پس از انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه سال هشتاد و هشت و فشاری اجتماعی و سیاسی وارده بر فعالهای مدنی و روزنامهنگاران ایرانی گروهی راهی زندان شدند و گروهی دیگر نیز با جلای وطن از تیررس این فشارها سعی در دوری کردند.
جلای وطن که برای عمده آنها از طریق پناهندگی بود به هر روی با مشکلات خود همراه بوده است. عدم هماهنگی در کشورهای واسط، پایین بودن سرعت بررسی پرونده و حتا عدم پذیرش موارد پناهندگی این افراد خود گرهای بر گره این ترک دیار کردگان افزوده است.
در کشورهایی نیز به دلیل فشارهای مضاعف بسیاری لب به اعتراض گشودهاند. یکی از کشورهایی که امروز شاهد اعتراض گروهی از ایرانیان پناهجو بود یونان است.
گروهی از پناهجویان در یونان تجمعی را تشکیل دادند و ضمن برپایی برنامههای فرهنگی و تبلیغی برای نشان دادن مشکلات پناهجویان، کمپینی در مقابل دانشگاه آکادمی فلسفه افلاطون بنا کردند.
این افراد روز پنجشنبه 18 نوامبر موفق به دریافت پناهندگی خود شده و به اعتصاب غذای خود پس از بیش از یکماه پابان دادند.
Click here to view the embedded video.
بیشتر بخوانید:
«اعتراض با دهانی دوخته»
مهشب تاجیک/ رادیو کوچه
«اکاردئون» (accordion) یکی از سازهای بادی کلیددار است که مکانیزمی شبیه به سازدهنی دارد ولی با این تفاوت که نیازی به استفاده از دهان برای دمیدن در آن نیست و با وجود بهرهگیری از امکاناتی خاص، این ساز توانایی اجرای چندین صدا بهصورت همزمان را دارا است و از این جهت تواناییهای بیشتری نسبت به ساز دهنی دارد، البته ساز دهنی بهخاطر ارتباط مستقیم با دم و بازدم انسان، انعطاف خاصی در اجرای ملودیهایی دارد و این عامل باعث شده که هنوز به حیات خود ادامه دهد. آکاردئون شباهت زیادی نیز به ارگهای بادی کلیسا دارد ولی بهخاطر داشتن کانالهای صوتیای که به مانند ساز دهنی داراست صدای آن مانند سازدهنی است.
بدنهی آکاردئونهای مدرن از دو بخش مستطیل شکل تشکیل شده است که توسط بیلو بخش ارتجاعی بههم متصل شدهاند. بر روی هر قسمت، یک کیبورد شامل دکمهها و کلیدهای پیانویی شکل قرار گرفته است. با اعمال فشار، دکمهها درجهت جنبش بیلوها به حرکت در میآیند. آکاردئون سازی است که نوازنده آن را بین دو دستش میگیرد. در وسط، مجاری هوایی قرار دارند که با جمع و باز شدنشان توسط نوازنده صدا تولید میشود. بیشتر آکاردئونهای جدید امروزی، البته نه همه آنها به دکمههایی مجهزند که قادر به اجرای کلیه آکوردها هستند.
این ساز یکی از چندین اختراع اروپاییها در اوایل قرن نوزدهم است. در حقیقت، سازی به نام آکاردئون اولین بار در سال ۱۸۲۹ توسط شخصی به نام «سریل دمین» در وین ارایه شد، جالب است بدانیم این ساز در ابتدا «آئولاین» نامیده میشد و بعدها در دستنویسهای افرادی به زبانهای مختلف «آکوردئون» جایگزین آن شد. ساز دمین شباهت اندکی به آکاردئونهای امروزی داشت.
ساز دیگری نیز بود که شباهت اندکی به آکاردئونهای امروزی داشت، تنها یک کیبورد در سمت چپ آن قرار داشت و سمت راست به هدایت و کنترل بیلوها اختصاص داشت. خصوصیت برجستهی این ساز این بود که با یک کلید میتوانست یک آکورد کامل را اجرا کند، به علاوه عمل فشردن و بیرون کشیدن بیلوها آکورد دیگری را تولید میکرد و بدین ترتیب امکان نواختن دو آکورد مختلف با یک کلید، فراهم میشد.
در آن زمان مدتها بود که در وین از ساز دهنی استفاده میشد که عملکرد آن مشابه با آکاردئون داشت. آکاردئون با دست چپ نواخته میشد و به عنوان یک ساز به اندازهی کافی کوچک و سبک بود که مسافران آن را همراه خود به مکانهای مختلف حمل کرده و در مواقع لازم به منظور همراهی با آواز مورد استفاده قرار دهند.
در سال 1829 شخصی با نام سر «چارلز ویلیام ویتستن» سازی با نام «کنسرتینا» را ارایه کرد، که نوعی آکاردئون کوچک بود، ویتستن به دنبال آن در سال 1831 نیز سازی با نام «فلوتینا» را عرضه کرد. در آن دوران شهرهای لندن و وین روابط موسیقیایی نزدیکی با یکدیگر داشتند و اغلب نوازندگان با فاصلهی زمانی کوتاهی در این دو شهر به اجراهای یکسان میپرداختند. این دو ساز ساختار داخلی بهطور تقریبی مشابهی را دارا بودند، اما در فلوتینا کلیدها با دست راست کنترل میشدند در حالیکه در کنسرتینا این عمل با دست چپ انجام میگرفت. آنچه که امروز آکاردئون نامیده میشود، در حقیقت نتیجهی ترکیب این دو ساز است. شباهت این دو ساز این است که هر دو این سازها دارای ردیفهایی از شستیها بر روی دو صفحهی موجود در طرفین خود هستند. این دو صفحه توسط یک فانوس بادی به هم متصل شدهاند. نقش فانوس بادی رساندن هوا به زبانههاست. مدلهای ساده دارای دگمهها و یاشستیهای پیانو مانند کمتری هستند، در صورتی که سازهای موزیسینهای حرفهای، بسیار پیچیدهتر هستند.
با گذشت زمان ابداعات بسیاری بر روی این ساز به اجرا در آمد، از آن جمله میتوان به توسعه سیستم کیبورد و مکانیسم سوییچ کردن بر اصوات مختلف در هنگام اجرا اشاره کرد. آکاردئون امروزه در جنوب برزیل در بیش از دیگر نواحی توسط گروههای نوازندگان محلی مورد استفاده قرار میگیرد.
یسنا یاوری/ رادیو کوچه
کلاس تمام که میشود، همه میروند. سرما رخنه میکند توی سلولهام و یاد تو باز هجوم میآورد.
نگاهت که توی دمکردگی کوچه گم میشود- آن نگاه تبدار بیرمق- و آن دستها که میرود به سمت دیوار و مشت میشود و بر میگرد، آن نگاهی که گره میخورد در نگاهم و زیر لب میگویی: «شهر ناموس است، مثل تو مثل راحله» و رفتی، آن روز هم سردم شد.
بعد از آن درخت انجیر گوشه خانه «مارشال» هم سردش شد. با خورشید قهر کرد و کز کرد توی خودش. همان درختی که عادت کرده بود بنشینیم زیرش و از سر صبح تا دم زرده [1] حافظ بخوانیم که: «ای بیخبر ز لذت شرب مدام ما»
و دست بپیچانی لای طره رها شدهام روی خاک و هی تصدق سری درخت که: «حیف این درخت بیزبان نیست که بیآب مانده؟ نگاهش کن. انگار خدا شاعر بوده وقتی که دست میبرده و شاخ و برگش را میساخته»
آن انارهای 4 سال پیش توی طاقچه هم سردشان است. حوصلهشان سر میرود از روایت هر ساله یلدای بدون تو و تنها نیازشان گردروبی هر چند هفته یکبار است که گاهی آن هم فراموشم میشود.
شیپور جنگ را زدند. قبیله و عشیره و عرب و عجم روزمرگیشان را گذاشتند کنج خانه و سرشان را بالا گرفتند و تنها یک کاسه آب پشت سرشان کوچه را شست.
ضجههای من که: «نرو، گزینش پتروشیمی، کارت چه میشود؟ من؟ زندگیمان؟»
و تو لبخند که: «ایمان و عشق عین زندگیست. حکایت جدایی ندارد. جنگ روایت ایمان است و هرکس روایتگر خودش. ناموس است. مثل تو، مثل راحله.»
راحله – خواهرت – رویم سیاه بعد از نبودنت چادر به سر آواره کوی شد. هرکس روایتی میکند به گزاف از جنونش. خدا میداند و ما…
دارند مینشانندش سر خوان عقد «اسفندیار» که اجبار است، که گریزی ندارد. برای آنکه از غم نان کلفتی زنهای «حشمتاله خان» را نکند. خدا میداند چه بر سرمان آوردند.
اگر ننهات بود مگر میگذاشت.
ننهات سکته کرد. درست یک روز پس از آن سپیدهدمی که نامردهای سبیل از بناگوش در رفته – به جهد – در را شکستند و آمدند میانه حیاط. ننهات داد زد: «طلعت برو تو اتاق»
من دویدم سمت اتاق. دوید و در را پشت سرم محکم بست. دستهایش را گذاشت دو طرف طاق و داد زد: «یکی که سهل است اگر سه تا بچههایم را هم بدهم نمیگذارم وجبی از خاکش از گلویتان پایین برود.» مشتش را گره کرد و کوبید توی سینه یکیشان.
به فکر هیچ بشری نمیرسید که مادر علیلت جلویشان بایستند. نظر خدا بود. خشمشان نشست. فقط چند روز یکبار میآمدند از توی حیاط آب میبردند و گاهی هم شبها روی بام کشیک میدادند تا دم صبح…
ننهات بعد از سکته فراموشی گرفت. حتا تو را هم به زور به خاطرش میآمد. خبر آزادی شهر را که دادند تمام محله را آش نذری داد.
وقتی داشت خاک شمعدانیها را عوض میکرد اشک نشست توی چشمهایش. تنها آن روز بود که تو را یادش آمد: «این زبانبستهها شاهد بودند چقدر برای شویت گریه کردم، بیچاره مراد…»
این را گفت و همان جا تمام کرد.
دستم از چاره کوتاه است. خانهها خراب شده. باغ مارشال. درخت انجیر و خرما هم. نانمان را توی خون میزنیم و میخوریم. سقف مدرسهها آوار شده است بر سرمان. این چند نفر هم میشناسیشان، یادگار قدیم انجمنند. خیلیهاشان مثل تو رفتند جنگ و …
این شهر حالا حالاها کار دارد. مثل شماهایی میخواهد که روشنش کنند. بسازندش. بچهها میگویند: ساختن شهر «نمازی دیگر» است. دلم روشن است، مراد. به خدا دلم روشن است.
سردم میشود. کلاس تمام شده است. بچهها رفتهاند. از کنج کلاس خاک بلند میشود. پنجره باز است. خنکای باد رخنه میکند زیر پوستم، توی سلولهام… .
[1] زرده: غروب آفتاب
اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه
میگویند که این فقر نیست که مردم یک جامعه را بر علیه حاکمانشان میشوراند بلکه این احساس فقر است که موجب عصیان و سرکشی میشود. اگر کسی فکر کند شرایط زندگیاش از جنبههای مختلف متناسب با تلاشی است که میکند و در واقع لیاقت و حق او همین است، از زندگیاش راضی خواهد بود. اما مشکلات و تعارضها هنگامی آغاز میشوند که آدمی ببیند که دیگری با تواناییها و استعدادها و موقعیت یکسانی با او از نظر اقتصادی و جایگاه اجتماعی در شرایط بهتری بهسر میبرد و از امکانات بالاتری برخوردار است.
یکی از گرفتاریهایی که جامعه امروز ایران را به شدت درگیر خودش کرده است، تبعات ناشی از «دوگانگیها» است. این دوگانگیها تمام جنبههای زندگی امروز ایرانیان را در برمیگیرد، از اقتصاد گرفته تا روابط زناشویی و مذهب و اخلاقیات. از یکسو حاکمان با بوق و کرنا، از پیشرفت و توسعهی عظیم اقتصادی و سیاسی ایران در داخل و خارج میگویند و از سوی دیگر مردم با مشکلات فراوان در برآورده کردن سادهترین نیازهای روزمرهی معیشتی خود روبهرو هستند و به چشم میبینند که ایران و ایرانی آنقدر در جهان بیآبرو شده است که برای گرفتن ویزا از کوچکترین و بیاهمیتترین کشورهای جهان نیز باید از هفتخوان بگذرند. در سیستم آموزشی مذهبی ما و در برنامههای شبانهروزی صدا و سیما از دین و اخلاق و مذهب و لزوم پایبندی به راستی و درستی فراوان سخن میرود و همان گویندگان چون به خلوت نرسیده آن کار دیگر میکنند. در عرف و سنت و مذهب از تابویی به نام حرمت روابط زنان و مردان گفتوگو میشود و در نهان و آشکار چیزهای دیگری میبینیم. میتوان بهراحتی طومار عریض و طویلی ساخت از دهها و شاید صدها نمونهی دیگری از این دوگانگیها.
در حوزهی سیاسی وجود و بروز اعتراضات گستردهی مردمی از سوی بخشی از جامعه که تاکنون نیازها و دغدغههای آنان غیرسیاسی بوده است، نشان از تغییر جهت پیدا کردن برخی از مطالبات این قشر از مردم، از اقتصادی به سیاسی است، زیرا وجود این دوگانگیها آنها را به این سمت سوق داده است که ریشهی مشکلات خود را در مسایل سیاسی بیابند. از سوی دیگر حاکمان گرفتار نوع جدیدی از به قول خود نابهنجاریها شدهاند که انتظارش را نداشتهاند. وجود دوستیها و روابط غیرشرعی و غیرمذهبی آشکار میان دختران و پسران، میزان بالای طلاق در برابر کاهش آمار ازدواج و کاهش چشمگیر زنان پایبند به حجاب، همه از آن نمونههاییاند که نشان میدهد، فضای درون خانهها دنیای دیگری است، یکسره متفاوت با آنچه در بیرون به نمایش گذاشته میشود. این دوگانگیها در درون ذهن مردم استبداد زدهی ما نیز چنان جا خوش کرده است، که شاید خود نیز از آن بیخبر باشند. مردم بهراحتی برای خود چهارچوبهای مختلف اخلاقی ساختهاند که هر کدام را برای شرایط و موقعیتهای متفاوتی بهکار میگیرند و در واقع با نوعی ریاکاری در هر جایی و بسته به شرایط، واکنشهای متضادی از خود بروز میدهند.
زندگی در دو فضای مختلف و عدم رهایی و یا وابستگی و سرسپردگی کامل به هیچ کدامشان نشان از حیرانی بخش زیادی از جامعهی ما میان این دو دنیا است. نمونه ملموس و آشنای امروز جامعهی ما تابوی بکارت دختران پیش از ازدواج شرعی است. وجود روابط جنسی پیش از ازدواج میان دختران و پسران در جامعهی امروز ما امری عادی شده است، اما همان پسران و دخترانی که بارها تجربهی چنین چیزی را داشتهاند، هنوز نتوانستهاند از این دغدغه رهایی یابند. امروزه دیگر خیلی از مردان ایرانی بهخوبی میدانند، که زنان نیز همچون آنها از این حق طبیعی برای لذت بردن از جسمشان بهره میبرند، اما هنگام ازدواج دوست دارند که هنوز افرادی را بیابند که بکارت خود را برای شوهرانشان حفظ کرده باشند. این میشود که عمل جراحی ترمیم آن بالاترین آمار را در جهان داراست. شاید باورکردنی نباشد اما دوست جراحی برایم از دختر و پسری صحبت میکرد که برای این عمل به او مراجعه کرده بودند. این پزشک با تعجب متوجه میشود که این آقا همان کسی است که میخواهد با دختر خانم ازدواج کند و با وجود آنکه با این مسئله مشکلی ندارد و تنها کسی است که از این موضوع آگاه است، باز هم دوست دارد این عمل انجام شود تا او در شب ازدواج رسمیاش با زنی باکره همبستر شود و تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل.
خبر / رادیو کوچه
جشنواره بینالمللی «فیلم مستند کپنهاگ» بزرگترین جشنواره فیلمهای مستند در منطقه اسکاندیناوی است که طی روزهای چهارم تا چهاردهم نوامبر برگزار میشود و در آن بیش از 200 فیلم از سرتاسر جهان به نمایش در میآید.
روز چهارشنبه، در هفتمین روز از این جشنواره بینالمللی، فیلم مستند «دلم را به خاک مسپار»، ساخته صبا واصفی به نمایش درآمد.
این فیلم به موضوع اعدام اطفال زیر 18 سال در ایران پرداخته است و قسمتهایی از زندگی علی مهینترابی که پس از 7 سال حبس از اعدام رهایی یافت وسینا پایمرد که پس از چندین بار قرار گرفتن در پای چوبهدار و پس از پرداخت دیه 150 میلیون تومانی به دلیل برخی فشارها روحی درگذشت را به تصویر کشیده است.
ماریا اسکوگارد مدیر بخش مستند زیرزمینی در خصوص این فیلم اظهار داشت: «مستند دلم را به خاک مسپار» یکی از فیلمهای مهم و اثرگذار این جشنواره بوده است.»
پس از اکران این فیلم صبا واصفی در سخنرانیاش عنوان کرد: «تلاش کرده ام تاثیر بخشی از قوانین غیرانسانی بر زندگی شهروندان ایرانی و چگونگی بازتولید چرخه خشونت در این زمینه را نمایش دهم.»
وی در ادامه ابراز داشت: «دولت بنیادگرای ایران از کودکان معارض قانون نیز برای تثبیت و نمایش قدرتش بهره میجوید اعدام بهنود شجاعی گواهی بر این ادعاست به طوری که بازیگران برجسته سینمای ایران عزتاله انتظامی و پرویز پرستویی به دلیل تلاششان برای نجات جان بهنود شجاعی مورد بازخواست قرار می گیرند. وکیل بهنود، محمد اولیاییفر به دلیل مصاحبه با رسانهها و شرح اعدام بهنود هم اکنون در زندان است مراسم ختم و تشییع جنازه این نوجوان با حضور ماموران امنیتی برگزار میشود. دولت ایران به نظر میرسید با اعدام بهنود به صورت انفرادی قصد داشت قدرت خود را به رخ معترضان و فعالان حقوق بشر بکشد.»
خانم واصفی همچنین تصریح کرد: «عملکرد دولت ایران در طول سالهای حیاتش بیانگر این نکته است که حیات بشر کمترین اعتباری برای آنها ندارد و آنان هر آنچه بقایشان را تهدید کند یا عماگردشان را زیر سوال ببرد از میان برخواهند داشت.»
این فعال حقوق بشر در ادامه صحبتهایش از برخورد دولتهای خارجی نسبت به شهروندان ایرانی انتقاد کرد و گفت: «مردم ایران مردم استبدادزدهای هستند. شایسته است دولتهای خارجی به جای تروریست نامیدن مردم ایران به یاری انسانهایی بیاید که در خقفان و وحشت همچنان صبورانه و خستگیناپذیر به مهر به انسانیت عدالت و آزادی میاندیشند و برای رسیدن به آن تا امروز بهای سنگینی دادهاند. یک قبرستان خاوران که از آن جز تلی خاک بر جا نمانده حضور این همه زندانی سیاسی در زندانها تعداد پناهندگان ایرانی حکایت از این دارد که حساب دولت ایران از مردم ایران جداست .»
او در پایان یادآور شد ساخت این فیلم را مدیون همراهیهای دوست روزنامهنگارش «نازنین معتمدی» است.
خبر / رادیو کوچه
روز سهشنبه، دو تن از دانشجویان بازداشتی دفتر تحکیم وحدت، علی قلیزاده و علیرضا کیانی طی تماسی از زندان اوین با خانوادههایشان، از اتهامهای انتسابی به خود و دفتر تحکیم وحدت خبر دادهاند.
به گزارش دانشجو نیوز، این دو دانشجوی بازداشت شده در این تماس حضور خود را در بند ۲۰۹ زندان اوین و در سلول انفرادی تایید کردند.
علی قلیزاده در این تماس تلفنی با بیان اینکه اتهام وی مربوط به فعالیت در دفتر تحکیم وحدت است، از وضعیت نامناسب جسمانی و روحی خود در زندان مشهد خبر داده است.
لازم به اشاره است علی قلیزاده نزدیک به دو هفته پیش در مشهد بازداشت شده بود.
همچنین علیرضا کیانی نیز در این گفتگوی تلفنی با تایید محبوس بودنش در بند ۲۰۹ زندان اوین از سلامت خود خبر داد و شرایط این زندان را نسبت به بازداشتگاه قبلی خود بهتر ارزیابی کرده است.
این در حالی است که تاکنون از محسن برزگر و محمد حیدرزاده دو دانشجوی دیگری که ۲ هفته پیش بازداشت شدند، گزارشی ارایه نشده است.
بیشتر بخوانید:
«علی قلیزاده فعال سیاسی در مشهد بازداشت شد»
«حبس و شلاق برای عضو انجمن اسلامی دانشگاه بابل»
«بازداشت حیدرزاده عضو تحکیم وحدت و فعال دانشجویی»
مطلبهایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر میشود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که میتواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظرهای مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشتههای این بخش دارید میتوانید برای ما ارسال کنید.
منبع: دیالوگ
قیمت هر سکه طلا امروز در بازار با ۶۰ میلیون تومان کاهش به یک میلیارد و چهل میلیون تومان رسید.
ایران خودرو: «هفتاد و نهمین مدل پژو با نام پژو XD-870-PL Q آماده عرضه به بازار است که نسبت به مدل قبلی تحول زیادی داشته. طول آنتن آن ۱۰ سانتیمتر افزایش داشته چراغ ترمز آن هم پررنگتر شده و فقط ۴۵ میلیون تومان گرانتر است.»
دولت موفق شد نرخ تورم را کاهش داده و آنرا از ۶۳ درصد به ۶۲/۵درصد برساند.
یکصد و شصت و سومین قطعنامه شورای امنیت در مورد فعالیتهای هستهای ایران به تصویب رسید. در عین حال رییس آژانس هستهای اعلام کرد علیرغم هشتصدوسیودومین گزارش ایران در مورد فعالیتهای هستهای هنوز ابهاماتی در این زمینه وجود دارد که امیدواریم بهزودی بر طرف شود.
به علت اتمام ذخایر نفت و گاز دولت در اطلاعیهای از مردم عزیز ایران خواست امسال در مصرف ذغال جدن صرفهجویی نمایند.
یکی از نمایندگان مجلس خواهان کاهش سن ازدواج شد. وی گفت دولت با تدابیر صحیح و اصولی سعی دارد متوسط سن ازدواج دختران را از ۵۰ سال به ۴۵ سال کاهش دهد. همچنین وی گفت در نظام طبیعت اصولن مرد نیز مانند زن حق مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و سیاسی را دارد.
نیروی انتظامی کرج چند سارق را که به سرقت دیشهای ماهواره مردم اقدام میکردند دستگیر کرد و دیشهای مسروقه را به صاحبانشان برگرداند.
شورای نگهبان ۲۹۹۹ نفر از ۳۰۰۰ کاندیداهای اصلاحطلب نمایندگی مجلس را رد صلاحیت کرد.
به علت برخی مشکلات و نواقیص، چشمانداز ۲۰ ساله باز هم تمدید شد.
قیمت هر کیلو مرغ به هفت میلیون تومان رسید. جالب است بدانید در ۵۰ سال قبل مردم با هفت میلیون میتوانستند یک اتومبیل بخرند.
روسای جمهوری اسلامی انگلیس و جمهوری اسلامی آلمان از عمل نشدن و عدم اجرای صحیح اسلام در ایران ابراز نگرانی کردند.
۷۰ درصد مردم زیر خط فقر زندگی میکنند این در حالی است که این آمار نسبت به سال قبل کاهش خوبی را نشان میدهد.
نیروگاه اتمی بوشهر به زودی به بهره برداری میرسد.
مدیرعامل سایپا: «با تکیه به دانش بومی تانک و تراکتور پراید را طراحی کردیم.»
شرکت ایرباس، طی شکایتی به سازمان ملل خواستار آزادسازی هواپیماهایش از دست ایران شد و خاطر نشان کرد که این هواپیماها ۷۰ سال پیش از رده خارج شدهاند.
خبر / رادیو کوچه
روز دوشنبه یک شهروند بهایی توسط نیروهای امنیتی در سمنان بازداشت و یک تن دیگر با تودیع قرار وثیقه از زندان آزاد شده است.
به گزارش هرانا، صبح روز دوشنبه 24 آبان ماه ماموران اداره اطلاعات سمنان به محل کسب یک شهروند بهایی ساکن این شهر به نام «عادل فنائیان» مراجعه کرده که پس از بازرسی محل، نامبرده را نیز بازداشت و به اداره اطلاعات منتقل کردند.
یادآوری میشود پیش از این هم عادل فناییان در سال 1388 یک دوره محکومیت 6 ماهه را در زندان سمنان گذرانده است.
از سوی دیگر در همین روز «روفیا بیدقی» شهروند دیگر بهایی اهل سمنان که در 16 آبان ماه سال جاری بازداشت شده بود با قرار وثیقه 70 میلیون تومانی آزاد شد.
شایان ذکر است در حال حاضر سه شهروند بهایی به نامهای بهنام متعارفی، علی احسانی و سیامک ایقانی در حال گذراندن محکومیت خود در زندان سمنان هستند. همچنین سه شهروند بهایی دیگر ساکن این شهر به نامهای سوسن تبیانیان، منیژه منزویان و صهبا رضوانی در حال سپری کردن دوره محکومیت خود به صورت تبعید در زندان اوین بهسر میبرند.
بیشتر بخوانید:
«تبیانیان بهزندان اوین منتقل شد»
آنچه در این بخش میآیدانتخابی از رادیو کوچه در بین رسانهها است.
منبع: صدای آمریکا
وضع حقوق بشر در ایران همچنان رو به خرابی میرود، و بر شمار فعالان، سازمانهای غیردولتی و رهبران جهان که از ایران میخواهند به آزادیهای اساسی شهروندان خود احترام بگذارد، افزوده میشود.
شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، وکیل دعاوی، و فعال طرفدار حقوق بشر، اخیرن به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفت دولت ایران «هر روز خشنتر میشود.» عبادی در یک کنفرانس خبری در سازمان مل متحد، از وضع دشوار عبدالرضا تاجیک، روزنامهنگار زندانی، که از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۱۳۸۸ سه بار زندانی شده است، سخن گفت.
در جریان جدیدترین بازداشت، ماموران زندان تاجیک را لخت کردند و او را برهنه تحت بازجویی قرار دادند. وقتی تاجیک اعتراض کرد، وی را در یک سلول انفرادی زندانی کردند. وقتی خواهر تاجیک کتبن شکایت کرد، زیر نظر دولت قرار گرفت.
شیرین عبادی همچنین به مورد نسرین ستوده وکیل برجسته حقوق بشر استناد کرد، که در اعتراض به نبود روند مناسب دادرسی و شرایط وحشتناکی که از زمان دستگیری در ماه سپتامبر با آنها روبهرو بوده است، روزها دست به اعتصاب غذای «خشک» زد. ستوده به «اقدام علیه امنیت ملی» و به اصطلاح «جرایم» دیگر متهم شده است. خانم عبادی و کمپین بینالمللی برای حقوق بشر در ایران، از کمیسیون عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درخواست کردهاند از سوی خانم ستوده و دیگر وکلا و مدافعان حقوق بشر، که با آزار دولت ایران روبهرو هستند، مداخله کند.
آزادی این که بدانید رهبرتان به شما پاسخگو است
باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا میگوید احترام به حقوق بشر نباید در مرز هیچ کشوری متوقف شود:
«آرمانهایی وجود دارد که انسانها در آنها شریک هستند – آزادی این که بدانید رهبرتان به شما پاسخگو است، فرصت تحصیل و توانایی کار کردن شرافتمندانه، آزادی انجام شعایر مذهبی خود بدون ترس یا تلافی. اینها ارزش های جهانی هستند که باید در هر کجا رعایت شوند.»
آقای اوباما میگوید این وظیفه ملتهای آزاد است که از آزادی دیگران دفاع کنند. آمریکا در درخواست پیاپی آزادی فوری تمام زندانیان سیاسی در ایران به جامعه بینالمللی پیوسته است، و همچنان از دولت ایران میخواهد به حقوق جهانی و آزادیهای شهروندان خود احترام بگذارد.
اردوان روزبه / رادیو کوچه
ardavan@koochehmail.com
به نظر من جریانهای بعد انتخابات – در نوع خود- در تاریخ معاصر ایران کمنظیر بوده است. حتا شاید بتوان گفت با توجه به انعکاس آن در جامعه جهانی به یمن فنآوریهای نوین بینظیر بوده است. کمتر حرکتی در تاریخ ایران وجود دارد که تا این حد اندیشههای هم سوی خود را در اقصا نقاط دنیا به حمایت وا داشته باشد.
این جریان که با بایدها و نبایدهای بسیاری همراه شد، نمادهایی از خرد جمعی و همراهی مردمی را به همراه داشت که امروز بعد از سه دهه به صراحت نسبت به حاکمیت خود اعتراض میکنند، رفتاریهای گروههای اقلیتی جامعه را که به حداکثر آن حاکماند به نقد میکشند و در قالب یک جنبش اینک راهی را طی میکنند که با کم خردی حاکمان توتالیتر جامعه میرود که شمشیری دو لبه باشد و روند حاکمیت سیساله را در ایران به هر روی به سمتی دیگر تغییر دهد.
از سوی موافقان و مخالفان روند فعلی و یا تحلیلگرهایی که نگاه بر آینده ایران پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری دارند نقدها و نظرهای گوناگونی بر جریانات پس از انتخابات در ایران وارد میشود.
همین این نقدها باعث شد رادیو کوچه به انعکاس نگاهها و نظرها بپردازد. تا آن جا که بضاعت رادیو کوچه اجازه میدهد به سراغ کارشناسها و صاحبان اندیشه بروید و از آنها بخواهد به آسیبشناسی این حرکت بپردازند.
Click here to view the embedded video.
شاید نقش رهبری در جنبش، جریانهای کاریزماتیک، خردگرایی، همسویی و دموکراسی و فردایی که برای این مردم رقم خواهد خورد، باید بیشتر از زوایای مختلف و به کمک رسانههای منصف و بیطرف مورد بررسی قرار بگیرد.
اینک به سهم خود وارد این کارزار شدیم. اسم این مجموعه گفتوگوها را «گفتوگوی زمان» گذاشتیم و در بخش نخست به سراغ «محمدرضا مدحی» کارشناس نظامی و امنیتی رفتیم.
گفتوگو با مدحی شاید به این دلیل مورد توجه است که او یکی از فرماندهان ارشد سپاه و مسوول کمیتهای موسوم به «حفظ نظام» در جمهوری اسلامی بوده است. موضوع بحث با مدحی حضور نظامیها در جریانهای بعد انتخابات بود. درست در شرایطی که بسیاری بر حضور نظامیان در حاکمیت نقد وارد میکنند و معتقدند یک حاکمیت «میلیتاریستی» هیچگاه نمیتواند منادی دموکراسی باشد.
اما مدحی که معتقد است با ایجاد یک جریان همسو و ایجاد وحدت رویه بین نظامیان معترض میتواند حرکتی را ایجاد کند، در تلاش برای همراهی گروههای نظامی به خصوص نیروهای معترض سپاه پاسداران به حاکمیت است. او راه تغییر در نظام جمهوری اسلامی را ورود این نیروهای نظامی معترض به عرضه مبارزه میداند. این کارشناس نظامی در این مصاحبه به این محور وارد میشود که: «آیا اگر روزی نظامیان حاکمیت را در دست بگیرند، عرصه را برای یک دموکراسی فراگیر در ایران خالی خواهند کرد؟»
همراه این گفتوگو باشید. در برنامههای بعد سراغ دیگر صاحبنظران خواهیم رفت. اما فراموش نباید کرد هر اندیشهای قابل نقد است و میتوان با ارایه نظرهای نقادانه یک اندیشه را به کارزار ارزیابی کشید و محصولی را برداشت کرد که خود شاید چراغ راهی برای فردا باشد.
پس منتظر نظرهای شما نیز هستیم: contact@koochehmail.com
پنجشنبه 27 آبان 89 / برابر با 18 نوامبر 2010
اجرا: اعظم
استودیو: دامون
تقویمتاریخ- مریم
گزیدهی اخبار مطبوعات پنجشنبه ایران
پسنشینی تند- «حدیث سرگردانی ما»- اکبر ترشیزاد
بخش اول خبرها
روزنگاشت- «دشنهای بر سینه یک شیدا»- محبوبه
روشنان- «نمازی دیگر»- یسنا یاوری
دایرهی شکسته- «خوشآوا چون تکانهای موج»- مهشب تاجیک
بخش دوم خبرها
گفتوگوی زمان- «مدحی: جریان تحولخواه نیاز به نیروی نظامی دارد» (بخش نخست)- اردوان روزبه
خبر ویژه- در خصوص جشنواره بینالمللی فیلم کپنهاگ
صبح روز شنبه سه وکیل دادگستری ایرانی، در فرودگاه بینالمللی تهران توسط ماموران امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدهاند. به گفته دولتآبادی دادستان تهران، دو وکیل دیگر نیز روز در همین ارتباط بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شدهاند.
در همین خصوص کمیته بینالمللی وکلای مدافع حقوق بشر بیانیهای اعتراضی نسبت به بازداشتهای صورت گرفته که آن را غیرقانونی میخواند، صادر کرده است.
بخشی از متن بیانیه در زیر آمده است:
کمیته بینالمللی وکلای مدافع حقوق بشر با تاکید بر این اصل حقوقی که هیچ فردی را نمیتوان خودسرانه و بدون ادله کافی، دستگیر و بازداشت کرد، دستگیری جمعی و غیرقانونی وکلای دادگستری در ایران را محکوم میکند و خواستار آزادی بدون قید و شرط تکتک آنها میباشد.
این کمیته همچنین از هیت مدیرهی کانون وکلای دادگستری ایران میخواهد تا بیش از این نسبت به سرکوب گسترده وکلای دادگستری، سکوت نکنند و به مثابه یک نهاد مستقل صنفی، عهدهدار ابتداییترین وظایف خود باشند.
از سویی دیگر از کانون بینالمللی وکلای دادگستری میخواهد تا هر چه سریعتر با اعزام گروهی مستقل از وکلای دادگستری به ایران، اقدامات لازم به منظور پیگیری وضعیت وکلای زندانی ایرانی انجام دهد.
از کمیته و کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز میخواهیم تا نسبت به روند سرکوب وکلای دادگستری در ایران، موضعای شفاف و قاطع داشته باشند و اجازه ندهند هیتهای اعزامی جمهوری اسلامی با نام و عنوان حقوق بشر بیش از این در محافل بینالمللی، وجدانهای آزادیخواه جهان را به سخره بگیرند.
این کمیته همچنین از تمامی سازمانها و نهادهای بینالمللی حقوق بشری و نیز کانونهای وکلای دادگستری تمام کشورها میخواهد تا در برابر روند سازمان یافته و شرمآور سرکوب وکلای دادگستری در ایران ساکت نباشند و حاکمان ناقض حقوق بشر در ایران و نیز نمایندگان رسمی این دولت در خارج را مورد بازخواستهای خود قرار دهند.
خبر / رادیو کوچه
محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه جمهوری اسلامی که برای شرکت در اجلاس حقوق بشر سازمان ملل در نیویورک بهسر میبرد، پیشنویس پیشنهادی سازمان ملل در محکومیت نقض حقوق بشر توسط دولت جمهوری اسلامی را «کاملن غیرحرفهای» و مجموعهای از «دروغهای بسیار شنیع» دانست که «غیر قابل راستیآزمایی» است.
وی همچنین با اشاره به پیشنویس قطعنامه حقوق بشر سازمان ملل، آن را یکی از «سیاهترین» اسناد این سازمان خوانده است.
به گزارش تارنمای اطلاعرسانی ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، محمدجواد لاریجانی اظهار داشت: «این سازماندهی کاملن سیاسی را که هدفی به غیر از تهاجم به نهادهای حقوق بشری کشورمان ندارد، دولت آمریکا سازماندهی کرده است.»
او، ایران را «بزرگترین و تنهاترین دمکراسی واقعی خاورمیانه» در سی سال گذشته نامید و هدف کشورهای غربی را زیر فشار گذاشتن «تجربه عظیم» بنای یک نظام مدنی «بر اساس فکر اسلامی» اعلام کرد.
از سویی دیگر محمدجواد لاریجانی این پیشنویس را «دخالتهای آشکار در امور داخلی ایران» دانست که حمایتی غیرقانونی و رسوا شده از جریان آنچه وی«فتنه» خوانده، دارد.
مشاور بینالملل رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی از انجام رایزنیهای دستگاه دیپلماسی ایران با برخی کشورهای «غیرهمسو با غرب» خبر داد تا مانع از تصویب چنین قطعنامهای شوند.
بیشتر بخوانید:
«نگرانی از وضعیت مدافعان حقوق بشر در ایران»
این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمیکند.
منبع: محفل دوستان امید
محمود بهمنی که پیش از این با اعلام رقم تورم ۸ درصدی موجب شگفتی شده بود، در حالی از ذخیرهسازی ۹۰۰ میلیون تن کالای اساسی در کشور خبر داده، که تقسیم این میزان بر ۷۰ میلیون جمعیت ایران نشان میدهد جناب رییس کل به ازای هر ایرانی، ۱۳ تن معادل یک کامیون کالای اساسی ذخیره کرده است و با توجه به آنکه میزان اعتبار ذخیرهسازی کالاهای اساسی در سالهای اخیرحدود یک میلیارد دلار بوده، ظاهرن برای ۹۰۰ سال کالای اساسی ذخیره فرمودهاند.
در حالی که رییس کل بانک مرکزی در اظهارات اخیر خود از ذخیرهسازی ۹۰۰ میلیون تن کالای اساسی در کشور خبر داده، این اظهار نظر شوک شدیدی به کارشناسان وارد کرده است.
کالاهای اساسی، به اقلامی چون برنج، شکر، روغن و گوشت اطلاق میشود و بیشترین ذخیرهسازی این اقلام تاکنون، کمتر از ده میلیون تن بوده و حتا اگر کل تولید گندم ایران را که سالانه ۱۲ میلیون تن است، به این رقم بیفزاییم، باز هم به ۳ درصد رقم ادعایی رییس کل بانک مرکزی نمیرسد.
اما با توجه به آنکه میزان اعتبار ذخیرهسازی کالاهای اساسی در سالهای اخیر حدود یک میلیارد دلار بوده، ظاهرن آقای بهمنی برای ۹۰۰ سال کالای اساسی ذخیره فرمودهاند.
اظهارات آقای بهمنی در حالی بیان میشود که وزارت جهاد کشاورزی، رقم ذخیرهسازی گوشت (قرمز و سفید) را برای طرح هدفمندی یارانهها ۸۰ هزار تن (کمتر از یک ده هزارم رقم آقای بهمنی) اعلام کرده و مشخص نیست ۹۹۹۹ ده هزارم دیگر این ذخیرهسازی را کدام کالاها تشکیل میدهد.
اگرچه این احتمال هم وجود دارد که مقصود جناب بهمنی از ۹۰۰ میلیون تن، ۹۰۰ هزار تن بوده و اشتباه ناقابل، افزایش ۳ صفر و هزار برابر اعلام کردن میزان ذخیرهسازی، موجب کاهش اعتبار اظهارات و آمارهای رییس بانک مرکزی شده است.
رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد: «۹۰۰ میلیون تن کالای اساسی ذخیره سازی شد»
رییس کل بانک مرکزی از ذخیرهسازی ۹۰۰ میلیون تن کالای اساسی در کشور خبر داد و گفت: «برای ۱۰ سال آینده نیازی به واردات طلا نداریم.»
به گزارش ایرنا، «محمود بهمنی» روز شنبه در همایش بزرگ نظام بانکی در مسیر توسعه و تحول کشور با حضور رییس جمهوری در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی، گفت: «برای پشتیبانی از هدفمندی یارانهها قراردادهایی در بخشهای خرید و ذخیرهسازی، زیرساختها، خرید کالاهای اساسی، حمایت از نانوایی های صنعتی و غیره منعقد کردهایم.»
وی از ذخیرهسازی ۹۰۰ میلیون تن کالای اساسی در کشور خبر داد و گفت: «با کوچکترین تهاجم این میزان کالای اساسی ذخیره شده بهعنوان پشتوانه قوی توزیع خواهد شد.»
وی با اشاره به اینکه درصورتی که قانون هدفمندی یارانهها با تورم 29.5 درصدی به اجرا درمیآمد بهطور حتم آثار منفی زیادی به دنبال داشت، افزود: «بنابراین حال که نرخ تورم کاهش یافته است هیچ نگرانی برای اجرای قانون هدفمندی یارانهها نخواهیم داشت.»
خبر / رادیو کوچه
یک مقام عالیرتبه روسی روز چهارشنبه اعلام کرد، دمیتری مدودف، رییس جمهوری روسیه قصد دارد، در دیدار روز پنجشنبه خود با محمود احمدینژاد، مقامهای ارشد جمهوری اسلامی را به از سرگیری گفتوگوهای هستهای ترغیب کند.
به گزارش رویترز، این در حالی است که سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی به «کشورهای دیگر» نسبت به تلاش برای «جلوگیری از همکاری استراتژیک» میان دو کشور هشدار داده است.
از سوی دیگر انتظار میرود، دور تازه گفتوگوهای هستهای میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5، پس از بیش از یک سال وقفه در آن، در روز چهاردهم آذر ماه برگزار شود، اما تاکنون محل انجام این گفتوگوها تعیین نشده است.
پیش از این دیدار، منوچهر متکی از کشور ترکیه بهعنوان میزبان این مذاکرات یاد کرده بود، این در حالی است که هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا در تماسی تلفنی با کاترین اشتون مسوول سیاسی اتحادیه اروپا در هفته گذشته مخالفت خود را با محل پیشنهادی ایران اعلام کرده است.
اتحادیه اروپا نیز در پیامی به مسوولان و نمایندگان جمهوری اسلامی در مذاکرات 1+5، از لغو انجام این گفتوگوها در ترکیه خبر داده بود.
بیشتر بخوانید:
«مکان گفتوگوهای اتمی با ایران کشور ترکیه نیست»
محبوبهشعاع / رادیوکوچه
mahboobeh@koochehmail.com
بیستوهفتم آبان برابر با سالروز درگذشت «سیدخلیل عالینژاد» خواننده و تنبورنواز، است. او زاده سال 1336 خورشیدی بود و سرانجام در سال 1380 در «سوئد» در خانهاش به قتل رسید. از او آثار و مجموعههای بسیاری به جا مانده «تنبور از دیر باز تاکنون» رساله پایاننامه کارشناسی وی از دانشکده موسیقی از دانشگاه تهران بود.
«هیچ اگر سایه پذیرد، ما همان سایه هیچیم»
«سیدخلیل عالینژاد» در بیستویک خردادماه سال ۱۳۳۶ در «کرمانشاه» متولد شد و در پنج سالگی ساکن شهر «صحنه» از توابع کرمانشاه شد و دوران نوجوانی و جوانی خود را در این شهر گذراند. پدرش «سیدشاهمراد عالینژاد»، نوازنده تنبور بود. سیدخلیل مشق تنبور را با تشویق مادرش نزد «سیدنادر طاهری» آغاز کرد و پس از دو سال نزد «سیدامراله شاهابراهیمی» رفت.
همچنین از «درویش امیرحیاتی» نیز بهره برد و بعدها به محضر «استاد عابدین خادمی» راه یافت. در این دوره و به صورت همزمان سرپرستی گروه «تنبورنوازان صحنه» را نیز بر عهده گرفت.
او بر ردیفموسیقی دستگاهی ایران تسلطی کافی داشت. سیدخلیل صدای گرمی داشت و آواز را از مکتب مرحوم «میرزاحسین خادمی» آموخته بود و تار را از «کیخسرو پورناظری» و نواختن تارش به شیوه نوازندگی «مکتب برومند» نزدیک بود.
استاد خلیل عالینژاد علاوه بر نوازندگی تنبور به ساخت تنبور و سهتار نیز پرداخته است و ساختههای او با «مهر شیدا» محصول کارگاه مشترک به همراه «عبدالرضا رهنما» و بعد از سال ۱۳۷۰ در کارگاه شخصیش با «مهر قلندر» موجود است.
در اوایل دهه شصت گروه تنبور «شمس» به سرپرستی کیخسرو پورناظری تشکیل شد و عالینژاد به جمع آن گروه پیوست. حاصل همکاری با گروه تنبور شمس، تکنوازی و جواب آواز ماندگار سید خلیل در کاست «صدای سخن عشق» بود که با صدای «شهرام ناظری» انتشار یافت.
در اواسط دهه هفتاد او خود گروه «بابا طاهر» را تشکیل داد و اعضای گروه باباطاهر در اجلاس هنرهای دینی در سال ۱۳۷۵ در تهران برنامهای اجرا کردند که ویدیو آن به نام «زمزمه قلندری» به نفع «خیریه کهریزک» در اختیار علاقهمندان قرار گرفت.
هیچ اگر سایه پذیرد، ما همان سایه هیچیم
اواخر همین دهه سیدخلیل به وصیت مرحوم «عبادی» برای شرکت در مراسم خاکسپاری او به تهران رفت و دیگر هیچ گاه به دیار خود بازنگشت. سیدخلیل در سال 1375 درجه کارشناسی را از دانشکده موسیقی دانشگاه هنر تهران دریافت کرد و «تنبور از دیر باز تاکنون» نام، رساله پایاننامهاش بود.
او علاوه بر خوانندگی و تنبورنوازی سهتار هم مینواخت و دستی چیره بر آن داشت. عالینژاد پس از چند سال ماندگاری در تهران در سال ۱۳۷۹ برای شش ماه به «سوئد» رفت و برای یک سال نیز اقامتش را تمدید کرد.
و عاقبت تنها چند هفته پیش از برگشتن به ایران در بیستوهفتم آبان ۱۳۸۰ و در سن چهلوچهار سالگی در شهر «گوتنبرگ» سوئد، به دست افراد ناشناس و با ضربات چاقو به قتل رسید و خانه و جسم بیجانش به آتش کشیده شد. پس از این حادثه جنازه او از سوئد به ایران منتقل و در میان علاقهمندانش از کرمانشاه و مریدان در شهر صحنه در حجره خانوادگی در کنار پدر دفن شد.
بسیاری این قتل عمد او را به دستگاهای امنیتی جمهوری اسلامی نسبت میدهند. اما تا کنون در این زمینه هیچ سندی ارایه نشده و هیچ مظنونی توسط پلیس سوئد شناسایی و دستگیر نشده است.
در ایران نیز وی به دلیل گرایشات، اعتقادی به «تصوف» در شهر صحنه زادگاه خود مورد تعقیب توسط نیروهای امنیتی بوده است لذا در ایران نیز امکان پیگیری قتل این تنبور نواز میسر نشده است برخی از طرف داران اهل طریقت، عالینژاد را صاحب کرامات بسیار نیز میدانستند.
عالینژاد در نواختن ساز تنبور به تکنیکهایی دست یافته بود که کمتر کسی قادر به اجرای آن بود و در دوران موسیقیایی خود بیش از «چهل آهنگ» ساخت که همین امر باعث احیا دوباره ساز تنبور در نزد مردم و موسیقیدانها شد. از وی مجموعههای همانند «آیین مستان»، «ثنای علی»، «زمزمه قلندری» و «شکرانه» باقی مانده است.
منبعها:
گوگل
ویکیپدیا
پایگاه تاریخ و فرهنگ ایران
رادیو کوچه
کاروان ورزشی ایران با کسب چندین مدال طلا روز چهارشنبه جهش بلندی در جدول ردهبندی بازیهای آسیایی گوانگجو داشت و به رده پنجم جدول توزیع مدالهای بازیهای آسیایی در چین صعود کرده است.
ایران که تا روز سهشنبه ده پله پایینتر در رده پانزدهم بود روز گذشته با پنج طلا به انتظار گرفتن مدال طلا پایان داده است.
همچنین یک نقره و سه برنز دیگر ایران را به مجموع پنج طلا، چهار نقره و هشت برنز رساند.
در جدول رقابتها چین با 36 طلا اول است، کره جنوبی با 19 طلا، دوم و ژاپن با یازده و کره شمالی با پنج طلا بالاتر از ایران در ردهی سوم و چهارم ایستادهاند.
خبر / رادیو کوچه
وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه با انتشار گزارشی از وضعیت آزادی اقلیتهای مذهبی در دنیا، ایران را از جمله کشورهایی معرفی کرده است که آزادی اقلیتهای مذهبی را به طور جدی نقض میکنند.
به گزارش ایبیسینیوز، مقامهای آمریکایی در این گزارش که هر سال آنرا به کنگره ارایه میکنند، ایران، برمه، کره شمالی، چین، عربستان سعودی، سودان، ازبکستان و اریتره را کشورهایی اعلام کردهاند که در آن آزادی اقلیتهای دینی به طور گسترده نقض میشود.
مایکل پازنر، از معاونان وزیر امور خارجه آمریکا در واشنگتن در یک کنفراننس خبری اظهار داشت: «در ایران، محدودیتهای اعمال شده از سوی دولت بر آزادیهای دینی به ویژه برای بهاییان شدیدتر شده است.»
در گزارش یادشده آمده است: «شعارها و اقدامات دولت ایران فضایی تهدیدآمیز علیه تقریبن تمام گروهای غیر شیعه، به ویژه بهاییان و نیز صوفیها، مسیحیان پیروان فرقه انجیلی، اعضای جامعه یهودیان و گروههای شیعه دارای نظرات مغایر دولت ایجاد کرده است.»
این در حالی است که مقامهای جمهوری اسلامی تاکنون به گزارش وزارت امور خارجه آمریکا واکنش نشان ندادهاند.
از سوی دیگر روز سهشنبه، وزارت امور خارجه آمریکا با صدور بیانیهای درباره ادامه آنچه آزار و اذیت، بازداشت و حبس مدافعان حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی خوانده، ابراز نگرانی کرده است.
بیشتر بخوانید:
«نگرانی از وضعیت مدافعان حقوق بشر در ایران»
خبر / رادیو کوچه
جلال طالبانی، رییس جمهوری عراق، روز چهارشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد حکم اعدام طارق عزیز، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه عراق در دوران صدام حسین را امضا نخواهد کرد.
این در حالی است که دادگاه عالی عراق سهشنبه 26 اکتبر حکم اعدام طارق عزیز به همراه دو تن از مسوولان بلندپایه پیشین عراق را به اتهام «سرکوب احزاب مذهبی» صادر کرده بود.
به گزارش شبکه فرانسه، جلال طالبانی در خصوص این عمل اظهار داشت: «هرگز حکم اعدام طارق عزیز را امضا نخواهم کرد. من یک سوسیالیست هستم.»
رییس جمهوری عراق در ادامه افزود: «با طارق عزیز احساس همدردی میکنم، چرا که او یک عراقی مسیحی است علاوه بر این او پیرمردی است که بیش از هفتاد سال سن دارد.»
گفتنی است پس از اعلام عدم امضای حکم اعدام طارق عزیز اجرای این حکم در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
طارق حرب، یکی از وکلای معروف عراقی، در اینباره گفت: «بر اساس قانون اساسی عراق، احکام اعدام پیش از اجرا باید به امضای رییس جمهوری برسد در غیر اینصورت غیرقانونی است.»
لازم به اشاره است وزیرخارجه پیشین عراق در سال 2009 به اتهام «جنایت علیه بشریت» به 15 سال زندان ونیز در همان سال به اتهام دست داشتن در کشتار کردها در دهه هشتاد میلادی به 7 سال زندان محکوم شده بود.
طارق عزیز 74 ساله پس از اشغال عراق در سال 2003 دو هفته پس از اشغال این کشور خود را به نیروهای آمریکایی معرفی کرد.
مریم / رادیو کوچه
maryam.m@koochehmail.com
420 میلادی – در پی کشتهشدن «یزدگرد یکم» شاه ساسانی وقت با لگد اسب در نزدیکی نیشابور در نهم نوامبر، هجدهم نوامبر «بهرام» معروف به بهرام گور پسر کوچکتر او خود را بهرام پنجم شاه ایران خواند. شاپور برادر بزرگ بهرام قبلن در یک درگیری کشته شده بود برادر میانی، مقام پادشاهی را نمیپذیرفت و بزرگان ایران با شاه شدن بهرام موافق نبودند. یکی از دلایل مخالفت بزرگان این بود که مادر او سوشندخت، یک بانوی ایرانی یهودی بود.
1907 میلادی – «ایسفولسکی» وزیر امور خارجه وقت روسیه، متن قرارداد انگلستان و روسیه منعقد در 31 آگوست همان سال مبنی بر تقسیم ایران میان خود را به پارلمان تازه تاسیس روسیه (دوما) جهت اطلاع در اینروز تسلیم کرد. این قرارداد که بدون توجه به استقلال ایران که 12 قرن قدرت اول و یا یکی از دو قدرت برتر جهان و از لحاظ ادبیات و معارف تا قرن هفدهم در سطوح بالا قرار داشت تنظیم و به اجرا گذارده شده بود، در «سن پترزبورگ» به امضا رسیده بود.
1926 میلادی – «جورج برناردشاو» نویسنده و اندیشمند ایرلندی ساکن انگلستان رسمن اعلام داشت که جایزه ادبی نوبل سال 1925 را که به یک داستان او تعلق گرفته بود نمیپذیرد. برنارد شاو دلیل نپذیرفتن جایزه را چنین اعلام کرده بود: «این پول از فروش مواد منفجره به دست میآید که در کارخانههای مهندس نوبل تولید میشود. بیشتر این مواد در کشتار مردم بهکار میرود و یک «انسان» چنین پولی را دریافت نمیکند. انسان پول آلوده و ناپاک را نباید هزینه زندگانی کند.»
1488 میلادی - «بارتولومو دیاز» دریانورد پرتغالی، به آخرین منطقه قاره آفریقا رسید و آنجا را که دو اقیانوس اطلس و هند با هم تلاقی میکنند تنگه «توفانها» نام نهاد، ولی پس از بازگشت به پرتغال و دادن گزارش کار خود به «پرنس جان دوم» رییس کشور پرتغال، جان دوم نام تنگه که باب تازهای را به روی اروپاییان میگشود به «تنگه امیدنیک» تغییر داد که هنوز به همین نام باقی است.
1987 میلادی – ساعت 7 و 30 دقیقه بعدازظهر موتورخانه پلکان برقی ایستگاه مترو لندن در «کینگ کراس» آتش گرفت. در جریان این حریق 27 تن کشته و گروهی مجروح شدند که بعدها چهار تن از مجروحان نیز درگذشتند.
1365 خورشیدی – «منوچهر بزرگمهر» فرزند میرزا یوسفخان ملقب به «علیمالسلطنه» درگذشت. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران به پایان رساند و دو سال در مدرسه حقوق تحصیل کرد و سپس به انگلستان رفت و با اخذ درجه لیسانس حقوق از دانشگاه بیرمنگام به ایران بازگشت. وی تسلط کامل به زبان انگلیسی کتب فلسفی فراوانی ترجمه کرد که «پوپر، تحلیل ذهن، رساله درباره فهم انسانی، حقیقت و منطق، ژان پل سارتر و فلسفه چیست» از آن جملهاند.
۱۷۸۷ میلادی - «لویی ژاک ماندهداگر» هنرمند و شیمیدان فرانسوی درگذشت. ناموریش بیشتر از برای اختراع فرآیند داگرئوتیپ در عکسبرداری است. داگر به کمک نیپس، دوربین عکاسی را اختراع کرد.
1380 خورشیدی – «سیدخلیل عالینژاد» نوازنده تنبور در گوتنبرگ درگذشت. پدرش سیدشاهمراد عالینژاد بود. سیدخلیل مشق تنبور را با سیدنادر طاهری آغاز کرد و پس از 2 سال نزد سیدامراله شاهابراهیمی رفت.
محمدرضا / رادیو کوچه
mohamadreza@koochehmail.com
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
ایران
http://www.iran-newspaper.com/
1) سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد: «توافق درباره زمان مذاکرات ایران و 1+5»
مهمانپرست: «رایزنی و تماسها در مورد مذاکره میان ایران و کشورهای 1+5 ادامه دارد. راجع به زمان به توافق رسیدهایم و در مورد سایر جزییات نیز به محض اینکه توافق حاصل شود اطلاعرسانی خواهد شد.»
2) تصمیم راهبردی تهران و باکو برای ارتقای مناسبات
رییسجمهوری در کنفرانس خبری مشترک با الهام علیاف اعلام کرد: «دنیا بداند دو ملت ایران و آذربایجان همواره در کنار هم خواهند ایستاد.»
علیاف: «در مذاکرات با احمدینژاد پیرامون مناقشه قرهباغ بحث و تبادل نظر شد و قرار است این موضوع با همکاری یکدیگر پیگیری شود.»
3) قیمت آرد ملی میشود
وزیر بازرگانی اعلام کرد: «قیمت نان برابر با قیمت ملی گندم به علاوه فرآیند تبدیل آن به نان خواهد بود.» مهدی غضنفری افزود: «پرونده بزرگترین خرید دولتی با خرید 11 میلیون تن گندم در طول 8 ماه بسته شد و ایران در ردیف صادرکنندگان گندم قرار گرفت.» وی گفت: «در سال آینده زراعی، با اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها یک قیمت واحد در حد متعارف و ملی پرداخت میشود که کمتر از قیمت تضمینی فعلی است.»
جام جم
1) پیمودن راه تعالی، بدون گذشت و ایثار امکانپذیر نیست
http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100891271643
آیتاله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در دیدار پرشور هزاران نفر از مردم اصفهان، ایمان و پایبندی به ارزشهای الهی را رمز موفقیتهای ملت ایران خواندند و تاکید کردند: «در پرتو استحکام این پایبندی مبارک، ملت ایران در همه عرصهها، پیشتاز و پیروز خواهد بود و دشمن همچنان ناکام و نومید خواهد ماند.»
2) احمدینژاد: «بمب اتمی ایرانیان، غیرت و شجاعت است»
http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100891305683
رییسجمهوری اسلامی ایران گفت: «ملت ایران برای دفاع از خود نیاز به بمب اتمی ندارد چرا که بمب اتمی ایران، شجاعت و غیرت ملت آن است.»
3) میرتاجالدینی خبر داد: «واریز 60 درصد یارانهها به حساب مردم»
معاون امور مجلس رییسجمهوری گفت: «اصلاح روند اقتصادی کشور، ایجاد عدالت، مدیریت مصرف حاملهای انرژی و کالاهای یارانهای و کاهش مصرف از آثار و نتایج طرح هدفمندکردن یارانههاست.»
کیهان
1)کلینتون از کشتار غیرنظامیان در افغانستان دفاع کرد
http://www.kayhannews.ir/890827/16.htm#other1605
وزیر خارجه آمریکا در واکنش به انتقادات اخیر رییسجمهوری افغانستان از کشتار غیرنظامیان این کشور دفاع کرد. به دنبال انتقادات شدید «حامد کرزای» رییسجمهوری افغانستان از عملکرد نظامیان ناتو و آمریکا در کشورش که به بهانه «مبارزه با شورشیان» غیرنظامیان را قتل عام میکنند، خانم «کلینتون» وزیر خارجه آمریکا از عملکرد نظامیان خارجی دفاع کرد.
2) شورای نگهبان مصوبه پولیشدن دانشگاهها را رد کرد
http://www.kayhannews.ir/890827/2.htm#other206
شورای نگهبان، در بررسی مصوبات مجلس شورای اسلامی درباره لایحه برنامه پنجم، مصوبه پذیرش دانشجوی پولی در دانشگاههای دولتی بدون آزمون را خلاف قانون اساسی تشخیص داد. بنابراین گزارش شورای نگهبان این مصوبه را خلاف اصل 85 قانون اساسی دانسته است. مصوبه مذکور برای اصلاح و رفع مشکل مذکور به مجلس بازگشت داده میشود.
3) 5 مدال طلا ایران را به رده پنجم رساند
http://www.kayhannews.ir/890827/13.htm#other1301
ورزش ایران یکی از به یادماندنیترین روزهای تاریخ را با کسب 5 مدال طلا، یک نقره و سه برنز در بازیهای آسیایی گوانگجو پشت سر گذاشت. کاروان ایران دیروز و در ششمین روز بازیهای آسیایی خوش درخشید و با کسب 5 مدال طلا، یک نقره و سه برنز در جدول ردهبندی توزیع مدالها به رده پنجم صعود کرد.
خراسان
1)فعال شدن پدافند هوایی مراکز هستهای و استقرار هزاران دیدهبان در مرزها
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=8&day=27&id=676019
رزمایش بزرگ پدافند هوایی کشور با عنوان «مدافعان آسمان ولایت ۳» از روز سهشنبه گذشته آغاز شد و در همان اولین روز بازتاب رسانهای گستردهای داشت. در نخستین روز این رزمایش که بهصورت همزمان در سراسر کشور آغاز شد و نیروهای پدافندی ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و بسیج در آن شرکت فعال دارند، تمامی هواپیماهای فرضی دشمن که به منظور شناسایی، ایجاد اختلال و جنگ الکترونیک وارد عمل شده بودند، توسط نیروهای پدافندی خودی با موفقیت کشف و شناسایی شدند.
2) اردوغان: «فرماندهی سیستم دفاع موشکی ناتو باید در اختیار ما باشد»
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=8&day=27&id=676067
در آستانه نشست سران سازمان ناتو در لیسبون که موضوع استقرار سپرموشکی این سازمان در خاک ترکیه یکی از محورهای اصلی آن به شمار میآید، مقامهای ترکیه لحن نرمتری را در قبال پذیرفتن این طرح در پیش گرفته و در مقابل، جمهوری اسلامی ایران با صراحت بیشتری به محکوم کردن اجرای چنین طرحی در منطقه پرداخت.
3) سخنگوی وزارت خارجه: «سفیر چین را درباره تحریف نام خلیجفارس در گوانگجو احضار کردیم»
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=8&day=27&id=676021
اقدام اخیر چینیها در مراسم افتتاحیه بازیهای آسیایی گوانگجو موضوعی بود که سخنگوی وزارت امور خارجه نسبت به آن واکنش نشان داد و در مورد اقداماتی که در مورد این ماجرا شده است گفت: «در این رابطه بلافاصله سفیر چین در اعتراض به اقدام انجام شده به وزارت امور خارجه احضار و در مورد این موضوع به آنها تذکر لازم داده شد ضمن آنکه یادداشت اعتراضآمیز سفارت ایران در پکن نیز تسلیم مقامات کشور چین شد.»
خبر / رادیو کوچه
وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرده است که درباره فعالیتهای گذشته شرکت ژاپنی اینپکس در صنعت نفت ایران تحقیق نخواهد کرد.
این در حالی است که شرکت نفتی اینپکس در ماه اکتبر اعلام کرد که از طرح اکتشاف و توسعه میدان نفتی آزادگان در جنوب ایران خارج میشود.
به گزارش رویترز، مقامهای آمریکایی ارزش این پروژه را حدود دو میلیارد دلار تخمین زده و از تصمیم شرکت ژاپنی استقبال کردهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده اظهار داشت که اینپکس متعهد شده که از این پس در ایران فعالیتی نکند که این شرکت را مشمول تحریمهای آمریکا قرار دهد.
اینپکس مهمترین شرکت ژاپنی فعال در زمینه اکتشاف نفت است و دولت ژاپن، بزرگترین سهامدار آن محسوب میشود.
لازم به ذکر است آزادگان با ذخایری حدود ۳۴ میلیارد بشکه نفت خام، از بزرگترین منابع نفتی کشف شده جهان در سه دهه گذشته ارزیابی میشود.
همچنین آمریکا در ماه سپتامبر شرکت فرانسوی توتال، شرکت نروژی استات اویل، شرکت ایتالیایی انی و شرکت هلندی-بریتانیایی رویال داچ شل را به دلیل تعهد آنها به توقف سرمایهگذاری در ایران، از تحریمها معاف کرده بود.
بیشتر بخوانید:
«اعلام رسمی خروج شرکت نفتی اینپکس از میدان نفتی آزادگان»
مهمترین عنوانهای رسانههای امروز مالزی:
خبرگزاری برناما
- نجیب درخواستی از سوی وزیر آلمانی دریافت کرد.
- اطعام 50 کودک یتیم توسط انجمن دانشجویان سیره به مناسبت عید قربان.
- ترافیک شمالی – جنوبی تحت کنترل است.
- شهریزت گفت که انتظار به وجود آمدن مناغشه در حزب مردم را داشته است.
- مراسم گرامیداشت عید قربان در سفارت مالزی در جاکارتا برگذار شد.
- زید صبفل را به چالش میکشد.
- مراسم عید قربان در نگری سمبیلان برای توریستهای مسلمان سنگاپوری.
- حق امتیاز 28.1 میلیون رینگیتی تجارت اقلام خرد در کامبوج و ویتنام به وجود آمده است.
- مدیران عامل 100 برابر کارگران درآمد دارند.
- بویینگ تستهای نهایی بر روی هواپیماهای 737 بهبود یافته را آغاز کرد.
- ویتنام به عنوان بزرگترین کشور از لحاظ تنوع زیستی شناخته شد.
- محققان آمریکایی روش جدیدی برای پیشبینی موج آینده آنفلوانزا یافتند.
- هند باید اقدامات بیشتری برای امنیت فضای اجتماعی انجام دهد.
- میانمار به دنبال کمکهای بشردوستانه برای غذا دادن به مردمانش.
- روش جدید چین برای توقف افزایش قیمت غذا.
روزنامه استار
- بانکها به جنگ کارتهای اعتباری وارد میشوند.
- آماده شدن برای آغاز سیزدهمین انتخابات عمومی.
- یک حقوق دان اهل ایپاه به ضربات مرگبار کشته شد.
- شهریزت: «برندگان انتخابات داخلی حزب مردم به رسمیت شناخته نخواهند شد.»
- توریستها و مردم بومی شلوغیهای زیادی را در مراکز خرید به وجود آورند.
- موتور سیکلت برقی استانداردهای اولیه را به دست آورد.
- ایریشیا مرکز جدیدی را در چانگ مایی افتتاح میکند.
- زوجهای جوان زود ازدواج میکنند و زود طلاق میگیرند.
- موج جدید سیل در ترانگانو در راه است.
- خانواده لیو به زودی جایزه صلح نوبل را دریافت میکنند.
- سارا پیلین اعتقاد دارد که در سال 2012 اوباما را شکست خواهد داد.
- ممکن است 40 دستگاه موتور هواپیمای A380 در سرتاسر دنیا نیاز به تعویض کردن داشته باشد.
روزنامه نیو استریت تایمز
- صنایع Hong Leong شرکت Hume را به ارزش 235 میلیون رینگیت خریداری میکند.
- فروشگاههای کرفور (Carrefour) به فعالیتهای خود در مالزی و سنگاپور ادامه خواهند داد.
- مسلمانان عید قربان را با خانواده و دوستان گرامی داشتند.
روزنامه مالایی میل
- رستوراندار مالایی و فروشنده غذاهای حلال در ویتنام مفتخر به دریافت جایزه شد.
- جسد مردی دست و پا بسته در پایتخت پیدا شد.
- کودکان سوبانگ جایا به مناسبت عید قربان برنج و گوشت بز اهدا کردند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر