-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آبان ۱۰, دوشنبه

Posts from Khodnevis for 11/01/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



ضرب و شتم پليس برای بد حجابی در اروميه
 


دفتر حزب اعتماد ملی رفع پلمپ شد

رسول منتجب نیا در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مساله که درباره‌ی نوع فعالیت حزب در فضای کنونی باید بررسی صورت بگیرد چارچوب کلی این فعالیت‌ها را در «راستای آرمان‌های انقلاب، آيت‌الله خمينی، رهبر انقلاب ايران و چارچوب نظام جمهوری اسلامی» دانست.  وی افزود: «حدود پنج سالی است که حزب اعتماد ملی تلاش موفقيت‌آميز داشته است، اما متأسفانه با برخوردی که با حزب صورت گرفت، کار متوقف شد.»


گفتنی است دفتر حزب اعتماد ملی در شهرک غرب تهران، در تاریخ ۱۷ شهريورماه سال گذشته و ساعتی پس از  حمله ماموران لباس شخصی  به دفتر مهدی کروبی دبیرکل این حزب پلمپ شد. به دنبال پلمپ دفتر این حزب،عباس‌زاده مشکينی، مديرکل سياسی وزارت کشور گفته بود که کميسيون ماده ۱۰ احزاب تصميمی برای توقف فعاليت حزب اعتماد ملی نگرفته است: «دفتر، يک مکان فيزيکی است و ممکن است به‌خاطر اتفاقی که آن‌جا رخ داده با حکم مرجع قضايی پلمپ شود و اين الزامأ به معنای توقف فعاليت تشکيلاتی نيست.»


گفتنی است حزب اعتماد ملی، توسط مهدی کروبی در سال ۱۳۸۴ تاسیس شد. اين حزب پس از تأسيس، ضمن انتقاد از عملکرد اصلاح‌طلبان ايران در جريان مجلس ششم، رويکرد و خط فکری جداگانه‌ای را اتخاذ نمود و در جريان انتخابات مجلس هشتم نيز مسير خود را از «ائتلاف اصلاح‌طلبان» جدا کرد.


 


دیدار کروبی و موسوی و ممانعت نیروهای امنیتی

به گزارش سحام نیوز، پایگاه خبری حزب اعتماد ملی، به دنبال این اقدام ماموران امنیتی و حفاظتی، میرحسین موسوی پس از اطلاع از این جریان «در اقدامی انقلابی سوار بر ماشین شخصی خود شد و مهدی کروبی و فرزند ایشان را شخصا به داخل مجموعه برد.»


این دیدار در شرایطی صورت می‌گیرد که در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در ایران و در ماه های اخیر فشار بر رهبران مخالف دولت در ایران افزایش یافته است. این افزایش فشار ها که غالبا در دیدار‌های افراد و چهره‌های سرشناس با مهدی کروبی و میرحسین موسوی دیده شده ، در بیشتر موارد به ضرب و شتم و بازداشت نیز منجر شده است.


پیش از این نهاد‌های امنیتی و ماموران لباس شخصی از دیدار خانواده‌های همت و باکری با مهدی کروبی ممانعت کرده و حتی در جریان درگیری از گاز اشک‌آور استفاده و به ضرب و شتم خانواده باکری و همت پرداختند. منزل مهدی کروبی نیز در شهریورماه امسال برای چند شب پیاپی مورد و محاصره گروهی از «لباس‌شخصی‌ها و بسیجی‌ها»، قرار گرفته بود.


از جزییات دیدار امروز مهدی کروبی و میرحسین موسوی هنوز خبری منتشر نشده است.


 


کروبی:اگر جنبش مرده، پشت سر مرده حرف نزنید

وی در این دیدار با تاکید بر این مساله که بیشترین فشار وارده در جریان جوادث پس از انتخابات در ایران بر جامعه ی دانشگاهی ایران بوده است، برخورد با اعضای دفتر تحکیم وحدت و سازمان ادوار تحکیم را در وهله اول برخورد با وی و جریان حامی‌اش دانست:«از سویی می خواهند القا کنند که شماها در اقلیت هستید و پایگاهی در جامعه ندارید، و از سوی دیگر نیز با دستگیری و برخورد و صدور احکام سنگین، دانشگاه ها را تحت کنترل خود در بیاورند تا مبادا حرکتی معترضانه به وجود بیاید.»


کروبی در این دیداربا اشاره به فقدان «توجیه قانونی» برای عملکرد نهادهای امنیتی و قضایی گفت: «متاسفانه قضات کاره ای نیستند و این بازجویان امنیتی هستند که حرف اول و آخر را می زنند.»


وی برگزاری انتخابات در سال های اخیر را امری صوری دانست که در جهت « حفظ قدرت و یکدست کردن حاکمیت با حفظ ظواهر دموکراتیک» وصورت می‌گیرد. به عقیده وی اوج بی احترامی صورت گرفته در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 به آرای واکنش جدی مردم را به دنبال داشت: «این واکنش برای آنها اصلا قابل انتظار نبود، فلذا دست به سرکوب مردم زدند. طبیعی است همانطور که عمق نارضایتی مردم تشدید شده، آنها نیز که انتظار چنین واکنشی را از مردم نداشتند، برای حفظ موقعیت خود، فشارها را بیشتر می کنند. »


دبیر کل حزب اعتماد ملی در این دیدار با تاکید بر زنده بودن جنبش « قانونی و حق طلبانه مردم» گفت: «آنها مدعی هستند که جنبش را مهار کرده اند. اگر اینچنین است، پس چرا هر روز از فتنه سخن می گویید؟ اگر فتنه مرده است! پس چرا پشت سر مرده صحبت می کنید؟! و از کوچکترین حرکت ها بیم دارید و نگرانید؟! اگر فتنه مرده است، پس چرا بگیر و ببندهایتان تمامی ندارد؟!: حرکت قانونی و حق طلبانه مردم ادامه دارد، شماها هم با این بگیر و ببندها و انواع و اقسام تبلیغات علیه حرکت اصلاحی مردم، نمی توانید جلوی این حرکت را بگیرید و حرکت اصلاحی مردم تا رسیدن به نتیجه ادامه خواهد داشت.»


گفتنی است همسر حسن اسدی زیدآبادی به دلیل بیماری کلیوی در شرایط نامناسبی به سر می برد و همسر علی جمالی نیز به دلیل داشتن فرزند پنج ماهه در شرایط مناسبی قرار ندارد.


 


اعدام ۲۳ نفر در زندان مشهد

 

  در این گزارش به اعدام ۱۳ نفر در ۱۳ مهرماه و ۱۰ نفر در ۲۰ مهرماه گذشته اشاره شده که به صورت «گروهی و بدون رعایت قوانین رسمی ایران و بدون رعایت آیین دادرسی عادلانه» صورت گرفته است. در این گزارش آمده است که:«افراد اعدامی تنها چند ساعت قبل از اعدام از بندهای مختلف زندان وکیل‌آباد مشهد جمع‌آوری شده و به راهرو اعدام منتقل و در یک ردیف اعدام شده‌اند.»

 

پیش از این و در مرداد ماه ۸۹ خبر اعدام دسته جمعی ۷۰ توزیع کننده مواد مخدر در مشهد در سایت‌های خبری منتشر شد و پس از آن احمد قابل، پژوهشگر دینی، در شهریور ماه امسال در گفت‌وگو با کمپین بین‌المللی حقوق بشر از اعدام ۵۰ نفر در زندان وکیل آباد مشهد خبر داد. به گفته وی که از اسفند ۸۸ تا ارديبهشت ۸۹ در این زندان دوران محکومیت خود را سپری می‌کرد، از طریق سربازان زندان متوجه شده که ٥٠ نفر در این زندان اعدام شده‌اند و حتی يک بار خودکارش را برای نوشتن وصين نامه به اين اعدام شدگان داده است.

 

غلامحسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل ایران، پیش از این در مهرماه گذشته، از «برخورد جدی و بدون اغماض» با مجرمان مواد مخدر و هم چنین واگذاری «پرونده‌های كلان قاچاق مواد مخدر به دادستان كل كشور»  خبر داده بود.

 

در واکنش به انتشار خبر «اعدام‌های مخفیانه»، فدراسیون بین المللی جامعه‌های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران هفتم شهریورماه گذشته با صدور بیانیه‌ای اعدام‌های «گروهی و مخفی» در زندان وکیل آباد مشهد را محکوم کردند.

 

این دو سازمان مدافع حقوق بشر از مقامات جمهوری اسلامی خواسته‌اند به مجازات اعدام به عنوان «ابزار سرکوب مخالفان حکومت و ایجاد وحشت نزد مردم» پایان دهند.

 

ایران بالاترین آمار اعدام در جهان را پس از چین به خود اختصاص داده ‌است. به گزارش سازمان عفو بین‌الملل در سال ۲۰۰۹ بیش از ۴۰۰ نفر در ایران اعدام شده‌اند.بنا بر همین گزارش از سال ۲۰۰۵ تا کنون هر سال آمار اعدام در ایران افزایش پیدا کرده‌ است.

 

قتل، حمل و نگهداری مواد مخدر، تجاوز به عنف و محاربه از جمله جرائمی هستند که مجازات مرگ را در ایران در پی دارند.

 


 


بازجویی از زندانیان بند ۳۵۰

کلمه، سایت نزدیک به میرحسین موسوی، در گزارشی کوتاه با اعلام این خبر گفته است که بر اساس گزارش‌های رسیده از اوین این زندانیان بدون تفهیم اتهام جدید ساعتها بازجویی می شوند و تحت فشار برای تکذیب امضای‌شان قرار گرفته‌اند. این در حالی است که «این زندانیان در حال گذراندن دوران حبس خود هستند و بازجویی از آن‌ها کاملا غیرقانونی محسوب می‌شود .این زندانیان تحت نظر سازمان زندان‌ها نگه‌داری می شوند و بازجویان وزارت اطلاعات حق احضار و بازجویی از آنها را نداشته اند .این زندانیان در این خصوص به مقامات سازمان زندانها و نماینده دادستان تهران شکایت کرده اند که هنوز از پاسخ این مقامات اطلاعی در دست نیست.»


به نظر می‌رسد تبعید مجید دری به زندان بهبهان، بازجویی از علی پرویز پیش از آزادی از زندان و هم چنین تبعید کوهیار گودرزی به زندان رجایی شهر کرج در راستای همین بازجویی ها و اعمال فشار بر این ۱۴ زندانی صورت گرفته باشد.


این زندانیان بیانیه شان را در واکنش به سخنان محمود احمدی نژاد، رییس دولت دهم که در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد کرده بود یک گروه مستقل حقیقت‌یاب بین المللی حادثه حمله تروریستی یازدهم سپتامبر را بررسی کند، صادر کردند و خواستار آن شدند تا کمیته ای حقیقت‌یاب برای کشف حقایق مربوط به انتخابات و حوادث پس از آن تشکیل شود.


بهمن احمدی امویی، سید میلاد اسدی، محسن امین زاده، علی پرویز، علی تاجرنیا، محمد داوری، مجید دری، امیرخسرو دلیرثانی، محمد فرید طاهری‌قزوینی، کیوان صمیمی‌بهبانی، کوهیار گودرزی، محسن میردامادی، علی ملیحی و عبدالله مومنی از امضاکنندگان این بیانیه بودند که گفته می‌شود در هفته گذشته ساعت‌ها توسط بازجویان وزارت اطلاعات تحت بازجویی قرار گرفته‌اند.


 


مصحلت‌گرایی مسیح علی‌نژاد و رنجش اصلاح‌طلبان از نقد نیک آهنگ!

چند روز پیش بخش « پرگار» بی‌بی‌سی از نیک آهنگ کوثر کاریکاتوریست و مسیح علی‌نژاد فعال سیاسی اصلاح‌طلب و با حضور علی میرشاهی و اردوان اسدی پرسشی تحت نام «آیا می‌توان هم خبرنگار حرفه‌ای بود و هم فعال سیاسی؟ این دو در یک اقلیم می‌گنجند؟» را طرح کرد. در ابتدا همه‌ی طرفین در گیر این بحث می‌پذیرفتند که اصولا حرفه خبرنگاری با فعالیت سیاسی، عضویت در احزاب و جانب‌داری سیاسی مغایر است. اما خانم مسیح علی‌نژاد با تاکید خاصی که بر وضیعت استبدادی در ایران و نبود آزادی احزاب واقعی در کشور و اینکه روز نامه‌ها و خبرنگاران بدون اینکه بخواهند  عملا جای خالی احزاب اپوزیسیون را گرفته‌اند....از اصل بی‌طرفی روزنامه‌نگاری عدول می‌کرد در حالی که اقای نیک آهنگ کوثر کاریکاتوریست از این اصل اساسی روزنامه‌نگاری برای همه دوران‌ها و شرایط دفاع می‌نمود.

 

نیک آهنگ از سد سیوند مثال می‌زد که نقشه و کلنگ آن توسط هاشمی رفسنجانی زده شد ولی کلیه انتقادات به احمدی‌نژاد برگشت و یا در مورد کشتار ۴۵۰۰ انسان در زندان‌های جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۷ انجام گرفت و اصلاح‌طلبان در همه این سال‌ها سکوت کرده‌اند...... زمانی که خمینی در نوفل شاتو برای روزنامه‌نگاران ایرانی سخنرانی می‌کرد، بنی‌صدر و قطب‌زاده به روزنامه‌نگاران توصیه می‌کردند که کدام بخش از سخنان خمینی چاپ و یا منتشر نشود در حالی که در صورت انتشار همه‌ی سخنان قرون وسطایی خمینی مردم ایران زودتر از اینها آگاه می‌شدند. در زمان انقلاب؛ مصلحت‌گرایی انقلابیون ضد شاه پرده سیاهی بر حقایق جنبش سیاسی ایران کشیده شد و دیدیم که اتفاقا همین انقلابیون بودند که توسط خمینی به اعدام محکوم و یا فراری شدند ولی امروز با گذشت سی ویک سال، هنوز مدافعان اصلاح‌طلبی در غرب راه مصلحت‌خواهی را پیش خود می‌سازند ...

 

در مقابل خانم مسیح علی‌نژاد که دائما کلام دیگران را می‌شکست و بدون اجازه سخن می‌گفت و به بهانه وجود زندان، شکنجه و وضیعت استبدای در ایران به توجیه مسایل و ماست‌مالی کردن مباحث می‌پرداخت و سرانجام به توجیه عدم انتشار حقایق تاریخی از جمله کشتار سال ۶۷ توسط اصلاح‌طلبان می‌پرداخت.

 

در پایان نیک آهنگ کوثر مطرح کرد که ۳۰ درصد کاریکاتورهای ایشان به خودی‌ها و اصلاح‌طلبان اختصاص دارد که آن دو جوان پرسشگر اصلاح‌طلب با شگفتی مطرح نمودند که اتفاقا همین ۳۰ در صد کارهای شما موجب رنجشش اصلاح‌طلبان در داخل کشور می‌شود.

 

 


نتیجه: در حالی که هر چهارنفر گفت و گو از طرفداران اصلاح‌طلبان و روند اصلاح‌طلبی در ایران بودند که خود همین گزینش افراد از سوی بی‌بی‌سی نقص بی‌طرفی این بنگاه سخن پراکنی است چرا که یک دست بودن شرکت کنندگان به لحاظ سیاسی آنهم در یک بحث حرفه‌ای چقدر می‌تواند جانب‌دارانه باشد. اصول خبرنگاری و نگاه مستقل به قدرت تابع شرایط سیاسی نیست در هر زمان و هر کجا و تا آنجا که ممکن است بایستی حقایق را به مردم گفت چه در مورد سد سیوند و چه د رمورد کشتار ۶۷ .... 


 

اما اگر من در آن میزگرد بودم، سئوال مشخص از جناب نیک آهنگ طرح می‌کردم بدین شرح: چندی پیش، شما پرسش امین موحدی در باره عکس ابراهیم نبوی در جلوی زندان اوین همراه با اسداله لاجوردی رئیس زندان اوین که در سایت شما «خودنویس » انتشار داد آن را حذف کردید ...و در مقابل اعتراض نویسنده؛ نوشته بودید که این عکس متعلق به ابراهیم نبوی نیست و شما ایشان را زا سال ۱۳۷۰ می‌شناختیتد در حالی که عکس مربوط به سال ۱۳۶۰ در جلوی زندان اوین بود....براستی این جانبداری شما به طنز شباهت ندارد وقتی که ابراهیم نبوی در کلیه رسانه ها ی فارسی زبان و در سایت‌های پر تیراژ حضور روزانه دارد چرا شما وکیل مدافع او می‌شوید و به دفاع از او بر می‌خیزید ... چون ایشان به شما اعتراض کرد ... این بده و بستان‌ها یعنی بی‌طرفی در حرفه خبرنگاری ... در این باره چه می‌گوئید؟

 

 

اما شما سرکار خانم مسیح علی‌نژاد که پس از مهاجرت به انگلیس؛ کلاه را بجای روسری انتخاب کرده‌اید نباید به بهانه افراط‌گرایی در حکومت و در اپوزیسیون از بیان حقایق خودداری نمائید و در همین جا بایستی تاکید نمود که به دلیل اینکه اصلاح‌طلبان در همه رسانه‌ها و به ویزه سایت‌های اینترنتی دست بالا را دارند ...خطر ایجاد یک باند مافیایی ؛خطری جدی است ... انان هم اکنون ۳۰۰ سایت و وبلاگ را در بالاترین به دلایل واهی مسدود کرده‌اند در لینک‌دونی گویا به سایت‌های منتقد اصلاح‌طلبان لینک نمی‌دهند و در رسانه‌های فارسی زبان خارجی گفتگو شنوندگان به لحاظ سیاسی یک دست از اصلاح‌طلبان انتخاب می‌شوند ......خبرنگاران واقعی کسانی هستند که از مصلحت‌گرایی گذر نمایند و حقایق را آنطور که هست بیان نمایند و مستقل از قدرت سیاسی در بالا و پائین عمل نمایند.

 

لینک فیلم مصاحبه بی بی سی «آیا می توان هم خبرنگار حرفه یی بود و هم فعال سیاسی؟ این دو در یک اقلیم می گنجند؟»

 

در سال‌های اخیر، رسم شده که رسانه ها را رکن چهارم دمکراسی بنامند. شاید این بیان، کمی آرمان‌خواهانه و تا حدی متاثر از ذهنیت ما اهالی رسانه‌ها باشد. اما کم و بیش پذیرفتنی است که آگاهی بر قدرت افکار عمومی، همزمان است با آگاهی بر قدرت و نفوذ عواملی که بر افکار عمومی تاثیر می‌گذارند، از جمله نفوذ رسانه‌ها و در درجه اول، خبرنگاران. این نقش و نفوذ، چه مسئولیتی برای خبرنگار ایجاد می کند؟ در گوهر کار خبری نوعی تعهد نهفته است، اما تعهد به کی و به چه؟ کدامیک از این دو بهترین بیان تعهد حرفه‌ای خبرنگار است: تعهد به اطلاع رسانی دقیق و منصفانه یا تعهد به اطلاع رسانی برای پیشبرد دمکراسی و حقوق شهروندی؟

 

ازمهمانان این هفته پرگار می‌پرسیم، آیا می‌توان از خبرنگار انتظار داشت فارغ از هر گونه گرایش و مرام سیاسی باشد؟ اگر این انتظار بیجاست، چطور می‌توان در عین حفظ گرایش سیاسی به روش کار حرفه‌ای در محیط خبری وفادار ماند؟

 

در این برنامه، مسیح علی‌نژاد خبرنگار و نیک آهنگ کوثر خبرنگار و کاریکاتوریست، به سوالات علی میرشاهی و اردوان اسدی پاسخ می‌دهند....


 


صف‌آرایی برای بازگرداندن عقل سلیم در واشنگتن دی سی
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به khodnevis-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به khodnevis@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته