيست که اين تحريم ها و فشارهای اقتصادی، بتواند سياست های اتمی جمهوری اسلامی را تغيير دهد. ژنرال گابی اشکنازی رييس ستاد مشترک نيروهای مسلح اسرائيل که در واشينگتن به سر می برد، پس از ديدار با آدميرال مايک مولن گفت:« پرسش اصلی اين جاست که آيا اين فشارها می تواند ايران را از تصميم های اتمی اش منصرف کند؟ اين مسئله ای است که هنوز بايد منتظر ماند و نتيجه آن مشخص نشده است.» به گزارش خبرگزاری فرانسه، ژنرال اشکنازی در وزارت دفاع آمريکا، پنتاگون به خبرنگاران گفت:« هنوز به اندازه کافی زمان هست که منتظر بمانيم و نتيجه را ببينيم.» او در پاسخ به پرسشی درباره اين که چقدر اسرائيل حاضر است صبر کند گفت:« خيلی مناسب نيست که در حال حاضر، تاريخ قطعی اعلام کنيم.» بیشتر بخوانید: گیتس: رهبر ایران نسبت به اظهارات احمدی نژاد درباره تاثیر تحریم ها دچار تردید شده است مولن: در صورت نیاز، طرح آمادهای برای حمله به ایران داریم وی در همين حال گفت که از سياست های فعلی دولت آمريکا در افزايش تحريم ها و اقدامات تنبيهی، حمايت می کند. گزارش خبرگزاری فرانسه حاکی است از آن جايی که مقامات آمريکايی درباره هرگونه اقدام نظامی اظهار نظری نمی کنند، اسرائيل هم به اين اقدام اشاره ای نکرده است. «همه گزينه ها روی ميز است» آدميرال مايک مولن پس از اظهارات ژنرال اشکنازی گفت که تاثير تحريم ها بيش از اين بوده که پيشتر، تصور می شد. وی افزود:« شواهدی در دست است که نشام می دهد تحريم ها موثر بوده و حتی خيلی سريع تر از آنچه تصور می شد، تاثير خود را گذاشته است.» آقای مولن افزود:« با اين حال، تمامی گزينه ها از جمله اقدام نظامی (عليه ايران) روی ميز است.» پيشتر، بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل در گفت وگو با جو بايدن، معاون رئيس جمهوری آمريکا گفته بود که فقط يک «خطر تهديد نظامی معتبر» می تواند جلوی برنامه جمهوری اسلامی برای دستيابی به بمب اتمی را متوقف کند. رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا هم گفته بود آثار فشار تحريم ها بر روی اقتصاد ايران مشخص است. وی همچنين گفته بود حمله نظامی، باعث می شود برنامه اتمی جمهوری اسلامی زيرزمينی شود. آقای گيتس، از «اختلاف روزافزون ميان محمود احمدینژاد و آيت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی» بر سرکارآيی تحريمها خبر داده و گفته بود، شواهدی در دست است که نشان میدهد، آيت الله خامنهای کم کم در اين باره دچار ترديد شده است که محمود احمدینژاد «در باره تاثير تحريمها بر اقتصاد ايران» به وی راست می گويد. رابرت گيتس گفته است که تحريمهای اعمال شده عليه ايران «بيش از آن که تصور میشود، تاثيرگذار بودهاند.» وزير دفاع آمريکا همچنين گفته بود، از طريق حمله نظامی نمیتوان جمهوری اسلامی ايران را از تلاش برای ساخت جنگافزارهای هستهای بازداشت و چنين اقدامی تنها موجب «مخفيانه» شدن برنامه اتمی اين کشور شده و «اتحاد ايران» را در پی خواهد داشت. وزير دفاع ايالات متحده آمريکا در باره راهحل تنش کنونی بر سرمساله هستهای ايران نيز گفته بود: «تنها راه حل پايدار برای جلوگيری از ساخت جنگافزارهای هستهای توسط ايران اين است که خود ايرانیها به اين نتيجه برسند که اين کار به نفع آنها نيست. هر گزينه ديگری غير از اين، يک راه حل کوتاه مدت خواهد بود.»
محمود احمدی نژاد و دمیتری مدودیف ، روسای جمهوری ایران و روسیه روز پنج شنبه در حاشیه نشست سران کشور های حوزه دریای خزر در باکو با یکدیگر دیدار و گفتگو میکنند. به گفته یکی از مقامات روسیه ، آقای مدودیف در این دیدار ،محمود احمدی نژاد را به از سرگیری مذاکرات هسته ای با قدرتهای جهانی ترغیب خواهد کرد. این مقام روس همچنین گفت آقای مدودیف مایل است نگرانی های رئیس جمهوری اسلامی درباره برنامه هسته ای ایران را نیز بشنود. بدنبال عدم تحویل سیستم دفاع موشکی اس ۳۰۰ به ایران روابط مسکو و تهران در ماههای اخیر به سردی گرائیده است. محمود احمدی نژاد دو هفته پیش بدون نام بردن از روسیه، لغو قرارداد فروش اس ۳۰۰ را غیر قانونی خواند.
تیم اعزامی ایران به بازیهای آسیایی گوانگ جو با کسب پنج مدال طلا، چهار نقره و هشت برنز در جدول رده بندی توزیع مدالها به رده پنجم صعود کرد. ورزشکاران ایرانی در رشته های تکواندو و ساندا به مدالهای طلا دست یافتند. بازیهای آسیایی شش روز پیش در گوانگ جوی چین آغاز شد . تیم ایران پیش از کسب پیروزیها ی روز گذشته در رده پانزدهم جدول بود. در ششمین روز بازیها ، تیم چین با کسب ۱۷۲ مدال در رده اول و تیمهای کره جنوبی ، ژاپن ، کره شمالی و ایران بترتیب در رده های دوم تا پنجم قرار گرفتند.
تيم ملی بسکتبال ايران روز چهارشنبه در دومين ديدار خود در بازی های آسيايی ۲۰۱۰ گوانگجو، به مصاف ژاپن رفت و با نتيجه ۵۷ بر ۵۶ مغلوب شد.تيم ملی بسکتبال ايران در دومين ديدار خود در بازی های آسيايی ۲۰۱۰ گوانگجو، به مصاف ژاپن رفت و با نتيجه ۵۷ بر ۵۶ مغلوب شد. اگرچه مصدوميت صمد نيکخواه بهرامی و غيبت حامد حدادی بر عملکرد تيم ملی ايران تاثير محسوسی گذاشته بود، اما به رغم غيبت اين دو بازيکن نيز کارشناسان بسکتبال، انتظار برتری ژاپنی ها را مقابل ايران قهرمان جام ملت های آسيا و نماينده اين قاره در مسابقات جهانی ۲۰۱۰ را نداشتند. ايران در گروه دوم بازی های آسيايی با قطر، فيليپين، ژاپن، هندوستان و تايوان هم گروه است. گفتنی است، از آغاز بازی های آسيايی ۲۰۱۰ تاکنون، ايران در تمام رشته های تيمی اعم از فوتبال، واليبال، بسکتبال، واليبال ساحلی و هندبال مقابل رقبای خود به برتری رسيده بود. اما در رقابت های روز چهارشنبه، هندباليست ها با اختلاف دو گل به کره جنوبی باختند و بسکتبال با اختلاف يک امتياز، مقابل ژاپن تسليم شد. به رغم اين شکست، بسکتبال ايران همچنان از بخت های اصلی کسب عنوان قهرمانی اين دوره از رقابت ها محسوب می شود. بسکتباليستهای ايران کوارترهای اول تا سوم را با نتايج (۱۹-۱۷)، (۱۲-۱۱)، (۱۶-۱۵) به سود خود خاتمه دادند اما در کوارتر چهارم که سرنوشت بازی را تعيين می کرد، با نتيجه (۱۴-۹) تن به شکست دادند. مهدی کامرانی با ۱۵ امتياز، امتيازآورترين بازيکن ايران بود. گرچه عصبانيت پايان بازی او و پرخاش شديدش به سرداور بازی، می توانست عواقب ناگواری برای او در پی داشته باشد. اصغر کاردوست و حامد آفاق به ترتيب با ۱۱ و ۷ امتياز از ديگر بازيکنان موفق ايران بودند. اوشين ساهاکيان با ۹ ريباند، بهترين عملکرد را در زير حلقه داشت. خطاهای فراوان بازيکنان ايران، به حدنصاب رسيدن تعداد خطاهای تيمی و پرتاب های مکرری که در اختيار ژاپنی ها قرار می گرفت، از جمله دلايل ناکامی ايران در کوارتر آخر بود. در ساير بازی های اين گروه، تايوان ۹۳ بر ۶۶ مقابل هندوستان به پيروزی رسيد. فيليپين هم ۹۰ بر ۶۸ از سد قطر گذشت. گرچه قطری ها مقابل هندوستان به راحتی به برتری رسيده اند، اما شکست با اختلاف محسوس مقابل فيلیپين نشان می دهد که قطری ها از تيم پر قدرت بازی های آسيايی ۲۰۰۶ دوحه فاصله گرفته اند و نمی توانند مانع سختی در راه صعود ايران باشند. اما ژاپنی ها در ديدار قبلی، ۶۳ بر ۵۷ مقابل تايوان پيروز شدند و اين نتيجه حاکی از آن است که ملی پوشان ايران به هيچ وجه نبايد تايوانی ها را دست کم بگيرند. ورزشگاه های چين برای ورزشکاران تايوان، حکم بازی های خانگی را دارد. ايران در ديدار نخست، با نتيجه ۶۵ - ۴۸ مقابل فيليپين به برتری رسيده بود. در ديدارهای حساس رقابت ها، چين که همراه با ايران از جدی ترين مدعيان کسب عنوان قهرمانی است، ۹۸ بر ۶۲ بر کره شمالی غلبه کرد. آن ها در روز نخست نيز ۹۱ بر ۴۶ مغولستان را در هم شکسته بودند.
بنیانگذار شرکت فیسبوک به تازگی از راهاندازی یک «سامانه نوین پیام رسانی» توسط این شرکت در آینده نزدیک خبر داده است که به گفته وی این سامانه جدید «بیعیب و نقض، خصوصی، ساده و مختصر و مفید» یک سرویس تازه پست الکترونیکی یا ایمیل نیست.بنیانگذار شرکت فیسبوک به تازگی از راهاندازی یک «سامانه نوین پیام رسانی» توسط این شرکت در آینده نزدیک خبر داده است که به گفته وی این سامانه جدید «بیعیب و نقض، خصوصی، ساده و مختصر و مفید» یک سرویس تازه پست الکترونیکی یا ایمیل نیست. به گفته آقای مارک زوکربرگ، بنیانگذار فیسبوک، در حال حاضر بیش از چهار میلیارد پیام روزانه از طریق فیسبوک مبادله میشود. وی در توصیف سامانه جدید پیامرسانی فیسبوک آن را «یکپارچه، دوستانه، سریع، خصوصی، ساده و مختصر و مفید» دانسته و تاکید کرده است، سامانه جدی ایمیل نیست. جالب است بدانیم، فیسبوک، نشانیهای ایمیل را در اختیار همگان قرار میدهد. به گفته کارشناسان این سامانه جدید نوع تکامل یافته «چت» است و به کاربران این امکان را میدهد که هر آنچه را که میخواهند با دیگران درمیان بگذارند و به اصطلاح «شِئر» کنند. سامانه تازه پیامرسانی فیسبوک از سه بخش تشکیل شده است: سیستم پیامرسانی یکپارچه، آرشیو پیامهای رد و بدل شده و یک صندوق پستی اجتماعی. صندوق پستی اجتماعی، صندوقی است برای گزینش پیامهای افراد مورد نظر شما. این سیستم به این منظور طراحی شده است که گفت و گوی شما و دوستانتان را فارغ از اسپم و برجسته سازد. به نوشته پست، بلاگ فیسبوک، این شیوه پیام رسانی ایمیل نیست و در آن چیزی به عنوان موضوع پیام یا عنوان گیرندههای آن (subject، cc یا bcc) وجود ندارد و کاربر میتواند تنها با فشار دادن دگمه enter پیام خود را بفرستد. این سامانه جدید همچنین به گونهای طراحی شده است که به پلاتفرم خاصی وابسته نیست و کاربران میتوانند پیام خود را از طریق تلفن همراه، آیام یا فیسبوک ارسال و دریافت کنند. کاربران همچنین میتوانند به طور همزمان با دوستان خود در سراسر جهان در تماس باشند. به گفته بنیانگذار فیسبوک سرویس جدید این شرکت به تدریج در ماههای آینده و از طریق ارسال دعوتنامه آغاز به کار خواهد کرد.
وزارت امور خارجه آمريکا، روز چهارشنبه، در گزارش سالانه خود در مورد آزادیهای مذهبی در جهان در سال ۲۰۱۰ ، از برخوردهای دولت ايران با اقليت های مذهبی اين کشور انتقاد کرده است و از وخيم تر شدن وضعيت آزادی های مذهبی در ايران خبر داده است.وزارت امور خارجه آمريکا، روز چهارشنبه، در گزارش سالانه خود در مورد آزادیهای مذهبی در جهان در سال ۲۰۱۰ ، از برخوردهای دولت ايران با اقليت های مذهبی اين کشور انتقاد کرده است. در بخشی از گزارش وزارت امورخارجه که روز ۱۷ نوامبر منتشر شد، آمده است:«در دوره زمانی تهيه اين گزارش رويکرد دولت (ايران) در قبال احترام به آزادی مذهبی در کشور همچنان رو به وخامت نهاده است.» در گزارش وزارت امورخارجه آمريکا دولت ايران متهم شده است که با اقدامات خود برای همه گروهای مذهبی غير شيعه به ويژه اقليت های مذهبی، بهائیان، دراويش، مسيحيان و يهوديان «فضای تهديدآميز» ايجاد می کند. بیشتر بخوانید: انتقاد آمريکا از وخامت آزادی های مذهبی در ايران وزارت امور خارجه آمريکا همچنين می گويد گزارش ها حاکی از آن است که زندانی کردن، آزار، ارعاب و تبعيض مبتنی بر عقايد مذهبی در ايران در دوره زمانی تهيه اين گزارش ادامه داشته است. وزارت امورخارجه آمريکا تصريح کرده است: گزارش هايی از بازداشت خودسرانه و طولانی بهائيان و همچنين اخراج از دانشگاه و توقيف اموال آنها منتشر شده است. اين گزارش می افزايد: در دوران زمانی تهيه اين گزارش رسانه های دولتی ايران بر شدت تبليغات منفی خود عليه اقليت های مذهبی، به ويژه بهائی ها افزوده اند. وزارت امورخارجه آمريکا می گويد: همه اقليت های مذهبی غير شيعه در ايران به طور رسمی با درجاتی از تبعيض به ويژه در خصوص دستيابی به کار، آموزش و مسکن رو به رو هستند. اين گزارش تصريح کرده است که به رغم اين که اديان مسيحی، يهودی و زرتشتی به عنوان اقليت دينی در ايران پذيرفته شده اند، در عمل همه غير شيعيان با تبعيض اجتماعی رو به رو هستند. وزارت امور خارجه آمريکا تصريح کرده است : از سال ۱۹۹۹ دولت ايران به دليل نقض آزادی های اقليت های مذهبی در فهرست «کشور با نگرانی ويژه» قرار داده شده است. دولت آمريکا همچنين در اين گزارش «اعتراض جدی خود به رويکرد خشن و رفتار سرکوبگرانه حکومت نسبت به اقليت های مذهبی» اعلام کرده است. وزارت امورخارجه آمريکا در گزارش سال گذشته خود در مورد آزادی های مذهبی که در آبان ماه سال ۱۳۸۸ منتشر شد، از وخامت آزادی های مذهبی در ايران انتقاد کرده بود.
یک وبلاگ نویس مصری پس از گذراندن چهار سال حبس از زندان آزاد شد. عبدا لکریم نبیل ۲۶ ساله که دانشجوی دانشگاه دولتی الازهر قاهره بود در سال ۲۰۰۶ به جرم اهانت به اسلام و توهین به حسنی مبارک ، رئیس جمهوری مصر به چهار سال زندان محکوم شد. یک سازمان مدافع حقوق بشر در مصر با تائید خبر آزادی این وبلاگ نویس گفته آقای نبیل پیش از آزادی مورد ضرب و شتم نیروهای امنیتی قرار گرفته است. آقای نبیل نخستین شهروند مصر است که به اتهام نوشتن مطالبی در وبلاگش محاکمه و به زندان محکوم شده است.
وزیر دفاع فرانسه ، افغانستان را تله ای برای نیروهای ائتلاف خوانده و گفته است رهبران ناتو درنشست آینده خود موضوع کاهش نیروها در افغانستان را بررسی خواهند کرد. نشست رهبران ناتو قرار است در روزهای جمعه و شنبه در لیسبون ، پایتخت پرتقال برگزار شود. باراک اوباما و دمیتری مدودیف ، روسای جمهور آمریکا و روسیه نیز در نشست لیسبون شرکت خواهند کرد. وزیر دفاع فرانسه گفته است کشورش قصد ندارد نیروهای خود را تا مدت نامحدودی در افغانستان نگاه دارد. هم اکنون بیش از ۳۸۰۰ نفر از نیروهای فرانسوی در افغانستان بسر می برند.
نخستين عروسک اسلامی در ايران ، در نمايشگاه حجاب و عفاف تبريز رونمايی شد. بگفته نماينده شرکت سازنده اين عروسک که «فاطيما» نام گرفته برای نخستين بار در ايران طراحی شده است. او نقش خانواده ها مهم تلقی کرده و گفته است: اين خانواده ها هستند که می توانند با خريد عروسک های اسلامی برای فرزندان خود از همان کودکی آنها را با حجاب و پوشش اسلامی آشنا کنند.نخستين عروسک اسلامی در ايران، در نمايشگاه حجاب و عفاف تبريز رونمايی شد. بگفته نماينده شرکت سازنده اين عروسک که «فاطيما» نام گرفته برای نخستين بار در ايران طراحی شده است. او نقش خانواده ها مهم تلقی کرده و گفته است: اين خانواده ها هستند که می توانند با خريد عروسک های اسلامی برای فرزندان خود از همان کودکی آنها را با حجاب و پوشش اسلامی آشنا کنند. آسيه امينی فعال حقوق زنان در نروژ در گفتگویی با رادیو فردا در این مورد سخن گفته است. خانم امینی می گوید: ببينيد. اين بار اول نيست که اين اتفاق می افتد. نزديک به حدود ده سال پيش بود که ما با عروسک سارا و دارا روبرو شديم. سارا و دارايی که دستکم نام ايرانی داشتند. بر عکس «فاطيما» که حتی از ورژن نام ايرانی آن به عنوان «فاطمه» هم استفاده نکرده اند. در آن زمان کانون پرورش فکری به عنوان نهادی که عرضه کننده اين عروسک به بازار بود، علت توليد چنين عروسکی را مقابله با تهاجم فرهنگی و فرهنگسازی برای کودکان و هنجارپذير کردن آنها با نمادهای بومی، عنوان کرد. توليد عروسک سارا و دارا اگرچه ويژگی عمده اش داشتن نام ايرانی و لباس ايرانی بود، به علت ناتوانی صنعت عروسک سازی ما در توليد به صرفه چنين عروسکی، بعد از مدتی دچار مشکل شد. پس از مدتی ايران ناچار شد از چين درخواست کند که اين عروسک سنگين وزن را بسازد و روانه بازارهای ايران کند. اما من فکر می کنم اقبال عمومی کودکان ايرانی به عروسک باربی- البته متاسفانه- که از نظر من آنهم نماد ديگری از فرهنگسازی برای يک بازار صنعتی است، نشان داد که سارا و دارا هم چندان مورد اقبال کودکان ايرانی قرار نگرفته است. می دانيد که عروسک سارا و دارا قيمت گرانی داشتند، در آن زمان دو تای از آن را بايد به مبلغ ۲۴ هزار تومان خريداری می کرديم، فکر می کنم شش يا هفت سال پيش من برای دخترمان اين عروسک را خريداری کردم به همين دليل هم قيمت آن را به طوردقيق می دانم. با اين تجربه من تعجب می کنم که اين مسئول محترم دوباره از اولين عروسک – لابد ملی شده- نام می برند. خانم امينی، به نظر شما چرا به تازگی جمهوری اسلامی توجه خودش را تا اين حد متوجه کودکان و نوجوانان ايرانی بويژه کودکان و نوجوانان دختر متمرکز کرده است؟ خوب! در شرايطی که وزير آموزش و پرورش کشور و سرپرست آموزش و پرورش يکی از استان های جنوبی و برخی از نمايندگان مجلس همچون خانم آجرلو و ديگران از فرهنگسازی برای کودکان ايرانی ابزار نگرانی می کنند، شايد اين مسئله طبيعی است. البته فرهنگسازی در ذهن اين دوستان اين طور تعبير می شود«آشنا کردن دختران با نفس مادری و همسری از طريق افزودن منابع درسی جنسيتی به کتابهای آموزشی در مراحل مختلف تحصيلی. مشخص است که مديران و مسئولان فرهنگی کشورما نگران چه چيزی هستند. و چه هدفی را از چنين تصميم گيريهايی چه در عرصه فرهنگی و چه در عرصه اقتصادی دنبال می کنند؟ به طور مشخص منظور من اين است که خوابی که اين دوستان برای فرزندان کشورمان ديده اند و البته من آن را خواب خطرناکی می بينم، دور کردن آنها از آگاهی های جنسيتی است که در سطح جامعه رو به رشد است و بسياری از مردم نسبت به آنها واکنش های مثبت نشان داده اند. يکی از آنها داشتن خانواده برابر است. يکی ديگر از آنها داشتن آزاديهای فردی مشخص و ديگری تمايل عموم مردم به تحصيل کردن فرزندانشان ؛ فارغ از اينکه دختر هستند يا پسر، می باشد. دولتمداران جمهوری اسلامی برای مقابله با چنين خواست عمومی در مردم دارند تلاش می کنند که به انحاء مختلف آموزه های خود را در ذهن فرزندان ما فرو کنند، اين آموزه ها می تواند از عروسکی که حجاب دارد به اسم «فاطيما» باشد تا تفکيک جنسيتی دروس مدرسه تا بومی گزينی در سطح دانشگاهها و هزاران هزار راه و روش ديگر.
سازمان عفو بینالملل در نامهای به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، با ابراز نگرانی از برخورد با فعالان حقوق بشر در ایران، خواستار آزادی «فوری و بدون قید و شرط» پنج وکیل بازداشت شده در روزهای اخیر در ایران شده است.سازمان عفو بینالملل در نامهای به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، با ابراز نگرانی از برخورد با فعالان حقوق بشر در ایران، خواستار آزادی «فوری و بدون قید و شرط» پنج وکیل بازداشت شده در روزهای اخیر در ایران شده است. سازمان عفو بینالملل روز سهشنبه در نامهای به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، از رهبران ایران خواسته است، پنج وکیل بازداشت شده در ایران را «بیدرنگ» آزاد کرده و به بازداشت و زندانی کردن وکلای داگستری پایان دهند. بیشتر بخوانید: ابراز نگرانی آمریکا از بازداشت وکلا و فعالان حقوق بشر در ایران تأیید بازداشت پنج وکیل دادگستری از سوی دادستان تهران سه وکیل ایرانی به نامهای سارا صباغیان، مریم کیانارثی و مریم کرباسی در روز شنبه و هنگام بازگشت به ایران در فرودگاه امام خمینی بازداشت شدند. یک روز پس از بازداشت این سه تن که از ترکیه به ایران باز میگشتند، عباس جعفریدولتآبادی، دادستان تهران با تایید بازداشت این وکلا اعلام کرده بود، دو وکیل دیگر نیز که «مرتبط با افراد یاد شده» بودند، از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدهاند. هر چند دادستان تهران هیچ اشارهای به نام این دو وکیل بازداشت شده نکرده است، اما گفته میشود، این دو رزا قراچرلو و محمدحسین نیری هستند. از سوی دیگر در حالی که عباس جعفریدولتآبادی اتهام بازداشت شدگان را «ارتکاب جرایم امنیتی و انجام اعمال خلاف شئونات جمهوری اسلامی در خارج از کشور» اعلام کرده است، این بازداشتها اندکی پس از آن صورت گرفته است که صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی از مصاحبه وکلا با «رسانههای بیگانه» انتقاد کرده بود. صادق لاریجانی با بیان این که «مصاحبه با رسانههای بیگانه موجب وهن جامعه وکالت است»، گفته بود: «وکالت شغل شریفی است که امیدواریم شأن و منزلت آن از سوی وکلا به خوبی حفظ شود.» این در حالی است که بر اساس گزارشهای منتشر شده، وکلای بازداشت شده در ایران از جمله وکالت فعالان حقوق بشر و نیز بازداشتشدگان رویدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران و نیز یک زن محکوم به سنگسار را بر عهده داشتهاند. در این میان سازمان عفو بینالملل در نامه خود به رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، خواستار اعلام دلیل بازداشت این پنج وکیل و نیز اطمینان دادن نسبت به عدم شکنجه و بدرفتاری با آنها در طول مدت بازداشتشان شده است. در بخشی از این نامه آمده است: «سازمان عفو بینالملل از این بابت نگران است که سرکوب فجیع دگراندیشان که به دنبال انتخابات ریاست جمهور مناقشهبرانگیز سال گذشته آغاز شده، همچنان ادامه یابد و به دنبال برخورد روزافزون با وکلای مدافع و فعالان حقوق بشر در قالب بازداشت خودسرانه و تهدید آنها، روند سرکوب دگراندیشان تشدید شود.» روز سهشنبه ایالات متحده آمریکا نیز با ابراز «نگرانی عمیق» خود نسبت به «تهدید و بازداشت» فعالان حقوق بشر در ایران، از رهبران جمهوری اسلامی خواسته بود، «بیدرنگ» همه زندانیان سیاسی و به ویژه وکلای بازداشت شده را آزاد کنند.
جلال طالبانی، رييس جمهوری عراق از امضای حکم اعدام طارق عزيز، مقام ارشد دولت بعثی عراق در زمان صدام حسين خودداری کرده و می گويد حاضر نيست اجازه دهد اين حکم اعدام اجرا شود.جلال طالبانی، رييس جمهوری عراق از امضای حکم اعدام طارق عزيز، مقام ارشد دولت بعثی عراق در زمان صدام حسين خودداری کرده و می گويد حاضر نيست اجازه دهد اين حکم اجرا شود. به گزارش آسوشيتد پرس، آقای طالبانی در يک گفت وگو با شبکه تلويزيونی «فرانس ۲۴» گفت: «من دلايل خودم را برای اين کار دارم. اول اين که يک سوسياليست و جامعه گرا هستم و نسبت به طارق عزيز احساس دلسوزی دارم چرا که يک مسيحی عراقی است.» رييس جمهوری عراق که در پاريس به سر می برد، افزود:« طارق عزيز بيش از هفتاد سال سن دارد و من به هيچ وجه حاضر به امضای حکم اعدام او نيستم.» گزارش آسوشيتد پرس حاکی است دولت ائتلافی شيعه حاکم بر عراق، نسبت به طبقه حکومتی زمان صدام حسین انتقام گيری دارد و خواهان اعدام مقامات رسمی دولت گذشته است. واتيکان هم از عراق خواسته اين حکم را متوقف کند و گفته شايد حتی به لحاظ ديپلماتيک وارد شود تا راهی برای توقف اين حکم پيدا شود. اما آقای عزيز تنها عضو دولت گذشته و بعثی عراق نيست که حکم اعدامش با مخالف رييس جمهوری عرق روبرو شده است. آقای طالبانی حکم اعدام «سلطان هاشم الطايه» را هم امضا نکرده است. هاشم الطايه، نماينده عراق در امضای آتش بس در جريان جنگ آزاد سازی کويت در سال ۱۹۹۱ بود که در حال حاضر هنوز در اختيار نيروهای آمريکايی در عراق است. هرچند مشخص نيست که به اين شکل و با مخالفت رييس جمهوری عراق، اين اعدام ها متوقف شود. بر اساس قانون اساسی فعلی عراق، پارلمان هنوزمی تواند حکم اعدام را نهايی کرده و برای اجرا ابلاغ کند. عبدالستار بيرکدار، سخنگوی دادگستری عراق به آسوشيتد پرس گفت که احکام اعدام حتی بدون امضای رييس جمهوری عراق هم قابل اجرا است. وی افزود:« مخالفت رييس جمهوری عراق نشانه وتوی حکم و نقض حکم صادر شده نيست.» طارق عزيز ۷۴ ساله، از چهره های جهانی و بين المللی در زمان دولت بعثی حاکم بر عراق بود که يک ماه پس از حمله نيروهای ائتلاف به رهبری آمريکا به عراق، تسليم شد. او به دو اتهام ديگر به ۲۲ سال زندان محکوم شده است. طارق عزيز در گفت وگويی که چند ماه پيش با آسوشيتد پرس داشت، گفته بود که حدس می زند در زندان بميرد. طرفداران آقای عزيز می گويند او نقشی در جرائمی که دولت صدام مرتکب شده، نداشته و فقط به دليل عضويت در حزب حاکم بعث عراق، محاکمه و محکوم شده است. زياد عزيز، فرزد ارشد طارق عزيز، از تصميم رييس جمهوری عراق برای مخالفت با امضای حکم اعدام، استقبال کرده است. وی که در اردن به سر می برد، به آسوشيتد پرس گفت:«حکم اعدام پدرم يک تصميم سياسی است و در نتيجه هيچ ارزش قضايی ندارد. به عنوان يک عضو از خانواده، از تصميم رييس جمهوری عراق حمايت کرده و آن را تقدير می کنم.»
۲۴ آبان سالروز پايان دادگاه محمد رضا سعادتی در ۲۴ آبان ۱۳۵۸ است. محمد رضا سعادتی که از اعضای سازمان مجاهدين خلق بود پيش از انقلاب ۱۳۵۷ در جريان مبارزه مسلحانه عليه حکومت پهلوی به زندان افتاد. ۲۴ آبان سالروز پايان دادگاه محمد رضا سعادتی در ۲۴ آبان ۱۳۵۸ است. محمد رضا سعادتی که از اعضای سازمان مجاهدين خلق بود پيش از انقلاب ۱۳۵۷ در جريان مبارزه مسلحانه عليه حکومت پهلوی به زندان افتاد. وی بعد از پيروزی انقلاب به عضويت شورای مرکزی سازمان مجادهين خلق انتخاب شد و از نزديکان مسعود رجوی رهبر اين سازمان بود. محمد رضا سعادتی پنجم ارديبهشت ۱۳۵۸ و سه ماه بعد از پيروزی انقلاب به اتهام جاسوسی برای اتحاد شوروی بازداشت شد.(۱) روايت رسمی جمهوری اسلامی از اتهامات وی تماس و رابطه سياسی اطلاعاتی غير قانونی با ولاديمير فنيسينکو دبير اول سياسی سفارت شوروی در تهران بود. اما ۳۱ سال پس از اين دستگيری ،پنجشنبه گذشته در گفتگويی که با عبدالکريم لاهيجی حقوقدان مقيم پاريس و وکيل محمد رضا سعادتی در اين پرونده داشتم وی روايت ديگری ازدستگيری و محاکمه محمد رضا سعادتی داشت : عبدالکريم لاهيجی : « وقتی که محد رضا سعادتی دستگير شد من برای شرکت در کنفرانسی در اروپا بودم .از طريق روزنامه ها مطلع شدم که سازمان مجاهدين خلق از من تقاضا کرده که وکالت محمد رضا سعادتی را در اين پرونده بپذيرم .وقتی که به تهران برگشتم آِيت الله سيد محمود طالقانی هم ( که من وکيل وی در زمان شاه بودم ) در منزلش به من گفت تو وکالت سعادتی را بپذير چون اين يک اختلاف سياسی بين جمهوری اسلامی و سازمان مجاهدين خلق است و سعادتی قربانی اين اختلاف سياسی است.» وی می افزايد: « در ملاقات هايی هم که من با سعادتی می کردم اون به طور کلی اين اتهام جاسوسی را رد می کرد و می گفت کسی که خودش را به اسم خبرنگار به سعادتی معرفی کرده و می خواسته يک مقدار اطلاعات به آنها بدهد درارتباط با به قول خودشون ماموران سيا در ايران و به اين اعتبار سعادتی از طرف رهبری سازمان مجاهدين ماموريت پيدا می کنه با اين خبرنگار روس تماس بگيرد و هيچگونه اطلاعاتی هم تا زمان رد و بدل نشده بود . من هرگز نتوانستم پرونده سعادتی را نديدم . چه درزمان دادستانی آذری قمی و چه در زمان دادستانی اسد الله لاجوردی هر بار که رجوع می کردم هميشه بهانه می آوردند ومانع از اين می شدند که من پرونده را بخوانم و بالاخره هم من بر اساس صحبت هايی که با سعادتی کردم و يا مسائلی که در روزنامه ها بود ، مدافعات خود را تنظيم کردم و به دادگاه فرستادم .»(۳) قاضی دادگاه سعادتی حجت الاسلام سيد حسين موسوی تبريزی( عضو کنونی مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم ) و دادستان پرونده وی اسد الله لاجوردی(عضو حزب موتلفه ) بود .دادگاه در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ شروع شد و هشت جلسه ادامه يافت. (۴) در پايان محاکمات ، محمد رضا سعادتی به ۱۰ سال زندان محکوم شد اما دراوايل سال ۱۳۶۰ اعدام شد . روايت عبدالکريم لاهيجی وکيل محمد رضا سعادتی از حکم دادگاه ودلايل اعدام سعادتی : «در زمانی که اسد الله لاجوردی دادستان انقلاب شد ، به لحاظ اينکه که افرادی مانند اسد الله لاجوردی ، مهدی عراقی و عسکر اولادی در زندان های زمان شاه شديدا با مجاهدين جنگ سياسی داشتند، و در جبهه مخالف مجاهدين بودند، اين ها کمر بسته بودند که سعادتی را بکشند.» وی می افزايد: «اين بود که من از طريق يکی از دوستانم که اون موقع سفير الجزاير در ايران بود و آن موقع به دليل ميانجی گری و امضای قرارداد الجزاير بين ايران و امريکا در پرونده گروگان ها قدرت زيادی داشت ،(اقدام کردم ) و با تلاش ها و کوشش هايی که اون کرد و گفتگوهايی که با( آيت الله ) بهشتی رييس ديوان عالی کشور و بالاترين مقام قضايی وقت جمهوری اسلامی داشت ، بهشتی را متقاعدکرده بود که به هر حال اين طور به جنگ سياسی علنی با رهبری مجاهدين نروند و سعادتی را به ۱۰ سال زندان محکوم کردند ولی در سال بعد (۱۳۶۰) و پس از ماجرای انفجار حزب جمهوری اسلامی و در روزهايی که متاسفانه هر روز ۳۰-۴۰ نفر را در زندان اوين اعدام می کردند ، اسد الله لاجوردی که کينه شخصی با مجاهدين و سعادتی داشت، بعد از ترور محمد کچويی رييس زندان اوين ، برای محمد رضا سعادتی پرونده مجددی درست کرد و به اتهام اينکه سعادتی در اين ترور دست داشته ، وی را محاکمه و اعدام کردند.»(۵) سيد حسين موسوی تبريزی رييس کنونی خانه احزاب ايران نيز که آن زمان قاضی دادگاه اول سعادتی بود ، اعدام سعادتی را چنين روايت کرده است : «من به او حکم پانزده سال زندان دادم. حتی خود مجاهدين هم توقع چنين تخفيفی را نداشتند. آنها احتمال حکم شديدتر ميدادند. چون مسئله از مقوله جاسوسی بوده، فکر می کردند حکم سعادتی اعدام خواهد بود. نيمه دوم آبانماه يا اواخر مهر بود که حکم سعادتی داده شد و چون اوايل جنگ بود، جامعه هم قدری آرام شد... بعد از اعلام جنگ مسلحانه و کشتار هفت تير و بعد از ترور شهيد کچويی، مرحوم لاجوردی بر اين عقيده بود که توطئه و طرح ترور مرحوم کچويی، که در زندان اوين کشته شد، در زندان توسط سعادتی طراحی شده است. به همين خاطر دوباره محاکمه و محکوم به اعدام شده بود و گويا حکم اعدام سعادتی را آيت الله محمدی گيلانی صادر کردند. من آنوقت در تبريز بودم و از واقعيت آن اطلاع دقيقی ندارم.»(۶) سرانجام محمد رضا سعادتی در ششم مرداد ۱۳۶۰ در همان روزی که مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدين از ايران خارج شد و به پاريس رفت در زندان اوين اعدام شد . آن هم با اتهاماتی جديد مانند تشويق کاظم افجه ای از اعضای مجاهدين به ترور محمد کچويی رييس زندان اوين، ارتباط مداوم با مرکزيت مجاهدين از درون زندان و استمرار جاسوسی از درون زندان.(۷) ياداشت ها : ۱- روزنامه اطلاعات پنجم ارديبهشت ۱۳۵۸ ۲- متن کيفر خواست دادستان عليه محمد رضا سعادتی مندرج در روزنامه های مورخ آبان ۱۳۵۸ تهران ۳- متن گفتگوی راديو فردا با عبدالکريم لاهيجی حقوقدان در پاريس و وکيل محمد رضا سعادتی در سال ۱۳۵۸ ۴- روزنامه اطلاعات ۲۴ آبان ۱۳۵۸ ۵- متن گفتگوی راديو فردا با عبدالکريم لاهيجی ۶-هفته نامه - پنجره - ۱۳۸۸ - شماره ۱۱ ۷- روزنامه اطلاعات هفتم مرداد ۱۳۶۰
اسماعيل رياحی کارگردان قديمی سينمای ايران ۲۲آبان ماه در تهران درگذشت. آقای رياحی دانش آموخته دانشسرای عالی و دانشکده ادبيات بود و پيش از ورود به سينما با شرکت تبليعاتی مشهور فاکوپا با نام مستعار شهاب فعاليت می کرد. او از اوايل دهه چهل وارد سينما شد و از مشهورترين کارهای او می توان به فيلم جهان پهلوان با بازی فردين، شهلا رياحی و علی آزاد اشاره کرد.اسماعيل رياحی کارگردان قديمی سينمای ايران ۲۲آبان ماه در تهران درگذشت. آقای رياحی دانش آموخته دانشسرای عالی و دانشکده ادبيات بود و پيش از ورود به سينما با شرکت تبليعاتی مشهور فاکوپا با نام مستعار شهاب فعاليت می کرد. او از اوايل دهه چهل وارد سينما شد و از مشهورترين کارهای او می توان به فيلم جهان پهلوان با بازی فردين، شهلا رياحی و علی آزاد اشاره کرد. اسماعيل رياحی، همسر شهلا بازيگر سرشناس سينمای ايران بود و خانم شهلا به واسطه حضور در کنار او با نام شهلا رياحی شناخته می شد. محمد ضرغامی درباره درگذشت اين هنرمند با مهندس منوچهر رياحی فرزند او در تهران صحبت کرده است: ايشان ۹۰ سالشان بود و دو سال و نيم بود که سکته کرده بودند و نصف بدنشان از کار افتاده بود اما همچنان هم به خوبی سر پای خودشان بودند و اين دو سال آخر عمر، وقتشان را گذاشته بودند برای نوشتن زندگينامه خودشان و خانم شهلا به صورت شعر، که آن را تدوين و آماده کرده بودند که بعدا چاپ کنيم. پدرتان جزو کسانی بودند که در دوره ای قدم در راه فيلمسازی گذاشتند که سينمای ايران نيازمند آن بود که روی پای خودش بايستد. چطور شد که ايشان علاقمند به کار فيلمسازی شدند؟ گويا ايشان پيش از ورود به سينما ، سابقه تدريس داشتند؟ ايشان فيلمنامه نويس بودند. در ۲۵ سالی که در دبيرستانها تدريس می کردند و زمانی هم که هنوز با خانم رياحی ازدواج نکرده بودند، پنج سالی بود که در تئاتر بازيگر بودند و چهار سال هم سردبير مجله روشنفکر در آن زمان بودند. ايشان از فيلمهای تبليغاتی شروع کردند و در واقع پيشکسوت فيلمهای تبليغاتی به شکل نوين بودند. چرا که قبل از آغاز به کار ايشان، در فيلم های تبليغاتی يک اسلايد نشان داده می شد و يک گوينده حرف می زد، ايشان به ساخت فيلم های جالبی که با حرکت و شور همراه باشد دست زدند. فکر می کنم تبليغ روغن شاه پسند اولين کار ايشان بود؟ بله. تبليغ روغن شاه پسند اولين کارشان بود. کارگردانی و سناريونويسی ده فيلم را انجام دادند. پس از آن يک سناريو نوشتند که خودشان آن را ديگر کارگردانی نکردند. به هر حال وقتی که وارد عالم سينما شدند بيشتر سعی کردند که در همان زمينه هايی فعاليت کنند که ساير فيلمسازان همدوره شان مانند سيامک ياسمی و ديگران فعاليت می کردند. علتش اين بود که آن زمان که فيلم های هندی در اينجا رواج داشت و کلی ارز از بابت خريد فيلمهای راج کاپور و بزن بزن ها و يک جوانمرد و از اين دست چيزها، از کشور خارج می شد، ايشان آمد و با استارتی که زد ،جاده مرگ در سطح بين المللی خيلی سر و صدا کرد. حتی در آن موقع هنرپيشه معروف ، جينالولو بريجيدا آمد ايران و در سينمای مولن روژ آن را افتتاح کرد، فضای تازه ايی به سينمای ايران بخشيد. وقتی که ايشان ديدند اينهمه ارز از کشور خارج می شود تهيه کنندگان آمدند گفتند می توانی فيلمی بسازی که يک جوان ايرانی قهرمان آن باشد، به تدريج فردين وارد سينمای ايران شد. فردين و فروزان را پدرم توانست به آن اوج خودشان برساند. که در اکثر فيلم هايی که فردين در آن بازی می کرد، مادر ما، مادر فردين بود. بله، معروف ترين آن فيلم ها جهان پهلوان بود که بسيار هم شهرت پيدا کرد. بله .درست می فرماييد. خود خانم شهلا، کسی که بستر و زمينه ورودش به سينما را فراهم کرد، آقای رياحی بود. بله. جزو افتخارات رياحی بود که يک شهلا را به دنيای هنر تقديم کرده است. او از سن ۱۷ سالگی دست شهلا را گرفت و به تئاتر برد ، از همان آغاز ايشان رل اول را بازی می کرد تا زمانی که آخرين بازيش را انجام داد. خيلی جالب است که آقای رياحی در همان دوران، يعنی سالهای پيش از انقلاب اسلامی، کارشان را با ساخت حدود ده فيلم خاتمه دادند و بعد از انقلاب هم اصولا فعاليتی نداشتند. اما خانم شهلا عليرغم اينکه آقای رياحی ديگر در سينما حضوری نداشتند، کماکان به فعاليتشان ادامه دادند؟ سرمايه گذارانی که در اين زمينه بسيار فعال بودند و روی فيلمها سرمايه گذاری می کردند،آن تيپ سرمايه گذاری بعد از انقلاب انجام نشد، سينمای ايران در جهت بهتر و فرهنگی تری رفت، وقتی به آن مسير افتاد که با فيلم های سينمای هند مقابله کند، پدرم چون ديگر معروف شده بود ، ترجيح داد که صحنه را برای جوانان با سوادی که از دانشگاه بيرون آمده بودند و می خواستند به فيلم های جديد جهت بدهند، باز بگذارد. الان صنعت فيلم در ايران بسيار پيشرفت کرده و جهتش با فيلم های هندی سابق متفاوت شده است. ايشان ديگر نمی خواست در يک محدوده خاص، فقط، فيلم بسازد و دوست داشت کماکان محبوب بماند. همان کار را هم با خانم شهلا کرد. شما الان دقت کنيد خانم شهلا ۸۳ سال دارد و از ۱۷ سالگی واردعالم سينما و تئاتر شد. قاعدتا بايد ۷۰ سال کار و فعاليت هنری داشته باشد . اما ايشان فقط ۶۴ سال کار هنری کرد و بعد خودش را کنار کشيد. پدرم به او گفت ديگر نمی توانی بازی کنی. الان که در اوج محبوبيت هستی بهتر است صحنه را ترک کنی . خانم شهلا الان ذهنش به کلی فراموشکار شده و هيچ چيزی را به خاطر نمی آورد. پدرم می گفت وقتی به پيری و فراموشی رسيده ای ديگر ترمز کن تا همچنان در اوج محبوبيت در يادها بمانی .
سازمان عفو بین الملل در نامه ای به آیت اله صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران خواستار آزادی پنج وکیلی شده که در روزهای اخیر در ایران بازداشت شده اند. عباس جعفری دولت آباد، دادستان تهران بازداشت این پنج وکیل را تایید کرده، بدون آنکه نام دو نفر از آنها اعلام شود. مریم کیانی، مریم کرباسی و سارا صباغیان، هنگام بازگشت از ترکیه بازداشت شدند. گفته می شود دو کیل دیگر روزا قراچرلو و محمد حسین نیری هستند. عفو بین الملل از قوه قضائیه ایران خواسته است اتهام های این وکلا را رسما اعلام کنند و درباره اذیت و آزار و شکنجه جسمی و روحی آنها هشدار داده است.
وزارت کشور آلمان می گوید شواهد ملموسی بدست آورده اند که نشان می دهد تروریست ها در حال طرح حمله به فرودگاه ها و ایستگاه های قطار در این کشور در روز های آینده هستند. وزیر کشور آلمان گفت که این شواهد را یک کشور دوست پس از رویدادهای اخیر در یمن در اختیار آنها گذاشته است. وزیر کشور آلمان افزود که تدابیر امنیتی تشدید شده است و باید هوشیار بود اما دلیلی برای دست پاچگی وجود ندارد. یکی از بسته انفجاری که ماه گذشته از یمن به مقصد آمریکا پست شده بود، در فرودگاه کلن آلمان کشف شد.
در ششمین روز از شانزدهمين دوره باری های آسيايی ۲۰۱۰ که در گوانگژوی چین برگزار می شود، سرانجام طلسم نشان طلا برای کاروان ورزش ايران شکسته شد و رزمی کارها موفق شدند پنج مدال زرين را نصيب ايران کنند.در ششمین روز از شانزدهمين دوره باری های آسيايی ۲۰۱۰ که در گوانگژوی چین برگزار می شود، سرانجام طلسم نشان طلا برای کاروان ورزش ايران شکسته شد و رزمی کارها موفق شدند پنج مدال زرين را نصيب ايران کنند. پنج طلای پياپی رزمی کارها، باعث شد ايران با جهشی چشمگير از رده پانزدهم جدول، با ۱۰ پله صعود به جمع تيم های صدر جدول بپيوندد. ايران اکنون با پنج طلا، چهار نقره و هشت برنز در رده پنجم جدول رده بندی مدال ها قرار دارد. شرح نشان های طلای رزمی کارهای ايران در پنجمين روز از بازی ها، به ترتيب کسب مدال، در زير آمده است. عليرضا نصرآزادانی - تکواندو اين تکواندوکار با تجربه که در ۷۴ کيلو مبارزه می کند، ابتدا در فينال زودهنگام، جانگ کيونگ هان از کره جنوبی را ۴-۲ شکست داد. سپس با پيروزی مقابل نماينده چين راهی دور بعد شد. در اين مسابقه تکواندوکار چينی به خاطر حرکت غير ورزشی در جريان مسابقه از سوی داوران ديسکاليفه شد. نصر آزادانی در گام بعدی مقابل کريموف از تاجيکستان ۱۰ بر ۲ پيروز شد. اين تکواندوکار تکنيکی، در فينال بر نماينده ازبکستان با نتيجه ۱۱ - ۲ غلبه کرد. يوسف کرمی - تکواندو مدافع عنوان قهرمانی بازی های آسيايی، در المپيک پکن نيز می توانست نماينده ايران باشد اما با صلاحديد فدراسيون تکواندو، هادی ساعی جای او را در تيم اعزامی گرفت. کرمی در نخستين ديدار به مصاف عبدالکريم از بحرين رفت و ۷-۲ به برتری رسيد. در نيمه نهايی، مقابل چين مبارزه کرد و ۳-۰ از سد رقيب خود گذشت. در فينال وزن ۸۷ کيلوگرم، يوسف کرمی در ديداری نزديک که اعتراضات مربيان کره جنوبی را هم در پی داشت، ۴ - ۳ حريف خود را از پيش رو برداشت و دومين مدال طلای کاروان ورزش ايران را به دست آورد. خديجه آزادپور - ساندا بانوی سانداکار ۶۰ کيلويی ايران، سومين مدال طلای کاروان ايران را به گردن آويخت. او پس از غلبه بر حريفانی از کره جنوبی و ويتنام، در نيمه نهايی نيز رقيب تايوانی را شکست داد. رقيب فيناليست او اهل هندوستان بود که او هم نتوانست نوار پيروزی های دختر طلايی ايران را قطع کند. آزادپور پس از کسب مدال طلا به خبرنگاران گفت: «اين مدال حاصل ۹ ماه تلاش شبانه روزی من بود. هر کس من را می ديد می گفت طلا می گيری.» محسن محمدسيفی – ساندا چهارمين مدال طلای ايران را نماينده ۶۰ کيلوی ساندا نصيب خود کرد. او در دور نخست بر اندونزی غلبه کرد. در مرحله يک چهارم نهايی مقابل نپال به پيروزی رسيد. سپس از سد هندوستان گذشت تا به فينال برسد. محمدسيفی در فينال با نتيجه ۲-۰ مقابل ساندا کار کره جنوبی به برتری رسيد تا روی سکوی نخست قرار بگيرد. او به خبرنگاران گفت: «هفت ماه تمام را با فکر طلا می خوابيدم. اما مطمئنم اگر زحمات حسين اوجاقی سرمربی تيم نبود، هيچ وقت طلا نمیگرفتم.» حميدرضا قلی پور - ساندا طلای ۷۵ کيلوگرم هم به ايران رسيد. حميدرضا قلی پور در دور نخست هندوستان را شکست داد. سپس مالزی را مغلوب کرد و با برتری مقابل نماينده ميزبان، راهی فينال شد. قلی پور ديدار فينال به مصاف نماينده پاکستان رفت و ۲-۰ پيروز شد تا پنجمين مدال طلای کاروان ايران را به گردن بياويزد.
جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا، روز سه شنبه در مورد امکان تصویب نشدن معاهده «استارت جدید» در سال ۲۰۱۰ هشدار داد و اعلام کرد که این امر امنیت ملی ایالات متحده را به خطر میاندازد.جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا، روز سه شنبه در مورد امکان تصویب نشدن معاهده «استارت جدید» در سال ۲۰۱۰ هشدار داد و اعلام کرد که این امر امنیت ملی ایالات متحده را به خطر میاندازد. گزارشها حاکی است که به دنبال تاخیر مجلس سنای آمریکا در تصویب معاهده «استارت جدید» که با هدف کاهش تسلیحات هستهای روسیه و آمریکا تنظیم شده است، جو بایدن گفت که اگر این معاهده در سال میلادی جاری به تأیید سنا نرسد، امنیت ملی ایالات متحده به خطر خواهد افتاد. وی افزود که در صورت عدم تصویب این معاهده از سوی سنا در سال جاری، ایالات متحده اجازه بررسی میزان تسلیحات هستهای روسیه را نخواهد داشت و این امر به تضعیف همکاری میان دو کشور در زمینه کاهش تسلیحات هستهای خواهد انجامید. روز سه شنبه، یکی از نمایندگاه پرنفوذ جمهوریخواه در سنا اعلام کرد که به نظر نمیرسد این معاهده تا پایان سال جاری میلادی، کمتر از دو ماه دیگر، به امضاء برسد. این در حالی است که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در تلاش است تا پیش از تغییر و تحولات در مجلس سنا، که به دنبال انتخابات اخیر میاندورهای کنگره آمریکا صورت خواهد گرفت، این معاهده را به منظور اجرایی شدن به تأیید نمایندگان برساند. در انتخابات اخیر، اگرچه اکثریت کرسیهای سنا همچنان در اختیار دمکرات ها باقی ماند، اما حزب جمهوریخواه توانست نسبت به سال گذشته تعداد کرسیهای بیشتری را در مجلس نمایندگان در اختیار گیرد. معاهده «استارت جدید» برای اجرایی شدن باید به تصویب سنای آمریکا و پارلمان روسیه برسد و برای تصویب آن در سنا، دو سوم نمایندگان مجلس سنا باید این معاهده را تأیید کنند. این در حالی است که این مجلس تا کنون در تصویب این معاهده تعلل به خرج داده است. از سوی، دمیتری مدودیف، رئیس جمهور روسیه، از پارلمان روسیه، دوما، خواسته است تا پیش از موافقت سنای آمریکا با این معاهده، از تأیید این توافق خودداری کنند. معاهده کاهش استراتژیک تسلیحات هستهای یا استارت، نخستین بار در سال ۱۹۹۱ میان روسیه و آمریکا به امضاء رسید و در سال ۱۹۹۴ اجرایی شد. این معاهده در دسامبر ۲۰۰۹ منقضی شد که به دنبال آن روسای جمهور آمریکا و روسیه در آوریل ۲۰۱۰، برابر با فروردین ماه ۸۹، معاهده «استارت جدید» را در شهر پراگ به امضاء رساندند. به موجب این معاهده، دو کشور متعهد شدند تا در طول هفت سال، تعداد کلاهکهای هستهای خود را تا حد ۱۵۵۰ کلاهک کاهش دهند. آمریکا و روسیه حدود ۹۰ درصد از تسلیحات هستهای جهان را در اختیار دارند.
محمود احمدی نژاد و الهام علی یف، روسای جمهوری ایران و آذربایجان در باکو گفتگو کردند. به گزارش رسانه های آذربایجان پس از دیدار دو طرف، تفاهم نامه ای بر ای همکاری در بخش های انرژِی و حمل و نقل امضاء شد. جزئیات بیشتری اعلام نشده است. محمود احمدی نژاد روز پنج شنبه در نشست سران کشورهای حوزه دریای خزر در باکو شرکت می کند. روسیه، آذربایجان، ایران، قزاقستان و ترکمنستان سال هاست که می کوشند اختلافات خود را درباره تقسیم بستر و منابع این دریا حل کنند.
آیت الله خامنه ای به مناسبت عید قربان در سخنانی از عبور سرافرازنه ملت از فتنه پس از انتخابات گفت. آقای خامنه ای رویدادهای پس از انتخابات را امتحان الهی توصیف کرد که ملت، قدرتمندانه و با درک ضروریات زمان و اقدامات لازم از آن عبور کرد و به حیات تازه ای رسید. آقای خامنه ای همچنین بار دیگر منتقدان را به منفی بافی، ایجاد یأس و تفرقه در نظام اسلامی به نیابت از دشمنان متهم کرد و آن را خیانت نامید.
رامین مهمان پرست، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی رفتار خشونت آمیز با کارکنان سفارت فرانسه در تهران را تکذیب کرد. آقای مهمان پرست افزود: ماموران ویژه امور دیپلماتیک درباره حضور برخی مدعوین ایرانی در مهمانی سفیر، به سفارت فرانسه تذکر داده بودند. به گفته رامین مهمان پرست: موضوع اکنون حل شده است. دولت فرانسه روز سه شنبه دربیانیه ای گفته بود که ماموران امنیتی لباس شخصی روز یکشنبه برای جلوگیری از ورود مدعوین به مهمانی سفیر فرانسه با برخی کارکنان سفارت در تهران، از جمله یکی از دیپلمات های آن با خشونت رفتار کردند. وزارت خارجه فرانسه روز سه شنبه با احضار سفیر ایران در پاریس این رفتار را نقض کنوانسیون ژنو دانست.
جلال طالبانی، رئیس جمهوری عراق می گوید حکم اعدام طارق عزیز، معاون صدام حسین و وزیر خارجه او را امضاء نخواهد کرد. دادگاه عالی عراق ماه گذشته حکم اعدام طارق عزیز را به جرم دست داشتن در سرکوب احزاب شیعه این کشور صادر کرد. طارق عزیز هم اکنون دوره 15 سال حبس خود را به جرم دست داشتن در اعدام شماری از بازرگانان عراقی در سال 1992 می گذراند. جلال طالبانی به تلویزیون فرانسه گفت که او مخالف اعدام است و همچنین طارق عزیز هم اکنون مرد مسنی با بیش از 70 سال سن است. آمریکا، اروپا، واتیکان و روسیه از دولت عراق خواسته اندد این حکم را اجرا نکند. جلال طالبانی اعلام کرده بود که از امضای حکم صدام حسین هم خودداری می کند اما برغم آن، صدام حسین اعدام شد.
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران، روز چهارشنبه حمله خشونت آمیز نيروهای امنيتی به کارکنان سفارت فرانسه در تهران را تکذيب کرد و گفت که موضوع هم اکنون حل و فصل شده است.سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران روز چهارشنبه حمله خشونت آمیز نيروهای امنيتی به کارکنان سفارت فرانسه در تهران را تکذيب کرد و گفت که موضوع هم اکنون حل و فصل شده است. فرانسه روز سه شنبه اعلام کرد که کارکنان سفارت اين کشور در تهران از سوی ماموران امنيتی هدف «اقدام های خشن غير قابل قبولی» قرار گرفته اند. وزارت امور خارجه فرانسه می گويد که در واکنش به اقدام ها سفير جمهوری اسلامی ايران در پاريس را احضار کرده است. اعتراض فرانسه در حالی صورت می گيرد که رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ايران، هر گونه اقدام عليه کارکنان سفارت فرانسه را رد کرده و گفته است: «هيچ خشونتی صورت نگرفته است... و پليس ديپلماتيک تنها در باره حضور برخی از مهمانان در يک مراسم به سفارت فرانسه تذکر داده است.» اين مقام ايرانی به شبکه انگليسی زبان «پرس تی وی» وابسته به راديو و تلويزيون دولتی ايران گفته است: «اين موضوع هم اکنون حل و فصل شده است.» يک مقام فرانسوی به خبرگزاری فرانسه گفته است: ميهمانان فرانسوی و ايرانی که برای شنيدن موسيقی ايرانی به منزل برنار پولِتی، سفير فرانسه در تهران، دعوت شده بودند «توسط مأموران ناشناس امنيتی» بازداشت شده و يکی از کارکنان سفارت فرانسه نيز از سوی اين مأموران «به صورت خشونت آميزی تهديد شده است.» وزارت امور خارجه فرانسه نيز با انتشار بيانيه ای در اين زمينه گفته است که « روز ۱۴ نوامبر، حوادث فوقالعاده جدی در ورودی منزل سفير در تهران روی داده است.» اين بيانيه می افزايد: «ورودی منزل وی توسط مأموران ناشناس امنيتی مسدود شد و اين مأموران اعمال غير قابل قبول خشونت آميزی را عليه کارکنان ديپلماتيک فرانسوی انجام دادند.» روابط ايران و فرانسه در سال های اخير و به دليل اختلافات عميق دو کشور بر سر برنامه هسته ای جمهوری اسلامی و مسائل حقوق بشر در ايران به تيرگی گراييده است. مقام های ايران بارها کشورهای غربی را به دخالت در امور داخلی ايران و جاسوسی متهم کرده اند و برخی از اتباع خارجی را در جريان نا آرامی های پس از انتخابات دهم رياست جمهوری بازداشت کردند. ماه گذشته، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی به اتباع ايرانی هشدار داد تا از انجام سفرهای غير ضروری به فرانسه خوددداری کنند و دليل آن را نا امنی در اين کشور عنوان کرد. فرانسه از جمله کشورهای غربی است که موضع سختگيرانه ای درباره برنامه اتمی ايران اتخاذ کرده و رويداد اخير زمانی رخ می دهد که گروه پنج به علاوه يک در تلاش است تا ايران را به پای ميز مذاکره بکشاند.
پرستو فروهر، دختر داریوش و پروانه فروهر که در جریان قتل های زنجیره ای کشته شدند، اعلام کرد که ماموران امنیتی اجازه برگزاری مراسم سالگرد را نمیدهند.پرستو فروهر، دختر داریوش و پروانه فروهر که در جریان قتل های زنجیره ای کشته شدند، به رادیو فردا گفت که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی به او و برادرش اجازه برگزاری مراسم سالگرد قتل پدر و مادرشان را نمیدهند. خانم فروهر که ساکن آلمان است و به روال هر سال، این بار نیز برای برگزاری مراسم دوازدهمین سالگرد قتل پدر و مادر خود در اول آذرماه به تهران رفته است، روز چهارشنبه گفت که مسئولان امنیتی اجازه برگزاری این مراسم را در خانه فروهرها در تهران نمیدهند. وی که میگوید خط تلفن ثابتش نیز از سوی مسئولان امنیتی قطع شده است، در گفتوگو با رادیو فردا از طریق تلفن همراه اعلام کرد: پس از ورود به ایران، مقامات امنیتی وی را احضار و به او اطلاع دادند که برگزاری هر گونه مراسم برای بزرگداشت داریوش و پروانه فروهر ممنوع است و هیچ اجازهای برای دعوت رسانهای از مردم داده نخواهد شد. خانم فروهر اظهار کرد که مأموران امنیتی در چند سال گذشته از صدور مجوز برگزاری این مراسم خودداری کرده و اکنون شش سال است که علاوه بر عدم صدور مجوز برای برگزاری مراسم در اماکن عمومی، با استقرار در اطراف منزل فروهرها در تهران، مانع از برگزاری هر گونه تجمعی در منزل شخصی آنها نیز میشوند. وی افزود: «به هر صورت همچنان که اعتراض داشتم، اعتراض خواهم داشت. این روند ناعادلانه است. همچنان که قتل پدر و مادر من فاجعهای بود. آنچه که دستگاه قضایی روی پرونده قتل انجام داد، در واقع بیعدالتی مضاعفی بود در حق قربانیان این قتلها و امروز هم که میبینیم حتی بزرگداشت آنها برای ساعات محدودی در یک سال محدود میشود، این هم حق کشی است از آنها و بازماندگان آنها و تمام کسانی که میخواهند یاد آنها را زنده نگاه دارند.» به گفته خانم فروهر، پاسپورت وی در بدو ورود به ایران از سوی مقامات امنیتی ضبط شده و این در حالی است که مقامات هیچ توضیحی در مورد این توقیف ندادهاند. وی میافزاید که سال گذشته نیز تا زمان خروج وی از کشور، پاسپورتش در توقیف مقامات امنیتی بوده است. داریوش فروهر، رهبر حزب ملت ایران، و همسرش، پروانه اسکندری، اول آذرماه سال ۱۳۷۷ در منزلشان در تهران به وسیله ضربات چاقو به قتل رسیدند و قتل آنها سرآغاز قتل شماری از روشنفکران و دگراندیشان ایرانی بود که به قتلهای زنجیرهای معروف شد. وزارت اطلاعات ایران در دوران محمد خاتمی در بیانیه ای اعلام کرد که «عناصر خودسر» در این وزارتخانه مسئول این قتلها بوده اند.
اسلامگرايان حاکم بر ايران در حوزهی روابط صميمی با چهار واقعيت اجتماعی روبرو هستند: ۱) بسط روابط ميان دختران و پسران پيش از ازدواج حتی در خانوادههای مذهبی و مکتبی و نيز در مناطق فقير نشين و طبقهی زير متوسط، ۲) افزايش ميزان طلاق (از يک طلاق به دوازده ازدواج در سال های گذشته به يک به هفت در سراسر کشور و يک به چهار در تهران) بالاخص ميان زوجهای جوان که افراد را از روابط خانوادگی رها کرده و فراهم آورندهی روابط آزاد تر ميان زنان و مردان مطلقه است، ۳) دشوار شدن ازدواج با هزينههای سنگين مراسم و مهريههای غير قابل پرداخت (اکثرا بالای ۵۰۰ سکه طلا)، و ۴) تنوع يابی روابط صميمی از نوع زندگی مشترک يک دختر و پسر بدون ازدواج.اسلامگرايان حاکم بر ايران در حوزهی روابط صميمی با چهار واقعيت اجتماعی روبرو هستند: ۱) بسط روابط ميان دختران و پسران پيش از ازدواج حتی در خانوادههای مذهبی و مکتبی و نيز در مناطق فقير نشين و طبقهی زير متوسط، ۲) افزايش ميزان طلاق (از يک طلاق به دوازده ازدواج در سال های گذشته به يک به هفت در سراسر کشور و يک به چهار در تهران) بالاخص ميان زوجهای جوان که افراد را از روابط خانوادگی رها کرده و فراهم آورندهی روابط آزاد تر ميان زنان و مردان مطلقه است، ۳) دشوار شدن ازدواج با هزينههای سنگين مراسم و مهريههای غير قابل پرداخت (اکثرا بالای ۵۰۰ سکه طلا)، و ۴) تنوع يابی روابط صميمی از نوع زندگی مشترک يک دختر و پسر بدون ازدواج (در خانهی يکی از والدين يا جدا از آنها)، زندگی مشترک همجنسگرايان زن و همجنسگرايان مرد، خانوادههای با سرپرستی زنان، و افرادی که تنها زندگی کرده و روابط آزادی با جنس مخالف خود دارند. دستگاههای دولتی با نگرش دولت- محور به چهار راه حل برای مقابله با اين واقعيات رسيدهاند: ۱) تشويق به ازدواج در سنين پايين تر (که اکنون به طور متوسط ۲۸ سال برای مردان و ۲۳ سال برای زنان است)، ۲) آموزش ايدئولوژيک زناشويی قبل از ازدواج که به زعم مقامات تحکيم کنندهی روابط خانوادگی است، ۳) تلاش جهت تعيين سقف برای مهريه که در بررسی قانون خانواده در مجلس متوقف شد، و ۴) محروم کردن افرادی با روابط صميمی ناهمرنگ از خدمات عمومی و مشاغل دولتی و وارد کردن فشار بر آنها در محيطهای عمومی. خانوادهی اسلامی خانوادهی مکتبی در نگاه اسلامگرايان عبارت است از مرد به عنوان رئيس، خدايگان و نان آور خانواده، زن به عنوان ماشين توليد مثل برای افزايش سربازان امام زمان (طرح هديهی يک ميليونی دولت به نوزادان برای همين امر تعبيه شده است)، خانه دار و بردهی جنسی مرد، و فرزندان به عنوان نسل تازه که بايد با آموزههای مکتبی پرورش داده شوند. غير از اين نهاد نيز هيچ شکل ديگری از خانواده و روابط صميمی به رسميت شناخته نمی شود. برای شکل گيری اين الگو بايد دختران در سنين پايين ازدواج کنند، هزينههای ازدواج پايين بيايد تا همه گير شود، و مردان نيز باورمند به حکومت دينی و ارادتمند روحانيت باشند تا هزينههای زندگی يک خانوادهی عائله مند را با صدقات حکومت دينی تامين کنند. خانوادهی الگو که مردش مقامی در حکومت اسلامگرا ندارد تحت پوشش کميتهی امداد است، به نامزدهای موتلفه و آبادگران رای می دهد، سالی چند مرتبه با تورهای دولتی به زيارت آستانهای مقدسه فرستاده می شود، مخاطب رسانههای دولتی است، مسجدها، نمازهای جمعه و پايگاههای بسيج را پر می کند و پشت سر اتومبيل رهبر و رئيس دولت می دود. آنها که جزء طبقهی حاکمه هستند و از منابع سرشار برخوردار نبايد وانمود کنند که با الگوی فوق متفاوت هستند. دولت اسلامگرا در پی شکل دادن و بسط چنين خانوادههايی است. کاهش سن ازدواج دختران برای منع روابط صميمی و تحکيم خانوادهی مردسالار اسلامگريان بر اين اعتقادند که ازدواج زود هنگام دانشآموزان دختر (چشم و گوش بسته) باعث جلوگيری از روابط آزاد ميان دختران و پسران و شکل گيری شخصيت مطيع و مورد نظر فقها در آنها شده و در اين حال هرگونه نقض حقوق خود را در خانوادهی مرد سالار به سادگی پذيرا می شوند و در نتيجه آمار طلاق کاهش پيدا می کند. گنجاندن بحثهای مربوط به آموزش مهارتهای زندگی و راهکارهای ازدواج سالم از منظر اسلامگرايان به دختران دانش آموز ( نه پسران) با همين هدف صورت می گيرد. در همهی اين آموزشها درجه دو بودن زن و تبعيض نهادينه در سنتهای جاری و شريعت واقعا موجود تحت عناوين ظاهرا خنثايی مثل "شيوه زندگی و آداب زناشويی، آداب معاشرت ازدواج، آشنايی با رفتارهای صحيح در زندگی زناشويی و مهارت سخن گفتن با ديگران و اقوام" به دختران انتقال می يابد. توجيه نيز آن است که "بسياری از مشکلاتی که در حال حاضر در رفتارهای اجتماعی شاهد آن هستيم به خاطر بالا رفتن سن ازدواج در جامعه است، چرا که در حال حاضر به دليل اينکه کانون خانوادگی دير شکل میگيرد،مشکلات اجتماعی دير شکل میگيرد." (حميدرضا حاجی بابايی، وزير آموزش و پرورش، ايلنا، ۱۸ آبان ۱۳۸۹) نتيجهی منطقی اين سخن آن است که اگر مشکلات ميان زن و شوهر در سنين پايين تر ايجاد شود با امکان دستکاری آسان تر دختران در اين سن نظام مرد سالار در ذهن آنها جای گرفته و خانوادهی مرد سالار قوام می يابد. اين نوع مواجهه چشمان خود را بر علل واقعی طلاق يعنی اعتياد، فقر، بيکاری و اختلافات قومی و قبيلهای می بندد. آمارهای دستگاه قضايی اين امور را به عنوان علل طلاق مطرح می کنند (معاون پارلمانی وزارت دادگستری، الف، ۱۵ شهريور ۱۳۸۹) و نه روابط آزاد قبل از ازدواج يا ازدواج در سنين بالاتر. اجباری، اما مجازی پس از اعتراض عمومی به آموزشهای اجباری قبل از ازدواج توسط سازمان ملی جوانان و عدم استقبال جوانان از اين طرح حتی در خانوادههای مذهبی و مکتبی (تنها ۳۰۰ زوج در اين دوره ها مشغول به آموزش بودهاند: خبرگزاری مهر، ۱۹ آبان ۱۳۸۹)، مديران اين مجموعه به دو نوآوری در پيشبرد طرح گذشتهی خود دست زدهاند: ۱) اين که نام اين دورههای اجباری برای انتقال تعاليم ايدئولوژيک خود جهت شکل دادن به خانوادههای مکتبی را "دانشگاه" بگذارند تا از بار منفی آموزشهای مکتبی خود بکاهند (درست مثل آن که حکومت می خواهد نام گشتهای ارشاد را به گشت حقوق شهروندی تغيير دهد)؛ و ۲) اين دورهها را به شکل مجازی ارائه کنند تا جوانان علاقهمند به تکنولوژی و اينترنت را به اين دورهها جذب کنند و از طريق مجازی شدن اين آموزش مکتبی، امکان بسط آن به همهی اقشار فراهم آيد تا اين امر بستر مناسبی برای اجباری شدن آن قرار گيرد. نوشتن ديکته از روی دست مکتبیهای منقرض شده تصور مقامات جمهوری اسلامی از علل بالا رفتن سن ازدواج و اصولا کاهش ازدواج در ميان جوانان (۹.۵ ميليون مرد مجرد درسنين ۲۰ تا ۳۴ ساله و هفت ميليون دختر مجرد در سنين ۱۵ تا ۲۹ ساله: ايلنا، ۱ شهريور ۱۳۸۹) بالا بودن مهريه و گران بودن مراسم ازدواج است. به همين علت، سازمان ملی جوانان به دنبال اِعمال سياستهای تشويقی برای ترويج مهريه کم و شروع زندگی ساده و بی آلايش در کشور بوده است. از جملهی اين تشويقها اعزام زوجهای جوان با مهريه کم به سفرهای زيارتی و بازديد از اماکن تاريخی و گردشگری کشور و پرداخت وام قرضالحسنه به زوجهای جوان پس از گذشت سه يا چهار سال از آغاز زندگی مشترک بوده است. اين سازمان نيز سايتی را به نام "چهارده سکه" برای تامين اين هدف راه اندازی خواهد کرد. (پايگاه اطلاع رسانی دولت، ۱۸ آبان ۱۳۸۹) اما ازدواجهای آسان و کم خرج به نسلی از نيروهای مکتبی تعلق داشت که پيش از قبضهی قدرت به شير نفت و امتيازات و رانتهای حکومتی دسترسی نداشت. امروز کسانی به مردم درس ساده گيری مراسم ازدواج و مهريههای پايين می دهند که سالن هتلهای بزرگ برای ازدواج فرزندان آنها رزرو می شود و فرزندانشان پس از ازدواج به ماه عسل می روند و آپارتمان و اتومبيل پيش از ازدواج برای آنها خريداری شده است. روحانيت و نيروهای مکتبی ساده زيستی که مراسم ازدواجشان با دعوت بيست تا سی نفر برگزار می شد و مهريهی زنانشان يک جلد قران و حداکثر پنج تا چهارده سکهی طلا بود حتی در سال های قبل انقلاب نيز نادر بودند چه برسد به سه دههی اخير که همهی منابع کشور در اختيار اين نيروها بوده است. امروز نسل ساده زيستان مکتبی به کلی منقرض شده است. اما تبليغاتچیهای حکومتی در لباس مشاور خانواده آن مدل را به عنوان سبک زندگی روحانيت حاکم امروز به جوانان عرضه می کنند. جوانان نيز البته اين سخنان را نمی خرند. فقدان اميد و اشتياق به ناهمرنگی طرح های فوق همه قبلا در قالبهايی ديگر در جمهوری اسلامی تجربه شده و ناموفق بودهاند. روحانيت و هواداران آن در سه دههی گذشته تلاش کردهاند با الگو قرار دادن سبک پيشين زندگی بخش کوچکی از روحانيت جامعه را از روی آن مدل بسازند و جامعه نيز در برابر اين دستکاری عظيم مقاومت کرده است. اين مقاومت در محدودههايی آگاهانه و ارادی و در محدودههايی ناشی از شرايط و واقعيت های اجتماعی بوده است. در جامعهای که بالای سی درصد فارغ التحصيلان دانشگاهی بيکار هستند و نرخ بيکاری واقعی دو برابر ارقام ۱۰ تا ۱۵ درصدی دولت است با دادن يک سکه توسط رهبری به دانشجويان مزدوج (پايگاه اطلاع رسانی دولت، ۱۶ آذر ۱۳۸۸) يا وامهای چند صد هزار تومانی نمی توان افراد را به ازدواج ترغيب کرد. آموزشهای ايدئولوژيک قبل از ازدواج يا دروس مربوط به زناشويی اسلامی نيز به سرنوشت همهی دروس مکتبی سه دههی گذشته دچار خواهند شد. فشار بر زندگیهای مشترک ناهمرنگ با ايدئولوژی رسمی نيز از تعداد آنها نکاسته بلکه بر اشتياق به آن افزوده است. انتظارات نسل امروز از زندگی بسيار بالاست و با اين خاصه خرجیها يا تبليغات ايدئولوژيک يا فشار قوای قهريه نمی توان آنها را راضی و رام کرد. جوانانی که در ايران اميد به آيندهای روشن تر ندارند خود را به سادگی درگير مشکلات و بار خانواده نمی کنند. سکههای رهبری نيز تنها هديهی ازدواج به دانشجويان بسيجی يا فقيری است که يا در دستگاههای نظامی و امنيتی و دولتی به کار تمام وقت و پاره وقت مشغولند يا دولت برای جذب آنها به دستگاههای امنيتی و شبه نظامی خاصه خرجی می کند. _______________________________________ دیدگاه های مطرح شده در این نوشته، الزاما منعکس کننده دیدگاه های رادیو فردا نیست.
پرستو فروهر، دختر داریوش و پروانه فروهر می گوید مسئولان امنیتی جمهوری اسلامی به او و برادرش اجازه نمی دهند مراسم سالگرد قتل پدر و مادرشان را در خانه اشان در تهران برگزار کنند. پرستو فروهر که به روال هرسال به همین منظور به تهران رفته، به رادیو فردا گفت که مسئولان امنیتی، خط تلفن ثابت آنها راقطع و گذرنامه او را ضبط کرده اند. داريوش فروهر، رهبر حزب ملت ایران، و همسرش، پروانه اسکندری، اول آذرماه سال ۱۳۷۷ در منزلشان در تهران به وسیله ضربات چاقو به قتل رسیدند. قتل آنها سرآغاز قتل شماری از روشنفكران و دگراندیشان ايرانی بود كه به قتلهاى زنجيرهاى معروف شد. وزارت اطلاعات ایران «عناصر خودسر» را مسئول آن قتل ها اعلام کرد.
یک فضا پیمای ژاپنی با پایان ماموریت هفت ساله اش گرد و غبار یک سنگ آسمانی را برای اولین بار به زمین آورده است. سازمان هوا فضای ژاپن با اعلام این خبر می گوید که دانشمندان امیدوارند با مطالعه این ذرات، به اطلاعات بیشتری در مورد چگونگی پدید آمدن منظوه شمسی پی برند.
فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس با رادیو فردا در مورد بحران اقتصادی در ایرلند گفتگو کرده است.فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس با رادیو فردا در مورد بحران اقتصادی در ایرلند گفتگو کرده است. منطقه يورو، که شانزده کشور اروپايی را در بر ميگيرد، بار ديگر با تکان های شديد اقتصادی روبرو شده که عامل اصلی آن وضعيت مالی نگران کننده ای است که در ايرلند به وجود آمده. حتی رييس اتحاديه اروپا صحبت هايی را مطرح کرده حاکی از نگرانی شديد او برای آينده اين اتحاديه. چرا اين همه نگرانی و اصولا منطقه يورو، در شرايط کنونی، با چه چالش هايی روبرو هست؟ چند ماه پيش بحران مالی يونان، و ناتوانی اين کشور در مقابله با بدهی هايش، اروپا را تکان داد و امروز ما شاهد تکان های تازه ای هستيم در اتحاديه اروپا، به دليل وضعيتی که در ايرلند به وجود آمده است. البته ايرلند و يونان با هم تفاوت های زيادی دارند، ولی در يک نکته مشترکند و آن عضويت در منطقه پولی اروپا است. يورو، پول هر دو کشور هست. شانزده کشور عضو منطقه يورو، جزء اتحاديه اروپا هستند که بيست و هفت کشور در آن عضويت دارند. بنا بر اين وقتی يکی از اعضای منطقه دچار مشکل ميشود، در درجه اول منطقه يورو متزلزل ميشود و بعد اين تزلزل منتقل ميشود به کل اتحاديه اروپا. اقتصاد ايرلند در جريان بحران مالی سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ به شدت تکان خورد، دولت آن با يک کسر بودجه شديد دست به گريبان هست، بانک های اين کشور در وضعيت بسيار بدی هستند، برای آنها امکان دريافت تسهيلات از سوی بانک های خارجی بسيار دشوار شده و به کمک فوری نياز دارند. يکی از پيآمد های اصلی بحران اقتصادی در ايرلند، فرو ريختن بهای مسکن است که در اين کشور که باعث شده است آنهايی که وام گرفته بودند برای صاحبخانه شدن، نتوانند اقساط بدهی های خودشان را باز پرداخت بکنند و همين مساله بانک های ايرلند را با تکان های شديد مالی روبرو کرده است. هرمان وان رومپويی، رييس اتحاديه اروپا، که شخصيتی است خونسرد با گفته هايی بسيار حساب شده، ديروز به گونه ای بيسابقه هشدار داد که اگر مسايل مالی بعضی از کشور ها حل نشود، هم بقای منطقه يورو به خطر ميافتد و هم بقای اتحاديه اروپا... موقعی که در عهد نامه ماستريشت پيشنهاد پول واحد اروپا مطرح شد، هدف اين بود که با ايجاد يورو اقتصاد کشور های عضو منطقه پولی اروپا تقويت بشود. ايرلند کشوری است کوچک با اقتصادی نسبتا محدود. چطور امکان دارد که تکان های مالی در اين کشور بقای منطقه يورو و اتحاديه اروپا را به خطر بيندازد؟ مشکل در آنجا ست که ايرلند تنها نيست. همين ديروز، فرناندو دوس سانتوس، وزير دارايی پرتغال هشدار داد که برای کشورش، اين خطر که زير حمايت شديد مالی اتحاديه اروپا قرار بگيرد، بسيار بالا است. اسپانيا هم در وضعيت چندان درخشانی نيست. امکان اين که يک سلسله مشکلات مالی برای ايتاليا هم پيش بيآيد، کم و بيش جدی است. يونان هم هنوز از منطقه خطر خارج نشده و به نظر ميرسد بدهی هايش بيشتر از آنچيزی است که قبلا گفته ميشد. فرانسه البته در وضعيت بهتری است، ولی مصاحبه مطبوعاتی سه شنبه شب نيکلا سرکوزی رييس جمهوری فرانسه نشان داد که اين کشور هم برای جلوگيری از مشکلات آتی، مجبور است تصميم های دشواری بگيرد برای جلوگيری از افزايش بدهی های دولت. در خارج از منطقه يورو، يک قدرت بسيار بزرگ اتحاديه اروپا يعنی بریتانیا تصميم های سختی گرفته است در جهت رياضت کشی اقتصادی... مجموعه اين عوامل هست که در حال حاضر سنگينی ميکند بر اقتصاد منطقه يورو و کل اتحاديه اروپا. برای مقابله با بحران مالی ايرلند، تاکنون چه تصميم هايی اتخاذ شده؟ نشست سه شنبه شب وزيران دارايی شانزده کشور عضو منطقه يورو، معروف به يورو گروپ، که در بروکسل تشکيل شد، به همين مساله اختصاص داشت. بر پايه آخرين گزارش ها اين نشست نتوانست تصميم مهمی بگيرد برای کمک به ايرلند. قرار است روز چهارشنبه وزيران دارايی بيست و هفت کشور اتحاديه اروپا به همين مساله بپردازند. مساله اين است که ايرلند، بر خلاف يونان که شش ماه پيش مصرانه خواستار کمک اتحاديه اروپا بود، در درخواست کمک از اين اتحاديه ترديد زيادی از خود نشان ميدهد و فکر ميکند که به تنهايی خواهد توانست با مشکلاتش مقابله کند. در عوض شرکای ايرلند در منطقه يورو از خود بی صبری نشان ميدهند و از آن می ترسند که در صورت فرو ريزی بانک های ايرلند، ديگر کشور ها با تکان های بسيار شديد مالی روبرو بشوند. در اين ميان ايالات متحده آمريکا هم از سرايت بحران ايرلند به ديگر کشور های منطقه يورو نگران است و به اين کشور ها توصيه ميکند هر چه زود تر راهی پيدا کنند برای مقابله با بحران. به نظر ميرسد که طی روز های آينده مذاکرات فشرده ای انجام خواهد گرفت بين مقام های ايرلندی، کميسيون اروپا، بانک مرکزی اروپا و صندوق بين المللی پولی برای مقابله با بحران.
محمود احمدی نژاد روز چهارشنبه برای شرکت در نشست سران کشورهای ساحلی دريای خزر به جمهوری آذربايجان رفت. گزارش ها حاکی است که تنش در روابط ايران و روسيه بر اين اجلاس سايه انداخته است.محمود احمدی نژاد، رييس جمهور اسلامی ايران، روز چهارشنبه برای شرکت در نشست سران کشورهای ساحلی دريای خزر به جمهوری آذربايجان رفت. گزارش ها حاکی است که تنش در روابط ايران و روسيه و رويارويی روسای جمهور دو کشور بر اين اجلاس سايه انداخته است. اجلاس يک روزه سران کشورهای ساحلی دريای خزر با حضور روسای جمهور ايران، آذربايجان، روسيه، قزاقستان و ترکمنستان روز پنجشنبه در باکو برگزار می شود و قرار است در حاشيه آن دميتری مدودف، رييس جمهور روسيه و محمود احمدی نژاد با يکديگر ديدار و گفت و گو کنند. روابط تهران و مسکو در ماه های اخير و پس از تنش لفظی ميان دو کشور بر سر عدم تحويل سيستم دفاع موشکی اس- ۳۰۰ و برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ايران به سردی گراييده است. بیشتر بخوانید سفير ايران: با روسها در موضوع هستهای اختلاف اساسى داريم جلسه سران خزر در باکو و دلایل عقبنشینی ایران مقام های روسی سپتامبر گذشته اعلام کردند که به دليل تصويب قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنيت عليه ايران قرار داد تحويل سامانه دفاعی اس- ۳۰۰ به ايران را لغو و پيش پرداخت ايران را باز پس خواهند داد. مسکو همچنين بارها از اهداف برنامه هسته ای ايران ابراز نگرانی کرده و خواستار همکاری کامل تهران با جامعه بين المللی برای راستی آزمايی فعاليت های اتمی خود شده است. اواسط تيرماه سال جاری، دميتری مدودف، رييس جمهور روسيه، در جمع سفيران اين کشور در خارج با ابراز نگرانی از توسعه فعاليتهای اتمی ايران گفته بود: «ايران به مرحله ای که می تواند به ساخت بمب اتمی منتهی شود نزديک تر می شود.» در واکنش به اين اظهارات، رييس جمهور ايران همتای روس خود را متهم کرد که در «آگهی نمايشنامه تبليغاتی آمريکا» عليه ايران بازی می کند. آقای احمدی نژاد همچنين روز دوازدهم آبان ماه از موضعگيری مقام های روسی در باره عدم تحويل سيستم اس - ۳۰۰ به تهران شديدا انتقاد کرد و گفت که اين کشور تحت تاثير «شيطان (آمريکا)» است. رجب صفراف، رييس مرکز مطالعات ايران معاصر در مسکو در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه، ديدار روز پنجشنبه روسای جمهور ايران و روسيه را با «اهميت» ارزيابی کرده است و دميتری ترنين، کارشناس مرکز کارنگی در مسکو نيز گفته است: «اين آخرين بخت ايران برای اجابت خواسته های جامعه بين المللی است.» روسيه از تمام چهار قطعنامه تحريمی شورای امنيت سازمان ملل عليه جمهوری اسلامی حمايت کرده و آن را به اجرا در آورده است. اوايل آبان ماه، سفير جمهوری اسلامی ايران در مسکو در گفت و گو با خبرگزاری ايسنا با انتقاد از رويکرد روسيه در قبال برنامه هسته ای تهران، گفت که در موضوع هسته ای با روسها اختلاف اساسی داريم. اجلاس دريای خزر اجلاس سران کشورهای ساحلی دريای خزر سومين نشست رهبران اين کشورها پس از گردهمايی های عشق آباد و تهران است و در آن تلاش می شود تا اختلافات دو دهه گذشته در زمينه وضعيت حقوقی دريای خزر حل و فصل شود. در حالی که جمهوری اسلامی ايران خواهان تقسيم اين دريا به پنج قسمت مساوی ميان کشورهای ساحلی است جمهوری اذربايجان خواهان تقسيم آن به نسبت مساحت ساحلی هر يک از پنج کشور حاشيه دريای خزر هستند. در صورتی که اين فرمول عملی شود سهم ايران از دريای خزر تنها ۱۳.۵ درصد خواهد بود. بسیاری از تحليلگران مسائل سياسی معتقدند که انتظار کمی وجود دارد نشست باکو بتواند اختلافات عمده ميان کشورهای ساحلی دريای خزر را حل و فصل کند. با اين حال، رييس جمهور ايران قبل از تهران ترک به مقصد جمهوری آذربايجان گفته است: «موضوعاتی که در مورد مسائل محيط زيستی دريای خزر (در نشست تهران) مطرح بود محقق شد و در واقع در اين سه سال درباره رژيم حقوقی دريا، صيانت از دريا و حريم کشورها در ساحل گامهای رو به جلويی برداشته شد و اميدواريم در نشستی که پيش رو داريم نسبت به نشست تهران چند گام جلوتر برويم.» بر اساس گزارش های منتشره، قرار است در اين اجلاس، پيمان امنيتی در خزر به تصويب برسد که بر اساس يکی از بندهای آن، استفاده از ظرفيتهای دفاعی توسط يک کشور ساحلی عليه کشورهای ديگر، حتی به منظور دفاع از حدود ملی، رسما ممنوع خواهد بود.
محاکمه قرمان بک باقی يف، رئيس جمهوری برکنار شده قرقيزستان و ۲۷ تن از دستيارانش در بيشکک پايتخت اين کشور آغاز شد. اين دادگاه در ارتباط با خشونت های ماه آوريل گذشته در جريان شورش در بيشکک تشکيل شده که در جريان آن ۷۸ نفر کشته و بيش از ۱۰۰ تن زخمی شدند. باقی يف متهم است که دستور تيراندازی بسوی تظاهرکنندگان را صادر کرد. رئيس جمهوری سابق و پنج تن از نزديکانش، از جمله برادر و پسر بزرگش، غيابا محاکمه می شوند. باقی يف پس از شورش بيشکک به بلاروس گريخت. وکلای متهمان خواستار ۴۰ روز مهلت برای آماده کردن لايحه دفاعيه شده اند.
سازمان ملل متحد با انتشار گزارشی در باره امنیت غذایی در کره شمالی اعلام کرد که این کشور با کسری انواع غلات روبرو است و این کسری، حدود پنج میلیون نفر را در کره شمالی با کمبود مواد غذایی روبرو کرده است.سازمان ملل متحد با انتشار گزارشی در باره امنیت غذایی در کره شمالی اعلام کرد که این کشور با کسری انواع غلات روبرو است و این کسری، حدود پنج میلیون نفر را در کره شمالی با کمبود مواد غذایی روبرو کرده است. به گزارش خبرگزاری رویترز، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، فائو و سازمان برنامه جهانی غذا روز سه شنبه اعلام کردهاند که علیرغم تلاش دولت کره شمالی برای واردات غلات، این کشور همچنان با کسری ۵۴۲ هزار تن از انواع غلات روبرو است. به گفته رئیس سازمان برنامه جهانی غذا، جیره غلات کره شمالی در سال ۲۰۱۰- ۲۰۱۱، برای تأمین نیمی از انرژی روزانه فرد کافی است و یک شوک غذایی کوچک در آینده، میتواند تأثیر منفی گستردهای بر این کشور داشته باشد. به گزارش این دو سازمان، در حال حاضر حدود پنج میلیون نفر در کره شمالی با کمبود غذا مواجه هستند و این در حالی است که سازمان برنامه جهانی غذا در سال ۲۰۰۹ نیز اعلام کرده بود که حدود یک سوم زنان و کودکان این کشور از سوء تغذیه رنج میبرند. این دو سازمان پس از مطالعه هفت استان از ۱۰ استان کره شمالی ، میزان تقریبی غلات مورد نیاز این کشور را در سال مالی ۲۰۱۰- ۲۰۱۱، حدود ۸۶۷ هزار تن ارزیابی کردند، در حالی که میزان واردات غله پیونگ یانگ در این بازه زمانی ۳۲۵ هزار تن اعلام شده است. این سازمانها پس از بررسی ۹۰ درصد از تولید غلات هر یک از این استانهای مورد مطالعه، پیشنهاد توزیع ۳۰۵ هزار تن کمک غذایی بینالمللی به آسیبپذیرترین بخش جمعیتی این کشور را دادند. بازرسان سازمان ملل در بررسیهای خود، هیچ ذخیره غلهای در انبارهای استانهای مزبور نیافتند. همچنین ذرت توزیع شده در ماه اکتبر میلادی نیز که نتیجه برداشت محصول تابستان بوده، به دلیل امکانات نامناسب حاوی آلودگی و رطوبت بیش از اندازه ارزیابی شده است. تولید سالانه غلات در کره شمالی در سالهای اخیر کاهش یافته و به ۴.۵ میلیون تن رسیده است و این در حالی است که بنا بر گزارش سازمان ملل، این کشور سالانه به ۵.۳۵ میلیون تن غله نیاز دارد. علاوه بر بلایای طبیعی نظیر طوفان و سیل در سالهای اخیر که موجب از دست رفتن محصول در این کشور شده و امید به افزایش شدید تولید غله در سال جاری را از بین برده است، صدور مواد غذایی به کره شمالی که معمولا از سوی سازمان برنامه جهانی غذا و کشورهایی نظیر کره جنوبی و چین صورت میگیرد، به دلیل بحران هستهای این کشور، به شدت کاهش یافته است. کمبود مواد غذایی در کره شمالی، همواره یک معضل بوده است. این کشور در دهه ۹۰ میلادی دچار قحطی شدید شد که به گزارش رویترز، این بحران در آن زمان به مرگ دستکم یک میلیون نفر انجامید.
به دنبال انتشار آلبوم «سه تقطیره» از گروه کیوسک، این گروه مدتی است که در تور شمال آمریکا و اروپا به اجرای قطعات این آلبوم میپردازد. رادیو فردا در اقدامی تازه و برای اولین بار کنسرت این گروه را که در روز جمعه، ۱۹ نوامبر، برابر با ۲۸ آبان در شهر برلین، پایتخت آلمان برگزار میشود، به صورت زنده برای شنوندگان رادیو فردا پخش میکند. طرفداران بخش موسیقی رادیو فردا و گروه کیوسک میتوانند این کنسرت را از ساعت ۲۲:۳۰ تا نیمه شب به وقت تهران، بشنوند.به دنبال انتشار آلبوم «سه تقطیره» از گروه کیوسک، این گروه مدتی است که در تور شمال آمریکا و اروپا به اجرای قطعات این آلبوم میپردازد. در ماه گذشته کیوسک به ترتیب در شهرهای تورنتو، مونترآل، کلن و فلورانس، به اجرای برنامه پرداخته و با استقبال بسیاری از ایرانیان روبرو شده است. رادیو فردا در اقدامی تازه و برای اولین بار کنسرت این گروه را که در روز جمعه، ۱۹ نوامبر، برابر با ۲۸ آبان در شهر برلین، پایتخت آلمان برگزار میشود، به صورت زنده برای شنوندگان رادیو فردا پخش میکند. طرفداران بخش موسیقی رادیو فردا و گروه کیوسک میتوانند این کنسرت را از ساعت ۲۲:۳۰ تا نیمه شب به وقت تهران، بشنوند. گروه کیوسک در ادامه تور اروپای خود، در تاریخ ۲۰ نوامبر در شهر هامبورگ، ۲۱ نوامبر، آمستردام، ۲۴ نوامبر، اسلو، ۲۶ نوامبر، گوتنبرگ و ۲۷ نوامبر در استکهلم به اجرای برنامه خواهند پرداخت.
سازمان ملل در گزارشی درباره امنيت غذايی در کره شمالی، اعلام کرد اين کشور با کسری پانصد و چهل و دو هزار تن انواع غلات روبرو است. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، فائو، و برنامه جهانی غذا اعلام کردند کره شمالی در سال مالی ۲۰۱۰ – ۲۰۱۱ نيازمند بيش از ۸۰۰ هزار تن غلات است، در حالی که پيونگيانگ در نظر دارد تنها ۳۰۰ هزار تن غلات وارد کند. در اين گزارش آمده است که نزديک به پنج ميليون نفر در کره شمالی با کمبود غذا روبرو هستند. صدور مواد غذايی به کره شمالی به دليل بحران هستهای اين کشور، به شدت کاهش يافته است.
خانوادهی ابراهيم يزدی، دبير کل نهضت آزادی ايران، در پی ادامهی بازداشت و وضعيت نگرانکنندهی سلامتی وی، با انتشار نامهای خواستار دادخواهی مسلمانان جهان شده است. آقای يزدی مهرماه گذشته به دليل برپايی نماز جماعت، بدون اخذ مجوز رسمی، در اصفهان، همراه با جمعی از اعضای نهضت آزادی ايران بازداشت شد. در نامهی خانوادهی رهبر ۷۹ سالهی نهضت آزادی آمده است، که وی در طول يک سال گذشته سه بار بازداشت شده، و حکومت تلاش دارد تا از اين طريق او را وادار سازد از مخالفت با سياستهای به توصيف اين نامه « سرکوبگران حاکم » دست بردارد.
باراک اوباما و ديميتری مدوديف، رؤسای جمهوری آمريکا و روسيه، در مورد حملات و فشارهای اخير به روزنامهنگاران و ديگر موارد نقض حقوق بشر در روسيه با يکديگر گفتگو کردند. مايکل مکفال، مشاور ارشد رئيس جمهوری آمريکا در امور روسيه، ضمن اعلام اينکه اين مذاکرات شنبهی گذشته صورت گرفت، در مورد آن توضيحاتی ارائه داد و گفت اين گفتگو در يوکوهاما با رئيس جمهوری روسيه صورت پذيرفت. مذاکرات طولانی و دشوار و در عين حال گرم و صميمانه بود. موضوع صحبت ضرب و شتم روزنامهنگاران، ضرورت حمايت از آنها و نيز لزوم پيگيرد قضايی افراد ضارب بود. مشاور رئيس جمهوری آمريکا اضافه کرد که موضع دولت اوباما، گفتگوهای باز و صريح در مورد نقض حقوق بشر در روسيه و نيز بهبود روابط با اين کشور است.
فردِ روسی متهم به قاچاق و فروش غيرقانونی تسليحات، که دو سال پيش در عملياتی با هدايت مأموران امنيتی آمريکايی در تايلند بازداشت شده بود، در نيويورک به مقامهای قضايی فدرالِ آمريکا تحويل داده شد. ويکتور بوت، معروف به تاجر مرگ، متهم است که از دههی ۹۰ ميلادی تا زمان دستگيری در کار تأمين تسليحات مورد نياز گروههای ستيزهجو و حکومتهای اقتدارگرا بوده است. روسيه پيشتر از تايلند خواسته بود تا ويکتور بوت ۴۳ ساله، افسر سابق ارتش آن کشور را آزاد کند و از تحويل وی به دولت آمريکا اجتناب کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر