-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ تیر ۲۹, چهارشنبه

Latest News from 30Mail for 07/20/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

انتقاد صریح استاد حکیمی از نگرش تبلیغاتی و ابزاری به عدالت و انتظار:
1348/10/11

محمد رضا حکیمی

آینده نیوز

انسان را به این جهان آورده‌اند برای رسیدن به «کمال انسانی»، و کمال انسان، با دو چیز برای انسان حاصل می‌شود: معرفت و عبادت.

انسان، با شناخت خداوند متعال، و سپس عبادت و اطاعت از خدا و دین خدا، به کمال خود نزدیک می‌شود، و به آن می‌رسد. و چون انسان در این جهان باید به کمال خود برسد، باید نیازهای مادی او تأمین گردد، زیرا این جهان، جهان ماده و نیاز است. جهان مُلک و طبیعت، جهان نیاز است، جهان ماورای طبیعت و پس از این جهان، جهان بی‌نیازی و استغناست.

بنابراین مطلب روشن و معلوم، باید نیازهای انسان در این جهان تأمین شود تا بتواند به معرفت خدا و عبادت خدا بپردازد. و از این جهت گفته‌اند، فقر نزدیک به کفر است.

از سویی دیگر می‌نگریم که انسانها همیشه و در همه‌جا دو گروهند: محروم و برخوردار. انسانهایی بسیار در جامعه‌ها محرومند و انسانهایی دارا و غنی و برخوردار از نعمت‌ها و امکانات و قدرت و سیاست. و چون همه انسانها -بدون استثنا- باید در مسیر کمال قرار گیرند و به سوی کمال انسانی خویش حرکت کنند، تکلیف انسان محروم چیست؟ یعنی انسانی که به دلیل محرومیت و فقر و کمبود نمی‌تواند مسیر کمال را طی کند، یا چنانکه باید طی کند، تکلیفش چیست؟ و تکلیف دیگران، و حاکمان و عالمان و اغنیا و توانگران نسبت به او چیست؟ در اینجاست که می‌بینم خدای حکیم مهربان، پیامبران را فرستاده است برای اجرای عدالت و اقامه «قسط».

بنابراین، هر حرکت و اقدام اصلاحی (تا چه رسد به انقلاب و اقدام‌های انقلابی)، در گام نخستین باید مانع بزرگ رشد و کمال انسان (یعنی؛ فقر، محرومیت، کمبود و نیازمندی) را از سر راه انسان‌ها بردارد، بعد به کارهای دیگر بپردازد؛ زیرا هیچ کاری و اقدامی مقدم بر این اقدام نیست. و خدای متعال هم می‌فرماید، پیامبران را برای همین کار فرستادیم.

بدون اجرای عدالت و اقامه قسط در میان جامعه، و در سراسر جامعه (از وسط شهرها تا دورترین روستاها)، هر حرکتی و اقدامی و اصلاحاتی و انقلابی فاقد ارزش است، زیرا در جهت حرکت و تعالیم پیامبران و امامان «ع» قرار ندارد، و بطبع، مورد رضای خداوند متعال نیست.

و باید بدانیم که اجرای قسط و عدل، امری ساده و شوخی و شعاری و تبلیغاتی و شرکت سهامی نیست! یا نباید از دین دم زد و سخن گفت، یا نباید دین را ضایع کرد، و نسل‌های جوان را از دین و توان دین بر اجرای عدالت و قسط، و سامان‌دهی به حیات و معیشت جامعه، ناامید ساخت، و به سوی بی‌اعتقادی سوق داد، ‌و در چنگال لامذهبانی که انواع شبهات اعتقادی را نشر می‌دهند، گرفتار ساخت.

بنابراین، اگر ما شیعه هستیم، و راست می‌گوییم، و نمی‌خواهیم –به هر قیمت، اگرچه با تضییع دین خدا و محو احکام قرآن و تعالیم جعفری- قدرت داشته باشیم، باید بدانیم که اگر یک فقیر، حتی یک فقیر و کمبوددار در جامعه‌ای باشد، اگرچه در دورترین روستا، آن جامعه را نمی‌توان مطابق معیارهای اسلامی و جعفری ارزیابی کرد.

و از اینجاست که علی «ع» می‌فرماید، در کوفه‌ای که امروز من در آن حکومت اسلامی تشکیل داده‌ام، نه بیکاری پیدا می‌شود، نه بی‌خانه و سر بی‌پناهی، و نه فاقد رفاهی. و علی بعنوان یک حاکم اسلامی حکومت می‌کرد، نه امام معصوم؛ پس مغالطه نکنند و بگویند، او علی بود ... مالک اشتر که علی نبود؛ هر چه در «عهدنامه مالک اشتر» آمده است، ملاک حکومت اسلامی است. هر حکومتی و مدیریتی و اقتصادی و قضاوتی، از عهدنامه پایین‌تر بود، و هرگاه وضع معیشت مردم و حفظ کرامت انسان، به حد عهدنامه نرسید، آن حکومت و مدیریت و اقتصاد و ... به هیچ‌وجه قرآنی و اسلامی و علوی و جعفری نیست، و نمی‌تواند باشد.

اصولاً، اگر در هر جامعه عدالت اجرا شود، مردم از نظر فرهنگی رشد می‌کنند. و جامعه‌ای که دارای رشد باشد، مطالبات دارد؛ یعنی، به هر چگونگی از نظر مدیریت و قضاوت و اقتصاد رضایت نمی‌دهد، و هر بازاری، هرگونه نرخ‌گذاریی و هرگونه رفتار با انسان را نمی‌پذیرد ... ممکن است مردمان جامعه‌ای معتقد باشند، اما به حد لازم از آگاهی نرسیده باشند. ملاک جامعه آگاه، مطالبات آن جامعه است. علی در «نهج‌البلاغه» جامعه را به اظهار شخصیت‌ در برابر قدرت تشجیع می‌کند، و کرامت انسانی را گوشزد می‌فرماید.

و در مختصرترین و کوتاهترین کلام، حکومت اسلامی، «نظام عامل بالعدل است، و جامعه اسلامی، «جامعـه قائم بالقسط» ... ولاغیر ولاغیر ...

جوانان عزیز در این نسل و نسل‌های آینده، باید با ملاک‌های اسلامی آشنا باشند، و همان‌ها را اساس قرار دهند ... و اگر چیزی برخلاف آن ملاک‌ها دیدند، «حکام» را متهم کنند نه «احکام» را، که احکام دین، کاملترین احکام و قوانین است برای سعادت افراد و جامعه ... و همیشه بدانند که اشخاص، غیر از دین‌اند، و دین غیر از اشخاص است.

*با اندکی تلخیص


 
 

1390/4/28

وب‌سایت دویچه ووله به نقل از «یک منبع آگاه» اعلام کرده که نیروهای امنیتی خانواده پگاه آهنگرانی (بازیگر سینما که اخیرا بازداشت شده) را تحت فشار قرار داده تا با رسانه‌ها گفت‌و‌گو نکنند. بر اساس این گزارش پگاه آهنگرانی اجازه گرفتن وکیل هم ندارد.

به گزارش دویچه ووله در مدت ۱۰ روز گذشته، خانواده پگاه آهنگرانی به قوه قضاییه، نیروی انتظامی، اطلاعات، سپاه و... مراجعه می‌کرده و این نهادها از وضعیت خانم آهنگرانی اظهار بی‌اطلاعی می‌کرده‌اند.

این گزارش با بیان این‌که خانواده پگاه آهنگرانی "به‌شدت تحت فشار هستند" می‌افزاید مقام‌های امنیتی «اجازه گرفتن وکیل را نمی‌دهند. خانواده پگاه را شدیدا تحت فشار قرار داده‌اند تا برای او وکیل نگیرند. تنها چیزی که مسئولان قوه قضاییه گفته‌اند این است که شاید تا پنجشنبه دلیل دستگیری پگاه مشخص شود یا او بتواند وکیل بگیرد. البته این قول مسئولان قوه قضاییه جمهوری اسلامی است و معلوم نیست چه‌قدر می‌شود به آن اطمینان کرد.»

پگاه آهنگرانی روز یکشنبه ۲۶ تیرماه، در دومین تماس تلفنی با خانواده‌اش، با بیان این‌که هنوز تفهیم اتهام نشده و معلوم نیست به چه علت دستگیر شده، درباره وضعیتی که در آن قرار دارد گفته است: «به‌تنهایی در یک سلول هستم.» دادستانی تهران بازداشت پگاه آهنگرانی را، یک هفته پس از ناپدید شدن او در تاریخ دوشنبه (۱۸ ژوئیه/۲۷ تیر) تایید کرده بود.

به گفته منبع آگاهی که به گفته دویچه ووله، از خویشاوندان پگاه آهنگرانی‌ست، نیروهای امنیتی خانواده پگاه آهنگرانی را از گفت‌و‌گو با رسانه‌ها منع کرده‌اند.

پگاه آهنگرانی، فرزند منیژه حکمت و جمشید آهنگرانی است که هر دو کارگردان سینِما هستند.

پیش از این گزارش شده بود که پگاه آهنگرانی قصد دارد جام جهانی فوتبال زنان را برای شبکه خبری دویچه وله آلمان پوشش دهد.

دوستان پگاه آهنگرانی حدس می‌زنند که دستگیری او به موضوع  مستند «ده نمکی‌ها» بازمی‌گردد که خانم آهنگرانی درمورد حضور مسعود ده‌نمکی، کارگردان ایرانی، در عرصه فیلم‌سازی ایران ساخته است.

پگاه آهنگرانی در دوره انتخابات ریاست جمهوری دو سال پیش ایران در ستاد میرحسین موسوی، نامزد اصلاح‌طلب معترض به انتخابات ریاست جمهوری، فعال بود.

منبع: دویچه ووله

پیشینه
دادستانی تهران بازداشت پگاه آهنگرانی را تاييد کرد

پگاه آهنگرانی بازیگرسینمای ایران در بازداشت است


 
 

فاضل موسوی، نماینده مجلس خبر داد:
1390/4/28

یک هفته پس از آنکه خبر رسید مجلس  طرح سوال از محمود احمدی نژاد را فعلا منتفی اعلام کرده، یک عضو كمیسیون اصل نود، از بررسی شكایت ١٢ نماینده مجلس در مورد بیش از ٣۰ تخلف رییس‌ دولت در آن كمیسیون خبر داده است.

به گزارش روزنامه اعتماد، فاضل موسوی، نماینده خدابنده و عضو كمیسیون اصل نود، طی مصاحبه ای گفته است: «درباره بررسی شكایت دوازده نماینده از بیش از سی تخلف رییس‌جمهور در كمیسیون اصل نود گزارشی آماده شده و در اكثر موارد وی متخلف شناخته شده و گزارش نیز بطور مستند تخلفات او را محرز شناخته است و این گزارش بطور كامل باید در صحن علنی مجلس قرائت و برای آن رای‌گیری شود.»

این عضو کمیسیون اصل نود می افزاید: «گزارش مذکور به علاوه گزارش كمیسیون در‌مورد سرپیچی احمدی‌نژاد از حكم رهبری درباره بركنار نشدن وزیر اطلاعات آماده قرائت است و هر دو گزارش‌هایی از نوع آیین‌نامه داخلی هستند و در صورتی كه این دو گزارش رای مثبت مجلس را بگیرد احمدی‌نژاد سه كارت زرد را از مجلس خواهد گرفت.»

موسوی افزود: «من شخصا با علی لاریجانی صحبت كردم و وی گفت هر دو گزارش با عنوان ماده ٢٣٣ آیین‌نامه داخلی خوانده شود و كسی نمی‌تواند در قرائت آن، «ان‌قلت» بیاورد. چرا که قانون می‌گوید در صورت رای مثبت نمایندگان به این دو گزارش استیضاح باید صورت بگیرد. البته استیضاح ساز و كارهای خاصی دارد اما به هرحال استیضاح ایشان كلید خواهد خورد و وارد مراحل خاص خودش می‌شود.»

این نماینده همچنین گفت: «متاسفانه ما به آنها [دولت] نامه محرمانه دادیم و گفتیم این تخلف‌ها مطرح شده این هم متن شكایت نماینده‌هاست. آنها كسی را برای پاسخگویی نفرستادند. جواب هم ندادند. بعد از مدتی خبر‌دار شدیم جوابیه‌شان را در سایت ریاست‌جمهوری منتشر كرده‌اند كه خب این زیبنده یك قوه اجرایی نیست.»

بررسی تخلفات احمدی‌نژاد در کمیسیون اصل نود در شرایطی مطرح شده که در هفته‌های گذشته خبرهای ضد و نقیضی درباره سوال از محمود احمدی‌نژاد منتشر شده است. ابتدا گزارش شد که سوال از احمدی نژاد با امضای ۱۰۰ نماینده قطعی شده اما بعد گفته شد که به دستور علی خامنه‌ای، سوال از رئیس دولت از دستور کار مجلس خارج شده است. بسیاری از نمایندگان محافظه‌کار مجلس بارها بر بی‌قانونی‌های دولت دهم و محمود احمدی‌نژاد تاکید کرده‌اند.

منبع: اعتماد و جرس


 
 

محمد خاتمی:
1390/4/28

محمد خاتمی درباره شرکت در انتخابات گفته است که باید فضا باز شود، احزاب و گروهها آزادانه فعالیت کنند، نماینده و نامزد داشته باشند، صراحت های قانون اساسی را رعایت کنند و حصرها و حبس ها منتفی شود تا همگان در انتخابات شرکت کنند.

آقای خاتمی که در دیدار با اعضای انجمن فرهنگ و سیاست دانشجویان دانشگاه شیراز سخن می‌گفت، تاکید کرد: «خوشبختانه بسیاری از بزرگان و احزاب و گروهها هم بر همین امور تأکید می کنند. اگر برگزارکنندگان بی طرف باشند، نیروهای نظامی و امنیتی دخالت نکنند، همه جریانها بتوانند نامزد داشته باشند، نمایندگان مردم و احزاب و گروهها بتوانند از مرحله رأی گیری تا اعلام نتایج ناظر باشند آنگاه است که انتخابات پرشور و تعیین کننده برگزار خواهد شد. انقلاب و نظام مال ما است نه در انحصار ما.»

تازه‌ترین سخنان آقای خاتمی درباره شرکت در انتخابات در شرایطی مطرح شده که وی اخیرا در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی شمال کشور گفته بود که «این بار اگر شرایط فراهم نشد حتما در انتخابات شرکت نمی کنیم»

گزیده‌ای از سخنان  محمد خاتمی در دیدار با اعضای انجمن فرهنگ و سیاست دانشجویان دانشگاه شیراز را در ادامه می‌خوانید:

امروز حاکمان زورگو هم به نام مردم صحبت می کنند و به نام دفاع از مصالح مردم کارها را پیش می برند. فرعون هم با همین توجیه که موسی آمده تا دین شما را از شما بگیرد و جامعه را بر هم بزند و من خواستار مصلحت شما هستم اعمال خود را توجیه می نمود، اما امروز این امر وجود و بروز بیشتری پیدا کرده.

ملت ایران یکصد و پنجاه سال است که خواهان آزادی و استقلال و پیشرفت است. از وابستگی و تحت سلطه حکومتهای جبار بودن و اینکه نتواند حاکم بر سرنوشت خود باشد و وابستگی به بیگانه و دخالت بیگانگان در سرنوشت و از عقب افتادگی گریزان است.

مردم خواهان رهایی از سلطه حکومت های جباری هستند که با سلطه نظامی و امنیتی و سرکوب و خفقان جامعه را اداره می کنند و مصالح جامعه را نادیده می گیرند و مردم را تحقیر می کنند و اجازه حاکم شدن اراده مردم را نمی دهند و قدرت را به دست خود مردم نمی سپارند.

جمهوری اسلامی یعنی اگر مردمان روزی حاکمان را نخواستند بدون درگیری و با مسالمت حاکم را برکنار می کنند.

اگر گفته می شود که مردم باید حاکم باشند یعنی همه مردم با همه سلایق و در چارچوب نظام و متعهد به همین قانون که حتی ممکن است به آن انتقاد هم داشته باشند آزاد باشند و حضورشان در جامعه و در عرصه سرنوشت بی مانع باشد و نه اینکه قدرت های غیر سیاسی امنیتی و نظامی تعیین کننده باشند.

اینکه فضا باز بشود، مردم با همه گرایشها و سلیقه ها در انتخابات حضور داشته باشند و اطمینان داده شود که آنچه مردم می خواهند تحقق پیدا خواهد کرد خواست همه ما است. جریاناتی هستند که جز فحاشی و تهمت زنی و بگیر و ببند و ترور شخصیت کاری ندارند و متأسفانه مصونیت هم دارند و اینها هستند که به نظام و اسلام و انقلاب ضربه می زنند. درست است که این بی ادبان به گفته لقمان حکیم آموزگار ادب ما خواهند شد، اما واقعا جای تأسف دارد که این همه احیاناً به نام نهادهایی صورت می گیرد که از خون مردم بنا شده اند و بنا بوده پشتوانه ادب و اخلاق و پیشرفت و مصالح ملی باشند.

منبع:‌ کلمه


 
 

1390/4/28

احمد توکلی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس بار دیگر به انتقاد از عملکرد و سیاست‌های احمدی نژاد پرداخته و گفته است که  محمود احمدی نژاد «قیدی به قانون و عقلانیت ندارد.»

سایت «الف» نزدیک به احمد توکلی، به نقل از وی نوشته است: «کمی دقت در موضعگیری های آقای رئيس جمهور نشان می دهد که ایشان مرتباً در حال افزایش مطالبات مردم از نظام است. در این مسیر ظاهراً قیدی هم به قانون و عقلانیت ندارد.»

توکلی افزوده است: در همین دو هفته تعطیلی مجلس لااقل سه مورد را می توان مصداق این رفتار ذکر کرد:

اول: رئيس جمهور اعلام کرد که به هر خانوار ایرانی یک هزار متر زمین رایگان داده خواهد شد تا در آن ویلا احداث کنند و باغداری نمایند.

دوم: رئيس جمهور اعلام کرد که 7 میلیارد دلار از موجودی صندوق توسعه ملی را برای گسترش طرح مسکن مهر اختصاص خواهد داد. درباره تخصیص 3 میلیارد آن تصمیم گرفته شده است.

سوم: با پیشنهاد رئيس جمهور تعداد پذیرش دانشجویان مقطع دکتری تا دو برابر افزایش یافت.

وی تاکید می کند: «پیش تر هم از این موارد بسیار بوده است؛ مانند پرداخت یک میلیون تومان به هر نوزاد در بدو تولد و اهداء سالانه یکصد هزار تومان به همان حساب، یا تقسیم پول نفت به طور مساوی بین مردم، یا افزایش یارانه نقدی و مشابه آنها.»

توکلی همچنین پرسیده است: «چرا رئيس جمهور حاکم که برای ادامه حاکمیت خود و دوستانش در قدرت اصرار زیادی هم دارد، شخصاً به مطالبات دامن می زند؟»

او سپس به شرح دیدگاههای خود درباره عدم اجرا شدن این مطالبات پرداخته است. احمد توکلی از منتقدان جدی محمود احمدی‌نژاد به شمار می‌رود که بارها نسبت به سیاست‌های رئیس دولت دهم انتقاد کرده است.

منبع:‌ الف


 
 

1390/4/28

سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران، که از وی به عنوان یکی از متهمان اصلی پرونده کهریزک نام برده شده اعلام کرد که دادسرای کارکنان دولت برای وی و دو متهم اصلی دیگر این پرونده قرار منع تعقیب صادر کرده است.

به دنبال انتشار گزارش‌های تازه‌ای در برخی از مطبوعات و رسانه‌های ایرانی از پرونده کهریزک، سعید مرتضوی روز دوشنبه در جوابیه‌ای «ارتباط دادن ناعادلانه برخی رفتارهای خودسرانه و خلاف قانون به تعدادی از قضات دادسرای تهران» را  «خلاف واقع و ظلم و اجحاف رسانه‌ای» نسبت به خود و همکاران سابقش خواند.

مرتضوی در جوابیه خود درباره روند رسیدگی به پرونده متهمان بازداشتگاه کهریزک نوشته است: «در این حادثه دادسرای کارکنان دولت بیش از یک سال است به موضوع شکایت خانواده‌های مذکور علیه سه نفر از قضات ویژه رسیدگی کرده و با استعلام از مبادی ذی‌ربط و انجام تحقیقات لازم و مکفی در نهایت طی ۴۳ صفحه، قرار منع تعقیب قضات را صادر و صریحاً در این رسیدگی اعلام شده که قضات دادسرای تهران در این حادثه هیچ گونه مدخلیتی نداشته و کوچک‌ترین قصور یا اتهامی متوجه آنان نیست. تصمیم بازپرس دادسرا توسط قاضی اظهار نظر دادسرای کارکنان دولت تأیید و قرار صادره به طرفین ابلاغ شده است.»

وی همچنین افزوده است: «در پی آن خانواده شکات به این قرار منع پیگیرد اعتراض کرده‌اند که حدود یک سال است در دادگاه کارکنان دولت نسبت به این اعتراض رسیدگی شده و هر چند حکم نهایی در رابطه با اعتراض این خانواده تاکنون صادر نشده است ولکن هیچ خدشه‌ای نیز بر رای دادسرای کارکنان دولت مبنی بر منع پیگرد قضات که در واقع به منزله حکم برائت آنان است وارد نشده، لذا صدور قرار منع پیگرد و تأیید آن توسط قاضی اظهار نظر دادسرای کارکنان دولت به منزله عدم توجه هر گونه اتهامی تا این مرحله از رسیدگی نسبت به دادیار ویژه دادسرا، معاون امنیتی دادسرا و دادستانی سابق تهران است.»

سعید مرتضوی همچنین از خود و دو قاضی دیگری که در ارتباط با پرونده کهریزک تعلیق شده‌اند، با عنوان «قضات ویژه‌ای» یاد کرده است که «در خنثی کردن فتنه‌های بعد از انتخابات سال ۸۸ نقش مؤثری داشتند».

سعید مرتضوی، حسن حداد و علی‌اکبر حیدری‌فر سه مقام قضایی هستند که در ارتباط با پرونده کهریزک از مقام قضایی خود تعلیق شده‌اند.

منبع: الف و رادیو فردا


 
 

شمس الواعظین در آستانه رفتن به زندان:
1390/4/28

ماشاءالله شمس‌الواعظین، نایب رییس انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران برای اجرای حکم ۱۶ ماه حبس تعزیری خود به زندان اوین فراخوانده شد.

در برگه احضاریه‌ای که به دست این روزنامه نگار رسیده، علت حضور «اجرای حکم» عنوان شده است. بر همین اساس وی بایستی ظرف سه روز آینده خود را به دادسرای مستقر در زندان اوین معرفی کند.

مقامات قضایی، همزمان با ارسال اخطاریه‌ای دیگری برای مادر شمس الواعظین وثیقه گذار ایشان، به وی اعلام کرده‌اند که ظرف مهلت ۲۰ روز از رویت آن و در صورت عدم مراجعه وثیقهٔ ایشان ضبط خواهد شد.

آقای شمس الواعظین سردبیر روزنامه های توقیف شده جامعه، توس، نشاط و عصر آزادگان و سخنگوی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات است که بعد از عاشورای 88 بازداشت و بعد از دو ماه و نیم با قرار وثیقه آزاد شد.

او متهم به "تبلیغ علیه نظام" و "توهین به رئیس جمهور" شده و از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب به 16 ماه حبس تعزیری محکوم است و اکنون در حالی که برای اجرای حکم به دادسرای زندان اوین فراخوانده شده می گوید: "من به حکم اعتراض کردم و تاکنون هیچ ابلاغی به من صورت نگرفته و یکباره این احضاریه آمده که باید برای اجرای حکم، خود را به زندان اوین معرفی کنم و در غیر این صورت جلب خواهم شد. از طرفی برای مادرم، ملوک شمس الواعظین که وثیقه گذار بنده بودند هم اخطاریه آمده که ظرف 20 روز باید مرا معرفی کند. حالا خدا را شکر اخطاریه مادرم هم به در منزل ما آمده و او که بیمارست هنوز از موضوع با خبرنشده".

 شمس الواعظین که تاکنون 5 بار زندانی شده، با اشاره به زندانی شدن متعدد خود در این سالها می گوید: "من هنوز نمیدانم حکم نهایی دادگاه تجدید نظر چیست و هیچ حکمی به من ابلاغ نشده؛ با این حال همین یکی دو روزه به دادسرای اوین خواهم رفت و هیچ مشکلی ندارم، من به زندان عادت کرده ام؛ مشکل را کسانی باید داشته باشند که به جای اینکه از مردم عذرخواهی کنند و بگویند که اصلاح طلبان تمام این سالها درباره محمود احمدی نژاد راست می گفته اند و ما خطا کرده ایم، فشار مضاعف بر روزنامه نگاران و فعالان می آورند.

این روزنامه نگار می افزاید: "اتفاقاتی کوچکتر از این مسائلی که در کشور ما می افتد اگر در کشورهای دیگر رخ دهد خیلی از مقامات این کشورها از سمت های خود کناره گیری می کنند اما اینجا آقایان خطا کرده اند و قلدری هم می کنند".

وی سپس با اشاره به زندانی بودن وکیلش می گوید: "وکیل من آقای سیف زاده است که اکنون خودش نیز در زندان به سر می برد من هم که نمیدانم بالاخره حکم ام چیست اما این برخوردها را عوارض حفظ استقلال حرفه ای روزنامه نگاری میدانم و حرف دیگری در این رابطه ندارم".

منبع: جرس و روزآنلاین


 
 

تفسیر یک دقیقه ای:
1390/4/28

وقتی میزان جرم و کژی در جامعه از حد متعارفی بالا برود، نشانه تهدید است. کمیت جرم را نمی خواهیم بحث کنیم، ولی شاخص هایی که به عنوان دماسنج وضعیت جامعه در اختیار داریم حاکی از این است که وضعیت جرم و انحراف در جامعه قابل قبول نیست و تصور می کنیم از حد متعارف افزایش یافته.

البته خود را با خودمان مقایسه می کنیم، با آرمانهای جامعه مقایسه می کنیم در قیاس با آن فاصله زیاد است و میزان جرم در حد غیر قابل قبول و نامتعارف است. هر چند مسئله انحراف و جرم، موضوعی جهانی است. (اما) برخی از شاخصها مانند تعداد پرونده های قضایی، جمعیت کیفری زندانیان، برخی آسیبهای اجتماعی مانند طلاق و اعتیاد را که با گذشته مقایسه می کنیم، جای نگرانی دارد.

با جرم و انحراف دو گونه می توان برخورد کرد؛ یکی برخورد ساده انگارانه و سنتی و قدیمی یا همان برخورد کیفری است که با پدیده جرم و مجرم برخورد قضایی کنیم و فکر کنیم مسئله حل شده. در گذشته چنین عمل می شد. این نگاه کیفرگرایانه، شاید در عمل و در کوتاه مدت به نظر برسد چاره کار است، ولی در واقع هزینه بسیار سنگینی را به دنبال دارد.

با یک مجرم که برخورد می کنید، حتی اگر عادلانه باشد، برخورد فقط مجازات مجرم نیست، مجازات مجرم، مجازات جامعه هم است، از خانواده او آسیب می بیند، تا محله و شهر و جامعه عمومی کشور در معرض آسیب قرار می گیرد. از تبعات این مجازات، آسیبهای جدید و جرایم جدیدی بروز می یابد.

از طرف دیگر برخورد کیفری هزینه بالایی برای جامعه، حکومت، فرد، وابستگان و نزدیکان آن دارد. ضمن اینکه در کارامدی آن نیز تردید زیادی است.

تقریبا 30 سال در جامعه اینطور عمل کردیم، فکر کردیم باید برای مبارزه با جرم، باید با مجرم برخورد امنیتی، سیاسی، انتظامی و قضایی کرد. نتیجه این شده که نرخ جرم به صورت فزاینده بالا رفته.

رویکرد دیگر، رویکرد پیشگیرانه است، یعنی به جای معلول، با علتها برخورد کنیم. انسان، موجود برتری است که در این نگاه، از بسیاری موجودات برتر قرار داده شده است. با این نگاه، انسان کریم و دارای برتری است و هدف این است که انسان به کمال برسد. برخورد کیفرگرایانه، نگاهی انتقام آمیز به بشری است که دچار خطا شده، در نگاه پیشگیرانه، انسان باید به کمال برسد. لذا قبل از آنکه انسان به جرم برسد، این نگاه بستر و زمینه های ارتکاب جرم را از بین می برد.

رویکرد مختار و منتخب ما اکنون، رویکرد پیشگیرانه است. شعار ما این است: پیشگیری در حد ممکن، کیفر در حد ضرورت. باید همه تلاش خود را مصروف کنیم روی اینکه بسترهای وقوع جرم را در جامعه از بین ببریم، هر چند کیفر اجتناب ناپذیر است و برای برخی از زمینه ها، بیماریهای روحی-روانی، جهل، ناآگاهی، عمد نیز وجود دارد.

برخورد با این علل و عوامل، زمینه و بستر ارتکاب جرم را در جامعه از بین می برد. در رویکرد پیشگیرانه، هنوز جرمی واقع نشده که با مجرمی به طور مشخص برخورد کنید. در رویکرد پیشگیرانه، کیفر، محلی از اعراب ندارد، چون جرمی واقع نشده، ولی پیش بینی این است که جرم تحقق پیدا کند. در این رویکرد، مجرم، یا جاهل است و یا بیمار. در هر دو مورد، مجازات نمی دهند. یا آگاهی اش را زیاد می کنند و یا درمانش می کنند.

سه حوزه برای این کار پیش بینی شده: اول پیشگیریهای اجتماعی و فرهنگی است که علل و عوامل زمینه ای جرم را بررسی می کند. مسایل خاص فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی زمینه سازان وقوع جرم را از بین می برد.

بخشی از پیشگیرها، ثانویه است. تصور این است که اگر کار در پیشگیری اولیه به نتیجه نرسید و کسانی مجرم شدند، باید ابزار و فرصت ارتکاب جرم را از بین برد. با روشهای انتظامی و وضعی که وضعیت را تغییر می دهد. با روشهای فنی که پلیس، دستگاه های اجرایی و شهرداریها و سایر سازمانها دخالت می کنند تا انگیزه مجرمانه به عمل مجرمانه تبدیل نشود.

گام سوم نیز پیشگیریهای قضایی است و باید کاری کرد تا جلوی تکرار جرم را گرفت و جامعه بیش از این متضرر نشود. نسبتی که قائلیم، بیشترین سهم مربوط به پیشگیریهای اولیه اجتماعی و فرهنگی است. سهم دوم مربوط به پیشگیریهای ثانویه و وضعی است. باید فرصت را از مجرمان گرفت و کمترین سهم مربوط به پیشگیریهای قضایی است.

در رویکرد پیشگیرانه با مردم از این حیث و وجه سر و کار پیدا می کنیم. کسانی که افکار عمومی را در اختیار دارند، فرهنگساز هستند و قصد و نیت جامعه را تحت تاثیر قرار می دهند، پیشگیریهای اجتماعی و فرهنگی ناظر بر این بخش است.

در آنجا بیشترین سهم مربوط به کسانی و نهادی است که افکار عمومی را شکل می دهند. رفتار جامعه بر اساس مدل و الگوی ارائه شده آنها شکل می گیرد. نقش رسانه در این میان بسیار پررنگ است.

به نظر می رسد سهم روزنامه ها با وجود نقش رسانه های رقیب، مانند صدا و سیما و سایتهای خبری بسیار پررنگ است. پایگاه های خبری نیز از تیترهای روزنامه تبعیت می کنند. پیشگیری مسئله جدیدی است و تاکنون سیاستها کیفری بوده و اکنون باید تلاش زیادی کرد تا این نگاه به عنوان نگاه غالب مطرح شود.

محمد باقر ذوالقدر معاون قوه قضاییه (بااندک تصرف و تلخیص)


 
 

رسول منتجب‌نیا:
1390/4/28

رسول منتجب‌نیا، عضو مجمع روحانیون مبارز و حزب اعتماد ملی می‌گوید حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات بدون تحقق شرایط مطرح شده، نوعی «خودکشی سیاسی» است.

آقای منتجب‌نیا در گفتگو با ایلنا تاکید کرده است: «اگر بنا به حضور تشکیلاتی اصلاح‌طلبان در انتخابات باشد، باید شروط مطرح شده هم تحقق یابد.»

وی افزود که با این حال «گاهی عده‌ای به صورت مستقل عمل می‌کنند و شرایط حضور آن‌ها هم کاملا سلیقه‌ای و شخصی می‌باشد.»

منتجب‌نیا با اشاره به مواضع ضد و نقیض اصولگرایان در مورد حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات گفت: «در میان جناح اصولگرا وحدت نظر وجود ندارد، چرا که عده‌ای از افراد تندرو و افراطی خواهان یک جامعه تک صدایی هستند.»

این فعال سیاسی اظهار داشت که باید منتظر ماند تا مشخص شود شورای نگهبان و هیات‌های اجرایی انتخابات، دنباله روی کدام تفکر هستند؛ «آیا با توجه به قوانین عمل می‌کنند یا اینکه مانند برخی از اعضای شورا به بیان اظهارات تند علیه جناح اصلاح طلب می‌پردازند.»

آزادی مطبوعات، احزاب، زندانیان سیاسی و برگزاری انتخابات آزاد، شروط اصلاح‌طلبان برای شرکت در انتخابات مجلس نهم است.

منبع: ایلنا


 
 

1390/4/28

اکبر محمدیان، رئیس اداره محیط زیست میان‌دوآب از ورود ۶۰ درصد از فاضلاب شهری این شهرستان به رودخانه زرینه‌رود خبر داده است. 

به گفته وی میان‌دوآب دارای یک تصفیه خانه مجهز است اما به دلیل آنکه شبکه جمع آوری فاضلاب در این شهر هنوز تکمیل نشده تنها ۴۰ درصد از فاضلاب این شهر به این تصفیه خانه انتقال می‌یابد.

فاضلاب واحدهای صنعتی از جمله کارخانه قند، کشتارگاه و فاضلاب بیمارستان عباسی نیز به این رودخانه سرریز دارد.

محمدیان اعلام کرده بیمارستان عباسی تصفیه خانه ندارد و فاضلاب آن مستقیما وارد آب رودخانه زرینه رود می‌شود.

با این حال معاون محیط انسانی اداره کل محیط زیست آذربایجان غربی میزان آلودگی درتمامی رودخانه‌های این استان را امری طبیعی و نرمال عنوان کرده است.

سعید پسیان در خصوص بالا بودن میزان آلودگی رودخانه زرینه رود گفته اعتباراتی برای بررسی میزان آلودگی این رودخانه اختصاص یافته که نتایج این مطالعات امسال مشخص خواهد شد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی نیز به مهر گفته تاکنون گزارش خاصی در خصوص بروز بیماری یا مشکل بهداشتی در میان‌دوآب به دلیل آلودگی آب گزارش نشده است.

کامران دهقان با بیان اینکه این معاونت متولی سلامت آب شرب است نهادهای دیگر را متولی امر حفاظت از رودخانه‌های دانسته است.

زرینه رود که یکی از رودخانه‌های دائمی به شمار می‌آید زیستگاه گونه‌های زیادی از ماهیان است در فصول کم آبی به علت غلظت بیش از حد آلاینده‌ها و تخلیه فاضلاب‌ها مرگ و میر ماهیان را باعث می‌شود.

این رودخانه با طول ۲۳۰ کیلومتر طولانی‌ترین رود آذربایجان غربی است که طول شهرستان شاهین دژ و میاندوآب را می‌‌پیماید و سرانجام به دریاچه ارومیه می‌ریزد. 

منبع: مهر


 
 

1390/4/28

مصطفی تاج‌زاده عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی صبح امروز به زندان اوین بازگشت.

تاج‌زاده در آخرین روز از مرخصی خود و در حمایت از پگاه آهنگرانی به دیدن فیلم «ورود آقایان ممنوع» با بازی این هنرمند که به تازگی بازداشت شده است، رفت.

دادستانی عمومی و انقلاب تهران روز دوشنبه تایید کرد که پگاه آهنگرانی، بازیگر سینما، اوایل هفته گذشته بازداشت شده است و تحقیقات درباره وی ادامه دارد.

دوستان پگاه آهنگرانی حدس می‌زنند که دستگیری او به موضوع مستند «ده نمکی‌ها» بازمی‌گردد که درمورد حضور مسعود ده‌نمکی، کارگردان ایرانی، در عرصه فیلم‌سازی ایران ساخته است.

تاج‌زاده که در پی وخامت حال پدرش برای چهار روز به مرخصی آمده بود در حال گذراندن دوران محکومیت ۶ ساله خود است و طبق قانون می‌بایست در بند عمومی زندان اوین نگهداری شود اما مجددا به قرنطینه زندان منتقل شده است.

وی تمام مدت ۱۱ ماه گذشته را نیز در قرنطینه اوین سپری کرده است و مسؤولین زندان به شدت از تماس وی با دیگر زندانیان جلوگیری می‌کنند. 

منبع: کلمه


 
 

علی شکوری‌راد:
1390/4/28

علی شکوری‌راد، عضو جبهه مشارکت ایران می‌گوید در انتخابات مجلس نهم «تعدادی از اصولگرایان با تابلوی اصلاح‌طلبان به میدان می‌آیند تا خلأ اصلاح‌طلبان را پر کنند و مردم را به صحنه بکشانند.»

آقای شکوری راد در مصاحبه با روزنامه اعتماد، اظهارات محمدنبی حبیبی، دبیر کل حزب موتلفه مبنی بر اینکه اصلاح‌طلبان برای ورود به انتخابات مجلس نهم جلساتی برگزار کرده‌اند و قصد شرکت در انتخابات را دارند، رد کرد.

وی افزود: «اصلاح‌طلبانی که مدنظر آقای حبیبی است افراد خودشان هستند که زیر تابلو اصلاح‌طلبی مشغول فعالیت هستند.»

این عضو جبهه مشارکت برای شرکت در انتخابات بر تامین «شرایط حداقلی» که چندی پیش از سوی محمد خاتمی رئیس جمهوری پیشین ایران مطرح شده، تاکید کرد.

آزادی مطبوعات، احزاب، زندانیان سیاسی و انتخابات، حداقل‌ خواسته‌های اصلاح‌طلبان برای شرکت در انتخابات مجلس نهم است.

منبع: روزنامه اعتماد


 
 

1390/4/28

معاون سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهر تهران از افزایش بی‌سابقه دستفروشان در تهران خبر داده است.

رضا جاگیری در گفتگو با مهر گفته برای برخورد با دستفروشان «خلأ قانونی» وجود دارد.

به گفته وی طرح ضربتی جمع‌آوری متکدیان از سطح شهر تهران موجب کاهش آنان شده است اما متکدیان با استفاده از خلأهای قانونی به جای گدایی دستفروشی می‌کنند.

آن گونه که جاگیری اعلام کرده روزانه حدود ۵۰ تا ۶۰ متکدی از سطح شهر جمع آوری شده و وارد گرمخانه‌های شهرداری می‌شوند.

به گفته وی با احتساب هزینه‌های غذا و نگهداری و کارکنان، ماهانه ۲۰۰ هزار تومان هزینه نگهداری از هر متکدی است که البته هزینه‌های درمانی در این عدد لحاظ نشده است. 

منبع: مهر


 
 

شورای نگهبان:
1390/4/28

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان می‌گوید تشکیل کمیته صیانت از آرای مجلس نهم توسط اصولگرایان مطرح نشده و «گروه‌های بی‌هویتی این موضوع را پیش کشیده‌اند.»

آقای کدخدایی در گفت‌و‌گو با روزنامه شرق که امروز سه‌شنبه منتشر شده، افزوده که شورای نگهبان هیچ مرجع دیگری را برای ورود به انتخابات «صالح» نمی‌داند.

برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس هشتم، درباره صحت نتایج انتخابات مجلس نهم که قرار است در اسفندماه برگزار شود، ابراز نگرانی‌هایی کرده‌اند. آنها نگران هستند دولت با استفاده از امکانات وسیعی که در اختیار دارد، بر نتیجه انتخابات تاثیر بگذارد.

کدخدایی همچنین در پاسخ به پرسش روزنامه شرق در خصوص رد صلاحیت اصلاح طلبان گفته است: «وقتی که می‌بینید در یک دوره مجلس، کسانی که علیه قانون اساسی موضع‌گیری می‌کنند عمدتا به یکی از جناح‌های موجود در کشور منسوب هستند، طبعا این‌ها رفتارشان با شرایطی که در قانون انتخابات وجود دارد مغایر است.»

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این پرسش روزنامه شرق که «چرا اکثریت مطلق رد صلاحیت‌شدگان از یک رنگ هستند؟» گفته است: «این را باید از آن‌ها سوال کنید. اینکه چرا رفتار آن‌ها با قانون مغایر است.»

با نزدیک شدن انتخابات مجلس، به نظر می‌رسد حاکمیت برای گرم کردن تنور انتخابات تمایل دارد اصلاح‌طلبان در این دوره از انتخابات شرکت کنند. این در حالی است که چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب گفته‌اند در صورتی که شرایط محقق نشود، شرکت در انتخابات بی‌فایده است.

منبع: روزنامه شرق


 
 

1390/4/28

عبداللطیف عبدالزیانی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در واکنش به گفته های احمد جنتی در مورد بحرین، یادداشت اعتراض خود را تحویل محمد رسولی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس  در این بیانیه اظهارات «تحریک آمیز» احمد جنتی در جریان خطبه های نماز جمعه تهران را رد کرده و گفته های او علیه «پادشاهی بحرین را خطا و نادرست» خوانده است.

در این یادداشت همچنین اظهارات احمد جنتی، «دخالت صریح در امور داخلی بحرین» تعبیر شده و هشدار داده شده است که این گونه اظهارنظرهای «تحریک آمیز و نادرست» به روابط دو طرفه و روابط همسایگان، لطمه و آسیب می زند.

احمد جنتی در خطبه های نمازجمعه دو هفته پیش خواستار آن شد که «بحرین به دست اسلام و مسلمین فتح شود.» وی همچنین گفته بود: «مگر بحرین چه می‌خواهد؟ شعار آن‌ها "هر نفر یک رای" است. چرا باید بابت آن کشته شوند؟»

سه روز پس از گفته های آقای جنتی در نماز جمعه بود که وزارت خارجه بحرین به آن واکنش نشان داد و با اعتراض به کاردار ایران در منامه، ضمن «نادرست» خواندن اظهارات به گفته این وزارتخانه «بی‌شرمانه» احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان را به تخطی از قوانین بین‌المللی و تشویق خشونت علیه شیخ‌نشین بحرین متهم کرد.

در ناآرامی‌های اخیر بحرین، ايران از حضور نيروهای خارجی در بحرین انتقاد کرده است و در مقابل بحرين نیز ايران را به مداخله در امور خود متهم می‌کند و خواستار پایان یافتن این روند شده است.

منبع: رادیو فردا

پیشینه
اعتراض رسمی بحرین به سخنان «خصمانه» احمد جنتی


 
 

1390/4/28
بازداشت مهدی خزعلی
مهدی خزعلی در حالی که چندی پیش وثیقه‌ی قرار صادرشده از سوی مراجع قضایی را تودیع کرده‌بود، در پی تماس بازجوی پرونده‌اش برای تحویل وسایلش به محلّ قرار با وی مراجعه کرد که بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد [تحوّل سبز].
 
بازداشت احمدرضا احمدپور
صبح روز ۲۷ تیر احمدرضا احمدپور -عضو شورای مرکزی جبهه‌ی مشارکت منطقه‌ی قم- در پی مراجعه‌ی مأموران به منزلش بازداشت شد. آقای احمدپور در فروردین سال گذشته به اتّهام تبلیغ علیه نظام، نشر اکاذیب و هتک حیثیت روحانیت، به یک سال حبس و خلع لباس دائمی محکوم شده‌بود و آذرماه سال گذشته از زندان آزاد شده‌بود [هرانا].
 
۲ سال بدون مرخصی در تبعید
فاطمه ره‌نما -زندانی سیاسی مبتلا به سرطان که در دهه‌ی ۶۰ به اتّهام هواداری از سازمان مجاهدین خلق به تحمّل ۳ونیم سال حبس محکوم شده‌بود و به تازه‌گی نیز به همین اتّهام به تحمّل ۱۰ سال حبس محکوم شده‌است- در زندان سپیدار اهواز در تبعید شرایط نامناسبی دارد و از ۲ سال پیش تاکنون به مرخصی نیامده‌است [کلمه].
 
وضع نامناسب زندانیان کرد
رمضان احمدکمال، داوود عبداللّهی، رمضان سعیدی، انور خضری، کام‌ران شیخی و سیّدابراهیم سیّدی و بسیاری دیگر از زندانیان سیاسی کرد مدّت‌هاست از هرگونه حقّ مرخصی محروم هستند و در زندان رجایی‌شهر به دور از هرگونه امکانات رفاهی و در بند زندانیان موادّ مخدّر نگه‌داری می‌شوند [کلمه].
 
نگرانی درباره‌ی فعّال ستاد کرّوبی
محمّدحسین سهرابی‌راد -از فعّالان ستاد انتخاباتی مهدی کرّوبی که در زندان اعتصاب دارویی کرده‌است- برای سوّمین بار در ماه جاری به دلیل بی‌ماری قلبی به بی‌مارستان قلب مدرّس منتقل شد. آقای سهرابی‌راد که به تحمّل ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده، تاکنون و با وجود تودیع وثیقه‌ی ۱۰۰ میلیون تومانی به مرخصی نیامده‌است [جرس].
 
هواخوری ممنوع!
با وجود این‌که مطابق قانون زندانیان می‌توانند از هوای آزاد در تمام روز استفاده کنند و این حق در زندان رجایی‌شهر ۴ ساعت در روز بیش‌تر نیست، مسئولان این زندان چندی‌ست همین ۴ ساعت هواخوری روزانه را نیز از زندانیان دریغ کرده‌اند [جرس].
 
چهلّم صابر
مراسم چهلّم شهادت هُدا صابر روز ۳۰ تیر در منزل مسکونی وی واقع در بزرگ‌راه شهید بابایی، فلکه‌ی چاهارم تهران‌پارس، خیابان استخر، خیابان ۲۴۴ شرقی، کوچه‌ی دنا، مجتمع مسکونی الغدیر، بلوک ۱، طبقه‌ی چاهارم، واحد ۱۹ برگزار خواهدشد [جرس].
 
امید کوکبی را آزاد کنید!
جمعی از دانش‌مندان و اساتید دانش‌گاه و برنده‌گان جایزه‌ی نوبل در نامه‌ای به خامنه‌ای اعلام کردند که امید کوکبی که چندی دیگر به اتّهامات کسب درآمد نامشروع و ارتباط با دولت متخاصم محاکمه خواهد شد، مبرّی از این اتّهامات بوده و صرفن به عنوان پژوهش‌گر در حال تحصیل و دور از فضای سیاست بوده‌است [کلمه].
 
سازمان‌های بین‌المللی و بازداشت هنرمندان
۴ سازمان بین‌المللی فعّال در زمینه‌ی آزادی بیان در نامه‌ای خطاب به رییس قوّه‌ی قضاییه ضمن ابراز نگرانی نسبت به موج تازه‌ی بازداشت فیلم‌سازان و روزنامه‌نگاران، خواهان آزادی مه‌ناز محمّدی -فیلم‌ساز و فعّال حقوق زنان- و پگاه آهن‌گرانی شدند [بی‌بی‌سی فارسی].
 
منبع آگاه از وضعیت پگاه خبر می‌دهد
يک منبع آگاه اعلام کرد خانواده‌ی پگاه آهن‌گرانی به‌دليل تحت فشار بودن تصميم گرفته‌اند که تا روشن‌شدن وضعيت وی در زندان با رسانه‌ها گفت‌وگو نکنند. بنا به اعلام این منبع آگاه هنوز اتّهام خانم آهن‌گرانی معلوم نشده و او معلوم نیست در کدام بند زندان اوین است. وی ابراز داشت خانم آهن‌گرانی برای دوّمین بار با خانواده‌ی خود تماس گرفته و صدا و شرایط وی در این تماس به‌تر از تماس نخست بوده‌است [رادیو زمانه].
 
بازگشت شمس‌الواعظین به زندان
ماشاءالله شمس‌الواعظین -نایب‌رییس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران و سخن‌گوی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات- برای اجرای حکم ۱۶ ماه حبس تعزیری خود به زندان اوین فراخوانده‌شد [کمیته‌ی گزارش‌گران حقوق بشر].
 
ما بی‌گناه‌ایم
سعید مرتضوی -دادستان سابق تهران و یکی از متّهمان اصلی که‌ریزک- در یادداشتی اعلام کرد که وی و دیگر قضات متّهم این پرونده تبرئه شده‌اند [دانش‌جو نیوز به نقل از خبرگزاری فارس].
 
فعّالیت‌های انتخاباتی
علی مطهّری در گفت‌وگویی ابراز داشت شورای نگه‌بان نباید به جز میرحسین موسوی و مهدی کرّوبی دیگر اصلاح‌طلبان را در ارتباط با حوادث بعد از انتخابات ردّ صلاحیت کند. وی هم‌چنین به شروط خاتمی برای شرکت در انتخابات اشاره کرد و گفت نظام در برابر این شروط می‌ایستد. وی هم‌چنین حمایت بعضی از اعضای شورای نگه‌بان را از یکی از نام‌زدها زمینه‌ساز مشکلاتی دانست که بعدن ایجاد شده‌است [بی‌بی‌سی فارسی].
 
غنی‌سازی ِ شدید
اسماعیل کوثری -عضو کمیسیون امنیت ملّی و سیاست خارجی مجلس- از آغاز به کار رسمی نسل جدید سانتریوفیوژ‌ها خبر داد؛ سانتریفیوژهایی که به گفته‌ی وی توانائی بازدهی ۲ تا ۳ برابر نسبت به نسل اوّل دارند و توانایی تولید اورانیوم غنی‌شده را در حجم وسیع بالا می‌برند [خبرگزاری پانا].
 
قاتلان در زندان
۳ متّهم به قتل روح‌الله داداشی بازداشت شدند [رادیو فردا].
 
احمدی‌نژاد؛ غایب
احمدی‌نژاد بیش از ۳ماه است که از شرکت در جلسات هدف‌مندی یارانه‌ها خودداری می‌کند. هم‌چنین وزارت‌خانه‌های نفت، بازرگانی، نیرو، صنایع و رفاه هم فاقد نماینده در این جلسات هستند [مشرق نیوز].
 
یک جایزه‌ی دیگر برای فرهادی
در ۸مین دوره‌ی جشن‌واره‌ی فیلم زردآلوی طلایی ارمنستان، «جدایی نادر از سیمین» جایزه‌ی به‌ترین فیلم را از آن خود ساخت [رادیو فردا].
 
تهیه و تنظیم خبرهای یک خطی از: بامداد راد

 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته