-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ تیر ۱۳, دوشنبه

Latest News from 30Mail for 07/04/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

واكنش دانشگاه‌آزاد به تقاضای نمایندگان:
1390/4/12

در پی درج مطلبی در برخی سایت های اینترنتی تحت عنوان «تلاش برخی نمایندگان برای گرفتن فوق لیسانس فوری» دانشگاه آزاد اعلام کرده که گرفتن فوق لیسانس در مدت کوتاه امكان پذیر نیست.

در اطلاعیه‌ای که دانشگاه آزاد اسلامی در همین زمینه منتشر کرده آمده است: «فرايند اخذ فوق‌ليسانس حداقل 2 سال طول مي‌كشد و در هيچ نظام آموزشي از جمله دانشگاه آزاد ظرف شش ماه گرفتن فوق‌ليسانس امكان‌پذير نيست.»

این اطلاعیه می‌افزاید: «بديهي است افرادي كه از قبل داراي مدرك فوق‌ليسانس بوده‌اند و يا در آستانه اخذ مدرك قرار دارند مي‌توانند در انتخابات ثبت‌نام كنند و واضح و مبرهن است كه اخذ مدرك فوق‌ليسانس حداقل 2 سال زمان مي‌خواهد.»

در پایان اطلاعیه دانشگاه آزاد آمده است: «شايسته است گردانندگان سايت‌هاي خبري بدون اطلاع و غيرمستند از ارائه مطالب كذب و غيرمنطقي كه تحريف افكار عمومي را در پي دارد، اكيداً خودداري كنند.»

چندی پیش نمایندگان مجلس طرحی را تصویب کردند که بر اساس آن، از این پس افراد با مدرک تحصیلی فوق لیسانس (کارشناسی ارشد) می توانند برای نمایندگی مجلس نامزد شوند.

پس از تصویب این طرح، محمد کرمی راد نماینده کرمانشاه اعلام کرد بعد از آنکه این قانون در مجلس مصوب شد، برخی از نمایندگان فعلی به فکر گرفتن مدرک فوق لیسانس افتادند و از ترم گذشته دانشجوی فوق لیسانس در دانشگاه های آزاد از جمله دانشگاه آزاد رودهن شدند.

منبع: فارس

 


 
 

گزارش خبری
1390/4/12

در حالیکه بسیاری از کار‌شناسان مرمت بناهای تاریخی بر این باورند که هرگونه تغییر کاربری در بناهای تاریخی می‌تواند هویت تاریخی و معماری آن بنای تاریخی را زیر سوال ببرد، حجره‌های مدرسه تاریخی چهارباغ اصفهان در حال تخریب هستند.

به گزارش مهر، چندی پیش تغییراتی در مدرسه تاریخی چهارباغ توجه همگان را به خود جلب می‌‌کرد و آواری از این مدرسه خارج می‌‌شد که گویای آسیب به این بنای تاریخی بود.

در تغییرات صورت گرفته، سه اتاق از حجره‌های موجود در این مدرسه تاریخی و دیوارهای میان آن تخریب شده‌اند و با این تخریب، اتاق نشیمن و صندوق خانه این مدرسه یکسره شده است.

باید تخریب حجره‌های مدرسه چهارباغ متوقف شود

یک کار‌شناس بناهای تاریخی درباره تخریب اتفاق افتاده در مدرسه چهارباغ می‌گوید: «تخریب حجره‌های واقع در مدرسه چهارباغ منطبق با اصول معماری اسلامی نیست.»

این استاد دانشگاه که نمی‌خواهد نامش فاش شود، ادامه می‌دهد: «صندوق خانه‌های موجود در این مدرسه تاریخی دارای حکمت خاصی بوده و نباید آن را تخریب کرد زیرا این محل جایگاهی برای استراحت، قرار گرفتن مواد خوراکی، کتب و امور شخصی بوده تا در ‌‌نهایت وقتی یک شخص در آن اتاق کار می‌کند و یا مشغول گفتگو و مباحثه با دیگر طلاب است دیگر هم اتاقی‌های او و طلابی که در اتاق هستند در صورت نیاز به استراحت به صندوق خانه مراجعه کنند.»

این استاد دانشگاه همچنین می‌گوید که بر اساس وقف نامه تغییر در مدرسه چهارباغ امکان پذیر نیست و «تولیت مدرسه نباید کوچک‌ترین خللی در این مدرسه ایجاد کند و در صورتی که تخریب شد نیز باید اعاده شود.»

حذف و اضافه کردن هر چیزی از بناهای تاریخی به هویت اثر صدمه می‌زند

سیدرضا حسینی کشتان، یک کار‌شناس دیگر مرمت بناهای تاریخی درباره تخریب اتفاق افتاده در مدرسه چهارباغ می‌گوید: «بناهای تاریخی با کالبدی که دارند پیام خود را انتقال می‌دهند و نباید هیچ دخالتی در کالبد بناهای تاریخی داشت.»

آقای حسینی کشتان، «حذف و یا حتی اضافه کردن یک چیز به بناهای تاریخی» را موجب بهم ریختن «هویت آن اثر» می‌داند.

او ادامه می‌دهد که «این تغییر و خراب کردن دیوار در میان این حجره‌ها در ‌‌نهایت باعث می‌شود تا هر بازدید کننده‌ مدرسه چهارباغ با دیدن بنا گمان کند هویت اصلی بنا این گونه بوده که در واقع چنین چیزی به هویت و فرهنگ معماری صدمه می‌زند.»

مدرسه تاریخی چهارباغ، آخرین بنای تاریخی باشکوه عهد صفویه در اصفهان است که نزدیک به ۳۰۰ سال پیش، با هدف تدریس و تعلیم طلاب علوم دینی طی ۱۰ سال ساخته شد. این بنا پس از انقلاب ایران نیز مورد استفاده حوزوی قرار گرفت.

گنبد این بنا از نظر تناسب معماری و زیبایی طرح و کاشی‌کاری، پس از گنبد مسجد شیخ لطف‌الله قرار دارد و درهای اصلی این مجموعه، از نمونه‌های والای هنر و صنعت به شمار می‌روند.

منبع: مهر

مرتبط:

نامه جامعه دانشگاهی به خامنه‌ای درباره تخریب بافت‌های تاریخی

سال 89، سال بد میراث فرهنگی


 
 

1390/4/12

محمد علی دادخواه وکیل دادگستری و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر بنابر حکم دادگاه اولیه به ده سال زندان، ده سال محرومیت از تدریس در دانشگاه و همچنین شلاق و جزای نقدی محکوم شد.

آقای دادخواه ضمن تایید این خبر در گفت و گو با بی بی سی فارسی گفت: «بر اساس این حکم من به ده سال ممنوعیت از وکالت در دادگستری، هشت سال زندان به علت براندازی نرم و سخنگویی کانون مدافعان حقوق بشر ، یک سال زندان به علت تبلیغ علیه نظام و جمهوری اسلامی و همچنین به شلاق و چند فقره جزای نقدی محکوم شده ام.»

آقای دادخواه از بنیانگذاران کانون مدافعان حقوق بشر و سخنگوی آن است.

از پرونده‌های مهمی که او وکالتش را بر عهده داشته و دارد می‌توان به پروندهٔ واقعهٔ حسینیه دروایش گناباد، پروندهٔ عبدالفتاح سلطانی و پروندهٔ ملی-مذهبی‌ها اشاره کرد.

او مواردی مانند آبگیری سد سیوند و ساختن برج جهان‌نما در اطراف میدان نقش‌جهان اصفهان را وکالت کرده و در پرونده‌های متعددی مربوط به دانشجویان دانشگاههای ایران نیز نقشی فعال داشته‌است.

جمهوری اسلامی بارها با فشار و بازداشت وکلا سعی در محدود کردن کار آنها داشته است.

گزارش ویژه سی‌میل از وکلای زندانی در جمهوری اسلامی را بخوانید.

منبع: بی‌بی‌سی


 
 

خانواده‌های زندانیان سیاسی در نامه‌ای به مجلس:
1390/4/12

جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی در نامه ای به کمیسیون امنیت ملی مجلس نسبت ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت زندانیان سیاسی، خواستار رسیدگی مجلس به وضعیت آنان شدند.

آنها در این نامه از کمیسیون امنیت ملی مجلس خواسته اند پیش از سفر گزارشگر حقوق بشر به ایران با ارسال نمایندگانی گزارش واقعی از وضعیت زندانهای کشور تهیه و به استحضار دیگر نمایندگان مجلس برسانند.

امضا کنندگان این نامه افزوده‌اند: «خانواده های زندانیان سیاسی انتظار دارند این کمیسیون در مورد اقدامات غیر قانونی و غیر شرعی و غیر انسانی مانند محرومیت از امکانات درمانی و اموزشی و نیز قطع ارتباط زندانیان سیاسی خصوصا آن دسته از زندانیان که خانواده هایشان در خارج از  تهران  زندگی میکنند از طریق محدود کردن امکان تماس تلفنی و نیز ندادن امکان مرخصی  و ملاقات  حضوری برای برخی از زندانیان از قوه قضاییه توضیح بخواهند.»

در پایان این نامه آمده است: «ما خانواده های زندانیان سیاسی علاقمندیم پیش از آنکه دیگران بر اساس  قواعد بین المللی در صدد محاسبه ی بی قانونی ها و بی عدالتی ها و نقض حقوق بشر در کشورمان برآیند، نمایندگان واقعی ملت این  مهم را عهده دار شوند و ضعف ها و کاستی ها در حوزه ی قضا و در بخش امنیت هر چه زود تر با آزادی کلیه  زندانیان سیاسی و تا رسیدن به خواسته ی بر حق با احقاق حقوق اولیه این آزادگان دربند جبران شوند.»

این نامه به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، کمیسیون اصل نود مجلس و کمیسیون حقوق بشر قوه قضاییه رونوشت شده است.

منبع: کلمه


 
 

1390/4/12

به دنبال انتشار خبرهایى درباره پس گرفتن امضاهاى طرح سؤال از احمدى‌نژاد توسط شمارى از نمایندگان، على مطهرى در نامه‌اى به هیئت رئیسه مجلس از «اعمال فشار به نمایندگان براى پس گرفتن امضاها» انتقاد کرده است.

روز یکشنبه هفته گذشته طرح سؤال از محمود احمدى‌نژاد، که به امضاى ۱۰۰ نماینده مجلس رسیده بود، رسماً به هیئت رئیسه مجلس شوراى اسلامى تسلیم شده بود.

دو روز پس از ارائه طرح سوال از محمود احمدی‌نژاد، یک عضو هئیت رئیسه اعلام کرد که اکثریت اعضای هیئت رئیسه طرح سوال از رئیس جمهوری را با توجه به اوضاع کشور، «به مصلحت ندانسته‌اند.»

این نماینده  پیگیر طرح سوال از رئیس دولت دهم، اظهارات اعضای هیئت رئیسه را مبنی بر «رعایت نکردن بی‌طرفی و مقدمه اعمال فشار» به نمایندگان برای پس‌گیری امضا‌ها دانست.

مطهری به هیئت‌رئیسه تذکر داده که نباید به گونه‌ای رفتار شود که زمینه اعمال فشار به امضاکنندگان با انتشار اسامی آنان فراهم شود. او همچنین در این نامه به هئیت رئیسه مجلس یادآوری کرده است که اسامی امضاکنندگان باید محرمانه باشد.

آقای مطهری در نامه خود تاکید کرده است: ««به نظر می‌رسد که خبر از پس گرفتن امضاها در ایام تعطیل مجلس نوعی فضاسازی برای ایجاد رعب و تزلزل در میان امضاکنندگان است، اما اکثر قریب به اتفاق امضاکنندگان از روی عقیده و ایمان امضا کرده‌اند و قصد اصلاح و تفاهم دارند نه تخریب و دشمنی، فرضاً کسی هم بخواهد امضای خود را پس بگیرد، شخصیت خود را زیر سؤال می‌برد و باید در مقابل مردم پاسخگو باشد، چون سؤال از رئیس جمهور در برخی موارد خواست اکثر مردم است.»

علی مطهری همچنین وزیر کشور را نسبت به اعمال فشار به نمایندگان تهدید به استیضاح کرده و گفته است: «اگر استانداران و فرمانداران هم بخواهند نمایندگان امضاکننده را تحت فشار قرار دهند، وزیر کشور را استیضاح خواهیم کرد.»

منبع: مهر، رادیو فردا و مردمک

پیشینه
طرح سوال از احمدی‌نژاد تقدیم هیات رئیسه مجلس شد
سوال از احمدی‌نژاد «به مصلحت کشور» نیست
 


 
 

1390/4/12

یک روز پس از آن‌که محمود احمدی‌نژاد از ورود غیرقانونی کالا از طریق شماری از اسکله‌ها خبر داد، فرمانده سپاه پاسداران گفت که این ارگان در اسکله‌های خود، مبادلات تجاری انجام نمی‌دهد.

روز گذشته، محمود احمدی‌نژاد گفت که شماری از نهادها و سازمان‌ها از طریق اسکله‌ها و مرزهای غیرقانونی کالا وارد می‌کنند و باید جلوی آنها گرفته شود.

رئیس دولت دهم همچنین تاکید کرد که هیچ وزارتخانه‌‌ای حق ندارد خارج از کنترل گمرک، اسکله و مرزی داشته باشد. او هرجایی را که کسانی برای خود حقوق فراقانونی قائل شوند، «نقطه فساد» دانست.

محمدعلی جعفری در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، در اختیار گرفتن اسکله‌های نظامی توسط نیروهای مسلح را «طبیعی» توصیف کرد اما افزود که در این اسکله‌ها «هیچ وقت بحث تبادل کالا صورت نمی‌گیرد.»

آقای جعفری همچنین بدون اشاره به مطرح شدن اتهام فعالیت تجاری در اسکله‌های برخی نهادها از سوی محمود احمدی‌نژاد، این اتهام را «بحثی انحرافی» خوانده که «توسط افرادی که ذینفع هستند مطرح می‌شود.»

وی افزوده است که «این افراد با مطرح کردن چنین بحث‌هایی قصد دارند توجه دولت و دستگاه‌های دیگر را از جایی که قاچاق اصلی کالا اتفاق می‌افتد، منحرف کنند.»

سپاه پاسداران پس از ورود محمود احمدی‌نژاد به دولت، با انجام معاملات اقتصادی کلان، کلیدی‌ترین پروژه‌ها اقتصادی را در اختیار گرفته است تا جایی که به گفته تحلیل‌گران اقتصادی قانون خصوصی‌سازی در ایران تبدیل به «شبه دولتی‌سازی» شد.

پیشتر، در روزهای پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸، مهدی کروبی، یکی از دو کاندیدای اصلاح‌طلب که به نتیجه انتخابات معترض بوده‌اند، اشاره کرده بود که سپاه در اسکله‌های نظامی ‌به‌طور پنهانی قاچاق می‌کند. محمود احمدی‌نژاد و سپاه در همان زمان این گفته آقای کروبی را تکذیب کرده بوند.

منبع: مهر، رادیو فردا و مردمک

پیشینه
احمدی‌نژاد: شماری از نهادها از معابر و اسکله‌های غیرقانونی کالا وارد می‌کنند


 
 

نسرین ستوده خطاب به صادق لاریجانی:
1390/4/12

نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق زنان در نامه‌ای خطاب به رئیس قوه قضائیه از اینکه حکم زندانش طولانی‌تر از موکلانش است، تشکر کرده و نوشته «رهایی از زندان قبل از موکلانم برایم بسیار دردناک بود.»

خانم ستوده در نامه خود به طعنه خطاب به صادق لاریجانی افزوده است: «بابت حکم خودم به طور ویژه از شما سپاسگزارم. از اینکه قاضی شما در صدور حکم خویش به هیچ روی ملاحظهٔ دو کودک خردسال مرا ننمود، بسیار سپاسگزارم.»

ستوده که شهریور ۱۳۸۹ بازداشت شد، در دی ماه سال گذشته به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی، تبانی و تبلیغ علیه نظام و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر» به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

او همچنین به دلیل حضور بدون حجاب در یک پیام ویدیویی که برای مراسم جایزه حقوق بشر ایتالیا فرستاده بود، ۵۰ هزار تومان جریمه نقدی شده است.

خانم ستوده در ادامه نامه خود آورده است: «قاضی شما نشان داد زنان ایران را به هیچ بهانه‌ای نمی‌توان نادیده گرفت. من حکم شما را با هیچ چیز در دنیا عوض نمی‌کنم، زیرا این حکم لطف و محبت‌ بی‌پایانی را از سوی هموطنان‌ام و آزادیخواهان جهان به سویم سرازیر کرد.»

وی در این نامه تاکید کرده است: «سپاسگزارم که به جهان نشان دادید چه شکاف عظیمی میان تصمیمات حاکمان و آرزوی مردمان وجود دارد.»

منبع: کلمه


 
 

با حفر یک تونل ۳۲ متری
1390/4/12

غلامرضا انصاری، رئیس کل دادگستری استان اصفهان فرار شش زندانی محکوم به اعدام از زندان دستگرد در استان اصفهان را تائید کرد.

این شش زندانی صبح روز جمعه (۱۰ تیر) در نتیجه حفر تونلی ۳۲ متری، به محوطهٔ باز راه پیدا کرده و با تهدید یک سرباز در آن محوطه از زندان گریختند.

به گفته آقای انصاری، اتهام یکی از این شش زندانی قتل و پنج نفر دیگر سرقت مسلحانه بوده است.

وی افزوده که «یکی از متهمان هنگام فرار در تونل گیر کرده بود که ماموران آتش نشانی موفق شدند او را که دچار خفگی شدید شده بود بیرون کشیده و از مرگ حتمی نجات دهند.»

در بررسی‌های اولیه مشخص شد متهمان از دو ماه قبل اقدام به حفر تونل برای فرار کرده‌اند. زندانیان فراری، شب‌ها با استفاده از آبکش و اجسام تیز اقدام به حفر تونل کرده و خاک آن را با استفاده از کیسه و ملافه به داخل چاه می‌ریختند.

به گزارش مهر، دو نفر در زندان با این افراد همکاری داشتند که از سوی ماموران شناسایی و دستگیر شدند. تیم ویژ‌ه‌ای نیز برای دستگیری زندانیان فراری تشکیل شده است.

منبع: مهر، ایرنا و ایسنا


 
 

1390/4/12

انفجار در یک منزل مسکونی در بلوار فرجام در شرق تهران، یک کشته و دست‌کم سه مجروح بر جا گذاشت. بر اثر این انفجار دو ساختمان سه طبقه فرو ریخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، از بین سه مجروح حادثه یک نفر مرد و دو نفر زن هستند و فرد جان باخته در این انفجار یک مرد ۷۰ ساله بوده است.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، بررسی‌های اولیه آتش نشانان مشخص کرد چند دستگاه خودرو نیز در پارکینگ ساختمان‌ها زیر آوار مانده است.

عملیات آتش نشانان برای جستجوی افرادی که ممکن است زیر آوار گرفتار شده باشند همچنان ادامه دارد.

در این انفجار خسارت زیادی به منازل اطراف وارد شد به طوری که اکثر شیشه‌های آنها شکسته شد.

هنوز درباره علت وقوع این حادثه خبر قطعی منتشر نشده، اما پيش‌بينی می‌شود انفجار گاز در يكی از خانه‌های آسیب ديده موجب وقوع اين حادثه شده باشد.

منبع: مهر و ایسنا


 
 

1390/4/12

عبدالرضا کرباسی، مدیرکل دفتر بررسی آلودگی های دریایی سازمان حفاظت از محیط‌زیست  آلودگی دریای خزر را به دلیل ورود فاضلاب انسانی «بسیار شدید» دانسته است.

آقای کرباسی در گفتگو با خبرآنلاین گفته است: «آلودگی خزر  بسیار شدید است که به‌دلیل ورود فاضلاب انسانی به دریای خزر، حدآلودگی میکروبی در این دریا بسیار بالاست و در برخی مناطق به 100‌برابر حد مجاز نیز می‌رسد.»

وی تاکید کرده است که این آلودگی برای شناگران منجر به «مشکل» می‌شود. به گفته عبدالرضا کرباسی «این مشکلات در شهر‌هایی مانند چالوس، نوشهر و نور بیشتر است.»

کرباسی در پاسخ به سوالی مبنی بر «حذف منابع آلوده‌کننده آب دریا» گفته است که این امر منوط به همکاری ارگان‌ها و نهاد‌های مختلف است. وی تصریح کرده است: «یک طرح جامعی داریم که برای اجرایی شدن آن باید همه از وزارت بهداشت گرفته تا جهاد کشاورزی همکاری کنند. البته وزارت نیرو نقش مهمتری دارد چون موظف است در شهرهای بالای 30 هزار نفر جمیعیت تصفیه خانه فاضلاب شهری داشته باشد اما این کار را به دلیل نداشتن بودجه انجام نداده است.»

به گفته مدیرکل دفتر بررسی آلودگی های دریایی سازمان حفاظت از محیط‌زیست  کشور روسیه 75 درصد، ایران 12 و آذربایجان 13 درصد باعث آلودگی دریای خزر می شوند.

منبع: خبرآنلاین


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته