-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ تیر ۳۰, پنجشنبه

Latest News from 30Mail for 07/21/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/4/29

عباس عبدی

آینده

دوست گرامی آقای مهندس میثمی از طریق ایمیل پرسشی را مطرح کرده‌اند مبنی بر اینکه مطابق اظهارات رسمی سالانه حدود 8 میلیون پرونده وارده در دادگستری کشور ثبت می‌شود و گفته می‌شود که تاکنون به 11 میلیون رسیده است و از آنجا که تعداد قضات کشور 8500 نفر است و متوسط روزهای کاری سالانه نیز 200 روز است، پس سالانه 7/1 میلیون نفرـ روز قاضی مشغول فعالیت است که به طور متوسط هرکدام روزانه باید 5 پرونده را رسیدگی کنند، در حالی که در برخی موارد برای رسیدگی دقیق باید تا یک ماه وقت صرف کرد. با توجه به علاقه نسبی من در پیگیری مسایل قضایی، ایشان از بنده خواسته‌اند که در مورد این مشکل نظر خودم را بیان کنم. در این یادداشت می‌کوشم که تا حد ممکن و به صورت خلاصه برخی نکات را تقدیم کنم.

1ـ اولین نکته‌ای که به ذهنم می‌رسد، این است که ظاهراً مسأله اصلی متناسب نبودن میان تعداد پرونده‌ها و تعداد قضات است. اگر قرار باشد روند جامعه به همین منوال ادامه یابد، و تعداد پرونده‌ها اضافه شود، برای رسیدگی مناسب باید هزاران و شاید ده‌ها هزار نفر قاضی تربیت و استخدام کرد و چنین کاری نه درست است و نه ممکن و نه مقرون به صرفه. شاید به لحاظ تعداد قضات به جمعیت (مثل تعداد پزشک به جمعیت) از استانداردهای پذیرفته شده، عقب نباشیم بنابراین کوشش برای اضافه کردن تعداد قضات، مثل آن است که در جامعه‌ای که آب آشامیدنی آنان ناسالم است و مردم به بیماری‌های روده‌ای و... دچار می‌شوند، تعداد پزشکان و تعداد تخت‌های بیمارستانی را افزایش دهیم، در حالی که مسأله کمبود پزشک نیست، مسأله اصلی وجود آب آشامیدنی آلوده است و باید هزینه‌ها و کوشش خود را صرف سالم و بهداشتی کردن این آب کرد.

در اینجا هم مشکل اصلی نه کمبود قاضی که وجود تعداد بسیار زیاد پرونده‌های قضایی است که به معنای بروز اختلافات (اعم از کیفری یا حقوقی یا مدنی) میان مردم و ارجاع آن برای رسیدگی قضایی است. برای درک بهتر اهمیت این مسأله کافیست به مراکز قضایی ایران مراجعه کنیم که چقدر شلوغ و پر تردد و حتی پر سر و صداست، در حالی که مراکز قضایی کشورهای پیشرفته چنین وضعی ندارند. حدود ده سال پیش رییس دادگستری تهران سفری به سوییس داشت و درخواست حضور در دادگاهی را می‌نماید تا با شیوه کار آنجا آشنا شود، ولی به او می‌گویند که یکی دو روز باید صبر کند، زیرا در آن زمان معین در آن شهر دادگاهی تشکیل نمی‌شده است! بنابراین باید بررسی کرد که چرا و به چه دلایلی سالانه با این حجم وسیع از پرونده‌های قضایی مواجه هستیم. در ادامه کوشش می‌کنم که برخی از دلایل مهم بروز چنین وضعی را توضیح دهم.

2ـ یکی از مهم‌ترین دلایل بروز این وضع پس از انقلاب، فربه شدن حقوق در برابر نحیف و لاغر شدن اخلاق و عرف و رسوم است. در واقع با این ذهنیت که اسلام برای همه رفتارها برنامه و دستورالعمل و امر و نهی دارد، بخش مهمی از رفتارهایی را که در حوزه اخلاق و عرف قرار داشت به حوزه قانون و حقوق وارد شد، و در نتیجه رفتارهایی که به طور عادی از طریق مردم حل و فصل یا رد و تأیید می‌شد، به حوزه حقوق وارد و تبدیل به پرونده شد.

3ـ علت دیگر بزرگ شدن حکومت و گسترش مسئولیت‌هایی است که برای آن تعریف شده است. این امر به منزله آن است که نهادهای مدنی و مردمی که مرجع رسیدگی به حل اختلافات و ایجاد سازش میان مردم بودند به حاشیه رانده شدند.

4ـ خارج کردن قوه مجریه از صلاحیت رسیدگی به برخی از موضوعات اداری و محدود کردن اختیارات آنان و نیز پلیس، موجب گردیده است که فشار مراجعه به دستگاه قضایی بیش از پیش شود. بویژه آنکه لزوم وجود ویژگی‌های قضایی شرط لازم برای افراد رسیدگی‌کننده به تمامی اختلافات تعیین شده و همین امر نیز به شدت روند فوق افزوده است.

5ـ ضعف و ناکارآمدی‌های موجود میان ساختار حقوقی و اجتماعی، موجب می‌شود که انجام رفتارهای اختلافی برای برخی افراد کم‌هزینه و برای عده‌ای دیگر سودآور شود، و همین امر موجب می‌شود که بخشی از مردم برای رسیدن به اهداف خود مسیرهای اختلاف‌انگیز را برگزینند، نمونه شناخته شده آن در اختلافات مربوط به چک قابل دیدن است.

6ـ شکاف میان واقعیت و حقوق و غیر مناسب بودن قوانین، زمینه‌ساز بسیاری از این اختلافات است. در این مورد در کتاب "مباحثی در جامعه شناسی حقوقی در ایران؛ تضاد واقعیت و حقوق در حقوق ایران" به طور مفصل توضیح داده‌ام که خوانندگان محترم را باید به آن ارجاع داد. ولی اجمالاً متذکر می‌شوم که به دلیل تحولات اجتماعی و تنوع ویژگی‌های قومی و اجتماعی در ایران و از میان رفتن نهادهای سنتی حل‌اختلاف، مردم در تنظیم رفتارهای اجتماعی در برابر یکدیگر دچار بحران شده‌اند، و در نتیجه رفتارهای آنان به سرعت دچار اختلاف می‌شود.

در همین زمینه تعریف بسیاری از رفتارهای عادی در قالب جرم و تعیین مجازات برای آن یکی دیگر از عوامل مهم افزایش پرونده‌های کیفری است.

7ـ شکاف‌های اقتصادی و نابرابری‌های ناشی از آن، موجب می‌شود که موقعیت افراد نسبت به انجام یا پرهیز از ارتکاب یک فعل بسیار نابرابر شود و با مجازات و مقررات ثابتی نتوان همه افراد را از ارتکاب افعال معینی بازداشت، در نتیجه قوانین کیفری در چنین جامعه‌ای بسیار ناکارآمد خواهند بود.

8ـ به دلیل فقدان حاکمیت قانون در تاریخ این سرزمین، و نامربوط بودن قوانین با متن زندگی و ارزش‌های اجتماعی، انگیزه کافی برای آشنایی مردم با قوانین به وجود نمی‌آید و ناآشنایی با قانون یکی از اهم دلایل بروز رفتارهای اختلافی است. مردم روابط خود را براساس عرف و برداشت‌های شخصی و نیز آگاهی‌های ناقص خود از قانون تنظیم می‌کنند، و همین مسأله انگیزه لازم را برای یکی از طرفین رابطه ایجاد می‌کند که با تمسک به قانون، کار را به اختلاف کشانده و نتیجه‌ی رابطه را به نفع خود تغییر دهد.

در مجموع مشکل اصلی در ایران بالا بودن تعداد پرونده‌های قضایی است و این مسأله نیز ناشی از نقص در نظام حقوقی و اجتماعی و اداری است و برای حل این مشکل نمی‌توان بر سیاست افزایش تعداد دادگاه‌ها تکیه کرد، بلکه در درجه اول باید این نظام حقوقی را (اعم از آیین دادرسی یا مدنی و قانون دادگاه‌ها یا حقوق تجارت، حقوق کیفری، حقوق خانواده و حقوق مدنی و...) متناسب با محیط اجتماعی تعدیل و اصلاح کرد.


 
 

1390/4/29

محمدرضا مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری می‌گوید رهبر جمهوری اسلامی در جایگاهی است كه حرف آخر را مي‌زند و بايد تسليم آن شد.

آقای مهدوی کنی كه در نشست هيات رييسه و روساي مجلس خبرگان رهبري سخن مي‌گفت بار دیگر تاکید کرد که به اعتقاد او نظارت بر رهبری به معناي «تحصين و پاسداري و براي حفظ جايگاه رهبري است.»

مهدوی کنی پیش از این و در خردادماه امسال نیز گفته بود که وظیفه خبرگان حراست از رهبری است نه اشکال گرفتن از او.

این سخنان، نقض صریح قانون اساسی جمهوری اسلامی است که در آن وظیفه مجلس خبرگان نظارت بر عملکرد رهبر جمهوری اسلامی عنوان شده است.

پیش از این نیز احمد علم‌الهدی، عضو مجلس خبرگان رهبری گفته بود که وظیفه مجلس خبرگان رهبری، «نگهبانی» از ولی فقیه است نه «نظارت».

صادق لاریجانی،‌ رئیس قوه قضائیه نیز گفته بود که مجلس خبرگان رهبري داراي وظايف و اختيارات خاصي از جمله تشخيص وجود صفات ضروري در رهبري و بقاي آن است ولي تعبير «نظارت بر رهبري» در قانون اساسي وجود ندارد.

منبع: ایسنا


 
 

1390/4/29

محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌گوید تصمیم‌گیری در مورد بازنشستگی استادان به گروهی متشکل از وزیران علوم و بهداشت و هیئت امنای مرکزی این وزارتخانه‌ها واگذار شده است.

آقای مخبر دزفولی اضافه کرد که این تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس بند ۲۰ قانون برنامه پنجم توسعه اتخاذ شده است.

این ماده قانونی دانشگاه‌ها، مراکز و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی را از شمول رعایت قوانین و مقررات عمومی حاکم بر دستگاه‌های دولتی به ویژه قانون محاسبات عمومی، قانون مدیریت خدمات کشوری، و قانون برگزاری مناقصات و اصلاحات خارج می‌کند.

این ماده همچنین تنها مصوبات و آئین‌نامه‌های مالی، معاملاتی و اداری ـ استخدامی ـ تشکیلاتی مصوب هیأت امنا را که به تأیید وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد، برای آنها لازم‌الاجرا می‌داند.

سخنگوی شورای انقلاب فرهنگی با اعلام این که «دانشگاه‌های کشور باید مطابق چارچوب تدوین شده توسط این گروه عمل کنند» افزوده است که «با این روال دیگر شاهد رفتار سلیقه‌ای درخصوص بازنشستگی اساتید دانشگاه‌ها نخواهیم بود».

پیش از این محمود احمدی‌نژاد با انتقاد از «بازنشستگی بی‌رویه اساتید» خواستار توقف این روند تا زمان تصویب آیین‌نامه‌ای ویژه در شورای عالی انقلاب فرهنگی شده بود.

این در حالی است که بزرگ‌ترین موج بازنشستگی و اخراج استادان، از زمانی که در نخستین سال‌های انقلاب اسلامی، بسیاری از استادان دانشگاه‌ها در قالب طرح «انقلاب فرهنگی» تصفیه یا بازنشسته شدند، در دولت‌های محمود احمدی‌نژاد رخ داده است.

هر دو وزیر علوم محمود احمدی‌نژاد، نظرات بسیار صریحی در مورد بازنشستگی «استادان غیرهمسو» داشتند و هم در دوره وزارت محمدمهدی زاهدی در دولت نهم و هم در زمان وزارت کامران دانشجو در دولت دهم، ده‌ها استاد دانشگاه بازنشسته یا از کار برکنار شدند.

در روند بازنشستگی استادان در شش سال گذشته، دولت محمود احمدی‌نژاد همواره مدعی بود که استادان بازنشسته شده، همگی به سن بازنشستگی رسیده بودند، اما بسیاری از این استادان می‌گفتند که بازنشستگی آنها به اجبار صورت گرفته است؛ و از این رو اقدام به بازنشستگی استادان، «غیرمعمول و سیاسی» توصیف می‌شد.

منبع:‌ مهر و رادیو فردا

 


 
 

تفسیر یک دقیقه ای:
1390/4/29

سعيد مرتضوي، دادستان سابق تهران و از متهمان ردیف اول جنایت کهریزک در مطلبي كه براي برخی نشريات فرستاده و در برخی خبرگزاری های رسمی نیز منتشر شد، اتهامات وارده به خود درباره مسائل بازداشتگاه كهريزك را نه تنها رد كرده، بلكه اظهار داشته كه وي از همه اتهامات در اين باره هم تبرئه شده است، در حالي كه اطلاعات خبرنگار «تابناک»، حكايت از اين دارد كه وي نه تنها تبرئه نشده، بلكه شكايت دو تن از اولياي دم جانباختگان حادثه كهريزك، هنوز در دادگاه، بررسي نشده است.

به گزارش «تابناک»، سعيد مرتضوي در مطلبي كه روز گذشته براي نشريات فرستاده، مدعی شده كه بر پایه رأي داداگاه، وي هيچ گونه مدخليتي در حادثه كهريزك نداشته و از همه اتهامات تبرئه شده است.

وي در اين باره مي گويد:

«دادسرای کارکنان دولت بيش از يك سال است به موضوع شکایت خانواده‌های مذکور علیه سه نفر از قضات ویژه رسیدگی کرده و با استعلام از مبادی ذی‌ربط و انجام تحقیقات لازم و مکفی، سرانجام طی ۴۳ صفحه، قرار منع تعقیب قضات را صادر و صریحاً در این رسیدگی اعلام شده که قضات دادسرای تهران در این حادثه هیچ گونه مدخلیتی نداشته و کوچک‌ترین قصور یا اتهامی متوجه آنان نیست. تصمیم بازپرس دادسرا توسط قاضی اظهار نظر دادسرای کارکنان دولت تأیید و قرار صادره به طرفین ابلاغ شده است».

با وجود این، دو نكته زير نشان مي دهد كه مرتضوي نه تنها تبرئه نشده، بلكه پرونده وي با وجود قول مقامات عالي رتبه قضايي به اولياي دم حادثه كهريزک، هنوز بررسي نشده است:

نخست اینکه: پس از روشن شدن ماجراي كهريزك و دستور ویژه رهبر انقلاب براي رسيدگي به اين امر، پدر مرحوم كامراني خود، مستقل عليه سعيد مرتضوي در شعبه 13 دادگاه کارکنان دولت طرح شكايت مي كند كه با تلاش هاي مرتضوي، قاضي مقدمي، قرار منع تعقيب صادر می کند و بر همان اساس، تا مدتی تعليق مرتضوی و دو قاضی متهم دیگر در دادسرای انتظامی قضات به تعویق افتاد.

به دنبال آن، آقای كامراني به اين حكم اعتراض مي كند و قاضي آزمايش که پس از قاضی مقدمی، مسئولیت شعبه 13 را به عهده گرفت، با وجود تلاش هاي مرتضوي، قرار منع تعقيب وي را لغو کرده و آن را پس می فرستد و این در حالی است که پس از آن نیز قاضي آزمايش از آن شعبه رفته و پرونده همچنان با رد قرار منع تعقيب مرتضوي ادامه دارد.

در واقع در آخرين حكم موجود براي شكايت كامراني از مرتضوي، قرار منع تعقيب لغو شده و معلوم نیست، چرا مرتضوي در این باره خلاف واقع می گويد.

دوم اینکه: همه ماجراي تعقيب و منع تعقيب فوق الذکر، تنها مربوط به پرونده شکایت پدر مرحوم كامراني بوده و اين در حالي است كه آقايان روح الاميني و جوادي فر كه جداگانه در شعبه ديگري ـ شعبه 3 به ریاست قاضی فضلعلی ـ اقامه دعوي كرده اند، هنوز حتی با بازپرس مربوطه دیدار نداشته اند، چه برسد به اینکه شكايتشان در دادگاه رسیدگی و مرتضوی تبرئه شده باشد؛ البته گفتنی است، قاضی فضلعلی نیز از آن شعبه رفته است.

ناگفته نماند که براي شكايت آقايان روح الاميني و جوادي فر، نه تنها جلسه و دادگاهي برگزار نشده، بلكه آقاي مرتضوي، مورد بازپرسي هم قرار نگرفته است؛ بنابراین، وي از چه چيزي تبرئه شده که حتی شکات پرونده نیز ار آن بی خبرند، خدا عالم است؟! البته شاید هم مرتضوی، برگزار نشدن دادگاه را دلیل بر تبرئه خود می داند که...

اين در حالي است که هرچند رئيس جمهور در اقدامي شگفت آور، متهم ردیف اول جنایت كهريزك را ـ كه رهبر انقلاب و افكار عمومي از وقايع صورت گرفته در آن اعلام انزجار كردند ـ به يك پست مهم اجرايي و نظارتي گمارده، با اين حال، این مسأله نمی تواند شانه قوه قضائيه را از رسیدگی به آن خالی کند.

تابناک

پیشینه:
دادستان تهران: مرتضوی شاخص ترین فرد در پرونده کهریزک است
75 نماینده مجلس: مرتضوی را عزل کنید


 
 

1390/4/29

آیت‌الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی می‌گوید نمی توان بازار کتاب را آزاد گذاشت تا «کتابهای مضر» وارد جامعه شود.

آقای خامنه‌ای که روز چهارشنبه و در جمع مسوولان کتابخانه های عمومی و جمعی از کتابداران ایران سخن می‌گفت، افزود:‌ «گاهی در بازار کتاب کارهایی به ظاهر فرهنگی ولی با مقاصد سیاسی و انحرافی دیده می شود که باید به این موضوع توجه جدی تر شود.»

رهبر جمهوری اسلامی در حالی خواستار جلوگیری از ورود کتاب‌های به زعم او «مضر» به جامعه شده که به‌جز در مقطع کوتاهی از نخستین سال‌های پس از انقلاب، در تمام و سی و چند سال گذشته، کتاب‌ها پیش از انتشار ممیزی شده‌اند، اما در طول شش سال گذشته و در دولت آقای احمدی‌نژاد، سانسور کتاب به شدت افزایش یافته است. ظاهرا آقای خامنه ای از سانسور کنونی کتاب رضایت ندارد و خواستار محدودیت های بیشتر است.

میزان سانسور کتاب در دولت‌های نهم تا جایی پیش رفت که حتی محمود احمدی‌نژاد در مناظره‌ معروف تلویزیونی‌اش با میرحسین موسوی در جریان تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری ۸۸ این تنها نکته‌ای بود که او به عنوان ضعف در دولتش پذیرفت و گفت در این زمینه تجدیدنظر می‌کند.

رهبر جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر بر کنترل نشر کتاب و همچنین تجدیدنظر در علوم انسانی تدریس شده در دانشگاه‌ها تاکید کرده است. او حدود دو ماه پس از انتخابات بحث‌انگیز ریاست جمهوری سال ۸۸، نسبت به افزایش تعداد دانشجویان علوم انسانی ابراز نگرانی کرد.

نارضایتی آقای خامنه‌ای از علوم انسانی به این دلیل بود که «تعداد اساتید معتقد به جهان بینی اسلامی در رشته‌های علوم انسانی کم است»، مبنای بسیاری از علوم انسانی «فلسفه‌های مادی‌گری و بی‌اعتقادی به تعالیم الهی و اسلامی است» و آموزش این علوم موجب «تردید در مبانی دینی و اعتقادی» می‌شود.

پس از آن نیز مسئولان دولتی بارها بر آن‌چه «اسلامی کردن» علوم انسانی می‌نامند، تاکید کرده‌اند.

منبع: ایسنا، بی‌بی‌سی و مردمک


 
 

1390/4/29

علی باقرزاده فاروجی، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی ایران اعلام کرد: «بر اساس آمارگیری صورت گرفته و پالایش اطلاعات، در حال حاضر دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در کشور در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال بیسواد هستند.»

آقای باقرزاده که در جمع خبر نگاران سخن می‌گفت، افزود: «کار استخراج جمعیت بی‌سواد از کل جمعیت کشور انجام شده و براساس آن از 71 میلیون نفر جمعیت، اطلاعات مربوط به بی‌سوادان کشور در گروه سنی 10 تا 49 سال را در قالب بانک اطلاعات گردآوری کردیم.»

او ادامه داد: «نتایج بررسی در بانک های اطلاعاتی نشان داد که بخش عمده ای از این افراد پیشتر در دوره های مقدماتی نهضت سواد آموزی شرکت و یا تا کلاس سوم ابتدایی در مدارس تحصیل کرده و سپس تحصیل را ترک کرده اند.»

به گفته وی، نهضت سوادآموزی اکنون در مناطق روستایی، مشغول شناسایی و استخراج جمعیت بی‌سواد است و این کار را با مراجعه حضوری به این افراد و پرسش درباره باسواد بودن آنها، انجام می‌دهد.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تاکید کرد: اگر این افراد اعلام کنند پیش از این دوره‌های تحصیلی را طی کرده‌اند، باید مدرکی برای اثبات ادعای خود ارائه کنند و در غیر این صورت جزو جمعیت بی‌سواد کشور محسوب می‌شوند و برای سوادآموزی آنها اقدامات بعدی انجام خواهد شد.

وی اضافه کرد: در شاخص سواد، کشور ما در بین ۱۳۹ کشور جهان رتبه ۸۷ را دارد که برای ارتقای این شاخص برنامه های ضربتی کوتاه و طولانی مدت تدوین و اجرایی شده است.

منبع: همشهری آنلاین و بی‌بی‌سی

 


 
 

1390/4/29

محمد خاتمی، رييس جمهور دوره اصلاحات با حضور در خانه پدری زهرا رهنورد با خانواده مير حسين موسوی و زهرا رهنورد ديدار کرد.

در این دیدار که با حضور فرزندان میرحسین موسوی و زهرا رهنورد انجام شد،  فرزندان میرحسین موسوی در پاسخ به ابراز نگرانی و سوالات محمد خاتمی درباره وضعیت خانواده و آنچه در پنج ماه گذشته بر آنان گذشته، آخرین وضعیت و شرایط پدر و مادرشان و فشارهای وارده بر خانواده در این مدت را توضیح دادند.

از جمله مسائلی که فرزندان موسوی و رهنورد با خاتمی در میان گذاشتند می‌توان به «محدودیت‌های شدید در ارتباطات رهبران سبز با خانواده» و «انگشت‌شمار بودن تماس‌های تلفنی و ملاقات‌ها» اشاره کرد. به گفته آنها «همین تعداد اندک ملاقات نیز در حضور ماموران امنیتی زن و مرد و تحت نظارت دوربین‌های آنها بوده است.»

محمد خاتمی نيز در اين ديدار بارديگر اظهار اميدواری کرد که پايبندی به قانون و آزادی تمام زندانيان سياسی، گام مهمی در جهت تغيير «فضای ناگوار کنونی» باشد.

ميرحسين موسوی و مهدی کروبی و همسرانشان از بهمن ماه پارسال در حصر به سر می برند.

منبع: کلمه

 


 
 

1348/10/11
هوشنگ کامکار آهنگساز و پیشکسوت موسیقی ایرانی به منظور ارج نهادن به هنر مردمی نعمت‌اله آغاسی قطعه‌ی موسیقایی 8دقیقه‌ای از ترانه معروف وی با عنوان "لب کارون" را بر روی نماهنگ «در عمق کارون» برای ارکستر سمفونیک تنظیم کرده است. این نماهنگ نخستین بار در سایت «موسیقی ایرانیان» منتشر شده است.

 
 

1390/4/29

وب‌سایت‌های خبری در ایران روز چهارشنبه به نقل از یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از انهدام یک فروند «هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی آمریکا» در نزدیکی تأسیسات هسته‌ای فردو در حوالی قم خبر دادند.

علی آقازاده دافساری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفته است که این هواپیمای بدون سرنشین که به گفته وی از سوی «سازمان جاسوسی آمریکا» برای «شناسایی منطقه نیروگاه و مرکز هسته‌ای قم» بر فراز نیروگاه فردو به پرواز درآمده بود، از سوی نهاد اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی شناسایی و سرنگون شده است.

تأسیسات هسته‌ای فردو در نزدیکی قم واقع است و دولت ايران وجود این تأسیسات را برای مدت‌ها پنهان نگاه داشته بود.

ايران زمانی به وجود اين تاسيسات اعتراف کرد که دستگاه‌های اطلاعاتی غرب آن را کشف کرده و به آژانس بين‌المللی انرژی اتمی گزارش دادند.

به جز علی آقازاده، تا کنون هیچ مقام رسمی ایران و آمریکا خبر سرنگونی این هواپیما را تایید نکرده‌اند.

منبع: الف و رادیو فردا


 
 

صادق زیباکلام:
1390/4/29

صادق زیباکلام، استاد دانشگاه تهران مصوبه‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر واگذاری تصمیم در مورد بازنشستگی اساتید به وزیر علوم و وزیر بهداشت را یک تصمیم سیاسی خواند.

دو هفته پس از آنکه محمود احمدی‌نژاد با انتقاد از «بازنشستگی بی‌رویه اساتید» خواستار توقف این روند تا زمان تصویب آیین‌نامه‌ای ویژه در شورای عالی انقلاب فرهنگی شده بود، این شورا اختیار بازنشسته کردن استادان را به وزیران علوم و بهداشت واگذار کرد.

به گزارش ایلنا، آقای زیباکلام گفته است: «ابتدا باید جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی مشخص شود و به این سوال پاسخ داد که آیا این شورا یک نهاد مطالعاتی و مشورتی است که نتایج تحقیقات خود را در اختیار مقامات قرار می‌دهد و یا اینکه یک نهاد قانونگذار یا اجرایی است که می‌تواند قوانین دلخواه را تصویب و برای اجرا به نهادهای مختلف ابلاغ کند.»

وی تاکید کرد که قانون اساسی حق قانونگذاری را تنها به مجلس داده و مجلس نیز اجازه‌ نظارت بر اجرای قوانین توسط قوه مجریه را داراست.

این استاد دانشگاه در ادامه سئوال کرده که: «در صورتی که تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی نادرست باشد‏، آیا این شورا به مجلس پاسخگو است؟ و مجلس می‌تواند به واسطه این تصمیم اشتباه از شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیح بخواهد یا نه؟»

زیباکلام با انتقاد از استفاده‌ «ابزاری و سیاسی» از قوانین کشور گفت که نامه اخیر احمدی‌نژاد به وزیر علوم مبنی بر تجدیدنظر در بازنشستگی اساتید دانشگاه‌ها، «شائبه‌ سیاسی دارد‏ چرا که طی دو سال گذشته بسیاری از اساتید منتقد دانشگاه‌ها به بهانه‌های مختلف به ناحق بازنشسته شدند.»

وی گروه‌های آموزشی و اساتید با تجربه را بهترین مرجع برای تصمیم گیری دربارهٔ بازنشستگی اساتید دانست.

منبع: ایلنا


 
 

1390/4/29

سرپرست فرمانداری راور می‌گوید برج گبر، قلعه قهقه و حوض غیاث که از آثار ثبت شده ملی هستند به محل جمع آوری زباله، انبار سیمان و محل تجمع معتادان تبدیل شده و در حال نابودی است.این شهر دارای ۱۲۰ اثر تاریخی منحصر به فرد است که ۲۷ اثر آن ثبت ملی است.

به گفته حسین نخعی راد در راور سه قلعه ولی، قلعه میرزا و قلعه بخشی قرار داشته است که هم اکنون این قلعه‌ها تخریب شده‌اند.

مهم‌ترین بنای تاریخی راور قلعه قهقه است که قدمتی بین ۳۰۰۰ تا ۴۵۰۰ سال دارد اما باقیمانده این قلعه به محلی برای نگهداری احشام تبدیل شده و از بقایای آن جز ویرانه‌ای باقی نمانده است.

در اطراف این قلعه ده‌ها خندق دیده می‌شود که برای دفاع در مقابل هجوم دشمنان مورد استفاده قرار می‌گرفته اما تخلیه خاک و زباله‌های ساختمانی در این خندق‌ها و تجمع زباله در اطراف آن منظره نامناسبی به این بنای تاریخی داده است.

استفاده از خاک این قلعه به عنوان کود در زمین‌های کشاورزی و تجاوز به حریم قلعه برای کشت پسته نیز این قلعه را در سراشیبی سقوط قرار داده است.

حوض غیاث هم که در شهر راور قرار دارد به دلیل اینکه زیر زمین است در برخی ساعات روز به محل تجمع معتادین تبدیل شده و با انباشت میزان قابل توجهی زباله در آن چشم‌انداز ناخوشایندی یافته است.

زیر ۱۴ درخت تاریخی راور نیز که به گفته مردم محلی سه هزار سال قدمت دارند سیمان شده و هم اکنون رشد درختان مختل شده است.

به گفته نخعی برج گبری هم که در حومه شهر قرار دارد به آغل گوسفندان تبدیل شده اما تاکنون در هیچ یک از این موارد اقدامی صورت نگرفته است. 

منبع: مهر


 
 

1390/4/29

سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک در گزارش سالانه خود اعلام کرد که نیجریه با افزایش تولید روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام و با پشت سر گذاشتن ایران، بعد از عربستان سعودی جایگاه دومین صادر کننده بزرگ نفت در اوپک را به خود اختصاص داده است. 

صادرات نفت خام ایران با روند کاهشی در سه سال گذشته میلادی، به ترتیب ۲ میلیون و ۴۳۸ هزار، ۲ میلیون و ۲۳۲ هزار و ۲ میلیون و ۲۴۶ هزار بشکه در روز بوده است.

گزارش اوپک حاکی از رشد ظرفیت تولید محصولات پالایشگاهی در ایران است. ایران در سال ۲۰۱۰ نسبت به سال قبل آن، صادرات محصولات پالایش شده نفتی را ۲۳ درصد افزایش داده است. ظرفیت پالایشگاهی ایران نیز با رشد چشمگیر ۱۸ درصدی بیشترین رشد را در میان ۱۲ عضو اوپک داشته است.

طبق آمار اوپک، ایران در سال ۲۰۱۰ به طور میانگین روزانه ۳۴۶ هزار بشکه بنزین تولید کرده است.

ان گونه که اوپک گزارش کرده چاه‌های فعال و تولید کننده نفت ایران با ۱۰ حلقه کاهش نسبت به سال ۲۰۰۹ به دو هزار و ۶۴ حلقه رسیده است.

بسیاری از چاه‌های نفتی ایران در نیمه دوم عمر خود قرار دارند.

تزریق نشدن گاز کافی به چاه‌های نفتی (روزانه حدود ۶۰ میلیون به جای ۱۵۰ میلیون متر مکعب)، فقدان سرمایه‌گذاری و حفر چاه‌های جدید و تولید با تکنولوژی پیشرفته باعث شده که استخراج نفت ایران سال به سال کاهش یابد.

هرمز قلاوند، مدیر عامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب، هفته گذشته گفته بود سیر کاهش تولید نفت در اکثر مخازن هیدروکربوری مناطق نفت خیز جنوب شتاب گرفته است.

دولت احمدی‌نژاد قرار بود تولیدات نفت ایران را به ۵ میلیون بشکه در روز برساند، اما نه تنها این رقم تحقق نیافته که سیر نزولی هم داشته است. 

منبع: بی‌بی‌سی، رادیو فردا


 
 

1390/4/29

داوود امینی، مشاور وزیر کشور و مدیرکل سازمان‌های مردم نهاد، از ممنوعیت عرضه و استفاده از قلیان در ۱۴ استان کشور خبر داد.

به گزارش مهر، آقای امینی در هفتمین جلسه ستاد کشوری کنترل دخانیات گفت: آگاه‌سازی صاحبان قهوه‌خانه‌ها از مضرات مصرف قلیان، در کاهش میزان مصرف موثر است.

وی افزوه که بر اساس مصوبات موجود در ستاد کشوری کنترل دخانیات، حذف تدریجی قلیان‌ها باید در دستور کار مسئولان و دستگاه‌های مربوطه قرار گیرد.

با این حال این مقام مسئول به نام این استان‌ها اشاره‌ای نکرده است.

نیروی انتظامی تهران بزرگ نیز از بیستم تیرماه سال جاری ورود زنان به قهوه‌خانه‌ها را ممنوع کرده است.

نیروی انتظامی این اقدام را در راستای طرح برخورد با «ناهنجاری‌های اجتماعی» توصیف کرده است.

منبع: مهر


 
 

1390/4/29

آیت‌الله اسدالله بیات زنجانی، از مراجع تقلید حامی اصلاح طلبان در قم، حبس خانگی موسوی و کروبی را خسرانی برای ایران و نظام خواند و خواستار آزادی هرچه سریع‌تر آنان شد.

وی با اشاره به اینکه سرمایه‌هایی چون موسوی و کروبی نباید نادیده گرفته شوند، گفت: «به خاطر بعضی خصومت‌های شخصی، نباید زحمات آنان نادیده گرفته شود.»

نیروهای امنیتی برگزاری تظاهرات معترضان در بهمن ماه گذشته را بهانه‌ای کردند برای حبس خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی که فراخوان این تظاهرات را داده بودند.

از آن پس تاکنون، این دو رهبر معترضان و همسرانشان، زهرا رهنورد و فاطمه کروبی، تنها دیدارهای کم شماری با خانواده نزدیک خود داشته‌اند.

احترام‌السادات نواب صفوی، مادر خانم رهنورد، حدود دو هفته پیش در خصوص وضعیت دخترش و میرحسین موسوی به وبسایت کلمه گفته بود که در ملاقات‌ آخر با آنان، رنگ پریدگی و لاغری شدید و ناگهانی آن دو موجب نگرانی وی شده بود.

اعظم طالقانی، دبیرکل جامعه زنان، نیز با انتقاد از حبس خانگی رهبران معترضان، به وبسایت جرس گفته بود که این اقدام در قانون و شرع جایگاهی ندارد و نقض صریح حقوق بشر و قانون است.

به عقیده او، اگر از دید حاکمیت، این افراد به جرمی متهم هستند، باید در یک دادگاه صالح به اتهاماتشان رسیدگی شود و قاضی عادل پس از شنیدن دفاعیات آنان برایشان حکم را صادر کند. اما اینکه برای چندین ماه شهروندانی را بی‌آنکه حکمی برایشان صادر شده باشد، حصر خانگی کرد، غیر قانونی است و مسئولیت عواقب احتمالی آن متوجه حاکمیت و دستگاه قضایی خواهد بود.

آیت‌الله محمد موسوی خوئینی، دبیر مجمع روحانیون مبارز، نیز در وبلاگ خود با انتقاد از حبس خانگی میر حسین موسوی و مهدی کروبی، آنان را دو شخصیت خدمتگزار جامعه توصیف کرده بود. 

منبع: رادیو فردا


 
 

1390/4/29

وب‌سایت کلمه از حضور پررنگ نیروهای امنیتی و اطلاعاتی حاضر در زندان اوین، در سالن ملاقات زندانیان بند ۳۵۰ این زندان اوین خبر داده است.

بر اساس این گزارش، دوشنبه این هفته وقتی خانواده‌های زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین در سالن ملاقات کابینی حاضر شدند، تعدادی از نیروهای امنیتی که از قبل در این سالن حضور داشتند، به کنترل رفتارهای آن‌ها پرداخته و‌گاه گاه به آن‌ها تذکراتی می‌دادند.

خانواده‌های زندانیان سیاسی می‌گویند حضور نیروهای اطلاعاتی موجب می‌شود ماموران سالن ملاقات هم که در شرایط عادی برخورد مناسب‌تری با خانواده‌ها دارند، برخوردهای نامناسب و تندی با خانواده‌ها داشته باشند.

این در حالی است که شرایطی کاملا امنیتی بر سالن ملاقات کابینی زندان اوین حاکم است و خانواده‌ها از گیت امنیتی سالن می‌گذرند.

زندانیان سیاسی در ایران از ابتدایی‌ترین حقوق یک زندانی محروم هستند و برای بدست آوردن این حداقل‌ها بارها دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

منبع: کلمه


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته