-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ تیر ۱۰, پنجشنبه

Latest News from Mizan Khabar for 07/01/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



 

 

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، که به سوریه سفر کرده است در دیدار با سران گروه‌های فلسطینی «مقاومت» گفت مسئله اصلی دنیا با ایران حمایت ایران از فلسطینی‌هاست، نه تلاش‌های اتمی ایران.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، علی لاریجانی در دیدار با خالد مشعل به او گفت: «یکی از وزیران خارجه دنیا به من گفت که مساله اصلی ما با شما پرونده هسته‌ای ایران نیست. حتی اگر ایران بمب اتمی تولید کند، ما با آن مشکلی نداریم، بلکه تاکید کرد که مشکل دنیا با ایران بر سر [حمایت ایران از] فلسطین و [مخالفت با] اسرائیل است.»

آقای لاریجانی شامگاه سه‌شنبه در دیدار با خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس، رمضان عبدالله شلح، دبیرکل سازمان جهاد اسلامی فلسطین، و احمد جبرئیل، دبیرکل جنبش خلق برای آزادی فلسطین، با تاکید بر ادامه حمایت ایران از فلسطینی‌ها گفت که اسرائیل «امروز ناتوان‌تر از همیشه است».

علی لاریجانی که برای شرکت در نشست «اضطراری» بین‌المجالس اسلامی در مورد غزه به سوریه رفته است دیدارهای جداگانه خود با سران گروه‌های فلسطینی عضو «مقاومت»، حامیان ادامه نبرد مسلحانه علیه اسرائیل، را در محل سفارت ایران در سوریه انجام داد.

به گزارش خبرگزاری‌های فارس و ایرنا، علی لاریجانی در این دیدارها گفت که حمله اسرائیل به کاروان‌های دریایی کمک‌رسانی به غزه «پرده از چهره زشت صهیونیست‌ها برداشت و مردم دنیا فهمیدند که ملت فلسطین گرفتار چه موجودات خطرناکی هستند».

سی و یکم ماه مه، دهم خردادماه گذشته، ارتش اسرائیل با تاکید بر لزوم خودداری کشتی ترکیه‌ای ماوی مرمره از رفتن به سوی غزه با سرنشینان این کشتی درگیر شد، رخدادی که ۹ کشته و ۴۸ زخمی بر جای نهاد و انتقاد وسیع از اسرائیل را به دنبال داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در دیدار خود با سران فلسطینی مخالف صلح با اسرائیل پیشنهاد کرد که بین‌المجالس اسلامی «جریانی را برای حمایت از فلسطین ایجاد کند».

به گفته آقای لاریجانی، «در شرایط فعلی که فضای افکار عمومی جهان نفرت از رژیم صهیونیستی است می‌توان ائتلافی از همه ملت‌ها برای کمک به مردم فلسطین به وجود آورد».

او افزود که «تلاش برای رفع محاصره غزه بزرگ‌ترین خدمتی است که می‌توان به مردم فلسطین کرد».

رمضان عبدالله شلح، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، در پی دیدار با علی لاریجانی در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا گفت که «باید گام‌های عملی برای رفع محاصره غزه برداشته شود»، و افزود که «ایران و ترکیه الگویی برای کشورهای اسلامی در حمایت از مسئله فلسطین هستند».

بین‌المجالس اسلامی نشست «اضطراری» خود را در دمشق، پایتخت سوریه، با عنوان «رفع محاصره ظالمانه غزه» از چهارشنبه با شرکت ۳۷ هیات پارلمانی کشورهای اسلامی آغاز کرد.

در همین حال تاکید رئیس مجلس ایران در سوریه بر لزوم رفع محاصره غزه در حالی است که تاکنون هیچ یک از برنامه‌های اعلام شده از سوی ایران برای اعزام کشتی‌های «امدادرسانی» به غزه عملی نشده است.

از سوی دیگر اسرائیل هشدار داده است که آمدن کشتی از سوی لبنان و ایران را اقدامی از سوی عوامل دشمن تلقی خواهد کرد.

حضور علی لاریجانی در سوریه در حالی است که هفته گذشته فاروق الشرع، معاون رئیس جمهوری سوریه، به تهران رفته بود.

منبع:رادیو فردا


 


economy

رییس بانک مرکزی جمهوری اسلامی برای فرار از انتقادها می گوید این بانک دولتی نیست، در حالیکه این بانک از یک سو با اعلام آمارهایی نادرست در راستای مواضع دولت ـ از جمله نرخ غیر واقعی تورم ـ و از سوی دیگربا سکوت در مورد میزان سود بانکی، فعالیت اقتصادی را در ابهام نگاهداشته است.

بهمنی، رئیس بانک مرکزی در دیدار با اعضای اطاق بازرگانی تهران اعلام کرد که: "ما در شرایط هدفمند کردن یارانه‌ها قرار داریم، اگر تا یک ماه دیگر به دلیل اجرای این طرح تورم افزایش پیدا کند، نمی‌توانیم نرخ سود را کاهش دهیم، دلیل سکوت ما این است تا بدانیم نتیجه هدفمند کردن یارانه‌ها بر نرخ سود چیست."

به گزارش خبر ان لاین، بهمنی همچنین با بیان اینکه "در آینده برای نرخ تسهیلات کف و سقف خواهیم گذاشت"، گفت: "اینکه نرخ سود بر اساس نرخ تورم باشد درست است باید نرخ سود مطابق با نرخ تورم تعیین شود برای اینکه بتوانیم سپرده‌ها را نگه داریم باید بیش از نرخ تورم سود دهیم."

وی افزود: "نرخ تورم در پایان سال 87، 25.4 بود که در پایان اردیبهشت ماه به 9.9 در پایان فروردین 10.4 و در پایان اسفند 88 به 10.8 رساندیم. تورم ما به صورت شیب بسیار تندی در حال پایین آمدن است لذا ما نیازمند فرصت هستیم تا نهادهای اقتصادی ما روی نرخ سود کار کنند."

این در حالی است که به گفته اغلب کارشناسان، سیستم بانکی که طی سالهای گذشته به دلیل کاهش دستوری نرخ سود بانکی تحت فشار بوده و با زیان انباشته مواجه شده است می کوشد با کاهش سود سپرده های مدت دار، اندکی از زیان خود را جبران کند. از سوی دیگر بانک ها هنگام پول دادن با روشهای مختلف نرخ سود را بالا میبرند و در پول گرفتن با روشهای مختلف سود ارائه شده به مردم را کاهش میدهند.

 

کاهش سود تسهیلات

بر اساس گزارش های مردمی تعدادی از بانک های کشور بدون اعلام قبلی اقدام به کاهش سود سپرده های مدت دار خود کرده اند؛ این در حالی است که میزان سود علی الحساب پیش بینی شده در زمان سپرده گذاری با ارقامی که در حال حاضر به حساب سپرده گذاران واریز شده است متفاوت است. یکی از دلایل اصلی این اقدام بانک ها، افزایش بیش از پیش میزان سپرده مدت دار نزد بانک ها است که به دلیل رکود فعالیت های اقتصادی، صاحبان نقدینگی را ناچار کرده برای حفظ ارزش دارایی های خود اقدام به تبدیل سپرده هایشان به سپرده های مدت داری کنند.چنین اقدامی در آستانه اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها می تواند باعث خروج سپرده ها از بانک ها شده و افزایش میزان نقدینگی سرگردان شود.

 

ترفندهای تازه برای فرار از سود پایین

روند دیگری هم در خصوص سود بانکی در حال جریان است.پس از آنکه واکنش های کارشناسان بانکی  در اعتراض به نادرست بودن تعیین نرخ سود به صورت دستوری به جایی نرسید، بانک ها خود راسا وارد میدان شدند و برای کاهش اثرات منفی این تصمیم ترفندهای جدیدی را به کار گرفتند.بزرگ ترین ترفندی که همگی بانک ها به صورت متفق القول آن را اجرا می کنند و بانک های خصوصی  از پیشگامان آن هستند، فرار از پرداخت تسهیلات  بر اساس عقود مبادله ای با نرخ  سود 12 و 14 درصد و هدایت آن ها به سمت عقود مشارکتی است که سود آنها براساس توافقی بین بانک و مشتری و بالای  20 درصد تعیین می شود. بدین معنی که اگر فردی به بانکی مراجعه کند دیگر اثری از تسهیلات با نرخ سود 12 درصدی مصوب دولت نمی یابد.

به گزارش ایلنا محمود بهمنی  رییس کل بانک مرکزی نیز به چرخش بانک ها به سوی عقود مشارکتی اذعان دارد و در نشست خبری خود می گوید: "بانک های دولتی نیز از بانک های خصوصی یاد گرفته اند و دیگر با نرخ سود 12 درصدی وام نمی دهند."

براین اساس بانک های دولتی با رصد بازار و نیاز های مشتریان دست به طراحی، طرح  هایی می زنند که مشتریان را به سوی  خود جلب کنند و در این میان به سودهای مورد نظر خود دست یابند. برای نمونه بانک ملت به تازگی تسهیلات  خرید خودرو را با نرخ سود 19 درصد و  با عنوان طرح ارمغان پرداخت می کند. تسهیلاتی که پیشتر همین بانک با نرخ  سود 12 درصدی پرداخت می کرد. تنها بانک تجاری که هنوز هم خود را طرفدار نرخ سود 12 درصد نشان می دهد و حتی عملا برخی از تسهیلات خود را با همین نرخ پرداخت می کند، بانک ملی است. این بانک که بزرگ ترین بانک کشور محسوب می شود قراراست دولتی بماند و اوامر دولت را اجرا کند. دو بانک تخصصی توسعه صادرات و صنعت و معدن نیز تسهیلات خود را با نرخ سود 12 درصد پرداخت می کنند و کسری منابع خود را از منابع در اختیار بانک مرکزی تامین می کنند؛به همین علت بدهی چهار بانک تخصصی به بانک مرکزی در این سال ها شدیدا افزایش یافته است.کاهش سود  بانک ها از زمانی آغاز شد که دولت نهم  بدون توجه به تورم صعودی، نرخ سود  تسهیلات را به صورت دستوری کاهش داد. سیاست کاهش نرخ سود تسهیلات  در اواخر سال 84 تصویب و برای نخستین بار در سال 85 ابلاغ و اجرا شد. در سال 85 مشکلی برای بانک ها ایجاد نشد زیرا در آن سال نرخ تورم حدود 11 درصد بود و بانک های دولتی با نرخ سود بالای 16 درصد و بانک های خصوصی بیش از 20 درصد تسهیلات پرداخت می کردند. در نتیجه باز هم برای شبکه بانکی به صرفه بود تا تسهیلات خود را براساس نرخ دستوری 14 درصد در بانک های دولتی و 17 درصد در بانک های خصوصی پرداخت کنند. اما در سال 86 که نرخ تورم اوج گرفت و به 18.6 درصد رسید کاهش نرخ سود به 12 و 13 درصد، در بانک های دولتی و خصوصی مشکل ساز شد و از همین سال، بانک ها و در نخستین گام، بانک های خصوصی سیاست حذف پرداخت تسهیلات براساس نرخ سود 12 و 13 درصدی را در دستور کار خود قرار دادند.

اما دولت نهم به جز کاهش دستوری نرخ سود، همچنان بانک ها را تحت فشار قرار داد تا منابع مالی طرح ها و پروژه های مورد نظرش را تامین کنند که در نتیجه ناگاه مطالبات معوق از حدود 5 هزار میلیارد تومان در ابتدای آغاز به کار دولت نهم به 48 هزار میلیارد تومان افزایش یافت. منابعی بلوکه شد و در نتیجه بانک ها از سود آن ها محروم شدند.

به گزارش خبر ان لاین، کارشناسان بانکی معتقدند نرخ سود تسهیلات باید حدود دو درصد بالاتر از نرخ تورم تعیین شود اما با آنکه به گزارش بانک مرکزی تورم به 9.9 درصد کاهش یافته، باز هم بانک ها با نرخ 12 درصدی مصوب دولت تسهیلات پرداخت نمی کنند. چرا که پرداخت تسهیلات با نرخ سود 12 و 14 درصدی برای بانک ها به صرفه نیست و هزینه اداره بانک ها را بالا می برد؛آن هم در حالی که بهره وری در آنها پایین است.

این پایان  ماجرا نیست و چشم انداز سال  جاری بغرنج تر از این به نظر می رسد؛  بهمنی معتقد است در صورت ادامه روند فعلی، نرخ تورم تا نیمه نخست سال جاری تک رقمی و به حدود هفت درصد می رسد اما گویا اجرای هدفمندی یارانه ها نه تنها رویای بهمنی را بر آب می کند بلکه پرداخت تسهیلات براساس عقود مشارکتی را شتاب بیشتری می دهد.در این  میان در آستانه اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها اگر احتمال پیش بینی افزایش تورم تا 60 درصد توسط مرکز پژوهش های  مجلس و 32 درصد صندوق بین المللی پول  را به کنار گذاریم و پیش بینی محمود  بهمنی را که حدود 15 درصد علاوه بر تورم موجود است، درست بدانیم، دیگر نمی توان با نرخ سودهای جاری تسهیلات  دریافت کرد و قطعا بانک ها، نرخ سود  عقود مشارکتی را که در حال حاضر معمولا سقف آن حدود 27 درصد است، افزایش خواهند داد. حتی پر بیراه نیست اگر بگوییم بانک ها با وسواس بیشتری نسبت به قبل به پرداخت تسهیلات اقدام خواهند کرد. اقدامی که به شدت متقاضیان تسهیلات را تحت تاثیر قرار خواهد داد زیرا آنها باید هم فشار ناشی از هدفمندی یارانه ها را در حوزه فعالیت خود تحمل کنند و هم به فکر بازپرداخت تسهیلاتی باشند که پیشتر می توانستند با شرایط به صرفه تری از نظام بانکی دریافت کنند.در این مورد رئیس کل بانک مرکزی گفته است: "ما در شرایط هدفمند کردن یارانه‌ها قرار داریم، اگر تا یک ماه دیگر به دلیل اجرای این طرح تورم افزایش پیدا کند، نمی‌توانیم نرخ سود را کاهش دهیم، دلیل سکوت ما این است تا بدانیم نتیجه هدفمند کردن یارانه‌ها بر نرخ سود چیست.امروز با پدیده تورم روبرو هستیم و نمی‌توانیم این تصمیم را بگیریم، باید تأثیر ‌آزادسازی قیمت‌ها بر اثر طرح هدفمند کردن یارانه‌ها را ببینیم."


 


 

iran-usa-m300

در پی اعزام ناو هواپیمابرآمریکایی ترومن با همراهی 12 کشتی به منطقه خلیج فارس و اضافه شدن آن به ناو هواپیمابر آیزنهاور و یا جایگزینی احتمالی آن و همچنین تصویب چهارمین قطعنامه تحریمی علیه ایران و تمرکز بیشتر آن برمنافع و روابط سپاه، سرداران سپاه پاسداران، برخلاف گفته های خود در خبرگزاری های رسمی، در بولتن های داخلی این نیروی نظامی با انتشار اخبار مربوط به این تحرکات، شرایط منطقه را جنگی دانسته و از تحرکات نظامی در کشور برای مقابله با این وضعیت خبر داده اند.

در همین راستا یکی از بولتن های داخلی سپاه پاسداران ضمن ابراز نگرانی از بوجود آمدن شرایط جنگی در منطقه برعلیه ایران نوشته: "چند هفته پس از مانور مشترک ناوهاي هواپيمابر و هواپيماهاي آمريکا، فرانسه و جنگنده هاي بريتانيايي، ناو هواپيمابر هري ترومن، با 90 بالگرد و هواپيما، به همراه 12 کشتي همراه متعلق به نيروي دريايي ايالات متحده آمريکا، از کانال سوئز عبور کرده و وارد درياي سرخ و حوالي آب هاي ايران شد."

درحالی که برخی از منابع رسمی و نیمه رسمی غربی خبرداده  اند ناوهواپیمابر ترومن جایگزین ناو هواپیمابر آیزنهاور که در خلیج فارس مستقر است خواهد شد، این نشریه بدون اشاره به احتمال این جایگزینی خاطرنشان کرده: "بعد از ناو هواپيمابر «آيزنهاور»، اين ناو هواپيمابر دومين ناو آمريکايي خواهد بود که در سواحل ايران مستقر مي شود. آمريکا پيش از اين ناو هواپيمابر فوق الذکر را، با 68 جنگنده و چهار بالگرد، در منطقه مستقر کرده بود که بر اساس برخي گزارشها ظرفيت کامل آن نيز، تا 90 جنگنده و 6000 خدمه است. منابع خبري گفته اند که بر اساس تصميماتي، واشنگتن طي سال جاري قصد دارد 56 ناوهواپيمابر خود را در سواحل ايران مستقر سازد و نيروهاي نظامي بريتانيا و فرانسه نيز به آنها افزوده خواهند شد."

یکی دیگر از بولتن های سپاه پاسداران برای هادیان سیاسی این نهاد نظامی نیز ضمن انتشار کامل نتایج نظرسنجی "موسسه ی تحقیقاتی پیو" درباره حمله نظامی به ایران ضمن "هدف" دانستن ایران یادآور شده است که: "رسانه ها ومقام هاي غربي براي القاي جو رعب و وحشت در ميان مردم كشورهاي هدف با مستند سازي عمليات رواني وحركتهاي ايزايي و تمسك به آمارها و استنادات ساختگي در صدد توجيه اقدامات غير قانوني خود بر مي‌آيند، نكته ديگری كه در كنار این ملاحظات مطرح است زمينه سازي براي برخي ازاقدامات احتمالي در آينده مي باشد که اين امر خود نيازمند حفظ هوشياري وآمادگي لازم در ابعاد سياسي و نظامي است."

وبسایت بصیرت، ارگان اینترنتی سپاه پاسداران نیز همزمان با انتشار این خبرها و تحلیل ها در نشریات داخلی سپاه، از رویگردانی روسیه از ایران و عدم تحویل موشک های اس 300 در چنین شرایطی ابراز نگرانی کرده و ضمن خبردادن از احتمال عدم تحویل محموله سوخت برای نیروگاه بوشهر، این موضوع را "چرخش معنا دار مقامات روسي به سمت سياستهاي آمريكا وهمراهي اين كشور با واشينگتن در شوراي امنيت"دانسته است.

 

تحلیل قطعنامه تحریمی

نشریه اداره سیاسی سپاه پاسداران برای هادیان سیاسی آن در یکی دیگر از مطالب خود در تحلیل قطعنامه تحریمی علیه ایران(قطعنامه 1929) نوشته است: "بخشي از محتواي قطعنامه 1929 و قطعنامه هاي قبلي بر روي نيروهاي نظامي ايران و فرماندهان آنها متمرکز شده است. به نظر مي رسد طراحان قطعنامه 1929 سعي دارند ضمن ايجاد رعب در ميان نظاميان، تصوير خاصي از آنها در ميان افکار عمومي داخلي و خارجي ايجاد نمايند. در واقع براساس سياست اعلامي کاخ سفيد در زمينه اتخاذ ديپلماسي هوشمند، تحريم شرکت ها و افراد نظامي سعي دارد افکار عمومي داخلي را به اين نتيجه برساند که تحريم ها به خاطر عملکرد اين نهادها يا به خاطر رفتار دولت جمهوري اسلامي است."

این بولتن داخلی سپاه پاسداران در ادامه افزوده: "آنها از سوي ديگر در تلاشند تا با فشارهايي که از قبل قطعنامه هاي زنجيره اي بر نظام جمهوري اسلامي وارد مي شود، به تدريج ناکارآمدي و مقبوليت نظام و در نتيجه مشروعيت نظام را زير سئوال برده و بسترهاي نارضايتي در داخل را از حوزه اي به حوزه ديگر منتقل نمايند تا در نهايت زمينه هاي فروپاشي از درون فراهم گردد."

تحلیل گردانندگان اداره سیاسی سپاه در مورد اثرات این قطعنامه چنین است: "کاخ سفيد با صدور قطعنامه هاي زنجيره اي درصدد است تا در يک سيکل زماني نامحدود ايران را ابتدا تبديل به يک دغدغه بالقوه و البته مخاطره آميز براي صلح و امنيت جهاني و در ادامه با برجسته نمايي سويه تهاجمي رفتار هسته اي ايران آ‌ن را به سمت يک تهديد بالفعل جهاني سوق دهد."

بولتن این نهاد نظامی جمهوری اسلامی همچنین در تحلیل خود خاطرنشان کرده که "امريکا ابتدا منتظر به بارنشستن اهداف نرم افزارانه قطعنامه هاي زنجيره اي و ساير اقدامات نرم در ايران است. آن وقت با توجه به تضيعف دولت در ابعاد نظامي، اقتصادي، اجتماعي  و پشتوانه مردمي از يک سو و قدرتمند سازي اپوزيسيون و مخالفان نظام، تغيير ساختار را از طريق شوک هايي مانند انتخابات، شورشهاي محلي يا جنگ فراهم نمايد."

 

استقرار فرماندهی نیروی دریایی در بندرعباس

این تحلیل ها و اخبار در حالی مطرح می شود که چهارشنبه هفته گذشته فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران از انتقال ستاد کل فرماندهی این نیرو به بندرعباس خبر داده و اعلام کرده بود که "این انتقال تا آخر تیرماه سال جاری انجام خواهد شد."

در همین ارتباط علی فدوی، بدون اشاره به شرایط خاص منطقه خلیج فارس و تحولات صورت گرفته در منطقه گفته بود: "ستاد فرماندهی نیروی دریایی سپاه در راستای کنترل و حفاظت از آبهای خلیج فارس و به لحاظ استراتژیک بودن منطقه جنوب و با توجه به دستور مقام ارشد سپاه و در راستای خروج سازمانها از تهران در بندرعباس مستقر خواهد شد."

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران همچنین خبر داده بود که فرماندهی نیروی دریایی ارتش، صنایع دریایی وزارت دفاع و سایر دستگاه های مرتبط دریایی نیز بزودی در بندرعباس مستقر خواهد شد.

همچنین قنبرعلی صلاحیان، فرمانده منطقه پدافند هوایی جنوب کشور نیز همزمان با اظهارات فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به اینکه "ما آماده پاسخگویی و دفاع هستیم" اعلام کرده که: "قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا در جنوب کشور با بهره گیری از تنوع تجهیزات پدافندی، اعم از رادارهای دوربرد و میان برد، اخطار هوایی و سامانه های موشکی مختلف از جمله سامانه موشکیS200، هاگ و اورلیکن و دوش پرتاب های میثاق و استرلا و با بهره گیری از دیده بانی منطقه و استفاده از رادارهای ملی چون مطلع الفجر آمادگی دفاعی خوبی دارد و جوابگوی هرگونه تهدید احتمالی کشور است."

منبع:روزآنلاین/ بهرام رفیعی


 


kazemi-amir_hoosein

میزان:امیرحسین کاظمی عضو شاخه جوانان نهضت آزادی ایران و نویسنده وبلاگ «با مردم» از سوی رییس شعبه 28 دادگاه انقلاب تهران به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.

در پی برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات امیرحسین کاظمی در تاریخ 31 خردادماه امسال، قاضی محمد مقیسه، این فعال سیاسی را به اتهاماتی چون تشویش اذهان عمومی از طریق تأسیس وبلاگ «با مردم» ، اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی از طریق عضویت در نهضت آزادی ایران و شرکت در راهپیمایی روز عاشورا، در مجموع و بر اساس دو ماه 500 و 610 قانون مجازات اسلامی، به 3 سال حبس تعزیری محکوم کرد.

به گزارش «میزان خبر» دادگاه کاظمی تنها ده دقیقه بوده است و قاضی از اتهامات او اطلاعی نداشته است و بر این تصور بوده است که در روز عاشورا بازداشت شده است.

این در حالی است که او در تمام طول دوران بازجویی و در دادگاه و در حضور قاضی بارها اتهام شرکت در راهپمایی روز عاشورا را رد کرده بود.

امیرحسین کاظمی 15 اسفندماه سال گذشته به دنبال احضار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان اوین به سر می‌برد.


 


 

حسن میر اسدالهی، همسر فاطمه سمسارپور در گفتگو با "روز" اعلام کرد دادسرای نظامی از او خواسته دیه بگیرد اما او حاضر به گرفتن دیه نیست. فاطمه سمسارپور به اتفاق پسرش، کاوه میراسدالهی روز 30 خرداد سال گذشته در جریان اعتراضات مردمی، در مقابل منزلشان مورد اصابت گلوله قرار گرفتند. خانم سمسارپور همان روز جان باخت اما پسرش بعد از دو جراحی سنگین، زنده ماند.

پیکر خانم سمسارپور، به گفته همسرش شبانه و در شهرستان بابل دفن شده است. آقای میراسدالهی که شکایت کرده و خواهان معرفی قاتل همسر و ضارب فرزندش شده است به "روز" می گوید: آخرین جواب دادگاه این بود که ضارب شناسایی نشد و بهتر است دیه بگیرید.

در حین مصاحبه صدای پسر کوچک این خانواده که از پنجره شاهد گلوله خوردن مادر و برادرش بوده به گوش می رسد. او از پدرش گله میکند که: چرا باز این مسائل را تکرار میکنید. چرا آن صحنه ها را برای من زنده می کنید، بسه دیگه و...

کوشا میراسدالهی روز 30خرداد وقتی مادر و برادرش گلوله خوردند از پشت پنجره نظاره گر بود و به گفته پدرش به همین علت از نظر روحی ضربه خورده و تحت درمان روانپزشک است. این پسر که اکنون 13 سال دارد، در قالب شعری، شهادت مادرش را توصیف کرده است. او در این شعر مرگ مادرش را چنین توصیف کرده: گل او ریخت که ریخت، پرپر شد ولی این چشم ندید، گل او را بردند، بذر او بر دل ماست... جسم او را بردند، ریشه اش در تن ماست....

گفتگوی "روز" با حسن میراسدالهی، همسر فاطمه سمسارپور را در ذیل بخوانید.

 

آقای میر اسدالهی، روز 30 خرداد چه اتفاقی افتاد؟

من از صبح رفته بودم سر کار؛ آن روز کارم زیاد بود و گفته بودم دیر برمیگردم. خانه ما در کوچه سینا است پشت مجتمع قضایی و نزدیک آزادی. آن روز همه جا شلوغ بود، من به خاطر بچه ها که یکی دانشجوی دانشگاه شریف بود و دومی هم در مدرسه مفید، نزدیک خوابگاه شریف درس می خواند، در نزدیک آزادی خانه گرفته ام. فاطمه گاهی می خندید و می گفت: این همه جا؛ تو ما را آوردی اینجا! و من می گفتم به خاطر بچه ها اینجا بهتر است و...

آن روز نگران بودم، ساعت 6 غروب دل شوره داشتم زنگ زدم خانه و با فاطمه حرف زدم؛ حالشان خوب بود و منزل بودند. ساعت 7 بود که دل شوره و استرس شدید آزارم میداد، پسر کوچکم کوشا زنگ زد اصلا نمی توانست حرف بزند. به سرعت راه افتادم سمت منزل، همه مسیرها بسته بود. اما هر طور بود خودم را به منزل رساندم. دیدم  پسر کوچکم هراسان و گریان در خانه است و فاطمه و کاوه نیستند. چند تن از همسایگان هم منزل ما بودند. آنها گفتند فاطمه و کاوه گلوله خورده اند.

 

این اتفاق چگونه رخ داده بود؟ همسر و فرزند شما چگونه تیر خورده بودند؟

حدود ساعت یک ربع به 7 بوده که فاطمه و بچه ها صدای انفجاری را در کوچه می شنوند.  فاطمه و کاوه سراسیمه پایین می روند ببینند چه خبر است. همسایه های دیگر هم پایین می آیند. چند نفر را می بینند که کلت به دست ایستاده اند. تعقیب و گریز با مردم به کوچه ما کشیده بود. جنب منزل ما، یک مجتمع چند طبقه است. رئیس مجتمع رو به نظامیانی که اسلحه به دست بودند، دستانش را بالا می برد و با اشاره به لوله گاز می گوید: شلیک نکنید، اینجا منفجر می شود. اما همان لحظه با گلوله به پای مرد همسایه می زنند و بلافاصله هم فاطمه و کاوه را که کنار او ایستاده بودند. فاطمه را به قلبش و کاوه را به شکمش می زنند. و همه اینها در حالی اتفاق می افتد که کوشا از پنجره همه را می دیده است.

 

بعد از تیراندازی چه اتفاقی می افتد؟ همسر و پسرتان و همچنین همسایه تان را کجا می برند؟

بااینکه نزدیک خانه ما درمانگاه بود و آمبولانس هم وجود داشت اما هیچ اقدامی نمی کنند. مردم خود آنها را به درمانگاه بهگر و سپس بیمارستان شهریار می برند. نمی دانم چگونه رفتم تا درمانگاه بهگر... در مسیر شاید حدود 20 بار باتوم خوردم اما  عین خیالم نبود.. اصلا نبودم انگار در این دنیا... چگونه می رفتم فقط خدا میداند... به درمانگاه رسیدم و پرسیدم؛ هیچ کس جوابگو نبود. تا پرستاری راهنمایی ام کرد. بعد وسایلی رادر گوشه ای تلنبار شده. دیدم در بین کوه وسایل ساعت مچی همسرم که سال گذشته برای تولدش خریده بودم بود. پرستارگفت برده اند شهریار... رفتم بیمارستان شهریار... همه چیز آشفته بود... رفتم بیمارستان شهریار، سراغ فاطمه و کاوه را گرفتم. پرستاری گفت خانمت فوت کرده اما پسرت زنده است. رفتم بالای سر کاوه، دیدم غرق در خون است. گفتند پزشک ندارند، مسیر ها بسته است و پزشک ها نتوانسته اند به بیمارستان برسند. فاطمه که نزدیک ساعت 7 گلوله خورده بود، مدتی طولانی بدون پزشک روی تخت افتاده و جان داده بود. دکتر که بعد آمد و دید گفت اگر به او رسیده بودند زنده می ماند.  ساعت حدود ده بود که دکتر دهخدا رسید. با سختی و داوطلبانه آمده بود. مسیر بسته بود و تمام طول راه، پشت فرمان و در حالیکه دستش کارت شناسایی و بیرون از پنجره بود، تا بیمارستان آمده بود. خدا خیرش دهد آن شب جان 6 نفر را نجات داد که یکی هم کاوه بود. کاوه را جراحی کرد. دو ماه تمام به روده اش دستگاه وصل بود و بعد دوباره جراحی شد. 25 سانتی متر از محل روده شکافته شد، آپاندیست اش را هم درآوردند و...

 

اکنون حال کاوه چطور است؟

الان حالش بهتر است و دانشگاه میرود. کاوه مهندس برق است. ورودی سال 83، دانشگاه شریف و در مقطع فوق لیسانس هم رتبه دوم را آورده بود و رشته ام بی ای می خواند.

 

چرا پیکر فاطمه را در بابل به خاک سپردید؟

رفتم جنازه را بگیرم پرسیدند شکایتی داری؟ از ترس اینکه جنازه را تحویل ندهند گفتم نه. از محل، استشهاد جمع کردیم که در تظاهرات نبوده و جلوی در منزلش بوده. بعد تعهد گرفتند که از کسی شکایت نکنم و اینکه مراسم برگزار نکنیم. تعهد را دادم، استشهاد را دادم و فاطمه را آوردند بهشت زهرا و شستند و تحویل دادند. ما هم بردیم به بابل که زادگاهمان است. شبانه بردیم  و در تنهایی و غربت به خاک سپردیم. ترسیدیم باز مشکلی پیش بیاید. بعد که به خاک سپردیم، رفتم به مادر فاطمه قضیه را گفتم که قبر دخترت اینجاست. نمیدانید چقدر سخت است. نمیدانید چه دردی است آدم در وطن خودش غریب باشد. فاطمه را ما در نهایت غربت و تنهایی به خاک سپردیم.

و بعد شکایت کردید؟

بله شکایت کردم، پرونده در دادسرای نظامی است. اما آخرین جوابی که به ما دادند این بود که شما در شکایتتان گفته اید "نظامی ناشناس" زده است. گفتم بله نظامی بوده اما ناشناس، چون ما اسم او را که نمی دانیم. گفتند پس ناشناس است و از بیت المال دیه بگیرید. اعتراض کردم؛ گفتم سلاح شناسایی شده، شما نوع گلوله را نیز شناسایی کرده اید، چطور نمی توانید شناسایی کنید آن روز چه کسانی در عملیات بودند، چه کسانی شلیک کرده اند و از اسلحه شان شلیک شده، اما هیچ جوابی ندادند.

 

به شما گفته اند گلوله از چه نوعی بوده؟

در گزارش نوشته اند. هم نوع کلت را مشخص کرده اند، هم گلوله را نوشته اند، از نوع نه میلی متری بوده است.

 

گواهی پزشکی قانونی چی؟ آیا در این گواهی اصابت گلوله را نوشته اند؟

بله نوشته اند فوت بر اثر اصابت گلوله.

 

گفتید کوشا شاهد گلوله خوردن مادر و برادرش بود. او در چه وضعیتی است؟

کوشا الان سیزده سال دارد. خدا میداند چی کشیدیم. فاطمه پر کشید. کاوه روی تخت بیمارستان بود و کوشا به شدت از نظر روانی به هم ریخته بود.  شب ها مدام از خواب می پرید و فغان میکرد. هوار می کشید گریه میکرد و نمی توانستیم آرامش کنیم. او الان تحت نظر روانپزشک است. احساسش برای مادرش را با شعری بیان کرده با اینکه کم سن است اما شعری که گفته خیلی تاثیر گذار است. سنتور میزند برای مادرش و... هم برای کوشا و هم برای کاوه، نمیدانستم چگونه باید موضوع را بگویم با آن وضعیت وحشتناکی که پشت سر می گذاشتند. از روانشناس کمک گرفتم و گفتم که مادرشان نیست و... خدا سر هیچ کسی نیاورد.

 

آقای میر اسدالهی، این روزها شما چه میکنید؟ گویا بازنشسته شده اید؛ جایی خواندم که اجباری شما را بازنشسته کرده اند صحت دارد؟

اجباری نبود. من ایران خودرو کا رمیکردم و مهر ماه از مدیران ایران خودرو درخواست کردم  به دلیل مشکلاتی که دارم و نمی توانم کار کنم با بازنشستگی ام موافقت کنند. خوشبختانه موافقت کردند هرچند که  علیرغم وعده هایشان با حداقل حقوق انجام شد و بیمه تکمیلی  هم چند ماهیست که قطع شده اما مهم نیست. الان نشسته ام خانه و خانه داری میکنم به دو پسرم می رسم که از درس عقب نیفتند و...

[در اینجا صدای کودکی به گوش می رسد]

 

آقای اسدالهی گویا صدای فریاد پسرتان است.

بله حرفهای مرا شنیده و به هم ریخته؛ فریاد می زند که تمامش کنم. می گوید بس است اینقدر آن صحنه ها را زنده نکنید برای من و... این بچه همه صحنه را به چشم خود دیده. من چگونه می توانم عمق درد و فاجعه را بیان کنم... به خاطر بچه ها نه فریاد زدم نه گریه کردم تا آنها آرام باشند. اما مگر می شود؟

شب ها با عکس فاطمه سخن میگویم؛ در خلوت خودم گریه می کنم و زار میزنم. زندگی مرا از هم پاشیدند و بعد از چند ماه بعد آقایانی آمدندکه بله این بار این جوری شده و عذر می خواهیم... بعد یک کارت به من دادند به عنوان شهید... همسر من که 26 سال عاشقانه زیستیم با یک کارت عوض شد... همین شد که دیگر کسی را به خانه ام راه نمیدهم؛ هر کسی زنگ زد که میخواهد بیاید گفتم همه زندگی مرا ویران کردید کجا بیایید؟ چرا بیایید؟

 

متاسفم که ناچار شدید این دردها را بازگویی کنید؛ اگر در پایان سخن خاصی دارید بفرمایید.

کلمه درد هم کم است در مقابل این چیزی که ما کشیدیم و می کشیم. صبح برای یک لقمه نان حلال بیرون میروی زنت را می کشند، پسرت را غرق در خون می کنند و پسر دیگرت همه را از پنجره می بیند. آخر این چه رسمی است؟ از استانداری آمده بودند خانه ما. به آنها گفتم شما در روضه هایتان از مظلومیت فاطمه می گویید و بعد فاطمه  مرا کشتید... منی که زمان انقلاب عکس  و بیانیه های آقای خمینی را پخش می کردم و مبارزه می کردم و حالا این پاداش من است؟ همسر و بچه من که اصلا خیابان هم نبودند گاهی می گویم کاش در تظاهرات بودند و سنگی هم زده بودند، آخر یک لحظه امده اند جلوی در خانه و این... تمام همسایه ها شاهد بودند همه دیده اند چه اتفاقی افتاده و...


 


atomic-symbol

باراک اوباما رييس جمهوری آمريکا و عبدالله پادشاه عربستان در پيامی مشترک، از تلاش های جهانی برای توقف برنامه اتمی جمهوری اسلامی، حمايت کردند.

کاخ سفيد واشينگتن می گويد پادشاه عربستان روز سه شنبه در ديدار با رييس جمهوری آمريکا با توجه به تلاش های اخير بين المللی عليه ايران، آن را اقدامی خوانده که بايد از آن حمايت شود.

شورای امنيت سازمان ملل به تازگی دور چهارم تحريم ها عليه ايران را تصويب کرد و بار ديگر از تهران خواست فعاليت های غنی سازی اورانيوم را تعليق کرده و صحت صلح آميز بودن فعاليت های اتمی را به آژانس بين المللی انرژی اتمی ثابت کند.

غرب به برنامه اتمی جمهوری اسلامی مظنون است و آن را تلاشی برای دستيابی به بمب اتمی می داند. تهران می گويد برنامه هسته ای را برای توليد برق دنبال می کند.

به گزارش رويترز، پادشاه عربستان برای گفت وگو در مورد مسائل خاورميانه و انرژی به آمريکا سفر کرده است. گزارش ها حاکی است دو طرف روز سه شنبه پس از صرف ناهار و ديداری خصوصی، درباره مسائل افغانستان و پاکستان و ضرورت مبارزه با افراط گرايان تاکيد داشته اند.

پادشاه عربستان سعودی همچنين از گفت وگوهای غيرمستقيم صلح خاورميانه حمايت و ابراز اميدواری کرده مذاکرات ميان اسراييل و فلسطينی ها نتيجه بخش باشد.

باراک اوباما چندی پس از جلسه گردهمايی سران بيست کشور صنعتی جهان موسوم به گروه ۲۰ در کانادا، با پادشاه عربستان ديدار می کند.

آمريکا در سياستی که در هفته های اخير آن را با جديت دنبال کرده، مشغول افزايش فشارها بر ايران است. پس از تصويب قطعنامه شورای امنيت، تحريم های يکجانبه در زمينه انرژی و فروش بنزين و فرآورده های نفتی از سوی کنگره آمريکا تصويب شد و اروپا هم اعلام کرده فشار بر حوزه انرژی ايران را در دستور کار قرار می دهد.

لئون پانتا، رئيس سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا هم گفته بود گرچه تحريم‌های تازه حکومت ايران را بسيار تضعيف می‌کند اما احتمالا تهران را از پيشبرد برنامه هسته‌ای‌اش منصرف نخواهد ساخت.

لئون پانتا، روز يکشنبه در گفت وگو با شبکه ای بی سی با اشاره به تصويب دور چهارم تحريم‌ها در شورای امنيت سازمان ملل عليه ايران گفت: «آيا تحريم‌های تازه، آنها را از پيگيری اهداف هسته‌ای‌شان بازمی‌دارد؟ احتمالا نه.»

گفته های آقای پانتا با ابراز نگرانی از سوی رييس جمهوری روسيه روبرو شد در حالی که سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، آن را رد کرده و اين گفته ها را «جنگ روانی» ناميد.

منبع:رادیو فردا


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به mizankhabar-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به mizankhabar@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته