-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آبان ۱۲, چهارشنبه

Latest News from Koocheh for 11/03/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبر / رادیو کوچه

ارژنگ داوودی معلم و زندانی سیاسی در آبان‌ماه ۱۳۸۲ بازداشت و به زندان رجایی شهر منتقل شده است. وی شانزده ماه پس از بازداشت در دادگاه انقلاب توسط قاضی حداد محاکمه و به ۱۵ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

بر اساس گزارش‌های رسیده به رادیو کوچه آقای داوودی چندی پیش در تاریخ 5 آبان‌ماه اقدام به انتشار نامه‌ای اعتراض آمیز کرده که در چند روز اخیر این حرکت ادامه داشته و موجب طرح نامه‌ای دیگر در زندان شده است.

وی در ابتدای این نامه آورده است: «‌پس از پنجاه و اندی سال عمر من فقط یک شناس‌نامه دارم و دیگر هیچ‌؟ ظاهرن همسرم خیلی هنر کرد که در سال 86 یعنی پس از 4 سال دوندگی توانست شناس‌نامه را از نیروهای امنیتی پس بگیرد‌.»

وی در ادامه نوشته است: «حتا لباس‌ها ، کفش‌ها و جوراب‌های ما را هم ضبط و توقیف کردند‌؟ حتا گواهی‌نامه رانندگی‌، پاسپورت‌ها‌، مدارک تحصیلی‌، عکس‌های خانوادگی را نیز مصادره کرده‌اند‌.»

آقای داوودی در جای دیگر اشاره می‌کند که جالب این‌که شناس‌نامه‌های پدر‌بزرگ و مادر‌بزرگ وی را که در سال 1308 صادر شده‌اند هم ضبط شده است.

وی به نقل از حسن حداد قاضی پرونده در این نامه نوشته است: «کسی که بر علیه حکومت اسلامی‌ می‌جنگد خونش مباح است و این‌که تو هنوز زنده‌ای و شناس‌نامه‌ات را تحویل خانواده‌ات داده‌ایم‌، برای این است که در وقت معین باطل شود؟ کسی که برای جمهوری اسلامی حکومت جای‌گزین تعیین می‌کند و جاهلانه، تز وکیل جمهوری را تعریف می‌کند باید در اسید محو شود؟»

این زندانی سیاسی در ادامه می‌نویسد: «کسی که به جای شیوه اقتصاد اسلامی شیوه اقتصادی دیگری را معرفی می‌کند باید هم که از نظر اقتصادی همان‌طور که به دنیا آمده یعنی سخت و عور از دنیا برود و این‌که مردم  هستی‌اش را مصادره کنند حق‌شان است یعنی این‌که به مزدوران و جارچیان اجازه داده‌اند که مرا و خانواده‌ام را عادت کنند.»

این معلم و شاعر محبوس در زندان رجایی شهر از ضبط اموال خود و خانواده‌اش نیز انتقاد کرده و اظهار داشته است که نیروهای امنیتی تمامی وسایل‌ آن‌ها را ضبط کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«جمهوری اسلامی یا رژیم ولایت فقیه»

لازم به ذکر است این دومین نامه ارژنگ داوودی شاعر، معلم و نویسنده ژندانی در زندان رجایی‌شهر در طول یک‌ماه اخیر است.


 


سروش / رادیو کوچه

رییس سازمان محیط زیست آذربایجان غربی‌ از ‌خشک‌شدن کامل دریاچه ارومیه و شوره‌زار شدن آن در سه سال آینده خبر داد.

روز دوشنبه «حسن عباس‌نژاد» در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با بیان این‌که تاکنون 250 هزار هکتار از دریاچه به شوره‌زار تبدیل شده اظهار داشت که با ادامه روند فعلی بحران زیست‌محیطی دریاچه ارومیه تا سه سال آینده به‌طور خشک و نابود می‌شود.

وی با اشاره به پیش‌بینی کارشناسان در سال 78  مبنی بر خشک‌شدن دریاچه ارومیه تا 15 سال آینده افزود: «متاسفانه این پیش‌بینی در حال تحقق است و با وضعیت فعلی باید تا سه سال آینده و در حالت خوش‌بین تا پنج سال آینده شاهد نابودی این زیست بوم با ارزش خواهیم بود.»

آقای عباس‌نژاد خاطرنشان کرد: «روند کاهش آب دریاچه ارومیه به‌طور محسوس از سال 84 آغاز شده و در این مدت میزان آب دریاچه حدود 6 متر کاهش یافته است و این روند هم‌چنان ادامه دارد.»

به گفته‌ی این مقام سازمان محیط‌زیست در آذربایجان عمیق‌ترین نقطه دریاچه ارومیه در حال حاضر تنها دو متر آب دارد که این یک فاجعه به حساب می‌آید.

دریاچه ارومیه ‌که در شمال‌غربی ایران و در منطقه‌ی آذربایجان واقع شده است، بزرگ‌ترین دریاچه‌ی داخلی ایران و دومین دریاچه‌ی آب‌شور دنیا به حساب می‌آید.

این دریاچه با تمام جزایر آن در سال 1354 به عنوان یکی از تالاب‌های بین‌المللی در کنوانسیون رامسر ثبت و از سوی موسسه بین‌المللی تالاب‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین مناطق پرندگان انتخاب شد.

چند سالی است که عوامل مختلف دست‌به‌دست هم داده‌اند تا منحصر‌به‌فردترین تالاب جهان به دلیل میزان پس‌رفت آب، به تهدیدی جدی برای ساکنان منطقه تبدیل شود، در نتیجه پس‌روی آب دریاچه، وسعت آن به میزان قابل توجهی کاهش یافته و برخی قسمت‌های جنوبی دریاچه غیرقابل دسترسی و تبدیل به نمک‌زار شده است که این پدیده می‌تواند فجایع زیست‌محیطی بسیار زیادی را هم‌راه داشته باشد که یکی از آن‌ها، به جای ماندن روستاهای خالی از سکنه در شرق این دریاچه است. هم‌اکنون پنج روستای حاشیه این دریاچه، خالی از سکنه شده‌اند.

بنا به گفته کارشناسان دریاچه ارومیه در خطر خشک‌شدن کامل قراردارد و طی سیزده سال گذشته شش متر کاهش سطح داشته‌ است. اختصاص نود درصد منابع آبی منطقه به بخش کشاورزی‌، تبخیر زیاد در پی گرم‌شدن هوا و برداشت غیرمجاز از آب‌های زیر‌زمینی در پی حفر چاه برخی از دلایل خشک‌شدن این دریاچه است.

بر اساس برآورد این کارشناسان، هفتاد درصد علت کاهش آب دریاچه ارومیه، شرایط طبیعی و اقلیمی از قبیل تبخیر است و تنها 30 درصد توسط عوامل انسانی صورت می‌گیرد. در همین حال «علی نظری‌دوست» مدیر طرح حفاظت از تالاب‌های کشور از اتمام مطالعات و تدوین برنامه مدیریت جامع برای نجات دریاچه ارومیه خبر داد.

در جریان این تجمع نیروهای امنیتی با حمله به معترضان و بازداشت چند تن از آن‌ها شایعات تحلیل‌گران و بی‌توجهی‌ به دریاچه‌ی ارومیه ‌در روی‌کردی سیاسی و در حقیقت بی‌توجهی به آذربایجان را قوت بخشیدند

وی با بیان این‌که باید برنامه‌ای دقیق برای نجات از این بحران تدوین کرد اظهار داشت: «وزارت‌خانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی مکلف شدند با‌دقت و کنترل بیش‌تر موضوع برداشت‌های غیرمجاز از منابع آب حوضه آب‌خیز را در دستورکار خود قرار داده و نتیجه این اقدامات را هر شش ماه گزارش کنند.»

موضوع خشک‌شدن دریاچه ارومیه علاوه بر مسایل زیست‌محیطی به باور برخی علت سیاسی نیز دارد. روز سیزدهم فروردین ماه سال جاری که به نام «روز طبیعت» در تقویم رسمی ایران اعلام شده است، هم‌زمان با فراخوان طرف‌داران محیط‌زیست شماری از مردم آذربایجان در کنار پل میان‌گذر دریاچه‌ی ارومیه برای نجات این دریاچه دست به اعتراض زده و شعار سر دادند.

در جریان این تجمع نیروهای امنیتی با حمله به معترضان و بازداشت چند تن از آن‌ها شایعات تحلیل‌گران و بی‌توجهی‌ به دریاچه‌ی ارومیه ‌در روی‌کردی سیاسی و در حقیقت بی‌توجهی به آذربایجان را قوت بخشیدند.

با وجود آن‌که مسوولان محیط‌زیست ایران از تدوین برنامه برای خروج از بحران فعلی دریاچه ارومیه سخن می‌گویند، اما به نظر می‌رسد این دریاچه که دومین دریاچه آب شور دنیا است، مانند دریاچه‌های «دشت مغان» اردبیل و دریاچه «قم» به دلیل عدم پی‌گیری و برنامه‌ریزی دقیق خشک شود و باید دید مسوولان امر چه تدبیری برای جلوگیری از آن اندیشیده‌اند.


 


واحد ترجمه / رادیو کوچه

منبع: بروکینگز

در حالی که برنامه و مسئله اتمی ایران بیش‌تر تیترهای خبری خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها را به خود اختصاص داده است، برخی رفتارهای ضد حقوق بشری توسط دولت و نظام جمهوری اسلامی در تهران در حال رخ دادن است.

این درحالی است که ایالات متحده پس از انتخابات بحث‌برانگیز ریاست جمهوری در سال 2009 در ایران به بررسی نکته مبهم حقوق بشر در این کشور که به صورت برخورد، بازداشت و اعمال خشونت علیه معترضان بوده، پرداخته است.

هرچند که با تلاش‌های ایرانیان مقیم در کشورهای مختلف دنیا و هم‌چنین مدافعان حقوق بشر باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا هشت تن از مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی که در برخوردهای ضد حقوق بشری در ایران دست داشته‌اند را تحریم ‌کرده است.

در تاریخ 28 اکتبر مرکز سابان که در رابطه با مسایل سیاسی خاورمیانه در حال فعالیت است به هم‌راه شبکه امنیت ملی ایالات متحده اقدام به برگزاری نشستی در بروکینگ کرده که به سیاست‌های آمریکا در قبال ایران پرداخته بود.

در این نشست سازمان سرمایه‌گذاری قرن به نمایندگی جنیو عبدو، معاون دست‌یار وزیر امور خارجه آمریکا فیلو بیلچه، فعال ایرانی حقوق بشر صبا واصفی و کمیسر حقوق بشر آلمان به نمایندگی مارکو لنینگ شرکت داشته‌اند.

مهم‌ترین مسئله در حال حاضر تشخیص وضعیت کنونی ایران و نوع پاسخ، عمل‌کرد و نگرش ما در این خصوص است

در ابتدا کنت پولاک‌، مدیر مرکز سابان در بخش سیاسی خاورمیانه شروع به سخن‌رانی کرده و پس از آن هریک از شرکت‌کنندگان نام‌برده به بحث و تبادل نظر پرداختند.

آقای پولاک‌ اظهار داشت: «پس از انتخابات جنجالی 12 ژوئن 2009 من در سفری که به اروپا و خاورمیانه داشتم با برخی از ایرانیان که در خارج از کشورشان می‌توانستند به صورتی آزادانه‌تر صحبت کنند ملاقات داشته و به بررسی وضعیت و اوضاع داخل ایران پرداختم.»

وی در ادامه افزود: «در تک‌تک این گفت‌وگوها من از این افراد خواستم تا کلیه درخواست‌های که آن‌ها از ایالات متحده برای حمایت از جنبش سبز دارند را مطرح کنند تا آن‌جا که با آن‌ها احساس هم‌دردی کرده و از سوی دیگر باعث رنجش و آزار این افراد نشوم و عدم هدف قرار گرفتن این افراد به اتهام داشتن رابطه با غربی‌ها که منجر به از دست رفتن موقعیت داخلی آن‌ها شود. اما این‌که به چه میزان در امر حمایت معترضان موفق بودیم جای بحث دارد؟

و بیش‌ترین موضوعی که با تک‌تک این افراد مطرح شد و که بسیار برای آ‌ن‌ها حائز اهمیت بود مسئله برخورد با حقوق بشر در ایران بوده است. تنها موردی که به واقع ما در آن توانستیم کمک‌رسان باشیم.»

کنت پولاک‌ در ادامه افزود: «و حقوق بشر در ایران یکی از آن دلایلی است که ما اقدام به برگزاری هم‌چنین نشست و گفتمانی را کرده‌ایم. ما بهترین گروه را برای این امر انتخاب کرده و در این خصوص به برخی نکات اشاره می‌کنم. به عقیده من این موضوع یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد بحث و پی‌گیری در مورد ایران، حمایت مردم و نکات حقوق بشری و هم‌چنین نگرانی‌های موجود از وضعیت آینده مردم ایران در آینده است.»

وی در خاتمخ خاطرنشان کرد: «اما مهم‌ترین مسئله در حال حاضر تشخیص وضعیت کنونی ایران و نوع پاسخ، عمل‌کرد و نگرش ما در این خصوص است. برای همین من این افراد را برای حضور در این نشست دعوت کرده‌ام.»

فایل پی‌دی‌اف را از این‌جا دانلود کنید.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش رسیده به رادیو کوچه، نازنین خسروانی، روزنامه‌نگار صبح روز چهارشنبه، پس از مراجعه ماموران امنیتی به منزل وی، او را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.

نازنین خسروانی در روزنامه‌های متعددی از جمله شرق، کارگزاران، بهار در بخش سیاسی فعالیت داشته و در حال حاظر با روزنامه ترابران هم‌کاری دارد.

هم‌چنین وکیل نام‌برده، فریده غیرت از علت بازداشت وی گزارشی ارایه نکرده است.

لازم به ذکر است که 25 اسفند سال گذشته ماموران امنیتی به جهت بازداشت این روزنامه‌نگار به منزل وی مراجعه کرده بودند که به دلیل عدم وجود نام‌برده موفق به بازداشت خانم خسروانی نشده‌اند‌.

پیش از این چندین بار احضاریه برای نازنین خسروانی ارسال  شده بوده است.


 


آن‌چه در این بخش می‌آید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

منبع: دانشجو نیوز

در پی فعالیت‌های گسترده و پی‌گیر اعضای شورای صنفی دانش‌کده مهندسی دانش‌گاه فردوسی مشهد، ریاست این دانش‌گاه، دستور پلمب دفتر این شورا را صادر و از برگزاری مجدد انتخابات این نهاد صنفی دانش‌جویی در موعد مقرر جلوگیری کرد.

به گزارش دانشجو نیوز، اعضای این شورا، به جز یک نفر همگی از دانش‌جویان طیف علامه‌ی تحکیم وحدت بوده و گرایشات اصلاح‌طلبانه دارند و در پی اعمال سلایق غیر‌قانونی مسوولان دانش‌گاه در موارد مختلف، بارها و بارها با پی‌گیری‌های مصرانه، در مقاطعی مسوولان را وادار به عقب‌نشینی کرده بودند.

به طور کلی از اردیبهشت ماه سال ۸۹ به منظور کنترل بیش‌تر دانش‌گاه (علی‌الخصوص دانش‌کده‌ی مهندسی) و پس از پشت سر گذاردن ناآرامی‌های سال ۸۸، مسوولان قصد داشتند با حربه‌های مختلف، ضمن اعمال فشار بر دانش‌جویان منتقد، زمینه را برای اعمال سلطه و پیش‌گیری از هر نوع حرکت اعتراضی آماده کنند.

از جمله این اقدامات می‌توان به تذکرات مکرر انتظامات و توقیف کارت‌های دانش‌جویی و ارسال گزارش به حراست به بهانه حجاب و مسایل به قول آنان خلاف عفت عمومی و … اشاره کرد. در پی این اقدامات تیم حراست و انتظامات، شورای صنفی و نیروهای جنبش سبز دانش‌گاه با برگزاری تحصنی عمومی در راه‌روهای این دانش‌گاه ضمن اعتراض به این روند، خواهان برقراری فضای احترام متقابل در دانش‌گاه شدند. هم‌چنین به تفکیک جنسیتی سایت دانش‌کده و کتاب‌خانه فرهنگی نیز اعتراض شد که مسوولان پس از این تجمع در عقب‌‌نشینی آشکار، از موضع خود کوتاه آمدند.

در این بین بسیج و جامعه اسلامی دانش‌گاه نیز بی‌کار ننشسته و با راه‌اندازی جنگ روانی، سعی کردند این اعتراضات به خشونت کشیده شود.

اما در آغاز سال تحصیلی جدید، در کمال ناباوری، دانش‌جویان شاهد تفکیک جنسیتی برخی کلاس‌های درس برای ورودی‌های جدید بودند که این عمل مسوولان دانش‌گاه، با اعتراض گسترده‌ی دانش‌جویان هم‌راه بوده و شورای صنفی دانش‌کده در پی رایزنی‌های طولانی مدت، موفق به عقب راندن مسوولان از این اقدام توهین‌آمیز به دانش‌جویان شد هر چند نمود عینی این عقب‌نشینی در ترم جاری مشخص نگردید و به وعده‌هایی برای ترم آتی بسنده شد.

در همین راستا، در تاریخ ۹ آبان ماه، در اقدامی غیر‌قانونی دفتر شورای صنفی دانش‌کده مهندسی پلمب شد و اجازه ی برگزاری مجدد انتخابات نیز داده نشد.

جو دانش‌گاه فردوسی به شدت امنیتی است و در هر گوشه‌ی این دانش‌گاه نیروهای حراست و انتظامات به وفور، در حال گشت‌زنی هستند که این فضای امنیتی از زمستان سال گذشته تاکنون بی‌سابقه بوده است.

گفتنی است فشارها در دانش‌گاه فردوسی بر فعالان دانش‌جویی کماکان ادامه دارد و مهر ماه سال جاری‌، احکام انضباطی جدیدی صادر گردید که جهت مشخص نبودن رای تجدید نظر از اعلام ان خودداری می‌شود.

اما در سال ۸۸ قریب به ۳۰ حکم محرومیت از تحصیل و بیش از ۲۰ حکم انضباطی در جریان اعتراضات سال ۸۸ صادر شده است


 


فرورتیش / رادیو کوچه

lichar@koochehmail.com

امشب می‌خواستم قصه تعریف کنم، ولی این بچه کثیف و بی‌ادب و بی‌تربیت و بی‌نزاکت و بی‌فرهنگ نذاشت. برای همین با باباش صحبت کردم ولی اون از بچه‌اش بدتر بود.


 


شهره / واحد ترجمه / رادیو کوچه

رهبر چین با خشم و غضب به «لیو شیائوبو» برنده جایزه نوبل تبریک گفت. اما مردم عادی چین در این‌باره چه می‌گویند؟

پس از آن‌که ‌زندانی چینی «لیو شیائوبو» ‌(Liu Xiaobo)‌، در 8 اکتبر جایزه‌ی نوبل صلح را از آن خود کرد، کاربران توئیتر چینی (Chinese Twitter) توانستند دیوار بزرگی را که دست‌رسی به سایت را مسدود کرده بود، از میان بردارند: «من نمی‌دانم این آقای لیو کیست. اما به عنوان یک چینی بسیار خوش‌حالم که یک شهروند توانسته جایزه‌ی نوبل را به خود اختصاص دهد. او باید یکی از اعضای بزرگ حزب ما باشد، یک مقام عالی‌رتبه و رهبری که کارهای بزرگی برای مردمش انجام می‌دهد.»

البته لیو شیائوبو، نه یک مقام عالی‌رتبه‌ی چینی است و نه عضو حزب کمونیست. او یک منتقد ادبی و یک شاعر است. او یکی از مخالفان سرسخت و پای‌بند اصول و قوانین چین است. او که سرپرستی و رهبری جنبش دموکراسی تیانانمن (Tiananmen) در سال 1989  را به عهده داشت که به خون‌ریزی نیز منجر شد، حالا مردی 54 ساله است که نیمی از زندگی خود را یا در زندان گذرانده و یا تحت نظر بوده است. بسیاری از فعالان دوره‌ی جنبش تیانانمن به خاطر تمام درخششی که در چین جدید ایجاد کردند یا پوسیدن در تبعید، مبارزه را کنار گذاشته و به احزاب مخالف پیوسته‌اند. اما لیو هم‌چنان مانند روبات‌های بی‌رحم حقوق بشر، به راهش ادامه داده است. در سال 2008، او اساس‌نامه‌ی 08‌ را تالیف کرد که بیانیه‌ی دموکراسی است که قبل از مداخله‌ی مقامات رسمی موفق به جمع‌آوری 303 امضا‌ شد.

از نظر کمیته‌ی نروژی نوبل، لیو استحقاق دریافت جایزه‌ی صلح را دارد. به این دلیل که به مدت طولانی برای حقوق اساسی مردم چین جنگیده است. از دید دولت چین او یک مجرم است که به خاطر «تحریک به سرنگونی حکومت» مستحق محکومیت به زندان است. در واقع، برای دولت، اعطای جایزه‌ی نوبل به مردی که حزب کمونیست را یک  «دیکتاتوری کور و نادان» قلمداد می‌کند، نوعی شکنجه است. اولین فرد برجسته‌ای که در چین متولد شد و در سال 2000 جایزه دریافت کرد رمان‌نویس تبعیدی «گائو زینگجیان» (Gao Xingian) بود که در حال حاضر جز  شهروندان فرانسوی بوده و با رژیم چین مخالف است. چندین دانش‌مند برجسته که در چین متولد شده‌اند به دریافت جوایزی نایل آمده‌اند که همه‌ی آن‌ها پس از خارج شدن از کشور به این موفقیت‌ها دست یافته‌اند‌. و حالا کسی که دولت برچسب مجرم را به او چسبانده و برنده‌ی جایزه‌ی صلح شده است به دالای لامای تبعیدی می‌پیوندد، کسی که در سال 1989 برنده‌ی جایزه شد. او یکی دیگر از کسانی است که محبوبیتی در دولت چین ندارد.

هنوز مشخص نیست که چه تعدادی از مردم چین از بردن جایزه‌ی نوبل توسط لیو اطلاع دارند. این اخبار از تلویزیون دولتی پخش نشد. برنامه‌ی زنده‌ی شبکه‌های سی‌ان‌ان(CNN) ‌‌و بی‌بی‌سی(BBC) در زمان اعلام نام لیو توسط کمیته‌ی نوبل قطع شد. و جشنی که به افتخار او در پکن ترتیب داده شده بود نیز به هم خورد. گرچه سرویس خبری زینهوا که توسط دولت اداره می‌شود پس از پیروزی او خبر کوتاه تهدیدآمیزی به نقل از وزارت امورخارجه پخش کرد که تعداد کمی از نشریه‌ها آن را منتشر کردند. صفحه‌ی اول نسخه‌ی روز بعد مجله‌ی «پیپلز دیلی»        (People's Daily) ‌که مربوط به گروه‌های کمونیستی است خبری در این‌باره منتشر نکرد. روزنامه‌ی هم ردیف این روزنامه یعنی «گلوبال تایم» (Global Times) خبری معترضانه با این مضمون منتشر کرد که «کمیته‌ی نوبل یک بار دیگر گستاخی و غرض‌ورزی خود را در برابر کشوری که چشم‌گیرترین اقتصاد و پیش‌رفت اجتماعی را در سه دهه‌ی پیش داشته است به نمایش گذارد.»

اقتصاد سیاست را مغلوب می‌کند، موفقیت بر رای‌گیری مقدم است، امنیت اجتماعی بر بیان عقاید فردی ارجحیت دارد نا‌همگونی رشد اقتصادی چین، به سادگی ما را به این عقیده سوق می‌دهد که یک کشور می‌تواند به آینده به گونه‌ای بنگرد که از یک طرف یک تسریع کننده‌ی اقتصادی باشد و از طرف دیگر یک بازدارنده‌ی سیاسی

پیام‌های متنی با نام لیو به سرعت توسط ماموران‌ سانسور، حذف شدند و زمانی که در صفحه‌ی اول جست‌وجوی اینترنت چینی‌ها نام لیو را وارد می‌کنید تنها یک سری مطالب کوتاه داخلی انتقادآمیز در مورد او دیده می‌شود. دو روز پس از آن‌که جایزه‌ی نوبل به لیو اعطا شد، دانش‌جویی در دانش‌کده‌ی‌ «تسینگهوا»  (Tsinghua)‌‌در پکن به جمع‌آوری آرا پرداخت تا بفهمد که فردی که این جایزه را از آن خود کرده تا چه حد مشهور و شناخته شده است. از23 ‌‌دانش‌جویی که در این رای‌گیری شرکت کردند تنها 5 نفر تایید کردند که او را به عنوان برنده‌ی جایزه‌ی صلح می‌شناسند. در وب سایت «دوبان»(Douban) که یک سایت چینی است و کاربران در آن سایت درباره‌ی فیلم، موزیک و کتاب بحث می‌کنند، یک نفر سوالی پرسیده بود که چه کسی درباره‌ی «LXB» شنیده است. 50 نفر به این سوال پاسخ داده بودند. 16 دقیقه پس از شروع پیام‌گذاری همه‌ی پیام‌ها پاک شدند. اما حتا در جامعه‌ی سانسوری نیز، حرف‌ها و خبرها درز پیدا می‌کند. یک میوه‌فروش در جنوب غربی شهر کانمینگ (Kunming) دست یک خارجی را گرفت و پرسید آیا جایزه‌ی نوبل به یک چینی اعطا شده است؟ او زیر لب زمزمه کرد «او در زندان به سر می برد اما من فکر می‌کنم این خیلی خوب است که یک چینی جایزه‌ی نوبل را برده است.»

لیو با رفتار نه چندان مودبانه و لباس‌های از مد افتاده بیش‌تر اوقات مانند یک آدم بی‌دست و پا به نظر می‌رسید که می‌توانست وارد رویای مدرن چینی‌ها شود. او سواد و دانش کافی برای رویارویی و حضور در جمع اندیش‌مندان در خارج از کشور را ندارد. وقتی برای ملاقات با او وارد یک رستوران پر سرو صدا می‌شوی فکر می‌کنی که آن مرد لاغراندام که در پشت رستوران در حال وقت هدر دادن است خدمت‌کاری است که ساعت کاری او تمام شده نه یک ادیب برجسته. یکی از مقاله‌ها‌ی منتقدانه‌ی لیو به نام «فلسفه‌ی خوک» تعمقی است بر این‌که چگونه افراد روشن‌فکر چینی دیگر وجود ندارند و تنها چهره‌های روشن‌فکر بسیار کمی هستند که شجاعت رویارویی با سیستم را دارند.

لیو در سال 1989 برای پیوستن به دانش‌جویان تظاهر‌کننده در میدان تیانمن کلاس درس دانش‌گاه کلمبیا را زودتر از موقع ترک کرد. به رغم آن‌که در دوران دانش‌جویی در چین او را به عنوان یک دانش‌جوی عصبی می‌شناختند اما بعدها طرف‌دار عمل‌کرد بدون خشونت شد. هم‌زمان با مداخله‌ی نیروهای ارتشی در سوم جون جهت متفرق کردن تظاهر‌کنندگان، لیو سعی کرد با مذاکره با نیروهای ارتش و هم‌چنین گفت‌وگو با تظاهر کنندگان جهت تخلیه‌ی میدان تیانمن از خون‌ریزی جلوگیری کند. پس از آن او از دو جناح مورد حمله قرار گرفت: از یک طرف دولت، لیو را به بیست سال حبس محکوم کرد و از طرف دیگر فعالان دموکراسی به خاطر صحبت کردنش با نیروهای ارتشی خواستار شکنجه‌ی او شدند. گرچه شاید مذاکراتش با نیروهای ارتش جان بسیاری را نجات داد اما بر خلاف بسیاری از معترضان آن دوره او تصمیم گرفت در چین بماند. لیو در سال 1996 به اردوگاه کار رفت جایی که سه سال دیگر را در آن‌جا گذراند و به انتقاد از سیستم بسته‌ی سیاسی دولت ادامه داد. پس از دو دهه تحت نظر بودن تنها بخش کمی از کارهای کوچکی که لیو انجام داد از دید پلیس مخفی ماند. دستگیری او در 8 دسامبر سال 2008 قبل از تصویب منشور 08 اتفاق افتاد که طبق در خواست اصلاحیه گسترده‌ی سیاسی شامل انتخابات، جداسازی قدرت‌ها و دست‌گاه قضایی مستقل صادر شده بود.

پس از دستگیری او بیش‌تر طرف‌دارانش تصور می‌کردند که او به مدت چند سال به زندان می‌رود. همانند اتفاقی که برای سایر فعالان معروف افتاده و این تادیبی بوده است که دولت اخیرن برای دشمنانش در نظر گرفته است. بنابراین زمانی که سال گذشته لیو به یازده سال زندان محکوم شد، طولانی‌ترین مدت محکومیتی بود که ناظران حقوقی در سال‌های اخیر به یاد دارند،  و این باعث تعجب بسیاری از طرف‌داران او در داخل و خارج چین شد. با این وجود این محکومیت نا‌گوار وجهه‌ی او از دیدگاه بین‌المللی را بالا برد و توسط کمیته‌ی نوبل مورد تحسین قرار گرفت و دلیلی بود برای این‌که او هم اکنون به عنوان سمبل کمبودهای حقوق بشری چینی‌ها شناخته شود. «نیکولاس بکوئلین» (Nicholas Bequelin) یکی از محققان حقوق بشر در هنگ کونگ می‌گوید: «این زخمی است که خود دولت آن را ایجاد کرده است. رهبری چین به مدت بیست سال برنامه‌ریزی کرده بود که از داشتن یک دست‌نشانده برای جنبش دموکراسی در چین جلوگیری کند و حالا آن‌ها لیو شیائوبو را به عنوان یک چهره‌ی واحد می‌شناسند.»

یک نقطه‌ی عطف؟

اکنون در خلال اعتراض‌های وارده به دولت چین چه اتفاقی برای لیو و دیگر معترضان چینی خواهد افتاد‌؟ گرچه طبق گزارش‌های رسیده نگه‌بانان زندان لیو به جای غذاهای بی‌مزه‌ی زندان به او غذاهای خانگی می‌دادند‌، اما در همان زمان فعالان و برادران او مورد آزار و اذیت بیش‌تری قرار گرفتند. چند ساعت پس از اعلام جایزه‌ی نوبل زیا(Xia) همسر لیو و برخی از دوستانش دستگیر شدند و یا در خانه‌هایشان تحت نظر قرار گرفتند.

با این حال، این جایزه ممکن است به نقطه‌ی عطفی در تاریخ‌چه‌ی چین مدرن تبدیل شود. لحظه‌ای که مردم چین و دنیایی که حسودانه به رکورد اقتصادی درخشانش می‌نگرد متوجه نقص و کاستی در مدل توسعه این کشور می‌شوند. ای وی وی (Ai Wei wei) هنرمند و حامی حقوق بشر که سال پیش توسط پلیس چین مورد ضرب و شتم قرار گرفت و منجر به جراحی جمجمه‌ی وی شد در این‌باره می‌گوید: «امروزه که چین چنین قدرت اقتصادی را از خود به نمایش می‌گذارد هنوز در ساختار سیاسیش هیچ تغییری صورت نگرفته و دولت از هر گونه درک و مباحثه‌ی عقاید مختلف اجتناب می‌کند.» این نوبل پیامی را به نسل جوان و به مردمی که تاریخ را نمی‌دانند مخابره و به آن‌ها یادآوری می‌کند که دنیا هنوز نگران چین و ارزش‌های مردمی است.»

جایزه‌ی نوبل به چینی‌ها این شانس را می‌دهد که بفهمند این‌گونه نیست که یک کشور توسط حاکمانی اداره شود که برحسب غریزه‌شان به همه به عنوان تهدید برای قدرتشان می‌نگرند و همه را متهم می‌کنند

برابری که مورد تایید حزب کمونیست چین است بسیار ساده است: اقتصاد سیاست را مغلوب می‌کند، موفقیت بر رای‌گیری مقدم است، امنیت اجتماعی بر بیان عقاید فردی ارجحیت دارد. نا‌همگونی رشد اقتصادی چین، به سادگی ما را به این عقیده سوق می‌دهد که یک کشور می‌تواند به آینده به گونه‌ای بنگرد که از یک طرف یک تسریع کننده‌ی اقتصادی باشد و از طرف دیگر یک بازدارنده‌ی سیاسی.

آیا چین که تاکنون میلیون‌ها انسان را از ورطه‌ی فقر بیرون کشیده، به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا خود را مطرح کرده و میزبان بازی‌های با‌شکوه المپیک 2008 بوده است، پیش‌رفت و الگوی موفقیت خود را اثبات کرده است؟ اما کمیته‌ی نوبل با این نظریه مخالف است که خط سیر چشم‌گیر اقتصادی چین باعث شده که این کشور آزادی زندانی کردن فعالان سیاسی را داشته باشد. «تور بجوئرن جاگلند»(Thorbjoern Jagland)  رییس کمیته‌ی نوبل گفت: «وضعیت جدید کشور چین مستلزم وجود مسوولیت بالاتری است. چین چندین موافقت‌نامه بین‌المللی را امضا کرده و به رعایت حقوق بشر تعهد داده است اما این موافقت‌نامه‌ها را نقض کرده است.»

با این حال چیزی که در آینده واقعن نگران‌کننده است، کم‌بودن عقاید نروژی‌ها و افزایش میلیون‌ها نظریه‌ی چینی است، در این موضوع شکی وجود ندارد که امروزه چینی‌ها از آزادی‌های فردی بیش‌تری لذت می‌برند و جیب‌های پر پول‌تری نسبت به یک دهه پیش دارند. این موفقیت انکار‌ناپذیر چیزی است که حزب را قدرت‌مند نگاه می‌دارد و رهبران آن معتقدند که این تنها اصل حقوقی برای مدیریت و انتقال چین به مرحله‌ای بسیار قوی‌تر بدون ایجاد هرج و مرج و ایجاد شکاف میان ملت‌ها است، چیزی که در قرن‌های گذشته باعث آزار رساندن به کشور شده است.

اگر شما راجع به تاریخ‌چه‌ی چین بدانید، بروز این کشور و واکنش‌هایی برای برقراری امنیت اجتماعی را دست‌کم نمی‌گیرید. پیچیدگی خاصی درباره‌ی واکنش تند و شدید دولت نسبت به دریافت جایزه‌ی نوبل وجود دارد. نوروژ نیز متحمل خشم و انتقام شده است. وزیر شیلات نروژ که برای تعیین صادرات 21 ساله‌ی ماهی سالمون به چین و شانگهای سفر کرده بود، ملاقات رسمی خود را لغو کرد. رهبری چین ممکن است بتواند اقتصاد خود را با مهارت مدیریت کند که استحقاق تحسین و تمجید تمام دنیا باشد، اما کنترل مناقشات سیاسی‌اش در هیچ‌جا به عنوان یک سیاست تکامل‌یافته شناخته نمی‌شود و تزلزل و زورگویی را به نمایش می‌گذارد. «راسل لیگ موسس»      Moses) Leigh (Russell تحلیل‌گر اهل پکن در این‌باره می‌گوید: «پاسخی که در این‌جا پیش‌بینی می‌شود این است که همیشه ترس ضعیف به نظر رسیدن در داخل و خارج از وطن وجود دارد. در حالی‌که نخست‌وزیر چین ون جیابو (Wen Jiabo) به فرید زکریا در شبکه‌ی سی‌ان‌ان (CNN) گفت: «آزادی بیان امری اجتناب‌ناپذیر در هر کشوری است.»

انتخاب این جمله از متن آن مصاحبه هرگز تحت کنترل و نظارت سیاسی مطبوعات نبوده است گرچه گروهی از قدیمی‌تر‌های حزب نامه‌ای سر‌گشاده منتشر کرده‌اند و خواستار پایان سانسور عقاید شدند.

در روزهای آینده، هم‌زمان با پخش خبر دریافت جایزه توسط لیو در سراسر کشور، نظر مردم عادی چین در این‌باره مهم‌ترین موضوع است. آیا آن‌ها دولت را تطمیع کرده‌اند به این‌که لیو یک آدم مشکل‌ساز و مجرم است؟ آیا آن‌ها موضوع جایزه را مختومه می‌دانند چرا که به آن به عنوان تلاشی امپریالیستی برای تحمیل ارزش‌های غربی به چین می‌نگرند؟ آیا آن‌ها در نهان به این حقیقت رسیده‌اند که فردی چینی که در وطن خود زندگی می‌کند، افتخار‌آفرین شده است؟ هرساله به اندازه‌ی جهش و رونق اقتصادی‌، میزان تظاهرات نیز در حال افزایش است. آیا معترضان‌، ساکنین قشر متوسط شهر هستند که نسبت به آلودگی کارخانه‌ها اعتراض دارند و یا کشاورزانی که با فساد رییسان قبایل محلی مبارزه می‌کنند، به این دلیل که زمین‌هایشان را بدون جبران خسارت مالی مصادره می‌کنند؟ این معترضان قانون‌شکنانی دیوانه نیستند که بخواهند با خشونت خود به دنبال براندازی رژیم باشند، بلکه شهروندان معمولی هستند که به درجه‌ای رسیده‌اند که خواستار حمایت هستند.

در آخر جایزه‌ی نوبل به چینی‌ها این شانس را می‌دهد که بفهمند این‌گونه نیست که یک کشور توسط حاکمانی اداره شود که برحسب غریزه‌شان به همه به عنوان تهدید برای قدرتشان می‌نگرند و همه را متهم می‌کنند. «پری لینک»  (Perry Link)‌کارشناس در دانش‌گاه کالیفورنیا در «ریورساید»‌ (River Side) که به لیو در ترجمه‌ی اساس‌نامه‌ی  08به زبان انگلیسی کمک کرد در این‌باره می‌گوید: «بزرگ‌ترین منفعت این جایزه این است که به میلیون‌ها چینی در داخل چین و در سراسر دنیا کمک می‌کند تا بهتر ببینند و حس کنند که چین می‌تواند چیزی به مراتب بالاتر از حزب کمونیست باشد.»

دوستان لیو، مطمئنن واقع‌بین هستند و می‌دانند که برای درک فرضیه‌ی لیو در چین زمان لازم است. هی یانگ (He  Yang)  فیلم‌ساز مستند که به هم‌راه بقیه به خاطر شرکت در جشن حزب در پکن دستگیر شده بود حالا در خانه‌اش تحت نظر است. مخالفان و معترضان در چین چگونگی تحمل و مقاومت در برابر چنین ممنوعیت‌ها و تهدید‌هایی را به خوبی آموخته‌اند. او می‌گوید:  «بعدها بیش‌تر مردم پی خواهند برد که لیو چه کسی است. آن‌ها می‌آموزند که همه‌ی مردم چین به دنبال پول درآوردن نیستند و برخی از آن‌ها می‌خواهند عقاید خود را فریاد بزنند.»

برگرفته از مجله‌ی تایم

نوشته‌ی هانا بیچ و آستین رمزی (Hannah Beech and Austin Ramzy)


 


خبر / رادیو کوچه

اتحادیه اروپا، کاخ سفید و بریتانیا در واکنش به گزارش‌هایی که از احتمال اعدام سکینه محمدی آشتیانی در روز چهارشنبه در ایران سخن می‌گوید چنین اقدامی از سوی جمهوری اسلامی را غیرقابل قبول دانسته و خواستار توقف آن شده‌اند.

سکینه محمدی آشتیانی، 43 ساله به اتهام زنای محصنه به سنگ‌سار محکوم شده است. مقام‌های جمهوری اسلامی دو ماه پیش در پی فشارهای بین‌المللی گفتند که حکم سنگ‌سار او معلق شده است.

روز سه‌شنبه دوم نوامبر گزارش‌هایی در اروپا درباره احتمال اجرای حکم اعدام خانم آشتیانی در روز چهارشنبه منتشر شد.

کاترین اشتون روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای با اشاره به حکم مجازات سنگ‌سار سکینه محمدی آشتیانی به جرم زنای محصنه و محکومیت آن از سوی اتحادیه اروپا نوشت: «درحالی که مقام‌های ایرانی اطمینان داده‌اند که خانم آشتیانی با سنگ‌سار کشته نخواهد شد، او از آن زمان با اتهامات هم‌دستی در قتل شوهرش روبه‌رو شده و ممکن است به دار آویخته شود. هیچ کدام از این احکام قابل قبول نیست.»

کاخ سفید نیز با صدور بیانیه‌ای نوشت: «ما با قوی‌ترین عبارات، طرح‌هایی را که گفته می‌شود دولت ایران برای اعدام سکینه محمدی آشتیانی دارد محکوم می‌کنیم. فقدان شفافیت و رویه صحیح قضایی در پرونده خانم آشتیانی، و اقدامات بعدی علیه وکیل و خانواده‌اش، غیرقابل قبول است.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه الیستر برت از مقام‌های وزارت خارجه بریتانیا نیز در این باره با کاردار ایران در لندن گفت‌وگو کرده است، اما بنا به این گزارش کاردار ایران گفته است نمی‌تواند خبر اجرای قریب‌الوقوع اعدام را تایید کند.

درحالی که مقام‌های ایرانی اطمینان داده‌اند که خانم آشتیانی با حکم سنگ‌سار روبه‌رو نمی‌شود، او از آن زمان با اتهامات هم‌دستی در قتل شوهرش مواجه شده و ممکن است به دار آویخته شود.


 


محمدرضا / رادیوکوچه

mohamadreza@koochehmail.com

«علی کفاشیان» بالاخره آن‌قدر عصبانی شد تا علیه یکی از اعضای هیت‌رییسه فدارسیون فوتبال گفت‌وگو کرده و او را بابت ادعایش ملامت کند.

رییس فدراسیون فوتبال با رد ادعای «علی فتح‌اله‌زاده» عضو هیت‌رییسه این فدراسیون مبنی بر تشکیل کمیته‌ای برای انتخاب سرمربی جدید تیم‌ملی فوتبال بزرگ‌سالان تاکید کرد: «تاکنون کمیته‌ای برای جای‌گزین قطبی تشکیل نشده است.» این ادعای فتح‌اله‌زاده در هفته گذشته منجر به انتشار نامه‌ای از سوی «افشین» قطبی شد که اعلام کرد بعد از جام ملت‌ها حتمن از ایران خواهد رفت.

علی کفاشیان در گفت‌وگو با ایرنا گفت: «در فدراسیون فوتبال کمیته تیم‌های ملی، کمیته فنی و اعضای هیت رییسه در خصوص برنامه‌های تیم‌ملی تصمیم می‌گیرند و هیچ کمیته دیگری برای انتخاب سرمربی تیم‌ملی تشکیل نشده است.»

رییس فدراسیون فوتبال با تاکید بر حمایت از «افشین قطبی» سرمربی تیم‌ملی فوتبال یادآور شد: «حمایت از قطبی حمایت از تیم‌ملی و کل فوتبال کشور به حساب می‌آید و تا زمانی‌که با قطبی قرارداد داریم از وی پشتیبانی می‌کنیم و اگر لازم باشد بعد از جام ملت‌های آسیا تصمیمات خود را با توجه به نتایج تیم‌ملی اتخاذ می‌کنیم.»

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که وی اعلام کرده است که «فرانک رایکارد» سرمربی سابق تیم فوتبال بارسلونا را نمی‌شناسد، گفت: «منظورم این بود که با وی مذاکره‌ای صورت نگرفته است و تماسی با وی نداشته‌ایم. رایکارد گزینه‌ای است که مطبوعات برای جانشینی قطبی اعلامش کرده‌اند.»

در حال حاضر در فدارسیون فوتبال این شایعه به گوش می‌رسد که سازمان تربیت‌بدنی مبلغ گزافی را برای استخدام یک مربی خارجی کنار گذاشته است.

اما از سوی دیگر‌ فتح‌اله‌زاده عنوان کرده تشخیص من به‌عنوان کسی که مسوولیتی دارد و فکر می‌کنم کارشناس هستم این است که کار من درست بوده و الان هم بر روی آن پافشاری می‌کنم. حاضرم مورد تمسخر شما و دیگر رسانه‌ها قرار بگیرم اما بر روی این کار اصرار کنم. این اعتقاد من است و دارم هزینه‌اش را هم می‌دهم. ناراحتی هم ندارم از این که دارم این هزینه را می‌دهم. سرمربی تیم‌ملی، مدیر، مربی باش‌گاهی و بقیه هم باید حرفه‌ای فکر کنند. ما باید برای آینده برنامه‌ریزی کنیم. اگر قطبی تیم را قهرمان می‌کرد و آن موقع می‌گفت نمی‌ماند،‌ خوب بود.

هم‌چنین وی در خصوص رسانه‌ای‌کردن این مسئله به خبر‌نگاران گفت: ‌«ما باید خبر تشکیل این کمیته را رسانه‌ای می‌کردیم، چون داریم با مردم زندگی می‌کنیم. در ضمن اگر شخص دیگری به جای قطبی سرمربی تیم‌ملی بود شاید من این کار را نمی‌کردم اما چون می‌دانستم قطبی حرفه‌ای است این حرف را زدم.»

در حالی‌که ‌مدیر برنامه‌های قطبی و مدیر رسانه‌ای تیم‌ملی هم می‌گویند که قطبی از اعلام خبر تشکیل این کمیته ناراحت است. فتح‌اله‌زاده می‌گوید: «مطمئن باشید اگر قطبی ناراحت بود شروع می‌کرد به پرخاش‌گری. ‌او خیلی مودبانه نامه‌ای نوشته و اعلام کرده که بعد از جام ملت‌ها در تیم‌ملی نخواهد ماند. البته من خودم حامی اصلی قطبی هستم اما باید به مربی بعد از قطبی، حتا به مربی بعدی بعد از قطبی هم فکر کنیم. نباید از این دوراندیشی ناراحت باشید.»


 


خبر / رادیو کوچه

پس از کسب اکثریت آرا در انتخابات میان دوره‌ای ایالات متحده توسط حزب جمهوری‌خواه، رییس جمهوری آمریکا خواستار هم‌کاری جناح اکثریت در دوره جدید مجلس نمایندگان با دولت شده است.

به گزارش الجزیره، در پی اعلام پیروزی حزب جمهوری‌خواه، حزب مخالف دولت، در کسب اکثریت کرسی‌های مجلس نمایندگان در انتخابات میان دوره‌ای آمریکا، باراک اوباما، رییس جمهوری، از جان بوهنر، رهبر جناح جمهوری‌خواه در این مجلس، خواسته است برای یافتن «زمینه های مشترک» با دولت تلاش کند.

انتظار می‌رود در دوره جدید کنگره، آقای بوهنر به ریاست مجلس نمایندگان انتخاب شود.

در انتخابات کنگره آمریکا، که به دلیل برگزاری آن در دومین سال زمام‌داری روسای جمهوری به انتخابات میان دوره‌ای معروف است، حزب جمهوری‌خواه توانسته است اکثریت کرسی‌های مجلس نمایندگان را به دست آورد و شمار کرسی‌های خود در مجلس سنا را نیز افزایش دهد اما موفق به کسب اکثریت در این مجلس نشده است.

دوره نمایندگی مجلس نمایندگان دو سال و دوره عضویت در مجلس سنا شش سال است اما هر دو سال یک‌بار، دوره عضویت یک سوم از سناتورها خاتمه می‌یابد و انتخابات در حوزه‌های نمایندگی آنان برگزار می‌شود.

در انتخابات روز گذشته، رای‌گیری در تمامی چهارصد و سی و پنج حوزه انتخابیه مجلس نمایندگان و سی و هفت حوزه از یک‌صد حوزه انتخابیه مجلس سنای آمریکا صورت گرفت.


 


محمود احمدی‌نژاد در تازه‌ترین اظهارات خود علیه غرب گفت که «پشم و پیل» همه قدرت‌‌های غربی ریخته است و آن‌ها حتا نمی‌توانند «آب بینی خود را بالا بکشند.»

محمود احمدی‌نژاد که به بجنورد سفر کرده است، امروز چهارشنبه در جمع گروهی از مردم این شهر خطاب به رهبران کشور‌های غربی اظهار داشت: «اگر خیلی عرضه دارید، اوضاع کشورهای خود را جمع و جور کنید و به ملت‌های خود برسید؛ شما ‌نمی‌توانید آب بینی‌ خود را بالا بکشید.

Click here to view the embedded video.


 


خبر / رادیو کوچه

روز سه‌شنبه، نماینده جمهوری اسلامی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تاکید آمریکا بر توافق ایران با خروج بخش اعظم اورانیوم غنی شده‌اش به خارج از کشور را «بهانه‌ای» برای عدم حضور در مذاکرات چند جانبه دانسته است.

به گزارش رویترز، علی اصغر سلطانیه، درباره موضع دولت باراک اوباما در وین اظهار داشت که هیچ منطقی برای این ‌گونه اظهارات وجود ندارد و نیز چنین درخواستی را فقط می‌‌توان به عنوان بهانه‌‌‌ای برای نیامدن بر سر میز مذاکره تفسیر کرد.

این اظهارات در حالی صورت گرفته است که کاخ سفید روز جمعه ۲۹ اکتبر اعلام کرده بود که ایران در هرگونه مذاکره چند جانبه، باید موافقت کند که مقدار بیش‌تری از اورانیوم غنی‌شده خود را برای معاوضه با سوخت اتمی، به خارج ارسال کند.

از سوی دیگر  این دیپلمات ایرانی به طور تلویحی عنوان کرد که ایران نسبت صرف‌نظر از ۱۲۰۰ کیلوگرم اورانیوم خود نظر مساعدی ندارد.

گزارش‌های آژانس انرژی اتمی نشان می‌دهد که ذخایر اورانیوم با خلوص سه و نیم درصد ایران از مرز ۲۵۰۰ کیلوگرم گذشته است.

لازم به ذکر است کارشناسان مدعی شده‌اند در صورتی که ایران این مقدار اورانیوم را تا سطح بالای ۹۰ درصد غنی سازی کند می تواند از آن در ساخت دو بمب اتمی استفاده کند.

بیشتر بخوانید:

«ساخت بمب اتمی اشتباهی استراتژیک است»


 


رادیو کوچه

یک نظرسنجی جدید که در شش کشور غربی انجام گرفته است بیان‌گر آن است که مردم انگلیس و آمریکا بیش از مردم دیگر کشورهای غربی با حمله نظامی به ایران موافق هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، نتایج این نظر‌سنجی که در شش کشور فرانسه، آلمان، بریتانیا، اسپانیا، آمریکا و ایتالیا صورت گرفته است نشان می‌دهد که انگلیسی‌ها و آمریکایی‌ها بیش از مردم چهار کشور دیگر با حمله نظامی به ایران موافق هستند.

بر اساس نتایج این نظرسنجی که موسسه هریس آن را در این شش کشور انجام داده است درباره تعامل نظامی با ایران درصورتی که این کشور به سلاح هسته‌ای دست یابد و همه گزینه‌های دیپلماتیک به نتیجه نرسد ،آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها بیش از دیگر کشورها به چنین گزینه‌ای تمایل دارند، به طوری که 54 درصد سوال‌شوندگان در آمریکا و 46 درصد در بریتانیا با حمله به ایران در چنین شرایطی موافق هستند‌. در حالی که درصد چنین افراد موافق با گزینه نظامی علیه ایران در فرانسه 28 ‌درصد و در آلمان 37 درصد است.

این نظر سنجی در یک جامعه آماری 6181 نفری در شش کشور غربی مزبور و در روزهای دوازدهم تا نوزدهم اکتبر انجام گرفته است.


 


چهار‌شنبه 12 آبان 1389- 3 نوامبر 2010

شروع پخش زنده از ساعت 4/00 بعداز ظهر – به وقت تهران

note3اجرا:  اعظم و زهره

note3استودیو: مارال

note3 تقویم تاریخ – مریم

note3گزیده اخبار مطبوعات چهار‌شنبه ایران

note3سوت – «فرانک رایکارد را نمی‌شناسم» - محمد‌رضا

note3بخش اول خبرها

note3روزنگاشت – «تدریس تا آخرین نفس» - محبوبه

note3مجله‌ی خبری کابل – آرین

note3ترجمه – «لیو شیائوبو، برنده جایزه‌ نوبل» – «چشم‌های چین به دنبال جایزه»

note3رادیو لیچار – «آشنا‌یی با پدر» – (قسمت 102) – فرورتیش

note3بخش دوم خبرها

note3پرسه – «ایرانیان و انجمن‌های فرهنگی خارج از کشور» – سیمین

note3گزارش سیاسی – «ناقوس مرگ به صدا در آمده است» - سروش

note3 بخش سوم خبرها


 


رادیو کوچه

دور برگشت رقابت‌های مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا سه‌شنبه شب آغاز شد و در دیدارهای گروه A تیمهای تاتنهام و توئنته موفق شدند مقابل حریفانشان به برتری برسند.

تاتنهام که در دیدار رفت خود مقابل اینتر، با نتیجه 3-4 در خانه اینتر، مغلوب این تیم شده بود، توانست در انگلیس سه بر یک اینتر را شکست دهد.

دیگر دیدار این گروه که تا دقایق پایانی با تساوی بدون گل دنبال می‌شد با دو گل چادلی (81) و یانگ (84) با برتری 0-2 توئنته مقابل وردربرمن به پایان رسید.

در گروه B هاپوئل اسراییل با شالکه آلمان به تساوی بدون گل رضایت دادند. بنفیکای پرتغال 4 بر سه لیون فرانسه را مغلوب کرد.

در گروه C والنسیای اسپانیا 3 بر صفر رنجرز اسکاتلند را از پیش رو برداشت. منچستریونایتد در دیگر دیدار برگزار شده این گروه، با همین نتیجه در زمین بورسا اسپور به برتری رسید تا در یک قدمی صعود به دور بعدی این رقابت‌ها قر ار بگیرد.

گروه D روبین کازان روسیه با نتیجه تساوی صفر بر صفر برابر پاناتینایکوس یونان متوقف شد. کپنهاگن دانمارک هم توانست بارسلونای اسپانیا را با تساوی یک بر یک بدرقه کرد.

این رقابت‌ها روز چهارشنبه در دیگر گروه‌ها ادامه خواهد داشت.


 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته های این بخش دارید می توانید برای ما ارسال کنید.

منبع: معمای مردان رقصان

در جریان نهضت ملی‌شدن صنعت نفت ماموران و مستشاران انگلیس با توطئه و نفوذ در طبقات مختلف جامعه ایران در پی شکست نهضت بودند. از این میان سرهنگ جیکاک (Jacock) با سواستفاده از احساسات مذهبی ایلات و عشایر بختیاری که از سوی شرکت نفت ایران و انگلیس برای حفاظت از خطوط انتقال نفت و تاسیسات شرکت استخدام شده بودند ترفند جالب توجه ای را به‌کار برده بود. سرهنگ جیکاک مامور سازمان امنیت خارجی بریتانیا موسوم به MI6 که پس از پایان جنگ جهانی دوم به استخدام شرکت نفت ایران و انگلیس در آمده بود با فراگیری گویش بختیاری و ایجاد دوستی و ارتباط با عشایر و خوانین بختیاری در کشاکش نهضت ملی شدن صنعت نفت این شعر را به گویش بختیاری برای آنان طرح نموده بود: تو که مهر علی مین دلته، نفت ملی سی چنته؟

در اثر چنین ترفندی بعضی از عشایر ساده‌دل و ناآگاه بختیاری زندگی خود را رها کرده و با تشکیل دسته‌جات متعدد و درست کردن پرچم و علم‌های گوناگون، علی‌علی گویان به امام‌زاده‌ها رفتند و طلب عفو کردند که آن سال به همین خاطر به «سال طلوعی» یا «سروش» مشهور گردید*

پی نوشت:

*غفار پوربختیار، «ماموران و مسافران انگلیس در سرزمین بختیاری». فصل‌نامه روابط خارجی وابسته به مرکز اسناد و خدمات پژوهشی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، سال پنجم، شماره ۱۸، بهار۱۳۸۳، صفحه ۹۷؛ حافظ عیدیوندی، نگرشی بر ایل بختیاری، اهواز، آیات، ۱۳۷۶، صفحه ۵۴۲


 


محبوبه شعاع / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

دوازدهم آبان برابر با سال‌روز درگذشت «احمد بهمن‌یار کرمانی»، روزنامه‌نگار، شاعر، محقق ایرانی و عضو پیوسته فرهنگ‌ستان ایران است. وی که در سال 1262 خورشیدی زاده شده بود، علی‌رغم بیماری و ضعف مفرط تا آخرین لحظات توانایی، تدرس را ترک نگفت و در نهایت در سال 1334 درگذشت.

«احمد بهمن‌یار کرمانی» در نهم بهمن ۱۲۶۲ خورشیدی در خانواده‌ای مذهبی در «کرمان» متولد شد. بهمن‌یار، تحصیلات ابتدایی را نزد پدر خود «آقا محمدعلی»، معروف به «معلم» که مردی ادیب و فاضل بود و در علوم عربی و ادب، ریاضی و نجوم مهارت داشت، فرا گرفت.

احمد بهمن‌یار از سن شانزده‌سالگی شروع به تدریس کرد و پس از مرگ پدر، حوزه علمیه او را به عهده گرفت و به کمک برادر بزرگ‌ترش، «محمدجواد» آن‌را اداره کرد. در سال 1287 روش تدریس جدید را برگزید و در همان مدرسه پدر، مدرسه‌ای چهارکلاسه به‌نام «تربیت» تاسیس کرد که بعدها به‌نام مدرسه «سعادت» نام‌گذاری شد. چندی بعد در بم نیز مدرسه‌ای به‌نام «اسلامیه» که پس از چندی به «عمادیه» تغییر نام داد، احداث کرد.

وی در جنبش مشروطیت از پیش‌گامان محسوب می‌شد و در انتشار روزنامه «کرمان» هم‌کاری می‌کرد. وی تا سن سی‌سالگی معمم بود و حجره‌ای در مدرسه داشت و به تجددخواهی معروف بود.

در سال 1300 روزنامه «دهقان» را تاسیس کرد و از آن پس به‌نام «احمد دهقان» معروف شد. پس از فتح تهران و شکست محمدعلی شاه، در تهران دو حزب دمکرات عامیون و اعتدالیون تاسیس شد و کرمانی‌ها که سال‌ها زیر سلطه خوانین قاجار و ستم خاندان وکیل‌الملک و انگلیسی‌ها بودند، پرچم حزب دمکرات را بالا بردند.

بهمنیار یکی از معروف‌ترین کسانی است که در تقویت این حزب موثر بود. اعضای این حزب چندی بعد دست‌گیر و تعدادی از آن‌ها مانند، احمد بهمنیار و زندانیان آلمانی به سوی فارس تبعید شدند که به مدت یک‌سال و دوماه و هفت روز در زندان «کریم‌خانی» شیراز در بند بود. احمد بهمنیار در همین مدت زبان «ترکی عثمانی» را آموخت و صرف و نحوی بر زبان ترکی نوشت و اشعاری را از این زبان به فارسی ترجمه کرد.

بهمن‌یار پس از آزادی از زندان و انتصاب به ریاست اداره تحدید در خراسان و سپس اقامت در مشهد،  روزنامه «فکر آزاد» را منتشر کرد. از یک سال پیش از انتشار این روزنامه از خدمات دولتی استعفا داده و ره‌سپار تهران شد و «فکر آزاد» را دوبار در هفته منتشر می‌ساخت. پس از تعطیل روزنامه به صلاح‌دید خود، به استخدام اداره معارف و سپس به هم‌کاری در عدلیه دعوت شد.

پس از تدریس در مدارس «امیرکبیر»، «ثروت»، «شرف»، «علمیه» و سپس در «دارالفنون» و «دارالمعلمین» که به «دانش‌سرای عالی» تغییرنام داد، به‌عنوان استاد تاریخ ادبیات در دانش‌کده «معقول و منقول» به تدریس مشغول شد.

در همین سال قانون تاسیس دانش‌گاه به تصویب رسیده بود و مدرسان دانش‌گاه برای کسب درجه استادی مجبور به داشتن مدرک دکترا بودند. بهمن‌یار کتابی در شرح احوال و آثار «صاحب بن عباد» به عنوان «رساله» نوشت تا میزان تحصیلات او در حد دکترا شناخته شود تا بتواند استحقاق تدریس در دانش‌گاه و رتبه استادی پیدا کند.

در هفتمین جلسه شورای دانش‌گاه که به ریاست وزیر فرهنگ وقت «علی‌اصغر حکمت» تشکیل شد، موضوع رساله‌های احمد بهمن‌یار و تعدادی از دیگر استادان نامی، مانند: حسین گل گلاب، بدیع‌الزمان فروزان‌فر، سعید نفیسی و عباس اقبال‌آشتیانی تصویب شد و بهمنیار در سال 1321 به عضویت پیوسته فرهنگ‌ستان ایران انتخاب شد.

احمد بهمن‌یار علی‌رغم بیماری و ضعف مفرط تا آخرین لحظات توانایی، تدرس را ترک نگفت و سرانجام در دوازدهم آبان ۱۳۳۴ خورشیدی، در منزل خود در تهران و در خیابان «عین‌الدوله» درگذشت. پیکر او طبق وصیت خودش به کربلا حمل و در «وادی ایمن» دفن شد.

حاصل پنجاه و دوسال کار مداوم در عمر هفتاد و دو ساله احمد بهمنیار کرمانی، آثار و تالیفاتی است که به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود: تصحیح اسرارالتوحید فی مقامات شیخ ابی سعید، تصحیح التوسل الی الترسل، تصحیح تاریخ بیهق، ترجمه زیده‌التواریخ در تاریخ آل سلجوق، شرح حال صاحب ابن عباد، تصحیح الأبنیه عن الحقایق الادویه، مجمع‌الامثال فارس، داستان‌نامه بهمنیاری و تاریخ ادبیات عربی در سه جلد.

منبع‌ها:

گوگل

ویکی‌پدیا

چهره‌های ماندگار


 


خبر / رادیو کوچه

مقام‌های پلیس آتن روز سه‌شنبه دوم نوامبر از وقوع دو انفجار در مقابل سفارت‌خانه‌های سوییس و روسیه و کشف و نابودی چندین بسته مشکوک دیگر در این شهر خبر داده‌اند.

به گزارش رویترز، بر اساس این گزارش یک بسته مشکوک در مقابل سفارت بلغارستان خنثا شد و یک بسته هم که به آدرس سفارت شیلی پست شده بود، در یک خودرو کشف شد.

در این انفجارها به کسی آسیبی نرسیده است. هم‌چنین، روز دوشنبه چهار بسته پستی حاوی بمب در شهر آتن، پایتخت یونان کشف شد.

پیش‌تر گزارش شده بود که بسته منفجر شده در مقابل سفارت سوییس، به داخل حیاط سفارت پرتاب شده بود، اما بعد پلیس اعلام کرد که بسته در مقابل در ورودی سفارت گذاشته شده بود.

از سویی دیگر در پی کشف و نابودی یک بسته مشکوک در سفارت بلغارستان در آتن، ورود به ساختمان این سفارت‌خانه ممنوع شد.

پلیس گفت که یک بسته مشکوک دیگر که به نشانی سفارت شیلی در آتن پست شده بود در داخل یک خودرو در بیرون ساختمان پارلمان یونان کشف و نابود شد.

مقامات رسمی شهر آتن گفتند که در یک شرکت پستی، بسته مشکوک دیگری که به نشانی سفارت آلمان پست شده بود، کشف و نابود شد.

یک سخن‌گوی پلیس مدعی شد حمله‌های روز گذشته ادامه حملات روز پیش از آن بوده است و «چریک‌های یونان» در پشت پرده هستند و تاکید کرد که تحقیقات در این زمینه هم‌چنان ادامه دارد.

روز دوشنبه نیز بسته‌ای که به آدرس سفارت مکزیک در آتن پست شده بود در یک دفتر پستی در این شهر منفجر شد و یکی از کارکنان این اداره مجروح شد.

بعد از آن پلیس آتن دو نفر مظنون را در این رابطه بازداشت کرد و دو بمب دیگر یکی به آدرس نیکلا سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه و یکی دیگر به آدرس سفارت بلژیک کشف شد.

روز گذشته، بمب چهارم در بسته‌ای در یک شرکت حمل و نقل کشف شد که به آدرس سفارت هلند پست شده بود.کارشناسان مسایل تروریسم گمان می کنند که این حملات مربوط به گروهی است که تلاش دارد در این زمان که یونان در دوران کم کردن هزینه هاست، به ناآرامی ها در این کشور دامن بزند.

بیشتر بخوانید:

«کشف یک بسته انفجاری در دفتر صدراعظم آلمان»


 


اردوان طاهری/ رادیو کوچه

a.taheri@koochehmail.com

«اردوان طاهری»، خبرنگار ویژه‌ی رادیو کوچه در چهل و هشتمین جشن‌واره‌ی فیلم وین، (Viennale) هستم و به بهانه‌ی اکران اول فیلم «دنیای دیوانه‌ی اوت بوک» (Die verrückte Welt der Ute Bock)، تازه‌ترین فیلم «هوشنگ اله‌یاری» (Houchang Allahyari)، کارگردان ایرانی مقیم اتریش، با وی به گفت‌وگو نشسته‌ام. «ویناله»ی 2010 که با چاشنی سیاست در «وین» گشایش یافته بود، با فیلم «دنیای دیوانه‌ی اوت بوک»، نمادی شد برای اعتراض به محدود کردن آزادی انسان‌ها. «هوشنگ اله‌یاری» با محور قرار دادن زندگی زنی به نام «اوت بوک» (Ute Bock) که فراتر از قید و بندهای اداری و سیاسی، به ندای وجدانش پاسخ داده و زندگی‌اش را وقف کمک به انسان‌های دردمند و بی‌پناه کرده است، سعی دارد تا با نگاه بی‌پروا و دوربین سیالش، سیاست‌های جهانی و به خصوص، سیاست‌های اتحادیه‌ی اروپا در برخورد با پناه‌جویان، پناهندگان و انسان‌هایی که – به هر دلیل – تصمیم به تغییر محل زندگی خود دارند، را به بوته‌ی نقد بکشاند.

«هوشنگ اله‌یاری» که حدود 50 سال در اتریش زندگی می‌کند، به عنوان یک روان‌پزشک و فیلم‌ساز، نگاه ویژه‌ای به جامعه و انسان دارد که در فیلم او به خوبی منعکس شده است. با او از «دنیای دیوانه‌ی اوت بوک» گفتم، از قانون‌مداری غیر‌اخلاقی و از پلیسی که به نام «مامور و معذور»، حتا قانون خودش را زیر پا می‌گذارد تا کارآگاه پلیس و پزشکی که وجدان را فراتر از وظیفه‌ی – به اصطلاح – قانونی، ملاک رفتار خود قرار می‌دهند و در صحنه‌ای از فیلم، از یک ضدقهرمان به قهرمانی مبدل می‌شوند که از جنس قهرمان‌های هالیوودی نیستند، بلکه قهرمان‌های ناشناسی با دل‌های بزرگ‌اند که در جهان – حتا – امروز هم کم یافت می‌نشوند. از او درباره‌ی انگیزه‌اش از ساخت فیلم «دنیای دیوانه‌ی اوت بوک» می‌پرسم و او برای شنوندگان رادیو کوچه چنین می‌گوید:

هوشنگ اله‌یاری: اگر فیلمی به فستیوال رفت، خوش‌حال می‌شوم، ولی من برای فستیوال فیلم نمی‌سازم، من برای تماشاچی فیلم می‌سازم

«اولن که شما نظریات‌تان را راجع به این فیلم دادید و من کوچک‌ترین نظری را نمی‌بینم که غلط باشد. واقعن فکر می‌کنم که فیلم را خیلی دقیق دیدید، خیلی خوب فهمیدید فیلم را و توصیفی که درباره فیلم کردید، کاملن صحیح است. تمام موضوعات فیلم من، بستگی به انسانیت و انسان دارد و این موضوع هم موضوع اتریش نیست، موضوع اروپا است الان و شاید [بتوان] گفت که موضوع جهان هم شده است. الان ببینید در یونان چه خبر هست و چقدر ناراحتی‌های زیادی وجود دارد درباره‌ی پناهنده‌ها یا کسانی که می‌خواهند به اروپا بیایند. حالا به چه علتی هم باشد، برای من فرق نمی‌کند. اگر بشری بخواهد در این‌جا زندگی نکند و در جای دیگری زندگی کند، حقش است. حق قانونی و حق انسانی اوست و کسی نمی‌تواند [و نباید] جلوی این را بگیرد. متاسفانه ما الان این‌طور جلو نمی‌رویم. چون من در اتریش زندگی می‌کنم، مسلمن نقد من بیش‌تر روی کشوری است که من در آن زندگی می‌کنم و موضوعاتی که با آن سروکار دارم. برای من انسان بودن و انسانیت از همه چیز مهم‌تر است و ما انسان‌ها هستیم که قانون را گذاشتیم، ولی [اگر] قانون‌هایی وجود دارد که بر ضد انسانیت باشد، باز همان ضد و نقیضی است که وجود دارد.»

«هوشنگ اله‌یاری» در «دنیای دیوانه‌ی اوت بوک» صحنه‌های مستند و صحنه‌های بازی شده را چنان در هم آمیخته که به بیننده حس گسیختگی القا نمی‌کند و در واقع، این تلفیق، بیننده را در باورپذیر بودن شخصیت «اوت بوک» و اتفاقات فیلم، دچار سردرگمی نمی‌کند. خود وی در این‌باره می‌گوید: «برای من یک کار خیلی جدیدی است – برای خود من جدید است – که من صحنه‌های مستند را با صحنه‌های بازی شده در فیلم  [طوری] مخلوط کنم که باز در یک واحد باقی بماند. این سعی من بوده است که با این که دیده می‌شود که [بعضی] صحنه‌ها واقعن بازی شده است و صحنه‌های دیگر کاملن مستند است، ولی در کل این صحنه‌ها با هم ربط پیدا می‌کنند و این ربط باعث می‌شود که کسی نمی‌تواند فیلم را به عنوان مستند یا سینمایی (بازی شده) حساب کند. برای من فرق نمی‌کند چه اسمی روی فیلم [می‌توان] گذاشت، مهم فیلم است.»

(عکس از: ©Viennale/ Alexi Pelekanos)

در یکی از صحنه‌های فیلم، «اوت بوک» به دیدار وزیر کشور اتریش می‌رود. مرد فربه‌ای با لباس رسمی، که هم ظاهر و هم واژه‌ها و ادبیاتش، نمادی از سیاست‌مدارانی است که قانون را برای به بند کشیدن انسانیت محترم می‌شمارند، در مقابل «اوت بوک» خود را «نماینده‌ی قانون» و حافظ منافع «شهروندان» [اتریش] معرفی می‌کند. لبخند تلخ و پاسخ‌های طنزآلود «اوت بوک»، بیننده را به تمسخر بیش از بیش آقای وزیر هدایت می‌کند و «اله‌یاری» در به تصویر کشیدن نمونه‌ای از سیاست‌مداران بی‌درد امروزی جهان دردمند، از این صحنه نیز موفق بیرون آمده است. از او درباره‌ی برداشت خودش از مفهوم «شهروند» در دنیای امروز می‌پرسم: «هیچ فرقی نمی‌کند که آدم برای چه در چه کشوری زندگی می‌کند. باید از لحاظ حقوق بشر این اجازه را به او داد و هر کسی که این‌جا [در اتریش] زندگی می‌کند و مالیات می‌دهد و کار می‌کند، برای من اتریشی است.»

«هوشنگ اله‌یاری» حدود 40 سال با خانم «بوک» آشنایی و حتا بستگی سببی دارد. زندگی این زن 68 ساله، بیش از 30 سال است که در کمک به انسان‌ها معنا پیدا کرده است. در همه‌ی این سال‌ها، «دکتر اله‌یاری» در مقام روان‌پزشک، به عنوان مشاور و درمان‌گر مددجویان «اوت بوک» با او هم‌کاری داشته است و شخصیت «اوت بوک» برای او، تنها یک شخصیت سینمایی – که در یک فیلم‌نامه‌ی از پیش تعیین‌شده شکل گرفته باشد – نبوده و نیست. «دنیای دیوانه‌ی اوت بوک»، زندگی انسانی واقعی است که فیلم‌ساز را با خود درگیر کرده و اکنون بر پرده‌ی سینما خودنمایی می‌کند.

«ایشان از صبح که بیدار می‌شود تا شب، فکر و زندگیش فقط این است که به کسان دیگر کمک کند. فلسفه‌ی خانم «بوک» خیلی ساده است، می‌گوید، ما به عنوان بشر باید بشر باشیم. شما اگر بشر باشید، نمی‌توانید کسی را ببینید که در خیابان زندگی می‌کند، حامله است و جایی ندارد که در سرما بخوابد. شما اگر [به آن فرد] نگویید که بیا در خانه‌ی من، پس انسان نیستی.»

شاید اگر از یک فیلم‌ساز بخواهیم که فیلم خودش را تفسیر کنید، نقض غرض کرده باشیم. به نظر من، فیلم‌ساز، فیلم ساخته تا حرف نزند. اندیشه‌ی فیلم‌ساز، تصاویر، اصوات و دیالوگ‌هایی است که در فیلم برای ما یادگار گذاشته است. اما چه کنیم که رادیو کوچه یک رسانه‌ی شنیداری است و به همین دلیل، از «هوشنگ اله‌یاری» خواستم تا برای شنوندگان برنامه‌ی «هم‌نفس با ویناله»، از فیلم خود بگوید: «من این طور می‌توانم جواب شما را بدهم، حرفی را که خانم «بوک» در این فیلم می‌زند. می‌گوید، هیچ‌کس از پیش قرار نگذاشته که در کجای دنیا به دنیا بیاید. و اگر جواب این حرف، واقعن، فیلم من باشد، برای من کافی است. از طرفی دیگر، من کسی هستم که اگر فیلمی درست کنم، می‌خواهم که تماشاچی را جذب کند، می‌خواهم داستان را تعریف کنم، چه مستند چه فیلم سینمایی. این است که در این فیلم هم سعی کرده‌ام که داستان طوری باشد که وقتی آدم در سینما می‌نشیند با «suspens» [تعلیق یا ابهام] فیلم را تماشا بکند و به قول شما، بعد از پنج دقیقه بلند نشود و از سینما بیرون برود و احساس بکند که در سینما نشسته، احساس بکند که «من دارم یک فیلم تماشا می‌کنم و لذت می‌برم از این فیلم». این برای من خیلی مهم است برای سینما. من هیچ وقت فکر نکردم که فیلم بسازم برای فستیوال. هیچ وقت. اگر فیلمی به فستیوالی رفت، خوش‌حال می‌شوم، ولی من برای فستیوال فیلم نمی‌سازم، من برای تماشاچی فیلم می‌سازم.»

هوشنگ اله‌یاری: خوش‌حال هستم که در کشوری دارم زندگی می‌کنم که می‌توانم چنین فیلمی بسازم

«دنیای دیوانه‌ی اوت بوک» با این که فیلمی است که درد و رنج انسان بی‌پناه را در جامعه‌ی مدرن – به اصطلاح اروپایی – باز می‌نمایاند، ولی با رگه‌هایی از طنز تلخی هم‌راه است که گاه بیننده را با چشمان اشک‌آلود به خنده وامی‌دارد. «هوشنگ اله‌یاری» در این‌باره چنین توضیح می‌دهد: «واقعن کار خیلی مشکلی است که شما فیلمی درست بکنید راجع به موضوعی که – همان‌طور که شما گفتید – ممکن است آدم تماشا کند و چشم‌هایش خیس بشود، ولی آن طنز را داشته باشد.  و این طنز هم بیشتر از خانم «بوک» می‌آید. اگر خانم «بوک» کسی نبود که ما می‌گوییم «humorvoll» [شوخ]، کسی نبود که با طنز جلو برود، شاید نمی‌توانست تا حالا اصلن «Existenz» [وجود] داشته باشد. به خاطر این، موضوع اول خانم «بوک» است که با «Humor» [طنز]  جلو می‌رود، دوم خود من هستم که به عنوان فیلم‌ساز، برای من خیلی مهم است که تماشاچی با تلخی و شیرینی برخورد کند و در سینما این احساس را داشته باشد. برای من این مهم نیست که بگویند فیلم «cineastisch» [فیلم هنری] است، برای این من مهم است که بگویند «من فیلم را دیده‌ام و از فیلم لذت برده‌ام و هم خندیده‌ام و هم گریه‌ام گرفته». بدون این که من بخواهم صحنه‌هایی درست کنم که صددرصد با گریه باشد؛ یعنی صحنه‌هایی باشد که – من می‌گویم – صحنه‌های فیلم‌های هندی نباشد. صحنه‌هایی باشد که حقیقت داشته باشد، ولی از نظر احساسی بتواند تماشاچی را بگیرد.»

«دکتر اله‌یاری» در کشوری زندگی می‌کند که – نه چندان دشوار – می‌تواند، قانون، قانون‌گذار و مجری قانون آن را – به راحتی – به نقد بکشد و این آزادی، در مقابل محدودیت‌های فیلم‌سازان کشورهایی که حاکمیت‌های ایدیولوژیک دارند، نوعی دیگر از سینما را رقم می‌زند. کارگردان «دنیای دیوانه‌ی اوت بوک» این مسئله را این گونه می‌بیند: «متاسفانه باید گفت که این حرفی را که شما زدید، یک حقیقت است. شما اگر در هر جای دنیا زندگی کنید و تحت فشار باشید و سعی کنید این فشار را به صورت «Kreativität» [خلاقیت]، به صورت فیلم یا ادبیات بیاورید، خیلی تاثیرگذار است. تاریخ این را به ما نشان داده است. متأسفانه باید بگویم که این موضوع وجود دارد، ولی [...] فیلم من پلیس و قانون را خیلی نقد می‌کند، [البته] توهین نمی‌کند. برای من پلیس این قدر مهم نیست، چون قانون‌گذارها هستند که باعث می‌شوند پلیس این کار را انجام دهد. همان‌طور که نشان داده شد، پلیس می‌تواند خوب یا بد باشد. البته من هنوز نمی‌دانم، چون فیلم هنوز به سینما نیامده، از هفته‌ی دیگر به سینما می‌آید؛ چه تاثیری بگذارد یا چه «Reaktion»ی [واکنشی] از طرف پلیس بیاید، این را هنوز من نمی‌دانم، ولی با همه‌ی این، خوش‌حال هستم که در کشوری دارم زندگی می‌کنم که می‌توانم چنین فیلمی بسازم. من فکر نمی‌کنم این فیلم را در همه جای دنیا بتوانید بسازید. از این لحاظ، با تمام «Negativität»ی [نکات منفی‌ای] که وجود دارد، باز هم خوش‌حالم که در این کشور زندگی می‌کنم.»


 


شیرین دهقان / عکس / رادیو کوچه

همه ساله در ایالات متحده آمریکا یک روز پیش از شب هالووین بچه‌های مدارس راهنمایی اقدام به برگزاری نمایش‌گاه‌های متعددی از کارهای دستی خود می‌کنند.

آن‌چه در این مجموعه عکس‌ها  به نمایش گذاشته شده گالری ‌کارهای دستی بچه‌های ایالات ‌ویرجینیا است که در شب 30 ماه اکتبر برگزار شده است.

این نمایش‌گاه در کناره رودخانه پوتومک و مرز شرقی بندر کوچک و قدیمی الگسادریا در ویرجینیا واقع شده است.


 


خبر / رادیو کوچه

نتایج اولیه انتخابات میان دوره‌ای آمریکا در روز سه‌شنبه، نشان می‌دهد که جمهوری‌خواهان پس از چهار سال کنترل مجلس نمایندگان را دوباره در دست خواهند گرفت، اما به ۱۰ کرسی لازم برای کسب قدرت در مجلس سنا دست پیدا نخواهند کرد.

به گزارش ای‌بی‌سی‌نیوز، شمارش آرا هم‌چنان ادامه دارد، اما نتایج اولیه حاکی از آن است که جمهوری‌خواهان به ویژه جناح محافظه‌کار «تی پارتی»، در چند ایالت کاندیداهای حزب دموکرات باراک اوباما را در رقابت‌های مجلس سنا شکست داده‌اند.

بر اساس نتایج اولیه، مارک کیرک نماینده جمهوری‌خواهان در ایالت ایلینوی با شکست رقیب دموکرات خود، کرسی این ایالت در سنا که پیش‌تر در اختیار باراک اوباما بود را از آن خود کرده است.

مارک کیرک که از اعضای مجلس نمایندگان است، ریاست «گروه ایران» را در این رکن کنگره برعهده دارد و همواره برای تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی تلاش کرده است.

بر اساس نتایج اولیه، ران جانسون کاندیدای جمهوری‌خواهان در ایالت ویسکانسین موفق شده که با شکست سناتور راس فاینگولد، یکی از لیبرال‌ترین سناتور‌های دموکرات، کرسی او را کسب کند.

این سناتور دموکرات از مخالفان سرسخت جنگ عراق بود و با اعزام نیروی بیش‌تر به افغانستان مخالفت کرده بود.

نظرسنجی‌ها از مردمی که مراکز رای‌گیری را ترک کرده‌اند نشان می‌دهد که حداقل دو کاندیدای جمهوری‌خواه که مورد حمایت محافظه‌کاران «تی پارتی» هستند، در ایالت‌های فلوریدا و کنتاکی پیروز شده‌اند.

بر اساس نتایج اولیه، رند پال، کاندیدای محافظه‌کاران در ایالت جنوبی کنتاکی و مارکو روبیو کاندیدای محافظه کار در فلوریدا با شکست رقبای دموکرات خود به سنا راه پیدا می‌کنند.


 


مریم / رادیو کوچه

maryam.m@koochehmail.com

  • 245 میلادی – سوم نوامبر «شاپور یکم» شاه وقت ایران از دودمان ساسانی که در دوران زمام‌داری خود ایران را ابرقدرت اول جهان کرده بود دستور بنای شهر قزوین را صادر کرد. کار ایجاد این شهر سه سال طول کشید. نام قزوین از طایفه‌ای به همین نام گرفته شده و یونانیان و رومیان باستان دریای مازندران را به‌نام این طایفه دریای «کاسپین» می‌خوانند، زیرا که منطقه محل سکونت این طایفه آریایی تا دیلمان، گیلان و سواحل غربی آن دریا امتداد داشته است. شاپور اول در طول حکومت خود چند شهر تازه ساخت که نام او با پیشوند و پسوندهایی بر آن‌ها گذارده شد اما دستور داد که شهر تازه‌ساز به نام طایفه‌ای که در آن منطقه سکونت داشت «کسپین» نامیده شود که این‌نام به مرور زمان به صورت قزوین درآمده است.
  • 1304 خورشیدی – سه روز پس از خلع دودمان قاجار از سلطنت، دستور انتخاب اعضای مجلس موسسان برای اصلاح قانون اساسی و تعیین تکلیف نظام حکومتی ایران که جمهوری باشد و یا سلطنت صادر شد.
  • 1311 میلادی – در چنین روزی ایران به نظام «متریک» پیوست. از این‌روز جای «مثقال»، «سیر»، «من» و «خروار» را «گرم، کیلوگرم و تن» و جای «گز» و «فرسنگ» را «متر و کیلومتر» گرفت.
  • 1901 میلادی – «آندره مالرو» (Andre Malraux) نویسنده، هنرشناس و اندیشمند فرانسوی به‌دنیا آمد و 75 سال عمر کرد. مالرو در طول تحصیل در پاریس با زبان‌های مشرق‌زمین آشنا شد و به آسیا سفر کرد و در هندوچین به مخالفان استعماری که اروپاییان اعمال می‌کردند پیوست و جنبش جوانان «آنام» را سازمان داد.
  • 1903 میلادی – «پاناما» که قبلن بخشی از کشور کلمبیا بود اعلام استقلال کرد و کشتی‌های نظامی ایالات متحده که به دستور تئودور روزولت رییس‌جمهوری وقت این کشور به آب‌های پاناما فرستاده شده بودند مانع از مداخله ارتش کلمبیا برای جلوگیری از تجزیه این کشور شدند.
  • 1309 خورشیدی – «ایران» از چنین روزی دارای قانون «حفظ آثار ملی» با ضمانت اجرایی سخت‌گیرانه شد.
  • ۱۹۵۷ میلادی – «اسپوتنیک ۲»، نخستین فضاپیمایی که یک موجود زنده را به فضا برد توسط اتحاد جماهیر شوروی پرتاب شد.
  • 1323 خورشیدی – «میرزا حسین‌خان خضوعی» مشهور به ساعت‌ساز از استادان آواز و موسیقی ایران درگذشت. ساعت‌ساز به موسیقی علمی و عملی زمان خود مسلط بود و با نواختن تار نیز آشنایی کامل داشت. میرزا حسین ساعت‌ساز با هنرمندان عرصه آواز ایران چون مرحوم بنان و طاهرزاده مجالست داشت و همواره بین آنان بر سر موسیقی ایرانی و تغییر و تحول آن بحث و مناظره می‎شد.

 


خبر / رادیو کوچه

به گفته مقام‌های عراقی یک رشته بمب‌گذاری‌های هماهنگ در بغداد پایتخت این کشور باعث کشته‌شدن دست‌کم 63 تن شده است.

به گزارش الجزیره، هم‌چنین بیش از 280 نفر در ده حمله جداگانه که بیش‌تر در نواحی شیعه‌نشین رخ‌ داده است زخمی شدند.

این حملات درحالی انجام می‌شود که روز یک‌شنبه دست‌کم 58 تن در جریان درگیری میان مهاجمان و ماموران پلیس در کلیسایی در مرکز بغداد کشته شدند.

دست کم هفت محله بغداد در انفجارهای یک‌شنبه شب هدف قرار گرفت. بعضی از انفجارها در نزدیکی قهوه‌خانه‌ها و رستوران‌ها روی داد.

لازم به اشاره است بیش‌تر حملات با خودروهای بمب‌گذاری شده انجام شد اما یکی از انفجارها ناشی از بمب‌گذاری در کنار یک جاده بود. هم‌چنین بخشی از جنوب غربی بغداد شاهد بارش خمپاره‌ها بود.

بیشتر بخوانید:

«پایان گروگان‌گیری کلیسای بغداد با پنجاه‌وهشت کشته»


 



محمدرضا / رادیو کوچه

mohamadreza@koochehmail.com

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

ایران

http://www.iran-newspaper.com/

1) خدمات حمل‌ و نقل شهری گسترش می‌یابد.

هم‌زمان با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها «محمد نجار»، وزیر کشور گفت: «سه هزار دستگاه اتوبوس و 1500 دستگاه مینی‌بوس در اختیار شهرداری‌های شهرهای کشور قرار می‌گیرد تا پس از اجرای هدفمندی یارانه‌ها مشکلی در حمل و نقل شهری به وجود نیاید.»

2) آزادراه شمال ـ جنوب از زیر زاگرس گذشت.

روز گذشته با حضور رییس‌جمهوری پروژه آزادراه «خرم‌آباد ـ پل زال» واقع در استان لرستان مورد بهره‌برداری قرار گرفت. «دکتر محمود احمدی‌نژاد» در سخنانی در آیین بهره‌برداری از آزادراه 104 کیلومتری خرم‌آباد به پل زال گفت: «ساختن ایران اسلامی بزرگ‌ترین خدمت به کشور و همه ملت‌های آزادی‌خواهی است که چشم به پیش‌رفت ملت ایران دوخته‌اند.»

جام جم

1) قیمت‌هایی که در مورد انرژی مطرح می‌شود بی‌پایه است.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100889994041

سخنگوی طرح تحول اقتصادی دولت با اشاره به قیمت‌هایی که این روزها در مورد افزایش قیمت حامل‌های انرژی و آب در جامعه منتشر می‌شود، گفت: «این قیمت‌ها مورد تایید کارگروه طرح تحول اقتصادی نیست و تکذیب می‌شود.

2) ترکیه میزبان مذاکرات ایران و 1+5.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100889985236

وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که ترکیه می‌تواند میزبانی برگزاری مذاکرات میان ایران و گروه 1+5 را بر عهده گیرد. به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه حریت چاپ ترکیه، احمد داوداوغلو وزیر امورخارجه ترکیه در سفر خود به چین درباره مسئله هسته‌ای ایران گفت: ترکیه برای شروع مذاکرات ایران و 1+5 تلاش می‌کند.

کیهان

1) معاون نتانیاهو از ترس دست‌گیری به انگلیس نرفت.

http://www.kayhannews.ir/890812/16.htm#other1603

معاون «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از ترس بازداشت، سفر به انگلیس را لغو کرد. به گزارش خبرگزاری قدس، «مریدور» وزیر اطلاعات و انرژی هسته‌ای و معاون نتانیاهو سفر خود را به انگلیس به خاطر ترس از بازداشت به دلیل ارتکاب جنایات جنگی علیه فلسطینی‌ها لغو کرد.

2) مهلت 48 ساعته به متخلفان، قیمت‌ها را به حالت قبل برگرداند.

http://www.kayhannews.ir/890812/4.htm#other402

تولیدکنندگانی که قیمت کالاهای خود را افزایش داده‌اند 48 ساعت مهلت دارند قیمت‌ها را به حالت سابق برگردانند در غیر این صورت به تعزیرات معرفی می‌شوند.

رسالت

1) بزرگ‌ترین مجتمع پتروشیمی جهان در ماهشهر راه‌اندازی شد.

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=44401

بزرگ‌ترین مجتمع پتروشیمی تولید کننده محصولات «پی.وی.سی» جهان در منطقه ویژه اقتصادی انرژی ماهشهر راه‌اندازی شد. به گزارش مهر، با گذشت نزدیک به هفت سال از آغاز ساخت پتروشیمی اروند (واحد کلرآلکالی و پی.وی.سی) در بندر ماهشهر واحدهای تولیدی این مجتمع پتروشیمیایی راه‌اندازی شدند.

2) برائت از ساختار شکنی‌ها تنها راه بازگشت جریان اصلاحات است.

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=44380

«مهندس سید‌مرتضا نبوی» انتخاب رهبران جدید برای جریان اصلاحات را تنها راه بازگشت این جریان به صحنه سیاست دانست و خاطرنشان کرد: «برخی نیروهای اصلاح‌طلب در بدنه جریان اصلاحات درون ساختار و متعهد به نظام هستند اما تا زمانی‌که ابتکار عملی آنان در اختیار افراد ساختارشکن و رهبران مردود شده‌شان باشد راه بازگشت و نجاتی برای اصلاح‌طلبان وجود ندارد.»

تهران امروز

1) انتقاد چمران از طرح دولتی شدن انتخاب شهردار.

http://tehrooz.com/1389/8/12/TehranEmrooz/413/Page/18/?NewsID=51643

مصوبه کمیسیون شوراهای مجلس در خصوص انتخاب شهرداران توسط وزیر کشور و استان‌داری‌ها واکنش‌های زیادی را به هم‌راه داشت. صبح دیروز «مهدی چمران»، رییس شورای اسلامی شهر تهران هم در سیصد و بیست و ششمین جلسه علنی شورای شهر گفت: «انتخاب شهردار با پیش‌نهاد وزیر کشور در شرایط کنونی و مطابق با قانون فعلی به نفع مردم نبوده و برخی نمایندگان مجلس نباید به دلیل وجود مشکل با شورای شهرشان به تصویب قوانینی بپردازند که به واقع به ضرر مردم تمام می‌شود.»

2) واکنش ایران به جدیدترین شرط مصری‌ها.

http://tehrooz.com/1389/8/12/TehranEmrooz/413/Page/5/

تحویل 66 متهم مصری، شرط جدید قاهره برای از سرگیری روابط با ایران است.

رامین مهمانپرست در واکنش به انتشار خبری مبنی بر انتشار برخی خبرها درباره تهیه فهرستی از افرادی که وزارت خارجه مصر مدعی شده است از سال 1982 به ایران فرار کرده‌اند و خواستار استراداد آن‌ها از ایران شده است، گفت: «ما اظهارنظر رسمی در این رابطه دریافت نکرده‌ایم. معتقدیم موضوع رابطه دو کشور بزرگ ایران و مصر بحث بسیار مهمی است.»

آفرینش

1) متکی: «روی‌کرد ایران تعامل با کشورهای مستقل است.»

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=13071#72189

وزیر امور خارجه روی‌کرد سیاست خارجی ایران را مبنی بر تعامل با کشورهای مستقل و زندگی در سایه یک نظام عادلانه در عرصه نظام بین‌المللی خواند.

2) هشدار نسبت به تلاش دشمن برای ایجاد تردید در کلیت نظام.

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=72193

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در یاداشتی که به مناسبت 13 آبان منتشر کرد، نسبت به شیوه‌های کینه‌جویانه استعمار در تشکیک نسبت به مستندات تاریخ‌ساز انقلاب در جهت آن‌که جامعه نسبت به کلیت نظام از آغاز تاکنون تردید نماید، هشدار داد.

خراسان

1) سلطانیه: «درخواست غرب برای ارسال اورانیوم بیش‌تر بهانه‌ای برای حاضر نشدن بر سر میز مذاکرات است.»

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=8&day=12&id=19947

نماینده ایران در آژانس انرژی اتمی در واکنش به برخی گزارش‌ها مبنی بر پیش‌نهاد جدید برای انتقال دو هزارکیلو اورانیوم برای تبادل سوخت 20 درصد تاکید کرد که درخواست برای ارسال مقادیر بیش‌تر اورانیوم با غنای پایین ایران به خارج از کشور می‌تواند بهانه‌ای برای نیامدن بر سر میز مذاکرات تفسیر شود.

2) پرهزینه‌ترین انتخابات میان دوره‌ای آمریکا و حزب چای.

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=8&day=12&id=19935

روز دوم ماه نوامبر انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا برگزار شد. انتخاباتی که هر 2 سال یک‌بار، تمام ۴۳۵ عضو مجلس نمایندگان، یک سوم اعضای مجلس سنا (۳۸ نفر) و هم‌چنین دو سوم از فرمانداران (۳۶ فرماندار) ایالت‌های آمریکا انتخاب می‌شوند. هم‌زمان با کاهش محبوبیت «باراک اوباما» رییس‌جمهوری آمریکا در نتیجه عمل نکردن به وعده‌های خود، دموکرات‌ها خطر از دست دادن اکثریت حزبی را در مجلس نمایندگان و به احتمال ضعیف سنای آمریکا بیش‌تر حس می‌کنند و به همین دلیل استراتژی حفظ اکثریت مجلس سنا را برگزیده‌اند.

دنیای اقتصاد

1) کنترل «بازار ارز» را در دست داریم.

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=230921

رییس کل بانک مرکزی با تاکید براین‌که این بانک کاملن کنترل ارز را در دست دارد، گفت: «بانک مرکزی اجازه نمی‌دهد بهای ارز از آن چیزی که مدنظر دولت است، بالاتر برود.»

2) جذب دانش‌جو با شهریه بدون کنکور.

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=230980

نمایندگان مجلس در قالب بررسی برنامه پنجم توسعه، ‌بندی را به تصویب رساندند که براساس آن دانش‌گاه‌های دولتی برای نخستین‌بار مجاز شدند به پذیرش دانش‌جو بدون کنکور و صرفن با دریافت شهریه اقدام کنند.


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی در افغانستان آرای دو نامزد مجلس نمایندگان این کشور را به دلیل کاربرد تقلب باطل اعلام کرد. این نامزدان در نتیجه ابتدایی انتخابات با به دست آوردن بیش از شش و هفت هزار رای موفق به راه یافتن به مجلس نمایندگان شده بودند.

احمدضیا رفعت عضو و سخن‌گوی کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی گفت با بررسی شکایت‌ها و موجودیت اسناد و شواهد تمام آرای این دو نامزد به دلیل کاربرد تقلب باطل شده است.

وی افزود: احتمالن با بررسی شکایت‌ها شماری دیگری از نامزدان نیز از لیست نامزدان حذف خواهند شد.

هم‌چنان کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی در بررسی‌های اخیرش آرای بیش از 152 محل رای‌دهی به دلیل موجودیت شواهد کافی مبنی بر تقلب باطل اعلام کرد.

پیش از این نیز کمیسیون آرای بیش از 600 محل رای‌دهی را به دلیل موجودیت تقلب باطل اعلام کرده بود.

این کمیسیون هم‌چنان چهارنامزد برنده انتخابات را به دلیل قانون‌شکنی و کاربرد آرای تقلبی از فهرست نامزدان برنده حذف کرده بود.

در این حال شماری از نامزدان از نتیجه کار کمیسیون شکایات انتخاباتی راضی نبوده و این کمیسیون را به عدم دقت در باطل کردن آرای نامزدان مشخص متهم می‌کنند.

اما آقای رفعت گفت تصمیم‌گیری‌های آنان بر بنیاد اسناد و مدارک بوده و نامزدانی که از این تصمیم قانع نباشند می‌توانند استیناف‌خواهی کنند.

این در حالیست که‌ روز گذشته ده‌ها نامزد ناراضی از انتخابات مجلس نمایندگان افغانستان با هواداران شان در شهر کابل دست به راه‌پیمایی زده و خواهان برگزاری دوباره انتخابات شدند.


 


مهم‌ترین عنوان‌های رسانه‌های امروز مالزی:

خبرگزاری برناما

  • آمریکا، مالزی را به متعادل‌سازی مذهبی فرا خواند.
  • اداره مهاجرت ایالت صباح، سندیکایی را که روادید جعلی صادر می‌کرد را متلاشی کرد.
  • قیمت سوخت برای افراد بومی در گواموسانگ روند متعادلی را به‌دست خواهد آورد.
  • هیلاری کلینتون از قوانین تجاری مالزی تمجید کرد.
  • اندونزی نباید مقررات مربوط به حیات‌وحش و طبیعت را زیر پا بگذارد.
  • هوای خوب در صبح و بارانی در عصر، برای انتخابات باتوساپی پیش‌بینی می‌شود.
  • تنها حزب پیش‌رو می‌تواند از آموزش برای مردم پشتیبانی کند.
  • پیش‌بینی می‌شود که حزب پیش‌رو با اکثریت اندکی انتخابات باتوساپی را پیروز شود.
  • پروازهای بویینگ تحت تاثیر دوران بعد از رکود اقتصادی.
  • نجیب: «صنایع فولاد تحت بودجه 2011 مسیر پیش رونده خود را پی می‌گیرد.»
  • شرکت اینتل مالزی اولین فروش‌گاه مجازی اینتل در آسیا را راه‌اندازی کرد.
  • قراردادهای دو جانبه برای فن‌آوری ساخت آکواریوم‌های پیش‌رفته در کشور به امضا رسید.
  • چین برای تور آسیایی اوباما آماده می‌شود.
  • گروه‌های حقوقی خبر از اجرای حکم اعدام سکینه محمدی‌آشتیانی در ایران دادند.
  • ناسا به علت مشکلات فنی پرواز شاتل را به تعویق می‌اندازد.

روزنامه استار

  • آمریکا از تقاضای نجیب برای تحرک جهان به سوی مدرنیزه شدن، پشتیبانی می‌کند.
  • سیل در پرلیس و کداه 19،000 نفر را بی‌خانمان کرد.
  • یک عضو مجلس قانون‌گذاری از حومه‌نگری سمبیلان متهم به رشوه‌گیری و اختلاس شد.
  • روز اول ژانویه، روز بدون پلاستیک در جورج تاون اعلام شد.
  • مقصد کره‌جنوبی، دوازدهمین مقصد پر تردد ایریشیا.
  • جشن دیپاوالی با حضور هندی‌تباران در بنتینگ گرامی داشته شد.
  • جوانان جناح راست خواستار بازگرداندن پول افراد سالمند در کشور شدند.
  • بنزین RON97 در بالاترین حد خود به قیمت 2.15 رینگیت در هر لیتر رسیده است.
  • وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که ارتباطات با انوار ابراهیم را ادامه خواهد داد.
  • تحقیق بر سر حادثه اتوبوس در جاده گینتینگ به زودی به اتمام می‌رسد.
  • شاخص جرایم به حدود 25،000 مورد سقوط کرده است.
  • کار نصب دوربین‌های مدار بسته در 25 نقطه پایتخت تا پایان سال به اتمام می‌رسد.
  • جمهوری‌خواهان آمریکا، جای دموکرات‌ها را در پارلمان آمریکا می‌گیرند.
  • رهبران جمهوری‌خواه قول دادند که قانون سلامت آمریکا را اصلاح کنند.
  • یونان تمامی پروازهای باری را متوقف کرد.
  • جورج بوش از تصمیم خود برای تغییر معاونش در دوره زمام‌داری خود و پذیرش اشتباهات در عراق و نیو اورلئان خبر داد.

روزنامه نیو استریت تایمز

  • کلینتون گفت است که مالزی جامعه‌ای نمونه در دنیا می‌تواند باشد.
  • پیش از انتخابات سهام وال‌استریت بالا رفت.

روزنامه مالایی میل

  • شام نخست‌وزیر با دوستان اینترنتی خود به تعویق افتاد.
  • احتمال ضربه خوردن گردش‌گری مالزی در اثر وقوع سیل.
  • به مناسبت جشن دیپاوالی محل‌های اخذ عوارض دامن‌سرا و پوچونگ نرخ‌های خود را کاهش می‌دهند.

 


خبر / رادیو کوچه

پس از انصراف یکی از شرکت‌های نفتی ژاپنی در میادین مشترک نفت و گاز جمهوری اسلامی، به 5 شرکت هندی به منظور تعیین تکلیف مشارکت در بزرگ‌ترین فاز پارس جنوبی و توسعه میدان فرزادبی اولتیماتوم داده شده است.

به گزارش مهر، سیدمسعود میرکاظمی وزیر نفت با تدوین برنامه‌ای خواستار آغاز طرح توسعه نزدیک به 15 میدان مشترک نفت و گاز ایران تا پایان سال‌جاری شده است.

پس از پایان مذاکرات گازی با شرکت‌های شل، رپسول اسپانیا، گازپروم روسیه و برخی از شرکت‌های ترکیه و تعیین تکلیف وضعیت توسعه تمامی فازهای پارس جنوبی، مذاکره با طرف‌های داخلی و خارجی برای نهایی کردن وضعیت توسعه سایر میادین مشترک شتاب گرفته است.

با گذشت بیش از سه سال مذاکره با شرکتهای ONGC و هندوجای هند برای واگذاری 40 درصد از سهام طرح توسعه بزرگ‌ترین فاز پارس جنوبی، مهلتی سه ماه برای این دو شرکت برای حضور و سرمایه گذاری در این پروژه در نظر گرفته شده است.مسوولان شرکت ملی نفت ایران پیش‌بینی می‌کنند تا ژانویه سال 2011 میلادی وضعیت مشارکت این دو شرکت هندی در فاز 12 پارس جنوبی مشخص شود که در غیر این صورت، پرونده مشارکت گازی هند در این میدان مشترک بسته خواهد شد.

این اولتیماتوم در حالی برای مشارکت هند در بزرگ‌ترین میدان مشترک گازی جهان تعیین شده است که جمهوری اسلامی از سوی برخی کشورها از جمله ژاپن و آمریکا و هم‌چنین اتحادیه اروپا با تحریم‌های یک‌جانبه در حوزه انرژی بخش نفت و گاز مواجه شده است.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته