-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ بهمن ۱۲, چهارشنبه

Latest News from Emrooz for 01/31/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



کلمه: حجت الاسلام والمسلمین سید هادی خامنه ای با فرزندان میر حسین موسوی دیدار کرد. این دیدار با حضور فرزندان و سایر اعضای خانواده مهندس میر حسین موسوی و دکتر زهرا رهنورد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار کلمه، سید هادی خامنه ای با گرامیداشت یاد مرحوم حاج میر عباس موسوی و عرض تسلیت درگذشت عموی میرحسین موسوی گفت: مرحوم حاج میرعباس و برادرشان حاج میر اسماعیل (پدر میرحسین) از تجار و بازرگانان متدین و خیر تهران بودند که به واسطۀ نسبت فامیلی با خانوادۀ ما معمولا در سفرهایی که به مشهد داشتند و به دیدار پدرما می آمدند یا سفرهایی که ما به تهران داشتیم آنها را می دیدیم و خاطرات بسیار شیرینی از هر دو نفر داریم.

وی افزود: اعضای این خانواده به رغم برخورداری از امکان مادی همواره تلاش کردند با حفظ اصالت های فرهنگی و دینی از زندگی تجملاتی و تشریفاتی رویگردان باشند و سطح زندگی خود را هم سطح مردم عادی قرار داده و در امور خیریه و عام المنفعه فعال باشند.

دبیرکل مجمع نیروهای خط امام افزود: به یاد دارم از ۵۰ سال قبل که گاهی به حجرۀ مرحوم حاج میراسماعیل می رفتم، کتاب های دینی و مذهبی هم در آنجا مشاهده می شد. و پیدا بود که در محیط کار از مطالعه غافل نیست. جالب این که چاپ اول تفسیر المیزان در محل کار ایشان وجود داشت و از همین مساله می شد عمق نگاه فرهنگی آن مرحوم را دید.

وی با اشاره به خاطره ای از دیدار با میرحسین موسوی گفت: وقتی در سال ۵۶ از زندان آزاد شدم، پس از چند سال که آقای میرحسین را ندیده بودم، ایشان تماس گرفت و دعوت کرد که به منزلشان بروم. اتفاقا تعدادی از نیروهای سیاسی و مبارز را هم ایشان به این میهمانی دعوت کرده بود. آن جلسه و مباحث مطرح در آن از خاطرات فراموش نشدنی من از آن روزهاست.

این نمایندۀ سابق مجلس با اشاره به خدمات میرحسین موسوی در سال های جنگ تحمیلی گفت: ادارۀ کشور در آن سال ها کاری استثنایی بود که شاید از عهدۀ کسی غیر از میرحسین برنمی آمد.

این روحانی اصلاح طلب با تاکید بر توان مدیریتی، اجرایی و تخصصی میرحسین افزود: آقای موسوی همواره نگاهی همه جانبه به امور داشت و در بسیاری از مواقع از حق خود نیز می گذشت و همین توان و تعهد بود که موجب رضایت و اعتماد امام می شد.

حجت الاسلام و المسلمین سیدهادی خامنه ای مواضع مهندس موسوی در ایام انتخابات را سندی ماندگار در بیان کاستی های موجود و چشم انداز آینده دانست و گفت :مباحثی که در ایام انتخابات مطرح شد، همگی کارشناسانه و حاکی از تسلط آقای موسوی به حوزه های مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بود.

وی با اظهار خرسندی از این دیدار گفت به هر میزان اهداف بزرگتر و متعالی تر باشد زحمات و سختی ها برای رسیدن به این اهداف نیز بیشتر است. جمع شما فرزندان و این خانواده اهل علم و فضل و هنر هستید و ان شاء الله این ایام را با صبوری و توکل بر خدا پشت سر خواهید گذارد. من امیدوارم تلخی ها و سختی های این روزها هر چه زودتر با آزادی آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد به شیرینی مبدل گردد.


 


کلمه:آیت الله دستغیب از هیئت حاکمه خواسته است که به حصر خانگی مومن متقی جناب آقای مهندس میر حسین موسوی و حجة الاسلام و المسلمین کروبی، پایان دهند.

وی همچنین خواسته است: زندانیان سیاسی را که با دشواریهای طاقت فرسا مواجه هستند و غالبا از دوستان اهل بیت عصمت و طهارت بوده یا اهل همین سرزمین می باشند آزاد نمایند.

آیت الله دستغیب در ادامه می افزاید: از مجلس شورای اسلامی می خواهم در این مدت قلیلی که از عمر این مجلس مانده قدمهای موثری در رفع این همه گرفتاری که دامنگیر مردم شده است بردارند و دین خود را ادا کنند تا مردم هم متقابلا به حسن نیت و وفای آنان امیدوار شوند.

این مرجع تقلید در پاسخ به پیام تسلیت محسن کدیور، اسلام شناس که در جرس منتشر شد، با درخواست آزادی رهبران جنبش سبز و زندانیان سیاسی، نسبت به هر آنچه طی این مدت انجام داده، نوشته است: بر حسب تکلیف شرعی و عقلی بوده و خود را سزاوار مدح نمی دانم؛ اما در هر زمان نامه ای می نویسم و یا انتقادی می کنم که امید است موثر واقع شود.

محسن کدیور روز گذشته در پیام تسلیتی بمناسبت درگذشت مرحوم آیت الله سید محمد هاشم دستغیب نوشته بود: نامه های تاریخی شما در اعتراض به حبس و حصر غیرقانونی مهندس میرحسین موسوی و حجت الاسلام و المسلمین مهدی کروبی و تقاضای آزادی چند صد زندانی بیگناه سیاسی که جرمی جز انتقاد مسالمت آمیز به ارباب قدرت ندارند عمل به بخشی از عهدی است که خداوند از عالمان ربانی گرفته است و جنابعالی بحمدالله امروز در صف نخستین ایشان قرار دارید. کشور مصیبت زده ما به دلیل سوء تدبیر و ماجراجوئی اولیاء امور و زیاده خواهی قدرتهای خارجی اینک در شرائط دشوار سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قرار گرفته است. فشار کمرشکن اقتصادی بر دوش اقشار کم درآمد و طبقات میانی بشدت سنگینی می کند. تکیه حضرتعالی بر عدم شرکت در انتخابات غیرآزاد و فرمایشی اسفند ۹۰ مبارزه ملی با استبداد دینی را تداوم می بخشد.

آیت الله سید محمدهاشم دستغیب ـ فرزند شهید محراب، آیت‌الله دستغیب ـ روز گذشته در سن ۷۰ سالگی دار فانی را وداع گفت.

وی از چند روز قبل به دلیل عارضه قلبی، در بخش آی‌سی‌یو بیمارستانی در شیراز بستری شده بود.


 


دویچه وله: یک شهروند عربستان سعودی موفق شد ایمیل‌های بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را دانلود کند. گفته می‌شود این ایمیل‌ها افشاگر نقش جمهوری اسلامی ایران در سرکوب مردم سوریه است. این اطلاعات هنوز منتشر نشده‌اند.

یک هکر شهروند عربستان سعودی از قرار معلوم موفق شده است به ایمیل‌های بشار اسد دست یابد و آن‌ها را دانلود کند.

به گزارش خبرگزاری آلمان به نقل از روزنامه‌ی "المدینه"، اطلاعات دزدیده شده توسط اسامه سلمان الانسی حجمی بالغ بر چهار گیگابایت دارد. از قرار معلوم این اطلاعات بسیار افشاگر هستند.

روزنامه‌ی "المدینه"، چاپ عربستان سعودی، مدعی است که این اطلاعات به‌ویژه نقش جمهوری اسلامی ایران در سرکوب قیام مردم سوریه را برملا می‌کند.

"شورای ملی سوریه" که روز شنبه (۸ بهمن/۲۸ ژانویه) ایران را به دست داشتن در کشتار معترضان در سوریه متهم کرده بود، از این کشور خواست، از حمایت رژیم دمشق دست بردارد. "شورای ملی سوریه" بزرگ‌ترین ائتلاف نیروهای مخالف دولت بشار اسد است.

سمیر نشار، از اعضای بلندپایه‌ی شورای ملی سوریه در کنفرانسی خبری در استانبول گفت که این شورا «مشارکت رژیم ایران در کشتار مردم سوریه را که در طلب آزادی هستند محکوم کرده و از این کشور می‌خواهد، برای حفاظت از روابط مردم دو کشور از سرکوب انقلاب سوریه دست بردارد».

هکر عربستانی پس از دانلود ایمیل‌ها پیامی برای بشار اسد، دیکتاتور سوریه ارسال کرده و گفته است، در صورتی که به خشونت‌‌ها علیه مردم سوریه خاتمه ندهد، این اطلاعات را منتشر خواهد کرد.

از سوی دیگر این روزنامه می‌نویسد که الانسی شماری پایگاه‌های اینترنتی نهادهای دولتی سوریه را نیز هک کرده است، ولی روز سه‌شنبه این وبگاه‌ها بار دیگر به کار عادی خود ادامه دادند.

هکرهای عربستان سعودی در هفته‌های گذشته چندین پایگاه اینترنتی اسرائیلی را به طور موقت فلج کرده و اطلاعات شهروندان اسرائیلی را ربوده بودند. در پی آن هکرهای اسرائیلی وبگاه‌های عربستانی را مورد حملات خود قرار داده بودند.

مخالفان سوری "روز خشم و سوگواری" اعلام کردند

"شورای ملی سوریه" روز سه‌شنبه (۳۱ ژانویه/۱۱ بهمن) را روز خشم و سوگواری اعلام کرد. این تشکل ائتلافی مخالفان سوری اعلام کرد که دیروز دوشنبه حدود ۱۰۰ نفر در پی عملیات نظامی که بشار اسد آغاز کرده است، کشته شده‌اند.

"شورای ملی سوریه" در صفحه‌ی "فیس‌بوک" خود از تعلل جامعه‌ی بین‌الملل در حمایت از مردم غیرنظامی سوریه و در برخورد با رژیم بشار اسد انتقاد کرده است.

این شورا می‌نویسد: «رژیم بشار اسد در عملیات خونین و قتل‌عام‌ها و ترورها که به کشته شدن بیش از ۱۰۰ تن از مردم سوریه، از جمله زنان و کودکان ... در شهر حمص انجامیده است، با تانک و سلاح سنگین محله‌ها را بمباران کرده است.»

شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است روز سه‌شنبه در اجلاس ویژه‌ای در باره‌ی بحران سوریه مشورت کند.


 


دویچه وله: دو سناتور آمریکایی طی طرحی خواستار تحریم‌های شدیدتر علیه سپاه پاسداران و نیز شرکت‌های آمریکایی‌ای که با این ارگان نظامی مبادلات تجاری دارند، شدند. این تحریم‌ها شامل ارسال‌کنندگان وسایل سرکوب و سانسور به ایران نیز می‌شود.

دو سناتور آمریکایی، "تیم جانسون" از حزب دموکرات و "ریچارد شلبی" از حزب جمهوری‌خواه طی لایحه‌ای تحریم‌های اقتصادی و سیاسی بیشتری علیه ایران را خواستار شدند. این تحریم‌ها هم شامل برنامه اتمی ایران می‌شود و هم ناقضان حقوق بشر در این کشور را در بر می‌گیرد.

تحریم‌های پیشنهادی از سوی این دو سناتور آمریکایی شامل ممنوعیت سفر و مسدود کردن حساب بانکی افراد و شرکت‌هایی است که تکنولوژی سرکوب مثل گلوله‌های پلاستیکی و ابزار کنترل و مراقبت به تهران منتقل می‌کنند. محدودیت‌های مشابهی نیز برای اعضای سپاه پاسداران و شرکت‌هایی در نظر گرفته شده که با سپاه همکاری می‌کنند، از جمله مسدود کردن حساب بانکی اعضای سپاه و ممنوعیت سفر آنها به ایالات متحده.

تحریم‌های جدید همچنین افراد و شرکت‌هایی را در بر می‌گیرد که به گسترش برنامه مشکوک اتمی ایران کمک می‌کنند و یا در بخش‌های انرژی ایران سرمایه‌گذاری کرده‌اند. همچنین شرکت‌هایی که در پروژه‌هایی برای تولید یا انتقال اورانیوم به ایران در هرکجای دنیا سرمایه‌گذاری کرده‌اند نیز مورد تحریم قرار خواهند گرفت.

شرکت‌هایی که مایلند با دولت ایالات متحده قرارداد ببندند از این به بعد باید ثابت کنند که هیچگونه ارتباط تجاری و کاری با سپاه پاسداران ایران نداشته‌اند.

این لایحه همچنین به باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا، این اختیار را می‌دهد که تحریم‌های جدیدی را علیه شرکت‌های غیر آمریکایی اعمال کند که در بخش انرژی ایران سرمایه‌گذاری کرده‌اند، مثل مسدود کردن حساب آنها در آمریکا و ممنوعیت سفر اعضای آنها به ایالات متحده.

این تحریم‌ها همچنین شرکت‌هایی را نشانه می‌گیرد که آگاهانه به ایران کمک می‌کنند تا موادی را که مورد نیاز تولید سلاح‌های کشتار جمعی است، تهیه کند. در صورتی که شرکت‌های تابع، قوانین تحریم آمریکا علیه ایران را نقض کنند، مسئولیت شرکت اصلی در برابر زیر پا گذاشتن ‌قانون تحریم‌های ایران افزایش خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سناتور جانسون گفته است: «ایران به دلیل بی‌توجهی به تعهدات حقوقی ‌و نیز عدم پاسخگویی درباره برنامه اتمی‌اش باید بیش از پیش منزوی شود».

سناتور شلبی نیز اظهار داشته که این قوانین "پیام روشنی" برای ایران است که باید "برنامه ساخت سلاح هسته‌ای و نیز حمایتش از تروریسم بین‌المللی" را متوقف کند.


 


بی بی سی فارسی: براساس گزارش‌ها، تشدید محدودیت فعالیت‌های بانکی ایران در عرصه بین‌الملل، بر قراردادهای این کشور برای واردات مواد غذایی تاثیر گذاشته است و صادرکنندگان غلات به ایران، به دلیل مشکلاتی که در دریافت پول خود دارند، بار کشتی‌های حامل محموله‌های وارداتی ایران را تخلیه نمی‌کنند.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که به دنبال تحریم‌های اتحادیه اروپا، دست‌کم ۱۰ کشتی حامل نزدیک به ۴۰۰ هزار تن غلات در محدوده بنادر ایران متوقف مانده‌اند.

گزارش شده است که برخی از این کشتی‌ها برای نزدیک به سه هفته در نزدیکی بنادر ایران متوقف مانده‌اند تا فروشندگان محموله‌های آنها، بتوانند اسناد اعتباری لازم را دریافت و بعد بار کشتی‌ها را تخلیه کنند.
هفته گذشته اتحادیه اروپا اعلام کرد که افزون بر توقف خرید نفت خام، دارایی‌های بانک مرکزی ایران را هم مسدود می‌کند.
شدت یافتن تحریم‌های بانکی علیه ایران باعث شده است بانک‌های اتحادیه اروپا از تامین مالی محموله‌های غلات که به این کشور فرستاده شده‌اند، خودداری کنند و طرف‌های قرارداد با ایران نتوانند اسناد اعتباری معتبری را دریافت کنند.
اسناد اعتباری تعهدی است که هر بانک به خریدار و فروشنده یک قرارداد می‌دهد و در چارچوب آن، متعهد می‌شود مبلغی که خریدار باید بپردازد، به موقع به فروشنده پرداخت خواهد شد.
سخنگوی "ربوبانک"، از بانک های اصلی فعال در بخش کشاورزی و مواد غذایی جهان، به شبکه خبری "داوجونز" گفته است که این بانک از تمام قراردادهای مربوط به فروش غلات به مقصد ایران، کنار کشیده است.
"داوجونز" همچنین گزارش داده است که چند بانک اروپایی دیگر هم تامین مالی محموله‌های غلات یا هر محصول کشاورزی دیگری به مقصد ایران را متوقف کرده‌اند.
کشتی‌ها در انتظار تخلیه
یکی از فعالان در بازار غلات اروپا به رویترز گفته است که کشتی‌های حامل غلات به مقصد ایران، در بنادر این کشور متوقف شده‌اند تا در نهایت مشخص شود پول فروشندگان چطور پرداخت خواهد شد."
یکی دیگر از فعالان در بازار غلات توضیح داده است: "صادرکنندگان غلات به ایران نمی‌توانند بدون دریافت پولشان، بار کشتی‌ها را خالی کنند، چون اگر ایران نتواند پول آنها را بپردازد، فروشندگان چند میلیون دلار ضرر می‌کنند."
او اضافه کرده است: "چون ارزش قراردادها و حجم غلاتی که به مقصد ایران ارسال شده‌اند، خیلی زیاد است، صادرکنندگان غلات نمی‌توانند پول خود را به صورت نقد دریافت کنند و ناگزیر به استفاده از خدمات بانکی هستند."
به گزارش رویترز، داده‌های شبکه بین‌المللی ردیابی کشتی‌ها در روز دوشنبه، ۳۰ ژانویه (دهم بهمن)، نشان می‌دهد که در بندر امام خمینی، یکی از بزرگ‌ترین پایانه‌های واردات غلات ایران، دست‌کم ۹ کشتی باری لنگر انداخته‌اند و کشتی‌های باری دیگری هم به مقصد این بندر در حال حرکت هستند.
یک فعال در بازار غلات به رویترز گفته است: "هم‌اکنون ۱۱ تا ۱۲ کشتی منتظر تخلیه بار خود هستند. حدود ۹۰ درصد بار این کشتی‌ها غلات است و بیشتر آنها از روسیه، اوکراین یا کشور دیگری در منطقه دریای سیاه راهی ایران شده‌اند."


 


بی بی سی فارسی: یک سازمان مدافع حقوق بشر از بازداشت شماری از فعالان کارگری در ایران خبر داده و خواستار آزادی آنان شده است.
دیده بان حقوق بشر با صدور بیانیه ای در مورد وضعیت فعالان کارگری در ایران، با ابراز این نظر که "اتحادیه های مستقل کارگری در حمایت از حقوق کارگران در دوره زمامداری محمود احمدی نژاد نقشی حساس ایفا کرده اند" از موج جدید بازداشت این گروه از شهروندان ایرانی خبر داده و این اقدام را به عنوان "نشانه استمرار سنت دیرین و زشت هدف قرار دادن اتحادیه های مستقل کارگری به منظور تحمیل کنترل کامل حکومت بر این تشکل‌ها" محکوم دانسته است.
این بیانیه با عنوان "ایران: بازداشت های جدید فعالان کارگری" منتشر شده و در آن آمده است که مقامات ایران باید چندین تن از مدافعان حقوق کارگران و اعضای تشکل های مستقل کارگری را که صرفا به دلیل اظهار نظر مسالمت آمیز در دفاع از منافع کارگران زندانی شده اند، فورا آزاد کند و احکام قضایی و اتهاماتی را که صرفا به دلیل استفاده از آزادی تشکیل اجتماعات علیه بعضی از این افراد صادر شده است، لغو کند.
به گفته دیده بان حقوق بشر، اخیرا بازداشت های گسترده فعالان کارگری در تهران، آذربایجان شرقی و کردستان صورت گرفته و از جمله در اواسط ماه ژانویه سال جاری، چهار فعال کارگری برای گذراندن محکومیت به دوره های طولانی حبس که سال گذشته میلادی علیه آنان صادر شده بود احضار شدند و در روز ۲۸ ژانویه، ماموران امنیتی علیرضا اخوان، آموزگار و فعال کارگری را در تهران بازداشت کردند و به محلی نامعلوم انتقال دادند.
این اطلاعیه می افزاید که در روز ۱۸ ژانویه، محمد جراحی در خانه خود در تبریز بازداشت شد و سه روز پیش از آن، ماموران اطلاعاتی شاهرخ زمانی، یک آمورگار و فعال کارگری را بازداشت، و دو نفر دیگر را در تبریز احضار کردند.
دیده بان حقوق بشر همچنین از دستگیری شیث امانی، از مدافعان سرشناس حقوق بشر و عضو یک اتحادیه کارگری مستقل دز سنندج در روز ۱۶ ژانویه، و پیش از آن، بازداشت مهدی شاندیز و انتقال او به بند ۳۵۰ زندان اوین خبر داده است و افزوده است که تمامی این افراد به دلیل فعالیت در حمایت از حقوق کارگران یا عضویت در اتحادیه های کارگری فاقد مجوز دولتی در ایران بازداشت شده اند.
به گفته دیده بان حقوق بشر، شاهرخ زمانی در روز ۷ ژوئن سال ۲۰۱۱ در ارتباط با فعالیت به عنوان عضو سندیکای مستقل کارگران نقاش و عضو هیات رئیسه کمیته پیگیری تاسیس اتحادیه های کارگری مستقل در شعبه ۱ دادگاه انقلاب تبریز محاکمه و به اتهام "مشارکت در سازماندهی گروه غیرقانونی مخالف نظام و اقدام برای اخلال در امنیت ملی از طریق تشویق به اعتصاب کارگری و قیام مسلحانه و تبلیغ علیه نظام اسلامی" به یازده سال زندان محکوم شد.
در همین شعبه دادگاه، محمد جراحی که روز ۲۰ ژوئن بازداشت شده بود به اتهام سازماندهی یک گروه "غیرقانونی" به نام جنبش دموکراتیک کارگری به پنج سال زندان، نیما پور یعقوب، به همین اتهام همراه با اتهام اضافی "تبلیغ علیه نظام" به دو دوره پنج ساله زندان و ساسان واهبی وش به شش ماه حبس محکوم شدند.
به گزارش رسانه های ایران، آقایان پوریعقوب و واهبی وش دانشجویان رشته مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی شعبه تبریز بوده اند.
پس از صدور این احکام، این چهار متهم در برابر سپردن وثیقه آزاد شدند اما در ماه نوامبر سال ۲۰۱۱، شعبه ۶ دادگاه تجدید نظر آذربایجان شرقی احکام اولیه را تایید و آنان را برای اجرای حکم احضار کردند.
نگرانی از وضعیت فعالان بازداشتی
به گفته رسانه های خبری ایران، آقای امانی، از مدافعان برجسته حقوق کارگران در سنندج و عضو هیات رئیسه اتحادیه آزاد کارگران هنگامی بازداشت شد که برای کسب اطلاعات در مورد وضعیت دو فعلان زندانی به دفتر دادستانی مراجعه کرده بود.
دیده بان حقوق بشر در اطلاعیه خود نسبت به وضعیت چند تن دیگر از فعالان برجسته حقوق کارگری که زندانی شده و یا با خطر زندانی شدن مواجه هستند ابراز نگرانی کرده و از ابراهیم مددی و رضا شهابی، معاون رئیس و خزانه دار سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، و علی نجاتی و بهنام ابراهیم زاده از فعالان کارگری در این زمینه نام برده است.
منصور اسانلو، رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی که چندین بار بین سال های ۲۰۰۵ و ۲۰۰۷ بازداشت شده بود به پنج سال حبس محکوم شده است.
دیده بان حقوق بشر گفته است که برخی از زندانیان مدت‌ها را در حبس انفرادی گذرانده و سلامت برخی دیگر در خطر است در حالیکه این افراد غالبا از امکانات درمانی مناسب محروم هستند.
این سازمان مدافع حقوق بشر بخشی از بیانیه خود را به تاریخچه اتحادیه آزاد کارگران؛ سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی و اتحادیه کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه اختصاص داده و سابقه تاسیس و فعالیت آنها در حمایت از حقوق کارگران را بیان کرده است.
دیده بان حقوق بشر می نویسد: "قانون کار ایران حق کارگران در تشکیل اتحادیه های کارگری غیر وابسته به حکومت را به رسمیت نمی شناسد" و افزوده است که از سال ۲۰۰۵، مقامات حکومتی به آزار، احضار، بازداشت و محکومیت کارگران وابسته به اینگونه تشکل ها مبادرت کرده و اعضای خانواده های آنان نیز در معرض فشار قرار گرفته اند.
بسیاری از این افراد در جریان مراسم بزرگداشت روز جهانی کارگر و یا شرکت در اعتصابات کارگری در اعتراض به عدم دریافت دستمزد بازداشت شده اند.
همچنین، اتحادیه های مستقل کارگری نسبت به تغییراتی که دولت محمود احمدی نژاد در نظر دارد در قانون کار جمهوری اسلامی اعمال کند و شامل آزادی عمل بیشتر کارفرمایان در اخراج و یا کاهش مزایای کارگران است به شدت معترض بوده اند، اما امکان ابراز آزادانه اعتراض خود را ندارند.
این بیانیه یادآور شده است که ایران از امضا کنندگان پیمان های بین المللی مربوط به صیانت از حقوق مدنی و همچنین عضو سازمان بین المللی کار است و باید به تعهدات خود در این چارچوب عمل کند.
دیده بان حقوق بشر در پایان این بیانیه نوشته است: "فعالان کارگری پیشتاز مبارزه برای آزادی اجتماع و تشکل در ایران بوده و بهایی سنگین برای فعالیت خود پرداخته اند و لازم است قوانین ایران حق تشکیل اتحادیه های مستقل کارگری را به رسمیت بشناسد و فعالان بازداشتی را که به جز نمایندگی کارگران و دفاع از منافع آنان جرم دیگری ندارند هر چه سریعتر آزاد کند."


 


بی بی سی فارسی: ترکیه می گوید که موضوع اختلاف نظر با ایران بر سر قیمت گاز وارداتی از این کشور را امروز سه شنبه یازدهم بهمن ماه (۳۱ ژانویه) به داوری ارجاع داده است.
این اقدام از سوی ترکیه پس از آن صورت می گیرد که مقامات ایران، شکایت ترکیه را در مورد "قیمت زیاد" گاز این کشور رد کرد.
یکی از مقامات ارشد ترکیه در این باره گفته است: "با توجه به این که ایران به تخفیفی که مورد نظر ترکیه بود، توجه نکرده است. در نتیجه ترکیه رسیدگی به این موضوع را به داوری بین المللی ارجاع داده است."
ایران سالی ده میلیارد متر مکعب گاز به ترکیه صادر می کند و پس از روسیه دومین کشور تامین کننده گاز ترکیه به شمار می رود.
مقامات ایران در پاسخ به خبرگزاری رویترز از اقدام امروز دولت ترکیه در ارجاع موضوع به داوری ابراز بی اطلاعی کرده اند.
مجید بوجارزاده، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران در این باره گفته است: "هر دو طرف باید به قرداد فیمابین پایبند باشند."
مقامات در این مورد که مرجع داوری مورد مراجعه ترکیه چه نهادی است، اشاره ای نکرده اند، اما به احتمال زیاد این موضوع به اتاق بازرگانی بین المللی مستقر در سوئیس ارجاع خواهد شد. ترکیه اختلافات قبلی اش با ایران در مورد گاز را هم از این طریق رفع کرده است.
در سال ۲۰۰۹ میلادی، اتاق بازرگانی بین المللی مستقر در سوئیس به پرداخت ۸۰۰ میلیون دلار خسارت به ترکیه توسط ایران در مورد قرارداد خرید گاز رأی داد.
هفته گذشته، وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا به منظور افزایش فشار بر جمهوری اسلامی ایران برای توقف بخشی از برنامه های هسته ای اش، تحریم واردات نفت خام از ایران را تصویب کردند.
مصوبه اتحادیه اروپا که به تصویب تمامی ۲۷ کشور عضو این اتحادیه رسیده است، منع امضای قراردادهای جدید خرید نفت از ایران و فروش فرآورده های نفتی به این کشور و همچنین توقف اجرای قراردادهای نفتی موجود از یازدهم تیرماه سال ۱۳۹۱ را شامل می شود.
این در حالی است که قرار است پنج شنبه هفته جاری (دوم فوریه) کمیته امور بانکی مجلس سنا طرح جدیدی را بررسی کند که به منظور افزایش فشار بر برنامه اتمی ایران از طریق کاهش درآمدهای نفتی این کشور تهیه شده است.
پیشتر در اوایل ماه جاری یکی از مقامات انرژی ترکیه گفته بود که این کشور در تلاش است تا کمپانی نفتی "توپراس "را از تحریم های آمریکا معاف کند.
ترکیه ۳۰ درصد از نفت مورد نیاز خود را از ایران وارد می کند و کمپانی "توپراس" مهم ترین خریدار نفت این کشور است.
یک منبع خبری که از سیاست های کمپانی "توپراس" مطلع است به خبرگزاری رویترز گفته است که این کمپانی اخیرا تماس هایی با عربستان سعودی داشته است.
به گفته این منبع خبری، احتمالا این اقدام با هدف یافتن جایگزینی برای نفت ایران در صورت قطع خرید نفت از این کشور صورت گرفته است.
این در حالی است که تانر ییلدز، وزیر انرژی ترکیه امروز سه شنبه به خبرنگاران گفته است که علیرغم تحریم های اتحادیه اروپا، کمپانی "توپراس" به خرید نفت از ایران ادامه می دهد.
گفته شده از آنجایی که ترکیه از اعضای اتحادیه اروپا نیست، اجباری به تبعیت از تحریم نفتی ایران توسط اعضای این اتحادیه ندارد.


 


بی بی سی فارسی: یک مقام دولت آلمان می گوید که آنگلا مرکل، صدر اعظم این کشور در سفرش به چین، از این کشور آسیایی خواهد خواست که از واردات نفت خام از ایران بکاهد.
در همین حال، نتایج یک بررسی نشان می دهد که واردات نفت چین و کره جنوبی از ایران در سال گذشته میلادی افزایش یافته است.

اتحادیه اروپا هفته گذشته تصمیم به تحریم نفتی ایران از تیر ماه گرفت ولی رهبران اروپا و آمریکا می خواهند چین، بزرگترین خریدار نفت ایران، به صف تحریم کنندگان ملحق شود، یا دست کم میزان خریدش را پس از اجرای تحریم اروپا، افزایش ندهد.
هدف از این تحریمها فشار به جمهوری اسلامی برای توقف غنی سازی اورانیوم و از سرگیری مذاکرات است.
یک مقام دولت آلمان در آستانه سفر چهارشنبه خانم مرکل به چین به خبرنگاران گفت: "به نفع آلمان است که چین وارداتش از ایران را افزایش ندهد و اگر چین بتواند وارداتش را کاهش دهد، خیلی خوب می شود."
در اوایل ماه جاری میلادی، تیموتی گایتنر، وزیر دارایی آمریکا، نیز در سفر به پکن کوشید رهبران چین را متقاعد کند که از حمایت از ایران دست بکشند، ولی به موفقیتی دست نیافت.
مقامهای چین تحریمهای یکجانبه اروپا و آمریکا علیه ایران را زیان بار خوانده و بر ادامه مذاکرات جمهوری اسلامی با گروه پنج بعلاوه یک تاکید کرده اند. این گروه از پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی چین، روسیه، آمریکا، بریتانیا و فرانسه و نیز آلمان تشکیل شده است.
چین، دومین قدرت اقتصادی جهان، دومین خریدار بزرگ نفت خام در دنیاست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک بررسی تازه نشان می دهد که چینی ها در سال گذشته میلادی نسبت به سال پیشتر ۳۰ درصد نفت بیشتری از ایران وارد کردند.
همچنین واردات نفت خام کره جنوبی از ایران در سال ۲۰۱۱ نیز ۲۰ درصد افزایش را نشان می دهد.
در مقابل نفت وارداتی ژاپن از ایران بیش از ۱۱ درصد افت داشته که در راستای برنامه های دولت این کشور برای اعمال فشار اقتصادی به جمهوری اسلامی است.
یوکیو ادانو، وزیر بازرگانی ژاپن می گوید که واردات نفت خام کشورش از ایران در پنج سال اخیر ۴۰ درصد کاهش یافته است.
ایران چهارمین فروشنده بزرگ نفت خام به ژاپن است و در سال گذشته میلادی حدود ۹ درصد نیاز این کشور را تامین کرد.


 


به گزارش خبرنگار مهر، با پیشنهاد هیئت مدیره شرکت ملی نفتکش ایران و موافقت رئیس صندوق بازنشستگی صنعت نفت، حمید بهبهانی وزیر سابق راه به عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی نفتکش ایران منصوب شد. پیش از این، محمد سوری مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران بود.

در حال حاضر تعداد 49 فروند نفتکش ایران نفتکش با ظرفیت حمل روزانه نزدیک به 12 میلیون تن نفت خام در ناوگان نفتکش ایران تردد می‌کند.

در شرایط فعلی ایران چهارمین ناوگان نفتکش جهان را در اختیار دارد و پیش بینی می شود با ورود 12 فروند کشتی‌ جدید، ایران تا چند سال آینده به دومین غول حمل دریایی جهان تبدیل شود.


 


مهر: رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاخیر سه ماهه دولت در ارائه ارز مرجع به واردکنندگان دارو و مواد اولیه تولید دارو از نامه کمیسیون به رئیس جمهور خبر داد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به جلسه خود با مسئولان سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، سندیکای تولید کنندگان مواد اولیه دارویی، شیمیایی و بسته بندی و اتحادیه واردکنندگان دارو از عدم ارائه ارز مرجع به این سندیکاها در طول سه ماه گذشته برای واردات دارو و مواد اولیه تولید دارو در داخل کشور خبر داد.

وی با اشاره به نامه کمیسیون بهداشت به رئیس جمهور گفت: در این نامه تاکید کرده ایم اگر بانک مرکزی هر چه سریعتر به تعهدات خود عمل نکند و ارز مرجع را در اختیار واردکنندگان دارو قرار ندهد مشکلات زیادی برای بیماران به وجود خواهد آمد.

شهریاری افزود: ارز مرجع برای تامین داروی بیماری های خاص، صعب العلاج و سرطان و تامین مواد اولیه داروهایی که در داخل تولید می شود مورد نیاز است.

شهریاری در ادامه از نامه های متعدد سندیکاهای وارد کننده دارو به رئیس جمهور و رئیس کل بانک مرکزی خبر داد.


 


مهر: عضو شورای پول و اعتبار اعلام کرد: در جلسه امروز سه شنبه این شورا گزارشی در مورد بازار ارز مطرح خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد نهاوندیان امروز در جمع خبرنگاران از برگزاری جلسه امروز این شورا در محل بانک مرکزی خبر داد.

عضو شورای پول و اعتباردر پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه با وجود اعلام دلار تک نرخی از سوی بانک مرکزی هنوز بازار زیر بار اجرای دلار 1226 تومانی نرفته است؟ گفت: امروز در جلسه شورای پول و اعتبار گزارشی در این خصوص (در مورد بازار ارز) مطرح خواهد شد که نتایج آن را می توانید از سخنگوی شورا سئوال کنید.

نهاوندیان در پاسخ به این سئوال که به نظر می رسد با تعیین نرخ سود سپرده ها بر اساس مصوبه شورای عالی بانکها، این نرخ در یک دایره بسته قرار می گیرد، گفت: تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار شامل دو بخش نرخ سود تسهیلات و نرخ سود سپرده ها بود که این دو باید با هم هماهنگ باشند. بنابراین در جلسه امروز شورا باید تفاسیر گوناگون را بررسی کنیم.

وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه مقرر شده است که اگر بانکها با تبلیغات بیشتر نرخ سود بیشتری به سپرده ها پرداخت کنند با آنها برخورد خواهد شد؛ آیا این موضوع صحت دارد یا خیر؟ گفت: امروز در بانک مرکزی این موضوع بررسی خواهد شد.

عضو شورای پول و اعتبار ادامه داد: تغییر نرخ سود تسهیلات در دستور کار امروز شورای پول و اعتبار قرار ندارد.


 


مهر: معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد با اشاره به نوسانات اخیر ارزی از مطبوعات به عنوان یکی از قربانیان اصلی این بحران نام برد.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه سومین جشنواره فصلی مطبوعات و خبرگزاری‌ها بعدازظهر امروز سه‌شنبه 11 بهمن با حضور معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد و جمعی از اهالی مطبوعات و رسانه در سرای روزنامه‌نگاران ایران برگزار شد.

در این برنامه محمدجعفر محمدزاده، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد با گرامیداشت ایام دهه فجر به تاثیر جشنواره فصلی مطبوعات در ارتقای کیفی آثار رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: دوره سوم این جشنواره بالنده‌تر و شکوفاتر از دو دوره قبلی برگزار شده و ما در هر دوره یک گام به جلو برداشته‌ایم.

وی از برگزاری جشنواره جشنواره‌ها در سال آینده خبر داد و گفت: در حال طراحی برنامه‌ای به همین منظور هستیم و مذاکرات اولیه و جلسات کارشناسی آن انجام شده است.

محمدزاده همچنین سه کتاب منتشر شده توسط دبیرخانه جشنواره فصلی مطبوعات و خبرگزاری‌ها را که شامل آثار برگزیده هر دوره است، گنجینه‌ای برای دانشگاه‌های روزنامه‌نگاری کشور توصیف کرد و گفت: این آثار آرشیوی است از کارنامه هر فصل مطبوعات و خبرگزاری‌ها.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد همچنین با تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این جشنواره و نیز داوران آن تاکید کرد: همکاران ما در این رویداد هر روز صبح در محلی کوچک در سرای روزنامه‌نگاران ایران آثار مطبوعات و خبرگزاری‌ها را بررسی می‌کنند و مباحثی جدی برای انتخاب آثار در می‌گیرد.

محمدزاده با اشاره به روند رو به رشد صدور مجوز نشریات طی دوره مسئولیتش گفت: در یک سال گذشته مجوز 850 نشریه صادر شده که این با هیچ دوره‌ای و حتی مقطعی 4 ساله قابل قیاس نیست.

وی این توسعه کمی را گامی در جهت توسعه کیفی مطبوعات توصیف کرد و یادآور شد: باید 100 روزنامه در کشور وجود داشته باشد تا از میان آنها 10 روزنامه به بلوغ برسد این وضعیت باید در مورد خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع رسانی هم برقرار باشد.

رئیس نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها همچنین با اشاره به بازدید یک میلیون و 50 هزار نفر از دوره هجدهم این نمایشگاه در آبان ماه امسال ابراز امیدواری کرد، با برنامه‌ریزی‌های معاونت متبوعش این میزان در نمایشگاه سال آینده به چندین میلیون نفر برسد.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد حساسیت مطبوعات به رویدادهای رسانه‌ای کشور را مورد تاکید قرار کرد و یادآور شد: اگر مطبوعات نسبت به اتفاقات حوزه خود مثل جشنواره مطبوعات و یا نمایشگاه مطبوعات بی‌تفاوت باشند، نمی‌توان وضعیت خوبی را متصور بود.

محمدزاده گفت: نشریه خوب نشریه‌ای است که اگر یک روز روی دکه نیامد، مخاطبشانش سراغ آن را بگیرند.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به نوسانات اخیر ارزی به تاثیر آن بر مطبوعات کشور اشاره کرد و گفت: یکی از قربانیان مسائلی که در بازار ارز به وجود می‌آید، مطبوعات هستند. به هر حال تهیه کاغذی که وارداتی است، برای ما دشوار است.

محمدزاده همچنین از تلاش‌های معاونت متبوعش برای پرداخت به موقع یارانه مطبوعات خبر داد و گفت: من هم می‌دانم که یارانه‌ای که دولت دارد پرداخت می‌کند با توجه به این تعداد زیاد نشریه، رقم قابل توجهی نیست. ضمن اینکه یارانه‌ها کمتر شده و بیشتر نشده است.

وی ادامه داد: باید در پرداخت یارانه بین نشریه‌ای که به عنوان مثال سرویس عکس دارد و نشریه‌ای را که عکس را از اینترنت کپی می‌کند و در صفحات خود استفاده می‌کند، تفاوت قائل شد.

وی همچنین از جدی نگرفتن جایگاه سرمقاله در روزنامه‌های کشور گلایه کرد و گفت: سرمقاله جان و روح یک روزنامه است و اگر آن را از روزنامه بگیریم، دیگر چیزی ندارد و مجبور می‌شود دیدگاه خودش را که باید در سرمقاله منعکس کند، به صفحات خبری، فرهنگی و حتی حوادث خود ببرد.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد همچنین با بیان اینکه معیار پرداخت یارانه مطبوعات مجموعه‌ای از شاخص‌های کمّی و کیفی است از برنامه این معاونت برای شفاف‌سازی این شاخص‌ها خبر داد.

محمدزاده سپس با ذکر مثالی درباره نشریه‌ای که خواستار دریافت یارانه بیش از حد نیاز خود شده بود، گفت: مدیران یکی از روزنامه‌ها اعلام کرده بود که باید بر اساس تیراژ به ما یارانه بدهید. من بارها گفته‌ام که تیراژ برای ما ملاک نیست؛ چون هنوز رقم دقیق آن مشخص نیست.

وی ادامه داد: من به او گفتم که تیراژ شما چقدر است، اما اعلام نمی‌کرد و ما هم دیدیم که این روزنامه اصلا روی دکه نمی‌آید و در هیچ جا سراغی از آن نیست. به همین خاطر به مسئولان این حوزه گفتم بروید از چاپخانه درباره تیراژ دقیق آن کسب اطلاع کنید.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد اضافه کرد: وقتی که دوستان من به چاپخانه رفتند متوجه شدند که فقط 500 نسخه از این روزنامه چاپ شده است و من بعداً متوجه شدم که با این وضعیت یارانه‌ای که این روزنامه گرفته برای 40 ماهش کافی بوده است!

محمدزاده گفت: من به دوستانم گفتم که با مدیر این روزنامه درباره وضعیت یارانه‌اش مذاکره کنند و حتما او را درباره زیاد بودن یارانه‌ای که گرفته قانع سازند.

وی تاکید کرد: البته رویه پرداخت یارانه که 20 یا 30 سال به یک منوال بوده طی یک یا دو سال اصلاح نمی‌شود و باید بیشتر از اینها هزینه و وقت صرف کنیم.

در این برنامه همچنین سیدمحمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات به ایراد سخن پرداخت.

وی با نقل خاطره‌ای از یکی از کارکنان مرحوم روزنامه اطلاعات گفت: در آن سال‌ها حروف‌چینی سنتی بود و بعد از گازت‌ها تازه به حروفچینی لاینو تایپ رسیده بود و در آن حروف را با سرب مذابی که کنارش بود، می‌چیدند و کلمات را می‌نگاشتند.

دعایی ادامه داد: این فضا سمی بود و باید افراد شاغل در این محیط شیر میل می‌کردند. حروفچینی روزنامه اطلاعات هم طبقه سوم ساختمان سابق آن در خیابان خیام بود. یک روز به این قسمت رفتم و دیدم هیچ کس به جز یک نفر که تنها یک شلوار پایش بود، مشغول حروفچینی است. از او پرسیدم چرا اینجا اینطوری است؟ سرپرست بخش کجاست؟

مدیر مسئول روزنامه اطلاعات ادامه داد: او به من گفت دوستان اعتصاب کرده‌اند، اما من گفتم اگر من هم کارم را انجام ندهم روزنامه می‌خوابد، ولی چون شما دوست امام هستید و من هم امام را دوست دارم آمده‌ام اینجا و مشغول کار هستم.

دعایی اضافه کرد: آن فرد مرحوم صمد قائد بود که جمعه گذشته از دنیا رفت. او بعد از اینکه بازنشست شد تا مدتی پیش مسئول انبار حروفچینی‌ها بود.

دعایی با اشاره به کسوت روحانی خود ادامه داد: من در عمرم کمتر از 10 مرتبه نماز میت خوانده‌ام و نماز کسانی مانند مرحوم پولادوند، طاهره صفارزاده و موذن زاده اردبیلی را خوانده‌ام، اما بر خودم فرض دیدم که شنبه گذشته به منزل مرحوم صمد قائد بروم و او را تا یکی از قبرستان‌های اطراف تهران حوالی ملارد تشییع کنم و زیر جنازه‌اش به او عرض ارادت کنم و بر جنازه او نماز گزاردم.

وی سخنان خود را با طلب مغفرت برای این کارگر فقید حرفه حروفچینی و عرصه مطبوعات به پایان برد.


 


ایلنا: مدیرعامل اتحادیه تولید کنندگان محصولات لبنی با اشاره به تعیین قیمت ۶۳۰ تومانی شیر خام توسط کارگروه تنظیم بازار، اعلام کرد: در صورتی که قیمت شیر خام بیش از این افزایش یابد، مصرف تحت الشعاع قرار گرفته و تقاضا برای شیر خام و محصولات لبنی کاهش می‌یابد.

مجید علیداد در گفتگو با ایلنا ضمن مثبت ارزیابی کردن عدم افزایش قیمت شیر خام تا ۷۱۰ تومان اظهار داشت: باتوجه به اینکه هم اکنون فصل کمبود شیرخام رو به اتمام بوده و طی ماه‌های پیش رو تولید شیر خام در کشور افزایش می‌یابد، امیدواریم مشکلات مربوط به نبود شیر خام مورد نیاز رفع شده و با قیمت مصوب به کارخانجات عرضه شود.

وی در خصوص پایبندی دامداران به نرخ مصوب ۶۳۰ تومان برای عرضه شیر به کارخانجات گفت: باتوجه به مصوبه کارگروه تنظیم بازار، دامداران باید به این نرخ برای فروش شیر پایبند باشند. کما اینکه کارخانجات صنایع لبنی نیز باید به اجماع برسند که شیر را تنها با همین نرخ از دامداران خریداری کنند.

علیداد با اشاره به رویکرد دولت مبنی بر اجرای فاز دوم قانون هدفمندی از ابتدای سال آینده عنوان کرد: پیش بینی می‌شود سال آینده با اجرای فاز دوم قانون، تغییرات دوباره‌ای در نرخ شیر خام صورت گیرد.


 


ایلنا: دبیر کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به نقش شورایاری‌ها در حفاظت از محیط زیست گفت: «تنزل 36 پله‌ای ایران در مورد عملکرد محیط زیستی کشور نگران‌کننده است.»

به گزارش خبرنگار ایلنا، معصومه ابتکار در جلسه صبح روز سه‌شنبه شورای شهر تهران با بیان این که هم اکنون كه شاهد تاثیر شورایاری‌ها هستیم باید قدر آن را بدانیم و از آن حمایت کنیم، گفت: «ظرفیتی که در زمینه شورایاری‌ها در تهران وجود دارد برای همه شهرهای کشور قابل الگو برداری است و ظرفیت قانون اساسی و قانون شوراها ایجاب می‌کند که این موضوع را دنبال کنیم. »

وی با تاکید بر ارتقای آگاهی شورایاران به ویژه در بحث‌های تخصصی اظهار کرد: «با توجه به گزارش‌های جهانی منتشر شده وضعیت عملکرد محیط زیستی کشور، 36 پله تنزل یافته که این نگران‌کننده است و در موضوعات مدیریتی این چنینی نیازمند همکاری های مردمی، شورایاری‌ها و تشکل‌های غیر دولتی هستیم که هرچند وجود دارد اما کافی نیست و در شرایطی که برخی به شورایاران و حتی شوراها به‌عنوان يك موضوع بی‌ارزش نگاه می‌کنند باید قدر این فرصت را بدانیم.»


 


ایلنا: رییس کمیسیون انرژی مجلس ضمن تاکید بر قطعی نشدن تحریم نفتی ایران، اظهار داشت: در صورتی که چنین امری رخ دهد دولت ناچار به کاهش صادرات خواهد شد و این امر ناگریز در بودجه نیز اثرات خود را بر جای می گذارد.

نماینده مردم تهران در گفت وگو با خبرنگار ایلنا به اثرات نامطلوب کاهش صادرات بر بودجه اشاره کرد و گفت: دولت برای جبران کسری بودجه که به دلیل تحریم ایجاد می شود ناچار است قیمت نفت را در بودجه بالاتردر نظر بگیرد این درحالی است که طبق قانون اگر هنگام فروش نفت ، قیمت از آنچه در بودجه پیش بینی نشده است بالاتر برودما به التفاوت آن باید به حساب صندوق ذخیره ارزی واریز شود.

وی ادامه داد: بدیهی است با محدودیت هایی که در امر فروش پیش می آید این ما به التفاوت کاهش یافته ولذا آنچه در صندوق ذخیره ارزی واریز می شود نیز بسیار کاهش می یابد از این منظر منابع صندوق آسیب می بیند.

کاتوزیان در خصوص اینکه در صورت قطعی شدن تحریم ، چه کشورهایی طرف قرارداد ایران خواهند بوداظهار بی اطلاعی کرد وگفت: تاکنون وزارت نفت هیچ گونه رایزنی در این باره با کمیسیون انرژی نداشته است ولی امروز (سه شنبه) در خصوص احتمال تحریم اروپا و مسایل نظیر آن طی نشستی در کمیسیون بحث و بررسی خواهد شد.


 


ایلنا: عضو هیات امناء دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «طبق قانون آیت الله هاشمی رفسنجانی باید در جریان برنامه‌های پیشنهادی رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد تا پس از بررسی برنامه‌های نامبرده و حضور وی در جلسه هیات امنا نسبت به صدور حکم تصمیم‌گیری کند.»

حمید میرزاده، در گفت‌و‌گو با ايلنا گفت: «مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با دو هفته تأخیر و 18 روز پس از جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، به‌دست آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رسید‌ه‌است.»

دبیر هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: «اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 27 دی‌ماه، ریاست فرهاد دانشجو بر دانشگاه آزاد را بر اساس گزارش وزیر علوم تصویب کردند ولی آن مصوبه در تاریخ 10 بهمن ماه با دو هفته تأخیر به‌دست آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، ریاست هیات امناء رسید.»

وی ادامه داد: «این در حالی است که طبق مقررات، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در روزنامه رسمی کشور درج شود تا قابلیت اجرایی پیدا کند.»


 


خبرگزاری فارس: احمدی نژاد در حالی قرار است فردا لایحه بودجه سال ۹۱ را به مجلس ارائه دهد که هنوز بودجه نویسی به مرحله نهایی خود نرسیده و ظاهراً تدوین لایحه دولت در دقیقه ۹۰ هم ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بودجه نویسی برای سال ۹۱ در حالی دقایق پایانی را پشت سر می‌گذارد که به گفته ممبینی، معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی احمدی نژاد هنوز ارقام بودجه نهایی نشده است.

به گفته وی دلیل نهایی نشدن ارقام لایحه بودجه ۹۰ تغییر منابع و مصارف است.

این در حالی است که برخی اخبار حکایت از تلاش دولت برای اضافه کردن بندهایی به لایحه بودجه ۹۱ در ساعات باقی مانده تا زمان ارائه به مجلس حکایت دارد.

تدوین ماده واحده‌ای از بودجه در مورد استمهال بدهی واحدهای صنعتی و بخشودگی جرایم آنها از جمله این موارد است که مقرر شده امروز توسط کارگروه حمایت از تولید انجام و جهت لحاظ شدن در لایحه بودجه به دولت ارائه شود.

در عین حال امکان تغییر برخی اعداد و نسبتها در دقایق آخر بودجه‌ریزی نیز وجود دارد.

تأخیر دو ماهه دولت در ارائه لایحه بودجه ۹۱ به مجلس و تدوین عجولانه لایحه در شرایطی اتفاق می‌افتد که ۱۲ اسفندماه انتخابات مجلس برگزار خواهد شد، تبلیغات کاندیداهای نمایندگی از یک هفته قبل شروع می‌شود و با این حساب تنها ۲۰ روز زمان برای بررسی لایحه بودجه در اختیار مجلس خواهد بود که قطعا با زمان قانونی بررسی لایحه بودجه در مجلس اختلاف فاحشی دارد.

با این اوصاف شاید مجلس در مدت باقی‌مانده بتواند با ارفاق بتواند برای دولت یک بودجه دو دوازدهم تصویب کند و بررسی و تصویب اصل لایحه بودجه ۹۱ به سال آینده موکول شود. سنتی که سنگ بنای آن از سال قبل گذاشته شد و به قول برخی نمایندگان دیگر قبح آن نیز ریخته است.

بگذریم از اینکه برخی کشورها برای تدوین بودجه خود و تصویب آن در مهلت قانونی، ساعت رسمی خود را نگه می‌دارند تا بودجه در زمان تعیین شده به سرانجام برسد.


 


خبرگزاری فارس: کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در نامه‌هایی جداگانه به وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی و چند نهاد دیگر خواستار ارئه تمام اطلاعات این نهادها در مورد وضعیت بازار ارز کشور شد.

سیدفاضل موسوی عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نوسانات بازار ارز کشور گفت: این وضعیت بیشتر به عدم کفایت و توان مدیریتی برای جمع‌کردن وضعیت موجود باز می‌گردد، البته با توجه به اطلاعاتی که در اختیار دارم، تعمداتی جزئی هم در این امر دخیل بوده است.

وی در این زمینه افزود: کمیسیون اصل 90 مجلس در مورد وضعیت بازار ارز ورود کرده و از 6 نهاد رسمی کشور درخواست کرده که اطلاعات، نظرات و پیشنهادات خود درباره تحولات بازار ارز کشور را در اختیار این کمیسیون قرار دهند.

عضو کمیسیون اصل 90 مجلس خاطرنشان کرد: جمع‌بندی اطلاعات این 6 نهاد رسمی کشور و جمع‌بندی‌های کمیسیون نهایتاً تبدیل به گزارش رسمی کمیسیون درباره تحولات بازار ارز خواهد شد، گزارشی که احتمالا در صحن علنی هم قرائت خواهد شد.

موسوی در پایان تأکید کرد: در حال حاضر نامه‌های کمیسیون به وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی کل کشور، وزارت اقتصاد، دیوان محاسبات کشور و چند نهاد دیگر ارسال شده است.


 


خبرگزاری فارس: یکی از اعضای هیئت ساماندهی صنوف سینمایی کشور گفت: ساختمان‌های خانه سینما در اختیار وزارت ارشاد است و پس از اصلاح اساسنامه و ثبت قانونی صنوف در اختیار صنوف قرار می‌گیرد.

«سیدضیاء هاشمی» در گفت‌و‌گو با خبرنگار سینمایی فارس درباره ساختمان‌ها و اموال خانه سینما گفت: طبق اساسنامه‌ای که متاسفانه بارها و بارها تغییر کرده است اموال خانه سینما پس از انحلال‌ از جمله ساختمان‌ها در اختیار وزارت ارشاد قرار می‌گیرد.

وی درباره حضور گروه ساماندهی اصناف در این ساختمان‌ها، گفت: هیئت ساماندهی اصناف سینمایی کشور در ساختمان قدیم صندوق هنرمندان مستقر هستند و فعالیت می‌کنند. این دو ساختمان در اختیار وزارت ارشاد است که پس از اصلاح اساسنامه و ثبت قانونی صنوف در اختیار صنوف سینمایی کشور قرار می‌گیرد. در حال حاضر طبق اساسنامه خانه سینما اموال و ساختمان‌ها در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.


 



انا لله و انا الیه راجعون
محضر مبارک آیت الله العظمی صانعی
با عرض سلام و احترام
درگذشت همسر محترم و فداکار جنابعالی، مرحومه حاجیه خانم شفیعی را به آن مرجع محترم تقلید تسلیت گفته و برای آن مرحومه رضوان و رحمت الهی را تمنا داریم.
آن بانوی محترمه نه تنها در سختی های مبارزات قبل از پیروزی انقلاب همراه و یاور شما بود، بلکه در رنج و محنت های سالهای اخیر نیز بار دیگر همراه با شما متاسفانه شاهد هتک حرمت به بیت مرجعیت بود. بدون تردید رنج های سالهای اخیر، رنج مضاعفی بر آن مرحومه بود و او برای رضای خدا، این درد و رنج ها را متحمل می شد.
حضرتعالی در این دوران فشار و در فضای امنیتی و بی قانونی حاکم بر ایران، در قامت یک مرجع تقلید حامی ستمدیدگان، پشتیبانی برای محرومان بوده و در زمان ارایه خشن ترین چهره و تفسیر از اسلام، منادی اسلامی شدید که به حقوق انسانها و به کرامت انسانی بها می دهد. فتاوای حضرتعالی در رفع تبعیض نسبت به حقوق زنان، بیانگر چهره ای نوین از اسلام فقاهتی شد.
همراهی شما و بیت شما با آسیب دیدگان حوادث اخیر و خانواده های آنان در وجدان جمعی آزادی خواهان خاطره مثبتی بر جای گذاشته است و ایکاش که سایر مراجع محترم تقلید، بر همان سنت تاریخی، همچنان مدافع محرومان ودر کنار ستمدیدگان باشند.
حمایت های شما از رهبران جنبش سبز و استقبال مردم و جوانان از بیانات شما، نشان داد که حتی در این شرایط سخت، مرجعیت می تواند بر پیمان الاهی خویش بر حمایت از ستمدیدگان (وَما أَخَذَ اللّهُ عَلَى الْعُلَماءِ أَلاَّ یُقارُّوا عَلَى کِظَّةِ ظالِم....) استوار بوده و پناهگاهی برای آنان در برابر ستمگران باشد، ونشان داد هنگامی که این ستم ها به نام دین انجام می شود وظیفه علمای راستین در پیراستن دین از این بدعت ها سنگین تر بوده، و مسلما اقدام آنان در انجام این رسالت، پر هزینه تر خواهد بود (إِذَا ظَهَرَتِ الْبِدَعُ فِي أُمَّتِي فَلْيُظْهِرِ الْعَالِمُ عِلْمَهُ ....).
ما ضمن عرض تسلیت به حضرتعالی و خاندان محترم، و آرزوی رحمت و غفران برای مرحومه حاجیه خانم شفیعی، آرزوی طول عمر با برکت و با عزت برای آن جناب داریم.


محمد برقعی - احمد صدری - محمود صدری - رضا علیجانی- حسن فرشتیان - مرتضی کاظمیان - محسن کدیور - حسین کمالی- علی مزروعی - مهدی ممکن - عطاءالله مهاجرانی- علی اکبر موسوی خوئینی - مهدی نوربخش- سید مجتبی واحدی - حسن یوسفی اشکوری


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته