-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مهر ۱, پنجشنبه

Latest News from Kaleme for 09/23/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



بسیاری از پرستاران پیمانی بیمارستان امام خمینی از سوی گزینش لغو قرارداد شده‌اند. دلیل این امر بدحجابی عنوان شده است. دبیر کل خانه پرستار با بیان این خبر گفت:  با وجود اینکه دفاتر پرستاری به شدت نسبت به پوشش و حجاب پرستاران سخت‌گیر است اما از سال گذشته و اوایل سال ۸۹ گزینش دانشگاه علوم پزشکی تهران بی‌دلیل و به بهانه پوشش نامناسب بسیاری از پرستاران را لغو پیمانی کرده است.

به گزارش ایلنا محمد شریفی‌مقدم افزود پرستاران همانند کارمندان مشاغل دیگر در شرایط معمولی کار نمی‌کنند و به دلیل رسیدگی به بیماران ممکن است پوشش آنها دچار مشکل شود و این در حالی است که نسبت به سایر گروه‌های شاغل در بیمارستان حجاب خود را بیشتر رعایت می‌کنند.

او گفت: به پرستارانی که لغو قرارداد شده‌اند حتی مهلت داده نشده که تا پایان ماه کار کنند و علی‌رغم دعوت دوباره به کار برخی از آنها، اما این پرستاران مایل به ادامه کار نبوده‌اند.
دبیر کل خانه پرستار با انتقاد از نگاه مسئولان به حوزه پرستاری ادامه داد بیشترین سخت‌گیری‌ها متوجه قشر پرستاری است که در حوزه گزینش، حضور و غیاب، پرداخت کارانه و ارزشیابی‌ها همواره نسبت به پزشکان و اعضای هیات علمی مورد ظلم قرار می‌گیرند.


 


دکتر محمد خوش چهره اقتصاددان و از چهره های شاخص اصولگرا پس از گذشت ۲۳ سال سابقه تدریس در دانشگاه تهران به جمع اساتید بازنشسته پیوست که حکم بازنشستگی این استاد دانشگاه تهران از اول مهر ماه شکل اجرایی به خود می گیرد.

به گزارش مهر، محمد خوش چهره دارای دکتری تخصصی توسعه و برنامه ریزی اقتصادی از دانشگاه Strathclyde انگلستان، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و چهره اقتصادی مجلس هفتم بود. این اقتصاددان در کنار فعالیت علمی به عنوان یک فعال سیاسی نیز شناخته شده و ریاست اصولگرایان مستقل مجلس در هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشت.

خوش چهره با گرایشات انتقادی در عرصه اقتصاد سیاسی از چهره های شناخته شده برای مخاطبان مناظره های اقتصادی است که از دو دهه قبل طرح گفتمان عدالت اقتصادی در رسانه را پیگیری کرده و در ردیف اقتصاددانان برتر کشور در زمینه اطلاع رسانی و نظریه های علمی معرفی شده است.

این اقتصاددان از اساتید شناخته شده درس “توسعه” در دانشگاههای مختلف است و بیش از ۱۰ سال سابقه تدریس در دوره دکتری مدیریت استراتژیک دارد و علاوه بر دانشگاه تهران سابقه تدریس در دانشگاههای شهید بهشتی، امام حسین (ع)، الزهرا (س) و دانشگاه عالی دفاع ملی را نیز در کارنامه خود دارد.

خوش چهره در کمیته تدوین استراتژی IPU در ژنو – بین المجالس (سازمان تجارت جهانی WTO) و اتحادیه جهانی مناطق آزاد (پردازش صادرات) WAEPZ عضویت علمی داشته و عضویت در کمیته نخبگان اقتصاد ایران و هیئت مؤسس انجمن اسلام و توسعه از سوابق وی است.

سرپرستی مؤسسه توسعه و تحقیقات اقتصادی دانشگاه تهران، عضویت در شورای پژوهشی دانشگاه تهران، عضویت در شورای مرکزی پارک علمی و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و عضویت در شورای سیاستگذاری پژوهشی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی از ظرفیتهای علمی پژوهشی این عضو هیئت علمی بازنشسته است.

بازنشستگی خوش چهره از دانشگاه تهران از اول مهر ماه شکل اجرایی پیدا می کند

یک منبع دانشگاهی نزدیک به این اقتصاددان با تأیید خبر بازنشستگی خوش چهره به مهر گفت: ”حتی اگر سابقه حضور دکتر خوش چهره در جنگ و فعالیت وی در نظام تربیتی کشور در زمان شهید رجایی را با سابقه استخدامی اش در دانشگاه تهران جمع کنیم باز هم سابقه اش به ۳۰ سال نمی رسد.”

به گزارش مهر، عبدالرضا سیف مدیرکل پیشین دفتر ریاست دانشگاه تهران که به تازگی از این مسئولیت کنار رفته است پیش از این در گفتگو با خبرنگار مهر از بازنشستگی ۳۰ عضو هیئت علمی این دانشگاه خبر داده و گفته بود: ۲۰ نفر از این اعضای هیئت علمی خودشان درخواست بازنشستگی کرده و ۱۰ نفر دیگر طبق قانون بازنشسته می شوند.

وی ادامه داده بود: بازنشستگی این اعضای هیئت علمی قانونی و طبق روال اداری است و نه سیاسی چرا که هر عضو هیئت علمی که ۳۰ سال سابقه خدمت داشته باشد طبق قانون بازنشسته می شود.


 


کلمه :زهرا رهنورد ، نویسنده و استاد دانشگاه در ادامه دیدارهای خود با خانواده شهدا و همچنین زندانیان گمنام حوادث پس از انتخابات همزمان با نزدیک شدن به روز خاک سپاری یکی از شهدای جنبش سبز به دیدار خانواده او رفت .

به گزارش خبرنگار کلمه، او به همراه جمعی از زنان اصلاح طلب در منزل شهید علی حسن پور حاضر شدند و با خانواده این شهید اظهار همدردی کرد.شهید حسن پور روز ۵ مهرماه سال گذشته به خاک سپرده شد.

هرچند شهید علی حسن پور در روز ۲۵ خرداد ماه ،روز راه پیمایی میلیونی مردم از میدان امام حسین به میدان آزادی مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود اما ۱۰۵ روز بعد جسد وی را به خانواده اش تحویل دادند .

همسر شهید حسن پور در این دیدار از روزهای سختی که پشت سر گذاشته برای زهرا رهنورد سخن می گوید :«روز ۲۵ خرداد وقتی دیدم همسرم به خانه بازنگشت بسیار نگران و هراسان شدم . اینکه در آن روزها چه بر من گذشت ، نمی توانم توصیف کنم تا اینکه در روز چهارشنبه همان ماه در سایت های خبری عکسی را دیدم که مجروحی را در خیابان آزادی با سر و روی خونین نشان می داد که شبیه همسرم بود ، این زخمی نزدیکی پایگاه بسیج در حوالی میدان آزادی نقش بر زمین شده بود . خیلی زود پی گیر شدم . اما هیچ کس جواب صریح و روشنی به ما نمی داد .»

از آنجا که شهید حسن پور از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود چهره او در عکس خیلی واضح نبود و با اینکه خانواده شباهتهای زیادی را بین عکس و چهره عزیزشان تشخیص می دادند اما باز هم امیدوار بودند که این عکس دروغ باشد و روزی علی حسن پور را ببینند که صحیح و سالم به خانه برگشته است .

همسر حسن پور ادامه می دهد :« ۱۰۵ روز را در بی خبری و اضطراب گذراندیم .هر روز به هر جا که فکر کنید سر می زدیم بلکه خبری از همسرم بشنویم اما هیچ کس پاسخ روشنی به ما نمی داد تا اینکه بعد از گذشت این همه روز خبر شهادت همسرم را به من دادند .»

بعد از تایید خبر شهادت، تحقیق های همسرشهید حسن پور هم آغاز می شود تا او بفهمد چرا همسر بی گناهش در روز روشن در خیابان به مغزش شلیک شده است :« شاهدان ماجرا بعدا برایم گفتند که علی پس از شروع تیراندازی به مردم ، برای کمک به جوان ۱۸-۱۹ ساله ای که تیر خورده بود به صحنه درگیری می رود اما در حین کمک به آن جوان خودش هم مورد اصابت گلوله قرار می گیرد.»

همسر شهید حسن پور از همان وقت پی گیری هایش را برای شناختن عاملان شهادت همسرش آغاز کرده است اما تاکنون به هیچ نتیجه ای نرسیده است

زهرا رهنورد بعد از شنیدن سخنان همسر این شهید مظلوم می گوید:« نحوه شهاد ت این شهید همان مفهوم شهادت به معنای واقعی کلمه و دلیلی بر شخصیت والا و انسانی شهید حسن پور است .»

این استاد دانشگاه ادمه می دهد :« حوادث رخ داده نشان می دهد که در اصل یک پروژه کودتایی طراحی و اجرا شده و برای رسیدن به اهداف و حفظ آن نیز کودتاگران از هیچ کاری ابایی نداشته اند و حتی حاضر به ریختن خون مردم بی گناه شده اند .

وی تاکید کرد :«همانطور که بارها اشاره شده فقط مساله تقلب در انتخابات و اعتراض به نتایج آراء در میان نبوده است بلکه کودتایی بزرگ در کشو رخ دادداده است .»

رهنورد همچنین در خصوص رسیدگی به پرونده شهدا گفت : « یافتن قاتل یا قاتلان و مجازات آنها تنها راه احقاق حقوق شهدا و خانواده هایشان نیست ، بلکه مهمتر از آن باید عاملان این حوادث محاکمه و به مردم معرفی شوند . چرا که حوادث پس از انتخابات ،هزینه های بسیار سنگینی مثل شهید شدن ، اسیرشدن و مجروحیت عده زیادی از مردم بی گناه را به دنبال داشته که به این سادگی ها نمی توان از آنها گذشت .» .

او همچنین درپایان این دیدار ضمن آروزی شادی برای روح شهید علی حسن پور و صبرو مقاومت برای خانوده اش بار دیگر تاکید کرد که این خونهایی که بی گناه ریخته شده اند پایمال نخواهد شد و روزی به ثمر خواهد نشست .


 


مهدی کروبی با حضور در منزل محسن امین‌زاده، با خانواده وی دیدار و ابراز همدردی کرد.

به گزارش سحام نیوز، امروز خانواده محسن امین زاده میزبان مهدی کروبی بودند. مهدی کروبی در این دیدار ضمن آرزوی سلامتی برای آقای امین زاده و آزادی هرچه سریعتر وی از زندان، برای خانواده ایشان صبر و استقامت را خواستار شد.

در این دیدار خانواده آقای امین زاده نیز از استقامت مهدی کروبی در جهت دفاع از حقوق برحق مردم تقدیر کردند.

محسن امین زاده در تاریخ ۲۱ بهمن پس از ۲۳۸ روز بازداشت که چهار ماه از آن را در سلول انفرادی سپری کرد، با وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به مرخصی آمد و پس از چند ماه، به دنبال شکایت از سردار مشفق بار دیگر به زندان بازگردانده شد.

امین‌زاده به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است.


 


سایت هنرنیوز متعلق به هیئت اسلامی هنرمندان از لغو پروانه ساخت فیلم “جدایی نادر از سیمین” به کارگردانی اصغر فرهادی خبر داد.

به نوشته این سایت، مجوز این فیلم با دستور مستقیم سیدعلیرضا سجاد‌پور مدیر کل اداره کل نظارت و ارزشیابی سینمای حرفه‌ای وزارت ارشاد لغو شده ‌است.

در همین حال جهان نیوز در این باره نوشت: “اظهارات ساختار شکنانه اصغر فرهادی در جشن خانه سینما از دلایل اصلی لغو این پروانه ساخت بوده است.”

آقای فرهادی در جشن مذکور گفته بود: «ای کاش! سال آینده ایران، مثل امروز نباشه، ای کاش! سال آینده ایران شرایطی داشته باشه که «گلشیفته فراهانی»، «امیر نادری» و «محسن مخملباف» به راحتی به وطن بازگردند، ای کاش! سال آینده «جعفر پناهی» بتوونه فیلم بسازه و ای کاش سال آینده هیچ‌چیز مثل این سالها نباشه».

گفتنی است فیلم “درباره الی” به کارگردانی اصغر فرهادی در جشن خانه سینما توانست ۶ جایزه را از آن خود کند.

پروانه ساخت فیلم “جدایی نادر از سیمین” در حالی لغو شده است که فیلمبرداری این فیلم با بازی لیلا حاتمی، شهاب حسینی، پیمان معادی، ساره بیات، سارینا فرهادی، بابک کریمی، علی‌اصغر شهبازی، شیرین یزدان‌بخش، کیمیا حسینی و مریلا زارعی در تهران ادامه دارد و تا کنون ۲۰درصد آن انجام شده است.


 


سایت سحام نیوز از قطع شدن کلیه تلفن‌های منزل مهدی کروبی خبر داد.

به گزارش سحام نیوز، فاطمه کروبی در این باره گفت: “کلیه تلفن های منزل قطع شده است. نمی دانیم که هدف این آقایان از این اقدامات کودکانه و برخوردهای سخیف چه بوده، ولی هر چه که هست این رفتارها نمی تواند خللی در اراده و عزم ما برای دفاع از حقوق مردم ایجاد کند.”

خانم کروبی در ادامه، اقدام نیروهای امنیتی مستقر در برابر منزل ایشان در برخورد با خانواده شهیدان باکری و همت را به شدت محکوم کرد و از این شیوه برخورد با خانواده شهدا، به ویژه خانواده این دو شهید، آن هم در سالروز آغاز جنگ تحمیلی، ابراز تاسف کرد.


 


احسان باکری، فرزند شهید حمید باکری از فرماندهان دفاع مقدس، پس از چند ساعت بازداشت، دقایقی پیش آزاد شد و به خانه برگشت.

به گزارش خبرنگار کلمه، احسان باکری عصر امروز (چهارشنبه) در سالروز آغاز هشت سال دفاع مقدس، پس از اعتراض به ضرب و شتم مادرش توسط ماموران لباس شخصی در جلوی منزل مهدی کروبی، بازداشت شده بود که دقایقی پیش آزاد شد و به خانه بازگشت.

آسیه باکری، دیگر فرزند شهید باکری، ساعتی پیش در این باره به کلمه گفته بود: ابتدا ما آقای کروبی را دعوت کرده بودیم، اما کمی بعد ایشان تماس گرفت و گفت نمی‌گذارند من بیایم و زنگ زده و گفته‌اند که اگر بخواهی از خانه بیرون بروی، بسیجی‌ها را دم در خانه‌ات می‌ریزیم! مادرم که این موضوع را شنید، تصمیم گرفت برای دیدار با آقای کروبی به منزل وی برویم. اما جلوی منزل ایشان، ماموران جلوی ما را گرفتند و مانع ورودمان شدند. یکی از آنها مادرم را تهدید کرد و گفت: اسلحه را روی شقیقه‌ات می‌گذارم و راحتت می‌کنم. احسان هم به شدت عصبانی شد و وقتی یه سمت آنها رفت که اعتراض کند، آنها هم او را بردند.

دختر شهید باکری همچنین خاطرنشان کرده بود: ماموران مادرم را به شدت کتک زدند و نصف صورت مادرم بر اثر پاشیدن گاز فلفل سوخته است.


 


احمدی‌نژاد در مصاحبه با سی‌ان‌ان در پاسخ به سوالی در مورد دستگیری‌های بعد از انتخابات ادعا کرد که در ایران هیچ‌کس به خاطر تظاهرات بازداشت نشده و زندان نرفته است! رئیس دولت دهم در حالی این دروغ بزرگ را بر زبان آورد که نه تنها در یک سال اخیر هزاران تظاهرکننده در ایران بازداشت شده اند، بلکه برخلاف اصل ۲۷ قانون اساسی برای بسیاری از آنها نیز حکم زندان صادر شده است.

به گزارش ایسنا محمود احمدی‌نژاد در مصاحبه‌ای با لری‌کینگ مجری شبکه CNN ـ که صبح روز چهارشنبه در محل اقامت رییس‌جمهور کشورمان در نیویورک انجام شد ـ در ارتباط با آزادی سارا شورد نیز اظهار کرد: این شخص با قید ضمانت آزاد شده و در واقع یک کار انسانی در مورد وی صورت گرفته است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال آزادی دو تبعه دیگر آمریکایی نیز گفت: ‌احتمالش هست، ولی این موضوع و تصمیم‌گیری در مورد آن در دست قاضی است و قاضی باید در مورد سرنوشت آن‌ها تصمیم‌گیری کند و حکم دهد و روند پرونده آن‌ها در حال حاضر در قوه قضائیه در حال طی کردن مسیر خود است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا می‌تواند از نفوذ خود برای آزادی دو تبعه آمریکایی دیگر استفاده کند، گفت: من برای آزادی خانم سارا شورد توصیه کردم که با لطف، محبت و نگاه مهربانانه پرونده ایشان در دستگاه قضایی بررسی شود. دستگاه قضایی در ایران مستقل‌ است و قاضی است که باید تصمیم‌گیری کند؛ چراکه تصمیم‌گیری در این ارتباط در اختیار قاضی است.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که آیا حاضر است با خانواده این دو تبعه آمریکایی ملاقات کند خاطرنشان کرد:‌ برنامه ما برای این سفر بسته شده است، اگر پیشنهادی شد باید بررسی کنیم، البته درخواستی نیز در این ارتباط نبوده است و همان‌طور که گفتم برنامه ما کاملا بسته شده است.

وی درباره این‌که اگر خانواده‌ آن‌ها درخواست کنند که ملاقاتی داشته باشند، قبول می‌کند؟ گفت: با نظر مثبت این درخواست را بررسی می‌کنیم.

لری کینگ به وی گفت: آن‌ها برای گردش و دوچرخه‌سواری به کوهستان رفته بودند و اشتباها وارد مرزهای ایران شده‌اند.

احمدی‌نژاد پاسخ داد: فکر نمی‌کنم کوهستان جای دوچرخه‌سواری باشد، اطلاعات غلطی به شما داده‌اند. آن‌ها به مرزهای ایران به صورت غیرقانونی وارد شده‌اند و شما می‌دانید که کشورها برای این موضوع و این جرم و قوانین سختی دارند.

وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با وضعیت سرنوشت مامور سابق FBI که ‌آمریکایی‌ها مدعی هستند در ایران ناپدید شده است، تاکید کرد: در این ارتباط خبری نداریم، خیلی‌ها به کشور ما می‌آیند و می‌روند البته قرار شده است که در مورد بررسی وضعیت این فرد کمیته‌ مشترک اطلاعاتی بین ایران و آمریکا تشکیل شود تا این موضوع بررسی شود. البته اگر FBI اطلاعات بیشتری به ما بدهد که هدف وی از این سفر به ایران چه بوده و قرار بوده با چه کسانی صحبت کند و از ایران به کجا می‌خواسته برود شاید ما با داشتن این اطلاعات بیشتر بتوانیم کمک کنیم و همان‌طور که گفتم قرار است کمیته مشترک اطلاعاتی در این ارتباط تشکیل شود که رد پایی پیدا شود.

لری کینگ گفت: دختر این فرد یکشنبه گذشته ازدواج کرد.

احمدی‌نژاد هم گفت: ما به ایشان تبریک می‌گوییم.

لری کینگ پرسید: اگر فرزند شما به اطراف مرزهای یک کشور برود و دستگیر شود، آیا ناراحت نمی‌شوید؟

احمدی‌نژاد پاسخ داد: اگر فرزند من نیز قوانین را رعایت نکند، باید در مورد وی نیز عدالت و قانون اجرا شود. قوانین ضامن امنیت و پایداری هستند، قانون باید محترم شمرده شود و اگر قوانین زیر پا گذاشته شود، امنیتی باقی نمی‌ماند.

لری کینگ پرسید: آیا شما حاضرید با اوباما دیداری داشته باشید؟

احمدی‌نژاد پاسخ داد: بستگی دارد.

وی در پاسخ به این سوال که به چه چیزی بستگی دارد؟ گفت: من قبلا نیز اعلام کرده‌ام که حاضرم در مجمع عمومی با وی گفت‌وگوی آزادی در مورد مسائل جهان داشته باشم. در برابر نمایندگان و رسانه‌ها گفت‌وگو کنیم تا همه مطالب را بشنوند و مسائل و مشکلات جهان مورد بررسی قرار بگیرد و این به حل مسائل کمک می‌کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره ادعای افرادی مانند کلینتون که معتقدند تحریم‌ها بر روی ایران اثرگذار بوده است، اظهار کرد: در این‌جا چند موضوع مطرح است؛ سوال اول این است که چرا آمریکا تحریم‌هایی بیش از شورای امنیت در مورد ایران وضع کرده است؟ آیا این اقدامات غیرقانونی نیست؟ آیا این‌ها نشان‌دهنده دشمنی آمریکا با ملت ایران نیست؟

احمدی‌نژاد ادامه داد: مطلب دوم این است که تحریم‌ها اثری ندارد؛ ملت ایران سی سال است که تحریم است و تحریم‌ها چیز جدیدی نیست. ملت ایران یاد گرفته تا نیازهایش را در داخل خود تامین کند و مشکلی ندارد. ایران در زمان تحریم توانسته پیشرفت کند و نیازهای خود را، خود تامین می‌کند.

وی هم‌چنین درباره برخی اظهارات مشابه در داخل خاطرنشان کرد: تعجب می‌کنم برخی در ایران حرف‌هایی می‌زنند که همان حرف‌های مقامات آمریکایی است و بعدا باعث خوشحالی آن‌ها (آمریکایی‌ها) می‌شود.

وی ادامه داد: تحریم‌ها اثری ندارد، ایران در هنگامی که تحریم بوده پیشرفت کرده است. دولت آمریکا سی سال است که با ایران رابطه اقتصادی ندارد. ما سی سال بدون آمریکا زندگی و پیشرفت کرده‌ایم.

لری کینگ مدعی شد: جهان از فعالیت‌های هسته‌یی ایران احساس خطر می‌کند و نگران است.

احمدی‌نژاد با طرح این سوالات که « جهان یعنی چی؟ جهان یعنی آمریکا؟ جهان یعنی آمریکا و دوستانش؟» خاطرنشان کرد: جهان خیلی بزرگ است؛ ‌کشورهای مختلفی در آن قرار دارند و اشتباهات مقامات آمریکایی این است که فکر می‌کنند معادل کل جهان هستند.

لری کینگ باز هم مدعی شد: نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نسبت به فعالیت‌های هسته‌یی ایران ابراز خطر و نگرانی کرده است.

محمود احمدی‌نژاد هم با طرح این سوالات که « آیا رسانه‌های آمریکایی مسوول هستند که نگرانی‌های نتانیاهو را رفع کنند؟ به چه دلیل باید نگرانی‌های او را رفع کنید؟» ادامه داد: او یک آدمکش حرفه‌ای است. دیکتاتورها در تاریخ همواره دیگران را متهم کرده‌اند و ایشان نیز یکی از آن‌هاست.

وی با اشاره به اقدامات تجاورزگرانه صهیونیست‌ها علیه مردم مظلوم فلسطین به خصوص غزه گفت: محاصره غزه اقدامی خلاف قانون و منشور سازمان ملل متحد است. نتانیاهو به خاطر اقداماتی که انجام داده باید محاکمه شود، حال شما در تلاش هستید نگرانی‌های وی را برطرف کنید. چرا رسانه‌های آمریکایی احساس مسوولیت می‌کنند که نگرانی‌های نتانیاهو را رفع کنند؟

لری کینگ گفت: ما نگران این هستیم که آن‌ها به شما حمله کنند.

احمدی‌نژاد پاسخ داد: پس شما از جنگ‌افروزی آن‌ها می‌ترسید، شما از آتش‌افروزی آن‌ها می‌ترسید و در واقع شما نیز می‌گویید که آن‌ها تجاوزگر و اشغالگر هستند. راه این است که آمریکا به اسرائیل کمک نکند؛ چرا آمریکایی‌ها به اسرائیلی‌ها پول می‌دهد تا اسلحه بسازد تا ایران را تهدید کند؟

وی در بخش دیگری ازا ین گفت‌وگو با تاکید بر این‌که « فعالیت‌های هسته‌یی ایران صلح‌آمیز است» ‌گفت: هیچ‌کس احساس نگرانی از فعالیت‌های هسته‌یی ایران ندارد، الا رژیم صهیونیستی، آمریکا و برخی از دوستان‌شان که خود را نیز معادل کل جهان می‌دانند.

وی با تاکید بر این‌که « جمهوری اسلامی ایران به دنبال بمب اتم نیست و بمبی ندارد» گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی باید خلع سلاح شوند، آن‌ها دارای بمب‌های هسته‌یی هستند و باید خلع سلاح شوند، ولی با تبلیغات علیه ایران سعی می‌کنند ذهن افکار عمومی را نسبت به بمب‌های هسته‌یی‌شان منحرف کنند و در واقع ذهن افکار عمومی را از موضوع اصلی یعنی این‌که آن‌ها باید خلع سلاح شوند، دور و منحرف کنند.

احمدی‌نژاد بار دیگر با تاکید بر این‌که « دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی باید خلع سلاح شوند» گفت: رژیم صهیونیستی اشغالگر و متجاوز است و دولت آمریکا نیز نمی‌تواند روی اعصاب خود کنترل داشته باشد و به عراق و افغانستان حمله کرد. این دولت نیز صلاحیت داشتن این تسلیحات را ندارد و باید خلع سلاح شود.

وی تاکید کرد: هرکس دیگری نیز که بمب اتم دارد باید خلع سلاح شود، ‌بمب اتم بدترین سلاح است، همه کشورهایی که دارنده این سلاح هستند باید خلع سلاح شوند. کسی حق ندارد بمب اتم بسازد و ایران نیز بمب اتم ندارد و به دنبال بمب اتم نیست و تاکید بر خلع سلاح دارد.

لری کینگ گفت: این اتهام را به شما وارد می‌کنند که در ایران حقوق بشر رعایت نمی‌شود.

احمدی‌نژاد پاسخ داد: در آمریکا کارمندی به خاطر اظهارنظری بعد از پنجاه سال از کارش اخراج می‌شود و او را برکنار می‌کنند؛ اما در ایران چنین چیزی نیست. در آمریکا بیش از دو و نیم میلیون نفر زندانی هستند، آیا همه آن‌ها قاتل و دزد هستند؟ همه آن‌ها که قاتل و دزد نیستند، پس بابت چه چیزی زندانی هستند. شما بگویید برای چه چیزی آن‌ها زندانی هستند؟

لری کینگ گفت:‌ موادمخدر.

احمدی‌نژاد پرسید: یعنی دو و نیم میلیون نفر در آمریکا به خاطر موادمخدر زندانی هستند؟ شما بگویید برای چه چیزی آن‌ها در زندان هستند؟

لری کینگ گفت: بعد از انتخابات در ایران تعداد زیادی از افراد دستگیر شدند و به زندان انداخته شدند.

احمدی‌نژاد پاسخ داد: در ایران کسی به خاطر تظاهرات زندان نرفته است، افراد آزادند. آیا در کشور شما به افراد اجازه داده می‌شود که به پلیس حمله کنند؟ اگر در کشور شما کسی به پلیس حمله کرد به او جایزه می‌دهید یا با او برخورد می‌کنید؟ چرا در آمریکا هر کس به زندان می‌رود می‌گویید او مجرم بوده و به زندان رفته است؟ ولی وقتی کسی در ایران به زندان می‌رود و زندانی می‌شود می‌گویید او آزادی‌خواه است.

لری کینگ پرسید: آیا شما با سنگسار سکینه محمدی آشتیانی موافق هستید؟

احمدی‌نژاد در پاسخ خاطرنشان کرد: در این ارتباط در طی این چند روز توضیح دادم؛ بررسی پرونده این خانم هنوز تمام نشده و حکمی صادر نشده است. وی متهم به قتل شوهرش است و در مورد وی هنوز حکمی صادر نشده است. حکم سنگسار نیز در مورد وی مطرح نیست.

وی یادآور شد: سال گذشته نشست گروه ۲۰ در آمریکا برگزار شد و ده‌ها هزار نفر در اعتراض به سیاست‌های اقتصادی این گروه به خیابان‌ها آمدند و تظاهرات کردند ولی پلیس با خشونت‌ هر چه تمامتر با آن‌ها برخورد کرد و بسیاری از آن‌ها را با آب داغ مورد آزار و اذیت قرار داد و دستگیر کرد. باز هم شما می‌گویید در آمریکا تظاهرات آزاد است؟ آیا در آمریکا عده‌ای می‌توانند علیه رژیم صهیونیستی تظاهرات کنند؟‌

وی هم‌چنین در پاسخ به سوالی درباره ساخت یک مسجد در کنار برج‌های دوقلویی که چندی پیش مورد حمله قرار گرفتند، گفت: نظری در این ارتباط ندارم. در این ارتباط مردم و مسوولان شهر باید نظر بدهند و تصمیم با آن‌هاست. البته همه باید به عبادتگاه‌ها و مقدسات احترام بگذارند، به کتب آسمانی احترام بگذارند.

رئیس دولت دهم همچنین در مورد صلح خاورمیانه نیز گفت: ما معتقدیم اگر حق مردم فلسطین داده شود و به نظر مردم فلسطین توجه شود صلح ایجاد می‌شود. ما معتقدیم که باید حق حاکمیت مردم فلسطین به رسمیت شناخته شود و اگر این موضوع تحقق پیدا کند مشکل حل می‌شود. این مردم فلسطین هستند، که باید تصمیم بگیرند.

وی در پاسخ به سوالی درباره انتقادات فیدل کاسترو در مورد تکذیب هولوکاست گفت: این خبری است که یک سایت مربوط به صهیونیست‌ها زده است. دیروز آقای کاسترو پیامی برای من فرستاده و گفته بود که چنین صحبت‌هایی واقعیت ندارد و حرفش چیز دیگری بوده و سایت‌ها آن را تغییر داده‌اند و چنین چیزی واقعیت ندارد.

وی پرسید: چرا در آمریکا این‌قدر اصرار وجود دارد که از صهیونیست‌ها حمایت شود؟ این یک سوال کلیدی است که چرا به این میزان این حمایت صورت می‌گیرد؟

لری کینگ پاسخ داد: به خاطر این‌که تعداد زیادی از یهودی‌ها کشته شدند و مورد آزار و اذیت قرار گرفتند.

احمدی‌نژاد پرسید: به فرض این‌که حرف شما درست باشد، چرا باید مردم فلسطین هزینه آن را بدهند و آواره شوند؟ در عراق به خاطر حمله آمریکایی‌ها صدها هزار نفر کشته شدند آیا آمریکایی‌ها اجازه می‌دهند بخشی از خاک‌شان به خاطر این موضوع اشغال شود؟


 


یک عضو شورای مرکزی سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی ضمن ننگین خواندن حمله صورت گرفته به خانواده های شهیدان باکری و همت خاطر نشان ساخت: به گمان خام تازه به دوران رسیده ها و مدعیان توخالی ارزش های اسلام و انقلاب، می توان جلوی خواست عمومی ملت را گرفت؛ غافل از اینکه حتی تحمل فرزندان این مرز و بوم را ندارند و هر روز بر کارنامه غیر اخلاقی و غیر انسانی خود برگی تازه می افزایند.

سعید صفوی تصریح کرد: آقایان در روز روشن با خانواده های سرداران رشید و شهدایمان این چنین می کنند، و ادعای آزادی در ایران را در آن سوی مرزها برای جهانیان سر می دهند. وی با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) افزود: مگر نه اینکه امام خانواده شهدا را چشم و چراغ این انقلاب می دانستند، نکند این جمله امام هم به مانند سایر فرمایشات ایشان از نگاه آقایان تاریخ مصرف داشته و اینک “نیروهای خودسر” چشم و چراغ شان هستند؟!

عضو شورای مرکزی سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی ضمن ابراز همدردی با خانواده های همت و باکری تصریح کرد: مردان بی ادعایی چون همت و باکری رفتند تا مملکت رنگ و بوی آزادی و احترام به ملت را ببیند، غافل از اینکه با فرزندان و خانواده شان در سالروز حماسه دفاع مقدس با گاز اشک آور و سلاح گرم استقبال می کنند.

وی در پایان گفت: مسوولان نظام مراقب باشند که ادامه روند بی حرمتی به یاران خمینی و دلسوزان وطن نه تنها در تاریخ ثبت و مورد قضاوت آیندگان قرار خواهد گرفت، بلکه این بی مهری ها و بی اخلاقی ها روزی گریبان خود آنها را می گیرد.


 


نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس گفت:‌ من از محضر رهبر معظم انقلاب درباره اظهارات رئیس مجلس در اصفهان و طرح موضوعات حاشیه‌ای علیه رئیس‌جمهوری عذرخواهی می‌کنم.

به گزارش روزنامه ایران، سیدمحمد جواد ابطحی این مطلب را در واکنش به اظهارات رئیس مجلس شورای اسلامی علیه سخنان اخیر احمدی‌نژاد گفت و افزود: این اظهارات رئیس مجلس در حالی بیان می‌شود که رئیس‌جمهوری در نیویورک به‌جای دفاع از ارزش‌های نظام و بیان مسائل کلان، ‌باید پاسخ‌گوی مسائل حاشیه‌ای باشد.

وی گفت: ‌این‌قبیل اظهارات آن هم از سوی رئیس مجلس خوراک تبلیغاتی دشمنان نظام می‌شود و رئیس‌جمهوری باید مسائل حاشیه‌ای را در این سفر جواب‌گو باشد. این اظهارات با وجود فرمایشات شفاف رهبری، دور از شأن رئیس مجلس بود.

سخنان این نماینده مجلس در حالی بیان می‌شود که احمدی‌نژاد قبل از سفر به آمریکا در مصاحبه با روزنامه ایران در اظهاراتی گفته بود که مجلس در راس امور نیست و قوه مجریه قوه اول کشور است.

لاریجانی دو روز قبل در اصفهان از سخنان اخیر احمدی‌نژاد به شت انتقاد کرده و گفته بود: مجلس در رأس امور است تا دیکتاتوری تکرار نشود.


 


دختر شهید باکری با بیان اینکه ماموران لباس شخصی مادرش (همسر شهید باکری) را به شدت کتک زده‌اند، از سوختن نصف صورت همسر شهید باکری بر اثر پاشیدن گاز فلفل خبر داد.

آسیه باکری، فرزند شهید حمید باکری، در گفت‌وگو با خبرنگار کلمه از قول مسئولان برای آزاد کردن احسان باکری خبر داد و در عین حال تاکید کرد که تا این لحظه (ساعت ۲۰:۲۰) احسان هنوز آزاد نشده است.

وی همچنین با اشاره به تهدید فاطمه امیرانی، همسر شهید حمید باکری، با سلاح گرم، از ضرب و شتم شدید وی توسط ماموران لباس شخصی خبر داد و گفت: نصف صورت مادرم بر اثر پاشیدن گاز فلفل سوخته است.

آسیه باکری گفت: ابتدا ما آقای کروبی را دعوت کرده بودیم، اما کمی بعد ایشان تماس گرفت و گفت نمی‌گذارند من بیایم و زنگ زده و گفته‌اند که اگر بخواهی از خانه بیرون بروی، بسیجی‌ها را دم در خانه‌ات می‌ریزیم!

وی افزود: مادرم که این موضوع را شنید، تصمیم گرفت برای دیدار با آقای کروبی به منزل وی برویم. اما جلوی منزل ایشان، ماموران جلوی ما را گرفتند و مانع ورودمان شدند. یکی از آنها مادرم را تهدید کرد و گفت: اسلحه را روی شقیقه‌ات می‌گذارم و راحتت می‌کنم. احسان هم به شدت عصبانی شد و وقتی یه سمت آنها رفت که اعتراض کند، آنها هم او را بردند.

دختر شهید باکری همچنین در خصوص ممانعت ماموران از ملاقات خانواده این دو شهید دفاع مقدس با میرحسین موسوی نیز گفت: وقتی برای ملاقات با مهندس موسوی می‌خواستیم به منزل ایشان مراجعه کنیم، نیروهای امنیتی جلوی ما را گرفتند و حتی وقتی محافظ آقای موسوی گفت که اینها مهمان ما هستند، آنها به ما اجازه ورود ندادند.

وی خاطرنشان کرد: مادر من و همسر شهید همت هم به عنوان اعتراض، در راه بازگشت در خیابان شعارهای “یا حسین میرحسین” و “مرگ بر دیکتاتور” را فریاد می‌زدند.


 


مادر هنگامه شهیدی گفت:  هنگامه در زندان دچار رماتیسم قلبی، کلیه درد، ناراحتی معده و افسردگی شده است. حتی چند بار هم برای “ام‌.آر.ای” به بیرون زندان منتقل شده است و به تشخیص پزشکان زندان او برای مداوا نیازمند امکانات بیشتری از داخل زندان است. من نمی دانم آن خانم، سار شورد کوهنوردی که به قول خودشان جرمش جاسوسی بوده چطور به دلیل بیماریش آزاد می‌شود اما بچه من که مال این کشور است برای مداوا مرخصی لحاظ نمی شوند. بعد از دو ماه دویدن هشت روز پیش اعلام کردند که مرخصی هنگامه نیاز به ۶۰۰ میلیون وثیقه دارد. آخر آنها می‌دانند که والدین فرهنگی بازنشسته هنگامه، توانایی پرداخت ۶۰۰ میلیون وثیقه را ندارد. من دیروز نامه ای به دادستان نوشتم مبنی بر اینکه پرداخت این مقدار وثیقه در حد توانم نیست.

به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، ناهید کرمانشاهی ادامه داد: سه شنبه روز ملاقات است و من می دانم که هنگامه‌ام را با حال بدتر از هفته پیش می بینم. بدترین چیز برای مادر این است که بچه‌اش بیمار است و نمی‌تواند کاری برایش انجام دهد. آخر من همه زندگیم را هم بفروشم ۶۰۰ میلیون نمی‌شود. تازه چند میلیون هم باید خرج کنم تا هنگامه را درمان کنم. خانه ام در گرو دادگاه برای بیرون آوردن بار اول هنگامه است. من دیگر چیزی ندارم. آنها که این‌ها را می‌دانند اگر نمی‌خواهند مرخصی بدهند خب راحت بگویند نمی‌دهیم و خودشان مداو ا کنند.

کرمانشاهی با بیان این که تلفن دخترش نزدیک به ۴۰ روز است که قطع شده، گفت: یعنی بچه مریض من حتی حق ندارد زنگی به خانواده‌اش بزند. ملاقات حضوری ندارد، مرخصی ندارد. من هم که نتوانستم کاری برایش بکنم. نمی دانم با این جوان‌ها می‌خواهند چه کار کنند. از هشت روز پیش که میزان وثیقه به من اعلام شده تا الان من واقعا نتوانستم برایش کاری بکنم.

مادر این زندانی روزنامه‌نگار زندانی با عنوان اینکه یک قاتل برای مرخصی ۶۰ میلیون تومان وثیقه می‌دهد عنوان کرد: یعنی هنگامه جرمش از یک قاتل هم بیشتر است. چطور دلشان برای یک دختر آمریکایی می سوزد اما برای بچه این مملکت نمی سوزد. من دو ماهه برای این مرخصی می دوم. اما الان به کجا رسیدم، اینکه جلویم یک سنگ بزرگ گذاشته شده. من امکان ندارد بتوانم این پول را تهیه کنم.

کرمانشاهی که هر هفته فقط ملاقات کابینی با دخترش دارد اضافه کرد: هربار هنگامه می گوید مامان چرا برای من کاری نمی‌کنی، من فکر می‌کنم تا ابد اینجا ماندنی‌ام و من می‌مانم که به پاره تنم چه بگویم. شما بگوید من که خواهر دو شهیدم، بچه ام بچه انقلاب و این وطن است چرا مستحق این کمک نیست. احمدی‌نژاد به جای این که مانور جهانی بدهد که سارا شورد را برای بیماری کمک کرده است بیاد به بچه مملکت خودش کمک کند.

او ادامه داد: به خدا خسته شدم، بچه ام بیماراست. ۵۵ سالم است. یک سال است که برای هنگامه می دوم. تو رو خدا به بچه های خود این کشور نگاه کنند. گناه دارند به خدا. من افسوس می خورم که چرا بچه من با تحصیلات خوب باید در زندان باشد. دائم بچه من در بهداری است و زیر سرم. وقتی برای ملاقات می روم مثل مرده رنگ پریده است گاهی او را از همان بهداری می آورند .

مادر هنگامه خطاب به مسئولان گفت: باید بیایبد با من مصاحبه کنید، چرانمی آید با خواهر شهید که بچه اش هم الان در زندان است گفتگو کنید. مسئولان باید تک تک جواب بدهند اگر اتفاقی برای بچه من بیفتد آنها مسئول هستند .

هنگامه شهیدی روزنامه‌نگار و یکی از مشاوران کروبی در انتخابات روز نهم خرداد در پی بازداشت‌های پس از انتخابات دستگیر شد. او دوم آبان ماه با سپردن وثیقه ۹۰ میلیون تومانی آزاد شد اما دوباره با حکم شش سال حبس تعزیری در ششم اسفند ماه به اوین بازگشت.


 


در سالروز دفاع مقدس، احسان باکری، فرزند شهید باکری، بازداشت شد و خانواده شهیدان باکری و همت نیز مورد هجوم نیروهای لباس شخصی قرار گرفتند.

به گزارش خبرنگار کلمه، خانواده شهیدان باکری و همت که صبح امروز توسط نیروهای امنیتی از حضور در منزل میرحسین موسوی منع شده بودند، در یک تماس تلفنی با مهدی کروبی به منزل وی دعوت شدند، اما وقتی قصد مراجعه به منزل وی را داشتند، با تهاجم نیروهای لباس شخصی روبه‌رو شدند و با اسپری گاز اشک آور مورد حمله قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، احسان باکری پس از آنکه یکی از لباس شخصی‌ها مادرش (همسر شهید) را با اسلحه تهدید کرد، به او اعتراض کرد و در نتیجه بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شد.

صبح امروز هم از دیدار خانواده این دو شهید دفاع مقدس با میرحسین موسوی جلوگیری شد. خانواده شهید همت و خانواده شهید باکری که در پی دید و یازدیدهای همه ساله، در هفته دفاع مقدس به دیدار نخست‌وزیر دفاع مقدس رفته بودند، با ممانعت شدید نهادهای امنیتی روبه‌رو شدند و پس از معطلی طولانی در میدان پاستور و ممانعت نیروهای امنیتی از دیدار آنها با موسوی، مجبور به بازگشت شدند.

ماموران امنیتی پیش از این هم از حضور برخی مراجعان در دفتر میرحسین موسوی جلوگیری و برای مراجعان مزاحمت‌هایی ایجاد کرده بودند. مهدی کروبی نیز با محدودیت‌های مشابهی روبه‌رو شده بود و دیدارکنندگان با وی از سوی افراد لباس شخصی مورد اذیت قرار گرفته بودند.

میرحسین موسوی هفته گذشته در واکنش به محدودیت‌های ایجاد شده برای خود گفته بود: جنبش ریشه دار تر از آن شده است که با محدویت و یا حذف امثال بنده متوقف شود. ریزش مدام مشروعیت و نارضایتی های در حال انباشت وضعیت ویژه ای را در کشور ایجاد کرده است.

او همچنین تاکید کرده بود: کسانی که این طرحها را می ریزند باید بدانند این گونه اقدامات کمکی به بقای انها نمی کند اگر این کار ها در گذشته توانست اثری داشته باشد و ستمگران را حفظ کند می توانند این سیره و روش را ادامه بدهند و در این میان اگر کسی به جای خود به بقای کشور و منافع ملی می اندیشد باید بسوی قانون و انصاف برگرددحتی اگر این برگشت به ضرر موقعیت و مکانت او تمام شود.

خانواده‌های شهیدان همت و باکری روز قبل موفق به دیدار با کروبی شده بودند، اما امروز از دیدار آنها با موسوی جلوگیری شد.

همسر شهید حمید باکری چندی پیش در نامه ای خطاب به فرمانده سپاه، او و دیگر مدعیان امروز شهیدان را به خیانت در امانت و از بین بردن اعتماد ملت و زیر پا گذاشتن رای مردم و خون شهدا متهم کرد. فاطمه امیرانی در نامه خود با انتقاد از سرکوب اعتراضات مردمی بعد از انتخابات و کودتا توصیف کردن این وضعیت، تاکید کرد که خانواده شهدا در کنار مردم هستند و در برابر ظلم سکوت نمی‌کنند.

وی همچنین نوشت: از اولین ساعات پس از اعلام نتایج با روشی غیرمنطقی و غیرانسانی با مردم برخورد کردید. واقعا پاسخ سوال خانواده های باکری و همت در مورد ابهامات برگزاری انتخابات باید باتوم فرود آمده بر فرق مصطفی همت می بود یا شوکری که به نا حق بر گردن احسان باکری نشست؟ و یا باتومی که به کمر جراحی شده خانم همت در ۲۳ خرداد خورد؟

نامه همسر شهید باکری را در اینجا بخوانید.


 


گروه سیاسی- حسین ناصری نیا: سفر محمود احمدی‌نژاد به نیویورک، خبر تازه‌ای نیست؛ اتفاقی است که هر سال تکرار می‌شود. او هیچ تلاشی برای پنهان کردن ذوق‌زدگی از حضور در آمریکا و توجه رسانه‌ها به خود نمی‌کند، حتی اگر این توجه با نوعی طنز و تحقیر نام ایران آمیخته باشد. او خوشحال است که می‌تواند به نیویورک برود، در خاک آمریکا علیه رهبران این کشور به تندی سخن بگوید و حرفهای عجیب و دور از انتظار بزند تا بلکه به سرخط اخبار رسانه‌ها راه پیدا کند.

اما سفر این بار وی با سفرهای قبلی در حجم دروغهایی که از زبانش شنیده شد، تفاوت قابل ملاحظه‌ای داشت. احمدی‌نژاد این بار نه تنها ماجرای جنجالی حکم سنگسار سکینه محمدی را از اساس تکذیب کرد و مخالفان خود را به انتشار تصویر این حکم در اینترنت واداشت، بلکه ایران را همچنان آزادترین جای دنیا دانست و سرکوب مخالفان و محدود کردن رقیبان انتخاباتی خود را نیز به کلی انکار کرد.

اگرچه سخنرانی‌های تکراری احمدی‌نژاد دیگر مخاطب چندانی ندارد و شاید به همین خاطر بود که در زمان سخنرانی وی در نشست سران اهداف توسعه هزاره، بیشتر صندلی‌های سالن خالی بود. اما رسانه‌های زیادی خواستار مصاحبه با او هستند، چرا که برای مخاطبان آنها شنیدن سخنانی یکسره دروغ و در تناقض با واقعیت‌هایی که در یک سال گذشته در عکس‌ها و فیلم‌ها و رسانه‌های تحت سانسور ایران منتشر شده، جالب به نظر می‌رسد.

با این حال رسانه‌های وابسته به دولت در ایران، از حالا خود را برای منحرف کردن افکار عمومی از بازتاب‌های دروغ پردازی‌های احمدی‌نژاد آماده کرده‌اند. یکی از اولین بسترسازی‌های انحراف در افکار عمومی، طرح ادعای ترور احمدی‌نژاد با شبیه‌سازی ماجرای سفر اخیر او با فصل آخر سریال ۲۴ است که فعلا در سایت‌های حاشیه‌ای مطرح شده و هنوز به مطبوعات و سایت‌های اصلی نرسیده است. می‌توان حدس زد که در روزهای آینده، به جای پاسخ به واقعیت‌هایی که در سفر به نیویورک انکار شده‌اند، این خبر ساختگی ترور، تیتر یک تریبون‌های فضاساز برای رئیس دولت باشد.

یکی از بزرگ‌ترین دروغ‌های رئیس دولت دهم در نیویورک، پیشنهاد مدیریت مشترک جهان بود، در حالی که او نه فقط با نزدیک‌ترین دوستان اقتدارگرای خود نیز حاضر به مدیریت مشترک نیست و در پنج سال گذشته اصرار داشته که در تمام بخشهای مربوط دولت، از برنامه‌ریزی تا امور اجرایی و رسانه‌ها و امور خارجه، مدیریت را زیر نظر مستقیم خود قرار دهد، بلکه به تازگی برای از بین بردن تفکیک قوا، تقسیم قدرت و مدیریت مشترک در کشور نیز خیز برداشته و خود را به جای مجلس در رأس امور خوانده است. و اما دیگر دروغ‌های احمدی‌نژاد:

انکار و انتشار حکم سنگسار

محمود احمدی‌نژاد در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ای‌بی‌سی، صدور حکم سنگسار برای سکینه محمدی را از اساس انکار کرد. او ابتدا از مخالفت دولت خود با مجازات و تنبیه حتی یک نفر سخن گفت و موضوع استقلال قوه قضاییه را به میان کشید، اما وقتی خبرنگار بر سؤال خود اصرار کرد، اصل موضوع را انکار کرد!

کریستین امانپور که این مصاحبه را انجام می‌داد، وقتی شنید: “او به سنگسار محکوم نشده است”، با تعجب اصرار و چند بار تکرار کرد که چنین حکمی صادر شده و کمی بعد مقامات حکومتی از لغو آن خبر داده‌اند، اما احمدی‌نژاد مصرانه ایستاد، این خبر را “جعلی و تبلیغات منفی سیاستمداران آمریکایی علیه ایران” خواند و افزود: “من نماینده حکومت ایران هستم و چگونه است که من از آنچه شما می گویید اطلاعی ندارم؟”

رئیس دولت در مصاحبه با شبکه تلویزیونی پی‌بی‌اس نیز با سؤالی در همین باره مواجه شد و با دروغ خواندن مجدد حکم سنگسار و بیان اینکه “مشکل شما احمدی نژاد است یا خانم سکینه محمدی”، به وجود ۵۳ زن آمریکایی در انتظار اعدام اشاره کرد و خواستار به راه افتادن کمپین حقوق بشر برای دفاع از آنان در آمریکا شد.

انکار عجیب حکم سنگسار سکینه محمدی از سوی احمدی‌نژاد، باعث شد که دیروز (سه شنبه) تصویر حکم قضایی مذکور و رسید ثبت آن در دبیرخانه دیوان عالی کشور در سایت‌های اینترنتی منتشر شود. حال باید دید احمدی‌نژاد آیا باز هم حاضر به اصرار بر نظر خود خواهد شد یا از جواب صریح به سؤال در این باره طفره خواهد رفت.

دلسوزی برای زندانیان آمریکا، بی‌اعتنایی به زندانیان ایران

احمدی‌نژاد در مصاحبه با خبرنگاران خبرگزاری آسوشیتدپرس، در برابر پرسش‌های مکرری در خصوص سرکوب مخالفان در ایران قرار گرفت، اما به هیچ‌کدام از آنها جواب سرراستی نداد؛ به طوری که خبرگزاری‌های خارجی از “طفره” رفتن او گزارش دادند.

او در نهایت با بیان اینکه “از جانب دولت هیچ گونه محدودیتی برای مخالفان اعمال نشده است”، تلاش کرد تقصیر را به گردن دستگاه قضایی بیندازد و خود را مبرا کند. او برای این منظور، تصریح کرد که برخی “اشتباهات قضایی” در این میان رخ داده است و در عین حال مخالفان را متهم کرد که از قانون تخطی کرده و دستگاه قضایی را وادار به برخورد کرده‌اند!

خبرگزاری فرانسه در این باره گزارش داده است: “آقای احمدی‌نژاد که در هفتمین سفرش به آمریکا، بسیار مطمئن و خونسرد به نظر می‌رسید، در گفت‌وگوی خود با خبرنگاران آسوشیتدپرس، سعی کرد از پاسخگویی صریح به پرسش‌های آنها درباره برخورد خشن حکومت جمهوری اسلامی با معترضان به نتیجه انتخابات جنجالی ریاست جمهوری سال گذشته و سرکوب آنها طفره برود.”

رئیس دولت دهم با وجود تعدد سؤالات درباره وضعیت ناگوار زندانیان در ایران، هیچ اشاره‌ای به این موضوع نکرد. اما در عوض، در مصاحبه دیگری که با شبکه تلویزیونی روسیه داشت، وقتی با پرسشی درباره وضع منتقدان زندانی در ایران روبه‌رو شد، به دلسوزی برای زندانیان آمریکا پرداخت و گفت: “البته نمی‌خواهم درباره مردم آمریکا که در زندان به سر می‌برند، سخنی بگویم. امروز به نسبت جمعیت، بیشترین زندانی در آمریکا است، بیشترین آواره بی‌خانمان و تبعیض نیز در آمریکا وجود دارد و فکر می‌کنیم بهتر است مسؤولان آمریکایی بیشتر به وضعیت مردم آمریکا توجه داشته باشند. به‌جای اینکه در کشورهای دیگر اتباع دیگران را به منظور فشار سیاسی بازداشت کنند، به وضعیت مردم خود برسند و پول‌هایی که در افغانستان، عراق و سایر نقاط دنیا هزینه می‌کنند را صرف رفاه، امنیت و آسایش مردم آمریکا بکنند.”

احمدی‌نژاد در نشستی که با شورای دبیران هفته نامه تایم داشت، هم در برابر پرسش‌هایی در خصوص اعتراضات بعد از انتخابات و سرکوب مخالفان قرار گرفت، اما تاکید کرد که: “وجود تظاهرات در یک کشور مسئله‌ای منفی نیست” و به تظاهرات همزمان در آمریکا علیه سیاستهای اقتصادی و تصمیمات گروه ۲۰ اشاره کرد. با این حال او درباره نحوه رفتار دو دولت با مخالفان چیزی نگفت و هیچ مقایسه‌ای در این زمینه صورت نداد.

او همچنین هنگامی که کریستین امانپور، خبرنگار شبکه تلویزیونی ای‌بی‌سی، به گزارش گروههای جهانی حقوق بشر در خصوص چهار برابر شدن اعدامها در دوران ریاست جمهوری خود اشاره کرد، به جای پاسخ صریح، گفت: “آنها (سازمان های حقوق بشر) از کجا می‌دانند؟ آنها که به ایران نیامده‌اند”!

مخالفان من درگیر شدند و چند پلیس کشته شد!

موضوع ایجاد محدودیت برای دو رقیب انتخاباتی نیز در چند مصاحبه احمدی‌نژاد با رسانه‌ها تکرار شد و او هر بار یک جواب برای این پرسش عرضه کرد.

در مصاحبه با شبکه تلویزیونی پی‌بی‌اس آمریکا، از او درباره اعمال محدودیت برای میرحسین موسوی و مهدی کروبی سؤال شد. اما احمدی‌نژاد بدون اشاره به تخلفات انتخاباتی و اعتراض دست‌کم نیمی از رای دهندگان به نتایج اعلام شده برای انتخابات، گفت: “این دو نفر در انتخابات نامزد بودند اما رای نیاورند بر اساس قانون باید به آرای مردم احترام می گذاشتند اما این کار نکردند و مردم را به آشوب و درگیری تشویق کردند!”

احمدی‌نژاد دروغگویی خود را از این هم فراتر برد و ادعا کرد که در جریان اعتراضات بعد از انتخابات، تعدادی از نیروهای پلیس هم کشته شده‌اند؛ ادعایی که حتی به ذهن خیالباف‌ترین خبرنویسان سایتهای راست‌گرا هم خطور نکرده بود.

وی سپس ادعا کرد: “رقبا و مخالفین من همچنان آزاد هستند و به راحتی دیدگاه ها و نظرات خود را در جامعه بیان می کنند . اگر هم مشکلی وجود داشته باشد دستگاه قضایی طبق قانون رسیدگی می کند و قاضی هم مستقل از رییس جمهور و دولت است. اگر تحقیقاتی دراین خصوص وجود دارد به دستگاه قضایی مربوط می شود اما ارتباطی به فضای سیاسی کشور ندارد چرا که حتی ممکن است کسی از رییس جمهور هم شکایت کند که شخص رییس جمهور باید نسبت به آن شکایت پاسخگو باشد چرا که قانون اساسی همه را در برابر قانون مساوی گرفته است.”

احمدی‌نژاد در حالی چنین ادعاهای عجیبی را مطرح می‌کرد که نه تنها هنوز به شکایت اصلاح طلبان از سردار مشفق به عنوان یک نیروی دست چندم دست‌اندرکار کودتای انتخاباتی رسیدگی نشده است، بلکه تعدادی از شاکیان به زندان برگردانده شده‌اند تا از شکایت خود دست بردارند.

او همچنین در گفتگو با آسوشیتدپرس هم ادعا کرد که سران مخالفان (موسوی و کروبی) چند حزب و نشریه دارند و آزادانه امکان فعالیت دارند!

احمدی‌نژاد در جمع سردبیران رسانه‌های آمریکایی نیز در برابر سؤالی درباره زندانیان سیاسی در ایران قرار گرفت که خبرنگار وال استریت‌ژورنال پرسید. وی در جواب گفت: “به نظرم شما ساختار قوه قضائیه ایران را نمی‌شناسید، هر اقدامی انجام شود زیر نظر قاضی است و کسی که بدون دستور قضایی در زندان باشد نداریم. قوه قضائیه ایران مستقل است و زیر نظر دولت نیست.”

وی همچنین ادعا کرد: “منتقدان دولت آزادند و رهبران آنها نیز آزاد هستند، اما اینکه اگر کسی تخلفی کرده و با پلیس درگیر شده و آشوبی ایجاد کرده و دستگیر شده ارتباطی به دولت ندارد.”

رئیس دولت دهم در جمع ایرانیان ساکن آمریکا هم بار دیگر نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری را درست دانست و موسوی و کروبی را متهم کرد که در پی شکست انتخاباتی به رای اکثریت احترام نگذاشته‌اند، و رفتار آنان را مغایر با دموکراسی خواند. احمدی‌نژاد همچنین از پاسخ به پرسش‌های حاضران درباره ایجاد محدودیت و اعمال فشار بر موسوی و کروبی شانه خالی کرد و قوه قضاییه را مسئول شکایات و بازداشت‌ها دانست و دستگاه سیاسی را از دخالت در این امور مبرا خواند.

اما او حتی در دیدار علما و شخصیت‌های اسلامی آمریکا هم از سؤال درباره محدودیت‌های ایجاد شده برای موسوی و کروبی خلاصی نداشت. در این دیدار، یکی از حاضران از این محدودیت‌ها انتقاد کرد و خواستار اعلام آشتی ملی در ایران شد. اما احمدی‌نژاد اختلاف در ایران را به کلی انکار کرد و گفت: امروز ۷۵ میلیون ایرانی متحدتر از گذشته در صحنه حضور دارند ، روز ۲۲ بهمن سال گذشته شاید در طول ۳۰ سال گذشته بی نظیر بود و مشکلی در این راستا وجود ندارد منتهی عده ای اوضاع ایران را به گونه ای دیگر جلوه می دهند. اگر این گونه که جلوه می دهند واقعا در ایران اختلافات شدیدی وجود داشت، دشمنان یک لحظه هم در حمله به ایران تردیدی به خود راه نمی دادند.

ایسنا در این باره گزارش داد که یکی از شرکت کنندگان دراین مراسم به احمدی نژاد گفته: “چهار نفر که علیه شما صحبت کرده اند در ایران دستگیر شده‌اند”، اما او پاسخ داده است: “این خبر واقعیت ندارد، این افراد جرم‌های دیگری نیز مرتکب شده بودند که یکی از آنها نیز این بود و آنها به خاطر جرم‌های دیگر دستگیر شدند!”

او همچنین در پاسخ به صحبت‌های یکی از حاضران که از اعلام حضور بیشترین زندانیان سیاسی در زندان اوین خبر می‌داد، گفت: “بیشتر زندانیان در زندان اوین قاچاقچیان مواد مخدر هستند.”

آزادی‌های بی‌نظیر در ایران

در مصاحبه احمدی‌نژاد با رسانه‌ها در نیویورک، بارها ادعا شد که ایران آزادترین کشور دنیاست! خبرگزاری فرانسه در این باره به گفتگوی رئیس دولت ایران با آسوشیتدپرس اشاره کرد و با اشاره به اینکه احمدی‌نژاد چیزی درباره توقیف ده‌ها روزنامه در ایران و دستگیری و محاکمه تعداد زیادی از رهبران سیاسی مخالف دولت نگفت، از قول وی نوشت: “آزادی‌های سیاسی در ایران وجود دارد و در این زمینه، «‌ایران از کشورهای دیگر آزادتر است!”

احمدی‌نژاد در این مورد گفت: “وقتی ما درباره آزادی بحث می‌کنیم، باید آن را در یک سطح مقایسه‌ای انجام دهیم و درنهایت آزادی به معنی حکومت اکثریت است، بنابراین اقلیت نمی‌تواند حکومت کند.”

وی همچنین در اظهارنظری قابل تامل، ادعا کرد: “در ایران هیچ کس کارش را به خاطر بیان عقایدش از دست نمی‌دهد. از این زاویه، وضعیت ایران خیلی بهتر از جاهای دیگر دنیاست.”

تا ساعتی پس از انتشار این مطلب، احمدی نژاد قرار است او با لاری کینگ و همچنین مجله نیوزویک مصاحبه داشته باشد. بعید نیست که او باز هم مثل چهار روز گذشته، سخن بگوید. بدین ترتیب باید منتظر دروغهای جدید رئیس دولت مدعی اصولگرایی هم باشیم.


 


نیکلای ماکاروف رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه از تصمیم این کشور برای عدم تحویل سامانه اس۳۰۰ به ایران به خاطر تحریم های شورای امنیت خبر داد و گفت: تصمیم گرفته شده است که سیستم اس-۳۰۰ به ایران تحویل داده نشود، چون این سیستم قطعا تحت تحریم است.

به گزارش مهر به نقل از ریانووستی، ماکاروف به خبرنگاران اطلاع داد: روسیه سیستم پدافند موشکی اس۳۰۰ را به ایران تحویل نمی‌دهد چون این سیستم تحت تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل است.

وی تاکید کرد که این تصمیم مقامات بود که پروسه تحویل متوقف شود و ما آن را اجرا می کنیم.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به این سوال که آیا قرارداد مربوطه لغو شده است، پاسخ مشخصی نداد. وی در ادامه گفت: باید ببینیم. این بستگی به عملکرد ایران دارد!

این در حالی است که روسیه طبق قراردادی که با ایران منعقد کرده است متعهد به تحویل این سامانه است و برخی منابع از پرداخت مبلغ قرارداد از سوی ایران خبر داده‌اند.


 


همسر محسن صفایی فراهانی در مورد آخرین وضعیت سلامتی او اظهار داشت: ایشان از سه شنبه هفته گذشته (۲۴شهریورماه) و پس از گذشت مدت دو هفته از بروز عارضه قلبی در زندان برایشان و پس از پیگیریهای فراوان و مکرر در بخش مراقبتهای ویژه (CCU) یکی از بیمارستانهای تخصصی قلب تهران بستری و تحت نظر قرارگرفته اند.

به گزارش پارلمان‌نیوز، وی افزود: مهندس صفایی فراهانی تا تاریخ ۲۴شهریور برخلاف اخبار منتشرشده در برخی رسانه ها، در هیچ بیمارستانی بستری نشده بودند و تنها برای دو نوبت معاینه و آزمایش پزشکی در بیمارستان‌های مدرس و طالقانی حاضرشده و بلافاصله مجدداً به زندان اوین بازگردانده شده بودند.

عفت خطیبی با تشکر از همکاری دادستان تهران در موافقت با انتقال فراهانی به بیمارستان تخصصی و ترتیب داده شده توسط خانواده، در مورد آخرین وضعیت درمانی او اظهار کرد: ظرف مدت یک هفته گذشته و پس از بستری شدن در بیمارستان، آقای صفایی فراهانی تحت نظر پزشکان متعدد با تخصصهای مختلف از جمله قلب، مغز و اعصاب و روان و …. قرارگرفته و آزمایش‌های متعددی در مورد وضعیت سلامتی ایشان به عمل آمده که کماکان نیز ادامه داشته و هنوز پزشکان به تشخیص خاصی در مورد مشکلات حادث شده، درمان آنها و همچنین اطمینان از عدم رخداد مجدد این مشکلات دست نیافته اند و مسیر درمان و مداوای پزشکی ادامه دارد. متاسفانه تاکنون هیچ بهبودی خاصی حاصل نشده و ایشان کماکان تحت مراقبت دائمی پزشکان متخصص و در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.


 


رئیس موسسه بین المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها با تشریح دو طرح مهم درباره گفت‌وگوی تمدن‌ها که اجرای آن به علت کمبود امکانات به محاق رفته، از حضور فعال خود در نشست‌های بین المللی خبر داد و گفت:«سفرهای زیادی دعوت دارم. به همه آنها نمی‌توانم جواب بدهم، اما اگر بتوانم در نشست‌های مهم حتما شرکت خواهم کرد و اگر به هر دلیلی نتوانم بروم،از طریق مجازی یا پیام کتبی یا با معرفی نماینده حضور خواهم داشت.»

سید محمد خاتمی‌ در گفت‌وگو با ” دیپلماسی ایرانی” که به مناسبت روز گفت‌وگوی تمدن‌ها انجام شد، به بیان چرایی و چگونگی طرح ایده خود و نیز تلاش‌های صورت گرفته در سال‌های اخیر پرداخت و تاکید کرد: «در این یک سال متاسفانه بخاطر مسائلی که پیش آمد و می‌توانست نباشد و امیدوارم هر چه زودتر شاهد بهبود اوضاع باشیم، در اصل قضیه رکود ایجاد شد. ولی دست برنداشتیم و انتظار جهانی این است که فعال باشیم.»

رئیس جمهور سابق کشورمان به پیشینه طرح برخورد تمدن‌ها اشاره کرد و گفت: «بحث گفت‌وگوی تمدن‌ها را باید در متن خود بررسی کنیم که این موضوع در چه فضایی مطرح شد، چه ضرورتی طرح آن را ایجاب می‌کرد و اکنون در چه وضعیتی هستیم؟ آیا طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها تحولی در متن ایجاد کرده یا نه؟ قبل از فروپاشی شوروی، ریچارد نیکسون، رئیس جمهور اسبق آمریکا کتابی نوشت و این پرسش را مطرح کرد که دشمن دنیای آزاد یا آمریکا کیست؟ او در آن کتاب به رقابت دیرینه میان اتحاد جماهیر شوروی و آمریکا در جنگ سرد اشاره کرد. بطور کلی نظام سلطه همیشه به دشمن احتیاج دارد و خودش را در درگیری با دشمن تعریف می‌کند. نیکسون فرد هوشمندی بود، او بحثی اساسی مطرح کرد که دوران هیمنه و عظمت و قدرت اتحاد شوروی رو به پایان است و در آینده دشمن و رقیب ما اسلام است و غرب باید با توجه به این هماورد مهم مسایل خود را تعریف کند. اسلام در دنیا دارای خیزشی شده و مسلمانان با اتکا به هویت تاریخی خود تهدیدی برای تمدن،دنیا و منافع غرب هستند.»

وی افزود: «پس از آن هم ساموئل‌هانتینگتون، تحلیل‌گر نامدار آمریکایی که برای شورای روابط خارجی آمریکا کار می‌کرد و مطالبش نیز برای اولین بار در فارین پالیسی منتشر شد، مساله جنگ تمدن‌ها را مطرح کرد مبنی بر اینکه در دهه‌های آینده برخورد میان فرهنگ‌ها و تمدن‌هاست و اثر معروف او به نام “برخورد تمدن‌ها” مطرح شد. برخی معتقدند برخورد تمدن‌ها نظریه است، برخی هم می‌گویند این موضوع استراتژی آینده دنیای غرب است که هویت و منافع خود را با این برخورد تعریف می‌کند.»

ماهیت گفت‌وگوی تمدن‌ها سیاسی نیست، اما آثار سیاسی دارد

رئیس بنیاد باران تصریح کرد: «ایده برخورد تمدن‌ها برای هر کسی که به سرنوشت بشر می‌اندیشید، نگران کننده بود و طبعا برای ما که در جهان سوم، جنوب و شرق و نیز دنیای اسلام زندگی می‌کردیم مهم بود. البته منهای جنبه‌های ایدئولوژیک قضیه و اینکه من وابسته به دنیای اسلام هستم، ما در این منطقه در دنیا و متعلق به دنیای در حال توسعه یا محروم یا تحت سلطه هستیم و این دغدغه خاطر برای ما مهم بود که بخصوص با تجربه‌ای که از برخورد غرب با دنیای غیرغرب چه در چهره استعماری قدیم و چه در چهره استعماری جدید آن داشتیم، این برخورد چگونه خواهد بود.»

خاتمی‌ با اشاره به طرح موضوع گفت‌وگوی تمدن‌ها در دوره رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۷۶ گفت: «من در هنگامه انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۷۵ این دغدغه خاطر را به عنوان یک پیشنهاد و یکی از رئوس برنامه‌های خودم مطرح کردم که می‌توان بجای جنگ تمدن‌ها، گفت‌وگوی تمدن‌ها را ارائه کرد و در دوره مسوولیتم این مساله یکی از مبانی دیپلماسی ما در دنیا بود. این ایده در سازمان ملل مطرح شد و سال ۲۰۰۱، سال گفت‌وگوی تمدن‌ها نام‌گذاری شد و خیلی هم مورد استقبال قرار گرفت. گرچه ماهیت گفت‌وگوی تمدن‌ها اولا و بالذات سیاسی نیست و عمیق‌تر از آن است، اما طبعا آثار سیاسی هم دارد.»

رئیس موسسه بین المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها، به بیان تفاوت‌های گفت‌وگو با مذاکره و مناظره پرداخت و گفت: «ما می‌توانیم سه گونه رابطه گفتاری و فکری با دیگران داشته باشیم؛ مذاکره(negotiation)، مناظره(debate) و گفت‌وگو(dialogue). منظور از negotiation، مذاکرات سیاسی است که حول منافع می‌چرخد و در آن صحبت از امتیازگیری است و اگر کسی قوی‌تر باشد امتیاز بیشتری می‌گیرد و اگر طرفین مساوی باشند، سعی می‌کنند امتیاز برد- برد داشته باشند. در debateدو تفکر یا عقیده در مقابل هم قرار می‌گیرند و طی مناظره به اثبات حقانیت خود می‌پردازند، یا به صراحت درصدد ابطال طرف مقابل برمی‌آیند یا اگر این صراحت در کار نیست، هر طرفی می‌خواهد بگوید من حق هستم و این هم دلایل من است. مناظره اغلب در حوزه ادیان مطرح می‌شود. گفت و گو(dialogue) نه مذاکره است و نه مناظره؛ گفت‌وگو خودش حرکت است و باید بر پایه مشترکات برای رسیدن به تفاهم و تعارف(شناخت همدیگر) آغاز شود، که در نتیجه منجر به همکاری می‌شود.»

خاتمی‌ افزود: «اگر مذاکره و مناظره حول مسایل اختلافی است، دیالوگ باید بر پایه موضوعات مشترک باشد، هدف همان تعارف است و حاصل کار می‌تواند همزیستی و صلح و بسیاری مسایل دیگر باشد که در درون آن هم مسایل سیاسی مطرح شود.»

شرایطی برای مذاکره با آمریکا داشتیم که تامین نشد

وی با ارائه این تعریف از گفت‌وگوی تمدن‌ها تصریح کرد: «بسیاری فکر می‌کردند این یک ژست سیاسی است که ما برای گفت‌وگو با آمریکا مطرح کردیم. من در دوره ریاست جمهوری به عنوان یک سیاستمدار و مسوول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ‌طبعا مساله مذاکرات سیاسی را مورد توجه قرار می‌دادم. ما شرایطی برای مذاکره با آمریکا داشتیم که آن شرایط تامین نشده بود و نشد، ممکن است در مواردی کوتاهی از ما یا جایی هم مشکلات از سوی آمریکا بود، این مساله دیگری است.»

خاتمی‌ افزود:« گفت‌وگوی تمدن‌ها به وضعیت ناگواری که در حال وقوع بود توجه داشت، جنگ سیاسی میان دو قطب قدرت که تا جنبه زیادی بعد ایدئولوژیک هم داشت در حال تبدیل به جنگ فرهنگی و تمدنی بود. حاصل کار اینست که یک تمدن با همه آثارش باید بر دنیا غلبه کند و تمدن دیگر باید به عنوان دشمن از میان برود. این مساله خطرناکی بود.»

رئیس موسسه بین المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها ادامه داد:«یک زمانی از من پرسیدند پیشنهاد شما به آمریکا چیست؟ گفتم آمریکا باید این تلقی که برادر بزرگ غرب و اروپا است را کنار بگذارد و به عنوان برادر در کنار آنها قرار گیرد و برخورد اربابی خود با جهان سوم را از فراموش کند و به عنوان قدرتی که امکانات وسیعی را از همه دنیا جمع کرده، این قدرت را در خدمت صلح و رشد و اعتلای آنها قرار دهد و منافع خود را در تضاد با منافع آنها تعریف نکند. در این صورت دنیا مساله‌اش حل می‌شود.»

وجدان بشری گفت‌وگوی تمدن‌ها را پذیرفت

رئیس جمهور سابق کشورمان به فضای بین المللی پس از فروپاشی شوروی اشاره کرد و گفت: «آمریکا احساس می‌کرد که پس از فروپاشی شوروی به عنوان برادر بزرگ غرب و نماینده ذی‌حق و شایسته کل تمدن و فرهنگ و اقتصاد غرب حرف می‌زند؛ رقیبش از صحنه بیرون رفته و بنابراین فکر می‌کرد یک متروپل باید در دنیا وجود داشته باشد که آن هم آمریکا است و اقمار دیگر باید کنار روند، حتی نسبت به اروپا هم‌چنین دیدگاهی داشت. دیدیم چنین نشد و پس از فروپاشی شوروی مسایل بصورت دیگری پیش آمد. برخوردهای آمریکا، برخوردهای دیگری شد و در مقابل مقاومت‌ها هم تغییر کرد و با کمال تاسف در آغاز هزاره سوم ما شاهد یک نوع درگیری بسیار سخت و سنگین بودیم.»

خاتمی‌ افزود:«از یک سو آمریکا با خشونت با کسانی که دشمن می‌پنداشت برخورد می‌کرد و از طرف دیگر ما تروریسم را در خشن‌ترین و بدترین چهره‌اش دیدیم. اختلافات در خاورمیانه و مناطق دیگر در جریان بود، در اروپا و در بالکان جنگ‌های عجیبی را تجربه کردیم که اگر نگوییم جنگ‌های دینی، بلکه جناح‌های دینی بودند که با هم برخورد می‌کردند و دنیا با وحشت عجیبی روبرو شده بود و احساس می‌شد که جنگ تمدن‌ها درگرفته است. در این شرایط وجدان بشری مساله گفت‌وگوی تمدن‌ها را پذیرفت و بطلان جنگ تمدن‌ها از نظر تئوری معلوم شد. این حقیقت آشکار شد که تشدید اختلافات تمدنی در دنیا می‌تواند خساراتی به مراتب سنگین‌تر از اختلافات سیاسی که در دوران جنگ جهانی و جنگ سرد تجربه شد، ایجاد کند. گواه این مساله اجماعی بود که در دنیا بر سر گفت‌وگوی تمدن‌ها ایجاد شد.»

مبتکر طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها با اشاره به مسایل مطرح شده در تاریخ سازمان ملل گفت: «هیچ امری در سازمان ملل نظیر گفت‌وگوی تمدن‌ها مورد اجماع و قبول قاطع قرار نگرفت و به اتفاق آرا و با حمایت جهان سوم و دنیای اسلام تصویب شد و سازمان ملل سال ۲۰۰۱ را سال گفت‌وگوی تمدن‌ها اعلام کرد. پس از آن دبیر کل وقت سازمان ملل نماینده ویژه‌ای را برای پیگیری موضوع گفت‌وگوی تمدن‌ها انتخاب کرد. این فعالیت پس از پنج سال برای یک دوره پنج ساله دیگر هم تمدید شد و در مجموع سازمان ملل ده سال برای طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها تشکیلات خاص ایجاد کرد.»

خاتمی‌ استقبال جهانی از طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها را یاد آور شد و اظهار داشت: «آنچه پیش آمد فقط مساله‌ای سیاسی نبود، در عرصه فکری و فرهنگی هم مساله مورد قبول قرار گرفت. حرف‌های خوب همیشه حرف‌هایی نیست که شنیده می‌شود، خیلی حرف‌های خوب در تاریخ زده شده که یا در زمان خودشان دفن شده یا ممکن است قرن‌ها بعد تاثیر داشته باشد. ولی وقتی از حرفی استقبال می‌شود نشانه این‌ست که زمانه انتظار این حرف‌ها را داشته و گوش زمانه برای شنیدن این حرف شنوا بوده و فکر می‌کنم وقتی به متن حوادث و گذشته تاریخی و آینده نگاه کنیم، گفت‌وگوی تمدن‌ها این حالت را پیدا کرد و در سراسر دنیا موج ایجاد شد.»

وی گفت: «ده‌ها کرسی گفت‌وگوی تمدن‌ها در دانشگاه‌های معتبر دنیا ایجاد شد، سازمان‌هایی بوجود آمد، صدها کتاب نوشته شد، صدها سمینار و کنفرانس بین المللی برگزار شد که در بسیاری از آنها یا خودم شرکت کردم یا نماینده فرستادم و یا پیام دادم. هزاران مقاله در این زمینه نوشته شد،صدها تز در دانشگاه‌های معتبر نوشته شد.»

ائتلاف تمدن‌ها جای گفت‌وگوی تمدن‌ها را نمی‌گیرد

خاتمی‌ سپس به طرح موضوع ائتلاف تمدن‌ها از سوی اسپانیا و ترکیه اشاره کرد و گفت: «آقایان زاپاترو و اردوغان، نخست وزیران اسپانیا و ترکیه ائتلاف تمدن‌ها را مطرح کردند. معنی آن این بود که از گفت‌وگوی تمدن‌ها گذشتیم و باید وارد مرحله عملی تحت عنوان ائتلاف تمدن‌ها شویم. به دنبال آن آقای کوفی عنان، دبیر کل سابق سازمان ملل در سال آخر مسوولیت خود، ۱۸ نفر را به عنوان اعضای گروه عالی رتبه انتخاب کرد که بنشینند و راجع به ائتلاف تمدن‌ها بحث کنند و قطعنامه بنویسند که من هم یکی از آنها بودم که چهار یا پنج جلسه مهم تشکیل شد و اساسنامه‌ای هم نوشته شد. طبیعی است که ائتلاف تمدن‌ها متکی به دو دولت است، امکانات بیشتری دارد، دبیرخانه بسیار قوی ایجاد کردند، دبیر آن هم شخصیت جاافتاده و خوب و ارزنده دکتر سمپایو، رئیس جمهور سابق پرتقال است.»

رئیس موسسه بین المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها افزود: «من در دو اجلاس مهم ائتلاف تمدن‌ها در مایورکا و استانبول شرکت کردم، سومین جلسه در برزیل تشکیل شد که بخاطر بعضی مسایل نتوانستم شرکت کنم و پیام دادم. در حال حاضر ائتلاف تمدن‌ها فعال است ولی چنانچه در اجلاس آن گفتم این جای گفت‌وگوی تمدن‌ها را نمی‌گیرد. گفت‌وگوی تمدن‌ها یک حرکت فکری- فرهنگی است که باید ادامه پیدا کند و دل‌ها به هم نزدیک شود.»

خاتمی‌ همچنین درباره نقشی که ترکیه در جهان اسلام و مساله تقریب تمدن‌ها درصدد ایفای آن است، گفت: «ترکیه موفقیت‌های زیادی داشته و با رفراندومی‌ که برگزار کردند، با اینکه افراد متمایل به اسلام هستند ولی چهره دموکراتیک خود را حفظ کردند، اتحادیه اروپا با این وضعیت نسبت به وضعیت قبل که لائیک بودند بسیار سازگارتر است. عاقلانه رفتار می‌کنند. مایل هستند که محور و کانون باشند، بخصوص که در مقابل اسلام سیاسی که احیانا اصولگراتر و جدی‌تر است و گرچه منطقی هم هست و البته جریانات خشن و تند و افراطی که وجود دارد، می‌خواهند الگویی وجود داشته باشد که در عین حال هم با معیارهای امروزی سازگار باشد و هم بتواند برای گرایشات اسلامی‌ جذاب باشد و شاید بنظرشان رسیده باشد که ترکیه می‌تواند الگو باشد. بنظرم آقای اردوغان از این موقعیت خوب استفاده می‌کند و در حال حاضر هم در دنیا و جهان اسلام موقعیت خوبی دارند و ائتلاف تمدن‌های می‌تواند راهی و وسیله ای برای این سیاست باشد که ناموفق هم نیستند. گرچه هنوز گفت‌وگوی تمدن‌ها شکل نگرفته و تا رسیدن به ائتلاف تمدن‌ها خیلی وقت هست.»

وی با بیان اینکه دوباره مساله صلح مطرح شده است، گفت: «متاسفانه برخورد بین کسانی که نظریات خشن داشتند، طیفی از افراطیون، چه کسانی که قدرت را در بخشی از دنیا در دست داشتند، چه کسانی که با آن قدرت مبارزه می‌کردند، جنگی بسیار خشن و سخت را بوجود آورد. از یک طرف تروریسم گسترده و از سوی دیگر جنگ علیه تروریسم ایجاد شد. بعد از ۱۱ سپتامبر رئیس جمهور آمریکا مساله ائتلاف برای جنگ علیه تروریسم را مطرح کرد که من در مقابل آن در سال آخر دوره ریاست جمهوری مساله ائتلاف صلح بر پایه عدالت را مطرح کردم که طبعا در آن هیاهوی بگیر و ببندها و اشغال افغانستان و عراق مسکوت ماند. من فکر می‌کنم دوباره مساله صلح مساله‌ای جدی شده است. چندین سمینار برگزار شده که بنده دعوت داشتم و دعوت دارم که مساله صلح را در ادامه مساله گفت‌وگوی تمدن‌ها مطرح کنم.»

حاضر نیستیم از کسی پول بگیریم

خاتمی‌ در ادامه گفت‌وگوی خود با ” دیپلماسی ایرانی” در تشریح اقدامات و برنامه‌های خود برای پیشبرد گفت‌وگوی تمدن‌ها اظهار داشت: «موسسه بین المللی گفت‌وگوی تمدن‌ها در خارج از کشور تاسیس شده که دارای پشتوانه قوی معنوی است، البته از نظر امکانات مادی در حالت ضعف هستیم،‌ از این جهت که نخواستیم از برخی کمک‌هایی که در دنیا رایج است، استفاده کنیم. مثلا آقای ماندلا وقتی بنیادش را تاسیس کرد، آشکارا در در دنیا و از جمله منطقه اعلام کرد می‌خواهیم کارهای خیریه بکنیم، کارهای سیاسی ارزنده و حقوق بشری انجام دهیم و پول گرفت. از عربستان، کویت، امارات و از ایران در دوره ریاست جمهوری من کمک‌های مالی دریافت کرد. تشکیلات دیگر، روسای جمهور سابق، عده‌ای از افراد ثروتمند را جمع می‌کنند، پیشنهاد می‌کنند و خیلی آشکار پول می‌گیرند و کار انجام می‌دهند. ما این کار را نکردیم، گرچه مستقل بودیم و هستیم و اگر هم پول می‌گرفتیم تابع کسانی که پول می‌دادند نبودیم، ولی در عین حال به هیچ وجه حاضر نبودیم اینطور کار را انجام بدهیم و رسما بگوییم پول بریزید، حساب هم هست. ما حتی یک ریال از کسی نگرفتیم، برای اینکه نمی‌خواهیم استقلال‌مان از بین برود.»

رئیس موسسه بین المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها افزود: «با همین وضع خیلی ابتدایی، بصورت همکاری با بعضی موسسات مشابه بود که مشترکا کار کردیم که نمونه آن را دو سال پیش در تهران دیدیم که چه اجتماع عظیمی ‌برپا شده بود که کار مشترکی بود بین ما و موسسه آقای بوندویگ، نخست وزیر اسبق نروژ که موسسه خیریه خوبی دارد که همکاری کردیم و قبل از آن هم همکاری‌هایی داشتیم. با موسسات و دانشگاه‌ها هم که دعوت می‌کردند،همکاری‌هایی داریم.»

خاتمی‌ به دو طرحی که برای گفت‌وگوی تمدن‌ها در نظر داشت، اشاره کرد و گفت: «امکانات ما بسیار اندک است. ما دو طرح مهم داشتیم که بخاطر نداشتن امکانات نمی‌خواهیم بگویم بطور کلی منتفی است اما در محاق بسر می‌برد. یکی طرحی است که در دوران ریاست جمهوری ام می‌خواستم در ایران انجام دهم که یک یادمان گونه بسیار وسیعی در محوطه بزرگی با نمایندگان تمدن‌های مختلف و یا کشورهایی که صاحب تمدن بودند، داشته باشیم. بگوییم هر کدام بخشی را در اختیار بگیرند و با توجه به معیارهای تمدنی خودشان ساختمان و آثار داشته باشند. این طرح شبیه یک بنیاد یا سازمان تمدن‌هاست که نمایندگان تمدن‌ها در آن سرمایه گذاری کنند و حضور داشته باشند و یک سازمانی شکل گیرد که نشست‌ها، نمایشگاه‌ها و کتابخانه‌ها در آن برگزار شود که این طرح اجرایی نشد. دلم می‌خواست که این طرح را در ایران یا در کشوری دیگر یا دفتر خودمان در اروپا اجرا کنیم که بالاخره امکانات اولیه آن از جمله چندین هکتار زمین را ما باید فراهم می‌کردیم. این طرح متوقف ماند، گرچه هنوز به کلی منتفی نیست.»

بودجه تلویزیون گفت‌وگوی تمدن‌ها چند میلیون دلار برآورد شد

وی درباره تاسیس تلویزیون گفت‌وگوی تمدن‌ها که دو سال قبل مطرح کرده بود نیز اظهار داشت: «طرح دیگر صدایی بود که گفت‌وگوی تمدن‌ها داشته باشد که مهمترینش این بود که بتوانیم ایستگاه تلویزیونی بین المللی تاسیس کنیم، طرح آن هم آماده بود که در حوزه مسایل تمدنی، آثار و فعالیت‌هایی که هست انعکاس یابد، میزگردهایی که برگزار می‌شود، آثار هنری، فرهنگی و سینمایی که در زمینه گفت‌وگوی تمدن‌ها مثبت می‌دانستیم عرضه و تبادل شود. یک فرستنده صوتی و تصویری معتبر باشد که با دو زبان فارسی و انگلیسی شروع و سپس گسترش پیدا کند که طبعا اینها احتیاج به بودجه داشت و برآوردی هم شده بود. از نظر دیگران خیلی هم برآورد زیادی نبود، شاید با چند میلیون دلار می‌شد این کار را راه بیندازیم. اما همین چند میلیون دلار برای ما مهم بود.»

خاتمی‌ افزود: «طرح‌های آن هم وجود دارد. حتی به بعضی دوستان هنرمند برای لوگو و آرم موسیقی آن پیشنهاد کرده بودیم. آقای چکناوریان طرح خوبی با توجه به مبانی اسلام و مسیحیت و یهود و ایران در نظر داشت. کارهایی بود که البته به تعبیر آن مثل است که گفت می‌خواهم سوارکار خوبی شوم گفتند ابزارش را داری، گفت نعل را پیدا کردم، اسبش را باید پیدا کنم.»

در نشست‌های مهم شرکت می‌کنم

مبتکر طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها تصریح کرد: «در این یک سال متاسفانه بخاطر مسائلی که پیش آمد و می‌توانست نباشد و امیدوارم هر چه زودتر شاهد بهبود اوضاع باشیم، در اصل قضیه رکود ایجاد شد. ولی دست برنداشتیم و انتظار جهانی این است که فعال باشیم. در مدتی که کمتر فعال بودیم، خواست‌ها، توقعات و تقاضاها در دنیا و اعلام همکاری اگر بیشتر از گذشته نباشد، کمتر نبوده است. امیدوارم بتوانیم به لطف خدا اگر زنده باشم این کار را ادامه دهم و انشانءالله که آثار خیری برای همه دنیا داشته باشد.»

خاتمی‌ افزود: «سفرهای زیادی دعوت دارم. به همه آنها نمی‌توانم جواب بدهم، اما اگر بتوانم در نشست‌های مهم حتما شرکت خواهم کرد و اگر به هر دلیلی نتوانم بروم، از طریق مجازی یا پیام کتبی یا با معرفی نماینده حضور خواهم داشت. در حال حاضر سه برنامه خاص مورد توجه من هست که اگر قطعی شد اعلام می‌شود.»


 


امیرحسین شیروی، رئیس اسبق دانشگاه جندی شاپور و از مسئولان ستاد میرحسین موسوی در استان خوزستان، از زندان آزاد شد.

این عضو هیت علمی دانشگاه جندی شاپور روز ٣۰ شهریور ماه بعد از گذشت سی روز از بازداشت و در پی تلاش‌های مداوم دانشجویان و همکارانش از زندان آزاد شد.

به گزارش جرس، دکتر شیروی از فعالین سیاسی استان خوزستان و از مسئولان ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی بود، که سال گذشته نیز، یک هفته بعد از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت و بعد از چندی آزاد شده بود.

این استاد دانشگاه بامداد یکشنبه ٣١ مرداد ماه ۸۹ در منزلش در شهر دزفول، به دلایل نامعلومی بازداشت گردید.

در همین رابطه کمپینی نیز جهت حمایت از وی و آزادی او توسط برخی دانشجویان و حامیان آغاز به کار کرده بود.

خانواده این استاد دانشگاه، روز دوم شهریور ماه موفق به دیدار وی شده بودند که این ملاقات در حضور مامورین انجام پذیرفته بود و امکان انتقال اطلاعاتی همچون نحوه بازجویی و شرایط بازداشت فراهم نگردید.

شیروی دارای دکترای مکانیک از کانادا بوده و چند دوره به عنوان استاد نمونه دانشگاه چمران انتخاب شده بود. وی همچنین در سال ۸۱ موسسه‌ای را با نام «گفتگوی اندیشه» در شهر دزفول تاسیس کرد که جلسات و سمینارهایی در زمینه مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و کلاس‌هایی با موضوعات فلسفی و جامعه‌شناسی برای علاقه‌مندان در این شهر برگزار می‌کرد که طبق اخبار رسیده این موسسه هم پس از بازداشت وی پلمپ شد.


 


آیت الله صادقی تهرانی در پاسخ به نامه دادخواهی گروهی از طلاب و شاگردان آیت الله دستغیب، ضمن محکوم کردن “هتک مقدّسات و علمای راستینِ حق بین و حق گوی قرآنی”، نوشت: مدتی است هر از چند گاه، فتنه ای با نام دیانت و ولایت، در گوشه و کنار ایران برپا می شود، و به یک عالِم، مسجد یا یک مجلس درس و وعظ اسلامی ـ که در آن کلمه حقّی گفته شده است ـ حمله و یورش می برند و… ! عجیب است که رنگ و بوی اسلامی هم به آن می دهند، و در نهایت اسلام عزیز را وارونه جلوه می دهند!

به گزارش کلمه، این عالم قرآن‌پژوه درباره حمله‌کنندگان به مسجد قبا پرسیده است: آیا اینها خود را شیعه مؤمن می دانند و آنها را منافق؟! آیا اینها اصلاً معنای ایمان و نفاق را دریافته اند، یا اینکه در فتنه سقوط کرده اند ؟! آیا منطق قرآن و سنّت و سیره معصومان (علیهم السلام) این است ؟! آیا واقعاً پیامبر عظیم الشأن اسلام (صلی الله علیه و آله سلم) و مولای متّقیان علی بن ابی طالب (صلوات الله علیه) و سایر معصومان محمدی (علیهم السلام) این نوع حرکات را تأیید می کنند ؟!

در نامه آیت الله صادقی که در سایت منتشر کننده آثار ایشان درج و با عبارت “إنّا لِلّهِ وَ إنّا إلَیهِ راجِعوُن” آغاز شده، شعری با این مضمون نقل شده است: آنجا که جایگزیـن عــدالت ستـم شود / مرد خدا به حق طلبی متّهم شود / با نام دین به ریشه دین تیشه می زنند / جمعی که کاش ریشه آنان قلم شود.

در بخش دیگری از این نامه، وی نوشته است: اینجانب که حدود هفتاد سال تدبّر و تفکّر در قرآن کریم و سنّت قطعیه را روش زندگی خود قرار داده ام و همواره خود را خادم کوچک قرآن می دانم و عمر خود را صرف این راه نموده ام، هرگز توجیهی برای این قبیل کارها نیافته ام. به فرموده مولایمان امیرالمؤمنین (صلوات الله علیه) این اعمال را جز پیروی از هواهای نفسانی نمی دانم که: “إِنَّمَا بَدْءُ وُقُوعِ الْفِتَنِ أَهْوَاءٌ تُتَّبَعُ وَ أَحْکَامٌ تُبْتَدَعُ، یُخَالَفُ فِیهَا کِتابُ اللهِ، وَیتَوَلَّى عَلَیهَا رِجَالٌ رِجَالاً عَلَى غَیرِ دِینِ اللهِ : شروع فتنه ها تنها، هواهایی [نفسانی] است که پیروی می گردد و احکامی است که بدعت گذاشته می شود، که بدانها با کتاب خدا مخالفت می شود، و بر [اجرای] آن مردانی، مردان دیگر را ـ بر غیر دین خدا ـ یاری می دهند.”

این عالم دینی تصریح کرده است: قطعاً این اعمال نتیجه دوری از قرآن کریم و عمل نکردن به فرامین الهی است و از همین روست که قرآن کریم شکایت رسول الله (صلی الله علیه و آله سلم) به درگاه خدای متعال را این گونه بیان می کند: “وَقَالَ الرَّسولُ یا رَبِّ إنَّ قَومِی إتـَّخَذوُا هذَا القرآنَ مَهجُوراً” (فرقان/۳۰)

وی سپس پرسیده است: آیا زمان آن نرسیده است که دست از آزار و اذیت رسول و آل رسول (صلوات الله علیهم اجمعین) برداشته شود و تفکّر و تعقّل، جایگزین تحجّر و تحمّق گردد؟ آیا براستی آقا و مولایمان، ولی أمر مسلمین جهان حضرت بقیة الله الأعظم (روحی له الفداء) اهل خشونت و درگیری و خونریزی اند، یا اهل منطق و موعظه ؟! آنچه براساس سنّت قطعیه به دستمان رسیده، خلاف این بوده و بیانگر آن است که منجی عالَم (علیه السلام) طبق روش جدّشان رسول الله (صلی الله علیه و آله سلم) عمل می کنند و روش موعظه را در پیش می گیرند و در نهایت که معاندان علیه آنحضرت (صلوات الله علیه) سلاح برمی گیرند؛ آنحضرت هم سلاح برمی دارند و به دفاع برمی خیزند.

این استاد حوزه همچنین نوشته است: حال که مسلمان و بلکه بالاتر از آن، کسی که خود را شیعه و محبّ اهل بیت (علیهم السلام) می‌داند؛ اینچنین به قرآن و مقدّسات بی حرمتی و دهن کجی می کند؛ از کشیش آمریکایی و شخصی که اصلاً اعتقادی به قرآن ندارد چه انتظاری می رود؟! آنها قبل از این هم به مقدّسات ما توهین کرده اند.

آیت‌الله صادقی تهرانی در بخش دیگری از نامه خود نوشته است: کفار که تکلیفشان مشخص است؛ سؤال دردناکی وجود دارد و آن این است که چرا اینگونه اعمال، در کشور ما نیز انجام می شود؛ آن هم به دست عده ای مسلمان و شیعه نما، ولی به سادگی از کنار آن عبور می شود؟ اگر واقعاً این هیاهو و راهپیمایی ها در کشورمان برای دفاع از قرآن مظلوم است؛ پس چرا در برابر این اعمال وقیح در کشور سکوت می شود و نه علما و نه مردم هیچ اعتراضی نمی کنند و فریاد «وا اسلاما» سر نمی دهند ؟! آری، کماکان قرآن در بین مسلمین مهجور مانده و شکایت نبی (صلی الله علیه و آله سلم) بی پاسخ، و إلی الله المشتکی !

ایشان در پایان نامه خود نیز آورده است: اینجانب تمام حرکاتی را که به هر نحو منجر به اهانت ظاهری و یا عملی به قرآن کریم، هتک مقدّسات و علمای راستینِ حق بین و حق گوی قرآنی، و وارونه جلوه دادن اسلام شود، محکوم نموده و به درگاه الهی از آن شکوه می کنم و همه دردمندان از این حوادث شوم را به صبر و پایداری بر عقاید و اعمال حقه دعوت می کنم که ((إنَّمَا یوَفَّی الصَّابِروُنَ أجرَهُم بِغَیرِ حِسَابٍ)) (زمر/۱۰) و إن شاء الله با تلاش صادقانه و خالصانه مجاهدان فی سبیل الله هر چه سریعتر زمینه ظهور مولایمان ولیّ عصر، حجة بن الحسن العسکری (عجل الله تعالی فرجه الشّریف) فراهم شده و وعده الهی محقق خواهد شد.


 


بر اثر وقوع انفجار در مراسم رژه نیروهای مسلح در مهاباد، ۱۰ نفر کشته و ۲۰ نفر زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، وحید جلال زاده استاندار آذربایجان غربی گفت: انفجار بمب در ۵۰ متری جایگاه مراسم سان و رژه نیروهای مسلح روی داده که در اثر آن ۱۰ نفر که دو نفر آنان از همسران فرماندهان ارشد نظامی شهرستان مهاباد هستند، به درج رفیع شهادت نایل آمده اند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین تعداد مجروحان این حادثه نیز به ۲۰ نفر افزایش یافته که حال چهار نفر از مجروحان وخیم گزارش شده است.

وی ضد انقلاب را عامل اصلی این حادثه معرفی کرد و گفت: متاسفانه آنچه از ظاهر امر پیداست این بار نیز ضد انقلاب با نفوذ در بین مردم و بانوان حاضر در مراسم سان ورژه نیروهای مسلح چهره کریه خود را نشان داد.

گفته می شود شدت انفجار که در محل استقرار بانوان در مراسم سان و رژه نیروهای مسلح در مهاباد روی داده به حدی بود که بر تعداد مجروحان حادثه پس از یک ساعت از وقوع اقدام تروریستی همچنان افزوده می شود.

جلال‌زاده با بیان اینکه اطلاعات دقیقی از نوع بمب و گروهی که این بمب را کار گذاشته‌اند در دست نیست، افزود: امدادرسانی به مجروحان و شهدای این حادثه که همگی از میان زنان هستند، ادامه دارد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به kaleme-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به kaleme@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته