-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ خرداد ۱۱, چهارشنبه

Latest News from 30Mail for 06/01/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/3/10

بيش از 70 اصله درخت 20 ساله شب گذشته در باغي شخصي در منطقه ولنجك تهران براي انجام ساخت و ساز از ريشه درآورده شده است.

به گزارش ايرنا قطع این درختان در ساعات پاياني دوشنبه شب انجام شده است؛ اما اهالي محل اقدام به تهيه فيلم از قطع درختان كرده‌اند.

ساكنان محله ولنجک در این زمینه به ایرنا گفته‌اند که اين درختان بين 20 تا 25 سال عمر داشتند.

همچنین ایرنا نوشته است که قطع این درختان  بدون مجوز بوده و پيگيري از مسوولان محلي براي پاسخ در‌باره دليل قطع شبانه بی‌ثمر بوده است.

براساس قانون، قطع بدون مجوز هر درخت از پنج میلیون تا 50 ميليون ريال جريمه نقدي و نيز حبس در پي دارد.

شهر تهران با توجه به وسعت و جمعيت بالا از كمبود فضاي سبز شهري رنج مي‌برد و در سال‌هاي اخير نيز بسياري از باغات شمال شهر براي تبديل شدن به ساختمان هاي مسكوني و تجاري تخريب شده است.

منبع: ایرنا

در همین زمینه:
قطع درختان ۲۰۰ ساله در بوشهر
بیش از 3400 اصله درخت در سنندج قطع شد
پلیس در تخریب جنگل‌ها دست دارد


 
 

نماینده ولی فقیه به نقل از فرمانده كل سپاه:
1390/3/10

نماینده ولی فقیه در کاشان به نقل از فرمانده كل سپاه گفته است که پس از ماجراهای مربوط به جریان انحرافی، وی به رهبری گفته است «اجازه بدهید مشایی را بگیریم تا كل غائله حل شود، اما آقای خامنه‌ای گفته است همه عوامل را دستگیر كنید، اما حساب احمدی‌نژاد را هم جدا كنید.»

وب‌سایت آینده نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی «سفیر ولایت» كه توسط دفتر آیت الله عبدالنبی نمازی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه كاشان اداره می‌شود، مطالبی را در خصوص ماجراهای مربوط به عزل و ابقای وزیر اطلاعات دولت دهم و نیز تیم احمدی‌نژاد که نزد اصول‌گرایان به «جریان انحرافی» موسوم است، فاش کرده است.

آیت‌الله نمازی در درس خارج فقه خود گفته است که پس از ماجراهای مربوط به جریان انحرافی «سرلشگر جعفری فرمانده كل سپاه رفتند خدمت رهبری و گفتند اجازه بدهید ایشان[مشایی] را بگیریم، كل غائله حل می‌شود حالا نهایتاً چند روزی بعضی‌ها اظهار نگرانی خواهند كرد و تمام خواهد شد. [اما] آقا ظاهراً هنوز به این نتیجه نرسیدند ولی فرمودند همه عوامل را دستگیر كنید، كسانی كه نیروهای عملیاتی این طرح هستند. آقا فرمودند با قوت بازجویی كنید و بررسی كنید اما حساب احمدی‌نژاد را جدا كنید.»

نماینده ولی فقیه همچنین با اشاره به تمایل رهبری برای حفظ رییس دولت دهم افزوده است: «در یك ملاقاتی كه سران سه قوه حضور داشته‌اند آقا می‌فرمایند كه احمدی‌نژاد باید حفظ بشود به دلیل زحمات و خدمات مختلفی كه انجام دادند، مانند مسكن و هسته‌ای و ... فلذا به شخص ایشان در خطبه‌ها و سخنرانی‌ها چیزی گفته نشود ولی جریان انحرافی باید برای مردم روشن بشود كه اینان درصدد در دست گیری قوه مقننه و نتیجتاً قوه مجریه است چون كابینه را مجلس رأی می‌دهد.»

پیش از این آقای باهنر، نایب رییس مجلس هم از تمایل آیت‌الله خامنه‌ای برای اتمام دوره رییس دولت دهم سخن گفته بود.

امام جمعه کاشان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مشایی مراكز قدرت نظام را در اختیار خودش گرفته است، و عزل و نصب وزیر اطلاعات هم به مشایی ارتباط داشته گفته است که ابتدا آیت‌الله خامنه‌ای به احمدی‌نژاد نامه خصوصی مبنی بر حفظ وزیر نوشته است، اما احمدی نژاد به آن وقعی ننهاده است.

آیت‌الله نمازی همچنین در مورد بازداشت‌ها و دستگیری‌های تیم احمدی‌نژاد هم گفته است: «در هفته های اخیر چند نفر را دستگیر كردند كه این‌ها جزو ارباب جمعی رئیس دفتر احمدی‌نژاد هستند. شخصی به نام غفاری و چند نفر دیگر و یكی هم شخصی است در لباس روحانیت به نام امیری فر كه در تهران آن مجمع روحانیت ولایی را تشكیل داده كه وصل به مشایی است كه ایشان هم دستگیر شده است. این ها در اعترافات خودشان چیزهای تكان دهنده ای را بازگو كردند، مفاسد اقتصادی با ارقام بالا.»

منبع: آینده نیوز

پیشینه:
باهنر: رهبری خواهان ادامه فعالیت دولت احمدی‌نژاد است
فرمانده سپاه: «جریان انحرافی» در حال یارگیری است

 


 
 

1390/3/10

محمد علی ابطحی
وب نوشت

درگذشت مرحوم عزت الله سحابی از تلخ ترین خبرهائی بود که بر سرسرای ایران و ایرانی سایه افکند. این چهره ها تجربه های کم نظیری هستند که به صورت طبیعی حضورشان همیشه لنگر و پشتوانه ملی برای حوزه دین، اجتماع، و سیاست بود. سحابی البته در بین دینداران و سیاستمداران تاریخ ایران یکی از نمونه های نادری بود که دارای فضائل متفاوتی بود که به پاره ای از انها اشاره میکنم:

1- سحابی از روشنفکران موفق بود. تاریخ روشنفکری در ایران از نظر عملی خیلی درخشان نبوده است. در بسیاری از موارد تاریخی روشنفکران ایده پردازانی بودند که با واقعیتها و نیازهای جامعه شان نمیتوانستند رابطه برقرار کنند و نظراتشان تنها در کتابها و یا محافل کم مخاطب مطرح و ارائه می شد. اما مهندس سحابی از روشنفکرانی بود که در متن مشکلات جامعه اش در قبل و بعد انقلاب قرار داشت. با مشکلات آنان زندگی میکرد و به همین دلیل رنجهای فراوانی هم کشید. هم نگاهی به معیشت انان داشت و برایشان دل میسوزاند و هم در حوزه فکری و سیاسی راه حل ارائه میکرد و بی توقع مثل برادر و پدری دلسوز نظر ارائه می داد.

2- سحابی از دل رنج و ناراحتی بیرون آمده بود. آدم بی ریشه ای نبود که به خاطر منافع شخصی اش دستمالی را بهانه کند و قیصریه ای را به اتش بکشاند. این روحیه اش ناشی از همان رنجهائی بود که که قبل و بعد انقلاب کشیده بود. آدم هائی که خود دستی بر آتش دارند و با سختی ها و رنجها دست به گریبان بوده اند، نتایج مثبت تلاشهاشان را قدر میشناسند. وی که از دوران مصدق در کنار پدر فاضل و باعظمتش سیاست ورزی کرده بود، و در زندانهای مختلف رژیم گذشته مقاومت را تجربه نموده بود. به همین دلیل به عنوان یک سیاستمدار پخته دور از احساسات، منتقد مشفقی بود که میتواند الگوی شفقت در نقد باشد. به همین دلیل هیچگاه در عمر سراسر مبارزه اش روحیه افراطی پیدا نکرد. در قبل از انقلاب جذب گروههای مسلح نشد و به کرات این روش را نقد کرد و بعد انفلاب هم در برابر همه بی مهری ها هیچگاه در کنار افراطیون قرار نگرفت. تساهل و تسامح از اصول ذاتی اش بود و کورانها او را دچار اسیب فکری نمی کرد. نگاهی به مواضع او حکایت از این میکند که دلخوریهایش هم او را به انتقام فکری و سیاسی سوق نداد.

3- مهندس سحابی یک دین دار دین شناس بود. خودش با منابع اصیل آشنا بود و به دلیل اینکه میتوانست جوهر دین را بشناسد، از یکسو سینه چاک مدافع اصل دینداری بود و از سوی دیگر پیرایه های متحجرانه بر پیکره دین را به خوبی میشناخت و برای پالایش آن تلاش میکرد. روشنفکران بی علاقه و نا آشنای با دین همیشه جدا از جامعه بودند. در جامعه ای مثل جامعه ایرانی که عنصر دین باوری شیرازه جدی پیوند دهنده مردم است، اگر سیاستمدار روشنفکری مثل عزت الله سحابی یافت شود که بتواند با نگاه به منابع دینی و با اعتقاد اسلامی سیاست و فکرش را عرضه کند، میتواند موفق و مفید باشد. وی در کنار مرحوم مهندس بازرگان و مرحوم دکتر یدالله سحابی، از پیشتازان آشتی دین و علم بودند که در دهه 40 نوشته های انان در فضای تند ضد دینی گام مهمی بود که مورد اقبال وسیع جوانان دین باور آن دوران بودند که به مثابه یک تکیه گاه، نسل دیندار جوان را در دانشگاه ها سربلند کردند. خودش در خاطراتش نقل میکند که وقتی سازمان مجاهدین خلق در قبل انقلاب شکل گرفت، مهمترین دغدغه بنیانگذاران اصیل آن کمبود اطلاعات دینی بود. همه متفق بودند که برای جبران این کمبود ایدئولوژیک مهندس سحابی دست به کار شود و این خلا را پر کند. که متاسفانه به دلیل عملگرائی سازمان و بی توجهی به مبانی ایدئولوزیک این نقش به سحابی واگذار نشد.

4- اخیرا کتاب ارزشمند نیم قرن خاطره و تجربه مرحوم سحابی را خوانده ام. تجربیاتش تا مقطع پیروزی انقلاب اسلامی است. خواندن آن را به همه اهل فرهنگ و سیاست توصیه میکنم. چیز مهمی که در آن کتاب که خاطرات کم نظیری است، توجه را جلب میکند، واقع بینی و انصاف و ادب مهندس سحابی است. اصلا سعی نکرده است خاطراتش را بزک کند. نظراتش در مورد مرحوم دکترمصدق، مجاهدین خلق و گروههای مارکسیستی فصل جدیدب را از تاریخ سیاسی به نمایش گذاشته است.

خداوند چنین تقدیر کرد که جامعه ایرانی از وجود این فرهیخته کم نظیر خالی شود. خداوند رحمتش کند و به خانواده اش صبر و اجر دهد. ما همیشه نیازمند چنین سیاستمداران دین شناس و دین باور و روشنفکر وواقع بین و منصف هستیم. بهترین قدردانی از روح بلند او این است که این خصلت ها را در جامعه رواج دهیم.

* تیتر از سی میل با توجه به متن


 
 

1390/3/10

روزنامه‌ تهران امروز با انتشار اظهارات مدیرعامل سابق شرکت دخانیات ایران، اسفندیار رحیم مشایی، را به دست داشتن در قاچاق سیگار متهم کرده‌است.

این روزنامه در گزارشی که روز سه شنبه منتشر کرد با عنوان «پشت‌پرده برکناری رئیس شرکت دخانیات» نوشت: «دستور مشایی برای اعطای نمایندگی سیگار به العقیلی افشا شد.»

آن گونه که این روزنامه نوشته اسفندیار رحیم‌مشایی بار‌ها نامه‌هایی را خطاب به وزیر اقتصاد، رئیس‌کل بانک مرکزی و وزیر صنایع برای رفع مشکلات فردی به نام العقیلی ارسال کرده است.

تهران امروز همچنین نوشته است که روز قبل از انتشار گزارش سندی منتشر شد كه نشان می‌دهد امور مربوط به العقیلی از سوی مشایی و معاونش در شورای ایرانیان خارج از كشور، پیگیری شده است.

این سند نامه‌ای است كه به امضای اسفندیار رحیم‌مشایی رسیده و از جمله نكات جالب توجه این نامه دستور مشایی به محرابیان وزیر وقت صنایع برای برگرداندن نمایندگی سیگار به العقیلی است.

این نامه در حالی كه اصولا از لحاظ اداری فاقد هیچ‌گونه ارتباط با حوزه كاری ملك‌زاده معاون شورای ایرانیان خارج از كشور بوده برای «پیگیری» و «گزارش اقدامات انجام شده» برای نامبرده ارسال شده است.

بر اساس این گزارش العقیلی نمایندگی مادام‌العمر سیگار مارلبرو در ایران را از فیلیپ موریس اخذ كرده است.

محمد سعید العقیلی كه به نوشته الف افتخار خود را نداشتن شناسنامه ایرانی می داند و در كشور امارات زندگی می‌كند در سالهای گذشته به عنوان بزرگترین واردكننده سیگار به ایران آمده است.

تنها در یك مورد شرکت پخش عظیم به عنوان یکی از ده‌ها شرکت وابسته به العقیلی،‌ به دلیل عرضه خارج از شبکه 6 هزار و 305 کارتن سیگار به پرداخت 9 میلیارد و 350 میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد. وی ناچار به فرار از كشور شد هر چند مجموعه شركتهای وی به فعالیتهای مالی خود در ایران ادامه دادند و حتی شرکت دخانیات قشم متعلق به مافیای العقیلی بدون پرداخت كامل جریمه به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

مدیرعامل سابق شركت دخانیات نیز با اشاره به مفاسد اقتصادی العقیلی گفته: «فشار زیادی بر من وارد شد تا وی جریمه خود را پرداخت نكند، فعالیت خود را در صنعت سیگار ادامه دهد و در پروژه قشم فعال باشد. من مقابل العقیلی ایستادگی كردم ولی وقتی دیدم هیچ حمایتی از من نمی‌شود بنا به خواست خودم از وزیر صنایع، پست مدیرعاملی دخانیات را ترك كردم.»

ابطحی با بیان اینكه العقیلی بارها كلاه سر صنعت دخانیات ایران گذاشته است، گفته: «طبق اعلام وزارت اطلاعات، شركت فیلپ موریس یك كمپانی صهیونیستی است و هیچ شركتی نباید نسبت به واردات محصولات آن به كشور اقدام كند ولی در این ماجرا عده‌ای را می‌دیدم كه به عنوان طرفداری از یك گروه وارد قضیه شده و تنها من مورد هجوم واقع شدم.»

منبع: تهران امروز و +
 


 
 

1390/3/10

سایت کلمه از وجود جو امنیتی در محدوده منزل زنده‌یاد سحابی خبر داده است.

کلمه از بازداشت تعدادی از حاضران در منزل زنده‌یاد مهندس سحابی خبرداده و نوشته علی‌رغم پذیرش منویات نیروهای امنیتی برای چگونگی برگزاری مراسم تشییع از سوی خانواده آن مرحوم، نیروهای امنیتی و انتظامی در محدوده منزل وی با دوستان و نزدیکانش رفتار تندی داشته‌اند.

آن گونه که کلمه گزارش کرده حدود ۱۰۰ نفر از نزدیکان خانوادگی مهندس سحابی در منزل وی گرد هم آمده‌اند اما محدوده لواسان، از ورودی منطقه تا منزل پر از ماموران گارد بوده و چند نفر از حاضران در مراسم بازداشت شدند که البته پس از ساعاتی آزاد شده‌اند.

از مواردی که مورد برخورد نیروهای انتظامی و امنیتی بوده، دوربین عکاسی و فیلمبرداری بوده است. از حاضران در مراسم نیز در کوچه و خیابان‌های اطراف منزل توسط نیروهای امنیتی فیلمبرداری شده است.

مراسم تشییع جنازه زنده‌یاد مهندس عزت الله سحابی قرار است فردا صبح ساعت ۸ از مقابل منزل وی برگزار شود.

منبع: کلمه
 


 
 

1390/3/10

مراسم تشییع پیکر عزت الله سحابی صبح روز چهارشنبه (ساعت ۸ صبح از بلوار امام لواسان، خیابان صحرای ناران) از مقابل منزل وی برگزار خواهد شد.

عزت الله سحابی، رئیس شورای فعالان ملی مذهبی بامداد روز سه شنبه در بیمارستان مدرس تهران درگذشت.

در پی درگذشت عزت‌الله سحابی  شخصیت‌ها و گروه‌های مختلف سیاسی، با صدور بیانیه‌‌هایی مرگ این فعال کهنه‌کار سیاسی را  تسلیت گفته‌اند.

عزت الله سحابی، متولد سال ۱۳۰۹ است و فعاليت‌های سياسی و تشکيلاتی خود را پس از  ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ آغاز کرد.

سحابی به هنگام تاسيس نهضت آزادی در سال ۱۳۴۰ به اين حزب پيوست. وی به همراه آيت الله محمود طالقانی، مهدی بازرگان و يدالله سحابی به عنوان شورای مرکزی نهضت آزادی فعاليت می‌کرد.

عزت الله سحابی از آغاز فعاليت‌های سياسی خود نزديک به ۱۵ سال را در زندان‌های دوران شاه و جمهوری اسلامی گذارند.

منبع: سحام‌نیوز و رادیو فردا

پیشینه
واکنش‌ها به مرگ سحابی: «نماد شصت سال مبارزه برای آزادی»
عزت‌الله سحابی درگذشت
 


 
 

1390/3/10

رییس مرکز اورژانس قم می‌گوید ۴۰ درصد از تماس‌های برقرار شده با این مرکز، مربوط به مزاحمت تلفنی ست.

به گزارش فارس، محمد جواد باقری ادامه می‌دهد این نسبت تماس‌های مزاحم، یک رکورد در مزاحمت تلفنی برای اورژانس‌های کشور به شمار می‌آید.

پیش از این، یک جوان ۲۰ ساله قمی نیز در ایام نوروز، نزدیک به ۲۵۰۰ بار با اورژانس قم تماس گرفته بود که یک رکورد محسوب می‌شود.

رییس مرکز اورژانس قم همچنین درباره تعداد تصادفات سال گذشته شهر قم می‌گوید: «در سال گذشته ۲ هزار و ۸۹۸ مورد تصادف در جاده‌های خارج از شهر و ۱۷ هزار و ۱۰۴مورد تصادف در داخل شهر به وقوع پیوسته است.»

آقای باقری، که در جلسه شورای شهر قم شرکت داشت، همچنین می افزاید که از ابتدای سال جاری، ۷ مورد از تصادفات با موتورسیکلت در شهر قم کشته برجای گذاشته و ۲۰۰ مورد نیز تصادف منجر به جراحت گزارش شده است.

منبع: فارس و خبرآنلاین


 
 

1390/3/10

فعالان و تشکل های سیاسی ایران به درگذشت عزت الله سحابی واکنش نشان داده اند.

عزت‌االله سحابی از برجسته ترین منتقدان حاکمیت و رئیس شورای فعالان ملی مذهبی بامداد روز سه‌شنبه در سن ۸۱ سالگی در بیمارستان مدرس تهران درگذشت.

عزت‌الله سحابی حدود یک ماه پیش در پی سکته مغزی در بیمارستان بستری شد و پس از عمل جراحی تا زمان مرگ در بخش آی سی یوی این بیمارستان در حالت اغما بود.

چکیده‌ای از واکنش فعالان و تشکل‌ها را در ادامه می‌خوانید:

شورای فعالان ملی - مذهبی:
این شورا با انتشار بیانیه ای با عنوان «زین پس ما همه سحابی هستیم» از عزت الله سحابی به عنوان نماد شصت سال مبارزه و کوشش بی‌وقفه برای آزادی، دمکراسی، عدالت و پیشرفت ایران نام برده است.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «او ایران را برای همه مردم ایران می‌خواست و برای این آرزو، سال ها زندان و شکنجه را بر تن خویش هموار کرد. او در آخرین ساعات هشیاری می‌گفت: زندگی مردم سخت شده است. خدا می‌داند که من چقدر برای ایران نگرانم! من دارم می میرم و کاری برای ایران نکردم.»

احمد منتظری فرزند آیت‌الله منتظری:
 احمد منتظری با انتشار بیانیه ای ضمن ابراز تاسف از درگذشت آقای سحابی نوشته است: «نیم قرن مبارزه با ظلم و بی‌عدالتی و پانزده سال زندان و شکنجه در قبل و بعد از پیروزی انقلاب برای تحقق اسلام رحمانی در کارنامۀ مهندس سحابی وجود دارد که خانواده و دوستان آن مرحوم به آن افتخار می‌کنند، همان گونه که عالم فرزانه مرحوم دکتر یدالله سحابی به چنین فرزندی افتخار می‌نمود.»

این بیانیه همچنین می‌افزاید: «امیدوارم درگذشت مهندس سحابی موجب بیداری مسئولین امر گردد و بیش از این اجازه ندهند دلسوزان ملت و کسانی که به دنبال اصلاح نظام بوده و هستند، به جای تکریم و تشویق مجازات شوند.»

اکبر هاشمی رفسنجانی:
اکبر هاشمی رفسنجانی بمناسبت درگذشت عزت الله سحابی پیام تسلیتی صادر كرد: «خبر درگذشت جناب آقای مهندس عزت‌الله سحابی موجب تأثر و تألم‌خاطر گردید. ضمن تسلیت به خانواده آن مرحوم از خداوند متعال برای آن فقید سعید رحمت واسعه و برای سایر بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسألت می‌نمایم.»

دفتر تحکیم وحدت:
دفتر تحکیم وحدت (شاخه علامه)، از تشکل های دانشجویی هم با انتشار پیام تسلیت به مناسبت درگذشت عزت الله سحابی از کلیه دانشجویان و دانشگاهیان دعوت کرد که «آخرین وداع با آن مرحوم را هر چه باشکوه‌تر برگزار کنند.»

دفتر تحکیم وحدت در قسمتی از این بیانیه نوشته است: «عزت‌الله سحابی برای ایران و ایرانی همچون پدری دلسوز و غم‌خوار بود. غمی که دمی او را وا نگذاشت و در این راه همچون سایر همگنان خود متحمل رنج ها و شکنجه های فراوان حاکمان جائر و ظالم شد. زندان‌ها و شکنجه‌گاه‌هایی که شیره جانش را مکید، اما ذره‌ای از ایمان، اخلاص و مروت و مدارای او نکاست.»

شورای هماهنگی راه سبز امید:
شورای هماهنگی راه سبز امید نیز به مناسبت درگذشت عزت الله سحابی پیام تسلیتی را منتشر کرد و همگان را به شرکت در در آیین‌های گرامیداشت ایشان، و نیز تمسک جستن به شیوه‌ی سیاست‌ورزی اخلاقی آن زنده‌یاد فراخواند.

در بخشی از این پیام آمده است: مهندس سحابی، به تصدیق دوست و منتقد، یکی از اخلاقی‌ترین، صادق‌ترین، منصف‌ترین، خردورزترین و پیگیرترین کوشندگان ملی در تاریخ سیاسی معاصر ایران بود که فقدانش به‌سادگی قابل جبران نیست.

رضا علیجانی:
رضا علیجانی، عضو شورای فعالان ملی مذهبی هم در گفت و گو با بی بی سی فارسی گفت: «آقای سحابی در موقعیت یک زندانی و یک مبارز چه قبل و چه بعد از انقلاب، موقعیت یک مسئول در شورای انقلاب و یا در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و در صحن علنی آن، در موقعیت نویسنده قانون اساسی، در موقعیت یک شخص مطبوعاتی در انتشار ۸ سال مجله ایران فردا و موقعیت های گوناگون دیگر افکار و عقاید بنیادین خود را حفظ کرد.»

آقای علیجانی همچنین گفت: «آنچه که در سالیان اخیر پیش از پیش در زندگی و افکار مهندس سحابی دیده می شد نگرانی او برای همبستگی ملی و نگرانی او برای تخریب ایران به دلیل حاکم شدن سیاست های بسیار نابخردانه و غیر کارشناسانه بود.»

فرزندان و خانواده آیت الله طالقانی:
فرزندان و خانواده آیت الله سیدمحمود طالقانی در پیامی به خانواده مهندس سحابی به ویژه همسر و فرزندان ایشان تسلیت گفتند. در این پیام آمده است: «فقدان عزت الله سحابي كه عزت ايران اسلامي بود براي ما بسيار سنگين و جان كاه است. ما برادر و معلمي را از دست داده ايم كه در عينيت بخشي به ارزشهاي ملی و مذهبی پیش قدم و زندگي اش سراسر حماسه و قدم زدن در صراط مستقيم الهي بود.»

شیرین عبادی:
شیرین عبادی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه جهانی صلح نوبل نیز طی پیامی خطرنشان کرد: «درگذشت این بزرگ مرد، ضایعه ای است برای تمامی کسانی که به فردای ایران می اندیشند.»

خانم عبادی  همچنین در شرح خاطراتی از آن مرحوم آورده است: «وی همواره آماده شنیدن غصه هایمان بود و به یادمان می آورد که هیچ چیز پایدار نیست و سرانجام حق پیروز خواهد شد. با تمام سختی هایی که در دوران محبس بر او تحمیل شده بود، از کسی کینه ای نداشت و تنها نگرانی او ایران بود که مبادا ویران شود.»

وب‌سایت تاریخ ایرانی نیز یادمانی از عزت‌الله سحابی تدوین کرده که خواندن آن خالی از لطف نیست.

تصاویری از زنده‌یاد عزت‌الله سحابی را از اینجا ببینید.

منابع: جرس (+,+) کلمه، سایت احمد منتظری، بی‌بی‌سی، آینده

پیشینه
عزت‌الله سحابی درگذشت

 


 
 

1390/3/10

محمدرضا تابش دبیر کل فراکسیون خط امام مجلس ازشیوه برخورد با خانم نسرین ستوده وکیل دادگستری در دادگاه انتظامی قضات ابراز تاسف کرد.

وی در گفت و گو با پارلمان نیوز گفت: «تصاویر متاثرکننده و منعکس شده در رسانه‌ها از چگونگی محاکمه خانم نسرین ستوده در دادگاه انتظامی وکلا در حالی که دست‌بند به دست دارد قلب هر انسان منصف را جریحه دار کرد.»

نماینده اردکان در مجلس پرسید: «اگر دست‌بند به دست خانم ستوده ضعیف‌الجثه که در زندان نیز با کاهش شدید وزن مواجه بوده نمی‌بستند نظام با چه تهدید و خطر غیر قابل جبرانی روبرو می‌شد؟»

دبیر کل فراکسیون خط امام افزود: «این که یک بانوی تحصیل‌کرده حقوقدان و یک مادر دور از فرزندان خردسالش را ولو مجرم، با این وضعیت به دادگاه منتقل کنیم با رحمانیت دین و عطوفت نظامی که برخاسته از آمال و ارزوهای ملت بود، سازگار است؟»

به گفته وی علاوه بر نمایندگان اصلاح طلب مجلس، بسیاری از نمایندگان طیف اصول‌گرا نیز از این بابت ابراز تاسف کرده‌اند.

منبع: پارلمان‌نیوز

پیشینه:

با پروانه یا بی‌پروانه وکالت به احکام موکلان‌م معترض می‌مانم

زنی به نام و به معنا ستوده
 


 
 

1390/3/10

علی مطهری گفته انحرافات فكری و فرهنگی طیف دولت از آغاز مشخص بود، اما حمایت همه جانبه بزرگان از احمدی‌نژاد، باعث شد كه برخی حقیقت را نبینند.

این نماینده منتقد دولت در گفت و گو با تابناک گفته بعضی از علما به دلیل بغض و كینه‌ای كه از طرف مقابل داشتند، حمایت بیش از اندازه‌ای از احمدی نژاد كردند و عیب‌های وی را ندیدند، در حالی كه عیب‌های وی عیان بود.

وی با بیان اینکه برخی نظریاتی كه احمدی‌نژاد در مسائل فرهنگی داشت، «مشخص بود كه حرف‌های باطلی است و با اسلام سازگاری ندارد»، تاکید کرده: «انحرافات فكری مشایی نیز از اظهار نظرهای وی مشخص بود و متأسفانه، بیشتر احساس بر ما حاكم بود تا عقل؛ تا اینكه به اینجا رسیدیم.»

نماینده اصولگرای تهران در مجلس تصریح کرد: «بسیاری از علما و روحانیون به خاطر بغض با آقای هاشمی، از این جریان حمایت بیش از حد كردند و در نتیجه، اشكالات آن را ندیدند. چیزی عوض نشده و آقایان مشایی و احمدی‌نژاد همان آدم‌ها هستند؛ اما چهره واقعی آنها تا اندازه‌ای برای مردم روشن شده و كسانی كه پی برده‌اند، بهتر است بگویند اشتباه كرده‌اند، به جای اینكه به دنبال تطهیر آقای احمدی‌نژاد باشند و بگویند كه او سحر شده و از جریان انحرافی جداست و هیچ انحرافی ندارد. خود احمدی‌نژاد بارها به صراحت گفته كه افكار مشایی را قبول دارد. هر دو از قانون‌گریزی و از تخلفات اطرافیان خود حمایت می‌كنند و در واقع یك روح در دو بدن هستند.»

عضو كمیسیون فرهنگی مجلس اینكه در برنامه‌های صدا و سیما از «سازمان‌های منحله» تربیت بدنی و جوانان نام برده می‌شود و رؤسای قبلی هنوز به عنوان روسای این سازمان‌ها معرفی می‌شوند، را تخلف از قانون دانست.

مطهری تاکید کرد: «تك صدایی به نفع كشور نیست و حرف ها باید گفته شود، حتی سخنان مخالف؛ با توجه به آشنایی كه من با ضرغامی دارم، می‌دانم كه وی طرفدار چند صدایی است، اما نمی‌دانم چه وقایعی رخ داده كه ایشان الان گرفتار ملاحظات سیاسی شده است. البته در برخی حوزه‌ها، وی تنها تصمیم گیرنده نیست و برخی تصمیمات از سوی برخی نهادها به وی تحمیل می‌شود.»

منبع: تابناک
 


 
 

بدنبال ممانعت از پرواز هواپیمای حامل آنگلا مرکل بر فراز ایران
1390/3/10

جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه حریم هوایی خود را به صورت موقت بر روی هواپیمای حامل آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، بست و موجب شد تا هواپیمای حامل وی برای دو ساعت در آسمان ترکیه سرگردان بماند.

هواپیمای حامل خانم مرکل و چند تن دیگر از مقامات آلمان، نیمه‌شب دوشنبه برلین را به قصد دهلی نو، پایتخت هند، ترک کرد، اما مدت زمانی پیش از آن‌که به حریم هوایی ایران وارد شود، جمهوری اسلامی به دلایل نامعلوم از عبور این هواپیما جلوگیری کرد.

پس از دو ساعت سرگردانی در آسمان ترکیه و مذاکره یک‌ساعته با ایران از سوی ترکیه و وزیر امور خارجه آلمان، در ‌‌نهایت به این هواپیما اجازه داده شد تا از حریم هوایی ایران عبور کرده و با تأخیر وارد هند شود.

به دنبال این اقدام جمهوری اسلامی ایران، گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان، از احضار سفیر ایران به این وزارتخانه خبر داده است.

آقای وستروله در بیانیه‌ای در این خصوص، اقدام ایران را «کاملا غیرقابل قبول» خوانده و با بی‌احترامی قلمداد کردن این امر تأکید کرده‌است که نقض کنوانسیون‌های بین‌المللی «به هیچ عنوان از سوی آلمان تحمل نخواهد شد.»

نشریه آلمانی اشپیگل نوشته که مسدود شدن حریم هوایی ایران به روی هواپیمای حامل صدراعظم آلمان در حالی صورت گرفته است که این هواپیما روز دوشنبه، پیش از پرواز از مقامات ایرانی اجازه عبور دریافت کرده بود.

اشپیگل تأکید کرده است که این اقدام می‌تواند عواقب ناخوشایندی را در روابط دیپلماتیک تهران و برلین به همراه داشته باشد.

آلمان از لحاظ حجم صادرات به ایران در مقام سوم قرار دارد و ارزش این صادرات در سال ۲۰۱۰ میلادی برابر با ۵. ۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

منبع: آسوشیتدپرس و رادیو فردا


 
 

1390/3/10

معاون کنسولی وزارت خارجه از وجود ۴۰۰ زندانی ایرانی به جرم حمل و قاچاق مواد مخدر در کشورهای شرق آسیا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن قشقاوی گفته است: «متاسفانه در حال حاضر تعداد زیادی زندانی مواد مخدر در کشورهای شرق آسیا داریم که وزارت خارجه حداکثر تلاش خود را برای انتقال آن‌ها به کشور انجام می‌دهد.»

آقای قشقاوی افزوده که قاچاق «شیشه و کراک» چهره جمهوری اسلامی و «وجهه ملی» ایرانی‌ها را در کشورهای جنوب شرقی آسیا «به شدت مخدوش» کرده است.

به گفته قشقاوی «متاسفانه عده‌ای سودجو با دست زدن به اعمال خلاف و تجارت مواد مخدر هویت هموطنان خود را در کشورهای جنوب شرقی آسیا مخدوش کرده‌اند.»

در سال‌های اخیر اخبار متعددی از دستگیری شماری از زنان و مردان ایرانی به اتهام قاچاق مواد مخدر به شرق آسیا به ویژه مالزی منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری مهر


 
 

1390/3/10

معاون پیشگیری اداره کل سلامت شهرداری تهران اعلام کرد در نیمه دوم سال جاری استعمال دخانیات در ۱۲۳ پارک تهران ممنوع می‌شود.

رضا قهرمانی گفته شهرداری تهران در راستای اجرای مصوبه شورای شهر تهران در خصوص ایجاد بوستان بدون دخانیات اقدام کرده‌ و «در تعدادی از پارک‌ها استعمال دخانیات را ممنوع» کرده است.

پارک‌های قیطریه، فدک، هنرمندان، معلم، بعثت و قائم از جمله پارک‌هایی هستند که استعمال دخانیات در آن‌ها ممنوع شده است.

معاون پیشگیری اداره کل سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه باید سیگار نکشیدن را به یک فرهنگ تبدیل کنیم، افزوده که «باید به شهروندان آموزش‌های لازم را بدهیم تا رفتار خود را در این زمینه اصلاح کنند.»

هر ساله ۶۰ هزار ایرانی به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند.

گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی حاکی از آن است که ایران یکی از کشورهای مورد علاقه شرکت‌های دخانیات خارجی است.

منبع: فارس

پیشینه

مرگ سالانه ۶۰ هزار ایرانی به علت مصرف سیگار


 
 

1390/3/10

افزایش بهای تعیین شده برای جان انسان یا عضوی از بدن انسان به اختلاف میان قوه قضاییه و دولت انجامیده است. قوه قضاییه با استناد به گران شدن شتر میزان دیه را افزایش داده است.

قوه قضاییه میزان دیه یک انسان کامل را برای سال ۱۳۹۰ معادل ۹۰ میلیون تومان تعیین کرده در حالی که میزان دیه در سال گذشته به طور میانگین ۴۵ میلیون تومان بوده است.

یکی از زمینه‌های بحث بر سر میزان دیه تفاوت برداشت‌ها از بهای شتر در ایران است که عمدتا به عنوان معیار تعیین دیه شناخته می‌شود.

مقام‌های قوه قضاییه گفته‌اند که میزان دیه را بر اساس بهای ۱۰۰ شتر به ازای هر شتر ۹۰۰ هزار تومان برآورد کرده‌اند٬ اما طرفداران دولت می‌گویند قیمت هر شتر ۵۰۰ هزار تومان است.

در این میان سایت خبر آنلاین با یک پزشک در کشتارگاه ورامین گفتگویی کرده و این پزشک نوشته که قیمت شتر بین یک میلیون تا دو میلیون تومان است.

این پزشک کشتارگاه گفته همه شتر‌هایی که در ایران هستند ایرانی نیستند و برخی از آنها را از پاکستان وارد می‌کنند که باتوجه به افزایش قیمت ارز بهای این شتر‌ها هم افزایش یافته است.

بر اساس نظر فقهای شیعه میزان دیه بر اساس یکی از این شش معیار تعیین می‌شود: ۱۰۰۰ گوسفند، ۲۰۰ گاو، ۱۰۰ شتر، ۲۰۰ دست لباس یمنی، ۱۰۰۰ دینار طلا، یا ۱۰۰۰۰ درهم نقره.

در حالی که قوه قضاییه گفته است از خرداد ماه نرخ تازه دیه اعتبار دارد، وزارت دادگستری هنوز اجرای این حکم را ابلاغ نکرده است.

وزارت دادگستری به این امید که رایزنی‌ها در سطوح بالا تا آخرین روز‌ها میزان نرخ بیمه را تغییر دهد از ابلاغ قطعی حکم خودداری کرده است.

منبع: بی‌بی‌سی و خبرآنلاین


 
 

1390/3/10

عزت‌االله سحابی از برجسته ترین منتقدان حاکمیت و رئیس شورای فعالان ملی مذهبی بامداد روز سه‌شنبه در سن ۸۱ سالگی در بیمارستان مدرس تهران درگذشت.

عزت‌الله سحابی حدود یک ماه پیش در پی سکته مغزی در بیمارستان بستری شد و پس از عمل جراحی تا زمان مرگ در بخش آی سی یوی این بیمارستان در حالت اغما بود.

هاله سحابی، دختر عزت‌الله سحابی که در روز تحلیف محمود احمدی‌نژاد در تهران بازداشت شده بود، چند ماه پیش دوباره به زندان بازگردانده شد و با وجود درخواست برای ملاقات با پدر بیمارش مقام‌های قضایی به وی چنین فرصتی ندادند.

این فعال سیاسی در دوران پیش و پس از انقلاب اسلامی در ایران، نزدیک به ۱۵ سال را در زندان گذرانده بود. سال گذشته در رنجنامه ای در اعتراض به زندان کردن زنان و مردان نامدار و تحول خواه ایران نوشت:

برای بنده که فضای بازجویی و زندان در حاکمیت قبل و بعد از انقلاب را تجربه کرده‌ام، انقلابی که به سهم خود نقش ناچیزی در آن داشته‌ام؛ بسیار غم‌بار است که اذعان کنم برخوردهای غیراخلاقی با زندانیان و تهدید جان و سلامت آنان با تبعیدکردن‌شان میان برخی متهمان به قتل و آدم‌کشی و زیر اعدام و یا اعمال فشار و فحاشی به زنان و آوردن فشار بر برخی از آنان برای اعترافات شرم‌آور و نظایر آن در رژیم قبل نیز کم‌سابقه یا بی‌سابقه بوده است.

سحابی فعالیت سیاسی خود را در دوران پادشاهی ایران و به خصوص پس از ماجرای بیست و هشت مرداد سال ۱۳۳۲ آغاز کرد و پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ سمت‌هایی مانند عضویت در شورای انقلاب، وزارت و نمایندگی مجلس را بر عهده داشت.

فعالیت سیاسی عزت‌الله سحابی در سال‌های پیش از انقلاب در چارچوب نهضت آزادی، به رهبری مهدی بازرگان، صورت می‌گرفت که پدرش، یدالله سحابی نیز از اعضای ارشد آن به شمار می‌رفت.

پس از انقلاب، وی به دلیل تفاوت دیدگاه‌های اقتصادی خود با نهضت آزادی، از این تشکل کنار رفت و رهبری گروه «ملی مذهبی‌ها» را برعهده گرفت.

در مقایسه با نهضت آزادی که طرفدار آزادی اقتصادی بودند، ملی مذهبی‌ها از سیاست‌های متمرکز‌تر اقتصادی حمایت می‌کردند.

منبع: بی‌بی‌سی و رادیو فردا و العربیه


 
 

1390/3/10

یک فروند هلیکوپتر کبرای  هوانیروز روز دوشنبه در اصفهان دچار سانحه شد و سقوط کرد.

بر اساس اعلام روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی، خلبان و کمک خلبان این هلیکوپتر  در این سانحه جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته کیومرث احدی، فرمانده هوانیروز، این هلیکوپتر متعلق به مرکز آموزشی «شهید وطن‌پور» اصفهان  بوده و در حدود ساعت ۱۰:۳۰ صبح در نزدیکی شهر اصفهان و «هنگام ماموریت آموزشی» سقوط کرده است.

در  اطلاعیه  روابط عمومی هوانیروز همچنین قید شده است که  این هلیکوپتر کبرا پس از ۲۶ هزار و ۷۰۰ ساعت دچار سانحه شده  و به گفته این  روابط عمومی «طبق استاندارهای پرواز احتمال وقوع چنین حوادثی پس از این ساعات پرواز وجود دارد.»

هنوز جزئیات بیشتری از این حادثه منتشر نشده اما کیومرث احدی گفته است که «هم اکنون یک تیم کارشناسی جهت بررسی دقیق علت سانحه به محل اعزام شده است.»

منبع: مهر و رادیو فردا


 
 

1390/3/10

۱۵۱  نفر از شخصیت های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ایرانی به ‌بان کی مون دبیر کل سازمان ملل نامه نوشته‌ و از وی تقاضا کردند در تعیین نماینده ویژه حقوق بشر در رابطه با ایران تسریع نماید تا هرچه زود‌تر به وضع زندانیان و نحوه بازجویی از آنان رسیدگی شود.

در بخشی از این نامه با اشاره به وضع زندانیان سیاسی در ایران که منجر به اعتصاب غذای تعدادی از آنها در زندان رجایی شهر شده آمده است: «گزارش‌های تکان دهنده‌ای توسط برخی زندانیان و یا خانواده‌های آنها در رابطه با وضعیت زندانیان در زندان‌های مختلف ایران (مانند رجایی شهر – قرچک ورامین – اهواز و...) در رابطه با نحوه بازجویی، آماده سازی برخی زندانیان برای اعترافات اجباری و نیز وضعیت بسیار دشوار و وحشتناک زندگی زندانیان سیاسی (اعم از زن و مرد) در این زندان‌ها منتشر شده است.»

این ۱۵۱ فعال مدنی و سیاسی در نامه خود به دبیر کل سازمان ملل نوشته‌اند: «اینک زندان‌های جمهوری اسلامی ایران مملو از فعالان سیاسی و مدنی است که به دنبال دستگیری‌های گسترده، نه تنها متحمل شرایط سخت بازداشت و شکنجه‌ها و فشارهای جسمی و روانی در مدت بازجویی می‌شوند، بلکه در مغایرت با قوانین داخلی در خصوص حقوق متهمین و نیز تعهدات حقوقی بین‌المللی ایران، حقوق اولیه‌شان نقض می‌گردد.»

یرواند آبراهامیان، عبدالعلی بازرگان، مهران براتی، رامین جهانبگلو، فاطمه حقیقت‌جو، رضا علیجانی، هادی قائمی، علی مزروعی، حسن یوسفی اشکوری،  حسین قاضیان، مهدی ممکن و فریده فرهی از جمله امضاکنندگان این نامه هستند.

منبع: رادیو فردا


 
 

حسین کنعانی مقدم:
1390/3/10

حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی و اصولگرای منتقد دولت می‌گوید در صورتی که دولت احمدی‌نژاد به قانون تمکین نکند، مجلس «به تکلیف ملی و دینی خودش عمل خواهد کرد و با طرح عدم کفایت سیاسی ورود به صحنه پیدا کرده و غائله این مسئله را ختم خواهد کرد.»

آقای کنعانی مقدم در گفتگو با وب‌سایت فرارو به دولت هشدار داه است: «یک راه بیشتر پیش روی دولت وجود ندارد و آن تمکین کردن به قانون است چه از نگاه اصولگرایی و چه از نگاه قانونی.»

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شعار «عدالت» دولت احمدی‌نژاد افزوده است: «اگر دولتی شعار عدالت بدهد و در درون خود به عدالت رفتار نکند و چیزی را تغییر ندهد، آنگاه مردم متوجه می شوند که این شعارها چیزی را تغییر نمی دهد و صرفاً جنبه تبلیغاتی دارد. در صورتی که ما اعتقادمان این است که شعار عدالت یکی از اصول انقلاب اسلامی است و ما اساساً برای عدالت قیام کردیم.»

به گفته این فعال سیاسی «دولت نهم و دولت دهم بر اساس مطالبات مردم که عدالت خواهی بود، و مردمی که از بی عدالتی رنج می بردند بر موج عدالت سوار شد و بر مبنای مطالبات مردم کسب آراء کرد و در جایگاه قوه مجریه قرار گرفت. اما این باور (به عدالت) در اجرا، از شعار تا عمل فاصله بسیار زیادی پیدا کرد.»

کنعانی مقدم همچنین گفته است: شعار دولت به عنوان عدالت ابتدا باید در خود دولت مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد، به این نحو که ارزیابی کند تا چه حد عدالت در درون دولت محقق شده و اگر این عدالت را در درون خودش توانسته محقق کند آنگاه می تواند مدعی باشد که در درون جامعه هم قادر به اجرای قسط و عدالت می باشد.

منبع: فرارو

 


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته