-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ بهمن ۱۳, پنجشنبه

Latest News from Emrooz for 02/01/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



کلمه: مهدی خزعلی و حسین نعیمی پور ظهر امروز به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شدند.

به گزارش منابع خبری کلمه از زندان اوین، مهدی خزعلی ساعتی پیش در بیست و چهارمین روز اعتصاب غذای خود در حالی که هنوز دست شکسته اش در گچ بوده و به شدت لاغر شده بود، به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.

بر اساس این گزارش وی همچنان در اعتصاب غذا به سر می برد.

مهدی خزعلی پس از انتخابات مهندسی شده ریاست جمهوری بارها بازداشت و راهی زندان شده است. تیرماه سالجاری نیز وی با ضرب و شتم و آسیب دیدگی از ناحیه گردن بازداشت و پس از یک ماه اعتصاب غذا به قید وثیقه آزاد شد.

وی چندی پیش در نامه ای به رهبری با انتقاد از شرایط جاری پیشنهاد کرد مختارید پاسخ مرا حضوری دهید یا برای پنجمین بار راهی سلول انفرادی ام نمایید.

همچنین حسین نعیمی پور که روز گذشته بازداشته بود نیز ظهر امروز به بند زندانیان سیاسی در زندان اوین منتقل شده است.

به گزارش کلمه حسین نعیمی پور، فرزند محمد نعیمی پور نماینده مردم تهران در مجلس ششم و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت است که پس از انتخابات نیز یک بار بازداشت و مدتی را در حبس به سر برده و در انتظار ابلاغ حکم دادگاه بود.


 


کلمه- گروه اجتماعی:

در روزهای سرد زمستان قرار است که انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار شود. می توانست این انتخابات پرشور باشد، می توانست همچون گذشته خیابان های شهر پر شود از پسترهای تبلیغاتی، جوانان پرشور، مردم فهیم و همه کسانیکه می خواهند در سرنوشت خود شریک باشند. چون گذشته، چون مجلس ششم که مردم نمایندگان واقعی خود را به مجلس فرستادند و به واقع مجلس شد عصاره فضائل ملت، مجلسی برامده از آرای مردم، نمایندگان واقعی مردم، نه مجلسی انتصابی که نمایندگانش منصوب شده هستند و فقط باید به دستورات از بالا رسیده رای دهند و حتی جرات سوال از رییس دولت را ندارند، مجلسی فرمایشی و بله قربان گو. بالاخره این زمستان تمام می شود و روزهای سبز ما هم خواهد رسید اما تا آن زمان و تا وقتی که نمایندگان شجاع مجلس ششم در بند هستند چطور می توان در انتخابات شرکت کرد، تا وقتی سیاستمداران مستقل و مردمی و باشرف در بند هستند چطور می توان در انتخابات شرکت کرد، نمی توان در انتخابات شرکت کرد وقتی:
14.jpg
داود سلیمانی سیاست‌مدار اصلاح‌طلب و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی است

سلیمانی نماینده مردم تهران در مجلس ششم شورای اسلامی (عضو کمیسیون فرهنگی مجلس) و معاون دانشجویی دانشگاه تهران در دوره اصلاحات بود.

عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها و استاد دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۸ و در زمان حملهٔ لباس‌شخصی‌ها به کوی دانشگاه تهران نقش مؤثری در افشای جنایت‌های لباس‌شخصی‌ها و عوامل سرکوبگر نیروی انتظامی در حمله به کوی دانشگاه داشت. سلیمانی برای شرکت درانتخابات مجلس هفتم توسط شورای نگهبان رد چون دیگر نمایندگان اصلاح طلب مجلس رد صلاحیت شدند.

سلیمانی در جریان انتخابات دهم ریاست جمهوری ایران قائم مقام ستاد انتخاباتی استان تهران میرحسین موسوی بود. ۴ روز پس از انتخابات در صبح روز ۲۶ خرداد ۱۳۸۸ بازداشت شد. در ۳ اسفند ۱۳۸۸ در دادگاه غیرعلنی به اتهام‌های «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی، تبانی و اجتماع و تبلیغ علیه نظام» محاکمه و در ۶ فروردین ۱۳۸۹ به اشد مجازات یعنی ۶ سال حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از فعالیت‌های حزبی و مطبوعاتی محکوم گردید. او در نامه‌ای که در خرداد ۱۳۸۹ به رهبر ا نوشته مدعی شده که «در بازجویی‌ها تحت شرایط شدید روحی و روانی، ضرب، شتم، فحاشی، اهانت و ... قرار گرفته .. و توسط یک گروه از بازجویان تحت شرایط غیر معمول و در فشار برای نوشتن اقاریر کذب قرار گرفته‌ام که نام برخی از آن‌ها را می‌دانم و به دلیل اینکه عملاً در آنجا جز خدا شاهدی نداشته‌ام هیچگونه ادعایی ندارم.» او بعد انتشار این نامه، همراه با عیسی سحرخیز و رسول بداغی، از زندان فردیس به زندان رجایی‌شهر منتقل گردید.

ابراهیم مددی نایب رئیس سندیکای اتوبوسرانی تهران و حومه که بیش ۳ سال است در زندان بسر می برد

این فعال کارگری که جرمش دفاع از حقوق کارگران در کادر سندیکا است، در طی این مدت از داشتن مرخصی محروم بوده، این در حالی است که در قوانین آمده که زندانی حق آمدن به مرخصی را دارد.

مددی به دلیل فعالیت صنفی به سه سال و نیم زندان محکوم گردیده و اینک در بند ۳۵۰ زندان اوین در حال گذراندن دوران محکومیت خویش است.

حجت منتظری، این فعال سابق دانشجویی اسفند ماه سال ۸۸ در خانه اش در کرج از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد

دادگاه انقلاب او را به شش ماه حبس تعزیری و چهار سال حبس تعلیقی به جرم اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبانی و شرکت در تجمعات محکوم کرد. منتظری هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین در حال گزراندن دوران محکومیت خویش است.

مجتبی (امید) احمدی از اعضای انجمن اشویی ایران است

او در اردیبهشت ماه ۸۹ در منزلش توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده و تاکنون بدون هیچ مرخصی و یا ملاقات حضوری در زندان به سر می‌برد. مجتبی (امید) احمدی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

احمدی هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین در حال گزراندن دوران محکومیت خویش می باشد.

روز چهارم؛ نسرین ستوده، قاسم شعله سعدی، علی جمالی و یعقوب ملکی

روزسوم؛ علیرضا بهشتی شیرازی، حسن اسدی زیدآبادی، احمد رضا احمد پور و محمد توسلی

روز دوم؛ بهاره هدایت، جواد امام، مصطفی نیلی و محمدجواد مظفر

روز اول؛ افشین اسانلو، حمیدرضا ایزدبار، علی پور سلیمان و محمدحسین خوربک


 


مردمک: کره جنوبی و ژاپن به زودی با مقامات آمریکایی در واشنگتن دیدار خواهند کرد تا بپرسند با توجه به تحریم‌های جدید که کشورهای آسیایی را با جایگزین‌های محدودی برای انرژی مورد نیاز خود مواجه کرده، چقدر می‌توانند از ایران نفت وارد کنند.

وزارت خارجه ژاپن اعلام کرده که یک هیئت نمایندگی از این کشور، پنجشنبه، ۱۳ بهمن ماه برای مذاکره به واشنگتن می‌رود تا درباره تحریم‌های اخیر علیه ایران برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای‌ این کشور بیشتر بداند.

یک مقام دولتی ژاپن در این رابطه به خبرگزاری رویترز گفته است: تا زمانی که ملاقات صورت نگیرد، ما نمی‌دانیم، آمریکایی‌ها چه می‌‌خواهند.

به گفته این مقام ژاپنی، ژاپن ماهیت مراودات اقتصادی خود با ایران را توضیح خواهد داد و از ایالات متحده خواهد خواست تا بانک‌های ژاپنی را از این تحریم‌ها معاف کند.

وزارت امورخارجه کره جنوبی نیز اعلام کرده است که یک تیم فنی درحال برنامه‌ریزی برای سفر به آمریکا در هفته جاری است تا درباره تحریم‌ها علیه ایران با مقامات آمریکایی به بحث بنشیند.

در همین رابطه، کرت کمپبل، دیپلمات ارشد ایالات متحده در امور آسیای شرقی در سئول بدون اشاره به جزئیات این سفر به خبرنگاران گفت که آمریکا علاقه‌مند است به‌زودی با ژاپن و کره درباره ویژگی‌های تحریم‌هایش گفت و گو کند.

او گفت: ما از تیمی از کره جنوبی که برای مذاکره بر سر جنبه‌های مختلف مربوط به انرژی و همچنین مراودات مالی بین کره جنوبی و ایران، به واشنگتن خواهند آمد، استقبال می‌کنیم.

آقای کمپبل تاکید کرد که آمریکا می‌خواهد با کشورهایی نظیر کره جنوبی و ژاپن که آسیب‌پذیری به‌خصوصی در این زمینه دارند، همکاری نزدیک داشته باشد.

ژاپن، چهارمین و کره جنوبی، پنجمین کشور بزرگ مصرف‌کننده نفت در جهان هستند. هر دوی این کشورها، مقدار قابل توجهی از نفت خام خود را از ایران وارد می‌کنند.

آن‌ها تحت فشار هستند تا از قانون تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا علیه ایران پیروی کنند، براساس این قانون، آمریکا آن دسته از موسسات مالی که را با بانک مرکزی ایران مراوده دارند، تحریم می‌کند.

کره جنوبی، متحد کلیدی آمریکا به ایالات متحده هشدار داده که جایگزینی نفت خام ایران دشوار خواهد بود.

در همین راستا، لی مویونگ‌بک، رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی هفته آینده با کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت، شامل عربستان، قطر و امارات متحده عربی دیدار خواهد کرد تا تامین منبع انرژی جایگزین را تضمین کند.

از سوی دیگر واردات نفت ژاپن از ایران در سال‌های اخیر کاهش یافته است. نفت وارداتی ژاپن به ایران در سال گذشته میلادی، ۱۱.۷ درصد کاهش داشته است. این در حالی است که واردات نفت کره‌جنوبی از ایران، ۲۰ درصد و واردات چین، ۳۰ درصد افزایش یافته است. از بین پنج خریدار اصلی نفت ایران، چهار کشور، آسیایی هستند.

به گفته وزیر تجارت ژاپن، واردات نفت ژاپن از ایران در پنج سال گذشته، ۴۰ درصد کاهش داشته و این روند ادامه خواهد داشت.

اطلاعاتی که دیروز وزارت اقتصاد و تجارت ژاپن منتشر کرد، نشان می‌دهد که ژاپن در سال ۲۰۱۱، روزانه ۳۱۳ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده است. ایران ۸.۸ درصد نفت مورد نیاز ژاپن را تامین می‌کند.

از سوی دیگر امروز صدراعظم آلمان در سفری برنامه‌ریزی شده به چین رفته تا پکن را به کاهش واردات نفت ایران تشویق کند.

چین پیش از این از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا انتقاد کرده و اعلام کرده بود که این، «راه حل سازنده‌ای» نیست.

هفته گذشته اتحادیه اروپا موافقت کرد که از اول جولای، حدود شش ماه دیگر، همه واردات نفت کشورهای عضو این اتحادیه از ایران که دومین تولیدکننده نفت اوپک است، قطع شود.


 


مردمک: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای با ابراز نگرانی از ادامه سانسور و ایجاد محدودیت در دسترسی شهروندان ایرانی به اینترنت، خواستار لغو حکم اعدام چهار وب‌نگار و آزادی ۱۰ روزنامه‌نگار ایرانی شد.

کا‌ترین اشتون چهارشنبه، ۱۲ بهمن ماه در این بیانیه از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست که صدور و اجرای احکام اعدام سعید ملک‌پور، احمدرضا هاشم‌پور، وحید اصغری و مهدی علیزاده فخرآباد را به طور موقت، متوقف کند.

او با تاکید بر موضع جدی و مشخص اتحادیه اروپا نسبت به «مجازات مرگ» در ایران گفت که نهادهای مدنی به طور جدی نگران شفافیت، عدالت و سرعت جریان دادگاه‌های هستند که برای این افراد برگزار شده است.

خبرگزاری‌های ایران، نهم بهمن ماه گزارش دادند که دیوان عالی کشور، حکم اعدام سعید ملک‌پور که پیش‌تر به دلیل «نقص مدارک» به دادگاه بدوی بازگردانده شده بود، به اتهام «فساد فی‌الارض» تایید کرده است.

این فارغ‌التحصیل رشته مهندسی متالورژی دانشگاه صنعتی شریف و ساکن کانادا در مهر ۱۳۸۷ برای دیدار از پدر بیمارش به تهران سفر کرد اما بازداشت و به اتهام مدیریت «سایت‌های پورنوگرافی» به اعدام محکوم شد.

وحید اصغری که سال ۱۳۸۷ هنگام بازگشت از هند در فرودگاه تهران بازداشت شد، بنابر گزارش‌ها «تحت شکنجه» به سازماندهی یک شبکه پورنوگرافیک اعتراف کرده و به اعدام محکوم شده است.

خانم اشتون در بیانیه خود همچنین با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت آزادی بیان در ایران، خواستار آزادی از زندان و بازگرداندن حق آزادی بیان ۱۰ روزنامه‌نگاری شد که در روزهای گذشته بازداشت شده‌اند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یادآوری کرد که ایران برای پاس‌داشت آزادی بیان که یکی از حقوق اساسی و اولیه حقوق بشر است، و تعهد بین‌المللی دارد.

او در این بیانیه خواستار آزادی سحام‌الدین بورقانی، پرستو دوکوهکی، فرشاد قربانپور، احسان هوشمند، فاطمه خردمند، سعید مدنی، شهرام منوچهری، مرضیه رسولی، آرش صادقی و محمد سلیمانی‌نیا شده است.

از میان این نام‌ها، حسن فتحی که آبان ماه در پی مصاحبه با تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی بازداشت شده بود، با سپردن وثیقه روز گذشته آزاد شد و فاطمه خردمند نیز با سپردن وثیقه ۵۰ میلیون تومانی امروز از زندان اوین آزاد شده است.

از طرف دیگر، امروز سازمان عفو بین‌الملل از موج روبه رشد بازداشت روزنامه‌نگاران و وبلاگ‌نویس‌ها با هدف محدود کردن آزادی بیان در ایران در آستانه انتخابات مجلس ابراز نگرانی کرد.

هفته گذشته نیز، ۶ بهمن سازمان گزارشگران بدون مرز نیز در گزارش سالانه‌اش از آزادی رسانه‌ها، ایران را در کف جدول این رده‌بندی قلمداد کرد.

همچنین دیده‌بان حقوق بشر، ایران را به بازداشت دست کم «۱۰ روزنامه نگار و وبلاگنویس» در هفته‌های گذشته متهم کرده است.

هم‌زمان، ویکتوریا نولاند سخنگوی وزیر امورخارجه آمریکا در بیانیه‌ای درباره موج جدید بازداشت روزنامه‌نگاران از تلاش‌های روز افزون حکومت ایران برای خاموش کردن تمام اشکال آزادی بیان ابراز نگرانی کرد.

موج تازه فشار بر خبرنگاران و وب‌نگاران در حالی شدت گرفته است که در اسفند ماه انتخابات مجلس در ایران برگزار می‌شود و پیش از این نیز جمهوری اسلامی کوشیده بود در شرایط مشابه، جریان اطلاع رسانی در مورد انتخابات را کنترل کند.

بنا به گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر تا دسامبر سال گذشته میلادی، ۴۲ روزنامه‌نگار و وبلاگنویس در ایران زندانی بوده‌اند.


 


دویچه وله: هرمان نکائرتس، رییس هیات اعزامی آژانس اتمی به ایران مذاکرات با مقام‌های این کشور را "مثبت" خوانده ولی گفته است که به گفت‌وگوهای بیشتری نیاز است. وزیر امور خارجه ایران نیز از "ادامه‌ی رایزنی‌ها" استقبال کرده است.

تیم شش نفره‌ای از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز یکشنبه (۲۹ ژانویه/۹ بهمن) وارد تهران شد. هدف از این دیدار ایجاد فضایی برای از سرگیری مذاکرات میان دو طرف اعلام شده بود.

روز چهارشنبه (۱ فوریه/ ۱۲ بهمن) یکی از مقامات رسمی آژانس بین‌المللی در اظهار نظری در مورد سفر بازرسان آژانس به ایران، گفت‌وگوها با مقامات ایرانی را "مثبت" ارزیابی کرده است.

این عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در عین حال بر ضرورت ادامه‌ی مذاکرات تاکید ورزیده است.

هرمان نکائرتس، بازرس ارشد آژانس بین‌المللی و رییس هیات اعزامی به ایران نیز در اظهارنظری جداگانه پس از بازگشت از ایران در جمع خبرنگاران ضمن تاکید بر کارها و گفت‌‌وگوهای زیادی که هنوز در ارتباط با ایران باقی مانده، از "ادامه‌ی مذاکرات در آینده‌ای نزدیک" خبر داد.

در همین حال، خبرگزاری فارس روز چهارشنبه از قول علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران مذاکرات نمایندگان آژانس در ایران را "خوب و سازنده" ارزیابی و بر "ادامه‌ی رایزنی‌ها" تاکید کرده است.

وی همچنین اظهار داشته است که در جریان سفر تیم اعزامی آژانس، بازدیدی از تاسیسات هسته‌ای ایران صورت نگرفته است.

وزیر امور خارجه ایران در عین حال با اشاره به نامه سعید جلیلی، مذاکره‌کننده ارشد ایران در موضوع هسته‌ای به کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که ایران «آمادگی خود را برای از سرگیری گفت و گوها با پنج عضو دائم شواری امنیت سازمان ملل و آلمان علام می‌دارد».

وزیر امور خارجه‌ی ایران پیش‌تر از آمریکا و اتحادیه اروپا خواسته بود تا در قبال ایران «سیاست تعامل را جایگزین تحریم‌ها کنند».

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، جزییات بیشتری از نتیجه‌ی مذاکرات مقامات ایرانی و آژانس منتشر نشده است، اما هر دو طرف بر ادامه گفت‌وگوها تاکید داشته‌اند. زمان مذاکرات بعدی نیز هنوز اعلام نشده است.


 


دویچه وله: لایحه‌ی بودجه سال ۹۱ با ۵۷ روز تاخیر تقدیم مجلس شد. شماری از نمایندگان این تاخیر را غیرقانونی خوانده و از هیات رئیسه خواستند از پذیرش لایحه خودداری کند. به پیشنهاد دولت بودجه دفاعی سال آینده ۱۲۷ درصد افزایش می‌یابد.

برابر اصل ۵۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی «بودجه سالانه کل کشور به ترتیبی که در قانون مقرر می‏شود از طرف دولت تهیه و برای رسیدگی و تصویب به مجلس شورای اسلامی تسلیم می‌گردد.» مطابق زمان‌بندی نحوه بررسی لایحه‌ی بودجه در آئین‌نامه داخلی مجلس، دولت موظف است حداکثر تا ۱۵ آذر ماه هرسال لایحه‌ی پیشنهادی خود را به مجلس ارائه کند.

دولت محمود احمدی‌نژاد هیچ‌گاه در مهلت مقرر پیش‌نویس بودجه را تحویل نداده است. لایحه بودجه سال جاری اول اسفند ماه ۱۳۸۹ با ۷۵ روز تاخیر به مجلس ارائه شد و تصویب آن تا بیستم اردیبهشت سال ۹۰ ادامه داشت. این تاخیرها، به رغم اعتراض نمایندگان و تذکرهای پی در پی علی لاریجانی رئیس‌ مجلس هیچ‌گاه پیامدی برای دولت نداشته است.

کاهش ۲۸ هزار میلیاردی بودجه پیشنهادی

محمود احمدی‌نژاد سرانجام پیش از ظهر چهارشنبه، ۱۲ بهمن ماه همراه با شماری از اعضای کابینه وارد مجلس شد تا لایحه‌ی پیشنهادی بودجه سال ۹۱ را به هیات رئیسه تحویل دهد. مجموع بودجه سال ۹۱ حدود ۵۱۰ هزار میلیارد تومان تعیین شده که نسبت به بودجه پیشنهادی دولت برای سال گذشته ۲۸ هزار میلیارد تومان کمتر است.


ظاهرا کاهش بودجه به دلیل دستکاری‌های نمایندگان در بودجه‌ی سال جاری انجام شده است. بودجه سال ۹۰ پس از تغییرات مجلس با رقم ۵۰۸ هزار میلیارد تومان به تصویب رسید. حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان از بودجه سال آینده به شرکت‌های دولتی اختصاص دارد. به گزارش پایگاه خبررسانی مجلس، محمود احمدی‌نژاد گفت: «ما سعی کردیم هزینه‌های مصرفی دولت را کاهش دهیم و بودجه شرکت‌های دولتی افزایش پیدا کرده است؛ این بدان معناست که سرمایه‌گذاری، تولید و خدمات اضافه خواهد شد.»

رشد اقتصادی معطل سرمایه‌گذاری

به گفته‌ی محمود احمدی‌نژاد برای حمایت از تولید، مجموع سرمایه گذاری‌های دولت و شرکت‌های دولتی در سال آینده، با ۲۰ درصد افزایش به نسبت سال جاری، ۱۳۶ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. او می‌گوید محور اصلی لایحه بودجه ۹۱ دست یافتن به رشد ۸ درصدی اقتصادی و کاهش میزان بیکاری است. احمدی‌نژاد مدعی است دولت برای اشتغال دو نیم میلیون نفر برنامه‌ریزی کرده است.

حمید حسینی، عضو هیات رئیسه اتاق تهران در یادداشتی که ۲۷ دی‌ماه در سایت خبرآنلاین منتشر شد، به بررسی علت‌های "کاهش رشد اقتصادی و بحران بیکاری" پرداخته است. به اعتقاد حسینی، برای دست یافتن به اهداف برنامه پنجم توسعه، سالانه ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز است، در صورتی که «بازار بورس و فرابورس بیش از پنج هزار میلیارد تومان امکان جذب منابع جدید ندارد و سرمایه گذاری خارجی نیز حداکثر سالانه ۳ تا ۵ میلیارد دلار است.» برخی از کارشناسان رشد اقتصادی در سال آینده را حدود دو درصد پیش‌بینی کرده‌اند.

افزایش ۱۲۷ درصدی بودجه دفاعی

خبرگزاری مهر ۱۲ بهمن به نقل از محمد دهقان، عضو هیات رئیسه مجلس نوشت، در تنظیم بودجه سال ۹۱ هر بشکه نفت ۸۵ دلار و هر دلار آمریکا ۱۱۵۰ تومان محاسبه شده است. بهای نفت در بودجه امسال ۸۰ دلار پیش بینی شده بود که مجلس آن را به ۸۱/۵ دلار افزایش داد.

خبرگزاری موج اردیبهشت سال جاری به نقل از علی رشیدی رییس انجمن اقتصاد دانان نوشت، با توجه به اختلاف بهای نفت در لایحه بودجه و قیمت‌های واقعی بازار جهانی "شاهد سالانه ۱۵-۱۴ میلیارد دلار تفاوت در درآمدهای کشور خواهیم بود." رشیدی می‌گوید «از این درآمدهای اضافی ۳ میلیارد دلار برای تقویت قوای دفاعی و نظامی هزینه خواهد شد.» به گفته‌ی احمدی‌نژاد در بودجه سال ۹۱ نیز بودجه دفاعی کشور به نسبت امسال ۱۲۷ درصد افزایش پیدا کرده است.


 


تارنمای آیت الله خامنه ای: آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی عصر امروز(سه‌شنبه) در دیدار آقای رمضان عبدالله دبیركل جهاد اسلامی فلسطین و هیأت همراه، واقعیت موجود در جهان را با توجه به تحولات یك سال گذشته و بیداری اسلامی، ضعف روزافزون غرب و قدرت فزاینده‌ی دنیای اسلام دانستند و تأكید كردند: اگر امت اسلامی در كشورهای مختلف ، متعهد به مجاهدت، ایستادگی و حسن ظن به پروردگار باشند، قطعاً وعده نصرت الهی محقق خواهد شد، همانگونه كه در یك سال گذشته شاهد آن بودیم.
رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه تحولات یك سال گذشته در منطقه، از بشارت‌ها و لطف و رحمت الهی است، افزودند: این تحولات، اول كار است و به لطف خداوند پیروزی‌های بیشتری در راه است.
آیت‌الله خامنه‌ای، لازمه نصرت الهی را مجاهدت و بجا آوردن حق جهاد دانستند و خاطرنشان كردند: جمهوری اسلامی ایران در طول 32 سال گذشته همواره از مراحل سخت و دشوار عبور كرده است و به لطف خداوند از این پس نیز با قدرت به مسیر خود ادامه خواهد داد.
ایشان همچنین با اشاره به شرایط سوریه افزودند: درخصوص سوریه اگر با دید جامع و فراگیر به تحولات این كشور نگریسته شود، طراحی امریكا برای سوریه كاملاً مشخص است كه متأسفانه برخی كشورهای خارجی و منطقه نیز در این طراحی امریكا مشاركت دارند.
رهبر انقلاب اسلامی تأكید كردند: هدف اصلی طراحی امریكا در سوریه، ضربه زدن به خط مقاومت در منطقه است زیرا سوریه از مقاومت فلسطین و مقاومت اسلامی لبنان حمایت می‌كند.
آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: اگر دولت سوریه، به آمریكایی‌ها قول دهد كه حمایت خود را از مقاومت اسلامی فلسطین و لبنان قطع خواهد كرد، همه مسائل تمام خواهد شد و تنها جرم سوریه حمایت از مقاومت است.
ایشان خاطرنشان كردند: امریكایی‌ها و برخی كشورهای غربی می‌خواهند انتقام شكست‌های اخیر خود در منطقه ازجمله مصر و تونس را، در سوریه بگیرند.
ایشان خاطرنشان كردند: موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال سوریه، حمایت از هرگونه اصلاحات به نفع مردم این كشور و مخالفت با دخالت امریكا و كشورهای دنباله‌رو آن، در مسائل داخلی سوریه است.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به سخنان اعضای جهاد اسلامی فلسطین درخصوص پیشرفت‌های علمی چشمگیر و خیره‌كننده در ایران، تأكید كردند: حركت‌های علمی در كشور، وسیع و در همه بخش‌های علمی و فناوری است و در برخی موارد نیز برای بسیاری از افراد غیرقابل تصور است.
آیت‌الله خامنه‌ای اظهار امیدواری كردند: این حركت‌های علمی در دیگر كشورهای اسلامی همچون مصر، تونس و لیبی بوقوع بپیوندد و امت اسلامی به توانایی های بالای علمی و فناوری دست پیدا كنند.
آقای رمضان عبدالله دبیركل جهاد اسلامی فلسطین نیز در این دیدار ضمن تبریك ایام دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گزارشی از تحولات فلسطین بویژه غزه ارائه كرد و گفت: بیداری اسلامی و تحولات منطقه فرصت بسیار مغتنم برای ملت‌های مسلمان بویژه مردم فلسطین است و همه باید مراقب فتنه‌انگیزی‌های دشمنان باشند.
وی افزود: تمدن اسلامی بار دیگر، بازگشت به دوران اوج و شكوه خود را آغاز كرده و جمهوری اسلامی ایران نقش ممتاز و بی‌بدیلی در اوج‌گیری مجدد تمدن اسلامی دارد و به همین دلیل جبهه استكبار فشارهای خود را بر ایران تشدید كرده است.
دبیركل جهاد اسلامی فلسطین همچنین با اشاره به تحولات سوریه گفت: غربی‌ها تلاش دارند تا سوریه را كه پایگاه مقاومت در منطقه است، از جبهه مقاومت بگیرند.
آقای دكتر محمد از رهبران جهاد اسلامی فلسطین نیز در این دیدار از آخرین وضعیت غزه گزارشی ارائه كرد و با اشاره به پیشرفت‌های علمی شگرف جمهوری اسلامی ایران، آن را مایه افتخار همه مسلمانان دانست.


 


بی بی سی فارسی: فاطمه خردمند، روزنامه نگار و همسر مسعود لواسانی (روزنامه نگار و فعال سیاسی ) که ۱۷ دی‌ماه بازداشت شده بود، امروز ۱۲ بهمن‌ماه از زندان اوین آزاد شد.
فاطمه خردمند دانش آموخته رشته روزنامه‌نگاری دانشگاه آزاد تهران مرکز است. مسعود لواسانی نیز از جمله روزنامه‌نگارانی است که پس از جریان انتخابات دهمین دور ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ بازداشت شد و از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به دو سال زندان محکوم شد که با پایان دوران محکومتیش در شهریورماه امسال آزاد شد.
بازداشت روزنامه‌نگاران در ایران در حالی ادامه دارد که آن کشور با ۴۲ روزنامه‌نگار زندانی، در سال ۲۰۱۱ برای دومین سال متوالی در صدر فهرست "کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران" قرار گرفته است.


 


بی بی سی فارسی: تلویزیون ایران از ربوده شدن گروه ۱۱ نفره دیگری از زائران ایرانی توسط یک گروه ناشناس مسلح خبر داد. این زائران با اتوبوس به سوریه سفر کرده بودند.
مسعود اخوان، نماینده سازمان حج و زیارت ایران در سوریه به تلویزیون ایران گفته است که این زائران امروز چهارشنبه ۱۲ بهمن (اول فوریه) در حالی که با اتوبوس به سوی دمشق می رفتند، توسط یک گروه مسلح متوقف شدند.
به گفته او، اعضای این گروه مسلح، ۱۱ مرد از میان ۳۵ مسافر اتوبوس را که از حلب به سمت حماة در حرکت بود با خود به مکانی نامعلوم بردند.
روز پنجشنبه گذشته هم مقامات ایران از ربوده شدن گروهی از زائران ایرانی در سوریه خبر داده بودند.
آنها از دولت سوریه خواسته بودند که همه امکانات خود را برای تأمین سلامت ربوده شدگان و آزادی آنها به کار گیرد.
انتشار گزارش های مربوط به ربوده شدن شهروندان ایرانی در سوریه از ۳۰ آذرماه و در پی ربوده شدن ۵ ایرانی در شهر حمص آغاز شد.
ایران این ۵ نفر را مهندسان و کارمندان فنی شاغل در پروژه نیروگاه برق این شهر معرفی کرد.
بعدا دو ایرانی دیگر هم که برای کسب خبر در مورد این گروه به حمص رفته بودند، ربوده شدند.
مخالفان دولت سوریه از حکومت ایران به دلیل حمایتی که از بشار اسد می کند انتقاد می کنند و سپاه پاسداران ایران را متهم کرده اند که در سرکوب مخالفان حکومت سوریه به ارتش این کشور کمک می کند.
مقامات رسمی دو کشور این اتهامات را رد کرده اند.
اخیرا ویدیویی از سخنان منسوب به ۵ ایرانی ربوده شده در حمص توسط یک گروه از نظامیان شورشی در سوریه منتشر شده است.
مقامات ایران به شهروندان این کشور توصیه کرده‌اند که از طریق زمینی به سوریه سفر نکنند.


 


ایلنا: احمدی‌نژاد صبح امروز لایحه بودجه سال 91 را تقدیم مجلس کرد.
محمود
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود احمدي‌نژاد در ابتدای سخنانش در صحن علنی مجلس با بیان اینکه انقلاب ما با هدف دعوت به بازگشت راه انبياي الهي، يگانه‌پرستي، اخلاق، فداكاري، ايثارگري و ... برپا شده است، تصریح کرد: همه اين ارزش‌ها در قالب شعار استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي متبلور شده است و راه جديدي را در برابر بشريت قرار داد.

وی تصریح کرد: انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي بايد دعوت كننده به حق، عدالت، كرامت انساني، مقابله با ظالمان، دفاع از مظلومان، يگانه‌پرستي و محبت باشد، به‌خصوص امروز در خلائي كه به واسطه‌ محو ماركسيسم، افول ليبراليسم و اومونيسم ايجاد شده مسووليت انقلاب ما بسيار سنگين‌تر شده است.

احمدی‌نژاد ادامه داد: تنها راه جايگزين نظام ضدبشري امروز، حكومت جهاني علوي و مهدوي است و اين عصاره پيام انقلاب، حركت و روح انقلاب است كه تمام برنامه‌ريزي‌ها و جهت‌گيري‌هاي ما بايد بر اساس آن تنظيم شود و آن چيزي است كه ملت ما در طي ‌‌٣٢ سال فرياد زده است.

وی با بیان اینکه دهه فجر در واقع تجديد بيعت با تمام آرمان‌هاي بلند امام و شهدا و تبريك مجدد فرارسيدن اين دهه است، تصریح کرد: اميدوارم در فجر ‌‌٣٣ پرشكوه‌تر، بالنده‌تر و الهام‌بخش‌تر از فجرهاي گذشته، راه نوراني انقلاب و امام (ره) و شهيدان را به دنيا معرفي و در اين راستا حركت كنيم.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: سال ‌‌٩٠ سرشار از فراز و نشيب‌ها براي جهان و ملت ما بود، اين سال سالي سرشار از كار و تلاش و دستاوردهاي گوناگون در يكي از سخت‌ترين شرايط بين‌المللي براي ملت ما بود.

احمدی‌نژاد گفت: براي دو سال ساخت ‌‌٢ ميليون و ‌‌٨٠٠ هزار واحد مسكوني در برنامه بود، كه بخش مهمي از آن به نتيجه رسيده و اين علاوه بر ساختمان‌سازي است كه توسط مردم در حال صورت گرفتن است.

وي در مورد قانون هدفمند كردن يارانه‌ها گفت: با اجراي طرح هدفمند كردن يارانه‌ها ضريب جيني به كمتر از ‌‌٣٨ صدم كاهش پيدا كرد و اين يك گام بلند در راستاي كاهش فاصله‌هاي طبقاتي بود.

احمدي‌نژاد تصریح کرد: براي اولين بار در كشور شاهد صادرات فرآورده‌هاي نفتي، بنزين، گازوئيل و ساير محصولات مرتبط با قراردادهاي طولاني‌مدت و مناسب بوديم و در اين سال گام بلندي در راستاي كوچك شدن دولت برداشته شد و علاوه بر كاهش ‌‌٥ درصدي نيروي انساني، دولت در يك سال چهار وزارتخانه را در يكديگر ادغام كرد و دولت الكترونيك نيز توسعه پيدا كرد و اكنون صدها خدمت از طريق اين شبكه به مردم عرضه مي‌شود. سال ‌‌٩١ ان‌شاءالله حلقه ارايه الكترونيكي خدمات دولت كامل مي‌شود.

وی ادامه داد: صادرات غيرنفتي كشور با يك جهش به يك رقم تاريخي رسيد و طي ‌‌١٠ ماه صادرات كالاي غيرنفتي از مرز ‌‌٣٥ ميليارد دلار عبور كرد و طي اين ‌‌١٠ ماه از لحاظ ارزشي اين صادرات ‌‌٣٢ درصد و از نظر وزني ‌‌٧ درصد افزايش پيدا كرد؛ در حالي كه واردات كالاي ما در اين مدت از نظر ارزشي ‌‌٧٥/ ‌٥ درصد و از نظر وزني ‌‌١٩ درصد كاهش پيدا كرد. پيش از اين نسبت صادرات به واردات ‌‌٢ دهم بود و اكنون از مرز ‌‌٧٠ درصد گذشته است و اميدواريم كه اين ‌‌٧٠ درصد تا پايان سال ادامه پيدا كند.

احمدی نژاد با بیان اینکه در راستاي اجراي طرح تحول اقتصادي و طرح هدفمندي يارانه‌ها بسياري ادعا مي‌كردند كه ما در عرصه‌ توليدات كشور با ركود مواجه مي‌شويم، تصریح کرد: توليدات كشور از مرز ‌‌١١٨ ميليون تن و توليدات باقي كشور از مرز ‌‌١٧ و نيم ميليون تن خواهد گذشت. امروز ابتكارات و خلاقيت‌هاي عرصه توليد هر روز خود را نشان مي‌دهد. ما زماني وارد كننده مرغ بوديم، اما امروز مرغداران ما بعد از اجراي هدفمندي يارانه‌ها آماده صادرات مرغ هستند. سطح آبياري تحت فشار و آبياري‌هاي مدرن از مرز ‌‌١/١ ميليون تن عبور كرد كه قريب به اتفاق آن در همين دولت انجام شده است. طي ‌‌١٠ ماه حدود ‌‌٤ ميليارد دلار خدمات فني و مهندسي انجام شده است.

وی ادامه داد: تمام كالاهاي اصلي از جمله فولاد، مس، آلومينيوم، سرب، كاشي و سراميك و لوازم بهداشتي همه با رشد بالاي توليد مواجه هستند در بخش علم و فناوري نيز پيشرفت‌هاي وسيعي صوت گرفته است، هفته‌اي نيست كه يك دستاورد در عرصه علمي، فناوري، نانو تنولوژي، داروهاي نوتركيب، و ... به مردم معرفي نشود. در بازارهاي مالي و سرمايه، بورس ايران طي دو سال متوالي از موفق‌ترين بورس‌هاي دنيا بوده كه اين نشاندهنده نشاط اقتصادي كشور است.

احمدی‌نژاد با اشاره به اصلاح قانون گمركي، گفت: ان‌شاءالله شاهد يك تحول در امور گمركي خواهيم بود، لايحه‌ مالياتي و نظام بانكي به زودي براي ارائه به مجلس محترم آماده مي‌شود. سال جاري به لحاظ شاخص‌هاي اقتصادي و شاخص‌هاي تحولي سال خوبي را پشت سر گذاشتيم در حالي كه شرايط جهان و منطقه ما كاملا در مسير عكس حركت مي‌كرد.

وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه بودجه سال ‌‌٩١ بر اساس قانون برنامه‌ پنجم و سياست‌هاي آن و مبتني بر پيش‌بيني‌هاي نسبتا دقيق از شرايط بين‌المللي، بازار، كشور و پيش‌بيني قيمت نفت در سال ‌‌٩١ تدوين شد، ادامه داد: محور اصلي بودجه رسيدن به رشد ‌‌٨ درصد است. كاهش نرخ بيكاري، افزايش سهم بهره‌وري در رشد اقتصادي، توسعه عدالت و كا هش فاصله طبقاتي از محورهاي بودجه به شمار مي‌رود. اميدواريم با اجراي برنامه‌هاي پيش بيني شده در پايان سال ‌‌٩١ ضريب جيني ما به كمتر از ‌‌٣٧ صدم كاهش يابد. در توزيع اعتبارات عمراني و سرمايه‌گذاري‌هاي اقتصادي به اين مساله توجه جدي شده است.

احمدی‌نژاد ادامه داد: امسال مسكن مهر ادامه مي‌يابد و يارانه‌ها و پشتيباني‌هاي لازم در بودجه پيش بيني شده است، قانون بزرگ هدفمندي يارانه‌ها با قدرت ادامه مي‌يابد و در حد مقدور و توان گام‌هاي بعدي برداشته خواهد شد. طرح بزرگ اشتغال‌زايي در بودجه پيش بيني شده است. دولت طرح جديدي را تدوين كرده است، مبني بر افزودن ‌‌٢ ميليون هكتار زمين‌ كشاورزي به مجموعه زمين‌هاي در حال كشت كشور، كارگروه‌ها تشكيل شده، منابع در نظر گرفته شده و ان‌شاءالله كار به زودي آغاز مي‌شود.

وی با بیان اینکه در بودجه سال به تعالي فضاي فرهنگي، رشد آگاهي‌ها، فضائل اخلاقي و تقويت وحدت ملي و هويت ايراني و اسلامي توجه شده است، تصریح کرد: حمايت و توانمندسازي بخش خصوصي چه به صورت تعاوني و چه غير تعاوني براي مشاركت گسترده‌تر در سازندگي كشور در بودجه پيش بيني شده است.

احمدی‌نژاد ادامه داد: تقويت زيرساخت‌ها براي انسجام ملي، اعتلاي هويت جوانان عزيز اين سرزمين متناسب با آرمان‌هاي بلند انقلاب در بودجه قرار داده شده است. تقويت نهاد خانواده، جايگاه زن در عرصه‌هاي عمومي و فرهنگ سازي براي استفاده از توليدات داخلي، افزايش توليدات و صادرات كشور در قانون بودجه پيش بيني شده است. در بخش علمي تلاش شده است كه سهم علمي كشور در توليدات علمي جهان ارتقاء يابد. افزايش نشاط اجتماعي با تاكيد بر اجرا و برنامه‌ريزي‌هاي فرهنگي و ورزشي در بودجه گنجانده شده است، همچنين كاهش سهم مردم از هزينه‌هاي سلامت و بهبود خدمات بهداشتي از طريق اصلاح ساختارها و فرايند‌ها و افزايش كمك‌هاي دولت در بودجه پيش بيني شده است.

احمدی نژاد با بیان اینکه بازنگري در وظايف دستگاه‌هاي ملي و استاني به منظور تمركز زدايي و توسعه اختيارات استان‌ها در بودجه سال آينده پيش بيني شده است، گفت: گسترش كمي و كيفي نظام تامين اجتماعي، بهبود فضاي كسب و كار، توسعه رقابت، حمايت از حضور فعال بخش غيردولتي از محورهاي اصلي بودجه است. در هزينه‌هاي بودجه اهتمام جدي به انضباط مالي و بودجه‌اي، تعادل ميان منابع درآمدي، منابع نفتي و غير نفتي و كاهش وابستگي دولت به منابع نفتي ديده شده است. افزايش كارآيي و بازدهي اقتصاد و ارتقاء بهره‌وري، تكميل و بهره برداري از پروژه‌هاي در دست اجرا، و تلاش براي به پايان رساندن آن‌ها در بودجه پيش بيني شده است. توجه ويژه به توسعه روستايي و عمران شهرهاي كوچك در بودجه پيش بيني شده است.

وی ادامه داد: توانمندي دفاعي كشور، قدرت بازدارندگي، كارآمدسازي نظام آموزشي و تلاش در جهت ايجاد تعادل ميان بخش‌هاي گوناگون كشور و همچنين تلاش براي ضابطه‌مند كردن بودجه شركت‌هاي دولتي، كاهش هزينه‌هاي جاري و افزايش سرمايه‌ آن‌ها در اين بودجه ملاحظه شده است. سياست‌هاي مناسب اقتصادي با تكيه بر ظرفيت‌هاي مادي و معنوي كشور در جهت حركت به سمت اهداف در بودجه مورد ملاحظه قرار گرفته است.

احمدی‌نژا تاکید کرد: اجراي سياست‌هاي كلي و قانون اصل ‌‌٤٤، قانون مديريت سوخت، قانون مديريت حمل و نقل، قانون جامع مسكن، هدفمندي يارانه‌ها، مديريت خدمات كشوري، قانون گمرك، همه اين‌ها نشان مي‌دهد كه ما بدون توجه به حاشيه‌ سازي‌ها درصدد هستيم، مسائل عيني و واقعي و اساسي كشور را در دستور كار قرار داده و دنبال كنيم، در همين راستا بودجه سال ‌‌٩١ به گونه‌اي تنظيم شده كه اين اهداف در مسير مناسبي محقق شود.


احمدي‌نژاد با اشاره به اینکه بودجه از دو بخش تشكيل شده است، گفت: نخست بودجه شركت‌هاي دولتي و ديگري بودجه عمومي دولت. بودجه سال آينده نزديك به ‌‌٥١٠ هزار ميليارد تومان است كه نزديك به ‌‌٤٠٠ هزار ميليارد تومان آن مربوط به شركت‌هاي دولتي است. بودجه عمومي دولت نسبت به سال قبل ‌‌٦/ ‌٥ درصد كاهش نشان مي‌دهد كه اين نشان مي‌دهد ما سعي كرديم هزينه‌هاي مصرفي دولت را كاهش دهيم و بودجه شركت‌هاي دولتي افزايش يافته است. اين به اين معناست كه سرمايه‌گذاري در توليد و خدمات اضافه خواهد شد. براي حمايت از توليد سرمايه‌گذاري‌هاي دولت و شركت‌هاي دولتي در سال آينده ‌‌١٣٦ هزار ميليارد تومان پيش بيني شده است.

وی افزود: براي حمايت از توليد، مجموع سرمايه‌گذاري‌هاي دولت و شركت‌هاي دولتي در سال آينده ‌١٣٦ هزار ميليارد تومان پيش‌بيني شده است كه حدود ‌٢٠ درصد افزايش نسبت به سال ‌٩٠ دارد. براي اتكاي بيشتر به منابع غيرنفتي و كاهش وابستگي هزينه‌هاي مصرفي دولت ترتيبي داده شده كه درآمد‌هاي مالياتي نسبت به پيش‌بيني عملكرد سال ‌٩٠، ‌٢٠ درصد افزايش و ساير درآمد‌هاي غيرنفتي ‌٨٩ درصد افزايش پيدا كرده باشد.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: درآمد‌هاي مالياتي نسبت به كل منابع عمومي بدون درنظرگرفتن يارانه‌ حمل و نقل و حامل‌هاي انرژي ‌٢٧ درصد نسبت به سال ‌٩٠ رشد دارد. همچنين نسبت درآمد‌هاي مالياتي به توليد ناخالص ملي طي اين مدت از ‌٧ درصد به ‌٥/٧ درصد افزايش مي‌يابد كه گامي مهم به سمت هدف برنامه كه ‌١٠ درصد است، مي‌باشد. سهم درآمد‌هاي عمومي دولت در تامين اعتبارات هزينه‌اي به ‌٥/٧٥ درصد افزايش مي‌يابد. درآمدهاي مالياتي نسبت به پيش‌بيني عملكرد، ‌٢٠ درصد افزايش خواهد داشت و ساير درآمد‌هاي مالياتي از رشد ‌٢٤ درصد برخوردار خواهد بود.

وي ادامه داد: رشد اعتبارات هزينه‌اي در لايحه بودجه‌ ‌٩١ بدون اعتبارات هدفمندي ‌٨/١٢ درصد است كه در راستاي حكم قانون برنامه مي‌باشد، اما رشد اعتبارات عمراني كشور يعني سرمايه‌گذاري در زيرساخت‌ها ‌٤/٣٩ درصد پيش‌بيني شده است.

احمدی نژاد با اشاره به يارانه بخش كشاورزي و توليد در بودجه، گفت: در اجراي ماده ‌٣٤ قانون برنامه حركت به سمت عدالت و توازن منطقه‌اي، شاخص سلامت ‌١٥٦٣ ميليارد تومان تحت اين عناوين در بودجه پيش‌بيني شده است. همچنين تسهيل دسترسي عادلانه مردم به خدمات بهداشتي و درماني، كمك به تامين هزينه‌هاي تامل‌ناپذيري درمان، اجراي برنامه پزشك خانواده، تامين يارانه دارو و درمان بيماران خاص و صعب‌العلاج و كمك به تربيت و تامين پايداري نيروي انساني متخصص مورد نياز در نظر گرفته شده است.

وي افزود: همچنين براي واگذاري اموال منقول و غيرمنقول دستگاه‌ها و استفاده از آن‌ها در پروژه‌هاي عمراني هم رديف و هم حكم پيش‌بيني شده است كه در بخش جاري آن اهداف، دولت پيش‌بيني‌هاي خوبي در لايحه بودجه به عمل آورده كه اميدواريم با تصويب مجلس عملياتي شود. ما رشد اعتبارات هزينه‌اي را محدود كرديم يعني كمتر از رقم تورم اما در بخش‌هاي مهمي افزايش‌هاي بالايي داريم، بر اين اساس ‌٣٠٣ ميليارد تومان به اعتبارات دستگاه‌هاي فرهنگي علاوه بر افزايش متعارف هزينه‌اي اختصاص يافته است. براي صندوق‌ بازنشستگي كشوري و لشكري كه بخشي از بهترين مردم ايران هستند به ترتيب ‌٧٣٠ ميليارد تومان و ‌١١٠٠ ميليارد تومان علاوه بر افزايش‌هاي متعارف اختصاص يافته است.

وي ادامه داد: براي دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي وابسته به وزارت علوم هم جهت كارهاي آموزشي و تحقيقات و جذب هيأت علمي، ‌٨١٥ ميليارد تومان و براي بخش دفاع و در راستاي اجراي حكم قانون برنامه علاوه بر افزايش‌هاي متعارف ‌٤٦٣٠ ميليارد تومان پيش‌بيني شده است.

احمدی‌نژاد ادامه داد: ‌براي بخش سلامت و دانشگاه‌هاي علوم پزشكي نيز ‌٧٩٣ ميليارد تومان بودجه و علاوه بر آن ‌٢٤ ميليارد تومان براي جذب هيأت علمي جديد اختصاص داده شده است.

احمدي‌نژاد رقم بودجه پيش‌بيني شده براي قوه را ‌١٥٦ ميليارد تومان عنوان کرد.

به گفته وی براي نيروي انتظامي، ‌٢٥٣ ميليارد تومان و براي بنياد شهيد و امور ايثارگران ‌٣٤٩ ميليارد تومان پيش‌بيني شده كه اين رقم علاوه بر افزايشي است كه از طريق طرح براي آزادگان پيش‌بيني كرده‌ايم كه در قانون پيش‌بيني نشده بود، اما دولت آن را با فشار آوردن به ساير بخش‌هاي هزينه‌اي حل مي‌كند.

وي افزود: براي اعتبارات استاني نيز بر علاوه بر افزايش‌هاي متعارف، ‌١٩٣ميليارد تومان اختصاص مي‌يابد.

احمدي‌نژاد در مورد بودجه بخش عمراني در لايحه بودجه سال ‌٩١ گفت: بدون در نظر گرفتن سهم هدفمندي يارانه‌ها كه اضافه خواهد شد، بودجه عمراني كشور براي سال آينده ‌٣٨ هزار ‌٥٠٠ ميليارد تومان پيش‌بيني شده است كه نسبت به رقم مصوب امسال ‌٢٣ درصد افزايش دارد در توزيع اعتبارات نيز برخي بخش‌ها را تقويت كرديم كه از جمله آن‌ها در فصل توسعه علوم و فناوري ‌٥٦ درصد، در فصل دفاع نزديك به ‌١٢٧ درصد، در فصل فرهنگ و هنر، رسانه‌هاي جمعي و گردشگري ‌٨٨ درصد، فصل بهداشت و سلامت ‌٥٣ درصد، فصل كشاورزي و منابع طبيعي ‌٣٠ درصد، فصل منابع آب ‌١٩ درصد، فصل انرژي ‌٢٦ درصد، فصل حمل و نقل ‌١٩ درصد، فصل مسكن و عمران شهري، روستايي و عشايري ‌٣٢ درصد افزايش داشتيم.

وی افزود: براي حل مشكل مسكن مردم ‌٢٤٠ ميليارد تومان براي تخفيف عوارض پروانه، حمايت‌هاي مالي، تراكم، ايجاد تاسيسات عمومي و ‌١٦٥ ميليارد تومان براي ايجاد زيرساخت‌هاي مسكن و ‌١٧٠ ميليارد تومان يارانه سود تسهيلات داده شده است كه مجموعه ‌٥٧٥ ميليارد تومان براي پشتيباني از امر مسكن اختصاص داده شده است.

احمدی‌نژاد ادامه داد: اعتبارات عمراني استاني براي سال آينده ‌٨٤٣٠ ميليارد تومان پيش‌بيني شده است كه نسبت به رقم سال ‌٩٠، ‌٤٢ درصد افزايش دارد. يعني سهم اعتبارات استاني به ‌٢٣ درصد افزايش پيدا خواهد كرد. همچنين براي تمركز‌زدايي افزايش اختيارات استان‌ها، پروژه‌هاي ويژه استاني از ‌٨٥٨ طرح به ‌١١٠٣ طرح افزايش پيدا كرد و اعتبارات آن‌ها از ‌١٨٩١ ميليارد تومان به ‌٢٧٥٣ ميليارد تومان افزايش پيدا كرد.

احمدي‌نژاد در مورد بودجه شركت‌هاي دولتي، گفت: رشد بودجه آن‌ها ‌٧/١١ درصد است و تعداد شركت‌هاي دولتي از ‌٤٤٠ شركت به ‌٤٣٤ كاهش پيدا كرده است. كه يكي از سياست‌هاي مهم در سال ‌٩١ منظور نكردن كمك زيان براي شركت‌هاي دولتي است. كل اعتبارات هزينه‌اي شركت‌هاي دولتي از محل بودجه عمومي در سال ‌٩١، ‌٩٢٠ ميليارد تومان است كه مربوط به صداوسيما، سازمان خبرگزاري، كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و سازمان حمايت‌ از مصرف‌كنندگان و توليد‌كنندگان است. هزينه‌هاي شركت‌هاي دولتي ‌٧/٨ درصد افزايش پيدا كرده است، اما هزينه‌ سرمايه‌گذاري آن‌ها ‌٢٠ درصد افزايش پيدا كرده است، يعني جهت‌گيري دولت بيشتر به سمت كار و تلاش بوده است.

احمدی‌نژاد با بيان اين‌كه تغييرات قابل توجهي در لايحه بودجه ‌٩١ نداريم، گفت از اين جهت كار مجلس آسان شده است، اما بايد توجه كنيم كه بودجه سال ‌٩٠ نيمه دوم خردادماه اجرايي شده كه آن هم به قانون برنامه برمي‌گردد كه بهمن ماه اجرايي شده و ما به محض اين‌كه قانون برنامه اجرايي شد يك روز بعد لايحه بودجه را تقديم مجلس كرديم. بر اين اساس عملا سه ماه ديرتر قانون بودجه امسال عملياتي شد.

احمدی‌نژاد در ادامه سخنانش به نمايندگان گفت: مي‌دانم كه امسال سال انتخابات است و به شما فشار مي‌آيد؛ چون بايد در يك رقابت سنگين شركت كنيد و ذهن‌ها مشغول است، اما اگر بتوانيد امسال بودجه را به ما بدهيد بهتر است. آيين‌نامه هست، محترم است، خودتان آن را نوشته‌ايد ولي شما در دو سه شيفت كار را پيش ببريد. براي ما سخت است كه ‌٥-6 ساعت بنشينيم و حرف بشنويم ولي شما عادت كرده‌ايد. حوصله داريد كه فريادهاي آقاي كواكبيان كه دوست قديمي ماست و حرف‌هاي ما را تحمل كنيد.

وی افزود: از نمايندگان می‌خواهم كه زمان تسويه حساب مالي دولت را به جاي تيرماه، شهريورماه در نظر بگيرند تا پروژه‌هاي عمراني بتواند با شتاب بيشتري در كشور ادامه پيدا كند و در واقع دولت در شهريورماه تسويه حساب كند.


 


رادیو فردا: در حالی که قيمت دلار آمريکا در بازار آزاد تهران به بالای ۱۸۰۰ تومان رسيده است رييس قوه قضاييه جمهوری اسلامی از احتمال صدور حکم اعدام برای آنچه او اخلاگران بازار ارز و سکه خواند خبر داده است.

صادق لاريجانی روز چهارشنبه تاکيد کرده است که قوه قضاييه به شدت و قاطعيت به اتهامات «اخلاگران اقتصادی» رسيدگی و برخورد قضايی مناسب خواهد کرد.

رييس قوه قضاييه ايران، بخش عمده تنظيم بازار اقتصادی را بر عهده «قوه اجرايی کشور، ستادهای ويژه و سازمان‌های مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تعزيرات» دانست ولی گفت: «قوه قضاييه نيز به شدت و قاطعيت به اتهامات اخلالگران اقتصادی که به دستگاه قضايی معرفی شوند رسيدگی و برخورد قضايی مناسب خواهد کرد و به لحاظ اهميت موضوع حتی از صدور مجازات اعدام نيز دريغ نخواهد کرد.»

همزمان با اين اظهارات رييس قوه قضاييه جمهوری اسلامی، پليس آگاهی تهران اعلام کرد که عده ای از دلالان ارز در خيابان فردوسی را دستگير کرده است.

نيروی انتظامی اين عمليات و بازداشت دلالان ارز را «سامان دهی بازار ارز و جلوگيری از فعاليت دلالان غير مجاز ارز» توصيف کرده است.

روزنامه «جهان صنعت» هم نوشته است که ناتوانی بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز سبب شده تا پس از ورود مجلس به بازار ارز، کميسيون اصل نود از وزرات اطلاعات و سازمان بازرسی گزارش هايی درباره وضعيت بازار ارز درخواست کند.

اما در حالی که مجلس شورای اسلامی بررسی وضعيت بازار ارز را آغاز کرده است، رييس قوه قضاييه ايران، «توطئه و اخلالگری گروه‌های وابسته به دشمنان نظام» را دليل بحران در این بازار عنوان کرد و مدعی شد که «در پشت صحنه‌ اين جريان، دشمنان نظام از طريق برخی افراد و گروه‌های متصل و وابسته به بيگانگان قرار دارند که با ايجاد سايت‌های مختلف در مورد سکه و ارز نرخ ‌سازی می ‌کردند تا بازار را ملتهب کنند.»

صادق لاريجانی می گويد که تلاش برای ايجاد تلاطم در وضعيت اقتصادی کشور برای نظام قابل تحمل نيست.

اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده نيروی انتظامی جمهوری اسلامی، هم انتشار نرخ رسمی و غير رسمی در روزنامه ها را «جريان سازی» خوانده و گفته است که «دلار رسمی و غير رسمی معنا ندارد و اين ترويج قاچاق است.»

هفته گذشته بانک مرکزی جمهوری اسلامی اعلام کرد که ارز تک نرخی شده و دلار آمريکا به قيمت ۱۲۲۶ تومان فروخته خواهد شد.

همزمان محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی، پس از دو هفته تاخير با مصوبه شورای پول و اعتبار برای بالا بردن نرخ سود سپرده های بانکی موافقت کرد.

اما بازار ارز پس از چند روز آرامش نسبی باز هم به روند صعودی خود ادامه داد و روز چهارشنبه قيمت هر دلار آمريکا به ۱۸۰۰ تومان و سکه طلای طرح قديم به ۸۱۰ هزار تومان رسيد.


 


ایلنا: یادگار امام گفت: برای اینکه بدانیم انقلاب چقدر توفیق داشته است، باید بداینم روح اخلاق در جامعه چقدر تحقق پیدا کرده است؟

به گزارش ایلنا، حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی که در هیجدهمین گردهمایی پیشکسوتان جهاد و شهادت در جمع سرداران دوران دفاع مقدس سخن می‌گفت؛ به تبیین فلسفی دلایل پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و در مقدمه تحلیل خود گفت: در بیان فلسفی، هر معلولی، ۴علت دارد که اجزای علت تامه‌اش می‌باشند؛ علت اولی، علت مادی است یا‌‌ همان ماده‌ای که معلول از ان حاصل می‌شود علت دوم، علت صوری است که‌‌ همان صورت و نقشه‌ای است در ذهن فاعل وجود دارد و مطابق با ان معلول حاصل می‌شود. علت سوم، علت فاعلی است که هر پدیده‌ای، نیاز به فاعلی برای به وجود آمدن دارد. علت چهارم، علت غایی است که‌‌ همان هدف و انگیزه‌ای است که باعث می‌شود فاعل در صدد احداث معلول بر‌اید. و به همین سبب است که می‌گویند علت غایی علت فاعلیت فاعل است. اگر هریک از این چهار علت نباشد، این معلول پدید نمی‌آید.

یادگار امام با بیان اینکه علایل چهارگانه، علاوه بر معلول‌های طبیعی، درباره معلول‌های اجتماعی هم صادق است، گفت: انقلاب اسلامی یک معلول اجتماعی است که به عنوان هویتی تحقق یافته در عالم واقع، باید علل چهارگانه پیدایش آن را بررسی کرد. علت مادی پیدایش انقلاب مردم بودند. علت فاعلی، امام بود که به مانند یک نجار و معمار، انقلاب را بنیان گذاشت. تعابیری مثل «معمار کبیر انقلاب» ریشه در این واقعیت فلسفی دارد. امام در انقلاب، از عنصری بنام مردم استفاده کرد و پدیده‌ای بنام انقلاب را بوجود آورد.

وی ادامه داد: علت صوری انقلاب، «جمهوری اسلامی» بود.‌‌ همان چیزی که امروز در قانون اساسی متبلور شده است. البته ممکن است در طول زمان، اجزای آن عوض شود اما چارچوب اصلی یا علت صوری آن‌‌ همان جمهوری اسلامی است.

سیدحسن خمینی علت غایی انقلاب اسلامی را اجرای تعالیم اسلامی خواند و اظهار داشت: علت غایی انقلاب باید با توجه به فاعل، ماده و صورت آن، تبیین می‌شود. بی‌تردید یکی از مهم‌ترین غایات انقلاب اسلامی، اجرای تعالیم اسلامی بود. هیچکس نمی‌تواند انقلاب سال ۵۷ را تحلیل بکند و به این نتیجه نرسد که یا تنها هدف این معلول و یا یکی از مهم‌ترین اهداف آن، اجرای تعالیم اسلامی بود.

یادگار امام ادامه داد: باید پرسید این اسلام چه چیزی در دل خود داشت که مردم را به وجد و حرکت درآورد؟ قبل از انقلاب هم افراد بسیاری از اسلام گفتند اما امام کدام قطاع و بخش فراموش شده اسلام را مطرح کرد و با ارایه ان مردم را به صحنه آورد؟

سیدحسن خمینی در ادامه به تبیین عناصر اصلی قرائت امام از اسلام پرداخت و اظهار داشت: تعالیم اسلامی دارای یک کالبد و یک روح می‌باشند. یکی از مهم‌ترین اجزای کالبد تعالیم اسلام که به عنوان علت غایی انقلاب اسلامی به مردم معرفی شد، استقلال بود. این دستور صریح اسلام که می‌گوید نباید مسلمان‌ها تحت سلطه باشند. «الاسلام یعلوا و لا یعلی علیه» اصل اساسی اسلام است. جامعه اسلامی نبیاد وابسته به غیر باشد.

وی افزود: مسلمان نباید محتاج هیچ جامعه کفر بنیاد باشد. ممکن است با دیگران تعامل داشته باشد اما حتما باید بتواند در ابعاد مختلف روی پای خود بیاستد. باید همواره بتواند سرنوشت خود را تعیین کند.

وی افزود: قطعا یکی از آرزوهای ملت ایران پس از انقلاب ۵۷، استقلال بود. در تاریخ ایران از مشروطه به این طرف، هیج حادثه‌ای نیست که تنها یا مهم‌ترین عامل تاثیر گذار آن، عامل خارجی نباشد. ملت ایران، استقلال را مانند یک عقده تاریخی دنبال می‌کرد و آن را در تعالیم اسلام یافت.

یادگار امام عنصر دوم را آزادی عنوان کرد و اظهار داشت: در اسلام کرامت انسان، در آزادی او است. به فرموده علی (ع)، خدواند انسان را آزاد آفریده و نباید بنده دیگری باشد. آزادی به عنوان یکی از اساسی‌ترین عناصر اسلامی، در شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» تحقق یافته است.

سیدحسن خمینی، عنصر سوم را پیشرفت و عدالت دانست و گفت: بسیاری فکر می‌کنند پیشرفت و رفاه، جزو تعالیم اسلامی نیست. در حالی که باید گفت این‌ها اساسی‌ترین عالم اسلام است. دین اگر واقعی باشد باید به مسائل توجه کند.

وی افزود: حدیث نبوی می‌گوید؛ کاد الفقر ان یکون کفرا. فقر به کفر می‌انجامد نه حتی شرک. فقیر مشرک نمی‌شود بلکه وجود خدا را بکلی انکار کند.

وی در ادامه اظهار داشت: امام همه ابعاد تعالیم اسلامی را نشان داد. زکات و نماز و روزه جزو تعالیم اسلام هستند اما همه تعالیم اسلام نیستند. این‌ها همه، دین هست اما همهٔ دین نیست. مردم در پیشانی بلند و در سیمای رهبر کبیر انقلاب، تعالیم اسلام را دیدند اما نه تعالیمی که نشانه تحجر و وابستگی و عقب ماندگی بود. مردم در پیشانی امام، دینی را دیدند که رفاه و پیشرفت و آزادی و استقلال اساس آن بود. نگاهی به شعارهای آن روز به راحتی می‌تواند شاهد این مدعا باشد: فردا که بهار آید آزاد و‌‌ رها هستیم / نه ظلم و نه زنجیری، در اوج خدا هستیم

یادگار امام ادامه داد: شعارهای آن روز را باید تحلیل محتوایی کرد. ممکن است آن روز این شعار‌ها را کسی با این تحلیل‌ها بکار نمی‌برد اما در پس این شعار‌ها، حقایق زیادی وجود دارد.

سید حسن خمینی در ادامه در تبیین علت غایی انقلاب اسلامی، به تعمیمی تاریخی از عصر رسالت اشاره کرد و اظهار داشت: هدف انقلاب هرچه بلند باشد به بلندی بعثت نبی اکرم نیست. پیامبر می‌فرماید انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق. من مبعوث شده‌ام که مکارم اخلاق را در جامعه کامل کنم. آن چیزی که غایت اصلی انقلاب ما است این است که همه انسان‌ها و تک تک اجزای جامعه و در مجموع خود جامعه، بهتر شود.

وی در ادامه با بیان اینکه باید توفیق انقلاب را با هدف نهایی آن بسنجیم، گفت: باید بدانیم تک تک افراد جامعه چقدر خوب شده‌اند. باید بپرسیم، آیا تک تک ما خوب بوده‌ایم؟ آیا چنین بودیم که اگر کسی از ما انتقاد کرد، از مرز اخلاق فرا‌تر نرویم؟

یادگار امام ادامه داد: بی‌ادبی ریشه جامعه را می‌خشکاند. کینه جامعه را نابود می‌کند. ما یاد گرفته‌ایم به محض اینکه با طرف مقابل صحبت می‌کنیم اول بگوییم مردک و بعد با او حرف بزنیم.

سید حسن خمینی افزود: اگر با هم اختلاف داریم، چرا باید به هم بی‌ادبی کنیم؟ بی‌ادبی کینه را رشد می‌دهد و وحدت را از بین می‌برد و اقتدار ملی را نابود می‌کند و آن وقت، درهای جامعه بسوی بیگانه باز می‌شود. بیگانه از دل‌های ما وارد می‌شود نه از مرزهای کشور.

وی تاکید کرد: باید برای نیل به اهداف غایی انقلاب، جلوی بی‌ادبی‌ها را بگیریم. کسانی که بی‌ادبی می‌کنند دانسته یا ندانسته، در‌ها را به روی بیگانه‌ها باز می‌کند. به قول ان شاعر: چه کسی می‌خواهد من و تو ما نشویم؟ خانه‌اش ویران باد.

یادگار امام به نقل از امام گفت: یکی ار رموز پیروزی انقلاب، وحدت بود و همین وحدت رمز بقای انقلاب است. باید موانع وحدت را از بین ببریم یکی مهم‌ترین موانع وحدت، بداخلاقی است.

سیدحسن خمینی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین نشانه‌های بی‌اخلاقی، دروغ است که در جامعه ما رایج است. تهمت دیگر عنصر بداخلاقی است که متاسفانه در جامعه ما رواج دارد.
یادگار امام در ادامه گفت: مبارزه با بی‌اخلاقی، با اخلاق امکان پذیر است نه بی‌اخلاقی. رهبر معظم انقلاب روزی گفتند با دست کثیف نمی‌شود شیشه‌ای را تمیز کرد. این واقعیت است و با بی‌اخلاقی نمی‌شود مقابل بداخلاقی‌ها و بی‌اخلاقی‌ها ایستاد. و از همین جاست که من می‌گویم کدام جمع شایسته‌تر از پیشکسوتان جهاد و شهادت هستند که پیشگامان اخلاق در جامعه باشند؟

وی افزود: هر یک از پیش کسوتان عرصه جهاد و شهادت، یک حوزه نفوذ دارند و باید از این حوزه نفوذ برای بسط اخلاق و جلوگیری از بداخلاقی استفاده کنند.

سیدحسن خمینی ادامه داد: آنچه آفت این کشور است و در صورت تدام حتما جامعه را از بین می‌برد، بداخلاقی‌ها است. غیبت، دروغ، تهمت، بدخواهی، کینه، بغض، حسد و... جامعه را تباه می‌کند.

یادگار امام اضافه کرد: امام قبل از اینکه مدرس اصول و فقه باشد، مدرس اخلاق است. به نوشته مرحوم مطهری، شاگران امام همواره در حوزه اشراق او بودند.

وی در پایان خاطرنشان ساخت: اخلاق گفتنی نیست عمل کردنی است. به قول ابوسعید ابوالخیر، همه باید برخیزیم و برای خدا یک گام به جلو برداریم تا جامعه از بداخلاقی رهایی یابد.

گفتنی است مجمع پیش کسوتان جهاد و شهادت نام اجلاسیه‌ای است که از فرماندهان لشکر‌های سپاه و ارتش و همچنین مسیولین اصلی دفاع مقدس تشکیل یافته است. در مراسم یاد شده علاوه بر سردار محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوره دفاع مقدس و امیر ملک‌زاده فرمانده وقت ارتش جمهوری اسلامی، جمع زیادی از قرماندهان جنگ هشت ساله حضور داشتند.


 


خبرگزاری فارس: وزیر امور خارجه با اشاره به اعلام آمادگی ایران برای مذاکره با ۱+۵ گفت: آقای جلیلی قبلا آمادگی خود را برای مذاکراه اعلام کرده بود و مجددا این آمادگی را به صورت مکتوب اعلام می‌کند و امیدواریم این نشست در آینده نه چندان دور برگزار شود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان امروز (چهارشنبه) در حاشیه همایش بین‌المللی بانوان برگزیده ادیان آسمانی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در خصوص نشست ۳ روزه کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تهران، اظهار داشت: این گروه در ارتباط با مطالعات ادعایی سؤالاتی را داشتند و الحمدلله جلسات خیلی خوبی برگزار شد.

وی این جلسات را مثبت برشمرد و با بیان اینکه قدمی به جلو برداشته شد، افزود: قرار شد این رایزنی‌ها ادامه یابد.

خبرنگار فارس در خصوص بازدید کارشناسان آژانس از تأسیسات هسته‌ای ایران سؤال کرد که صالحی با بیان اینکه در این سفر بازدیدی به عمل نیامد، خاطرنشان کرد: آمادگی داشتیم اگر خواستند بازدیدی را انجام دهند، آن را فراهم کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: فعلا مقدمات کار انجام شده و در رایزنی‌های بعدی که بعدا مسئولان ذیربط مطالب را به صورت جزئی اعلام خواهند کرد مشخص می‌شود که چه قدم‌های بعدی دیگری برداشته خواهد شد.

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس درباره پاسخ جلیلی به اشتون عنوان کرد: آقای جلیلی به عنوان مذاکره ‌کننده ارشد در موضوع هسته‌ای قبلا آمادگی خود را برای مذاکره با ۱+۵ اعلام کرده بود و مجددا این آمادگی را به صورت مکتوب اعلام می‌کند و امیدواریم این نشست در آینده نه چندان دور برگزار شود.

وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص همایش بین‌المللی بانوان برگزیده آسمانی این همایش را در راستای ادامه فعالیت‌های کشورمان در رابطه با حقوق بشر و حقوق زنان دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور پیشتاز در امر ایجاد فکر و اندیشه اسلامی در عصر حاضر و به برکت دین مبین اسلام توانسته الگوهایی را به جامعه بشری عرضه کند و اقدامات خوبی را در این زمینه صورت داده است.

وی با بیان اینکه ایران در این زمینه در سازمان ملل و سازمان همکاری‌های اسلامی اقدامات خوبی را انجام داده است، اظهار داشت: سال گذشته اجلاس وزرای زنان کشورهای اسلامی در ایران برگزار و تصمیمات خوبی اتخاذ و پیشنهاد شد که در ارتباط با میثاق حقوق زنان اقدام شود و علاوه بر آن مرکز مطالعات و تحقیقات خانواده نیز ایجاد گردد.

صالحی ادامه داد: علاوه بر آن پیشنهاد شد نقشه راهی در ارتباط با حقوق بشر برای زنان و مردان تهیه شود.

وی با بیان اینکه ایران در نشست‌های قاهره و پکن فعالیت بسیار جدی و بارزی داشت، خاطرنشان کرد: نگاه‌های امروز به مسئله زن از منظر تئوری‌های مادی‌گرایی است که ابعاد معنوی، ارزشی و اخلاقی آن کمرنگ است و گاهی اوقات نیز وجود ندارد.


 


خبرگزاری فارس: احمدی نژاد صبح امروز با حضور در جلسه علنی مجلس لایحه بودجه 90 را پس از تأخیری 57 روزه تقدیم هیئت رئیسه مجلس کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی ساعت 8:20 دقیقه صبح به ریاست علی لاریجانی رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان و با حضور 203 تن از نمایندگان مردم در خانه ملت برگزار شد.

* ارائه گزارش بروجردی از سفر لاریجانی به اندونزی

پیش از آغار جلسه علنی امروز، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جلسه‌ای غیر علنی و غیررسمی، گزارشی از سفر اخیر علی لاریجانی به اندونزی ارائه داد.

رئیس مجلس یکشنبه هفته جاری برای شرکت در هفتمین اجلاس بین‌المجالس کشورهای اسلامی و انجام سفری سه روزه و سخنرانی در این اجلاس، به همراه هیئتی پارلمانی که بروجردی نیز حضور داشت، عازم اندونزی شده بود.

* لاریجانی: دست ماجراجویان در تنگه هرمز را قطع می‌کنیم

در همان ابتدای جلسه لاریجانی در نطق پیش دستور خود با تسلیت شهادت امام حسن عسگری (ع) و تبریک آغاز سی و سومین سالگرد دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار داشت: 33 سال پیش در چنین روزی با ورود مقتدای ملت به میهن، انقلاب روح خود را بازیافت و در ظرف 10 روز طومار حکومت دیکتاتوری پهلوی به هم پیچیده شد و آفتاب انقلاب اسلامی طلوع کرد.

رئیس مجلس همچنین تاکید کرد: در مسئله هسته‌ای ایران و تحریم‌ها پشت صحنه آمریکا است، در ماجراجویی‌های منطقه‌ای چه عراق، چه افغانستان و چه لبنان این طاغوت نقش اساسی دارد اما نکته اساسی این است که جهت‌گیری مبارزه با شیطان بزرگ در این سه دهه برای ملت ایران قدرتی فراهم کرد که در پناه شعاع اندیشه امام (ره) اراده ملت ایران روحیه بازگشت به خویش را در ملت‌های مسلمان بیدار کرد. به طوری که تقلای غرب برای باز یافتن جایگاه خود در منطقه دیگر رنگ باخته است.

رئیس مجلس با اشاره به حرافی‌های اخیر آمریکا و غرب در مسئله تنگه هرمز گفت: این موضوع ترس از هیمنه این انقلاب استوار است و گرنه ملت ایران تنگه هرمز را تنگه صلح می‌داند لیکن ملت ایران مصمم است اگر کسانی قصد ماجراجویی در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز داشته باشند، دستان آنها را قطع کند.

وی با بیان اینکه حال که صلاحیت کاندیداها از سوی شورای نگهبان در دست بررسی است، از شورای نگهبان خواست حقوق کاندیداها از بین نرود چراکه تنوع کاندیداها میدان انتخابات را شور انگیز‌تر می‌کند.

* مجلس لایحه عضویت در انجمن فرهنگستان‌های علوم آسیا را اصلاح کرد

نمایندگان مجلس در نخستین دستورکار امروز خود لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در انجمن فرهنگستان‌های علوم آسیا که از شورای نگهبان اعاده شده بود را بررسی و برای تأمین نظر شورای نگهبان یک تبصره به ماده واحده این لایحه الحاق کردند.

اضافه شدن این تبصره به ماده واحده لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در انجمن فرهنگستان‌های علوم آسیا با ۱۲۹ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع به تصویب مجلس رسید.

* بررسی لایحه عضویت ایران در صندوق همبستگی اسلامی برای توسعه

** رعایت اصل 80 برای کمک‌های مالی دولت ضروری است

در جریان بررسی لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق همبستگی اسلامی برای توسعه، حجـت‌السلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در اخطاری به اصل 80 قانون اساسی استناد کرد و اظهار داشت: بر اساس این امر هرگونه کمک از طرف دولت باید بر اساس اصل 80 و با تصویب مجلس باشد و اگر در لایحه‌ای که در حال بررسی است یک جمله اضافه شود که موارد ذکر شده با رعایت اصل 80 باشد به مشکل برنمی‌خوریم لذا در حال حاضر این لایحه با مشکل قانون اساسی مواجهه است.

لاریجانی نیز در پاسخ به تذکر سلیمی گفت که اصل موضوع ماده واحده این است که تصویب کنیم که در این لایحه عضو هستیم لذا آن چیزی که مجلس تصویب خواهد کرد اشکال قانون اساسی نخواهد داشت.

* مجلس لایحه عضویت در صندوق همبستگی اسلامی برای توسعه را اصلاح کرد

بهارستان‌نشینان در ادامه جلسه علنی امروز خود برای تأمین نظر شورای نگهبان ماده واحده لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق همبستگی اسلامی برای توسعه را اصلاح کرده و بر این اساس به دولت اجازه داده شد در صندوق همبستگی اسلامی برای توسعه وابسته به بانک توسعه اسلامی به شرح مقررات پیوست و با پذیره‌نویسی ۱۰۰ میلیون دلار عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق‌السهم مربوط اقدام و در افزایش سرمایه‌های آتی صندوق مذکور با تصویب هیئت وزیران مشارکت کند.

* طرح رسیدگی به دارایی مسئولان و کارگزاران نظام اصلاح شد

همچنین وکلای ملت لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در مجمع آسیایی "بو.آ.او "را که توسط شورای نگهبان با ایراداتی اعاده شده بود را اصلاح و با 142 رأی موافق، 6 رأی ممتنع و بدون رأی مخالف تصویب کردند که بر اساس این لایحه به دولت اجازه داده می‌شود که در مجمع آسیایی "بو.آ.او "به شرح منشور پیوست به این لایحه عضویت یافته و نسبت به خرید سهام اولیه و پرداخت حق عضویت اقدام کند.

* اصلاح طرح رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران نظام

نمایندگان مجلس همچنین بررسی طرح رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران را که پس از تصویب و رفع ایرادات شورای نگهبان و اصرار در مواردی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده و از سوی آن مجمع با اعلام اینکه ابهام مورد نظر برطرف نشده بود اعاده شده بود را نیز بررسی و اصلاح و تصویب کردند.

وکلای ملت، ضمن اصلاح عبارتی این طرح، آن را با 126رأی موافق، 4رأی مخالف و 12رأی ممتنع به تصویب رساندند.

* بررسی طرح اعاده شده نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان

** سلیمی از مؤثر نبودن طرح نظارت بر نمایندگان انتقاد کرد

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز، طرح اعاده شده نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان از شورای نگهبان را مورد بحث و بررسی قرار داده و با اصلاحاتی به منظور تأمین نظر آن شورا، به تصویب رساندند.

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات طی سخنانی در مخالفت با پیشنهاد کمیسیون مشترک در مواد 3 و 9، ضمن انتقاد از حذف بخشی از این مواد برای تأمین نظر شورای نگهبان، اظهار داشت ما در حال زدن کرک و پشم این طرح هستیم و اگر همینطور پیش رویم چیزی باقی نمی‌ماند چرا که طرح نظارت باید جنبه عملیاتی پیدا کند و رهبر معظم انقلاب دو سال پیش، از ما خواستند که طرح نظارت بر مجلس را تصویب کنیم اما چیزی تصویب می‌کنیم که تأثیر آنچنانی نداشته باشد.

در ادامه علی لاریجانی در پاسخ به سلیمی گفت: در ماده 3 که کمیسیون پیشنهاد حذف تبصره آن را داده است، اصل ماده باقی می‌ماند و اگر تبصره حذف شود ماده باقی می‌ماند و ایراد شورای نگهبان مربوط به تبصره این ماده بود که باید رفع شود و اینکه شما می‌گویید چیزی از طرح نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان باقی نمی‌ماند، اینطور نیست.

حجت‌الاسلام سلیمی نیز در پاسخ به لاریجانی با بیان اینکه اگر بخواهیم مواد 2،3،8 را حذف کنیم، درست نیست، در مخالفت با نحوه اصلاح ماده 9 توسط کمیسیون مشترک، تأکید کرد: قانون عادی باید توضیح دهنده قانون اساسی باشد و تکرار قانون اساسی به عنوان قانون عادی درست نیست.

لاریجانی در پاسخ به این سخنان سلیمی نیز گفت، این موضوع اشکال شرعی و قانونی ندارد.

* در ادامه نیز مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود طی سخنانی در موافقت با پیشنهاد کمیسیون مشترک برای ماده 9 طرح نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان، اظهار داشت: نمایندگان مجلس طبق قانون در اظهارنظر برای ایفای وظایف نمایندگی آزادند و نمی‌توان آنان را به سبب نظراتی که بیان کردند، تغییر یا توقیف کرد و ماده 9 به نظرم حقوق نمایندگان را در نظر گرفته و اصلاح درستی است.

* مجلس با انتقال محکومین بین ایران و عراق موافقت کرد

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز خود گزارش یک شوری کمیسیون قضایی حقوقی مجلس شورای اسلامی در رابطه با موافقتنامه انتقال محکومین بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری عراق را بررسی و تصویب کردند.

* دولت موظف به استخدام 10هزار ناظر بخش کشاورزی و منابع طبیعی شد

بهارستان‌نشینان در ادامه طرح یک فوریتی اصلاح قانون استخدام مهندسین ناظر تولیدات کشاورزی را بررسی و با 133رأی موافق، 1رأی مخالف و 18 رأی ممتنع به تصویب رساندند.

* مجلس لایحه معاهده بین ایران و تایلند برای انتقال محکومین را تصویب کرد

وکلای ملت در ادامه جلسه خود گزارش یک شوری کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در رابطه با لایحه معاهده بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی تایلند در مورد انتقال محکومین به حبس و همکاری در زمینه اجرای احکام کیفری را بررسی و تصویب کردند.

* بررسی طرح اصلاح قانون یارانه‌ها

** مصباحی مقدم: پس از گذشت 33 سال از عمر انقلاب هنوز در کشور خانوار فقیر وجود دارد

غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی دولت، طی سخنانی به عنوان طراح طرح اصلاح قانون یارانه‌ها اظهار داشت: با توجه به اینکه قرار است مرحله دوم قانون یارانه‌ها، اجرایی شود، طرح مذکور برای تاکید بیشتر بر مواد 7 و 8 این قانون است.

وی افزود: در حال حاضر باز توزیع درآمدهای حاصل از اجرای قانون یارانه‌ها به صورت نقدی و غیر نقدی در اختیار خانوار‌ها قرار می‌گیرد و در این طرح به دنبال آن هستیم که در مرحله دوم اجرای قانون یارانه‌ها، همان مبلغ 45 هزار و 500 تومان به خانوار‌ها پرداخت و استمرار یابد ولی مازاد بر این درآمد، برای حمایت از تولید و بخش‌های مختلف از جمله بیمه بیکاری و تامین هزینه خدمات درمانی صرف شود.

حجت لاسلام مصباحی مقدم در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: بعد از گذشته 33 سال از پیروزی انقلاب هنوز خانوارهای فقیر در کشور وجود دارد در حالی که باید فقر به طور کامل از کشور برطرف شود.

* حیدری (مخالف): ‌درد دولت چیست که قانون یارانه‌ها را به خوبی اجرا نمی‌کند

همچنین نور‌الله حیدری نماینده مردم اردل و فارسان در مخالفت با یک‌ فوریت طرح اصلاح قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها اظهار داشت: ارائه چنین طرح‌هایی فاقد موضوعیت است و ‌معتقدیم که دولت آن‌گونه که مر قانون است، قانون یارانه‌ها را به نحوه مطلوب اجرا نمی‌کند اما راه آن این نیست که مدام طرح ارائه دهیم بلکه باید تشکیل جلسه دهیم تا مشخص شود درد دولت چیست و چرا قانون به این خوبی را آن طور که باید اجرایی نمی‌کند.

حیدری در خاتمه با تاکید بر اینکه ما هم نگران و منتقدیم، تصریح کرد: با تصویب این طرح دوباره به دست دولت بهانه می‌دهیم.

* ادیانی‌راد (موافق): طرح اصلاح قانون یارانه‌ها برای کمک به بخش تولید است

سیدعلی ادیانی‌راد نماینده مردم قائمشهر نیز طی سخنانی در موافقت با یک‌فوریت طرح اصلاح قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها اظهار داشت: این طرح دارای نکات خوبی است و مجلس ارزیابی‌های دقیقی انجام داده و باید دانست که طی یک ساله گذشته نکات مثبت و منفی قانون یارانه‌ها در عمل نشان داده شده و طرح مذکور برای رفع نقیص‌های این نکات ارائه شده است.

این نماینده در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه واحدهای تولیدی و کمک به این واحد‌ها دومین گروه هدف در اجرای قانون یارانه‌ها بود، یادآور شد: همه ‌می‌دانیم که در راستای اجرای قانون یارانه‌ها واحدهای تولیدی در نظر گرفته نشدند و طرح اصلاح قانون یارانه‌ها برای کمک به این بخش، ارائه شده است و تصویب آن موجب جلوگیری از اضافه شدن نقدینگی در کشور می‌شود و باید دانست که افزایش نقدینگی آثار تورمی به دنبال خواهد داشت.

* انتقاد از قرار نگرفتن گزارش تفحص از ‌تربیت بدنی در دستورکار مجلس

ستار هدایتخواه نماینده مردم دنا و بویر احمد در تذکری با استناد به ماده 198 آئین‌نامه داخلی مجلس، نسبت به عدم قرارگرفتن گزارش کمیسیون فرهنگی درباره طرح تحقیق و تفحص از سازمان تربیت بدنی در دستورکار صحن علنی انتقاد کرد و گفت: 2 هفته است که گزارش کمیسیون فرهنگی درباره تحقیق و تفحص از سازمان تربیت بدنی به هیئت رئیسه ارائه شده اما تاکنون این گزارش در دستورکار قرار نگرفته است.

در ادامه علی لاریجانی در پاسخ به تذکر نماینده دنا و بویر احمد گفت: انشاءالله هفته آینده گزارش کمیسیون فرهنگی درباره تحقیق و تفحص از سازمان تربیت بدنی را در دستور کار صحن علنی قرار می‌دهیم.

* موافقت مجلس با فوریت طرح اصلاح قانون یارانه‌ها

بهارستان‌نشینان پس از استماع این سخنان با 121 رای موافق، 25 رای مخالف و 20 رای ممتنع از 196 نماینده حاضر در جلسه، با یک فوریت طرح اصلاح قانون هدفمند سازی یارانه‌ها موافقت کردند که در صورت تصویب نهایی طرح مذکور ردیف تولید در قانون هدفمندی یارانه‌ها در نظر گرفته می‌شود و در مرحله دوم اجرای این قانون همان مبلغ 45 هزار و 500 تومان به عنوان یارانه نقدی به مردم پرداخت می‌شود و 50 درصد مازاد درآمدها از اجرای هدفمندی یارانه‌ها در فاز دوم، به صورت غیر نقدی و در قالب حمایت‌های بیمه‌ای، اشتغال و مسکن، اختصاص می‌یابد.

* مجلس با کلیات طرح اصلاح بند 111 قانون بودجه 90 موافقت کرد

بهارستان‌نشینان در ادامه جلسه علنی امروز کلیات طرح اصلاح بند 111 قانون بودجه سال 1390 کل کشور را بررسی و تصویب کردند که بر این اساس در بند 111 قانون بودجه سال 90 کل کشور کلمه "دولت" به عبارت "وزارت آموزش و پرورش"‌ تغییر می‌یابد و دو تبصره به شرح زیر به آن اضافه می‌شود:

تبصره یک- قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش مصوب 8/3/69 مشمولین این بند را که خدمت زیر پرچم خود را نگذرانده‌اند، شامل می‌شود. از مزایای مربوط به خدمت زیر پرچم مندرج در ماده 2 قانون مذکور پس از موافقت فرماندهی کل قوا استفاده می‌شود.

تبصره دو- وزارت آموزش و پرورش باید به نحوی اقدام کنند که تا قبل از بهمن ماه 1390 مراحل استخدامی مشمولین این بند به اتمام برسد.

* احمدی‌نژاد برای تقدیم بودجه 91 وارد صحن ‌مجلس شد

محمود احمدی‌نژاد ‌ساعت 10:50 دقیقه صبح همزمان با اولین روز دهه فجر در سی و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برای ارائه لایحه بودجه 1391 کل‌ کشور وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد و تعدادی از نمایندگان مجلس مانند بهروز جعفری و محمود احمدی‌بیغش و حجت‌الاسلام سید‌محمدرضا میرتاج‌الدینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، احمدی‌نژاد را هنگام ورود به صحن علنی همراهی کردند.

محمدرضا باهنر و سید شهاب‌الدین صدر، نواب هیئت رئیسه، هنگام ورود احمدی‌نژاد به صحن علنی به استقبال وی رفتند.

* توکلی: دولت بودجه چند دوازدهم بدهد/لاریجانی:تذکر وارد است ولی ما تلاشمان‌مان را می‌کنیم

همزمان با ورود احمدی نژاد به صحن علنی مجلس برای ارائه لایحه بودجه سال 91 احمد توکلی نماینده مردم تهران طی تذکری آئین نامه‌ای به ماده 216 آئین نامه داخلی مجلس استناد کرد و اظهار داشت: دولت موظف است لایحه بودجه را تا 15 آذر به مجلس ارائه دهد لذا در حال حاضر عملا ما نمی‌توانیم بودجه را بررسی کنیم، در نتیجه بودجه نخواهیم داشت و دولت موظف است که بودجه چند دوازدهم بیاورد تا دخل و خرجش قانونی باشد و شورای نگهبان هم گفته لایحه چند دوازدهم باید از سوی دولت ارائه شود.

لاریجانی نیز در پاسخ به تذکر توکلی گفت: غیر از شما حدود 46 نفر دیگر از نمایندگان این موضوع را نوشته‌اند و به ما اعلام کرده‌اند.

وی تذکر توکلی را وارد دانست و در عین حال گفت: ما آنقدری که در مجلس می‌توانیم تلاش می‌کنیم که این بودجه جلو رود. اگر توانستیم بودجه را به پایان می‌رسانیم و اگر نتوانستیم برای آن چاره‌اندیشی می‌کنیم.

* جعفری: دولت در ارائه ‌بودجه 91 اشتباه کرده اما باید به فکر آینده باشیم

همچنین بهروز جعفری نماینده مردم سمیرم بعد از انتقاد احمد توکلی از تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه به اصل 122 قانون اساسی استناد کرد و اظهار داشت: درست است که احمدی نژاد لایحه بودجه را دیر داده است ولی در حال حاضر کشور در شرایطی نیست که بخواهیم به مسائل گذشته بپردازیم.

وی ادامه داد: دولت در این زمینه تخلف کرده ولی به هر حال ما باید به این فکر باشیم که چه کاری باید انجام دهیم.

* عباس‌پور: لایحه بودجه 91 قابل دریافت نیست/لاریجانی: قابل دریافت است؛اخطار وارد نیست

علی عباسپور نماینده مردم تهران طی اخطاری به اصل 52 قانون اساسی استناد کرد و در صحن علنی مجلس اظهار داشت: بودجه سالانه کل کشور بر اساس قانون از سوی دولت تهیه و به مجلس داده می‌شود اما اکنون به عقیده من لایحه بودجه سال 91 قابل دریافت نیست.

لاریجانی در پاسخ به عباسپور گفت که لایحه بودجه قابل دریافت است و اخطار شما را وارد نمی‌دانم.

عباسپور افزود: از زمان دریافت لایحه بودجه گذشته است و ما نمی‌رسیم که بودجه را بررسی کنیم.

لاریجانی نیز در پاسخ به عباسپور گفت که اینکه نمی‌رسیم که بودجه را بررسی کنیم دلیل نمی‌شود که تلاش‌مان را نکنیم ما تلاش‌شمان را می‌کنیم اگر نشد هم یک فکر دیگری خواهیم کرد.

* نماینده اسفراین: بودجه سالانه کشور باید دو ساله شود

هادی قوامی نماینده مردم اسفراین در اخطاری با استناد به اصل 52 قانون اساسی گفت: در دولت‌های گذشته هم تاخیر در ارائه لوایح بودجه وجود داشته است لذا بهتر است بودجه سالانه کشور را به صورت 2 سال تصویب کنیم چرا‌که همواره موضوعات مختلفی در کشور به وجود می‌آید که این موضوعات باعث به تاخیر افتادن ارائه لایحه بودجه می‌شود.

نماینده اسفراین در مجلس بر همین اساس تاکید کرد که برگزاری انتخابات‌ها که به طور میانگین در هر سال یک انتخابات در کشور برگزار می‌شود و این گونه مسائل باعث می‌شود که ارائه لایحه بودجه به تاخیر بیفتد و بهتر این است که بودجه را به صورت دو ساله تصویب کنیم.

علی لاریجانی نیز در پاسخ به این اخطار گفت: اینها پیشنهاداتی هستند که مطرح می‌شود و باید برای بررسی آن مسیر خاص خود را طی کند.

* همچنین مصطفی کواکبیان نماینده مردم سمنان طی اخطاری جداگانه با استناد به اصل 52 قانون اساسی گفت: چرا باید کار بیهوده‌ای انجام دهیم، همه می‌دانند که مجلس نمی‌تواند بودجه را سال جاری تصویب کند از طرفی هم شورای نگهبان اعلام کرده که بودجه دو دوازدهم را باید دولت ارائه دهد، پس بهتر است که دولت بودجه دو دوازدهم به مجلس بیاورد.

رئیس مجلس نیز در پاسخ به این اخطار گفت: دست کسی برای ارائه بودجه دو دوازدهم بسته نیست اما باید از فرصت فعلی برای بررسی بودجه استفاده کرد.

* احمدی‌نژاد: نمایندگان با وجود مشغله انتخاباتی بودجه را تصویب کنند/کواکبیان دوست من است

محمود احمدی‌نژاد که برای تقدیم لایحه بودجه ۹۱ در جلسه علنی امروز مجلس حاضر شده بود با بیان اینکه چارچوب احکام لایحه بودجه سال ۹۱ همان احکام سال گذشته است که با کار فشرده بین مجلس و دولت تصویب شد، گفت که تغییرات قابل توجهی در لایحه بودجه سال ۹۱ نداریم بنابراین از این جهت کار مجلس آسان شده است.

احمدی نژاد خطاب به نمایندگان مجلس با بیان اینکه گرچه می‌دانم سال انتخابات است و به شما فشارمی‌آید و باید در مناطق در یک رقابت سنگین شرکت کنید که ذهنتان مشغول است تصریح کرد: اگر بتوانید امسال بودجه را بدهید خیلی خوب است هرچند آیین‌نامه و قانون وجود دارد و محترم و عزیز است اما آیین نامه را خودتان نوشته‌اید که اگر ۱۵-۱۰ روز برای انتخابات بگذارید و مابقی را روزی دو شیفت برای بودجه ۹۱ بگذارید خوب است.

احمدی‌نژاد بر همین اساس به رشد کشور در زمینه‌های گوناگون علی‌رغم اجرای طرح‌های بزرگ تحولی در سال 89 اشاره کرد و گفت: رشد اقتصادی کشور بدون نفت به 3/7 درصد رسید و امیدوارم سال 90 هم این رشد ادامه داشته باشد همچنین طی یازده ماه، یازده‌میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی ناشی از کاهش فراورده‌های نفتی حاصل شد که برای اولین بار در تاریخ کشور صادرات فرآورده‌های نفتی همچون بنزین و گازوئیل با قراردادهای طولانی‌مدت آغاز شد.

احمدی نژاد ادامه داد: در بودجه سال آینده افزایش ارتقاء بهره‌وری و تکمیل پروژه‌های در دست اجراء گنجانده شده و توجه ویژه به توسعه و عمران روستایی و شهرهای کوچک و توانمندی‌های دفاعی کشور، قدرت بازدارندگی، کارآمدسازی نظام آموزشی و تعادل استانها و مناطق مختلف در نظر گرفته شده است.

رئیس‌جمهور یادآور شد: مجموع بودجه دو بخش شرکت‌های دولتی و بودجه عمومی دولت 510هزار میلیارد تومان است که 400هزار میلیاردتومان مربوط به شرکت‌های دولتی است.

احمدی‌نژاد ادامه داد: بودجه عمومی دولت نیز ۵.۶ درصد کاهش داشته است و بودجه شرکت‌های دولتی هم افزایش پیدا کرده است.

احمدی نژاد اظهار داشت: همچنین برای حمایت از تولید، مجموع سرمایه‌گذاری‌های دولت و شرکت‌های دولتی ۱۳۶ هزار میلیارد پیش‌بینی شده است یعنی نسبت به امسال ۲۰ درصد افزایش داشته‌ایم.

* لاریجانی: با تخلف دولت در ارائه بودجه برخورد نمی‌کنیم/ احتمال تصویب بودجه دودوازدهم‌

علی لاریجانی پس از پایان سخنان احمدی نژاد که برای ارائه لایحه بودجه 1391، به مجلس آمده بود، ضمن تشکر از ‌وی به خاطر ارائه گزارش مبسوطی در زمینه لایحه بودجه 91 اظهار داشت: این لایحه امروز چاپ و تکثیر شده و در اختیار نمایندگان قرار خواهد گرفت و نمایندگان 10 روز فرصت دارند که پیشنهادات‌شان را به کمیسیون‌های تخصصی مجلس ارائه دهند.

رئیس دستگاه قانونگذاری کشورمان با ذکر این نکته که دولت در ارائه بودجه 91 به مجلس تخلف کرده است، گفت: ما عکس‌العملی اقدام نمی‌کنیم و لایحه بودجه 91 امروز تکثیر شده و در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد تا وکلای ملت سر موقع نظراتشان را ارائه دهند و مجلس تلاش می‌کند تا از زمان و فرصت باقی مانده حداکثر استفاده را داشته باشد و اگر بتواند پیش از پایان سال جاری، بررسی بودجه را به اتمام برساند، اما اگر نشود، بودجه 2 دوازدهم تصویب می‌کنیم.

* سؤال نماینده فلاورجان از وزیر ارتباطات منتفی شد

حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا عضو هیئت رئیسه مجلس پیش از پایان جلسه علنی امروز موارد اعلام وصولی را قرائت کرد که بر این اساس لایحه تصویب پروتکل آمادگی، واکنش و همکاری منطقه‌ای در مبارزه با سوانح آلودگی نفتی الحاقی به کنوانسیون چارچوب حفاظت از محیط زیست دریای خزر و انصراف حجت‌الاسلام سید‌ناصر موسوی نماینده فلاورجان از طرح سؤال خود از رضا تقی‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره علت عدم افزایش سرعت اینترنت خانگی با توجه به تعرفه‌های آن اعلام وصول شد.

* لاریحانی زنگ پایان جلسه امروز مجلس را به صدا درآورد

علی لاریجانی پس از حدود 4 ساعت جلسه علنی زنگ پایان جلسه علنی مجلس را به صدا درآورد و گفت که جلسه بعدی مجلس روز یکشنبه 16 بهمن ساعت 8 صبح و با دستور جلسه ادامه دستور امروز برگزار می‌شود.


 


خبرگزاری فارس: گروه اقتصادی فارس نرخ سود جدید سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه مدت و بلند مدت بانک‌های خصوصی و دولتی را منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» بعد از اعلام تغییرات نرخ سود سپرده‌ها در سیستم بانکی، بانک‌های دولتی و خصوصی با صدور اطلاعیه‌هایی مشتریان خود را در جریان این تغییرات قرار داده‌اند.

برهمین اساس و طبق توافق شورای هماهنگی مدیران بانک‌های دولتی و کانون بانک‌های خصوصی نرخ سود روز شمار 7 درصد و نرخ سود سپرده‌های 5 ساله را 20 درصد تعیین شد.

بانک تجارت نیز در همین ارتباط نرخ جدید سود سپرده‌های سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلند مدت خود را اعلام کرد؛ بانک تجارت، نرخ سود انواع سپرده های کوتاه مدت و بلندمدت این بانک در راستای اجرای سیاستهای پولی نظام بانکی کشور افزایش یافته بدین شرح تغییر داده است.

نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری سه ماهه 10 درصد ، شش ماهه 12 درصد و نه ماهه 15 درصد،‌ سود سپرده های سرمایه گذاری بلندمدت یکساله 17 درصد ، دو ساله 5/18 درصد ، سه ساله 19 درصد ، چهار ساله 5/19 درصد و پنج ساله 20 درصد اعلام شده است .

بانک صادرات ایران دیگر بانکی است که در راستای اجرای سیاست‌های پولی، اعتباری و نظارتی جدید نظام بانکی کشور طی مصوبه‌ای نسبت به افزایش نرخ سود علی‌الحساب انواع سپرده‌های سرمایه‌گذاری اقدام کرد. براین اساس نرخ سود سپرده‌های این بانک به شرح زیر از روز دوشنبه مورخ 10 بهمن ماه سال 90 درکلیه شعب قابل اجرا است.

سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت روز شمار 7 درصد، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت 3 ماهه 10 درصد، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت 6 ماهه 12 درصد، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت 9 ماهه 15 درصد، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت یکساله 17 درصد، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت دو ساله 18 درصد، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت سه ساله 19 درصد، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت چهار ساله 19.5 درصد و سپرده سرمایه گذاری بلند مدت پنج ساله 20 درصد تعیین شده است.

در بانک ملی نیز بخاطر اجرای مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار و سیاست‌های جدید پولی و اعتباری نظام بانکی کشور، نرخ‌های جدید سود سپرده ها و تسهیلات این بانک به مشتریان اعلام شد.

این نرخ ها از تاریخ 8 بهمن ماه جاری در سطح تمامی شعب این بانک اجرایی شده و نرخ سود سپرده های قبل از تاریخ مذکور تا سررسید تابع نرخ های زمان انعقاد می باشد.

بر اساس این گزارش نرخ سود علی الحساب سپرده های پنج ساله بانک ملی ایران 20 درصد، چهار ساله 5/19 درصد ، سه ساله 19 درصد ، دو ساله 5/18 درصد ، یک ساله 17 درصد ، نه ماهه 15 درصد، شش ماهه 12 درصد، سه ماهه 10 درصد و کوتاه مدت عادی 7 درصد خواهد بود.

در بخش اعتباری نیز نرخ سود عقود مبادله ای با مدت بازپرداخت تا 2 سال معادل 14 درصد و برای بازپرداخت بیش از 2 سال 15 درصد و همچنین حداقل نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی 21 درصد است.

ضمناً میزان تسهیلات خرید کالا تا مبلغ 40 میلیون ریال ، سقف تسهیلات جعاله رفع احتیاجات ضروری 40 میلیون ریال، تسهیلات جعاله تعمیر مسکن تا مبلغ 50 میلیون ریال، تسهیلات خرید خودروی سواری به میزان 70 میلیون ریال و حداکثر معادل 80 درصد بهای خودرو، تسهیلات خرید خودروهای جایگزین وانت و تاکسی فرسوده به میزان 100 میلیون ریال و حداکثر معادل 80 درصد بهای خودرو خواهد بود.

بانک ملت نیز نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری خود را تا 20 درصد افزایش داد. این بانک هم پیرو ابلاغ بسته سیاستی نظارتی بانک مرکزی و با تصویب هیات مدیره، نرخ سود علی الحساب سپرده های سرمایه گذاری را افزایش داد.

بر اساس این گزارش، نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی بانک ملت 7درصد، ویژه سه ماهه 10درصد، ویژه شش ماهه 12درصد، ویژه نه ماهه 15درصد، یک ساله 17درصد، دوساله 18.5درصد، سه ساله 19درصد، چهارساله 19.5درصد و پنج ساله 20درصد تعیین شد.

در عین حال، نرخ سود علی الحساب سپرده ها در مناطق آزاد نیز همانند سرزمین اصلی خواهد بود.

در دیگر بانک‌ها از جمله بانک سامان نیز نرخ سود علی‌الحساب انواع سپرده‌های کوتاه مدت و سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار افزایش یافت.

برپایه این گزارش، نرخ سود سپرده‌های بلندمدت دو تا پنج‌ساله 20 درصد، سپرده‌های یک‌ساله 17 درصد، سپرده‌های 9 ماهه 15 درصد، سپرده‌های شش ماهه 12 درصد، سپرده‌های سه ‌ماهه 10 درصد و سپرده‌های کوتاه‌مدت عادی (روزشمار) نیز 7 درصد تعیین شده است.

همچنین در راستای اجرای بسته سیاستی- نظارتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نرخ سود سپرده های کوتاه مدت و بلند مدت بانک سرمایه افزایش یافت.

به گزارش روابط عمومی بانک سرمایه، در پی توافقات بعمل آمده در شورای هماهنگی بانکهای دولتی و خصوصی و مصوبه هیات مدیره این بانک نرخ سود سپرده های این بانک بر این اساس می باشد. سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت 7%، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه 3 ماهه 10%، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه 4 ماهه 11%، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه 6 ماهه 12%، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه 9 ماهه 15%، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت 1 ساله 17%، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت2 ساله 18%، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت 3 ساله 19%، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت 4 ساله 5/19% و سپرده سرمایه گذاری 5 ساله 20% اعلام شد.

لازم به ذکر است، نرخ های اعلامی از ابتدای ساعت اداری روز سه شنبه مورخ 11/11/1390 قابل اجرا می باشد.

در راستای اجرای بسته جدید سیاستی- نظارتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی نرخ جدید سود ماهانه انواع سپرده های کوتاه مدت و بلندمدت بانک سینا اعلام شد.

به گزارش روابط عمومی بانک سینا نرخ جدید سود علی الحساب سپرده های کوتاه مدت روزشمار 7% ، سپرده سرمایه گذاری 3 ماهه 10 درصد، سپرده سرمایه گذاری 6 ماهه 12% ، سپرده سرمایه گذاری 9 ماهه 15% و نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری یکساله تا پنج ساله به ترتیب 17 درصد ، 18.5درصد، 19 درصد، 19.5درصد و 20 درصد تعیین شد.

بانک توسعه صادرات ایران، نرخ سود علی الحساب سالانه سپرده ریالی در طول دوره سپرده گذاری را اعلام کرد. نرخ‌های جدید به شعب این بانک ابلاغ شده است.

بر اساس این گزارش نرخ سود بلندمدت پنج ساله این بانک 20 درصد و بلندمدت یکساله نیز 17درصد تعیین شده است.

همچنین سپرده‌های کوتاه مدت بانک توسعه صادرات ایران به چهار نوع عادی، سه ماهه، شش ماهه و نه ماهه تقسیم شده که نرخ‌های آن بین 7 تا 15 درصد اعلام شده است.

نرخ سود علی الحساب انواع سپرده های ریالی بانک توسعه صادرات ایران کوتاه مدت عادی 7 درصد،کوتاه مدت سه ماهه 10 درصد، کوتاه مدت شش ماهه 12 درصد، کوتاه مدت نه ماهه 15 درصد، بلند مدت یکساله 17 درصد، بلند مدت دوساله 18 درصد، بلند مدت سه ساله 18.5درصد، بلند مدت چهار ساله 19 درصد و بلند مدت پنج ساله 20 درصد تعیین شده است.

در بانک کشاورزی نیز نرخهای سود بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار و همچنین در قالب سیاست های پولی،اعتباری و نظارتی بانکی کشور،تعیین و ابلاغ شده است و عملیات جایگزینی نرخ های جدید همزمان با دهه مبارک فجر از دوازدهم بهمن ماه سال جاری آغاز می شود.

براساس این گزارش؛ به سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت روزشمار 7 درصد، از سه ماه تا کمتر از شش ماه 10 درصد ،از شش ماه تا کمتر از 9 ماه 12درصد و به سپرده های از 9 ماه تا کمتر از یک سال 15درصد سود علی الحساب سالانه پرداخت خواهد شد.

این گزارش می افزاید نرخ سود علی الحساب سالانه برای سپرده های یکساله، دوساله، سه ساله،چهارساله و پنج ساله بانک کشاورزی نیز به ترتیب 17، 18، 19 ، 5/19و20 درصد تعیین شده است.

افزایش نرخ سود علی الحساب سپرده های سرمایه گذاری بانک پارسیان؛ در پی ابلاغ سیاست های پولی، اعتباری و نظارتی نظام بانکی کشور 1390 از سوی بانک مرکزی ج.ا.ا نرخ های جدید سود علی الحساب سپرده های سرمایه گذاری بانک پارسیان از تاریخ 9/11/90 به شرح زیر اعلام می‌شود.

بر اساس این گزارش بانک پارسیان، نرخ سود کوتاه مدت عادی و کوتاه مدت ویژه سه ماهه از این تاریخ به ترتیب 7 و 10 درصد خواهد بود . بانک پارسیان همچنین نرخ سود کوتاه مدت ویژه شش ماهه و نه ماهه خود را نیز به ترتیب 12 و15 درصد اعلام کرد.

این بانک برای سپرده های یکساله و پنجساله نیز به ترتیب نرخ 17 و 20 را تعیین کرده است.

بنا به این گزارش ، نرخ سود سپرده های بلند مدت 2لغایت 4 ساله ، "هفت" ، "کوثر"، "انتخاب" متعاقبا ابلاغ می‌شود.

سایر بانک‌ها که نام آنها در این گزارش نیامده نیز مشابه هم‌تایان خود در بخش دولتی و خصوصی برای سپرده های خود نرخ‌گذاری کرده‌اند.


 


کلمه - علی محمد شمس: با پایان یافتن ثبت نام نامزدهای نمایندگی مجلس نهم، عملاً مرحله دوم انتخابات آغاز شده است. در یک ارزیابی منصفانه باید گفت رهبران و فعالان اصلاح طلب و سبز مرحله منتهی به ثبت نام نامزدهای انتخابات را به خوبی مدیریت کردند. بررسی سیر موضع‌گیری خاتمی و شورای هماهنگی راه سبز امید و دیگر فعالان و کانون‌های سبز و اصلاح طلب در قبال انتخابات تا کنون از حرکتی سنجیده و منطقی خبر می‌دهد. این مرحله با حرکت مدبرانه آقای خاتمی در اعلام شرایط برگزاری انتخابات آزاد آغاز شد. البته برخی دوستان جوان‌تر با ارزیابی نادرست از حرکت آقای خاتمی آن را نوعی تلاش و زمینه سازی برای شرکت اصلاح طلبان در انتخابات تلقی کرده و با آن به مخالفت برخاستند، اما سیر تحولات و موضع‌گیری‌های بعدی نشان داد آن حرکت ضمن زمینه سازی برای ایجاد انسجام و یکپارجگی میان احزاب و شخصیت‌های اصلاح طلب در قبال انتخابات، ابتکار عملی بود که جریان حاکم را به انفعال کشاند تا صریحاً از عدم علاقه خود را برای پایان دادن به فضای پلیسی امنیتی، آزادی مطبوعات، آزادی احزاب و ...(توصیه های خاتمی) اعلام کند و به این ترتیب حمایت و همدلی بخش‌های غیر اصلاح طلب و سبز اما منصف را به سود اصلاح طلبان و علیه اقتدارگرایان حاکم برانگیزد.

موج اعلام مواضع از خاتمی گرفته تا شخصیت‌های اجتماعی و سیاسی، تا زندانیان سیاسی و احزاب و گروه‌های اصلاح طلب، مبنی بر عدم شرکت در انتخابات و ناسالم و غیر آزاد معرفی کردن آن از هم اکنون مشروعیت چنین انتخاباتی را به چالش کشیده است. تا آن جا که افراد انگشت‌شماری که خود را اصلاح طلب می‌دانند اما تصمیم به حضور در انتخابات گرفتند، دریافته‌اند از تابلوی اصلاح طلبی نمی‌توانند استفاده کنند. زیرا عدم شرکت در انتخابات مجلس آینده به شاخصی برای هویت اصلاح طلبی افراد تبدیل شده است.

اما این موفقیت صرفاً موفقیتی مقطعی است و کار به همینجا ختم نمی‌شود. اکتفا به صدور چند اطلاعیه و یا موضع‌گیری مبنی بر عدم ثبت نام و عدم شرکت و یا تحریم انتخابات، در واقع نوعی انفعال و نتیجه آن انزوا از عرصه مبارزه است. در گفت‌و گوهای روزانه از بسیاری از جوانان و سبزهای علاقمند می‌شنویم که چه باید کرد و یا چه می‌شود کرد. آن ها بعضا از کم‌تحرکی و سکوت ناشی از سرکوب و سیطره حاکمیت پلیسی و امنیت ابراز نگرانی و بعضا دلسردی می‌کنند. بدیهی است بی‌تحرکی جنبش موجب کاهش امید و از دست رفتن اعتماد به نفس می شود. اما کافی است که نگاهی عمیق‌تر و وسیع‌تر به اهداف جنبش سبز و عرصه‌های گسترده تلاش برای تحقق این اهداف داشته باشیم تا دریابیم کنش‌های اعتراضی و مبارزاتی تنها در کف خیابان تعریف نمی‌شوند و این نوع کنش‌ها لزوماً در هر شرایطی بهترین و کارآمدترین کنش‌ها به شمار نمی‌ایند.

انتخابات مجلس نهم از نگاه همه اعضای جنبش سبز باید عرصه قدرت‌نمایی و کنش اعتراضی تلقی شود. اگر سبزها بتوانند این مبارزه را با همان موفقیتی که تا کنون به دست آورده‌اند به پایان ببرند بی شک ضربه‌ای کاری به پایه‌های حاکمیت نامشروع اسبتداد وارد ساخته‌اند. اما تحقق چنین امری در گرو هوشیاری و تدبیر و انسجام و هماهنگی همه بخش‌های جنبش سبز از شخصیت‌ها و چهره‌های شناخته شده گرفته تا احزاب و گروه‌های اصلاح طلب تا بخش‌های دانشجویی، تا کانون‌های سبز خارج کشور و تا رسانه‌های سبز است. هرگونه تک‌روی و یا تخطئه می‌تواند توان محدود موجود برای مقابله با استبداد حاکم را به فرسایش ببرد.

این انتخابات همان گونه که برای سبزها حساس است برای اسبتداد حاکم نیز نقشی تعیین کننده دارد. حاکمیت از هر ابزاری و شیوه‌ای برای کشاندن مردم به پای صندوق‌های رأی و مقابله با فعالیت‌های تحریمی استفاده خواهد کرد تا مشروعیت از دست رفته خود را بازسازی و نابودی جنبش سبز را تبلیغ کند. در مدتی که تا برگزاری انتخابات باقی است دستگاه تبلیغاتی رسمی با تمام توان و ظرفیت جامعه را هدف بمباران تبلیغات کذب و عملیات روانی قرار خواهد داد. آتش تهیه این حرکت با تبلیغات گسترده به مناسبت نهم دی‌ماه آغاز شده است. افشاگری‌های ساختگی، نمایشنامه‌‌ها، شوهای تبلیغاتی در قالب مناظره‌ها، میزگردهای به ظاهر آزاد، سخنرانی‌ها و منابر و ... پخش شایعات مختلف و عملیات روانی با هدف بدبین کردن جامعه به چهره‌ها و جریان‌های اصلاح طلب، ایجاد سوء ظن سبزها نسبت به یکدیگر و ... پخش شایعات مختلف نظیرعدم پذیرش در کنکور یا محرومیت شغلی کسانی که شناسنامه آن ها مهر شرکت در انتخابات را ندارد و ... و تنها بخش‌های قابل پیش بینی این تبلیغات گسترده و عملیات روانی است. از هم اکنون باید خود را برای نقض بدیهی ترین موازین اخلاقی از سوی حاکمیت در عرصه تبلیغات آماده کرد. به ویژه در روزهای پایانی انتخابات که با توجه به محدودیت رسانه‌ای امکان تکذیب نیز وجود ندارد، شایعاتی نظیر اعلام شرکت در انتخابات از سوی خاتمی و برخی چهره‌های برجسته و... بنابراین باید در این زمینه آگاهی لازم را به مردم داد.

تحرکات استبداد حاکم به تبلیغات و عملیات روانی محدود نخواهد شد. فعالان اصلاح طلب طی این مدت با فشارهای امنیتی گسترده‌تری مواجه خواهند شد. فضای آزادی بسته‌تر شده مطبوعات و رسانه‌ها فشار بیشتری تحمل خواهند کرد. حاکمیت همچنین طی مدت منتهی به انتخابات در سطح بین المللی به تشدید تنش و خصومت با آمریکا و اروپا دست خواهد زد تا به این وسیله بتواند با حربه دشمن هراسی و جدی بودن خطر تجاوز دشمن خارجی، احساسات ملی جامعه را تحریک و مردم را به شرکت در انتخابات به عنون حربه‌ای مؤثر و بازدارنده در برابر حمله و تجاوز دشمن خارجی تشویق کند.

بیان این واقعیات از آن جهت ضروری است که سبزها با درکی روشن از شرایط نابرابر، از همه امکانات خود به نحو احسن و بهینه استفاده کنند وگرنه اقتدارگرایان حاکم در کنار این امکانات، محدودیت‌های فراوانی دارند که همان‌ها میدان عمل سبزها را مشخص می‌کند. در بخش دیگری به این نکته خواهیم پرداخت.

۱-  آن چه در انتخابات آینده تعیین کننده است، آگاهی مردم از ماهیت این انتخابات است. بنابراین از هر فرصتی باید برای آگاه ساختن اقشار مختلف مردم به ویژه اقشار محروم‌تر و ناآگاه‌تر استفاده کرد. با توجه به ضعف رسانه‌ای جنبش سبز، ارتباطات شفاهی و دونفره و چند نفره بسیار تعیین کننده خواهد بود. سبزها باید از فرصت تمام جمع‌ها، دیدارهای دوستانه، فامیلی ، روابط در کوچه و بازار و محل کار و ... برای آگاهی بخشی در این زمینه استفاده کنند. دانشجویان در این میان نقشی تعیین کننده می‌توانند داشته باشند. در حال حاضر تقریباً در هر خانواده ایرانی به طور متوسط یک دانشجو وجود دارد. این دانشجویان به ویژه در شهرهای کوچک‌تر جایگاهی مهم دارند و در خانواده و اقوام خود نقش مؤثرتری می‌توانند ایفا کنند پیگیری اخبار و آگاهی از تحلیل‌ها از طریق مراجعه به سایت‌ها و رسانه‌های سبز و استفاده از آن برای آگاهی و قانع ساختن دیگران طی این مدت بسیار ضروری است.

۲- انتخابات مجلس برخلاف انتخابات ریاست جمهوری جنبه محلی و منطقه‌ای دارد و به خصوص در مناطق کمتر توسعه یافته انگیزه‌های محلی و قومی برای شرکت در انتخابات نقشی مهم‌تر از انگیزه‌های سیاسی دارد. در نتیجه برخلاف شهرهای بزرگ، مردم این بخش‌ها و مناطق ممکن است کمابیش برای شرکت در انتخابات زمینه و انگیزه داشته باشند. شاید به همین علت است که اصلاح طلبان در مواضع رسمی خود در قبال انتخابات برای به کار بردن لفظ تحریم در انتخابات تمایلی از خود نشان نمی‌دهند. بنابراین باید تلاش گسترده‌ای را برای آگاه ساختن مردمان شهرهای کوچک‌تر نسبت به ماهیت انتخابات آینده به کار بست. آنان باید بدانند کرسی‌های مجلس از هم اکنون میان باندها و جناح‌های حاکم تقسیم شده است. افراد انگشت شماری نیز که خارج از زد و بند باندهای حاکم بنا بر مصالحی موفق به عبور از مرحله نظارت استصوابی می‌شوند، در انتخاباتی که آراء آن از پیش مهندسی شده شانسی برای موفقیت نخواهند داشت.

در این میان اگر برای اثبات نمایش تکثر و رقابت آزاد چندنفری از افراد مستقل به پیروزی برسند، در مجلس مطیع و دست نشانده امکانی برای دفاع از حقوق و منافع ملت، نخواهند داشت. اگر نمایندگان مجلس هشتم توانستند پرونده‌هایی مانند اختلاس سه‌هزار میلیادر تومانی و اختلاس از شرکت بیمه ایران را پیگیری کنند، نمایندگان مجلس نهم نیز خواهند توانست در جهت حفظ بیت المال و اموال ملت گام بردارند. اقدام مجلس هشتم برای استیضاح وزیر اقتصاد در ماجرای اختلاس سه هزار میلیاردی از این جهت قابل توجه است. اکثریت مجلس از جمله رئیس آن مصمم می‌شوند برای حفظ آبروی مجلس هم که شده وزیر اقتصاد را استیضاح و برکنار کنند، اما در روز استیضاح طی تماس تلفنی از بیت به رئیس مجلس دستور داده می‌شود نه تنها وزیر باید رأی بیاورد بلکه خود شما نیز باید به عنوان موافق به نفع او صحبت کنید!! رئیس مجلس مطیع و در اختیار به فرموده عمل کرده و در جلسه بعد از ظهر مجلس به عنوان موافق صحبت می‌کند و استیضاح نیز رأی نمی آورد.

با همه این احوال البته برای نمایش دموکراسی و تکثرتعداد اندکی از صندلی‌های مجلس آینده به منتقدان بی‌خطر و بی ضرر! اختصاص خواهد یافت تا زینت المجالس استبداد حاکم باشند و نقش شریف اجناس لوکس ویترین آزادی در ایران را ایفا کنند.

۳- پس از بمباران هماهنگ، گسترده و سنگین تبلیغاتی در دهه فجر، تبلیغات انتخاباتی حاکمیت آغاز خواهد شد. استبداد حاکم در سطح تبلیغاتی برای هریک از اقشار جامعه پروژه خاصی تعریف خواهد کرد. در مورد اقشار مذهبی خواهد کوشید با تحریک احساسات دینی و علاقه به امام و انقلاب و ... شرکت در انتخابات را برای آنان به عنوان یک واجب شرعی تبلیغ کنند. در مورد اقشار محروم و اهالی شهرهای کوچک علاوه از تحریک احساسات دینی از تضاد فقیر و غنی و احساسات طبقاتی استفاده خواهد کرد. در مورد آن بخش از قشر متوسط شهری که نه مخالف نظامند و نه طرفدار، از نگرانی ایشان از حمله خارجی، به هم ریختگی کشور و بروز هرج و مرج استفاده کرده با استدلال‌هایی نظیر این که با قهر کردن مشکلی حل نمی‌شود و باید با حضور در انتخابات و مجلس در حل مشکلات کوشید سعی در جلب مشارکت ایشان در انتخابات خواهد داشت.

رسانه‌ها و فعالان جنبش سبز نیز باید جوامع هدف خود را مشخص کنند و از هم اکنون برای ارتباط با اقشار مختلف جامعه طرح و برنامه خود را آماده کنند و با ارائه تحلیل‌ها، اطلاعات و گزارش‌های مختلف از عملکرد مجلس هشتم، اوضاع اقتصادی کشور، بحران‌هایی که مدیریت بی‌کفایت و نالایق استبداد بر کشور تحمیل کرده‌ است، تحقق پیش بینی‌های اصلاح طلبان، دلایل عدم شرکت در انتخابات و ... فعالان جنبش سبز برای اقناع این اقشار کمک کنند. اکتفا به فضای مجازی که تنها قشر خاصی از جامعه را پوشش می‌دهد و احساس برتری در این فضا نتیجه‌ای جز غفلت و خودفریبی نخواهد داشت. فعالان سبز و به ویژه دانشجویان باید دامنه فعالیت خود را به مناطق حاشیه‌ای و شهرهای متوسط و کوچک‌تر گسترش دهند. رسانه‌های سبز از هم اکنون باید خود را برای ترفندهای تبلیغاتی استبداد حاکم آماده کنند. به عنوان مثال اگر اقتدارگرایان از جملات و عبارات امام خمینی و دیگر چهره‌های انقلاب نظیر شهیدبهشتی و ... برای فریب اقشار مذهبی استفاده می‌کنند، سبزها باید با استناد به سخنان همین شخصیت‌ها و چهره ها در باره ضرورت انتخابات سالم و آزاد و نفی و نقد استبداد و دیکتاتوری تبلیغات آنان را خنثی کنند.

۴- استفاده از تکنولوژی‌های ارتباطاتی جدید نظیر اس ام اس، ایمیل و اینترنت البته با حفظ جنبه‌های ایمنی آن می‌تواند نقش مهمی در آگاه کردن مردم نسبت به ماهیت انتخابات ایفا کند. رسانه‌های سبز می‌توانند نحوه استفاده مطمئن و ایمن از این امکانات را به مخاطبانشان آموزش دهند. در این عرصه باید نهضتی شبیه آن چه در ایام انتخابات سال ۸۸ و ماه‌های پس از آن جریان داشت، شکل بگیرد. بی شک ذوق و ابتکار و خلاقیت جوانان سبز به ویژه در عرصه استفاده بهینه از تکنولوژی ارتباطاتی و کیفیت استفاده از آن حرف اول را خواهد زد.

۵- آنان که به رغم اصلاح طلب خواندن خود اقدام به ثبت نام در انتخابات کرده‌اند البته در تصمیم خود آزاد هستند و ما نمی‌توانیم و حق نداریم به زور آنان را تصمیم خود منصرف کنیم اما متقابلاً ما نیز حق داریم بر این حقیقت پای بفشاریم که شرکت یا عدم شرکت در انتخابات شاخص هویت اصلاح طلبی است. بلافاصله پس از پایان مهلت ثبت نام دستگاه دروغپرداز حاکمیت فریب به کار افتاده و فرماندار تهران اعلام می‌کند ۱۷۰۰ اصلاح طلب ثبت نام کرده‌اند. این گونه اظهارات کذب حاکی از نیاز شدید استبداد به حضور اصلاح طلبان در انتخابات است و نشان می‌دهد حضور برخی افراد به عنوان اصلاح طلب در انتخابات تا چه حد در خدمت اهداف حاکمیت استبداد است. بنابراین کسانی که با ثبت نام خود به این نیاز استبداد پاسخ می‌دهند در واقع با استبداد همسو شده‌ و به ملت پشت کرده‌اند. اینان نمی‌توانند خود را اصلاح‌طلب بخوانند. ما همچنین این حق را داریم که مراتب مخالفت و انزجار خود را از این اقدام به اطلاع ایشان برسانیم آنان باید به وضوح دریابند بی اعتنایی به زندان خانگی موسوی و کروبی و صدها زندانی و خانواده داغدار و سرکوب و اختناق حاکم چه واکنشی در جامعه نسبت به ایشان برانگیخته است. سیستم پیام کوتاه و ایمیل بهترین راه برای آگاه ساختن ایشان از این واکنش اجتماعی است.

۶- از جمله محدودیت‌ها و نقاط آسیب پذیر استبداد حاکم، اوضاع رو به وخامت و انحطاط اقتصاد کشور است. روند کنونی افزایش قیمت ارزاق و ارز خارجی گویای این حقیقت است که اوضاع از کنترل حاکمان اقتدارگرا خارج شده است. آثار تحریم‌های خارجی و مدیریت نالایق و بی‌کفایت داخلی اکنون تا حدودی به ثمر نشسته و دیو گرانی و تورم از شیشه سربرآورده و دیگر به سادگی کنترل آن ممکن نخواهد بود. تشریح عملکرد حاکمان اقتدارگرا و تشریح وضعیت اقتصادی کشور به عنوان کارنامه مجلس و دولت تحت حمایت رهبری برای قانع کردن اقشار مختلف مردم به ضرورت تحولی اساسی در ساخت قدرت ضروری است. مردم باید دریابند استبداد مطلقه فردی علت همه دردهای آنان است و بقای این حاکمیت و ادامه این روند نتیجه ای وخیم تر از این خواهد داشت و شرکت در انتخابات مجلس عملاً به معنای تأیید موجودیت و سیاست‌ها و عملکردهای حاکمیت کنونی است. البته حاکمیت اقتدارگرا به ویژه جناح دولت در روزهای منتهی به انتخابات احتمالاً دست به عوامفریبی جدیدی زده و با توزیع امکانات و ارزاق و یا اقداماتی نظیر افزایش یارانه و ... در فریب اقشار فرودست خواهد کوشید درست همان گونه که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دهم به توزیع سود سهام عدالت در میان اقشار محروم اقدام کرد و از آن پس تا کنون به رغم گذشت بیش از دو سال دیگر از توزیع سود سهام عدالت خبری نشده است. افشای این حیله‌ها که در واقع بازی با شعور مردم است، می‌تواند در آگاهی و شناخت مردم از چهره واقعی حاکمیت کنونی مؤثر باشد. رسانه‌های سبز و نیز مطبوعات اصلاح طلب و منتقد داخلی می‌توانند در این زمینه نقشی مؤثر ایفا کنند.

همچنین استبداد خواهد کوشید چنین تبلیغ کند که شرکت گسترده مردم در انتخابات خطر تهدید و حمله خارجی به کشور را کاهش خواهد داد. باید توجه داشت که این حاکمیت وجود دشمن و تهدید خارجی را بهترین بهانه برای سرکوب داخلی می‌داند و در این مسیر هرچه بیشتر از حمایت داخلی برخوردار شود از تهدید خارجی البته به شرط این که عملا به حمله نظامی نینجامد استقبال می‌کند. بنابراین آن چه موجب کاهش تهدید دشمن و خطر خارجی است نه شرکت در انتخابات بلکه عدم شرکت در انتخابات است. زیرا مشارکت بیشتر حاکمیت را به ادامه سیاست‌های زیانبار کنونی خود مطمئن‌تر می‌کند. متقابلاًهرچه میزان مشارکت در انتخابات کاهش بیشتری بیابد، امکان این که استبداد حاکم در ادامه سیاست‌ها و رویکردهای کنونی خود دچار تردید شده و اقدام به تجدید نظر کند، بیشتر است.

۷- چنان که گفتیم فضای آزادی در روزهای منتهی به انتخابات بسته‌تر خواهد شد. در عین حال استبداد حاکم در موضعی تناقض‌ آمیز برای جلب مشارکت مردم در انتخابات و ایجاد شور انتخاباتی ناگزیر از تحمل برخی آزادی‌ها خواهد بود. کاندیداهای وابسته به جریان حاکم احتمالا با اتخاذ مواضع انتقادی و مخالف وضعیت موجود دست به بازارگرمی زده در جلب آراء مردم خواهند کوشید. این وضعیت فضای مناسبی برای روزنامه‌های منتقد فراهم خواهد کرد تا با اطمینان از حاشیه امن ایجاد شده برخی از ناگفته‌ها را بگویند و جامعه را نسبت به وضعیت وخامت بار کنونی آگاه کنند.

۸- میتینگ‌ها و سخنرانی‌ها و میزگردهای انتخاباتی یکی از بهترین فرصت‌ها برای آگاهی بخشی است. کاندیداها باید به سؤال‌های مخاطبان به صراحت پاسخ گویند و راجع به زندانیان محروم از حقوق قانونی،‌ سرکوب‌ها، حصر آقایان موسوی و کروبی، بی اختیار بودن مجلس و تعهد در برابر مردم یا قدرت و .... به صراحت اظهار نظر کنند. به ویژه دانشجویان نباید از کنار میزگردها و برنامه‌هایی که در ایام انتخابات در سطح دانشگاه‌ها رونق خواهد گرفت بی اعتنا بگذرند. این برنامه‌ها از سوی هر جناح و جریانی که باشد باید به صحنه اعتراضات‌ منطقی و سؤال‌های افشاگرانه تبدیل شود. استبداد حاکم در این انتخابات گرفتار تناقضی لاینحل خواهدبود از یک سو برای تضمین آرامش و بی خبری جامعه از وضعیت موجود ناگزیر از جلوگیری از شکل گیری شور انتخابات و برگزاری آن در فضایی سرد و بی روح است و از سویی دیگر برای جلب مشارکت مردم و کسب مشروعیت ناگزیر از تن دادن به حداقل آزادی‌های لازمه فضای شور و هیجان انتخاباتی است. این همان تناقضی است که سبز‌ها باید از آن بهره کافی ببرند. اگر چه حاکمیت کنونی نشان داده است تنگ‌نظر تر و هراسناک‌تر از آن است که بتواند هرگونه تحرک اجتماعی معطوف به انتقاد و اعتراض را تحمل کند و عاقبت ناگزیر از به کار گیری خشونت و زور عریان و پلیسی کردن هرچه بیشتر فضا خواهد شد و رسوایی انتخابات زیر زور سرنیزه را خواهد پذیرفت و برای سبزهای چه چیز مطلوب‌تر از این رسوایی و نقاب از چهره برانداختن؟

۹- بدون شک نهادها و کانون‌های جنبش از جمله شورای هماهنگی راه سبز امید برای این مرحله کنش‌ها و فعالیت‌هایی را پیشنهاد خواهند کرد. آن چه در این زمینه مهم است. اولاً هماهنگی و انسجام و همدلی کامل همه بخش‌های جنبش سبز و اجتناب از تک‌روی‌ها و خود محوری‌ها دراین گونه کنش‌هاست. همگی باید به این بیاندیشیم که تضعیف پایه‌های استبداد و سلب مشروعیت از آن پس از انتخابات برای همه سلیقه‌ها و گرایش جنبش سبز یک پیروزی بزرگ خواهد بود و ثانیاً رعایت اصل اجتناب از اقدامات خشونت آمیز و هرج و مرج طلبانه و پایبندی به کنش‌های مسالمت آمیز است. باید توجه داشته باشیم که استبداد حاکم از اقدامات خشونت آمیز برای ایجاد هراس و بدبینی در جامعه و قانع کردن ایشان به شرکت در انتخابات بهره خواهد برد. حتی این احتمال را نیز نباید از نظر دور داشت که بخش‌های امنیتی نظامی حاکمیت خود به برخی اقدامات خشونت آمیز دست بزند. بنابراین باید هوشیار بود و در سناریوی حاکمیت استبداد بازی نکرد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته