-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/
سازمان جهانی بهداشت سی و یکم می برابر با دهم خرداد را به عنوان روز جهانی بدون دخانیات نامگذاری کرده است.
دخانیات جمع «دخان» است و دخان را در لغت «دود» معنا کردهاند. در لغتنامه دهخدا در برابر نام دخانیات آمده است: «اقسام توتون و تنباکو که برای دود کردن استعمال کند».
یکی از شناخته شدهترین مواد دخانی، «سیگار» است. سیگار به عنوان پرمصرفترین ماده دخانی، دومین عامل مرگ و علت مرگ یکنفر از هر ده نفر در سراسر دنیاست . سیگار، کشندهترین وسیله به ظاهر تفریحی به شمار میآید که به دست انسان ساخته شده و تاکنون افراد بسیاری را به گرداب هراسانگیز مرگ کشانده است. چنان که بررسیها نشان داده، سیگار سالانه چهار میلیون نفر را به کام مرگ فرو میبرد.
اعتیاد به سیگار که در واقع وابستگی به نیکوتین است به سرعت حاصل میشود و بنا به گفته پزشکان تقریبن ۸۵٪ افرادی که فقط یک عدد سیگار کشیدهاند به مصرف آن ادامه دادهاند.
پژوهشهای بسیاری در دنیا انجام شده که بر مضر بودن مصرف سیگار دلالت میکنند. با این وجود، شرکتهای تولید سیگار این پژوهشها را بیاساس و اثبات نشده میخوانند و به تبلیغ گسترده سیگار در کشورهای مختلف جهان ادامه میدهند. در بیشتر کشورهای جهان، به جز مناطق آزاد، از سیگار مالیات سنگینی تا چند برابر قیمت اولیه دریافت میشود و سعی میشود این پول خرج بهبود سلامت مردم آن کشور شود. پژوهشهای زیادی نیز سیگار را از عوامل اصلی سرطان میدانند. به عنوان مثال در مطالعات گسترده مشخص شده که علت اصلی سرطان ریه سیگار است.
در ایران نیز با توجه به آمار حدود ۱۰ میلیون سیگاری در کشور، ۴ تا ۵ میلیون سال عمر افراد به دلیل مرگهای زودهنگام ناشی از مصرف دخانیات از دست میرود.
مرگ این تعداد افراد که اکثر آنها سرپرست خانوار هستند، بطور ثانویه باعث اختلال در روند زندگی خانواده در زمینههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی میشود و در موارد زیادی فروپاشی خانواده را نیز به دنبال دارد.
شواهد علمی نشان میدهد که مصرف انواع محصولات دخانی به هر شکلی مضر بوده و باعث مرگ و میر و ناتوانی در افراد شده و استعمال دخانیات عامل بروز ۹۰ درصد سرطان ریه، ۸۰ درصد برونشیت مزمن و ۲۵ درصد بیماریهای ریوی است.
آنچه مسلم است، بیش از ۸۵ درصد افراد جامعه ما دخانیات مصرف نمیکنند در حالی که به انحای مختلف در معرض عوارض استعمال دخانیات توسط اقلیت جامعه هستند.
طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ۳۰ درصد بیماریهای قلبی و یک سوم بیماریهای تنفسی افرادی هستند که در معرض استنشاق تحمیلی و ناخواسته دود ناشی از مصرف دخانیات قرار دارند.
کنترل شیوع استعمال دخانیات در بین زنان بخش مهمی از راهکارهای جامع کنترل دخانیات است و به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت شعار امسال روز جهانی بدون دخانیات را «جنسیت و دخانیات» با رویکرد و تلاش صنایع دخانی در جذب زنان پیشنهاد کرده است.
نقش زنان در پیشگیری از مصرف دخانیات یکی از مواردی است که سازمان بهداشت جهانی بیشترین حساسیت را متمرکز آن کرده است.
براساس آمار سال ۲۰۰۵ سازمان بهداشت جهانی، تعداد زنان سیگاری در ۲۰ سال اخیر ۶۰ درصد افزایش یافته است. همچنین، تعداد زنانی که روزانه بیشتر از یک پاکت سیگار میکشند ۳ برابر شده است.
کارشناسان و آسیبشناسان اجتماعی معتقدند گسترش سیگار و استفاده از مواد دخانی در میان زنان رو به افزایش است. آنها معتقدند که مصرف دخانیات در میان زنان به مرز هشدار رسیده است.
عوارض زیانبار استعمال سیگار برای همه، بارها مورد تاکید مراجع علمی قرار گرفته است، اما واقعیت آن است که زنان ـ چه مستقیم و چه غیرمستقیم ـ از رواج استعمال سیگار در جوامع بیش از مردان آسیب میبینند.
سازمان ملل متحد از مرگ و میر سالیانه یک میلیون و پانصد هزار زن در جهان بر اثر استعمال دخانیات خبر میدهد. بنا به گفتهی این سازمان بیشتر این مرگ و میرها در کشورهای با درآمد کم و متوسط رخ می دهد.
همچنین سالانه ۶۰۰ هزار نفر از کسانی که در معرض دود سیگار دیگران قرار دارند، جان خود را از دست داده که دو سوم آنان را زنان تشکیل می دهند.
به هر روی بر اساس نظرات کارشناسان اجتماعی چنانچه روند مصرف محصولات دخانی ادامه یابد، ۱ میلیارد نفر در قرن ۲۱ جان خود را از دست خواهند داد.
سوظنهایی به فعالیتهای شهزاد هست وی برای بازدید مجدد در فرودگاه به کنار کشیده میشود و از وی درباره اینکه موقعی که خارج بوده کجا اقامت داشته سوالاتی پرسیده میشود. «جین هارمن» رییس کمیته فرعی امنیت داخلی در شاخه اطلاعات میگوید که اطلاعات جمع آوری شده در آن موقع وضعیت بحرانی داشتهاند و برای دستگیری وی بهکار برده شده بودند. ولی آنقدرها قاطع نبودند که بشود جلوی ورود مجدد او به آمریکا را گرفت. وی نقشهاش را کمی بیش از دو ماه بعد در سر میپروراند.
حمله شهزاد به میدان تایم نیویورک نشان دهنده نقطه منفی در جنگ آمریکا با تروریسم است. در حالیکه جنگ در افغانستان و عراق و اقدامات آمریکا در پاکستان، بسیاری از آنهایی که میتوانستند تروریست باشند را به کشتن داده، آنهایی که به کارشان ادامه دادند هم بسیار مستقلانه عمل کردند. «برایان جنکینز»، یک متخصص تروریسم در Rand Corp است که حملات اخیر در آمریکا که شامل حادثههای Fort Hood توسط سرگرد «نیدال مالک حسن»، اقدام «عمر فرخ عبدالمطلب» برای منفجر کردن یک هواپیما که در دسامبر ۲۰۰۹ که به دیترویت نزدیک میشد را شرح میدهد و میگوید: «قاعدتن اینها یک باره پدید میآیند و بدین معنی هستند که هیچ گونه اخطار قبلی برای آنها وجود ندارد.»
با این حال نیروهای قانونی اخیرن خواستهاند که بعضی از این خرابکاران مستقل را خنثا کنند. مثل نقشه «نجیباله زازی»، افغانی که به آمریکا مهاجرت کرده بود که برای منفجر کردن خطوط مترو نیویروک کشیده شده بود. زازی در سپتامبر ۲۰۰۹ دستگیر شد. همچنین اقدامات FBI هم در تگزاس و الینیز در سال گذشته منجر به دستگیری مردانی شد که خودشان را از عوامل القائده به حساب میآوردند. جنکینز میگوید: «ما در مقابل قصد آنها سر خم نکردهایم. ولی اینها تلاشهای کوچکتر و دارای کیفیت کمتری هستند. ما در نظر داریم قابلیتهای آنها در زمینههای فعالیتهای از مرکز هدایت شده و گسترده را بشکنیم.» با استفاده ازروشهایی موسوم به «وحشیان تنها» گروههای تروریسم شانس آموختن درسها و به روز کردن مهارتهایشان را از دست میدهند. وی میگوید: «با مشخص شدن سرشاخه اخیر به وضوح مشکل کنترل کیفیتی پیدا شده است.»
هنوز تنها جای تشکر کمی وجود دارد. نیویورک تقریبن در روز اول می به تعطیلی کشانده شد تا از حملهای که میتوانست به آسانی جان عدهای از مردم را بگیرد، جلوگیری شود. بخاطر دودهایی که از مرکز تجارت جهانی نیویورک متصاعد میشد، شهروندان نیویورک حق فکرکردن را دارند و میتوانند امید داشته باشند که جنگ ادامهدار و طولانی با تروریسم اسلامی چیزی است که به آنها نزدیک میشوند. آنها تازه درسی قدیمی را یاد گرفتهاند.
همانطور که در برنامهی قبلی هم به این مسئله اشاره شد، در فرهنگ بسیاری از خانوادههای ایرانی، فرزندان تا زمانی که ازدواج نکردهاند و به استقلال زندگی زناشوییشان نرسیدهاند، باید در خانهی پدری زندگی کنند. تقاضای جدا کردن محل زندگی؛ بدون دلیل خاصی، از سوی جوانان، غالبن از سوی والدین با مخالفت و سرکوب مواجه میشود؛ به خصوص اگر فرزند خانواده دختر باشد.
با وجود این که محدودیت برای پسران ایرانی کمتر است اما وابسته به فرهنگ هر خانواده، جدا زندگی کردن پسرها هم گاهی با مخالفت روبهرو میشود. جدا زندگی کردن در ایران، حتمن باید دلیل خاصی داشته باشد، مثل قبول شدن در دانشگاه، کار پیدا کردن در شهر دیگر، خدمت سربازی…
مهمانان برنامهی امروز، بازهم همان سه پسر مجرد ایرانی برنامهی قبلی هستند که یکی در خانهی مجری و کاملن تنها، یکی با همخانههایش در استرالیا و دیگری هم در خوابگاه دانشجویی، زندگی مجری را تجربه کردهاند. در ادامهی برنامهی قبل، امروز میشنویم که این جوانها، از سختیها، شیرینیها و لحظههای در کنار خانواده بودن و نبودن میگویند:
«با این وجود که داخل خانواده خیلی آزاد بودم و آنچنان به من گیر نمیدادند، اما از سن پانزه شانزده سالگی دوست داشنم تنها باشم و جدا زندگی کنم. آن دو سالی را هم که تنها زندگی کردم را با هیچ چیز عوض نمیکنم. فقط مجری زندگی کردن دو تا عیب داشت یکی مسئلهی غذا بود که هیچوقت غذا نمیپختم. اگر یخچال اکثر مجردها را دیده باشید، بهترین غذایی که پیدا میکنید دم پختک است. من که غذا را اکثرن خانهی آشناها مهمان بودم. مشکل دیگر هم تنهایی بود. فشار تنهایی، اینکه کسی نباشد که همصحبتت باشد، کسی که باهم درد دل کنید، گپ بزنید، فیلم ببینید. این موضوع خیلی روح آدم را اذیت میکند.»
«در رابطه با تنهایی، به نظرم بعضی وقتها آدم در جمع هست اما باز تنهاست، هر کسی از تنهایی تعریفی دارد. مثلن الان در خانواده هستم اما فقط جسمم آنجاست، اکثر وقتها در اتاقم تنها هستم و کمتر با آنها هم کلام میشوم. خیلی وقتها فقط استقلال نیست که تنهایی میآورد. بعضی وقتها در جمع بودن هم ممکن است با احساس تنهایی همراه باشد. اما در هر صورت تنهایی سخت است.»
«خوابگاهی که ما در آن بودیم پنج یا شش تا بلوک بود، از هر ردهای هم آنجا ساکن بودند، دانشجوهای لیسانس، بچههای ارشد، دانشجوهای دکترا. این بچهها روزهای جمعه اصلن تا ساعت ۱۲ ظهر از اتاقشان در نمیآمدند. توی یک سالی که من در آن دانشگاه بودم ندیده بودم اینکه کسی قبل از ظهر بیدار شود. همیشه ساعت دوازده ظهر که میشد ژتونهایشان را دستشان میگرفتند و با چشمهای خواب آلود، میرفتند به سمت سلف و غذاشان را میگرفتند و داخل اتاقشان میآمدند. یک روز جمعه صبح، ساعت ۹، توی سرمای زمستان، دو تا اتوبوس از دبیرستان دخترانه آورده بودند، نمیدانم چه کسی این گزارش را داده بود که …»
«پارسه» یا «تخت جمشید» نام یکی از شهرهای باستانی ایران است که سالیان سال پایتخت تشریفاتی امپراتوری ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان بودهاست. این مکان از سال ۱۹۷۹ یکی از آثار ثبت شدهی ایران در میراث جهانی یونسکو است.
نام تخت جمشید در زمان ساخت «پارسه» به معنای «شهر پارسیان» بود. یونانیان آن را پرسپولیس به یونانی یعنی «پارسهشهر» خواندهاند. ایرانیان نام «پارسه» را چند قرن پس از برافتادنش فراموش کردند، چون کتیبهها را دیگر نمیتوانستند بخوانند و تاریخ آنان از یاد ایرانیان برفت. خاطرهشان با یاد پادشاهان افسانهای پیشدادی و کیانی درهم آمیخت و بنای شکوهمند پارسه را کار جمشید دانستند و کمکم این نام افسانهای را بر آن بنا نهادند. جمشید پادشاه اسطورهای ایران است که در شاهنامه فردوسی، ساختن کاخهای باشکوه به او نسبت داده شده است.
مجموعه تخت جمشید به وسعتی حدود ۱۳۵۰۰۰ متر مربع و تمامن از سنگ ساخته شده است. در میان سنگها از هیچ گونه ملاتی استفاده نشده اما در بعضی نقاط، سنگها را با بستهای آهنی به نام دم چلچلهای به هم اتصال دادهاند و از چفتهایی سربی استفاده کردهاند. مجموعه تخت جمشید شامل هفت کاخ (تالار)، نقوش برجسته، پلکانها، ستونها، و دو آرامگاه سنگی است.
در مجموع بیش از سه هزار نقش برجسته در ساختمانها و مقبرههای تخت جمشید وجود دارد که به طرز خارقالعادهای هماهنگ است. در قسمت بالای تخت جمشید، در دامنه کوه رحمت، دو آرامگاه وجود دارد که آرامگاه اردشیر دوم و اردشیر سوم است.
تخت جمشید حدود دویست سال محل سکونت شاهان هخامنشی بوده تا اینکه در ۳۳۰ پس از میلاد اسکندر مقدونی آن را سوزاند. تاریخنگاران در مورد علت این آتش سوزی اتفاق رای ندارند. عدهای آن را ناشی از یک حادثه غیرعمدی میدانند، عدهای دلیلش را جلب خوشنودی و ارضای روسپی مشهور آتنی توسط اسکندر و برخی این اقدام اسکندر را تلافی ویرانی شهر آتن (و معبد آرتیمیس) به دست خشایارشا میدانند و احتمالن بخش عظیمی از کتابها، فرهنگ و هنر هخامنشی را با اینکار نابود کرد. با اینحال ویرانههای این مکان هنوز هم در مرودشت در نزدیکی شیراز مرکز استان فارس برپا است و باستان شناسان از ویرانههای آن نشانههای آتش و هجوم را بر آن تایید میکنند.
قدیمیترین بخش پارسه بر پایهی یافتههای باستانشناسی مربوط به سال ۵۱۵ پیش از میلاد است. آنگونه که در منابع متعدد و گوناگون تاریخی آمدهاست ساخت پارسه در حدود ۲۵ قرن پیش در دامنه غربی کوه رحمت، به عبارتی «میترا» یا «مهر» و در زمان داریوش بزرگ آغاز شد و سپس توسط جانشینان وی با تغییراتی در بنای اولیه آن ادامه یافت.
بر اساس خشت نوشتههای کشف شده در پارسه در ساخت این بنای با شکوه معماران، هنرمندان، استادکاران، کارگران، زنان و مردان بیشماری شرکت داشتند که علاوه بر دریافت حقوق از مزایای بیمهی کارگری نیز استفاده میکردند. کارگرانی که در بنای تخت جمشید دست اندرکار بودند. از ملتهای مختلف، چون ایرانی، بابلی، مصری، یونانی، عیلامی و آشوری تشکیل میشدند که همه آنان رعیت دولت شاهنشاهی ایران به شمار میرفتند.
گذشته از مردان، زنان و دختران نیز به کار مشغول بودند. مزدی که به کارگران میدادند غالبن جنسی بود نه نقدی، که آن را با یک واحد پول بابلی به نام «شکل» سنجیده و برابر آن را به جنس پرداخت میکردند. اجناسی را که بیشتر به کارگران میدادند و مزد آن محسوب میشد عبارت بود از: گندم و گوشت و سایر غلات و اجناس به عنوان دستمزد دریافت کردند، ساخت این مجموعه بزرگ و زیبا بنا به روایتی ۱۲۰ سال به طول انجامید.
کاخهای پارسه در نزدیکی رود کوچک پلوار که به رود کر میریزد٬ بر روی سکویی که ارتفاع آن بین ۸ تا ۱۸ متر بالاتر از سطح جلگهی مردوشت است، بنا شدهاند در حالی که طرف شرقی آن بر روی کوه رحمت (کوه مهر) است و سه طرف دیگر با دیوارهای حافظ شکل داده شدهاند. دیوارهای حافظ با توجه به شیب زمین تغییر ارتفاع میدهند.
اولین کاوشهای علمی در پارسه توسط «ارنست امیل هرتزفلد» در ۱۹۳۱ صورت گرفت. وی توسط موسسه خاورشناسی دانشگاه شیکاگو فرستاده شده بود. یافتههای وی هنوز در این موسسه نگهداری میشوند. هرتزفلد معتقد بود دلیل ساخت پارسه نیاز به جوی شاهانه و باشکوه٬ نمادی برای امپراتوری پارس و مکانی برای جشن گرفتن وقایع خاص به خصوص نوروز بودهاست. به دلایل تاریخی پارسه در جایی که امپراتوری پارس پایه گذاشته شده بود ساخته شدهاست.
ورودی سکو و و دروازهی ملل دارای دو پلکان است که روبهروی یکدیگر و در بخش شمال غربی مجموعه قرار دارند که همچون دستانی است که آرنج خویش را خم کرده و بر آن است تا مشتاقان خود را از زمین بلند کرده و در سینه خود جای دهد.
این پلکانها از هر طرف ۱۱۱ پلهی پهن و کوتاه(به ارتفاع۱۰ سانتیمتر) دارند. بر خلاف عقیده بسیاری از مورخین که مدعی بودند ارتفاع کم پلهها به خاطر این بوده که اسبها نیز بتوانند از پلهها بالا بروند، پلهها را کوتاهتر از معمول ساختهاند تا راحتی و ابهت میهمانان (که تصاویرشان با لباسهای فاخر و بلند بر دیوارهای پارسه نقش بسته) هنگام بالا رفتن حفظ شود. ولی این این موضوع بیانگر استفاده از علم ارگونومی در ساخت، بنا در ایران در ۲۵۰۰ سال پیش است.
بالای پلکانها، بنای ورودی تخت جمشید، «دروازه بزرگ» یا «دروازه خشایارشا» یا دروازه ملل، قرار گرفتهاست. ارتفاع این بنا ۱۰ متر است. این بنا یک ورودی اصلی و دو خروجی داشتهاست که امروزه بقایای دروازههای آن برجاست. بر دروازهی غربی و شرقی طرح مردان بالدار و طرح دو گاو سنگی با سر انسانی حجاری شده است.
«داریوش شکوف» کارگردان ایرانی ساکن برلین مدت نزدیک به یک هفته است که در آلمان ناپدید شده. داریوش شکوف که به یک کارگردان معترض معروف است از فعالین هنرمند ایرانی در این کشور است. او بیش از ۱۴ فیلم بلند و کوتاه ساخته است. آخرین فیلماش را در بارهی زندانیان سیاسی در ایران ساخت.
شکوف در شصتمین جشنواره برلیناله که هفت ماه بعد از دهمین انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد نامهای اعتراضی به مدیر جشنواره نوشت و از اینکه جشنواره فیلم برلین به رفتاری که جمهوری اسلامی با مردمی که نسبت به نتایج انتخابات با اعتراض در خیابان راهپیمایی کردند اعتراض کرد.
هم اکنون این کارگردان ساکن برلین که هفته پیش عازم پاریس بوده و قصد داشته که با قطار از کلن به پاریس برود به مقصد نرسیده است. هیچکس از او اطلاعی ندارد؛ نه خانواده و نه دوستاناش.
آخرین ارتباط دوستان و خانوادهاش با او، در ایستگاه راه آهن کلن بودهاست.
در پی ناپدید شدن داریوش شکوف برخی گمانه زنیها میگویند او ربوده شده است و از سویی به دلیل ساخت فیلمهایی در مورد مسایل زندانیان سیاسی در ایران این احتمال را میدهند که توسط دولت ایران اقدامی بر علیه او شده باشد. مواردی که پلیس جنایی آلمان تاکنون تایید نکرده است.
«اختر قاسمی» خبرنگار در کلن از وضعیت داریوش شکوف با اردوان روزبه گفتوگو کرده است:
«دنیس هاپر» بازیگر مطرح سینمای آمریکا روز شنبه در سن ۷۴ سالگی درگذشت.
دنیس هاپر خالق فیلم معروف «ایزیرایدر» و همچنین بازیگر سرشناس هالیوود به دلیل ابتلا به بیماری سرطان پروستات در خانه خود در لسآنجلس آمریکا درگذشت.
آقای هاپر فعالیت سینمایی خود را در دهه ۱۹۵۰ با ایفای نقش هایی کوتاه در فیلمهای استودیویی همچون «یاغی بیآرمان» و «غول» آغاز کرد.
بعدها او به موازات بازیگری به فیلمسازی مستقل نیز روی آورد و با ساخت فیلم «ایزی رایدر» در طلیعه دهه ۷۰ توجه محافل سینمایی را به خود جلب کرد. او در مجموع ۸ فیلم را کارگردانی کرد که از مهمترین آنها میتوان به فیلم «رنگها» محصول ۱۹۸۸ اشاره کرد.
وی طی بیش از ۵۰ سال فعالیت هنری خود در سینما، در آثار معروفی چون رامبل فیش، رد راک وست، دنیای آب و سرعت و در مقام کارگردان در رنگها و نقطه داغ هنرنمایی کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: «اشتباهکاران پس از انتخابات را نمیتوان دشمن نامید.»
به گزارش ایلنا، آیتاله مهدوی کنی روز دوشنبه در دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران تصریح کرد: «برخی اشتباهکاران پس از انتخابات را نمیتوان دشمن نامید زیرا نیت همه آنها دشمنی نبود، آنهایی که سوابق خوبی در انقلاب داشتند نمیتوان در مورد نیتشان در مسایل اخیر صحبت کرد اما عمل این افراد عمل بدی بوده است.»
به نظر میرسد منظور آیتاله مهدویکنی رهبران اصلاحطلب محمد خاتمی رییس جمهوری سابق ایران، میرحسین موسوی و مهدی کروبی باشد. گروههای افراطی حامی دولت ایران از این سه نفر به عنوان «سران فتنه» یاد میکنند.
این عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه اظهار داشت: «اشتباهاتی که برخیها انجام دادند موجب خوشحالی دشمن شد، در جریان انتخابات دشمن را شاد کردند و دشمنان برایشان کف زدند.»
وی خطاب به سران جنبش سبز گفت: «اگر دشمنان از آنها حمایت میکنند به این حمایت دلخوش نباشند. دشمن با قصد غربت از آنها طرفداری نمیکند.»
به گفتهی آیتاله مهدویکنی سونیت و حسننیت در مسایل سیاسی ملاک صحت عمل نیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: «با کسانی که کفر میورزند نباید رفاقت کنیم و با کافر معاند رفاقت نکنیم، این جزو وظایف ما است.»
میرحسین موسوی و مهدی کروبی از رهبران مخالف دولت ایران در آستانه فرارسیدن سالگرد انتخابات ریاست جمهوری ایران دیدار و گفتوگو کردند.
به گزارش میزانخبر، در این دیدار که پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در منزل مهدی کروبی انجام شد ضمن بررسی آخرین اخبار در خصوص مراسمهای سالگرد انتخابات به بحث و تبادل نظر پرداختند.
همچنین این رهبران اصلاحطلب در مورد مسایل مربوط به زندانیان سیاسی و عقیدتی ضمن محکوم کردن بازداشتهای فعالان سیاسی و مدنی خواستار دلجویی از آسیبدیدگان حوادث بعد از انتخابات شدند.
پیش از این نیز میرحسین موسوی و مهدی کروبی در دیداری اعلام کردند که در صورت صدور مجوز در راهپیمایی سالروز انتخابات که قرار است در ۲۲ خردادماه جاری برگزار شود شرکت خواهند کرد.
با اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد دانشگاهها در هفتهی گذشته، مطلع شدیم که باز جمع کثیری از فعالان دانشجویی کشور از ادامه ی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، محروم شدهاند.
مسوولان در هفتههای اخیر پس از اخراج فعالان دانشجویی دانشگاههای شیراز و علم و صنعت و صدور احکام قضایی و حبسهای طولانی مدت برای خانم بهاره هدایت و آقای میلاد اسدی، در گامی دیگر شماری از فعالان دانشجویی کشور را با وجود اثبات صلاحیت علمی شان در آزمون ارشد، از ادامهی تحصیل محروم کردند.
البته این روند دور از انتظار نیست چرا که از اعمال شدید و تنگنظرانهی گزینشهای سیاسی و عقیدتی در آزمونهای کارشناسی ارشد که به پروژه ستارهدار کردن دانشجویان معروف شده، پنج سالی میگذرد. روشن است که دستاندرکاران این پروژه، «حق تحصیل» را موهبت یا امتیازی میانگارند که میتوانند آن را به هر کسی که مایلند بدهند و از هر آن کس که در قالب های عقیدتی، اندیشهای و سیاسی آنان نمیگنجد، دریغ کرد. به جرات اعلام میکنیم که اینان ذرهای به «سهم برابر» همه انسانها در برخورداری از «حقوق انسانی» اعتقادی ندارند.
از آنجا که این روند مخرب طی سالیان اخیر به شیوه ی مالوف حکمرانان بدل گشته و مدام از میان مستعدترین فرزندان این آب و خاک قربانی میگیرد و از سوی دیگر طراحان، آمران و مجریان اصلی این پروژه، در رسانههای دولتی و اقمار به ظاهر مستقلشان، وجود دانشجویان ستارهدار را با بیشرمی تمام، از بن تکذیب میکنند، دانشجویان محروم از تحصیل ایران هم گردهم آمدهاند تا فریادهای افشاگرشان را هم آواز کنند تا دستکم حذف سیستماتیک ایشان از دایره دانشگاهی کشور، در سکوت برگزار نشود.
«شورای دفاع از حق تحصیل» که در سال ۱۳۸۷ از جمعی از دانشجویان محروم از تحصیل ایران تشکیل شده است، در همین راستا و برای احقاق حق تحصیل همه محرومان از تحصیل کشور تلاش میکند، تلاشی که یکی از علنیترین و درخشانترین ثمرات آن، در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته خود را نشان داد. آن زمان که روند محرومیت از تحصیل بدل به یکی از مهمترین چالشهای دولت حاکم شد و حذف آن به یکی از مهمترین وعدههای انتخاباتی کاندیداهای رقیب بدل گشت.
شورای دفاع از حق تحصیل گرچه بهای «در آفتاب افکندن» رسواییهای اقتدارگران را با بازداشت تنی چند از فعال ترین اعضایش پرداخت، گرچه در همین راستا آقایان ضیا نبوی و مجید دری به زندانهای طولانی مدت محکوم شدند، گرچه شیوا نظرآهاری همچنان با گذراندن ماهها بازداشت، بلاتکلیف در اوین به سر میبرند، گرچه شرایط سخت زندان مشکلات شدید جسمانی را برای پیمان عارف و مهدیه گلرو در پی داشته است، اما همچنان بر عهد خود ایستاده است و ذرهای از پیگیری حقوق دانشجویان محروم از تحصیل عقبنشینی نکرده است.
این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمیکند.
کتب انجیل و تورات تحریف شده به صورت گسترده از مرزهای غربی وارد ایران شدهاند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی آتی نیوز، یکی از مسوولان امنیتی کشور در نشست اخیر خود در آذربایجان غربی با اعلام این موضوع، تاکید کرده بود که اسراییل نقش مهمی در این مسئله دارند و این کتابها را از طریق مرزهای عراق وارد کشورمان میکنند.
به گفته وی، بخشی از این کتب در منطقه و بخش عمدهای به مناطق مختلف کشور قاچاق میشود.
این مقام مسوول با بیان اینکه فقط طی چند ماه صدها جلد کتب انجیل و تورات تحریف شده هنگام ورود به کشور در یکی از مناطق مرزی سردشت کشف و سوزانده شد، خواستار آگاهسازی مردم در این خصوص شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع ورود قرصهای روانگردان اشاره و اضافه کرد: «مقدار زیادی قرص روانگردان روزانه از طریق مرزهای عراق وارد کشور میشود که بخش زیادی از آن به سایر نقاط کشور قاچاق میشود.»
1790 میلادی – برای نخستین بار قانون «کپیرایت» در آمریکا، با امضای «جورج واشنگتن» تصویب شد. کپیرایت یا حق نشر یک مجموعه از قوانین انحصاری است که بهوسیله دولت برای تنظیم روش یا شیوه یا چگونگی بیان اطلاعات و ایدهها برای مدتی محدود تصویب شده است. کپیرایت در گستره وسیعی از خلاقیتها و کارهای هنری و کارهایی از این دست وجود دارد. این قانون حوزه کارهای ادبی، سینمایی، تولید موسیقی، ضبط صدا، نقاشی، عکاسی و نرمافزار، نمایشهای زنده، پخش برنامههای تلویزیونی و رادیویی و طراحیهای صنعتی را شامل میشود.
۱۸۰۹ میلادی – «ژوزف هایدن» موسیقیدان و آهنگساز اتریشی درگذشت.
۱۸۱۹ میلادی – «والت ویتمن» شاعر مدرن و روزنامهنگار آمریکایی که او را پدیدآورنده شعر آزاد آمریکا میدانند متولد شد.
۱۸۳۲ میلادی – «اواریست گالوا» ریاضیدان شهیر فرانسوی در ۲۱ سالگی در جریان یک دوئل کشته شد. درباره گالوا گفتهاند که اگر این غول ریاضی در سن جوانی کشته نمیشد، ریاضیات کنونی بشر بهاندازه سیصد سال جلو بود. گالوا در ۱۲ سالگی وارد کالج شد و در تمام مواد درسی خود، جایزه اول را بهدست آورد. وی در ادامه، بهمطالعه منظم درسهای ریاضی پرداخت و در پانزده سالگی، شاهکارهای تحلیل جبری آن عهد را که در خور ریاضیدانان حرفهای بود، به آسانی جذب میکرد. گالوا در ۱۸ سالگی کتاب «وقایع ریاضیات» را بهپایان رساند و پس از آن، سه اثر جدید درباره مسایل نوین ریاضی تنظیم کرد.
۱۸۸۹ میلادی – در پی چند روز بارندگی شدید، سد «ساوت فورک» در ایالت پنسیلوانیای آمریکا شکسته شد و آب به ارتفاع ۱۸ متر شهر «جانزتاون» از مراکز تولید فولاد آمریکا را فرا گرفت که ویرانی فراوان بهبار آورد و بیش از ۲ هزار و دویست تن نیز جان دادند.
۱۹۰۶ میلادی – از داخل خانهای در مادرید بهسوی کالسکه «آلفونسو سیزدهم» پادشاه وقت اسپانیا که همان روز ازدواج کرده بود و پس از شرکت در مراسم کلیسایی ازدواج با همسر خود عازم کاخ سلطنتی بود بمب پرتاب شد که ۱۸ تن را کشت ولی پادشاه و ملکه زنده ماندند. این بمب در داخل یک سبد گل جاسازی شده بود.
۱۹۶۲ میلادی – «آدولف آیشمن» افسر اساس آلمان نازی، بهجرم شرکت در کشتار گروهی یهودیان در جریان جنگ جهانی دوم، در اسراییل اعدام شد.
۱۳۸۵ خورشیدی – درگذشت «محمود اعتمادزاده» (بهآذین) فعال سیاسی، نویسنده و مترجم نامدار معاصر ایرانی. شهرت وی از زمان ریاست کانون نویسندگان آغاز شد. بهآذین فعالیتهای ادبی خود را از سال ۱۳۲۰، دورانی که قهرمان مجروح دوران جنگ بود، با انتشار داستانهای کوتاه خود آغاز کرد. نوشتهها و داستانهای کوتاه بیشتری در طول سالیان پسین بهرشته تحریر درآورد و با ترجمه آثار بالزاک و شولوخوف و نگارش خاطرات و تجربیاتش از زندانهای دهه ۱۳۵۰، به حیات ادبی خود ادامه داد.
۴۲۹ قمری – سلجوقیان که نسب ایشان به «سلجوق بن دقاق» میرسد، طایفهای از ترکمانان غز بودند که در روزگار سامانیان، در دشتهای خوارزم و سواحل دریای خزر سکونت داشتند. در حدود سال ۴۱۶ قمری، ترکمانان سلجوقی در ماوراالنهر سر به عصیان برداشتند ولی از محمود غزنوی شکست خورده و تارومار شدند. پس از مرگ سلطان محمود غزنوی قریب دههزار تن از جنگآوران سلجوقی به سرکردگی «طغرلبیک» و دیگران از ماوراالنهر به حدود خراسان آمدند و با سلطان مسعود غزنوی درگیر شدند. این جنگ و جنگهای بعدی به ضعف و شکست مسعود غزنوی انجامید. سرانجام طغرلبیک در سال ۴۲۹ قمری به نیشابور آمد و بر تخت سلطنت نشست.
دادسرای عمومی و انقلاب تهران از تعیین شعبه ویژهای برای محاکمه متهمان طرح عفافوحجاب خبر داد.
به گزارش فارس، حسن نوروزی رییس مجمع نمایندگان استان تهران با تایید این خبر افزود: «در راستای اجرای این طرح دادستانی تهران قضات ویژهای را برای پیشبرد و رسیدگی سریع به اقدامات انجام شده، تعیین کرده است. »
وی در ادامه تصریح کرد: «با رایزنیهای انجام شده از سوی وزارت کشور شعبهای ویژه در دادسرای عمومی و انقلاب تهران برای رسیدگی به تخلفات متهمان طرح عفاف و حجاب تشکیل شده است.»
به گفتهی آقای نوروزی در این شعبه مزاحمان نوامیس و کسانی که سازماندهی شده برای گسترش بیحجابیها فعالیت میکنند محاکمه خواهند شد.
طرح عفاف و حجاب از اوایل به قدرت رسیدن محمود احمدینژاد به عنوان رییس دولت ایران در سال ۸۴ تصویب شد و پس از مدتها از سال ۸۹ قرار است این طرح دوباره در سراسر ایران اجرا شود.
سخنگوی کمیسیون بررسی شکایتهای انتخاباتی افغانستان، از وابستگی ۸۵ داوطلب نمایندگی مجلس این کشور به گروههای مسلح غیرقانونی خبر داد.
«احمد ضیا رفعت» روز یکشنبه در جمع خبرنگاران تصریح کرد: «عضویت این افراد بر اساس گزارش کمیسیونی که متشکل از نمایندگان وزارتخانههای دفاع، کشور، اداره امنیت ملی و کمیسیون مستقل انتخابات است، پس از بررسی پروندههای آنان، مشخص شده است. این افراد از روز یکشنبه ۹ خرداد تا روز جمعه ۱۴ خرداد ماه فرصت دارند تا با مراجعه به کمیسیون مستقل انتخابات، از خود دفاع کنند.
وی افزود: «رسیدگی به پرونده چنین افرادی بر عهده کمیسیون مستقل انتخابات است و کمیسیون مربوطه نتیجه نهایی بررسیهای خود را در اختیار کمیسیون بررسی شکایتهای انتخاباتی قرار خواهد داد.»
آقای رفعت تاکید کرد: «داوطلبانی که وابستگی به گروههای مسلح غیرقانونی دارند و یا از سوی دادگاه، اتهام آنان به جرایم نقض حقوق بشر، جنایات جنگی، قتل و اختلاس ثابت شده باشد، حق شرکت در انتخابات مجلس را ندارند.»
انتخابات پارلمانی افغانستان ۲۷ شهریور ماه برگزار میشود.
گروهی از پژوهشگران آمریکایی با کشف یک مکانیزم مولکولی موفق شدند راز طب سوزنی با قدمتی چهار هزار ساله را فاش کنند.
به گزارش مهر، محققان دانشگاه روچستر در نیویورک که نتایج یافتههای خود را در مجله نیچر منتشر کردهاند یکی از مکانیزمهای مولکولی که اثرات تسکیندهنده درد طب سوزنی را القا میکند، کشف کردند.
این محققان دریافتند که سوزنهای به کار رفته در طب سوزنی موجب میشود که در سطح بافت تحت درمان، مادهای به نام «آدنوزین» آزاد شود. این ماده همانند یک مسکن طبیعی عمل میکند.
طب سوزنی با قدمتی چهار هزار ساله یکی از رایجترین روشهای غیر متداول پزشکی است که امروزه در تمام دنیا برای درمان بسیاری از بیماریها از آن استفاده میشود به ویژه یکی از کاربردهای آن در مقابل دردهای مزمن و دردهای شدید است.
درحال حاضر چین، ژاپن و ایتالیا از بیشترین تعداد پزشک طب سوزنی برخوردارند.
تیم ملی فوتسال ایران با غلبه بر تیم ملی ازبکستان برای دهمین بار به عنوان قهرمانی مسابقات فوتسال قهرمانی آسیا دست یافت.
تیمهای ملی فوتسال ایران و ازبکستان از ساعت ۱۷:۳۰ روز یکشنبه در سالن سرپوشیده مجموعه ورزشی ازبکستان شهر تاشکند برگزار کننده دیدار نهایی یازدهمین دوره مسابقات فوتسال قهرمانی آسیا بودند که در پایان تیم ایران موفق شد با نتیجه ۸ بر ۳ از سد تیم ازبکستان بگذرد و قهرمانی یازدهمین دوره مسابقات فوتسال آسیا را از آن خود کند.
در این دیدار مسعود دانشور و علی اصغر حسنزاده (٢گل)، جواد اصغری مقدم، محمد طاهری، مجید رییسی و حسین سلطانی برای ایران گلزنی کردند.
گفتنی است در یازده دوره رقابتهای قهرمانی فوتسال آسیا تیم ملی ایران ده بار به مقام قهرمانی دست یافت و تنها در چهار سال پیش در شهر تاشکند با قبول شکست مقابل ژاپن از راهیابی به فینال بازماند و به مقام سوم بسنده کرد.
حکم محکومیت «عدنان حسنپور» روزنامهنگار کرد بعد از نقض اعدام و پس از نقض حکم دادگاه انقلاب سنندج از ۳۱ سال به ۱۵ سال کاهش یافت.
به گزراش روانیوز، صالح نیکبخت وکیل مدافع عدنان حسن پور با اعلام این خبر افزود: «پس از آنکه به درخواست اینجانب دایر بر اعاده دادرسی و نظر ۱۰ نفر از معاونین سابق دادستان کل کشور و دادیاران دادسرای دیوان عالی کشور و همچنین اعلام نظر چهار نفر از مشاورین عالیرتبه رییس قوه قضاییه وقت دایر براینکه اتهام محاربه در مورد آقای عدنان حسنپور مصداق ندراد، ریاست وقت قوهی قضائیهی ایران آیتاله هاشمیشاهرودی با درخواست اعاده دادرسی اینجانب موافقت کرده و پرونده برای رسیدگی به شعبه هم عرض دادگاه انقلاب مریوان یعنی (شعبه اول دادگاه اسلامی سنندج) ارجاع شد. این دادگاه او را به اتهامات متعدد شامل دادن اطلاعات در مورد مراکز نظامی، تبانی برای برهم زدن امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام و ورد در گروهای غیرقانونی و همچنین همکاری با دولت متخاصم محکوم کرد که پس از تجدیدنظرخواهی اینجانب دادگاه تجدیدنظر استان کردستان رای صادره را در دو مورد همکاری با دول متخاصم و تبانی بر علیه نظام نقض کرده و مجموع مجازات او به ۱۵ سال زندان کاهش یافت»
گفتنی است عدنان حسنپور که ۳ سال پیش بازداشت شده بود، در تابستان سال ۸۶ به اتهام محاربه، به اعدام محکوم شد که این حکم با دوبار نقض در دادگاه تجدید نظر به ۱۵ سال حبس کاهش یافت.
پژوهشکده رویان یکی از مراکز برجسته تحقیقاتی ایران در بحث سلولهای بنیادی است که فعالیتهای آن مورد توجه همه کشورهاست و وقتی بحث راهکاری برای مقابله با موادمخدر باشد مالزی به شدت به آن علاقه نشان میدهد.
محمدحسین نصراصفهانی مدیر پژوهشکده رویان از باروری بیومدیکال سلولهای بنیادی زیستشناسی در شبیهسازی ۴ هزار سگ پلیس برای مقابله با مواد مخدر خبر داد.
به نقل از برناما، رویان یکی از مراکز برجسته تحقیقاتی ایران در احیا فناوری سلولهای بنیادی جنینی و پزشکی است.
مدیر این مرکز تولید حیوانات شبیهسازیشده برای ایران را یک افتخار دانست و گفت: «هرگز تصور نمیکردیم به چنین موفقیتی دست یابیم.»
وی از اجرای پروژه شبیهسازی قوچ وحشی از گوسفند اهلی نیز در آینده نزدیک خبر داد و گفت: «ایران به زودی درعرصه پژوهش در زمینه سلولهای بنیادی خواهد درخشید.»
روزنامه دولتی ایران به نقل از منوچهر متکی وزیر امور خارجه نوشت: «ژاپن ضلع چهارم مبادله سوخت هستهای ایران» است.
این روزنامه در عنوان دیگری از نهاییشدن قرارداد صدور گاز به پاکستان پس از ۱۳ سال خبر داد.
روزنامه ابتکار تیتر «انتقادات صریح احمدینژاد از لاریجانی، مجلس و مجمع تشخیص مصلحت» به عنوان مهمترین خبر برگزیده است.
«تعلیق از تحصیل، مجازات دانشگاهها برای بدحجابان» تیتر دیگر این روزنامه است.
«سرپیچی اسراییل از پذیرش عضویت در آژانس انرژی اتمی» خبر برجسته روزنامه اطلاعات است.
این روزنامه به نقل از معاون وزیر نیرو در جای دیگر هشدار داد: «اطفال، زنان باردار و سالمندان از آب تهران استفاده نکنند».
روزنامه جامجم گزارشی را در خصوص «افزایش نگرانکننده گرایش دختران به سیگار» منتشر کرده است.
«درخواست نمایندگان اصولگرا برای عفو زندانیان نادم پس از انتخابات» عنوان دیگر این روزنامه است.
روزنامه جمهوری اسلامی از «احتمال شکستهشدن محاصره غزه» خبر داد.
این روزنامه در مطلب دیگری با اشاره به افزایش کشتهشدن غیر نظامیان در افغانستان از انتقاد ناتو از نیروهای آلمانی و آمریکایی به دلیل کشتن غیر نظامیان افغان یاد کرد.
روزنامه دنیای اقتصاد «تغییر در ثبت معاملات مسکن» را در صدر اخبار خود منتشر کرد.
«پیمان اقتصادی چین، کره جنوبی و ژاپن» تیتر برجسته دیگری است که این روزنامه اقتصادی به خود اختصاص داده است.
«پیشنهاد عفو محکومان پس از انتخابات» خبر اول روزنامه اصلاحطلب شرق است.
این روزنامه همچنین از قول احمدینژاد نوشت: «اتهام یک میلیاردی ثابت شد، دستم را قطع کنید».
روزنامه کیهان از «برخورد ضربتی پلیس با توزیعکنندگان مواد مخدر» گزارشی را منتشر کرد.
«امسال هم در تولید گندم خودکفا هستیم» خبر دیگری است که این روزنامه به نقل از وزیر جهاد کشاورزی بیان کرده است.
و در پایان روزنامه همشهری نوشت: «با پوشش و حمایت شهرداری تهران ۱۰ هزار زن سرپرست خانوار به بازار کار وارد شدند.»
«جزییات قیمتهای جدید برق برای دولتیها و پرمصرفها» دیگر عنوان این روزنامه است.
امروز دهم خرداد برابر با سالروز در گذشت «محمود اعتمادزاده»، فعال سیاسی، نویسنده و مترجم نامدار معاصر ایرانی بود. او متولد سال ۱۲۹۳ خورشیدی است، و اولین فعالیت ادبی او در عرصه روزنامهنگاریست که با نام مستعار «م.ا.بهآذین» مینوشت و بیش از ششدهه به این نام شناخته و خطاب شد، او در سال ۱۳۸۵خورشیدی درگذشت.
«میتوان و باید به یاری هنر جامعه را دگرگون کرد و شاعران و نویسندگان در برابر مردم و تکامل اجتماعی متعهد و مسوول هستند.»
«محمود اعتمادزاده» معروف به «م.ا.بهآذین» در بیست و سوم دى ماه سال ۱۲۹۳ خورشیدی در رشت به دنیا آمد. آموزش ابتدایی را در رشت، سه سال اول متوسطه را در مشهد و سه سال آخر متوسطه را در تهران گذراند.
دوران کودکى بهآذین همزمان با جنبش جنگل در «گیلان» و نیز انقلاب در «روسیه» بود. بدین روال در دو دهه نخستین زندگىاش شاهد رویدادهایی تاریخی شد که در ذهن و خاطر او تاثیر عمیقی برجای گذاشت.
در سال ۱۳۱۱ جزو دانشجویان اعزامی ایران به فرانسه رفت و تا دیماه ۱۳۱۷ در فرانسه ماند. زبان فرانسوى را آموخت و از دانشکده مهندسی دریایی «برست» و دانشکده مهندسی ساختمان دریایی در پاریس گواهینامه گرفت.
در سالهای زندگی در فرانسه، درکنار فراگیری زبان و تحصیلات دانشگاهی، با آثار و افکار بسیاری از نویسندگان و اندیشمندان جهان آن روز و با فضای باز آزادی و همچنین با نوشتههای مارکسیستی آشنا شد.
پس از بازگشت به ایران به نیروی دریایی پیوست. با درجه «ستوان دوم» مهندس نیروى دریایى، در خرمشهر مشغول به کار شد. دو سال بعد به نیروى دریایى در بندر انزلى منتقل شد و ریاست تعمیرگاه این نیرو به عهدهاش گذاشته شد.
در هجوم متفقین در شهریورماه ۱۳۲۰ مورد تیراندازى قرارگرفت و به سختى مجروح و دست چپش از ناحیه سرشانه قطع شد. همین حادثه بود که در روحیه او تاثیر منفى فراوانى هم گذاشت تا آنجا که در دو کتاب «از آن سوى دیوار» و «شهرخدا» این حادثه را بیان کرده است.
روزنامهنگاری از نخستین عرصههای فعالیت ادبی او بود. نخستین نشریهای که نوشتههایی از او را چاپ کرد «مردان کار» بود. در آن زمان او هنوز افسر نیروی دریایی بود و از آنجا که کارکنان ارتش به کلی ممنوعالقلم بودند، ناگزیر نوشتههایش را به نام مستعار«م.ا.بهآذین» به دست چاپ سپرد او بیش از ششدهه به این نام شناخته و خطاب شد.
چندی بعد، برای رهایی از قیدهایی که افسر نیروی دریایی بودن، برای فعالیت سیاسی و ادبىاش ایجاد کرده بود، استعفا داد و به وزارت فرهنگ منتقل شد. از آن پس دوران تازه زندگى به آذین آغاز شده و او از این دوران به نوشتن داستان کوتاه، رمان، نقد و ترجمه آثار ادبى و همچنین به همکارى با نشریههاى فرهنگى، ادبى پرداخت و به جامعه ادبى و به بالابردن سطح فرهنگى مردم سرزمین خود کمک شایانى کرد.
محمود اعتمادزاده از چندمنظر بر ادبیات معاصر ایران تاثیرگذار بوده است. آثار او به بخشهای ادبیات داستانى، رمان و داستان کوتاه، ترجمه، نقد و پژوهش تقسیم مىشود.
بهآذین دبیر جمعیت ایرانی «هواداران صلح» نیز بود. هم چنین او برای دنبال کردن هدفهای صنفىاش، به یاری شماری از قلمزنان و هنرمندان کشور، در پاییز ۱۳۵۸ شورای «نویسندگان و هنرمندان ایران» را پىریزی کرد.
در ١٧ بهمن ۱۳۶۱ در جریان دستگیرىهای گسترده اعضای حزب توده ایران، دستگیر شد. و تا سال ۱۳۶۹ در زندان ماند و تحت شکنجههای سختی قرار گرفت. او پس از آزادی از زندان، همواره از عوارض دوران بازداشت و شکنجههای سخت رنج مىبرد.
در تیرماه ۱۳۷۰، چند ماهی پس از آزادی از زندان جمهوری اسلامی، خاطرات خود را به روی کاغذ آورد و از نحوه شکنجهها و برخورد بازجویان، علیرغم دفاع او از انقلاب و «نظام انقلابی» نوشت. این نوشته که سالها پنهان مانده بود، در دیماه ۱۳۸۸ یعنی سه سال بعداز مرگ وی در ۱۲۸ برگ منتشر شد.
بهآذین در عرصه نمایشنامهنویسی هم قلم آزمود. نمایشنامه «کاوه» گویای حدیثی باستانی با بیان و شگردهای هنری معاصر است.
آثار بسیاری از نویسندگان بزرگ جهان همچون بالزاک، رومن رولان، شکسپیر، شولوخف و گوته را به فارسی شیوایی ترجمه کرد. وسواسش در انتخاب آثار، و روانی و دقت ترجمههایش، به او جای ویژهای در میان مترجمان مشهور ایران داده است.
پژوهش و فلسفه از دیگر عرصههای فعالیت بهآذین بود. «قالی ایران» نگاهی به پیشینه قالی دارد، در کتاب پژوهشى «گفتار در آزادی» به بررسی جنبههای مختلف مفهوم آزادی مىپردازد و در کتاب «دریا کنار مثنوی» دیدگاههای فلسفی خود را بیان مىکند.
و در نهایت محمود اعتمادزاده در روز چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۸۵ بر اثر ایست قلبی در بیمارستان «آراد» تهران درگذشت و در کرج دفن شد.
گزارشهای رسیده حاکی است نیروی دریایی اسراییل با حمله به یک کشتی باری ترکیه باعث کشته شدن دست کم ۱۶ تن شد.
به گزارش رویترز روز دوشنبه نیروی دریایی اسراییل کشتی را که با پرچم ترکیه در حال بردن کمکهای اولیه برای کمک به مردم فلسطین به غزه بود مورد هدف قرار داد.
وزیر بازرگانی اسراییل با حضور در شبکه ۱۰ اسراییل اعلام کرد: «این عمل به هیچوجه خوشآیند نبوده و فقط میتوانیم با بازماندگان این کشتهشدگان احساس همدردی کنیم.»
بنیامین بن الیزر در گفتوگو با کانال ۱۰ اسراییل اطلاعات دیگری در مورد این حادثه که باعث کشتهشدن ۱۶ نفر بوده است، نداده است.
اما وی در مصاحبه با رادیو نظامی اسراییل گفت: «من میتوانم سربازانی که مرتکب این عمل شدهاند را درک کنم. زمانی که کسی تلاش میکند تا سلاحی را از دست یک سرباز خارج کند او ممکن است کنترل خود را از دست داده و دست به چنین عملی بزند.»
در پی این اظهارات مقامهای ترکیه ضمن محکوم کردن این حمله آن را «غیر انسانی» و «خلاف رعایت حقوق بشر» خواندند و خواستار توضیح قانعکننده اسراییل شدند.
به گفته کارشناسان ممکن است این حادثه بر روی روابط اسراییل و ترکیه اثرات منفی داشته باشد.
سازمان جهانی بهداشت سی و یکم می برابر با دهم خرداد را به عنوان روز جهانی بدون دخانیات نامگذاری کرده است.
دخانیات جمع «دخان» است و دخان را در لغت «دود» معنا کردهاند. در لغتنامه دهخدا در برابر نام دخانیات آمده است: «اقسام توتون و تنباکو که برای دود کردن استعمال کند».
یکی از شناخته شدهترین مواد دخانی، «سیگار» است. سیگار به عنوان پرمصرفترین ماده دخانی، دومین عامل مرگ و علت مرگ یکنفر از هر ده نفر در سراسر دنیاست . سیگار، کشندهترین وسیله به ظاهر تفریحی به شمار میآید که به دست انسان ساخته شده و تاکنون افراد بسیاری را به گرداب هراسانگیز مرگ کشانده است. چنان که بررسیها نشان داده، سیگار سالانه چهار میلیون نفر را به کام مرگ فرو میبرد.
اعتیاد به سیگار که در واقع وابستگی به نیکوتین است به سرعت حاصل میشود و بنا به گفته پزشکان تقریبن ۸۵٪ افرادی که فقط یک عدد سیگار کشیدهاند به مصرف آن ادامه دادهاند.
پژوهشهای بسیاری در دنیا انجام شده که بر مضر بودن مصرف سیگار دلالت میکنند. با این وجود، شرکتهای تولید سیگار این پژوهشها را بیاساس و اثبات نشده میخوانند و به تبلیغ گسترده سیگار در کشورهای مختلف جهان ادامه میدهند. در بیشتر کشورهای جهان، به جز مناطق آزاد، از سیگار مالیات سنگینی تا چند برابر قیمت اولیه دریافت میشود و سعی میشود این پول خرج بهبود سلامت مردم آن کشور شود. پژوهشهای زیادی نیز سیگار را از عوامل اصلی سرطان میدانند. به عنوان مثال در مطالعات گسترده مشخص شده که علت اصلی سرطان ریه سیگار است.
در ایران نیز با توجه به آمار حدود ۱۰ میلیون سیگاری در کشور، ۴ تا ۵ میلیون سال عمر افراد به دلیل مرگهای زودهنگام ناشی از مصرف دخانیات از دست میرود.
مرگ این تعداد افراد که اکثر آنها سرپرست خانوار هستند، بطور ثانویه باعث اختلال در روند زندگی خانواده در زمینههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی میشود و در موارد زیادی فروپاشی خانواده را نیز به دنبال دارد.
شواهد علمی نشان میدهد که مصرف انواع محصولات دخانی به هر شکلی مضر بوده و باعث مرگ و میر و ناتوانی در افراد شده و استعمال دخانیات عامل بروز ۹۰ درصد سرطان ریه، ۸۰ درصد برونشیت مزمن و ۲۵ درصد بیماریهای ریوی است.
آنچه مسلم است، بیش از ۸۵ درصد افراد جامعه ما دخانیات مصرف نمیکنند در حالی که به انحای مختلف در معرض عوارض استعمال دخانیات توسط اقلیت جامعه هستند.
طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ۳۰ درصد بیماریهای قلبی و یک سوم بیماریهای تنفسی افرادی هستند که در معرض استنشاق تحمیلی و ناخواسته دود ناشی از مصرف دخانیات قرار دارند.
کنترل شیوع استعمال دخانیات در بین زنان بخش مهمی از راهکارهای جامع کنترل دخانیات است و به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت شعار امسال روز جهانی بدون دخانیات را «جنسیت و دخانیات» با رویکرد و تلاش صنایع دخانی در جذب زنان پیشنهاد کرده است.
نقش زنان در پیشگیری از مصرف دخانیات یکی از مواردی است که سازمان بهداشت جهانی بیشترین حساسیت را متمرکز آن کرده است.
براساس آمار سال ۲۰۰۵ سازمان بهداشت جهانی، تعداد زنان سیگاری در ۲۰ سال اخیر ۶۰ درصد افزایش یافته است. همچنین، تعداد زنانی که روزانه بیشتر از یک پاکت سیگار میکشند ۳ برابر شده است.
کارشناسان و آسیبشناسان اجتماعی معتقدند گسترش سیگار و استفاده از مواد دخانی در میان زنان رو به افزایش است. آنها معتقدند که مصرف دخانیات در میان زنان به مرز هشدار رسیده است.
عوارض زیانبار استعمال سیگار برای همه، بارها مورد تاکید مراجع علمی قرار گرفته است، اما واقعیت آن است که زنان ـ چه مستقیم و چه غیرمستقیم ـ از رواج استعمال سیگار در جوامع بیش از مردان آسیب میبینند.
سازمان ملل متحد از مرگ و میر سالیانه یک میلیون و پانصد هزار زن در جهان بر اثر استعمال دخانیات خبر میدهد. بنا به گفتهی این سازمان بیشتر این مرگ و میرها در کشورهای با درآمد کم و متوسط رخ می دهد.
همچنین سالانه ۶۰۰ هزار نفر از کسانی که در معرض دود سیگار دیگران قرار دارند، جان خود را از دست داده که دو سوم آنان را زنان تشکیل می دهند.
به هر روی بر اساس نظرات کارشناسان اجتماعی چنانچه روند مصرف محصولات دخانی ادامه یابد، ۱ میلیارد نفر در قرن ۲۱ جان خود را از دست خواهند داد.
سوظنهایی به فعالیتهای شهزاد هست وی برای بازدید مجدد در فرودگاه به کنار کشیده میشود و از وی درباره اینکه موقعی که خارج بوده کجا اقامت داشته سوالاتی پرسیده میشود. «جین هارمن» رییس کمیته فرعی امنیت داخلی در شاخه اطلاعات میگوید که اطلاعات جمع آوری شده در آن موقع وضعیت بحرانی داشتهاند و برای دستگیری وی بهکار برده شده بودند. ولی آنقدرها قاطع نبودند که بشود جلوی ورود مجدد او به آمریکا را گرفت. وی نقشهاش را کمی بیش از دو ماه بعد در سر میپروراند.
حمله شهزاد به میدان تایم نیویورک نشان دهنده نقطه منفی در جنگ آمریکا با تروریسم است. در حالیکه جنگ در افغانستان و عراق و اقدامات آمریکا در پاکستان، بسیاری از آنهایی که میتوانستند تروریست باشند را به کشتن داده، آنهایی که به کارشان ادامه دادند هم بسیار مستقلانه عمل کردند. «برایان جنکینز»، یک متخصص تروریسم در Rand Corp است که حملات اخیر در آمریکا که شامل حادثههای Fort Hood توسط سرگرد «نیدال مالک حسن»، اقدام «عمر فرخ عبدالمطلب» برای منفجر کردن یک هواپیما که در دسامبر ۲۰۰۹ که به دیترویت نزدیک میشد را شرح میدهد و میگوید: «قاعدتن اینها یک باره پدید میآیند و بدین معنی هستند که هیچ گونه اخطار قبلی برای آنها وجود ندارد.»
با این حال نیروهای قانونی اخیرن خواستهاند که بعضی از این خرابکاران مستقل را خنثا کنند. مثل نقشه «نجیباله زازی»، افغانی که به آمریکا مهاجرت کرده بود که برای منفجر کردن خطوط مترو نیویروک کشیده شده بود. زازی در سپتامبر ۲۰۰۹ دستگیر شد. همچنین اقدامات FBI هم در تگزاس و الینیز در سال گذشته منجر به دستگیری مردانی شد که خودشان را از عوامل القائده به حساب میآوردند. جنکینز میگوید: «ما در مقابل قصد آنها سر خم نکردهایم. ولی اینها تلاشهای کوچکتر و دارای کیفیت کمتری هستند. ما در نظر داریم قابلیتهای آنها در زمینههای فعالیتهای از مرکز هدایت شده و گسترده را بشکنیم.» با استفاده ازروشهایی موسوم به «وحشیان تنها» گروههای تروریسم شانس آموختن درسها و به روز کردن مهارتهایشان را از دست میدهند. وی میگوید: «با مشخص شدن سرشاخه اخیر به وضوح مشکل کنترل کیفیتی پیدا شده است.»
هنوز تنها جای تشکر کمی وجود دارد. نیویورک تقریبن در روز اول می به تعطیلی کشانده شد تا از حملهای که میتوانست به آسانی جان عدهای از مردم را بگیرد، جلوگیری شود. بخاطر دودهایی که از مرکز تجارت جهانی نیویورک متصاعد میشد، شهروندان نیویورک حق فکرکردن را دارند و میتوانند امید داشته باشند که جنگ ادامهدار و طولانی با تروریسم اسلامی چیزی است که به آنها نزدیک میشوند. آنها تازه درسی قدیمی را یاد گرفتهاند.
همانطور که در برنامهی قبلی هم به این مسئله اشاره شد، در فرهنگ بسیاری از خانوادههای ایرانی، فرزندان تا زمانی که ازدواج نکردهاند و به استقلال زندگی زناشوییشان نرسیدهاند، باید در خانهی پدری زندگی کنند. تقاضای جدا کردن محل زندگی؛ بدون دلیل خاصی، از سوی جوانان، غالبن از سوی والدین با مخالفت و سرکوب مواجه میشود؛ به خصوص اگر فرزند خانواده دختر باشد.
با وجود این که محدودیت برای پسران ایرانی کمتر است اما وابسته به فرهنگ هر خانواده، جدا زندگی کردن پسرها هم گاهی با مخالفت روبهرو میشود. جدا زندگی کردن در ایران، حتمن باید دلیل خاصی داشته باشد، مثل قبول شدن در دانشگاه، کار پیدا کردن در شهر دیگر، خدمت سربازی…
مهمانان برنامهی امروز، بازهم همان سه پسر مجرد ایرانی برنامهی قبلی هستند که یکی در خانهی مجری و کاملن تنها، یکی با همخانههایش در استرالیا و دیگری هم در خوابگاه دانشجویی، زندگی مجری را تجربه کردهاند. در ادامهی برنامهی قبل، امروز میشنویم که این جوانها، از سختیها، شیرینیها و لحظههای در کنار خانواده بودن و نبودن میگویند:
«با این وجود که داخل خانواده خیلی آزاد بودم و آنچنان به من گیر نمیدادند، اما از سن پانزه شانزده سالگی دوست داشنم تنها باشم و جدا زندگی کنم. آن دو سالی را هم که تنها زندگی کردم را با هیچ چیز عوض نمیکنم. فقط مجری زندگی کردن دو تا عیب داشت یکی مسئلهی غذا بود که هیچوقت غذا نمیپختم. اگر یخچال اکثر مجردها را دیده باشید، بهترین غذایی که پیدا میکنید دم پختک است. من که غذا را اکثرن خانهی آشناها مهمان بودم. مشکل دیگر هم تنهایی بود. فشار تنهایی، اینکه کسی نباشد که همصحبتت باشد، کسی که باهم درد دل کنید، گپ بزنید، فیلم ببینید. این موضوع خیلی روح آدم را اذیت میکند.»
«در رابطه با تنهایی، به نظرم بعضی وقتها آدم در جمع هست اما باز تنهاست، هر کسی از تنهایی تعریفی دارد. مثلن الان در خانواده هستم اما فقط جسمم آنجاست، اکثر وقتها در اتاقم تنها هستم و کمتر با آنها هم کلام میشوم. خیلی وقتها فقط استقلال نیست که تنهایی میآورد. بعضی وقتها در جمع بودن هم ممکن است با احساس تنهایی همراه باشد. اما در هر صورت تنهایی سخت است.»
«خوابگاهی که ما در آن بودیم پنج یا شش تا بلوک بود، از هر ردهای هم آنجا ساکن بودند، دانشجوهای لیسانس، بچههای ارشد، دانشجوهای دکترا. این بچهها روزهای جمعه اصلن تا ساعت ۱۲ ظهر از اتاقشان در نمیآمدند. توی یک سالی که من در آن دانشگاه بودم ندیده بودم اینکه کسی قبل از ظهر بیدار شود. همیشه ساعت دوازده ظهر که میشد ژتونهایشان را دستشان میگرفتند و با چشمهای خواب آلود، میرفتند به سمت سلف و غذاشان را میگرفتند و داخل اتاقشان میآمدند. یک روز جمعه صبح، ساعت ۹، توی سرمای زمستان، دو تا اتوبوس از دبیرستان دخترانه آورده بودند، نمیدانم چه کسی این گزارش را داده بود که …»
«پارسه» یا «تخت جمشید» نام یکی از شهرهای باستانی ایران است که سالیان سال پایتخت تشریفاتی امپراتوری ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان بودهاست. این مکان از سال ۱۹۷۹ یکی از آثار ثبت شدهی ایران در میراث جهانی یونسکو است.
نام تخت جمشید در زمان ساخت «پارسه» به معنای «شهر پارسیان» بود. یونانیان آن را پرسپولیس به یونانی یعنی «پارسهشهر» خواندهاند. ایرانیان نام «پارسه» را چند قرن پس از برافتادنش فراموش کردند، چون کتیبهها را دیگر نمیتوانستند بخوانند و تاریخ آنان از یاد ایرانیان برفت. خاطرهشان با یاد پادشاهان افسانهای پیشدادی و کیانی درهم آمیخت و بنای شکوهمند پارسه را کار جمشید دانستند و کمکم این نام افسانهای را بر آن بنا نهادند. جمشید پادشاه اسطورهای ایران است که در شاهنامه فردوسی، ساختن کاخهای باشکوه به او نسبت داده شده است.
مجموعه تخت جمشید به وسعتی حدود ۱۳۵۰۰۰ متر مربع و تمامن از سنگ ساخته شده است. در میان سنگها از هیچ گونه ملاتی استفاده نشده اما در بعضی نقاط، سنگها را با بستهای آهنی به نام دم چلچلهای به هم اتصال دادهاند و از چفتهایی سربی استفاده کردهاند. مجموعه تخت جمشید شامل هفت کاخ (تالار)، نقوش برجسته، پلکانها، ستونها، و دو آرامگاه سنگی است.
در مجموع بیش از سه هزار نقش برجسته در ساختمانها و مقبرههای تخت جمشید وجود دارد که به طرز خارقالعادهای هماهنگ است. در قسمت بالای تخت جمشید، در دامنه کوه رحمت، دو آرامگاه وجود دارد که آرامگاه اردشیر دوم و اردشیر سوم است.
تخت جمشید حدود دویست سال محل سکونت شاهان هخامنشی بوده تا اینکه در ۳۳۰ پس از میلاد اسکندر مقدونی آن را سوزاند. تاریخنگاران در مورد علت این آتش سوزی اتفاق رای ندارند. عدهای آن را ناشی از یک حادثه غیرعمدی میدانند، عدهای دلیلش را جلب خوشنودی و ارضای روسپی مشهور آتنی توسط اسکندر و برخی این اقدام اسکندر را تلافی ویرانی شهر آتن (و معبد آرتیمیس) به دست خشایارشا میدانند و احتمالن بخش عظیمی از کتابها، فرهنگ و هنر هخامنشی را با اینکار نابود کرد. با اینحال ویرانههای این مکان هنوز هم در مرودشت در نزدیکی شیراز مرکز استان فارس برپا است و باستان شناسان از ویرانههای آن نشانههای آتش و هجوم را بر آن تایید میکنند.
قدیمیترین بخش پارسه بر پایهی یافتههای باستانشناسی مربوط به سال ۵۱۵ پیش از میلاد است. آنگونه که در منابع متعدد و گوناگون تاریخی آمدهاست ساخت پارسه در حدود ۲۵ قرن پیش در دامنه غربی کوه رحمت، به عبارتی «میترا» یا «مهر» و در زمان داریوش بزرگ آغاز شد و سپس توسط جانشینان وی با تغییراتی در بنای اولیه آن ادامه یافت.
بر اساس خشت نوشتههای کشف شده در پارسه در ساخت این بنای با شکوه معماران، هنرمندان، استادکاران، کارگران، زنان و مردان بیشماری شرکت داشتند که علاوه بر دریافت حقوق از مزایای بیمهی کارگری نیز استفاده میکردند. کارگرانی که در بنای تخت جمشید دست اندرکار بودند. از ملتهای مختلف، چون ایرانی، بابلی، مصری، یونانی، عیلامی و آشوری تشکیل میشدند که همه آنان رعیت دولت شاهنشاهی ایران به شمار میرفتند.
گذشته از مردان، زنان و دختران نیز به کار مشغول بودند. مزدی که به کارگران میدادند غالبن جنسی بود نه نقدی، که آن را با یک واحد پول بابلی به نام «شکل» سنجیده و برابر آن را به جنس پرداخت میکردند. اجناسی را که بیشتر به کارگران میدادند و مزد آن محسوب میشد عبارت بود از: گندم و گوشت و سایر غلات و اجناس به عنوان دستمزد دریافت کردند، ساخت این مجموعه بزرگ و زیبا بنا به روایتی ۱۲۰ سال به طول انجامید.
کاخهای پارسه در نزدیکی رود کوچک پلوار که به رود کر میریزد٬ بر روی سکویی که ارتفاع آن بین ۸ تا ۱۸ متر بالاتر از سطح جلگهی مردوشت است، بنا شدهاند در حالی که طرف شرقی آن بر روی کوه رحمت (کوه مهر) است و سه طرف دیگر با دیوارهای حافظ شکل داده شدهاند. دیوارهای حافظ با توجه به شیب زمین تغییر ارتفاع میدهند.
اولین کاوشهای علمی در پارسه توسط «ارنست امیل هرتزفلد» در ۱۹۳۱ صورت گرفت. وی توسط موسسه خاورشناسی دانشگاه شیکاگو فرستاده شده بود. یافتههای وی هنوز در این موسسه نگهداری میشوند. هرتزفلد معتقد بود دلیل ساخت پارسه نیاز به جوی شاهانه و باشکوه٬ نمادی برای امپراتوری پارس و مکانی برای جشن گرفتن وقایع خاص به خصوص نوروز بودهاست. به دلایل تاریخی پارسه در جایی که امپراتوری پارس پایه گذاشته شده بود ساخته شدهاست.
ورودی سکو و و دروازهی ملل دارای دو پلکان است که روبهروی یکدیگر و در بخش شمال غربی مجموعه قرار دارند که همچون دستانی است که آرنج خویش را خم کرده و بر آن است تا مشتاقان خود را از زمین بلند کرده و در سینه خود جای دهد.
این پلکانها از هر طرف ۱۱۱ پلهی پهن و کوتاه(به ارتفاع۱۰ سانتیمتر) دارند. بر خلاف عقیده بسیاری از مورخین که مدعی بودند ارتفاع کم پلهها به خاطر این بوده که اسبها نیز بتوانند از پلهها بالا بروند، پلهها را کوتاهتر از معمول ساختهاند تا راحتی و ابهت میهمانان (که تصاویرشان با لباسهای فاخر و بلند بر دیوارهای پارسه نقش بسته) هنگام بالا رفتن حفظ شود. ولی این این موضوع بیانگر استفاده از علم ارگونومی در ساخت، بنا در ایران در ۲۵۰۰ سال پیش است.
بالای پلکانها، بنای ورودی تخت جمشید، «دروازه بزرگ» یا «دروازه خشایارشا» یا دروازه ملل، قرار گرفتهاست. ارتفاع این بنا ۱۰ متر است. این بنا یک ورودی اصلی و دو خروجی داشتهاست که امروزه بقایای دروازههای آن برجاست. بر دروازهی غربی و شرقی طرح مردان بالدار و طرح دو گاو سنگی با سر انسانی حجاری شده است.
«داریوش شکوف» کارگردان ایرانی ساکن برلین مدت نزدیک به یک هفته است که در آلمان ناپدید شده. داریوش شکوف که به یک کارگردان معترض معروف است از فعالین هنرمند ایرانی در این کشور است. او بیش از ۱۴ فیلم بلند و کوتاه ساخته است. آخرین فیلماش را در بارهی زندانیان سیاسی در ایران ساخت.
شکوف در شصتمین جشنواره برلیناله که هفت ماه بعد از دهمین انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد نامهای اعتراضی به مدیر جشنواره نوشت و از اینکه جشنواره فیلم برلین به رفتاری که جمهوری اسلامی با مردمی که نسبت به نتایج انتخابات با اعتراض در خیابان راهپیمایی کردند اعتراض کرد.
هم اکنون این کارگردان ساکن برلین که هفته پیش عازم پاریس بوده و قصد داشته که با قطار از کلن به پاریس برود به مقصد نرسیده است. هیچکس از او اطلاعی ندارد؛ نه خانواده و نه دوستاناش.
آخرین ارتباط دوستان و خانوادهاش با او، در ایستگاه راه آهن کلن بودهاست.
در پی ناپدید شدن داریوش شکوف برخی گمانه زنیها میگویند او ربوده شده است و از سویی به دلیل ساخت فیلمهایی در مورد مسایل زندانیان سیاسی در ایران این احتمال را میدهند که توسط دولت ایران اقدامی بر علیه او شده باشد. مواردی که پلیس جنایی آلمان تاکنون تایید نکرده است.
«اختر قاسمی» خبرنگار در کلن از وضعیت داریوش شکوف با اردوان روزبه گفتوگو کرده است:
«دنیس هاپر» بازیگر مطرح سینمای آمریکا روز شنبه در سن ۷۴ سالگی درگذشت.
دنیس هاپر خالق فیلم معروف «ایزیرایدر» و همچنین بازیگر سرشناس هالیوود به دلیل ابتلا به بیماری سرطان پروستات در خانه خود در لسآنجلس آمریکا درگذشت.
آقای هاپر فعالیت سینمایی خود را در دهه ۱۹۵۰ با ایفای نقش هایی کوتاه در فیلمهای استودیویی همچون «یاغی بیآرمان» و «غول» آغاز کرد.
بعدها او به موازات بازیگری به فیلمسازی مستقل نیز روی آورد و با ساخت فیلم «ایزی رایدر» در طلیعه دهه ۷۰ توجه محافل سینمایی را به خود جلب کرد. او در مجموع ۸ فیلم را کارگردانی کرد که از مهمترین آنها میتوان به فیلم «رنگها» محصول ۱۹۸۸ اشاره کرد.
وی طی بیش از ۵۰ سال فعالیت هنری خود در سینما، در آثار معروفی چون رامبل فیش، رد راک وست، دنیای آب و سرعت و در مقام کارگردان در رنگها و نقطه داغ هنرنمایی کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: «اشتباهکاران پس از انتخابات را نمیتوان دشمن نامید.»
به گزارش ایلنا، آیتاله مهدوی کنی روز دوشنبه در دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران تصریح کرد: «برخی اشتباهکاران پس از انتخابات را نمیتوان دشمن نامید زیرا نیت همه آنها دشمنی نبود، آنهایی که سوابق خوبی در انقلاب داشتند نمیتوان در مورد نیتشان در مسایل اخیر صحبت کرد اما عمل این افراد عمل بدی بوده است.»
به نظر میرسد منظور آیتاله مهدویکنی رهبران اصلاحطلب محمد خاتمی رییس جمهوری سابق ایران، میرحسین موسوی و مهدی کروبی باشد. گروههای افراطی حامی دولت ایران از این سه نفر به عنوان «سران فتنه» یاد میکنند.
این عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه اظهار داشت: «اشتباهاتی که برخیها انجام دادند موجب خوشحالی دشمن شد، در جریان انتخابات دشمن را شاد کردند و دشمنان برایشان کف زدند.»
وی خطاب به سران جنبش سبز گفت: «اگر دشمنان از آنها حمایت میکنند به این حمایت دلخوش نباشند. دشمن با قصد غربت از آنها طرفداری نمیکند.»
به گفتهی آیتاله مهدویکنی سونیت و حسننیت در مسایل سیاسی ملاک صحت عمل نیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: «با کسانی که کفر میورزند نباید رفاقت کنیم و با کافر معاند رفاقت نکنیم، این جزو وظایف ما است.»
میرحسین موسوی و مهدی کروبی از رهبران مخالف دولت ایران در آستانه فرارسیدن سالگرد انتخابات ریاست جمهوری ایران دیدار و گفتوگو کردند.
به گزارش میزانخبر، در این دیدار که پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در منزل مهدی کروبی انجام شد ضمن بررسی آخرین اخبار در خصوص مراسمهای سالگرد انتخابات به بحث و تبادل نظر پرداختند.
همچنین این رهبران اصلاحطلب در مورد مسایل مربوط به زندانیان سیاسی و عقیدتی ضمن محکوم کردن بازداشتهای فعالان سیاسی و مدنی خواستار دلجویی از آسیبدیدگان حوادث بعد از انتخابات شدند.
پیش از این نیز میرحسین موسوی و مهدی کروبی در دیداری اعلام کردند که در صورت صدور مجوز در راهپیمایی سالروز انتخابات که قرار است در ۲۲ خردادماه جاری برگزار شود شرکت خواهند کرد.
با اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد دانشگاهها در هفتهی گذشته، مطلع شدیم که باز جمع کثیری از فعالان دانشجویی کشور از ادامه ی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، محروم شدهاند.
مسوولان در هفتههای اخیر پس از اخراج فعالان دانشجویی دانشگاههای شیراز و علم و صنعت و صدور احکام قضایی و حبسهای طولانی مدت برای خانم بهاره هدایت و آقای میلاد اسدی، در گامی دیگر شماری از فعالان دانشجویی کشور را با وجود اثبات صلاحیت علمی شان در آزمون ارشد، از ادامهی تحصیل محروم کردند.
البته این روند دور از انتظار نیست چرا که از اعمال شدید و تنگنظرانهی گزینشهای سیاسی و عقیدتی در آزمونهای کارشناسی ارشد که به پروژه ستارهدار کردن دانشجویان معروف شده، پنج سالی میگذرد. روشن است که دستاندرکاران این پروژه، «حق تحصیل» را موهبت یا امتیازی میانگارند که میتوانند آن را به هر کسی که مایلند بدهند و از هر آن کس که در قالب های عقیدتی، اندیشهای و سیاسی آنان نمیگنجد، دریغ کرد. به جرات اعلام میکنیم که اینان ذرهای به «سهم برابر» همه انسانها در برخورداری از «حقوق انسانی» اعتقادی ندارند.
از آنجا که این روند مخرب طی سالیان اخیر به شیوه ی مالوف حکمرانان بدل گشته و مدام از میان مستعدترین فرزندان این آب و خاک قربانی میگیرد و از سوی دیگر طراحان، آمران و مجریان اصلی این پروژه، در رسانههای دولتی و اقمار به ظاهر مستقلشان، وجود دانشجویان ستارهدار را با بیشرمی تمام، از بن تکذیب میکنند، دانشجویان محروم از تحصیل ایران هم گردهم آمدهاند تا فریادهای افشاگرشان را هم آواز کنند تا دستکم حذف سیستماتیک ایشان از دایره دانشگاهی کشور، در سکوت برگزار نشود.
«شورای دفاع از حق تحصیل» که در سال ۱۳۸۷ از جمعی از دانشجویان محروم از تحصیل ایران تشکیل شده است، در همین راستا و برای احقاق حق تحصیل همه محرومان از تحصیل کشور تلاش میکند، تلاشی که یکی از علنیترین و درخشانترین ثمرات آن، در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته خود را نشان داد. آن زمان که روند محرومیت از تحصیل بدل به یکی از مهمترین چالشهای دولت حاکم شد و حذف آن به یکی از مهمترین وعدههای انتخاباتی کاندیداهای رقیب بدل گشت.
شورای دفاع از حق تحصیل گرچه بهای «در آفتاب افکندن» رسواییهای اقتدارگران را با بازداشت تنی چند از فعال ترین اعضایش پرداخت، گرچه در همین راستا آقایان ضیا نبوی و مجید دری به زندانهای طولانی مدت محکوم شدند، گرچه شیوا نظرآهاری همچنان با گذراندن ماهها بازداشت، بلاتکلیف در اوین به سر میبرند، گرچه شرایط سخت زندان مشکلات شدید جسمانی را برای پیمان عارف و مهدیه گلرو در پی داشته است، اما همچنان بر عهد خود ایستاده است و ذرهای از پیگیری حقوق دانشجویان محروم از تحصیل عقبنشینی نکرده است.
این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمیکند.
کتب انجیل و تورات تحریف شده به صورت گسترده از مرزهای غربی وارد ایران شدهاند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی آتی نیوز، یکی از مسوولان امنیتی کشور در نشست اخیر خود در آذربایجان غربی با اعلام این موضوع، تاکید کرده بود که اسراییل نقش مهمی در این مسئله دارند و این کتابها را از طریق مرزهای عراق وارد کشورمان میکنند.
به گفته وی، بخشی از این کتب در منطقه و بخش عمدهای به مناطق مختلف کشور قاچاق میشود.
این مقام مسوول با بیان اینکه فقط طی چند ماه صدها جلد کتب انجیل و تورات تحریف شده هنگام ورود به کشور در یکی از مناطق مرزی سردشت کشف و سوزانده شد، خواستار آگاهسازی مردم در این خصوص شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع ورود قرصهای روانگردان اشاره و اضافه کرد: «مقدار زیادی قرص روانگردان روزانه از طریق مرزهای عراق وارد کشور میشود که بخش زیادی از آن به سایر نقاط کشور قاچاق میشود.»
1790 میلادی – برای نخستین بار قانون «کپیرایت» در آمریکا، با امضای «جورج واشنگتن» تصویب شد. کپیرایت یا حق نشر یک مجموعه از قوانین انحصاری است که بهوسیله دولت برای تنظیم روش یا شیوه یا چگونگی بیان اطلاعات و ایدهها برای مدتی محدود تصویب شده است. کپیرایت در گستره وسیعی از خلاقیتها و کارهای هنری و کارهایی از این دست وجود دارد. این قانون حوزه کارهای ادبی، سینمایی، تولید موسیقی، ضبط صدا، نقاشی، عکاسی و نرمافزار، نمایشهای زنده، پخش برنامههای تلویزیونی و رادیویی و طراحیهای صنعتی را شامل میشود.
۱۸۰۹ میلادی – «ژوزف هایدن» موسیقیدان و آهنگساز اتریشی درگذشت.
۱۸۱۹ میلادی – «والت ویتمن» شاعر مدرن و روزنامهنگار آمریکایی که او را پدیدآورنده شعر آزاد آمریکا میدانند متولد شد.
۱۸۳۲ میلادی – «اواریست گالوا» ریاضیدان شهیر فرانسوی در ۲۱ سالگی در جریان یک دوئل کشته شد. درباره گالوا گفتهاند که اگر این غول ریاضی در سن جوانی کشته نمیشد، ریاضیات کنونی بشر بهاندازه سیصد سال جلو بود. گالوا در ۱۲ سالگی وارد کالج شد و در تمام مواد درسی خود، جایزه اول را بهدست آورد. وی در ادامه، بهمطالعه منظم درسهای ریاضی پرداخت و در پانزده سالگی، شاهکارهای تحلیل جبری آن عهد را که در خور ریاضیدانان حرفهای بود، به آسانی جذب میکرد. گالوا در ۱۸ سالگی کتاب «وقایع ریاضیات» را بهپایان رساند و پس از آن، سه اثر جدید درباره مسایل نوین ریاضی تنظیم کرد.
۱۸۸۹ میلادی – در پی چند روز بارندگی شدید، سد «ساوت فورک» در ایالت پنسیلوانیای آمریکا شکسته شد و آب به ارتفاع ۱۸ متر شهر «جانزتاون» از مراکز تولید فولاد آمریکا را فرا گرفت که ویرانی فراوان بهبار آورد و بیش از ۲ هزار و دویست تن نیز جان دادند.
۱۹۰۶ میلادی – از داخل خانهای در مادرید بهسوی کالسکه «آلفونسو سیزدهم» پادشاه وقت اسپانیا که همان روز ازدواج کرده بود و پس از شرکت در مراسم کلیسایی ازدواج با همسر خود عازم کاخ سلطنتی بود بمب پرتاب شد که ۱۸ تن را کشت ولی پادشاه و ملکه زنده ماندند. این بمب در داخل یک سبد گل جاسازی شده بود.
۱۹۶۲ میلادی – «آدولف آیشمن» افسر اساس آلمان نازی، بهجرم شرکت در کشتار گروهی یهودیان در جریان جنگ جهانی دوم، در اسراییل اعدام شد.
۱۳۸۵ خورشیدی – درگذشت «محمود اعتمادزاده» (بهآذین) فعال سیاسی، نویسنده و مترجم نامدار معاصر ایرانی. شهرت وی از زمان ریاست کانون نویسندگان آغاز شد. بهآذین فعالیتهای ادبی خود را از سال ۱۳۲۰، دورانی که قهرمان مجروح دوران جنگ بود، با انتشار داستانهای کوتاه خود آغاز کرد. نوشتهها و داستانهای کوتاه بیشتری در طول سالیان پسین بهرشته تحریر درآورد و با ترجمه آثار بالزاک و شولوخوف و نگارش خاطرات و تجربیاتش از زندانهای دهه ۱۳۵۰، به حیات ادبی خود ادامه داد.
۴۲۹ قمری – سلجوقیان که نسب ایشان به «سلجوق بن دقاق» میرسد، طایفهای از ترکمانان غز بودند که در روزگار سامانیان، در دشتهای خوارزم و سواحل دریای خزر سکونت داشتند. در حدود سال ۴۱۶ قمری، ترکمانان سلجوقی در ماوراالنهر سر به عصیان برداشتند ولی از محمود غزنوی شکست خورده و تارومار شدند. پس از مرگ سلطان محمود غزنوی قریب دههزار تن از جنگآوران سلجوقی به سرکردگی «طغرلبیک» و دیگران از ماوراالنهر به حدود خراسان آمدند و با سلطان مسعود غزنوی درگیر شدند. این جنگ و جنگهای بعدی به ضعف و شکست مسعود غزنوی انجامید. سرانجام طغرلبیک در سال ۴۲۹ قمری به نیشابور آمد و بر تخت سلطنت نشست.
دادسرای عمومی و انقلاب تهران از تعیین شعبه ویژهای برای محاکمه متهمان طرح عفافوحجاب خبر داد.
به گزارش فارس، حسن نوروزی رییس مجمع نمایندگان استان تهران با تایید این خبر افزود: «در راستای اجرای این طرح دادستانی تهران قضات ویژهای را برای پیشبرد و رسیدگی سریع به اقدامات انجام شده، تعیین کرده است. »
وی در ادامه تصریح کرد: «با رایزنیهای انجام شده از سوی وزارت کشور شعبهای ویژه در دادسرای عمومی و انقلاب تهران برای رسیدگی به تخلفات متهمان طرح عفاف و حجاب تشکیل شده است.»
به گفتهی آقای نوروزی در این شعبه مزاحمان نوامیس و کسانی که سازماندهی شده برای گسترش بیحجابیها فعالیت میکنند محاکمه خواهند شد.
طرح عفاف و حجاب از اوایل به قدرت رسیدن محمود احمدینژاد به عنوان رییس دولت ایران در سال ۸۴ تصویب شد و پس از مدتها از سال ۸۹ قرار است این طرح دوباره در سراسر ایران اجرا شود.
سخنگوی کمیسیون بررسی شکایتهای انتخاباتی افغانستان، از وابستگی ۸۵ داوطلب نمایندگی مجلس این کشور به گروههای مسلح غیرقانونی خبر داد.
«احمد ضیا رفعت» روز یکشنبه در جمع خبرنگاران تصریح کرد: «عضویت این افراد بر اساس گزارش کمیسیونی که متشکل از نمایندگان وزارتخانههای دفاع، کشور، اداره امنیت ملی و کمیسیون مستقل انتخابات است، پس از بررسی پروندههای آنان، مشخص شده است. این افراد از روز یکشنبه ۹ خرداد تا روز جمعه ۱۴ خرداد ماه فرصت دارند تا با مراجعه به کمیسیون مستقل انتخابات، از خود دفاع کنند.
وی افزود: «رسیدگی به پرونده چنین افرادی بر عهده کمیسیون مستقل انتخابات است و کمیسیون مربوطه نتیجه نهایی بررسیهای خود را در اختیار کمیسیون بررسی شکایتهای انتخاباتی قرار خواهد داد.»
آقای رفعت تاکید کرد: «داوطلبانی که وابستگی به گروههای مسلح غیرقانونی دارند و یا از سوی دادگاه، اتهام آنان به جرایم نقض حقوق بشر، جنایات جنگی، قتل و اختلاس ثابت شده باشد، حق شرکت در انتخابات مجلس را ندارند.»
انتخابات پارلمانی افغانستان ۲۷ شهریور ماه برگزار میشود.
گروهی از پژوهشگران آمریکایی با کشف یک مکانیزم مولکولی موفق شدند راز طب سوزنی با قدمتی چهار هزار ساله را فاش کنند.
به گزارش مهر، محققان دانشگاه روچستر در نیویورک که نتایج یافتههای خود را در مجله نیچر منتشر کردهاند یکی از مکانیزمهای مولکولی که اثرات تسکیندهنده درد طب سوزنی را القا میکند، کشف کردند.
این محققان دریافتند که سوزنهای به کار رفته در طب سوزنی موجب میشود که در سطح بافت تحت درمان، مادهای به نام «آدنوزین» آزاد شود. این ماده همانند یک مسکن طبیعی عمل میکند.
طب سوزنی با قدمتی چهار هزار ساله یکی از رایجترین روشهای غیر متداول پزشکی است که امروزه در تمام دنیا برای درمان بسیاری از بیماریها از آن استفاده میشود به ویژه یکی از کاربردهای آن در مقابل دردهای مزمن و دردهای شدید است.
درحال حاضر چین، ژاپن و ایتالیا از بیشترین تعداد پزشک طب سوزنی برخوردارند.
تیم ملی فوتسال ایران با غلبه بر تیم ملی ازبکستان برای دهمین بار به عنوان قهرمانی مسابقات فوتسال قهرمانی آسیا دست یافت.
تیمهای ملی فوتسال ایران و ازبکستان از ساعت ۱۷:۳۰ روز یکشنبه در سالن سرپوشیده مجموعه ورزشی ازبکستان شهر تاشکند برگزار کننده دیدار نهایی یازدهمین دوره مسابقات فوتسال قهرمانی آسیا بودند که در پایان تیم ایران موفق شد با نتیجه ۸ بر ۳ از سد تیم ازبکستان بگذرد و قهرمانی یازدهمین دوره مسابقات فوتسال آسیا را از آن خود کند.
در این دیدار مسعود دانشور و علی اصغر حسنزاده (٢گل)، جواد اصغری مقدم، محمد طاهری، مجید رییسی و حسین سلطانی برای ایران گلزنی کردند.
گفتنی است در یازده دوره رقابتهای قهرمانی فوتسال آسیا تیم ملی ایران ده بار به مقام قهرمانی دست یافت و تنها در چهار سال پیش در شهر تاشکند با قبول شکست مقابل ژاپن از راهیابی به فینال بازماند و به مقام سوم بسنده کرد.
حکم محکومیت «عدنان حسنپور» روزنامهنگار کرد بعد از نقض اعدام و پس از نقض حکم دادگاه انقلاب سنندج از ۳۱ سال به ۱۵ سال کاهش یافت.
به گزراش روانیوز، صالح نیکبخت وکیل مدافع عدنان حسن پور با اعلام این خبر افزود: «پس از آنکه به درخواست اینجانب دایر بر اعاده دادرسی و نظر ۱۰ نفر از معاونین سابق دادستان کل کشور و دادیاران دادسرای دیوان عالی کشور و همچنین اعلام نظر چهار نفر از مشاورین عالیرتبه رییس قوه قضاییه وقت دایر براینکه اتهام محاربه در مورد آقای عدنان حسنپور مصداق ندراد، ریاست وقت قوهی قضائیهی ایران آیتاله هاشمیشاهرودی با درخواست اعاده دادرسی اینجانب موافقت کرده و پرونده برای رسیدگی به شعبه هم عرض دادگاه انقلاب مریوان یعنی (شعبه اول دادگاه اسلامی سنندج) ارجاع شد. این دادگاه او را به اتهامات متعدد شامل دادن اطلاعات در مورد مراکز نظامی، تبانی برای برهم زدن امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام و ورد در گروهای غیرقانونی و همچنین همکاری با دولت متخاصم محکوم کرد که پس از تجدیدنظرخواهی اینجانب دادگاه تجدیدنظر استان کردستان رای صادره را در دو مورد همکاری با دول متخاصم و تبانی بر علیه نظام نقض کرده و مجموع مجازات او به ۱۵ سال زندان کاهش یافت»
گفتنی است عدنان حسنپور که ۳ سال پیش بازداشت شده بود، در تابستان سال ۸۶ به اتهام محاربه، به اعدام محکوم شد که این حکم با دوبار نقض در دادگاه تجدید نظر به ۱۵ سال حبس کاهش یافت.
پژوهشکده رویان یکی از مراکز برجسته تحقیقاتی ایران در بحث سلولهای بنیادی است که فعالیتهای آن مورد توجه همه کشورهاست و وقتی بحث راهکاری برای مقابله با موادمخدر باشد مالزی به شدت به آن علاقه نشان میدهد.
محمدحسین نصراصفهانی مدیر پژوهشکده رویان از باروری بیومدیکال سلولهای بنیادی زیستشناسی در شبیهسازی ۴ هزار سگ پلیس برای مقابله با مواد مخدر خبر داد.
به نقل از برناما، رویان یکی از مراکز برجسته تحقیقاتی ایران در احیا فناوری سلولهای بنیادی جنینی و پزشکی است.
مدیر این مرکز تولید حیوانات شبیهسازیشده برای ایران را یک افتخار دانست و گفت: «هرگز تصور نمیکردیم به چنین موفقیتی دست یابیم.»
وی از اجرای پروژه شبیهسازی قوچ وحشی از گوسفند اهلی نیز در آینده نزدیک خبر داد و گفت: «ایران به زودی درعرصه پژوهش در زمینه سلولهای بنیادی خواهد درخشید.»
روزنامه دولتی ایران به نقل از منوچهر متکی وزیر امور خارجه نوشت: «ژاپن ضلع چهارم مبادله سوخت هستهای ایران» است.
این روزنامه در عنوان دیگری از نهاییشدن قرارداد صدور گاز به پاکستان پس از ۱۳ سال خبر داد.
روزنامه ابتکار تیتر «انتقادات صریح احمدینژاد از لاریجانی، مجلس و مجمع تشخیص مصلحت» به عنوان مهمترین خبر برگزیده است.
«تعلیق از تحصیل، مجازات دانشگاهها برای بدحجابان» تیتر دیگر این روزنامه است.
«سرپیچی اسراییل از پذیرش عضویت در آژانس انرژی اتمی» خبر برجسته روزنامه اطلاعات است.
این روزنامه به نقل از معاون وزیر نیرو در جای دیگر هشدار داد: «اطفال، زنان باردار و سالمندان از آب تهران استفاده نکنند».
روزنامه جامجم گزارشی را در خصوص «افزایش نگرانکننده گرایش دختران به سیگار» منتشر کرده است.
«درخواست نمایندگان اصولگرا برای عفو زندانیان نادم پس از انتخابات» عنوان دیگر این روزنامه است.
روزنامه جمهوری اسلامی از «احتمال شکستهشدن محاصره غزه» خبر داد.
این روزنامه در مطلب دیگری با اشاره به افزایش کشتهشدن غیر نظامیان در افغانستان از انتقاد ناتو از نیروهای آلمانی و آمریکایی به دلیل کشتن غیر نظامیان افغان یاد کرد.
روزنامه دنیای اقتصاد «تغییر در ثبت معاملات مسکن» را در صدر اخبار خود منتشر کرد.
«پیمان اقتصادی چین، کره جنوبی و ژاپن» تیتر برجسته دیگری است که این روزنامه اقتصادی به خود اختصاص داده است.
«پیشنهاد عفو محکومان پس از انتخابات» خبر اول روزنامه اصلاحطلب شرق است.
این روزنامه همچنین از قول احمدینژاد نوشت: «اتهام یک میلیاردی ثابت شد، دستم را قطع کنید».
روزنامه کیهان از «برخورد ضربتی پلیس با توزیعکنندگان مواد مخدر» گزارشی را منتشر کرد.
«امسال هم در تولید گندم خودکفا هستیم» خبر دیگری است که این روزنامه به نقل از وزیر جهاد کشاورزی بیان کرده است.
و در پایان روزنامه همشهری نوشت: «با پوشش و حمایت شهرداری تهران ۱۰ هزار زن سرپرست خانوار به بازار کار وارد شدند.»
«جزییات قیمتهای جدید برق برای دولتیها و پرمصرفها» دیگر عنوان این روزنامه است.
امروز دهم خرداد برابر با سالروز در گذشت «محمود اعتمادزاده»، فعال سیاسی، نویسنده و مترجم نامدار معاصر ایرانی بود. او متولد سال ۱۲۹۳ خورشیدی است، و اولین فعالیت ادبی او در عرصه روزنامهنگاریست که با نام مستعار «م.ا.بهآذین» مینوشت و بیش از ششدهه به این نام شناخته و خطاب شد، او در سال ۱۳۸۵خورشیدی درگذشت.
«میتوان و باید به یاری هنر جامعه را دگرگون کرد و شاعران و نویسندگان در برابر مردم و تکامل اجتماعی متعهد و مسوول هستند.»
«محمود اعتمادزاده» معروف به «م.ا.بهآذین» در بیست و سوم دى ماه سال ۱۲۹۳ خورشیدی در رشت به دنیا آمد. آموزش ابتدایی را در رشت، سه سال اول متوسطه را در مشهد و سه سال آخر متوسطه را در تهران گذراند.
دوران کودکى بهآذین همزمان با جنبش جنگل در «گیلان» و نیز انقلاب در «روسیه» بود. بدین روال در دو دهه نخستین زندگىاش شاهد رویدادهایی تاریخی شد که در ذهن و خاطر او تاثیر عمیقی برجای گذاشت.
در سال ۱۳۱۱ جزو دانشجویان اعزامی ایران به فرانسه رفت و تا دیماه ۱۳۱۷ در فرانسه ماند. زبان فرانسوى را آموخت و از دانشکده مهندسی دریایی «برست» و دانشکده مهندسی ساختمان دریایی در پاریس گواهینامه گرفت.
در سالهای زندگی در فرانسه، درکنار فراگیری زبان و تحصیلات دانشگاهی، با آثار و افکار بسیاری از نویسندگان و اندیشمندان جهان آن روز و با فضای باز آزادی و همچنین با نوشتههای مارکسیستی آشنا شد.
پس از بازگشت به ایران به نیروی دریایی پیوست. با درجه «ستوان دوم» مهندس نیروى دریایى، در خرمشهر مشغول به کار شد. دو سال بعد به نیروى دریایى در بندر انزلى منتقل شد و ریاست تعمیرگاه این نیرو به عهدهاش گذاشته شد.
در هجوم متفقین در شهریورماه ۱۳۲۰ مورد تیراندازى قرارگرفت و به سختى مجروح و دست چپش از ناحیه سرشانه قطع شد. همین حادثه بود که در روحیه او تاثیر منفى فراوانى هم گذاشت تا آنجا که در دو کتاب «از آن سوى دیوار» و «شهرخدا» این حادثه را بیان کرده است.
روزنامهنگاری از نخستین عرصههای فعالیت ادبی او بود. نخستین نشریهای که نوشتههایی از او را چاپ کرد «مردان کار» بود. در آن زمان او هنوز افسر نیروی دریایی بود و از آنجا که کارکنان ارتش به کلی ممنوعالقلم بودند، ناگزیر نوشتههایش را به نام مستعار«م.ا.بهآذین» به دست چاپ سپرد او بیش از ششدهه به این نام شناخته و خطاب شد.
چندی بعد، برای رهایی از قیدهایی که افسر نیروی دریایی بودن، برای فعالیت سیاسی و ادبىاش ایجاد کرده بود، استعفا داد و به وزارت فرهنگ منتقل شد. از آن پس دوران تازه زندگى به آذین آغاز شده و او از این دوران به نوشتن داستان کوتاه، رمان، نقد و ترجمه آثار ادبى و همچنین به همکارى با نشریههاى فرهنگى، ادبى پرداخت و به جامعه ادبى و به بالابردن سطح فرهنگى مردم سرزمین خود کمک شایانى کرد.
محمود اعتمادزاده از چندمنظر بر ادبیات معاصر ایران تاثیرگذار بوده است. آثار او به بخشهای ادبیات داستانى، رمان و داستان کوتاه، ترجمه، نقد و پژوهش تقسیم مىشود.
بهآذین دبیر جمعیت ایرانی «هواداران صلح» نیز بود. هم چنین او برای دنبال کردن هدفهای صنفىاش، به یاری شماری از قلمزنان و هنرمندان کشور، در پاییز ۱۳۵۸ شورای «نویسندگان و هنرمندان ایران» را پىریزی کرد.
در ١٧ بهمن ۱۳۶۱ در جریان دستگیرىهای گسترده اعضای حزب توده ایران، دستگیر شد. و تا سال ۱۳۶۹ در زندان ماند و تحت شکنجههای سختی قرار گرفت. او پس از آزادی از زندان، همواره از عوارض دوران بازداشت و شکنجههای سخت رنج مىبرد.
در تیرماه ۱۳۷۰، چند ماهی پس از آزادی از زندان جمهوری اسلامی، خاطرات خود را به روی کاغذ آورد و از نحوه شکنجهها و برخورد بازجویان، علیرغم دفاع او از انقلاب و «نظام انقلابی» نوشت. این نوشته که سالها پنهان مانده بود، در دیماه ۱۳۸۸ یعنی سه سال بعداز مرگ وی در ۱۲۸ برگ منتشر شد.
بهآذین در عرصه نمایشنامهنویسی هم قلم آزمود. نمایشنامه «کاوه» گویای حدیثی باستانی با بیان و شگردهای هنری معاصر است.
آثار بسیاری از نویسندگان بزرگ جهان همچون بالزاک، رومن رولان، شکسپیر، شولوخف و گوته را به فارسی شیوایی ترجمه کرد. وسواسش در انتخاب آثار، و روانی و دقت ترجمههایش، به او جای ویژهای در میان مترجمان مشهور ایران داده است.
پژوهش و فلسفه از دیگر عرصههای فعالیت بهآذین بود. «قالی ایران» نگاهی به پیشینه قالی دارد، در کتاب پژوهشى «گفتار در آزادی» به بررسی جنبههای مختلف مفهوم آزادی مىپردازد و در کتاب «دریا کنار مثنوی» دیدگاههای فلسفی خود را بیان مىکند.
و در نهایت محمود اعتمادزاده در روز چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۸۵ بر اثر ایست قلبی در بیمارستان «آراد» تهران درگذشت و در کرج دفن شد.
گزارشهای رسیده حاکی است نیروی دریایی اسراییل با حمله به یک کشتی باری ترکیه باعث کشته شدن دست کم ۱۶ تن شد.
به گزارش رویترز روز دوشنبه نیروی دریایی اسراییل کشتی را که با پرچم ترکیه در حال بردن کمکهای اولیه برای کمک به مردم فلسطین به غزه بود مورد هدف قرار داد.
وزیر بازرگانی اسراییل با حضور در شبکه ۱۰ اسراییل اعلام کرد: «این عمل به هیچوجه خوشآیند نبوده و فقط میتوانیم با بازماندگان این کشتهشدگان احساس همدردی کنیم.»
بنیامین بن الیزر در گفتوگو با کانال ۱۰ اسراییل اطلاعات دیگری در مورد این حادثه که باعث کشتهشدن ۱۶ نفر بوده است، نداده است.
اما وی در مصاحبه با رادیو نظامی اسراییل گفت: «من میتوانم سربازانی که مرتکب این عمل شدهاند را درک کنم. زمانی که کسی تلاش میکند تا سلاحی را از دست یک سرباز خارج کند او ممکن است کنترل خود را از دست داده و دست به چنین عملی بزند.»
در پی این اظهارات مقامهای ترکیه ضمن محکوم کردن این حمله آن را «غیر انسانی» و «خلاف رعایت حقوق بشر» خواندند و خواستار توضیح قانعکننده اسراییل شدند.
به گفته کارشناسان ممکن است این حادثه بر روی روابط اسراییل و ترکیه اثرات منفی داشته باشد.