-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/
محمود احمدینژاد در پنجمین روز سفر خود به نیویورک، در مصاحبه با شبکه سیانان، در پاسخ به سوالی در مورد دستگیریهای بعد از انتخابات ادعا کرد که «در ایران هیچکس به خاطر تظاهرات بازداشت نشده و زندان نرفته است.»
ادعای رئیس دولت دهم در حالی مطرح میشود که در یک سال اخیر، هزاران تظاهرکننده در ایران بازداشت شده و برای بسیاری از آنها نیز حکم زندان صادر شده است.
احمدینژاد اما در مقابل دوربین شبکه سیانان مدعی شد: «در ایران کسی به خاطر تظاهرات زندان نرفته است، افراد آزادند. آیا در کشور شما به افراد اجازه داده میشود که به پلیس حمله کنند؟ اگر در کشور شما کسی به پلیس حمله کرد به او جایزه میدهید یا با او برخورد میکنید؟»
وی در بخش دیگری از سخنان خود بار دیگر گفت که تحریمها هیچ اثری در اقتصاد ایران ندارد. احمدینژاد درباره نگرانیهای برخی افراد درباره تحریمها افزود: «تعجب میکنم برخی در ایران حرفهایی میزنند که همان حرفهای مقامات آمریکایی است و بعدا باعث خوشحالی آنها (آمریکاییها) میشود.»
احمدی نژاد با توجه به سفر هرساله اش به نیویورك به منظور شركت در اجلاس سازمان ملل متحد گفت: «سازمان ملل محل مدیریت مشترك جهانی است و افرادی همچون من باید در این اجلاس ها حضور داشته باشند.»
رئیس فدراسیون آمادگی جسمانی و ایروبیك از توزیع لوح فشرده آموزش ایروبیك با موازین شرعی خبر داد.
به گزارش فارس، رئیس فدراسیون آمادگی جسمانی و ایروبیك با بیان اینكه «هدف ما علمی كردن ورزش در این فدراسیون است» گفت: «این لوح مطابق موازین شرعی و استانداردهای جامعه اسلامی تهیه شده و در باشگاههای ورزشی توزیع میشود.»
وی به سازماندهی 300 هزار ورزشكار این رشته ورزشی اشاره كرد و بیان داشت: «فقط 24 هزار نفر از آقایان در این رشته ورزشی فعال هستند و تلاش فدراسیون برای مشاركت بیشتر آنان در این رشته است.»
ربابه شهریان بعدازظهر امروز در دومین مجمع انتخابات هیئت آمادگی جسمانی و ایروبیك استان مازندران، اعتبار سالانه این فدراسیون از سوی سازمان را 500 میلیون تومان اعلام كرد.
وی با اعلام برگزاری كلاسهای ارتقای درجه و بازآموزی 40 هزار مربی ایروبیك و آمادگی جسمانی در كشور گفت: «كارگاههای تخصصی تغذیه، بهداشت باروری و كارآفرینی برای ارتقای دانش مربیان برگزار میشود.»
شهریان با تأكید بر اینكه آموزش باید در فدراسیون آمادگی جسمانی كیفی شود، تصریح كرد: «آمادگی جسمانی و ایروبیك پس از فوتبال پرطرفدارترین رشته ورزشی محسوب میشود.»
بر اساس گزارشها، احسان باکری، فرزند شهید باکری که روز چهارشنبه ٣١ شهریور ماه توسط ماموران لباس شخصی بازداشت شده بود، دقایقی پیش آزاد شد.
در همین زمینه آسیه باکری، خواهر احسان باکری به کلمه گفت: «ابتدا ما آقای کروبی را دعوت کرده بودیم، اما کمی بعد ایشان تماس گرفت و گفت نمیگذارند من بیایم و زنگ زده و گفتهاند که اگر بخواهی از خانه بیرون بروی، بسیجیها را دم در خانهات میریزیم!»
او ادامه داد: «مادرم که این موضوع را شنید، تصمیم گرفت برای دیدار با آقای کروبی به منزل وی برویم. اما جلوی منزل ایشان، ماموران جلوی ما را گرفتند و مانع ورودمان شدند. یکی از آنها مادرم را تهدید کرد و گفت: اسلحه را روی شقیقهات میگذارم و راحتت میکنم. احسان هم به شدت عصبانی شد و وقتی یه سمت آنها رفت که اعتراض کند، آنها هم او را بردند.»
آسیه باکری همچنین گفت: «ماموران مادرم را به شدت کتک زدند و نصف صورت مادرم بر اثر پاشیدن گاز فلفل سوخته است.»
نصرتاله ملازاده رئيس دانشگاه علوم پزشكي و بهداشت و درمان آذربايجان غربي، از یازده نفر کشته و 82 نفر مجروح در انفجار مهاباد خبر داد. پیشتر ایسنا به نقل از عیسی قنبری، معاون امنیتی - انتظامی استاندار آذربایجان غربی، تعداد مجروحان را ۳۲ تن اعلام کرده بود.
به گفته ملازاده از 11 نفر کشته شده 2 نفر کودک و 9 نفر زن بودهاند. از تعداد كل حادثهديدگان نیز 51 نفر زن و 28 نفر مرد بودهاند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي آذربايجان غربي با بیان اینکه 27 نفر از مجروحان به مراكز درماني اروميه اعزام شدهاند اعلام کرد وضعيت عمومي يك نفر وخيم و مرگ مغزي گزارش شده است. غلامرضا معصومی، رئیس اورژانس کشور نیز گفته حال ۱۵ تن از حادثه دیدگان وخیم است.
درباره مسببین این انفجار، اجلال قوامی، سخنگوی سازمان حقوق بشر کردستان به بی بی سی فارسی گفته این انفجار در پی درگیریهای مسلحانه چند روز اخیر در شهر سقز، در نزدیکی مهاباد روی داده، اما هنوز هیچ شخص یا گروهی مسئولیت انفجار امروز یا درگیریهای روزهای گذشته سقز را به عهده نگرفته است.
مسعود کردپور، روزنامهنگار ساکن مهاباد هم وضعیت فعلی شهر مهاباد را «متشنج» و «امنیتی» توصیف کرده است. همچنین تلویزیونها و رسانههای اینترنتی کردزبان از انتشار اطلاعیهای توسط حزب پژاک خبر دادهاند که در آن پژاک ضمن محکوم کردن شدید این انفجار، اعلام کرده اعضای این حزب ارتباطی با آن نداشتهاند.
پژاک یا «حزب حیات آزاد کردستان» یک گروه مسلح چپگرا است که در کردستان ایران فعالیت میکند.
پیشتر وحید جلالزاده، استاندار آذربایجان غربی گزارشها درباره انفجار بمب در مراسم رژه نیروهای مسلح در شهرستان مهاباد را تائید کرده بود. بمبگذاري مهاباد از طريق مواد منفجرهاي که درون ساک جاسازي شده بود در زمان تماشاي رژه نيروهاي مسلح رخ داد. شهرستان مهاباد كه ساكنين آن عمدتا كرد و سنى مذهب هستند در استان آذربايجان غربى واقع است.
پليس ايتاليا روز چهارشنبه اعلام کرد هفت تن مواد منفجره «آر دی ايکس» را که ظاهرا در راه انتقال از ايران به سوريه بود را ضبط و توقيف کرده است.
به گزارش خبرگزاری رويترز، پليس ضد مافيای ايتاليا محموله کانتينر را در يک کشتی ضبط کرده است. اين کشتی طبق مدارک، ثبت ليبريا است و ماه گذشته در بندر «جيائو تائورو» در کالابريا در جنوب ايتاليا پهلو گرفته است.
پليس می گويد محموله مواد منفجره در اين کشتی برای نابودی کل بندر، کافی است.
گزارش پليس اضافه میکند که اين محموله در ميان محموله هايی از شيرخشک استتار شده بوده و روز پنجم شهريورماه، ضبط شده ولی پليس که با سرنخ ماموران اطلاعاتی و امنيتی از وجود اين کشتی باخبر شده بوده، خبر توقيف را تا اين هفته اعلام نکرده است.
ماده منفجره «آر دی ايکس» که از آن به عنوان «تی چهار»، يا «تی فور» هم ياد می شود، يک ماده انفجاری قوی و قدرتمند است که در صنايع نظامی از آن استفاده می شود.
ايتاليا پيش از اين يکی از شرکای اصلی تجاری ايران در اروپا به شمار میرفت، اما به دنبال فشارهای سياسی بر سر مسئله هستهای ايران و همچنين روابط نزديک سيلويو برلوسکونی، نخست وزير ايتاليا با اسرائيل، سرمايهگذاریهای اين کشور در ايران به شدت کاهش يافت.
پروانه ساخت فيلم «جدايي نادر و سيمين» به تهيهكنندگي و كارگرداني اصغر فرهادي با دستور مستقيم سيدعليرضا سجادپور مدير كل اداره كل نظارت و ارزشيابي سينماي حرفهاي لغو شده است.
بر اساس گزارش «پایگاه خبری هنر» مدتی است فیلمبرداری این فیلم آغاز شده و تا کنون حدود 20 درصد از صحنههای فیلم جلوی دوربین رفته است و گروه در لوکیشن داخلی مشغول به کار بودهاند.
علیرضا سجادپور مدیر اداره کل نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد در این رابطه گفته است: «ترجیح میدهم فعلا اظهارنظری نکنم.»
با این حال جهاننیوز گزارش داده است «اظهارات ساختار شکنانه اصغر فرهادی» در جشن خانه سینما از دلایل اصلی لغو این پروانه ساخت بوده.
«جدايي نادر و سيمين» داستان دو زوج است که در آستانه جدایی قرار دارند که نگهداری فرزندشان برای آنها مشکلات تازهای را به وجود میآورد. این فیلم سینمائی پنجمین فیلم فرهادی در مقام کارگردان پس از «رقص در غبار»، «شهر زیبا»، «چهارشنبه سوری» و «درباره الی» است.
در این فیم بازیگرانی همچون لیلا حاتمی، شهاب حسینی، پیمان معادی، ساره بیات و مریلا زارعی بازی میکنند.
رئیس موسسه بین المللی گفتوگوی فرهنگها و تمدنها با تشریح دو طرح مهم درباره گفتوگوی تمدنها که اجرای آن به علت کمبود امکانات به محاق رفته، از حضور فعال خود در نشستهای بین المللی خبر داد.
محمد خاتمی در گفتوگویی که به مناسبت «روز گفتوگوی تمدنها» انجام شد به پیشینه طرح برخورد تمدنها اشاره کرد و گفت: «ایده برخورد تمدنها برای هر کسی که به سرنوشت بشر میاندیشید، نگران کننده بود و طبعا برای ما که در جهان سوم، جنوب و شرق و نیز دنیای اسلام زندگی میکردیم مهم بود.»
وی در تعریف گفتوگوی تمدنها تصریح کرد: «اگر مذاکره و مناظره حول مسایل اختلافی است، دیالوگ باید بر پایه موضوعاتی مشترک همچونهمزیستی و صلح و بسیاری مسایل دیگر باشد.»
خاتمی افزود: «بسیاری فکر میکردند این یک ژست سیاسی است که ما برای گفتوگو با آمریکا مطرح کردیم؛ اما این طرح به وضعیت ناگواری که در حال وقوع بود توجه داشت، جنگ سیاسی میان دو قطب قدرت که تا جنبه زیادی بعد ایدئولوژیک هم داشت در حال تبدیل به جنگ فرهنگی و تمدنی بود.»
وی پس از ترسیم ابعاد حمایت جامعه جهانی از طرح «گفتوگوی تمدنها»، گفت: «در حال حاضر ائتلاف تمدنها فعال است ولی چنانچه در اجلاس آن گفتم این جای گفتوگوی تمدنها را نمیگیرد. گفتوگوی تمدنها یک حرکت فکری- فرهنگی است که باید ادامه پیدا کند و دلها به هم نزدیک شود.»
سید محمد خاتمی در ادامه گفت و گو با «دیپلماسی ایرانی»، توضیح داد: «موسسه بین المللی گفتوگوی تمدنها در خارج از کشور تاسیس شده که دارای پشتوانه قوی معنوی است، اما از نظر مالی ضعیف است به این دلیل که نخواستیم از جائی پول بگیریم و سعی کردیم استقلالمان از بین نرود.»
وی درباره تاسیس تلویزیون گفتوگوی تمدنها که دو سال قبل مطرح کرده بود نیز اظهار داشت: «طرح آن وجود دارد، حتی لوگوی آن نیز طراحی شد اما به چند میلیون دلار هزینه نیاز دارد که همان هم برای ما مهم است.»
سید محمد خاتمی در پایان گفت: ««در این یک سال متاسفانه بخاطر مسائلی که پیش آمد و میتوانست نباشد و امیدوارم هر چه زودتر شاهد بهبود اوضاع باشیم، در اصل قضیه رکود ایجاد شد. ولی دست برنداشتیم و انتظار جهانی این است که فعال باشیم.»
بر اثر انفجار در مراسم رژه نیروهای مسلح در شهرستان مهاباد دستکم ۱۱ نفر کشته و ۳۲ تن زخمی شدند. به گفته وحید جلالزاده، استاندار آذربایجان غربی «این حادثه توسط ضد انقلاب در بین بانوان حاضر در مراسم سان و رژه نیروهای مسلح روی داده است.» هنوز هيچ گروه يا فردى مسئوليت اين انفجار را بر عهده نگرفته است. شهرستان مهاباد كه ساكنين آن عمدتا كرد و سنى مذهب هستند واقع در استان آذربايجان غربى است.
خانوادههای شهید باکری و همت که قصد ملاقات با مهدی کروبی را داشتند با اسپری گاز اشک آور مورد حمله نیروهای لباس شخصی قرار گرفتند.
در جریان این حمله، احسان باکری، فرزند شهید باکری بازداشت شد.
صبح امروز نیروهای امنیتی از دیدار خانوادههای حمید و مهدی باکری و محمد ابراهیم همت (از فرماندهان سپاه پاسداران که در جریان جنگ ایران و عراق جان خود را از دست دادند) با میرحسین موسوی و زهرا رهنورد جلوگیری کردند.
بر اساس گزارشها، مهدی کروبی پس از تماس تلفنی صبح امروز با خانوادههای باکری و همت، و دلجویی از بابت اتفاق به وقوع پیوسته مقابل منزل میرحسین موسوی، از آنها برای حضور در منزلش دعوت به عمل آورده بود.
اما نیروهای لباس شخصی هنگام مراجعت خانوادههای همت و باکری به منزل کروبی به آنها حمله ور شدند و احسان باکری را بازداشت کردند.
نوشین احمدی خراسانی، پژوهشگر مسائل زنان و عضو کمپین یک میلیون امضاء به دادسرای ویژه مستقر در زندان اوین احضار شد.
وی روز دوشنبه احضاریه کتبی به منظور «ارائه پاره ای توضیحات ضروری» برای مراجعه به شعبه 5 دادسرای اوین دریافت کرد. طبق این احضاریه روزگذشته به دادسرای اوین مراجعه کرد وازسوی بازپرس مربوطه موردبازجویی قرار گرفت . سپس طبق تعهد از وی خواسته شده که برای ادامه بازجویی در حضور کارشنان پرونده روز بعد مجددا در محل دادسرای اوین حضور یابد.
امروز ، چهارشنبه طبق احضاریه کتبی، به شعبه 5 رجوع کرده و هنوز از او خبری دردست نیست.
فریده غیرت وکیل او در گفتوگو با دویچه وله گفته بازنگشتن موکلش میتواند نشانه دستگیر شدن او باشد. وی افزوده: «وقتی کسی تا این ساعت در دادسرای اوین نگه داشته میشود، احتمال بازگشتش بسیار ضعیف است.»
نوشین احمدی خراسانی از فعالان جنبش زنان وسردبیر سایت مدرسه فمینیستی است که پیش از این نیز در اسفندماه ۱۳۸۵ به همراه ۳۳ تن دیگر از فعالان زن در مقابل دادگاه انقلاب بازداشت شد و مدت چهار روز در زندان به سر برد.
28 تن از دانشجویان در بند زندان اوین در بیانیهای مشترک با هدف کنش ارتباطی مشترک با فعالین دانشجویی اعلام کردند تلاش برای به انقیاد کشیدن و یکدست سازی دانشگاه در قالب یک انقلاب فرهنگی جدید، پروژه ای پیشاپیش شکست خورده است.
این دانشجویان زندانی که اسامی فعالینی همچون میلاد اسدی، بهاره هدایت، مجید توکلی، شبنم مددزاده، علی ملیحی، کوهیار گودرزی، مهدیه گلرو، نیما نحوی، مجید دری و…در میان آنها دیده میشود در ای بیانه آوردهاند: «در آستانه مهرماه و شروع سال تحصیلی جدید شاید بتوان گفت که در ربع قرن گذشته، دانشگاه هیچگاه تحت چنین فشارهای طاقت فرسایی از سوی اقتدارگرایان نبوده است.»
این بیانه در بخش نخست خود با اشاره به اعمال فشارهائی چون اخراج، محرومیت و مهاجرات اساتید و دانشجویان منتقد و دگر اندیش، انتصاب عدهای از گماشتهگان وزارت علوم را آخرین نشانه های استقلال مدیریتی دانشگاه دانسته و پیشبینی کردهاند با آغاز سال تحصیلی اعتراضات دانشجوئی به وضعیت موجود افزایش و گسترش یابد.
در ادامه این بیانیه آمده است: «دانش ورزیدن شاید وثیق ترین و عمیق ترین پیوند را با مفهوم آزادی داشته باشد، از این رو دانشگاه نمیتواند در غیاب آزادیهای آکادمیک و استقلال سیاسی و فرهنگی به حیات موثر خویش ادامه دهد و با گذشت یک قرن از عمر آن، به ناگزیر به ابزاری برای بسط ایدئولوژی انقلابی و تثبیت دولت اسلامی بدل میشود.»
دانشجویان زندانی دراین بیانیه با توضیح چرائی حساسیت دانشگاه نسبت به جنبشهای اجتماعی و چگونگی دخالتگری دانشگاه در تحولات سیاسی، اجتماعی ایران در سالهای اخیر، زمینههای همراهی و عروج جنبش سبز را توضیح میدهند و مینویسند: «بدون تردید اساسی ترین و بنیادی ترین سیاست وزارت علوم در دولت احمدی نژاد مطیع سازی و وابسته سازی دانشگاه بوده است.»
این بیانیه در پایان تلاش برای به انقیاد کشیدن و یکدست سازی دانشگاه، در قالب یک انقلاب فرهنگی جدید، پروژه ای پیشاپیش شکست خورده دانسته و آورده است: «باید پذیرفت که روح حاکم بر جنبش دموکراسی خواهی نوین ایران، در دورترین فاصله ممکن نسبت به انگاره های ایدئولوژیک قرار دارد و به جای آنکه بخواهد جهان را به صورت ذهنیت خویش بتراشد، در پی تحقق آزادی های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است.»
سازمان مدافع حقوق بشر «فریدم هاوس» یا «خانه آزادی» روز سهشنبه صدور حکم حبس و شلاق برای شیوا نظر آهاری را به شدت محکوم کرده و خواستار تغییر این حکم و آزادی سریع وی شد.
این سازمان آمریکایی که مقر آن در واشنگتن است به صدور حکم شش سال حبس در زندان ایذه و ۷۴ ضربه شلاق برای شیوا نظرآهاری، سخنگوی کمیته گزارشگران حقوق بشر در ایران، اعتراض کرده و پائولا شریفر، مدیر اجرایی موقت این سازمان از ایران خواسته به مسئولیتهای بینالمللی خود پایبند بوده و خانم نظر آهاری را سریعا آزاد کنند.
خانم شریفر با بیان این که «شیوا نظر آهاری مدتهاست در زمینه حقوق بشر فعالیت میکند و به خاطر همین فعالیتها، مدام هدف مقامات ایران قرار میگیرد» گفته: «این مسئله که ایران تمامی معاهدات بین المللی حقوق بشر را به امضا رسانده و همچنین آقای احمدینژاد در حال حاضر در مجمع عمومی سازمان ملل حضور دارد، با نقض حقوق بشر توسط دولت ایران در تضاد کامل است.»
شیوا نظرآهاری آذرماه سال گذشته، هنگامی که قصد شرکت در مراسم درگذشت آیتالله حسینعلی منتظری را داشت، بازداشت شد و اکنون از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام «محاربه»، «توطئه برای ارتکاب جرم» و «اقدام علیه امنیت ملی» به شش سال حبس و تحمل ۷۴ ضربه شلاق یا پرداخت ۴۰۰ هزار تومان محکوم شده است.
وبسایت خانه آزادی نوشته: «شیوا نظرآهاری پس از گذراندن ۲۶۶ روز حبس که بیش از صد روز آن را در انفرادی به سر برده، تنها یکبار در طول ۲۰ روز پس از صدور حکم میتواند از دادگاه درخواست تجدید نظر کند و معلوم نیست که نتیجه این دادگاه چه زمانی اعلام خواهد شد.»
بر اساس گزارش سال ۲۰۱۰ «خانه آزادی»، ایران از نظر آزادی در جهان، آزادی مطبوعات و آزادی شهروندی و حقوق سیاسی، یک کشور «غیرآزاد» محسوب میشود.
نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی روز چهارشنبه از دیدار خانوادههای حمید و مهدی باکری و محمد ابراهیم همت، از فرماندهان سپاه پاسداران که در جریان جنگ ایران و عراق جان خود را از دست دادند، با میرحسین موسوی و زهرا رهنورد جلوگیری کردند.
به گزارش وبسایت کلمه، خانوادههای همت و باکری هر سال در هفته دفاع مقدس به دیدار میرحسین موسوی میرفتند اینبار با ممانعت شدید نهادهای امنیتی روبرو شده و پس از معطلی طولانی در میدان پاستور که دفتر آقای موسوی در آنجا واقع است، مجبور به بازگشت شدند.
این اتفاق در حالی رخ می دهد که به گزارش سایت سحامنیوز خانوادههای همت و باکری روز سه شنبه، ۳۰ شهریور، توانستند با مهدی کروبی دیدار کنند.
بر اساس این گزارش، خانواده های این دو فرمانده کشته شده در جنگ از مهدی کروبی به خاطر «مقاومت و شجاعت» وی در مقابل «پایمال کنندگان حقوق ملت و حرمت شکنان خون شهیدان» سپاسگزاری کردند.
حمید باکری و محمد ابراهیم همت در اسفند سال ۶۲ و مهدی باکری در بهمن ماه سال ۶۳ در جریان جنگ جان خود را از دست دادند و جمهوری اسلامی همواره از این سه فرمانده سپاه به عنوان نمادهای «استقامت و شهادت» در دوران «دفاع مقدس» یاد میکند.
این درحالیست که روز گذشته فاطمه امیرانی، همسر حمید باکری، در نامه ای خطاب به محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه نسبت به بعضی از عملکردهای این فرمانده ارشد نظامی اعتراض کرده و اتفاقات «چند سال اخیر» در ایران را «چیزی شبیه به کودتا» دانسته بود.
گروهی از محافظهکاران جوان تحت عنوان جریان «عمار یاسر»، جزوهای ۶۰ صفحهای با موضوع محمود احمدینژاد و اسفندیار رحیممشایی منتشر کردهاند.
در این جزوه که متن کامل آن ۲۸ شهریور ماه با نام «بولتن تحلیلی محراب اندیشه» منتشر شده، از اختلافهای اصولگرایان با محمود احمدینژاد و اسفندیار رحیممشایی با عنوان «استخوانی در گلو» یاد شده است.
تهیهکنندگان این جزوه تلاش داشتهاند به این «شبهات» اصولگرایان درباره احمدینژاد و رحیممشایی پاسخ دهند:
- آیا احمدینژاد به دنبال اجرای مدل پوتین- مدودف در ایران است؟
- آیا احمدینژاد و رحیممشایی یک نفرند و هر دو از همان آغاز با هم طرحریزی کرده بودند که با تندروی نخست عدهای را از نظام خارج کنند و بعد خود در مقابل ولایت بایستند؟
- آیا احمدینژاد به امام زمان اعتقاد دارد و به ولایت فقیه نه؟
- آیا احمدینژاد میخواهد با طرح موضوع ارتباط مستقیم با امام زمان، ولیفقیه را بیاعتبار کند و از این طریق نسخه رهبری را برای همیشه بپیچد؟
- آیا هفت روز تاخیر و بعد هم نگارش آن نامه {به خامنهای درباره رحیممشایی} نشانه خوبی برای اثبات ولایت ناپذیری احمدینژاد نیست؟
- آیا احمدینژاد و رحیممشایی «فتنه دوم» نیستند که قرار است رخ دهد و اینان که از همان آغاز اعتقادی به مبانی دینی و رهبری نداشتند، کم کم درصدد علنی کردن پروژه خود هستند؟
- آیا زدن هاشمی رفسنجانی در انتخابات نقشه بوده است؟
- آیا رحیممشایی شریانهای اقتصادی را در دست گرفته و همایش ایرانیان خارج از کشور هم اصلا برای استفاده از سرمایه آنها در انتخابات بعدی برگزار شده است؟
در این جزوه آمده که مجموعه این پرسشها و شبهات باعث شده که در جریان اصولگرایان تردیدهای جدی درباره محمود احمدینژاد به وجود بیاید.
این جزوه در ادامه نوشته که در حال حاضر جریان اصولگرایی به سه جریان «افراطی مخالف دولت»، «افراطی حامی مشایی» و «عمار یاسر» تقسیم شده است.
در این جزوه از احمد توکلی و محمدباقر قالیباف به عنوان مهمترین رهبران جریان افراطی مخالف دولت احمدینژاد نام برده شده است.
در این جزوه آمده که احمد توکلی معتقد است احمدینژاد کسی است که پازل رهبری در انتخابات نهم ریاست جمهوری را به هم زده است.
تهیهکنندگان این جزوه همچنین برای نشان دادن مخالفت قالیباف با احمدینژاد، نقل قولی از وی منتشر کردهاند که جالب توجه است.
آنها در جزوه خود آوردهاند قالیباف در جریان یک سخنرانی گفته است: «من ایشون رو (احمدینژاد) آدم سالم و صالحی در کار نمیدونم، انقلابی هم نمیشناسمش، راستگو هم در کارش نمیشناسم، سرباز ولایت هم نمیدونم.»
در بخش دیگری از این جزوه آمده که در «واقع محکمتر ایستادن احمدینژاد پشت مشایی حاصل همین تخریبهای بچهگانه برخی از به اصطلاح اصولگرایان بوده است.»
این جزوه در بخش دوم تحلیل خود به جریان افراطی حامی رحیممشایی اشاره کرده و نوشته است: «این جریان معتقد است ذهنیت ایجاد شده از مشایی به هیچ وجه واقعی نیست و او بهترین گزینه برای انتخابات ریاست جمهوری آینده است.»
آنطور که در این جزوه آمده است: «این جریان به دنبال بدنه ایجاد کردن برای مشایی است. دو دستگی در جامعه وعاظ و جامعه اسلامی دانشجویان و برخی جریانات دیگر را میتوان در همین راستا تفسیر و تعبیر کرد.»
در ادامه این تحلیل میخوانیم: «این جریان در ادامه این سیر بحث امام و امت را مطرح میکند. بحث از رابطه امام و امت هم البته درست و لازم است، اما اگر قرار باشد احمدینژاد در جایگاه امام بنشیند یا اینکه خواص به این بهانه کلا نفی و حذف شوند، یک بحث انحرافی است.»
تهیهکنندگان این جزوه در ادامه پرسیدهاند: «چرا جریان رادیکال داخل دولت به جای طرد و حذف و اختلاف افکنی و تکفیر و توهین، فکری برای ارتباط گیری با بدنه انقلابیون و افزایش دایره حامیان احمدینژاد نمیکند؟ چرا به اختلافات و شکافها دامن میزند و درصدد توسعه این شکافها حتی در هیئتها برمیآید؟»
آنها همچنین پرسیدهاند: «مگر تا دیروز حرف از اهمیت مسجد و جایگاه مسجد و هیئت نبود؟ چون انتقاد میکنند، باید حذف شوند؟ مگر همینها در همایشهای انتخاباتی آورده نشدند و مورد تجلیل قرار نگرفتند؟ الان بد شدند و دیگر مهم نیستند؟ چرا آن آدم نابینای نادان میآید در تلویزیون میگوید انتقادی نیست. ما نمیبینیم؟»
پرسشها از جریان افراطی حامی رحیممشایی در این جزوه اینگونه ادامه مییابد که «چرا برخی اصرار دارند احمدینژاد را مقابل حاج منصور و مصباح و... بگذارند؟ چرا به جای رفع ابهامات مانند تیغه افراطی خارج دولت میکوشند این دعوا را سنگینتر و سنگینتر کنند؟»
تهیهکنندگان این جزوه که خود را جریان سوم اصولگرایی «عمار یاسر» معرفی کردهاند، نوشتهاند: «در واقع جریان سوم نگاهی واقع بینانه و به دور از هیاهوهای سیاسی به دولت و احمدینژاد دارد. این جریان معتقد است رییس جمهور بعدی باید چهرهای انقلابیتر از احمدینژاد باشد نه چهرهای به اصطلاح برخی معتدلتر و ملایمتر.»
آنها نوشتهاند که بر این باورند «نامزدی رحیممشایی از اصل یک قصه انحرافی است. اگر مشایی کاندیدا شود، شورای نگهبان وی را تائید نمیکند.»
تهیهکنندگان این جزوه هشدار دادهاند چنانچه رحیممشایی در انتخابات آتی ریاست جمهوری نامزد شود، روشنگری درباره وی بسیار «سخت» خواهد بود.
آنها به اصولگرایان پیشنهاد کردهاند: «اگر خواست اتفاقی این چنینی بیافتد در قالب یک انتخابات عادی کشور انجام شود، نه اینکه دوباره برای کشور فتنه شود. برخی درصدند فتنه دوم بسازند و از همین الان جریان دوم را مقابل رهبری قرار دهند.»
در بخش دیگری از این جزوه آمده که «مشکل امروز ما صرفا عجله در شناسایی عوامل فتنه دوم و مواجهه صریح با آنها نیست؛ بلکه مشکل، فتنه دوم سازی است.»
به اعتقاد نویسندگان این جزوه «مسئله فتنه دوم بهانهای شده است برای برخی تصفیه حسابهای سیاسی و برخی قدرت طلبیها. مسئله شعلهور کردن آتش اختلاف و تفرقه در کشور است.»
آنها در پایان نوشتهاند: «موقعیت ما اکنون موقعیت استخوان در گلو است. از این حیث که انتقاداتی داریم اما نمیخواهیم با طرح نادرست و غیرعقلانی انتقادات داشتههای خود را هم از دست بدهیم. نمیخواهیم برای به دست آوردن نداشتهها، به داشتههای خود آتش بکشیم و مسائل فرعی را اصلی کنیم.»
تهیهکنندگان این جزوه در ادامه نوشتهاند: «موقعیت ما موقعیت استخوان درگلوست از این حیث که نمیخواهیم با طرح برخی مسائل، کسانی مدعی شوند که یک صدم احمدینژاد هم توانایی و عرضه و وجود نداشتهاند. نمیخواهیم کسانی مدعی شوند که از همان سوم تیر راه دیگری را انتخاب کردند و در این مدت هم جز هزینه چیزی برای دولت اصولگرا به ارمغان نیاورند.»
آنها افزودهاند: «نمیخواهیم کسی چون توکلی که نامه حلالیتطلبی برای موسویان مینویسد و از لاریجانی دفاع میکند، بشود نماد اصولگرایی و عدالتخواهی و احمدینژاد بشود نماد فساد.»
در ادامه این جزوه میخوانیم: «وضعیت رسانهها و مجموعههای وابسته بدانها کاملا مشخص است. وضعیت سازمان تبلیغات آقای خاموشی، خبرگزاری مهر، روزنامه همشهری، سایت و روزنامه خبرآنلاین، سایت تابناک و فردا و... چندان مخفی نیست.»
دبیرکل خانه پرستار ایران میگوید قرارداد بسیاری از پرستاران پیمانی بیمارستان امام خمینی به بهانه «پوشش نامناسب» آنها لغو شده است.
محمد شریفیمقدم گفته که «از سال گذشته و اوایل سال 89 گزینش دانشگاه علوم پزشکی تهران بیدلیل و به بهانه پوشش نامناسب بسیاری از پرستاران را لغو پیمانی کرده است.»
به گفته شریفیمقدم «پرستاران همانند کارمندان مشاغل دیگر در شرایط معمولی کار نمیکنند و به دلیل رسیدگی به بیماران ممکن است پوشش آنها دچار مشکل شود.»
شریفیمقدم افزوده است: «به پرستارانی که لغو قرارداد شدهاند حتی مهلت داده نشده که تا پایان ماه کار کنند و علیرغم دعوت دوباره به کار برخی از آنها، اما این پرستاران مسائل به ادامه کار نبودهاند.»
استاندار آذربایجان غربی گزارشها درباره انفجار بمب در مراسم رژه نیروهای مسلح در شهرستان مهاباد را تائید کرد. خبرگزاری ایسنا گزارش کرده كه بر اثر این انفجار دستکم ۱۱ نفر کشته و ۳۲ تن زخمی شدهاند.
ایسنا به نقل از عیسی قنبری، معاون امنیتی - انتظامی استاندار آذربایجان غربی تعداد کشتههای این حادثه را تاکنون ۱۱ نفر و مجروحان آن را ۳۲ تن اعلام کرده است.
وحید جلالزاده استاندار آذربایجان غربی هم گفته که «این حادثه توسط ضد انقلاب در بین بانوان حاضر در مراسم سان و رژه نیروهای مسلح روی داده است.»
جلالزاده با بیان اینکه مجروحان این حادثه به بیمارستان منتقل شدهاند، گفت: «امدادرسانی به مجروحان و شهدای این حادثه ادامه دارد.»
به گفته استاندار آذربایجان غربی بیشترین قربانیان این حادثه را بانوان تشکیل میدهند و نیروهای نظامی حاضر در مراسم نیز هیچ گونه آسیبی ندیدهاند.
هنوز هيچ گروه يا فردى مسئوليت اين انفجار را بر عهده نگرفته است.
شهرستان مهاباد كه ساكنين آن عمدتا كرد و سنى مذهب هستند واقع در استان آذربايجان غربى است.
حسین سلیمی عضو هيات مديره انجمن مديران صنايع در یادداشتی در روزنامه فرهیختگان اعلام کرده که ۱۹ هزار و ۵۸۳ طرح نیمه تمام صنعتی در کشور وجود دارد.
استان آذربایجان شرقی با دو هزار و ۵۳۶ طرح دارای بیشترین طرح صنعتی نیمه تمام و استان خراسان شمالی با ۸۸ طرح صاحب کمترین طرح نیمه تمام صنعتی در کشور است.
براساس این گزارش، استان مازندران در بین استانهای شمالی کشور با هزار و ۴۹۴ طرح و استان خوزستان در بین استانهای جنوبی با ۶۱۳ طرح دارای بیشترین تعداد طرح نیمه تمام صنعتی با پیشرفت ۲۰ درصدی در کشور است.
کاهش سرمایهگذاریها و عدم تامین ماشینآلات و تجهیزات، مهمترین عوامل در ناتمام ماندن طرحهای صنعتی اعلام شده است.
به نوشته این روزنامه، مشکلات موجود اقتصادی از عواملی است که سرمایهگذاری را طی امسال و سال گذشته نسبت به سالهای قبل کاهش داده و بر مشکلات موجود بیش از گذشته دامن زده است.
فرهیختگان نوشته که «کاهش سرمایهگذاری علت اصلی وجود طرحهای نیمه تمام صنعتی است که امروز تبدیل به موضوعی جدی در کشور شده است.»
مجمع جهانی اقتصاد، ایران را از نظر شاخص دسترسی به اینترنت در مدارس در بین ۱۳۹ کشور جهان در رده ۱۱۴ قرار داد.
در این ردهبندی ایسلند بهترین وضعیت را داشته و در جایگاه اول قرار گرفته است. استونی و سوئد نیز ردههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.
همچنین قطر، سنگاپور، هلند، سوئیس، تایوان، هنگ کنگ و دانمارک نیز به ترتیب چهارم تا دهم شدند.
ایران در این ردهبندی بالاتر از کشورهای عمدتا آفریقایی و بعضا آسیایی و آمریکای لاتین قرار گرفته است و در منطقه خاورمیانه فقط از کشور سوریه رتبه بهتری بدست آورده است.
در قعر این ردهبندی میتوان نام کشورهایی مانند بوروندی، چاد، آنگولا، بورکینافاسو، پاراگوئه، تیمور شرقی، بنگلادش، لسوتو، سوریه و موریتانی را مشاهده کرد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران شب گذشته توسط دو موتورسوار مورد سوءقصد قرار گرفت و کشته شد.
دکتر عبدالرضا سودبخش دانشیار بخش عفونی بیمارستان امام خمینی حوالی ساعت ۲۱ دوشنبه هنگامی که از مطب خود خارج میشد مورد سوءقصد قرار گرفته است.
از انگیزه و اهداف ضارب اطلاعی در دست نیست و نیروی انتظامی در حالی بررسی این حادثه است.
خبرگزاری فارس گزارش کرده که این سوء قصد از پیش طراحی شده بوده و نظریه اولیه مراجع انتظامی حکایت از آن دارد که خصومت شخصی عامل این اقدام بوده است.
عبدالرضا سودبخش در سال ۱۳۲۸ در شهرستان بندرانزلی از توابع استان گیلان متولد شد.
سمتهای اجرائی وی شامل عضویت در کمیته پژوهشی بخش عفونی، ریاست درمانگاه عفونی، عضویت در کمیته مورتالیته بیمارستان امام خمینی، ریاست کمیته کنترل عفونت درمانگاهی و اورژانس مجتمع بیمارستانی امام خمینی و عضویت در کمیته آموزش و پژوهش فدراسیون پزشکی ورزشی ایران بود.
در آستانه بازگشایی دانشگاهها، تشکلها و انجمنهای دانشجویان ایرانیِ خارج از کشور، در بیانیهای با انتقاد از تشدید فشار بر رهبران جنبش سبز در بیانیهای اعلام کردهاند که از تمامی ظرفیتهای خود در دفاع از موسوی و کروبی استفاده خواهند کرد.
فعالان دانشجویی در این بیانیه، «افزایش تهدید و تداوم بازداشت فعالان دانشجویی کشور و همچنین حاکمیت فضای ارعاب بر جامعه و دانشگاههای کشور» را نشانگر مجموعه جدیدی از «اقدامات تبلیغی ایدئولوژیک و سیاسی حاکمیت برای تسخیر نهاد دانشگاه در سال آینده تحصیلی» دانستهاند.
در این بیانیه آمده است: «در آستانۀ سفر رئیس جمهور انتصابی دولت کودتا به سازمان ملل پس از حملات وحشیانۀ لباس شخصی های سازماندهی شده به منزل حجت الاسلام مهدی کروبی، با هجوم و حملۀ نیروهای امنیتی به دفتر مهندس میرحسین موسوی و بازداشت رئیس دفتر وی و جلوگیری از حضور مراجعان دور تازه ای از محدودیتها برای این دو همراه سبز مردم ایران آغاز گشته است.»
این فعالان دانشجویی افزودهاند: «ستاد کودتا بر این خیال است که با تشدید خفقان، افزایش محدودیت ها و حذف همراهان جنبش سبز، در صحنه های جهانی و مذاکرات پنهانی، مشروعیت نداشتۀ خود را جبران کند و پایان حرکت اعتراضی مردم ایران را اعلام کند.»
امضا کنندگان این بیانیه در پایان «ضمن حمایت از پرسشگری لازم از رئیس دولت کودتا در جریان اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل نسبت به نقض سیستماتیک وفزاینده حقوق بشر درایران» اعلام کردهاند: «همچنانکه موسوی و کروبی در هنگامۀ سخت ترین فشارها و سرکوب ها بر پیمان خود در دفاع از حقوق مردم در کنار مردم ایستادند، در صورت کوچکترین تعرض و اقدامهای نابخردانۀ حاکمیت از تمامی ظرفیتهای بین المللی و اعتراضی در دفاع از موسوی و کروبی استفاده خواهیم کرد.»
گروهی از انجمنهای دانشجویی در امریکا، جنبش سبز دانشجوئی ونکوور- کانادا، جمعی از دانشجویان دانشگاههای هلند، گروه رسام (راه سبز ایرانیان مالزی) و جمعی از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاههای پاریس از امضا کنندگان این بیانیه هستند.
یک روز پس درخواست رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی مبنی بر مذاکره برای مبادله سوخت، دولت آمریکا گفته است که شرایط مبادله سوخت اتمی با ایران از سال گذشته که این پیشنهاد مطرح شده تغییر کرده است.
استیون چو وزیر انرژی آمریکا روز سه شنبه 21 سپتامبر گفت که واشنگتن در مورد مبادله سوخت «همیشه به گفتگوی دوباره با ایران علاقه دارد» اما می خواهد مطمئن شود که ایران صادقانه وارد گفتگو می شود.
دنیل پونمن معاون وزارت انرژی آمریکا نیز که در کنار آقای چو با خبرنگاران صحبت می کرد با اشاره به مذاکرات اکتبر گذشته میان کشورهای غربی و جمهوری اسلامی مبنی بر مبادله سوخت هستهای گفت: «آنها آن پیشنهاد را نپذیرفتند و از آن زمان اتفاقات زیادی افتاده است که شرایط موجود را عوض می کند و در نتیجه ما معتقدیم که خیلی مهم است که آنها در چارچوبی وسیعتر برای حل مسائل وارد گفتگو شوند.»
پونمن در پاسخ به این سوال که آیا این عملا به معنی رد شرایط طرح اولیه مبادله سوخت است گفت: «آنها واکنش مطلوبی به آن پیشنهاد نشان ندادند. شرایط تغییر کرده است. لازم است ایران اقدامات تازه ای انجام دهد.»
ظفر چاغلایان، وزير تجارت خارجی ترکیه، در واکنش به گزارش تحليلی رويترز درباره همکاری بانکهای ترکيه با ايران به رغم تحريم های سازمان ملل گفت: «آنچه مشخص است، اين است که هيچ يک از بانک های ترکيه و يا شرکت های بازرگانی و تجاری تحريم های شورای امنيت و ممنوعيت هايی که در تحريم ها ذکر شده را زير پا نگذاشته اند.»
پیشتر خبرگزاری رويترز در يک گزارش ويژه و مفصل براساس اظهار نظرها و گزارش های دولت های غربی نوشته بود که ترکيه و برخی ديگر کشورهای دوست آمريکا هنوز هم مناسبات مالی و بانکی خود را با موسسات ايرانی مظنون به مشارکت در برنامه های هسته ای آن کشور ادامه می دهند که اين وضعيت باعث شده که اقدام های غرب برای محاصره اقتصادی ايران تضعيف شود.
خبرگزاری رويترز در اين گزارش نوشته بود که به اعتقاد دولت های غربی اکنون گروهی از بانک های ايرانی که بخشی از مناسبات مالی مربوط به برنامه هسته ای و نظامی ايران را مديريت می کنند به کشورهای ديگر از جمله در آسيا و آفريقا روی آورده و از طريق بانک های واسطه می کوشند تحريم ها را دور بزنند.
اما وزیر تجارت خارجی ترکيه در گفت وگو با رويترز اين گزارش را رد کرده و می گويد آنکار هيچ دخالتی در کمک مالی به برنامه اتمی جمهوری اسلامی ندارد.
وی افزود: «ترکيه بايد با همسايگان نزديک خود رابطه داشته باشد و بانک های ترکيه هم بايد از بانک های ايرانی حمايت کنند اما ما هيچ حضور و دخالتی در هرگونه حمايت از عمليات تروريستی و يا تروريسم، نداريم.»
از نزدیک به سه ماه پیش که تازهترین دور تحریمها علیه جمهوری اسلامی به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسید، ایالات متحده، اتحادیه اروپا، ژاپن، استرالیا، کانادا، لبنان و کره جنوبی نیز تحریمهایی مضاعف را علیه ایران برقرار کردهاند و اخیرا نیز کشورهای غربی خواستار هیاتی در سازمان ملل برای نظارت بر تحریمها علیه ایران شده اند.
آیتالله علی خامنهای اما گفته است که این تحریمها را دور میزنیم.
امین تابتی که برای شرکت در کنفرانس «آزادی اینترنت» به بوداپست سفر کرده گزارشی از اولین روز این کنفرانس نوشته است: کنفرانس آزادی اینترنت، برنامهای است که با همکاری گوگل و دانشگاه مرکزی اروپا از ۲۹ تا ۳۱ شهریور برگزار میشود. کنفرانسی که در آن به بررسی آزادی در اینترنت تا تاثیرات اینترنت بر روی حقوق بشر و جنبشهای اجتماعی پرداخته میشود.
در دو روزی که از این کنفرانس سه روزه میگذرد، یکی از مهمترین مسائلی که توجهی ویژهای به آن شد، سانسور و فیلترینگی است که توسط وبسایتهایی مانند یوتیوب و گوگل و… با همکاری دولتها صورت میگیرد. علاوه بر این علاقه به ابزارهای دور زدن فیلترینگ و وبگردی به صورت ناشناس از دیگر موضوعاتی بود که در مورد آن بسیار سوال شد. نکتهای که در این میان توجهی من را به خود جلب کرد، علاقهی فعالان منطقهی خاورمیانه (ایران، سوریه، مصر و یا یمن) به اینگونه ابزارها بود که میتوان اینگونه نتیجه گرفت که خاورمیانه یکی از قلبهای تپندهی فیلترینگ اینترنت در جهان است!
خلاصهی آنچه در کنفرانس آزادی اینترنت گذشت:
- حضور یوگنی موروزوف، اولین فردی که به صورت رسمی و در رسانهها از ناکارآمد بودن «هیستک» خبر داد، جالب توجه بود.
- مهدی سحرخیز، فرزند عیسی سحرخیز از کسانی بود که در بخشی از روز اصلی کنفرانس (سهشنبه، ۳۰ شهریور) در مورد تاثیر اینترنت بر روی شناخه شدن بیشتر مردم ایران به دنیا سخن گفت.
- عربستان سعودی یکی از کشورهای پیشقدم در فیلترینگ اینترنت است.
- در سال ۲۰۰۷، فیلترینگ اینترنت دچار رشد یکباره و چشمگیری شد.
- آرژانتین مانند چین، نتایج موتورهای جستجو را فیلتر میکند، به عنوان مثال مدتی قبل کلمهی «مارادونا» در آرژانتین فیلتر بوده است!
- اختلافات فرهنگی میان کشورها، یکی از بزرگترین مشکلاتی است که وبسایتهایی مانند یوتیوب و فیسبوک برای اعمال فیلتر با آن مواجه هستند.
همزمان با افزایش فشار بر سیامك قادری خبرنگار زندانی ایرنا، حکم پنج سال زندان مهدی محمودیان، فعال مطبوعاتی، نیز تایید شد.
جرس از تایید حکم پنج سال حبس تعزیری مهدی محمودیان، فعال مطبوعاتی که نقش مهم و اساسی در افشای جنایات کهریزک، انتشار اسامی بالغ بر ۷۰ تن از کشتگان پس از انتخابات و همچنین فیلم منتشر شده از دفن پنهانی و دسته جمعی کشتهشدگان جنبش سبز در قطعه ٣۰٢ بهشت زهرا داشت، خبر داده است.
حکم محمودیان که شهریورماه سال گذشته بازداشت شد و از آن زمان حتی از یک روز مرخصی هم برخوردار نبوده، به وکیلش ابلاغ شده است. وی که خود از اعضای انجمن دفاع از حقوق زندانیان است اکنون در زندان رجایی شهر به سر می برد.
سیامك قادری روزنامه نگار نیز دربند 209 زندان اوین برای اعتراف به مسائل غیرواقعی، تحت فشار قرار دارد.
وی در تاریخ پنج مرداد 1389 با یورش نیروهای امنیتی به منزلش دستگیر و به دلیل ایجاد وبلاگ ایرنای ما و انتشار گزارشهای عینی خود از تظاهرات مردم و انعكاس اخبار جنبش سبز مردم روانه اوین شد. وی از ابتدای دستگیری به سلول انفرادی انتقال یافت.
سیامك قادری در طول بیش از یكسال گذشته به وقایع نگاری حركتهای مردمی قبل و بعد از انتخابات پرداخت و گزارش بیطرفانهای از جنبش سبز را در وبلاگ خود منعكس ساخت. وبلاگ ایرنای ما بیش از 12 بار با فشارهای مدیران ایرنا فیلتر شد اما قادری هر بار با افزودن عدد جدیدی این وبلاگ را فعال کرد.
وی حدود 18 سال به عنوان دبیر، خبرنگار و گزارش نویس برای ایرنا به طور رسمی كار میكرد اما بلافاصله بعد از دستگیری وی، معاون خبر ایرنا در خبری كوتاه بر روی خروجی ایرنا اعلام كرد «سیامك. ق یكی از روزنامه نگاران طرفدار فتنه سبز به دلیل مسائل اخلاقی» دستگیر شد.
آن گونه که جرس نوشته، همسر و فرزند قادری نیز از دسترسی به حساب بانكی و كارتهای اعتباری خود محروم شدهاند.
عماد افروغ، نماینده سابق مجلس در اظهاراتی گفته است قیاس دولت فعلی با دولت شهید رجایی قیاس معالفارق است و آنچه در مورد این دولت صادق است اینکه با فرصت طلبی و شناخت از شرایط و احوال نسبت به اوضاع تغییر موضع میدهد.
وی معتقد است که میتوان از جریان حاکم بهعنوان ماکیاولیسم مذهبی یاد کرد که از هر چیزی به مثابه فرصت استفاده میکند. وی با اشاره به استفاده ابزاری از اشخاص و شعارها و اهداف توسط دولت، گفت: «چنین جریانی نمیتواند مطلوب و جدی باشد و از نظر من نه انتسابش به شهید رجایی جدی است و نه توسل و تمسکش به کوروش و جریانهای دیگر.»
این فعال سیاسی اصولگرا، اظهارات دولت احمدی نژاد مبنی بر نفی فعالیت سیاسی احزاب را ادعائی گزاف دانست و با اشاره به فعالیتهای حزبی پیرامون دولت کنونی گفت: «چنین امری آزار دهنده است که گروهی فعالیت حزبی انجام دهد اما در عین حال فعالیتهای حزبی را نیز نفی کند.»
این استاد دانشگاه در پایان با اعلام اینکه در سالهاي اخير شاهد يك واقعيت ساختاري در رابطه قدرت و ثروت بودهايم، افزود: «به سادگی میتوان مصادیق جریانهای سیاسی که کمک کردند رئیسجمهور فعلی به قدرت برسد و این دولت شکل بگیرد را برشمرد، اما من نمیخواهم وارد روشن کردن این مصادیق بشوم.»
پیمانکاران وزارت راه و ترابری براساس مجوزهای صادر شده از سوی سازمان میراث فرهنگی با انجام انفجار و استفاده از ماشینهای سنگین در حال احداث یک خط جاده ترانزیتی بزرگ در ورودی شمالی تنگه تاریخی چوگان و محل مجسمه بزرگ و تاریخی غار شاهپور در نزدیکی شهر باستانی و بزرگ بیشاپور هستند.
سازمان میراث فرهنگی انتقال خطوط نیرو برای روستاییان ساکن در تنگه و ایجاد زیرساخت گردشگری را بهعنوان توجیهات خود برای صدور مجوز احداث این جاده اعلام کرده است.
محسن عباسپور از اعضای شورای مرکزی انجمن هماندیشان جوان وابسته به سازمان ملی جوانان درباره اجرای این پروژه به روزنامه همشهری گفته: «از زمان آغاز به کار این پروژه تاکنون انفجارهای متعددی برای شکافتن کوه و باز شدن مسیر در تنگه صورت گرفته که این انفجارها و تکانهای ناشی از آن و همچنین تردد فراوان ماشینهای سنگین راهسازی در کوتاه مدت تاثیر مخربی بر آثار تاریخی موجود در این تنگه خواهد گذاشت.»
وی افزوده: «تبدیل شدن این جاده روستایی و کم تردد به یک جاده ترانزیتی و محلی برای عبور ماشینهای سنگین باری و مسافری، در درازمدت نیز موجب وارد آمدن آسیب جدی به آثار تاریخی موجود در این تنگه خواهد شد.»
تنگه چوگان آثار تاریخی پراهمیتی را در دل خود جای داده است که از آن جمله میتوان به مجسمه شاهپور (بزرگترین مجسمه پادشاهان دوران تاریخی ایران) در آستانه ورودی غار شاپور، 6 نقش برجسته منحصربه فرد ساسانی، دژ نظامی شهر تاریخی بیشاپور (به نام قلعه دختر)، چند غار پیش از تاریخ و... اشاره کرد.
بیشاپور با دویست هکتار وسعت، از مهمترین شهرهای زمان ساسانیان بوده و طراحی و مهندسی ویژه آن روزگار را داراست. گنجینهای از آثار ارزشمند مانند معبد آناهیتا، کاخ شاپور و ستونهای یادبود در این شهر جای گرفته است.
هاشمی رفسنجانی در دیدار با خانواده زندانیان سیاسی:
اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار با جمعی از اعضای خانوادههای زندانیان سیاسی به آنها وعده داد که مسائل آنها را با آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی، درمیان بگذارد.
در این دیدار، خانوادههای زندانیان سیاسی با تشريح مشکلات حقوقی زندانيان، خواستار رسیدگی عادلانه به پرونده متهمان و حقوق آنها در زندان شدند.
رئیس مجلس خبرگان بعد از شنیدن مسائل و مشکلات این خانوادهها به آنها گفت: اگر بخواهم خواسته شما را به مأموران منتقل کنم، مطمئن نیستم جواب مساعد بگیرم و شاید نتیجه عکس بدهد. ولی خواستههای شما را خدمت رهبری پیگیرم و امیدوارم بینتیجه نباشد.
در طی هفتههای گذشته، برخی از فعالان سیاسی و نهادهای حقوق بشری، به وضعيت نامناسب زندانيان سیاسی در ايران اعتراض کرده و خواهان رسيدگی به اين وضعيت شدند.
در دولت محمود احمدینژاد، گزارشهای متعددی از افزایش فشار و محدودیت بر زندانیان سیاسی منتشر شده و خانواده زندانیان همواره از این مساله ابراز نارضایتی کردهاند.
محمدباقر ولدان، رييس شورای سياستگذاری ائمه جمعه فارس که گفته می شود یکی از «عاملان اصلی» حمله به دفتر آيت الله دستغيب و مسجد قبا در «روز قدس» امسال بود توسط دادگاه ويژه روحانيت شيراز بازداشت شده است.
شبه نظامیان بسیج و لباس شخصی های حامی رهبر جمهوری اسلامی، روز قدس امسال، ضمن حمله به مسجد قبای شیراز و ضرب و شتم شاگردان و علاقه مندان آیت الله دستغیب، مرجع تقلید منتقد دولت، به ایجاد حریق، تخریب و همچنین بازداشت افراد دست زدند.
در همين زمينه، «حديث سرو» وب سايت نزديک به آيت الله دستغيب گزارش داده است که علاوه بر رييس شورای سياستگذاری ائمه جمعه فارس «شش طلبه ديگر نيز که در حمله به اين مسجد نقش داشتند دستگير شدند.»
اين گزارش تصريح کرده است حجت الاسلام محمدباقر ولدان که در «اين دو سال حمله به مسجد قبا و جلسات آيت الله دستغيب را هدايت و برنامه ريزی می کرد پس از انتشار فيلم و عکسهای حمله به اين مسجد و رفتار و سخنهای او در مورد مسجد و آتش کشيدن آن مورد انتقادات فراوانی قرار گرفت که سر انجام به دستگيری وی منجر شد.»
گزارش «حديث سرو» حاکی است که بيش از چهل نفر از طرفداران آيت الله دستغيب، نیز در بازداشت به سر می برند.
در جریان برگزاری مهمانی شبانه در لواسان، نیروی انتظامی در اقدامی پلاک کلیه خودروهای پارک شده در کوچه را از جا کند و ضبط کرد.
پلیس با فکّ پلاک خودروها قصد داشته است که مهمانان این پارتى شبانه در لواسان (اصطلک)، به كلانترى 166 لشگرک مراجعه کنند تا ادامه پیگیریهای قانونی و قضائی مهمانان به جرم شرکت در این پارتی را انجام دهد.
بر اساس ماده 20 اماکن عمومی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، برگزاري هر نوع مجلس جشن و عروسي و مهماني شبنشيني و امثال آن مستلزم تأييد محتواي برنامه از سوي وزارت ارشاد اسلامي و اجازه مخصوص نيروي انتظامي محل ميباشد.
طبق توضیحات پایگاه اطلاعرسانی پلیس، مسئولين اماكن عمومي ميبايست با اطلاع دقیق از ساعت و روز تشكيل مهمانی و یا مجلس، دو عدد کارت ورود از صاحب مهمانی دریافت کنند تا در هر زمانی که قصد بازرسی داشتند امکان ورود و خروج این نیروهای امنیتی فراهم باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر