محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه اعلام کرد ایران تنها کشور دمکرات در منطقه است. همچنین آزادی اقلیتها در ایران از تمام دنیا بیشتر است.
Click here to view the embedded video.
خبر / رادیو کوچه
روز شنبه، 2 ژوئیه، غلامعلی رضایی، رییس کل دادگستری استان اردبیل، از صدور حکم اعدام برای حدود 40 متهم خبر داد که به گفته او از قاچاقچیان مواد مخدر در این استان هستند.
به گزارش صدا و سیمای جمهوری اسلامی، آقای رضایی در یک برنامه زنده تلویزیونی که از شبکه استانی سبلان پخش میشد گفت که تعدادی از احکام صادره مراحل قانونی لازم را طی کردهاند و به زودی اجرا خواهند شد.
او گفت که در آینده نزدیک مردم استان اردبیل شاهد اعدام «دشمنان دین، اخلاق، هویت و باورهای ملت» خواهند بود.
شراره سعیدی/ رادیو کوچه
وقتی که در نقد پانی برآیی، یعنی عبور کردهای از خطوط قرمز و وارد شدهای به منطقه خشونت، تحقیر، تهدید و تهمت. پان یعنی نژادپرستی در قالب زیبای همه و پان ایرانی، یعنی جرقهای که اگر بگیرد انبار باروتی را در کشور ما مشتعل نموده که مسلمن هیچ گروه و قومی از آن نخواهند جست، افغانستان که سهل است، پس از سالهای بسیار حکمرانی نظام فعلی و حمایت نامحسوس و گوناگون آن از گروههای تندرو و نژادپرست، آیندهای ناگوارتر را در پیش خواهیم داشت.
بحث بر سر «پان ایرانیسم» است، همانگونه که در نقد پان ترکیسم گنجانده شد این نوشتهها تنها مرتبط با کسانی است که پارا فراتر از وطن یا قوم دوستی گذارده و دچار افراط گشته و به بهای نادیده گرفتن حقوق اقوام دیگر درصددند که نژاد خود را فراتر از دیگر هموطننشان جلوه داده و امتیازی کسب نمایند.
میدانیم که نژادپرستی نوع خاصی از تعصب است که بر مبنای استدلالات پر سفسطه و عمومیت دادن برخی خصوصیات به گروهی از انسانها، به گونهای غیر قابل انعطاف، شکل میگیرد. تعصب به معنای پیش داوری کردن پیش از روشن شدن حقایق است. هرگاه فردی اجازه دهد عقاید متعصبانهاش مانع از رشد و حرکت دیگری شود تبعیض نژادی رخ داده است و آنان که اکثریت افراد یک نژاد را از برخی مشاغل خاص، مسکن، حقوق سیاسی، فرصتهای تحصیلی یا تعاملات اجتماعی محروم میکنند یا حتا آرزومند آن هستند و درصدد ایجاد بستری برای تحقق این خواسته میباشند، عاملان تبعیض نژادی هستند.
نژادپرستی گاه شامل محرومیتهای اجتماعی ناشی از خودستایی بوده و زمانی منجر به نسلکشیهای تحت حمایت حکومتها شده است. نژادپرستی احساس ترس یا نفرتی است نا به جا از یک انسان تنها به دلیل نژاد وی. حتا زمانی که رنگ پوست مطرح نباشد عوامل دیگری چون زبان، مذهب، ملیت، تحصیلات، جنسیت یا سن وسال منجر به بروز تعصبات شده است.
احساسات ما در نوع نگرشمان تاثیرگذار است و این احساسات وقتی همراه با پیشداوری شکل گرفته شود، آن گاه عقایدمان و در پس آن رفتار و حتا تصورات ذهنیمان متعصبانه میشود. نژادپرستی عقیدهای است بر اساس استدلال نادرست و تصورات غلط و عمومیت دادن این تصورات برای عینیت یافتن ذهن پردازنده آن با نامگذاری، نسبتهای نژادی و ساختن جوک آغازمیشود و به صورت آهسته هسته تفکرات عمومی جامعه میگردند، هرچه که قوم ضعیفتری جامعه هدف این تهاجمات قرار داشته باشند، نفرت، ترس و بدبینی مضاغفی را در بین آن اقلیت جاری و نهادینه مینماید همچنین قربانیان تعصب اغلب خودشان به این عقاید نادرست دامن میزنند. آنها میآموزند با استفاده از روشهایی که برای حیاتشان ضروری است، از خود دفاع کنند. توهینهایی که به یک قوم و نژاد خاص نسبت داده میشود، موجب میشود احساساتی چون رنجش، خشم، شرم، خصومت، محرومیت و پریشانی یکجا در وجود یک فرد جمع شود.
نژادپرستی گاه شامل محرومیتهای اجتماعی ناشی از خودستایی بوده و زمانی منجر به نسلکشیهای تحت حمایت حکومتها شده است. نژادپرستی احساس ترس یا نفرتی است نا به جا از یک انسان تنها به دلیل نژاد وی. حتا زمانی که رنگ پوست مطرح نباشد عوامل دیگری چون زبان، مذهب، ملیت، تحصیلات، جنسیت یا سن وسال منجر به بروز تعصبات شده است
وقتی که در سنین کودکی آموخته شود که در هنگام خشم تنها بیان قومیت یک شخص با پسوند یا پیشوند موجب تحقیر حریف خواهد شد، در گام ابتدایی 2 هدف پوشش داده میشود
1 – کودک هتاک نژاپرست، دگم و خودبزرگبین میشود.
2 – کودک تحقیر شده، ناامید از قرار داشتن در جامعه خودی، خشمگین و ناچار به دنبال راهی برای اصلاح شرایطاش میگردد.
راه حل عمومی قوم تحریک شده اصولن در 2 دسته قرار میگیرد: یا خود وجودی و تعلق به قومیتاش را برای رهایی از فشار انکار میکند که همین تعارض در فرداهایاش او را ترسو و رنجور و مترصد تلافی میکند و یا درصدد نابودی قوم اکثریت برمیآید که در معنای کلان آن موجب آنارشی جامعهای انبوه از تنوع قومی خواهد شد.
این رفتار نژادپرستانه اصولن منشا در سیاستهای حاکمان داشته و کمتر از سوی جامعه مهندسی میشوند، اتفاق خطرناکی که در کشور ما اکنون در سطح دنیای مجازی نیز جاریست.
پان ایرانیسم گرچه مدعیست برای رویارویی برای پانهای دیگر موجود در کشور ایران طراحی گشته اما تاکنون با گرایش ناسیونالیسم خاک و خون «مرز و نژاد» سعی در تبیین تفکراتی داشته که فیذاته مغایر با اصول اولیه حقوق بشر است .
اجبار در اطلاعرسانی و روشهای موذیانه فرهنگسازی برای قرار گرفتن قومیتها در مسیری یکسویه باهدف یکسانسازی در هیچ قالب تعریفشدهای از دموکراسی قرار نمیگیرد، در مقابل این نوع ناسیونالیسم، نوع دیگری نیز وجود دارد که آن مبتنی است بر جمهوریخواهی، مدرنیسم، سکولاریسم و احترام به حقوق بشر و آزادیهای اساسی که پندار و رفتاری پذیرفته شده توسط شعور متعارف است.
بیشک پان ایرانها از این نکته غافل نبودهاند که وقتی سخن از فلات ایران به میان میآید ادعایی بر تمامیت ارضی همسایگانی مطرح میشود که هیچگاه دست بسته تسلیم این سودای باستانی نخواهند شد و شاید بهانهای بهتر از این برای آنانی که اکنون ما را ضغیف پنداشتهاند مهیا نباشد.
یکی از مضرات رواج فرهنگ پان ایرانی را نیز میتوان رواج تکیه بر آن شکوهی دانست که اکنون هیچ نشانهای جز یک حس خوب به هنگام یادآوری از آن باقی نمانده است، ایجاد غرور ملی بسیار متفاوت از خودشیفتگی اغراقآمیز است، این خودباوری افراطی حتا در رفتار ایرانیان در خارج از مرزهای جغرافیاییشان نیز مشهود است، ما میتوانستیم برای مهار انهدام باورهایمان در زیر یورش افکار خورهمانند بیگانگان، مکانیزم موثرتری بیاندیشیم تا متهم به نژادپرستی نشده و نقطه کانونی اتحادمان در آنجایی قرار گیرد که هود محل جنجال نباشد، وقتی تمامی تکیهمان تنها بر خون و نژاد شد آنگاه خود راه را برای مباحث ایران و توران و جولان فرصتطلبان هموار کردهایم.
البته که در این مسیر نظام فعلی هم کم بهره نبرده، او بسیار مسرور از این بحث قدیمی و گسترش چالش میان اقوام با زیرکی، گرچه ادعای بیطرفی مینماید و تنها امتیاز را تدین نمادین قلمداد میکند، اما از هیچ فرصتی برای تبلیغ این شکاف نمیگذرد، حکومتی که کوچکترین رفتار شهرونداناش را زیر نظر دارد، اجازه ورود رهبران پانایرانی را صادر میکند، به بهانهای کاذب اقوام را تحقیر میکند، در تعقیب و گریزی پرصدا آنها را محبوس میکند و در آخر خود داعیه مکتب ایرانی با وجوه دیگر را از آستین بیرون میکشد، سپس بر سر همین ادعا نیز ماهها جنجالآفرینی کرده به تحریک احساسات اقوام همت گماشته و به صورتی ناگهانی نعرهزنان و نمایشی آن را جریان انحراقی مینامد و به اینگونه مطمئن میشود که خوراک فکری لجبازان با حکومت را برای مدتهای مدیدی فراهم کرده است.
خلاصه کلام آنکه پان ایرانیسم یا هر پان دیگری از آنجا که متعصب است بالقوه میتواند تبدیل به انسانی خطرناک برای جامعه و حتا خودش باشد، سخن گفتن افراطی از نژاد و خون و مرزهای باستانی در نفس خود بوی خون، جهل و جنون به همراه دارد و این دقیقن آن چیزیست که کشور ما ایران به آن نیازی ندارد.
اکبر ترشیزاد/ رادیوکوچه
تقصیر خودش بود. صدبار بهش گفتم بیا بریم دوا و درمون کنیم، گفت:
- من چیزیم نیست، بعدشم مگه همه چیز زندگی رختخوابه؟
خوب مگه فقط تویی؟ گناه من بدبخت چیه که عین آتیش گرمم و تو مثل یخ سرد. صدبار رفتم با هزار بدبختی سیدی فیلم پورنو گرفتم بردم گذاشتم تو جلد فیلماش، به این خیال که اونارو ببینه شاید یه بخاری ازش بلند شه، نشد که نشد، تازه بعدش کلی با بدخت سیدی فروشه دعوا کرد که این مزخرفات چیه جای فیلم هنری میفروشی به ما؟ اون بیچارم روحش از همه جا بیخبر یه ریز معذرتخواهی میکرد. گفتم برم خیانت کنم ترسیدم. بو برده بود، یه شب گفت:
-اگه یه روز بفهمم بهم خیانت کردی اول تو رو میکشم بعد خودمو
پونزدهسال یه روز دو روز نیست که یه عمره، فشار اومده بهم، دیگه تحمل ندارم. حالا که خودش میخواد و کوتاه نمیآد باشه، از شرش خلاص میشم.
یه عطاریه قدیمی سر بازار سرشور بود که صاحبش یه پیرمرد بود، رفتم اونجا گفتم
- حاجی مرگ موش میخوام.
گفت:
- بیبین آبجی ما دو جور مرگ موش دِرِم، یه جورش خارجیه که مثل خودشا بیبخاره، یه جورم هستِک که مو خودم تولید مُکُنُم حرف نِدِره، فیلرِه مِندِزِه، حالا خودتا مِدِنِن کدوم بُدُم؟
از همون دستسازه گرفتم و اومدم خونه. پنجشنبهشب شام قرمهسبزی درست کردم و یه فرنی ویژه با کلی مرگموش توش. از راه که رسید یهریز قربون صدقم رفت که آی چقد خوشگل شدیُ و قربونت برمُ و این حرفا. حالا ببینا، عدل همین امشب که میخواد دار فانی رو وداع بگه باید مهربون بشه و دل مارو بسوزونه. ولی فایده نداره من تصمیمو گرفتم.
شام که خوردیم، فرنی رو آوردم. دوتا بشقاب بزرگ خورد و کلی بهبه و چهچه کرد. هر لحظه انتظار داشتم که حالش بد بشه و مرگموش اثر کنه. واسه همینم وقتی رفتیم تو رختخواب زودی خودمو زدم به خواب که اگه حالش بد شد بگم خواب بودم و نفهمیدم تا زودتر تموم کنه. نصفه شب دیدم داره صدام میکنه، خودمو زدم به نشنیدن. دوباره و سه باره که شد دیدم نه، صداش شبیه اونایی که حالشون بد باشه. بیشتر شبیه اوناییه که هوس چیزه دیگهای کرده باشن. کارای میکرد که به خوابمام ندیده بودم. جلالخالق آتشفشانی که پونزده سال خاموش بود یکهو فوران کرده بود.
گلاب به روتون گُه گیجه گرفته بودم. از یه طرف دارم حال میکنم و از یه طرف دلم شور میزنه که این الانه که بمیره و بعد به خودم میگم که ای کاش یه کم دیرتر بمیره حداقل عیشمون کامل شه. دردسرتون ندم نه تنها نمرد بلکه تا صبح سه باریام مارو به فیض رسوند. شنبه که رفت سرکار نزدیک بود که از کار اخراجش کنن، چرا؟ واسه اینکه گیر داده بود به پیرزن نظافتچی 65 ساله.
یکشنبه همه چیز به حال عادی برگشت و من موضوع رو گرفتم. معجون من دو روز اثرش باقی بود، پس بعد از این چهارشنبه شبا به خوردش میدم که تا شنبه صبح بخارش بخوابه. واسه اینکه شک نکنه دفعهی بعد رو شلهزرد آزمایش کردم، نه، جواب نداد. مرگموش حاجیعطار فقط با فرنی من تبدیل به کیمیا میشد. زندگیم گرم شده بود و شوهرم هر آخر هفته قد چارتا کرگردن زور و قوه داشت. خلاصه شده بودم مشتری پر و پا قرص عطاریحاجی. بندهی خدا شوهرمم از همه جا بیخبر. یه بار آخر هفته میخواست با چندتا از همکارای خانومش بره ماموریت دو روزه جنوب، طفلکی خودشو کشت واسش فرنی درست کنم نکردم، آخه فرنی وقت داره، ساعت داره، الکی که نیستش.
یه روز عصر که رفته بودم مرگموش بخرم پیرزنی از در اومد تو مغازه حاجی و شروع کرد به غرغر و نفرین کردن
-حاجی ای چی بود دِدی به ما ها؟ تو به اینام میگی مرگموش؟
-چیه شلوغش کِردی، مگه چشه؟ از خداتَم بِخِه، همی آبجی رِ بیبین، دو ماه که پاش از دوکون مو کِندِه نِمِره
-چش بود؟ بُگو چش نبود
پیرزن رو کرد به من و ادامه داد
-از موقعی که ای مرگموشاره دِدُم به اینا، ذِلیر مردهها کم که نِرِفتن هیچ، ده تا ده تام بِچِه موکُنُن
منم که میدونستم مشکل از کجاست گفتم
-مادر من احتمالن مشکل از موشای شمان، حالا این دفعه از این مرگموشایخارجی حاجی بگیرین شاید اثر کنه
پیرزن که مرگموشش را گرفت و رفت حاجی رو کرد به من گفت:
-مِدِنی آبجی، ای ملت اصن قدر دانشمنداشانه نِمِدِنن، فردا که مو مردم و فرمول ای داروهامم با خودم به گور بُردُم مفهمن چی جواهریرِ از دست دِدَن
حاجی که نود سال بود سرو مرو گنده زنده بود، شانس ما بعد دو ماه سرشو گذاشت زمین و مرد. توی مراسم ختمش من از دختراش بیشتر گریه میکردم و تو سر و صورت خودم میزدم. یکی از همسایهها برگشت گفت:
-خوبه بابا چته اینقدر گریه میکنی؟ مرتیکه یه ده سالیام قاچاقی زنده بود. تازه با اون دوا درموناش که همش قاتی پاتی بود، گفتم:
-آخه تو نمیدونی، من دو ماه بود که مشتری هفتگی مرگموشاش بودم
-اوووووه همچی میگه مرگموش اینگار کیمیاست، این نشد یه مغازهی دیگه
-واسه من کیمیا بود، مرگموش نگو بگو «وایگرا»، ای خدا، حاجی کجا رفتی و دل مارو خون کردی حاجی، حالا وقتش نبود حاجی حالا وقتش نبود.
مهرداد/ رادیو کوچه
موضوع امروز برنامهی هشت کوچه «رفاقت» است. «رفاقت» تعریف پیچیدهای ندارد اما ممکن است به فراخور حال و موقعیت و نیازها، معیارهایش تغییر کند. رفیقان هر کسی هم بخش یا نشانهای از شخصیت آن فرد هستند. مثلی قدیمی میگوید «بگو دوستانت که هستند تا بگویم خودت که هستی…»
برویم به کوچههای امروز و ببینیم رفاقت در این کوچهها یعنی چه و چه معیارهایی دارد؟
کوچههای هشت کوچهی امروز و این برنامه:
کوچه مدرسه، کوچه پایین، کوچه مسجد، کوچه بازار، کوچه بالا، کوچه بنبست، کوچه رویا و چون هر بار در واپسین کوچه هم مهمان کوچهی حافظ و حضرت عشق خواهیم بود.
نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال جنبش زنان، خطاب به رییس قوه قضاییه نامهای نوشته است که در این نامه با الهام از «پائولو کوئیلو»، اتفاقاتی را که پس از انتخابات سال 1388 بر جامعه رفته، بازگو میکند.
به گزارش مدرسه فمینیستی، نامه نسرین ستوده به قوه قضاییه و پس از اعلام حکم نسرین ستوده به نگارش درآمده و برای اولین بار منتشر میشود.
نسرین ستوده که از 13 شهریورماه 1389 در بازداشت به سر میبرد، به 11 سال حبس تعزیری و 20 سال محرومیت از وکالت و خروج از کشور و نیز 500 هزار ریال جریمه نقدی به واسطه عدم رعایت حجاب اسلامی در ویدئو سخنرانیاش محکوم شد.
او در پی انتشار خبر این حکم در اسفندماه، این نامه را به نگارش درآورده که متن کامل آن را در زیر میخوانید:
جناب آقای رییس قوهی قضاییه!
سپاسگزارم که به ما نشان دادید معترضان انتخاباتی چه موجودات خطرناکی هستند ما فراموش کرده بودیم آنها چه خیانتهای بزرگی به ملت ایران کرده بودند!
سپاسگزارم که ماموران شما در همان ساعات اولیه پس از انتخابات به بازداشت گستردهی این موجودات خطرناک پرداختند و از بروز اعتراض آنها جلوگیری کردند.
ماموران در زمان بازداشت به آنها گفته بودند که برای «پیشگیری» آنها را بازداشت کردهاند!
سپاسگزارم خطر «ایمیل» و «SMS»ها را به ما نشان دادید. ما فقط با احکام سنگین دادگاههای شما دریافتیم اینها چه پدیدههای خطرناکی هستند!
وقتی دنیا با بهت و حیرت دید چگونه معترضان انتخاباتی با مسالمتآمیزترین روشها اعتراض خود را بیان کرده بودند، وقتی آنها که فرصت بیان اعتراض پیدا نکرده بودند، با احکام سنگین راهی زندان شدند تا با صبر و سکوت احکام حبس خود را تحمل کنند، صبر و استقامت آنها را تحسین کردیم
«سپاسگزارم که به جهان نشان دادید چه شکاف عظیمی میان تصمیمات حاکمان و آرزوی مردمان وجود دارد.»
بابت حکم خودم به طور ویژه از شما سپاسگزارم. از اینکه قاضی شما در صدور حکم خویش به هیچ روی ملاحظهی دو کودک خردسال مرا ننمود، بسیار سپاسگزارم.
قاضی شما نشان داد زنان ایران را به هیچ بهانهای نمیتوان نادیده گرفت. من حکم شما را با هیچ چیز در دنیا عوض نمیکنم، زیرا این حکم لطف و محبت بیپایانی را از سوی هموطنانام و آزادیخواهان جهان به سویم سرازیر کرد.
از اینکه حکم حبسام را بیش از موکلانم صادر کردید، بسیار سپاسگزارم. رهایی از زندان قبل از موکلانم برایم بسیار دردناک بود.
از اینکه هر بار ماموران شما مرا با ماشین اختصاصی و از سلول انفرادی، با دو مرد مسلح و یک زن جهت محاکمه به دادگاه اعزام کردند تا احساس مهم بودن بنمایم از شما سپاسگزارم.
خصوصن از دادرسی عادلانهی شما بینهایت سپاسگزارم!
آقای رییس!
از اینکه قاضی شما دفاعیات مرا و وکلای شجاعام را جدی نگرفت، بسیار سپاسگزارم اما بدانید ما احکام شما را و به ویژه احکام دادگاههای انقلابتان را بسیار جدی میگیریم.
نسرین ستوده / اسفند 89 / بند 209 زندان اوین
مهشب تاجیک/ رادیو کوچه
ارزش بازی در زندگی کودک را میتوان از جنبههای هوشی، حسی، عاطفی و روانی مورد بررسی قرار داد. شاید آشکارترین و قابل قبولترین اثر بازی را در رشد جسمی و تقویت مهارتهای حرکتی کودک بتوان مشاهده کرد. اثر دویدن، پریدن و یا بافتن چیزی و وصل کردن اجسام به همدیگر باعث رشد هوشی و عاطفی کودک میشود. بازی به کودک کمک میکند تا دنیایی را که در آن زندگی میکند بشناسد، بفهمد و میان تخیل و واقغیت فرق بگذارد. بهطور کلی کودکان برای به دست آوردن بسیاری از مهارتها بازی میکنند. آنچه در ظاهر بازی محسوب میشود، حتا در مورد نوزادان کوششی جدی است از طرف کودک برای رسیدن به یک مهارت.
بازی کردن یکی از مهمترین فعالیتهای دوران خردسالی را تشکیل میدهد. شما شاید از کنار کودکی که مشغول بازی کردن است رد شوید و اطمینان یابید که او اوقات خوش و لذتبخشی را میگذراند. با این وجود، اهمیت این مسئله فراتر از اینهاست. دلیل این اهمیت در آن است که بازی عنصر سازنده مهارتهای عقلانی کودک را تشکیل میدهد. والدین باید بدانند که کودک آنها از طریق بازی به توسعه مهارتهای اجتماعی، مهارتهای حل مشکلات و همچنین مهارتهای فردی میپردازد. کودک در بازی یاد میگیرد که چنانچه خطایی از او سر زند همبازیها، بسیار سختگیرتر و بیگذشتتر از بزرگسالانند و از این رو میتوان گفت کودک در بازی بهتر از هر موقعیت دیگر رعایت مقررات، موازین و سلوک گروهی را فرا گرفته و صداقت و راستی از خود نشان میدهد.
بازی موجب ارتباط کودک با محیط بیرون میشود و دنیای اجتماعی او را گسترش میدهد و موجب شکوفایی استعدادهای نهفته و بروز خلاقیت میشود. همکاری، همیاری و مشارکت کودک توسعه مییابد. با رعایت اصول و مقرات آشنا میشود. همانندسازی با بزرگسالان را میآموزد و با مفهـوم سلسله مراتب آشنا شده و آن را رعایت میکند. کودک در بازی رقابت را میآموزد و شکست را بهطور واقعی تجربه میکند. قدرت ابراز وجود پیدا میکند و از ترس، کمرویی و خجالت بیهوده رها میشود. حمایت از افراد ضعیف را می آموزد. نیاز به برتریجویی را ارضا میکند. موجب ابراز احساسات، عواطف، ترسها و تردیدها، مهر و محبت، خشم و کینه و نگرانیها میشود. تمایل به جنگجویی و ستیزهگری را کم میکند. بازی «برون نگری» کودک را افزایش میدهد. نقش بازی در رشد جسمی کودک هم تاثیر دارد و موجب رشد هماهنگ دستگاهها و اعضای مختلف بدن و باعث تقویت حواس کودک هم میشود. نیرو و انرژی بدن را به بهترین شکل مصرف میکند و کودک به توانمندیهای فکری و بدنی خود آگاهی پیدا میکند.
کودک از طریق بازی متوجه میشود که احساسات خود را به صورت درست و صحیح بیان نماید و همچنین بازی پرخاشگری کودک را کنترل مینماید. در حین بازی او میآموزد که انرژی خود را بهطور مثبت و سازنده به کار گیرد. تمام کودکان از مراحل مختلف بازیهای گوناگون از قبیل پرت کردن، لگد ردن به اسباببازیها و و یا مشت زدن به آنها و یا خراب کردن و فریاد کشیدن میگذرند. این مرحله زمان چندان طولانی ندارد بهطور عام کودکان پس از گذر از این مرحله به مرحلهی بازیهای خلاق با همسالان خود و اسباببازیها میرسند. کودکان دوست دارند آن وجد و شعف و و حیرتی را که هنگام آشنایی با یک پدیده، حادثه و یا یک واقعیت دارند تکرار کنند. کودک از طریق بازی کردن به خصوص با اسباب بازیها میتواند به این تکرار برسد. او موفق به شناختن شکلها، رنگها و اندازه و جنس اشیا میشود و به تدریج که رشد میکند به مهارتهای خود بیافزاید. بسیاری از اطلاعاتی را که کودک در حین بازی به دست میآورد نمیتواند با مدرسه رفتن کسب کند.
والدین به عنوان تسهیل کنندهی مسیر بازی کودک هستند. کودکان خود با توجه به شرایط سنی نوع بازی را انتخاب میکنند. لازم است والدین دقت کنند موقعیت بازی یک موقعیت سالم، امن و مناسب باشد تا مشکلی کودک را تهدید نکند. بهطور مثال با توجه به علاقه کودکان، بازیهای اجتماعی در حدود پنج سالگی لازم است والدین با ایجاد چنین بازیهایی در انتخاب همبازی کودک خود دقت نمایند و به صورت غیرمستقیم بر بازی آنها نظارت داشته باشند. همچنین در انتخاب اسباب بازی نهایت دقت و تناسب را مدنظر داشته و اسباب بازیهای مناسب که برای رشد فکری و شناخت کودک مفید هستند را انتخاب نمایند. بازی سازگاری کودک را پیشبینی میکند. نوع بازی، تنوع فعالیتهای بازی و مقدار زمانی که کودک در بازی صرف میکند، همگی وضع سازگاری شخصی و اجتماعی او را نشان میدهد. بهطور مثال کودکی که بهطور عمده به بازیهای انفرادی و انزوایی میپردازد، در حالی که همسالانش با همدیگر بازی میکنند، بهطور معمول سازگاری ضعیفی دارد. در بازی کودکان تنوع محسوسی وجود دارد. اگر چه همهی کودکان همانند و قابل پیشبینی بازی را طی میکنند، اما همه آنها به شیوه همانند و در همان سن بازی آن بازی را انجام نمیدهند.
تعداد فعالیتهای بازی با افزایش سن بیشتر میشود. البته وجود امکانات و همبازیها در این اصل موثر است. با افزایش سن، بازی شکل اجتماعی پیدا میکند و تعداد همبازیها با افزایش سن کمتر میشود. بازی روز به روز خاصیت جنسی پیدا میکند و کودکان خردسالی که بازیها و اسباببازیهای دخترانه و پسرانه برایشان فرقی نمیکرد، با افزایش سن، به بازیها و اسباببازیهای گروه جنسی خود متمایل میشوند که عامل فرهنگ جامعه در این تمایل بسیار موثر است. با بزرگ شدن کودک کمتر فعالیت بدنی دارد و بهطور تقریبی نزدیکیهای بلوغ علاقه به بازیهای فعال به حداقل میرسد و او بیشتر به بازیهای سرگرمی و تفریحی علاقهمند میشود، از قبیل گردآوری مجموعههای مختلف.
بهتر است کودکان را به بازیهای خلاقانه تشویق کرد تا از نظر فکری به یک خلاقیت، حتا در بازیهای تکراری برسد. ولی والدین باید بسیار مراقب باشند تا با دخالت در بازیهای کودکان اعتماد به نفس او را از بین نبرند و یا انگیزه بازیها را در او کور نکنند.
شهره شعشعانی / رادیو کوچه
«هنری رنه آلبرگای دو موپاسان» (Henri René Albert Guy de Maupassant) (5 اگوست 1850- 6 جولای 1893) یکی از پرطرفدارترین نویسندگان فرانسوی قرن نوزدهم بود که به عنوان «پدر داستان کوتاه مدرن» شناخته شده است.
آشنایی موپاسان در سالهای نوجوانی با «فلوبر» نقطهی عطف زندگی او را تا رسیدن به مقام نامدارترین نویسنده داستان کوتاه فرانسه و یکی از راهگشایان این نوع داستان به مفهومی که تا به امروز میشناسیم، رقم زد. فلوبر که خود از نوآورترین چهرهها در عرصهی رمان قرن نوزدهم بود تا پایان عمر حامی موپاسان باقی ماند.
داستانهای موپاسان از سادگی، ایجاز، و لطف و جذابیت طبیعی برخوردارند. شماری از بهترین داستانهای او از جمله داستان معروف «تپلی» که به قلم «محمد قاضی» برای نخستین بار به فارسی ترجمه شده، در دوران جنگ فرانسه و امپراتوری پروس (جولای 1870- می 1871) میگذرد و به بیهودگی جنگ و نگاه و رویکرد متفاوت شهروندان درگیر آن میپردازد.
موپاسان جهانی روزمره را توصیف میکند، جهانی که حقایق گذرا، بیاهمیت و بیهودهاش با قلم موشکاف و بدبین او تبدیل به داستانهایی ماندگار میشوند. داستانهایی امپرسیو نیستی همچون آثار بهترین نقاشهای سبک تازهای که در راه بود و لحظههای فرار و گذرای طبیعت را در میان بازی رنگ و نور به همین شیوه به بند میکشید.
موپاسان معمولن با انتخاب یک هستهی داستانی و باز کردن دریچههای نور طبیعی از زاویههای مختلف بر آن به نتیجه دلخواه و تازهای در عرصهی داستان کوتاه میرسد. تازهگی این کار که تبدیل به قالبی برای داستان کوتاه نوین شد صرفهجویی در نورپردازی یا به عبارتی استفاده از کمترین منبع نور با بیشترین روشنایی بود. این کار به داستانهای او کیفیتی واقعی و در همان حال بسیار تخیلی میدهد.
در میان نویسندگان بزرگ دنیا به خصوص در عرصه داستان کوتاه، کمتر کسیست که درباره موپاسان سخنی نگفته باشد. «سامرست موام» و «او هنری» دو تن از پرخوانندهترین نویسندههای داستان کوتاه در قرن گذشته به شدت از او تاثیر گرفتند و «جیمز جویس» مجموعه داستانهای کوتاه دوبلینیهای خود را با الهام از بهترین داستانهای او و دستآوردهای ناتورئالیستی و نوآورانهاش در این عرصه نوشت.
موپاسان صدها داستان کوتاه، چند سفرنامه، یک مجموعه شعر و شش رمان نوشته که بسیاری از این آثار تا کنون به زبان فارسی ترجمه شده است.
داستان «نشان افتخار» از کتاب «تپلی و چند داستان دیگر» ترجمه «محمد قاضی» انتخاب شده است.
موسیقی متن:
Jacques Offenbach: La vie Parisienne
Charles Gounod : Faust : Ainsi que la brise légère
این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمیکند.
منبع: انقلاب
مادران دو گردشگر آمریکایی بازداشت شده در ایران میگویند: «بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل متحد از ایران خواسته است تا دو گردشگر آمریکایی بازداشت شده در این کشور را فورا آزاد کند.»
«شین باور» و «جاش فتل» دو گردشگر آمریکایی همراه با «سارا شورد»، دوست دختر شین باور، در ماه ژوئیه 2009 در مرزهای ایران-عراق دستگیر شدند. سارا شورد، در ماه سپتامبر سال گذشته بدلیل بیماری و با قید ضمانت آزاد شد.
روز چهارشنبه گذشته مادران این دو گردشگر آمریکایی با بانکیمون، دبیر کل سازمان ملل متحد دیدار کرده و طی نامهای از گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد تقاضا کردند «در باره آزارهای روحی، بدنی و جنسی اعمال شده» بر فرزندانشان تحقیق کنند.
در بیانیهای که از جانب مادران دو گردشگر زندانی بعد از دیدار آنان با دبیر کل سازمان ملل متحد منتشر شده است آمده است که «جامعه جهانی مصرانه از ایران میخواهد آنان را فورا و بدون قید وشرط آزاد کند.»
دولت ایران این دو گردشگر و سارا شورد را به «جاسوسی و ورود غیرقانونی به خاک ایران» متهم کرده است.
شین باور و جاش فتل میگویند آنان در جریان گردشگری در کوهستانهای کردستان عراق سرگردان شده بودند.
در بیانیه مادران دو گردشگر زندانی آمریکایی همچنان آمده است که «مقامهای ایرانی بخوبی میدانند که شین باور و جاش فیتل کاملن بیگناهند اما افرادی هستند که آنان را بعنوان مهرههای یک بازی وقیحانه، که هیچ مناسبتی با عدالت و حکومت قانون ندارد،( در بند) نگهداشتهاند.»
مادران دو گردشگر زندانی در بیانیه خود همچنان از چندین مورد بدرفتاری با فرزندان شان در زندان در ایران یادآوری کرده و نوشتهاند که در یکی از این موارد «درست بعد از دستگیری آنان، مردی مرتبا با شارژ کردن اسلحهاش به آنان القا میکرده است که بزودی اعدام خواهند شد.»
مادران دو گردشگر زندانی در بیانیه خود نوشتهاند که «در تابستان سال گذشته شین باور و جاش فتال توسط یکی از نگهبانان خود در زندان مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند.»
در ماه می گذشته، جاش فتل و شین باور که حق مکالمه تلفنی با خانوادههایشان را بهدست آوردند دست به یک اعتصاب غذای 17 روزه زدند.
اولین دادگاه این دو گردشگر، پشت درهای بسته در ماه فوریه گذشته در تهران برگزار شده بود.
مقامهای ایرانی دومین جلسه دادگاه آنان در ماه مه گذشته را بدون توضیح به تعویق انداختند و اکنون قرار است دور جدید دادگاه این دو گردشگر در 31 ماه ژوئیه برگزار گردد.
خبر / رادیو کوچه
روز شنبه، 2 ژوئیه، بیش از هزار نفر از مردم اردن با برگزاری تظاهراتی خواهان انحلال پارلمان این کشور شدهاند. این تظاهرات در حالی برگزار شد که در همین هفته نمایندگان پارلمان با اختلاف کمی پیشنهاد اعلام جرم علیه معروف بخیت، نخست وزیر اردن را رد کردند.
به گزارش رویترز، پیشتر یکی از کمیتههای پارلمان آقای بخیت را به ظن دست داشتن در یک پرونده فساد مالی و سواستفاده چند میلیون دلاری، متهم کرده بود.
اردن در سال جاری میلادی هفتهها شاهد بروز تظاهراتی بود که طی آن معترضان خواهان پایان یافتن فساد مالی و آزادیهای گسترده سیاسی در این کشور شدهاند.
علی انجیدنی/ رادیو کوچه
با سلام خدمت همه شنوندههای رادیو کوچه. بعد از اون برنامه قبلی که خانم مجری اظهار فضل و ریاست نمود و نقش دکتر روانپاک را در تحولات اخیر کوچک فرض کرد اینجانب دکتر روانپاک ضمن قهر و خانهنشینی در طی یک هفته گذشته و بر شرایط خودم پافشاری کردم و ایشان را از مجریگری این برنامه حذف کردم و خودم سرپرستی بخش اجرای برنامه را برای مدت مقرر در قانون بر عهده گرفتم. امروز تصمیم گرفتهام تا اطلاع ثانوی ساختار برنامه را طی اقدامی انقلابی عوض نموده و تحولی عظیم را در اجرای آن ایجاد کنم تا همه بدانند که اگر بگذارند دکتر روانپاک یکتنه تمام تاریخ را عوض خواهد کرد.
همانطوری که در جریان بودید این خانم مجری اول میاومد چند تا دری وری میگفت و اعصاب ما رو بهم میریخت و به ما میگفت که در مورد یک مشکل روحی روانی مردم صحبت کنم. بعد هم چند تا شنونده میومدند و چند تا سوال چرت و پرت میپرسیدند و منم چند تا جواب چرت و پرتتر تحویلشون میدادم. حالا، از امروز همه کارها دست خودم است و نه نیاز به مجری داریم و نه شنونده. میخوام بهتون نشون بدم وقتی دکتر روانپاک میگه این کارهای بیفایده همش آفتابه لگنه، الکی حرف نمیزند و امروز یک کیفیتی از «روان به سلامت» نشونتون بدم که انگشت حیرت تا سه روز تو دهان بماند.
خوب. اول میخوام براتون یه خاطره از اینکه این برنامه چه جوری شکل گرفت و ساخته شد تعریف کنم. یه روز من یعنی دکتر روانپاک تو مطب نشسته بودم که یه آقایی وارد شد گفت سلام من پروانه هستم. منم گفتم: «پس حتمن منم ملخم دیگه. قربانت گردم پروانه اسم زنونه ست.» گفت: «خیر آقای دکتر منظورم اینه که فامیلم پروانهست.» گفتم: «خوب این شد یه چیزی حالا مشکل چیه؟ با ملخ تون قهر کردین؟» گفت: «جناب دکتر من اصلن مریض نیستم.» گفتم: «پس حتمن من مریضم. » گفت: «اجازه بفرمایید براتون تعریف می کنم.» گفتم: «اگه اجازه ندم چه کار میکنی؟» گفت: «این قندون رو پرت میکنم طرف شما» گفتم: «این شد یه جواب درست حسابی، حالا اجازه میدم تعریف کنی.»
بنده خدا از روی ساعت 22 دقیقه در مورد مقام و مسوولیت و اشکال در بدنه کارشناسی و تکلیف و خلاصه دردسرتون ندم در مورد همه چیز صحبت کرد و در آخر گفت: «نظرتون چیه؟» گفتم: «در چه مورد؟» گفت: «در مورد اینکه شما بشی کارشناس مسوول برنامه روان به سلامت در رادیو کوچه.» گفتم: «نظرم کیمیاست.» گفت: «پس قبوله؟» گفتم: «چی؟» گفت: «همینهای رو که گفتم.» جواب دادم: «هر چی خدا بخواد.» یه برگهای رو به من داد و پا شد رفت.
فردا دیدم یه ماشین باکلاس جلوی مطبم ایستاده و رانندهاش میگه بریم؟ گفتم: «جان!؟ کجا؟ من زن و بچه دارم.» گفت: «بریم تو کوچه دیگه.» گفتم: «عمرن الان جیغ میزنم.» خلاصه من رو به زور سوار ماشین کرد و آورد تو استودیو و اینجا هم کلی تحویلم گرفتند و گذاشتنم پشت میکروفن. گفتم: «الان چیکار کنم؟» گفتند: «حرف بزن. نظر کارشناسیات رو در مورد سلامت روان مردم بگو. جواب سوالات مردم رو بده.» گفتم: «بابا من خودم روانم به سلامت هست. خودم هم یه عالمه سوال دارم که هیشکی نیست جوابم رو بده.» خلاصه رییس بزرگ اینا اومدن و کلی قربون صدقهام رفتن و از اون روز هرکی نگاه چپ به من میکرد دعواش میکردن. به من گفتند: «عزیزم تو هر کار دلت خواست اینجا بکن. هرچی دلت خواست بگو. میدونم که نظرات و حرفات به من نزدیکه و میدونم نمیخوای یه روز جای من رو بگیری.» تا اومدم بگم از کجا معلوم که خانمشون صداشون زدند و رفتند خونه.
حالا چرا این خاطره رو تعریف کردم؟ میخواستم بدونین که دکتر روانپاک آدم الکی نیست و کلی مقام و منزلت داره. دیدین همین مجری برنامه رو سه سوته عوض کردم. دیدین همه ساختار برنامه رو بهم ریختم. بذارین ببینم این آقایی که پشت اون شیشه نشسته و داره دست و بال میزنه چی میگه. چی؟ در مورد روان صحبت کنم. پس از اون موقع داشتم در مورد زمان صحبت میکردم. هرچی دلم بخواد میگم. چی؟ ….شما تهیه کننده هستی و نظر شما مهمه؟ کی همچین حرفی زده؟ آقای بزرگ به من گفته هرکار دلت میخواد بکن. میخوای بگم شما رو هم بیرون کنند؟ چی؟ شما پسرشون هستی؟ یعنی به خاطر من حاضر نمیشن از پسرشون بگذرن؟ قدیما که خیلیها از جون پسرشون میگذشتن. حالا بذار دوشنبه برم دیدن آقا ببینم چی میگه هفته دیگه حالت رو میگیرم. سر اجرای برنامه میگم عوضت کنند.
خوب حالا میخوام براتون از اختلال خواب بگم. خوابها کلن دو دستهاند. یاد این خانم مجری بخیر خیلی به دسته علاقهمند بود. بگذریم. بعله. خوابها یا «سیاسی»اند یا «غیرسیاسی». یکی سیاست بهخرج میده موقعی حساس خودش رو بهخواب میزنه. یکی دیگه موقع حساس خوابش میبره بیدار میشه میبینه جاش رو گرفتن. یکی دیگه تو سیاست همیشه خوابهای طلایی میبینه و خلاصه یه بخش از خواب و خوابیدن و خواب دیدن به سیاست ارتباط پیدا میکنه که مطمئنن اختلال این خواب هم میشه اختلال سیاسی و ماجراهای مخصوص به خودش رو داره.
ولی خوابهای غیرسیاسی همون خوابهای هستند که هر روزه ما میبینم و یا در اونا فرو میریم یعنی میخوابیم. اختلال این مدل خوابها ارزش آنچنانی نداره که یکی مثل دکتر روانپاک بیاد در موردشون نظر بده. اگه خوابتون نمیبره قرص خواب بخورین. اگه زیاد میخوابین قهوه بخورین تا نخوابین. باز گفتم قهوه … ای بابا. آقای تهیه کننده. پسر آقا. قهوه نمیارین برای همه کاره برنامهتون؟…. چرا فحش میدی؟ بذار دوشنبه بشه …. خوب برگردیم سر خواب. پس اون اختلال خوابی که اهمیت داره و باید دکتر روانپاک نظرش رو در اون مورد بده خوابها و اختلال خوابهای سیاسی است.
اون بنده خدایی که دو ساعت خوابش برد بلند شد دید جایگاه سیاسیاش رو از دست داده از اون موقع پلک رو هم نذاشته و همش نگرانه که بقیه چیزهاش رو هم با یه خواب دیگه از دست بده. به ایشون باید بگم که شما باید یه روش دیگه رو امتحان کنی. شما باید یه مدت طولانی بخوابی. مثلن چندین سال. بعد از خواب پاشی و اگه دیدی شرایط به نفعته فعالیتت رو از سر بگیری ولی اگه دیدی هنوز اوضاع روانپاکیه دوباره بخوابی تا هر وقت خدا بخواد. چون عزیز من الان تو این وضعیت، شما چه بخوابی و چه نخوابی کسی بازیت نمیده، پس چرا خودت رو اذیت میکنی؟ این رو به همه دوستات که مثل تو فکر میکنند هم بگو. اونا هم یه مدتی باید برن استراحت. آره داداشم. به ممدتون هم بگو یادت نره..اره…
کجا بودیم؟ آهان.. حالا اونایی که به خاطر یه سیاستی خودشون رو به خواب زدن. اینا رو معمولن هیچ کاری نمیشه کرد مگه اینکه واقعن خوابشون کنیم. یعنی مثلن یواشکی قرص خواب تو چایشون حل کنیم یا یه شوک مغزی بهشون بدیم تا راستی راستی بخوابند. بعد اگه بیدار شدند خودشون میفهمند که وسط وایستادن و تکلیف نامعلوم بودن هم زیاد خوب نیست و نه لذت خواب رو میفهمند و نه استفادههای بیدار بودن رو. یه عده دیگه هم هستند که مثل دکتر روانپاک اینقدر کار و فعالیت میکنن که فرصت خوابیدن ندارند. خوب … این دیگه دست خود طرف نیست… تعهد و پشتکار و حس مسوولیتپذیری بالاست دیگه… چیکارش میشه کرد..
این یه نفره برنامه اجرا کردن هم سختهها. حداقل اون موقع چند نفر دیگه هم بودند چرت و پرتی بگن آدم یه خستگی در میکرد ولی الان یه ریز باید تنهایی همهچیز رو به هم ببافم. باید سختی کار بهم بدن. بذار دوشنبه به رییس بزرگ بگم. پس فعلن تا هفته آینده با شما خداحافظی میکنم. شاید هفته دیگه رفتم سفر استانی. شاید… بدرود
شنبه 11 تیر 90/ 2 ژوئیه 2011
اجرا: اعظم
استودیو: سیاوش
تقویم تاریخ
گزیده اخبار مطبوعات شنبه ایران
پسنشینی تند- «مرگموش نگو بگو «وایگرا»- اکبر ترشیزاد
بخش اول خبرها
هشت کوچه- «رنگ رفاقت، رنگ مرام، رنگ دیروز، رنگ امروز» – مهرداد
مجله جاماندگان- «ایران، بینیاز از هر پانیست»- شراره سعیدی
قصههای ما، از رویا تا واقعیت- «نشان افتخار»- شهره شعشعانی
بخش دوم خبرها
دایره شکسته- «بزن بریم بازی»- مهشب تاجیک
روان به سلامت-«دکتر روانپاک، مردی برای تمامی فصول» - علی انجیدنی
نمایشنامه شنیداری- «آی مسوولین»- مهیار فرآورده
بخش سوم خبرها
خبر / رادیو کوچه
بشار اسد، رییس جمهوری سوریه روز شنبه، 2 ژوئیه طی فرمانی، فرماندار شهر حما را از سمت خود برکنار کرد. این حکم در حالی صادر شده است که نزدیک به چهارصد هزار سوری در این شهر روز جمعه دست به تظاهرات زده بودند.
بشار اسد علت این امر را بیکفایتی احمد خالد عبدلعزیز، فرماندار شهر حما عنوان کرد و گفت اگر تظاهرات در شهرهای دیگر ادامه پیدا کند این حکم برای مسوولان دیگر هم صادر خواهد شد.
از سویی دیگر فعالان حقوق بشری در سوریه اعلام کردند صدها هزار نفر از مردم سوریه در یکی از بزرگترین تظاهرات علیه بشار اسد، رییس جمهوری این کشور به خیابانها آمده و بر اثر درگیری با نیروهای امنیتی دستکم 28 تن کشته شدهاند.
این فعالان همچنین اظهار داشتند 12 تن در حما، 10 نفر از معترضان در مرکز شهر حمص، سه تن در ادلیب، دو تن از حاشیه شهر دمشق و یک نفر هم در لتاکیا کشته شدند.
به گزارش الجزیره، فعالان مخالف دولت میگویند که دستکم سه میلیون نفر در این تظاهرات سراسری شرکت کردهاند.
از زمان شروع ناآرامیهای سوریه بیش از هزار نفر کشته شدهاند.
بیشتر بخوانید:
«اعتراضها در سوریه انحرافی اما در بحرین واقعی است»
«طرح گفتوگوی ملی در سوریه کلید میخورد»
گروه تاتر آزاد
…………………………………………………
«آی مسوولین»
مهیارفرآورده
«کیانوش آسا» دانشجوی ترم چهارم کارشناسیارشد رشتهی مهندسی شیمی در دانشگاه علم و صنعت ایران و فعال محیط زیست بود. او در جریان تظاهرات روز دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۸۸ در میدان آزادی تهران ناپدید شد و روز ۳ تیر ماه ۱۳۸۸ در سردخانهی پزشکی قانونی توسط خانوادهاش شناسایی شد، بهگفتهی پزشکی قانونی کیانوش در اثر اصابت دو گلوله کشته شده بود. پیکر وی در ۷ تیر همان سال در باغ فردوس کرمانشاه به خاک سپرده شد.
«آی… مسوولین» برداشتی است آزاد از دو روز آخر زندگی «کیانوش آسا» و سرگردانی خانوادهاش در یافتن او است.
…………………………………………………
«کابوس محشر»
نمایشنامه شنیداری از صحنهای در رمان «نسل سوم»
مهیار فرآورده
رمان «نسل سوم» نوشته «مهیار فرآورده» به تازگی منتشر شده است. نگارنده در خصوص این اثر میگوید: «هدف من از نوشتن این رمان، زنده نگاهداشتن چگونگی پیدایش جنبش بیداری ایرانیان در جریان انتخابات ریاست جمهوری در خرداد سال 1388 است که به جنبش سبز معروف شد و در سراسر جهان طنین افکند…..»
آنچه میشنوید نمایشنامه شنیداری از صحنهای در این رمان و کار «گروه تاتر آزاد» است:
…………………………………………………
«کاروان اسلام»
مهیار فرآورده
«کاروان اسلام» ماجرای سفرحجاج به روایت و دید صادق هدایت است. به گفته «مجتبی مینوی»، این اثر را صادق هدایت در سالهای 1312-1313 نوشته است و نخست در نظر داشت که «البعثته» را با نام مستعار «راستگوسکی»، راستگو (صادق)، به چاپ رساند که نشد.
نمایشنامه به اینگونه آغاز میشود:
نمایندگان کشورهای مسلمان از گوشه و کنار جهان در شهر نجف اشرف گرد هم میآیند تا در مورد فرستادن یک لژیون مذهبی ویژه به اروپا مشورت کنند.
زیرا آنها معتقدند در آمریکا هم همه مسلمان شدند و تنها نقطه باقی مانده که هنوز به دین پدر و اجدادی پدری پایبند هستند، همین خطه «یورپ» خودمانه که قلبشان از سنگ حجرالسود هم تیرهتر است.
پس عدهای را از بین خود به عنوان رییس کاروان، معاونت، حسابدار و روضهخوان و ختنهکن، انتخاب میکنند، تا آنها راهی آلمان شوند و هدایت کافران اروپا را از همان برلین آغاز کنند.
این گروه به خاطر آتش زدن کوپه قطار اسلامبول- برلین بهوسیله سماور ذغالی، زمان پیاده شدن در ایستگاه برلین، مقداری زیادی خسارت وسایل سوخته کوپه را میپردازند و مبلغ هنگفتی هم برای حمل آفتابهها و نعلینهایی که از کشورهای اسلامی با خود به برلین آوردهاند میپردازند.
و از آنجا که دیگر پول نقدی برایشان باقی نمانده مامور مالی را میفرستند تا برود و یک قطعه چکی را که رییس کاروان امضا میکند، وصول کند و سپس پول را به هتل بیاورد. آقایان خود نیز در این فرصت به هتل میروند تا وسایل را در آنجا بگذارند.
وقتی حسابدار به هتل برنمیگردد و پلیس، رییس کاروان را در اطاقش میخواهد بازداشت کنند، ماجراهای تازهای رخ میدهد.
آنچه میشنوید بخش نخست نمایشنامه شنیداری «کاروان اسلام» به نام «کنفرانس اسلامی» و کاری از «مهیار فرآورده» است.
آنچه میشنوید بخش دوم نمایشنامه شنیداری «کاروان اسلام» به نام «انتخاب نمایندگان» و کاری از «مهیار فرآورده» است.
آنچه میشنوید بخش سوم نمایشنامه شنیداری «کاروان اسلام» به نام «ایستگاه قطار برلین» و کاری از «مهیار فرآورده» است.
آنچه میشنوید بخش چهارم نمایشنامه شنیداری «کاروان اسلام» به نام «هتل هرمس» و کاری از «مهیار فرآورده» است.
آنچه میشنوید بخش پنجم نمایشنامه شنیداری «کاروان اسلام» به نام «نوشگاه میسر» و کاری از «مهیار فرآورده» است.
…………………………………………………
«مردهخورها»
«مردهخورها» یکی از قصههای مجموعه داستان کتاب «زنده به گور» هدایت است. او در این قصه موضوع چند همسری را در جامعه ایران به نقد کشیده و با قرار دادن دو هوو – زن اول و زن دوم یک مرد شصت ساله – در مقابل هم پس از مرگ شوهر مشترک، به مشکلات این دو در زمان حیات مرد میپردازد.
قصه با ضجه مورههای زن اول و زحماتی که او در خانه مرد متحمل شده شروع میشود و جدالهای لفظی دو هوو، دستمایهای میشود برای طنز پایان داستان.
آنچه میشنوید نمایشنامه شنیداری «مردهخورها» است و کاری است از گروه «تاتر آزاد» و به کارگردانی «مهیار فرآورده» که نخستین بار از رادیو محلی «اسلو» (رادیو همصدا) پخش شد.
…………………………………………………
«وغوغ ساهاب» کتابی است به طنز نوشتهی «صادق هدایت» و «مسعود فرزاد» که اوضاع اجتماعی، سیاسی، و ادبی زمان نوشتهشدنش را به تصویر میکشد.
وغوغ ساهاب به صورت مجموعهای از «قضیه»ها نوشته شده است که هر قضیه به موضوع خاصی میپردازد. هدایت برای ترسیم کاریکاتوری موجز و زنده از وضع فرهنگ و ادبیات ایران، «نوع» ادبی تازهی «قضیه» ابداع کرد. بعضی از این قضیهها به قلم صادق هدایت و برخی به قلم مسعود فرزاد است. موضوع این «قضیه»ها متنوع است و از مسخرهکردن ادبای کهنهپرست و پولپرستی یهودیان گرفته تا عقاید فروید و سینماهای خیابان لالهزار را شامل میشود. کتاب سرشار از غلطهای عمدهی املایی است و مثلن در مواردی «قضیه» را به شکل «غزیه» مینویسد.
این نوشتهها ترکیبی خلاق از نظم و نثر و طنز و جد است. هدایت اغلب قصههای وغ وغ ساهاب را در نکوهش از جنبههای گوناگون ابتذال فرهنگی و ادبی دوره خود نوشته است.
صادق هدایت از پیشگامان داستاننویسی نوین ایران و روشنفکری برجسته بود. برترین اثر وی رمان «بوف کور» است که آن را مشهورترین و درخشانترین اثر ادبیات داستانی معاصر ایران دانستهاند.
«قضیه زمهریر و دوزخ»
آنچه میشنوید نمایشنامه شنیداری از «قضیه زمهریر و دوزخ» این کتاب است و کاری است از گروه «تاتر آزاد» و به کارگردانی «مهیار فرآورده» که نخستین بار از رادیو محلی «اسلو» (رادیو همصدا) پخش شد.
…………………………………………………
خبر / رادیو کوچه
دومینیک استراوسکان، رییس سابق صندوق جهانی پول روز شنبه، 2 ژوئیه، با حکم دادگاه از حبس خانگی خارج شده است.
به گزارش الجزیره، وکیل او به خبرنگاران گفت: «حالا آقای استراوس کان میتواند نیویورک را ترک کند اما باید تا ختم رسیدگی به این پرونده در آمریکا بماند.»
وی به اتهام آزار جنسی مستخدم زن یکی از هتلهای این شهر بعد از سپردن وثیقه نقدی شش میلیون دلاری در نیویورک در حبس خانگی بود.
قاضی رسیدگیکننده اظهار داشت که پرونده علیه آقای استراوس کان هنوز مختومه نشده، اما او با موافقت دادستان و بدون اخذ وثیقه آزاد است.
پروندهای که بر اساس آن رییس سابق صندوق جهانی پول، به تجاوز و آزار جنسی متهم شده بود، با ابراز نگرانی در مورد اعتبار اظهارات شاکی با اشکال روبهرو شده است.
بیشتر بخوانید:
«آزادی استراوسکان با وثیقه یکمیلیون دلاری»
خبر / رادیو کوچه
طیب الشرقاوی وزیر کشور مراکش روز شنبه، 2 ژوئیه، نتایج اولیه همهپرسی قانون اساسی جدید را اعلام کرده است.
براساس شمارش اولیه آرا بیش از 70 درصد کسانی که واجد شرایط شرکت در انتخابات در مراکش هستند در این انتخابات شرکت کردند.
به گزارش العربیه، وزیر کشور مراکش با اعلام این مطلب اعلام کرد که حدود 98 درصد به قانون اساسی جدید رای مثبت دادند.
الشرقاوی با اشاره به نتایج اولیه انتخابات گفت: «نتایج نهایی این همهپرسی پس ازاتمام شمارش آرا شرکتکنندگان مراکشی خارج از کشور اعلام خواهد شد.»
در قانون اساسی جدید مراکش دولت صلاحیتهای اجرایی بیشتری دارد اما پادشاه همچنان ریاست هیت وزیران، ارتش، هیتهای دینی، و دادگستری را بر عهده دارد.
کار شمارش آرا شرکتکنندگان در همهپرسی قانون اساسی جدید روز جمعه پس از پایان کار 40 مرکز رایگیری آغاز شد.
از سوی دیگر ایالات متحده آمریکا ضمن تبریک به ملت و دولت مراکش بهمناسبت قانون اساسی جدید اعلام کرد ما از هر اقدامی که مراکش را بهسوی دمکراسی پیش میبرد حمایت میکنیم.
بیشتر بخوانید:
«ارایه برنامه اصلاحات از سوی پادشاه مراکش»
مطلبهایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر میشود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که میتواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظرهای مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشتههای این بخش دارید میتوانید برای ما ارسال کنید.
شهلا لاهیجی
منبع: مدرسه فمینیستی
آرا دکتر علی شریعتی و تفسیرهای روزآمد وی در مورد مذهب تشیع، رسالت پیامبر، و تاریخ اسلام و مسایلی نظیر این ها، تفسیرهایی چند وجهی و قابل تامل است. تاثیر اندیشههای شریعتی ــ که عمدتن از طریق سخنرانیهای پرشور و جذاب وی در حسینیه ارشاد و دانشگاههای سراسر کشور صورت میگرفتــ بر شکلگیری و تقویت اسلام انقلابی و «تشیع سرخ» در ایران نیز قابل انکار نیست. نفوذ آرا ایشان به حدی گسترش یافته بود که سر انجام برخی از نیروهای سنتی را نیز به واکنش علیه آموزههای دینیاش وا داشت. دکتر شریعتی همچنین در سازماندهی و راهبری یک موج فکری و اجتماعی وسیع در کشور نیز موفق بود با این حال، هنگامی که تفسیرهای ایشان به شناخت و تعریف انسان ــ و به خصوص به زنانــ میرسد، قضیه تا حدودی متفاوت میشود. دکتر شریعتی در چهارچوب نگاه و فلسفه بومیگرای خود، انسان را به چند نوع و گونه متفاوت تقسیم میکند: انسان مظلوم / انسان ظالم، انسان متقی / غیرمتقی، یا انسان غربی / انسان غیر غربی. ایشان همچنین زنان را نیز به سه دسته مشخص تقسیم میکند یعنی: زنان سنتی، زنان فاضل و زنان متجدد. در باور دکتر شریعتی زن متجدد به معنی زنی غربگرا، و پشت کرده به اصالت است، یعنی حامل و نماینده فرهنگ و ارزشهای بیگانه و غیربومی است. البته دکتر شریعتی بر خلاف برخی دیگر از مفسران، هیچگاه مستقیمن انگ فساد به زن متجدد وارد نکرد، اما او زن متجدد را به تلویح و به طور غیرمستقیم، مسبب فسادهای جامعه میدانست. نمود بارز الگوسازی از زن ـ که نقطه متضاد زن متجدد به حساب میآمد ـ در واقع الگویی از پیش تعریف شده و کاملن روشن، برای زن ایرانی است که در کتاب معروف خود «فاطمه، فاطمه است» تبیین کرده است.
زنان با فضیلت در نگاه شریعتی، زنان متدین و بومیگرا هستند. آنهایی که به اصالت و «خویشتن خویش» یعنی خود ایرانی ـ شرقیشان بازگشتهاند یا هرگز از آن جدا نشدهاند. زنان متقدم را هم میتوان در تفسیر شریعتی زنان پیشرو معنی کرد، زنانی که البته معلوم نیست واقعن در چه زمینهای پیشرو هستند. از سوی دیگر هم مشخص نیست که زن بافضیلت از نگاه چه کسی، قرار است بافضیلت باشد آیا از نگاه مردم یا از نگاه حکومت، یا از منظر تاریخ؟ زنی که با تعریف یک فرد هوادار شریعتی، بافضیلت ارزیابی میشود، آیا از نگاه فرد دیگری میتواند «متجدد» شناخته شود، و بالعکس؟
به باور من چنین تقسیمبندی های قالبی از انسانهای یک جامعه، در فرهنگ و تاریخ کشور ما همواره آغازی برای تقسیم جامعه به «دوست و دشمن» بوده است و مهمتر از آن اینکه، زاویه نگرش فرد در این تعریف نقش بهسزایی دارد. از سوی دیگر باید گفت تفکیک انسانها در گروهبندیهایی با ارزشگذاریهای دوبنی «بد/خوب»، «غربگرا/بومیگرا» آنچنان که شریعتی در تفسیرها و آثارش صورتبندی کرد حداقل در عصری پوپریسم کاری شگفتانگیز است. در واقع شریعتی با این تقسیمبندی میگوید که زنان یا باید فاضل باشند یا سنتی و متقدم، و اگر این دو نباشند بیشک متجدد و غربزده هستند. حال این پرسش مطرح میشود که آیا یک زن نمیتواند هم متجدد باشد هم با فضیلت. در دوره و زمانهای که نه فقط در ایران حتا به کشورهای همسایه نگاه کنیم میبینیم نقشی که زنان با فضیلت و متجدد آن کشورها در پیشبرد فرهنگ آن جوامع بازی میکنند، چگونه است.
نگرش دکتر علی شریعتی به جهان پیرامونش در واقع یک نگاه ایدئولوژی زده بود که دامن تعریف ایشان از زنان را هم گرفته بود. در اندیشه دکتر شریعتی، غرب به کلی نفی میشود، چرا که او غرب را مسبب تمام نواقص، کاستیها و فساد میدانست. این نگاه یک طرفه به غرب فراموش میکند که نمیتوان دستاوردهای غرب را به خصوص در حوزه علوم انسانی نادیده گرفت. نمیتوان از دموکراسی حرف زد و از «جان لاک» سخن نگفت. نمیتوان از حقوق اقلیت در جامعه سخن گفت و «استوارت میل» را فراموش کرد. نفی تمام آنچه غرب به آن دست یافته در بهترین صورت تنها منجر به آن خواهد شد که ما، راه قبلن پیموده آنان را دوباره بپیماییم. دکتر شریعتی در نفی غرب تا بدان جا پیش رفت که عبارت نامانوس «بازگشت به خویشتن خویش» را مطرح کرد. اما هرگز مشخص نکرد بازگشت از چه چیزی به کدام خویشتن؟
میتوان با قاطعیت گفت که دکتر شریعتی در این کتاب، در واقع هیچ تعریفی از فاطمه به دست نمیدهد و تنها به نفی آنچه فاطمه نیست، میپردازد و در نهایت به آنجا میرسد که «فاطمه تنها فاطمه است.»
شاید زمانی دکتر شریعتی توانست یک موج نو در اندیشه دینی و اجتماعی را با موفقیت سازماندهی کند ولی حتا آن زمان هم برای من و امثال من دردناک بود که می دیدم در عمل، آن موج فکری، زنان را به دو گروه تقسیم میکند. خط قرمز آن موج اسلام سیاسی و انقلابی، به طور مشخص، «پوشش زنان» بود. اگر دکتر شریعتی در یک نظریه، زنان را به این سه گروه متقدم، بافضیلت و متجدد تقسیم کرد اما در عمل، هواداران دکتر شریعتی با نگاه تقلیل گرایانه، زنان را به دو دسته بر مبنای پوشش شان تقسیم میکردند، یعنی دو گروه مجزا: گروه خوب (که یونیفرم پوش بود) و گروه بد (که غیریونیفرم پوش بود)؛ و یا زن «خوب و بافضیلت»، و زن «بد متجدد و سطحی».
البته از فردای خاموشی دکتر شریعتی تا به کنون بحثهای بسیار متنوعی در مورد رویکرد و نگاه ایشان نسبت به زنان و الگوی مورد نظر وی از زن مسلمان، در جامعه ما مطرح شده است. اما برای من (در زمانی که جوانتر بودم و به دنبال راه برون رفتی میگشتم)، هر چند که مطالعه کتاب تحسین شده «فاطمه، فاطمه است» شریعتی، جذاب بود. ولی حقیقتش این است که نتوانستم از مباحث مطرح شده در کتاب، دستمایهای برای زندگی خودم به عنوان یک زن، استخراج کنم. آن موقعها در یکی از شهرستانهای جنوب کشور زندگی میکردم و با سختی توانستم این کتاب را پیدا کنم و بخوانم، اما پس از خواندن، باید بگویم که ناامید شدم، چون که با تمام سعی و تلاشی که صرف کردم اما موفق نشدم از محتوای آن، چیزی بیاموزم. شریعتی به آزادی زن (با تعریفی که ما امروز از آزادی داریم یعنی آزادی در انتخاب) معتقد نبود.
دکتر شریعتی، تنها در کتاب «فاطمه، فاطمه است» از زن سخن گفته است که در این کتاب هم تنها به نفی آنچه فاطمه نیست، پرداخته و نه به اثبات آنچه فاطمه هست. در ثانی او در این اثر، هرگز به تعریف یا بازتعریف مبانی حقوق زنان نمیپردازد. میتوان با قاطعیت گفت که دکتر شریعتی در این کتاب، در واقع هیچ تعریفی از فاطمه به دست نمیدهد و تنها به نفی آنچه فاطمه نیست، میپردازد و در نهایت به آنجا میرسد که «فاطمه تنها فاطمه است.» در حالی که حضرت فاطمه (س) یکی از شگفتانگیزترین شخصیتهای سیاسی- مذهبی تاریخ شیعه بوده است. زیرا برای نخستین بار در تاریخ جهان، تبار یک قوم یا بخش بزرگی از پیروان یک مذهب (شیعه) از یک زن انتقال یافته است. اما متاسفانه دکتر شریعتی در کتاب خود حتا به این موضوع هم نمیپردازد، و نیز به این که چنین زنی، واقعن چه خصلتهای ویژه و مشخصی داشته است بلکه به این مسئله پرداخته شده که فاطمه چه چیزهایی نیست. بنابراین، چنین نگاهی به زن، نمیتوانست برای من که در آن زمان جوانیام، در پی راهی برای آگاهی و شناخت از جایگاه واقعی خودم ــ به عنوان یک زن ــ بودم، جذب کننده باشد.
خبر / رادیو کوچه
شیخ حمد بنعیسی آلخلیفه، پادشاه سنی مذهب بحرین اعلام کرد گفتوگوهای دولت این کشور و مخالفان از روز شنبه، دوم ژوئیه آغاز میشود. وی همچنین تاکید کرد برای گفتوگو با مخالفان، تمام گزینهها مد نظر قرار خواهند گرفت.
به گزارش آسوشیتدپرس، شیخعلی سلمان، رهبر الوفاق که مهمترین حزب شیعه به شمار میرود، گفته است که در مذاکرات شرکت میکند و خواستههای اصلی خود را مطرح خواهد کرد.
آقای سلمان گفته است دولت باید نمایانگر خواست مردم باشد.
شیعیان بحرین خواهان مشارکت در قدرت هستند اما برای مدتی است که از تبعیض توسط خاندان اقلیت سنی شکایت میکنند.
گفت و گوی دولت با مخالفان به دنبال ماهها ناآرامی در این کشور صورت میگیرد که بیش از سی تن در آن کشته شدند.
صدها نفر از هواداران مخالفان کماکان در زندان بهسر میبرند.
این در حالی است که بسیاری از افراد بازداشتشده، از شیعیان این کشور هستند.
پیش از آغاز مذاکرات، دولت بحرین دستور تحقیق درباره نحوه مقابله ارتش و نیروهای امنیتی با ناآرامیها را داد.
نیروهای عربستان سعودی که برای کمک به دولت بحرین برای آرام کردن اوضاع به این کشور رفته بودند، از روز دوشنبه از بحرین خارج میشوند.
پادشاه بحرین چند روز پیش دستور تشکیل کمیسیون مستقلی را داد که در مورد ناآرامیهای اخیر این کشور تحقیق خواهد کرد.
پادشاه بحرین گفت که این کشور به اجرای اصلاحات متعهد است و به حقوق بشر نیز احترام میگذارد اما معترضان را متهم کرد که کشور را به سوی «هرج و مرج» کشاندند.
اعتراضات سیاسی در بحرین از اواسط ماه فوریه و با تجمع معترضان در یکی از میدانهای شهر منامه، پایتخت، و درخواست از خاندان حکومتی آلخلیفه برای اصلاحات سیاسی، پیشبرد نظام مشروطه سلطنتی و مبارزه با فساد آغاز شد.
بیشتر بخوانید:
«اعتراضها در سوریه انحرافی اما در بحرین واقعی است»
«آغاز خروج نیروهای نظامی عربستان از بحرین»
آنچه در این بخش میآید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانهها است.
منبع: خبرآنلاین
حجتالاسلام قرائتی در جلسه این هفته از سلسله مباحث درسهایی از قرآن درباره اختلاط دختر و پسر در دانشگاه ها و اثرات آن گفت:
«من گاهی خندهام میگیرد، میگویم: مدرسه دختر و پسر از هم جداست. راهنماییها که هنوز شهوت ندارند، از هم جداست. دبیرستانیها که شهوتشان شکوفا میشود، آنها هم از هم جداست، دانشجو که شهوتش گر میکشد، مختلط است. آنوقت خندهدار این است که یک مشت دکتر در یک اتاق نشستند، من از این دکترها خندهام میگیرد. اسمش را اسلامی کردن دانشگاه میگذارند. دختر و پسر را قاطی هم کردند، در اتاق نشستند موز میخورند.»
میخواهند دانشگاه را اسلامی کنند. راست میگویید یا دروغ؟ آخر زشت است که آدم خودش را سرکار بگذارد. آدم مردم را سرکار بگذارد بد نیست. این آقایان خودشان، خودشان را سر کار گذاشتند. صبح دخترها بیایند و عصر پسرها بیایند. چه میشود؟ مگر یک جاهایی که واقعن استادش نایاب است، اضطرار است. چه اشکالی دارد. آنوقت دخترها اگر خودشان باشند، میتوانند چادرشان را هم بردارند، روسریشان را هم بردارند. لباس مشکی هم لازم نیست بپوشند. لباس سفید بپوشند راحت راحت هم باشند. همه خانم هستند دیگر. چه اشکالی دارد؟»
حسین بزرگمنش
حدود سه سال از تاسیس تلویزیون فارسی بیبیسی میگذرد به رغم تاکیدات زیاد مدیران این شبکه مبنی بر بیطرفی و رعایت توازن بین مخالفان و موافقان حکومت ایران همچنین تاکید مکرر بر این نکته که بیبیسی فارسی سخنگوی هیچ گروهی نخواهد بود عملکرد این شبکه کاملن خلاف این نکته را اثبات میکند، حضور مکرر تحلیلگران هواداران جناح معروف به دوم خردادی یا همان اصلاحطلبان در این شبکه که بهصورت کاملن یکطرفه به تحلیل مسایل سیاسی ایران میپردازند ادعای بیطرفی مسوولان شبکه بیبیسی فارسی را کاملن زیر سوال میبرد، این سوال عملن برای بسیاری از بینندگان پیش میآید که چرا از منتقدان اصلاحطلبان حکومتی که طی دو سال اخیر جامه اپوزیسیون را به تن کردهاند در این شبکه به عنوان مهمان دعوت نمیشوند، عملکرد این شبکه به حدی ضعیف میباشد که عملن آنرا در حد شبکه تبلیغاتی اصلاحطلبان حکومتی تنزل داده است و میتوان آنرا را در کنار شبکههایی مانند صدا و سیما، رسا، سیمای آزادی و تیشک تیوی حزب دمکرات کردستان ایران قرار داد. شبکههایی که جنبه تبلیغاتی برای حکومت و گروههای سیاسی دارند. جهتگیریهای آشکار شبکه فارسی بیبیسی باعث شده است که به این رسانه القابی چون روابط عمومی اصلاحطلبان، بوقچی اصلاحطلبان، بلندگوی دوم خردادیها و … به این شبکه داده شده است.
نکته بعدی نپرداختن به بسیاری از مشکلات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی جامعه ایران میباشد، به طور مثال در حال حاضر در کردستان ایران احزاب کردی دارای نفوذ ذهنی زیادی بر روی مردم کردستان میباشند و تاریخ کردستان ایران دارای ابهامات زیادی میباشد که همین ابهامات یکی از عوامل اصلی بحرانهای گذشته در کردستان میباشد. تلویزیون فارسی بیبیسی فارسی میتواند با در نظر گرفتن برنامهای ویژه کردستان که بهصورت هفتگی تهیه میشود و دعوت از روشنفکران کرد و ایرانی، پژوهشگران مسایل کردستان و افراد آشنا با رویدادهای این سرزمین به روشن شدن بسیاری از مسایل کردستان برای مردم ایران و کردستان اقدام کند و از دامنه بحرانهایی که در اثر همین ابهامات آسیب فراوانی به مردم ایران منجمله مردم کردستان وارد کرده است بکاهد اما متاسفانه شبکه بیبیسی فارسی تبدیل به یک شبکه سرگرمی شده است و اقدام به پخش سریال و مستندهای غیرمرتبط با ایران میکند که بازگو کننده و حلال مشکلات ایران نمیباشد.
امیدوارم مسوولان شبکه فارسی بیبیسی در سیاستگذاریهای خود در قبال مسایل ایران تجدیدنظر اساسی بکنند و به منافع سیاسی، فرهنگی، اجتماعی جامعه ایران توجه داشته باشند.
فایل پیدیاف را از اینجا دانلود کنید.
خبر / رادیو کوچه
مروان شربل، وزیر کشور لبنان، روز جمعه، یکم ژوئیه در کنفرانسی خبری تایید کرد چهار متهم در پرونده ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق لبنان همان چهار عضو حزباله هستند که نامهایشان طی روزهای اخیر در رسانهها اعلام شده است.
او همچنین گفت که دستگاههای امنیتی لبنان در حال جمعآوری اطلاعات برای دستگیری متهمان و تحویل دادن آنها به دادگاه بینالمللی هستند.
وزیر کشور لبنان همچنین از درز کردن نام متهمان به رسانهها انتقاد کرد. به گفته او این اقدام دستگیری متهمان را دشوار میکند. او گفت که ۱۵ تا ۲۰ هزار حکم بازداشت در لبنان وجود دارد که نیروهای امنیتی تا کنون نتوانستند متهمان در آنها را به دلیل متواری بودنشان دستگیر کنند.
پنجشنبه ۳0 ژوئن هیتی از دادگاه بینالمللی ویژه ترور رفیق حریری، دادخواست و چهار حکم بازداشت را، تسلیم دادستان لبنان کرد.
این چهار متهم عبارتند از: «مصطفی بدر الدین»، برادر همسر عماد مغنیه مسوول نظامی سابق حزباله لبنان. به گفته تلویزیون «المستقبل» لبنان در دادخواست دادگاه بینالمللی نام او به عنوان برنامهریز و ناظر عملیات ترور رفیق حریری درج شده است.
پیتشر سایت لبنانی «شفاف الشرق الاوسط» نوشته بود که بدرالدین یکی از سه نفری است که احتمال دارد جانشین مغنیه در فرماندهی نیروهای نظامی حزباله شده باشند.
«موسسه اطلاع رسانی لبنان» نیز گزارش داده که بدرالدین در انفجارهای زنجیرهای کویت در دسامبر ۱۹۸۳ دست داشت.
متهم دوم مصطفی عیاش است. در متن کیفرخواست عیاش به عنوان کادر حزباله معرفی شده است. او داوطلب در مرکز اورژانس لبنان است و تابعیت آمریکایی دارد.
برپایه این گزارش او مسئول تیمی است که ترور حریری را اجرا کرد و در اجرای آن نیز شرکت داشت.
حسن صبرا و حسین عنیزی دیگر متهمان پرونده هستند و به جز اینکه آنها در بخشهای امنیتی حزباله فعالیت میکنند، اطلاعات دیگری از آنها منتشر نشده است.
در همین راستا دانیل بلمار، دادستان دادگاه بینالمللی ویژه ترور رفیق حریری با صدور بیانیهای بر ادامه تحقیقات تاکید کرد و گفت: «احتمال دارد افراد دیگری نیز در این پرونده متهم شوند.»
از سویی دیگر جلسات پارلمان لبنان برای بررسی صلاحیت دولت جدید لبنان به منظور دادن رای اعتماد به آن، سهشنبه پنجم ژوئیه آغاز میشود.
پنج ماه پیش وزرای همپیمان حزباله، با استعفای خود دولت سعد حریری را سرنگون کردند. دلیل این اقدام حمایت این دولت از دادگاه بینالمللی بود.
از سویی دیگر بر اساس برخی گزارشهای منتشر شده از همکاری مقامهای جمهوری اسلامی در سپاه قدس (نیروی برون مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) جهت اجرای این ترور خبر داده است.
لازم به اشاره است رییس مجلس شورای اسلامی در واکنش به اعلام حکم دادگاه بینالمللی در خصوص نیروهای حزباله لبنان اظهار داشت: «حکم یک «دادگاه سیاسی بیآبرو» که توسط آمریکاییها هدایت میشود، اهمیتی ندارد.»
بیشتر بخوانید:
«ارایه حکم جلب متهمان ترور حریری به دادستان لبنان»
رادیو کوچه
1976 میلادی- کارهای مربوط به تامین عملی وحدت ویتنام که از یک سال پیش از آن و پس از سقوط سایگون آغاز شده بود، رسمن به پایان رسید و دو بخش شمال و جنوب ویتنام که طبق قرارداد 1954 ژنو موقتن از هم جدا شده بودند به صورت یکپارچه درآمدند و جمهوری سوسیالیستی ویتنام را ساختند.
ویتنامیها برای تامین وحدت و استقلال خود مجبور به جنگ و درآویختن یکی پس از دیگری با سه قدرت وقت جهان ژاپن، فرانسه و آمریکا شده بودند. این پیروزی ویتنام را در سطح جهان به صورت قهرمان و ملتی شاخص درآورده است.
پس از خروج نیروهای استعمارگر فرانسوی از ویتنام و تقسیم ویتنام به دو قسمت شمالی و جنوبی، طی سلسله حوادثی جنگ بین ویتنام جنوبی با ویتنام شمالی تحت حمایت کمونیستها درگرفت که بیش از یک دهه کشتار صدها هزار نفر از مردم غیرنظامی ویتنام را به دنبال آورد.
1906 میلادی- «هانس آلبرخت بته» (Hans Bethe) دانشمند و فیزیکدان سرشناس آمریکایی، آلمانی زاده شد. وی توانست جواب قطعی مسئله تولید انرژی در ستارگان را پیدا کند و جایزه نوبل 1967را از آن خود سازد.
1925 میلادی- «پاتریس لومومبا» (Patrice Lumumba) سیاستمدار و اولین نخستوزیر کشور جمهوری دموکراتیک «کنگو» (زئیر) متولد شد.
وی رهبر استقلال کنگو از استعمار بلژیک است. لومومبا با مبارزاتی که از جوانی آغاز کرد، راه را برای استقلال کنگو از بلژیک فراهم کرد ولی پس از مدتی(ده هفته حکومت به عنوان نخست وزیر) در اثر توطئهای توسط رییس جمهوری وقت کنگو عزل و پس از آن متواری شد، اما سرانجام به دست سرهنگ «موبوتو سهسهسهکو» به قتل رسید و جسدش در اسید سوزانده شد.
همچنین بسیاری از شاعران ایرانی مانند «هوشنگ ابتهاج» و «عبداله بهزادی» از او در اشعارشان نام بردهاند.
1934 میلادی- «شب دشنههای بلند» یا «شب قدارههای بلند» (Night of the Long Knives) با مرگ «ارنست جولیوس روهم» (Ernst Julius Röhm)، پایان یافت. به حوادث مرگبار قتل ارنست روهم رییس «اس آ» (حزب ملی کارگران سوسیالیست آلمان) و برخی دیگر از فعالان حزب نازی در روزهای پایانی ماه ژوئن و اوایل ماه ژوئیه سال ۱۹۳۴ گفته میشود، که دستگاه تبلیغاتی حزب ناسیونال سوسیالیست آلمان آن را «کودتای روهم» نامید.
در بین کشته شدگان این حادثه، نامهای افرادی وجود دارد که دشمنان شخصی «آدولف هیتلر» شمرده میشدند، مانند «کورت فن شلایشر» که زمانی صدراعظم آلمان بود و در کنار آن اشخاصی نیز به اشتباه و تصادفی کشته شدند که به آدولف هیتلر و حکومت او ارتباط خاصی نداشتند. جریان پاک سازیای که از سوی آدولف هیتلر و «هرمان گورینگ» (Hermann Wilhelm Goring) از مدتها پیش برنامهریزی شده بود، توسط کوماندوهای اس اس و با همکاری گشتاپو و ارتش آلمان نازی به اجرا درآمد. زمینه این خونریزی، اختلافهای داخلی ایدئولوژیک و جنگ قدرت بین نیروهای «اس آ» و «اس اس» بود.
1319 خورشیدی- «کیخسرو شاهرخ» ملقب به «ارباب کیخسرو» کشته شد. وی از سال ۱۲۸۸ تا ۱۳۱۹ نماینده مجلس و رییس انجمن زرتشتیان تهران بود.
ارباب کیخسرو قبل از احراز نمایندگی مجلس شورای ملی، رییس اداره تلفن و سپس مدتی مدیر بنگاه راه آهن دولتی ایران بود. در طول دورههای مختلف نمایندگی مجلس، همواره در شغل ریاست اداره مباشرت و ملزومات مجلس بود.
در جریان جنگ جهانی دوم، «بهرام شاهرخ»، پسر کیخسرو در اداره تبلیغات آلمان در برلن فعالیت میکرد. رضاشاه که دسترسی به بهرام شاهرخ نداشت، متوجه کیخسرو، پدر بهرام شد و علیرغم توصیه محتشمالسلطنه اسفندیاری (رییس مجلس شورای ملی) در یکی از شبهای تیرماه ۱۳۱۹ او را در یک مجلس عروسی دستگیر کردند و سپس او کشته شد.
———————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
1937 میلادی- سالروز در گذشت، «امیلیا ارهارت» (Amelia Mary Earhart) هوانورد آمریکایی است، که در جریان پرواز دور دنیا بر فراز خط استوا، بر فراز اقیانوس آرام ناپدید شد. وی نخستین خلبان زن بود که عرض اقیانوس اطلس را با هواپیما پیموده بود و موفق به دریافت صلیب متمایز پرواز شد.
1961 میلادی- «ارنست همینگوی» داستاننگار بلندآوازه آمریکایی با گلوله تفنگ شکاری در سن 62 سالگی خودکشی کرد.
منبعها:
ویکیپدیا (انگلیسی و فارسی)
نیویورک تایمز
Iranian history
خبر / رادیو کوچه
گروهی از فعالان حقوق بشر و وکلای دادگستری در ایران با ارسال نامهای به عباس جعفریدولتآبادی، دادستان تهران، جانباختن هاله سحابی و درگذشت هدی صابر، دو تن از فعالان سیاسی را جرم مشهود توصیف کرده و خواهان رسیدگی به آن شدهاند.
به گزارش رسانههای منسوب به اصلاحطلبان، محمدعلی دادخواه، هادی اسماعیلزاده، مینا جعفری، آرش کیخسروی، شیما قوشه، عبدالرضا تاجیک، عبدالفتاح سلطانی و نرگس محمدی در این نامه اعلام کردند به موجب قوانین ایران، رسیدگی به علت مرگ این دو نفر وظیفه دادستان است و این امر نیازی به شاکی خصوصی ندارد.
هاله سحابی، از فعالان سیاسی و اجتماعی، که برای شرکت در مراسم تشییع پدرش، عزتاله سحابی، در مرخصی از زندان به سر میبرد، در ماه خرداد و پس از درگیری با ماموران امنیتی در این تشییع جنازه، جانباخت.
هدی صابر، روزنامهنگار و از فعالان ملی مذهبی نیز که در زندان اوین بود، در اعتراض به مرگ هاله سحابی دست به اعتصاب غذا زد و در بیمارستان درگذشت.
وکلا و فعالان یادشده به عباس جعفری دولت آبادی گفتهاند: «وقایع دردناک و تکاندهنده مرگ هاله سحابی و هدی صابر مصداق بارز جرم مشهود است که بر اساس بند ۱ ماده ۲۱ و بند ۱ ماده ۴ آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری، رسیدگی به آن نیازی به شاکی خصوصی ندارد و از جمله وظایف بدیهی مقام دادستان است.»
آنها از دادستان تهران خواستهاند «پای پیش بگذارید و به وظیفه قانونی و شرعی» خود عمل کند.
این فعالان و وکلا نوشته اند: «از آن جایی که واقعه دردناک مرگ بانو هاله سحابی در ملاعام و هدی صابر در زندان، در اثر برخورد و یا حداقل قصور ماموران امنیتی و یا ماموران زندان صورت گرفته و شهودی حاضر در صحنه وجود دارند که آمادگی خود را جهت ادای شهادت در رسانههای عمومی اعلام نمودهاند، لذا بدیهی است انتظار عموم جامعه ایران و خانوادههای داغدار این است که مقام دادستان با ورود سریع و بدون فوت وقت، چگونگی مرگ این افراد را مورد بررسی قضایی قرار دهد.»
لازم به اشاره است شماری از زندانیان سیاسی در زندان اوین و رجایی شهر کرج در اعتراض به مرگ این دو فعال، دست به اعتصاب غذا زدند و روز دوشنبه 27 ژوئن، به آن خاتمه دادند.
بیشتر بخوانید:
«پایان اعتصاب غذای زندانیان سیاسی رجاییشهر»
آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه
انفجار ماین در جنوب غرب افغانستان صبح امروز، شنبه، دوم ژوئیه، جان سیزده غیرنظامی را گرفت.
محمدجان رسولیار معاون والی زابل گفت، این رویدادگاه هنگام رخ داد که موتر مهاجران افغانی که تازه از پاکستان برگشته بودند با ماین بر خورد کرد.
وی افزود در میان کشته شدگان چهار خانم و دو طفل نیز شامل است.
تاکنون کسی مسوولیت این ماینگذاری را به عهده نگرفته است، اما مقامات محلی در زابل، مخالفان دولت را به این ماینگذاری متهم میکنند.
دو روز پیش نیز ١٣غیرنظامی در ولایت همجوار زابل در ولایت نیمروز، در اثر برخورد موترشان با ماین جان داده و دهها تن دیگر زخمی شدند.
این در حالیست که بر اساس یک گزارش تازه سازمان ملل متحد، آمار تلفات غیرنظامیان در سه ماه اول امسال به تناسب سه ماه سال 2010، پنجاه و پنج درصد افزایش یافته است.
رادیو کوچه
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
رسالت
1) اعتصابهای ضد دولتی انگلیس را فلج کرد
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=66892
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه بیبیسی، معلمان و کارکنان بخشهای عمومی در تظاهراتی گسترده در لندن به برنامههای دولت در زمینه افزایش پرداختی بازنشستگان و افزایش سن بازنشستگی اعتراض کردند. این اعتراضات سبب بسته شدن مدارس و دفاتر دادگاهها شده و خدمات دولتی و مسافرتها را مختل کرده است.
2) دکتر علی لاریجانی: احزاب دستساز دولتی ظرفیت اداره کشور را ندارند
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=66933
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: «در حال حاضر کشور در یک فضای خالی از احزاب کار میکند و احزاب دستساز دولتی هم در این چند دوره نشان دادند که ظرفیت اداره کشور را ندارند.»
خراسان
1) رهبرانقلاب: همکاری متقابل دولت و مجلس باید با جدیت دنبال شود
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=4&day=11&id=820672
حضرت آیتاله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح پنجشنبه در دیدار مسوولان نظام و قشرهای مختلف مردم، در پایان سخنانشان با یادآوری کار و تلاش گسترده و پر امید دستگاههای گوناگون در سراسر کشور، موضوع ادغام وزارتخانهها و کوچک کردن دولت را، بسیار مهم برشمردند و با اشاره به همکاری متقابل دولت و مجلس در این مسئله افزودند: «این گونه کارها باید با جدیت دنبال شود.»
2) وزیر اطلاعات: حادثه آتشسوزی در دفتر مجمع تشخیص مصلحت مشکوک است
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=4&day=11&id=820673
وزیر اطلاعات، درباره آتشسوزی رخ داده در یکی از دفاتر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «موضوع مسخره و مشکوک است و ما در حال بررسی هستیم اما هنوز به نتیجه نرسیدهایم ولی بررسیها ادامه دارد.»
جام جم
1) واکنش لبنانیها به کیفرخواست دادگاه حریری
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100847661550
سرانجام دادگاه بینالمللی رسیدگی کننده به ترور رفیق حریری پس از 4 سال تناقضگویی اسامی 4 نفر را به عنوان متهم اعلام و روندی را برای تسویه حسابهای سیاسی در این کشور کلید زد.
سمیر جعجع، رییس حزب نیروهای لبنانی در گفتوگو با العربیه به دولت لبنان هشدار داد در صورت عدم همکاری با دادگاه بینالمللی ترور حریری، در وضعیت بینالمللی و عربی دشواری قرار خواهد گرفت. سعد حریری، نخستوزیر سابق لبنان نیز مدعی شد: «صدور حکم کیفرخواست یک لحظه تاریخی ویژه در لبنان به شمار میرود.»
2) ابلاغ یک قانون دیگر توسط رییس مجلس
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100847667876
رییس مجلس به جای رییس جمهوری، قانون اصلاح قانون استخدام وزارت اطلاعات را ابلاغ کرد.
به گزارش فارس، علی لاریجانی در نامهای به مدیرعامل روزنامه رسمی کشور قانون اصلاح ماده (57) و تبصره یک ماده (58) قانون استخدامی وزارت اطلاعات را به جای محمود احمدینژاد رییس جمهوری ابلاغ کرد.
بر اساس ماده یک قانون مدنی، مصوبات مجلس شورای اسلامی پس از طی مراحل قانونی به رییس جمهوری ابلاغ میشود و رییس جمهوری هم باید ظرف مدت 5 روز آن را امضا و به مجریان ابلاغ کرده و دستور انتشار آن را صادر کند، روزنامه رسمی هم موظف است ظرف مدت 72 ساعت پس از ابلاغ آن را منتشر کند.
کیهان
1) ارایه رایگان خدمات بیمه درمان به افراد نیازمند
http://www.kayhannews.ir/900411/4.htm#other402
مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی از تشکیل سازمان بیمه سلامت خبر داد و گفت: «براساس قانون برنامه پنجم توسعه، دولت مجاز است سازمان بیمه سلامت را تشکیل دهد که این امر نیز با ادغام صندوقهای بیمهگر امکانپذیر است.»
محمدباقر هداوند در خصوص نحوه استفاده از بیمه ایرانیان گفت: «افراد تحت پوشش ماهانه 4400 تومان یعنی حدود 50 درصد حق بیمه خود را پرداخت میکنند و در مورد افراد نیازمند نیز چنانچه کمیته امداد نیازمندی افراد را تایید کند 50 درصد باقیمانده نیز برای حق بیمه به او تخفیف داده و این افراد به صورت رایگان از خدمات درمانی بهرهمند میشوند.»
2) لیسانسیههای کنونی مجلس از ثبت نام در انتخابات آینده محروم شدند
http://www.kayhannews.ir/900411/2.htm#other204
شورای نگهبان اطلاق یک دوره نمایندگی به کمتر از 4 سال را مغایر قانون اساسی اعلام کرد.
سخنگوی شورای نگهبان از بررسی طرح دو فوریتی استفساریه ماده 28 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوبه سال 78 و اصلاحات بعدی آن خبر داد و اعلام کرد که این طرح از نظر شورای نگهبان دو ایراد و یک ابهام داشته است.
دکتر عباسعلی کدخدایی دراین باره افزود: «توسعه مفهوم یک دوره نمایندگی در بند «الف» استفساریه تفسیر نبوده، بلکه تقنین است. بنابراین این بند مغایر اصل 73 قانون اساسی شناخته شد.»
آفرینش
1) گیتس با پنتاگون خداحافظی کرد
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=84826
موافقت کنگره آمریکا با انتصاب فرمانده نیروهای ائتلاف در افغانستان به ریاست سازمان سیا و انتخاب لئون پانتا به عنوان وزیر دفاع از تغییرات جدید در تیم امنیتی باراک اوباما است. به گزارش خبرگزاری شینهوا، سنای آمریکا روز گذشته با انتصاب ژنرال دیوید پتریوس فرمانده نیروهای ائتلاف در افغانستان به عنوان رییس جدید سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) موافقت کرد.
2) گاز نیروگاهها در تابستان کاهش یافت، اجبار به برداشت از ذخایر سوخت زمستانی
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=84845
قائم مقام وزیر نیرو با اعلام اینکه تحویل سوخت گاز به نیروگاهها از سوی شرکت ملی گاز در تابستان امسال به شدت کاهش یافته است گفت: «در حال حاضر مجبور به برداشت از ذخایر سوخت مازوت زمستانی هستیم که ادامه این وضعیت برای نیروگاهها در آینده نزدیک مشکل ایجاد میکند.»
همشهری
1) کلینتون، سوریه را تهدید کرد
http://hamshahrionline.ir/news-139174.aspx
در حالیکه بهنظر میرسد دولت سوریه و مخالفان به نوعی تعامل دست یافته و مسیر گفتوگو بر سر اختلافات خود را آغاز کردهاند، هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا بار دیگر نسبت به روند تحولات سوریه ابراز نگرانی کرد و در سخنانی تهدیدآمیز گفت: «زمان برای دولت سوریه بهسرعت میگذرد و اگر اقدامی نکند، شرایط بدتر خواهد شد.»
2) نمایندگان مجلس تاکید کردند، اگر دولت یارانه بدهد حملونقل عمومی گران نمیشود
http://hamshahrionline.ir/news-139162.aspx
نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار انجام وظایف قانونی دولت برای پرداخت یارانه حملونقل عمومی به کلانشهرها بهویژه تهران شدند و اعلام کردند: «یا دولت یارانه حملونقل عمومی را به شهرداری تهران پرداخت کند یا اجازه دهد تصمیم شورای شهر تهران مبنی بر افزایش هزینه حملونقل عمومی به اجرا گذاشته شود.»
خبر / رادیو کوچه
روز شنبه، 2 ژوئیه، دولت جمهوری اسلامی اعلام کرده است که حمید بقایی، معاون اجرایی محمود احمدینژاد، از یک نماینده مجلس شورای اسلامی به اتهام انتشار «شایعات و کذبیات» شکایت کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، آقای بقایی که منتقدان اصولگرا او را یکی از اعضای آنچه آنها «جریان انحرافی» میخوانند، لقب داده، از حسن نوروزی، نماینده رباط کریم در مجلس، به کمیسیون اصل ۹۰ این نهاد و مراجع قضایی شکایت کرده است.
این در حالی است که شمار زیادی از اصولگرایان طی ماههای گذشته، حمید بقایی، اسفندیار رحیم مشایی، رییس دفتر محمود احمدینژاد و محمدرضا رحیمی، معاون اول رییس جمهوری اسلامی، را اعضای «جریان انحرافی» میدانند و خواهان محاکمه آنان شدهاند.
گزارشها همچنین حاکی است که حسن نوروزی در اواسط اردیبهشت امسال از اسفندیار رحیممشایی و حمید بقایی به اتهام فساد مالی به کمیسیون اصل ۹۰ شکایت کرده بود.
به گزارش سایت خبرآنلاین حسن نوروزی در زمان ارایه شکایت خود در مجلس گفته بود: «ما در حال حاضر در حال خدمت به نظام هستیم اما جمعی در ریاست جمهوری خزیدهاند و مملکت را به تعطیلی کشاندهاند بنابراین از همه نمایندگان درخواست میکنم که به درخواست بنده توجه کنند.»
بر اساس این بیانیه، اتهامات مطرح شده عبارتند از: «ارتباط آقایان مشایی و بقایی با شرکت سمگا، پروژه هتلسازی در بلاروس، ساخت مجتمع تالارهای کیش و غریبتر از همه ارتباط با واردات قاچاق سیگار مارلبورو به ایران.»
این بیانیه می افزاید: «نظر به انتشار و انعکاس اکاذیب متعدد از طرف آقای نوروزی، آقای بقایی رسمن از ایشان بابت انتشار این شایعات و کذبیات، به کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی و مراجع قضایی شکایت نموده است.»
از سویی دیگر فاضل موسوی، نماینده مجلس شورای اسلامی از «تشکیل کمیته تحقیق و تفحص در خصوص پرونده مشایی و بقایی» خبر داده است.
لازم به اشاره است محمود احمدینژاد در واکنش به برخوردهای اخیر با همکاران دولت دهم گفت: «کابینه خط قرمزی است که اگر بخواهند به آن دستاندازی کنند، دیگر من باید وظیفه قانونی خود را انجام دهم و این حتمن به کشور آسیب میزند.»
بیشتر بخوانید:
«بازداشت مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری غدیر»
خبر / رادیو کوچه
پس از اعلام دانشگاه شریف مبنی بر تفکیک جنسیتی دانشجویان ورودی سال ۹۰، دانشگاه مازندران هم تصمیم به اجرای این طرح گرفته است.
به گزارش خبرآنلاین، رییس دانشگاه مازندران با اشاره به آغاز طرح تفکیک جنسیتی در کلاسهای دروس عمومی این دانشگاه، اظهار داشت: «اگر تعداد دانشجویان دروس تخصصی به حد نصاب لازم برسد و امکانات وجود داشته باشد، کلاسهای این دروس هم تفکیک میشود.»
احمد احمدپور با اشاره به اجرای صددرصدی طرح تفکیک جنسیتی در دروس عمومی این دانشگاه، به گفت: «سایر دروس و واحدها نیز در دستور کار اجرای این طرح قرار دارند. طرح تفکیک جنسیتی برای تمامی دانشجویان جدیدالورود نیز اجرا میشود.»
او با اعلام اینکه از مهرماه اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه مازندران با جدیت بیشتری پیگیری میشود، عنوان کرد: «با توجه به برگزاری جلسات مشترک با روسای دانشکدهها و مدیران گروهها، این طرح تا جایی که در حد امکانات دانشگاه باشد اجرا میشود.»
پیش از این دکتر رضا روستا آزاد، رییس دانشگاه صنعتی شریف درباره برنامههای این دانشگاه برای تفکیک جنسیتی گفته بود: «کلاسهای جداگانهای برای دانشجویان پسر و دختر سال اول دانشگاه برگزار میشود. در این راستا دانشگاه شریف برنامههایی را برای تفکیک جنسیتی در نظر گرفته است.»
همچنین جلیل دارا، مدیر کل اداره امور فرهنگی وزارت علوم درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاهها و اجرای آن از سال تحصیلی جدید گفته است: «مطابق قوانین موجود بایستی این تقاضاها و درخواستها سالها پیش اجرا میشد. مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی این بوده است که اگر دانشگاهها امکان جداسازی کلاسها را داشته باشند، باید کلاسها و فضای دانشگاه را جدا کنند و سیاست وزارت علوم نیز این است که تا جای امکان، دانشجویان دختر و پسر از هم تفکیک شوند. دانشگاههایی که این امکان را دارند به تاکید وزیرعلوم ملزم به اجرای این طرح هستند.»
بیشتر بخوانید:
«آغاز تفکیک جنسیتی از دانشگاه صنعتی شریف»
به اتهام انتشار کذبیات،
«شکایت معاون اجرایی احمدینژاد از نماینده مجلس»
خبر / رادیو کوچه
روز شنبه، 2 ژوئیه، دولت جمهوری اسلامی اعلام کرده است که حمید بقایی، معاون اجرایی محمود احمدینژاد، از یک نماینده مجلس شورای اسلامی به اتهام انتشار «شایعات و کذبیات» شکایت کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، آقای بقایی که منتقدان اصولگرا او را یکی از اعضای آنچه آنها «جریان انحرافی» میخوانند، لقب داده، از حسن نوروزی، نماینده رباط کریم در مجلس، به کمیسیون اصل ۹۰ این نهاد و مراجع قضایی شکایت کرده است.
این در حالی است که شمار زیادی از اصولگرایان طی ماههای گذشته، حمید بقایی، اسفندیار رحیم مشایی، رییس دفتر محمود احمدینژاد و محمدرضا رحیمی، معاون اول رییس جمهوری اسلامی، را اعضای «جریان انحرافی» میدانند و خواهان محاکمه آنان شدهاند.
گزارشها همچنین حاکی است که حسن نوروزی در اواسط اردیبهشت امسال از اسفندیار رحیممشایی و حمید بقایی به اتهام فساد مالی به کمیسیون اصل ۹۰ شکایت کرده بود.
به گزارش سایت خبرآنلاین حسن نوروزی در زمان ارایه شکایت خود در مجلس گفته بود: «ما در حال حاضر در حال خدمت به نظام هستیم اما جمعی در ریاست جمهوری خزیدهاند و مملکت را به تعطیلی کشاندهاند بنابراین از همه نمایندگان درخواست میکنم که به درخواست بنده توجه کنند.»
بر اساس این بیانیه، اتهامات مطرح شده عبارتند از: «ارتباط آقایان مشایی و بقایی با شرکت سمگا، پروژه هتلسازی در بلاروس، ساخت مجتمع تالارهای کیش و غریبتر از همه ارتباط با واردات قاچاق سیگار مارلبورو به ایران.»
این بیانیه می افزاید: «نظر به انتشار و انعکاس اکاذیب متعدد از طرف آقای نوروزی، آقای بقایی رسمن از ایشان بابت انتشار این شایعات و کذبیات، به کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی و مراجع قضایی شکایت نموده است.»
از سویی دیگر فاضل موسوی، نماینده مجلس شورای اسلامی از «تشکیل کمیته تحقیق و تفحص در خصوص پرونده مشایی و بقایی» خبر داده است.
محمود احمدینژاد در واکنش به برخوردهای اخیر با همکاران دولت دهم گفت: «کابینه خط قرمزی است که اگر بخواهند به آن دستاندازی کنند، دیگر من باید وظیفه قانونی خود را انجام دهم و این حتمن به کشور آسیب میزند.»
…………………………………………………..
فعالان حقوق بشر و وکلای دادگستری
«تحقیق درباره مرگ سحابی و صابر وظیفه دادستان است»
خبر / رادیو کوچه
گروهی از فعالان حقوق بشر و وکلای دادگستری در ایران با ارسال نامهای به عباس جعفریدولتآبادی، دادستان تهران، جانباختن هاله سحابی و درگذشت هدی صابر، دو تن از فعالان سیاسی را جرم مشهود توصیف کرده و خواهان رسیدگی به آن شدهاند.
به گزارش رسانههای منسوب به اصلاحطلبان، محمدعلی دادخواه، هادی اسماعیلزاده، مینا جعفری، آرش کیخسروی، شیما قوشه، عبدالرضا تاجیک، عبدالفتاح سلطانی و نرگس محمدی در این نامه اعلام کردند به موجب قوانین ایران، رسیدگی به علت مرگ این دو نفر وظیفه دادستان است و این امر نیازی به شاکی خصوصی ندارد.
هاله سحابی، از فعالان سیاسی و اجتماعی، که برای شرکت در مراسم تشییع پدرش، عزتاله سحابی، در مرخصی از زندان به سر میبرد، در ماه خرداد و پس از درگیری با ماموران امنیتی در این تشییع جنازه، جانباخت.
هدی صابر، روزنامهنگار و از فعالان ملی مذهبی نیز که در زندان اوین بود، در اعتراض به مرگ هاله سحابی دست به اعتصاب غذا زد و در بیمارستان درگذشت.
وکلا و فعالان یادشده به عباس جعفری دولت آبادی گفتهاند: «وقایع دردناک و تکاندهنده مرگ هاله سحابی و هدی صابر مصداق بارز جرم مشهود است که بر اساس بند ۱ ماده ۲۱ و بند ۱ ماده ۴ آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری، رسیدگی به آن نیازی به شاکی خصوصی ندارد و از جمله وظایف بدیهی مقام دادستان است.»
آنها از دادستان تهران خواستهاند «پای پیش بگذارید و به وظیفه قانونی و شرعی» خود عمل کند.
این فعالان و وکلا نوشته اند: «از آن جایی که واقعه دردناک مرگ بانو هاله سحابی در ملاعام و هدی صابر در زندان، در اثر برخورد و یا حداقل قصور ماموران امنیتی و یا ماموران زندان صورت گرفته و شهودی حاضر در صحنه وجود دارند که آمادگی خود را جهت ادای شهادت در رسانههای عمومی اعلام نمودهاند، لذا بدیهی است انتظار عموم جامعه ایران و خانوادههای داغدار این است که مقام دادستان با ورود سریع و بدون فوت وقت، چگونگی مرگ این افراد را مورد بررسی قضایی قرار دهد.»
لازم به اشاره است شماری از زندانیان سیاسی در زندان اوین و رجایی شهر کرج در اعتراض به مرگ این دو فعال، دست به اعتصاب غذا زدند و روز دوشنبه 27 ژوئن، به آن خاتمه دادند.
…………………………………………………..
حزب شیعی الوفاق در مذاکرات حضور دارد،
«آغاز مذاکره دولت بحرین با مخالفان این کشور»
خبر / رادیو کوچه
شیخ حمد بنعیسی آلخلیفه، پادشاه سنی مذهب بحرین اعلام کرد گفتوگوهای دولت این کشور و مخالفان از روز شنبه، دوم ژوئیه آغاز میشود. وی همچنین تاکید کرد برای گفتوگو با مخالفان، تمام گزینهها مد نظر قرار خواهند گرفت.
به گزارش آسوشیتدپرس، شیخعلی سلمان، رهبر الوفاق که مهمترین حزب شیعه به شمار میرود، گفته است که در مذاکرات شرکت میکند و خواستههای اصلی خود را مطرح خواهد کرد.
آقای سلمان گفته است دولت باید نمایانگر خواست مردم باشد.
شیعیان بحرین خواهان مشارکت در قدرت هستند اما برای مدتی است که از تبعیض توسط خاندان اقلیت سنی شکایت میکنند.
گفت و گوی دولت با مخالفان به دنبال ماهها ناآرامی در این کشور صورت میگیرد که بیش از سی تن در آن کشته شدند.
صدها نفر از هواداران مخالفان کماکان در زندان بهسر میبرند.
این در حالی است که بسیاری از افراد بازداشتشده، از شیعیان این کشور هستند.
پیش از آغاز مذاکرات، دولت بحرین دستور تحقیق درباره نحوه مقابله ارتش و نیروهای امنیتی با ناآرامیها را داد.
نیروهای عربستان سعودی که برای کمک به دولت بحرین برای آرام کردن اوضاع به این کشور رفته بودند، از روز دوشنبه از بحرین خارج میشوند.
پادشاه بحرین چند روز پیش دستور تشکیل کمیسیون مستقلی را داد که در مورد ناآرامیهای اخیر این کشور تحقیق خواهد کرد.
پادشاه بحرین گفت که این کشور به اجرای اصلاحات متعهد است و به حقوق بشر نیز احترام میگذارد اما معترضان را متهم کرد که کشور را به سوی «هرج و مرج» کشاندند.
اعتراضات سیاسی در بحرین از اواسط ماه فوریه و با تجمع معترضان در یکی از میدانهای شهر منامه، پایتخت، و درخواست از خاندان حکومتی آلخلیفه برای اصلاحات سیاسی، پیشبرد نظام مشروطه سلطنتی و مبارزه با فساد آغاز شد.
…………………………………………………..
با رای دادگاه آمریکا،
«خروج از حبس خانگی رییس سابق صندوق جهانی پول»
خبر / رادیو کوچه
دومینیک استراوسکان، رییس سابق صندوق جهانی پول روز شنبه، 2 ژوئیه، با حکم دادگاه از حبس خانگی خارج شده است.
به گزارش الجزیره، وکیل او به خبرنگاران گفت: «حالا آقای استراوس کان میتواند نیویورک را ترک کند اما باید تا ختم رسیدگی به این پرونده در آمریکا بماند.»
وی به اتهام آزار جنسی مستخدم زن یکی از هتلهای این شهر بعد از سپردن وثیقه نقدی شش میلیون دلاری در نیویورک در حبس خانگی بود.
قاضی رسیدگیکننده اظهار داشت که پرونده علیه آقای استراوس کان هنوز مختومه نشده، اما او با موافقت دادستان و بدون اخذ وثیقه آزاد است.
پروندهای که بر اساس آن رییس سابق صندوق جهانی پول، به تجاوز و آزار جنسی متهم شده بود، با ابراز نگرانی در مورد اعتبار اظهارات شاکی با اشکال روبهرو شده است.
…………………………………………………..
یازده کشته در تظاهرات روز جمعه،
«برگزاری تظاهرات صدها هزار نفری در سوریه»
خبر / رادیو کوچه
بشار اسد، رییس جمهوری سوریه روز شنبه، 2 ژوئیه طی فرمانی، فرماندار شهر حما را از سمت خود برکنار کرد. این حکم در حالی صادر شده است که نزدیک به چهارصد هزار سوری در این شهر روز جمعه دست به تظاهرات زده بودند.
بشار اسد علت این امر را بیکفایتی احمد خالد عبدلعزیز، فرماندار شهر حما عنوان کرد و گفت اگر تظاهرات در شهرهای دیگر ادامه پیدا کند این حکم برای مسوولان دیگر هم رخ صادر خواهد شد.
از سویی دیگر فعالان حقوق بشری در سوریه اعلام کردند صدها هزار نفر از مردم سوریه در یکی از بزرگترین تظاهرات علیه بشار اسد، رییس جمهوری این کشور به خیابانها آمده و بر اثر درگیری با نیروهای امنیتی دستکم 28 تن کشته شدهاند.
این فعالان همچنین اظهار داشتند 12 تن در حما، 10 نفر از معترضان در مرکز شهر حمص، سه تن در ادلیب، دو تن از حاشیه شهر دمشق و یک نفر هم در لتاکیا کشته شدند.
به گزارش الجزیره، فعالان مخالف دولت میگویند که دستکم سه میلیون نفر در این تظاهرات سراسری شرکت کردهاند.
…………………………………………………..
پس از رد جرم علیه نخست وزیر اردن،
«تظاهرکنندگان اردن خواهان انحلال پارلمان شدند»
خبر / رادیو کوچه
روز شنبه، 2 ژوئیه، بیش از هزار نفر از مردم اردن با برگزاری تظاهراتی خواهان انحلال پارلمان این کشور شدهاند. این تظاهرات در حالی برگزار شد که در همین هفته نمایندگان پارلمان با اختلاف کمی پیشنهاد اعلام جرم علیه معروف بخیت، نخست وزیر اردن را رد کردند.
به گزارش رویترز، پیشتر یکی از کمیتههای پارلمان آقای بخیت را به ظن دست داشتن در یک پرونده فساد مالی و سواستفاده چند میلیون دلاری، متهم کرده بود.
اردن در سال جاری میلادی هفتهها شاهد بروز تظاهراتی بود که طی آن معترضان خواهان پایان یافتن فساد مالی و آزادیهای گسترده سیاسی در این کشور شدهاند.
…………………………………………………..
انتقاد رییس مجلس شورای اسلامی از حکم دادگاه،
«حزباله لبنان متهمان اصلی پرونده ترور حریری»
خبر / رادیو کوچه
مروان شربل، وزیر کشور لبنان، روز جمعه، یکم ژوئیه در کنفرانسی خبری تایید کرد چهار متهم در پرونده ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق لبنان همان چهار عضو حزباله هستند که نامهایشان طی روزهای اخیر در رسانهها اعلام شده است.
او همچنین گفت که دستگاههای امنیتی لبنان در حال جمعآوری اطلاعات برای دستگیری متهمان و تحویل دادن آنها به دادگاه بینالمللی هستند.
وزیر کشور لبنان همچنین از درز کردن نام متهمان به رسانهها انتقاد کرد. به گفته او این اقدام دستگیری متهمان را دشوار میکند. او گفت که ۱۵ تا ۲۰ هزار حکم بازداشت در لبنان وجود دارد که نیروهای امنیتی تا کنون نتوانستند متهمان در آنها را به دلیل متواری بودنشان دستگیر کنند.
پنجشنبه ۳0 ژوئن هیتی از دادگاه بینالمللی ویژه ترور رفیق حریری، دادخواست و چهار حکم بازداشت را، تسلیم دادستان لبنان کرد.
این چهار متهم عبارتند از: «مصطفی بدر الدین»، برادر همسر عماد مغنیه مسوول نظامی سابق حزباله لبنان. به گفته تلویزیون «المستقبل» لبنان در دادخواست دادگاه بینالمللی نام او به عنوان برنامهریز و ناظر عملیات ترور رفیق حریری درج شده است.
پیتشر سایت لبنانی «شفاف الشرق الاوسط» نوشته بود که بدرالدین یکی از سه نفری است که احتمال دارد جانشین مغنیه در فرماندهی نیروهای نظامی حزباله شده باشند.
«موسسه اطلاع رسانی لبنان» نیز گزارش داده که بدرالدین در انفجارهای زنجیرهای کویت در دسامبر ۱۹۸۳ دست داشت.
متهم دوم مصطفی عیاش است. در متن کیفرخواست عیاش به عنوان کادر حزباله معرفی شده است. او داوطلب در مرکز اورژانس لبنان است و تابعیت آمریکایی دارد.
برپایه این گزارش او مسئول تیمی است که ترور حریری را اجرا کرد و در اجرای آن نیز شرکت داشت.
حسن صبرا و حسین عنیزی دیگر متهمان پرونده هستند و به جز اینکه آنها در بخشهای امنیتی حزباله فعالیت میکنند، اطلاعات دیگری از آنها منتشر نشده است.
در همین راستا دانیل بلمار، دادستان دادگاه بینالمللی ویژه ترور رفیق حریری با صدور بیانیهای بر ادامه تحقیقات تاکید کرد و گفت: «احتمال دارد افراد دیگری نیز در این پرونده متهم شوند.»
از سویی دیگر جلسات پارلمان لبنان برای بررسی صلاحیت دولت جدید لبنان به منظور دادن رای اعتماد به آن، سهشنبه پنجم ژوئیه آغاز میشود.
پنج ماه پیش وزرای همپیمان حزباله، با استعفای خود دولت سعد حریری را سرنگون کردند. دلیل این اقدام حمایت این دولت از دادگاه بینالمللی بود.
از سویی دیگر بر اساس برخی گزارشهای منتشر شده از همکاری مقامهای جمهوری اسلامی در سپاه قدس (نیروی برون مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) جهت اجرای این ترور خبر داده است.
لازم به اشاره است رییس مجلس شورای اسلامی در واکنش به اعلام حکم دادگاه بینالمللی در خصوص نیروهای حزباله لبنان اظهار داشت: «حکم یک «دادگاه سیاسی بیآبرو» که توسط آمریکاییها هدایت میشود، اهمیتی ندارد.»
…………………………………………………..
آغاز طرح در کلاسهای دروس عمومی،
«تفکیک جنسیتی در دانشگاه مازندران»
خبر / رادیو کوچه
پس از اعلام دانشگاه شریف مبنی بر تفکیک جنسیتی دانشجویان ورودی سال ۹۰، دانشگاه مازندران هم اقدام به این امر گرفته است.
به گزارش خبرآنلاین، رییس دانشگاه مازندران با اشاره به آغاز طرح تفکیک جنسیتی در کلاسهای دروس عمومی این دانشگاه، اظهار داشت: «اگر تعداد دانشجویان دروس تخصصی به حد نصاب لازم برسد و امکانات وجود داشته باشد، کلاسهای این دروس هم تفکیک میشود.»
احمد احمدپور با اشاره به اجرای صددرصدی طرح تفکیک جنسیتی در دروس عمومی این دانشگاه، به گفت: «سایر دروس و واحدها نیز در دستور کار اجرای این طرح قرار دارند. طرح تفکیک جنسیتی برای تمامی دانشجویان جدیدالورود نیز اجرا میشود.»
او با اعلام اینکه از مهرماه اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه مازندران با جدیت بیشتری پیگیری میشود، عنوان کرد: «با توجه به برگزاری جلسات مشترک با روسای دانشکدهها و مدیران گروهها، این طرح تا جایی که در حد امکانات دانشگاه باشد اجرا میشود.»
پیش از این دکتر رضا روستا آزاد، رییس دانشگاه صنعتی شریف درباره برنامههای این دانشگاه برای تفکیک جنسیتی گفته بود: «کلاسهای جداگانهای برای دانشجویان پسر و دختر سال اول دانشگاه برگزار میشود. در این راستا دانشگاه شریف برنامههایی را برای تفکیک جنسیتی در نظر گرفته است.»
همچنین جلیل دارا، مدیر کل اداره امور فرهنگی وزارت علوم درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاهها و اجرای آن از سال تحصیلی جدید گفته است: «مطابق قوانین موجود بایستی این تقاضاها و درخواستها سالها پیش اجرا میشد. مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی این بوده است که اگر دانشگاهها امکان جداسازی کلاسها را داشته باشند، باید کلاسها و فضای دانشگاه را جدا کنند و سیاست وزارت علوم نیز این است که تا جای امکان، دانشجویان دختر و پسر از هم تفکیک شوند. دانشگاههایی که این امکان را دارند به تاکید وزیرعلوم ملزم به اجرای این طرح هستند.»
…………………………………………………..
وزیر خارجه امریکا:
«نظام سوریه در حال از دست دادن فرصت تغییر است»
خبر/ رادیو کوچه
هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه ایالات متحده آمریکا روز جمعه ضمن محکوم کردن اعمال خشونت نیروهای امنیتی سوریه علیه معترضان در شهر حلب اعلام کرد نظام سوریه فرصت تغیر را از دست داده است.
به گزارش العربیه وزیر امور خارجه آمریکا با محکوم کردن حمله «چاقو کشان لباس شخصی» سوریه به معترضان از دوگانگی سیاسی در عملکرد حکومت بشار اسد انتقاد کرد.
وی در این باره گفت: «حکومت بشار اسد درحالی که با مخالفان در دمشق نشستی داشته است به سرکوب تظاهرکنندگان ادامه میدهد.»
وزیر خارجه امریکا افزود: «از ادامه سرکوب عوامل امنیتی حکومت بشار اسد و حمله آنها با اسلحههای سرد همچون چاقو به تظاهر کنندگان شگفت زده شدم .آنگونه که پیدا است حکومت سوریه فرصت را از دست داده و مایل نیست از راه سیاسی بحران کشورش را حل کند برای همین است که مقاومت مخالفان روز به روز بیشتر می شود.»
پیشتر ایالات متحده آمریکا از مذاکره میان برخی از مخالفان با دولت سوریه در دمشق استقبال کرده و آن را گامی به جلو برای برون رفت از بحران خوانده بود.
…………………………………………………..
70 درصد در رایگیری شرکت کردند،
«رای مثبت 98 درصد از مردم مراکش به قانون اساسی جدید»
خبر / رادیو کوچه
طیب الشرقاوی وزیر کشور مراکش روز شنبه، 2 ژوئیه، نتایج اولیه همهپرسی قانون اساسی جدید را اعلام کرده است.
براساس شمارش اولیه آرا بیش از 70 درصد کسانی که واجد شرایط شرکت در انتخابات در مراکش هستند در این انتخابات شرکت کردند.
به گزارش العربیه، وزیر کشور مراکش با اعلام این مطلب اعلام کرد که حدود 98 درصد به قانون اساسی جدید رای مثبت دادند.
الشرقاوی با اشاره به نتایج اولیه انتخابات گفت: «نتایج نهایی این همهپرسی پس ازاتمام شمارش آرا شرکتکنندگان مراکشی خارج از کشور اعلام خواهد شد.»
در قانون اساسی جدید مراکش دولت صلاحیتهای اجرایی بیشتری دارد اما پادشاه همچنان ریاست هیت وزیران، ارتش، هیتهای دینی، و دادگستری را بر عهده دارد.
کار شمارش آرا شرکتکنندگان در همهپرسی قانون اساسی جدید روز جمعه پس از پایان کار 40 مرکز رایگیری آغاز شد.
از سوی دیگر ایالات متحده آمریکا ضمن تبریک به ملت و دولت مراکش بهمناسبت قانون اساسی جدید اعلام کرد ما از هر اقدامی که مراکش را بهسوی دمکراسی پیش میبرد حمایت میکنیم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر